Petak, 23.08.2013.

12:48

Kriza, šok terapija, težak žreb – koliko može Novak na USO?

Mnogo je vremena prošlo otkad su navijači Novaka Đokovića sa većom zebnjom čekali početak nekog od Gren slem turnira.

Izvor: Saša Ozmo

Kriza, šok terapija, težak žreb – koliko može Novak na USO? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

133 Komentari

Sortiraj po:

Milić

pre 10 godina

Nole želim ti uspeh, bar finale. Ako ne uspeš treniraj biće bolje sledeći put. Činjenica je da Novak ima krizu ove godine, tako da bi me osvajanje turnira, ali i sam plasman u finale veoma prijatno iznenadili.

Bojan

pre 10 godina

(Putar, 27. avgust 2013 09:18)
svaki sport je biznis, ali daleko od toga da se njime toliko upravlja. Naravno da postoje podobniji sportisti i oni manje podobni, medju kojima jeste Nole, ali glupost je pricati da rezultate namestaju neki mocnici a da zemlja koja je najuticajnija nema predstavnika u top 10, da u prethodnih 10 godina ne da nije uzela slem, nego nije bila ni blizu, a da je za to vreme tamo neki Srbin postao jedan od 10 najboljih tenisera u istoriji.
Niko ne mrzi Noleta, na nekim mestima je postao nepopularan, ali pre svega zbog nekih svojih izjava (ili izjava svoga oca koji zaista steti sinu), ali je pre svega cenjen kao uspesan i vredan covek. Medjunarodne komisije ga izglasavaju za sportistu godine, a mi pricamo o nekom namestanju i mrznji prema njemu. Finale zavrsnog turnira prosle godine protiv Federera sam gledao u kaficu u Svajcarskoj i bilo je nekoliko ljudi koji su navijali za Noleta, i nisu imali nikakve veze sa Srbijom, rodjeni Svajcarci, samo vole njegov stil igre.
I nije Monika Seles deo neke zavere protiv nas, na svetskom nivou smo krajnje nebitni da bi se radilo nesto protiv nas, zasto niko nije Lendla napao dok je on vladoa tenisom. Jednostavno je jedna budala dosla u mogucnost da povredi Moniku i to je to.
Za sve lose stvari koje su se nama desavale, pre svega smo odgovorni mi i ne treba da gledamo na noleta kao nekoga ko se inati "diktatorima" nego da se ugledamo na njega i svojim radom i trudom ostvarimo nesto.

Gordana Ristic

pre 10 godina

Verujem u coveka,u Novaka Djokovica! Verujem da ce dati 120% od sebe kako na treninzima,tako i na mecevima!Sve drugo me ne zanima jer je nevazno i nebitno!Idemoooo,sampione!Pokazi sebi da si najbolji!

Putar

pre 10 godina

@Bojan
Tenis je "finansijski" sport. Ogromne pare se vrte, sponzori, kladionice, lobiji...Upravljaju finansijski moćnici. Antidoping komisija je u njihovoj vlasti. Preko doping kontrola rađenih ili NAJAVLJENO ne rađenih može da se napravi dar-mar. Oni diktiraju pravila igre. Ne misliš valjda da je neki Srbin član ove ekipe? Moj Bojane, za Srbe je određen "Milosrdni anđeo" kad ne igraju po njihovim pravilima!
Novak se umešao među njih svojim kvalitetima, pomrsio im konce, uzeo im ogromne pare, mrze ga Bojane. Slušam sinoć Vilandera, pa ne pominje Novaka u svojim komentarima. Pomene ga tek kad baš mora.
Kolač mora među njima da se deli i zbog toga se ne biraju sredstva da se dođe do cilja. Monika Seleš je očigledan primer.

Ima svega, možemo naširoko i nadugačko da pišemo, ali mora nešto i da se radi, u toku je radno vreme.
Novak je nadprosečan, Veliki naš čovek, vredan divljenja i poštovanja i neka ga Bog čuva zarad njega i njegove porodice i svih nas koje je stavio u osvojene pehare koje ljubi i diže visoko u inat gore pomenutim diktatorima.

Werewolf

pre 10 godina

@namcor
"jaja",odnosno CVAC podova ima svega 20 u celom svetu(pise u tekstu za one koji zele da citaju da ima 20 u svetu),tako da ih sigurno nema u mnogim fitness centrima u Engeskoj.Ti mislis na komoru.
Tacno,nije zabranjeno,ali ga WADA tretira kao"unfair advantage"jer je 2x efikasnije od krvnog dopinga.
Ja iskreno verujem da u svetskom vrhu nema dopinga,i samo sam pokusao da pokazem da "ima(satro)dima"i oko Djokovica.
Dao si gomilu beznacajnih linkova koji pricaju o Nadalu,poenta je bila da se pokaze da ih ima i za Novaka...
Nadji link iz nekog ozbiljnog medija,a ne sa petparackih sajtova,ili od bivseg Novakovog trenera.
A kod Nadala i njegovog povratka nema nista cudno...Da si gledao Vina del Mar i Sao Paolo video bi koliko se lose kretao na prva 2 turnira.
Nadal je jedan od najboljih tenisera ikada i jedan najvecih sportista u poslednjih 20 godina,a takvom coveku i treba manje vremena,odnosno brze nalazi svoju igru.
I Majkl Dzordan je nakon godinu dana pauze i igranja bejzbola bio najbolji strelac lige...A ako ne kapiras da su Rafa i Rodzer(nadam se i Novak za par godina)ono sto je Dzordan u kosarci,ne znam sta da ti kazem.
To sto si se bavio sportom toliko dugo ne znaci nista,jer Rafa je upravo ono sto sam napisao da je gore,odnosno nije svakodnevni sportista,kao i Dzorda,vec jedan u 30 godina.

Taca

pre 10 godina

Au,kakve filozofske rasprave.Mogli bi i kladionicu da napravimo...
Samo sam htela da dodam na sve receno da Novak ne moze da bude sad pa u narednih deset godina br 1.I da nije nenormalno da posle svih onih fenomenalnih rezultata covek malo i odmara,pise knjige,uziva u drustvu voljene osobe...pustite ga na miru.Svi bismo voleli da on stalno pobedjuje (dobro ne svi,ali vecina),ali nije poenta u zivotu samo to.Nije bas ostvario sve sto je zacrtao,ali i da ne ostvari vise nista,da se sad penzionise i do kraja zivota uziva,moze mu se,ja bih mu oprostila.Postigao je mnogo ,mnooogo vise nego vecina nas.

Mirsad

pre 10 godina

@Werewolf, 26. avgust 2013 01:53
Evo, zamislio sam da prošle godine Novaku nisu uzeli krv 6 meseci...I?
I šta su to konkretno za Novaka naveli „respektabilni mediji“?
Pobedio iz 3. pokušaja Nadala u Monte Karlu..a onda geneza: bio 4 g. „zaglibljen“ na poz. 3 (pazite, na poz. 3, a ne 5 ili 7) i „razbijao rekete kad je bio mlad“, pa još „oborio rekord sa zaradom od 12 miliona$“.. E, sad, jest da je bio „talentovan, radan i posvećen“, ali to baca sumnju na „nagli“ skok sa poz. 2 na poz 1.. na kraju, sledi uopštena priča o korišćenju dopa u sportu.
...“Faced with this potentially awkward situation, Djokovic responded like the dignified diplomat he has become..“ Već posle ove sugestivne rečenice je trebalo da prestanem da čitam...
Nekoliko puta u 2010. Novak koristio hiperbaričnu komoru - pa jel mu pomogla da pobedi u finalu USO itd? Nije. Da li je na spisku zabranjenih sredstava? Nije. I u čemu je onda zavrzlama? Što je po SI „jedan igrač rekao da je jaje sumnjivo..i odbio dalje da priča“ !?!
Priznajem, ovo spada u „jače, istraživačke“ tekstove o dopingu.

namcor

pre 10 godina

Pa Dobrice, objasnicu ti sta je tu cudno. Obzirom da sam 32 godine bio sportista (dugo i profesionalni), nikada, ni jednog nisam video da se posle duze povrede vrati jos bolji nego sto je bio pre povrede. Uvek je, svakome, bilo potrebno vreme da se prvo vrati na svoj standardni nivo, pa tek onda mozda bude bolji. Nadal se SVAKI put vratio mnogo bolji nego pre povrede. Cak je i Federer jednom izjavio da uvek, kada se Rafa vraca posle povrede, ocekuje da ce da "puca iz svog oruzja". Zbog toga je cudno.
A ona tri linka sam pogledao. Nista konkretno i stare price. Pogotovu ono sa "Egg-chamber".. savrseno regularan nacin (moze se vec naci u mnogim fitness centima ovde u Engleskoj). I koriste ga mnogi sportisti, ukljucujuci Britanske atleticare i neke fudbalske klubove.

Dobrica

pre 10 godina

"Samo je, malo (malo vise) cudno da Nadal svoje najbolje rezultate uvek pravi posle pauze zbog neke povrede. "

Što je pametnom logično, nepametnom (i zlonamernom) NIJE!!!

Naravno da posle lečenja postiže najviše. Gde ti tu vidiš čudo, NAMĆORE, života ti?
Pa neće valjda biti najbolji posle iscrpljujuće sezone i nove povrede???

No, reci ti meni, sokole, kako ovo objašnjavaš: Novak igra negde do pola turnira, onako mlako i kilavo, pa HOP, na ODMOR. Višekratno ove sezone!!!

Koja je to pojava? Baš me jako zanima. Ja ne znam, ali je neobična, je l' da?

Werewolf

pre 10 godina

@namcor
daj jedan jedini link iz nekog respektabilnog medija,a ne sa petparackih sajtova.Ima dima i vatre,al'samo za iskompleksirane Federerove(nadam se ne i Novakove)fanove.
Novaku nisu prosle godine uzeli krv 6(ej SEST!!!)meseci!Rafi stalno i uvek su rez.negativni,a da Rafi ne uzmu krv toliko to bi vam bio "dokaz"belosvetske Najkijeve zavere...
Evo ti istih tih linkova za Novaka(p.s.ti si stavio 6 istih linkova za nadala da bude vise)
http://www.thehoya.com/sports/drug-testing-flaws-cast-doubt-on-djokovic-1.3033663
http://www.realclearsports.com/2013/01/23/remarkably_fit_djokovic_denies_doping_108968.html
http://sportsillustrated.cnn.com/2011/writers/jon_wertheim/08/30/day-2/index.html
Al'to naravno ljubomorni zapadnjaci na Novaka...
Jedino sto je Rafa spreman cele karijere,a Novak,odjednom,k'o iz vedra neba...
Ne,ne mislim da se"fiksaju"ni jedan ni drugi...samo da vidis kako moze vrlo lako da se bude maliciozan i na Novakov racun...
Tenis je CIST sport po tom pitanju,ali ima veeeeliki problem sa namestanjem meceva,mnogo veci nego sa dopingom,a to je na zalost teritorija na koju se ATP i ITF plase da zadju...
Mnogo se lakse namesta u individualnim sporovima,a ako treba za gemove jos lakse...

namcor

pre 10 godina

"Novak sigurno moze osvojiti US Open, ali sada zavisi od forme drugih, pre svega Nadala, po meni favorita br. 1, a onda i Mareja i Federera. "
NE! Novak ne zavisi od bilo cije forme, osim svoje. Novak, kada igra svoj najbolji tenis, ne moze da izgubi ni protiv koga. Tako da, ipak, zavisi samo od svoje forme! Bolje da si napisao da svi drugi favoriti, u stvari, zavise od Novakove forme. To bi bilo znatno tacnije.

GI

pre 10 godina

(Bojan, 25. avgust 2013 16:38)
Pa ako uzmes u obzir cinjenicu da je u poslednjem mecu protiv Federera na betonu, pre samo 12 meseci, Djokovic izgubio set sa 6-0, onda nije tacno da je na betonu bolji od njega. Isto tako, na betonu je po poslednjim rezultatima losiji i od Mareja, od Nadal nije i pored poraza, ali je na putu da ga i Rafa prestigne.
Novak na US Openu ima jednu titulu, isto kao i Del Potro.
Jedina podloga na kojoj je Djokovic trenutno najbolji je tvrda podloga na kojoj se igra u Melburnu, na travi je slabiji od Federera i Mareja (porazi od njih na 2 poslednja Vimbldona), na sljaci je mnogo slabiji od Nadala, a mozda i od jos nekih, na betonu odavno nema titule tako da tu nije ni blizu najboljih.

Bojan

pre 10 godina

(Purar, 25. avgust 2013 20:15)
pa da, to bi objasnilo Federerovo ispadanje od Noleta na dva USOa nakon mec lopti i u jednom mecu dva seta prednosti, kao i od Conge na WB 2011, isto sa dva seta prednosti.
U mecu iz 2010. mu je bilo receno da titulu mora uzeti Nadal, a 2011. Nole.

bas me zanima da li ces se sloziti sa ovom logikom kada se primenjuje na drugu stranu.

Igor

pre 10 godina

Procena da je Del Potro tezi i manje komplikovan protivnik od Federera, po meni je nerealna. Razumem i pristrasnost i potrebu da se Novakov zreb predstavi cak i tezim nego sto jeste, ali negde moraju postojati granice.
Federer je, svidjalo se to nekome ili ne, uvek u stanju da pobedi svakog tenisera, ukljucujuci i Novaka. A najvece sanse za to su mu upravo na Vimbldonu i US Openu. Manja kriza, promena reketa, pad forme ili sta vec, nikako nisu razlog za otpisivanje Federera koga su svi pre samo mesec dana proglasavali za prvog favorita Vimbldona.
Kao sto Vam je sigurno poznato, i najveci autoriteti u svetu tenisa ne usudjuju se da izostave Federera sa liste najvecih favorita na US Openu. Vecina ga, uz Rafu Nadala i Novaka, stavlja kao glavnog favorita, ispred npr. Mareja.
Isto tako bi neko rekao da je Novak najlaksi protivnik kojeg je Delpo mogao dobiti u cetvrtfinalu, sigurno laksi od Rafe ili Mareja, ali to nije realno.
Dalje, Marej, za koga Vi smatrate da nece stici ni do polufinala je, opet, svidjalo se to nekome ili ne SAMPION VIMBLDONA i US OPEN-a. Kao takav, on mora biti prvi favorit za osvajanje titule, a ne favorit za ispadanje pre polufinala. Ne mogu 2 Nadalove titule u Kanadi i Sinsinatiju vise vredeti od svega sto je Marej napravio na GS turnirima u poslednjih godinu dana, a napravio je vise od svih ostalih.
Novak sigurno moze osvojiti US Open, ali sada zavisi od forme drugih, pre svega Nadala, po meni favorita br. 1, a onda i Mareja i Federera.
Pozdrav!

Purar

pre 10 godina

Danas, posle podne, gleadala sam intervju veterana Ive Daneua, vrhunskog košarkaša Jugoslavije. Na pitanje novinara zašto nije otišao u inostranstvo da igra i zaradi pare, on je odgovorio: NISAM ŽELEO DA MI U JEDNOM TRENUTKU NEKO KAŽE DA MORAM DA IZGUBIM UTAKMICU. Ja sam pobednik i igram da pobedim....
Znači, još tada je u profesionalnom sportu postojalo- NOLE, NOLE BUDI DOBAR, NEMOJ SLUČAJNO DA POBEDIŠ MARIA, IZNERA, NADALA, FEDERERA MOŽE DA TI SE DESI...
SREĆNO NOVAČE, BORBA JE NELOJALNA, IZDRŽI KOLIKO MOŽEŠ A MOŽEŠ MNOGO, VELIKI SI NOVAČE I NAJBOLJI TENISER NA SVETU.
VOLI TE TVOJ NAROD
P.S. Ivo reče da navija za Novaka.

namcor

pre 10 godina

Molio bih da nas postedite Nadalovih "povreda". Internet je pun raznih teorija o tome.
http://www.tennisnow.com/News/Doping,-Tennis,-Nadal---Connection-.aspx
http://ruansfedererblog.com/does-tennisnadal-have-a-doping-problem/
http://tennisinspainblog.com/is-rafael-nadal-illegally-doping/
http://www.2oceansvibe.com/2013/07/09/tennis-doping-under-the-spotlight-again-nadals-name-keeps-coming-up/
http://tennishasasteroidproblem.blogspot.co.uk/2011/02/curious-case-of-rafael-nadal.html
http://www.tennis-prose.com/bios/has-nadal-run-afoul-of-the-doping-laws/
http://www.salon.com/2012/11/13/are_professional_tennis_players_doping_too/
http://daily.bhaskar.com/article/SPO-OTS-dope-dilemma-is-rafael-nadal-guilty-4317336-NOR.html
http://sports.ndtv.com/tennis/news/181219-tennis-great-noah-accuses-spanish-players-of-doping
http://forumserver.twoplustwo.com/46/sporting-events/la-times-column-implies-federer-nadal-doping-245796/
http://oncourt.ca/?p=6329
http://tennishasasteroidproblem.blogspot.co.uk/2011/02/curious-case-of-rafael-nadal.html

A tamo gde se puno dimi, verovatno ima i vatre. U redu, dok nesto nije dokazano, ne mozemo nista tvrditi. Samo je, malo (malo vise) cudno da Nadal svoje najbolje rezultate uvek pravi posle pauze zbog neke povrede.
Sto se Novaka tice, ovde sam vec pisao: Ne brine me njegova igra. Jedino me njegova "glava" brine. Nema samopouzdanja. Ako to prevazidje, ne bojim se nikog.

Bojan

pre 10 godina

(messi, 25. avgust 2013 13:11)
i da mu je dala vetar u ledja to ne menja cinjenicu da je Nole igrao izuzetno tada i da bi sa takvim igrama oduvao Nadala ove godine, i na sljaci i na betonu.
(Mirsad, 25. avgust 2013 05:13)
naravno da je cinjenica da su Nole i Nadal igrali najvise na sljaci, a Fed i Nole na betonu, to je posledica toga da je dugo Federer bio najbolji na betonu, Nole drugi (pre 2010-11 kada se situacija obrnula, sada je Federer daleko od drugog mesta, te zato ni ne igraju meceve), a Nole je od 2009. bio treci igrac na sljaci, a od 2011 drugi i ukrstao je koplja sa prvim. Jednostavno, najnormalnija stvar je da se dvojica igraca koji su najbolji na jednoj podlozi cesto sastaju. Vecina odigranih meceva je u polufinalu i finalu, znaci veliki broj meceva je posledica dominacije.
Endi ima mnogo manje takvih meceva jer mnogo vise osciluje sa rezultatima. Na GSovima je konstantan i zato je na ova dva slema ove godine igrao sa Federerom i dva puta sa Noletom, da je igrao na RGu igrao bi sigurno jos jedan mec pod uslovom da dodje do polufinala.

messi

pre 10 godina

@Mirsad
Za 2011,procitaj ovaj clanak,Mekinro ce ti najbolje objasniti
http://sport.blic.rs/Tenis/191176/Dzon-Mekinro-Bolje-se-pomolite-da-Nadal-dodje-prehladjen-u-Melburn
I da,Nadal je nakon ne-kompletiranja Rafa-Slema,iskljucivo zbog povrede,koja ga je po ko zna koji put sputala i bacila mu sav rad u vodu pao psihicki,a zbog gubitka kontinuiteta i fizicki.
Nadal je pre AO2011 bio bolji od Novaka na betonu,pobedio ga na betonu na otvorenom u mecu na tri dobijena seta,i na betonu u dvorani u mecu na dva dobijena seta u roku od 2 meseca.
Covek stvarno treba da bude bez trunke objektivnosti pa da kaze da Nadalova situacija sa pocetka 2011 nije dala Novaku vetar u ledja.

Furda

pre 10 godina

Jalo čudno da ne kažem sumnjivo je što se Novak već duže vreme u mečevima koje izgubi ne raduje kad dobije neke bitne i prelomne poene niti se nervira kad ih izgubi. Jel to on zna nešto što mi ne znamo u tom momentu?

Bojan

pre 10 godina

(mondeo, 24. avgust 2013 22:43)
situacija je potpunos drugacija u odnosu na proslu godinu. Ukoliko Nadal prestigne Noleta, Nole se pre sezone sljake naredne godine ne vraca na prvo mesto. Prosle godine nakon US opena Nole je branio minimalan broj poena do kraja godine, dok je Federer branio gomilu, sada je Nadal u situaciji da brani malo, a Nole podosta.

Mirsad

pre 10 godina

@Werewolf,
I u pokeru se dele karte dok igrači pomno gledaju..a prevara ima za nepoverovati..
Pa, za tebe je iz nekog razloga „vimbldonski žreb bio smejurija“, ali za tvog idola zasigurno nije..
A ako bih tebe pitao, objašnjavao bi mi kako je i ona neponovljiva Novakova 2011. godina uzrokovana srećnim okolnostima Nadalovog psihičkog i fizičkog pada zbog neke od brojnih „povreda“...I zato te ne bih ništa pitao.

Mirsad

pre 10 godina

@Bojan
Dobro. Moram restartovati svoju logiku i promeniti mišljenje: od 2006.g do svoje 26. g Novak je odigrao 29 mečeva sa Fedom (ove godine ni jedan) od toga 22 puta na betonu, a sa Nadalom 36 mečeva - 16 na šljaci. Nadal i Fed su od 2004. do danas odigrali 31 meč (ove god. 3)- na betonu 13 (ove god. 2), a na šljaci 15 mečeva.
Činjenica da je Novak sa kraljem brzih podloga - Fedom odigrao na betonu najviše mečeva od svih (ispravi me ako grešim) i da je od tih mečeva 20 odigrano do Novakove 24-godine, te da je sa kraljem šljake odigrao 16 na šljaci (jedino je jadni Ferer odigrao više - 18), tera me na novi zaključak: da, Novak je ustvari imao „lake“ žrebove.
A Mari? U uporednoj priči o Novaku, Nadalu i Mariju kao onima koji pretenduju na tron, zar nije malo...hmm..u toj borbi za No1, da se dvoje iz te trojke zaobilaze kao kiša oko Kragujevca i ni jednom da odmere snagu na nekom turniru ili GS? Novak je 2011. na putu do No1 igrao sa direktnim rivalima 14 puta: Nadalom 6x (3 na GS), Fedom 5x (2 na GS) i Marijem 3 puta (1 na GS), a 2012. ukupno 16 puta..(sa svakim po 2x na GS).. Da, i opet ispada da je Novakov put bio „lakši“..

mondeo

pre 10 godina

Novak plafon Polufinale ili cetvrtfinale. Slobodno upisite Rafi jos jedan GS i od 9 septembra prvo mesto na listi.......Nole i nasi Vaterpolisti nisu naj bolji na svetu vec duze vreme ali mogu ponovo biti. (NS, 24. avgust 2013 11:26)Prošle godine u ovo vreme Novak je bio drugi pa je opet godinu završio na prvom mestu.Tako da to ništa ne znači.Nadal ima velike šanse da završi godinu na prvom mestu,ali to se neće desiti po završetku US opena bez obzira na rezultat,jer je ipak razlika velika(više od 2000 bodova).

Bojan

pre 10 godina

(Mirsad, 24. avgust 2013 06:48)
na svim turnirima na kojima su Nole i Fed ucestvovali, sem na poslednja dva (Sinsi i WB), oni su bili dva vodeca nosioca i mogli su da se sastanu samo u finalu, a ni jedan ni drugi nisu bili bas redovni u zavrsnicama, Federer je igrao dva finala, jedan od toga na turniru na kojem nole nije ni ucestvovao, a Nole je igrao 4, Federer takodje nije na jednom ucestvovao, na dva je ispao u polufinalu.
Na WB i Sinsiju Federer je ispao pre faze u kojoj su mogli i teoretski da igraju (mada ne bi igrali, opet su bili projektovani na finale). Tako da nema tu nikakve zavere za Federera.
Ne razumem dalje sta je problem za Marija i Nadala. 2012. su bili projektovani na Vimbldonu i RGu u polufinalu, na jednom je Nadal ispao ranije, na drugom Endi. Zatim je Nadal preskocio dva slema, pa Endi jedan i na ovogodisnjem Vimbldonu su opet bili projektovani u polufinale (Rafa ispao ranije) a sada na US openu to nisu. Zaista ne moze vise da se poklapa sa teorijom verovatnoce koja kaze da su 50% sanse da se nadju u istoj polovini.
Dalje, sa delpom, 5 od tih 7 meceva sa noletom je bilo na turnirima na kojima Nadal nije ucestvovao zbog povrede, kada su ucestvovala sva trojica Nole je odigrao dva meca sa njim, Nadal 1.

Werewolf

pre 10 godina

@Mirsad
Zrebovi su uzivo i nema nikakvih trpanja
To sto Nadal i Marej nisu igrali od 2011 na GS nema veze sa namestanjem bilo koga i iz bilo kojih razloga vec ima veze sa tim:
1)Sto je na 3 uzastopna GS jedan od njih dvojce izostajao(Nadal USO 2012,AO 2013,Marej RG 2013)
2)Sto su podbacivali 3 puta na GS a bili projektovani da igraju jedan protiv drugog u 1/2 finalu(Marej RG 2012,Nadal WB 2012,WB 2013)
3)Novak je igrao 4 puta sa Marejem,ali 3 puta u GS finalima,i jednom u 1/2 finalu AO 2012(a druga opcija na AO2012 je bila da igra sa Fedom,koji je zapao Nadalu,pa bi i u tom slucaju ti video vrv neko "trpanje?).
Ovo govori da se zapravo Marej trpa Nadalu u zreb,a ne Novaku,koji sa Marejem moze da se sastane samo u finalima.
3)Kada neko propusti vise od pola sezone normalno je da ce da se Novak sa tim nekim sastane vise puta,i nosioci se Nadalovim izostankom pomeraju.
Ako mene pitas,ako se navlaci na neciju vodenicu,onda se u poslednjih godinu i po dana navlaci na Novakovu.
I to debelo,zreb za WB je bio smejurija.

ja

pre 10 godina

Novak mozda i ima tezak zreb, mada na gren slemovima ni jedan zreb nije lak.
Opet dovoljno je da dvojica favorita ispadnu i da se Novak u stvari proseta do finala.

Neki vec upisase titulu Nadalu, a ja van garantujem da Nadala necete gledati ni u drugoj nedelji turnira, a kamoli u finalu.

Pa njega vec u trecem kolu cekaju ili Davidenko ili Verdasko, koji vrlo lako mogu da ga izbace.
A ako kojim slucajem i prodje to trece kolo ceka ga u cetvrtom Monfils koji ga sigurno izbacuje.

Em Nadal nikada nije imao igru za beton, em se potpuno istrosio i iscedio na ova prethodna 2 mastersa i to jednostavno mora da rezultira njegovim ranim ispadanjem.

Ne znam ko ce osvojiti ovaj US Open, ali znam da to nece biti Nadal.
U to smem da se kladim.
Sacekajte 15 dana i videcete da sam bio u pravu.

NS

pre 10 godina

Novak plafon Polufinale ili cetvrtfinale. Slobodno upisite Rafi jos jedan GS i od 9 septembra prvo mesto na listi.......Nole i nasi Vaterpolisti nisu naj bolji na svetu vec duze vreme ali mogu ponovo biti.

Aleksandar

pre 10 godina

imam pitanje.
Da li je moguce da Novak manje trenira od ostalih ?
svuda je prisutan, zabave, manifestacije, cesto ide na odmore koja traju i po nekoliko nedelja ...

Mirsad

pre 10 godina

@Bojan, 23. avgust 2013 20:24

Ja ne kukam oko Novakovog žreba, samo iznosim svoje mišljenje, a to mišljenje je zasnovano na činjenicama. A kad smo kod istih, evo ih još par vezanih za prva 3 pretendenta na poziciju No 1:

Na primer, Nadal i Mari nisu imali ni jedan okršaj na GS od US Opena 2011.
(Novak je za to vreme na GS igrao sa Marijem 4, sa Nadalom 3 puta)
Nadal se sa Delpom u toku 2012-13 susreo samo u 1 meču. (Novak 7 puta)
Mari je sa Delpotrom od 2010. do danas imao samo 1 duel. (Novak je imao ukupno 9)
Na kraju, ovo je prva sezona od 2006.g. a da Federer i Novak nisu ukrštali reket.
(I Mari je imao taj luft, ali u ugodnijim terminima, 2007- kad je Fed žario i palio i 2011.)

Petar_Simić83

pre 10 godina

hahaha tek sada sam video šta sam napisao
Bruce Lee, ja se izvinjavam :D bar sam nasmejao ljude ;)
A inače nisam guglao ništa, za takve ljude valjda svako dete zna kako su živeli i kako završili, nisu baš anonimusi.
U svakom slučaju napred Nole! to je najbitnije...treba svi zajedno da verujemo u tog momka i biće opet slavlja i ponosa.
Ne treba samo besumučno pljuvati i deliti očigledne savete da treba da trenira, ili da se mane zabave i td..
Dok smo se mi igrali autićima sa 5 godina, Novak je žestoko trenirao i reket mu je bila jedina igračka, i sad kao''mi znamo šta on treba da radi u životu i kako da igra tenis''.
Pozdrav :D :)

mara

pre 10 godina

Žreb nije sjajan,ali znajući Novaka iz prethodnih sezona-što je teži žreb on bolje igra.Hrabra prognoza je sledeća:1.kolo-Branks-3.0 za Novaka,2 kolo-Rosol 3:1 za Novaka,3 kolo Dimitrov 3:0 za Novaka,4 kolo Benoa Per 3:1 za Novaka...1/4 finale protiv Del Potra3:1 za Novaka(obzirom na povredu ledja koju Del Potro vuče još od finala Vašingtona,preko Montreala i Sinsinatija)...1/2 finale protiv Vavrinke 3:1 za Novaka(eto iznenadjenja,Marej u lošoj formi,a Berdih uvek zabrlja i rano ispadne na nekom gs,a ove sezone još nije kiksnuo) i naravno na kraju veliko finale protiv Nadala koje Novak dobija 3:2 vrlo tesno...

petar

pre 10 godina

Gazi Novace i pokazi ovim slepcima,da se navija za tebe i kad gubis! Nije ni Novak svemoguc da svaki turnir osvoji,igraju i drugi tenis... Verujem u tebe ,samo hrabro!!!

lou

pre 10 godina

Svima nama kojima Novakova igra i pristup otezavaju zivot moze valjati izjava jednog mog druga koji mi neki dan rece: "Sta je tebi covjece!? Po tvojim kriterijumima ti bi jedino momentalno bio zadovoljan da si Nadalov navijac! Sa svim ostalim bi bio nezadovoljan!"
Zaista kada sve saberem i oduzmem jedino sto Novaku zamjeram je sto nema volje za tenisom.Sve ostalo je proisteklo iz te cinjenice.Ipak imam neki dobar osjecaj za USO!

Nikola

pre 10 godina

Ja mislim da Novak moze do titule,uostalom jedan je od favorita ali naravno morace da izbrise sve lose igre do sada i da se digne u formi. Tu su male nianse koje ga dele, da se vrati u sjajnu formu.Ta vera i velika zelja za uspehom, pouzdanost, udaranje po lopti bez puno razmisljanja sa obe strane(bekend i forhend).Morace da se opusti na forhendu, jer forhend mu je potreban da ga povrati,onaj ubojit.
Ja verujem u njega, mislim da i svi vi koji navijate za naseg Noleta.

branko

pre 10 godina

ako je Novaku tezak zreb neka odustane pa ce mu biti lako.a kao onima drugima je sve lako.nemogu da verujem da je broju 1 svaki zreb tezak pa nesto mislim kada postane broj 2 bice mu lakse.

loptica

pre 10 godina

kimi kaže: "Mislim da [Federer] čak i ne spava u istoj kući sa decom kako bi bio izolovan plača i stresova zbog dece. To je cena uspeha uz pitanje da li je to skroz normalno?"
Ne mislite dobro: Uprkos tome što su ga i žena i ceo tim na to nagovarali, odbijao je da spava u posebnoj sobi (a kamoli kući!). I taj period, dok su deca bila mala, bio mu je i najslabiji, a kad su malo porasla (te počela da spavaju mirnije i bez buđenja u toku noći), vratio se na prvo mesto i osvojio Wimbledon. To su poznate stvari, ne treba nagađati na osnovu nebuloznog stereotipa "hladnog Švajcarca" koji ovde o njemu vlada, pa se onda još i pitati da li je to što mu se napamet pripisuje "normalno".

dusan

pre 10 godina

Mislim da Novak realno moze do finala,gde ce mu verovatno pasti kamen sa srca jer ce tako sacuvati prvo mesto,a ako u finalu ne bude Nadala verujem da ce sigurno osvojiti turnir a ni Nadal nije bauk samo da je Nole PRAVI!

Milko

pre 10 godina

Od Djokovića na US Openu nije realno očekivati neki bolji rezultat. Kriza u koju je upao malo je dublja nego se mislilo.
Naravno imajući u vidu njegov izuzetan talenat i znanje nije nemoguće da nas iznenadi nekom boljim rezultatom, recimo finale. Ovo je medjutim stvarno u domenu malo verovatnog.
Mišljenja sam da je Djoković svoje najbolje dane "potrošio" postigavši pri tome neverovatne reziltate, postao najbolji svetski teniser, upisao se u velikane svetskog tenisa i postao najuspešniji sportista Srbije svih vremena. Srećan sam što sam mogao da uživam u njegovim igrama i osvajanju brojnih titula.
Pitanje je sada kako će Djoković podneti taj prelaz iz "najbolji" u ono jedan od najboljih. Lično bih bio veoma srećan kada bi Djoković prebrodio krizu i počeo da igra tenis bez opterećenja visokih zahteva. Rasterećen i opušten bio bi opet stari Djoković a bilo bi još velikih pobeda i novih titula i lepog tenisa.

Ђорђе

pre 10 godina

Очекујем полуфинале/финале. Освјање титуле би ме јако пријатно изненадило.

Brus Li, more!

pre 10 godina

Bru Sli je u najboljim godinama ubijen najverovatnije jer se spetljao
sa mafijom.

Ja zaaista ne mogu da verujem da ima ljudi koji ne znaju da se pomenuta osoba zvala BRUL LI, a ne BRU SLI!!!

Petre Simiću, džaba ti to guglano znanje, OSNOVNO NE ZNAŠ.

Bojan

pre 10 godina

(Mirsad, 23. avgust 2013 19:42)
da mu je sada Federer zapao u polovinu, ili ne daj boze u cetvrtinu a delpo bio na drugoj strani, opet bi se kukalo kako su mu namestili Federera, narocito posle igara u Sinsiju.
No i da nije bilo toga, uvek je bolje da je Fed na drugoj strani, po Noleta, jer cak i ako nije favorit, Fed je uvek opasan i u njemu definitivno ima snage (i inata) da pobedi jednog od najbolje trojice danas.

borkes

pre 10 godina

@Petar_Simić
Generalno druže imaš + od mene za komentar...
Ali, Bru Sli !! Odavno se nisam nasmejao ovako slatko. Čak sam poslao i SMS svim pozanicima. Sjajno.
Idemo dalje.

Vera

pre 10 godina

Novak je osetio da postoji i drugaciji nacin zivota sem teniskog i to je osnovni problem. Mogu to uporediti sa studentom koji ima fantastican prosek na fakultetu, opusti se kad odslusa poslednju godinu i nikad ne uspe da se vrati i diplomira.
Nadam se da to nije slucaj kod Noleta, ali je tesko poverovati da se moze vratiti u tenis za nedelju dana. I polufinale ce biti uspeh. Drzim mu palceve i zeli sve najbolje. sjajan je covek i teniser.

Mirsad

pre 10 godina

Naravno da mu je težak žreb i nikad mu nije ni bio lak.. Dok je Federer bio nepobediv, trpalli su Novaka u njegovu polovinu, od kad je počeo da klizi niz zvezdane staze trpaju mu Nadala, a Novaku Delpotra i Marija...

Petar_Simić83

pre 10 godina

Inače bravo za Sašu, čovek svaku sitnicu upamti i sve prati u detalj.
Piše iscrpne članke, ali realne,bez bajkovitih iluzija vatrenih navijača.
Ma odlika najvećih je da iz problema izađu još jači.
Svi velikani sporta su imali velike probleme i teške periode u karijeri. Lične greške ili prosto nesrećna sudbina...
Muhamed Ali čim je osvojio titulu, stupio je u sektu, promenio ime i odbio da ide u rat. Kad su ga svi napali i od heroja je postao predmet polemike i pljuvanja.
Bru Sli je u najboljim godinama ubijen najverovatnije jer se spetljao
sa mafijom.
Majkl Dzordan se povukao zbog ubistva njegovog oca...
Ajrton Sena je poginuo kad je bio najbolji.
I td...
Tako da Novak ipak nije vanzemaljac, već momak, živo biće, sa milion misli, ideja, i problema sa kojima se bori koliko može.
Uostalom, ne udara samo on lopticu, i ostali, pogotovu iz prvih
deset, treniraju krvnički i uvek imaju taj jedan motiv više od
Novaka, a to je prva pozicija i tron.
I ja sam siguran da svi ovi što kritikuju pa i blate Novaka su u
stvari ljudi kojima je najviše stalo do njega, jer ih boli kad Novak izgubi, toliko ih boli da ga čak pljuju.,ali kad se emocije smire,
opet im je u srcu, kao i pre.
Tako to ide u životu, nismo svi isti sa osećanjima.

Rezime

pre 10 godina

Posle lošeg Madrida, pa neočekivanog poraza od Berdiha gde je servirao za meč i poraza na RG i pecanja na mreži, Novakovo samopouzdanje se rasplinulo. Naknadni porazi su dobrim delom posledica tog tereta i gubitka vere u sebe, jer igra je postala obazrivija, stegnutija a udarci nesigurniji.. Novak shvata situaciju, preispitao se, preduzima neke korake, bori se..
Ali žreb...ni malo milosrdan prema Noletu (pa i Delpu). Ako ide bez iznanadjenja, prvo sa Perom (skinuo skalp Delpu u Rimu); sa Dimitrovim jedno 3-4 sata, pa sa Delpotrom jedno 4,5 h do „istrebljenja“..i koje su šanse da Nole (ili Delpo) pobedi Marija? Jedino da ga Berdih skroz iscedi ili ga pobedi (teško)...I u finalu, čeka ga Nadal kome su prepreke nova zvezda Pospisil (do sada ima 2 pobede na GS i cela 2 meča u 5 setova), Izner koji je već prevazišao sebe sa odigranih 20 meč. nakon Vimbija, i poljuljani Fed koga je ove godine i 3 put pobedio i to, ej bre...u Sinsiju.. Jedino, da ga u SF zaustavi onaj balvan od 2 metra..ali teško da će i taj stići dotle..
I naravno, navijaću za Novaka, ješću se k'o beli 'leb, radovati, neću spavati..i šta god-kako god, neću mu zameriti ništa..

Бетелгез

pre 10 godina

Желим му да освоји ГС у Америци, а после нека годину заврши и као трећи.
Поздрав!

prokleta_reklama_za_brijač.

pre 10 godina

Ne bi da patetišem, ali - Novak, No1e, Đoković,Joker, Nolče,..uspeh, pad,..pljuvanje..bodrenje..inat, sreća, nesreća, promene..
U svakom slučaju bez njega tenis bi bio dosadniji mnogo...
Preokrenuo je naopačke sve standarde u tenisu.
Igrao najduže finale GS u open eri (ma šta značilo to :P) ;)
Isčupao pobedu u p.Finali US Opena od vanzemaljca Federera koji je imao 2 meč lopte i publiku na svojoj strani...gde su svi skoro sa tribina ustali i aplaudirali Srbinu koji je pokazao muda i volju i nadu nadčoveka.
Uspeo da ostvari sve svoje snove...
Znojio je dupe za reprezentaciju i izvrnuo zglob...
O njemu može film već sad da se napravi.
I ja ne znam za vas..ali ako Nadal i Federer poštuju Noleta, kao i ceo svet, zbog svega, zbog humanitarnog rada, zbog humora, zbog uspeha, zbog toga što je prekinuo agoniju u tenisu gde su samo Nadal i Federer osvajali sve titule...ja ga poštujem i volim još više :)
A sad ko će da uzme USO? Ko će da bude najj svih vremena?
Ne znam to, i ne zanima me mnogo...statistika i brojke..
zašto?
Pa zato jer znam dokle god bude igrao Novak Đoković, svi ljubitelji tenisa će uživati, biće milion epskih mečeva,
i na kraju...( malo nade) njegov sin će možda nadmašiti oca...tamo negde 2036... :) i biti najbolji teniser čovečanstva...
Nema sekiranja..

milan

pre 10 godina

Jednostavno ne igra dobro. Tj igra sve losije i losije. Zasto je to tako, to mora da se zapitaju u njegovom timu. Sa boljom igrom, dolazi i mentalna stabilnost. Svim srcem navijam za njega i zelim mu da ponovo krene da melje kao u 2011.

samo napred

pre 10 godina

Drago mi je da smo pomislili isto: "Prvi pozitivan korak u tom smeru napravljen je na konferenciji za medije posle meča sa Iznerom."

Mada sam po sebi nedovoljan, taj iskorak, to odbijanje leđima o konopce na pomenutoj konferenciji za štampu, meni je doneo veliko olakšanje. Ja tu nemam šta više da kažem niti prebacim - potpuno sam svestan da je Novak potpuno svestan da se mora odgurnuti u drugom pravcu.

MIslim da je pitanje trenutka kada će da ga neki meč krene i ulije mu samopouzdanje i meni lično deluje da će nakon toga biti nezaustavljiv. I sada je kvalitetan za sam vrh, ali je nekako... pokoleban.

dead_max

pre 10 godina

Dr Dabić....to njemu treba...Napravite analizu od dana kada je bio deo tima šta je sve Novak osvojio pa će vam biti jasno koliko je bitan kao deo tima. Mnogo košta ali .....
(Ste Van, 23. avgust 2013 13:08)

...ne moz' brate...Ni Novak ga iz Haga izvukao ne bude;)

Prognozer

pre 10 godina

Realni rezultat je polufinala u kome ce izgubiti od Mareja. Sadasnji Novak moze da pobedi delpotra u 2 od tri meca a mareja u 1 od 4 tako da je sansa da prodje njih dvojicu skoro jednaka nuli. Naravno sto se tice finala novak nema sansi da dobije Nadala jer je od njega izgbio 5 meceva od prethodnih 6.

PAJA

pre 10 godina

Njujork je predivan grad.Bio sam tamo 1984-te.Pun prodavnica,free-shopov-a i bogatih izloga.Predlazem Noletu da ne ide u soping.Puni su izlozi perika.Nikako u soping!Nadajmo se da ce konacno preokrenuti igru.Sretno!

kosmajacsale

pre 10 godina

novak u njujorku moze da ujedinjenih nacija, raznih vecera, humanitarnih , i ne humanitarnih. sto se terena tice cetvrt finale maksimum. nema tu vise ni igre ni zelje ni kondicije ponovo dise na skrge, a zbgo nemanja snage udarci su smesni. onakva nemoc protiv iznera je nestvarna

Mirko

pre 10 godina

P.S Da li neko ima informaciju da li b92 prenosi us open?
(Milos, 23. avgust 2013 14:52)

Evo pomoci Miki:

www.usagoals.com

prenosi sve moguce sportove!
Skloni reklame da ti ne smetaju (budi strpljiv a i brz kada treba) a onda klikni na Full screen da se reklame ne vracaju.Ja godinama gledam sport preko Interneta.TV sam izbacio iz kuce.

No1e

pre 10 godina

P.S Da li neko ima informaciju da li b92 prenosi us open?
(Milos, 23. avgust 2013 14:52)
Pa miki, prenosili su Sinsinati...a neće Grend Slam turnir, koji je do sada najneizvesniji.
Biće prenosa siguran sam, i na B92 i na SportKlubu, možda i na Eurosportu.
Ali bolje ti je da samo čitaš rezultate, da se ne nerviraš dzaba :)

Milos

pre 10 godina

Pa miki, prenosili su Sinsinati...a neće Grend Slam turnir, koji je do sada najneizvesniji.
Biće prenosa siguran sam, i na B92 i na SportKlubu, možda i na Eurosportu.
Ali bolje ti je da samo čitaš rezultate, da se ne nerviraš dzaba :)
(No1e, 23. avgust 2013 15:12)
Hvala na obavestenju, ali nisu sigurni nikad bili sa australian i us openom, secam se vrlo dobro za svojih 20 godina da kada je Jelena igrala finale ili polufinale tek tada su prenosili, pa prva je prenosila us open tek od cetvrtfinala i isao Milan Boskovic da komentarise. Ja cu se snaci lako onlajn ili sport klub, samo me zanimalo.

pub

pre 10 godina

A gde je u analizi Novakove igre gubitak Jelene Gencic? Em umoran od neprekidnog igranja em dozivljavao emotivne stresove. Ajde Nole ostvario si nezamislivo i za istoriju, idi odmori malo.

Dr.Brele

pre 10 godina

http://sports.williamhill.com/bet/sr/betting/g/1009728/Tournament-Winner.html
Verujem da Novak moze (i mora) da osvoji US Open iz dva razloga. Prvi i glavni, to bi mu podiglo samopouzdanje pred zavrsna tri meseca. Drugi, dugorocno gledano, posle US opena ima da brani mnogo bodova (osim u Parizu, 10 za prvo kolo). Dodatnih 800 poena koje bi dobio u Njujorku, pod pretpostavkom da Nadal bude finalista, koji bi u tom slucaju dobio 1200, smanjilo bi razliku izmedju njih dvojice za 400 poena sto deluje mnogo bolje, priznacete, od 1200. Razlika bi bila manja od 900 poena i do kraja godine Nadal ne bi morao da osvaja turnire da bi zavrsio na prvom mestu. Dovoljno je da bude finalista u Sangaju i Londonu (600+1000), turnirima koje je Novak osvojio. Ako Novak uspe da osvoji US open i Pariz, dobio bi, rekoh, na samopouzdanju i verujem da ce godinu zavrsiti na prvom mestu. Nakon toga u 2014 tu je Ozi open koji Novak opet mora da osvoji. U principu ako je ikako moguce Novak mora da zavrsi godinu na prvom mestu sa razlikom vecom od 1200 poena (Nadal ne brani nista iz Melburna i kao finalista bi bio na 1. mestu. Ako Novak ovo prezivi gotovo sam siguran da ce i 2014 zavrsiti kao prvi. Nadal od Majamija brani veliki broj poena i tu se otvara prostor za Novakovu dominaciju naredne godine.

Znalac

pre 10 godina

Lelemud

Novak nije igrac negde oko dvadesetog mesta da mu treba promena trenera.Kome je promena trenera donela uspeh. Novak nema sta vise da uci. Novaku je potrebno da se fizcki spremi i da sredi svoju glavu da ne misli ne neke periferne stvari.Znaci fizikalija i glava

teniser

pre 10 godina

Izgleda da ste nesto zaboravili - Nole je vec 100 nedelja(!)Svetski broj 1!On je meta svakom teniseru,pobeda nad njim je vise od pobede nad bilo kim,svi igraju protiv njega kao da im je zadnji mec...
Dodajte na to smrt Genciceve,pa mozda i trenutnu psihicku nestabilnost koja polazi Bog zna od cega,pa umor i zasicenost,sto neminovno dolazi s vremenom,i eto trenutne situacije..
I pored svega toga,on i dalje broj 1!
To treba postovati,verovati u njega,jer i ovo ce proci,vratice se on ponovo u formu...
I Nadal je bio peti,sada je drugi..I Federer je bio broj 1,a sada je sedmi,i nema toga na svetu,racunajuci tu i samog Federera,koji veruje da ce se ikada vise vratiti na poziciju broj 1..
To je sport,padovi i usponi su realnost..
Onaj sto je napisao da Nole nije ni 5% Ivanisevica(!)neka ode u neku psihijatrijsku ustanovu(u Split,valjda je odatle) da ga one cike malo pregledaju..
Nole,glavu gore,vrati tvoje udarce koje niko ne vraca,smiri se i bices dugo gde i treba da budes - na mestu broj 1!

b luki

pre 10 godina

sport je takav...vratimo se 2.5-3 godine unazada i pogledajmo realno sta smo poželjkivali od Novaka,čovek je uradijo malo više...Sada Nole igra mirne glave i uživa u privatnom životu,nije proklet na pare,jednostavno čovek. na mjestu...

Milan

pre 10 godina

Dragi Đokoviću!
Nadam se da će te trenutna situacija i porazi samo ojačati! Igraj svoju igru od prvog trenutka i samo napadaj.Sve protivnike poštuj i igraj sa svakim drugačije i ne dozvoli da protivnici unapred znaju tvoju taktiku-ostani za sve njih velika enigma-koristi iznenađenja, mozak plus ruke(reket). Bez obzira na rang lestvicu,sa svakim protivnikom idi samo na pobedu, pobedu i samo pobedu.Odmah u startu udari što snažnije da protivnika demorališeš, iznerviraš i postavi se superiorno, a ne pokazuj svoja osećanja.Moraš se dobro fizički pripremiti i trčati i trčati, a svakog protivnika moraš sa svojim timom detaljno analizirati i naći slabe tačke.Uvežbaj posebno servise i neka ti prvi servis bude ubitačan, a u igri razvuci protivnika i nikad im ne šalji loptice kao na tanjiru-jednostavno ih izluđuj.
Ti si najbolji igrač, ti možeš, ti znaš i siguran sam da ćeš uspeti.Ne zaboravi da je to sport i da se tu i gubi i dobiva,nije nikakva tragedija izgubiti, ti si mlad čovek i u narednim godinam ti ćeš nama prirediti puno lepih trenutaka.
Moja je procena da ovog puta 100% sve pobeđuješ i da ćeš osvojiti prvo mesto-od Nadala i sviju njih si talentovaniji i puno bolji.Mi smo uz tebe, ti si naš ponos, mi ti verujemo i ti ovog puta sigurno pobeđuješ.
Želim ti puno sreće u zdravlju, ljubavi i pobeda je tvoja tj.naša!!!
Milan,Slovenija

branko

pre 10 godina

Кад се за неког каже даје врхунски спортиста то значи да он поседује две ствари које су неопходне за постизање врхунских резултата : ЗНАЊЕ и СПРЕМНОСТ. О овој првој је сувишно причати. Ова друга, СПРЕМНОСТ се састоји од ФИЗИЧКЕ припремљености (кондиције) и МЕНТАЛНЕ спремности или САМОПОУЗДАЊА. Ако добро пратите врхунски спорт, не само тенис, већ сте уочили да је осим повреда, болести или каквих породичних проблема, САМОПОУЗДАЊЕ заправо највећи проблем свих врхунских спортиста и спортска такмичења нарочито у појединиачним спотровима су заправо гладијаторска надмерања њихових тренутних менталних спклопова. У том сегменту Новак је био супериоран 2011., одличан и 2012. добар и почетком ове године (и ја сам гледао ових дана снимак финала УС Опена и слажем се са запажањима неких колега), али очигледно да проблем самопоуздања ни њега није заобишао. Нико озбиљан не зна нити може да предвиди колико ће то трајати. Да ли је неко магао да замисли да ће Јанко упасти, из истих разлога, у овако велику и дуготрајну кризу? Од свег срца желим да Новак поново буде онај од ономад, он то сигурно може, а да ли ћемо томе сведочити већ на УС Опену то би можда могао да каже неки врач а ја једино мислим да то не зависи ни од жреба ни од '''равног'' (или како га већ неко назва) бекхенда, ни од доласка Вајде а одласка Вемића. То зависи искључиво од Новака. Срећно Ноле! И храбро!

mama Mica

pre 10 godina

NOLE JE SUPER!! Nole je nesto najlepse i najbolje sto se desilo zemlji Srbiji u zadnjih 100 godina!!Ne kririkujte, podrzite ga i verujte u njega!! Ja verujem i znam da je najboli i svakako najlepsi!!!

sasa jokic

pre 10 godina

Dobra stvar kodNoleta je sto kad igra svoj najbolji tenis nemoze mu niko nista, sto sa drugima nije slucaj. Evo nema ga na drustvenim mrezama, vredno trenira, sto ce reci, ima nade da mu ovaj GS bude prekretnica, i da se vrati u punu formu.
Sa A igrom osvaja sigurno.

Александар

pre 10 godina

Новаку је, после доминантне 2011. неко погрешно сугерисао да треба дозира своју енергију и диже је наменски, у складу са "постављеним циљевима". И тада се у Новакову игру увукло калкулисање које га је на крају коштало константности и оне дозе самопоуздања коју она доноси. Новак једноставно није та врста личности. Он је темпераментан, и то је неотуђиви део његовог победничког менталитета. Много ближи би требало да му буде Надалов приступ изгарања и перманентне бескомпромисности. Ако воли да побеђује - а воли - онда ту љубав не сме да сузбија на "мање важним" турнирима зарад тобожњих виших циљева (ове године РГ, прошле РГ и Олимпијада). Победништво је такође ствар навике, и не треба из ње испадати. Још нешто - не тврдим, јер не знам, али ми се чини да се у склопу овог Новаковог калкулисања појавила и та нова "будистичка" компонента (посете будистичком храму током Вимблдона, медитација), што је нешто што такође сузбија Новаков темперамент. Потребно је да се врати себи, да поново открије оно што га је и довело до самог врха. Мора да се наљути и на себе и на друге (у спортском смислу). Онда, чак и када изгуби, биће миран, јер ће знати да је истински дао све од себе. То је мир који никакве медитације и калкулисања не могу да донесу.

Ratko Jevtovic

pre 10 godina

Dragi Sasa,
Mnogo Vam je pesimistican komentar. Do Novaka je. U poslednje vreme se cini kao da je "zaboravio" da igra. Medjutim svestan je on svoje pozicije i mislim da ce da zablista. Ima tu jos mnogo nenaplacenih dugova i nemojte se iznenaditi ako ponovo dodje do cepanja majice! Nole ziv bio i da pobedis ponovo! A Vama Sasa svaka cast za sve dobre komentare koje redovno citam.
Srdacan pozdrav iz Perta, Australija

Djorgo

pre 10 godina

Sta tu ima da se misli? Da maksimalno trenira, ispravlja sitne detalje koje do sada nije, i da se FOKUSIRA SAMO NA TENIS.

To sve on odlicno zna. Samo sto je to najteze.

On je nas sportski junak, heroj i ljubimaca. Sve najbolje momcino!

Jameson 12y

pre 10 godina

Pre neku noc sam sanjao finale Novak - Federer. Fed je dobio prvi set, onda je bilo 2:2 u setovima i 5:4 za Noleta na svoj servis. Na 40:30 sam se probudio. Sta je bilo posle - ne bi´ vam znao rec, ali sam se probudio sa osecajem da je osvojio. I posle se smorio sto je to bio "samo" san :-(..
A, sta kazete?

Musketir

pre 10 godina

Ne mogu da verujem šta naši ljudi pišu, pa Novak treba samo da se uozbilji! Šta to znači: nema banketa, nema odmora /dosta se odmarao i glupirao - tupavi Ameri su ga zato i prozvali Joker/, sada ide redovan trening i rezultat će doći. Nole, molim te primi ovu kao bratsku kritiku, verujem u tebe i znam da si najbolji, a ovaj prethodni period zaboravi i za kraj US open će biti tvoj !

zvezdana,podgorica

pre 10 godina

ada ga hocete ostavit na miru vise,dobro bi bilo . . . .sve sto se desava . . .desava se iz nekog razloga,NOLE samo ti igraj pa sta ti BOG da a ja ti zelim sve najbolje

novosadjanin

pre 10 godina

Veliki sam Noletov navijac, ali on sa trenutnim stavom nema sta da trazi na US Openu. U poslednjih 10 god, nikad slabiji broj jedan.
Mislim da ce on da melje do polufinala i onda njegov crni mec. Tako je bilo na Vimbldonu, na RR... Sa najboljima ima neku blokadu.

Vaše ime

pre 10 godina

Opet, naravno, emocije se mešaju sa realnošću.
Svi mi navijači Novaka pred svaki turnir imamo taj jedinstven osećaj i nadu da će Novak osvojiti pehar. Ali zadnji meseci u noletovoj igri ne ukazuju iskreno da je on favorit.
Nadanje je ipak glavna stvar navijača. Ja iskreno,posle svega, po prvi put nemam nikakav osećaj ko će uzmeti US Open 2013.
Stvarno nemam predstavu.
Plaši me najviše da Novakova kriza nije još prošla.Da je problem privatnog tipa koji ga je skrenuo malo sa puta,a opet dovoljno da Nadal i Marej to iskoriste.
Kao što za uspeh postoje razlozi, tako i za pad postoje. Ne može on posle toliko epskih mečeva da padne psihički tek tako. Volju da izgubi? Pa imao je sinsinati za rekord koji niko sem njega ne bi imao, RGaros da kompletira sve GS. a Wimbldon je meka belog sporta.
Znači na svim turnirima gde je imao prejak motiv nije uspeo, stoga volja nije u pitanju. I zbog Jelene, trenera, trebao je da ima elan, da joj posveti trofej, pa nije uspeo.
Nešto se desilo posle M.karla u Novakovom životu zašta samo on i najbliži znaju. Takvi igrači kao on mogu 1 turnir da podbace, ali pola godine teško. On nije glavom na meču, već mislima je u tom nekom nespokoju.
Šta je frka ne znam. Nadam se da će srediti život pa da opet pokaže svima da je najbolji.

Bitniji su GS nego prvo mj

pre 10 godina

Svi ovi koji se nadaju da će "proraditi inat" toga neće biti. Prošle su te godine, Novak više nije dječarac. Novaku je teže sada kada ništa ne napada i kada nikoga ne juri. On se brani, prvo mjesto i bodove i pod velikim je pritiskom. Očekujte bolje kad padne na drugo mjesto i stavi prst na čelo ... I svi oni koji govore da je Novak u krizi, ne nije, jenostavno pruža nedovoljno dobre igre, gledao sam većinu mečeva i ne vidim razliku u odnosu na 2012. Protivnici su druga priča i to je ključ ...

Lelemud

pre 10 godina

Pozdrav svima. Evo me ponovo nakon Sinsija za one koji me se secaju. Zelim da se oglasim sada pre turnira i za 10-tak dana ponovo. Ne bih sada da vas podsecam na ono sta sam prognozirao tada i sta sam savetovao siroke teniske navijacke mase. Zelim sada samo da istaknem sledece:
1. Prekid rada sa Vemicem nije dovoljan - potreban je novi trener sa radikalno novim pristupom
2. Cekacemo na Noletov ponovni uspon sve do marta 2014.
3. Vidi pod 1.
Elem, ono sto je sigurno da ce jedno 5 do 8% srpske populacije biti neispavano jutrom radnim danima tokom sledece nedelje i do polovine one druge na turniru. Naime to ce tako biti do eventualnog susreta sa Delpom. Posle toga ce interesovanje znatno opasti gde ce samo pravi ljubitelji tenisa gledati Delpa, Mareja, Nadala, Federera ili nekoga ispod "tepiha".
Savet slican prethodnom: Braco i sestre, "nasiljite" svoje emocije na predstojece evropsko prvenstvo u kosarci, trebace nam svima. Ne trosite se na nemoguce, ne zrtvujte besane noci i bdenija u sitne sati u drugoj nedelji turnira narocito. To vam kazem iz licnog iskustva i osecaja koji se pokazao dosad nepre..bivim. Pozdrav do sledeceg javljanja za 10-tak dana.

Milos

pre 10 godina

Sto se tice zreva, Novak je imao i tezih, mislim da ovaj nije preterano tezak do polufinala, ako Mari uopste stigne dotle, tacnije dovuce se. Jedino Del Potro moze da ga malo vise namuci. Ferer ima tesku cetvrtinu, Federer najtezu jer je Nadal u cetvrtfinalu (znam da su i na Vimbldonu bili u istoj cetvrtini i da su ispali, ali mislim da sada obojica stizu do cetvrtfinala) Dakle, najverovatnije u finalu Mari ili Djokovic protiv Nadala, u to nemam sumnje nimalo, ipak Djokovic igr dobro Gren slemove zadnjih godina.
P.S Da li neko ima informaciju da li b92 prenosi us open?

CGSRB

pre 10 godina

Vjerujem u Novaka, kad Nole igra kako zna niko mu ne moze nista.
Milioni ljudi iz Srbije, okruzenja i svijeta vjeruju i znaju ko je i dalje No1e!!!

vlada

pre 10 godina

Dokle može? Pa može do finala sigurno, pa i do trofeja. Ipak je on i dalje broj jedan na svetu i to ne za džabe! Forma je je trenutna stvar i nije on toliko pao u formi da kažete da ne može da se spremi za jedan GS.

adem

pre 10 godina

postoji razlika kada neko padne sa pozicije zato sto slabije igra ili zato sto drugi igraju bolje. u slucaju novaka su oba razloga u pitanju, iako mislim da je drugi bitniji, sto samo pokazuje da i ne zavisi sve od njega kako ovde neki pokusavaju da predstave vec se pitaju i drugi, u slucaju nadal, pa mari a ne treba izgubiti iz vida da uvek neko ima dobar dan, sto cesto kosta veliku cetvorku [ili prvih deset] ispadanja, i tada se poremecuju svi planovi

kimi

pre 10 godina

Posle pljujte po Federeru. Da ne bude zabune, Novak je naš i navijam za njega svim srcem da se vrati i dominira kao 2011. godine, ali sa druge strane treba skinuti kapu Federeru - kada je postao broj 1 gazio je kao niko do tada. Čak je i Rafa imao uspone i padove pa zbog toga ima toliko bolji skor sa Federerom jer nije stizao do završnice turnira, koje je u tim godinama osvajao Federer (iako je Rafa bio broj 2), već je kao i Đoković ispadao od lošije rangiranih tenisera te nikako nije uspevao da stigne do željenog epskog finala. Svi koji su se ikada bavili sportom su složni u jednoj činjenici - teže je održati se kao najbolji nego doći do statusa najboljeg. Zato poštujem Federera i njegovu glad za uspehom. Takvi pojedinci su mašine i gazili bi preko mrtvih zbog uspeha. Federer sa 32 godine i dvoje male dece ide po turnirima, trenira, menja reket, traži način da bude bolji iako više ne može da se nosi sa mlađim, jačim, bržim ... Ja se nikad ne bih menjao sa njim jer nema ništa draže nego kad stignem kući pa se igram sa svojom decom, ustajem noću kad se ona probude, presvlačim pelene, hranim i sve ostalo. Mislim da on čak i ne spava u istoj kući sa decom kako bi bio izolovan plača i stresova zbog dece. To je cena uspeha uz pitanje da li je to skroz normalno?

Sasa

pre 10 godina

Meni se cini da je sve pocelo sa porazom od Nadala u Parizu. Kao sto je Nadal "trpeo" posledice brojnih uzastopnih poraza od Djokovica, sada se to okrenulo i vratilo Novaku.

kvisko

pre 10 godina

Bez panike, sve ce ponovo doci na svoje mesto. Novak treba samo malo vise da se posveti tenisu tj. treninzima a manje sporednim stvarima. Borac je Nole i to rodjeni. Na US-openu dokazace on svima ko kosi a ko vodu nosi tj. koje jos uvek svetski nr. ONE

jack

pre 10 godina

Kriza ili ne, ali Novaku je dovoljan samo jedan dobar meč da povrati koncentraciju i samopouzdanje. Novak je u dobroj formi i ima dobre rezultate ove godine, sem onog finala u Vimbldonu koje je ispustio iz ruku (mada je i finale jednog Vimbldona istorijski rezultat).
Ja ga stoga vidim na kraju turnira sa peharom na postolju. Nema razloga da bude drugačije.

Pa srećno Novače!

shame boner

pre 10 godina

Ne mnogo.Mislim da tek sad pocinje shvatati u kakvu je mentalnu provaliju upao i koliko ce mu trebati da se oporavi. Problem bi mogao biti cak i Rosol u 2. kolu ako bude imao svoj dan (kao na W protiv Nadala). Recept za izlazak je samo naizgled jednostavan,a to je da prestane da zivi kao Br.1,a da pocne da igra kao Br.1. A za to mora svesti na minimum (ili potpuno odbaciti) glamurozne vecere,humanitarne akcije(neka to njegov tim radi),izdavanje knjiga i pjesama,glumljenje u filmovovma,tviter i fb(neka plati nekog da to radi) itd. Ima pred sobom jos 5-6 godina i nadam se da je naucio lekciju. Kazem,upao je u provaliju iz koje se tesko vadi,ali mislim da ce do RG to biti stari Novak. A do tada ce ponovo prolaziti svoj licni pakao,opet. Izdrzi Novace!

Milos

pre 10 godina

Sjajan tekst, sve pohvale.
Sasvim je jasno da Novak nije na svom visokom nivou u zadnje vreme, narocito na mastersima. Ipak, na GS igra dobro, ali mu tu fali mentalni momenat u mecevima koji odlucuju kome ce pehar(Nadal u Parizu, Mari u Londonu). Novak je Nadalu na RG prakticno poklonio 2 seta, a u preostalom delu meca je takodje bio daleko od najboljeg, ali je i tako jedva pobedjen. Smatram da je potrebno samo malo da se podigne mentalno, da udje u te vazne meceve da ih dobije kao sto je nekad radio, sa zarom u ocima i opet mu niko nece nista moci.
Verujem da ce to Novak uraditi vec u NY. Idemooo!

Igorko

pre 10 godina

Pre neki dan, pre zreba, sam prognozirao finale Djokovic-Federer. Sada i zreb to omogucuje, pa se nadam u uspesnu prognozu. Mislim da Nadal neće daleko otići.

bilo ko

pre 10 godina

Dobro je što ima težak žreb, ako želi titulu besmisleno je da joj se nada tako što će izbeći Nadala ili Mareja...Do titule se dolazi upravo voljom, željom i spremnošću da pregaziš one najbolje, a ne da ih izbegneš. Novak to zna, a da li i može biće uskoro jasno. US open je trenutak istine za sezonu 2013. Ja mu želim puno sreće i verujem u njega

krle

pre 10 godina

Sinoć sam gledao na Eurosportu reprizu finala AO 2013. Nole je od polovine drugog seta igrao kao u transu, stajao je na osnovnoj liniji, čak se i u defanzivi nije povlačio više od metar iza nje. Bekhend savršen, dubok, forhendi čisti, sa vrlo malo spina, nekada i potpuno ravni. Menjanje ritma uvođenjem bekhend slajsa i drop šota, ma milina za gledanje. Kada se branio, vraćao je loptice duboko u teren Mareja i bez problema prelazio u ofanzivu. U dužim razmenama nije gubio živce, nije ni grešio, prosto nije davao Mareju prostora da ga napadne. Pravi napadački tenis, ni nalik ovom kukavičkom koji nam je pokazao pre svega u finalu Vimbldona ove godine. Ja sada kada ga gledam i kada vidim da mu loptica ide na bekhend znam da će je ili poslati u aut ili će je vratiti po sredini servis polja protivnika nakon čega sledi njegov neodbranjiv napad. Zaista se vidi velika razlika u njegovoj igri. Ne znam zašto je to tako, ali je tako. Jedino dobro je što i u ovako slaboj formi niko ne može da ga lako pobedi.

Putar

pre 10 godina

Kratko:
Kako je Novak izgubio London - lošim servisom (Mari je postao "heroj"...)
Kako je igrao Sinsinati-loše kretanje, nesiguran firhent i to protiv Amerikanca (nije -nego ...)
Najvažnije od svega - setite se Novakovih reči: DOLAZE BOLJA VREMENA!!!
Srećno Novače -nisi ni Englez, nisi ni Španac a nisi ni Amerikanac, ti si NAJBOLJI igrač na svetu i ponos naše Male zemlje.
Valjda je plaćanje danka prošlo, pokaži im kako se teniskom lopticom ubija muva u letu.

SREĆNO, uvek uz tebe i tvoju porodicu

Stručnjak

pre 10 godina

Koliko može i koliko ne može,videćemo ubrzo.Činjenica da je Nole u krizi vidljiva je još od finala WB.E sad da li se zasitio svega,ili je prosto naišla kriza kao i kod svakog sportiste i to ćemo ubrzo saznati.Ali ono što sigurno znam i smem se kladiti da će sledeće godine u ovo vreme biti opet prvi na listi.Taj optimizam gajim samo po mečevima protiv Nadala na RS i Montrealu,gde je uprkos slabijem voljnom momentu odigrao egal mečeve sa Nadalom.A kad opet bude pravi biće i prvi.

Цига

pre 10 godina

Јесам ли лепо још после АО критиковао када сте отварали оне по мени непотребне анкете типа "Колико ће ГС Новак освојити", "Колико ће недеља бити први" и сл.. Е, јесам ли :-)? Те 12 ГС, те 15, 22, те 300 недеља први, доживотно први.. Видите ли сад како се ствари очас посла промене?

УС Опен? Ако дође до финала биће премија, неверујем да ће имати снаге за титулу ако га тамо чека Ел допинго.

Nenad

pre 10 godina

I dobro je sto je tezak zreb! Sad ce majstor dobro psihicki da se pripremi i da im objasni neke stvari! Bas sad kad misle da je pao ima da padne postrojavanje i klempe :))

Nebojša

pre 10 godina

Na oko težak žreb ali pitanje u kakvoj su formi Marej i Delpo Marej je na oba mastersa poražen sa 2-0 a Delpova igra je bila previše nesigurna ni blizu one sa Wimbldona dok je Novak tesno izgubio od Rafa i Iznera a mogao je oba meča da dobije iako je igrao promenljivo ove godine na svim grenslemovima je bio dobar što bi ovde bilo drugačije.

Mala loptica

pre 10 godina

ovo je verovatno kraj vladavine. To je odlika sportista iz ovog regiona. Najteže je zadržati vladavinu, i održavati dostignuti nivo. Čim se zaradi za kuću, lokal, stan u inostranstvu, i da je obezbedjen kapo i njegova porodica, odmah počinje pad. Tako je kod svih naših sportista. Etoga nema na zapadu, posebno kod nemaca. Oni imaju devizu, da uvek možeš više i dalje! Dao bog da nisam u pravu.

Posmatrac

pre 10 godina

Sasa, kapa dole, izvanredno si napisao i opisao "momentum". Veoma izbalansiran stav, bodreca fina intonacija i vera u najboljeg igraca na svetu. Emotivnog Novaka je potrebno emotivno napuniti, u takvom stanju nema duplih servis gresaka u neprijatnim trenucima i mlakih loptica u mrezu. Mislim da ce biti dobro na americkom slemu, da ce Novak zadrzati primat i ucvrstiti svoje pozitivno takmicarsko raspolozenje. Ako se u toj prilici odbrani postoji mogucnost da jos oko dve godine nastavi da bude lokomotiva ATP voza.

Ste Van

pre 10 godina

Dr Dabić....to njemu treba...Napravite analizu od dana kada je bio deo tima šta je sve Novak osvojio pa će vam biti jasno koliko je bitan kao deo tima. Mnogo košta ali .....

Nolefan

pre 10 godina

Vracaju mu se Vajda i Jelena i ceo strucni stab. Dimitrov ne moze da dobije Novaka na tri dobijena.Omaklo mu se u Madridu na dva dobijena. Sa Delpom moze da igra ali mislim da Delpo nece doci do cetvrt finala. Sa Marejem koji je takodje posle Vimledona u krizi i jos gore prolazi od Novaka Novak ako uzme mozak pod svoje moze i to glat da dobije.Ko ce biti u finalu?? Nije sigurno da ce biti Rafa. Znaci sve zavisi od Novaka. Verovatno je posle Cincinatija prisao ozbiljno treningu. Sve ono ranije bilo je zezanje

L4

pre 10 godina

Kakav tezak zreb? Koga on treba da se boji? Pa valjda je on broj 1 i njega treba svi da se plase, a ne on njih? Za najboljeg nema prepreke!! Napred Noleee

L4

pre 10 godina

Kakav tezak zreb? Koga on treba da se boji? Pa valjda je on broj 1 i njega treba svi da se plase, a ne on njih? Za najboljeg nema prepreke!! Napred Noleee

krle

pre 10 godina

Sinoć sam gledao na Eurosportu reprizu finala AO 2013. Nole je od polovine drugog seta igrao kao u transu, stajao je na osnovnoj liniji, čak se i u defanzivi nije povlačio više od metar iza nje. Bekhend savršen, dubok, forhendi čisti, sa vrlo malo spina, nekada i potpuno ravni. Menjanje ritma uvođenjem bekhend slajsa i drop šota, ma milina za gledanje. Kada se branio, vraćao je loptice duboko u teren Mareja i bez problema prelazio u ofanzivu. U dužim razmenama nije gubio živce, nije ni grešio, prosto nije davao Mareju prostora da ga napadne. Pravi napadački tenis, ni nalik ovom kukavičkom koji nam je pokazao pre svega u finalu Vimbldona ove godine. Ja sada kada ga gledam i kada vidim da mu loptica ide na bekhend znam da će je ili poslati u aut ili će je vratiti po sredini servis polja protivnika nakon čega sledi njegov neodbranjiv napad. Zaista se vidi velika razlika u njegovoj igri. Ne znam zašto je to tako, ali je tako. Jedino dobro je što i u ovako slaboj formi niko ne može da ga lako pobedi.

Putar

pre 10 godina

Kratko:
Kako je Novak izgubio London - lošim servisom (Mari je postao "heroj"...)
Kako je igrao Sinsinati-loše kretanje, nesiguran firhent i to protiv Amerikanca (nije -nego ...)
Najvažnije od svega - setite se Novakovih reči: DOLAZE BOLJA VREMENA!!!
Srećno Novače -nisi ni Englez, nisi ni Španac a nisi ni Amerikanac, ti si NAJBOLJI igrač na svetu i ponos naše Male zemlje.
Valjda je plaćanje danka prošlo, pokaži im kako se teniskom lopticom ubija muva u letu.

SREĆNO, uvek uz tebe i tvoju porodicu

prokleta_reklama_za_brijač.

pre 10 godina

Ne bi da patetišem, ali - Novak, No1e, Đoković,Joker, Nolče,..uspeh, pad,..pljuvanje..bodrenje..inat, sreća, nesreća, promene..
U svakom slučaju bez njega tenis bi bio dosadniji mnogo...
Preokrenuo je naopačke sve standarde u tenisu.
Igrao najduže finale GS u open eri (ma šta značilo to :P) ;)
Isčupao pobedu u p.Finali US Opena od vanzemaljca Federera koji je imao 2 meč lopte i publiku na svojoj strani...gde su svi skoro sa tribina ustali i aplaudirali Srbinu koji je pokazao muda i volju i nadu nadčoveka.
Uspeo da ostvari sve svoje snove...
Znojio je dupe za reprezentaciju i izvrnuo zglob...
O njemu može film već sad da se napravi.
I ja ne znam za vas..ali ako Nadal i Federer poštuju Noleta, kao i ceo svet, zbog svega, zbog humanitarnog rada, zbog humora, zbog uspeha, zbog toga što je prekinuo agoniju u tenisu gde su samo Nadal i Federer osvajali sve titule...ja ga poštujem i volim još više :)
A sad ko će da uzme USO? Ko će da bude najj svih vremena?
Ne znam to, i ne zanima me mnogo...statistika i brojke..
zašto?
Pa zato jer znam dokle god bude igrao Novak Đoković, svi ljubitelji tenisa će uživati, biće milion epskih mečeva,
i na kraju...( malo nade) njegov sin će možda nadmašiti oca...tamo negde 2036... :) i biti najbolji teniser čovečanstva...
Nema sekiranja..

bilo ko

pre 10 godina

Dobro je što ima težak žreb, ako želi titulu besmisleno je da joj se nada tako što će izbeći Nadala ili Mareja...Do titule se dolazi upravo voljom, željom i spremnošću da pregaziš one najbolje, a ne da ih izbegneš. Novak to zna, a da li i može biće uskoro jasno. US open je trenutak istine za sezonu 2013. Ja mu želim puno sreće i verujem u njega

Александар

pre 10 godina

Новаку је, после доминантне 2011. неко погрешно сугерисао да треба дозира своју енергију и диже је наменски, у складу са "постављеним циљевима". И тада се у Новакову игру увукло калкулисање које га је на крају коштало константности и оне дозе самопоуздања коју она доноси. Новак једноставно није та врста личности. Он је темпераментан, и то је неотуђиви део његовог победничког менталитета. Много ближи би требало да му буде Надалов приступ изгарања и перманентне бескомпромисности. Ако воли да побеђује - а воли - онда ту љубав не сме да сузбија на "мање важним" турнирима зарад тобожњих виших циљева (ове године РГ, прошле РГ и Олимпијада). Победништво је такође ствар навике, и не треба из ње испадати. Још нешто - не тврдим, јер не знам, али ми се чини да се у склопу овог Новаковог калкулисања појавила и та нова "будистичка" компонента (посете будистичком храму током Вимблдона, медитација), што је нешто што такође сузбија Новаков темперамент. Потребно је да се врати себи, да поново открије оно што га је и довело до самог врха. Мора да се наљути и на себе и на друге (у спортском смислу). Онда, чак и када изгуби, биће миран, јер ће знати да је истински дао све од себе. То је мир који никакве медитације и калкулисања не могу да донесу.

Nenad

pre 10 godina

I dobro je sto je tezak zreb! Sad ce majstor dobro psihicki da se pripremi i da im objasni neke stvari! Bas sad kad misle da je pao ima da padne postrojavanje i klempe :))

Vaše ime

pre 10 godina

Opet, naravno, emocije se mešaju sa realnošću.
Svi mi navijači Novaka pred svaki turnir imamo taj jedinstven osećaj i nadu da će Novak osvojiti pehar. Ali zadnji meseci u noletovoj igri ne ukazuju iskreno da je on favorit.
Nadanje je ipak glavna stvar navijača. Ja iskreno,posle svega, po prvi put nemam nikakav osećaj ko će uzmeti US Open 2013.
Stvarno nemam predstavu.
Plaši me najviše da Novakova kriza nije još prošla.Da je problem privatnog tipa koji ga je skrenuo malo sa puta,a opet dovoljno da Nadal i Marej to iskoriste.
Kao što za uspeh postoje razlozi, tako i za pad postoje. Ne može on posle toliko epskih mečeva da padne psihički tek tako. Volju da izgubi? Pa imao je sinsinati za rekord koji niko sem njega ne bi imao, RGaros da kompletira sve GS. a Wimbldon je meka belog sporta.
Znači na svim turnirima gde je imao prejak motiv nije uspeo, stoga volja nije u pitanju. I zbog Jelene, trenera, trebao je da ima elan, da joj posveti trofej, pa nije uspeo.
Nešto se desilo posle M.karla u Novakovom životu zašta samo on i najbliži znaju. Takvi igrači kao on mogu 1 turnir da podbace, ali pola godine teško. On nije glavom na meču, već mislima je u tom nekom nespokoju.
Šta je frka ne znam. Nadam se da će srediti život pa da opet pokaže svima da je najbolji.

Petar_Simić83

pre 10 godina

Inače bravo za Sašu, čovek svaku sitnicu upamti i sve prati u detalj.
Piše iscrpne članke, ali realne,bez bajkovitih iluzija vatrenih navijača.
Ma odlika najvećih je da iz problema izađu još jači.
Svi velikani sporta su imali velike probleme i teške periode u karijeri. Lične greške ili prosto nesrećna sudbina...
Muhamed Ali čim je osvojio titulu, stupio je u sektu, promenio ime i odbio da ide u rat. Kad su ga svi napali i od heroja je postao predmet polemike i pljuvanja.
Bru Sli je u najboljim godinama ubijen najverovatnije jer se spetljao
sa mafijom.
Majkl Dzordan se povukao zbog ubistva njegovog oca...
Ajrton Sena je poginuo kad je bio najbolji.
I td...
Tako da Novak ipak nije vanzemaljac, već momak, živo biće, sa milion misli, ideja, i problema sa kojima se bori koliko može.
Uostalom, ne udara samo on lopticu, i ostali, pogotovu iz prvih
deset, treniraju krvnički i uvek imaju taj jedan motiv više od
Novaka, a to je prva pozicija i tron.
I ja sam siguran da svi ovi što kritikuju pa i blate Novaka su u
stvari ljudi kojima je najviše stalo do njega, jer ih boli kad Novak izgubi, toliko ih boli da ga čak pljuju.,ali kad se emocije smire,
opet im je u srcu, kao i pre.
Tako to ide u životu, nismo svi isti sa osećanjima.

Milos

pre 10 godina

Sjajan tekst, sve pohvale.
Sasvim je jasno da Novak nije na svom visokom nivou u zadnje vreme, narocito na mastersima. Ipak, na GS igra dobro, ali mu tu fali mentalni momenat u mecevima koji odlucuju kome ce pehar(Nadal u Parizu, Mari u Londonu). Novak je Nadalu na RG prakticno poklonio 2 seta, a u preostalom delu meca je takodje bio daleko od najboljeg, ali je i tako jedva pobedjen. Smatram da je potrebno samo malo da se podigne mentalno, da udje u te vazne meceve da ih dobije kao sto je nekad radio, sa zarom u ocima i opet mu niko nece nista moci.
Verujem da ce to Novak uraditi vec u NY. Idemooo!

teniser

pre 10 godina

Izgleda da ste nesto zaboravili - Nole je vec 100 nedelja(!)Svetski broj 1!On je meta svakom teniseru,pobeda nad njim je vise od pobede nad bilo kim,svi igraju protiv njega kao da im je zadnji mec...
Dodajte na to smrt Genciceve,pa mozda i trenutnu psihicku nestabilnost koja polazi Bog zna od cega,pa umor i zasicenost,sto neminovno dolazi s vremenom,i eto trenutne situacije..
I pored svega toga,on i dalje broj 1!
To treba postovati,verovati u njega,jer i ovo ce proci,vratice se on ponovo u formu...
I Nadal je bio peti,sada je drugi..I Federer je bio broj 1,a sada je sedmi,i nema toga na svetu,racunajuci tu i samog Federera,koji veruje da ce se ikada vise vratiti na poziciju broj 1..
To je sport,padovi i usponi su realnost..
Onaj sto je napisao da Nole nije ni 5% Ivanisevica(!)neka ode u neku psihijatrijsku ustanovu(u Split,valjda je odatle) da ga one cike malo pregledaju..
Nole,glavu gore,vrati tvoje udarce koje niko ne vraca,smiri se i bices dugo gde i treba da budes - na mestu broj 1!

branko

pre 10 godina

Кад се за неког каже даје врхунски спортиста то значи да он поседује две ствари које су неопходне за постизање врхунских резултата : ЗНАЊЕ и СПРЕМНОСТ. О овој првој је сувишно причати. Ова друга, СПРЕМНОСТ се састоји од ФИЗИЧКЕ припремљености (кондиције) и МЕНТАЛНЕ спремности или САМОПОУЗДАЊА. Ако добро пратите врхунски спорт, не само тенис, већ сте уочили да је осим повреда, болести или каквих породичних проблема, САМОПОУЗДАЊЕ заправо највећи проблем свих врхунских спортиста и спортска такмичења нарочито у појединиачним спотровима су заправо гладијаторска надмерања њихових тренутних менталних спклопова. У том сегменту Новак је био супериоран 2011., одличан и 2012. добар и почетком ове године (и ја сам гледао ових дана снимак финала УС Опена и слажем се са запажањима неких колега), али очигледно да проблем самопоуздања ни њега није заобишао. Нико озбиљан не зна нити може да предвиди колико ће то трајати. Да ли је неко магао да замисли да ће Јанко упасти, из истих разлога, у овако велику и дуготрајну кризу? Од свег срца желим да Новак поново буде онај од ономад, он то сигурно може, а да ли ћемо томе сведочити већ на УС Опену то би можда могао да каже неки врач а ја једино мислим да то не зависи ни од жреба ни од '''равног'' (или како га већ неко назва) бекхенда, ни од доласка Вајде а одласка Вемића. То зависи искључиво од Новака. Срећно Ноле! И храбро!

Jameson 12y

pre 10 godina

Pre neku noc sam sanjao finale Novak - Federer. Fed je dobio prvi set, onda je bilo 2:2 u setovima i 5:4 za Noleta na svoj servis. Na 40:30 sam se probudio. Sta je bilo posle - ne bi´ vam znao rec, ali sam se probudio sa osecajem da je osvojio. I posle se smorio sto je to bio "samo" san :-(..
A, sta kazete?

Milan

pre 10 godina

Dragi Đokoviću!
Nadam se da će te trenutna situacija i porazi samo ojačati! Igraj svoju igru od prvog trenutka i samo napadaj.Sve protivnike poštuj i igraj sa svakim drugačije i ne dozvoli da protivnici unapred znaju tvoju taktiku-ostani za sve njih velika enigma-koristi iznenađenja, mozak plus ruke(reket). Bez obzira na rang lestvicu,sa svakim protivnikom idi samo na pobedu, pobedu i samo pobedu.Odmah u startu udari što snažnije da protivnika demorališeš, iznerviraš i postavi se superiorno, a ne pokazuj svoja osećanja.Moraš se dobro fizički pripremiti i trčati i trčati, a svakog protivnika moraš sa svojim timom detaljno analizirati i naći slabe tačke.Uvežbaj posebno servise i neka ti prvi servis bude ubitačan, a u igri razvuci protivnika i nikad im ne šalji loptice kao na tanjiru-jednostavno ih izluđuj.
Ti si najbolji igrač, ti možeš, ti znaš i siguran sam da ćeš uspeti.Ne zaboravi da je to sport i da se tu i gubi i dobiva,nije nikakva tragedija izgubiti, ti si mlad čovek i u narednim godinam ti ćeš nama prirediti puno lepih trenutaka.
Moja je procena da ovog puta 100% sve pobeđuješ i da ćeš osvojiti prvo mesto-od Nadala i sviju njih si talentovaniji i puno bolji.Mi smo uz tebe, ti si naš ponos, mi ti verujemo i ti ovog puta sigurno pobeđuješ.
Želim ti puno sreće u zdravlju, ljubavi i pobeda je tvoja tj.naša!!!
Milan,Slovenija

shame boner

pre 10 godina

Ne mnogo.Mislim da tek sad pocinje shvatati u kakvu je mentalnu provaliju upao i koliko ce mu trebati da se oporavi. Problem bi mogao biti cak i Rosol u 2. kolu ako bude imao svoj dan (kao na W protiv Nadala). Recept za izlazak je samo naizgled jednostavan,a to je da prestane da zivi kao Br.1,a da pocne da igra kao Br.1. A za to mora svesti na minimum (ili potpuno odbaciti) glamurozne vecere,humanitarne akcije(neka to njegov tim radi),izdavanje knjiga i pjesama,glumljenje u filmovovma,tviter i fb(neka plati nekog da to radi) itd. Ima pred sobom jos 5-6 godina i nadam se da je naucio lekciju. Kazem,upao je u provaliju iz koje se tesko vadi,ali mislim da ce do RG to biti stari Novak. A do tada ce ponovo prolaziti svoj licni pakao,opet. Izdrzi Novace!

sasa jokic

pre 10 godina

Dobra stvar kodNoleta je sto kad igra svoj najbolji tenis nemoze mu niko nista, sto sa drugima nije slucaj. Evo nema ga na drustvenim mrezama, vredno trenira, sto ce reci, ima nade da mu ovaj GS bude prekretnica, i da se vrati u punu formu.
Sa A igrom osvaja sigurno.

Posmatrac

pre 10 godina

Sasa, kapa dole, izvanredno si napisao i opisao "momentum". Veoma izbalansiran stav, bodreca fina intonacija i vera u najboljeg igraca na svetu. Emotivnog Novaka je potrebno emotivno napuniti, u takvom stanju nema duplih servis gresaka u neprijatnim trenucima i mlakih loptica u mrezu. Mislim da ce biti dobro na americkom slemu, da ce Novak zadrzati primat i ucvrstiti svoje pozitivno takmicarsko raspolozenje. Ako se u toj prilici odbrani postoji mogucnost da jos oko dve godine nastavi da bude lokomotiva ATP voza.

Nolefan

pre 10 godina

Vracaju mu se Vajda i Jelena i ceo strucni stab. Dimitrov ne moze da dobije Novaka na tri dobijena.Omaklo mu se u Madridu na dva dobijena. Sa Delpom moze da igra ali mislim da Delpo nece doci do cetvrt finala. Sa Marejem koji je takodje posle Vimledona u krizi i jos gore prolazi od Novaka Novak ako uzme mozak pod svoje moze i to glat da dobije.Ko ce biti u finalu?? Nije sigurno da ce biti Rafa. Znaci sve zavisi od Novaka. Verovatno je posle Cincinatija prisao ozbiljno treningu. Sve ono ranije bilo je zezanje

Dr.Brele

pre 10 godina

http://sports.williamhill.com/bet/sr/betting/g/1009728/Tournament-Winner.html
Verujem da Novak moze (i mora) da osvoji US Open iz dva razloga. Prvi i glavni, to bi mu podiglo samopouzdanje pred zavrsna tri meseca. Drugi, dugorocno gledano, posle US opena ima da brani mnogo bodova (osim u Parizu, 10 za prvo kolo). Dodatnih 800 poena koje bi dobio u Njujorku, pod pretpostavkom da Nadal bude finalista, koji bi u tom slucaju dobio 1200, smanjilo bi razliku izmedju njih dvojice za 400 poena sto deluje mnogo bolje, priznacete, od 1200. Razlika bi bila manja od 900 poena i do kraja godine Nadal ne bi morao da osvaja turnire da bi zavrsio na prvom mestu. Dovoljno je da bude finalista u Sangaju i Londonu (600+1000), turnirima koje je Novak osvojio. Ako Novak uspe da osvoji US open i Pariz, dobio bi, rekoh, na samopouzdanju i verujem da ce godinu zavrsiti na prvom mestu. Nakon toga u 2014 tu je Ozi open koji Novak opet mora da osvoji. U principu ako je ikako moguce Novak mora da zavrsi godinu na prvom mestu sa razlikom vecom od 1200 poena (Nadal ne brani nista iz Melburna i kao finalista bi bio na 1. mestu. Ako Novak ovo prezivi gotovo sam siguran da ce i 2014 zavrsiti kao prvi. Nadal od Majamija brani veliki broj poena i tu se otvara prostor za Novakovu dominaciju naredne godine.

zvezdana,podgorica

pre 10 godina

ada ga hocete ostavit na miru vise,dobro bi bilo . . . .sve sto se desava . . .desava se iz nekog razloga,NOLE samo ti igraj pa sta ti BOG da a ja ti zelim sve najbolje

Igorko

pre 10 godina

Pre neki dan, pre zreba, sam prognozirao finale Djokovic-Federer. Sada i zreb to omogucuje, pa se nadam u uspesnu prognozu. Mislim da Nadal neće daleko otići.

Rezime

pre 10 godina

Posle lošeg Madrida, pa neočekivanog poraza od Berdiha gde je servirao za meč i poraza na RG i pecanja na mreži, Novakovo samopouzdanje se rasplinulo. Naknadni porazi su dobrim delom posledica tog tereta i gubitka vere u sebe, jer igra je postala obazrivija, stegnutija a udarci nesigurniji.. Novak shvata situaciju, preispitao se, preduzima neke korake, bori se..
Ali žreb...ni malo milosrdan prema Noletu (pa i Delpu). Ako ide bez iznanadjenja, prvo sa Perom (skinuo skalp Delpu u Rimu); sa Dimitrovim jedno 3-4 sata, pa sa Delpotrom jedno 4,5 h do „istrebljenja“..i koje su šanse da Nole (ili Delpo) pobedi Marija? Jedino da ga Berdih skroz iscedi ili ga pobedi (teško)...I u finalu, čeka ga Nadal kome su prepreke nova zvezda Pospisil (do sada ima 2 pobede na GS i cela 2 meča u 5 setova), Izner koji je već prevazišao sebe sa odigranih 20 meč. nakon Vimbija, i poljuljani Fed koga je ove godine i 3 put pobedio i to, ej bre...u Sinsiju.. Jedino, da ga u SF zaustavi onaj balvan od 2 metra..ali teško da će i taj stići dotle..
I naravno, navijaću za Novaka, ješću se k'o beli 'leb, radovati, neću spavati..i šta god-kako god, neću mu zameriti ništa..

petar

pre 10 godina

Gazi Novace i pokazi ovim slepcima,da se navija za tebe i kad gubis! Nije ni Novak svemoguc da svaki turnir osvoji,igraju i drugi tenis... Verujem u tebe ,samo hrabro!!!

milan

pre 10 godina

Jednostavno ne igra dobro. Tj igra sve losije i losije. Zasto je to tako, to mora da se zapitaju u njegovom timu. Sa boljom igrom, dolazi i mentalna stabilnost. Svim srcem navijam za njega i zelim mu da ponovo krene da melje kao u 2011.

Бетелгез

pre 10 godina

Желим му да освоји ГС у Америци, а после нека годину заврши и као трећи.
Поздрав!

mara

pre 10 godina

Žreb nije sjajan,ali znajući Novaka iz prethodnih sezona-što je teži žreb on bolje igra.Hrabra prognoza je sledeća:1.kolo-Branks-3.0 za Novaka,2 kolo-Rosol 3:1 za Novaka,3 kolo Dimitrov 3:0 za Novaka,4 kolo Benoa Per 3:1 za Novaka...1/4 finale protiv Del Potra3:1 za Novaka(obzirom na povredu ledja koju Del Potro vuče još od finala Vašingtona,preko Montreala i Sinsinatija)...1/2 finale protiv Vavrinke 3:1 za Novaka(eto iznenadjenja,Marej u lošoj formi,a Berdih uvek zabrlja i rano ispadne na nekom gs,a ove sezone još nije kiksnuo) i naravno na kraju veliko finale protiv Nadala koje Novak dobija 3:2 vrlo tesno...

Stručnjak

pre 10 godina

Koliko može i koliko ne može,videćemo ubrzo.Činjenica da je Nole u krizi vidljiva je još od finala WB.E sad da li se zasitio svega,ili je prosto naišla kriza kao i kod svakog sportiste i to ćemo ubrzo saznati.Ali ono što sigurno znam i smem se kladiti da će sledeće godine u ovo vreme biti opet prvi na listi.Taj optimizam gajim samo po mečevima protiv Nadala na RS i Montrealu,gde je uprkos slabijem voljnom momentu odigrao egal mečeve sa Nadalom.A kad opet bude pravi biće i prvi.

Djorgo

pre 10 godina

Sta tu ima da se misli? Da maksimalno trenira, ispravlja sitne detalje koje do sada nije, i da se FOKUSIRA SAMO NA TENIS.

To sve on odlicno zna. Samo sto je to najteze.

On je nas sportski junak, heroj i ljubimaca. Sve najbolje momcino!

Znalac

pre 10 godina

Lelemud

Novak nije igrac negde oko dvadesetog mesta da mu treba promena trenera.Kome je promena trenera donela uspeh. Novak nema sta vise da uci. Novaku je potrebno da se fizcki spremi i da sredi svoju glavu da ne misli ne neke periferne stvari.Znaci fizikalija i glava

Nebojša

pre 10 godina

Na oko težak žreb ali pitanje u kakvoj su formi Marej i Delpo Marej je na oba mastersa poražen sa 2-0 a Delpova igra je bila previše nesigurna ni blizu one sa Wimbldona dok je Novak tesno izgubio od Rafa i Iznera a mogao je oba meča da dobije iako je igrao promenljivo ove godine na svim grenslemovima je bio dobar što bi ovde bilo drugačije.

CGSRB

pre 10 godina

Vjerujem u Novaka, kad Nole igra kako zna niko mu ne moze nista.
Milioni ljudi iz Srbije, okruzenja i svijeta vjeruju i znaju ko je i dalje No1e!!!

samo napred

pre 10 godina

Drago mi je da smo pomislili isto: "Prvi pozitivan korak u tom smeru napravljen je na konferenciji za medije posle meča sa Iznerom."

Mada sam po sebi nedovoljan, taj iskorak, to odbijanje leđima o konopce na pomenutoj konferenciji za štampu, meni je doneo veliko olakšanje. Ja tu nemam šta više da kažem niti prebacim - potpuno sam svestan da je Novak potpuno svestan da se mora odgurnuti u drugom pravcu.

MIslim da je pitanje trenutka kada će da ga neki meč krene i ulije mu samopouzdanje i meni lično deluje da će nakon toga biti nezaustavljiv. I sada je kvalitetan za sam vrh, ali je nekako... pokoleban.

Mirsad

pre 10 godina

Naravno da mu je težak žreb i nikad mu nije ni bio lak.. Dok je Federer bio nepobediv, trpalli su Novaka u njegovu polovinu, od kad je počeo da klizi niz zvezdane staze trpaju mu Nadala, a Novaku Delpotra i Marija...

mama Mica

pre 10 godina

NOLE JE SUPER!! Nole je nesto najlepse i najbolje sto se desilo zemlji Srbiji u zadnjih 100 godina!!Ne kririkujte, podrzite ga i verujte u njega!! Ja verujem i znam da je najboli i svakako najlepsi!!!

Ratko Jevtovic

pre 10 godina

Dragi Sasa,
Mnogo Vam je pesimistican komentar. Do Novaka je. U poslednje vreme se cini kao da je "zaboravio" da igra. Medjutim svestan je on svoje pozicije i mislim da ce da zablista. Ima tu jos mnogo nenaplacenih dugova i nemojte se iznenaditi ako ponovo dodje do cepanja majice! Nole ziv bio i da pobedis ponovo! A Vama Sasa svaka cast za sve dobre komentare koje redovno citam.
Srdacan pozdrav iz Perta, Australija

Musketir

pre 10 godina

Ne mogu da verujem šta naši ljudi pišu, pa Novak treba samo da se uozbilji! Šta to znači: nema banketa, nema odmora /dosta se odmarao i glupirao - tupavi Ameri su ga zato i prozvali Joker/, sada ide redovan trening i rezultat će doći. Nole, molim te primi ovu kao bratsku kritiku, verujem u tebe i znam da si najbolji, a ovaj prethodni period zaboravi i za kraj US open će biti tvoj !

Mirsad

pre 10 godina

@Bojan, 23. avgust 2013 20:24

Ja ne kukam oko Novakovog žreba, samo iznosim svoje mišljenje, a to mišljenje je zasnovano na činjenicama. A kad smo kod istih, evo ih još par vezanih za prva 3 pretendenta na poziciju No 1:

Na primer, Nadal i Mari nisu imali ni jedan okršaj na GS od US Opena 2011.
(Novak je za to vreme na GS igrao sa Marijem 4, sa Nadalom 3 puta)
Nadal se sa Delpom u toku 2012-13 susreo samo u 1 meču. (Novak 7 puta)
Mari je sa Delpotrom od 2010. do danas imao samo 1 duel. (Novak je imao ukupno 9)
Na kraju, ovo je prva sezona od 2006.g. a da Federer i Novak nisu ukrštali reket.
(I Mari je imao taj luft, ali u ugodnijim terminima, 2007- kad je Fed žario i palio i 2011.)

Цига

pre 10 godina

Јесам ли лепо још после АО критиковао када сте отварали оне по мени непотребне анкете типа "Колико ће ГС Новак освојити", "Колико ће недеља бити први" и сл.. Е, јесам ли :-)? Те 12 ГС, те 15, 22, те 300 недеља први, доживотно први.. Видите ли сад како се ствари очас посла промене?

УС Опен? Ако дође до финала биће премија, неверујем да ће имати снаге за титулу ако га тамо чека Ел допинго.

b luki

pre 10 godina

sport je takav...vratimo se 2.5-3 godine unazada i pogledajmo realno sta smo poželjkivali od Novaka,čovek je uradijo malo više...Sada Nole igra mirne glave i uživa u privatnom životu,nije proklet na pare,jednostavno čovek. na mjestu...

jack

pre 10 godina

Kriza ili ne, ali Novaku je dovoljan samo jedan dobar meč da povrati koncentraciju i samopouzdanje. Novak je u dobroj formi i ima dobre rezultate ove godine, sem onog finala u Vimbldonu koje je ispustio iz ruku (mada je i finale jednog Vimbldona istorijski rezultat).
Ja ga stoga vidim na kraju turnira sa peharom na postolju. Nema razloga da bude drugačije.

Pa srećno Novače!

kvisko

pre 10 godina

Bez panike, sve ce ponovo doci na svoje mesto. Novak treba samo malo vise da se posveti tenisu tj. treninzima a manje sporednim stvarima. Borac je Nole i to rodjeni. Na US-openu dokazace on svima ko kosi a ko vodu nosi tj. koje jos uvek svetski nr. ONE

Petar_Simić83

pre 10 godina

hahaha tek sada sam video šta sam napisao
Bruce Lee, ja se izvinjavam :D bar sam nasmejao ljude ;)
A inače nisam guglao ništa, za takve ljude valjda svako dete zna kako su živeli i kako završili, nisu baš anonimusi.
U svakom slučaju napred Nole! to je najbitnije...treba svi zajedno da verujemo u tog momka i biće opet slavlja i ponosa.
Ne treba samo besumučno pljuvati i deliti očigledne savete da treba da trenira, ili da se mane zabave i td..
Dok smo se mi igrali autićima sa 5 godina, Novak je žestoko trenirao i reket mu je bila jedina igračka, i sad kao''mi znamo šta on treba da radi u životu i kako da igra tenis''.
Pozdrav :D :)

dead_max

pre 10 godina

Dr Dabić....to njemu treba...Napravite analizu od dana kada je bio deo tima šta je sve Novak osvojio pa će vam biti jasno koliko je bitan kao deo tima. Mnogo košta ali .....
(Ste Van, 23. avgust 2013 13:08)

...ne moz' brate...Ni Novak ga iz Haga izvukao ne bude;)

kimi

pre 10 godina

Posle pljujte po Federeru. Da ne bude zabune, Novak je naš i navijam za njega svim srcem da se vrati i dominira kao 2011. godine, ali sa druge strane treba skinuti kapu Federeru - kada je postao broj 1 gazio je kao niko do tada. Čak je i Rafa imao uspone i padove pa zbog toga ima toliko bolji skor sa Federerom jer nije stizao do završnice turnira, koje je u tim godinama osvajao Federer (iako je Rafa bio broj 2), već je kao i Đoković ispadao od lošije rangiranih tenisera te nikako nije uspevao da stigne do željenog epskog finala. Svi koji su se ikada bavili sportom su složni u jednoj činjenici - teže je održati se kao najbolji nego doći do statusa najboljeg. Zato poštujem Federera i njegovu glad za uspehom. Takvi pojedinci su mašine i gazili bi preko mrtvih zbog uspeha. Federer sa 32 godine i dvoje male dece ide po turnirima, trenira, menja reket, traži način da bude bolji iako više ne može da se nosi sa mlađim, jačim, bržim ... Ja se nikad ne bih menjao sa njim jer nema ništa draže nego kad stignem kući pa se igram sa svojom decom, ustajem noću kad se ona probude, presvlačim pelene, hranim i sve ostalo. Mislim da on čak i ne spava u istoj kući sa decom kako bi bio izolovan plača i stresova zbog dece. To je cena uspeha uz pitanje da li je to skroz normalno?

lou

pre 10 godina

Svima nama kojima Novakova igra i pristup otezavaju zivot moze valjati izjava jednog mog druga koji mi neki dan rece: "Sta je tebi covjece!? Po tvojim kriterijumima ti bi jedino momentalno bio zadovoljan da si Nadalov navijac! Sa svim ostalim bi bio nezadovoljan!"
Zaista kada sve saberem i oduzmem jedino sto Novaku zamjeram je sto nema volje za tenisom.Sve ostalo je proisteklo iz te cinjenice.Ipak imam neki dobar osjecaj za USO!

Nikola

pre 10 godina

Ja mislim da Novak moze do titule,uostalom jedan je od favorita ali naravno morace da izbrise sve lose igre do sada i da se digne u formi. Tu su male nianse koje ga dele, da se vrati u sjajnu formu.Ta vera i velika zelja za uspehom, pouzdanost, udaranje po lopti bez puno razmisljanja sa obe strane(bekend i forhend).Morace da se opusti na forhendu, jer forhend mu je potreban da ga povrati,onaj ubojit.
Ja verujem u njega, mislim da i svi vi koji navijate za naseg Noleta.

Mala loptica

pre 10 godina

ovo je verovatno kraj vladavine. To je odlika sportista iz ovog regiona. Najteže je zadržati vladavinu, i održavati dostignuti nivo. Čim se zaradi za kuću, lokal, stan u inostranstvu, i da je obezbedjen kapo i njegova porodica, odmah počinje pad. Tako je kod svih naših sportista. Etoga nema na zapadu, posebno kod nemaca. Oni imaju devizu, da uvek možeš više i dalje! Dao bog da nisam u pravu.

ja

pre 10 godina

Novak mozda i ima tezak zreb, mada na gren slemovima ni jedan zreb nije lak.
Opet dovoljno je da dvojica favorita ispadnu i da se Novak u stvari proseta do finala.

Neki vec upisase titulu Nadalu, a ja van garantujem da Nadala necete gledati ni u drugoj nedelji turnira, a kamoli u finalu.

Pa njega vec u trecem kolu cekaju ili Davidenko ili Verdasko, koji vrlo lako mogu da ga izbace.
A ako kojim slucajem i prodje to trece kolo ceka ga u cetvrtom Monfils koji ga sigurno izbacuje.

Em Nadal nikada nije imao igru za beton, em se potpuno istrosio i iscedio na ova prethodna 2 mastersa i to jednostavno mora da rezultira njegovim ranim ispadanjem.

Ne znam ko ce osvojiti ovaj US Open, ali znam da to nece biti Nadal.
U to smem da se kladim.
Sacekajte 15 dana i videcete da sam bio u pravu.

Sasa

pre 10 godina

Meni se cini da je sve pocelo sa porazom od Nadala u Parizu. Kao sto je Nadal "trpeo" posledice brojnih uzastopnih poraza od Djokovica, sada se to okrenulo i vratilo Novaku.

vlada

pre 10 godina

Dokle može? Pa može do finala sigurno, pa i do trofeja. Ipak je on i dalje broj jedan na svetu i to ne za džabe! Forma je je trenutna stvar i nije on toliko pao u formi da kažete da ne može da se spremi za jedan GS.

loptica

pre 10 godina

kimi kaže: "Mislim da [Federer] čak i ne spava u istoj kući sa decom kako bi bio izolovan plača i stresova zbog dece. To je cena uspeha uz pitanje da li je to skroz normalno?"
Ne mislite dobro: Uprkos tome što su ga i žena i ceo tim na to nagovarali, odbijao je da spava u posebnoj sobi (a kamoli kući!). I taj period, dok su deca bila mala, bio mu je i najslabiji, a kad su malo porasla (te počela da spavaju mirnije i bez buđenja u toku noći), vratio se na prvo mesto i osvojio Wimbledon. To su poznate stvari, ne treba nagađati na osnovu nebuloznog stereotipa "hladnog Švajcarca" koji ovde o njemu vlada, pa se onda još i pitati da li je to što mu se napamet pripisuje "normalno".

Milko

pre 10 godina

Od Djokovića na US Openu nije realno očekivati neki bolji rezultat. Kriza u koju je upao malo je dublja nego se mislilo.
Naravno imajući u vidu njegov izuzetan talenat i znanje nije nemoguće da nas iznenadi nekom boljim rezultatom, recimo finale. Ovo je medjutim stvarno u domenu malo verovatnog.
Mišljenja sam da je Djoković svoje najbolje dane "potrošio" postigavši pri tome neverovatne reziltate, postao najbolji svetski teniser, upisao se u velikane svetskog tenisa i postao najuspešniji sportista Srbije svih vremena. Srećan sam što sam mogao da uživam u njegovim igrama i osvajanju brojnih titula.
Pitanje je sada kako će Djoković podneti taj prelaz iz "najbolji" u ono jedan od najboljih. Lično bih bio veoma srećan kada bi Djoković prebrodio krizu i počeo da igra tenis bez opterećenja visokih zahteva. Rasterećen i opušten bio bi opet stari Djoković a bilo bi još velikih pobeda i novih titula i lepog tenisa.

branko

pre 10 godina

ako je Novaku tezak zreb neka odustane pa ce mu biti lako.a kao onima drugima je sve lako.nemogu da verujem da je broju 1 svaki zreb tezak pa nesto mislim kada postane broj 2 bice mu lakse.

Milos

pre 10 godina

Sto se tice zreva, Novak je imao i tezih, mislim da ovaj nije preterano tezak do polufinala, ako Mari uopste stigne dotle, tacnije dovuce se. Jedino Del Potro moze da ga malo vise namuci. Ferer ima tesku cetvrtinu, Federer najtezu jer je Nadal u cetvrtfinalu (znam da su i na Vimbldonu bili u istoj cetvrtini i da su ispali, ali mislim da sada obojica stizu do cetvrtfinala) Dakle, najverovatnije u finalu Mari ili Djokovic protiv Nadala, u to nemam sumnje nimalo, ipak Djokovic igr dobro Gren slemove zadnjih godina.
P.S Da li neko ima informaciju da li b92 prenosi us open?

PAJA

pre 10 godina

Njujork je predivan grad.Bio sam tamo 1984-te.Pun prodavnica,free-shopov-a i bogatih izloga.Predlazem Noletu da ne ide u soping.Puni su izlozi perika.Nikako u soping!Nadajmo se da ce konacno preokrenuti igru.Sretno!

Ste Van

pre 10 godina

Dr Dabić....to njemu treba...Napravite analizu od dana kada je bio deo tima šta je sve Novak osvojio pa će vam biti jasno koliko je bitan kao deo tima. Mnogo košta ali .....

dusan

pre 10 godina

Mislim da Novak realno moze do finala,gde ce mu verovatno pasti kamen sa srca jer ce tako sacuvati prvo mesto,a ako u finalu ne bude Nadala verujem da ce sigurno osvojiti turnir a ni Nadal nije bauk samo da je Nole PRAVI!

Mirsad

pre 10 godina

@Bojan
Dobro. Moram restartovati svoju logiku i promeniti mišljenje: od 2006.g do svoje 26. g Novak je odigrao 29 mečeva sa Fedom (ove godine ni jedan) od toga 22 puta na betonu, a sa Nadalom 36 mečeva - 16 na šljaci. Nadal i Fed su od 2004. do danas odigrali 31 meč (ove god. 3)- na betonu 13 (ove god. 2), a na šljaci 15 mečeva.
Činjenica da je Novak sa kraljem brzih podloga - Fedom odigrao na betonu najviše mečeva od svih (ispravi me ako grešim) i da je od tih mečeva 20 odigrano do Novakove 24-godine, te da je sa kraljem šljake odigrao 16 na šljaci (jedino je jadni Ferer odigrao više - 18), tera me na novi zaključak: da, Novak je ustvari imao „lake“ žrebove.
A Mari? U uporednoj priči o Novaku, Nadalu i Mariju kao onima koji pretenduju na tron, zar nije malo...hmm..u toj borbi za No1, da se dvoje iz te trojke zaobilaze kao kiša oko Kragujevca i ni jednom da odmere snagu na nekom turniru ili GS? Novak je 2011. na putu do No1 igrao sa direktnim rivalima 14 puta: Nadalom 6x (3 na GS), Fedom 5x (2 na GS) i Marijem 3 puta (1 na GS), a 2012. ukupno 16 puta..(sa svakim po 2x na GS).. Da, i opet ispada da je Novakov put bio „lakši“..

Mirko

pre 10 godina

P.S Da li neko ima informaciju da li b92 prenosi us open?
(Milos, 23. avgust 2013 14:52)

Evo pomoci Miki:

www.usagoals.com

prenosi sve moguce sportove!
Skloni reklame da ti ne smetaju (budi strpljiv a i brz kada treba) a onda klikni na Full screen da se reklame ne vracaju.Ja godinama gledam sport preko Interneta.TV sam izbacio iz kuce.

Vera

pre 10 godina

Novak je osetio da postoji i drugaciji nacin zivota sem teniskog i to je osnovni problem. Mogu to uporediti sa studentom koji ima fantastican prosek na fakultetu, opusti se kad odslusa poslednju godinu i nikad ne uspe da se vrati i diplomira.
Nadam se da to nije slucaj kod Noleta, ali je tesko poverovati da se moze vratiti u tenis za nedelju dana. I polufinale ce biti uspeh. Drzim mu palceve i zeli sve najbolje. sjajan je covek i teniser.

Aleksandar

pre 10 godina

imam pitanje.
Da li je moguce da Novak manje trenira od ostalih ?
svuda je prisutan, zabave, manifestacije, cesto ide na odmore koja traju i po nekoliko nedelja ...

Putar

pre 10 godina

@Bojan
Tenis je "finansijski" sport. Ogromne pare se vrte, sponzori, kladionice, lobiji...Upravljaju finansijski moćnici. Antidoping komisija je u njihovoj vlasti. Preko doping kontrola rađenih ili NAJAVLJENO ne rađenih može da se napravi dar-mar. Oni diktiraju pravila igre. Ne misliš valjda da je neki Srbin član ove ekipe? Moj Bojane, za Srbe je određen "Milosrdni anđeo" kad ne igraju po njihovim pravilima!
Novak se umešao među njih svojim kvalitetima, pomrsio im konce, uzeo im ogromne pare, mrze ga Bojane. Slušam sinoć Vilandera, pa ne pominje Novaka u svojim komentarima. Pomene ga tek kad baš mora.
Kolač mora među njima da se deli i zbog toga se ne biraju sredstva da se dođe do cilja. Monika Seleš je očigledan primer.

Ima svega, možemo naširoko i nadugačko da pišemo, ali mora nešto i da se radi, u toku je radno vreme.
Novak je nadprosečan, Veliki naš čovek, vredan divljenja i poštovanja i neka ga Bog čuva zarad njega i njegove porodice i svih nas koje je stavio u osvojene pehare koje ljubi i diže visoko u inat gore pomenutim diktatorima.

namcor

pre 10 godina

"Novak sigurno moze osvojiti US Open, ali sada zavisi od forme drugih, pre svega Nadala, po meni favorita br. 1, a onda i Mareja i Federera. "
NE! Novak ne zavisi od bilo cije forme, osim svoje. Novak, kada igra svoj najbolji tenis, ne moze da izgubi ni protiv koga. Tako da, ipak, zavisi samo od svoje forme! Bolje da si napisao da svi drugi favoriti, u stvari, zavise od Novakove forme. To bi bilo znatno tacnije.

kosmajacsale

pre 10 godina

novak u njujorku moze da ujedinjenih nacija, raznih vecera, humanitarnih , i ne humanitarnih. sto se terena tice cetvrt finale maksimum. nema tu vise ni igre ni zelje ni kondicije ponovo dise na skrge, a zbgo nemanja snage udarci su smesni. onakva nemoc protiv iznera je nestvarna

borkes

pre 10 godina

@Petar_Simić
Generalno druže imaš + od mene za komentar...
Ali, Bru Sli !! Odavno se nisam nasmejao ovako slatko. Čak sam poslao i SMS svim pozanicima. Sjajno.
Idemo dalje.

Bojan

pre 10 godina

(Mirsad, 23. avgust 2013 19:42)
da mu je sada Federer zapao u polovinu, ili ne daj boze u cetvrtinu a delpo bio na drugoj strani, opet bi se kukalo kako su mu namestili Federera, narocito posle igara u Sinsiju.
No i da nije bilo toga, uvek je bolje da je Fed na drugoj strani, po Noleta, jer cak i ako nije favorit, Fed je uvek opasan i u njemu definitivno ima snage (i inata) da pobedi jednog od najbolje trojice danas.

Taca

pre 10 godina

Au,kakve filozofske rasprave.Mogli bi i kladionicu da napravimo...
Samo sam htela da dodam na sve receno da Novak ne moze da bude sad pa u narednih deset godina br 1.I da nije nenormalno da posle svih onih fenomenalnih rezultata covek malo i odmara,pise knjige,uziva u drustvu voljene osobe...pustite ga na miru.Svi bismo voleli da on stalno pobedjuje (dobro ne svi,ali vecina),ali nije poenta u zivotu samo to.Nije bas ostvario sve sto je zacrtao,ali i da ne ostvari vise nista,da se sad penzionise i do kraja zivota uziva,moze mu se,ja bih mu oprostila.Postigao je mnogo ,mnooogo vise nego vecina nas.

Bitniji su GS nego prvo mj

pre 10 godina

Svi ovi koji se nadaju da će "proraditi inat" toga neće biti. Prošle su te godine, Novak više nije dječarac. Novaku je teže sada kada ništa ne napada i kada nikoga ne juri. On se brani, prvo mjesto i bodove i pod velikim je pritiskom. Očekujte bolje kad padne na drugo mjesto i stavi prst na čelo ... I svi oni koji govore da je Novak u krizi, ne nije, jenostavno pruža nedovoljno dobre igre, gledao sam većinu mečeva i ne vidim razliku u odnosu na 2012. Protivnici su druga priča i to je ključ ...

Prognozer

pre 10 godina

Realni rezultat je polufinala u kome ce izgubiti od Mareja. Sadasnji Novak moze da pobedi delpotra u 2 od tri meca a mareja u 1 od 4 tako da je sansa da prodje njih dvojicu skoro jednaka nuli. Naravno sto se tice finala novak nema sansi da dobije Nadala jer je od njega izgbio 5 meceva od prethodnih 6.

Werewolf

pre 10 godina

@Mirsad
Zrebovi su uzivo i nema nikakvih trpanja
To sto Nadal i Marej nisu igrali od 2011 na GS nema veze sa namestanjem bilo koga i iz bilo kojih razloga vec ima veze sa tim:
1)Sto je na 3 uzastopna GS jedan od njih dvojce izostajao(Nadal USO 2012,AO 2013,Marej RG 2013)
2)Sto su podbacivali 3 puta na GS a bili projektovani da igraju jedan protiv drugog u 1/2 finalu(Marej RG 2012,Nadal WB 2012,WB 2013)
3)Novak je igrao 4 puta sa Marejem,ali 3 puta u GS finalima,i jednom u 1/2 finalu AO 2012(a druga opcija na AO2012 je bila da igra sa Fedom,koji je zapao Nadalu,pa bi i u tom slucaju ti video vrv neko "trpanje?).
Ovo govori da se zapravo Marej trpa Nadalu u zreb,a ne Novaku,koji sa Marejem moze da se sastane samo u finalima.
3)Kada neko propusti vise od pola sezone normalno je da ce da se Novak sa tim nekim sastane vise puta,i nosioci se Nadalovim izostankom pomeraju.
Ako mene pitas,ako se navlaci na neciju vodenicu,onda se u poslednjih godinu i po dana navlaci na Novakovu.
I to debelo,zreb za WB je bio smejurija.

Furda

pre 10 godina

Jalo čudno da ne kažem sumnjivo je što se Novak već duže vreme u mečevima koje izgubi ne raduje kad dobije neke bitne i prelomne poene niti se nervira kad ih izgubi. Jel to on zna nešto što mi ne znamo u tom momentu?

Purar

pre 10 godina

Danas, posle podne, gleadala sam intervju veterana Ive Daneua, vrhunskog košarkaša Jugoslavije. Na pitanje novinara zašto nije otišao u inostranstvo da igra i zaradi pare, on je odgovorio: NISAM ŽELEO DA MI U JEDNOM TRENUTKU NEKO KAŽE DA MORAM DA IZGUBIM UTAKMICU. Ja sam pobednik i igram da pobedim....
Znači, još tada je u profesionalnom sportu postojalo- NOLE, NOLE BUDI DOBAR, NEMOJ SLUČAJNO DA POBEDIŠ MARIA, IZNERA, NADALA, FEDERERA MOŽE DA TI SE DESI...
SREĆNO NOVAČE, BORBA JE NELOJALNA, IZDRŽI KOLIKO MOŽEŠ A MOŽEŠ MNOGO, VELIKI SI NOVAČE I NAJBOLJI TENISER NA SVETU.
VOLI TE TVOJ NAROD
P.S. Ivo reče da navija za Novaka.

Ђорђе

pre 10 godina

Очекујем полуфинале/финале. Освјање титуле би ме јако пријатно изненадило.

pub

pre 10 godina

A gde je u analizi Novakove igre gubitak Jelene Gencic? Em umoran od neprekidnog igranja em dozivljavao emotivne stresove. Ajde Nole ostvario si nezamislivo i za istoriju, idi odmori malo.

Milos

pre 10 godina

Pa miki, prenosili su Sinsinati...a neće Grend Slam turnir, koji je do sada najneizvesniji.
Biće prenosa siguran sam, i na B92 i na SportKlubu, možda i na Eurosportu.
Ali bolje ti je da samo čitaš rezultate, da se ne nerviraš dzaba :)
(No1e, 23. avgust 2013 15:12)
Hvala na obavestenju, ali nisu sigurni nikad bili sa australian i us openom, secam se vrlo dobro za svojih 20 godina da kada je Jelena igrala finale ili polufinale tek tada su prenosili, pa prva je prenosila us open tek od cetvrtfinala i isao Milan Boskovic da komentarise. Ja cu se snaci lako onlajn ili sport klub, samo me zanimalo.

novosadjanin

pre 10 godina

Veliki sam Noletov navijac, ali on sa trenutnim stavom nema sta da trazi na US Openu. U poslednjih 10 god, nikad slabiji broj jedan.
Mislim da ce on da melje do polufinala i onda njegov crni mec. Tako je bilo na Vimbldonu, na RR... Sa najboljima ima neku blokadu.

Lelemud

pre 10 godina

Pozdrav svima. Evo me ponovo nakon Sinsija za one koji me se secaju. Zelim da se oglasim sada pre turnira i za 10-tak dana ponovo. Ne bih sada da vas podsecam na ono sta sam prognozirao tada i sta sam savetovao siroke teniske navijacke mase. Zelim sada samo da istaknem sledece:
1. Prekid rada sa Vemicem nije dovoljan - potreban je novi trener sa radikalno novim pristupom
2. Cekacemo na Noletov ponovni uspon sve do marta 2014.
3. Vidi pod 1.
Elem, ono sto je sigurno da ce jedno 5 do 8% srpske populacije biti neispavano jutrom radnim danima tokom sledece nedelje i do polovine one druge na turniru. Naime to ce tako biti do eventualnog susreta sa Delpom. Posle toga ce interesovanje znatno opasti gde ce samo pravi ljubitelji tenisa gledati Delpa, Mareja, Nadala, Federera ili nekoga ispod "tepiha".
Savet slican prethodnom: Braco i sestre, "nasiljite" svoje emocije na predstojece evropsko prvenstvo u kosarci, trebace nam svima. Ne trosite se na nemoguce, ne zrtvujte besane noci i bdenija u sitne sati u drugoj nedelji turnira narocito. To vam kazem iz licnog iskustva i osecaja koji se pokazao dosad nepre..bivim. Pozdrav do sledeceg javljanja za 10-tak dana.

Bojan

pre 10 godina

(Putar, 27. avgust 2013 09:18)
svaki sport je biznis, ali daleko od toga da se njime toliko upravlja. Naravno da postoje podobniji sportisti i oni manje podobni, medju kojima jeste Nole, ali glupost je pricati da rezultate namestaju neki mocnici a da zemlja koja je najuticajnija nema predstavnika u top 10, da u prethodnih 10 godina ne da nije uzela slem, nego nije bila ni blizu, a da je za to vreme tamo neki Srbin postao jedan od 10 najboljih tenisera u istoriji.
Niko ne mrzi Noleta, na nekim mestima je postao nepopularan, ali pre svega zbog nekih svojih izjava (ili izjava svoga oca koji zaista steti sinu), ali je pre svega cenjen kao uspesan i vredan covek. Medjunarodne komisije ga izglasavaju za sportistu godine, a mi pricamo o nekom namestanju i mrznji prema njemu. Finale zavrsnog turnira prosle godine protiv Federera sam gledao u kaficu u Svajcarskoj i bilo je nekoliko ljudi koji su navijali za Noleta, i nisu imali nikakve veze sa Srbijom, rodjeni Svajcarci, samo vole njegov stil igre.
I nije Monika Seles deo neke zavere protiv nas, na svetskom nivou smo krajnje nebitni da bi se radilo nesto protiv nas, zasto niko nije Lendla napao dok je on vladoa tenisom. Jednostavno je jedna budala dosla u mogucnost da povredi Moniku i to je to.
Za sve lose stvari koje su se nama desavale, pre svega smo odgovorni mi i ne treba da gledamo na noleta kao nekoga ko se inati "diktatorima" nego da se ugledamo na njega i svojim radom i trudom ostvarimo nesto.

adem

pre 10 godina

postoji razlika kada neko padne sa pozicije zato sto slabije igra ili zato sto drugi igraju bolje. u slucaju novaka su oba razloga u pitanju, iako mislim da je drugi bitniji, sto samo pokazuje da i ne zavisi sve od njega kako ovde neki pokusavaju da predstave vec se pitaju i drugi, u slucaju nadal, pa mari a ne treba izgubiti iz vida da uvek neko ima dobar dan, sto cesto kosta veliku cetvorku [ili prvih deset] ispadanja, i tada se poremecuju svi planovi

No1e

pre 10 godina

P.S Da li neko ima informaciju da li b92 prenosi us open?
(Milos, 23. avgust 2013 14:52)
Pa miki, prenosili su Sinsinati...a neće Grend Slam turnir, koji je do sada najneizvesniji.
Biće prenosa siguran sam, i na B92 i na SportKlubu, možda i na Eurosportu.
Ali bolje ti je da samo čitaš rezultate, da se ne nerviraš dzaba :)

NS

pre 10 godina

Novak plafon Polufinale ili cetvrtfinale. Slobodno upisite Rafi jos jedan GS i od 9 septembra prvo mesto na listi.......Nole i nasi Vaterpolisti nisu naj bolji na svetu vec duze vreme ali mogu ponovo biti.

mondeo

pre 10 godina

Novak plafon Polufinale ili cetvrtfinale. Slobodno upisite Rafi jos jedan GS i od 9 septembra prvo mesto na listi.......Nole i nasi Vaterpolisti nisu naj bolji na svetu vec duze vreme ali mogu ponovo biti. (NS, 24. avgust 2013 11:26)Prošle godine u ovo vreme Novak je bio drugi pa je opet godinu završio na prvom mestu.Tako da to ništa ne znači.Nadal ima velike šanse da završi godinu na prvom mestu,ali to se neće desiti po završetku US opena bez obzira na rezultat,jer je ipak razlika velika(više od 2000 bodova).

namcor

pre 10 godina

Molio bih da nas postedite Nadalovih "povreda". Internet je pun raznih teorija o tome.
http://www.tennisnow.com/News/Doping,-Tennis,-Nadal---Connection-.aspx
http://ruansfedererblog.com/does-tennisnadal-have-a-doping-problem/
http://tennisinspainblog.com/is-rafael-nadal-illegally-doping/
http://www.2oceansvibe.com/2013/07/09/tennis-doping-under-the-spotlight-again-nadals-name-keeps-coming-up/
http://tennishasasteroidproblem.blogspot.co.uk/2011/02/curious-case-of-rafael-nadal.html
http://www.tennis-prose.com/bios/has-nadal-run-afoul-of-the-doping-laws/
http://www.salon.com/2012/11/13/are_professional_tennis_players_doping_too/
http://daily.bhaskar.com/article/SPO-OTS-dope-dilemma-is-rafael-nadal-guilty-4317336-NOR.html
http://sports.ndtv.com/tennis/news/181219-tennis-great-noah-accuses-spanish-players-of-doping
http://forumserver.twoplustwo.com/46/sporting-events/la-times-column-implies-federer-nadal-doping-245796/
http://oncourt.ca/?p=6329
http://tennishasasteroidproblem.blogspot.co.uk/2011/02/curious-case-of-rafael-nadal.html

A tamo gde se puno dimi, verovatno ima i vatre. U redu, dok nesto nije dokazano, ne mozemo nista tvrditi. Samo je, malo (malo vise) cudno da Nadal svoje najbolje rezultate uvek pravi posle pauze zbog neke povrede.
Sto se Novaka tice, ovde sam vec pisao: Ne brine me njegova igra. Jedino me njegova "glava" brine. Nema samopouzdanja. Ako to prevazidje, ne bojim se nikog.

Mirsad

pre 10 godina

@Werewolf,
I u pokeru se dele karte dok igrači pomno gledaju..a prevara ima za nepoverovati..
Pa, za tebe je iz nekog razloga „vimbldonski žreb bio smejurija“, ali za tvog idola zasigurno nije..
A ako bih tebe pitao, objašnjavao bi mi kako je i ona neponovljiva Novakova 2011. godina uzrokovana srećnim okolnostima Nadalovog psihičkog i fizičkog pada zbog neke od brojnih „povreda“...I zato te ne bih ništa pitao.

Mirsad

pre 10 godina

@Werewolf, 26. avgust 2013 01:53
Evo, zamislio sam da prošle godine Novaku nisu uzeli krv 6 meseci...I?
I šta su to konkretno za Novaka naveli „respektabilni mediji“?
Pobedio iz 3. pokušaja Nadala u Monte Karlu..a onda geneza: bio 4 g. „zaglibljen“ na poz. 3 (pazite, na poz. 3, a ne 5 ili 7) i „razbijao rekete kad je bio mlad“, pa još „oborio rekord sa zaradom od 12 miliona$“.. E, sad, jest da je bio „talentovan, radan i posvećen“, ali to baca sumnju na „nagli“ skok sa poz. 2 na poz 1.. na kraju, sledi uopštena priča o korišćenju dopa u sportu.
...“Faced with this potentially awkward situation, Djokovic responded like the dignified diplomat he has become..“ Već posle ove sugestivne rečenice je trebalo da prestanem da čitam...
Nekoliko puta u 2010. Novak koristio hiperbaričnu komoru - pa jel mu pomogla da pobedi u finalu USO itd? Nije. Da li je na spisku zabranjenih sredstava? Nije. I u čemu je onda zavrzlama? Što je po SI „jedan igrač rekao da je jaje sumnjivo..i odbio dalje da priča“ !?!
Priznajem, ovo spada u „jače, istraživačke“ tekstove o dopingu.

messi

pre 10 godina

@Mirsad
Za 2011,procitaj ovaj clanak,Mekinro ce ti najbolje objasniti
http://sport.blic.rs/Tenis/191176/Dzon-Mekinro-Bolje-se-pomolite-da-Nadal-dodje-prehladjen-u-Melburn
I da,Nadal je nakon ne-kompletiranja Rafa-Slema,iskljucivo zbog povrede,koja ga je po ko zna koji put sputala i bacila mu sav rad u vodu pao psihicki,a zbog gubitka kontinuiteta i fizicki.
Nadal je pre AO2011 bio bolji od Novaka na betonu,pobedio ga na betonu na otvorenom u mecu na tri dobijena seta,i na betonu u dvorani u mecu na dva dobijena seta u roku od 2 meseca.
Covek stvarno treba da bude bez trunke objektivnosti pa da kaze da Nadalova situacija sa pocetka 2011 nije dala Novaku vetar u ledja.

Igor

pre 10 godina

Procena da je Del Potro tezi i manje komplikovan protivnik od Federera, po meni je nerealna. Razumem i pristrasnost i potrebu da se Novakov zreb predstavi cak i tezim nego sto jeste, ali negde moraju postojati granice.
Federer je, svidjalo se to nekome ili ne, uvek u stanju da pobedi svakog tenisera, ukljucujuci i Novaka. A najvece sanse za to su mu upravo na Vimbldonu i US Openu. Manja kriza, promena reketa, pad forme ili sta vec, nikako nisu razlog za otpisivanje Federera koga su svi pre samo mesec dana proglasavali za prvog favorita Vimbldona.
Kao sto Vam je sigurno poznato, i najveci autoriteti u svetu tenisa ne usudjuju se da izostave Federera sa liste najvecih favorita na US Openu. Vecina ga, uz Rafu Nadala i Novaka, stavlja kao glavnog favorita, ispred npr. Mareja.
Isto tako bi neko rekao da je Novak najlaksi protivnik kojeg je Delpo mogao dobiti u cetvrtfinalu, sigurno laksi od Rafe ili Mareja, ali to nije realno.
Dalje, Marej, za koga Vi smatrate da nece stici ni do polufinala je, opet, svidjalo se to nekome ili ne SAMPION VIMBLDONA i US OPEN-a. Kao takav, on mora biti prvi favorit za osvajanje titule, a ne favorit za ispadanje pre polufinala. Ne mogu 2 Nadalove titule u Kanadi i Sinsinatiju vise vredeti od svega sto je Marej napravio na GS turnirima u poslednjih godinu dana, a napravio je vise od svih ostalih.
Novak sigurno moze osvojiti US Open, ali sada zavisi od forme drugih, pre svega Nadala, po meni favorita br. 1, a onda i Mareja i Federera.
Pozdrav!

Gordana Ristic

pre 10 godina

Verujem u coveka,u Novaka Djokovica! Verujem da ce dati 120% od sebe kako na treninzima,tako i na mecevima!Sve drugo me ne zanima jer je nevazno i nebitno!Idemoooo,sampione!Pokazi sebi da si najbolji!

Bojan

pre 10 godina

(Mirsad, 24. avgust 2013 06:48)
na svim turnirima na kojima su Nole i Fed ucestvovali, sem na poslednja dva (Sinsi i WB), oni su bili dva vodeca nosioca i mogli su da se sastanu samo u finalu, a ni jedan ni drugi nisu bili bas redovni u zavrsnicama, Federer je igrao dva finala, jedan od toga na turniru na kojem nole nije ni ucestvovao, a Nole je igrao 4, Federer takodje nije na jednom ucestvovao, na dva je ispao u polufinalu.
Na WB i Sinsiju Federer je ispao pre faze u kojoj su mogli i teoretski da igraju (mada ne bi igrali, opet su bili projektovani na finale). Tako da nema tu nikakve zavere za Federera.
Ne razumem dalje sta je problem za Marija i Nadala. 2012. su bili projektovani na Vimbldonu i RGu u polufinalu, na jednom je Nadal ispao ranije, na drugom Endi. Zatim je Nadal preskocio dva slema, pa Endi jedan i na ovogodisnjem Vimbldonu su opet bili projektovani u polufinale (Rafa ispao ranije) a sada na US openu to nisu. Zaista ne moze vise da se poklapa sa teorijom verovatnoce koja kaze da su 50% sanse da se nadju u istoj polovini.
Dalje, sa delpom, 5 od tih 7 meceva sa noletom je bilo na turnirima na kojima Nadal nije ucestvovao zbog povrede, kada su ucestvovala sva trojica Nole je odigrao dva meca sa njim, Nadal 1.

Bojan

pre 10 godina

(mondeo, 24. avgust 2013 22:43)
situacija je potpunos drugacija u odnosu na proslu godinu. Ukoliko Nadal prestigne Noleta, Nole se pre sezone sljake naredne godine ne vraca na prvo mesto. Prosle godine nakon US opena Nole je branio minimalan broj poena do kraja godine, dok je Federer branio gomilu, sada je Nadal u situaciji da brani malo, a Nole podosta.

GI

pre 10 godina

(Bojan, 25. avgust 2013 16:38)
Pa ako uzmes u obzir cinjenicu da je u poslednjem mecu protiv Federera na betonu, pre samo 12 meseci, Djokovic izgubio set sa 6-0, onda nije tacno da je na betonu bolji od njega. Isto tako, na betonu je po poslednjim rezultatima losiji i od Mareja, od Nadal nije i pored poraza, ali je na putu da ga i Rafa prestigne.
Novak na US Openu ima jednu titulu, isto kao i Del Potro.
Jedina podloga na kojoj je Djokovic trenutno najbolji je tvrda podloga na kojoj se igra u Melburnu, na travi je slabiji od Federera i Mareja (porazi od njih na 2 poslednja Vimbldona), na sljaci je mnogo slabiji od Nadala, a mozda i od jos nekih, na betonu odavno nema titule tako da tu nije ni blizu najboljih.

namcor

pre 10 godina

Pa Dobrice, objasnicu ti sta je tu cudno. Obzirom da sam 32 godine bio sportista (dugo i profesionalni), nikada, ni jednog nisam video da se posle duze povrede vrati jos bolji nego sto je bio pre povrede. Uvek je, svakome, bilo potrebno vreme da se prvo vrati na svoj standardni nivo, pa tek onda mozda bude bolji. Nadal se SVAKI put vratio mnogo bolji nego pre povrede. Cak je i Federer jednom izjavio da uvek, kada se Rafa vraca posle povrede, ocekuje da ce da "puca iz svog oruzja". Zbog toga je cudno.
A ona tri linka sam pogledao. Nista konkretno i stare price. Pogotovu ono sa "Egg-chamber".. savrseno regularan nacin (moze se vec naci u mnogim fitness centima ovde u Engleskoj). I koriste ga mnogi sportisti, ukljucujuci Britanske atleticare i neke fudbalske klubove.

Werewolf

pre 10 godina

@namcor
"jaja",odnosno CVAC podova ima svega 20 u celom svetu(pise u tekstu za one koji zele da citaju da ima 20 u svetu),tako da ih sigurno nema u mnogim fitness centrima u Engeskoj.Ti mislis na komoru.
Tacno,nije zabranjeno,ali ga WADA tretira kao"unfair advantage"jer je 2x efikasnije od krvnog dopinga.
Ja iskreno verujem da u svetskom vrhu nema dopinga,i samo sam pokusao da pokazem da "ima(satro)dima"i oko Djokovica.
Dao si gomilu beznacajnih linkova koji pricaju o Nadalu,poenta je bila da se pokaze da ih ima i za Novaka...
Nadji link iz nekog ozbiljnog medija,a ne sa petparackih sajtova,ili od bivseg Novakovog trenera.
A kod Nadala i njegovog povratka nema nista cudno...Da si gledao Vina del Mar i Sao Paolo video bi koliko se lose kretao na prva 2 turnira.
Nadal je jedan od najboljih tenisera ikada i jedan najvecih sportista u poslednjih 20 godina,a takvom coveku i treba manje vremena,odnosno brze nalazi svoju igru.
I Majkl Dzordan je nakon godinu dana pauze i igranja bejzbola bio najbolji strelac lige...A ako ne kapiras da su Rafa i Rodzer(nadam se i Novak za par godina)ono sto je Dzordan u kosarci,ne znam sta da ti kazem.
To sto si se bavio sportom toliko dugo ne znaci nista,jer Rafa je upravo ono sto sam napisao da je gore,odnosno nije svakodnevni sportista,kao i Dzorda,vec jedan u 30 godina.

Werewolf

pre 10 godina

@namcor
daj jedan jedini link iz nekog respektabilnog medija,a ne sa petparackih sajtova.Ima dima i vatre,al'samo za iskompleksirane Federerove(nadam se ne i Novakove)fanove.
Novaku nisu prosle godine uzeli krv 6(ej SEST!!!)meseci!Rafi stalno i uvek su rez.negativni,a da Rafi ne uzmu krv toliko to bi vam bio "dokaz"belosvetske Najkijeve zavere...
Evo ti istih tih linkova za Novaka(p.s.ti si stavio 6 istih linkova za nadala da bude vise)
http://www.thehoya.com/sports/drug-testing-flaws-cast-doubt-on-djokovic-1.3033663
http://www.realclearsports.com/2013/01/23/remarkably_fit_djokovic_denies_doping_108968.html
http://sportsillustrated.cnn.com/2011/writers/jon_wertheim/08/30/day-2/index.html
Al'to naravno ljubomorni zapadnjaci na Novaka...
Jedino sto je Rafa spreman cele karijere,a Novak,odjednom,k'o iz vedra neba...
Ne,ne mislim da se"fiksaju"ni jedan ni drugi...samo da vidis kako moze vrlo lako da se bude maliciozan i na Novakov racun...
Tenis je CIST sport po tom pitanju,ali ima veeeeliki problem sa namestanjem meceva,mnogo veci nego sa dopingom,a to je na zalost teritorija na koju se ATP i ITF plase da zadju...
Mnogo se lakse namesta u individualnim sporovima,a ako treba za gemove jos lakse...

Brus Li, more!

pre 10 godina

Bru Sli je u najboljim godinama ubijen najverovatnije jer se spetljao
sa mafijom.

Ja zaaista ne mogu da verujem da ima ljudi koji ne znaju da se pomenuta osoba zvala BRUL LI, a ne BRU SLI!!!

Petre Simiću, džaba ti to guglano znanje, OSNOVNO NE ZNAŠ.

Bojan

pre 10 godina

(Purar, 25. avgust 2013 20:15)
pa da, to bi objasnilo Federerovo ispadanje od Noleta na dva USOa nakon mec lopti i u jednom mecu dva seta prednosti, kao i od Conge na WB 2011, isto sa dva seta prednosti.
U mecu iz 2010. mu je bilo receno da titulu mora uzeti Nadal, a 2011. Nole.

bas me zanima da li ces se sloziti sa ovom logikom kada se primenjuje na drugu stranu.

Milić

pre 10 godina

Nole želim ti uspeh, bar finale. Ako ne uspeš treniraj biće bolje sledeći put. Činjenica je da Novak ima krizu ove godine, tako da bi me osvajanje turnira, ali i sam plasman u finale veoma prijatno iznenadili.

Bojan

pre 10 godina

(messi, 25. avgust 2013 13:11)
i da mu je dala vetar u ledja to ne menja cinjenicu da je Nole igrao izuzetno tada i da bi sa takvim igrama oduvao Nadala ove godine, i na sljaci i na betonu.
(Mirsad, 25. avgust 2013 05:13)
naravno da je cinjenica da su Nole i Nadal igrali najvise na sljaci, a Fed i Nole na betonu, to je posledica toga da je dugo Federer bio najbolji na betonu, Nole drugi (pre 2010-11 kada se situacija obrnula, sada je Federer daleko od drugog mesta, te zato ni ne igraju meceve), a Nole je od 2009. bio treci igrac na sljaci, a od 2011 drugi i ukrstao je koplja sa prvim. Jednostavno, najnormalnija stvar je da se dvojica igraca koji su najbolji na jednoj podlozi cesto sastaju. Vecina odigranih meceva je u polufinalu i finalu, znaci veliki broj meceva je posledica dominacije.
Endi ima mnogo manje takvih meceva jer mnogo vise osciluje sa rezultatima. Na GSovima je konstantan i zato je na ova dva slema ove godine igrao sa Federerom i dva puta sa Noletom, da je igrao na RGu igrao bi sigurno jos jedan mec pod uslovom da dodje do polufinala.

Dobrica

pre 10 godina

"Samo je, malo (malo vise) cudno da Nadal svoje najbolje rezultate uvek pravi posle pauze zbog neke povrede. "

Što je pametnom logično, nepametnom (i zlonamernom) NIJE!!!

Naravno da posle lečenja postiže najviše. Gde ti tu vidiš čudo, NAMĆORE, života ti?
Pa neće valjda biti najbolji posle iscrpljujuće sezone i nove povrede???

No, reci ti meni, sokole, kako ovo objašnjavaš: Novak igra negde do pola turnira, onako mlako i kilavo, pa HOP, na ODMOR. Višekratno ove sezone!!!

Koja je to pojava? Baš me jako zanima. Ja ne znam, ali je neobična, je l' da?

Lelemud

pre 10 godina

Pozdrav svima. Evo me ponovo nakon Sinsija za one koji me se secaju. Zelim da se oglasim sada pre turnira i za 10-tak dana ponovo. Ne bih sada da vas podsecam na ono sta sam prognozirao tada i sta sam savetovao siroke teniske navijacke mase. Zelim sada samo da istaknem sledece:
1. Prekid rada sa Vemicem nije dovoljan - potreban je novi trener sa radikalno novim pristupom
2. Cekacemo na Noletov ponovni uspon sve do marta 2014.
3. Vidi pod 1.
Elem, ono sto je sigurno da ce jedno 5 do 8% srpske populacije biti neispavano jutrom radnim danima tokom sledece nedelje i do polovine one druge na turniru. Naime to ce tako biti do eventualnog susreta sa Delpom. Posle toga ce interesovanje znatno opasti gde ce samo pravi ljubitelji tenisa gledati Delpa, Mareja, Nadala, Federera ili nekoga ispod "tepiha".
Savet slican prethodnom: Braco i sestre, "nasiljite" svoje emocije na predstojece evropsko prvenstvo u kosarci, trebace nam svima. Ne trosite se na nemoguce, ne zrtvujte besane noci i bdenija u sitne sati u drugoj nedelji turnira narocito. To vam kazem iz licnog iskustva i osecaja koji se pokazao dosad nepre..bivim. Pozdrav do sledeceg javljanja za 10-tak dana.

Mala loptica

pre 10 godina

ovo je verovatno kraj vladavine. To je odlika sportista iz ovog regiona. Najteže je zadržati vladavinu, i održavati dostignuti nivo. Čim se zaradi za kuću, lokal, stan u inostranstvu, i da je obezbedjen kapo i njegova porodica, odmah počinje pad. Tako je kod svih naših sportista. Etoga nema na zapadu, posebno kod nemaca. Oni imaju devizu, da uvek možeš više i dalje! Dao bog da nisam u pravu.

Prognozer

pre 10 godina

Realni rezultat je polufinala u kome ce izgubiti od Mareja. Sadasnji Novak moze da pobedi delpotra u 2 od tri meca a mareja u 1 od 4 tako da je sansa da prodje njih dvojicu skoro jednaka nuli. Naravno sto se tice finala novak nema sansi da dobije Nadala jer je od njega izgbio 5 meceva od prethodnih 6.

kosmajacsale

pre 10 godina

novak u njujorku moze da ujedinjenih nacija, raznih vecera, humanitarnih , i ne humanitarnih. sto se terena tice cetvrt finale maksimum. nema tu vise ni igre ni zelje ni kondicije ponovo dise na skrge, a zbgo nemanja snage udarci su smesni. onakva nemoc protiv iznera je nestvarna

novosadjanin

pre 10 godina

Veliki sam Noletov navijac, ali on sa trenutnim stavom nema sta da trazi na US Openu. U poslednjih 10 god, nikad slabiji broj jedan.
Mislim da ce on da melje do polufinala i onda njegov crni mec. Tako je bilo na Vimbldonu, na RR... Sa najboljima ima neku blokadu.

Цига

pre 10 godina

Јесам ли лепо још после АО критиковао када сте отварали оне по мени непотребне анкете типа "Колико ће ГС Новак освојити", "Колико ће недеља бити први" и сл.. Е, јесам ли :-)? Те 12 ГС, те 15, 22, те 300 недеља први, доживотно први.. Видите ли сад како се ствари очас посла промене?

УС Опен? Ако дође до финала биће премија, неверујем да ће имати снаге за титулу ако га тамо чека Ел допинго.

Ste Van

pre 10 godina

Dr Dabić....to njemu treba...Napravite analizu od dana kada je bio deo tima šta je sve Novak osvojio pa će vam biti jasno koliko je bitan kao deo tima. Mnogo košta ali .....

NS

pre 10 godina

Novak plafon Polufinale ili cetvrtfinale. Slobodno upisite Rafi jos jedan GS i od 9 septembra prvo mesto na listi.......Nole i nasi Vaterpolisti nisu naj bolji na svetu vec duze vreme ali mogu ponovo biti.

Mirsad

pre 10 godina

Naravno da mu je težak žreb i nikad mu nije ni bio lak.. Dok je Federer bio nepobediv, trpalli su Novaka u njegovu polovinu, od kad je počeo da klizi niz zvezdane staze trpaju mu Nadala, a Novaku Delpotra i Marija...

pub

pre 10 godina

A gde je u analizi Novakove igre gubitak Jelene Gencic? Em umoran od neprekidnog igranja em dozivljavao emotivne stresove. Ajde Nole ostvario si nezamislivo i za istoriju, idi odmori malo.

loptica

pre 10 godina

kimi kaže: "Mislim da [Federer] čak i ne spava u istoj kući sa decom kako bi bio izolovan plača i stresova zbog dece. To je cena uspeha uz pitanje da li je to skroz normalno?"
Ne mislite dobro: Uprkos tome što su ga i žena i ceo tim na to nagovarali, odbijao je da spava u posebnoj sobi (a kamoli kući!). I taj period, dok su deca bila mala, bio mu je i najslabiji, a kad su malo porasla (te počela da spavaju mirnije i bez buđenja u toku noći), vratio se na prvo mesto i osvojio Wimbledon. To su poznate stvari, ne treba nagađati na osnovu nebuloznog stereotipa "hladnog Švajcarca" koji ovde o njemu vlada, pa se onda još i pitati da li je to što mu se napamet pripisuje "normalno".

Brus Li, more!

pre 10 godina

Bru Sli je u najboljim godinama ubijen najverovatnije jer se spetljao
sa mafijom.

Ja zaaista ne mogu da verujem da ima ljudi koji ne znaju da se pomenuta osoba zvala BRUL LI, a ne BRU SLI!!!

Petre Simiću, džaba ti to guglano znanje, OSNOVNO NE ZNAŠ.

mara

pre 10 godina

Žreb nije sjajan,ali znajući Novaka iz prethodnih sezona-što je teži žreb on bolje igra.Hrabra prognoza je sledeća:1.kolo-Branks-3.0 za Novaka,2 kolo-Rosol 3:1 za Novaka,3 kolo Dimitrov 3:0 za Novaka,4 kolo Benoa Per 3:1 za Novaka...1/4 finale protiv Del Potra3:1 za Novaka(obzirom na povredu ledja koju Del Potro vuče još od finala Vašingtona,preko Montreala i Sinsinatija)...1/2 finale protiv Vavrinke 3:1 za Novaka(eto iznenadjenja,Marej u lošoj formi,a Berdih uvek zabrlja i rano ispadne na nekom gs,a ove sezone još nije kiksnuo) i naravno na kraju veliko finale protiv Nadala koje Novak dobija 3:2 vrlo tesno...

ja

pre 10 godina

Novak mozda i ima tezak zreb, mada na gren slemovima ni jedan zreb nije lak.
Opet dovoljno je da dvojica favorita ispadnu i da se Novak u stvari proseta do finala.

Neki vec upisase titulu Nadalu, a ja van garantujem da Nadala necete gledati ni u drugoj nedelji turnira, a kamoli u finalu.

Pa njega vec u trecem kolu cekaju ili Davidenko ili Verdasko, koji vrlo lako mogu da ga izbace.
A ako kojim slucajem i prodje to trece kolo ceka ga u cetvrtom Monfils koji ga sigurno izbacuje.

Em Nadal nikada nije imao igru za beton, em se potpuno istrosio i iscedio na ova prethodna 2 mastersa i to jednostavno mora da rezultira njegovim ranim ispadanjem.

Ne znam ko ce osvojiti ovaj US Open, ali znam da to nece biti Nadal.
U to smem da se kladim.
Sacekajte 15 dana i videcete da sam bio u pravu.

Werewolf

pre 10 godina

@Mirsad
Zrebovi su uzivo i nema nikakvih trpanja
To sto Nadal i Marej nisu igrali od 2011 na GS nema veze sa namestanjem bilo koga i iz bilo kojih razloga vec ima veze sa tim:
1)Sto je na 3 uzastopna GS jedan od njih dvojce izostajao(Nadal USO 2012,AO 2013,Marej RG 2013)
2)Sto su podbacivali 3 puta na GS a bili projektovani da igraju jedan protiv drugog u 1/2 finalu(Marej RG 2012,Nadal WB 2012,WB 2013)
3)Novak je igrao 4 puta sa Marejem,ali 3 puta u GS finalima,i jednom u 1/2 finalu AO 2012(a druga opcija na AO2012 je bila da igra sa Fedom,koji je zapao Nadalu,pa bi i u tom slucaju ti video vrv neko "trpanje?).
Ovo govori da se zapravo Marej trpa Nadalu u zreb,a ne Novaku,koji sa Marejem moze da se sastane samo u finalima.
3)Kada neko propusti vise od pola sezone normalno je da ce da se Novak sa tim nekim sastane vise puta,i nosioci se Nadalovim izostankom pomeraju.
Ako mene pitas,ako se navlaci na neciju vodenicu,onda se u poslednjih godinu i po dana navlaci na Novakovu.
I to debelo,zreb za WB je bio smejurija.

messi

pre 10 godina

@Mirsad
Za 2011,procitaj ovaj clanak,Mekinro ce ti najbolje objasniti
http://sport.blic.rs/Tenis/191176/Dzon-Mekinro-Bolje-se-pomolite-da-Nadal-dodje-prehladjen-u-Melburn
I da,Nadal je nakon ne-kompletiranja Rafa-Slema,iskljucivo zbog povrede,koja ga je po ko zna koji put sputala i bacila mu sav rad u vodu pao psihicki,a zbog gubitka kontinuiteta i fizicki.
Nadal je pre AO2011 bio bolji od Novaka na betonu,pobedio ga na betonu na otvorenom u mecu na tri dobijena seta,i na betonu u dvorani u mecu na dva dobijena seta u roku od 2 meseca.
Covek stvarno treba da bude bez trunke objektivnosti pa da kaze da Nadalova situacija sa pocetka 2011 nije dala Novaku vetar u ledja.

Dobrica

pre 10 godina

"Samo je, malo (malo vise) cudno da Nadal svoje najbolje rezultate uvek pravi posle pauze zbog neke povrede. "

Što je pametnom logično, nepametnom (i zlonamernom) NIJE!!!

Naravno da posle lečenja postiže najviše. Gde ti tu vidiš čudo, NAMĆORE, života ti?
Pa neće valjda biti najbolji posle iscrpljujuće sezone i nove povrede???

No, reci ti meni, sokole, kako ovo objašnjavaš: Novak igra negde do pola turnira, onako mlako i kilavo, pa HOP, na ODMOR. Višekratno ove sezone!!!

Koja je to pojava? Baš me jako zanima. Ja ne znam, ali je neobična, je l' da?

Bitniji su GS nego prvo mj

pre 10 godina

Svi ovi koji se nadaju da će "proraditi inat" toga neće biti. Prošle su te godine, Novak više nije dječarac. Novaku je teže sada kada ništa ne napada i kada nikoga ne juri. On se brani, prvo mjesto i bodove i pod velikim je pritiskom. Očekujte bolje kad padne na drugo mjesto i stavi prst na čelo ... I svi oni koji govore da je Novak u krizi, ne nije, jenostavno pruža nedovoljno dobre igre, gledao sam većinu mečeva i ne vidim razliku u odnosu na 2012. Protivnici su druga priča i to je ključ ...

branko

pre 10 godina

ako je Novaku tezak zreb neka odustane pa ce mu biti lako.a kao onima drugima je sve lako.nemogu da verujem da je broju 1 svaki zreb tezak pa nesto mislim kada postane broj 2 bice mu lakse.

GI

pre 10 godina

(Bojan, 25. avgust 2013 16:38)
Pa ako uzmes u obzir cinjenicu da je u poslednjem mecu protiv Federera na betonu, pre samo 12 meseci, Djokovic izgubio set sa 6-0, onda nije tacno da je na betonu bolji od njega. Isto tako, na betonu je po poslednjim rezultatima losiji i od Mareja, od Nadal nije i pored poraza, ali je na putu da ga i Rafa prestigne.
Novak na US Openu ima jednu titulu, isto kao i Del Potro.
Jedina podloga na kojoj je Djokovic trenutno najbolji je tvrda podloga na kojoj se igra u Melburnu, na travi je slabiji od Federera i Mareja (porazi od njih na 2 poslednja Vimbldona), na sljaci je mnogo slabiji od Nadala, a mozda i od jos nekih, na betonu odavno nema titule tako da tu nije ni blizu najboljih.

L4

pre 10 godina

Kakav tezak zreb? Koga on treba da se boji? Pa valjda je on broj 1 i njega treba svi da se plase, a ne on njih? Za najboljeg nema prepreke!! Napred Noleee

Igorko

pre 10 godina

Pre neki dan, pre zreba, sam prognozirao finale Djokovic-Federer. Sada i zreb to omogucuje, pa se nadam u uspesnu prognozu. Mislim da Nadal neće daleko otići.

Putar

pre 10 godina

Kratko:
Kako je Novak izgubio London - lošim servisom (Mari je postao "heroj"...)
Kako je igrao Sinsinati-loše kretanje, nesiguran firhent i to protiv Amerikanca (nije -nego ...)
Najvažnije od svega - setite se Novakovih reči: DOLAZE BOLJA VREMENA!!!
Srećno Novače -nisi ni Englez, nisi ni Španac a nisi ni Amerikanac, ti si NAJBOLJI igrač na svetu i ponos naše Male zemlje.
Valjda je plaćanje danka prošlo, pokaži im kako se teniskom lopticom ubija muva u letu.

SREĆNO, uvek uz tebe i tvoju porodicu

Jameson 12y

pre 10 godina

Pre neku noc sam sanjao finale Novak - Federer. Fed je dobio prvi set, onda je bilo 2:2 u setovima i 5:4 za Noleta na svoj servis. Na 40:30 sam se probudio. Sta je bilo posle - ne bi´ vam znao rec, ali sam se probudio sa osecajem da je osvojio. I posle se smorio sto je to bio "samo" san :-(..
A, sta kazete?

shame boner

pre 10 godina

Ne mnogo.Mislim da tek sad pocinje shvatati u kakvu je mentalnu provaliju upao i koliko ce mu trebati da se oporavi. Problem bi mogao biti cak i Rosol u 2. kolu ako bude imao svoj dan (kao na W protiv Nadala). Recept za izlazak je samo naizgled jednostavan,a to je da prestane da zivi kao Br.1,a da pocne da igra kao Br.1. A za to mora svesti na minimum (ili potpuno odbaciti) glamurozne vecere,humanitarne akcije(neka to njegov tim radi),izdavanje knjiga i pjesama,glumljenje u filmovovma,tviter i fb(neka plati nekog da to radi) itd. Ima pred sobom jos 5-6 godina i nadam se da je naucio lekciju. Kazem,upao je u provaliju iz koje se tesko vadi,ali mislim da ce do RG to biti stari Novak. A do tada ce ponovo prolaziti svoj licni pakao,opet. Izdrzi Novace!

Milko

pre 10 godina

Od Djokovića na US Openu nije realno očekivati neki bolji rezultat. Kriza u koju je upao malo je dublja nego se mislilo.
Naravno imajući u vidu njegov izuzetan talenat i znanje nije nemoguće da nas iznenadi nekom boljim rezultatom, recimo finale. Ovo je medjutim stvarno u domenu malo verovatnog.
Mišljenja sam da je Djoković svoje najbolje dane "potrošio" postigavši pri tome neverovatne reziltate, postao najbolji svetski teniser, upisao se u velikane svetskog tenisa i postao najuspešniji sportista Srbije svih vremena. Srećan sam što sam mogao da uživam u njegovim igrama i osvajanju brojnih titula.
Pitanje je sada kako će Djoković podneti taj prelaz iz "najbolji" u ono jedan od najboljih. Lično bih bio veoma srećan kada bi Djoković prebrodio krizu i počeo da igra tenis bez opterećenja visokih zahteva. Rasterećen i opušten bio bi opet stari Djoković a bilo bi još velikih pobeda i novih titula i lepog tenisa.

petar

pre 10 godina

Gazi Novace i pokazi ovim slepcima,da se navija za tebe i kad gubis! Nije ni Novak svemoguc da svaki turnir osvoji,igraju i drugi tenis... Verujem u tebe ,samo hrabro!!!

Mirsad

pre 10 godina

@Werewolf, 26. avgust 2013 01:53
Evo, zamislio sam da prošle godine Novaku nisu uzeli krv 6 meseci...I?
I šta su to konkretno za Novaka naveli „respektabilni mediji“?
Pobedio iz 3. pokušaja Nadala u Monte Karlu..a onda geneza: bio 4 g. „zaglibljen“ na poz. 3 (pazite, na poz. 3, a ne 5 ili 7) i „razbijao rekete kad je bio mlad“, pa još „oborio rekord sa zaradom od 12 miliona$“.. E, sad, jest da je bio „talentovan, radan i posvećen“, ali to baca sumnju na „nagli“ skok sa poz. 2 na poz 1.. na kraju, sledi uopštena priča o korišćenju dopa u sportu.
...“Faced with this potentially awkward situation, Djokovic responded like the dignified diplomat he has become..“ Već posle ove sugestivne rečenice je trebalo da prestanem da čitam...
Nekoliko puta u 2010. Novak koristio hiperbaričnu komoru - pa jel mu pomogla da pobedi u finalu USO itd? Nije. Da li je na spisku zabranjenih sredstava? Nije. I u čemu je onda zavrzlama? Što je po SI „jedan igrač rekao da je jaje sumnjivo..i odbio dalje da priča“ !?!
Priznajem, ovo spada u „jače, istraživačke“ tekstove o dopingu.

kimi

pre 10 godina

Posle pljujte po Federeru. Da ne bude zabune, Novak je naš i navijam za njega svim srcem da se vrati i dominira kao 2011. godine, ali sa druge strane treba skinuti kapu Federeru - kada je postao broj 1 gazio je kao niko do tada. Čak je i Rafa imao uspone i padove pa zbog toga ima toliko bolji skor sa Federerom jer nije stizao do završnice turnira, koje je u tim godinama osvajao Federer (iako je Rafa bio broj 2), već je kao i Đoković ispadao od lošije rangiranih tenisera te nikako nije uspevao da stigne do željenog epskog finala. Svi koji su se ikada bavili sportom su složni u jednoj činjenici - teže je održati se kao najbolji nego doći do statusa najboljeg. Zato poštujem Federera i njegovu glad za uspehom. Takvi pojedinci su mašine i gazili bi preko mrtvih zbog uspeha. Federer sa 32 godine i dvoje male dece ide po turnirima, trenira, menja reket, traži način da bude bolji iako više ne može da se nosi sa mlađim, jačim, bržim ... Ja se nikad ne bih menjao sa njim jer nema ništa draže nego kad stignem kući pa se igram sa svojom decom, ustajem noću kad se ona probude, presvlačim pelene, hranim i sve ostalo. Mislim da on čak i ne spava u istoj kući sa decom kako bi bio izolovan plača i stresova zbog dece. To je cena uspeha uz pitanje da li je to skroz normalno?

Aleksandar

pre 10 godina

imam pitanje.
Da li je moguce da Novak manje trenira od ostalih ?
svuda je prisutan, zabave, manifestacije, cesto ide na odmore koja traju i po nekoliko nedelja ...

Purar

pre 10 godina

Danas, posle podne, gleadala sam intervju veterana Ive Daneua, vrhunskog košarkaša Jugoslavije. Na pitanje novinara zašto nije otišao u inostranstvo da igra i zaradi pare, on je odgovorio: NISAM ŽELEO DA MI U JEDNOM TRENUTKU NEKO KAŽE DA MORAM DA IZGUBIM UTAKMICU. Ja sam pobednik i igram da pobedim....
Znači, još tada je u profesionalnom sportu postojalo- NOLE, NOLE BUDI DOBAR, NEMOJ SLUČAJNO DA POBEDIŠ MARIA, IZNERA, NADALA, FEDERERA MOŽE DA TI SE DESI...
SREĆNO NOVAČE, BORBA JE NELOJALNA, IZDRŽI KOLIKO MOŽEŠ A MOŽEŠ MNOGO, VELIKI SI NOVAČE I NAJBOLJI TENISER NA SVETU.
VOLI TE TVOJ NAROD
P.S. Ivo reče da navija za Novaka.

Werewolf

pre 10 godina

@namcor
daj jedan jedini link iz nekog respektabilnog medija,a ne sa petparackih sajtova.Ima dima i vatre,al'samo za iskompleksirane Federerove(nadam se ne i Novakove)fanove.
Novaku nisu prosle godine uzeli krv 6(ej SEST!!!)meseci!Rafi stalno i uvek su rez.negativni,a da Rafi ne uzmu krv toliko to bi vam bio "dokaz"belosvetske Najkijeve zavere...
Evo ti istih tih linkova za Novaka(p.s.ti si stavio 6 istih linkova za nadala da bude vise)
http://www.thehoya.com/sports/drug-testing-flaws-cast-doubt-on-djokovic-1.3033663
http://www.realclearsports.com/2013/01/23/remarkably_fit_djokovic_denies_doping_108968.html
http://sportsillustrated.cnn.com/2011/writers/jon_wertheim/08/30/day-2/index.html
Al'to naravno ljubomorni zapadnjaci na Novaka...
Jedino sto je Rafa spreman cele karijere,a Novak,odjednom,k'o iz vedra neba...
Ne,ne mislim da se"fiksaju"ni jedan ni drugi...samo da vidis kako moze vrlo lako da se bude maliciozan i na Novakov racun...
Tenis je CIST sport po tom pitanju,ali ima veeeeliki problem sa namestanjem meceva,mnogo veci nego sa dopingom,a to je na zalost teritorija na koju se ATP i ITF plase da zadju...
Mnogo se lakse namesta u individualnim sporovima,a ako treba za gemove jos lakse...

Nenad

pre 10 godina

I dobro je sto je tezak zreb! Sad ce majstor dobro psihicki da se pripremi i da im objasni neke stvari! Bas sad kad misle da je pao ima da padne postrojavanje i klempe :))

adem

pre 10 godina

postoji razlika kada neko padne sa pozicije zato sto slabije igra ili zato sto drugi igraju bolje. u slucaju novaka su oba razloga u pitanju, iako mislim da je drugi bitniji, sto samo pokazuje da i ne zavisi sve od njega kako ovde neki pokusavaju da predstave vec se pitaju i drugi, u slucaju nadal, pa mari a ne treba izgubiti iz vida da uvek neko ima dobar dan, sto cesto kosta veliku cetvorku [ili prvih deset] ispadanja, i tada se poremecuju svi planovi

Ђорђе

pre 10 godina

Очекујем полуфинале/финале. Освјање титуле би ме јако пријатно изненадило.

Nikola

pre 10 godina

Ja mislim da Novak moze do titule,uostalom jedan je od favorita ali naravno morace da izbrise sve lose igre do sada i da se digne u formi. Tu su male nianse koje ga dele, da se vrati u sjajnu formu.Ta vera i velika zelja za uspehom, pouzdanost, udaranje po lopti bez puno razmisljanja sa obe strane(bekend i forhend).Morace da se opusti na forhendu, jer forhend mu je potreban da ga povrati,onaj ubojit.
Ja verujem u njega, mislim da i svi vi koji navijate za naseg Noleta.

namcor

pre 10 godina

Molio bih da nas postedite Nadalovih "povreda". Internet je pun raznih teorija o tome.
http://www.tennisnow.com/News/Doping,-Tennis,-Nadal---Connection-.aspx
http://ruansfedererblog.com/does-tennisnadal-have-a-doping-problem/
http://tennisinspainblog.com/is-rafael-nadal-illegally-doping/
http://www.2oceansvibe.com/2013/07/09/tennis-doping-under-the-spotlight-again-nadals-name-keeps-coming-up/
http://tennishasasteroidproblem.blogspot.co.uk/2011/02/curious-case-of-rafael-nadal.html
http://www.tennis-prose.com/bios/has-nadal-run-afoul-of-the-doping-laws/
http://www.salon.com/2012/11/13/are_professional_tennis_players_doping_too/
http://daily.bhaskar.com/article/SPO-OTS-dope-dilemma-is-rafael-nadal-guilty-4317336-NOR.html
http://sports.ndtv.com/tennis/news/181219-tennis-great-noah-accuses-spanish-players-of-doping
http://forumserver.twoplustwo.com/46/sporting-events/la-times-column-implies-federer-nadal-doping-245796/
http://oncourt.ca/?p=6329
http://tennishasasteroidproblem.blogspot.co.uk/2011/02/curious-case-of-rafael-nadal.html

A tamo gde se puno dimi, verovatno ima i vatre. U redu, dok nesto nije dokazano, ne mozemo nista tvrditi. Samo je, malo (malo vise) cudno da Nadal svoje najbolje rezultate uvek pravi posle pauze zbog neke povrede.
Sto se Novaka tice, ovde sam vec pisao: Ne brine me njegova igra. Jedino me njegova "glava" brine. Nema samopouzdanja. Ako to prevazidje, ne bojim se nikog.

namcor

pre 10 godina

"Novak sigurno moze osvojiti US Open, ali sada zavisi od forme drugih, pre svega Nadala, po meni favorita br. 1, a onda i Mareja i Federera. "
NE! Novak ne zavisi od bilo cije forme, osim svoje. Novak, kada igra svoj najbolji tenis, ne moze da izgubi ni protiv koga. Tako da, ipak, zavisi samo od svoje forme! Bolje da si napisao da svi drugi favoriti, u stvari, zavise od Novakove forme. To bi bilo znatno tacnije.

Ratko Jevtovic

pre 10 godina

Dragi Sasa,
Mnogo Vam je pesimistican komentar. Do Novaka je. U poslednje vreme se cini kao da je "zaboravio" da igra. Medjutim svestan je on svoje pozicije i mislim da ce da zablista. Ima tu jos mnogo nenaplacenih dugova i nemojte se iznenaditi ako ponovo dodje do cepanja majice! Nole ziv bio i da pobedis ponovo! A Vama Sasa svaka cast za sve dobre komentare koje redovno citam.
Srdacan pozdrav iz Perta, Australija

vlada

pre 10 godina

Dokle može? Pa može do finala sigurno, pa i do trofeja. Ipak je on i dalje broj jedan na svetu i to ne za džabe! Forma je je trenutna stvar i nije on toliko pao u formi da kažete da ne može da se spremi za jedan GS.

teniser

pre 10 godina

Izgleda da ste nesto zaboravili - Nole je vec 100 nedelja(!)Svetski broj 1!On je meta svakom teniseru,pobeda nad njim je vise od pobede nad bilo kim,svi igraju protiv njega kao da im je zadnji mec...
Dodajte na to smrt Genciceve,pa mozda i trenutnu psihicku nestabilnost koja polazi Bog zna od cega,pa umor i zasicenost,sto neminovno dolazi s vremenom,i eto trenutne situacije..
I pored svega toga,on i dalje broj 1!
To treba postovati,verovati u njega,jer i ovo ce proci,vratice se on ponovo u formu...
I Nadal je bio peti,sada je drugi..I Federer je bio broj 1,a sada je sedmi,i nema toga na svetu,racunajuci tu i samog Federera,koji veruje da ce se ikada vise vratiti na poziciju broj 1..
To je sport,padovi i usponi su realnost..
Onaj sto je napisao da Nole nije ni 5% Ivanisevica(!)neka ode u neku psihijatrijsku ustanovu(u Split,valjda je odatle) da ga one cike malo pregledaju..
Nole,glavu gore,vrati tvoje udarce koje niko ne vraca,smiri se i bices dugo gde i treba da budes - na mestu broj 1!

lou

pre 10 godina

Svima nama kojima Novakova igra i pristup otezavaju zivot moze valjati izjava jednog mog druga koji mi neki dan rece: "Sta je tebi covjece!? Po tvojim kriterijumima ti bi jedino momentalno bio zadovoljan da si Nadalov navijac! Sa svim ostalim bi bio nezadovoljan!"
Zaista kada sve saberem i oduzmem jedino sto Novaku zamjeram je sto nema volje za tenisom.Sve ostalo je proisteklo iz te cinjenice.Ipak imam neki dobar osjecaj za USO!

mondeo

pre 10 godina

Novak plafon Polufinale ili cetvrtfinale. Slobodno upisite Rafi jos jedan GS i od 9 septembra prvo mesto na listi.......Nole i nasi Vaterpolisti nisu naj bolji na svetu vec duze vreme ali mogu ponovo biti. (NS, 24. avgust 2013 11:26)Prošle godine u ovo vreme Novak je bio drugi pa je opet godinu završio na prvom mestu.Tako da to ništa ne znači.Nadal ima velike šanse da završi godinu na prvom mestu,ali to se neće desiti po završetku US opena bez obzira na rezultat,jer je ipak razlika velika(više od 2000 bodova).

Mirsad

pre 10 godina

@Werewolf,
I u pokeru se dele karte dok igrači pomno gledaju..a prevara ima za nepoverovati..
Pa, za tebe je iz nekog razloga „vimbldonski žreb bio smejurija“, ali za tvog idola zasigurno nije..
A ako bih tebe pitao, objašnjavao bi mi kako je i ona neponovljiva Novakova 2011. godina uzrokovana srećnim okolnostima Nadalovog psihičkog i fizičkog pada zbog neke od brojnih „povreda“...I zato te ne bih ništa pitao.

Werewolf

pre 10 godina

@namcor
"jaja",odnosno CVAC podova ima svega 20 u celom svetu(pise u tekstu za one koji zele da citaju da ima 20 u svetu),tako da ih sigurno nema u mnogim fitness centrima u Engeskoj.Ti mislis na komoru.
Tacno,nije zabranjeno,ali ga WADA tretira kao"unfair advantage"jer je 2x efikasnije od krvnog dopinga.
Ja iskreno verujem da u svetskom vrhu nema dopinga,i samo sam pokusao da pokazem da "ima(satro)dima"i oko Djokovica.
Dao si gomilu beznacajnih linkova koji pricaju o Nadalu,poenta je bila da se pokaze da ih ima i za Novaka...
Nadji link iz nekog ozbiljnog medija,a ne sa petparackih sajtova,ili od bivseg Novakovog trenera.
A kod Nadala i njegovog povratka nema nista cudno...Da si gledao Vina del Mar i Sao Paolo video bi koliko se lose kretao na prva 2 turnira.
Nadal je jedan od najboljih tenisera ikada i jedan najvecih sportista u poslednjih 20 godina,a takvom coveku i treba manje vremena,odnosno brze nalazi svoju igru.
I Majkl Dzordan je nakon godinu dana pauze i igranja bejzbola bio najbolji strelac lige...A ako ne kapiras da su Rafa i Rodzer(nadam se i Novak za par godina)ono sto je Dzordan u kosarci,ne znam sta da ti kazem.
To sto si se bavio sportom toliko dugo ne znaci nista,jer Rafa je upravo ono sto sam napisao da je gore,odnosno nije svakodnevni sportista,kao i Dzorda,vec jedan u 30 godina.

Stručnjak

pre 10 godina

Koliko može i koliko ne može,videćemo ubrzo.Činjenica da je Nole u krizi vidljiva je još od finala WB.E sad da li se zasitio svega,ili je prosto naišla kriza kao i kod svakog sportiste i to ćemo ubrzo saznati.Ali ono što sigurno znam i smem se kladiti da će sledeće godine u ovo vreme biti opet prvi na listi.Taj optimizam gajim samo po mečevima protiv Nadala na RS i Montrealu,gde je uprkos slabijem voljnom momentu odigrao egal mečeve sa Nadalom.A kad opet bude pravi biće i prvi.

Milos

pre 10 godina

Sjajan tekst, sve pohvale.
Sasvim je jasno da Novak nije na svom visokom nivou u zadnje vreme, narocito na mastersima. Ipak, na GS igra dobro, ali mu tu fali mentalni momenat u mecevima koji odlucuju kome ce pehar(Nadal u Parizu, Mari u Londonu). Novak je Nadalu na RG prakticno poklonio 2 seta, a u preostalom delu meca je takodje bio daleko od najboljeg, ali je i tako jedva pobedjen. Smatram da je potrebno samo malo da se podigne mentalno, da udje u te vazne meceve da ih dobije kao sto je nekad radio, sa zarom u ocima i opet mu niko nece nista moci.
Verujem da ce to Novak uraditi vec u NY. Idemooo!

krle

pre 10 godina

Sinoć sam gledao na Eurosportu reprizu finala AO 2013. Nole je od polovine drugog seta igrao kao u transu, stajao je na osnovnoj liniji, čak se i u defanzivi nije povlačio više od metar iza nje. Bekhend savršen, dubok, forhendi čisti, sa vrlo malo spina, nekada i potpuno ravni. Menjanje ritma uvođenjem bekhend slajsa i drop šota, ma milina za gledanje. Kada se branio, vraćao je loptice duboko u teren Mareja i bez problema prelazio u ofanzivu. U dužim razmenama nije gubio živce, nije ni grešio, prosto nije davao Mareju prostora da ga napadne. Pravi napadački tenis, ni nalik ovom kukavičkom koji nam je pokazao pre svega u finalu Vimbldona ove godine. Ja sada kada ga gledam i kada vidim da mu loptica ide na bekhend znam da će je ili poslati u aut ili će je vratiti po sredini servis polja protivnika nakon čega sledi njegov neodbranjiv napad. Zaista se vidi velika razlika u njegovoj igri. Ne znam zašto je to tako, ali je tako. Jedino dobro je što i u ovako slaboj formi niko ne može da ga lako pobedi.

Posmatrac

pre 10 godina

Sasa, kapa dole, izvanredno si napisao i opisao "momentum". Veoma izbalansiran stav, bodreca fina intonacija i vera u najboljeg igraca na svetu. Emotivnog Novaka je potrebno emotivno napuniti, u takvom stanju nema duplih servis gresaka u neprijatnim trenucima i mlakih loptica u mrezu. Mislim da ce biti dobro na americkom slemu, da ce Novak zadrzati primat i ucvrstiti svoje pozitivno takmicarsko raspolozenje. Ako se u toj prilici odbrani postoji mogucnost da jos oko dve godine nastavi da bude lokomotiva ATP voza.

CGSRB

pre 10 godina

Vjerujem u Novaka, kad Nole igra kako zna niko mu ne moze nista.
Milioni ljudi iz Srbije, okruzenja i svijeta vjeruju i znaju ko je i dalje No1e!!!

kvisko

pre 10 godina

Bez panike, sve ce ponovo doci na svoje mesto. Novak treba samo malo vise da se posveti tenisu tj. treninzima a manje sporednim stvarima. Borac je Nole i to rodjeni. Na US-openu dokazace on svima ko kosi a ko vodu nosi tj. koje jos uvek svetski nr. ONE

Milan

pre 10 godina

Dragi Đokoviću!
Nadam se da će te trenutna situacija i porazi samo ojačati! Igraj svoju igru od prvog trenutka i samo napadaj.Sve protivnike poštuj i igraj sa svakim drugačije i ne dozvoli da protivnici unapred znaju tvoju taktiku-ostani za sve njih velika enigma-koristi iznenađenja, mozak plus ruke(reket). Bez obzira na rang lestvicu,sa svakim protivnikom idi samo na pobedu, pobedu i samo pobedu.Odmah u startu udari što snažnije da protivnika demorališeš, iznerviraš i postavi se superiorno, a ne pokazuj svoja osećanja.Moraš se dobro fizički pripremiti i trčati i trčati, a svakog protivnika moraš sa svojim timom detaljno analizirati i naći slabe tačke.Uvežbaj posebno servise i neka ti prvi servis bude ubitačan, a u igri razvuci protivnika i nikad im ne šalji loptice kao na tanjiru-jednostavno ih izluđuj.
Ti si najbolji igrač, ti možeš, ti znaš i siguran sam da ćeš uspeti.Ne zaboravi da je to sport i da se tu i gubi i dobiva,nije nikakva tragedija izgubiti, ti si mlad čovek i u narednim godinam ti ćeš nama prirediti puno lepih trenutaka.
Moja je procena da ovog puta 100% sve pobeđuješ i da ćeš osvojiti prvo mesto-od Nadala i sviju njih si talentovaniji i puno bolji.Mi smo uz tebe, ti si naš ponos, mi ti verujemo i ti ovog puta sigurno pobeđuješ.
Želim ti puno sreće u zdravlju, ljubavi i pobeda je tvoja tj.naša!!!
Milan,Slovenija

mama Mica

pre 10 godina

NOLE JE SUPER!! Nole je nesto najlepse i najbolje sto se desilo zemlji Srbiji u zadnjih 100 godina!!Ne kririkujte, podrzite ga i verujte u njega!! Ja verujem i znam da je najboli i svakako najlepsi!!!

b luki

pre 10 godina

sport je takav...vratimo se 2.5-3 godine unazada i pogledajmo realno sta smo poželjkivali od Novaka,čovek je uradijo malo više...Sada Nole igra mirne glave i uživa u privatnom životu,nije proklet na pare,jednostavno čovek. na mjestu...

PAJA

pre 10 godina

Njujork je predivan grad.Bio sam tamo 1984-te.Pun prodavnica,free-shopov-a i bogatih izloga.Predlazem Noletu da ne ide u soping.Puni su izlozi perika.Nikako u soping!Nadajmo se da ce konacno preokrenuti igru.Sretno!

prokleta_reklama_za_brijač.

pre 10 godina

Ne bi da patetišem, ali - Novak, No1e, Đoković,Joker, Nolče,..uspeh, pad,..pljuvanje..bodrenje..inat, sreća, nesreća, promene..
U svakom slučaju bez njega tenis bi bio dosadniji mnogo...
Preokrenuo je naopačke sve standarde u tenisu.
Igrao najduže finale GS u open eri (ma šta značilo to :P) ;)
Isčupao pobedu u p.Finali US Opena od vanzemaljca Federera koji je imao 2 meč lopte i publiku na svojoj strani...gde su svi skoro sa tribina ustali i aplaudirali Srbinu koji je pokazao muda i volju i nadu nadčoveka.
Uspeo da ostvari sve svoje snove...
Znojio je dupe za reprezentaciju i izvrnuo zglob...
O njemu može film već sad da se napravi.
I ja ne znam za vas..ali ako Nadal i Federer poštuju Noleta, kao i ceo svet, zbog svega, zbog humanitarnog rada, zbog humora, zbog uspeha, zbog toga što je prekinuo agoniju u tenisu gde su samo Nadal i Federer osvajali sve titule...ja ga poštujem i volim još više :)
A sad ko će da uzme USO? Ko će da bude najj svih vremena?
Ne znam to, i ne zanima me mnogo...statistika i brojke..
zašto?
Pa zato jer znam dokle god bude igrao Novak Đoković, svi ljubitelji tenisa će uživati, biće milion epskih mečeva,
i na kraju...( malo nade) njegov sin će možda nadmašiti oca...tamo negde 2036... :) i biti najbolji teniser čovečanstva...
Nema sekiranja..

dusan

pre 10 godina

Mislim da Novak realno moze do finala,gde ce mu verovatno pasti kamen sa srca jer ce tako sacuvati prvo mesto,a ako u finalu ne bude Nadala verujem da ce sigurno osvojiti turnir a ni Nadal nije bauk samo da je Nole PRAVI!

Bojan

pre 10 godina

(Mirsad, 24. avgust 2013 06:48)
na svim turnirima na kojima su Nole i Fed ucestvovali, sem na poslednja dva (Sinsi i WB), oni su bili dva vodeca nosioca i mogli su da se sastanu samo u finalu, a ni jedan ni drugi nisu bili bas redovni u zavrsnicama, Federer je igrao dva finala, jedan od toga na turniru na kojem nole nije ni ucestvovao, a Nole je igrao 4, Federer takodje nije na jednom ucestvovao, na dva je ispao u polufinalu.
Na WB i Sinsiju Federer je ispao pre faze u kojoj su mogli i teoretski da igraju (mada ne bi igrali, opet su bili projektovani na finale). Tako da nema tu nikakve zavere za Federera.
Ne razumem dalje sta je problem za Marija i Nadala. 2012. su bili projektovani na Vimbldonu i RGu u polufinalu, na jednom je Nadal ispao ranije, na drugom Endi. Zatim je Nadal preskocio dva slema, pa Endi jedan i na ovogodisnjem Vimbldonu su opet bili projektovani u polufinale (Rafa ispao ranije) a sada na US openu to nisu. Zaista ne moze vise da se poklapa sa teorijom verovatnoce koja kaze da su 50% sanse da se nadju u istoj polovini.
Dalje, sa delpom, 5 od tih 7 meceva sa noletom je bilo na turnirima na kojima Nadal nije ucestvovao zbog povrede, kada su ucestvovala sva trojica Nole je odigrao dva meca sa njim, Nadal 1.

Bojan

pre 10 godina

(mondeo, 24. avgust 2013 22:43)
situacija je potpunos drugacija u odnosu na proslu godinu. Ukoliko Nadal prestigne Noleta, Nole se pre sezone sljake naredne godine ne vraca na prvo mesto. Prosle godine nakon US opena Nole je branio minimalan broj poena do kraja godine, dok je Federer branio gomilu, sada je Nadal u situaciji da brani malo, a Nole podosta.

Gordana Ristic

pre 10 godina

Verujem u coveka,u Novaka Djokovica! Verujem da ce dati 120% od sebe kako na treninzima,tako i na mecevima!Sve drugo me ne zanima jer je nevazno i nebitno!Idemoooo,sampione!Pokazi sebi da si najbolji!

Nolefan

pre 10 godina

Vracaju mu se Vajda i Jelena i ceo strucni stab. Dimitrov ne moze da dobije Novaka na tri dobijena.Omaklo mu se u Madridu na dva dobijena. Sa Delpom moze da igra ali mislim da Delpo nece doci do cetvrt finala. Sa Marejem koji je takodje posle Vimledona u krizi i jos gore prolazi od Novaka Novak ako uzme mozak pod svoje moze i to glat da dobije.Ko ce biti u finalu?? Nije sigurno da ce biti Rafa. Znaci sve zavisi od Novaka. Verovatno je posle Cincinatija prisao ozbiljno treningu. Sve ono ranije bilo je zezanje

Musketir

pre 10 godina

Ne mogu da verujem šta naši ljudi pišu, pa Novak treba samo da se uozbilji! Šta to znači: nema banketa, nema odmora /dosta se odmarao i glupirao - tupavi Ameri su ga zato i prozvali Joker/, sada ide redovan trening i rezultat će doći. Nole, molim te primi ovu kao bratsku kritiku, verujem u tebe i znam da si najbolji, a ovaj prethodni period zaboravi i za kraj US open će biti tvoj !

No1e

pre 10 godina

P.S Da li neko ima informaciju da li b92 prenosi us open?
(Milos, 23. avgust 2013 14:52)
Pa miki, prenosili su Sinsinati...a neće Grend Slam turnir, koji je do sada najneizvesniji.
Biće prenosa siguran sam, i na B92 i na SportKlubu, možda i na Eurosportu.
Ali bolje ti je da samo čitaš rezultate, da se ne nerviraš dzaba :)

Dr.Brele

pre 10 godina

http://sports.williamhill.com/bet/sr/betting/g/1009728/Tournament-Winner.html
Verujem da Novak moze (i mora) da osvoji US Open iz dva razloga. Prvi i glavni, to bi mu podiglo samopouzdanje pred zavrsna tri meseca. Drugi, dugorocno gledano, posle US opena ima da brani mnogo bodova (osim u Parizu, 10 za prvo kolo). Dodatnih 800 poena koje bi dobio u Njujorku, pod pretpostavkom da Nadal bude finalista, koji bi u tom slucaju dobio 1200, smanjilo bi razliku izmedju njih dvojice za 400 poena sto deluje mnogo bolje, priznacete, od 1200. Razlika bi bila manja od 900 poena i do kraja godine Nadal ne bi morao da osvaja turnire da bi zavrsio na prvom mestu. Dovoljno je da bude finalista u Sangaju i Londonu (600+1000), turnirima koje je Novak osvojio. Ako Novak uspe da osvoji US open i Pariz, dobio bi, rekoh, na samopouzdanju i verujem da ce godinu zavrsiti na prvom mestu. Nakon toga u 2014 tu je Ozi open koji Novak opet mora da osvoji. U principu ako je ikako moguce Novak mora da zavrsi godinu na prvom mestu sa razlikom vecom od 1200 poena (Nadal ne brani nista iz Melburna i kao finalista bi bio na 1. mestu. Ako Novak ovo prezivi gotovo sam siguran da ce i 2014 zavrsiti kao prvi. Nadal od Majamija brani veliki broj poena i tu se otvara prostor za Novakovu dominaciju naredne godine.

namcor

pre 10 godina

Pa Dobrice, objasnicu ti sta je tu cudno. Obzirom da sam 32 godine bio sportista (dugo i profesionalni), nikada, ni jednog nisam video da se posle duze povrede vrati jos bolji nego sto je bio pre povrede. Uvek je, svakome, bilo potrebno vreme da se prvo vrati na svoj standardni nivo, pa tek onda mozda bude bolji. Nadal se SVAKI put vratio mnogo bolji nego pre povrede. Cak je i Federer jednom izjavio da uvek, kada se Rafa vraca posle povrede, ocekuje da ce da "puca iz svog oruzja". Zbog toga je cudno.
A ona tri linka sam pogledao. Nista konkretno i stare price. Pogotovu ono sa "Egg-chamber".. savrseno regularan nacin (moze se vec naci u mnogim fitness centima ovde u Engleskoj). I koriste ga mnogi sportisti, ukljucujuci Britanske atleticare i neke fudbalske klubove.

Nebojša

pre 10 godina

Na oko težak žreb ali pitanje u kakvoj su formi Marej i Delpo Marej je na oba mastersa poražen sa 2-0 a Delpova igra je bila previše nesigurna ni blizu one sa Wimbldona dok je Novak tesno izgubio od Rafa i Iznera a mogao je oba meča da dobije iako je igrao promenljivo ove godine na svim grenslemovima je bio dobar što bi ovde bilo drugačije.

sasa jokic

pre 10 godina

Dobra stvar kodNoleta je sto kad igra svoj najbolji tenis nemoze mu niko nista, sto sa drugima nije slucaj. Evo nema ga na drustvenim mrezama, vredno trenira, sto ce reci, ima nade da mu ovaj GS bude prekretnica, i da se vrati u punu formu.
Sa A igrom osvaja sigurno.

Бетелгез

pre 10 godina

Желим му да освоји ГС у Америци, а после нека годину заврши и као трећи.
Поздрав!

Rezime

pre 10 godina

Posle lošeg Madrida, pa neočekivanog poraza od Berdiha gde je servirao za meč i poraza na RG i pecanja na mreži, Novakovo samopouzdanje se rasplinulo. Naknadni porazi su dobrim delom posledica tog tereta i gubitka vere u sebe, jer igra je postala obazrivija, stegnutija a udarci nesigurniji.. Novak shvata situaciju, preispitao se, preduzima neke korake, bori se..
Ali žreb...ni malo milosrdan prema Noletu (pa i Delpu). Ako ide bez iznanadjenja, prvo sa Perom (skinuo skalp Delpu u Rimu); sa Dimitrovim jedno 3-4 sata, pa sa Delpotrom jedno 4,5 h do „istrebljenja“..i koje su šanse da Nole (ili Delpo) pobedi Marija? Jedino da ga Berdih skroz iscedi ili ga pobedi (teško)...I u finalu, čeka ga Nadal kome su prepreke nova zvezda Pospisil (do sada ima 2 pobede na GS i cela 2 meča u 5 setova), Izner koji je već prevazišao sebe sa odigranih 20 meč. nakon Vimbija, i poljuljani Fed koga je ove godine i 3 put pobedio i to, ej bre...u Sinsiju.. Jedino, da ga u SF zaustavi onaj balvan od 2 metra..ali teško da će i taj stići dotle..
I naravno, navijaću za Novaka, ješću se k'o beli 'leb, radovati, neću spavati..i šta god-kako god, neću mu zameriti ništa..

Petar_Simić83

pre 10 godina

Inače bravo za Sašu, čovek svaku sitnicu upamti i sve prati u detalj.
Piše iscrpne članke, ali realne,bez bajkovitih iluzija vatrenih navijača.
Ma odlika najvećih je da iz problema izađu još jači.
Svi velikani sporta su imali velike probleme i teške periode u karijeri. Lične greške ili prosto nesrećna sudbina...
Muhamed Ali čim je osvojio titulu, stupio je u sektu, promenio ime i odbio da ide u rat. Kad su ga svi napali i od heroja je postao predmet polemike i pljuvanja.
Bru Sli je u najboljim godinama ubijen najverovatnije jer se spetljao
sa mafijom.
Majkl Dzordan se povukao zbog ubistva njegovog oca...
Ajrton Sena je poginuo kad je bio najbolji.
I td...
Tako da Novak ipak nije vanzemaljac, već momak, živo biće, sa milion misli, ideja, i problema sa kojima se bori koliko može.
Uostalom, ne udara samo on lopticu, i ostali, pogotovu iz prvih
deset, treniraju krvnički i uvek imaju taj jedan motiv više od
Novaka, a to je prva pozicija i tron.
I ja sam siguran da svi ovi što kritikuju pa i blate Novaka su u
stvari ljudi kojima je najviše stalo do njega, jer ih boli kad Novak izgubi, toliko ih boli da ga čak pljuju.,ali kad se emocije smire,
opet im je u srcu, kao i pre.
Tako to ide u životu, nismo svi isti sa osećanjima.

Vera

pre 10 godina

Novak je osetio da postoji i drugaciji nacin zivota sem teniskog i to je osnovni problem. Mogu to uporediti sa studentom koji ima fantastican prosek na fakultetu, opusti se kad odslusa poslednju godinu i nikad ne uspe da se vrati i diplomira.
Nadam se da to nije slucaj kod Noleta, ali je tesko poverovati da se moze vratiti u tenis za nedelju dana. I polufinale ce biti uspeh. Drzim mu palceve i zeli sve najbolje. sjajan je covek i teniser.

Petar_Simić83

pre 10 godina

hahaha tek sada sam video šta sam napisao
Bruce Lee, ja se izvinjavam :D bar sam nasmejao ljude ;)
A inače nisam guglao ništa, za takve ljude valjda svako dete zna kako su živeli i kako završili, nisu baš anonimusi.
U svakom slučaju napred Nole! to je najbitnije...treba svi zajedno da verujemo u tog momka i biće opet slavlja i ponosa.
Ne treba samo besumučno pljuvati i deliti očigledne savete da treba da trenira, ili da se mane zabave i td..
Dok smo se mi igrali autićima sa 5 godina, Novak je žestoko trenirao i reket mu je bila jedina igračka, i sad kao''mi znamo šta on treba da radi u životu i kako da igra tenis''.
Pozdrav :D :)

Igor

pre 10 godina

Procena da je Del Potro tezi i manje komplikovan protivnik od Federera, po meni je nerealna. Razumem i pristrasnost i potrebu da se Novakov zreb predstavi cak i tezim nego sto jeste, ali negde moraju postojati granice.
Federer je, svidjalo se to nekome ili ne, uvek u stanju da pobedi svakog tenisera, ukljucujuci i Novaka. A najvece sanse za to su mu upravo na Vimbldonu i US Openu. Manja kriza, promena reketa, pad forme ili sta vec, nikako nisu razlog za otpisivanje Federera koga su svi pre samo mesec dana proglasavali za prvog favorita Vimbldona.
Kao sto Vam je sigurno poznato, i najveci autoriteti u svetu tenisa ne usudjuju se da izostave Federera sa liste najvecih favorita na US Openu. Vecina ga, uz Rafu Nadala i Novaka, stavlja kao glavnog favorita, ispred npr. Mareja.
Isto tako bi neko rekao da je Novak najlaksi protivnik kojeg je Delpo mogao dobiti u cetvrtfinalu, sigurno laksi od Rafe ili Mareja, ali to nije realno.
Dalje, Marej, za koga Vi smatrate da nece stici ni do polufinala je, opet, svidjalo se to nekome ili ne SAMPION VIMBLDONA i US OPEN-a. Kao takav, on mora biti prvi favorit za osvajanje titule, a ne favorit za ispadanje pre polufinala. Ne mogu 2 Nadalove titule u Kanadi i Sinsinatiju vise vredeti od svega sto je Marej napravio na GS turnirima u poslednjih godinu dana, a napravio je vise od svih ostalih.
Novak sigurno moze osvojiti US Open, ali sada zavisi od forme drugih, pre svega Nadala, po meni favorita br. 1, a onda i Mareja i Federera.
Pozdrav!

Putar

pre 10 godina

@Bojan
Tenis je "finansijski" sport. Ogromne pare se vrte, sponzori, kladionice, lobiji...Upravljaju finansijski moćnici. Antidoping komisija je u njihovoj vlasti. Preko doping kontrola rađenih ili NAJAVLJENO ne rađenih može da se napravi dar-mar. Oni diktiraju pravila igre. Ne misliš valjda da je neki Srbin član ove ekipe? Moj Bojane, za Srbe je određen "Milosrdni anđeo" kad ne igraju po njihovim pravilima!
Novak se umešao među njih svojim kvalitetima, pomrsio im konce, uzeo im ogromne pare, mrze ga Bojane. Slušam sinoć Vilandera, pa ne pominje Novaka u svojim komentarima. Pomene ga tek kad baš mora.
Kolač mora među njima da se deli i zbog toga se ne biraju sredstva da se dođe do cilja. Monika Seleš je očigledan primer.

Ima svega, možemo naširoko i nadugačko da pišemo, ali mora nešto i da se radi, u toku je radno vreme.
Novak je nadprosečan, Veliki naš čovek, vredan divljenja i poštovanja i neka ga Bog čuva zarad njega i njegove porodice i svih nas koje je stavio u osvojene pehare koje ljubi i diže visoko u inat gore pomenutim diktatorima.

Znalac

pre 10 godina

Lelemud

Novak nije igrac negde oko dvadesetog mesta da mu treba promena trenera.Kome je promena trenera donela uspeh. Novak nema sta vise da uci. Novaku je potrebno da se fizcki spremi i da sredi svoju glavu da ne misli ne neke periferne stvari.Znaci fizikalija i glava

dead_max

pre 10 godina

Dr Dabić....to njemu treba...Napravite analizu od dana kada je bio deo tima šta je sve Novak osvojio pa će vam biti jasno koliko je bitan kao deo tima. Mnogo košta ali .....
(Ste Van, 23. avgust 2013 13:08)

...ne moz' brate...Ni Novak ga iz Haga izvukao ne bude;)

Bojan

pre 10 godina

(Mirsad, 23. avgust 2013 19:42)
da mu je sada Federer zapao u polovinu, ili ne daj boze u cetvrtinu a delpo bio na drugoj strani, opet bi se kukalo kako su mu namestili Federera, narocito posle igara u Sinsiju.
No i da nije bilo toga, uvek je bolje da je Fed na drugoj strani, po Noleta, jer cak i ako nije favorit, Fed je uvek opasan i u njemu definitivno ima snage (i inata) da pobedi jednog od najbolje trojice danas.

Mirsad

pre 10 godina

@Bojan
Dobro. Moram restartovati svoju logiku i promeniti mišljenje: od 2006.g do svoje 26. g Novak je odigrao 29 mečeva sa Fedom (ove godine ni jedan) od toga 22 puta na betonu, a sa Nadalom 36 mečeva - 16 na šljaci. Nadal i Fed su od 2004. do danas odigrali 31 meč (ove god. 3)- na betonu 13 (ove god. 2), a na šljaci 15 mečeva.
Činjenica da je Novak sa kraljem brzih podloga - Fedom odigrao na betonu najviše mečeva od svih (ispravi me ako grešim) i da je od tih mečeva 20 odigrano do Novakove 24-godine, te da je sa kraljem šljake odigrao 16 na šljaci (jedino je jadni Ferer odigrao više - 18), tera me na novi zaključak: da, Novak je ustvari imao „lake“ žrebove.
A Mari? U uporednoj priči o Novaku, Nadalu i Mariju kao onima koji pretenduju na tron, zar nije malo...hmm..u toj borbi za No1, da se dvoje iz te trojke zaobilaze kao kiša oko Kragujevca i ni jednom da odmere snagu na nekom turniru ili GS? Novak je 2011. na putu do No1 igrao sa direktnim rivalima 14 puta: Nadalom 6x (3 na GS), Fedom 5x (2 na GS) i Marijem 3 puta (1 na GS), a 2012. ukupno 16 puta..(sa svakim po 2x na GS).. Da, i opet ispada da je Novakov put bio „lakši“..

Furda

pre 10 godina

Jalo čudno da ne kažem sumnjivo je što se Novak već duže vreme u mečevima koje izgubi ne raduje kad dobije neke bitne i prelomne poene niti se nervira kad ih izgubi. Jel to on zna nešto što mi ne znamo u tom momentu?

Taca

pre 10 godina

Au,kakve filozofske rasprave.Mogli bi i kladionicu da napravimo...
Samo sam htela da dodam na sve receno da Novak ne moze da bude sad pa u narednih deset godina br 1.I da nije nenormalno da posle svih onih fenomenalnih rezultata covek malo i odmara,pise knjige,uziva u drustvu voljene osobe...pustite ga na miru.Svi bismo voleli da on stalno pobedjuje (dobro ne svi,ali vecina),ali nije poenta u zivotu samo to.Nije bas ostvario sve sto je zacrtao,ali i da ne ostvari vise nista,da se sad penzionise i do kraja zivota uziva,moze mu se,ja bih mu oprostila.Postigao je mnogo ,mnooogo vise nego vecina nas.

Djorgo

pre 10 godina

Sta tu ima da se misli? Da maksimalno trenira, ispravlja sitne detalje koje do sada nije, i da se FOKUSIRA SAMO NA TENIS.

To sve on odlicno zna. Samo sto je to najteze.

On je nas sportski junak, heroj i ljubimaca. Sve najbolje momcino!

Vaše ime

pre 10 godina

Opet, naravno, emocije se mešaju sa realnošću.
Svi mi navijači Novaka pred svaki turnir imamo taj jedinstven osećaj i nadu da će Novak osvojiti pehar. Ali zadnji meseci u noletovoj igri ne ukazuju iskreno da je on favorit.
Nadanje je ipak glavna stvar navijača. Ja iskreno,posle svega, po prvi put nemam nikakav osećaj ko će uzmeti US Open 2013.
Stvarno nemam predstavu.
Plaši me najviše da Novakova kriza nije još prošla.Da je problem privatnog tipa koji ga je skrenuo malo sa puta,a opet dovoljno da Nadal i Marej to iskoriste.
Kao što za uspeh postoje razlozi, tako i za pad postoje. Ne može on posle toliko epskih mečeva da padne psihički tek tako. Volju da izgubi? Pa imao je sinsinati za rekord koji niko sem njega ne bi imao, RGaros da kompletira sve GS. a Wimbldon je meka belog sporta.
Znači na svim turnirima gde je imao prejak motiv nije uspeo, stoga volja nije u pitanju. I zbog Jelene, trenera, trebao je da ima elan, da joj posveti trofej, pa nije uspeo.
Nešto se desilo posle M.karla u Novakovom životu zašta samo on i najbliži znaju. Takvi igrači kao on mogu 1 turnir da podbace, ali pola godine teško. On nije glavom na meču, već mislima je u tom nekom nespokoju.
Šta je frka ne znam. Nadam se da će srediti život pa da opet pokaže svima da je najbolji.

zvezdana,podgorica

pre 10 godina

ada ga hocete ostavit na miru vise,dobro bi bilo . . . .sve sto se desava . . .desava se iz nekog razloga,NOLE samo ti igraj pa sta ti BOG da a ja ti zelim sve najbolje

Milos

pre 10 godina

Sto se tice zreva, Novak je imao i tezih, mislim da ovaj nije preterano tezak do polufinala, ako Mari uopste stigne dotle, tacnije dovuce se. Jedino Del Potro moze da ga malo vise namuci. Ferer ima tesku cetvrtinu, Federer najtezu jer je Nadal u cetvrtfinalu (znam da su i na Vimbldonu bili u istoj cetvrtini i da su ispali, ali mislim da sada obojica stizu do cetvrtfinala) Dakle, najverovatnije u finalu Mari ili Djokovic protiv Nadala, u to nemam sumnje nimalo, ipak Djokovic igr dobro Gren slemove zadnjih godina.
P.S Da li neko ima informaciju da li b92 prenosi us open?

bilo ko

pre 10 godina

Dobro je što ima težak žreb, ako želi titulu besmisleno je da joj se nada tako što će izbeći Nadala ili Mareja...Do titule se dolazi upravo voljom, željom i spremnošću da pregaziš one najbolje, a ne da ih izbegneš. Novak to zna, a da li i može biće uskoro jasno. US open je trenutak istine za sezonu 2013. Ja mu želim puno sreće i verujem u njega

jack

pre 10 godina

Kriza ili ne, ali Novaku je dovoljan samo jedan dobar meč da povrati koncentraciju i samopouzdanje. Novak je u dobroj formi i ima dobre rezultate ove godine, sem onog finala u Vimbldonu koje je ispustio iz ruku (mada je i finale jednog Vimbldona istorijski rezultat).
Ja ga stoga vidim na kraju turnira sa peharom na postolju. Nema razloga da bude drugačije.

Pa srećno Novače!

Sasa

pre 10 godina

Meni se cini da je sve pocelo sa porazom od Nadala u Parizu. Kao sto je Nadal "trpeo" posledice brojnih uzastopnih poraza od Djokovica, sada se to okrenulo i vratilo Novaku.

Milos

pre 10 godina

Pa miki, prenosili su Sinsinati...a neće Grend Slam turnir, koji je do sada najneizvesniji.
Biće prenosa siguran sam, i na B92 i na SportKlubu, možda i na Eurosportu.
Ali bolje ti je da samo čitaš rezultate, da se ne nerviraš dzaba :)
(No1e, 23. avgust 2013 15:12)
Hvala na obavestenju, ali nisu sigurni nikad bili sa australian i us openom, secam se vrlo dobro za svojih 20 godina da kada je Jelena igrala finale ili polufinale tek tada su prenosili, pa prva je prenosila us open tek od cetvrtfinala i isao Milan Boskovic da komentarise. Ja cu se snaci lako onlajn ili sport klub, samo me zanimalo.

Mirsad

pre 10 godina

@Bojan, 23. avgust 2013 20:24

Ja ne kukam oko Novakovog žreba, samo iznosim svoje mišljenje, a to mišljenje je zasnovano na činjenicama. A kad smo kod istih, evo ih još par vezanih za prva 3 pretendenta na poziciju No 1:

Na primer, Nadal i Mari nisu imali ni jedan okršaj na GS od US Opena 2011.
(Novak je za to vreme na GS igrao sa Marijem 4, sa Nadalom 3 puta)
Nadal se sa Delpom u toku 2012-13 susreo samo u 1 meču. (Novak 7 puta)
Mari je sa Delpotrom od 2010. do danas imao samo 1 duel. (Novak je imao ukupno 9)
Na kraju, ovo je prva sezona od 2006.g. a da Federer i Novak nisu ukrštali reket.
(I Mari je imao taj luft, ali u ugodnijim terminima, 2007- kad je Fed žario i palio i 2011.)

Bojan

pre 10 godina

(Purar, 25. avgust 2013 20:15)
pa da, to bi objasnilo Federerovo ispadanje od Noleta na dva USOa nakon mec lopti i u jednom mecu dva seta prednosti, kao i od Conge na WB 2011, isto sa dva seta prednosti.
U mecu iz 2010. mu je bilo receno da titulu mora uzeti Nadal, a 2011. Nole.

bas me zanima da li ces se sloziti sa ovom logikom kada se primenjuje na drugu stranu.

Bojan

pre 10 godina

(Putar, 27. avgust 2013 09:18)
svaki sport je biznis, ali daleko od toga da se njime toliko upravlja. Naravno da postoje podobniji sportisti i oni manje podobni, medju kojima jeste Nole, ali glupost je pricati da rezultate namestaju neki mocnici a da zemlja koja je najuticajnija nema predstavnika u top 10, da u prethodnih 10 godina ne da nije uzela slem, nego nije bila ni blizu, a da je za to vreme tamo neki Srbin postao jedan od 10 najboljih tenisera u istoriji.
Niko ne mrzi Noleta, na nekim mestima je postao nepopularan, ali pre svega zbog nekih svojih izjava (ili izjava svoga oca koji zaista steti sinu), ali je pre svega cenjen kao uspesan i vredan covek. Medjunarodne komisije ga izglasavaju za sportistu godine, a mi pricamo o nekom namestanju i mrznji prema njemu. Finale zavrsnog turnira prosle godine protiv Federera sam gledao u kaficu u Svajcarskoj i bilo je nekoliko ljudi koji su navijali za Noleta, i nisu imali nikakve veze sa Srbijom, rodjeni Svajcarci, samo vole njegov stil igre.
I nije Monika Seles deo neke zavere protiv nas, na svetskom nivou smo krajnje nebitni da bi se radilo nesto protiv nas, zasto niko nije Lendla napao dok je on vladoa tenisom. Jednostavno je jedna budala dosla u mogucnost da povredi Moniku i to je to.
Za sve lose stvari koje su se nama desavale, pre svega smo odgovorni mi i ne treba da gledamo na noleta kao nekoga ko se inati "diktatorima" nego da se ugledamo na njega i svojim radom i trudom ostvarimo nesto.

Milić

pre 10 godina

Nole želim ti uspeh, bar finale. Ako ne uspeš treniraj biće bolje sledeći put. Činjenica je da Novak ima krizu ove godine, tako da bi me osvajanje turnira, ali i sam plasman u finale veoma prijatno iznenadili.

branko

pre 10 godina

Кад се за неког каже даје врхунски спортиста то значи да он поседује две ствари које су неопходне за постизање врхунских резултата : ЗНАЊЕ и СПРЕМНОСТ. О овој првој је сувишно причати. Ова друга, СПРЕМНОСТ се састоји од ФИЗИЧКЕ припремљености (кондиције) и МЕНТАЛНЕ спремности или САМОПОУЗДАЊА. Ако добро пратите врхунски спорт, не само тенис, већ сте уочили да је осим повреда, болести или каквих породичних проблема, САМОПОУЗДАЊЕ заправо највећи проблем свих врхунских спортиста и спортска такмичења нарочито у појединиачним спотровима су заправо гладијаторска надмерања њихових тренутних менталних спклопова. У том сегменту Новак је био супериоран 2011., одличан и 2012. добар и почетком ове године (и ја сам гледао ових дана снимак финала УС Опена и слажем се са запажањима неких колега), али очигледно да проблем самопоуздања ни њега није заобишао. Нико озбиљан не зна нити може да предвиди колико ће то трајати. Да ли је неко магао да замисли да ће Јанко упасти, из истих разлога, у овако велику и дуготрајну кризу? Од свег срца желим да Новак поново буде онај од ономад, он то сигурно може, а да ли ћемо томе сведочити већ на УС Опену то би можда могао да каже неки врач а ја једино мислим да то не зависи ни од жреба ни од '''равног'' (или како га већ неко назва) бекхенда, ни од доласка Вајде а одласка Вемића. То зависи искључиво од Новака. Срећно Ноле! И храбро!

samo napred

pre 10 godina

Drago mi je da smo pomislili isto: "Prvi pozitivan korak u tom smeru napravljen je na konferenciji za medije posle meča sa Iznerom."

Mada sam po sebi nedovoljan, taj iskorak, to odbijanje leđima o konopce na pomenutoj konferenciji za štampu, meni je doneo veliko olakšanje. Ja tu nemam šta više da kažem niti prebacim - potpuno sam svestan da je Novak potpuno svestan da se mora odgurnuti u drugom pravcu.

MIslim da je pitanje trenutka kada će da ga neki meč krene i ulije mu samopouzdanje i meni lično deluje da će nakon toga biti nezaustavljiv. I sada je kvalitetan za sam vrh, ali je nekako... pokoleban.

Mirko

pre 10 godina

P.S Da li neko ima informaciju da li b92 prenosi us open?
(Milos, 23. avgust 2013 14:52)

Evo pomoci Miki:

www.usagoals.com

prenosi sve moguce sportove!
Skloni reklame da ti ne smetaju (budi strpljiv a i brz kada treba) a onda klikni na Full screen da se reklame ne vracaju.Ja godinama gledam sport preko Interneta.TV sam izbacio iz kuce.

milan

pre 10 godina

Jednostavno ne igra dobro. Tj igra sve losije i losije. Zasto je to tako, to mora da se zapitaju u njegovom timu. Sa boljom igrom, dolazi i mentalna stabilnost. Svim srcem navijam za njega i zelim mu da ponovo krene da melje kao u 2011.

borkes

pre 10 godina

@Petar_Simić
Generalno druže imaš + od mene za komentar...
Ali, Bru Sli !! Odavno se nisam nasmejao ovako slatko. Čak sam poslao i SMS svim pozanicima. Sjajno.
Idemo dalje.

Александар

pre 10 godina

Новаку је, после доминантне 2011. неко погрешно сугерисао да треба дозира своју енергију и диже је наменски, у складу са "постављеним циљевима". И тада се у Новакову игру увукло калкулисање које га је на крају коштало константности и оне дозе самопоуздања коју она доноси. Новак једноставно није та врста личности. Он је темпераментан, и то је неотуђиви део његовог победничког менталитета. Много ближи би требало да му буде Надалов приступ изгарања и перманентне бескомпромисности. Ако воли да побеђује - а воли - онда ту љубав не сме да сузбија на "мање важним" турнирима зарад тобожњих виших циљева (ове године РГ, прошле РГ и Олимпијада). Победништво је такође ствар навике, и не треба из ње испадати. Још нешто - не тврдим, јер не знам, али ми се чини да се у склопу овог Новаковог калкулисања појавила и та нова "будистичка" компонента (посете будистичком храму током Вимблдона, медитација), што је нешто што такође сузбија Новаков темперамент. Потребно је да се врати себи, да поново открије оно што га је и довело до самог врха. Мора да се наљути и на себе и на друге (у спортском смислу). Онда, чак и када изгуби, биће миран, јер ће знати да је истински дао све од себе. То је мир који никакве медитације и калкулисања не могу да донесу.

Bojan

pre 10 godina

(messi, 25. avgust 2013 13:11)
i da mu je dala vetar u ledja to ne menja cinjenicu da je Nole igrao izuzetno tada i da bi sa takvim igrama oduvao Nadala ove godine, i na sljaci i na betonu.
(Mirsad, 25. avgust 2013 05:13)
naravno da je cinjenica da su Nole i Nadal igrali najvise na sljaci, a Fed i Nole na betonu, to je posledica toga da je dugo Federer bio najbolji na betonu, Nole drugi (pre 2010-11 kada se situacija obrnula, sada je Federer daleko od drugog mesta, te zato ni ne igraju meceve), a Nole je od 2009. bio treci igrac na sljaci, a od 2011 drugi i ukrstao je koplja sa prvim. Jednostavno, najnormalnija stvar je da se dvojica igraca koji su najbolji na jednoj podlozi cesto sastaju. Vecina odigranih meceva je u polufinalu i finalu, znaci veliki broj meceva je posledica dominacije.
Endi ima mnogo manje takvih meceva jer mnogo vise osciluje sa rezultatima. Na GSovima je konstantan i zato je na ova dva slema ove godine igrao sa Federerom i dva puta sa Noletom, da je igrao na RGu igrao bi sigurno jos jedan mec pod uslovom da dodje do polufinala.