Nedelja, 22.04.2012.

14:01

MK: Nadal ubedljivo do osme titule

Novak Đoković poražen je u finalu Mastersa u Monte Karlu od Rafaela Nadala sa 2:0, po setovima 6:3, 6:1 posle samo 78 minuta igre.

Izvor: AG

MK: Nadal ubedljivo do osme titule IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

174 Komentari

Sortiraj po:

Pavao

pre 12 godina

Najtezi poraz Novaka Djokovica u poslednjih pet godina. Takve poraze sampioni sebi ne dozvoljavaju.
Poraz moze da govori samo dve stvari:
- Ili je on ozbiljno na putu prema dole
- Ili nije neki sampion, kada moze da mu ovako bude svejedno da li
ce neko da ga odere dok je No.1, malte ne sa nulom.

zivotni putevi

pre 12 godina

Dragi Nole, zivotni putevi nasih najdrazih budu proteknu i zavrse, kao i sve na ovome svetu. Ali su uvek znak za nesto novo i neku drugu zivotnu promenu, zenidbu , decu i novi zivotni ciklusi zamenjuju stare. Mislim da ti je vreme da zaokruzis svoju dugogodisnju vezu sa Jelenom i da jednostavno ulepsas svoj zivot i dobijes novi smisao svega! Sportskih uspeha nece zafaliti!

Natasa

pre 12 godina

IMPRESIVNA 8. uzastupna MC titula, rekord 20 Masters 1000 titula & impresivna pobeda! Rafa je igrao konstantno dobro, sigurno i bez ikakvih sumnji u svoju pobedu. Zasluzen pehar, sjajan rekord!

sudax

pre 12 godina

Pa,dobar je Nadal,mora se priznati,od osam finala sto GS-a,sto Mastersa, dobio je jedan.To je za svaku pohvalu.Zato se,zalost,onoliko raduje,hej,nije sala dobio je Novaka prvi put od 2010 god.Ha,ha,ha,ha,ha
Sto se tice Novaka,i pored teske sedmice dosao je do finala i time je njegov plan ostvaren.
I masine se moraju povremeno zaustaviti radi remonta,a kamoli covjek.
Nole,legendo,samo naprijed.
Sve cestitke zenskoj reprezentaciji Srbije na pobjedi u Moskvi.

Zlatko

pre 12 godina

Ocajan mec Djokovica. Pogled bezvoljan,
bodylanguage sve govori. Bezidejno
pimplanje i trckaranje ala Jelena Jankovic.
Trenutak da se zamisli sta zeli dalje u
zivotu i karijeri. Price o Rolan Garosu i
Olimpijadi su vise nego smesne uz ovakav
pristup
(realo, 22. april 2012 15:25)

Da li bi smeo da prihvatis opkladu da je Nole vec sada sampion Olimpijade? Tacnije, jedan od sampiona. bs.m.wikipedia.org/wiki/Olimpijada

Podgoricanin

pre 12 godina

Čestitke Rafi na pobjedi, zasluženoj. Teniski kalendar turnira je od ovog sporta napravio gladijatorsko takmičenje a osim toga i sama igra je sa nekada pasivnog stila "servis-volej" prerasla zahtjevnu i iscrpljujuću trku na osnovnoj liniji čemu su najviše doprinjelu novi materijali od kojih se izrađuju reketi. Kada bi Novak ponivio prošlu sezonu bukvalno bi napravio invalida od sebe. To je jednom napravio Nadal, snažni  i mišićavi Nadal, i za malo nije ostao bez koljena, nikada se nije oporavio. Mislim da Novak ovu sezonu odrađuje sa "pola gasa", tek onoliko koliko mu je potrebno da ostane prvi tempirajući formu za najbitnije turnire. Ako ne bi imao strategiju brzo bi izgorio. Puno sreće i zdravlja u nastavku poželimo Noletu.

amd procesor 3200+

pre 12 godina

Kako me nervira kad ovde neki pocnu da pisu *KAKAV SMO MI TO NAROD* pa ovaj sajt posjecuje najmanje 10 nacija i ostavlja komentare...

Nole Car

pre 12 godina

Dosao mu los dan i to je to Nadal ga jeste oduvao sve cestitke na pobedi Nadala igrao je mec skoro bez greske.Noletu treba mali odmor vise psihicki nego fizicki posle toga se vraca u normalu.

Inkognito

pre 12 godina

Tajna neuspjeha je kondicijska pripremljenost, rekao je jednom prilikom kako mu je teško bilo trenirati dok je Nato bombardirao Beograd, e pa Nole trebao si doći u Sarajevo 1992 i ostati tamo neko vrijeme,ne bi bio najbolji tenisač već prvak svijeta na 100 m i brži od Bolta.

tenis

pre 12 godina

Za ove strucnjake koji pominju ATP listu samo jedna napomena, posto tenis prate zadnjih godinau dana, kada ljudi dostignu nivo igre kao Nole, Rafa i Federer, kad budu prvi neko vreme, ATP lista prestaje da bude vazna, ona je bitna samo u smislu nekog rekorda, na primer za Federera ako zeli da obori rekord jer ima priliku, bitni postaju trofeji, i to najveci. I ka tome usmeravaju svoje ciljeve, Rafa je danas postao rekorder po broju osvojenih mastersa, sad ce juriti jos. Njima su trofeji bitni, lista je za navijace. Rafa je jos pre neku godinu kad je kompletirao gren slem rekao da od tog trenutka jedino je bitan broj velikih turnira, jednako je razmisljao i Rodzer kad je jurio rekordnih 16 trofeja. Slaba su uteha Noletu danasnji bodovi za ovako ubedljiv poraz, ali imace sansu za revans, u tomeje i car ovog sporta.

vladda

pre 12 godina

Covece, kakav smo mi proklet narod!!! Decko je usao u finale mastersa, prvi je na rang listi, ponos Srbije, a vi imate gomilu negativnih komentara... SRAMOTA

Vlada

pre 12 godina

Treba razumeti Novaka. Ostao je bez dede koga je najviše voleo pre dva dana i teško je mogao da se oporavi. Verovatno bi izgubio i da nije toga, ali šta da se radi.

3MAJ

pre 12 godina

Ne slazem se da ce sada biti lakse Rafi u sledecem mecu sa Novakom. Ovaj poraz se moze smatrati i takticki, da protivnik pomisli da konacno ima igru kojom moze da pobedi najboljeg na svetu.

stefan

pre 12 godina

I Radovan je oborio ruku kcerki Katici kad je bila pijana.
(dr. arslanagic, 22. april 2012 18:16)

Svaka cast za komentar,,sltako sam se nasmejao...:))))

Branko S.

pre 12 godina

Za @Bosanca i ostale komentatore. koji se iscudjuju za more negativnih komentara od strane "nasih" ljudi,upucenih Noletu, samo je jedno objasnjenje: srpski mentalitet!!!Puna ih je istorija.Mi smo valjda jedini narod na zemaljskoj planeti koji uzdize do nebesa svoje junake,ali odmah posle toga zeli da im vidi brzo kraj!?
Zato nije ni cudo sto nam je jedna od veoma omiljenih i cestih krilatica: "Da komsiji crkne krava..."
Toliko o nama!!!
Svim iskrenim navijacima naseg Novaka (a vidim da ih je vecina) sportski pozdrav!Onim drugima jedna nasa poruka u "svakom zitu ima kukolja!"

Čak N.

pre 12 godina

Nije moguce da Novak Rafu stalno pobedjuje. Broj jedan (kralj tenisa) porazen u finalu od strane broja dva (kralj sljake) - to nije nenormalno. Ne mislim, da nakon ovog poraza ce Novak izgubiti samopouzdanje protiv Rafe. Prosle godine je Novak pobedio na i na sljaci i na Gren Slemu. Ja stalno verujem, da Novak i Rafa ce igrati u finalu Rolan Garoa i da Novak tamo nece biti bez sansi protiv Rafe i da ce to biti utakmica decenije - pet setova super tenisa.

Vamos No1e!

pre 12 godina

Uf uf uf pljuvaci, ala ste se naljutili :D
Jedan turnir manje vise :)
Ovom momku, polako ali sigurno, postaji vazni samo GS-ovi, sto je i dobro.
Uzece jos par mastersa, na ostalima i da bude drugi, RG, Vimbldon, OI, pa i da ne odbrani US open, eto nama No1eta na prvom mestu jos dugo, dugo :)
Napred No1eeeee!!!!

ispravka

pre 12 godina

Odakle @Savo Nadalu toliko poena? Ne, niste u pravu- Novak ima zaista od ponedeljka 13270 a Nadal ostaje na 9215! Znaci razlika je: 3955 poena!!!!

anfakbls

pre 12 godina

Nole svaka ti cast na odigranom turniru, kapa dole. Raduje igra Nadala jer ovo sto je pokazao je deja vu i ozbiljno istakao kandidaturu za dugorocno nabijanje kompleksa, sto raduje. Zelim nasem Novaku da se sto bolje odmori, malo napuni baterije i krene u osvajanje svih preostalih turnira. Noletovim pljuvacima da cestitam 18 mjeseci posta, jer ipak su nadmasili i ove nase hriscanske, poz za Novakove fanove i ljubitelje sporta!

antialkoholicar

pre 12 godina

Nole je legenda, najbolji je na svetu van konkurenciju i treba da se ponosimo njime a Nadalu sve cestitke na zasluzenoj pobedi.

Stefan

pre 12 godina

Ma iskulirajte ove sto salju negativne komentare, to salju upravo da bi nervirali ostale ljude. Kada ne bi bilo reakcija na njihove komentare, prestali bi da ih salju!

Canada

pre 12 godina

Sram da vas bude, svi koji pljujete po Novaku. Sta bi ste vi radili, da imate smrtni slucaj u porodici, niste na sahrani fizicki ali ste mislima svakako, kako bi to izgledalo. Zelim vam svima da dozivite isto, onda cete se sjetiti kako je bili Novaku.VOLIM TE NOLE, SAMO NAPRIJED. Iskreno saucesce povodom smrti tvoga dragog ti djeda, TEBI i tvojoj porodici.

Tonny Sight

pre 12 godina

Šta je možda pozitivan epilog i viđenje priče?
Do pre nekog vremena , Đoković se mentalno pripremao za Nadala i uz njegovo postojanje, kao jak motiv i cilj, je izrastao kao veličina.
Moj utisak je, da jedino Nadal ima preko potreban kvalitet u fizičko-tehničkom smislu da parira i motiviše Noleta. 7 poslednjih poraza, je mentalno strašno poljuljalo Nadala a "uljuljkaolo" Noleta.
I jedan i drugi, u konstalaciji 7 poraza za redom, gube realnost, motiv za napredak.
Noletu treba JAK I MOTIVISAN Nadal
Nadalu treba vera u ranjivost Noleta
Samo ovako, mogu da podstiču sebe i probijaju ionako nebeske granice.
Hvala obojici na fenomenalnomtenisu.
Nadalu sve pohvale, a
Noletu: predahni, opusti se, poljubi Jecu, zapali deki sveću, uzmi vazduh i onda još ljući i ubitačniji kreni da praviš "mleveno meso" od svojih protivnika :)
Go Nole!

Frustracija

pre 12 godina

Frustrirani tipovi ovde lece svoj kompleks. Ali Nole na AtP listi pobegao jos za 600 poena Nadalu i ssa skoro 4000 poena fore.Dovoljno da i ovu godinu zavrsi na prvom mestu. fanovi ovog sto namesta gace docekali da se raduju. Novak je pametan momak i zna koji su mu ciljevi ove godine. A vi ga pljujte i dalje.To su Srbi. Jos samo da se javi i PFC Miki

Jednorog68

pre 12 godina

Nole je prvi teniser koji je našao uspešan ključ za pobeđivanje Rafe.
No, ni Rafa nije sedeo skrštenih ruku.
Danas smo videli: shvatio je da mora biti agresivan, da mora biti bliže osnovne linije, da mora ubrzati igru.
Pobedio je ubedljivo i čestitam mu na povratku i stabilizivonju samopouzdanja.
Sa druge strane, Nole je imao jedan on najslabijih mečeva (možda i najslabiji) koji je odigrao sa Rafom.
Tako je kako je. Nije ga išlo, sa razlozima ili tako što prosto naiđe dan kada ne ide.

Ni za jednog nije smak sveta.
Novak je imao godinu dana slavlja bez prestanka. Danas se obradovao Rafa.
Prvo, samom pobedom posle toliko poraza, drugo vraćanjem na poziciju tenisera sa najviše osvojenih mastersa 1000, treće, fascinantnom cifrom uzastopnih pobeda u Monte Karlu, uz svega par izgubljenih setova (za osam godina šest setova!!!).

Lično čestitam obojici i navijam da budu dobri drugari, kolege, da igraju dobro i još dugo nas raduju svojim uspesima.

Pozdrav redakciji i razumnim teniskim navijačima.

Sava

pre 12 godina

Federer je 2008 izgubio finale Roland Garosa 6:1, 6:3, 6:0, ovakvi porazi se desavaju svima tokom karijere, pa i najvecima. Niko normalan nije ocekivao da ce Novak do kraja karijere svaki put dobijati Nadala. Posle 7 pobeda u nizu normalno je i da neki put bude i porazen. Ovaj poraz je dosao u pravom trenutku i ne boli previse iz vise razloga. Novak ovde nije branio poene vec je osvojio 600 novih. Psihicki je dobro sto je poraz dosao sada a ne na nekom vaznijem turniru, olimpijadi ili finalu GS. Sada je skinut taj pritisak nepobedivosti i sledeceg puta moze rastereceno da udje u duel. Nije izgovor ali ova nedelja je bila posebno teska za Novaka zbog gubitka voljene osobe. Svako ko je u zivotu izgubio clana porodice zna kroz sta je prolazio Novak i sigurno saoseca sa njim. I ako nekoga zanima ovako ce od sutra izgledati ATP lista: 1. Djokovic 13270, 2. Nadal 9715, 3. Federer 8880, 4. Murray 7860......8. Tipsarevic 2910.......29. Troicki1230. Evo i liste samo za ovu godinu koja odlucuje ko ce na zavrsni turnir u London: 1. Djokovic 4140, 2. Nadal 3010, 3. Federer 2855, 4. Murray 2075.......14. Tipsarevic 735........40. Troicki 315! Hvala na prostoru.

petar

pre 12 godina

Bravo Nole! Ovo je samo jedan los dan...Uvek uz tebe i u pobedi i u porazu.
A ovi sto te pjuju, su oni koji ne smeju ni sebe da pogledaju u ogledalu, oni koji mrze sve, oni koji ne zasluzuju nista vise od dijagnoze. Proveli su zivot, a da se nisu radovali, da nisu voleli, i da nisu bili voljeni. A ti VELIKI DJOLE si voljen od celog SVETA. Svaki uspeh tebi, tvojoj porodici... I samo da napomenem, na kraju, film o Tebi sto je B92 prikazao, je najbolja relaksacija u ovoj predizbornoj ludnici, gde nas zaglupljuju oni koji nisu zasluzili ni torbu da ti nose, a kite se tvojim uspesima...

George Carlin

pre 12 godina

@Canada: evo, majstore, šta bi ja radio- ostavio bih turnir čim bih daznao i sahranio dedu, da ne rade to Boris Tadić i Igor Miklja umesto mene. Takođe, ne bih pravio cirkus koji je napravljen po medijma, već bih sve zadržao u krugu porodice, kao što je i red. Ja bih to tako...

djoshabejbee

pre 12 godina

Danas smo imali priliku da gledamo dva velika sampiona. Rafi svaka cast na prikazanoj igri i na ponasanju posle meca, zasluzio je da pobedi nakon 7 poraza. Ne sumnjam da Novaku i dalje misli nisu 100 posto usmerene na tenis, ali se on pokazao kao veliki sampion i izdrzao do kraja i time iskazao postovanje prema Rafi. Svaka cast momci, ipak ste vi najbolji, a ne onaj koji pokazuje prstom nakon pobede!

nole

pre 12 godina

pa zamislite da turci imaju nekog kao novaka,pa oni bi njemu klanjali,a ne dozvolili svom narodu da ne navija za njega. Stvarno sramota sa nase strane. Nole najbolji si.

Don Marciano

pre 12 godina

Pa naravno.Uvek dodje sve na svoje.Ovakih ponizavanja ce uskoro biti jos mnogo.Okolnosti slucajne i povrede drugih tenisera ,iznedrili su nepravedno crnogorskog igraca ali sada se vraca na normalu.Dole Nole,dole.

Zuba

pre 12 godina

Vamos bre!Zasto cutite vamos tamosi?8 titula na Monte Karlu zaredom,20 mastersa,poklonite se majstoru!Probio je psiholosku barijeru u duelima sa Djokovicem,sledi niz pobeda nad njim. Sada slede revansi za Madrid i Rim!
(Will, 22. april 2012 15:36)

Samo da te pitam da li su ti sve koze(da ne kazem spanski bikovi)na broju.

Miki

pre 12 godina

Novak je vrhunski sportista i zaslužuje sve pohvale jer je osvojio mnoge najveće trofeje. Međutim, čini mi se da se sa njim politički trguje pa će mu i u sopstvenom narodu to doneti mnogo negativnih poena pa i pljuvanja. Novak treba da se vrati na sportske stranice novina i želim mu još puno pobeda!

max

pre 12 godina

Ne želim da budem pljuvač kao neki iako sam bio strašno iznerviran..Nole je unikat,ali nije trebao opšte da igra finale,trebao je unapred predati ako nije želeo da se bori..To jedino želim reći i to je jedina zamerka,i...ako ovako bude katastrofalno servirao eto Rodžera i Rafe za vrat da mu otmu br.1 iako je Nole još daleko..

realo

pre 12 godina

Nije stvar u time sto je izgubio, niti kako je izgubio, vec u tome da vec mesecima NEMA VOLJU DA IGRA. Vuce se po terenu, deluje kao pod sedativima. Naravno da je sezona 2011 neponovljiva, ali ovaj pad u igri ima neku pozadinu koju Djokovic najbolje zna. A vi majstori koji sve gledate kroz ruzicaste naocare i zabranjujete drugacije misljenje, najbolje osnujte neku sektu ili bar svoj sajt sa eksklzivnim pristupom, tamo cete se najprijatnije osecati

dejan

pre 12 godina

Sve može da se kaže u dve reči:bruka(ovako Španac nije ove godine dobio nijednog igrača)i velika sramota.Svi mi normalni obožavamo Novaka,ali "samo ću reći"(da se ovo više nikada ne ponovi).Istoriju pišu pobednici i srpski narod poštuje samo pobednike(a Nole to jeste)!!!

Alex

pre 12 godina

Mora da smo duboko isfrustrirani i nezadovoljni ljudi, kad posle jednog poraza u FINALU mastersa, gađamo dojučerašnjeg ljubimca trulim paradajizom i čašćavamo ga kojekakvim prognozama i željama. Malo dostojanstva, ljudi...

realno

pre 12 godina

KAKAV JE OVAJ RAFA SMEKER .... " Novak, after seven loses, thank you for letting me win this one" :D :D :D BRAVO RAFA .....

a sad ide opet serija od 7:0 za Novaka :)

Tomas

pre 12 godina

Nadal-Simon - dva seta, 110 minuta. Nadal-Đoković - dva seta, 78 minuta. A neki kažu Nadal je lako i rutinski dobio Simona. Kako li je tek onda dobio br.1?

Zex

pre 12 godina

Vamos bre!Zasto cutite vamos tamosi?8 titula na Monte Karlu zaredom,20 mastersa,poklonite se majstoru!Probio je psiholosku barijeru u duelima sa Djokovicem,sledi niz pobeda nad njim. Sada slede revansi za Madrid i Rim!
(Will, 22. april 2012 15:36)
Sad uzmi zastavu Spanije,zakaci na automobil i provozaj se kroz Madrid!

allexx

pre 12 godina

jedino sto je realno je to da su mi se smucili dezurni pljuvaci.Novak je u dvije godine napravio rezultate koji mnogi ne mogu ni da zamisle,prezentovao sebe i Srbiju na najbolji moguci nacin. Danas odigra lose, ili ako hocete, odigra onoliko koliko mu je Rafa, najbolji igrac svih vremena na sljaci, dozvolio a dezurni pljuvac ovdje kaze kako je smjesno pomisliti da Novak uzme RG i Olimpijadu,i to samo 10 dana nakon osvojene titule na Floridi.mislim,sta reci.

ja

pre 12 godina

Realno nije ni Nadal odigrao nista posebno u ovom mecu.
Jednostavno je Novak bio potpuno van udarca. Nije nista mogao da pogodi, los servis, los reten, ocajan bekend. Jedino je forhend koliko toliko funkcionisao.

Nije nikakvo iznenadjenje sto je Nadal dobio ovaj mec, jer je ipak sljaka podloga na kojoj je fakticki uradio sve u svojoj karijeri, ali sa ovakvom igrom nije bas veliki favorit ni za osvajanje RG ni za naredna dva mastersa na sljaci.
Ovaj ubedljiva pobeda nije rezultat Nadalove previse dobre igre, vec Novakove lose.

Za Novaka je ovo bio mucan turnir, ali ne sumnjam u njega i ocekujem mnogo bolju igru vec na narednom mastersu.

Nina

pre 12 godina

Pobedjivati osam godina za redom je za svaki respekt.Sa ovakvom igrom danas,Rafa nije imao sansu da izgubi mec.Svaka cast obojici,ali ovo je ipak bila veoma ubedljiva pobeda na koje smo navikli od Nadala.

Gagi

pre 12 godina

Ruku na srce nadal je pogadjao sve kao sa laserskim navigatorom iz f-16 aviona i stizao nemoguce. Vise koncentracije sledeci put za novaka.

Željko

pre 12 godina

Čestitke Špancu,zasluženo je pobedio,jer je bio za 3 klase bolji igrač.Noletova emotivna ispražnjenost nije glavni razlog poraza,ali je svakako olakšalo posao ionako izvanrednom Nadalu.Medjutim,ja od Noleta očekujem staru formu od RG,preko Vimbldona do Olimpijade,i očekujem da Nole zbriše sve na ova tri takmičenja.NAPRED,NOLE!

men

pre 12 godina

Nadal jeste ubedljivo dobio gledajući rezultat ali nije u principu pokazao ništa novo na terenu. Igrao je onako kao i uvek a pobedio je zahvaljujući Novaku koji je statirao na terenu kao da je želeo da pokloni jednu pobedu Nadalu.

Ipak, mislim da ima i nešto pozitivno u ovom porazu a to je da je se ta negativna serija Nadala protiv Đokovića morala kad tad da prekine, nije mogla večno da traje.
Za Novaka je najbolje da to bude ovde u MC a ne naprimer na Rolan Garosu koji je za Novaka mnogo vredniji od Monte Karla koji će osvojiti sledeće godine.
Taj niz je postao psihološki teret ne samo za Nadala nego i za Novaka i sada smatram da će igrati bolje protiv Nadala. Velika šansa biće Madrid i tu će biti idealna prilika da Novak započne sledeći niz pobeda protiv Nadala.

Lanna

pre 12 godina

Svi ovi pljuvaci bi morali kod psikologa. Ocito imaju komplekse nize vrednosti i srecni i cini neuspeh inace uspesnih. Takvi su bili najgori u ratu.

Mare

pre 12 godina

Vamos bre!Zasto cutite vamos tamosi?8 titula na Monte Karlu zaredom,20 mastersa,poklonite se majstoru!Probio je psiholosku barijeru u duelima sa Djokovicem,sledi niz pobeda nad njim. Sada slede revansi za Madrid i Rim!
(Will, 22. april 2012 15:36)

Psiholosku barijeru? Novaku Djokovicu je umro voljeni clan porodice i on je bio jako psihicki iscrpljen pa je opet stigao do finala, a Nadal je imao psihickih problema zbog razvoda roditelja, dakle zbog kud ikamo ispravljivije i ne toliko bolne stvari i odustajao je u polu finalima zbog takvog stanja, a ti ovde pricas o nekakvoj psiholoskoj barijeri, pa dobre bre jel su tebi sve na broju?

Gerrard

pre 12 godina

Novak uradio sjajan posao ovim poenima je nadoknadio eventualni kiks u Madridu i Rimu,Nadal sjajno odigrao zasluzeno pobedio glupo bi bilo ocekivati da ce sad Nole da dobije 20 puta za redom,i jos da kazem pa kako da pobedi kad je na tribinama bio nas cenjeni prestolonaslednik njega cim sam ugledo znao sam da nema od pobede nista.

Vlajko

pre 12 godina

U neku ruku mi je drago,al ne zbog Novaka vec zbog ovih satro fanova.Muka mi je od kometara tipa : "jos 1 tepsija", "unistice ga" itd...itd Sad cemo biti mirni jedvo vreme,na primer dok ne osvoji 2 turnira za redom..posle opet..

Braindead

pre 12 godina

ATP trka, ove godine: Novak 4140, Rafa 3160, Rodžer 2865, Endi 2060. Ako je to kilava sezona - ja mu želim još mnogo tako kilavih.

Prošla sezona je bila čudesna, jasno je da je ne može ponoviti ali i ne treba. Nek ponovi par jako dobrih sezona, uzme po GS turnir godišnje i završiće karijeru kao jedan od najvećih svih vremena.

Danas je bio u potpunosti nadigran i Rafa je pokazao da je na šljaci u najmanju ruku ravnopravan, a po meni favorit za osvajanje bilo kog turnira. Van šljake Novak ima prednost, čak i nad jako dobrim Rodžerom.

Ovaj poraz je nekad morao doći, šteta je jedino što je ovako ubjedljiv. Nadam se da će samo uspjeti da dodatno motiviše Novaka. Rafi svaka čast, igrao je jako dobro.

statistika

pre 12 godina

E Boze svasta od ljudi sa ovakvim komentarima. Pa sta ste mislili, da ce Novak vecno dobijati Nadala. Na vrhunskom nivou to je nemoguce, jer se kosi sa zakonom verovatnoce.
Sta treba , da barca bude sampion spanije 200 godina...

Sale

pre 12 godina

Poraz bez posledica po Novaka. Videlo se od početka da ne ide a jasno je i zbog čega nije išlo. Prava je sreća što je i do finala dogurao. Nadal je, sa druge strane, bio odličan danas. On je zapravo uvek odličan kad nije povređen. Takvog Nadal može pobediti samo potpuno spreman Đoković. Mora se priznati da je ovakav razvoj situacije i bio realan. Šljaka u Monte Karlu je šljaka koja najviše odgovara Rafi pošto je najsporija. Sve to kad se uzme u obzir dovodi do zaključka da nema razloga ni za kakvu paniku ni nerviranje. Pa zar je neko očekivao da će Nole večito pobeđivati RAfu? Ko zna koliko će mečeva odigrati do kraja karijera! Beć tu i pobeda i poraza, onog prvog mnogo više, siguran sam u to. Nole će vrlo brzo imati prilik7u za revanš. Ali tada će to biti sasvim drugačiji meč a verujem i sasvim drugačiji ishod na kraju. Napred Nole, uvek uz tebe!!!

Aca Znalac

pre 12 godina

Lepo je sve ovo i drago mi je sto je Nole dao sansu Nadalu, ali da ovaj turnir ima vise komentara od plasmana nasih devojaka u finale FED KUPA, e to vam svima zameram.

Inspector Bloch

pre 12 godina

Cestitke Nadalu na pobedi, a jos vise njegovim zendnim, gotovo na izdahu fanovima!Poasle 10 meseci titula! Masala! Danas je uistinu nadigrao Novaka u svim segmentima, no, pitanje je naravno kog Novaka? Pitanje bitno i ne bitno, uistinu se pisu samo rezultati; ALI jos jednom me je RN,odusevio pri dodeli trofeja kada se ZAHVALIO Novaku na pobedi!To sve govori!Zato molim fanove RF da slede primer svog idola! Novak nije bio ni senka sebe...od kada je vest primio,Berdiha je pobedio, na automatsom pilotu; da li je trebao da igra ili ne..ostavljam njemu i njegovom timu da prosude, pragmaticno je upisao 600 poena,lakse se ide dalje..a, tuga..pa sada jer nesto naucio..tuga ne udara u 'glavu' naprotiv,ona isisava snagu tela..eh, sa iskustvom..naucis;

Novaku zelim, mir i konsolidaciju, a mi? mi danas ne mozemo da budemo nesrecni..opet nam se desava:'po prvi put u istoriji tenisa...BRAVO DEVOJKE!!!!!

Prijateljski pozdrav,

mudocudovista cus!

pre 12 godina

kao sto kaze jedna reklama..kod nas vise strucnjaka nego bilo gde na svetu! tj. reklama treba da bude ovakva.. vise pljuvaca na svoj narod nego bilo gde u svetu! cudno! Napred Nole opravit ces se, zivot ide dalje...

pre 12 godina

Nadalu vlasti Monte Carla onomad nisu odobrile dozvolu boravka i zato je posebno motiviran da što više para pokupi domaćinu.

Jedanput je čak slavio i u konkurenciji parova!

Vlada

pre 12 godina

Ocajan mec Djokovica. Pogled bezvoljan, bodylanguage sve govori. Bezidejno pimplanje i trckaranje ala Jelena Jankovic. Trenutak da se zamisli sta zeli dalje u zivotu i karijeri. Price o Rolan Garosu i Olimpijadi su vise nego smesne uz ovakav pristup(realo, 22. april 2012 15:25). Ti trebas druze da se zamislis sta ces i kako ces sa zivotom i to da se dobro zamislis. Sa tolikom dozom negativizma ti sigurno nije lako. Halo druze, prvi Noletov poraz od Rafe u 18 meseci, posle 7 uzastopnih pobeda u finalima mastersa i grand slemova. I da se decko zamisli sta ce dalje u zivotu i karijeri, ma zezas se, reci da se zezas molim te i svi vi koji ostavljate koje kakve negativne komentare sigurno se zezate, to ne moze nikako biti ozbiljno, samo nas lozite. Pozdrav svima!

RealnoRealy?

pre 12 godina

Ocajan mec Djokovica. Pogled bezvoljan, bodylanguage sve govori. Bezidejno pimplanje i trckaranje ala Jelena Jankovic. Trenutak da se zamisli sta zeli dalje u zivotu i karijeri. Price o Rolan Garosu i Olimpijadi su vise nego smesne uz ovakav pristup
(realo, 22. april 2012 15:25)

Covek izgubio jedan mec protiv Nadala u zadnjih 18 meseci, i sada treba da se zamisli sta zeli dalje u zivotu i karijeri. You've got to be kidding me!!!!!

pera

pre 12 godina

Re: (Vlada, 22. april 2012 16:12)

Sta reci na ovakav "komentar". Ti stvarno nemas pojma o zivotu. Nole je "strucnjace" imao smrtni slucaj u porodici i ogroman je uspeh sto je uspeo da dodje i do finala i doda na svoj saldo jos 600 bodova. Uostalom nije Nadal pobedio sto je nesto posebno bio nadmocan (bio je dobar kao i uvek), nego zato sto je Nole bio indisponiran jer mu se sve skupilo i jedva je cekao da se ovaj turnir zavrsi. Time ne zelim da umanjim Nadalovu pobedu. Ne brini se ti za Noleta, najbolji je definitivno na svetu, ali svako moze da ima lose trenutke. kakvi ste to vi ljudi, mislim ti i tebi slicni.
Prozivas i jelenu koja je Srbiju uvela u finale FED kupa.
Ili niste Srbi ili ste jadni kao ljudi. Napred Nole i pokazi ovim obozavaocima Nadala sa "nasim imenima" da si na No.1 zato sto ti to mesto stvarno pripada. Svi tvoji pravi obozavaoci veruju u tebe i znamo da ces uskoro biti opet onaj stari Nole.

alex

pre 12 godina

ako niste znali ko lupa novaku minuse na komentarima mozete da saznate u komentarima ispod.NEOSTVARENI ljudi! prvi su se javili ali razumem ih ,nakupilo se mnogo mrznje za zadnjih godinu dana. rafa je odigrao bez greske ceo turnir a novak nije bio fokusiran sto ne umanjuje rafinu pobedu. sam je novak odredio prioritete za ovu godinu a to su RG i OI . NAPRED NOVACE!

kuksa

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da neko pljuje Novaka i da u ovoj zemlji navija za Nadala protiv njega.Kako vas samo nije stid.Nemate pojma kakvu srecu imate sto zivite u eri Novaka Djokovica. Imati tenisera broj jedan koji pise istoriju srpskog tenisa. Novaku i familiji iskreno saucesce i svaka cast sto nije odustao od turnira posle tragedije koja mu se dogodila.

Sve najbolje i uvek uz Novaka!

Ziveo sport

pre 12 godina

Prvo svaka cast Nadalu, odigrao je ceo turnir perfektno i zasluzeno ga osvojio. Djokovicu isto svaka cast, covek je i sa velikim oscilacijama u igri jos od pocetka turnira, a posebno nakon gubitka dede, uspeo da stigne do finala. Ovde nema mesta nerviranju, to je sport, niko nije nepobediv, barem ja ne znam da se takav rodio. Nadal je pobedjivao Djokovica pre tri godine, pre cetiri godine, Djokovic ga je dobijao poslednjih godinu ipo dana i to sedam puta zaredom bez poraza, nista nece biti i da Nadal dobije narednih sedam (valjda nece sunce mu spansko) i to ce biti sport, onaj zanimljivi i fenomalno koji svi tako volimo, kad se sudare dva najveca igraca modernog tenisa (ukljucujuci i Federera) a mi svim srcem uz Djokovica pa se nadas i strepis hoce li pobediti i uvek iznova isti osecaj, zal kad izgubi, radost kad pobedi. Ne bi valjalo da je samo jedno ili drugo, onda do brzo dosadi i covek postane ravnodusan.

PS Slobodno se radujte navijaci Nadala i mi smo predhodnih sedam puta, a vi ste pre toga se puno radovali, ali nemojte nipodastavati Djokovica jer ni mi nismo Nadala nakon toliko poraza od istog Djokovica. Jer niko se doveka ne raduje, niti doveka tuguje. Plus sto jedna lasta ne cini prolece.

Zorica-Canada

pre 12 godina

Pleeeeseee, nemojte mi mnogo minusica lupiti, ali jel ovo danas Novak ili Marko Djokovic igrao????
U svakom slucaju, i pored poraza za mene je POBEDNIK u MORALNOM smislu ipak nas NOLE!!!!!!!!

beker

pre 12 godina

Cela sezona ide kilavo. U Australiji pobeda na Marejem na iglene usi i na Marejevu nestabilnost. Onda gladak poraz od Mareja, bez igre. Poraz od Iznera je jos bio i najbolji, posto je lik odigrao mec zivota. Danas raspad sistema, unapred predat mec

Bosanac

pre 12 godina

Javljam se iz Bosne i ne mogu da vjerujem da Novak ima ovoliko pljuvaca u svojoj zemlji...Danas je Rafa bio puno bolji mada nije odigrao nista specijalno jer je Novak i vise nego lagane loptice zakucavao u mrezu i slao van terena...Kakav je Novak igrac i sampion pokazuju sve njegove pobjede,osvojeni turniri u njegovoj karijeri...Meni licno nije jasno da momak koji dolazi iz vase zemlje ima toliko negativnih komentara...da li je u pitanju neka zavist,ljubomora ili ne znam sta vec ali za mene jako ne shvatljiva stvar...cesto posjecujem ove stranice i citam komentare ali ne mogu da ostanem ravnodusan na toliki gnjev i mrznju...Novak treba da bude uzor svakom mladom sportisti u Srbiji ali i sirom planete...Ovakav sampion se radja jednom u 1000 godina...ne bih vise da "pametujem" ali cu naglasiti jos jednu stvar,izgubio je danasnji mec ali bez obzira na sve uvecao je svoju prednost u odnoru na Rafu...Bravo Novak za psiholosku snagu koju si pokazao u ovoj sedmici,malo ljudi na planeti bih pokazali toliku JACINU posle jedne porodicne nesrece...

bla bla

pre 12 godina

Volim tenis, igrao i pratio dok su igrali Sampras, Kurijer, Majkl Cang. Treuntno volim da posmatram Federera dok igra a ,naravno, uzivam i u igri ostalih vrhunskih igraca. Nadal je konstanta na sljaci, Federer na betonu i travi i u dvorani. Oni uvek igraju isti, jako jako visok, nivo tenisa na tim podlogama i ono sto je uspelo Novaku prosle godine je da igra na za nijansu visem nivou od njih i svi znamo kakva je to godina za Novaka bila. :) Finale je strasno dobar uspeh, vestacki je napravljen kult nepobedivosti i ismejavanja druge dvojice, tako da , kad Nole izgubi, pocinju kalkulacije zbog cega je izgubio, zaboravili smo da i Nadal zna sta znaci biti prvi i osvajati masterse i GS :) Pozdrav svim ljubiteljima tenisa

Dusan

pre 12 godina

Novak je bio potpuno odsutan, a Nadal je bio vrlo motivisan i kao i uvek bez greske igra Monte Karlo. Najbolji moguci Nadal protiv najslabijeg moguceg Novaka, jasan je ishod.
Bez obzira na poraz, Novak je jos vise pobegao Nadalu na rang listi, sto je sjajna stvar. Priliku za revans imace u Madridu, na plavoj i najbrzoj mogucoj sljaci.

branko

pre 12 godina

Е па, да је Новак и данас добио Надала, већ бих помислио да постоје ванземаљске силе. Надал је ипак велики ас. Новаку све честитке. Оно што је показао ових дана у Монте Карлу, у познатим околностима, сасвим је у рангу његових највећих достигнућа. Напред Ноле!

Will

pre 12 godina

Vamos bre!Zasto cutite vamos tamosi?8 titula na Monte Karlu zaredom,20 mastersa,poklonite se majstoru!Probio je psiholosku barijeru u duelima sa Djokovicem,sledi niz pobeda nad njim. Sada slede revansi za Madrid i Rim!

realansrbin

pre 12 godina

Rutinska pobeda Nadala,trenutan skor na sljaci je 10-2 za Spanca,i price o Rolan Garosu i bilo kom turniru na sljaci treba uzeti sa rezervom sto se tice Djokovica,jer na osnovu medjusobnog skora Djokovic nikada ne moze biti favorit protiv Rafe,danas je kvota bila 2.05 Djokovic 1.72 Rafa...sve su vam rekli pre meca.

Dzoni

pre 12 godina

Iskreno,mislim da je napravio veliku gresku sto nije otiso na sahranu svoga dede,bez obzira sta uradi danas jer ovako ispada da mu je turnir vaznije od dede koji ga je maltene podigao!!!

neso

pre 12 godina

Pa sta! Ko je pobedio nekog u necemu 7 puta uzastopno u bilo kojem sportu? U celoj karijeri ne odigras protiv istog protivnika 7 meceva!!! A usput Jeleni fali gem za ukupnu pobedu protiv Rusije.

doktor

pre 12 godina

Svaka cast Rafi na sjajnoj igri!Ali, jednako tako i Novaku,koji je znao da je Nadal u formi i favorit ,dok je on u specificnoj situaciji i trazenju forme,pa ipak nije odustao!Veliki igraci!

nebojsa

pre 12 godina

aj da je djokovic igrao dobro pa da poraz boli ali sa ovakom igrom ovo nije realan odnos snaga djokovic nikada nije ovako slabo odigrao protiv nadala zato ocekujem u rima naplatu za danasnji poraz.

Razuman

pre 12 godina

Aman ljudi kako ne kapirate zašto je izgubio tako lako,imao je tu porodičnu nesreću koja ga je skroz izbacila iz ritma,ma šta on pričao,uopšte nije bio usredsredjen na tenis,a nije Nadal isto što i Dolgopolov.Naravno i Nadal je dobro igrao

Ilija

pre 12 godina

Ajmo pljuvaci, idealna prilika za vas. Ovo vam je jedinstvena sansa, posto ih nece biti bas mnogo u buduce...
Nole igraj i za nas i za njih, igraj za Srbiju... Bice bolje na narednim turnirima...

Milenko

pre 12 godina

Lupate gluposti , pa nije lud Novak da dobije ovo pa da sledece godine mora i to da brani. Smirite malo strasti , Loran Garos je prioritet.

Nole kralju!!

Goran

pre 12 godina

ovo nije Noletov dan... Nole bezvoljan, totalno dezorjentisan, bez veze ..
iako je izgubio, razlika u klasi izmedju njega i Nadala je velika.. u nekim normalnijim okolnostima Nole bi ga unistio... ovako, Nadal je delimicno povratio samopouzdanje ... videcemo sta ce se dalje desavati.. Noletu ovaj turnir i nije bas trebao ali sada, sta je tu je..

Vladimir

pre 12 godina

Cestitke Rafi na pobjedi i Noletu na ulasku u finale. S obzirom na okolnosti ovo je uspjeh za Noleta. I pored toga sto je bio vidno dekoncentrisan tokom cijele sedmice uspio je doci do finala mastersa. Nole pokazao si da si igracka i ljudska velicina mnogo puta ranije a u monte karlu si samo to potvrdio. U ovom finalu nisi uspio doci do pobjede, ti sam znas kako ti je bilo. Siguran sam da ces uskoro biti onaj stari i da ce naredni okrsaj s Rafom biti mnogo neizvjesniji. Samo naprijed care.

nebojsa ZL.

pre 12 godina

Nole, sta ima veze, izgubio si, pa sta... da si ti nama ziv i zdrav... Sve one koji ce ga sad kritikovati pozivam da stave na papir sta su oni u zivotu uradili za sebe, za svoju porodicu pa i za sve nas (kao Nole posredno) u Srbiji. Samo napred imas pravo da radis sta hoces, i da gubis i da dobijas... niko ti od nas nije nista u zivotu pomogao da bismo te sada kritikovali... Ziveo...

Emko

pre 12 godina

Sta reci za ovu igru videlo se posle prvog meca u ovom turniru da ne ide to je kad izgubite nekog u familiji a to se desilo da je nole izgubio svog Dedu za koga je bio vezan i nole svaka cas kad si do finala dospeo sa takvim bolom nole sve najbolje u sledecim turnirima. I nek mu je laka zemlja...

igor

pre 12 godina

Ovo Novaku uopste nije trebalo. Trebalo je da se povuce i ode dedi na sahranu, a ne da bude PONIZEN u finalu. Njegov najlosiji mec u poslednjih nekoliko godina, sto je najgore ove ce dati veliki vetar u ledja Nadalu.

SKYRIM

pre 12 godina

NOvaku nikako nije trebao ovaj Monte Carlo,Nadal ga je zdrobio i vratio samopouzdanje i bice ponovo 2010 godina.Uzece Nadal sve na sljaci,a na travi Federer.Djokovic je napravio katastrofalnu gresku sto je dosao na turnir koja ce ga kostati sezone.Ona Djokoviceva serija od 7 pobeda nece biti nista sta ce Nadal sada da mu radi...

Zoran

pre 12 godina

Ovaj cisti poraz je Rafu vratio ponovo na pobednicku scenu. I bojim se da je ovo pocetak kraja Novakove cudne avanture.
Ali ovakvo bezvoljno ponasanje Novaka je za svaku osudu. Kakva je to poruka prema mladima?

Dejan

pre 12 godina

Iako je danas izgubio, Nole i dalje ostaje prvi kandidat za osvajanje Rolan Garosa i olimpijskog zlata! Los dan, kao i nedelja u kojoj je izgubio voljenu osobu, doprineli su porazu, ali treba se diviti Noletu. Svaka cast!

Dejan

pre 12 godina

Polako kriticari i dezurni pljucavi-obuzdajte se malo!!!
Poslije sedam dobijenih finala protiv Nadala,moralo je i ovo da se desi.I bolje da se desilo u MC,nego npr. u Rimu,Madridu ili na Rolland Garrosu.
Sve u svemu iza Novaka je veoma uspjesna takmicarska nedelja,u kojoj je zaradio novih 600 ATP bodova,cime je prednost nad Rafom povecao na 3050 bodova.Dovoljna zaliha da spokojno,kao svjetski br.1 ceka Rolland Garros i Wimbledon.
Monte Carlo ima najsporiju podlogu od svih turnira na sljaci tako je bilo i za ocekivati Nadalov trijumf.Ako se na sve ovo doda i smrt Novakovok djeda u toku turnira mogu samo da kazem:Nole majstore,svaka cast!!!
Takodje,svi sportisti mogu da nauce od Novaka,kao je veliki sampion veliki i u porazu i kako srdacno i iskreno cestita rivalu,a ne kao neki...znate vec koji!!!

nemaveze

pre 12 godina

Ništa strašno, jer bilo bi totalno neprofesionalno da nadal nije iskoristio šansu, a ruku na srce - nije loše igrao! Novak je bio dobar; čestitike i za jednog i za drugog! U svakom slučaju, mislim da će Novak do kraja godine poharati sve, ili skoro sve turnire na kojima će biti PRVI nosilac!

realo

pre 12 godina

Ocajan mec Djokovica. Pogled bezvoljan, bodylanguage sve govori. Bezidejno pimplanje i trckaranje ala Jelena Jankovic. Trenutak da se zamisli sta zeli dalje u zivotu i karijeri. Price o Rolan Garosu i Olimpijadi su vise nego smesne uz ovakav pristup

Floro Flores

pre 12 godina

To sto ste vi kukavice u zivotu ne mojte da predvidjate sta ce s Novakom biti dalje,jer ja sam Noleta sto puta otpisao ,a on je osvojio 5 GS i 11 mastersa!

xxxxxx

pre 12 godina

UBEDLJIVO,ZASLUZENO,DOMINANTNO..............Sutra idem u Djokovicev restoran da vidim da li su pustili tacnu u promet...:)))))))))Zamalo da bude i krompir u drugom setu ali nema veze...Sutra se jede pomfrit u restoranu "Novak" na novoj srebrnoj tacni...:))))))))))))))))))))))))))))))

Titov pionir

pre 12 godina

Niko ne tuce Rafaela Nadala 8X zaredom!:) Salu na stranu, strasan je ovo tenis, vanzemaljski, ali i Nadal i Djokovic lijep mec mogu odigrati samo protiv Federera, onaj baletan (u najboljem smislu te rijeci) i njegova gracioznost u sudaru protiv ove dvojice monstruma stvara umjetnost:)

Inace, puno price je bilo ovih dana, pomalo i degutantne, povodom smrti Djokovicevog djeda, da li je Novak trebao igrati ili ne. Svim onim bilmezima i njihovim malicioznim komentarima cenzura je najbolji lijek, pa redakcijo B92 pripazite malo, ne pretvarajte se u index.hr i sl.:)

Toliko, neka Nadala ne izdaju koljena i Djokovica ne napusti snaga i 2012-a ce bit' zastrasujuca...

Pozdrav normalnima, ostali...

Alo Bing?

pre 12 godina

Cestitke Nadalu, pobedio je kao gospodin bez prevelikog radovanja i gest kojim je nas, vecinu, odusevio je da je otrcao do Djokovicevog box-a i izrazio saucesce!
Bravo Nadal, bravo Novace nije ovo nista bices ubrzo ti opet onaj nas stari!

gaja, raja i vlaja

pre 12 godina

Najubedljivija pobeda Nadala na turniru. I to protiv svetskog broja jedan Novaka Djokovica.
Nije to vise proslogodisnji Nole. Ne bih rekao da je to zbog pok. dede. Ako Novak zeli da ostane kandidat za ulazak u najuzi krug najboljih tenisera u istiriji, manje slikanja, privatnih aviona, manekenisanja, skijanja, reklama, priznanja i odlikovanja, pompe i ostalih sporednih angazmana svake vrste. Povratak na posvecenost tenisu je jedini pravi put za ostanak u samom vrhu.

musa dembele

pre 12 godina

Steta,sad je Rafa skinuo sa sebe teret poraza i bice opasan pred nadolazecu sezonu sljake.. Zato se nisam ni radovao ovom mecu,uzdrmani Novak je ono sto je Nadalu najvise trebalo. Medjutim,to pokazuje i da Djokovic ne bezi od rivala cak i uz porodicne probleme! P.S. Evo srece i za nekoliko procenata Srba,koji navijaju protiv svojih..Novak misli i usrecuje sve:)

doktor

pre 12 godina

Svaka cast Rafi na sjajnoj igri!Ali, jednako tako i Novaku,koji je znao da je Nadal u formi i favorit ,dok je on u specificnoj situaciji i trazenju forme,pa ipak nije odustao!Veliki igraci!

musa dembele

pre 12 godina

Steta,sad je Rafa skinuo sa sebe teret poraza i bice opasan pred nadolazecu sezonu sljake.. Zato se nisam ni radovao ovom mecu,uzdrmani Novak je ono sto je Nadalu najvise trebalo. Medjutim,to pokazuje i da Djokovic ne bezi od rivala cak i uz porodicne probleme! P.S. Evo srece i za nekoliko procenata Srba,koji navijaju protiv svojih..Novak misli i usrecuje sve:)

Bosanac

pre 12 godina

Javljam se iz Bosne i ne mogu da vjerujem da Novak ima ovoliko pljuvaca u svojoj zemlji...Danas je Rafa bio puno bolji mada nije odigrao nista specijalno jer je Novak i vise nego lagane loptice zakucavao u mrezu i slao van terena...Kakav je Novak igrac i sampion pokazuju sve njegove pobjede,osvojeni turniri u njegovoj karijeri...Meni licno nije jasno da momak koji dolazi iz vase zemlje ima toliko negativnih komentara...da li je u pitanju neka zavist,ljubomora ili ne znam sta vec ali za mene jako ne shvatljiva stvar...cesto posjecujem ove stranice i citam komentare ali ne mogu da ostanem ravnodusan na toliki gnjev i mrznju...Novak treba da bude uzor svakom mladom sportisti u Srbiji ali i sirom planete...Ovakav sampion se radja jednom u 1000 godina...ne bih vise da "pametujem" ali cu naglasiti jos jednu stvar,izgubio je danasnji mec ali bez obzira na sve uvecao je svoju prednost u odnoru na Rafu...Bravo Novak za psiholosku snagu koju si pokazao u ovoj sedmici,malo ljudi na planeti bih pokazali toliku JACINU posle jedne porodicne nesrece...

Ziveo sport

pre 12 godina

Prvo svaka cast Nadalu, odigrao je ceo turnir perfektno i zasluzeno ga osvojio. Djokovicu isto svaka cast, covek je i sa velikim oscilacijama u igri jos od pocetka turnira, a posebno nakon gubitka dede, uspeo da stigne do finala. Ovde nema mesta nerviranju, to je sport, niko nije nepobediv, barem ja ne znam da se takav rodio. Nadal je pobedjivao Djokovica pre tri godine, pre cetiri godine, Djokovic ga je dobijao poslednjih godinu ipo dana i to sedam puta zaredom bez poraza, nista nece biti i da Nadal dobije narednih sedam (valjda nece sunce mu spansko) i to ce biti sport, onaj zanimljivi i fenomalno koji svi tako volimo, kad se sudare dva najveca igraca modernog tenisa (ukljucujuci i Federera) a mi svim srcem uz Djokovica pa se nadas i strepis hoce li pobediti i uvek iznova isti osecaj, zal kad izgubi, radost kad pobedi. Ne bi valjalo da je samo jedno ili drugo, onda do brzo dosadi i covek postane ravnodusan.

PS Slobodno se radujte navijaci Nadala i mi smo predhodnih sedam puta, a vi ste pre toga se puno radovali, ali nemojte nipodastavati Djokovica jer ni mi nismo Nadala nakon toliko poraza od istog Djokovica. Jer niko se doveka ne raduje, niti doveka tuguje. Plus sto jedna lasta ne cini prolece.

RealnoRealy?

pre 12 godina

Ocajan mec Djokovica. Pogled bezvoljan, bodylanguage sve govori. Bezidejno pimplanje i trckaranje ala Jelena Jankovic. Trenutak da se zamisli sta zeli dalje u zivotu i karijeri. Price o Rolan Garosu i Olimpijadi su vise nego smesne uz ovakav pristup
(realo, 22. april 2012 15:25)

Covek izgubio jedan mec protiv Nadala u zadnjih 18 meseci, i sada treba da se zamisli sta zeli dalje u zivotu i karijeri. You've got to be kidding me!!!!!

Inspector Bloch

pre 12 godina

Cestitke Nadalu na pobedi, a jos vise njegovim zendnim, gotovo na izdahu fanovima!Poasle 10 meseci titula! Masala! Danas je uistinu nadigrao Novaka u svim segmentima, no, pitanje je naravno kog Novaka? Pitanje bitno i ne bitno, uistinu se pisu samo rezultati; ALI jos jednom me je RN,odusevio pri dodeli trofeja kada se ZAHVALIO Novaku na pobedi!To sve govori!Zato molim fanove RF da slede primer svog idola! Novak nije bio ni senka sebe...od kada je vest primio,Berdiha je pobedio, na automatsom pilotu; da li je trebao da igra ili ne..ostavljam njemu i njegovom timu da prosude, pragmaticno je upisao 600 poena,lakse se ide dalje..a, tuga..pa sada jer nesto naucio..tuga ne udara u 'glavu' naprotiv,ona isisava snagu tela..eh, sa iskustvom..naucis;

Novaku zelim, mir i konsolidaciju, a mi? mi danas ne mozemo da budemo nesrecni..opet nam se desava:'po prvi put u istoriji tenisa...BRAVO DEVOJKE!!!!!

Prijateljski pozdrav,

Dzoni

pre 12 godina

Iskreno,mislim da je napravio veliku gresku sto nije otiso na sahranu svoga dede,bez obzira sta uradi danas jer ovako ispada da mu je turnir vaznije od dede koji ga je maltene podigao!!!

Braindead

pre 12 godina

ATP trka, ove godine: Novak 4140, Rafa 3160, Rodžer 2865, Endi 2060. Ako je to kilava sezona - ja mu želim još mnogo tako kilavih.

Prošla sezona je bila čudesna, jasno je da je ne može ponoviti ali i ne treba. Nek ponovi par jako dobrih sezona, uzme po GS turnir godišnje i završiće karijeru kao jedan od najvećih svih vremena.

Danas je bio u potpunosti nadigran i Rafa je pokazao da je na šljaci u najmanju ruku ravnopravan, a po meni favorit za osvajanje bilo kog turnira. Van šljake Novak ima prednost, čak i nad jako dobrim Rodžerom.

Ovaj poraz je nekad morao doći, šteta je jedino što je ovako ubjedljiv. Nadam se da će samo uspjeti da dodatno motiviše Novaka. Rafi svaka čast, igrao je jako dobro.

realo

pre 12 godina

Ocajan mec Djokovica. Pogled bezvoljan, bodylanguage sve govori. Bezidejno pimplanje i trckaranje ala Jelena Jankovic. Trenutak da se zamisli sta zeli dalje u zivotu i karijeri. Price o Rolan Garosu i Olimpijadi su vise nego smesne uz ovakav pristup

Dejan

pre 12 godina

Iako je danas izgubio, Nole i dalje ostaje prvi kandidat za osvajanje Rolan Garosa i olimpijskog zlata! Los dan, kao i nedelja u kojoj je izgubio voljenu osobu, doprineli su porazu, ali treba se diviti Noletu. Svaka cast!

kuksa

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da neko pljuje Novaka i da u ovoj zemlji navija za Nadala protiv njega.Kako vas samo nije stid.Nemate pojma kakvu srecu imate sto zivite u eri Novaka Djokovica. Imati tenisera broj jedan koji pise istoriju srpskog tenisa. Novaku i familiji iskreno saucesce i svaka cast sto nije odustao od turnira posle tragedije koja mu se dogodila.

Sve najbolje i uvek uz Novaka!

Tonny Sight

pre 12 godina

Šta je možda pozitivan epilog i viđenje priče?
Do pre nekog vremena , Đoković se mentalno pripremao za Nadala i uz njegovo postojanje, kao jak motiv i cilj, je izrastao kao veličina.
Moj utisak je, da jedino Nadal ima preko potreban kvalitet u fizičko-tehničkom smislu da parira i motiviše Noleta. 7 poslednjih poraza, je mentalno strašno poljuljalo Nadala a "uljuljkaolo" Noleta.
I jedan i drugi, u konstalaciji 7 poraza za redom, gube realnost, motiv za napredak.
Noletu treba JAK I MOTIVISAN Nadal
Nadalu treba vera u ranjivost Noleta
Samo ovako, mogu da podstiču sebe i probijaju ionako nebeske granice.
Hvala obojici na fenomenalnomtenisu.
Nadalu sve pohvale, a
Noletu: predahni, opusti se, poljubi Jecu, zapali deki sveću, uzmi vazduh i onda još ljući i ubitačniji kreni da praviš "mleveno meso" od svojih protivnika :)
Go Nole!

SKYRIM

pre 12 godina

NOvaku nikako nije trebao ovaj Monte Carlo,Nadal ga je zdrobio i vratio samopouzdanje i bice ponovo 2010 godina.Uzece Nadal sve na sljaci,a na travi Federer.Djokovic je napravio katastrofalnu gresku sto je dosao na turnir koja ce ga kostati sezone.Ona Djokoviceva serija od 7 pobeda nece biti nista sta ce Nadal sada da mu radi...

vladda

pre 12 godina

Covece, kakav smo mi proklet narod!!! Decko je usao u finale mastersa, prvi je na rang listi, ponos Srbije, a vi imate gomilu negativnih komentara... SRAMOTA

realno

pre 12 godina

KAKAV JE OVAJ RAFA SMEKER .... " Novak, after seven loses, thank you for letting me win this one" :D :D :D BRAVO RAFA .....

a sad ide opet serija od 7:0 za Novaka :)

Zex

pre 12 godina

Vamos bre!Zasto cutite vamos tamosi?8 titula na Monte Karlu zaredom,20 mastersa,poklonite se majstoru!Probio je psiholosku barijeru u duelima sa Djokovicem,sledi niz pobeda nad njim. Sada slede revansi za Madrid i Rim!
(Will, 22. april 2012 15:36)
Sad uzmi zastavu Spanije,zakaci na automobil i provozaj se kroz Madrid!

Emko

pre 12 godina

Sta reci za ovu igru videlo se posle prvog meca u ovom turniru da ne ide to je kad izgubite nekog u familiji a to se desilo da je nole izgubio svog Dedu za koga je bio vezan i nole svaka cas kad si do finala dospeo sa takvim bolom nole sve najbolje u sledecim turnirima. I nek mu je laka zemlja...

Vladimir

pre 12 godina

Cestitke Rafi na pobjedi i Noletu na ulasku u finale. S obzirom na okolnosti ovo je uspjeh za Noleta. I pored toga sto je bio vidno dekoncentrisan tokom cijele sedmice uspio je doci do finala mastersa. Nole pokazao si da si igracka i ljudska velicina mnogo puta ranije a u monte karlu si samo to potvrdio. U ovom finalu nisi uspio doci do pobjede, ti sam znas kako ti je bilo. Siguran sam da ces uskoro biti onaj stari i da ce naredni okrsaj s Rafom biti mnogo neizvjesniji. Samo naprijed care.

Jednorog68

pre 12 godina

Nole je prvi teniser koji je našao uspešan ključ za pobeđivanje Rafe.
No, ni Rafa nije sedeo skrštenih ruku.
Danas smo videli: shvatio je da mora biti agresivan, da mora biti bliže osnovne linije, da mora ubrzati igru.
Pobedio je ubedljivo i čestitam mu na povratku i stabilizivonju samopouzdanja.
Sa druge strane, Nole je imao jedan on najslabijih mečeva (možda i najslabiji) koji je odigrao sa Rafom.
Tako je kako je. Nije ga išlo, sa razlozima ili tako što prosto naiđe dan kada ne ide.

Ni za jednog nije smak sveta.
Novak je imao godinu dana slavlja bez prestanka. Danas se obradovao Rafa.
Prvo, samom pobedom posle toliko poraza, drugo vraćanjem na poziciju tenisera sa najviše osvojenih mastersa 1000, treće, fascinantnom cifrom uzastopnih pobeda u Monte Karlu, uz svega par izgubljenih setova (za osam godina šest setova!!!).

Lično čestitam obojici i navijam da budu dobri drugari, kolege, da igraju dobro i još dugo nas raduju svojim uspesima.

Pozdrav redakciji i razumnim teniskim navijačima.

Mare

pre 12 godina

Vamos bre!Zasto cutite vamos tamosi?8 titula na Monte Karlu zaredom,20 mastersa,poklonite se majstoru!Probio je psiholosku barijeru u duelima sa Djokovicem,sledi niz pobeda nad njim. Sada slede revansi za Madrid i Rim!
(Will, 22. april 2012 15:36)

Psiholosku barijeru? Novaku Djokovicu je umro voljeni clan porodice i on je bio jako psihicki iscrpljen pa je opet stigao do finala, a Nadal je imao psihickih problema zbog razvoda roditelja, dakle zbog kud ikamo ispravljivije i ne toliko bolne stvari i odustajao je u polu finalima zbog takvog stanja, a ti ovde pricas o nekakvoj psiholoskoj barijeri, pa dobre bre jel su tebi sve na broju?

nole

pre 12 godina

pa zamislite da turci imaju nekog kao novaka,pa oni bi njemu klanjali,a ne dozvolili svom narodu da ne navija za njega. Stvarno sramota sa nase strane. Nole najbolji si.

Sava

pre 12 godina

Federer je 2008 izgubio finale Roland Garosa 6:1, 6:3, 6:0, ovakvi porazi se desavaju svima tokom karijere, pa i najvecima. Niko normalan nije ocekivao da ce Novak do kraja karijere svaki put dobijati Nadala. Posle 7 pobeda u nizu normalno je i da neki put bude i porazen. Ovaj poraz je dosao u pravom trenutku i ne boli previse iz vise razloga. Novak ovde nije branio poene vec je osvojio 600 novih. Psihicki je dobro sto je poraz dosao sada a ne na nekom vaznijem turniru, olimpijadi ili finalu GS. Sada je skinut taj pritisak nepobedivosti i sledeceg puta moze rastereceno da udje u duel. Nije izgovor ali ova nedelja je bila posebno teska za Novaka zbog gubitka voljene osobe. Svako ko je u zivotu izgubio clana porodice zna kroz sta je prolazio Novak i sigurno saoseca sa njim. I ako nekoga zanima ovako ce od sutra izgledati ATP lista: 1. Djokovic 13270, 2. Nadal 9715, 3. Federer 8880, 4. Murray 7860......8. Tipsarevic 2910.......29. Troicki1230. Evo i liste samo za ovu godinu koja odlucuje ko ce na zavrsni turnir u London: 1. Djokovic 4140, 2. Nadal 3010, 3. Federer 2855, 4. Murray 2075.......14. Tipsarevic 735........40. Troicki 315! Hvala na prostoru.

Will

pre 12 godina

Vamos bre!Zasto cutite vamos tamosi?8 titula na Monte Karlu zaredom,20 mastersa,poklonite se majstoru!Probio je psiholosku barijeru u duelima sa Djokovicem,sledi niz pobeda nad njim. Sada slede revansi za Madrid i Rim!

George Carlin

pre 12 godina

@Canada: evo, majstore, šta bi ja radio- ostavio bih turnir čim bih daznao i sahranio dedu, da ne rade to Boris Tadić i Igor Miklja umesto mene. Takođe, ne bih pravio cirkus koji je napravljen po medijma, već bih sve zadržao u krugu porodice, kao što je i red. Ja bih to tako...

Zuba

pre 12 godina

Vamos bre!Zasto cutite vamos tamosi?8 titula na Monte Karlu zaredom,20 mastersa,poklonite se majstoru!Probio je psiholosku barijeru u duelima sa Djokovicem,sledi niz pobeda nad njim. Sada slede revansi za Madrid i Rim!
(Will, 22. april 2012 15:36)

Samo da te pitam da li su ti sve koze(da ne kazem spanski bikovi)na broju.

Canada

pre 12 godina

Sram da vas bude, svi koji pljujete po Novaku. Sta bi ste vi radili, da imate smrtni slucaj u porodici, niste na sahrani fizicki ali ste mislima svakako, kako bi to izgledalo. Zelim vam svima da dozivite isto, onda cete se sjetiti kako je bili Novaku.VOLIM TE NOLE, SAMO NAPRIJED. Iskreno saucesce povodom smrti tvoga dragog ti djeda, TEBI i tvojoj porodici.

Lanna

pre 12 godina

Svi ovi pljuvaci bi morali kod psikologa. Ocito imaju komplekse nize vrednosti i srecni i cini neuspeh inace uspesnih. Takvi su bili najgori u ratu.

Ilija

pre 12 godina

Ajmo pljuvaci, idealna prilika za vas. Ovo vam je jedinstvena sansa, posto ih nece biti bas mnogo u buduce...
Nole igraj i za nas i za njih, igraj za Srbiju... Bice bolje na narednim turnirima...

statistika

pre 12 godina

E Boze svasta od ljudi sa ovakvim komentarima. Pa sta ste mislili, da ce Novak vecno dobijati Nadala. Na vrhunskom nivou to je nemoguce, jer se kosi sa zakonom verovatnoce.
Sta treba , da barca bude sampion spanije 200 godina...

men

pre 12 godina

Nadal jeste ubedljivo dobio gledajući rezultat ali nije u principu pokazao ništa novo na terenu. Igrao je onako kao i uvek a pobedio je zahvaljujući Novaku koji je statirao na terenu kao da je želeo da pokloni jednu pobedu Nadalu.

Ipak, mislim da ima i nešto pozitivno u ovom porazu a to je da je se ta negativna serija Nadala protiv Đokovića morala kad tad da prekine, nije mogla večno da traje.
Za Novaka je najbolje da to bude ovde u MC a ne naprimer na Rolan Garosu koji je za Novaka mnogo vredniji od Monte Karla koji će osvojiti sledeće godine.
Taj niz je postao psihološki teret ne samo za Nadala nego i za Novaka i sada smatram da će igrati bolje protiv Nadala. Velika šansa biće Madrid i tu će biti idealna prilika da Novak započne sledeći niz pobeda protiv Nadala.

djoshabejbee

pre 12 godina

Danas smo imali priliku da gledamo dva velika sampiona. Rafi svaka cast na prikazanoj igri i na ponasanju posle meca, zasluzio je da pobedi nakon 7 poraza. Ne sumnjam da Novaku i dalje misli nisu 100 posto usmerene na tenis, ali se on pokazao kao veliki sampion i izdrzao do kraja i time iskazao postovanje prema Rafi. Svaka cast momci, ipak ste vi najbolji, a ne onaj koji pokazuje prstom nakon pobede!

bla bla

pre 12 godina

Volim tenis, igrao i pratio dok su igrali Sampras, Kurijer, Majkl Cang. Treuntno volim da posmatram Federera dok igra a ,naravno, uzivam i u igri ostalih vrhunskih igraca. Nadal je konstanta na sljaci, Federer na betonu i travi i u dvorani. Oni uvek igraju isti, jako jako visok, nivo tenisa na tim podlogama i ono sto je uspelo Novaku prosle godine je da igra na za nijansu visem nivou od njih i svi znamo kakva je to godina za Novaka bila. :) Finale je strasno dobar uspeh, vestacki je napravljen kult nepobedivosti i ismejavanja druge dvojice, tako da , kad Nole izgubi, pocinju kalkulacije zbog cega je izgubio, zaboravili smo da i Nadal zna sta znaci biti prvi i osvajati masterse i GS :) Pozdrav svim ljubiteljima tenisa

Razuman

pre 12 godina

Aman ljudi kako ne kapirate zašto je izgubio tako lako,imao je tu porodičnu nesreću koja ga je skroz izbacila iz ritma,ma šta on pričao,uopšte nije bio usredsredjen na tenis,a nije Nadal isto što i Dolgopolov.Naravno i Nadal je dobro igrao

Vlajko

pre 12 godina

U neku ruku mi je drago,al ne zbog Novaka vec zbog ovih satro fanova.Muka mi je od kometara tipa : "jos 1 tepsija", "unistice ga" itd...itd Sad cemo biti mirni jedvo vreme,na primer dok ne osvoji 2 turnira za redom..posle opet..

Nina

pre 12 godina

Pobedjivati osam godina za redom je za svaki respekt.Sa ovakvom igrom danas,Rafa nije imao sansu da izgubi mec.Svaka cast obojici,ali ovo je ipak bila veoma ubedljiva pobeda na koje smo navikli od Nadala.

Željko

pre 12 godina

Čestitke Špancu,zasluženo je pobedio,jer je bio za 3 klase bolji igrač.Noletova emotivna ispražnjenost nije glavni razlog poraza,ali je svakako olakšalo posao ionako izvanrednom Nadalu.Medjutim,ja od Noleta očekujem staru formu od RG,preko Vimbldona do Olimpijade,i očekujem da Nole zbriše sve na ova tri takmičenja.NAPRED,NOLE!

Vlada

pre 12 godina

Ocajan mec Djokovica. Pogled bezvoljan, bodylanguage sve govori. Bezidejno pimplanje i trckaranje ala Jelena Jankovic. Trenutak da se zamisli sta zeli dalje u zivotu i karijeri. Price o Rolan Garosu i Olimpijadi su vise nego smesne uz ovakav pristup(realo, 22. april 2012 15:25). Ti trebas druze da se zamislis sta ces i kako ces sa zivotom i to da se dobro zamislis. Sa tolikom dozom negativizma ti sigurno nije lako. Halo druze, prvi Noletov poraz od Rafe u 18 meseci, posle 7 uzastopnih pobeda u finalima mastersa i grand slemova. I da se decko zamisli sta ce dalje u zivotu i karijeri, ma zezas se, reci da se zezas molim te i svi vi koji ostavljate koje kakve negativne komentare sigurno se zezate, to ne moze nikako biti ozbiljno, samo nas lozite. Pozdrav svima!

Stefan

pre 12 godina

Ma iskulirajte ove sto salju negativne komentare, to salju upravo da bi nervirali ostale ljude. Kada ne bi bilo reakcija na njihove komentare, prestali bi da ih salju!

Dejan

pre 12 godina

Polako kriticari i dezurni pljucavi-obuzdajte se malo!!!
Poslije sedam dobijenih finala protiv Nadala,moralo je i ovo da se desi.I bolje da se desilo u MC,nego npr. u Rimu,Madridu ili na Rolland Garrosu.
Sve u svemu iza Novaka je veoma uspjesna takmicarska nedelja,u kojoj je zaradio novih 600 ATP bodova,cime je prednost nad Rafom povecao na 3050 bodova.Dovoljna zaliha da spokojno,kao svjetski br.1 ceka Rolland Garros i Wimbledon.
Monte Carlo ima najsporiju podlogu od svih turnira na sljaci tako je bilo i za ocekivati Nadalov trijumf.Ako se na sve ovo doda i smrt Novakovok djeda u toku turnira mogu samo da kazem:Nole majstore,svaka cast!!!
Takodje,svi sportisti mogu da nauce od Novaka,kao je veliki sampion veliki i u porazu i kako srdacno i iskreno cestita rivalu,a ne kao neki...znate vec koji!!!

allexx

pre 12 godina

jedino sto je realno je to da su mi se smucili dezurni pljuvaci.Novak je u dvije godine napravio rezultate koji mnogi ne mogu ni da zamisle,prezentovao sebe i Srbiju na najbolji moguci nacin. Danas odigra lose, ili ako hocete, odigra onoliko koliko mu je Rafa, najbolji igrac svih vremena na sljaci, dozvolio a dezurni pljuvac ovdje kaze kako je smjesno pomisliti da Novak uzme RG i Olimpijadu,i to samo 10 dana nakon osvojene titule na Floridi.mislim,sta reci.

Alo Bing?

pre 12 godina

Cestitke Nadalu, pobedio je kao gospodin bez prevelikog radovanja i gest kojim je nas, vecinu, odusevio je da je otrcao do Djokovicevog box-a i izrazio saucesce!
Bravo Nadal, bravo Novace nije ovo nista bices ubrzo ti opet onaj nas stari!

realansrbin

pre 12 godina

Rutinska pobeda Nadala,trenutan skor na sljaci je 10-2 za Spanca,i price o Rolan Garosu i bilo kom turniru na sljaci treba uzeti sa rezervom sto se tice Djokovica,jer na osnovu medjusobnog skora Djokovic nikada ne moze biti favorit protiv Rafe,danas je kvota bila 2.05 Djokovic 1.72 Rafa...sve su vam rekli pre meca.

alex

pre 12 godina

ako niste znali ko lupa novaku minuse na komentarima mozete da saznate u komentarima ispod.NEOSTVARENI ljudi! prvi su se javili ali razumem ih ,nakupilo se mnogo mrznje za zadnjih godinu dana. rafa je odigrao bez greske ceo turnir a novak nije bio fokusiran sto ne umanjuje rafinu pobedu. sam je novak odredio prioritete za ovu godinu a to su RG i OI . NAPRED NOVACE!

branko

pre 12 godina

Е па, да је Новак и данас добио Надала, већ бих помислио да постоје ванземаљске силе. Надал је ипак велики ас. Новаку све честитке. Оно што је показао ових дана у Монте Карлу, у познатим околностима, сасвим је у рангу његових највећих достигнућа. Напред Ноле!

Gagi

pre 12 godina

Ruku na srce nadal je pogadjao sve kao sa laserskim navigatorom iz f-16 aviona i stizao nemoguce. Vise koncentracije sledeci put za novaka.

nemaveze

pre 12 godina

Ništa strašno, jer bilo bi totalno neprofesionalno da nadal nije iskoristio šansu, a ruku na srce - nije loše igrao! Novak je bio dobar; čestitike i za jednog i za drugog! U svakom slučaju, mislim da će Novak do kraja godine poharati sve, ili skoro sve turnire na kojima će biti PRVI nosilac!

Titov pionir

pre 12 godina

Niko ne tuce Rafaela Nadala 8X zaredom!:) Salu na stranu, strasan je ovo tenis, vanzemaljski, ali i Nadal i Djokovic lijep mec mogu odigrati samo protiv Federera, onaj baletan (u najboljem smislu te rijeci) i njegova gracioznost u sudaru protiv ove dvojice monstruma stvara umjetnost:)

Inace, puno price je bilo ovih dana, pomalo i degutantne, povodom smrti Djokovicevog djeda, da li je Novak trebao igrati ili ne. Svim onim bilmezima i njihovim malicioznim komentarima cenzura je najbolji lijek, pa redakcijo B92 pripazite malo, ne pretvarajte se u index.hr i sl.:)

Toliko, neka Nadala ne izdaju koljena i Djokovica ne napusti snaga i 2012-a ce bit' zastrasujuca...

Pozdrav normalnima, ostali...

realo

pre 12 godina

Nije stvar u time sto je izgubio, niti kako je izgubio, vec u tome da vec mesecima NEMA VOLJU DA IGRA. Vuce se po terenu, deluje kao pod sedativima. Naravno da je sezona 2011 neponovljiva, ali ovaj pad u igri ima neku pozadinu koju Djokovic najbolje zna. A vi majstori koji sve gledate kroz ruzicaste naocare i zabranjujete drugacije misljenje, najbolje osnujte neku sektu ili bar svoj sajt sa eksklzivnim pristupom, tamo cete se najprijatnije osecati

Alex

pre 12 godina

Mora da smo duboko isfrustrirani i nezadovoljni ljudi, kad posle jednog poraza u FINALU mastersa, gađamo dojučerašnjeg ljubimca trulim paradajizom i čašćavamo ga kojekakvim prognozama i željama. Malo dostojanstva, ljudi...

Branko S.

pre 12 godina

Za @Bosanca i ostale komentatore. koji se iscudjuju za more negativnih komentara od strane "nasih" ljudi,upucenih Noletu, samo je jedno objasnjenje: srpski mentalitet!!!Puna ih je istorija.Mi smo valjda jedini narod na zemaljskoj planeti koji uzdize do nebesa svoje junake,ali odmah posle toga zeli da im vidi brzo kraj!?
Zato nije ni cudo sto nam je jedna od veoma omiljenih i cestih krilatica: "Da komsiji crkne krava..."
Toliko o nama!!!
Svim iskrenim navijacima naseg Novaka (a vidim da ih je vecina) sportski pozdrav!Onim drugima jedna nasa poruka u "svakom zitu ima kukolja!"

Sale

pre 12 godina

Poraz bez posledica po Novaka. Videlo se od početka da ne ide a jasno je i zbog čega nije išlo. Prava je sreća što je i do finala dogurao. Nadal je, sa druge strane, bio odličan danas. On je zapravo uvek odličan kad nije povređen. Takvog Nadal može pobediti samo potpuno spreman Đoković. Mora se priznati da je ovakav razvoj situacije i bio realan. Šljaka u Monte Karlu je šljaka koja najviše odgovara Rafi pošto je najsporija. Sve to kad se uzme u obzir dovodi do zaključka da nema razloga ni za kakvu paniku ni nerviranje. Pa zar je neko očekivao da će Nole večito pobeđivati RAfu? Ko zna koliko će mečeva odigrati do kraja karijera! Beć tu i pobeda i poraza, onog prvog mnogo više, siguran sam u to. Nole će vrlo brzo imati prilik7u za revanš. Ali tada će to biti sasvim drugačiji meč a verujem i sasvim drugačiji ishod na kraju. Napred Nole, uvek uz tebe!!!

anfakbls

pre 12 godina

Nole svaka ti cast na odigranom turniru, kapa dole. Raduje igra Nadala jer ovo sto je pokazao je deja vu i ozbiljno istakao kandidaturu za dugorocno nabijanje kompleksa, sto raduje. Zelim nasem Novaku da se sto bolje odmori, malo napuni baterije i krene u osvajanje svih preostalih turnira. Noletovim pljuvacima da cestitam 18 mjeseci posta, jer ipak su nadmasili i ove nase hriscanske, poz za Novakove fanove i ljubitelje sporta!

Nole Car

pre 12 godina

Dosao mu los dan i to je to Nadal ga jeste oduvao sve cestitke na pobedi Nadala igrao je mec skoro bez greske.Noletu treba mali odmor vise psihicki nego fizicki posle toga se vraca u normalu.

Frustracija

pre 12 godina

Frustrirani tipovi ovde lece svoj kompleks. Ali Nole na AtP listi pobegao jos za 600 poena Nadalu i ssa skoro 4000 poena fore.Dovoljno da i ovu godinu zavrsi na prvom mestu. fanovi ovog sto namesta gace docekali da se raduju. Novak je pametan momak i zna koji su mu ciljevi ove godine. A vi ga pljujte i dalje.To su Srbi. Jos samo da se javi i PFC Miki

Podgoricanin

pre 12 godina

Čestitke Rafi na pobjedi, zasluženoj. Teniski kalendar turnira je od ovog sporta napravio gladijatorsko takmičenje a osim toga i sama igra je sa nekada pasivnog stila "servis-volej" prerasla zahtjevnu i iscrpljujuću trku na osnovnoj liniji čemu su najviše doprinjelu novi materijali od kojih se izrađuju reketi. Kada bi Novak ponivio prošlu sezonu bukvalno bi napravio invalida od sebe. To je jednom napravio Nadal, snažni  i mišićavi Nadal, i za malo nije ostao bez koljena, nikada se nije oporavio. Mislim da Novak ovu sezonu odrađuje sa "pola gasa", tek onoliko koliko mu je potrebno da ostane prvi tempirajući formu za najbitnije turnire. Ako ne bi imao strategiju brzo bi izgorio. Puno sreće i zdravlja u nastavku poželimo Noletu.

beker

pre 12 godina

Cela sezona ide kilavo. U Australiji pobeda na Marejem na iglene usi i na Marejevu nestabilnost. Onda gladak poraz od Mareja, bez igre. Poraz od Iznera je jos bio i najbolji, posto je lik odigrao mec zivota. Danas raspad sistema, unapred predat mec

Vlada

pre 12 godina

Treba razumeti Novaka. Ostao je bez dede koga je najviše voleo pre dva dana i teško je mogao da se oporavi. Verovatno bi izgubio i da nije toga, ali šta da se radi.

Natasa

pre 12 godina

IMPRESIVNA 8. uzastupna MC titula, rekord 20 Masters 1000 titula & impresivna pobeda! Rafa je igrao konstantno dobro, sigurno i bez ikakvih sumnji u svoju pobedu. Zasluzen pehar, sjajan rekord!

neso

pre 12 godina

Pa sta! Ko je pobedio nekog u necemu 7 puta uzastopno u bilo kojem sportu? U celoj karijeri ne odigras protiv istog protivnika 7 meceva!!! A usput Jeleni fali gem za ukupnu pobedu protiv Rusije.

Aca Znalac

pre 12 godina

Lepo je sve ovo i drago mi je sto je Nole dao sansu Nadalu, ali da ovaj turnir ima vise komentara od plasmana nasih devojaka u finale FED KUPA, e to vam svima zameram.

tenis

pre 12 godina

Za ove strucnjake koji pominju ATP listu samo jedna napomena, posto tenis prate zadnjih godinau dana, kada ljudi dostignu nivo igre kao Nole, Rafa i Federer, kad budu prvi neko vreme, ATP lista prestaje da bude vazna, ona je bitna samo u smislu nekog rekorda, na primer za Federera ako zeli da obori rekord jer ima priliku, bitni postaju trofeji, i to najveci. I ka tome usmeravaju svoje ciljeve, Rafa je danas postao rekorder po broju osvojenih mastersa, sad ce juriti jos. Njima su trofeji bitni, lista je za navijace. Rafa je jos pre neku godinu kad je kompletirao gren slem rekao da od tog trenutka jedino je bitan broj velikih turnira, jednako je razmisljao i Rodzer kad je jurio rekordnih 16 trofeja. Slaba su uteha Noletu danasnji bodovi za ovako ubedljiv poraz, ali imace sansu za revans, u tomeje i car ovog sporta.

xxxxxx

pre 12 godina

UBEDLJIVO,ZASLUZENO,DOMINANTNO..............Sutra idem u Djokovicev restoran da vidim da li su pustili tacnu u promet...:)))))))))Zamalo da bude i krompir u drugom setu ali nema veze...Sutra se jede pomfrit u restoranu "Novak" na novoj srebrnoj tacni...:))))))))))))))))))))))))))))))

Zoran

pre 12 godina

Ovaj cisti poraz je Rafu vratio ponovo na pobednicku scenu. I bojim se da je ovo pocetak kraja Novakove cudne avanture.
Ali ovakvo bezvoljno ponasanje Novaka je za svaku osudu. Kakva je to poruka prema mladima?

Floro Flores

pre 12 godina

To sto ste vi kukavice u zivotu ne mojte da predvidjate sta ce s Novakom biti dalje,jer ja sam Noleta sto puta otpisao ,a on je osvojio 5 GS i 11 mastersa!

nebojsa

pre 12 godina

aj da je djokovic igrao dobro pa da poraz boli ali sa ovakom igrom ovo nije realan odnos snaga djokovic nikada nije ovako slabo odigrao protiv nadala zato ocekujem u rima naplatu za danasnji poraz.

petar

pre 12 godina

Bravo Nole! Ovo je samo jedan los dan...Uvek uz tebe i u pobedi i u porazu.
A ovi sto te pjuju, su oni koji ne smeju ni sebe da pogledaju u ogledalu, oni koji mrze sve, oni koji ne zasluzuju nista vise od dijagnoze. Proveli su zivot, a da se nisu radovali, da nisu voleli, i da nisu bili voljeni. A ti VELIKI DJOLE si voljen od celog SVETA. Svaki uspeh tebi, tvojoj porodici... I samo da napomenem, na kraju, film o Tebi sto je B92 prikazao, je najbolja relaksacija u ovoj predizbornoj ludnici, gde nas zaglupljuju oni koji nisu zasluzili ni torbu da ti nose, a kite se tvojim uspesima...

Vamos No1e!

pre 12 godina

Uf uf uf pljuvaci, ala ste se naljutili :D
Jedan turnir manje vise :)
Ovom momku, polako ali sigurno, postaji vazni samo GS-ovi, sto je i dobro.
Uzece jos par mastersa, na ostalima i da bude drugi, RG, Vimbldon, OI, pa i da ne odbrani US open, eto nama No1eta na prvom mestu jos dugo, dugo :)
Napred No1eeeee!!!!

Milenko

pre 12 godina

Lupate gluposti , pa nije lud Novak da dobije ovo pa da sledece godine mora i to da brani. Smirite malo strasti , Loran Garos je prioritet.

Nole kralju!!

Dusan

pre 12 godina

Novak je bio potpuno odsutan, a Nadal je bio vrlo motivisan i kao i uvek bez greske igra Monte Karlo. Najbolji moguci Nadal protiv najslabijeg moguceg Novaka, jasan je ishod.
Bez obzira na poraz, Novak je jos vise pobegao Nadalu na rang listi, sto je sjajna stvar. Priliku za revans imace u Madridu, na plavoj i najbrzoj mogucoj sljaci.

pera

pre 12 godina

Re: (Vlada, 22. april 2012 16:12)

Sta reci na ovakav "komentar". Ti stvarno nemas pojma o zivotu. Nole je "strucnjace" imao smrtni slucaj u porodici i ogroman je uspeh sto je uspeo da dodje i do finala i doda na svoj saldo jos 600 bodova. Uostalom nije Nadal pobedio sto je nesto posebno bio nadmocan (bio je dobar kao i uvek), nego zato sto je Nole bio indisponiran jer mu se sve skupilo i jedva je cekao da se ovaj turnir zavrsi. Time ne zelim da umanjim Nadalovu pobedu. Ne brini se ti za Noleta, najbolji je definitivno na svetu, ali svako moze da ima lose trenutke. kakvi ste to vi ljudi, mislim ti i tebi slicni.
Prozivas i jelenu koja je Srbiju uvela u finale FED kupa.
Ili niste Srbi ili ste jadni kao ljudi. Napred Nole i pokazi ovim obozavaocima Nadala sa "nasim imenima" da si na No.1 zato sto ti to mesto stvarno pripada. Svi tvoji pravi obozavaoci veruju u tebe i znamo da ces uskoro biti opet onaj stari Nole.

3MAJ

pre 12 godina

Ne slazem se da ce sada biti lakse Rafi u sledecem mecu sa Novakom. Ovaj poraz se moze smatrati i takticki, da protivnik pomisli da konacno ima igru kojom moze da pobedi najboljeg na svetu.

Tomas

pre 12 godina

Nadal-Simon - dva seta, 110 minuta. Nadal-Đoković - dva seta, 78 minuta. A neki kažu Nadal je lako i rutinski dobio Simona. Kako li je tek onda dobio br.1?

Don Marciano

pre 12 godina

Pa naravno.Uvek dodje sve na svoje.Ovakih ponizavanja ce uskoro biti jos mnogo.Okolnosti slucajne i povrede drugih tenisera ,iznedrili su nepravedno crnogorskog igraca ali sada se vraca na normalu.Dole Nole,dole.

amd procesor 3200+

pre 12 godina

Kako me nervira kad ovde neki pocnu da pisu *KAKAV SMO MI TO NAROD* pa ovaj sajt posjecuje najmanje 10 nacija i ostavlja komentare...

sudax

pre 12 godina

Pa,dobar je Nadal,mora se priznati,od osam finala sto GS-a,sto Mastersa, dobio je jedan.To je za svaku pohvalu.Zato se,zalost,onoliko raduje,hej,nije sala dobio je Novaka prvi put od 2010 god.Ha,ha,ha,ha,ha
Sto se tice Novaka,i pored teske sedmice dosao je do finala i time je njegov plan ostvaren.
I masine se moraju povremeno zaustaviti radi remonta,a kamoli covjek.
Nole,legendo,samo naprijed.
Sve cestitke zenskoj reprezentaciji Srbije na pobjedi u Moskvi.

max

pre 12 godina

Ne želim da budem pljuvač kao neki iako sam bio strašno iznerviran..Nole je unikat,ali nije trebao opšte da igra finale,trebao je unapred predati ako nije želeo da se bori..To jedino želim reći i to je jedina zamerka,i...ako ovako bude katastrofalno servirao eto Rodžera i Rafe za vrat da mu otmu br.1 iako je Nole još daleko..

Zorica-Canada

pre 12 godina

Pleeeeseee, nemojte mi mnogo minusica lupiti, ali jel ovo danas Novak ili Marko Djokovic igrao????
U svakom slucaju, i pored poraza za mene je POBEDNIK u MORALNOM smislu ipak nas NOLE!!!!!!!!

antialkoholicar

pre 12 godina

Nole je legenda, najbolji je na svetu van konkurenciju i treba da se ponosimo njime a Nadalu sve cestitke na zasluzenoj pobedi.

Inkognito

pre 12 godina

Tajna neuspjeha je kondicijska pripremljenost, rekao je jednom prilikom kako mu je teško bilo trenirati dok je Nato bombardirao Beograd, e pa Nole trebao si doći u Sarajevo 1992 i ostati tamo neko vrijeme,ne bi bio najbolji tenisač već prvak svijeta na 100 m i brži od Bolta.

mudocudovista cus!

pre 12 godina

kao sto kaze jedna reklama..kod nas vise strucnjaka nego bilo gde na svetu! tj. reklama treba da bude ovakva.. vise pljuvaca na svoj narod nego bilo gde u svetu! cudno! Napred Nole opravit ces se, zivot ide dalje...

Gerrard

pre 12 godina

Novak uradio sjajan posao ovim poenima je nadoknadio eventualni kiks u Madridu i Rimu,Nadal sjajno odigrao zasluzeno pobedio glupo bi bilo ocekivati da ce sad Nole da dobije 20 puta za redom,i jos da kazem pa kako da pobedi kad je na tribinama bio nas cenjeni prestolonaslednik njega cim sam ugledo znao sam da nema od pobede nista.

Miki

pre 12 godina

Novak je vrhunski sportista i zaslužuje sve pohvale jer je osvojio mnoge najveće trofeje. Međutim, čini mi se da se sa njim politički trguje pa će mu i u sopstvenom narodu to doneti mnogo negativnih poena pa i pljuvanja. Novak treba da se vrati na sportske stranice novina i želim mu još puno pobeda!

igor

pre 12 godina

Ovo Novaku uopste nije trebalo. Trebalo je da se povuce i ode dedi na sahranu, a ne da bude PONIZEN u finalu. Njegov najlosiji mec u poslednjih nekoliko godina, sto je najgore ove ce dati veliki vetar u ledja Nadalu.

Čak N.

pre 12 godina

Nije moguce da Novak Rafu stalno pobedjuje. Broj jedan (kralj tenisa) porazen u finalu od strane broja dva (kralj sljake) - to nije nenormalno. Ne mislim, da nakon ovog poraza ce Novak izgubiti samopouzdanje protiv Rafe. Prosle godine je Novak pobedio na i na sljaci i na Gren Slemu. Ja stalno verujem, da Novak i Rafa ce igrati u finalu Rolan Garoa i da Novak tamo nece biti bez sansi protiv Rafe i da ce to biti utakmica decenije - pet setova super tenisa.

stefan

pre 12 godina

I Radovan je oborio ruku kcerki Katici kad je bila pijana.
(dr. arslanagic, 22. april 2012 18:16)

Svaka cast za komentar,,sltako sam se nasmejao...:))))

Goran

pre 12 godina

ovo nije Noletov dan... Nole bezvoljan, totalno dezorjentisan, bez veze ..
iako je izgubio, razlika u klasi izmedju njega i Nadala je velika.. u nekim normalnijim okolnostima Nole bi ga unistio... ovako, Nadal je delimicno povratio samopouzdanje ... videcemo sta ce se dalje desavati.. Noletu ovaj turnir i nije bas trebao ali sada, sta je tu je..

ja

pre 12 godina

Realno nije ni Nadal odigrao nista posebno u ovom mecu.
Jednostavno je Novak bio potpuno van udarca. Nije nista mogao da pogodi, los servis, los reten, ocajan bekend. Jedino je forhend koliko toliko funkcionisao.

Nije nikakvo iznenadjenje sto je Nadal dobio ovaj mec, jer je ipak sljaka podloga na kojoj je fakticki uradio sve u svojoj karijeri, ali sa ovakvom igrom nije bas veliki favorit ni za osvajanje RG ni za naredna dva mastersa na sljaci.
Ovaj ubedljiva pobeda nije rezultat Nadalove previse dobre igre, vec Novakove lose.

Za Novaka je ovo bio mucan turnir, ali ne sumnjam u njega i ocekujem mnogo bolju igru vec na narednom mastersu.

dejan

pre 12 godina

Sve može da se kaže u dve reči:bruka(ovako Španac nije ove godine dobio nijednog igrača)i velika sramota.Svi mi normalni obožavamo Novaka,ali "samo ću reći"(da se ovo više nikada ne ponovi).Istoriju pišu pobednici i srpski narod poštuje samo pobednike(a Nole to jeste)!!!

nebojsa ZL.

pre 12 godina

Nole, sta ima veze, izgubio si, pa sta... da si ti nama ziv i zdrav... Sve one koji ce ga sad kritikovati pozivam da stave na papir sta su oni u zivotu uradili za sebe, za svoju porodicu pa i za sve nas (kao Nole posredno) u Srbiji. Samo napred imas pravo da radis sta hoces, i da gubis i da dobijas... niko ti od nas nije nista u zivotu pomogao da bismo te sada kritikovali... Ziveo...

Zlatko

pre 12 godina

Ocajan mec Djokovica. Pogled bezvoljan,
bodylanguage sve govori. Bezidejno
pimplanje i trckaranje ala Jelena Jankovic.
Trenutak da se zamisli sta zeli dalje u
zivotu i karijeri. Price o Rolan Garosu i
Olimpijadi su vise nego smesne uz ovakav
pristup
(realo, 22. april 2012 15:25)

Da li bi smeo da prihvatis opkladu da je Nole vec sada sampion Olimpijade? Tacnije, jedan od sampiona. bs.m.wikipedia.org/wiki/Olimpijada

gaja, raja i vlaja

pre 12 godina

Najubedljivija pobeda Nadala na turniru. I to protiv svetskog broja jedan Novaka Djokovica.
Nije to vise proslogodisnji Nole. Ne bih rekao da je to zbog pok. dede. Ako Novak zeli da ostane kandidat za ulazak u najuzi krug najboljih tenisera u istiriji, manje slikanja, privatnih aviona, manekenisanja, skijanja, reklama, priznanja i odlikovanja, pompe i ostalih sporednih angazmana svake vrste. Povratak na posvecenost tenisu je jedini pravi put za ostanak u samom vrhu.

ispravka

pre 12 godina

Odakle @Savo Nadalu toliko poena? Ne, niste u pravu- Novak ima zaista od ponedeljka 13270 a Nadal ostaje na 9215! Znaci razlika je: 3955 poena!!!!

pre 12 godina

Nadalu vlasti Monte Carla onomad nisu odobrile dozvolu boravka i zato je posebno motiviran da što više para pokupi domaćinu.

Jedanput je čak slavio i u konkurenciji parova!

Pavao

pre 12 godina

Najtezi poraz Novaka Djokovica u poslednjih pet godina. Takve poraze sampioni sebi ne dozvoljavaju.
Poraz moze da govori samo dve stvari:
- Ili je on ozbiljno na putu prema dole
- Ili nije neki sampion, kada moze da mu ovako bude svejedno da li
ce neko da ga odere dok je No.1, malte ne sa nulom.

zivotni putevi

pre 12 godina

Dragi Nole, zivotni putevi nasih najdrazih budu proteknu i zavrse, kao i sve na ovome svetu. Ali su uvek znak za nesto novo i neku drugu zivotnu promenu, zenidbu , decu i novi zivotni ciklusi zamenjuju stare. Mislim da ti je vreme da zaokruzis svoju dugogodisnju vezu sa Jelenom i da jednostavno ulepsas svoj zivot i dobijes novi smisao svega! Sportskih uspeha nece zafaliti!

realo

pre 12 godina

Ocajan mec Djokovica. Pogled bezvoljan, bodylanguage sve govori. Bezidejno pimplanje i trckaranje ala Jelena Jankovic. Trenutak da se zamisli sta zeli dalje u zivotu i karijeri. Price o Rolan Garosu i Olimpijadi su vise nego smesne uz ovakav pristup

SKYRIM

pre 12 godina

NOvaku nikako nije trebao ovaj Monte Carlo,Nadal ga je zdrobio i vratio samopouzdanje i bice ponovo 2010 godina.Uzece Nadal sve na sljaci,a na travi Federer.Djokovic je napravio katastrofalnu gresku sto je dosao na turnir koja ce ga kostati sezone.Ona Djokoviceva serija od 7 pobeda nece biti nista sta ce Nadal sada da mu radi...

Dzoni

pre 12 godina

Iskreno,mislim da je napravio veliku gresku sto nije otiso na sahranu svoga dede,bez obzira sta uradi danas jer ovako ispada da mu je turnir vaznije od dede koji ga je maltene podigao!!!

Will

pre 12 godina

Vamos bre!Zasto cutite vamos tamosi?8 titula na Monte Karlu zaredom,20 mastersa,poklonite se majstoru!Probio je psiholosku barijeru u duelima sa Djokovicem,sledi niz pobeda nad njim. Sada slede revansi za Madrid i Rim!

Don Marciano

pre 12 godina

Pa naravno.Uvek dodje sve na svoje.Ovakih ponizavanja ce uskoro biti jos mnogo.Okolnosti slucajne i povrede drugih tenisera ,iznedrili su nepravedno crnogorskog igraca ali sada se vraca na normalu.Dole Nole,dole.

Zoran

pre 12 godina

Ovaj cisti poraz je Rafu vratio ponovo na pobednicku scenu. I bojim se da je ovo pocetak kraja Novakove cudne avanture.
Ali ovakvo bezvoljno ponasanje Novaka je za svaku osudu. Kakva je to poruka prema mladima?

xxxxxx

pre 12 godina

UBEDLJIVO,ZASLUZENO,DOMINANTNO..............Sutra idem u Djokovicev restoran da vidim da li su pustili tacnu u promet...:)))))))))Zamalo da bude i krompir u drugom setu ali nema veze...Sutra se jede pomfrit u restoranu "Novak" na novoj srebrnoj tacni...:))))))))))))))))))))))))))))))

Inkognito

pre 12 godina

Tajna neuspjeha je kondicijska pripremljenost, rekao je jednom prilikom kako mu je teško bilo trenirati dok je Nato bombardirao Beograd, e pa Nole trebao si doći u Sarajevo 1992 i ostati tamo neko vrijeme,ne bi bio najbolji tenisač već prvak svijeta na 100 m i brži od Bolta.

dejan

pre 12 godina

Sve može da se kaže u dve reči:bruka(ovako Španac nije ove godine dobio nijednog igrača)i velika sramota.Svi mi normalni obožavamo Novaka,ali "samo ću reći"(da se ovo više nikada ne ponovi).Istoriju pišu pobednici i srpski narod poštuje samo pobednike(a Nole to jeste)!!!

beker

pre 12 godina

Cela sezona ide kilavo. U Australiji pobeda na Marejem na iglene usi i na Marejevu nestabilnost. Onda gladak poraz od Mareja, bez igre. Poraz od Iznera je jos bio i najbolji, posto je lik odigrao mec zivota. Danas raspad sistema, unapred predat mec

realansrbin

pre 12 godina

Rutinska pobeda Nadala,trenutan skor na sljaci je 10-2 za Spanca,i price o Rolan Garosu i bilo kom turniru na sljaci treba uzeti sa rezervom sto se tice Djokovica,jer na osnovu medjusobnog skora Djokovic nikada ne moze biti favorit protiv Rafe,danas je kvota bila 2.05 Djokovic 1.72 Rafa...sve su vam rekli pre meca.

kuksa

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da neko pljuje Novaka i da u ovoj zemlji navija za Nadala protiv njega.Kako vas samo nije stid.Nemate pojma kakvu srecu imate sto zivite u eri Novaka Djokovica. Imati tenisera broj jedan koji pise istoriju srpskog tenisa. Novaku i familiji iskreno saucesce i svaka cast sto nije odustao od turnira posle tragedije koja mu se dogodila.

Sve najbolje i uvek uz Novaka!

realo

pre 12 godina

Nije stvar u time sto je izgubio, niti kako je izgubio, vec u tome da vec mesecima NEMA VOLJU DA IGRA. Vuce se po terenu, deluje kao pod sedativima. Naravno da je sezona 2011 neponovljiva, ali ovaj pad u igri ima neku pozadinu koju Djokovic najbolje zna. A vi majstori koji sve gledate kroz ruzicaste naocare i zabranjujete drugacije misljenje, najbolje osnujte neku sektu ili bar svoj sajt sa eksklzivnim pristupom, tamo cete se najprijatnije osecati

musa dembele

pre 12 godina

Steta,sad je Rafa skinuo sa sebe teret poraza i bice opasan pred nadolazecu sezonu sljake.. Zato se nisam ni radovao ovom mecu,uzdrmani Novak je ono sto je Nadalu najvise trebalo. Medjutim,to pokazuje i da Djokovic ne bezi od rivala cak i uz porodicne probleme! P.S. Evo srece i za nekoliko procenata Srba,koji navijaju protiv svojih..Novak misli i usrecuje sve:)

igor

pre 12 godina

Ovo Novaku uopste nije trebalo. Trebalo je da se povuce i ode dedi na sahranu, a ne da bude PONIZEN u finalu. Njegov najlosiji mec u poslednjih nekoliko godina, sto je najgore ove ce dati veliki vetar u ledja Nadalu.

Canada

pre 12 godina

Sram da vas bude, svi koji pljujete po Novaku. Sta bi ste vi radili, da imate smrtni slucaj u porodici, niste na sahrani fizicki ali ste mislima svakako, kako bi to izgledalo. Zelim vam svima da dozivite isto, onda cete se sjetiti kako je bili Novaku.VOLIM TE NOLE, SAMO NAPRIJED. Iskreno saucesce povodom smrti tvoga dragog ti djeda, TEBI i tvojoj porodici.

George Carlin

pre 12 godina

@Canada: evo, majstore, šta bi ja radio- ostavio bih turnir čim bih daznao i sahranio dedu, da ne rade to Boris Tadić i Igor Miklja umesto mene. Takođe, ne bih pravio cirkus koji je napravljen po medijma, već bih sve zadržao u krugu porodice, kao što je i red. Ja bih to tako...

Dejan

pre 12 godina

Iako je danas izgubio, Nole i dalje ostaje prvi kandidat za osvajanje Rolan Garosa i olimpijskog zlata! Los dan, kao i nedelja u kojoj je izgubio voljenu osobu, doprineli su porazu, ali treba se diviti Noletu. Svaka cast!

Zuba

pre 12 godina

Vamos bre!Zasto cutite vamos tamosi?8 titula na Monte Karlu zaredom,20 mastersa,poklonite se majstoru!Probio je psiholosku barijeru u duelima sa Djokovicem,sledi niz pobeda nad njim. Sada slede revansi za Madrid i Rim!
(Will, 22. april 2012 15:36)

Samo da te pitam da li su ti sve koze(da ne kazem spanski bikovi)na broju.

Mare

pre 12 godina

Vamos bre!Zasto cutite vamos tamosi?8 titula na Monte Karlu zaredom,20 mastersa,poklonite se majstoru!Probio je psiholosku barijeru u duelima sa Djokovicem,sledi niz pobeda nad njim. Sada slede revansi za Madrid i Rim!
(Will, 22. april 2012 15:36)

Psiholosku barijeru? Novaku Djokovicu je umro voljeni clan porodice i on je bio jako psihicki iscrpljen pa je opet stigao do finala, a Nadal je imao psihickih problema zbog razvoda roditelja, dakle zbog kud ikamo ispravljivije i ne toliko bolne stvari i odustajao je u polu finalima zbog takvog stanja, a ti ovde pricas o nekakvoj psiholoskoj barijeri, pa dobre bre jel su tebi sve na broju?

Nina

pre 12 godina

Pobedjivati osam godina za redom je za svaki respekt.Sa ovakvom igrom danas,Rafa nije imao sansu da izgubi mec.Svaka cast obojici,ali ovo je ipak bila veoma ubedljiva pobeda na koje smo navikli od Nadala.

Lanna

pre 12 godina

Svi ovi pljuvaci bi morali kod psikologa. Ocito imaju komplekse nize vrednosti i srecni i cini neuspeh inace uspesnih. Takvi su bili najgori u ratu.

3MAJ

pre 12 godina

Ne slazem se da ce sada biti lakse Rafi u sledecem mecu sa Novakom. Ovaj poraz se moze smatrati i takticki, da protivnik pomisli da konacno ima igru kojom moze da pobedi najboljeg na svetu.

Emko

pre 12 godina

Sta reci za ovu igru videlo se posle prvog meca u ovom turniru da ne ide to je kad izgubite nekog u familiji a to se desilo da je nole izgubio svog Dedu za koga je bio vezan i nole svaka cas kad si do finala dospeo sa takvim bolom nole sve najbolje u sledecim turnirima. I nek mu je laka zemlja...

nole

pre 12 godina

pa zamislite da turci imaju nekog kao novaka,pa oni bi njemu klanjali,a ne dozvolili svom narodu da ne navija za njega. Stvarno sramota sa nase strane. Nole najbolji si.

Tomas

pre 12 godina

Nadal-Simon - dva seta, 110 minuta. Nadal-Đoković - dva seta, 78 minuta. A neki kažu Nadal je lako i rutinski dobio Simona. Kako li je tek onda dobio br.1?

doktor

pre 12 godina

Svaka cast Rafi na sjajnoj igri!Ali, jednako tako i Novaku,koji je znao da je Nadal u formi i favorit ,dok je on u specificnoj situaciji i trazenju forme,pa ipak nije odustao!Veliki igraci!

Ilija

pre 12 godina

Ajmo pljuvaci, idealna prilika za vas. Ovo vam je jedinstvena sansa, posto ih nece biti bas mnogo u buduce...
Nole igraj i za nas i za njih, igraj za Srbiju... Bice bolje na narednim turnirima...

realno

pre 12 godina

KAKAV JE OVAJ RAFA SMEKER .... " Novak, after seven loses, thank you for letting me win this one" :D :D :D BRAVO RAFA .....

a sad ide opet serija od 7:0 za Novaka :)

max

pre 12 godina

Ne želim da budem pljuvač kao neki iako sam bio strašno iznerviran..Nole je unikat,ali nije trebao opšte da igra finale,trebao je unapred predati ako nije želeo da se bori..To jedino želim reći i to je jedina zamerka,i...ako ovako bude katastrofalno servirao eto Rodžera i Rafe za vrat da mu otmu br.1 iako je Nole još daleko..

Bosanac

pre 12 godina

Javljam se iz Bosne i ne mogu da vjerujem da Novak ima ovoliko pljuvaca u svojoj zemlji...Danas je Rafa bio puno bolji mada nije odigrao nista specijalno jer je Novak i vise nego lagane loptice zakucavao u mrezu i slao van terena...Kakav je Novak igrac i sampion pokazuju sve njegove pobjede,osvojeni turniri u njegovoj karijeri...Meni licno nije jasno da momak koji dolazi iz vase zemlje ima toliko negativnih komentara...da li je u pitanju neka zavist,ljubomora ili ne znam sta vec ali za mene jako ne shvatljiva stvar...cesto posjecujem ove stranice i citam komentare ali ne mogu da ostanem ravnodusan na toliki gnjev i mrznju...Novak treba da bude uzor svakom mladom sportisti u Srbiji ali i sirom planete...Ovakav sampion se radja jednom u 1000 godina...ne bih vise da "pametujem" ali cu naglasiti jos jednu stvar,izgubio je danasnji mec ali bez obzira na sve uvecao je svoju prednost u odnoru na Rafu...Bravo Novak za psiholosku snagu koju si pokazao u ovoj sedmici,malo ljudi na planeti bih pokazali toliku JACINU posle jedne porodicne nesrece...

men

pre 12 godina

Nadal jeste ubedljivo dobio gledajući rezultat ali nije u principu pokazao ništa novo na terenu. Igrao je onako kao i uvek a pobedio je zahvaljujući Novaku koji je statirao na terenu kao da je želeo da pokloni jednu pobedu Nadalu.

Ipak, mislim da ima i nešto pozitivno u ovom porazu a to je da je se ta negativna serija Nadala protiv Đokovića morala kad tad da prekine, nije mogla večno da traje.
Za Novaka je najbolje da to bude ovde u MC a ne naprimer na Rolan Garosu koji je za Novaka mnogo vredniji od Monte Karla koji će osvojiti sledeće godine.
Taj niz je postao psihološki teret ne samo za Nadala nego i za Novaka i sada smatram da će igrati bolje protiv Nadala. Velika šansa biće Madrid i tu će biti idealna prilika da Novak započne sledeći niz pobeda protiv Nadala.

RealnoRealy?

pre 12 godina

Ocajan mec Djokovica. Pogled bezvoljan, bodylanguage sve govori. Bezidejno pimplanje i trckaranje ala Jelena Jankovic. Trenutak da se zamisli sta zeli dalje u zivotu i karijeri. Price o Rolan Garosu i Olimpijadi su vise nego smesne uz ovakav pristup
(realo, 22. april 2012 15:25)

Covek izgubio jedan mec protiv Nadala u zadnjih 18 meseci, i sada treba da se zamisli sta zeli dalje u zivotu i karijeri. You've got to be kidding me!!!!!

Frustracija

pre 12 godina

Frustrirani tipovi ovde lece svoj kompleks. Ali Nole na AtP listi pobegao jos za 600 poena Nadalu i ssa skoro 4000 poena fore.Dovoljno da i ovu godinu zavrsi na prvom mestu. fanovi ovog sto namesta gace docekali da se raduju. Novak je pametan momak i zna koji su mu ciljevi ove godine. A vi ga pljujte i dalje.To su Srbi. Jos samo da se javi i PFC Miki

sudax

pre 12 godina

Pa,dobar je Nadal,mora se priznati,od osam finala sto GS-a,sto Mastersa, dobio je jedan.To je za svaku pohvalu.Zato se,zalost,onoliko raduje,hej,nije sala dobio je Novaka prvi put od 2010 god.Ha,ha,ha,ha,ha
Sto se tice Novaka,i pored teske sedmice dosao je do finala i time je njegov plan ostvaren.
I masine se moraju povremeno zaustaviti radi remonta,a kamoli covjek.
Nole,legendo,samo naprijed.
Sve cestitke zenskoj reprezentaciji Srbije na pobjedi u Moskvi.

Stefan

pre 12 godina

Ma iskulirajte ove sto salju negativne komentare, to salju upravo da bi nervirali ostale ljude. Kada ne bi bilo reakcija na njihove komentare, prestali bi da ih salju!

Milenko

pre 12 godina

Lupate gluposti , pa nije lud Novak da dobije ovo pa da sledece godine mora i to da brani. Smirite malo strasti , Loran Garos je prioritet.

Nole kralju!!

vladda

pre 12 godina

Covece, kakav smo mi proklet narod!!! Decko je usao u finale mastersa, prvi je na rang listi, ponos Srbije, a vi imate gomilu negativnih komentara... SRAMOTA

Goran

pre 12 godina

ovo nije Noletov dan... Nole bezvoljan, totalno dezorjentisan, bez veze ..
iako je izgubio, razlika u klasi izmedju njega i Nadala je velika.. u nekim normalnijim okolnostima Nole bi ga unistio... ovako, Nadal je delimicno povratio samopouzdanje ... videcemo sta ce se dalje desavati.. Noletu ovaj turnir i nije bas trebao ali sada, sta je tu je..

alex

pre 12 godina

ako niste znali ko lupa novaku minuse na komentarima mozete da saznate u komentarima ispod.NEOSTVARENI ljudi! prvi su se javili ali razumem ih ,nakupilo se mnogo mrznje za zadnjih godinu dana. rafa je odigrao bez greske ceo turnir a novak nije bio fokusiran sto ne umanjuje rafinu pobedu. sam je novak odredio prioritete za ovu godinu a to su RG i OI . NAPRED NOVACE!

Zex

pre 12 godina

Vamos bre!Zasto cutite vamos tamosi?8 titula na Monte Karlu zaredom,20 mastersa,poklonite se majstoru!Probio je psiholosku barijeru u duelima sa Djokovicem,sledi niz pobeda nad njim. Sada slede revansi za Madrid i Rim!
(Will, 22. april 2012 15:36)
Sad uzmi zastavu Spanije,zakaci na automobil i provozaj se kroz Madrid!

Vlada

pre 12 godina

Ocajan mec Djokovica. Pogled bezvoljan, bodylanguage sve govori. Bezidejno pimplanje i trckaranje ala Jelena Jankovic. Trenutak da se zamisli sta zeli dalje u zivotu i karijeri. Price o Rolan Garosu i Olimpijadi su vise nego smesne uz ovakav pristup(realo, 22. april 2012 15:25). Ti trebas druze da se zamislis sta ces i kako ces sa zivotom i to da se dobro zamislis. Sa tolikom dozom negativizma ti sigurno nije lako. Halo druze, prvi Noletov poraz od Rafe u 18 meseci, posle 7 uzastopnih pobeda u finalima mastersa i grand slemova. I da se decko zamisli sta ce dalje u zivotu i karijeri, ma zezas se, reci da se zezas molim te i svi vi koji ostavljate koje kakve negativne komentare sigurno se zezate, to ne moze nikako biti ozbiljno, samo nas lozite. Pozdrav svima!

Razuman

pre 12 godina

Aman ljudi kako ne kapirate zašto je izgubio tako lako,imao je tu porodičnu nesreću koja ga je skroz izbacila iz ritma,ma šta on pričao,uopšte nije bio usredsredjen na tenis,a nije Nadal isto što i Dolgopolov.Naravno i Nadal je dobro igrao

Inspector Bloch

pre 12 godina

Cestitke Nadalu na pobedi, a jos vise njegovim zendnim, gotovo na izdahu fanovima!Poasle 10 meseci titula! Masala! Danas je uistinu nadigrao Novaka u svim segmentima, no, pitanje je naravno kog Novaka? Pitanje bitno i ne bitno, uistinu se pisu samo rezultati; ALI jos jednom me je RN,odusevio pri dodeli trofeja kada se ZAHVALIO Novaku na pobedi!To sve govori!Zato molim fanove RF da slede primer svog idola! Novak nije bio ni senka sebe...od kada je vest primio,Berdiha je pobedio, na automatsom pilotu; da li je trebao da igra ili ne..ostavljam njemu i njegovom timu da prosude, pragmaticno je upisao 600 poena,lakse se ide dalje..a, tuga..pa sada jer nesto naucio..tuga ne udara u 'glavu' naprotiv,ona isisava snagu tela..eh, sa iskustvom..naucis;

Novaku zelim, mir i konsolidaciju, a mi? mi danas ne mozemo da budemo nesrecni..opet nam se desava:'po prvi put u istoriji tenisa...BRAVO DEVOJKE!!!!!

Prijateljski pozdrav,

pera

pre 12 godina

Re: (Vlada, 22. april 2012 16:12)

Sta reci na ovakav "komentar". Ti stvarno nemas pojma o zivotu. Nole je "strucnjace" imao smrtni slucaj u porodici i ogroman je uspeh sto je uspeo da dodje i do finala i doda na svoj saldo jos 600 bodova. Uostalom nije Nadal pobedio sto je nesto posebno bio nadmocan (bio je dobar kao i uvek), nego zato sto je Nole bio indisponiran jer mu se sve skupilo i jedva je cekao da se ovaj turnir zavrsi. Time ne zelim da umanjim Nadalovu pobedu. Ne brini se ti za Noleta, najbolji je definitivno na svetu, ali svako moze da ima lose trenutke. kakvi ste to vi ljudi, mislim ti i tebi slicni.
Prozivas i jelenu koja je Srbiju uvela u finale FED kupa.
Ili niste Srbi ili ste jadni kao ljudi. Napred Nole i pokazi ovim obozavaocima Nadala sa "nasim imenima" da si na No.1 zato sto ti to mesto stvarno pripada. Svi tvoji pravi obozavaoci veruju u tebe i znamo da ces uskoro biti opet onaj stari Nole.

petar

pre 12 godina

Bravo Nole! Ovo je samo jedan los dan...Uvek uz tebe i u pobedi i u porazu.
A ovi sto te pjuju, su oni koji ne smeju ni sebe da pogledaju u ogledalu, oni koji mrze sve, oni koji ne zasluzuju nista vise od dijagnoze. Proveli su zivot, a da se nisu radovali, da nisu voleli, i da nisu bili voljeni. A ti VELIKI DJOLE si voljen od celog SVETA. Svaki uspeh tebi, tvojoj porodici... I samo da napomenem, na kraju, film o Tebi sto je B92 prikazao, je najbolja relaksacija u ovoj predizbornoj ludnici, gde nas zaglupljuju oni koji nisu zasluzili ni torbu da ti nose, a kite se tvojim uspesima...

Alex

pre 12 godina

Mora da smo duboko isfrustrirani i nezadovoljni ljudi, kad posle jednog poraza u FINALU mastersa, gađamo dojučerašnjeg ljubimca trulim paradajizom i čašćavamo ga kojekakvim prognozama i željama. Malo dostojanstva, ljudi...

Zorica-Canada

pre 12 godina

Pleeeeseee, nemojte mi mnogo minusica lupiti, ali jel ovo danas Novak ili Marko Djokovic igrao????
U svakom slucaju, i pored poraza za mene je POBEDNIK u MORALNOM smislu ipak nas NOLE!!!!!!!!

Pavao

pre 12 godina

Najtezi poraz Novaka Djokovica u poslednjih pet godina. Takve poraze sampioni sebi ne dozvoljavaju.
Poraz moze da govori samo dve stvari:
- Ili je on ozbiljno na putu prema dole
- Ili nije neki sampion, kada moze da mu ovako bude svejedno da li
ce neko da ga odere dok je No.1, malte ne sa nulom.

allexx

pre 12 godina

jedino sto je realno je to da su mi se smucili dezurni pljuvaci.Novak je u dvije godine napravio rezultate koji mnogi ne mogu ni da zamisle,prezentovao sebe i Srbiju na najbolji moguci nacin. Danas odigra lose, ili ako hocete, odigra onoliko koliko mu je Rafa, najbolji igrac svih vremena na sljaci, dozvolio a dezurni pljuvac ovdje kaze kako je smjesno pomisliti da Novak uzme RG i Olimpijadu,i to samo 10 dana nakon osvojene titule na Floridi.mislim,sta reci.

Zlatko

pre 12 godina

Ocajan mec Djokovica. Pogled bezvoljan,
bodylanguage sve govori. Bezidejno
pimplanje i trckaranje ala Jelena Jankovic.
Trenutak da se zamisli sta zeli dalje u
zivotu i karijeri. Price o Rolan Garosu i
Olimpijadi su vise nego smesne uz ovakav
pristup
(realo, 22. april 2012 15:25)

Da li bi smeo da prihvatis opkladu da je Nole vec sada sampion Olimpijade? Tacnije, jedan od sampiona. bs.m.wikipedia.org/wiki/Olimpijada

Dejan

pre 12 godina

Polako kriticari i dezurni pljucavi-obuzdajte se malo!!!
Poslije sedam dobijenih finala protiv Nadala,moralo je i ovo da se desi.I bolje da se desilo u MC,nego npr. u Rimu,Madridu ili na Rolland Garrosu.
Sve u svemu iza Novaka je veoma uspjesna takmicarska nedelja,u kojoj je zaradio novih 600 ATP bodova,cime je prednost nad Rafom povecao na 3050 bodova.Dovoljna zaliha da spokojno,kao svjetski br.1 ceka Rolland Garros i Wimbledon.
Monte Carlo ima najsporiju podlogu od svih turnira na sljaci tako je bilo i za ocekivati Nadalov trijumf.Ako se na sve ovo doda i smrt Novakovok djeda u toku turnira mogu samo da kazem:Nole majstore,svaka cast!!!
Takodje,svi sportisti mogu da nauce od Novaka,kao je veliki sampion veliki i u porazu i kako srdacno i iskreno cestita rivalu,a ne kao neki...znate vec koji!!!

Sava

pre 12 godina

Federer je 2008 izgubio finale Roland Garosa 6:1, 6:3, 6:0, ovakvi porazi se desavaju svima tokom karijere, pa i najvecima. Niko normalan nije ocekivao da ce Novak do kraja karijere svaki put dobijati Nadala. Posle 7 pobeda u nizu normalno je i da neki put bude i porazen. Ovaj poraz je dosao u pravom trenutku i ne boli previse iz vise razloga. Novak ovde nije branio poene vec je osvojio 600 novih. Psihicki je dobro sto je poraz dosao sada a ne na nekom vaznijem turniru, olimpijadi ili finalu GS. Sada je skinut taj pritisak nepobedivosti i sledeceg puta moze rastereceno da udje u duel. Nije izgovor ali ova nedelja je bila posebno teska za Novaka zbog gubitka voljene osobe. Svako ko je u zivotu izgubio clana porodice zna kroz sta je prolazio Novak i sigurno saoseca sa njim. I ako nekoga zanima ovako ce od sutra izgledati ATP lista: 1. Djokovic 13270, 2. Nadal 9715, 3. Federer 8880, 4. Murray 7860......8. Tipsarevic 2910.......29. Troicki1230. Evo i liste samo za ovu godinu koja odlucuje ko ce na zavrsni turnir u London: 1. Djokovic 4140, 2. Nadal 3010, 3. Federer 2855, 4. Murray 2075.......14. Tipsarevic 735........40. Troicki 315! Hvala na prostoru.

Floro Flores

pre 12 godina

To sto ste vi kukavice u zivotu ne mojte da predvidjate sta ce s Novakom biti dalje,jer ja sam Noleta sto puta otpisao ,a on je osvojio 5 GS i 11 mastersa!

Ziveo sport

pre 12 godina

Prvo svaka cast Nadalu, odigrao je ceo turnir perfektno i zasluzeno ga osvojio. Djokovicu isto svaka cast, covek je i sa velikim oscilacijama u igri jos od pocetka turnira, a posebno nakon gubitka dede, uspeo da stigne do finala. Ovde nema mesta nerviranju, to je sport, niko nije nepobediv, barem ja ne znam da se takav rodio. Nadal je pobedjivao Djokovica pre tri godine, pre cetiri godine, Djokovic ga je dobijao poslednjih godinu ipo dana i to sedam puta zaredom bez poraza, nista nece biti i da Nadal dobije narednih sedam (valjda nece sunce mu spansko) i to ce biti sport, onaj zanimljivi i fenomalno koji svi tako volimo, kad se sudare dva najveca igraca modernog tenisa (ukljucujuci i Federera) a mi svim srcem uz Djokovica pa se nadas i strepis hoce li pobediti i uvek iznova isti osecaj, zal kad izgubi, radost kad pobedi. Ne bi valjalo da je samo jedno ili drugo, onda do brzo dosadi i covek postane ravnodusan.

PS Slobodno se radujte navijaci Nadala i mi smo predhodnih sedam puta, a vi ste pre toga se puno radovali, ali nemojte nipodastavati Djokovica jer ni mi nismo Nadala nakon toliko poraza od istog Djokovica. Jer niko se doveka ne raduje, niti doveka tuguje. Plus sto jedna lasta ne cini prolece.

antialkoholicar

pre 12 godina

Nole je legenda, najbolji je na svetu van konkurenciju i treba da se ponosimo njime a Nadalu sve cestitke na zasluzenoj pobedi.

tenis

pre 12 godina

Za ove strucnjake koji pominju ATP listu samo jedna napomena, posto tenis prate zadnjih godinau dana, kada ljudi dostignu nivo igre kao Nole, Rafa i Federer, kad budu prvi neko vreme, ATP lista prestaje da bude vazna, ona je bitna samo u smislu nekog rekorda, na primer za Federera ako zeli da obori rekord jer ima priliku, bitni postaju trofeji, i to najveci. I ka tome usmeravaju svoje ciljeve, Rafa je danas postao rekorder po broju osvojenih mastersa, sad ce juriti jos. Njima su trofeji bitni, lista je za navijace. Rafa je jos pre neku godinu kad je kompletirao gren slem rekao da od tog trenutka jedino je bitan broj velikih turnira, jednako je razmisljao i Rodzer kad je jurio rekordnih 16 trofeja. Slaba su uteha Noletu danasnji bodovi za ovako ubedljiv poraz, ali imace sansu za revans, u tomeje i car ovog sporta.

Vlajko

pre 12 godina

U neku ruku mi je drago,al ne zbog Novaka vec zbog ovih satro fanova.Muka mi je od kometara tipa : "jos 1 tepsija", "unistice ga" itd...itd Sad cemo biti mirni jedvo vreme,na primer dok ne osvoji 2 turnira za redom..posle opet..

anfakbls

pre 12 godina

Nole svaka ti cast na odigranom turniru, kapa dole. Raduje igra Nadala jer ovo sto je pokazao je deja vu i ozbiljno istakao kandidaturu za dugorocno nabijanje kompleksa, sto raduje. Zelim nasem Novaku da se sto bolje odmori, malo napuni baterije i krene u osvajanje svih preostalih turnira. Noletovim pljuvacima da cestitam 18 mjeseci posta, jer ipak su nadmasili i ove nase hriscanske, poz za Novakove fanove i ljubitelje sporta!

stefan

pre 12 godina

I Radovan je oborio ruku kcerki Katici kad je bila pijana.
(dr. arslanagic, 22. april 2012 18:16)

Svaka cast za komentar,,sltako sam se nasmejao...:))))

nemaveze

pre 12 godina

Ništa strašno, jer bilo bi totalno neprofesionalno da nadal nije iskoristio šansu, a ruku na srce - nije loše igrao! Novak je bio dobar; čestitike i za jednog i za drugog! U svakom slučaju, mislim da će Novak do kraja godine poharati sve, ili skoro sve turnire na kojima će biti PRVI nosilac!

Braindead

pre 12 godina

ATP trka, ove godine: Novak 4140, Rafa 3160, Rodžer 2865, Endi 2060. Ako je to kilava sezona - ja mu želim još mnogo tako kilavih.

Prošla sezona je bila čudesna, jasno je da je ne može ponoviti ali i ne treba. Nek ponovi par jako dobrih sezona, uzme po GS turnir godišnje i završiće karijeru kao jedan od najvećih svih vremena.

Danas je bio u potpunosti nadigran i Rafa je pokazao da je na šljaci u najmanju ruku ravnopravan, a po meni favorit za osvajanje bilo kog turnira. Van šljake Novak ima prednost, čak i nad jako dobrim Rodžerom.

Ovaj poraz je nekad morao doći, šteta je jedino što je ovako ubjedljiv. Nadam se da će samo uspjeti da dodatno motiviše Novaka. Rafi svaka čast, igrao je jako dobro.

pre 12 godina

Nadalu vlasti Monte Carla onomad nisu odobrile dozvolu boravka i zato je posebno motiviran da što više para pokupi domaćinu.

Jedanput je čak slavio i u konkurenciji parova!

Miki

pre 12 godina

Novak je vrhunski sportista i zaslužuje sve pohvale jer je osvojio mnoge najveće trofeje. Međutim, čini mi se da se sa njim politički trguje pa će mu i u sopstvenom narodu to doneti mnogo negativnih poena pa i pljuvanja. Novak treba da se vrati na sportske stranice novina i želim mu još puno pobeda!

djoshabejbee

pre 12 godina

Danas smo imali priliku da gledamo dva velika sampiona. Rafi svaka cast na prikazanoj igri i na ponasanju posle meca, zasluzio je da pobedi nakon 7 poraza. Ne sumnjam da Novaku i dalje misli nisu 100 posto usmerene na tenis, ali se on pokazao kao veliki sampion i izdrzao do kraja i time iskazao postovanje prema Rafi. Svaka cast momci, ipak ste vi najbolji, a ne onaj koji pokazuje prstom nakon pobede!

Tonny Sight

pre 12 godina

Šta je možda pozitivan epilog i viđenje priče?
Do pre nekog vremena , Đoković se mentalno pripremao za Nadala i uz njegovo postojanje, kao jak motiv i cilj, je izrastao kao veličina.
Moj utisak je, da jedino Nadal ima preko potreban kvalitet u fizičko-tehničkom smislu da parira i motiviše Noleta. 7 poslednjih poraza, je mentalno strašno poljuljalo Nadala a "uljuljkaolo" Noleta.
I jedan i drugi, u konstalaciji 7 poraza za redom, gube realnost, motiv za napredak.
Noletu treba JAK I MOTIVISAN Nadal
Nadalu treba vera u ranjivost Noleta
Samo ovako, mogu da podstiču sebe i probijaju ionako nebeske granice.
Hvala obojici na fenomenalnomtenisu.
Nadalu sve pohvale, a
Noletu: predahni, opusti se, poljubi Jecu, zapali deki sveću, uzmi vazduh i onda još ljući i ubitačniji kreni da praviš "mleveno meso" od svojih protivnika :)
Go Nole!

gaja, raja i vlaja

pre 12 godina

Najubedljivija pobeda Nadala na turniru. I to protiv svetskog broja jedan Novaka Djokovica.
Nije to vise proslogodisnji Nole. Ne bih rekao da je to zbog pok. dede. Ako Novak zeli da ostane kandidat za ulazak u najuzi krug najboljih tenisera u istiriji, manje slikanja, privatnih aviona, manekenisanja, skijanja, reklama, priznanja i odlikovanja, pompe i ostalih sporednih angazmana svake vrste. Povratak na posvecenost tenisu je jedini pravi put za ostanak u samom vrhu.

Željko

pre 12 godina

Čestitke Špancu,zasluženo je pobedio,jer je bio za 3 klase bolji igrač.Noletova emotivna ispražnjenost nije glavni razlog poraza,ali je svakako olakšalo posao ionako izvanrednom Nadalu.Medjutim,ja od Noleta očekujem staru formu od RG,preko Vimbldona do Olimpijade,i očekujem da Nole zbriše sve na ova tri takmičenja.NAPRED,NOLE!

Vamos No1e!

pre 12 godina

Uf uf uf pljuvaci, ala ste se naljutili :D
Jedan turnir manje vise :)
Ovom momku, polako ali sigurno, postaji vazni samo GS-ovi, sto je i dobro.
Uzece jos par mastersa, na ostalima i da bude drugi, RG, Vimbldon, OI, pa i da ne odbrani US open, eto nama No1eta na prvom mestu jos dugo, dugo :)
Napred No1eeeee!!!!

zivotni putevi

pre 12 godina

Dragi Nole, zivotni putevi nasih najdrazih budu proteknu i zavrse, kao i sve na ovome svetu. Ali su uvek znak za nesto novo i neku drugu zivotnu promenu, zenidbu , decu i novi zivotni ciklusi zamenjuju stare. Mislim da ti je vreme da zaokruzis svoju dugogodisnju vezu sa Jelenom i da jednostavno ulepsas svoj zivot i dobijes novi smisao svega! Sportskih uspeha nece zafaliti!

mudocudovista cus!

pre 12 godina

kao sto kaze jedna reklama..kod nas vise strucnjaka nego bilo gde na svetu! tj. reklama treba da bude ovakva.. vise pljuvaca na svoj narod nego bilo gde u svetu! cudno! Napred Nole opravit ces se, zivot ide dalje...

ja

pre 12 godina

Realno nije ni Nadal odigrao nista posebno u ovom mecu.
Jednostavno je Novak bio potpuno van udarca. Nije nista mogao da pogodi, los servis, los reten, ocajan bekend. Jedino je forhend koliko toliko funkcionisao.

Nije nikakvo iznenadjenje sto je Nadal dobio ovaj mec, jer je ipak sljaka podloga na kojoj je fakticki uradio sve u svojoj karijeri, ali sa ovakvom igrom nije bas veliki favorit ni za osvajanje RG ni za naredna dva mastersa na sljaci.
Ovaj ubedljiva pobeda nije rezultat Nadalove previse dobre igre, vec Novakove lose.

Za Novaka je ovo bio mucan turnir, ali ne sumnjam u njega i ocekujem mnogo bolju igru vec na narednom mastersu.

Aca Znalac

pre 12 godina

Lepo je sve ovo i drago mi je sto je Nole dao sansu Nadalu, ali da ovaj turnir ima vise komentara od plasmana nasih devojaka u finale FED KUPA, e to vam svima zameram.

neso

pre 12 godina

Pa sta! Ko je pobedio nekog u necemu 7 puta uzastopno u bilo kojem sportu? U celoj karijeri ne odigras protiv istog protivnika 7 meceva!!! A usput Jeleni fali gem za ukupnu pobedu protiv Rusije.

Vlada

pre 12 godina

Treba razumeti Novaka. Ostao je bez dede koga je najviše voleo pre dva dana i teško je mogao da se oporavi. Verovatno bi izgubio i da nije toga, ali šta da se radi.

nebojsa ZL.

pre 12 godina

Nole, sta ima veze, izgubio si, pa sta... da si ti nama ziv i zdrav... Sve one koji ce ga sad kritikovati pozivam da stave na papir sta su oni u zivotu uradili za sebe, za svoju porodicu pa i za sve nas (kao Nole posredno) u Srbiji. Samo napred imas pravo da radis sta hoces, i da gubis i da dobijas... niko ti od nas nije nista u zivotu pomogao da bismo te sada kritikovali... Ziveo...

Čak N.

pre 12 godina

Nije moguce da Novak Rafu stalno pobedjuje. Broj jedan (kralj tenisa) porazen u finalu od strane broja dva (kralj sljake) - to nije nenormalno. Ne mislim, da nakon ovog poraza ce Novak izgubiti samopouzdanje protiv Rafe. Prosle godine je Novak pobedio na i na sljaci i na Gren Slemu. Ja stalno verujem, da Novak i Rafa ce igrati u finalu Rolan Garoa i da Novak tamo nece biti bez sansi protiv Rafe i da ce to biti utakmica decenije - pet setova super tenisa.

ispravka

pre 12 godina

Odakle @Savo Nadalu toliko poena? Ne, niste u pravu- Novak ima zaista od ponedeljka 13270 a Nadal ostaje na 9215! Znaci razlika je: 3955 poena!!!!

Branko S.

pre 12 godina

Za @Bosanca i ostale komentatore. koji se iscudjuju za more negativnih komentara od strane "nasih" ljudi,upucenih Noletu, samo je jedno objasnjenje: srpski mentalitet!!!Puna ih je istorija.Mi smo valjda jedini narod na zemaljskoj planeti koji uzdize do nebesa svoje junake,ali odmah posle toga zeli da im vidi brzo kraj!?
Zato nije ni cudo sto nam je jedna od veoma omiljenih i cestih krilatica: "Da komsiji crkne krava..."
Toliko o nama!!!
Svim iskrenim navijacima naseg Novaka (a vidim da ih je vecina) sportski pozdrav!Onim drugima jedna nasa poruka u "svakom zitu ima kukolja!"

amd procesor 3200+

pre 12 godina

Kako me nervira kad ovde neki pocnu da pisu *KAKAV SMO MI TO NAROD* pa ovaj sajt posjecuje najmanje 10 nacija i ostavlja komentare...

Dusan

pre 12 godina

Novak je bio potpuno odsutan, a Nadal je bio vrlo motivisan i kao i uvek bez greske igra Monte Karlo. Najbolji moguci Nadal protiv najslabijeg moguceg Novaka, jasan je ishod.
Bez obzira na poraz, Novak je jos vise pobegao Nadalu na rang listi, sto je sjajna stvar. Priliku za revans imace u Madridu, na plavoj i najbrzoj mogucoj sljaci.

nebojsa

pre 12 godina

aj da je djokovic igrao dobro pa da poraz boli ali sa ovakom igrom ovo nije realan odnos snaga djokovic nikada nije ovako slabo odigrao protiv nadala zato ocekujem u rima naplatu za danasnji poraz.

branko

pre 12 godina

Е па, да је Новак и данас добио Надала, већ бих помислио да постоје ванземаљске силе. Надал је ипак велики ас. Новаку све честитке. Оно што је показао ових дана у Монте Карлу, у познатим околностима, сасвим је у рангу његових највећих достигнућа. Напред Ноле!

Vladimir

pre 12 godina

Cestitke Rafi na pobjedi i Noletu na ulasku u finale. S obzirom na okolnosti ovo je uspjeh za Noleta. I pored toga sto je bio vidno dekoncentrisan tokom cijele sedmice uspio je doci do finala mastersa. Nole pokazao si da si igracka i ljudska velicina mnogo puta ranije a u monte karlu si samo to potvrdio. U ovom finalu nisi uspio doci do pobjede, ti sam znas kako ti je bilo. Siguran sam da ces uskoro biti onaj stari i da ce naredni okrsaj s Rafom biti mnogo neizvjesniji. Samo naprijed care.

Sale

pre 12 godina

Poraz bez posledica po Novaka. Videlo se od početka da ne ide a jasno je i zbog čega nije išlo. Prava je sreća što je i do finala dogurao. Nadal je, sa druge strane, bio odličan danas. On je zapravo uvek odličan kad nije povređen. Takvog Nadal može pobediti samo potpuno spreman Đoković. Mora se priznati da je ovakav razvoj situacije i bio realan. Šljaka u Monte Karlu je šljaka koja najviše odgovara Rafi pošto je najsporija. Sve to kad se uzme u obzir dovodi do zaključka da nema razloga ni za kakvu paniku ni nerviranje. Pa zar je neko očekivao da će Nole večito pobeđivati RAfu? Ko zna koliko će mečeva odigrati do kraja karijera! Beć tu i pobeda i poraza, onog prvog mnogo više, siguran sam u to. Nole će vrlo brzo imati prilik7u za revanš. Ali tada će to biti sasvim drugačiji meč a verujem i sasvim drugačiji ishod na kraju. Napred Nole, uvek uz tebe!!!

Gerrard

pre 12 godina

Novak uradio sjajan posao ovim poenima je nadoknadio eventualni kiks u Madridu i Rimu,Nadal sjajno odigrao zasluzeno pobedio glupo bi bilo ocekivati da ce sad Nole da dobije 20 puta za redom,i jos da kazem pa kako da pobedi kad je na tribinama bio nas cenjeni prestolonaslednik njega cim sam ugledo znao sam da nema od pobede nista.

Jednorog68

pre 12 godina

Nole je prvi teniser koji je našao uspešan ključ za pobeđivanje Rafe.
No, ni Rafa nije sedeo skrštenih ruku.
Danas smo videli: shvatio je da mora biti agresivan, da mora biti bliže osnovne linije, da mora ubrzati igru.
Pobedio je ubedljivo i čestitam mu na povratku i stabilizivonju samopouzdanja.
Sa druge strane, Nole je imao jedan on najslabijih mečeva (možda i najslabiji) koji je odigrao sa Rafom.
Tako je kako je. Nije ga išlo, sa razlozima ili tako što prosto naiđe dan kada ne ide.

Ni za jednog nije smak sveta.
Novak je imao godinu dana slavlja bez prestanka. Danas se obradovao Rafa.
Prvo, samom pobedom posle toliko poraza, drugo vraćanjem na poziciju tenisera sa najviše osvojenih mastersa 1000, treće, fascinantnom cifrom uzastopnih pobeda u Monte Karlu, uz svega par izgubljenih setova (za osam godina šest setova!!!).

Lično čestitam obojici i navijam da budu dobri drugari, kolege, da igraju dobro i još dugo nas raduju svojim uspesima.

Pozdrav redakciji i razumnim teniskim navijačima.

Alo Bing?

pre 12 godina

Cestitke Nadalu, pobedio je kao gospodin bez prevelikog radovanja i gest kojim je nas, vecinu, odusevio je da je otrcao do Djokovicevog box-a i izrazio saucesce!
Bravo Nadal, bravo Novace nije ovo nista bices ubrzo ti opet onaj nas stari!

Nole Car

pre 12 godina

Dosao mu los dan i to je to Nadal ga jeste oduvao sve cestitke na pobedi Nadala igrao je mec skoro bez greske.Noletu treba mali odmor vise psihicki nego fizicki posle toga se vraca u normalu.

Natasa

pre 12 godina

IMPRESIVNA 8. uzastupna MC titula, rekord 20 Masters 1000 titula & impresivna pobeda! Rafa je igrao konstantno dobro, sigurno i bez ikakvih sumnji u svoju pobedu. Zasluzen pehar, sjajan rekord!

Podgoricanin

pre 12 godina

Čestitke Rafi na pobjedi, zasluženoj. Teniski kalendar turnira je od ovog sporta napravio gladijatorsko takmičenje a osim toga i sama igra je sa nekada pasivnog stila "servis-volej" prerasla zahtjevnu i iscrpljujuću trku na osnovnoj liniji čemu su najviše doprinjelu novi materijali od kojih se izrađuju reketi. Kada bi Novak ponivio prošlu sezonu bukvalno bi napravio invalida od sebe. To je jednom napravio Nadal, snažni  i mišićavi Nadal, i za malo nije ostao bez koljena, nikada se nije oporavio. Mislim da Novak ovu sezonu odrađuje sa "pola gasa", tek onoliko koliko mu je potrebno da ostane prvi tempirajući formu za najbitnije turnire. Ako ne bi imao strategiju brzo bi izgorio. Puno sreće i zdravlja u nastavku poželimo Noletu.

Titov pionir

pre 12 godina

Niko ne tuce Rafaela Nadala 8X zaredom!:) Salu na stranu, strasan je ovo tenis, vanzemaljski, ali i Nadal i Djokovic lijep mec mogu odigrati samo protiv Federera, onaj baletan (u najboljem smislu te rijeci) i njegova gracioznost u sudaru protiv ove dvojice monstruma stvara umjetnost:)

Inace, puno price je bilo ovih dana, pomalo i degutantne, povodom smrti Djokovicevog djeda, da li je Novak trebao igrati ili ne. Svim onim bilmezima i njihovim malicioznim komentarima cenzura je najbolji lijek, pa redakcijo B92 pripazite malo, ne pretvarajte se u index.hr i sl.:)

Toliko, neka Nadala ne izdaju koljena i Djokovica ne napusti snaga i 2012-a ce bit' zastrasujuca...

Pozdrav normalnima, ostali...

bla bla

pre 12 godina

Volim tenis, igrao i pratio dok su igrali Sampras, Kurijer, Majkl Cang. Treuntno volim da posmatram Federera dok igra a ,naravno, uzivam i u igri ostalih vrhunskih igraca. Nadal je konstanta na sljaci, Federer na betonu i travi i u dvorani. Oni uvek igraju isti, jako jako visok, nivo tenisa na tim podlogama i ono sto je uspelo Novaku prosle godine je da igra na za nijansu visem nivou od njih i svi znamo kakva je to godina za Novaka bila. :) Finale je strasno dobar uspeh, vestacki je napravljen kult nepobedivosti i ismejavanja druge dvojice, tako da , kad Nole izgubi, pocinju kalkulacije zbog cega je izgubio, zaboravili smo da i Nadal zna sta znaci biti prvi i osvajati masterse i GS :) Pozdrav svim ljubiteljima tenisa

statistika

pre 12 godina

E Boze svasta od ljudi sa ovakvim komentarima. Pa sta ste mislili, da ce Novak vecno dobijati Nadala. Na vrhunskom nivou to je nemoguce, jer se kosi sa zakonom verovatnoce.
Sta treba , da barca bude sampion spanije 200 godina...

Gagi

pre 12 godina

Ruku na srce nadal je pogadjao sve kao sa laserskim navigatorom iz f-16 aviona i stizao nemoguce. Vise koncentracije sledeci put za novaka.