EP: Srbija – Crna Gora (15.30h)

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće protiv Crne Gore u nedelju od 15.30 sati, u finalu Evropskog prvenstva u Ajdnhovenu.

Izvor: AK

Subota, 28.01.2012.

17:24

Default images

Dva tima već su se sastala u prvoj fazi takmičenja kada je naš tim poražen u meču bez rezultatskog značaja za "orlove".

Srbija se do sada sa Crnom Gorom sastala 11 puta - sedam puta je pobedila, a četiri puta izgubila. Jedan od ta četiri trijumfa bivši zemljaci su ostvarili u finalu EP u Malagi 2008. godine.

Srpski vaterpolisti tvrde da će ishod isključivo zavisiti od igre našeg tima.

"Finale je finale i nikakva priča nije potrebna. Apsolutno poštujemo protivnika, ali gledamo samo sebe. Dobro smo igrali na ovom prvenstvu i sa te strane sam zadovoljan. Znamo protivnika, ali, znaju i oni nas", jasan je selektor Dejan Udovičić.

Kapiten Srbije Vanja Udovičić, koji će četvrti put igrati u finalu šampionata Evrope (dve pobede i poraz od Crnogoraca u Malagi 2008) zahvalio se navijačima i pozvao ih da dodju i na finalni meč.

"Mislim da u finalu igraju dve najbolje ekipe. U jednoj utakmici je sve moguće, ne odlučuje uvek suvi kvalitet. Moramo da budemo okrenuti sebi jer ako igramo kako se dogovorimo, onda nam ni selekcija sveta ne može ništa", istakao je Udovičić.

I najbolji vaterpolista sveta Filip Filipović smatra da sve zavisi od Srbije.

"Crna Gora je kvalitetnija od Italije, ali pokušaćemo da iskoristimo njihove mane. Promenom selektora oni su izašli iz monotonije, imaju vrhunske individualce, Gojkovića, braću Janović, Zlokovića, Ivovića...Ipak, naš cilj je zlato i učinićemo sve da ga osvojimo", poručio je zvanično najbolji vaterpolista sveta.

Srbija je poslednji put prvak Evrope bila 2006. godine. Finalna utakmica EP 2012 između Srbije i Crne Gore igra se u nedelju od 15.30 časova u Ajndhovenu.

Crnogorski reprezentativac Vladimir Gojković izjavio je da je Srbija verovatno najteži rival njegovom timu, ali i da misli i da je Crna Gora Srbiji najteži protivnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: