Petak, 21.02.2014.

12:04

Zlato Sotnikove predmet polemike

Istorijska zlatna medalja Adeline Sotnikove u umetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju izazvala je polemiku u svetskoj sportskoj javnosti.

Izvor: MN

Zlato Sotnikove predmet polemike IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

mrmlj

pre 10 godina

@IvaNS:
presek skupova publike koja prati hokej i publike koja prati umetnicko klizanje je maltene prazan skup. da ne pominjemo da izrazom "hunta" vise govoris o svom snobizmu nego o doticnim navijacima.

mic

pre 10 godina

Da li se secate kada je jedan kineski par ne znam da li na olimpijadi ili na svetskom prvenstvu pao tj ona pa je program bio prekinut pa opet nastavljen a oni su na kraju osvojili srebrnu medalju ocigledno da pad be znaci oduzimanje medalje vec oduzimanje poena a sirota Adelina nije ni pala vec posrnula

twitter

pre 10 godina

Katarina Witt (German Figure Skater) "Shame Gold Medal, Yuna Kim is a real queen"

Bill Plaschke (American Sports Journalist) "Kim didn't win...unbelievable...scandal written all over this...Russian Sotnikova wins, fans going crazy, Kim disappears, wrong, wrong"

Alex Goldberger (Olympics Researcher at NBC) "Adelina Sotnikova was excellent tonight, but Yuna Kim was robbed"

Terra Findlay (Canadian ice dancer) "I'm speechless. Yuna Kim, you are a queen"

NBC Olympics (Official Twitter) "Yuna Kim wins Silver. 17 year old Sotnikova wins Gold, and Kostner wins bronze. Do you agree with the results?"

Ovo su tvitovi kompetentnih i strucnih ljudi, a peticija je OVDE< DOVOLJNO JE 1,200.000 POTPISA, A POTPISALO JE VEC 1,800.000, TAKO DA CE BITI ISTRAGE https://www.change.org/en-CA/petitions/international-skating-union-isu-open-investigation-into-judging-decisions-of-women-s-figure-skating-and-demand-rejudgement-at-the-sochi-olympics

IV

pre 10 godina

@ II: Sudija iz Solt Lejka koji zna sta ce biti ako bi iko procesljao malo sve medalje u um. klizanju. Izguglaj malo pa ces videti da stotine eksperata za klizanje kaze da su ocene skandalozne. Uostalom, otkud ti znas da nam Adelina i Julija nisu ljubimice? U pitanju je sportska pravda i fer plej koji Rusija toboze zagovaraju i u politici i u sportu a sve ovo jasno pokazuje da je sve to jedno veliko licemerje. Sad ce misljenje jednog americkog sudije da ih opere...mislim...ako je vec polemika onda postavi SVE linkove. Nije milijarda ljudi koja se buni blesava, pobogu!?!?

aleksa

pre 10 godina

Za isti nastup Sotnikova je dobila duplo manje ocene pre samo mesec dana. Ko je ovde lud? Sudije mogu da se brane sada svim sredstvima raspoloživim i podržavaju jedni druge ali ima puno nezavisnih stručnjaka koji su svi skandalizovani odlukama i ocenama. Najveći paradoks je da je sotnikova dobila veće ocene od Mao Asade i od Ešli Vagner koje su imale mnogo mnogo težu kombinaciju skokova koja je prvi put i istoriji i izvedena u ženskom klizanju. Osim toga, ona je možda odabrala i zacrtala sebi skok više, ali se na tom skoku i saplela i umalo pala. Smešno je i raspravljati o ovim stvarima kada je ceo svet ustao da traži pravdu za KIM.

Aleksandar

pre 10 godina

Šokantno! Frapantno! Neverovatno! Sramota za sport, za Olimpisjke igre, za Rusiju, za ljudski rod!!!!! Bruka svetskih razmera!!!! Koliko se politika umešala pokazuje Putin koga nije sramota da pred celim svetom sada brani i podržava krađu! KOju je verovatno on lično i dogovorio. Našao nad KIM da demonstrira silu, alal mu vera! Jedan predsednik moćne zemlje protiv anđeoske Koreanke koja je bila ubedjlivo najbolja i kojoj su ukrali zlato!! Sram vas bilo Rusi! Upropastili ste Olimjadu zato što ste pukli od Amera! Ko vam je kriv? Ju Na KIM?????? Od ovoga vas ni Volga neće oprati, a Ju Na je zlatna olimpijska pobednica u Sočiju 2014. pa makar vi napustili Olimpjadu zauvek i sprečavajte istragu do u nedogled! Ju-Na je zlatna princeza u umetničkom klizanju, a samo kukavice kupuju medalje. SKANDALOZNO!

II

pre 10 godina

Americki internacionalni sudija procenjuje nastupe ove dve klizacice:

http://www.nytimes.com/interactive/2014/02/20/sports/olympics/womens-figure-skating.html?_r=2

Subjektivno mozemo navijati za nase ljubimce ali se ovde radi o procenama strucnjaka koji kaze da je Sotnikova imala veci stepen tezine i da je bila bolja u jos par elemenata.

Ива

pre 10 godina

Ево линка ка петицији за све љубитеље спорта: https://www.change.org/en-CA/petitions/international-skating-union-isu-open-investigation-into-judging-decisions-of-women-s-figure-skating-and-demand-rejudgement-at-the-sochi-olympics
Русофили, потпишите јер тако исто се дешава и нашим спортистима који као и Кореје немају политичку залеђину нити руску мафију да одреши кесу или припрети судијама и изнуди добре оцене за њих. Свако ко је икада волео спорт, а посебно ко воли ЗОИ и уметничко клизање треба да подржи оштећене спортисте, а не да смишља најнебулозније могуће изговоре и оправдања за овакбу бахатост и крађу оцена и то у преносу који гледа цела земљина кугла. Да ли је могуће да неко оправдава ово и толико показује колико и оштећене спортисте своје земље не поштује, ако их већ не воли јер наравно више воли Русију.
Највише Србија саосећа са Ким јер су и наши спортисти стално били жртве намештања свих врста, сетите се само Монике Селеш и Чавића и осталих. Сви смо ми ЈУ-НА КИМ! Правда ће победити кад-тад.

Pravda za Junu Kim

pre 10 godina

@ Rade, stvarno svaka ti cast za komentar! Rusi su sve odradili takticki i namerno hteli bas da mala Julija padne i u kratkom i u dugom programu kako bi rasteretili Adelinu. Citas li ti uopste sta pises? Kako neko moze i da pokusa da opravda onakvu kradju ocena od Kim i Wagner?!?! Jeste...svi smo shvatili, ali si zaboravio jedno: Rusi su najpre takticki prebacili sav pritisak na hokejase koji su takodje takticki izgubili kako bi Adelina bila bas onako totalno rasterecena.

viki

pre 10 godina

Gledala sam juče prenos i ostala sam zbunjena rezultatom,koliko god ja volela ruske klizace,nisam mogla da verujem da koreanka nije osvojila zlato,definitivno nisu čista posla.

sneza

pre 10 godina

Ja volim klizanje ne znam šta se boduje no skoro 6 bodova više nije malo. Uostalom šta je bilo sa Irinom kad su njoj bukvalno ukrali zlato gde si tad bili ti isti što sad pišu peticije?

Rade

pre 10 godina

Ja se opet vracam na kratki program gde je Kim dobila nerealno visoke ocene. Da li nije nastupala ove sezone i ne znam iz kog razloga je na led izasla medju prvima i klizala za deset klasa bolje od predhodnice i valjda pod tim utiskom sudije joj dadose nerealne ocene, stvarno nerealne.
Drugo, pogledajte reakciju same Kim posle slobodnog sastava. Tacno je znala da je to moglo bolje.
Trece, uporedimo ovaj nastup kim sa nastupom od pre cetiri godine.
Cetvrto, kako su Rusi takticki dobro odradili i sav pritisak prebacili na Juliju, a Adelina rastereceno... Kazu, malena Julija a Adelina ima sedamnaest.
Po meni cisto zlato.

Vava

pre 10 godina

Kao prvo, ovde su zaista odlucivale nijanse. PO meni, najlepse je klizala Karolina zato sto od svih njih ima najvise umetnickih elemenata i njeno klizanje jednako je baletu, pravo uzivanje za glednaje. Svaki od skokova je bio perfektan, ali je imala manje elemenata od prve dve. Koreanka je imala sest, a Ruskinja cini mi se sedam elemenata. Pri tom je Ruskinja iszgubila malo poena na carapi koja je otkrila klizaljku, kao i ne nesavrsenom doskoku. Jasno se vidi razlika u skolama klizanja - Amerikanci su tehnicki savrseni, Ruska skola se poznaje po akrobacijama (meni licno mala Julija klize kao da je u cirkusu i izvodi akrobacije - ne zvidja mi se), a postoji i skola Obersdorfa iz koje dolazi Karolina, koja naglask stavlja na umetnickom elementu i baletu. Zao mi je Koreanke, ali je Ruskinja ipak imala podsrku publike pa se i njeno klizanje dozivelo drugacije.

Pravda za Junu Kim

pre 10 godina

@Mic Daj objasni nam umetnicku notu kada se neko saplete i ne izvede do kraja planirano, a neko sve uradi besprekorno i dobije ocenu nula? Ako je iko ikada imao umetnicku notu to je Katarina Vit, a ona kaze da je sokirana ocenama. Prvo se malo informisi, a ne posezi odmah za tastaturom da branis "sve rusko" jer ovakvi potezu su nam pokazali ko su i sta su Rusi. Filozofija o umetnickom dojmu kad je ceo svet video da je Kim pokradena, kao i Vagnerova..mislim..sta reci..

ИваНС

pre 10 godina

Ким је наочиглед целог света покрадена, исто као и Вагнерова. Не разумем потребу да се кривично дело оправдава глупостима и измишљањима типа хаљиница, сукњица, уметница...Аделина је умало пала и после тога је требало доста миунута да ухвати ритам поново. Од уметничког дојма не може да буде много јер га је публика покварила вриштањем и хистеријом која је замало и њој дошла главе као Липницкајој, која је иначе и у Русији боља од Аделине, али којој је публика покварила наступ и допринела да падне јер су почели да аплаудирају док је узимала залет за скок што је неспортски и према туђим спортистима, а камоли својима. Очигледно је навијачка хунта са хокеја онако депресивна и разочарана дошла да тражи утеху у клизању и зато су се тако неодговорно понашали.

Цела стручна јавност, као и сваки лаик, коме мозак није испран да мора да по сваку цену оправдава све што Руси ураде, види да је Ким покрадена и да је одбранила злато из Ванкувера. Јуче су сви били у шоку и зато нико није давао приговоре, али данас су сви хладне главе погледали снимак и јасно се види Аделинина грешка док је Ким клизала савршено као и увек.
Најгоре ће бити Русима када буду враћали ову медаљу након што ће се избламирати са истрагом око судија. Тако су бацили сенку и на своје екипно злато које је сада постало сумњиво по дифолту. Липницкаја и Сотникаја су младе и требало је само да сачекају да порасту и достигну светску класу, овај потез је велика брука и срамота за нацију која воли уметност и клизање.

Sochi2014

pre 10 godina

Skandal nad skandalima! Ovo je ocigledno sudijsko namestanje koje ce morati da bude i sankcionisano. Ljudi, jeste li svesni da je jedna od sudija dala Kim ocenu NULA?!?!? Valjda cemo doziveti da neko ko ucestvuje u skandalu toliko ociglednom i laicima (Ruskinja je posrnula na ledu da vas sve podsetim dok je Kim bila SAVRSENA kao i Kostner i Wagner sve 3 ubedljivije i sigurnije na ledu od nje), valjda ce svetska javnost da dozivi da neko od takvih korumpiranih likova ode i u zatvor. Amerikanku Wagner su.pozicionirali IZA Julije koja je pala i u kratkom i u dugom programu bila ispod svojim mogucnosti. Najgore se ponasala publika koja je i doprinela da se Sotnikova saplete jer su nju i Juliju najvise dekoncentrisali, ali to je njihov prpblem jer zlato ce morati da vrate pravoj vlasnici. Drzi se Kim, ceo svet je uz tebe!!

mic

pre 10 godina

jedino su ruskinje imale i umetnicku notu aovo je ipak umetnicko klizanje a ne samo odlicna tehnika a ako cemo posteno i Esli Vagner je zasluzila bolji plasman od sestog mesta ali ukusi su razliciti ovo ipak nije matematika

Dermendziev

pre 10 godina

Naravno da svi ne mogu biti zadovoljni,ali trebaju sportski podneti poraz,pa makar bili i nezadovoljni.Dali se neko seca ZOI-a 2002 kada je Irina Slurskaya cisto izvela oba programa,a Sara Hjuz(SAD) sa teskim padom osvojila zlatnu medalju?!

Ovde mnogi zaboravljaju da je bilo dva nastupa,pa pamte samo ovaj zadnji gde su briljirale Wagner,Mao,Kim,Karolina,Adelina ,gde je razlika u tehnici bila stvarno mala.

Takodje mnogi zaboravljaju da se ne ocenjuje samo tehnika,a da robotika moze cak da pokvari utisak.Mnogi zaboravljaju da u tehnici nijanse mogu odluciti,da samo mala nepaznja(dekoncetracija) moze baciti sve u vodu.Mnogi zaboravljaju da kod izjednacenih devojaka i te kako odlucuju "sitnice" tipa: haljina,lepota,figura,gipkost,osmeh,muzika,izbor koreografije,sigurnost u vodjenju igre,pozitivna energija,vatra u ocima,glad za pobedom,energicnost, i.t.d.,i.t.d.

Nemojte mi samo reci da su Kim,Karobila,Mao,Vagner bile bolje za klasu od Adeline!Svi mi gajimo simpatije prema nekoj od njih,kao sto je isti slucaj i sa zvanicnim TV komentatorima,trenerima,pa i sudija kako onih koji sude i onih koji nisu sudili.

Jos jednom bravo za sve devojke koje sam pomenuo,budite ponosne na sebe i vas rad.Samo su tri medalje i sve sijaju punim sjajem.

Budimo svi srecni sto su nam priredile i pokazale svoju raskos!

Pozdrav!

mirko

pre 10 godina

mozda je u doskoku sotnjikova doskocila na dve noge ali ona je tad izvela trostruke elemente koje nije kim ostvarila imala je vise skokova RIZICNIH i tu je prevaglo a kim je bez greske otklizala precizno ali ne toliko rizicno i tu se napravila razlika.mozda prevelika mislim da najvise do dva boda je bila razlika.

Lola

pre 10 godina

Cinjenica je jedna, greska Sotnikove, prilikom doskoka i otvaranja, nije sankcionisana.
Svako ko je gledao, video je, bez da je nuzno da se bavi klizanjem.
Juznokorejka je klizala bez greske.
Rusofili, zao mi je, ovog puta niste u pravu, hteli vi to da priznate ili ne.
Uostalom, kao i sve u zivotu, ni sport nije oslobodjen Nije Fer epiloga.
Tako je, kako je, plasman se promeniti nece, medalje su podeljene.
Osim u slucaju oduzimanja istih zbog + doping-testa. A i to se desavalo.

Anica

pre 10 godina

Devojka iz Rusije po meni nije bila ni za top 3. Karolina Kostner je neuporedivo bolje klizala od Ruskinje. Stvarno sramota. Najgora olimpijada ikada. Sramota za Rusiju.

s.e.a.f.

pre 10 godina

Prelepa Juna Kim je otklizala savršeno, bez greške, ali u njenom klizanju nije bilo toliko energije, mašte i rizika kao kod Sotnikove. Ja uopšte nisam primetio tu nesigurnost kod Sotnikove, jednostavno, njen nastup je bio uzbudljiv od početka do kraja i bilo bi neverovatno da je u takvom ritmu otklizala bez ijedne greške. Gledao sam dvadesetak takmičarki i bilo je toliko padova i neuspešno izvođenih figura i skokova, a obe Ruskinje su u svoje izvođenje unele neverovatnu magiju i bilo bi tužno da jedna od njih nije pobedila.

ana

pre 10 godina

A,sta je bese bilo u Vankuveru i Solt Lejk Sitiju ?? Tada nije bilo kontraverzi,dodele medalja Amerima i Kanadjanima za klasu losije programe u odnosu na Ruse,pa i na Japance ! Jos jedna stvar se sad (ne)namerno zaboravlja.Sistem bodovanja je promenjen da bi se izbegli sudijski uticaji.Dakle,svaki element vredi odredjen broj bodova.Ukratko,sve izracuna kompjuter,sudije su tu samo da zabeleze!Bravo za Ruskinju!Ostavila je srce na ledu!Ostali,mogu samo da kukaju i pominju nepravdu-naravno,samo kada su oni "osteceni".U suprotnom,sve je "pravda" i OK !

Ono kao

pre 10 godina

Sramota za sudije.
A i za publiku koja uopste nije sportski navijala.
Rusija je pokazala da nije dorasla izazovu organizacije ovako velikog takmicenja.

psl

pre 10 godina

Kako tako burnu polemiku nije izazavao poništeni gol Rusa u hokeju protiv Amerike? Burna reagovanja nisu bila ni kada je Ruski plesni par bio za tri klase bolji od svih u slobodnom programu a bolje je bio ocenjen američki par. Po meni bi bilo sumnjiva da je razlika manja a mora se priznati da 5 poena i nije malo.

cika Bole

pre 10 godina

Setite se Pluscenka u Vankuveru,i kako je "izgubio"zlato od Amerikanca,slicna prica kao ova.Istina da sam navijao za jednu od Ruskinja,ali sam pomislio da ce Juznokorejka da odbrani zlato,i da su nijanse minimalne.

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

MA DAJTE,BRE!!!...POD PRITISKOM PUBLIKE??!!!!....A ŠTA JE BILO SA FINALOM NA 100 DELFIN U PEKINGU?38 TRILIONA PUTA ČAVIĆ ZAVRŠAVAO TRKU A ONDA MU OBJAŠNJAVAJU KAKO JE U 38 TRILIONA I PRVOJ TRCI MORAO DA ODVALI,BUKVALNO, PESNICOM PO BLOKU!???TO NIJE IZAZIVALO POLEMIKE NA ZAPADU?!

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

MA DAJTE,BRE!!!...POD PRITISKOM PUBLIKE??!!!!....A ŠTA JE BILO SA FINALOM NA 100 DELFIN U PEKINGU?38 TRILIONA PUTA ČAVIĆ ZAVRŠAVAO TRKU A ONDA MU OBJAŠNJAVAJU KAKO JE U 38 TRILIONA I PRVOJ TRCI MORAO DA ODVALI,BUKVALNO, PESNICOM PO BLOKU!???TO NIJE IZAZIVALO POLEMIKE NA ZAPADU?!

psl

pre 10 godina

Kako tako burnu polemiku nije izazavao poništeni gol Rusa u hokeju protiv Amerike? Burna reagovanja nisu bila ni kada je Ruski plesni par bio za tri klase bolji od svih u slobodnom programu a bolje je bio ocenjen američki par. Po meni bi bilo sumnjiva da je razlika manja a mora se priznati da 5 poena i nije malo.

ana

pre 10 godina

A,sta je bese bilo u Vankuveru i Solt Lejk Sitiju ?? Tada nije bilo kontraverzi,dodele medalja Amerima i Kanadjanima za klasu losije programe u odnosu na Ruse,pa i na Japance ! Jos jedna stvar se sad (ne)namerno zaboravlja.Sistem bodovanja je promenjen da bi se izbegli sudijski uticaji.Dakle,svaki element vredi odredjen broj bodova.Ukratko,sve izracuna kompjuter,sudije su tu samo da zabeleze!Bravo za Ruskinju!Ostavila je srce na ledu!Ostali,mogu samo da kukaju i pominju nepravdu-naravno,samo kada su oni "osteceni".U suprotnom,sve je "pravda" i OK !

Dermendziev

pre 10 godina

Naravno da svi ne mogu biti zadovoljni,ali trebaju sportski podneti poraz,pa makar bili i nezadovoljni.Dali se neko seca ZOI-a 2002 kada je Irina Slurskaya cisto izvela oba programa,a Sara Hjuz(SAD) sa teskim padom osvojila zlatnu medalju?!

Ovde mnogi zaboravljaju da je bilo dva nastupa,pa pamte samo ovaj zadnji gde su briljirale Wagner,Mao,Kim,Karolina,Adelina ,gde je razlika u tehnici bila stvarno mala.

Takodje mnogi zaboravljaju da se ne ocenjuje samo tehnika,a da robotika moze cak da pokvari utisak.Mnogi zaboravljaju da u tehnici nijanse mogu odluciti,da samo mala nepaznja(dekoncetracija) moze baciti sve u vodu.Mnogi zaboravljaju da kod izjednacenih devojaka i te kako odlucuju "sitnice" tipa: haljina,lepota,figura,gipkost,osmeh,muzika,izbor koreografije,sigurnost u vodjenju igre,pozitivna energija,vatra u ocima,glad za pobedom,energicnost, i.t.d.,i.t.d.

Nemojte mi samo reci da su Kim,Karobila,Mao,Vagner bile bolje za klasu od Adeline!Svi mi gajimo simpatije prema nekoj od njih,kao sto je isti slucaj i sa zvanicnim TV komentatorima,trenerima,pa i sudija kako onih koji sude i onih koji nisu sudili.

Jos jednom bravo za sve devojke koje sam pomenuo,budite ponosne na sebe i vas rad.Samo su tri medalje i sve sijaju punim sjajem.

Budimo svi srecni sto su nam priredile i pokazale svoju raskos!

Pozdrav!

s.e.a.f.

pre 10 godina

Prelepa Juna Kim je otklizala savršeno, bez greške, ali u njenom klizanju nije bilo toliko energije, mašte i rizika kao kod Sotnikove. Ja uopšte nisam primetio tu nesigurnost kod Sotnikove, jednostavno, njen nastup je bio uzbudljiv od početka do kraja i bilo bi neverovatno da je u takvom ritmu otklizala bez ijedne greške. Gledao sam dvadesetak takmičarki i bilo je toliko padova i neuspešno izvođenih figura i skokova, a obe Ruskinje su u svoje izvođenje unele neverovatnu magiju i bilo bi tužno da jedna od njih nije pobedila.

cika Bole

pre 10 godina

Setite se Pluscenka u Vankuveru,i kako je "izgubio"zlato od Amerikanca,slicna prica kao ova.Istina da sam navijao za jednu od Ruskinja,ali sam pomislio da ce Juznokorejka da odbrani zlato,i da su nijanse minimalne.

mirko

pre 10 godina

mozda je u doskoku sotnjikova doskocila na dve noge ali ona je tad izvela trostruke elemente koje nije kim ostvarila imala je vise skokova RIZICNIH i tu je prevaglo a kim je bez greske otklizala precizno ali ne toliko rizicno i tu se napravila razlika.mozda prevelika mislim da najvise do dva boda je bila razlika.

Rade

pre 10 godina

Ja se opet vracam na kratki program gde je Kim dobila nerealno visoke ocene. Da li nije nastupala ove sezone i ne znam iz kog razloga je na led izasla medju prvima i klizala za deset klasa bolje od predhodnice i valjda pod tim utiskom sudije joj dadose nerealne ocene, stvarno nerealne.
Drugo, pogledajte reakciju same Kim posle slobodnog sastava. Tacno je znala da je to moglo bolje.
Trece, uporedimo ovaj nastup kim sa nastupom od pre cetiri godine.
Cetvrto, kako su Rusi takticki dobro odradili i sav pritisak prebacili na Juliju, a Adelina rastereceno... Kazu, malena Julija a Adelina ima sedamnaest.
Po meni cisto zlato.

mic

pre 10 godina

jedino su ruskinje imale i umetnicku notu aovo je ipak umetnicko klizanje a ne samo odlicna tehnika a ako cemo posteno i Esli Vagner je zasluzila bolji plasman od sestog mesta ali ukusi su razliciti ovo ipak nije matematika

sneza

pre 10 godina

Ja volim klizanje ne znam šta se boduje no skoro 6 bodova više nije malo. Uostalom šta je bilo sa Irinom kad su njoj bukvalno ukrali zlato gde si tad bili ti isti što sad pišu peticije?

II

pre 10 godina

Americki internacionalni sudija procenjuje nastupe ove dve klizacice:

http://www.nytimes.com/interactive/2014/02/20/sports/olympics/womens-figure-skating.html?_r=2

Subjektivno mozemo navijati za nase ljubimce ali se ovde radi o procenama strucnjaka koji kaze da je Sotnikova imala veci stepen tezine i da je bila bolja u jos par elemenata.

Sochi2014

pre 10 godina

Skandal nad skandalima! Ovo je ocigledno sudijsko namestanje koje ce morati da bude i sankcionisano. Ljudi, jeste li svesni da je jedna od sudija dala Kim ocenu NULA?!?!? Valjda cemo doziveti da neko ko ucestvuje u skandalu toliko ociglednom i laicima (Ruskinja je posrnula na ledu da vas sve podsetim dok je Kim bila SAVRSENA kao i Kostner i Wagner sve 3 ubedljivije i sigurnije na ledu od nje), valjda ce svetska javnost da dozivi da neko od takvih korumpiranih likova ode i u zatvor. Amerikanku Wagner su.pozicionirali IZA Julije koja je pala i u kratkom i u dugom programu bila ispod svojim mogucnosti. Najgore se ponasala publika koja je i doprinela da se Sotnikova saplete jer su nju i Juliju najvise dekoncentrisali, ali to je njihov prpblem jer zlato ce morati da vrate pravoj vlasnici. Drzi se Kim, ceo svet je uz tebe!!

Lola

pre 10 godina

Cinjenica je jedna, greska Sotnikove, prilikom doskoka i otvaranja, nije sankcionisana.
Svako ko je gledao, video je, bez da je nuzno da se bavi klizanjem.
Juznokorejka je klizala bez greske.
Rusofili, zao mi je, ovog puta niste u pravu, hteli vi to da priznate ili ne.
Uostalom, kao i sve u zivotu, ni sport nije oslobodjen Nije Fer epiloga.
Tako je, kako je, plasman se promeniti nece, medalje su podeljene.
Osim u slucaju oduzimanja istih zbog + doping-testa. A i to se desavalo.

Anica

pre 10 godina

Devojka iz Rusije po meni nije bila ni za top 3. Karolina Kostner je neuporedivo bolje klizala od Ruskinje. Stvarno sramota. Najgora olimpijada ikada. Sramota za Rusiju.

viki

pre 10 godina

Gledala sam juče prenos i ostala sam zbunjena rezultatom,koliko god ja volela ruske klizace,nisam mogla da verujem da koreanka nije osvojila zlato,definitivno nisu čista posla.

Ono kao

pre 10 godina

Sramota za sudije.
A i za publiku koja uopste nije sportski navijala.
Rusija je pokazala da nije dorasla izazovu organizacije ovako velikog takmicenja.

Aleksandar

pre 10 godina

Šokantno! Frapantno! Neverovatno! Sramota za sport, za Olimpisjke igre, za Rusiju, za ljudski rod!!!!! Bruka svetskih razmera!!!! Koliko se politika umešala pokazuje Putin koga nije sramota da pred celim svetom sada brani i podržava krađu! KOju je verovatno on lično i dogovorio. Našao nad KIM da demonstrira silu, alal mu vera! Jedan predsednik moćne zemlje protiv anđeoske Koreanke koja je bila ubedjlivo najbolja i kojoj su ukrali zlato!! Sram vas bilo Rusi! Upropastili ste Olimjadu zato što ste pukli od Amera! Ko vam je kriv? Ju Na KIM?????? Od ovoga vas ni Volga neće oprati, a Ju Na je zlatna olimpijska pobednica u Sočiju 2014. pa makar vi napustili Olimpjadu zauvek i sprečavajte istragu do u nedogled! Ju-Na je zlatna princeza u umetničkom klizanju, a samo kukavice kupuju medalje. SKANDALOZNO!

Pravda za Junu Kim

pre 10 godina

@ Rade, stvarno svaka ti cast za komentar! Rusi su sve odradili takticki i namerno hteli bas da mala Julija padne i u kratkom i u dugom programu kako bi rasteretili Adelinu. Citas li ti uopste sta pises? Kako neko moze i da pokusa da opravda onakvu kradju ocena od Kim i Wagner?!?! Jeste...svi smo shvatili, ali si zaboravio jedno: Rusi su najpre takticki prebacili sav pritisak na hokejase koji su takodje takticki izgubili kako bi Adelina bila bas onako totalno rasterecena.

Ива

pre 10 godina

Ево линка ка петицији за све љубитеље спорта: https://www.change.org/en-CA/petitions/international-skating-union-isu-open-investigation-into-judging-decisions-of-women-s-figure-skating-and-demand-rejudgement-at-the-sochi-olympics
Русофили, потпишите јер тако исто се дешава и нашим спортистима који као и Кореје немају политичку залеђину нити руску мафију да одреши кесу или припрети судијама и изнуди добре оцене за њих. Свако ко је икада волео спорт, а посебно ко воли ЗОИ и уметничко клизање треба да подржи оштећене спортисте, а не да смишља најнебулозније могуће изговоре и оправдања за овакбу бахатост и крађу оцена и то у преносу који гледа цела земљина кугла. Да ли је могуће да неко оправдава ово и толико показује колико и оштећене спортисте своје земље не поштује, ако их већ не воли јер наравно више воли Русију.
Највише Србија саосећа са Ким јер су и наши спортисти стално били жртве намештања свих врста, сетите се само Монике Селеш и Чавића и осталих. Сви смо ми ЈУ-НА КИМ! Правда ће победити кад-тад.

ИваНС

pre 10 godina

Ким је наочиглед целог света покрадена, исто као и Вагнерова. Не разумем потребу да се кривично дело оправдава глупостима и измишљањима типа хаљиница, сукњица, уметница...Аделина је умало пала и после тога је требало доста миунута да ухвати ритам поново. Од уметничког дојма не може да буде много јер га је публика покварила вриштањем и хистеријом која је замало и њој дошла главе као Липницкајој, која је иначе и у Русији боља од Аделине, али којој је публика покварила наступ и допринела да падне јер су почели да аплаудирају док је узимала залет за скок што је неспортски и према туђим спортистима, а камоли својима. Очигледно је навијачка хунта са хокеја онако депресивна и разочарана дошла да тражи утеху у клизању и зато су се тако неодговорно понашали.

Цела стручна јавност, као и сваки лаик, коме мозак није испран да мора да по сваку цену оправдава све што Руси ураде, види да је Ким покрадена и да је одбранила злато из Ванкувера. Јуче су сви били у шоку и зато нико није давао приговоре, али данас су сви хладне главе погледали снимак и јасно се види Аделинина грешка док је Ким клизала савршено као и увек.
Најгоре ће бити Русима када буду враћали ову медаљу након што ће се избламирати са истрагом око судија. Тако су бацили сенку и на своје екипно злато које је сада постало сумњиво по дифолту. Липницкаја и Сотникаја су младе и требало је само да сачекају да порасту и достигну светску класу, овај потез је велика брука и срамота за нацију која воли уметност и клизање.

Pravda za Junu Kim

pre 10 godina

@Mic Daj objasni nam umetnicku notu kada se neko saplete i ne izvede do kraja planirano, a neko sve uradi besprekorno i dobije ocenu nula? Ako je iko ikada imao umetnicku notu to je Katarina Vit, a ona kaze da je sokirana ocenama. Prvo se malo informisi, a ne posezi odmah za tastaturom da branis "sve rusko" jer ovakvi potezu su nam pokazali ko su i sta su Rusi. Filozofija o umetnickom dojmu kad je ceo svet video da je Kim pokradena, kao i Vagnerova..mislim..sta reci..

Vava

pre 10 godina

Kao prvo, ovde su zaista odlucivale nijanse. PO meni, najlepse je klizala Karolina zato sto od svih njih ima najvise umetnickih elemenata i njeno klizanje jednako je baletu, pravo uzivanje za glednaje. Svaki od skokova je bio perfektan, ali je imala manje elemenata od prve dve. Koreanka je imala sest, a Ruskinja cini mi se sedam elemenata. Pri tom je Ruskinja iszgubila malo poena na carapi koja je otkrila klizaljku, kao i ne nesavrsenom doskoku. Jasno se vidi razlika u skolama klizanja - Amerikanci su tehnicki savrseni, Ruska skola se poznaje po akrobacijama (meni licno mala Julija klize kao da je u cirkusu i izvodi akrobacije - ne zvidja mi se), a postoji i skola Obersdorfa iz koje dolazi Karolina, koja naglask stavlja na umetnickom elementu i baletu. Zao mi je Koreanke, ali je Ruskinja ipak imala podsrku publike pa se i njeno klizanje dozivelo drugacije.

aleksa

pre 10 godina

Za isti nastup Sotnikova je dobila duplo manje ocene pre samo mesec dana. Ko je ovde lud? Sudije mogu da se brane sada svim sredstvima raspoloživim i podržavaju jedni druge ali ima puno nezavisnih stručnjaka koji su svi skandalizovani odlukama i ocenama. Najveći paradoks je da je sotnikova dobila veće ocene od Mao Asade i od Ešli Vagner koje su imale mnogo mnogo težu kombinaciju skokova koja je prvi put i istoriji i izvedena u ženskom klizanju. Osim toga, ona je možda odabrala i zacrtala sebi skok više, ali se na tom skoku i saplela i umalo pala. Smešno je i raspravljati o ovim stvarima kada je ceo svet ustao da traži pravdu za KIM.

IV

pre 10 godina

@ II: Sudija iz Solt Lejka koji zna sta ce biti ako bi iko procesljao malo sve medalje u um. klizanju. Izguglaj malo pa ces videti da stotine eksperata za klizanje kaze da su ocene skandalozne. Uostalom, otkud ti znas da nam Adelina i Julija nisu ljubimice? U pitanju je sportska pravda i fer plej koji Rusija toboze zagovaraju i u politici i u sportu a sve ovo jasno pokazuje da je sve to jedno veliko licemerje. Sad ce misljenje jednog americkog sudije da ih opere...mislim...ako je vec polemika onda postavi SVE linkove. Nije milijarda ljudi koja se buni blesava, pobogu!?!?

mic

pre 10 godina

Da li se secate kada je jedan kineski par ne znam da li na olimpijadi ili na svetskom prvenstvu pao tj ona pa je program bio prekinut pa opet nastavljen a oni su na kraju osvojili srebrnu medalju ocigledno da pad be znaci oduzimanje medalje vec oduzimanje poena a sirota Adelina nije ni pala vec posrnula

twitter

pre 10 godina

Katarina Witt (German Figure Skater) "Shame Gold Medal, Yuna Kim is a real queen"

Bill Plaschke (American Sports Journalist) "Kim didn't win...unbelievable...scandal written all over this...Russian Sotnikova wins, fans going crazy, Kim disappears, wrong, wrong"

Alex Goldberger (Olympics Researcher at NBC) "Adelina Sotnikova was excellent tonight, but Yuna Kim was robbed"

Terra Findlay (Canadian ice dancer) "I'm speechless. Yuna Kim, you are a queen"

NBC Olympics (Official Twitter) "Yuna Kim wins Silver. 17 year old Sotnikova wins Gold, and Kostner wins bronze. Do you agree with the results?"

Ovo su tvitovi kompetentnih i strucnih ljudi, a peticija je OVDE< DOVOLJNO JE 1,200.000 POTPISA, A POTPISALO JE VEC 1,800.000, TAKO DA CE BITI ISTRAGE https://www.change.org/en-CA/petitions/international-skating-union-isu-open-investigation-into-judging-decisions-of-women-s-figure-skating-and-demand-rejudgement-at-the-sochi-olympics

mrmlj

pre 10 godina

@IvaNS:
presek skupova publike koja prati hokej i publike koja prati umetnicko klizanje je maltene prazan skup. da ne pominjemo da izrazom "hunta" vise govoris o svom snobizmu nego o doticnim navijacima.

Ono kao

pre 10 godina

Sramota za sudije.
A i za publiku koja uopste nije sportski navijala.
Rusija je pokazala da nije dorasla izazovu organizacije ovako velikog takmicenja.

Anica

pre 10 godina

Devojka iz Rusije po meni nije bila ni za top 3. Karolina Kostner je neuporedivo bolje klizala od Ruskinje. Stvarno sramota. Najgora olimpijada ikada. Sramota za Rusiju.

Sochi2014

pre 10 godina

Skandal nad skandalima! Ovo je ocigledno sudijsko namestanje koje ce morati da bude i sankcionisano. Ljudi, jeste li svesni da je jedna od sudija dala Kim ocenu NULA?!?!? Valjda cemo doziveti da neko ko ucestvuje u skandalu toliko ociglednom i laicima (Ruskinja je posrnula na ledu da vas sve podsetim dok je Kim bila SAVRSENA kao i Kostner i Wagner sve 3 ubedljivije i sigurnije na ledu od nje), valjda ce svetska javnost da dozivi da neko od takvih korumpiranih likova ode i u zatvor. Amerikanku Wagner su.pozicionirali IZA Julije koja je pala i u kratkom i u dugom programu bila ispod svojim mogucnosti. Najgore se ponasala publika koja je i doprinela da se Sotnikova saplete jer su nju i Juliju najvise dekoncentrisali, ali to je njihov prpblem jer zlato ce morati da vrate pravoj vlasnici. Drzi se Kim, ceo svet je uz tebe!!

Lola

pre 10 godina

Cinjenica je jedna, greska Sotnikove, prilikom doskoka i otvaranja, nije sankcionisana.
Svako ko je gledao, video je, bez da je nuzno da se bavi klizanjem.
Juznokorejka je klizala bez greske.
Rusofili, zao mi je, ovog puta niste u pravu, hteli vi to da priznate ili ne.
Uostalom, kao i sve u zivotu, ni sport nije oslobodjen Nije Fer epiloga.
Tako je, kako je, plasman se promeniti nece, medalje su podeljene.
Osim u slucaju oduzimanja istih zbog + doping-testa. A i to se desavalo.

ИваНС

pre 10 godina

Ким је наочиглед целог света покрадена, исто као и Вагнерова. Не разумем потребу да се кривично дело оправдава глупостима и измишљањима типа хаљиница, сукњица, уметница...Аделина је умало пала и после тога је требало доста миунута да ухвати ритам поново. Од уметничког дојма не може да буде много јер га је публика покварила вриштањем и хистеријом која је замало и њој дошла главе као Липницкајој, која је иначе и у Русији боља од Аделине, али којој је публика покварила наступ и допринела да падне јер су почели да аплаудирају док је узимала залет за скок што је неспортски и према туђим спортистима, а камоли својима. Очигледно је навијачка хунта са хокеја онако депресивна и разочарана дошла да тражи утеху у клизању и зато су се тако неодговорно понашали.

Цела стручна јавност, као и сваки лаик, коме мозак није испран да мора да по сваку цену оправдава све што Руси ураде, види да је Ким покрадена и да је одбранила злато из Ванкувера. Јуче су сви били у шоку и зато нико није давао приговоре, али данас су сви хладне главе погледали снимак и јасно се види Аделинина грешка док је Ким клизала савршено као и увек.
Најгоре ће бити Русима када буду враћали ову медаљу након што ће се избламирати са истрагом око судија. Тако су бацили сенку и на своје екипно злато које је сада постало сумњиво по дифолту. Липницкаја и Сотникаја су младе и требало је само да сачекају да порасту и достигну светску класу, овај потез је велика брука и срамота за нацију која воли уметност и клизање.

Aleksandar

pre 10 godina

Šokantno! Frapantno! Neverovatno! Sramota za sport, za Olimpisjke igre, za Rusiju, za ljudski rod!!!!! Bruka svetskih razmera!!!! Koliko se politika umešala pokazuje Putin koga nije sramota da pred celim svetom sada brani i podržava krađu! KOju je verovatno on lično i dogovorio. Našao nad KIM da demonstrira silu, alal mu vera! Jedan predsednik moćne zemlje protiv anđeoske Koreanke koja je bila ubedjlivo najbolja i kojoj su ukrali zlato!! Sram vas bilo Rusi! Upropastili ste Olimjadu zato što ste pukli od Amera! Ko vam je kriv? Ju Na KIM?????? Od ovoga vas ni Volga neće oprati, a Ju Na je zlatna olimpijska pobednica u Sočiju 2014. pa makar vi napustili Olimpjadu zauvek i sprečavajte istragu do u nedogled! Ju-Na je zlatna princeza u umetničkom klizanju, a samo kukavice kupuju medalje. SKANDALOZNO!

Ива

pre 10 godina

Ево линка ка петицији за све љубитеље спорта: https://www.change.org/en-CA/petitions/international-skating-union-isu-open-investigation-into-judging-decisions-of-women-s-figure-skating-and-demand-rejudgement-at-the-sochi-olympics
Русофили, потпишите јер тако исто се дешава и нашим спортистима који као и Кореје немају политичку залеђину нити руску мафију да одреши кесу или припрети судијама и изнуди добре оцене за њих. Свако ко је икада волео спорт, а посебно ко воли ЗОИ и уметничко клизање треба да подржи оштећене спортисте, а не да смишља најнебулозније могуће изговоре и оправдања за овакбу бахатост и крађу оцена и то у преносу који гледа цела земљина кугла. Да ли је могуће да неко оправдава ово и толико показује колико и оштећене спортисте своје земље не поштује, ако их већ не воли јер наравно више воли Русију.
Највише Србија саосећа са Ким јер су и наши спортисти стално били жртве намештања свих врста, сетите се само Монике Селеш и Чавића и осталих. Сви смо ми ЈУ-НА КИМ! Правда ће победити кад-тад.

viki

pre 10 godina

Gledala sam juče prenos i ostala sam zbunjena rezultatom,koliko god ja volela ruske klizace,nisam mogla da verujem da koreanka nije osvojila zlato,definitivno nisu čista posla.

Pravda za Junu Kim

pre 10 godina

@Mic Daj objasni nam umetnicku notu kada se neko saplete i ne izvede do kraja planirano, a neko sve uradi besprekorno i dobije ocenu nula? Ako je iko ikada imao umetnicku notu to je Katarina Vit, a ona kaze da je sokirana ocenama. Prvo se malo informisi, a ne posezi odmah za tastaturom da branis "sve rusko" jer ovakvi potezu su nam pokazali ko su i sta su Rusi. Filozofija o umetnickom dojmu kad je ceo svet video da je Kim pokradena, kao i Vagnerova..mislim..sta reci..

psl

pre 10 godina

Kako tako burnu polemiku nije izazavao poništeni gol Rusa u hokeju protiv Amerike? Burna reagovanja nisu bila ni kada je Ruski plesni par bio za tri klase bolji od svih u slobodnom programu a bolje je bio ocenjen američki par. Po meni bi bilo sumnjiva da je razlika manja a mora se priznati da 5 poena i nije malo.

Aleksandar Maraš

pre 10 godina

MA DAJTE,BRE!!!...POD PRITISKOM PUBLIKE??!!!!....A ŠTA JE BILO SA FINALOM NA 100 DELFIN U PEKINGU?38 TRILIONA PUTA ČAVIĆ ZAVRŠAVAO TRKU A ONDA MU OBJAŠNJAVAJU KAKO JE U 38 TRILIONA I PRVOJ TRCI MORAO DA ODVALI,BUKVALNO, PESNICOM PO BLOKU!???TO NIJE IZAZIVALO POLEMIKE NA ZAPADU?!

twitter

pre 10 godina

Katarina Witt (German Figure Skater) "Shame Gold Medal, Yuna Kim is a real queen"

Bill Plaschke (American Sports Journalist) "Kim didn't win...unbelievable...scandal written all over this...Russian Sotnikova wins, fans going crazy, Kim disappears, wrong, wrong"

Alex Goldberger (Olympics Researcher at NBC) "Adelina Sotnikova was excellent tonight, but Yuna Kim was robbed"

Terra Findlay (Canadian ice dancer) "I'm speechless. Yuna Kim, you are a queen"

NBC Olympics (Official Twitter) "Yuna Kim wins Silver. 17 year old Sotnikova wins Gold, and Kostner wins bronze. Do you agree with the results?"

Ovo su tvitovi kompetentnih i strucnih ljudi, a peticija je OVDE< DOVOLJNO JE 1,200.000 POTPISA, A POTPISALO JE VEC 1,800.000, TAKO DA CE BITI ISTRAGE https://www.change.org/en-CA/petitions/international-skating-union-isu-open-investigation-into-judging-decisions-of-women-s-figure-skating-and-demand-rejudgement-at-the-sochi-olympics

Pravda za Junu Kim

pre 10 godina

@ Rade, stvarno svaka ti cast za komentar! Rusi su sve odradili takticki i namerno hteli bas da mala Julija padne i u kratkom i u dugom programu kako bi rasteretili Adelinu. Citas li ti uopste sta pises? Kako neko moze i da pokusa da opravda onakvu kradju ocena od Kim i Wagner?!?! Jeste...svi smo shvatili, ali si zaboravio jedno: Rusi su najpre takticki prebacili sav pritisak na hokejase koji su takodje takticki izgubili kako bi Adelina bila bas onako totalno rasterecena.

ana

pre 10 godina

A,sta je bese bilo u Vankuveru i Solt Lejk Sitiju ?? Tada nije bilo kontraverzi,dodele medalja Amerima i Kanadjanima za klasu losije programe u odnosu na Ruse,pa i na Japance ! Jos jedna stvar se sad (ne)namerno zaboravlja.Sistem bodovanja je promenjen da bi se izbegli sudijski uticaji.Dakle,svaki element vredi odredjen broj bodova.Ukratko,sve izracuna kompjuter,sudije su tu samo da zabeleze!Bravo za Ruskinju!Ostavila je srce na ledu!Ostali,mogu samo da kukaju i pominju nepravdu-naravno,samo kada su oni "osteceni".U suprotnom,sve je "pravda" i OK !

IV

pre 10 godina

@ II: Sudija iz Solt Lejka koji zna sta ce biti ako bi iko procesljao malo sve medalje u um. klizanju. Izguglaj malo pa ces videti da stotine eksperata za klizanje kaze da su ocene skandalozne. Uostalom, otkud ti znas da nam Adelina i Julija nisu ljubimice? U pitanju je sportska pravda i fer plej koji Rusija toboze zagovaraju i u politici i u sportu a sve ovo jasno pokazuje da je sve to jedno veliko licemerje. Sad ce misljenje jednog americkog sudije da ih opere...mislim...ako je vec polemika onda postavi SVE linkove. Nije milijarda ljudi koja se buni blesava, pobogu!?!?

aleksa

pre 10 godina

Za isti nastup Sotnikova je dobila duplo manje ocene pre samo mesec dana. Ko je ovde lud? Sudije mogu da se brane sada svim sredstvima raspoloživim i podržavaju jedni druge ali ima puno nezavisnih stručnjaka koji su svi skandalizovani odlukama i ocenama. Najveći paradoks je da je sotnikova dobila veće ocene od Mao Asade i od Ešli Vagner koje su imale mnogo mnogo težu kombinaciju skokova koja je prvi put i istoriji i izvedena u ženskom klizanju. Osim toga, ona je možda odabrala i zacrtala sebi skok više, ali se na tom skoku i saplela i umalo pala. Smešno je i raspravljati o ovim stvarima kada je ceo svet ustao da traži pravdu za KIM.

Dermendziev

pre 10 godina

Naravno da svi ne mogu biti zadovoljni,ali trebaju sportski podneti poraz,pa makar bili i nezadovoljni.Dali se neko seca ZOI-a 2002 kada je Irina Slurskaya cisto izvela oba programa,a Sara Hjuz(SAD) sa teskim padom osvojila zlatnu medalju?!

Ovde mnogi zaboravljaju da je bilo dva nastupa,pa pamte samo ovaj zadnji gde su briljirale Wagner,Mao,Kim,Karolina,Adelina ,gde je razlika u tehnici bila stvarno mala.

Takodje mnogi zaboravljaju da se ne ocenjuje samo tehnika,a da robotika moze cak da pokvari utisak.Mnogi zaboravljaju da u tehnici nijanse mogu odluciti,da samo mala nepaznja(dekoncetracija) moze baciti sve u vodu.Mnogi zaboravljaju da kod izjednacenih devojaka i te kako odlucuju "sitnice" tipa: haljina,lepota,figura,gipkost,osmeh,muzika,izbor koreografije,sigurnost u vodjenju igre,pozitivna energija,vatra u ocima,glad za pobedom,energicnost, i.t.d.,i.t.d.

Nemojte mi samo reci da su Kim,Karobila,Mao,Vagner bile bolje za klasu od Adeline!Svi mi gajimo simpatije prema nekoj od njih,kao sto je isti slucaj i sa zvanicnim TV komentatorima,trenerima,pa i sudija kako onih koji sude i onih koji nisu sudili.

Jos jednom bravo za sve devojke koje sam pomenuo,budite ponosne na sebe i vas rad.Samo su tri medalje i sve sijaju punim sjajem.

Budimo svi srecni sto su nam priredile i pokazale svoju raskos!

Pozdrav!

s.e.a.f.

pre 10 godina

Prelepa Juna Kim je otklizala savršeno, bez greške, ali u njenom klizanju nije bilo toliko energije, mašte i rizika kao kod Sotnikove. Ja uopšte nisam primetio tu nesigurnost kod Sotnikove, jednostavno, njen nastup je bio uzbudljiv od početka do kraja i bilo bi neverovatno da je u takvom ritmu otklizala bez ijedne greške. Gledao sam dvadesetak takmičarki i bilo je toliko padova i neuspešno izvođenih figura i skokova, a obe Ruskinje su u svoje izvođenje unele neverovatnu magiju i bilo bi tužno da jedna od njih nije pobedila.

mirko

pre 10 godina

mozda je u doskoku sotnjikova doskocila na dve noge ali ona je tad izvela trostruke elemente koje nije kim ostvarila imala je vise skokova RIZICNIH i tu je prevaglo a kim je bez greske otklizala precizno ali ne toliko rizicno i tu se napravila razlika.mozda prevelika mislim da najvise do dva boda je bila razlika.

cika Bole

pre 10 godina

Setite se Pluscenka u Vankuveru,i kako je "izgubio"zlato od Amerikanca,slicna prica kao ova.Istina da sam navijao za jednu od Ruskinja,ali sam pomislio da ce Juznokorejka da odbrani zlato,i da su nijanse minimalne.

mic

pre 10 godina

jedino su ruskinje imale i umetnicku notu aovo je ipak umetnicko klizanje a ne samo odlicna tehnika a ako cemo posteno i Esli Vagner je zasluzila bolji plasman od sestog mesta ali ukusi su razliciti ovo ipak nije matematika

Vava

pre 10 godina

Kao prvo, ovde su zaista odlucivale nijanse. PO meni, najlepse je klizala Karolina zato sto od svih njih ima najvise umetnickih elemenata i njeno klizanje jednako je baletu, pravo uzivanje za glednaje. Svaki od skokova je bio perfektan, ali je imala manje elemenata od prve dve. Koreanka je imala sest, a Ruskinja cini mi se sedam elemenata. Pri tom je Ruskinja iszgubila malo poena na carapi koja je otkrila klizaljku, kao i ne nesavrsenom doskoku. Jasno se vidi razlika u skolama klizanja - Amerikanci su tehnicki savrseni, Ruska skola se poznaje po akrobacijama (meni licno mala Julija klize kao da je u cirkusu i izvodi akrobacije - ne zvidja mi se), a postoji i skola Obersdorfa iz koje dolazi Karolina, koja naglask stavlja na umetnickom elementu i baletu. Zao mi je Koreanke, ali je Ruskinja ipak imala podsrku publike pa se i njeno klizanje dozivelo drugacije.

Rade

pre 10 godina

Ja se opet vracam na kratki program gde je Kim dobila nerealno visoke ocene. Da li nije nastupala ove sezone i ne znam iz kog razloga je na led izasla medju prvima i klizala za deset klasa bolje od predhodnice i valjda pod tim utiskom sudije joj dadose nerealne ocene, stvarno nerealne.
Drugo, pogledajte reakciju same Kim posle slobodnog sastava. Tacno je znala da je to moglo bolje.
Trece, uporedimo ovaj nastup kim sa nastupom od pre cetiri godine.
Cetvrto, kako su Rusi takticki dobro odradili i sav pritisak prebacili na Juliju, a Adelina rastereceno... Kazu, malena Julija a Adelina ima sedamnaest.
Po meni cisto zlato.

sneza

pre 10 godina

Ja volim klizanje ne znam šta se boduje no skoro 6 bodova više nije malo. Uostalom šta je bilo sa Irinom kad su njoj bukvalno ukrali zlato gde si tad bili ti isti što sad pišu peticije?

II

pre 10 godina

Americki internacionalni sudija procenjuje nastupe ove dve klizacice:

http://www.nytimes.com/interactive/2014/02/20/sports/olympics/womens-figure-skating.html?_r=2

Subjektivno mozemo navijati za nase ljubimce ali se ovde radi o procenama strucnjaka koji kaze da je Sotnikova imala veci stepen tezine i da je bila bolja u jos par elemenata.

mic

pre 10 godina

Da li se secate kada je jedan kineski par ne znam da li na olimpijadi ili na svetskom prvenstvu pao tj ona pa je program bio prekinut pa opet nastavljen a oni su na kraju osvojili srebrnu medalju ocigledno da pad be znaci oduzimanje medalje vec oduzimanje poena a sirota Adelina nije ni pala vec posrnula

mrmlj

pre 10 godina

@IvaNS:
presek skupova publike koja prati hokej i publike koja prati umetnicko klizanje je maltene prazan skup. da ne pominjemo da izrazom "hunta" vise govoris o svom snobizmu nego o doticnim navijacima.