Sreda, 07.09.2016.

13:00

Tod Martin objasnio razliku između Đokovića i Marija

“Kada Novak igra na pravi način, on čini da tenis izgleda izuzetno lako“, kaže Tod Martin, nekadašnji četvrti teniser sveta.

Izvor: B92

Tod Martin objasnio razliku izmeðu Ðokoviæa i Marija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

Igor

pre 7 godina

@? Moraš i ti ponekad da se pogledaš u ogledalo, zar ne? Sigurno ti se ne sviđa to što vidiš pa ovakve zlobne komentare ostavljaš? Ali te najviše boli što nisi 1000-ti deo jednog Novaka Đokovića, pa vređaš, sram te bilo!

Mastoor

pre 7 godina

Ljudi,kakvo rivalstvo?!?!
Jedan ima skori SVE a drugi ima jedva NESTO!!!
Prava rivalstva su prosla sa RN i RF!
(nikola, 7. septembar 2016 19:01)

A to je tek bilo rivalstvo do jaja 26-12

Mrki

pre 7 godina

Zapex..
Doro si rekao ko plaća porez a ko ne, samo nisi rekao je si li podigao socialnu pomoć ovaj mesec, čisto da znamo, zog poreske..

Zoran

pre 7 godina

U mnogo čemu su Đoković i Mari slični (iako je u većini tih sličnosti Đoković bolji). Jedina prednost Marija, realno, je Lendl. Naravno, sjajni su Beker i Vajda ali Lendl je nešto posebno.

Beobrad

pre 7 godina

Objasnio covek, kad je Novak na svom pravom nivou, niko ga ne moze pobediti!
Najbolji je u istoriji tenisa!
To i ja pisem vec godinama ovde, i ne samo ja!

Ser Alex

pre 7 godina

@ ?, 7. septembar 2016 16:00

Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha

Au, jedva dođoh do daha. Slatko si me nasmejao. Dobar si za trola, nema šta :-D

GOAT list

pre 7 godina

Ovi što pominju zlato na OI i da je Nadal uspesniji teniser, nek pogledaju GOAT listu koliko bodova nosi zlato na OI, 3 boda, a titula na Mastersu 4 boda, titula na GS 8 bodova.... I neka vide gde je Nadal u toj priči... DJOKOVIĆ je trenutno 2. i ne vidim ko će ga sprečiti da izbije na prvo mesto!

Mik

pre 7 godina

Sve je čovek lepo i tačno rekao... Mari je vrlo siguran ove godine i već je pobeđivao Novaka ovde, ali mislim da još uvek oseća pritisak kada igra sa Noletom, manji nego što oseća Federer, ali ipak nije "sav svoj"! Nadal može da osvoji RG ponovo, ali ne zaboravimo da Novak više neće imati onaj čuveni pritisak Rolan Garosa sledećih godina, tako da ga vidim kao glavnog favorita u godinama koje slede baš tu, u Parizu.
A ako dođe u Njujorku do finala... šta bi bilo kad bi bilo. Novak deluje sjajno, ali nije baš uvek dobro što su mu toliko predavali mečeve. Svežina jeste nesporna, ali takmičarski ritam je takođe važan.

eci peci pec

pre 7 godina

Ne znam da li su se Noletu namestile zvezde, ali posteno nije zasluzio 1600000$. Murray on the other hand je pobedio neke mnogo jake tenisere u opasnim mecevima i zestoko odigrao ceo turnir. Ja mogu Djokovica da gotivim koliko god, ali korektno moram da konstatujem da je Murray jedno tri klase bolji i ako nekom treba da se isplati ta nagrada, onda je to Murray.

гокс

pre 7 godina

Мислим да ово форсирање ривалства само штети Ендију јер му усађује у главу како може да добије Новака. А онда га овај врати у реалност...

14>12

pre 7 godina

Djokovic je toliko "dominantan" da na 2 od 4 GS ima negativan bilans u finalima. Na USO igrao 6 finala, 2 puta pobedio, 4 puta porazen, na RG ima katastrofalan skor, na VB jedva pozitivan. To pokazuje njegovu "dominaciju".
Nadal je za njega legenda tenisa, bio, ostao i bice!

Delije Čikago

pre 7 godina

Ovaj slem je krucijalni za srpskog sina, ostaće mu još samo 4 da definitivno bude u rangu Tesle, Pupina, ne može da se poredi ali tako je, biti besmrtan, prepričavati vekovima o jednom srbinu koji je sa 7 godina sam seo u avion bez povratka, ajmo srpski sine u istoriju, u besmrtnost...

fanatik de football

pre 7 godina

Da li mirno spavas Vilander Mace,Nisikoriju Kejze,Mareju Endiju,Del Potro Martinu Huane, i Vavrince Stanislave?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sinki, 7. septembar 2016 14:54)


Zaboravio si jednoga "Spavaš li mirno Jumko?"

Zoran

pre 7 godina

Ubedljivo 2 najbolja tenisera u ovom trenutku.
Novakovo 10-to 1/2 na USO za redom, jedino Federer ima 11 1/2 za redom u Melburnu na AO.

Ivan

pre 7 godina

Maraj prvo ima Nisikorija, pa po mojoj slobodnoj proceni Del Potra u polufinalu. Zasto ste tako sigurni da ce finale biti Djokovic -Marej? Novak nece imati neki preterano tezak zadatak da pobedi Monfilsa, njegovo finale je vec tu, dok za Mareja treba jos vode da potece itekako.

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

Najveća senzacija ovogodišnjeg US Opena je ispadanje Žila Simona od klasičnog šljakera Lorencija, i to u 5 setova, a znamo kako Simon igra maratone.
Poraz Raonića od bilo koga ne može biti neko veliko čudo, jer on i puno lošije protivnike nekad pobedi sa 7:6, 7:6.

?

pre 7 godina

Razlika je u tome da Novaku svi predaju meceve jer im je tako naredjeno dok Marej mora da pobedi posteno. A ima i ona razlika da Marej placa porez svojoj drzavi a Novak ne placa. Marej ne odbija da nosi zastavu svoje zemlje, Novak odbija. Marej najbolje igra kada igra za reprezentaciju, Novaka bas briga za reprezentaciju.

Neznalica

pre 7 godina

Bez obzira šta kažu stručnjaci, meni se čini da Del Potro vrlo lako može da dobije Vavrinku. Švajcarac do sada nije bio ni blizu forme koja bi ga činila favoritom protiv Argentinca. E sad, kako sam gotovo siguran da će Novak do finala, ipak bih voleo da u tom finalu pre bude Marej nego Del Potro. Marej ima kompleks protiv Novaka nakon toliko poraza, Del Potro nema taj problem. U stvari za Novaka bi najbolje bilo da se sretne u finalu sa Nišikorijem ali vidim da su njega već svi prebrisali. Ja se još uvek nadam da večeras može da dođe glave Mareju. Šanse su male ali postoje.

labud

pre 7 godina

E Kad je Tid...Tud....ovaj, Tod Tod to rekao sad mi je sve jasno. Mislim razume se taj Tod. Na hteo sam da ga pitam, zasto Novak ne igra za selekciju. E to jos da objasni pa da odem na pasulj da se.ne oladi.

tnsfan

pre 7 godina

To je upravo ono sto mnogi teniski laici ovde ne vide. Kada gledate majstore na delu uvek vam se cini da je to sto oni rade najlakse na svetu, ali ne znaju sta sve stoji iza te lakoce. Da je sinoc Conga dobijao loptice na sredini terena, tukao bi Novaka sa lakocom i svi bi danas pricali o Congi, ali kada tom istom Congi lopte dolaze duboko onda je on potpuno izgubljen. Naravno, trenutno samo Novak i donekle Merej u kontinuitetu mogu slati duboke lopte. Mnogima nije jasno ni zasto je Conga sinoc napravio tolike duple greske, ali to je zbog toga sto je SVESNO preuzeo rizik jer je znao da ce ga na drugom servisu Novak razbiti. Pogledajte samo prvi set i videcete nesto sto se retko desava da je Conga na drugom servisu imao 0% osvojenih poena.

Neko je ovde pomenuo one Federererove drop shotove, a mogli su i smasheve, dobro je da ih prikazuju jer je upravo to ta perfekcija do koje treba doci. Do jednostavnosti i te "lakoce" se treba uzdici, a to mogu samo veliki majstori.

Djole*

pre 7 godina

Razlika je ta, da Djokovic njemu toliko lako udje u glavu, da ovaj ne zna sta ga je snaslo. Marej Djokovicu ne moze to da uradi. Kada je Marej posljednji put dobio Djokovica na Slemu? W 2013, preko 3 godine posta. Nema sta, previse. Ako bude finale Djokovic - Marej, 3:1 za Novaka. Mene mnogi vise brine Wawrinka, ako dodje do SF. Bude li to finale, sve je moguce.

Pozdrav!

a s roma nikšić

pre 7 godina

Kao i u fudbalu, najveća umjetnost je u jednostavnosti tako da sve izgleda da je lako izvesti. Slični sportovi, kompleksni, multi disciplinarni.
Gledali smo noćas dva preljepa seta za uživanje. To može još samo fudbal da ponudi na nekom SP u Južnoj Americi. Bravo Nole!

veljko

pre 7 godina

napokon normalna analiza! novak bolje kontrolise napad od endija. precizniji je kad igra agresivno, a i bolje gradi poen. po meni bolji je i u odbrani, koju drugacije igraju. novak je manje predvidiv i cesto vraca pod noge ili cak i na reket protivniku, ali kad je pozicija takva da protivnik ne moze da siri teren. endi ide na vracanje dubokim loptama, sto je samo po sebi impresivno, ali nema tog remecenja ritma protivnika, kao sto novak radi. generalno, novak ima bolju anticipaciju i preciznije igra kad se udara snazno i gadja blizu linija. uz to, psihicki je jaci. fizicki su obojica veoma izdrzljivi, endi nesto jaci, novak sa boljim oporavkom nakon iscrpljujucih poena.

OKJOG

pre 7 godina

.....nazire se finale Novak - Marej.
Veoma bitno je da Novak osvoji US OPEN. Zato jer je Marej trenutno u sjajnoj formi i zato jer bi 13-ica dosla sjajno da se pripremi za 2017 i da AO doceka rastereceno i krene u niz do bar 15 GS na kraju sl sezone.

Nebojša

pre 7 godina

Lep intervju sve lepo receno pošteno i bez potcenjivanja slažem se sa njim da treba ići iz meča u meč niko nije unapred pobedio ali verujem u Novaka da će da osvoji ovo.

?

pre 7 godina

@potterhead
Martin sa 8 titula u karijeri zna bolje od Vilandera koji je osvojio 8 GS i to onda kada nisu protivnici predavali meceve zbog "povreda"? Vilander je u pravu, djokovic je prevara od tenisera, koristi starost Federera i povrede Nadala i Del Potra, kao i slabe doping kontrole.

ujedinimo se

pre 7 godina

Zastitimo Novaka na engleskoj wiki , napadaju ga sa raznih strana, a u zadnjih par dana dosli su novi admini i promjenili recenicu u early life period da on uopste nije SRBIN, svi mi koji navijamo za njega pisite proteste u talk dijelu stranice

brm

pre 7 godina

Tod Martin, angaživan da unapredi Noletov servis, a od njega napravio najgoreg servera u top 200 u to vreme. Jedva se povratio. Kul je lik, ali kao trener katastrofa...bar noletu nije legao, naprotiv.

O. Rehagel

pre 7 godina

Totalno je bezveze forsiranje rivalstva Novaka i Mareja...
Pa, ovaj drugi ima koliko... 2, 3 titule?
I više nego duplo manje mastersa...
Pumpa se priča koja ne postoji.
Oduvaće ga opet u finalu i opet ćemo isto slušati pred Australiju...

potterhead

pre 7 godina

Ma šta on zna, kad Vilander kaže da Novak nije najbolji, onda nije. On najbolje zna. Da nije tužno, bilo bi smešno. Koliko mržnje ima u tom čoveku to je neverovatno. A što mu se cela teniska javnost smeje to njega ko da je bas briga. Mislim da i sanja Novaka. Čekamo 13 GS!

O. Rehagel

pre 7 godina

Totalno je bezveze forsiranje rivalstva Novaka i Mareja...
Pa, ovaj drugi ima koliko... 2, 3 titule?
I više nego duplo manje mastersa...
Pumpa se priča koja ne postoji.
Oduvaće ga opet u finalu i opet ćemo isto slušati pred Australiju...

OKJOG

pre 7 godina

.....nazire se finale Novak - Marej.
Veoma bitno je da Novak osvoji US OPEN. Zato jer je Marej trenutno u sjajnoj formi i zato jer bi 13-ica dosla sjajno da se pripremi za 2017 i da AO doceka rastereceno i krene u niz do bar 15 GS na kraju sl sezone.

brm

pre 7 godina

Tod Martin, angaživan da unapredi Noletov servis, a od njega napravio najgoreg servera u top 200 u to vreme. Jedva se povratio. Kul je lik, ali kao trener katastrofa...bar noletu nije legao, naprotiv.

veljko

pre 7 godina

napokon normalna analiza! novak bolje kontrolise napad od endija. precizniji je kad igra agresivno, a i bolje gradi poen. po meni bolji je i u odbrani, koju drugacije igraju. novak je manje predvidiv i cesto vraca pod noge ili cak i na reket protivniku, ali kad je pozicija takva da protivnik ne moze da siri teren. endi ide na vracanje dubokim loptama, sto je samo po sebi impresivno, ali nema tog remecenja ritma protivnika, kao sto novak radi. generalno, novak ima bolju anticipaciju i preciznije igra kad se udara snazno i gadja blizu linija. uz to, psihicki je jaci. fizicki su obojica veoma izdrzljivi, endi nesto jaci, novak sa boljim oporavkom nakon iscrpljujucih poena.

ujedinimo se

pre 7 godina

Zastitimo Novaka na engleskoj wiki , napadaju ga sa raznih strana, a u zadnjih par dana dosli su novi admini i promjenili recenicu u early life period da on uopste nije SRBIN, svi mi koji navijamo za njega pisite proteste u talk dijelu stranice

tnsfan

pre 7 godina

To je upravo ono sto mnogi teniski laici ovde ne vide. Kada gledate majstore na delu uvek vam se cini da je to sto oni rade najlakse na svetu, ali ne znaju sta sve stoji iza te lakoce. Da je sinoc Conga dobijao loptice na sredini terena, tukao bi Novaka sa lakocom i svi bi danas pricali o Congi, ali kada tom istom Congi lopte dolaze duboko onda je on potpuno izgubljen. Naravno, trenutno samo Novak i donekle Merej u kontinuitetu mogu slati duboke lopte. Mnogima nije jasno ni zasto je Conga sinoc napravio tolike duple greske, ali to je zbog toga sto je SVESNO preuzeo rizik jer je znao da ce ga na drugom servisu Novak razbiti. Pogledajte samo prvi set i videcete nesto sto se retko desava da je Conga na drugom servisu imao 0% osvojenih poena.

Neko je ovde pomenuo one Federererove drop shotove, a mogli su i smasheve, dobro je da ih prikazuju jer je upravo to ta perfekcija do koje treba doci. Do jednostavnosti i te "lakoce" se treba uzdici, a to mogu samo veliki majstori.

Nebojša

pre 7 godina

Lep intervju sve lepo receno pošteno i bez potcenjivanja slažem se sa njim da treba ići iz meča u meč niko nije unapred pobedio ali verujem u Novaka da će da osvoji ovo.

potterhead

pre 7 godina

Ma šta on zna, kad Vilander kaže da Novak nije najbolji, onda nije. On najbolje zna. Da nije tužno, bilo bi smešno. Koliko mržnje ima u tom čoveku to je neverovatno. A što mu se cela teniska javnost smeje to njega ko da je bas briga. Mislim da i sanja Novaka. Čekamo 13 GS!

Djole*

pre 7 godina

Razlika je ta, da Djokovic njemu toliko lako udje u glavu, da ovaj ne zna sta ga je snaslo. Marej Djokovicu ne moze to da uradi. Kada je Marej posljednji put dobio Djokovica na Slemu? W 2013, preko 3 godine posta. Nema sta, previse. Ako bude finale Djokovic - Marej, 3:1 za Novaka. Mene mnogi vise brine Wawrinka, ako dodje do SF. Bude li to finale, sve je moguce.

Pozdrav!

a s roma nikšić

pre 7 godina

Kao i u fudbalu, najveća umjetnost je u jednostavnosti tako da sve izgleda da je lako izvesti. Slični sportovi, kompleksni, multi disciplinarni.
Gledali smo noćas dva preljepa seta za uživanje. To može još samo fudbal da ponudi na nekom SP u Južnoj Americi. Bravo Nole!

Delije Čikago

pre 7 godina

Ovaj slem je krucijalni za srpskog sina, ostaće mu još samo 4 da definitivno bude u rangu Tesle, Pupina, ne može da se poredi ali tako je, biti besmrtan, prepričavati vekovima o jednom srbinu koji je sa 7 godina sam seo u avion bez povratka, ajmo srpski sine u istoriju, u besmrtnost...

GOAT list

pre 7 godina

Ovi što pominju zlato na OI i da je Nadal uspesniji teniser, nek pogledaju GOAT listu koliko bodova nosi zlato na OI, 3 boda, a titula na Mastersu 4 boda, titula na GS 8 bodova.... I neka vide gde je Nadal u toj priči... DJOKOVIĆ je trenutno 2. i ne vidim ko će ga sprečiti da izbije na prvo mesto!

гокс

pre 7 godina

Мислим да ово форсирање ривалства само штети Ендију јер му усађује у главу како може да добије Новака. А онда га овај врати у реалност...

fanatik de football

pre 7 godina

Da li mirno spavas Vilander Mace,Nisikoriju Kejze,Mareju Endiju,Del Potro Martinu Huane, i Vavrince Stanislave?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sinki, 7. septembar 2016 14:54)


Zaboravio si jednoga "Spavaš li mirno Jumko?"

Beobrad

pre 7 godina

Objasnio covek, kad je Novak na svom pravom nivou, niko ga ne moze pobediti!
Najbolji je u istoriji tenisa!
To i ja pisem vec godinama ovde, i ne samo ja!

Ivan

pre 7 godina

Maraj prvo ima Nisikorija, pa po mojoj slobodnoj proceni Del Potra u polufinalu. Zasto ste tako sigurni da ce finale biti Djokovic -Marej? Novak nece imati neki preterano tezak zadatak da pobedi Monfilsa, njegovo finale je vec tu, dok za Mareja treba jos vode da potece itekako.

Mik

pre 7 godina

Sve je čovek lepo i tačno rekao... Mari je vrlo siguran ove godine i već je pobeđivao Novaka ovde, ali mislim da još uvek oseća pritisak kada igra sa Noletom, manji nego što oseća Federer, ali ipak nije "sav svoj"! Nadal može da osvoji RG ponovo, ali ne zaboravimo da Novak više neće imati onaj čuveni pritisak Rolan Garosa sledećih godina, tako da ga vidim kao glavnog favorita u godinama koje slede baš tu, u Parizu.
A ako dođe u Njujorku do finala... šta bi bilo kad bi bilo. Novak deluje sjajno, ali nije baš uvek dobro što su mu toliko predavali mečeve. Svežina jeste nesporna, ali takmičarski ritam je takođe važan.

Neznalica

pre 7 godina

Bez obzira šta kažu stručnjaci, meni se čini da Del Potro vrlo lako može da dobije Vavrinku. Švajcarac do sada nije bio ni blizu forme koja bi ga činila favoritom protiv Argentinca. E sad, kako sam gotovo siguran da će Novak do finala, ipak bih voleo da u tom finalu pre bude Marej nego Del Potro. Marej ima kompleks protiv Novaka nakon toliko poraza, Del Potro nema taj problem. U stvari za Novaka bi najbolje bilo da se sretne u finalu sa Nišikorijem ali vidim da su njega već svi prebrisali. Ja se još uvek nadam da večeras može da dođe glave Mareju. Šanse su male ali postoje.

Zoran

pre 7 godina

Ubedljivo 2 najbolja tenisera u ovom trenutku.
Novakovo 10-to 1/2 na USO za redom, jedino Federer ima 11 1/2 za redom u Melburnu na AO.

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

Najveća senzacija ovogodišnjeg US Opena je ispadanje Žila Simona od klasičnog šljakera Lorencija, i to u 5 setova, a znamo kako Simon igra maratone.
Poraz Raonića od bilo koga ne može biti neko veliko čudo, jer on i puno lošije protivnike nekad pobedi sa 7:6, 7:6.

Ser Alex

pre 7 godina

@ ?, 7. septembar 2016 16:00

Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha

Au, jedva dođoh do daha. Slatko si me nasmejao. Dobar si za trola, nema šta :-D

Mastoor

pre 7 godina

Ljudi,kakvo rivalstvo?!?!
Jedan ima skori SVE a drugi ima jedva NESTO!!!
Prava rivalstva su prosla sa RN i RF!
(nikola, 7. septembar 2016 19:01)

A to je tek bilo rivalstvo do jaja 26-12

Mrki

pre 7 godina

Zapex..
Doro si rekao ko plaća porez a ko ne, samo nisi rekao je si li podigao socialnu pomoć ovaj mesec, čisto da znamo, zog poreske..

14>12

pre 7 godina

Djokovic je toliko "dominantan" da na 2 od 4 GS ima negativan bilans u finalima. Na USO igrao 6 finala, 2 puta pobedio, 4 puta porazen, na RG ima katastrofalan skor, na VB jedva pozitivan. To pokazuje njegovu "dominaciju".
Nadal je za njega legenda tenisa, bio, ostao i bice!

?

pre 7 godina

Razlika je u tome da Novaku svi predaju meceve jer im je tako naredjeno dok Marej mora da pobedi posteno. A ima i ona razlika da Marej placa porez svojoj drzavi a Novak ne placa. Marej ne odbija da nosi zastavu svoje zemlje, Novak odbija. Marej najbolje igra kada igra za reprezentaciju, Novaka bas briga za reprezentaciju.

eci peci pec

pre 7 godina

Ne znam da li su se Noletu namestile zvezde, ali posteno nije zasluzio 1600000$. Murray on the other hand je pobedio neke mnogo jake tenisere u opasnim mecevima i zestoko odigrao ceo turnir. Ja mogu Djokovica da gotivim koliko god, ali korektno moram da konstatujem da je Murray jedno tri klase bolji i ako nekom treba da se isplati ta nagrada, onda je to Murray.

labud

pre 7 godina

E Kad je Tid...Tud....ovaj, Tod Tod to rekao sad mi je sve jasno. Mislim razume se taj Tod. Na hteo sam da ga pitam, zasto Novak ne igra za selekciju. E to jos da objasni pa da odem na pasulj da se.ne oladi.

Igor

pre 7 godina

@? Moraš i ti ponekad da se pogledaš u ogledalo, zar ne? Sigurno ti se ne sviđa to što vidiš pa ovakve zlobne komentare ostavljaš? Ali te najviše boli što nisi 1000-ti deo jednog Novaka Đokovića, pa vređaš, sram te bilo!

?

pre 7 godina

@potterhead
Martin sa 8 titula u karijeri zna bolje od Vilandera koji je osvojio 8 GS i to onda kada nisu protivnici predavali meceve zbog "povreda"? Vilander je u pravu, djokovic je prevara od tenisera, koristi starost Federera i povrede Nadala i Del Potra, kao i slabe doping kontrole.

Zoran

pre 7 godina

U mnogo čemu su Đoković i Mari slični (iako je u većini tih sličnosti Đoković bolji). Jedina prednost Marija, realno, je Lendl. Naravno, sjajni su Beker i Vajda ali Lendl je nešto posebno.

eci peci pec

pre 7 godina

Ne znam da li su se Noletu namestile zvezde, ali posteno nije zasluzio 1600000$. Murray on the other hand je pobedio neke mnogo jake tenisere u opasnim mecevima i zestoko odigrao ceo turnir. Ja mogu Djokovica da gotivim koliko god, ali korektno moram da konstatujem da je Murray jedno tri klase bolji i ako nekom treba da se isplati ta nagrada, onda je to Murray.

14>12

pre 7 godina

Djokovic je toliko "dominantan" da na 2 od 4 GS ima negativan bilans u finalima. Na USO igrao 6 finala, 2 puta pobedio, 4 puta porazen, na RG ima katastrofalan skor, na VB jedva pozitivan. To pokazuje njegovu "dominaciju".
Nadal je za njega legenda tenisa, bio, ostao i bice!

?

pre 7 godina

Razlika je u tome da Novaku svi predaju meceve jer im je tako naredjeno dok Marej mora da pobedi posteno. A ima i ona razlika da Marej placa porez svojoj drzavi a Novak ne placa. Marej ne odbija da nosi zastavu svoje zemlje, Novak odbija. Marej najbolje igra kada igra za reprezentaciju, Novaka bas briga za reprezentaciju.

?

pre 7 godina

@potterhead
Martin sa 8 titula u karijeri zna bolje od Vilandera koji je osvojio 8 GS i to onda kada nisu protivnici predavali meceve zbog "povreda"? Vilander je u pravu, djokovic je prevara od tenisera, koristi starost Federera i povrede Nadala i Del Potra, kao i slabe doping kontrole.

labud

pre 7 godina

E Kad je Tid...Tud....ovaj, Tod Tod to rekao sad mi je sve jasno. Mislim razume se taj Tod. Na hteo sam da ga pitam, zasto Novak ne igra za selekciju. E to jos da objasni pa da odem na pasulj da se.ne oladi.

O. Rehagel

pre 7 godina

Totalno je bezveze forsiranje rivalstva Novaka i Mareja...
Pa, ovaj drugi ima koliko... 2, 3 titule?
I više nego duplo manje mastersa...
Pumpa se priča koja ne postoji.
Oduvaće ga opet u finalu i opet ćemo isto slušati pred Australiju...

ujedinimo se

pre 7 godina

Zastitimo Novaka na engleskoj wiki , napadaju ga sa raznih strana, a u zadnjih par dana dosli su novi admini i promjenili recenicu u early life period da on uopste nije SRBIN, svi mi koji navijamo za njega pisite proteste u talk dijelu stranice

Zoran

pre 7 godina

U mnogo čemu su Đoković i Mari slični (iako je u većini tih sličnosti Đoković bolji). Jedina prednost Marija, realno, je Lendl. Naravno, sjajni su Beker i Vajda ali Lendl je nešto posebno.

OKJOG

pre 7 godina

.....nazire se finale Novak - Marej.
Veoma bitno je da Novak osvoji US OPEN. Zato jer je Marej trenutno u sjajnoj formi i zato jer bi 13-ica dosla sjajno da se pripremi za 2017 i da AO doceka rastereceno i krene u niz do bar 15 GS na kraju sl sezone.

Djole*

pre 7 godina

Razlika je ta, da Djokovic njemu toliko lako udje u glavu, da ovaj ne zna sta ga je snaslo. Marej Djokovicu ne moze to da uradi. Kada je Marej posljednji put dobio Djokovica na Slemu? W 2013, preko 3 godine posta. Nema sta, previse. Ako bude finale Djokovic - Marej, 3:1 za Novaka. Mene mnogi vise brine Wawrinka, ako dodje do SF. Bude li to finale, sve je moguce.

Pozdrav!

Delije Čikago

pre 7 godina

Ovaj slem je krucijalni za srpskog sina, ostaće mu još samo 4 da definitivno bude u rangu Tesle, Pupina, ne može da se poredi ali tako je, biti besmrtan, prepričavati vekovima o jednom srbinu koji je sa 7 godina sam seo u avion bez povratka, ajmo srpski sine u istoriju, u besmrtnost...

a s roma nikšić

pre 7 godina

Kao i u fudbalu, najveća umjetnost je u jednostavnosti tako da sve izgleda da je lako izvesti. Slični sportovi, kompleksni, multi disciplinarni.
Gledali smo noćas dva preljepa seta za uživanje. To može još samo fudbal da ponudi na nekom SP u Južnoj Americi. Bravo Nole!

potterhead

pre 7 godina

Ma šta on zna, kad Vilander kaže da Novak nije najbolji, onda nije. On najbolje zna. Da nije tužno, bilo bi smešno. Koliko mržnje ima u tom čoveku to je neverovatno. A što mu se cela teniska javnost smeje to njega ko da je bas briga. Mislim da i sanja Novaka. Čekamo 13 GS!

brm

pre 7 godina

Tod Martin, angaživan da unapredi Noletov servis, a od njega napravio najgoreg servera u top 200 u to vreme. Jedva se povratio. Kul je lik, ali kao trener katastrofa...bar noletu nije legao, naprotiv.

tnsfan

pre 7 godina

To je upravo ono sto mnogi teniski laici ovde ne vide. Kada gledate majstore na delu uvek vam se cini da je to sto oni rade najlakse na svetu, ali ne znaju sta sve stoji iza te lakoce. Da je sinoc Conga dobijao loptice na sredini terena, tukao bi Novaka sa lakocom i svi bi danas pricali o Congi, ali kada tom istom Congi lopte dolaze duboko onda je on potpuno izgubljen. Naravno, trenutno samo Novak i donekle Merej u kontinuitetu mogu slati duboke lopte. Mnogima nije jasno ni zasto je Conga sinoc napravio tolike duple greske, ali to je zbog toga sto je SVESNO preuzeo rizik jer je znao da ce ga na drugom servisu Novak razbiti. Pogledajte samo prvi set i videcete nesto sto se retko desava da je Conga na drugom servisu imao 0% osvojenih poena.

Neko je ovde pomenuo one Federererove drop shotove, a mogli su i smasheve, dobro je da ih prikazuju jer je upravo to ta perfekcija do koje treba doci. Do jednostavnosti i te "lakoce" se treba uzdici, a to mogu samo veliki majstori.

fanatik de football

pre 7 godina

Da li mirno spavas Vilander Mace,Nisikoriju Kejze,Mareju Endiju,Del Potro Martinu Huane, i Vavrince Stanislave?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sinki, 7. septembar 2016 14:54)


Zaboravio si jednoga "Spavaš li mirno Jumko?"

GOAT list

pre 7 godina

Ovi što pominju zlato na OI i da je Nadal uspesniji teniser, nek pogledaju GOAT listu koliko bodova nosi zlato na OI, 3 boda, a titula na Mastersu 4 boda, titula na GS 8 bodova.... I neka vide gde je Nadal u toj priči... DJOKOVIĆ je trenutno 2. i ne vidim ko će ga sprečiti da izbije na prvo mesto!

veljko

pre 7 godina

napokon normalna analiza! novak bolje kontrolise napad od endija. precizniji je kad igra agresivno, a i bolje gradi poen. po meni bolji je i u odbrani, koju drugacije igraju. novak je manje predvidiv i cesto vraca pod noge ili cak i na reket protivniku, ali kad je pozicija takva da protivnik ne moze da siri teren. endi ide na vracanje dubokim loptama, sto je samo po sebi impresivno, ali nema tog remecenja ritma protivnika, kao sto novak radi. generalno, novak ima bolju anticipaciju i preciznije igra kad se udara snazno i gadja blizu linija. uz to, psihicki je jaci. fizicki su obojica veoma izdrzljivi, endi nesto jaci, novak sa boljim oporavkom nakon iscrpljujucih poena.

Nebojša

pre 7 godina

Lep intervju sve lepo receno pošteno i bez potcenjivanja slažem se sa njim da treba ići iz meča u meč niko nije unapred pobedio ali verujem u Novaka da će da osvoji ovo.

ŽIVADIN(O)

pre 7 godina

Najveća senzacija ovogodišnjeg US Opena je ispadanje Žila Simona od klasičnog šljakera Lorencija, i to u 5 setova, a znamo kako Simon igra maratone.
Poraz Raonića od bilo koga ne može biti neko veliko čudo, jer on i puno lošije protivnike nekad pobedi sa 7:6, 7:6.

гокс

pre 7 godina

Мислим да ово форсирање ривалства само штети Ендију јер му усађује у главу како може да добије Новака. А онда га овај врати у реалност...

Ivan

pre 7 godina

Maraj prvo ima Nisikorija, pa po mojoj slobodnoj proceni Del Potra u polufinalu. Zasto ste tako sigurni da ce finale biti Djokovic -Marej? Novak nece imati neki preterano tezak zadatak da pobedi Monfilsa, njegovo finale je vec tu, dok za Mareja treba jos vode da potece itekako.

Beobrad

pre 7 godina

Objasnio covek, kad je Novak na svom pravom nivou, niko ga ne moze pobediti!
Najbolji je u istoriji tenisa!
To i ja pisem vec godinama ovde, i ne samo ja!

Neznalica

pre 7 godina

Bez obzira šta kažu stručnjaci, meni se čini da Del Potro vrlo lako može da dobije Vavrinku. Švajcarac do sada nije bio ni blizu forme koja bi ga činila favoritom protiv Argentinca. E sad, kako sam gotovo siguran da će Novak do finala, ipak bih voleo da u tom finalu pre bude Marej nego Del Potro. Marej ima kompleks protiv Novaka nakon toliko poraza, Del Potro nema taj problem. U stvari za Novaka bi najbolje bilo da se sretne u finalu sa Nišikorijem ali vidim da su njega već svi prebrisali. Ja se još uvek nadam da večeras može da dođe glave Mareju. Šanse su male ali postoje.

Ser Alex

pre 7 godina

@ ?, 7. septembar 2016 16:00

Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha

Au, jedva dođoh do daha. Slatko si me nasmejao. Dobar si za trola, nema šta :-D

Mastoor

pre 7 godina

Ljudi,kakvo rivalstvo?!?!
Jedan ima skori SVE a drugi ima jedva NESTO!!!
Prava rivalstva su prosla sa RN i RF!
(nikola, 7. septembar 2016 19:01)

A to je tek bilo rivalstvo do jaja 26-12

Zoran

pre 7 godina

Ubedljivo 2 najbolja tenisera u ovom trenutku.
Novakovo 10-to 1/2 na USO za redom, jedino Federer ima 11 1/2 za redom u Melburnu na AO.

Mik

pre 7 godina

Sve je čovek lepo i tačno rekao... Mari je vrlo siguran ove godine i već je pobeđivao Novaka ovde, ali mislim da još uvek oseća pritisak kada igra sa Noletom, manji nego što oseća Federer, ali ipak nije "sav svoj"! Nadal može da osvoji RG ponovo, ali ne zaboravimo da Novak više neće imati onaj čuveni pritisak Rolan Garosa sledećih godina, tako da ga vidim kao glavnog favorita u godinama koje slede baš tu, u Parizu.
A ako dođe u Njujorku do finala... šta bi bilo kad bi bilo. Novak deluje sjajno, ali nije baš uvek dobro što su mu toliko predavali mečeve. Svežina jeste nesporna, ali takmičarski ritam je takođe važan.

Mrki

pre 7 godina

Zapex..
Doro si rekao ko plaća porez a ko ne, samo nisi rekao je si li podigao socialnu pomoć ovaj mesec, čisto da znamo, zog poreske..

Igor

pre 7 godina

@? Moraš i ti ponekad da se pogledaš u ogledalo, zar ne? Sigurno ti se ne sviđa to što vidiš pa ovakve zlobne komentare ostavljaš? Ali te najviše boli što nisi 1000-ti deo jednog Novaka Đokovića, pa vređaš, sram te bilo!