Nedelja, 14.09.2014.

22:55

Teodosić u idealnom timu, Irving MVP

Plejmejker Srbije Miloš Teodosić izabran je u idealni tim Svetskog prvenstva, dok je najkorisniji igrač Mundobasketa bek SAD Kajri Irving.

Izvor: AK

Teodosiæ u idealnom timu, Irving MVP IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Ma logiku smo izgubili usput

pre 9 godina

Pa i Teo i Batum su po eto ciframa korisniji bili a da ni ne pricamo o tome kako su za razliku od Irvinga povukli svoje timove do nekih fenomenalnih stvari. Jer kod Amera nije Irving povukao tim, oni su svaki igrali svoje. Mislim, Irving je super igrac, ne osporavam ja njega ali ne radi se ovde o tome... Valjda na foru, kad Spanci nisu do medalje dosli, gde jos i nekog nespanskog Evropljanina za MVP da proglase...

Pik and Karo

pre 9 godina

@mare
"pre 25-30 god je bila manja razlika izmedju NBA I Evrope."
Kladim se da nisi tad gledao kosarku jer da jesi znao bi da se razlika koliko toliko smanjila u poslednjoj deceniji.Npr. krajem osamdesetih reprezentacija YU koja je u to vreme bila strah i trepet za celu planetu osim NBA je na turniru u Madridu izgubila od Boston Seltiksa nekih tridesetak razlike.Zamisli da su Ameri dosli sa NBA igracima.U to vreme je u NBA bilo takvih super zvezda kao Dzordan,Leri Bird,Pat Juing,Skoti Pipen,....tako da je to bilo neprijatno za gledanje kad dohvate nekog iz Evrope.Uostalom Drim tim iz Barselone 92 je valjda bio dominantniji nego USA repke u poslednje vreme a i tad je retko ko od Evropljana mogao da igra u NBA.

друга петорка

pre 9 godina

А у другој петорци су једногласно: Валанчијунас, Дијао, Бјелица, Клеј Томпсон и Драгић (Кладерон).

$$$

pre 9 godina

bruka je sto teodosic nije MVP i sto je farid izabran pre borisa diawa
(MFFL, 15. septembar 2014 00:33)

Irving je u ovom mecu rasturio Teodosica.

A na celom turniru...Teo 10poena,2.9 skokova,4.3 aisistencije.
Irving...12.1 poena,2.6 skokova,3.6 asistencije.

Zorz

pre 9 godina

Dal je realno da se i ovde pominje Mesi i neke teorije zavere. Ko prati soprt zna da u finalu fudbalskog svetskog prvenstva, nagradu za najboljeg igraca cesto dobija najbolji pojedinac iz porazene ekipe. Tako je bilo 2014, 2006-Zidan, 2002-Kan itd.
U kosarci je druga prica. MVP nagrada ide uvek sampionu. Da nije tako Lebron bi bio MVP ovogodisnjeg NBA finala, jer se individualno najvise istakao.

crni_redstar

pre 9 godina

pozicija 1:teo,jovic,markovic,micic. pozicija2:bogdan,nedovic,micov,gagi.pozicija3:dangubic,kalinic,lucic,keselj.pozicija4:bjelica,macvan,erceg,mitrovic,jokic.pozicija5:raduljica,bobi,milutinov. nisam upoznat sa kvalitetima kravica i kuzmica,a savan i velickovic su izgleda zavrsili sa saletom,verovatno i micov. krle otisao u penziju iako ima tek 31 god.

Stella

pre 9 godina

Bravo Teo, majstore!!! Mozak ovog tima, trener na terenu, koji je savrseno dopunjavao Saleta. Budi ponosan na ovu medalju, na ono sto ti je oteto pre 4 godine, a sad konacno oko vrata! MVP!

dragutin

pre 9 godina

Svaka cast Teu na uspehu ona petorka sa SP bi moglda da razbije i NBA sampiona ko nista.Irvin je ubedljivo najbolji igrac nema sta da se prica.Njegova igra je revolucionarna posto je prvi igrac uz Stefa Karija koji igra jedan na jedan iza trojke i pogadja redovno te trojke.Njegov sut je tehnicki savrsen i uz malu doradu moze da bude najbolji u kompletnom NBA i to u konkurenciji eksperata kao Kari i Alen i Korver.

KG

pre 9 godina

"Novinar i Dalipagic rekose u intervjuu da smo plasmanom u polufinale izborili plasman u Rio! I u studiju su svi bili iznenadjeni. Jel ima neko preciznu informaciju, cini mi se da kvalifikacije pocinju od narednog EP?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veliki strumf, "
SAMO svetski prvaci idu direktno na Olimpijadu u Brazil i domacini. Ostali moraju kroz kvalifikacije ili preko plasmana sa Evropskog prvenstva. Vodirelji RTS-a su poznati "strucnjaci". Cudi me Dalipagic, on bi to morao da zna.

Irving

pre 9 godina

@(vlada, 14. septembar 2014 23:42)
Čime je Irving zaslužio ovu titulu?

Mislima samo u Američkom timu mi je odma palo na pamet bar 2 igrača koji to više zaslužuju od njega!


- A koja su ta bar 2 igraca koja su zasluzila vise od Irvinga?
Da nije mozda Kari, koji se dosta ispucavao na ovom turniru, uz ukupan procenat suta oko 41,42%. Da nije Harden koji se takodje u nekim utakmicama ispucavao (u finalu je bio odlican). Da nije mozda Rouz, sa procentom suta ispod 25%? Jedini koji su mogli da ugroze Irvingovu MVP titulu iz Americkog tima su Farid i Dejvis, ali stvar je u tome sto su njih dvojica u poslednja 2 meca kada je najvaznije, podbacili suterski. Kajri je sve do polufinala, sutirao jako malo, a to sto je sutnuo to je i pogodjao, imao je cak 50% iz igre, i 47% za 3 poena, (Govorim za meceve do polufinala), uz to je krao 2 lopte po mecu. E zato je u poslednja 2 meca, kada je to najpotrebnije, rasturio. Polufinale protiv Litvanaca, imao je 18 poena i 4 asistencije, uz sut 8/15, i sad finale protiv nas imao je cak 26 poena i 4 asistencije, sut iz igre 10/13, trojke 6/6!!!!. I ti kazes da Irving nije zasluzio? Svasta... Cestitke za Tea i Kajrija!

Mare,NS

pre 9 godina

Ma,samo su cekali da vide ko ce biti sampion,pa da dodele MVP nagradu Teu ili ovom Ameru.
Teo cak ima bolju i statistiku od njega i nosio je svoj tim do finala,kroz zestoke okrsaje,za razliku od ovih NBA zvezdica,koji su se prosetali do titule.

brkajlo

pre 9 godina

svaka cast Teo na izboru, zasluzeno! steta sto nije bilo mesta za Bjelicu ali pokazace on tek sta ume. Takodje mnogo mi je drago zbog Batuma, malo je reci zasluzeno, nema gde ga nije bilo po terenu! Za Gasola, nije mi kao i vecini drago ali veliki je igrac i brojke govore za sebe. Predator je jednistavno u vecini USA utakmica bio najefikasniji, a Kyrie veceras odigrao apsolutno savrsenu napadacku partiju. Nazalost protiv nas, ali cisto kao suza.
i moram da prigovorim zemljacima koji jedva cekaju da spomenu steroide, a ocigledno se nikada nisu ni ozbiljnim rekreativnim sportom bavili, da ne znam sta zamisljaju, popijes tamo neki carobni napitak, i odmah dobijes i snagu i elasticnost i sut? da nije potreban predan i mukotrpan rad? haj'te molim vas, koliko god zbog intelektualne lenjosti zeleo da se sakrijem iza te tvrdnje, jednostavno se videlo sta znaci neverovatan profesionalni rad. trebalo je uzivati u vecrerasnjoj utakmici.
Uzdravlje do Eura! Jos jednom, cestitke momci!

konj

pre 9 godina

Novinar i Dalipagic rekose u intervjuu da smo plasmanom u polufinale izborili plasman u Rio! I u studiju su svi bili iznenadjeni. Jel ima neko preciznu informaciju, cini mi se da kvalifikacije pocinju od narednog EP?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (veliki strumf, 14. septembar 2014 23:32)

Pobjednik na svjetskom, finaliste evropskog i tri tima sa dodatnih kvalifikacija. http://corporate.olympics.com.au/files/dmfile/Rio2016QualificationSystem-Basketball.pdf

Jazz

pre 9 godina

Mnogo sam se razočarao u to što Teo nije bio mvp prvenstva...samo ću reći Mesi i proteklo SP u fudbalu. Čovek nas je vodio do finala i zaslužio je da ostane upamćen kao najbolji igrač jednog Svetskog prvenstva i neko ko je dao najveći doprinos (zar to nije i kriterijum za nagradu?) svom timu da stigne tamo gde jeste. Živ bio i svaka čast na još jednoj prvoj petorci (trećoj ako se ne varam) sa reprezentacijom.

Jovan

pre 9 godina

Ameri se opekli '98, 2002, 2006 pa su rešili da vode samo vrhunske igrače u budućnosti. Trenutno su daleko ispred Evrope, možda je vreme da se Evroliga više modernizuje po uzoru na NBA, inače, nastaviće se + 40 i na nekim budućim SP nebitno da li igrala Srbija, Španija ili Francuska .Ameri mnogo bolje rade od Evropljana što se tiče košarke, a pre 25-30 godina bila je mnogo manja razlika u kvalitetu. Evropa je zaostala za modernom košarkom.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mare, 14. septembar 2014 23:13)

Jedino u cemu evropska kosarka zaostaje je u broju dopingovanih kosarkasa, robota nakljukanih steroidima!

Goran

pre 9 godina

Sta se palite na izbor Gasola u idealnu petorku. Mnogo gore je bilo Mesiju sto su ga proglasili za najboljeg igraca na zadnjem fudbalskom prvenstvu. Irving je veceras odigrao maestralno a usput su Ameri osvojili prvo mjesto. Teo veliki igrac ali tesko se postaje MVP ako nisi iz pobjednicke ekipe.

my way

pre 9 godina

Честитке чаробњаку Теу на заслуженом признању и целој екипи! Свака част на феноменалној сребрној медаљи и хвала вам на великој радости коју сте нам пружили! Ми смо победници јер смо ти, једни једини, они који су изашли на мегдан моћној Америци у борби за титулу светског шампиона! Од срца вам желим да се мегдан у финалу против Амера понови у Рију!

Mrmot

pre 9 godina

koja glupost, 2 pleja u idelnom timu a i ovaj Gasol je stavljen samo sto je Spanac, protiv Francuza nije se video, Gober ga stavio u dzep i zasio, bolje da su stavili Dejvisa ili Valancijunasa

Stiven Džerard

pre 9 godina

Sad će krenuti ispoljavanje kompleksa nekix a ti isti znaju da je njima uspeh stići do četvrtfinala pa pravac doma a nove medalje se samo talože u vitrinama Srbije.

Drugar

pre 9 godina

ne znam zasto se cudite sto je gasol u idealnoj petorci, licno ne podnosim coveka, ali jedini je svaku partiju odigrao vrhunski u spaniji, a i statistika govori za sebe, jeste on odigrao dva meca mamje od ostalih ali to nema veze

peter_slo

pre 9 godina

biće dobar sledeći ep - SRB FRA SPA će na zlato, a onda su kandidati za medalje i ulaznicu za olimpiadu još LIT SLO CRO GRE. Videlo se sad, da nema više nepobedlivog ...

broz

pre 9 godina

hvala momci za sve, hvala što ste nam dali nadu da uvek možemo da se nadamo medalji, kada smo već počeli da sumnjamo da je medelja 2009 bila slučajnost...narednih 5 godina će nas zvati vicesampioni sveta! uspeh je ogroman, imaćemo i tea i bogdana, micića, raduljicu i u narednom periodu, a tek će biti zanimljivo sada kada odlazi Španija u penziju...do evropskog prvenstva sledeće godine sve najbolje, uživajte, zaslužili ste

mare

pre 9 godina

Ameri se opekli '98, 2002, 2006 pa su rešili da vode samo vrhunske igrače u budućnosti. Trenutno su daleko ispred Evrope, možda je vreme da se Evroliga više modernizuje po uzoru na NBA, inače, nastaviće se + 40 i na nekim budućim SP nebitno da li igrala Srbija, Španija ili Francuska .Ameri mnogo bolje rade od Evropljana što se tiče košarke, a pre 25-30 godina bila je mnogo manja razlika u kvalitetu. Evropa je zaostala za modernom košarkom.

Rile

pre 9 godina

Srbijo moja ponosna budi na ove momke koji su srpsku kosarku vratili na mesto koje joj pripada- a to je sam svetski vrh. Celom timu na celu sa legendom srpske i evropske kosarke Saletom Đorđevićem! Teodosiću dubok naklon, jer nemam dovoljno reci da opisen tvoju lucidnost i magiju na terenu. ZIVELA SRBIJA!

vlada

pre 9 godina

Čime je Irving zaslužio ovu titulu?

Mislima samo u Američkom timu mi je odma palo na pamet bar 2 igrača koji to više zaslužuju od njega!

Necke 25

pre 9 godina

Obožavam ga, nadam se da spreči Italijane i ostale sledeće godine da nas ojade :) a verujem da ćemo mnogima biti veliki izazov :) ps verujem u zlato ;)

gangula

pre 9 godina

Bas je bruka sto nije Teo,ali nemaveze, vi ste svi MVP za nas. Svi na docek da docekamo srebrne momke.Srbija je veceras predstavljala ostatak sveta protiv USA.Bravo srebrni

veliki strumf

pre 9 godina

Novinar i Dalipagic rekose u intervjuu da smo plasmanom u polufinale izborili plasman u Rio! I u studiju su svi bili iznenadjeni. Jel ima neko preciznu informaciju, cini mi se da kvalifikacije pocinju od narednog EP?

Dobri

pre 9 godina

Potpuno zasluženo,ali Paul Gasol pff smešno.Jović je pomeni veliko iznenađenje.Dok sam bio u vojsci,služio vojni rok,gledali smo pripremnu utakmicu sa Novim Zelandom,redom sam govorio imena svih naših košarkaša,kada me je jedan drug pitao ko je ovaj? Nisam znao,Jović i Birčević.Jović je po meni igrač koji bez greške igrao celo prvenstvo,odličan u odbrani,vrlo vrlo inteligentan u napadu.Od Birčveića,imao sam neki osećaj da će da bude dobar šuter,ali ništa od toga.Teodosić,Bogdanović,Raduljica,Krstić,Jović,Kalinić i Nedović su igrači koje jarko želim da vidim na sledećim prvenstvima koje slede,2010 su po meni bili sjajni Teo,Savanović i Kešelj,ne znam šta je sa njima,i zašto menjamo tako često postave?

trta

pre 9 godina

Vidim da niko ne priča o sudijskom kriterijumu. Mislim da su to videli svi, čak i loža sa Francuskim igračima. Ovo nije košarka.
Objavite mi komentar.

Milos PFK

pre 9 godina

Bravo imenjace,cestitke od srca tebi kao i svim momcima!Vi ste nasa ZLATNA GENERACIJA,na celu sa legendom Saletom Djordjevicem. A sad,polako,posle slavlja,pripreme za napad na evropsko zlato!

Slavica

pre 9 godina

Bravo TEO majistore!!!
E sada da cujem iskompleksirane sa navijacki podelama persone koje su ovog momka godinama stavljali na stub srama!? Pa dovoljni su mi mecevi u Pioniru Partizan-CSKA i skandiranje "ubi Milosa"
Po nekad me je zaista sramota u kakvom drustvenom uredjenju zivim...
Bravo Milose kralju iz Zapadne Srbije!!!

Hijena

pre 9 godina

Poenta je da se vise radi na igranju 1 na 1, da se radi na eksplozivnosti i snazi, da se vjezba sut do iznemoglosti. Igra se brzo, sve se resava u prvih 5-10 sekundi napada. U Evropi je sve suprotno, da bi opet bili svetski i olimpijski sampioni moramo da radimo kao americki profesionalci. Momcima svaka cast, Sale je rodjeni genije ali realno zaostajemo mnogo za Amerikom.

mare

pre 9 godina

Ameri se opekli '98, 2002, 2006 pa su rešili da vode samo vrhunske igrače u budućnosti. Trenutno su daleko ispred Evrope, možda je vreme da se Evroliga više modernizuje po uzoru na NBA, inače, nastaviće se + 40 i na nekim budućim SP nebitno da li igrala Srbija, Španija ili Francuska .Ameri mnogo bolje rade od Evropljana što se tiče košarke, a pre 25-30 godina bila je mnogo manja razlika u kvalitetu. Evropa je zaostala za modernom košarkom.

peter_slo

pre 9 godina

biće dobar sledeći ep - SRB FRA SPA će na zlato, a onda su kandidati za medalje i ulaznicu za olimpiadu još LIT SLO CRO GRE. Videlo se sad, da nema više nepobedlivog ...

Rile

pre 9 godina

Srbijo moja ponosna budi na ove momke koji su srpsku kosarku vratili na mesto koje joj pripada- a to je sam svetski vrh. Celom timu na celu sa legendom srpske i evropske kosarke Saletom Đorđevićem! Teodosiću dubok naklon, jer nemam dovoljno reci da opisen tvoju lucidnost i magiju na terenu. ZIVELA SRBIJA!

Slavica

pre 9 godina

Bravo TEO majistore!!!
E sada da cujem iskompleksirane sa navijacki podelama persone koje su ovog momka godinama stavljali na stub srama!? Pa dovoljni su mi mecevi u Pioniru Partizan-CSKA i skandiranje "ubi Milosa"
Po nekad me je zaista sramota u kakvom drustvenom uredjenju zivim...
Bravo Milose kralju iz Zapadne Srbije!!!

Dobri

pre 9 godina

Potpuno zasluženo,ali Paul Gasol pff smešno.Jović je pomeni veliko iznenađenje.Dok sam bio u vojsci,služio vojni rok,gledali smo pripremnu utakmicu sa Novim Zelandom,redom sam govorio imena svih naših košarkaša,kada me je jedan drug pitao ko je ovaj? Nisam znao,Jović i Birčević.Jović je po meni igrač koji bez greške igrao celo prvenstvo,odličan u odbrani,vrlo vrlo inteligentan u napadu.Od Birčveića,imao sam neki osećaj da će da bude dobar šuter,ali ništa od toga.Teodosić,Bogdanović,Raduljica,Krstić,Jović,Kalinić i Nedović su igrači koje jarko želim da vidim na sledećim prvenstvima koje slede,2010 su po meni bili sjajni Teo,Savanović i Kešelj,ne znam šta je sa njima,i zašto menjamo tako često postave?

Goran

pre 9 godina

Sta se palite na izbor Gasola u idealnu petorku. Mnogo gore je bilo Mesiju sto su ga proglasili za najboljeg igraca na zadnjem fudbalskom prvenstvu. Irving je veceras odigrao maestralno a usput su Ameri osvojili prvo mjesto. Teo veliki igrac ali tesko se postaje MVP ako nisi iz pobjednicke ekipe.

broz

pre 9 godina

hvala momci za sve, hvala što ste nam dali nadu da uvek možemo da se nadamo medalji, kada smo već počeli da sumnjamo da je medelja 2009 bila slučajnost...narednih 5 godina će nas zvati vicesampioni sveta! uspeh je ogroman, imaćemo i tea i bogdana, micića, raduljicu i u narednom periodu, a tek će biti zanimljivo sada kada odlazi Španija u penziju...do evropskog prvenstva sledeće godine sve najbolje, uživajte, zaslužili ste

Hijena

pre 9 godina

Poenta je da se vise radi na igranju 1 na 1, da se radi na eksplozivnosti i snazi, da se vjezba sut do iznemoglosti. Igra se brzo, sve se resava u prvih 5-10 sekundi napada. U Evropi je sve suprotno, da bi opet bili svetski i olimpijski sampioni moramo da radimo kao americki profesionalci. Momcima svaka cast, Sale je rodjeni genije ali realno zaostajemo mnogo za Amerikom.

Drugar

pre 9 godina

ne znam zasto se cudite sto je gasol u idealnoj petorci, licno ne podnosim coveka, ali jedini je svaku partiju odigrao vrhunski u spaniji, a i statistika govori za sebe, jeste on odigrao dva meca mamje od ostalih ali to nema veze

KG

pre 9 godina

"Novinar i Dalipagic rekose u intervjuu da smo plasmanom u polufinale izborili plasman u Rio! I u studiju su svi bili iznenadjeni. Jel ima neko preciznu informaciju, cini mi se da kvalifikacije pocinju od narednog EP?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veliki strumf, "
SAMO svetski prvaci idu direktno na Olimpijadu u Brazil i domacini. Ostali moraju kroz kvalifikacije ili preko plasmana sa Evropskog prvenstva. Vodirelji RTS-a su poznati "strucnjaci". Cudi me Dalipagic, on bi to morao da zna.

brkajlo

pre 9 godina

svaka cast Teo na izboru, zasluzeno! steta sto nije bilo mesta za Bjelicu ali pokazace on tek sta ume. Takodje mnogo mi je drago zbog Batuma, malo je reci zasluzeno, nema gde ga nije bilo po terenu! Za Gasola, nije mi kao i vecini drago ali veliki je igrac i brojke govore za sebe. Predator je jednistavno u vecini USA utakmica bio najefikasniji, a Kyrie veceras odigrao apsolutno savrsenu napadacku partiju. Nazalost protiv nas, ali cisto kao suza.
i moram da prigovorim zemljacima koji jedva cekaju da spomenu steroide, a ocigledno se nikada nisu ni ozbiljnim rekreativnim sportom bavili, da ne znam sta zamisljaju, popijes tamo neki carobni napitak, i odmah dobijes i snagu i elasticnost i sut? da nije potreban predan i mukotrpan rad? haj'te molim vas, koliko god zbog intelektualne lenjosti zeleo da se sakrijem iza te tvrdnje, jednostavno se videlo sta znaci neverovatan profesionalni rad. trebalo je uzivati u vecrerasnjoj utakmici.
Uzdravlje do Eura! Jos jednom, cestitke momci!

trta

pre 9 godina

Vidim da niko ne priča o sudijskom kriterijumu. Mislim da su to videli svi, čak i loža sa Francuskim igračima. Ovo nije košarka.
Objavite mi komentar.

Irving

pre 9 godina

@(vlada, 14. septembar 2014 23:42)
Čime je Irving zaslužio ovu titulu?

Mislima samo u Američkom timu mi je odma palo na pamet bar 2 igrača koji to više zaslužuju od njega!


- A koja su ta bar 2 igraca koja su zasluzila vise od Irvinga?
Da nije mozda Kari, koji se dosta ispucavao na ovom turniru, uz ukupan procenat suta oko 41,42%. Da nije Harden koji se takodje u nekim utakmicama ispucavao (u finalu je bio odlican). Da nije mozda Rouz, sa procentom suta ispod 25%? Jedini koji su mogli da ugroze Irvingovu MVP titulu iz Americkog tima su Farid i Dejvis, ali stvar je u tome sto su njih dvojica u poslednja 2 meca kada je najvaznije, podbacili suterski. Kajri je sve do polufinala, sutirao jako malo, a to sto je sutnuo to je i pogodjao, imao je cak 50% iz igre, i 47% za 3 poena, (Govorim za meceve do polufinala), uz to je krao 2 lopte po mecu. E zato je u poslednja 2 meca, kada je to najpotrebnije, rasturio. Polufinale protiv Litvanaca, imao je 18 poena i 4 asistencije, uz sut 8/15, i sad finale protiv nas imao je cak 26 poena i 4 asistencije, sut iz igre 10/13, trojke 6/6!!!!. I ti kazes da Irving nije zasluzio? Svasta... Cestitke za Tea i Kajrija!

dragutin

pre 9 godina

Svaka cast Teu na uspehu ona petorka sa SP bi moglda da razbije i NBA sampiona ko nista.Irvin je ubedljivo najbolji igrac nema sta da se prica.Njegova igra je revolucionarna posto je prvi igrac uz Stefa Karija koji igra jedan na jedan iza trojke i pogadja redovno te trojke.Njegov sut je tehnicki savrsen i uz malu doradu moze da bude najbolji u kompletnom NBA i to u konkurenciji eksperata kao Kari i Alen i Korver.

my way

pre 9 godina

Честитке чаробњаку Теу на заслуженом признању и целој екипи! Свака част на феноменалној сребрној медаљи и хвала вам на великој радости коју сте нам пружили! Ми смо победници јер смо ти, једни једини, они који су изашли на мегдан моћној Америци у борби за титулу светског шампиона! Од срца вам желим да се мегдан у финалу против Амера понови у Рију!

Stella

pre 9 godina

Bravo Teo, majstore!!! Mozak ovog tima, trener na terenu, koji je savrseno dopunjavao Saleta. Budi ponosan na ovu medalju, na ono sto ti je oteto pre 4 godine, a sad konacno oko vrata! MVP!

Necke 25

pre 9 godina

Obožavam ga, nadam se da spreči Italijane i ostale sledeće godine da nas ojade :) a verujem da ćemo mnogima biti veliki izazov :) ps verujem u zlato ;)

Jazz

pre 9 godina

Mnogo sam se razočarao u to što Teo nije bio mvp prvenstva...samo ću reći Mesi i proteklo SP u fudbalu. Čovek nas je vodio do finala i zaslužio je da ostane upamćen kao najbolji igrač jednog Svetskog prvenstva i neko ko je dao najveći doprinos (zar to nije i kriterijum za nagradu?) svom timu da stigne tamo gde jeste. Živ bio i svaka čast na još jednoj prvoj petorci (trećoj ako se ne varam) sa reprezentacijom.

Milos PFK

pre 9 godina

Bravo imenjace,cestitke od srca tebi kao i svim momcima!Vi ste nasa ZLATNA GENERACIJA,na celu sa legendom Saletom Djordjevicem. A sad,polako,posle slavlja,pripreme za napad na evropsko zlato!

konj

pre 9 godina

Novinar i Dalipagic rekose u intervjuu da smo plasmanom u polufinale izborili plasman u Rio! I u studiju su svi bili iznenadjeni. Jel ima neko preciznu informaciju, cini mi se da kvalifikacije pocinju od narednog EP?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (veliki strumf, 14. septembar 2014 23:32)

Pobjednik na svjetskom, finaliste evropskog i tri tima sa dodatnih kvalifikacija. http://corporate.olympics.com.au/files/dmfile/Rio2016QualificationSystem-Basketball.pdf

Mare,NS

pre 9 godina

Ma,samo su cekali da vide ko ce biti sampion,pa da dodele MVP nagradu Teu ili ovom Ameru.
Teo cak ima bolju i statistiku od njega i nosio je svoj tim do finala,kroz zestoke okrsaje,za razliku od ovih NBA zvezdica,koji su se prosetali do titule.

veliki strumf

pre 9 godina

Novinar i Dalipagic rekose u intervjuu da smo plasmanom u polufinale izborili plasman u Rio! I u studiju su svi bili iznenadjeni. Jel ima neko preciznu informaciju, cini mi se da kvalifikacije pocinju od narednog EP?

gangula

pre 9 godina

Bas je bruka sto nije Teo,ali nemaveze, vi ste svi MVP za nas. Svi na docek da docekamo srebrne momke.Srbija je veceras predstavljala ostatak sveta protiv USA.Bravo srebrni

Jovan

pre 9 godina

Ameri se opekli '98, 2002, 2006 pa su rešili da vode samo vrhunske igrače u budućnosti. Trenutno su daleko ispred Evrope, možda je vreme da se Evroliga više modernizuje po uzoru na NBA, inače, nastaviće se + 40 i na nekim budućim SP nebitno da li igrala Srbija, Španija ili Francuska .Ameri mnogo bolje rade od Evropljana što se tiče košarke, a pre 25-30 godina bila je mnogo manja razlika u kvalitetu. Evropa je zaostala za modernom košarkom.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mare, 14. septembar 2014 23:13)

Jedino u cemu evropska kosarka zaostaje je u broju dopingovanih kosarkasa, robota nakljukanih steroidima!

Mrmot

pre 9 godina

koja glupost, 2 pleja u idelnom timu a i ovaj Gasol je stavljen samo sto je Spanac, protiv Francuza nije se video, Gober ga stavio u dzep i zasio, bolje da su stavili Dejvisa ili Valancijunasa

Stiven Džerard

pre 9 godina

Sad će krenuti ispoljavanje kompleksa nekix a ti isti znaju da je njima uspeh stići do četvrtfinala pa pravac doma a nove medalje se samo talože u vitrinama Srbije.

vlada

pre 9 godina

Čime je Irving zaslužio ovu titulu?

Mislima samo u Američkom timu mi je odma palo na pamet bar 2 igrača koji to više zaslužuju od njega!

друга петорка

pre 9 godina

А у другој петорци су једногласно: Валанчијунас, Дијао, Бјелица, Клеј Томпсон и Драгић (Кладерон).

crni_redstar

pre 9 godina

pozicija 1:teo,jovic,markovic,micic. pozicija2:bogdan,nedovic,micov,gagi.pozicija3:dangubic,kalinic,lucic,keselj.pozicija4:bjelica,macvan,erceg,mitrovic,jokic.pozicija5:raduljica,bobi,milutinov. nisam upoznat sa kvalitetima kravica i kuzmica,a savan i velickovic su izgleda zavrsili sa saletom,verovatno i micov. krle otisao u penziju iako ima tek 31 god.

Zorz

pre 9 godina

Dal je realno da se i ovde pominje Mesi i neke teorije zavere. Ko prati soprt zna da u finalu fudbalskog svetskog prvenstva, nagradu za najboljeg igraca cesto dobija najbolji pojedinac iz porazene ekipe. Tako je bilo 2014, 2006-Zidan, 2002-Kan itd.
U kosarci je druga prica. MVP nagrada ide uvek sampionu. Da nije tako Lebron bi bio MVP ovogodisnjeg NBA finala, jer se individualno najvise istakao.

Pik and Karo

pre 9 godina

@mare
"pre 25-30 god je bila manja razlika izmedju NBA I Evrope."
Kladim se da nisi tad gledao kosarku jer da jesi znao bi da se razlika koliko toliko smanjila u poslednjoj deceniji.Npr. krajem osamdesetih reprezentacija YU koja je u to vreme bila strah i trepet za celu planetu osim NBA je na turniru u Madridu izgubila od Boston Seltiksa nekih tridesetak razlike.Zamisli da su Ameri dosli sa NBA igracima.U to vreme je u NBA bilo takvih super zvezda kao Dzordan,Leri Bird,Pat Juing,Skoti Pipen,....tako da je to bilo neprijatno za gledanje kad dohvate nekog iz Evrope.Uostalom Drim tim iz Barselone 92 je valjda bio dominantniji nego USA repke u poslednje vreme a i tad je retko ko od Evropljana mogao da igra u NBA.

Ma logiku smo izgubili usput

pre 9 godina

Pa i Teo i Batum su po eto ciframa korisniji bili a da ni ne pricamo o tome kako su za razliku od Irvinga povukli svoje timove do nekih fenomenalnih stvari. Jer kod Amera nije Irving povukao tim, oni su svaki igrali svoje. Mislim, Irving je super igrac, ne osporavam ja njega ali ne radi se ovde o tome... Valjda na foru, kad Spanci nisu do medalje dosli, gde jos i nekog nespanskog Evropljanina za MVP da proglase...

$$$

pre 9 godina

bruka je sto teodosic nije MVP i sto je farid izabran pre borisa diawa
(MFFL, 15. septembar 2014 00:33)

Irving je u ovom mecu rasturio Teodosica.

A na celom turniru...Teo 10poena,2.9 skokova,4.3 aisistencije.
Irving...12.1 poena,2.6 skokova,3.6 asistencije.

Jovan

pre 9 godina

Ameri se opekli '98, 2002, 2006 pa su rešili da vode samo vrhunske igrače u budućnosti. Trenutno su daleko ispred Evrope, možda je vreme da se Evroliga više modernizuje po uzoru na NBA, inače, nastaviće se + 40 i na nekim budućim SP nebitno da li igrala Srbija, Španija ili Francuska .Ameri mnogo bolje rade od Evropljana što se tiče košarke, a pre 25-30 godina bila je mnogo manja razlika u kvalitetu. Evropa je zaostala za modernom košarkom.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mare, 14. septembar 2014 23:13)

Jedino u cemu evropska kosarka zaostaje je u broju dopingovanih kosarkasa, robota nakljukanih steroidima!

vlada

pre 9 godina

Čime je Irving zaslužio ovu titulu?

Mislima samo u Američkom timu mi je odma palo na pamet bar 2 igrača koji to više zaslužuju od njega!

trta

pre 9 godina

Vidim da niko ne priča o sudijskom kriterijumu. Mislim da su to videli svi, čak i loža sa Francuskim igračima. Ovo nije košarka.
Objavite mi komentar.

Mrmot

pre 9 godina

koja glupost, 2 pleja u idelnom timu a i ovaj Gasol je stavljen samo sto je Spanac, protiv Francuza nije se video, Gober ga stavio u dzep i zasio, bolje da su stavili Dejvisa ili Valancijunasa

Dobri

pre 9 godina

Potpuno zasluženo,ali Paul Gasol pff smešno.Jović je pomeni veliko iznenađenje.Dok sam bio u vojsci,služio vojni rok,gledali smo pripremnu utakmicu sa Novim Zelandom,redom sam govorio imena svih naših košarkaša,kada me je jedan drug pitao ko je ovaj? Nisam znao,Jović i Birčević.Jović je po meni igrač koji bez greške igrao celo prvenstvo,odličan u odbrani,vrlo vrlo inteligentan u napadu.Od Birčveića,imao sam neki osećaj da će da bude dobar šuter,ali ništa od toga.Teodosić,Bogdanović,Raduljica,Krstić,Jović,Kalinić i Nedović su igrači koje jarko želim da vidim na sledećim prvenstvima koje slede,2010 su po meni bili sjajni Teo,Savanović i Kešelj,ne znam šta je sa njima,i zašto menjamo tako često postave?

gangula

pre 9 godina

Bas je bruka sto nije Teo,ali nemaveze, vi ste svi MVP za nas. Svi na docek da docekamo srebrne momke.Srbija je veceras predstavljala ostatak sveta protiv USA.Bravo srebrni

Mare,NS

pre 9 godina

Ma,samo su cekali da vide ko ce biti sampion,pa da dodele MVP nagradu Teu ili ovom Ameru.
Teo cak ima bolju i statistiku od njega i nosio je svoj tim do finala,kroz zestoke okrsaje,za razliku od ovih NBA zvezdica,koji su se prosetali do titule.

mare

pre 9 godina

Ameri se opekli '98, 2002, 2006 pa su rešili da vode samo vrhunske igrače u budućnosti. Trenutno su daleko ispred Evrope, možda je vreme da se Evroliga više modernizuje po uzoru na NBA, inače, nastaviće se + 40 i na nekim budućim SP nebitno da li igrala Srbija, Španija ili Francuska .Ameri mnogo bolje rade od Evropljana što se tiče košarke, a pre 25-30 godina bila je mnogo manja razlika u kvalitetu. Evropa je zaostala za modernom košarkom.

Slavica

pre 9 godina

Bravo TEO majistore!!!
E sada da cujem iskompleksirane sa navijacki podelama persone koje su ovog momka godinama stavljali na stub srama!? Pa dovoljni su mi mecevi u Pioniru Partizan-CSKA i skandiranje "ubi Milosa"
Po nekad me je zaista sramota u kakvom drustvenom uredjenju zivim...
Bravo Milose kralju iz Zapadne Srbije!!!

peter_slo

pre 9 godina

biće dobar sledeći ep - SRB FRA SPA će na zlato, a onda su kandidati za medalje i ulaznicu za olimpiadu još LIT SLO CRO GRE. Videlo se sad, da nema više nepobedlivog ...

Drugar

pre 9 godina

ne znam zasto se cudite sto je gasol u idealnoj petorci, licno ne podnosim coveka, ali jedini je svaku partiju odigrao vrhunski u spaniji, a i statistika govori za sebe, jeste on odigrao dva meca mamje od ostalih ali to nema veze

$$$

pre 9 godina

bruka je sto teodosic nije MVP i sto je farid izabran pre borisa diawa
(MFFL, 15. septembar 2014 00:33)

Irving je u ovom mecu rasturio Teodosica.

A na celom turniru...Teo 10poena,2.9 skokova,4.3 aisistencije.
Irving...12.1 poena,2.6 skokova,3.6 asistencije.

Stiven Džerard

pre 9 godina

Sad će krenuti ispoljavanje kompleksa nekix a ti isti znaju da je njima uspeh stići do četvrtfinala pa pravac doma a nove medalje se samo talože u vitrinama Srbije.

brkajlo

pre 9 godina

svaka cast Teo na izboru, zasluzeno! steta sto nije bilo mesta za Bjelicu ali pokazace on tek sta ume. Takodje mnogo mi je drago zbog Batuma, malo je reci zasluzeno, nema gde ga nije bilo po terenu! Za Gasola, nije mi kao i vecini drago ali veliki je igrac i brojke govore za sebe. Predator je jednistavno u vecini USA utakmica bio najefikasniji, a Kyrie veceras odigrao apsolutno savrsenu napadacku partiju. Nazalost protiv nas, ali cisto kao suza.
i moram da prigovorim zemljacima koji jedva cekaju da spomenu steroide, a ocigledno se nikada nisu ni ozbiljnim rekreativnim sportom bavili, da ne znam sta zamisljaju, popijes tamo neki carobni napitak, i odmah dobijes i snagu i elasticnost i sut? da nije potreban predan i mukotrpan rad? haj'te molim vas, koliko god zbog intelektualne lenjosti zeleo da se sakrijem iza te tvrdnje, jednostavno se videlo sta znaci neverovatan profesionalni rad. trebalo je uzivati u vecrerasnjoj utakmici.
Uzdravlje do Eura! Jos jednom, cestitke momci!

Rile

pre 9 godina

Srbijo moja ponosna budi na ove momke koji su srpsku kosarku vratili na mesto koje joj pripada- a to je sam svetski vrh. Celom timu na celu sa legendom srpske i evropske kosarke Saletom Đorđevićem! Teodosiću dubok naklon, jer nemam dovoljno reci da opisen tvoju lucidnost i magiju na terenu. ZIVELA SRBIJA!

Goran

pre 9 godina

Sta se palite na izbor Gasola u idealnu petorku. Mnogo gore je bilo Mesiju sto su ga proglasili za najboljeg igraca na zadnjem fudbalskom prvenstvu. Irving je veceras odigrao maestralno a usput su Ameri osvojili prvo mjesto. Teo veliki igrac ali tesko se postaje MVP ako nisi iz pobjednicke ekipe.

broz

pre 9 godina

hvala momci za sve, hvala što ste nam dali nadu da uvek možemo da se nadamo medalji, kada smo već počeli da sumnjamo da je medelja 2009 bila slučajnost...narednih 5 godina će nas zvati vicesampioni sveta! uspeh je ogroman, imaćemo i tea i bogdana, micića, raduljicu i u narednom periodu, a tek će biti zanimljivo sada kada odlazi Španija u penziju...do evropskog prvenstva sledeće godine sve najbolje, uživajte, zaslužili ste

my way

pre 9 godina

Честитке чаробњаку Теу на заслуженом признању и целој екипи! Свака част на феноменалној сребрној медаљи и хвала вам на великој радости коју сте нам пружили! Ми смо победници јер смо ти, једни једини, они који су изашли на мегдан моћној Америци у борби за титулу светског шампиона! Од срца вам желим да се мегдан у финалу против Амера понови у Рију!

Jazz

pre 9 godina

Mnogo sam se razočarao u to što Teo nije bio mvp prvenstva...samo ću reći Mesi i proteklo SP u fudbalu. Čovek nas je vodio do finala i zaslužio je da ostane upamćen kao najbolji igrač jednog Svetskog prvenstva i neko ko je dao najveći doprinos (zar to nije i kriterijum za nagradu?) svom timu da stigne tamo gde jeste. Živ bio i svaka čast na još jednoj prvoj petorci (trećoj ako se ne varam) sa reprezentacijom.

Irving

pre 9 godina

@(vlada, 14. septembar 2014 23:42)
Čime je Irving zaslužio ovu titulu?

Mislima samo u Američkom timu mi je odma palo na pamet bar 2 igrača koji to više zaslužuju od njega!


- A koja su ta bar 2 igraca koja su zasluzila vise od Irvinga?
Da nije mozda Kari, koji se dosta ispucavao na ovom turniru, uz ukupan procenat suta oko 41,42%. Da nije Harden koji se takodje u nekim utakmicama ispucavao (u finalu je bio odlican). Da nije mozda Rouz, sa procentom suta ispod 25%? Jedini koji su mogli da ugroze Irvingovu MVP titulu iz Americkog tima su Farid i Dejvis, ali stvar je u tome sto su njih dvojica u poslednja 2 meca kada je najvaznije, podbacili suterski. Kajri je sve do polufinala, sutirao jako malo, a to sto je sutnuo to je i pogodjao, imao je cak 50% iz igre, i 47% za 3 poena, (Govorim za meceve do polufinala), uz to je krao 2 lopte po mecu. E zato je u poslednja 2 meca, kada je to najpotrebnije, rasturio. Polufinale protiv Litvanaca, imao je 18 poena i 4 asistencije, uz sut 8/15, i sad finale protiv nas imao je cak 26 poena i 4 asistencije, sut iz igre 10/13, trojke 6/6!!!!. I ti kazes da Irving nije zasluzio? Svasta... Cestitke za Tea i Kajrija!

Ma logiku smo izgubili usput

pre 9 godina

Pa i Teo i Batum su po eto ciframa korisniji bili a da ni ne pricamo o tome kako su za razliku od Irvinga povukli svoje timove do nekih fenomenalnih stvari. Jer kod Amera nije Irving povukao tim, oni su svaki igrali svoje. Mislim, Irving je super igrac, ne osporavam ja njega ali ne radi se ovde o tome... Valjda na foru, kad Spanci nisu do medalje dosli, gde jos i nekog nespanskog Evropljanina za MVP da proglase...

veliki strumf

pre 9 godina

Novinar i Dalipagic rekose u intervjuu da smo plasmanom u polufinale izborili plasman u Rio! I u studiju su svi bili iznenadjeni. Jel ima neko preciznu informaciju, cini mi se da kvalifikacije pocinju od narednog EP?

Milos PFK

pre 9 godina

Bravo imenjace,cestitke od srca tebi kao i svim momcima!Vi ste nasa ZLATNA GENERACIJA,na celu sa legendom Saletom Djordjevicem. A sad,polako,posle slavlja,pripreme za napad na evropsko zlato!

Hijena

pre 9 godina

Poenta je da se vise radi na igranju 1 na 1, da se radi na eksplozivnosti i snazi, da se vjezba sut do iznemoglosti. Igra se brzo, sve se resava u prvih 5-10 sekundi napada. U Evropi je sve suprotno, da bi opet bili svetski i olimpijski sampioni moramo da radimo kao americki profesionalci. Momcima svaka cast, Sale je rodjeni genije ali realno zaostajemo mnogo za Amerikom.

Necke 25

pre 9 godina

Obožavam ga, nadam se da spreči Italijane i ostale sledeće godine da nas ojade :) a verujem da ćemo mnogima biti veliki izazov :) ps verujem u zlato ;)

Stella

pre 9 godina

Bravo Teo, majstore!!! Mozak ovog tima, trener na terenu, koji je savrseno dopunjavao Saleta. Budi ponosan na ovu medalju, na ono sto ti je oteto pre 4 godine, a sad konacno oko vrata! MVP!

KG

pre 9 godina

"Novinar i Dalipagic rekose u intervjuu da smo plasmanom u polufinale izborili plasman u Rio! I u studiju su svi bili iznenadjeni. Jel ima neko preciznu informaciju, cini mi se da kvalifikacije pocinju od narednog EP?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veliki strumf, "
SAMO svetski prvaci idu direktno na Olimpijadu u Brazil i domacini. Ostali moraju kroz kvalifikacije ili preko plasmana sa Evropskog prvenstva. Vodirelji RTS-a su poznati "strucnjaci". Cudi me Dalipagic, on bi to morao da zna.

Pik and Karo

pre 9 godina

@mare
"pre 25-30 god je bila manja razlika izmedju NBA I Evrope."
Kladim se da nisi tad gledao kosarku jer da jesi znao bi da se razlika koliko toliko smanjila u poslednjoj deceniji.Npr. krajem osamdesetih reprezentacija YU koja je u to vreme bila strah i trepet za celu planetu osim NBA je na turniru u Madridu izgubila od Boston Seltiksa nekih tridesetak razlike.Zamisli da su Ameri dosli sa NBA igracima.U to vreme je u NBA bilo takvih super zvezda kao Dzordan,Leri Bird,Pat Juing,Skoti Pipen,....tako da je to bilo neprijatno za gledanje kad dohvate nekog iz Evrope.Uostalom Drim tim iz Barselone 92 je valjda bio dominantniji nego USA repke u poslednje vreme a i tad je retko ko od Evropljana mogao da igra u NBA.

konj

pre 9 godina

Novinar i Dalipagic rekose u intervjuu da smo plasmanom u polufinale izborili plasman u Rio! I u studiju su svi bili iznenadjeni. Jel ima neko preciznu informaciju, cini mi se da kvalifikacije pocinju od narednog EP?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (veliki strumf, 14. septembar 2014 23:32)

Pobjednik na svjetskom, finaliste evropskog i tri tima sa dodatnih kvalifikacija. http://corporate.olympics.com.au/files/dmfile/Rio2016QualificationSystem-Basketball.pdf

dragutin

pre 9 godina

Svaka cast Teu na uspehu ona petorka sa SP bi moglda da razbije i NBA sampiona ko nista.Irvin je ubedljivo najbolji igrac nema sta da se prica.Njegova igra je revolucionarna posto je prvi igrac uz Stefa Karija koji igra jedan na jedan iza trojke i pogadja redovno te trojke.Njegov sut je tehnicki savrsen i uz malu doradu moze da bude najbolji u kompletnom NBA i to u konkurenciji eksperata kao Kari i Alen i Korver.

crni_redstar

pre 9 godina

pozicija 1:teo,jovic,markovic,micic. pozicija2:bogdan,nedovic,micov,gagi.pozicija3:dangubic,kalinic,lucic,keselj.pozicija4:bjelica,macvan,erceg,mitrovic,jokic.pozicija5:raduljica,bobi,milutinov. nisam upoznat sa kvalitetima kravica i kuzmica,a savan i velickovic su izgleda zavrsili sa saletom,verovatno i micov. krle otisao u penziju iako ima tek 31 god.

Zorz

pre 9 godina

Dal je realno da se i ovde pominje Mesi i neke teorije zavere. Ko prati soprt zna da u finalu fudbalskog svetskog prvenstva, nagradu za najboljeg igraca cesto dobija najbolji pojedinac iz porazene ekipe. Tako je bilo 2014, 2006-Zidan, 2002-Kan itd.
U kosarci je druga prica. MVP nagrada ide uvek sampionu. Da nije tako Lebron bi bio MVP ovogodisnjeg NBA finala, jer se individualno najvise istakao.

друга петорка

pre 9 godina

А у другој петорци су једногласно: Валанчијунас, Дијао, Бјелица, Клеј Томпсон и Драгић (Кладерон).