Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.06.2010.

13:00

Antić zadovoljan nastupom u JAR

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić izjavio je da je zadovoljan nastupom fudbalera na SP u Južnoj Africi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Antić, međutim, nije želeo da prercizira da li ostaje na čelu reprezentacije.

Antić je na konferenciji za novinare u beogradskom hotelu Hajat kazao da Srbija nije bila inferiorna ni na jednoj utakmici i dodao da je odlazak na Svetsko prvenstvo privilegija.

Antić je naglasio da je reprezentacija Srbije ostavila dobar utisak, a za kritike koje su mu bile ovih dana upućene, rekao je da su paušalne ocene koje ne želi da komentariše.

Antić takođe nije želeo da komentariše kritike predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića koje su prethodnih dana objavili beogradski mediji navodeći da on ne komentariše izjave drugih.

"Potpisivanjem ugovora preuzeo sam na sebe obavezu, a kad donesem odluku ja stojim iza nje", kazao je Antić odgovarajući na pitanje o tome da li ostaje u reprezentaciji.

On je dodao da učešće na SP nije doživeo kao neupseh i naglasio da posle svega izlazi "fudbalski ojačan".

"Borili smo se i stvorili familiju, kompaktnu i ljudsku, u kojoj su svi bez ijednog ružnog gesta u njoj radili proteklih mesec dana", naveo je Antić i dodao da bi svakako bio zadovoljniji da se u Beograd vratio kao svetski šampion.

Antić je zahvalio svim igračima na zalaganji, ali i navijačima i novinarima koji su pratili reprezentaciju u Južnoj Africi. On je posebno čestitao selektoru Gane Milovanu Rajevcu, koji je sa svojom ekipom uspeo da se plasira u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

"Radomir stoji iza svih svojih odluka. Iza mene stoji dve godine rada, stvorena je vrlo solidna baza. Nemojte zaboraviti kako je narod prihvatio posle duže vremena reprezentaciju i kako su punili Marakanu i stadion Partizana", naglasio je selektor.

Analizirajući učinak fudbalera, selektor je rekao da su oni na tri utakmice na SP pretrčali ukupno 322 kilometara, a samo na utakmici sa Australijom ekipa je pretrčala 117 kilometara i imala 590 pasova.

Na pitanje da li je možda precenio kvalitet pojedinih igrača u reprezentaciji, Antić je odgovorio da su fudbaleri uradili sve što je bilo do njih.

Osvrnuvši se na snimak koji se pojavio na internetu na kojem se vide pojedini fudbaleri Srbije kako uoči meča sa Nemačkom piju pivo i puše cigarete u hotelu, Antić je rekao da to nije ništa novo i dodao da su "isti ti momci pušili i pili pivo i pred utakmicu sa Rumunijom, koju smo takođe dobili".

Govoreći o sudjenju, Antić je kazao da su i jučerašnje utakmice osmine finala, kada Engleskoj nije priznat čist pogodak a Argentina postigla gol protiv Meskika iz ofsajda, pokazale da je u fudbalu neophodno uvesti savremenu tehnologiju kako bi se takve grešeke izbegle.

Srbija je zauzela poslednje mesto u Grupi D na SP u Južnoj Africi, sa jednom pobedom i dva poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

190 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu