Ponedeljak, 05.09.2016.

00:20

Magični Luka Puj eliminisao Nadala!

Francuski teniser Luka Puj zabeležio je pobedu karijere eliminisavši Rafaela Nadala u četvrtom kolu US opena!

Izvor: ÐN

Magièni Luka Puj eliminisao Nadala! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

149 Komentari

Sortiraj po:

Stara kuka

pre 7 godina

@bg
Reci lepo Novak nema pojma,samo je na srecu to sve osvajao.Eto 2008 na AO su i Federe i Nadal bili povredjeni kao i 2011,2012,2013...

bg

pre 7 godina

@Sale
Ako se Nadal dopingovao, kako je onda Djokovic tog dopingovanog Nadala pobedio u najduzem GS finalu u istoriji? Obojica su igrali na snagu, pa kako onda cisti Novak pobedi dopingovanog Nadala tada? Jos Novak pre toga odigrao polufinale koje je trajalo skoro 5 sati? Da nije i Novak mozda bio dopingovan? Moras biti dopingovan ako ces dopingovanog Nadala da pobedis u 7 uzastopnih finala, zar ne?

bg

pre 7 godina

@pusa miki
Ne smaraj covece, Nadal ima 14 GS, uspesniji je od Novaka a sve to sa ogromnim pauzama koje je imao. Nemas ti sta da ga nipodastavas ovde, on mozda i nije najbolji u istoriji, ali ne zahvaljujuci Novaku nego zahvaljujuci Federeru i Samprasu koji su ipak dominantniji od Nadala. Novak nije jer nema toliko GS, a stoji i cinjenica da je Novak 11 od 12 GS osvojio tek kada je Nadal poceo da se muci s povredama. Pre toga se znalo gde je Novakovo mesto, i ti to ne mozes promeniti. Zdrav Nadal je rutinski razbijao zdravog Novaka i osvajao GS titule cak i u eri najmocnijeg Federera, sto je za Novaka bilo nezamislivo. Slicnih su godina, Nadal je taj koji je Rodzeru uspevao da otkine po neki slem, dok je Novak igrao sporednu ulogu i cekao da ga pogleda sreca, sto se i desilo.

bg

pre 7 godina

@idi begaj, ne trebaju ti naocare
Promasio si poentu. Rafina porodica se ponasa kulturno, ne dolaze da bi ih kamera snimila, ni da bi psovali i divljali po tribinama. Niti dolaze da reklamiraju brendove, za razliku od porodice doticnog.

bg

pre 7 godina

@Svete
Ne, 800 pobeda znaci da je Nadal poceo da pobedjuje i osvaja turnire jos kao tinejdzer, igrao je sve turnire i ostvarivao dosta pobeda. Ako je Djokovic sa teskim alergijama, disajnim problemima i netolerancijom na gluten mogao da bude medju 3, onda je i Nadal i posle pauza mogao da bude medju 5. Ne budi glup i detinjast, Nadalove povrede propracene su visemesecnim pauzama, tu nema nikakvog nagadjanja, u vise navrata ga nije bilo na terenu po pola godine ili po 3-4 meseca. Za razliku od Novaka koji ceo zivot kuka i prica o nekim povredama i zdravstvenim problemima, a nikad da otkaze turnir. Sto logicno implicira da laze i da samo trazi izgovore za poraze.

bg

pre 7 godina

@Sabatini Gabrijela
Mali moze da ima 22 ili 25, on tek stasava i ceka ga vrhunac snage, dok Novak i Marej padaju fizicki a samim tim i u igri. Sto znaci da ce i oni uskoro poceti da gube redovno od mladjih na snagu, iako su bolji teniseri od njih. Nadal ne gubi od Puija i slicnih jer je losiji teniser nego zbog toga sto je fizicki slabiji, sto rezultuje slabijom igrom usled manje izdrzljivosti i losijeg namestanja na udarce. To ceka i Novaka i Endija. Nisu ji Rodik ji Hjuit ni Safin bili bolji od Samprasa pa su ga samarali gde su stigli jer su bili mladji i jaci.

bg

pre 7 godina

@Nebojsa
Ne pametnjakovicu, zauvek ce Novak i Endi da osvajaju sve. Shvatas li koliko glupo zvuci tvoj komentar? Kao da je neko 2010 rekao da Novak nema sanse da osvoji nista 2011 jer su 2010 sve osvojili Nadal i Federer! Toliko glupav komentar napises a ovako drugom nesto pricas!? Smesan si, sta ti ocekujes, da zauvek sve osvajaju Novak, Marej, Federer, Nadal? Osvesti se, Novak je ispao na startu Vimbldona i OI, ako to nije znak posustajanja ne znam sta je, Endi je to iskoristio ali i on se blizi 30, ubuduce ce obojica gubiti od fizicki jacih i izdrzljivijih protivnika, kao i Nadal.

1kch4

pre 7 godina

Postujem Nadala, ali u njegovoj igri nema ni trunke inteligencije, vec samo besomucnog zapinjanja i insistiranja na snazi. Sam je sebe unistio svojom igrom i morace da menja stil i nacin igre ukoliko zeli na vrh ponovo, za sta mislim da nije sposoban.

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

@ja
Nadal prevara od tenisera? Ne pokazuj svoje neznanje, zadrži ga za sebe. Nadal je jedan od dva tenisera koji je osvojio sva 4GS i olimpisko zlato. Ima 2 USO, 2 Vimbldona, 1 AO, i pričati kako je na betonu bio niko i ništa je nepošteno. Za mnoge tenisere bio je strah i trepet, pa i za Federera, i mislim da niko osim Noleta nema pozitivan skor sa njim. Veliki je Rafa, jedan od najboljih ikada, ali jednostavno prošlo je njegovo vreme.

Mikiveliki

pre 7 godina

Морам самом себи да одам признање. Пре два дана сам написао "да већ у следећем мечу, Надал може да изгуби ", што се и догодило. Из разлога што је он играч који вероватно никада више неће моћи да се врати на старе позиције. Његов стил игре, да буквално треба готово да умре у сваком мечу, да би победио, уништио га је, прво физички, а онда су дошли и ментални проблеми. Он има медицинску дијагнозу, што лаици слабо разумеју. Тада добих, за ову јерес, пуно минуса, као што ћу вероватно и сада. Мени остаје да будем задовољан својом тачном проценом, а свима, којима се овако размишљање не свиђа, једино да контрирају, без логике.

ja

pre 7 godina

Nadal od kad se pojavio je bio jedna obicna prevara od tenisera.
Kome to nije jasno , bolje da ni ne prati tenis.
Talenat za tenis apsolutna nula.
Ima jedino talenat za trcanje, ali ocigledno je promasio sport, pa se umesto atletikom bavi tenisom.
Od citavog tenisa ima samo onaj njegov desno-levoruki forhend i to maratonsko trcanje.
Sa tim stvarima mogao je samo na sljaci da pravi pobede.
Na betonu ga tokom cele njegove karijere pobedjuju raznorazni indijanci i poluamateri.
Trebala bi mi cela strana da nabrojim sve te likove koji su ga drali na terenu, a za koje bar polovinu mnogi nikada nisu ni culi. i Pored svega toga mnogi debili ga svrstavaju medju najbole na svetu, a realno covek nije ni medju 50 najboljih.
Kada mu se oduzme sve to sto je uradio na sljaci nema ni 15 titula i da nije bilo te sljake nikada ne bi ni zavirio medju 10 najboljih. Jedan Marej koji ima samo 3 GS titule je realno za Nadala izmislio tenis. Ima na betonu 3 puta vise gren slem finala od Nadala i sva ta finala je gubio od Novaka ili Federera - ni jedno od Nadala.

Sabatini Gabrijela

pre 7 godina

Mnogi ovde kazu "mali" je buducnost tenisa . Koji "mali" ? Ima 22 godine . Isto vazi i za Tima . dok su Novak i Marej tu jos nekih 3 godine ovi se nece napiti vode a 25 pune . Do tada izgubice struju . Kao i Tsonga , Monfils .... . Jedini pravi teen izuzetnog talenta je Zverev . Da li ce nesto veliko napraviti zavisi samo od njega .

nesanica

pre 7 godina

"Sujeta radi kod nekih ljudi da prosto ogade uopšte sport za gledanje i komentarisanja zbog Novaka kojeg guraju svugde." Definitivno kraj dominacije na GS za masters možda se ubode koji još do kraja..Inače sam meč je pokazatelj da Puji dobio Nadala na njegovu slabu igru od 70 snage..Nema tu više Š od šampiona nekadašnjeg kao što je Rafa Nadal radio u prošlosti.

Tenisfan

pre 7 godina

Ocekivao sam mec Djokovic-Nadal jer je to teniski klasik. Verujte mi ovaj Puj ce u sledecem kolu da ispadne garantujem vam, decko je totalno nestabilna licnost, pratio sam ga duze vreme.Nece on biti nikad top igrac jer je primer nekonstantnosti i tek ponekad odigra dobar mec i to uglavnom bude protiv boljig igraca, jednostavno receno i malo mu se posreci taj dan. On je ove godine gubio od totalnih anonimusa i duplo gore igra protiv slabijih igraca neko protiv boljih sto je paradoks. A ukoliko ste pratili on je ove sezone imao puno srece pri dobijanju Atp poena, prakticno na turnirima na sljaci ako se secate dosao je do jednog polufinala predajom dva protivnika u zavrsnici. Ali prosto je neverovatno koliko ima uspona i padova u igri.I da mnogi igraci ga smatraju pomalo provokatorom. Eto uvericete se i sami u to. U svakom slucaju nadam se da ce Novak osvojiti US Open,sad ce biti jos malo lakse, verovatno opet on i Marej u finalu pa da ga Nole jos jednom pobedi.

Sale

pre 7 godina

Da ne preteram ali kad je Nadal bio "pravi" Nadal, 95% meceva je dobijao na snagu, sada udara kao baba, ne vredjam ali tako je, sto ide u prilog tome da se covek dopingovao, to ce isplivati kad tad, jer on nije zaboravio da igra, ali ranije je vracao do iznemoglosti, i udarao iz sve snage, sto mu sada fali... ne vraca ni 50% od onoga sto je pre radio i izludjivao protivnike, sada to ne moze i dere ga ko stigne.... doping vise ne sme da uzme i pitanje da li ce se ikada vise vratiti i biti onaj od pre...

vamos tamos

pre 7 godina

Evo i Mats kaže da su poslednjih godina svi otišli na nivo više, Novak, čak i Federer, evo i Endi, samo Rafa nije. Isto igra godinama i misli da samo jačim treningom može nazad na vrh, ne vidi suštinu, koju čak i Mats i svi drugi vide.

STEFAN

pre 7 godina

Mozete da pisete da je ovo kraj za Nadala i da mu je igra losa, ali je istom tom igrom samo sa boljim forhendom osvojio 14GS. Dakle gotovo 5 puta vise od Marija.

Miodrag

pre 7 godina

Kakav mec! Zasluzio je ovaj mali, vratio se u petom setu. Odlican igrac. Nadal je u taj brejku propustio velike sanse cak i kad je gubio 6:3. Jedna neverovatna greska blizu mreze, ali jedan poen koji je izgubio takticki pre toga, igrajuci predugo na forhend Puja. Cudno za njega, predomisljao se i poslao kracu, te dobio paralelu ni iz cega, u punoj svojoj ofanzivi.
Cestitke Puju. Mozda NAdal nije ni smeo kad je trebalo na beknehd da odigra. Puj je pokazao da je tu fenomenalan.
Francuzi ce imati 3 igraca u cetvrtfinalu GS ...

KRUNSKA

pre 7 godina

Izvanredan Francuz, velika nada svetskog tenisa, definitivno! Ali... sad je bila emisija Barbare i ONOG, koji l'ladno izjavi " moguce je iznenadjenje i da Edmund dobije Novaka, kao sto je Pui sad dobio Nadala, zasto da ne...?" Znaci ... (pisem ovo pre Novakovog meca) Kad je jedan Rafa uspeo da izgubi, cemu li tek onaj Novak moze da se nada...?! To je taj kontekst, izgovori uz smesak ljigavi paramecijum... To, kao, Rafa je neprikosloveni PRVI na ATP, i izgubi od "aufsajdera", sta tek 8-mi (Novak) ima da izlazi uopste na teren...

cacanin

pre 7 godina

Šta ima veze. Ovo ionako ne važi kad ne igraju Federer, Sampras i Borg :))
(gigatrend, 05. septembar 2016 02:21)

Filipusis, Nalbandijan, Rodik, Hjuit, Blake...

Idi begaj, ne trebaju ti naočare

pre 7 godina

Mene odusevio Rafa, ozbiljan, radan, vredan, fokusiran i bez kerefeka na terenu. Ima i normalnu porodicu, NE DOLAZE NA NJEGOVE MEČEVE DA LEČE SVOJU SUJETU.
(ui, 1. septembar 2016 11:33)

A u Nadalovom boksu, pored štaba sa glavnim amidžom – dobacivačem uputstava, sedi tata, mama, sestra, devojka; stric i strina; drugi stric i strina, ujna i ujak, brat i sestra od ujaka; teča, tetka, sestra od tetke, brat od strica, baka, bakina drugarica, ujnina kuma i kum, ujnin brat , strinina sestra...

pusa miki

pre 7 godina

Braculj, primi moju sućut, šmrc!
Rafa najbolji u istoriji? Ni blizu Novaka. Čovek koji čeka drugi servis 5 metara iza linije, i celu karijeru igra do zida i sudara se sa sudijama, ne može biti u priči o najboljem ikada. Sve što je postigao je zahvaljujući takvoj igri koja dominira šljakom i to je to. Kada je Novak pokazao odavno kako se Rafa razbija, ovi novi klinci koji ga se prirodno ne plaše, jednostavno to kopiraju. Rafa nikada u karijeri nije odbranio slem osim Garosa, nikada nije odbranio year end no1, nikada nije vezao dve sezone na no1, nikada nije celu sezonu proveo kao no1, nikada nije osvojio završni turnir najboljih 8, ima samo jednu jedinu sezonu sa 3 slema, mnogo toga još ima što nikada nije, a Novak jeste, i to su sve surove činjenice. I nemoj neko da se vadi na "povrede", Rafa već ima preko 800 pobeda u karijeri (a daleko je od penzije), više nego veliki Sampras za celu karijeru. Toliko o "tragičnim" povredama i odsustvovanjima. Da se razumeno, dobar je Rafa, veliki šampion, najveći borac u istoriji, veliki sportista, ali nije on teniska klasa Novaka, i to svaki pravi ljubitelj tenisa u svetu vidi. Druga je stvar da li će to neki sebi i drugima da javno priznaju. Pusa!

dalibor

pre 7 godina

Koliko Banjac gotivi Puja, neverovatno. Rafa ne igra loše nego Puj predobro. Ipak, raspada se Francuzova igra u petom setu. Rafa je lav.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Blicc, 5. septembar 2016 00:31)
...i sad se osecas, ono..., glupo, opusti se do kraja meca i onda pisi cinjenice, ovako si....
Zao mi je sto Rafa nije prosao, Nole bi lakse sa njim, nego sa Francuzom, izasao na kraj. Mozda gresim, ipak se iFrancuz potrosio.

E-mail

pre 7 godina

I onda neki fotelja "stručnjaci" kažu slaba konkurencija!? Pa ovaj Pui bi oprao Rodika sa nulom!
(biti normalan, 05. septembar 2016 01:13) a isti taj Rodik vodi protiv Novaka u pobedama, igrali 10ak puta.. Znaci, Pui favorit protiv Novaka? :D ko sve komentarise tenis!!

Nebojša

pre 7 godina

Jedna stvar je posle ovog meča jasna,došlo je do smene generacija u tenisu."Terorisanje" od strane velike četvorke je završeno.
Možda će još Novak i Marej da ubodu po neki turnir i već od sledeće sezone počinje nova era koju će predvoditi Tim,Puj,Zverev,Sok,Donaldson ,Edmond i možda Kirios.
(novica, 05. septembar 2016 01:46)

E kad neko ovako lupi Novak i Endi osvojiše sve ove sezone i sada će oni koji su ukupno uzeli 0 slovima nula trofeja da ih zamene shvataš li ti koliko to zvuči glupo.

oio

pre 7 godina

I onda neki fotelja "stručnjaci" kažu slaba konkurencija!? Pa ovaj Pui bi oprao Rodika sa nulom!
(biti normalan, 05. septembar 2016 01:13)
a isti taj Rodik vodi protiv Novaka u pobedama, igrali 10ak puta.. Znaci, Pui favorit protiv Novaka? :D ko sve komentarise tenis!!
(E-mail, 5. septembar 2016 02:03)

I kad igra Rodik?

STEFAN

pre 7 godina

Jos neverujem sta je Nadal promasio na kraju, ali bravo za Puja zasluzio je decko. Najbolji dvorucni behend sto se pojavio u poslednih 10god godina.Ima samo 22god, a o njemu niko n rec da je buducnost tenisa... A plus ovo mu je treci mec u pet setova tako da je fastasticno spreman i psihici i fizicki.

Svete

pre 7 godina

Pusa miki

Nadal nikada nije odbranio titulu na turniru koji se ne igra na sljaci, u dvorani je osvojio cini mi se 2 trofeja u karijeri i ima tu jos zanimljivosti a 800 pobeda do 30 godine govori da sigurno nikada nije bio teze povredjen a jos vise tu cinjenicu potvrdjuje podatak da je covek pune 522 nedelje zaredom bio plasiran u top5,to je okruglo 10 godina. Kada si teze povredjen ispadas minimum iz 10 da ne kazem iz 100, nikako nisi sve vreme u 5 najboljih, DelPotro ispada iz 500 kad se povredi !

Svete

pre 7 godina

Pusa miki

Nadal nikada nije odbranio titulu na turniru koji se ne igra na sljaci, u dvorani je osvojio cini mi se 2 trofeja u karijeri i ima tu jos zanimljivosti a 800 pobeda do 30 godine govori da sigurno nikada nije bio teze povredjen a jos vise tu cinjenicu potvrdjuje podatak da je covek pune 522 nedelje zaredom bio plasiran u top5,to je okruglo 10 godina. Kada si teze povredjen ispadas minimum iz 10 da ne kazem iz 100, nikako nisi sve vreme u 5 najboljih, DelPotro ispada iz 500 kad se povredi !

Defo

pre 7 godina

Koliko Banjac gotivi Puja, neverovatno. Rafa ne igra loše nego Puj predobro. Ipak, raspada se Francuzova igra u petom setu. Rafa je lav.
(Blicc, 05. septembar 2016 00:31)

Nadalov botu jel se glupo osecas?

Miodrag

pre 7 godina

Kakav mec! Zasluzio je ovaj mali, vratio se u petom setu. Odlican igrac. Nadal je u taj brejku propustio velike sanse cak i kad je gubio 6:3. Jedna neverovatna greska blizu mreze, ali jedan poen koji je izgubio takticki pre toga, igrajuci predugo na forhend Puja. Cudno za njega, predomisljao se i poslao kracu, te dobio paralelu ni iz cega, u punoj svojoj ofanzivi.
Cestitke Puju. Mozda NAdal nije ni smeo kad je trebalo na beknehd da odigra. Puj je pokazao da je tu fenomenalan.
Francuzi ce imati 3 igraca u cetvrtfinalu GS ...

novica

pre 7 godina

Jedna stvar je posle ovog meča jasna,došlo je do smene generacija u tenisu."Terorisanje" od strane velike četvorke je završeno.
Možda će još Novak i Marej da ubodu po neki turnir i već od sledeće sezone počinje nova era koju će predvoditi Tim,Puj,Zverev,Sok,Donaldson ,Edmond i možda Kirios.

Scholes

pre 7 godina

I kakav ce sad komentar dati na ovaj ocaj od igre? Bolje neka i batali nego da ga biju ovako smesni teniseri. Voleo bih da ovaj dogura nekako do Djokovica, kako bi mu Nole pokazao gde mu je mesto. Toliko sam se nadao mecu Novaka i ove spanske strine, ali ne vredi, bas je postao sekapersa. Pulj je igrao kao sto obicno i igra, nista spektakularno, ali da onoliko puta Nadal pokusava pasing dijagonalu i da ga svaki put uhvati, covek bi pomislio da ce mu sinuti da ga je procitao i da treba da krene sa paralelom, ali neeeee, bitno da su flase na broju, prsti u bulji, a mozak na off. Kako vreme ide sve je dalje i dalje od nekog ozbiljnog rezultata. Mozda mu je ovo dubl zlato i poslednji vazniji trofej.

Последњи Мохиканац

pre 7 godina

Не очајавај Рафа. Без обзира на то шта ћеш још освојити до краја каријере, ти јеси и остаћеш најбољи и најуспешнији играч на земљиној подлози. Никад више нико као Рафа, деветоструки освајач Ролан Гароса. Под великим је знаком питања, готово немогуће да у новијој историји тениса и блиској будућности иједан играч освоји неки Грен слем 9 пута. Размислите о тој могућности, пре него што коментаришете игру и каријеру ове већ сад тениске легенде.

Dejan

pre 7 godina

Uvek su nekako smene generacije i pocinjale od Vimbldona i US opena.
Velike Cetvorke nema vec neko vreme, to je danas, s Nadalovim porazom i onim zavrsnim, tragicnim greskama na mrezi i "Zakonom ozvaniceno".
Djokovic i Mari samo. Maximum 18 meseci, and it's gone, to je to.
Obojica posle toga mogu da uzmu jos po par slemova, tu i tamo (ko Agasi Garos), ali ovo je sad zadnje od kontinuiteta cak i za njih dvojicu - do AUS OPENA 2018, mozda Rolan Garos jos te godine, ali maksimalno do tada.
Nakon toga, kao u zenskom tenisu, jedna decenija novih momaka rodjenih od 91 do 95, 96 - ukrug. Malo jedan, malo drugi, treci … njih 5-6.
A i vreme je za nas sto pratimo tenis od 1980-te, od Borga i Mekinroa - da radimo nesto pametnije sa svojim zivotom. Hvala Djokovicu za sve, bez njega bi zaista sva ta nasa, posmatracka ljubav ka ovom lepom sportu bila apsolutno uzaludna i iscezla bez traga i glasa, kao 'suze na kisi'. Ovako, dao nam je (i daje!) bar neki smisao, ako ga vec nismo sami nasli niti proziveli. Hvala jos jednom, majstore.

Sinisa

pre 7 godina

Nazalost,opet je Nadal sam sebe pobjedio.Pokusava ds se vrati vec dugo vremena ali ne pomaze.Nadal je izgubio koncentraciju,vise nema snage kao ranije.Da je ovo makar pola onog starog Nadala,on bi dobio ovog Francuza sa 3-0.

Jumko

pre 7 godina

Dame i gospodo, budite srecni sto prisustvujete najjacoj teniskoj eri u istoriji ove prelepe igre!
Nadal zgazio sve do osmine finala, dolazi decko, udara kao zmaj, i u trileru izbacuje velikog Nadala.
Pa zar u ovoj eri tenisa, postoji covek kojeg zanima Federerovo vreme kad je osvajao titule protiv poluprofesionalaca????
Pardon, ima tu par indijanaca. Ali to su 'strucnjaci'...

Mia

pre 7 godina

Puj je imao dobru taktiku za Nadala. Servirao je brzo i bez čekanja, pa Debeljko nije imao dovoljno vremena da izvuče gaće. Zbog toga je reternirao loše i nije bio spreman ze razmene. Jedva je čekao da se poen završi da bi mogao da se posveti svom ritualu sa gaćama u čemu uživa više nego u tenisu.

Bobaaaaaa

pre 7 godina

volim Nadala, gotivim ali plasim se da je on svoju karijeru tenisku upravo zavrsio.Mislim da vise nece osvojiti ni jedan Grend Slem..."mozda" RG jos jednom i to je to.

Jovan

pre 7 godina

Ono sto je meni fascinantno je da Nadal igra odlicno a ovaj "mali" pobedio. Pui je jedan od najbrzih igraca trenutno na ATPu cini mi se. Ako ne bude imao povrede, vrlo brzo moze uci u top5 a ima samo 22 godine.

anica

pre 7 godina

Bravo decko..zasluzeno.
Glavu gore Rafo..dao si sve od sebe.
Nece Novaku biti lako sa ovim...
Ovo je bio fantastican mec.. love tenis

Nisko

pre 7 godina

Glupilander: Nadal se vraca. Po koji put ce ovaj covek da se ispali vise, neka se skloni vise sa Eurosporta, ne mogu da ga podnesem vise.

Jazz

pre 7 godina

hahaaaaha najvise volim ove navijace Nadala. . Kad pobedjuje u prva dva kola onda je stari Nadal, a kad ga Puil pobedi onda nije. I da. U sta je sad povredjen??!!
A da, nije to onaj staaaari Nadal. Ovo je neki novi.
Za kraj, ovo je neobjektivnim nsvijacima poruka. Nadal je fenomenalan i sve ali ...

monden

pre 7 godina

Navijam za Rafu, ali kada sam video šta mu je Puj radio u 1. setu, mislio sam da će ga momak samleti u tri seta.Ipak, Rafa je smogao snage da se vrati i pruži otpor dostojan šampiona.Međutim, Puj je večeras bio veoma motivisan.

sok

pre 7 godina

Decko je odigrao predobro i hrabro. Zasluzio je. Ali ja ne mogu a da ne opsujem, jer moram da podrzim starog sampiona. Jos uvek se nadam da moze da se vrati kao Federer recimo 2015. i igra finala i polufinala. Ne volim da gledam Rafu kako gubi ovakve meceve i to ti je. Odmah pomislim da ce tako jednog dana biti sa Novakom. Prosto, zelim Noleta, Rafu i Rokija na vrhu jos godinu, dve. Posle nek se Noletu pridruzi ko hoce. Idi bre Rafa dodjavola....

eee

pre 7 godina

steta za jednog od trojice najboljih svih vremena, ali nazalost ako nesto ne promeni u svojoj igri ovo ce se desavati sve cesce..mora da igra agresivnije, ima mozda i najbolji forhend svih vremena, a on defanzivniji nego pre.. evo cak i endi koji je uvek igrao anti tenis poceo je cesce da napada..umesto borbi rafe i noleta mi gledamo mareja kako se bori za trofeje, tuzno vreme za tenis..

Nebojša

pre 7 godina

Šteta navijao sam za njega imao je dovoljno šansi da pobedi brejk u petom setu pa nekoliko šansi u tajbrejku ali na kraju ćošak glavna razlika između Nadala sada i nekada udarci su i dalje tu forhend bekend sve to dobro funkcioniše ali nema više one hladnokrvnosti sada u nekim tesnim situacijama greši često lake lopte poput zicera ovom tajbrejku da je to iskoristio verovatno bi dobio meč.

Cole

pre 7 godina

Prosto nisam mogao da se odlučim
za koga da navijam. Nekako mi je
u srcu bio Rafa i epski susret
sa Đoletom a razum mi je bio
na strani Luke, ipak, verovatno
je ovako bolje, kažem to zato
što sam jednom pre par godina
čuo kada se Nadal plasirao u finale
nekog turnira, čekao je Novaka koji
je igrao sa nekim igračem, recimo Berdih,
novinar pita Rafu - Za koga ćete da navijate,
Nadal odgovara - Pa naravno za Berdiha,
nisam lud da navijam za Novaka, uvek navijam
da dobijem što lakšeg protivnika. Tako da...
Novače gazi do "maleroznog" 13. GS-ma.

P.S.
Da ne budem pogrešno shvaćen, nije mi bila namera
da ispljujem Nadala, već je to sasvim normalna reakcija.

SrdjoBL

pre 7 godina

Au sta se dešavalo u ovom mecu, Puj naucio vise sada nego za celu karijeru. Na mec loptu se ne udara servis krkanski sve snage, ali eto uz dosta srece pobeda karijere.

Bravo!

Opla Djurdjo!

pre 7 godina

Rafa za dom spreman... Nek' se spremi Nole... Ili mozda 'stara kajla' Edmund...
Nove generacije su bas dobrodosle.
Ova velika trojka ili cetvorka vec dosta smara.
Pogotovo ovaj nas zgolja je postao mucenje za gledanje. Dosta je bilo!

Cockneeey

pre 7 godina

Puj mi je oduvek delovao kao neko ko bi bio vrlo pozeljan protivnik u zrebu, jer je redovno i glatko gubio od najboljih igraca, ali posle ovakvog meca i ovakve pobede nad Rafom me je zauvek kupio i vise nego pozitivno iznenadio svojim agresivnim pristupom i cestim izlascima na mrezu. Bravo za njega i neka nastavi sa ovakvim stilom tenisa, mada ce biti tesko protiv la Monfa :D

Milan BK

pre 7 godina

@Nisam pratio dovoljno
Samo na US Openu se igra tako, na ostalim gren slemovima se peti set igra na razliku.
Inače, fenomenalan mec!

Jumko

pre 7 godina

Kakve senzacije? Pa da je Francuz pobedio to ne bi bilo nikakvo iznenadjenje. Ako niste obavesteni, Nadalovo vreme je odavno proslo
(Mikii, 5. septembar 2016 00:44)

Tako je kralju! Sada je era Novaka Djokovica iliti Zlatna era tenisa. Kakvi Nadali, Federeri I ostala boranija... to je proslo vreme.

Pukovnik Vranic

pre 7 godina

Otvori se Novaku zreb i to lepo. Mislim da su mu rekli da sam sebi isprojektuje zreb, ne bi ga ovako lepo uredio.
A sad, srecno. :)

Toni Vrdoljak

pre 7 godina

Nadal baš ne može da rizikuje, da napadne, on ništa nije promenio u svojoj igri deset godina, stoji tri metra iza osnovne linije, ne mogu da verujem kako njega neko piše kao najboljeg "svih vremena", a vrlo rano, u 27. godini, postao je nebitan.

Mare,NS

pre 7 godina

Zao mi Rafe,ma sta mislili.
Volim kad je u samoj zavrsnici,ali,eto.
Novak igra i razmislja mnogo drugacije,kada su on i RF jos uvek u igri za titulu.
U suprotnom,ume da se opusti i to poprilicno.
Nadam se da nece doci do toga,Conga je uvek neugodan protivnik,a tu je verovatno(opet,po ko zna koji put) i Endi!
Ali,samo polako.
Prvo veceras treba odigrati pametno i ako dozvole okolnosti, iskoristi priliku da se vidi stvarna forma.
Ovo (ne)igranje do sada,sigurno nije bilo dobro za njega,jer mu fale mecevi.
Nije ih mnogo odigrao od ispunjenja svog zivotnog cilja i osvajanja RG-a.
Vreme je da se ponovo zasucu rukavi i pomeraju granice!
Idemooo!

P.S.
Rafi zelim vise srece sledeci put!

Ljudi moji, je li to moguce

pre 7 godina

Pre ovog meca, Rafa se zalio na loptice. Tvrdim da su i linije problem. Previse su bele.

PS Mislim da je ovo najbolji mec sezone. A dokazalo se jos jednom da Rafa vise ne zna da dobije velike meceve.

srle

pre 7 godina

Rafa je na ivici izdržljivosti, gubi snagu. Dobro ga je uzdrmao Luka Puj, voleo bih da prođe Rafa i igra sa Noletom u polufinalu, ali biće teško.

Nisam pratio dovoljno?

pre 7 godina

Ja se izvinjavam ako sam mozda neuk, ali jel moze neko da mi kaze kada se promenilo pravilo da se u petom setu igra taj brejk? Pratim tenis zadnjih 20ak godina ne znam kako mi je promaklo ovako nesto.

Nikola

pre 7 godina

Mnogo je dobro odigrao Puj, ali Nadal mora podhitno da promeni nešto u igru, lepo je rekao Vilander posle meča. Slabo servira i retko napada. Da se razumemo, verovatno bi Puj danas pobedio bilo koga preko puta mreže, ali ta defanziva Nadala mu je dosta pomogla. Odigrao je Puj u stilu Noleta. Ne verujem da Puj ima više snage. U prvom kolu je igrao više od 2 sata, u drugom i trećem po sat i po i sad preko 4 sata. Ako kojim slučajem prodje Monfisa, a to će isto biti dugačak meč, Nole će da ga otrese.

Thriller

pre 7 godina

Au kakav mec... Odlican Francuz, takticki savrseno odigrao mec uz malo oscilacija... Ali nesto neverovatno koliko meni komentatori EuroSporta izludjuju, katastrofa. Boli slusati ih...

Stefannnn18

pre 7 godina

Koliko god on bio velika pretnja Novaku kad god bi se sreli, velika je zalost videti jednog od najvecih sampiona ikada u ovom sportu, da gubi ovakve tesne meceve gde nije koristio svoje sanse koje su mu se ukazivale. 6:6 u tajbrejku, Nadal dobija kratku loptu na forhend, namesta se odlicno, rutinska zavrsnica je samo potrebna, lopta zavrsava u dnu mreze. Moje misljenje je da koliko god da je on fizicki istrosen, psihicki je duplo vise istrosen. Velika zalost za takvog sampiona. Puj odigrao odlican mec, sve mu je islo, jednostavno sve je kliknulo kako treba, i uz tu pomoc sa nebesa u tajbrejku dosao je do zasluzenog trijumfa. Nije bas izasao i samarao lopticu kao Vavrinka u finalu RG, ali je strasno podsetio na Vavrinku sa AO-a 2014-e godine, tada je Vavrinka jednostavno igrao konstantan i kvalitetan tenis kroz sve meceve. Sportski pozdrav

darko

pre 7 godina

Ala ste se primili na ovog ekstra iritantnog klinca u odeci za devojcice, bas bih voleo da dodje do Djoleta da mu ovaj uruci trostruki krompiric, ali to su samo pusti snovi posto ce vec brat Gael da ga lansira brzinom svetlosti u realnost..manite se corava posla i poredjenja sa poluzivim Spancem..

MarkoR

pre 7 godina

Ne znam cemu impresioniranost ovim mecom? Da li zato sto je moguce da ce Nadal izgubiti?

Ovo me podseti na onu besmislenu reklamu za sok Na eks, tj. kako takva budalastina moze da se snimi, a izgleda i toliko svidi "masi" da se sada i reprizira.

Aca

pre 7 godina

Koliko je jadan i bedan onaj Vilander, pre meca kaze Nadal ce pokazati da se vratio i da je ovo najbitniji mec na turniru, kakav jadnik i kakva neznalica majko mila.

Pedja

pre 7 godina

Kakav mec za pamcenje ? Da se ovako nesto igralo pre 3 godine pa i da razumem. Nadal je sada mnogo gori. Evo 2.5 godine nije igrao 1/2 finale slema. Prezenjuje se na staru slavu.

pile.glodje.kosku

pre 7 godina

hrabri igra mladi Puj. Ipak bih voleo da gledam Nadala protiv Novaka u polufinalu, da se nastavi najvece rivalstvo u svetu tenisa

milos

pre 7 godina

svakako bih vise voleo da dobije Nadal, jer ko ne uziva u klasiku kao sto je Djikovic-Nadal, naravno, pod uslovom da i Nole i Rafa dobiju po ovaj i naredni mec

golubar

pre 7 godina

A zvao se tako jednostavno.. Luj Puj..
Gospodo Vavrinka i Gaske, možda je vaš bekend najlepši, ali ovo što izvodi Francuz je daleko najkvalitetniji udarac „slabije ruke“ u modernoj istoriji tenisa. Kad neko na prvi servis nadala (loptica ima dvostruki fels, gotovo nemoguc viner ritern), sa 4 metra iza linije, tako zvizne povratnu dijagonalu da gospodin hemijski ni ne krene na istu.. onda je sve rečeno.
Duboki naklon i poštovanje.

Djole

pre 7 godina

Pisem na 2:1 za Rafu u 5 setu. Nevezano za to kako ce zavrsiti mec, decko je odigrao mec karijere. 3 sata atomakog tenisa. Nevjerovatan talenat, apsolutno kompletan igrac. U moru nadolazecih mladih nada, Puja niko nije spomenuo. Ocekujem ga ubrzo u top 10. Ima sampionsku visinu, ledeno je smiren, obuzdava emocije, sto je jako vazno. Francuzi su dobili mozda i buduceg top 3 igraca. Gotivan mi je bio i ranije, pratio sam ga, ali ovo je ogorman napredak. Igra kao Wawrinka u finalu RG-a, samara i forhend i bekhend, a uz to zna da igra i veoma pametno. Idemo kralju!

Pozdrav!

fgf

pre 7 godina

Na mrežama su počeli da se šire vicevi za Nadala
Na strani

http://adf.ly/1dhm1p

možete ih pročitati na stotine.
Novak više nije u žiži gegova.

RGNS

pre 7 godina

Ima Rafa vise srece nego pameti. Vec je trebao biti u svlacionici izgubljenog meca. Izvukao se i ovaj put. Sreckovic. Peti set dobija 6:1 i naravno pobedjuje.

Blicc

pre 7 godina

Koliko Banjac gotivi Puja, neverovatno. Rafa ne igra loše nego Puj predobro. Ipak, raspada se Francuzova igra u petom setu. Rafa je lav.

Nebojša

pre 7 godina

Jedna stvar je posle ovog meča jasna,došlo je do smene generacija u tenisu."Terorisanje" od strane velike četvorke je završeno.
Možda će još Novak i Marej da ubodu po neki turnir i već od sledeće sezone počinje nova era koju će predvoditi Tim,Puj,Zverev,Sok,Donaldson ,Edmond i možda Kirios.
(novica, 05. septembar 2016 01:46)

E kad neko ovako lupi Novak i Endi osvojiše sve ove sezone i sada će oni koji su ukupno uzeli 0 slovima nula trofeja da ih zamene shvataš li ti koliko to zvuči glupo.

golubar

pre 7 godina

A zvao se tako jednostavno.. Luj Puj..
Gospodo Vavrinka i Gaske, možda je vaš bekend najlepši, ali ovo što izvodi Francuz je daleko najkvalitetniji udarac „slabije ruke“ u modernoj istoriji tenisa. Kad neko na prvi servis nadala (loptica ima dvostruki fels, gotovo nemoguc viner ritern), sa 4 metra iza linije, tako zvizne povratnu dijagonalu da gospodin hemijski ni ne krene na istu.. onda je sve rečeno.
Duboki naklon i poštovanje.

KRUNSKA

pre 7 godina

Izvanredan Francuz, velika nada svetskog tenisa, definitivno! Ali... sad je bila emisija Barbare i ONOG, koji l'ladno izjavi " moguce je iznenadjenje i da Edmund dobije Novaka, kao sto je Pui sad dobio Nadala, zasto da ne...?" Znaci ... (pisem ovo pre Novakovog meca) Kad je jedan Rafa uspeo da izgubi, cemu li tek onaj Novak moze da se nada...?! To je taj kontekst, izgovori uz smesak ljigavi paramecijum... To, kao, Rafa je neprikosloveni PRVI na ATP, i izgubi od "aufsajdera", sta tek 8-mi (Novak) ima da izlazi uopste na teren...

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

@ja
Nadal prevara od tenisera? Ne pokazuj svoje neznanje, zadrži ga za sebe. Nadal je jedan od dva tenisera koji je osvojio sva 4GS i olimpisko zlato. Ima 2 USO, 2 Vimbldona, 1 AO, i pričati kako je na betonu bio niko i ništa je nepošteno. Za mnoge tenisere bio je strah i trepet, pa i za Federera, i mislim da niko osim Noleta nema pozitivan skor sa njim. Veliki je Rafa, jedan od najboljih ikada, ali jednostavno prošlo je njegovo vreme.

Djole

pre 7 godina

Pisem na 2:1 za Rafu u 5 setu. Nevezano za to kako ce zavrsiti mec, decko je odigrao mec karijere. 3 sata atomakog tenisa. Nevjerovatan talenat, apsolutno kompletan igrac. U moru nadolazecih mladih nada, Puja niko nije spomenuo. Ocekujem ga ubrzo u top 10. Ima sampionsku visinu, ledeno je smiren, obuzdava emocije, sto je jako vazno. Francuzi su dobili mozda i buduceg top 3 igraca. Gotivan mi je bio i ranije, pratio sam ga, ali ovo je ogorman napredak. Igra kao Wawrinka u finalu RG-a, samara i forhend i bekhend, a uz to zna da igra i veoma pametno. Idemo kralju!

Pozdrav!

pusa miki

pre 7 godina

Braculj, primi moju sućut, šmrc!
Rafa najbolji u istoriji? Ni blizu Novaka. Čovek koji čeka drugi servis 5 metara iza linije, i celu karijeru igra do zida i sudara se sa sudijama, ne može biti u priči o najboljem ikada. Sve što je postigao je zahvaljujući takvoj igri koja dominira šljakom i to je to. Kada je Novak pokazao odavno kako se Rafa razbija, ovi novi klinci koji ga se prirodno ne plaše, jednostavno to kopiraju. Rafa nikada u karijeri nije odbranio slem osim Garosa, nikada nije odbranio year end no1, nikada nije vezao dve sezone na no1, nikada nije celu sezonu proveo kao no1, nikada nije osvojio završni turnir najboljih 8, ima samo jednu jedinu sezonu sa 3 slema, mnogo toga još ima što nikada nije, a Novak jeste, i to su sve surove činjenice. I nemoj neko da se vadi na "povrede", Rafa već ima preko 800 pobeda u karijeri (a daleko je od penzije), više nego veliki Sampras za celu karijeru. Toliko o "tragičnim" povredama i odsustvovanjima. Da se razumeno, dobar je Rafa, veliki šampion, najveći borac u istoriji, veliki sportista, ali nije on teniska klasa Novaka, i to svaki pravi ljubitelj tenisa u svetu vidi. Druga je stvar da li će to neki sebi i drugima da javno priznaju. Pusa!

Dejan

pre 7 godina

Uvek su nekako smene generacije i pocinjale od Vimbldona i US opena.
Velike Cetvorke nema vec neko vreme, to je danas, s Nadalovim porazom i onim zavrsnim, tragicnim greskama na mrezi i "Zakonom ozvaniceno".
Djokovic i Mari samo. Maximum 18 meseci, and it's gone, to je to.
Obojica posle toga mogu da uzmu jos po par slemova, tu i tamo (ko Agasi Garos), ali ovo je sad zadnje od kontinuiteta cak i za njih dvojicu - do AUS OPENA 2018, mozda Rolan Garos jos te godine, ali maksimalno do tada.
Nakon toga, kao u zenskom tenisu, jedna decenija novih momaka rodjenih od 91 do 95, 96 - ukrug. Malo jedan, malo drugi, treci … njih 5-6.
A i vreme je za nas sto pratimo tenis od 1980-te, od Borga i Mekinroa - da radimo nesto pametnije sa svojim zivotom. Hvala Djokovicu za sve, bez njega bi zaista sva ta nasa, posmatracka ljubav ka ovom lepom sportu bila apsolutno uzaludna i iscezla bez traga i glasa, kao 'suze na kisi'. Ovako, dao nam je (i daje!) bar neki smisao, ako ga vec nismo sami nasli niti proziveli. Hvala jos jednom, majstore.

Idi begaj, ne trebaju ti naočare

pre 7 godina

Mene odusevio Rafa, ozbiljan, radan, vredan, fokusiran i bez kerefeka na terenu. Ima i normalnu porodicu, NE DOLAZE NA NJEGOVE MEČEVE DA LEČE SVOJU SUJETU.
(ui, 1. septembar 2016 11:33)

A u Nadalovom boksu, pored štaba sa glavnim amidžom – dobacivačem uputstava, sedi tata, mama, sestra, devojka; stric i strina; drugi stric i strina, ujna i ujak, brat i sestra od ujaka; teča, tetka, sestra od tetke, brat od strica, baka, bakina drugarica, ujnina kuma i kum, ujnin brat , strinina sestra...

Mikiveliki

pre 7 godina

Морам самом себи да одам признање. Пре два дана сам написао "да већ у следећем мечу, Надал може да изгуби ", што се и догодило. Из разлога што је он играч који вероватно никада више неће моћи да се врати на старе позиције. Његов стил игре, да буквално треба готово да умре у сваком мечу, да би победио, уништио га је, прво физички, а онда су дошли и ментални проблеми. Он има медицинску дијагнозу, што лаици слабо разумеју. Тада добих, за ову јерес, пуно минуса, као што ћу вероватно и сада. Мени остаје да будем задовољан својом тачном проценом, а свима, којима се овако размишљање не свиђа, једино да контрирају, без логике.

milos

pre 7 godina

svakako bih vise voleo da dobije Nadal, jer ko ne uziva u klasiku kao sto je Djikovic-Nadal, naravno, pod uslovom da i Nole i Rafa dobiju po ovaj i naredni mec

Svete

pre 7 godina

Pusa miki

Nadal nikada nije odbranio titulu na turniru koji se ne igra na sljaci, u dvorani je osvojio cini mi se 2 trofeja u karijeri i ima tu jos zanimljivosti a 800 pobeda do 30 godine govori da sigurno nikada nije bio teze povredjen a jos vise tu cinjenicu potvrdjuje podatak da je covek pune 522 nedelje zaredom bio plasiran u top5,to je okruglo 10 godina. Kada si teze povredjen ispadas minimum iz 10 da ne kazem iz 100, nikako nisi sve vreme u 5 najboljih, DelPotro ispada iz 500 kad se povredi !

oio

pre 7 godina

I onda neki fotelja "stručnjaci" kažu slaba konkurencija!? Pa ovaj Pui bi oprao Rodika sa nulom!
(biti normalan, 05. septembar 2016 01:13)
a isti taj Rodik vodi protiv Novaka u pobedama, igrali 10ak puta.. Znaci, Pui favorit protiv Novaka? :D ko sve komentarise tenis!!
(E-mail, 5. septembar 2016 02:03)

I kad igra Rodik?

Sale

pre 7 godina

Da ne preteram ali kad je Nadal bio "pravi" Nadal, 95% meceva je dobijao na snagu, sada udara kao baba, ne vredjam ali tako je, sto ide u prilog tome da se covek dopingovao, to ce isplivati kad tad, jer on nije zaboravio da igra, ali ranije je vracao do iznemoglosti, i udarao iz sve snage, sto mu sada fali... ne vraca ni 50% od onoga sto je pre radio i izludjivao protivnike, sada to ne moze i dere ga ko stigne.... doping vise ne sme da uzme i pitanje da li ce se ikada vise vratiti i biti onaj od pre...

Cole

pre 7 godina

Prosto nisam mogao da se odlučim
za koga da navijam. Nekako mi je
u srcu bio Rafa i epski susret
sa Đoletom a razum mi je bio
na strani Luke, ipak, verovatno
je ovako bolje, kažem to zato
što sam jednom pre par godina
čuo kada se Nadal plasirao u finale
nekog turnira, čekao je Novaka koji
je igrao sa nekim igračem, recimo Berdih,
novinar pita Rafu - Za koga ćete da navijate,
Nadal odgovara - Pa naravno za Berdiha,
nisam lud da navijam za Novaka, uvek navijam
da dobijem što lakšeg protivnika. Tako da...
Novače gazi do "maleroznog" 13. GS-ma.

P.S.
Da ne budem pogrešno shvaćen, nije mi bila namera
da ispljujem Nadala, već je to sasvim normalna reakcija.

vamos tamos

pre 7 godina

Evo i Mats kaže da su poslednjih godina svi otišli na nivo više, Novak, čak i Federer, evo i Endi, samo Rafa nije. Isto igra godinama i misli da samo jačim treningom može nazad na vrh, ne vidi suštinu, koju čak i Mats i svi drugi vide.

cacanin

pre 7 godina

Šta ima veze. Ovo ionako ne važi kad ne igraju Federer, Sampras i Borg :))
(gigatrend, 05. septembar 2016 02:21)

Filipusis, Nalbandijan, Rodik, Hjuit, Blake...

Sabatini Gabrijela

pre 7 godina

Mnogi ovde kazu "mali" je buducnost tenisa . Koji "mali" ? Ima 22 godine . Isto vazi i za Tima . dok su Novak i Marej tu jos nekih 3 godine ovi se nece napiti vode a 25 pune . Do tada izgubice struju . Kao i Tsonga , Monfils .... . Jedini pravi teen izuzetnog talenta je Zverev . Da li ce nesto veliko napraviti zavisi samo od njega .

Tenisfan

pre 7 godina

Ocekivao sam mec Djokovic-Nadal jer je to teniski klasik. Verujte mi ovaj Puj ce u sledecem kolu da ispadne garantujem vam, decko je totalno nestabilna licnost, pratio sam ga duze vreme.Nece on biti nikad top igrac jer je primer nekonstantnosti i tek ponekad odigra dobar mec i to uglavnom bude protiv boljig igraca, jednostavno receno i malo mu se posreci taj dan. On je ove godine gubio od totalnih anonimusa i duplo gore igra protiv slabijih igraca neko protiv boljih sto je paradoks. A ukoliko ste pratili on je ove sezone imao puno srece pri dobijanju Atp poena, prakticno na turnirima na sljaci ako se secate dosao je do jednog polufinala predajom dva protivnika u zavrsnici. Ali prosto je neverovatno koliko ima uspona i padova u igri.I da mnogi igraci ga smatraju pomalo provokatorom. Eto uvericete se i sami u to. U svakom slucaju nadam se da ce Novak osvojiti US Open,sad ce biti jos malo lakse, verovatno opet on i Marej u finalu pa da ga Nole jos jednom pobedi.

STEFAN

pre 7 godina

Mozete da pisete da je ovo kraj za Nadala i da mu je igra losa, ali je istom tom igrom samo sa boljim forhendom osvojio 14GS. Dakle gotovo 5 puta vise od Marija.

sok

pre 7 godina

Decko je odigrao predobro i hrabro. Zasluzio je. Ali ja ne mogu a da ne opsujem, jer moram da podrzim starog sampiona. Jos uvek se nadam da moze da se vrati kao Federer recimo 2015. i igra finala i polufinala. Ne volim da gledam Rafu kako gubi ovakve meceve i to ti je. Odmah pomislim da ce tako jednog dana biti sa Novakom. Prosto, zelim Noleta, Rafu i Rokija na vrhu jos godinu, dve. Posle nek se Noletu pridruzi ko hoce. Idi bre Rafa dodjavola....

Mia

pre 7 godina

Puj je imao dobru taktiku za Nadala. Servirao je brzo i bez čekanja, pa Debeljko nije imao dovoljno vremena da izvuče gaće. Zbog toga je reternirao loše i nije bio spreman ze razmene. Jedva je čekao da se poen završi da bi mogao da se posveti svom ritualu sa gaćama u čemu uživa više nego u tenisu.

darko

pre 7 godina

Ala ste se primili na ovog ekstra iritantnog klinca u odeci za devojcice, bas bih voleo da dodje do Djoleta da mu ovaj uruci trostruki krompiric, ali to su samo pusti snovi posto ce vec brat Gael da ga lansira brzinom svetlosti u realnost..manite se corava posla i poredjenja sa poluzivim Spancem..

STEFAN

pre 7 godina

Jos neverujem sta je Nadal promasio na kraju, ali bravo za Puja zasluzio je decko. Najbolji dvorucni behend sto se pojavio u poslednih 10god godina.Ima samo 22god, a o njemu niko n rec da je buducnost tenisa... A plus ovo mu je treci mec u pet setova tako da je fastasticno spreman i psihici i fizicki.

Toni Vrdoljak

pre 7 godina

Nadal baš ne može da rizikuje, da napadne, on ništa nije promenio u svojoj igri deset godina, stoji tri metra iza osnovne linije, ne mogu da verujem kako njega neko piše kao najboljeg "svih vremena", a vrlo rano, u 27. godini, postao je nebitan.

Nisko

pre 7 godina

Glupilander: Nadal se vraca. Po koji put ce ovaj covek da se ispali vise, neka se skloni vise sa Eurosporta, ne mogu da ga podnesem vise.

Aca

pre 7 godina

Koliko je jadan i bedan onaj Vilander, pre meca kaze Nadal ce pokazati da se vratio i da je ovo najbitniji mec na turniru, kakav jadnik i kakva neznalica majko mila.

Pukovnik Vranic

pre 7 godina

Otvori se Novaku zreb i to lepo. Mislim da su mu rekli da sam sebi isprojektuje zreb, ne bi ga ovako lepo uredio.
A sad, srecno. :)

monden

pre 7 godina

Navijam za Rafu, ali kada sam video šta mu je Puj radio u 1. setu, mislio sam da će ga momak samleti u tri seta.Ipak, Rafa je smogao snage da se vrati i pruži otpor dostojan šampiona.Međutim, Puj je večeras bio veoma motivisan.

Milan BK

pre 7 godina

@Nisam pratio dovoljno
Samo na US Openu se igra tako, na ostalim gren slemovima se peti set igra na razliku.
Inače, fenomenalan mec!

Pedja

pre 7 godina

Kakav mec za pamcenje ? Da se ovako nesto igralo pre 3 godine pa i da razumem. Nadal je sada mnogo gori. Evo 2.5 godine nije igrao 1/2 finale slema. Prezenjuje se na staru slavu.

Nikola

pre 7 godina

Mnogo je dobro odigrao Puj, ali Nadal mora podhitno da promeni nešto u igru, lepo je rekao Vilander posle meča. Slabo servira i retko napada. Da se razumemo, verovatno bi Puj danas pobedio bilo koga preko puta mreže, ali ta defanziva Nadala mu je dosta pomogla. Odigrao je Puj u stilu Noleta. Ne verujem da Puj ima više snage. U prvom kolu je igrao više od 2 sata, u drugom i trećem po sat i po i sad preko 4 sata. Ako kojim slučajem prodje Monfisa, a to će isto biti dugačak meč, Nole će da ga otrese.

Jovan

pre 7 godina

Ono sto je meni fascinantno je da Nadal igra odlicno a ovaj "mali" pobedio. Pui je jedan od najbrzih igraca trenutno na ATPu cini mi se. Ako ne bude imao povrede, vrlo brzo moze uci u top5 a ima samo 22 godine.

Mare,NS

pre 7 godina

Zao mi Rafe,ma sta mislili.
Volim kad je u samoj zavrsnici,ali,eto.
Novak igra i razmislja mnogo drugacije,kada su on i RF jos uvek u igri za titulu.
U suprotnom,ume da se opusti i to poprilicno.
Nadam se da nece doci do toga,Conga je uvek neugodan protivnik,a tu je verovatno(opet,po ko zna koji put) i Endi!
Ali,samo polako.
Prvo veceras treba odigrati pametno i ako dozvole okolnosti, iskoristi priliku da se vidi stvarna forma.
Ovo (ne)igranje do sada,sigurno nije bilo dobro za njega,jer mu fale mecevi.
Nije ih mnogo odigrao od ispunjenja svog zivotnog cilja i osvajanja RG-a.
Vreme je da se ponovo zasucu rukavi i pomeraju granice!
Idemooo!

P.S.
Rafi zelim vise srece sledeci put!

anica

pre 7 godina

Bravo decko..zasluzeno.
Glavu gore Rafo..dao si sve od sebe.
Nece Novaku biti lako sa ovim...
Ovo je bio fantastican mec.. love tenis

Stefannnn18

pre 7 godina

Koliko god on bio velika pretnja Novaku kad god bi se sreli, velika je zalost videti jednog od najvecih sampiona ikada u ovom sportu, da gubi ovakve tesne meceve gde nije koristio svoje sanse koje su mu se ukazivale. 6:6 u tajbrejku, Nadal dobija kratku loptu na forhend, namesta se odlicno, rutinska zavrsnica je samo potrebna, lopta zavrsava u dnu mreze. Moje misljenje je da koliko god da je on fizicki istrosen, psihicki je duplo vise istrosen. Velika zalost za takvog sampiona. Puj odigrao odlican mec, sve mu je islo, jednostavno sve je kliknulo kako treba, i uz tu pomoc sa nebesa u tajbrejku dosao je do zasluzenog trijumfa. Nije bas izasao i samarao lopticu kao Vavrinka u finalu RG, ali je strasno podsetio na Vavrinku sa AO-a 2014-e godine, tada je Vavrinka jednostavno igrao konstantan i kvalitetan tenis kroz sve meceve. Sportski pozdrav

Miodrag

pre 7 godina

Kakav mec! Zasluzio je ovaj mali, vratio se u petom setu. Odlican igrac. Nadal je u taj brejku propustio velike sanse cak i kad je gubio 6:3. Jedna neverovatna greska blizu mreze, ali jedan poen koji je izgubio takticki pre toga, igrajuci predugo na forhend Puja. Cudno za njega, predomisljao se i poslao kracu, te dobio paralelu ni iz cega, u punoj svojoj ofanzivi.
Cestitke Puju. Mozda NAdal nije ni smeo kad je trebalo na beknehd da odigra. Puj je pokazao da je tu fenomenalan.
Francuzi ce imati 3 igraca u cetvrtfinalu GS ...

Svete

pre 7 godina

Pusa miki

Nadal nikada nije odbranio titulu na turniru koji se ne igra na sljaci, u dvorani je osvojio cini mi se 2 trofeja u karijeri i ima tu jos zanimljivosti a 800 pobeda do 30 godine govori da sigurno nikada nije bio teze povredjen a jos vise tu cinjenicu potvrdjuje podatak da je covek pune 522 nedelje zaredom bio plasiran u top5,to je okruglo 10 godina. Kada si teze povredjen ispadas minimum iz 10 da ne kazem iz 100, nikako nisi sve vreme u 5 najboljih, DelPotro ispada iz 500 kad se povredi !

Последњи Мохиканац

pre 7 godina

Не очајавај Рафа. Без обзира на то шта ћеш још освојити до краја каријере, ти јеси и остаћеш најбољи и најуспешнији играч на земљиној подлози. Никад више нико као Рафа, деветоструки освајач Ролан Гароса. Под великим је знаком питања, готово немогуће да у новијој историји тениса и блиској будућности иједан играч освоји неки Грен слем 9 пута. Размислите о тој могућности, пре него што коментаришете игру и каријеру ове већ сад тениске легенде.

1kch4

pre 7 godina

Postujem Nadala, ali u njegovoj igri nema ni trunke inteligencije, vec samo besomucnog zapinjanja i insistiranja na snazi. Sam je sebe unistio svojom igrom i morace da menja stil i nacin igre ukoliko zeli na vrh ponovo, za sta mislim da nije sposoban.

Thriller

pre 7 godina

Au kakav mec... Odlican Francuz, takticki savrseno odigrao mec uz malo oscilacija... Ali nesto neverovatno koliko meni komentatori EuroSporta izludjuju, katastrofa. Boli slusati ih...

dalibor

pre 7 godina

Koliko Banjac gotivi Puja, neverovatno. Rafa ne igra loše nego Puj predobro. Ipak, raspada se Francuzova igra u petom setu. Rafa je lav.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Blicc, 5. septembar 2016 00:31)
...i sad se osecas, ono..., glupo, opusti se do kraja meca i onda pisi cinjenice, ovako si....
Zao mi je sto Rafa nije prosao, Nole bi lakse sa njim, nego sa Francuzom, izasao na kraj. Mozda gresim, ipak se iFrancuz potrosio.

Miodrag

pre 7 godina

Kakav mec! Zasluzio je ovaj mali, vratio se u petom setu. Odlican igrac. Nadal je u taj brejku propustio velike sanse cak i kad je gubio 6:3. Jedna neverovatna greska blizu mreze, ali jedan poen koji je izgubio takticki pre toga, igrajuci predugo na forhend Puja. Cudno za njega, predomisljao se i poslao kracu, te dobio paralelu ni iz cega, u punoj svojoj ofanzivi.
Cestitke Puju. Mozda NAdal nije ni smeo kad je trebalo na beknehd da odigra. Puj je pokazao da je tu fenomenalan.
Francuzi ce imati 3 igraca u cetvrtfinalu GS ...

ja

pre 7 godina

Nadal od kad se pojavio je bio jedna obicna prevara od tenisera.
Kome to nije jasno , bolje da ni ne prati tenis.
Talenat za tenis apsolutna nula.
Ima jedino talenat za trcanje, ali ocigledno je promasio sport, pa se umesto atletikom bavi tenisom.
Od citavog tenisa ima samo onaj njegov desno-levoruki forhend i to maratonsko trcanje.
Sa tim stvarima mogao je samo na sljaci da pravi pobede.
Na betonu ga tokom cele njegove karijere pobedjuju raznorazni indijanci i poluamateri.
Trebala bi mi cela strana da nabrojim sve te likove koji su ga drali na terenu, a za koje bar polovinu mnogi nikada nisu ni culi. i Pored svega toga mnogi debili ga svrstavaju medju najbole na svetu, a realno covek nije ni medju 50 najboljih.
Kada mu se oduzme sve to sto je uradio na sljaci nema ni 15 titula i da nije bilo te sljake nikada ne bi ni zavirio medju 10 najboljih. Jedan Marej koji ima samo 3 GS titule je realno za Nadala izmislio tenis. Ima na betonu 3 puta vise gren slem finala od Nadala i sva ta finala je gubio od Novaka ili Federera - ni jedno od Nadala.

Bobaaaaaa

pre 7 godina

volim Nadala, gotivim ali plasim se da je on svoju karijeru tenisku upravo zavrsio.Mislim da vise nece osvojiti ni jedan Grend Slem..."mozda" RG jos jednom i to je to.

SrdjoBL

pre 7 godina

Au sta se dešavalo u ovom mecu, Puj naucio vise sada nego za celu karijeru. Na mec loptu se ne udara servis krkanski sve snage, ali eto uz dosta srece pobeda karijere.

Bravo!

Cockneeey

pre 7 godina

Puj mi je oduvek delovao kao neko ko bi bio vrlo pozeljan protivnik u zrebu, jer je redovno i glatko gubio od najboljih igraca, ali posle ovakvog meca i ovakve pobede nad Rafom me je zauvek kupio i vise nego pozitivno iznenadio svojim agresivnim pristupom i cestim izlascima na mrezu. Bravo za njega i neka nastavi sa ovakvim stilom tenisa, mada ce biti tesko protiv la Monfa :D

eee

pre 7 godina

steta za jednog od trojice najboljih svih vremena, ali nazalost ako nesto ne promeni u svojoj igri ovo ce se desavati sve cesce..mora da igra agresivnije, ima mozda i najbolji forhend svih vremena, a on defanzivniji nego pre.. evo cak i endi koji je uvek igrao anti tenis poceo je cesce da napada..umesto borbi rafe i noleta mi gledamo mareja kako se bori za trofeje, tuzno vreme za tenis..

Jazz

pre 7 godina

hahaaaaha najvise volim ove navijace Nadala. . Kad pobedjuje u prva dva kola onda je stari Nadal, a kad ga Puil pobedi onda nije. I da. U sta je sad povredjen??!!
A da, nije to onaj staaaari Nadal. Ovo je neki novi.
Za kraj, ovo je neobjektivnim nsvijacima poruka. Nadal je fenomenalan i sve ali ...

Ljudi moji, je li to moguce

pre 7 godina

Pre ovog meca, Rafa se zalio na loptice. Tvrdim da su i linije problem. Previse su bele.

PS Mislim da je ovo najbolji mec sezone. A dokazalo se jos jednom da Rafa vise ne zna da dobije velike meceve.

Scholes

pre 7 godina

I kakav ce sad komentar dati na ovaj ocaj od igre? Bolje neka i batali nego da ga biju ovako smesni teniseri. Voleo bih da ovaj dogura nekako do Djokovica, kako bi mu Nole pokazao gde mu je mesto. Toliko sam se nadao mecu Novaka i ove spanske strine, ali ne vredi, bas je postao sekapersa. Pulj je igrao kao sto obicno i igra, nista spektakularno, ali da onoliko puta Nadal pokusava pasing dijagonalu i da ga svaki put uhvati, covek bi pomislio da ce mu sinuti da ga je procitao i da treba da krene sa paralelom, ali neeeee, bitno da su flase na broju, prsti u bulji, a mozak na off. Kako vreme ide sve je dalje i dalje od nekog ozbiljnog rezultata. Mozda mu je ovo dubl zlato i poslednji vazniji trofej.

Jumko

pre 7 godina

Dame i gospodo, budite srecni sto prisustvujete najjacoj teniskoj eri u istoriji ove prelepe igre!
Nadal zgazio sve do osmine finala, dolazi decko, udara kao zmaj, i u trileru izbacuje velikog Nadala.
Pa zar u ovoj eri tenisa, postoji covek kojeg zanima Federerovo vreme kad je osvajao titule protiv poluprofesionalaca????
Pardon, ima tu par indijanaca. Ali to su 'strucnjaci'...

Defo

pre 7 godina

Koliko Banjac gotivi Puja, neverovatno. Rafa ne igra loše nego Puj predobro. Ipak, raspada se Francuzova igra u petom setu. Rafa je lav.
(Blicc, 05. septembar 2016 00:31)

Nadalov botu jel se glupo osecas?

Nebojša

pre 7 godina

Šteta navijao sam za njega imao je dovoljno šansi da pobedi brejk u petom setu pa nekoliko šansi u tajbrejku ali na kraju ćošak glavna razlika između Nadala sada i nekada udarci su i dalje tu forhend bekend sve to dobro funkcioniše ali nema više one hladnokrvnosti sada u nekim tesnim situacijama greši često lake lopte poput zicera ovom tajbrejku da je to iskoristio verovatno bi dobio meč.

Sinisa

pre 7 godina

Nazalost,opet je Nadal sam sebe pobjedio.Pokusava ds se vrati vec dugo vremena ali ne pomaze.Nadal je izgubio koncentraciju,vise nema snage kao ranije.Da je ovo makar pola onog starog Nadala,on bi dobio ovog Francuza sa 3-0.

Blicc

pre 7 godina

Koliko Banjac gotivi Puja, neverovatno. Rafa ne igra loše nego Puj predobro. Ipak, raspada se Francuzova igra u petom setu. Rafa je lav.

nesanica

pre 7 godina

"Sujeta radi kod nekih ljudi da prosto ogade uopšte sport za gledanje i komentarisanja zbog Novaka kojeg guraju svugde." Definitivno kraj dominacije na GS za masters možda se ubode koji još do kraja..Inače sam meč je pokazatelj da Puji dobio Nadala na njegovu slabu igru od 70 snage..Nema tu više Š od šampiona nekadašnjeg kao što je Rafa Nadal radio u prošlosti.

srle

pre 7 godina

Rafa je na ivici izdržljivosti, gubi snagu. Dobro ga je uzdrmao Luka Puj, voleo bih da prođe Rafa i igra sa Noletom u polufinalu, ali biće teško.

pile.glodje.kosku

pre 7 godina

hrabri igra mladi Puj. Ipak bih voleo da gledam Nadala protiv Novaka u polufinalu, da se nastavi najvece rivalstvo u svetu tenisa

E-mail

pre 7 godina

I onda neki fotelja "stručnjaci" kažu slaba konkurencija!? Pa ovaj Pui bi oprao Rodika sa nulom!
(biti normalan, 05. septembar 2016 01:13) a isti taj Rodik vodi protiv Novaka u pobedama, igrali 10ak puta.. Znaci, Pui favorit protiv Novaka? :D ko sve komentarise tenis!!

MarkoR

pre 7 godina

Ne znam cemu impresioniranost ovim mecom? Da li zato sto je moguce da ce Nadal izgubiti?

Ovo me podseti na onu besmislenu reklamu za sok Na eks, tj. kako takva budalastina moze da se snimi, a izgleda i toliko svidi "masi" da se sada i reprizira.

Jumko

pre 7 godina

Kakve senzacije? Pa da je Francuz pobedio to ne bi bilo nikakvo iznenadjenje. Ako niste obavesteni, Nadalovo vreme je odavno proslo
(Mikii, 5. septembar 2016 00:44)

Tako je kralju! Sada je era Novaka Djokovica iliti Zlatna era tenisa. Kakvi Nadali, Federeri I ostala boranija... to je proslo vreme.

Nisam pratio dovoljno?

pre 7 godina

Ja se izvinjavam ako sam mozda neuk, ali jel moze neko da mi kaze kada se promenilo pravilo da se u petom setu igra taj brejk? Pratim tenis zadnjih 20ak godina ne znam kako mi je promaklo ovako nesto.

fgf

pre 7 godina

Na mrežama su počeli da se šire vicevi za Nadala
Na strani

http://adf.ly/1dhm1p

možete ih pročitati na stotine.
Novak više nije u žiži gegova.

Opla Djurdjo!

pre 7 godina

Rafa za dom spreman... Nek' se spremi Nole... Ili mozda 'stara kajla' Edmund...
Nove generacije su bas dobrodosle.
Ova velika trojka ili cetvorka vec dosta smara.
Pogotovo ovaj nas zgolja je postao mucenje za gledanje. Dosta je bilo!

RGNS

pre 7 godina

Ima Rafa vise srece nego pameti. Vec je trebao biti u svlacionici izgubljenog meca. Izvukao se i ovaj put. Sreckovic. Peti set dobija 6:1 i naravno pobedjuje.

novica

pre 7 godina

Jedna stvar je posle ovog meča jasna,došlo je do smene generacija u tenisu."Terorisanje" od strane velike četvorke je završeno.
Možda će još Novak i Marej da ubodu po neki turnir i već od sledeće sezone počinje nova era koju će predvoditi Tim,Puj,Zverev,Sok,Donaldson ,Edmond i možda Kirios.

bg

pre 7 godina

@Sabatini Gabrijela
Mali moze da ima 22 ili 25, on tek stasava i ceka ga vrhunac snage, dok Novak i Marej padaju fizicki a samim tim i u igri. Sto znaci da ce i oni uskoro poceti da gube redovno od mladjih na snagu, iako su bolji teniseri od njih. Nadal ne gubi od Puija i slicnih jer je losiji teniser nego zbog toga sto je fizicki slabiji, sto rezultuje slabijom igrom usled manje izdrzljivosti i losijeg namestanja na udarce. To ceka i Novaka i Endija. Nisu ji Rodik ji Hjuit ni Safin bili bolji od Samprasa pa su ga samarali gde su stigli jer su bili mladji i jaci.

bg

pre 7 godina

@Svete
Ne, 800 pobeda znaci da je Nadal poceo da pobedjuje i osvaja turnire jos kao tinejdzer, igrao je sve turnire i ostvarivao dosta pobeda. Ako je Djokovic sa teskim alergijama, disajnim problemima i netolerancijom na gluten mogao da bude medju 3, onda je i Nadal i posle pauza mogao da bude medju 5. Ne budi glup i detinjast, Nadalove povrede propracene su visemesecnim pauzama, tu nema nikakvog nagadjanja, u vise navrata ga nije bilo na terenu po pola godine ili po 3-4 meseca. Za razliku od Novaka koji ceo zivot kuka i prica o nekim povredama i zdravstvenim problemima, a nikad da otkaze turnir. Sto logicno implicira da laze i da samo trazi izgovore za poraze.

bg

pre 7 godina

@Sale
Ako se Nadal dopingovao, kako je onda Djokovic tog dopingovanog Nadala pobedio u najduzem GS finalu u istoriji? Obojica su igrali na snagu, pa kako onda cisti Novak pobedi dopingovanog Nadala tada? Jos Novak pre toga odigrao polufinale koje je trajalo skoro 5 sati? Da nije i Novak mozda bio dopingovan? Moras biti dopingovan ako ces dopingovanog Nadala da pobedis u 7 uzastopnih finala, zar ne?

bg

pre 7 godina

@Nebojsa
Ne pametnjakovicu, zauvek ce Novak i Endi da osvajaju sve. Shvatas li koliko glupo zvuci tvoj komentar? Kao da je neko 2010 rekao da Novak nema sanse da osvoji nista 2011 jer su 2010 sve osvojili Nadal i Federer! Toliko glupav komentar napises a ovako drugom nesto pricas!? Smesan si, sta ti ocekujes, da zauvek sve osvajaju Novak, Marej, Federer, Nadal? Osvesti se, Novak je ispao na startu Vimbldona i OI, ako to nije znak posustajanja ne znam sta je, Endi je to iskoristio ali i on se blizi 30, ubuduce ce obojica gubiti od fizicki jacih i izdrzljivijih protivnika, kao i Nadal.

bg

pre 7 godina

@pusa miki
Ne smaraj covece, Nadal ima 14 GS, uspesniji je od Novaka a sve to sa ogromnim pauzama koje je imao. Nemas ti sta da ga nipodastavas ovde, on mozda i nije najbolji u istoriji, ali ne zahvaljujuci Novaku nego zahvaljujuci Federeru i Samprasu koji su ipak dominantniji od Nadala. Novak nije jer nema toliko GS, a stoji i cinjenica da je Novak 11 od 12 GS osvojio tek kada je Nadal poceo da se muci s povredama. Pre toga se znalo gde je Novakovo mesto, i ti to ne mozes promeniti. Zdrav Nadal je rutinski razbijao zdravog Novaka i osvajao GS titule cak i u eri najmocnijeg Federera, sto je za Novaka bilo nezamislivo. Slicnih su godina, Nadal je taj koji je Rodzeru uspevao da otkine po neki slem, dok je Novak igrao sporednu ulogu i cekao da ga pogleda sreca, sto se i desilo.

bg

pre 7 godina

@idi begaj, ne trebaju ti naocare
Promasio si poentu. Rafina porodica se ponasa kulturno, ne dolaze da bi ih kamera snimila, ni da bi psovali i divljali po tribinama. Niti dolaze da reklamiraju brendove, za razliku od porodice doticnog.

Stara kuka

pre 7 godina

@bg
Reci lepo Novak nema pojma,samo je na srecu to sve osvajao.Eto 2008 na AO su i Federe i Nadal bili povredjeni kao i 2011,2012,2013...

ja

pre 7 godina

Nadal od kad se pojavio je bio jedna obicna prevara od tenisera.
Kome to nije jasno , bolje da ni ne prati tenis.
Talenat za tenis apsolutna nula.
Ima jedino talenat za trcanje, ali ocigledno je promasio sport, pa se umesto atletikom bavi tenisom.
Od citavog tenisa ima samo onaj njegov desno-levoruki forhend i to maratonsko trcanje.
Sa tim stvarima mogao je samo na sljaci da pravi pobede.
Na betonu ga tokom cele njegove karijere pobedjuju raznorazni indijanci i poluamateri.
Trebala bi mi cela strana da nabrojim sve te likove koji su ga drali na terenu, a za koje bar polovinu mnogi nikada nisu ni culi. i Pored svega toga mnogi debili ga svrstavaju medju najbole na svetu, a realno covek nije ni medju 50 najboljih.
Kada mu se oduzme sve to sto je uradio na sljaci nema ni 15 titula i da nije bilo te sljake nikada ne bi ni zavirio medju 10 najboljih. Jedan Marej koji ima samo 3 GS titule je realno za Nadala izmislio tenis. Ima na betonu 3 puta vise gren slem finala od Nadala i sva ta finala je gubio od Novaka ili Federera - ni jedno od Nadala.

Opla Djurdjo!

pre 7 godina

Rafa za dom spreman... Nek' se spremi Nole... Ili mozda 'stara kajla' Edmund...
Nove generacije su bas dobrodosle.
Ova velika trojka ili cetvorka vec dosta smara.
Pogotovo ovaj nas zgolja je postao mucenje za gledanje. Dosta je bilo!

E-mail

pre 7 godina

I onda neki fotelja "stručnjaci" kažu slaba konkurencija!? Pa ovaj Pui bi oprao Rodika sa nulom!
(biti normalan, 05. septembar 2016 01:13) a isti taj Rodik vodi protiv Novaka u pobedama, igrali 10ak puta.. Znaci, Pui favorit protiv Novaka? :D ko sve komentarise tenis!!

RGNS

pre 7 godina

Ima Rafa vise srece nego pameti. Vec je trebao biti u svlacionici izgubljenog meca. Izvukao se i ovaj put. Sreckovic. Peti set dobija 6:1 i naravno pobedjuje.

golubar

pre 7 godina

A zvao se tako jednostavno.. Luj Puj..
Gospodo Vavrinka i Gaske, možda je vaš bekend najlepši, ali ovo što izvodi Francuz je daleko najkvalitetniji udarac „slabije ruke“ u modernoj istoriji tenisa. Kad neko na prvi servis nadala (loptica ima dvostruki fels, gotovo nemoguc viner ritern), sa 4 metra iza linije, tako zvizne povratnu dijagonalu da gospodin hemijski ni ne krene na istu.. onda je sve rečeno.
Duboki naklon i poštovanje.

novica

pre 7 godina

Jedna stvar je posle ovog meča jasna,došlo je do smene generacija u tenisu."Terorisanje" od strane velike četvorke je završeno.
Možda će još Novak i Marej da ubodu po neki turnir i već od sledeće sezone počinje nova era koju će predvoditi Tim,Puj,Zverev,Sok,Donaldson ,Edmond i možda Kirios.

nesanica

pre 7 godina

"Sujeta radi kod nekih ljudi da prosto ogade uopšte sport za gledanje i komentarisanja zbog Novaka kojeg guraju svugde." Definitivno kraj dominacije na GS za masters možda se ubode koji još do kraja..Inače sam meč je pokazatelj da Puji dobio Nadala na njegovu slabu igru od 70 snage..Nema tu više Š od šampiona nekadašnjeg kao što je Rafa Nadal radio u prošlosti.

Sale

pre 7 godina

Da ne preteram ali kad je Nadal bio "pravi" Nadal, 95% meceva je dobijao na snagu, sada udara kao baba, ne vredjam ali tako je, sto ide u prilog tome da se covek dopingovao, to ce isplivati kad tad, jer on nije zaboravio da igra, ali ranije je vracao do iznemoglosti, i udarao iz sve snage, sto mu sada fali... ne vraca ni 50% od onoga sto je pre radio i izludjivao protivnike, sada to ne moze i dere ga ko stigne.... doping vise ne sme da uzme i pitanje da li ce se ikada vise vratiti i biti onaj od pre...

fgf

pre 7 godina

Na mrežama su počeli da se šire vicevi za Nadala
Na strani

http://adf.ly/1dhm1p

možete ih pročitati na stotine.
Novak više nije u žiži gegova.

Pedja

pre 7 godina

Kakav mec za pamcenje ? Da se ovako nesto igralo pre 3 godine pa i da razumem. Nadal je sada mnogo gori. Evo 2.5 godine nije igrao 1/2 finale slema. Prezenjuje se na staru slavu.

Blicc

pre 7 godina

Koliko Banjac gotivi Puja, neverovatno. Rafa ne igra loše nego Puj predobro. Ipak, raspada se Francuzova igra u petom setu. Rafa je lav.

Mikiveliki

pre 7 godina

Морам самом себи да одам признање. Пре два дана сам написао "да већ у следећем мечу, Надал може да изгуби ", што се и догодило. Из разлога што је он играч који вероватно никада више неће моћи да се врати на старе позиције. Његов стил игре, да буквално треба готово да умре у сваком мечу, да би победио, уништио га је, прво физички, а онда су дошли и ментални проблеми. Он има медицинску дијагнозу, што лаици слабо разумеју. Тада добих, за ову јерес, пуно минуса, као што ћу вероватно и сада. Мени остаје да будем задовољан својом тачном проценом, а свима, којима се овако размишљање не свиђа, једино да контрирају, без логике.

Dejan

pre 7 godina

Uvek su nekako smene generacije i pocinjale od Vimbldona i US opena.
Velike Cetvorke nema vec neko vreme, to je danas, s Nadalovim porazom i onim zavrsnim, tragicnim greskama na mrezi i "Zakonom ozvaniceno".
Djokovic i Mari samo. Maximum 18 meseci, and it's gone, to je to.
Obojica posle toga mogu da uzmu jos po par slemova, tu i tamo (ko Agasi Garos), ali ovo je sad zadnje od kontinuiteta cak i za njih dvojicu - do AUS OPENA 2018, mozda Rolan Garos jos te godine, ali maksimalno do tada.
Nakon toga, kao u zenskom tenisu, jedna decenija novih momaka rodjenih od 91 do 95, 96 - ukrug. Malo jedan, malo drugi, treci … njih 5-6.
A i vreme je za nas sto pratimo tenis od 1980-te, od Borga i Mekinroa - da radimo nesto pametnije sa svojim zivotom. Hvala Djokovicu za sve, bez njega bi zaista sva ta nasa, posmatracka ljubav ka ovom lepom sportu bila apsolutno uzaludna i iscezla bez traga i glasa, kao 'suze na kisi'. Ovako, dao nam je (i daje!) bar neki smisao, ako ga vec nismo sami nasli niti proziveli. Hvala jos jednom, majstore.

Tenisfan

pre 7 godina

Ocekivao sam mec Djokovic-Nadal jer je to teniski klasik. Verujte mi ovaj Puj ce u sledecem kolu da ispadne garantujem vam, decko je totalno nestabilna licnost, pratio sam ga duze vreme.Nece on biti nikad top igrac jer je primer nekonstantnosti i tek ponekad odigra dobar mec i to uglavnom bude protiv boljig igraca, jednostavno receno i malo mu se posreci taj dan. On je ove godine gubio od totalnih anonimusa i duplo gore igra protiv slabijih igraca neko protiv boljih sto je paradoks. A ukoliko ste pratili on je ove sezone imao puno srece pri dobijanju Atp poena, prakticno na turnirima na sljaci ako se secate dosao je do jednog polufinala predajom dva protivnika u zavrsnici. Ali prosto je neverovatno koliko ima uspona i padova u igri.I da mnogi igraci ga smatraju pomalo provokatorom. Eto uvericete se i sami u to. U svakom slucaju nadam se da ce Novak osvojiti US Open,sad ce biti jos malo lakse, verovatno opet on i Marej u finalu pa da ga Nole jos jednom pobedi.

Idi begaj, ne trebaju ti naočare

pre 7 godina

Mene odusevio Rafa, ozbiljan, radan, vredan, fokusiran i bez kerefeka na terenu. Ima i normalnu porodicu, NE DOLAZE NA NJEGOVE MEČEVE DA LEČE SVOJU SUJETU.
(ui, 1. septembar 2016 11:33)

A u Nadalovom boksu, pored štaba sa glavnim amidžom – dobacivačem uputstava, sedi tata, mama, sestra, devojka; stric i strina; drugi stric i strina, ujna i ujak, brat i sestra od ujaka; teča, tetka, sestra od tetke, brat od strica, baka, bakina drugarica, ujnina kuma i kum, ujnin brat , strinina sestra...

Mia

pre 7 godina

Puj je imao dobru taktiku za Nadala. Servirao je brzo i bez čekanja, pa Debeljko nije imao dovoljno vremena da izvuče gaće. Zbog toga je reternirao loše i nije bio spreman ze razmene. Jedva je čekao da se poen završi da bi mogao da se posveti svom ritualu sa gaćama u čemu uživa više nego u tenisu.

Jumko

pre 7 godina

Kakve senzacije? Pa da je Francuz pobedio to ne bi bilo nikakvo iznenadjenje. Ako niste obavesteni, Nadalovo vreme je odavno proslo
(Mikii, 5. septembar 2016 00:44)

Tako je kralju! Sada je era Novaka Djokovica iliti Zlatna era tenisa. Kakvi Nadali, Federeri I ostala boranija... to je proslo vreme.

milos

pre 7 godina

svakako bih vise voleo da dobije Nadal, jer ko ne uziva u klasiku kao sto je Djikovic-Nadal, naravno, pod uslovom da i Nole i Rafa dobiju po ovaj i naredni mec

pusa miki

pre 7 godina

Braculj, primi moju sućut, šmrc!
Rafa najbolji u istoriji? Ni blizu Novaka. Čovek koji čeka drugi servis 5 metara iza linije, i celu karijeru igra do zida i sudara se sa sudijama, ne može biti u priči o najboljem ikada. Sve što je postigao je zahvaljujući takvoj igri koja dominira šljakom i to je to. Kada je Novak pokazao odavno kako se Rafa razbija, ovi novi klinci koji ga se prirodno ne plaše, jednostavno to kopiraju. Rafa nikada u karijeri nije odbranio slem osim Garosa, nikada nije odbranio year end no1, nikada nije vezao dve sezone na no1, nikada nije celu sezonu proveo kao no1, nikada nije osvojio završni turnir najboljih 8, ima samo jednu jedinu sezonu sa 3 slema, mnogo toga još ima što nikada nije, a Novak jeste, i to su sve surove činjenice. I nemoj neko da se vadi na "povrede", Rafa već ima preko 800 pobeda u karijeri (a daleko je od penzije), više nego veliki Sampras za celu karijeru. Toliko o "tragičnim" povredama i odsustvovanjima. Da se razumeno, dobar je Rafa, veliki šampion, najveći borac u istoriji, veliki sportista, ali nije on teniska klasa Novaka, i to svaki pravi ljubitelj tenisa u svetu vidi. Druga je stvar da li će to neki sebi i drugima da javno priznaju. Pusa!

Djole

pre 7 godina

Pisem na 2:1 za Rafu u 5 setu. Nevezano za to kako ce zavrsiti mec, decko je odigrao mec karijere. 3 sata atomakog tenisa. Nevjerovatan talenat, apsolutno kompletan igrac. U moru nadolazecih mladih nada, Puja niko nije spomenuo. Ocekujem ga ubrzo u top 10. Ima sampionsku visinu, ledeno je smiren, obuzdava emocije, sto je jako vazno. Francuzi su dobili mozda i buduceg top 3 igraca. Gotivan mi je bio i ranije, pratio sam ga, ali ovo je ogorman napredak. Igra kao Wawrinka u finalu RG-a, samara i forhend i bekhend, a uz to zna da igra i veoma pametno. Idemo kralju!

Pozdrav!

oio

pre 7 godina

I onda neki fotelja "stručnjaci" kažu slaba konkurencija!? Pa ovaj Pui bi oprao Rodika sa nulom!
(biti normalan, 05. septembar 2016 01:13)
a isti taj Rodik vodi protiv Novaka u pobedama, igrali 10ak puta.. Znaci, Pui favorit protiv Novaka? :D ko sve komentarise tenis!!
(E-mail, 5. septembar 2016 02:03)

I kad igra Rodik?

Svete

pre 7 godina

Pusa miki

Nadal nikada nije odbranio titulu na turniru koji se ne igra na sljaci, u dvorani je osvojio cini mi se 2 trofeja u karijeri i ima tu jos zanimljivosti a 800 pobeda do 30 godine govori da sigurno nikada nije bio teze povredjen a jos vise tu cinjenicu potvrdjuje podatak da je covek pune 522 nedelje zaredom bio plasiran u top5,to je okruglo 10 godina. Kada si teze povredjen ispadas minimum iz 10 da ne kazem iz 100, nikako nisi sve vreme u 5 najboljih, DelPotro ispada iz 500 kad se povredi !

Nisam pratio dovoljno?

pre 7 godina

Ja se izvinjavam ako sam mozda neuk, ali jel moze neko da mi kaze kada se promenilo pravilo da se u petom setu igra taj brejk? Pratim tenis zadnjih 20ak godina ne znam kako mi je promaklo ovako nesto.

Nebojša

pre 7 godina

Jedna stvar je posle ovog meča jasna,došlo je do smene generacija u tenisu."Terorisanje" od strane velike četvorke je završeno.
Možda će još Novak i Marej da ubodu po neki turnir i već od sledeće sezone počinje nova era koju će predvoditi Tim,Puj,Zverev,Sok,Donaldson ,Edmond i možda Kirios.
(novica, 05. septembar 2016 01:46)

E kad neko ovako lupi Novak i Endi osvojiše sve ove sezone i sada će oni koji su ukupno uzeli 0 slovima nula trofeja da ih zamene shvataš li ti koliko to zvuči glupo.

Sabatini Gabrijela

pre 7 godina

Mnogi ovde kazu "mali" je buducnost tenisa . Koji "mali" ? Ima 22 godine . Isto vazi i za Tima . dok su Novak i Marej tu jos nekih 3 godine ovi se nece napiti vode a 25 pune . Do tada izgubice struju . Kao i Tsonga , Monfils .... . Jedini pravi teen izuzetnog talenta je Zverev . Da li ce nesto veliko napraviti zavisi samo od njega .

STEFAN

pre 7 godina

Jos neverujem sta je Nadal promasio na kraju, ali bravo za Puja zasluzio je decko. Najbolji dvorucni behend sto se pojavio u poslednih 10god godina.Ima samo 22god, a o njemu niko n rec da je buducnost tenisa... A plus ovo mu je treci mec u pet setova tako da je fastasticno spreman i psihici i fizicki.

Scholes

pre 7 godina

I kakav ce sad komentar dati na ovaj ocaj od igre? Bolje neka i batali nego da ga biju ovako smesni teniseri. Voleo bih da ovaj dogura nekako do Djokovica, kako bi mu Nole pokazao gde mu je mesto. Toliko sam se nadao mecu Novaka i ove spanske strine, ali ne vredi, bas je postao sekapersa. Pulj je igrao kao sto obicno i igra, nista spektakularno, ali da onoliko puta Nadal pokusava pasing dijagonalu i da ga svaki put uhvati, covek bi pomislio da ce mu sinuti da ga je procitao i da treba da krene sa paralelom, ali neeeee, bitno da su flase na broju, prsti u bulji, a mozak na off. Kako vreme ide sve je dalje i dalje od nekog ozbiljnog rezultata. Mozda mu je ovo dubl zlato i poslednji vazniji trofej.

darko

pre 7 godina

Ala ste se primili na ovog ekstra iritantnog klinca u odeci za devojcice, bas bih voleo da dodje do Djoleta da mu ovaj uruci trostruki krompiric, ali to su samo pusti snovi posto ce vec brat Gael da ga lansira brzinom svetlosti u realnost..manite se corava posla i poredjenja sa poluzivim Spancem..

Последњи Мохиканац

pre 7 godina

Не очајавај Рафа. Без обзира на то шта ћеш још освојити до краја каријере, ти јеси и остаћеш најбољи и најуспешнији играч на земљиној подлози. Никад више нико као Рафа, деветоструки освајач Ролан Гароса. Под великим је знаком питања, готово немогуће да у новијој историји тениса и блиској будућности иједан играч освоји неки Грен слем 9 пута. Размислите о тој могућности, пре него што коментаришете игру и каријеру ове већ сад тениске легенде.

KRUNSKA

pre 7 godina

Izvanredan Francuz, velika nada svetskog tenisa, definitivno! Ali... sad je bila emisija Barbare i ONOG, koji l'ladno izjavi " moguce je iznenadjenje i da Edmund dobije Novaka, kao sto je Pui sad dobio Nadala, zasto da ne...?" Znaci ... (pisem ovo pre Novakovog meca) Kad je jedan Rafa uspeo da izgubi, cemu li tek onaj Novak moze da se nada...?! To je taj kontekst, izgovori uz smesak ljigavi paramecijum... To, kao, Rafa je neprikosloveni PRVI na ATP, i izgubi od "aufsajdera", sta tek 8-mi (Novak) ima da izlazi uopste na teren...

cacanin

pre 7 godina

Šta ima veze. Ovo ionako ne važi kad ne igraju Federer, Sampras i Borg :))
(gigatrend, 05. septembar 2016 02:21)

Filipusis, Nalbandijan, Rodik, Hjuit, Blake...

Svete

pre 7 godina

Pusa miki

Nadal nikada nije odbranio titulu na turniru koji se ne igra na sljaci, u dvorani je osvojio cini mi se 2 trofeja u karijeri i ima tu jos zanimljivosti a 800 pobeda do 30 godine govori da sigurno nikada nije bio teze povredjen a jos vise tu cinjenicu potvrdjuje podatak da je covek pune 522 nedelje zaredom bio plasiran u top5,to je okruglo 10 godina. Kada si teze povredjen ispadas minimum iz 10 da ne kazem iz 100, nikako nisi sve vreme u 5 najboljih, DelPotro ispada iz 500 kad se povredi !

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

@ja
Nadal prevara od tenisera? Ne pokazuj svoje neznanje, zadrži ga za sebe. Nadal je jedan od dva tenisera koji je osvojio sva 4GS i olimpisko zlato. Ima 2 USO, 2 Vimbldona, 1 AO, i pričati kako je na betonu bio niko i ništa je nepošteno. Za mnoge tenisere bio je strah i trepet, pa i za Federera, i mislim da niko osim Noleta nema pozitivan skor sa njim. Veliki je Rafa, jedan od najboljih ikada, ali jednostavno prošlo je njegovo vreme.

Jumko

pre 7 godina

Dame i gospodo, budite srecni sto prisustvujete najjacoj teniskoj eri u istoriji ove prelepe igre!
Nadal zgazio sve do osmine finala, dolazi decko, udara kao zmaj, i u trileru izbacuje velikog Nadala.
Pa zar u ovoj eri tenisa, postoji covek kojeg zanima Federerovo vreme kad je osvajao titule protiv poluprofesionalaca????
Pardon, ima tu par indijanaca. Ali to su 'strucnjaci'...

Ljudi moji, je li to moguce

pre 7 godina

Pre ovog meca, Rafa se zalio na loptice. Tvrdim da su i linije problem. Previse su bele.

PS Mislim da je ovo najbolji mec sezone. A dokazalo se jos jednom da Rafa vise ne zna da dobije velike meceve.

Toni Vrdoljak

pre 7 godina

Nadal baš ne može da rizikuje, da napadne, on ništa nije promenio u svojoj igri deset godina, stoji tri metra iza osnovne linije, ne mogu da verujem kako njega neko piše kao najboljeg "svih vremena", a vrlo rano, u 27. godini, postao je nebitan.

STEFAN

pre 7 godina

Mozete da pisete da je ovo kraj za Nadala i da mu je igra losa, ali je istom tom igrom samo sa boljim forhendom osvojio 14GS. Dakle gotovo 5 puta vise od Marija.

Defo

pre 7 godina

Koliko Banjac gotivi Puja, neverovatno. Rafa ne igra loše nego Puj predobro. Ipak, raspada se Francuzova igra u petom setu. Rafa je lav.
(Blicc, 05. septembar 2016 00:31)

Nadalov botu jel se glupo osecas?

Jazz

pre 7 godina

hahaaaaha najvise volim ove navijace Nadala. . Kad pobedjuje u prva dva kola onda je stari Nadal, a kad ga Puil pobedi onda nije. I da. U sta je sad povredjen??!!
A da, nije to onaj staaaari Nadal. Ovo je neki novi.
Za kraj, ovo je neobjektivnim nsvijacima poruka. Nadal je fenomenalan i sve ali ...

MarkoR

pre 7 godina

Ne znam cemu impresioniranost ovim mecom? Da li zato sto je moguce da ce Nadal izgubiti?

Ovo me podseti na onu besmislenu reklamu za sok Na eks, tj. kako takva budalastina moze da se snimi, a izgleda i toliko svidi "masi" da se sada i reprizira.

sok

pre 7 godina

Decko je odigrao predobro i hrabro. Zasluzio je. Ali ja ne mogu a da ne opsujem, jer moram da podrzim starog sampiona. Jos uvek se nadam da moze da se vrati kao Federer recimo 2015. i igra finala i polufinala. Ne volim da gledam Rafu kako gubi ovakve meceve i to ti je. Odmah pomislim da ce tako jednog dana biti sa Novakom. Prosto, zelim Noleta, Rafu i Rokija na vrhu jos godinu, dve. Posle nek se Noletu pridruzi ko hoce. Idi bre Rafa dodjavola....

vamos tamos

pre 7 godina

Evo i Mats kaže da su poslednjih godina svi otišli na nivo više, Novak, čak i Federer, evo i Endi, samo Rafa nije. Isto igra godinama i misli da samo jačim treningom može nazad na vrh, ne vidi suštinu, koju čak i Mats i svi drugi vide.

Sinisa

pre 7 godina

Nazalost,opet je Nadal sam sebe pobjedio.Pokusava ds se vrati vec dugo vremena ali ne pomaze.Nadal je izgubio koncentraciju,vise nema snage kao ranije.Da je ovo makar pola onog starog Nadala,on bi dobio ovog Francuza sa 3-0.

1kch4

pre 7 godina

Postujem Nadala, ali u njegovoj igri nema ni trunke inteligencije, vec samo besomucnog zapinjanja i insistiranja na snazi. Sam je sebe unistio svojom igrom i morace da menja stil i nacin igre ukoliko zeli na vrh ponovo, za sta mislim da nije sposoban.

bg

pre 7 godina

@pusa miki
Ne smaraj covece, Nadal ima 14 GS, uspesniji je od Novaka a sve to sa ogromnim pauzama koje je imao. Nemas ti sta da ga nipodastavas ovde, on mozda i nije najbolji u istoriji, ali ne zahvaljujuci Novaku nego zahvaljujuci Federeru i Samprasu koji su ipak dominantniji od Nadala. Novak nije jer nema toliko GS, a stoji i cinjenica da je Novak 11 od 12 GS osvojio tek kada je Nadal poceo da se muci s povredama. Pre toga se znalo gde je Novakovo mesto, i ti to ne mozes promeniti. Zdrav Nadal je rutinski razbijao zdravog Novaka i osvajao GS titule cak i u eri najmocnijeg Federera, sto je za Novaka bilo nezamislivo. Slicnih su godina, Nadal je taj koji je Rodzeru uspevao da otkine po neki slem, dok je Novak igrao sporednu ulogu i cekao da ga pogleda sreca, sto se i desilo.

Nisko

pre 7 godina

Glupilander: Nadal se vraca. Po koji put ce ovaj covek da se ispali vise, neka se skloni vise sa Eurosporta, ne mogu da ga podnesem vise.

bg

pre 7 godina

@Svete
Ne, 800 pobeda znaci da je Nadal poceo da pobedjuje i osvaja turnire jos kao tinejdzer, igrao je sve turnire i ostvarivao dosta pobeda. Ako je Djokovic sa teskim alergijama, disajnim problemima i netolerancijom na gluten mogao da bude medju 3, onda je i Nadal i posle pauza mogao da bude medju 5. Ne budi glup i detinjast, Nadalove povrede propracene su visemesecnim pauzama, tu nema nikakvog nagadjanja, u vise navrata ga nije bilo na terenu po pola godine ili po 3-4 meseca. Za razliku od Novaka koji ceo zivot kuka i prica o nekim povredama i zdravstvenim problemima, a nikad da otkaze turnir. Sto logicno implicira da laze i da samo trazi izgovore za poraze.

Miodrag

pre 7 godina

Kakav mec! Zasluzio je ovaj mali, vratio se u petom setu. Odlican igrac. Nadal je u taj brejku propustio velike sanse cak i kad je gubio 6:3. Jedna neverovatna greska blizu mreze, ali jedan poen koji je izgubio takticki pre toga, igrajuci predugo na forhend Puja. Cudno za njega, predomisljao se i poslao kracu, te dobio paralelu ni iz cega, u punoj svojoj ofanzivi.
Cestitke Puju. Mozda NAdal nije ni smeo kad je trebalo na beknehd da odigra. Puj je pokazao da je tu fenomenalan.
Francuzi ce imati 3 igraca u cetvrtfinalu GS ...

pile.glodje.kosku

pre 7 godina

hrabri igra mladi Puj. Ipak bih voleo da gledam Nadala protiv Novaka u polufinalu, da se nastavi najvece rivalstvo u svetu tenisa

Aca

pre 7 godina

Koliko je jadan i bedan onaj Vilander, pre meca kaze Nadal ce pokazati da se vratio i da je ovo najbitniji mec na turniru, kakav jadnik i kakva neznalica majko mila.

Jovan

pre 7 godina

Ono sto je meni fascinantno je da Nadal igra odlicno a ovaj "mali" pobedio. Pui je jedan od najbrzih igraca trenutno na ATPu cini mi se. Ako ne bude imao povrede, vrlo brzo moze uci u top5 a ima samo 22 godine.

dalibor

pre 7 godina

Koliko Banjac gotivi Puja, neverovatno. Rafa ne igra loše nego Puj predobro. Ipak, raspada se Francuzova igra u petom setu. Rafa je lav.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Blicc, 5. septembar 2016 00:31)
...i sad se osecas, ono..., glupo, opusti se do kraja meca i onda pisi cinjenice, ovako si....
Zao mi je sto Rafa nije prosao, Nole bi lakse sa njim, nego sa Francuzom, izasao na kraj. Mozda gresim, ipak se iFrancuz potrosio.

bg

pre 7 godina

@idi begaj, ne trebaju ti naocare
Promasio si poentu. Rafina porodica se ponasa kulturno, ne dolaze da bi ih kamera snimila, ni da bi psovali i divljali po tribinama. Niti dolaze da reklamiraju brendove, za razliku od porodice doticnog.

anica

pre 7 godina

Bravo decko..zasluzeno.
Glavu gore Rafo..dao si sve od sebe.
Nece Novaku biti lako sa ovim...
Ovo je bio fantastican mec.. love tenis

Stefannnn18

pre 7 godina

Koliko god on bio velika pretnja Novaku kad god bi se sreli, velika je zalost videti jednog od najvecih sampiona ikada u ovom sportu, da gubi ovakve tesne meceve gde nije koristio svoje sanse koje su mu se ukazivale. 6:6 u tajbrejku, Nadal dobija kratku loptu na forhend, namesta se odlicno, rutinska zavrsnica je samo potrebna, lopta zavrsava u dnu mreze. Moje misljenje je da koliko god da je on fizicki istrosen, psihicki je duplo vise istrosen. Velika zalost za takvog sampiona. Puj odigrao odlican mec, sve mu je islo, jednostavno sve je kliknulo kako treba, i uz tu pomoc sa nebesa u tajbrejku dosao je do zasluzenog trijumfa. Nije bas izasao i samarao lopticu kao Vavrinka u finalu RG, ali je strasno podsetio na Vavrinku sa AO-a 2014-e godine, tada je Vavrinka jednostavno igrao konstantan i kvalitetan tenis kroz sve meceve. Sportski pozdrav

Cole

pre 7 godina

Prosto nisam mogao da se odlučim
za koga da navijam. Nekako mi je
u srcu bio Rafa i epski susret
sa Đoletom a razum mi je bio
na strani Luke, ipak, verovatno
je ovako bolje, kažem to zato
što sam jednom pre par godina
čuo kada se Nadal plasirao u finale
nekog turnira, čekao je Novaka koji
je igrao sa nekim igračem, recimo Berdih,
novinar pita Rafu - Za koga ćete da navijate,
Nadal odgovara - Pa naravno za Berdiha,
nisam lud da navijam za Novaka, uvek navijam
da dobijem što lakšeg protivnika. Tako da...
Novače gazi do "maleroznog" 13. GS-ma.

P.S.
Da ne budem pogrešno shvaćen, nije mi bila namera
da ispljujem Nadala, već je to sasvim normalna reakcija.

srle

pre 7 godina

Rafa je na ivici izdržljivosti, gubi snagu. Dobro ga je uzdrmao Luka Puj, voleo bih da prođe Rafa i igra sa Noletom u polufinalu, ali biće teško.

Nikola

pre 7 godina

Mnogo je dobro odigrao Puj, ali Nadal mora podhitno da promeni nešto u igru, lepo je rekao Vilander posle meča. Slabo servira i retko napada. Da se razumemo, verovatno bi Puj danas pobedio bilo koga preko puta mreže, ali ta defanziva Nadala mu je dosta pomogla. Odigrao je Puj u stilu Noleta. Ne verujem da Puj ima više snage. U prvom kolu je igrao više od 2 sata, u drugom i trećem po sat i po i sad preko 4 sata. Ako kojim slučajem prodje Monfisa, a to će isto biti dugačak meč, Nole će da ga otrese.

bg

pre 7 godina

@Sale
Ako se Nadal dopingovao, kako je onda Djokovic tog dopingovanog Nadala pobedio u najduzem GS finalu u istoriji? Obojica su igrali na snagu, pa kako onda cisti Novak pobedi dopingovanog Nadala tada? Jos Novak pre toga odigrao polufinale koje je trajalo skoro 5 sati? Da nije i Novak mozda bio dopingovan? Moras biti dopingovan ako ces dopingovanog Nadala da pobedis u 7 uzastopnih finala, zar ne?

Pukovnik Vranic

pre 7 godina

Otvori se Novaku zreb i to lepo. Mislim da su mu rekli da sam sebi isprojektuje zreb, ne bi ga ovako lepo uredio.
A sad, srecno. :)

Nebojša

pre 7 godina

Šteta navijao sam za njega imao je dovoljno šansi da pobedi brejk u petom setu pa nekoliko šansi u tajbrejku ali na kraju ćošak glavna razlika između Nadala sada i nekada udarci su i dalje tu forhend bekend sve to dobro funkcioniše ali nema više one hladnokrvnosti sada u nekim tesnim situacijama greši često lake lopte poput zicera ovom tajbrejku da je to iskoristio verovatno bi dobio meč.

eee

pre 7 godina

steta za jednog od trojice najboljih svih vremena, ali nazalost ako nesto ne promeni u svojoj igri ovo ce se desavati sve cesce..mora da igra agresivnije, ima mozda i najbolji forhend svih vremena, a on defanzivniji nego pre.. evo cak i endi koji je uvek igrao anti tenis poceo je cesce da napada..umesto borbi rafe i noleta mi gledamo mareja kako se bori za trofeje, tuzno vreme za tenis..

Bobaaaaaa

pre 7 godina

volim Nadala, gotivim ali plasim se da je on svoju karijeru tenisku upravo zavrsio.Mislim da vise nece osvojiti ni jedan Grend Slem..."mozda" RG jos jednom i to je to.

Mare,NS

pre 7 godina

Zao mi Rafe,ma sta mislili.
Volim kad je u samoj zavrsnici,ali,eto.
Novak igra i razmislja mnogo drugacije,kada su on i RF jos uvek u igri za titulu.
U suprotnom,ume da se opusti i to poprilicno.
Nadam se da nece doci do toga,Conga je uvek neugodan protivnik,a tu je verovatno(opet,po ko zna koji put) i Endi!
Ali,samo polako.
Prvo veceras treba odigrati pametno i ako dozvole okolnosti, iskoristi priliku da se vidi stvarna forma.
Ovo (ne)igranje do sada,sigurno nije bilo dobro za njega,jer mu fale mecevi.
Nije ih mnogo odigrao od ispunjenja svog zivotnog cilja i osvajanja RG-a.
Vreme je da se ponovo zasucu rukavi i pomeraju granice!
Idemooo!

P.S.
Rafi zelim vise srece sledeci put!

Milan BK

pre 7 godina

@Nisam pratio dovoljno
Samo na US Openu se igra tako, na ostalim gren slemovima se peti set igra na razliku.
Inače, fenomenalan mec!

bg

pre 7 godina

@Nebojsa
Ne pametnjakovicu, zauvek ce Novak i Endi da osvajaju sve. Shvatas li koliko glupo zvuci tvoj komentar? Kao da je neko 2010 rekao da Novak nema sanse da osvoji nista 2011 jer su 2010 sve osvojili Nadal i Federer! Toliko glupav komentar napises a ovako drugom nesto pricas!? Smesan si, sta ti ocekujes, da zauvek sve osvajaju Novak, Marej, Federer, Nadal? Osvesti se, Novak je ispao na startu Vimbldona i OI, ako to nije znak posustajanja ne znam sta je, Endi je to iskoristio ali i on se blizi 30, ubuduce ce obojica gubiti od fizicki jacih i izdrzljivijih protivnika, kao i Nadal.

Thriller

pre 7 godina

Au kakav mec... Odlican Francuz, takticki savrseno odigrao mec uz malo oscilacija... Ali nesto neverovatno koliko meni komentatori EuroSporta izludjuju, katastrofa. Boli slusati ih...

Miodrag

pre 7 godina

Kakav mec! Zasluzio je ovaj mali, vratio se u petom setu. Odlican igrac. Nadal je u taj brejku propustio velike sanse cak i kad je gubio 6:3. Jedna neverovatna greska blizu mreze, ali jedan poen koji je izgubio takticki pre toga, igrajuci predugo na forhend Puja. Cudno za njega, predomisljao se i poslao kracu, te dobio paralelu ni iz cega, u punoj svojoj ofanzivi.
Cestitke Puju. Mozda NAdal nije ni smeo kad je trebalo na beknehd da odigra. Puj je pokazao da je tu fenomenalan.
Francuzi ce imati 3 igraca u cetvrtfinalu GS ...

monden

pre 7 godina

Navijam za Rafu, ali kada sam video šta mu je Puj radio u 1. setu, mislio sam da će ga momak samleti u tri seta.Ipak, Rafa je smogao snage da se vrati i pruži otpor dostojan šampiona.Međutim, Puj je večeras bio veoma motivisan.

bg

pre 7 godina

@Sabatini Gabrijela
Mali moze da ima 22 ili 25, on tek stasava i ceka ga vrhunac snage, dok Novak i Marej padaju fizicki a samim tim i u igri. Sto znaci da ce i oni uskoro poceti da gube redovno od mladjih na snagu, iako su bolji teniseri od njih. Nadal ne gubi od Puija i slicnih jer je losiji teniser nego zbog toga sto je fizicki slabiji, sto rezultuje slabijom igrom usled manje izdrzljivosti i losijeg namestanja na udarce. To ceka i Novaka i Endija. Nisu ji Rodik ji Hjuit ni Safin bili bolji od Samprasa pa su ga samarali gde su stigli jer su bili mladji i jaci.

SrdjoBL

pre 7 godina

Au sta se dešavalo u ovom mecu, Puj naucio vise sada nego za celu karijeru. Na mec loptu se ne udara servis krkanski sve snage, ali eto uz dosta srece pobeda karijere.

Bravo!

Cockneeey

pre 7 godina

Puj mi je oduvek delovao kao neko ko bi bio vrlo pozeljan protivnik u zrebu, jer je redovno i glatko gubio od najboljih igraca, ali posle ovakvog meca i ovakve pobede nad Rafom me je zauvek kupio i vise nego pozitivno iznenadio svojim agresivnim pristupom i cestim izlascima na mrezu. Bravo za njega i neka nastavi sa ovakvim stilom tenisa, mada ce biti tesko protiv la Monfa :D

Stara kuka

pre 7 godina

@bg
Reci lepo Novak nema pojma,samo je na srecu to sve osvajao.Eto 2008 na AO su i Federe i Nadal bili povredjeni kao i 2011,2012,2013...