Brozović u Interu do 2019.

Hrvatski reprezentativac Marselo Brozović novo je pojačanje milanskog Intera, pošto je prešao iz zagrebačkog Dinama.

Izvor: ÐN

Sreda, 28.01.2015.

04:05

Default images
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Brozović je prošao lekarske preglede u Milanu i potpisao ugovor do leta 2019. godine. Spekuliše se da je vrednost transfera oko 6 miliona evra.

Hrvatski ofanzivni vezni fudbaler karijeru je počeo u Hrvatskom Dragovoljcu, igrao je i za Lokomotivu a u Dinamo je došao 2012. godine kao zamena za Milana Badelja koji je tada otišao u Hamburg. Za njega je u ovom prelaznom roku interesovanje pokazao i Arsenal.

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je šest utakmica i postigao jedan gol.

Ovim transferom Dinamo je nastavio praksu prodaje igrača u najbolje evropske klubove za velike sume novca, a njihov model poslovanja naišao je na odobravanje i kod UEFA. Evropska fudbalska asocijacija je nagradila hrvatskog šampiona sa 246 hiljada evra zbog poštovanja pravila finansijskog fer pleja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: