Subota, 31.03.2012.

20:33

Radvanjskoj titula u Majamiju

Četvrta teniserka sveta Agnješka Radvanjska pobednica je turnira u Majamiju, pošto je u finalu savladala Ruskinju Mariju Šarapovu sa 7:5, 6:4.

Izvor: SO

Radvanjskoj titula u Majamiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

sound of silence

pre 12 godina

TurboNator, svaka ti je na mestu. Jedan od najboljih komentara vezanih za Šarapovu koji sam pročitao. Naročito poslednja dva pasusa.

masha fan forever

pre 12 godina

Potpuno nezasluzena titula,samo se branila i cekala gresku Marije,pravi sampioni ne igraju tako nego napadaju i svojom zaslugom osvajaju poene,Marija je trebala ovo da osvoji jer je bila bolja vise je imala vinera i asova i sve ali jednostavno Radwanska vraca kao da to ide 3 kmh a ne ne znam ni ja 145 kmh,Marija i dalje ostaje za mene najbolja !

Sasa

pre 12 godina

Ja
Radvanska nije klasicna defanzivna tniserka. Ona je otprilike nesto kao Marej u muskom tenisu.
Mareja cesto nazivaju velikim defanzivcem, a on u svakom svom mecu protiv Nadala ima duplo vise vinera od spanca.
I ko je sad tu defanzivan a ko ne?

Protiv Nadala svako ko želi da pobedi mora da igra ofanzivnije, pošto on svoju igru bazira na bar 1m od osnovne linije. Pa Novak je počeo da pobeđuje Nadala kada je skapirao da samo dobrom odbranom neće daleko stići. Za razliku od Nadala Šarapova mnogo više rizikuje i greši. Zato Radvanjska lakše igra sa Šarapovom nego sa ovogodišnjom Azarenkom. Beloruskinja mnogo manje greši...

LazarL

pre 12 godina

Tako je!
I dosta onih igraca tipa "bum, bum, tras, gle udje", poput Azarenke, Djokovica itd!
Hocemo malo one finoce u igri i ponasanju, Federer, Hingis, Guga.

Dermendziev

pre 12 godina

Sve cestitke Radvanskoj. Pobeda je zasluzena jer je ostvarena na terenu, po vazecim pravilima. Igra lepo. Marija je bila ofanzivnija, Agneska strpljivija. Osecao sam pre meca da ce je Agneska dobiti i zato izmedju ostalog napisao sam u tom komentaru da je tradicija upravo i zato, da bi se jednog dana srusila i da ce ova godina biti godina Agneskinih dobrih rezultata.

I ja mislim kao i pravi @Djoksa da bi Karolina i Vika dobile Agnesku kao i po pitanju Jelene.

Masi svaka cast, lepo igra (molim samo bez vristanja), malo servis da sredi i eto stare Mase.

Utisak je, da je odmorna Viktorija igrala finale da bi pobedila i jednu i drugu (Radvansku i Mariju), jer one definitivno postaju njeni dobri klijenti, Vika isuvise dobro cita njihovu igru.

Sa nestrpljenjem cekam sledeci mec Kvitova-Azarenka, jer po meni to su u ovom trenutku iz te generacije dve najbolje teniserke.

Pozdrav!

dr.Karaklajic

pre 12 godina

@ pronicljivi

Primer, imas mogucnost da uzivo pratis dva meca, jedan je Radvanska vs Vozniaki, a drugi Serina vs Klajsters. Za koji bi se mec odlucio i zasto, budi samo realan-na molim te.

TurboNator

pre 12 godina

E i ja sam srecan sto je Radvanjska pobedila! Pogotovo zbog sledeceg (ne znam da li se o tome pisalo ovde):

Posle poraza u 1/4 finala od Azarenke, pitali su Radvanjsku o 'vristanju' Azarenke, da li joj to smeta. Ne secam se tacno (rec po rec) njenog odgovora ali je rekla nesto u stilu da nije prijatno, da mnoge teniserke i teniseri prave neku buku tokom igranja, ali da Azarenka i Sarapova PRETERUJU, i da to nije bas u redu i moze da ometa protivnice. Nije bila drska niti uvredljiva.

Na to je dan kasnije Sarapova odgovorila: "Sta, zar ona nije vec u Poljskoj (posto je porazena)? Ne brine me to, niko ko je bitan se nije zalio na to."

Arrogant bitch! Nikad mi nije bila jasna fascinacija sa Sarapovom - muskarci se loze zbog izgleda? Ok plavusa je, visoka, vitka i ima super zadnjicu - ali to je sve. Nije lepotica niti je sexy!

I to njeno vristanje je odvratno! Takodje bi bilo odvratno i u spavacoj sobi!

Šokre

pre 12 godina

(Pronicljivi, 31. mart 2012 22:22)
Dobro,imaš pravo na svoje mišlenje,imaš pravo na svoj izbor i nitko ti to ne može osporiti.Ali pogledajmo malo istini u oči.Dakle kako ti kažeš,Šarapova i "mlaćenje loptice bez ikakvog plana i ideje" = 24 titule(3 GS titule + još 3 finala GS),a Radwanska i "igra glave" = 9 titula(četvrtfinale kao najbolji rezultat na GS).Interesantno je kako sve te koje tenis svode na "vrištanje i besomučno mlaćenje loptice"(sestre Williams,Šarapova,Kvitova,Ivanović,Stosur)imaju velike titule,dok one koje "igraju glavom"(Wozniacki,Janković,Radwanska..)te titule za sad mogu samo sanjati.Ali ponavljam svako ima pravo na svoj izbor,pa ko voli nek' izvoli.

ja

pre 12 godina

@Djoksa

Ne mozes nikako uporedjivati Radvansku i Jelenu.
Radvanska igra defanzivno, ali istovremeno zna i moze da bude izuzetno agresivna.
Osim toga devojka ima fantastican osecaj za lopticu, moze da izvede drop-shot iz bilo koje pozicije na terenu, ima odlicne voleje i igru na mrezi, hirurski precizne lobove.

Dakle ima tu puno stvari na kojima Jelena moze samo da joj zavidi.
Jelena nema nista sem one njene bekend paralele, nije sposobna da napravi viner ni kada udara iz servis polja, a kada dodje na mrezu oseca se kao riba na suvom.
Radvanska nije klasicna defanzivna tniserka. Ona je otprilike nesto kao Marej u muskom tenisu.
Mareja cesto nazivaju velikim defanzivcem, a on u svakom svom mecu protiv Nadala ima duplo vise vinera od spanca.
I ko je sad tu defanzivan a ko ne?

Radvanska jednostavno ne voli mnogo da rizikuje u svojoj igri i ide na sigurno.
Ipak ona u jednom mecu napravi 5 vinera, a u nekom sledecem preko 30, sto je samo dokaz da zna i ume da igra izuzetno ofanzivno.

E sad nadji mi neki mec JJ ili Voznjecki u kojem su one napravile 30 vinera, pa onda mozes i da ih poredis.

mare

pre 12 godina

ko je gledao finale danas vidio je da radvanska nije igrala defanzivan tenis, vec je itekako napadala.. e sad, to sto se brze krece pa stize vise lotica od sharapove dodatni plus.

Cestitke Agnjeska

pre 12 godina

Ne uporedjujte Agnjesku sa defanzivnom Karolinom i defanzivnom Jelenom.

Ona za razliku od njih ima odlicnu igru na mrezi, a i ofanzivnija je.

Djoksa

pre 12 godina

Cestitke Radvanskoj na tituli!
Moj utisak je da je umesto Sarapova u finalu igrala Azarenka ili Voznijacki da bi dobile Radvansku bez problema.
To i pokazuje medjusobni skor koji ona ima sa obe igracice. A zasto je to tako? Zato sto su sve tri ista generacija i poznaju se jos od malih nogu, cak su i privatno vrlo bliske (ili su bile sve do ove godine). Drugim recima poznaju jedna drugu u dusu. Nema taktickih iznenadjenja kojim Radvanska moze iznenaditi Voznijacki ili Azarenku. Stoga mislim da ce za njen dalji napredak u karijeri biti mnogo vaznije razbijanje mentalne blokade koju ocigledno ima kad igra protiv njih nego osvajanje velikih titula (a da to nisu GS-ovi, naravno).
Slican problem ima i Novak kad igra sa Marijem. Mari zna sve njegove slabe tacke a posto mu se igra zasniva na strpljenju i eksploatisanju protivnikovih mana to je Novaku jos teze kad igra sa njim.

PS: Voleo bih samo da se jave oni koji tvrde da Jelena igra prevazidjen tenis. Kao sto mozemo videti uvek ce postojati teniserke koje zbog svog deficita u snazi u odnosu na ostale teniserke ce koristiti radije glavu nego sirovu snagu. Za taktiku, odnosno razgradnju igre protivnice treba velika inteligencija a ne kao za vecinu WTA tura, udari lopticu najjace sto mozes i pomoli se bogu da udje. A ako ne udje u teren, pa bice bolje sledeci put.

Pronicljivi

pre 12 godina

Svaka čast curi na tituli,ali u 12 gemova prvog seta jedan jedini viner za Radvansku.Stvarno ne znam tko može voljeti i navijati za takav tenis!?Osim Poljaka,normalno.
(Šokre, 31. mart 2012 20:47)

Pa znaš šta komšija Krešo, evo prvi ja mogu da navijam za takav tenis. Pa nije se valjda tenis sveo na vrištanje i besomučno mlaćenje loptice? Ima valjda nešto i u glavi? Pogledaj Agnješku, ima je lonče mesa, nosi kamenje po džepovima da je vetar ne oduva, pa šta očekuješ od nje, da se nadpucava sa Mašom, Azarenkom, Serenom? Njena igra je igra glave i zato mi se sviđa. Ne sviđa mi se Mašino mlaćenje loptice bez ikakvog plana i ideje. Pozzz

Coach

pre 12 godina

Sa par vinera da dobijes jedan ovako vazan mec.Samo vracanje i defanziva....koji je to tenis ali nazalost danas u zenskom tenisu i takve pobedjuju.Za moje pojmove MASA igra veoma agresivan tenis i tu je i doza rizika.Jos i to novcane nagrade,muski zenski tenis razlika kao DAN i NOC.

bole bgd

pre 12 godina

Volim više Mariju, ali mi je i Agnješka vrlo draga. Ne slažem se da Radvanjska igra ružan tenis, defanzivan jeste, ali slično igraju i Jelena i Karolina i imale su uspeha. Svako u sportu se služi najboljim oružjem koje ima. Ove tri imaju brze noge, upornost i inteligenciju. Sestre Vilijams, Klajsters, Stosur,Ivanović, Šarapova...igraju fajterski, na snagu, to je najbolje što imaju. Pa Helenio Herera, čuveni Argentinski fudbalski trener, "izmislio" je katanađo i tim čuvenim bunker sistemom sa Interom iz Milana osvojio sve živo.Mogli su samo da ga mrze. Uostalom i fubalska reprezentacija Italija i dalje igra slično (kao i skoro svi timovi), pa bi i svetski i evrposki prvak!

zelena trava

pre 12 godina

Cestitke Radwanskoj koja je ove nedelje pobedila Venus i Mariju, veliki uspeh za bilo koju igracicu. Zao mi je Sharapove jer je igrala u tri najveca finala ove godine i sva tri izgubila. Mozda gresim, ali mislim da se to onoj Masi iz 2008. godine ne bi dogodilo. Netipicno za igracicu koja ima fantasticnu moc koncentracije.
Agnieska postaje kandidat za jos veca dela.

meteor

pre 12 godina

Bravo Radwanska bas mi drago sto je ona uzela...igra stvarno lep tenis sve joj dobro posebno defenziva nisam video tenisacicu kojoj je defenziva tako savrsena i wozniacki je defenzivka al npr nju svaka napadacica dobije zato nikad nije ni nece uzet slam... dok npr radwanska uz to zna i napast u poenu a i skracenice su joj odlicne ...a i kao tenisacica je super uopste ne pokazuje emocije hladnokrvnija od federera...sretno u nastavku sezone,ako nastavis tako vjerujem da vec ove sezone mozes uzet slam !

Sasa

pre 12 godina

Svaka čast devojci na osvojenom turniru!
Iako ja više volim agresivniji tenis.
Izgleda da je prošle godine uspeha imala Karolina, a ove godine dobro igra Agnješka. Nagrada za upornost i nedostatak arogantnosti i foliranja...

Čak N.

pre 12 godina

Snazne ruke Marije vs brze noge Agnjeske. Nista drugo nisam ocekivao. Pobeda Agnjeske je potpuno u redu, iako nije bila sposobna, da dobije vise vinera. Ova utakmica je bila mnogo vise bolja nego finale ovogodisnje Australije izmedju Marije i Viktorije.

RR

pre 12 godina

Bravo Agnjeska! Bravo princezo mala! Ultimativna odbrana je bila kljuc tvog uspeha protiv brutalne agresije. Bravo mala! Znali smo da mozes i nije tacno da je Sarapova bolja! Bolja si ti u kad zelis titulu! Mudrija, pametnija, bolja! Intiligencijom se pobedjuju protivnice, nikako sirovom snagom!Pokazala si kako se to radi. Fenomenalno, predivno. Srecna ti bila titula!

Šokre

pre 12 godina

Svaka čast curi na tituli,ali u 12 gemova prvog seta jedan jedini viner za Radvansku.Stvarno ne znam tko može voljeti i navijati za takav tenis!?Osim Poljaka,normalno.

Šokre

pre 12 godina

Svaka čast curi na tituli,ali u 12 gemova prvog seta jedan jedini viner za Radvansku.Stvarno ne znam tko može voljeti i navijati za takav tenis!?Osim Poljaka,normalno.

Sasa

pre 12 godina

Svaka čast devojci na osvojenom turniru!
Iako ja više volim agresivniji tenis.
Izgleda da je prošle godine uspeha imala Karolina, a ove godine dobro igra Agnješka. Nagrada za upornost i nedostatak arogantnosti i foliranja...

zelena trava

pre 12 godina

Cestitke Radwanskoj koja je ove nedelje pobedila Venus i Mariju, veliki uspeh za bilo koju igracicu. Zao mi je Sharapove jer je igrala u tri najveca finala ove godine i sva tri izgubila. Mozda gresim, ali mislim da se to onoj Masi iz 2008. godine ne bi dogodilo. Netipicno za igracicu koja ima fantasticnu moc koncentracije.
Agnieska postaje kandidat za jos veca dela.

Pronicljivi

pre 12 godina

Svaka čast curi na tituli,ali u 12 gemova prvog seta jedan jedini viner za Radvansku.Stvarno ne znam tko može voljeti i navijati za takav tenis!?Osim Poljaka,normalno.
(Šokre, 31. mart 2012 20:47)

Pa znaš šta komšija Krešo, evo prvi ja mogu da navijam za takav tenis. Pa nije se valjda tenis sveo na vrištanje i besomučno mlaćenje loptice? Ima valjda nešto i u glavi? Pogledaj Agnješku, ima je lonče mesa, nosi kamenje po džepovima da je vetar ne oduva, pa šta očekuješ od nje, da se nadpucava sa Mašom, Azarenkom, Serenom? Njena igra je igra glave i zato mi se sviđa. Ne sviđa mi se Mašino mlaćenje loptice bez ikakvog plana i ideje. Pozzz

bole bgd

pre 12 godina

Volim više Mariju, ali mi je i Agnješka vrlo draga. Ne slažem se da Radvanjska igra ružan tenis, defanzivan jeste, ali slično igraju i Jelena i Karolina i imale su uspeha. Svako u sportu se služi najboljim oružjem koje ima. Ove tri imaju brze noge, upornost i inteligenciju. Sestre Vilijams, Klajsters, Stosur,Ivanović, Šarapova...igraju fajterski, na snagu, to je najbolje što imaju. Pa Helenio Herera, čuveni Argentinski fudbalski trener, "izmislio" je katanađo i tim čuvenim bunker sistemom sa Interom iz Milana osvojio sve živo.Mogli su samo da ga mrze. Uostalom i fubalska reprezentacija Italija i dalje igra slično (kao i skoro svi timovi), pa bi i svetski i evrposki prvak!

Djoksa

pre 12 godina

Cestitke Radvanskoj na tituli!
Moj utisak je da je umesto Sarapova u finalu igrala Azarenka ili Voznijacki da bi dobile Radvansku bez problema.
To i pokazuje medjusobni skor koji ona ima sa obe igracice. A zasto je to tako? Zato sto su sve tri ista generacija i poznaju se jos od malih nogu, cak su i privatno vrlo bliske (ili su bile sve do ove godine). Drugim recima poznaju jedna drugu u dusu. Nema taktickih iznenadjenja kojim Radvanska moze iznenaditi Voznijacki ili Azarenku. Stoga mislim da ce za njen dalji napredak u karijeri biti mnogo vaznije razbijanje mentalne blokade koju ocigledno ima kad igra protiv njih nego osvajanje velikih titula (a da to nisu GS-ovi, naravno).
Slican problem ima i Novak kad igra sa Marijem. Mari zna sve njegove slabe tacke a posto mu se igra zasniva na strpljenju i eksploatisanju protivnikovih mana to je Novaku jos teze kad igra sa njim.

PS: Voleo bih samo da se jave oni koji tvrde da Jelena igra prevazidjen tenis. Kao sto mozemo videti uvek ce postojati teniserke koje zbog svog deficita u snazi u odnosu na ostale teniserke ce koristiti radije glavu nego sirovu snagu. Za taktiku, odnosno razgradnju igre protivnice treba velika inteligencija a ne kao za vecinu WTA tura, udari lopticu najjace sto mozes i pomoli se bogu da udje. A ako ne udje u teren, pa bice bolje sledeci put.

RR

pre 12 godina

Bravo Agnjeska! Bravo princezo mala! Ultimativna odbrana je bila kljuc tvog uspeha protiv brutalne agresije. Bravo mala! Znali smo da mozes i nije tacno da je Sarapova bolja! Bolja si ti u kad zelis titulu! Mudrija, pametnija, bolja! Intiligencijom se pobedjuju protivnice, nikako sirovom snagom!Pokazala si kako se to radi. Fenomenalno, predivno. Srecna ti bila titula!

meteor

pre 12 godina

Bravo Radwanska bas mi drago sto je ona uzela...igra stvarno lep tenis sve joj dobro posebno defenziva nisam video tenisacicu kojoj je defenziva tako savrsena i wozniacki je defenzivka al npr nju svaka napadacica dobije zato nikad nije ni nece uzet slam... dok npr radwanska uz to zna i napast u poenu a i skracenice su joj odlicne ...a i kao tenisacica je super uopste ne pokazuje emocije hladnokrvnija od federera...sretno u nastavku sezone,ako nastavis tako vjerujem da vec ove sezone mozes uzet slam !

Čak N.

pre 12 godina

Snazne ruke Marije vs brze noge Agnjeske. Nista drugo nisam ocekivao. Pobeda Agnjeske je potpuno u redu, iako nije bila sposobna, da dobije vise vinera. Ova utakmica je bila mnogo vise bolja nego finale ovogodisnje Australije izmedju Marije i Viktorije.

TurboNator

pre 12 godina

E i ja sam srecan sto je Radvanjska pobedila! Pogotovo zbog sledeceg (ne znam da li se o tome pisalo ovde):

Posle poraza u 1/4 finala od Azarenke, pitali su Radvanjsku o 'vristanju' Azarenke, da li joj to smeta. Ne secam se tacno (rec po rec) njenog odgovora ali je rekla nesto u stilu da nije prijatno, da mnoge teniserke i teniseri prave neku buku tokom igranja, ali da Azarenka i Sarapova PRETERUJU, i da to nije bas u redu i moze da ometa protivnice. Nije bila drska niti uvredljiva.

Na to je dan kasnije Sarapova odgovorila: "Sta, zar ona nije vec u Poljskoj (posto je porazena)? Ne brine me to, niko ko je bitan se nije zalio na to."

Arrogant bitch! Nikad mi nije bila jasna fascinacija sa Sarapovom - muskarci se loze zbog izgleda? Ok plavusa je, visoka, vitka i ima super zadnjicu - ali to je sve. Nije lepotica niti je sexy!

I to njeno vristanje je odvratno! Takodje bi bilo odvratno i u spavacoj sobi!

Coach

pre 12 godina

Sa par vinera da dobijes jedan ovako vazan mec.Samo vracanje i defanziva....koji je to tenis ali nazalost danas u zenskom tenisu i takve pobedjuju.Za moje pojmove MASA igra veoma agresivan tenis i tu je i doza rizika.Jos i to novcane nagrade,muski zenski tenis razlika kao DAN i NOC.

ja

pre 12 godina

@Djoksa

Ne mozes nikako uporedjivati Radvansku i Jelenu.
Radvanska igra defanzivno, ali istovremeno zna i moze da bude izuzetno agresivna.
Osim toga devojka ima fantastican osecaj za lopticu, moze da izvede drop-shot iz bilo koje pozicije na terenu, ima odlicne voleje i igru na mrezi, hirurski precizne lobove.

Dakle ima tu puno stvari na kojima Jelena moze samo da joj zavidi.
Jelena nema nista sem one njene bekend paralele, nije sposobna da napravi viner ni kada udara iz servis polja, a kada dodje na mrezu oseca se kao riba na suvom.
Radvanska nije klasicna defanzivna tniserka. Ona je otprilike nesto kao Marej u muskom tenisu.
Mareja cesto nazivaju velikim defanzivcem, a on u svakom svom mecu protiv Nadala ima duplo vise vinera od spanca.
I ko je sad tu defanzivan a ko ne?

Radvanska jednostavno ne voli mnogo da rizikuje u svojoj igri i ide na sigurno.
Ipak ona u jednom mecu napravi 5 vinera, a u nekom sledecem preko 30, sto je samo dokaz da zna i ume da igra izuzetno ofanzivno.

E sad nadji mi neki mec JJ ili Voznjecki u kojem su one napravile 30 vinera, pa onda mozes i da ih poredis.

mare

pre 12 godina

ko je gledao finale danas vidio je da radvanska nije igrala defanzivan tenis, vec je itekako napadala.. e sad, to sto se brze krece pa stize vise lotica od sharapove dodatni plus.

dr.Karaklajic

pre 12 godina

@ pronicljivi

Primer, imas mogucnost da uzivo pratis dva meca, jedan je Radvanska vs Vozniaki, a drugi Serina vs Klajsters. Za koji bi se mec odlucio i zasto, budi samo realan-na molim te.

Dermendziev

pre 12 godina

Sve cestitke Radvanskoj. Pobeda je zasluzena jer je ostvarena na terenu, po vazecim pravilima. Igra lepo. Marija je bila ofanzivnija, Agneska strpljivija. Osecao sam pre meca da ce je Agneska dobiti i zato izmedju ostalog napisao sam u tom komentaru da je tradicija upravo i zato, da bi se jednog dana srusila i da ce ova godina biti godina Agneskinih dobrih rezultata.

I ja mislim kao i pravi @Djoksa da bi Karolina i Vika dobile Agnesku kao i po pitanju Jelene.

Masi svaka cast, lepo igra (molim samo bez vristanja), malo servis da sredi i eto stare Mase.

Utisak je, da je odmorna Viktorija igrala finale da bi pobedila i jednu i drugu (Radvansku i Mariju), jer one definitivno postaju njeni dobri klijenti, Vika isuvise dobro cita njihovu igru.

Sa nestrpljenjem cekam sledeci mec Kvitova-Azarenka, jer po meni to su u ovom trenutku iz te generacije dve najbolje teniserke.

Pozdrav!

Cestitke Agnjeska

pre 12 godina

Ne uporedjujte Agnjesku sa defanzivnom Karolinom i defanzivnom Jelenom.

Ona za razliku od njih ima odlicnu igru na mrezi, a i ofanzivnija je.

Šokre

pre 12 godina

(Pronicljivi, 31. mart 2012 22:22)
Dobro,imaš pravo na svoje mišlenje,imaš pravo na svoj izbor i nitko ti to ne može osporiti.Ali pogledajmo malo istini u oči.Dakle kako ti kažeš,Šarapova i "mlaćenje loptice bez ikakvog plana i ideje" = 24 titule(3 GS titule + još 3 finala GS),a Radwanska i "igra glave" = 9 titula(četvrtfinale kao najbolji rezultat na GS).Interesantno je kako sve te koje tenis svode na "vrištanje i besomučno mlaćenje loptice"(sestre Williams,Šarapova,Kvitova,Ivanović,Stosur)imaju velike titule,dok one koje "igraju glavom"(Wozniacki,Janković,Radwanska..)te titule za sad mogu samo sanjati.Ali ponavljam svako ima pravo na svoj izbor,pa ko voli nek' izvoli.

Sasa

pre 12 godina

Ja
Radvanska nije klasicna defanzivna tniserka. Ona je otprilike nesto kao Marej u muskom tenisu.
Mareja cesto nazivaju velikim defanzivcem, a on u svakom svom mecu protiv Nadala ima duplo vise vinera od spanca.
I ko je sad tu defanzivan a ko ne?

Protiv Nadala svako ko želi da pobedi mora da igra ofanzivnije, pošto on svoju igru bazira na bar 1m od osnovne linije. Pa Novak je počeo da pobeđuje Nadala kada je skapirao da samo dobrom odbranom neće daleko stići. Za razliku od Nadala Šarapova mnogo više rizikuje i greši. Zato Radvanjska lakše igra sa Šarapovom nego sa ovogodišnjom Azarenkom. Beloruskinja mnogo manje greši...

masha fan forever

pre 12 godina

Potpuno nezasluzena titula,samo se branila i cekala gresku Marije,pravi sampioni ne igraju tako nego napadaju i svojom zaslugom osvajaju poene,Marija je trebala ovo da osvoji jer je bila bolja vise je imala vinera i asova i sve ali jednostavno Radwanska vraca kao da to ide 3 kmh a ne ne znam ni ja 145 kmh,Marija i dalje ostaje za mene najbolja !

LazarL

pre 12 godina

Tako je!
I dosta onih igraca tipa "bum, bum, tras, gle udje", poput Azarenke, Djokovica itd!
Hocemo malo one finoce u igri i ponasanju, Federer, Hingis, Guga.

sound of silence

pre 12 godina

TurboNator, svaka ti je na mestu. Jedan od najboljih komentara vezanih za Šarapovu koji sam pročitao. Naročito poslednja dva pasusa.

RR

pre 12 godina

Bravo Agnjeska! Bravo princezo mala! Ultimativna odbrana je bila kljuc tvog uspeha protiv brutalne agresije. Bravo mala! Znali smo da mozes i nije tacno da je Sarapova bolja! Bolja si ti u kad zelis titulu! Mudrija, pametnija, bolja! Intiligencijom se pobedjuju protivnice, nikako sirovom snagom!Pokazala si kako se to radi. Fenomenalno, predivno. Srecna ti bila titula!

LazarL

pre 12 godina

Tako je!
I dosta onih igraca tipa "bum, bum, tras, gle udje", poput Azarenke, Djokovica itd!
Hocemo malo one finoce u igri i ponasanju, Federer, Hingis, Guga.

Šokre

pre 12 godina

Svaka čast curi na tituli,ali u 12 gemova prvog seta jedan jedini viner za Radvansku.Stvarno ne znam tko može voljeti i navijati za takav tenis!?Osim Poljaka,normalno.

Coach

pre 12 godina

Sa par vinera da dobijes jedan ovako vazan mec.Samo vracanje i defanziva....koji je to tenis ali nazalost danas u zenskom tenisu i takve pobedjuju.Za moje pojmove MASA igra veoma agresivan tenis i tu je i doza rizika.Jos i to novcane nagrade,muski zenski tenis razlika kao DAN i NOC.

TurboNator

pre 12 godina

E i ja sam srecan sto je Radvanjska pobedila! Pogotovo zbog sledeceg (ne znam da li se o tome pisalo ovde):

Posle poraza u 1/4 finala od Azarenke, pitali su Radvanjsku o 'vristanju' Azarenke, da li joj to smeta. Ne secam se tacno (rec po rec) njenog odgovora ali je rekla nesto u stilu da nije prijatno, da mnoge teniserke i teniseri prave neku buku tokom igranja, ali da Azarenka i Sarapova PRETERUJU, i da to nije bas u redu i moze da ometa protivnice. Nije bila drska niti uvredljiva.

Na to je dan kasnije Sarapova odgovorila: "Sta, zar ona nije vec u Poljskoj (posto je porazena)? Ne brine me to, niko ko je bitan se nije zalio na to."

Arrogant bitch! Nikad mi nije bila jasna fascinacija sa Sarapovom - muskarci se loze zbog izgleda? Ok plavusa je, visoka, vitka i ima super zadnjicu - ali to je sve. Nije lepotica niti je sexy!

I to njeno vristanje je odvratno! Takodje bi bilo odvratno i u spavacoj sobi!

dr.Karaklajic

pre 12 godina

@ pronicljivi

Primer, imas mogucnost da uzivo pratis dva meca, jedan je Radvanska vs Vozniaki, a drugi Serina vs Klajsters. Za koji bi se mec odlucio i zasto, budi samo realan-na molim te.

meteor

pre 12 godina

Bravo Radwanska bas mi drago sto je ona uzela...igra stvarno lep tenis sve joj dobro posebno defenziva nisam video tenisacicu kojoj je defenziva tako savrsena i wozniacki je defenzivka al npr nju svaka napadacica dobije zato nikad nije ni nece uzet slam... dok npr radwanska uz to zna i napast u poenu a i skracenice su joj odlicne ...a i kao tenisacica je super uopste ne pokazuje emocije hladnokrvnija od federera...sretno u nastavku sezone,ako nastavis tako vjerujem da vec ove sezone mozes uzet slam !

Pronicljivi

pre 12 godina

Svaka čast curi na tituli,ali u 12 gemova prvog seta jedan jedini viner za Radvansku.Stvarno ne znam tko može voljeti i navijati za takav tenis!?Osim Poljaka,normalno.
(Šokre, 31. mart 2012 20:47)

Pa znaš šta komšija Krešo, evo prvi ja mogu da navijam za takav tenis. Pa nije se valjda tenis sveo na vrištanje i besomučno mlaćenje loptice? Ima valjda nešto i u glavi? Pogledaj Agnješku, ima je lonče mesa, nosi kamenje po džepovima da je vetar ne oduva, pa šta očekuješ od nje, da se nadpucava sa Mašom, Azarenkom, Serenom? Njena igra je igra glave i zato mi se sviđa. Ne sviđa mi se Mašino mlaćenje loptice bez ikakvog plana i ideje. Pozzz

Cestitke Agnjeska

pre 12 godina

Ne uporedjujte Agnjesku sa defanzivnom Karolinom i defanzivnom Jelenom.

Ona za razliku od njih ima odlicnu igru na mrezi, a i ofanzivnija je.

masha fan forever

pre 12 godina

Potpuno nezasluzena titula,samo se branila i cekala gresku Marije,pravi sampioni ne igraju tako nego napadaju i svojom zaslugom osvajaju poene,Marija je trebala ovo da osvoji jer je bila bolja vise je imala vinera i asova i sve ali jednostavno Radwanska vraca kao da to ide 3 kmh a ne ne znam ni ja 145 kmh,Marija i dalje ostaje za mene najbolja !

ja

pre 12 godina

@Djoksa

Ne mozes nikako uporedjivati Radvansku i Jelenu.
Radvanska igra defanzivno, ali istovremeno zna i moze da bude izuzetno agresivna.
Osim toga devojka ima fantastican osecaj za lopticu, moze da izvede drop-shot iz bilo koje pozicije na terenu, ima odlicne voleje i igru na mrezi, hirurski precizne lobove.

Dakle ima tu puno stvari na kojima Jelena moze samo da joj zavidi.
Jelena nema nista sem one njene bekend paralele, nije sposobna da napravi viner ni kada udara iz servis polja, a kada dodje na mrezu oseca se kao riba na suvom.
Radvanska nije klasicna defanzivna tniserka. Ona je otprilike nesto kao Marej u muskom tenisu.
Mareja cesto nazivaju velikim defanzivcem, a on u svakom svom mecu protiv Nadala ima duplo vise vinera od spanca.
I ko je sad tu defanzivan a ko ne?

Radvanska jednostavno ne voli mnogo da rizikuje u svojoj igri i ide na sigurno.
Ipak ona u jednom mecu napravi 5 vinera, a u nekom sledecem preko 30, sto je samo dokaz da zna i ume da igra izuzetno ofanzivno.

E sad nadji mi neki mec JJ ili Voznjecki u kojem su one napravile 30 vinera, pa onda mozes i da ih poredis.

Šokre

pre 12 godina

(Pronicljivi, 31. mart 2012 22:22)
Dobro,imaš pravo na svoje mišlenje,imaš pravo na svoj izbor i nitko ti to ne može osporiti.Ali pogledajmo malo istini u oči.Dakle kako ti kažeš,Šarapova i "mlaćenje loptice bez ikakvog plana i ideje" = 24 titule(3 GS titule + još 3 finala GS),a Radwanska i "igra glave" = 9 titula(četvrtfinale kao najbolji rezultat na GS).Interesantno je kako sve te koje tenis svode na "vrištanje i besomučno mlaćenje loptice"(sestre Williams,Šarapova,Kvitova,Ivanović,Stosur)imaju velike titule,dok one koje "igraju glavom"(Wozniacki,Janković,Radwanska..)te titule za sad mogu samo sanjati.Ali ponavljam svako ima pravo na svoj izbor,pa ko voli nek' izvoli.

zelena trava

pre 12 godina

Cestitke Radwanskoj koja je ove nedelje pobedila Venus i Mariju, veliki uspeh za bilo koju igracicu. Zao mi je Sharapove jer je igrala u tri najveca finala ove godine i sva tri izgubila. Mozda gresim, ali mislim da se to onoj Masi iz 2008. godine ne bi dogodilo. Netipicno za igracicu koja ima fantasticnu moc koncentracije.
Agnieska postaje kandidat za jos veca dela.

Djoksa

pre 12 godina

Cestitke Radvanskoj na tituli!
Moj utisak je da je umesto Sarapova u finalu igrala Azarenka ili Voznijacki da bi dobile Radvansku bez problema.
To i pokazuje medjusobni skor koji ona ima sa obe igracice. A zasto je to tako? Zato sto su sve tri ista generacija i poznaju se jos od malih nogu, cak su i privatno vrlo bliske (ili su bile sve do ove godine). Drugim recima poznaju jedna drugu u dusu. Nema taktickih iznenadjenja kojim Radvanska moze iznenaditi Voznijacki ili Azarenku. Stoga mislim da ce za njen dalji napredak u karijeri biti mnogo vaznije razbijanje mentalne blokade koju ocigledno ima kad igra protiv njih nego osvajanje velikih titula (a da to nisu GS-ovi, naravno).
Slican problem ima i Novak kad igra sa Marijem. Mari zna sve njegove slabe tacke a posto mu se igra zasniva na strpljenju i eksploatisanju protivnikovih mana to je Novaku jos teze kad igra sa njim.

PS: Voleo bih samo da se jave oni koji tvrde da Jelena igra prevazidjen tenis. Kao sto mozemo videti uvek ce postojati teniserke koje zbog svog deficita u snazi u odnosu na ostale teniserke ce koristiti radije glavu nego sirovu snagu. Za taktiku, odnosno razgradnju igre protivnice treba velika inteligencija a ne kao za vecinu WTA tura, udari lopticu najjace sto mozes i pomoli se bogu da udje. A ako ne udje u teren, pa bice bolje sledeci put.

Dermendziev

pre 12 godina

Sve cestitke Radvanskoj. Pobeda je zasluzena jer je ostvarena na terenu, po vazecim pravilima. Igra lepo. Marija je bila ofanzivnija, Agneska strpljivija. Osecao sam pre meca da ce je Agneska dobiti i zato izmedju ostalog napisao sam u tom komentaru da je tradicija upravo i zato, da bi se jednog dana srusila i da ce ova godina biti godina Agneskinih dobrih rezultata.

I ja mislim kao i pravi @Djoksa da bi Karolina i Vika dobile Agnesku kao i po pitanju Jelene.

Masi svaka cast, lepo igra (molim samo bez vristanja), malo servis da sredi i eto stare Mase.

Utisak je, da je odmorna Viktorija igrala finale da bi pobedila i jednu i drugu (Radvansku i Mariju), jer one definitivno postaju njeni dobri klijenti, Vika isuvise dobro cita njihovu igru.

Sa nestrpljenjem cekam sledeci mec Kvitova-Azarenka, jer po meni to su u ovom trenutku iz te generacije dve najbolje teniserke.

Pozdrav!

Čak N.

pre 12 godina

Snazne ruke Marije vs brze noge Agnjeske. Nista drugo nisam ocekivao. Pobeda Agnjeske je potpuno u redu, iako nije bila sposobna, da dobije vise vinera. Ova utakmica je bila mnogo vise bolja nego finale ovogodisnje Australije izmedju Marije i Viktorije.

bole bgd

pre 12 godina

Volim više Mariju, ali mi je i Agnješka vrlo draga. Ne slažem se da Radvanjska igra ružan tenis, defanzivan jeste, ali slično igraju i Jelena i Karolina i imale su uspeha. Svako u sportu se služi najboljim oružjem koje ima. Ove tri imaju brze noge, upornost i inteligenciju. Sestre Vilijams, Klajsters, Stosur,Ivanović, Šarapova...igraju fajterski, na snagu, to je najbolje što imaju. Pa Helenio Herera, čuveni Argentinski fudbalski trener, "izmislio" je katanađo i tim čuvenim bunker sistemom sa Interom iz Milana osvojio sve živo.Mogli su samo da ga mrze. Uostalom i fubalska reprezentacija Italija i dalje igra slično (kao i skoro svi timovi), pa bi i svetski i evrposki prvak!

mare

pre 12 godina

ko je gledao finale danas vidio je da radvanska nije igrala defanzivan tenis, vec je itekako napadala.. e sad, to sto se brze krece pa stize vise lotica od sharapove dodatni plus.

Sasa

pre 12 godina

Svaka čast devojci na osvojenom turniru!
Iako ja više volim agresivniji tenis.
Izgleda da je prošle godine uspeha imala Karolina, a ove godine dobro igra Agnješka. Nagrada za upornost i nedostatak arogantnosti i foliranja...

sound of silence

pre 12 godina

TurboNator, svaka ti je na mestu. Jedan od najboljih komentara vezanih za Šarapovu koji sam pročitao. Naročito poslednja dva pasusa.

Sasa

pre 12 godina

Ja
Radvanska nije klasicna defanzivna tniserka. Ona je otprilike nesto kao Marej u muskom tenisu.
Mareja cesto nazivaju velikim defanzivcem, a on u svakom svom mecu protiv Nadala ima duplo vise vinera od spanca.
I ko je sad tu defanzivan a ko ne?

Protiv Nadala svako ko želi da pobedi mora da igra ofanzivnije, pošto on svoju igru bazira na bar 1m od osnovne linije. Pa Novak je počeo da pobeđuje Nadala kada je skapirao da samo dobrom odbranom neće daleko stići. Za razliku od Nadala Šarapova mnogo više rizikuje i greši. Zato Radvanjska lakše igra sa Šarapovom nego sa ovogodišnjom Azarenkom. Beloruskinja mnogo manje greši...