Ponedeljak, 13.01.2014.

09:07

Novak u tri seta do drugog kola

Novak Đoković počeo je odbranu titule na Australijan openu sigurnom pobedom protiv Lukaša Lacka rezultatom 6:3, 7:6, 6:1.

Izvor: B92

Novak u tri seta do drugog kola IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

pepe le tvor

pre 10 godina

stvarno dugo zelim ovo da kazem ali nekako ne pricamo o tome a par komentara odozdo me podsjetise. novak mora da pusti kosu. malo vise.prosle godine smo vidjeli malo "duzu"a sad ju je opet skratio. nevalja brate. razumijem te ja. imas jaku kosu tesku za oblikovat ali barem samo malo da je pustis. moze i ona proslogodisnja bradica. fensy je. tinejdzerke bi poludjele

NOLKICA

pre 10 godina

NAPRED NOLE IGRAS TAMAN KOLIKO TREBA, MALI SE NAPALIO, U TRECEM SETU 6;1, KORAK PO KORAK KA TITULI NISTADRUGO NEVERUJEM DA CE SE DESITI!!!!!

smesno

pre 10 godina

@smesno
a stvarno si smeshan! Euro sport prenosi ono shto im daju sa australskih televizija, ovde (Melbourne) prenose isto to, Janovica i domaceg igracha! jeste smeshno, al su australci makar kakve takve patriote a ni kinta ih ne zulja
(aleksandar, 13. januar 2014 11:27)

#Euro sport prenosi ono shto im daju sa australskih televizija#, rece covek i koji zivi u Australiji i uzgred Australijance naziva Australcima (sto je hrvatski izgovor za ljude koji zive u Australiji) te ostade ziv.
Igrom slucaja moj blizak prijatelj radi kao sitan administrator u ES u Beogradu i izvaredno je upoznat kako sve u distribuciji slike i odabiru programske seme izgleda.
Direkcija ES za Evropu se nalazi u Francuskoj u Parizu i ima sklopljen ugovor da dobijaje sliku sa svih terena koji su pokriveni kamerama sa AO.
Na osnovu govornog podrucja koje pokriva ES u Evropi (konktretno za nas Srpsko govorno podrucje) odabiru se i mecevi cija ce slika biti distribuirana u predstavnistvo ES u Beogradu.
Definitivno ES u Parizu dobija po ugovoru sliku sa svih terena na GS u AO i samo njihov odabir u Parizu, koji je motivisan, ekonomskim razlozima distribuira odredjene programe u zavisnosti od njihovog interesovanja i sportista koji su za to geografsko, ali i govorno podrucje najzanimljiviji.

Tebi brate, koji zivis u Australiji, a poreklom si verovatno iz Hrvatske (Srbi ne govore Australac, vec Australijanac) zelim uspeh svim tvojim sunarodnicima tenisaerima , bili oni Hrvati ili AUSTRALCI.

glas razuma

pre 10 godina

Cestitke Novaku na pobedi protiv neugodnog rivala.
Vrucine u Melburnu su pocele da uzimaju danak.Smatram da ce veliku ulogu u nastavku takmicenja odigrati ne samo teniska vestina,nego i psiho-fizicka sprema.
Ko se bude najbolje adaptirao na uslove koji tamo vladaju imace i najvece sanse za trijumf.

Frfljavi

pre 10 godina

Sasa... auuu kakvu si poruku napisao.... dajjjj breeeee... od srca zelimo JOVANI.... SVEEEEEEEE BREEE!!!! Sve,,, ako jojje zelja da Novak pobedi na AO... neka pobedi zbog nje samo!!! A radovace se cela nacija koja je poturena i rastrkana po svetu :))) Od srca ti zelim svako dobro a jos vise tvojoj Jovani.... jel se ovo Nole javio malo pre :)?

Jednorog68

pre 10 godina

"256 igrača u kosturu...." - reče neko

Ma, da l' će biti?

1 kolo - 128 igrača
2- 64
3- 32
4- 16
5- 8 (četvrtfinale)
6- 4 (polufinale)
7- 2 (finale)

*******************************

Ako neko nije znao, na GS se igra u finalu SEDMI MEČ.

Dakle, 128 igrača počinje turnir.

sasa

pre 10 godina

Sedam ljutih gusara, ostalo ih sest, a kapetan deli cokoladice, idemo care u besmrtne, odigraj ovo za moju paralizovanu cerku od 7 godina koja te voli i navija, srce mi se steze, ako citas ili ako neko prenese plakajuci sa nadom da ce biti bolje, svaka tvoja pobeda je i njena, molim te kao Boga daj sve od sebe za malu moju Jovanu, i za svu decu nasu, Sasa I Jovana sa mamom Katarinom...

Sofija

pre 10 godina

Eto, reče Novak sve ono što sam ja niže napisala. Služila ga je serva, ostalo kako tako(nije ni sam zadovoljan) a Lacko je bio na 140%. I Becker mu ulijeva samopouzdanje. Dajte mi sad još 40 minusa. Ili vi možda znate bolje od Novaka.

Frizer

pre 10 godina

Meč kao meč, Đoković je pružio tamn onoliko koliko je potrebno. Ništa ne brinem za dalji razvoj događaja.
Ali meni je nekako utisak celog meča Noletova nova frizura. Po prvi put je neko našao način da mu oblikuje tu vrlo nezgodnu ježurkastu kosu i napravi da na nešto liči. Dakle, nevezano za sam tenis, ovog puta, palac gore za frizera :)
I imidž je danas i te kako važan.

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 10 godina

@Aleksandar Maraš: Bilo bi dobro, kada bi prvo pogledao (proverio) ko je gde i kada rodjen! Tomić je rodjen u Štutgartu, Nemačka! Inače, u pravu si za ove bivše "naše", ali sve ovo samo dokazuje koliko se na ovim prostorima brine o sportistima!

Mikili

pre 10 godina

@Frizer,

Hej Frizer! Bolje ti menjaj profesiju dok je vreme jer se od ove sadasnje neces leba najesti. Ono sto Nole ima na glavi se ne moze nazvati frizurom. Sto bi strucnjaci rekli, osisan je "na noksir". :)))
Nole mora, ako hoce da popravi imdidz, da pusti kosu. Mislim da bi mu fenomenalno stajalo, a dobio bi i malo vecu podrsku navijaca - jedno milijardu vristecih tinejdzerki. Malo li je!

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 10 godina

Joooojjjjj! Katastrofa! Ja sam očekivao da će Nole da pobedi, i to ubedljivo, ako treba i sa četiri nula u setovima! I onda, jedva je pobedio, po nekim komentarima, a tek onaj koji osudjuje tamo neki kanal, koji nije srpski, ali prenosi OZI open, dok naše vrle srpske i svesrpske televizije NIŠTA! A Novak? Prvi meč? Joj, bre! Dobro da nije izgubio od ovog fenomenalnog amatera, i baš mi je žao što Novak nije igrao kao da je finale; ali, ova naša boranija od stručnjaka, što ostavljaju nadasve glupave komentare... Mislim, bre!

istina&pravda

pre 10 godina

Dobio ga u tri seta... U cemu je problem. Prvi takmicarski mec u sezoni. Nije bolje mnogo igrao u ovom periodu turnira ni prethodnih godina. Igra koliko mu je potrebno.. proba teren, proba sebe... Kad ako ne sa igracima ovog nivoa?

Sofija

pre 10 godina

Očaj, očigledno je radio na servi i forehandu a batalio bekend, to je potpuno krivo, uvijek se razvija najjače oružje. Glupo, glupo. Ne piše mu se dobro. I da, ovaj Slovak igra meč života(druge serve preko 160!, bekend paralele sijevaju), kao i uvijek svi se pale na Noleta. To je jedino pozitivno, možda ga zbilja Becker mentalno ojača.

aleksandar

pre 10 godina

@smesno
a stvarno si smeshan! Euro sport prenosi ono shto im daju sa australskih televizija, ovde (Melbourne) prenose isto to, Janovica i domaceg igracha! jeste smeshno, al su australci makar kakve takve patriote a ni kinta ih ne zulja! :) gledam i ja na strimu, a Melbourne park mi je na 20 km! shta cu, radilo se do kasno. :)

dex

pre 10 godina

Još 6 pobeda do 7 gren slema i 31 pobede u nizu!!!! NOLE JURIŠ,BRAVO SRBINE,PONOSNI SMO NA TEBE!!!!!SPORTISTA ZA PRIMER MLADIMA!!!! PSIHA ČELIK OCENA 10*

Milos

pre 10 godina

Sve sami poznavaoci i strucnjaci, odmah sudite po prvom setu. Meni je to jako smesno. Ovo je njemu trening i siguran sam da on bira kako ce da ga odradi, i koji udarci su mu danas na repertoaru za unaprediti.. Ali opet, mora da vi znate bolje, ipak ste strucnjaci a on je samo neki igrac..

Serdar

pre 10 godina

Jedan izuzetan lagan i opustajuci mec za Novaka,pravio je brejkove i bio brejkovan kad god je on to hteo,sto znaci da se jedino Novak za sve pitao na ovom mecu.Sledece kolo Leonid Majer i eto jos jedne idealne sanse da se Novak jos malo privikne na podlogu i takmicenje.

Aljona

pre 10 godina

U zivotu uspeti i nije toliko tesko, u sustini. Dovoljno je za pocetak reci sebi, hej, kada postane malo teze 90% ljudi odustaje, dize ruke od posla! Covek tada treba da ostane u igri, jer je vec u 10% hrabrijih. Taj nacin razmisljanja se prenosi i na navijanje. Odmah neko pljuvanje, odmah smo svi najbolji teniski savetnici! Dakle, Novak je pobedio 3:0. Srecno Nole, sampione!

Nebojša

pre 10 godina

Solidan meč ništa više od toga imao je dosta direktnih poena ali i puno grešaka baš puno možda je radila nervoza jer mu je ovo bio prvi zvaničan meč sa novim trenerom očekujem sigurniju igru u nastavku turnira a što se tiče prenosa rts je ponosno najavio da ce prenositi turnir ali su izgleda zaboravili setiće se negde za deset dana u polufinalu možda ja sam danas morao da tražim prenos preko neta nadjem ja na eurosportu 2 gledam tamo dodje meč do tajbrejka i oni prebace na meč bagdatisa i nekog nisam mu zapamtio ime wtf ko još prekida prenos u tajbrejku i to još četvorostrukog šampiona i drugog tenisera sveta to nisam očekivao.

znanje-imanje

pre 10 godina

Jako loša igra nenaštimovanog Novaka. Pola toga je da dugo nije imao mečeve i verovatno je radio pre svega na fizikalijama. OK.
Ali pola tog razloga deluje mi da su loptice. Već sam razvio refleks da preletim par mečeva prvog dana i da vidim kakav je tenis pa da zaključim kakvi su uslovi igre. Ovde mi deluje da su loptice jako tvrde, odbijaju se od reketa kao daske, ne primaju spin i uopšte totalno su nekontrolabilne. Dakle pretstoji jedan loš ineinteresantan, nervozan i smarajući AO. Ako je tako biće ovo vrlo težak AO i za Nadala i za Novaka. Konkretno, ako bi njegovi protivnici Gulbis, Vavrinka i Berdih birali njima najbolje uslove da igraju protiv Novaka to bi bili ovi.
Sad menjati žice i špan je prekasno ali ovako do titule teško - stvar je više stohastike a ne umeća. Ipak, pod ovim okolnostima je od značaja što Novak počinje lakšim žrebom nego Nadal.

Ipak, pobede Ane a pogotovu Vesne i ova čine nam dan lepšim. Napred Srbija!

dragan

pre 10 godina

Lacko lagano uzima gemove. Đokovic će izgleda ponovo da ostane bar sat duže na terenu nego što ni trebao. Njegova stara navika. Loše za sada, s obzirom na realni kvalitet protivnika.

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

Prvi meč a Lacko nije naivan igrač na bržim podlogama.Ipak,kada treba Nole odigra koliko je potrebno.

Neverovatan podatak:Od 256 igrača u kosturu,u obe konkurencije singla - 28 iz bivše Jugoslavije ( od toga su samo Dančević i Tomić rođeni u zemljama za koje igraju).....Možda je još neko rođen u zemlji za koju igra ali ja ne znam...U svakom slučaju,nekih 11 % igrača je poreklom odavde,sa ovih prostora!!!

Jelena

pre 10 godina

Sramota za ovu zemlju! Da niko ne prenosi najbolje sto smo ikada imali nego smo osudjeni na signal Francuza. Boze, koliko smo mi naopaki, pa cak i sa tv pravima

dusan

pre 10 godina

Tipicni Novak. Cim je lagan zrijeb sledi opustanje, koristenje meca za "trening", šou umesto koncentracije itd. Zato on ima samo sest, A Fedeerr i nadal zri i dva puta vise grend slemova. Oni nisu dozvoljavali sebi da gube sate protiv nekog Lacka. Nemilosrdno su grabili od prvog seta. Za psihu Đokovica bilo bi bolje da ima Nadalov zrijeb i da je odmah dobio Tomica. Ovako, osrednji dopsutio je osrednjem Lacku da izgleda kao Federer.

Šta reći

pre 10 godina

Samo mogu reći čestitke ES pokazali su svoje poštovanje prema ovom čovjeku, ne znam šta bi rekla osim sramota ako smatraju da je ovo zaslužio!

smesno

pre 10 godina

Ovo je smasno. ES ne prenosi mec Novaka. Traze da se strpimo dok Janovic ne zavrsi.

hahhhahha.......

Prozirno od strane Francuza od kojih ES za srpsko podrucje dobija siglnal.

Nole pusti im jednom Congu da pobedi, mozda ce se udostojiti da prenose trostrukog uzastopnog sampiona na svojoj TV.

BEOGRADJANIN

pre 10 godina

Mec je vec uveliko poceo, a mi i dalje na eurosportu gledamo Janovica i Kvitovu.

O cemu se ovde radi. I na sta ovo lisci od strane eurosporta.

Sramota.

zoki

pre 10 godina

bitno da naši kanali prenose sulejmana veličanstvenog, i tele shop i druge kojekakve gluposti, a ti što Mole igra nema veze. kakvu šansu bi imao neki naš slabije rangirani teniser da ga neka tv stanica pusti?? sramota.

smrc

pre 10 godina

Tok meča Đoković - Lacko pratite na našem sajtu: to nam preostaje, jer Eurosport misli da je zanimljiviji mec Janowic-Thomson (19god aussi)

neko iz branse

pre 10 godina

Kakva sramota ES kanala. Realno ovo moze samo sramotom da se nazove i nikako drugacije. Branilac titule,no.2, 4orostruki osvajac turnira,ceka da uz svo duzno postovanje,totalni autsajderi zavrse mec da bi njegov mec pustili u etar,pa da nije tuzno i sramotno bilo bi smesno. Hvala Bogu pa postoje otvoreni strimovi...

BEOGRADJANIN

pre 10 godina

Mec je vec uveliko poceo, a mi i dalje na eurosportu gledamo Janovica i Kvitovu.

O cemu se ovde radi. I na sta ovo lisci od strane eurosporta.

Sramota.

neko iz branse

pre 10 godina

Kakva sramota ES kanala. Realno ovo moze samo sramotom da se nazove i nikako drugacije. Branilac titule,no.2, 4orostruki osvajac turnira,ceka da uz svo duzno postovanje,totalni autsajderi zavrse mec da bi njegov mec pustili u etar,pa da nije tuzno i sramotno bilo bi smesno. Hvala Bogu pa postoje otvoreni strimovi...

zoki

pre 10 godina

bitno da naši kanali prenose sulejmana veličanstvenog, i tele shop i druge kojekakve gluposti, a ti što Mole igra nema veze. kakvu šansu bi imao neki naš slabije rangirani teniser da ga neka tv stanica pusti?? sramota.

smrc

pre 10 godina

Tok meča Đoković - Lacko pratite na našem sajtu: to nam preostaje, jer Eurosport misli da je zanimljiviji mec Janowic-Thomson (19god aussi)

smesno

pre 10 godina

Ovo je smasno. ES ne prenosi mec Novaka. Traze da se strpimo dok Janovic ne zavrsi.

hahhhahha.......

Prozirno od strane Francuza od kojih ES za srpsko podrucje dobija siglnal.

Nole pusti im jednom Congu da pobedi, mozda ce se udostojiti da prenose trostrukog uzastopnog sampiona na svojoj TV.

dex

pre 10 godina

Još 6 pobeda do 7 gren slema i 31 pobede u nizu!!!! NOLE JURIŠ,BRAVO SRBINE,PONOSNI SMO NA TEBE!!!!!SPORTISTA ZA PRIMER MLADIMA!!!! PSIHA ČELIK OCENA 10*

Jelena

pre 10 godina

Sramota za ovu zemlju! Da niko ne prenosi najbolje sto smo ikada imali nego smo osudjeni na signal Francuza. Boze, koliko smo mi naopaki, pa cak i sa tv pravima

Aljona

pre 10 godina

U zivotu uspeti i nije toliko tesko, u sustini. Dovoljno je za pocetak reci sebi, hej, kada postane malo teze 90% ljudi odustaje, dize ruke od posla! Covek tada treba da ostane u igri, jer je vec u 10% hrabrijih. Taj nacin razmisljanja se prenosi i na navijanje. Odmah neko pljuvanje, odmah smo svi najbolji teniski savetnici! Dakle, Novak je pobedio 3:0. Srecno Nole, sampione!

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

Prvi meč a Lacko nije naivan igrač na bržim podlogama.Ipak,kada treba Nole odigra koliko je potrebno.

Neverovatan podatak:Od 256 igrača u kosturu,u obe konkurencije singla - 28 iz bivše Jugoslavije ( od toga su samo Dančević i Tomić rođeni u zemljama za koje igraju).....Možda je još neko rođen u zemlji za koju igra ali ja ne znam...U svakom slučaju,nekih 11 % igrača je poreklom odavde,sa ovih prostora!!!

Milos

pre 10 godina

Sve sami poznavaoci i strucnjaci, odmah sudite po prvom setu. Meni je to jako smesno. Ovo je njemu trening i siguran sam da on bira kako ce da ga odradi, i koji udarci su mu danas na repertoaru za unaprediti.. Ali opet, mora da vi znate bolje, ipak ste strucnjaci a on je samo neki igrac..

istina&pravda

pre 10 godina

Dobio ga u tri seta... U cemu je problem. Prvi takmicarski mec u sezoni. Nije bolje mnogo igrao u ovom periodu turnira ni prethodnih godina. Igra koliko mu je potrebno.. proba teren, proba sebe... Kad ako ne sa igracima ovog nivoa?

Nebojša

pre 10 godina

Solidan meč ništa više od toga imao je dosta direktnih poena ali i puno grešaka baš puno možda je radila nervoza jer mu je ovo bio prvi zvaničan meč sa novim trenerom očekujem sigurniju igru u nastavku turnira a što se tiče prenosa rts je ponosno najavio da ce prenositi turnir ali su izgleda zaboravili setiće se negde za deset dana u polufinalu možda ja sam danas morao da tražim prenos preko neta nadjem ja na eurosportu 2 gledam tamo dodje meč do tajbrejka i oni prebace na meč bagdatisa i nekog nisam mu zapamtio ime wtf ko još prekida prenos u tajbrejku i to još četvorostrukog šampiona i drugog tenisera sveta to nisam očekivao.

Šta reći

pre 10 godina

Samo mogu reći čestitke ES pokazali su svoje poštovanje prema ovom čovjeku, ne znam šta bi rekla osim sramota ako smatraju da je ovo zaslužio!

Serdar

pre 10 godina

Jedan izuzetan lagan i opustajuci mec za Novaka,pravio je brejkove i bio brejkovan kad god je on to hteo,sto znaci da se jedino Novak za sve pitao na ovom mecu.Sledece kolo Leonid Majer i eto jos jedne idealne sanse da se Novak jos malo privikne na podlogu i takmicenje.

sasa

pre 10 godina

Sedam ljutih gusara, ostalo ih sest, a kapetan deli cokoladice, idemo care u besmrtne, odigraj ovo za moju paralizovanu cerku od 7 godina koja te voli i navija, srce mi se steze, ako citas ili ako neko prenese plakajuci sa nadom da ce biti bolje, svaka tvoja pobeda je i njena, molim te kao Boga daj sve od sebe za malu moju Jovanu, i za svu decu nasu, Sasa I Jovana sa mamom Katarinom...

Frizer

pre 10 godina

Meč kao meč, Đoković je pružio tamn onoliko koliko je potrebno. Ništa ne brinem za dalji razvoj događaja.
Ali meni je nekako utisak celog meča Noletova nova frizura. Po prvi put je neko našao način da mu oblikuje tu vrlo nezgodnu ježurkastu kosu i napravi da na nešto liči. Dakle, nevezano za sam tenis, ovog puta, palac gore za frizera :)
I imidž je danas i te kako važan.

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 10 godina

Joooojjjjj! Katastrofa! Ja sam očekivao da će Nole da pobedi, i to ubedljivo, ako treba i sa četiri nula u setovima! I onda, jedva je pobedio, po nekim komentarima, a tek onaj koji osudjuje tamo neki kanal, koji nije srpski, ali prenosi OZI open, dok naše vrle srpske i svesrpske televizije NIŠTA! A Novak? Prvi meč? Joj, bre! Dobro da nije izgubio od ovog fenomenalnog amatera, i baš mi je žao što Novak nije igrao kao da je finale; ali, ova naša boranija od stručnjaka, što ostavljaju nadasve glupave komentare... Mislim, bre!

aleksandar

pre 10 godina

@smesno
a stvarno si smeshan! Euro sport prenosi ono shto im daju sa australskih televizija, ovde (Melbourne) prenose isto to, Janovica i domaceg igracha! jeste smeshno, al su australci makar kakve takve patriote a ni kinta ih ne zulja! :) gledam i ja na strimu, a Melbourne park mi je na 20 km! shta cu, radilo se do kasno. :)

znanje-imanje

pre 10 godina

Jako loša igra nenaštimovanog Novaka. Pola toga je da dugo nije imao mečeve i verovatno je radio pre svega na fizikalijama. OK.
Ali pola tog razloga deluje mi da su loptice. Već sam razvio refleks da preletim par mečeva prvog dana i da vidim kakav je tenis pa da zaključim kakvi su uslovi igre. Ovde mi deluje da su loptice jako tvrde, odbijaju se od reketa kao daske, ne primaju spin i uopšte totalno su nekontrolabilne. Dakle pretstoji jedan loš ineinteresantan, nervozan i smarajući AO. Ako je tako biće ovo vrlo težak AO i za Nadala i za Novaka. Konkretno, ako bi njegovi protivnici Gulbis, Vavrinka i Berdih birali njima najbolje uslove da igraju protiv Novaka to bi bili ovi.
Sad menjati žice i špan je prekasno ali ovako do titule teško - stvar je više stohastike a ne umeća. Ipak, pod ovim okolnostima je od značaja što Novak počinje lakšim žrebom nego Nadal.

Ipak, pobede Ane a pogotovu Vesne i ova čine nam dan lepšim. Napred Srbija!

Sofija

pre 10 godina

Eto, reče Novak sve ono što sam ja niže napisala. Služila ga je serva, ostalo kako tako(nije ni sam zadovoljan) a Lacko je bio na 140%. I Becker mu ulijeva samopouzdanje. Dajte mi sad još 40 minusa. Ili vi možda znate bolje od Novaka.

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 10 godina

@Aleksandar Maraš: Bilo bi dobro, kada bi prvo pogledao (proverio) ko je gde i kada rodjen! Tomić je rodjen u Štutgartu, Nemačka! Inače, u pravu si za ove bivše "naše", ali sve ovo samo dokazuje koliko se na ovim prostorima brine o sportistima!

dusan

pre 10 godina

Tipicni Novak. Cim je lagan zrijeb sledi opustanje, koristenje meca za "trening", šou umesto koncentracije itd. Zato on ima samo sest, A Fedeerr i nadal zri i dva puta vise grend slemova. Oni nisu dozvoljavali sebi da gube sate protiv nekog Lacka. Nemilosrdno su grabili od prvog seta. Za psihu Đokovica bilo bi bolje da ima Nadalov zrijeb i da je odmah dobio Tomica. Ovako, osrednji dopsutio je osrednjem Lacku da izgleda kao Federer.

dragan

pre 10 godina

Lacko lagano uzima gemove. Đokovic će izgleda ponovo da ostane bar sat duže na terenu nego što ni trebao. Njegova stara navika. Loše za sada, s obzirom na realni kvalitet protivnika.

Sofija

pre 10 godina

Očaj, očigledno je radio na servi i forehandu a batalio bekend, to je potpuno krivo, uvijek se razvija najjače oružje. Glupo, glupo. Ne piše mu se dobro. I da, ovaj Slovak igra meč života(druge serve preko 160!, bekend paralele sijevaju), kao i uvijek svi se pale na Noleta. To je jedino pozitivno, možda ga zbilja Becker mentalno ojača.

Mikili

pre 10 godina

@Frizer,

Hej Frizer! Bolje ti menjaj profesiju dok je vreme jer se od ove sadasnje neces leba najesti. Ono sto Nole ima na glavi se ne moze nazvati frizurom. Sto bi strucnjaci rekli, osisan je "na noksir". :)))
Nole mora, ako hoce da popravi imdidz, da pusti kosu. Mislim da bi mu fenomenalno stajalo, a dobio bi i malo vecu podrsku navijaca - jedno milijardu vristecih tinejdzerki. Malo li je!

Jednorog68

pre 10 godina

"256 igrača u kosturu...." - reče neko

Ma, da l' će biti?

1 kolo - 128 igrača
2- 64
3- 32
4- 16
5- 8 (četvrtfinale)
6- 4 (polufinale)
7- 2 (finale)

*******************************

Ako neko nije znao, na GS se igra u finalu SEDMI MEČ.

Dakle, 128 igrača počinje turnir.

Frfljavi

pre 10 godina

Sasa... auuu kakvu si poruku napisao.... dajjjj breeeee... od srca zelimo JOVANI.... SVEEEEEEEE BREEE!!!! Sve,,, ako jojje zelja da Novak pobedi na AO... neka pobedi zbog nje samo!!! A radovace se cela nacija koja je poturena i rastrkana po svetu :))) Od srca ti zelim svako dobro a jos vise tvojoj Jovani.... jel se ovo Nole javio malo pre :)?

glas razuma

pre 10 godina

Cestitke Novaku na pobedi protiv neugodnog rivala.
Vrucine u Melburnu su pocele da uzimaju danak.Smatram da ce veliku ulogu u nastavku takmicenja odigrati ne samo teniska vestina,nego i psiho-fizicka sprema.
Ko se bude najbolje adaptirao na uslove koji tamo vladaju imace i najvece sanse za trijumf.

NOLKICA

pre 10 godina

NAPRED NOLE IGRAS TAMAN KOLIKO TREBA, MALI SE NAPALIO, U TRECEM SETU 6;1, KORAK PO KORAK KA TITULI NISTADRUGO NEVERUJEM DA CE SE DESITI!!!!!

smesno

pre 10 godina

@smesno
a stvarno si smeshan! Euro sport prenosi ono shto im daju sa australskih televizija, ovde (Melbourne) prenose isto to, Janovica i domaceg igracha! jeste smeshno, al su australci makar kakve takve patriote a ni kinta ih ne zulja
(aleksandar, 13. januar 2014 11:27)

#Euro sport prenosi ono shto im daju sa australskih televizija#, rece covek i koji zivi u Australiji i uzgred Australijance naziva Australcima (sto je hrvatski izgovor za ljude koji zive u Australiji) te ostade ziv.
Igrom slucaja moj blizak prijatelj radi kao sitan administrator u ES u Beogradu i izvaredno je upoznat kako sve u distribuciji slike i odabiru programske seme izgleda.
Direkcija ES za Evropu se nalazi u Francuskoj u Parizu i ima sklopljen ugovor da dobijaje sliku sa svih terena koji su pokriveni kamerama sa AO.
Na osnovu govornog podrucja koje pokriva ES u Evropi (konktretno za nas Srpsko govorno podrucje) odabiru se i mecevi cija ce slika biti distribuirana u predstavnistvo ES u Beogradu.
Definitivno ES u Parizu dobija po ugovoru sliku sa svih terena na GS u AO i samo njihov odabir u Parizu, koji je motivisan, ekonomskim razlozima distribuira odredjene programe u zavisnosti od njihovog interesovanja i sportista koji su za to geografsko, ali i govorno podrucje najzanimljiviji.

Tebi brate, koji zivis u Australiji, a poreklom si verovatno iz Hrvatske (Srbi ne govore Australac, vec Australijanac) zelim uspeh svim tvojim sunarodnicima tenisaerima , bili oni Hrvati ili AUSTRALCI.

pepe le tvor

pre 10 godina

stvarno dugo zelim ovo da kazem ali nekako ne pricamo o tome a par komentara odozdo me podsjetise. novak mora da pusti kosu. malo vise.prosle godine smo vidjeli malo "duzu"a sad ju je opet skratio. nevalja brate. razumijem te ja. imas jaku kosu tesku za oblikovat ali barem samo malo da je pustis. moze i ona proslogodisnja bradica. fensy je. tinejdzerke bi poludjele

dusan

pre 10 godina

Tipicni Novak. Cim je lagan zrijeb sledi opustanje, koristenje meca za "trening", šou umesto koncentracije itd. Zato on ima samo sest, A Fedeerr i nadal zri i dva puta vise grend slemova. Oni nisu dozvoljavali sebi da gube sate protiv nekog Lacka. Nemilosrdno su grabili od prvog seta. Za psihu Đokovica bilo bi bolje da ima Nadalov zrijeb i da je odmah dobio Tomica. Ovako, osrednji dopsutio je osrednjem Lacku da izgleda kao Federer.

Sofija

pre 10 godina

Očaj, očigledno je radio na servi i forehandu a batalio bekend, to je potpuno krivo, uvijek se razvija najjače oružje. Glupo, glupo. Ne piše mu se dobro. I da, ovaj Slovak igra meč života(druge serve preko 160!, bekend paralele sijevaju), kao i uvijek svi se pale na Noleta. To je jedino pozitivno, možda ga zbilja Becker mentalno ojača.

dragan

pre 10 godina

Lacko lagano uzima gemove. Đokovic će izgleda ponovo da ostane bar sat duže na terenu nego što ni trebao. Njegova stara navika. Loše za sada, s obzirom na realni kvalitet protivnika.

Mikili

pre 10 godina

@Frizer,

Hej Frizer! Bolje ti menjaj profesiju dok je vreme jer se od ove sadasnje neces leba najesti. Ono sto Nole ima na glavi se ne moze nazvati frizurom. Sto bi strucnjaci rekli, osisan je "na noksir". :)))
Nole mora, ako hoce da popravi imdidz, da pusti kosu. Mislim da bi mu fenomenalno stajalo, a dobio bi i malo vecu podrsku navijaca - jedno milijardu vristecih tinejdzerki. Malo li je!

znanje-imanje

pre 10 godina

Jako loša igra nenaštimovanog Novaka. Pola toga je da dugo nije imao mečeve i verovatno je radio pre svega na fizikalijama. OK.
Ali pola tog razloga deluje mi da su loptice. Već sam razvio refleks da preletim par mečeva prvog dana i da vidim kakav je tenis pa da zaključim kakvi su uslovi igre. Ovde mi deluje da su loptice jako tvrde, odbijaju se od reketa kao daske, ne primaju spin i uopšte totalno su nekontrolabilne. Dakle pretstoji jedan loš ineinteresantan, nervozan i smarajući AO. Ako je tako biće ovo vrlo težak AO i za Nadala i za Novaka. Konkretno, ako bi njegovi protivnici Gulbis, Vavrinka i Berdih birali njima najbolje uslove da igraju protiv Novaka to bi bili ovi.
Sad menjati žice i špan je prekasno ali ovako do titule teško - stvar je više stohastike a ne umeća. Ipak, pod ovim okolnostima je od značaja što Novak počinje lakšim žrebom nego Nadal.

Ipak, pobede Ane a pogotovu Vesne i ova čine nam dan lepšim. Napred Srbija!

dex

pre 10 godina

Još 6 pobeda do 7 gren slema i 31 pobede u nizu!!!! NOLE JURIŠ,BRAVO SRBINE,PONOSNI SMO NA TEBE!!!!!SPORTISTA ZA PRIMER MLADIMA!!!! PSIHA ČELIK OCENA 10*

BEOGRADJANIN

pre 10 godina

Mec je vec uveliko poceo, a mi i dalje na eurosportu gledamo Janovica i Kvitovu.

O cemu se ovde radi. I na sta ovo lisci od strane eurosporta.

Sramota.

neko iz branse

pre 10 godina

Kakva sramota ES kanala. Realno ovo moze samo sramotom da se nazove i nikako drugacije. Branilac titule,no.2, 4orostruki osvajac turnira,ceka da uz svo duzno postovanje,totalni autsajderi zavrse mec da bi njegov mec pustili u etar,pa da nije tuzno i sramotno bilo bi smesno. Hvala Bogu pa postoje otvoreni strimovi...

Jelena

pre 10 godina

Sramota za ovu zemlju! Da niko ne prenosi najbolje sto smo ikada imali nego smo osudjeni na signal Francuza. Boze, koliko smo mi naopaki, pa cak i sa tv pravima

smesno

pre 10 godina

Ovo je smasno. ES ne prenosi mec Novaka. Traze da se strpimo dok Janovic ne zavrsi.

hahhhahha.......

Prozirno od strane Francuza od kojih ES za srpsko podrucje dobija siglnal.

Nole pusti im jednom Congu da pobedi, mozda ce se udostojiti da prenose trostrukog uzastopnog sampiona na svojoj TV.

Šta reći

pre 10 godina

Samo mogu reći čestitke ES pokazali su svoje poštovanje prema ovom čovjeku, ne znam šta bi rekla osim sramota ako smatraju da je ovo zaslužio!

Sofija

pre 10 godina

Eto, reče Novak sve ono što sam ja niže napisala. Služila ga je serva, ostalo kako tako(nije ni sam zadovoljan) a Lacko je bio na 140%. I Becker mu ulijeva samopouzdanje. Dajte mi sad još 40 minusa. Ili vi možda znate bolje od Novaka.

smrc

pre 10 godina

Tok meča Đoković - Lacko pratite na našem sajtu: to nam preostaje, jer Eurosport misli da je zanimljiviji mec Janowic-Thomson (19god aussi)

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 10 godina

Joooojjjjj! Katastrofa! Ja sam očekivao da će Nole da pobedi, i to ubedljivo, ako treba i sa četiri nula u setovima! I onda, jedva je pobedio, po nekim komentarima, a tek onaj koji osudjuje tamo neki kanal, koji nije srpski, ali prenosi OZI open, dok naše vrle srpske i svesrpske televizije NIŠTA! A Novak? Prvi meč? Joj, bre! Dobro da nije izgubio od ovog fenomenalnog amatera, i baš mi je žao što Novak nije igrao kao da je finale; ali, ova naša boranija od stručnjaka, što ostavljaju nadasve glupave komentare... Mislim, bre!

zoki

pre 10 godina

bitno da naši kanali prenose sulejmana veličanstvenog, i tele shop i druge kojekakve gluposti, a ti što Mole igra nema veze. kakvu šansu bi imao neki naš slabije rangirani teniser da ga neka tv stanica pusti?? sramota.

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

Prvi meč a Lacko nije naivan igrač na bržim podlogama.Ipak,kada treba Nole odigra koliko je potrebno.

Neverovatan podatak:Od 256 igrača u kosturu,u obe konkurencije singla - 28 iz bivše Jugoslavije ( od toga su samo Dančević i Tomić rođeni u zemljama za koje igraju).....Možda je još neko rođen u zemlji za koju igra ali ja ne znam...U svakom slučaju,nekih 11 % igrača je poreklom odavde,sa ovih prostora!!!

Serdar

pre 10 godina

Jedan izuzetan lagan i opustajuci mec za Novaka,pravio je brejkove i bio brejkovan kad god je on to hteo,sto znaci da se jedino Novak za sve pitao na ovom mecu.Sledece kolo Leonid Majer i eto jos jedne idealne sanse da se Novak jos malo privikne na podlogu i takmicenje.

Nebojša

pre 10 godina

Solidan meč ništa više od toga imao je dosta direktnih poena ali i puno grešaka baš puno možda je radila nervoza jer mu je ovo bio prvi zvaničan meč sa novim trenerom očekujem sigurniju igru u nastavku turnira a što se tiče prenosa rts je ponosno najavio da ce prenositi turnir ali su izgleda zaboravili setiće se negde za deset dana u polufinalu možda ja sam danas morao da tražim prenos preko neta nadjem ja na eurosportu 2 gledam tamo dodje meč do tajbrejka i oni prebace na meč bagdatisa i nekog nisam mu zapamtio ime wtf ko još prekida prenos u tajbrejku i to još četvorostrukog šampiona i drugog tenisera sveta to nisam očekivao.

istina&pravda

pre 10 godina

Dobio ga u tri seta... U cemu je problem. Prvi takmicarski mec u sezoni. Nije bolje mnogo igrao u ovom periodu turnira ni prethodnih godina. Igra koliko mu je potrebno.. proba teren, proba sebe... Kad ako ne sa igracima ovog nivoa?

Frizer

pre 10 godina

Meč kao meč, Đoković je pružio tamn onoliko koliko je potrebno. Ništa ne brinem za dalji razvoj događaja.
Ali meni je nekako utisak celog meča Noletova nova frizura. Po prvi put je neko našao način da mu oblikuje tu vrlo nezgodnu ježurkastu kosu i napravi da na nešto liči. Dakle, nevezano za sam tenis, ovog puta, palac gore za frizera :)
I imidž je danas i te kako važan.

Aljona

pre 10 godina

U zivotu uspeti i nije toliko tesko, u sustini. Dovoljno je za pocetak reci sebi, hej, kada postane malo teze 90% ljudi odustaje, dize ruke od posla! Covek tada treba da ostane u igri, jer je vec u 10% hrabrijih. Taj nacin razmisljanja se prenosi i na navijanje. Odmah neko pljuvanje, odmah smo svi najbolji teniski savetnici! Dakle, Novak je pobedio 3:0. Srecno Nole, sampione!

aleksandar

pre 10 godina

@smesno
a stvarno si smeshan! Euro sport prenosi ono shto im daju sa australskih televizija, ovde (Melbourne) prenose isto to, Janovica i domaceg igracha! jeste smeshno, al su australci makar kakve takve patriote a ni kinta ih ne zulja! :) gledam i ja na strimu, a Melbourne park mi je na 20 km! shta cu, radilo se do kasno. :)

Jednorog68

pre 10 godina

"256 igrača u kosturu...." - reče neko

Ma, da l' će biti?

1 kolo - 128 igrača
2- 64
3- 32
4- 16
5- 8 (četvrtfinale)
6- 4 (polufinale)
7- 2 (finale)

*******************************

Ako neko nije znao, na GS se igra u finalu SEDMI MEČ.

Dakle, 128 igrača počinje turnir.

Milos

pre 10 godina

Sve sami poznavaoci i strucnjaci, odmah sudite po prvom setu. Meni je to jako smesno. Ovo je njemu trening i siguran sam da on bira kako ce da ga odradi, i koji udarci su mu danas na repertoaru za unaprediti.. Ali opet, mora da vi znate bolje, ipak ste strucnjaci a on je samo neki igrac..

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 10 godina

@Aleksandar Maraš: Bilo bi dobro, kada bi prvo pogledao (proverio) ko je gde i kada rodjen! Tomić je rodjen u Štutgartu, Nemačka! Inače, u pravu si za ove bivše "naše", ali sve ovo samo dokazuje koliko se na ovim prostorima brine o sportistima!

sasa

pre 10 godina

Sedam ljutih gusara, ostalo ih sest, a kapetan deli cokoladice, idemo care u besmrtne, odigraj ovo za moju paralizovanu cerku od 7 godina koja te voli i navija, srce mi se steze, ako citas ili ako neko prenese plakajuci sa nadom da ce biti bolje, svaka tvoja pobeda je i njena, molim te kao Boga daj sve od sebe za malu moju Jovanu, i za svu decu nasu, Sasa I Jovana sa mamom Katarinom...

Frfljavi

pre 10 godina

Sasa... auuu kakvu si poruku napisao.... dajjjj breeeee... od srca zelimo JOVANI.... SVEEEEEEEE BREEE!!!! Sve,,, ako jojje zelja da Novak pobedi na AO... neka pobedi zbog nje samo!!! A radovace se cela nacija koja je poturena i rastrkana po svetu :))) Od srca ti zelim svako dobro a jos vise tvojoj Jovani.... jel se ovo Nole javio malo pre :)?

NOLKICA

pre 10 godina

NAPRED NOLE IGRAS TAMAN KOLIKO TREBA, MALI SE NAPALIO, U TRECEM SETU 6;1, KORAK PO KORAK KA TITULI NISTADRUGO NEVERUJEM DA CE SE DESITI!!!!!

glas razuma

pre 10 godina

Cestitke Novaku na pobedi protiv neugodnog rivala.
Vrucine u Melburnu su pocele da uzimaju danak.Smatram da ce veliku ulogu u nastavku takmicenja odigrati ne samo teniska vestina,nego i psiho-fizicka sprema.
Ko se bude najbolje adaptirao na uslove koji tamo vladaju imace i najvece sanse za trijumf.

smesno

pre 10 godina

@smesno
a stvarno si smeshan! Euro sport prenosi ono shto im daju sa australskih televizija, ovde (Melbourne) prenose isto to, Janovica i domaceg igracha! jeste smeshno, al su australci makar kakve takve patriote a ni kinta ih ne zulja
(aleksandar, 13. januar 2014 11:27)

#Euro sport prenosi ono shto im daju sa australskih televizija#, rece covek i koji zivi u Australiji i uzgred Australijance naziva Australcima (sto je hrvatski izgovor za ljude koji zive u Australiji) te ostade ziv.
Igrom slucaja moj blizak prijatelj radi kao sitan administrator u ES u Beogradu i izvaredno je upoznat kako sve u distribuciji slike i odabiru programske seme izgleda.
Direkcija ES za Evropu se nalazi u Francuskoj u Parizu i ima sklopljen ugovor da dobijaje sliku sa svih terena koji su pokriveni kamerama sa AO.
Na osnovu govornog podrucja koje pokriva ES u Evropi (konktretno za nas Srpsko govorno podrucje) odabiru se i mecevi cija ce slika biti distribuirana u predstavnistvo ES u Beogradu.
Definitivno ES u Parizu dobija po ugovoru sliku sa svih terena na GS u AO i samo njihov odabir u Parizu, koji je motivisan, ekonomskim razlozima distribuira odredjene programe u zavisnosti od njihovog interesovanja i sportista koji su za to geografsko, ali i govorno podrucje najzanimljiviji.

Tebi brate, koji zivis u Australiji, a poreklom si verovatno iz Hrvatske (Srbi ne govore Australac, vec Australijanac) zelim uspeh svim tvojim sunarodnicima tenisaerima , bili oni Hrvati ili AUSTRALCI.

pepe le tvor

pre 10 godina

stvarno dugo zelim ovo da kazem ali nekako ne pricamo o tome a par komentara odozdo me podsjetise. novak mora da pusti kosu. malo vise.prosle godine smo vidjeli malo "duzu"a sad ju je opet skratio. nevalja brate. razumijem te ja. imas jaku kosu tesku za oblikovat ali barem samo malo da je pustis. moze i ona proslogodisnja bradica. fensy je. tinejdzerke bi poludjele