Subota, 29.06.2013.

17:45

Halo, Rafa, je l' si tu? Rodžer je

Rana eliminacija Rafaela Nadala i Rodžera Federera na Vimbldonu naterala je novinara ‘Vol strit žurnala’ da napiše izmišljen telefonski razgovor njih dvojice.

Izvor: A. Gutoviæ

Halo, Rafa, je l' si tu? Rodžer je IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Voja

pre 10 godina

Xexe, simpatican tekst. Al ajd ovako, ja gotivim Noleta strasno, al ne mozemo ni mi svoje da dizemo toliko u nebesa. Da me ne razumete pogresno, Nole je fenomenalan igrac, kompletan i psihicki i fizicki. Ali ne mozemo pricati da je najkompletniji i najbolji igrac svih vremena. Jos uvek je mlad, ima jos fore za rad i titule, i to tek treba da pokaze. Sto se tice onih koji mu zanemaruju broj trofeja bicu krata: Federer je dominirao dugiii niz godina, pa je dosao Rafa, delili su trofeje. Onda je tek dosao Nole, pa Endi, a tu su Ferer, Del Potro itd, svi u vrhuncu forme. Nikada u istoriji tenisa ovoliko dobrih igraca nije bilo u vrhu ATP-a u jednoj deceniji! Tako da Novakovi uspesi su vise nego izuzetni u ovoj konkurenciji. Toliko od mene.

legenda

pre 10 godina

Objektivno, Novak je bolji igrac nego sto je bilo koji drugi teniser ikada bio, a da je iz bivse Jugoslavije. To niko ne moze da ospori.

Bojan

pre 10 godina

(Corona, 1. jul 2013 08:27)
kakve to veze ima koji je najzahtevniji turnir sa time ko je kada ispao?

realno, RG jeste fizicki najzahtevniji, dovoljno je videti koliko se vise pretrci i koliko su duzi mecevi na tim turnirima i zakljuciti da jeste tako. Na travi su najkraci i ona zahteva brze i pametne takticke promene.

boris vucijevic

pre 10 godina

iskreno voleo bih da su dosli noletu koji sa ovakvom igrom jednostavno ne moze izgubiti.intervju ,iako izmisljen ,nije ,cini se daleko od istine..dobro poznata arogancija fedex-a ka noletu ili rafina kiselost kada gubi....kao da je spavao u tursiji.ipak to je vimbldon koji je uvek obilovao iznenadjenjima...finale nole-endi pa nek bolji pobedi....nadam se......nole.ne bih se slozio sa misljenjima da je ovo kraj za federera...ima on jos ponesto da kaze .i prosle godine su mu predvidjali kraj karijere,a nadal ako uspe da sanira kolena u potpunosti moze ponovo do broja 1.ipak vreme je bilo da djokovic i marej sada igraju neka legendarna finala...ivan lendl je ucinio svoje

Corona

pre 10 godina

Roland Garros najzahtjevniji je teniski turnir.

Ostalo je mlaka vodica. DS

Pa ako je najzahtevniji kako to da su Nadal i Federer ispali u provom tj u drugom kolu WB

pre 10 godina

Roland Garros najzahtjevniji je teniski turnir.

Ostalo je mlaka vodica.

....

Rafa i Rodzer su najveci teniseri u istoriji. Neko pomenu da je ao najmanje znacajan gren slem i u pravu je. Oni idu ovim redom: Rolan Garos,Vimbldon,US Open i AO.
(darko, 29. jun 2013 20:48)

Darko ako ti stvarno mislis da je RG ispred WB onda odma treba da prekines da gledas tenis a tek da prekines sa komentarima.WB je najelitniji najvazniji i najveci teniski turnir a redosled ostalih je toltalno nebitan i stvar je ukusa...IIDDEMMOOO!!!!
(ShomyRedDevil, 30. jun 2013 15:55)

ccc

pre 10 godina

@ Alisu-ispred ali ne ide zarez ili već zapeta ili već....bla bla...ono kad je neko nekompetentan da raspravlja o gramatici. E, da i ovo pitanje mi nešto mnogo rogobatno zvuči, možda zbog ovog infinitiva, hm?

ShomyRedDevil

pre 10 godina

Rafa i Rodzer su najveci teniseri u istoriji. Neko pomenu da je ao najmanje znacajan gren slem i u pravu je. Oni idu ovim redom: Rolan Garos,Vimbldon,US Open i AO.
(darko, 29. jun 2013 20:48)

Darko ako ti stvarno mislis da je RG ispred WB onda odma treba da prekines da gledas tenis a tek da prekines sa komentarima.WB je najelitniji najvazniji i najveci teniski turnir a redosled ostalih je toltalno nebitan i stvar je ukusa...IIDDEMMOOO!!!!

Saxo Gramaticus

pre 10 godina

Nije smijesno.
Da ispravim gramaticarku Alisu-pravi greske tipicne za povrsno poznavanje gramatike onih sto se rado prave pametni, kao da dvosmislenosti nema u svim knjizevnim jezicima svijeta:
U časopisu Jezik danas, broj 4/1997, u rubrici Jezičke nedoumice nakon primedaba jednog čitaoca redakcija odgovara:
"Ostale Vaše primedbe, međutim, nemaju mnogo oslonca u jezičkoj stvarnosti. Izrazi kao pustiti u prodaju, držati predavanje, igrati ulogu, voditi razgovore, gasiti u prenesenom smislu 'obustavljati, prekidati', po meni u značenju 'po mom mišljenju', nastup u značenju 'pojavljivanje pred publikom' — sve je to već odavno ušlo u srpski jezik i zabeleženo u rečnicima.
Ako neko želi da ukaže na dvosmislene rečenice poput "Po meni je padala kiša" (da li to znači da ja mislim da je negde padala kiša, ili da sam pokisnuo?), odmah ću odgovoriti da ni druge dve varijante ne isključuju dvosmislenost, npr. "Menjaš mišljenje prema mom mišljenju" (da li to znači da tvoje mišljenje postaje slično mom, ili da ja smatram da ti menjaš mišljenje?), a čak možemo sastaviti i trosmislenu rečenicu — "Čovek je mislio pa je po mišljenju doneo odluku" (da li to znači da je doneo odluku kad je završio mišljenje, ili da je odlučio na osnovu toga što je smislio, ili čak da neka treća lica samo misle da je on doneo odluku?). Uglavnom, zbog pokojih primera dvosmislenosti (koji se manje-više uvek mogu pronaći) ne treba zabranjivati celu konstrukciju, već je samo preformulisati u takvim slučajima."

kosmajacsale

pre 10 godina

novak ce prestici rafu i federera po broju gren slem titula
(gavran, 29. jun 2013 21:25) hahahahaah . srpskoj masti nema kraja, roger federer je na kraju sezone u kojoj je imao 26 godina imao 12 gs, novak moze do 8, ove god. nole nece stici ni rafu kasno je krenuo od januara 2008 do januara 2011 od 12 gs osvojio je krompir. steta morao je barem 15 gs imao je potencijala.

Bojan

pre 10 godina

zar ljudi stvarno zele da omalovazavaju AO danas?
do 2000. godine se moglo reci da je AO najmanje znacajan, mada je realno postao relevantan jos sredinom 80ih, RG 70ih, WB i USO su tu od pocetka open ere, ali danas su svi jednakog renomea i prioriteta. Nekada prosto najbolji teniseri nisu igrali na pojedinim grend slemovima (Borg i Konors u Australji, Konors je u najboljim danima preskakao RG, pa cak i Borg jednom i slicno), ali danas ne postoji teniser koji preskace slemove tek tako.

Osim toga, lep razgovor :)

Alisa*

pre 10 godina

Po meni, Novak je najkompletniji i najbolji teniser svih vremena. Mnogo činjenica govori u prilog tome. E sad, ako su "po mnogima" to Nadal i Federer, dobro, poštujem i to mišljenje.
(Miloš, 29. jun 2013 18:36)

PO TEBI može da padne kiša, a PO TVOM MIŠLJENJU može biti ovo ili ono.
Zašto je teško naučiti se pravilnom govoru?
Začudo, to ne znate, ali imate o svemu svoje mišljenje, onako , PO VAMA!!!

Realko

pre 10 godina

@Živi bili pa videli, nije daleko dan kada će pasti maske kao i sa Armstrongom i Tur de France. Ima ovo dopingovano brdo mesa da ostane bez svih onih pehara iz Pariza. Kao kad gledaš fudbal i iz aviona vidiš dal je nameštena tekma ili ne, tako i Nadal i RG...kako izađe na zagrevanje u prvom kolu vidi mu se tremor na svakom mišiću i svi se prave šašavi već godinama.
(Anex, 29. jun 2013 21:14)

Ajd vec kad spominjes to pomeni i Novaka, ne moras uvek da budes Srbin. Kako bi samo Novak u tebi budio sumnje da nije Srbin vec neki Kanadjanin. Nole bio slabunjav, predavao meceve a onda 50 utakmica bez poraza... Pa nije valjda da je taj gluten toliko bio presudan

King

pre 10 godina

Još samo hvali Mats Vilander da se pojavi i da objavi kako drži Rafine I Rogerove slike u dnevnoj i spavaćoj sobi kupatilu kamp prikolici i naravno podrumu i vadi ih kao staljinovu u profesionalcu.
Opet je nesto trabunjao kao bilo bi dobro za tenis da u finalu igraju kao manje poznati igrači .

drago

pre 10 godina

A je**m ti zivot, Ferrer ispred Federera i Nadala. Dobro Federer je vec star. Igrat ce jos godinu dvije ko do sada ali Nadal ce jos trajati

Moler

pre 10 godina

Lol, moj komentar je bio parodija na Federerove "navijace" iz susjedstva koji osjecaju potrebu da ga brane ovde! Razgovor je inace autentican, NSA snima sve!

Anex

pre 10 godina

Živi bili pa videli, nije daleko dan kada će pasti maske kao i sa Armstrongom i Tur de France. Ima ovo dopingovano brdo mesa da ostane bez svih onih pehara iz Pariza. Kao kad gledaš fudbal i iz aviona vidiš dal je nameštena tekma ili ne, tako i Nadal i RG...kako izađe na zagrevanje u prvom kolu vidi mu se tremor na svakom mišiću i svi se prave šašavi već godinama.

CarDusanSilni

pre 10 godina

Zaboravljate da je Nadal jedan od najskromnijih, ne samo sampiona i najboljih u istoriji neke igre, nego sportista uopste. Taj decko je tako skroman da mi je bilo malo mucno da citam ovaj "izmisljeni" intervju.

Sve ostalo je bilo fenomenalno, pogotovo Fedexovi dijalozi. U principu super, samo da je eto, malo vernije docarana Nadalova licnost.

darko

pre 10 godina

Rafa i Rodzer su najveci teniseri u istoriji. Neko pomenu da je ao najmanje znacajan gren slem i u pravu je. Oni idu ovim redom: Rolan Garos,Vimbldon,US Open i AO.

Biljana

pre 10 godina

LOL.Iznenađena sam da u jednom ozbiljnom i prestižnom njujorškom dnevniku ima novinara sa ovakvim smislom za humor. Svaka čast, duhovito i istinito od početka do kraja.

Moler

pre 10 godina

Kako ih nije sramota, nemaju postovanja prema najvecem teniseru u istoriji! Nije ni cudo da se Amerika nalazi na rubu propasti! Ne znaju da navijaju za svoje vec moraju da navijaju protiv najboljeg u svemiru i okolini!

Bojme...88

pre 10 godina

Da tako je, osvajaci 17 odnosno 12 GS titula trnu od pomeni na osvajaca 5 ili 6, koliko vec, od cega skoro sve AO, najmanje bitan GS.
(a, 29. jun 2013 18:36)
Vidis ti pokazujes da si jedan klasican antipoznavalac tenisa, koji se nasao uvredjenim u ovom "izmisljenom dijalogu" dva tenisera koja su pa ne mogu reci sramno ipak postoji neko postovanje...
A Djokovic je osvojio 4 Australijan opena i osvojice ako bog da jos bar 3 koja su podjednako vazna kao i ostala 3, jer su to jednostavno grend slemovi i tu nema polemike... Al polako ima jos mnogo godina Novak da igra i za to vreme zapusi usta kriticarima. Neka za pocetak bude Wimbldon.

srpska posla

pre 10 godina

jos ce ovakvih razgovora da bude ,samo ce biti N .kako je u penziji, F. gledam novaka i neverujem nego kako idu kolica u kojima sedis.N.odlicna su elektricna,netreba mi steroidi za misice,nego nemam para za struju,sve mi uzeli kad su provalili Pilic i onaj,znas,da ga ne spominjem,za neki doping,R.sta da radis,lepo sam ti reko da se smiris a ti navalio da pobedis Srbina.R.nemoj da trosis telefon,u romingu si.F.ok.BOKAN. IDEMO NOLE!!!!!!

ultrasrbin

pre 10 godina

a1, 29. jun 2013 18:02

Verujem da bi se jos vise tresli pri pomenu tvog imena- strasnog a1 koji je osvoji sve,ap i nagradu za najsujetniju osobu . Covece, razgovor je izmisljen i nije terija zavere,a zamisli nije u pitanju srpski vec engleski novinar. I Nadal I Rafa su osvojili dosta toga pre pojave Nolet-a. U poslednje vreme moraju da racunaju na njega. Ako nisi upoznat- Novak nije uzeo samo RG. A sada uzmi cebence,palac u usta i zovni Rafu I Rodzera da ih pitas kako da izadjes iz depresije.

Nebojša

pre 10 godina

Da tako je, osvajaci 17 odnosno 12 GS titula trnu od pomeni na osvajaca 5 ili 6, koliko vec, od cega skoro sve AO, najmanje bitan GS. (a, 29. jun 2013 18:36) Pa da zato je Rodzer plakao kada je izgubio od Rafe 2009 jer nije bitan zar ne.

Jack

pre 10 godina

Halo.... Novak je.....bolje uzmite i kucu u istom gradu jos bolje komsiluku,druzicete se cesce do kraja sezone..A i ostavite jednu veliku gostinsku sobu za Endija..Pozdrav

Miloš

pre 10 godina

Po meni, Novak je najkompletniji i najbolji teniser svih vremena. Mnogo činjenica govori u prilog tome. E sad, ako su "po mnogima" to Nadal i Federer, dobro, poštujem i to mišljenje.

Jack

pre 10 godina

Halo.... Novak je.....bolje uzmite i kucu u istom gradu jos bolje komsiluku,druzicete se cesce do kraja sezone..A i ostavite jednu veliku gostinsku sobu za Endija..Pozdrav

Nebojša

pre 10 godina

Da tako je, osvajaci 17 odnosno 12 GS titula trnu od pomeni na osvajaca 5 ili 6, koliko vec, od cega skoro sve AO, najmanje bitan GS. (a, 29. jun 2013 18:36) Pa da zato je Rodzer plakao kada je izgubio od Rafe 2009 jer nije bitan zar ne.

Bojme...88

pre 10 godina

Da tako je, osvajaci 17 odnosno 12 GS titula trnu od pomeni na osvajaca 5 ili 6, koliko vec, od cega skoro sve AO, najmanje bitan GS.
(a, 29. jun 2013 18:36)
Vidis ti pokazujes da si jedan klasican antipoznavalac tenisa, koji se nasao uvredjenim u ovom "izmisljenom dijalogu" dva tenisera koja su pa ne mogu reci sramno ipak postoji neko postovanje...
A Djokovic je osvojio 4 Australijan opena i osvojice ako bog da jos bar 3 koja su podjednako vazna kao i ostala 3, jer su to jednostavno grend slemovi i tu nema polemike... Al polako ima jos mnogo godina Novak da igra i za to vreme zapusi usta kriticarima. Neka za pocetak bude Wimbldon.

Miloš

pre 10 godina

Po meni, Novak je najkompletniji i najbolji teniser svih vremena. Mnogo činjenica govori u prilog tome. E sad, ako su "po mnogima" to Nadal i Federer, dobro, poštujem i to mišljenje.

Biljana

pre 10 godina

LOL.Iznenađena sam da u jednom ozbiljnom i prestižnom njujorškom dnevniku ima novinara sa ovakvim smislom za humor. Svaka čast, duhovito i istinito od početka do kraja.

ultrasrbin

pre 10 godina

a1, 29. jun 2013 18:02

Verujem da bi se jos vise tresli pri pomenu tvog imena- strasnog a1 koji je osvoji sve,ap i nagradu za najsujetniju osobu . Covece, razgovor je izmisljen i nije terija zavere,a zamisli nije u pitanju srpski vec engleski novinar. I Nadal I Rafa su osvojili dosta toga pre pojave Nolet-a. U poslednje vreme moraju da racunaju na njega. Ako nisi upoznat- Novak nije uzeo samo RG. A sada uzmi cebence,palac u usta i zovni Rafu I Rodzera da ih pitas kako da izadjes iz depresije.

Anex

pre 10 godina

Živi bili pa videli, nije daleko dan kada će pasti maske kao i sa Armstrongom i Tur de France. Ima ovo dopingovano brdo mesa da ostane bez svih onih pehara iz Pariza. Kao kad gledaš fudbal i iz aviona vidiš dal je nameštena tekma ili ne, tako i Nadal i RG...kako izađe na zagrevanje u prvom kolu vidi mu se tremor na svakom mišiću i svi se prave šašavi već godinama.

srpska posla

pre 10 godina

jos ce ovakvih razgovora da bude ,samo ce biti N .kako je u penziji, F. gledam novaka i neverujem nego kako idu kolica u kojima sedis.N.odlicna su elektricna,netreba mi steroidi za misice,nego nemam para za struju,sve mi uzeli kad su provalili Pilic i onaj,znas,da ga ne spominjem,za neki doping,R.sta da radis,lepo sam ti reko da se smiris a ti navalio da pobedis Srbina.R.nemoj da trosis telefon,u romingu si.F.ok.BOKAN. IDEMO NOLE!!!!!!

King

pre 10 godina

Još samo hvali Mats Vilander da se pojavi i da objavi kako drži Rafine I Rogerove slike u dnevnoj i spavaćoj sobi kupatilu kamp prikolici i naravno podrumu i vadi ih kao staljinovu u profesionalcu.
Opet je nesto trabunjao kao bilo bi dobro za tenis da u finalu igraju kao manje poznati igrači .

Bojan

pre 10 godina

zar ljudi stvarno zele da omalovazavaju AO danas?
do 2000. godine se moglo reci da je AO najmanje znacajan, mada je realno postao relevantan jos sredinom 80ih, RG 70ih, WB i USO su tu od pocetka open ere, ali danas su svi jednakog renomea i prioriteta. Nekada prosto najbolji teniseri nisu igrali na pojedinim grend slemovima (Borg i Konors u Australji, Konors je u najboljim danima preskakao RG, pa cak i Borg jednom i slicno), ali danas ne postoji teniser koji preskace slemove tek tako.

Osim toga, lep razgovor :)

CarDusanSilni

pre 10 godina

Zaboravljate da je Nadal jedan od najskromnijih, ne samo sampiona i najboljih u istoriji neke igre, nego sportista uopste. Taj decko je tako skroman da mi je bilo malo mucno da citam ovaj "izmisljeni" intervju.

Sve ostalo je bilo fenomenalno, pogotovo Fedexovi dijalozi. U principu super, samo da je eto, malo vernije docarana Nadalova licnost.

pre 10 godina

Roland Garros najzahtjevniji je teniski turnir.

Ostalo je mlaka vodica.

....

Rafa i Rodzer su najveci teniseri u istoriji. Neko pomenu da je ao najmanje znacajan gren slem i u pravu je. Oni idu ovim redom: Rolan Garos,Vimbldon,US Open i AO.
(darko, 29. jun 2013 20:48)

Darko ako ti stvarno mislis da je RG ispred WB onda odma treba da prekines da gledas tenis a tek da prekines sa komentarima.WB je najelitniji najvazniji i najveci teniski turnir a redosled ostalih je toltalno nebitan i stvar je ukusa...IIDDEMMOOO!!!!
(ShomyRedDevil, 30. jun 2013 15:55)

Moler

pre 10 godina

Lol, moj komentar je bio parodija na Federerove "navijace" iz susjedstva koji osjecaju potrebu da ga brane ovde! Razgovor je inace autentican, NSA snima sve!

ShomyRedDevil

pre 10 godina

Rafa i Rodzer su najveci teniseri u istoriji. Neko pomenu da je ao najmanje znacajan gren slem i u pravu je. Oni idu ovim redom: Rolan Garos,Vimbldon,US Open i AO.
(darko, 29. jun 2013 20:48)

Darko ako ti stvarno mislis da je RG ispred WB onda odma treba da prekines da gledas tenis a tek da prekines sa komentarima.WB je najelitniji najvazniji i najveci teniski turnir a redosled ostalih je toltalno nebitan i stvar je ukusa...IIDDEMMOOO!!!!

Moler

pre 10 godina

Kako ih nije sramota, nemaju postovanja prema najvecem teniseru u istoriji! Nije ni cudo da se Amerika nalazi na rubu propasti! Ne znaju da navijaju za svoje vec moraju da navijaju protiv najboljeg u svemiru i okolini!

Alisa*

pre 10 godina

Po meni, Novak je najkompletniji i najbolji teniser svih vremena. Mnogo činjenica govori u prilog tome. E sad, ako su "po mnogima" to Nadal i Federer, dobro, poštujem i to mišljenje.
(Miloš, 29. jun 2013 18:36)

PO TEBI može da padne kiša, a PO TVOM MIŠLJENJU može biti ovo ili ono.
Zašto je teško naučiti se pravilnom govoru?
Začudo, to ne znate, ali imate o svemu svoje mišljenje, onako , PO VAMA!!!

Corona

pre 10 godina

Roland Garros najzahtjevniji je teniski turnir.

Ostalo je mlaka vodica. DS

Pa ako je najzahtevniji kako to da su Nadal i Federer ispali u provom tj u drugom kolu WB

darko

pre 10 godina

Rafa i Rodzer su najveci teniseri u istoriji. Neko pomenu da je ao najmanje znacajan gren slem i u pravu je. Oni idu ovim redom: Rolan Garos,Vimbldon,US Open i AO.

drago

pre 10 godina

A je**m ti zivot, Ferrer ispred Federera i Nadala. Dobro Federer je vec star. Igrat ce jos godinu dvije ko do sada ali Nadal ce jos trajati

Realko

pre 10 godina

@Živi bili pa videli, nije daleko dan kada će pasti maske kao i sa Armstrongom i Tur de France. Ima ovo dopingovano brdo mesa da ostane bez svih onih pehara iz Pariza. Kao kad gledaš fudbal i iz aviona vidiš dal je nameštena tekma ili ne, tako i Nadal i RG...kako izađe na zagrevanje u prvom kolu vidi mu se tremor na svakom mišiću i svi se prave šašavi već godinama.
(Anex, 29. jun 2013 21:14)

Ajd vec kad spominjes to pomeni i Novaka, ne moras uvek da budes Srbin. Kako bi samo Novak u tebi budio sumnje da nije Srbin vec neki Kanadjanin. Nole bio slabunjav, predavao meceve a onda 50 utakmica bez poraza... Pa nije valjda da je taj gluten toliko bio presudan

kosmajacsale

pre 10 godina

novak ce prestici rafu i federera po broju gren slem titula
(gavran, 29. jun 2013 21:25) hahahahaah . srpskoj masti nema kraja, roger federer je na kraju sezone u kojoj je imao 26 godina imao 12 gs, novak moze do 8, ove god. nole nece stici ni rafu kasno je krenuo od januara 2008 do januara 2011 od 12 gs osvojio je krompir. steta morao je barem 15 gs imao je potencijala.

Saxo Gramaticus

pre 10 godina

Nije smijesno.
Da ispravim gramaticarku Alisu-pravi greske tipicne za povrsno poznavanje gramatike onih sto se rado prave pametni, kao da dvosmislenosti nema u svim knjizevnim jezicima svijeta:
U časopisu Jezik danas, broj 4/1997, u rubrici Jezičke nedoumice nakon primedaba jednog čitaoca redakcija odgovara:
"Ostale Vaše primedbe, međutim, nemaju mnogo oslonca u jezičkoj stvarnosti. Izrazi kao pustiti u prodaju, držati predavanje, igrati ulogu, voditi razgovore, gasiti u prenesenom smislu 'obustavljati, prekidati', po meni u značenju 'po mom mišljenju', nastup u značenju 'pojavljivanje pred publikom' — sve je to već odavno ušlo u srpski jezik i zabeleženo u rečnicima.
Ako neko želi da ukaže na dvosmislene rečenice poput "Po meni je padala kiša" (da li to znači da ja mislim da je negde padala kiša, ili da sam pokisnuo?), odmah ću odgovoriti da ni druge dve varijante ne isključuju dvosmislenost, npr. "Menjaš mišljenje prema mom mišljenju" (da li to znači da tvoje mišljenje postaje slično mom, ili da ja smatram da ti menjaš mišljenje?), a čak možemo sastaviti i trosmislenu rečenicu — "Čovek je mislio pa je po mišljenju doneo odluku" (da li to znači da je doneo odluku kad je završio mišljenje, ili da je odlučio na osnovu toga što je smislio, ili čak da neka treća lica samo misle da je on doneo odluku?). Uglavnom, zbog pokojih primera dvosmislenosti (koji se manje-više uvek mogu pronaći) ne treba zabranjivati celu konstrukciju, već je samo preformulisati u takvim slučajima."

boris vucijevic

pre 10 godina

iskreno voleo bih da su dosli noletu koji sa ovakvom igrom jednostavno ne moze izgubiti.intervju ,iako izmisljen ,nije ,cini se daleko od istine..dobro poznata arogancija fedex-a ka noletu ili rafina kiselost kada gubi....kao da je spavao u tursiji.ipak to je vimbldon koji je uvek obilovao iznenadjenjima...finale nole-endi pa nek bolji pobedi....nadam se......nole.ne bih se slozio sa misljenjima da je ovo kraj za federera...ima on jos ponesto da kaze .i prosle godine su mu predvidjali kraj karijere,a nadal ako uspe da sanira kolena u potpunosti moze ponovo do broja 1.ipak vreme je bilo da djokovic i marej sada igraju neka legendarna finala...ivan lendl je ucinio svoje

ccc

pre 10 godina

@ Alisu-ispred ali ne ide zarez ili već zapeta ili već....bla bla...ono kad je neko nekompetentan da raspravlja o gramatici. E, da i ovo pitanje mi nešto mnogo rogobatno zvuči, možda zbog ovog infinitiva, hm?

legenda

pre 10 godina

Objektivno, Novak je bolji igrac nego sto je bilo koji drugi teniser ikada bio, a da je iz bivse Jugoslavije. To niko ne moze da ospori.

Bojan

pre 10 godina

(Corona, 1. jul 2013 08:27)
kakve to veze ima koji je najzahtevniji turnir sa time ko je kada ispao?

realno, RG jeste fizicki najzahtevniji, dovoljno je videti koliko se vise pretrci i koliko su duzi mecevi na tim turnirima i zakljuciti da jeste tako. Na travi su najkraci i ona zahteva brze i pametne takticke promene.

Voja

pre 10 godina

Xexe, simpatican tekst. Al ajd ovako, ja gotivim Noleta strasno, al ne mozemo ni mi svoje da dizemo toliko u nebesa. Da me ne razumete pogresno, Nole je fenomenalan igrac, kompletan i psihicki i fizicki. Ali ne mozemo pricati da je najkompletniji i najbolji igrac svih vremena. Jos uvek je mlad, ima jos fore za rad i titule, i to tek treba da pokaze. Sto se tice onih koji mu zanemaruju broj trofeja bicu krata: Federer je dominirao dugiii niz godina, pa je dosao Rafa, delili su trofeje. Onda je tek dosao Nole, pa Endi, a tu su Ferer, Del Potro itd, svi u vrhuncu forme. Nikada u istoriji tenisa ovoliko dobrih igraca nije bilo u vrhu ATP-a u jednoj deceniji! Tako da Novakovi uspesi su vise nego izuzetni u ovoj konkurenciji. Toliko od mene.

darko

pre 10 godina

Rafa i Rodzer su najveci teniseri u istoriji. Neko pomenu da je ao najmanje znacajan gren slem i u pravu je. Oni idu ovim redom: Rolan Garos,Vimbldon,US Open i AO.

Moler

pre 10 godina

Kako ih nije sramota, nemaju postovanja prema najvecem teniseru u istoriji! Nije ni cudo da se Amerika nalazi na rubu propasti! Ne znaju da navijaju za svoje vec moraju da navijaju protiv najboljeg u svemiru i okolini!

CarDusanSilni

pre 10 godina

Zaboravljate da je Nadal jedan od najskromnijih, ne samo sampiona i najboljih u istoriji neke igre, nego sportista uopste. Taj decko je tako skroman da mi je bilo malo mucno da citam ovaj "izmisljeni" intervju.

Sve ostalo je bilo fenomenalno, pogotovo Fedexovi dijalozi. U principu super, samo da je eto, malo vernije docarana Nadalova licnost.

srpska posla

pre 10 godina

jos ce ovakvih razgovora da bude ,samo ce biti N .kako je u penziji, F. gledam novaka i neverujem nego kako idu kolica u kojima sedis.N.odlicna su elektricna,netreba mi steroidi za misice,nego nemam para za struju,sve mi uzeli kad su provalili Pilic i onaj,znas,da ga ne spominjem,za neki doping,R.sta da radis,lepo sam ti reko da se smiris a ti navalio da pobedis Srbina.R.nemoj da trosis telefon,u romingu si.F.ok.BOKAN. IDEMO NOLE!!!!!!

Miloš

pre 10 godina

Po meni, Novak je najkompletniji i najbolji teniser svih vremena. Mnogo činjenica govori u prilog tome. E sad, ako su "po mnogima" to Nadal i Federer, dobro, poštujem i to mišljenje.

Alisa*

pre 10 godina

Po meni, Novak je najkompletniji i najbolji teniser svih vremena. Mnogo činjenica govori u prilog tome. E sad, ako su "po mnogima" to Nadal i Federer, dobro, poštujem i to mišljenje.
(Miloš, 29. jun 2013 18:36)

PO TEBI može da padne kiša, a PO TVOM MIŠLJENJU može biti ovo ili ono.
Zašto je teško naučiti se pravilnom govoru?
Začudo, to ne znate, ali imate o svemu svoje mišljenje, onako , PO VAMA!!!

kosmajacsale

pre 10 godina

novak ce prestici rafu i federera po broju gren slem titula
(gavran, 29. jun 2013 21:25) hahahahaah . srpskoj masti nema kraja, roger federer je na kraju sezone u kojoj je imao 26 godina imao 12 gs, novak moze do 8, ove god. nole nece stici ni rafu kasno je krenuo od januara 2008 do januara 2011 od 12 gs osvojio je krompir. steta morao je barem 15 gs imao je potencijala.

Jack

pre 10 godina

Halo.... Novak je.....bolje uzmite i kucu u istom gradu jos bolje komsiluku,druzicete se cesce do kraja sezone..A i ostavite jednu veliku gostinsku sobu za Endija..Pozdrav

Anex

pre 10 godina

Živi bili pa videli, nije daleko dan kada će pasti maske kao i sa Armstrongom i Tur de France. Ima ovo dopingovano brdo mesa da ostane bez svih onih pehara iz Pariza. Kao kad gledaš fudbal i iz aviona vidiš dal je nameštena tekma ili ne, tako i Nadal i RG...kako izađe na zagrevanje u prvom kolu vidi mu se tremor na svakom mišiću i svi se prave šašavi već godinama.

Realko

pre 10 godina

@Živi bili pa videli, nije daleko dan kada će pasti maske kao i sa Armstrongom i Tur de France. Ima ovo dopingovano brdo mesa da ostane bez svih onih pehara iz Pariza. Kao kad gledaš fudbal i iz aviona vidiš dal je nameštena tekma ili ne, tako i Nadal i RG...kako izađe na zagrevanje u prvom kolu vidi mu se tremor na svakom mišiću i svi se prave šašavi već godinama.
(Anex, 29. jun 2013 21:14)

Ajd vec kad spominjes to pomeni i Novaka, ne moras uvek da budes Srbin. Kako bi samo Novak u tebi budio sumnje da nije Srbin vec neki Kanadjanin. Nole bio slabunjav, predavao meceve a onda 50 utakmica bez poraza... Pa nije valjda da je taj gluten toliko bio presudan

Nebojša

pre 10 godina

Da tako je, osvajaci 17 odnosno 12 GS titula trnu od pomeni na osvajaca 5 ili 6, koliko vec, od cega skoro sve AO, najmanje bitan GS. (a, 29. jun 2013 18:36) Pa da zato je Rodzer plakao kada je izgubio od Rafe 2009 jer nije bitan zar ne.

Bojme...88

pre 10 godina

Da tako je, osvajaci 17 odnosno 12 GS titula trnu od pomeni na osvajaca 5 ili 6, koliko vec, od cega skoro sve AO, najmanje bitan GS.
(a, 29. jun 2013 18:36)
Vidis ti pokazujes da si jedan klasican antipoznavalac tenisa, koji se nasao uvredjenim u ovom "izmisljenom dijalogu" dva tenisera koja su pa ne mogu reci sramno ipak postoji neko postovanje...
A Djokovic je osvojio 4 Australijan opena i osvojice ako bog da jos bar 3 koja su podjednako vazna kao i ostala 3, jer su to jednostavno grend slemovi i tu nema polemike... Al polako ima jos mnogo godina Novak da igra i za to vreme zapusi usta kriticarima. Neka za pocetak bude Wimbldon.

Biljana

pre 10 godina

LOL.Iznenađena sam da u jednom ozbiljnom i prestižnom njujorškom dnevniku ima novinara sa ovakvim smislom za humor. Svaka čast, duhovito i istinito od početka do kraja.

ultrasrbin

pre 10 godina

a1, 29. jun 2013 18:02

Verujem da bi se jos vise tresli pri pomenu tvog imena- strasnog a1 koji je osvoji sve,ap i nagradu za najsujetniju osobu . Covece, razgovor je izmisljen i nije terija zavere,a zamisli nije u pitanju srpski vec engleski novinar. I Nadal I Rafa su osvojili dosta toga pre pojave Nolet-a. U poslednje vreme moraju da racunaju na njega. Ako nisi upoznat- Novak nije uzeo samo RG. A sada uzmi cebence,palac u usta i zovni Rafu I Rodzera da ih pitas kako da izadjes iz depresije.

Saxo Gramaticus

pre 10 godina

Nije smijesno.
Da ispravim gramaticarku Alisu-pravi greske tipicne za povrsno poznavanje gramatike onih sto se rado prave pametni, kao da dvosmislenosti nema u svim knjizevnim jezicima svijeta:
U časopisu Jezik danas, broj 4/1997, u rubrici Jezičke nedoumice nakon primedaba jednog čitaoca redakcija odgovara:
"Ostale Vaše primedbe, međutim, nemaju mnogo oslonca u jezičkoj stvarnosti. Izrazi kao pustiti u prodaju, držati predavanje, igrati ulogu, voditi razgovore, gasiti u prenesenom smislu 'obustavljati, prekidati', po meni u značenju 'po mom mišljenju', nastup u značenju 'pojavljivanje pred publikom' — sve je to već odavno ušlo u srpski jezik i zabeleženo u rečnicima.
Ako neko želi da ukaže na dvosmislene rečenice poput "Po meni je padala kiša" (da li to znači da ja mislim da je negde padala kiša, ili da sam pokisnuo?), odmah ću odgovoriti da ni druge dve varijante ne isključuju dvosmislenost, npr. "Menjaš mišljenje prema mom mišljenju" (da li to znači da tvoje mišljenje postaje slično mom, ili da ja smatram da ti menjaš mišljenje?), a čak možemo sastaviti i trosmislenu rečenicu — "Čovek je mislio pa je po mišljenju doneo odluku" (da li to znači da je doneo odluku kad je završio mišljenje, ili da je odlučio na osnovu toga što je smislio, ili čak da neka treća lica samo misle da je on doneo odluku?). Uglavnom, zbog pokojih primera dvosmislenosti (koji se manje-više uvek mogu pronaći) ne treba zabranjivati celu konstrukciju, već je samo preformulisati u takvim slučajima."

King

pre 10 godina

Još samo hvali Mats Vilander da se pojavi i da objavi kako drži Rafine I Rogerove slike u dnevnoj i spavaćoj sobi kupatilu kamp prikolici i naravno podrumu i vadi ih kao staljinovu u profesionalcu.
Opet je nesto trabunjao kao bilo bi dobro za tenis da u finalu igraju kao manje poznati igrači .

Moler

pre 10 godina

Lol, moj komentar je bio parodija na Federerove "navijace" iz susjedstva koji osjecaju potrebu da ga brane ovde! Razgovor je inace autentican, NSA snima sve!

Bojan

pre 10 godina

zar ljudi stvarno zele da omalovazavaju AO danas?
do 2000. godine se moglo reci da je AO najmanje znacajan, mada je realno postao relevantan jos sredinom 80ih, RG 70ih, WB i USO su tu od pocetka open ere, ali danas su svi jednakog renomea i prioriteta. Nekada prosto najbolji teniseri nisu igrali na pojedinim grend slemovima (Borg i Konors u Australji, Konors je u najboljim danima preskakao RG, pa cak i Borg jednom i slicno), ali danas ne postoji teniser koji preskace slemove tek tako.

Osim toga, lep razgovor :)

pre 10 godina

Roland Garros najzahtjevniji je teniski turnir.

Ostalo je mlaka vodica.

....

Rafa i Rodzer su najveci teniseri u istoriji. Neko pomenu da je ao najmanje znacajan gren slem i u pravu je. Oni idu ovim redom: Rolan Garos,Vimbldon,US Open i AO.
(darko, 29. jun 2013 20:48)

Darko ako ti stvarno mislis da je RG ispred WB onda odma treba da prekines da gledas tenis a tek da prekines sa komentarima.WB je najelitniji najvazniji i najveci teniski turnir a redosled ostalih je toltalno nebitan i stvar je ukusa...IIDDEMMOOO!!!!
(ShomyRedDevil, 30. jun 2013 15:55)

drago

pre 10 godina

A je**m ti zivot, Ferrer ispred Federera i Nadala. Dobro Federer je vec star. Igrat ce jos godinu dvije ko do sada ali Nadal ce jos trajati

Corona

pre 10 godina

Roland Garros najzahtjevniji je teniski turnir.

Ostalo je mlaka vodica. DS

Pa ako je najzahtevniji kako to da su Nadal i Federer ispali u provom tj u drugom kolu WB

ShomyRedDevil

pre 10 godina

Rafa i Rodzer su najveci teniseri u istoriji. Neko pomenu da je ao najmanje znacajan gren slem i u pravu je. Oni idu ovim redom: Rolan Garos,Vimbldon,US Open i AO.
(darko, 29. jun 2013 20:48)

Darko ako ti stvarno mislis da je RG ispred WB onda odma treba da prekines da gledas tenis a tek da prekines sa komentarima.WB je najelitniji najvazniji i najveci teniski turnir a redosled ostalih je toltalno nebitan i stvar je ukusa...IIDDEMMOOO!!!!

Bojan

pre 10 godina

(Corona, 1. jul 2013 08:27)
kakve to veze ima koji je najzahtevniji turnir sa time ko je kada ispao?

realno, RG jeste fizicki najzahtevniji, dovoljno je videti koliko se vise pretrci i koliko su duzi mecevi na tim turnirima i zakljuciti da jeste tako. Na travi su najkraci i ona zahteva brze i pametne takticke promene.

boris vucijevic

pre 10 godina

iskreno voleo bih da su dosli noletu koji sa ovakvom igrom jednostavno ne moze izgubiti.intervju ,iako izmisljen ,nije ,cini se daleko od istine..dobro poznata arogancija fedex-a ka noletu ili rafina kiselost kada gubi....kao da je spavao u tursiji.ipak to je vimbldon koji je uvek obilovao iznenadjenjima...finale nole-endi pa nek bolji pobedi....nadam se......nole.ne bih se slozio sa misljenjima da je ovo kraj za federera...ima on jos ponesto da kaze .i prosle godine su mu predvidjali kraj karijere,a nadal ako uspe da sanira kolena u potpunosti moze ponovo do broja 1.ipak vreme je bilo da djokovic i marej sada igraju neka legendarna finala...ivan lendl je ucinio svoje

ccc

pre 10 godina

@ Alisu-ispred ali ne ide zarez ili već zapeta ili već....bla bla...ono kad je neko nekompetentan da raspravlja o gramatici. E, da i ovo pitanje mi nešto mnogo rogobatno zvuči, možda zbog ovog infinitiva, hm?

Voja

pre 10 godina

Xexe, simpatican tekst. Al ajd ovako, ja gotivim Noleta strasno, al ne mozemo ni mi svoje da dizemo toliko u nebesa. Da me ne razumete pogresno, Nole je fenomenalan igrac, kompletan i psihicki i fizicki. Ali ne mozemo pricati da je najkompletniji i najbolji igrac svih vremena. Jos uvek je mlad, ima jos fore za rad i titule, i to tek treba da pokaze. Sto se tice onih koji mu zanemaruju broj trofeja bicu krata: Federer je dominirao dugiii niz godina, pa je dosao Rafa, delili su trofeje. Onda je tek dosao Nole, pa Endi, a tu su Ferer, Del Potro itd, svi u vrhuncu forme. Nikada u istoriji tenisa ovoliko dobrih igraca nije bilo u vrhu ATP-a u jednoj deceniji! Tako da Novakovi uspesi su vise nego izuzetni u ovoj konkurenciji. Toliko od mene.

legenda

pre 10 godina

Objektivno, Novak je bolji igrac nego sto je bilo koji drugi teniser ikada bio, a da je iz bivse Jugoslavije. To niko ne moze da ospori.