Petak, 07.06.2013.

19:06

Đoković: Razočaran sam

Najbolji teniser sveta Novak Đoković čestitao je Rafaelu Nadalu na plasmanu u finale Rolan Garosa i istakao da je razočaran ovim porazom.

Izvor: MN

Ðokoviæ: Razoèaran sam IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

212 Komentari

Sortiraj po:

despot

pre 10 godina

Voleo bih da posle svega priupitam nesto Djokovicevce koji pljuju Nadalov tenis: Kako objasnjavate odnos vinera 61:54 u Nadalovu korist?! Kako je moguce tako nesto sa totalnom defanzivom i antitenisom? Izvolite pametnjakovici i pljuvaci bez rezona, slusam.
(Miki, 8. jun 2013 02:26)
Miki koji si ti mec gledao. Nadalovo nabadanje iz trka su mu doneli veci broj vinera. Da Novak nije toliko gresio Naadal ne bi mogao da mu ni pri...di.

Tijana

pre 10 godina

Ja se samo nadam da ovi sto navijaju za Rafu nisu Srbi....jer ako jesu, jos smo gori narod nego sto sam mislila. Cestitke pobedniku.

Boran-aga

pre 10 godina

@game,set and...
Konstantno optuživati čovjeka za nešto ,a da nemate nikakvih dokaza govori o karakteru. Čestitati čovjeku na pobjedi također govori o karakteru. Tu je Đoković fantastičan za razliku od njegovih "navijača" i mogli bi da učite od vašeg idola. I naravno da mi Nadal nije idol. Nemam ih, nije mi 12 godina. Činjenica je da je Đoković servirao brže. Činjenica je da su obojica na kraju meča izgledali poprilično dobro. Činjenica je da je Novak 2012 na AO igrao polufinale od 5 sati pa finale od gotovo 6 sati i izgledao je manje umoran nego Nadal. Kako to čisti Novak uspijeva pored dopingiranog Nadala. Možda su oba čista i oba mogu ili su i jedan i drugi pod dopingom. Ja se držim prvoga, ali nema šanse da je jedan 100% čist,a drugi napumpan.

game, set and...

pre 10 godina

@Boran-aga

hvala na brizi, a to ko je koga čekao pokazuje određene karakterne osobine... da je Nole pobedio, a mogao je, ja bih jednostavno rekao ono što sam govorio i ranije, a to je da superiorna tehnika pobeđuje snagu, ma kakva ta snaga bila, i na koji je način stečena... a i sam je Vaš idol rekao, Čelzi je dva puta pobedio MU ove godine pa opet nije bolji...
jedan komentator je lepo rekao: "Nadal bi mogao da sprinta ceo maraton", samo što snaga i izdržljivost obično ne idu zajedno...

@Bojan
ko kaže da on nije imao snage i pre petog seta, a pritom je imao povrede kakve su imali i Has i Robredo, a poslednja je najbliža onoj koju je imao Blejk, da ne spominjemo da su sva trojica išli na operaciju(e) i gde su sada, Toni je svojevremeno pričao o "poremećaju stopala zbog koga bi Rafa mogao za par godina biti u invalidskim kolicima" a to je bilo pre 7 godina, i nakon svega toga se vrati i na snagu dobije čoveka koji je uz njega najspremniji na turu, a ti i dalje pitaš za ime preparata...OK, Nadal se ne dopinguje... još samo da ulazi na teren na belom konju pa da priča bude kompletna... ali ja i dalje odbijam da verujem u bajke...

lena

pre 10 godina

Život je sastavljen od pobeda i poraza, ne samo u sportu nego uopšte. Nole hvala ti za sve što pobede i poraze samo polako ima dana uzećeš ti i RG. Ma šta radio uz tebe sam ponosna i što pripadam istom rodu kao i ti. Neka te Bog čuva i podari ti zdravlje.

Pavao

pre 10 godina

Razocaran? Bolje nam kazi sta to nije u redu sa tvojom glavom i tvojim telom. Krijes ti nesto. Ono kako se vladas na terenu ne deluje da si sasvim kod kuce.

Drnda

pre 10 godina

Razocaran sto te onaj nije slusao, i nije hteo da natopi teren vodom, kako si ti trazio? Rafu deljes samo kad su mokre lopte?
To je ta "ljudska gromada", dzentlmen, posteni NDj?
Ha, ha!

Doktor

pre 10 godina

I ja sam razocaran kad nosas kapicu mutant vatrepolo ekipe Vet. Tvoj izbor koji toliko usiljeno nameces drugima pokazuje da ces uvek biti razocaran i nesrecan, pa cak I kad u svemu budes prvi. Ti i dalje navijaj, a ja cu jos vise da volim.

Vuk,Zara,Nadja,Ikonija,Nenad - S.Palanka

pre 10 godina

Toliko nas ovaj poraz boli da ni danas ne mozemo da funkcionisemo,razmisljamo non stop o meču.Nole ti si nas heroj.

Anta

pre 10 godina

Novak je sa prosecnom igrom bio ravnopravan. Ne napadajte coveka, on je mnoooogooo veliki teniser. Pobedice ga sledece godine, bez dileme

svasta

pre 10 godina

Koliko zlobe i pakosti u komentarima. Tesko mi je da priznam, ali mi smo najjadniji narod na svetu. Ne znam zasto se cudimo sto nam se sve ovo desava i sto su svi protiv nas!

Goran

pre 10 godina

Mi smo danas toliko navijali da je naš dvogodišnji sin, koji inače još ne priča, posle meča počeo da viče: "No-e, No-e!!!" :)

Miki

pre 10 godina

Voleo bih da posle svega priupitam nesto Djokovicevce koji pljuju Nadalov tenis: Kako objasnjavate odnos vinera 61:54 u Nadalovu korist?! Kako je moguce tako nesto sa totalnom defanzivom i antitenisom? Izvolite pametnjakovici i pljuvaci bez rezona, slusam.

Patrijota

pre 10 godina

Zasto Novace ne objasni zasto si i na osnovu cega, prepotentno izjavio pre meca da ces dobiti Nadala, jer tacno znas kako??? Mnogo si frajeru visoko poleteo, previsoko, a to se po pravilu placa i zna da mnogo boli!

Ceke

pre 10 godina

Novaku su otimali pobedu i oteli,ovo je bilo igra sibicama,zna se ko gubi u toj igri,pogotovo kada na terenu imate milimetar prednosti a oduzmu ti kilometra,svaka im cast,neka gledaju finale po programu.

milan

pre 10 godina

(game, set and..., 7. jun 2013 22:00)
Potpuno se slazem, izgleda da su svi zaboravili tu famoznu "povredu".To su stvarno price za malu decu...

Sasa Bijeljina

pre 10 godina

Citam komentare i ne mogu da se nacudim: koliko zlobe od pojedinih koji treba svoje komentare da ostavljaju na vijesti iz kosarke. Brukate se

expert

pre 10 godina

Sad sam na miru odgledao 5. set. Iako je Nadal lakse uzimao svoj servis, prevagu su ipak doneli Novakovi smec udarci, koje izgleda nikad nece nauciti

City Girl

pre 10 godina

Cestitke na odlicnom mecu i borbi. Vracao si se nekoliko puta u mec kada su svi mislili da je vec gotovo. Pobednika je odlucilo nekoliko poena, kao u finalu u Australiji.

Puno srece u nastavku sezone!

Adio Nole, Srki i Diki

pre 10 godina

A sad adiio a sad adiiio.... Dao si malo srece Srbiji koja je skoro u svemu najgora a evo od danas jasno je bas u nicemu najbolja. Osvojices Rolan Garos ako Nadal umre a prvi si jos samo malo i to zato sto je Rafael bio povredjen. Igras odlicno ali kao masina a Rafa igra srcem i inspiracijom i znanjem NEOPISIVO, NEVEROVATNO, NEMOGUCE.

Boran-aga

pre 10 godina

@game,set and...
Samo sam vas čekao...Idemo opet o dopingu kao papagaj. Da je Novak pobjedio (čestitam na velikoj borbi i odličnom meču) ne bi ni slova rekli o dopingu. Nije ni Novak bio zadihan na kraju meča, a najbolje je servirao u 5. setu i najjače. A to da Rafa nije trenirao 7 mjeseci mogu misliti samo oni koji ništa ne znaju o sportu, ali to niste vi pošto ste nam slali slike kako Rafa trenira i pred Us Open na kojem nije nastupio. Evo je imam fantastičan vid i sasvim mi je jasno da je čovjek apsolutno čist,a ima nas još mnogo kojima navijčka pristranost nije zatvorila oči.
Lakše malo sa navijanjem, vidim da loše utječe na Vaše zdravlje. Samo prihvatite jednu jednostavnu činjenicu i uživati će te u mečevima. Nadal je bolji!

Srdjan

pre 10 godina

Ajdeee Nole Sampioncino...Budi razocaran veceras , ajd i sutra..ali prekosutra vec nemoj .
Bice toliko prilka za revans .
Uzmi ga od sad svaku...i pozdaravi ga i od mene .
Srdjo, tvoj veliki fan iz Banjaluke :))

Bojan

pre 10 godina

(game, set and..., 7. jun 2013 22:00)
koja to droga omogucava da serviras najbolje u petom setu :)
ne kontam rezonovanje, da je doping u pitanju, covek bi isto radio od pocetka do kraja meca. Ovaj mec je ogledalo onog iz australije prosle godine, kada je Nole delovao mnogo svezije u zavrsnici, trebao da zavrsi posao u cetiri seta, a onda iscupao pobedu u petom.
(Sića, 7. jun 2013 21:46)
a ti pokazujes da si Srbin i u svemu trazis zaveru
oko sokolovo nije uvek precizno i na sljaci je manje pouzdan metod od gledanja u trag, koji je apsolutno tacan. Covek je prvo mislio da je zakacila loptica liniju (tako se videlo iz njegove perspektive), Nadal trazio proveru, sudija sisao i video da loptica nije dotakla teren i promenio odluku. Sve apsolutno cisto.

oxoxoposum

pre 10 godina

nole... kapa dole! veliki + od mene za igru danas. bio je bolji za nijansu a ti si pokazao da si dovoljno napredovao da osvojis i taj trofej. nadam se vec u narednom pokusaju. verujem da ces do kraja karijere imati pozitivan skor sa njim i na sljaci. do tada, samo hrabro, glavu gore, u nove pobede...

Dragan

pre 10 godina

Dragi nole junačino,
Nemaš razloga za razočarenje toliko si nam puta priredio nezaboravne trenutke sreće i neopisive radosti. Svi smo se uverili da gosn Španac nema u sebi ni malo čojstva i poštenja (osećaja za fer plej).Zato Nole glavu gore biće još dana za megdana i nezaboravi nepravdu a oprosti im jer neznaju šta rade.

bj ns

pre 10 godina

kad neko toliko puta pogodi liniju i to spoljni deo iz trka i kad ti napraviš toliko neiznuđenih grešaka onda je rezultat ovakav. neminovno. sam je sebe pobedio onim smečevima u mrežu , pecanjem u kritičnom momentu i prilično lošim bekendom. ali rafu je htelo jako...

name

pre 10 godina

Mozes da se tesis koliko hoces i da smisljas opravdanja. I ja sam razocaran i navijao sam za tebe svom snagom. Bolji je ovoj podlozi od tebe definitivno. Na betonu ne moze ni da ti pridje. Pozdrav Nole. :)

Gagi013

pre 10 godina

Jesi razočaran,ali mi nismo.Ti si već legenda,tako da sve što sledeće uradiš je samo plus.Dogodine ćeš ga već osvojiti,a Nadala ćeš,do tada,da šiješ na ostalim podlogama,ne brini.Ne padaj JUNAČINO!!

zeljko

pre 10 godina

Nole nemas razloga za brigu,osvojices jednog dana RG,Nadal je jednostavno igrac za tu podlogu,znam da si bolji od njega u svim elementima,vazno je da ostanes zdrav i da nastavis da resetas protivnike,Pre mesec dana si isto deklasirao Nadala u monte karlu i to nismo zaboravili,nema razloga za brigu,danas si imao brejk u petom setu i jedan detalj je porementio sve a to je mreza,da nezaboravimo koliko je linije nadal pogodio iz odbrane,Nisi imao srece i to je razlog poraza,odlucio je gem i nista vise,imas veliku prdnost na atp listi,nadal nemoze da napreduje jer brani bodove,ti ces izgubiti malo bodova ali mozes zaraditi na wimbldonu gde si apsolutni favorit kao i na bilo kom turniru za mene si i danas bio favorit ali nepobedjuju uvek najbolji.samo napred ima jos da se igra,uzmi ti ponovo Wimbldon i us open pa da slavimo opet na kraju godine.

dejan

pre 10 godina

Bravo majstore, nisi imao zaista srece, a Nadal je pokazao kakav je necovek kada je u trecem setu u vaznom momentu izmislio aut, a sudija je to potvrdio.
Nevidjena brka i sramota, Nadala posle danasnjeg poraza ne mogu vise ocima da vidim, toliko se iskompromitovao u svojoj lazi i kradji, da nije ni cudo sto nije mnogo bio radostan posle meca.
Nadam se da cemu za ovu kradju Nole vratiti sa kamatom na svim turnirima do kraja godine, a pre svega na betonu, videcemo tada Rafu, da li ce moci da izmislja autove kada bude bilo hokaja!! Sramota Nadala, a Nole glavu gore bices ti jos dugo najbolji na svetu sto je najvaznije!!!!

Dermendziev

pre 10 godina

Nole i ja sam razocaran,ali zivot tece dalje.Svaki poraz-koliko zla,toliko i dobra.Za korak si blizi osvajanju RG,nego li lane.Znajuci tvoju upornost,nadam se da ces uspeti mozda vec mozda sledece godine.Ti i tvoj strucni stab,bolje vidite ono sto se dogadja-lo.Licno meni se cini:ne treba bacati sve karte pocetkom godine samo na jednu stvar,recimo RG!Sta ako tog dana....Hiljadu sta?Ne znam koliko je na mec uticala situacija sa "malim prevrtanjem noge" pocetkom meca?Tako je u sportu:od junaka do tragicara samo jedna tanka nevidljiva nit vas deli,nit koja se ne vidi golim okom,a ipak se dogodi i vide njene posledice posle meca.Koliko puta si ti bio junak,a mogao si biti tragicar.Da,sreca prati bolje i hrabrije.Danas je to bio Nadal.Moglo je biti i drugacije:tvoja pobeda 3:2,ali mislslim i 3:0 za Nadala,a eto nije bilo ni jedno ni drugo.Zbog cega:bila je to bitka dva titana,a jedan samo moze dalje,nema mesta za oboje.Steta sto nije bilo to finale.Mozda bi i tada bilo isto.Mec,iz ugla neutralnog posmatraca izgleda drugacije,od onog za one "aktivne" posmatrace( nas koji dok ti igras,igramo i mi sa tobom,za tebe,dok drugi igraju sa Nadalom,za Nadala).Ipak mislim da je znacaj meca ubio lepotu.Po meni,vrhunskog tenisa bilo je u cetvrtom i petom setu.A sta odlucuje u najvaznijim mecevima?Neminovne banalne greske,tipa kraj meca.Sta se to zaista dogodilo?Bio si stegnut tokom meca,jer si pre meca pregoreo.Mozda nisi lepo ni spavao predhodne noci,kao sto neces ni ove posle meca?

Poz.!

Beoman

pre 10 godina

Strasno mi je zao zbog Noleta. Mora da mu je jako tesko. Samo neko ko se nikad nije bavio sportom ili se barem takmicio u klikerima moze da pljuje po Noletu. Ovo je bio neverovatan performans dvojice ljudi koji su najbolji u svetu u svojoj oblasti. Nazalost Nole nije fizicki izdrzao, morao je da trosi duplo vise energije od Nadala jer je morao stalno da bude agresivan i da ga neprekidno napada. Videlo se da nema vise snage kada je krenuo da brani brejk u 5 setu sto inace nikad ne radi. Nadal je jednostavno superioran na Pariskoj sljaci, ima igru koja apsolutno odgovara toj podlozi. Odigrati 5 setova protiv Nadala u Roland Garosu po suvom vremenu je nesto sto niko do sada nije uradio. Soderling ga je dobio u mecu koji je 5 i vise puta prekidan i igralo se prakticno po blatu. Koliko je Nadal superioran videce se u nedelju protiv Ferera. Ceo mec je odlucilo nekoliko bizarnih trenutaka i vremenski uslovi. Sve u svemu svaka cast Nole, tesko je izgubiti ovakav mec ali glavu gore, uzeces ti Roland Garos siguran sam.

Anđela

pre 10 godina

Nebojša, 7. jun 2013 20:44 Nadal je bio malo bolji pogledati statistiku meča. Ali i golim okom - gemovi: 30:25. I Novak se na "mišiće" izborio da ne bude u setovima 3:1.
Ps. A bilo je više takvih poena: Ono Nadolovo proterivanje loptice kroz noge a Nole promašio zicer (pravo u mrežu).

Whatever

pre 10 godina

Govorio sam prije meča ako vec Nole mora izgubiti neka izgubi 3:0 a ne ovako jeftino. No to je zivot, jednom je Nadal izgubio u Australiji na taj nacin pa se opet vratio tako ce i Nole. Jadnije se osecam od Noleta no glavu gore, ne mozes uvek pobedjivati.

game, set and...

pre 10 godina

svaka čast svim vrhunskim prognozerima, Nadal je stvarno pokazao superiornost na RG-u, toliko je superioran da je mogao da da brejk fore u poslednjem setu, ali i da žuri da ukaže na ono što je sudijin posao, pecanje...

ko posle ovakvog meča ima bilo kakve sumnje, stvarno mora biti slep... pitanje je:
1. folirant (vezano za povredu)
2. doper
3. i jedno i drugo...

najjači servisi u petom setu, ni zadihan po završetku meča od 4:37, a bio čovek povređen 7 meseci, nije trenirao (!!!) par nedelja pre MC-a, sve do Fonjinija se vukao po terenu, ali ako je Rafa, normalno je da "podiže formu" iz meča u meč na GS-u... ali koliko... i pored svega toga nije pobedio, već mu je pobeda poklonjena, ali ne od strane sudije, već od njegovog protivnika...

Armstrong je osvojio 7 titula u Francuskoj pre nego je uhvaćen, koliko treba da osvoji Nadal pa da i njega uhvate...

P.S. svaka čast Noletu na borbi, dao je sve od sebe, čovek je, pa je stoga i grešio, na žalost i u najbitnijim trenucima, ali za svakog čoveka postoje granice...

DRAŽA KG

pre 10 godina

Dobar si ti Novače,nek si živ i zdrav,biće dana za megdana!Ne može se uvek pobediti,ali borba je bila na visini,kao i uvek!Ovo danas u odnosu za ono u Australiji ,to ti je kao da te ujeo komarac.

Sića

pre 10 godina

Oko sokolovo na Eurosportu je potvrdilo da je bila dobra lopta u 2. gemu 3. seta što je i dosudio linijski sudija. Nadal je pokazao drugi trag, a sudija koji očigledno nije dobro gledao potvrdio taj drugi trag. To je bio gem za Nadala i 2:0. I Djoković od tog trenutka gubi igru i lagano 3. set. Vujčin nema poima o tome, Mićo sa HRT-a se čudi zbog čega je tako naglo pao Novakov ritam i volja za igrom u 3. setu.
Sramno od Nadala, a Paskala treba kazniti jer je presudno uticao na gem i dalju igru, kao i emocije kod tenisera. Zato uvesti i ovde Oko sokolovo.
A šta reći za Nadalovu reakciju za Novakovo "pecanje". Sramota.
I što kaže Smiljan Banjac na Eurosportu, povodom Nadalovog pokazivanja drugog traga i reakcije: Pokazao je da je Španac.
Nole treba da smo svi ponosni što smo Srbi. HVALA TI NA TOME.

salsero

pre 10 godina

Pitaj ga Boskovicu da li mu nedostaje SAMOPOUZDANJA u zavrsnici velikih meceva i zasto; i da li ce opet da angazuje coveka iz 2011-te godine?

nemanja m.

pre 10 godina

Tako priča šampion.
Cela sezona je bila tempirana za R.G. Zato je i bilo poraza na "manjim" turnirima. Dogodine će to biti sigurno bodovi.
Ima dobar tim koji planira sezonu za No1.
Sada se taktika menja i drugi deo sezone će biti uspešniji.
Nama bi bilo bolje da svi više radimo i ugledamo se na njega.
Hejteri su mi simpatični i mnogo volim da čitam njihove komentare.

Miro

pre 10 godina

Nole,(Vilander za 16 god prof,tenisa nije dodirnuo mrezu )..jbg bolje serviras ,jaci si,serviras bolje ,ali na mrezi ( voleji,smecevi) su najslabiji deo tvoje igre..A ide trava gde su ovi elementi igre krucijalni Popravi jos tu svoju igru i bices ono sto i jesi stvarno NAJBoLjI

Aleksandar

pre 10 godina

Ostavio si srce na terenu , pokazao si jos jednom koliko si jak i psihicki stabilan.Ovde je samo sreca odlucivala. Sve najbolje u nastavku sezone.

novosadjanin

pre 10 godina

Nauči da smečujes...Odvoji sad nedelju dana i po 6-7 sati samo vezbaj smeč. Krivo mi je da taj udarac odluči pobednika u dva epska meča (setimo se OI 2008) Ja se bavim amaterski tenisom a mislim da bolje smečujem od tebe, ne razumem u čemu je problem??? To mu dodje kao slobodno bacanje u kosarci..Mnogo gresaka iz tog udarca. Ali ona greška na mreži...Strasno.

Mile Grobar

pre 10 godina

Ja ionako navijam za Tipsarevica. A danas je lep dan, basket 2:0, i još jedan veliki Zvezdaš bez svog sna. Dominacija fudbal 6, košarka 12 godina. Razbijačina!!!!
Džaba vam je trud sve je uzalud.....

Bianconero

pre 10 godina

I život je u većini slučajeva ogromno razočaranje.
A Djoković je u svome puno toga već postigao tako da će ga verovatno brzo to proći i neka ide dalje....

Milosav

pre 10 godina

I ja sam se kao i Novak (a vecina komentatora) nadao pobedi danas zbog toga sto ovaj Slam nikada nije osvojio, a najvise zbog pokojne Jelene Gencic. To se nazalost nije desilo ali je Novak opet dokazao da je zasluzeno na prvom mestu liste. Nadalova pobeda je bila veoma tesna, moglo je da ode na bilo ciju stranu. Verujem da ce Novak da se prestroji i ponovo nazad u pobede.
Napred Nole!!!

cpbuja

pre 10 godina

Bravo Nole, hvala ti za svaki minut koji te gledam. Ti si u poslednjih par godina jedna od retkih dobrih stvari koje se dešavaju Srbiji.

stari udbas

pre 10 godina

odlican mec. samo, osvojice vimbldon isto kao sto je i rg. trava mu je najgora podloga. to uzimaju marej rafa ili fedex ako ga posreci zreb. ali zato je vec us open druga prica. to ove godine uzima , sem ako se ponovo ne dogodi suludo vetrovita nedelja.

markus

pre 10 godina

Bravo Nole.. i Rafa je bio razocaran vise puta posle meca sa tobom,sport je to,nekad dobijes,nekad gubis....Hvala ti sto imamo privilegiju da gledamo jednog Srbina u ovakvim mecevima....

Montenegro

pre 10 godina

Samo ću reći ovoliko - NOVAK ĐOKOVIĆ je KLASA OD ČOVJEKA. K'o čovjek je odigrao današnji meč, i mi Crna Gora se ponosimo njime. Bilo je nervoze što jes, jes. Ali kad nekog voliš, onda ga do daske voliš, čak i kad gubi.
Nole care naš uz tebe smo srcem svim. Glavu gore.

vixi

pre 10 godina

ah. imao ga je. u 4 i 5 setu je meni delovao svezije i nadal je krajnjim naporima i vanserijskim zavrsnicama ostajao u mecu. mozda se to najbolje moglo videti kod pecanja. nadal je odmah nekako ocajnicki pokazao na prestup, to mu je bila slamka spasa. no nije li i novak imao takve momente, na us openu protiv federera recimo. svaka cast obojci. vrhunski tenis.

Никола

pre 10 godina

Ех...
Ипак , тај наш ...Ноле , Србин...много нам је радости донио , и сигуран сам још ће многе да донесе.
Главу горе , брате...
Када је стало Надала , прискочио је Марија...
А тешко је побједити ... пех , Надала и судију...

sarlamantan

pre 10 godina

Ne smes da budes tuzan!!!to ne lici na tebe....iz ovoga ces biti samo jos jaci... i zapamti da nikada nisi sam!!! jer pravi Srbi i navijaci su uz tebe do kraja!osvojices wimbldon hiljadu posto!!!"Ako mislis da si sam,ne plasi se,dobro znaj - da nas ima gomila,GOMILA NESALOMIVA!" :)

jagodinac

pre 10 godina

Jel se secate polufinala OI u Pekingu i Noletovog smeca za pobedu?
Danas je imao par takvih i jos ono pecanje na mrezi,nesto mislim da Nole ima preveliku zelju na OI i RG,i da kad se priblizi cilju ne uspe da se obuzda,onda katastrofalno pogresi u kljucnim trenucima i krah.Mislim da bi tu trener mogao da odigra vecu ulogu,mada mu se ni u taktici ne vidi neki uticaj.

Pazarac

pre 10 godina

Slozicete se, mislim da je ovaj Rolan Garos jedan od najlosijih. Zasto? Nema Mareja, nema Del Potra, Federer nikad slabiji, ostali "toplo-hladno". Znaci, spala knjiga na dva slova: Nole i Rafa. Ipak, nijanse su odlucile: RAFA.

zvezdana podgorica

pre 10 godina

molim redakciju b92,da nekako posalje komentare podrske NOVAKU,nemoj NOLE da se osjecas razocarano,idemo daljee . . .dusame boli kad te vidim ovakvog,ja sam izbjeglica iz Mostara ostala sam i bez oca,kuce i ognjista . .al zivot ide dalje glavu gore sampione bice GS koliko volis

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 10 godina

Mislim da Novak nije bio na fizički prihvatljivoj visini, a znamo šta kaže Nadal posle meča: Idem "trenirati!" Novak će sada verovatno uzeti par nedelja odmora, i... koji bre Vimbldon!!! U svakom slučaju, ja sam još više razočaran, jer se ne može reći da je igrao dobro. Ti njegovi prioriteti su bačeni mačići. Sad samo čekam ove naše "stručnjake", počev od Ozma do drugih "komentatora", koji će "objasniti zašto je Novak poražen. U pojedinim trenucima meča mi je ličio na Anu, koja skoro da pada na nos, kada "lovi" lopticu! Jednostavno, Novak je bio loše pripremljen za ovaj turnir, a i ono izbegavanje u Rimu, ma ajde bre, koji Berdih, ali eto, osvetilo se. Ili igraš, ili se zaje.....! Oni, koji misle podeliti minusčiće, verovatno nisu razočarani Novakovom igrom.

strazburzanka

pre 10 godina

nole glavu gore! bio si odlican ali malo sudije, malo manje srece i nadal je prosao; gledaj to sa druge strane kao tvoju sansu da jos bolje naucis francuski i da se sledece godine vratis kao pravi osvetnik. da ih sve potuces, plus osvojis razmezene francuze na domacem terenu onako kako to oni vole, na fracuskom. sve najbolje! a najjadniji su mi oni koji npr u tetovu slave pobedu nadala, ili hrvati koji od ivanisevica nemaju nikog drugog da ih razgali u tenisu; a mi srbi imamo rasadnik teniskih talenata! nole, nole, evo tsonga je ispao, tako da ima boga, ni francuzi ne idu dalje!

jäger aus frankfurt

pre 10 godina

ma opusteno bre nole, sledece sezone ces da ga ugazis... - e, ovo je grobar u meni morao da napise. jednostavno, leglo je "ki budali samar".

dragon

pre 10 godina

na kraju meca da sam mogao pojeo bih Nadala. ali sada jedino mogu da cestitam obojici na odlicnom mecu. pravi gladijatori modernog doba. napred Nole!!! nas si ponos i dika!

George Carlin

pre 10 godina

Vazda za jedno oko konj ćorav? Daj jednom da pročitam- igrali smo super tenis, uživao sam u svakom poenu, zbog ovakvih mečeva i igram tenis...

toliko

pre 10 godina

Nisam Nadalov navijač, ali mi je drago što je pobjedio.Da je Novak pobjedio Srbija bi "poludila " i Novakov uspjeh slavila kao kolektivni uspjeh što je van pameti.Ne znam zašto je Novak razočaran kad je Nadal bio bolji i zasluženo se plasirao u finale .

Euforija

pre 10 godina

Nole,glavu gore,bice jos dosta bitaka! Kad si ga ovako mucio na njegovoj sljaci,na ostalim podlogama ces ga "pojesti".Volimo te,Novace Djokovicu!

radandco

pre 10 godina

Menjao bih plasman fudbalera na prvenstvo za Djokovicevu pobedu. Sledece godine majstore. Prosle si mu uzeo 1 set, ove 2 a sledece ga oderi 30

Macak

pre 10 godina

Psihologija ponovo..
Jedini nasi sportisti koji su znali kako se to radi su Monika Seles i nekada kosarkasi. Kad pocnes da lomis protivnika ne pustas ga do kraja ,ko zmija udav....

Svi ama svi ostali su odmah ubacili u manju brzinu i u 3/4 slucajeva "nesretno" izgubili...

Izgledalo je da je Nole prebolio tu bolest ali evo izgleda nije.

Sale@

pre 10 godina

Danas se videlo kroz ono prelaženje mreže, pogađanje linija od strane Nadala, promašivanje čistih smečeva t.j zicera Noleta, da mu jednostavno nije dato da pobedi...
Jer nije kad hoćeš, već kad Bog kaže da možeš!!!
Bog je danas rekao ne Noletu, sutradan na Vimbldonu i US Openu će reći 'DA'.
Ne može se sve u životu imati, posebno ne kad poželimo da imamo.
Ako u to verujemo i dalje, Bog će nas nagraditi kad najmanje očekujemo...
Nole veruj u ovaj cilj, u osvajanje Rolan Garosa, i stići ćeš do njega jednog dana...
Puno zdravlja i sreće!!!

Dragutin Ristić

pre 10 godina

Nije tragično izgubiti meč.Igrati protiv Nadala znači mnogo trčatri za svakom lopticom i nikad se ne predavati.Nadal se nikad ne predaje i svaka mu čast.Nole moraš biti uporan kao on. U odlučujućim momentima moraš više koristiti razum i ne udarati lopticu ishitreno ( smeč i pecanje na mreži bilo je nepotrebno).Netreba se ljutiti tokom meča već igra i samo igra usmerena na pobedu. Želim ti sve najbolje u životu i tenisu.

Srb-in

pre 10 godina

Djokovic je broj 1 i 'nas' je, navijam za njega uvek kad igra, al' na ovakvim mecevima se vidi ko je rodjeni sampion i ko ima srca! Danasnji mec 'pod moranjem' me je podsetio na onaj kad mu je Federer prekinuo niz pobeda za rekord.. Djokovic je danas izgubio od sebe, ne od Nadala, koji je svakako igrao jako dobro..

dado

pre 10 godina

Djokovic ne moze da pobijedi Nadala sa onako jednolicnom igrom, sa snagom i udaranjem loptice, dakle Nadalovim oruzjem
Vise finese u igri, vise izlazaka na mrezu
Da se samo bjesomucno udara loptica pa ako padne na teren ili ne, nije recept za Nadala
Djokovic sigurno ima prostora za napredak u svojoj igri, samo je vazno da to uvidi

lovac_u_mutnom

pre 10 godina

Samo je u jednoj stvari grešio....na trenutke je zaboravljao ko je s druge strane mreže, i više puta je već zastao posle "winnera" ali nije bio "winner" jer je Rafa s druge strane !!!

mira

pre 10 godina

Nole care igrao si sjajno kao i Rafa i kao sto to obicno biva, na kraju jedan od vas dvojce uvek ima malo vise srece. Danas on sutra ti. Glavu gore i trava je tvoja, a na betonu ga melji. Svu srecu ovog sveta ti zelim, samo napred!

Joca 011

pre 10 godina

Onaj lik,
u beloj košulji i sa satelitskim telefonom o kaišu...
koji pred sam kraj meče ulazi i nešto saopštava Noletu...!?
Sigurno nije nevažan lik, čim sme tako drsko da mu prekida pauzu i da mu se obraća.
To je neuobičajeno – niko osim dece što dodaju peškire i skupljaju loptice ne sme da prilazi igračima.
Šta mu je rekao? Zar je to što je imao da mu kaže bilo tako hitno?
Posle toga je Nole ubrzano, i glatko... grešio i izgubio!!!
* * *
Ovo je meni veooooma..... sumnjivo.
.

Lela

pre 10 godina

Sam je sebe pobedio svojim greškama. Nadal je bio odličan. Djoković nije bio borben, previše grešio, ništa nije išlo. Pomalo je i bezvoljno ušao u meč. Ne znam, loše mi je, ponadah se...

Milko

pre 10 godina

Danas je Nadal imao više sreće, možda je bio i bolji u onim kriričnim momentima na kraju, vrag zna. Kako sam ja navijač Novaka Djokovića, tužan sam zbog ishoda, ali verujem u Novaka Djokovića i očekujem "Wimbledon" za novo uživanje i veću radost.

Reketni Stit

pre 10 godina

Nema veze,sampanjac ostaje u frizideru do Vimbldona.A i ne bi bilo pametno da ga pijem posle svih sedativa koje sam progutao.Bravo za hrabrost posle meca,treba mnogo vise snage posle poraza,nego posle pobede.Nole ostaje sampion,a moja odanost netaknuta.

Republika Valjevo

pre 10 godina

Svako ko pomisli, a kamo li da napise nesto negativno protiv ovog Velikog coveka neka se prvo zapita da li bi mogao bar loptice da skuplja na nekom od turnira....

Кривокапић

pre 10 godina

Ноле главу горе. Играо си шампионски и мушки. Показао си карактер и здраву главу у 4. сету. Пети сет је могао да траје 100 година док некоме не попусте живци. Само напред и спремај се за Вимблдон и бетон. Млад си освојићеш и Роланд Гарос.

Главу горе царе

asterix

pre 10 godina

Igrac sa smečom na nivou juniorskog žeskog tenisa,ne zaslužuje da bude broj 1.Zaista je nevjerovatno,da taj udarac nije u stanju da dovede bar na koliko toliko prihvatljivi nivo.

Ruža

pre 10 godina

Izvanredan meč, sjetimo se Australian Opena prošle godine jer je na sličan način meč dobio Đoković, i ne samo meč već i titulu !!
Rafa još mora raditi za titulu.

Aleksandar Stojanovic

pre 10 godina

Pa realno, ako pogledamo njegova prethodna ucesca na RG logicno je da zakljucimo da ce sledece godine i taj trofej precrtati sa spiska neosvojenih! Molim po jedan ,,+'' od svakog citaoca sa iole mozga...

Nebojša

pre 10 godina

Uslovi podloga sve je bilo na Nadalovoj strani a ipak je tesno dobio uz pomoć onog nerazumljivog i neopreznog Noletovog kacenja na mreži ako je ovako bilo na sljaci kako Rafa onda planira da se odupre na betonu i travi.

Justin

pre 10 godina

Novak je ucinio sve da finale pre finala bude za pamcenje. I nije on nas nacionalni terapeut ,vec vrhunski sportista ,kojim se mozemo ponositi i kad gubi. Nadal je bio za nijansu bolji. Ima li minusa ako cestitam Nadalu? Hajde,da vidim.

posmatrač

pre 10 godina

E Novače, razočaran si. Od Dubaji je tvoja igra razočaravajući. Dozvolio si sebi luksus u Indian Velsu, Majamiju, Madridu i Rimu. Zbog toga ćeš izgubiti mesto br. 1 do kraja godine. A zameniće te Nadal. Imao si šansu život da budeš neprikosnoveni vladar tenisa u istoriji, ali očito ti nemaš mozak to da shvatiš.

Marko (Dorcol)

pre 10 godina

Moram nesto da podelim sa vama. Trenutno se osecam kao da sam pao godinu na Fakultetu, ili kao da su mi javili da sam izgubio posao. Pa nije bre to normalno. Lepo je sto navijamo za njega, sto ga volimo, sto se identifikujemo sa njim, ali je strasno sto nam je on postao beg od svega usranog u ovoj zemlji za poslednjih 20 godina. Nemas ribu, tu je Nole. Imas zenu, tu je Nole. Mrzi te da ucis, tu je Nole. Mrzi te da zivis, tu je Nole. Ej bre, svi smo otisli u tri lepe...

Mica

pre 10 godina

Mislim da je Rafa najbolji igrac svih vremena. Eto i sa cetrvog i petog mesta sve gazi i osvaja trofeje. Sta ce mi prvo mesto kada osvoj 2 turnira u godini.

NS

pre 10 godina

Steta kao i prosle godine sada ce pasti ovo ce ga dotuci i nema nista od Vim> i US opena.......... Skoro je otkrio u jednoj izjavi da ga je proslogodisnje finale Rg dotuklo i da je pao psihicki, bojim se da to sledi i ove godine pogotovo posle ovakvog poraza.. Pisao sam vec dosta puta da Nole mora da menja trenera Vajda je katastrofa sto se tice vodjenja Sampiona ............. Nole je danas izvukao maksimum i nemoze se dobiti a sto se tice taktike danas nisam video nikakvu Vajdinu taktiku nego samo udri pa na snagu a to nije komplet nole on decko ima glavu.........

BgHQ

pre 10 godina

Za ovaj poraz nema bolje utehe od osvajanja najveceg od najvecih turnira tj.Vimbldona.Samo napred majstore ne mogu se uvek dobijati neizvesni mecevi a prilika za popravni je vec tu za par nedelja.Verujem u tebe.

vrsac

pre 10 godina

covece ne moras uopste bre vise da igras tenis,ti si nama uzor i po ponasanju i patriotizmu i marljivosti i postovanju drugih..ja ti se duboko klanjam..pasce i pariz jednom siguran sam

bojana

pre 10 godina

Noletu treba cestitati na dobroj igri, tenis nije lak sport, treba mu cestitati na fer igri i ponasanju..treba mu zahvaliti sto nam pruza mogucnost da uzivamo, pa iako smo nekad neopravdano ljuti na njega ili tuzni ili smo izgubili zivce kad mu ne ide bas najbolje, ipak mu treba dati podrsku kad mu je tesko, a sad sigurno jeste. Mislim ipak da mi, stariji, treba da naucimo da se sa njegovim porazima nosimo isto kao i on i da brzo sve zaboravimo..inace odosmo tamo gde ne bi voleli..Noletu brz mentalni oporavak i svaku srecu i dobru igru na wimbldonu..

Konstantin

pre 10 godina

Uh mogu misliti kako je njemu kada sam ja hteo da pojedem svoju papucu koliko sam se smorio na kraju.. posle takvog meca i takve borbe, tako lako da izgubi u samom finishu meca.. c'est la vie, sto kazu francuzi,i dalje je neprikosnoveni broj 1!

vlada

pre 10 godina

Velika steta. Imao ga je na 3:1 u 5 setu na servis Nadala imao je tu brejk lopte za nedostiznih 4:1 ali je popustio, nije bio najbolje skoncentrisan i stalno je ocekivao da momentum kao sto je cesto bilo ranije predje na njegovu stranu. To se ovaj put nije dogodilo. I poslednji gem je odigrao bez srca. Steta.












;

Milutin

pre 10 godina

Normalna reakcija jednog pre svega normalnog mladog coveka I velikog sampiona. Novak I jeste veliki sampion bas zato sto ce on DANAS biti razocaran ali vec od sutra svojom pre svega mentalnom snagom, zaboravlja na razocarenje I posvecuje se narednim obavezama maksimalno. Ovo je vec sto puta potvrdjeno I nema razloga da bude drugacije. Drugo, Nadalu cestitam na pobedi ali stvarno, gledajuci ga, mislim da sa svojim ritualima vec definitivno preteruje, po meni je to zabrinjavajuce za sve koji ga vole I postuju. Nista, idemo dalje Novace majstore!

Torcida Ohrid

pre 10 godina

Ocekivano. mada sam mislio da ce Nadal lako da dobije Novaka al izgleda da jos nije u potp[unost spreman.
Nego sta smo docekali:
"Najveci ikad" Federer koji je za dve klase bolji od obojica ispao je tako rano.
Moze li mi neko (al ko se stvarno razume od tenis) reci sta je razlog drasticnog pada forme Federera zadnjih godina.
Sigturno nisu ni godine ni povrede.
Kad je Federer bio u formu ni Novak ni Nadal mu nisu bili ni do koljena

Branislav K.

pre 10 godina

Nole, ti si kralj, glavu gore, sutra je novi dan. Velika armija je uz tebe, i uvek ce te bodriti. Izgubiti mec na castan nacin, nije strasno. Ti si dokazao nebrojano puta da si veliki igrac, i sto je jos vaznije, veliki covek. Radovacemo se mi dogodine osvajanju RG, nema problema, samo malo strpljenja...

Ratko

pre 10 godina

Znate kada osviji Wimbldon? Nema teorije da se vrati neko vreme. U zavrsnici ce da igra ali da li ce nesto osvojiti veliko je pitanje. Nadal mu je sada usao u glavu i tesko i u eventualnom duelu na travi da li moze Novak nesto da uradi. RG ce ostati sasvim sigurno nedostizan do kraja karijere. Steta sto takav teniser nema GS karijere a Federer ga osvojio kad je Rafa bio povredjen. Voleo bih neko da mi napise na koji nacin se Rafa moze dobiti na GS u Parizu kada je potpuno zdrav?

NOVAK VOLIM TE MNOGO

pre 10 godina

Ti si za mene CAR, volim te i kada izgubis, ali ne zaboravi mnogo vise pobedjujes nego sto gubis.

Da samo znam da igram tenis razbio bih ovog Nadala, ali ne znam.
PS:Ni ovoga puta nisam smeo da te gledam kao u obicno.

sasha

pre 10 godina

Nole je ushao u mech savrsheno spreman, ali sve drugo je bio protiv njega :sreca ,sudiju,a protiv toga nema ljeka ,a kad na samom kraju nerve popuste i vi hocete dokazati sudijom da ne zna svoj posao ! neminovan je poraz :( DJOLE ! NIJE BIO TVOJ DAN !!!

Ivan Nk

pre 10 godina

LEGENDO ti si nas SAMPION , nas PONOS, NAJBOLJE sto je Srbija izrodila poslednjih 50 godina!!!
Mnogo jos titula ceka na tebe i mnogo radosti koju ces nam priustiti.
HVALA TI DO NEBA!!!

Nebojša

pre 10 godina

Ono kacenje na mreže je odlučilo pobednika sledeće poen posle tog je dobio a sa onim nesrećnim imao bi 5-3 a i naredni svoj servis gem je osvojio tako da bi dobio i meč ali šta da se redi nije imao sreće ostaje sledeća godina.

splendid

pre 10 godina

Nole je savladao Nadalovo samopouzdanje ali ga je omelo njegovo preveliko srce za pobedom!Nole, nemoj da ocajavas, Wimbldon je na vidiku i Tvoj novi pehar. Ajmo, ajde svi u napad, Nole, Nole, Nole, genijeeeeee!!!

barba

pre 10 godina

Nista ne zameram Novaku u igri. Nadal dugo nije odigrao ovako dobar mec.
Jedina molba i za Novaka i za sve nase sportiste: NEMOJTE PRE MECA GOVORITI DA CETE POBEDITI PROTIVNIKA!
Pratim ovu pojavu vec godinama i zablezio sam da u 80% slucajeva kada nasi sportisti pre nekog meca, turnira ili prvenstva pricaju da ce pobediti tada zapravo izgube.

Miki

pre 10 godina

Ako je izgubio, na sta to lichi serviras na 4-3 za 5-3 i gubis servis ma ajde bre... steta sto Nadal nije dobio u tri seta da lepo provedemo posle podne a ne ovako....

Maestrale

pre 10 godina

Nije ti bio dan drugar, a opet si mogao do pobede zato sto si za klasu bolji i kompletniji igrac od Nadala... jako verujem da na sljaci nikada te vise nece pobediti... zapamti to... zivi bili pa videli... Samo napred Nole tenis nije sve u zivotu, opusti se malo... Jelena je tvoj najveci trofej u zivotu...imas pravu ljubav a to je drugar jako, jako retko... idola nemam, ali ti si dobar covek i imas moju veliku podrsku i postovanje... pozdrav od Paleta...

Posmatrač

pre 10 godina

Ne mogu da kažem da sam razočaran, jer nisam bio ni očaran tenisom Novaka u prva tri seta, ali mislim da je ispustio pobedu...
Da li je u pitanju opuštenost (voleji i ostale greške) u kombinaciji sa lošom taktikom (mnogo lopti Nadalu na reket) ili malodušnost kad "ne ide"?
Svetski No1 mora da prihvata protivnikove linije kao deo tenisa, a ne kao zaveru ili tragediju... To će doći sa godinama.

Dusan Detroit

pre 10 godina

Ever tried.Ever failled.No matter.Try again.Fall again.Fall better.
Samuel Beckett.
(Svaki put probaj.Svaki pud padni.Nije vazno.Probaj ponovo.Ponovo padni.Padni bolje.Samjuel Beketp

mali aut

pre 10 godina

I prošle godine je sve uložio u jedan turnir ( Olimpijada) i jedva se izvukao, tek na kraju sezone. Nadam se da će ovaj put uzeti preostala dva GS. Glavu gore!

Andjela

pre 10 godina

Nema šta da si razočaran i ti i on ste igrali ODLIČNO! On je popustio na kraju 4 seta (to se prenelo i na početak 5 seta) inače da nije "popustio" Nadal bi dobio meč sa 3:1.
Ps. šteta je što ovo nije bilo finale!

Sasa jokic

pre 10 godina

Cetei stvari;
1.Kradja poena u naletu Noleta
2. Takticke greske u igri, forsiramje forhenda, gde jw u 95%slucajeva gubio poen
3. Draj voleji, pet puta greska u krucijalnim momentima, ukljucujuci pecanje na mrezi, umesto pustanje da padne i lagan poen. Draj volej protiv igraca koji se fantasticno krece je losa taktika.
4. Mnogo gresaka iz riterna za ovako bitan mec.
Rafa je pokazao da je tipican spanski "sportista", ukrao je poen kada je Nole bio u naletu, i dobi brejk poen.
Ali je igrao odbranu zivota.
Nole nije bio na nivou, uglavnom se vadio. Izgleda je podlegao pritisku, sto nismo od njega ocekivali.

olli

pre 10 godina

i trba sam sebe je pobedio , uz malu pomoc marije . ali nije kraj sveta hladjenje pa idemo dalje , nosilac na wimbldonu naravno nole , idemo ...pravi sportista je onaj ko ume da gubi , nole br 1 jos dugo dugo ...

g4

pre 10 godina

Drzi se betona, pre svega, tu osvajaj trofeje a za RG ce biti jos prilike. Nema potrebe da se cela sezona svodi na jedan turnir, ima jos mnogo trofeja koji mogu da se osvoje.

Aca Znalac

pre 10 godina

Nole ti si car i nema veze što si izgubio. Neka na čast služi onima koji su dozvolili da ovakav meč sudi sudija koji je ne pristrasan nego je više od toga. Pa PM je ljubio Nadala na Devis Cup-u. Ako ne verujete pogledajte fotografije kada isti sudija ljubi Nadala. Ovo je sramota za RG s obzirom na tradiciju turnira.

Nevena

pre 10 godina

Ti si nas ponos. Nekada coveku treba i malo sportske srece, ono dodirivanje mreze je zaista bio nevidjeni maler, po meni kljucni poen koji je odlucio mec. Novak je vredan divljenja, i meni licno je velika inspiracija, jer je simbol discipline, posvecenosti, borbe i neospornog talenta i umeca. Ako postoji ista pozitivno u ovom porazu, to je da je ovog puta pruzio mnogo bolju partiju nego u proslogodisnjem finalu, i da je cak u jednom trenutku imao pobedu u rukama....zasto nije izdrzao ne zelim da analiziram niti komentarisem. I verujem mu kada kaze da ce se oporaviti. Najbolje stvari tek dolaze. Pozdrav svim dobrim ljudima.

doktor

pre 10 godina

Evo sta je po meni odlucilo. Peti set 2:0 za Novaka,Nadalov govor tela los. I Djokovic umesto tada da pritisne ,eventualno napravi jos jedan brejk,on je dopustio Rafi da se oporavi. Jasno se videlo da mu se vracalo samopouzdanje i na kraju je on prelomio. SVE U SVEMU Novak je dokrajnjih granice odvukao Nadal,i nema sumnje da ce ga sudbina kad tad ,kao i Federera nagraditi osvajanjem Rolahd Garossa!

max

pre 10 godina

I ja sam bio mnogo razočaran i nervirao se previše ali šta je tu je,treba spustiti lopticu,kako je bilo rafinim navijačima na AO 2012 . Br.1 će biti teško odbraniti do kraja godine ali ipak 5000 ispred Nadala je i dalje velika zaliha..Ipak na Wimbledonu ne brani ni finale sem na US Openu,ima tu još da se poeni skupe a Rafi sem šljake ostali turniri nisu zagarantovano pobeda..Nappred Nole,glavu gore,dolazi Wimbledon!

NS

pre 10 godina

Ne znam........... ali tesko je posle ovakvog poraza da se nesto uradi na Vim i Us openu.... Skoro je negde izjavio da ga je proslogodisnji poraz u finalu RG dotukao i da je zato prosle godine sve posle gubio mislim da ce to i sada biti na zalost on naravno to nece reci ali ce ga ovaj poraz dotuci ... Steta....... Obavezno menjati trenera ako hoce RG i dovesti Cetojevics... Vajda veliki minus za taktiku Samo udri ne misli glavom a to nije nole.........

Gaga

pre 10 godina

Naravno da ces osvojiti RG i naravno da ces jos mnogo grem slemova osvajati. Veliki si sampion a samo velikim sampionima se dogadjaju i ovakve stvari kao danas.
p.s. a vi veliki mozgovi koji mislite da je on sad pao i da treba da propusti wibldon ili ne znam sta vec bolje predjite da pratite neke druge sportove, npr. kriket i sl..

vlada

pre 10 godina

Đokovic treba da preskoci Vimbldon. Jasno je da posle ovog poraza i neuspeha treba vremena za oporavak. Moglo bi mu se desiti da ispadne u prvim kolima. Nije toliko vazno mesto broj 1. Na kraju se samo ionako broje trofeji. Odmor do avgusta jer ocigleno je da nema ni snage ni motiva da se sada privikava na sasvim drugu podlogu.

batko

pre 10 godina

Nole, glavu gore, mec je bio dobar, ali idu novi mecevi, novi turniri i, nadam se, nove pobede. Rafa je danas bio fantastican, a greske su sastavni deo igre. Cini mi se da je imao vise koncentracije u nekim trenucima koji su odlucili mec. Nije to razlika u klasi, vec samo nijanse koje teg odvuku na ovu ili onu stranu. Ajmo, ajde, Viumbldon je pred nama!

Milutin

pre 10 godina

Normalna reakcija jednog pre svega normalnog mladog coveka I velikog sampiona. Novak I jeste veliki sampion bas zato sto ce on DANAS biti razocaran ali vec od sutra svojom pre svega mentalnom snagom, zaboravlja na razocarenje I posvecuje se narednim obavezama maksimalno. Ovo je vec sto puta potvrdjeno I nema razloga da bude drugacije. Drugo, Nadalu cestitam na pobedi ali stvarno, gledajuci ga, mislim da sa svojim ritualima vec definitivno preteruje, po meni je to zabrinjavajuce za sve koji ga vole I postuju. Nista, idemo dalje Novace majstore!

Marko (Dorcol)

pre 10 godina

Moram nesto da podelim sa vama. Trenutno se osecam kao da sam pao godinu na Fakultetu, ili kao da su mi javili da sam izgubio posao. Pa nije bre to normalno. Lepo je sto navijamo za njega, sto ga volimo, sto se identifikujemo sa njim, ali je strasno sto nam je on postao beg od svega usranog u ovoj zemlji za poslednjih 20 godina. Nemas ribu, tu je Nole. Imas zenu, tu je Nole. Mrzi te da ucis, tu je Nole. Mrzi te da zivis, tu je Nole. Ej bre, svi smo otisli u tri lepe...

g4

pre 10 godina

Drzi se betona, pre svega, tu osvajaj trofeje a za RG ce biti jos prilike. Nema potrebe da se cela sezona svodi na jedan turnir, ima jos mnogo trofeja koji mogu da se osvoje.

Branislav K.

pre 10 godina

Nole, ti si kralj, glavu gore, sutra je novi dan. Velika armija je uz tebe, i uvek ce te bodriti. Izgubiti mec na castan nacin, nije strasno. Ti si dokazao nebrojano puta da si veliki igrac, i sto je jos vaznije, veliki covek. Radovacemo se mi dogodine osvajanju RG, nema problema, samo malo strpljenja...

Ivan Nk

pre 10 godina

LEGENDO ti si nas SAMPION , nas PONOS, NAJBOLJE sto je Srbija izrodila poslednjih 50 godina!!!
Mnogo jos titula ceka na tebe i mnogo radosti koju ces nam priustiti.
HVALA TI DO NEBA!!!

doktor

pre 10 godina

Evo sta je po meni odlucilo. Peti set 2:0 za Novaka,Nadalov govor tela los. I Djokovic umesto tada da pritisne ,eventualno napravi jos jedan brejk,on je dopustio Rafi da se oporavi. Jasno se videlo da mu se vracalo samopouzdanje i na kraju je on prelomio. SVE U SVEMU Novak je dokrajnjih granice odvukao Nadal,i nema sumnje da ce ga sudbina kad tad ,kao i Federera nagraditi osvajanjem Rolahd Garossa!

Gaga

pre 10 godina

Naravno da ces osvojiti RG i naravno da ces jos mnogo grem slemova osvajati. Veliki si sampion a samo velikim sampionima se dogadjaju i ovakve stvari kao danas.
p.s. a vi veliki mozgovi koji mislite da je on sad pao i da treba da propusti wibldon ili ne znam sta vec bolje predjite da pratite neke druge sportove, npr. kriket i sl..

Konstantin

pre 10 godina

Uh mogu misliti kako je njemu kada sam ja hteo da pojedem svoju papucu koliko sam se smorio na kraju.. posle takvog meca i takve borbe, tako lako da izgubi u samom finishu meca.. c'est la vie, sto kazu francuzi,i dalje je neprikosnoveni broj 1!

Andjela

pre 10 godina

Nema šta da si razočaran i ti i on ste igrali ODLIČNO! On je popustio na kraju 4 seta (to se prenelo i na početak 5 seta) inače da nije "popustio" Nadal bi dobio meč sa 3:1.
Ps. šteta je što ovo nije bilo finale!

barba

pre 10 godina

Nista ne zameram Novaku u igri. Nadal dugo nije odigrao ovako dobar mec.
Jedina molba i za Novaka i za sve nase sportiste: NEMOJTE PRE MECA GOVORITI DA CETE POBEDITI PROTIVNIKA!
Pratim ovu pojavu vec godinama i zablezio sam da u 80% slucajeva kada nasi sportisti pre nekog meca, turnira ili prvenstva pricaju da ce pobediti tada zapravo izgube.

Nebojša

pre 10 godina

Ono kacenje na mreže je odlučilo pobednika sledeće poen posle tog je dobio a sa onim nesrećnim imao bi 5-3 a i naredni svoj servis gem je osvojio tako da bi dobio i meč ali šta da se redi nije imao sreće ostaje sledeća godina.

BgHQ

pre 10 godina

Za ovaj poraz nema bolje utehe od osvajanja najveceg od najvecih turnira tj.Vimbldona.Samo napred majstore ne mogu se uvek dobijati neizvesni mecevi a prilika za popravni je vec tu za par nedelja.Verujem u tebe.

splendid

pre 10 godina

Nole je savladao Nadalovo samopouzdanje ali ga je omelo njegovo preveliko srce za pobedom!Nole, nemoj da ocajavas, Wimbldon je na vidiku i Tvoj novi pehar. Ajmo, ajde svi u napad, Nole, Nole, Nole, genijeeeeee!!!

mali aut

pre 10 godina

I prošle godine je sve uložio u jedan turnir ( Olimpijada) i jedva se izvukao, tek na kraju sezone. Nadam se da će ovaj put uzeti preostala dva GS. Glavu gore!

Aleksandar

pre 10 godina

Ostavio si srce na terenu , pokazao si jos jednom koliko si jak i psihicki stabilan.Ovde je samo sreca odlucivala. Sve najbolje u nastavku sezone.

NOVAK VOLIM TE MNOGO

pre 10 godina

Ti si za mene CAR, volim te i kada izgubis, ali ne zaboravi mnogo vise pobedjujes nego sto gubis.

Da samo znam da igram tenis razbio bih ovog Nadala, ali ne znam.
PS:Ni ovoga puta nisam smeo da te gledam kao u obicno.

Sića

pre 10 godina

Oko sokolovo na Eurosportu je potvrdilo da je bila dobra lopta u 2. gemu 3. seta što je i dosudio linijski sudija. Nadal je pokazao drugi trag, a sudija koji očigledno nije dobro gledao potvrdio taj drugi trag. To je bio gem za Nadala i 2:0. I Djoković od tog trenutka gubi igru i lagano 3. set. Vujčin nema poima o tome, Mićo sa HRT-a se čudi zbog čega je tako naglo pao Novakov ritam i volja za igrom u 3. setu.
Sramno od Nadala, a Paskala treba kazniti jer je presudno uticao na gem i dalju igru, kao i emocije kod tenisera. Zato uvesti i ovde Oko sokolovo.
A šta reći za Nadalovu reakciju za Novakovo "pecanje". Sramota.
I što kaže Smiljan Banjac na Eurosportu, povodom Nadalovog pokazivanja drugog traga i reakcije: Pokazao je da je Španac.
Nole treba da smo svi ponosni što smo Srbi. HVALA TI NA TOME.

Sasa jokic

pre 10 godina

Cetei stvari;
1.Kradja poena u naletu Noleta
2. Takticke greske u igri, forsiramje forhenda, gde jw u 95%slucajeva gubio poen
3. Draj voleji, pet puta greska u krucijalnim momentima, ukljucujuci pecanje na mrezi, umesto pustanje da padne i lagan poen. Draj volej protiv igraca koji se fantasticno krece je losa taktika.
4. Mnogo gresaka iz riterna za ovako bitan mec.
Rafa je pokazao da je tipican spanski "sportista", ukrao je poen kada je Nole bio u naletu, i dobi brejk poen.
Ali je igrao odbranu zivota.
Nole nije bio na nivou, uglavnom se vadio. Izgleda je podlegao pritisku, sto nismo od njega ocekivali.

Beoman

pre 10 godina

Strasno mi je zao zbog Noleta. Mora da mu je jako tesko. Samo neko ko se nikad nije bavio sportom ili se barem takmicio u klikerima moze da pljuje po Noletu. Ovo je bio neverovatan performans dvojice ljudi koji su najbolji u svetu u svojoj oblasti. Nazalost Nole nije fizicki izdrzao, morao je da trosi duplo vise energije od Nadala jer je morao stalno da bude agresivan i da ga neprekidno napada. Videlo se da nema vise snage kada je krenuo da brani brejk u 5 setu sto inace nikad ne radi. Nadal je jednostavno superioran na Pariskoj sljaci, ima igru koja apsolutno odgovara toj podlozi. Odigrati 5 setova protiv Nadala u Roland Garosu po suvom vremenu je nesto sto niko do sada nije uradio. Soderling ga je dobio u mecu koji je 5 i vise puta prekidan i igralo se prakticno po blatu. Koliko je Nadal superioran videce se u nedelju protiv Ferera. Ceo mec je odlucilo nekoliko bizarnih trenutaka i vremenski uslovi. Sve u svemu svaka cast Nole, tesko je izgubiti ovakav mec ali glavu gore, uzeces ti Roland Garos siguran sam.

Aleksandar Stojanovic

pre 10 godina

Pa realno, ako pogledamo njegova prethodna ucesca na RG logicno je da zakljucimo da ce sledece godine i taj trofej precrtati sa spiska neosvojenih! Molim po jedan ,,+'' od svakog citaoca sa iole mozga...

Gagi013

pre 10 godina

Jesi razočaran,ali mi nismo.Ti si već legenda,tako da sve što sledeće uradiš je samo plus.Dogodine ćeš ga već osvojiti,a Nadala ćeš,do tada,da šiješ na ostalim podlogama,ne brini.Ne padaj JUNAČINO!!

dejan

pre 10 godina

Bravo majstore, nisi imao zaista srece, a Nadal je pokazao kakav je necovek kada je u trecem setu u vaznom momentu izmislio aut, a sudija je to potvrdio.
Nevidjena brka i sramota, Nadala posle danasnjeg poraza ne mogu vise ocima da vidim, toliko se iskompromitovao u svojoj lazi i kradji, da nije ni cudo sto nije mnogo bio radostan posle meca.
Nadam se da cemu za ovu kradju Nole vratiti sa kamatom na svim turnirima do kraja godine, a pre svega na betonu, videcemo tada Rafu, da li ce moci da izmislja autove kada bude bilo hokaja!! Sramota Nadala, a Nole glavu gore bices ti jos dugo najbolji na svetu sto je najvaznije!!!!

Dragan

pre 10 godina

Dragi nole junačino,
Nemaš razloga za razočarenje toliko si nam puta priredio nezaboravne trenutke sreće i neopisive radosti. Svi smo se uverili da gosn Španac nema u sebi ni malo čojstva i poštenja (osećaja za fer plej).Zato Nole glavu gore biće još dana za megdana i nezaboravi nepravdu a oprosti im jer neznaju šta rade.

NS

pre 10 godina

Steta kao i prosle godine sada ce pasti ovo ce ga dotuci i nema nista od Vim> i US opena.......... Skoro je otkrio u jednoj izjavi da ga je proslogodisnje finale Rg dotuklo i da je pao psihicki, bojim se da to sledi i ove godine pogotovo posle ovakvog poraza.. Pisao sam vec dosta puta da Nole mora da menja trenera Vajda je katastrofa sto se tice vodjenja Sampiona ............. Nole je danas izvukao maksimum i nemoze se dobiti a sto se tice taktike danas nisam video nikakvu Vajdinu taktiku nego samo udri pa na snagu a to nije komplet nole on decko ima glavu.........

zvezdana podgorica

pre 10 godina

molim redakciju b92,da nekako posalje komentare podrske NOVAKU,nemoj NOLE da se osjecas razocarano,idemo daljee . . .dusame boli kad te vidim ovakvog,ja sam izbjeglica iz Mostara ostala sam i bez oca,kuce i ognjista . .al zivot ide dalje glavu gore sampione bice GS koliko volis

olli

pre 10 godina

i trba sam sebe je pobedio , uz malu pomoc marije . ali nije kraj sveta hladjenje pa idemo dalje , nosilac na wimbldonu naravno nole , idemo ...pravi sportista je onaj ko ume da gubi , nole br 1 jos dugo dugo ...

vlada

pre 10 godina

Velika steta. Imao ga je na 3:1 u 5 setu na servis Nadala imao je tu brejk lopte za nedostiznih 4:1 ali je popustio, nije bio najbolje skoncentrisan i stalno je ocekivao da momentum kao sto je cesto bilo ranije predje na njegovu stranu. To se ovaj put nije dogodilo. I poslednji gem je odigrao bez srca. Steta.












;

Montenegro

pre 10 godina

Samo ću reći ovoliko - NOVAK ĐOKOVIĆ je KLASA OD ČOVJEKA. K'o čovjek je odigrao današnji meč, i mi Crna Gora se ponosimo njime. Bilo je nervoze što jes, jes. Ali kad nekog voliš, onda ga do daske voliš, čak i kad gubi.
Nole care naš uz tebe smo srcem svim. Glavu gore.

sasha

pre 10 godina

Nole je ushao u mech savrsheno spreman, ali sve drugo je bio protiv njega :sreca ,sudiju,a protiv toga nema ljeka ,a kad na samom kraju nerve popuste i vi hocete dokazati sudijom da ne zna svoj posao ! neminovan je poraz :( DJOLE ! NIJE BIO TVOJ DAN !!!

Goran

pre 10 godina

Mi smo danas toliko navijali da je naš dvogodišnji sin, koji inače još ne priča, posle meča počeo da viče: "No-e, No-e!!!" :)

Republika Valjevo

pre 10 godina

Svako ko pomisli, a kamo li da napise nesto negativno protiv ovog Velikog coveka neka se prvo zapita da li bi mogao bar loptice da skuplja na nekom od turnira....

mira

pre 10 godina

Nole care igrao si sjajno kao i Rafa i kao sto to obicno biva, na kraju jedan od vas dvojce uvek ima malo vise srece. Danas on sutra ti. Glavu gore i trava je tvoja, a na betonu ga melji. Svu srecu ovog sveta ti zelim, samo napred!

zeljko

pre 10 godina

Nole nemas razloga za brigu,osvojices jednog dana RG,Nadal je jednostavno igrac za tu podlogu,znam da si bolji od njega u svim elementima,vazno je da ostanes zdrav i da nastavis da resetas protivnike,Pre mesec dana si isto deklasirao Nadala u monte karlu i to nismo zaboravili,nema razloga za brigu,danas si imao brejk u petom setu i jedan detalj je porementio sve a to je mreza,da nezaboravimo koliko je linije nadal pogodio iz odbrane,Nisi imao srece i to je razlog poraza,odlucio je gem i nista vise,imas veliku prdnost na atp listi,nadal nemoze da napreduje jer brani bodove,ti ces izgubiti malo bodova ali mozes zaraditi na wimbldonu gde si apsolutni favorit kao i na bilo kom turniru za mene si i danas bio favorit ali nepobedjuju uvek najbolji.samo napred ima jos da se igra,uzmi ti ponovo Wimbldon i us open pa da slavimo opet na kraju godine.

game, set and...

pre 10 godina

svaka čast svim vrhunskim prognozerima, Nadal je stvarno pokazao superiornost na RG-u, toliko je superioran da je mogao da da brejk fore u poslednjem setu, ali i da žuri da ukaže na ono što je sudijin posao, pecanje...

ko posle ovakvog meča ima bilo kakve sumnje, stvarno mora biti slep... pitanje je:
1. folirant (vezano za povredu)
2. doper
3. i jedno i drugo...

najjači servisi u petom setu, ni zadihan po završetku meča od 4:37, a bio čovek povređen 7 meseci, nije trenirao (!!!) par nedelja pre MC-a, sve do Fonjinija se vukao po terenu, ali ako je Rafa, normalno je da "podiže formu" iz meča u meč na GS-u... ali koliko... i pored svega toga nije pobedio, već mu je pobeda poklonjena, ali ne od strane sudije, već od njegovog protivnika...

Armstrong je osvojio 7 titula u Francuskoj pre nego je uhvaćen, koliko treba da osvoji Nadal pa da i njega uhvate...

P.S. svaka čast Noletu na borbi, dao je sve od sebe, čovek je, pa je stoga i grešio, na žalost i u najbitnijim trenucima, ali za svakog čoveka postoje granice...

vlada

pre 10 godina

Đokovic treba da preskoci Vimbldon. Jasno je da posle ovog poraza i neuspeha treba vremena za oporavak. Moglo bi mu se desiti da ispadne u prvim kolima. Nije toliko vazno mesto broj 1. Na kraju se samo ionako broje trofeji. Odmor do avgusta jer ocigleno je da nema ni snage ni motiva da se sada privikava na sasvim drugu podlogu.

Nebojša

pre 10 godina

Uslovi podloga sve je bilo na Nadalovoj strani a ipak je tesno dobio uz pomoć onog nerazumljivog i neopreznog Noletovog kacenja na mreži ako je ovako bilo na sljaci kako Rafa onda planira da se odupre na betonu i travi.

City Girl

pre 10 godina

Cestitke na odlicnom mecu i borbi. Vracao si se nekoliko puta u mec kada su svi mislili da je vec gotovo. Pobednika je odlucilo nekoliko poena, kao u finalu u Australiji.

Puno srece u nastavku sezone!

cpbuja

pre 10 godina

Bravo Nole, hvala ti za svaki minut koji te gledam. Ti si u poslednjih par godina jedna od retkih dobrih stvari koje se dešavaju Srbiji.

nemanja m.

pre 10 godina

Tako priča šampion.
Cela sezona je bila tempirana za R.G. Zato je i bilo poraza na "manjim" turnirima. Dogodine će to biti sigurno bodovi.
Ima dobar tim koji planira sezonu za No1.
Sada se taktika menja i drugi deo sezone će biti uspešniji.
Nama bi bilo bolje da svi više radimo i ugledamo se na njega.
Hejteri su mi simpatični i mnogo volim da čitam njihove komentare.

Srdjan

pre 10 godina

Ajdeee Nole Sampioncino...Budi razocaran veceras , ajd i sutra..ali prekosutra vec nemoj .
Bice toliko prilka za revans .
Uzmi ga od sad svaku...i pozdaravi ga i od mene .
Srdjo, tvoj veliki fan iz Banjaluke :))

milan

pre 10 godina

(game, set and..., 7. jun 2013 22:00)
Potpuno se slazem, izgleda da su svi zaboravili tu famoznu "povredu".To su stvarno price za malu decu...

Mica

pre 10 godina

Mislim da je Rafa najbolji igrac svih vremena. Eto i sa cetrvog i petog mesta sve gazi i osvaja trofeje. Sta ce mi prvo mesto kada osvoj 2 turnira u godini.

vrsac

pre 10 godina

covece ne moras uopste bre vise da igras tenis,ti si nama uzor i po ponasanju i patriotizmu i marljivosti i postovanju drugih..ja ti se duboko klanjam..pasce i pariz jednom siguran sam

radandco

pre 10 godina

Menjao bih plasman fudbalera na prvenstvo za Djokovicevu pobedu. Sledece godine majstore. Prosle si mu uzeo 1 set, ove 2 a sledece ga oderi 30

vixi

pre 10 godina

ah. imao ga je. u 4 i 5 setu je meni delovao svezije i nadal je krajnjim naporima i vanserijskim zavrsnicama ostajao u mecu. mozda se to najbolje moglo videti kod pecanja. nadal je odmah nekako ocajnicki pokazao na prestup, to mu je bila slamka spasa. no nije li i novak imao takve momente, na us openu protiv federera recimo. svaka cast obojci. vrhunski tenis.

Whatever

pre 10 godina

Govorio sam prije meča ako vec Nole mora izgubiti neka izgubi 3:0 a ne ovako jeftino. No to je zivot, jednom je Nadal izgubio u Australiji na taj nacin pa se opet vratio tako ce i Nole. Jadnije se osecam od Noleta no glavu gore, ne mozes uvek pobedjivati.

oxoxoposum

pre 10 godina

nole... kapa dole! veliki + od mene za igru danas. bio je bolji za nijansu a ti si pokazao da si dovoljno napredovao da osvojis i taj trofej. nadam se vec u narednom pokusaju. verujem da ces do kraja karijere imati pozitivan skor sa njim i na sljaci. do tada, samo hrabro, glavu gore, u nove pobede...

Justin

pre 10 godina

Novak je ucinio sve da finale pre finala bude za pamcenje. I nije on nas nacionalni terapeut ,vec vrhunski sportista ,kojim se mozemo ponositi i kad gubi. Nadal je bio za nijansu bolji. Ima li minusa ako cestitam Nadalu? Hajde,da vidim.

Joca 011

pre 10 godina

Onaj lik,
u beloj košulji i sa satelitskim telefonom o kaišu...
koji pred sam kraj meče ulazi i nešto saopštava Noletu...!?
Sigurno nije nevažan lik, čim sme tako drsko da mu prekida pauzu i da mu se obraća.
To je neuobičajeno – niko osim dece što dodaju peškire i skupljaju loptice ne sme da prilazi igračima.
Šta mu je rekao? Zar je to što je imao da mu kaže bilo tako hitno?
Posle toga je Nole ubrzano, i glatko... grešio i izgubio!!!
* * *
Ovo je meni veooooma..... sumnjivo.
.

Кривокапић

pre 10 godina

Ноле главу горе. Играо си шампионски и мушки. Показао си карактер и здраву главу у 4. сету. Пети сет је могао да траје 100 година док некоме не попусте живци. Само напред и спремај се за Вимблдон и бетон. Млад си освојићеш и Роланд Гарос.

Главу горе царе

Reketni Stit

pre 10 godina

Nema veze,sampanjac ostaje u frizideru do Vimbldona.A i ne bi bilo pametno da ga pijem posle svih sedativa koje sam progutao.Bravo za hrabrost posle meca,treba mnogo vise snage posle poraza,nego posle pobede.Nole ostaje sampion,a moja odanost netaknuta.

svasta

pre 10 godina

Koliko zlobe i pakosti u komentarima. Tesko mi je da priznam, ali mi smo najjadniji narod na svetu. Ne znam zasto se cudimo sto nam se sve ovo desava i sto su svi protiv nas!

lovac_u_mutnom

pre 10 godina

Samo je u jednoj stvari grešio....na trenutke je zaboravljao ko je s druge strane mreže, i više puta je već zastao posle "winnera" ali nije bio "winner" jer je Rafa s druge strane !!!

dragon

pre 10 godina

na kraju meca da sam mogao pojeo bih Nadala. ali sada jedino mogu da cestitam obojici na odlicnom mecu. pravi gladijatori modernog doba. napred Nole!!! nas si ponos i dika!

Euforija

pre 10 godina

Nole,glavu gore,bice jos dosta bitaka! Kad si ga ovako mucio na njegovoj sljaci,na ostalim podlogama ces ga "pojesti".Volimo te,Novace Djokovicu!

Bianconero

pre 10 godina

I život je u većini slučajeva ogromno razočaranje.
A Djoković je u svome puno toga već postigao tako da će ga verovatno brzo to proći i neka ide dalje....

Dermendziev

pre 10 godina

Nole i ja sam razocaran,ali zivot tece dalje.Svaki poraz-koliko zla,toliko i dobra.Za korak si blizi osvajanju RG,nego li lane.Znajuci tvoju upornost,nadam se da ces uspeti mozda vec mozda sledece godine.Ti i tvoj strucni stab,bolje vidite ono sto se dogadja-lo.Licno meni se cini:ne treba bacati sve karte pocetkom godine samo na jednu stvar,recimo RG!Sta ako tog dana....Hiljadu sta?Ne znam koliko je na mec uticala situacija sa "malim prevrtanjem noge" pocetkom meca?Tako je u sportu:od junaka do tragicara samo jedna tanka nevidljiva nit vas deli,nit koja se ne vidi golim okom,a ipak se dogodi i vide njene posledice posle meca.Koliko puta si ti bio junak,a mogao si biti tragicar.Da,sreca prati bolje i hrabrije.Danas je to bio Nadal.Moglo je biti i drugacije:tvoja pobeda 3:2,ali mislslim i 3:0 za Nadala,a eto nije bilo ni jedno ni drugo.Zbog cega:bila je to bitka dva titana,a jedan samo moze dalje,nema mesta za oboje.Steta sto nije bilo to finale.Mozda bi i tada bilo isto.Mec,iz ugla neutralnog posmatraca izgleda drugacije,od onog za one "aktivne" posmatrace( nas koji dok ti igras,igramo i mi sa tobom,za tebe,dok drugi igraju sa Nadalom,za Nadala).Ipak mislim da je znacaj meca ubio lepotu.Po meni,vrhunskog tenisa bilo je u cetvrtom i petom setu.A sta odlucuje u najvaznijim mecevima?Neminovne banalne greske,tipa kraj meca.Sta se to zaista dogodilo?Bio si stegnut tokom meca,jer si pre meca pregoreo.Mozda nisi lepo ni spavao predhodne noci,kao sto neces ni ove posle meca?

Poz.!

Anta

pre 10 godina

Novak je sa prosecnom igrom bio ravnopravan. Ne napadajte coveka, on je mnoooogooo veliki teniser. Pobedice ga sledece godine, bez dileme

Dusan Detroit

pre 10 godina

Ever tried.Ever failled.No matter.Try again.Fall again.Fall better.
Samuel Beckett.
(Svaki put probaj.Svaki pud padni.Nije vazno.Probaj ponovo.Ponovo padni.Padni bolje.Samjuel Beketp

Miki

pre 10 godina

Voleo bih da posle svega priupitam nesto Djokovicevce koji pljuju Nadalov tenis: Kako objasnjavate odnos vinera 61:54 u Nadalovu korist?! Kako je moguce tako nesto sa totalnom defanzivom i antitenisom? Izvolite pametnjakovici i pljuvaci bez rezona, slusam.

Milko

pre 10 godina

Danas je Nadal imao više sreće, možda je bio i bolji u onim kriričnim momentima na kraju, vrag zna. Kako sam ja navijač Novaka Djokovića, tužan sam zbog ishoda, ali verujem u Novaka Djokovića i očekujem "Wimbledon" za novo uživanje i veću radost.

markus

pre 10 godina

Bravo Nole.. i Rafa je bio razocaran vise puta posle meca sa tobom,sport je to,nekad dobijes,nekad gubis....Hvala ti sto imamo privilegiju da gledamo jednog Srbina u ovakvim mecevima....

expert

pre 10 godina

Sad sam na miru odgledao 5. set. Iako je Nadal lakse uzimao svoj servis, prevagu su ipak doneli Novakovi smec udarci, koje izgleda nikad nece nauciti

Miki

pre 10 godina

Ako je izgubio, na sta to lichi serviras na 4-3 za 5-3 i gubis servis ma ajde bre... steta sto Nadal nije dobio u tri seta da lepo provedemo posle podne a ne ovako....

bj ns

pre 10 godina

kad neko toliko puta pogodi liniju i to spoljni deo iz trka i kad ti napraviš toliko neiznuđenih grešaka onda je rezultat ovakav. neminovno. sam je sebe pobedio onim smečevima u mrežu , pecanjem u kritičnom momentu i prilično lošim bekendom. ali rafu je htelo jako...

DRAŽA KG

pre 10 godina

Dobar si ti Novače,nek si živ i zdrav,biće dana za megdana!Ne može se uvek pobediti,ali borba je bila na visini,kao i uvek!Ovo danas u odnosu za ono u Australiji ,to ti je kao da te ujeo komarac.

Miro

pre 10 godina

Nole,(Vilander za 16 god prof,tenisa nije dodirnuo mrezu )..jbg bolje serviras ,jaci si,serviras bolje ,ali na mrezi ( voleji,smecevi) su najslabiji deo tvoje igre..A ide trava gde su ovi elementi igre krucijalni Popravi jos tu svoju igru i bices ono sto i jesi stvarno NAJBoLjI

Ceke

pre 10 godina

Novaku su otimali pobedu i oteli,ovo je bilo igra sibicama,zna se ko gubi u toj igri,pogotovo kada na terenu imate milimetar prednosti a oduzmu ti kilometra,svaka im cast,neka gledaju finale po programu.

Никола

pre 10 godina

Ех...
Ипак , тај наш ...Ноле , Србин...много нам је радости донио , и сигуран сам још ће многе да донесе.
Главу горе , брате...
Када је стало Надала , прискочио је Марија...
А тешко је побједити ... пех , Надала и судију...

Vuk,Zara,Nadja,Ikonija,Nenad - S.Palanka

pre 10 godina

Toliko nas ovaj poraz boli da ni danas ne mozemo da funkcionisemo,razmisljamo non stop o meču.Nole ti si nas heroj.

Ruža

pre 10 godina

Izvanredan meč, sjetimo se Australian Opena prošle godine jer je na sličan način meč dobio Đoković, i ne samo meč već i titulu !!
Rafa još mora raditi za titulu.

Srb-in

pre 10 godina

Djokovic je broj 1 i 'nas' je, navijam za njega uvek kad igra, al' na ovakvim mecevima se vidi ko je rodjeni sampion i ko ima srca! Danasnji mec 'pod moranjem' me je podsetio na onaj kad mu je Federer prekinuo niz pobeda za rekord.. Djokovic je danas izgubio od sebe, ne od Nadala, koji je svakako igrao jako dobro..

dado

pre 10 godina

Djokovic ne moze da pobijedi Nadala sa onako jednolicnom igrom, sa snagom i udaranjem loptice, dakle Nadalovim oruzjem
Vise finese u igri, vise izlazaka na mrezu
Da se samo bjesomucno udara loptica pa ako padne na teren ili ne, nije recept za Nadala
Djokovic sigurno ima prostora za napredak u svojoj igri, samo je vazno da to uvidi

Sasa Bijeljina

pre 10 godina

Citam komentare i ne mogu da se nacudim: koliko zlobe od pojedinih koji treba svoje komentare da ostavljaju na vijesti iz kosarke. Brukate se

Dragutin Ristić

pre 10 godina

Nije tragično izgubiti meč.Igrati protiv Nadala znači mnogo trčatri za svakom lopticom i nikad se ne predavati.Nadal se nikad ne predaje i svaka mu čast.Nole moraš biti uporan kao on. U odlučujućim momentima moraš više koristiti razum i ne udarati lopticu ishitreno ( smeč i pecanje na mreži bilo je nepotrebno).Netreba se ljutiti tokom meča već igra i samo igra usmerena na pobedu. Želim ti sve najbolje u životu i tenisu.

sarlamantan

pre 10 godina

Ne smes da budes tuzan!!!to ne lici na tebe....iz ovoga ces biti samo jos jaci... i zapamti da nikada nisi sam!!! jer pravi Srbi i navijaci su uz tebe do kraja!osvojices wimbldon hiljadu posto!!!"Ako mislis da si sam,ne plasi se,dobro znaj - da nas ima gomila,GOMILA NESALOMIVA!" :)

Adio Nole, Srki i Diki

pre 10 godina

A sad adiio a sad adiiio.... Dao si malo srece Srbiji koja je skoro u svemu najgora a evo od danas jasno je bas u nicemu najbolja. Osvojices Rolan Garos ako Nadal umre a prvi si jos samo malo i to zato sto je Rafael bio povredjen. Igras odlicno ali kao masina a Rafa igra srcem i inspiracijom i znanjem NEOPISIVO, NEVEROVATNO, NEMOGUCE.

Patrijota

pre 10 godina

Zasto Novace ne objasni zasto si i na osnovu cega, prepotentno izjavio pre meca da ces dobiti Nadala, jer tacno znas kako??? Mnogo si frajeru visoko poleteo, previsoko, a to se po pravilu placa i zna da mnogo boli!

Boran-aga

pre 10 godina

@game,set and...
Samo sam vas čekao...Idemo opet o dopingu kao papagaj. Da je Novak pobjedio (čestitam na velikoj borbi i odličnom meču) ne bi ni slova rekli o dopingu. Nije ni Novak bio zadihan na kraju meča, a najbolje je servirao u 5. setu i najjače. A to da Rafa nije trenirao 7 mjeseci mogu misliti samo oni koji ništa ne znaju o sportu, ali to niste vi pošto ste nam slali slike kako Rafa trenira i pred Us Open na kojem nije nastupio. Evo je imam fantastičan vid i sasvim mi je jasno da je čovjek apsolutno čist,a ima nas još mnogo kojima navijčka pristranost nije zatvorila oči.
Lakše malo sa navijanjem, vidim da loše utječe na Vaše zdravlje. Samo prihvatite jednu jednostavnu činjenicu i uživati će te u mečevima. Nadal je bolji!

jäger aus frankfurt

pre 10 godina

ma opusteno bre nole, sledece sezone ces da ga ugazis... - e, ovo je grobar u meni morao da napise. jednostavno, leglo je "ki budali samar".

novosadjanin

pre 10 godina

Nauči da smečujes...Odvoji sad nedelju dana i po 6-7 sati samo vezbaj smeč. Krivo mi je da taj udarac odluči pobednika u dva epska meča (setimo se OI 2008) Ja se bavim amaterski tenisom a mislim da bolje smečujem od tebe, ne razumem u čemu je problem??? To mu dodje kao slobodno bacanje u kosarci..Mnogo gresaka iz tog udarca. Ali ona greška na mreži...Strasno.

jagodinac

pre 10 godina

Jel se secate polufinala OI u Pekingu i Noletovog smeca za pobedu?
Danas je imao par takvih i jos ono pecanje na mrezi,nesto mislim da Nole ima preveliku zelju na OI i RG,i da kad se priblizi cilju ne uspe da se obuzda,onda katastrofalno pogresi u kljucnim trenucima i krah.Mislim da bi tu trener mogao da odigra vecu ulogu,mada mu se ni u taktici ne vidi neki uticaj.

salsero

pre 10 godina

Pitaj ga Boskovicu da li mu nedostaje SAMOPOUZDANJA u zavrsnici velikih meceva i zasto; i da li ce opet da angazuje coveka iz 2011-te godine?

Milosav

pre 10 godina

I ja sam se kao i Novak (a vecina komentatora) nadao pobedi danas zbog toga sto ovaj Slam nikada nije osvojio, a najvise zbog pokojne Jelene Gencic. To se nazalost nije desilo ali je Novak opet dokazao da je zasluzeno na prvom mestu liste. Nadalova pobeda je bila veoma tesna, moglo je da ode na bilo ciju stranu. Verujem da ce Novak da se prestroji i ponovo nazad u pobede.
Napred Nole!!!

Bojan

pre 10 godina

(game, set and..., 7. jun 2013 22:00)
koja to droga omogucava da serviras najbolje u petom setu :)
ne kontam rezonovanje, da je doping u pitanju, covek bi isto radio od pocetka do kraja meca. Ovaj mec je ogledalo onog iz australije prosle godine, kada je Nole delovao mnogo svezije u zavrsnici, trebao da zavrsi posao u cetiri seta, a onda iscupao pobedu u petom.
(Sića, 7. jun 2013 21:46)
a ti pokazujes da si Srbin i u svemu trazis zaveru
oko sokolovo nije uvek precizno i na sljaci je manje pouzdan metod od gledanja u trag, koji je apsolutno tacan. Covek je prvo mislio da je zakacila loptica liniju (tako se videlo iz njegove perspektive), Nadal trazio proveru, sudija sisao i video da loptica nije dotakla teren i promenio odluku. Sve apsolutno cisto.

posmatrač

pre 10 godina

E Novače, razočaran si. Od Dubaji je tvoja igra razočaravajući. Dozvolio si sebi luksus u Indian Velsu, Majamiju, Madridu i Rimu. Zbog toga ćeš izgubiti mesto br. 1 do kraja godine. A zameniće te Nadal. Imao si šansu život da budeš neprikosnoveni vladar tenisa u istoriji, ali očito ti nemaš mozak to da shvatiš.

batko

pre 10 godina

Nole, glavu gore, mec je bio dobar, ali idu novi mecevi, novi turniri i, nadam se, nove pobede. Rafa je danas bio fantastican, a greske su sastavni deo igre. Cini mi se da je imao vise koncentracije u nekim trenucima koji su odlucili mec. Nije to razlika u klasi, vec samo nijanse koje teg odvuku na ovu ili onu stranu. Ajmo, ajde, Viumbldon je pred nama!

Lela

pre 10 godina

Sam je sebe pobedio svojim greškama. Nadal je bio odličan. Djoković nije bio borben, previše grešio, ništa nije išlo. Pomalo je i bezvoljno ušao u meč. Ne znam, loše mi je, ponadah se...

Mile Grobar

pre 10 godina

Ja ionako navijam za Tipsarevica. A danas je lep dan, basket 2:0, i još jedan veliki Zvezdaš bez svog sna. Dominacija fudbal 6, košarka 12 godina. Razbijačina!!!!
Džaba vam je trud sve je uzalud.....

name

pre 10 godina

Mozes da se tesis koliko hoces i da smisljas opravdanja. I ja sam razocaran i navijao sam za tebe svom snagom. Bolji je ovoj podlozi od tebe definitivno. Na betonu ne moze ni da ti pridje. Pozdrav Nole. :)

lena

pre 10 godina

Život je sastavljen od pobeda i poraza, ne samo u sportu nego uopšte. Nole hvala ti za sve što pobede i poraze samo polako ima dana uzećeš ti i RG. Ma šta radio uz tebe sam ponosna i što pripadam istom rodu kao i ti. Neka te Bog čuva i podari ti zdravlje.

Aca Znalac

pre 10 godina

Nole ti si car i nema veze što si izgubio. Neka na čast služi onima koji su dozvolili da ovakav meč sudi sudija koji je ne pristrasan nego je više od toga. Pa PM je ljubio Nadala na Devis Cup-u. Ako ne verujete pogledajte fotografije kada isti sudija ljubi Nadala. Ovo je sramota za RG s obzirom na tradiciju turnira.

Macak

pre 10 godina

Psihologija ponovo..
Jedini nasi sportisti koji su znali kako se to radi su Monika Seles i nekada kosarkasi. Kad pocnes da lomis protivnika ne pustas ga do kraja ,ko zmija udav....

Svi ama svi ostali su odmah ubacili u manju brzinu i u 3/4 slucajeva "nesretno" izgubili...

Izgledalo je da je Nole prebolio tu bolest ali evo izgleda nije.

Sale@

pre 10 godina

Danas se videlo kroz ono prelaženje mreže, pogađanje linija od strane Nadala, promašivanje čistih smečeva t.j zicera Noleta, da mu jednostavno nije dato da pobedi...
Jer nije kad hoćeš, već kad Bog kaže da možeš!!!
Bog je danas rekao ne Noletu, sutradan na Vimbldonu i US Openu će reći 'DA'.
Ne može se sve u životu imati, posebno ne kad poželimo da imamo.
Ako u to verujemo i dalje, Bog će nas nagraditi kad najmanje očekujemo...
Nole veruj u ovaj cilj, u osvajanje Rolan Garosa, i stići ćeš do njega jednog dana...
Puno zdravlja i sreće!!!

toliko

pre 10 godina

Nisam Nadalov navijač, ali mi je drago što je pobjedio.Da je Novak pobjedio Srbija bi "poludila " i Novakov uspjeh slavila kao kolektivni uspjeh što je van pameti.Ne znam zašto je Novak razočaran kad je Nadal bio bolji i zasluženo se plasirao u finale .

Maestrale

pre 10 godina

Nije ti bio dan drugar, a opet si mogao do pobede zato sto si za klasu bolji i kompletniji igrac od Nadala... jako verujem da na sljaci nikada te vise nece pobediti... zapamti to... zivi bili pa videli... Samo napred Nole tenis nije sve u zivotu, opusti se malo... Jelena je tvoj najveci trofej u zivotu...imas pravu ljubav a to je drugar jako, jako retko... idola nemam, ali ti si dobar covek i imas moju veliku podrsku i postovanje... pozdrav od Paleta...

asterix

pre 10 godina

Igrac sa smečom na nivou juniorskog žeskog tenisa,ne zaslužuje da bude broj 1.Zaista je nevjerovatno,da taj udarac nije u stanju da dovede bar na koliko toliko prihvatljivi nivo.

Pazarac

pre 10 godina

Slozicete se, mislim da je ovaj Rolan Garos jedan od najlosijih. Zasto? Nema Mareja, nema Del Potra, Federer nikad slabiji, ostali "toplo-hladno". Znaci, spala knjiga na dva slova: Nole i Rafa. Ipak, nijanse su odlucile: RAFA.

Tijana

pre 10 godina

Ja se samo nadam da ovi sto navijaju za Rafu nisu Srbi....jer ako jesu, jos smo gori narod nego sto sam mislila. Cestitke pobedniku.

despot

pre 10 godina

Voleo bih da posle svega priupitam nesto Djokovicevce koji pljuju Nadalov tenis: Kako objasnjavate odnos vinera 61:54 u Nadalovu korist?! Kako je moguce tako nesto sa totalnom defanzivom i antitenisom? Izvolite pametnjakovici i pljuvaci bez rezona, slusam.
(Miki, 8. jun 2013 02:26)
Miki koji si ti mec gledao. Nadalovo nabadanje iz trka su mu doneli veci broj vinera. Da Novak nije toliko gresio Naadal ne bi mogao da mu ni pri...di.

Posmatrač

pre 10 godina

Ne mogu da kažem da sam razočaran, jer nisam bio ni očaran tenisom Novaka u prva tri seta, ali mislim da je ispustio pobedu...
Da li je u pitanju opuštenost (voleji i ostale greške) u kombinaciji sa lošom taktikom (mnogo lopti Nadalu na reket) ili malodušnost kad "ne ide"?
Svetski No1 mora da prihvata protivnikove linije kao deo tenisa, a ne kao zaveru ili tragediju... To će doći sa godinama.

max

pre 10 godina

I ja sam bio mnogo razočaran i nervirao se previše ali šta je tu je,treba spustiti lopticu,kako je bilo rafinim navijačima na AO 2012 . Br.1 će biti teško odbraniti do kraja godine ali ipak 5000 ispred Nadala je i dalje velika zaliha..Ipak na Wimbledonu ne brani ni finale sem na US Openu,ima tu još da se poeni skupe a Rafi sem šljake ostali turniri nisu zagarantovano pobeda..Nappred Nole,glavu gore,dolazi Wimbledon!

Anđela

pre 10 godina

Nebojša, 7. jun 2013 20:44 Nadal je bio malo bolji pogledati statistiku meča. Ali i golim okom - gemovi: 30:25. I Novak se na "mišiće" izborio da ne bude u setovima 3:1.
Ps. A bilo je više takvih poena: Ono Nadolovo proterivanje loptice kroz noge a Nole promašio zicer (pravo u mrežu).

Pavao

pre 10 godina

Razocaran? Bolje nam kazi sta to nije u redu sa tvojom glavom i tvojim telom. Krijes ti nesto. Ono kako se vladas na terenu ne deluje da si sasvim kod kuce.

stari udbas

pre 10 godina

odlican mec. samo, osvojice vimbldon isto kao sto je i rg. trava mu je najgora podloga. to uzimaju marej rafa ili fedex ako ga posreci zreb. ali zato je vec us open druga prica. to ove godine uzima , sem ako se ponovo ne dogodi suludo vetrovita nedelja.

Drnda

pre 10 godina

Razocaran sto te onaj nije slusao, i nije hteo da natopi teren vodom, kako si ti trazio? Rafu deljes samo kad su mokre lopte?
To je ta "ljudska gromada", dzentlmen, posteni NDj?
Ha, ha!

Boran-aga

pre 10 godina

@game,set and...
Konstantno optuživati čovjeka za nešto ,a da nemate nikakvih dokaza govori o karakteru. Čestitati čovjeku na pobjedi također govori o karakteru. Tu je Đoković fantastičan za razliku od njegovih "navijača" i mogli bi da učite od vašeg idola. I naravno da mi Nadal nije idol. Nemam ih, nije mi 12 godina. Činjenica je da je Đoković servirao brže. Činjenica je da su obojica na kraju meča izgledali poprilično dobro. Činjenica je da je Novak 2012 na AO igrao polufinale od 5 sati pa finale od gotovo 6 sati i izgledao je manje umoran nego Nadal. Kako to čisti Novak uspijeva pored dopingiranog Nadala. Možda su oba čista i oba mogu ili su i jedan i drugi pod dopingom. Ja se držim prvoga, ali nema šanse da je jedan 100% čist,a drugi napumpan.

Nevena

pre 10 godina

Ti si nas ponos. Nekada coveku treba i malo sportske srece, ono dodirivanje mreze je zaista bio nevidjeni maler, po meni kljucni poen koji je odlucio mec. Novak je vredan divljenja, i meni licno je velika inspiracija, jer je simbol discipline, posvecenosti, borbe i neospornog talenta i umeca. Ako postoji ista pozitivno u ovom porazu, to je da je ovog puta pruzio mnogo bolju partiju nego u proslogodisnjem finalu, i da je cak u jednom trenutku imao pobedu u rukama....zasto nije izdrzao ne zelim da analiziram niti komentarisem. I verujem mu kada kaze da ce se oporaviti. Najbolje stvari tek dolaze. Pozdrav svim dobrim ljudima.

bojana

pre 10 godina

Noletu treba cestitati na dobroj igri, tenis nije lak sport, treba mu cestitati na fer igri i ponasanju..treba mu zahvaliti sto nam pruza mogucnost da uzivamo, pa iako smo nekad neopravdano ljuti na njega ili tuzni ili smo izgubili zivce kad mu ne ide bas najbolje, ipak mu treba dati podrsku kad mu je tesko, a sad sigurno jeste. Mislim ipak da mi, stariji, treba da naucimo da se sa njegovim porazima nosimo isto kao i on i da brzo sve zaboravimo..inace odosmo tamo gde ne bi voleli..Noletu brz mentalni oporavak i svaku srecu i dobru igru na wimbldonu..

George Carlin

pre 10 godina

Vazda za jedno oko konj ćorav? Daj jednom da pročitam- igrali smo super tenis, uživao sam u svakom poenu, zbog ovakvih mečeva i igram tenis...

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 10 godina

Mislim da Novak nije bio na fizički prihvatljivoj visini, a znamo šta kaže Nadal posle meča: Idem "trenirati!" Novak će sada verovatno uzeti par nedelja odmora, i... koji bre Vimbldon!!! U svakom slučaju, ja sam još više razočaran, jer se ne može reći da je igrao dobro. Ti njegovi prioriteti su bačeni mačići. Sad samo čekam ove naše "stručnjake", počev od Ozma do drugih "komentatora", koji će "objasniti zašto je Novak poražen. U pojedinim trenucima meča mi je ličio na Anu, koja skoro da pada na nos, kada "lovi" lopticu! Jednostavno, Novak je bio loše pripremljen za ovaj turnir, a i ono izbegavanje u Rimu, ma ajde bre, koji Berdih, ali eto, osvetilo se. Ili igraš, ili se zaje.....! Oni, koji misle podeliti minusčiće, verovatno nisu razočarani Novakovom igrom.

strazburzanka

pre 10 godina

nole glavu gore! bio si odlican ali malo sudije, malo manje srece i nadal je prosao; gledaj to sa druge strane kao tvoju sansu da jos bolje naucis francuski i da se sledece godine vratis kao pravi osvetnik. da ih sve potuces, plus osvojis razmezene francuze na domacem terenu onako kako to oni vole, na fracuskom. sve najbolje! a najjadniji su mi oni koji npr u tetovu slave pobedu nadala, ili hrvati koji od ivanisevica nemaju nikog drugog da ih razgali u tenisu; a mi srbi imamo rasadnik teniskih talenata! nole, nole, evo tsonga je ispao, tako da ima boga, ni francuzi ne idu dalje!

Doktor

pre 10 godina

I ja sam razocaran kad nosas kapicu mutant vatrepolo ekipe Vet. Tvoj izbor koji toliko usiljeno nameces drugima pokazuje da ces uvek biti razocaran i nesrecan, pa cak I kad u svemu budes prvi. Ti i dalje navijaj, a ja cu jos vise da volim.

NS

pre 10 godina

Ne znam........... ali tesko je posle ovakvog poraza da se nesto uradi na Vim i Us openu.... Skoro je negde izjavio da ga je proslogodisnji poraz u finalu RG dotukao i da je zato prosle godine sve posle gubio mislim da ce to i sada biti na zalost on naravno to nece reci ali ce ga ovaj poraz dotuci ... Steta....... Obavezno menjati trenera ako hoce RG i dovesti Cetojevics... Vajda veliki minus za taktiku Samo udri ne misli glavom a to nije nole.........

Ratko

pre 10 godina

Znate kada osviji Wimbldon? Nema teorije da se vrati neko vreme. U zavrsnici ce da igra ali da li ce nesto osvojiti veliko je pitanje. Nadal mu je sada usao u glavu i tesko i u eventualnom duelu na travi da li moze Novak nesto da uradi. RG ce ostati sasvim sigurno nedostizan do kraja karijere. Steta sto takav teniser nema GS karijere a Federer ga osvojio kad je Rafa bio povredjen. Voleo bih neko da mi napise na koji nacin se Rafa moze dobiti na GS u Parizu kada je potpuno zdrav?

Torcida Ohrid

pre 10 godina

Ocekivano. mada sam mislio da ce Nadal lako da dobije Novaka al izgleda da jos nije u potp[unost spreman.
Nego sta smo docekali:
"Najveci ikad" Federer koji je za dve klase bolji od obojica ispao je tako rano.
Moze li mi neko (al ko se stvarno razume od tenis) reci sta je razlog drasticnog pada forme Federera zadnjih godina.
Sigturno nisu ni godine ni povrede.
Kad je Federer bio u formu ni Novak ni Nadal mu nisu bili ni do koljena

game, set and...

pre 10 godina

@Boran-aga

hvala na brizi, a to ko je koga čekao pokazuje određene karakterne osobine... da je Nole pobedio, a mogao je, ja bih jednostavno rekao ono što sam govorio i ranije, a to je da superiorna tehnika pobeđuje snagu, ma kakva ta snaga bila, i na koji je način stečena... a i sam je Vaš idol rekao, Čelzi je dva puta pobedio MU ove godine pa opet nije bolji...
jedan komentator je lepo rekao: "Nadal bi mogao da sprinta ceo maraton", samo što snaga i izdržljivost obično ne idu zajedno...

@Bojan
ko kaže da on nije imao snage i pre petog seta, a pritom je imao povrede kakve su imali i Has i Robredo, a poslednja je najbliža onoj koju je imao Blejk, da ne spominjemo da su sva trojica išli na operaciju(e) i gde su sada, Toni je svojevremeno pričao o "poremećaju stopala zbog koga bi Rafa mogao za par godina biti u invalidskim kolicima" a to je bilo pre 7 godina, i nakon svega toga se vrati i na snagu dobije čoveka koji je uz njega najspremniji na turu, a ti i dalje pitaš za ime preparata...OK, Nadal se ne dopinguje... još samo da ulazi na teren na belom konju pa da priča bude kompletna... ali ja i dalje odbijam da verujem u bajke...

vlada

pre 10 godina

Đokovic treba da preskoci Vimbldon. Jasno je da posle ovog poraza i neuspeha treba vremena za oporavak. Moglo bi mu se desiti da ispadne u prvim kolima. Nije toliko vazno mesto broj 1. Na kraju se samo ionako broje trofeji. Odmor do avgusta jer ocigleno je da nema ni snage ni motiva da se sada privikava na sasvim drugu podlogu.

NS

pre 10 godina

Steta kao i prosle godine sada ce pasti ovo ce ga dotuci i nema nista od Vim> i US opena.......... Skoro je otkrio u jednoj izjavi da ga je proslogodisnje finale Rg dotuklo i da je pao psihicki, bojim se da to sledi i ove godine pogotovo posle ovakvog poraza.. Pisao sam vec dosta puta da Nole mora da menja trenera Vajda je katastrofa sto se tice vodjenja Sampiona ............. Nole je danas izvukao maksimum i nemoze se dobiti a sto se tice taktike danas nisam video nikakvu Vajdinu taktiku nego samo udri pa na snagu a to nije komplet nole on decko ima glavu.........

Mica

pre 10 godina

Mislim da je Rafa najbolji igrac svih vremena. Eto i sa cetrvog i petog mesta sve gazi i osvaja trofeje. Sta ce mi prvo mesto kada osvoj 2 turnira u godini.

Mile Grobar

pre 10 godina

Ja ionako navijam za Tipsarevica. A danas je lep dan, basket 2:0, i još jedan veliki Zvezdaš bez svog sna. Dominacija fudbal 6, košarka 12 godina. Razbijačina!!!!
Džaba vam je trud sve je uzalud.....

Miki

pre 10 godina

Ako je izgubio, na sta to lichi serviras na 4-3 za 5-3 i gubis servis ma ajde bre... steta sto Nadal nije dobio u tri seta da lepo provedemo posle podne a ne ovako....

Adio Nole, Srki i Diki

pre 10 godina

A sad adiio a sad adiiio.... Dao si malo srece Srbiji koja je skoro u svemu najgora a evo od danas jasno je bas u nicemu najbolja. Osvojices Rolan Garos ako Nadal umre a prvi si jos samo malo i to zato sto je Rafael bio povredjen. Igras odlicno ali kao masina a Rafa igra srcem i inspiracijom i znanjem NEOPISIVO, NEVEROVATNO, NEMOGUCE.

Patrijota

pre 10 godina

Zasto Novace ne objasni zasto si i na osnovu cega, prepotentno izjavio pre meca da ces dobiti Nadala, jer tacno znas kako??? Mnogo si frajeru visoko poleteo, previsoko, a to se po pravilu placa i zna da mnogo boli!

toliko

pre 10 godina

Nisam Nadalov navijač, ali mi je drago što je pobjedio.Da je Novak pobjedio Srbija bi "poludila " i Novakov uspjeh slavila kao kolektivni uspjeh što je van pameti.Ne znam zašto je Novak razočaran kad je Nadal bio bolji i zasluženo se plasirao u finale .

Miki

pre 10 godina

Voleo bih da posle svega priupitam nesto Djokovicevce koji pljuju Nadalov tenis: Kako objasnjavate odnos vinera 61:54 u Nadalovu korist?! Kako je moguce tako nesto sa totalnom defanzivom i antitenisom? Izvolite pametnjakovici i pljuvaci bez rezona, slusam.

posmatrač

pre 10 godina

E Novače, razočaran si. Od Dubaji je tvoja igra razočaravajući. Dozvolio si sebi luksus u Indian Velsu, Majamiju, Madridu i Rimu. Zbog toga ćeš izgubiti mesto br. 1 do kraja godine. A zameniće te Nadal. Imao si šansu život da budeš neprikosnoveni vladar tenisa u istoriji, ali očito ti nemaš mozak to da shvatiš.

Milutin

pre 10 godina

Normalna reakcija jednog pre svega normalnog mladog coveka I velikog sampiona. Novak I jeste veliki sampion bas zato sto ce on DANAS biti razocaran ali vec od sutra svojom pre svega mentalnom snagom, zaboravlja na razocarenje I posvecuje se narednim obavezama maksimalno. Ovo je vec sto puta potvrdjeno I nema razloga da bude drugacije. Drugo, Nadalu cestitam na pobedi ali stvarno, gledajuci ga, mislim da sa svojim ritualima vec definitivno preteruje, po meni je to zabrinjavajuce za sve koji ga vole I postuju. Nista, idemo dalje Novace majstore!

Sasa jokic

pre 10 godina

Cetei stvari;
1.Kradja poena u naletu Noleta
2. Takticke greske u igri, forsiramje forhenda, gde jw u 95%slucajeva gubio poen
3. Draj voleji, pet puta greska u krucijalnim momentima, ukljucujuci pecanje na mrezi, umesto pustanje da padne i lagan poen. Draj volej protiv igraca koji se fantasticno krece je losa taktika.
4. Mnogo gresaka iz riterna za ovako bitan mec.
Rafa je pokazao da je tipican spanski "sportista", ukrao je poen kada je Nole bio u naletu, i dobi brejk poen.
Ali je igrao odbranu zivota.
Nole nije bio na nivou, uglavnom se vadio. Izgleda je podlegao pritisku, sto nismo od njega ocekivali.

Boran-aga

pre 10 godina

@game,set and...
Samo sam vas čekao...Idemo opet o dopingu kao papagaj. Da je Novak pobjedio (čestitam na velikoj borbi i odličnom meču) ne bi ni slova rekli o dopingu. Nije ni Novak bio zadihan na kraju meča, a najbolje je servirao u 5. setu i najjače. A to da Rafa nije trenirao 7 mjeseci mogu misliti samo oni koji ništa ne znaju o sportu, ali to niste vi pošto ste nam slali slike kako Rafa trenira i pred Us Open na kojem nije nastupio. Evo je imam fantastičan vid i sasvim mi je jasno da je čovjek apsolutno čist,a ima nas još mnogo kojima navijčka pristranost nije zatvorila oči.
Lakše malo sa navijanjem, vidim da loše utječe na Vaše zdravlje. Samo prihvatite jednu jednostavnu činjenicu i uživati će te u mečevima. Nadal je bolji!

Bojan

pre 10 godina

(game, set and..., 7. jun 2013 22:00)
koja to droga omogucava da serviras najbolje u petom setu :)
ne kontam rezonovanje, da je doping u pitanju, covek bi isto radio od pocetka do kraja meca. Ovaj mec je ogledalo onog iz australije prosle godine, kada je Nole delovao mnogo svezije u zavrsnici, trebao da zavrsi posao u cetiri seta, a onda iscupao pobedu u petom.
(Sića, 7. jun 2013 21:46)
a ti pokazujes da si Srbin i u svemu trazis zaveru
oko sokolovo nije uvek precizno i na sljaci je manje pouzdan metod od gledanja u trag, koji je apsolutno tacan. Covek je prvo mislio da je zakacila loptica liniju (tako se videlo iz njegove perspektive), Nadal trazio proveru, sudija sisao i video da loptica nije dotakla teren i promenio odluku. Sve apsolutno cisto.

asterix

pre 10 godina

Igrac sa smečom na nivou juniorskog žeskog tenisa,ne zaslužuje da bude broj 1.Zaista je nevjerovatno,da taj udarac nije u stanju da dovede bar na koliko toliko prihvatljivi nivo.

dejan

pre 10 godina

Bravo majstore, nisi imao zaista srece, a Nadal je pokazao kakav je necovek kada je u trecem setu u vaznom momentu izmislio aut, a sudija je to potvrdio.
Nevidjena brka i sramota, Nadala posle danasnjeg poraza ne mogu vise ocima da vidim, toliko se iskompromitovao u svojoj lazi i kradji, da nije ni cudo sto nije mnogo bio radostan posle meca.
Nadam se da cemu za ovu kradju Nole vratiti sa kamatom na svim turnirima do kraja godine, a pre svega na betonu, videcemo tada Rafu, da li ce moci da izmislja autove kada bude bilo hokaja!! Sramota Nadala, a Nole glavu gore bices ti jos dugo najbolji na svetu sto je najvaznije!!!!

Doktor

pre 10 godina

I ja sam razocaran kad nosas kapicu mutant vatrepolo ekipe Vet. Tvoj izbor koji toliko usiljeno nameces drugima pokazuje da ces uvek biti razocaran i nesrecan, pa cak I kad u svemu budes prvi. Ti i dalje navijaj, a ja cu jos vise da volim.

Marko (Dorcol)

pre 10 godina

Moram nesto da podelim sa vama. Trenutno se osecam kao da sam pao godinu na Fakultetu, ili kao da su mi javili da sam izgubio posao. Pa nije bre to normalno. Lepo je sto navijamo za njega, sto ga volimo, sto se identifikujemo sa njim, ali je strasno sto nam je on postao beg od svega usranog u ovoj zemlji za poslednjih 20 godina. Nemas ribu, tu je Nole. Imas zenu, tu je Nole. Mrzi te da ucis, tu je Nole. Mrzi te da zivis, tu je Nole. Ej bre, svi smo otisli u tri lepe...

sasha

pre 10 godina

Nole je ushao u mech savrsheno spreman, ali sve drugo je bio protiv njega :sreca ,sudiju,a protiv toga nema ljeka ,a kad na samom kraju nerve popuste i vi hocete dokazati sudijom da ne zna svoj posao ! neminovan je poraz :( DJOLE ! NIJE BIO TVOJ DAN !!!

Andjela

pre 10 godina

Nema šta da si razočaran i ti i on ste igrali ODLIČNO! On je popustio na kraju 4 seta (to se prenelo i na početak 5 seta) inače da nije "popustio" Nadal bi dobio meč sa 3:1.
Ps. šteta je što ovo nije bilo finale!

Drnda

pre 10 godina

Razocaran sto te onaj nije slusao, i nije hteo da natopi teren vodom, kako si ti trazio? Rafu deljes samo kad su mokre lopte?
To je ta "ljudska gromada", dzentlmen, posteni NDj?
Ha, ha!

g4

pre 10 godina

Drzi se betona, pre svega, tu osvajaj trofeje a za RG ce biti jos prilike. Nema potrebe da se cela sezona svodi na jedan turnir, ima jos mnogo trofeja koji mogu da se osvoje.

game, set and...

pre 10 godina

svaka čast svim vrhunskim prognozerima, Nadal je stvarno pokazao superiornost na RG-u, toliko je superioran da je mogao da da brejk fore u poslednjem setu, ali i da žuri da ukaže na ono što je sudijin posao, pecanje...

ko posle ovakvog meča ima bilo kakve sumnje, stvarno mora biti slep... pitanje je:
1. folirant (vezano za povredu)
2. doper
3. i jedno i drugo...

najjači servisi u petom setu, ni zadihan po završetku meča od 4:37, a bio čovek povređen 7 meseci, nije trenirao (!!!) par nedelja pre MC-a, sve do Fonjinija se vukao po terenu, ali ako je Rafa, normalno je da "podiže formu" iz meča u meč na GS-u... ali koliko... i pored svega toga nije pobedio, već mu je pobeda poklonjena, ali ne od strane sudije, već od njegovog protivnika...

Armstrong je osvojio 7 titula u Francuskoj pre nego je uhvaćen, koliko treba da osvoji Nadal pa da i njega uhvate...

P.S. svaka čast Noletu na borbi, dao je sve od sebe, čovek je, pa je stoga i grešio, na žalost i u najbitnijim trenucima, ali za svakog čoveka postoje granice...

name

pre 10 godina

Mozes da se tesis koliko hoces i da smisljas opravdanja. I ja sam razocaran i navijao sam za tebe svom snagom. Bolji je ovoj podlozi od tebe definitivno. Na betonu ne moze ni da ti pridje. Pozdrav Nole. :)

Ceke

pre 10 godina

Novaku su otimali pobedu i oteli,ovo je bilo igra sibicama,zna se ko gubi u toj igri,pogotovo kada na terenu imate milimetar prednosti a oduzmu ti kilometra,svaka im cast,neka gledaju finale po programu.

Ivan Nk

pre 10 godina

LEGENDO ti si nas SAMPION , nas PONOS, NAJBOLJE sto je Srbija izrodila poslednjih 50 godina!!!
Mnogo jos titula ceka na tebe i mnogo radosti koju ces nam priustiti.
HVALA TI DO NEBA!!!

Ratko

pre 10 godina

Znate kada osviji Wimbldon? Nema teorije da se vrati neko vreme. U zavrsnici ce da igra ali da li ce nesto osvojiti veliko je pitanje. Nadal mu je sada usao u glavu i tesko i u eventualnom duelu na travi da li moze Novak nesto da uradi. RG ce ostati sasvim sigurno nedostizan do kraja karijere. Steta sto takav teniser nema GS karijere a Federer ga osvojio kad je Rafa bio povredjen. Voleo bih neko da mi napise na koji nacin se Rafa moze dobiti na GS u Parizu kada je potpuno zdrav?

Torcida Ohrid

pre 10 godina

Ocekivano. mada sam mislio da ce Nadal lako da dobije Novaka al izgleda da jos nije u potp[unost spreman.
Nego sta smo docekali:
"Najveci ikad" Federer koji je za dve klase bolji od obojica ispao je tako rano.
Moze li mi neko (al ko se stvarno razume od tenis) reci sta je razlog drasticnog pada forme Federera zadnjih godina.
Sigturno nisu ni godine ni povrede.
Kad je Federer bio u formu ni Novak ni Nadal mu nisu bili ni do koljena

Joca 011

pre 10 godina

Onaj lik,
u beloj košulji i sa satelitskim telefonom o kaišu...
koji pred sam kraj meče ulazi i nešto saopštava Noletu...!?
Sigurno nije nevažan lik, čim sme tako drsko da mu prekida pauzu i da mu se obraća.
To je neuobičajeno – niko osim dece što dodaju peškire i skupljaju loptice ne sme da prilazi igračima.
Šta mu je rekao? Zar je to što je imao da mu kaže bilo tako hitno?
Posle toga je Nole ubrzano, i glatko... grešio i izgubio!!!
* * *
Ovo je meni veooooma..... sumnjivo.
.

Aleksandar Stojanovic

pre 10 godina

Pa realno, ako pogledamo njegova prethodna ucesca na RG logicno je da zakljucimo da ce sledece godine i taj trofej precrtati sa spiska neosvojenih! Molim po jedan ,,+'' od svakog citaoca sa iole mozga...

Sića

pre 10 godina

Oko sokolovo na Eurosportu je potvrdilo da je bila dobra lopta u 2. gemu 3. seta što je i dosudio linijski sudija. Nadal je pokazao drugi trag, a sudija koji očigledno nije dobro gledao potvrdio taj drugi trag. To je bio gem za Nadala i 2:0. I Djoković od tog trenutka gubi igru i lagano 3. set. Vujčin nema poima o tome, Mićo sa HRT-a se čudi zbog čega je tako naglo pao Novakov ritam i volja za igrom u 3. setu.
Sramno od Nadala, a Paskala treba kazniti jer je presudno uticao na gem i dalju igru, kao i emocije kod tenisera. Zato uvesti i ovde Oko sokolovo.
A šta reći za Nadalovu reakciju za Novakovo "pecanje". Sramota.
I što kaže Smiljan Banjac na Eurosportu, povodom Nadalovog pokazivanja drugog traga i reakcije: Pokazao je da je Španac.
Nole treba da smo svi ponosni što smo Srbi. HVALA TI NA TOME.

NOVAK VOLIM TE MNOGO

pre 10 godina

Ti si za mene CAR, volim te i kada izgubis, ali ne zaboravi mnogo vise pobedjujes nego sto gubis.

Da samo znam da igram tenis razbio bih ovog Nadala, ali ne znam.
PS:Ni ovoga puta nisam smeo da te gledam kao u obicno.

Macak

pre 10 godina

Psihologija ponovo..
Jedini nasi sportisti koji su znali kako se to radi su Monika Seles i nekada kosarkasi. Kad pocnes da lomis protivnika ne pustas ga do kraja ,ko zmija udav....

Svi ama svi ostali su odmah ubacili u manju brzinu i u 3/4 slucajeva "nesretno" izgubili...

Izgledalo je da je Nole prebolio tu bolest ali evo izgleda nije.

Pavao

pre 10 godina

Razocaran? Bolje nam kazi sta to nije u redu sa tvojom glavom i tvojim telom. Krijes ti nesto. Ono kako se vladas na terenu ne deluje da si sasvim kod kuce.

Branislav K.

pre 10 godina

Nole, ti si kralj, glavu gore, sutra je novi dan. Velika armija je uz tebe, i uvek ce te bodriti. Izgubiti mec na castan nacin, nije strasno. Ti si dokazao nebrojano puta da si veliki igrac, i sto je jos vaznije, veliki covek. Radovacemo se mi dogodine osvajanju RG, nema problema, samo malo strpljenja...

stari udbas

pre 10 godina

odlican mec. samo, osvojice vimbldon isto kao sto je i rg. trava mu je najgora podloga. to uzimaju marej rafa ili fedex ako ga posreci zreb. ali zato je vec us open druga prica. to ove godine uzima , sem ako se ponovo ne dogodi suludo vetrovita nedelja.

Gaga

pre 10 godina

Naravno da ces osvojiti RG i naravno da ces jos mnogo grem slemova osvajati. Veliki si sampion a samo velikim sampionima se dogadjaju i ovakve stvari kao danas.
p.s. a vi veliki mozgovi koji mislite da je on sad pao i da treba da propusti wibldon ili ne znam sta vec bolje predjite da pratite neke druge sportove, npr. kriket i sl..

Dragan

pre 10 godina

Dragi nole junačino,
Nemaš razloga za razočarenje toliko si nam puta priredio nezaboravne trenutke sreće i neopisive radosti. Svi smo se uverili da gosn Španac nema u sebi ni malo čojstva i poštenja (osećaja za fer plej).Zato Nole glavu gore biće još dana za megdana i nezaboravi nepravdu a oprosti im jer neznaju šta rade.

barba

pre 10 godina

Nista ne zameram Novaku u igri. Nadal dugo nije odigrao ovako dobar mec.
Jedina molba i za Novaka i za sve nase sportiste: NEMOJTE PRE MECA GOVORITI DA CETE POBEDITI PROTIVNIKA!
Pratim ovu pojavu vec godinama i zablezio sam da u 80% slucajeva kada nasi sportisti pre nekog meca, turnira ili prvenstva pricaju da ce pobediti tada zapravo izgube.

novosadjanin

pre 10 godina

Nauči da smečujes...Odvoji sad nedelju dana i po 6-7 sati samo vezbaj smeč. Krivo mi je da taj udarac odluči pobednika u dva epska meča (setimo se OI 2008) Ja se bavim amaterski tenisom a mislim da bolje smečujem od tebe, ne razumem u čemu je problem??? To mu dodje kao slobodno bacanje u kosarci..Mnogo gresaka iz tog udarca. Ali ona greška na mreži...Strasno.

Gagi013

pre 10 godina

Jesi razočaran,ali mi nismo.Ti si već legenda,tako da sve što sledeće uradiš je samo plus.Dogodine ćeš ga već osvojiti,a Nadala ćeš,do tada,da šiješ na ostalim podlogama,ne brini.Ne padaj JUNAČINO!!

milan

pre 10 godina

(game, set and..., 7. jun 2013 22:00)
Potpuno se slazem, izgleda da su svi zaboravili tu famoznu "povredu".To su stvarno price za malu decu...

olli

pre 10 godina

i trba sam sebe je pobedio , uz malu pomoc marije . ali nije kraj sveta hladjenje pa idemo dalje , nosilac na wimbldonu naravno nole , idemo ...pravi sportista je onaj ko ume da gubi , nole br 1 jos dugo dugo ...

Anđela

pre 10 godina

Nebojša, 7. jun 2013 20:44 Nadal je bio malo bolji pogledati statistiku meča. Ali i golim okom - gemovi: 30:25. I Novak se na "mišiće" izborio da ne bude u setovima 3:1.
Ps. A bilo je više takvih poena: Ono Nadolovo proterivanje loptice kroz noge a Nole promašio zicer (pravo u mrežu).

splendid

pre 10 godina

Nole je savladao Nadalovo samopouzdanje ali ga je omelo njegovo preveliko srce za pobedom!Nole, nemoj da ocajavas, Wimbldon je na vidiku i Tvoj novi pehar. Ajmo, ajde svi u napad, Nole, Nole, Nole, genijeeeeee!!!

Pazarac

pre 10 godina

Slozicete se, mislim da je ovaj Rolan Garos jedan od najlosijih. Zasto? Nema Mareja, nema Del Potra, Federer nikad slabiji, ostali "toplo-hladno". Znaci, spala knjiga na dva slova: Nole i Rafa. Ipak, nijanse su odlucile: RAFA.

zeljko

pre 10 godina

Nole nemas razloga za brigu,osvojices jednog dana RG,Nadal je jednostavno igrac za tu podlogu,znam da si bolji od njega u svim elementima,vazno je da ostanes zdrav i da nastavis da resetas protivnike,Pre mesec dana si isto deklasirao Nadala u monte karlu i to nismo zaboravili,nema razloga za brigu,danas si imao brejk u petom setu i jedan detalj je porementio sve a to je mreza,da nezaboravimo koliko je linije nadal pogodio iz odbrane,Nisi imao srece i to je razlog poraza,odlucio je gem i nista vise,imas veliku prdnost na atp listi,nadal nemoze da napreduje jer brani bodove,ti ces izgubiti malo bodova ali mozes zaraditi na wimbldonu gde si apsolutni favorit kao i na bilo kom turniru za mene si i danas bio favorit ali nepobedjuju uvek najbolji.samo napred ima jos da se igra,uzmi ti ponovo Wimbldon i us open pa da slavimo opet na kraju godine.

BgHQ

pre 10 godina

Za ovaj poraz nema bolje utehe od osvajanja najveceg od najvecih turnira tj.Vimbldona.Samo napred majstore ne mogu se uvek dobijati neizvesni mecevi a prilika za popravni je vec tu za par nedelja.Verujem u tebe.

salsero

pre 10 godina

Pitaj ga Boskovicu da li mu nedostaje SAMOPOUZDANJA u zavrsnici velikih meceva i zasto; i da li ce opet da angazuje coveka iz 2011-te godine?

game, set and...

pre 10 godina

@Boran-aga

hvala na brizi, a to ko je koga čekao pokazuje određene karakterne osobine... da je Nole pobedio, a mogao je, ja bih jednostavno rekao ono što sam govorio i ranije, a to je da superiorna tehnika pobeđuje snagu, ma kakva ta snaga bila, i na koji je način stečena... a i sam je Vaš idol rekao, Čelzi je dva puta pobedio MU ove godine pa opet nije bolji...
jedan komentator je lepo rekao: "Nadal bi mogao da sprinta ceo maraton", samo što snaga i izdržljivost obično ne idu zajedno...

@Bojan
ko kaže da on nije imao snage i pre petog seta, a pritom je imao povrede kakve su imali i Has i Robredo, a poslednja je najbliža onoj koju je imao Blejk, da ne spominjemo da su sva trojica išli na operaciju(e) i gde su sada, Toni je svojevremeno pričao o "poremećaju stopala zbog koga bi Rafa mogao za par godina biti u invalidskim kolicima" a to je bilo pre 7 godina, i nakon svega toga se vrati i na snagu dobije čoveka koji je uz njega najspremniji na turu, a ti i dalje pitaš za ime preparata...OK, Nadal se ne dopinguje... još samo da ulazi na teren na belom konju pa da priča bude kompletna... ali ja i dalje odbijam da verujem u bajke...

Lela

pre 10 godina

Sam je sebe pobedio svojim greškama. Nadal je bio odličan. Djoković nije bio borben, previše grešio, ništa nije išlo. Pomalo je i bezvoljno ušao u meč. Ne znam, loše mi je, ponadah se...

zvezdana podgorica

pre 10 godina

molim redakciju b92,da nekako posalje komentare podrske NOVAKU,nemoj NOLE da se osjecas razocarano,idemo daljee . . .dusame boli kad te vidim ovakvog,ja sam izbjeglica iz Mostara ostala sam i bez oca,kuce i ognjista . .al zivot ide dalje glavu gore sampione bice GS koliko volis

Republika Valjevo

pre 10 godina

Svako ko pomisli, a kamo li da napise nesto negativno protiv ovog Velikog coveka neka se prvo zapita da li bi mogao bar loptice da skuplja na nekom od turnira....

mali aut

pre 10 godina

I prošle godine je sve uložio u jedan turnir ( Olimpijada) i jedva se izvukao, tek na kraju sezone. Nadam se da će ovaj put uzeti preostala dva GS. Glavu gore!

doktor

pre 10 godina

Evo sta je po meni odlucilo. Peti set 2:0 za Novaka,Nadalov govor tela los. I Djokovic umesto tada da pritisne ,eventualno napravi jos jedan brejk,on je dopustio Rafi da se oporavi. Jasno se videlo da mu se vracalo samopouzdanje i na kraju je on prelomio. SVE U SVEMU Novak je dokrajnjih granice odvukao Nadal,i nema sumnje da ce ga sudbina kad tad ,kao i Federera nagraditi osvajanjem Rolahd Garossa!

Konstantin

pre 10 godina

Uh mogu misliti kako je njemu kada sam ja hteo da pojedem svoju papucu koliko sam se smorio na kraju.. posle takvog meca i takve borbe, tako lako da izgubi u samom finishu meca.. c'est la vie, sto kazu francuzi,i dalje je neprikosnoveni broj 1!

Nebojša

pre 10 godina

Ono kacenje na mreže je odlučilo pobednika sledeće poen posle tog je dobio a sa onim nesrećnim imao bi 5-3 a i naredni svoj servis gem je osvojio tako da bi dobio i meč ali šta da se redi nije imao sreće ostaje sledeća godina.

radandco

pre 10 godina

Menjao bih plasman fudbalera na prvenstvo za Djokovicevu pobedu. Sledece godine majstore. Prosle si mu uzeo 1 set, ove 2 a sledece ga oderi 30

jäger aus frankfurt

pre 10 godina

ma opusteno bre nole, sledece sezone ces da ga ugazis... - e, ovo je grobar u meni morao da napise. jednostavno, leglo je "ki budali samar".

oxoxoposum

pre 10 godina

nole... kapa dole! veliki + od mene za igru danas. bio je bolji za nijansu a ti si pokazao da si dovoljno napredovao da osvojis i taj trofej. nadam se vec u narednom pokusaju. verujem da ces do kraja karijere imati pozitivan skor sa njim i na sljaci. do tada, samo hrabro, glavu gore, u nove pobede...

Vuk,Zara,Nadja,Ikonija,Nenad - S.Palanka

pre 10 godina

Toliko nas ovaj poraz boli da ni danas ne mozemo da funkcionisemo,razmisljamo non stop o meču.Nole ti si nas heroj.

NS

pre 10 godina

Ne znam........... ali tesko je posle ovakvog poraza da se nesto uradi na Vim i Us openu.... Skoro je negde izjavio da ga je proslogodisnji poraz u finalu RG dotukao i da je zato prosle godine sve posle gubio mislim da ce to i sada biti na zalost on naravno to nece reci ali ce ga ovaj poraz dotuci ... Steta....... Obavezno menjati trenera ako hoce RG i dovesti Cetojevics... Vajda veliki minus za taktiku Samo udri ne misli glavom a to nije nole.........

George Carlin

pre 10 godina

Vazda za jedno oko konj ćorav? Daj jednom da pročitam- igrali smo super tenis, uživao sam u svakom poenu, zbog ovakvih mečeva i igram tenis...

bj ns

pre 10 godina

kad neko toliko puta pogodi liniju i to spoljni deo iz trka i kad ti napraviš toliko neiznuđenih grešaka onda je rezultat ovakav. neminovno. sam je sebe pobedio onim smečevima u mrežu , pecanjem u kritičnom momentu i prilično lošim bekendom. ali rafu je htelo jako...

Beoman

pre 10 godina

Strasno mi je zao zbog Noleta. Mora da mu je jako tesko. Samo neko ko se nikad nije bavio sportom ili se barem takmicio u klikerima moze da pljuje po Noletu. Ovo je bio neverovatan performans dvojice ljudi koji su najbolji u svetu u svojoj oblasti. Nazalost Nole nije fizicki izdrzao, morao je da trosi duplo vise energije od Nadala jer je morao stalno da bude agresivan i da ga neprekidno napada. Videlo se da nema vise snage kada je krenuo da brani brejk u 5 setu sto inace nikad ne radi. Nadal je jednostavno superioran na Pariskoj sljaci, ima igru koja apsolutno odgovara toj podlozi. Odigrati 5 setova protiv Nadala u Roland Garosu po suvom vremenu je nesto sto niko do sada nije uradio. Soderling ga je dobio u mecu koji je 5 i vise puta prekidan i igralo se prakticno po blatu. Koliko je Nadal superioran videce se u nedelju protiv Ferera. Ceo mec je odlucilo nekoliko bizarnih trenutaka i vremenski uslovi. Sve u svemu svaka cast Nole, tesko je izgubiti ovakav mec ali glavu gore, uzeces ti Roland Garos siguran sam.

Sasa Bijeljina

pre 10 godina

Citam komentare i ne mogu da se nacudim: koliko zlobe od pojedinih koji treba svoje komentare da ostavljaju na vijesti iz kosarke. Brukate se

Nebojša

pre 10 godina

Uslovi podloga sve je bilo na Nadalovoj strani a ipak je tesno dobio uz pomoć onog nerazumljivog i neopreznog Noletovog kacenja na mreži ako je ovako bilo na sljaci kako Rafa onda planira da se odupre na betonu i travi.

Srdjan

pre 10 godina

Ajdeee Nole Sampioncino...Budi razocaran veceras , ajd i sutra..ali prekosutra vec nemoj .
Bice toliko prilka za revans .
Uzmi ga od sad svaku...i pozdaravi ga i od mene .
Srdjo, tvoj veliki fan iz Banjaluke :))

Aca Znalac

pre 10 godina

Nole ti si car i nema veze što si izgubio. Neka na čast služi onima koji su dozvolili da ovakav meč sudi sudija koji je ne pristrasan nego je više od toga. Pa PM je ljubio Nadala na Devis Cup-u. Ako ne verujete pogledajte fotografije kada isti sudija ljubi Nadala. Ovo je sramota za RG s obzirom na tradiciju turnira.

Miro

pre 10 godina

Nole,(Vilander za 16 god prof,tenisa nije dodirnuo mrezu )..jbg bolje serviras ,jaci si,serviras bolje ,ali na mrezi ( voleji,smecevi) su najslabiji deo tvoje igre..A ide trava gde su ovi elementi igre krucijalni Popravi jos tu svoju igru i bices ono sto i jesi stvarno NAJBoLjI

Aleksandar

pre 10 godina

Ostavio si srce na terenu , pokazao si jos jednom koliko si jak i psihicki stabilan.Ovde je samo sreca odlucivala. Sve najbolje u nastavku sezone.

Никола

pre 10 godina

Ех...
Ипак , тај наш ...Ноле , Србин...много нам је радости донио , и сигуран сам још ће многе да донесе.
Главу горе , брате...
Када је стало Надала , прискочио је Марија...
А тешко је побједити ... пех , Надала и судију...

Montenegro

pre 10 godina

Samo ću reći ovoliko - NOVAK ĐOKOVIĆ je KLASA OD ČOVJEKA. K'o čovjek je odigrao današnji meč, i mi Crna Gora se ponosimo njime. Bilo je nervoze što jes, jes. Ali kad nekog voliš, onda ga do daske voliš, čak i kad gubi.
Nole care naš uz tebe smo srcem svim. Glavu gore.

Whatever

pre 10 godina

Govorio sam prije meča ako vec Nole mora izgubiti neka izgubi 3:0 a ne ovako jeftino. No to je zivot, jednom je Nadal izgubio u Australiji na taj nacin pa se opet vratio tako ce i Nole. Jadnije se osecam od Noleta no glavu gore, ne mozes uvek pobedjivati.

vlada

pre 10 godina

Velika steta. Imao ga je na 3:1 u 5 setu na servis Nadala imao je tu brejk lopte za nedostiznih 4:1 ali je popustio, nije bio najbolje skoncentrisan i stalno je ocekivao da momentum kao sto je cesto bilo ranije predje na njegovu stranu. To se ovaj put nije dogodilo. I poslednji gem je odigrao bez srca. Steta.












;

Justin

pre 10 godina

Novak je ucinio sve da finale pre finala bude za pamcenje. I nije on nas nacionalni terapeut ,vec vrhunski sportista ,kojim se mozemo ponositi i kad gubi. Nadal je bio za nijansu bolji. Ima li minusa ako cestitam Nadalu? Hajde,da vidim.

sarlamantan

pre 10 godina

Ne smes da budes tuzan!!!to ne lici na tebe....iz ovoga ces biti samo jos jaci... i zapamti da nikada nisi sam!!! jer pravi Srbi i navijaci su uz tebe do kraja!osvojices wimbldon hiljadu posto!!!"Ako mislis da si sam,ne plasi se,dobro znaj - da nas ima gomila,GOMILA NESALOMIVA!" :)

Goran

pre 10 godina

Mi smo danas toliko navijali da je naš dvogodišnji sin, koji inače još ne priča, posle meča počeo da viče: "No-e, No-e!!!" :)

vrsac

pre 10 godina

covece ne moras uopste bre vise da igras tenis,ti si nama uzor i po ponasanju i patriotizmu i marljivosti i postovanju drugih..ja ti se duboko klanjam..pasce i pariz jednom siguran sam

Srb-in

pre 10 godina

Djokovic je broj 1 i 'nas' je, navijam za njega uvek kad igra, al' na ovakvim mecevima se vidi ko je rodjeni sampion i ko ima srca! Danasnji mec 'pod moranjem' me je podsetio na onaj kad mu je Federer prekinuo niz pobeda za rekord.. Djokovic je danas izgubio od sebe, ne od Nadala, koji je svakako igrao jako dobro..

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 10 godina

Mislim da Novak nije bio na fizički prihvatljivoj visini, a znamo šta kaže Nadal posle meča: Idem "trenirati!" Novak će sada verovatno uzeti par nedelja odmora, i... koji bre Vimbldon!!! U svakom slučaju, ja sam još više razočaran, jer se ne može reći da je igrao dobro. Ti njegovi prioriteti su bačeni mačići. Sad samo čekam ove naše "stručnjake", počev od Ozma do drugih "komentatora", koji će "objasniti zašto je Novak poražen. U pojedinim trenucima meča mi je ličio na Anu, koja skoro da pada na nos, kada "lovi" lopticu! Jednostavno, Novak je bio loše pripremljen za ovaj turnir, a i ono izbegavanje u Rimu, ma ajde bre, koji Berdih, ali eto, osvetilo se. Ili igraš, ili se zaje.....! Oni, koji misle podeliti minusčiće, verovatno nisu razočarani Novakovom igrom.

cpbuja

pre 10 godina

Bravo Nole, hvala ti za svaki minut koji te gledam. Ti si u poslednjih par godina jedna od retkih dobrih stvari koje se dešavaju Srbiji.

Dermendziev

pre 10 godina

Nole i ja sam razocaran,ali zivot tece dalje.Svaki poraz-koliko zla,toliko i dobra.Za korak si blizi osvajanju RG,nego li lane.Znajuci tvoju upornost,nadam se da ces uspeti mozda vec mozda sledece godine.Ti i tvoj strucni stab,bolje vidite ono sto se dogadja-lo.Licno meni se cini:ne treba bacati sve karte pocetkom godine samo na jednu stvar,recimo RG!Sta ako tog dana....Hiljadu sta?Ne znam koliko je na mec uticala situacija sa "malim prevrtanjem noge" pocetkom meca?Tako je u sportu:od junaka do tragicara samo jedna tanka nevidljiva nit vas deli,nit koja se ne vidi golim okom,a ipak se dogodi i vide njene posledice posle meca.Koliko puta si ti bio junak,a mogao si biti tragicar.Da,sreca prati bolje i hrabrije.Danas je to bio Nadal.Moglo je biti i drugacije:tvoja pobeda 3:2,ali mislslim i 3:0 za Nadala,a eto nije bilo ni jedno ni drugo.Zbog cega:bila je to bitka dva titana,a jedan samo moze dalje,nema mesta za oboje.Steta sto nije bilo to finale.Mozda bi i tada bilo isto.Mec,iz ugla neutralnog posmatraca izgleda drugacije,od onog za one "aktivne" posmatrace( nas koji dok ti igras,igramo i mi sa tobom,za tebe,dok drugi igraju sa Nadalom,za Nadala).Ipak mislim da je znacaj meca ubio lepotu.Po meni,vrhunskog tenisa bilo je u cetvrtom i petom setu.A sta odlucuje u najvaznijim mecevima?Neminovne banalne greske,tipa kraj meca.Sta se to zaista dogodilo?Bio si stegnut tokom meca,jer si pre meca pregoreo.Mozda nisi lepo ni spavao predhodne noci,kao sto neces ni ove posle meca?

Poz.!

City Girl

pre 10 godina

Cestitke na odlicnom mecu i borbi. Vracao si se nekoliko puta u mec kada su svi mislili da je vec gotovo. Pobednika je odlucilo nekoliko poena, kao u finalu u Australiji.

Puno srece u nastavku sezone!

Anta

pre 10 godina

Novak je sa prosecnom igrom bio ravnopravan. Ne napadajte coveka, on je mnoooogooo veliki teniser. Pobedice ga sledece godine, bez dileme

Maestrale

pre 10 godina

Nije ti bio dan drugar, a opet si mogao do pobede zato sto si za klasu bolji i kompletniji igrac od Nadala... jako verujem da na sljaci nikada te vise nece pobediti... zapamti to... zivi bili pa videli... Samo napred Nole tenis nije sve u zivotu, opusti se malo... Jelena je tvoj najveci trofej u zivotu...imas pravu ljubav a to je drugar jako, jako retko... idola nemam, ali ti si dobar covek i imas moju veliku podrsku i postovanje... pozdrav od Paleta...

Milko

pre 10 godina

Danas je Nadal imao više sreće, možda je bio i bolji u onim kriričnim momentima na kraju, vrag zna. Kako sam ja navijač Novaka Djokovića, tužan sam zbog ishoda, ali verujem u Novaka Djokovića i očekujem "Wimbledon" za novo uživanje i veću radost.

Euforija

pre 10 godina

Nole,glavu gore,bice jos dosta bitaka! Kad si ga ovako mucio na njegovoj sljaci,na ostalim podlogama ces ga "pojesti".Volimo te,Novace Djokovicu!

Reketni Stit

pre 10 godina

Nema veze,sampanjac ostaje u frizideru do Vimbldona.A i ne bi bilo pametno da ga pijem posle svih sedativa koje sam progutao.Bravo za hrabrost posle meca,treba mnogo vise snage posle poraza,nego posle pobede.Nole ostaje sampion,a moja odanost netaknuta.

Ruža

pre 10 godina

Izvanredan meč, sjetimo se Australian Opena prošle godine jer je na sličan način meč dobio Đoković, i ne samo meč već i titulu !!
Rafa još mora raditi za titulu.

dragon

pre 10 godina

na kraju meca da sam mogao pojeo bih Nadala. ali sada jedino mogu da cestitam obojici na odlicnom mecu. pravi gladijatori modernog doba. napred Nole!!! nas si ponos i dika!

mira

pre 10 godina

Nole care igrao si sjajno kao i Rafa i kao sto to obicno biva, na kraju jedan od vas dvojce uvek ima malo vise srece. Danas on sutra ti. Glavu gore i trava je tvoja, a na betonu ga melji. Svu srecu ovog sveta ti zelim, samo napred!

Milosav

pre 10 godina

I ja sam se kao i Novak (a vecina komentatora) nadao pobedi danas zbog toga sto ovaj Slam nikada nije osvojio, a najvise zbog pokojne Jelene Gencic. To se nazalost nije desilo ali je Novak opet dokazao da je zasluzeno na prvom mestu liste. Nadalova pobeda je bila veoma tesna, moglo je da ode na bilo ciju stranu. Verujem da ce Novak da se prestroji i ponovo nazad u pobede.
Napred Nole!!!

DRAŽA KG

pre 10 godina

Dobar si ti Novače,nek si živ i zdrav,biće dana za megdana!Ne može se uvek pobediti,ali borba je bila na visini,kao i uvek!Ovo danas u odnosu za ono u Australiji ,to ti je kao da te ujeo komarac.

nemanja m.

pre 10 godina

Tako priča šampion.
Cela sezona je bila tempirana za R.G. Zato je i bilo poraza na "manjim" turnirima. Dogodine će to biti sigurno bodovi.
Ima dobar tim koji planira sezonu za No1.
Sada se taktika menja i drugi deo sezone će biti uspešniji.
Nama bi bilo bolje da svi više radimo i ugledamo se na njega.
Hejteri su mi simpatični i mnogo volim da čitam njihove komentare.

expert

pre 10 godina

Sad sam na miru odgledao 5. set. Iako je Nadal lakse uzimao svoj servis, prevagu su ipak doneli Novakovi smec udarci, koje izgleda nikad nece nauciti

svasta

pre 10 godina

Koliko zlobe i pakosti u komentarima. Tesko mi je da priznam, ali mi smo najjadniji narod na svetu. Ne znam zasto se cudimo sto nam se sve ovo desava i sto su svi protiv nas!

Кривокапић

pre 10 godina

Ноле главу горе. Играо си шампионски и мушки. Показао си карактер и здраву главу у 4. сету. Пети сет је могао да траје 100 година док некоме не попусте живци. Само напред и спремај се за Вимблдон и бетон. Млад си освојићеш и Роланд Гарос.

Главу горе царе

dado

pre 10 godina

Djokovic ne moze da pobijedi Nadala sa onako jednolicnom igrom, sa snagom i udaranjem loptice, dakle Nadalovim oruzjem
Vise finese u igri, vise izlazaka na mrezu
Da se samo bjesomucno udara loptica pa ako padne na teren ili ne, nije recept za Nadala
Djokovic sigurno ima prostora za napredak u svojoj igri, samo je vazno da to uvidi

Sale@

pre 10 godina

Danas se videlo kroz ono prelaženje mreže, pogađanje linija od strane Nadala, promašivanje čistih smečeva t.j zicera Noleta, da mu jednostavno nije dato da pobedi...
Jer nije kad hoćeš, već kad Bog kaže da možeš!!!
Bog je danas rekao ne Noletu, sutradan na Vimbldonu i US Openu će reći 'DA'.
Ne može se sve u životu imati, posebno ne kad poželimo da imamo.
Ako u to verujemo i dalje, Bog će nas nagraditi kad najmanje očekujemo...
Nole veruj u ovaj cilj, u osvajanje Rolan Garosa, i stići ćeš do njega jednog dana...
Puno zdravlja i sreće!!!

markus

pre 10 godina

Bravo Nole.. i Rafa je bio razocaran vise puta posle meca sa tobom,sport je to,nekad dobijes,nekad gubis....Hvala ti sto imamo privilegiju da gledamo jednog Srbina u ovakvim mecevima....

Boran-aga

pre 10 godina

@game,set and...
Konstantno optuživati čovjeka za nešto ,a da nemate nikakvih dokaza govori o karakteru. Čestitati čovjeku na pobjedi također govori o karakteru. Tu je Đoković fantastičan za razliku od njegovih "navijača" i mogli bi da učite od vašeg idola. I naravno da mi Nadal nije idol. Nemam ih, nije mi 12 godina. Činjenica je da je Đoković servirao brže. Činjenica je da su obojica na kraju meča izgledali poprilično dobro. Činjenica je da je Novak 2012 na AO igrao polufinale od 5 sati pa finale od gotovo 6 sati i izgledao je manje umoran nego Nadal. Kako to čisti Novak uspijeva pored dopingiranog Nadala. Možda su oba čista i oba mogu ili su i jedan i drugi pod dopingom. Ja se držim prvoga, ali nema šanse da je jedan 100% čist,a drugi napumpan.

Tijana

pre 10 godina

Ja se samo nadam da ovi sto navijaju za Rafu nisu Srbi....jer ako jesu, jos smo gori narod nego sto sam mislila. Cestitke pobedniku.

despot

pre 10 godina

Voleo bih da posle svega priupitam nesto Djokovicevce koji pljuju Nadalov tenis: Kako objasnjavate odnos vinera 61:54 u Nadalovu korist?! Kako je moguce tako nesto sa totalnom defanzivom i antitenisom? Izvolite pametnjakovici i pljuvaci bez rezona, slusam.
(Miki, 8. jun 2013 02:26)
Miki koji si ti mec gledao. Nadalovo nabadanje iz trka su mu doneli veci broj vinera. Da Novak nije toliko gresio Naadal ne bi mogao da mu ni pri...di.

Dusan Detroit

pre 10 godina

Ever tried.Ever failled.No matter.Try again.Fall again.Fall better.
Samuel Beckett.
(Svaki put probaj.Svaki pud padni.Nije vazno.Probaj ponovo.Ponovo padni.Padni bolje.Samjuel Beketp

strazburzanka

pre 10 godina

nole glavu gore! bio si odlican ali malo sudije, malo manje srece i nadal je prosao; gledaj to sa druge strane kao tvoju sansu da jos bolje naucis francuski i da se sledece godine vratis kao pravi osvetnik. da ih sve potuces, plus osvojis razmezene francuze na domacem terenu onako kako to oni vole, na fracuskom. sve najbolje! a najjadniji su mi oni koji npr u tetovu slave pobedu nadala, ili hrvati koji od ivanisevica nemaju nikog drugog da ih razgali u tenisu; a mi srbi imamo rasadnik teniskih talenata! nole, nole, evo tsonga je ispao, tako da ima boga, ni francuzi ne idu dalje!

vixi

pre 10 godina

ah. imao ga je. u 4 i 5 setu je meni delovao svezije i nadal je krajnjim naporima i vanserijskim zavrsnicama ostajao u mecu. mozda se to najbolje moglo videti kod pecanja. nadal je odmah nekako ocajnicki pokazao na prestup, to mu je bila slamka spasa. no nije li i novak imao takve momente, na us openu protiv federera recimo. svaka cast obojci. vrhunski tenis.

Bianconero

pre 10 godina

I život je u većini slučajeva ogromno razočaranje.
A Djoković je u svome puno toga već postigao tako da će ga verovatno brzo to proći i neka ide dalje....

Nevena

pre 10 godina

Ti si nas ponos. Nekada coveku treba i malo sportske srece, ono dodirivanje mreze je zaista bio nevidjeni maler, po meni kljucni poen koji je odlucio mec. Novak je vredan divljenja, i meni licno je velika inspiracija, jer je simbol discipline, posvecenosti, borbe i neospornog talenta i umeca. Ako postoji ista pozitivno u ovom porazu, to je da je ovog puta pruzio mnogo bolju partiju nego u proslogodisnjem finalu, i da je cak u jednom trenutku imao pobedu u rukama....zasto nije izdrzao ne zelim da analiziram niti komentarisem. I verujem mu kada kaze da ce se oporaviti. Najbolje stvari tek dolaze. Pozdrav svim dobrim ljudima.

Posmatrač

pre 10 godina

Ne mogu da kažem da sam razočaran, jer nisam bio ni očaran tenisom Novaka u prva tri seta, ali mislim da je ispustio pobedu...
Da li je u pitanju opuštenost (voleji i ostale greške) u kombinaciji sa lošom taktikom (mnogo lopti Nadalu na reket) ili malodušnost kad "ne ide"?
Svetski No1 mora da prihvata protivnikove linije kao deo tenisa, a ne kao zaveru ili tragediju... To će doći sa godinama.

lovac_u_mutnom

pre 10 godina

Samo je u jednoj stvari grešio....na trenutke je zaboravljao ko je s druge strane mreže, i više puta je već zastao posle "winnera" ali nije bio "winner" jer je Rafa s druge strane !!!

jagodinac

pre 10 godina

Jel se secate polufinala OI u Pekingu i Noletovog smeca za pobedu?
Danas je imao par takvih i jos ono pecanje na mrezi,nesto mislim da Nole ima preveliku zelju na OI i RG,i da kad se priblizi cilju ne uspe da se obuzda,onda katastrofalno pogresi u kljucnim trenucima i krah.Mislim da bi tu trener mogao da odigra vecu ulogu,mada mu se ni u taktici ne vidi neki uticaj.

max

pre 10 godina

I ja sam bio mnogo razočaran i nervirao se previše ali šta je tu je,treba spustiti lopticu,kako je bilo rafinim navijačima na AO 2012 . Br.1 će biti teško odbraniti do kraja godine ali ipak 5000 ispred Nadala je i dalje velika zaliha..Ipak na Wimbledonu ne brani ni finale sem na US Openu,ima tu još da se poeni skupe a Rafi sem šljake ostali turniri nisu zagarantovano pobeda..Nappred Nole,glavu gore,dolazi Wimbledon!

batko

pre 10 godina

Nole, glavu gore, mec je bio dobar, ali idu novi mecevi, novi turniri i, nadam se, nove pobede. Rafa je danas bio fantastican, a greske su sastavni deo igre. Cini mi se da je imao vise koncentracije u nekim trenucima koji su odlucili mec. Nije to razlika u klasi, vec samo nijanse koje teg odvuku na ovu ili onu stranu. Ajmo, ajde, Viumbldon je pred nama!

Dragutin Ristić

pre 10 godina

Nije tragično izgubiti meč.Igrati protiv Nadala znači mnogo trčatri za svakom lopticom i nikad se ne predavati.Nadal se nikad ne predaje i svaka mu čast.Nole moraš biti uporan kao on. U odlučujućim momentima moraš više koristiti razum i ne udarati lopticu ishitreno ( smeč i pecanje na mreži bilo je nepotrebno).Netreba se ljutiti tokom meča već igra i samo igra usmerena na pobedu. Želim ti sve najbolje u životu i tenisu.

lena

pre 10 godina

Život je sastavljen od pobeda i poraza, ne samo u sportu nego uopšte. Nole hvala ti za sve što pobede i poraze samo polako ima dana uzećeš ti i RG. Ma šta radio uz tebe sam ponosna i što pripadam istom rodu kao i ti. Neka te Bog čuva i podari ti zdravlje.

bojana

pre 10 godina

Noletu treba cestitati na dobroj igri, tenis nije lak sport, treba mu cestitati na fer igri i ponasanju..treba mu zahvaliti sto nam pruza mogucnost da uzivamo, pa iako smo nekad neopravdano ljuti na njega ili tuzni ili smo izgubili zivce kad mu ne ide bas najbolje, ipak mu treba dati podrsku kad mu je tesko, a sad sigurno jeste. Mislim ipak da mi, stariji, treba da naucimo da se sa njegovim porazima nosimo isto kao i on i da brzo sve zaboravimo..inace odosmo tamo gde ne bi voleli..Noletu brz mentalni oporavak i svaku srecu i dobru igru na wimbldonu..