Nedelja, 11.06.2017.

20:00

Jednostavno, bolji se nije rodio... Niti će!

Ako zamislimo da se mečevi u muškoj konkurenciji igraju sa taj brejkom i u petom setu, potencijalno možete biti poraženi i ako osvojite 32 gema.

Izvor: Nikola Ðukiæ

Jednostavno, bolji se nije rodio... Niti æe! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

118 Komentari

Sortiraj po:

Zki

pre 6 godina

Ok, sljaka je najjzahtevnija za igranje, ali kada su fizikalije, brzina i konzistentnost sa osnovne linije u pitanju.
Ali mislim da trava zahteva najvise teniskog umeca, dobrog kretanja i koncentracije. Sve se odvija brze, moras drzati svoj servis, mala je margina za gresku. A servis je svakako umece jer nije isto kada Isner sa 2 metra lupa servis i kada Federer (koji je nizi od npr. Djokovica) servira. Ovo drugo je umece i ne kaze se dzabe da je servis jedan od najtezih udaraca u tenisu.
Jos ako naletis na travi na nekog nalozenog udaraca, moze biti jako tesko, moras mentalno pribran da budes (kao sto je Djokovic uspeo protiv Andersona 2015., a nije uspeo protiv Kverija sledece godine). Zato je ogroman uspeh biti visestruki sampion Wimbledona i sada se vidi da su to mogli samo pravi velikani. Lejver, Borg, Sampras, Federer... Pa i Djokovic i Nadal.
Ne mislim sad da obezvredjujem Nadalove titule Roland Garosu u odnosu na Federerove Wimbledone ili obrnuto, veliki uspeh obojice u svakom slucaju, razlicite vestine su potrebne, to je i poenta razlicitih podloga.

Tamni Vilajet

pre 6 godina

@a nolo?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veljo gegelj, 12. jun 2017 09:29)
Nolo je bio vlasnik sve četiri GS titule istovremeno, između ostalog, pa nije bilo ovakvih patetičnih naslova.

Kika Majstor

pre 6 godina

Šljaka je ubedljivo najbolja, najteza i najlepša podloga za igranje u gledanje. A samo vekiki majstori osvajaju titule na šljaci.

Loki

pre 6 godina

Da nije Roland Garrosa, Nadal bi imao 5 grand slemova. Toliko o tome da je najbolji svih vremena.Najbolji svih vremena je onaj koji ga je dobio u finalu AO-a iako je 5 godina stariji, onaj koji ima 18 grend slemova, onaj koji je slemove osvajao u konkurenciji Samprasa, Agasija, Safina, Moje ... u konkurenciji Rodika, Hjuita ... i u konkurenciji Nadala, Djokovica, Mareja. Zove se Rodzer Federer.A biti najbolji svih vremena zato sto si najbolji na najgoroj i najdosadnijoj podlozi u tenisu, na crvenom blatu ? Tesko.
(Carletto, 12. jun 2017 12:52) Očajan komentar druže :)

Da kazem

pre 6 godina

Carletto

Najgora i najdosadnija podloga, mora da se šališ? ! Druže, na šljaci se vidi da li znaš, možeš i umeš. .za travu je dovoljan servis i volej (mada je dokazao da i to moze), i to spojivši u dve nedelje dva gs na dve različite podloge. 2x. To npr Federeru nije pošlo za rukom..Da li je najbolji svih vremena ne bi da polemišem, ali da nipodastavas ovakav uspeh ne ide.

Carletto

pre 6 godina

Da nije Roland Garrosa, Nadal bi imao 5 grand slemova.
Toliko o tome da je najbolji svih vremena.
Najbolji svih vremena je onaj koji ga je dobio u finalu AO-a iako je 5 godina stariji, onaj koji ima 18 grend slemova, onaj koji je slemove osvajao u konkurenciji Samprasa, Agasija, Safina, Moje ... u konkurenciji Rodika, Hjuita ... i u konkurenciji Nadala, Djokovica, Mareja.
Zove se Rodzer Federer.
A biti najbolji svih vremena zato sto si najbolji na najgoroj i najdosadnijoj podlozi u tenisu, na crvenom blatu ? Tesko.

Nesha

pre 6 godina

Čestitke za Rafinu "desimu".Impresivna igra tokom celog turnira.Ali očekivao sam mnogo bolje izdanje Stana V.Da je došao do finala,možda bi i Nole odigrao bolje protiv Rafe.Zato šteta za nezanimljiv meč.

John Terry

pre 6 godina

Slozio bih se za sljaku...na ostalim podlogama nije ni blizu najbolji. Ali kao sto je napisao covek ispod, mi moramo biti veci katolici od Pape.

Blek

pre 6 godina

@Pedja Ne slazem se. Srpski i svaki drugi novinar bi trebalo da kuje u zvezde onog ko je zasluzio. Trenutno je to Rafa. Je l sad neko treba da pise kako su Partizan ili Zvezda mnogo jaki i dobri klubovi, posle uspeha Reala u Ligi Sampiona?

Vucko

pre 6 godina

Nadal nije osvojio GS tri godine, Federer pet, a vi pljujete Novaka. Ali vratice se Novak i poceti da osvaja titule ponovo, na vasu veliku zalost.

Mozak

pre 6 godina

Tako to rade pravi sampioni bez Zemljaka kao sto je recimo, Pepe. Da je cemu Rafa bi ga izabrao a ono Pepito opcini prvo malog bracu a onda i velikog brata.

Baka89

pre 6 godina

Ja sam samo zapanjen na čemu pojedinci grade svoje zaključke...Ako ne Rafa dobar, to je doping isključivo, nikako trening, volja, znoj, glad, odricanja... Nolo nam je svima omiljeni, ali šta ovaj momak radi iznova i iznova se vraćajući u sam vrh, je veličanstveno. Nikad kod njega nisam video nedostatak gladi, i kad gubi mečeve, morali ste se doooobro potruditi da ga "završite"...Pa svaki put kad igra protiv Noleta, strepeli smo do zadnjeg poena, to mu je dovoljno priznanje :) A povrh svega, momak je ostao to što jeste, momak sa Majorke, igra golf i peca, provodi vreme sa porodicom. Nije se vinuo u više sfere i transcendentalne dimenzije...kao što bi u jednoj pesmi "With feet on the ground is how you reach the stars" - sa nogama na zemlji se stiže to zvezda. Uvek sam navijao protiv njega kad igra sa Nolom i Rodžerom, pa čak i danas...ali da ga ne cenim i ne poštujem...to bi samo govorili o meni kao nerazumnoj osobi :)

Cole

pre 6 godina

...novak je izgubio volju ne trenira ne igra kao pre treba vise tu poraditi najpre angazovati nekog da ga dobro usmeri on ima zelju ali bez treninga ne moze parirati nikome ima sansu sada marej brani bodove moze se osloboditi pritiska jer ne brani vise nista...
(gorance, 11. jun 2017 23:15)

Da zanemarimo pravopis (zarezi i tome slicno,
alo ljudi, sta pricate, Novak ne brani nista!!!
Pa Novak brani Montreal ili Toronto, a to je
1.000 poena, finale US Opena i finale Londona,
a izmedu tih turnira ima i po neki bod koji treba
odbraniti. Tako da...

MsK

pre 6 godina

@antiDebil
Što si prijatelju tako tvrdoglav i ne priznaješ Nadalove povrede? Pa je l' gubio mečeve baš zbog povreda na AO 11 od Ferera (zbog te povrede nije kompletirao Rafa-slem); na AO 10 od Mareja, na AO 14 od Vavrinke; RG 09 od Soderlinga; Wim 12 od Rosola, wim 14 od Kirjosa; RG 15 od Djokovića, takodje od Djokovića i USO 11 (kako sam shvatio, zbog nekog muntanja u glavi još od Wim 11)? Pa je l' ti misliš da je lane morao da preda meč Granjolersu na RG zato što su mu se iscrtali naredni mečevi sa Timom, pa Djokovićem a u finalu još i sa Marejem? Ne prijatelju, zadobio je povredu zgloba zbog koje je morao da propusti čak i Vimbldon!
I jednom zanavek shvati: da je Nadal bio bez povreda, do sada bi odigrao blizu 300 turnira a ne ovih 250-ak, i ne bi imao samo1030 odigranih mečeva već bi bio blizu Federerovih 1300i kusur..Zato lepo čestitaj na šampionskom osvajanju 10-og RG, pogotovo što ga je osvojio nakon 3-godišnjeg posta od osvajanja poslednjeg GS i lepo aminuj reči NĐ (ne Novaka Djokovića, nego Nikole Djukića): „bolji se nije rodio...niti će!“

gorance

pre 6 godina

jednostavno ovde je sve bilo jasno volim novaka ali moramo biti realni novak je izgubio volju ne trenira ne igra kao pre treba vise tu poraditi najpre angazovati nekog da ga dobro usmeri on ima zelju ali bez treninga ne moze parirati nikome ima sansu sada marej brani bodove moze se osloboditi pritiska jer ne brani vise nista ali tu treba zelja rad volja nadam se da ce uspeti u tome ako imalo razmislja..

MsK

pre 6 godina

@antiDebil
Da nastavim...jedino kad je Nadal bio povredjen a uspeo da odnese pobedu (da ja znam) je: na Wim 10 kad su ga baš snašle povrede u mečevima sa Hasom i Pečnerom - kad je hteo skoro da odustane, a pošto je Noleta i Federera pobedio Berdih, on nije hteo da propusti priliku da ga propusti kroz cediljku, što je i učinio u finalu i osvojio taj Vimbldon; i onaj meč sa Delpotrom na Vimbldonu 11 kad je morao zbog iznenadne povrede pete da napusti teren pred taj brejk da bi snimio hitno petu, ali srećom samo mu se pričinila povreda, pa je posle pobedio i Fiša i Mareja...ali je tada izgubio od Noleta u finalu. Doduše, često ga je neki virus mučio i u mečevima sa Koljom (Davidenkom) pa je sa njim prolazio i ovako i onako, no srećom nisu se susretali na grand slemovima..
Pozdrav..i nadam se da sam ti pojasnio neke stvari...

Kralj Beljo

pre 6 godina

(Mikii) Ako je tako na travi kao sto ti kazes, zasto onda Vimbldon, pa i Hale, Kvins itd... neosvajaju Raonic, Izner, Karlovic itd.. Nego RF, Andi , Novak pa i Rafa.
(RF, 11. jun 2017 22:50)
Iz prostog razloga sto su je usporili. Hale osvaja samo Federer, i uglavnom protiv nekog servera, jer je ipak brza trava, dok vec Vimbi ako prezive prvu nedjelju, svi ovi trkaci onda postaju i vise nego ravnopravni.
Nekada nisi mogao da vidis onakvu zemlju oko osnovne linije, jer takvi igraci nisu trajali dugo da toliko iskopaju teren.
Ali kako su je usporili, sve vise prezivljavaju prvu nedjelju.
Ali naravno, ni Nadal ni Djokovic nece to vise moci. Nisu vise mladjani djecaci pa da svojim trcanjem krce svoj put na travi.

Djordje

pre 6 godina

Meni jedna stvar daje nadu jer novak je mnogo manje od rafe fizicki potrosen, jeste da federer brze zavrsava meceve od Novaka ali Novak brze od Rafe kad je u formi, setite se kako je riternom drao na nekim turnirima tipa do polufinala 6-1 6-2, tako da samo ako zeli moze jos tri godine da igra posle ove sezone dobro uz pametan odabir turnira

poznavalac tenisa

pre 6 godina

ocekivano je ovo ipak je nadal kralj sljake ali novak je posle pada bas ispustio ovo mora da trenira nije ni pepe u pitanju nole je jednostavno stao bez treninga on tu nece moci da parira nikome i najpre angazovati trenera koji ce ici s njim biti tu dok je beker bio tu bilo je sve jako i lepo novak mora da se sabere i da krene da igra i da pojaca trening to je spas. Srecno

Pedja

pre 6 godina

Zivim u Spaniji vise od 20 g. i nikad do sad nisam procitao nista slicno, a verujte mi spanci Rafu obozavaju i u zvezde ga kuju. Pa ipak na pamet im ne bi palo nikad da napisu nesto slicno. Kao sto im ne bi palo na pamet da kazu da je Rafa bolji od Rodzera pa cak ni od Noleta. Zasto mi uvek moramo biti veci katolici od Pape?!?
Rafa je zasluzio pohvale i postovnje, neke stvari koje je on uradio niko drugi nije bio u stanju da uradi i zato mu treba cestitati. I ja prvi mu cestitam. Ali ne treba jedan srpski novinar Rafu da kuje u zvezde. Jedan srpski novinar treba Noleta da kuje u zvezde. Samo na taj nacin posticicemo da nas i drugi postuju. Ko razume shvatice.
Srdacan pozdrav

Djordje

pre 6 godina

Srdjan

Slazem se da je RG fizicki najzahtevniji i ko sto kazes imas vremena da se namestis za udarac a trava jeste nezgodnija, sve se brzo odvija i bukvalno na buku(na prevaru) dok se pokupis ode set, jedan brejk je najcesce dovoljan i tesko se vracas u set

RF

pre 6 godina

(Mikii) Ako je tako na travi kao sto ti kazes, zasto onda Vimbldon, pa i Hale, Kvins itd... neosvajaju Raonic, Izner, Karlovic itd.. Nego RF, Andi , Novak pa i Rafa.

DAA

pre 6 godina

ZATO JE BETON NAJBOLJA I NAJPOPULARNIJA PODLOGA. BAS ZBOG OVIH STVARI NA SLJACI IMAS VREMENA KOLIKO HOCES NA TRAVI BUM TRAS NEMAS UOPSTE TAKO DA JE BETON BETON NISU AMERI BLESAVI STO FORSIRAJU BETON. A TU JE NAS NOVAK MEDJU NAJBOLJIMA.

Srdjan

pre 6 godina

@monden

RG je fizicki najzahtjevniji GS, samo fizicki, ne generalno. Ja mislim da je trava mnogo nezgodnija podloga od sljake. Na sljaci koja je najsporija imas vremena da stignes lopticu, da se fino namjestis na udarac, dok na travi je sve stvar trenutka, osjecaja, znanja i umijeca.

Coolg

pre 6 godina

Gotovo neverovatan bilans bez izgubljenog seta do sampiona.... Iako je postepeno podizao formu, malo mi ovo deluje kao dooobro zbuckana hemija...
Za divljenje je sa koliko zelje,i snage je odigrao ceo turnir u 31godini a kao na pocetku karijere...
Sve vise lici na Lance Armstronga...

Mikii

pre 6 godina

Na sljaci koja je najsporija imas vremena da stignes lopticu, da se fino namjestis na udarac, dok na travi je sve stvar trenutka, osjecaja, znanja i umijeca.
(Srdjan, 11. jun 2017 22:26)

Na travi je sve stvar servisa, decak. Bum, tras, pljas. Na sljaci se gleda ko ima umeca, bas zato sto je servis neutralisan i imas toliko vremena da pokazes sta znas. Na travi ces gledati Raonice, Kverije, Iznere i ostale poluigrace kako s jednim jedinim udarcem sibaju kroz turnire.

из угла

pre 6 godina

Не постоји најбољи свих времена генерално. То би био онај који би сваки Грем слем освојио бар три пута. Надал најбољи на шљаци.

max

pre 6 godina

Istina,nije se rodio na šljaci ali nije jedini smisao tenisa samo ta podloga ima još dve podloge trava i beton.. Nadal kad prestigne Federera u slemovima onda se može snmatrati najbolji ali čisto sumnjam..

Da kazem

pre 6 godina

Šta ovde može da se čita: namestili sponzori (Australiju za Rodzera, R.G.za Nadala), ustvari sve što su oni a i svi ostali osvajali, sve je namešteno! Onda moze da se čita i o dopingu, hemiji, steroidima, pilulama, lekovima i td. i td. Samo i jedino je Novak osvojio sve na "suvi kvalitet" i to "cisst" kao suza. Ne mislite da je to razmišljanje na nivou deteta predškolsko uzrasta?
Rafi sve cestitke, cik neka neko sruši ovaj rekord.

Spartak

pre 6 godina

Moj neki utisak je da bi sa Rafinim zrijebom i Federer imao odlične šanse da dođe do finala. Mada je Rafina igra u finalu bila na najvišem nivou.

pitam se

pre 6 godina

zasto samo komentari koji velicaju Nada la i Federera? Ne razumem ni naslov teksta. Zar je to ok? Mi svi sto navijamo i volimo naseg Novaka koji je prvi i vrv.jedini nas teniser koji je toliko puno napravio za nasu zemlju, koliko samo puta smo bili ponosni sto smo iz Srbije i cekali da nas pozdravi na srpskom jeziku posle svakog dobijenog meca, treba sada da osecamo sramotu dok citamo ovaj tekst i sve ove komentare umesto vas!!!

fantom

pre 6 godina

Krenula je lavina kritika prema Novaku Đokoviću, on to nije zaslužio, zar mora u ovom trenutku koji je Nadalov da se kritikuje Novak. Ljudi ovde mnogo zaboravljaju, Novak je već prolazio kroz jednu veliku krizu od AO 2008 pa sve do osvajanja Dejvis kupa 2010. Nije tada osvajao grend slemove, drugi su bili bolji, isto je tako sada i Novak će se izboriti sa ovom krizom u to nema sumnje. Što se tiče Nadala, dovoljno je reći da momak na Rolan Garosu ima skor 78-2. To je neverovatno dostignuće, ne verujem da će to neko ponoviti. Soderling i Đoković su jedini igrači koji znaju šta to znači pobediti Rafu na šljaci Filip Šatrijea. Svaka mu čast i želim mu još mnogo mečeva protiv Noleta i Federera, da uživamo svi mi koji volimo tenis.

Kralj Beljo

pre 6 godina

Nolo je najbolji teniser svih vremena jer on kad je igrao, taj nivo tenisa niko nikad njje imao.
Pamtice se epski mecevi sa Vavrinkom u 5 setova, Marejom...
A onda Nadal vratio svoj nivo kada ja drao Nola na svakom mecu, Federera... I evo Vavrinka mu skupio 6 gemova u finalu, Tim krompir...
Tako da ono... Mozda ipak Nolo nije najbolji teniser svih vremena.

peniser

pre 6 godina

Konacno da neki izvestac smogne snage i pogleda sliku teniskog sveta izvan ugla Novaka Djokovica. Profesionalno, no, koliko nam je zatrovana publika, najbolje govore komentari, kao da nisu procitali izvestaj, ili jesu, ali im ne odgovara, pa se prave ludi. To jos jednom dokazuje da jedan novinar moze da zatruje publiku, ali je potrebno stotina da ih izlece. Ali, dobro, za pocetak, da racunamo na vaseg Nikolu.

leonida

pre 6 godina

jednostavno spanci su pretalentovani za svaki sport i tacka.U svemu su u vrhu sa relativno malim brojem stanovnika u odnosu na neke vece zemlje

bez kosti

pre 6 godina

rafa kralj bio i ostao--u finalima protiv federera 6-3 protiv đokovića 4-3 a sad napad na wimbledon--fedex nije dugo igra pa ćemu to bit hendikep

Woody Woodpecker

pre 6 godina

Borg je ostovjio Roland Garros 1978 izgubivsi samo 32 gema (http://tennis-strangeforest.rhcloud.com/record?recordId=LeastGamesLostWinningGrandSlamTitle, http://tennis-strangeforest.rhcloud.com/playerProfile?playerId=939&tab=matches&tournamentEventId=763) (i nije imao ni jedan retirement).
Rafa je drugi ovde, ali imao je i jedan retirement.

monden

pre 6 godina

Možete, iz zavisti, da osporavate Nadala koliko god hoćete, ali stoji činjenica da je on najteži GS osvojio 10 puta, dok su ga Feđolino i Nolo, na jedvite jade, osvojili po jedanput.

Djordje

pre 6 godina

fantom
Nadal nikad nije izgubio na Satrijeu gubio je na lenglenu, a sto se Novaka tice nadam se da ce ovo da ga probudi, malo je cudno stvarno da se iste godine vracaju nadal i federer al dobro da ne ispadne da se bavim teorijama zavere mada federer samo 2016 nije nesto igrao jer je imao 2014 i 2015 finale wimbldona i 2015 finale us opena, al da bas odjednom obojica dominiraju zaista cudno a da pritom i marej i djokovic ne mogu da se prepoznaju kako bas u isto vreme da padnu 6 meseci dva najbolja igraca na listi, ko je ovde lud

Garo Tuzla

pre 6 godina

Antidebil Evo ja ću ti reći jel Nadal prošle godine na ovom istom turniru morao da se povuče zbog povrede zgloba iako mu je išlo sasvim dobro , moraš druže malo bolje pratit i biti realniji čudi me da uopšte dobijaš prostor ovdje kada blage veze nemaš .pročitaj negdje možda nadješ info da je Nadal propustio US open u kompletu zbog povrede zgloba

Boris Banović

pre 6 godina

Rafael Nadal je oličenje sportiste ! Nisam siguran da li je proglašavan za najboljeg sportistu na planeti poput Đokovića i Federera od tenisera, ali ukupan utisak fascinira, kao ličnost i kao profesionalac !

Danilo

pre 6 godina

Rafa jeste bez ikave dileme najbolji igrač u istoriji kada je šljaka u pitanju, ali sasvim je ponovo u igri za GOAT-a!
Veliko je zadovoljsvo,iako sam navijač primarno Noleta gledati ovog velikog šampiona i sjajnu osobu bez mrlje u karijeri,kako se vraća na svom nivou igre.
On je najpre neverovatno taletnovan igrač sa igrom kakva u istoriji tenisa nije viđena a cela ta priča da njegov način igre skraćuje karijeru, a Fedexov produžava, pada naravno u vodu.
Mislim da on ima još nekoliko lepih godina ispred sebe, posebno ako počne da se štedi i da izbegava beton.
Rekao bih da su u opciji još 3-4 GS-a bar, mada će se pitati i Nole, i Endi, a na travi i Fedex.
Valjda će i ovi mladi početi da pobeđuju a da ne bude statistička greška?
U svakom slučaju, malo je svet bio zasićen onim Noletovim šamaranjem konkurenciji pa će interes za tenis opet skočiti do neba.

zex

pre 6 godina

https://www.youtube.com/watch?v=XvrIHPrBQHg&t=251s
Evo ovde mozete pogledati kako izgleda kada igra protiv krstenog tenisera, nesto nisam video da je Nadal gresio, jednostavno Novak je imao strategiju,ima igru da pobedi Nadala.Jedini igrac koji moze da ga pobedi na sljaci to je i dokazao.Svaka cast Nadalu na uspehu ali Novaka smo zaboravili.
http://www.b92.net/sport/rolandgarros2016/komentari.php?nav_id=1140045
da se podsetimo prosle godine u ovo vreme dogodio se mnogo veci uspeh.4GS u nizu je veci uspeh nego 10Rg u 13-14godina.Nadal je klasican sljakas otud i tolike titule a osvajati sve redom na svim podlogama je druga prica, tu se moze videti ko je najkomletniji igrac.

M.kalemegdan br 2

pre 6 godina

@antiDEBIL *** Postavio si danas deset kilometarskih komentara i svi se svode na to da je Rafa folirant. Dobio si otprilike 1000 minusa i 100 + i opet pises isto.Covece ti zracis mrznjom a sto je najsmesnije nerazumes se u sport...

рајко

pre 6 godina

ова рубрика је о надалу а не о новаку. тако да свако помињање је сувишно иако је ноле наш. не осваја се роналд гарос десет пута за џаба.

Djordje P

pre 6 godina

Kralj sljake! Deset titula RG? Neverovatno! Ako Nole ne bude uspeo, nadam se da ce bar Nadal da stigne Rogera po broju GS-ova. Takodje, nista bolje za muski tenis ne postoji od Rafe u formi - on tera ostale da podignu nivo svoje igre. Draze mi je da je Nole uzeo 12 GS u konkurenciji Federera i Rafe, nego da je uzeo 25 uz Hjuite i Safinove. Dobrodosao nazad, Rafa, i nadam se da ce te povrede zaobici. Nadam se da ces podici svetski tenis na novi nivo, pa da uzivamo u finalima Nole vs. Rafa, kao npr. ono nezaboravno finale Austalian Opena 2012!

kaokakao

pre 6 godina

Svaka njemu cast! Al neka neko meni objasni, kako teniser koji dvije godine se trudi, pokusava i jasno se vidi da ga tijelo vise ne slusa, odjednom eksplodira na pragu 31. godine i igra tenis zivota? Sve stize, lopticu udara stalno punom snagom. Kako to uspijeva, na koji nacin? Podmladjuje se? Vjerovarno ce reci da je sanirao sve povrede i sad je mogao maksimalno da se spremi. Sta je sanirao, njegovu vjecitu povredu koljena? Kako se to lijece koljena da bolje sluze u 31. nego u 29. godini? Sad ce reci da nikad i nije imao problema sa koljenima, vec su mediji sirili lazne informacije. Govorili su i za Djokovica da je 2011 odjednom eksplodirao, trcao bez umora. Ok, nek bude da je i to sumnjivo, ali on je tada imao 24, najbolje godine. A ovaj eksplodira u 31.

mister x

pre 6 godina

Jedan ugledni americki sportski novinar, bas je bilo objavljeno i na ovom sajtu, predvideo je krajem prosle godine da kada se velika trojka povuce, da ce skor GS titula biti sledeci: Fedeks i Rafa po 18, a nas Nole 14. Bice interesantno videti da li ce biti u pravu ili ce omanuti.

Mihailo

pre 6 godina

Da li je najbolji šljakaš u istoriji? Jeste. Da li je najborbenij u istoriji i nikad se ne predaje? Jeste.
Svoje mesto u istoriji odavno je zaslužio.
Ostaje žal što Novak nije onaj od prošle godine ili 2011, mislim da bismo tek tada gledali izvanredan tenis, ravan onom koji su prikazali Mari i Vavrinka a možda i bolji.

my way

pre 6 godina

10. титула човече, невероватно! Не верујем да ће неко поновити то на било којем од гренд слемова! Неприкосновени краљ шљаке за сва времена и један од најбољих тенисера у историји.

kvisko

pre 6 godina

Novak je bolji,videćete

Pogresio si, mogao je biti najbolji u to sam ubedjen ali je ispao najsmesnijii od svih sadasnjih velikana. Unistio sam sebe odlukama izvan teniskog terena.

Sinisa

pre 6 godina

Ovo je najveci podvig u istoriji sporta,s obizrom da je sljaka najzahtjevnija i najteza podloga za igranje,pritom se igra na 3 dobijena seta.Potpuno nevjerovatno...Na primer 10 titula na Vimbdonu ili Su Openu ne mogu da se mjere sa ovih 10 titula na Rolan Garosu,jer jer Garos najteze osvojiti.Posto sam Noletov navijac,jos uvijek vjerujem da mozda Nole moze doci do 10 titula na Australian Openu.

Žalosna sova

pre 6 godina

Za mene je Novak kompletniji teniser. Novakova inteligencija i fleksibilnost uveliko prevazilaze Nadalov šljakerski tenis. Zašto je Novak posustao kada je trebalo da dovrši započeti posao da postane i najtrofejniji, to samo on s zna.

Loki

pre 6 godina

Rafael Nadal je oličenje sportiste ! Nisam siguran da li je proglašavan za najboljeg sportistu na planeti poput Đokovića i Federera od tenisera, ali ukupan utisak fascinira, kao ličnost i kao profesionalac !
(Boris Banović, 11. jun 2017 20:19)
Jeste par puta, ne brini. :)

adem

pre 6 godina

da se podsetimo prosle godine u ovo vreme dogodio se mnogo veci uspeh.4GS u nizu je veci uspeh nego 10Rg u 13-14godina.Nadal je klasican sljakas otud i tolike titule a osvajati sve redom na svim podlogama je druga prica, tu se moze videti ko je najkomletniji igrac.
(zex, 11. jun 2017 20:30)
znaci po tebi je veci uspeh osvojiti 4 GS u nizu, recimo da si u izuzetnoj formi te godine, nego osvojiti neki turnir deset puta, znaci biti najbolji desetak ili trinaest godina.
mnogo gresis, osvojiti 4 u nizu je skoro kao kada neko osvoji GS a posle nestane sa scene. znaci islo mu je tih dve nedelje. ili sva cetiri, znaci islo mu je te godine. e sad da nekome ide od ruke jedne godine, i deset godina nije isto.
u stvari prava nemoc novakovih navijaca se ugleda upravo u tome sto na vesti o nadalu, pisu kako je novak najveci, kada neko spomene federera, odmah kazu da je novak bolji...
niko ne sme da kaze o bilo kom teniseru i najmanju pohvalu a da preskoci novaka. to se ne priznaje. doduse mozes reci da je nadal dobar, ali moras dodati da je novak jos bolji, ili kazes federer je legenda, ali novak jos veca legenda.

Ana

pre 6 godina

Logika poredjenja u prve dve recenice vam je losa. Dakle, trebalo bi biti: "potencijalno možete pobediti i ako izgubite 32 gema u jednom mecu". Just sayin'

antiDebil

pre 6 godina

,,Jedan od najvećih boraca u istoriji sporta više puta se vraćao posle povreda, da bi od početka sezone dokazao zašto ga mnogi smatraju najboljim igračem svih vremena. Dominaciju kakvu je on uspostavio na šljaci verovatno nije viđena ni u jednom sportu''

Opet prica o povredama ?
Hoces li mi ti autore teksta navesti jedan turnir na sljaci u Nadalovoj karijeri propustio zbog povrede, bilo koje povrede ?
Dominacija koju je on uspostavio na sljaci je plod cinjenice da se tokom cele karijere fokusirao uglavnom na tu podlogu, ako nesto ostane za ostatak sezone onda u redu tera dalje, a ako se isprazne rezervoari onda ide izmisljanje ovih povreda koje pominjes.
Da je Federer propustio RG 2008 zbog neke izmisljene povrede, Nadal ne bi osvojio Wimbledon te godine a vrlo verovatno ne bi osvojio ni Australiju 2009. Djokovic i Federer su mnogo puta dolazili do njega na sljaci a mnogo manje puta je on dolazio do njih na ostalim podlogama, i tu je gradio samopouzdanje koje je koristio na tim ostalim turnirima kada se pojavljivao njima na megdan. 7 puta su Djokovic i Nadal igrali na RG i 6 puta na 3 preostala GS...
Federer i Djokovic nikada nisu toliko obracali paznju na odredjenu podlogu, vec su to gledali kao na bilo koji turnir, tako da su tu stvari dosta specificne i neobicne.
Nadal nikada nije bio ozbiljnije povredjen, sto se toga da li je borac, jeste ali ima vecih od njega, DelPotro je veci borac od njega, a i Djokovic, Marej i Federer. Dosta je on specifican slucaj...

Mix

pre 6 godina

@nikad ne otpisujte kralja
Novak Djokovic,bolji od obojice H2H.Plus osvojena 4 GSa u nizu,na TRI razlicite podloge,sto NIKADA nikome nije poslo za rukom!

my way

pre 6 godina

10. титула човече, невероватно! Не верујем да ће неко поновити то на било којем од гренд слемова! Неприкосновени краљ шљаке за сва времена и један од најбољих тенисера у историји.

Pedja

pre 6 godina

Zivim u Spaniji vise od 20 g. i nikad do sad nisam procitao nista slicno, a verujte mi spanci Rafu obozavaju i u zvezde ga kuju. Pa ipak na pamet im ne bi palo nikad da napisu nesto slicno. Kao sto im ne bi palo na pamet da kazu da je Rafa bolji od Rodzera pa cak ni od Noleta. Zasto mi uvek moramo biti veci katolici od Pape?!?
Rafa je zasluzio pohvale i postovnje, neke stvari koje je on uradio niko drugi nije bio u stanju da uradi i zato mu treba cestitati. I ja prvi mu cestitam. Ali ne treba jedan srpski novinar Rafu da kuje u zvezde. Jedan srpski novinar treba Noleta da kuje u zvezde. Samo na taj nacin posticicemo da nas i drugi postuju. Ko razume shvatice.
Srdacan pozdrav

Djordje P

pre 6 godina

Kralj sljake! Deset titula RG? Neverovatno! Ako Nole ne bude uspeo, nadam se da ce bar Nadal da stigne Rogera po broju GS-ova. Takodje, nista bolje za muski tenis ne postoji od Rafe u formi - on tera ostale da podignu nivo svoje igre. Draze mi je da je Nole uzeo 12 GS u konkurenciji Federera i Rafe, nego da je uzeo 25 uz Hjuite i Safinove. Dobrodosao nazad, Rafa, i nadam se da ce te povrede zaobici. Nadam se da ces podici svetski tenis na novi nivo, pa da uzivamo u finalima Nole vs. Rafa, kao npr. ono nezaboravno finale Austalian Opena 2012!

Sinisa

pre 6 godina

Ovo je najveci podvig u istoriji sporta,s obizrom da je sljaka najzahtjevnija i najteza podloga za igranje,pritom se igra na 3 dobijena seta.Potpuno nevjerovatno...Na primer 10 titula na Vimbdonu ili Su Openu ne mogu da se mjere sa ovih 10 titula na Rolan Garosu,jer jer Garos najteze osvojiti.Posto sam Noletov navijac,jos uvijek vjerujem da mozda Nole moze doci do 10 titula na Australian Openu.

Boris Banović

pre 6 godina

Rafael Nadal je oličenje sportiste ! Nisam siguran da li je proglašavan za najboljeg sportistu na planeti poput Đokovića i Federera od tenisera, ali ukupan utisak fascinira, kao ličnost i kao profesionalac !

рајко

pre 6 godina

ова рубрика је о надалу а не о новаку. тако да свако помињање је сувишно иако је ноле наш. не осваја се роналд гарос десет пута за џаба.

Mihailo

pre 6 godina

Da li je najbolji šljakaš u istoriji? Jeste. Da li je najborbenij u istoriji i nikad se ne predaje? Jeste.
Svoje mesto u istoriji odavno je zaslužio.
Ostaje žal što Novak nije onaj od prošle godine ili 2011, mislim da bismo tek tada gledali izvanredan tenis, ravan onom koji su prikazali Mari i Vavrinka a možda i bolji.

fantom

pre 6 godina

Krenula je lavina kritika prema Novaku Đokoviću, on to nije zaslužio, zar mora u ovom trenutku koji je Nadalov da se kritikuje Novak. Ljudi ovde mnogo zaboravljaju, Novak je već prolazio kroz jednu veliku krizu od AO 2008 pa sve do osvajanja Dejvis kupa 2010. Nije tada osvajao grend slemove, drugi su bili bolji, isto je tako sada i Novak će se izboriti sa ovom krizom u to nema sumnje. Što se tiče Nadala, dovoljno je reći da momak na Rolan Garosu ima skor 78-2. To je neverovatno dostignuće, ne verujem da će to neko ponoviti. Soderling i Đoković su jedini igrači koji znaju šta to znači pobediti Rafu na šljaci Filip Šatrijea. Svaka mu čast i želim mu još mnogo mečeva protiv Noleta i Federera, da uživamo svi mi koji volimo tenis.

peniser

pre 6 godina

Konacno da neki izvestac smogne snage i pogleda sliku teniskog sveta izvan ugla Novaka Djokovica. Profesionalno, no, koliko nam je zatrovana publika, najbolje govore komentari, kao da nisu procitali izvestaj, ili jesu, ali im ne odgovara, pa se prave ludi. To jos jednom dokazuje da jedan novinar moze da zatruje publiku, ali je potrebno stotina da ih izlece. Ali, dobro, za pocetak, da racunamo na vaseg Nikolu.

Žalosna sova

pre 6 godina

Za mene je Novak kompletniji teniser. Novakova inteligencija i fleksibilnost uveliko prevazilaze Nadalov šljakerski tenis. Zašto je Novak posustao kada je trebalo da dovrši započeti posao da postane i najtrofejniji, to samo on s zna.

M.kalemegdan br 2

pre 6 godina

@antiDEBIL *** Postavio si danas deset kilometarskih komentara i svi se svode na to da je Rafa folirant. Dobio si otprilike 1000 minusa i 100 + i opet pises isto.Covece ti zracis mrznjom a sto je najsmesnije nerazumes se u sport...

adem

pre 6 godina

da se podsetimo prosle godine u ovo vreme dogodio se mnogo veci uspeh.4GS u nizu je veci uspeh nego 10Rg u 13-14godina.Nadal je klasican sljakas otud i tolike titule a osvajati sve redom na svim podlogama je druga prica, tu se moze videti ko je najkomletniji igrac.
(zex, 11. jun 2017 20:30)
znaci po tebi je veci uspeh osvojiti 4 GS u nizu, recimo da si u izuzetnoj formi te godine, nego osvojiti neki turnir deset puta, znaci biti najbolji desetak ili trinaest godina.
mnogo gresis, osvojiti 4 u nizu je skoro kao kada neko osvoji GS a posle nestane sa scene. znaci islo mu je tih dve nedelje. ili sva cetiri, znaci islo mu je te godine. e sad da nekome ide od ruke jedne godine, i deset godina nije isto.
u stvari prava nemoc novakovih navijaca se ugleda upravo u tome sto na vesti o nadalu, pisu kako je novak najveci, kada neko spomene federera, odmah kazu da je novak bolji...
niko ne sme da kaze o bilo kom teniseru i najmanju pohvalu a da preskoci novaka. to se ne priznaje. doduse mozes reci da je nadal dobar, ali moras dodati da je novak jos bolji, ili kazes federer je legenda, ali novak jos veca legenda.

Da kazem

pre 6 godina

Šta ovde može da se čita: namestili sponzori (Australiju za Rodzera, R.G.za Nadala), ustvari sve što su oni a i svi ostali osvajali, sve je namešteno! Onda moze da se čita i o dopingu, hemiji, steroidima, pilulama, lekovima i td. i td. Samo i jedino je Novak osvojio sve na "suvi kvalitet" i to "cisst" kao suza. Ne mislite da je to razmišljanje na nivou deteta predškolsko uzrasta?
Rafi sve cestitke, cik neka neko sruši ovaj rekord.

Mikii

pre 6 godina

Na sljaci koja je najsporija imas vremena da stignes lopticu, da se fino namjestis na udarac, dok na travi je sve stvar trenutka, osjecaja, znanja i umijeca.
(Srdjan, 11. jun 2017 22:26)

Na travi je sve stvar servisa, decak. Bum, tras, pljas. Na sljaci se gleda ko ima umeca, bas zato sto je servis neutralisan i imas toliko vremena da pokazes sta znas. Na travi ces gledati Raonice, Kverije, Iznere i ostale poluigrace kako s jednim jedinim udarcem sibaju kroz turnire.

kvisko

pre 6 godina

Novak je bolji,videćete

Pogresio si, mogao je biti najbolji u to sam ubedjen ali je ispao najsmesnijii od svih sadasnjih velikana. Unistio sam sebe odlukama izvan teniskog terena.

Cole

pre 6 godina

...novak je izgubio volju ne trenira ne igra kao pre treba vise tu poraditi najpre angazovati nekog da ga dobro usmeri on ima zelju ali bez treninga ne moze parirati nikome ima sansu sada marej brani bodove moze se osloboditi pritiska jer ne brani vise nista...
(gorance, 11. jun 2017 23:15)

Da zanemarimo pravopis (zarezi i tome slicno,
alo ljudi, sta pricate, Novak ne brani nista!!!
Pa Novak brani Montreal ili Toronto, a to je
1.000 poena, finale US Opena i finale Londona,
a izmedu tih turnira ima i po neki bod koji treba
odbraniti. Tako da...

mister x

pre 6 godina

Jedan ugledni americki sportski novinar, bas je bilo objavljeno i na ovom sajtu, predvideo je krajem prosle godine da kada se velika trojka povuce, da ce skor GS titula biti sledeci: Fedeks i Rafa po 18, a nas Nole 14. Bice interesantno videti da li ce biti u pravu ili ce omanuti.

monden

pre 6 godina

Možete, iz zavisti, da osporavate Nadala koliko god hoćete, ali stoji činjenica da je on najteži GS osvojio 10 puta, dok su ga Feđolino i Nolo, na jedvite jade, osvojili po jedanput.

Djordje

pre 6 godina

fantom
Nadal nikad nije izgubio na Satrijeu gubio je na lenglenu, a sto se Novaka tice nadam se da ce ovo da ga probudi, malo je cudno stvarno da se iste godine vracaju nadal i federer al dobro da ne ispadne da se bavim teorijama zavere mada federer samo 2016 nije nesto igrao jer je imao 2014 i 2015 finale wimbldona i 2015 finale us opena, al da bas odjednom obojica dominiraju zaista cudno a da pritom i marej i djokovic ne mogu da se prepoznaju kako bas u isto vreme da padnu 6 meseci dva najbolja igraca na listi, ko je ovde lud

zex

pre 6 godina

https://www.youtube.com/watch?v=XvrIHPrBQHg&t=251s
Evo ovde mozete pogledati kako izgleda kada igra protiv krstenog tenisera, nesto nisam video da je Nadal gresio, jednostavno Novak je imao strategiju,ima igru da pobedi Nadala.Jedini igrac koji moze da ga pobedi na sljaci to je i dokazao.Svaka cast Nadalu na uspehu ali Novaka smo zaboravili.
http://www.b92.net/sport/rolandgarros2016/komentari.php?nav_id=1140045
da se podsetimo prosle godine u ovo vreme dogodio se mnogo veci uspeh.4GS u nizu je veci uspeh nego 10Rg u 13-14godina.Nadal je klasican sljakas otud i tolike titule a osvajati sve redom na svim podlogama je druga prica, tu se moze videti ko je najkomletniji igrac.

MsK

pre 6 godina

@antiDebil
Što si prijatelju tako tvrdoglav i ne priznaješ Nadalove povrede? Pa je l' gubio mečeve baš zbog povreda na AO 11 od Ferera (zbog te povrede nije kompletirao Rafa-slem); na AO 10 od Mareja, na AO 14 od Vavrinke; RG 09 od Soderlinga; Wim 12 od Rosola, wim 14 od Kirjosa; RG 15 od Djokovića, takodje od Djokovića i USO 11 (kako sam shvatio, zbog nekog muntanja u glavi još od Wim 11)? Pa je l' ti misliš da je lane morao da preda meč Granjolersu na RG zato što su mu se iscrtali naredni mečevi sa Timom, pa Djokovićem a u finalu još i sa Marejem? Ne prijatelju, zadobio je povredu zgloba zbog koje je morao da propusti čak i Vimbldon!
I jednom zanavek shvati: da je Nadal bio bez povreda, do sada bi odigrao blizu 300 turnira a ne ovih 250-ak, i ne bi imao samo1030 odigranih mečeva već bi bio blizu Federerovih 1300i kusur..Zato lepo čestitaj na šampionskom osvajanju 10-og RG, pogotovo što ga je osvojio nakon 3-godišnjeg posta od osvajanja poslednjeg GS i lepo aminuj reči NĐ (ne Novaka Djokovića, nego Nikole Djukića): „bolji se nije rodio...niti će!“

Loki

pre 6 godina

Rafael Nadal je oličenje sportiste ! Nisam siguran da li je proglašavan za najboljeg sportistu na planeti poput Đokovića i Federera od tenisera, ali ukupan utisak fascinira, kao ličnost i kao profesionalac !
(Boris Banović, 11. jun 2017 20:19)
Jeste par puta, ne brini. :)

kaokakao

pre 6 godina

Svaka njemu cast! Al neka neko meni objasni, kako teniser koji dvije godine se trudi, pokusava i jasno se vidi da ga tijelo vise ne slusa, odjednom eksplodira na pragu 31. godine i igra tenis zivota? Sve stize, lopticu udara stalno punom snagom. Kako to uspijeva, na koji nacin? Podmladjuje se? Vjerovarno ce reci da je sanirao sve povrede i sad je mogao maksimalno da se spremi. Sta je sanirao, njegovu vjecitu povredu koljena? Kako se to lijece koljena da bolje sluze u 31. nego u 29. godini? Sad ce reci da nikad i nije imao problema sa koljenima, vec su mediji sirili lazne informacije. Govorili su i za Djokovica da je 2011 odjednom eksplodirao, trcao bez umora. Ok, nek bude da je i to sumnjivo, ali on je tada imao 24, najbolje godine. A ovaj eksplodira u 31.

Garo Tuzla

pre 6 godina

Antidebil Evo ja ću ti reći jel Nadal prošle godine na ovom istom turniru morao da se povuče zbog povrede zgloba iako mu je išlo sasvim dobro , moraš druže malo bolje pratit i biti realniji čudi me da uopšte dobijaš prostor ovdje kada blage veze nemaš .pročitaj negdje možda nadješ info da je Nadal propustio US open u kompletu zbog povrede zgloba

Mix

pre 6 godina

@nikad ne otpisujte kralja
Novak Djokovic,bolji od obojice H2H.Plus osvojena 4 GSa u nizu,na TRI razlicite podloge,sto NIKADA nikome nije poslo za rukom!

Danilo

pre 6 godina

Rafa jeste bez ikave dileme najbolji igrač u istoriji kada je šljaka u pitanju, ali sasvim je ponovo u igri za GOAT-a!
Veliko je zadovoljsvo,iako sam navijač primarno Noleta gledati ovog velikog šampiona i sjajnu osobu bez mrlje u karijeri,kako se vraća na svom nivou igre.
On je najpre neverovatno taletnovan igrač sa igrom kakva u istoriji tenisa nije viđena a cela ta priča da njegov način igre skraćuje karijeru, a Fedexov produžava, pada naravno u vodu.
Mislim da on ima još nekoliko lepih godina ispred sebe, posebno ako počne da se štedi i da izbegava beton.
Rekao bih da su u opciji još 3-4 GS-a bar, mada će se pitati i Nole, i Endi, a na travi i Fedex.
Valjda će i ovi mladi početi da pobeđuju a da ne bude statistička greška?
U svakom slučaju, malo je svet bio zasićen onim Noletovim šamaranjem konkurenciji pa će interes za tenis opet skočiti do neba.

leonida

pre 6 godina

jednostavno spanci su pretalentovani za svaki sport i tacka.U svemu su u vrhu sa relativno malim brojem stanovnika u odnosu na neke vece zemlje

Kralj Beljo

pre 6 godina

Nolo je najbolji teniser svih vremena jer on kad je igrao, taj nivo tenisa niko nikad njje imao.
Pamtice se epski mecevi sa Vavrinkom u 5 setova, Marejom...
A onda Nadal vratio svoj nivo kada ja drao Nola na svakom mecu, Federera... I evo Vavrinka mu skupio 6 gemova u finalu, Tim krompir...
Tako da ono... Mozda ipak Nolo nije najbolji teniser svih vremena.

Baka89

pre 6 godina

Ja sam samo zapanjen na čemu pojedinci grade svoje zaključke...Ako ne Rafa dobar, to je doping isključivo, nikako trening, volja, znoj, glad, odricanja... Nolo nam je svima omiljeni, ali šta ovaj momak radi iznova i iznova se vraćajući u sam vrh, je veličanstveno. Nikad kod njega nisam video nedostatak gladi, i kad gubi mečeve, morali ste se doooobro potruditi da ga "završite"...Pa svaki put kad igra protiv Noleta, strepeli smo do zadnjeg poena, to mu je dovoljno priznanje :) A povrh svega, momak je ostao to što jeste, momak sa Majorke, igra golf i peca, provodi vreme sa porodicom. Nije se vinuo u više sfere i transcendentalne dimenzije...kao što bi u jednoj pesmi "With feet on the ground is how you reach the stars" - sa nogama na zemlji se stiže to zvezda. Uvek sam navijao protiv njega kad igra sa Nolom i Rodžerom, pa čak i danas...ali da ga ne cenim i ne poštujem...to bi samo govorili o meni kao nerazumnoj osobi :)

Coolg

pre 6 godina

Gotovo neverovatan bilans bez izgubljenog seta do sampiona.... Iako je postepeno podizao formu, malo mi ovo deluje kao dooobro zbuckana hemija...
Za divljenje je sa koliko zelje,i snage je odigrao ceo turnir u 31godini a kao na pocetku karijere...
Sve vise lici na Lance Armstronga...

antiDebil

pre 6 godina

,,Jedan od najvećih boraca u istoriji sporta više puta se vraćao posle povreda, da bi od početka sezone dokazao zašto ga mnogi smatraju najboljim igračem svih vremena. Dominaciju kakvu je on uspostavio na šljaci verovatno nije viđena ni u jednom sportu''

Opet prica o povredama ?
Hoces li mi ti autore teksta navesti jedan turnir na sljaci u Nadalovoj karijeri propustio zbog povrede, bilo koje povrede ?
Dominacija koju je on uspostavio na sljaci je plod cinjenice da se tokom cele karijere fokusirao uglavnom na tu podlogu, ako nesto ostane za ostatak sezone onda u redu tera dalje, a ako se isprazne rezervoari onda ide izmisljanje ovih povreda koje pominjes.
Da je Federer propustio RG 2008 zbog neke izmisljene povrede, Nadal ne bi osvojio Wimbledon te godine a vrlo verovatno ne bi osvojio ni Australiju 2009. Djokovic i Federer su mnogo puta dolazili do njega na sljaci a mnogo manje puta je on dolazio do njih na ostalim podlogama, i tu je gradio samopouzdanje koje je koristio na tim ostalim turnirima kada se pojavljivao njima na megdan. 7 puta su Djokovic i Nadal igrali na RG i 6 puta na 3 preostala GS...
Federer i Djokovic nikada nisu toliko obracali paznju na odredjenu podlogu, vec su to gledali kao na bilo koji turnir, tako da su tu stvari dosta specificne i neobicne.
Nadal nikada nije bio ozbiljnije povredjen, sto se toga da li je borac, jeste ali ima vecih od njega, DelPotro je veci borac od njega, a i Djokovic, Marej i Federer. Dosta je on specifican slucaj...

pitam se

pre 6 godina

zasto samo komentari koji velicaju Nada la i Federera? Ne razumem ni naslov teksta. Zar je to ok? Mi svi sto navijamo i volimo naseg Novaka koji je prvi i vrv.jedini nas teniser koji je toliko puno napravio za nasu zemlju, koliko samo puta smo bili ponosni sto smo iz Srbije i cekali da nas pozdravi na srpskom jeziku posle svakog dobijenog meca, treba sada da osecamo sramotu dok citamo ovaj tekst i sve ove komentare umesto vas!!!

Vucko

pre 6 godina

Nadal nije osvojio GS tri godine, Federer pet, a vi pljujete Novaka. Ali vratice se Novak i poceti da osvaja titule ponovo, na vasu veliku zalost.

из угла

pre 6 godina

Не постоји најбољи свих времена генерално. То би био онај који би сваки Грем слем освојио бар три пута. Надал најбољи на шљаци.

Djordje

pre 6 godina

Srdjan

Slazem se da je RG fizicki najzahtevniji i ko sto kazes imas vremena da se namestis za udarac a trava jeste nezgodnija, sve se brzo odvija i bukvalno na buku(na prevaru) dok se pokupis ode set, jedan brejk je najcesce dovoljan i tesko se vracas u set

Ana

pre 6 godina

Logika poredjenja u prve dve recenice vam je losa. Dakle, trebalo bi biti: "potencijalno možete pobediti i ako izgubite 32 gema u jednom mecu". Just sayin'

DAA

pre 6 godina

ZATO JE BETON NAJBOLJA I NAJPOPULARNIJA PODLOGA. BAS ZBOG OVIH STVARI NA SLJACI IMAS VREMENA KOLIKO HOCES NA TRAVI BUM TRAS NEMAS UOPSTE TAKO DA JE BETON BETON NISU AMERI BLESAVI STO FORSIRAJU BETON. A TU JE NAS NOVAK MEDJU NAJBOLJIMA.

bez kosti

pre 6 godina

rafa kralj bio i ostao--u finalima protiv federera 6-3 protiv đokovića 4-3 a sad napad na wimbledon--fedex nije dugo igra pa ćemu to bit hendikep

Woody Woodpecker

pre 6 godina

Borg je ostovjio Roland Garros 1978 izgubivsi samo 32 gema (http://tennis-strangeforest.rhcloud.com/record?recordId=LeastGamesLostWinningGrandSlamTitle, http://tennis-strangeforest.rhcloud.com/playerProfile?playerId=939&tab=matches&tournamentEventId=763) (i nije imao ni jedan retirement).
Rafa je drugi ovde, ali imao je i jedan retirement.

max

pre 6 godina

Istina,nije se rodio na šljaci ali nije jedini smisao tenisa samo ta podloga ima još dve podloge trava i beton.. Nadal kad prestigne Federera u slemovima onda se može snmatrati najbolji ali čisto sumnjam..

Kralj Beljo

pre 6 godina

(Mikii) Ako je tako na travi kao sto ti kazes, zasto onda Vimbldon, pa i Hale, Kvins itd... neosvajaju Raonic, Izner, Karlovic itd.. Nego RF, Andi , Novak pa i Rafa.
(RF, 11. jun 2017 22:50)
Iz prostog razloga sto su je usporili. Hale osvaja samo Federer, i uglavnom protiv nekog servera, jer je ipak brza trava, dok vec Vimbi ako prezive prvu nedjelju, svi ovi trkaci onda postaju i vise nego ravnopravni.
Nekada nisi mogao da vidis onakvu zemlju oko osnovne linije, jer takvi igraci nisu trajali dugo da toliko iskopaju teren.
Ali kako su je usporili, sve vise prezivljavaju prvu nedjelju.
Ali naravno, ni Nadal ni Djokovic nece to vise moci. Nisu vise mladjani djecaci pa da svojim trcanjem krce svoj put na travi.

Srdjan

pre 6 godina

@monden

RG je fizicki najzahtjevniji GS, samo fizicki, ne generalno. Ja mislim da je trava mnogo nezgodnija podloga od sljake. Na sljaci koja je najsporija imas vremena da stignes lopticu, da se fino namjestis na udarac, dok na travi je sve stvar trenutka, osjecaja, znanja i umijeca.

Djordje

pre 6 godina

Meni jedna stvar daje nadu jer novak je mnogo manje od rafe fizicki potrosen, jeste da federer brze zavrsava meceve od Novaka ali Novak brze od Rafe kad je u formi, setite se kako je riternom drao na nekim turnirima tipa do polufinala 6-1 6-2, tako da samo ako zeli moze jos tri godine da igra posle ove sezone dobro uz pametan odabir turnira

Da kazem

pre 6 godina

Carletto

Najgora i najdosadnija podloga, mora da se šališ? ! Druže, na šljaci se vidi da li znaš, možeš i umeš. .za travu je dovoljan servis i volej (mada je dokazao da i to moze), i to spojivši u dve nedelje dva gs na dve različite podloge. 2x. To npr Federeru nije pošlo za rukom..Da li je najbolji svih vremena ne bi da polemišem, ali da nipodastavas ovakav uspeh ne ide.

Blek

pre 6 godina

@Pedja Ne slazem se. Srpski i svaki drugi novinar bi trebalo da kuje u zvezde onog ko je zasluzio. Trenutno je to Rafa. Je l sad neko treba da pise kako su Partizan ili Zvezda mnogo jaki i dobri klubovi, posle uspeha Reala u Ligi Sampiona?

Kika Majstor

pre 6 godina

Šljaka je ubedljivo najbolja, najteza i najlepša podloga za igranje u gledanje. A samo vekiki majstori osvajaju titule na šljaci.

Spartak

pre 6 godina

Moj neki utisak je da bi sa Rafinim zrijebom i Federer imao odlične šanse da dođe do finala. Mada je Rafina igra u finalu bila na najvišem nivou.

gorance

pre 6 godina

jednostavno ovde je sve bilo jasno volim novaka ali moramo biti realni novak je izgubio volju ne trenira ne igra kao pre treba vise tu poraditi najpre angazovati nekog da ga dobro usmeri on ima zelju ali bez treninga ne moze parirati nikome ima sansu sada marej brani bodove moze se osloboditi pritiska jer ne brani vise nista ali tu treba zelja rad volja nadam se da ce uspeti u tome ako imalo razmislja..

Mozak

pre 6 godina

Tako to rade pravi sampioni bez Zemljaka kao sto je recimo, Pepe. Da je cemu Rafa bi ga izabrao a ono Pepito opcini prvo malog bracu a onda i velikog brata.

MsK

pre 6 godina

@antiDebil
Da nastavim...jedino kad je Nadal bio povredjen a uspeo da odnese pobedu (da ja znam) je: na Wim 10 kad su ga baš snašle povrede u mečevima sa Hasom i Pečnerom - kad je hteo skoro da odustane, a pošto je Noleta i Federera pobedio Berdih, on nije hteo da propusti priliku da ga propusti kroz cediljku, što je i učinio u finalu i osvojio taj Vimbldon; i onaj meč sa Delpotrom na Vimbldonu 11 kad je morao zbog iznenadne povrede pete da napusti teren pred taj brejk da bi snimio hitno petu, ali srećom samo mu se pričinila povreda, pa je posle pobedio i Fiša i Mareja...ali je tada izgubio od Noleta u finalu. Doduše, često ga je neki virus mučio i u mečevima sa Koljom (Davidenkom) pa je sa njim prolazio i ovako i onako, no srećom nisu se susretali na grand slemovima..
Pozdrav..i nadam se da sam ti pojasnio neke stvari...

Nesha

pre 6 godina

Čestitke za Rafinu "desimu".Impresivna igra tokom celog turnira.Ali očekivao sam mnogo bolje izdanje Stana V.Da je došao do finala,možda bi i Nole odigrao bolje protiv Rafe.Zato šteta za nezanimljiv meč.

RF

pre 6 godina

(Mikii) Ako je tako na travi kao sto ti kazes, zasto onda Vimbldon, pa i Hale, Kvins itd... neosvajaju Raonic, Izner, Karlovic itd.. Nego RF, Andi , Novak pa i Rafa.

Loki

pre 6 godina

Da nije Roland Garrosa, Nadal bi imao 5 grand slemova. Toliko o tome da je najbolji svih vremena.Najbolji svih vremena je onaj koji ga je dobio u finalu AO-a iako je 5 godina stariji, onaj koji ima 18 grend slemova, onaj koji je slemove osvajao u konkurenciji Samprasa, Agasija, Safina, Moje ... u konkurenciji Rodika, Hjuita ... i u konkurenciji Nadala, Djokovica, Mareja. Zove se Rodzer Federer.A biti najbolji svih vremena zato sto si najbolji na najgoroj i najdosadnijoj podlozi u tenisu, na crvenom blatu ? Tesko.
(Carletto, 12. jun 2017 12:52) Očajan komentar druže :)

John Terry

pre 6 godina

Slozio bih se za sljaku...na ostalim podlogama nije ni blizu najbolji. Ali kao sto je napisao covek ispod, mi moramo biti veci katolici od Pape.

poznavalac tenisa

pre 6 godina

ocekivano je ovo ipak je nadal kralj sljake ali novak je posle pada bas ispustio ovo mora da trenira nije ni pepe u pitanju nole je jednostavno stao bez treninga on tu nece moci da parira nikome i najpre angazovati trenera koji ce ici s njim biti tu dok je beker bio tu bilo je sve jako i lepo novak mora da se sabere i da krene da igra i da pojaca trening to je spas. Srecno

Carletto

pre 6 godina

Da nije Roland Garrosa, Nadal bi imao 5 grand slemova.
Toliko o tome da je najbolji svih vremena.
Najbolji svih vremena je onaj koji ga je dobio u finalu AO-a iako je 5 godina stariji, onaj koji ima 18 grend slemova, onaj koji je slemove osvajao u konkurenciji Samprasa, Agasija, Safina, Moje ... u konkurenciji Rodika, Hjuita ... i u konkurenciji Nadala, Djokovica, Mareja.
Zove se Rodzer Federer.
A biti najbolji svih vremena zato sto si najbolji na najgoroj i najdosadnijoj podlozi u tenisu, na crvenom blatu ? Tesko.

Tamni Vilajet

pre 6 godina

@a nolo?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veljo gegelj, 12. jun 2017 09:29)
Nolo je bio vlasnik sve četiri GS titule istovremeno, između ostalog, pa nije bilo ovakvih patetičnih naslova.

Zki

pre 6 godina

Ok, sljaka je najjzahtevnija za igranje, ali kada su fizikalije, brzina i konzistentnost sa osnovne linije u pitanju.
Ali mislim da trava zahteva najvise teniskog umeca, dobrog kretanja i koncentracije. Sve se odvija brze, moras drzati svoj servis, mala je margina za gresku. A servis je svakako umece jer nije isto kada Isner sa 2 metra lupa servis i kada Federer (koji je nizi od npr. Djokovica) servira. Ovo drugo je umece i ne kaze se dzabe da je servis jedan od najtezih udaraca u tenisu.
Jos ako naletis na travi na nekog nalozenog udaraca, moze biti jako tesko, moras mentalno pribran da budes (kao sto je Djokovic uspeo protiv Andersona 2015., a nije uspeo protiv Kverija sledece godine). Zato je ogroman uspeh biti visestruki sampion Wimbledona i sada se vidi da su to mogli samo pravi velikani. Lejver, Borg, Sampras, Federer... Pa i Djokovic i Nadal.
Ne mislim sad da obezvredjujem Nadalove titule Roland Garosu u odnosu na Federerove Wimbledone ili obrnuto, veliki uspeh obojice u svakom slucaju, razlicite vestine su potrebne, to je i poenta razlicitih podloga.

Pedja

pre 6 godina

Zivim u Spaniji vise od 20 g. i nikad do sad nisam procitao nista slicno, a verujte mi spanci Rafu obozavaju i u zvezde ga kuju. Pa ipak na pamet im ne bi palo nikad da napisu nesto slicno. Kao sto im ne bi palo na pamet da kazu da je Rafa bolji od Rodzera pa cak ni od Noleta. Zasto mi uvek moramo biti veci katolici od Pape?!?
Rafa je zasluzio pohvale i postovnje, neke stvari koje je on uradio niko drugi nije bio u stanju da uradi i zato mu treba cestitati. I ja prvi mu cestitam. Ali ne treba jedan srpski novinar Rafu da kuje u zvezde. Jedan srpski novinar treba Noleta da kuje u zvezde. Samo na taj nacin posticicemo da nas i drugi postuju. Ko razume shvatice.
Srdacan pozdrav

Žalosna sova

pre 6 godina

Za mene je Novak kompletniji teniser. Novakova inteligencija i fleksibilnost uveliko prevazilaze Nadalov šljakerski tenis. Zašto je Novak posustao kada je trebalo da dovrši započeti posao da postane i najtrofejniji, to samo on s zna.

antiDebil

pre 6 godina

,,Jedan od najvećih boraca u istoriji sporta više puta se vraćao posle povreda, da bi od početka sezone dokazao zašto ga mnogi smatraju najboljim igračem svih vremena. Dominaciju kakvu je on uspostavio na šljaci verovatno nije viđena ni u jednom sportu''

Opet prica o povredama ?
Hoces li mi ti autore teksta navesti jedan turnir na sljaci u Nadalovoj karijeri propustio zbog povrede, bilo koje povrede ?
Dominacija koju je on uspostavio na sljaci je plod cinjenice da se tokom cele karijere fokusirao uglavnom na tu podlogu, ako nesto ostane za ostatak sezone onda u redu tera dalje, a ako se isprazne rezervoari onda ide izmisljanje ovih povreda koje pominjes.
Da je Federer propustio RG 2008 zbog neke izmisljene povrede, Nadal ne bi osvojio Wimbledon te godine a vrlo verovatno ne bi osvojio ni Australiju 2009. Djokovic i Federer su mnogo puta dolazili do njega na sljaci a mnogo manje puta je on dolazio do njih na ostalim podlogama, i tu je gradio samopouzdanje koje je koristio na tim ostalim turnirima kada se pojavljivao njima na megdan. 7 puta su Djokovic i Nadal igrali na RG i 6 puta na 3 preostala GS...
Federer i Djokovic nikada nisu toliko obracali paznju na odredjenu podlogu, vec su to gledali kao na bilo koji turnir, tako da su tu stvari dosta specificne i neobicne.
Nadal nikada nije bio ozbiljnije povredjen, sto se toga da li je borac, jeste ali ima vecih od njega, DelPotro je veci borac od njega, a i Djokovic, Marej i Federer. Dosta je on specifican slucaj...

pitam se

pre 6 godina

zasto samo komentari koji velicaju Nada la i Federera? Ne razumem ni naslov teksta. Zar je to ok? Mi svi sto navijamo i volimo naseg Novaka koji je prvi i vrv.jedini nas teniser koji je toliko puno napravio za nasu zemlju, koliko samo puta smo bili ponosni sto smo iz Srbije i cekali da nas pozdravi na srpskom jeziku posle svakog dobijenog meca, treba sada da osecamo sramotu dok citamo ovaj tekst i sve ove komentare umesto vas!!!

Mix

pre 6 godina

@nikad ne otpisujte kralja
Novak Djokovic,bolji od obojice H2H.Plus osvojena 4 GSa u nizu,na TRI razlicite podloge,sto NIKADA nikome nije poslo za rukom!

adem

pre 6 godina

da se podsetimo prosle godine u ovo vreme dogodio se mnogo veci uspeh.4GS u nizu je veci uspeh nego 10Rg u 13-14godina.Nadal je klasican sljakas otud i tolike titule a osvajati sve redom na svim podlogama je druga prica, tu se moze videti ko je najkomletniji igrac.
(zex, 11. jun 2017 20:30)
znaci po tebi je veci uspeh osvojiti 4 GS u nizu, recimo da si u izuzetnoj formi te godine, nego osvojiti neki turnir deset puta, znaci biti najbolji desetak ili trinaest godina.
mnogo gresis, osvojiti 4 u nizu je skoro kao kada neko osvoji GS a posle nestane sa scene. znaci islo mu je tih dve nedelje. ili sva cetiri, znaci islo mu je te godine. e sad da nekome ide od ruke jedne godine, i deset godina nije isto.
u stvari prava nemoc novakovih navijaca se ugleda upravo u tome sto na vesti o nadalu, pisu kako je novak najveci, kada neko spomene federera, odmah kazu da je novak bolji...
niko ne sme da kaze o bilo kom teniseru i najmanju pohvalu a da preskoci novaka. to se ne priznaje. doduse mozes reci da je nadal dobar, ali moras dodati da je novak jos bolji, ili kazes federer je legenda, ali novak jos veca legenda.

zex

pre 6 godina

https://www.youtube.com/watch?v=XvrIHPrBQHg&t=251s
Evo ovde mozete pogledati kako izgleda kada igra protiv krstenog tenisera, nesto nisam video da je Nadal gresio, jednostavno Novak je imao strategiju,ima igru da pobedi Nadala.Jedini igrac koji moze da ga pobedi na sljaci to je i dokazao.Svaka cast Nadalu na uspehu ali Novaka smo zaboravili.
http://www.b92.net/sport/rolandgarros2016/komentari.php?nav_id=1140045
da se podsetimo prosle godine u ovo vreme dogodio se mnogo veci uspeh.4GS u nizu je veci uspeh nego 10Rg u 13-14godina.Nadal je klasican sljakas otud i tolike titule a osvajati sve redom na svim podlogama je druga prica, tu se moze videti ko je najkomletniji igrac.

kaokakao

pre 6 godina

Svaka njemu cast! Al neka neko meni objasni, kako teniser koji dvije godine se trudi, pokusava i jasno se vidi da ga tijelo vise ne slusa, odjednom eksplodira na pragu 31. godine i igra tenis zivota? Sve stize, lopticu udara stalno punom snagom. Kako to uspijeva, na koji nacin? Podmladjuje se? Vjerovarno ce reci da je sanirao sve povrede i sad je mogao maksimalno da se spremi. Sta je sanirao, njegovu vjecitu povredu koljena? Kako se to lijece koljena da bolje sluze u 31. nego u 29. godini? Sad ce reci da nikad i nije imao problema sa koljenima, vec su mediji sirili lazne informacije. Govorili su i za Djokovica da je 2011 odjednom eksplodirao, trcao bez umora. Ok, nek bude da je i to sumnjivo, ali on je tada imao 24, najbolje godine. A ovaj eksplodira u 31.

Sinisa

pre 6 godina

Ovo je najveci podvig u istoriji sporta,s obizrom da je sljaka najzahtjevnija i najteza podloga za igranje,pritom se igra na 3 dobijena seta.Potpuno nevjerovatno...Na primer 10 titula na Vimbdonu ili Su Openu ne mogu da se mjere sa ovih 10 titula na Rolan Garosu,jer jer Garos najteze osvojiti.Posto sam Noletov navijac,jos uvijek vjerujem da mozda Nole moze doci do 10 titula na Australian Openu.

Coolg

pre 6 godina

Gotovo neverovatan bilans bez izgubljenog seta do sampiona.... Iako je postepeno podizao formu, malo mi ovo deluje kao dooobro zbuckana hemija...
Za divljenje je sa koliko zelje,i snage je odigrao ceo turnir u 31godini a kao na pocetku karijere...
Sve vise lici na Lance Armstronga...

DAA

pre 6 godina

ZATO JE BETON NAJBOLJA I NAJPOPULARNIJA PODLOGA. BAS ZBOG OVIH STVARI NA SLJACI IMAS VREMENA KOLIKO HOCES NA TRAVI BUM TRAS NEMAS UOPSTE TAKO DA JE BETON BETON NISU AMERI BLESAVI STO FORSIRAJU BETON. A TU JE NAS NOVAK MEDJU NAJBOLJIMA.

Kralj Beljo

pre 6 godina

Nolo je najbolji teniser svih vremena jer on kad je igrao, taj nivo tenisa niko nikad njje imao.
Pamtice se epski mecevi sa Vavrinkom u 5 setova, Marejom...
A onda Nadal vratio svoj nivo kada ja drao Nola na svakom mecu, Federera... I evo Vavrinka mu skupio 6 gemova u finalu, Tim krompir...
Tako da ono... Mozda ipak Nolo nije najbolji teniser svih vremena.

MsK

pre 6 godina

@antiDebil
Da nastavim...jedino kad je Nadal bio povredjen a uspeo da odnese pobedu (da ja znam) je: na Wim 10 kad su ga baš snašle povrede u mečevima sa Hasom i Pečnerom - kad je hteo skoro da odustane, a pošto je Noleta i Federera pobedio Berdih, on nije hteo da propusti priliku da ga propusti kroz cediljku, što je i učinio u finalu i osvojio taj Vimbldon; i onaj meč sa Delpotrom na Vimbldonu 11 kad je morao zbog iznenadne povrede pete da napusti teren pred taj brejk da bi snimio hitno petu, ali srećom samo mu se pričinila povreda, pa je posle pobedio i Fiša i Mareja...ali je tada izgubio od Noleta u finalu. Doduše, često ga je neki virus mučio i u mečevima sa Koljom (Davidenkom) pa je sa njim prolazio i ovako i onako, no srećom nisu se susretali na grand slemovima..
Pozdrav..i nadam se da sam ti pojasnio neke stvari...

max

pre 6 godina

Istina,nije se rodio na šljaci ali nije jedini smisao tenisa samo ta podloga ima još dve podloge trava i beton.. Nadal kad prestigne Federera u slemovima onda se može snmatrati najbolji ali čisto sumnjam..

Djordje P

pre 6 godina

Kralj sljake! Deset titula RG? Neverovatno! Ako Nole ne bude uspeo, nadam se da ce bar Nadal da stigne Rogera po broju GS-ova. Takodje, nista bolje za muski tenis ne postoji od Rafe u formi - on tera ostale da podignu nivo svoje igre. Draze mi je da je Nole uzeo 12 GS u konkurenciji Federera i Rafe, nego da je uzeo 25 uz Hjuite i Safinove. Dobrodosao nazad, Rafa, i nadam se da ce te povrede zaobici. Nadam se da ces podici svetski tenis na novi nivo, pa da uzivamo u finalima Nole vs. Rafa, kao npr. ono nezaboravno finale Austalian Opena 2012!

Djordje

pre 6 godina

fantom
Nadal nikad nije izgubio na Satrijeu gubio je na lenglenu, a sto se Novaka tice nadam se da ce ovo da ga probudi, malo je cudno stvarno da se iste godine vracaju nadal i federer al dobro da ne ispadne da se bavim teorijama zavere mada federer samo 2016 nije nesto igrao jer je imao 2014 i 2015 finale wimbldona i 2015 finale us opena, al da bas odjednom obojica dominiraju zaista cudno a da pritom i marej i djokovic ne mogu da se prepoznaju kako bas u isto vreme da padnu 6 meseci dva najbolja igraca na listi, ko je ovde lud

Spartak

pre 6 godina

Moj neki utisak je da bi sa Rafinim zrijebom i Federer imao odlične šanse da dođe do finala. Mada je Rafina igra u finalu bila na najvišem nivou.

Djordje

pre 6 godina

Meni jedna stvar daje nadu jer novak je mnogo manje od rafe fizicki potrosen, jeste da federer brze zavrsava meceve od Novaka ali Novak brze od Rafe kad je u formi, setite se kako je riternom drao na nekim turnirima tipa do polufinala 6-1 6-2, tako da samo ako zeli moze jos tri godine da igra posle ove sezone dobro uz pametan odabir turnira

Carletto

pre 6 godina

Da nije Roland Garrosa, Nadal bi imao 5 grand slemova.
Toliko o tome da je najbolji svih vremena.
Najbolji svih vremena je onaj koji ga je dobio u finalu AO-a iako je 5 godina stariji, onaj koji ima 18 grend slemova, onaj koji je slemove osvajao u konkurenciji Samprasa, Agasija, Safina, Moje ... u konkurenciji Rodika, Hjuita ... i u konkurenciji Nadala, Djokovica, Mareja.
Zove se Rodzer Federer.
A biti najbolji svih vremena zato sto si najbolji na najgoroj i najdosadnijoj podlozi u tenisu, na crvenom blatu ? Tesko.

Vucko

pre 6 godina

Nadal nije osvojio GS tri godine, Federer pet, a vi pljujete Novaka. Ali vratice se Novak i poceti da osvaja titule ponovo, na vasu veliku zalost.

leonida

pre 6 godina

jednostavno spanci su pretalentovani za svaki sport i tacka.U svemu su u vrhu sa relativno malim brojem stanovnika u odnosu na neke vece zemlje

Srdjan

pre 6 godina

@monden

RG je fizicki najzahtjevniji GS, samo fizicki, ne generalno. Ja mislim da je trava mnogo nezgodnija podloga od sljake. Na sljaci koja je najsporija imas vremena da stignes lopticu, da se fino namjestis na udarac, dok na travi je sve stvar trenutka, osjecaja, znanja i umijeca.

monden

pre 6 godina

Možete, iz zavisti, da osporavate Nadala koliko god hoćete, ali stoji činjenica da je on najteži GS osvojio 10 puta, dok su ga Feđolino i Nolo, na jedvite jade, osvojili po jedanput.

MsK

pre 6 godina

@antiDebil
Što si prijatelju tako tvrdoglav i ne priznaješ Nadalove povrede? Pa je l' gubio mečeve baš zbog povreda na AO 11 od Ferera (zbog te povrede nije kompletirao Rafa-slem); na AO 10 od Mareja, na AO 14 od Vavrinke; RG 09 od Soderlinga; Wim 12 od Rosola, wim 14 od Kirjosa; RG 15 od Djokovića, takodje od Djokovića i USO 11 (kako sam shvatio, zbog nekog muntanja u glavi još od Wim 11)? Pa je l' ti misliš da je lane morao da preda meč Granjolersu na RG zato što su mu se iscrtali naredni mečevi sa Timom, pa Djokovićem a u finalu još i sa Marejem? Ne prijatelju, zadobio je povredu zgloba zbog koje je morao da propusti čak i Vimbldon!
I jednom zanavek shvati: da je Nadal bio bez povreda, do sada bi odigrao blizu 300 turnira a ne ovih 250-ak, i ne bi imao samo1030 odigranih mečeva već bi bio blizu Federerovih 1300i kusur..Zato lepo čestitaj na šampionskom osvajanju 10-og RG, pogotovo što ga je osvojio nakon 3-godišnjeg posta od osvajanja poslednjeg GS i lepo aminuj reči NĐ (ne Novaka Djokovića, nego Nikole Djukića): „bolji se nije rodio...niti će!“

peniser

pre 6 godina

Konacno da neki izvestac smogne snage i pogleda sliku teniskog sveta izvan ugla Novaka Djokovica. Profesionalno, no, koliko nam je zatrovana publika, najbolje govore komentari, kao da nisu procitali izvestaj, ili jesu, ali im ne odgovara, pa se prave ludi. To jos jednom dokazuje da jedan novinar moze da zatruje publiku, ali je potrebno stotina da ih izlece. Ali, dobro, za pocetak, da racunamo na vaseg Nikolu.

Da kazem

pre 6 godina

Šta ovde može da se čita: namestili sponzori (Australiju za Rodzera, R.G.za Nadala), ustvari sve što su oni a i svi ostali osvajali, sve je namešteno! Onda moze da se čita i o dopingu, hemiji, steroidima, pilulama, lekovima i td. i td. Samo i jedino je Novak osvojio sve na "suvi kvalitet" i to "cisst" kao suza. Ne mislite da je to razmišljanje na nivou deteta predškolsko uzrasta?
Rafi sve cestitke, cik neka neko sruši ovaj rekord.

Kralj Beljo

pre 6 godina

(Mikii) Ako je tako na travi kao sto ti kazes, zasto onda Vimbldon, pa i Hale, Kvins itd... neosvajaju Raonic, Izner, Karlovic itd.. Nego RF, Andi , Novak pa i Rafa.
(RF, 11. jun 2017 22:50)
Iz prostog razloga sto su je usporili. Hale osvaja samo Federer, i uglavnom protiv nekog servera, jer je ipak brza trava, dok vec Vimbi ako prezive prvu nedjelju, svi ovi trkaci onda postaju i vise nego ravnopravni.
Nekada nisi mogao da vidis onakvu zemlju oko osnovne linije, jer takvi igraci nisu trajali dugo da toliko iskopaju teren.
Ali kako su je usporili, sve vise prezivljavaju prvu nedjelju.
Ali naravno, ni Nadal ni Djokovic nece to vise moci. Nisu vise mladjani djecaci pa da svojim trcanjem krce svoj put na travi.

kvisko

pre 6 godina

Novak je bolji,videćete

Pogresio si, mogao je biti najbolji u to sam ubedjen ali je ispao najsmesnijii od svih sadasnjih velikana. Unistio sam sebe odlukama izvan teniskog terena.

Woody Woodpecker

pre 6 godina

Borg je ostovjio Roland Garros 1978 izgubivsi samo 32 gema (http://tennis-strangeforest.rhcloud.com/record?recordId=LeastGamesLostWinningGrandSlamTitle, http://tennis-strangeforest.rhcloud.com/playerProfile?playerId=939&tab=matches&tournamentEventId=763) (i nije imao ni jedan retirement).
Rafa je drugi ovde, ali imao je i jedan retirement.

poznavalac tenisa

pre 6 godina

ocekivano je ovo ipak je nadal kralj sljake ali novak je posle pada bas ispustio ovo mora da trenira nije ni pepe u pitanju nole je jednostavno stao bez treninga on tu nece moci da parira nikome i najpre angazovati trenera koji ce ici s njim biti tu dok je beker bio tu bilo je sve jako i lepo novak mora da se sabere i da krene da igra i da pojaca trening to je spas. Srecno

John Terry

pre 6 godina

Slozio bih se za sljaku...na ostalim podlogama nije ni blizu najbolji. Ali kao sto je napisao covek ispod, mi moramo biti veci katolici od Pape.

Garo Tuzla

pre 6 godina

Antidebil Evo ja ću ti reći jel Nadal prošle godine na ovom istom turniru morao da se povuče zbog povrede zgloba iako mu je išlo sasvim dobro , moraš druže malo bolje pratit i biti realniji čudi me da uopšte dobijaš prostor ovdje kada blage veze nemaš .pročitaj negdje možda nadješ info da je Nadal propustio US open u kompletu zbog povrede zgloba

my way

pre 6 godina

10. титула човече, невероватно! Не верујем да ће неко поновити то на било којем од гренд слемова! Неприкосновени краљ шљаке за сва времена и један од најбољих тенисера у историји.

рајко

pre 6 godina

ова рубрика је о надалу а не о новаку. тако да свако помињање је сувишно иако је ноле наш. не осваја се роналд гарос десет пута за џаба.

fantom

pre 6 godina

Krenula je lavina kritika prema Novaku Đokoviću, on to nije zaslužio, zar mora u ovom trenutku koji je Nadalov da se kritikuje Novak. Ljudi ovde mnogo zaboravljaju, Novak je već prolazio kroz jednu veliku krizu od AO 2008 pa sve do osvajanja Dejvis kupa 2010. Nije tada osvajao grend slemove, drugi su bili bolji, isto je tako sada i Novak će se izboriti sa ovom krizom u to nema sumnje. Što se tiče Nadala, dovoljno je reći da momak na Rolan Garosu ima skor 78-2. To je neverovatno dostignuće, ne verujem da će to neko ponoviti. Soderling i Đoković su jedini igrači koji znaju šta to znači pobediti Rafu na šljaci Filip Šatrijea. Svaka mu čast i želim mu još mnogo mečeva protiv Noleta i Federera, da uživamo svi mi koji volimo tenis.

bez kosti

pre 6 godina

rafa kralj bio i ostao--u finalima protiv federera 6-3 protiv đokovića 4-3 a sad napad na wimbledon--fedex nije dugo igra pa ćemu to bit hendikep

Cole

pre 6 godina

...novak je izgubio volju ne trenira ne igra kao pre treba vise tu poraditi najpre angazovati nekog da ga dobro usmeri on ima zelju ali bez treninga ne moze parirati nikome ima sansu sada marej brani bodove moze se osloboditi pritiska jer ne brani vise nista...
(gorance, 11. jun 2017 23:15)

Da zanemarimo pravopis (zarezi i tome slicno,
alo ljudi, sta pricate, Novak ne brani nista!!!
Pa Novak brani Montreal ili Toronto, a to je
1.000 poena, finale US Opena i finale Londona,
a izmedu tih turnira ima i po neki bod koji treba
odbraniti. Tako da...

Loki

pre 6 godina

Rafael Nadal je oličenje sportiste ! Nisam siguran da li je proglašavan za najboljeg sportistu na planeti poput Đokovića i Federera od tenisera, ali ukupan utisak fascinira, kao ličnost i kao profesionalac !
(Boris Banović, 11. jun 2017 20:19)
Jeste par puta, ne brini. :)

M.kalemegdan br 2

pre 6 godina

@antiDEBIL *** Postavio si danas deset kilometarskih komentara i svi se svode na to da je Rafa folirant. Dobio si otprilike 1000 minusa i 100 + i opet pises isto.Covece ti zracis mrznjom a sto je najsmesnije nerazumes se u sport...

Mikii

pre 6 godina

Na sljaci koja je najsporija imas vremena da stignes lopticu, da se fino namjestis na udarac, dok na travi je sve stvar trenutka, osjecaja, znanja i umijeca.
(Srdjan, 11. jun 2017 22:26)

Na travi je sve stvar servisa, decak. Bum, tras, pljas. Na sljaci se gleda ko ima umeca, bas zato sto je servis neutralisan i imas toliko vremena da pokazes sta znas. Na travi ces gledati Raonice, Kverije, Iznere i ostale poluigrace kako s jednim jedinim udarcem sibaju kroz turnire.

Mihailo

pre 6 godina

Da li je najbolji šljakaš u istoriji? Jeste. Da li je najborbenij u istoriji i nikad se ne predaje? Jeste.
Svoje mesto u istoriji odavno je zaslužio.
Ostaje žal što Novak nije onaj od prošle godine ili 2011, mislim da bismo tek tada gledali izvanredan tenis, ravan onom koji su prikazali Mari i Vavrinka a možda i bolji.

из угла

pre 6 godina

Не постоји најбољи свих времена генерално. То би био онај који би сваки Грем слем освојио бар три пута. Надал најбољи на шљаци.

gorance

pre 6 godina

jednostavno ovde je sve bilo jasno volim novaka ali moramo biti realni novak je izgubio volju ne trenira ne igra kao pre treba vise tu poraditi najpre angazovati nekog da ga dobro usmeri on ima zelju ali bez treninga ne moze parirati nikome ima sansu sada marej brani bodove moze se osloboditi pritiska jer ne brani vise nista ali tu treba zelja rad volja nadam se da ce uspeti u tome ako imalo razmislja..

Danilo

pre 6 godina

Rafa jeste bez ikave dileme najbolji igrač u istoriji kada je šljaka u pitanju, ali sasvim je ponovo u igri za GOAT-a!
Veliko je zadovoljsvo,iako sam navijač primarno Noleta gledati ovog velikog šampiona i sjajnu osobu bez mrlje u karijeri,kako se vraća na svom nivou igre.
On je najpre neverovatno taletnovan igrač sa igrom kakva u istoriji tenisa nije viđena a cela ta priča da njegov način igre skraćuje karijeru, a Fedexov produžava, pada naravno u vodu.
Mislim da on ima još nekoliko lepih godina ispred sebe, posebno ako počne da se štedi i da izbegava beton.
Rekao bih da su u opciji još 3-4 GS-a bar, mada će se pitati i Nole, i Endi, a na travi i Fedex.
Valjda će i ovi mladi početi da pobeđuju a da ne bude statistička greška?
U svakom slučaju, malo je svet bio zasićen onim Noletovim šamaranjem konkurenciji pa će interes za tenis opet skočiti do neba.

RF

pre 6 godina

(Mikii) Ako je tako na travi kao sto ti kazes, zasto onda Vimbldon, pa i Hale, Kvins itd... neosvajaju Raonic, Izner, Karlovic itd.. Nego RF, Andi , Novak pa i Rafa.

Loki

pre 6 godina

Da nije Roland Garrosa, Nadal bi imao 5 grand slemova. Toliko o tome da je najbolji svih vremena.Najbolji svih vremena je onaj koji ga je dobio u finalu AO-a iako je 5 godina stariji, onaj koji ima 18 grend slemova, onaj koji je slemove osvajao u konkurenciji Samprasa, Agasija, Safina, Moje ... u konkurenciji Rodika, Hjuita ... i u konkurenciji Nadala, Djokovica, Mareja. Zove se Rodzer Federer.A biti najbolji svih vremena zato sto si najbolji na najgoroj i najdosadnijoj podlozi u tenisu, na crvenom blatu ? Tesko.
(Carletto, 12. jun 2017 12:52) Očajan komentar druže :)

Kika Majstor

pre 6 godina

Šljaka je ubedljivo najbolja, najteza i najlepša podloga za igranje u gledanje. A samo vekiki majstori osvajaju titule na šljaci.

Boris Banović

pre 6 godina

Rafael Nadal je oličenje sportiste ! Nisam siguran da li je proglašavan za najboljeg sportistu na planeti poput Đokovića i Federera od tenisera, ali ukupan utisak fascinira, kao ličnost i kao profesionalac !

Mozak

pre 6 godina

Tako to rade pravi sampioni bez Zemljaka kao sto je recimo, Pepe. Da je cemu Rafa bi ga izabrao a ono Pepito opcini prvo malog bracu a onda i velikog brata.

Baka89

pre 6 godina

Ja sam samo zapanjen na čemu pojedinci grade svoje zaključke...Ako ne Rafa dobar, to je doping isključivo, nikako trening, volja, znoj, glad, odricanja... Nolo nam je svima omiljeni, ali šta ovaj momak radi iznova i iznova se vraćajući u sam vrh, je veličanstveno. Nikad kod njega nisam video nedostatak gladi, i kad gubi mečeve, morali ste se doooobro potruditi da ga "završite"...Pa svaki put kad igra protiv Noleta, strepeli smo do zadnjeg poena, to mu je dovoljno priznanje :) A povrh svega, momak je ostao to što jeste, momak sa Majorke, igra golf i peca, provodi vreme sa porodicom. Nije se vinuo u više sfere i transcendentalne dimenzije...kao što bi u jednoj pesmi "With feet on the ground is how you reach the stars" - sa nogama na zemlji se stiže to zvezda. Uvek sam navijao protiv njega kad igra sa Nolom i Rodžerom, pa čak i danas...ali da ga ne cenim i ne poštujem...to bi samo govorili o meni kao nerazumnoj osobi :)

Ana

pre 6 godina

Logika poredjenja u prve dve recenice vam je losa. Dakle, trebalo bi biti: "potencijalno možete pobediti i ako izgubite 32 gema u jednom mecu". Just sayin'

Nesha

pre 6 godina

Čestitke za Rafinu "desimu".Impresivna igra tokom celog turnira.Ali očekivao sam mnogo bolje izdanje Stana V.Da je došao do finala,možda bi i Nole odigrao bolje protiv Rafe.Zato šteta za nezanimljiv meč.

mister x

pre 6 godina

Jedan ugledni americki sportski novinar, bas je bilo objavljeno i na ovom sajtu, predvideo je krajem prosle godine da kada se velika trojka povuce, da ce skor GS titula biti sledeci: Fedeks i Rafa po 18, a nas Nole 14. Bice interesantno videti da li ce biti u pravu ili ce omanuti.

Da kazem

pre 6 godina

Carletto

Najgora i najdosadnija podloga, mora da se šališ? ! Druže, na šljaci se vidi da li znaš, možeš i umeš. .za travu je dovoljan servis i volej (mada je dokazao da i to moze), i to spojivši u dve nedelje dva gs na dve različite podloge. 2x. To npr Federeru nije pošlo za rukom..Da li je najbolji svih vremena ne bi da polemišem, ali da nipodastavas ovakav uspeh ne ide.

Tamni Vilajet

pre 6 godina

@a nolo?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veljo gegelj, 12. jun 2017 09:29)
Nolo je bio vlasnik sve četiri GS titule istovremeno, između ostalog, pa nije bilo ovakvih patetičnih naslova.

Djordje

pre 6 godina

Srdjan

Slazem se da je RG fizicki najzahtevniji i ko sto kazes imas vremena da se namestis za udarac a trava jeste nezgodnija, sve se brzo odvija i bukvalno na buku(na prevaru) dok se pokupis ode set, jedan brejk je najcesce dovoljan i tesko se vracas u set

Blek

pre 6 godina

@Pedja Ne slazem se. Srpski i svaki drugi novinar bi trebalo da kuje u zvezde onog ko je zasluzio. Trenutno je to Rafa. Je l sad neko treba da pise kako su Partizan ili Zvezda mnogo jaki i dobri klubovi, posle uspeha Reala u Ligi Sampiona?

Zki

pre 6 godina

Ok, sljaka je najjzahtevnija za igranje, ali kada su fizikalije, brzina i konzistentnost sa osnovne linije u pitanju.
Ali mislim da trava zahteva najvise teniskog umeca, dobrog kretanja i koncentracije. Sve se odvija brze, moras drzati svoj servis, mala je margina za gresku. A servis je svakako umece jer nije isto kada Isner sa 2 metra lupa servis i kada Federer (koji je nizi od npr. Djokovica) servira. Ovo drugo je umece i ne kaze se dzabe da je servis jedan od najtezih udaraca u tenisu.
Jos ako naletis na travi na nekog nalozenog udaraca, moze biti jako tesko, moras mentalno pribran da budes (kao sto je Djokovic uspeo protiv Andersona 2015., a nije uspeo protiv Kverija sledece godine). Zato je ogroman uspeh biti visestruki sampion Wimbledona i sada se vidi da su to mogli samo pravi velikani. Lejver, Borg, Sampras, Federer... Pa i Djokovic i Nadal.
Ne mislim sad da obezvredjujem Nadalove titule Roland Garosu u odnosu na Federerove Wimbledone ili obrnuto, veliki uspeh obojice u svakom slucaju, razlicite vestine su potrebne, to je i poenta razlicitih podloga.