Broj komentara: 12

 1. @kaousnu
  procitaj pazljivije sta sam napisao...
  p.s.boli me uvo i za njega i za novinarku
  (boban_bg, 25. februar 2010 17:18)

  # Link komentara

 2. Ја колико сам видео јуче у прегледу дана, он је дисквалификован зато што је при преласку у другу стазу прешао преко црвеног чуња који је граница између стаза, што је недозвољено. Односно чуњ му је прошао између ногу при преласку у другу стазу. Тај моменат су понављали у успореним снимцима неколико пута из разних углова.
  (Чуњ?, 25. februar 2010 12:00)

  # Link komentara

 3. Zao mi coeka, trener je kriv, mada i on snosi krivicu. Da mu je trener reko skoci u bunar jel bi skocio?
  (Paja, 25. februar 2010 01:55)

  # Link komentara

 4. Krameru, zar ne vidis da ti namestaju. Izgleda da si trn u oku nekome iz holandske reprezentacije. Najbolje ti je da dodjes u Srbiju i nastupas za nas. :)))
  (Radomir, 24. februar 2010 23:38)

  # Link komentara

 5. Pitao je novinarku da li je glupa kada mu je neposredno nakon (nevezane) trke u kojoj je pobedio i osvojio zlatnu medalju i koju je i ona sama gledala, prisla i zatrazila da kaze svoje ime, iz koje zemlje dolazi i u kom sportu je pobedio, a onda je pokusala da se izvadi da je to pitala u cilju "provere identiteta" ("for identification purposes". Naravno da je dobila sta je trazila jer je skriveno htela da omalovazi svetskog rekordera u nekom tamo sportu koji je u USA nepopularan i iz neke tamo zemlje koja je daleko od USA, ali joj je momak odgovorio u odgovarajucem stilu.

  Inace, taj komentar nema veze sa ovom trkom i zalosnom i katastrofalnom greskom - trener je definitivno zabrljao maksimalno izdajuci pogresne instrukcije klizacu i licno mi je zao Svena, mada i Sven ima nekih 20% krivice jer je ipak on taj ko je na kraju nezasluzeno izgubio medalje i mozda je u trenutku dobijanja pogresne instrukcije, ipak imao delic sekunde da postupi po instinktu i ne poslusa trenera, jer je po njegovoj izjavi odmah shvatio da je instrukcija pogresna, ali je poslusao trenera jer su obuceni da slede njihove instrukcije. Otprilike kao kad bi trener u kosarci sekund pre kraja i poenom prednosti, doviknuo odbrambenom igracu da faulira protivnika koji sutira trojku kako bi ga sprecio da je da.
  (Kramer Protiv Kramera, 24. februar 2010 20:50)

  # Link komentara

 6. Ovima sto likuju jer je Sven pitao novinarku da li je glupa - pitao ju je jer ga je pitala za ime i prezime odmah posle trke u kojoj je osvojio zlatnu medalju. Tako da je pitanje potpuno bilo na mestu. Ne vidim zasto iko treba da se raduje zbog toga sto je sportista takvog kalibra diskvalifikovan i to ne svojom krivicom.
  (kaousnu, 24. februar 2010 17:42)

  # Link komentara

 7. u svakom drugom krugu prelazi se iz unutrasnje u spoljnu stazu, i obrnuto, trener krammer-a je bio zauzet ispisivanje poruke na papiru, hteo ga je obavestiti da je brzi od koreanca lee za -0,29, tako da je skoro ceo krug koji je krammer napravio propustio videti, u momentu je pomislio da krammer pak mora preci u unutrasnju stazu, jer u tom trenutku protivnik krammer-a rus skobrev je dosta zaostajao, tako da trener nije mogao videti tacno kojom stazom rus kliza. tipicnom ljudskom greskom je poslao sven-a krammer-a u pogresnu stazu, nazalost.
  to je izjavio trener.
  i to se desava, ipak krammer je mlad ima vremena za njega, ali je trenutno najbolji svetski klizac
  pozzz iz NL-a
  (dzo strela, 24. februar 2010 16:45)

  # Link komentara

 8. PS trener je odmah priznao katastrofalnu gresku, par sati nakod svega sreli su se kramer i on opet u hotelu i pricali
  (Kramer, 24. februar 2010 16:40)

  # Link komentara

 9. Treneru se ucinilo da je ovaj (rus mislim) u drugoj stazi i da je Kramer zaboravio da menja stazu pa je hteo da mu pomogne i viknuo mu da udje u unutrasnju stazu, medjutim cim je sven promenio stazu, tu je trener video i rusa kako menja i skontao da je pogresio

  tako sam ja razumeo, ali trener ce sad da prica sa novinarima
  (kramer, 24. februar 2010 16:38)

  # Link komentara

 10. Pre oko nedelju dana kada ga je nakon osvajanja zlatne medalje jedna americka novinarka nesto pitala, on je odgovorio: "jesi li ti glupa?"
  ne kazem da nije bio u pravu, ali mu je to sto je rekao, sada jako primenjivo na sopstvenom primeru...osecam da ona sada vristi od smeha
  (boban_bg, 24. februar 2010 16:38)

  # Link komentara

 11. Da, mogao je malo detaljnije da se napise ovaj izvestaj. Uopste, ceo Olimpijski specijal mi je nekako povrsan.

  Trener je priznao svoju gresku - zapisivao je nesto na tablici koju koristi za komunikaciju sa klizacem, i kad je podigao glavu, ucinilo mu se da je drugi klizac presao u spoljnju traku. Pomislio je da je vreme da Sven Kramer promeni svoju traku i to mu je i viknuo, da bi sekund kasnije video da se zeznuo.
  (kaousnu, 24. februar 2010 16:06)

  # Link komentara

 12. a nigde ne pishe zshto mu je trener rekao shta je rekao... da chujemo njegovu verziju, pa nije mu sigurno bez razloga rekao da predje u drugu stazu, mora da postoji negi razlog!
  (zemunko, 24. februar 2010 15:35)

  # Link komentara

subota 25. jun 2022.

Medalje

  Država Zlatne medalje Srebrne medalje Bronzane medalje Ukupno
1. Kanada Kanada 14 7 5 26
2. Nemačka Nemačka 10 13 7 30
3. Sjedinjene Američke Države Sjedinjene Američke Države 9 15 13 37
4. Norveška Norveška 9 8 6 23
5. Južna Koreja Južna Koreja 6 6 2 14