Sreda, 16.09.2015.

12:53

Mekinro: Novak u pet najboljih svih vremena

Legendarni američki teniser Džon Mekinro veruje da Novak Đoković tek ulazi u svoj zenit i da će osvojiti još nekoliko Gren slem titula.

Izvor: SO

Mekinro: Novak u pet najboljih svih vremena IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

nikol dz. femija

pre 8 godina

(oxydant, 16. septembar 2015 15:19)

ZNAČI AMERI IMAJU TU VARIJANTU DA KOMŠIJI CRKNE KRAVA a onda su je medijski ubacili na srpske prostore a u stvari njihova originalna kovanica......!!!! HAHAHAHAA.....

Marko

pre 8 godina

2019. godina, Nole ima 32 godine, 17 GS titula, i igra finale za 18. titulu. U publici sedi sveze penzionisani sampion Federer (kao onomad na Wimbledonu Sampras, kada ga je Federer prestigao po broju GS titula). Publika urla, zvizdi, navija za Noletovog protivnika, ometa Noleta laserima prilikom servisa... Na kraju, Noletov protivnik se izvinjava Rodzeru (kao onomad Rodik Samprasu) sto nije sacuvao njegov rekord... Ubedjen sam da ce doci jedan ovakav, slican ovome, dan. Sada da li bas 2019. ili 2020, mozda cak i 2021. potpuno nebitno. A mozda bude i 2018. Zasto ne biti optimista.
(veliki strumf, 16. septembar 2015 17:15)

Zasto ne i 2017-e??

goat

pre 8 godina

Realno, Novak je sedmi. Na internetu postoje niz raznih hibridnih lista koje se bave GOATom. Jedna od tih je:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/htmlview?pli=1#

Vjecna lista

pre 8 godina

Ja ih rangiram ovako za sada kao tenisere: 1 Nadal, Djokovic, Federer, Lejver, Borg, Lendl, Connors, Agasi, Mcnro, Murray, Beker, Vilas, Sampras, Edberg, Vilander, Nastase,

Brejk u petom

pre 8 godina

Cast Mcenrou, ali Sampras nikako ne moze u istu recenicu sa ovima, obican siledzija, da je Murray igrao u njegovo vreme, ne bi ni tri GS kompletirao.

veliki strumf

pre 8 godina

2019. godina, Nole ima 32 godine, 17 GS titula, i igra finale za 18. titulu. U publici sedi sveze penzionisani sampion Federer (kao onomad na Wimbledonu Sampras, kada ga je Federer prestigao po broju GS titula). Publika urla, zvizdi, navija za Noletovog protivnika, ometa Noleta laserima prilikom servisa... Na kraju, Noletov protivnik se izvinjava Rodzeru (kao onomad Rodik Samprasu) sto nije sacuvao njegov rekord... Ubedjen sam da ce doci jedan ovakav, slican ovome, dan. Sada da li bas 2019. ili 2020, mozda cak i 2021. potpuno nebitno. A mozda bude i 2018. Zasto ne biti optimista.

Svete

pre 8 godina

el zna neko sa kojim sve igracima Novak ima negativan skor? Mislim da negativan ima sa Endi Rodikom, koji se penzionisao, a od aktivnih igraca su to Rafael Nadal i Ivo Karlović..Sa Rodžerom je sad 21:21.Jel znate jos nekog sa kojim ima negativan skor?
(Kayser Soze, 16. septembar 2015 13:25)

Spain Rafael Nadal 23–21
United States Andy Roddick 5–4
Russia Marat Safin 2–0
Croatia Ivo Karlovic 2–1
Chile Fernando González 2–1
Serbia Filip Krajinovic 1–0
France Antony Dupuis 1–0
Netherlands Dennis Van Scheppingen 1–0
Italy Filippo Volandri 1–0

velikoslovog

pre 8 godina

@ Veljko Marinkovic... ako ce da uzme samo dva slema, meka to budu Australian Open i Rolan Garos, niko nikad nije uzeo 4 slema u nizu na tri razlicite podloge!

oxydant

pre 8 godina

Gospon "MURATOGLU",u pravu ste: Federer će osvojiti GS pod uslovom da
Novak "kiksne"!!! Tako je Federer i osvojio svoj jedini RG (Soderling)
Ali,nije Novak omašio prošli RG zbog nedovoljne fizičke pripremljenos-
ti, nego zbog premorenosti zbog neverovatnog ždreba i spleta okolnosti
(meč sa Marijem).Žao mi je g.MURATOGLU,što je Vaša frustracija i svih
Federerovih navijača od Njujorka do našeg komšiluka dosegla ogromne razmere spala na to, da je jedina nada za novi Fedov GS,ako komšiji crkne krava - desi mu se kiks!
Taman da tako i bude,ima Novak pred sobom dovoljno vremena da sve to
stigne i prestigne!

Neponovljivi

pre 8 godina

@Topeout Druze jesi li ti svestan koliko je to tesko uciniti jednom a kamoli dva puta ? Naravno da bih i ja voleo ali polako malo sa tim ne treba preterivati i onda se desi da izgubi finale na nekom Grend Slemu i svi cete da ga pljujete.

Dott

pre 8 godina

S Novakom Djokovicem u vezi postoji jedan fenomen koji vec godinama lebdi u vazduhu a da ga niko i nikako ne iznosi, a to je da iznosenjem evidentnih cinjenica govore o njemu u superlativu.
Upravo takva je i ova izjava Mekin Roa, njegov komentar citanjem shvatam da on velica Novaka, medjutim ako obratimo paznju, on iznosi defakto cinjenice i nista vise.
Istina vredno zapazanje je to da Novak nije jos na svom maksimumu, Novak i dalje napreduje u svakom pogledu, napreduje i Rodzer, ali u nekim segmentima igre, kondiciono pada, toga je i sam svestan.
Kod Rodzera ove godine primetan je napredak u broju minuta ekstra igre, ali ona se ne moze ne odraziti i na veci energetski pad u postperiodu, tj zavrsnicama meca. Ukoliko od starta igra na maksimumu, sredina treceg seta je negde kraj i kad pada u intenzitetu njegov tenise. On to dobro zna, pa nekad pogotovu protiv Noleta ume kalkulisati pa prvi set igrati mirnije ili prvi jace pa drugi slabije kako bi mu ostalo energije za treci i cetvrti itd. Medjutim kod Novaka se tu vidi konstantan napredak. Novak je umeo nakon oko 45 minuta dobrog tempa da ima pad od nekoliko gemova, da bi zatim polako pojacavao tempo koji ne bi padao do kraja meca,pa cak i u petom setu, zahvaljujuci cemu naravno da ima pozitivan skor u pet setova upravo zahvaljujuci tome.
Znaci Novak se jos penje kondiciono, kad dodje do zenita i udje u silaznu putanju, slobodno mogu reci da ce od tad pa narednih jos dve godine biti najveci konkurent za GS turnire.

oglo

pre 8 godina

mislim da se na rolangarosu jednostavno zezno. stanko je neprestano sa velikom dozom sretje cistio linije i tukao vinere. nole je posusto cekajuci stankov pad i jednostavno u neverici izgubio i fokus i sve ostalo. i pored toga je bilo blizu da odu u peti gde bi se verovatno nolova taktika i ostvarila. jednostavno potcenili su stankovu napaljenost i sretju. da je pocetkom treceg seta prelomio i okreno na 2011. tj da i on gadja rano duboko i po liniji pa kud puklo to bi bez obzira na silne greske i rezultat izbacilo stanka iz ritma. verujem da bi novak takvom igrom do kraja cetvrtog izborio ulazak u peti a onda jovo nanovo do pobede. mislim da je zbog iste taktike pukao finale rg i prethodne godine protiv rafe. nole takticki igra najbolje daleko od svih cak i federera. problem nastaje kad protivnik ukapira pusti ruku krene na sve ili nista i usere ga i pocne da pogadja.

Muratoglu

pre 8 godina

Novak nema Rolangaros fizički najzahtevniji niti će ga osvojiti ima 10 Gs ,Nadal 14 još igra sve 4 podloge osvojene ,Federer 18 još igra sve podloge osvojene . Onaj ko misli da Roger više neće osvojiti niti jedan gren slem grdno se vara prvo kiksanje Novaka na slemu Federer će osvojiti .Na kraju prognoziram Roger 20 Novak 18 Nadal 15

Nebojsa

pre 8 godina

Predlog novinarima- Napravite istraživanje na osnovu kojeg ćemo na pravi način porediti Novakovo "prolazno vreme". Da vidimo gde su bili i šta su postigli ta četvorica (koje postavljaju ispred njega) kada su bili godina u kojima je sada Novak!!!!!!!! Zar to nije pravi način da ih poredimo? Ne mogu da verujem da niko nije do sada a iskreno mrzi me da sam istražujem... Ne kažem ni da je bolji ni lošiji, ne znam!!!! Takođe me interesuje kakav je skor recimo Novaka i Federera protiv Novaka u poslednjih 2-4 godine.

Zek

pre 8 godina

Dodao bih samo da je uticaj Borisa Bekera ocigledan, i da se najbolje vidi u finalima GS. Bilo je mnogo kriticara na racun Borisa, medjutim pokazao je da ima ono sto je Novaku falilo, zna kako da ga pripremi za najvece meceve. Ne znam za vas, ali ja primecujem da Novak u finalima ima onaj "killer" pristup, potpuno je koncentrisan i ne dozvoljava da ga bilo sta omete, pa ni ona nekulturna publika na USO. Vidi se razlika u pristupu u finalima ove godine i ranijih godina, kada mu se desavalo da jednostavno posustane, sada mi se cini kao da tacno zna kad sta radi i da ima detaljan plan koji treba da sprovede.
Definitivno Beker treba da ostane uz Novaka i da zajedno osvoje jos dosta pehara, to je ono sto je Novaku nedostajalo, nemacka hladnoca, smirenost i lukavost.
Mnogi su kritikovali Novaka zbog poraza u finalu Sincinatija i pisali kako je trebalo da preskoci Montreal i da odigra samo Sinsinati, ali posle ove titule verovatno shvataju da je ovo mnogo bolja opcija. Novak je i sam rekao da je hteo da odigra sto vise meceva i da se bolje spremi za USO, sto znaci da i njegov strucni stab ne razmislja previse o tom jedinom mastersu koji mu nedostaje vec samo o GS, potpuno opravdano.
Doci se i Sinsinati kada bude krenuo da kalkulise i kad malo ostari, do tada neka se fokusira iskljucivo na Slemove, ima i vise nego dovoljno osvojenih mastersa. Po toj kategoriji je drugi najbolji ikad, samo Nadal je ispred njega.

Zek

pre 8 godina

Svaka cast Mekinrou!
Zeleo bih samo da istaknem da je po meni Novak tek ove god. potpuno sazreo.
Ove god. je osvojio 3GS ali ajde da se podsetimo na koji nacin i u kojim uslovima.
AO je osvojio tako sto je pobedio Mareja koji je bio u zivotnoj formi, spremniji je bio od Novaka, mleo je protivnike sve do finala, a Novak je na samom turniru podizao formu i u finalu odigrao takticki odlicno, sampionski, bez obzira sto nije bio na vrhuncu forme, iskoristio je iskustvo i svoj pobednicki mentalitet. Tada su svi sem nas u Srbiji malo vece sanse davali Mareju, jer je konacno trebalo da prekine niz poraza i da osvoji GS, uz to je imao i novog trenera i bio je zeljan dokazivanja.
Po meni, vrhunac Noletove forme je bio izmedju AO i RG kada je i osvojio 4 mastersa.
Vimbldon- Federerov omiljeni turnir. Fed je odigrao maestralno ceo turnir i svi su ocekivali njegovu pobedu, njegova forma je perfektno tempirana. Nole se tada mucio protiv Andersona i umalo ispao, a u finalu pobedio i publiku i Federera.
USO- Federer u formi zivota, laki mecevi pre finala, i na kraju Novak pobedjuje njega i publiku.
Zakljucak: on pobedjuje protivnike u njihovom najboljem izdanju. Oni se smenjuju a jedino je on konstantan. Da Vavrinka nije odigrao mec zivota, Novak bi sada imao sve slemove.
Moje misljenje je da je sve GS ove godine osvojio u ne bas najboljoj formi, ali da je u finalima pokazao da je jedan od najvecih, odigrao je sampionski svako finale sem RG (gde je bio preumoran).

Janko

pre 8 godina

@Kayser Soze

Negativni skor Nole, pored Nadala, Karlovica i Rodika, je imao i sa Maratom Safinom (0-2) i Fernandom Gonzalesom (1-2). Ima jos jedno 3-4 igraca sa kojima je odigrao samo jedan mec, i izgubio (medju njima i Krajinovic!).

Zek

pre 8 godina

Svaka cast Mekinrou!
Zeleo bih samo da istaknem da je po meni Novak tek ove god. potpuno sazreo.
Ove god. je osvojio 3GS ali ajde da se podsetimo na koji nacin i u kojim uslovima.
AO je osvojio tako sto je pobedio Mareja koji je bio u zivotnoj formi, spremniji je bio od Novaka, mleo je protivnike sve do finala, a Novak je na samom turniru podizao formu i u finalu odigrao takticki odlicno, sampionski, bez obzira sto nije bio na vrhuncu forme, iskoristio je iskustvo i svoj pobednicki mentalitet. Tada su svi sem nas u Srbiji malo vece sanse davali Mareju, jer je konacno trebalo da prekine niz poraza i da osvoji GS, uz to je imao i novog trenera i bio je zeljan dokazivanja.
Po meni, vrhunac Noletove forme je bio izmedju AO i RG kada je i osvojio 4 mastersa.
Vimbldon- Federerov omiljeni turnir. Fed je odigrao maestralno ceo turnir i svi su ocekivali njegovu pobedu, njegova forma je perfektno tempirana. Nole se tada mucio protiv Andersona i umalo ispao, a u finalu pobedio i publiku i Federera.
USO- Federer u formi zivota, laki mecevi pre finala, i na kraju Novak pobedjuje njega i publiku.
Zakljucak: on pobedjuje protivnike u njihovom najboljem izdanju. Oni se smenjuju a jedino je on konstantan. Da Vavrinka nije odigrao mec zivota, Novak bi sada imao sve slemove.
Moje misljenje je da je sve GS ove godine osvojio u ne bas najboljoj formi, ali da je u finalima pokazao da je jedan od najvecih, odigrao je sampionski svako finale sem RG (gde je bio preumoran).

idemo po WTF

pre 8 godina

(Dott, 16. septembar 2015 14:14)

krenuo sam da citam komentare od vrha i stigoh do ovog, koji je bio prilicno u vrhu. odmah proglasavam Mekin Ro za pobednika dana. prosto ne mogu ni da zamislim da ima neki bolji dole

Joc@

pre 8 godina

Ja, kao obični ''konzument teniskih radova'', sam svojevremeno, kao i ceo teniski svet, bio fasciniran Bjornom Borgom. Taj je bio nemilosrdan. ''Ubica'' kamene face. Za vreme njegove vladavine niko mu nije mogao ništa.
* * *
Ali, u kriterijume ulazi uglavnom broj i težina titula. Pa tako Fed, kome svaka čast, ispade najbolji. Ali, evo se vidi po njegovoj nervozi kada igra s Noletom – zna on dobro šta je.
.

Svete

pre 8 godina

Za sada jeste cak i po tim golim brojkama tj GS titulama.

Ali sta je tu zanimljivo, kada Novak bude dostigao recimo Nadala po broju GS titula, sa svime sto je do sada postigao i sto ce postici do tog trenutka Novak ce biti svetlosnu godinu ispred njega po svakom mogucem i nemogucem teniskom parametru i statistickom podatku koji postoji, osim naravno sljake za koju se Nadal sprema po pola godine i zrtvuje jedan deo sezone da bi u tom periodu igrao najbolje, vec ga je sada dobrano presao po mnogo cemu !
Novak samo treba da nastavi u ovom ritmu i sve ce doci na svoje a on to najbolje zna od svih nas...!
Sto se tice McEnroa, on je ovo rekao cini mi se odmah posle Wimbledona ove godine i evo Novak je vec nastavio da se penje, ali koja je njegova mnogo bolja izjava...

https://youtu.be/0kwIIKJfT-Y?t=9m40s

KAO XXXL

pre 8 godina

Bas tako kao sto je rekao veliki Mekinroe!
Novak je na 5 mestu svih vremena !
B.Borg je osvojio 11 G.Slamova ali kao ATP 1 samo 109 nedelja,
zavrsni Masters=2, Masters=15 a sve to Novak ima mnogo vise!
(164+ nedelja,zavrsni WTF=4,Mastersi=24!)
Takodje i Rod Lejver je osvojio samo 5 G.Slamova u Open eri od 1968.a
pre toga su titule iz vremana amaterskog tenisa !(Npr. Roj Emerson 12G.S!?).Objektivno treba uporedjivati tenisere u Open eri!
Ali ne zavisno od trofeja, Novak igra tenis na najvisem nivou ikada, zato sto je najkompletniji teniser i zato je tako i konstantan!
Uostalom i R.Federer je sada bolji teniser nego ranije(popravio b/h,kretanje,retern)! Novak ce se i dalje usavrsavati (servis i volej)i verujem jos puno trofeja osvajati!Sve zavisi od zdravlja i motivacije!

ZLOBEX

pre 8 godina

Pri kraju poslednjeg seta protiv Serene "mala" Vinči je pridobila naklonost dvadesetak hiljada Amerikanaca, ostali su da čuju intervju devojke koja je poslala njihovu ljubimicu u svlačionicu, ustali su i desetak minuta joj aplaudirali.
Taj odnos sa "neprijateljskom" publikom koji je ona ostvarila, se ne uči na treninzima, to je u čoveku, u njegovj ličnosti i vaspitanju.
A rang liste, statistika, vreme provedeno na prvom mestu, poeni, to je za analitičare.

Advokat svih Srba

pre 8 godina

Dzon Mekinro,i u hvaljenju i u nalazenju mana kod Novaka,uvek realan,objektivan,umeren i odmeren.I naravno covek uopste ne krije da navija za Novaka!

nenad

pre 8 godina

Ne znam koliko sam objektivan, ali ipak ja bih rekao da je i u ovom trenutku Novak bolji od Samprasa, iako Pit ima 4 GS vise, Nole vise od duplo ima Mastersa, a i dosta je raznovrsniji buduci da ima osvajano vise razlicitih turnira na svim vrstama podloge. Sa druge strane, rekao bih da je jos uvek Lendl bolji od Novaka. Za ostale sa liste se slazem, mada brzo ce biti bolji i od Rafe.
Sto se tice Federera, tesko ce sve to stici, ali ako cak oduzmemo 2,3 godine kada Roger nije ni imao neku konkurenciju, mozda je cak i od njega bolji.

macak u cizmama

pre 8 godina

Dzon legenda!Nakon dostizanja jubilarne,okrugle,dvocifrene cifre krece istorija.Zapamtite moje rijeci,nista Noleta ne moze vise zaustaviti da osvoji jos bar najmanje osam GS-ova.Jedna veoma vazna napomena,nakon finala Sinsija krecu price hejtera ili zlonamjernih komsija(cast izuzecima,ima ih u velikom broju i svako dobro im zelimo) da je Noletu bolje da ispadne u prvom kolu,da se ne blamira ,jer nije u formi,pa kako Rodja igra svoj najbolji tenis,itd.Strucni komentatori na ovom portalu im govore da ako neko moze da preokrene mec i tempira formu jeste Djole.Onda imamo izjavu Fedexa da igra najbolji tenis ikad(pa i to potpiruje hejtere da unaprijed slave )I zaista Rodja je fenomenalno odigrao i ovaj USO kao i dva prosla Wimblija,ali tu uocavamo ono najbitnije.Takvom Rodji koji za sebe kaze da bolje igra sa 34 nego pre deset godina-niko ne moze nista,on se seta do finalnog obracuna,ali sva tri GS-a gubi od boljeg igraca.Biti bolji od Rodje u najboljem izdanju znaci biti najbolji.Hvala ti Nole legendo sto postojis,sto nas radujes i sto cemo se jos mnogo s tobom radovati u nastupajucem zenitu tvoje karijere!Uzdravlje!

simke

pre 8 godina

Ma Federer,Nadal i Djokovic su najbolji teniseri svih vremena...Svaka cast i Samprasu,ali nije on u rangu ovih igraca,bez obzira sto je osvojio vise titula od Novaka....Da ne pricam o Lejveru koji je igrao tenis prije 50 godina,to i ne racunam....Ovo je najjaca era u tenisu svih vremena,i ova pomenuta trojka je najbolja u istoriji.

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Ako tako kaze jedan od najboljih igraca koji su hodali zemljom,nema razloga da mu ne verujemo.Veliki naklon za " veliku prznicu".Sada malo moj licni osvrt na aktuelnu temu.Trenutno je Djokovic za jasnu nijansu iznad ostalih,ali sledeca sezona je kljucna ako zeli da se po broju osvojenih GS priblizi najboljima.Ne bi smeo da dozvoli da mu se dogodi pad kao 2012,pa bi u tom kontekstu bar 2 osvojena GS bila zadovoljavajuca.Sa njima bi "drzao" prikljucak a time i motiv da radi i trenira kao do sada.U protivnom,shvatice da su mu sanse male,splasnuce mu zelja i motiv za napornim treninzima i to bi bio verovatno pocetak kraja.Ovakvu sezunu ce biti tesko ponoviti( ne i nemoguce) pa stoga mislim da Nola ocekuje sezona velikog iskusenja.Voleo bih kada bi osvojio Rolan Garos i Vimbldon.

Nikola TESLA

pre 8 godina

Realno gledano u naredni tri gidine nece se niko pojaviti koji moze igrati konstantno kao Novak, Federer ili Nadal (u starim danima). Mozda neko kasnije "proradi", ali nakupice se Novak jos trofeja do penzije. I Rodja, Vavrinka, Marej, Nadal igraju fantasticno, ali prosto Nole je za klasu bolji. Ocekujem da u naredne 5 godine osvaja po jedan GS, siguran sam da ce se ponoviti 2011/15. A zlatni slem mi svi, kao i Djokovic, iscekujemo. :D

X=iks

pre 8 godina

Cini mi se da je u ovom slucaju uvrstavanje Djokovica (a i drugih, uostalom, ne samo njega), medju tih prvih 5 nesto kao "kolatelarni efekat". Ne kazem da ne treba, ne kazem da treba, samo primecujem da medju tih 5 koje McEnroe drzi najboljim "svih vremena" nema nikog protiv koga je on igrao! A dugo je igrao i to je bilo najbolje vreme tenisa ikad. Bas je pazljivo zaobisao taj period! Jasno, ne bi islo (a verovatno se i ne usudjuje) da samog sebe uvrsti. Pa, izgleda, ne zeli da ispred sebe stavlja ni *svoje* rivale - Borga, Lendla, Connorsa... A barem Borg svakako tu spada! (Po meni, on je i dalje N°1, sta god rekli razni evidenticari. Tada nikog nije bilo briga za takozvane "statistike", Borga ponajmanje, da bi ih jurio. Obaranje rekorda cilj je u atletici, plivanju, skijaskim skokovima... u tenisu tako nesto ne postoji.)

Ogi

pre 8 godina

Netacno. Novak, Federer i Nadal su najbolja trojica u isroriji bez dileme... Nadal jos uvek drzi prvo mesto, ali Novak ga stize sto znaci da je Federer treci

zidan

pre 8 godina

Pogledajte ovaj video, neka b92 napravi neki clanak o ovom video, kakav je Nole covek, neverovatan video. https://www.youtube.com/watch?v=snEPFEu54BY

Kayser Soze

pre 8 godina

Jel zna neko sa kojim sve igracima Novak ima negativan skor? Mislim da negativan ima sa Endi Rodikom, koji se penzionisao, a od aktivnih igraca su to Rafael Nadal i Ivo Karlović..Sa Rodžerom je sad 21:21.Jel znate jos nekog sa kojim ima negativan skor?

anica

pre 8 godina

Jos da se osvrnem na to kako se Mekinro ogradio za svoju listu od top 5... Kao da je hteo da kaze da redosled nije konacan... Jos jednom hvala Dzone...

navijač do dna duše

pre 8 godina

Ja, kao legendarni navijač Novakov, predvidjam (i tražim od Novaka, zahtevam, bre!) da će se Novak zaustaviti negde oko 19, 21 (ko to bre tačno zna) GS-a, preko 35 Mastersa, par onih od 500, i da u trideset i drugoj godini, kaže: Igram još sledeću godinu, pa kačim reket na zid sobe mojih bliznakinja!

Kayser Soze

pre 8 godina

@Tope Ue
Polako, ne zuri sa prognozama, cekaj da osvoji i prvi Rolan Garos..
Bio bih presrecan kad bi do kraja karijere uzeo taj jedan RG, ali i Sinsi, i zlato na OI :)

Advokat svih Srba

pre 8 godina

Dzon Mekinro,i u hvaljenju i u nalazenju mana kod Novaka,uvek realan,objektivan,umeren i odmeren.I naravno covek uopste ne krije da navija za Novaka!

Zek

pre 8 godina

Svaka cast Mekinrou!
Zeleo bih samo da istaknem da je po meni Novak tek ove god. potpuno sazreo.
Ove god. je osvojio 3GS ali ajde da se podsetimo na koji nacin i u kojim uslovima.
AO je osvojio tako sto je pobedio Mareja koji je bio u zivotnoj formi, spremniji je bio od Novaka, mleo je protivnike sve do finala, a Novak je na samom turniru podizao formu i u finalu odigrao takticki odlicno, sampionski, bez obzira sto nije bio na vrhuncu forme, iskoristio je iskustvo i svoj pobednicki mentalitet. Tada su svi sem nas u Srbiji malo vece sanse davali Mareju, jer je konacno trebalo da prekine niz poraza i da osvoji GS, uz to je imao i novog trenera i bio je zeljan dokazivanja.
Po meni, vrhunac Noletove forme je bio izmedju AO i RG kada je i osvojio 4 mastersa.
Vimbldon- Federerov omiljeni turnir. Fed je odigrao maestralno ceo turnir i svi su ocekivali njegovu pobedu, njegova forma je perfektno tempirana. Nole se tada mucio protiv Andersona i umalo ispao, a u finalu pobedio i publiku i Federera.
USO- Federer u formi zivota, laki mecevi pre finala, i na kraju Novak pobedjuje njega i publiku.
Zakljucak: on pobedjuje protivnike u njihovom najboljem izdanju. Oni se smenjuju a jedino je on konstantan. Da Vavrinka nije odigrao mec zivota, Novak bi sada imao sve slemove.
Moje misljenje je da je sve GS ove godine osvojio u ne bas najboljoj formi, ali da je u finalima pokazao da je jedan od najvecih, odigrao je sampionski svako finale sem RG (gde je bio preumoran).

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Ako tako kaze jedan od najboljih igraca koji su hodali zemljom,nema razloga da mu ne verujemo.Veliki naklon za " veliku prznicu".Sada malo moj licni osvrt na aktuelnu temu.Trenutno je Djokovic za jasnu nijansu iznad ostalih,ali sledeca sezona je kljucna ako zeli da se po broju osvojenih GS priblizi najboljima.Ne bi smeo da dozvoli da mu se dogodi pad kao 2012,pa bi u tom kontekstu bar 2 osvojena GS bila zadovoljavajuca.Sa njima bi "drzao" prikljucak a time i motiv da radi i trenira kao do sada.U protivnom,shvatice da su mu sanse male,splasnuce mu zelja i motiv za napornim treninzima i to bi bio verovatno pocetak kraja.Ovakvu sezunu ce biti tesko ponoviti( ne i nemoguce) pa stoga mislim da Nola ocekuje sezona velikog iskusenja.Voleo bih kada bi osvojio Rolan Garos i Vimbldon.

macak u cizmama

pre 8 godina

Dzon legenda!Nakon dostizanja jubilarne,okrugle,dvocifrene cifre krece istorija.Zapamtite moje rijeci,nista Noleta ne moze vise zaustaviti da osvoji jos bar najmanje osam GS-ova.Jedna veoma vazna napomena,nakon finala Sinsija krecu price hejtera ili zlonamjernih komsija(cast izuzecima,ima ih u velikom broju i svako dobro im zelimo) da je Noletu bolje da ispadne u prvom kolu,da se ne blamira ,jer nije u formi,pa kako Rodja igra svoj najbolji tenis,itd.Strucni komentatori na ovom portalu im govore da ako neko moze da preokrene mec i tempira formu jeste Djole.Onda imamo izjavu Fedexa da igra najbolji tenis ikad(pa i to potpiruje hejtere da unaprijed slave )I zaista Rodja je fenomenalno odigrao i ovaj USO kao i dva prosla Wimblija,ali tu uocavamo ono najbitnije.Takvom Rodji koji za sebe kaze da bolje igra sa 34 nego pre deset godina-niko ne moze nista,on se seta do finalnog obracuna,ali sva tri GS-a gubi od boljeg igraca.Biti bolji od Rodje u najboljem izdanju znaci biti najbolji.Hvala ti Nole legendo sto postojis,sto nas radujes i sto cemo se jos mnogo s tobom radovati u nastupajucem zenitu tvoje karijere!Uzdravlje!

Zek

pre 8 godina

Svaka cast Mekinrou!
Zeleo bih samo da istaknem da je po meni Novak tek ove god. potpuno sazreo.
Ove god. je osvojio 3GS ali ajde da se podsetimo na koji nacin i u kojim uslovima.
AO je osvojio tako sto je pobedio Mareja koji je bio u zivotnoj formi, spremniji je bio od Novaka, mleo je protivnike sve do finala, a Novak je na samom turniru podizao formu i u finalu odigrao takticki odlicno, sampionski, bez obzira sto nije bio na vrhuncu forme, iskoristio je iskustvo i svoj pobednicki mentalitet. Tada su svi sem nas u Srbiji malo vece sanse davali Mareju, jer je konacno trebalo da prekine niz poraza i da osvoji GS, uz to je imao i novog trenera i bio je zeljan dokazivanja.
Po meni, vrhunac Noletove forme je bio izmedju AO i RG kada je i osvojio 4 mastersa.
Vimbldon- Federerov omiljeni turnir. Fed je odigrao maestralno ceo turnir i svi su ocekivali njegovu pobedu, njegova forma je perfektno tempirana. Nole se tada mucio protiv Andersona i umalo ispao, a u finalu pobedio i publiku i Federera.
USO- Federer u formi zivota, laki mecevi pre finala, i na kraju Novak pobedjuje njega i publiku.
Zakljucak: on pobedjuje protivnike u njihovom najboljem izdanju. Oni se smenjuju a jedino je on konstantan. Da Vavrinka nije odigrao mec zivota, Novak bi sada imao sve slemove.
Moje misljenje je da je sve GS ove godine osvojio u ne bas najboljoj formi, ali da je u finalima pokazao da je jedan od najvecih, odigrao je sampionski svako finale sem RG (gde je bio preumoran).

Joc@

pre 8 godina

Ja, kao obični ''konzument teniskih radova'', sam svojevremeno, kao i ceo teniski svet, bio fasciniran Bjornom Borgom. Taj je bio nemilosrdan. ''Ubica'' kamene face. Za vreme njegove vladavine niko mu nije mogao ništa.
* * *
Ali, u kriterijume ulazi uglavnom broj i težina titula. Pa tako Fed, kome svaka čast, ispade najbolji. Ali, evo se vidi po njegovoj nervozi kada igra s Noletom – zna on dobro šta je.
.

veliki strumf

pre 8 godina

2019. godina, Nole ima 32 godine, 17 GS titula, i igra finale za 18. titulu. U publici sedi sveze penzionisani sampion Federer (kao onomad na Wimbledonu Sampras, kada ga je Federer prestigao po broju GS titula). Publika urla, zvizdi, navija za Noletovog protivnika, ometa Noleta laserima prilikom servisa... Na kraju, Noletov protivnik se izvinjava Rodzeru (kao onomad Rodik Samprasu) sto nije sacuvao njegov rekord... Ubedjen sam da ce doci jedan ovakav, slican ovome, dan. Sada da li bas 2019. ili 2020, mozda cak i 2021. potpuno nebitno. A mozda bude i 2018. Zasto ne biti optimista.

Dott

pre 8 godina

S Novakom Djokovicem u vezi postoji jedan fenomen koji vec godinama lebdi u vazduhu a da ga niko i nikako ne iznosi, a to je da iznosenjem evidentnih cinjenica govore o njemu u superlativu.
Upravo takva je i ova izjava Mekin Roa, njegov komentar citanjem shvatam da on velica Novaka, medjutim ako obratimo paznju, on iznosi defakto cinjenice i nista vise.
Istina vredno zapazanje je to da Novak nije jos na svom maksimumu, Novak i dalje napreduje u svakom pogledu, napreduje i Rodzer, ali u nekim segmentima igre, kondiciono pada, toga je i sam svestan.
Kod Rodzera ove godine primetan je napredak u broju minuta ekstra igre, ali ona se ne moze ne odraziti i na veci energetski pad u postperiodu, tj zavrsnicama meca. Ukoliko od starta igra na maksimumu, sredina treceg seta je negde kraj i kad pada u intenzitetu njegov tenise. On to dobro zna, pa nekad pogotovu protiv Noleta ume kalkulisati pa prvi set igrati mirnije ili prvi jace pa drugi slabije kako bi mu ostalo energije za treci i cetvrti itd. Medjutim kod Novaka se tu vidi konstantan napredak. Novak je umeo nakon oko 45 minuta dobrog tempa da ima pad od nekoliko gemova, da bi zatim polako pojacavao tempo koji ne bi padao do kraja meca,pa cak i u petom setu, zahvaljujuci cemu naravno da ima pozitivan skor u pet setova upravo zahvaljujuci tome.
Znaci Novak se jos penje kondiciono, kad dodje do zenita i udje u silaznu putanju, slobodno mogu reci da ce od tad pa narednih jos dve godine biti najveci konkurent za GS turnire.

simke

pre 8 godina

Ma Federer,Nadal i Djokovic su najbolji teniseri svih vremena...Svaka cast i Samprasu,ali nije on u rangu ovih igraca,bez obzira sto je osvojio vise titula od Novaka....Da ne pricam o Lejveru koji je igrao tenis prije 50 godina,to i ne racunam....Ovo je najjaca era u tenisu svih vremena,i ova pomenuta trojka je najbolja u istoriji.

Zek

pre 8 godina

Dodao bih samo da je uticaj Borisa Bekera ocigledan, i da se najbolje vidi u finalima GS. Bilo je mnogo kriticara na racun Borisa, medjutim pokazao je da ima ono sto je Novaku falilo, zna kako da ga pripremi za najvece meceve. Ne znam za vas, ali ja primecujem da Novak u finalima ima onaj "killer" pristup, potpuno je koncentrisan i ne dozvoljava da ga bilo sta omete, pa ni ona nekulturna publika na USO. Vidi se razlika u pristupu u finalima ove godine i ranijih godina, kada mu se desavalo da jednostavno posustane, sada mi se cini kao da tacno zna kad sta radi i da ima detaljan plan koji treba da sprovede.
Definitivno Beker treba da ostane uz Novaka i da zajedno osvoje jos dosta pehara, to je ono sto je Novaku nedostajalo, nemacka hladnoca, smirenost i lukavost.
Mnogi su kritikovali Novaka zbog poraza u finalu Sincinatija i pisali kako je trebalo da preskoci Montreal i da odigra samo Sinsinati, ali posle ove titule verovatno shvataju da je ovo mnogo bolja opcija. Novak je i sam rekao da je hteo da odigra sto vise meceva i da se bolje spremi za USO, sto znaci da i njegov strucni stab ne razmislja previse o tom jedinom mastersu koji mu nedostaje vec samo o GS, potpuno opravdano.
Doci se i Sinsinati kada bude krenuo da kalkulise i kad malo ostari, do tada neka se fokusira iskljucivo na Slemove, ima i vise nego dovoljno osvojenih mastersa. Po toj kategoriji je drugi najbolji ikad, samo Nadal je ispred njega.

Kayser Soze

pre 8 godina

@Tope Ue
Polako, ne zuri sa prognozama, cekaj da osvoji i prvi Rolan Garos..
Bio bih presrecan kad bi do kraja karijere uzeo taj jedan RG, ali i Sinsi, i zlato na OI :)

anica

pre 8 godina

Jos da se osvrnem na to kako se Mekinro ogradio za svoju listu od top 5... Kao da je hteo da kaze da redosled nije konacan... Jos jednom hvala Dzone...

KAO XXXL

pre 8 godina

Bas tako kao sto je rekao veliki Mekinroe!
Novak je na 5 mestu svih vremena !
B.Borg je osvojio 11 G.Slamova ali kao ATP 1 samo 109 nedelja,
zavrsni Masters=2, Masters=15 a sve to Novak ima mnogo vise!
(164+ nedelja,zavrsni WTF=4,Mastersi=24!)
Takodje i Rod Lejver je osvojio samo 5 G.Slamova u Open eri od 1968.a
pre toga su titule iz vremana amaterskog tenisa !(Npr. Roj Emerson 12G.S!?).Objektivno treba uporedjivati tenisere u Open eri!
Ali ne zavisno od trofeja, Novak igra tenis na najvisem nivou ikada, zato sto je najkompletniji teniser i zato je tako i konstantan!
Uostalom i R.Federer je sada bolji teniser nego ranije(popravio b/h,kretanje,retern)! Novak ce se i dalje usavrsavati (servis i volej)i verujem jos puno trofeja osvajati!Sve zavisi od zdravlja i motivacije!

Nikola TESLA

pre 8 godina

Realno gledano u naredni tri gidine nece se niko pojaviti koji moze igrati konstantno kao Novak, Federer ili Nadal (u starim danima). Mozda neko kasnije "proradi", ali nakupice se Novak jos trofeja do penzije. I Rodja, Vavrinka, Marej, Nadal igraju fantasticno, ali prosto Nole je za klasu bolji. Ocekujem da u naredne 5 godine osvaja po jedan GS, siguran sam da ce se ponoviti 2011/15. A zlatni slem mi svi, kao i Djokovic, iscekujemo. :D

oxydant

pre 8 godina

Gospon "MURATOGLU",u pravu ste: Federer će osvojiti GS pod uslovom da
Novak "kiksne"!!! Tako je Federer i osvojio svoj jedini RG (Soderling)
Ali,nije Novak omašio prošli RG zbog nedovoljne fizičke pripremljenos-
ti, nego zbog premorenosti zbog neverovatnog ždreba i spleta okolnosti
(meč sa Marijem).Žao mi je g.MURATOGLU,što je Vaša frustracija i svih
Federerovih navijača od Njujorka do našeg komšiluka dosegla ogromne razmere spala na to, da je jedina nada za novi Fedov GS,ako komšiji crkne krava - desi mu se kiks!
Taman da tako i bude,ima Novak pred sobom dovoljno vremena da sve to
stigne i prestigne!

Svete

pre 8 godina

el zna neko sa kojim sve igracima Novak ima negativan skor? Mislim da negativan ima sa Endi Rodikom, koji se penzionisao, a od aktivnih igraca su to Rafael Nadal i Ivo Karlović..Sa Rodžerom je sad 21:21.Jel znate jos nekog sa kojim ima negativan skor?
(Kayser Soze, 16. septembar 2015 13:25)

Spain Rafael Nadal 23–21
United States Andy Roddick 5–4
Russia Marat Safin 2–0
Croatia Ivo Karlovic 2–1
Chile Fernando González 2–1
Serbia Filip Krajinovic 1–0
France Antony Dupuis 1–0
Netherlands Dennis Van Scheppingen 1–0
Italy Filippo Volandri 1–0

zidan

pre 8 godina

Pogledajte ovaj video, neka b92 napravi neki clanak o ovom video, kakav je Nole covek, neverovatan video. https://www.youtube.com/watch?v=snEPFEu54BY

Svete

pre 8 godina

Za sada jeste cak i po tim golim brojkama tj GS titulama.

Ali sta je tu zanimljivo, kada Novak bude dostigao recimo Nadala po broju GS titula, sa svime sto je do sada postigao i sto ce postici do tog trenutka Novak ce biti svetlosnu godinu ispred njega po svakom mogucem i nemogucem teniskom parametru i statistickom podatku koji postoji, osim naravno sljake za koju se Nadal sprema po pola godine i zrtvuje jedan deo sezone da bi u tom periodu igrao najbolje, vec ga je sada dobrano presao po mnogo cemu !
Novak samo treba da nastavi u ovom ritmu i sve ce doci na svoje a on to najbolje zna od svih nas...!
Sto se tice McEnroa, on je ovo rekao cini mi se odmah posle Wimbledona ove godine i evo Novak je vec nastavio da se penje, ali koja je njegova mnogo bolja izjava...

https://youtu.be/0kwIIKJfT-Y?t=9m40s

nenad

pre 8 godina

Ne znam koliko sam objektivan, ali ipak ja bih rekao da je i u ovom trenutku Novak bolji od Samprasa, iako Pit ima 4 GS vise, Nole vise od duplo ima Mastersa, a i dosta je raznovrsniji buduci da ima osvajano vise razlicitih turnira na svim vrstama podloge. Sa druge strane, rekao bih da je jos uvek Lendl bolji od Novaka. Za ostale sa liste se slazem, mada brzo ce biti bolji i od Rafe.
Sto se tice Federera, tesko ce sve to stici, ali ako cak oduzmemo 2,3 godine kada Roger nije ni imao neku konkurenciju, mozda je cak i od njega bolji.

navijač do dna duše

pre 8 godina

Ja, kao legendarni navijač Novakov, predvidjam (i tražim od Novaka, zahtevam, bre!) da će se Novak zaustaviti negde oko 19, 21 (ko to bre tačno zna) GS-a, preko 35 Mastersa, par onih od 500, i da u trideset i drugoj godini, kaže: Igram još sledeću godinu, pa kačim reket na zid sobe mojih bliznakinja!

Ogi

pre 8 godina

Netacno. Novak, Federer i Nadal su najbolja trojica u isroriji bez dileme... Nadal jos uvek drzi prvo mesto, ali Novak ga stize sto znaci da je Federer treci

oglo

pre 8 godina

mislim da se na rolangarosu jednostavno zezno. stanko je neprestano sa velikom dozom sretje cistio linije i tukao vinere. nole je posusto cekajuci stankov pad i jednostavno u neverici izgubio i fokus i sve ostalo. i pored toga je bilo blizu da odu u peti gde bi se verovatno nolova taktika i ostvarila. jednostavno potcenili su stankovu napaljenost i sretju. da je pocetkom treceg seta prelomio i okreno na 2011. tj da i on gadja rano duboko i po liniji pa kud puklo to bi bez obzira na silne greske i rezultat izbacilo stanka iz ritma. verujem da bi novak takvom igrom do kraja cetvrtog izborio ulazak u peti a onda jovo nanovo do pobede. mislim da je zbog iste taktike pukao finale rg i prethodne godine protiv rafe. nole takticki igra najbolje daleko od svih cak i federera. problem nastaje kad protivnik ukapira pusti ruku krene na sve ili nista i usere ga i pocne da pogadja.

Janko

pre 8 godina

@Kayser Soze

Negativni skor Nole, pored Nadala, Karlovica i Rodika, je imao i sa Maratom Safinom (0-2) i Fernandom Gonzalesom (1-2). Ima jos jedno 3-4 igraca sa kojima je odigrao samo jedan mec, i izgubio (medju njima i Krajinovic!).

velikoslovog

pre 8 godina

@ Veljko Marinkovic... ako ce da uzme samo dva slema, meka to budu Australian Open i Rolan Garos, niko nikad nije uzeo 4 slema u nizu na tri razlicite podloge!

Kayser Soze

pre 8 godina

Jel zna neko sa kojim sve igracima Novak ima negativan skor? Mislim da negativan ima sa Endi Rodikom, koji se penzionisao, a od aktivnih igraca su to Rafael Nadal i Ivo Karlović..Sa Rodžerom je sad 21:21.Jel znate jos nekog sa kojim ima negativan skor?

Neponovljivi

pre 8 godina

@Topeout Druze jesi li ti svestan koliko je to tesko uciniti jednom a kamoli dva puta ? Naravno da bih i ja voleo ali polako malo sa tim ne treba preterivati i onda se desi da izgubi finale na nekom Grend Slemu i svi cete da ga pljujete.

X=iks

pre 8 godina

Cini mi se da je u ovom slucaju uvrstavanje Djokovica (a i drugih, uostalom, ne samo njega), medju tih prvih 5 nesto kao "kolatelarni efekat". Ne kazem da ne treba, ne kazem da treba, samo primecujem da medju tih 5 koje McEnroe drzi najboljim "svih vremena" nema nikog protiv koga je on igrao! A dugo je igrao i to je bilo najbolje vreme tenisa ikad. Bas je pazljivo zaobisao taj period! Jasno, ne bi islo (a verovatno se i ne usudjuje) da samog sebe uvrsti. Pa, izgleda, ne zeli da ispred sebe stavlja ni *svoje* rivale - Borga, Lendla, Connorsa... A barem Borg svakako tu spada! (Po meni, on je i dalje N°1, sta god rekli razni evidenticari. Tada nikog nije bilo briga za takozvane "statistike", Borga ponajmanje, da bi ih jurio. Obaranje rekorda cilj je u atletici, plivanju, skijaskim skokovima... u tenisu tako nesto ne postoji.)

idemo po WTF

pre 8 godina

(Dott, 16. septembar 2015 14:14)

krenuo sam da citam komentare od vrha i stigoh do ovog, koji je bio prilicno u vrhu. odmah proglasavam Mekin Ro za pobednika dana. prosto ne mogu ni da zamislim da ima neki bolji dole

Marko

pre 8 godina

2019. godina, Nole ima 32 godine, 17 GS titula, i igra finale za 18. titulu. U publici sedi sveze penzionisani sampion Federer (kao onomad na Wimbledonu Sampras, kada ga je Federer prestigao po broju GS titula). Publika urla, zvizdi, navija za Noletovog protivnika, ometa Noleta laserima prilikom servisa... Na kraju, Noletov protivnik se izvinjava Rodzeru (kao onomad Rodik Samprasu) sto nije sacuvao njegov rekord... Ubedjen sam da ce doci jedan ovakav, slican ovome, dan. Sada da li bas 2019. ili 2020, mozda cak i 2021. potpuno nebitno. A mozda bude i 2018. Zasto ne biti optimista.
(veliki strumf, 16. septembar 2015 17:15)

Zasto ne i 2017-e??

Nebojsa

pre 8 godina

Predlog novinarima- Napravite istraživanje na osnovu kojeg ćemo na pravi način porediti Novakovo "prolazno vreme". Da vidimo gde su bili i šta su postigli ta četvorica (koje postavljaju ispred njega) kada su bili godina u kojima je sada Novak!!!!!!!! Zar to nije pravi način da ih poredimo? Ne mogu da verujem da niko nije do sada a iskreno mrzi me da sam istražujem... Ne kažem ni da je bolji ni lošiji, ne znam!!!! Takođe me interesuje kakav je skor recimo Novaka i Federera protiv Novaka u poslednjih 2-4 godine.

Muratoglu

pre 8 godina

Novak nema Rolangaros fizički najzahtevniji niti će ga osvojiti ima 10 Gs ,Nadal 14 još igra sve 4 podloge osvojene ,Federer 18 još igra sve podloge osvojene . Onaj ko misli da Roger više neće osvojiti niti jedan gren slem grdno se vara prvo kiksanje Novaka na slemu Federer će osvojiti .Na kraju prognoziram Roger 20 Novak 18 Nadal 15

Brejk u petom

pre 8 godina

Cast Mcenrou, ali Sampras nikako ne moze u istu recenicu sa ovima, obican siledzija, da je Murray igrao u njegovo vreme, ne bi ni tri GS kompletirao.

ZLOBEX

pre 8 godina

Pri kraju poslednjeg seta protiv Serene "mala" Vinči je pridobila naklonost dvadesetak hiljada Amerikanaca, ostali su da čuju intervju devojke koja je poslala njihovu ljubimicu u svlačionicu, ustali su i desetak minuta joj aplaudirali.
Taj odnos sa "neprijateljskom" publikom koji je ona ostvarila, se ne uči na treninzima, to je u čoveku, u njegovj ličnosti i vaspitanju.
A rang liste, statistika, vreme provedeno na prvom mestu, poeni, to je za analitičare.

Vjecna lista

pre 8 godina

Ja ih rangiram ovako za sada kao tenisere: 1 Nadal, Djokovic, Federer, Lejver, Borg, Lendl, Connors, Agasi, Mcnro, Murray, Beker, Vilas, Sampras, Edberg, Vilander, Nastase,

goat

pre 8 godina

Realno, Novak je sedmi. Na internetu postoje niz raznih hibridnih lista koje se bave GOATom. Jedna od tih je:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/htmlview?pli=1#

nikol dz. femija

pre 8 godina

(oxydant, 16. septembar 2015 15:19)

ZNAČI AMERI IMAJU TU VARIJANTU DA KOMŠIJI CRKNE KRAVA a onda su je medijski ubacili na srpske prostore a u stvari njihova originalna kovanica......!!!! HAHAHAHAA.....

Muratoglu

pre 8 godina

Novak nema Rolangaros fizički najzahtevniji niti će ga osvojiti ima 10 Gs ,Nadal 14 još igra sve 4 podloge osvojene ,Federer 18 još igra sve podloge osvojene . Onaj ko misli da Roger više neće osvojiti niti jedan gren slem grdno se vara prvo kiksanje Novaka na slemu Federer će osvojiti .Na kraju prognoziram Roger 20 Novak 18 Nadal 15

ZLOBEX

pre 8 godina

Pri kraju poslednjeg seta protiv Serene "mala" Vinči je pridobila naklonost dvadesetak hiljada Amerikanaca, ostali su da čuju intervju devojke koja je poslala njihovu ljubimicu u svlačionicu, ustali su i desetak minuta joj aplaudirali.
Taj odnos sa "neprijateljskom" publikom koji je ona ostvarila, se ne uči na treninzima, to je u čoveku, u njegovj ličnosti i vaspitanju.
A rang liste, statistika, vreme provedeno na prvom mestu, poeni, to je za analitičare.

Brejk u petom

pre 8 godina

Cast Mcenrou, ali Sampras nikako ne moze u istu recenicu sa ovima, obican siledzija, da je Murray igrao u njegovo vreme, ne bi ni tri GS kompletirao.

Vjecna lista

pre 8 godina

Ja ih rangiram ovako za sada kao tenisere: 1 Nadal, Djokovic, Federer, Lejver, Borg, Lendl, Connors, Agasi, Mcnro, Murray, Beker, Vilas, Sampras, Edberg, Vilander, Nastase,

X=iks

pre 8 godina

Cini mi se da je u ovom slucaju uvrstavanje Djokovica (a i drugih, uostalom, ne samo njega), medju tih prvih 5 nesto kao "kolatelarni efekat". Ne kazem da ne treba, ne kazem da treba, samo primecujem da medju tih 5 koje McEnroe drzi najboljim "svih vremena" nema nikog protiv koga je on igrao! A dugo je igrao i to je bilo najbolje vreme tenisa ikad. Bas je pazljivo zaobisao taj period! Jasno, ne bi islo (a verovatno se i ne usudjuje) da samog sebe uvrsti. Pa, izgleda, ne zeli da ispred sebe stavlja ni *svoje* rivale - Borga, Lendla, Connorsa... A barem Borg svakako tu spada! (Po meni, on je i dalje N°1, sta god rekli razni evidenticari. Tada nikog nije bilo briga za takozvane "statistike", Borga ponajmanje, da bi ih jurio. Obaranje rekorda cilj je u atletici, plivanju, skijaskim skokovima... u tenisu tako nesto ne postoji.)

Ogi

pre 8 godina

Netacno. Novak, Federer i Nadal su najbolja trojica u isroriji bez dileme... Nadal jos uvek drzi prvo mesto, ali Novak ga stize sto znaci da je Federer treci

navijač do dna duše

pre 8 godina

Ja, kao legendarni navijač Novakov, predvidjam (i tražim od Novaka, zahtevam, bre!) da će se Novak zaustaviti negde oko 19, 21 (ko to bre tačno zna) GS-a, preko 35 Mastersa, par onih od 500, i da u trideset i drugoj godini, kaže: Igram još sledeću godinu, pa kačim reket na zid sobe mojih bliznakinja!

Nebojsa

pre 8 godina

Predlog novinarima- Napravite istraživanje na osnovu kojeg ćemo na pravi način porediti Novakovo "prolazno vreme". Da vidimo gde su bili i šta su postigli ta četvorica (koje postavljaju ispred njega) kada su bili godina u kojima je sada Novak!!!!!!!! Zar to nije pravi način da ih poredimo? Ne mogu da verujem da niko nije do sada a iskreno mrzi me da sam istražujem... Ne kažem ni da je bolji ni lošiji, ne znam!!!! Takođe me interesuje kakav je skor recimo Novaka i Federera protiv Novaka u poslednjih 2-4 godine.

nenad

pre 8 godina

Ne znam koliko sam objektivan, ali ipak ja bih rekao da je i u ovom trenutku Novak bolji od Samprasa, iako Pit ima 4 GS vise, Nole vise od duplo ima Mastersa, a i dosta je raznovrsniji buduci da ima osvajano vise razlicitih turnira na svim vrstama podloge. Sa druge strane, rekao bih da je jos uvek Lendl bolji od Novaka. Za ostale sa liste se slazem, mada brzo ce biti bolji i od Rafe.
Sto se tice Federera, tesko ce sve to stici, ali ako cak oduzmemo 2,3 godine kada Roger nije ni imao neku konkurenciju, mozda je cak i od njega bolji.

simke

pre 8 godina

Ma Federer,Nadal i Djokovic su najbolji teniseri svih vremena...Svaka cast i Samprasu,ali nije on u rangu ovih igraca,bez obzira sto je osvojio vise titula od Novaka....Da ne pricam o Lejveru koji je igrao tenis prije 50 godina,to i ne racunam....Ovo je najjaca era u tenisu svih vremena,i ova pomenuta trojka je najbolja u istoriji.

goat

pre 8 godina

Realno, Novak je sedmi. Na internetu postoje niz raznih hibridnih lista koje se bave GOATom. Jedna od tih je:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/htmlview?pli=1#

Svete

pre 8 godina

Za sada jeste cak i po tim golim brojkama tj GS titulama.

Ali sta je tu zanimljivo, kada Novak bude dostigao recimo Nadala po broju GS titula, sa svime sto je do sada postigao i sto ce postici do tog trenutka Novak ce biti svetlosnu godinu ispred njega po svakom mogucem i nemogucem teniskom parametru i statistickom podatku koji postoji, osim naravno sljake za koju se Nadal sprema po pola godine i zrtvuje jedan deo sezone da bi u tom periodu igrao najbolje, vec ga je sada dobrano presao po mnogo cemu !
Novak samo treba da nastavi u ovom ritmu i sve ce doci na svoje a on to najbolje zna od svih nas...!
Sto se tice McEnroa, on je ovo rekao cini mi se odmah posle Wimbledona ove godine i evo Novak je vec nastavio da se penje, ali koja je njegova mnogo bolja izjava...

https://youtu.be/0kwIIKJfT-Y?t=9m40s

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Ako tako kaze jedan od najboljih igraca koji su hodali zemljom,nema razloga da mu ne verujemo.Veliki naklon za " veliku prznicu".Sada malo moj licni osvrt na aktuelnu temu.Trenutno je Djokovic za jasnu nijansu iznad ostalih,ali sledeca sezona je kljucna ako zeli da se po broju osvojenih GS priblizi najboljima.Ne bi smeo da dozvoli da mu se dogodi pad kao 2012,pa bi u tom kontekstu bar 2 osvojena GS bila zadovoljavajuca.Sa njima bi "drzao" prikljucak a time i motiv da radi i trenira kao do sada.U protivnom,shvatice da su mu sanse male,splasnuce mu zelja i motiv za napornim treninzima i to bi bio verovatno pocetak kraja.Ovakvu sezunu ce biti tesko ponoviti( ne i nemoguce) pa stoga mislim da Nola ocekuje sezona velikog iskusenja.Voleo bih kada bi osvojio Rolan Garos i Vimbldon.

Dott

pre 8 godina

S Novakom Djokovicem u vezi postoji jedan fenomen koji vec godinama lebdi u vazduhu a da ga niko i nikako ne iznosi, a to je da iznosenjem evidentnih cinjenica govore o njemu u superlativu.
Upravo takva je i ova izjava Mekin Roa, njegov komentar citanjem shvatam da on velica Novaka, medjutim ako obratimo paznju, on iznosi defakto cinjenice i nista vise.
Istina vredno zapazanje je to da Novak nije jos na svom maksimumu, Novak i dalje napreduje u svakom pogledu, napreduje i Rodzer, ali u nekim segmentima igre, kondiciono pada, toga je i sam svestan.
Kod Rodzera ove godine primetan je napredak u broju minuta ekstra igre, ali ona se ne moze ne odraziti i na veci energetski pad u postperiodu, tj zavrsnicama meca. Ukoliko od starta igra na maksimumu, sredina treceg seta je negde kraj i kad pada u intenzitetu njegov tenise. On to dobro zna, pa nekad pogotovu protiv Noleta ume kalkulisati pa prvi set igrati mirnije ili prvi jace pa drugi slabije kako bi mu ostalo energije za treci i cetvrti itd. Medjutim kod Novaka se tu vidi konstantan napredak. Novak je umeo nakon oko 45 minuta dobrog tempa da ima pad od nekoliko gemova, da bi zatim polako pojacavao tempo koji ne bi padao do kraja meca,pa cak i u petom setu, zahvaljujuci cemu naravno da ima pozitivan skor u pet setova upravo zahvaljujuci tome.
Znaci Novak se jos penje kondiciono, kad dodje do zenita i udje u silaznu putanju, slobodno mogu reci da ce od tad pa narednih jos dve godine biti najveci konkurent za GS turnire.

macak u cizmama

pre 8 godina

Dzon legenda!Nakon dostizanja jubilarne,okrugle,dvocifrene cifre krece istorija.Zapamtite moje rijeci,nista Noleta ne moze vise zaustaviti da osvoji jos bar najmanje osam GS-ova.Jedna veoma vazna napomena,nakon finala Sinsija krecu price hejtera ili zlonamjernih komsija(cast izuzecima,ima ih u velikom broju i svako dobro im zelimo) da je Noletu bolje da ispadne u prvom kolu,da se ne blamira ,jer nije u formi,pa kako Rodja igra svoj najbolji tenis,itd.Strucni komentatori na ovom portalu im govore da ako neko moze da preokrene mec i tempira formu jeste Djole.Onda imamo izjavu Fedexa da igra najbolji tenis ikad(pa i to potpiruje hejtere da unaprijed slave )I zaista Rodja je fenomenalno odigrao i ovaj USO kao i dva prosla Wimblija,ali tu uocavamo ono najbitnije.Takvom Rodji koji za sebe kaze da bolje igra sa 34 nego pre deset godina-niko ne moze nista,on se seta do finalnog obracuna,ali sva tri GS-a gubi od boljeg igraca.Biti bolji od Rodje u najboljem izdanju znaci biti najbolji.Hvala ti Nole legendo sto postojis,sto nas radujes i sto cemo se jos mnogo s tobom radovati u nastupajucem zenitu tvoje karijere!Uzdravlje!

KAO XXXL

pre 8 godina

Bas tako kao sto je rekao veliki Mekinroe!
Novak je na 5 mestu svih vremena !
B.Borg je osvojio 11 G.Slamova ali kao ATP 1 samo 109 nedelja,
zavrsni Masters=2, Masters=15 a sve to Novak ima mnogo vise!
(164+ nedelja,zavrsni WTF=4,Mastersi=24!)
Takodje i Rod Lejver je osvojio samo 5 G.Slamova u Open eri od 1968.a
pre toga su titule iz vremana amaterskog tenisa !(Npr. Roj Emerson 12G.S!?).Objektivno treba uporedjivati tenisere u Open eri!
Ali ne zavisno od trofeja, Novak igra tenis na najvisem nivou ikada, zato sto je najkompletniji teniser i zato je tako i konstantan!
Uostalom i R.Federer je sada bolji teniser nego ranije(popravio b/h,kretanje,retern)! Novak ce se i dalje usavrsavati (servis i volej)i verujem jos puno trofeja osvajati!Sve zavisi od zdravlja i motivacije!

Zek

pre 8 godina

Svaka cast Mekinrou!
Zeleo bih samo da istaknem da je po meni Novak tek ove god. potpuno sazreo.
Ove god. je osvojio 3GS ali ajde da se podsetimo na koji nacin i u kojim uslovima.
AO je osvojio tako sto je pobedio Mareja koji je bio u zivotnoj formi, spremniji je bio od Novaka, mleo je protivnike sve do finala, a Novak je na samom turniru podizao formu i u finalu odigrao takticki odlicno, sampionski, bez obzira sto nije bio na vrhuncu forme, iskoristio je iskustvo i svoj pobednicki mentalitet. Tada su svi sem nas u Srbiji malo vece sanse davali Mareju, jer je konacno trebalo da prekine niz poraza i da osvoji GS, uz to je imao i novog trenera i bio je zeljan dokazivanja.
Po meni, vrhunac Noletove forme je bio izmedju AO i RG kada je i osvojio 4 mastersa.
Vimbldon- Federerov omiljeni turnir. Fed je odigrao maestralno ceo turnir i svi su ocekivali njegovu pobedu, njegova forma je perfektno tempirana. Nole se tada mucio protiv Andersona i umalo ispao, a u finalu pobedio i publiku i Federera.
USO- Federer u formi zivota, laki mecevi pre finala, i na kraju Novak pobedjuje njega i publiku.
Zakljucak: on pobedjuje protivnike u njihovom najboljem izdanju. Oni se smenjuju a jedino je on konstantan. Da Vavrinka nije odigrao mec zivota, Novak bi sada imao sve slemove.
Moje misljenje je da je sve GS ove godine osvojio u ne bas najboljoj formi, ali da je u finalima pokazao da je jedan od najvecih, odigrao je sampionski svako finale sem RG (gde je bio preumoran).

Nikola TESLA

pre 8 godina

Realno gledano u naredni tri gidine nece se niko pojaviti koji moze igrati konstantno kao Novak, Federer ili Nadal (u starim danima). Mozda neko kasnije "proradi", ali nakupice se Novak jos trofeja do penzije. I Rodja, Vavrinka, Marej, Nadal igraju fantasticno, ali prosto Nole je za klasu bolji. Ocekujem da u naredne 5 godine osvaja po jedan GS, siguran sam da ce se ponoviti 2011/15. A zlatni slem mi svi, kao i Djokovic, iscekujemo. :D

idemo po WTF

pre 8 godina

(Dott, 16. septembar 2015 14:14)

krenuo sam da citam komentare od vrha i stigoh do ovog, koji je bio prilicno u vrhu. odmah proglasavam Mekin Ro za pobednika dana. prosto ne mogu ni da zamislim da ima neki bolji dole

oxydant

pre 8 godina

Gospon "MURATOGLU",u pravu ste: Federer će osvojiti GS pod uslovom da
Novak "kiksne"!!! Tako je Federer i osvojio svoj jedini RG (Soderling)
Ali,nije Novak omašio prošli RG zbog nedovoljne fizičke pripremljenos-
ti, nego zbog premorenosti zbog neverovatnog ždreba i spleta okolnosti
(meč sa Marijem).Žao mi je g.MURATOGLU,što je Vaša frustracija i svih
Federerovih navijača od Njujorka do našeg komšiluka dosegla ogromne razmere spala na to, da je jedina nada za novi Fedov GS,ako komšiji crkne krava - desi mu se kiks!
Taman da tako i bude,ima Novak pred sobom dovoljno vremena da sve to
stigne i prestigne!

Advokat svih Srba

pre 8 godina

Dzon Mekinro,i u hvaljenju i u nalazenju mana kod Novaka,uvek realan,objektivan,umeren i odmeren.I naravno covek uopste ne krije da navija za Novaka!

Joc@

pre 8 godina

Ja, kao obični ''konzument teniskih radova'', sam svojevremeno, kao i ceo teniski svet, bio fasciniran Bjornom Borgom. Taj je bio nemilosrdan. ''Ubica'' kamene face. Za vreme njegove vladavine niko mu nije mogao ništa.
* * *
Ali, u kriterijume ulazi uglavnom broj i težina titula. Pa tako Fed, kome svaka čast, ispade najbolji. Ali, evo se vidi po njegovoj nervozi kada igra s Noletom – zna on dobro šta je.
.

Kayser Soze

pre 8 godina

Jel zna neko sa kojim sve igracima Novak ima negativan skor? Mislim da negativan ima sa Endi Rodikom, koji se penzionisao, a od aktivnih igraca su to Rafael Nadal i Ivo Karlović..Sa Rodžerom je sad 21:21.Jel znate jos nekog sa kojim ima negativan skor?

Zek

pre 8 godina

Svaka cast Mekinrou!
Zeleo bih samo da istaknem da je po meni Novak tek ove god. potpuno sazreo.
Ove god. je osvojio 3GS ali ajde da se podsetimo na koji nacin i u kojim uslovima.
AO je osvojio tako sto je pobedio Mareja koji je bio u zivotnoj formi, spremniji je bio od Novaka, mleo je protivnike sve do finala, a Novak je na samom turniru podizao formu i u finalu odigrao takticki odlicno, sampionski, bez obzira sto nije bio na vrhuncu forme, iskoristio je iskustvo i svoj pobednicki mentalitet. Tada su svi sem nas u Srbiji malo vece sanse davali Mareju, jer je konacno trebalo da prekine niz poraza i da osvoji GS, uz to je imao i novog trenera i bio je zeljan dokazivanja.
Po meni, vrhunac Noletove forme je bio izmedju AO i RG kada je i osvojio 4 mastersa.
Vimbldon- Federerov omiljeni turnir. Fed je odigrao maestralno ceo turnir i svi su ocekivali njegovu pobedu, njegova forma je perfektno tempirana. Nole se tada mucio protiv Andersona i umalo ispao, a u finalu pobedio i publiku i Federera.
USO- Federer u formi zivota, laki mecevi pre finala, i na kraju Novak pobedjuje njega i publiku.
Zakljucak: on pobedjuje protivnike u njihovom najboljem izdanju. Oni se smenjuju a jedino je on konstantan. Da Vavrinka nije odigrao mec zivota, Novak bi sada imao sve slemove.
Moje misljenje je da je sve GS ove godine osvojio u ne bas najboljoj formi, ali da je u finalima pokazao da je jedan od najvecih, odigrao je sampionski svako finale sem RG (gde je bio preumoran).

Svete

pre 8 godina

el zna neko sa kojim sve igracima Novak ima negativan skor? Mislim da negativan ima sa Endi Rodikom, koji se penzionisao, a od aktivnih igraca su to Rafael Nadal i Ivo Karlović..Sa Rodžerom je sad 21:21.Jel znate jos nekog sa kojim ima negativan skor?
(Kayser Soze, 16. septembar 2015 13:25)

Spain Rafael Nadal 23–21
United States Andy Roddick 5–4
Russia Marat Safin 2–0
Croatia Ivo Karlovic 2–1
Chile Fernando González 2–1
Serbia Filip Krajinovic 1–0
France Antony Dupuis 1–0
Netherlands Dennis Van Scheppingen 1–0
Italy Filippo Volandri 1–0

veliki strumf

pre 8 godina

2019. godina, Nole ima 32 godine, 17 GS titula, i igra finale za 18. titulu. U publici sedi sveze penzionisani sampion Federer (kao onomad na Wimbledonu Sampras, kada ga je Federer prestigao po broju GS titula). Publika urla, zvizdi, navija za Noletovog protivnika, ometa Noleta laserima prilikom servisa... Na kraju, Noletov protivnik se izvinjava Rodzeru (kao onomad Rodik Samprasu) sto nije sacuvao njegov rekord... Ubedjen sam da ce doci jedan ovakav, slican ovome, dan. Sada da li bas 2019. ili 2020, mozda cak i 2021. potpuno nebitno. A mozda bude i 2018. Zasto ne biti optimista.

Kayser Soze

pre 8 godina

@Tope Ue
Polako, ne zuri sa prognozama, cekaj da osvoji i prvi Rolan Garos..
Bio bih presrecan kad bi do kraja karijere uzeo taj jedan RG, ali i Sinsi, i zlato na OI :)

Neponovljivi

pre 8 godina

@Topeout Druze jesi li ti svestan koliko je to tesko uciniti jednom a kamoli dva puta ? Naravno da bih i ja voleo ali polako malo sa tim ne treba preterivati i onda se desi da izgubi finale na nekom Grend Slemu i svi cete da ga pljujete.

anica

pre 8 godina

Jos da se osvrnem na to kako se Mekinro ogradio za svoju listu od top 5... Kao da je hteo da kaze da redosled nije konacan... Jos jednom hvala Dzone...

zidan

pre 8 godina

Pogledajte ovaj video, neka b92 napravi neki clanak o ovom video, kakav je Nole covek, neverovatan video. https://www.youtube.com/watch?v=snEPFEu54BY

Janko

pre 8 godina

@Kayser Soze

Negativni skor Nole, pored Nadala, Karlovica i Rodika, je imao i sa Maratom Safinom (0-2) i Fernandom Gonzalesom (1-2). Ima jos jedno 3-4 igraca sa kojima je odigrao samo jedan mec, i izgubio (medju njima i Krajinovic!).

oglo

pre 8 godina

mislim da se na rolangarosu jednostavno zezno. stanko je neprestano sa velikom dozom sretje cistio linije i tukao vinere. nole je posusto cekajuci stankov pad i jednostavno u neverici izgubio i fokus i sve ostalo. i pored toga je bilo blizu da odu u peti gde bi se verovatno nolova taktika i ostvarila. jednostavno potcenili su stankovu napaljenost i sretju. da je pocetkom treceg seta prelomio i okreno na 2011. tj da i on gadja rano duboko i po liniji pa kud puklo to bi bez obzira na silne greske i rezultat izbacilo stanka iz ritma. verujem da bi novak takvom igrom do kraja cetvrtog izborio ulazak u peti a onda jovo nanovo do pobede. mislim da je zbog iste taktike pukao finale rg i prethodne godine protiv rafe. nole takticki igra najbolje daleko od svih cak i federera. problem nastaje kad protivnik ukapira pusti ruku krene na sve ili nista i usere ga i pocne da pogadja.

Zek

pre 8 godina

Dodao bih samo da je uticaj Borisa Bekera ocigledan, i da se najbolje vidi u finalima GS. Bilo je mnogo kriticara na racun Borisa, medjutim pokazao je da ima ono sto je Novaku falilo, zna kako da ga pripremi za najvece meceve. Ne znam za vas, ali ja primecujem da Novak u finalima ima onaj "killer" pristup, potpuno je koncentrisan i ne dozvoljava da ga bilo sta omete, pa ni ona nekulturna publika na USO. Vidi se razlika u pristupu u finalima ove godine i ranijih godina, kada mu se desavalo da jednostavno posustane, sada mi se cini kao da tacno zna kad sta radi i da ima detaljan plan koji treba da sprovede.
Definitivno Beker treba da ostane uz Novaka i da zajedno osvoje jos dosta pehara, to je ono sto je Novaku nedostajalo, nemacka hladnoca, smirenost i lukavost.
Mnogi su kritikovali Novaka zbog poraza u finalu Sincinatija i pisali kako je trebalo da preskoci Montreal i da odigra samo Sinsinati, ali posle ove titule verovatno shvataju da je ovo mnogo bolja opcija. Novak je i sam rekao da je hteo da odigra sto vise meceva i da se bolje spremi za USO, sto znaci da i njegov strucni stab ne razmislja previse o tom jedinom mastersu koji mu nedostaje vec samo o GS, potpuno opravdano.
Doci se i Sinsinati kada bude krenuo da kalkulise i kad malo ostari, do tada neka se fokusira iskljucivo na Slemove, ima i vise nego dovoljno osvojenih mastersa. Po toj kategoriji je drugi najbolji ikad, samo Nadal je ispred njega.

velikoslovog

pre 8 godina

@ Veljko Marinkovic... ako ce da uzme samo dva slema, meka to budu Australian Open i Rolan Garos, niko nikad nije uzeo 4 slema u nizu na tri razlicite podloge!

Marko

pre 8 godina

2019. godina, Nole ima 32 godine, 17 GS titula, i igra finale za 18. titulu. U publici sedi sveze penzionisani sampion Federer (kao onomad na Wimbledonu Sampras, kada ga je Federer prestigao po broju GS titula). Publika urla, zvizdi, navija za Noletovog protivnika, ometa Noleta laserima prilikom servisa... Na kraju, Noletov protivnik se izvinjava Rodzeru (kao onomad Rodik Samprasu) sto nije sacuvao njegov rekord... Ubedjen sam da ce doci jedan ovakav, slican ovome, dan. Sada da li bas 2019. ili 2020, mozda cak i 2021. potpuno nebitno. A mozda bude i 2018. Zasto ne biti optimista.
(veliki strumf, 16. septembar 2015 17:15)

Zasto ne i 2017-e??

nikol dz. femija

pre 8 godina

(oxydant, 16. septembar 2015 15:19)

ZNAČI AMERI IMAJU TU VARIJANTU DA KOMŠIJI CRKNE KRAVA a onda su je medijski ubacili na srpske prostore a u stvari njihova originalna kovanica......!!!! HAHAHAHAA.....