Sreda, 23.06.2010.

20:43

Herojski otpor Bozoljca Federeru

Srpski teniser Ilija Bozoljac poražen je u drugom kolu Vimbldona od aktuelnog šampiona Švajcarca Rodžera Federera rezultatom 3:1,po setovima 6:3, 6:7, 6:4, 7:6.

Izvor: LB

Herojski otpor Bozoljca Federeru IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

srkis

pre 13 godina

Odličan meč. Podsetio me na onaj legendarni između Živojinovića i Lendla u polufinalu Vimbldona, da l' bi '85 ili '86... Ika i stasom, i igrom, a i ponašanjem podseća na Bobu... S tim u vezi, greše ovi što predlažu Iliji da igra još jedan turnir na travi (New Heaven). Nije kod Ike stvar u travi... nego u inspiraciji (baš kao i kod Bobe). Verovatno zato i nije nikad ušao u Top 100. A trebao je, još posle AO 2007, kada je isto prošao kvalifikacije i prvo kolo i u drugom kolu naleteo, čini mi se, na Gonsalesa u top formi, koji je posle stigao do finala.

nula od coveka, a?

pre 13 godina

"I asked him what kind of drink he wants later on in the bar," grinned Federer after the match. "He seems like a very nice guy. I've played him once in doubles in Davis Cup, and he comes across as a very open and kind of cool guy. It was kind of an unconventional finish, but he was a very nice guy at the net."

mance

pre 13 godina

nisam imao puno prilika gledati bozoljca ali ovo što sam vidio protiv federera me oduševilo. svaka čast na borbenosti i dobrom meču. publika je to prepoznala i zato ga je nagradila ovacijama. puno sreće iliji u nastavku sezone

Vladan R

pre 13 godina

Generalno sjajan mec. Oba igraca su imala znatno vise vinera nego gresaka , kod Federera odnos preko 5:1, a kod Bozoljca skoro 3:1, a smatra se da je odnos 2:1 odlican. Bozoljac je sasvim sigurno nadmasio sebe jer odigrati mec i imati 30tak vinera vise od Federera bez obzira sto su dobar deo tih vinera, servis vineri (samo u asovima je 31:16 za Iliju) je zaista sjajno. Ne slazem se da se na osnovu mucenja u prva dva meca da zakljuciti da Federer ima male sanse, jer recimo prosle godine se celim turnirom na RG mucio, a ove do meca sa Soderlingom u prva cetiri meca bez izgubljenog seta, a onda tri u jednom mecu. Istina proslegodine nije bilo Nadala ali ni ove ga nije bilo tj ne bi ga bilo pre finala. Posebno sto smatram da je Federer danas igrao znatno bolje nego u prvom kolu odnosno, preciznije sa igrom iz prvog kola danas bi bilo bas svasta, pre svega sto je Bozoljac sjajno servirao tokom celog meca a kad je tako na travi onda koliko god neko bio favotrit bice mu veoma tesko. Ako se tome doda da je bilo i podosta Bozoljcevih sjajnih poteza i iz igre, jasno je zasto je federer morao da u pojedinim trenucima meca pruzi svoj maksimum. Za kraj samo da Iliji pozelim nastavi da napreduje i da mu se ne desi Tipsarevicev sindrom, imajuci u vidu mec poslednje pomenutog na AO 2008 i sve sto je pokazao posle toga

Predo

pre 13 godina

U tenisu, malo vise nego u drugim sportovima, kazu "Igrate onoliko dobro, koliko vam protivnik dopusti". Vecina vas nije imala priliku da gleda Bozoljca mnogo puta, jer ne gledate turnire nizeg ranga. To koliko on moze da odigra jedan mec ili turnir dobro, pa onda dva lose, je jednostavno za ne vjerovati. POnekad mi se cini da mu je vaznije kako izgleda, nego kako igra. Uz sve pohvale Bozoljcu, koji je dao sve od sebe u mecu karijere, u kom nije imao sta da izgubi, krajnji rezultat je vise produkt lose Federerove forme (koju on moze dici do kraja Vimbldona, ali tesko), nego zato sto je Bozoljac najednom postao vrhunski igrac. MOzda je cak mogao i vise, da nije bio presrecan sto je uzeo jedan set Federeru i potpuno se zadovoljio sa tim. Bilo bi dobro, kada bi mu ovaj mec bio podstrek, ali ja imam osjecaj da ce on sad malo uzivati u pet minuta svoje slave.

Miranda

pre 13 godina

Bravo za naseg Bozoljca!!! FENOMENALAN mec, mec zivota protiv legendarnog Svajcarca. Svaka cast care!
A za Feda sve reci hvale posle ovog meca. Ponasao se kao pravi sampion i ona scena na mrezi kod mec lopte i na kraju kad ga je sacekao sve govore. Veliki je kao sampion ali je i dobar momak. Nije slucajno da ga kolege igraci vec 5 godina redom biraju za najveceg sportsmena, oni najbolje znaju kako se ko prema njima ponasa na terenu, u svlacionici...
A Ilija momcino da se potrudis da udjes u prvih 100 pa da bude vise ovakvih meceva za dokazivanje. Sve najbolje!!!

zoran

pre 13 godina

Rodja ga odrao sa laganih 3-1 a ovde hvalospevi kao da je bilo pitanje ko ce pobediti. Hvalospevi,zato sto je uopste izasao na teren. Cudan smo mi narod.

Ovo je Rodji bio jako dobar trening i nista vise od toga. Niti u jednom trenutku se nije postavljalo pitanje pobednika. Ilija igra dvorucni forhend..!!!!! Pa da igra tri dana ne bi uspeo nista protiv Federera.
Zar mislite da je slucajno to sto se nalazi na 150 mestu a Novak na trecem i pored daleko bolje serve u odnosu na Djokovica ?? Tenis je mnogo vise od suludog udaranja po loptici, pa gde zavrsi. Takvi ne predstavljaju problem Rodji,Nadalu i slicnima...Videli ste kako je Novak uterao u kucicu onog Denta i pored rekordno brzih servi...sa takvima samo strpljivo i oni sami sebe pobede, jer je logicno da ne mogu servirati tri seta na tom nivou a u polju su ekstremno slabi.

Zare

pre 13 godina

Bozoljac je bio FENOMENALAN!!! Svaka cast na mecu karijere protiv velikog Federera. Ima nesto u tome da nasi momci igraju meceve zivota na GS protiv najveceg igraca u istoriji sporta - Tipsarevic na AO 2008... Stvarno me odusevio - opusten, uzivao je u velikoj prilici da se pokaze celom svetu, na krcatom stadionu bio je tako lepo nagradjen od te publike!
A Roger me kupio sa svojim sportskim ponasanjem na ovom mecu - svaka mu cast. Sacekao je Bozoljca, pustio ga da uziva jos malo u celoj atmosferi jer je veliki sportista. Njegova izjava posle meca bila je u tom tonu. Zestoko je ishvalio Bozoljca!

ExTeniser

pre 13 godina

Jedini problem Ilije je sto nema ekipu uz sebe kao sto drugi imaju, on je sam sebi sve ... koji jos igrac kao on nema sponzora i ekipu koja ce mu pomoci da postigne jos bolje rezultate. Kada bi ga malo neko pomogao jos bi bilo ovako dobrih meceva a sve dok je bez sponzora, trenera i pomoci raznih drugih strucnjaka bice sve mnogo teze ali ipak moguce. Hvala Ilija za jucerasnji mec ... posle mnogo vremena uzivao sam u pravom tenisu. Bravo

Obrad

pre 13 godina

Bravo za Iliju... Unio je malo srece u jucerasnji tuzni dan. Napravio je dva poteza koji ce se dugo pamtiti.
Prvi kada je posle izgubljenog poena na svoj servis stao da servira sa iste strane osnovne linije. Federer mu je zvizdao i pokusavao da ga dozove ali se Ilija nije obazirao. Onda je Paskal Marija morao intervenisati i onako stidljivo preko mikrofona rekao: Ilija that's wrong side. E da ste tada samo vidjeli Ilijinu facu, cak se i hladni Fedex od srca nasmijao.
Druga situacija kada je zadnji poen izbacio u ocigledan aut, Federer je dosao do mreze da se rukuju cak je i Ilija posao da pruzi ruku a zatim je uz osmjeh povukao i zatrazio celendz. :-) Bravo majstore, od srca si me nasmijao i nadam se da ces u narednom periodu pokazati da si jednako dobar igrac kao sto si i showmen.

knez

pre 13 godina

Davno, davno nisam gledao zanimljiviji mec. Bozoljac je prosto rasturao svojim servisom, stizao strasne lopte i nije se plasio da izlazi na mrezu (ne uvek uspesno). Sve u svemu oni koji nisu gledali mogu da zazale jer je ovo bio mec pun predivnih poteza na obe strane. Uzivanje za oci. Prateci Djokovica vec sam zaboravio kako tenis zna da bude uzbudljiv i lep sport.

Slobo

pre 13 godina

Namucio i to kakvog Federera.Roger je u 4 seta napravio samo 13 neiznudjenih gresaka,(u 1om kolu protiv Falje 40)Bozoljac je napravio cak 102 winera (ulkjucujuci 31 as) i 37 neiznudjenih gresaka.To je odnos winera i gresaka da skoro ne moze biti bolji, ali protiv ovakvog Federera ni to nije bilo dovoljno.

Doki

pre 13 godina

Bravo za Iliju lep, fenomenalan tenis, Fed se bas namucio ! Za razliku od Falle-koji je izgubio pukim slucajem, eng.publika je sada prilicno navijala za Iliju ! Fed jeste na kraju ispao ok , pa bilo bi glupo da on okrene ledja i ode uz onakve ovacije publike ali... Ne zaboravite za vreme meca onaj prezrivi pogled ka Iliji i sudiji(nije jasno da li se i zalio ), zbog ispustanja krika dok udara loptu. I Mirka se sva tresla od nervoze tj. svaki gram joj je podrhtavao !
Nekako se Fed ,posto je pobedio, ipak uklopio u gentlmena !
Ajde Ilija srecno na dalje !

Biba

pre 13 godina

Fantastican mec ! Uzivanje ! Ilija dobro koncentrisan i pripremljen. Sve cestitke ! Gledala sam ga na Gemax open-u ! Udarci su bili kao bombe, fijukali su kroz vazduh ali preciznost je bila problematicna- dakle snaga i vestina ali bez fokusa ! Ako ovako nastavi uspeh ce biti neizostavan! Srecno Iliji !

TOP-SECRET

pre 13 godina

Sjajno mu stoje one sportske naocare. U kobinaciji sa kacketom je u potpunosti originalan a ATP tour-u. Zaista Cool, nema sta. :D

Zli Duh

pre 13 godina

Svaka cast Ilija za mec. Steta sto se igrao u isti dan kada i onaj "maraton",jer sigurno bi ovaj mec dobio epitet nejzanimljivijeg.

P.S. Dobra fora je bila ona kada je pogresio servis stranu :)

FedEx

pre 13 godina

Bravo majstori,sjajan i kvalitetan mec,a Ilija me je odusevio,kao i mnogobrojnu publiku na terenu broj 1.Sigurno je pobrao mnoge simpatije za sledecu godinu.
Rodzer je u nekim delovima meca stvarno morao da ubaci u petu brzinu.Kao sto je komentator na kraju i rekao,Ilija je tokom meca izvlacio ono najbolje iz Federera.
GO,ROGER,GO!!!

Dragan Petrovic

pre 13 godina

Mozda ne bi bilo lose da se Ilija prijavi da odigra jos jedan turnir na travi u Nju Hejvenu (prva nedelja posle Vimbldona) posto je sada sigurno " ispekao " zanat na travi. Neka pokusa da prodje 2-3 runde i eto ga nadomak top 100.

RN+

pre 13 godina

BRAVO ILIJA!!Momak je odusevio svojom sjajnom igrom publiku u Londonu,zasluzio je aplauz i ovacije kako za vreme tako i na kraju meca!Mene je kupio za sva vremena...

Sajko

pre 13 godina

Ovo je bio jedan od bolji meceva na ovogodisnjem Wimbldonu....Stvarno je bilo lepih poena i sa jedne i sa druge strane.....Ja stvarno nerazumem Bozoljca,zasto on nepravi bolje rezultate ako ovako dobro ume da odigra,a i servis je stvarno mnogo dobar.....Nadam se da ce zaigrati bolje u nastavku sezone,tj da ce beleziti bolje rezultate,i da ce konacno popraviti plasman na listi jer on sa igrom koju je danas prikazao zasluzuje bolji plasman od ovog 152 mesta.....Svaka cast za danasnji mec,ja sam odusevljen......

Viktor

pre 13 godina

Neverovatno kako me odusevio i ucinio ponosnim Bozoljac danas.A tek uvodni komentar na sajtu Wimbledona: "All rise, and give loud applause for the undisputed splendid chap of the day. Step forward the little-known Ilija Bozoljac, a man who may barely be a household name in his own household, yet who gave the No 1 Court crowd a superbly entertaining encounter against Roger Federer."

Susedna ulica

pre 13 godina

Ovakav meč ne zaslužuje samo 1 komentar.
Iliju prvi put gledam i oduševio me je. Kralja Federera je naterao da se znoji u 2 tai brejka i malo je falilo da ovaj duel ode u 5. set. Meč je bio pravo uživanje za gledanje, Ilija harizmatičan, opušten, ofanzivan, animirao publiku na prečac i bio više nego dostojan protivnik Federeru. Zaista prelepo.. Federer ga je na kraju sačekao da zajedno napuste teren, a engleska publika nije i nije prestajala da aplaudira. Posle meča Švajcarac je dao korektnu sportsku izjavu da je srećan što je pobedio, jer mogao je možda pobediti u 3 seta, ali da je pored onakvih Ilijinih servisa lako mogao izgubiti u 5 setova.
Još jednom čestitam Iliji na odličnoj igri i želim mu da što pre udje u prvih 100.

pda|

pre 13 godina

Svaka cast Iliji Bozoljcu...ali kakva bruka za BBC... uspeli su da ga proglase za Hrvata:
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/tennis/8756640.stm

James Bond

pre 13 godina

Je li greska u kucanju, ili se ovaj mec igrao na 2 dobijena seta? Stvarno ne znam, ne pratim trenutno tenis zbog SP u fudbalu :D

Goga

pre 13 godina

Ilija,šmekeru!Od danas sam tvoj najveći fan!!!Bio si fantastičan,retko ko može na noge da digne hladu publiku u Londonu a ti si uspeo u tome.A nama svaka čast,do ovog momenta samo jedan "osvrt"na ovakav meč našeg igrača iako je pokazao neverovatnu igru,hiljadu puta bolju od "nekog"..Bravo,bravo

Вук СРБ-IN

pre 13 godina

Данас су наши спортисти играли часно и поштено!
Свака част на томе!
Поносан сам на вас!

Nikola Nešković

pre 13 godina

Svaka čast Ilija!
Kada sam okrenuo b92 i video tenisera kako servira i posle izlazi na mrežu i kada sam video da je to Bozoljac oduševio sam se!
To je pravi tenis!
To je Wimbledon!
Mislim da sledeće godine uz još bolju koncentraciju i rad realno postoji šansa za veći domet našeg tenisera!

:)

PATRIOTA

pre 13 godina

Bravo GROMOVNIČE, čudo si od igrača stvarno, tako se gine za čast, poštenje i zemlju. Bez obzira što si izgubio, ovaj meč će mi uvijke ostati u sjećanju. 150-i igrač svijeta, SRBIN, protiv drugog igrača, tako ga namučiti... to ni Đoković nije uspio!"!!

Preko trave do vrha!

pre 13 godina

Ilija, ako vec nisi, prijavi se ili bar zatrazi WC za kvale na Newportu, poslednjem turniru sezone na travi za 10 dana.
Ocigledno da ti ova podloga pashe i da bi tamo s obzirom na konurenciju daleko dogurao, mozda i usho u 100!

gonzo

pre 13 godina

bravo ika i ovo iskoristi za dalji igracki napredak pa ni prvih 50 nece biti daleko.strasan mec,ika ima ono sto fudbalerima nedostaje

LazaBG

pre 13 godina

Svaka cast Ilija. Sjajno tebi za karijeru, i sjajan PR za Srbiju--velika paznja je posvecena Ilijinom otporu Federeru na BBCju. Svako dobro i uspesnu karijeru!

Amra

pre 13 godina

Bozoljac me odusevio, a Federer jos jednom pokazao koliko je u isto vreme i ranjiv i jak... Ne verujem da ce Federer moci mnogo da napravi sa ovakvom igrom...
Nadam se da ce Bozoljac nastaviti sa ovako dobrim partijama, odlican je.

Dragan Petrovic

pre 13 godina

Bozoljac je danas prevazisao sebe, jer kada bi ovako igrao na nekim drugim turnirima usao bi glat medju prvih 50 na ATP listi. Samo neka mu ovo bude podstrek za dalji zalet za pocetak medju prvih 100.

Nikola

pre 13 godina

Svaka čast Ilija, odlična partija i sjajan meč po svakom gestu koji se mogao videti.Jedan od najboljih mečeva u dosadašnjem toku Vimbldona.

Biljana

pre 13 godina

Svaka cast Bozoljcu. Gledali smo mec. Cak je i veliki Fed sacekao da Bozoljac spremi svoje stvari. Imacemo mi jos odlicnih tenisera...

zelena trava

pre 13 godina

Sjajan mec. Pobeda Federera na iskustvo uz neke briljantne poene obojice. Samo da nam jos Ilija objasni kako je uz onakve servise i igru na mrezi tek 152. na listi.

Milena

pre 13 godina

Mene je Ilija ovim mecom kupio za sva vremena.Naprosto me je odusevio! Nadam se da ce ovakva skandiranja i aplauze dozivjeti jos u svojoj karijeri,jer je to zasluzio.Ja i moja porodica smo uz tebe.Samo napred Ilija :)

Nebojsa

pre 13 godina

Fantastican mec, fantasticna igra Ilije, presudilo je malo vise srece i iskustva inace je moglo biti sve drugacije. Jos jedno alala vera Ilija

NS

pre 13 godina

Odusevio me je Bozoljac. I bio je presladak na kraju kad je malo otezao sa napustanjem terena. Verovatno mu je u glavi bilo: "Jer ovo je mojih pet minuta..."

toper hido

pre 13 godina

na Wimbledonu je obicaj, nepisano pravilo da protivnici zajedno napuste teren uz naklon kraljevskoj lozi. To je jos jedna stvar po kojoj se turnir razlikuje od drugih. A da je bio odlican(Bozoljac), bio je, bez kompleksa, opusteno.

jeca

pre 13 godina

ja sam odusevljena Ilijom bas je bilo uzivanje gledati ga, decko je harizmatican, steta sto nemamo prilike cesce da ga gledamo... u svakom slucaju sjajan mec!

Igor

pre 13 godina

Bravo Ilija. I bravo za Federera i gest kada je na kraju meča sačekao Iliju da zajedno napuste teren, jer meč je stvarno bio fantastičan. Po meni, njih dvojica su pored fantastičnog meča za istoriju Mahut-Isner, heroji dana ! :)

Igor

pre 13 godina

Bravo Ilija. I bravo za Federera i gest kada je na kraju meča sačekao Iliju da zajedno napuste teren, jer meč je stvarno bio fantastičan. Po meni, njih dvojica su pored fantastičnog meča za istoriju Mahut-Isner, heroji dana ! :)

Susedna ulica

pre 13 godina

Ovakav meč ne zaslužuje samo 1 komentar.
Iliju prvi put gledam i oduševio me je. Kralja Federera je naterao da se znoji u 2 tai brejka i malo je falilo da ovaj duel ode u 5. set. Meč je bio pravo uživanje za gledanje, Ilija harizmatičan, opušten, ofanzivan, animirao publiku na prečac i bio više nego dostojan protivnik Federeru. Zaista prelepo.. Federer ga je na kraju sačekao da zajedno napuste teren, a engleska publika nije i nije prestajala da aplaudira. Posle meča Švajcarac je dao korektnu sportsku izjavu da je srećan što je pobedio, jer mogao je možda pobediti u 3 seta, ali da je pored onakvih Ilijinih servisa lako mogao izgubiti u 5 setova.
Još jednom čestitam Iliji na odličnoj igri i želim mu da što pre udje u prvih 100.

RN+

pre 13 godina

BRAVO ILIJA!!Momak je odusevio svojom sjajnom igrom publiku u Londonu,zasluzio je aplauz i ovacije kako za vreme tako i na kraju meca!Mene je kupio za sva vremena...

Viktor

pre 13 godina

Neverovatno kako me odusevio i ucinio ponosnim Bozoljac danas.A tek uvodni komentar na sajtu Wimbledona: "All rise, and give loud applause for the undisputed splendid chap of the day. Step forward the little-known Ilija Bozoljac, a man who may barely be a household name in his own household, yet who gave the No 1 Court crowd a superbly entertaining encounter against Roger Federer."

Вук СРБ-IN

pre 13 godina

Данас су наши спортисти играли часно и поштено!
Свака част на томе!
Поносан сам на вас!

Sajko

pre 13 godina

Ovo je bio jedan od bolji meceva na ovogodisnjem Wimbldonu....Stvarno je bilo lepih poena i sa jedne i sa druge strane.....Ja stvarno nerazumem Bozoljca,zasto on nepravi bolje rezultate ako ovako dobro ume da odigra,a i servis je stvarno mnogo dobar.....Nadam se da ce zaigrati bolje u nastavku sezone,tj da ce beleziti bolje rezultate,i da ce konacno popraviti plasman na listi jer on sa igrom koju je danas prikazao zasluzuje bolji plasman od ovog 152 mesta.....Svaka cast za danasnji mec,ja sam odusevljen......

NS

pre 13 godina

Odusevio me je Bozoljac. I bio je presladak na kraju kad je malo otezao sa napustanjem terena. Verovatno mu je u glavi bilo: "Jer ovo je mojih pet minuta..."

Preko trave do vrha!

pre 13 godina

Ilija, ako vec nisi, prijavi se ili bar zatrazi WC za kvale na Newportu, poslednjem turniru sezone na travi za 10 dana.
Ocigledno da ti ova podloga pashe i da bi tamo s obzirom na konurenciju daleko dogurao, mozda i usho u 100!

zelena trava

pre 13 godina

Sjajan mec. Pobeda Federera na iskustvo uz neke briljantne poene obojice. Samo da nam jos Ilija objasni kako je uz onakve servise i igru na mrezi tek 152. na listi.

Nikola Nešković

pre 13 godina

Svaka čast Ilija!
Kada sam okrenuo b92 i video tenisera kako servira i posle izlazi na mrežu i kada sam video da je to Bozoljac oduševio sam se!
To je pravi tenis!
To je Wimbledon!
Mislim da sledeće godine uz još bolju koncentraciju i rad realno postoji šansa za veći domet našeg tenisera!

:)

Goga

pre 13 godina

Ilija,šmekeru!Od danas sam tvoj najveći fan!!!Bio si fantastičan,retko ko može na noge da digne hladu publiku u Londonu a ti si uspeo u tome.A nama svaka čast,do ovog momenta samo jedan "osvrt"na ovakav meč našeg igrača iako je pokazao neverovatnu igru,hiljadu puta bolju od "nekog"..Bravo,bravo

Zare

pre 13 godina

Bozoljac je bio FENOMENALAN!!! Svaka cast na mecu karijere protiv velikog Federera. Ima nesto u tome da nasi momci igraju meceve zivota na GS protiv najveceg igraca u istoriji sporta - Tipsarevic na AO 2008... Stvarno me odusevio - opusten, uzivao je u velikoj prilici da se pokaze celom svetu, na krcatom stadionu bio je tako lepo nagradjen od te publike!
A Roger me kupio sa svojim sportskim ponasanjem na ovom mecu - svaka mu cast. Sacekao je Bozoljca, pustio ga da uziva jos malo u celoj atmosferi jer je veliki sportista. Njegova izjava posle meca bila je u tom tonu. Zestoko je ishvalio Bozoljca!

Milena

pre 13 godina

Mene je Ilija ovim mecom kupio za sva vremena.Naprosto me je odusevio! Nadam se da ce ovakva skandiranja i aplauze dozivjeti jos u svojoj karijeri,jer je to zasluzio.Ja i moja porodica smo uz tebe.Samo napred Ilija :)

Dragan Petrovic

pre 13 godina

Bozoljac je danas prevazisao sebe, jer kada bi ovako igrao na nekim drugim turnirima usao bi glat medju prvih 50 na ATP listi. Samo neka mu ovo bude podstrek za dalji zalet za pocetak medju prvih 100.

Obrad

pre 13 godina

Bravo za Iliju... Unio je malo srece u jucerasnji tuzni dan. Napravio je dva poteza koji ce se dugo pamtiti.
Prvi kada je posle izgubljenog poena na svoj servis stao da servira sa iste strane osnovne linije. Federer mu je zvizdao i pokusavao da ga dozove ali se Ilija nije obazirao. Onda je Paskal Marija morao intervenisati i onako stidljivo preko mikrofona rekao: Ilija that's wrong side. E da ste tada samo vidjeli Ilijinu facu, cak se i hladni Fedex od srca nasmijao.
Druga situacija kada je zadnji poen izbacio u ocigledan aut, Federer je dosao do mreze da se rukuju cak je i Ilija posao da pruzi ruku a zatim je uz osmjeh povukao i zatrazio celendz. :-) Bravo majstore, od srca si me nasmijao i nadam se da ces u narednom periodu pokazati da si jednako dobar igrac kao sto si i showmen.

Biljana

pre 13 godina

Svaka cast Bozoljcu. Gledali smo mec. Cak je i veliki Fed sacekao da Bozoljac spremi svoje stvari. Imacemo mi jos odlicnih tenisera...

FedEx

pre 13 godina

Bravo majstori,sjajan i kvalitetan mec,a Ilija me je odusevio,kao i mnogobrojnu publiku na terenu broj 1.Sigurno je pobrao mnoge simpatije za sledecu godinu.
Rodzer je u nekim delovima meca stvarno morao da ubaci u petu brzinu.Kao sto je komentator na kraju i rekao,Ilija je tokom meca izvlacio ono najbolje iz Federera.
GO,ROGER,GO!!!

toper hido

pre 13 godina

na Wimbledonu je obicaj, nepisano pravilo da protivnici zajedno napuste teren uz naklon kraljevskoj lozi. To je jos jedna stvar po kojoj se turnir razlikuje od drugih. A da je bio odlican(Bozoljac), bio je, bez kompleksa, opusteno.

Amra

pre 13 godina

Bozoljac me odusevio, a Federer jos jednom pokazao koliko je u isto vreme i ranjiv i jak... Ne verujem da ce Federer moci mnogo da napravi sa ovakvom igrom...
Nadam se da ce Bozoljac nastaviti sa ovako dobrim partijama, odlican je.

Dragan Petrovic

pre 13 godina

Mozda ne bi bilo lose da se Ilija prijavi da odigra jos jedan turnir na travi u Nju Hejvenu (prva nedelja posle Vimbldona) posto je sada sigurno " ispekao " zanat na travi. Neka pokusa da prodje 2-3 runde i eto ga nadomak top 100.

gonzo

pre 13 godina

bravo ika i ovo iskoristi za dalji igracki napredak pa ni prvih 50 nece biti daleko.strasan mec,ika ima ono sto fudbalerima nedostaje

LazaBG

pre 13 godina

Svaka cast Ilija. Sjajno tebi za karijeru, i sjajan PR za Srbiju--velika paznja je posvecena Ilijinom otporu Federeru na BBCju. Svako dobro i uspesnu karijeru!

PATRIOTA

pre 13 godina

Bravo GROMOVNIČE, čudo si od igrača stvarno, tako se gine za čast, poštenje i zemlju. Bez obzira što si izgubio, ovaj meč će mi uvijke ostati u sjećanju. 150-i igrač svijeta, SRBIN, protiv drugog igrača, tako ga namučiti... to ni Đoković nije uspio!"!!

Zli Duh

pre 13 godina

Svaka cast Ilija za mec. Steta sto se igrao u isti dan kada i onaj "maraton",jer sigurno bi ovaj mec dobio epitet nejzanimljivijeg.

P.S. Dobra fora je bila ona kada je pogresio servis stranu :)

jeca

pre 13 godina

ja sam odusevljena Ilijom bas je bilo uzivanje gledati ga, decko je harizmatican, steta sto nemamo prilike cesce da ga gledamo... u svakom slucaju sjajan mec!

Nebojsa

pre 13 godina

Fantastican mec, fantasticna igra Ilije, presudilo je malo vise srece i iskustva inace je moglo biti sve drugacije. Jos jedno alala vera Ilija

knez

pre 13 godina

Davno, davno nisam gledao zanimljiviji mec. Bozoljac je prosto rasturao svojim servisom, stizao strasne lopte i nije se plasio da izlazi na mrezu (ne uvek uspesno). Sve u svemu oni koji nisu gledali mogu da zazale jer je ovo bio mec pun predivnih poteza na obe strane. Uzivanje za oci. Prateci Djokovica vec sam zaboravio kako tenis zna da bude uzbudljiv i lep sport.

Nikola

pre 13 godina

Svaka čast Ilija, odlična partija i sjajan meč po svakom gestu koji se mogao videti.Jedan od najboljih mečeva u dosadašnjem toku Vimbldona.

TOP-SECRET

pre 13 godina

Sjajno mu stoje one sportske naocare. U kobinaciji sa kacketom je u potpunosti originalan a ATP tour-u. Zaista Cool, nema sta. :D

Slobo

pre 13 godina

Namucio i to kakvog Federera.Roger je u 4 seta napravio samo 13 neiznudjenih gresaka,(u 1om kolu protiv Falje 40)Bozoljac je napravio cak 102 winera (ulkjucujuci 31 as) i 37 neiznudjenih gresaka.To je odnos winera i gresaka da skoro ne moze biti bolji, ali protiv ovakvog Federera ni to nije bilo dovoljno.

pda|

pre 13 godina

Svaka cast Iliji Bozoljcu...ali kakva bruka za BBC... uspeli su da ga proglase za Hrvata:
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/tennis/8756640.stm

Doki

pre 13 godina

Bravo za Iliju lep, fenomenalan tenis, Fed se bas namucio ! Za razliku od Falle-koji je izgubio pukim slucajem, eng.publika je sada prilicno navijala za Iliju ! Fed jeste na kraju ispao ok , pa bilo bi glupo da on okrene ledja i ode uz onakve ovacije publike ali... Ne zaboravite za vreme meca onaj prezrivi pogled ka Iliji i sudiji(nije jasno da li se i zalio ), zbog ispustanja krika dok udara loptu. I Mirka se sva tresla od nervoze tj. svaki gram joj je podrhtavao !
Nekako se Fed ,posto je pobedio, ipak uklopio u gentlmena !
Ajde Ilija srecno na dalje !

Biba

pre 13 godina

Fantastican mec ! Uzivanje ! Ilija dobro koncentrisan i pripremljen. Sve cestitke ! Gledala sam ga na Gemax open-u ! Udarci su bili kao bombe, fijukali su kroz vazduh ali preciznost je bila problematicna- dakle snaga i vestina ali bez fokusa ! Ako ovako nastavi uspeh ce biti neizostavan! Srecno Iliji !

zoran

pre 13 godina

Rodja ga odrao sa laganih 3-1 a ovde hvalospevi kao da je bilo pitanje ko ce pobediti. Hvalospevi,zato sto je uopste izasao na teren. Cudan smo mi narod.

Ovo je Rodji bio jako dobar trening i nista vise od toga. Niti u jednom trenutku se nije postavljalo pitanje pobednika. Ilija igra dvorucni forhend..!!!!! Pa da igra tri dana ne bi uspeo nista protiv Federera.
Zar mislite da je slucajno to sto se nalazi na 150 mestu a Novak na trecem i pored daleko bolje serve u odnosu na Djokovica ?? Tenis je mnogo vise od suludog udaranja po loptici, pa gde zavrsi. Takvi ne predstavljaju problem Rodji,Nadalu i slicnima...Videli ste kako je Novak uterao u kucicu onog Denta i pored rekordno brzih servi...sa takvima samo strpljivo i oni sami sebe pobede, jer je logicno da ne mogu servirati tri seta na tom nivou a u polju su ekstremno slabi.

mance

pre 13 godina

nisam imao puno prilika gledati bozoljca ali ovo što sam vidio protiv federera me oduševilo. svaka čast na borbenosti i dobrom meču. publika je to prepoznala i zato ga je nagradila ovacijama. puno sreće iliji u nastavku sezone

nula od coveka, a?

pre 13 godina

"I asked him what kind of drink he wants later on in the bar," grinned Federer after the match. "He seems like a very nice guy. I've played him once in doubles in Davis Cup, and he comes across as a very open and kind of cool guy. It was kind of an unconventional finish, but he was a very nice guy at the net."

Vladan R

pre 13 godina

Generalno sjajan mec. Oba igraca su imala znatno vise vinera nego gresaka , kod Federera odnos preko 5:1, a kod Bozoljca skoro 3:1, a smatra se da je odnos 2:1 odlican. Bozoljac je sasvim sigurno nadmasio sebe jer odigrati mec i imati 30tak vinera vise od Federera bez obzira sto su dobar deo tih vinera, servis vineri (samo u asovima je 31:16 za Iliju) je zaista sjajno. Ne slazem se da se na osnovu mucenja u prva dva meca da zakljuciti da Federer ima male sanse, jer recimo prosle godine se celim turnirom na RG mucio, a ove do meca sa Soderlingom u prva cetiri meca bez izgubljenog seta, a onda tri u jednom mecu. Istina proslegodine nije bilo Nadala ali ni ove ga nije bilo tj ne bi ga bilo pre finala. Posebno sto smatram da je Federer danas igrao znatno bolje nego u prvom kolu odnosno, preciznije sa igrom iz prvog kola danas bi bilo bas svasta, pre svega sto je Bozoljac sjajno servirao tokom celog meca a kad je tako na travi onda koliko god neko bio favotrit bice mu veoma tesko. Ako se tome doda da je bilo i podosta Bozoljcevih sjajnih poteza i iz igre, jasno je zasto je federer morao da u pojedinim trenucima meca pruzi svoj maksimum. Za kraj samo da Iliji pozelim nastavi da napreduje i da mu se ne desi Tipsarevicev sindrom, imajuci u vidu mec poslednje pomenutog na AO 2008 i sve sto je pokazao posle toga

Miranda

pre 13 godina

Bravo za naseg Bozoljca!!! FENOMENALAN mec, mec zivota protiv legendarnog Svajcarca. Svaka cast care!
A za Feda sve reci hvale posle ovog meca. Ponasao se kao pravi sampion i ona scena na mrezi kod mec lopte i na kraju kad ga je sacekao sve govore. Veliki je kao sampion ali je i dobar momak. Nije slucajno da ga kolege igraci vec 5 godina redom biraju za najveceg sportsmena, oni najbolje znaju kako se ko prema njima ponasa na terenu, u svlacionici...
A Ilija momcino da se potrudis da udjes u prvih 100 pa da bude vise ovakvih meceva za dokazivanje. Sve najbolje!!!

ExTeniser

pre 13 godina

Jedini problem Ilije je sto nema ekipu uz sebe kao sto drugi imaju, on je sam sebi sve ... koji jos igrac kao on nema sponzora i ekipu koja ce mu pomoci da postigne jos bolje rezultate. Kada bi ga malo neko pomogao jos bi bilo ovako dobrih meceva a sve dok je bez sponzora, trenera i pomoci raznih drugih strucnjaka bice sve mnogo teze ali ipak moguce. Hvala Ilija za jucerasnji mec ... posle mnogo vremena uzivao sam u pravom tenisu. Bravo

Predo

pre 13 godina

U tenisu, malo vise nego u drugim sportovima, kazu "Igrate onoliko dobro, koliko vam protivnik dopusti". Vecina vas nije imala priliku da gleda Bozoljca mnogo puta, jer ne gledate turnire nizeg ranga. To koliko on moze da odigra jedan mec ili turnir dobro, pa onda dva lose, je jednostavno za ne vjerovati. POnekad mi se cini da mu je vaznije kako izgleda, nego kako igra. Uz sve pohvale Bozoljcu, koji je dao sve od sebe u mecu karijere, u kom nije imao sta da izgubi, krajnji rezultat je vise produkt lose Federerove forme (koju on moze dici do kraja Vimbldona, ali tesko), nego zato sto je Bozoljac najednom postao vrhunski igrac. MOzda je cak mogao i vise, da nije bio presrecan sto je uzeo jedan set Federeru i potpuno se zadovoljio sa tim. Bilo bi dobro, kada bi mu ovaj mec bio podstrek, ali ja imam osjecaj da ce on sad malo uzivati u pet minuta svoje slave.

James Bond

pre 13 godina

Je li greska u kucanju, ili se ovaj mec igrao na 2 dobijena seta? Stvarno ne znam, ne pratim trenutno tenis zbog SP u fudbalu :D

srkis

pre 13 godina

Odličan meč. Podsetio me na onaj legendarni između Živojinovića i Lendla u polufinalu Vimbldona, da l' bi '85 ili '86... Ika i stasom, i igrom, a i ponašanjem podseća na Bobu... S tim u vezi, greše ovi što predlažu Iliji da igra još jedan turnir na travi (New Heaven). Nije kod Ike stvar u travi... nego u inspiraciji (baš kao i kod Bobe). Verovatno zato i nije nikad ušao u Top 100. A trebao je, još posle AO 2007, kada je isto prošao kvalifikacije i prvo kolo i u drugom kolu naleteo, čini mi se, na Gonsalesa u top formi, koji je posle stigao do finala.

zoran

pre 13 godina

Rodja ga odrao sa laganih 3-1 a ovde hvalospevi kao da je bilo pitanje ko ce pobediti. Hvalospevi,zato sto je uopste izasao na teren. Cudan smo mi narod.

Ovo je Rodji bio jako dobar trening i nista vise od toga. Niti u jednom trenutku se nije postavljalo pitanje pobednika. Ilija igra dvorucni forhend..!!!!! Pa da igra tri dana ne bi uspeo nista protiv Federera.
Zar mislite da je slucajno to sto se nalazi na 150 mestu a Novak na trecem i pored daleko bolje serve u odnosu na Djokovica ?? Tenis je mnogo vise od suludog udaranja po loptici, pa gde zavrsi. Takvi ne predstavljaju problem Rodji,Nadalu i slicnima...Videli ste kako je Novak uterao u kucicu onog Denta i pored rekordno brzih servi...sa takvima samo strpljivo i oni sami sebe pobede, jer je logicno da ne mogu servirati tri seta na tom nivou a u polju su ekstremno slabi.

James Bond

pre 13 godina

Je li greska u kucanju, ili se ovaj mec igrao na 2 dobijena seta? Stvarno ne znam, ne pratim trenutno tenis zbog SP u fudbalu :D

Doki

pre 13 godina

Bravo za Iliju lep, fenomenalan tenis, Fed se bas namucio ! Za razliku od Falle-koji je izgubio pukim slucajem, eng.publika je sada prilicno navijala za Iliju ! Fed jeste na kraju ispao ok , pa bilo bi glupo da on okrene ledja i ode uz onakve ovacije publike ali... Ne zaboravite za vreme meca onaj prezrivi pogled ka Iliji i sudiji(nije jasno da li se i zalio ), zbog ispustanja krika dok udara loptu. I Mirka se sva tresla od nervoze tj. svaki gram joj je podrhtavao !
Nekako se Fed ,posto je pobedio, ipak uklopio u gentlmena !
Ajde Ilija srecno na dalje !

PATRIOTA

pre 13 godina

Bravo GROMOVNIČE, čudo si od igrača stvarno, tako se gine za čast, poštenje i zemlju. Bez obzira što si izgubio, ovaj meč će mi uvijke ostati u sjećanju. 150-i igrač svijeta, SRBIN, protiv drugog igrača, tako ga namučiti... to ni Đoković nije uspio!"!!

Igor

pre 13 godina

Bravo Ilija. I bravo za Federera i gest kada je na kraju meča sačekao Iliju da zajedno napuste teren, jer meč je stvarno bio fantastičan. Po meni, njih dvojica su pored fantastičnog meča za istoriju Mahut-Isner, heroji dana ! :)

FedEx

pre 13 godina

Bravo majstori,sjajan i kvalitetan mec,a Ilija me je odusevio,kao i mnogobrojnu publiku na terenu broj 1.Sigurno je pobrao mnoge simpatije za sledecu godinu.
Rodzer je u nekim delovima meca stvarno morao da ubaci u petu brzinu.Kao sto je komentator na kraju i rekao,Ilija je tokom meca izvlacio ono najbolje iz Federera.
GO,ROGER,GO!!!

Goga

pre 13 godina

Ilija,šmekeru!Od danas sam tvoj najveći fan!!!Bio si fantastičan,retko ko može na noge da digne hladu publiku u Londonu a ti si uspeo u tome.A nama svaka čast,do ovog momenta samo jedan "osvrt"na ovakav meč našeg igrača iako je pokazao neverovatnu igru,hiljadu puta bolju od "nekog"..Bravo,bravo

Вук СРБ-IN

pre 13 godina

Данас су наши спортисти играли часно и поштено!
Свака част на томе!
Поносан сам на вас!

Amra

pre 13 godina

Bozoljac me odusevio, a Federer jos jednom pokazao koliko je u isto vreme i ranjiv i jak... Ne verujem da ce Federer moci mnogo da napravi sa ovakvom igrom...
Nadam se da ce Bozoljac nastaviti sa ovako dobrim partijama, odlican je.

Predo

pre 13 godina

U tenisu, malo vise nego u drugim sportovima, kazu "Igrate onoliko dobro, koliko vam protivnik dopusti". Vecina vas nije imala priliku da gleda Bozoljca mnogo puta, jer ne gledate turnire nizeg ranga. To koliko on moze da odigra jedan mec ili turnir dobro, pa onda dva lose, je jednostavno za ne vjerovati. POnekad mi se cini da mu je vaznije kako izgleda, nego kako igra. Uz sve pohvale Bozoljcu, koji je dao sve od sebe u mecu karijere, u kom nije imao sta da izgubi, krajnji rezultat je vise produkt lose Federerove forme (koju on moze dici do kraja Vimbldona, ali tesko), nego zato sto je Bozoljac najednom postao vrhunski igrac. MOzda je cak mogao i vise, da nije bio presrecan sto je uzeo jedan set Federeru i potpuno se zadovoljio sa tim. Bilo bi dobro, kada bi mu ovaj mec bio podstrek, ali ja imam osjecaj da ce on sad malo uzivati u pet minuta svoje slave.

Nebojsa

pre 13 godina

Fantastican mec, fantasticna igra Ilije, presudilo je malo vise srece i iskustva inace je moglo biti sve drugacije. Jos jedno alala vera Ilija

LazaBG

pre 13 godina

Svaka cast Ilija. Sjajno tebi za karijeru, i sjajan PR za Srbiju--velika paznja je posvecena Ilijinom otporu Federeru na BBCju. Svako dobro i uspesnu karijeru!

Viktor

pre 13 godina

Neverovatno kako me odusevio i ucinio ponosnim Bozoljac danas.A tek uvodni komentar na sajtu Wimbledona: "All rise, and give loud applause for the undisputed splendid chap of the day. Step forward the little-known Ilija Bozoljac, a man who may barely be a household name in his own household, yet who gave the No 1 Court crowd a superbly entertaining encounter against Roger Federer."

Biljana

pre 13 godina

Svaka cast Bozoljcu. Gledali smo mec. Cak je i veliki Fed sacekao da Bozoljac spremi svoje stvari. Imacemo mi jos odlicnih tenisera...

NS

pre 13 godina

Odusevio me je Bozoljac. I bio je presladak na kraju kad je malo otezao sa napustanjem terena. Verovatno mu je u glavi bilo: "Jer ovo je mojih pet minuta..."

Nikola Nešković

pre 13 godina

Svaka čast Ilija!
Kada sam okrenuo b92 i video tenisera kako servira i posle izlazi na mrežu i kada sam video da je to Bozoljac oduševio sam se!
To je pravi tenis!
To je Wimbledon!
Mislim da sledeće godine uz još bolju koncentraciju i rad realno postoji šansa za veći domet našeg tenisera!

:)

Milena

pre 13 godina

Mene je Ilija ovim mecom kupio za sva vremena.Naprosto me je odusevio! Nadam se da ce ovakva skandiranja i aplauze dozivjeti jos u svojoj karijeri,jer je to zasluzio.Ja i moja porodica smo uz tebe.Samo napred Ilija :)

zelena trava

pre 13 godina

Sjajan mec. Pobeda Federera na iskustvo uz neke briljantne poene obojice. Samo da nam jos Ilija objasni kako je uz onakve servise i igru na mrezi tek 152. na listi.

jeca

pre 13 godina

ja sam odusevljena Ilijom bas je bilo uzivanje gledati ga, decko je harizmatican, steta sto nemamo prilike cesce da ga gledamo... u svakom slucaju sjajan mec!

Dragan Petrovic

pre 13 godina

Bozoljac je danas prevazisao sebe, jer kada bi ovako igrao na nekim drugim turnirima usao bi glat medju prvih 50 na ATP listi. Samo neka mu ovo bude podstrek za dalji zalet za pocetak medju prvih 100.

Nikola

pre 13 godina

Svaka čast Ilija, odlična partija i sjajan meč po svakom gestu koji se mogao videti.Jedan od najboljih mečeva u dosadašnjem toku Vimbldona.

gonzo

pre 13 godina

bravo ika i ovo iskoristi za dalji igracki napredak pa ni prvih 50 nece biti daleko.strasan mec,ika ima ono sto fudbalerima nedostaje

Preko trave do vrha!

pre 13 godina

Ilija, ako vec nisi, prijavi se ili bar zatrazi WC za kvale na Newportu, poslednjem turniru sezone na travi za 10 dana.
Ocigledno da ti ova podloga pashe i da bi tamo s obzirom na konurenciju daleko dogurao, mozda i usho u 100!

pda|

pre 13 godina

Svaka cast Iliji Bozoljcu...ali kakva bruka za BBC... uspeli su da ga proglase za Hrvata:
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/tennis/8756640.stm

RN+

pre 13 godina

BRAVO ILIJA!!Momak je odusevio svojom sjajnom igrom publiku u Londonu,zasluzio je aplauz i ovacije kako za vreme tako i na kraju meca!Mene je kupio za sva vremena...

knez

pre 13 godina

Davno, davno nisam gledao zanimljiviji mec. Bozoljac je prosto rasturao svojim servisom, stizao strasne lopte i nije se plasio da izlazi na mrezu (ne uvek uspesno). Sve u svemu oni koji nisu gledali mogu da zazale jer je ovo bio mec pun predivnih poteza na obe strane. Uzivanje za oci. Prateci Djokovica vec sam zaboravio kako tenis zna da bude uzbudljiv i lep sport.

TOP-SECRET

pre 13 godina

Sjajno mu stoje one sportske naocare. U kobinaciji sa kacketom je u potpunosti originalan a ATP tour-u. Zaista Cool, nema sta. :D

Zare

pre 13 godina

Bozoljac je bio FENOMENALAN!!! Svaka cast na mecu karijere protiv velikog Federera. Ima nesto u tome da nasi momci igraju meceve zivota na GS protiv najveceg igraca u istoriji sporta - Tipsarevic na AO 2008... Stvarno me odusevio - opusten, uzivao je u velikoj prilici da se pokaze celom svetu, na krcatom stadionu bio je tako lepo nagradjen od te publike!
A Roger me kupio sa svojim sportskim ponasanjem na ovom mecu - svaka mu cast. Sacekao je Bozoljca, pustio ga da uziva jos malo u celoj atmosferi jer je veliki sportista. Njegova izjava posle meca bila je u tom tonu. Zestoko je ishvalio Bozoljca!

srkis

pre 13 godina

Odličan meč. Podsetio me na onaj legendarni između Živojinovića i Lendla u polufinalu Vimbldona, da l' bi '85 ili '86... Ika i stasom, i igrom, a i ponašanjem podseća na Bobu... S tim u vezi, greše ovi što predlažu Iliji da igra još jedan turnir na travi (New Heaven). Nije kod Ike stvar u travi... nego u inspiraciji (baš kao i kod Bobe). Verovatno zato i nije nikad ušao u Top 100. A trebao je, još posle AO 2007, kada je isto prošao kvalifikacije i prvo kolo i u drugom kolu naleteo, čini mi se, na Gonsalesa u top formi, koji je posle stigao do finala.

toper hido

pre 13 godina

na Wimbledonu je obicaj, nepisano pravilo da protivnici zajedno napuste teren uz naklon kraljevskoj lozi. To je jos jedna stvar po kojoj se turnir razlikuje od drugih. A da je bio odlican(Bozoljac), bio je, bez kompleksa, opusteno.

Susedna ulica

pre 13 godina

Ovakav meč ne zaslužuje samo 1 komentar.
Iliju prvi put gledam i oduševio me je. Kralja Federera je naterao da se znoji u 2 tai brejka i malo je falilo da ovaj duel ode u 5. set. Meč je bio pravo uživanje za gledanje, Ilija harizmatičan, opušten, ofanzivan, animirao publiku na prečac i bio više nego dostojan protivnik Federeru. Zaista prelepo.. Federer ga je na kraju sačekao da zajedno napuste teren, a engleska publika nije i nije prestajala da aplaudira. Posle meča Švajcarac je dao korektnu sportsku izjavu da je srećan što je pobedio, jer mogao je možda pobediti u 3 seta, ali da je pored onakvih Ilijinih servisa lako mogao izgubiti u 5 setova.
Još jednom čestitam Iliji na odličnoj igri i želim mu da što pre udje u prvih 100.

Sajko

pre 13 godina

Ovo je bio jedan od bolji meceva na ovogodisnjem Wimbldonu....Stvarno je bilo lepih poena i sa jedne i sa druge strane.....Ja stvarno nerazumem Bozoljca,zasto on nepravi bolje rezultate ako ovako dobro ume da odigra,a i servis je stvarno mnogo dobar.....Nadam se da ce zaigrati bolje u nastavku sezone,tj da ce beleziti bolje rezultate,i da ce konacno popraviti plasman na listi jer on sa igrom koju je danas prikazao zasluzuje bolji plasman od ovog 152 mesta.....Svaka cast za danasnji mec,ja sam odusevljen......

Dragan Petrovic

pre 13 godina

Mozda ne bi bilo lose da se Ilija prijavi da odigra jos jedan turnir na travi u Nju Hejvenu (prva nedelja posle Vimbldona) posto je sada sigurno " ispekao " zanat na travi. Neka pokusa da prodje 2-3 runde i eto ga nadomak top 100.

Zli Duh

pre 13 godina

Svaka cast Ilija za mec. Steta sto se igrao u isti dan kada i onaj "maraton",jer sigurno bi ovaj mec dobio epitet nejzanimljivijeg.

P.S. Dobra fora je bila ona kada je pogresio servis stranu :)

Slobo

pre 13 godina

Namucio i to kakvog Federera.Roger je u 4 seta napravio samo 13 neiznudjenih gresaka,(u 1om kolu protiv Falje 40)Bozoljac je napravio cak 102 winera (ulkjucujuci 31 as) i 37 neiznudjenih gresaka.To je odnos winera i gresaka da skoro ne moze biti bolji, ali protiv ovakvog Federera ni to nije bilo dovoljno.

Biba

pre 13 godina

Fantastican mec ! Uzivanje ! Ilija dobro koncentrisan i pripremljen. Sve cestitke ! Gledala sam ga na Gemax open-u ! Udarci su bili kao bombe, fijukali su kroz vazduh ali preciznost je bila problematicna- dakle snaga i vestina ali bez fokusa ! Ako ovako nastavi uspeh ce biti neizostavan! Srecno Iliji !

Obrad

pre 13 godina

Bravo za Iliju... Unio je malo srece u jucerasnji tuzni dan. Napravio je dva poteza koji ce se dugo pamtiti.
Prvi kada je posle izgubljenog poena na svoj servis stao da servira sa iste strane osnovne linije. Federer mu je zvizdao i pokusavao da ga dozove ali se Ilija nije obazirao. Onda je Paskal Marija morao intervenisati i onako stidljivo preko mikrofona rekao: Ilija that's wrong side. E da ste tada samo vidjeli Ilijinu facu, cak se i hladni Fedex od srca nasmijao.
Druga situacija kada je zadnji poen izbacio u ocigledan aut, Federer je dosao do mreze da se rukuju cak je i Ilija posao da pruzi ruku a zatim je uz osmjeh povukao i zatrazio celendz. :-) Bravo majstore, od srca si me nasmijao i nadam se da ces u narednom periodu pokazati da si jednako dobar igrac kao sto si i showmen.

Miranda

pre 13 godina

Bravo za naseg Bozoljca!!! FENOMENALAN mec, mec zivota protiv legendarnog Svajcarca. Svaka cast care!
A za Feda sve reci hvale posle ovog meca. Ponasao se kao pravi sampion i ona scena na mrezi kod mec lopte i na kraju kad ga je sacekao sve govore. Veliki je kao sampion ali je i dobar momak. Nije slucajno da ga kolege igraci vec 5 godina redom biraju za najveceg sportsmena, oni najbolje znaju kako se ko prema njima ponasa na terenu, u svlacionici...
A Ilija momcino da se potrudis da udjes u prvih 100 pa da bude vise ovakvih meceva za dokazivanje. Sve najbolje!!!

ExTeniser

pre 13 godina

Jedini problem Ilije je sto nema ekipu uz sebe kao sto drugi imaju, on je sam sebi sve ... koji jos igrac kao on nema sponzora i ekipu koja ce mu pomoci da postigne jos bolje rezultate. Kada bi ga malo neko pomogao jos bi bilo ovako dobrih meceva a sve dok je bez sponzora, trenera i pomoci raznih drugih strucnjaka bice sve mnogo teze ali ipak moguce. Hvala Ilija za jucerasnji mec ... posle mnogo vremena uzivao sam u pravom tenisu. Bravo

mance

pre 13 godina

nisam imao puno prilika gledati bozoljca ali ovo što sam vidio protiv federera me oduševilo. svaka čast na borbenosti i dobrom meču. publika je to prepoznala i zato ga je nagradila ovacijama. puno sreće iliji u nastavku sezone

Vladan R

pre 13 godina

Generalno sjajan mec. Oba igraca su imala znatno vise vinera nego gresaka , kod Federera odnos preko 5:1, a kod Bozoljca skoro 3:1, a smatra se da je odnos 2:1 odlican. Bozoljac je sasvim sigurno nadmasio sebe jer odigrati mec i imati 30tak vinera vise od Federera bez obzira sto su dobar deo tih vinera, servis vineri (samo u asovima je 31:16 za Iliju) je zaista sjajno. Ne slazem se da se na osnovu mucenja u prva dva meca da zakljuciti da Federer ima male sanse, jer recimo prosle godine se celim turnirom na RG mucio, a ove do meca sa Soderlingom u prva cetiri meca bez izgubljenog seta, a onda tri u jednom mecu. Istina proslegodine nije bilo Nadala ali ni ove ga nije bilo tj ne bi ga bilo pre finala. Posebno sto smatram da je Federer danas igrao znatno bolje nego u prvom kolu odnosno, preciznije sa igrom iz prvog kola danas bi bilo bas svasta, pre svega sto je Bozoljac sjajno servirao tokom celog meca a kad je tako na travi onda koliko god neko bio favotrit bice mu veoma tesko. Ako se tome doda da je bilo i podosta Bozoljcevih sjajnih poteza i iz igre, jasno je zasto je federer morao da u pojedinim trenucima meca pruzi svoj maksimum. Za kraj samo da Iliji pozelim nastavi da napreduje i da mu se ne desi Tipsarevicev sindrom, imajuci u vidu mec poslednje pomenutog na AO 2008 i sve sto je pokazao posle toga

nula od coveka, a?

pre 13 godina

"I asked him what kind of drink he wants later on in the bar," grinned Federer after the match. "He seems like a very nice guy. I've played him once in doubles in Davis Cup, and he comes across as a very open and kind of cool guy. It was kind of an unconventional finish, but he was a very nice guy at the net."