Subota, 05.09.2015.

09:01

Fonjini sklonio Nadala sa Novakovog puta!

Italijanski teniser Fabio Fonjini napravio je najveće iznenađenje u dosadašnjem trajanju US Opena, trijumfom nad Špancem Rafaelom Nadalom u trećem kolu.

Izvor: JT

Fonjini sklonio Nadala sa Novakovog puta! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

139 Komentari

Sortiraj po:

takovo

pre 8 godina

Neverovatan meč!
2:0 vodio Nadal u setovima, imao brejk u trećem i izgubio! To je prvi put u karijeri da izgubi posle vođstva 2:0 u setovima!

Šavija Alonso

pre 8 godina

Ali najbolje je što je svaki meč koji dođe do petog seta automatski sjajan, fenomenalan, vrhunski... Pa ovo je najiskrenije bila sprdnja od tenisa - Fonjini igra tužno i jadno kao i uvek (bilo ko drugi bi ovo dobio sa 3:0), a Nadal se raspada bukvalno...

Luka

pre 8 godina

Prilično sam siguran da je ovakav Nadal Đokoviću lakši protivnik čak i od ovog Italijana (ni ime mu ne znam ponoviti), a i od ostalih koji su ostali u žrebu, tako da Novaku ovim nije učinjena nikakva "usluga". Sve u svemu, već se nazire finale - ne vidim ko bi mogao iznenaditi Federera i Noleta.

Bojan Ilić

pre 8 godina

Kao "sklonio"...
Zašto, da ne može možda ovakav kljekav i psihički razglavljeni Nadal da pobedi Djokovića koji je u životnoj formi?!:-))
Novinare da kontrolišete kada izgube kompas...:-)

EuroSTAR

pre 8 godina

http://www.b92.net/sport/usopen2015/komentari.php?nav_id=1035315#k17514382

Prosečni rezultati na turnirima koji nisu na šljaci?
Dva osvojena Vimbldona (oba dobijena protiv Federera), dva osvojena US Opena, kao i nemali broj Mastersa na tvrdoj podlozi. Rezultat kojim bi mogli da se ponose mnogi teniseri iz Top10.

Svakako nije za #30 tenisera.

Stara kuka

pre 8 godina

@Merenges
Sto places?Djokovic i Nadal nisu krema,ono jadni su,jad,beda,čemer...aj ne lupaj i ne sramoti se!
Nego kakav je žreb bio na RG?

Gledao sam mec

pre 8 godina

@ Donekle poznavalac tenisa,

Dobro bi bilo da "donekle poznajes" gramatiku i pravopis maternjeg jezika.

A ni tenis ti nije jaka strana. To sto ti zoves "psihickim problemima", u tenisu se zove psiholoska priprema i prilaz mecu - samopouzdanje. Znaci da je to Rafi na vrlo niskom nivou, a to, opet, zato sto ne igra dobro, pa gubi. Kada je uzeo svoj poslednji (i jedini za sada) turnir ove godine (ATP250) bio se "raskokodakao" da mu se povratilo samopouzdanje..., a pred USO je, cak, rekao da "puca od samopouzdanja". Evo, vidi se kako. Igrac pun samopouzdanja ne odgovara onolikim autom na drugu (ne prvu) mec loptu i to svojim najboljim udarcem.

U pocetku Rafine karijere obozavao sam ga, jer je bio pravi sportsmen. Narocito posle svog prvog Vimbldona. Kad je poceo da gubi od N°1eta, zbog nesuvislih izjava, ostalo je bilo samo moje postovanje za tenisko umece. Od sinoc, nema vise ni postovanja. Kako se samo pozdravio sa Fonjinijem?! Imao je pravo Soderlnig...

Sa terena je ODMAH izvetrio. Ni sekunde se nije zadrzavao. Mahnuo je publici i... Ne znam da opisem njegovo lice na putu do svlacionice.

Valjda ce jednom STICI do N°1eta da se i njihov medjusobni skor preokrene.

anica

pre 8 godina

Nadalova pojava i svi oni tikovi, pricanje sa trenerom, cinjenica da mu sudije ne daju opomene iako moraju i sve ostalo motivisu Fonjinija da bas protiv njega odigra svoj najbolji tenis !!
(Svete, 5. septembar 2015 11:06)

Jeste, Fonjini se odusevi kad vidi Nadala, obozava ga... ajde bre covek je sam sebe odveo u poraz, da je samo malo imao u glavi ono sto ga je krasilo godinama, ne bi mali opepelio, cinjenica je da Nadal ne lici vise na sebe, jeste da ne igra dobro, ali ne upada u oko ta igra koliko labilnost, ali velicati Fonjinija kao nekog tenisera protiv Nadala koji ne moze da se sastavi je smesno.

Mr Monty

pre 8 godina

Ja ne znam da li je ovo senzacija; možda smo svi očekivali Rafin veliki "come back" već na US Open-u! Inače sjajna partija obojice, pogotovo Noletovog miljenika, Fabija.

Mr Monty

pre 8 godina

Ja ne znam da li je ovo senzacija; možda smo svi očekivali Rafin veliki "come back" već na US Open-u! Inače sjajna partija obojice, pogotovo Noletovog miljenika, Fabija.

Marsovac

pre 8 godina

"Toliku zelju imam da ga Novak odere ali ne da se... jedino u Londonu moze Djokovic 2 puta da pocisti, tu nece moci da bezi...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sasa, 5. septembar 2015 11:20)"
Treba Rafa da stigne do Londona.

Gajetano

pre 8 godina

Gajetano
Pa naravno da je prosle godine izgubio od japanca, kad se od svadbe nije otreznio. Dobro je i do polufinala dosao. Novak je daleko bolji nego sto je bio prosle godine na US Open-u. Mislim da nikad nije bilo izvesnije finale. Dakle Novak vs Roger.
(dls, 5. septembar 2015 09:48)

Bese li to mamurluk od svadbe, ili sponzorski dil? Ne mogu tacno da se setim:)

Pozdrav,

Neko pamti

pre 8 godina

Jel Fonjini bese onaj sto nije izasao u 1/4 finalu RG-a 2011 da igra protiv Noleta i onemogucio ga da postavi rekord u broju uzastopnih pobeda.
Nakon toga nikada nisam imao ni trunku postovanja prema doticnom.

Danevla

pre 8 godina

Zabijen je poslednji ekser u kovčeg Nadala.Raspala se njegova igra,mučno je gledati ga.Kasni po dva koraka na udarac,servira kao da je sa WTA,plitko šalje lopte,i povrh svega nema ni samopouzdanja.Kao da je preko noći izgubio talenat za tenis poput NBA košarkaša u onom filmu.

Stara kuka

pre 8 godina

@Lakrdija
Hahaha najlaksi žreb na RG!Kako te samo nije sramota da to napises!?Novak je morao da pobedi Rafu u 1/4,Mareja u 1/2 i na kraju Federera ili Vavrinku!To je lak žreb? Nemoj da places,ipak ostaje da je Nole pola Crnogorac a pola Hrvat jer Srbi su samo Srbijanci od Beograda do Nisa haha!

Marko

pre 8 godina

@Lakrdija
Kakav to poriv tera građane Hrvatske da komentarišu srpskog igrača na srpskim portalima? Zaista ne razumem. Možete videti da obrnuta situacija gotovo da ne postoji. Ne možete vi bez nas, ipak ste od nas nastali:)
(JeRemija, 05. septembar 2015 09:52)

Ma jok, nasih nema tamo. Svako ima svojih dezurnih budala

sladjan

pre 8 godina

Nadal je skroz vratio formu osim 2. servisa. Zašto i njega još nema, samo on zna. Ili ne zna ni on.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mudrac, 5. septembar 2015 10:15
Da je vratio formu bas i nije, njemu servis i kad je bio u vrhunskoj formi (svejedno dali prvi dali drugi)nikad nije bio konstantan niti ubojit niti se Rafa previse pouzdao u njega, ono sto ga je cinilo vrhunskim i nepobedivim teniserom je neverovatna defanziva i kaznjavanje svake krace lopte podrazumeva se neverovatnim forhend udarcima koje je sipao kao od sale hirurskom preciznoscu, jednostavno njega je pre svega izdao njegov najjaci udarac od kojega su svi strepeli,sada kada dobije i kratku lopticu na forhend on je samo prebaci u teren ,bekhend mu isto tako nikad nije bio jaca strana mada je u najboljim danima umeo i njime dosta dobro da se sluzi pogotovu kada dobije lopticu "na izvolte" njegovi udarci vise nemaju tu dubinu i ostrinu (pogotovu je to izrazeno kod forhenda) ranije je neverovatnom defanzivom sve stizao i svojim dubokim udarcima terao protivnika od osnovne linije i pritom surovo kaznjavao svaku kracu lopticu a plus pored svega je imao i izvanrednu kondiciju moga je da igra po pet sati, ali upravo taj faktor je izgleda i uticao da Rafa vise ne moze da ponovi onakvu igru od ranije,verovatno je doslo do prezasicenja i njegovo telo ne moze vise da izdrzi takav nenormalan tempo te su mu se usled toga skratili i udarci u koje se nekad mnogo pouzdao ....

Merenges.

pre 8 godina

Ionako je zreb vec treci turnir za redom bio sprdnja za Novaka, sad bi imao malo jaci
mec sa Nadalom ali ni toga nece.
bit.
Zalosno.Pogledajte drugi dio kostura u kojem je sam krem tenisa a ovo malo je reci amaterizam.Steta za tenis.Jad, bijeda, cemer.

Tramal divizija

pre 8 godina

Ovaj Fognini odma ispada sledeće kolo protiv Feliciana ,ne može Rafa da servira pa daje protivniku šansu da ga reternira moža ga pobediti bilo ko

Neko iz mase

pre 8 godina

Ja iskreno nisam ocekivao ovakav ishod na kraju bez obzira na to sto ga je Italijan pobedio dva puta u ovoj sezoni..Stvarno senzacija od svih na turu.

Donekle poznavalac tenisa

pre 8 godina

Koliko god vi ga pljuvali ovde zalosno je gledati Rafu u ovom stadijum raspada jer Fonjini nije bog zna kakav teniser sa vrhunskim rezultatima iza sebe ali eto iskoristio je tu slabost Nadala u 29 godina zivota da ga sad pobedjuje upravo zbog toga sto spanac ima vise pshicki problema nego fizicki..Jer dovoljno pogledati koliko nema u njemu nikakv zar,ubilackog instikta kao pre..Bojim se da je ovo pocetak i kraj za Rafu Nadala sto se tice rezultata ozbiljnih mozda gresim ali nikad losa sezona u karijeri za njega..Cak se postavlja pitanje sta mu je dalje ciniti ako uopste ima plan za to a izgleda po svemu sudeci da nema..U svakom slucaj onaj Nadal iz proslosti nikad ne bi izgubio od slabo rangiranih tenisera sasvim sigurno kao sto mu se desava sada.

srle

pre 8 godina

To više nije iznenadjenje ako znamo da je Novaku još u startu namešteno da do polufinala igra sa NN, a u polufinalima Šardi, Gofan, Paire, Dolgopolov, Agut i sl.
Pošto ionako konkurencija je bedna, njemu se još dodatno nameštaju neki likovi za podsmeh..pa još kao bonus ispadaju ovi što i imaju ime ( Nišikori, Nadal, Raonić) svi povredjeni ili van forme, i svi su baš kod njega u žrebu. Ali to je na svakom turniru tako..i zato je on "najbolji" i zato on osvaja (samo jedan ozbiljniji meč po turniru i taj jedan obično izgubi), i sve je ovo odavno postalo smešno.

Dzoooo

pre 8 godina

Ljudi jeste li gledali mec??? Obojica su igrali dobro, sem tog servisa koji nije funkcionisao. Poeni su bili toliko intezivni, toliko trcanja,preciznih I jakih udaraca. Znaci nije Fognini za odpisivanje,I kao lako ce Nole. treba biti oprezan!

Svete

pre 8 godina

To je bilo i ocekivano gledajuci Nadala u prva 2 meca, da ga nije sklonio Fonjini u 5, ocistio bi ga Novak u 3 seta.
Nego interesantan je Fonjini, koliko sam gledao mec ni u jednom trenutku se nije svadjao sa sudijom, publikom, reketom, mrezom, kamerom bilo kime iskljuciovo je bio koncentrisan na igru i kada 3 puta nije uspeo da potvrdi brejk u 5.setu nastavio je da napada i da busi Nadala sa svih strana i dosli smo do toga da mu je zabio 20 vinera samo u tom delu igre. Lepo je to onaj truli Wilander sinoc rekao ,,Nadal uspeva da natera Fonjinija da igra tenis, ne znam zasto ali je tako''...
Zasto, prilicno je jednostavno, Nadal je jedan od najboljih igraca koji je trenutno u padu, odgovara mu njegov stil igre oseca Fonjini da je trenutno jaci od njega i jednostavno Nadalova pojava i svi oni tikovi, pricanje sa trenerom, cinjenica da mu sudije ne daju opomene iako moraju i sve ostalo motivisu Fonjinija da bas protiv njega odigra svoj najbolji tenis !!

Ubica potencije

pre 8 godina

Ko ce sad da kupuje Tomi Hilfiger gace kada je Rafa izgubio "dobijen" mec?!
Nijedan muskarac nece zazeleti da ima Rafine gace na sebi kada treba u krevetu da se pokaze :) ! Odsad samo italijanske gace ima da se nose, pogotovo kada se izlazi u "provod" ;).

nisam ja, ja je

pre 8 godina

moze sa Cilicem,a on ipak nije top 10,samo je tu radi usopena. (Lakrdija, 5. septembar 2015 09:24)

Mozda on nije, ali, ko jeste? Dimitrov? Simon? Raonic? Koliko god se on trudio da ispadne iz prvih 10, nikako mu ne uspeva, uvek se nadje neko jos gori. Nema ni 5 igraca za top 10, u "najjacoj konkurenciji ikad".

Deki

pre 8 godina

Koji bi odnos pobeda/poraz bio izmedju Noleta i Rafe da su se ove godine susreli na svim turnirima? Kada je Rafa uvećavao prednost, Nole je stizao do polufinala i finala, sad Rafe nema nigde. Isti slučaj i sa Rodjom. Ovo pišem za sve one koji ovakve podatke koriste da bi uzdigli ili spustili nekog. Kad kažu prednost Rafe u odnosu na Rodju zbog medjusobnog skora, a po meni Nadal nikad neće biti ni blizu Rodje ako gledamo sam kvalitet.

kmnccc

pre 8 godina

Sreca pa decko nema dobru glavu,sa repertoarom udaraca kakve je pokazao jutros,pomeo bi sve ove godine na us openu....mislim da vec u sledecem kolu ispada,najdalje protiv Novaka,ima bombe u rukama,motore u nogama,ali,nema mira u glavi,nazalost.
(nevski, 05. septembar 2015 09:14)

Čekaj, sreća ili nažalost?

Zorana

pre 8 godina

Steta za ljubitelje tenisa sto Rafa ne igra kao nekad.a steta je i sto necemo gledati mec izmedju Novaka i Rafe.Cestitke Fonjiniju za pobedu.Pitam se zasto nema vesti da su se srpske teniserke Krunic i Jankovic plasirale u osminu finala dublova!?

siporex

pre 8 godina

...moram da priznam da sa velikim uzivanjem posmatram bespovratno potonuce nadala rafaela - ako se jos neki naivno pitaju sta se to desava sa rafaelom - evo - ja cu im reci - prestala je "dostava" beskrajne kolicine energije koju njegov nacin igre zahteva - kad je to iz nekog svim promucurnim ljudima jasnog razloga desilo - od igraca je ostala samo ljustura - druga tajna njegovog uspeha je stalno ponizavanje protivnika - od vamosiranja i djipanja, do cekanja protivnika da on servira, isceprkavanja sorca, namestanja bocice ...sada - svi ta oruzja psiholoskog rata deluju komicno - nadal svojim ritualima samao motivise protivnike - onaj usamljeno bauljanje po koridoru sramote na kraju meca najavljuje nadalov neslavan kraj - ne samo kao sportiste - vec i kao coveka...

___

pre 8 godina

Divna je stvar u tenisu što i igrači u senci dobiju ovakvim mečevima svoje parče globalne slave. Ceo svet sada zna za Italijana Fabia Fonju Fogninia!

Djordje NS

pre 8 godina

U životu nisam gledao meč u kojem posle 2:0 u setovima Rafa na kraju izgubi. A još veći fenomen mi je da jedan igrač u jednom setu napravi 4 brejka a da se taj set i dalje igra i vodi se egal borba. Tako nešto se retko vidja i u ženskom tenisu a u muškom nikad - do danas. Svaka čast obojici.

realno

pre 8 godina

Potpuno ocekivano, ja sam cak i uplatio neku lovu na Fonjinija.
Nadal nikada nije znao da igra na betonu i to je cinjenica svidelo se to nekom ili ne.
I u tim njegovim kako ih nazivate najboljim danima ispadao je na betonu od raznoraznih anonimusa.
Secam se 2006. kako je na nekom turniru na betonu Nadal kao drugi na svetu izgubio mec od tenisera koji je bio 690. na listi. Tako nesto je nezapamceno u istoriji tenisa. Ponovicu jos jednom nesto sto sam napisao hiljadu puta. Da nije bilo sljake niko nikada ne bi ni cuo za Rafaela Nadala. Samo zahvaljujuci sljaci se i probio u vrh, a zahvaljujuci dobrom mestu na listi imao je lake zrebove i na betonu pa uspevao da pravi neke prosecne rezultate. Ipak ti rezultati na betonu nikada nisu ili na nivou neko ko je drugi - treci na svetu, vec uglavnom na nivou tenisera koji su oko 30. mesta.

реакција014

pre 8 godina

Ауу људии, лудог ли меча. Што је најгоре, Рафа није лоше играо. 18 грешака на онакав интезитет је ништа. Сервис му је заиста тропа. Фоња чудо направио, али чудо. Два сета класично његова, шалабајзерска и онда креће шоу. Окренути и оваквог начетог Рафу са 2:0 је врашки тешко. Луди жабар је сасуо чини ми се 70 винера, од тога 80% чистих пројектила, које је и камера једва хватала. Бекхенд паралеле сипао низ линије к'о да га је Ђокара родио хах. Притискао на мрежи, драјв волеји прштали. И даље ми није јасно како све то изводи са усправним коленима, онако ноншалантно лаганезе. Волео би' да ми објасни неко. Штета што нема бар мало радне етике и реда у главуџи, топ10 би имао од шале.
Што је најгоре, Рафа није лоше играо, сем већ стандардног очајног сервиса и мало винера, 18 грешака за пет сетова је ништа.

Mikii

pre 8 godina

Trener@

Odavno nisam video da se neko na ovako ocigledan nacin potpisuje razlicitim imenima i ostavlja debilne komentare. To dovoljno govori o tvojoj inteligenciji i frustracijama. Za jos jednu stvar nisi u pravu: Nadal iz najboljih dana bi ovo izgubio 3:0

branimir bjelica

pre 8 godina

U Italiji prava euforija,samo o tome pricaju,zaista veliki rezultat,odavno jedan talijan nije dogurao do osmine finala,mada ce tesko sa Lopezom koji dobro servira i iskusan je.Ovde se komentrise i dobra igra Seppija sa Noletom,toliko ga hvale i zale sto nije bar jedan set zavrsio sa tie brekom,sto je bilo i realno po igri.Fonja je postao nocna mora za Rafu ove godine,jadni Rafa je po meni u velikim problemima jer iduce godine puni 30 godina i ne znam koliko ima jos benzina,to mi je zao zbog Noleta da ne gledamovise istorijska finala.
Ovo sto ovde hvale Seppija isticem za sve one koji kude Noleta kad izgubi po neki mec,narocito u finalima,kao da je normalno da sve osvoji.
Veliki pozdrav svim pravim navijacima Noleta,FORZA NOLE,GENIO,NUMERO UNO PER SEMPRE,!!!!!!Ciao.

hejter foliranata i obožavalaca kulta

pre 8 godina

A što se uzbuđujete kad Federer uzima USOpen i svoju 18. GS titulu. Čovek je trenirao dok je folirant letovao mesec dana, davao izjave i pravio porodične selfije. I osvajač Vimbldona još kaže da "još traži svoju pravu igru". hahahahah. Tražiće je i posle finala.

Vera

pre 8 godina

Smijesni su mi komentari tipa"lak zrijeb za Novaka".Pa nije Novak kriv što su svi poispadali zbog ovog ili onog razloga,to je najmanje njegov problem.Inace,navijala sam za meč s Nadalom i bilo mi je žao Rafe kad je odlazio s terena,onako tužnog i bezidejnog.Tesko ce probaviti ovaj poraz,nadam se da se varam jer su mi njegovi mečevi s Noletom najdraži. Noletu želim puno sportske sreće u nastavku turnira.

Navijac iz fotelje

pre 8 godina

Nista cudno. Bio jednom jedan teniser. Doslo vreme za raspad organizma i sistema. Toliko je snage trosio na najsporijoj podlozi zemlja.

Kenan

pre 8 godina

Nadal nije više nikakva opasnost za Novaka,jer od kako ga češće kontrolišu doping kontrolori,on nije više onaj neumorni trkač,već prosečan teniser.Federer i Mary,su puno jača konkurencija za Novaka.Naročito me iznenađuje fizička spremnost Federera,koji igra kao u najboljim danima.
Nadal je prošlost ,a Novak ima prilike još nekoliko godina,da vlada ,teniskim svetom,ako ga posluži zdravlje .Dolaskom Borisa Beckera,za njegovog trenera,postao je skoro nepobediv,a naglo je dobio na popularnosti u Neačkoj,Austriji i Švajcarskoj,a Becker se bori ,da on bude više cenjen,širom sveta.

Dobro

pre 8 godina

Ma, u redu je... Nije morao Fonjini ni da ga sklanja s Noletovog puta, to bi nas tigar sam sredio... Nego, jel moze neko iz druge polovina zreba da skloni Rodju?
Igra tako samouvereno i cisti sve pred sobom da me je strah sta ce biti u finalu.
Da, znam, igra se u tri dobijena seta... Ali ...hmmmmm

Iz zemlje lala, uvek Vas,

...i u tim danima SEDAM ZA REDOM

pre 8 godina

Fonja se fino sprdao sa Raficom ove sezone. Ali lako je to sada raditi. Gde je bio u Rafinim najboljim danima ha ha ha!

šetač

pre 8 godina

Žabar je lud skroz, sačuvaj se kad ga krene. Ima igru za Rafi. Slično je sa Belučijem. Protiv Noleta igra ko lud, Nole se muči i nekako dobija a protiv ostalih ga nema nigde.

..,

pre 8 godina

Stvari su proste! Nole je davno objasnio kako se cepaju Rafini visoki spinovi na bh. U penjanju oštra dijagonala. Fonja zna to da izvede i to je to.

Pera Kojot G.

pre 8 godina

Koje ludilo!
70 vinera protiv Nadala, kao i okretanje nakon dva nula je za svako postovanje.
Bez obzira sto Nadal nije u pravoj formi, ali znamo kakav je sa glavom Fonjini. Dobro se setio da se sve zapravo vrti oko toga.
Sto se tice Nadala, nekonstantnost, to je njegov problem cele ove godine.

stari vuk

pre 8 godina

Da sumiram :
1. Nije iznenađenje, Fonjini je po meni i bio favorit!
2. Đoković bi više voleo da igra protiv Nadala! Em bi ga lako dobio, em bi popravio face to face!

Pozz

Aca Znalac

pre 8 godina

Toliko mi je krivo što je ovaj taljo Fognini pobedio Nadala, da bi mi jedino više bilo žao, da je recimo Feda izgubio od Serene Vilijams u tri seta 7-5, 7-6 i 12-10.

Miroslav

pre 8 godina

Ne razumem zašto je ovo najveće iznenadjenje do sada,pa Fonjini je ove godine već 2 puta pobedio Nadala (oba na šljaci, jednom i u Barseloni) pa što ne bi opet! Za mene je najveće iznenadjenje pobeda Pera nad Nišikorijem.

Tribislav

pre 8 godina

Prosto se vidi da igra tenis na silu. Čim ponestane snage drugog rešenja nema. Ako su za Federera mnogi pogrešili da posle mononukleoze nikad više neće uzeti GS za Rafu sigurno nećemo. Od njega više nije ostalo ništa.

Gajetano

pre 8 godina

Au, gledao sam samo peti set i nakon zavrsetka ostao jos 5 minuta zalepljen za stolicu u neverici. Kakav mec!

Zao mi Rafe, da je uspeo na kraju da se izvuce bio bi opasan u nastavku turnira. Jer Nadal uopste ne igra lose i polako se vraca u staru formu, barem sto se igre u polju tice, a ovakva pobeda bi mu donela preko potrebno samopouzdanje. Ali dzaba kad mu je servis i dalje ocajan, zato mu i prave toliko brejkova.

A Fonjini!? Topovska hrana za vecinu iz Top 20, za Nadala je ove godine nepremostiva prepreka (i ono u finalu Hamburga bese gusto). Neverovatno koliko se covek napali protiv Rafe, kako sipa vinere i sa jedne i sa druge strane, kako mu ulaze polu-voleji, drajv-voleji, ma sve... Za razliku od vecine slabije rangiranih koji od Rafe izgube jos u svlacionici, ovaj ga ne zarezuje ni 2% i veruje u pobedu pa makar gubio i 2:0 u setovima.

To sto se Novaku otvorio put do finala, ne znam... S jedne strane dobro je da sacuva snagu, a opet falice mu jaki mecevi za dizanje forme. Otvorilo se slicno i prosle godine pa ispade od krzljavog Japanca. Samo da se ne opusti.

Pozdrav,

kewl_bron

pre 8 godina

Ajde bre ,i ovaj Nadal vise,nek stigne nekad do Novaka da ovaj moze da ga konacno stigne po broju pobeda u medjusobnim duelima . Kao da ga Nadal izbegava,ne znam sta je u pitanju....

IdemO

pre 8 godina

I ovo je prvi put da je Nadal izgubio na GS kada je vodio 2:0 u setovima.
Meč je bio epski stvarno. Čini mi se da je u 5 setu bilo 7 uzastopnih brejkova, neverovatno!
Izgleda da Fonjiniju prosto leži Nadalov stil igre, jer ovakvu igru nema šanse da pokaže protiv Federera, Marija ili Novaka.
Ali definitivno zaslužena pobeda Italijana, ostao je smiren do kraja, i kada je imao 40:0 na svoj servis za vodstvo u 5 setu od 5:3, a Nadal uspeo da vrati brejk. Neverovatan meč, definitivno jedan od najboljih ove sezone, možda i najbolji.
A to što je ''sklonio'' Nadala Novaku, pa, ako jedan Fonjini pobedi Nadala iako je gubio 2:0 u setovima, ne mislim da bi i Novaku takav Nadal predstavljao problem. Ovako, ako se sastanu u 1/4 finalu treba se setiti Madrida, Fonjini uma da bude nezgodan kad se opusti a krene ga, plus publika ga gotivi. Novak će morati od prvog poena da ubaci u petu i da mu pokaže ko je broj 1.
Posle Čilić ili Tsonga, pa Mari ili Federer i 10GS!

Lakrdija

pre 8 godina

Postoji mogucnost da se Dokovic ne sretne ni sa jednim top 10 igracem do finala.Jedino se moze sa Cilicem,a on ipak nije top 10,samo je tu radi usopena.Ovo je najveca lakrdija od zreba ikada videna.Mislim da je Roger dobio takav zreb da bi bilo plakanja i kmecanja iduce dvije godine minimalno kako je Najki to "sredio".Sad je sve u redu.Sada ce se tamo izmorit tko god dode u finale i nece imat sanse protiv Noleta u finalu.Ovako lagan put do finala nije imao nitko nikad.Nadam se da ce Nolbotovi imat srama i da vise nikad nece kmecat od tezini zreba.Ove godine,em RG-a ,imao je najlakse puteve do finala,a na ovoj turneji jos duplo lakse od svih.Pa dokle?

Nenad SU

pre 8 godina

Da nije Fonjini stavio tačku uradio bi to Đoković. U svakom slučaju veliki respekt za Nadalovu prošlost, budućnost dosta tmurna...

He he

pre 8 godina

Bez konkurencije najbolji mec na ovogodisnjem US Openu!
Tesko je bilo videti Nadala ponovo posle poraza. Zaista se mnogo trudi i jako zeli da se vrati, vidi mu se to u ocima. Ovo definitivno nije njegova godina.
Svaka cast Fog-u na pobedi, a hvala obojici na briljantnom mecu!

maxim

pre 8 godina

Visok nivo tenisa,puno jakih razmena. Nadal i dalje stize nemoguce loptice. Vidim ga kako sledece godine napada prva 3 mesta na ATP listi...Iz ove godine nema sta da brani a ne vidim da je zaboravio da igra.
Nadam se da ce Nole da ubaci u vecu brzinu jer ce mu biti neophodno u narednim mecevima tj zavrsnici turnira. U nekom ocekivanom finalu sa Federerom ili Marejem morace da igra pun gas dobar deo meca da bi mogao ocekivati pobedu. Ali ima jos do dosta do finala.

hawkeye

pre 8 godina

Kako stvari sada izgledaju Nole će do finala igrati sa protivnicima kao da se radi o turniru serije 250,iako nije Fonjini sklonio Noletu Rafu,Nadal vise nije ozbiljna pretnja.

rejnald

pre 8 godina

Која је кукавица овај надал, да не би било провидно да испада у следећем колу, меч пред Нолем,овако изгуби два кола прије и то после белике борбе?!
Све му је то џаба и онако јер и кад дође сезона шљаке опет ће га Ноле добијати, престизање у међусобном скору победа је неминовно!

audi 5cyl

pre 8 godina

Ja samo ne znam zašto je ovo iznenađenje. Mene bi iznenadilo da je Nadal prošao Fonjinija na šljaci, a kamoli na betonu. Odavno Fonjini ima recept za Nadala, ništa ovo nije čudno.

RGNS

pre 8 godina

Međutim, sada Fonjinija očekuje duel sa još jednim Špancem Felisinanom Lopesom, koji je pobedio Miloša Raonića iz Kanade sa 6:2, 7:6, 6:3. Nadal se, s druge strane sastaje takođe sa španskim teniserom Robertom Bautista-Agutom, kojem je Belgijanac David Gofan predao meč pri svom vođstvu od 2-1 u setovima.

He he

pre 8 godina

P.s. Ono sto me je najvise odusevilo je sto posle mozda i najtezeg poraza u karijeri, Rafa stane da da 100 autograma!
Jednom legenda, uvek legenda!

Srki Johanesburg

pre 8 godina

Gledao sam mec, Rafa je bio onaj stari, forhend sevao sa svih strana, pogadjao kao nekada u prva dva seta. U ta prva dva seta Fonjini je bio standardni Fonjini, da bi se od treceg seta pa do kraja meca transformisao u Djokovica. Pa da moze stalno da igra tako sigurno bi bio konstantan TOP 10 igrac a ne neki Cilici Raonici ostali. Ocekujem dobar mec sa Novakom u cetvrtfinalu ako ne poklekne vec sada, ali mislim da nece imati tamo sta da trazi jer je gotovo nemoguce da igrac sa tako losom psihom ponovi vise takvih meceva za samo par dana.

Silentium est aureum

pre 8 godina

Bolji je naslov: " Nadal izgubio i na taj nacin Novaku otezao put do finala". Kako je igrao Fonjini... Nije se taj nista umorio, ovakav trijumf je za njega injekcija energije. Naravno, znamo ga, tako da lako moze da ispadne u sledecoj rundi. Zao mi je Nadala, da li ce se vratiti- ne znam... Samo neka nastavi da se trudi i trenira kao nikad pre.

Somborac

pre 8 godina

Najbolji duel ikada je onaj izmedju Nadala i Djokovica. Sta reci osim da su to bili epski mecevi. Nadal vrati nam se i zajedno sa Noletom dajte da jos uzivamo...

NovakovNavijac

pre 8 godina

Bolje ostatak sezone da se povuce sa svih turnira, i ode kod psihologa, jer ovo vise nije ni zdravo, a ni dobro... Kakve je bojazljive, slabe i sujeverne prirode, ovi porazi ce ga dokrajciti... Mozda i za sva vremena.. Od 2:0, do 2:3, ma ni protiv Novaka to nije dozvoljeno, a ne protiv igraca daleko slabije klase... Rafa, zao mi je da gledam takvog sampiona kako gubi tlo pod nogama, povuci se, i posveti psihi za narednu sezonu!

dls

pre 8 godina

Gajetano

Pa naravno da je prosle godine izgubio od japanca, kad se od svadbe nije otreznio. Dobro je i do polufinala dosao. Novak je daleko bolji nego sto je bio prosle godine na US Open-u. Mislim da nikad nije bilo izvesnije finale. Dakle Novak vs Roger.

trener

pre 8 godina

Rafa je mentalni raspad. Dokaz, očajan drugi servis i bitni poeni. Sve drugo je vratio i igra odlično, ali džaba.
Eh, ali u najboljim Rafinim danima.... pitajte Mikiija, on će vam to bolje objasniti od mene :)!

Srdjan

pre 8 godina

Bolje da je Nadal pobijedio pa da ga Nole dobije u 1/4 finalu i smanji prednost Nadala i medjusobnom skoru. :D
Salu na stranu, odlican mec, Fonjini je igrao vrlo dobro, a Rafa cim stane i krene sa pasivnom igrom prodje voz. Dakle, mora da bude agresivniji i to je to, inace sve ostalo izgleda OK.

McKifla

pre 8 godina

Eh sto mi drago i milo. Fabio, imas gajbu piva na moj racun bilo gde i bilo kad. Dao mu dva i po seta fore pa ga pocistio sa terena. Car Fabio.

JeRemija

pre 8 godina

@Lakrdija
Kakav to poriv tera građane Hrvatske da komentarišu srpskog igrača na srpskim portalima? Zaista ne razumem. Možete videti da obrnuta situacija gotovo da ne postoji. Ne možete vi bez nas, ipak ste od nas nastali:)

mghc

pre 8 godina

Probudim se jutros, pogledam rezultate na livescores.com. Raonic izgubio - dobro, ocekivao sam. Ferer izgubio - i to sam ocekivao. A onda imam sta da vidim... Razocarao sam se kao da su Novak ili Viktor izgubili. Nadam se da ce Rafa uspeti da nadje staru formu, ali sve manje zaista verujem u to. Steta, ako je neko to zasluzio - on je, veliki igrac i dobar covek.

Sova

pre 8 godina

Nole nikad neće popraviri skor sa Nadalom jer Rafa ne može da dodje do duela sa Noletom.
Možda popravi kad Nadal izgubi mesto nosioca pa mogu da se sastanu u ranijim fazama turnira.

anica

pre 8 godina

Nemam komentar...Fabio Fonjini, sta Nadal dozvoljava, bas je ostala samo senka od onog Rafe, steta...rekoh, doci ce do cetvrtfinala sa Noletom, al bas rano ispada svaki turnir, prvi put mislim da je stvarno ovo Rafin krah...cisto sumnjam da ce moci da povrati samopouzdanje, 2:0 da vodi i da izgubi, to nije onaj stari sampion...

AnaZR

pre 8 godina

Šteta. Novak nikako da dobije šansu da poboljša međusobni skor sa Nadalom. A sigurno bi mu značilo i zbog samopouzdanja. A bilo bi divno gledati reprizu pariskog četvrtfinala.

Vlada

pre 8 godina

Ali komentari da se Nadal polako vraca u formu i igra sve bolje....e ljudi,Novak kad igra katastrofalno lose,on dodje do finala,e onda moze samo da se zamisli kakva je Rafina igra koji ne moze da prodje 2-3 kolo...

karaulac

pre 8 godina

То је то. Рафа се повлачи после Ролан Гароса 2016. Роћко после ОИ 2016. Ноле после тога наставља још 3-4 године, али са мање успеха. До следећег лета осваја још 2 слема и изједначава се са Боргом. На том броју вероватно и остаје.

Јота

pre 8 godina

Nadal se, s druge strane sastaje takođe sa španskim teniserom Robertom Bautista-Agutom, kojem je Belgijanac David Gofan predao meč pri svom vođstvu od 2-1 u setovima.

GRESKA U KUCANJU , VELIKI POZDRAV.


Italijanu sve cestitke na borbenosti i zasluzenoj pobedi.

Novace sramota bi bilo da ne udjes lagano u finale.

Neznalica

pre 8 godina

Baš me zanima da li je Nadal ikada izgubio set u kome je tri puta brejkovao protivnika? Mislim da je više nego očigledno da je Nadalova igra pre otprilike dve godine dodirnula plafon i da više nije u stanju da je unapređuje. Nasuprot tome, tenis ide dalje i sada već veliki broj tenisera ima odgovor na njegovu igru izuzetnih spinova. Očigledno mora da razvije igru u sasvim drugom pravcu a ima već 29 godina kada je to više nego teško učiniti.

Šteta. Lično sam najviše uživao u njegovim duelima sa Đokovićem. Toga će sve manje i manje biti, tačnije samo kada ih žreb spoji veću četvrtfinalu ili polufinalu. Znači dva, maksimum tri, duela godišnje. I to, najverovatnije, na šljaci gde je još uvek prilično moćan.

Filip

pre 8 godina

@lakrdija
Novak nije kriv sto drugi ne mogu da vezu dva turnira i ispadaju na startu GS.
Novak je, slucajno ili ne, upravo najtezi zreb imao na RG, cijim osvajanjem bi usao u istoriju! Tenis je mnogo napredovao, konkurencija je takva da svako svakog moze da pobedi iz prvih 50. Pre desetak godina do polufinala i finala GS se dolazilo lagano sa pobedama 6:1, 6:3, 6:2... sada ne mozete biti sigurni ni da cete u prvom kolu tako dobiti protivnika!

nevski

pre 8 godina

Sreca pa decko nema dobru glavu,sa repertoarom udaraca kakve je pokazao jutros,pomeo bi sve ove godine na us openu....mislim da vec u sledecem kolu ispada,najdalje protiv Novaka,ima bombe u rukama,motore u nogama,ali,nema mira u glavi,nazalost.

Mikii

pre 8 godina

Nakon mnogo sramnih poraza ove godine, dosao je na red i jedan ovakav: vodi 2:0, ima brejk u trecem i ipak izgubi. Najvise od svega, zapanjila me je cinjenica da Rafa nakon 1:1 u petom setu nije uspeo da u 4 svoja gema dodje do gem lopte?!? Znaci, nije bio ni u prilici da osvoji svoj gem. Protiv dva Djokovica da je igrao pa bi to opet bilo smesno, a ovako protiv jednog Fonjinija, ma koliko on bio sinoc dobar, a bio je, je zaista tragedija. Nazalost, od jednog velikog igraca i sampiona ostase samo dugmici. Cestitke Fonjiniju, verujem da mu je ovo bio motiv i cilj na turniru, da srusi jedno ovakvo ime :) Sto se Nadala tice, svaki komentar je suvisan.

Lakrdija

pre 8 godina

Postoji mogucnost da se Dokovic ne sretne ni sa jednim top 10 igracem do finala.Jedino se moze sa Cilicem,a on ipak nije top 10,samo je tu radi usopena.Ovo je najveca lakrdija od zreba ikada videna.Mislim da je Roger dobio takav zreb da bi bilo plakanja i kmecanja iduce dvije godine minimalno kako je Najki to "sredio".Sad je sve u redu.Sada ce se tamo izmorit tko god dode u finale i nece imat sanse protiv Noleta u finalu.Ovako lagan put do finala nije imao nitko nikad.Nadam se da ce Nolbotovi imat srama i da vise nikad nece kmecat od tezini zreba.Ove godine,em RG-a ,imao je najlakse puteve do finala,a na ovoj turneji jos duplo lakse od svih.Pa dokle?

He he

pre 8 godina

P.s. Ono sto me je najvise odusevilo je sto posle mozda i najtezeg poraza u karijeri, Rafa stane da da 100 autograma!
Jednom legenda, uvek legenda!

Gajetano

pre 8 godina

Au, gledao sam samo peti set i nakon zavrsetka ostao jos 5 minuta zalepljen za stolicu u neverici. Kakav mec!

Zao mi Rafe, da je uspeo na kraju da se izvuce bio bi opasan u nastavku turnira. Jer Nadal uopste ne igra lose i polako se vraca u staru formu, barem sto se igre u polju tice, a ovakva pobeda bi mu donela preko potrebno samopouzdanje. Ali dzaba kad mu je servis i dalje ocajan, zato mu i prave toliko brejkova.

A Fonjini!? Topovska hrana za vecinu iz Top 20, za Nadala je ove godine nepremostiva prepreka (i ono u finalu Hamburga bese gusto). Neverovatno koliko se covek napali protiv Rafe, kako sipa vinere i sa jedne i sa druge strane, kako mu ulaze polu-voleji, drajv-voleji, ma sve... Za razliku od vecine slabije rangiranih koji od Rafe izgube jos u svlacionici, ovaj ga ne zarezuje ni 2% i veruje u pobedu pa makar gubio i 2:0 u setovima.

To sto se Novaku otvorio put do finala, ne znam... S jedne strane dobro je da sacuva snagu, a opet falice mu jaki mecevi za dizanje forme. Otvorilo se slicno i prosle godine pa ispade od krzljavog Japanca. Samo da se ne opusti.

Pozdrav,

Sova

pre 8 godina

Nole nikad neće popraviri skor sa Nadalom jer Rafa ne može da dodje do duela sa Noletom.
Možda popravi kad Nadal izgubi mesto nosioca pa mogu da se sastanu u ranijim fazama turnira.

реакција014

pre 8 godina

Ауу људии, лудог ли меча. Што је најгоре, Рафа није лоше играо. 18 грешака на онакав интезитет је ништа. Сервис му је заиста тропа. Фоња чудо направио, али чудо. Два сета класично његова, шалабајзерска и онда креће шоу. Окренути и оваквог начетог Рафу са 2:0 је врашки тешко. Луди жабар је сасуо чини ми се 70 винера, од тога 80% чистих пројектила, које је и камера једва хватала. Бекхенд паралеле сипао низ линије к'о да га је Ђокара родио хах. Притискао на мрежи, драјв волеји прштали. И даље ми није јасно како све то изводи са усправним коленима, онако ноншалантно лаганезе. Волео би' да ми објасни неко. Штета што нема бар мало радне етике и реда у главуџи, топ10 би имао од шале.
Што је најгоре, Рафа није лоше играо, сем већ стандардног очајног сервиса и мало винера, 18 грешака за пет сетова је ништа.

Miroslav

pre 8 godina

Ne razumem zašto je ovo najveće iznenadjenje do sada,pa Fonjini je ove godine već 2 puta pobedio Nadala (oba na šljaci, jednom i u Barseloni) pa što ne bi opet! Za mene je najveće iznenadjenje pobeda Pera nad Nišikorijem.

hawkeye

pre 8 godina

Kako stvari sada izgledaju Nole će do finala igrati sa protivnicima kao da se radi o turniru serije 250,iako nije Fonjini sklonio Noletu Rafu,Nadal vise nije ozbiljna pretnja.

NovakovNavijac

pre 8 godina

Bolje ostatak sezone da se povuce sa svih turnira, i ode kod psihologa, jer ovo vise nije ni zdravo, a ni dobro... Kakve je bojazljive, slabe i sujeverne prirode, ovi porazi ce ga dokrajciti... Mozda i za sva vremena.. Od 2:0, do 2:3, ma ni protiv Novaka to nije dozvoljeno, a ne protiv igraca daleko slabije klase... Rafa, zao mi je da gledam takvog sampiona kako gubi tlo pod nogama, povuci se, i posveti psihi za narednu sezonu!

nevski

pre 8 godina

Sreca pa decko nema dobru glavu,sa repertoarom udaraca kakve je pokazao jutros,pomeo bi sve ove godine na us openu....mislim da vec u sledecem kolu ispada,najdalje protiv Novaka,ima bombe u rukama,motore u nogama,ali,nema mira u glavi,nazalost.

Nenad SU

pre 8 godina

Da nije Fonjini stavio tačku uradio bi to Đoković. U svakom slučaju veliki respekt za Nadalovu prošlost, budućnost dosta tmurna...

mghc

pre 8 godina

Probudim se jutros, pogledam rezultate na livescores.com. Raonic izgubio - dobro, ocekivao sam. Ferer izgubio - i to sam ocekivao. A onda imam sta da vidim... Razocarao sam se kao da su Novak ili Viktor izgubili. Nadam se da ce Rafa uspeti da nadje staru formu, ali sve manje zaista verujem u to. Steta, ako je neko to zasluzio - on je, veliki igrac i dobar covek.

IdemO

pre 8 godina

I ovo je prvi put da je Nadal izgubio na GS kada je vodio 2:0 u setovima.
Meč je bio epski stvarno. Čini mi se da je u 5 setu bilo 7 uzastopnih brejkova, neverovatno!
Izgleda da Fonjiniju prosto leži Nadalov stil igre, jer ovakvu igru nema šanse da pokaže protiv Federera, Marija ili Novaka.
Ali definitivno zaslužena pobeda Italijana, ostao je smiren do kraja, i kada je imao 40:0 na svoj servis za vodstvo u 5 setu od 5:3, a Nadal uspeo da vrati brejk. Neverovatan meč, definitivno jedan od najboljih ove sezone, možda i najbolji.
A to što je ''sklonio'' Nadala Novaku, pa, ako jedan Fonjini pobedi Nadala iako je gubio 2:0 u setovima, ne mislim da bi i Novaku takav Nadal predstavljao problem. Ovako, ako se sastanu u 1/4 finalu treba se setiti Madrida, Fonjini uma da bude nezgodan kad se opusti a krene ga, plus publika ga gotivi. Novak će morati od prvog poena da ubaci u petu i da mu pokaže ko je broj 1.
Posle Čilić ili Tsonga, pa Mari ili Federer i 10GS!

AnaZR

pre 8 godina

Šteta. Novak nikako da dobije šansu da poboljša međusobni skor sa Nadalom. A sigurno bi mu značilo i zbog samopouzdanja. A bilo bi divno gledati reprizu pariskog četvrtfinala.

Vera

pre 8 godina

Smijesni su mi komentari tipa"lak zrijeb za Novaka".Pa nije Novak kriv što su svi poispadali zbog ovog ili onog razloga,to je najmanje njegov problem.Inace,navijala sam za meč s Nadalom i bilo mi je žao Rafe kad je odlazio s terena,onako tužnog i bezidejnog.Tesko ce probaviti ovaj poraz,nadam se da se varam jer su mi njegovi mečevi s Noletom najdraži. Noletu želim puno sportske sreće u nastavku turnira.

He he

pre 8 godina

Bez konkurencije najbolji mec na ovogodisnjem US Openu!
Tesko je bilo videti Nadala ponovo posle poraza. Zaista se mnogo trudi i jako zeli da se vrati, vidi mu se to u ocima. Ovo definitivno nije njegova godina.
Svaka cast Fog-u na pobedi, a hvala obojici na briljantnom mecu!

..,

pre 8 godina

Stvari su proste! Nole je davno objasnio kako se cepaju Rafini visoki spinovi na bh. U penjanju oštra dijagonala. Fonja zna to da izvede i to je to.

JeRemija

pre 8 godina

@Lakrdija
Kakav to poriv tera građane Hrvatske da komentarišu srpskog igrača na srpskim portalima? Zaista ne razumem. Možete videti da obrnuta situacija gotovo da ne postoji. Ne možete vi bez nas, ipak ste od nas nastali:)

Dobro

pre 8 godina

Ma, u redu je... Nije morao Fonjini ni da ga sklanja s Noletovog puta, to bi nas tigar sam sredio... Nego, jel moze neko iz druge polovina zreba da skloni Rodju?
Igra tako samouvereno i cisti sve pred sobom da me je strah sta ce biti u finalu.
Da, znam, igra se u tri dobijena seta... Ali ...hmmmmm

Iz zemlje lala, uvek Vas,

Pera Kojot G.

pre 8 godina

Koje ludilo!
70 vinera protiv Nadala, kao i okretanje nakon dva nula je za svako postovanje.
Bez obzira sto Nadal nije u pravoj formi, ali znamo kakav je sa glavom Fonjini. Dobro se setio da se sve zapravo vrti oko toga.
Sto se tice Nadala, nekonstantnost, to je njegov problem cele ove godine.

Silentium est aureum

pre 8 godina

Bolji je naslov: " Nadal izgubio i na taj nacin Novaku otezao put do finala". Kako je igrao Fonjini... Nije se taj nista umorio, ovakav trijumf je za njega injekcija energije. Naravno, znamo ga, tako da lako moze da ispadne u sledecoj rundi. Zao mi je Nadala, da li ce se vratiti- ne znam... Samo neka nastavi da se trudi i trenira kao nikad pre.

anica

pre 8 godina

Nemam komentar...Fabio Fonjini, sta Nadal dozvoljava, bas je ostala samo senka od onog Rafe, steta...rekoh, doci ce do cetvrtfinala sa Noletom, al bas rano ispada svaki turnir, prvi put mislim da je stvarno ovo Rafin krah...cisto sumnjam da ce moci da povrati samopouzdanje, 2:0 da vodi i da izgubi, to nije onaj stari sampion...

Neznalica

pre 8 godina

Baš me zanima da li je Nadal ikada izgubio set u kome je tri puta brejkovao protivnika? Mislim da je više nego očigledno da je Nadalova igra pre otprilike dve godine dodirnula plafon i da više nije u stanju da je unapređuje. Nasuprot tome, tenis ide dalje i sada već veliki broj tenisera ima odgovor na njegovu igru izuzetnih spinova. Očigledno mora da razvije igru u sasvim drugom pravcu a ima već 29 godina kada je to više nego teško učiniti.

Šteta. Lično sam najviše uživao u njegovim duelima sa Đokovićem. Toga će sve manje i manje biti, tačnije samo kada ih žreb spoji veću četvrtfinalu ili polufinalu. Znači dva, maksimum tri, duela godišnje. I to, najverovatnije, na šljaci gde je još uvek prilično moćan.

Mikii

pre 8 godina

Nakon mnogo sramnih poraza ove godine, dosao je na red i jedan ovakav: vodi 2:0, ima brejk u trecem i ipak izgubi. Najvise od svega, zapanjila me je cinjenica da Rafa nakon 1:1 u petom setu nije uspeo da u 4 svoja gema dodje do gem lopte?!? Znaci, nije bio ni u prilici da osvoji svoj gem. Protiv dva Djokovica da je igrao pa bi to opet bilo smesno, a ovako protiv jednog Fonjinija, ma koliko on bio sinoc dobar, a bio je, je zaista tragedija. Nazalost, od jednog velikog igraca i sampiona ostase samo dugmici. Cestitke Fonjiniju, verujem da mu je ovo bio motiv i cilj na turniru, da srusi jedno ovakvo ime :) Sto se Nadala tice, svaki komentar je suvisan.

audi 5cyl

pre 8 godina

Ja samo ne znam zašto je ovo iznenađenje. Mene bi iznenadilo da je Nadal prošao Fonjinija na šljaci, a kamoli na betonu. Odavno Fonjini ima recept za Nadala, ništa ovo nije čudno.

Srki Johanesburg

pre 8 godina

Gledao sam mec, Rafa je bio onaj stari, forhend sevao sa svih strana, pogadjao kao nekada u prva dva seta. U ta prva dva seta Fonjini je bio standardni Fonjini, da bi se od treceg seta pa do kraja meca transformisao u Djokovica. Pa da moze stalno da igra tako sigurno bi bio konstantan TOP 10 igrac a ne neki Cilici Raonici ostali. Ocekujem dobar mec sa Novakom u cetvrtfinalu ako ne poklekne vec sada, ali mislim da nece imati tamo sta da trazi jer je gotovo nemoguce da igrac sa tako losom psihom ponovi vise takvih meceva za samo par dana.

Tribislav

pre 8 godina

Prosto se vidi da igra tenis na silu. Čim ponestane snage drugog rešenja nema. Ako su za Federera mnogi pogrešili da posle mononukleoze nikad više neće uzeti GS za Rafu sigurno nećemo. Od njega više nije ostalo ništa.

Somborac

pre 8 godina

Najbolji duel ikada je onaj izmedju Nadala i Djokovica. Sta reci osim da su to bili epski mecevi. Nadal vrati nam se i zajedno sa Noletom dajte da jos uzivamo...

Filip

pre 8 godina

@lakrdija
Novak nije kriv sto drugi ne mogu da vezu dva turnira i ispadaju na startu GS.
Novak je, slucajno ili ne, upravo najtezi zreb imao na RG, cijim osvajanjem bi usao u istoriju! Tenis je mnogo napredovao, konkurencija je takva da svako svakog moze da pobedi iz prvih 50. Pre desetak godina do polufinala i finala GS se dolazilo lagano sa pobedama 6:1, 6:3, 6:2... sada ne mozete biti sigurni ni da cete u prvom kolu tako dobiti protivnika!

McKifla

pre 8 godina

Eh sto mi drago i milo. Fabio, imas gajbu piva na moj racun bilo gde i bilo kad. Dao mu dva i po seta fore pa ga pocistio sa terena. Car Fabio.

...i u tim danima SEDAM ZA REDOM

pre 8 godina

Fonja se fino sprdao sa Raficom ove sezone. Ali lako je to sada raditi. Gde je bio u Rafinim najboljim danima ha ha ha!

Neko pamti

pre 8 godina

Jel Fonjini bese onaj sto nije izasao u 1/4 finalu RG-a 2011 da igra protiv Noleta i onemogucio ga da postavi rekord u broju uzastopnih pobeda.
Nakon toga nikada nisam imao ni trunku postovanja prema doticnom.

trener

pre 8 godina

Rafa je mentalni raspad. Dokaz, očajan drugi servis i bitni poeni. Sve drugo je vratio i igra odlično, ali džaba.
Eh, ali u najboljim Rafinim danima.... pitajte Mikiija, on će vam to bolje objasniti od mene :)!

Vlada

pre 8 godina

Ali komentari da se Nadal polako vraca u formu i igra sve bolje....e ljudi,Novak kad igra katastrofalno lose,on dodje do finala,e onda moze samo da se zamisli kakva je Rafina igra koji ne moze da prodje 2-3 kolo...

Lakrdija

pre 8 godina

Postoji mogucnost da se Dokovic ne sretne ni sa jednim top 10 igracem do finala.Jedino se moze sa Cilicem,a on ipak nije top 10,samo je tu radi usopena.Ovo je najveca lakrdija od zreba ikada videna.Mislim da je Roger dobio takav zreb da bi bilo plakanja i kmecanja iduce dvije godine minimalno kako je Najki to "sredio".Sad je sve u redu.Sada ce se tamo izmorit tko god dode u finale i nece imat sanse protiv Noleta u finalu.Ovako lagan put do finala nije imao nitko nikad.Nadam se da ce Nolbotovi imat srama i da vise nikad nece kmecat od tezini zreba.Ove godine,em RG-a ,imao je najlakse puteve do finala,a na ovoj turneji jos duplo lakse od svih.Pa dokle?

Djordje NS

pre 8 godina

U životu nisam gledao meč u kojem posle 2:0 u setovima Rafa na kraju izgubi. A još veći fenomen mi je da jedan igrač u jednom setu napravi 4 brejka a da se taj set i dalje igra i vodi se egal borba. Tako nešto se retko vidja i u ženskom tenisu a u muškom nikad - do danas. Svaka čast obojici.

dls

pre 8 godina

Gajetano

Pa naravno da je prosle godine izgubio od japanca, kad se od svadbe nije otreznio. Dobro je i do polufinala dosao. Novak je daleko bolji nego sto je bio prosle godine na US Open-u. Mislim da nikad nije bilo izvesnije finale. Dakle Novak vs Roger.

hejter foliranata i obožavalaca kulta

pre 8 godina

A što se uzbuđujete kad Federer uzima USOpen i svoju 18. GS titulu. Čovek je trenirao dok je folirant letovao mesec dana, davao izjave i pravio porodične selfije. I osvajač Vimbldona još kaže da "još traži svoju pravu igru". hahahahah. Tražiće je i posle finala.

Dzoooo

pre 8 godina

Ljudi jeste li gledali mec??? Obojica su igrali dobro, sem tog servisa koji nije funkcionisao. Poeni su bili toliko intezivni, toliko trcanja,preciznih I jakih udaraca. Znaci nije Fognini za odpisivanje,I kao lako ce Nole. treba biti oprezan!

kewl_bron

pre 8 godina

Ajde bre ,i ovaj Nadal vise,nek stigne nekad do Novaka da ovaj moze da ga konacno stigne po broju pobeda u medjusobnim duelima . Kao da ga Nadal izbegava,ne znam sta je u pitanju....

Svete

pre 8 godina

To je bilo i ocekivano gledajuci Nadala u prva 2 meca, da ga nije sklonio Fonjini u 5, ocistio bi ga Novak u 3 seta.
Nego interesantan je Fonjini, koliko sam gledao mec ni u jednom trenutku se nije svadjao sa sudijom, publikom, reketom, mrezom, kamerom bilo kime iskljuciovo je bio koncentrisan na igru i kada 3 puta nije uspeo da potvrdi brejk u 5.setu nastavio je da napada i da busi Nadala sa svih strana i dosli smo do toga da mu je zabio 20 vinera samo u tom delu igre. Lepo je to onaj truli Wilander sinoc rekao ,,Nadal uspeva da natera Fonjinija da igra tenis, ne znam zasto ali je tako''...
Zasto, prilicno je jednostavno, Nadal je jedan od najboljih igraca koji je trenutno u padu, odgovara mu njegov stil igre oseca Fonjini da je trenutno jaci od njega i jednostavno Nadalova pojava i svi oni tikovi, pricanje sa trenerom, cinjenica da mu sudije ne daju opomene iako moraju i sve ostalo motivisu Fonjinija da bas protiv njega odigra svoj najbolji tenis !!

Srdjan

pre 8 godina

Bolje da je Nadal pobijedio pa da ga Nole dobije u 1/4 finalu i smanji prednost Nadala i medjusobnom skoru. :D
Salu na stranu, odlican mec, Fonjini je igrao vrlo dobro, a Rafa cim stane i krene sa pasivnom igrom prodje voz. Dakle, mora da bude agresivniji i to je to, inace sve ostalo izgleda OK.

Deki

pre 8 godina

Koji bi odnos pobeda/poraz bio izmedju Noleta i Rafe da su se ove godine susreli na svim turnirima? Kada je Rafa uvećavao prednost, Nole je stizao do polufinala i finala, sad Rafe nema nigde. Isti slučaj i sa Rodjom. Ovo pišem za sve one koji ovakve podatke koriste da bi uzdigli ili spustili nekog. Kad kažu prednost Rafe u odnosu na Rodju zbog medjusobnog skora, a po meni Nadal nikad neće biti ni blizu Rodje ako gledamo sam kvalitet.

Lakrdija

pre 8 godina

Postoji mogucnost da se Dokovic ne sretne ni sa jednim top 10 igracem do finala.Jedino se moze sa Cilicem,a on ipak nije top 10,samo je tu radi usopena.Ovo je najveca lakrdija od zreba ikada videna.Mislim da je Roger dobio takav zreb da bi bilo plakanja i kmecanja iduce dvije godine minimalno kako je Najki to "sredio".Sad je sve u redu.Sada ce se tamo izmorit tko god dode u finale i nece imat sanse protiv Noleta u finalu.Ovako lagan put do finala nije imao nitko nikad.Nadam se da ce Nolbotovi imat srama i da vise nikad nece kmecat od tezini zreba.Ove godine,em RG-a ,imao je najlakse puteve do finala,a na ovoj turneji jos duplo lakse od svih.Pa dokle?

maxim

pre 8 godina

Visok nivo tenisa,puno jakih razmena. Nadal i dalje stize nemoguce loptice. Vidim ga kako sledece godine napada prva 3 mesta na ATP listi...Iz ove godine nema sta da brani a ne vidim da je zaboravio da igra.
Nadam se da ce Nole da ubaci u vecu brzinu jer ce mu biti neophodno u narednim mecevima tj zavrsnici turnira. U nekom ocekivanom finalu sa Federerom ili Marejem morace da igra pun gas dobar deo meca da bi mogao ocekivati pobedu. Ali ima jos do dosta do finala.

Јота

pre 8 godina

Nadal se, s druge strane sastaje takođe sa španskim teniserom Robertom Bautista-Agutom, kojem je Belgijanac David Gofan predao meč pri svom vođstvu od 2-1 u setovima.

GRESKA U KUCANJU , VELIKI POZDRAV.


Italijanu sve cestitke na borbenosti i zasluzenoj pobedi.

Novace sramota bi bilo da ne udjes lagano u finale.

Ubica potencije

pre 8 godina

Ko ce sad da kupuje Tomi Hilfiger gace kada je Rafa izgubio "dobijen" mec?!
Nijedan muskarac nece zazeleti da ima Rafine gace na sebi kada treba u krevetu da se pokaze :) ! Odsad samo italijanske gace ima da se nose, pogotovo kada se izlazi u "provod" ;).

Gajetano

pre 8 godina

Gajetano
Pa naravno da je prosle godine izgubio od japanca, kad se od svadbe nije otreznio. Dobro je i do polufinala dosao. Novak je daleko bolji nego sto je bio prosle godine na US Open-u. Mislim da nikad nije bilo izvesnije finale. Dakle Novak vs Roger.
(dls, 5. septembar 2015 09:48)

Bese li to mamurluk od svadbe, ili sponzorski dil? Ne mogu tacno da se setim:)

Pozdrav,

rejnald

pre 8 godina

Која је кукавица овај надал, да не би било провидно да испада у следећем колу, меч пред Нолем,овако изгуби два кола прије и то после белике борбе?!
Све му је то џаба и онако јер и кад дође сезона шљаке опет ће га Ноле добијати, престизање у међусобном скору победа је неминовно!

branimir bjelica

pre 8 godina

U Italiji prava euforija,samo o tome pricaju,zaista veliki rezultat,odavno jedan talijan nije dogurao do osmine finala,mada ce tesko sa Lopezom koji dobro servira i iskusan je.Ovde se komentrise i dobra igra Seppija sa Noletom,toliko ga hvale i zale sto nije bar jedan set zavrsio sa tie brekom,sto je bilo i realno po igri.Fonja je postao nocna mora za Rafu ove godine,jadni Rafa je po meni u velikim problemima jer iduce godine puni 30 godina i ne znam koliko ima jos benzina,to mi je zao zbog Noleta da ne gledamovise istorijska finala.
Ovo sto ovde hvale Seppija isticem za sve one koji kude Noleta kad izgubi po neki mec,narocito u finalima,kao da je normalno da sve osvoji.
Veliki pozdrav svim pravim navijacima Noleta,FORZA NOLE,GENIO,NUMERO UNO PER SEMPRE,!!!!!!Ciao.

sladjan

pre 8 godina

Nadal je skroz vratio formu osim 2. servisa. Zašto i njega još nema, samo on zna. Ili ne zna ni on.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mudrac, 5. septembar 2015 10:15
Da je vratio formu bas i nije, njemu servis i kad je bio u vrhunskoj formi (svejedno dali prvi dali drugi)nikad nije bio konstantan niti ubojit niti se Rafa previse pouzdao u njega, ono sto ga je cinilo vrhunskim i nepobedivim teniserom je neverovatna defanziva i kaznjavanje svake krace lopte podrazumeva se neverovatnim forhend udarcima koje je sipao kao od sale hirurskom preciznoscu, jednostavno njega je pre svega izdao njegov najjaci udarac od kojega su svi strepeli,sada kada dobije i kratku lopticu na forhend on je samo prebaci u teren ,bekhend mu isto tako nikad nije bio jaca strana mada je u najboljim danima umeo i njime dosta dobro da se sluzi pogotovu kada dobije lopticu "na izvolte" njegovi udarci vise nemaju tu dubinu i ostrinu (pogotovu je to izrazeno kod forhenda) ranije je neverovatnom defanzivom sve stizao i svojim dubokim udarcima terao protivnika od osnovne linije i pritom surovo kaznjavao svaku kracu lopticu a plus pored svega je imao i izvanrednu kondiciju moga je da igra po pet sati, ali upravo taj faktor je izgleda i uticao da Rafa vise ne moze da ponovi onakvu igru od ranije,verovatno je doslo do prezasicenja i njegovo telo ne moze vise da izdrzi takav nenormalan tempo te su mu se usled toga skratili i udarci u koje se nekad mnogo pouzdao ....

Marsovac

pre 8 godina

"Toliku zelju imam da ga Novak odere ali ne da se... jedino u Londonu moze Djokovic 2 puta da pocisti, tu nece moci da bezi...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sasa, 5. septembar 2015 11:20)"
Treba Rafa da stigne do Londona.

Aca Znalac

pre 8 godina

Toliko mi je krivo što je ovaj taljo Fognini pobedio Nadala, da bi mi jedino više bilo žao, da je recimo Feda izgubio od Serene Vilijams u tri seta 7-5, 7-6 i 12-10.

Gledao sam mec

pre 8 godina

@ Donekle poznavalac tenisa,

Dobro bi bilo da "donekle poznajes" gramatiku i pravopis maternjeg jezika.

A ni tenis ti nije jaka strana. To sto ti zoves "psihickim problemima", u tenisu se zove psiholoska priprema i prilaz mecu - samopouzdanje. Znaci da je to Rafi na vrlo niskom nivou, a to, opet, zato sto ne igra dobro, pa gubi. Kada je uzeo svoj poslednji (i jedini za sada) turnir ove godine (ATP250) bio se "raskokodakao" da mu se povratilo samopouzdanje..., a pred USO je, cak, rekao da "puca od samopouzdanja". Evo, vidi se kako. Igrac pun samopouzdanja ne odgovara onolikim autom na drugu (ne prvu) mec loptu i to svojim najboljim udarcem.

U pocetku Rafine karijere obozavao sam ga, jer je bio pravi sportsmen. Narocito posle svog prvog Vimbldona. Kad je poceo da gubi od N°1eta, zbog nesuvislih izjava, ostalo je bilo samo moje postovanje za tenisko umece. Od sinoc, nema vise ni postovanja. Kako se samo pozdravio sa Fonjinijem?! Imao je pravo Soderlnig...

Sa terena je ODMAH izvetrio. Ni sekunde se nije zadrzavao. Mahnuo je publici i... Ne znam da opisem njegovo lice na putu do svlacionice.

Valjda ce jednom STICI do N°1eta da se i njihov medjusobni skor preokrene.

Danevla

pre 8 godina

Zabijen je poslednji ekser u kovčeg Nadala.Raspala se njegova igra,mučno je gledati ga.Kasni po dva koraka na udarac,servira kao da je sa WTA,plitko šalje lopte,i povrh svega nema ni samopouzdanja.Kao da je preko noći izgubio talenat za tenis poput NBA košarkaša u onom filmu.

Stara kuka

pre 8 godina

@Lakrdija
Hahaha najlaksi žreb na RG!Kako te samo nije sramota da to napises!?Novak je morao da pobedi Rafu u 1/4,Mareja u 1/2 i na kraju Federera ili Vavrinku!To je lak žreb? Nemoj da places,ipak ostaje da je Nole pola Crnogorac a pola Hrvat jer Srbi su samo Srbijanci od Beograda do Nisa haha!

Marko

pre 8 godina

@Lakrdija
Kakav to poriv tera građane Hrvatske da komentarišu srpskog igrača na srpskim portalima? Zaista ne razumem. Možete videti da obrnuta situacija gotovo da ne postoji. Ne možete vi bez nas, ipak ste od nas nastali:)
(JeRemija, 05. septembar 2015 09:52)

Ma jok, nasih nema tamo. Svako ima svojih dezurnih budala

Mr Monty

pre 8 godina

Ja ne znam da li je ovo senzacija; možda smo svi očekivali Rafin veliki "come back" već na US Open-u! Inače sjajna partija obojice, pogotovo Noletovog miljenika, Fabija.

RGNS

pre 8 godina

Međutim, sada Fonjinija očekuje duel sa još jednim Špancem Felisinanom Lopesom, koji je pobedio Miloša Raonića iz Kanade sa 6:2, 7:6, 6:3. Nadal se, s druge strane sastaje takođe sa španskim teniserom Robertom Bautista-Agutom, kojem je Belgijanac David Gofan predao meč pri svom vođstvu od 2-1 u setovima.

realno

pre 8 godina

Potpuno ocekivano, ja sam cak i uplatio neku lovu na Fonjinija.
Nadal nikada nije znao da igra na betonu i to je cinjenica svidelo se to nekom ili ne.
I u tim njegovim kako ih nazivate najboljim danima ispadao je na betonu od raznoraznih anonimusa.
Secam se 2006. kako je na nekom turniru na betonu Nadal kao drugi na svetu izgubio mec od tenisera koji je bio 690. na listi. Tako nesto je nezapamceno u istoriji tenisa. Ponovicu jos jednom nesto sto sam napisao hiljadu puta. Da nije bilo sljake niko nikada ne bi ni cuo za Rafaela Nadala. Samo zahvaljujuci sljaci se i probio u vrh, a zahvaljujuci dobrom mestu na listi imao je lake zrebove i na betonu pa uspevao da pravi neke prosecne rezultate. Ipak ti rezultati na betonu nikada nisu ili na nivou neko ko je drugi - treci na svetu, vec uglavnom na nivou tenisera koji su oko 30. mesta.

karaulac

pre 8 godina

То је то. Рафа се повлачи после Ролан Гароса 2016. Роћко после ОИ 2016. Ноле после тога наставља још 3-4 године, али са мање успеха. До следећег лета осваја још 2 слема и изједначава се са Боргом. На том броју вероватно и остаје.

anica

pre 8 godina

Nadalova pojava i svi oni tikovi, pricanje sa trenerom, cinjenica da mu sudije ne daju opomene iako moraju i sve ostalo motivisu Fonjinija da bas protiv njega odigra svoj najbolji tenis !!
(Svete, 5. septembar 2015 11:06)

Jeste, Fonjini se odusevi kad vidi Nadala, obozava ga... ajde bre covek je sam sebe odveo u poraz, da je samo malo imao u glavi ono sto ga je krasilo godinama, ne bi mali opepelio, cinjenica je da Nadal ne lici vise na sebe, jeste da ne igra dobro, ali ne upada u oko ta igra koliko labilnost, ali velicati Fonjinija kao nekog tenisera protiv Nadala koji ne moze da se sastavi je smesno.

Kenan

pre 8 godina

Nadal nije više nikakva opasnost za Novaka,jer od kako ga češće kontrolišu doping kontrolori,on nije više onaj neumorni trkač,već prosečan teniser.Federer i Mary,su puno jača konkurencija za Novaka.Naročito me iznenađuje fizička spremnost Federera,koji igra kao u najboljim danima.
Nadal je prošlost ,a Novak ima prilike još nekoliko godina,da vlada ,teniskim svetom,ako ga posluži zdravlje .Dolaskom Borisa Beckera,za njegovog trenera,postao je skoro nepobediv,a naglo je dobio na popularnosti u Neačkoj,Austriji i Švajcarskoj,a Becker se bori ,da on bude više cenjen,širom sveta.

Neko iz mase

pre 8 godina

Ja iskreno nisam ocekivao ovakav ishod na kraju bez obzira na to sto ga je Italijan pobedio dva puta u ovoj sezoni..Stvarno senzacija od svih na turu.

Zorana

pre 8 godina

Steta za ljubitelje tenisa sto Rafa ne igra kao nekad.a steta je i sto necemo gledati mec izmedju Novaka i Rafe.Cestitke Fonjiniju za pobedu.Pitam se zasto nema vesti da su se srpske teniserke Krunic i Jankovic plasirale u osminu finala dublova!?

Tramal divizija

pre 8 godina

Ovaj Fognini odma ispada sledeće kolo protiv Feliciana ,ne može Rafa da servira pa daje protivniku šansu da ga reternira moža ga pobediti bilo ko

Donekle poznavalac tenisa

pre 8 godina

Koliko god vi ga pljuvali ovde zalosno je gledati Rafu u ovom stadijum raspada jer Fonjini nije bog zna kakav teniser sa vrhunskim rezultatima iza sebe ali eto iskoristio je tu slabost Nadala u 29 godina zivota da ga sad pobedjuje upravo zbog toga sto spanac ima vise pshicki problema nego fizicki..Jer dovoljno pogledati koliko nema u njemu nikakv zar,ubilackog instikta kao pre..Bojim se da je ovo pocetak i kraj za Rafu Nadala sto se tice rezultata ozbiljnih mozda gresim ali nikad losa sezona u karijeri za njega..Cak se postavlja pitanje sta mu je dalje ciniti ako uopste ima plan za to a izgleda po svemu sudeci da nema..U svakom slucaj onaj Nadal iz proslosti nikad ne bi izgubio od slabo rangiranih tenisera sasvim sigurno kao sto mu se desava sada.

šetač

pre 8 godina

Žabar je lud skroz, sačuvaj se kad ga krene. Ima igru za Rafi. Slično je sa Belučijem. Protiv Noleta igra ko lud, Nole se muči i nekako dobija a protiv ostalih ga nema nigde.

siporex

pre 8 godina

...moram da priznam da sa velikim uzivanjem posmatram bespovratno potonuce nadala rafaela - ako se jos neki naivno pitaju sta se to desava sa rafaelom - evo - ja cu im reci - prestala je "dostava" beskrajne kolicine energije koju njegov nacin igre zahteva - kad je to iz nekog svim promucurnim ljudima jasnog razloga desilo - od igraca je ostala samo ljustura - druga tajna njegovog uspeha je stalno ponizavanje protivnika - od vamosiranja i djipanja, do cekanja protivnika da on servira, isceprkavanja sorca, namestanja bocice ...sada - svi ta oruzja psiholoskog rata deluju komicno - nadal svojim ritualima samao motivise protivnike - onaj usamljeno bauljanje po koridoru sramote na kraju meca najavljuje nadalov neslavan kraj - ne samo kao sportiste - vec i kao coveka...

Merenges.

pre 8 godina

Ionako je zreb vec treci turnir za redom bio sprdnja za Novaka, sad bi imao malo jaci
mec sa Nadalom ali ni toga nece.
bit.
Zalosno.Pogledajte drugi dio kostura u kojem je sam krem tenisa a ovo malo je reci amaterizam.Steta za tenis.Jad, bijeda, cemer.

stari vuk

pre 8 godina

Da sumiram :
1. Nije iznenađenje, Fonjini je po meni i bio favorit!
2. Đoković bi više voleo da igra protiv Nadala! Em bi ga lako dobio, em bi popravio face to face!

Pozz

nisam ja, ja je

pre 8 godina

moze sa Cilicem,a on ipak nije top 10,samo je tu radi usopena. (Lakrdija, 5. septembar 2015 09:24)

Mozda on nije, ali, ko jeste? Dimitrov? Simon? Raonic? Koliko god se on trudio da ispadne iz prvih 10, nikako mu ne uspeva, uvek se nadje neko jos gori. Nema ni 5 igraca za top 10, u "najjacoj konkurenciji ikad".

kmnccc

pre 8 godina

Sreca pa decko nema dobru glavu,sa repertoarom udaraca kakve je pokazao jutros,pomeo bi sve ove godine na us openu....mislim da vec u sledecem kolu ispada,najdalje protiv Novaka,ima bombe u rukama,motore u nogama,ali,nema mira u glavi,nazalost.
(nevski, 05. septembar 2015 09:14)

Čekaj, sreća ili nažalost?

Mr Monty

pre 8 godina

Ja ne znam da li je ovo senzacija; možda smo svi očekivali Rafin veliki "come back" već na US Open-u! Inače sjajna partija obojice, pogotovo Noletovog miljenika, Fabija.

Navijac iz fotelje

pre 8 godina

Nista cudno. Bio jednom jedan teniser. Doslo vreme za raspad organizma i sistema. Toliko je snage trosio na najsporijoj podlozi zemlja.

Stara kuka

pre 8 godina

@Merenges
Sto places?Djokovic i Nadal nisu krema,ono jadni su,jad,beda,čemer...aj ne lupaj i ne sramoti se!
Nego kakav je žreb bio na RG?

srle

pre 8 godina

To više nije iznenadjenje ako znamo da je Novaku još u startu namešteno da do polufinala igra sa NN, a u polufinalima Šardi, Gofan, Paire, Dolgopolov, Agut i sl.
Pošto ionako konkurencija je bedna, njemu se još dodatno nameštaju neki likovi za podsmeh..pa još kao bonus ispadaju ovi što i imaju ime ( Nišikori, Nadal, Raonić) svi povredjeni ili van forme, i svi su baš kod njega u žrebu. Ali to je na svakom turniru tako..i zato je on "najbolji" i zato on osvaja (samo jedan ozbiljniji meč po turniru i taj jedan obično izgubi), i sve je ovo odavno postalo smešno.

Bojan Ilić

pre 8 godina

Kao "sklonio"...
Zašto, da ne može možda ovakav kljekav i psihički razglavljeni Nadal da pobedi Djokovića koji je u životnoj formi?!:-))
Novinare da kontrolišete kada izgube kompas...:-)

Luka

pre 8 godina

Prilično sam siguran da je ovakav Nadal Đokoviću lakši protivnik čak i od ovog Italijana (ni ime mu ne znam ponoviti), a i od ostalih koji su ostali u žrebu, tako da Novaku ovim nije učinjena nikakva "usluga". Sve u svemu, već se nazire finale - ne vidim ko bi mogao iznenaditi Federera i Noleta.

___

pre 8 godina

Divna je stvar u tenisu što i igrači u senci dobiju ovakvim mečevima svoje parče globalne slave. Ceo svet sada zna za Italijana Fabia Fonju Fogninia!

EuroSTAR

pre 8 godina

http://www.b92.net/sport/usopen2015/komentari.php?nav_id=1035315#k17514382

Prosečni rezultati na turnirima koji nisu na šljaci?
Dva osvojena Vimbldona (oba dobijena protiv Federera), dva osvojena US Opena, kao i nemali broj Mastersa na tvrdoj podlozi. Rezultat kojim bi mogli da se ponose mnogi teniseri iz Top10.

Svakako nije za #30 tenisera.

takovo

pre 8 godina

Neverovatan meč!
2:0 vodio Nadal u setovima, imao brejk u trećem i izgubio! To je prvi put u karijeri da izgubi posle vođstva 2:0 u setovima!

Mikii

pre 8 godina

Trener@

Odavno nisam video da se neko na ovako ocigledan nacin potpisuje razlicitim imenima i ostavlja debilne komentare. To dovoljno govori o tvojoj inteligenciji i frustracijama. Za jos jednu stvar nisi u pravu: Nadal iz najboljih dana bi ovo izgubio 3:0

Šavija Alonso

pre 8 godina

Ali najbolje je što je svaki meč koji dođe do petog seta automatski sjajan, fenomenalan, vrhunski... Pa ovo je najiskrenije bila sprdnja od tenisa - Fonjini igra tužno i jadno kao i uvek (bilo ko drugi bi ovo dobio sa 3:0), a Nadal se raspada bukvalno...

Lakrdija

pre 8 godina

Postoji mogucnost da se Dokovic ne sretne ni sa jednim top 10 igracem do finala.Jedino se moze sa Cilicem,a on ipak nije top 10,samo je tu radi usopena.Ovo je najveca lakrdija od zreba ikada videna.Mislim da je Roger dobio takav zreb da bi bilo plakanja i kmecanja iduce dvije godine minimalno kako je Najki to "sredio".Sad je sve u redu.Sada ce se tamo izmorit tko god dode u finale i nece imat sanse protiv Noleta u finalu.Ovako lagan put do finala nije imao nitko nikad.Nadam se da ce Nolbotovi imat srama i da vise nikad nece kmecat od tezini zreba.Ove godine,em RG-a ,imao je najlakse puteve do finala,a na ovoj turneji jos duplo lakse od svih.Pa dokle?

hejter foliranata i obožavalaca kulta

pre 8 godina

A što se uzbuđujete kad Federer uzima USOpen i svoju 18. GS titulu. Čovek je trenirao dok je folirant letovao mesec dana, davao izjave i pravio porodične selfije. I osvajač Vimbldona još kaže da "još traži svoju pravu igru". hahahahah. Tražiće je i posle finala.

Lakrdija

pre 8 godina

Postoji mogucnost da se Dokovic ne sretne ni sa jednim top 10 igracem do finala.Jedino se moze sa Cilicem,a on ipak nije top 10,samo je tu radi usopena.Ovo je najveca lakrdija od zreba ikada videna.Mislim da je Roger dobio takav zreb da bi bilo plakanja i kmecanja iduce dvije godine minimalno kako je Najki to "sredio".Sad je sve u redu.Sada ce se tamo izmorit tko god dode u finale i nece imat sanse protiv Noleta u finalu.Ovako lagan put do finala nije imao nitko nikad.Nadam se da ce Nolbotovi imat srama i da vise nikad nece kmecat od tezini zreba.Ove godine,em RG-a ,imao je najlakse puteve do finala,a na ovoj turneji jos duplo lakse od svih.Pa dokle?

rejnald

pre 8 godina

Која је кукавица овај надал, да не би било провидно да испада у следећем колу, меч пред Нолем,овако изгуби два кола прије и то после белике борбе?!
Све му је то џаба и онако јер и кад дође сезона шљаке опет ће га Ноле добијати, престизање у међусобном скору победа је неминовно!

RGNS

pre 8 godina

Međutim, sada Fonjinija očekuje duel sa još jednim Špancem Felisinanom Lopesom, koji je pobedio Miloša Raonića iz Kanade sa 6:2, 7:6, 6:3. Nadal se, s druge strane sastaje takođe sa španskim teniserom Robertom Bautista-Agutom, kojem je Belgijanac David Gofan predao meč pri svom vođstvu od 2-1 u setovima.

karaulac

pre 8 godina

То је то. Рафа се повлачи после Ролан Гароса 2016. Роћко после ОИ 2016. Ноле после тога наставља још 3-4 године, али са мање успеха. До следећег лета осваја још 2 слема и изједначава се са Боргом. На том броју вероватно и остаје.

Aca Znalac

pre 8 godina

Toliko mi je krivo što je ovaj taljo Fognini pobedio Nadala, da bi mi jedino više bilo žao, da je recimo Feda izgubio od Serene Vilijams u tri seta 7-5, 7-6 i 12-10.

Merenges.

pre 8 godina

Ionako je zreb vec treci turnir za redom bio sprdnja za Novaka, sad bi imao malo jaci
mec sa Nadalom ali ni toga nece.
bit.
Zalosno.Pogledajte drugi dio kostura u kojem je sam krem tenisa a ovo malo je reci amaterizam.Steta za tenis.Jad, bijeda, cemer.

He he

pre 8 godina

P.s. Ono sto me je najvise odusevilo je sto posle mozda i najtezeg poraza u karijeri, Rafa stane da da 100 autograma!
Jednom legenda, uvek legenda!

srle

pre 8 godina

To više nije iznenadjenje ako znamo da je Novaku još u startu namešteno da do polufinala igra sa NN, a u polufinalima Šardi, Gofan, Paire, Dolgopolov, Agut i sl.
Pošto ionako konkurencija je bedna, njemu se još dodatno nameštaju neki likovi za podsmeh..pa još kao bonus ispadaju ovi što i imaju ime ( Nišikori, Nadal, Raonić) svi povredjeni ili van forme, i svi su baš kod njega u žrebu. Ali to je na svakom turniru tako..i zato je on "najbolji" i zato on osvaja (samo jedan ozbiljniji meč po turniru i taj jedan obično izgubi), i sve je ovo odavno postalo smešno.

NovakovNavijac

pre 8 godina

Bolje ostatak sezone da se povuce sa svih turnira, i ode kod psihologa, jer ovo vise nije ni zdravo, a ni dobro... Kakve je bojazljive, slabe i sujeverne prirode, ovi porazi ce ga dokrajciti... Mozda i za sva vremena.. Od 2:0, do 2:3, ma ni protiv Novaka to nije dozvoljeno, a ne protiv igraca daleko slabije klase... Rafa, zao mi je da gledam takvog sampiona kako gubi tlo pod nogama, povuci se, i posveti psihi za narednu sezonu!

mghc

pre 8 godina

Probudim se jutros, pogledam rezultate na livescores.com. Raonic izgubio - dobro, ocekivao sam. Ferer izgubio - i to sam ocekivao. A onda imam sta da vidim... Razocarao sam se kao da su Novak ili Viktor izgubili. Nadam se da ce Rafa uspeti da nadje staru formu, ali sve manje zaista verujem u to. Steta, ako je neko to zasluzio - on je, veliki igrac i dobar covek.

...i u tim danima SEDAM ZA REDOM

pre 8 godina

Fonja se fino sprdao sa Raficom ove sezone. Ali lako je to sada raditi. Gde je bio u Rafinim najboljim danima ha ha ha!

Donekle poznavalac tenisa

pre 8 godina

Koliko god vi ga pljuvali ovde zalosno je gledati Rafu u ovom stadijum raspada jer Fonjini nije bog zna kakav teniser sa vrhunskim rezultatima iza sebe ali eto iskoristio je tu slabost Nadala u 29 godina zivota da ga sad pobedjuje upravo zbog toga sto spanac ima vise pshicki problema nego fizicki..Jer dovoljno pogledati koliko nema u njemu nikakv zar,ubilackog instikta kao pre..Bojim se da je ovo pocetak i kraj za Rafu Nadala sto se tice rezultata ozbiljnih mozda gresim ali nikad losa sezona u karijeri za njega..Cak se postavlja pitanje sta mu je dalje ciniti ako uopste ima plan za to a izgleda po svemu sudeci da nema..U svakom slucaj onaj Nadal iz proslosti nikad ne bi izgubio od slabo rangiranih tenisera sasvim sigurno kao sto mu se desava sada.

Marko

pre 8 godina

@Lakrdija
Kakav to poriv tera građane Hrvatske da komentarišu srpskog igrača na srpskim portalima? Zaista ne razumem. Možete videti da obrnuta situacija gotovo da ne postoji. Ne možete vi bez nas, ipak ste od nas nastali:)
(JeRemija, 05. septembar 2015 09:52)

Ma jok, nasih nema tamo. Svako ima svojih dezurnih budala

Mikii

pre 8 godina

Nakon mnogo sramnih poraza ove godine, dosao je na red i jedan ovakav: vodi 2:0, ima brejk u trecem i ipak izgubi. Najvise od svega, zapanjila me je cinjenica da Rafa nakon 1:1 u petom setu nije uspeo da u 4 svoja gema dodje do gem lopte?!? Znaci, nije bio ni u prilici da osvoji svoj gem. Protiv dva Djokovica da je igrao pa bi to opet bilo smesno, a ovako protiv jednog Fonjinija, ma koliko on bio sinoc dobar, a bio je, je zaista tragedija. Nazalost, od jednog velikog igraca i sampiona ostase samo dugmici. Cestitke Fonjiniju, verujem da mu je ovo bio motiv i cilj na turniru, da srusi jedno ovakvo ime :) Sto se Nadala tice, svaki komentar je suvisan.

hawkeye

pre 8 godina

Kako stvari sada izgledaju Nole će do finala igrati sa protivnicima kao da se radi o turniru serije 250,iako nije Fonjini sklonio Noletu Rafu,Nadal vise nije ozbiljna pretnja.

Neko pamti

pre 8 godina

Jel Fonjini bese onaj sto nije izasao u 1/4 finalu RG-a 2011 da igra protiv Noleta i onemogucio ga da postavi rekord u broju uzastopnih pobeda.
Nakon toga nikada nisam imao ni trunku postovanja prema doticnom.

Somborac

pre 8 godina

Najbolji duel ikada je onaj izmedju Nadala i Djokovica. Sta reci osim da su to bili epski mecevi. Nadal vrati nam se i zajedno sa Noletom dajte da jos uzivamo...

anica

pre 8 godina

Nadalova pojava i svi oni tikovi, pricanje sa trenerom, cinjenica da mu sudije ne daju opomene iako moraju i sve ostalo motivisu Fonjinija da bas protiv njega odigra svoj najbolji tenis !!
(Svete, 5. septembar 2015 11:06)

Jeste, Fonjini se odusevi kad vidi Nadala, obozava ga... ajde bre covek je sam sebe odveo u poraz, da je samo malo imao u glavi ono sto ga je krasilo godinama, ne bi mali opepelio, cinjenica je da Nadal ne lici vise na sebe, jeste da ne igra dobro, ali ne upada u oko ta igra koliko labilnost, ali velicati Fonjinija kao nekog tenisera protiv Nadala koji ne moze da se sastavi je smesno.

Sova

pre 8 godina

Nole nikad neće popraviri skor sa Nadalom jer Rafa ne može da dodje do duela sa Noletom.
Možda popravi kad Nadal izgubi mesto nosioca pa mogu da se sastanu u ranijim fazama turnira.

siporex

pre 8 godina

...moram da priznam da sa velikim uzivanjem posmatram bespovratno potonuce nadala rafaela - ako se jos neki naivno pitaju sta se to desava sa rafaelom - evo - ja cu im reci - prestala je "dostava" beskrajne kolicine energije koju njegov nacin igre zahteva - kad je to iz nekog svim promucurnim ljudima jasnog razloga desilo - od igraca je ostala samo ljustura - druga tajna njegovog uspeha je stalno ponizavanje protivnika - od vamosiranja i djipanja, do cekanja protivnika da on servira, isceprkavanja sorca, namestanja bocice ...sada - svi ta oruzja psiholoskog rata deluju komicno - nadal svojim ritualima samao motivise protivnike - onaj usamljeno bauljanje po koridoru sramote na kraju meca najavljuje nadalov neslavan kraj - ne samo kao sportiste - vec i kao coveka...

realno

pre 8 godina

Potpuno ocekivano, ja sam cak i uplatio neku lovu na Fonjinija.
Nadal nikada nije znao da igra na betonu i to je cinjenica svidelo se to nekom ili ne.
I u tim njegovim kako ih nazivate najboljim danima ispadao je na betonu od raznoraznih anonimusa.
Secam se 2006. kako je na nekom turniru na betonu Nadal kao drugi na svetu izgubio mec od tenisera koji je bio 690. na listi. Tako nesto je nezapamceno u istoriji tenisa. Ponovicu jos jednom nesto sto sam napisao hiljadu puta. Da nije bilo sljake niko nikada ne bi ni cuo za Rafaela Nadala. Samo zahvaljujuci sljaci se i probio u vrh, a zahvaljujuci dobrom mestu na listi imao je lake zrebove i na betonu pa uspevao da pravi neke prosecne rezultate. Ipak ti rezultati na betonu nikada nisu ili na nivou neko ko je drugi - treci na svetu, vec uglavnom na nivou tenisera koji su oko 30. mesta.

nisam ja, ja je

pre 8 godina

moze sa Cilicem,a on ipak nije top 10,samo je tu radi usopena. (Lakrdija, 5. septembar 2015 09:24)

Mozda on nije, ali, ko jeste? Dimitrov? Simon? Raonic? Koliko god se on trudio da ispadne iz prvih 10, nikako mu ne uspeva, uvek se nadje neko jos gori. Nema ni 5 igraca za top 10, u "najjacoj konkurenciji ikad".

Tribislav

pre 8 godina

Prosto se vidi da igra tenis na silu. Čim ponestane snage drugog rešenja nema. Ako su za Federera mnogi pogrešili da posle mononukleoze nikad više neće uzeti GS za Rafu sigurno nećemo. Od njega više nije ostalo ništa.

Stara kuka

pre 8 godina

@Lakrdija
Hahaha najlaksi žreb na RG!Kako te samo nije sramota da to napises!?Novak je morao da pobedi Rafu u 1/4,Mareja u 1/2 i na kraju Federera ili Vavrinku!To je lak žreb? Nemoj da places,ipak ostaje da je Nole pola Crnogorac a pola Hrvat jer Srbi su samo Srbijanci od Beograda do Nisa haha!

Gajetano

pre 8 godina

Au, gledao sam samo peti set i nakon zavrsetka ostao jos 5 minuta zalepljen za stolicu u neverici. Kakav mec!

Zao mi Rafe, da je uspeo na kraju da se izvuce bio bi opasan u nastavku turnira. Jer Nadal uopste ne igra lose i polako se vraca u staru formu, barem sto se igre u polju tice, a ovakva pobeda bi mu donela preko potrebno samopouzdanje. Ali dzaba kad mu je servis i dalje ocajan, zato mu i prave toliko brejkova.

A Fonjini!? Topovska hrana za vecinu iz Top 20, za Nadala je ove godine nepremostiva prepreka (i ono u finalu Hamburga bese gusto). Neverovatno koliko se covek napali protiv Rafe, kako sipa vinere i sa jedne i sa druge strane, kako mu ulaze polu-voleji, drajv-voleji, ma sve... Za razliku od vecine slabije rangiranih koji od Rafe izgube jos u svlacionici, ovaj ga ne zarezuje ni 2% i veruje u pobedu pa makar gubio i 2:0 u setovima.

To sto se Novaku otvorio put do finala, ne znam... S jedne strane dobro je da sacuva snagu, a opet falice mu jaki mecevi za dizanje forme. Otvorilo se slicno i prosle godine pa ispade od krzljavog Japanca. Samo da se ne opusti.

Pozdrav,

Gajetano

pre 8 godina

Gajetano
Pa naravno da je prosle godine izgubio od japanca, kad se od svadbe nije otreznio. Dobro je i do polufinala dosao. Novak je daleko bolji nego sto je bio prosle godine na US Open-u. Mislim da nikad nije bilo izvesnije finale. Dakle Novak vs Roger.
(dls, 5. septembar 2015 09:48)

Bese li to mamurluk od svadbe, ili sponzorski dil? Ne mogu tacno da se setim:)

Pozdrav,

Miroslav

pre 8 godina

Ne razumem zašto je ovo najveće iznenadjenje do sada,pa Fonjini je ove godine već 2 puta pobedio Nadala (oba na šljaci, jednom i u Barseloni) pa što ne bi opet! Za mene je najveće iznenadjenje pobeda Pera nad Nišikorijem.

Filip

pre 8 godina

@lakrdija
Novak nije kriv sto drugi ne mogu da vezu dva turnira i ispadaju na startu GS.
Novak je, slucajno ili ne, upravo najtezi zreb imao na RG, cijim osvajanjem bi usao u istoriju! Tenis je mnogo napredovao, konkurencija je takva da svako svakog moze da pobedi iz prvih 50. Pre desetak godina do polufinala i finala GS se dolazilo lagano sa pobedama 6:1, 6:3, 6:2... sada ne mozete biti sigurni ni da cete u prvom kolu tako dobiti protivnika!

AnaZR

pre 8 godina

Šteta. Novak nikako da dobije šansu da poboljša međusobni skor sa Nadalom. A sigurno bi mu značilo i zbog samopouzdanja. A bilo bi divno gledati reprizu pariskog četvrtfinala.

McKifla

pre 8 godina

Eh sto mi drago i milo. Fabio, imas gajbu piva na moj racun bilo gde i bilo kad. Dao mu dva i po seta fore pa ga pocistio sa terena. Car Fabio.

JeRemija

pre 8 godina

@Lakrdija
Kakav to poriv tera građane Hrvatske da komentarišu srpskog igrača na srpskim portalima? Zaista ne razumem. Možete videti da obrnuta situacija gotovo da ne postoji. Ne možete vi bez nas, ipak ste od nas nastali:)

Dobro

pre 8 godina

Ma, u redu je... Nije morao Fonjini ni da ga sklanja s Noletovog puta, to bi nas tigar sam sredio... Nego, jel moze neko iz druge polovina zreba da skloni Rodju?
Igra tako samouvereno i cisti sve pred sobom da me je strah sta ce biti u finalu.
Da, znam, igra se u tri dobijena seta... Ali ...hmmmmm

Iz zemlje lala, uvek Vas,

Vera

pre 8 godina

Smijesni su mi komentari tipa"lak zrijeb za Novaka".Pa nije Novak kriv što su svi poispadali zbog ovog ili onog razloga,to je najmanje njegov problem.Inace,navijala sam za meč s Nadalom i bilo mi je žao Rafe kad je odlazio s terena,onako tužnog i bezidejnog.Tesko ce probaviti ovaj poraz,nadam se da se varam jer su mi njegovi mečevi s Noletom najdraži. Noletu želim puno sportske sreće u nastavku turnira.

Mikii

pre 8 godina

Trener@

Odavno nisam video da se neko na ovako ocigledan nacin potpisuje razlicitim imenima i ostavlja debilne komentare. To dovoljno govori o tvojoj inteligenciji i frustracijama. Za jos jednu stvar nisi u pravu: Nadal iz najboljih dana bi ovo izgubio 3:0

anica

pre 8 godina

Nemam komentar...Fabio Fonjini, sta Nadal dozvoljava, bas je ostala samo senka od onog Rafe, steta...rekoh, doci ce do cetvrtfinala sa Noletom, al bas rano ispada svaki turnir, prvi put mislim da je stvarno ovo Rafin krah...cisto sumnjam da ce moci da povrati samopouzdanje, 2:0 da vodi i da izgubi, to nije onaj stari sampion...

Neko iz mase

pre 8 godina

Ja iskreno nisam ocekivao ovakav ishod na kraju bez obzira na to sto ga je Italijan pobedio dva puta u ovoj sezoni..Stvarno senzacija od svih na turu.

Šavija Alonso

pre 8 godina

Ali najbolje je što je svaki meč koji dođe do petog seta automatski sjajan, fenomenalan, vrhunski... Pa ovo je najiskrenije bila sprdnja od tenisa - Fonjini igra tužno i jadno kao i uvek (bilo ko drugi bi ovo dobio sa 3:0), a Nadal se raspada bukvalno...

Neznalica

pre 8 godina

Baš me zanima da li je Nadal ikada izgubio set u kome je tri puta brejkovao protivnika? Mislim da je više nego očigledno da je Nadalova igra pre otprilike dve godine dodirnula plafon i da više nije u stanju da je unapređuje. Nasuprot tome, tenis ide dalje i sada već veliki broj tenisera ima odgovor na njegovu igru izuzetnih spinova. Očigledno mora da razvije igru u sasvim drugom pravcu a ima već 29 godina kada je to više nego teško učiniti.

Šteta. Lično sam najviše uživao u njegovim duelima sa Đokovićem. Toga će sve manje i manje biti, tačnije samo kada ih žreb spoji veću četvrtfinalu ili polufinalu. Znači dva, maksimum tri, duela godišnje. I to, najverovatnije, na šljaci gde je još uvek prilično moćan.

Nenad SU

pre 8 godina

Da nije Fonjini stavio tačku uradio bi to Đoković. U svakom slučaju veliki respekt za Nadalovu prošlost, budućnost dosta tmurna...

kewl_bron

pre 8 godina

Ajde bre ,i ovaj Nadal vise,nek stigne nekad do Novaka da ovaj moze da ga konacno stigne po broju pobeda u medjusobnim duelima . Kao da ga Nadal izbegava,ne znam sta je u pitanju....

dls

pre 8 godina

Gajetano

Pa naravno da je prosle godine izgubio od japanca, kad se od svadbe nije otreznio. Dobro je i do polufinala dosao. Novak je daleko bolji nego sto je bio prosle godine na US Open-u. Mislim da nikad nije bilo izvesnije finale. Dakle Novak vs Roger.

Srki Johanesburg

pre 8 godina

Gledao sam mec, Rafa je bio onaj stari, forhend sevao sa svih strana, pogadjao kao nekada u prva dva seta. U ta prva dva seta Fonjini je bio standardni Fonjini, da bi se od treceg seta pa do kraja meca transformisao u Djokovica. Pa da moze stalno da igra tako sigurno bi bio konstantan TOP 10 igrac a ne neki Cilici Raonici ostali. Ocekujem dobar mec sa Novakom u cetvrtfinalu ako ne poklekne vec sada, ali mislim da nece imati tamo sta da trazi jer je gotovo nemoguce da igrac sa tako losom psihom ponovi vise takvih meceva za samo par dana.

..,

pre 8 godina

Stvari su proste! Nole je davno objasnio kako se cepaju Rafini visoki spinovi na bh. U penjanju oštra dijagonala. Fonja zna to da izvede i to je to.

реакција014

pre 8 godina

Ауу људии, лудог ли меча. Што је најгоре, Рафа није лоше играо. 18 грешака на онакав интезитет је ништа. Сервис му је заиста тропа. Фоња чудо направио, али чудо. Два сета класично његова, шалабајзерска и онда креће шоу. Окренути и оваквог начетог Рафу са 2:0 је врашки тешко. Луди жабар је сасуо чини ми се 70 винера, од тога 80% чистих пројектила, које је и камера једва хватала. Бекхенд паралеле сипао низ линије к'о да га је Ђокара родио хах. Притискао на мрежи, драјв волеји прштали. И даље ми није јасно како све то изводи са усправним коленима, онако ноншалантно лаганезе. Волео би' да ми објасни неко. Штета што нема бар мало радне етике и реда у главуџи, топ10 би имао од шале.
Што је најгоре, Рафа није лоше играо, сем већ стандардног очајног сервиса и мало винера, 18 грешака за пет сетова је ништа.

audi 5cyl

pre 8 godina

Ja samo ne znam zašto je ovo iznenađenje. Mene bi iznenadilo da je Nadal prošao Fonjinija na šljaci, a kamoli na betonu. Odavno Fonjini ima recept za Nadala, ništa ovo nije čudno.

Danevla

pre 8 godina

Zabijen je poslednji ekser u kovčeg Nadala.Raspala se njegova igra,mučno je gledati ga.Kasni po dva koraka na udarac,servira kao da je sa WTA,plitko šalje lopte,i povrh svega nema ni samopouzdanja.Kao da je preko noći izgubio talenat za tenis poput NBA košarkaša u onom filmu.

IdemO

pre 8 godina

I ovo je prvi put da je Nadal izgubio na GS kada je vodio 2:0 u setovima.
Meč je bio epski stvarno. Čini mi se da je u 5 setu bilo 7 uzastopnih brejkova, neverovatno!
Izgleda da Fonjiniju prosto leži Nadalov stil igre, jer ovakvu igru nema šanse da pokaže protiv Federera, Marija ili Novaka.
Ali definitivno zaslužena pobeda Italijana, ostao je smiren do kraja, i kada je imao 40:0 na svoj servis za vodstvo u 5 setu od 5:3, a Nadal uspeo da vrati brejk. Neverovatan meč, definitivno jedan od najboljih ove sezone, možda i najbolji.
A to što je ''sklonio'' Nadala Novaku, pa, ako jedan Fonjini pobedi Nadala iako je gubio 2:0 u setovima, ne mislim da bi i Novaku takav Nadal predstavljao problem. Ovako, ako se sastanu u 1/4 finalu treba se setiti Madrida, Fonjini uma da bude nezgodan kad se opusti a krene ga, plus publika ga gotivi. Novak će morati od prvog poena da ubaci u petu i da mu pokaže ko je broj 1.
Posle Čilić ili Tsonga, pa Mari ili Federer i 10GS!

Vlada

pre 8 godina

Ali komentari da se Nadal polako vraca u formu i igra sve bolje....e ljudi,Novak kad igra katastrofalno lose,on dodje do finala,e onda moze samo da se zamisli kakva je Rafina igra koji ne moze da prodje 2-3 kolo...

maxim

pre 8 godina

Visok nivo tenisa,puno jakih razmena. Nadal i dalje stize nemoguce loptice. Vidim ga kako sledece godine napada prva 3 mesta na ATP listi...Iz ove godine nema sta da brani a ne vidim da je zaboravio da igra.
Nadam se da ce Nole da ubaci u vecu brzinu jer ce mu biti neophodno u narednim mecevima tj zavrsnici turnira. U nekom ocekivanom finalu sa Federerom ili Marejem morace da igra pun gas dobar deo meca da bi mogao ocekivati pobedu. Ali ima jos do dosta do finala.

Srdjan

pre 8 godina

Bolje da je Nadal pobijedio pa da ga Nole dobije u 1/4 finalu i smanji prednost Nadala i medjusobnom skoru. :D
Salu na stranu, odlican mec, Fonjini je igrao vrlo dobro, a Rafa cim stane i krene sa pasivnom igrom prodje voz. Dakle, mora da bude agresivniji i to je to, inace sve ostalo izgleda OK.

trener

pre 8 godina

Rafa je mentalni raspad. Dokaz, očajan drugi servis i bitni poeni. Sve drugo je vratio i igra odlično, ali džaba.
Eh, ali u najboljim Rafinim danima.... pitajte Mikiija, on će vam to bolje objasniti od mene :)!

Kenan

pre 8 godina

Nadal nije više nikakva opasnost za Novaka,jer od kako ga češće kontrolišu doping kontrolori,on nije više onaj neumorni trkač,već prosečan teniser.Federer i Mary,su puno jača konkurencija za Novaka.Naročito me iznenađuje fizička spremnost Federera,koji igra kao u najboljim danima.
Nadal je prošlost ,a Novak ima prilike još nekoliko godina,da vlada ,teniskim svetom,ako ga posluži zdravlje .Dolaskom Borisa Beckera,za njegovog trenera,postao je skoro nepobediv,a naglo je dobio na popularnosti u Neačkoj,Austriji i Švajcarskoj,a Becker se bori ,da on bude više cenjen,širom sveta.

Stara kuka

pre 8 godina

@Merenges
Sto places?Djokovic i Nadal nisu krema,ono jadni su,jad,beda,čemer...aj ne lupaj i ne sramoti se!
Nego kakav je žreb bio na RG?

stari vuk

pre 8 godina

Da sumiram :
1. Nije iznenađenje, Fonjini je po meni i bio favorit!
2. Đoković bi više voleo da igra protiv Nadala! Em bi ga lako dobio, em bi popravio face to face!

Pozz

Silentium est aureum

pre 8 godina

Bolji je naslov: " Nadal izgubio i na taj nacin Novaku otezao put do finala". Kako je igrao Fonjini... Nije se taj nista umorio, ovakav trijumf je za njega injekcija energije. Naravno, znamo ga, tako da lako moze da ispadne u sledecoj rundi. Zao mi je Nadala, da li ce se vratiti- ne znam... Samo neka nastavi da se trudi i trenira kao nikad pre.

Ubica potencije

pre 8 godina

Ko ce sad da kupuje Tomi Hilfiger gace kada je Rafa izgubio "dobijen" mec?!
Nijedan muskarac nece zazeleti da ima Rafine gace na sebi kada treba u krevetu da se pokaze :) ! Odsad samo italijanske gace ima da se nose, pogotovo kada se izlazi u "provod" ;).

sladjan

pre 8 godina

Nadal je skroz vratio formu osim 2. servisa. Zašto i njega još nema, samo on zna. Ili ne zna ni on.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mudrac, 5. septembar 2015 10:15
Da je vratio formu bas i nije, njemu servis i kad je bio u vrhunskoj formi (svejedno dali prvi dali drugi)nikad nije bio konstantan niti ubojit niti se Rafa previse pouzdao u njega, ono sto ga je cinilo vrhunskim i nepobedivim teniserom je neverovatna defanziva i kaznjavanje svake krace lopte podrazumeva se neverovatnim forhend udarcima koje je sipao kao od sale hirurskom preciznoscu, jednostavno njega je pre svega izdao njegov najjaci udarac od kojega su svi strepeli,sada kada dobije i kratku lopticu na forhend on je samo prebaci u teren ,bekhend mu isto tako nikad nije bio jaca strana mada je u najboljim danima umeo i njime dosta dobro da se sluzi pogotovu kada dobije lopticu "na izvolte" njegovi udarci vise nemaju tu dubinu i ostrinu (pogotovu je to izrazeno kod forhenda) ranije je neverovatnom defanzivom sve stizao i svojim dubokim udarcima terao protivnika od osnovne linije i pritom surovo kaznjavao svaku kracu lopticu a plus pored svega je imao i izvanrednu kondiciju moga je da igra po pet sati, ali upravo taj faktor je izgleda i uticao da Rafa vise ne moze da ponovi onakvu igru od ranije,verovatno je doslo do prezasicenja i njegovo telo ne moze vise da izdrzi takav nenormalan tempo te su mu se usled toga skratili i udarci u koje se nekad mnogo pouzdao ....

Marsovac

pre 8 godina

"Toliku zelju imam da ga Novak odere ali ne da se... jedino u Londonu moze Djokovic 2 puta da pocisti, tu nece moci da bezi...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sasa, 5. septembar 2015 11:20)"
Treba Rafa da stigne do Londona.

Gledao sam mec

pre 8 godina

@ Donekle poznavalac tenisa,

Dobro bi bilo da "donekle poznajes" gramatiku i pravopis maternjeg jezika.

A ni tenis ti nije jaka strana. To sto ti zoves "psihickim problemima", u tenisu se zove psiholoska priprema i prilaz mecu - samopouzdanje. Znaci da je to Rafi na vrlo niskom nivou, a to, opet, zato sto ne igra dobro, pa gubi. Kada je uzeo svoj poslednji (i jedini za sada) turnir ove godine (ATP250) bio se "raskokodakao" da mu se povratilo samopouzdanje..., a pred USO je, cak, rekao da "puca od samopouzdanja". Evo, vidi se kako. Igrac pun samopouzdanja ne odgovara onolikim autom na drugu (ne prvu) mec loptu i to svojim najboljim udarcem.

U pocetku Rafine karijere obozavao sam ga, jer je bio pravi sportsmen. Narocito posle svog prvog Vimbldona. Kad je poceo da gubi od N°1eta, zbog nesuvislih izjava, ostalo je bilo samo moje postovanje za tenisko umece. Od sinoc, nema vise ni postovanja. Kako se samo pozdravio sa Fonjinijem?! Imao je pravo Soderlnig...

Sa terena je ODMAH izvetrio. Ni sekunde se nije zadrzavao. Mahnuo je publici i... Ne znam da opisem njegovo lice na putu do svlacionice.

Valjda ce jednom STICI do N°1eta da se i njihov medjusobni skor preokrene.

He he

pre 8 godina

Bez konkurencije najbolji mec na ovogodisnjem US Openu!
Tesko je bilo videti Nadala ponovo posle poraza. Zaista se mnogo trudi i jako zeli da se vrati, vidi mu se to u ocima. Ovo definitivno nije njegova godina.
Svaka cast Fog-u na pobedi, a hvala obojici na briljantnom mecu!

Јота

pre 8 godina

Nadal se, s druge strane sastaje takođe sa španskim teniserom Robertom Bautista-Agutom, kojem je Belgijanac David Gofan predao meč pri svom vođstvu od 2-1 u setovima.

GRESKA U KUCANJU , VELIKI POZDRAV.


Italijanu sve cestitke na borbenosti i zasluzenoj pobedi.

Novace sramota bi bilo da ne udjes lagano u finale.

Pera Kojot G.

pre 8 godina

Koje ludilo!
70 vinera protiv Nadala, kao i okretanje nakon dva nula je za svako postovanje.
Bez obzira sto Nadal nije u pravoj formi, ali znamo kakav je sa glavom Fonjini. Dobro se setio da se sve zapravo vrti oko toga.
Sto se tice Nadala, nekonstantnost, to je njegov problem cele ove godine.

___

pre 8 godina

Divna je stvar u tenisu što i igrači u senci dobiju ovakvim mečevima svoje parče globalne slave. Ceo svet sada zna za Italijana Fabia Fonju Fogninia!

Zorana

pre 8 godina

Steta za ljubitelje tenisa sto Rafa ne igra kao nekad.a steta je i sto necemo gledati mec izmedju Novaka i Rafe.Cestitke Fonjiniju za pobedu.Pitam se zasto nema vesti da su se srpske teniserke Krunic i Jankovic plasirale u osminu finala dublova!?

Tramal divizija

pre 8 godina

Ovaj Fognini odma ispada sledeće kolo protiv Feliciana ,ne može Rafa da servira pa daje protivniku šansu da ga reternira moža ga pobediti bilo ko

EuroSTAR

pre 8 godina

http://www.b92.net/sport/usopen2015/komentari.php?nav_id=1035315#k17514382

Prosečni rezultati na turnirima koji nisu na šljaci?
Dva osvojena Vimbldona (oba dobijena protiv Federera), dva osvojena US Opena, kao i nemali broj Mastersa na tvrdoj podlozi. Rezultat kojim bi mogli da se ponose mnogi teniseri iz Top10.

Svakako nije za #30 tenisera.

branimir bjelica

pre 8 godina

U Italiji prava euforija,samo o tome pricaju,zaista veliki rezultat,odavno jedan talijan nije dogurao do osmine finala,mada ce tesko sa Lopezom koji dobro servira i iskusan je.Ovde se komentrise i dobra igra Seppija sa Noletom,toliko ga hvale i zale sto nije bar jedan set zavrsio sa tie brekom,sto je bilo i realno po igri.Fonja je postao nocna mora za Rafu ove godine,jadni Rafa je po meni u velikim problemima jer iduce godine puni 30 godina i ne znam koliko ima jos benzina,to mi je zao zbog Noleta da ne gledamovise istorijska finala.
Ovo sto ovde hvale Seppija isticem za sve one koji kude Noleta kad izgubi po neki mec,narocito u finalima,kao da je normalno da sve osvoji.
Veliki pozdrav svim pravim navijacima Noleta,FORZA NOLE,GENIO,NUMERO UNO PER SEMPRE,!!!!!!Ciao.

Navijac iz fotelje

pre 8 godina

Nista cudno. Bio jednom jedan teniser. Doslo vreme za raspad organizma i sistema. Toliko je snage trosio na najsporijoj podlozi zemlja.

kmnccc

pre 8 godina

Sreca pa decko nema dobru glavu,sa repertoarom udaraca kakve je pokazao jutros,pomeo bi sve ove godine na us openu....mislim da vec u sledecem kolu ispada,najdalje protiv Novaka,ima bombe u rukama,motore u nogama,ali,nema mira u glavi,nazalost.
(nevski, 05. septembar 2015 09:14)

Čekaj, sreća ili nažalost?

Deki

pre 8 godina

Koji bi odnos pobeda/poraz bio izmedju Noleta i Rafe da su se ove godine susreli na svim turnirima? Kada je Rafa uvećavao prednost, Nole je stizao do polufinala i finala, sad Rafe nema nigde. Isti slučaj i sa Rodjom. Ovo pišem za sve one koji ovakve podatke koriste da bi uzdigli ili spustili nekog. Kad kažu prednost Rafe u odnosu na Rodju zbog medjusobnog skora, a po meni Nadal nikad neće biti ni blizu Rodje ako gledamo sam kvalitet.

nevski

pre 8 godina

Sreca pa decko nema dobru glavu,sa repertoarom udaraca kakve je pokazao jutros,pomeo bi sve ove godine na us openu....mislim da vec u sledecem kolu ispada,najdalje protiv Novaka,ima bombe u rukama,motore u nogama,ali,nema mira u glavi,nazalost.

Mr Monty

pre 8 godina

Ja ne znam da li je ovo senzacija; možda smo svi očekivali Rafin veliki "come back" već na US Open-u! Inače sjajna partija obojice, pogotovo Noletovog miljenika, Fabija.

Luka

pre 8 godina

Prilično sam siguran da je ovakav Nadal Đokoviću lakši protivnik čak i od ovog Italijana (ni ime mu ne znam ponoviti), a i od ostalih koji su ostali u žrebu, tako da Novaku ovim nije učinjena nikakva "usluga". Sve u svemu, već se nazire finale - ne vidim ko bi mogao iznenaditi Federera i Noleta.

Mr Monty

pre 8 godina

Ja ne znam da li je ovo senzacija; možda smo svi očekivali Rafin veliki "come back" već na US Open-u! Inače sjajna partija obojice, pogotovo Noletovog miljenika, Fabija.

Bojan Ilić

pre 8 godina

Kao "sklonio"...
Zašto, da ne može možda ovakav kljekav i psihički razglavljeni Nadal da pobedi Djokovića koji je u životnoj formi?!:-))
Novinare da kontrolišete kada izgube kompas...:-)

šetač

pre 8 godina

Žabar je lud skroz, sačuvaj se kad ga krene. Ima igru za Rafi. Slično je sa Belučijem. Protiv Noleta igra ko lud, Nole se muči i nekako dobija a protiv ostalih ga nema nigde.

Svete

pre 8 godina

To je bilo i ocekivano gledajuci Nadala u prva 2 meca, da ga nije sklonio Fonjini u 5, ocistio bi ga Novak u 3 seta.
Nego interesantan je Fonjini, koliko sam gledao mec ni u jednom trenutku se nije svadjao sa sudijom, publikom, reketom, mrezom, kamerom bilo kime iskljuciovo je bio koncentrisan na igru i kada 3 puta nije uspeo da potvrdi brejk u 5.setu nastavio je da napada i da busi Nadala sa svih strana i dosli smo do toga da mu je zabio 20 vinera samo u tom delu igre. Lepo je to onaj truli Wilander sinoc rekao ,,Nadal uspeva da natera Fonjinija da igra tenis, ne znam zasto ali je tako''...
Zasto, prilicno je jednostavno, Nadal je jedan od najboljih igraca koji je trenutno u padu, odgovara mu njegov stil igre oseca Fonjini da je trenutno jaci od njega i jednostavno Nadalova pojava i svi oni tikovi, pricanje sa trenerom, cinjenica da mu sudije ne daju opomene iako moraju i sve ostalo motivisu Fonjinija da bas protiv njega odigra svoj najbolji tenis !!

Djordje NS

pre 8 godina

U životu nisam gledao meč u kojem posle 2:0 u setovima Rafa na kraju izgubi. A još veći fenomen mi je da jedan igrač u jednom setu napravi 4 brejka a da se taj set i dalje igra i vodi se egal borba. Tako nešto se retko vidja i u ženskom tenisu a u muškom nikad - do danas. Svaka čast obojici.

Dzoooo

pre 8 godina

Ljudi jeste li gledali mec??? Obojica su igrali dobro, sem tog servisa koji nije funkcionisao. Poeni su bili toliko intezivni, toliko trcanja,preciznih I jakih udaraca. Znaci nije Fognini za odpisivanje,I kao lako ce Nole. treba biti oprezan!

takovo

pre 8 godina

Neverovatan meč!
2:0 vodio Nadal u setovima, imao brejk u trećem i izgubio! To je prvi put u karijeri da izgubi posle vođstva 2:0 u setovima!