Ponedeljak, 14.09.2015.

11:40

Novak Đoković – sâm protiv svih

“Samo sam zatvorio oči i udarao najjače što sam mogao“.

Izvor: Saša Ozmo

Novak Ðokoviæ – sâm protiv svih IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

241 Komentari

Sortiraj po:

game, set and...

pre 8 godina

sada hladne glave samo par recenica...

da li je moguce da AMA BAS NIKO nije komentarisao da je Federer napravio isto sto i u finalu Londona 2012, tj. da je seo na mesto namenjeno bolje rangiranom igracu... i prosao je kao i u tom finalu, kao bos po trnju...

toliko o igracu koji toliko godina dobija nagradu za fer-plej...

ostalo je sve receno na terenu, ili u prethodnim komentarima...

pozdrav svima, i kako sam Nole skoro rece: "Najbolje tek dolazi"...

jovana

pre 8 godina

Da Vam nesto pojasnim u vezi Americke publike, 2009 godine zivela sam i radila na Long Islandu, radila sam pri organziaciji proslava, rodjendana..itd..sa jednom Amerikankom i njenom cerkicom gledala sam Vimbldonsko finale Endy Rodick-Roger Federer, devojcica je upitala majku, mama za koga mi da navijamo?! Majka joj je odgovorila: pa ipak za Andija, ovaj drugi cika ima dosta grend slemova!;) Mislim sta dalje reci...

Velja Trebinjac

pre 8 godina

U današnjim francuskim novinama "L'Equipe" Mat Vilander piše:"U nedeljnom susretu sam video najboljeg Novaka Đokovića i najlepše sportsko držanje koje postoji. Njegov profesionalni stav na terenu bio je perfektan. Znao je da odoli neviđenoj Federeromaniji na tribinama i ostane, uprkos svemum uspravne glave. Na kraju susreta njegova manifestacija radosti bila je takođe pod punom kontrolom. Ovim putem treba ići, naravno pobeđivat i težit do svih rekorda ali onako kako je to pokazao u ovom susretu."
Dragi Novače,hvala Matu na ovako mudrim rečima, one su ključ za nove uspehe koji te, uz dobro zdravlje i volju sudbine, čekaju. Srećno!

Иван

pre 8 godina

Ово постаје комедија. Роџер опере Марија у полуфиналу Вимблдона, Вавринку у полуфиналу Њујорка, и онда пукне рутински против Ђоковића у финалу. И сви кмече... Океј, било је "густо" на моменте, али без подршке публике, тешко би Федерер у тим мечевима стигао и до сета. Најсмешније ми је било кад сам прочитао коментар по форумима да је све личило на меч Роки - Драго, само што је победио Драго!? Па ко је ту личио на Драга (Голијата) а ко на Рокија (Давида), кад с једне стране стоји момак сам самцијат, а са друге и ривал и публика и медији и линијске судије (читај: организатори) које је Ева стално морала да исправља?!

Друга занимљивост је једна промена перцепције која се намеће сада. Наиме, Федерерови фанови увек потежу изговор да би видео Ђоковић свога бога да је ту Роџер из 2006. године, кад је млео конкуренцију. Али Роџер је и сад самлео све ривале, и на Вимблдону и у Њујорку - до Новака. То све више релативизује раније успехе, јер сад може да се мисли и овако: могао је Швајцарац да меље сваког тада, кад није имао Ђоковића да га дочека у финалу.

Трећи утисак: мило ми је што је психолошком чврстином Ноле утишао оне који потенцирају да он "жели да се свиди другима". То је више пута поновљена лаж која је постала "истина". Њега баш брига за то да га људи воле, али је нормално да не подноси двоструке аршине и нервира се кад он, који је сигурно милион пута чуо од западњака осуде Балканаца (Срба) да су некултурни, види како ти исти лицемерни западњаци показују своју некултуру.

Vlada, Vankuver

pre 8 godina

Za autora teksta i moderatora: ISPRAVITE TESKT! NIJE 2010.godina vec 2015-ta

"Tim rečima Novak Đoković opisao je način na koji je spasao dve meč lopte i pobedio Rodžera Federera u polufinalu US opena 2010. godine."
(Mirko, 14. septembar 2015 15:04)
Ni jedno ni drugo vec 2011

bane

pre 8 godina

Za razliku od (ponekad) navijački obojenih tekstova za koje poznavanje tenisa očigledno nije ni potrebno, ovo je kratak, jasan i vrlo dobro odmeren tekst/analiza zbivanja tokom US open finala za tenisere.
Ono što mi se posebno dopada je da ni u jednom trenutku nema potcenjivanja (ili čak i nečeg goreg) tenisera koji je igrao protiv Novaka.
U ovom slučaju, kao što je Novak elegantno propustio da se posle meča "zahvali" lošoj publici, nešto slično je učinio i autor ovog teksta u odnosu na poraženog iz ovg meča koji ćemo verovatno dugo pamtiti i rado ga se sećati.

Mirko

pre 8 godina

"Ovo je Sparta !!! " viknuo je Novak posle pobede u glas sa Dzerardom Batlerom koji je sedeo u lozi. Tako se i osecao - sam, sa mozda 300 u publici protiv svih. Sa ponosom mogu da kazem da sam bio jedan od tih 300 koji su mu na tribinama pomagali da stigne do 10 GS titule i ostao bez glasa. Pitanje za moje zemljake iz SRbije sto zive u NY, CT, NJ a koji bez problema napune svaku proslavu gde se puno jede jagnjetina i pije rakija: gde ste bili juce i zasto nam se niste pridruzili ?? Zasto nas je bilo jedva 300 ? Taj momak je za sve nas ucinio vise nego bilo ko u modernoj istoriji Srbije. Hvala Novace !!
(Branislav, 14. septembar 2015 19:48)

Branislave sve si u pravu ali.. sumljivi su mi ti NAŠI zemljaci iz Srbije, što SAMO jedu jagnjetinu... doduše ja ne jedem ni to, ali naši zemljaci obično jedu nešto drugo. Možda zato i nisu došli. A za rakiju, pa to piju i švabe pa nisu Srbi.

Mirko

pre 8 godina

@Saša Ozmo - Savršen tekst! Izbalansiran, sve bitno je prokomentarisano, uživao sam čitajući.

Da sam ja na Novakovom mestu, ne da bih prokomentarisao ponašanje publike, već bi ih u.... ali samo na fin način, tako da bi se razmišljali dok se vraćaju svojim kućama - kakva su g.... i prostaci.
Ali dobro, zato ja i nisam Novak :)

Ali zbog svih njih, ova pobeda deluje još veličanstvenije, nemam više reči kojom bih je opisao!

Mirko

pre 8 godina

@ludi milojko,
Zurili bi oni na metro bilo ko da je pobedio. Da si ikad ziveo u NYC znao bi sta je Queens, a sta Manhattan.

Inace su Amerikanci i Englezi sludjeni sa Federerom i Francuzima tj. svim onim sto predstavljaju laz i time reflektuju kako bi oni zeleli da budu. Oni su i protiv Isnera navijali.
[link]
(Ziveli!, 14. septembar 2015 23:19)

Navijali su oni i protiv Serene, pa između ostalog i zbog toga nije osvojila 4 GS u godini, odnosno 5-ti u nizu i time postala zlatnim slovima zapisana u istoriju tenisa i ponos te iste Amerike, ali oni to nisu želeli...
Zamislite recimo da Novak igra u Bg-u ili Nišu, Novom Sadu, GS na kome treba da uzme 4 GS u godini, a cela naša publika da navija protiv njega! Ili da igra Davis Kup recimo u Kraljevu, pa da naša publika navija protiv njega? Pa to ne može ni da se zamisli, a kamo li da se desi!!
Toliko o Amerima.

Ziveli!

pre 8 godina

@ludi milojko,
Zurili bi oni na metro bilo ko da je pobedio. Da si ikad ziveo u NYC znao bi sta je Queens, a sta Manhattan.

Inace su Amerikanci i Englezi sludjeni sa Federerom i Francuzima tj. svim onim sto predstavljaju laz i time reflektuju kako bi oni zeleli da budu. Oni su i protiv Isnera navijali.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2406548/American-tennis-player-John-Isner-angry-fans-backed-FRENCH-opponent-U-S-Open--did-win-least.html

fergi

pre 8 godina

Upravo sam pregledao snimak meca ali moram da kazem da su poeni u gemu nekada pocinjali sa 30-0 ili 30-30. Zasto ovo pisem. Poslednjih meseci svet bruji o nekom reternu RF? On istrcava napred na drugi servis protivnika. E ja sam izbrojao da je 9 puta leteo u prazno, pogadjao mrezu volejima ili je Novak poentirao paralelama od njega, levo, desno. To su brate skoro 2 cela gema, mada nije u snimku bilo ona dva strasna loba u prvom setu. Znaci sigurno da je barem 10, 11 puta najmanje RF leteo ko muva bez glave. On zeli da skrati poene jer ne moze stalno da igra na duge poene, ali je to neozbiljno. To moze da radi sa tamo nekom boranijom ali sa br.1, malo sutra. Novak je reterner svih vremena, kakav novi retern RF?? A vrhunac reterna je onaj kada je Novak na servis RF reternirao u njegovu bh stranu i direktno osvojio poen i sa tim poenom poveo 5-2 u cetvrtom setu. Strasno! E to su reterni a ne ovi takozvani novi RF reterni?? Zapad sve naduvava pa i to. Zato je za mene takvo velicanje...smesno. A ovo o cemu pricam su cinjenice pa proverite. Toliko.

andre

pre 8 godina

Pozdrav svima. Ovako, Hrvat iz Zagreba sam i obožavam Novaka, i puno mojih frendova a i Zagrebčana opčenito navija za njega. Meni je nekako logično da navijam za susjede a ne tamo neke Amere,Švicarce...Meni je on upravo zbog te svoje prgavosti sportske drskosti i patriotizma jako drag, jednostavno je pravi frajer,fajter i neuništivi borac... i uvjek kad su igrali Marin i Novak apsolutno sam bio na Novakovoj strani, jer za razliku od ovog našeg balvana Novak ima veliko srce i muda do poda... A šta se tiče ovih iskompleksiranih, neobrazovanih Amera pa oni neznaju nabrojati ni 3 Evropska grada, prema tome zaboli nas sve nas skupa ona stvar za ovu stoku...

član orkestra

pre 8 godina

ma neka zvižde,što publika jače zviždi to đoković bolje igra.lik je fenomenalan do polufinala igra koliko mu treba,čak suparnicima da po set,nek se ljudi vesele,motivira ih da rade još više...onda se lijepo "ušteka u struju" u polufinalu i rastura.svaka čast i federeru,34 godine pa u dva finala z grand slema za redom.pozdrav iz lijepe naše

Dante

pre 8 godina

Nisam bila u New Yorku. Nisam gledala live prenos. Ali zelim da se zahvalim svim Noletovim navijacima u stadijumu, koji su ulozili novca i vremena, da daju Noletu svu mogucu podrsku. Bas sam nekako mislila na jednog komentatora koji pri pocetku US Opena rece, da je kupio karte za polufinale i finale. Drago mi je sto Vam se maksimalno isplatilo. Hvala Vama sto ste bili tu, kada mi nismo mogli.

adnan omerovic

pre 8 godina

bravo. oduvijek sam gotivio federera prosto zbog lijepog tenisa, al bas mi je drago za novaka i 10. GS. ono sto njemu ide na ruku je sto prosto ne vidim da u narednih do recimo tri sezone ce imati ozbiljnog konkurenta (sigurno da ce i pokoji slam i izgubiti) da ga sprijeci u naumu da skine prvo nadalovih 14 a siguran sa i federerovih 17. jedna stvar treba da bude svima jasna zbog koje je novak vec sad sigurno veci skoro od svih, to je da on dolazi sa balkana gdje se uspijeh grijehom smatra. ne znam kako bi i nadal i federer prosli da su se rodili i blizu tamnog vilajeta. svaka cast bez i jedne mrlje

Branislav

pre 8 godina

"Ovo je Sparta !!! " viknuo je Novak posle pobede u glas sa Dzerardom Batlerom koji je sedeo u lozi. Tako se i osecao - sam, sa mozda 300 u publici protiv svih. Sa ponosom mogu da kazem da sam bio jedan od tih 300 koji su mu na tribinama pomagali da stigne do 10 GS titule i ostao bez glasa. Pitanje za moje zemljake iz SRbije sto zive u NY, CT, NJ a koji bez problema napune svaku proslavu gde se puno jede jagnjetina i pije rakija: gde ste bili juce i zasto nam se niste pridruzili ?? Zasto nas je bilo jedva 300 ? Taj momak je za sve nas ucinio vise nego bilo ko u modernoj istoriji Srbije. Hvala Novace !!

Душко

pre 8 godina

Много су пили пиво вино и за три сата чекања било је и пијаних и шта очекивати од њих него да бучу и то је разлог за некултурно понашање публике имали су доста времена да се аккохолизирају

Dragan

pre 8 godina

@Marko Drugi put prije nego sto pocnes da lupsa gluposti,da je bilo ovo ,da je bilo ono,da je Federer uradio ovo ili ono,pobijedio bi,samo da te podjsetim:
2011 Federer 0 GS titula
2012 Federe 1 GS titula
2013 Federer 0 GS titula
2014 Federer 0 GS titula
2015 Federer 0 GS titula
Ovo je najveci problem svih Federerovih navijaca u svijetu,jednostavno nece da priznaju da je neko bolji od nejga,probudite se,Novak je surova realnost!

Koma

pre 8 godina

Mnogo bitna pobeda, iako na prvi pogled ne deluje tako.

AO je bio jako bitan da sasece konkurenciju koja je tad bila u top formi (Marej, Vavrinka, Raonic, Nisikori, Berdih..) i nadala se GS tituli. Tu ih je dominatnom igrom ubio u pojam i utabao sebi put za dominaciju u ovoj godini.
Ovom pobedom je dotukao najveceg konkurenta za najvise GS titula. Ovo je bio poslednji Federerov trzaj da dodje do GS titule, i ovim je Djokovic sebi utabao put da ga dostigne, a nadam se i prestigne po broju GS. A broj nedelja na celu ATP mu je vec ugrozen.
No, sad samo polako korak po korak u nove pobede i istoriju.

pjovan

pre 8 godina

@Najveci igrac u istoriji tenisa Nowak Djokovic idemo stici i prestici Federera

Tri najveca Srbina ikada Tesla Djokovic i Vučic
(Aca, 14. septembar 2015 14:22)

Sto coveku nalupaste minuse, dal' zbog Tesle ili Noleta?

Brejk u petom

pre 8 godina

Kako se uvek posle ovakvih partija, otvori pitanje ko je najbolji svih vremena, kontam da nije Rafe i Noleta, ovo bi Rodji bio 39 GS u karijeri

fedex

pre 8 godina

A zasto je vama svima krivo sto narod van Srbije vise voli Federera i sta je tu cudno,kad je ovaj puno vise tu,i nadal se suocavao sa tim,pa sta,i fedex na mecu s nor samprasom,to je jednostavno tako..

straja

pre 8 godina

po meni djokovic je imao srece, feder je imao mnogo prilika, da sam gledao uzivo msm da bih bio ubedjen sa ce pobediti. to je sport i lepo je sto novak uzeo, gde su granice pa ne igramo se igre vesne rivas.

gg

pre 8 godina

"U nerazvijenim drustvima je idolopoklonstvo naglasenije i zato me ne cudi sto se Novakov uspeh povezuju sa nacionalnim uspehom... pa necemo se valjda hvaliti ekonomijom, kulturom i svime onime sto je ogledalo nas kao drustva. Iako nisam ljubitelj sporta (kao posmatrac), sve cestitke Novaku na njegovom trudu i ogromnom uspehu!"
(Jok, 14. septembar 2015 16:31)

A sta je ono sto je publika u finalu na USO pokazala nego idolopoklonstvo? Ne samo americka publika nego ceo teniski svet, ceo teniski sistem koji mesecima vec bruji o dostignucima Federera. Federer i samo Federer. Da je Djokovic "izmislio" onaj return koji izvodi Federer, mislim da bi ga svetski teniski strucnjaci razapeli "na krst" ali se Federeru pevaju nevidjeni hvalospevi. Hvalospevi za nepostovanje protivnika, za nesportsku, prljavu igru, za stres koji nanosi protivniku svojim bezobrazlukom ometajuci ga dok servira. Stvorili su od njega ne idola nego bozanstvo koje moze da uradi sve sto mu padne na um i sve ce biti prihvaceno sa simpatijama, sa obozavanjem, sa neizmernom ljubavlju sve dok pobedjuje.

ludi milojko

pre 8 godina

Živeli: Pa ako je publici bilo jako kasno zbog prevoza i tome slično, što onda nisu navijali za Noleta da brzo završi posao ...!

Sumika

pre 8 godina

Đoković šampion u dve discipline: 

1. Kako Hrvate odučiti od interneta 
2. Kako izvesti stado Njujorčana za 5 minuta 
(modernirelax, 14. septembar 2015 14:57) 


E,brate nasmejo si me kao retko ko u zivotu...trebalo mi je 10 minuta da stanem sa smejanjem.E,vala svaka ti dala.
(Dragana, 14. septembar 2015 15:18)

Daj mu ti...

Boki

pre 8 godina

Sasa,volim da citam tvoje tekstove,uvek pogadjaju sustinu i vrlo su izbalansirani i objektivni.
Naravno,puno je lakse pisati posle jednog ovakvog uspeha.
Divim se Novaku sa koliko je samopouzdanja i resenosti da pobedi usao u ovaj mec.
Po meni,vec posle nekoliko gemova se videlo da Federer,osim servisa koji nije isao,nema mnogo cime da pripreti,a da Novak moze jos vise.
U svakom slucaju,jedan veliki uspeh,na nasu jos vecu radost.
Pozdrav svim ljubiteljima sporta.

Sijeda brada

pre 8 godina

Narocito mi se dopalo kako si se dotakao publike na jedan fin i suptilan nacin, jer vise od toga i ne zasluzuje. Protagonisti su Rodja i Nole i treba pricati o njima. Znam da je bitno da izadje mnogo komentara, ali mozda je bolje censurisati ove ljude, toliko iskomplesirane da od svega sto se desilo na terenu, oni vide neke kauboje koji mrze Srbe. Evo da razbijem mito.
U inostranstvu niko nas ne gleda kao ovakve ili onakve, cak sta vise u sportu smo najbolje kotirani u Evropi i uzivamo ogroman ugled. Ako ste dobar covek, profesionalac, komsija itd. bice te voljeni i uspesni i na marsu.

bokelj

pre 8 godina

1. Највећа Новакова побједа у финалу ГС! Било је бољих мечева и боље игре, али побиједити оваквог Федерера без првог сервиса и против овакве публике је нешто неупоредиво. Никад гори сервис није имао Ђоковић, али је захваљујући невјероватној менталној снази побиједио. (Живо ме занима хоће ли се опет јављати мозгови који причају о томе да Новак није довољно психички јак.)
2. Новак је за нас много више од спортске иконе. Он је све што ми као народ нисмо; иако има наш типичан српски темперамент - он је човјек знања, рада, дисциплине, истрајности и воље! Кад би наши људи само дјелић тих квалитета покушали да унесу у своје биће - колико бисмо били другачији и бољи.
3. О публици: свако ко ово понашање публике покушава да објасни неким бенигним разлозима или је глуп, или има проблем са "Стокхолмским синдромом". Желим да будем јасан, нисам националиста, и мислим да смо јако, јако лоши као народ, по разним основама. Али, онај свијет који је представљала синоћ публика у ЊЈ јесте квинтесенција зла. Демонизовано човјечанство које не преза ни од чега, и не може да поднесе ништа што руши слику о њиховој доминацији и супериорности.

Jok

pre 8 godina

Svaka cast, izuzetan mec, velika pobeda! Samo pobedu prljaju primitivni tipovi koji se nekriticno identifikuju sa Novakom, proglasavaju ga intelektualcem (sic!), jednim od najvecih Srba ikad i slicne budalastine, dok protivnik, ko god bio, ili oni koji ne navijaju za njega, jedva da su ljudska bica. Decko je izuzetan sportista, najbolji na svetu u svom domenu, ali sportista, ne ucitavajte pecinsku mitologiju u njega.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (biti normalan, 14. septembar 2015 14:52)

Dzaba sve to napisa... Mnogima je potrebno da se identifikuju sa pojedincima i njihovim uspehom jer u ovakvoj sredini malo ko moze nesto da postigne svojim trudom. U nerazvijenim drustvima je idolopoklonstvo naglasenije i zato me ne cudi sto se Novakov uspeh povezuju sa nacionalnim uspehom... pa necemo se valjda hvaliti ekonomijom, kulturom i svime onime sto je ogledalo nas kao drustva. Iako nisam ljubitelj sporta (kao posmatrac), sve cestitke Novaku na njegovom trudu i ogromnom uspehu!

Slavko

pre 8 godina

@(Mirko, 14. septembar 2015 15:04)

Uvek me zbuni sa kojom strašću neko poleti da ispravi drugog, bez da se sam zamisli nad onim što je čuo ili pročitao.

Ok, nisi shvatio da govori o meču pre 5 godina. Misliš da govori o 2015-toj?

Kako? Je li ovo bilo polufinale ove godine? Je li Federer imao dve meč lopte ove godine? Odakle ideja da se odmah kritikuje?

Ratko

pre 8 godina

Ovo je meni kao velikom navijacu Novaka Djokovica sigurno najdraza titula koju je on osvojio u karijeri. Toliko ga pratim i uzivam sa njim, sednem sa drugarima koji malo to manje prate i pricam im sve u detalje, toliko da sam ih naterao da i oni ne spavaju sinoc i gledaju mec. Malocas sam bio kritikovan ali su zadovoljni svime prikazanim. Nas Novak iz Srbije, komsija, sunarodnik,brat uzeo je 10 GS titulu, postao je jedan od jedinstvenih u istoriji. Tenis je jedan od najlepsih i najboljih sportova ikada izmisljenih. Individualno je sport bez premca. Sa ovom titulom Novak je izbio medju teniske Bogove, da da mi pratimo Boga tenisa isto kao sto su to Nadal, Roger, Sampras, Borg. U nekoj dalekoj buducnosti kada nasa deca i unuci budu ovo pratili nece verovati da je neko iz Srbije bio toliko jak i mocan na globalnom nivou. Tenis je imao mnogo velikih igraca ali se oni dele na dve kategorije. Oni sa manje i oni sa preko 10 GS titula i preko 200 nedelja na mestu broj 1 ili manje je razlika izmedju najboljih igraca i teniskih unikata GOAT igraca. Cestitam ti Novace otvorio si vrata istorije tenisa, sada ce sve biti lakse, upisao si doktorat sada krecu jos bolje stvari da pokusas i zvanicno da postanes najbolji svih vremena. Nama ostaje da uzivamo i sta god uradio posle ovoga vise se ne moze obrisati, nikada za vek vekova. Puno uspeha, zdravlja i srece Novaku i armiji njegovih navijaca sirom ovog divnog Sveta.

Leonida

pre 8 godina

Sve je već rečeno u drugim komentarima, ja bih samo dodao da je na mene jedan od najjačih sporednih utisaka ostavila žena u publici negde u 4. setu koja izbezumljenog lica klima glavom levo-desno, a u očima kao da je ugledala sopstveni armagedon. Neprocenjivo.
(Darko, 14. septembar 2015 15:10)

Svaka čast,kraljino!Oplakah:)))

gagarin

pre 8 godina

odlican tekst. potpisujem sve. autor je prijatan kontrast uobicajenom sportskom novinarstvu u nas.
A Novak... velika je privilegija biti svedok ovog vremena!
Ziveo!

alo alo

pre 8 godina

Analiza stanih statisticara koja govori da je Nole najbolji s ih vremena
http://fivethirtyeight.com/features/djokovic-and-federer-are-vying-to-be-the-greatest-of-all-time/

zoki falcon

pre 8 godina

Sad se tek vidi da je Novakov cilj na američkoj turneji bio US Open, a ne ona dva mastersa. Fenomenalno natempirana forma za finale, prosto imam utisam na Novak u meču protiv Federera u Sinsinatiju nije igrao punom snagom i nije pokazivao šta će igrati kad Federer istrči na mrežu ( mislim na bezbroj bezuspešnih lop udaraca), već je čuvao adute za ovo finale!

PAJA

pre 8 godina

Cestitke za Novaka! Pobedio je Federera,njegov nesportskii izlazak na mrezu pre servisa,pobedio je povredu sa pocetka meca,pobedio je 23.001 coveka na stadijumu "Artur Es" koji su mu zvizdali 4 sata,pobedio je zato je je bolji teniser od Rodzera,pobedio je na kraju i publiku koja je - gotovo polovina - otisala sa ceremonije dodele pehara da ne bi gledali taj trenutak...zaista sam protiv svih.Ko u onom cuvenom vestern filmu.

Ali zasto je u stvari pobedio?

Pobedio je jer je verovao u Boga,nakon meca je pogledao u nebo i cini mi se po pokretima usana rekao "Boze hvata ti sto si mi ovo dopustio,Boze hvala ti sto si mi ovo dopustio..."

Velicanstveno.Sta znaci vera u Boga.

Sjajan mec,sta reci.Dvojica najboljih u ovom trenutko to je sigurno.Ostace upamceno i 53 (ako se ne varam) neiznudjene greske Rodzera.Nikad toliko u jednom mecu u karijeri.Jer sa druge strane mreze je bio - zid.Najbolji riterner u istoriji ovog sporta.Rodzer je mentalno pao onog momenta kada je Novak passing shoot-ovima rabio iluziju da ce njegovo "novo" oruzje "Zmijski napad Rodzera" SABR ("Sneak Attack By Roger") biti pogubno po Novaka.Kada je shvati da to moze proci protiv Gaskea,Vavrinke i njima slicnih,ali ne i protiv BROJA 1. tada se njegovo mentalno carstvo srusilo.

Od 2011-te na ovamo:

Djokovic - Federer 17:8 u mecevima
Djokovic - Federer 9:1 u GS titulama

Treba li jos nesto dodati?

Mislim da ne.

Olala

pre 8 godina

Bravo Sasa Ozmo, mnogo je divan tekst i divna analiza. Uzivao sam citajuci teksta. U tekstu je Nole izgledao mnoogo veliki mada jeste veliki je covek, puno srce. Svaka cast.

Darko

pre 8 godina

Sve je već rečeno u drugim komentarima, ja bih samo dodao da je na mene jedan od najjačih sporednih utisaka ostavila žena u publici negde u 4. setu koja izbezumljenog lica klima glavom levo-desno, a u očima kao da je ugledala sopstveni armagedon. Neprocenjivo.

marija

pre 8 godina

@Aljž-Maribor,

Složicu se sa Vama ako govorite o aroganciji, kako sam razumela.
Ali, kauboji nemaju niti su ikad imali aristokratiju.
Sva je prilika, sudeći po ponašanju te nesumnjivo prisutne američke elite, neće je ni imati.
Ipak, ne verujem u Vašu prejaku ocenu njihovog shvatanja navodne "inferiorne slovenske rase", jer oni ipak nisu fašisti.
Pre će biti - arogancija.
Novak im je već oprostio.

Petar

pre 8 godina

Ma neka uvek bude publika protiv Novaka, izgleda da Novak baš tada ne popušta i tera inat i bori se do zadnje kapi znoja.
On je navikao na to i smešno zvuči ali mislim da njemu i ne bi odgovaralo kada bi svi na stadionu navijali za njega.
Da istaknemo i sudiju koja je bila neverovatna.
U trećem setu na brejk loptu za Federera ona je zvala aut, i bila je u pravu, posle toga Novak vezuje dva poena i dobija treći set.
Svaka čast, ona treba da sudi uvek muška finala jer deluje jako korektno a pritom bolje vidi od linijskih sudija.
Sve u svemu Novak i posle toliko godina uspeva da me iznenadi i pokaže da je neverovatan čovek i sportista. Neopisiv momak! istinski šampion!

A6

pre 8 godina

90% publike je bilo protiv Novaka(vidio i cuo jer sam bio na mecu) Novak prima pehar i zahvaljuje se a neki mamlaz se dere "we love you Roger". Bile su i neke bucke koje su dozivljavale orgazam na svaki Federerov poen. Pogotovo na Novakov servis. To me je navelo da sljedeci put nosim znak "fat chicks love Federer:)Meni je to nevazno i nebitno. On ima sve nas koji ga volimo,koji smo ga sinoc bodrili na stadionu a i pred malim ekranima kod kuce. Malo me je zabrinuo kad je poceo duboko da dise i nije se kretao kako treba. Medjutim onda se ponovo probudio i preuzeo kontrolu. U zadnjem setu slomio je i Federera i publiku koja se ponadala kad se ovaj vratio na 5:4 Ovoga cu se sjecati do kraja zivota, dan kada je Novak Djokovic osvojio svoj 10 gren slem. Svaka cast legendo a dogodine se vidimo u Engleskoj da i tamo izgubim glas i da mi bride dlanovi:)

Dragana

pre 8 godina

Đoković šampion u dve discipline:

1. Kako Hrvate odučiti od interneta
2. Kako izvesti stado Njujorčana za 5 minuta
(modernirelax, 14. septembar 2015 14:57)


E,brate nasmejo si me kao retko ko u zivotu...trebalo mi je 10 minuta da stanem sa smejanjem.E,vala svaka ti dala.

Peko

pre 8 godina

Daragi Saša, sve se slažem, osim u onom da je Federer sjano čitao Novaku servise. Novak je u većem dijelu meča servirao a la Jelena Janković, ili, još bolje, a ala Sara Erani. Pobijedio je Federera sa, za Novakov nivo, prosječnom igrom i nez servisa. Uz osalo,to je veliki podvig!

Sredoje

pre 8 godina

Malo statistike.

Nole-Federer Ukupno 21:21

Nole-Federer Grand Slam 8:4
Nole-Federer Mastersi 9:9
Nole-Federer Zavrsni Masters 3(2):1

Nole-Federer Grand Slam Finala 3:1
Nole-Federer Mastersi Finala 4:3
Nole-Federer Zavrsni Masters 2(1):0

Rekord Federera i raniji apsolutni rekord u Ranking ATP listi u broju atp poena 15745 (protivnici, Hewit, Safin, Ivanisevic ...).
Rekord Nadala u broju atp poena 13295.
Nole trenutno ima 16145 atp poena, APSOLUTNI REKORD ATP.

Rekordna razlika-apsolutna, na Ranking listi danasnjoj je 6600 atp poena, cime je Nole srusio svoj predjasnji rekord iako ne igra sa "levacima", ustvari mozda i igra.

RobiSarma

pre 8 godina

Zamišljam jednog dana, za jedno 40 godina, Fedex okupio oko sebe unuke (od svakog blizanca po jedno 3-4) oko vatre kamina, u planinskoj vili, negde u Alpima. Negovano staračko lice, seda brada, u oba krila sedi po jedno najmladje,a dečica širom otvorenih usta i u neveri, dok se iz kuhinje Baba Mirke širi miris toplih kolača posutih cimetom, slušaju Deda Feda kako im priča kako, zamalo, nije postao najbolji teniser ikada...

Branko S.

pre 8 godina

Itekako uzivamo i u tvom tekstu Sasa!Sinoc smo gledali atomski tenosbdva najbolja tenosera u istoriji ovog sporta.Sto rece lepo "big Mek" u svom komentaru,jedan koji je u silaznoj putanji i jedan koji se trudi da ga sustigne i sedne na trpn!Moze li to Novak,videcemo ali sa sigurnuscu mozemo reci da je ovom pobedom trenutno ipak najbolji!
Pametnom dosta!Sve cestitkke komentatorima EN ( braci Mekinro,Gilbertu i Kehilu) za osudu neku'turne publike na Artur Es stadionu a sudiji meca - naklon do poda!Uzivajmo u voznji kako lepo zvuce Sasine poslednje reci!

pusuca cmokić hrvatčić

pre 8 godina

Novak Djokovic ce prestici Federera po broju grend slemova, osvojice najvise mastersa u istoriji, siguran sam da ce preteci Federera odma sad u Sangaju ( oboje imaju po 24) . Bice preko 300 nedelja prvi na svijetu i tu ce prestici Federera. Vec ga je prestigao po broju godina zavrsenih kao broj 1. Sve sto sam rekao, sto posto sam siguran. NOLEEE SAMPIONEE!!!
(Djole, 14. septembar 2015 12:28)

A to ce tvoj zivot uciniti sadrzajnijim i lepsim u svakom pogledu. Kako je tebi dobro...
(Rebeka, 14. septembar 2015 12:48)

Sadržajnijim neće, ali lepšim svakako hoće, a za tvoj život sam siguran da će te sve to frustrirati kao i do sada, što dokazuješ svojim pisanjem. Njemu je čak stvarno dobro, tebi je sada čak stvarno loše. Ae zdravo!

Dynamic

pre 8 godina

"Za autora teksta i moderatora: ISPRAVITE TESKT! NIJE 2010.godina vec 2015-ta "
(Mirko,

Mirko, Novak je 2010-te i 2011-te spasao po dve meč lopte protiv Federera u polufinalima US Opena.

Mirko

pre 8 godina

Za autora teksta i moderatora: ISPRAVITE TESKT! NIJE 2010.godina vec 2015-ta


"Tim rečima Novak Đoković opisao je način na koji je spasao dve meč lopte i pobedio Rodžera Federera u polufinalu US opena 2010. godine."

идеја

pre 8 godina

Сада када је еуфорија на врхунцу..и када је Новак остварио историску победу,не треба се уљуљати!
Треба критички погледати све сегменте игре!
Мислим да се још много може поправити први сервис,волеј игра!
Ако то постигне додатно ће скраћивати мечеве и чувати своје тело за још 5-6 година врхунсе игре!
Ипак честитке за све!

mali miloš

pre 8 godina

Ovom komentaru,skoro pa ništa,ni dodati,ni oduzeti.Novak je narastao u gorostasa koji vredi toliko da mu više niko ne može parirati,pa ni uz toliko pritisaka i sportske,a i opšte nekulture koja je stizala sa tribina.Samo poželimo,da Novak ostane,kako fizički,tako i mentalno jak koliko je to sada i da se osvojene titule nižu još kroz dosta godina,a da u istoriji ovog sporta ostane kao vladar svih najvećih dostignuća.Imamo pravo,a na izvestan način i obavezu,diviti se ovom mladom čoveku,kao najvećem ambasadoru roda iz koga je.

Aleksandar Kesar

pre 8 godina

Pratimo te gde god se nalazili na planeti, nebitno, da li je noc Ili dan, hladno ili je vruce, gladni ili siti,... samo je vazno da je brz internet, nista vise nije vazno kada ti igras legendo ! Velika je sreca sto smo tvoji savremenici, dajes nam snagu i jacas samopouzdanje, jer kada mozes ti sam protiv njih 23 000, mozemo i mi da uradimo nesto u nasim malim zivotima ! Hvala ti sto postojis veliki covece !

biti normalan

pre 8 godina

Svaka cast, izuzetan mec, velika pobeda! Samo pobedu prljaju primitivni tipovi koji se nekriticno identifikuju sa Novakom, proglasavaju ga intelektualcem (sic!), jednim od najvecih Srba ikad i slicne budalastine, dok protivnik, ko god bio, ili oni koji ne navijaju za njega, jedva da su ljudska bica. Decko je izuzetan sportista, najbolji na svetu u svom domenu, ali sportista, ne ucitavajte pecinsku mitologiju u njega.

SPARTA

pre 8 godina

Neverovatno je da ove sezone , kada su se ova dvojica velikana sastajali u finalima , da je Federer pre toga dolazio do tih finala bez izgubljenog servisa a kamoli seta,sa izvanrednom igrom,kao i na ovom US (SAMO NISAM SIGURAN DA L' je izgubio neki servis) ali kako god, i po pravilu (sem sinsinati) Nole je to dobijao.I to je dokaz koliko su ova dvojica za dve klase bolji od ostalih
BRAVO NOLE LEGENDO OVA POBEDA JE JOS SLADjA ZBOG OVE PUBLIKE!
OPET JE PRORADIO SRPSKI INAT!!!!

NikolaKG80

pre 8 godina

@VUK, jeste publika stvarno iritantna. Ja sve nešto mislim da će, za jedno 5-6 godina, kada bude odigrao svoj poslednji meč na US Openu, da ih Novak tako slatko otera u majčinu. Ja bih to uradio, zaslužili su.

Ok je to što navijaju za Rodžera. Čovek je u samom vrhu svetskog tenisa već 12 godina, igra najlepši tenis, koji je ipak beli sport. Osvojio je čak 12 Grand Slam titula pre nego što je Novak osvojio prvu.

Imao je puno vremena da priraste za srce navijačima širom sveta, ali ovo što Amerikanci rade je strašno. Uzalud je Eva Asderaki molila dame i gospodu u publici da se umire, jer je tamo bilo jako malo dama i gospode. Uglavnom su sedela goveda.

modernirelax

pre 8 godina

Moj utisak, gledajući Đokovića i Federera nakon meča je da je tu bilo u igri nešto više od GS titule, nešto samo između njih dvojice. Kao neka odlučujuća bitka i Federerovo priznanje: igrao sam protiv velikog šampiona...

kommarac

pre 8 godina

Svaka cast Novaku, neunistiv je. Al' batalite tu pricu da ga ne vole jer je Srbin, ispadate smesni. Pa ta publika je i protiv Serene navijala, trazite razloge negde drugo. Sto se Federera tice za njega je prakticno nemoguce ne navijati, to i Novak zna.

Хичкок

pre 8 godina

A to ce tvoj zivot uciniti sadrzajnijim i lepsim u svakom pogledu. Kako je tebi dobro...
(Rebeka, 14. septembar 2015 12:48)

А твоја потреба да напишеш ово ће твој живот учинити садржајнијим и лепшим у сваком погледу, зар не? Ако немаш ништа паметно да напишеш боље ћути.

Ivan

pre 8 godina

Jutros u pola pet , Federerova faca na kraju, slike njegove loze gde svi izgledaju kao da im se neko da izvinete pokakio u rucak, publika koja zvizdi na dodelo pehara Noletu. I onaj osecaj da ih je covek sve ponizio svojom igorom i smirenoscu.
NEPROCENJIVO !!
Oni ne razumeju sta njega pokrece .Osvojio je skoro sve sta treba , osvojice i ono sto do sada nije sledece godine.Redovno pobedjuje sve sa top 10 liste .Zaradio je gomilu para do svoje 28 godine.
Samo mu vi zvizdite on radi na INAT.

Dubioza

pre 8 godina

Nisam mogao da verujem da se Nole ne zahvaljuje publici. Pojacavam ton, mislim komentator nije stigao da prevede. Bravo Nole! Kako te publika postuje tako i ti nju...

Aljaž-Maribor

pre 8 godina

Na finalima Grand Slama 1/2 ulaznica je sponzorskih, ako ne i više.
Svi ti ljudi na tribinama so deo američke i svetske aristokracije.

Ti ljudi baš ne vole inferiorne slavenske rase i nikad je neče.
Novak je odličan teniser, sjajan čovjek, humanitarac, skroman...ali sve to ne pomaže protiv usijane aristokracije, koja voli zapadnjake.
I tako će, nažalost, biti uvjek.
Noval će uvjek igrati protiv publike.
A ipak pobjeđuje, zato je Novak najbolji svih vremena.

SDA - Hacer

pre 8 godina

Evo me na poslu, umoran, neispavan. Cekao 3h da pocne mec, znojio se i strahovao sa Noletom 4 seta a posle toga - Radost i sreca. I kako zaspati posle meca od tolike radosti. Spavao sam manje od 2h ali ne zalim.

Novak je zaista zaista izvanredan covek. Neponovljiv. U ovakvoj atmosferi linca, gde je na stadionu bilo vise demona nego ljudi Nole gotovo potpuno sam, sa Jelenom, svojim timom, i pokojim "nasim" covekom. I dobio je. Molio sam se, strepio i na kraju molitve su uslizene. Hvalim te Boze.

Jos zelim zahvaliti sudinici sto nije poklekla atmosferi, sto je imala par riskantnih odluka koje su isle protiv Federera ali svaki put je bila u pravu. Siguran sam da mnogi nebi intervenisali ali ona jeste i svaka joj cast. I na postenju i na profesionalnosti. Pravi andjeo medju onim demonima. Nole samo napred, Bog s tobom!

hope

pre 8 godina

Kako se covek tresao posle izgubljenog drugog seta, strasno. Sta sve u glavi prozivljava koji je to naboj emocija i to sve sam (plus njegov box).
Nije ni cudo sto je sa Gerardom na kraju viknuo THIS IS SPARTA, jer proporcijalno gledano to je bilo otprilike to kao u "300". Jos jednom svaka cast majstore i samo da te povrede zaobidju!

Dynamic

pre 8 godina

Jedan od najdražih Novakovih uspeha, stvarno ima specifičnu težinu na koju nisu ostali imuni ni svi objektivni ljudi širom sveta. Ovo je možda i najveće dostignuće u tenisu do sada. Bravo Novače, bravo Borise i bravo Jelena!

A jel se sećate u zadnje dve, tri godine kako smo često stavljali neiskorišćene brejk lopte kao možda i jedinu Noletovu boljku? I onda se desi Rođa sa 4/23 u jednom od najznačajnijih mečeva u karijerarma obojice :-).

Svete

pre 8 godina

@ Baja... imao je Federer malo vise poena od Noleta trenutno, da bi bio apsolutni rekorder, Noletu je potrebno da osvoji Peking i Šangaj (16785 poena bi imao tada) a Federerov rekord trenutno glasi 16740.
(velikoslovog, 14. septembar 2015 12:11)

E ovo me nasmejalo. Iz nekog razloga imam gomilu minusa a u pravu sam :D Federer je imao 8370 poena u jednom trenutku pre skoro decenije, kad se za slem uzimalo 1000 poena a ne 2000 itd. Po danasnjim kriterijumima je to 16740 poena. Zato ponavljam, Noletu treba Peking i Sangaj da obori i taj rekord.
(velikoslovog, 14. septembar 2015 12:54)

Nisi u pravu na tvoju zalost, evo ako moram da ti nacrtam to cu i da uradim !
Federer je imao 8370 poena na kraju sezone 2006, jeli tako, tako je !
Ovo su rezultati iz te sezone...

Doha 250 titula
AO 2000 titula
Dubai 300 finale
IW 1000 titula
Miami 1000 titula
MonteC 600 finale
Rim 600 finale
RG 1200 finale
Halle 250 titula
Wimbledon 2000 titula
Toronto 1000 titula
Cincinati 45 2R
US open 2000 titula
DC 140 polufinale
Tokio 500 titula
Madrid 1000 titula
Basel 250 titula
WTF 1500 titula
=15635 danasnjih

Novak je svakako rekorder a eventualnim titulama u Pekingu i Sangaju ce to dodatno uvecati !
Nema na cemu !

tomi

pre 8 godina

djokovic je prije meca epsn-u rekao ''igram protiv najveceg igraca svih vremena'' mislim da je sve rekao, federer je sa toliko propustenih brejk lopti sam sebe pobjedio ako cemo iskreno, 34god i toliki otpor pruza 6god mladjim igracima kapa do poda za federera a novaku cestitke za 10. gs!

Nebojša

pre 8 godina

Najjači utisak finala Federer do meča za titulu dva puta brejknut u finalu šest puta Federer do finala ni jedan set nije izgubio u finalu tri to pokazuje koliko je Novak jak i psihički jači od Federera.

marko

pre 8 godina

ljudi pa nije publika placena, publika je valjda sa razlogom na strani federera u bilo kojem kutu svijeta, zato sta je najbolji i zato sta cijene to sta sa 34god igra finala gs turnira i sta pruza veliki otpor prvom igracu koji je 6god mladji, svaka cast djokovicu, federer je propustio jedno barem 100 brejk lopti sta vise reci, djokovicu je imo srece sto je federer odigro najlosiji mec u 2 mjeseca da je bio 50% kao sta je igro protiv wawrinke djokovic bi izgubio lagano 3:0, jos jednom federeru kapa dolje 34god on igra rame uz rame sa 6god mladjim igracem to je za svaku pohvalu

Stefan_NY

pre 8 godina

Zdravo drugovi,
Sinoc je bilo vatreno! Prvo kisa a mi svi u majci i bermudama, a ono duva vetar uhh, smrzao se. Na stadionu toliko Srba, ali opet bilo vise gamadi. Izgubio sam glas, borio se kao David vs Golijata protiv RF navijaca, publika ne nekilturna nego zavidno nekulturna, u pocetku smo bili nadglasani, ali kasnije je bilo egal, mozda to niste vi culi preko tva ali na stadijumu je vala osetilo.
Nole je imao duplo manje vinera i dobio, svaka ti cast brate slatki! Ali ljudi, ponosan sam na sebe, pojeo sam RF navijace, nervirali su se od nasih grupica, ali sve u svemu bombastican mec.
Verujem da ste se radovali drugari bas kao sto sam i ja.
Nazdravlje! :)

васпитала те улица

pre 8 godina

(Nemanja, 14. septembar 2015 13:28)

Твој коментар је последица недостатка кућног васпитања.

Magnus

pre 8 godina

Ne znam gde ste iskopali Ozmu, al ne dajte ga ni za kake pare.

Najbolji sportski novinar na balkanu.

Kad pocnem da citam i ne prestajem do kraja, vec znam tko je u potpisu.

A sto se voznje tice, da najavim.
Zeka je star.

Nole je 2-3 godine provocirao i gurao se medju zeku i rafu. Nema mladih guratelja.

Nema rafe. Nema Zeke. Desio mu se Stas ove godine, ali nece do godine.
Mislim da, ako bude sve u redu, iduce godine Nole uzima sva 4 GSa, a lako moguce da vec u onoj narednoj sva 4 i odbrani.

Znam, nikad to niko nije uradio, ali realno, nece ovako moci zeka sa 36, a Nole jos dve jake sezone treba da odradi bez problema.

Iscepaj ih Novace! :)

Milan Nis

pre 8 godina

Kad se cita Sasin tekst,iskljuci se muzika i upija svaka rec.Svaka cast Sasa,o Noletu vise ne bi trebalo trositi reci,rezultati govore sami za sebe,a i drustvo u kom se nasao.

Flanders

pre 8 godina

Kako je "spasio" dve mec lopte ako je pobedio 3-1???
(Homer J. Simpson, 14. septembar 2015 12:21)

Procitaj malo bolje tekst, Homere. Spasavanje mec lopti se odnosi na njihov duel iz 2010 od strane Novaka. Idi ti bolje kod Moa na (jos) po koje pivo :)

igor 1959

pre 8 godina

Potpuno je neosnovano što pišu da je RF trebao da dobije prvi set. Koliko sam video, da Novak nije pao i polomio se ne bi bilo ni ribrejka već bi prvi set bio završen ranije i ubedljivije u korist Novaka!

ZVIIIZ

pre 8 godina

@velikoslovog

Nisi u pravu, preračunaj bolje i uzmi u obzir da se ne boduju samo Gren slemovi, nego i ostali turniri. Znači svaki bod tada treba preračunati u sadašnji sitem bodovanja (Mastersi po 500 bodova, manji turniri koje je Rođa masovno igrao već po koliko su nosili itd...)
Mijaljević na RTS-u je sinoć nakon meča objasnio i rekao da će Nole ipak imati više čak i sa tom razlikom u računanju.

anica

pre 8 godina

Iskrena da budem, Novak je preziveo golgotu, neverovatno koliko covek mora biti psihicki jak da se izbori sa svim sto ga je snaslo, publika katastrofa, deru se urlaju izmedju servisa, onoliko spasenih brejk lopti, svaka ti cast Novace, svaka cast ljudino! Primer si svoj omladini i svima kako se licnost i karakter iskristalise, primer si za borbu, dzentlmenstvo, sve prave vrednosti koje covek poseduje, drago si bice Nole, i znaj da te Srbi mnogo vole, srce ti je kao kuca, a tvoj sportski duh i tenisko umece je odavno vidjeno, Bog nek ti da zdravlja zauvek i tebi i tvojoj porodici, ja znam da ces i dalje davati maksimum, ti si covek od krvi i mesa, kao svi, nisi masina i bezosecajni kamen, sigurna sam da ces jos puno slemova osvojiti, a za ovaj 10ti svaka cast, veliki je to broj slemova...drago mi je Nole sto prisustvujem istoriji...bravo.

Ziveli!

pre 8 godina

Tribine su pocele ranije da se prazne, jer je postajalo jako kasno. Ljudi rade sledeci dan, a ni do kuce u Manhattan nije lako i bezbedno doci ako ides u sto kasnije sate.
Da ne spomnjemo koliko su dugo satima cekali da mec pocne i koliko ih je zbog toga savladao umor.
Koliko god oni ovako navijali za Federera, toliko ce im Nole ostavti u sto upecatljivijem secanju za to sto im se nametnuo vestinom i elegantnoscu. Istorijske cinjenjice niko, nikakvim vristanjem nece izbrisati. A kako se ponasas, takva slika ce obici svet i to ce biti tvoja prica i tome kakav si.
Zato zaboravimo na publiku. Uzivajmo u pobedi naseg Noleta. A buducnost lako moze doneti i nove radosti pa i mogucnost da Nole u inat obori i sve Federerove rekorde i brojeve GS.

Radovan

pre 8 godina

Krvožedni serbiše barberian umlatio evropskog kulturnog gospodina-misao svakog snoba i malograđanina koji je sa sela došao u grad.

Nole dobro igra tek kada malo pusti svoje krvi.
Dopada mi se onaj njegov šumski pogled. Odrastao je.

Tina

pre 8 godina

Imate gresku u tekstu. Polufinale US Opena u kojem Novak spasava dve mec lopte najboljim riternom ikada se odigralo 2011. godine, a ne 2010. Novak je tada vec imao 3 GS titule i to mu je bila cetvrta. Sada 4 godine (a ne 5) kasnije i sa 5 (a ne 8) GS titula vise, itd. Jer, ovakvom greskom potpuno menjate sliku.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sta ti decko radis?, 14. septembar 2015 12:11) # Link komentara
Mogao si pre ispravljanja bilo koga, da proveriš svoju tvrdnju, pošto je sve dostupno na ovom internetu. Informiši se: Novak Djoković jeste 2 godine za redom 2010 i 2011, spasao po dve meč lopte za Federera u polufinalu US Opena
https://www.youtube.com/watch?v=Syyh03aVKhg

Svete

pre 8 godina

@ Baja... imao je Federer malo vise poena od Noleta trenutno, da bi bio apsolutni rekorder, Noletu je potrebno da osvoji Peking i Šangaj (16785 poena bi imao tada) a Federerov rekord trenutno glasi 16740.
(velikoslovog, 14. septembar 2015 12:11)

E ovo me nasmejalo. Iz nekog razloga imam gomilu minusa a u pravu sam :D Federer je imao 8370 poena u jednom trenutku pre skoro decenije, kad se za slem uzimalo 1000 poena a ne 2000 itd. Po danasnjim kriterijumima je to 16740 poena. Zato ponavljam, Noletu treba Peking i Sangaj da obori i taj rekord.
(velikoslovog, 14. septembar 2015 12:54)

Nisi u pravu na tvoju zalost, evo ako moram da ti nacrtam to cu i da uradim !
Federer je imao 8370 poena na kraju sezone 2006, jeli tako, tako je !
Ovo su rezultati iz te sezone...

Doha 250 titula
AO 2000 titula
Dubai 300 finale
IW 1000 titula
Miami 1000 titula
MonteC 600 finale
Rim 600 finale
RG 1200 finale
Halle 250 titula
Wimbledon 2000 titula
Toronto 1000 titula
Cincinati 45 2R
US open 2000 titula
DC 140 polufinale
Tokio 500 titula
Madrid 1000 titula
Basel 250 titula
WTF 1500 titula
=15635 danasnjih

Novak je svakako rekorder a eventualnim titulama u Pekingu i Sangaju ce to dodatno uvecati !
Nema na cemu !

ako kanis pobijediti ne smijes izgubiti

pre 8 godina

Ako smo subjektivni, evo da osim BBC vidimo sta kaze Blick u Svajcarskoj:

"Das sagt Djokovic zum unfairen Publikum" je naslov teksta u kojem se navode korektne Novakove izjave koje su i nasi mediji preneli.

Dakle, i sami konstatuju da publika nije bila fer.

Sad to nije toliko ni vazno, ali interesantno je proveriti sta drugi misle.

Joxa

pre 8 godina

Publika je "protiv" Novaka samo na USopenu (kada igra u PF i F),Wimbldonu (skoro konstantno protiv) i na proslom RG (mada mu je nevidjeno aplaudirala nakon poraza) . Na masterima ga vole sem onomad u Madridu (zato ,kazu,i ne ide vise na taj turnir) . Turniri kao AO , Indiana wells , Miami , Rim , Rogers cup i azijska turneja su mu kao domaci teren . Na Wimbldonu imam utisak da samo zahvaljujuci tradiciji i ustogljenosti(i strogom zakonu) publika ne pocne da se skida i utrcava na teren a na USopen ako bi kojim slucajem Novak bio u poziciji da osvoji kalendarski GS publika bi sprecila organizovanjem vatrometa , rostilja , takmicenjem u podrigivanju i sl .

Neznalica

pre 8 godina

Nije više potrebno objašnjavati Novakovu dominaciju. Jednostavno, on ima određeni standard igre gde kada je na svom minimumu može da izgubi od šačice tenisera. Igra kao noćas i niko ne može da ga pobedi a to čak i nije njegov maksimum. Maksimum je što on prikazuje na početku sezone dok je još uvek svež. Tada daleko odskače. Onda se tokom godine određeni teniseri dižu, ove godine Marej i Vavrinka u prvoj polovini godine a od Vimbldona pa do sada Federer, i on nailazi na iskušenja pošto non-stop mora da igra na vrhunskom nivou. I to je to. Njegova "prosečna" igra je dovoljna i za najboljeg Federera. Očekujem da Novak taj svoj standard još malo unapredi u naredne dve godine i dominacija je tu (čitaj još najmanje 5-6 GS-ova).

Dokaz za ovo što govorim su dva turnira pred US Open. Na prvom Federer ne učestvuje a Marej, zbog slabijeg Vimbldona dolazi potpuno spreman u Kanadu i dobija Novaka u finalu na tom turniru a zatim sveži i odmorni Federer u Sinsinatiju igra odmoran i dobija, opet u finalu Novaka. I onda na US Openu sada već dovoljno izmoreni i Federer i Marej ne mogu ništa Novaku. U toj priči samo je Novak konstanta.

Očigledna mržnja svetske publike što jedan Srbin dere igrače iz tehnološki razvijenog sveta čini uspeh Novaka još većim. Ej, oni su navijali za Vavrinku na RG, Mareja na AO i za Federera na Vimbldonu i USO. Njegova sportska priča je SAM PROTIV SVIH.

Ipak, zna Novak da iza sebe ima svoju narod i Srbiju. I to je njemu dovoljno ljubavi.

Lik

pre 8 godina

Novak Djokovic ce prestici Federera po broju grend slemova, osvojice najvise mastersa u istoriji...
(Djole, 14. septembar 2015 12:28)

A to ce tvoj zivot uciniti sadrzajnijim i lepsim u svakom pogledu. Kako je tebi dobro...
(Rebeka, 14. septembar 2015 12:48)

E vidiš Rebeka, tu je razlika između vas, energetskih vampira koji volite sve što je strano a svoje mrzite jer ste jadni i nas normalnih i radosnih ljudi koji vole da momak iz jedne male zemlje pobedi i nadjača najjačeg sa Zapada.
Jeste, baš to će naš život učiniti lepšim a tvoj još jadnijim nego što je jer ne umeš da voliš jer ti neda tvoj podanički mentalitet..

Posmatrač

pre 8 godina

Novak je ulaskom u "klub dvocifrenih GS titula" za najmanje "jedan metar" pomerio granice tenisa koji nikada u svojoj dosadašnjoj istoriji nije bio toliko kompetitivan, popularan i kvalitetan, i sve to bez ikakve istinske sumnje. Dugo je bio sportska zabava anglosaksonskog i romanskog sveta bele rase, sa "gostima" iz ostalih "plemena", rasa i "svetskih zabiti". "Gostima" koje isprašiš, "objasniš" da su počastvovani što su uopšte tu, bez i najdalje ideje da mogu da na bilo koji način trijumfuju. A onda se niotkuda pojavio momak koji je sve promenio, srušio je na terenu tenisku "Vavilonski kulu" i počeo da gradi neki drugi teniski poredak i njegova pravila. Za knjigu je teniska misija Novaka Đokovića, za tomove knjiga, od poezije do nauke, on je civilizacijski domet najvišeg reda, neka vrsta "čuda nad čudima". A živ, naglašeno normalan čovek, koji ima "poslanje" da civilizuje podivljalu nadmoć baziranu na sili (delujući preko tenisa), naše gore list, epskom karijerom i svim onim šta je prati, stvara savremeni mit, istinski, sočni, poučni, dragoceni mit. Kada pomislimo da čovek na mitovima opstaje, naročito u kolektivnoj svesti, jako malo pogrešimo. U "izvrnutom svetu" koji nije apsolutno negativan ni gladijatori više nisu robovi kao nekada, sada su često i prosvetitelji, ako poseduju vrlinu a ne samo snagu i veštinu. To Novaka čini izuzetnim ljudskim simbolom malog Davida pred kojim Golijat postaje nevidljivi patuljak, sa čitavom bolumentom svojih razjarenih idolopoklonika.

Blaf

pre 8 godina

kako to mislis sam protiv svih
(mn, 14. septembar 2015 12:55)
Protiv Federera i navijača na stadionu i protiv tebe naravno.
Saša zaista si sjajan novinar.

SaNpion bez N

pre 8 godina

Novaku trenutno nedostaje 2x Rolan Garos, 2xSinsinati i 1x Madrid da bi mogao da kaze: "SVAKI vazan turnir u tenisu sam osvojio najmanje dvaput". Ako to uspe da ostvari do kraja karijere (a ja sam siguran sa hoce, zivi bili pa videli), morace svi da skinu kapu i da kazu: "NAJBOLJI JE OD SVIH U ISTORIJI".
Ziveo nam Novace na mnogaja ljeta i ne brini, znaj da Srbija sa tobom zivi tvoj san i bezrezervno te podrzava.

Kobe

pre 8 godina

Ameri ne cene mnogo tenis i ne razumeju ga (vecina) vide prvo NIKE pa onda navijaju za nekog lika koji im se svidi. Nole je skoro SAVRSEN sto se tice tenisa, kulture, inteligencije, postovanja itd...itd... Mislim da bi svaki roditelj pozeleo da mu sin bude takav (ne mislim na ogroman novac koji zaradjuje) mozda mu ta savrsenost i odmerenost smeta kod publike....Federer je slican, ali ipak ni blizu Djokovica po pitanju svih drugih stvari... Mislim da SVET nije imao niti ce skoro imati SPORTISTU koji je komplentna licnost kao NOLE ! On dobro zna ko je uz njega i neka ne menja nista jer mu STVARNO bas dobro ide.... :)

Đorđe

pre 8 godina

Federer jeste najraznovrsniji, najtalentovaniji teniser svih vremena. I zaista je zadivljujuće kako igra sa 34 godine. 17 gren slemova dovoljno govore o tome kolika je teniska veličina i svako omalovažavanje istog, je elementarno nepoštovanje prema tenisu uopšte.
Međutim Nole je nešto posebno. On nema tu gracioznost i eleganciju koju poseduje Federer, ali ima takvu mentalnu čvrstinu, koju retko koji sportista ima. Takav pogled i odlučnost sam viđao možda samo kod Džordana. Zato Federer može da ga pobedi na nekom mastersu, ali na gren slemu nema ni promil šanse. Za razliku od meča u Sinsinatiju Rodžer je bio pod pritiskom, mnogo želi još jedan slem i sve odradi odlično, ali kad se pojavi Nole sa druge strane njemu se skrati ruka, greši, promašuje udarce koje protiv drugij nikad ne bi. Protiv Nadala na šljaci nije mogao da parira na fizičkom nivou, dok protiv Noleta ima mentalnu barijeru. Jednostavno zna da ga ne može dobiti. Nije izgubio meč, zato što je lošiji teniser, čak ni godine nisu bile ključan faktor. Odlučila je neverovatna mentalna snaga koju poseduje Đoković. Svaka čast Nole!

rejnald

pre 8 godina

Ne mogu opisati postovanje prema Novaku!Ali mogu neke druge stvari...Naime,zasto Novak uvijek ima publiku protiv sebe?Mislio sam da je zbog njegove igre,ali i Nadal i Marej igraju defanzivnije od Novaka pa opet imaju publiku na svojoj strani...Rekoh da nije zbog toga sto je srbin,a s obzirom koliko smo satanizovani da se ta mrznja ne prenosi na njega?Ali onda se setim da smo mi generalno,osim u sportu niko i nista na globalnom planu,cak nas i mnogi mijesaju sa Sibirom...Mislio sam da im nije mozda antipatican?Ali sta onda reci kada mogu da navijaju za Mareja?I onda ostaje ono sto svi slutimo ali nijedan strucnjak niti novinar to ne smije javno da kaze.Novaka ne vole zato sto je iz Istocne Evrope!!!U hladnom ratu tolika se mrznja stvorila u zapadnom svijetu prema istoku Evrope da mislim da ce nas mrzjeti jos 100 godina!Mi smo za njih i dalje " komunjare"...I dugo cemo biti...I kao takvi,ne zasluzujemo da vladamo
" njihovim "sportom.Setite se samo Lendla,Nastasea,i drugih...Ako vam treba potvrda mojih stavova,oni koji su gledali mec Cilic-Tsonga znaju o cemu govorim...Zato hrvati,i ostali,kada napadate Novaka,sjetite se da ista ta publika koja navija protiv Novaka,navija i protiv svih vasih takmicara.U svetskom sportu,Novak je nas,koliko i vas,toliko je i madjar,rumun,ukrajinac itd.Sto se Nola tice jedino sto mogu da mu porucim je da im uzme sve!Da bude rekorder u svemu,u inat svima,jer ipak,u tome smo najbolji!A onda ce ga postovati,htjeli to ili ne,i ostace vecna legenda!!!

Mito

pre 8 godina

Kada sam na vašem sajtu, posle meča u Sinsinatiju napisao da je to bila klackalica i da je Federer viisio o koncu pošto je prethodna dva meča izgubio (pre toga je početkom godina dobio Noleta na turniru 500 i povećao razliku na +2) u kojoj je taj brek doneo prevagu mnogi navijaći Federera, su se sprdali sa mojim komentarom (možete ga naći u vašoj arhivi). Pre dva dana kada ste postavili pitanje kako protiv Federera da ne analiziram taj komentar, rekao sam samo da ga umara, jer protiv Noleta Federer po tom sistemu nema šanse (Federer protiv svih protivnika igra kratke poene i bezobrazno im ulazi u servis polje već na prvi servis kako bi ih psihički izbacio iz igre). Lepo je rekao Beker, da je to uradio u naše vreme neko, svi teniseri tog vremena Mekinro, Sampras, agasi itd bi ga gađali u telo pri servisu. Što se tiće navijača, Federera podržavaju najmočnije svetske kompanije (on sada zarađuje mnogo više od reklama nego od turnira i zato igra i dalje) i ponašanje publike je sinhronizovano ponašanje u interesu tih firmi koje protežiraju Federera. Novakov odgovor posle meča u jednoj reči “Sparta” je suština, koju mnogi od tih gledalac u SAD nisu razumeli. Novak je ipak intelektualac i gospodin na svetskoj teniskoj sceni. S poštovanjem

Nemanja

pre 8 godina

Miro, interesantno je što ti misliš da su Srbi i Srbija glavni svetski problem i da ceo svet nema pametnija posla nego da mrzi Srbe... Nešto si ti pomešao, uvek kada neko dobije Djokovića on je ili umoran, ili bolestan, zato veliki broj ljudi oseća animozitet prema njemu. Pamte ga iz mladjih dana kada je, otprilike, svaki treći njegov meč bio predat zbog bolova u trepavicama. Nemoj da pričaš o deci, zna se ko svoje nezadovoljstvo na terenu iskazuje na skupljačima loptica! U tenisu može da bude bolji jedino Monte Karlo, pravi Srbi žive u Srbiji, a činjenica da u inostranstvu živi jednak broj Srba kao u Srbiji, samo potvrdjuje koliko nam je zemlja jadna i da nema potrebe da nam bilo ko u svetu zavidi. Logično bi bilo da zavide Švajcarcima...

Branimir

pre 8 godina

Bravo Nole, nisam znao da i ovo može. Ovo bi moglo još da se zove "Kako pobediti Federera bez prvog servisa". Ovo je ličilo na teniski šah (ili na šahovski tenis). Posle onakvih servi pre dva dana protiv Čilića odjedanput nikako da pogodiš igralište. Uprkos tome i uprkos publici, svejedno je psihološki klonuo Federer?! Čudo braco, što se mene tiče ne mora ništa više da osvoji. Ako baš mora onda jedan Roland Garros, bilo kad, da ne kažu nije mog'o...

Svi smo mi NOvak Djokovic

pre 8 godina

Svaka cast za komentar! Svaka na mestu!

U povodu publike takodje sve na mestu. Samo da istaknem
da je medju brojnim zvezdama navjacima RF bio bar jedan navijac NDj; Gerard Butler!

Jesi dasa Gerard!

CESTITKE NOVAKU DJOKOVICU! TAKVO SRCE U JUNAKA, SPORTISTA, COVEK, DZENTLMEN!
AJDE NOLE, IDEMO DALJE!

olja

pre 8 godina

Amerikanci I kultura!?!
Mogao bi neko pametniji od mene, npr. sociolog, filozof ili tako nesto, vise o tome da napise, citava doktorska disertacija bi mogla nastati.
A Nole? Pametno I odmereno....(TAKO TREBA)
Ima 4.000.000 ($) razloga da ga BAS ZABOLE.....
PAMETNO, ODMERENO VAN TERENA A NA TERENU MONSTRUM!!!!!! POSTOVANJE!!!!

Kole

pre 8 godina

Iako je Sasa "sve" rekao, ima mnogo toga sto zulja sve nas koji smo bez daha docekali Noletovu pobedu.
1. Novak je u mec usao mnogo bolje od Fedeksa i samo je providjenje spaslo svajcarskog veterana i miljenika zapada od velikog ponizenja. Naime, Nole je nezgodno pao, pa iako se, naizgled, brzo oporavio, trebalo mu je vremena da se povrati i pohvata konce prvog seta, koji je imao dobijen na dlanu, furioznom i iznenadjujucom igrom, vec od prvog poena.
2. Sada je jasno da je Federer od Vimbldona uradio ogroman posao i neverovatno napredovao, samo sa jednim ciljem - dobiti Novaka u finalu poslednjeg grenslema sezone.
3. Federer je sve uradio samo zato sto je, sa pravom, ocekivao da ce se u finali sresti sa Noletom, a taj njegov napredak u 34. godini zaista nije bila mala stvar, vec podvig dostojan divljenja.
Naime, poboljsao je ionako odlican servis, "izmislio" je novi ritern koji, osim sto je efikasan, moze da svakom protivniku unese nemir i osecaj nemoci. Njime on pokusava da ponizi protivnika i natera ga na predaju. dalje, neverovatno je poboljsao svoj, inace poslovicno los, bekhend. i na kraju, kao slag na torti, stekao je samopouzdanje i time i kretanje po terenu, kao da je igrac u naletu, u punoj snazi, fizicki i mentalno, nesto sto bi mogli uporedjuvati sa Noletom izdanja 2011.
I na kraju, Nole ga je pobedio mentalnom snagom! Federer je napao Noleta pripremanim, za njega, "novim" riternom, a Nole je odgovorio lobovima, pasinzima i servisima u telo. I to je to!

DaLanik

pre 8 godina

Sasa hvala za super tekst. Nole je ipak klasa za Federeera - i kad ga ceo meč nije isao prvi servis - pobedio je. Garant se kladio sa Bekerom - ajd u 100 evra da mogu da pobedim Federera i bez prvog servisa!? :-) Kakav car! Vredelo je nespavati i gledati dominaciju!!!

Марко

pre 8 godina

Ови што не схватају да Новака мрзе само зато што је Србин, вероватно још увек као овце иду на клање у Европску унију. Ја се на сваком Новаковом мечу плашим да му се не догоди исто што и Моники Селеш у Хамбургу 1993. Истина је сурова! Мржња је огромна!

Fremde

pre 8 godina

A sta mislite koliko tek nama,za nasu dusu,znaci kada neko nas pobedi!Ovako
kako je publika tamo reagovala slusamo svaki dan,ne smes TV,Novine da otvoris,sve lepse od lepseg i to tako godinama,jos od sukoba u ex YU!
Zato,hvala Nole,melemu za srpsku,slovensku dusu!

gaja

pre 8 godina

Što reče neko pre mene,nemamo nekakav kvalitet života u materijalnom smislu ali Novak nam daje hranu za dušu..
Loznica čeka 11.titulu.

777

pre 8 godina

Senku na njegove uspehe baca činjenica da više od godinu dana nije pobedio bolje rangiranog tenisera od sebe.
(Waldorf, 14. septembar 2015 08:59)

Auu..ovo je komentar DECENIJE. Bravo! Svaka cast na komentaru. Neke moze najvise da boli jer je to ISTINA.

Katarina

pre 8 godina

srecna sam sto zivim u eri najveceg srpskog i svetskog tenisera svih vremena! takav se ne radja jednom u hiljadu godina! srecna san jer mogu da ga gledam i navijam za njega i uzivam u njegovim pobedama!

BRAVO

pre 8 godina

"U ovom trenutku, dok Đokovićeva karijera još traje, nemoguće je sagledati grandioznost svega što je postigao, to će biti moguće tek po njenom okončanju. Ali polako, Novače, nikuda ne žurimo, uživamo u vožnji."

bogdan

pre 8 godina

Kad bi Noletovi mrzitelji znali da ih on ne šiša i da ga svojim bezobrazlucima potstiču na još bolju igru ...
Želim ti sreću,potom uspeh i na kraju ne daj da publika i mediji od takve ljudine naprave samo šampiona.Ti si istorija i još nešto više!XLKAEG

danilo

pre 8 godina

Potpuno sam saglasan sa Ozmom oko prelomnog trenutka u karijerama Noleta i Fedexa i nemam nikakvu dilemu da je to onaj senzacionalni preokret Noleta protiv Fedexa ,na dve meč lopte i servis za Fedexa, u polufinalu US Opena-a 20l0. Repriza verovatno još bolnija je bila 2011.
Od tada je Nole definitivno bolji igrač od Fedexa što pokazuju svi parametri koji postoje.
Što se tiče same igre, to smo svi odavno konstatovali, kada je Nole oko svog maksimuma , Fedex nema šanse - taman dubio na glavi i imao iza sebe svu bogatu publiku na svetu.
Nole je kompletniji igrač, to se vidi iz aviona, i nema slabosti.
Fedex je opet u servis-volej igri savršen i to se takodje vidi iz aviona.
Medjutim, čim se pojavila ova generacija briljantnih riternera, Fedex je u prvih tri ali nikada više najbolji.
Kao što se pisalo pre ovoga meča, ako Fedex pobedi prestaje razgovor na temu ko je najbolji u istoriji.
Takodje, posle ovoga meča, taj razgovor kada je Fedex u pitanju prestaje jer definitivno nije najbolji.
A ko će biti i da li će iko to biti bez dileme, ostavimo vremenu...

Serbinho

pre 8 godina

Cestitke Noletu i novinaru na tekstu.
Ne treba da obraca paznju na publiku, tipa u stilu NBA igraca i izvodjenja slobodnih bacanja, koji ni da trepnu, dok ovi iza kosa prave to sto prave od sebe.

velikoslovog

pre 8 godina

@ Baja... imao je Federer malo vise poena od Noleta trenutno, da bi bio apsolutni rekorder, Noletu je potrebno da osvoji Peking i Šangaj (16785 poena bi imao tada) a Federerov rekord trenutno glasi 16740.
(velikoslovog, 14. septembar 2015 12:11)

E ovo me nasmejalo. Iz nekog razloga imam gomilu minusa a u pravu sam :D Federer je imao 8370 poena u jednom trenutku pre skoro decenije, kad se za slem uzimalo 1000 poena a ne 2000 itd. Po danasnjim kriterijumima je to 16740 poena. Zato ponavljam, Noletu treba Peking i Sangaj da obori i taj rekord.

VUK

pre 8 godina

noćas sam gledao sa prigušenim tonom..sad sam upravo gledao ponovo meč.. publika je bila na nivou vikend kroćenja konja i bikova u Oklahomi.. Novak ih je super iskulirao posle pobede
.trebao je da otkači i voditelja programa..samo par reči.. 3miliona u džep, pehar u ruke i noga.. nisu dostojni onakvog finala.Ne može ništa na silu..jednostavno GS Federer neće osvojiti u ERI NOVAKA ĐOKOVIĆA. A ona je počela na Wimbldonu 2011 godine.. 150.000. ljudi u Beogradu ispred Skupštine znalo je tada to da prepozna, a Mirka i Federer nisu.. zato su sinoć suze i bol bile realnost.. Ipak se treba povući na vrhuncu karijere .. pare ne brišu suze!

Rebeka

pre 8 godina

Novak Djokovic ce prestici Federera po broju grend slemova, osvojice najvise mastersa u istoriji, siguran sam da ce preteci Federera odma sad u Sangaju ( oboje imaju po 24) . Bice preko 300 nedelja prvi na svijetu i tu ce prestici Federera. Vec ga je prestigao po broju godina zavrsenih kao broj 1. Sve sto sam rekao, sto posto sam siguran. NOLEEE SAMPIONEE!!!
(Djole, 14. septembar 2015 12:28)

A to ce tvoj zivot uciniti sadrzajnijim i lepsim u svakom pogledu. Kako je tebi dobro...

MM

pre 8 godina

ma gde sam protiv svih? :) pa cela srbija je tu bila, pa ljudi iz bosne, cg, makedonije, hrvatske, nasi iz inostranstva, pa jos bar kinezi i japanci! idemo dalje!

rastko

pre 8 godina

Najveće moguće pohvale i čestitke za najboljeg tenisera ove planete i okoline! Novače ti si naša ljubav, naša radost i naš ponos. Divljenje i poštovanje!!!

igor novković

pre 8 godina

Juče sam napisao da će Novak da ga dobije 3-1 ma bravo majstore!Novak je odigrao odlično,ne tako sigurno kao na Vimbldonu,prvenstveno mislim na servis,kretanje je tu,ritern takođe.Sa mentalne strane je najbolji daleko,s obzirom da je gubio 4 finala u NJujorku pritisak je bio tu nema šta.Mene najviše zadivljuje kako je odigrao na brejk loptama,iz .... nije se prepao.Što se Federera tiče on nije odigrao kako su svi njegovi navijači mislili,s obzirom da nije izgubio set od Vimbldona.On je po meni bio napet i nije vjerovao u pobjedu kao naša ZMIJA.Mislim da mu je Novak ušao u glavu i da nema riješenje za njegovu igru,kao i za Nadalovu.On Novaka više nikad neće dobiti na Slemu mislim da postaje svjestan toga.P.S.Čestitke Novaku za titulu,iako je imao čitav stadion ,skoro,protiv sebe čak su mu na servis greškama aplaudirali što nema veze sa mozgom,bez podrške sam ih je počistio,bravo majstore i puno sreće u nastavku karijera.

Komentator

pre 8 godina

"To veče bilo je možda i presudno da Novak raskrsti sa sobom i da zaključi da može da pobeđuje najbolje na najvećim turnirima. Biće loših dana, biće i poraza, ali neće više biti straha."

Sa tvoje tastature u Bozje usi. U zadnje 3 godine strah u finalima mu je bio najveci problem sto nije osvojio jos i vise slemova, taman kada smo 2011.-te pomislili da ce da zaredja, pa da ih sve redom poosvaja. To mu je bio najveci problem i ove godine u Parizu. Nadam se da je bar sada to prevazisao. Ne trazimo mnogo No1e, jos 8 do 10, pa posle mozes i da se penzionises ako hoces.

devlinjo

pre 8 godina

Ljudi, ne shvatajte me pogrešno, ali mislim da publika generalno ne voli Novaka Đokovića, ali ne zato što je Srbin, mada ima i toga, već zato što je jako iritantan. Zamislite, da nije naš, oni njegovi potezi među poenima generalno nisu popularni kod publike. To posebno dlazi do izražaja protiv smirenog Federera. Ja navijam za Novaka svim srcem, ali objektivno, jeste njegovo ponašanje malo iritantno.(Mokl, 14. septembar 2015 11:56)

Ne lupetaj. Očigledno ne pratiš tenis. Jer da pratiš znao bi kako Nadal, Marej... pa i Federer reaguju na mečevima. Koji je razlog što nisu voleli Iliju Nastasea, jer je iz East Europe. Beli sport bratić, a mi ćemo uvek biti robovi za degenerisanu široku populaciju tih tamo (danas im ne izgovaram ime).

Svete

pre 8 godina

Zasto recimo Marej ima vecih uspeha na travi nego na sljaci, sigurno nije zbog kvalitetnog servisa, dobrog slajsa ili odlicnih voleja VEC ISKLJUCIVO i SAMO ZBOG ovakve publike, njegov svaki mec na travi je igranje pred ovakvom publikom, mada cini mi se da su Englezi malo, ali samo malo, kulturniji od ovih ovo sinoc je bilo nesto nezapamceno u istoriji tenisa, ovoga nema ni u DC a ni u Bazelu se ne ponasaju ovako ! Nije isto navijati za nekog i voleti nekog igraca i ponasati se ovako, ovo je neka potpuno nova dimenzija teniskog meca i sama cinjenica da je Novak Djokovic izdrzao sve ovo i pobedio krvozeljnog i razjarenog Federera pred ovakvom masom govori mnogo toga o njemu i ovo je jos jedna potvrda da je bez premca Novak najveca psihicka gromada u istoriji ovog sporta, trebalo bi testirati Rodjera da vidimo kako bi se on ponasao pred ovakvom publikom, ne bi previse toga uradio !
Sta mi je mnogo drago, pre 8 godina je Novak zapinjao u Montrealu i tamo pobedio Federera dok je malo kasnije izgubio na ovom turniru,8 godina kasnije smo dosli do trenutka kada Federer zapinje na mastersu a Novak se cuva za GS i to je fantasticna stvar. Zaokruzio je pricu sto se tice vracanja dugova za ovaj turnir i to sa debelom, DEBELOM kamatom...!
I opet ponavljam, Rodjer se istrcao u Cincinatiju sa onim besmislenim udarcem i celom tom taktikom, drugacija bi prica bila da je to sacuvao za ovaj turnir, ali nije imao dovoljno strpljena sto mi naravno izuzetno drago !

ja

pre 8 godina

Roger je zasigurno naveći umetnik i talenat ovog sporta, ikada, ali je Novak najveći intelekt i psiholog, genije koga nikada ne možete izbaciti iz koloseka....bilo bi divno kada bi ovo rivalstvo potrajalo još dugo....

164* 10*

pre 8 godina

Po meni Novak je trebao ipak da se zahvali publici kratko i jasno:
"Zahvaljujem se publici koja je ostala na dodeli pehara i koja nije galamila između dva servisa. Hvala Vam."

miro

pre 8 godina

Interesantno koliko ima ljudi sto preko Noleta pokazuju svoju frustriranu mrznju prema srbima. To mi nekako izgleda isto kao za vrijeme Hitlera kad nije mogao da podnese cinjenicu da je Jo Louis bolji u boksu od Maxa Shmelinga ili da su crnci brzi na olumpijadama od nijemaca. Kad god Nole pobijedi ispada da je protivnik bio los. Nikad niko da kaze da je dobro odigrao i cak sta vise, vidim da neki komentarisu da je Nole iritantan, pa onda sta bi komentarisali o Nadalu koji non stop zavlaci prst u bulju ili Andy kad na sav glas drekne Fuck... i gadja djecu peskirom. Neznam, izgleda da nas mrze jer nemogu da podnesu cinjenicu da smo bolji u svim sportovima.

Предо 2

pre 8 godina

Свака Част Новаче, показао си да си велики шампион и донео нам велику радост.
Претпостављам да ће г. Озмо написати одличан текст о походу на 10-ту гренслем титулу, али га изазивам да напише текст на још две теме.
Тачно пре две године, након победе Надала у финалу, написао је текст под насловом "Да ли је Надал најбољи икад?". Ту је изнео своју аргументацију, која му је давала за право да изведе и такав закључак, али по мом мишљењу, најбољи икад су Лејвер, Борг и Федерер и Надалу ту није место.
Сада, након ове 10-те титуле, не бих био толико претенциозан да га изазовем да напише текст под насловом "Да ли је Новак најбољи икад?", али сматрам да има места тексту "Да ли је Новак бољи од Надала?".
Знам да ће сад да скоче дежурни браниоци лика и дела РН, али моји аргументи су следећи ... тачно је да Надал има 4 гренслем титуле више, али Новак има 4 мастерскупа, а то је титула по мени равна са гренслемом. И по АТП-у и по "гоат листи", она отприлике вреди око 3/4 гренслема, тако да те 4 Новакова титуле вреде око 3 гренслема, тако да су ту негде. Надал има 10-ак титула више, али је он још 2005-те узео 10 титула и већ тада је био страх и трепет. Има и неколико мастерса више, али су Новакови неупоредиво боље распоређени и Новак 7 од 9 мастерса има освојене бар по 2 пута, док су код Надала 2/3 Монте Карло и Рим. Све у свему, сматрам да је Новак, након ове победе бољи бар за нијансу, а и ако није, нијансе одлучују. О другој теми у другом писму.

ako kanis pobijediti ne smijes izgubiti

pre 8 godina

Ako smo subjektivni, proverimo i druge izvore malo.

"Analysis from BBC Sport's Russell Fuller

...This was another breathtaking display of resilience from Djokovic in the face of the most partisan crowd he has ever encountered in a Grand Slam final..."

Kad i BBC komentarise ponasanje publike, pa mora da nesto nije bilo bas kako treba sa njima.

Tacno je, nece nam zbog ovoga porasti plate, penzije, zemlja procvetati... ali lepo je da mozemo deci na nekoga naseg da pokazemo prstom i kazemo sta se postize radom na sebi.

Imamo pravo da uzivamo bar jedan dan u tome.

Goran

pre 8 godina

Nekultura gledalaca je bila ocigledna, ali gledaoci su ucinili medvedju uslugu Federeru jer su stvorili pritisak kod njega da ih ne izneveri sto se pretvorilo u svoju suprotnost, odnosno u psiholoski pritisak na Federera. Umesto da mu publika da krila, zbog ogromnih ocekivanja publike igrao je nervozno u najvaznijim trenucima dok je kod Novaka proradio dobro poznati Srpski inat zbog ceka je nakon pobede onako reagovao i pokazao publici na fini nacin da ih je utisao. Federeru nikako ne ide u prilog stalno licitiranje sa time da li ce i kada osvojiti 18. GS titulu. Nece je osvojiti nikada. Novaku odgovara da se o tome stalno prica i nadam se da ce se i dalje pricati o tome, jer to stvara ogroman pritisak na Federera a rasterecuje Novaka. Paradoksalno, Federer je jedan korak od toga da bude zapamcen kao luzer i pored 17 GS titula. Ako izgubi jos jedno GS finale od Novaka, najvise ce se pamtiti njegovi porazi. Ne bi voleo da sam u njegovoj kozi. Najbolji svih vremena a ima skoro 5-8 u finalima GS-a u zadnjih 8 godina. Kako uveriti svet da je najbolji svih vremena kada ne moze da dominira vec 8 godina a igra kao u najboljim danima.

velikoslovog

pre 8 godina

@ Baja... imao je Federer malo vise poena od Noleta trenutno, da bi bio apsolutni rekorder, Noletu je potrebno da osvoji Peking i Šangaj (16785 poena bi imao tada) a Federerov rekord trenutno glasi 16740.

Mare,NS

pre 8 godina

Sasa je pogodio u centar,kao i obicno.
Jos na WB sam komentarisao da Novak mora promeniti pristup prema publici.
Sto je on bolji prema njima,dajuci sve od sebe i na terenu i van njega,oni su nekorektniji(ogromna vecina,ne svi).
Ne treba mu vise ono zasmejavanje istih,a pogotovo deljenje peskira,reketa...i ostalih rekvizita.
Nikom nista ne bih dao,osim nasim novinarima na pres-konferencijama,koji su njegovi najveci navijaci.
Izuzetno,treba nesto da odnese i licno da ljudima,koji su ga podrzavali.
Ako te neko ne voli,ne moras ni ti voleti njega,po svaku cenu.
Nazalost,juce nije ni trazio da ga vole,ali su napravili jos goru stvar.
Iskazali su i NEPOSTOVANJE!
Ni to nije toliko bitno,bas ga briga,ali ono sto NE SME da se desava je OMETANJE i to u kljucnim trenucima,kada se lomi set ili mec!
Najbolje je da postane arogantan,samosvoj,nadmen,umisljen...
Izgleda da takve obozavaju.
Novace,razmisli o tome!
P.S.Eva Azderaki je CARICA,besprekorno je obavila osnovni sudijski posao,ostao sam zapanjen,nije napravila ni jednu,jedinu gresku,a mnoge linijske sudije je ispravljala,bez pardona.
Zamerka,MOGLA JE I MORALA,ostrije reagovati na provokacije i ometanje igraca,bez obzira kojeg,cak i da Novak nije u pitanju,sve je otislo predaleko!

Предо 2

pre 8 godina

Након текста "Да ли је Новак бољи од Надала?", г. Озмо би требао да напише и текст "Крај велике четворке" или "Три и по мушкарца". Сматрам да после овога, нема смисла трпати и Мареја у исти кош са Роџером и Надалом (и Новаком), јер он једноставно ту не припада. Наравно, неосновано је тврдити и да је "ту негде са Вавринком", јер није, пошто је освојио 10-ак мастерса, а Вавринка 1, а тенис је спорт где се сваке године одржи 14 светских првенстава (4 гренслема, 1 мастерскуп и 9 мастерса), тако да се морају испоштовати Марејеви резултати, ма колико његова игра била одбојна. Ето, то би била молба за г. Озма, да напише текстове на те две теме, а имам и једну молбу за модераторе. Дајте више не објављујте изјаве оних злобника и паћеника типа: "Никад тај неће освојити турнир", "Никад тај неће добити Федерера и Надала", "Никад тај неће освојити гренслем", "Никад тај неће добити Федерера и Надала на гренслему", "Мој први и једини гренслем", "Новак Ристић", "Ус..ло га јер је Надал повређен", "Ус..ало га јер Рођа има мононуклеозу", "14>6", "Од Бекера нема Вајде" и сличне глупости. Поздрав свим нормалним људима.

Djole

pre 8 godina

Novak Djokovic ce prestici Federera po broju grend slemova, osvojice najvise mastersa u istoriji, siguran sam da ce preteci Federera odma sad u Sangaju ( oboje imaju po 24) . Bice preko 300 nedelja prvi na svijetu i tu ce prestici Federera. Vec ga je prestigao po broju godina zavrsenih kao broj 1. Sve sto sam rekao, sto posto sam siguran. NOLEEE SAMPIONEE!!!

Небојша

pre 8 godina

Хвала ти Ноле за сав овај понос и радост коју нам пружаш. Тјераш нас да будемо бољи и вјерујемо да се рад исплати.

Одличан чланак Саша.

bora

pre 8 godina

Publika,koja napušta stadion,kada je njihovom pulenu najtreže,kada gubi,a protivnika nesportski,primitivno ometa u najvažnijim trenutcima,je lažna, primitivna,nedostojna meča dva velika tenisera.Ona je ovoga puta bila loš dekor ovog spektakla.

Ivan M

pre 8 godina

Asderaki je bila zakon. Publika za nulu, ali svaka cast Amerikancima sto su zeni dali musko finale GS-a. Linijske sudije su bile dosta slabe za jedno finale, ali ona je bila izvanredna. Uz to, morala je da se nosi sa onim cirkusom od publike i cula se iritacija u njenom glasu.

manuginobili

pre 8 godina

Nole je naucio lekciju,nema vise na kraju ono "hvala publici,blablabla" sto me uvijek nerviralo...na cemu hvala??!!...sto su uvijek protiv njega,sto ga ometaju na servisu,slave i urlicu(prava rijec-nema bolje) na svaku njegovu gresku?!...u redu je navijati za Rogera-veliki je sampion i to je ok,ali ono sinoc je preslo sve granice i zato se divim Novaku kako je sve izdrzao i na kraju pobijedio,pokusajte se zamisliti u njegovoj situaciji-publika zeli da vidi vasu "krv",protivnik igra kao u transu,citav mec bez prvog servisa,"milion" break lopti koje treba spasavati...kakvu psihu trebas imati da prevazidjes sve to?...ja mu se najiskrenije divim,sto se mene tice ne mora do kraja godine osvojiti vise ni jedan turnir,neka se sprema za Australiu,i onako je to njegov turnir :)

Rašo,kanada

pre 8 godina

jednog dana kad Nole okonča karijeru ,pa kad u finalu US opena publika bude gledala raonića i kokanikisa,shvatiće koliko su bili nepravični prema Novaku

Aca Znalac

pre 8 godina

Šta reći za razjarenu masu koja u delirijumu čupa kosu. Gledam face žena, ozbiljnih ljudi, možda dr-ova, profova, iliti običnih, ali zagriženih navijača Fedinih. Novače, šta reći, nego svaka ti čast. Izdržao si najgoru publiku u istoriji finala grend slemova. Sram vas bilo amerikanci. Kakva opšta euforija i napadi svim glasovnim sredstvima protivu najjačeg, najboljeg, najharizmatičnijeg, najpoštenijeg i najdobronamernijeg igrača broj jedan u istoriji tenisa. Stidite se i neka vas pamet malo odvede u letargiju, a ne u očajno navijanje protiv čoveka-veličine, čoveka-mentalne koncentracije, čoveka-koji zna šta hoće i čoveka-koji je spreman da vas publiko za celo vreme meča ne konstatuje da ste uopšte tu.
Bravo za Bekera, bravo za sve koji su učestvovali i kreirali jedan od najlepših i najvrhunskijih finala svih vremena.
Novače Đokoviću Care teniski, želi da osvojiš još najmanje isto toliko GS-ova i uđeš u istoriju teniske igre, kao neprikosnoveni vladalac, uprkos činjenici da neki žele drugačije.

željko

pre 8 godina

kad će Novak da počne da se ponaša kao veliki šampion, što i jeste, i da pobegne iz ljušture pripadnika malog naroda, te da počne da adekvatno odgovara nekulturnoj publici a i novinarima, koji ga očigledno ne poštuju dovljno, a i nikad neće...ispada kao kulturan i iznad njih a u stvari im pokazuje da priznaje da manje vredi...neka im stavi bukvalno do znanja da je GLAVNI...

Sta ti decko radis?

pre 8 godina

Imate gresku u tekstu. Polufinale US Opena u kojem Novak spasava dve mec lopte najboljim riternom ikada se odigralo 2011. godine, a ne 2010. Novak je tada vec imao 3 GS titule i to mu je bila cetvrta. Sada 4 godine (a ne 5) kasnije i sa 5 (a ne 8) GS titula vise, itd. Jer, ovakvom greskom potpuno menjate sliku.

srrrrrdjan

pre 8 godina

Ne znaju oni CARE da ti igras bolje kada navijaju protiv tebe. A da su samo malo pametniji (a nisu!), onda bi oni bacaci suve balege iz Teksasa ili dokone domacice iz Alabame, valjda navijali za tebe ... Uh, jbt, ali ni to im ne bi bilo dovoljno jer ti ni tako ne znas da izgubis. Ne znam, nemam pametno resenje za tako glupu publiku. Kidaj i ne okreci se. Ne zasluzuju te!!! Ti si fin covek, ali vidis da ni to nije dovoljno. Mozda ces morati pre ili kasnije da im porucis da cobani nisu bas najbolja publika za teniske meceve. Neka idu na rodeo! Nista neces izgubiti, oni su ionako preosetljivi na tvoj uspeh!!!

Gajetano

pre 8 godina

Svi mecevi izmedju ove dvojice slice ko jaje jajetu: neizvesni, napeti, vise psiholoski rat nego fizicka borba, uvek uzivanje za gledati. Novak opet sam protiv svih - protivnika i publike - smogao je snage, odigrao najbolje sto u ovom trenutku moze i to je bilo dovoljno. Iako Maestro igra najbolji tenis u svojoj karijeri, ipak je Novak trenutno mera u tenisu. Na manjim turnirima i protiv slabijih protivnika Rodzerova kaubojstina prolazi, ali mecevi sa Novakom na ovom nivou su neka sasvim druga prica. Nema razloga za onaj placljivi izraz lica po zavrsetku meca, i samo finale GS je u ovom trenutku veliki uspeh za njega.

Kada sam ukapirao da Eva Azderaki sudi mec, umalo nisam pao sa stolice. Ali znate sta, ovo je najbolje sudjenje koje sam ikada video. Zena je bar dvadesetak puta korigovala linijske sudije i svaki put je bila u pravu! Svaka cast Evi, nesto me podsetilo na finale EP 1995 u kosarci i sudiju Tolivera.

Publika? Majko mila, mene je bilo sramota (transfer blama) na koje su sve nacine pokusavali da pomognu Rodzeru. Vise je licilo na Dejvis kup no na finale GS. Trazili su Novakovu krv i dobili su je bukvalno. Na metaforickom planu su srecom ostali uskraceni.

A Novak na kraju gospodski, bez dodvoravanja organizatorima, sponzorima, publici... Pohvalio Rodzera, uzeo cek, podigao pehar, i to je to.

Pozdrav,

veliki strumf

pre 8 godina

Nisam spavao uopste. Pogledah sad reprizu na ES - cini mi se da sam skoro svaki poen zapamtio. Kad se sve uzme u obzir, mozda i teze dobijen mec od onog na AO 2012. Koliko spasenih brejk lopti! Kakva mentalna snaga! Ma gromada! Velicanstveno. Nista, idemo dalje, Nis ceka 11. titulu!

VUK

pre 8 godina

bravo za tekst.. upravo tako :UŽIVAJMO! sa ovoliko bodova viška nosilac je i u Melburnu i u Parizu sigurno..sme li neko da se kladi na sledeća dva GS? a posle RG brani dva GS..biće sabiranja titula dogodine.. a to je tek 2016...e moj Jumko & Co. tako je to kad izdaš i pretrčiš na pogrešnu stranu.. Stiće Nole i prestići.. laganini.. uživajte!

Budala, a koči!?

pre 8 godina

Još Sinsi (bez ostatka Amerike) i Rolan Garos, te po nekoliko sponzorskih Arapskih i Kineskih turnirčića, pride Monte, Rim i Madrid i onda lagano povlačenje u legendu, drugo i treće dete (po mogućnosti devojčice), te zdušno bodrenje braće, malo humanitarnog rada, malo biznisa i to je to! Prelep život ti želim i hvala za sve što si učinio do sad. Nole Đole svi te vole!

Mokl

pre 8 godina

Ljudi, ne shvatajte me pogrešno, ali mislim da publika generalno ne voli Novaka Đokovića, ali ne zato što je Srbin, mada ima i toga, već zato što je jako iritantan. Zamislite, da nije naš, oni njegovi potezi među poenima generalno nisu popularni kod publike. To posebno dlazi do izražaja protiv smirenog Federera. Ja navijam za Novaka svim srcem, ali objektivno, jeste njegovo ponašanje malo iritantno.

fortissimo

pre 8 godina

Novak je imao problema sa prvim servisom, gotovo ceo mec. Ali ne bi bio to sto jeste da ga servis nije posluzio bas u odlucujucem gemu u cetvrtom setu kojim je i okoncao ovaj mec. Ono sto je na mene ostavio najveci utisak su jos par stvari. Neverovatan retern Novaka kojim je osvojio peti gem u svoju korist u cetvrtom setu na servis Rodzera?? Strasan retern u Rodzerov BH!? Novak je sigurno NAJBOLJI reterner SVIH vremena i ovakvim odgovorom na servis resava meceve. Sa druge strane Rodzerov retern o kome pricaju par meseci unazad kada protivnik servira drugi servis? Mislim da to moze da radi sa mnogo slabijim protivnicima ali ne sa Novakom. Mozda je par puta u celom mecu uspeo da tako poentira, ostalo ili lobovi ili su lopte zujale pored njega. Istrcavao je na mrezu ko muva bez glave. VOLEJI SU ISLI U MREZU. Razumem da RF mora da skrati poene jer mu ne odgovara duga razmena ali ovo NE prolazi kod Novaka. Treba reci da mi se cini da na celom turniru protivnici RF nisu imali ni brej loptu a pogledajte koliko je brejkova Novak napravio u ovom mecu? Gubio je Novak svoje gemove SAMO zbog slabijeg prvog servisa.I na kraju, Novakova mentalna snaga. Prosto je neverovatno kako je uspeo da se mentalno izbori sa slabijim prvim servisom nego obicno , sa RF i na kraju publikom koja ga je ometala kod servisa. To moze samo jaka licnost kakav je Novak. Zato ima 10 GS i mislim da to nije kraj. Koliko ce jos osvojiti samo nebo zna. Bravo majstore.

marija

pre 8 godina

Ameri su nepristojni i kao domaćini.
Kaubojština.
Nema vezE, samo mi nemojte govoriti o nekakvom kosmopolitskom Njujorku.
Njima na dušu.

Bravoooooo, care,
ljubi te Srbija.

PS. Neka si ih iznervirao!!!

W

pre 8 godina

Cestitke najboljem sportisti Srbije svih vremena. Uzivajmo dok traje, kad Nole zavrsi karijeru, tek tada ce se videti koliki je neponovljiv sampion bio. Ko zna kada cemo i da li vise, imati ovakvog superstara, i to jos u elitnom sportu kao sto je tenis.

Baja

pre 8 godina

Super tekst, ali nikako da se potvrdi zvanicno da je Novak apsolutni rekorder po broju osvojenih poena na ATP listi, naime pojavio se podattak da je razbio 16K?! Tacnije 16145! Posle ovog meca to je ipak nesto sto ga odvaja od svih ostalih...

Владо Бања Лука

pre 8 godina

Гледао сам ноћас меч у директном преносу. Ђоковић фантастичан и поред очајног првог сервиса. Најбољи моменат је сам крај меча, када је све било готово, послије руковања на мрежи... Новак је погледао у небо и рекао: "Боже, волим те, хвала ти за све!" За то вријеме 20 000 некултурних и безобразних Англосаксонаца звижди. Непроцјењиво!

johny

pre 8 godina

Bravo Novace!! Cestitam ti na 10. osvojenoj Grand Slam tituli!
Ova titula je mislim i meni najdraza. Zasto? Vecina publike, kao i skoro uvek, je bila protiv tebe. Vise su se radovali tvojim greskama nego osvojenom poenu njihovog miljenika! Pokazao si im pesnicu na najvecem teniskom stadionu na svetu! U jednom od najvecih gradova na svetu, u velikoj jabuci! U gradu koji nikada ne spava! I ja nocas nisam spavao a nece ni oni! Skakao sam po sobi kao tvoja Jelena na tribinama! Posle pobedonosnog poena si ironicno pokazao prstom u sebe: "Ja? Ja sam pobedio? Zar ste ocekivali nesto drugo...!" Da! Ti si pobedio, jer ti si najbolji! Mogu da te ne vole, da ne kazem mrze, ali te ne mogu slomiti! Jer ti si najbolji! Mogu vikati koliko god hoce, nece te dekoncentrisati! Jer ti si najbolji!
Nisi igrao protiv jednog protivnika veceras; igrao si protiv 20 000 protivnika i pobedio! Imas ono sto niko od njih tamo nema, a to je inat, jer ti si SRBIN!!

Gajetano

pre 8 godina

Svi mecevi izmedju ove dvojice slice ko jaje jajetu: neizvesni, napeti, vise psiholoski rat nego fizicka borba, uvek uzivanje za gledati. Novak opet sam protiv svih - protivnika i publike - smogao je snage, odigrao najbolje sto u ovom trenutku moze i to je bilo dovoljno. Iako Maestro igra najbolji tenis u svojoj karijeri, ipak je Novak trenutno mera u tenisu. Na manjim turnirima i protiv slabijih protivnika Rodzerova kaubojstina prolazi, ali mecevi sa Novakom na ovom nivou su neka sasvim druga prica. Nema razloga za onaj placljivi izraz lica po zavrsetku meca, i samo finale GS je u ovom trenutku veliki uspeh za njega.

Kada sam ukapirao da Eva Azderaki sudi mec, umalo nisam pao sa stolice. Ali znate sta, ovo je najbolje sudjenje koje sam ikada video. Zena je bar dvadesetak puta korigovala linijske sudije i svaki put je bila u pravu! Svaka cast Evi, nesto me podsetilo na finale EP 1995 u kosarci i sudiju Tolivera.

Publika? Majko mila, mene je bilo sramota (transfer blama) na koje su sve nacine pokusavali da pomognu Rodzeru. Vise je licilo na Dejvis kup no na finale GS. Trazili su Novakovu krv i dobili su je bukvalno. Na metaforickom planu su srecom ostali uskraceni.

A Novak na kraju gospodski, bez dodvoravanja organizatorima, sponzorima, publici... Pohvalio Rodzera, uzeo cek, podigao pehar, i to je to.

Pozdrav,

Владо Бања Лука

pre 8 godina

Гледао сам ноћас меч у директном преносу. Ђоковић фантастичан и поред очајног првог сервиса. Најбољи моменат је сам крај меча, када је све било готово, послије руковања на мрежи... Новак је погледао у небо и рекао: "Боже, волим те, хвала ти за све!" За то вријеме 20 000 некултурних и безобразних Англосаксонаца звижди. Непроцјењиво!

W

pre 8 godina

Cestitke najboljem sportisti Srbije svih vremena. Uzivajmo dok traje, kad Nole zavrsi karijeru, tek tada ce se videti koliki je neponovljiv sampion bio. Ko zna kada cemo i da li vise, imati ovakvog superstara, i to jos u elitnom sportu kao sto je tenis.

bora

pre 8 godina

Publika,koja napušta stadion,kada je njihovom pulenu najtreže,kada gubi,a protivnika nesportski,primitivno ometa u najvažnijim trenutcima,je lažna, primitivna,nedostojna meča dva velika tenisera.Ona je ovoga puta bila loš dekor ovog spektakla.

Baja

pre 8 godina

Super tekst, ali nikako da se potvrdi zvanicno da je Novak apsolutni rekorder po broju osvojenih poena na ATP listi, naime pojavio se podattak da je razbio 16K?! Tacnije 16145! Posle ovog meca to je ipak nesto sto ga odvaja od svih ostalih...

777

pre 8 godina

Senku na njegove uspehe baca činjenica da više od godinu dana nije pobedio bolje rangiranog tenisera od sebe.
(Waldorf, 14. septembar 2015 08:59)

Auu..ovo je komentar DECENIJE. Bravo! Svaka cast na komentaru. Neke moze najvise da boli jer je to ISTINA.

marija

pre 8 godina

Ameri su nepristojni i kao domaćini.
Kaubojština.
Nema vezE, samo mi nemojte govoriti o nekakvom kosmopolitskom Njujorku.
Njima na dušu.

Bravoooooo, care,
ljubi te Srbija.

PS. Neka si ih iznervirao!!!

johny

pre 8 godina

Bravo Novace!! Cestitam ti na 10. osvojenoj Grand Slam tituli!
Ova titula je mislim i meni najdraza. Zasto? Vecina publike, kao i skoro uvek, je bila protiv tebe. Vise su se radovali tvojim greskama nego osvojenom poenu njihovog miljenika! Pokazao si im pesnicu na najvecem teniskom stadionu na svetu! U jednom od najvecih gradova na svetu, u velikoj jabuci! U gradu koji nikada ne spava! I ja nocas nisam spavao a nece ni oni! Skakao sam po sobi kao tvoja Jelena na tribinama! Posle pobedonosnog poena si ironicno pokazao prstom u sebe: "Ja? Ja sam pobedio? Zar ste ocekivali nesto drugo...!" Da! Ti si pobedio, jer ti si najbolji! Mogu da te ne vole, da ne kazem mrze, ali te ne mogu slomiti! Jer ti si najbolji! Mogu vikati koliko god hoce, nece te dekoncentrisati! Jer ti si najbolji!
Nisi igrao protiv jednog protivnika veceras; igrao si protiv 20 000 protivnika i pobedio! Imas ono sto niko od njih tamo nema, a to je inat, jer ti si SRBIN!!

Rašo,kanada

pre 8 godina

jednog dana kad Nole okonča karijeru ,pa kad u finalu US opena publika bude gledala raonića i kokanikisa,shvatiće koliko su bili nepravični prema Novaku

ako kanis pobijediti ne smijes izgubiti

pre 8 godina

Ako smo subjektivni, proverimo i druge izvore malo.

"Analysis from BBC Sport's Russell Fuller

...This was another breathtaking display of resilience from Djokovic in the face of the most partisan crowd he has ever encountered in a Grand Slam final..."

Kad i BBC komentarise ponasanje publike, pa mora da nesto nije bilo bas kako treba sa njima.

Tacno je, nece nam zbog ovoga porasti plate, penzije, zemlja procvetati... ali lepo je da mozemo deci na nekoga naseg da pokazemo prstom i kazemo sta se postize radom na sebi.

Imamo pravo da uzivamo bar jedan dan u tome.

devlinjo

pre 8 godina

Ljudi, ne shvatajte me pogrešno, ali mislim da publika generalno ne voli Novaka Đokovića, ali ne zato što je Srbin, mada ima i toga, već zato što je jako iritantan. Zamislite, da nije naš, oni njegovi potezi među poenima generalno nisu popularni kod publike. To posebno dlazi do izražaja protiv smirenog Federera. Ja navijam za Novaka svim srcem, ali objektivno, jeste njegovo ponašanje malo iritantno.(Mokl, 14. septembar 2015 11:56)

Ne lupetaj. Očigledno ne pratiš tenis. Jer da pratiš znao bi kako Nadal, Marej... pa i Federer reaguju na mečevima. Koji je razlog što nisu voleli Iliju Nastasea, jer je iz East Europe. Beli sport bratić, a mi ćemo uvek biti robovi za degenerisanu široku populaciju tih tamo (danas im ne izgovaram ime).

veliki strumf

pre 8 godina

Nisam spavao uopste. Pogledah sad reprizu na ES - cini mi se da sam skoro svaki poen zapamtio. Kad se sve uzme u obzir, mozda i teze dobijen mec od onog na AO 2012. Koliko spasenih brejk lopti! Kakva mentalna snaga! Ma gromada! Velicanstveno. Nista, idemo dalje, Nis ceka 11. titulu!

Budala, a koči!?

pre 8 godina

Još Sinsi (bez ostatka Amerike) i Rolan Garos, te po nekoliko sponzorskih Arapskih i Kineskih turnirčića, pride Monte, Rim i Madrid i onda lagano povlačenje u legendu, drugo i treće dete (po mogućnosti devojčice), te zdušno bodrenje braće, malo humanitarnog rada, malo biznisa i to je to! Prelep život ti želim i hvala za sve što si učinio do sad. Nole Đole svi te vole!

Aca Znalac

pre 8 godina

Šta reći za razjarenu masu koja u delirijumu čupa kosu. Gledam face žena, ozbiljnih ljudi, možda dr-ova, profova, iliti običnih, ali zagriženih navijača Fedinih. Novače, šta reći, nego svaka ti čast. Izdržao si najgoru publiku u istoriji finala grend slemova. Sram vas bilo amerikanci. Kakva opšta euforija i napadi svim glasovnim sredstvima protivu najjačeg, najboljeg, najharizmatičnijeg, najpoštenijeg i najdobronamernijeg igrača broj jedan u istoriji tenisa. Stidite se i neka vas pamet malo odvede u letargiju, a ne u očajno navijanje protiv čoveka-veličine, čoveka-mentalne koncentracije, čoveka-koji zna šta hoće i čoveka-koji je spreman da vas publiko za celo vreme meča ne konstatuje da ste uopšte tu.
Bravo za Bekera, bravo za sve koji su učestvovali i kreirali jedan od najlepših i najvrhunskijih finala svih vremena.
Novače Đokoviću Care teniski, želi da osvojiš još najmanje isto toliko GS-ova i uđeš u istoriju teniske igre, kao neprikosnoveni vladalac, uprkos činjenici da neki žele drugačije.

BRAVO

pre 8 godina

"U ovom trenutku, dok Đokovićeva karijera još traje, nemoguće je sagledati grandioznost svega što je postigao, to će biti moguće tek po njenom okončanju. Ali polako, Novače, nikuda ne žurimo, uživamo u vožnji."

Mare,NS

pre 8 godina

Sasa je pogodio u centar,kao i obicno.
Jos na WB sam komentarisao da Novak mora promeniti pristup prema publici.
Sto je on bolji prema njima,dajuci sve od sebe i na terenu i van njega,oni su nekorektniji(ogromna vecina,ne svi).
Ne treba mu vise ono zasmejavanje istih,a pogotovo deljenje peskira,reketa...i ostalih rekvizita.
Nikom nista ne bih dao,osim nasim novinarima na pres-konferencijama,koji su njegovi najveci navijaci.
Izuzetno,treba nesto da odnese i licno da ljudima,koji su ga podrzavali.
Ako te neko ne voli,ne moras ni ti voleti njega,po svaku cenu.
Nazalost,juce nije ni trazio da ga vole,ali su napravili jos goru stvar.
Iskazali su i NEPOSTOVANJE!
Ni to nije toliko bitno,bas ga briga,ali ono sto NE SME da se desava je OMETANJE i to u kljucnim trenucima,kada se lomi set ili mec!
Najbolje je da postane arogantan,samosvoj,nadmen,umisljen...
Izgleda da takve obozavaju.
Novace,razmisli o tome!
P.S.Eva Azderaki je CARICA,besprekorno je obavila osnovni sudijski posao,ostao sam zapanjen,nije napravila ni jednu,jedinu gresku,a mnoge linijske sudije je ispravljala,bez pardona.
Zamerka,MOGLA JE I MORALA,ostrije reagovati na provokacije i ometanje igraca,bez obzira kojeg,cak i da Novak nije u pitanju,sve je otislo predaleko!

Aljaž-Maribor

pre 8 godina

Na finalima Grand Slama 1/2 ulaznica je sponzorskih, ako ne i više.
Svi ti ljudi na tribinama so deo američke i svetske aristokracije.

Ti ljudi baš ne vole inferiorne slavenske rase i nikad je neče.
Novak je odličan teniser, sjajan čovjek, humanitarac, skroman...ali sve to ne pomaže protiv usijane aristokracije, koja voli zapadnjake.
I tako će, nažalost, biti uvjek.
Noval će uvjek igrati protiv publike.
A ipak pobjeđuje, zato je Novak najbolji svih vremena.

fortissimo

pre 8 godina

Novak je imao problema sa prvim servisom, gotovo ceo mec. Ali ne bi bio to sto jeste da ga servis nije posluzio bas u odlucujucem gemu u cetvrtom setu kojim je i okoncao ovaj mec. Ono sto je na mene ostavio najveci utisak su jos par stvari. Neverovatan retern Novaka kojim je osvojio peti gem u svoju korist u cetvrtom setu na servis Rodzera?? Strasan retern u Rodzerov BH!? Novak je sigurno NAJBOLJI reterner SVIH vremena i ovakvim odgovorom na servis resava meceve. Sa druge strane Rodzerov retern o kome pricaju par meseci unazad kada protivnik servira drugi servis? Mislim da to moze da radi sa mnogo slabijim protivnicima ali ne sa Novakom. Mozda je par puta u celom mecu uspeo da tako poentira, ostalo ili lobovi ili su lopte zujale pored njega. Istrcavao je na mrezu ko muva bez glave. VOLEJI SU ISLI U MREZU. Razumem da RF mora da skrati poene jer mu ne odgovara duga razmena ali ovo NE prolazi kod Novaka. Treba reci da mi se cini da na celom turniru protivnici RF nisu imali ni brej loptu a pogledajte koliko je brejkova Novak napravio u ovom mecu? Gubio je Novak svoje gemove SAMO zbog slabijeg prvog servisa.I na kraju, Novakova mentalna snaga. Prosto je neverovatno kako je uspeo da se mentalno izbori sa slabijim prvim servisom nego obicno , sa RF i na kraju publikom koja ga je ometala kod servisa. To moze samo jaka licnost kakav je Novak. Zato ima 10 GS i mislim da to nije kraj. Koliko ce jos osvojiti samo nebo zna. Bravo majstore.

NikolaKG80

pre 8 godina

@VUK, jeste publika stvarno iritantna. Ja sve nešto mislim da će, za jedno 5-6 godina, kada bude odigrao svoj poslednji meč na US Openu, da ih Novak tako slatko otera u majčinu. Ja bih to uradio, zaslužili su.

Ok je to što navijaju za Rodžera. Čovek je u samom vrhu svetskog tenisa već 12 godina, igra najlepši tenis, koji je ipak beli sport. Osvojio je čak 12 Grand Slam titula pre nego što je Novak osvojio prvu.

Imao je puno vremena da priraste za srce navijačima širom sveta, ali ovo što Amerikanci rade je strašno. Uzalud je Eva Asderaki molila dame i gospodu u publici da se umire, jer je tamo bilo jako malo dama i gospode. Uglavnom su sedela goveda.

Ivan M

pre 8 godina

Asderaki je bila zakon. Publika za nulu, ali svaka cast Amerikancima sto su zeni dali musko finale GS-a. Linijske sudije su bile dosta slabe za jedno finale, ali ona je bila izvanredna. Uz to, morala je da se nosi sa onim cirkusom od publike i cula se iritacija u njenom glasu.

Предо 2

pre 8 godina

Након текста "Да ли је Новак бољи од Надала?", г. Озмо би требао да напише и текст "Крај велике четворке" или "Три и по мушкарца". Сматрам да после овога, нема смисла трпати и Мареја у исти кош са Роџером и Надалом (и Новаком), јер он једноставно ту не припада. Наравно, неосновано је тврдити и да је "ту негде са Вавринком", јер није, пошто је освојио 10-ак мастерса, а Вавринка 1, а тенис је спорт где се сваке године одржи 14 светских првенстава (4 гренслема, 1 мастерскуп и 9 мастерса), тако да се морају испоштовати Марејеви резултати, ма колико његова игра била одбојна. Ето, то би била молба за г. Озма, да напише текстове на те две теме, а имам и једну молбу за модераторе. Дајте више не објављујте изјаве оних злобника и паћеника типа: "Никад тај неће освојити турнир", "Никад тај неће добити Федерера и Надала", "Никад тај неће освојити гренслем", "Никад тај неће добити Федерера и Надала на гренслему", "Мој први и једини гренслем", "Новак Ристић", "Ус..ло га јер је Надал повређен", "Ус..ало га јер Рођа има мононуклеозу", "14>6", "Од Бекера нема Вајде" и сличне глупости. Поздрав свим нормалним људима.

Stefan_NY

pre 8 godina

Zdravo drugovi,
Sinoc je bilo vatreno! Prvo kisa a mi svi u majci i bermudama, a ono duva vetar uhh, smrzao se. Na stadionu toliko Srba, ali opet bilo vise gamadi. Izgubio sam glas, borio se kao David vs Golijata protiv RF navijaca, publika ne nekilturna nego zavidno nekulturna, u pocetku smo bili nadglasani, ali kasnije je bilo egal, mozda to niste vi culi preko tva ali na stadijumu je vala osetilo.
Nole je imao duplo manje vinera i dobio, svaka ti cast brate slatki! Ali ljudi, ponosan sam na sebe, pojeo sam RF navijace, nervirali su se od nasih grupica, ali sve u svemu bombastican mec.
Verujem da ste se radovali drugari bas kao sto sam i ja.
Nazdravlje! :)

manuginobili

pre 8 godina

Nole je naucio lekciju,nema vise na kraju ono "hvala publici,blablabla" sto me uvijek nerviralo...na cemu hvala??!!...sto su uvijek protiv njega,sto ga ometaju na servisu,slave i urlicu(prava rijec-nema bolje) na svaku njegovu gresku?!...u redu je navijati za Rogera-veliki je sampion i to je ok,ali ono sinoc je preslo sve granice i zato se divim Novaku kako je sve izdrzao i na kraju pobijedio,pokusajte se zamisliti u njegovoj situaciji-publika zeli da vidi vasu "krv",protivnik igra kao u transu,citav mec bez prvog servisa,"milion" break lopti koje treba spasavati...kakvu psihu trebas imati da prevazidjes sve to?...ja mu se najiskrenije divim,sto se mene tice ne mora do kraja godine osvojiti vise ni jedan turnir,neka se sprema za Australiu,i onako je to njegov turnir :)

Марко

pre 8 godina

Ови што не схватају да Новака мрзе само зато што је Србин, вероватно још увек као овце иду на клање у Европску унију. Ја се на сваком Новаковом мечу плашим да му се не догоди исто што и Моники Селеш у Хамбургу 1993. Истина је сурова! Мржња је огромна!

MM

pre 8 godina

ma gde sam protiv svih? :) pa cela srbija je tu bila, pa ljudi iz bosne, cg, makedonije, hrvatske, nasi iz inostranstva, pa jos bar kinezi i japanci! idemo dalje!

Goran

pre 8 godina

Nekultura gledalaca je bila ocigledna, ali gledaoci su ucinili medvedju uslugu Federeru jer su stvorili pritisak kod njega da ih ne izneveri sto se pretvorilo u svoju suprotnost, odnosno u psiholoski pritisak na Federera. Umesto da mu publika da krila, zbog ogromnih ocekivanja publike igrao je nervozno u najvaznijim trenucima dok je kod Novaka proradio dobro poznati Srpski inat zbog ceka je nakon pobede onako reagovao i pokazao publici na fini nacin da ih je utisao. Federeru nikako ne ide u prilog stalno licitiranje sa time da li ce i kada osvojiti 18. GS titulu. Nece je osvojiti nikada. Novaku odgovara da se o tome stalno prica i nadam se da ce se i dalje pricati o tome, jer to stvara ogroman pritisak na Federera a rasterecuje Novaka. Paradoksalno, Federer je jedan korak od toga da bude zapamcen kao luzer i pored 17 GS titula. Ako izgubi jos jedno GS finale od Novaka, najvise ce se pamtiti njegovi porazi. Ne bi voleo da sam u njegovoj kozi. Najbolji svih vremena a ima skoro 5-8 u finalima GS-a u zadnjih 8 godina. Kako uveriti svet da je najbolji svih vremena kada ne moze da dominira vec 8 godina a igra kao u najboljim danima.

Djole

pre 8 godina

Novak Djokovic ce prestici Federera po broju grend slemova, osvojice najvise mastersa u istoriji, siguran sam da ce preteci Federera odma sad u Sangaju ( oboje imaju po 24) . Bice preko 300 nedelja prvi na svijetu i tu ce prestici Federera. Vec ga je prestigao po broju godina zavrsenih kao broj 1. Sve sto sam rekao, sto posto sam siguran. NOLEEE SAMPIONEE!!!

gaja

pre 8 godina

Što reče neko pre mene,nemamo nekakav kvalitet života u materijalnom smislu ali Novak nam daje hranu za dušu..
Loznica čeka 11.titulu.

miro

pre 8 godina

Interesantno koliko ima ljudi sto preko Noleta pokazuju svoju frustriranu mrznju prema srbima. To mi nekako izgleda isto kao za vrijeme Hitlera kad nije mogao da podnese cinjenicu da je Jo Louis bolji u boksu od Maxa Shmelinga ili da su crnci brzi na olumpijadama od nijemaca. Kad god Nole pobijedi ispada da je protivnik bio los. Nikad niko da kaze da je dobro odigrao i cak sta vise, vidim da neki komentarisu da je Nole iritantan, pa onda sta bi komentarisali o Nadalu koji non stop zavlaci prst u bulju ili Andy kad na sav glas drekne Fuck... i gadja djecu peskirom. Neznam, izgleda da nas mrze jer nemogu da podnesu cinjenicu da smo bolji u svim sportovima.

Ivan

pre 8 godina

Jutros u pola pet , Federerova faca na kraju, slike njegove loze gde svi izgledaju kao da im se neko da izvinete pokakio u rucak, publika koja zvizdi na dodelo pehara Noletu. I onaj osecaj da ih je covek sve ponizio svojom igorom i smirenoscu.
NEPROCENJIVO !!
Oni ne razumeju sta njega pokrece .Osvojio je skoro sve sta treba , osvojice i ono sto do sada nije sledece godine.Redovno pobedjuje sve sa top 10 liste .Zaradio je gomilu para do svoje 28 godine.
Samo mu vi zvizdite on radi na INAT.

A6

pre 8 godina

90% publike je bilo protiv Novaka(vidio i cuo jer sam bio na mecu) Novak prima pehar i zahvaljuje se a neki mamlaz se dere "we love you Roger". Bile su i neke bucke koje su dozivljavale orgazam na svaki Federerov poen. Pogotovo na Novakov servis. To me je navelo da sljedeci put nosim znak "fat chicks love Federer:)Meni je to nevazno i nebitno. On ima sve nas koji ga volimo,koji smo ga sinoc bodrili na stadionu a i pred malim ekranima kod kuce. Malo me je zabrinuo kad je poceo duboko da dise i nije se kretao kako treba. Medjutim onda se ponovo probudio i preuzeo kontrolu. U zadnjem setu slomio je i Federera i publiku koja se ponadala kad se ovaj vratio na 5:4 Ovoga cu se sjecati do kraja zivota, dan kada je Novak Djokovic osvojio svoj 10 gren slem. Svaka cast legendo a dogodine se vidimo u Engleskoj da i tamo izgubim glas i da mi bride dlanovi:)

bokelj

pre 8 godina

1. Највећа Новакова побједа у финалу ГС! Било је бољих мечева и боље игре, али побиједити оваквог Федерера без првог сервиса и против овакве публике је нешто неупоредиво. Никад гори сервис није имао Ђоковић, али је захваљујући невјероватној менталној снази побиједио. (Живо ме занима хоће ли се опет јављати мозгови који причају о томе да Новак није довољно психички јак.)
2. Новак је за нас много више од спортске иконе. Он је све што ми као народ нисмо; иако има наш типичан српски темперамент - он је човјек знања, рада, дисциплине, истрајности и воље! Кад би наши људи само дјелић тих квалитета покушали да унесу у своје биће - колико бисмо били другачији и бољи.
3. О публици: свако ко ово понашање публике покушава да објасни неким бенигним разлозима или је глуп, или има проблем са "Стокхолмским синдромом". Желим да будем јасан, нисам националиста, и мислим да смо јако, јако лоши као народ, по разним основама. Али, онај свијет који је представљала синоћ публика у ЊЈ јесте квинтесенција зла. Демонизовано човјечанство које не преза ни од чега, и не може да поднесе ништа што руши слику о њиховој доминацији и супериорности.

Небојша

pre 8 godina

Хвала ти Ноле за сав овај понос и радост коју нам пружаш. Тјераш нас да будемо бољи и вјерујемо да се рад исплати.

Одличан чланак Саша.

Svete

pre 8 godina

Zasto recimo Marej ima vecih uspeha na travi nego na sljaci, sigurno nije zbog kvalitetnog servisa, dobrog slajsa ili odlicnih voleja VEC ISKLJUCIVO i SAMO ZBOG ovakve publike, njegov svaki mec na travi je igranje pred ovakvom publikom, mada cini mi se da su Englezi malo, ali samo malo, kulturniji od ovih ovo sinoc je bilo nesto nezapamceno u istoriji tenisa, ovoga nema ni u DC a ni u Bazelu se ne ponasaju ovako ! Nije isto navijati za nekog i voleti nekog igraca i ponasati se ovako, ovo je neka potpuno nova dimenzija teniskog meca i sama cinjenica da je Novak Djokovic izdrzao sve ovo i pobedio krvozeljnog i razjarenog Federera pred ovakvom masom govori mnogo toga o njemu i ovo je jos jedna potvrda da je bez premca Novak najveca psihicka gromada u istoriji ovog sporta, trebalo bi testirati Rodjera da vidimo kako bi se on ponasao pred ovakvom publikom, ne bi previse toga uradio !
Sta mi je mnogo drago, pre 8 godina je Novak zapinjao u Montrealu i tamo pobedio Federera dok je malo kasnije izgubio na ovom turniru,8 godina kasnije smo dosli do trenutka kada Federer zapinje na mastersu a Novak se cuva za GS i to je fantasticna stvar. Zaokruzio je pricu sto se tice vracanja dugova za ovaj turnir i to sa debelom, DEBELOM kamatom...!
I opet ponavljam, Rodjer se istrcao u Cincinatiju sa onim besmislenim udarcem i celom tom taktikom, drugacija bi prica bila da je to sacuvao za ovaj turnir, ali nije imao dovoljno strpljena sto mi naravno izuzetno drago !

srrrrrdjan

pre 8 godina

Ne znaju oni CARE da ti igras bolje kada navijaju protiv tebe. A da su samo malo pametniji (a nisu!), onda bi oni bacaci suve balege iz Teksasa ili dokone domacice iz Alabame, valjda navijali za tebe ... Uh, jbt, ali ni to im ne bi bilo dovoljno jer ti ni tako ne znas da izgubis. Ne znam, nemam pametno resenje za tako glupu publiku. Kidaj i ne okreci se. Ne zasluzuju te!!! Ti si fin covek, ali vidis da ni to nije dovoljno. Mozda ces morati pre ili kasnije da im porucis da cobani nisu bas najbolja publika za teniske meceve. Neka idu na rodeo! Nista neces izgubiti, oni su ionako preosetljivi na tvoj uspeh!!!

SDA - Hacer

pre 8 godina

Evo me na poslu, umoran, neispavan. Cekao 3h da pocne mec, znojio se i strahovao sa Noletom 4 seta a posle toga - Radost i sreca. I kako zaspati posle meca od tolike radosti. Spavao sam manje od 2h ali ne zalim.

Novak je zaista zaista izvanredan covek. Neponovljiv. U ovakvoj atmosferi linca, gde je na stadionu bilo vise demona nego ljudi Nole gotovo potpuno sam, sa Jelenom, svojim timom, i pokojim "nasim" covekom. I dobio je. Molio sam se, strepio i na kraju molitve su uslizene. Hvalim te Boze.

Jos zelim zahvaliti sudinici sto nije poklekla atmosferi, sto je imala par riskantnih odluka koje su isle protiv Federera ali svaki put je bila u pravu. Siguran sam da mnogi nebi intervenisali ali ona jeste i svaka joj cast. I na postenju i na profesionalnosti. Pravi andjeo medju onim demonima. Nole samo napred, Bog s tobom!

ja

pre 8 godina

Roger je zasigurno naveći umetnik i talenat ovog sporta, ikada, ali je Novak najveći intelekt i psiholog, genije koga nikada ne možete izbaciti iz koloseka....bilo bi divno kada bi ovo rivalstvo potrajalo još dugo....

andre

pre 8 godina

Pozdrav svima. Ovako, Hrvat iz Zagreba sam i obožavam Novaka, i puno mojih frendova a i Zagrebčana opčenito navija za njega. Meni je nekako logično da navijam za susjede a ne tamo neke Amere,Švicarce...Meni je on upravo zbog te svoje prgavosti sportske drskosti i patriotizma jako drag, jednostavno je pravi frajer,fajter i neuništivi borac... i uvjek kad su igrali Marin i Novak apsolutno sam bio na Novakovoj strani, jer za razliku od ovog našeg balvana Novak ima veliko srce i muda do poda... A šta se tiče ovih iskompleksiranih, neobrazovanih Amera pa oni neznaju nabrojati ni 3 Evropska grada, prema tome zaboli nas sve nas skupa ona stvar za ovu stoku...

Mito

pre 8 godina

Kada sam na vašem sajtu, posle meča u Sinsinatiju napisao da je to bila klackalica i da je Federer viisio o koncu pošto je prethodna dva meča izgubio (pre toga je početkom godina dobio Noleta na turniru 500 i povećao razliku na +2) u kojoj je taj brek doneo prevagu mnogi navijaći Federera, su se sprdali sa mojim komentarom (možete ga naći u vašoj arhivi). Pre dva dana kada ste postavili pitanje kako protiv Federera da ne analiziram taj komentar, rekao sam samo da ga umara, jer protiv Noleta Federer po tom sistemu nema šanse (Federer protiv svih protivnika igra kratke poene i bezobrazno im ulazi u servis polje već na prvi servis kako bi ih psihički izbacio iz igre). Lepo je rekao Beker, da je to uradio u naše vreme neko, svi teniseri tog vremena Mekinro, Sampras, agasi itd bi ga gađali u telo pri servisu. Što se tiće navijača, Federera podržavaju najmočnije svetske kompanije (on sada zarađuje mnogo više od reklama nego od turnira i zato igra i dalje) i ponašanje publike je sinhronizovano ponašanje u interesu tih firmi koje protežiraju Federera. Novakov odgovor posle meča u jednoj reči “Sparta” je suština, koju mnogi od tih gledalac u SAD nisu razumeli. Novak je ipak intelektualac i gospodin na svetskoj teniskoj sceni. S poštovanjem

Đorđe

pre 8 godina

Federer jeste najraznovrsniji, najtalentovaniji teniser svih vremena. I zaista je zadivljujuće kako igra sa 34 godine. 17 gren slemova dovoljno govore o tome kolika je teniska veličina i svako omalovažavanje istog, je elementarno nepoštovanje prema tenisu uopšte.
Međutim Nole je nešto posebno. On nema tu gracioznost i eleganciju koju poseduje Federer, ali ima takvu mentalnu čvrstinu, koju retko koji sportista ima. Takav pogled i odlučnost sam viđao možda samo kod Džordana. Zato Federer može da ga pobedi na nekom mastersu, ali na gren slemu nema ni promil šanse. Za razliku od meča u Sinsinatiju Rodžer je bio pod pritiskom, mnogo želi još jedan slem i sve odradi odlično, ali kad se pojavi Nole sa druge strane njemu se skrati ruka, greši, promašuje udarce koje protiv drugij nikad ne bi. Protiv Nadala na šljaci nije mogao da parira na fizičkom nivou, dok protiv Noleta ima mentalnu barijeru. Jednostavno zna da ga ne može dobiti. Nije izgubio meč, zato što je lošiji teniser, čak ni godine nisu bile ključan faktor. Odlučila je neverovatna mentalna snaga koju poseduje Đoković. Svaka čast Nole!

Ratko

pre 8 godina

Ovo je meni kao velikom navijacu Novaka Djokovica sigurno najdraza titula koju je on osvojio u karijeri. Toliko ga pratim i uzivam sa njim, sednem sa drugarima koji malo to manje prate i pricam im sve u detalje, toliko da sam ih naterao da i oni ne spavaju sinoc i gledaju mec. Malocas sam bio kritikovan ali su zadovoljni svime prikazanim. Nas Novak iz Srbije, komsija, sunarodnik,brat uzeo je 10 GS titulu, postao je jedan od jedinstvenih u istoriji. Tenis je jedan od najlepsih i najboljih sportova ikada izmisljenih. Individualno je sport bez premca. Sa ovom titulom Novak je izbio medju teniske Bogove, da da mi pratimo Boga tenisa isto kao sto su to Nadal, Roger, Sampras, Borg. U nekoj dalekoj buducnosti kada nasa deca i unuci budu ovo pratili nece verovati da je neko iz Srbije bio toliko jak i mocan na globalnom nivou. Tenis je imao mnogo velikih igraca ali se oni dele na dve kategorije. Oni sa manje i oni sa preko 10 GS titula i preko 200 nedelja na mestu broj 1 ili manje je razlika izmedju najboljih igraca i teniskih unikata GOAT igraca. Cestitam ti Novace otvorio si vrata istorije tenisa, sada ce sve biti lakse, upisao si doktorat sada krecu jos bolje stvari da pokusas i zvanicno da postanes najbolji svih vremena. Nama ostaje da uzivamo i sta god uradio posle ovoga vise se ne moze obrisati, nikada za vek vekova. Puno uspeha, zdravlja i srece Novaku i armiji njegovih navijaca sirom ovog divnog Sveta.

Lik

pre 8 godina

Novak Djokovic ce prestici Federera po broju grend slemova, osvojice najvise mastersa u istoriji...
(Djole, 14. septembar 2015 12:28)

A to ce tvoj zivot uciniti sadrzajnijim i lepsim u svakom pogledu. Kako je tebi dobro...
(Rebeka, 14. septembar 2015 12:48)

E vidiš Rebeka, tu je razlika između vas, energetskih vampira koji volite sve što je strano a svoje mrzite jer ste jadni i nas normalnih i radosnih ljudi koji vole da momak iz jedne male zemlje pobedi i nadjača najjačeg sa Zapada.
Jeste, baš to će naš život učiniti lepšim a tvoj još jadnijim nego što je jer ne umeš da voliš jer ti neda tvoj podanički mentalitet..

Kobe

pre 8 godina

Ameri ne cene mnogo tenis i ne razumeju ga (vecina) vide prvo NIKE pa onda navijaju za nekog lika koji im se svidi. Nole je skoro SAVRSEN sto se tice tenisa, kulture, inteligencije, postovanja itd...itd... Mislim da bi svaki roditelj pozeleo da mu sin bude takav (ne mislim na ogroman novac koji zaradjuje) mozda mu ta savrsenost i odmerenost smeta kod publike....Federer je slican, ali ipak ni blizu Djokovica po pitanju svih drugih stvari... Mislim da SVET nije imao niti ce skoro imati SPORTISTU koji je komplentna licnost kao NOLE ! On dobro zna ko je uz njega i neka ne menja nista jer mu STVARNO bas dobro ide.... :)

rastko

pre 8 godina

Najveće moguće pohvale i čestitke za najboljeg tenisera ove planete i okoline! Novače ti si naša ljubav, naša radost i naš ponos. Divljenje i poštovanje!!!

Katarina

pre 8 godina

srecna sam sto zivim u eri najveceg srpskog i svetskog tenisera svih vremena! takav se ne radja jednom u hiljadu godina! srecna san jer mogu da ga gledam i navijam za njega i uzivam u njegovim pobedama!

VUK

pre 8 godina

noćas sam gledao sa prigušenim tonom..sad sam upravo gledao ponovo meč.. publika je bila na nivou vikend kroćenja konja i bikova u Oklahomi.. Novak ih je super iskulirao posle pobede
.trebao je da otkači i voditelja programa..samo par reči.. 3miliona u džep, pehar u ruke i noga.. nisu dostojni onakvog finala.Ne može ništa na silu..jednostavno GS Federer neće osvojiti u ERI NOVAKA ĐOKOVIĆA. A ona je počela na Wimbldonu 2011 godine.. 150.000. ljudi u Beogradu ispred Skupštine znalo je tada to da prepozna, a Mirka i Federer nisu.. zato su sinoć suze i bol bile realnost.. Ipak se treba povući na vrhuncu karijere .. pare ne brišu suze!

VUK

pre 8 godina

bravo za tekst.. upravo tako :UŽIVAJMO! sa ovoliko bodova viška nosilac je i u Melburnu i u Parizu sigurno..sme li neko da se kladi na sledeća dva GS? a posle RG brani dva GS..biće sabiranja titula dogodine.. a to je tek 2016...e moj Jumko & Co. tako je to kad izdaš i pretrčiš na pogrešnu stranu.. Stiće Nole i prestići.. laganini.. uživajte!

Kole

pre 8 godina

Iako je Sasa "sve" rekao, ima mnogo toga sto zulja sve nas koji smo bez daha docekali Noletovu pobedu.
1. Novak je u mec usao mnogo bolje od Fedeksa i samo je providjenje spaslo svajcarskog veterana i miljenika zapada od velikog ponizenja. Naime, Nole je nezgodno pao, pa iako se, naizgled, brzo oporavio, trebalo mu je vremena da se povrati i pohvata konce prvog seta, koji je imao dobijen na dlanu, furioznom i iznenadjujucom igrom, vec od prvog poena.
2. Sada je jasno da je Federer od Vimbldona uradio ogroman posao i neverovatno napredovao, samo sa jednim ciljem - dobiti Novaka u finalu poslednjeg grenslema sezone.
3. Federer je sve uradio samo zato sto je, sa pravom, ocekivao da ce se u finali sresti sa Noletom, a taj njegov napredak u 34. godini zaista nije bila mala stvar, vec podvig dostojan divljenja.
Naime, poboljsao je ionako odlican servis, "izmislio" je novi ritern koji, osim sto je efikasan, moze da svakom protivniku unese nemir i osecaj nemoci. Njime on pokusava da ponizi protivnika i natera ga na predaju. dalje, neverovatno je poboljsao svoj, inace poslovicno los, bekhend. i na kraju, kao slag na torti, stekao je samopouzdanje i time i kretanje po terenu, kao da je igrac u naletu, u punoj snazi, fizicki i mentalno, nesto sto bi mogli uporedjuvati sa Noletom izdanja 2011.
I na kraju, Nole ga je pobedio mentalnom snagom! Federer je napao Noleta pripremanim, za njega, "novim" riternom, a Nole je odgovorio lobovima, pasinzima i servisima u telo. I to je to!

164* 10*

pre 8 godina

Po meni Novak je trebao ipak da se zahvali publici kratko i jasno:
"Zahvaljujem se publici koja je ostala na dodeli pehara i koja nije galamila između dva servisa. Hvala Vam."

danilo

pre 8 godina

Potpuno sam saglasan sa Ozmom oko prelomnog trenutka u karijerama Noleta i Fedexa i nemam nikakvu dilemu da je to onaj senzacionalni preokret Noleta protiv Fedexa ,na dve meč lopte i servis za Fedexa, u polufinalu US Opena-a 20l0. Repriza verovatno još bolnija je bila 2011.
Od tada je Nole definitivno bolji igrač od Fedexa što pokazuju svi parametri koji postoje.
Što se tiče same igre, to smo svi odavno konstatovali, kada je Nole oko svog maksimuma , Fedex nema šanse - taman dubio na glavi i imao iza sebe svu bogatu publiku na svetu.
Nole je kompletniji igrač, to se vidi iz aviona, i nema slabosti.
Fedex je opet u servis-volej igri savršen i to se takodje vidi iz aviona.
Medjutim, čim se pojavila ova generacija briljantnih riternera, Fedex je u prvih tri ali nikada više najbolji.
Kao što se pisalo pre ovoga meča, ako Fedex pobedi prestaje razgovor na temu ko je najbolji u istoriji.
Takodje, posle ovoga meča, taj razgovor kada je Fedex u pitanju prestaje jer definitivno nije najbolji.
A ko će biti i da li će iko to biti bez dileme, ostavimo vremenu...

hope

pre 8 godina

Kako se covek tresao posle izgubljenog drugog seta, strasno. Sta sve u glavi prozivljava koji je to naboj emocija i to sve sam (plus njegov box).
Nije ni cudo sto je sa Gerardom na kraju viknuo THIS IS SPARTA, jer proporcijalno gledano to je bilo otprilike to kao u "300". Jos jednom svaka cast majstore i samo da te povrede zaobidju!

RobiSarma

pre 8 godina

Zamišljam jednog dana, za jedno 40 godina, Fedex okupio oko sebe unuke (od svakog blizanca po jedno 3-4) oko vatre kamina, u planinskoj vili, negde u Alpima. Negovano staračko lice, seda brada, u oba krila sedi po jedno najmladje,a dečica širom otvorenih usta i u neveri, dok se iz kuhinje Baba Mirke širi miris toplih kolača posutih cimetom, slušaju Deda Feda kako im priča kako, zamalo, nije postao najbolji teniser ikada...

gg

pre 8 godina

"U nerazvijenim drustvima je idolopoklonstvo naglasenije i zato me ne cudi sto se Novakov uspeh povezuju sa nacionalnim uspehom... pa necemo se valjda hvaliti ekonomijom, kulturom i svime onime sto je ogledalo nas kao drustva. Iako nisam ljubitelj sporta (kao posmatrac), sve cestitke Novaku na njegovom trudu i ogromnom uspehu!"
(Jok, 14. septembar 2015 16:31)

A sta je ono sto je publika u finalu na USO pokazala nego idolopoklonstvo? Ne samo americka publika nego ceo teniski svet, ceo teniski sistem koji mesecima vec bruji o dostignucima Federera. Federer i samo Federer. Da je Djokovic "izmislio" onaj return koji izvodi Federer, mislim da bi ga svetski teniski strucnjaci razapeli "na krst" ali se Federeru pevaju nevidjeni hvalospevi. Hvalospevi za nepostovanje protivnika, za nesportsku, prljavu igru, za stres koji nanosi protivniku svojim bezobrazlukom ometajuci ga dok servira. Stvorili su od njega ne idola nego bozanstvo koje moze da uradi sve sto mu padne na um i sve ce biti prihvaceno sa simpatijama, sa obozavanjem, sa neizmernom ljubavlju sve dok pobedjuje.

DaLanik

pre 8 godina

Sasa hvala za super tekst. Nole je ipak klasa za Federeera - i kad ga ceo meč nije isao prvi servis - pobedio je. Garant se kladio sa Bekerom - ajd u 100 evra da mogu da pobedim Federera i bez prvog servisa!? :-) Kakav car! Vredelo je nespavati i gledati dominaciju!!!

modernirelax

pre 8 godina

Moj utisak, gledajući Đokovića i Federera nakon meča je da je tu bilo u igri nešto više od GS titule, nešto samo između njih dvojice. Kao neka odlučujuća bitka i Federerovo priznanje: igrao sam protiv velikog šampiona...

Dubioza

pre 8 godina

Nisam mogao da verujem da se Nole ne zahvaljuje publici. Pojacavam ton, mislim komentator nije stigao da prevede. Bravo Nole! Kako te publika postuje tako i ti nju...

željko

pre 8 godina

kad će Novak da počne da se ponaša kao veliki šampion, što i jeste, i da pobegne iz ljušture pripadnika malog naroda, te da počne da adekvatno odgovara nekulturnoj publici a i novinarima, koji ga očigledno ne poštuju dovljno, a i nikad neće...ispada kao kulturan i iznad njih a u stvari im pokazuje da priznaje da manje vredi...neka im stavi bukvalno do znanja da je GLAVNI...

Branislav

pre 8 godina

"Ovo je Sparta !!! " viknuo je Novak posle pobede u glas sa Dzerardom Batlerom koji je sedeo u lozi. Tako se i osecao - sam, sa mozda 300 u publici protiv svih. Sa ponosom mogu da kazem da sam bio jedan od tih 300 koji su mu na tribinama pomagali da stigne do 10 GS titule i ostao bez glasa. Pitanje za moje zemljake iz SRbije sto zive u NY, CT, NJ a koji bez problema napune svaku proslavu gde se puno jede jagnjetina i pije rakija: gde ste bili juce i zasto nam se niste pridruzili ?? Zasto nas je bilo jedva 300 ? Taj momak je za sve nas ucinio vise nego bilo ko u modernoj istoriji Srbije. Hvala Novace !!

Предо 2

pre 8 godina

Свака Част Новаче, показао си да си велики шампион и донео нам велику радост.
Претпостављам да ће г. Озмо написати одличан текст о походу на 10-ту гренслем титулу, али га изазивам да напише текст на још две теме.
Тачно пре две године, након победе Надала у финалу, написао је текст под насловом "Да ли је Надал најбољи икад?". Ту је изнео своју аргументацију, која му је давала за право да изведе и такав закључак, али по мом мишљењу, најбољи икад су Лејвер, Борг и Федерер и Надалу ту није место.
Сада, након ове 10-те титуле, не бих био толико претенциозан да га изазовем да напише текст под насловом "Да ли је Новак најбољи икад?", али сматрам да има места тексту "Да ли је Новак бољи од Надала?".
Знам да ће сад да скоче дежурни браниоци лика и дела РН, али моји аргументи су следећи ... тачно је да Надал има 4 гренслем титуле више, али Новак има 4 мастерскупа, а то је титула по мени равна са гренслемом. И по АТП-у и по "гоат листи", она отприлике вреди око 3/4 гренслема, тако да те 4 Новакова титуле вреде око 3 гренслема, тако да су ту негде. Надал има 10-ак титула више, али је он још 2005-те узео 10 титула и већ тада је био страх и трепет. Има и неколико мастерса више, али су Новакови неупоредиво боље распоређени и Новак 7 од 9 мастерса има освојене бар по 2 пута, док су код Надала 2/3 Монте Карло и Рим. Све у свему, сматрам да је Новак, након ове победе бољи бар за нијансу, а и ако није, нијансе одлучују. О другој теми у другом писму.

Neznalica

pre 8 godina

Nije više potrebno objašnjavati Novakovu dominaciju. Jednostavno, on ima određeni standard igre gde kada je na svom minimumu može da izgubi od šačice tenisera. Igra kao noćas i niko ne može da ga pobedi a to čak i nije njegov maksimum. Maksimum je što on prikazuje na početku sezone dok je još uvek svež. Tada daleko odskače. Onda se tokom godine određeni teniseri dižu, ove godine Marej i Vavrinka u prvoj polovini godine a od Vimbldona pa do sada Federer, i on nailazi na iskušenja pošto non-stop mora da igra na vrhunskom nivou. I to je to. Njegova "prosečna" igra je dovoljna i za najboljeg Federera. Očekujem da Novak taj svoj standard još malo unapredi u naredne dve godine i dominacija je tu (čitaj još najmanje 5-6 GS-ova).

Dokaz za ovo što govorim su dva turnira pred US Open. Na prvom Federer ne učestvuje a Marej, zbog slabijeg Vimbldona dolazi potpuno spreman u Kanadu i dobija Novaka u finalu na tom turniru a zatim sveži i odmorni Federer u Sinsinatiju igra odmoran i dobija, opet u finalu Novaka. I onda na US Openu sada već dovoljno izmoreni i Federer i Marej ne mogu ništa Novaku. U toj priči samo je Novak konstanta.

Očigledna mržnja svetske publike što jedan Srbin dere igrače iz tehnološki razvijenog sveta čini uspeh Novaka još većim. Ej, oni su navijali za Vavrinku na RG, Mareja na AO i za Federera na Vimbldonu i USO. Njegova sportska priča je SAM PROTIV SVIH.

Ipak, zna Novak da iza sebe ima svoju narod i Srbiju. I to je njemu dovoljno ljubavi.

Fremde

pre 8 godina

A sta mislite koliko tek nama,za nasu dusu,znaci kada neko nas pobedi!Ovako
kako je publika tamo reagovala slusamo svaki dan,ne smes TV,Novine da otvoris,sve lepse od lepseg i to tako godinama,jos od sukoba u ex YU!
Zato,hvala Nole,melemu za srpsku,slovensku dusu!

igor novković

pre 8 godina

Juče sam napisao da će Novak da ga dobije 3-1 ma bravo majstore!Novak je odigrao odlično,ne tako sigurno kao na Vimbldonu,prvenstveno mislim na servis,kretanje je tu,ritern takođe.Sa mentalne strane je najbolji daleko,s obzirom da je gubio 4 finala u NJujorku pritisak je bio tu nema šta.Mene najviše zadivljuje kako je odigrao na brejk loptama,iz .... nije se prepao.Što se Federera tiče on nije odigrao kako su svi njegovi navijači mislili,s obzirom da nije izgubio set od Vimbldona.On je po meni bio napet i nije vjerovao u pobjedu kao naša ZMIJA.Mislim da mu je Novak ušao u glavu i da nema riješenje za njegovu igru,kao i za Nadalovu.On Novaka više nikad neće dobiti na Slemu mislim da postaje svjestan toga.P.S.Čestitke Novaku za titulu,iako je imao čitav stadion ,skoro,protiv sebe čak su mu na servis greškama aplaudirali što nema veze sa mozgom,bez podrške sam ih je počistio,bravo majstore i puno sreće u nastavku karijera.

rejnald

pre 8 godina

Ne mogu opisati postovanje prema Novaku!Ali mogu neke druge stvari...Naime,zasto Novak uvijek ima publiku protiv sebe?Mislio sam da je zbog njegove igre,ali i Nadal i Marej igraju defanzivnije od Novaka pa opet imaju publiku na svojoj strani...Rekoh da nije zbog toga sto je srbin,a s obzirom koliko smo satanizovani da se ta mrznja ne prenosi na njega?Ali onda se setim da smo mi generalno,osim u sportu niko i nista na globalnom planu,cak nas i mnogi mijesaju sa Sibirom...Mislio sam da im nije mozda antipatican?Ali sta onda reci kada mogu da navijaju za Mareja?I onda ostaje ono sto svi slutimo ali nijedan strucnjak niti novinar to ne smije javno da kaze.Novaka ne vole zato sto je iz Istocne Evrope!!!U hladnom ratu tolika se mrznja stvorila u zapadnom svijetu prema istoku Evrope da mislim da ce nas mrzjeti jos 100 godina!Mi smo za njih i dalje " komunjare"...I dugo cemo biti...I kao takvi,ne zasluzujemo da vladamo
" njihovim "sportom.Setite se samo Lendla,Nastasea,i drugih...Ako vam treba potvrda mojih stavova,oni koji su gledali mec Cilic-Tsonga znaju o cemu govorim...Zato hrvati,i ostali,kada napadate Novaka,sjetite se da ista ta publika koja navija protiv Novaka,navija i protiv svih vasih takmicara.U svetskom sportu,Novak je nas,koliko i vas,toliko je i madjar,rumun,ukrajinac itd.Sto se Nola tice jedino sto mogu da mu porucim je da im uzme sve!Da bude rekorder u svemu,u inat svima,jer ipak,u tome smo najbolji!A onda ce ga postovati,htjeli to ili ne,i ostace vecna legenda!!!

olja

pre 8 godina

Amerikanci I kultura!?!
Mogao bi neko pametniji od mene, npr. sociolog, filozof ili tako nesto, vise o tome da napise, citava doktorska disertacija bi mogla nastati.
A Nole? Pametno I odmereno....(TAKO TREBA)
Ima 4.000.000 ($) razloga da ga BAS ZABOLE.....
PAMETNO, ODMERENO VAN TERENA A NA TERENU MONSTRUM!!!!!! POSTOVANJE!!!!

Dragan

pre 8 godina

@Marko Drugi put prije nego sto pocnes da lupsa gluposti,da je bilo ovo ,da je bilo ono,da je Federer uradio ovo ili ono,pobijedio bi,samo da te podjsetim:
2011 Federer 0 GS titula
2012 Federe 1 GS titula
2013 Federer 0 GS titula
2014 Federer 0 GS titula
2015 Federer 0 GS titula
Ovo je najveci problem svih Federerovih navijaca u svijetu,jednostavno nece da priznaju da je neko bolji od nejga,probudite se,Novak je surova realnost!

Komentator

pre 8 godina

"To veče bilo je možda i presudno da Novak raskrsti sa sobom i da zaključi da može da pobeđuje najbolje na najvećim turnirima. Biće loših dana, biće i poraza, ali neće više biti straha."

Sa tvoje tastature u Bozje usi. U zadnje 3 godine strah u finalima mu je bio najveci problem sto nije osvojio jos i vise slemova, taman kada smo 2011.-te pomislili da ce da zaredja, pa da ih sve redom poosvaja. To mu je bio najveci problem i ove godine u Parizu. Nadam se da je bar sada to prevazisao. Ne trazimo mnogo No1e, jos 8 do 10, pa posle mozes i da se penzionises ako hoces.

Sredoje

pre 8 godina

Malo statistike.

Nole-Federer Ukupno 21:21

Nole-Federer Grand Slam 8:4
Nole-Federer Mastersi 9:9
Nole-Federer Zavrsni Masters 3(2):1

Nole-Federer Grand Slam Finala 3:1
Nole-Federer Mastersi Finala 4:3
Nole-Federer Zavrsni Masters 2(1):0

Rekord Federera i raniji apsolutni rekord u Ranking ATP listi u broju atp poena 15745 (protivnici, Hewit, Safin, Ivanisevic ...).
Rekord Nadala u broju atp poena 13295.
Nole trenutno ima 16145 atp poena, APSOLUTNI REKORD ATP.

Rekordna razlika-apsolutna, na Ranking listi danasnjoj je 6600 atp poena, cime je Nole srusio svoj predjasnji rekord iako ne igra sa "levacima", ustvari mozda i igra.

pusuca cmokić hrvatčić

pre 8 godina

Novak Djokovic ce prestici Federera po broju grend slemova, osvojice najvise mastersa u istoriji, siguran sam da ce preteci Federera odma sad u Sangaju ( oboje imaju po 24) . Bice preko 300 nedelja prvi na svijetu i tu ce prestici Federera. Vec ga je prestigao po broju godina zavrsenih kao broj 1. Sve sto sam rekao, sto posto sam siguran. NOLEEE SAMPIONEE!!!
(Djole, 14. septembar 2015 12:28)

A to ce tvoj zivot uciniti sadrzajnijim i lepsim u svakom pogledu. Kako je tebi dobro...
(Rebeka, 14. septembar 2015 12:48)

Sadržajnijim neće, ali lepšim svakako hoće, a za tvoj život sam siguran da će te sve to frustrirati kao i do sada, što dokazuješ svojim pisanjem. Njemu je čak stvarno dobro, tebi je sada čak stvarno loše. Ae zdravo!

Dragana

pre 8 godina

Đoković šampion u dve discipline:

1. Kako Hrvate odučiti od interneta
2. Kako izvesti stado Njujorčana za 5 minuta
(modernirelax, 14. septembar 2015 14:57)


E,brate nasmejo si me kao retko ko u zivotu...trebalo mi je 10 minuta da stanem sa smejanjem.E,vala svaka ti dala.

Svete

pre 8 godina

@ Baja... imao je Federer malo vise poena od Noleta trenutno, da bi bio apsolutni rekorder, Noletu je potrebno da osvoji Peking i Šangaj (16785 poena bi imao tada) a Federerov rekord trenutno glasi 16740.
(velikoslovog, 14. septembar 2015 12:11)

E ovo me nasmejalo. Iz nekog razloga imam gomilu minusa a u pravu sam :D Federer je imao 8370 poena u jednom trenutku pre skoro decenije, kad se za slem uzimalo 1000 poena a ne 2000 itd. Po danasnjim kriterijumima je to 16740 poena. Zato ponavljam, Noletu treba Peking i Sangaj da obori i taj rekord.
(velikoslovog, 14. septembar 2015 12:54)

Nisi u pravu na tvoju zalost, evo ako moram da ti nacrtam to cu i da uradim !
Federer je imao 8370 poena na kraju sezone 2006, jeli tako, tako je !
Ovo su rezultati iz te sezone...

Doha 250 titula
AO 2000 titula
Dubai 300 finale
IW 1000 titula
Miami 1000 titula
MonteC 600 finale
Rim 600 finale
RG 1200 finale
Halle 250 titula
Wimbledon 2000 titula
Toronto 1000 titula
Cincinati 45 2R
US open 2000 titula
DC 140 polufinale
Tokio 500 titula
Madrid 1000 titula
Basel 250 titula
WTF 1500 titula
=15635 danasnjih

Novak je svakako rekorder a eventualnim titulama u Pekingu i Sangaju ce to dodatno uvecati !
Nema na cemu !

SaNpion bez N

pre 8 godina

Novaku trenutno nedostaje 2x Rolan Garos, 2xSinsinati i 1x Madrid da bi mogao da kaze: "SVAKI vazan turnir u tenisu sam osvojio najmanje dvaput". Ako to uspe da ostvari do kraja karijere (a ja sam siguran sa hoce, zivi bili pa videli), morace svi da skinu kapu i da kazu: "NAJBOLJI JE OD SVIH U ISTORIJI".
Ziveo nam Novace na mnogaja ljeta i ne brini, znaj da Srbija sa tobom zivi tvoj san i bezrezervno te podrzava.

Magnus

pre 8 godina

Ne znam gde ste iskopali Ozmu, al ne dajte ga ni za kake pare.

Najbolji sportski novinar na balkanu.

Kad pocnem da citam i ne prestajem do kraja, vec znam tko je u potpisu.

A sto se voznje tice, da najavim.
Zeka je star.

Nole je 2-3 godine provocirao i gurao se medju zeku i rafu. Nema mladih guratelja.

Nema rafe. Nema Zeke. Desio mu se Stas ove godine, ali nece do godine.
Mislim da, ako bude sve u redu, iduce godine Nole uzima sva 4 GSa, a lako moguce da vec u onoj narednoj sva 4 i odbrani.

Znam, nikad to niko nije uradio, ali realno, nece ovako moci zeka sa 36, a Nole jos dve jake sezone treba da odradi bez problema.

Iscepaj ih Novace! :)

Blaf

pre 8 godina

kako to mislis sam protiv svih
(mn, 14. septembar 2015 12:55)
Protiv Federera i navijača na stadionu i protiv tebe naravno.
Saša zaista si sjajan novinar.

Ziveli!

pre 8 godina

Tribine su pocele ranije da se prazne, jer je postajalo jako kasno. Ljudi rade sledeci dan, a ni do kuce u Manhattan nije lako i bezbedno doci ako ides u sto kasnije sate.
Da ne spomnjemo koliko su dugo satima cekali da mec pocne i koliko ih je zbog toga savladao umor.
Koliko god oni ovako navijali za Federera, toliko ce im Nole ostavti u sto upecatljivijem secanju za to sto im se nametnuo vestinom i elegantnoscu. Istorijske cinjenjice niko, nikakvim vristanjem nece izbrisati. A kako se ponasas, takva slika ce obici svet i to ce biti tvoja prica i tome kakav si.
Zato zaboravimo na publiku. Uzivajmo u pobedi naseg Noleta. A buducnost lako moze doneti i nove radosti pa i mogucnost da Nole u inat obori i sve Federerove rekorde i brojeve GS.

Aleksandar Kesar

pre 8 godina

Pratimo te gde god se nalazili na planeti, nebitno, da li je noc Ili dan, hladno ili je vruce, gladni ili siti,... samo je vazno da je brz internet, nista vise nije vazno kada ti igras legendo ! Velika je sreca sto smo tvoji savremenici, dajes nam snagu i jacas samopouzdanje, jer kada mozes ti sam protiv njih 23 000, mozemo i mi da uradimo nesto u nasim malim zivotima ! Hvala ti sto postojis veliki covece !

Darko

pre 8 godina

Sve je već rečeno u drugim komentarima, ja bih samo dodao da je na mene jedan od najjačih sporednih utisaka ostavila žena u publici negde u 4. setu koja izbezumljenog lica klima glavom levo-desno, a u očima kao da je ugledala sopstveni armagedon. Neprocenjivo.

Joxa

pre 8 godina

Publika je "protiv" Novaka samo na USopenu (kada igra u PF i F),Wimbldonu (skoro konstantno protiv) i na proslom RG (mada mu je nevidjeno aplaudirala nakon poraza) . Na masterima ga vole sem onomad u Madridu (zato ,kazu,i ne ide vise na taj turnir) . Turniri kao AO , Indiana wells , Miami , Rim , Rogers cup i azijska turneja su mu kao domaci teren . Na Wimbldonu imam utisak da samo zahvaljujuci tradiciji i ustogljenosti(i strogom zakonu) publika ne pocne da se skida i utrcava na teren a na USopen ako bi kojim slucajem Novak bio u poziciji da osvoji kalendarski GS publika bi sprecila organizovanjem vatrometa , rostilja , takmicenjem u podrigivanju i sl .

adnan omerovic

pre 8 godina

bravo. oduvijek sam gotivio federera prosto zbog lijepog tenisa, al bas mi je drago za novaka i 10. GS. ono sto njemu ide na ruku je sto prosto ne vidim da u narednih do recimo tri sezone ce imati ozbiljnog konkurenta (sigurno da ce i pokoji slam i izgubiti) da ga sprijeci u naumu da skine prvo nadalovih 14 a siguran sa i federerovih 17. jedna stvar treba da bude svima jasna zbog koje je novak vec sad sigurno veci skoro od svih, to je da on dolazi sa balkana gdje se uspijeh grijehom smatra. ne znam kako bi i nadal i federer prosli da su se rodili i blizu tamnog vilajeta. svaka cast bez i jedne mrlje

Posmatrač

pre 8 godina

Novak je ulaskom u "klub dvocifrenih GS titula" za najmanje "jedan metar" pomerio granice tenisa koji nikada u svojoj dosadašnjoj istoriji nije bio toliko kompetitivan, popularan i kvalitetan, i sve to bez ikakve istinske sumnje. Dugo je bio sportska zabava anglosaksonskog i romanskog sveta bele rase, sa "gostima" iz ostalih "plemena", rasa i "svetskih zabiti". "Gostima" koje isprašiš, "objasniš" da su počastvovani što su uopšte tu, bez i najdalje ideje da mogu da na bilo koji način trijumfuju. A onda se niotkuda pojavio momak koji je sve promenio, srušio je na terenu tenisku "Vavilonski kulu" i počeo da gradi neki drugi teniski poredak i njegova pravila. Za knjigu je teniska misija Novaka Đokovića, za tomove knjiga, od poezije do nauke, on je civilizacijski domet najvišeg reda, neka vrsta "čuda nad čudima". A živ, naglašeno normalan čovek, koji ima "poslanje" da civilizuje podivljalu nadmoć baziranu na sili (delujući preko tenisa), naše gore list, epskom karijerom i svim onim šta je prati, stvara savremeni mit, istinski, sočni, poučni, dragoceni mit. Kada pomislimo da čovek na mitovima opstaje, naročito u kolektivnoj svesti, jako malo pogrešimo. U "izvrnutom svetu" koji nije apsolutno negativan ni gladijatori više nisu robovi kao nekada, sada su često i prosvetitelji, ako poseduju vrlinu a ne samo snagu i veštinu. To Novaka čini izuzetnim ljudskim simbolom malog Davida pred kojim Golijat postaje nevidljivi patuljak, sa čitavom bolumentom svojih razjarenih idolopoklonika.

Branimir

pre 8 godina

Bravo Nole, nisam znao da i ovo može. Ovo bi moglo još da se zove "Kako pobediti Federera bez prvog servisa". Ovo je ličilo na teniski šah (ili na šahovski tenis). Posle onakvih servi pre dva dana protiv Čilića odjedanput nikako da pogodiš igralište. Uprkos tome i uprkos publici, svejedno je psihološki klonuo Federer?! Čudo braco, što se mene tiče ne mora ništa više da osvoji. Ako baš mora onda jedan Roland Garros, bilo kad, da ne kažu nije mog'o...

pjovan

pre 8 godina

@Najveci igrac u istoriji tenisa Nowak Djokovic idemo stici i prestici Federera

Tri najveca Srbina ikada Tesla Djokovic i Vučic
(Aca, 14. septembar 2015 14:22)

Sto coveku nalupaste minuse, dal' zbog Tesle ili Noleta?

gagarin

pre 8 godina

odlican tekst. potpisujem sve. autor je prijatan kontrast uobicajenom sportskom novinarstvu u nas.
A Novak... velika je privilegija biti svedok ovog vremena!
Ziveo!

Nebojša

pre 8 godina

Najjači utisak finala Federer do meča za titulu dva puta brejknut u finalu šest puta Federer do finala ni jedan set nije izgubio u finalu tri to pokazuje koliko je Novak jak i psihički jači od Federera.

bogdan

pre 8 godina

Kad bi Noletovi mrzitelji znali da ih on ne šiša i da ga svojim bezobrazlucima potstiču na još bolju igru ...
Želim ti sreću,potom uspeh i na kraju ne daj da publika i mediji od takve ljudine naprave samo šampiona.Ti si istorija i još nešto više!XLKAEG

anica

pre 8 godina

Iskrena da budem, Novak je preziveo golgotu, neverovatno koliko covek mora biti psihicki jak da se izbori sa svim sto ga je snaslo, publika katastrofa, deru se urlaju izmedju servisa, onoliko spasenih brejk lopti, svaka ti cast Novace, svaka cast ljudino! Primer si svoj omladini i svima kako se licnost i karakter iskristalise, primer si za borbu, dzentlmenstvo, sve prave vrednosti koje covek poseduje, drago si bice Nole, i znaj da te Srbi mnogo vole, srce ti je kao kuca, a tvoj sportski duh i tenisko umece je odavno vidjeno, Bog nek ti da zdravlja zauvek i tebi i tvojoj porodici, ja znam da ces i dalje davati maksimum, ti si covek od krvi i mesa, kao svi, nisi masina i bezosecajni kamen, sigurna sam da ces jos puno slemova osvojiti, a za ovaj 10ti svaka cast, veliki je to broj slemova...drago mi je Nole sto prisustvujem istoriji...bravo.

Radovan

pre 8 godina

Krvožedni serbiše barberian umlatio evropskog kulturnog gospodina-misao svakog snoba i malograđanina koji je sa sela došao u grad.

Nole dobro igra tek kada malo pusti svoje krvi.
Dopada mi se onaj njegov šumski pogled. Odrastao je.

PAJA

pre 8 godina

Cestitke za Novaka! Pobedio je Federera,njegov nesportskii izlazak na mrezu pre servisa,pobedio je povredu sa pocetka meca,pobedio je 23.001 coveka na stadijumu "Artur Es" koji su mu zvizdali 4 sata,pobedio je zato je je bolji teniser od Rodzera,pobedio je na kraju i publiku koja je - gotovo polovina - otisala sa ceremonije dodele pehara da ne bi gledali taj trenutak...zaista sam protiv svih.Ko u onom cuvenom vestern filmu.

Ali zasto je u stvari pobedio?

Pobedio je jer je verovao u Boga,nakon meca je pogledao u nebo i cini mi se po pokretima usana rekao "Boze hvata ti sto si mi ovo dopustio,Boze hvala ti sto si mi ovo dopustio..."

Velicanstveno.Sta znaci vera u Boga.

Sjajan mec,sta reci.Dvojica najboljih u ovom trenutko to je sigurno.Ostace upamceno i 53 (ako se ne varam) neiznudjene greske Rodzera.Nikad toliko u jednom mecu u karijeri.Jer sa druge strane mreze je bio - zid.Najbolji riterner u istoriji ovog sporta.Rodzer je mentalno pao onog momenta kada je Novak passing shoot-ovima rabio iluziju da ce njegovo "novo" oruzje "Zmijski napad Rodzera" SABR ("Sneak Attack By Roger") biti pogubno po Novaka.Kada je shvati da to moze proci protiv Gaskea,Vavrinke i njima slicnih,ali ne i protiv BROJA 1. tada se njegovo mentalno carstvo srusilo.

Od 2011-te na ovamo:

Djokovic - Federer 17:8 u mecevima
Djokovic - Federer 9:1 u GS titulama

Treba li jos nesto dodati?

Mislim da ne.

Sumika

pre 8 godina

Đoković šampion u dve discipline: 

1. Kako Hrvate odučiti od interneta 
2. Kako izvesti stado Njujorčana za 5 minuta 
(modernirelax, 14. septembar 2015 14:57) 


E,brate nasmejo si me kao retko ko u zivotu...trebalo mi je 10 minuta da stanem sa smejanjem.E,vala svaka ti dala.
(Dragana, 14. septembar 2015 15:18)

Daj mu ti...

Dynamic

pre 8 godina

Jedan od najdražih Novakovih uspeha, stvarno ima specifičnu težinu na koju nisu ostali imuni ni svi objektivni ljudi širom sveta. Ovo je možda i najveće dostignuće u tenisu do sada. Bravo Novače, bravo Borise i bravo Jelena!

A jel se sećate u zadnje dve, tri godine kako smo često stavljali neiskorišćene brejk lopte kao možda i jedinu Noletovu boljku? I onda se desi Rođa sa 4/23 u jednom od najznačajnijih mečeva u karijerarma obojice :-).

Leonida

pre 8 godina

Sve je već rečeno u drugim komentarima, ja bih samo dodao da je na mene jedan od najjačih sporednih utisaka ostavila žena u publici negde u 4. setu koja izbezumljenog lica klima glavom levo-desno, a u očima kao da je ugledala sopstveni armagedon. Neprocenjivo.
(Darko, 14. septembar 2015 15:10)

Svaka čast,kraljino!Oplakah:)))

Boki

pre 8 godina

Sasa,volim da citam tvoje tekstove,uvek pogadjaju sustinu i vrlo su izbalansirani i objektivni.
Naravno,puno je lakse pisati posle jednog ovakvog uspeha.
Divim se Novaku sa koliko je samopouzdanja i resenosti da pobedi usao u ovaj mec.
Po meni,vec posle nekoliko gemova se videlo da Federer,osim servisa koji nije isao,nema mnogo cime da pripreti,a da Novak moze jos vise.
U svakom slucaju,jedan veliki uspeh,na nasu jos vecu radost.
Pozdrav svim ljubiteljima sporta.

Petar

pre 8 godina

Ma neka uvek bude publika protiv Novaka, izgleda da Novak baš tada ne popušta i tera inat i bori se do zadnje kapi znoja.
On je navikao na to i smešno zvuči ali mislim da njemu i ne bi odgovaralo kada bi svi na stadionu navijali za njega.
Da istaknemo i sudiju koja je bila neverovatna.
U trećem setu na brejk loptu za Federera ona je zvala aut, i bila je u pravu, posle toga Novak vezuje dva poena i dobija treći set.
Svaka čast, ona treba da sudi uvek muška finala jer deluje jako korektno a pritom bolje vidi od linijskih sudija.
Sve u svemu Novak i posle toliko godina uspeva da me iznenadi i pokaže da je neverovatan čovek i sportista. Neopisiv momak! istinski šampion!

ako kanis pobijediti ne smijes izgubiti

pre 8 godina

Ako smo subjektivni, evo da osim BBC vidimo sta kaze Blick u Svajcarskoj:

"Das sagt Djokovic zum unfairen Publikum" je naslov teksta u kojem se navode korektne Novakove izjave koje su i nasi mediji preneli.

Dakle, i sami konstatuju da publika nije bila fer.

Sad to nije toliko ni vazno, ali interesantno je proveriti sta drugi misle.

SPARTA

pre 8 godina

Neverovatno je da ove sezone , kada su se ova dvojica velikana sastajali u finalima , da je Federer pre toga dolazio do tih finala bez izgubljenog servisa a kamoli seta,sa izvanrednom igrom,kao i na ovom US (SAMO NISAM SIGURAN DA L' je izgubio neki servis) ali kako god, i po pravilu (sem sinsinati) Nole je to dobijao.I to je dokaz koliko su ova dvojica za dve klase bolji od ostalih
BRAVO NOLE LEGENDO OVA POBEDA JE JOS SLADjA ZBOG OVE PUBLIKE!
OPET JE PRORADIO SRPSKI INAT!!!!

Хичкок

pre 8 godina

A to ce tvoj zivot uciniti sadrzajnijim i lepsim u svakom pogledu. Kako je tebi dobro...
(Rebeka, 14. septembar 2015 12:48)

А твоја потреба да напишеш ово ће твој живот учинити садржајнијим и лепшим у сваком погледу, зар не? Ако немаш ништа паметно да напишеш боље ћути.

Svi smo mi NOvak Djokovic

pre 8 godina

Svaka cast za komentar! Svaka na mestu!

U povodu publike takodje sve na mestu. Samo da istaknem
da je medju brojnim zvezdama navjacima RF bio bar jedan navijac NDj; Gerard Butler!

Jesi dasa Gerard!

CESTITKE NOVAKU DJOKOVICU! TAKVO SRCE U JUNAKA, SPORTISTA, COVEK, DZENTLMEN!
AJDE NOLE, IDEMO DALJE!

Branko S.

pre 8 godina

Itekako uzivamo i u tvom tekstu Sasa!Sinoc smo gledali atomski tenosbdva najbolja tenosera u istoriji ovog sporta.Sto rece lepo "big Mek" u svom komentaru,jedan koji je u silaznoj putanji i jedan koji se trudi da ga sustigne i sedne na trpn!Moze li to Novak,videcemo ali sa sigurnuscu mozemo reci da je ovom pobedom trenutno ipak najbolji!
Pametnom dosta!Sve cestitkke komentatorima EN ( braci Mekinro,Gilbertu i Kehilu) za osudu neku'turne publike na Artur Es stadionu a sudiji meca - naklon do poda!Uzivajmo u voznji kako lepo zvuce Sasine poslednje reci!

Serbinho

pre 8 godina

Cestitke Noletu i novinaru na tekstu.
Ne treba da obraca paznju na publiku, tipa u stilu NBA igraca i izvodjenja slobodnih bacanja, koji ni da trepnu, dok ovi iza kosa prave to sto prave od sebe.

ludi milojko

pre 8 godina

Živeli: Pa ako je publici bilo jako kasno zbog prevoza i tome slično, što onda nisu navijali za Noleta da brzo završi posao ...!

igor 1959

pre 8 godina

Potpuno je neosnovano što pišu da je RF trebao da dobije prvi set. Koliko sam video, da Novak nije pao i polomio se ne bi bilo ni ribrejka već bi prvi set bio završen ranije i ubedljivije u korist Novaka!

идеја

pre 8 godina

Сада када је еуфорија на врхунцу..и када је Новак остварио историску победу,не треба се уљуљати!
Треба критички погледати све сегменте игре!
Мислим да се још много може поправити први сервис,волеј игра!
Ако то постигне додатно ће скраћивати мечеве и чувати своје тело за још 5-6 година врхунсе игре!
Ипак честитке за све!

član orkestra

pre 8 godina

ma neka zvižde,što publika jače zviždi to đoković bolje igra.lik je fenomenalan do polufinala igra koliko mu treba,čak suparnicima da po set,nek se ljudi vesele,motivira ih da rade još više...onda se lijepo "ušteka u struju" u polufinalu i rastura.svaka čast i federeru,34 godine pa u dva finala z grand slema za redom.pozdrav iz lijepe naše

marija

pre 8 godina

@Aljž-Maribor,

Složicu se sa Vama ako govorite o aroganciji, kako sam razumela.
Ali, kauboji nemaju niti su ikad imali aristokratiju.
Sva je prilika, sudeći po ponašanju te nesumnjivo prisutne američke elite, neće je ni imati.
Ipak, ne verujem u Vašu prejaku ocenu njihovog shvatanja navodne "inferiorne slovenske rase", jer oni ipak nisu fašisti.
Pre će biti - arogancija.
Novak im je već oprostio.

Svete

pre 8 godina

@ Baja... imao je Federer malo vise poena od Noleta trenutno, da bi bio apsolutni rekorder, Noletu je potrebno da osvoji Peking i Šangaj (16785 poena bi imao tada) a Federerov rekord trenutno glasi 16740.
(velikoslovog, 14. septembar 2015 12:11)

E ovo me nasmejalo. Iz nekog razloga imam gomilu minusa a u pravu sam :D Federer je imao 8370 poena u jednom trenutku pre skoro decenije, kad se za slem uzimalo 1000 poena a ne 2000 itd. Po danasnjim kriterijumima je to 16740 poena. Zato ponavljam, Noletu treba Peking i Sangaj da obori i taj rekord.
(velikoslovog, 14. septembar 2015 12:54)

Nisi u pravu na tvoju zalost, evo ako moram da ti nacrtam to cu i da uradim !
Federer je imao 8370 poena na kraju sezone 2006, jeli tako, tako je !
Ovo su rezultati iz te sezone...

Doha 250 titula
AO 2000 titula
Dubai 300 finale
IW 1000 titula
Miami 1000 titula
MonteC 600 finale
Rim 600 finale
RG 1200 finale
Halle 250 titula
Wimbledon 2000 titula
Toronto 1000 titula
Cincinati 45 2R
US open 2000 titula
DC 140 polufinale
Tokio 500 titula
Madrid 1000 titula
Basel 250 titula
WTF 1500 titula
=15635 danasnjih

Novak je svakako rekorder a eventualnim titulama u Pekingu i Sangaju ce to dodatno uvecati !
Nema na cemu !

Dynamic

pre 8 godina

"Za autora teksta i moderatora: ISPRAVITE TESKT! NIJE 2010.godina vec 2015-ta "
(Mirko,

Mirko, Novak je 2010-te i 2011-te spasao po dve meč lopte protiv Federera u polufinalima US Opena.

Flanders

pre 8 godina

Kako je "spasio" dve mec lopte ako je pobedio 3-1???
(Homer J. Simpson, 14. septembar 2015 12:21)

Procitaj malo bolje tekst, Homere. Spasavanje mec lopti se odnosi na njihov duel iz 2010 od strane Novaka. Idi ti bolje kod Moa na (jos) po koje pivo :)

Koma

pre 8 godina

Mnogo bitna pobeda, iako na prvi pogled ne deluje tako.

AO je bio jako bitan da sasece konkurenciju koja je tad bila u top formi (Marej, Vavrinka, Raonic, Nisikori, Berdih..) i nadala se GS tituli. Tu ih je dominatnom igrom ubio u pojam i utabao sebi put za dominaciju u ovoj godini.
Ovom pobedom je dotukao najveceg konkurenta za najvise GS titula. Ovo je bio poslednji Federerov trzaj da dodje do GS titule, i ovim je Djokovic sebi utabao put da ga dostigne, a nadam se i prestigne po broju GS. A broj nedelja na celu ATP mu je vec ugrozen.
No, sad samo polako korak po korak u nove pobede i istoriju.

zoki falcon

pre 8 godina

Sad se tek vidi da je Novakov cilj na američkoj turneji bio US Open, a ne ona dva mastersa. Fenomenalno natempirana forma za finale, prosto imam utisam na Novak u meču protiv Federera u Sinsinatiju nije igrao punom snagom i nije pokazivao šta će igrati kad Federer istrči na mrežu ( mislim na bezbroj bezuspešnih lop udaraca), već je čuvao adute za ovo finale!

Sta ti decko radis?

pre 8 godina

Imate gresku u tekstu. Polufinale US Opena u kojem Novak spasava dve mec lopte najboljim riternom ikada se odigralo 2011. godine, a ne 2010. Novak je tada vec imao 3 GS titule i to mu je bila cetvrta. Sada 4 godine (a ne 5) kasnije i sa 5 (a ne 8) GS titula vise, itd. Jer, ovakvom greskom potpuno menjate sliku.

fergi

pre 8 godina

Upravo sam pregledao snimak meca ali moram da kazem da su poeni u gemu nekada pocinjali sa 30-0 ili 30-30. Zasto ovo pisem. Poslednjih meseci svet bruji o nekom reternu RF? On istrcava napred na drugi servis protivnika. E ja sam izbrojao da je 9 puta leteo u prazno, pogadjao mrezu volejima ili je Novak poentirao paralelama od njega, levo, desno. To su brate skoro 2 cela gema, mada nije u snimku bilo ona dva strasna loba u prvom setu. Znaci sigurno da je barem 10, 11 puta najmanje RF leteo ko muva bez glave. On zeli da skrati poene jer ne moze stalno da igra na duge poene, ali je to neozbiljno. To moze da radi sa tamo nekom boranijom ali sa br.1, malo sutra. Novak je reterner svih vremena, kakav novi retern RF?? A vrhunac reterna je onaj kada je Novak na servis RF reternirao u njegovu bh stranu i direktno osvojio poen i sa tim poenom poveo 5-2 u cetvrtom setu. Strasno! E to su reterni a ne ovi takozvani novi RF reterni?? Zapad sve naduvava pa i to. Zato je za mene takvo velicanje...smesno. A ovo o cemu pricam su cinjenice pa proverite. Toliko.

ZVIIIZ

pre 8 godina

@velikoslovog

Nisi u pravu, preračunaj bolje i uzmi u obzir da se ne boduju samo Gren slemovi, nego i ostali turniri. Znači svaki bod tada treba preračunati u sadašnji sitem bodovanja (Mastersi po 500 bodova, manji turniri koje je Rođa masovno igrao već po koliko su nosili itd...)
Mijaljević na RTS-u je sinoć nakon meča objasnio i rekao da će Nole ipak imati više čak i sa tom razlikom u računanju.

Olala

pre 8 godina

Bravo Sasa Ozmo, mnogo je divan tekst i divna analiza. Uzivao sam citajuci teksta. U tekstu je Nole izgledao mnoogo veliki mada jeste veliki je covek, puno srce. Svaka cast.

Mokl

pre 8 godina

Ljudi, ne shvatajte me pogrešno, ali mislim da publika generalno ne voli Novaka Đokovića, ali ne zato što je Srbin, mada ima i toga, već zato što je jako iritantan. Zamislite, da nije naš, oni njegovi potezi među poenima generalno nisu popularni kod publike. To posebno dlazi do izražaja protiv smirenog Federera. Ja navijam za Novaka svim srcem, ali objektivno, jeste njegovo ponašanje malo iritantno.

Brejk u petom

pre 8 godina

Kako se uvek posle ovakvih partija, otvori pitanje ko je najbolji svih vremena, kontam da nije Rafe i Noleta, ovo bi Rodji bio 39 GS u karijeri

Dante

pre 8 godina

Nisam bila u New Yorku. Nisam gledala live prenos. Ali zelim da se zahvalim svim Noletovim navijacima u stadijumu, koji su ulozili novca i vremena, da daju Noletu svu mogucu podrsku. Bas sam nekako mislila na jednog komentatora koji pri pocetku US Opena rece, da je kupio karte za polufinale i finale. Drago mi je sto Vam se maksimalno isplatilo. Hvala Vama sto ste bili tu, kada mi nismo mogli.

Milan Nis

pre 8 godina

Kad se cita Sasin tekst,iskljuci se muzika i upija svaka rec.Svaka cast Sasa,o Noletu vise ne bi trebalo trositi reci,rezultati govore sami za sebe,a i drustvo u kom se nasao.

Иван

pre 8 godina

Ово постаје комедија. Роџер опере Марија у полуфиналу Вимблдона, Вавринку у полуфиналу Њујорка, и онда пукне рутински против Ђоковића у финалу. И сви кмече... Океј, било је "густо" на моменте, али без подршке публике, тешко би Федерер у тим мечевима стигао и до сета. Најсмешније ми је било кад сам прочитао коментар по форумима да је све личило на меч Роки - Драго, само што је победио Драго!? Па ко је ту личио на Драга (Голијата) а ко на Рокија (Давида), кад с једне стране стоји момак сам самцијат, а са друге и ривал и публика и медији и линијске судије (читај: организатори) које је Ева стално морала да исправља?!

Друга занимљивост је једна промена перцепције која се намеће сада. Наиме, Федерерови фанови увек потежу изговор да би видео Ђоковић свога бога да је ту Роџер из 2006. године, кад је млео конкуренцију. Али Роџер је и сад самлео све ривале, и на Вимблдону и у Њујорку - до Новака. То све више релативизује раније успехе, јер сад може да се мисли и овако: могао је Швајцарац да меље сваког тада, кад није имао Ђоковића да га дочека у финалу.

Трећи утисак: мило ми је што је психолошком чврстином Ноле утишао оне који потенцирају да он "жели да се свиди другима". То је више пута поновљена лаж која је постала "истина". Њега баш брига за то да га људи воле, али је нормално да не подноси двоструке аршине и нервира се кад он, који је сигурно милион пута чуо од западњака осуде Балканаца (Срба) да су некултурни, види како ти исти лицемерни западњаци показују своју некултуру.

Peko

pre 8 godina

Daragi Saša, sve se slažem, osim u onom da je Federer sjano čitao Novaku servise. Novak je u većem dijelu meča servirao a la Jelena Janković, ili, još bolje, a ala Sara Erani. Pobijedio je Federera sa, za Novakov nivo, prosječnom igrom i nez servisa. Uz osalo,to je veliki podvig!

mali miloš

pre 8 godina

Ovom komentaru,skoro pa ništa,ni dodati,ni oduzeti.Novak je narastao u gorostasa koji vredi toliko da mu više niko ne može parirati,pa ni uz toliko pritisaka i sportske,a i opšte nekulture koja je stizala sa tribina.Samo poželimo,da Novak ostane,kako fizički,tako i mentalno jak koliko je to sada i da se osvojene titule nižu još kroz dosta godina,a da u istoriji ovog sporta ostane kao vladar svih najvećih dostignuća.Imamo pravo,a na izvestan način i obavezu,diviti se ovom mladom čoveku,kao najvećem ambasadoru roda iz koga je.

Jok

pre 8 godina

Svaka cast, izuzetan mec, velika pobeda! Samo pobedu prljaju primitivni tipovi koji se nekriticno identifikuju sa Novakom, proglasavaju ga intelektualcem (sic!), jednim od najvecih Srba ikad i slicne budalastine, dok protivnik, ko god bio, ili oni koji ne navijaju za njega, jedva da su ljudska bica. Decko je izuzetan sportista, najbolji na svetu u svom domenu, ali sportista, ne ucitavajte pecinsku mitologiju u njega.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (biti normalan, 14. septembar 2015 14:52)

Dzaba sve to napisa... Mnogima je potrebno da se identifikuju sa pojedincima i njihovim uspehom jer u ovakvoj sredini malo ko moze nesto da postigne svojim trudom. U nerazvijenim drustvima je idolopoklonstvo naglasenije i zato me ne cudi sto se Novakov uspeh povezuju sa nacionalnim uspehom... pa necemo se valjda hvaliti ekonomijom, kulturom i svime onime sto je ogledalo nas kao drustva. Iako nisam ljubitelj sporta (kao posmatrac), sve cestitke Novaku na njegovom trudu i ogromnom uspehu!

Tina

pre 8 godina

Imate gresku u tekstu. Polufinale US Opena u kojem Novak spasava dve mec lopte najboljim riternom ikada se odigralo 2011. godine, a ne 2010. Novak je tada vec imao 3 GS titule i to mu je bila cetvrta. Sada 4 godine (a ne 5) kasnije i sa 5 (a ne 8) GS titula vise, itd. Jer, ovakvom greskom potpuno menjate sliku.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sta ti decko radis?, 14. septembar 2015 12:11) # Link komentara
Mogao si pre ispravljanja bilo koga, da proveriš svoju tvrdnju, pošto je sve dostupno na ovom internetu. Informiši se: Novak Djoković jeste 2 godine za redom 2010 i 2011, spasao po dve meč lopte za Federera u polufinalu US Opena
https://www.youtube.com/watch?v=Syyh03aVKhg

alo alo

pre 8 godina

Analiza stanih statisticara koja govori da je Nole najbolji s ih vremena
http://fivethirtyeight.com/features/djokovic-and-federer-are-vying-to-be-the-greatest-of-all-time/

Rebeka

pre 8 godina

Novak Djokovic ce prestici Federera po broju grend slemova, osvojice najvise mastersa u istoriji, siguran sam da ce preteci Federera odma sad u Sangaju ( oboje imaju po 24) . Bice preko 300 nedelja prvi na svijetu i tu ce prestici Federera. Vec ga je prestigao po broju godina zavrsenih kao broj 1. Sve sto sam rekao, sto posto sam siguran. NOLEEE SAMPIONEE!!!
(Djole, 14. septembar 2015 12:28)

A to ce tvoj zivot uciniti sadrzajnijim i lepsim u svakom pogledu. Kako je tebi dobro...

biti normalan

pre 8 godina

Svaka cast, izuzetan mec, velika pobeda! Samo pobedu prljaju primitivni tipovi koji se nekriticno identifikuju sa Novakom, proglasavaju ga intelektualcem (sic!), jednim od najvecih Srba ikad i slicne budalastine, dok protivnik, ko god bio, ili oni koji ne navijaju za njega, jedva da su ljudska bica. Decko je izuzetan sportista, najbolji na svetu u svom domenu, ali sportista, ne ucitavajte pecinsku mitologiju u njega.

васпитала те улица

pre 8 godina

(Nemanja, 14. septembar 2015 13:28)

Твој коментар је последица недостатка кућног васпитања.

Sijeda brada

pre 8 godina

Narocito mi se dopalo kako si se dotakao publike na jedan fin i suptilan nacin, jer vise od toga i ne zasluzuje. Protagonisti su Rodja i Nole i treba pricati o njima. Znam da je bitno da izadje mnogo komentara, ali mozda je bolje censurisati ove ljude, toliko iskomplesirane da od svega sto se desilo na terenu, oni vide neke kauboje koji mrze Srbe. Evo da razbijem mito.
U inostranstvu niko nas ne gleda kao ovakve ili onakve, cak sta vise u sportu smo najbolje kotirani u Evropi i uzivamo ogroman ugled. Ako ste dobar covek, profesionalac, komsija itd. bice te voljeni i uspesni i na marsu.

tomi

pre 8 godina

djokovic je prije meca epsn-u rekao ''igram protiv najveceg igraca svih vremena'' mislim da je sve rekao, federer je sa toliko propustenih brejk lopti sam sebe pobjedio ako cemo iskreno, 34god i toliki otpor pruza 6god mladjim igracima kapa do poda za federera a novaku cestitke za 10. gs!

Slavko

pre 8 godina

@(Mirko, 14. septembar 2015 15:04)

Uvek me zbuni sa kojom strašću neko poleti da ispravi drugog, bez da se sam zamisli nad onim što je čuo ili pročitao.

Ok, nisi shvatio da govori o meču pre 5 godina. Misliš da govori o 2015-toj?

Kako? Je li ovo bilo polufinale ove godine? Je li Federer imao dve meč lopte ove godine? Odakle ideja da se odmah kritikuje?

Velja Trebinjac

pre 8 godina

U današnjim francuskim novinama "L'Equipe" Mat Vilander piše:"U nedeljnom susretu sam video najboljeg Novaka Đokovića i najlepše sportsko držanje koje postoji. Njegov profesionalni stav na terenu bio je perfektan. Znao je da odoli neviđenoj Federeromaniji na tribinama i ostane, uprkos svemum uspravne glave. Na kraju susreta njegova manifestacija radosti bila je takođe pod punom kontrolom. Ovim putem treba ići, naravno pobeđivat i težit do svih rekorda ali onako kako je to pokazao u ovom susretu."
Dragi Novače,hvala Matu na ovako mudrim rečima, one su ključ za nove uspehe koji te, uz dobro zdravlje i volju sudbine, čekaju. Srećno!

kommarac

pre 8 godina

Svaka cast Novaku, neunistiv je. Al' batalite tu pricu da ga ne vole jer je Srbin, ispadate smesni. Pa ta publika je i protiv Serene navijala, trazite razloge negde drugo. Sto se Federera tice za njega je prakticno nemoguce ne navijati, to i Novak zna.

velikoslovog

pre 8 godina

@ Baja... imao je Federer malo vise poena od Noleta trenutno, da bi bio apsolutni rekorder, Noletu je potrebno da osvoji Peking i Šangaj (16785 poena bi imao tada) a Federerov rekord trenutno glasi 16740.
(velikoslovog, 14. septembar 2015 12:11)

E ovo me nasmejalo. Iz nekog razloga imam gomilu minusa a u pravu sam :D Federer je imao 8370 poena u jednom trenutku pre skoro decenije, kad se za slem uzimalo 1000 poena a ne 2000 itd. Po danasnjim kriterijumima je to 16740 poena. Zato ponavljam, Noletu treba Peking i Sangaj da obori i taj rekord.

Душко

pre 8 godina

Много су пили пиво вино и за три сата чекања било је и пијаних и шта очекивати од њих него да бучу и то је разлог за некултурно понашање публике имали су доста времена да се аккохолизирају

bane

pre 8 godina

Za razliku od (ponekad) navijački obojenih tekstova za koje poznavanje tenisa očigledno nije ni potrebno, ovo je kratak, jasan i vrlo dobro odmeren tekst/analiza zbivanja tokom US open finala za tenisere.
Ono što mi se posebno dopada je da ni u jednom trenutku nema potcenjivanja (ili čak i nečeg goreg) tenisera koji je igrao protiv Novaka.
U ovom slučaju, kao što je Novak elegantno propustio da se posle meča "zahvali" lošoj publici, nešto slično je učinio i autor ovog teksta u odnosu na poraženog iz ovg meča koji ćemo verovatno dugo pamtiti i rado ga se sećati.

fedex

pre 8 godina

A zasto je vama svima krivo sto narod van Srbije vise voli Federera i sta je tu cudno,kad je ovaj puno vise tu,i nadal se suocavao sa tim,pa sta,i fedex na mecu s nor samprasom,to je jednostavno tako..

marko

pre 8 godina

ljudi pa nije publika placena, publika je valjda sa razlogom na strani federera u bilo kojem kutu svijeta, zato sta je najbolji i zato sta cijene to sta sa 34god igra finala gs turnira i sta pruza veliki otpor prvom igracu koji je 6god mladji, svaka cast djokovicu, federer je propustio jedno barem 100 brejk lopti sta vise reci, djokovicu je imo srece sto je federer odigro najlosiji mec u 2 mjeseca da je bio 50% kao sta je igro protiv wawrinke djokovic bi izgubio lagano 3:0, jos jednom federeru kapa dolje 34god on igra rame uz rame sa 6god mladjim igracem to je za svaku pohvalu

Mirko

pre 8 godina

@Saša Ozmo - Savršen tekst! Izbalansiran, sve bitno je prokomentarisano, uživao sam čitajući.

Da sam ja na Novakovom mestu, ne da bih prokomentarisao ponašanje publike, već bi ih u.... ali samo na fin način, tako da bi se razmišljali dok se vraćaju svojim kućama - kakva su g.... i prostaci.
Ali dobro, zato ja i nisam Novak :)

Ali zbog svih njih, ova pobeda deluje još veličanstvenije, nemam više reči kojom bih je opisao!

Nemanja

pre 8 godina

Miro, interesantno je što ti misliš da su Srbi i Srbija glavni svetski problem i da ceo svet nema pametnija posla nego da mrzi Srbe... Nešto si ti pomešao, uvek kada neko dobije Djokovića on je ili umoran, ili bolestan, zato veliki broj ljudi oseća animozitet prema njemu. Pamte ga iz mladjih dana kada je, otprilike, svaki treći njegov meč bio predat zbog bolova u trepavicama. Nemoj da pričaš o deci, zna se ko svoje nezadovoljstvo na terenu iskazuje na skupljačima loptica! U tenisu može da bude bolji jedino Monte Karlo, pravi Srbi žive u Srbiji, a činjenica da u inostranstvu živi jednak broj Srba kao u Srbiji, samo potvrdjuje koliko nam je zemlja jadna i da nema potrebe da nam bilo ko u svetu zavidi. Logično bi bilo da zavide Švajcarcima...

Mirko

pre 8 godina

"Ovo je Sparta !!! " viknuo je Novak posle pobede u glas sa Dzerardom Batlerom koji je sedeo u lozi. Tako se i osecao - sam, sa mozda 300 u publici protiv svih. Sa ponosom mogu da kazem da sam bio jedan od tih 300 koji su mu na tribinama pomagali da stigne do 10 GS titule i ostao bez glasa. Pitanje za moje zemljake iz SRbije sto zive u NY, CT, NJ a koji bez problema napune svaku proslavu gde se puno jede jagnjetina i pije rakija: gde ste bili juce i zasto nam se niste pridruzili ?? Zasto nas je bilo jedva 300 ? Taj momak je za sve nas ucinio vise nego bilo ko u modernoj istoriji Srbije. Hvala Novace !!
(Branislav, 14. septembar 2015 19:48)

Branislave sve si u pravu ali.. sumljivi su mi ti NAŠI zemljaci iz Srbije, što SAMO jedu jagnjetinu... doduše ja ne jedem ni to, ali naši zemljaci obično jedu nešto drugo. Možda zato i nisu došli. A za rakiju, pa to piju i švabe pa nisu Srbi.

Mirko

pre 8 godina

@ludi milojko,
Zurili bi oni na metro bilo ko da je pobedio. Da si ikad ziveo u NYC znao bi sta je Queens, a sta Manhattan.

Inace su Amerikanci i Englezi sludjeni sa Federerom i Francuzima tj. svim onim sto predstavljaju laz i time reflektuju kako bi oni zeleli da budu. Oni su i protiv Isnera navijali.
[link]
(Ziveli!, 14. septembar 2015 23:19)

Navijali su oni i protiv Serene, pa između ostalog i zbog toga nije osvojila 4 GS u godini, odnosno 5-ti u nizu i time postala zlatnim slovima zapisana u istoriju tenisa i ponos te iste Amerike, ali oni to nisu želeli...
Zamislite recimo da Novak igra u Bg-u ili Nišu, Novom Sadu, GS na kome treba da uzme 4 GS u godini, a cela naša publika da navija protiv njega! Ili da igra Davis Kup recimo u Kraljevu, pa da naša publika navija protiv njega? Pa to ne može ni da se zamisli, a kamo li da se desi!!
Toliko o Amerima.

Mirko

pre 8 godina

Za autora teksta i moderatora: ISPRAVITE TESKT! NIJE 2010.godina vec 2015-ta


"Tim rečima Novak Đoković opisao je način na koji je spasao dve meč lopte i pobedio Rodžera Federera u polufinalu US opena 2010. godine."

Ziveli!

pre 8 godina

@ludi milojko,
Zurili bi oni na metro bilo ko da je pobedio. Da si ikad ziveo u NYC znao bi sta je Queens, a sta Manhattan.

Inace su Amerikanci i Englezi sludjeni sa Federerom i Francuzima tj. svim onim sto predstavljaju laz i time reflektuju kako bi oni zeleli da budu. Oni su i protiv Isnera navijali.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2406548/American-tennis-player-John-Isner-angry-fans-backed-FRENCH-opponent-U-S-Open--did-win-least.html

jovana

pre 8 godina

Da Vam nesto pojasnim u vezi Americke publike, 2009 godine zivela sam i radila na Long Islandu, radila sam pri organziaciji proslava, rodjendana..itd..sa jednom Amerikankom i njenom cerkicom gledala sam Vimbldonsko finale Endy Rodick-Roger Federer, devojcica je upitala majku, mama za koga mi da navijamo?! Majka joj je odgovorila: pa ipak za Andija, ovaj drugi cika ima dosta grend slemova!;) Mislim sta dalje reci...

velikoslovog

pre 8 godina

@ Baja... imao je Federer malo vise poena od Noleta trenutno, da bi bio apsolutni rekorder, Noletu je potrebno da osvoji Peking i Šangaj (16785 poena bi imao tada) a Federerov rekord trenutno glasi 16740.

straja

pre 8 godina

po meni djokovic je imao srece, feder je imao mnogo prilika, da sam gledao uzivo msm da bih bio ubedjen sa ce pobediti. to je sport i lepo je sto novak uzeo, gde su granice pa ne igramo se igre vesne rivas.

game, set and...

pre 8 godina

sada hladne glave samo par recenica...

da li je moguce da AMA BAS NIKO nije komentarisao da je Federer napravio isto sto i u finalu Londona 2012, tj. da je seo na mesto namenjeno bolje rangiranom igracu... i prosao je kao i u tom finalu, kao bos po trnju...

toliko o igracu koji toliko godina dobija nagradu za fer-plej...

ostalo je sve receno na terenu, ili u prethodnim komentarima...

pozdrav svima, i kako sam Nole skoro rece: "Najbolje tek dolazi"...

Vlada, Vankuver

pre 8 godina

Za autora teksta i moderatora: ISPRAVITE TESKT! NIJE 2010.godina vec 2015-ta

"Tim rečima Novak Đoković opisao je način na koji je spasao dve meč lopte i pobedio Rodžera Federera u polufinalu US opena 2010. godine."
(Mirko, 14. septembar 2015 15:04)
Ni jedno ni drugo vec 2011

Mokl

pre 8 godina

Ljudi, ne shvatajte me pogrešno, ali mislim da publika generalno ne voli Novaka Đokovića, ali ne zato što je Srbin, mada ima i toga, već zato što je jako iritantan. Zamislite, da nije naš, oni njegovi potezi među poenima generalno nisu popularni kod publike. To posebno dlazi do izražaja protiv smirenog Federera. Ja navijam za Novaka svim srcem, ali objektivno, jeste njegovo ponašanje malo iritantno.

Rebeka

pre 8 godina

Novak Djokovic ce prestici Federera po broju grend slemova, osvojice najvise mastersa u istoriji, siguran sam da ce preteci Federera odma sad u Sangaju ( oboje imaju po 24) . Bice preko 300 nedelja prvi na svijetu i tu ce prestici Federera. Vec ga je prestigao po broju godina zavrsenih kao broj 1. Sve sto sam rekao, sto posto sam siguran. NOLEEE SAMPIONEE!!!
(Djole, 14. septembar 2015 12:28)

A to ce tvoj zivot uciniti sadrzajnijim i lepsim u svakom pogledu. Kako je tebi dobro...

marko

pre 8 godina

ljudi pa nije publika placena, publika je valjda sa razlogom na strani federera u bilo kojem kutu svijeta, zato sta je najbolji i zato sta cijene to sta sa 34god igra finala gs turnira i sta pruza veliki otpor prvom igracu koji je 6god mladji, svaka cast djokovicu, federer je propustio jedno barem 100 brejk lopti sta vise reci, djokovicu je imo srece sto je federer odigro najlosiji mec u 2 mjeseca da je bio 50% kao sta je igro protiv wawrinke djokovic bi izgubio lagano 3:0, jos jednom federeru kapa dolje 34god on igra rame uz rame sa 6god mladjim igracem to je za svaku pohvalu

Nemanja

pre 8 godina

Miro, interesantno je što ti misliš da su Srbi i Srbija glavni svetski problem i da ceo svet nema pametnija posla nego da mrzi Srbe... Nešto si ti pomešao, uvek kada neko dobije Djokovića on je ili umoran, ili bolestan, zato veliki broj ljudi oseća animozitet prema njemu. Pamte ga iz mladjih dana kada je, otprilike, svaki treći njegov meč bio predat zbog bolova u trepavicama. Nemoj da pričaš o deci, zna se ko svoje nezadovoljstvo na terenu iskazuje na skupljačima loptica! U tenisu može da bude bolji jedino Monte Karlo, pravi Srbi žive u Srbiji, a činjenica da u inostranstvu živi jednak broj Srba kao u Srbiji, samo potvrdjuje koliko nam je zemlja jadna i da nema potrebe da nam bilo ko u svetu zavidi. Logično bi bilo da zavide Švajcarcima...

kommarac

pre 8 godina

Svaka cast Novaku, neunistiv je. Al' batalite tu pricu da ga ne vole jer je Srbin, ispadate smesni. Pa ta publika je i protiv Serene navijala, trazite razloge negde drugo. Sto se Federera tice za njega je prakticno nemoguce ne navijati, to i Novak zna.

velikoslovog

pre 8 godina

@ Baja... imao je Federer malo vise poena od Noleta trenutno, da bi bio apsolutni rekorder, Noletu je potrebno da osvoji Peking i Šangaj (16785 poena bi imao tada) a Federerov rekord trenutno glasi 16740.

tomi

pre 8 godina

djokovic je prije meca epsn-u rekao ''igram protiv najveceg igraca svih vremena'' mislim da je sve rekao, federer je sa toliko propustenih brejk lopti sam sebe pobjedio ako cemo iskreno, 34god i toliki otpor pruza 6god mladjim igracima kapa do poda za federera a novaku cestitke za 10. gs!

velikoslovog

pre 8 godina

@ Baja... imao je Federer malo vise poena od Noleta trenutno, da bi bio apsolutni rekorder, Noletu je potrebno da osvoji Peking i Šangaj (16785 poena bi imao tada) a Federerov rekord trenutno glasi 16740.
(velikoslovog, 14. septembar 2015 12:11)

E ovo me nasmejalo. Iz nekog razloga imam gomilu minusa a u pravu sam :D Federer je imao 8370 poena u jednom trenutku pre skoro decenije, kad se za slem uzimalo 1000 poena a ne 2000 itd. Po danasnjim kriterijumima je to 16740 poena. Zato ponavljam, Noletu treba Peking i Sangaj da obori i taj rekord.

straja

pre 8 godina

po meni djokovic je imao srece, feder je imao mnogo prilika, da sam gledao uzivo msm da bih bio ubedjen sa ce pobediti. to je sport i lepo je sto novak uzeo, gde su granice pa ne igramo se igre vesne rivas.

fedex

pre 8 godina

A zasto je vama svima krivo sto narod van Srbije vise voli Federera i sta je tu cudno,kad je ovaj puno vise tu,i nadal se suocavao sa tim,pa sta,i fedex na mecu s nor samprasom,to je jednostavno tako..

biti normalan

pre 8 godina

Svaka cast, izuzetan mec, velika pobeda! Samo pobedu prljaju primitivni tipovi koji se nekriticno identifikuju sa Novakom, proglasavaju ga intelektualcem (sic!), jednim od najvecih Srba ikad i slicne budalastine, dok protivnik, ko god bio, ili oni koji ne navijaju za njega, jedva da su ljudska bica. Decko je izuzetan sportista, najbolji na svetu u svom domenu, ali sportista, ne ucitavajte pecinsku mitologiju u njega.

Mirko

pre 8 godina

Za autora teksta i moderatora: ISPRAVITE TESKT! NIJE 2010.godina vec 2015-ta


"Tim rečima Novak Đoković opisao je način na koji je spasao dve meč lopte i pobedio Rodžera Federera u polufinalu US opena 2010. godine."

Sta ti decko radis?

pre 8 godina

Imate gresku u tekstu. Polufinale US Opena u kojem Novak spasava dve mec lopte najboljim riternom ikada se odigralo 2011. godine, a ne 2010. Novak je tada vec imao 3 GS titule i to mu je bila cetvrta. Sada 4 godine (a ne 5) kasnije i sa 5 (a ne 8) GS titula vise, itd. Jer, ovakvom greskom potpuno menjate sliku.

Jok

pre 8 godina

Svaka cast, izuzetan mec, velika pobeda! Samo pobedu prljaju primitivni tipovi koji se nekriticno identifikuju sa Novakom, proglasavaju ga intelektualcem (sic!), jednim od najvecih Srba ikad i slicne budalastine, dok protivnik, ko god bio, ili oni koji ne navijaju za njega, jedva da su ljudska bica. Decko je izuzetan sportista, najbolji na svetu u svom domenu, ali sportista, ne ucitavajte pecinsku mitologiju u njega.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (biti normalan, 14. septembar 2015 14:52)

Dzaba sve to napisa... Mnogima je potrebno da se identifikuju sa pojedincima i njihovim uspehom jer u ovakvoj sredini malo ko moze nesto da postigne svojim trudom. U nerazvijenim drustvima je idolopoklonstvo naglasenije i zato me ne cudi sto se Novakov uspeh povezuju sa nacionalnim uspehom... pa necemo se valjda hvaliti ekonomijom, kulturom i svime onime sto je ogledalo nas kao drustva. Iako nisam ljubitelj sporta (kao posmatrac), sve cestitke Novaku na njegovom trudu i ogromnom uspehu!

Марко

pre 8 godina

Ови што не схватају да Новака мрзе само зато што је Србин, вероватно још увек као овце иду на клање у Европску унију. Ја се на сваком Новаковом мечу плашим да му се не догоди исто што и Моники Селеш у Хамбургу 1993. Истина је сурова! Мржња је огромна!

željko

pre 8 godina

kad će Novak da počne da se ponaša kao veliki šampion, što i jeste, i da pobegne iz ljušture pripadnika malog naroda, te da počne da adekvatno odgovara nekulturnoj publici a i novinarima, koji ga očigledno ne poštuju dovljno, a i nikad neće...ispada kao kulturan i iznad njih a u stvari im pokazuje da priznaje da manje vredi...neka im stavi bukvalno do znanja da je GLAVNI...

Душко

pre 8 godina

Много су пили пиво вино и за три сата чекања било је и пијаних и шта очекивати од њих него да бучу и то је разлог за некултурно понашање публике имали су доста времена да се аккохолизирају

PAJA

pre 8 godina

Cestitke za Novaka! Pobedio je Federera,njegov nesportskii izlazak na mrezu pre servisa,pobedio je povredu sa pocetka meca,pobedio je 23.001 coveka na stadijumu "Artur Es" koji su mu zvizdali 4 sata,pobedio je zato je je bolji teniser od Rodzera,pobedio je na kraju i publiku koja je - gotovo polovina - otisala sa ceremonije dodele pehara da ne bi gledali taj trenutak...zaista sam protiv svih.Ko u onom cuvenom vestern filmu.

Ali zasto je u stvari pobedio?

Pobedio je jer je verovao u Boga,nakon meca je pogledao u nebo i cini mi se po pokretima usana rekao "Boze hvata ti sto si mi ovo dopustio,Boze hvala ti sto si mi ovo dopustio..."

Velicanstveno.Sta znaci vera u Boga.

Sjajan mec,sta reci.Dvojica najboljih u ovom trenutko to je sigurno.Ostace upamceno i 53 (ako se ne varam) neiznudjene greske Rodzera.Nikad toliko u jednom mecu u karijeri.Jer sa druge strane mreze je bio - zid.Najbolji riterner u istoriji ovog sporta.Rodzer je mentalno pao onog momenta kada je Novak passing shoot-ovima rabio iluziju da ce njegovo "novo" oruzje "Zmijski napad Rodzera" SABR ("Sneak Attack By Roger") biti pogubno po Novaka.Kada je shvati da to moze proci protiv Gaskea,Vavrinke i njima slicnih,ali ne i protiv BROJA 1. tada se njegovo mentalno carstvo srusilo.

Od 2011-te na ovamo:

Djokovic - Federer 17:8 u mecevima
Djokovic - Federer 9:1 u GS titulama

Treba li jos nesto dodati?

Mislim da ne.

Sijeda brada

pre 8 godina

Narocito mi se dopalo kako si se dotakao publike na jedan fin i suptilan nacin, jer vise od toga i ne zasluzuje. Protagonisti su Rodja i Nole i treba pricati o njima. Znam da je bitno da izadje mnogo komentara, ali mozda je bolje censurisati ove ljude, toliko iskomplesirane da od svega sto se desilo na terenu, oni vide neke kauboje koji mrze Srbe. Evo da razbijem mito.
U inostranstvu niko nas ne gleda kao ovakve ili onakve, cak sta vise u sportu smo najbolje kotirani u Evropi i uzivamo ogroman ugled. Ako ste dobar covek, profesionalac, komsija itd. bice te voljeni i uspesni i na marsu.

Budala, a koči!?

pre 8 godina

Još Sinsi (bez ostatka Amerike) i Rolan Garos, te po nekoliko sponzorskih Arapskih i Kineskih turnirčića, pride Monte, Rim i Madrid i onda lagano povlačenje u legendu, drugo i treće dete (po mogućnosti devojčice), te zdušno bodrenje braće, malo humanitarnog rada, malo biznisa i to je to! Prelep život ti želim i hvala za sve što si učinio do sad. Nole Đole svi te vole!

miro

pre 8 godina

Interesantno koliko ima ljudi sto preko Noleta pokazuju svoju frustriranu mrznju prema srbima. To mi nekako izgleda isto kao za vrijeme Hitlera kad nije mogao da podnese cinjenicu da je Jo Louis bolji u boksu od Maxa Shmelinga ili da su crnci brzi na olumpijadama od nijemaca. Kad god Nole pobijedi ispada da je protivnik bio los. Nikad niko da kaze da je dobro odigrao i cak sta vise, vidim da neki komentarisu da je Nole iritantan, pa onda sta bi komentarisali o Nadalu koji non stop zavlaci prst u bulju ili Andy kad na sav glas drekne Fuck... i gadja djecu peskirom. Neznam, izgleda da nas mrze jer nemogu da podnesu cinjenicu da smo bolji u svim sportovima.

RobiSarma

pre 8 godina

Zamišljam jednog dana, za jedno 40 godina, Fedex okupio oko sebe unuke (od svakog blizanca po jedno 3-4) oko vatre kamina, u planinskoj vili, negde u Alpima. Negovano staračko lice, seda brada, u oba krila sedi po jedno najmladje,a dečica širom otvorenih usta i u neveri, dok se iz kuhinje Baba Mirke širi miris toplih kolača posutih cimetom, slušaju Deda Feda kako im priča kako, zamalo, nije postao najbolji teniser ikada...

devlinjo

pre 8 godina

Ljudi, ne shvatajte me pogrešno, ali mislim da publika generalno ne voli Novaka Đokovića, ali ne zato što je Srbin, mada ima i toga, već zato što je jako iritantan. Zamislite, da nije naš, oni njegovi potezi među poenima generalno nisu popularni kod publike. To posebno dlazi do izražaja protiv smirenog Federera. Ja navijam za Novaka svim srcem, ali objektivno, jeste njegovo ponašanje malo iritantno.(Mokl, 14. septembar 2015 11:56)

Ne lupetaj. Očigledno ne pratiš tenis. Jer da pratiš znao bi kako Nadal, Marej... pa i Federer reaguju na mečevima. Koji je razlog što nisu voleli Iliju Nastasea, jer je iz East Europe. Beli sport bratić, a mi ćemo uvek biti robovi za degenerisanu široku populaciju tih tamo (danas im ne izgovaram ime).

164* 10*

pre 8 godina

Po meni Novak je trebao ipak da se zahvali publici kratko i jasno:
"Zahvaljujem se publici koja je ostala na dodeli pehara i koja nije galamila između dva servisa. Hvala Vam."

johny

pre 8 godina

Bravo Novace!! Cestitam ti na 10. osvojenoj Grand Slam tituli!
Ova titula je mislim i meni najdraza. Zasto? Vecina publike, kao i skoro uvek, je bila protiv tebe. Vise su se radovali tvojim greskama nego osvojenom poenu njihovog miljenika! Pokazao si im pesnicu na najvecem teniskom stadionu na svetu! U jednom od najvecih gradova na svetu, u velikoj jabuci! U gradu koji nikada ne spava! I ja nocas nisam spavao a nece ni oni! Skakao sam po sobi kao tvoja Jelena na tribinama! Posle pobedonosnog poena si ironicno pokazao prstom u sebe: "Ja? Ja sam pobedio? Zar ste ocekivali nesto drugo...!" Da! Ti si pobedio, jer ti si najbolji! Mogu da te ne vole, da ne kazem mrze, ali te ne mogu slomiti! Jer ti si najbolji! Mogu vikati koliko god hoce, nece te dekoncentrisati! Jer ti si najbolji!
Nisi igrao protiv jednog protivnika veceras; igrao si protiv 20 000 protivnika i pobedio! Imas ono sto niko od njih tamo nema, a to je inat, jer ti si SRBIN!!

Kobe

pre 8 godina

Ameri ne cene mnogo tenis i ne razumeju ga (vecina) vide prvo NIKE pa onda navijaju za nekog lika koji im se svidi. Nole je skoro SAVRSEN sto se tice tenisa, kulture, inteligencije, postovanja itd...itd... Mislim da bi svaki roditelj pozeleo da mu sin bude takav (ne mislim na ogroman novac koji zaradjuje) mozda mu ta savrsenost i odmerenost smeta kod publike....Federer je slican, ali ipak ni blizu Djokovica po pitanju svih drugih stvari... Mislim da SVET nije imao niti ce skoro imati SPORTISTU koji je komplentna licnost kao NOLE ! On dobro zna ko je uz njega i neka ne menja nista jer mu STVARNO bas dobro ide.... :)

Aljaž-Maribor

pre 8 godina

Na finalima Grand Slama 1/2 ulaznica je sponzorskih, ako ne i više.
Svi ti ljudi na tribinama so deo američke i svetske aristokracije.

Ti ljudi baš ne vole inferiorne slavenske rase i nikad je neče.
Novak je odličan teniser, sjajan čovjek, humanitarac, skroman...ali sve to ne pomaže protiv usijane aristokracije, koja voli zapadnjake.
I tako će, nažalost, biti uvjek.
Noval će uvjek igrati protiv publike.
A ipak pobjeđuje, zato je Novak najbolji svih vremena.

Владо Бања Лука

pre 8 godina

Гледао сам ноћас меч у директном преносу. Ђоковић фантастичан и поред очајног првог сервиса. Најбољи моменат је сам крај меча, када је све било готово, послије руковања на мрежи... Новак је погледао у небо и рекао: "Боже, волим те, хвала ти за све!" За то вријеме 20 000 некултурних и безобразних Англосаксонаца звижди. Непроцјењиво!

Peko

pre 8 godina

Daragi Saša, sve se slažem, osim u onom da je Federer sjano čitao Novaku servise. Novak je u većem dijelu meča servirao a la Jelena Janković, ili, još bolje, a ala Sara Erani. Pobijedio je Federera sa, za Novakov nivo, prosječnom igrom i nez servisa. Uz osalo,to je veliki podvig!

Dragana

pre 8 godina

Đoković šampion u dve discipline:

1. Kako Hrvate odučiti od interneta
2. Kako izvesti stado Njujorčana za 5 minuta
(modernirelax, 14. septembar 2015 14:57)


E,brate nasmejo si me kao retko ko u zivotu...trebalo mi je 10 minuta da stanem sa smejanjem.E,vala svaka ti dala.

bokelj

pre 8 godina

1. Највећа Новакова побједа у финалу ГС! Било је бољих мечева и боље игре, али побиједити оваквог Федерера без првог сервиса и против овакве публике је нешто неупоредиво. Никад гори сервис није имао Ђоковић, али је захваљујући невјероватној менталној снази побиједио. (Живо ме занима хоће ли се опет јављати мозгови који причају о томе да Новак није довољно психички јак.)
2. Новак је за нас много више од спортске иконе. Он је све што ми као народ нисмо; иако има наш типичан српски темперамент - он је човјек знања, рада, дисциплине, истрајности и воље! Кад би наши људи само дјелић тих квалитета покушали да унесу у своје биће - колико бисмо били другачији и бољи.
3. О публици: свако ко ово понашање публике покушава да објасни неким бенигним разлозима или је глуп, или има проблем са "Стокхолмским синдромом". Желим да будем јасан, нисам националиста, и мислим да смо јако, јако лоши као народ, по разним основама. Али, онај свијет који је представљала синоћ публика у ЊЈ јесте квинтесенција зла. Демонизовано човјечанство које не преза ни од чега, и не може да поднесе ништа што руши слику о њиховој доминацији и супериорности.

Mirko

pre 8 godina

"Ovo je Sparta !!! " viknuo je Novak posle pobede u glas sa Dzerardom Batlerom koji je sedeo u lozi. Tako se i osecao - sam, sa mozda 300 u publici protiv svih. Sa ponosom mogu da kazem da sam bio jedan od tih 300 koji su mu na tribinama pomagali da stigne do 10 GS titule i ostao bez glasa. Pitanje za moje zemljake iz SRbije sto zive u NY, CT, NJ a koji bez problema napune svaku proslavu gde se puno jede jagnjetina i pije rakija: gde ste bili juce i zasto nam se niste pridruzili ?? Zasto nas je bilo jedva 300 ? Taj momak je za sve nas ucinio vise nego bilo ko u modernoj istoriji Srbije. Hvala Novace !!
(Branislav, 14. septembar 2015 19:48)

Branislave sve si u pravu ali.. sumljivi su mi ti NAŠI zemljaci iz Srbije, što SAMO jedu jagnjetinu... doduše ja ne jedem ni to, ali naši zemljaci obično jedu nešto drugo. Možda zato i nisu došli. A za rakiju, pa to piju i švabe pa nisu Srbi.

marija

pre 8 godina

Ameri su nepristojni i kao domaćini.
Kaubojština.
Nema vezE, samo mi nemojte govoriti o nekakvom kosmopolitskom Njujorku.
Njima na dušu.

Bravoooooo, care,
ljubi te Srbija.

PS. Neka si ih iznervirao!!!

Предо 2

pre 8 godina

Након текста "Да ли је Новак бољи од Надала?", г. Озмо би требао да напише и текст "Крај велике четворке" или "Три и по мушкарца". Сматрам да после овога, нема смисла трпати и Мареја у исти кош са Роџером и Надалом (и Новаком), јер он једноставно ту не припада. Наравно, неосновано је тврдити и да је "ту негде са Вавринком", јер није, пошто је освојио 10-ак мастерса, а Вавринка 1, а тенис је спорт где се сваке године одржи 14 светских првенстава (4 гренслема, 1 мастерскуп и 9 мастерса), тако да се морају испоштовати Марејеви резултати, ма колико његова игра била одбојна. Ето, то би била молба за г. Озма, да напише текстове на те две теме, а имам и једну молбу за модераторе. Дајте више не објављујте изјаве оних злобника и паћеника типа: "Никад тај неће освојити турнир", "Никад тај неће добити Федерера и Надала", "Никад тај неће освојити гренслем", "Никад тај неће добити Федерера и Надала на гренслему", "Мој први и једини гренслем", "Новак Ристић", "Ус..ло га јер је Надал повређен", "Ус..ало га јер Рођа има мононуклеозу", "14>6", "Од Бекера нема Вајде" и сличне глупости. Поздрав свим нормалним људима.

ja

pre 8 godina

Roger je zasigurno naveći umetnik i talenat ovog sporta, ikada, ali je Novak najveći intelekt i psiholog, genije koga nikada ne možete izbaciti iz koloseka....bilo bi divno kada bi ovo rivalstvo potrajalo još dugo....

NikolaKG80

pre 8 godina

@VUK, jeste publika stvarno iritantna. Ja sve nešto mislim da će, za jedno 5-6 godina, kada bude odigrao svoj poslednji meč na US Openu, da ih Novak tako slatko otera u majčinu. Ja bih to uradio, zaslužili su.

Ok je to što navijaju za Rodžera. Čovek je u samom vrhu svetskog tenisa već 12 godina, igra najlepši tenis, koji je ipak beli sport. Osvojio je čak 12 Grand Slam titula pre nego što je Novak osvojio prvu.

Imao je puno vremena da priraste za srce navijačima širom sveta, ali ovo što Amerikanci rade je strašno. Uzalud je Eva Asderaki molila dame i gospodu u publici da se umire, jer je tamo bilo jako malo dama i gospode. Uglavnom su sedela goveda.

marija

pre 8 godina

@Aljž-Maribor,

Složicu se sa Vama ako govorite o aroganciji, kako sam razumela.
Ali, kauboji nemaju niti su ikad imali aristokratiju.
Sva je prilika, sudeći po ponašanju te nesumnjivo prisutne američke elite, neće je ni imati.
Ipak, ne verujem u Vašu prejaku ocenu njihovog shvatanja navodne "inferiorne slovenske rase", jer oni ipak nisu fašisti.
Pre će biti - arogancija.
Novak im je već oprostio.

777

pre 8 godina

Senku na njegove uspehe baca činjenica da više od godinu dana nije pobedio bolje rangiranog tenisera od sebe.
(Waldorf, 14. septembar 2015 08:59)

Auu..ovo je komentar DECENIJE. Bravo! Svaka cast na komentaru. Neke moze najvise da boli jer je to ISTINA.

Ziveli!

pre 8 godina

Tribine su pocele ranije da se prazne, jer je postajalo jako kasno. Ljudi rade sledeci dan, a ni do kuce u Manhattan nije lako i bezbedno doci ako ides u sto kasnije sate.
Da ne spomnjemo koliko su dugo satima cekali da mec pocne i koliko ih je zbog toga savladao umor.
Koliko god oni ovako navijali za Federera, toliko ce im Nole ostavti u sto upecatljivijem secanju za to sto im se nametnuo vestinom i elegantnoscu. Istorijske cinjenjice niko, nikakvim vristanjem nece izbrisati. A kako se ponasas, takva slika ce obici svet i to ce biti tvoja prica i tome kakav si.
Zato zaboravimo na publiku. Uzivajmo u pobedi naseg Noleta. A buducnost lako moze doneti i nove radosti pa i mogucnost da Nole u inat obori i sve Federerove rekorde i brojeve GS.

SDA - Hacer

pre 8 godina

Evo me na poslu, umoran, neispavan. Cekao 3h da pocne mec, znojio se i strahovao sa Noletom 4 seta a posle toga - Radost i sreca. I kako zaspati posle meca od tolike radosti. Spavao sam manje od 2h ali ne zalim.

Novak je zaista zaista izvanredan covek. Neponovljiv. U ovakvoj atmosferi linca, gde je na stadionu bilo vise demona nego ljudi Nole gotovo potpuno sam, sa Jelenom, svojim timom, i pokojim "nasim" covekom. I dobio je. Molio sam se, strepio i na kraju molitve su uslizene. Hvalim te Boze.

Jos zelim zahvaliti sudinici sto nije poklekla atmosferi, sto je imala par riskantnih odluka koje su isle protiv Federera ali svaki put je bila u pravu. Siguran sam da mnogi nebi intervenisali ali ona jeste i svaka joj cast. I na postenju i na profesionalnosti. Pravi andjeo medju onim demonima. Nole samo napred, Bog s tobom!

Предо 2

pre 8 godina

Свака Част Новаче, показао си да си велики шампион и донео нам велику радост.
Претпостављам да ће г. Озмо написати одличан текст о походу на 10-ту гренслем титулу, али га изазивам да напише текст на још две теме.
Тачно пре две године, након победе Надала у финалу, написао је текст под насловом "Да ли је Надал најбољи икад?". Ту је изнео своју аргументацију, која му је давала за право да изведе и такав закључак, али по мом мишљењу, најбољи икад су Лејвер, Борг и Федерер и Надалу ту није место.
Сада, након ове 10-те титуле, не бих био толико претенциозан да га изазовем да напише текст под насловом "Да ли је Новак најбољи икад?", али сматрам да има места тексту "Да ли је Новак бољи од Надала?".
Знам да ће сад да скоче дежурни браниоци лика и дела РН, али моји аргументи су следећи ... тачно је да Надал има 4 гренслем титуле више, али Новак има 4 мастерскупа, а то је титула по мени равна са гренслемом. И по АТП-у и по "гоат листи", она отприлике вреди око 3/4 гренслема, тако да те 4 Новакова титуле вреде око 3 гренслема, тако да су ту негде. Надал има 10-ак титула више, али је он још 2005-те узео 10 титула и већ тада је био страх и трепет. Има и неколико мастерса више, али су Новакови неупоредиво боље распоређени и Новак 7 од 9 мастерса има освојене бар по 2 пута, док су код Надала 2/3 Монте Карло и Рим. Све у свему, сматрам да је Новак, након ове победе бољи бар за нијансу, а и ако није, нијансе одлучују. О другој теми у другом писму.

pjovan

pre 8 godina

@Najveci igrac u istoriji tenisa Nowak Djokovic idemo stici i prestici Federera

Tri najveca Srbina ikada Tesla Djokovic i Vučic
(Aca, 14. septembar 2015 14:22)

Sto coveku nalupaste minuse, dal' zbog Tesle ili Noleta?

Vlada, Vankuver

pre 8 godina

Za autora teksta i moderatora: ISPRAVITE TESKT! NIJE 2010.godina vec 2015-ta

"Tim rečima Novak Đoković opisao je način na koji je spasao dve meč lopte i pobedio Rodžera Federera u polufinalu US opena 2010. godine."
(Mirko, 14. septembar 2015 15:04)
Ni jedno ni drugo vec 2011

Svete

pre 8 godina

Zasto recimo Marej ima vecih uspeha na travi nego na sljaci, sigurno nije zbog kvalitetnog servisa, dobrog slajsa ili odlicnih voleja VEC ISKLJUCIVO i SAMO ZBOG ovakve publike, njegov svaki mec na travi je igranje pred ovakvom publikom, mada cini mi se da su Englezi malo, ali samo malo, kulturniji od ovih ovo sinoc je bilo nesto nezapamceno u istoriji tenisa, ovoga nema ni u DC a ni u Bazelu se ne ponasaju ovako ! Nije isto navijati za nekog i voleti nekog igraca i ponasati se ovako, ovo je neka potpuno nova dimenzija teniskog meca i sama cinjenica da je Novak Djokovic izdrzao sve ovo i pobedio krvozeljnog i razjarenog Federera pred ovakvom masom govori mnogo toga o njemu i ovo je jos jedna potvrda da je bez premca Novak najveca psihicka gromada u istoriji ovog sporta, trebalo bi testirati Rodjera da vidimo kako bi se on ponasao pred ovakvom publikom, ne bi previse toga uradio !
Sta mi je mnogo drago, pre 8 godina je Novak zapinjao u Montrealu i tamo pobedio Federera dok je malo kasnije izgubio na ovom turniru,8 godina kasnije smo dosli do trenutka kada Federer zapinje na mastersu a Novak se cuva za GS i to je fantasticna stvar. Zaokruzio je pricu sto se tice vracanja dugova za ovaj turnir i to sa debelom, DEBELOM kamatom...!
I opet ponavljam, Rodjer se istrcao u Cincinatiju sa onim besmislenim udarcem i celom tom taktikom, drugacija bi prica bila da je to sacuvao za ovaj turnir, ali nije imao dovoljno strpljena sto mi naravno izuzetno drago !

Lik

pre 8 godina

Novak Djokovic ce prestici Federera po broju grend slemova, osvojice najvise mastersa u istoriji...
(Djole, 14. septembar 2015 12:28)

A to ce tvoj zivot uciniti sadrzajnijim i lepsim u svakom pogledu. Kako je tebi dobro...
(Rebeka, 14. septembar 2015 12:48)

E vidiš Rebeka, tu je razlika između vas, energetskih vampira koji volite sve što je strano a svoje mrzite jer ste jadni i nas normalnih i radosnih ljudi koji vole da momak iz jedne male zemlje pobedi i nadjača najjačeg sa Zapada.
Jeste, baš to će naš život učiniti lepšim a tvoj još jadnijim nego što je jer ne umeš da voliš jer ti neda tvoj podanički mentalitet..

Radovan

pre 8 godina

Krvožedni serbiše barberian umlatio evropskog kulturnog gospodina-misao svakog snoba i malograđanina koji je sa sela došao u grad.

Nole dobro igra tek kada malo pusti svoje krvi.
Dopada mi se onaj njegov šumski pogled. Odrastao je.

Posmatrač

pre 8 godina

Novak je ulaskom u "klub dvocifrenih GS titula" za najmanje "jedan metar" pomerio granice tenisa koji nikada u svojoj dosadašnjoj istoriji nije bio toliko kompetitivan, popularan i kvalitetan, i sve to bez ikakve istinske sumnje. Dugo je bio sportska zabava anglosaksonskog i romanskog sveta bele rase, sa "gostima" iz ostalih "plemena", rasa i "svetskih zabiti". "Gostima" koje isprašiš, "objasniš" da su počastvovani što su uopšte tu, bez i najdalje ideje da mogu da na bilo koji način trijumfuju. A onda se niotkuda pojavio momak koji je sve promenio, srušio je na terenu tenisku "Vavilonski kulu" i počeo da gradi neki drugi teniski poredak i njegova pravila. Za knjigu je teniska misija Novaka Đokovića, za tomove knjiga, od poezije do nauke, on je civilizacijski domet najvišeg reda, neka vrsta "čuda nad čudima". A živ, naglašeno normalan čovek, koji ima "poslanje" da civilizuje podivljalu nadmoć baziranu na sili (delujući preko tenisa), naše gore list, epskom karijerom i svim onim šta je prati, stvara savremeni mit, istinski, sočni, poučni, dragoceni mit. Kada pomislimo da čovek na mitovima opstaje, naročito u kolektivnoj svesti, jako malo pogrešimo. U "izvrnutom svetu" koji nije apsolutno negativan ni gladijatori više nisu robovi kao nekada, sada su često i prosvetitelji, ako poseduju vrlinu a ne samo snagu i veštinu. To Novaka čini izuzetnim ljudskim simbolom malog Davida pred kojim Golijat postaje nevidljivi patuljak, sa čitavom bolumentom svojih razjarenih idolopoklonika.

Magnus

pre 8 godina

Ne znam gde ste iskopali Ozmu, al ne dajte ga ni za kake pare.

Najbolji sportski novinar na balkanu.

Kad pocnem da citam i ne prestajem do kraja, vec znam tko je u potpisu.

A sto se voznje tice, da najavim.
Zeka je star.

Nole je 2-3 godine provocirao i gurao se medju zeku i rafu. Nema mladih guratelja.

Nema rafe. Nema Zeke. Desio mu se Stas ove godine, ali nece do godine.
Mislim da, ako bude sve u redu, iduce godine Nole uzima sva 4 GSa, a lako moguce da vec u onoj narednoj sva 4 i odbrani.

Znam, nikad to niko nije uradio, ali realno, nece ovako moci zeka sa 36, a Nole jos dve jake sezone treba da odradi bez problema.

Iscepaj ih Novace! :)

Mare,NS

pre 8 godina

Sasa je pogodio u centar,kao i obicno.
Jos na WB sam komentarisao da Novak mora promeniti pristup prema publici.
Sto je on bolji prema njima,dajuci sve od sebe i na terenu i van njega,oni su nekorektniji(ogromna vecina,ne svi).
Ne treba mu vise ono zasmejavanje istih,a pogotovo deljenje peskira,reketa...i ostalih rekvizita.
Nikom nista ne bih dao,osim nasim novinarima na pres-konferencijama,koji su njegovi najveci navijaci.
Izuzetno,treba nesto da odnese i licno da ljudima,koji su ga podrzavali.
Ako te neko ne voli,ne moras ni ti voleti njega,po svaku cenu.
Nazalost,juce nije ni trazio da ga vole,ali su napravili jos goru stvar.
Iskazali su i NEPOSTOVANJE!
Ni to nije toliko bitno,bas ga briga,ali ono sto NE SME da se desava je OMETANJE i to u kljucnim trenucima,kada se lomi set ili mec!
Najbolje je da postane arogantan,samosvoj,nadmen,umisljen...
Izgleda da takve obozavaju.
Novace,razmisli o tome!
P.S.Eva Azderaki je CARICA,besprekorno je obavila osnovni sudijski posao,ostao sam zapanjen,nije napravila ni jednu,jedinu gresku,a mnoge linijske sudije je ispravljala,bez pardona.
Zamerka,MOGLA JE I MORALA,ostrije reagovati na provokacije i ometanje igraca,bez obzira kojeg,cak i da Novak nije u pitanju,sve je otislo predaleko!

Neznalica

pre 8 godina

Nije više potrebno objašnjavati Novakovu dominaciju. Jednostavno, on ima određeni standard igre gde kada je na svom minimumu može da izgubi od šačice tenisera. Igra kao noćas i niko ne može da ga pobedi a to čak i nije njegov maksimum. Maksimum je što on prikazuje na početku sezone dok je još uvek svež. Tada daleko odskače. Onda se tokom godine određeni teniseri dižu, ove godine Marej i Vavrinka u prvoj polovini godine a od Vimbldona pa do sada Federer, i on nailazi na iskušenja pošto non-stop mora da igra na vrhunskom nivou. I to je to. Njegova "prosečna" igra je dovoljna i za najboljeg Federera. Očekujem da Novak taj svoj standard još malo unapredi u naredne dve godine i dominacija je tu (čitaj još najmanje 5-6 GS-ova).

Dokaz za ovo što govorim su dva turnira pred US Open. Na prvom Federer ne učestvuje a Marej, zbog slabijeg Vimbldona dolazi potpuno spreman u Kanadu i dobija Novaka u finalu na tom turniru a zatim sveži i odmorni Federer u Sinsinatiju igra odmoran i dobija, opet u finalu Novaka. I onda na US Openu sada već dovoljno izmoreni i Federer i Marej ne mogu ništa Novaku. U toj priči samo je Novak konstanta.

Očigledna mržnja svetske publike što jedan Srbin dere igrače iz tehnološki razvijenog sveta čini uspeh Novaka još većim. Ej, oni su navijali za Vavrinku na RG, Mareja na AO i za Federera na Vimbldonu i USO. Njegova sportska priča je SAM PROTIV SVIH.

Ipak, zna Novak da iza sebe ima svoju narod i Srbiju. I to je njemu dovoljno ljubavi.

Kole

pre 8 godina

Iako je Sasa "sve" rekao, ima mnogo toga sto zulja sve nas koji smo bez daha docekali Noletovu pobedu.
1. Novak je u mec usao mnogo bolje od Fedeksa i samo je providjenje spaslo svajcarskog veterana i miljenika zapada od velikog ponizenja. Naime, Nole je nezgodno pao, pa iako se, naizgled, brzo oporavio, trebalo mu je vremena da se povrati i pohvata konce prvog seta, koji je imao dobijen na dlanu, furioznom i iznenadjujucom igrom, vec od prvog poena.
2. Sada je jasno da je Federer od Vimbldona uradio ogroman posao i neverovatno napredovao, samo sa jednim ciljem - dobiti Novaka u finalu poslednjeg grenslema sezone.
3. Federer je sve uradio samo zato sto je, sa pravom, ocekivao da ce se u finali sresti sa Noletom, a taj njegov napredak u 34. godini zaista nije bila mala stvar, vec podvig dostojan divljenja.
Naime, poboljsao je ionako odlican servis, "izmislio" je novi ritern koji, osim sto je efikasan, moze da svakom protivniku unese nemir i osecaj nemoci. Njime on pokusava da ponizi protivnika i natera ga na predaju. dalje, neverovatno je poboljsao svoj, inace poslovicno los, bekhend. i na kraju, kao slag na torti, stekao je samopouzdanje i time i kretanje po terenu, kao da je igrac u naletu, u punoj snazi, fizicki i mentalno, nesto sto bi mogli uporedjuvati sa Noletom izdanja 2011.
I na kraju, Nole ga je pobedio mentalnom snagom! Federer je napao Noleta pripremanim, za njega, "novim" riternom, a Nole je odgovorio lobovima, pasinzima i servisima u telo. I to je to!

Gajetano

pre 8 godina

Svi mecevi izmedju ove dvojice slice ko jaje jajetu: neizvesni, napeti, vise psiholoski rat nego fizicka borba, uvek uzivanje za gledati. Novak opet sam protiv svih - protivnika i publike - smogao je snage, odigrao najbolje sto u ovom trenutku moze i to je bilo dovoljno. Iako Maestro igra najbolji tenis u svojoj karijeri, ipak je Novak trenutno mera u tenisu. Na manjim turnirima i protiv slabijih protivnika Rodzerova kaubojstina prolazi, ali mecevi sa Novakom na ovom nivou su neka sasvim druga prica. Nema razloga za onaj placljivi izraz lica po zavrsetku meca, i samo finale GS je u ovom trenutku veliki uspeh za njega.

Kada sam ukapirao da Eva Azderaki sudi mec, umalo nisam pao sa stolice. Ali znate sta, ovo je najbolje sudjenje koje sam ikada video. Zena je bar dvadesetak puta korigovala linijske sudije i svaki put je bila u pravu! Svaka cast Evi, nesto me podsetilo na finale EP 1995 u kosarci i sudiju Tolivera.

Publika? Majko mila, mene je bilo sramota (transfer blama) na koje su sve nacine pokusavali da pomognu Rodzeru. Vise je licilo na Dejvis kup no na finale GS. Trazili su Novakovu krv i dobili su je bukvalno. Na metaforickom planu su srecom ostali uskraceni.

A Novak na kraju gospodski, bez dodvoravanja organizatorima, sponzorima, publici... Pohvalio Rodzera, uzeo cek, podigao pehar, i to je to.

Pozdrav,

danilo

pre 8 godina

Potpuno sam saglasan sa Ozmom oko prelomnog trenutka u karijerama Noleta i Fedexa i nemam nikakvu dilemu da je to onaj senzacionalni preokret Noleta protiv Fedexa ,na dve meč lopte i servis za Fedexa, u polufinalu US Opena-a 20l0. Repriza verovatno još bolnija je bila 2011.
Od tada je Nole definitivno bolji igrač od Fedexa što pokazuju svi parametri koji postoje.
Što se tiče same igre, to smo svi odavno konstatovali, kada je Nole oko svog maksimuma , Fedex nema šanse - taman dubio na glavi i imao iza sebe svu bogatu publiku na svetu.
Nole je kompletniji igrač, to se vidi iz aviona, i nema slabosti.
Fedex je opet u servis-volej igri savršen i to se takodje vidi iz aviona.
Medjutim, čim se pojavila ova generacija briljantnih riternera, Fedex je u prvih tri ali nikada više najbolji.
Kao što se pisalo pre ovoga meča, ako Fedex pobedi prestaje razgovor na temu ko je najbolji u istoriji.
Takodje, posle ovoga meča, taj razgovor kada je Fedex u pitanju prestaje jer definitivno nije najbolji.
A ko će biti i da li će iko to biti bez dileme, ostavimo vremenu...

DaLanik

pre 8 godina

Sasa hvala za super tekst. Nole je ipak klasa za Federeera - i kad ga ceo meč nije isao prvi servis - pobedio je. Garant se kladio sa Bekerom - ajd u 100 evra da mogu da pobedim Federera i bez prvog servisa!? :-) Kakav car! Vredelo je nespavati i gledati dominaciju!!!

Svete

pre 8 godina

@ Baja... imao je Federer malo vise poena od Noleta trenutno, da bi bio apsolutni rekorder, Noletu je potrebno da osvoji Peking i Šangaj (16785 poena bi imao tada) a Federerov rekord trenutno glasi 16740.
(velikoslovog, 14. septembar 2015 12:11)

E ovo me nasmejalo. Iz nekog razloga imam gomilu minusa a u pravu sam :D Federer je imao 8370 poena u jednom trenutku pre skoro decenije, kad se za slem uzimalo 1000 poena a ne 2000 itd. Po danasnjim kriterijumima je to 16740 poena. Zato ponavljam, Noletu treba Peking i Sangaj da obori i taj rekord.
(velikoslovog, 14. septembar 2015 12:54)

Nisi u pravu na tvoju zalost, evo ako moram da ti nacrtam to cu i da uradim !
Federer je imao 8370 poena na kraju sezone 2006, jeli tako, tako je !
Ovo su rezultati iz te sezone...

Doha 250 titula
AO 2000 titula
Dubai 300 finale
IW 1000 titula
Miami 1000 titula
MonteC 600 finale
Rim 600 finale
RG 1200 finale
Halle 250 titula
Wimbledon 2000 titula
Toronto 1000 titula
Cincinati 45 2R
US open 2000 titula
DC 140 polufinale
Tokio 500 titula
Madrid 1000 titula
Basel 250 titula
WTF 1500 titula
=15635 danasnjih

Novak je svakako rekorder a eventualnim titulama u Pekingu i Sangaju ce to dodatno uvecati !
Nema na cemu !

Ivan

pre 8 godina

Jutros u pola pet , Federerova faca na kraju, slike njegove loze gde svi izgledaju kao da im se neko da izvinete pokakio u rucak, publika koja zvizdi na dodelo pehara Noletu. I onaj osecaj da ih je covek sve ponizio svojom igorom i smirenoscu.
NEPROCENJIVO !!
Oni ne razumeju sta njega pokrece .Osvojio je skoro sve sta treba , osvojice i ono sto do sada nije sledece godine.Redovno pobedjuje sve sa top 10 liste .Zaradio je gomilu para do svoje 28 godine.
Samo mu vi zvizdite on radi na INAT.

Stefan_NY

pre 8 godina

Zdravo drugovi,
Sinoc je bilo vatreno! Prvo kisa a mi svi u majci i bermudama, a ono duva vetar uhh, smrzao se. Na stadionu toliko Srba, ali opet bilo vise gamadi. Izgubio sam glas, borio se kao David vs Golijata protiv RF navijaca, publika ne nekilturna nego zavidno nekulturna, u pocetku smo bili nadglasani, ali kasnije je bilo egal, mozda to niste vi culi preko tva ali na stadijumu je vala osetilo.
Nole je imao duplo manje vinera i dobio, svaka ti cast brate slatki! Ali ljudi, ponosan sam na sebe, pojeo sam RF navijace, nervirali su se od nasih grupica, ali sve u svemu bombastican mec.
Verujem da ste se radovali drugari bas kao sto sam i ja.
Nazdravlje! :)

Хичкок

pre 8 godina

A to ce tvoj zivot uciniti sadrzajnijim i lepsim u svakom pogledu. Kako je tebi dobro...
(Rebeka, 14. septembar 2015 12:48)

А твоја потреба да напишеш ово ће твој живот учинити садржајнијим и лепшим у сваком погледу, зар не? Ако немаш ништа паметно да напишеш боље ћути.

A6

pre 8 godina

90% publike je bilo protiv Novaka(vidio i cuo jer sam bio na mecu) Novak prima pehar i zahvaljuje se a neki mamlaz se dere "we love you Roger". Bile su i neke bucke koje su dozivljavale orgazam na svaki Federerov poen. Pogotovo na Novakov servis. To me je navelo da sljedeci put nosim znak "fat chicks love Federer:)Meni je to nevazno i nebitno. On ima sve nas koji ga volimo,koji smo ga sinoc bodrili na stadionu a i pred malim ekranima kod kuce. Malo me je zabrinuo kad je poceo duboko da dise i nije se kretao kako treba. Medjutim onda se ponovo probudio i preuzeo kontrolu. U zadnjem setu slomio je i Federera i publiku koja se ponadala kad se ovaj vratio na 5:4 Ovoga cu se sjecati do kraja zivota, dan kada je Novak Djokovic osvojio svoj 10 gren slem. Svaka cast legendo a dogodine se vidimo u Engleskoj da i tamo izgubim glas i da mi bride dlanovi:)

gg

pre 8 godina

"U nerazvijenim drustvima je idolopoklonstvo naglasenije i zato me ne cudi sto se Novakov uspeh povezuju sa nacionalnim uspehom... pa necemo se valjda hvaliti ekonomijom, kulturom i svime onime sto je ogledalo nas kao drustva. Iako nisam ljubitelj sporta (kao posmatrac), sve cestitke Novaku na njegovom trudu i ogromnom uspehu!"
(Jok, 14. septembar 2015 16:31)

A sta je ono sto je publika u finalu na USO pokazala nego idolopoklonstvo? Ne samo americka publika nego ceo teniski svet, ceo teniski sistem koji mesecima vec bruji o dostignucima Federera. Federer i samo Federer. Da je Djokovic "izmislio" onaj return koji izvodi Federer, mislim da bi ga svetski teniski strucnjaci razapeli "na krst" ali se Federeru pevaju nevidjeni hvalospevi. Hvalospevi za nepostovanje protivnika, za nesportsku, prljavu igru, za stres koji nanosi protivniku svojim bezobrazlukom ometajuci ga dok servira. Stvorili su od njega ne idola nego bozanstvo koje moze da uradi sve sto mu padne na um i sve ce biti prihvaceno sa simpatijama, sa obozavanjem, sa neizmernom ljubavlju sve dok pobedjuje.

W

pre 8 godina

Cestitke najboljem sportisti Srbije svih vremena. Uzivajmo dok traje, kad Nole zavrsi karijeru, tek tada ce se videti koliki je neponovljiv sampion bio. Ko zna kada cemo i da li vise, imati ovakvog superstara, i to jos u elitnom sportu kao sto je tenis.

Rašo,kanada

pre 8 godina

jednog dana kad Nole okonča karijeru ,pa kad u finalu US opena publika bude gledala raonića i kokanikisa,shvatiće koliko su bili nepravični prema Novaku

olja

pre 8 godina

Amerikanci I kultura!?!
Mogao bi neko pametniji od mene, npr. sociolog, filozof ili tako nesto, vise o tome da napise, citava doktorska disertacija bi mogla nastati.
A Nole? Pametno I odmereno....(TAKO TREBA)
Ima 4.000.000 ($) razloga da ga BAS ZABOLE.....
PAMETNO, ODMERENO VAN TERENA A NA TERENU MONSTRUM!!!!!! POSTOVANJE!!!!

anica

pre 8 godina

Iskrena da budem, Novak je preziveo golgotu, neverovatno koliko covek mora biti psihicki jak da se izbori sa svim sto ga je snaslo, publika katastrofa, deru se urlaju izmedju servisa, onoliko spasenih brejk lopti, svaka ti cast Novace, svaka cast ljudino! Primer si svoj omladini i svima kako se licnost i karakter iskristalise, primer si za borbu, dzentlmenstvo, sve prave vrednosti koje covek poseduje, drago si bice Nole, i znaj da te Srbi mnogo vole, srce ti je kao kuca, a tvoj sportski duh i tenisko umece je odavno vidjeno, Bog nek ti da zdravlja zauvek i tebi i tvojoj porodici, ja znam da ces i dalje davati maksimum, ti si covek od krvi i mesa, kao svi, nisi masina i bezosecajni kamen, sigurna sam da ces jos puno slemova osvojiti, a za ovaj 10ti svaka cast, veliki je to broj slemova...drago mi je Nole sto prisustvujem istoriji...bravo.

Mito

pre 8 godina

Kada sam na vašem sajtu, posle meča u Sinsinatiju napisao da je to bila klackalica i da je Federer viisio o koncu pošto je prethodna dva meča izgubio (pre toga je početkom godina dobio Noleta na turniru 500 i povećao razliku na +2) u kojoj je taj brek doneo prevagu mnogi navijaći Federera, su se sprdali sa mojim komentarom (možete ga naći u vašoj arhivi). Pre dva dana kada ste postavili pitanje kako protiv Federera da ne analiziram taj komentar, rekao sam samo da ga umara, jer protiv Noleta Federer po tom sistemu nema šanse (Federer protiv svih protivnika igra kratke poene i bezobrazno im ulazi u servis polje već na prvi servis kako bi ih psihički izbacio iz igre). Lepo je rekao Beker, da je to uradio u naše vreme neko, svi teniseri tog vremena Mekinro, Sampras, agasi itd bi ga gađali u telo pri servisu. Što se tiće navijača, Federera podržavaju najmočnije svetske kompanije (on sada zarađuje mnogo više od reklama nego od turnira i zato igra i dalje) i ponašanje publike je sinhronizovano ponašanje u interesu tih firmi koje protežiraju Federera. Novakov odgovor posle meča u jednoj reči “Sparta” je suština, koju mnogi od tih gledalac u SAD nisu razumeli. Novak je ipak intelektualac i gospodin na svetskoj teniskoj sceni. S poštovanjem

pusuca cmokić hrvatčić

pre 8 godina

Novak Djokovic ce prestici Federera po broju grend slemova, osvojice najvise mastersa u istoriji, siguran sam da ce preteci Federera odma sad u Sangaju ( oboje imaju po 24) . Bice preko 300 nedelja prvi na svijetu i tu ce prestici Federera. Vec ga je prestigao po broju godina zavrsenih kao broj 1. Sve sto sam rekao, sto posto sam siguran. NOLEEE SAMPIONEE!!!
(Djole, 14. septembar 2015 12:28)

A to ce tvoj zivot uciniti sadrzajnijim i lepsim u svakom pogledu. Kako je tebi dobro...
(Rebeka, 14. septembar 2015 12:48)

Sadržajnijim neće, ali lepšim svakako hoće, a za tvoj život sam siguran da će te sve to frustrirati kao i do sada, što dokazuješ svojim pisanjem. Njemu je čak stvarno dobro, tebi je sada čak stvarno loše. Ae zdravo!

mali miloš

pre 8 godina

Ovom komentaru,skoro pa ništa,ni dodati,ni oduzeti.Novak je narastao u gorostasa koji vredi toliko da mu više niko ne može parirati,pa ni uz toliko pritisaka i sportske,a i opšte nekulture koja je stizala sa tribina.Samo poželimo,da Novak ostane,kako fizički,tako i mentalno jak koliko je to sada i da se osvojene titule nižu još kroz dosta godina,a da u istoriji ovog sporta ostane kao vladar svih najvećih dostignuća.Imamo pravo,a na izvestan način i obavezu,diviti se ovom mladom čoveku,kao najvećem ambasadoru roda iz koga je.

Sumika

pre 8 godina

Đoković šampion u dve discipline: 

1. Kako Hrvate odučiti od interneta 
2. Kako izvesti stado Njujorčana za 5 minuta 
(modernirelax, 14. septembar 2015 14:57) 


E,brate nasmejo si me kao retko ko u zivotu...trebalo mi je 10 minuta da stanem sa smejanjem.E,vala svaka ti dala.
(Dragana, 14. septembar 2015 15:18)

Daj mu ti...

ako kanis pobijediti ne smijes izgubiti

pre 8 godina

Ako smo subjektivni, proverimo i druge izvore malo.

"Analysis from BBC Sport's Russell Fuller

...This was another breathtaking display of resilience from Djokovic in the face of the most partisan crowd he has ever encountered in a Grand Slam final..."

Kad i BBC komentarise ponasanje publike, pa mora da nesto nije bilo bas kako treba sa njima.

Tacno je, nece nam zbog ovoga porasti plate, penzije, zemlja procvetati... ali lepo je da mozemo deci na nekoga naseg da pokazemo prstom i kazemo sta se postize radom na sebi.

Imamo pravo da uzivamo bar jedan dan u tome.

srrrrrdjan

pre 8 godina

Ne znaju oni CARE da ti igras bolje kada navijaju protiv tebe. A da su samo malo pametniji (a nisu!), onda bi oni bacaci suve balege iz Teksasa ili dokone domacice iz Alabame, valjda navijali za tebe ... Uh, jbt, ali ni to im ne bi bilo dovoljno jer ti ni tako ne znas da izgubis. Ne znam, nemam pametno resenje za tako glupu publiku. Kidaj i ne okreci se. Ne zasluzuju te!!! Ti si fin covek, ali vidis da ni to nije dovoljno. Mozda ces morati pre ili kasnije da im porucis da cobani nisu bas najbolja publika za teniske meceve. Neka idu na rodeo! Nista neces izgubiti, oni su ionako preosetljivi na tvoj uspeh!!!

Aca Znalac

pre 8 godina

Šta reći za razjarenu masu koja u delirijumu čupa kosu. Gledam face žena, ozbiljnih ljudi, možda dr-ova, profova, iliti običnih, ali zagriženih navijača Fedinih. Novače, šta reći, nego svaka ti čast. Izdržao si najgoru publiku u istoriji finala grend slemova. Sram vas bilo amerikanci. Kakva opšta euforija i napadi svim glasovnim sredstvima protivu najjačeg, najboljeg, najharizmatičnijeg, najpoštenijeg i najdobronamernijeg igrača broj jedan u istoriji tenisa. Stidite se i neka vas pamet malo odvede u letargiju, a ne u očajno navijanje protiv čoveka-veličine, čoveka-mentalne koncentracije, čoveka-koji zna šta hoće i čoveka-koji je spreman da vas publiko za celo vreme meča ne konstatuje da ste uopšte tu.
Bravo za Bekera, bravo za sve koji su učestvovali i kreirali jedan od najlepših i najvrhunskijih finala svih vremena.
Novače Đokoviću Care teniski, želi da osvojiš još najmanje isto toliko GS-ova i uđeš u istoriju teniske igre, kao neprikosnoveni vladalac, uprkos činjenici da neki žele drugačije.

gaja

pre 8 godina

Što reče neko pre mene,nemamo nekakav kvalitet života u materijalnom smislu ali Novak nam daje hranu za dušu..
Loznica čeka 11.titulu.

VUK

pre 8 godina

noćas sam gledao sa prigušenim tonom..sad sam upravo gledao ponovo meč.. publika je bila na nivou vikend kroćenja konja i bikova u Oklahomi.. Novak ih je super iskulirao posle pobede
.trebao je da otkači i voditelja programa..samo par reči.. 3miliona u džep, pehar u ruke i noga.. nisu dostojni onakvog finala.Ne može ništa na silu..jednostavno GS Federer neće osvojiti u ERI NOVAKA ĐOKOVIĆA. A ona je počela na Wimbldonu 2011 godine.. 150.000. ljudi u Beogradu ispred Skupštine znalo je tada to da prepozna, a Mirka i Federer nisu.. zato su sinoć suze i bol bile realnost.. Ipak se treba povući na vrhuncu karijere .. pare ne brišu suze!

Milan Nis

pre 8 godina

Kad se cita Sasin tekst,iskljuci se muzika i upija svaka rec.Svaka cast Sasa,o Noletu vise ne bi trebalo trositi reci,rezultati govore sami za sebe,a i drustvo u kom se nasao.

SaNpion bez N

pre 8 godina

Novaku trenutno nedostaje 2x Rolan Garos, 2xSinsinati i 1x Madrid da bi mogao da kaze: "SVAKI vazan turnir u tenisu sam osvojio najmanje dvaput". Ako to uspe da ostvari do kraja karijere (a ja sam siguran sa hoce, zivi bili pa videli), morace svi da skinu kapu i da kazu: "NAJBOLJI JE OD SVIH U ISTORIJI".
Ziveo nam Novace na mnogaja ljeta i ne brini, znaj da Srbija sa tobom zivi tvoj san i bezrezervno te podrzava.

Joxa

pre 8 godina

Publika je "protiv" Novaka samo na USopenu (kada igra u PF i F),Wimbldonu (skoro konstantno protiv) i na proslom RG (mada mu je nevidjeno aplaudirala nakon poraza) . Na masterima ga vole sem onomad u Madridu (zato ,kazu,i ne ide vise na taj turnir) . Turniri kao AO , Indiana wells , Miami , Rim , Rogers cup i azijska turneja su mu kao domaci teren . Na Wimbldonu imam utisak da samo zahvaljujuci tradiciji i ustogljenosti(i strogom zakonu) publika ne pocne da se skida i utrcava na teren a na USopen ako bi kojim slucajem Novak bio u poziciji da osvoji kalendarski GS publika bi sprecila organizovanjem vatrometa , rostilja , takmicenjem u podrigivanju i sl .

rejnald

pre 8 godina

Ne mogu opisati postovanje prema Novaku!Ali mogu neke druge stvari...Naime,zasto Novak uvijek ima publiku protiv sebe?Mislio sam da je zbog njegove igre,ali i Nadal i Marej igraju defanzivnije od Novaka pa opet imaju publiku na svojoj strani...Rekoh da nije zbog toga sto je srbin,a s obzirom koliko smo satanizovani da se ta mrznja ne prenosi na njega?Ali onda se setim da smo mi generalno,osim u sportu niko i nista na globalnom planu,cak nas i mnogi mijesaju sa Sibirom...Mislio sam da im nije mozda antipatican?Ali sta onda reci kada mogu da navijaju za Mareja?I onda ostaje ono sto svi slutimo ali nijedan strucnjak niti novinar to ne smije javno da kaze.Novaka ne vole zato sto je iz Istocne Evrope!!!U hladnom ratu tolika se mrznja stvorila u zapadnom svijetu prema istoku Evrope da mislim da ce nas mrzjeti jos 100 godina!Mi smo za njih i dalje " komunjare"...I dugo cemo biti...I kao takvi,ne zasluzujemo da vladamo
" njihovim "sportom.Setite se samo Lendla,Nastasea,i drugih...Ako vam treba potvrda mojih stavova,oni koji su gledali mec Cilic-Tsonga znaju o cemu govorim...Zato hrvati,i ostali,kada napadate Novaka,sjetite se da ista ta publika koja navija protiv Novaka,navija i protiv svih vasih takmicara.U svetskom sportu,Novak je nas,koliko i vas,toliko je i madjar,rumun,ukrajinac itd.Sto se Nola tice jedino sto mogu da mu porucim je da im uzme sve!Da bude rekorder u svemu,u inat svima,jer ipak,u tome smo najbolji!A onda ce ga postovati,htjeli to ili ne,i ostace vecna legenda!!!

Tina

pre 8 godina

Imate gresku u tekstu. Polufinale US Opena u kojem Novak spasava dve mec lopte najboljim riternom ikada se odigralo 2011. godine, a ne 2010. Novak je tada vec imao 3 GS titule i to mu je bila cetvrta. Sada 4 godine (a ne 5) kasnije i sa 5 (a ne 8) GS titula vise, itd. Jer, ovakvom greskom potpuno menjate sliku.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sta ti decko radis?, 14. septembar 2015 12:11) # Link komentara
Mogao si pre ispravljanja bilo koga, da proveriš svoju tvrdnju, pošto je sve dostupno na ovom internetu. Informiši se: Novak Djoković jeste 2 godine za redom 2010 i 2011, spasao po dve meč lopte za Federera u polufinalu US Opena
https://www.youtube.com/watch?v=Syyh03aVKhg

Svi smo mi NOvak Djokovic

pre 8 godina

Svaka cast za komentar! Svaka na mestu!

U povodu publike takodje sve na mestu. Samo da istaknem
da je medju brojnim zvezdama navjacima RF bio bar jedan navijac NDj; Gerard Butler!

Jesi dasa Gerard!

CESTITKE NOVAKU DJOKOVICU! TAKVO SRCE U JUNAKA, SPORTISTA, COVEK, DZENTLMEN!
AJDE NOLE, IDEMO DALJE!

modernirelax

pre 8 godina

Moj utisak, gledajući Đokovića i Federera nakon meča je da je tu bilo u igri nešto više od GS titule, nešto samo između njih dvojice. Kao neka odlučujuća bitka i Federerovo priznanje: igrao sam protiv velikog šampiona...

Nebojša

pre 8 godina

Najjači utisak finala Federer do meča za titulu dva puta brejknut u finalu šest puta Federer do finala ni jedan set nije izgubio u finalu tri to pokazuje koliko je Novak jak i psihički jači od Federera.

Darko

pre 8 godina

Sve je već rečeno u drugim komentarima, ja bih samo dodao da je na mene jedan od najjačih sporednih utisaka ostavila žena u publici negde u 4. setu koja izbezumljenog lica klima glavom levo-desno, a u očima kao da je ugledala sopstveni armagedon. Neprocenjivo.

Branko S.

pre 8 godina

Itekako uzivamo i u tvom tekstu Sasa!Sinoc smo gledali atomski tenosbdva najbolja tenosera u istoriji ovog sporta.Sto rece lepo "big Mek" u svom komentaru,jedan koji je u silaznoj putanji i jedan koji se trudi da ga sustigne i sedne na trpn!Moze li to Novak,videcemo ali sa sigurnuscu mozemo reci da je ovom pobedom trenutno ipak najbolji!
Pametnom dosta!Sve cestitkke komentatorima EN ( braci Mekinro,Gilbertu i Kehilu) za osudu neku'turne publike na Artur Es stadionu a sudiji meca - naklon do poda!Uzivajmo u voznji kako lepo zvuce Sasine poslednje reci!

Ratko

pre 8 godina

Ovo je meni kao velikom navijacu Novaka Djokovica sigurno najdraza titula koju je on osvojio u karijeri. Toliko ga pratim i uzivam sa njim, sednem sa drugarima koji malo to manje prate i pricam im sve u detalje, toliko da sam ih naterao da i oni ne spavaju sinoc i gledaju mec. Malocas sam bio kritikovan ali su zadovoljni svime prikazanim. Nas Novak iz Srbije, komsija, sunarodnik,brat uzeo je 10 GS titulu, postao je jedan od jedinstvenih u istoriji. Tenis je jedan od najlepsih i najboljih sportova ikada izmisljenih. Individualno je sport bez premca. Sa ovom titulom Novak je izbio medju teniske Bogove, da da mi pratimo Boga tenisa isto kao sto su to Nadal, Roger, Sampras, Borg. U nekoj dalekoj buducnosti kada nasa deca i unuci budu ovo pratili nece verovati da je neko iz Srbije bio toliko jak i mocan na globalnom nivou. Tenis je imao mnogo velikih igraca ali se oni dele na dve kategorije. Oni sa manje i oni sa preko 10 GS titula i preko 200 nedelja na mestu broj 1 ili manje je razlika izmedju najboljih igraca i teniskih unikata GOAT igraca. Cestitam ti Novace otvorio si vrata istorije tenisa, sada ce sve biti lakse, upisao si doktorat sada krecu jos bolje stvari da pokusas i zvanicno da postanes najbolji svih vremena. Nama ostaje da uzivamo i sta god uradio posle ovoga vise se ne moze obrisati, nikada za vek vekova. Puno uspeha, zdravlja i srece Novaku i armiji njegovih navijaca sirom ovog divnog Sveta.

Koma

pre 8 godina

Mnogo bitna pobeda, iako na prvi pogled ne deluje tako.

AO je bio jako bitan da sasece konkurenciju koja je tad bila u top formi (Marej, Vavrinka, Raonic, Nisikori, Berdih..) i nadala se GS tituli. Tu ih je dominatnom igrom ubio u pojam i utabao sebi put za dominaciju u ovoj godini.
Ovom pobedom je dotukao najveceg konkurenta za najvise GS titula. Ovo je bio poslednji Federerov trzaj da dodje do GS titule, i ovim je Djokovic sebi utabao put da ga dostigne, a nadam se i prestigne po broju GS. A broj nedelja na celu ATP mu je vec ugrozen.
No, sad samo polako korak po korak u nove pobede i istoriju.

adnan omerovic

pre 8 godina

bravo. oduvijek sam gotivio federera prosto zbog lijepog tenisa, al bas mi je drago za novaka i 10. GS. ono sto njemu ide na ruku je sto prosto ne vidim da u narednih do recimo tri sezone ce imati ozbiljnog konkurenta (sigurno da ce i pokoji slam i izgubiti) da ga sprijeci u naumu da skine prvo nadalovih 14 a siguran sa i federerovih 17. jedna stvar treba da bude svima jasna zbog koje je novak vec sad sigurno veci skoro od svih, to je da on dolazi sa balkana gdje se uspijeh grijehom smatra. ne znam kako bi i nadal i federer prosli da su se rodili i blizu tamnog vilajeta. svaka cast bez i jedne mrlje

Branislav

pre 8 godina

"Ovo je Sparta !!! " viknuo je Novak posle pobede u glas sa Dzerardom Batlerom koji je sedeo u lozi. Tako se i osecao - sam, sa mozda 300 u publici protiv svih. Sa ponosom mogu da kazem da sam bio jedan od tih 300 koji su mu na tribinama pomagali da stigne do 10 GS titule i ostao bez glasa. Pitanje za moje zemljake iz SRbije sto zive u NY, CT, NJ a koji bez problema napune svaku proslavu gde se puno jede jagnjetina i pije rakija: gde ste bili juce i zasto nam se niste pridruzili ?? Zasto nas je bilo jedva 300 ? Taj momak je za sve nas ucinio vise nego bilo ko u modernoj istoriji Srbije. Hvala Novace !!

Mirko

pre 8 godina

@ludi milojko,
Zurili bi oni na metro bilo ko da je pobedio. Da si ikad ziveo u NYC znao bi sta je Queens, a sta Manhattan.

Inace su Amerikanci i Englezi sludjeni sa Federerom i Francuzima tj. svim onim sto predstavljaju laz i time reflektuju kako bi oni zeleli da budu. Oni su i protiv Isnera navijali.
[link]
(Ziveli!, 14. septembar 2015 23:19)

Navijali su oni i protiv Serene, pa između ostalog i zbog toga nije osvojila 4 GS u godini, odnosno 5-ti u nizu i time postala zlatnim slovima zapisana u istoriju tenisa i ponos te iste Amerike, ali oni to nisu želeli...
Zamislite recimo da Novak igra u Bg-u ili Nišu, Novom Sadu, GS na kome treba da uzme 4 GS u godini, a cela naša publika da navija protiv njega! Ili da igra Davis Kup recimo u Kraljevu, pa da naša publika navija protiv njega? Pa to ne može ni da se zamisli, a kamo li da se desi!!
Toliko o Amerima.

Baja

pre 8 godina

Super tekst, ali nikako da se potvrdi zvanicno da je Novak apsolutni rekorder po broju osvojenih poena na ATP listi, naime pojavio se podattak da je razbio 16K?! Tacnije 16145! Posle ovog meca to je ipak nesto sto ga odvaja od svih ostalih...

veliki strumf

pre 8 godina

Nisam spavao uopste. Pogledah sad reprizu na ES - cini mi se da sam skoro svaki poen zapamtio. Kad se sve uzme u obzir, mozda i teze dobijen mec od onog na AO 2012. Koliko spasenih brejk lopti! Kakva mentalna snaga! Ma gromada! Velicanstveno. Nista, idemo dalje, Nis ceka 11. titulu!

fortissimo

pre 8 godina

Novak je imao problema sa prvim servisom, gotovo ceo mec. Ali ne bi bio to sto jeste da ga servis nije posluzio bas u odlucujucem gemu u cetvrtom setu kojim je i okoncao ovaj mec. Ono sto je na mene ostavio najveci utisak su jos par stvari. Neverovatan retern Novaka kojim je osvojio peti gem u svoju korist u cetvrtom setu na servis Rodzera?? Strasan retern u Rodzerov BH!? Novak je sigurno NAJBOLJI reterner SVIH vremena i ovakvim odgovorom na servis resava meceve. Sa druge strane Rodzerov retern o kome pricaju par meseci unazad kada protivnik servira drugi servis? Mislim da to moze da radi sa mnogo slabijim protivnicima ali ne sa Novakom. Mozda je par puta u celom mecu uspeo da tako poentira, ostalo ili lobovi ili su lopte zujale pored njega. Istrcavao je na mrezu ko muva bez glave. VOLEJI SU ISLI U MREZU. Razumem da RF mora da skrati poene jer mu ne odgovara duga razmena ali ovo NE prolazi kod Novaka. Treba reci da mi se cini da na celom turniru protivnici RF nisu imali ni brej loptu a pogledajte koliko je brejkova Novak napravio u ovom mecu? Gubio je Novak svoje gemove SAMO zbog slabijeg prvog servisa.I na kraju, Novakova mentalna snaga. Prosto je neverovatno kako je uspeo da se mentalno izbori sa slabijim prvim servisom nego obicno , sa RF i na kraju publikom koja ga je ometala kod servisa. To moze samo jaka licnost kakav je Novak. Zato ima 10 GS i mislim da to nije kraj. Koliko ce jos osvojiti samo nebo zna. Bravo majstore.

Небојша

pre 8 godina

Хвала ти Ноле за сав овај понос и радост коју нам пружаш. Тјераш нас да будемо бољи и вјерујемо да се рад исплати.

Одличан чланак Саша.

bora

pre 8 godina

Publika,koja napušta stadion,kada je njihovom pulenu najtreže,kada gubi,a protivnika nesportski,primitivno ometa u najvažnijim trenutcima,je lažna, primitivna,nedostojna meča dva velika tenisera.Ona je ovoga puta bila loš dekor ovog spektakla.

rastko

pre 8 godina

Najveće moguće pohvale i čestitke za najboljeg tenisera ove planete i okoline! Novače ti si naša ljubav, naša radost i naš ponos. Divljenje i poštovanje!!!

Goran

pre 8 godina

Nekultura gledalaca je bila ocigledna, ali gledaoci su ucinili medvedju uslugu Federeru jer su stvorili pritisak kod njega da ih ne izneveri sto se pretvorilo u svoju suprotnost, odnosno u psiholoski pritisak na Federera. Umesto da mu publika da krila, zbog ogromnih ocekivanja publike igrao je nervozno u najvaznijim trenucima dok je kod Novaka proradio dobro poznati Srpski inat zbog ceka je nakon pobede onako reagovao i pokazao publici na fini nacin da ih je utisao. Federeru nikako ne ide u prilog stalno licitiranje sa time da li ce i kada osvojiti 18. GS titulu. Nece je osvojiti nikada. Novaku odgovara da se o tome stalno prica i nadam se da ce se i dalje pricati o tome, jer to stvara ogroman pritisak na Federera a rasterecuje Novaka. Paradoksalno, Federer je jedan korak od toga da bude zapamcen kao luzer i pored 17 GS titula. Ako izgubi jos jedno GS finale od Novaka, najvise ce se pamtiti njegovi porazi. Ne bi voleo da sam u njegovoj kozi. Najbolji svih vremena a ima skoro 5-8 u finalima GS-a u zadnjih 8 godina. Kako uveriti svet da je najbolji svih vremena kada ne moze da dominira vec 8 godina a igra kao u najboljim danima.

BRAVO

pre 8 godina

"U ovom trenutku, dok Đokovićeva karijera još traje, nemoguće je sagledati grandioznost svega što je postigao, to će biti moguće tek po njenom okončanju. Ali polako, Novače, nikuda ne žurimo, uživamo u vožnji."

Katarina

pre 8 godina

srecna sam sto zivim u eri najveceg srpskog i svetskog tenisera svih vremena! takav se ne radja jednom u hiljadu godina! srecna san jer mogu da ga gledam i navijam za njega i uzivam u njegovim pobedama!

Branimir

pre 8 godina

Bravo Nole, nisam znao da i ovo može. Ovo bi moglo još da se zove "Kako pobediti Federera bez prvog servisa". Ovo je ličilo na teniski šah (ili na šahovski tenis). Posle onakvih servi pre dva dana protiv Čilića odjedanput nikako da pogodiš igralište. Uprkos tome i uprkos publici, svejedno je psihološki klonuo Federer?! Čudo braco, što se mene tiče ne mora ništa više da osvoji. Ako baš mora onda jedan Roland Garros, bilo kad, da ne kažu nije mog'o...

Svete

pre 8 godina

@ Baja... imao je Federer malo vise poena od Noleta trenutno, da bi bio apsolutni rekorder, Noletu je potrebno da osvoji Peking i Šangaj (16785 poena bi imao tada) a Federerov rekord trenutno glasi 16740.
(velikoslovog, 14. septembar 2015 12:11)

E ovo me nasmejalo. Iz nekog razloga imam gomilu minusa a u pravu sam :D Federer je imao 8370 poena u jednom trenutku pre skoro decenije, kad se za slem uzimalo 1000 poena a ne 2000 itd. Po danasnjim kriterijumima je to 16740 poena. Zato ponavljam, Noletu treba Peking i Sangaj da obori i taj rekord.
(velikoslovog, 14. septembar 2015 12:54)

Nisi u pravu na tvoju zalost, evo ako moram da ti nacrtam to cu i da uradim !
Federer je imao 8370 poena na kraju sezone 2006, jeli tako, tako je !
Ovo su rezultati iz te sezone...

Doha 250 titula
AO 2000 titula
Dubai 300 finale
IW 1000 titula
Miami 1000 titula
MonteC 600 finale
Rim 600 finale
RG 1200 finale
Halle 250 titula
Wimbledon 2000 titula
Toronto 1000 titula
Cincinati 45 2R
US open 2000 titula
DC 140 polufinale
Tokio 500 titula
Madrid 1000 titula
Basel 250 titula
WTF 1500 titula
=15635 danasnjih

Novak je svakako rekorder a eventualnim titulama u Pekingu i Sangaju ce to dodatno uvecati !
Nema na cemu !

Aleksandar Kesar

pre 8 godina

Pratimo te gde god se nalazili na planeti, nebitno, da li je noc Ili dan, hladno ili je vruce, gladni ili siti,... samo je vazno da je brz internet, nista vise nije vazno kada ti igras legendo ! Velika je sreca sto smo tvoji savremenici, dajes nam snagu i jacas samopouzdanje, jer kada mozes ti sam protiv njih 23 000, mozemo i mi da uradimo nesto u nasim malim zivotima ! Hvala ti sto postojis veliki covece !

SPARTA

pre 8 godina

Neverovatno je da ove sezone , kada su se ova dvojica velikana sastajali u finalima , da je Federer pre toga dolazio do tih finala bez izgubljenog servisa a kamoli seta,sa izvanrednom igrom,kao i na ovom US (SAMO NISAM SIGURAN DA L' je izgubio neki servis) ali kako god, i po pravilu (sem sinsinati) Nole je to dobijao.I to je dokaz koliko su ova dvojica za dve klase bolji od ostalih
BRAVO NOLE LEGENDO OVA POBEDA JE JOS SLADjA ZBOG OVE PUBLIKE!
OPET JE PRORADIO SRPSKI INAT!!!!

Petar

pre 8 godina

Ma neka uvek bude publika protiv Novaka, izgleda da Novak baš tada ne popušta i tera inat i bori se do zadnje kapi znoja.
On je navikao na to i smešno zvuči ali mislim da njemu i ne bi odgovaralo kada bi svi na stadionu navijali za njega.
Da istaknemo i sudiju koja je bila neverovatna.
U trećem setu na brejk loptu za Federera ona je zvala aut, i bila je u pravu, posle toga Novak vezuje dva poena i dobija treći set.
Svaka čast, ona treba da sudi uvek muška finala jer deluje jako korektno a pritom bolje vidi od linijskih sudija.
Sve u svemu Novak i posle toliko godina uspeva da me iznenadi i pokaže da je neverovatan čovek i sportista. Neopisiv momak! istinski šampion!

alo alo

pre 8 godina

Analiza stanih statisticara koja govori da je Nole najbolji s ih vremena
http://fivethirtyeight.com/features/djokovic-and-federer-are-vying-to-be-the-greatest-of-all-time/

идеја

pre 8 godina

Сада када је еуфорија на врхунцу..и када је Новак остварио историску победу,не треба се уљуљати!
Треба критички погледати све сегменте игре!
Мислим да се још много може поправити први сервис,волеј игра!
Ако то постигне додатно ће скраћивати мечеве и чувати своје тело за још 5-6 година врхунсе игре!
Ипак честитке за све!

gagarin

pre 8 godina

odlican tekst. potpisujem sve. autor je prijatan kontrast uobicajenom sportskom novinarstvu u nas.
A Novak... velika je privilegija biti svedok ovog vremena!
Ziveo!

zoki falcon

pre 8 godina

Sad se tek vidi da je Novakov cilj na američkoj turneji bio US Open, a ne ona dva mastersa. Fenomenalno natempirana forma za finale, prosto imam utisam na Novak u meču protiv Federera u Sinsinatiju nije igrao punom snagom i nije pokazivao šta će igrati kad Federer istrči na mrežu ( mislim na bezbroj bezuspešnih lop udaraca), već je čuvao adute za ovo finale!

Leonida

pre 8 godina

Sve je već rečeno u drugim komentarima, ja bih samo dodao da je na mene jedan od najjačih sporednih utisaka ostavila žena u publici negde u 4. setu koja izbezumljenog lica klima glavom levo-desno, a u očima kao da je ugledala sopstveni armagedon. Neprocenjivo.
(Darko, 14. septembar 2015 15:10)

Svaka čast,kraljino!Oplakah:)))

Boki

pre 8 godina

Sasa,volim da citam tvoje tekstove,uvek pogadjaju sustinu i vrlo su izbalansirani i objektivni.
Naravno,puno je lakse pisati posle jednog ovakvog uspeha.
Divim se Novaku sa koliko je samopouzdanja i resenosti da pobedi usao u ovaj mec.
Po meni,vec posle nekoliko gemova se videlo da Federer,osim servisa koji nije isao,nema mnogo cime da pripreti,a da Novak moze jos vise.
U svakom slucaju,jedan veliki uspeh,na nasu jos vecu radost.
Pozdrav svim ljubiteljima sporta.

Dante

pre 8 godina

Nisam bila u New Yorku. Nisam gledala live prenos. Ali zelim da se zahvalim svim Noletovim navijacima u stadijumu, koji su ulozili novca i vremena, da daju Noletu svu mogucu podrsku. Bas sam nekako mislila na jednog komentatora koji pri pocetku US Opena rece, da je kupio karte za polufinale i finale. Drago mi je sto Vam se maksimalno isplatilo. Hvala Vama sto ste bili tu, kada mi nismo mogli.

andre

pre 8 godina

Pozdrav svima. Ovako, Hrvat iz Zagreba sam i obožavam Novaka, i puno mojih frendova a i Zagrebčana opčenito navija za njega. Meni je nekako logično da navijam za susjede a ne tamo neke Amere,Švicarce...Meni je on upravo zbog te svoje prgavosti sportske drskosti i patriotizma jako drag, jednostavno je pravi frajer,fajter i neuništivi borac... i uvjek kad su igrali Marin i Novak apsolutno sam bio na Novakovoj strani, jer za razliku od ovog našeg balvana Novak ima veliko srce i muda do poda... A šta se tiče ovih iskompleksiranih, neobrazovanih Amera pa oni neznaju nabrojati ni 3 Evropska grada, prema tome zaboli nas sve nas skupa ona stvar za ovu stoku...

VUK

pre 8 godina

bravo za tekst.. upravo tako :UŽIVAJMO! sa ovoliko bodova viška nosilac je i u Melburnu i u Parizu sigurno..sme li neko da se kladi na sledeća dva GS? a posle RG brani dva GS..biće sabiranja titula dogodine.. a to je tek 2016...e moj Jumko & Co. tako je to kad izdaš i pretrčiš na pogrešnu stranu.. Stiće Nole i prestići.. laganini.. uživajte!

Fremde

pre 8 godina

A sta mislite koliko tek nama,za nasu dusu,znaci kada neko nas pobedi!Ovako
kako je publika tamo reagovala slusamo svaki dan,ne smes TV,Novine da otvoris,sve lepse od lepseg i to tako godinama,jos od sukoba u ex YU!
Zato,hvala Nole,melemu za srpsku,slovensku dusu!

MM

pre 8 godina

ma gde sam protiv svih? :) pa cela srbija je tu bila, pa ljudi iz bosne, cg, makedonije, hrvatske, nasi iz inostranstva, pa jos bar kinezi i japanci! idemo dalje!

Djole

pre 8 godina

Novak Djokovic ce prestici Federera po broju grend slemova, osvojice najvise mastersa u istoriji, siguran sam da ce preteci Federera odma sad u Sangaju ( oboje imaju po 24) . Bice preko 300 nedelja prvi na svijetu i tu ce prestici Federera. Vec ga je prestigao po broju godina zavrsenih kao broj 1. Sve sto sam rekao, sto posto sam siguran. NOLEEE SAMPIONEE!!!

Komentator

pre 8 godina

"To veče bilo je možda i presudno da Novak raskrsti sa sobom i da zaključi da može da pobeđuje najbolje na najvećim turnirima. Biće loših dana, biće i poraza, ali neće više biti straha."

Sa tvoje tastature u Bozje usi. U zadnje 3 godine strah u finalima mu je bio najveci problem sto nije osvojio jos i vise slemova, taman kada smo 2011.-te pomislili da ce da zaredja, pa da ih sve redom poosvaja. To mu je bio najveci problem i ove godine u Parizu. Nadam se da je bar sada to prevazisao. Ne trazimo mnogo No1e, jos 8 do 10, pa posle mozes i da se penzionises ako hoces.

manuginobili

pre 8 godina

Nole je naucio lekciju,nema vise na kraju ono "hvala publici,blablabla" sto me uvijek nerviralo...na cemu hvala??!!...sto su uvijek protiv njega,sto ga ometaju na servisu,slave i urlicu(prava rijec-nema bolje) na svaku njegovu gresku?!...u redu je navijati za Rogera-veliki je sampion i to je ok,ali ono sinoc je preslo sve granice i zato se divim Novaku kako je sve izdrzao i na kraju pobijedio,pokusajte se zamisliti u njegovoj situaciji-publika zeli da vidi vasu "krv",protivnik igra kao u transu,citav mec bez prvog servisa,"milion" break lopti koje treba spasavati...kakvu psihu trebas imati da prevazidjes sve to?...ja mu se najiskrenije divim,sto se mene tice ne mora do kraja godine osvojiti vise ni jedan turnir,neka se sprema za Australiu,i onako je to njegov turnir :)

hope

pre 8 godina

Kako se covek tresao posle izgubljenog drugog seta, strasno. Sta sve u glavi prozivljava koji je to naboj emocija i to sve sam (plus njegov box).
Nije ni cudo sto je sa Gerardom na kraju viknuo THIS IS SPARTA, jer proporcijalno gledano to je bilo otprilike to kao u "300". Jos jednom svaka cast majstore i samo da te povrede zaobidju!

Dynamic

pre 8 godina

Jedan od najdražih Novakovih uspeha, stvarno ima specifičnu težinu na koju nisu ostali imuni ni svi objektivni ljudi širom sveta. Ovo je možda i najveće dostignuće u tenisu do sada. Bravo Novače, bravo Borise i bravo Jelena!

A jel se sećate u zadnje dve, tri godine kako smo često stavljali neiskorišćene brejk lopte kao možda i jedinu Noletovu boljku? I onda se desi Rođa sa 4/23 u jednom od najznačajnijih mečeva u karijerarma obojice :-).

Dynamic

pre 8 godina

"Za autora teksta i moderatora: ISPRAVITE TESKT! NIJE 2010.godina vec 2015-ta "
(Mirko,

Mirko, Novak je 2010-te i 2011-te spasao po dve meč lopte protiv Federera u polufinalima US Opena.

član orkestra

pre 8 godina

ma neka zvižde,što publika jače zviždi to đoković bolje igra.lik je fenomenalan do polufinala igra koliko mu treba,čak suparnicima da po set,nek se ljudi vesele,motivira ih da rade još više...onda se lijepo "ušteka u struju" u polufinalu i rastura.svaka čast i federeru,34 godine pa u dva finala z grand slema za redom.pozdrav iz lijepe naše

fergi

pre 8 godina

Upravo sam pregledao snimak meca ali moram da kazem da su poeni u gemu nekada pocinjali sa 30-0 ili 30-30. Zasto ovo pisem. Poslednjih meseci svet bruji o nekom reternu RF? On istrcava napred na drugi servis protivnika. E ja sam izbrojao da je 9 puta leteo u prazno, pogadjao mrezu volejima ili je Novak poentirao paralelama od njega, levo, desno. To su brate skoro 2 cela gema, mada nije u snimku bilo ona dva strasna loba u prvom setu. Znaci sigurno da je barem 10, 11 puta najmanje RF leteo ko muva bez glave. On zeli da skrati poene jer ne moze stalno da igra na duge poene, ali je to neozbiljno. To moze da radi sa tamo nekom boranijom ali sa br.1, malo sutra. Novak je reterner svih vremena, kakav novi retern RF?? A vrhunac reterna je onaj kada je Novak na servis RF reternirao u njegovu bh stranu i direktno osvojio poen i sa tim poenom poveo 5-2 u cetvrtom setu. Strasno! E to su reterni a ne ovi takozvani novi RF reterni?? Zapad sve naduvava pa i to. Zato je za mene takvo velicanje...smesno. A ovo o cemu pricam su cinjenice pa proverite. Toliko.

Ivan M

pre 8 godina

Asderaki je bila zakon. Publika za nulu, ali svaka cast Amerikancima sto su zeni dali musko finale GS-a. Linijske sudije su bile dosta slabe za jedno finale, ali ona je bila izvanredna. Uz to, morala je da se nosi sa onim cirkusom od publike i cula se iritacija u njenom glasu.

igor novković

pre 8 godina

Juče sam napisao da će Novak da ga dobije 3-1 ma bravo majstore!Novak je odigrao odlično,ne tako sigurno kao na Vimbldonu,prvenstveno mislim na servis,kretanje je tu,ritern takođe.Sa mentalne strane je najbolji daleko,s obzirom da je gubio 4 finala u NJujorku pritisak je bio tu nema šta.Mene najviše zadivljuje kako je odigrao na brejk loptama,iz .... nije se prepao.Što se Federera tiče on nije odigrao kako su svi njegovi navijači mislili,s obzirom da nije izgubio set od Vimbldona.On je po meni bio napet i nije vjerovao u pobjedu kao naša ZMIJA.Mislim da mu je Novak ušao u glavu i da nema riješenje za njegovu igru,kao i za Nadalovu.On Novaka više nikad neće dobiti na Slemu mislim da postaje svjestan toga.P.S.Čestitke Novaku za titulu,iako je imao čitav stadion ,skoro,protiv sebe čak su mu na servis greškama aplaudirali što nema veze sa mozgom,bez podrške sam ih je počistio,bravo majstore i puno sreće u nastavku karijera.

bogdan

pre 8 godina

Kad bi Noletovi mrzitelji znali da ih on ne šiša i da ga svojim bezobrazlucima potstiču na još bolju igru ...
Želim ti sreću,potom uspeh i na kraju ne daj da publika i mediji od takve ljudine naprave samo šampiona.Ti si istorija i još nešto više!XLKAEG

igor 1959

pre 8 godina

Potpuno je neosnovano što pišu da je RF trebao da dobije prvi set. Koliko sam video, da Novak nije pao i polomio se ne bi bilo ni ribrejka već bi prvi set bio završen ranije i ubedljivije u korist Novaka!

Flanders

pre 8 godina

Kako je "spasio" dve mec lopte ako je pobedio 3-1???
(Homer J. Simpson, 14. septembar 2015 12:21)

Procitaj malo bolje tekst, Homere. Spasavanje mec lopti se odnosi na njihov duel iz 2010 od strane Novaka. Idi ti bolje kod Moa na (jos) po koje pivo :)

Blaf

pre 8 godina

kako to mislis sam protiv svih
(mn, 14. septembar 2015 12:55)
Protiv Federera i navijača na stadionu i protiv tebe naravno.
Saša zaista si sjajan novinar.

Đorđe

pre 8 godina

Federer jeste najraznovrsniji, najtalentovaniji teniser svih vremena. I zaista je zadivljujuće kako igra sa 34 godine. 17 gren slemova dovoljno govore o tome kolika je teniska veličina i svako omalovažavanje istog, je elementarno nepoštovanje prema tenisu uopšte.
Međutim Nole je nešto posebno. On nema tu gracioznost i eleganciju koju poseduje Federer, ali ima takvu mentalnu čvrstinu, koju retko koji sportista ima. Takav pogled i odlučnost sam viđao možda samo kod Džordana. Zato Federer može da ga pobedi na nekom mastersu, ali na gren slemu nema ni promil šanse. Za razliku od meča u Sinsinatiju Rodžer je bio pod pritiskom, mnogo želi još jedan slem i sve odradi odlično, ali kad se pojavi Nole sa druge strane njemu se skrati ruka, greši, promašuje udarce koje protiv drugij nikad ne bi. Protiv Nadala na šljaci nije mogao da parira na fizičkom nivou, dok protiv Noleta ima mentalnu barijeru. Jednostavno zna da ga ne može dobiti. Nije izgubio meč, zato što je lošiji teniser, čak ni godine nisu bile ključan faktor. Odlučila je neverovatna mentalna snaga koju poseduje Đoković. Svaka čast Nole!

Sredoje

pre 8 godina

Malo statistike.

Nole-Federer Ukupno 21:21

Nole-Federer Grand Slam 8:4
Nole-Federer Mastersi 9:9
Nole-Federer Zavrsni Masters 3(2):1

Nole-Federer Grand Slam Finala 3:1
Nole-Federer Mastersi Finala 4:3
Nole-Federer Zavrsni Masters 2(1):0

Rekord Federera i raniji apsolutni rekord u Ranking ATP listi u broju atp poena 15745 (protivnici, Hewit, Safin, Ivanisevic ...).
Rekord Nadala u broju atp poena 13295.
Nole trenutno ima 16145 atp poena, APSOLUTNI REKORD ATP.

Rekordna razlika-apsolutna, na Ranking listi danasnjoj je 6600 atp poena, cime je Nole srusio svoj predjasnji rekord iako ne igra sa "levacima", ustvari mozda i igra.

Olala

pre 8 godina

Bravo Sasa Ozmo, mnogo je divan tekst i divna analiza. Uzivao sam citajuci teksta. U tekstu je Nole izgledao mnoogo veliki mada jeste veliki je covek, puno srce. Svaka cast.

Brejk u petom

pre 8 godina

Kako se uvek posle ovakvih partija, otvori pitanje ko je najbolji svih vremena, kontam da nije Rafe i Noleta, ovo bi Rodji bio 39 GS u karijeri

ludi milojko

pre 8 godina

Živeli: Pa ako je publici bilo jako kasno zbog prevoza i tome slično, što onda nisu navijali za Noleta da brzo završi posao ...!

Ziveli!

pre 8 godina

@ludi milojko,
Zurili bi oni na metro bilo ko da je pobedio. Da si ikad ziveo u NYC znao bi sta je Queens, a sta Manhattan.

Inace su Amerikanci i Englezi sludjeni sa Federerom i Francuzima tj. svim onim sto predstavljaju laz i time reflektuju kako bi oni zeleli da budu. Oni su i protiv Isnera navijali.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2406548/American-tennis-player-John-Isner-angry-fans-backed-FRENCH-opponent-U-S-Open--did-win-least.html

ako kanis pobijediti ne smijes izgubiti

pre 8 godina

Ako smo subjektivni, evo da osim BBC vidimo sta kaze Blick u Svajcarskoj:

"Das sagt Djokovic zum unfairen Publikum" je naslov teksta u kojem se navode korektne Novakove izjave koje su i nasi mediji preneli.

Dakle, i sami konstatuju da publika nije bila fer.

Sad to nije toliko ni vazno, ali interesantno je proveriti sta drugi misle.

ZVIIIZ

pre 8 godina

@velikoslovog

Nisi u pravu, preračunaj bolje i uzmi u obzir da se ne boduju samo Gren slemovi, nego i ostali turniri. Znači svaki bod tada treba preračunati u sadašnji sitem bodovanja (Mastersi po 500 bodova, manji turniri koje je Rođa masovno igrao već po koliko su nosili itd...)
Mijaljević na RTS-u je sinoć nakon meča objasnio i rekao da će Nole ipak imati više čak i sa tom razlikom u računanju.

васпитала те улица

pre 8 godina

(Nemanja, 14. septembar 2015 13:28)

Твој коментар је последица недостатка кућног васпитања.

Slavko

pre 8 godina

@(Mirko, 14. septembar 2015 15:04)

Uvek me zbuni sa kojom strašću neko poleti da ispravi drugog, bez da se sam zamisli nad onim što je čuo ili pročitao.

Ok, nisi shvatio da govori o meču pre 5 godina. Misliš da govori o 2015-toj?

Kako? Je li ovo bilo polufinale ove godine? Je li Federer imao dve meč lopte ove godine? Odakle ideja da se odmah kritikuje?

Dragan

pre 8 godina

@Marko Drugi put prije nego sto pocnes da lupsa gluposti,da je bilo ovo ,da je bilo ono,da je Federer uradio ovo ili ono,pobijedio bi,samo da te podjsetim:
2011 Federer 0 GS titula
2012 Federe 1 GS titula
2013 Federer 0 GS titula
2014 Federer 0 GS titula
2015 Federer 0 GS titula
Ovo je najveci problem svih Federerovih navijaca u svijetu,jednostavno nece da priznaju da je neko bolji od nejga,probudite se,Novak je surova realnost!

jovana

pre 8 godina

Da Vam nesto pojasnim u vezi Americke publike, 2009 godine zivela sam i radila na Long Islandu, radila sam pri organziaciji proslava, rodjendana..itd..sa jednom Amerikankom i njenom cerkicom gledala sam Vimbldonsko finale Endy Rodick-Roger Federer, devojcica je upitala majku, mama za koga mi da navijamo?! Majka joj je odgovorila: pa ipak za Andija, ovaj drugi cika ima dosta grend slemova!;) Mislim sta dalje reci...

Dubioza

pre 8 godina

Nisam mogao da verujem da se Nole ne zahvaljuje publici. Pojacavam ton, mislim komentator nije stigao da prevede. Bravo Nole! Kako te publika postuje tako i ti nju...

Mirko

pre 8 godina

@Saša Ozmo - Savršen tekst! Izbalansiran, sve bitno je prokomentarisano, uživao sam čitajući.

Da sam ja na Novakovom mestu, ne da bih prokomentarisao ponašanje publike, već bi ih u.... ali samo na fin način, tako da bi se razmišljali dok se vraćaju svojim kućama - kakva su g.... i prostaci.
Ali dobro, zato ja i nisam Novak :)

Ali zbog svih njih, ova pobeda deluje još veličanstvenije, nemam više reči kojom bih je opisao!

bane

pre 8 godina

Za razliku od (ponekad) navijački obojenih tekstova za koje poznavanje tenisa očigledno nije ni potrebno, ovo je kratak, jasan i vrlo dobro odmeren tekst/analiza zbivanja tokom US open finala za tenisere.
Ono što mi se posebno dopada je da ni u jednom trenutku nema potcenjivanja (ili čak i nečeg goreg) tenisera koji je igrao protiv Novaka.
U ovom slučaju, kao što je Novak elegantno propustio da se posle meča "zahvali" lošoj publici, nešto slično je učinio i autor ovog teksta u odnosu na poraženog iz ovg meča koji ćemo verovatno dugo pamtiti i rado ga se sećati.

Velja Trebinjac

pre 8 godina

U današnjim francuskim novinama "L'Equipe" Mat Vilander piše:"U nedeljnom susretu sam video najboljeg Novaka Đokovića i najlepše sportsko držanje koje postoji. Njegov profesionalni stav na terenu bio je perfektan. Znao je da odoli neviđenoj Federeromaniji na tribinama i ostane, uprkos svemum uspravne glave. Na kraju susreta njegova manifestacija radosti bila je takođe pod punom kontrolom. Ovim putem treba ići, naravno pobeđivat i težit do svih rekorda ali onako kako je to pokazao u ovom susretu."
Dragi Novače,hvala Matu na ovako mudrim rečima, one su ključ za nove uspehe koji te, uz dobro zdravlje i volju sudbine, čekaju. Srećno!

game, set and...

pre 8 godina

sada hladne glave samo par recenica...

da li je moguce da AMA BAS NIKO nije komentarisao da je Federer napravio isto sto i u finalu Londona 2012, tj. da je seo na mesto namenjeno bolje rangiranom igracu... i prosao je kao i u tom finalu, kao bos po trnju...

toliko o igracu koji toliko godina dobija nagradu za fer-plej...

ostalo je sve receno na terenu, ili u prethodnim komentarima...

pozdrav svima, i kako sam Nole skoro rece: "Najbolje tek dolazi"...

Serbinho

pre 8 godina

Cestitke Noletu i novinaru na tekstu.
Ne treba da obraca paznju na publiku, tipa u stilu NBA igraca i izvodjenja slobodnih bacanja, koji ni da trepnu, dok ovi iza kosa prave to sto prave od sebe.

Иван

pre 8 godina

Ово постаје комедија. Роџер опере Марија у полуфиналу Вимблдона, Вавринку у полуфиналу Њујорка, и онда пукне рутински против Ђоковића у финалу. И сви кмече... Океј, било је "густо" на моменте, али без подршке публике, тешко би Федерер у тим мечевима стигао и до сета. Најсмешније ми је било кад сам прочитао коментар по форумима да је све личило на меч Роки - Драго, само што је победио Драго!? Па ко је ту личио на Драга (Голијата) а ко на Рокија (Давида), кад с једне стране стоји момак сам самцијат, а са друге и ривал и публика и медији и линијске судије (читај: организатори) које је Ева стално морала да исправља?!

Друга занимљивост је једна промена перцепције која се намеће сада. Наиме, Федерерови фанови увек потежу изговор да би видео Ђоковић свога бога да је ту Роџер из 2006. године, кад је млео конкуренцију. Али Роџер је и сад самлео све ривале, и на Вимблдону и у Њујорку - до Новака. То све више релативизује раније успехе, јер сад може да се мисли и овако: могао је Швајцарац да меље сваког тада, кад није имао Ђоковића да га дочека у финалу.

Трећи утисак: мило ми је што је психолошком чврстином Ноле утишао оне који потенцирају да он "жели да се свиди другима". То је више пута поновљена лаж која је постала "истина". Њега баш брига за то да га људи воле, али је нормално да не подноси двоструке аршине и нервира се кад он, који је сигурно милион пута чуо од западњака осуде Балканаца (Срба) да су некултурни, види како ти исти лицемерни западњаци показују своју некултуру.