Nedelja, 08.09.2013.

01:25

Nadal na Đokovića, 37. put

Rafael Nadal igraće u finalu US opena protiv Novaka Đokovića u ponedeljak veče (23:00).

Izvor: AK

Nadal na Ðokoviæa, 37. put IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

sljemenacivo

pre 10 godina

(kosmajacsale, 8. septembar 2013 05:48)

Namam obicaj da reagujem na trolovanje HR komsija, ali ako si ti sa Kosmaja, ja sam sa Sljemena.
Samo oko dubine Novakovih udaraca, necu ja nista reci, evo ti Wavrinkinih reci sa presice (kako vi smesno kazete za pres konferenciju):
"I think I was playing better than him. I was doing much more things than him. But he’s not No.1 for nothing. He was staying with me all the match, and at the end he pushed me, pushed me far, far, far back. I had to find everything I had in my body today to stay with him, and he won the match."
Dakle, kako po tebi Novak nije imao dubinu udaraca a "pushed me far, far, far back" kaze Stan? Smejurija!!!
Neka su ti za nauk Stenove reci "Nije Novak No1 za dzabe!"

Milan

pre 10 godina

Novak igra sa vrlo malo samopouzdanja. A bez toga tesko da ima neke sanse protiv Nadala. Sve jedno, navijacemo svim srcem za Novaka.

asdf

pre 10 godina

Treba napomenuti da ovim susretom Djokovic i Nadal postoju naveci rivali u Open eri. Lendl - McEnroe 36 meceva, Lendl - Connors 36, Becker - Edberg 35, Connors - McEnroe 35...

Sale BL

pre 10 godina

Opet veliko finale. Kako bi bilo sjajno kada bi ga do bio Novak. Ali i ako pobedi Nadal opet je ok. Za mene je i finale veliki uspeh.

Zvezdas

pre 10 godina

Nekada smo gledali Bobu Zivojinovica i zeleli da imamo sampiona.Zeleli i nadali se.Kada bi on dosao do cetvrtfinala,to je za nas bio veliki uspeh.Teniski tereni u Srbiji su polako primali sve vise i vise mladih igraca.Boba je ostavio veliki trag.
Onda se pojavila se Monika.Po prvi put smo imali pravu sampionku.
Ona je pretvorila sve nase snove u realnost i Srbija se ponosila svojom Monikom.
A onda su se pojavili Ana,Jelena,Novak,Janko,Viktor,Zimonjic...Tenis je u Srbiji postao hit.Nikada nismo imali toliko dobrih igraca i sampiona.I to u vremenu kada je ova igra napredovala skoro do savrsenstva.U ovakvoj konkurenciji,to je podvig.
Oni su Srbiji vratili i dali sve.I stare nade i nove radosti.Boba i Monika su zapoceli,a oni to nastavljaju.Srbija je postala teniska sila, a tenis jedan od najpopularnijih sportova.
I neka nastave tim putem.
Sutra i godinama...

kosmajacsale

pre 10 godina

sa onakvom igrom guranjem loptica nema sta da trazi, ovaj rafa melje. nije to wavinka da ceka da se novak trgne. ako izgubi prvi set kao sto uvek gubi gotovo . ja mislim 3-0 eventualno 3-1 za rafu. novak nema hrabrost jacinu da li ste vi gledali mec retko koji poen da je odigrao odlicno . nigde dubine i jacine to sa rafom ne prolazi ode jos jedan gs u vetar mozda i bolje da se trgne

saša

pre 10 godina

Car mora ali mora odigrati kao nikada u zivotu da bi pobedio ovu "zivotinju", ovo me sve podseca na Rocky 4, ajmo care, ovom pobedom ulazis u istoriju iz koje te niko nikada nece obrisati, znam da mozes...

A Nadal nek' jede magareći sir!

pre 10 godina

"...Nole morao dobrano izmuciti sa Ementalerom.
Nole, sad jos mazni i chorizo pa onda moze i sangrija!"
(tapas, 8. septembar 2013 01:48)

Emental je oblast u Francuskoj po kojoj je ime dobio sir koji je u njoj nastao. Sa ostalim delom komentara se slažem.

blop

pre 10 godina

gotivio sam nadala bas, bas...svidjao mi se taj njegov gladijatorski stav, da kida kad igra, nebitno koji turnir i koje kolo,koji igrac...federera je redovno derao ( i zbog toga sam ga sam ga posebno gotivio), ali mi mnogo stvari kod njega pocinje da "smrducka". za taj doping sto spominju,ne znam,ne zelim da vjerujem u to, i ta kao povreda?!pa gde to ima da si 6 meseci povredjen i vratis se spremniji nego ikada?! mislim, po kojoj logici? a tek njegov odnos sa djokovicem!do 2011. sve super, al kad je nole poceo da im uzima svima meru, e onda, nisam gledao finale AO'13, nisam imao u sobi taj kanal?!? ma daaj...i ona loptica iz montreala, bas nije gadjao noleta?!...sve u svemu, favorit je sad u ovom finalu, ali blagi,ali je zato nole za njega ljudina kakva ovaj nikad nece biti...i nole uljepsaj mi ponedeljak, ziv bio i pokazi mu kalo se igea tenis srcem

Ana K.

pre 10 godina

Rafa mashina! :-) Sve melje na svom putu. Zasluzuje da osvoji US open i da zavrsi godinu kao br. 1 jer je realno najbolji teniser u 2013-oj. Kad nije Federer nek' bude Nadal! :-) Do ponedeljka i do pobede!

Ćutite i gledajte.

pre 10 godina

Nisam gledao meč, jel' to Gaske oduzeo servis-gem Nadalu? ;))

Svi mečevi između Đokovića i Nadala su priča za sebe i nemaju nikakve veze sa mečevima koje ova dvojica igraju sa drugima. Postoje Đoković i Nadal, i svi ostali. Federer je definitivno otpao (to je bilo pitanje vremena - svemu dođe kraj), a Mari realno nikada nije ni pripadao tom stalnom sastavu (povremeno je uskakao na tu listu, ali jednostavno: za prisustvo u stalnom sastavu "velikih" potreban je kontinuitet i jaka statistika!). Ono što je sigurno, to je da Nadal ima strahopoštovanje prema Đokoviću. Nadal se Đokovića u nekom smislu boji. Nadal NIKADA unapred ne može biti siguran da će pobediti Đokovića, ma kako Đoković igrao, dok zauzvrat Đoković ponekad može biti siguran da će pobediti Nadala, a to je ako je u zaista dobroj formi. Na žalost, Đoković je još uvek u "tamnoj fazi" i ne može biti siguran da će pobediti Nadala, pa tako ni mi.

Đoković je 1/2f igrao loše, što bi moglo da znači da će finale igrati dobro - prosto, prošao ga je loš dan, neizbežna kriza na turniru. Možda. Ne bih smeo da stavim svoj novac na bilo koju opkladu u vezi meča koji sledi - ovo je jedan od onih događaja kada UMUKNETE i gledate. Samo budale mogu da tvrde nešto sa "sigurnošću" u vezi ishoda ovog meča.

Ali, ako išta mogu da tvrdim to je da je Đokovićev tenis postao dosadan - ziheraški i pasivan - i da je mnogo interesantnije posmatrati Nadala. Međutim, kao što reče Murinjo Druloviću: "Finale se ne igra, finale se pobeđuje"!!

goran

pre 10 godina

Да коначно тај дуел који смо чекали од почетка УС опена , Ноле није нешто незнам како специјално одиграо до овог финала ,мада довољно добро да сувим квалитетом углавном без проблема добија слабије рангиране противнике, међутим чим је стигао до полуфинала и изузетно раположеног и квалитетног Вавринке одмах се видело да много тога не штима у игри Ђоковића ,по мени је само веће Нолетово искуство пресудило у мечу са Вавринком који се уплашио победе па му се стегла рука у одлучујућим моментима у петом сету ,управо из свих ових набројаних разлога сматрам Надала фаворитом у финалу, јер игра на изузетно високом нивоу и није толико склон падовима у игри као нпр. Ђоковић, међутим лоптица је округла и свакако да Ноле може добити Надала као што је то до сада и чинио доста пута у каријери,рецепт је прост мора подхитно како зна и уме да врати игру из 2011 године и да поправи бекхенд јер је у бекхенду кључ добре Нолетове игре, уколико се буде мучио са бекхендом (као што је углавном то досада и чинио на УС опену) не пише му се добро у дуелу са Надалом !!!

Miki

pre 10 godina

U najavi epski duel. Djokovic ce morati da pokaze i dokaze da je najbolji na betonu. Takodje ce morati da podigne igru za dva nivoa da bi parirao Rafi, koji, sasvim sigurno, najbolje cuva za kraj. Uzivajmo u spektakularnom mecu bez prozivki, omalovazavanja i vredjanja dvojice od tri najbolja svih vremena. Pozdrav.

Filip

pre 10 godina

Nole odgledaj neki svoj mec iz 2011. Kretanje je bilo neverovatno, a na bekhendu si svu tezinu prenosio napred na loptu. Danas, da l' zbog vetra ili neceg drugog dosta puta nisi bio na lopti i samo si je gurao u teren. Mora opet da puca taj bekhend, mora forhend da funkcionise kao u petom setu danas, moraju te niske kratke lopte da se napadaju agresivnije i preciznije (koliko samo puta danas si ih gurnuo i Wawrinka lagano prolazio na mrezi, Nadal je tu jos opasniji). Naravno da ti to sve znas, ali sada je vreme da konacno pocnes da verujes u svoje udarce kao nekad and "to go for the shot". Pusti opet onu zver iz tebe da podivlja. IDEMO DO SEDME BREEE !

Branko

pre 10 godina

Da se podestiomo kako su osvojeni grand-slamovi u 2013oj godini:
1. Australian Open - Djokovic posteno
2. French Open - Djokovic je bio primoran da izgubi u polufinalu od Nadala da bi osvojio barem jedan grand slam ove godine.
3. Wimbledon - Djokovic je morao da izgubi da bi Maurry bio prvi Britanac da osvoji ovaj grand slam posle 77 godina.
4. U.S. Open sigurno osvaja Nole i zadrzava No. 1 poziciju.

Federer je spreman za penziju ali mora jos da igra, Maurry nije ni priiblizan Noletu i Nadalu a Rafa ce da kiksne protiv Nola. Ovo znaci da bi Setska Teniska Organizaica zapala u krizu. Mora da postoji konkurencija. Nole je mogaoi da pobediu svaki turnir da je "Smeo" nego mu je "nevidljiva ruka" dala ogromni novac da se barem neko priblizi I napravi konkurenciju. Bez konkurencije ne bi bilo interesnatno ni za kll,adionice, medije, tenisku organizaciju, gledaoce I igrace. To je to.
Branko (Iskusni Teniser) iz Amerike

doktor

pre 10 godina

Nadal je dosta slabo odigrao prva dva set za svoje standarde,ali Gaske nije imao vere ni konstantnosti u udarcima.Treci set je rutina

ivan

pre 10 godina

Realno situacija je malo drugacija nego prosle godine, sada ce Nole morati da odigra svoj najbolji tenis u zivotu, jer je Nadal trenutno teniser u najboljoj formi. Druga stvar Novak vec ima nekoliko vezanih poraza od Nadala i novi poraz bi mogao ozbiljno da utice na njegovo samopouzdanje.

Upsss

pre 10 godina

Nadal je do finala izgubio samo jedan gem na svoj servis. Sto znaci da svaki Noletov izgubljen servis moze da znaci i izgubljen set. Bite gusto.....

WEATHER

pre 10 godina

Vamos Rafa! Puno si bolji od djokice i uopste ne sumnjam u titulu...! 2 zadnje pobede RG,Montreal i to u drami taman da ti samopouzdanje bude na maksimumu...!

tapas

pre 10 godina

Nadal je u takvoj formi, a kakve pacere je imao za protivnike do finala?! Isto kao i Murray na Wimbledonu.
Nadam se da ce to biti u neku ruku sansa za Noleta jer Nadala jos niko nije posteno testirao dok se Nole morao dobrano izmuciti sa Ementalerom.
Nole, sad jos mazni i chorizo pa onda moze i sangrija!

blop

pre 10 godina

gotivio sam nadala bas, bas...svidjao mi se taj njegov gladijatorski stav, da kida kad igra, nebitno koji turnir i koje kolo,koji igrac...federera je redovno derao ( i zbog toga sam ga sam ga posebno gotivio), ali mi mnogo stvari kod njega pocinje da "smrducka". za taj doping sto spominju,ne znam,ne zelim da vjerujem u to, i ta kao povreda?!pa gde to ima da si 6 meseci povredjen i vratis se spremniji nego ikada?! mislim, po kojoj logici? a tek njegov odnos sa djokovicem!do 2011. sve super, al kad je nole poceo da im uzima svima meru, e onda, nisam gledao finale AO'13, nisam imao u sobi taj kanal?!? ma daaj...i ona loptica iz montreala, bas nije gadjao noleta?!...sve u svemu, favorit je sad u ovom finalu, ali blagi,ali je zato nole za njega ljudina kakva ovaj nikad nece biti...i nole uljepsaj mi ponedeljak, ziv bio i pokazi mu kalo se igea tenis srcem

Ćutite i gledajte.

pre 10 godina

Nisam gledao meč, jel' to Gaske oduzeo servis-gem Nadalu? ;))

Svi mečevi između Đokovića i Nadala su priča za sebe i nemaju nikakve veze sa mečevima koje ova dvojica igraju sa drugima. Postoje Đoković i Nadal, i svi ostali. Federer je definitivno otpao (to je bilo pitanje vremena - svemu dođe kraj), a Mari realno nikada nije ni pripadao tom stalnom sastavu (povremeno je uskakao na tu listu, ali jednostavno: za prisustvo u stalnom sastavu "velikih" potreban je kontinuitet i jaka statistika!). Ono što je sigurno, to je da Nadal ima strahopoštovanje prema Đokoviću. Nadal se Đokovića u nekom smislu boji. Nadal NIKADA unapred ne može biti siguran da će pobediti Đokovića, ma kako Đoković igrao, dok zauzvrat Đoković ponekad može biti siguran da će pobediti Nadala, a to je ako je u zaista dobroj formi. Na žalost, Đoković je još uvek u "tamnoj fazi" i ne može biti siguran da će pobediti Nadala, pa tako ni mi.

Đoković je 1/2f igrao loše, što bi moglo da znači da će finale igrati dobro - prosto, prošao ga je loš dan, neizbežna kriza na turniru. Možda. Ne bih smeo da stavim svoj novac na bilo koju opkladu u vezi meča koji sledi - ovo je jedan od onih događaja kada UMUKNETE i gledate. Samo budale mogu da tvrde nešto sa "sigurnošću" u vezi ishoda ovog meča.

Ali, ako išta mogu da tvrdim to je da je Đokovićev tenis postao dosadan - ziheraški i pasivan - i da je mnogo interesantnije posmatrati Nadala. Međutim, kao što reče Murinjo Druloviću: "Finale se ne igra, finale se pobeđuje"!!

Filip

pre 10 godina

Nole odgledaj neki svoj mec iz 2011. Kretanje je bilo neverovatno, a na bekhendu si svu tezinu prenosio napred na loptu. Danas, da l' zbog vetra ili neceg drugog dosta puta nisi bio na lopti i samo si je gurao u teren. Mora opet da puca taj bekhend, mora forhend da funkcionise kao u petom setu danas, moraju te niske kratke lopte da se napadaju agresivnije i preciznije (koliko samo puta danas si ih gurnuo i Wawrinka lagano prolazio na mrezi, Nadal je tu jos opasniji). Naravno da ti to sve znas, ali sada je vreme da konacno pocnes da verujes u svoje udarce kao nekad and "to go for the shot". Pusti opet onu zver iz tebe da podivlja. IDEMO DO SEDME BREEE !

Miki

pre 10 godina

U najavi epski duel. Djokovic ce morati da pokaze i dokaze da je najbolji na betonu. Takodje ce morati da podigne igru za dva nivoa da bi parirao Rafi, koji, sasvim sigurno, najbolje cuva za kraj. Uzivajmo u spektakularnom mecu bez prozivki, omalovazavanja i vredjanja dvojice od tri najbolja svih vremena. Pozdrav.

Branko

pre 10 godina

Da se podestiomo kako su osvojeni grand-slamovi u 2013oj godini:
1. Australian Open - Djokovic posteno
2. French Open - Djokovic je bio primoran da izgubi u polufinalu od Nadala da bi osvojio barem jedan grand slam ove godine.
3. Wimbledon - Djokovic je morao da izgubi da bi Maurry bio prvi Britanac da osvoji ovaj grand slam posle 77 godina.
4. U.S. Open sigurno osvaja Nole i zadrzava No. 1 poziciju.

Federer je spreman za penziju ali mora jos da igra, Maurry nije ni priiblizan Noletu i Nadalu a Rafa ce da kiksne protiv Nola. Ovo znaci da bi Setska Teniska Organizaica zapala u krizu. Mora da postoji konkurencija. Nole je mogaoi da pobediu svaki turnir da je "Smeo" nego mu je "nevidljiva ruka" dala ogromni novac da se barem neko priblizi I napravi konkurenciju. Bez konkurencije ne bi bilo interesnatno ni za kll,adionice, medije, tenisku organizaciju, gledaoce I igrace. To je to.
Branko (Iskusni Teniser) iz Amerike

ivan

pre 10 godina

Realno situacija je malo drugacija nego prosle godine, sada ce Nole morati da odigra svoj najbolji tenis u zivotu, jer je Nadal trenutno teniser u najboljoj formi. Druga stvar Novak vec ima nekoliko vezanih poraza od Nadala i novi poraz bi mogao ozbiljno da utice na njegovo samopouzdanje.

Zvezdas

pre 10 godina

Nekada smo gledali Bobu Zivojinovica i zeleli da imamo sampiona.Zeleli i nadali se.Kada bi on dosao do cetvrtfinala,to je za nas bio veliki uspeh.Teniski tereni u Srbiji su polako primali sve vise i vise mladih igraca.Boba je ostavio veliki trag.
Onda se pojavila se Monika.Po prvi put smo imali pravu sampionku.
Ona je pretvorila sve nase snove u realnost i Srbija se ponosila svojom Monikom.
A onda su se pojavili Ana,Jelena,Novak,Janko,Viktor,Zimonjic...Tenis je u Srbiji postao hit.Nikada nismo imali toliko dobrih igraca i sampiona.I to u vremenu kada je ova igra napredovala skoro do savrsenstva.U ovakvoj konkurenciji,to je podvig.
Oni su Srbiji vratili i dali sve.I stare nade i nove radosti.Boba i Monika su zapoceli,a oni to nastavljaju.Srbija je postala teniska sila, a tenis jedan od najpopularnijih sportova.
I neka nastave tim putem.
Sutra i godinama...

goran

pre 10 godina

Да коначно тај дуел који смо чекали од почетка УС опена , Ноле није нешто незнам како специјално одиграо до овог финала ,мада довољно добро да сувим квалитетом углавном без проблема добија слабије рангиране противнике, међутим чим је стигао до полуфинала и изузетно раположеног и квалитетног Вавринке одмах се видело да много тога не штима у игри Ђоковића ,по мени је само веће Нолетово искуство пресудило у мечу са Вавринком који се уплашио победе па му се стегла рука у одлучујућим моментима у петом сету ,управо из свих ових набројаних разлога сматрам Надала фаворитом у финалу, јер игра на изузетно високом нивоу и није толико склон падовима у игри као нпр. Ђоковић, међутим лоптица је округла и свакако да Ноле може добити Надала као што је то до сада и чинио доста пута у каријери,рецепт је прост мора подхитно како зна и уме да врати игру из 2011 године и да поправи бекхенд јер је у бекхенду кључ добре Нолетове игре, уколико се буде мучио са бекхендом (као што је углавном то досада и чинио на УС опену) не пише му се добро у дуелу са Надалом !!!

Upsss

pre 10 godina

Nadal je do finala izgubio samo jedan gem na svoj servis. Sto znaci da svaki Noletov izgubljen servis moze da znaci i izgubljen set. Bite gusto.....

tapas

pre 10 godina

Nadal je u takvoj formi, a kakve pacere je imao za protivnike do finala?! Isto kao i Murray na Wimbledonu.
Nadam se da ce to biti u neku ruku sansa za Noleta jer Nadala jos niko nije posteno testirao dok se Nole morao dobrano izmuciti sa Ementalerom.
Nole, sad jos mazni i chorizo pa onda moze i sangrija!

doktor

pre 10 godina

Nadal je dosta slabo odigrao prva dva set za svoje standarde,ali Gaske nije imao vere ni konstantnosti u udarcima.Treci set je rutina

saša

pre 10 godina

Car mora ali mora odigrati kao nikada u zivotu da bi pobedio ovu "zivotinju", ovo me sve podseca na Rocky 4, ajmo care, ovom pobedom ulazis u istoriju iz koje te niko nikada nece obrisati, znam da mozes...

Ana K.

pre 10 godina

Rafa mashina! :-) Sve melje na svom putu. Zasluzuje da osvoji US open i da zavrsi godinu kao br. 1 jer je realno najbolji teniser u 2013-oj. Kad nije Federer nek' bude Nadal! :-) Do ponedeljka i do pobede!

Sale BL

pre 10 godina

Opet veliko finale. Kako bi bilo sjajno kada bi ga do bio Novak. Ali i ako pobedi Nadal opet je ok. Za mene je i finale veliki uspeh.

WEATHER

pre 10 godina

Vamos Rafa! Puno si bolji od djokice i uopste ne sumnjam u titulu...! 2 zadnje pobede RG,Montreal i to u drami taman da ti samopouzdanje bude na maksimumu...!

asdf

pre 10 godina

Treba napomenuti da ovim susretom Djokovic i Nadal postoju naveci rivali u Open eri. Lendl - McEnroe 36 meceva, Lendl - Connors 36, Becker - Edberg 35, Connors - McEnroe 35...

kosmajacsale

pre 10 godina

sa onakvom igrom guranjem loptica nema sta da trazi, ovaj rafa melje. nije to wavinka da ceka da se novak trgne. ako izgubi prvi set kao sto uvek gubi gotovo . ja mislim 3-0 eventualno 3-1 za rafu. novak nema hrabrost jacinu da li ste vi gledali mec retko koji poen da je odigrao odlicno . nigde dubine i jacine to sa rafom ne prolazi ode jos jedan gs u vetar mozda i bolje da se trgne

A Nadal nek' jede magareći sir!

pre 10 godina

"...Nole morao dobrano izmuciti sa Ementalerom.
Nole, sad jos mazni i chorizo pa onda moze i sangrija!"
(tapas, 8. septembar 2013 01:48)

Emental je oblast u Francuskoj po kojoj je ime dobio sir koji je u njoj nastao. Sa ostalim delom komentara se slažem.

Milan

pre 10 godina

Novak igra sa vrlo malo samopouzdanja. A bez toga tesko da ima neke sanse protiv Nadala. Sve jedno, navijacemo svim srcem za Novaka.

sljemenacivo

pre 10 godina

(kosmajacsale, 8. septembar 2013 05:48)

Namam obicaj da reagujem na trolovanje HR komsija, ali ako si ti sa Kosmaja, ja sam sa Sljemena.
Samo oko dubine Novakovih udaraca, necu ja nista reci, evo ti Wavrinkinih reci sa presice (kako vi smesno kazete za pres konferenciju):
"I think I was playing better than him. I was doing much more things than him. But he’s not No.1 for nothing. He was staying with me all the match, and at the end he pushed me, pushed me far, far, far back. I had to find everything I had in my body today to stay with him, and he won the match."
Dakle, kako po tebi Novak nije imao dubinu udaraca a "pushed me far, far, far back" kaze Stan? Smejurija!!!
Neka su ti za nauk Stenove reci "Nije Novak No1 za dzabe!"

Ana K.

pre 10 godina

Rafa mashina! :-) Sve melje na svom putu. Zasluzuje da osvoji US open i da zavrsi godinu kao br. 1 jer je realno najbolji teniser u 2013-oj. Kad nije Federer nek' bude Nadal! :-) Do ponedeljka i do pobede!

WEATHER

pre 10 godina

Vamos Rafa! Puno si bolji od djokice i uopste ne sumnjam u titulu...! 2 zadnje pobede RG,Montreal i to u drami taman da ti samopouzdanje bude na maksimumu...!

Branko

pre 10 godina

Da se podestiomo kako su osvojeni grand-slamovi u 2013oj godini:
1. Australian Open - Djokovic posteno
2. French Open - Djokovic je bio primoran da izgubi u polufinalu od Nadala da bi osvojio barem jedan grand slam ove godine.
3. Wimbledon - Djokovic je morao da izgubi da bi Maurry bio prvi Britanac da osvoji ovaj grand slam posle 77 godina.
4. U.S. Open sigurno osvaja Nole i zadrzava No. 1 poziciju.

Federer je spreman za penziju ali mora jos da igra, Maurry nije ni priiblizan Noletu i Nadalu a Rafa ce da kiksne protiv Nola. Ovo znaci da bi Setska Teniska Organizaica zapala u krizu. Mora da postoji konkurencija. Nole je mogaoi da pobediu svaki turnir da je "Smeo" nego mu je "nevidljiva ruka" dala ogromni novac da se barem neko priblizi I napravi konkurenciju. Bez konkurencije ne bi bilo interesnatno ni za kll,adionice, medije, tenisku organizaciju, gledaoce I igrace. To je to.
Branko (Iskusni Teniser) iz Amerike

blop

pre 10 godina

gotivio sam nadala bas, bas...svidjao mi se taj njegov gladijatorski stav, da kida kad igra, nebitno koji turnir i koje kolo,koji igrac...federera je redovno derao ( i zbog toga sam ga sam ga posebno gotivio), ali mi mnogo stvari kod njega pocinje da "smrducka". za taj doping sto spominju,ne znam,ne zelim da vjerujem u to, i ta kao povreda?!pa gde to ima da si 6 meseci povredjen i vratis se spremniji nego ikada?! mislim, po kojoj logici? a tek njegov odnos sa djokovicem!do 2011. sve super, al kad je nole poceo da im uzima svima meru, e onda, nisam gledao finale AO'13, nisam imao u sobi taj kanal?!? ma daaj...i ona loptica iz montreala, bas nije gadjao noleta?!...sve u svemu, favorit je sad u ovom finalu, ali blagi,ali je zato nole za njega ljudina kakva ovaj nikad nece biti...i nole uljepsaj mi ponedeljak, ziv bio i pokazi mu kalo se igea tenis srcem

kosmajacsale

pre 10 godina

sa onakvom igrom guranjem loptica nema sta da trazi, ovaj rafa melje. nije to wavinka da ceka da se novak trgne. ako izgubi prvi set kao sto uvek gubi gotovo . ja mislim 3-0 eventualno 3-1 za rafu. novak nema hrabrost jacinu da li ste vi gledali mec retko koji poen da je odigrao odlicno . nigde dubine i jacine to sa rafom ne prolazi ode jos jedan gs u vetar mozda i bolje da se trgne

tapas

pre 10 godina

Nadal je u takvoj formi, a kakve pacere je imao za protivnike do finala?! Isto kao i Murray na Wimbledonu.
Nadam se da ce to biti u neku ruku sansa za Noleta jer Nadala jos niko nije posteno testirao dok se Nole morao dobrano izmuciti sa Ementalerom.
Nole, sad jos mazni i chorizo pa onda moze i sangrija!

Upsss

pre 10 godina

Nadal je do finala izgubio samo jedan gem na svoj servis. Sto znaci da svaki Noletov izgubljen servis moze da znaci i izgubljen set. Bite gusto.....

goran

pre 10 godina

Да коначно тај дуел који смо чекали од почетка УС опена , Ноле није нешто незнам како специјално одиграо до овог финала ,мада довољно добро да сувим квалитетом углавном без проблема добија слабије рангиране противнике, међутим чим је стигао до полуфинала и изузетно раположеног и квалитетног Вавринке одмах се видело да много тога не штима у игри Ђоковића ,по мени је само веће Нолетово искуство пресудило у мечу са Вавринком који се уплашио победе па му се стегла рука у одлучујућим моментима у петом сету ,управо из свих ових набројаних разлога сматрам Надала фаворитом у финалу, јер игра на изузетно високом нивоу и није толико склон падовима у игри као нпр. Ђоковић, међутим лоптица је округла и свакако да Ноле може добити Надала као што је то до сада и чинио доста пута у каријери,рецепт је прост мора подхитно како зна и уме да врати игру из 2011 године и да поправи бекхенд јер је у бекхенду кључ добре Нолетове игре, уколико се буде мучио са бекхендом (као што је углавном то досада и чинио на УС опену) не пише му се добро у дуелу са Надалом !!!

Ćutite i gledajte.

pre 10 godina

Nisam gledao meč, jel' to Gaske oduzeo servis-gem Nadalu? ;))

Svi mečevi između Đokovića i Nadala su priča za sebe i nemaju nikakve veze sa mečevima koje ova dvojica igraju sa drugima. Postoje Đoković i Nadal, i svi ostali. Federer je definitivno otpao (to je bilo pitanje vremena - svemu dođe kraj), a Mari realno nikada nije ni pripadao tom stalnom sastavu (povremeno je uskakao na tu listu, ali jednostavno: za prisustvo u stalnom sastavu "velikih" potreban je kontinuitet i jaka statistika!). Ono što je sigurno, to je da Nadal ima strahopoštovanje prema Đokoviću. Nadal se Đokovića u nekom smislu boji. Nadal NIKADA unapred ne može biti siguran da će pobediti Đokovića, ma kako Đoković igrao, dok zauzvrat Đoković ponekad može biti siguran da će pobediti Nadala, a to je ako je u zaista dobroj formi. Na žalost, Đoković je još uvek u "tamnoj fazi" i ne može biti siguran da će pobediti Nadala, pa tako ni mi.

Đoković je 1/2f igrao loše, što bi moglo da znači da će finale igrati dobro - prosto, prošao ga je loš dan, neizbežna kriza na turniru. Možda. Ne bih smeo da stavim svoj novac na bilo koju opkladu u vezi meča koji sledi - ovo je jedan od onih događaja kada UMUKNETE i gledate. Samo budale mogu da tvrde nešto sa "sigurnošću" u vezi ishoda ovog meča.

Ali, ako išta mogu da tvrdim to je da je Đokovićev tenis postao dosadan - ziheraški i pasivan - i da je mnogo interesantnije posmatrati Nadala. Međutim, kao što reče Murinjo Druloviću: "Finale se ne igra, finale se pobeđuje"!!

Filip

pre 10 godina

Nole odgledaj neki svoj mec iz 2011. Kretanje je bilo neverovatno, a na bekhendu si svu tezinu prenosio napred na loptu. Danas, da l' zbog vetra ili neceg drugog dosta puta nisi bio na lopti i samo si je gurao u teren. Mora opet da puca taj bekhend, mora forhend da funkcionise kao u petom setu danas, moraju te niske kratke lopte da se napadaju agresivnije i preciznije (koliko samo puta danas si ih gurnuo i Wawrinka lagano prolazio na mrezi, Nadal je tu jos opasniji). Naravno da ti to sve znas, ali sada je vreme da konacno pocnes da verujes u svoje udarce kao nekad and "to go for the shot". Pusti opet onu zver iz tebe da podivlja. IDEMO DO SEDME BREEE !

Miki

pre 10 godina

U najavi epski duel. Djokovic ce morati da pokaze i dokaze da je najbolji na betonu. Takodje ce morati da podigne igru za dva nivoa da bi parirao Rafi, koji, sasvim sigurno, najbolje cuva za kraj. Uzivajmo u spektakularnom mecu bez prozivki, omalovazavanja i vredjanja dvojice od tri najbolja svih vremena. Pozdrav.

ivan

pre 10 godina

Realno situacija je malo drugacija nego prosle godine, sada ce Nole morati da odigra svoj najbolji tenis u zivotu, jer je Nadal trenutno teniser u najboljoj formi. Druga stvar Novak vec ima nekoliko vezanih poraza od Nadala i novi poraz bi mogao ozbiljno da utice na njegovo samopouzdanje.

A Nadal nek' jede magareći sir!

pre 10 godina

"...Nole morao dobrano izmuciti sa Ementalerom.
Nole, sad jos mazni i chorizo pa onda moze i sangrija!"
(tapas, 8. septembar 2013 01:48)

Emental je oblast u Francuskoj po kojoj je ime dobio sir koji je u njoj nastao. Sa ostalim delom komentara se slažem.

saša

pre 10 godina

Car mora ali mora odigrati kao nikada u zivotu da bi pobedio ovu "zivotinju", ovo me sve podseca na Rocky 4, ajmo care, ovom pobedom ulazis u istoriju iz koje te niko nikada nece obrisati, znam da mozes...

Zvezdas

pre 10 godina

Nekada smo gledali Bobu Zivojinovica i zeleli da imamo sampiona.Zeleli i nadali se.Kada bi on dosao do cetvrtfinala,to je za nas bio veliki uspeh.Teniski tereni u Srbiji su polako primali sve vise i vise mladih igraca.Boba je ostavio veliki trag.
Onda se pojavila se Monika.Po prvi put smo imali pravu sampionku.
Ona je pretvorila sve nase snove u realnost i Srbija se ponosila svojom Monikom.
A onda su se pojavili Ana,Jelena,Novak,Janko,Viktor,Zimonjic...Tenis je u Srbiji postao hit.Nikada nismo imali toliko dobrih igraca i sampiona.I to u vremenu kada je ova igra napredovala skoro do savrsenstva.U ovakvoj konkurenciji,to je podvig.
Oni su Srbiji vratili i dali sve.I stare nade i nove radosti.Boba i Monika su zapoceli,a oni to nastavljaju.Srbija je postala teniska sila, a tenis jedan od najpopularnijih sportova.
I neka nastave tim putem.
Sutra i godinama...

Sale BL

pre 10 godina

Opet veliko finale. Kako bi bilo sjajno kada bi ga do bio Novak. Ali i ako pobedi Nadal opet je ok. Za mene je i finale veliki uspeh.

doktor

pre 10 godina

Nadal je dosta slabo odigrao prva dva set za svoje standarde,ali Gaske nije imao vere ni konstantnosti u udarcima.Treci set je rutina

asdf

pre 10 godina

Treba napomenuti da ovim susretom Djokovic i Nadal postoju naveci rivali u Open eri. Lendl - McEnroe 36 meceva, Lendl - Connors 36, Becker - Edberg 35, Connors - McEnroe 35...

Milan

pre 10 godina

Novak igra sa vrlo malo samopouzdanja. A bez toga tesko da ima neke sanse protiv Nadala. Sve jedno, navijacemo svim srcem za Novaka.

sljemenacivo

pre 10 godina

(kosmajacsale, 8. septembar 2013 05:48)

Namam obicaj da reagujem na trolovanje HR komsija, ali ako si ti sa Kosmaja, ja sam sa Sljemena.
Samo oko dubine Novakovih udaraca, necu ja nista reci, evo ti Wavrinkinih reci sa presice (kako vi smesno kazete za pres konferenciju):
"I think I was playing better than him. I was doing much more things than him. But he’s not No.1 for nothing. He was staying with me all the match, and at the end he pushed me, pushed me far, far, far back. I had to find everything I had in my body today to stay with him, and he won the match."
Dakle, kako po tebi Novak nije imao dubinu udaraca a "pushed me far, far, far back" kaze Stan? Smejurija!!!
Neka su ti za nauk Stenove reci "Nije Novak No1 za dzabe!"