Nova vest
Tenis

Nedelja, 09.09.2007.

03:48

Enan lako pobedila u finalu

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Belgijanka Žistin Enan pobednica je US Opena. Najbolja teniserka sveta pobedila je u dva seta Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu, rezultatom 6:1, 6:3. Trijumf na Flašing Medouzu je sedma titula u sezoni i sedmi gren slem u karijeri za Enan. Ove sezone osvojila je i Rolan Garos.

Meč je odlučen u ranoj fazi, jer je Enan u prva tri servis gema protivnice napravila dva brejka.

Prvi set potrajao je tek 33 minuta i sedam gemova, a igra je bila znatno ravnopravnija u drugom setu.

Ključni momenat dogodio se u četvrtom gemu, kada je viđen jedini brejk u drugom setu. Kuznjecova je počela dobro, povela 40-0 i onda neobjašnjivo stala.

Enan je uspela da preokrene i dobije taj gem. Ispostaviće se da Kuznjecova nije imala odgovor, pošto je propustila čak pet brejk šansi u sedmom i devetom gemu.

Enan ostaje ubedljivo na prvom mestu WTA liste, Kuznjecova se probila na poziciju dva, uglavnom zahvaljujući izuzetno lakom žrebu.

Belgijanka na turniru nije izgubila ni set, a za pobedu dobila je 1,4 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

18 h

U fokusu

Vidi sve