Sreda, 27.05.2015.

12:00

Ivanišević za B92: Nadal u četvrtini? Bolje za Novaka

Goran Ivanišević spremao se da počne trening sa Marinom Čilićem u kompleksu nedaleko od Bulonjske šume.

Izvor: B92

Ivaniševiæ za B92: Nadal u èetvrtini? Bolje za Novaka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

tenis

pre 8 godina

Ivanisevicu,Nadala,bez obzira u kakvoj formi bio,niko "ne voli" da vidi kao protivnika pre finala..Pa cak ni sada..
Evo,danas,Rafa, 6-i nosilac,igra na Satrijeu,a Novak,1-i nosilac na Leglendu!
Sve ce da urade da Rafa,koji je na Satrijeu kao "lav", sve meceve,nezasuzeno,igra tamo..
Jos je izjavio da ne zeli da mu sudi Bernandez!ATP cuti,umesto da ga "klepi" sa milion USD kazne,pa ko je on da odredjuje koji sudija ce suditi koji mec?
Dobro nije rekao da ce on da pravi zreb na RG...
A i on i Toni Boga mole da "pripece zvezda" kada budu igrali Nole i Rafa,jer im je to poslednja sansa za uspeh...
Usput,"osokolio" ih je GASKE(!),vec jednom suspendovan zbog kokaina,kako "planira" cetvrtfinale sa Rafom,a siroma' zaboravio da prvo treba da "preskoci" Noleta!
Da ATP njega ipak posalju na doping kontrolu,mozda je opet "dunuo" neku "crtu" pa ne zna sta prica!
Kao da se Nole tu nista ne pita!Alo,rodjaci,napravili ste racun bez krcmara...
Nema zadnjih dana nikakvih vesti od njega ni o njemu..Wilander,po obicaju,"dosoljava" sa onim zakukuljenim komentarima tipa "Rafa je i dalje mocan","Rodzer je fascinantno igrao",o Noletu nista,samo konstatacije da je ,eto,opet,pobedio,ali "stil igre mu je malo cudan,kao da nije u formi"..bla,bla,bla,,...
Cak rece,a videlo se kako ga Barbara Sheet cudno gleda,da je ovaj sledeci Noletov "protivnik", Muller,"opasan" igrac,da moze da ugrozi Novaka!
Mozda stvarno moze,ako ga udari reketom po glavi...Drugacije,ne znam kako...

drago

pre 8 godina

Milos

Bor ti je sve odgovorio sto se Ivanisevica tice, nemam sta da dodam.
Uostalom, dok se Djokovic pojavio nikad niste mislili da cete imati i priblizno tako dobrog tenisaca kao sto je Goran.
Inace, zasto bi Hrvati imali komplekse spram Djokovica kad mu je mama Hrvatica...

X=iks

pre 8 godina

To sto neko smatra da se u Srbiji prati tenis od Novaka.Malo ste se zeznuli.Slobodan Zivojinovic je skrenuo pažnju na tenis u Srbiji.A da ti ne spominjem da sam gledao Ivanisevica kad je počeo u Davis Cupu.A o Borgu i Conersu da ti nepricam.BOBA PRPIC ORESAR A NA KORMILU ARMENULIC.Bile su to fešte u BG i ZG (Trifke, 27. maj 2015 19:03)

Srbiji je na Bobu Zivojinovica skrenula paznju Lepa Brena. Srbija nije ni primetila da je Boba double igrac. Srbiji je bilo svejedno, Srbija nije ni znala sta je to. U single konkurenciji Zivojinovic je stigao najvise do 19 mesta na ATP listi (recimo, Troicki je bio N°12 i to u, kako kazete, "najjacoj konkurenciji ikad") i pobedio ukupno na 2 ATP turnira (isto kao Troicki... za sad). Bilo bi, medjutim, jako zanimljivo kad bi nam nesto rekao o tom Conersu, verujem da bismo saznali nesto novo.

Milos

pre 8 godina

Čovek računa finala... Omg! Jel znaš da je Novak uz osvojenih 8GS izgubio još 7 finala? Komšija vidi ovako, ako Novak osvoji RG i Sinsinati biće jedini, pazi JEDINI koji je kompletirao GS i M1000, uz to ima šanse da osvoji z medalju na OI u Brazilu(bronzanu već ima) prvi je na ATP listi i samim tim dobija Dijamantsko dostignuće koje niko nema. To će ga ubaciti na sami vrh u istoriji, naravno da možda neće imati najviše GS titula, ali nije samo to merilo... Goran i još dosta anonimusa sa dobrim servisom su samo mogli na travi da naprave neki rezultat...

bor

pre 8 godina

@Milos
Iiiiiii, evo ga pljuvac.
Ivanisevic je sve samo ne "solidan" teniser.
Solidan teniser je npr. Berdih, Conga, Monfis, nikako ne neko ko je medju onima koji su odigrali najvise finala Vimbldona u istoriji tenisa. I gubio od Samprasa, coveka koji je posle Federera, najbolji teniser na travi u istoriji.
U poredjenju sa Novakom, Ivanisevic deluje kao "solidan", rezultati im se ne mogu ni porediti, ali isto tako su Novakovi rezultati u poredjenju sa Federerovim ili Samprasovim nista narocito, pa ga ti ipak svrstavas medju 5 najboljih ikada.
Ne znam kako glasi ta lista po tebi?
Kako Novak moze biti medju 5 najboljih? Sta sa Federerom, Samprasom, Nadalom, Borgom, Lejverom, Konorsom, Lendlom...
Medju 10 jeste, ali medju 5 nije jos.
I ova glupost o 5-6 godina dominacije je smesna, sta uradi do 30-e, uradio je.

Milos

pre 8 godina

Covek se sprda sa komentarom "ko je Ivanisevic" a ovaj se nalozio pa mu pise za 1GS i nekoliko finala... Napravi razliku izmedju solidnog tenisera kao sto je Goran bio i Setske zvezde kao sto je Novak! Mozete biti ljubomorni ali Novak je tek sad dotakao vrhunac u igri a vec je u top 5 tenisera svih vremena... (tenisaca, decki) posto ce vise citati Hrvati ovo. Elem, pred njim je jos 5-6 godina gde ce moci da pruza vrhunske partije i ko zna gde mu je granica... P.S Nemoj da ti ja nabrajam rekorde Novakove, posto titlue vecina vas zna ;) Zivi bili, bez kompleksa :*

Ilija

pre 8 godina

Novak je u poslednja dva okrsaja sa Nadalom pobedio sam sebe. Problem je bio u glavi. Ove godine je Novak "u glavi" jaci nego ikad. Ako dodje do tog okrsaja, ni sunce ni kisa, ni spora ni brza podloga nece ga zaustaviti.

miladin

pre 8 godina

Samo da odgovorim na jedan komentar.Kada je vlazno vrijeme i hladno tada je sljaka mokrija i sporija i loptica manje odskace.To treba Novaku .A Nadalu treba sunce vrucina toplo vrijeme i brza sljaka da bi njegovi top spinovi bili ubitacni i vise odskakali *kada je tako igraci moraju konstanto da igraju udarce iznad ramena pogotovo iz bekhenda pa samim tim i greske se gomilaju.A ne kao pojedini koji pisu da NADALU TREBA SPORA SLJAKA.da ste ikad izasli na teren po vrucini i po kisnom vremenu znali bi str da je kad je toplo teren brzi

Trifke

pre 8 godina

To sto neko smatra da se u Srbiji prati tenis od Novaka.Malo ste se zeznuli.Slobodan Zivojinovic je skrenuo pažnju na tenis u Srbiji.A da ti ne spominjem da sam gledao Ivanisevica kad je počeo u Davis Cupu.A o Borgu i Conersu da ti nepricam.BOBA PRPIC ORESAR A NA KORMILU ARMENULIC.Bile su to fešte u BG i ZG

Jole

pre 8 godina

Dragana naravno da nas nevolis,pa kako bi volila Hrvate koji su ti 90 tih srusili Beograd,Krusevac,Niš,Novi Sad i sve ostale gradove u Srbiji,imas razloga...

Maja

pre 8 godina

Nadal motivisan jubilarnom titulom i neispadanjem iz TOP10, Marej možda dobija najviše, osvajanje RG Novaku ispred nosa značilo bi ogromno podizanje samopouzdanja, Rođa da zabeleži još jedan GS i zabetonira poziciju najboljeg svih vremena, naš Nole da se definitivno upiše u sam vrh velikana ovog sporta. Ulozi su neverovatni, ovaj RG je poseban po mnogo čemu, sve opcije su otvorene. Za sada je jedino sigurno da ga je obeležio Saša sa svojim prilozima. :)

zgslavac

pre 8 godina

Ko je Ivanišević?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ziva istina, 27. maj 2015 14:55)

To ti je jedan osvajač olimpijske medalje, GS-a, igrač brojnih fianla GS-a sa Samprasom...to je bilo dok još niste znali da postoji tenis.

hawkeye

pre 8 godina

Pre svega Saša da se odsad pa nadalje šalje na sve GSe,hteo ili ne:),onako pošteno ovo što je izjavio Goran nema šta da mu se doda ni oduzme,to je to.

Svete

pre 8 godina

Zanimljiva je statistika medjusobnih susreta Novaka i Nadala na RG.
U 6 odigranih meceva, Novak je UKUPNO uspeo da osvoji samo 4 seta. Ubedljivo najgori skor od svih tenisera iz top 10 koji su se sa Nadalom tako cesto sastajali na RG.
Uz to, ima i najvise poraza na RG od Nadala, cak 6.
Pored toga, poznat je i po ocajnom procentu prolaznosti polufinalnih meceva. Samo 2 puta usao je u finale, a igrao je mnogo polufinala.
Nije bas siguran ni u cetvrtfinalima. Poznat je poraz od Melcera, kada je Melcer sa 0-2 u setovima preokrenuo i pobedio 3-2.
Generalno, Novak ima slabije rezultate na RG od Soderlinga koji je 2 godine zaredom igrao u finalu i uz to je jedini koji je u te 2 godine uspeo da eliminise branioca titule ( Nadala i Federera).
Novak je neznatno uspesniji od Ferera, koji ima jedno odigrano finale.

Kuvana noga propalog muzičara

pre 8 godina

Saša Ozmo - nova dimenzija sportskog novinarstva.
Sekcija RG 2015 b92 portala je portal za sebe!
Svaka čast!
Inače, Novak Djokovic, izraziti favorit!
Over and out!
Peace, love...

Beobrad

pre 8 godina

Samo PRESPORA sljaka Satrijea daje neku sansu Nadalu protiv Novaka, nebitno u kojoj fazi turnira!
Upravo Satrije je kljuc njegovih 9 titula, sto sporije, to Nadalu bolje!
Na bilo kom terenu da se igra, Lenglan ili bilo koji na svetu na sljaci, Novak je veliki favorit, na presporom Satrijeu, Nadal ima sansu!

ak

pre 8 godina

Kako da ne.
Bolje je igrati protiv Nadala u cetvrtfinalu, pa posle protiv Mareja i na kraju Federera.... To je san svih tenisera na RG.
Mnogo lakse nego kao prosle godine, protiv Gulbisa pa onda protiv Nadala...
Svaki teniser (iz vrha) tempira formu na GS tako da vrhunac forme dostigne u finalu i polufinalu.
Novak sada vrhunac mora dostici u cetvrtfinalu i odrzavati taj nivo do kraja finala. To je nemoguce.
Ko god da pobedi u tom okrsaju, nece osvojiti titulu. Bice iscrpljen, forma ce padati, umor se povecavati i sledi poraz, mozda cak vec u polufinalu.

Хммм

pre 8 godina

Занимљив разговор. Мислим да би било лепо прочитати искрено виђење судије Бернардеса, у вези изузећа с Надалових сусрета...

City Girl

pre 8 godina

Apsolutno tacno. Prvo, Nadal ce imati manje vremena da podigne formu i da se zahukta. Drugo, psiholoski je lakse igrati sa Nadalim cetvrtfinale nego finale. Ako do tog susreta dođje, mislim da ce Nadal biti nervozniji od Noleta.

Dott

pre 8 godina

Svi nalaze da je za Novaka bolje sto je potencijalni mec izmedju Novaka i Nadala u ranijoj fazi turnira, dok ja se sa tim bas i ne slazem.
Za to daju objasnjenje kako ce Nadal imati manje vremena da udje u maksimalnu formu za taj mec, ali kakva je razlika, zar i Novak nema isto? Ako gledamo Novaka unazad na turnirima, on je formu podizao iz kola u kolo. Jedina prednost koja moze biti na Novakovoj strani je vreme, jer gledajuci godinama uznazad na Rolad Garosu uvek se vreme popravljalo u zavrsnicama turnira, nebo bi u polufinalu odjednom bilo bez oblaka i temperatura bi skocila za desetak stepeni. Novaku bi od zaista velike pomoci bilo da ne bude jako suncano i toplo, to je jedina prednost koju mu moze doneti sastanak sa Nadalom u cetvrtfinalu.
I najveci strucnjaci uvek su navodili da kod Nadala nema kalkulacija i da od pocetka svakog turnira igra na svom maksimumu i svaki poen, kad to uzmemo u obzir, onda procene da je za Novaka bolje ranije, nikako ne stoji, jer sa Novakom to nije slucaj. Medjutim naravno da Novak moze pruziti svoj maksimum i ranije, jer ne samo on, svi vrhunski teniseri se bazdare bukvalno i u mec unose energije koliko osecaju da im je potrebno za predstojeci mec. Losa procena je moguca, pa zato nekad vidimo da Novak u nekom delu meca ima izvesnih problema sa teniserom sa kojim to ne bi trebalo, ali onda mu treba malo vremena da akumulira energiju a zatim i koncentraciju, da bi ubrzo zatim stvari se vratile tamo gde treba.

Svete

pre 8 godina

Us open, us open, us open, us open, i tako ce do kraja karijere govoriti o tom us openu 2014 ??? Sta je meni zanimljivo, nakon tok famoznog us opena izadje naslov da li je ovo kraj velike trojke ili cetvorke svejedno.... Od tog US opena Novak ima skor 53-3, GS, 5 mastersa, WTF i Peking, dakle 8 titula, Federer 1 masters i ukupno 5 titula cini mi se, Marej 5 titula, Nadal manje, ipak se on sprema za RG ! I da ne pricam to sto su se u vecini finala na velikim turnirima sastajala ova trojica medjusobno, tj Novak vs Marej ili Rodja !

Svakako da je Nadal favorit u eventualnom QF, ali naravno da je bolje igrati protiv njega u toj fazi nego u eventualnom finalu.

I nadam se da je dosao taj trenutak da ga Novak napokon pobedi na ovom turniru, ako nije nema veze cekacemo Wimbledon, dok ce Nadal verovatno cekati RG 2016 !!!

DJ Ape

pre 8 godina

Ljudi, kontate li vi da je Saša tek tri dana u Parizu, a već sada imamo brdo zanimljivosti, intervjua, ekskluzive...? Ja, koji inače nisam neki veliki fan tenisa, svakodnevno pratim vesti sa RG-a... Super, stvarno!

Zorana

pre 8 godina

Potpuno je u pravu Ivanisevic.Bolje je za Novaka da mec sa Nadalom bude sto ranije.Jos da je mogao Bernandez da sudi taj mec,bilo bi jos lakse.Nadam se da ni Paskal Marija nece suditi taj mec.

Zorana

pre 8 godina

Potpuno je u pravu Ivanisevic.Bolje je za Novaka da mec sa Nadalom bude sto ranije.Jos da je mogao Bernandez da sudi taj mec,bilo bi jos lakse.Nadam se da ni Paskal Marija nece suditi taj mec.

DJ Ape

pre 8 godina

Ljudi, kontate li vi da je Saša tek tri dana u Parizu, a već sada imamo brdo zanimljivosti, intervjua, ekskluzive...? Ja, koji inače nisam neki veliki fan tenisa, svakodnevno pratim vesti sa RG-a... Super, stvarno!

City Girl

pre 8 godina

Apsolutno tacno. Prvo, Nadal ce imati manje vremena da podigne formu i da se zahukta. Drugo, psiholoski je lakse igrati sa Nadalim cetvrtfinale nego finale. Ako do tog susreta dođje, mislim da ce Nadal biti nervozniji od Noleta.

Хммм

pre 8 godina

Занимљив разговор. Мислим да би било лепо прочитати искрено виђење судије Бернардеса, у вези изузећа с Надалових сусрета...

Svete

pre 8 godina

Us open, us open, us open, us open, i tako ce do kraja karijere govoriti o tom us openu 2014 ??? Sta je meni zanimljivo, nakon tok famoznog us opena izadje naslov da li je ovo kraj velike trojke ili cetvorke svejedno.... Od tog US opena Novak ima skor 53-3, GS, 5 mastersa, WTF i Peking, dakle 8 titula, Federer 1 masters i ukupno 5 titula cini mi se, Marej 5 titula, Nadal manje, ipak se on sprema za RG ! I da ne pricam to sto su se u vecini finala na velikim turnirima sastajala ova trojica medjusobno, tj Novak vs Marej ili Rodja !

Svakako da je Nadal favorit u eventualnom QF, ali naravno da je bolje igrati protiv njega u toj fazi nego u eventualnom finalu.

I nadam se da je dosao taj trenutak da ga Novak napokon pobedi na ovom turniru, ako nije nema veze cekacemo Wimbledon, dok ce Nadal verovatno cekati RG 2016 !!!

zgslavac

pre 8 godina

Ko je Ivanišević?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ziva istina, 27. maj 2015 14:55)

To ti je jedan osvajač olimpijske medalje, GS-a, igrač brojnih fianla GS-a sa Samprasom...to je bilo dok još niste znali da postoji tenis.

Kuvana noga propalog muzičara

pre 8 godina

Saša Ozmo - nova dimenzija sportskog novinarstva.
Sekcija RG 2015 b92 portala je portal za sebe!
Svaka čast!
Inače, Novak Djokovic, izraziti favorit!
Over and out!
Peace, love...

Beobrad

pre 8 godina

Samo PRESPORA sljaka Satrijea daje neku sansu Nadalu protiv Novaka, nebitno u kojoj fazi turnira!
Upravo Satrije je kljuc njegovih 9 titula, sto sporije, to Nadalu bolje!
Na bilo kom terenu da se igra, Lenglan ili bilo koji na svetu na sljaci, Novak je veliki favorit, na presporom Satrijeu, Nadal ima sansu!

hawkeye

pre 8 godina

Pre svega Saša da se odsad pa nadalje šalje na sve GSe,hteo ili ne:),onako pošteno ovo što je izjavio Goran nema šta da mu se doda ni oduzme,to je to.

Maja

pre 8 godina

Nadal motivisan jubilarnom titulom i neispadanjem iz TOP10, Marej možda dobija najviše, osvajanje RG Novaku ispred nosa značilo bi ogromno podizanje samopouzdanja, Rođa da zabeleži još jedan GS i zabetonira poziciju najboljeg svih vremena, naš Nole da se definitivno upiše u sam vrh velikana ovog sporta. Ulozi su neverovatni, ovaj RG je poseban po mnogo čemu, sve opcije su otvorene. Za sada je jedino sigurno da ga je obeležio Saša sa svojim prilozima. :)

Dott

pre 8 godina

Svi nalaze da je za Novaka bolje sto je potencijalni mec izmedju Novaka i Nadala u ranijoj fazi turnira, dok ja se sa tim bas i ne slazem.
Za to daju objasnjenje kako ce Nadal imati manje vremena da udje u maksimalnu formu za taj mec, ali kakva je razlika, zar i Novak nema isto? Ako gledamo Novaka unazad na turnirima, on je formu podizao iz kola u kolo. Jedina prednost koja moze biti na Novakovoj strani je vreme, jer gledajuci godinama uznazad na Rolad Garosu uvek se vreme popravljalo u zavrsnicama turnira, nebo bi u polufinalu odjednom bilo bez oblaka i temperatura bi skocila za desetak stepeni. Novaku bi od zaista velike pomoci bilo da ne bude jako suncano i toplo, to je jedina prednost koju mu moze doneti sastanak sa Nadalom u cetvrtfinalu.
I najveci strucnjaci uvek su navodili da kod Nadala nema kalkulacija i da od pocetka svakog turnira igra na svom maksimumu i svaki poen, kad to uzmemo u obzir, onda procene da je za Novaka bolje ranije, nikako ne stoji, jer sa Novakom to nije slucaj. Medjutim naravno da Novak moze pruziti svoj maksimum i ranije, jer ne samo on, svi vrhunski teniseri se bazdare bukvalno i u mec unose energije koliko osecaju da im je potrebno za predstojeci mec. Losa procena je moguca, pa zato nekad vidimo da Novak u nekom delu meca ima izvesnih problema sa teniserom sa kojim to ne bi trebalo, ali onda mu treba malo vremena da akumulira energiju a zatim i koncentraciju, da bi ubrzo zatim stvari se vratile tamo gde treba.

Trifke

pre 8 godina

To sto neko smatra da se u Srbiji prati tenis od Novaka.Malo ste se zeznuli.Slobodan Zivojinovic je skrenuo pažnju na tenis u Srbiji.A da ti ne spominjem da sam gledao Ivanisevica kad je počeo u Davis Cupu.A o Borgu i Conersu da ti nepricam.BOBA PRPIC ORESAR A NA KORMILU ARMENULIC.Bile su to fešte u BG i ZG

Ilija

pre 8 godina

Novak je u poslednja dva okrsaja sa Nadalom pobedio sam sebe. Problem je bio u glavi. Ove godine je Novak "u glavi" jaci nego ikad. Ako dodje do tog okrsaja, ni sunce ni kisa, ni spora ni brza podloga nece ga zaustaviti.

miladin

pre 8 godina

Samo da odgovorim na jedan komentar.Kada je vlazno vrijeme i hladno tada je sljaka mokrija i sporija i loptica manje odskace.To treba Novaku .A Nadalu treba sunce vrucina toplo vrijeme i brza sljaka da bi njegovi top spinovi bili ubitacni i vise odskakali *kada je tako igraci moraju konstanto da igraju udarce iznad ramena pogotovo iz bekhenda pa samim tim i greske se gomilaju.A ne kao pojedini koji pisu da NADALU TREBA SPORA SLJAKA.da ste ikad izasli na teren po vrucini i po kisnom vremenu znali bi str da je kad je toplo teren brzi

ak

pre 8 godina

Kako da ne.
Bolje je igrati protiv Nadala u cetvrtfinalu, pa posle protiv Mareja i na kraju Federera.... To je san svih tenisera na RG.
Mnogo lakse nego kao prosle godine, protiv Gulbisa pa onda protiv Nadala...
Svaki teniser (iz vrha) tempira formu na GS tako da vrhunac forme dostigne u finalu i polufinalu.
Novak sada vrhunac mora dostici u cetvrtfinalu i odrzavati taj nivo do kraja finala. To je nemoguce.
Ko god da pobedi u tom okrsaju, nece osvojiti titulu. Bice iscrpljen, forma ce padati, umor se povecavati i sledi poraz, mozda cak vec u polufinalu.

Jole

pre 8 godina

Dragana naravno da nas nevolis,pa kako bi volila Hrvate koji su ti 90 tih srusili Beograd,Krusevac,Niš,Novi Sad i sve ostale gradove u Srbiji,imas razloga...

Milos

pre 8 godina

Covek se sprda sa komentarom "ko je Ivanisevic" a ovaj se nalozio pa mu pise za 1GS i nekoliko finala... Napravi razliku izmedju solidnog tenisera kao sto je Goran bio i Setske zvezde kao sto je Novak! Mozete biti ljubomorni ali Novak je tek sad dotakao vrhunac u igri a vec je u top 5 tenisera svih vremena... (tenisaca, decki) posto ce vise citati Hrvati ovo. Elem, pred njim je jos 5-6 godina gde ce moci da pruza vrhunske partije i ko zna gde mu je granica... P.S Nemoj da ti ja nabrajam rekorde Novakove, posto titlue vecina vas zna ;) Zivi bili, bez kompleksa :*

tenis

pre 8 godina

Ivanisevicu,Nadala,bez obzira u kakvoj formi bio,niko "ne voli" da vidi kao protivnika pre finala..Pa cak ni sada..
Evo,danas,Rafa, 6-i nosilac,igra na Satrijeu,a Novak,1-i nosilac na Leglendu!
Sve ce da urade da Rafa,koji je na Satrijeu kao "lav", sve meceve,nezasuzeno,igra tamo..
Jos je izjavio da ne zeli da mu sudi Bernandez!ATP cuti,umesto da ga "klepi" sa milion USD kazne,pa ko je on da odredjuje koji sudija ce suditi koji mec?
Dobro nije rekao da ce on da pravi zreb na RG...
A i on i Toni Boga mole da "pripece zvezda" kada budu igrali Nole i Rafa,jer im je to poslednja sansa za uspeh...
Usput,"osokolio" ih je GASKE(!),vec jednom suspendovan zbog kokaina,kako "planira" cetvrtfinale sa Rafom,a siroma' zaboravio da prvo treba da "preskoci" Noleta!
Da ATP njega ipak posalju na doping kontrolu,mozda je opet "dunuo" neku "crtu" pa ne zna sta prica!
Kao da se Nole tu nista ne pita!Alo,rodjaci,napravili ste racun bez krcmara...
Nema zadnjih dana nikakvih vesti od njega ni o njemu..Wilander,po obicaju,"dosoljava" sa onim zakukuljenim komentarima tipa "Rafa je i dalje mocan","Rodzer je fascinantno igrao",o Noletu nista,samo konstatacije da je ,eto,opet,pobedio,ali "stil igre mu je malo cudan,kao da nije u formi"..bla,bla,bla,,...
Cak rece,a videlo se kako ga Barbara Sheet cudno gleda,da je ovaj sledeci Noletov "protivnik", Muller,"opasan" igrac,da moze da ugrozi Novaka!
Mozda stvarno moze,ako ga udari reketom po glavi...Drugacije,ne znam kako...

bor

pre 8 godina

@Milos
Iiiiiii, evo ga pljuvac.
Ivanisevic je sve samo ne "solidan" teniser.
Solidan teniser je npr. Berdih, Conga, Monfis, nikako ne neko ko je medju onima koji su odigrali najvise finala Vimbldona u istoriji tenisa. I gubio od Samprasa, coveka koji je posle Federera, najbolji teniser na travi u istoriji.
U poredjenju sa Novakom, Ivanisevic deluje kao "solidan", rezultati im se ne mogu ni porediti, ali isto tako su Novakovi rezultati u poredjenju sa Federerovim ili Samprasovim nista narocito, pa ga ti ipak svrstavas medju 5 najboljih ikada.
Ne znam kako glasi ta lista po tebi?
Kako Novak moze biti medju 5 najboljih? Sta sa Federerom, Samprasom, Nadalom, Borgom, Lejverom, Konorsom, Lendlom...
Medju 10 jeste, ali medju 5 nije jos.
I ova glupost o 5-6 godina dominacije je smesna, sta uradi do 30-e, uradio je.

Milos

pre 8 godina

Čovek računa finala... Omg! Jel znaš da je Novak uz osvojenih 8GS izgubio još 7 finala? Komšija vidi ovako, ako Novak osvoji RG i Sinsinati biće jedini, pazi JEDINI koji je kompletirao GS i M1000, uz to ima šanse da osvoji z medalju na OI u Brazilu(bronzanu već ima) prvi je na ATP listi i samim tim dobija Dijamantsko dostignuće koje niko nema. To će ga ubaciti na sami vrh u istoriji, naravno da možda neće imati najviše GS titula, ali nije samo to merilo... Goran i još dosta anonimusa sa dobrim servisom su samo mogli na travi da naprave neki rezultat...

Svete

pre 8 godina

Zanimljiva je statistika medjusobnih susreta Novaka i Nadala na RG.
U 6 odigranih meceva, Novak je UKUPNO uspeo da osvoji samo 4 seta. Ubedljivo najgori skor od svih tenisera iz top 10 koji su se sa Nadalom tako cesto sastajali na RG.
Uz to, ima i najvise poraza na RG od Nadala, cak 6.
Pored toga, poznat je i po ocajnom procentu prolaznosti polufinalnih meceva. Samo 2 puta usao je u finale, a igrao je mnogo polufinala.
Nije bas siguran ni u cetvrtfinalima. Poznat je poraz od Melcera, kada je Melcer sa 0-2 u setovima preokrenuo i pobedio 3-2.
Generalno, Novak ima slabije rezultate na RG od Soderlinga koji je 2 godine zaredom igrao u finalu i uz to je jedini koji je u te 2 godine uspeo da eliminise branioca titule ( Nadala i Federera).
Novak je neznatno uspesniji od Ferera, koji ima jedno odigrano finale.

X=iks

pre 8 godina

To sto neko smatra da se u Srbiji prati tenis od Novaka.Malo ste se zeznuli.Slobodan Zivojinovic je skrenuo pažnju na tenis u Srbiji.A da ti ne spominjem da sam gledao Ivanisevica kad je počeo u Davis Cupu.A o Borgu i Conersu da ti nepricam.BOBA PRPIC ORESAR A NA KORMILU ARMENULIC.Bile su to fešte u BG i ZG (Trifke, 27. maj 2015 19:03)

Srbiji je na Bobu Zivojinovica skrenula paznju Lepa Brena. Srbija nije ni primetila da je Boba double igrac. Srbiji je bilo svejedno, Srbija nije ni znala sta je to. U single konkurenciji Zivojinovic je stigao najvise do 19 mesta na ATP listi (recimo, Troicki je bio N°12 i to u, kako kazete, "najjacoj konkurenciji ikad") i pobedio ukupno na 2 ATP turnira (isto kao Troicki... za sad). Bilo bi, medjutim, jako zanimljivo kad bi nam nesto rekao o tom Conersu, verujem da bismo saznali nesto novo.

drago

pre 8 godina

Milos

Bor ti je sve odgovorio sto se Ivanisevica tice, nemam sta da dodam.
Uostalom, dok se Djokovic pojavio nikad niste mislili da cete imati i priblizno tako dobrog tenisaca kao sto je Goran.
Inace, zasto bi Hrvati imali komplekse spram Djokovica kad mu je mama Hrvatica...

ak

pre 8 godina

Kako da ne.
Bolje je igrati protiv Nadala u cetvrtfinalu, pa posle protiv Mareja i na kraju Federera.... To je san svih tenisera na RG.
Mnogo lakse nego kao prosle godine, protiv Gulbisa pa onda protiv Nadala...
Svaki teniser (iz vrha) tempira formu na GS tako da vrhunac forme dostigne u finalu i polufinalu.
Novak sada vrhunac mora dostici u cetvrtfinalu i odrzavati taj nivo do kraja finala. To je nemoguce.
Ko god da pobedi u tom okrsaju, nece osvojiti titulu. Bice iscrpljen, forma ce padati, umor se povecavati i sledi poraz, mozda cak vec u polufinalu.

Svete

pre 8 godina

Zanimljiva je statistika medjusobnih susreta Novaka i Nadala na RG.
U 6 odigranih meceva, Novak je UKUPNO uspeo da osvoji samo 4 seta. Ubedljivo najgori skor od svih tenisera iz top 10 koji su se sa Nadalom tako cesto sastajali na RG.
Uz to, ima i najvise poraza na RG od Nadala, cak 6.
Pored toga, poznat je i po ocajnom procentu prolaznosti polufinalnih meceva. Samo 2 puta usao je u finale, a igrao je mnogo polufinala.
Nije bas siguran ni u cetvrtfinalima. Poznat je poraz od Melcera, kada je Melcer sa 0-2 u setovima preokrenuo i pobedio 3-2.
Generalno, Novak ima slabije rezultate na RG od Soderlinga koji je 2 godine zaredom igrao u finalu i uz to je jedini koji je u te 2 godine uspeo da eliminise branioca titule ( Nadala i Federera).
Novak je neznatno uspesniji od Ferera, koji ima jedno odigrano finale.

zgslavac

pre 8 godina

Ko je Ivanišević?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ziva istina, 27. maj 2015 14:55)

To ti je jedan osvajač olimpijske medalje, GS-a, igrač brojnih fianla GS-a sa Samprasom...to je bilo dok još niste znali da postoji tenis.

bor

pre 8 godina

@Milos
Iiiiiii, evo ga pljuvac.
Ivanisevic je sve samo ne "solidan" teniser.
Solidan teniser je npr. Berdih, Conga, Monfis, nikako ne neko ko je medju onima koji su odigrali najvise finala Vimbldona u istoriji tenisa. I gubio od Samprasa, coveka koji je posle Federera, najbolji teniser na travi u istoriji.
U poredjenju sa Novakom, Ivanisevic deluje kao "solidan", rezultati im se ne mogu ni porediti, ali isto tako su Novakovi rezultati u poredjenju sa Federerovim ili Samprasovim nista narocito, pa ga ti ipak svrstavas medju 5 najboljih ikada.
Ne znam kako glasi ta lista po tebi?
Kako Novak moze biti medju 5 najboljih? Sta sa Federerom, Samprasom, Nadalom, Borgom, Lejverom, Konorsom, Lendlom...
Medju 10 jeste, ali medju 5 nije jos.
I ova glupost o 5-6 godina dominacije je smesna, sta uradi do 30-e, uradio je.

Jole

pre 8 godina

Dragana naravno da nas nevolis,pa kako bi volila Hrvate koji su ti 90 tih srusili Beograd,Krusevac,Niš,Novi Sad i sve ostale gradove u Srbiji,imas razloga...

drago

pre 8 godina

Milos

Bor ti je sve odgovorio sto se Ivanisevica tice, nemam sta da dodam.
Uostalom, dok se Djokovic pojavio nikad niste mislili da cete imati i priblizno tako dobrog tenisaca kao sto je Goran.
Inace, zasto bi Hrvati imali komplekse spram Djokovica kad mu je mama Hrvatica...

Svete

pre 8 godina

Us open, us open, us open, us open, i tako ce do kraja karijere govoriti o tom us openu 2014 ??? Sta je meni zanimljivo, nakon tok famoznog us opena izadje naslov da li je ovo kraj velike trojke ili cetvorke svejedno.... Od tog US opena Novak ima skor 53-3, GS, 5 mastersa, WTF i Peking, dakle 8 titula, Federer 1 masters i ukupno 5 titula cini mi se, Marej 5 titula, Nadal manje, ipak se on sprema za RG ! I da ne pricam to sto su se u vecini finala na velikim turnirima sastajala ova trojica medjusobno, tj Novak vs Marej ili Rodja !

Svakako da je Nadal favorit u eventualnom QF, ali naravno da je bolje igrati protiv njega u toj fazi nego u eventualnom finalu.

I nadam se da je dosao taj trenutak da ga Novak napokon pobedi na ovom turniru, ako nije nema veze cekacemo Wimbledon, dok ce Nadal verovatno cekati RG 2016 !!!

X=iks

pre 8 godina

To sto neko smatra da se u Srbiji prati tenis od Novaka.Malo ste se zeznuli.Slobodan Zivojinovic je skrenuo pažnju na tenis u Srbiji.A da ti ne spominjem da sam gledao Ivanisevica kad je počeo u Davis Cupu.A o Borgu i Conersu da ti nepricam.BOBA PRPIC ORESAR A NA KORMILU ARMENULIC.Bile su to fešte u BG i ZG (Trifke, 27. maj 2015 19:03)

Srbiji je na Bobu Zivojinovica skrenula paznju Lepa Brena. Srbija nije ni primetila da je Boba double igrac. Srbiji je bilo svejedno, Srbija nije ni znala sta je to. U single konkurenciji Zivojinovic je stigao najvise do 19 mesta na ATP listi (recimo, Troicki je bio N°12 i to u, kako kazete, "najjacoj konkurenciji ikad") i pobedio ukupno na 2 ATP turnira (isto kao Troicki... za sad). Bilo bi, medjutim, jako zanimljivo kad bi nam nesto rekao o tom Conersu, verujem da bismo saznali nesto novo.

Dott

pre 8 godina

Svi nalaze da je za Novaka bolje sto je potencijalni mec izmedju Novaka i Nadala u ranijoj fazi turnira, dok ja se sa tim bas i ne slazem.
Za to daju objasnjenje kako ce Nadal imati manje vremena da udje u maksimalnu formu za taj mec, ali kakva je razlika, zar i Novak nema isto? Ako gledamo Novaka unazad na turnirima, on je formu podizao iz kola u kolo. Jedina prednost koja moze biti na Novakovoj strani je vreme, jer gledajuci godinama uznazad na Rolad Garosu uvek se vreme popravljalo u zavrsnicama turnira, nebo bi u polufinalu odjednom bilo bez oblaka i temperatura bi skocila za desetak stepeni. Novaku bi od zaista velike pomoci bilo da ne bude jako suncano i toplo, to je jedina prednost koju mu moze doneti sastanak sa Nadalom u cetvrtfinalu.
I najveci strucnjaci uvek su navodili da kod Nadala nema kalkulacija i da od pocetka svakog turnira igra na svom maksimumu i svaki poen, kad to uzmemo u obzir, onda procene da je za Novaka bolje ranije, nikako ne stoji, jer sa Novakom to nije slucaj. Medjutim naravno da Novak moze pruziti svoj maksimum i ranije, jer ne samo on, svi vrhunski teniseri se bazdare bukvalno i u mec unose energije koliko osecaju da im je potrebno za predstojeci mec. Losa procena je moguca, pa zato nekad vidimo da Novak u nekom delu meca ima izvesnih problema sa teniserom sa kojim to ne bi trebalo, ali onda mu treba malo vremena da akumulira energiju a zatim i koncentraciju, da bi ubrzo zatim stvari se vratile tamo gde treba.

Zorana

pre 8 godina

Potpuno je u pravu Ivanisevic.Bolje je za Novaka da mec sa Nadalom bude sto ranije.Jos da je mogao Bernandez da sudi taj mec,bilo bi jos lakse.Nadam se da ni Paskal Marija nece suditi taj mec.

Milos

pre 8 godina

Covek se sprda sa komentarom "ko je Ivanisevic" a ovaj se nalozio pa mu pise za 1GS i nekoliko finala... Napravi razliku izmedju solidnog tenisera kao sto je Goran bio i Setske zvezde kao sto je Novak! Mozete biti ljubomorni ali Novak je tek sad dotakao vrhunac u igri a vec je u top 5 tenisera svih vremena... (tenisaca, decki) posto ce vise citati Hrvati ovo. Elem, pred njim je jos 5-6 godina gde ce moci da pruza vrhunske partije i ko zna gde mu je granica... P.S Nemoj da ti ja nabrajam rekorde Novakove, posto titlue vecina vas zna ;) Zivi bili, bez kompleksa :*

Beobrad

pre 8 godina

Samo PRESPORA sljaka Satrijea daje neku sansu Nadalu protiv Novaka, nebitno u kojoj fazi turnira!
Upravo Satrije je kljuc njegovih 9 titula, sto sporije, to Nadalu bolje!
Na bilo kom terenu da se igra, Lenglan ili bilo koji na svetu na sljaci, Novak je veliki favorit, na presporom Satrijeu, Nadal ima sansu!

City Girl

pre 8 godina

Apsolutno tacno. Prvo, Nadal ce imati manje vremena da podigne formu i da se zahukta. Drugo, psiholoski je lakse igrati sa Nadalim cetvrtfinale nego finale. Ako do tog susreta dođje, mislim da ce Nadal biti nervozniji od Noleta.

DJ Ape

pre 8 godina

Ljudi, kontate li vi da je Saša tek tri dana u Parizu, a već sada imamo brdo zanimljivosti, intervjua, ekskluzive...? Ja, koji inače nisam neki veliki fan tenisa, svakodnevno pratim vesti sa RG-a... Super, stvarno!

Ilija

pre 8 godina

Novak je u poslednja dva okrsaja sa Nadalom pobedio sam sebe. Problem je bio u glavi. Ove godine je Novak "u glavi" jaci nego ikad. Ako dodje do tog okrsaja, ni sunce ni kisa, ni spora ni brza podloga nece ga zaustaviti.

Milos

pre 8 godina

Čovek računa finala... Omg! Jel znaš da je Novak uz osvojenih 8GS izgubio još 7 finala? Komšija vidi ovako, ako Novak osvoji RG i Sinsinati biće jedini, pazi JEDINI koji je kompletirao GS i M1000, uz to ima šanse da osvoji z medalju na OI u Brazilu(bronzanu već ima) prvi je na ATP listi i samim tim dobija Dijamantsko dostignuće koje niko nema. To će ga ubaciti na sami vrh u istoriji, naravno da možda neće imati najviše GS titula, ali nije samo to merilo... Goran i još dosta anonimusa sa dobrim servisom su samo mogli na travi da naprave neki rezultat...

miladin

pre 8 godina

Samo da odgovorim na jedan komentar.Kada je vlazno vrijeme i hladno tada je sljaka mokrija i sporija i loptica manje odskace.To treba Novaku .A Nadalu treba sunce vrucina toplo vrijeme i brza sljaka da bi njegovi top spinovi bili ubitacni i vise odskakali *kada je tako igraci moraju konstanto da igraju udarce iznad ramena pogotovo iz bekhenda pa samim tim i greske se gomilaju.A ne kao pojedini koji pisu da NADALU TREBA SPORA SLJAKA.da ste ikad izasli na teren po vrucini i po kisnom vremenu znali bi str da je kad je toplo teren brzi

Kuvana noga propalog muzičara

pre 8 godina

Saša Ozmo - nova dimenzija sportskog novinarstva.
Sekcija RG 2015 b92 portala je portal za sebe!
Svaka čast!
Inače, Novak Djokovic, izraziti favorit!
Over and out!
Peace, love...

tenis

pre 8 godina

Ivanisevicu,Nadala,bez obzira u kakvoj formi bio,niko "ne voli" da vidi kao protivnika pre finala..Pa cak ni sada..
Evo,danas,Rafa, 6-i nosilac,igra na Satrijeu,a Novak,1-i nosilac na Leglendu!
Sve ce da urade da Rafa,koji je na Satrijeu kao "lav", sve meceve,nezasuzeno,igra tamo..
Jos je izjavio da ne zeli da mu sudi Bernandez!ATP cuti,umesto da ga "klepi" sa milion USD kazne,pa ko je on da odredjuje koji sudija ce suditi koji mec?
Dobro nije rekao da ce on da pravi zreb na RG...
A i on i Toni Boga mole da "pripece zvezda" kada budu igrali Nole i Rafa,jer im je to poslednja sansa za uspeh...
Usput,"osokolio" ih je GASKE(!),vec jednom suspendovan zbog kokaina,kako "planira" cetvrtfinale sa Rafom,a siroma' zaboravio da prvo treba da "preskoci" Noleta!
Da ATP njega ipak posalju na doping kontrolu,mozda je opet "dunuo" neku "crtu" pa ne zna sta prica!
Kao da se Nole tu nista ne pita!Alo,rodjaci,napravili ste racun bez krcmara...
Nema zadnjih dana nikakvih vesti od njega ni o njemu..Wilander,po obicaju,"dosoljava" sa onim zakukuljenim komentarima tipa "Rafa je i dalje mocan","Rodzer je fascinantno igrao",o Noletu nista,samo konstatacije da je ,eto,opet,pobedio,ali "stil igre mu je malo cudan,kao da nije u formi"..bla,bla,bla,,...
Cak rece,a videlo se kako ga Barbara Sheet cudno gleda,da je ovaj sledeci Noletov "protivnik", Muller,"opasan" igrac,da moze da ugrozi Novaka!
Mozda stvarno moze,ako ga udari reketom po glavi...Drugacije,ne znam kako...

Хммм

pre 8 godina

Занимљив разговор. Мислим да би било лепо прочитати искрено виђење судије Бернардеса, у вези изузећа с Надалових сусрета...

hawkeye

pre 8 godina

Pre svega Saša da se odsad pa nadalje šalje na sve GSe,hteo ili ne:),onako pošteno ovo što je izjavio Goran nema šta da mu se doda ni oduzme,to je to.

Trifke

pre 8 godina

To sto neko smatra da se u Srbiji prati tenis od Novaka.Malo ste se zeznuli.Slobodan Zivojinovic je skrenuo pažnju na tenis u Srbiji.A da ti ne spominjem da sam gledao Ivanisevica kad je počeo u Davis Cupu.A o Borgu i Conersu da ti nepricam.BOBA PRPIC ORESAR A NA KORMILU ARMENULIC.Bile su to fešte u BG i ZG

Maja

pre 8 godina

Nadal motivisan jubilarnom titulom i neispadanjem iz TOP10, Marej možda dobija najviše, osvajanje RG Novaku ispred nosa značilo bi ogromno podizanje samopouzdanja, Rođa da zabeleži još jedan GS i zabetonira poziciju najboljeg svih vremena, naš Nole da se definitivno upiše u sam vrh velikana ovog sporta. Ulozi su neverovatni, ovaj RG je poseban po mnogo čemu, sve opcije su otvorene. Za sada je jedino sigurno da ga je obeležio Saša sa svojim prilozima. :)