Braun na terenu, Zvezda u minusu

Košarkaši Crvene zvezde Telekom ostvarili su iznenađujuće loše rezultate u prvih šest kola Superlige Srbije, pa je logično da mnogi traže krivce za to.

Izvor: B92

Petak, 19.04.2013.

20:53

Default images

’Crveno-beli’ su između poraza od Mega Vizure i Metalca promenili trenera, Vladu Vukoičića je zamenio Dejan Radonjić, ali to nekima nije dovoljno, već su pronašli još jednog mogućeg krivca.

Precizni statističari foruma Avangarda.in za neuspehe košarkaša Crvene zvezde u poslednje vreme našli su u povratku Eltona Brauna u tim.

U poslednja tri meča u Superligi, kada su igrali sa Radničkim, Megom i Metalcem, ’crveno-beli’ su imali minus 37, odnosno 95:58, kada je američki centar bio na terenu. Braun je na ta tri meča proveo 39 minuta na terenu, a zanimljivo je da je u preostalom 81 minutu igre zvezda imala plus 26 (177:151).

Podsetimo, Braun je početkom sezone nizao odlične partije, pre nego što mu je forma znatno opala, što je rezultiralo time da nije licenciran za Kup Radivoja Koraća. U međuvremenu, ekipu je pojačao Predrag Samardžiski, koji se izborio za mesto drugog centra uz Raška Katića, dok je Braun potom stavljen na transfer listu pošto nije hteo da putuje sa timom u Istanbul na meč Evrokupa, pošto mu je plata kasnila nekoliko dana. Posle mesec dana, američki centar se izvinio, a potom je vraćen u tim i uspeo je da se izbori da bude licenciran za Superligu, umesto Samardžiskog, zbog pravila o broju stranaca u domaćim takmičenjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: