Ponedeljak, 06.07.2015.

18:47

Đoković i Anderson nastavljaju u utorak!

Meč osmine finala Vimbldona između Novaka Đokovića i Kevina Andersona prekinut je zbog mraka na startu 5. seta i biće nastavljen u utorak u 14h.

Izvor: ÐN

Ðokoviæ i Anderson nastavljaju u utorak! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

310 Komentari

Sortiraj po:

Milutin

pre 8 godina

@Luka:

A po čijoj to ljudskosti? Noletovoj? Andersonovoj? Tvojoj?

Pošto ne poznaješ lično ovu dvojicu, onda nam jedino ostaje ova poslednja opcija. A po tome kako navijaš jasno je i kakva je ona.

sasa.r

pre 8 godina

Novak igra previše kalkulantski, pasivno...nema više onih prodornih udaraca, ravnih koji stvaraju inicijativu i vinere. Nole se oslanja na tudje greške a to ne može da traje beskonačno.Anderson je konstantno preuzimao rizik, tražio rešenje, pokušavao. Što se to dešava sa Noletom da u njemu više nema one energije i snage pri udarcima, veliko je pitanje.Čim malo protivnik uđe u ritam i počne da mu vraća servis, Novak djeluje preplašeno i počinje da servira sve slabije i slabije.Svaka čast na varijacijama ali se sa njima ne može nadoknaditi prosječna brzina servisa koji je oko 180km/h! To su ženski servisi, bez obzira na raznolikost, i sa njima Novak ne postiže nikakvu prednost a posebno neće u mečevima sa najvećim rivalima.Uvijek se čudimo kako neki igrači protiv Novaka igraju najbolje u svom životu a u stvari ih Novak svojom mlakom igrom,,poziva" da pruže najviše.Ako prođe Andersona i Čilića ponovo će igrati sa Vavrinkom i ponovo će sve zavisiti od Vavrinke. Ako Vavrinka bude manje griješio pobjediće ali ako ga ne krene dobiće Novak.Gledaćemo meč i navijati da Vavrinki ne prođe pasing šot, paralela, kratka dijagonala a nažalost nećemo imati previše prilika da se radujemo Novakovim dominantnim poenima, vinerima.Toga više nema u Novakovoj igri.

drazen

pre 8 godina

Publika,pa jos Engleska!Imao sam prliku,doduse ne na teniskom,nego na fudbalskom terenu da ih vidim!Vecu stoku,nevaspitanje,psovke,nedolicno ponasanje video nisam!Ali,neka samo neko proba da ustane sa stolice!Odmah ga redari predaju Policiji,dezurni sudija(ne fudbalski,onaj "pravi") pogleda snimak i - 3000 GBP kazna,6 meseci zabrana ulaska na stadion!Hvala lepo,molim lepo..
Na Wimbldonu smo lepo videli,u sred poena neko iz publike se prodere "AUT" i nikom nista!Devojke su igrale,sudija sta ce,ponovi poen!
I sad Nole treba da razmislja da li ga vole ili ne!Boli ga uvo za nekulturnu stoku,neka igra svoju igru,stoka ce zvizdati neko vreme,i kad vidi da ne reaguje,prestace!
Ako oseti da ga to iritira,to ce mu raditi ceo mec!
Secate se legendarnog Drazena Petrovica,pokoj mu dusi?Cibona-Hapoel,u Izraelu,Kup Sampiona..Odmah u startu,salve psovki i zvizduka Drazenu!Znala je publika "odakle ce vetar da duva"!
On,lepo,pokaze publici srednji prst!Srecom,sudije nisu videle...
Na toj utakmici im je dao 76 koseva!Naravno,Cibona ih "odvalila"!I dan danas rekord u Ligi Sampiona!
Na kraju utakmice,izasao na sred terena,sam,poklonio se i dobio ovacije od 10 minuta!

Zoran86

pre 8 godina

Kako neko moze da navija protiv naseg najboljeg sportiste ikada??? Treba da smo ponosni sto ga imamo, ali... Dobrodosli u Srbiju!!!

Zoran86

pre 8 godina

Izvini Luka, a po cemu to Anderson ima vise ljudskosti od Djokovica??? Kad si cuo da je Anderson uradio nesto dobro za druge??? Ili za Djokovica ne znas sta je sve dao Srbiji pametnjakovicu??? Zbog takvih kao sto si ti nije ni cudo sto je drzava ovakva... Kakav narod, takva drzava!!!!

Kapodastro

pre 8 godina

Izgleda da su Hrvati i Englezi najveci neprijatelji njegove uzvisenosti, Novaka Djokovica, a time i celog srpskog naroda, kojeg je on, uzviseni Novak Djokovic, simbol, dusa, svetinja i otelotvorenje.
A u svetinje ne sme da se dira, zar ne, makar i kad su lazne?

lepi

pre 8 godina

Зар је могуће да има Србина који навија за Андерсона у овом мечу? Мени несхватљиво... 
(lepi, 06. jul 2015 22:36) 

Što? Ja navijam, jer ne biram po naciji nego po ljudskosti.
(Luka, 07. jul 2015 01:05)

Па је л' хоћеш да кажеш да Новак нема људскости? Не кажем да је Андерсон нема, али потпуни је анонимус у односу на Новака, шта знаш о њему? А ако међу тенисерима има добрих људи, Новак је убедљиво на првом месту.

VUK

pre 8 godina

pusti više publiku.. oni plaćaju karte i novac koji se uzima od nagrada dolazi od njih.. imaju pravo da navijaju za koga hoće.. a laž je da su na kraju četvrtog seta urlali na Novaka.. bunili su se zbog prekida meča.. a Novak je izgubio drugi set zbog svađe sa publikom.. mislio je da je set rešio u svoju korist i počeo da prkosi publici.. tako neprimereno ponašanje dovelo ga je na ivicu sramnog poraza...došao je sebi i posle je bilo sve ok.,ali cena je da danas u JEDNOM setu treba naći put protiv 230km brzine servisa i osvojiti dva gema više..teško? ne za br.1.

Gil Scott Heron

pre 8 godina

@roger17

Evo ti -301.
Inace, sve zavisi od Noleta, kada izadje na teren onako bezvoljno kao sinoc naravno da moze i izgubiti. Pametan je valjda da zna da mora da igra agresivno od starta sa svakim protivnikom, posebno na vimbldonu.

dasa

pre 8 godina

Kakvi serveri, jel znate vi sta je server? Valjda serviser, i koji to "server" ima pozitivan skor sa Djokovicem?
(html, 6. jul 2015 21:25)

Da, znamo sta je "server". Ima nekoliko znacenja, kao i mnoge druge reci u engleskom (i srpskom) jeziku . A rec "serviser" ne postoji.

Душан

pre 8 godina

Њих су пребацили на централни терен зато што је недеља нерадни дан на Вимблдону, јер би свој меч завршили тек у понедељак!

Teniska mafija

pre 8 godina

"Ipak, odlučujući set biće odigran u utorak zbog mraka u Londonu"

Mrak je jedino bio u glavama organizatora. Moglo je da se igra još 20min u dobrim uslovima, a verovatno i pola sata pri malo manje slabijoj vidljivosti (već su igrani mečevi u tim uslovima na Vimbldonu).
Ponavlja se scenario sa Rolan Garosa, žreb se namešta da Novak ima u svakom kolu najteže moguće protivnike i cilj je izmoriti ga do finala.

mišljenje

pre 8 godina

@sale Englez,taj gubitnik kako ga ti zoveš je sedmorostruki osvajač Wimbldona,sinonim tenisa i najomiljeniji teniser u svijetu.Trebao bi da znaš da za vrhunskog tenisera nije važno na kojem terenu igra i za jučerašnju Novakovu igru u prva dva seta nije kriv teren ,već on sam.Takođe zaboravljaš da Novak ne može cijeli turnir igrati na centralnom terenu.Uostalom da je igrao na njemu, imao bi još više navijača protiv sebe.Novak je svojim providnim dodvoravanjem publici širom svijeta ,organizatorima,dijelenjem" komplimenata" teniserima na Turu,a da ne govorim o njegovim "zabavljačkim" uratcima,mnogima je nesimpartičan.Da je neki teniser kao on ove godine na Wimbldonu javno promovisao sebe koristeći bolesne osobe /odigrao par poena sa bolesnim dječakom,poslao bolesnoj djevojci dres sa potpisom i potpisao se na invalidu na drvenu nogu/,vjerovatno bi ovdje bilo na desetine komentara u kojem bi bio napadnut i ocjenjeno odvratnim ,ali pošto je Novak, stizale su druge ocjene.

Mira

pre 8 godina

Sta ako vremenski uslovi ne dopuste da Novak zavrsi mec? Za sutra se najavljuje kisa. Da li ce organizatori cekati da se okoncaju mecevi na centralnom terenu da bi Novaka eventualno tamo prebacili ili ce ga mozda staviti da igra u sredu?! Pitanje je sta je cilj, omoguciti teniserima da zavrse mec ili suprotno? Da su ogranizatori to hteli vec bismo imali pobednika.

namcori...

pre 8 godina

Nismo prihvatili rezoluciju, j...a, zato je lošiji tretman.
(Darko, 6. jul 2015 23:33)

Na zalost, politiku i tenis samo vi u Srbiji povezujete!
Ne verujem da je neko iz publike uopste cuo za tu rezoluciju.
Obicni ljudi u Engleskoj zive lep zivot, politika im nije sve u zivotu kao vama u Srbiji, opet naglasavam NA ZALOST!
Sve te teorije zavera iz vasih komentara najvise govore o vama samima,o tome koliko vas je zivot u Srbiji ucinio nepoverljivim ljudima. Nole je prema svim prognozama ovo trebao da dobije u 3,najvise 4 seta, i mec se ne bio odlozio za sutra. Kada Novaku padne termin u sred dana, pisete kako su mu to namerno smestili jer losije igra (i dise) kada su velike temperature.
Ali, ako vam je tako najlakse, nastavite i dalje da krivite Engleze i ceo svet za sve vase neuspehe...

Sasa

pre 8 godina

Ajmo srpski sine pokaži srce koje je najveće na svetu, u inat svima koji te ne poštuju, znaj da imaš nas koji bi dali život za tebe dobri dečače, idemoooooo...

Šavija Alonso

pre 8 godina

Potrebno nam je manje paranoje u komentarima. Jasno je da bi Novak ovo lagano dobio da se nastavilo, ali je isto tako jasno da bi eventualni prekid na onih 0:2 oberučke prihvatio. Dakle, ništa nije samo crno ili samo belo. Valja Noletu dobro razmisliti o ovome što je danas radio da mu se ne bi ponovilo. Nervoza je jedino što može da ga izbaci sa ovog turnira. Lično ne verujem da je bio nervozan zato što navijaju protiv njega, jer to je tako na 90% turnira. Šta god da je, nikako mu se ne sme ponoviti.

Luka

pre 8 godina

Зар је могуће да има Србина који навија за Андерсона у овом мечу? Мени несхватљиво...
(lepi, 06. jul 2015 22:36)

Što? Ja navijam, jer ne biram po naciji nego po ljudskosti.

Melenci

pre 8 godina

jos prvih dana na Vimldonu su poceli novinari da ga prozivaju i to dva dana za redom oko "varanja"jos i Federera ukljucili u raspravu.Zatim su mu promenili teren,danas nisu navijali za Andersona nego da Nole izgubi.Sve skupa to ne mogu biti slucajnosti,tako da Noletu zelim da se ne uzbudjuje kako god bilo.Naravno da mu zelim pobedu i verujem da ce za nijansu biti bolji nego danas.Uvek nas ponos i dika,ali uvek!

moram da primetim

pre 8 godina

Kada ćete shvatiti (ili priznati sebi) da to što ga ne voli publika nema veze s tim što je Srbin?! Inače opasan srbin kad se svako jutro moli u hramu ispred BUDE! Gde je pravoslavlje, tri prsta, veliki srbin, srbenda da,da. A vama svuda publika nepristojna..Madrid, Pariz, London, Njujork, širom sveta ista slika, alo..ne vole ga zbog njega samog, retko iritantan lik.

Dragan

pre 8 godina

Ne mogu da verujem sta citam ovde, nas Nole nam je godinama unazad donosio radosne trenutke da i ako izgubi nije smak sveta. Da li se mi zapitamo koliko imamo losih dana, a on kao da ne sme da ima los dan. On je profesionalac ali je ipak covek od krvi i mesa. Novace srecno u nastavku meca.

Go Tipsa

pre 8 godina

Nole ako uspe da pobedi sutra, sve će platiti naredna trojica. Cilic 3-0, Wawrinka i Federer 3-0!

Pomozi Bože sa malo sreće za ovog usamljenog šampiona.

Srbin iz Morace

pre 8 godina

Ja sam Crnogorac i nije mi jasno kako bilo ko iz regiona moze da navija za Andersona nezavisno od toga da li igra protiv Djokovica,Troickog,Tipsarevica,Lajovica,Borne,Karlovica,Dzumhura. Pa dajte bre valjda smo mi neki bratski narod. Sad ja da navijam za nekog tamo Vikinga a nemam Vikinga u familiji!

duzzi

pre 8 godina

Veliki sam Noletov navijač, ali poštujem i volim da gledam i druge tenisere. Pratim tenis još od Edberga, Matsa i ekipe, ali retko ostavljam komentare.
Međutim, moram da prokomentarišem dve stvari koje možda primećuju i drugi.
Prvo, u poslednje vreme Nole se stegne u pojedinim bitnim trenucima i umesto da raspali lopticu po cenu rizika, što je više radio na početku karijere, on igra mlake udarce tako da loptica pada daleko od linija u polju očekujući da protivnik pogreši. Takve situacije agresivni igrači uglavnom iskoriste i Nole tada uglavnom gubi bitne poene kada treba da prelomi gem, set ... Posebno je ovo izraženo na servis protivnika. Tako je večeras izgubio prva dva seta, a čini mi se i finale Roland Garrosa. (mada je tu i umor odigrao bitnu ulogu).
Drugo, što mu karijera više protiče, on sve više obraća pažnju na publiku, ulazi u bespotrebnu verbalnu i neverbalnu komunikaciju i gubi fokus koji treba da bude usmeren samo na igru. Nadam se da mu treneri skreću pažnju na ovo. Valjda očekuje da što je veća i veća legenda, da ima i sve veću i veću podršku publike. Mislim da ovde mnogo greši. Ne treba da se dodvorava drugima i da očekuje da ga svi vole.

Pozdrav svim ljubiteljima tenisa uz poruku da je lako nama da pametujemo iz fotelje :)

Alexx

pre 8 godina

Koje su ovo gluposti? Gledao sam na BBCju prenos, hvalili su ga sve vreme vise od Mareja, ono maltene podrska pravom sampionu koji se izvuce kad je najbolje... glupost da se Novak sada kao bori sam protiv svih, ustvari ima visokog juzno afrikanca da pobedi... nikog drugog...vole ljudi dobar tenis i dosli da se zabave, a Novak im to pruza bolje od bilo koga... Svi danasnji teniseri su moderni gladijatori za zabavu naroda, zato su i toliko placeni... ali ovakvi tekstovi mi nisu jasni... stvarno Noleta obozavaju ovde, osim naravno kad igra protiv domacih igraca...

Teniski Ekspert od 2011

pre 8 godina

Moglo se igrati jos samo 10 minuta i nije imalo smisla nastaviti.Uvek se nastavlja na istom terenu na kome je mec i zapocet. Monfils i Simon su prebaceni na centralni u subotu uvece jer se u nedelju ne igra na Wimbledonu pa se mec morao zavrsiti da u ponedeljak ne bi igrali 2 meca isti dan. Sa Novakovim mecom nije isti slucaj i ne moze se uporediti. Nema zavere ! Jedino je publika teniski nekulturna ali Novak je vec navikao na to. Nije za utehu ali na mecu Serene sa domacom Watson su bili 10 puta bezobrazniji nego danas, nalik spanskoj publici kada je Novak igrao sa Dimitrovim a ona je petostruki osvajac ovog turnira. Napiju se pa urlaju, ali sve je to deo show-a za koji su debelo platili...

Milutin

pre 8 godina

Čitam komentare ovde tokom prva dva seta i sve mi je jasno.

Tu smo gde smo kao nacija zato što smo nacija mrzitelja, gubitnika, zavidnika i lenčuga. Oni koji ništa ne rade i koji ništa u životu nisu postigli uvek sebi daju za pravo da kritkuju one bolje od sebe. Čim nešto malo zaškripi, odmah dižemo ruke i kukamo, odmah zaboravljamo sve dosadašnje uspehe i pljujemo po onima koje smo do juče dizali u nebesa.

Da nije Noleta nama bi do sada najbolji teniser svih vremena bio Boba Živojinović. Razmislite malo o tome. A po tome kakva smo nacija, koliko ulažemo u naše tenisere (i sportiste uopšte), i koliko ih podržavamo, to je otprilike maksimum koji zaslužujemo.

Desilo se eto da se rodio ovakav jedan čovek i sportista kakvog nikad pre nismo imali i kakvog verovatno nikad više nećemo imati. Ali nama je to malo, mora on da bude bolji od Federera iz najboljih dana, inače nije niko i ništa, sve mu je džabe.

Zemljo otvori se...

to live's to fly

pre 8 godina

U subotu je trebalo manje od 30 min da se mec Monfils/Simon, sve sa publikom, prebaci sa terena br.1 na centralni.
Navodno, mec je nastavljen na centralnom terenu jer bi inace morao da se igra tek u ponedeljak.
Odmah po prekidu Novakovog meca Jim Courrier je na Tenis kanalu izjavio da igracima uopste nije ni bilo ponudjeno da mec zavrse na glavnom terenu, koji je osvetljen i gde radi hawkeye. Zvanicno objasnjenje organizatora glasi da je W teren na otvorenom.
Courrier i Jon Wertheim (sportski novinar) se slozili da ovaj tok dogadjaja izuzetno pogoduje Cilicu. Takodje, za sutra je najavljena kisa tako da postoje ogromne sanse da se mec sutra ne okonca.

Batko

pre 8 godina

Simona i Monfisa su prebacili na Centralni teren.....tako da , iako nisam zagovornik terorija zavere, moram da priznam da ovde nesto "debelo smrdi".
Jer je Novak poceo da ga pere...i verovatno bi ga oprao u V setu. Sutra je sve otvoreno

pop 84

pre 8 godina

nije mi jasno sto kritikuju engleze pa oni su organizatori valjda oni znaju sta je najbolje za tenisere i da su presli na centralni opet bi cekali sat do sat ipo mozda i vise nije ni njima lako mi nemozemo da organizujemo ni turnir od serije 250

region

pre 8 godina

Зар је могуће да има Србина који навија за Андерсона у овом мечу? Мени несхватљиво...
(lepi, 06. jul 2015 22:36)

Ne pišu samo Srbi ovim jezikom.

manuginobili

pre 8 godina

Kakvo urlanje-nemam druge rijeci,i kakva ekstaza na stadionu na svaku gresku Djokovica od strane "kulturnih" Engleza,gade mi se...nadam se samo da ce to probuditi inat kod Noleta i da ce ga trgnuti iz ove letargije u koju je upao,a ako se to desi nemam nikakve dileme ko osvaja Wimbledon

rejnald

pre 8 godina

Е мој Ноле пусти се више лондонске публике и немој више те ствари да ти утичу на игру, неће они никад навијати за тебе па макар био и атрактивнији и бољи тенисер од федерера из најбољиx дана,тако је било и у француској и онај велики аплауз који си добио у финалу али так кад си поражен!,и сам знаш да си xендикепиран код навијача из западне европе само зато што си Србин, и то се неће промијенити ма колико се трудио и био највећи фер плеј играч,а свака твоја победа и титула представља још већи успјеx јер се увијек бориш са ,,два играча на терену".Воли те твој напаћени народ!!!

Maja

pre 8 godina

Teško je nekada shvatiti Novaka. Kao da kaže, evo najedite se bednici jedni, pa onda kaže, ma nema šanse, nedam. I tako će ga sutra oderati. Sve zavisi od njegove trenutne inspiracije, tako mi se čini.

roger17

pre 8 godina

da igra na terenu 1 (bez reflektora) dok gubitnik proslogodisnjeg finala igra na Centralnom.
Em je Nole trenutni šampion, em je 1. nosilac, i još je Anderson bolji i viši nosilac od Bautista Aguta.
čista.nameštaljka odvratnih Engleza/Britanaca a ti se samo i dalje pravi lud...
svima je jasno koliko ovde nema F od fer pleja.... prljavi odvratni englezi.
(Sale englez, 06. jul 2015 22:43)
pa kad vec pitas i da ti objasnim,federer je federer,mama,tata i direktor skole sto se tenisa i sveta koji se vrti oko tenisa,izbor reci koje koristis da okarakterises rogera je krajnje neukusan,reci da je gubitnik(znam da si mislio na proslu godinu),a pritom nemati cime tu tvrdnju potkrepiti je ili neznanje ili mrznja,shvati i ti i tebi slicni,bili su i lejver i borg i beker i sampras i nadal i sad djokovic,svi su oni ili bili ili su tu i prodju,bude dza bu godinu dve i cao,roger je podigao tenis na nivo nemoguce lepote i elegantnosti koje uz pobede i osvajanja svega sto se moze osvojiti drzi sam 70%svetske publike pa ti sad vidi...

Artiljerija

pre 8 godina

Hahahahahaha,
Poznavaoci teniske igre na B92 smatraju i mudruju da Nole treba da igra ofanzivnije !!!!
Moram da Vas podsetim da je za agresivniju igru jako bitno VRATITI servis protivnika.
Ako neko ovako servira kao Anderson danas, on moze da dobije svakoga.
Pitanje je samo koliko DUGO ovakav server moze da izdrzi, odnosno moze li da izdrzi dva, ili pet setova sa ovakvom kanonadom... E, tu je razlika.
Steta za prekid, Nole ga je imao u saci.
Srecno sutra, tigre!

Mikii

pre 8 godina

Rejnald@

Bolji i atraktivniji od Federera iz najboljih dana, hahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahaahahahaha, umirem, hahahahahahaahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahaahahahaahaha

Mara vracara

pre 8 godina

Meč bi bio premešten na centralni teren, ali jedan od igrača nije želeo da se večeras nastavi. Pogodite ko i to je to. Pravilo nalaže da se sutra meč nastavi na terenu na kome je započet. Novak od 14h.
Pozdrav!

Agasi junior

pre 8 godina

Na zalost ostvarilo se ono cega sam se i pribojavao!Englezi majstori svog zanata,ponavlja se 2013. od zreba preko satnice a Englezi majstori propagande(svih vrsta) imaju jednu osobinu koju mi ne primecujemo i guramo u sferu teorije zavere, a to je pazljivo planiranje!Vimbldon je kultni turnir,to je pitanje prestiza i casti i Eng.pohod na Vimbldon je poceo od Australijan opena kada su UK novinari optuzili Novaka da vara,pa preko RG kada je opet i u njihovim ocima postao prevarant,sve do koucinga cime se stavlja dodatni pritisak na njega,satnica sa strasnim serverom nimalo slucajna,Vavrinka koji je u zivotnoj formi u Noletovoj polovini,Novak igra sa njim opasnu igru druzenja koja uopste nije dobra za njega,Mari do polufinala nema ozbiljnog protivnika,pa i Rafi koji nekoliko godina ne predstavlja nikakvu opasnost na travi namestaju Brauna,nista ne prepustajuci slucaju,elem Andersonu servis standardno dobar plus se Anderson razmahao jer ima motiv vise,kao i svi protiv Novaka,Novaku ritern za njegove standarde ispod proseka,neodlucan kada treba da napadne,opet prebacuje lopticu bez inicijative,uopste ne izlazi na mrezu,sutra dodatni stres i emotivno trosenje,bice tesko ali verujem u Novakov prolaz,i dalje mislim da ce u finalu biti sa Marijem ali mora ozbiljno da obavi jedan razgovor "sam sa sobom"...

Dobro

pre 8 godina

Svim komentatorima koji pricaju u zaveri u korist Marija, kako se sve namesta da bi se on favorizovao i dobio jos jedan WB, bih postavio jedno krako pitanje:
Kako bi bilo i sta bi bilo da se Wimbledon zove Serbia Open i da se sve ovo desava kod nas?
Koga bi organizatori onda gurali?
Marija? Rodju?
Imate mozak ... Pa razmislite dobro pre nego sto date odgovor.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

Svedok s'lica mesta

pre 8 godina

Visokom igraču kao što je anderson, Nole mora slati više drop shotova. Ako misli da pobedi.
(neko, 06. jul 2015 21:15)

a kada da mu ih šalje brate mili?!, kad ovaj Kevin pobudalio sa asevima pa roka ko iz topa, jel gledamo ti i ja isti meč?,35 aseva do sada?!, a preko 100 i nešto poena nije ni igrano, jel pratiš ti malo statistiku, Nole nemož' do loptice da dođe, a ovaj oće drop šot?!?!

danix

pre 8 godina

Nema tu nista nejasno,sve je jasno,Novak je taman umorio Andersona i ocekivala se Novakova pobjeda kad ono,nastavak sutra,mrak,a nije jos bio mrak,da se Juznoafrikanac odmori.Zato i nisu mec prebacili na glavni teren.Britanci bi zeljeli da Novak izgubi,naravno,ali i Novak je kriv za ovo,da nije bilo nekih naivnih gresaka mogao je lagano zavrsiti u cetiri seta.U drugom TB je vodio sa 5:2 i izgubio sa 8:6,dakle,prokockao,kao i prvi TB,da ne spominjem druge propustene sanse.
Medjutim,dzaba im sve,Nole ce sutra pobijediti,siguran sam.

macak u cizmama

pre 8 godina

Pravi navijac je uz sampiona svoje zemlje(za koju je toliko mnogo ucinio) kako u lijepim tako i u onim manje lijepim sportskim momentima.
Na svu srecu,nasa teniska gromada zvana NO1e se resetovala i odradila izuzetno kvalktetnl preostala dva seta.Mala li je stvar osvojiti dva seta nakon sto izgubis dva i to u tajbrejku,(do kojih su dovela nemastovita pucanja asova,bez ikakve prefinjene igre).Ima Nk1e psiholoskj lrednlsf,jer se ovaj pokunjkl,a sumnjam da ce mirno pajkiti nakon Noletova dva pobjednicka seta.Ni nasem asu nije lako definitivno,ali izvuci ce on iz sebe ono najbolje,nesvakidasnje,urodjeni ,genijalni x faktor za tenis koji ce da samelje potomka britanskih kolonizatora koji kvari svojim ruznim udarcima prefinjenu tenisku igru.Forza NO1e!!!!Svim srcem uz tebe...

J

pre 8 godina

Sve vise zabavljac sve manje teniser-šampion. Majstor, ali za masterse,
...
(dragan, 6. jul 2015 21:21)

Ne lupaj nego podrzi pravog sampiona, jer ko zna kad ce ga majka ovakvog ponovo roditi !

Oxy je oxy

pre 8 godina

Stavili ga da igra poslednji na terenu bez reflektora, kad su videli da ima, sto bi rekli, "momentum", umesto da ga prebace na Center Court, prekinuli mec. Mislm, sta reci - Englezi i fair play - oxymoron.

Sale englez

pre 8 godina

@Roger17
objasni mi kako može trenutni šampion da igra na terenu 1 (bez reflektora) dok gubitnik proslogodisnjeg finala igra na Centralnom.
Em je Nole trenutni šampion, em je 1. nosilac, i još je Anderson bolji i viši nosilac od Bautista Aguta.
čista.nameštaljka odvratnih Engleza/Britanaca a ti se samo i dalje pravi lud...
svima je jasno koliko ovde nema F od fer pleja.... prljavi odvratni englezi.

roger17

pre 8 godina

ej,svi vi koji zagovarate neke teorije zavere i komentarisete satnicu,cisto jedno poredjenj,jos jedan teniser je poceo kad i novak,sta vise nekih petnaestak minuta kasnije,opeglao i tri seta za sat i po i zavrsio posao,mozda znate o kome pricam,nemoj sad samo ono anderson je bolji igrac,to ne pije vodu...

samo kazem....

pre 8 godina

Novak nema nikakav los dan.Jednostavno ovaj servira ko zivotinja.Nemoguce je igrati bez neke greske.Za to vreme Federer se rekreira sa smesnim protivnicima od kojih nijedan nije naravno opasan server niti cak prosecan igrac na travi.Znaju dobro ti teniski eksperti kako se steluje zreb.A nastavak sutra kad se ovaj Anderson odmori i povrati koncetraciju za servise.Novaku svaka cast za ono sto je uradio u karijeri do sada jer koliko je podmetnutih nogu morao da preskoci to zna samo on.

sasha

pre 8 godina

Naravno... Tupavi Englezi i njihove fore. Pocetak meca u 7 uvece i to na terenu koji nema reflektore. Da ne pricam sto su Andersona ovime vratili u zivot, a sutra ce verovatno opet nastaviti da servira ko konj i nadati se da ce ponoviti prvi ili drugi set

Ivan

pre 8 godina

Publika uglavno navija za slabije, osim ako nije neki njihov igrac! Navijali su i za JJ danas. E sad sto je Novak uveo mec u peti set to je druga prica.

jackie

pre 8 godina

Bojim se da je to onaj od onih mečeva kada uzmeš više gemova, a izgubiš. Voleo bih da me Novak sutra demantuje.
Prvo, Novak definitivno nije očekivao tako konstantan servis Andersona. Prva dva seta imao je jako malo šansi na protivnikov servis i postao je nervozan i stegnut. Izgubio je oba seta, a da se nije ni oznojio.
Drugo, kada je dolazio do prednosti u oba taj brejka (3:1, 4:0) kao da ih je gubio zbog nekog zadovoljstva i gubitka fokusa, zbog čega je sigurno besan na sebe.
Treće, zbog termina meča i terena na kojem se igra, meč je prekinut što odgovara Andersonu jer mu je oslabio servis što je razumljivo.

Sutra će verovatno biti drame, jedino što je dobro, je što Novak zna šta ga čeka.

Beobrad

pre 8 godina

Ma daj, pa ovo je isto kao na RG s Marejem.
Mogli su odigrati jos 4 gema, taman da Novak napravi brejk!
Cim je krenuo da mu cita servis, kremulo je, dodose dva seta mu je trebalo.
Smoren je bio veci deo meca, ne voli s tim udaracima nikako, vidi se, taj tenis bez tenisa i jeste antitenis.
Ovako sutra je sve moguce, dok se zagreje, podseti citanja servidsa, hm, ali ako prodje, nista ga ne zaustavi vise!

charlotte sometimes

pre 8 godina

Dobija Nole sutra. Prekid mu ne ide na ruku, jer je taman usao u ritam, ali ako je neko specijalista za peti set, to je Novak. Videla sam par komentara, koji su jako nepristojni najblaze receno, i ne pada mi na pamet da citam i da se nerviram. Odoh lepo u grad na pice, a sutra svum srcem uz Novaka. Jeste izglupirao u drugom taj brejku, ali kada bi on razmisljao o onome sto je bilo, bacio bi reket od besa i otisao sa terena, ili bi slao sve u aut. Na srecu, on nekako uspeva da se opire nasem mentalitetu, iako ne u potpunosti, ali opet, jaci je i manje malodusan nego vecina nas. I zato, srecno Nole sutra, jako od starta. Verujemo u tebe.

shmokljanom.

pre 8 godina

Prekjuce su komotno preselili Monfilsa i Simona i kompletnu publiku jos kasnije na centralni teren sa svjetlima. Eto danas nije moglo. Anderson je bio u procesu samorasoadanja na atomcice, a ovako dobije jos jednu sansu, pa mozda umori jos Novaka pred mec sa domacim

Фрфљави

pre 8 godina

Баш овсквом игром ( прва два сета) је Новак и изгубио од Вавринке! Пасивно, чекао грешку противника и играо више сигурно него што је ризиковао! Док му је противник, тада Вавринка а данас Кевин, бушио и надметао свој стил игре и своја правила. Не знам зашто Новак игра тако пасивно у последње време? Почео је као Мареј раније? Чека да противник погреши. Па извади читав свој арсенал и пуцај ка противнику!!! Ако ће и овако сутра играти, није ни заслужио да победи. Ех да, и стаааално нека гестикулација и климање главом са публиком. Како су се сви укротили против њега и како уопште смеју тако нешто! Па када ћеш да научиш правило да публика УВЕКККК навија за аутсајдера осим ако није Федерер у питању! А воле га из једног јако битног разлога! Игра јааако атрактиван тенис. Леп и нападачки. Одмах наметне свој стич игре и своја правила и ко уме, нек се снађе, ко не, надрљаће! И после само пар размена, човек одмахххх излази на мрежу, напада или ризикује! А Ноле? Ноле је почео да игра на ауторитет! А то успева у прва два кола! А не у 1/8 финала! А сутра... Сутра ако Кевин има добар дан, а Новак треба да моли Бога да не буде тако, миже итекако да га избаци. И нажалост, овај прекид је пријао Кевину више, а не Новаку. А зашто је све то потребно Новаку?

Deliijs

pre 8 godina

Prosle godine u finalu RG kada je Novak imao Nadala mec je prekinut zbog kise i nastavljen sutra dan.Znamo kako se zavrsilo. plasim se istog ishoda

S Y L A

pre 8 godina

Ja na poslu imam tv.Gazda naravno jos nije kupio resiver,nema programa ,ali zato hvatam Republiku Srpsku ,ZIVELA REPUBLIKA SRPSKA !!!!!!!!

Darko

pre 8 godina

A Šardi i Berdih u drugom kolu igrali do pola 11, poslednji set im poceo u 10.Sramota za Britance, nisam ni sumnjao da su ovo jedva dočekali, a bio im je to i plan s obzirom da su znali kakva je gužva ponedeljkom na terenima.Svake godine iste bljuvotine rade, ako Nole i prođe četvrtfinale će igrati među prvima po najvećoj vrućini, upamtite moje reči.Ogavno!

Ivan

pre 8 godina

Ma da. Noletu odredili zadnji meč dana, na terenu bez reflektora. A on na vrhu žreba i trebao bi da igra prvi. Videli Englezi kako je bilo u Parizu sa Noletom. Sad se Mari i Federer smeju.

Cile

pre 8 godina

Koji BEZOBRAZLUK organizatora.
Ovaj meč mogao je takodje da se nastavi na centralnom terenu, poput meča Momfis - Simon. Ali, Djoković u naletu nikako ne odgovara Britancima i favorizovanom Mareju. Zato se pruža nova šansa Andersonu, da se odmori i nastavi sa servisima koje jedino zna besprekorno da odigra... dok se ne umori!

989

pre 8 godina

Ostaje nejasno zbog čega organizatori meč nisu prebalcili na centralni teren koji ima reflektore, kao što su to uradili u subotu kada su igrali Monfis i Simon??

Kako nejasno?? Pa jasno je da ovo odgovara Kevinu jer je Novak u naletu i dobio bi i peti set a najvise odgovara njihovom pulenu prevarantu i folirantu Endiju. Ne moze Kevin da izdrzi ovakav tempo igre u 5 setova i siguran sam da bi puko mec. Ovako sledi odmor pa sutra nastavak sto mu odgovara. Koliko je to lose po Novaka verujem da ce uz savete svog strucnog staba dobiti sutra taj set i mec ali generalno mi je muka od Engleza koji su toliko nisko pali da na njihovom najvecem turniru spas traze od Skota i to na ovakav nacin. Da je Endi na Novakovom mestu, sigurno bi nastavak bio na "najvecem" terenu sa pokrivenim krovom.

Darko

pre 8 godina

Igra se od 1:00 (po našem od 2) na istom ovom terenu (br.1), ali problem može biti i to što za sutra ceo dan najavljuju promenljivo oblačno i kišovito vreme, pa ih i to može dodatno ometati.

Dalje, svima se svesno ili podsvesno mota po glavi repriza RG-a. Nadam se da to neće biti tako, Nole je u zaletu. Bolje da ćutim, kad bi mogao da se isključim do sutra...

Svedok s'lica mesta

pre 8 godina

Volimo mi naseg Novaka, ali budimo realni, ne moze on biti najbolji ritern igrac na svetu, jos manje svih vremena,muci se protiv svakog dobrog servera.
(milojko, 06. jul 2015 21:06)

brate mili, ovaj toranj, svaki prvi servis roka po 230km/h, a drugi 210km/h, ali svaki...jel gledaš ti uopšte meč?, on Novaku ne može da vrati od 190-200 km/h ,a ti očekuješ od Novaka suprotno, pa vratio je duplo više servisa od Kevina, jel to govori nešto?

lepi

pre 8 godina

Зар је могуће да има Србина који навија за Андерсона у овом мечу? Мени несхватљиво...

...

pre 8 godina

Jedna trecina Srba sad shvata sta imamo, koliku velicinu I ljudinu od coveka, druga trecina ce shvatiti sta imamo kad zavrsi karijeru, a treca trecina nikad nece shvatiti jer su zli I pohlepni, losi ljudi. Imam 14 godina I treniram tenis borim se da budem pola od Novaka, jer on je jedinstven. Budite ponosni na njega I osvestite se!!!

NS BOY

pre 8 godina

Novak Djokovic se sa sopstvenim talentom i igrom, ne bi trebalo da plasi niti jednog protivnika. Najmanje Andersona ili Cilica, ukoliko Andersona prodje. Bio je ovo tezak mec, dok su englezi po nebrojani put pokazali kakvi su. Sa jedne strane ih razumem, jer su sustinski gubitnici u skoro svakome sportu, ako izuzmemo fudbal. Govorim o engleskoj samo, ne Britaniji. Mec se nastavlja sutra, demoni koje je Novak preneo na Andersona nece nestati u jednoj noci samo. Sto se Cilica tice, on je igrac koji je objektivno dve klase slabiji od Novaka, Federera i Nadala, pod uslovom da je u staroj formi (govorim o Nadalu naravno). Jos jednom je Novak dokazao koliko je autoritativan teniser. Mozda trenutno na terenu i najautoritativniji teniser. Drugi se ne bi plasili kada bi poveli protiv Nadala, Federera, Mareja ili nekog treceg igraca sa 2:0, vec bi grizli jos vise. Protiv Djokovica je drugacije. Konstantnost u oprezu dovodi do straha. Sigurno je, Novak Djokovic je mentalno najkompletniji igrac u ovom trenutku. Srecno u nastavku meca, licno ga necu gledati. Iamo sam manjih problema sa zdravljem nakon RG. Tako je najbolje. Ipak je najvaznije zastititi zivot. Novace napred i neka te nas inat vodi.

lolek

pre 8 godina

Ima pravilo u sportskoj psihologiji koje kaze da teniser u dve nedelje gren-slema mora da ima jedan do dva dana kada nije raspolozen. Eto to je razlog.

Aladdin Sane

pre 8 godina

Mozda mu nije lose za nastavak turnira da mora da izvuce svu snagu iz sebe da bi preokrenuo rezultat. Sutra ako moze neka ga otrese 6:0 ili 6:1 kao Mareja da sto brze to obavi.

Sto se tice publike... Znam da Novaku nije lako, ali on mora da shvati da ga nikada nece voleti makar bio i najljubazniji i najzabavniji (sto on jeste). Niti Englezi, niti Francuzi, niti Amerikanci ce ikada da budu barem neutralni, a kamoli za njega.
Da sam ja on nikada nikome ne bi dao niti dres, niti reket, niti one trake za znoj (ne znam kako se zovu na srpskom). Kad bi video neko dete sa mojim dresom ili sa srpskom zastavom pozvao bi ga da sidje dole i licno bi mu dao u ruke dres ili te 'trake'.
Zasto bi ovi koji navijaju protiv mene sve vreme na kraju jos zaradili na meni?!

veliki strumf

pre 8 godina

Uh, mnogo me je nervirao prva dva seta. Igrao je ocajno, mlako, kao baba, slicno kao u finalu RG - ceka gresku protivnika, ona ponekad i dodje, ali cesce protivnik pogadja. Sada se vec lakse dise, mada... Sutra je ovo mec u samo 1 set! Jedan brejk i povratka nema. Mora se odigrati svaki poen agresivno, sa punom koncentracijom, mnogo vecom nego danas. Verujem da ce dobiti, a dobije li ovaj mec - osvojice Wimbledon. To se puno puta desavalo, da kada neko preokrene od 0-2 kao da dobije neku novu snagu i pocisti sve do kraja. To je pre nekoliko godina uradio Federer, kada je gubio od Falje, a onda i Marej, kada je okrenuo protiv Verdaska. Tako to biva...

morfeus

pre 8 godina

Steta, steta... Jos samo 20 minuta je trebalo. Sutra ce biti opet tesko, ali strepnja, da ne kazem strah u ocima u Andersenovoj lozi je bio vise nego vidljiv. Kakav je Nole autoritet... Samo jedan brzi brejk i ubrzanje igre na servisu i sav koncept se srusi i Nole juri... Pravi, nesporni autoritet.

biseri pred svinju

pre 8 godina

Kakvi Englezi? Pravi engleski ljubitelji tenisa ne navijaju, oni uzivaju u tenisu, aplaudiraju na svaki potez, ovi fudbalski navijaci, ko zna odakle su i kako su dosli do karte, tako se i ponasaju.

nikolabg

pre 8 godina

Dobar meč,videlo se da će se Djoković vratiti jer ni u prvom ni u drugom nije igrao loše već je protivnik igrao na njegovom maksimumumu,realno je da ne može bolje od onog.Jedino što se može zameriti jeste taj-brejk u drugom.Ipak u nastavku se videlo realno stanje.Novak pojačao ritam, Andersonu stao servis i to je to.Ono što mene nervira jeste što je previše očigledno navijanje protiv Djokovića.Kad on osvoji poen pola publike jedva aplaudira a kad Anderson osvoji to su nenormalne ovacije.Sve bi bilo u redu (jer svaka publika voli da navija za autsajdere da bi im se isplatila karta i da bi meč što duže trajao) ,ali se zna koji je povod za takvo navijanje a to je da Endi Marej osvoji.Zna se da je Djoković njegova noćna mora i da može ,ukoliko odigra svoj najbolji tenis, da ga osramoti pred domaćom publikom.Iskreno se nadam da će Djoković sutra dobiti taj peti set,ipak ova pauza više leži Andersonu .Vimbldon je turnir u kojem igrači sa jakim servisima mogu doći do izražaja i nigde više.Biće mi drago ko god drugi da osvoji samo ne Marej upravo zbog gore navedenih razloga.A svi ti navijači dobro znaju da će ,ma šta se desilo,Marej uvek biti u senci uspeha Djokovića,Federera i Nadala.Bar za ovo vreme dok su oni na turu.Napred Nole!

Pozdrav iz Toronta

pre 8 godina

Teoreticari zavere, oladite malo. Sam je Novak kriv sto ga nije opeglao u tri seta, umesto sto mu je poklonio prva dva duplim greskama na servisu. Bice tesko sutra, Anderson ce ponovo biti svez, ali verujmo u Novaka.

optimus prime

pre 8 godina

@Torino

Problem naseg naroda je sto kad nesto krene nizbrdo padamo u ocaj i kao da se ceo svet rusi. Zar je toliko tesko imati malo vere i malo podrzati nase ljude i kad im ne ide dobro? E pa zapamti moje reci: Novak ce do kraja karijere osvojiti jos minimum 4 grend slema, da, medju njima ce biti i taj Rolan Garos.

Jova

pre 8 godina

Gledam meč, uhvatim sebe da razmišljam o peršunu ( koji put i naglas, priznajem - grešna sam ) i ne mogu da se odlučim da li da budem zahvalna znanje-imanju ili da se ljutim na njega. Zahvalna što mi pomaže da razumijem šta gledam a pomalo ljuta što je u pravu. Mada, kad bolje razmislim, da Anderson nije igrao kako je igrao da li bi vidjeli »onakve« Novakove poene, koji su se u trećem i četvrtom setu nizali, jedan za drugim. Do poslednjeg, koji je prava majistorija. Šteta što je meč prekinut, Novak je bio u naletu a Anderson ( mada ne nije predavao i borio koliko je mogao ) potpuno izgubljen.

Ništa, vidjet ćemo šta će utorak donijeti i kakav Novak će izaći na teren. Nadam se onaj i trećeg i četvrtog seta.

Pozdrav svima

VUK

pre 8 godina

Šta je ovo? Ovo je najgora igra Đokovića na Wimbldonu. Anderson ništa posebno ne igra... Novak jednostavno nema igru.. bar zasad.. al bruka stvarno.. sa 60%svoje igre bi ga odrao.. ali izgleda da ni za 6meseci neće zaboraviti RG.jedino da se Anderson umori..

Tanja

pre 8 godina

Ljudi, mržnja ubija, vraća se kao bumerang, nikom nije dobrog donela. Malo vere i podrške za našeg Novaka, posebno kada je teško. I da izgubi, hvala mu za svu radost koju je pružio meni i mojoj porodici.

igor

pre 8 godina

Izgleda da je R.Garos ostavio ipak teske posledice na Novaka, voditi 40 u taj brejku i izgubiti ga od Andersona, stvarno je sramota!!!!Cudo ce biti ako preokrene!!!Neka mu je bog u pomoci!!!

Sasa

pre 8 godina

Ne brinite, dobija Novak 3:2, sad će da se resetuje, zapamtite komentar i trk u kladionicu, ne može Anderson da servira ovoliko dugo, prijatno.

hrk

pre 8 godina

Publika me strasno nervira, uvek protiv Novaka, nebitno protiv koga igra. Zatucani englezi...... (Oki, 6. jul 2015 19:57) Mozda nije do publike, pre ce biti da je do Noleta? :)
(sandzaklija, 06. jul 2015 21:13)

Ne bi znao za tenis da nije Novaka, Acife...

Jao

pre 8 godina

Jasno se vidi jos od pocetka turnira da je Novak i dalje jako utucen zbog izgubljenog RG-a.Nije se psihicki oporavio definitivno.Srecno i nadam se da ce se izvuci iz ove situacije.

dr.mr.

pre 8 godina

prva dva seta je nole toliko "stidljivo" odigrao,muka mi je bilo da gledam... previse slabih,plitkih loptica po sredini terena... treci set je bio mnogo bolji,ocekujem da ce nastaviti ovako,i verujem da ce dobiti,samo steta sto ovo ide u drugi dan,ali samo je nole kriv za to...
pozdrav!

Mazda

pre 8 godina

I jos da dodam da je samouverenost u tie break-u 2. seta na 4:0 za Novaka sa klimanjem glave bilo nepotrebno, a ispostavilo se I preuranjeno.

Vlada

pre 8 godina

Dobro bre miševi, šta ste se uzbudili, šta lupetate! Ima covek loš dan, pa i da izgubi, bože moj. Već je uradio više od svih miševa na gomili, koji imaju obraza da nekome ko je preko dve godine svetski broj 1 kažu sramota, da je gotov ili dane zna. Povraća mi se od vaših bednih komentara!

simke

pre 8 godina

Ne znam je li neko primjetio,ali u zadnjih godinu dana,najvise su teniseri napaljeni da dobiju Novaka i Nadala,to je nevjerovatno....Gledao sam ponekad mec u kom Anderson igra,solidan je teniser,i nikad ovako dobro nije servirao kao sto to radi danas protiv Novaka.

Nolefan

pre 8 godina

Iako sam navijac Novaka napisacu opet isto sto sam pisaoiposle finala RG.Covek vise nije posvecen tenisu. Fizicki nespreman. Fokusiran na zezanje, pelene, cucle.Mozda on misli da tako trebai ne treba se nervirati. Neverovatno kako lose igra brejkove a nekada je tu bio najjaci. Covek sa najboljim riternom na svetu ne moze protiv servera. Ove godine od RG do Wimbledona je tri nedelje.On se uhvati reketa kada dodje u London.Igra nekave egzibicije i tu ga isamarali.Ovo sto je do sada odigrao protiv prosecnih igraca ne sluzi mu na cast.Zato se ne treba nervirati

veliki strumf

pre 8 godina

Novak igra kao baba, dok Anderson igra muski, bas kako treba! Bije iz sve snage dok ovaj nas samo prebacuje i ceka greske. E pa nece moci uvek tako. Izgubiti 4-0 i 2 mini brejka prednosti, do kojih je dosao iskljucivo greskama protivnika, moze samo totalni pacer. Prosecna brzina prvog servisa u mecu samo 175 km/h - pa to je na nivou rekreativca. Novak igra kao da je Vimbldon svake nedelje, pa eto ovaj mec moze da preskoci! Taj brejk bi valjda trebalo da bude igra koju cesce dobija kvalitetniji, iskusniji teniser, sa vecim samopouzdanjem. Ocigledno da to u ovom mecu Novak nije. U neverovatnom je padu, videlo se i prosle nedelje da nije u formi, jer bi ga danas Marej ili federer samleli da se ne bi dugo sastavio.

Savo

pre 8 godina

Tenis ume da bude jako lep sport. Ne znam šta o tome zna ovaj sivonja. Ja bih takvom, ubuduće, predavao meč: hvala, igraj sa Iznerima...

hawkeye

pre 8 godina

Bojim se ako i prođe,teško može da ode do kraja,očigledno je uzdrman neosvajanjem RGa a Federer i Mari izgledaju moćno,videt ćemo....

Crush

pre 8 godina

@(SlepiliNišta, 06. jul 2015 20:02)
Pa ne znam zašto je Anderson antipatičan zbog toga što Englezi navijaju protiv Noleta.
A u ovom meču više Nole sam sebe pobjeđuje nego nešto drugo. Iako se mora priznati i da je Anderson odigrao par maestralnih poteza.
I iako je 2-0 u setovima kad igraš protiv prvog igrača svijeta onda sigurno ništa nije gotovo.

No1e

pre 8 godina

Sta reci o publici koja otvoreno navija protiv Noleta, sa toliko strasti, da ne kazem mrznje... Sad Nole, u inat njima i rezoluciji koju pisu!!! Ajmooo!!!

brain challenge

pre 8 godina

ovo je gora defanziva od finala rg. nijednom ne napada prvi vec cista ziheraska igra. nikakav pokusaj uglova ni drop sota. nije zasluzio set da uzme.

vojkan85

pre 8 godina

Ima srece sto se Anderson umorio. Da igra protiv nekog ko moze da izdrzi ovaj tempo, pakovao bi kofere. Ovako ce Djokovic dobiti samo zato sto je fizicki jaci.

aleksandar

pre 8 godina

Није ово ни сенка од оног старог Новака из 2011. године. Ако некимв лучајем и прође овај меч, теорије нема да са оваквом млаком, анемичном, досадном и безидејном игром освоји турнир. Новак мора да реши проблем у глави.

ilija

pre 8 godina

Evo dok pisem 0:2 Anderson vodi ali verujem u Novaka! p.s Ovi sto kukaju na komentatora sa rts-A pa ljudi prebacite na Sport Klub i uzivajte ne znam u cemu je problem!

leeloo

pre 8 godina

Koji komentari, strasno. Pa najjace da covek ne ode na odmor, da ne gleda svoju zenu i dete, kako bi mogao da trenira 24\7, samo kako biste vi iz fotelja bili zadovoljni.

sa_pan

pre 8 godina

Pocetak meca,komentator na SK kaze: Ima dovoljno vremena do mraka,Novak ce to zavrsiti... Ne treba unapred nista pricati,sto bi baba moha rekla ,ne pravi razanj doj je zec u sumi.

M

pre 8 godina

Ponovo neobjasnjiva igra Djokovica koji kao da se trudi da pogodi T-liniju i sredinu terena kako bi sto bolje nabacio protivniku lopticu pravo na reket. Nikakve agresivnosti, napada po strani, ma nista od njegove prepoznatljive igre.

Zigzag

pre 8 godina

Pisem pri 0-2,i dalje vjerujem u prolaz,ali mi nole nije jasan,zasto nije igrao halle ili queens?cisto da ude u šemu travnate podloge..

Nood

pre 8 godina

(kosmajac, 6. jul 2015 19:58)
Upravo tako.
Kad je Djokovic izgubio na Boodles (egzibicionom) turniru ja sam rekao da mu tenis nije vise prioritet i onda je usledila lavina komentara kako sam ja budala i kako nemam pojma sa tanisom jer se "nije trudio" na egzibiocionom turniru :)
Ima li jos neko iz top 20 da je zdrav i da nije odigrao ni jedan pripremni turnir za Wimbledon? Par njih je reklo kako je to dobro jer ce dizati formu na turniru, haha. Da, znaci svi su budale sto igraju pripremne turnire (prelazak sa sljake na travu je drasticna promena) samo je Novak genije sto kalkulse jer zeli vise da se odmori provede vremena sa sinom… nista lose u tome, samo je postalo ocigledno da vise nije ni izbliza motivisan kao ranije.
Ajde No1e, ti si kralj, mega car, buduci premijer, mozes ti izvuci ovaj mec... (ovo cisto da smanjim broj minusa)

Vlada

pre 8 godina

Dobiće Novak ovo na fizičku snagu pre svega, al mora jače da igra u četvrtfinalu, posebno bolji ritern i više da pokušava da odvaja poene, a ne da se brani.

bojan

pre 8 godina

ne ide mu, decko nije masina, jos i organizatori na ovaj nacin vredjaju broj jedan, on je najbolji na svetu i treba da igra na prvom terenu, ja da sam bio na njegovom mestu ne bi ni izasao na teren, reko bi im igrajte sami gospodo, ja sam broj jedan i mene necete da ponizavate, ali sta drugo ocekivati od nasih prijatelja britanaca, ajde nole budi se pa omlati mareja u finali i na govoru im reci da im je to za rezoluciju, nema gori narod od engleza

Mazda

pre 8 godina

Losa koncepcija od pocetka. Daleko iza osnovne, brani se I daje Andersonu sanse da napada. Cudo treba da se desi da Novak ovo dobije, cak I da se nastavi sutra.

diplomirani difovac

pre 8 godina

Ljut je što publika ne navija za njega pa mu se zato ne igra.
A što ovde 7 miliona kida dzigericu zbog njega,nema veze.
Oči-kao da su mu sve ladje potonule u životu.
Ne razumem samo ZAŠTO?
JASNO JE KAO DAN DA ENGLEZI NE PREZAJU OD BILO ČEGA SAMO DA ISKOMPLEKSIRANI marej OPET POSTANE ŠAMPION,ALI NOVAK JE NAJBOLJI NA SVETU I BAŠ ZBOG TOGA I ZBOG ONIH PITANJA OD PRE NEKI DAN MORA DA RAZBIJE SVE TAMO I DA PEHAR OSTANE KOD NJEGA!!!
To je JEDINI NAČIN!
Sve ostalo jednak slabosti:-(

ivan

pre 8 godina

Kako god da se zavrsi ovaj mec, ne mogu da razumem duple greske u oba taj brejka. Neshvatljivo odsutvo koncentracije u oba taj brejka. Bukvalno pokloni koje je Anderson samo iskoristio.

ndangreda

pre 8 godina

Novak će ovaj meč da dobije. Ide on do finala, jer je najboljuilli ubedljivo na planeti. Pojedini ga već pljuju, kao da je malo uradio za Srbiju i srpski narod... Živio Nole... Tvoj Niksic je uz tebe!!!

sandzaklija

pre 8 godina

Publika me strasno nervira, uvek protiv Novaka, nebitno protiv koga igra. Zatucani englezi......
(Oki, 6. jul 2015 19:57)

Mozda nije do publike, pre ce biti da je do Noleta? :)

Miro iz Srbije

pre 8 godina

Ljudi moji, samo bez nervoze: dobija ga Djokson 100%! Nemoj te biti tako negativni, ljubim vas! Zna Nole sta mu je ciniti, nije on od juce!

dragan

pre 8 godina

Sve vise zabavljac sve manje teniser-šampion. Majstor, ali za masterse, a ne za gren slemove. Više se nervira što publika navija za Andersona, a ne što sam igra očajno. U najboljim godinama Federer je ovo mlatio ko buraniju i naosvajao se trofeja, a Đokovic stalno nesto ceka kao da je tek na pocetku karijere. Anderson dobija zasluzeno. A Novak moze da slavi jer bi ga Vavrinka ili Marej oduvali. Poštno rečeno.

snezni leopard

pre 8 godina

Verujem da ce se Novak izvuci posle 0-2, iako njegova igra nije najbolja. Nije dobro sto se umara vec u osmini finala, ali moze do pobede. Bez obzira na ovaj mec i kako ce se zavrsiti, Novak je veliki igrac, svaka cast za sve sto je uradio. Srecno Nole.

milojko

pre 8 godina

Volimo mi naseg Novaka, ali budimo realni, ne moze on biti najbolji ritern igrac na svetu, jos manje svih vremena,muci se protiv svakog dobrog servera.

mister x

pre 8 godina

Pratim na netu mec, pa sadi britanski komemtatori rekose da postoji, ako padne mrak i treba da se prekine mec, jos jedna mogucnost sem nastavka sutra a to je da, kao sto su uradili Monfis i Simon u subotu, mec bude nastavljen veceras na Centralnom terenu pod reflektorima. Sve zavisi kako ce se sudije i igraci medjusobno dogovoriti.

budite odlucni

pre 8 godina

4:0 u dugom tajbrejku i izgubi ga, daj bre, pusti publiku, vise mu je stalo do misljenja publike nego do rezultata, uzas, kada god se gubio zbog publike je izbubio!!

Kiki

pre 8 godina

Mora Novak da se malo izbruka i padne na drugo mesto pa da pocne da igra... Izgleda da mu vise prija porodicni zivot, malo mu dosadilo da je najbolji...

iva

pre 8 godina

Ajmo Nole.Ovom smoru ne bi ni Bog otac mogao uzeti brejk.Strašno dosadan tenis,iz razloga što Nole ne uspijeva da uđe u ritam,i to ne svojom krivicom.Jednostavno nema odbrane od bombi ovog nemaštovitog diva.Ali Nole ce vec naci modus da ga oladi.Ajmo legendo,samo polako.S vjerom u tebe do kraja,pa šta nam dragi bog da.Joooooooj evo vratio brejk.Duša moja! :*

boban

pre 8 godina

Katastrofalan ritern Djokovica. On protiv servera ne zna da igra, uvek se muci. A i inace nije ni na 80 odsto igre sa RG. Bolje da ispadne sada nego da ga Cilic razvali ili da dodje u ruke Vavrinke...Nije on preboleo finale RG. Njemu glava nije u Londonu. Ako ispada, neka to bude sada.

Ortodox

pre 8 godina

Ovaj meč neodoljivo podseća na finale Roland Garosa sa Vavrinkom, nadajmo se da će Anderson da se umori od agresivne igre i da će da sagori

realo

pre 8 godina

Opet ista prica kao i cele godine. Problem sa serverom (Karlovic, Izner, Raonic), a sto je jos mnogo gore, ponovo pimplerica, sigurica u sredinu. Cim naidje igrac koji pusti ruku, fajront

Gamko

pre 8 godina

Nije ni čudo sto gubi Nolo, toliko pritisaka na njega, te koučing, te ovi nasi sto im smeta sto porez placa u Monako (Srbi moraju da izmislu nesto uvek) a jos povrh svega pola stadiona protiv njega. Ali vratice se Nolo u mec i odigrace opet kao najbolji. Napred Nolo, pravi Srbi te vole

laki

pre 8 godina

Novak bolje igra odkad nema sunca na terenu, tj. senke . i verujem da će proraditi i ritern baš zbog toga.... ko igra tenis zna o čemu pričam.... pozdrav

srdjan

pre 8 godina

Kakvi su ovo mlaki servisi Djokovica...na nivo juniora...i upravo je izgubio i drugi set...Djokovic kao da svim silama zeli da izgubi mec.

Pronicljivi

pre 8 godina

Mnogo ovaj meč podseća na onaj sa Vavrinkom. Noletovi udarci kratki, bez snage, a Anderson napada kad god mu se ukaže prilika. Ziheraški, bez ideje... ej, da ti jedan ovakav igrač dobije TB nakon što si vodio 4:0. Ajde Nole i dalje verujem.

Dzonni

pre 8 godina

Daj raspali tu lopticu nekad, stvarno smaras sa tim doziranim udarcima! Pogotovo kad ima prednost upasivi totalno i ceka protivnika na gresku. Ne moze se tako WB osvojiti.
I kad ima inicijativu odigra 2-3 udarca viska i ispusti poen, a posle se prenemaze, proklizava i sl... Muka gledati.

Mislav

pre 8 godina

Iznervirala ga je ova publika.. Ne možeš vjerovat da se ovako kontra njega navija, osvajača turnira i branitelja titule. Evo da je s druge strane englez pa ajde de

veliki strumf

pre 8 godina

Nije sto je izgubio prvi set, i tako izgubio prvi set na ovogodisnjem Vimbldonu, vec je Novak ceo set odigrao ispodprosecno. Sa ovom igrom nema nikakve sanse da uzme trofej, jer zaista ne igra ama bas nista. Citav turnir u sustini igra sasvim prosecno. Nedopustivo je da mu jedan Anderson napravi 3 mini brejka u taj brejku. Ubedjen sam da ce dobiti ovaj mec, jer ipak je Anderson cist prosek, ali ako ovako nastavi imace velikih problema u toku turnira.

Ilija

pre 8 godina

Kakva je pvo igra, sta je ovo!? Je l' ovo Nole? Igra ziheraski, servise protivnika isprati pogledom, ni ne pokusava da vrati! A kad vrati salje mu kratke balone nadajuci se da ce ovaj pogresiti... Viner ne moze da pogodi nijedan...

SlepiliNišta

pre 8 godina

E antipatičnog li čoveka od ovog Andersona...uh...Čini mi se, i protiv Putina naš Nole da igra - ovi Englezi bi protiv Noleta bili.
Užas!
Napred Nole!!!

NS#1

pre 8 godina

@budite odlucni

Kad pogledaš skor Novaka protiv servera? Ne znam koji to server ima više od jedne-dve pobede protiv njega... Kakve sve gluposti neće čovek pročitati ovde.

štručnjak

pre 8 godina

Lepo. Viktor je igrao do dva nula, i naravski, kladio se da će izgubiti tri prema dva; iz aviona se vidi da Novak otaljava posao, pa ko zna da li će uopšte pobediti, a jecu ne treba ni spominjati. Ko Grci, iskopali jamu, a sad i naši kopaju!

anica

pre 8 godina

Antiteniser, odvratno odvratno odvratno!!!!!
Kako se muci Nole, uzas...velika je prednost 2:0 al ja se iskreno nadam da moze da se vrati, ajde Nole totalno te umrtvio, ajde TRGNI SE!!!!

znanje-imanje

pre 8 godina

U svim mojim komentarima dosad sam vam govorio da je Anderson ovde teška koska. Ko za inat Novak je stegnut i autodestruktivan pa je sve još gore.
Nadam se da će se Novak izvući. To se može desiti samo ako počne da igra tenis a ne bunker. Ako ne i izgubi nadam se da neće biti poplave stupidnih omalažavajućih komentara kao za Viktora.

mlekadzija iz Parme

pre 8 godina

И наравно Милош АЛИ Кривокачкетић
(faksimil34, 6. jul 2015 19:00)

Zovu ga ALIbaba. Lik je iritantan,muka mi je kad ga slusam. A to kako svi oni sa rts-a prenose utakmice i meceve bi mogao svako od nas. Sreca pa je neko pametan izmislio MUTE na daljinskom.

Jovan

pre 8 godina

Nole u svim segmentima igre danas malo ispod svog nivoa, a Anderson servira kao na treningu, otud i rezultat ovakav. Mislim da bi Novak MNOGO mogao da nauci od Mareja sto se tice riterna na drugi servis. Neverovatno koliko je efektivan taj ritern metar nekad i dva iz terena, pogotovo protiv brzih servera kada im se lopta vraca jos brze i nemaju vremena da odreaguju. To je kljuc uspeha protiv Iznera, Raonica, Karlovica pa i Federera, Wawrinke i samog Mareja.
Ajde Nole probudi u sebi tu agresiju iz 2011. Pasivnom igrom se ne moze uzeti titula na Wimbldonu, znas i sam to!

Dejan

pre 8 godina

ajde Nole možeš ti i sa 2 seta zaostatka, nije prvi put. jeste da ćeš se više mučiti ali i to je sport. Hajde agresivnije. Idemooooooooooo.

niki

pre 8 godina

novak se opet gubi kada publika nije na njegovoj strani, i uvek kad je tako bilo je izgubio, ajde bre, preokreni to jednom u svoju korist!! pusti publiku neka navija za slabije, i uvek ce navijati kada nije njihov igrAC....

Strepnja

pre 8 godina

Ne gledam mec uzivo, ali na 6:5 u drugom setu, statistka je u korist Andersona. Skoro duplo vise vinera, a gotovo isti broj greski kao Nole. Ako se ovako nastavi, nece biti dobro... Mora Nole da igra agresivnije, samo se tako dobija... Ajde Novace, mozes ti to!

u EU sve med i mleko

pre 8 godina

Polako bre ljudi dok se zagrije mašina,uzima to Nole 3-1 u setovima a ti Jumko pređi na pecanje ili šah nije ovo sport za tebe.Idemoooo!!!

štručnjak

pre 8 godina

Lepo. Viktor je igrao do dva nula, i naravski, kladio se da će izgubiti tri prema dva; iz aviona se vidi da Novak otaljava posao, pa ko zna da li će uopšte pobediti, a jecu ne treba ni spominjati. Ko Grci, iskopali jamu, a sad i naši kopaju!

Ratko

pre 8 godina

Kada vidim ovu Novakovu facu sve mi je jasno. Ajde covece probudi se! Razumem da ti se ne igra i da te na prvi servis da te probija ali sta bi sa drugim? Ne moze tako olako da se poklanjaju poeni. Stisni zube i razvali ga!

Vladislav

pre 8 godina

Ja mislio da ce Nole ladno da ga pregazi a ono muke u samom startu ,Marey po meni ima ogromne sanse da osvoji turnir, svima slede jaki protivnici u sledecem kolu a on ce imati igraca za laksi trening , mislim da to moze biti od kljucnog znacaja ...

igor

pre 8 godina

Ovaj Becker ga je mogo naucit servis i malo smec jer mu je serva katastrofa.Tenis se ne igra punjenjem baterija po plazama i guranjem kolica i kakvi hramovi.

billy

pre 8 godina

Ne mogu virovat da ste vi Srbi u stanju navijat protiv svog najboljeg sportaša, najvećeg brenda Srbije u svitu, i iznad svega - dobrog čovika i vrhunskog sportaša. Ako neko može objasnit razlog, volija bi da pokuša.

Samo whey bajo moj!

pre 8 godina

Samo.servis.ima Anderson? On razbi Djokovica sa psnpve,.bolji forhend, boljo bekhend, bolja igra na mrezi...sta to ima.Djokovic? Reci cu vam: ritern, koji danas nista ne valja

specnaz

pre 8 godina

Stanovnik Monte Karla igra očajno,još od polufinala RG,još tad napisah da je Djokovic završio sa trofejima za ovu godinu,eventualno jedan masters uzme.

stefan

pre 8 godina

Ponovi ista igra noleta kao protiv vavrinke na rg,nadam samo da nece biti isti ishod.Kao da svesno prepusta inicijativu protivniku a ovaj to koristi.

Maja

pre 8 godina

Mislim da je i Novak povređen tretmanom od strane organizatora. Igra bez žara i volje. Trebao bi već jednom prevazići to da ne može imati isti tretman kao Federer.

Ivan

pre 8 godina

Ovo mi miriše na neku veliku komplikaciju!!! Ne miriše na dobro!!! Anderson mu pravi velike probleme??? A i ostali favoriti svi imaju manje više problema na ovom Wimbledonu osim Federera!! Osvojiće Rođa ovo po 8.put kako je krenulo, niko mu neće pružiti ozbiljniji otpor do kraja turnira, evo i Mareja danas Karlović dobrano namučio, a Fedeks će ga počistiti u polufinalu!!

pitanje

pre 8 godina

Pravio je covek klovna od sebe, plesao, unajmio Bekera, izvinjavao se i kurti i murti bez potrebe, nema sta nije radio nebi li im se dopao, i ne vredi. Publika evropska i dalje, umesto za svetskog broja 1, evropljanina, navija za nekog anonimusa, juznoafrikanca.
Zasto pobogu, zasto??

budite odlucni

pre 8 godina

neverovatno kako novakov ritern deluje slabo protiv dobrih servera, gledam malo danas endija protiv karlovica, covek vrati po 3, 4 prva servisa u nizu, novak se neverovatno muci, mozda mi samo tako deluje ali kada pogledam njegov skor sa serverima sve postaje jasno!!

kinezi iz japana

pre 8 godina

Kinezi u publici bodre Nolu. Haha.. pa ko ce drugi. Jadni nas narod nema kinte ne za kartu nego za put do Londona.. 99% stanovnika iz Srbije koji navijaju za Nolu, rade to preko Televizora... sta dalje reci.

(Salee86, 06. jul 2015 19:10)

Zato je 50 miliona Spanaca napustilo London nakon ispadanja Nadala.

kosmajac

pre 8 godina

te odmara u prirodi, te humanitarne akcije, te odomor na majorci dok svi treniraju. e crni novace nikad nisi ni sam imao ambicija da ugroziz rodju i rafu. izgubi prvi set , znaci mec se nastavlja sutra i onda sledi ispadanje . cak i ako prodje ovog drvosecu isppada od vavrinke 101%. ma covek dominira evo i ove god uzima 2-3 gs kao i 4 prethodne. zalosno

M

pre 8 godina

Uopste mi se ne dopada kako Djokovic pristupa mecu. Odradjuje posao, ne pomislja da dodje do brejk lopte nego ceka greske protivnika i da eventualno u taj-brejku dodje do seta. Nema nikakvog zara u igri. I evo upravo tako je izgubio set. Sada ce morati da zapne, iscrpece se i do finala ce biti grogiran. Pitam se samo da li iko u stabu primecuje koliko indolentno pristupa svojim mecevima.

Salee86

pre 8 godina

Kinezi u publici bodre Nolu. Haha.. pa ko ce drugi. Jadni nas narod nema kinte ne za kartu nego za put do Londona.. 99% stanovnika iz Srbije koji navijaju za Nolu, rade to preko Televizora... sta dalje reci.

dilej

pre 8 godina

Sta mislite da li ce Djokovic pasti travu ako pogodi neki volej?
(Jumko, 06. jul 2015 19:26)

Tebi razmisljanje ne ide bas, pa zato pitas druge?

Agasi junior

pre 8 godina

Sramota za organizatore i satnicu! Sampion Vimbldona pocinje da igra skoro u 19 h po nasem vremenu! Ne dao Bog da se ovaj mec protegne i na sutrasnji dan a nije nemoguce,eto problema za Novaka! Lepo kazem da Novakov marketing tim batali Uniklo i neka ganja Najk,em sto ne bi vise imao ovakvih problema em sto bi imao bar jos nekoliko GS u svom vlasnistvu....ko prati malo duze tenis, yna o cemu govorim...

Vlada

pre 8 godina

Dobro bre miševi, šta ste se uzbudili, šta lupetate! Ima covek loš dan, pa i da izgubi, bože moj. Već je uradio više od svih miševa na gomili, koji imaju obraza da nekome ko je preko dve godine svetski broj 1 kažu sramota, da je gotov ili dane zna. Povraća mi se od vaših bednih komentara!

Tanja

pre 8 godina

Ljudi, mržnja ubija, vraća se kao bumerang, nikom nije dobrog donela. Malo vere i podrške za našeg Novaka, posebno kada je teško. I da izgubi, hvala mu za svu radost koju je pružio meni i mojoj porodici.

SlepiliNišta

pre 8 godina

E antipatičnog li čoveka od ovog Andersona...uh...Čini mi se, i protiv Putina naš Nole da igra - ovi Englezi bi protiv Noleta bili.
Užas!
Napred Nole!!!

rejnald

pre 8 godina

Е мој Ноле пусти се више лондонске публике и немој више те ствари да ти утичу на игру, неће они никад навијати за тебе па макар био и атрактивнији и бољи тенисер од федерера из најбољиx дана,тако је било и у француској и онај велики аплауз који си добио у финалу али так кад си поражен!,и сам знаш да си xендикепиран код навијача из западне европе само зато што си Србин, и то се неће промијенити ма колико се трудио и био највећи фер плеј играч,а свака твоја победа и титула представља још већи успјеx јер се увијек бориш са ,,два играча на терену".Воли те твој напаћени народ!!!

hrk

pre 8 godina

Publika me strasno nervira, uvek protiv Novaka, nebitno protiv koga igra. Zatucani englezi...... (Oki, 6. jul 2015 19:57) Mozda nije do publike, pre ce biti da je do Noleta? :)
(sandzaklija, 06. jul 2015 21:13)

Ne bi znao za tenis da nije Novaka, Acife...

kinezi iz japana

pre 8 godina

Kinezi u publici bodre Nolu. Haha.. pa ko ce drugi. Jadni nas narod nema kinte ne za kartu nego za put do Londona.. 99% stanovnika iz Srbije koji navijaju za Nolu, rade to preko Televizora... sta dalje reci.

(Salee86, 06. jul 2015 19:10)

Zato je 50 miliona Spanaca napustilo London nakon ispadanja Nadala.

Oxy je oxy

pre 8 godina

Stavili ga da igra poslednji na terenu bez reflektora, kad su videli da ima, sto bi rekli, "momentum", umesto da ga prebace na Center Court, prekinuli mec. Mislm, sta reci - Englezi i fair play - oxymoron.

region

pre 8 godina

Зар је могуће да има Србина који навија за Андерсона у овом мечу? Мени несхватљиво...
(lepi, 06. jul 2015 22:36)

Ne pišu samo Srbi ovim jezikom.

dilej

pre 8 godina

Sta mislite da li ce Djokovic pasti travu ako pogodi neki volej?
(Jumko, 06. jul 2015 19:26)

Tebi razmisljanje ne ide bas, pa zato pitas druge?

Batko

pre 8 godina

Simona i Monfisa su prebacili na Centralni teren.....tako da , iako nisam zagovornik terorija zavere, moram da priznam da ovde nesto "debelo smrdi".
Jer je Novak poceo da ga pere...i verovatno bi ga oprao u V setu. Sutra je sve otvoreno

charlotte sometimes

pre 8 godina

Dobija Nole sutra. Prekid mu ne ide na ruku, jer je taman usao u ritam, ali ako je neko specijalista za peti set, to je Novak. Videla sam par komentara, koji su jako nepristojni najblaze receno, i ne pada mi na pamet da citam i da se nerviram. Odoh lepo u grad na pice, a sutra svum srcem uz Novaka. Jeste izglupirao u drugom taj brejku, ali kada bi on razmisljao o onome sto je bilo, bacio bi reket od besa i otisao sa terena, ili bi slao sve u aut. Na srecu, on nekako uspeva da se opire nasem mentalitetu, iako ne u potpunosti, ali opet, jaci je i manje malodusan nego vecina nas. I zato, srecno Nole sutra, jako od starta. Verujemo u tebe.

manuginobili

pre 8 godina

Kakvo urlanje-nemam druge rijeci,i kakva ekstaza na stadionu na svaku gresku Djokovica od strane "kulturnih" Engleza,gade mi se...nadam se samo da ce to probuditi inat kod Noleta i da ce ga trgnuti iz ove letargije u koju je upao,a ako se to desi nemam nikakve dileme ko osvaja Wimbledon

ndangreda

pre 8 godina

Novak će ovaj meč da dobije. Ide on do finala, jer je najboljuilli ubedljivo na planeti. Pojedini ga već pljuju, kao da je malo uradio za Srbiju i srpski narod... Živio Nole... Tvoj Niksic je uz tebe!!!

Svedok s'lica mesta

pre 8 godina

Visokom igraču kao što je anderson, Nole mora slati više drop shotova. Ako misli da pobedi.
(neko, 06. jul 2015 21:15)

a kada da mu ih šalje brate mili?!, kad ovaj Kevin pobudalio sa asevima pa roka ko iz topa, jel gledamo ti i ja isti meč?,35 aseva do sada?!, a preko 100 i nešto poena nije ni igrano, jel pratiš ti malo statistiku, Nole nemož' do loptice da dođe, a ovaj oće drop šot?!?!

biseri pred svinju

pre 8 godina

Kakvi Englezi? Pravi engleski ljubitelji tenisa ne navijaju, oni uzivaju u tenisu, aplaudiraju na svaki potez, ovi fudbalski navijaci, ko zna odakle su i kako su dosli do karte, tako se i ponasaju.

Artiljerija

pre 8 godina

Hahahahahaha,
Poznavaoci teniske igre na B92 smatraju i mudruju da Nole treba da igra ofanzivnije !!!!
Moram da Vas podsetim da je za agresivniju igru jako bitno VRATITI servis protivnika.
Ako neko ovako servira kao Anderson danas, on moze da dobije svakoga.
Pitanje je samo koliko DUGO ovakav server moze da izdrzi, odnosno moze li da izdrzi dva, ili pet setova sa ovakvom kanonadom... E, tu je razlika.
Steta za prekid, Nole ga je imao u saci.
Srecno sutra, tigre!

morfeus

pre 8 godina

Steta, steta... Jos samo 20 minuta je trebalo. Sutra ce biti opet tesko, ali strepnja, da ne kazem strah u ocima u Andersenovoj lozi je bio vise nego vidljiv. Kakav je Nole autoritet... Samo jedan brzi brejk i ubrzanje igre na servisu i sav koncept se srusi i Nole juri... Pravi, nesporni autoritet.

Agasi junior

pre 8 godina

Sramota za organizatore i satnicu! Sampion Vimbldona pocinje da igra skoro u 19 h po nasem vremenu! Ne dao Bog da se ovaj mec protegne i na sutrasnji dan a nije nemoguce,eto problema za Novaka! Lepo kazem da Novakov marketing tim batali Uniklo i neka ganja Najk,em sto ne bi vise imao ovakvih problema em sto bi imao bar jos nekoliko GS u svom vlasnistvu....ko prati malo duze tenis, yna o cemu govorim...

Ivan

pre 8 godina

Ma da. Noletu odredili zadnji meč dana, na terenu bez reflektora. A on na vrhu žreba i trebao bi da igra prvi. Videli Englezi kako je bilo u Parizu sa Noletom. Sad se Mari i Federer smeju.

Pozdrav iz Toronta

pre 8 godina

Teoreticari zavere, oladite malo. Sam je Novak kriv sto ga nije opeglao u tri seta, umesto sto mu je poklonio prva dva duplim greskama na servisu. Bice tesko sutra, Anderson ce ponovo biti svez, ali verujmo u Novaka.

Svedok s'lica mesta

pre 8 godina

Volimo mi naseg Novaka, ali budimo realni, ne moze on biti najbolji ritern igrac na svetu, jos manje svih vremena,muci se protiv svakog dobrog servera.
(milojko, 06. jul 2015 21:06)

brate mili, ovaj toranj, svaki prvi servis roka po 230km/h, a drugi 210km/h, ali svaki...jel gledaš ti uopšte meč?, on Novaku ne može da vrati od 190-200 km/h ,a ti očekuješ od Novaka suprotno, pa vratio je duplo više servisa od Kevina, jel to govori nešto?

Maja

pre 8 godina

Teško je nekada shvatiti Novaka. Kao da kaže, evo najedite se bednici jedni, pa onda kaže, ma nema šanse, nedam. I tako će ga sutra oderati. Sve zavisi od njegove trenutne inspiracije, tako mi se čini.

sasha

pre 8 godina

Naravno... Tupavi Englezi i njihove fore. Pocetak meca u 7 uvece i to na terenu koji nema reflektore. Da ne pricam sto su Andersona ovime vratili u zivot, a sutra ce verovatno opet nastaviti da servira ko konj i nadati se da ce ponoviti prvi ili drugi set

simke

pre 8 godina

Ne znam je li neko primjetio,ali u zadnjih godinu dana,najvise su teniseri napaljeni da dobiju Novaka i Nadala,to je nevjerovatno....Gledao sam ponekad mec u kom Anderson igra,solidan je teniser,i nikad ovako dobro nije servirao kao sto to radi danas protiv Novaka.

Agasi junior

pre 8 godina

Na zalost ostvarilo se ono cega sam se i pribojavao!Englezi majstori svog zanata,ponavlja se 2013. od zreba preko satnice a Englezi majstori propagande(svih vrsta) imaju jednu osobinu koju mi ne primecujemo i guramo u sferu teorije zavere, a to je pazljivo planiranje!Vimbldon je kultni turnir,to je pitanje prestiza i casti i Eng.pohod na Vimbldon je poceo od Australijan opena kada su UK novinari optuzili Novaka da vara,pa preko RG kada je opet i u njihovim ocima postao prevarant,sve do koucinga cime se stavlja dodatni pritisak na njega,satnica sa strasnim serverom nimalo slucajna,Vavrinka koji je u zivotnoj formi u Noletovoj polovini,Novak igra sa njim opasnu igru druzenja koja uopste nije dobra za njega,Mari do polufinala nema ozbiljnog protivnika,pa i Rafi koji nekoliko godina ne predstavlja nikakvu opasnost na travi namestaju Brauna,nista ne prepustajuci slucaju,elem Andersonu servis standardno dobar plus se Anderson razmahao jer ima motiv vise,kao i svi protiv Novaka,Novaku ritern za njegove standarde ispod proseka,neodlucan kada treba da napadne,opet prebacuje lopticu bez inicijative,uopste ne izlazi na mrezu,sutra dodatni stres i emotivno trosenje,bice tesko ali verujem u Novakov prolaz,i dalje mislim da ce u finalu biti sa Marijem ali mora ozbiljno da obavi jedan razgovor "sam sa sobom"...

...

pre 8 godina

Jedna trecina Srba sad shvata sta imamo, koliku velicinu I ljudinu od coveka, druga trecina ce shvatiti sta imamo kad zavrsi karijeru, a treca trecina nikad nece shvatiti jer su zli I pohlepni, losi ljudi. Imam 14 godina I treniram tenis borim se da budem pola od Novaka, jer on je jedinstven. Budite ponosni na njega I osvestite se!!!

Miro iz Srbije

pre 8 godina

Ljudi moji, samo bez nervoze: dobija ga Djokson 100%! Nemoj te biti tako negativni, ljubim vas! Zna Nole sta mu je ciniti, nije on od juce!

Beobrad

pre 8 godina

Ma daj, pa ovo je isto kao na RG s Marejem.
Mogli su odigrati jos 4 gema, taman da Novak napravi brejk!
Cim je krenuo da mu cita servis, kremulo je, dodose dva seta mu je trebalo.
Smoren je bio veci deo meca, ne voli s tim udaracima nikako, vidi se, taj tenis bez tenisa i jeste antitenis.
Ovako sutra je sve moguce, dok se zagreje, podseti citanja servidsa, hm, ali ako prodje, nista ga ne zaustavi vise!

J

pre 8 godina

Sve vise zabavljac sve manje teniser-šampion. Majstor, ali za masterse,
...
(dragan, 6. jul 2015 21:21)

Ne lupaj nego podrzi pravog sampiona, jer ko zna kad ce ga majka ovakvog ponovo roditi !

Mara vracara

pre 8 godina

Meč bi bio premešten na centralni teren, ali jedan od igrača nije želeo da se večeras nastavi. Pogodite ko i to je to. Pravilo nalaže da se sutra meč nastavi na terenu na kome je započet. Novak od 14h.
Pozdrav!

Фрфљави

pre 8 godina

Баш овсквом игром ( прва два сета) је Новак и изгубио од Вавринке! Пасивно, чекао грешку противника и играо више сигурно него што је ризиковао! Док му је противник, тада Вавринка а данас Кевин, бушио и надметао свој стил игре и своја правила. Не знам зашто Новак игра тако пасивно у последње време? Почео је као Мареј раније? Чека да противник погреши. Па извади читав свој арсенал и пуцај ка противнику!!! Ако ће и овако сутра играти, није ни заслужио да победи. Ех да, и стаааално нека гестикулација и климање главом са публиком. Како су се сви укротили против њега и како уопште смеју тако нешто! Па када ћеш да научиш правило да публика УВЕКККК навија за аутсајдера осим ако није Федерер у питању! А воле га из једног јако битног разлога! Игра јааако атрактиван тенис. Леп и нападачки. Одмах наметне свој стич игре и своја правила и ко уме, нек се снађе, ко не, надрљаће! И после само пар размена, човек одмахххх излази на мрежу, напада или ризикује! А Ноле? Ноле је почео да игра на ауторитет! А то успева у прва два кола! А не у 1/8 финала! А сутра... Сутра ако Кевин има добар дан, а Новак треба да моли Бога да не буде тако, миже итекако да га избаци. И нажалост, овај прекид је пријао Кевину више, а не Новаку. А зашто је све то потребно Новаку?

boban

pre 8 godina

Katastrofalan ritern Djokovica. On protiv servera ne zna da igra, uvek se muci. A i inace nije ni na 80 odsto igre sa RG. Bolje da ispadne sada nego da ga Cilic razvali ili da dodje u ruke Vavrinke...Nije on preboleo finale RG. Njemu glava nije u Londonu. Ako ispada, neka to bude sada.

lepi

pre 8 godina

Зар је могуће да има Србина који навија за Андерсона у овом мечу? Мени несхватљиво...

NS BOY

pre 8 godina

Novak Djokovic se sa sopstvenim talentom i igrom, ne bi trebalo da plasi niti jednog protivnika. Najmanje Andersona ili Cilica, ukoliko Andersona prodje. Bio je ovo tezak mec, dok su englezi po nebrojani put pokazali kakvi su. Sa jedne strane ih razumem, jer su sustinski gubitnici u skoro svakome sportu, ako izuzmemo fudbal. Govorim o engleskoj samo, ne Britaniji. Mec se nastavlja sutra, demoni koje je Novak preneo na Andersona nece nestati u jednoj noci samo. Sto se Cilica tice, on je igrac koji je objektivno dve klase slabiji od Novaka, Federera i Nadala, pod uslovom da je u staroj formi (govorim o Nadalu naravno). Jos jednom je Novak dokazao koliko je autoritativan teniser. Mozda trenutno na terenu i najautoritativniji teniser. Drugi se ne bi plasili kada bi poveli protiv Nadala, Federera, Mareja ili nekog treceg igraca sa 2:0, vec bi grizli jos vise. Protiv Djokovica je drugacije. Konstantnost u oprezu dovodi do straha. Sigurno je, Novak Djokovic je mentalno najkompletniji igrac u ovom trenutku. Srecno u nastavku meca, licno ga necu gledati. Iamo sam manjih problema sa zdravljem nakon RG. Tako je najbolje. Ipak je najvaznije zastititi zivot. Novace napred i neka te nas inat vodi.

Sale englez

pre 8 godina

@Roger17
objasni mi kako može trenutni šampion da igra na terenu 1 (bez reflektora) dok gubitnik proslogodisnjeg finala igra na Centralnom.
Em je Nole trenutni šampion, em je 1. nosilac, i još je Anderson bolji i viši nosilac od Bautista Aguta.
čista.nameštaljka odvratnih Engleza/Britanaca a ti se samo i dalje pravi lud...
svima je jasno koliko ovde nema F od fer pleja.... prljavi odvratni englezi.

macak u cizmama

pre 8 godina

Pravi navijac je uz sampiona svoje zemlje(za koju je toliko mnogo ucinio) kako u lijepim tako i u onim manje lijepim sportskim momentima.
Na svu srecu,nasa teniska gromada zvana NO1e se resetovala i odradila izuzetno kvalktetnl preostala dva seta.Mala li je stvar osvojiti dva seta nakon sto izgubis dva i to u tajbrejku,(do kojih su dovela nemastovita pucanja asova,bez ikakve prefinjene igre).Ima Nk1e psiholoskj lrednlsf,jer se ovaj pokunjkl,a sumnjam da ce mirno pajkiti nakon Noletova dva pobjednicka seta.Ni nasem asu nije lako definitivno,ali izvuci ce on iz sebe ono najbolje,nesvakidasnje,urodjeni ,genijalni x faktor za tenis koji ce da samelje potomka britanskih kolonizatora koji kvari svojim ruznim udarcima prefinjenu tenisku igru.Forza NO1e!!!!Svim srcem uz tebe...

M

pre 8 godina

Uopste mi se ne dopada kako Djokovic pristupa mecu. Odradjuje posao, ne pomislja da dodje do brejk lopte nego ceka greske protivnika i da eventualno u taj-brejku dodje do seta. Nema nikakvog zara u igri. I evo upravo tako je izgubio set. Sada ce morati da zapne, iscrpece se i do finala ce biti grogiran. Pitam se samo da li iko u stabu primecuje koliko indolentno pristupa svojim mecevima.

optimus prime

pre 8 godina

@Torino

Problem naseg naroda je sto kad nesto krene nizbrdo padamo u ocaj i kao da se ceo svet rusi. Zar je toliko tesko imati malo vere i malo podrzati nase ljude i kad im ne ide dobro? E pa zapamti moje reci: Novak ce do kraja karijere osvojiti jos minimum 4 grend slema, da, medju njima ce biti i taj Rolan Garos.

Aladdin Sane

pre 8 godina

Mozda mu nije lose za nastavak turnira da mora da izvuce svu snagu iz sebe da bi preokrenuo rezultat. Sutra ako moze neka ga otrese 6:0 ili 6:1 kao Mareja da sto brze to obavi.

Sto se tice publike... Znam da Novaku nije lako, ali on mora da shvati da ga nikada nece voleti makar bio i najljubazniji i najzabavniji (sto on jeste). Niti Englezi, niti Francuzi, niti Amerikanci ce ikada da budu barem neutralni, a kamoli za njega.
Da sam ja on nikada nikome ne bi dao niti dres, niti reket, niti one trake za znoj (ne znam kako se zovu na srpskom). Kad bi video neko dete sa mojim dresom ili sa srpskom zastavom pozvao bi ga da sidje dole i licno bi mu dao u ruke dres ili te 'trake'.
Zasto bi ovi koji navijaju protiv mene sve vreme na kraju jos zaradili na meni?!

leeloo

pre 8 godina

Koji komentari, strasno. Pa najjace da covek ne ode na odmor, da ne gleda svoju zenu i dete, kako bi mogao da trenira 24\7, samo kako biste vi iz fotelja bili zadovoljni.

budite odlucni

pre 8 godina

neverovatno kako novakov ritern deluje slabo protiv dobrih servera, gledam malo danas endija protiv karlovica, covek vrati po 3, 4 prva servisa u nizu, novak se neverovatno muci, mozda mi samo tako deluje ali kada pogledam njegov skor sa serverima sve postaje jasno!!

roger17

pre 8 godina

ej,svi vi koji zagovarate neke teorije zavere i komentarisete satnicu,cisto jedno poredjenj,jos jedan teniser je poceo kad i novak,sta vise nekih petnaestak minuta kasnije,opeglao i tri seta za sat i po i zavrsio posao,mozda znate o kome pricam,nemoj sad samo ono anderson je bolji igrac,to ne pije vodu...

Dobro

pre 8 godina

Svim komentatorima koji pricaju u zaveri u korist Marija, kako se sve namesta da bi se on favorizovao i dobio jos jedan WB, bih postavio jedno krako pitanje:
Kako bi bilo i sta bi bilo da se Wimbledon zove Serbia Open i da se sve ovo desava kod nas?
Koga bi organizatori onda gurali?
Marija? Rodju?
Imate mozak ... Pa razmislite dobro pre nego sto date odgovor.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

samo kazem....

pre 8 godina

Novak nema nikakav los dan.Jednostavno ovaj servira ko zivotinja.Nemoguce je igrati bez neke greske.Za to vreme Federer se rekreira sa smesnim protivnicima od kojih nijedan nije naravno opasan server niti cak prosecan igrac na travi.Znaju dobro ti teniski eksperti kako se steluje zreb.A nastavak sutra kad se ovaj Anderson odmori i povrati koncetraciju za servise.Novaku svaka cast za ono sto je uradio u karijeri do sada jer koliko je podmetnutih nogu morao da preskoci to zna samo on.

Jova

pre 8 godina

Gledam meč, uhvatim sebe da razmišljam o peršunu ( koji put i naglas, priznajem - grešna sam ) i ne mogu da se odlučim da li da budem zahvalna znanje-imanju ili da se ljutim na njega. Zahvalna što mi pomaže da razumijem šta gledam a pomalo ljuta što je u pravu. Mada, kad bolje razmislim, da Anderson nije igrao kako je igrao da li bi vidjeli »onakve« Novakove poene, koji su se u trećem i četvrtom setu nizali, jedan za drugim. Do poslednjeg, koji je prava majistorija. Šteta što je meč prekinut, Novak je bio u naletu a Anderson ( mada ne nije predavao i borio koliko je mogao ) potpuno izgubljen.

Ništa, vidjet ćemo šta će utorak donijeti i kakav Novak će izaći na teren. Nadam se onaj i trećeg i četvrtog seta.

Pozdrav svima

diplomirani difovac

pre 8 godina

Ljut je što publika ne navija za njega pa mu se zato ne igra.
A što ovde 7 miliona kida dzigericu zbog njega,nema veze.
Oči-kao da su mu sve ladje potonule u životu.
Ne razumem samo ZAŠTO?
JASNO JE KAO DAN DA ENGLEZI NE PREZAJU OD BILO ČEGA SAMO DA ISKOMPLEKSIRANI marej OPET POSTANE ŠAMPION,ALI NOVAK JE NAJBOLJI NA SVETU I BAŠ ZBOG TOGA I ZBOG ONIH PITANJA OD PRE NEKI DAN MORA DA RAZBIJE SVE TAMO I DA PEHAR OSTANE KOD NJEGA!!!
To je JEDINI NAČIN!
Sve ostalo jednak slabosti:-(

Cile

pre 8 godina

Koji BEZOBRAZLUK organizatora.
Ovaj meč mogao je takodje da se nastavi na centralnom terenu, poput meča Momfis - Simon. Ali, Djoković u naletu nikako ne odgovara Britancima i favorizovanom Mareju. Zato se pruža nova šansa Andersonu, da se odmori i nastavi sa servisima koje jedino zna besprekorno da odigra... dok se ne umori!

veliki strumf

pre 8 godina

Uh, mnogo me je nervirao prva dva seta. Igrao je ocajno, mlako, kao baba, slicno kao u finalu RG - ceka gresku protivnika, ona ponekad i dodje, ali cesce protivnik pogadja. Sada se vec lakse dise, mada... Sutra je ovo mec u samo 1 set! Jedan brejk i povratka nema. Mora se odigrati svaki poen agresivno, sa punom koncentracijom, mnogo vecom nego danas. Verujem da ce dobiti, a dobije li ovaj mec - osvojice Wimbledon. To se puno puta desavalo, da kada neko preokrene od 0-2 kao da dobije neku novu snagu i pocisti sve do kraja. To je pre nekoliko godina uradio Federer, kada je gubio od Falje, a onda i Marej, kada je okrenuo protiv Verdaska. Tako to biva...

Darko

pre 8 godina

A Šardi i Berdih u drugom kolu igrali do pola 11, poslednji set im poceo u 10.Sramota za Britance, nisam ni sumnjao da su ovo jedva dočekali, a bio im je to i plan s obzirom da su znali kakva je gužva ponedeljkom na terenima.Svake godine iste bljuvotine rade, ako Nole i prođe četvrtfinale će igrati među prvima po najvećoj vrućini, upamtite moje reči.Ogavno!

budite odlucni

pre 8 godina

4:0 u dugom tajbrejku i izgubi ga, daj bre, pusti publiku, vise mu je stalo do misljenja publike nego do rezultata, uzas, kada god se gubio zbog publike je izbubio!!

billy

pre 8 godina

Ne mogu virovat da ste vi Srbi u stanju navijat protiv svog najboljeg sportaša, najvećeg brenda Srbije u svitu, i iznad svega - dobrog čovika i vrhunskog sportaša. Ako neko može objasnit razlog, volija bi da pokuša.

Sasa

pre 8 godina

Ne brinite, dobija Novak 3:2, sad će da se resetuje, zapamtite komentar i trk u kladionicu, ne može Anderson da servira ovoliko dugo, prijatno.

vojkan85

pre 8 godina

Ima srece sto se Anderson umorio. Da igra protiv nekog ko moze da izdrzi ovaj tempo, pakovao bi kofere. Ovako ce Djokovic dobiti samo zato sto je fizicki jaci.

kosmajac

pre 8 godina

te odmara u prirodi, te humanitarne akcije, te odomor na majorci dok svi treniraju. e crni novace nikad nisi ni sam imao ambicija da ugroziz rodju i rafu. izgubi prvi set , znaci mec se nastavlja sutra i onda sledi ispadanje . cak i ako prodje ovog drvosecu isppada od vavrinke 101%. ma covek dominira evo i ove god uzima 2-3 gs kao i 4 prethodne. zalosno

danix

pre 8 godina

Nema tu nista nejasno,sve je jasno,Novak je taman umorio Andersona i ocekivala se Novakova pobjeda kad ono,nastavak sutra,mrak,a nije jos bio mrak,da se Juznoafrikanac odmori.Zato i nisu mec prebacili na glavni teren.Britanci bi zeljeli da Novak izgubi,naravno,ali i Novak je kriv za ovo,da nije bilo nekih naivnih gresaka mogao je lagano zavrsiti u cetiri seta.U drugom TB je vodio sa 5:2 i izgubio sa 8:6,dakle,prokockao,kao i prvi TB,da ne spominjem druge propustene sanse.
Medjutim,dzaba im sve,Nole ce sutra pobijediti,siguran sam.

Deliijs

pre 8 godina

Prosle godine u finalu RG kada je Novak imao Nadala mec je prekinut zbog kise i nastavljen sutra dan.Znamo kako se zavrsilo. plasim se istog ishoda

989

pre 8 godina

Ostaje nejasno zbog čega organizatori meč nisu prebalcili na centralni teren koji ima reflektore, kao što su to uradili u subotu kada su igrali Monfis i Simon??

Kako nejasno?? Pa jasno je da ovo odgovara Kevinu jer je Novak u naletu i dobio bi i peti set a najvise odgovara njihovom pulenu prevarantu i folirantu Endiju. Ne moze Kevin da izdrzi ovakav tempo igre u 5 setova i siguran sam da bi puko mec. Ovako sledi odmor pa sutra nastavak sto mu odgovara. Koliko je to lose po Novaka verujem da ce uz savete svog strucnog staba dobiti sutra taj set i mec ali generalno mi je muka od Engleza koji su toliko nisko pali da na njihovom najvecem turniru spas traze od Skota i to na ovakav nacin. Da je Endi na Novakovom mestu, sigurno bi nastavak bio na "najvecem" terenu sa pokrivenim krovom.

shmokljanom.

pre 8 godina

Prekjuce su komotno preselili Monfilsa i Simona i kompletnu publiku jos kasnije na centralni teren sa svjetlima. Eto danas nije moglo. Anderson je bio u procesu samorasoadanja na atomcice, a ovako dobije jos jednu sansu, pa mozda umori jos Novaka pred mec sa domacim

roger17

pre 8 godina

da igra na terenu 1 (bez reflektora) dok gubitnik proslogodisnjeg finala igra na Centralnom.
Em je Nole trenutni šampion, em je 1. nosilac, i još je Anderson bolji i viši nosilac od Bautista Aguta.
čista.nameštaljka odvratnih Engleza/Britanaca a ti se samo i dalje pravi lud...
svima je jasno koliko ovde nema F od fer pleja.... prljavi odvratni englezi.
(Sale englez, 06. jul 2015 22:43)
pa kad vec pitas i da ti objasnim,federer je federer,mama,tata i direktor skole sto se tenisa i sveta koji se vrti oko tenisa,izbor reci koje koristis da okarakterises rogera je krajnje neukusan,reci da je gubitnik(znam da si mislio na proslu godinu),a pritom nemati cime tu tvrdnju potkrepiti je ili neznanje ili mrznja,shvati i ti i tebi slicni,bili su i lejver i borg i beker i sampras i nadal i sad djokovic,svi su oni ili bili ili su tu i prodju,bude dza bu godinu dve i cao,roger je podigao tenis na nivo nemoguce lepote i elegantnosti koje uz pobede i osvajanja svega sto se moze osvojiti drzi sam 70%svetske publike pa ti sad vidi...

S Y L A

pre 8 godina

Ja na poslu imam tv.Gazda naravno jos nije kupio resiver,nema programa ,ali zato hvatam Republiku Srpsku ,ZIVELA REPUBLIKA SRPSKA !!!!!!!!

nikolabg

pre 8 godina

Dobar meč,videlo se da će se Djoković vratiti jer ni u prvom ni u drugom nije igrao loše već je protivnik igrao na njegovom maksimumumu,realno je da ne može bolje od onog.Jedino što se može zameriti jeste taj-brejk u drugom.Ipak u nastavku se videlo realno stanje.Novak pojačao ritam, Andersonu stao servis i to je to.Ono što mene nervira jeste što je previše očigledno navijanje protiv Djokovića.Kad on osvoji poen pola publike jedva aplaudira a kad Anderson osvoji to su nenormalne ovacije.Sve bi bilo u redu (jer svaka publika voli da navija za autsajdere da bi im se isplatila karta i da bi meč što duže trajao) ,ali se zna koji je povod za takvo navijanje a to je da Endi Marej osvoji.Zna se da je Djoković njegova noćna mora i da može ,ukoliko odigra svoj najbolji tenis, da ga osramoti pred domaćom publikom.Iskreno se nadam da će Djoković sutra dobiti taj peti set,ipak ova pauza više leži Andersonu .Vimbldon je turnir u kojem igrači sa jakim servisima mogu doći do izražaja i nigde više.Biće mi drago ko god drugi da osvoji samo ne Marej upravo zbog gore navedenih razloga.A svi ti navijači dobro znaju da će ,ma šta se desilo,Marej uvek biti u senci uspeha Djokovića,Federera i Nadala.Bar za ovo vreme dok su oni na turu.Napred Nole!

mister x

pre 8 godina

Pratim na netu mec, pa sadi britanski komemtatori rekose da postoji, ako padne mrak i treba da se prekine mec, jos jedna mogucnost sem nastavka sutra a to je da, kao sto su uradili Monfis i Simon u subotu, mec bude nastavljen veceras na Centralnom terenu pod reflektorima. Sve zavisi kako ce se sudije i igraci medjusobno dogovoriti.

Ilija

pre 8 godina

Kakva je pvo igra, sta je ovo!? Je l' ovo Nole? Igra ziheraski, servise protivnika isprati pogledom, ni ne pokusava da vrati! A kad vrati salje mu kratke balone nadajuci se da ce ovaj pogresiti... Viner ne moze da pogodi nijedan...

Dzonni

pre 8 godina

Daj raspali tu lopticu nekad, stvarno smaras sa tim doziranim udarcima! Pogotovo kad ima prednost upasivi totalno i ceka protivnika na gresku. Ne moze se tako WB osvojiti.
I kad ima inicijativu odigra 2-3 udarca viska i ispusti poen, a posle se prenemaze, proklizava i sl... Muka gledati.

Mikii

pre 8 godina

Rejnald@

Bolji i atraktivniji od Federera iz najboljih dana, hahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahaahahahaha, umirem, hahahahahahaahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahaahahahaahaha

snezni leopard

pre 8 godina

Verujem da ce se Novak izvuci posle 0-2, iako njegova igra nije najbolja. Nije dobro sto se umara vec u osmini finala, ali moze do pobede. Bez obzira na ovaj mec i kako ce se zavrsiti, Novak je veliki igrac, svaka cast za sve sto je uradio. Srecno Nole.

jackie

pre 8 godina

Bojim se da je to onaj od onih mečeva kada uzmeš više gemova, a izgubiš. Voleo bih da me Novak sutra demantuje.
Prvo, Novak definitivno nije očekivao tako konstantan servis Andersona. Prva dva seta imao je jako malo šansi na protivnikov servis i postao je nervozan i stegnut. Izgubio je oba seta, a da se nije ni oznojio.
Drugo, kada je dolazio do prednosti u oba taj brejka (3:1, 4:0) kao da ih je gubio zbog nekog zadovoljstva i gubitka fokusa, zbog čega je sigurno besan na sebe.
Treće, zbog termina meča i terena na kojem se igra, meč je prekinut što odgovara Andersonu jer mu je oslabio servis što je razumljivo.

Sutra će verovatno biti drame, jedino što je dobro, je što Novak zna šta ga čeka.

Ivan

pre 8 godina

Publika uglavno navija za slabije, osim ako nije neki njihov igrac! Navijali su i za JJ danas. E sad sto je Novak uveo mec u peti set to je druga prica.

pop 84

pre 8 godina

nije mi jasno sto kritikuju engleze pa oni su organizatori valjda oni znaju sta je najbolje za tenisere i da su presli na centralni opet bi cekali sat do sat ipo mozda i vise nije ni njima lako mi nemozemo da organizujemo ni turnir od serije 250

veliki strumf

pre 8 godina

Nije sto je izgubio prvi set, i tako izgubio prvi set na ovogodisnjem Vimbldonu, vec je Novak ceo set odigrao ispodprosecno. Sa ovom igrom nema nikakve sanse da uzme trofej, jer zaista ne igra ama bas nista. Citav turnir u sustini igra sasvim prosecno. Nedopustivo je da mu jedan Anderson napravi 3 mini brejka u taj brejku. Ubedjen sam da ce dobiti ovaj mec, jer ipak je Anderson cist prosek, ali ako ovako nastavi imace velikih problema u toku turnira.

niki

pre 8 godina

novak se opet gubi kada publika nije na njegovoj strani, i uvek kad je tako bilo je izgubio, ajde bre, preokreni to jednom u svoju korist!! pusti publiku neka navija za slabije, i uvek ce navijati kada nije njihov igrAC....

lolek

pre 8 godina

Ima pravilo u sportskoj psihologiji koje kaze da teniser u dve nedelje gren-slema mora da ima jedan do dva dana kada nije raspolozen. Eto to je razlog.

znanje-imanje

pre 8 godina

U svim mojim komentarima dosad sam vam govorio da je Anderson ovde teška koska. Ko za inat Novak je stegnut i autodestruktivan pa je sve još gore.
Nadam se da će se Novak izvući. To se može desiti samo ako počne da igra tenis a ne bunker. Ako ne i izgubi nadam se da neće biti poplave stupidnih omalažavajućih komentara kao za Viktora.

Mislav

pre 8 godina

Iznervirala ga je ova publika.. Ne možeš vjerovat da se ovako kontra njega navija, osvajača turnira i branitelja titule. Evo da je s druge strane englez pa ajde de

realo

pre 8 godina

Opet ista prica kao i cele godine. Problem sa serverom (Karlovic, Izner, Raonic), a sto je jos mnogo gore, ponovo pimplerica, sigurica u sredinu. Cim naidje igrac koji pusti ruku, fajront

Jao

pre 8 godina

Jasno se vidi jos od pocetka turnira da je Novak i dalje jako utucen zbog izgubljenog RG-a.Nije se psihicki oporavio definitivno.Srecno i nadam se da ce se izvuci iz ove situacije.

dragan

pre 8 godina

Sve vise zabavljac sve manje teniser-šampion. Majstor, ali za masterse, a ne za gren slemove. Više se nervira što publika navija za Andersona, a ne što sam igra očajno. U najboljim godinama Federer je ovo mlatio ko buraniju i naosvajao se trofeja, a Đokovic stalno nesto ceka kao da je tek na pocetku karijere. Anderson dobija zasluzeno. A Novak moze da slavi jer bi ga Vavrinka ili Marej oduvali. Poštno rečeno.

Salee86

pre 8 godina

Kinezi u publici bodre Nolu. Haha.. pa ko ce drugi. Jadni nas narod nema kinte ne za kartu nego za put do Londona.. 99% stanovnika iz Srbije koji navijaju za Nolu, rade to preko Televizora... sta dalje reci.

sandzaklija

pre 8 godina

Publika me strasno nervira, uvek protiv Novaka, nebitno protiv koga igra. Zatucani englezi......
(Oki, 6. jul 2015 19:57)

Mozda nije do publike, pre ce biti da je do Noleta? :)

igor

pre 8 godina

Ovaj Becker ga je mogo naucit servis i malo smec jer mu je serva katastrofa.Tenis se ne igra punjenjem baterija po plazama i guranjem kolica i kakvi hramovi.

Mazda

pre 8 godina

I jos da dodam da je samouverenost u tie break-u 2. seta na 4:0 za Novaka sa klimanjem glave bilo nepotrebno, a ispostavilo se I preuranjeno.

No1e

pre 8 godina

Sta reci o publici koja otvoreno navija protiv Noleta, sa toliko strasti, da ne kazem mrznje... Sad Nole, u inat njima i rezoluciji koju pisu!!! Ajmooo!!!

Nolefan

pre 8 godina

Iako sam navijac Novaka napisacu opet isto sto sam pisaoiposle finala RG.Covek vise nije posvecen tenisu. Fizicki nespreman. Fokusiran na zezanje, pelene, cucle.Mozda on misli da tako trebai ne treba se nervirati. Neverovatno kako lose igra brejkove a nekada je tu bio najjaci. Covek sa najboljim riternom na svetu ne moze protiv servera. Ove godine od RG do Wimbledona je tri nedelje.On se uhvati reketa kada dodje u London.Igra nekave egzibicije i tu ga isamarali.Ovo sto je do sada odigrao protiv prosecnih igraca ne sluzi mu na cast.Zato se ne treba nervirati

Darko

pre 8 godina

Igra se od 1:00 (po našem od 2) na istom ovom terenu (br.1), ali problem može biti i to što za sutra ceo dan najavljuju promenljivo oblačno i kišovito vreme, pa ih i to može dodatno ometati.

Dalje, svima se svesno ili podsvesno mota po glavi repriza RG-a. Nadam se da to neće biti tako, Nole je u zaletu. Bolje da ćutim, kad bi mogao da se isključim do sutra...

ivan

pre 8 godina

Kako god da se zavrsi ovaj mec, ne mogu da razumem duple greske u oba taj brejka. Neshvatljivo odsutvo koncentracije u oba taj brejka. Bukvalno pokloni koje je Anderson samo iskoristio.

anica

pre 8 godina

Antiteniser, odvratno odvratno odvratno!!!!!
Kako se muci Nole, uzas...velika je prednost 2:0 al ja se iskreno nadam da moze da se vrati, ajde Nole totalno te umrtvio, ajde TRGNI SE!!!!

Milutin

pre 8 godina

Čitam komentare ovde tokom prva dva seta i sve mi je jasno.

Tu smo gde smo kao nacija zato što smo nacija mrzitelja, gubitnika, zavidnika i lenčuga. Oni koji ništa ne rade i koji ništa u životu nisu postigli uvek sebi daju za pravo da kritkuju one bolje od sebe. Čim nešto malo zaškripi, odmah dižemo ruke i kukamo, odmah zaboravljamo sve dosadašnje uspehe i pljujemo po onima koje smo do juče dizali u nebesa.

Da nije Noleta nama bi do sada najbolji teniser svih vremena bio Boba Živojinović. Razmislite malo o tome. A po tome kakva smo nacija, koliko ulažemo u naše tenisere (i sportiste uopšte), i koliko ih podržavamo, to je otprilike maksimum koji zaslužujemo.

Desilo se eto da se rodio ovakav jedan čovek i sportista kakvog nikad pre nismo imali i kakvog verovatno nikad više nećemo imati. Ali nama je to malo, mora on da bude bolji od Federera iz najboljih dana, inače nije niko i ništa, sve mu je džabe.

Zemljo otvori se...

pitanje

pre 8 godina

Pravio je covek klovna od sebe, plesao, unajmio Bekera, izvinjavao se i kurti i murti bez potrebe, nema sta nije radio nebi li im se dopao, i ne vredi. Publika evropska i dalje, umesto za svetskog broja 1, evropljanina, navija za nekog anonimusa, juznoafrikanca.
Zasto pobogu, zasto??

igor

pre 8 godina

Izgleda da je R.Garos ostavio ipak teske posledice na Novaka, voditi 40 u taj brejku i izgubiti ga od Andersona, stvarno je sramota!!!!Cudo ce biti ako preokrene!!!Neka mu je bog u pomoci!!!

NS#1

pre 8 godina

@budite odlucni

Kad pogledaš skor Novaka protiv servera? Ne znam koji to server ima više od jedne-dve pobede protiv njega... Kakve sve gluposti neće čovek pročitati ovde.

bojan

pre 8 godina

ne ide mu, decko nije masina, jos i organizatori na ovaj nacin vredjaju broj jedan, on je najbolji na svetu i treba da igra na prvom terenu, ja da sam bio na njegovom mestu ne bi ni izasao na teren, reko bi im igrajte sami gospodo, ja sam broj jedan i mene necete da ponizavate, ali sta drugo ocekivati od nasih prijatelja britanaca, ajde nole budi se pa omlati mareja u finali i na govoru im reci da im je to za rezoluciju, nema gori narod od engleza

dr.mr.

pre 8 godina

prva dva seta je nole toliko "stidljivo" odigrao,muka mi je bilo da gledam... previse slabih,plitkih loptica po sredini terena... treci set je bio mnogo bolji,ocekujem da ce nastaviti ovako,i verujem da ce dobiti,samo steta sto ovo ide u drugi dan,ali samo je nole kriv za to...
pozdrav!

sa_pan

pre 8 godina

Pocetak meca,komentator na SK kaze: Ima dovoljno vremena do mraka,Novak ce to zavrsiti... Ne treba unapred nista pricati,sto bi baba moha rekla ,ne pravi razanj doj je zec u sumi.

VUK

pre 8 godina

pusti više publiku.. oni plaćaju karte i novac koji se uzima od nagrada dolazi od njih.. imaju pravo da navijaju za koga hoće.. a laž je da su na kraju četvrtog seta urlali na Novaka.. bunili su se zbog prekida meča.. a Novak je izgubio drugi set zbog svađe sa publikom.. mislio je da je set rešio u svoju korist i počeo da prkosi publici.. tako neprimereno ponašanje dovelo ga je na ivicu sramnog poraza...došao je sebi i posle je bilo sve ok.,ali cena je da danas u JEDNOM setu treba naći put protiv 230km brzine servisa i osvojiti dva gema više..teško? ne za br.1.

ilija

pre 8 godina

Evo dok pisem 0:2 Anderson vodi ali verujem u Novaka! p.s Ovi sto kukaju na komentatora sa rts-A pa ljudi prebacite na Sport Klub i uzivajte ne znam u cemu je problem!

iva

pre 8 godina

Ajmo Nole.Ovom smoru ne bi ni Bog otac mogao uzeti brejk.Strašno dosadan tenis,iz razloga što Nole ne uspijeva da uđe u ritam,i to ne svojom krivicom.Jednostavno nema odbrane od bombi ovog nemaštovitog diva.Ali Nole ce vec naci modus da ga oladi.Ajmo legendo,samo polako.S vjerom u tebe do kraja,pa šta nam dragi bog da.Joooooooj evo vratio brejk.Duša moja! :*

VUK

pre 8 godina

Šta je ovo? Ovo je najgora igra Đokovića na Wimbldonu. Anderson ništa posebno ne igra... Novak jednostavno nema igru.. bar zasad.. al bruka stvarno.. sa 60%svoje igre bi ga odrao.. ali izgleda da ni za 6meseci neće zaboraviti RG.jedino da se Anderson umori..

Vlada

pre 8 godina

Dobiće Novak ovo na fizičku snagu pre svega, al mora jače da igra u četvrtfinalu, posebno bolji ritern i više da pokušava da odvaja poene, a ne da se brani.

Kiki

pre 8 godina

Mora Novak da se malo izbruka i padne na drugo mesto pa da pocne da igra... Izgleda da mu vise prija porodicni zivot, malo mu dosadilo da je najbolji...

Nood

pre 8 godina

(kosmajac, 6. jul 2015 19:58)
Upravo tako.
Kad je Djokovic izgubio na Boodles (egzibicionom) turniru ja sam rekao da mu tenis nije vise prioritet i onda je usledila lavina komentara kako sam ja budala i kako nemam pojma sa tanisom jer se "nije trudio" na egzibiocionom turniru :)
Ima li jos neko iz top 20 da je zdrav i da nije odigrao ni jedan pripremni turnir za Wimbledon? Par njih je reklo kako je to dobro jer ce dizati formu na turniru, haha. Da, znaci svi su budale sto igraju pripremne turnire (prelazak sa sljake na travu je drasticna promena) samo je Novak genije sto kalkulse jer zeli vise da se odmori provede vremena sa sinom… nista lose u tome, samo je postalo ocigledno da vise nije ni izbliza motivisan kao ranije.
Ajde No1e, ti si kralj, mega car, buduci premijer, mozes ti izvuci ovaj mec... (ovo cisto da smanjim broj minusa)

duzzi

pre 8 godina

Veliki sam Noletov navijač, ali poštujem i volim da gledam i druge tenisere. Pratim tenis još od Edberga, Matsa i ekipe, ali retko ostavljam komentare.
Međutim, moram da prokomentarišem dve stvari koje možda primećuju i drugi.
Prvo, u poslednje vreme Nole se stegne u pojedinim bitnim trenucima i umesto da raspali lopticu po cenu rizika, što je više radio na početku karijere, on igra mlake udarce tako da loptica pada daleko od linija u polju očekujući da protivnik pogreši. Takve situacije agresivni igrači uglavnom iskoriste i Nole tada uglavnom gubi bitne poene kada treba da prelomi gem, set ... Posebno je ovo izraženo na servis protivnika. Tako je večeras izgubio prva dva seta, a čini mi se i finale Roland Garrosa. (mada je tu i umor odigrao bitnu ulogu).
Drugo, što mu karijera više protiče, on sve više obraća pažnju na publiku, ulazi u bespotrebnu verbalnu i neverbalnu komunikaciju i gubi fokus koji treba da bude usmeren samo na igru. Nadam se da mu treneri skreću pažnju na ovo. Valjda očekuje da što je veća i veća legenda, da ima i sve veću i veću podršku publike. Mislim da ovde mnogo greši. Ne treba da se dodvorava drugima i da očekuje da ga svi vole.

Pozdrav svim ljubiteljima tenisa uz poruku da je lako nama da pametujemo iz fotelje :)

Go Tipsa

pre 8 godina

Nole ako uspe da pobedi sutra, sve će platiti naredna trojica. Cilic 3-0, Wawrinka i Federer 3-0!

Pomozi Bože sa malo sreće za ovog usamljenog šampiona.

Gamko

pre 8 godina

Nije ni čudo sto gubi Nolo, toliko pritisaka na njega, te koučing, te ovi nasi sto im smeta sto porez placa u Monako (Srbi moraju da izmislu nesto uvek) a jos povrh svega pola stadiona protiv njega. Ali vratice se Nolo u mec i odigrace opet kao najbolji. Napred Nolo, pravi Srbi te vole

Strepnja

pre 8 godina

Ne gledam mec uzivo, ali na 6:5 u drugom setu, statistka je u korist Andersona. Skoro duplo vise vinera, a gotovo isti broj greski kao Nole. Ako se ovako nastavi, nece biti dobro... Mora Nole da igra agresivnije, samo se tako dobija... Ajde Novace, mozes ti to!

Dejan

pre 8 godina

ajde Nole možeš ti i sa 2 seta zaostatka, nije prvi put. jeste da ćeš se više mučiti ali i to je sport. Hajde agresivnije. Idemooooooooooo.

Crush

pre 8 godina

@(SlepiliNišta, 06. jul 2015 20:02)
Pa ne znam zašto je Anderson antipatičan zbog toga što Englezi navijaju protiv Noleta.
A u ovom meču više Nole sam sebe pobjeđuje nego nešto drugo. Iako se mora priznati i da je Anderson odigrao par maestralnih poteza.
I iako je 2-0 u setovima kad igraš protiv prvog igrača svijeta onda sigurno ništa nije gotovo.

aleksandar

pre 8 godina

Није ово ни сенка од оног старог Новака из 2011. године. Ако некимв лучајем и прође овај меч, теорије нема да са оваквом млаком, анемичном, досадном и безидејном игром освоји турнир. Новак мора да реши проблем у глави.

Jovan

pre 8 godina

Nole u svim segmentima igre danas malo ispod svog nivoa, a Anderson servira kao na treningu, otud i rezultat ovakav. Mislim da bi Novak MNOGO mogao da nauci od Mareja sto se tice riterna na drugi servis. Neverovatno koliko je efektivan taj ritern metar nekad i dva iz terena, pogotovo protiv brzih servera kada im se lopta vraca jos brze i nemaju vremena da odreaguju. To je kljuc uspeha protiv Iznera, Raonica, Karlovica pa i Federera, Wawrinke i samog Mareja.
Ajde Nole probudi u sebi tu agresiju iz 2011. Pasivnom igrom se ne moze uzeti titula na Wimbldonu, znas i sam to!

Pronicljivi

pre 8 godina

Mnogo ovaj meč podseća na onaj sa Vavrinkom. Noletovi udarci kratki, bez snage, a Anderson napada kad god mu se ukaže prilika. Ziheraški, bez ideje... ej, da ti jedan ovakav igrač dobije TB nakon što si vodio 4:0. Ajde Nole i dalje verujem.

M

pre 8 godina

Ponovo neobjasnjiva igra Djokovica koji kao da se trudi da pogodi T-liniju i sredinu terena kako bi sto bolje nabacio protivniku lopticu pravo na reket. Nikakve agresivnosti, napada po strani, ma nista od njegove prepoznatljive igre.

veliki strumf

pre 8 godina

Novak igra kao baba, dok Anderson igra muski, bas kako treba! Bije iz sve snage dok ovaj nas samo prebacuje i ceka greske. E pa nece moci uvek tako. Izgubiti 4-0 i 2 mini brejka prednosti, do kojih je dosao iskljucivo greskama protivnika, moze samo totalni pacer. Prosecna brzina prvog servisa u mecu samo 175 km/h - pa to je na nivou rekreativca. Novak igra kao da je Vimbldon svake nedelje, pa eto ovaj mec moze da preskoci! Taj brejk bi valjda trebalo da bude igra koju cesce dobija kvalitetniji, iskusniji teniser, sa vecim samopouzdanjem. Ocigledno da to u ovom mecu Novak nije. U neverovatnom je padu, videlo se i prosle nedelje da nije u formi, jer bi ga danas Marej ili federer samleli da se ne bi dugo sastavio.

laki

pre 8 godina

Novak bolje igra odkad nema sunca na terenu, tj. senke . i verujem da će proraditi i ritern baš zbog toga.... ko igra tenis zna o čemu pričam.... pozdrav

milojko

pre 8 godina

Volimo mi naseg Novaka, ali budimo realni, ne moze on biti najbolji ritern igrac na svetu, jos manje svih vremena,muci se protiv svakog dobrog servera.

namcori...

pre 8 godina

Nismo prihvatili rezoluciju, j...a, zato je lošiji tretman.
(Darko, 6. jul 2015 23:33)

Na zalost, politiku i tenis samo vi u Srbiji povezujete!
Ne verujem da je neko iz publike uopste cuo za tu rezoluciju.
Obicni ljudi u Engleskoj zive lep zivot, politika im nije sve u zivotu kao vama u Srbiji, opet naglasavam NA ZALOST!
Sve te teorije zavera iz vasih komentara najvise govore o vama samima,o tome koliko vas je zivot u Srbiji ucinio nepoverljivim ljudima. Nole je prema svim prognozama ovo trebao da dobije u 3,najvise 4 seta, i mec se ne bio odlozio za sutra. Kada Novaku padne termin u sred dana, pisete kako su mu to namerno smestili jer losije igra (i dise) kada su velike temperature.
Ali, ako vam je tako najlakse, nastavite i dalje da krivite Engleze i ceo svet za sve vase neuspehe...

hawkeye

pre 8 godina

Bojim se ako i prođe,teško može da ode do kraja,očigledno je uzdrman neosvajanjem RGa a Federer i Mari izgledaju moćno,videt ćemo....

Maja

pre 8 godina

Mislim da je i Novak povređen tretmanom od strane organizatora. Igra bez žara i volje. Trebao bi već jednom prevazići to da ne može imati isti tretman kao Federer.

brain challenge

pre 8 godina

ovo je gora defanziva od finala rg. nijednom ne napada prvi vec cista ziheraska igra. nikakav pokusaj uglova ni drop sota. nije zasluzio set da uzme.

Savo

pre 8 godina

Tenis ume da bude jako lep sport. Ne znam šta o tome zna ovaj sivonja. Ja bih takvom, ubuduće, predavao meč: hvala, igraj sa Iznerima...

Teniska mafija

pre 8 godina

"Ipak, odlučujući set biće odigran u utorak zbog mraka u Londonu"

Mrak je jedino bio u glavama organizatora. Moglo je da se igra još 20min u dobrim uslovima, a verovatno i pola sata pri malo manje slabijoj vidljivosti (već su igrani mečevi u tim uslovima na Vimbldonu).
Ponavlja se scenario sa Rolan Garosa, žreb se namešta da Novak ima u svakom kolu najteže moguće protivnike i cilj je izmoriti ga do finala.

dasa

pre 8 godina

Kakvi serveri, jel znate vi sta je server? Valjda serviser, i koji to "server" ima pozitivan skor sa Djokovicem?
(html, 6. jul 2015 21:25)

Da, znamo sta je "server". Ima nekoliko znacenja, kao i mnoge druge reci u engleskom (i srpskom) jeziku . A rec "serviser" ne postoji.

lepi

pre 8 godina

Зар је могуће да има Србина који навија за Андерсона у овом мечу? Мени несхватљиво... 
(lepi, 06. jul 2015 22:36) 

Što? Ja navijam, jer ne biram po naciji nego po ljudskosti.
(Luka, 07. jul 2015 01:05)

Па је л' хоћеш да кажеш да Новак нема људскости? Не кажем да је Андерсон нема, али потпуни је анонимус у односу на Новака, шта знаш о њему? А ако међу тенисерима има добрих људи, Новак је убедљиво на првом месту.

Zigzag

pre 8 godina

Pisem pri 0-2,i dalje vjerujem u prolaz,ali mi nole nije jasan,zasto nije igrao halle ili queens?cisto da ude u šemu travnate podloge..

Zoran86

pre 8 godina

Izvini Luka, a po cemu to Anderson ima vise ljudskosti od Djokovica??? Kad si cuo da je Anderson uradio nesto dobro za druge??? Ili za Djokovica ne znas sta je sve dao Srbiji pametnjakovicu??? Zbog takvih kao sto si ti nije ni cudo sto je drzava ovakva... Kakav narod, takva drzava!!!!

mlekadzija iz Parme

pre 8 godina

И наравно Милош АЛИ Кривокачкетић
(faksimil34, 6. jul 2015 19:00)

Zovu ga ALIbaba. Lik je iritantan,muka mi je kad ga slusam. A to kako svi oni sa rts-a prenose utakmice i meceve bi mogao svako od nas. Sreca pa je neko pametan izmislio MUTE na daljinskom.

u EU sve med i mleko

pre 8 godina

Polako bre ljudi dok se zagrije mašina,uzima to Nole 3-1 u setovima a ti Jumko pređi na pecanje ili šah nije ovo sport za tebe.Idemoooo!!!

Ortodox

pre 8 godina

Ovaj meč neodoljivo podseća na finale Roland Garosa sa Vavrinkom, nadajmo se da će Anderson da se umori od agresivne igre i da će da sagori

moram da primetim

pre 8 godina

Kada ćete shvatiti (ili priznati sebi) da to što ga ne voli publika nema veze s tim što je Srbin?! Inače opasan srbin kad se svako jutro moli u hramu ispred BUDE! Gde je pravoslavlje, tri prsta, veliki srbin, srbenda da,da. A vama svuda publika nepristojna..Madrid, Pariz, London, Njujork, širom sveta ista slika, alo..ne vole ga zbog njega samog, retko iritantan lik.

Zoran86

pre 8 godina

Kako neko moze da navija protiv naseg najboljeg sportiste ikada??? Treba da smo ponosni sto ga imamo, ali... Dobrodosli u Srbiju!!!

drazen

pre 8 godina

Publika,pa jos Engleska!Imao sam prliku,doduse ne na teniskom,nego na fudbalskom terenu da ih vidim!Vecu stoku,nevaspitanje,psovke,nedolicno ponasanje video nisam!Ali,neka samo neko proba da ustane sa stolice!Odmah ga redari predaju Policiji,dezurni sudija(ne fudbalski,onaj "pravi") pogleda snimak i - 3000 GBP kazna,6 meseci zabrana ulaska na stadion!Hvala lepo,molim lepo..
Na Wimbldonu smo lepo videli,u sred poena neko iz publike se prodere "AUT" i nikom nista!Devojke su igrale,sudija sta ce,ponovi poen!
I sad Nole treba da razmislja da li ga vole ili ne!Boli ga uvo za nekulturnu stoku,neka igra svoju igru,stoka ce zvizdati neko vreme,i kad vidi da ne reaguje,prestace!
Ako oseti da ga to iritira,to ce mu raditi ceo mec!
Secate se legendarnog Drazena Petrovica,pokoj mu dusi?Cibona-Hapoel,u Izraelu,Kup Sampiona..Odmah u startu,salve psovki i zvizduka Drazenu!Znala je publika "odakle ce vetar da duva"!
On,lepo,pokaze publici srednji prst!Srecom,sudije nisu videle...
Na toj utakmici im je dao 76 koseva!Naravno,Cibona ih "odvalila"!I dan danas rekord u Ligi Sampiona!
Na kraju utakmice,izasao na sred terena,sam,poklonio se i dobio ovacije od 10 minuta!

Ratko

pre 8 godina

Kada vidim ovu Novakovu facu sve mi je jasno. Ajde covece probudi se! Razumem da ti se ne igra i da te na prvi servis da te probija ali sta bi sa drugim? Ne moze tako olako da se poklanjaju poeni. Stisni zube i razvali ga!

Ivan

pre 8 godina

Ovo mi miriše na neku veliku komplikaciju!!! Ne miriše na dobro!!! Anderson mu pravi velike probleme??? A i ostali favoriti svi imaju manje više problema na ovom Wimbledonu osim Federera!! Osvojiće Rođa ovo po 8.put kako je krenulo, niko mu neće pružiti ozbiljniji otpor do kraja turnira, evo i Mareja danas Karlović dobrano namučio, a Fedeks će ga počistiti u polufinalu!!

Alexx

pre 8 godina

Koje su ovo gluposti? Gledao sam na BBCju prenos, hvalili su ga sve vreme vise od Mareja, ono maltene podrska pravom sampionu koji se izvuce kad je najbolje... glupost da se Novak sada kao bori sam protiv svih, ustvari ima visokog juzno afrikanca da pobedi... nikog drugog...vole ljudi dobar tenis i dosli da se zabave, a Novak im to pruza bolje od bilo koga... Svi danasnji teniseri su moderni gladijatori za zabavu naroda, zato su i toliko placeni... ali ovakvi tekstovi mi nisu jasni... stvarno Noleta obozavaju ovde, osim naravno kad igra protiv domacih igraca...

Šavija Alonso

pre 8 godina

Potrebno nam je manje paranoje u komentarima. Jasno je da bi Novak ovo lagano dobio da se nastavilo, ali je isto tako jasno da bi eventualni prekid na onih 0:2 oberučke prihvatio. Dakle, ništa nije samo crno ili samo belo. Valja Noletu dobro razmisliti o ovome što je danas radio da mu se ne bi ponovilo. Nervoza je jedino što može da ga izbaci sa ovog turnira. Lično ne verujem da je bio nervozan zato što navijaju protiv njega, jer to je tako na 90% turnira. Šta god da je, nikako mu se ne sme ponoviti.

stefan

pre 8 godina

Ponovi ista igra noleta kao protiv vavrinke na rg,nadam samo da nece biti isti ishod.Kao da svesno prepusta inicijativu protivniku a ovaj to koristi.

Mazda

pre 8 godina

Losa koncepcija od pocetka. Daleko iza osnovne, brani se I daje Andersonu sanse da napada. Cudo treba da se desi da Novak ovo dobije, cak I da se nastavi sutra.

Srbin iz Morace

pre 8 godina

Ja sam Crnogorac i nije mi jasno kako bilo ko iz regiona moze da navija za Andersona nezavisno od toga da li igra protiv Djokovica,Troickog,Tipsarevica,Lajovica,Borne,Karlovica,Dzumhura. Pa dajte bre valjda smo mi neki bratski narod. Sad ja da navijam za nekog tamo Vikinga a nemam Vikinga u familiji!

Luka

pre 8 godina

Зар је могуће да има Србина који навија за Андерсона у овом мечу? Мени несхватљиво...
(lepi, 06. jul 2015 22:36)

Što? Ja navijam, jer ne biram po naciji nego po ljudskosti.

Sasa

pre 8 godina

Ajmo srpski sine pokaži srce koje je najveće na svetu, u inat svima koji te ne poštuju, znaj da imaš nas koji bi dali život za tebe dobri dečače, idemoooooo...

Mira

pre 8 godina

Sta ako vremenski uslovi ne dopuste da Novak zavrsi mec? Za sutra se najavljuje kisa. Da li ce organizatori cekati da se okoncaju mecevi na centralnom terenu da bi Novaka eventualno tamo prebacili ili ce ga mozda staviti da igra u sredu?! Pitanje je sta je cilj, omoguciti teniserima da zavrse mec ili suprotno? Da su ogranizatori to hteli vec bismo imali pobednika.

mišljenje

pre 8 godina

@sale Englez,taj gubitnik kako ga ti zoveš je sedmorostruki osvajač Wimbldona,sinonim tenisa i najomiljeniji teniser u svijetu.Trebao bi da znaš da za vrhunskog tenisera nije važno na kojem terenu igra i za jučerašnju Novakovu igru u prva dva seta nije kriv teren ,već on sam.Takođe zaboravljaš da Novak ne može cijeli turnir igrati na centralnom terenu.Uostalom da je igrao na njemu, imao bi još više navijača protiv sebe.Novak je svojim providnim dodvoravanjem publici širom svijeta ,organizatorima,dijelenjem" komplimenata" teniserima na Turu,a da ne govorim o njegovim "zabavljačkim" uratcima,mnogima je nesimpartičan.Da je neki teniser kao on ove godine na Wimbldonu javno promovisao sebe koristeći bolesne osobe /odigrao par poena sa bolesnim dječakom,poslao bolesnoj djevojci dres sa potpisom i potpisao se na invalidu na drvenu nogu/,vjerovatno bi ovdje bilo na desetine komentara u kojem bi bio napadnut i ocjenjeno odvratnim ,ali pošto je Novak, stizale su druge ocjene.

Teniski Ekspert od 2011

pre 8 godina

Moglo se igrati jos samo 10 minuta i nije imalo smisla nastaviti.Uvek se nastavlja na istom terenu na kome je mec i zapocet. Monfils i Simon su prebaceni na centralni u subotu uvece jer se u nedelju ne igra na Wimbledonu pa se mec morao zavrsiti da u ponedeljak ne bi igrali 2 meca isti dan. Sa Novakovim mecom nije isti slucaj i ne moze se uporediti. Nema zavere ! Jedino je publika teniski nekulturna ali Novak je vec navikao na to. Nije za utehu ali na mecu Serene sa domacom Watson su bili 10 puta bezobrazniji nego danas, nalik spanskoj publici kada je Novak igrao sa Dimitrovim a ona je petostruki osvajac ovog turnira. Napiju se pa urlaju, ali sve je to deo show-a za koji su debelo platili...

Душан

pre 8 godina

Њих су пребацили на централни терен зато што је недеља нерадни дан на Вимблдону, јер би свој меч завршили тек у понедељак!

Samo whey bajo moj!

pre 8 godina

Samo.servis.ima Anderson? On razbi Djokovica sa psnpve,.bolji forhend, boljo bekhend, bolja igra na mrezi...sta to ima.Djokovic? Reci cu vam: ritern, koji danas nista ne valja

srdjan

pre 8 godina

Kakvi su ovo mlaki servisi Djokovica...na nivo juniora...i upravo je izgubio i drugi set...Djokovic kao da svim silama zeli da izgubi mec.

Gil Scott Heron

pre 8 godina

@roger17

Evo ti -301.
Inace, sve zavisi od Noleta, kada izadje na teren onako bezvoljno kao sinoc naravno da moze i izgubiti. Pametan je valjda da zna da mora da igra agresivno od starta sa svakim protivnikom, posebno na vimbldonu.

specnaz

pre 8 godina

Stanovnik Monte Karla igra očajno,još od polufinala RG,još tad napisah da je Djokovic završio sa trofejima za ovu godinu,eventualno jedan masters uzme.

sasa.r

pre 8 godina

Novak igra previše kalkulantski, pasivno...nema više onih prodornih udaraca, ravnih koji stvaraju inicijativu i vinere. Nole se oslanja na tudje greške a to ne može da traje beskonačno.Anderson je konstantno preuzimao rizik, tražio rešenje, pokušavao. Što se to dešava sa Noletom da u njemu više nema one energije i snage pri udarcima, veliko je pitanje.Čim malo protivnik uđe u ritam i počne da mu vraća servis, Novak djeluje preplašeno i počinje da servira sve slabije i slabije.Svaka čast na varijacijama ali se sa njima ne može nadoknaditi prosječna brzina servisa koji je oko 180km/h! To su ženski servisi, bez obzira na raznolikost, i sa njima Novak ne postiže nikakvu prednost a posebno neće u mečevima sa najvećim rivalima.Uvijek se čudimo kako neki igrači protiv Novaka igraju najbolje u svom životu a u stvari ih Novak svojom mlakom igrom,,poziva" da pruže najviše.Ako prođe Andersona i Čilića ponovo će igrati sa Vavrinkom i ponovo će sve zavisiti od Vavrinke. Ako Vavrinka bude manje griješio pobjediće ali ako ga ne krene dobiće Novak.Gledaćemo meč i navijati da Vavrinki ne prođe pasing šot, paralela, kratka dijagonala a nažalost nećemo imati previše prilika da se radujemo Novakovim dominantnim poenima, vinerima.Toga više nema u Novakovoj igri.

Melenci

pre 8 godina

jos prvih dana na Vimldonu su poceli novinari da ga prozivaju i to dva dana za redom oko "varanja"jos i Federera ukljucili u raspravu.Zatim su mu promenili teren,danas nisu navijali za Andersona nego da Nole izgubi.Sve skupa to ne mogu biti slucajnosti,tako da Noletu zelim da se ne uzbudjuje kako god bilo.Naravno da mu zelim pobedu i verujem da ce za nijansu biti bolji nego danas.Uvek nas ponos i dika,ali uvek!

Kapodastro

pre 8 godina

Izgleda da su Hrvati i Englezi najveci neprijatelji njegove uzvisenosti, Novaka Djokovica, a time i celog srpskog naroda, kojeg je on, uzviseni Novak Djokovic, simbol, dusa, svetinja i otelotvorenje.
A u svetinje ne sme da se dira, zar ne, makar i kad su lazne?

štručnjak

pre 8 godina

Lepo. Viktor je igrao do dva nula, i naravski, kladio se da će izgubiti tri prema dva; iz aviona se vidi da Novak otaljava posao, pa ko zna da li će uopšte pobediti, a jecu ne treba ni spominjati. Ko Grci, iskopali jamu, a sad i naši kopaju!

Vladislav

pre 8 godina

Ja mislio da ce Nole ladno da ga pregazi a ono muke u samom startu ,Marey po meni ima ogromne sanse da osvoji turnir, svima slede jaki protivnici u sledecem kolu a on ce imati igraca za laksi trening , mislim da to moze biti od kljucnog znacaja ...

štručnjak

pre 8 godina

Lepo. Viktor je igrao do dva nula, i naravski, kladio se da će izgubiti tri prema dva; iz aviona se vidi da Novak otaljava posao, pa ko zna da li će uopšte pobediti, a jecu ne treba ni spominjati. Ko Grci, iskopali jamu, a sad i naši kopaju!

Dragan

pre 8 godina

Ne mogu da verujem sta citam ovde, nas Nole nam je godinama unazad donosio radosne trenutke da i ako izgubi nije smak sveta. Da li se mi zapitamo koliko imamo losih dana, a on kao da ne sme da ima los dan. On je profesionalac ali je ipak covek od krvi i mesa. Novace srecno u nastavku meca.

to live's to fly

pre 8 godina

U subotu je trebalo manje od 30 min da se mec Monfils/Simon, sve sa publikom, prebaci sa terena br.1 na centralni.
Navodno, mec je nastavljen na centralnom terenu jer bi inace morao da se igra tek u ponedeljak.
Odmah po prekidu Novakovog meca Jim Courrier je na Tenis kanalu izjavio da igracima uopste nije ni bilo ponudjeno da mec zavrse na glavnom terenu, koji je osvetljen i gde radi hawkeye. Zvanicno objasnjenje organizatora glasi da je W teren na otvorenom.
Courrier i Jon Wertheim (sportski novinar) se slozili da ovaj tok dogadjaja izuzetno pogoduje Cilicu. Takodje, za sutra je najavljena kisa tako da postoje ogromne sanse da se mec sutra ne okonca.

Milutin

pre 8 godina

@Luka:

A po čijoj to ljudskosti? Noletovoj? Andersonovoj? Tvojoj?

Pošto ne poznaješ lično ovu dvojicu, onda nam jedino ostaje ova poslednja opcija. A po tome kako navijaš jasno je i kakva je ona.

vojkan85

pre 8 godina

Ima srece sto se Anderson umorio. Da igra protiv nekog ko moze da izdrzi ovaj tempo, pakovao bi kofere. Ovako ce Djokovic dobiti samo zato sto je fizicki jaci.

roger17

pre 8 godina

da igra na terenu 1 (bez reflektora) dok gubitnik proslogodisnjeg finala igra na Centralnom.
Em je Nole trenutni šampion, em je 1. nosilac, i još je Anderson bolji i viši nosilac od Bautista Aguta.
čista.nameštaljka odvratnih Engleza/Britanaca a ti se samo i dalje pravi lud...
svima je jasno koliko ovde nema F od fer pleja.... prljavi odvratni englezi.
(Sale englez, 06. jul 2015 22:43)
pa kad vec pitas i da ti objasnim,federer je federer,mama,tata i direktor skole sto se tenisa i sveta koji se vrti oko tenisa,izbor reci koje koristis da okarakterises rogera je krajnje neukusan,reci da je gubitnik(znam da si mislio na proslu godinu),a pritom nemati cime tu tvrdnju potkrepiti je ili neznanje ili mrznja,shvati i ti i tebi slicni,bili su i lejver i borg i beker i sampras i nadal i sad djokovic,svi su oni ili bili ili su tu i prodju,bude dza bu godinu dve i cao,roger je podigao tenis na nivo nemoguce lepote i elegantnosti koje uz pobede i osvajanja svega sto se moze osvojiti drzi sam 70%svetske publike pa ti sad vidi...

roger17

pre 8 godina

ej,svi vi koji zagovarate neke teorije zavere i komentarisete satnicu,cisto jedno poredjenj,jos jedan teniser je poceo kad i novak,sta vise nekih petnaestak minuta kasnije,opeglao i tri seta za sat i po i zavrsio posao,mozda znate o kome pricam,nemoj sad samo ono anderson je bolji igrac,to ne pije vodu...

boban

pre 8 godina

Katastrofalan ritern Djokovica. On protiv servera ne zna da igra, uvek se muci. A i inace nije ni na 80 odsto igre sa RG. Bolje da ispadne sada nego da ga Cilic razvali ili da dodje u ruke Vavrinke...Nije on preboleo finale RG. Njemu glava nije u Londonu. Ako ispada, neka to bude sada.

Dobro

pre 8 godina

Svim komentatorima koji pricaju u zaveri u korist Marija, kako se sve namesta da bi se on favorizovao i dobio jos jedan WB, bih postavio jedno krako pitanje:
Kako bi bilo i sta bi bilo da se Wimbledon zove Serbia Open i da se sve ovo desava kod nas?
Koga bi organizatori onda gurali?
Marija? Rodju?
Imate mozak ... Pa razmislite dobro pre nego sto date odgovor.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

kosmajac

pre 8 godina

te odmara u prirodi, te humanitarne akcije, te odomor na majorci dok svi treniraju. e crni novace nikad nisi ni sam imao ambicija da ugroziz rodju i rafu. izgubi prvi set , znaci mec se nastavlja sutra i onda sledi ispadanje . cak i ako prodje ovog drvosecu isppada od vavrinke 101%. ma covek dominira evo i ove god uzima 2-3 gs kao i 4 prethodne. zalosno

dragan

pre 8 godina

Sve vise zabavljac sve manje teniser-šampion. Majstor, ali za masterse, a ne za gren slemove. Više se nervira što publika navija za Andersona, a ne što sam igra očajno. U najboljim godinama Federer je ovo mlatio ko buraniju i naosvajao se trofeja, a Đokovic stalno nesto ceka kao da je tek na pocetku karijere. Anderson dobija zasluzeno. A Novak moze da slavi jer bi ga Vavrinka ili Marej oduvali. Poštno rečeno.

Mikii

pre 8 godina

Rejnald@

Bolji i atraktivniji od Federera iz najboljih dana, hahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahaahahahaha, umirem, hahahahahahaahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahaahahahaahaha

Agasi junior

pre 8 godina

Sramota za organizatore i satnicu! Sampion Vimbldona pocinje da igra skoro u 19 h po nasem vremenu! Ne dao Bog da se ovaj mec protegne i na sutrasnji dan a nije nemoguce,eto problema za Novaka! Lepo kazem da Novakov marketing tim batali Uniklo i neka ganja Najk,em sto ne bi vise imao ovakvih problema em sto bi imao bar jos nekoliko GS u svom vlasnistvu....ko prati malo duze tenis, yna o cemu govorim...

sandzaklija

pre 8 godina

Publika me strasno nervira, uvek protiv Novaka, nebitno protiv koga igra. Zatucani englezi......
(Oki, 6. jul 2015 19:57)

Mozda nije do publike, pre ce biti da je do Noleta? :)

SlepiliNišta

pre 8 godina

E antipatičnog li čoveka od ovog Andersona...uh...Čini mi se, i protiv Putina naš Nole da igra - ovi Englezi bi protiv Noleta bili.
Užas!
Napred Nole!!!

Salee86

pre 8 godina

Kinezi u publici bodre Nolu. Haha.. pa ko ce drugi. Jadni nas narod nema kinte ne za kartu nego za put do Londona.. 99% stanovnika iz Srbije koji navijaju za Nolu, rade to preko Televizora... sta dalje reci.

pop 84

pre 8 godina

nije mi jasno sto kritikuju engleze pa oni su organizatori valjda oni znaju sta je najbolje za tenisere i da su presli na centralni opet bi cekali sat do sat ipo mozda i vise nije ni njima lako mi nemozemo da organizujemo ni turnir od serije 250

igor

pre 8 godina

Ovaj Becker ga je mogo naucit servis i malo smec jer mu je serva katastrofa.Tenis se ne igra punjenjem baterija po plazama i guranjem kolica i kakvi hramovi.

Agasi junior

pre 8 godina

Na zalost ostvarilo se ono cega sam se i pribojavao!Englezi majstori svog zanata,ponavlja se 2013. od zreba preko satnice a Englezi majstori propagande(svih vrsta) imaju jednu osobinu koju mi ne primecujemo i guramo u sferu teorije zavere, a to je pazljivo planiranje!Vimbldon je kultni turnir,to je pitanje prestiza i casti i Eng.pohod na Vimbldon je poceo od Australijan opena kada su UK novinari optuzili Novaka da vara,pa preko RG kada je opet i u njihovim ocima postao prevarant,sve do koucinga cime se stavlja dodatni pritisak na njega,satnica sa strasnim serverom nimalo slucajna,Vavrinka koji je u zivotnoj formi u Noletovoj polovini,Novak igra sa njim opasnu igru druzenja koja uopste nije dobra za njega,Mari do polufinala nema ozbiljnog protivnika,pa i Rafi koji nekoliko godina ne predstavlja nikakvu opasnost na travi namestaju Brauna,nista ne prepustajuci slucaju,elem Andersonu servis standardno dobar plus se Anderson razmahao jer ima motiv vise,kao i svi protiv Novaka,Novaku ritern za njegove standarde ispod proseka,neodlucan kada treba da napadne,opet prebacuje lopticu bez inicijative,uopste ne izlazi na mrezu,sutra dodatni stres i emotivno trosenje,bice tesko ali verujem u Novakov prolaz,i dalje mislim da ce u finalu biti sa Marijem ali mora ozbiljno da obavi jedan razgovor "sam sa sobom"...

Nolefan

pre 8 godina

Iako sam navijac Novaka napisacu opet isto sto sam pisaoiposle finala RG.Covek vise nije posvecen tenisu. Fizicki nespreman. Fokusiran na zezanje, pelene, cucle.Mozda on misli da tako trebai ne treba se nervirati. Neverovatno kako lose igra brejkove a nekada je tu bio najjaci. Covek sa najboljim riternom na svetu ne moze protiv servera. Ove godine od RG do Wimbledona je tri nedelje.On se uhvati reketa kada dodje u London.Igra nekave egzibicije i tu ga isamarali.Ovo sto je do sada odigrao protiv prosecnih igraca ne sluzi mu na cast.Zato se ne treba nervirati

hrk

pre 8 godina

Publika me strasno nervira, uvek protiv Novaka, nebitno protiv koga igra. Zatucani englezi...... (Oki, 6. jul 2015 19:57) Mozda nije do publike, pre ce biti da je do Noleta? :)
(sandzaklija, 06. jul 2015 21:13)

Ne bi znao za tenis da nije Novaka, Acife...

rejnald

pre 8 godina

Е мој Ноле пусти се више лондонске публике и немој више те ствари да ти утичу на игру, неће они никад навијати за тебе па макар био и атрактивнији и бољи тенисер од федерера из најбољиx дана,тако је било и у француској и онај велики аплауз који си добио у финалу али так кад си поражен!,и сам знаш да си xендикепиран код навијача из западне европе само зато што си Србин, и то се неће промијенити ма колико се трудио и био највећи фер плеј играч,а свака твоја победа и титула представља још већи успјеx јер се увијек бориш са ,,два играча на терену".Воли те твој напаћени народ!!!

dilej

pre 8 godina

Sta mislite da li ce Djokovic pasti travu ako pogodi neki volej?
(Jumko, 06. jul 2015 19:26)

Tebi razmisljanje ne ide bas, pa zato pitas druge?

Vlada

pre 8 godina

Dobro bre miševi, šta ste se uzbudili, šta lupetate! Ima covek loš dan, pa i da izgubi, bože moj. Već je uradio više od svih miševa na gomili, koji imaju obraza da nekome ko je preko dve godine svetski broj 1 kažu sramota, da je gotov ili dane zna. Povraća mi se od vaših bednih komentara!

specnaz

pre 8 godina

Stanovnik Monte Karla igra očajno,još od polufinala RG,još tad napisah da je Djokovic završio sa trofejima za ovu godinu,eventualno jedan masters uzme.

Deliijs

pre 8 godina

Prosle godine u finalu RG kada je Novak imao Nadala mec je prekinut zbog kise i nastavljen sutra dan.Znamo kako se zavrsilo. plasim se istog ishoda

Oxy je oxy

pre 8 godina

Stavili ga da igra poslednji na terenu bez reflektora, kad su videli da ima, sto bi rekli, "momentum", umesto da ga prebace na Center Court, prekinuli mec. Mislm, sta reci - Englezi i fair play - oxymoron.

milojko

pre 8 godina

Volimo mi naseg Novaka, ali budimo realni, ne moze on biti najbolji ritern igrac na svetu, jos manje svih vremena,muci se protiv svakog dobrog servera.

Batko

pre 8 godina

Simona i Monfisa su prebacili na Centralni teren.....tako da , iako nisam zagovornik terorija zavere, moram da priznam da ovde nesto "debelo smrdi".
Jer je Novak poceo da ga pere...i verovatno bi ga oprao u V setu. Sutra je sve otvoreno

Luka

pre 8 godina

Зар је могуће да има Србина који навија за Андерсона у овом мечу? Мени несхватљиво...
(lepi, 06. jul 2015 22:36)

Što? Ja navijam, jer ne biram po naciji nego po ljudskosti.

Tanja

pre 8 godina

Ljudi, mržnja ubija, vraća se kao bumerang, nikom nije dobrog donela. Malo vere i podrške za našeg Novaka, posebno kada je teško. I da izgubi, hvala mu za svu radost koju je pružio meni i mojoj porodici.

Nood

pre 8 godina

(kosmajac, 6. jul 2015 19:58)
Upravo tako.
Kad je Djokovic izgubio na Boodles (egzibicionom) turniru ja sam rekao da mu tenis nije vise prioritet i onda je usledila lavina komentara kako sam ja budala i kako nemam pojma sa tanisom jer se "nije trudio" na egzibiocionom turniru :)
Ima li jos neko iz top 20 da je zdrav i da nije odigrao ni jedan pripremni turnir za Wimbledon? Par njih je reklo kako je to dobro jer ce dizati formu na turniru, haha. Da, znaci svi su budale sto igraju pripremne turnire (prelazak sa sljake na travu je drasticna promena) samo je Novak genije sto kalkulse jer zeli vise da se odmori provede vremena sa sinom… nista lose u tome, samo je postalo ocigledno da vise nije ni izbliza motivisan kao ranije.
Ajde No1e, ti si kralj, mega car, buduci premijer, mozes ti izvuci ovaj mec... (ovo cisto da smanjim broj minusa)

hawkeye

pre 8 godina

Bojim se ako i prođe,teško može da ode do kraja,očigledno je uzdrman neosvajanjem RGa a Federer i Mari izgledaju moćno,videt ćemo....

Ivan

pre 8 godina

Ma da. Noletu odredili zadnji meč dana, na terenu bez reflektora. A on na vrhu žreba i trebao bi da igra prvi. Videli Englezi kako je bilo u Parizu sa Noletom. Sad se Mari i Federer smeju.

mišljenje

pre 8 godina

@sale Englez,taj gubitnik kako ga ti zoveš je sedmorostruki osvajač Wimbldona,sinonim tenisa i najomiljeniji teniser u svijetu.Trebao bi da znaš da za vrhunskog tenisera nije važno na kojem terenu igra i za jučerašnju Novakovu igru u prva dva seta nije kriv teren ,već on sam.Takođe zaboravljaš da Novak ne može cijeli turnir igrati na centralnom terenu.Uostalom da je igrao na njemu, imao bi još više navijača protiv sebe.Novak je svojim providnim dodvoravanjem publici širom svijeta ,organizatorima,dijelenjem" komplimenata" teniserima na Turu,a da ne govorim o njegovim "zabavljačkim" uratcima,mnogima je nesimpartičan.Da je neki teniser kao on ove godine na Wimbldonu javno promovisao sebe koristeći bolesne osobe /odigrao par poena sa bolesnim dječakom,poslao bolesnoj djevojci dres sa potpisom i potpisao se na invalidu na drvenu nogu/,vjerovatno bi ovdje bilo na desetine komentara u kojem bi bio napadnut i ocjenjeno odvratnim ,ali pošto je Novak, stizale su druge ocjene.

Kiki

pre 8 godina

Mora Novak da se malo izbruka i padne na drugo mesto pa da pocne da igra... Izgleda da mu vise prija porodicni zivot, malo mu dosadilo da je najbolji...

...

pre 8 godina

Jedna trecina Srba sad shvata sta imamo, koliku velicinu I ljudinu od coveka, druga trecina ce shvatiti sta imamo kad zavrsi karijeru, a treca trecina nikad nece shvatiti jer su zli I pohlepni, losi ljudi. Imam 14 godina I treniram tenis borim se da budem pola od Novaka, jer on je jedinstven. Budite ponosni na njega I osvestite se!!!

Sale englez

pre 8 godina

@Roger17
objasni mi kako može trenutni šampion da igra na terenu 1 (bez reflektora) dok gubitnik proslogodisnjeg finala igra na Centralnom.
Em je Nole trenutni šampion, em je 1. nosilac, i još je Anderson bolji i viši nosilac od Bautista Aguta.
čista.nameštaljka odvratnih Engleza/Britanaca a ti se samo i dalje pravi lud...
svima je jasno koliko ovde nema F od fer pleja.... prljavi odvratni englezi.

budite odlucni

pre 8 godina

neverovatno kako novakov ritern deluje slabo protiv dobrih servera, gledam malo danas endija protiv karlovica, covek vrati po 3, 4 prva servisa u nizu, novak se neverovatno muci, mozda mi samo tako deluje ali kada pogledam njegov skor sa serverima sve postaje jasno!!

kinezi iz japana

pre 8 godina

Kinezi u publici bodre Nolu. Haha.. pa ko ce drugi. Jadni nas narod nema kinte ne za kartu nego za put do Londona.. 99% stanovnika iz Srbije koji navijaju za Nolu, rade to preko Televizora... sta dalje reci.

(Salee86, 06. jul 2015 19:10)

Zato je 50 miliona Spanaca napustilo London nakon ispadanja Nadala.

NS BOY

pre 8 godina

Novak Djokovic se sa sopstvenim talentom i igrom, ne bi trebalo da plasi niti jednog protivnika. Najmanje Andersona ili Cilica, ukoliko Andersona prodje. Bio je ovo tezak mec, dok su englezi po nebrojani put pokazali kakvi su. Sa jedne strane ih razumem, jer su sustinski gubitnici u skoro svakome sportu, ako izuzmemo fudbal. Govorim o engleskoj samo, ne Britaniji. Mec se nastavlja sutra, demoni koje je Novak preneo na Andersona nece nestati u jednoj noci samo. Sto se Cilica tice, on je igrac koji je objektivno dve klase slabiji od Novaka, Federera i Nadala, pod uslovom da je u staroj formi (govorim o Nadalu naravno). Jos jednom je Novak dokazao koliko je autoritativan teniser. Mozda trenutno na terenu i najautoritativniji teniser. Drugi se ne bi plasili kada bi poveli protiv Nadala, Federera, Mareja ili nekog treceg igraca sa 2:0, vec bi grizli jos vise. Protiv Djokovica je drugacije. Konstantnost u oprezu dovodi do straha. Sigurno je, Novak Djokovic je mentalno najkompletniji igrac u ovom trenutku. Srecno u nastavku meca, licno ga necu gledati. Iamo sam manjih problema sa zdravljem nakon RG. Tako je najbolje. Ipak je najvaznije zastititi zivot. Novace napred i neka te nas inat vodi.

Pozdrav iz Toronta

pre 8 godina

Teoreticari zavere, oladite malo. Sam je Novak kriv sto ga nije opeglao u tri seta, umesto sto mu je poklonio prva dva duplim greskama na servisu. Bice tesko sutra, Anderson ce ponovo biti svez, ali verujmo u Novaka.

manuginobili

pre 8 godina

Kakvo urlanje-nemam druge rijeci,i kakva ekstaza na stadionu na svaku gresku Djokovica od strane "kulturnih" Engleza,gade mi se...nadam se samo da ce to probuditi inat kod Noleta i da ce ga trgnuti iz ove letargije u koju je upao,a ako se to desi nemam nikakve dileme ko osvaja Wimbledon

Savo

pre 8 godina

Tenis ume da bude jako lep sport. Ne znam šta o tome zna ovaj sivonja. Ja bih takvom, ubuduće, predavao meč: hvala, igraj sa Iznerima...

Beobrad

pre 8 godina

Ma daj, pa ovo je isto kao na RG s Marejem.
Mogli su odigrati jos 4 gema, taman da Novak napravi brejk!
Cim je krenuo da mu cita servis, kremulo je, dodose dva seta mu je trebalo.
Smoren je bio veci deo meca, ne voli s tim udaracima nikako, vidi se, taj tenis bez tenisa i jeste antitenis.
Ovako sutra je sve moguce, dok se zagreje, podseti citanja servidsa, hm, ali ako prodje, nista ga ne zaustavi vise!

lepi

pre 8 godina

Зар је могуће да има Србина који навија за Андерсона у овом мечу? Мени несхватљиво...

Фрфљави

pre 8 godina

Баш овсквом игром ( прва два сета) је Новак и изгубио од Вавринке! Пасивно, чекао грешку противника и играо више сигурно него што је ризиковао! Док му је противник, тада Вавринка а данас Кевин, бушио и надметао свој стил игре и своја правила. Не знам зашто Новак игра тако пасивно у последње време? Почео је као Мареј раније? Чека да противник погреши. Па извади читав свој арсенал и пуцај ка противнику!!! Ако ће и овако сутра играти, није ни заслужио да победи. Ех да, и стаааално нека гестикулација и климање главом са публиком. Како су се сви укротили против њега и како уопште смеју тако нешто! Па када ћеш да научиш правило да публика УВЕКККК навија за аутсајдера осим ако није Федерер у питању! А воле га из једног јако битног разлога! Игра јааако атрактиван тенис. Леп и нападачки. Одмах наметне свој стич игре и своја правила и ко уме, нек се снађе, ко не, надрљаће! И после само пар размена, човек одмахххх излази на мрежу, напада или ризикује! А Ноле? Ноле је почео да игра на ауторитет! А то успева у прва два кола! А не у 1/8 финала! А сутра... Сутра ако Кевин има добар дан, а Новак треба да моли Бога да не буде тако, миже итекако да га избаци. И нажалост, овај прекид је пријао Кевину више, а не Новаку. А зашто је све то потребно Новаку?

region

pre 8 godina

Зар је могуће да има Србина који навија за Андерсона у овом мечу? Мени несхватљиво...
(lepi, 06. jul 2015 22:36)

Ne pišu samo Srbi ovim jezikom.

moram da primetim

pre 8 godina

Kada ćete shvatiti (ili priznati sebi) da to što ga ne voli publika nema veze s tim što je Srbin?! Inače opasan srbin kad se svako jutro moli u hramu ispred BUDE! Gde je pravoslavlje, tri prsta, veliki srbin, srbenda da,da. A vama svuda publika nepristojna..Madrid, Pariz, London, Njujork, širom sveta ista slika, alo..ne vole ga zbog njega samog, retko iritantan lik.

ndangreda

pre 8 godina

Novak će ovaj meč da dobije. Ide on do finala, jer je najboljuilli ubedljivo na planeti. Pojedini ga već pljuju, kao da je malo uradio za Srbiju i srpski narod... Živio Nole... Tvoj Niksic je uz tebe!!!

M

pre 8 godina

Uopste mi se ne dopada kako Djokovic pristupa mecu. Odradjuje posao, ne pomislja da dodje do brejk lopte nego ceka greske protivnika i da eventualno u taj-brejku dodje do seta. Nema nikakvog zara u igri. I evo upravo tako je izgubio set. Sada ce morati da zapne, iscrpece se i do finala ce biti grogiran. Pitam se samo da li iko u stabu primecuje koliko indolentno pristupa svojim mecevima.

Aladdin Sane

pre 8 godina

Mozda mu nije lose za nastavak turnira da mora da izvuce svu snagu iz sebe da bi preokrenuo rezultat. Sutra ako moze neka ga otrese 6:0 ili 6:1 kao Mareja da sto brze to obavi.

Sto se tice publike... Znam da Novaku nije lako, ali on mora da shvati da ga nikada nece voleti makar bio i najljubazniji i najzabavniji (sto on jeste). Niti Englezi, niti Francuzi, niti Amerikanci ce ikada da budu barem neutralni, a kamoli za njega.
Da sam ja on nikada nikome ne bi dao niti dres, niti reket, niti one trake za znoj (ne znam kako se zovu na srpskom). Kad bi video neko dete sa mojim dresom ili sa srpskom zastavom pozvao bi ga da sidje dole i licno bi mu dao u ruke dres ili te 'trake'.
Zasto bi ovi koji navijaju protiv mene sve vreme na kraju jos zaradili na meni?!

namcori...

pre 8 godina

Nismo prihvatili rezoluciju, j...a, zato je lošiji tretman.
(Darko, 6. jul 2015 23:33)

Na zalost, politiku i tenis samo vi u Srbiji povezujete!
Ne verujem da je neko iz publike uopste cuo za tu rezoluciju.
Obicni ljudi u Engleskoj zive lep zivot, politika im nije sve u zivotu kao vama u Srbiji, opet naglasavam NA ZALOST!
Sve te teorije zavera iz vasih komentara najvise govore o vama samima,o tome koliko vas je zivot u Srbiji ucinio nepoverljivim ljudima. Nole je prema svim prognozama ovo trebao da dobije u 3,najvise 4 seta, i mec se ne bio odlozio za sutra. Kada Novaku padne termin u sred dana, pisete kako su mu to namerno smestili jer losije igra (i dise) kada su velike temperature.
Ali, ako vam je tako najlakse, nastavite i dalje da krivite Engleze i ceo svet za sve vase neuspehe...

Mislav

pre 8 godina

Iznervirala ga je ova publika.. Ne možeš vjerovat da se ovako kontra njega navija, osvajača turnira i branitelja titule. Evo da je s druge strane englez pa ajde de

simke

pre 8 godina

Ne znam je li neko primjetio,ali u zadnjih godinu dana,najvise su teniseri napaljeni da dobiju Novaka i Nadala,to je nevjerovatno....Gledao sam ponekad mec u kom Anderson igra,solidan je teniser,i nikad ovako dobro nije servirao kao sto to radi danas protiv Novaka.

sasha

pre 8 godina

Naravno... Tupavi Englezi i njihove fore. Pocetak meca u 7 uvece i to na terenu koji nema reflektore. Da ne pricam sto su Andersona ovime vratili u zivot, a sutra ce verovatno opet nastaviti da servira ko konj i nadati se da ce ponoviti prvi ili drugi set

macak u cizmama

pre 8 godina

Pravi navijac je uz sampiona svoje zemlje(za koju je toliko mnogo ucinio) kako u lijepim tako i u onim manje lijepim sportskim momentima.
Na svu srecu,nasa teniska gromada zvana NO1e se resetovala i odradila izuzetno kvalktetnl preostala dva seta.Mala li je stvar osvojiti dva seta nakon sto izgubis dva i to u tajbrejku,(do kojih su dovela nemastovita pucanja asova,bez ikakve prefinjene igre).Ima Nk1e psiholoskj lrednlsf,jer se ovaj pokunjkl,a sumnjam da ce mirno pajkiti nakon Noletova dva pobjednicka seta.Ni nasem asu nije lako definitivno,ali izvuci ce on iz sebe ono najbolje,nesvakidasnje,urodjeni ,genijalni x faktor za tenis koji ce da samelje potomka britanskih kolonizatora koji kvari svojim ruznim udarcima prefinjenu tenisku igru.Forza NO1e!!!!Svim srcem uz tebe...

aleksandar

pre 8 godina

Није ово ни сенка од оног старог Новака из 2011. године. Ако некимв лучајем и прође овај меч, теорије нема да са оваквом млаком, анемичном, досадном и безидејном игром освоји турнир. Новак мора да реши проблем у глави.

diplomirani difovac

pre 8 godina

Ljut je što publika ne navija za njega pa mu se zato ne igra.
A što ovde 7 miliona kida dzigericu zbog njega,nema veze.
Oči-kao da su mu sve ladje potonule u životu.
Ne razumem samo ZAŠTO?
JASNO JE KAO DAN DA ENGLEZI NE PREZAJU OD BILO ČEGA SAMO DA ISKOMPLEKSIRANI marej OPET POSTANE ŠAMPION,ALI NOVAK JE NAJBOLJI NA SVETU I BAŠ ZBOG TOGA I ZBOG ONIH PITANJA OD PRE NEKI DAN MORA DA RAZBIJE SVE TAMO I DA PEHAR OSTANE KOD NJEGA!!!
To je JEDINI NAČIN!
Sve ostalo jednak slabosti:-(

biseri pred svinju

pre 8 godina

Kakvi Englezi? Pravi engleski ljubitelji tenisa ne navijaju, oni uzivaju u tenisu, aplaudiraju na svaki potez, ovi fudbalski navijaci, ko zna odakle su i kako su dosli do karte, tako se i ponasaju.

charlotte sometimes

pre 8 godina

Dobija Nole sutra. Prekid mu ne ide na ruku, jer je taman usao u ritam, ali ako je neko specijalista za peti set, to je Novak. Videla sam par komentara, koji su jako nepristojni najblaze receno, i ne pada mi na pamet da citam i da se nerviram. Odoh lepo u grad na pice, a sutra svum srcem uz Novaka. Jeste izglupirao u drugom taj brejku, ali kada bi on razmisljao o onome sto je bilo, bacio bi reket od besa i otisao sa terena, ili bi slao sve u aut. Na srecu, on nekako uspeva da se opire nasem mentalitetu, iako ne u potpunosti, ali opet, jaci je i manje malodusan nego vecina nas. I zato, srecno Nole sutra, jako od starta. Verujemo u tebe.

J

pre 8 godina

Sve vise zabavljac sve manje teniser-šampion. Majstor, ali za masterse,
...
(dragan, 6. jul 2015 21:21)

Ne lupaj nego podrzi pravog sampiona, jer ko zna kad ce ga majka ovakvog ponovo roditi !

Samo whey bajo moj!

pre 8 godina

Samo.servis.ima Anderson? On razbi Djokovica sa psnpve,.bolji forhend, boljo bekhend, bolja igra na mrezi...sta to ima.Djokovic? Reci cu vam: ritern, koji danas nista ne valja

veliki strumf

pre 8 godina

Novak igra kao baba, dok Anderson igra muski, bas kako treba! Bije iz sve snage dok ovaj nas samo prebacuje i ceka greske. E pa nece moci uvek tako. Izgubiti 4-0 i 2 mini brejka prednosti, do kojih je dosao iskljucivo greskama protivnika, moze samo totalni pacer. Prosecna brzina prvog servisa u mecu samo 175 km/h - pa to je na nivou rekreativca. Novak igra kao da je Vimbldon svake nedelje, pa eto ovaj mec moze da preskoci! Taj brejk bi valjda trebalo da bude igra koju cesce dobija kvalitetniji, iskusniji teniser, sa vecim samopouzdanjem. Ocigledno da to u ovom mecu Novak nije. U neverovatnom je padu, videlo se i prosle nedelje da nije u formi, jer bi ga danas Marej ili federer samleli da se ne bi dugo sastavio.

morfeus

pre 8 godina

Steta, steta... Jos samo 20 minuta je trebalo. Sutra ce biti opet tesko, ali strepnja, da ne kazem strah u ocima u Andersenovoj lozi je bio vise nego vidljiv. Kakav je Nole autoritet... Samo jedan brzi brejk i ubrzanje igre na servisu i sav koncept se srusi i Nole juri... Pravi, nesporni autoritet.

Maja

pre 8 godina

Teško je nekada shvatiti Novaka. Kao da kaže, evo najedite se bednici jedni, pa onda kaže, ma nema šanse, nedam. I tako će ga sutra oderati. Sve zavisi od njegove trenutne inspiracije, tako mi se čini.

Jao

pre 8 godina

Jasno se vidi jos od pocetka turnira da je Novak i dalje jako utucen zbog izgubljenog RG-a.Nije se psihicki oporavio definitivno.Srecno i nadam se da ce se izvuci iz ove situacije.

samo kazem....

pre 8 godina

Novak nema nikakav los dan.Jednostavno ovaj servira ko zivotinja.Nemoguce je igrati bez neke greske.Za to vreme Federer se rekreira sa smesnim protivnicima od kojih nijedan nije naravno opasan server niti cak prosecan igrac na travi.Znaju dobro ti teniski eksperti kako se steluje zreb.A nastavak sutra kad se ovaj Anderson odmori i povrati koncetraciju za servise.Novaku svaka cast za ono sto je uradio u karijeri do sada jer koliko je podmetnutih nogu morao da preskoci to zna samo on.

No1e

pre 8 godina

Sta reci o publici koja otvoreno navija protiv Noleta, sa toliko strasti, da ne kazem mrznje... Sad Nole, u inat njima i rezoluciji koju pisu!!! Ajmooo!!!

bojan

pre 8 godina

ne ide mu, decko nije masina, jos i organizatori na ovaj nacin vredjaju broj jedan, on je najbolji na svetu i treba da igra na prvom terenu, ja da sam bio na njegovom mestu ne bi ni izasao na teren, reko bi im igrajte sami gospodo, ja sam broj jedan i mene necete da ponizavate, ali sta drugo ocekivati od nasih prijatelja britanaca, ajde nole budi se pa omlati mareja u finali i na govoru im reci da im je to za rezoluciju, nema gori narod od engleza

Teniska mafija

pre 8 godina

"Ipak, odlučujući set biće odigran u utorak zbog mraka u Londonu"

Mrak je jedino bio u glavama organizatora. Moglo je da se igra još 20min u dobrim uslovima, a verovatno i pola sata pri malo manje slabijoj vidljivosti (već su igrani mečevi u tim uslovima na Vimbldonu).
Ponavlja se scenario sa Rolan Garosa, žreb se namešta da Novak ima u svakom kolu najteže moguće protivnike i cilj je izmoriti ga do finala.

pitanje

pre 8 godina

Pravio je covek klovna od sebe, plesao, unajmio Bekera, izvinjavao se i kurti i murti bez potrebe, nema sta nije radio nebi li im se dopao, i ne vredi. Publika evropska i dalje, umesto za svetskog broja 1, evropljanina, navija za nekog anonimusa, juznoafrikanca.
Zasto pobogu, zasto??

Ortodox

pre 8 godina

Ovaj meč neodoljivo podseća na finale Roland Garosa sa Vavrinkom, nadajmo se da će Anderson da se umori od agresivne igre i da će da sagori

realo

pre 8 godina

Opet ista prica kao i cele godine. Problem sa serverom (Karlovic, Izner, Raonic), a sto je jos mnogo gore, ponovo pimplerica, sigurica u sredinu. Cim naidje igrac koji pusti ruku, fajront

Mara vracara

pre 8 godina

Meč bi bio premešten na centralni teren, ali jedan od igrača nije želeo da se večeras nastavi. Pogodite ko i to je to. Pravilo nalaže da se sutra meč nastavi na terenu na kome je započet. Novak od 14h.
Pozdrav!

Srbin iz Morace

pre 8 godina

Ja sam Crnogorac i nije mi jasno kako bilo ko iz regiona moze da navija za Andersona nezavisno od toga da li igra protiv Djokovica,Troickog,Tipsarevica,Lajovica,Borne,Karlovica,Dzumhura. Pa dajte bre valjda smo mi neki bratski narod. Sad ja da navijam za nekog tamo Vikinga a nemam Vikinga u familiji!

Sasa

pre 8 godina

Ajmo srpski sine pokaži srce koje je najveće na svetu, u inat svima koji te ne poštuju, znaj da imaš nas koji bi dali život za tebe dobri dečače, idemoooooo...

Kapodastro

pre 8 godina

Izgleda da su Hrvati i Englezi najveci neprijatelji njegove uzvisenosti, Novaka Djokovica, a time i celog srpskog naroda, kojeg je on, uzviseni Novak Djokovic, simbol, dusa, svetinja i otelotvorenje.
A u svetinje ne sme da se dira, zar ne, makar i kad su lazne?

Ilija

pre 8 godina

Kakva je pvo igra, sta je ovo!? Je l' ovo Nole? Igra ziheraski, servise protivnika isprati pogledom, ni ne pokusava da vrati! A kad vrati salje mu kratke balone nadajuci se da ce ovaj pogresiti... Viner ne moze da pogodi nijedan...

brain challenge

pre 8 godina

ovo je gora defanziva od finala rg. nijednom ne napada prvi vec cista ziheraska igra. nikakav pokusaj uglova ni drop sota. nije zasluzio set da uzme.

Cile

pre 8 godina

Koji BEZOBRAZLUK organizatora.
Ovaj meč mogao je takodje da se nastavi na centralnom terenu, poput meča Momfis - Simon. Ali, Djoković u naletu nikako ne odgovara Britancima i favorizovanom Mareju. Zato se pruža nova šansa Andersonu, da se odmori i nastavi sa servisima koje jedino zna besprekorno da odigra... dok se ne umori!

optimus prime

pre 8 godina

@Torino

Problem naseg naroda je sto kad nesto krene nizbrdo padamo u ocaj i kao da se ceo svet rusi. Zar je toliko tesko imati malo vere i malo podrzati nase ljude i kad im ne ide dobro? E pa zapamti moje reci: Novak ce do kraja karijere osvojiti jos minimum 4 grend slema, da, medju njima ce biti i taj Rolan Garos.

Svedok s'lica mesta

pre 8 godina

Volimo mi naseg Novaka, ali budimo realni, ne moze on biti najbolji ritern igrac na svetu, jos manje svih vremena,muci se protiv svakog dobrog servera.
(milojko, 06. jul 2015 21:06)

brate mili, ovaj toranj, svaki prvi servis roka po 230km/h, a drugi 210km/h, ali svaki...jel gledaš ti uopšte meč?, on Novaku ne može da vrati od 190-200 km/h ,a ti očekuješ od Novaka suprotno, pa vratio je duplo više servisa od Kevina, jel to govori nešto?

anica

pre 8 godina

Antiteniser, odvratno odvratno odvratno!!!!!
Kako se muci Nole, uzas...velika je prednost 2:0 al ja se iskreno nadam da moze da se vrati, ajde Nole totalno te umrtvio, ajde TRGNI SE!!!!

Miro iz Srbije

pre 8 godina

Ljudi moji, samo bez nervoze: dobija ga Djokson 100%! Nemoj te biti tako negativni, ljubim vas! Zna Nole sta mu je ciniti, nije on od juce!

S Y L A

pre 8 godina

Ja na poslu imam tv.Gazda naravno jos nije kupio resiver,nema programa ,ali zato hvatam Republiku Srpsku ,ZIVELA REPUBLIKA SRPSKA !!!!!!!!

shmokljanom.

pre 8 godina

Prekjuce su komotno preselili Monfilsa i Simona i kompletnu publiku jos kasnije na centralni teren sa svjetlima. Eto danas nije moglo. Anderson je bio u procesu samorasoadanja na atomcice, a ovako dobije jos jednu sansu, pa mozda umori jos Novaka pred mec sa domacim

Artiljerija

pre 8 godina

Hahahahahaha,
Poznavaoci teniske igre na B92 smatraju i mudruju da Nole treba da igra ofanzivnije !!!!
Moram da Vas podsetim da je za agresivniju igru jako bitno VRATITI servis protivnika.
Ako neko ovako servira kao Anderson danas, on moze da dobije svakoga.
Pitanje je samo koliko DUGO ovakav server moze da izdrzi, odnosno moze li da izdrzi dva, ili pet setova sa ovakvom kanonadom... E, tu je razlika.
Steta za prekid, Nole ga je imao u saci.
Srecno sutra, tigre!

Ivan

pre 8 godina

Ovo mi miriše na neku veliku komplikaciju!!! Ne miriše na dobro!!! Anderson mu pravi velike probleme??? A i ostali favoriti svi imaju manje više problema na ovom Wimbledonu osim Federera!! Osvojiće Rođa ovo po 8.put kako je krenulo, niko mu neće pružiti ozbiljniji otpor do kraja turnira, evo i Mareja danas Karlović dobrano namučio, a Fedeks će ga počistiti u polufinalu!!

budite odlucni

pre 8 godina

4:0 u dugom tajbrejku i izgubi ga, daj bre, pusti publiku, vise mu je stalo do misljenja publike nego do rezultata, uzas, kada god se gubio zbog publike je izbubio!!

Mazda

pre 8 godina

Losa koncepcija od pocetka. Daleko iza osnovne, brani se I daje Andersonu sanse da napada. Cudo treba da se desi da Novak ovo dobije, cak I da se nastavi sutra.

VUK

pre 8 godina

Šta je ovo? Ovo je najgora igra Đokovića na Wimbldonu. Anderson ništa posebno ne igra... Novak jednostavno nema igru.. bar zasad.. al bruka stvarno.. sa 60%svoje igre bi ga odrao.. ali izgleda da ni za 6meseci neće zaboraviti RG.jedino da se Anderson umori..

igor

pre 8 godina

Izgleda da je R.Garos ostavio ipak teske posledice na Novaka, voditi 40 u taj brejku i izgubiti ga od Andersona, stvarno je sramota!!!!Cudo ce biti ako preokrene!!!Neka mu je bog u pomoci!!!

989

pre 8 godina

Ostaje nejasno zbog čega organizatori meč nisu prebalcili na centralni teren koji ima reflektore, kao što su to uradili u subotu kada su igrali Monfis i Simon??

Kako nejasno?? Pa jasno je da ovo odgovara Kevinu jer je Novak u naletu i dobio bi i peti set a najvise odgovara njihovom pulenu prevarantu i folirantu Endiju. Ne moze Kevin da izdrzi ovakav tempo igre u 5 setova i siguran sam da bi puko mec. Ovako sledi odmor pa sutra nastavak sto mu odgovara. Koliko je to lose po Novaka verujem da ce uz savete svog strucnog staba dobiti sutra taj set i mec ali generalno mi je muka od Engleza koji su toliko nisko pali da na njihovom najvecem turniru spas traze od Skota i to na ovakav nacin. Da je Endi na Novakovom mestu, sigurno bi nastavak bio na "najvecem" terenu sa pokrivenim krovom.

danix

pre 8 godina

Nema tu nista nejasno,sve je jasno,Novak je taman umorio Andersona i ocekivala se Novakova pobjeda kad ono,nastavak sutra,mrak,a nije jos bio mrak,da se Juznoafrikanac odmori.Zato i nisu mec prebacili na glavni teren.Britanci bi zeljeli da Novak izgubi,naravno,ali i Novak je kriv za ovo,da nije bilo nekih naivnih gresaka mogao je lagano zavrsiti u cetiri seta.U drugom TB je vodio sa 5:2 i izgubio sa 8:6,dakle,prokockao,kao i prvi TB,da ne spominjem druge propustene sanse.
Medjutim,dzaba im sve,Nole ce sutra pobijediti,siguran sam.

Vladislav

pre 8 godina

Ja mislio da ce Nole ladno da ga pregazi a ono muke u samom startu ,Marey po meni ima ogromne sanse da osvoji turnir, svima slede jaki protivnici u sledecem kolu a on ce imati igraca za laksi trening , mislim da to moze biti od kljucnog znacaja ...

štručnjak

pre 8 godina

Lepo. Viktor je igrao do dva nula, i naravski, kladio se da će izgubiti tri prema dva; iz aviona se vidi da Novak otaljava posao, pa ko zna da li će uopšte pobediti, a jecu ne treba ni spominjati. Ko Grci, iskopali jamu, a sad i naši kopaju!

Gamko

pre 8 godina

Nije ni čudo sto gubi Nolo, toliko pritisaka na njega, te koučing, te ovi nasi sto im smeta sto porez placa u Monako (Srbi moraju da izmislu nesto uvek) a jos povrh svega pola stadiona protiv njega. Ali vratice se Nolo u mec i odigrace opet kao najbolji. Napred Nolo, pravi Srbi te vole

Darko

pre 8 godina

A Šardi i Berdih u drugom kolu igrali do pola 11, poslednji set im poceo u 10.Sramota za Britance, nisam ni sumnjao da su ovo jedva dočekali, a bio im je to i plan s obzirom da su znali kakva je gužva ponedeljkom na terenima.Svake godine iste bljuvotine rade, ako Nole i prođe četvrtfinale će igrati među prvima po najvećoj vrućini, upamtite moje reči.Ogavno!

ilija

pre 8 godina

Evo dok pisem 0:2 Anderson vodi ali verujem u Novaka! p.s Ovi sto kukaju na komentatora sa rts-A pa ljudi prebacite na Sport Klub i uzivajte ne znam u cemu je problem!

Svedok s'lica mesta

pre 8 godina

Visokom igraču kao što je anderson, Nole mora slati više drop shotova. Ako misli da pobedi.
(neko, 06. jul 2015 21:15)

a kada da mu ih šalje brate mili?!, kad ovaj Kevin pobudalio sa asevima pa roka ko iz topa, jel gledamo ti i ja isti meč?,35 aseva do sada?!, a preko 100 i nešto poena nije ni igrano, jel pratiš ti malo statistiku, Nole nemož' do loptice da dođe, a ovaj oće drop šot?!?!

Go Tipsa

pre 8 godina

Nole ako uspe da pobedi sutra, sve će platiti naredna trojica. Cilic 3-0, Wawrinka i Federer 3-0!

Pomozi Bože sa malo sreće za ovog usamljenog šampiona.

u EU sve med i mleko

pre 8 godina

Polako bre ljudi dok se zagrije mašina,uzima to Nole 3-1 u setovima a ti Jumko pređi na pecanje ili šah nije ovo sport za tebe.Idemoooo!!!

Sasa

pre 8 godina

Ne brinite, dobija Novak 3:2, sad će da se resetuje, zapamtite komentar i trk u kladionicu, ne može Anderson da servira ovoliko dugo, prijatno.

dr.mr.

pre 8 godina

prva dva seta je nole toliko "stidljivo" odigrao,muka mi je bilo da gledam... previse slabih,plitkih loptica po sredini terena... treci set je bio mnogo bolji,ocekujem da ce nastaviti ovako,i verujem da ce dobiti,samo steta sto ovo ide u drugi dan,ali samo je nole kriv za to...
pozdrav!

Melenci

pre 8 godina

jos prvih dana na Vimldonu su poceli novinari da ga prozivaju i to dva dana za redom oko "varanja"jos i Federera ukljucili u raspravu.Zatim su mu promenili teren,danas nisu navijali za Andersona nego da Nole izgubi.Sve skupa to ne mogu biti slucajnosti,tako da Noletu zelim da se ne uzbudjuje kako god bilo.Naravno da mu zelim pobedu i verujem da ce za nijansu biti bolji nego danas.Uvek nas ponos i dika,ali uvek!

Milutin

pre 8 godina

Čitam komentare ovde tokom prva dva seta i sve mi je jasno.

Tu smo gde smo kao nacija zato što smo nacija mrzitelja, gubitnika, zavidnika i lenčuga. Oni koji ništa ne rade i koji ništa u životu nisu postigli uvek sebi daju za pravo da kritkuju one bolje od sebe. Čim nešto malo zaškripi, odmah dižemo ruke i kukamo, odmah zaboravljamo sve dosadašnje uspehe i pljujemo po onima koje smo do juče dizali u nebesa.

Da nije Noleta nama bi do sada najbolji teniser svih vremena bio Boba Živojinović. Razmislite malo o tome. A po tome kakva smo nacija, koliko ulažemo u naše tenisere (i sportiste uopšte), i koliko ih podržavamo, to je otprilike maksimum koji zaslužujemo.

Desilo se eto da se rodio ovakav jedan čovek i sportista kakvog nikad pre nismo imali i kakvog verovatno nikad više nećemo imati. Ali nama je to malo, mora on da bude bolji od Federera iz najboljih dana, inače nije niko i ništa, sve mu je džabe.

Zemljo otvori se...

Dzonni

pre 8 godina

Daj raspali tu lopticu nekad, stvarno smaras sa tim doziranim udarcima! Pogotovo kad ima prednost upasivi totalno i ceka protivnika na gresku. Ne moze se tako WB osvojiti.
I kad ima inicijativu odigra 2-3 udarca viska i ispusti poen, a posle se prenemaze, proklizava i sl... Muka gledati.

Maja

pre 8 godina

Mislim da je i Novak povređen tretmanom od strane organizatora. Igra bez žara i volje. Trebao bi već jednom prevazići to da ne može imati isti tretman kao Federer.

iva

pre 8 godina

Ajmo Nole.Ovom smoru ne bi ni Bog otac mogao uzeti brejk.Strašno dosadan tenis,iz razloga što Nole ne uspijeva da uđe u ritam,i to ne svojom krivicom.Jednostavno nema odbrane od bombi ovog nemaštovitog diva.Ali Nole ce vec naci modus da ga oladi.Ajmo legendo,samo polako.S vjerom u tebe do kraja,pa šta nam dragi bog da.Joooooooj evo vratio brejk.Duša moja! :*

NS#1

pre 8 godina

@budite odlucni

Kad pogledaš skor Novaka protiv servera? Ne znam koji to server ima više od jedne-dve pobede protiv njega... Kakve sve gluposti neće čovek pročitati ovde.

leeloo

pre 8 godina

Koji komentari, strasno. Pa najjace da covek ne ode na odmor, da ne gleda svoju zenu i dete, kako bi mogao da trenira 24\7, samo kako biste vi iz fotelja bili zadovoljni.

Jova

pre 8 godina

Gledam meč, uhvatim sebe da razmišljam o peršunu ( koji put i naglas, priznajem - grešna sam ) i ne mogu da se odlučim da li da budem zahvalna znanje-imanju ili da se ljutim na njega. Zahvalna što mi pomaže da razumijem šta gledam a pomalo ljuta što je u pravu. Mada, kad bolje razmislim, da Anderson nije igrao kako je igrao da li bi vidjeli »onakve« Novakove poene, koji su se u trećem i četvrtom setu nizali, jedan za drugim. Do poslednjeg, koji je prava majistorija. Šteta što je meč prekinut, Novak je bio u naletu a Anderson ( mada ne nije predavao i borio koliko je mogao ) potpuno izgubljen.

Ništa, vidjet ćemo šta će utorak donijeti i kakav Novak će izaći na teren. Nadam se onaj i trećeg i četvrtog seta.

Pozdrav svima

Ivan

pre 8 godina

Publika uglavno navija za slabije, osim ako nije neki njihov igrac! Navijali su i za JJ danas. E sad sto je Novak uveo mec u peti set to je druga prica.

veliki strumf

pre 8 godina

Uh, mnogo me je nervirao prva dva seta. Igrao je ocajno, mlako, kao baba, slicno kao u finalu RG - ceka gresku protivnika, ona ponekad i dodje, ali cesce protivnik pogadja. Sada se vec lakse dise, mada... Sutra je ovo mec u samo 1 set! Jedan brejk i povratka nema. Mora se odigrati svaki poen agresivno, sa punom koncentracijom, mnogo vecom nego danas. Verujem da ce dobiti, a dobije li ovaj mec - osvojice Wimbledon. To se puno puta desavalo, da kada neko preokrene od 0-2 kao da dobije neku novu snagu i pocisti sve do kraja. To je pre nekoliko godina uradio Federer, kada je gubio od Falje, a onda i Marej, kada je okrenuo protiv Verdaska. Tako to biva...

billy

pre 8 godina

Ne mogu virovat da ste vi Srbi u stanju navijat protiv svog najboljeg sportaša, najvećeg brenda Srbije u svitu, i iznad svega - dobrog čovika i vrhunskog sportaša. Ako neko može objasnit razlog, volija bi da pokuša.

štručnjak

pre 8 godina

Lepo. Viktor je igrao do dva nula, i naravski, kladio se da će izgubiti tri prema dva; iz aviona se vidi da Novak otaljava posao, pa ko zna da li će uopšte pobediti, a jecu ne treba ni spominjati. Ko Grci, iskopali jamu, a sad i naši kopaju!

Strepnja

pre 8 godina

Ne gledam mec uzivo, ali na 6:5 u drugom setu, statistka je u korist Andersona. Skoro duplo vise vinera, a gotovo isti broj greski kao Nole. Ako se ovako nastavi, nece biti dobro... Mora Nole da igra agresivnije, samo se tako dobija... Ajde Novace, mozes ti to!

srdjan

pre 8 godina

Kakvi su ovo mlaki servisi Djokovica...na nivo juniora...i upravo je izgubio i drugi set...Djokovic kao da svim silama zeli da izgubi mec.

Zigzag

pre 8 godina

Pisem pri 0-2,i dalje vjerujem u prolaz,ali mi nole nije jasan,zasto nije igrao halle ili queens?cisto da ude u šemu travnate podloge..

jackie

pre 8 godina

Bojim se da je to onaj od onih mečeva kada uzmeš više gemova, a izgubiš. Voleo bih da me Novak sutra demantuje.
Prvo, Novak definitivno nije očekivao tako konstantan servis Andersona. Prva dva seta imao je jako malo šansi na protivnikov servis i postao je nervozan i stegnut. Izgubio je oba seta, a da se nije ni oznojio.
Drugo, kada je dolazio do prednosti u oba taj brejka (3:1, 4:0) kao da ih je gubio zbog nekog zadovoljstva i gubitka fokusa, zbog čega je sigurno besan na sebe.
Treće, zbog termina meča i terena na kojem se igra, meč je prekinut što odgovara Andersonu jer mu je oslabio servis što je razumljivo.

Sutra će verovatno biti drame, jedino što je dobro, je što Novak zna šta ga čeka.

lepi

pre 8 godina

Зар је могуће да има Србина који навија за Андерсона у овом мечу? Мени несхватљиво... 
(lepi, 06. jul 2015 22:36) 

Što? Ja navijam, jer ne biram po naciji nego po ljudskosti.
(Luka, 07. jul 2015 01:05)

Па је л' хоћеш да кажеш да Новак нема људскости? Не кажем да је Андерсон нема, али потпуни је анонимус у односу на Новака, шта знаш о њему? А ако међу тенисерима има добрих људи, Новак је убедљиво на првом месту.

sasa.r

pre 8 godina

Novak igra previše kalkulantski, pasivno...nema više onih prodornih udaraca, ravnih koji stvaraju inicijativu i vinere. Nole se oslanja na tudje greške a to ne može da traje beskonačno.Anderson je konstantno preuzimao rizik, tražio rešenje, pokušavao. Što se to dešava sa Noletom da u njemu više nema one energije i snage pri udarcima, veliko je pitanje.Čim malo protivnik uđe u ritam i počne da mu vraća servis, Novak djeluje preplašeno i počinje da servira sve slabije i slabije.Svaka čast na varijacijama ali se sa njima ne može nadoknaditi prosječna brzina servisa koji je oko 180km/h! To su ženski servisi, bez obzira na raznolikost, i sa njima Novak ne postiže nikakvu prednost a posebno neće u mečevima sa najvećim rivalima.Uvijek se čudimo kako neki igrači protiv Novaka igraju najbolje u svom životu a u stvari ih Novak svojom mlakom igrom,,poziva" da pruže najviše.Ako prođe Andersona i Čilića ponovo će igrati sa Vavrinkom i ponovo će sve zavisiti od Vavrinke. Ako Vavrinka bude manje griješio pobjediće ali ako ga ne krene dobiće Novak.Gledaćemo meč i navijati da Vavrinki ne prođe pasing šot, paralela, kratka dijagonala a nažalost nećemo imati previše prilika da se radujemo Novakovim dominantnim poenima, vinerima.Toga više nema u Novakovoj igri.

veliki strumf

pre 8 godina

Nije sto je izgubio prvi set, i tako izgubio prvi set na ovogodisnjem Vimbldonu, vec je Novak ceo set odigrao ispodprosecno. Sa ovom igrom nema nikakve sanse da uzme trofej, jer zaista ne igra ama bas nista. Citav turnir u sustini igra sasvim prosecno. Nedopustivo je da mu jedan Anderson napravi 3 mini brejka u taj brejku. Ubedjen sam da ce dobiti ovaj mec, jer ipak je Anderson cist prosek, ali ako ovako nastavi imace velikih problema u toku turnira.

Jovan

pre 8 godina

Nole u svim segmentima igre danas malo ispod svog nivoa, a Anderson servira kao na treningu, otud i rezultat ovakav. Mislim da bi Novak MNOGO mogao da nauci od Mareja sto se tice riterna na drugi servis. Neverovatno koliko je efektivan taj ritern metar nekad i dva iz terena, pogotovo protiv brzih servera kada im se lopta vraca jos brze i nemaju vremena da odreaguju. To je kljuc uspeha protiv Iznera, Raonica, Karlovica pa i Federera, Wawrinke i samog Mareja.
Ajde Nole probudi u sebi tu agresiju iz 2011. Pasivnom igrom se ne moze uzeti titula na Wimbldonu, znas i sam to!

Pronicljivi

pre 8 godina

Mnogo ovaj meč podseća na onaj sa Vavrinkom. Noletovi udarci kratki, bez snage, a Anderson napada kad god mu se ukaže prilika. Ziheraški, bez ideje... ej, da ti jedan ovakav igrač dobije TB nakon što si vodio 4:0. Ajde Nole i dalje verujem.

M

pre 8 godina

Ponovo neobjasnjiva igra Djokovica koji kao da se trudi da pogodi T-liniju i sredinu terena kako bi sto bolje nabacio protivniku lopticu pravo na reket. Nikakve agresivnosti, napada po strani, ma nista od njegove prepoznatljive igre.

snezni leopard

pre 8 godina

Verujem da ce se Novak izvuci posle 0-2, iako njegova igra nije najbolja. Nije dobro sto se umara vec u osmini finala, ali moze do pobede. Bez obzira na ovaj mec i kako ce se zavrsiti, Novak je veliki igrac, svaka cast za sve sto je uradio. Srecno Nole.

dasa

pre 8 godina

Kakvi serveri, jel znate vi sta je server? Valjda serviser, i koji to "server" ima pozitivan skor sa Djokovicem?
(html, 6. jul 2015 21:25)

Da, znamo sta je "server". Ima nekoliko znacenja, kao i mnoge druge reci u engleskom (i srpskom) jeziku . A rec "serviser" ne postoji.

niki

pre 8 godina

novak se opet gubi kada publika nije na njegovoj strani, i uvek kad je tako bilo je izgubio, ajde bre, preokreni to jednom u svoju korist!! pusti publiku neka navija za slabije, i uvek ce navijati kada nije njihov igrAC....

Crush

pre 8 godina

@(SlepiliNišta, 06. jul 2015 20:02)
Pa ne znam zašto je Anderson antipatičan zbog toga što Englezi navijaju protiv Noleta.
A u ovom meču više Nole sam sebe pobjeđuje nego nešto drugo. Iako se mora priznati i da je Anderson odigrao par maestralnih poteza.
I iako je 2-0 u setovima kad igraš protiv prvog igrača svijeta onda sigurno ništa nije gotovo.

ivan

pre 8 godina

Kako god da se zavrsi ovaj mec, ne mogu da razumem duple greske u oba taj brejka. Neshvatljivo odsutvo koncentracije u oba taj brejka. Bukvalno pokloni koje je Anderson samo iskoristio.

sa_pan

pre 8 godina

Pocetak meca,komentator na SK kaze: Ima dovoljno vremena do mraka,Novak ce to zavrsiti... Ne treba unapred nista pricati,sto bi baba moha rekla ,ne pravi razanj doj je zec u sumi.

Vlada

pre 8 godina

Dobiće Novak ovo na fizičku snagu pre svega, al mora jače da igra u četvrtfinalu, posebno bolji ritern i više da pokušava da odvaja poene, a ne da se brani.

mister x

pre 8 godina

Pratim na netu mec, pa sadi britanski komemtatori rekose da postoji, ako padne mrak i treba da se prekine mec, jos jedna mogucnost sem nastavka sutra a to je da, kao sto su uradili Monfis i Simon u subotu, mec bude nastavljen veceras na Centralnom terenu pod reflektorima. Sve zavisi kako ce se sudije i igraci medjusobno dogovoriti.

Dragan

pre 8 godina

Ne mogu da verujem sta citam ovde, nas Nole nam je godinama unazad donosio radosne trenutke da i ako izgubi nije smak sveta. Da li se mi zapitamo koliko imamo losih dana, a on kao da ne sme da ima los dan. On je profesionalac ali je ipak covek od krvi i mesa. Novace srecno u nastavku meca.

Mira

pre 8 godina

Sta ako vremenski uslovi ne dopuste da Novak zavrsi mec? Za sutra se najavljuje kisa. Da li ce organizatori cekati da se okoncaju mecevi na centralnom terenu da bi Novaka eventualno tamo prebacili ili ce ga mozda staviti da igra u sredu?! Pitanje je sta je cilj, omoguciti teniserima da zavrse mec ili suprotno? Da su ogranizatori to hteli vec bismo imali pobednika.

Душан

pre 8 godina

Њих су пребацили на централни терен зато што је недеља нерадни дан на Вимблдону, јер би свој меч завршили тек у понедељак!

Zoran86

pre 8 godina

Izvini Luka, a po cemu to Anderson ima vise ljudskosti od Djokovica??? Kad si cuo da je Anderson uradio nesto dobro za druge??? Ili za Djokovica ne znas sta je sve dao Srbiji pametnjakovicu??? Zbog takvih kao sto si ti nije ni cudo sto je drzava ovakva... Kakav narod, takva drzava!!!!

Zoran86

pre 8 godina

Kako neko moze da navija protiv naseg najboljeg sportiste ikada??? Treba da smo ponosni sto ga imamo, ali... Dobrodosli u Srbiju!!!

Dejan

pre 8 godina

ajde Nole možeš ti i sa 2 seta zaostatka, nije prvi put. jeste da ćeš se više mučiti ali i to je sport. Hajde agresivnije. Idemooooooooooo.

znanje-imanje

pre 8 godina

U svim mojim komentarima dosad sam vam govorio da je Anderson ovde teška koska. Ko za inat Novak je stegnut i autodestruktivan pa je sve još gore.
Nadam se da će se Novak izvući. To se može desiti samo ako počne da igra tenis a ne bunker. Ako ne i izgubi nadam se da neće biti poplave stupidnih omalažavajućih komentara kao za Viktora.

nikolabg

pre 8 godina

Dobar meč,videlo se da će se Djoković vratiti jer ni u prvom ni u drugom nije igrao loše već je protivnik igrao na njegovom maksimumumu,realno je da ne može bolje od onog.Jedino što se može zameriti jeste taj-brejk u drugom.Ipak u nastavku se videlo realno stanje.Novak pojačao ritam, Andersonu stao servis i to je to.Ono što mene nervira jeste što je previše očigledno navijanje protiv Djokovića.Kad on osvoji poen pola publike jedva aplaudira a kad Anderson osvoji to su nenormalne ovacije.Sve bi bilo u redu (jer svaka publika voli da navija za autsajdere da bi im se isplatila karta i da bi meč što duže trajao) ,ali se zna koji je povod za takvo navijanje a to je da Endi Marej osvoji.Zna se da je Djoković njegova noćna mora i da može ,ukoliko odigra svoj najbolji tenis, da ga osramoti pred domaćom publikom.Iskreno se nadam da će Djoković sutra dobiti taj peti set,ipak ova pauza više leži Andersonu .Vimbldon je turnir u kojem igrači sa jakim servisima mogu doći do izražaja i nigde više.Biće mi drago ko god drugi da osvoji samo ne Marej upravo zbog gore navedenih razloga.A svi ti navijači dobro znaju da će ,ma šta se desilo,Marej uvek biti u senci uspeha Djokovića,Federera i Nadala.Bar za ovo vreme dok su oni na turu.Napred Nole!

Darko

pre 8 godina

Igra se od 1:00 (po našem od 2) na istom ovom terenu (br.1), ali problem može biti i to što za sutra ceo dan najavljuju promenljivo oblačno i kišovito vreme, pa ih i to može dodatno ometati.

Dalje, svima se svesno ili podsvesno mota po glavi repriza RG-a. Nadam se da to neće biti tako, Nole je u zaletu. Bolje da ćutim, kad bi mogao da se isključim do sutra...

Gil Scott Heron

pre 8 godina

@roger17

Evo ti -301.
Inace, sve zavisi od Noleta, kada izadje na teren onako bezvoljno kao sinoc naravno da moze i izgubiti. Pametan je valjda da zna da mora da igra agresivno od starta sa svakim protivnikom, posebno na vimbldonu.

drazen

pre 8 godina

Publika,pa jos Engleska!Imao sam prliku,doduse ne na teniskom,nego na fudbalskom terenu da ih vidim!Vecu stoku,nevaspitanje,psovke,nedolicno ponasanje video nisam!Ali,neka samo neko proba da ustane sa stolice!Odmah ga redari predaju Policiji,dezurni sudija(ne fudbalski,onaj "pravi") pogleda snimak i - 3000 GBP kazna,6 meseci zabrana ulaska na stadion!Hvala lepo,molim lepo..
Na Wimbldonu smo lepo videli,u sred poena neko iz publike se prodere "AUT" i nikom nista!Devojke su igrale,sudija sta ce,ponovi poen!
I sad Nole treba da razmislja da li ga vole ili ne!Boli ga uvo za nekulturnu stoku,neka igra svoju igru,stoka ce zvizdati neko vreme,i kad vidi da ne reaguje,prestace!
Ako oseti da ga to iritira,to ce mu raditi ceo mec!
Secate se legendarnog Drazena Petrovica,pokoj mu dusi?Cibona-Hapoel,u Izraelu,Kup Sampiona..Odmah u startu,salve psovki i zvizduka Drazenu!Znala je publika "odakle ce vetar da duva"!
On,lepo,pokaze publici srednji prst!Srecom,sudije nisu videle...
Na toj utakmici im je dao 76 koseva!Naravno,Cibona ih "odvalila"!I dan danas rekord u Ligi Sampiona!
Na kraju utakmice,izasao na sred terena,sam,poklonio se i dobio ovacije od 10 minuta!

Ratko

pre 8 godina

Kada vidim ovu Novakovu facu sve mi je jasno. Ajde covece probudi se! Razumem da ti se ne igra i da te na prvi servis da te probija ali sta bi sa drugim? Ne moze tako olako da se poklanjaju poeni. Stisni zube i razvali ga!

laki

pre 8 godina

Novak bolje igra odkad nema sunca na terenu, tj. senke . i verujem da će proraditi i ritern baš zbog toga.... ko igra tenis zna o čemu pričam.... pozdrav

stefan

pre 8 godina

Ponovi ista igra noleta kao protiv vavrinke na rg,nadam samo da nece biti isti ishod.Kao da svesno prepusta inicijativu protivniku a ovaj to koristi.

to live's to fly

pre 8 godina

U subotu je trebalo manje od 30 min da se mec Monfils/Simon, sve sa publikom, prebaci sa terena br.1 na centralni.
Navodno, mec je nastavljen na centralnom terenu jer bi inace morao da se igra tek u ponedeljak.
Odmah po prekidu Novakovog meca Jim Courrier je na Tenis kanalu izjavio da igracima uopste nije ni bilo ponudjeno da mec zavrse na glavnom terenu, koji je osvetljen i gde radi hawkeye. Zvanicno objasnjenje organizatora glasi da je W teren na otvorenom.
Courrier i Jon Wertheim (sportski novinar) se slozili da ovaj tok dogadjaja izuzetno pogoduje Cilicu. Takodje, za sutra je najavljena kisa tako da postoje ogromne sanse da se mec sutra ne okonca.

Alexx

pre 8 godina

Koje su ovo gluposti? Gledao sam na BBCju prenos, hvalili su ga sve vreme vise od Mareja, ono maltene podrska pravom sampionu koji se izvuce kad je najbolje... glupost da se Novak sada kao bori sam protiv svih, ustvari ima visokog juzno afrikanca da pobedi... nikog drugog...vole ljudi dobar tenis i dosli da se zabave, a Novak im to pruza bolje od bilo koga... Svi danasnji teniseri su moderni gladijatori za zabavu naroda, zato su i toliko placeni... ali ovakvi tekstovi mi nisu jasni... stvarno Noleta obozavaju ovde, osim naravno kad igra protiv domacih igraca...

mlekadzija iz Parme

pre 8 godina

И наравно Милош АЛИ Кривокачкетић
(faksimil34, 6. jul 2015 19:00)

Zovu ga ALIbaba. Lik je iritantan,muka mi je kad ga slusam. A to kako svi oni sa rts-a prenose utakmice i meceve bi mogao svako od nas. Sreca pa je neko pametan izmislio MUTE na daljinskom.

Mazda

pre 8 godina

I jos da dodam da je samouverenost u tie break-u 2. seta na 4:0 za Novaka sa klimanjem glave bilo nepotrebno, a ispostavilo se I preuranjeno.

duzzi

pre 8 godina

Veliki sam Noletov navijač, ali poštujem i volim da gledam i druge tenisere. Pratim tenis još od Edberga, Matsa i ekipe, ali retko ostavljam komentare.
Međutim, moram da prokomentarišem dve stvari koje možda primećuju i drugi.
Prvo, u poslednje vreme Nole se stegne u pojedinim bitnim trenucima i umesto da raspali lopticu po cenu rizika, što je više radio na početku karijere, on igra mlake udarce tako da loptica pada daleko od linija u polju očekujući da protivnik pogreši. Takve situacije agresivni igrači uglavnom iskoriste i Nole tada uglavnom gubi bitne poene kada treba da prelomi gem, set ... Posebno je ovo izraženo na servis protivnika. Tako je večeras izgubio prva dva seta, a čini mi se i finale Roland Garrosa. (mada je tu i umor odigrao bitnu ulogu).
Drugo, što mu karijera više protiče, on sve više obraća pažnju na publiku, ulazi u bespotrebnu verbalnu i neverbalnu komunikaciju i gubi fokus koji treba da bude usmeren samo na igru. Nadam se da mu treneri skreću pažnju na ovo. Valjda očekuje da što je veća i veća legenda, da ima i sve veću i veću podršku publike. Mislim da ovde mnogo greši. Ne treba da se dodvorava drugima i da očekuje da ga svi vole.

Pozdrav svim ljubiteljima tenisa uz poruku da je lako nama da pametujemo iz fotelje :)

Teniski Ekspert od 2011

pre 8 godina

Moglo se igrati jos samo 10 minuta i nije imalo smisla nastaviti.Uvek se nastavlja na istom terenu na kome je mec i zapocet. Monfils i Simon su prebaceni na centralni u subotu uvece jer se u nedelju ne igra na Wimbledonu pa se mec morao zavrsiti da u ponedeljak ne bi igrali 2 meca isti dan. Sa Novakovim mecom nije isti slucaj i ne moze se uporediti. Nema zavere ! Jedino je publika teniski nekulturna ali Novak je vec navikao na to. Nije za utehu ali na mecu Serene sa domacom Watson su bili 10 puta bezobrazniji nego danas, nalik spanskoj publici kada je Novak igrao sa Dimitrovim a ona je petostruki osvajac ovog turnira. Napiju se pa urlaju, ali sve je to deo show-a za koji su debelo platili...

VUK

pre 8 godina

pusti više publiku.. oni plaćaju karte i novac koji se uzima od nagrada dolazi od njih.. imaju pravo da navijaju za koga hoće.. a laž je da su na kraju četvrtog seta urlali na Novaka.. bunili su se zbog prekida meča.. a Novak je izgubio drugi set zbog svađe sa publikom.. mislio je da je set rešio u svoju korist i počeo da prkosi publici.. tako neprimereno ponašanje dovelo ga je na ivicu sramnog poraza...došao je sebi i posle je bilo sve ok.,ali cena je da danas u JEDNOM setu treba naći put protiv 230km brzine servisa i osvojiti dva gema više..teško? ne za br.1.

lolek

pre 8 godina

Ima pravilo u sportskoj psihologiji koje kaze da teniser u dve nedelje gren-slema mora da ima jedan do dva dana kada nije raspolozen. Eto to je razlog.

Šavija Alonso

pre 8 godina

Potrebno nam je manje paranoje u komentarima. Jasno je da bi Novak ovo lagano dobio da se nastavilo, ali je isto tako jasno da bi eventualni prekid na onih 0:2 oberučke prihvatio. Dakle, ništa nije samo crno ili samo belo. Valja Noletu dobro razmisliti o ovome što je danas radio da mu se ne bi ponovilo. Nervoza je jedino što može da ga izbaci sa ovog turnira. Lično ne verujem da je bio nervozan zato što navijaju protiv njega, jer to je tako na 90% turnira. Šta god da je, nikako mu se ne sme ponoviti.

Milutin

pre 8 godina

@Luka:

A po čijoj to ljudskosti? Noletovoj? Andersonovoj? Tvojoj?

Pošto ne poznaješ lično ovu dvojicu, onda nam jedino ostaje ova poslednja opcija. A po tome kako navijaš jasno je i kakva je ona.