Ministarstvo pomaže klubovima

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić potpisala je u Palati Srbije ugovor vredan 36 miliona dinara sa predstavnicima granskih sportskih saveza.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 19.10.2012.

13:49

Default images

U pitanju je pomoć klubovima učesnicima Lige šampiona.

Marić je naglasila da je ovaj ugovor deo šire akcije čiji je cilj da promoviše vrhunski sport medju školskom omladinom.

Pomoć odlazi Rukometnom savezu Srbije i Partizanu, Odbojkaškom savezu Srbije i muškom i ženskom pogonu Crvene zvezde, Vaterpolo savezu Srbije i Partizanu, Crvenoj zvezdi i Vojvodini, Košarkaškom savezu Srbije i Partizanu i Teniskom savezu Srbije.

"Želimo da vrhunski sport na velika vrata udje u škole", rekla je ministarka i dodala da će u tom cilju sportisti obilaziti škole širom Srbije.
Marić je napomenula da nema budućnosti vrhunskog sporta bez razvoja školskog.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velibor Marjanović pohvalio je angaživanje resornog ministarstva na promociji vrhunskog sporta medju omladinom.

"Iskreno rečeno, školski sport je do sada, izuzev u odbojci, bio zapostavljen. Ulaganje u mlade je isto što i ulaganje u budućnost celokupnog sporta", rekao je Marjanović.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović je naglasio da je školski sport osnov budućnosti sporta uopšte. Generalni sekretar Odbojkaskog saveza Srbije Slobodan Milošević istakao je da je akcija Ministarstva sporta da pomogne klubovima od izuzetnog značaja.

"Neophodno je promovisati ono što najviše vredi u našem društvu, a to je vrhunski sport. A vrh se ne može doseći bez rada u klubovima", rekao je Milošević.

On je naglasio da svaki sportski savez "baš kao država" treba da stvori uslove za razvoj vrhunskog sporta.

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević ocenio je da je briga ministarstva za vrhunski sport najvredniji deo čitave akcije, dok je generalni direktor nacionalnog Teniskog saveza Dušan Orlandić istakao da je Ministarstvo omladine i sporta "oaza" u kojoj sportisti u svakom trenutku mogu da se obrate za pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: