Sreda, 27.05.2015.

09:36

Nadal: Tražio sam izuzeće Bernardesa

Španski teniser Rafael Nadal potvrdio je da je tražio da Karlos Bernardes više ne sudi njegove mečeve.

Izvor: JT

Nadal: Tražio sam izuzeæe Bernardesa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

jelena

pre 8 godina

Ovako nesto od Nadala nisam ocekivala. Opomene koje je dobio su opravdane. Volim Rafu, ali u ovoj situaciji je pokazao velicinu svog ega.

Kurepa

pre 8 godina

Maksimalno dozvoljeno vreme pocinje teci od momenta zavrsetka poena do udarca lopte reketom za sledeci poen (misli se do ispucanog servisa). Ako "toss" nije dobar serveru je dozvoljeno neogranicen broj puta da ponovi "toss", naravno ako nije udario lopticu, ali mu moze biti sudjeno prekoracenje vremena ako prakticki tim ponasanjem prekoracuje maksimalno dozvoljeno vreme. Ipak ne treba zaboraviti da je tenis igra dzentlmena i da pravila ne moraju biti bas striktno matematicki postovana. Bitno je i samo ponasanje igraca i da li namerno zloupotrebljava pravila.

miki7878

pre 8 godina

http://i.gyazo.com/84f50c63546b604bf421188d05681d83.gif

Posle ovakve reakcije sudije, koji se bez ikakvog respekta smeje jednom od igraca, ATP je trebao sam da ga suspenduje da ne sudi neko vreme. Apsolutno pravo je Nadal imao da trazi to.

Rio

pre 8 godina

A zasto da protivnik i publika cekaju da on ispravlja svoje greske sa sortcem?
Neka ispravlja, ali u dozvoljenom roku.
Sad ostale sudije da stanu u solidarnost sa ovim Bernardesom.

charlotte sometimes

pre 8 godina

Pravila treba da budu ista za sve. Postovanje za Nadala znaci pustiti ga da radi sta hoce. Za mene je ovo sramota. Ja sam za da sudija progleda kroz prste ponekad, narocito kada je prethodio iscrpljujuci poen ili ako je mec usao u peti set, u slucaju nenormalnih uslova za igru i slicno. Medjutim Nadal do te mere zloupotrebljava svoj status da je poceo da zagorcava zivot ljudima koji rade svoj posao.

Pravda za Bernandeza! :)))

Nadam se da Nadalu zahtev nece proci, ti bi znacilo da teniseri mogu da rade sta hoce.

dr

pre 8 godina

A da sudi strikan Toni?
Mislim da bi bio zadovoljan,sta mislis?
Da sam na mestu ATP-a,sada bi ti pukao jedno milion USD kazne!Pa kada si cuo i jednog igraca da je to trazio?
Sta ces sledece traziti?Da ti dodele pehar pre turnira?
Rafo,sa tobom nesto nije u redu....

Anakin

pre 8 godina

Najpovlasceniji teniser na turu. Pored Federera verovatno i najsujetniji sa tom razlikom sto Federer svoje frustracije istrese ponekad na konferenciji za novinare, sto je potpuno legitimno. Nadal prekoraci vreme prilikom svakog servisa a i dalje je nedefinisano da li mu se meri vreme od trenutka kada se zavrsi prethodni poen ili od kada zavrsi opsesivno-kompulsivni ritual, vadjenja gaca iz dupeta, namestanja rukava, ciscenja servis linije, stavljanje kose iza usiju i trljanja nosa. Kada mu je karijera krenula nizbrdo poceo je da koristi uticaj na Turu, pljuje sudije, kuka na druge igrace itd... Zbog takvih stvari ga nikada necu pamtiti kao velikog sportistu. Jednog od najboljih tenisera ikada, da, ali veliki sportista se postaje u porazima. U pobedama svi su ti dobri i za sve imas reci hvale.

Torgo Nudho

pre 8 godina

@Jana
Ja se slažem u potpunosti, nervira me što ga niko ne opominje, ali još više me nervira to što se on buni kad ga opomenu iako zna da je stvarno prekoračio dozvoljeno vreme. Mada, on nije jedini, ima bezbroj videa na YT kad i Fed i Novak započinju rasprave sa sudijama a nisu u pravu (za Fonjinija i ostale da ne pričam). Rafa je sigurno najgori, jer on ovo radi bukvalno svaki put kad igra, ALI, kažem opet, ovo što je u Riju uradio Bernardes mu daje za pravo da traži da mu nikad više ne sudi, jer je dozvolio da mu se smeje ceo stadion, komentatori i na kraju on sam, koji je sudija. Što reče neko, ovo sad otvara Pandorinu kutiju, ali eto, sad Nadal ima i realan razlog, nažalost... Inače, suprotno on Nadala, Novak je svoje besomučno tapkanje pre servisa, a posle mnogo manjeg broja opomena, totalno izbacio, tako da bi i Nadal mogao malo da promisli o tome, mada, kolika je zvezda, ne bi me čudilo da mu i dalje tolerišu (sudije), ovaj put i zbog straha da ne budu udaljeni od suđenja njegovih mečeva... Da se ja pitam, NIKO ne bi imao povlastice, pa ni Nole, Nadal ili Fed, ali svi znamo da ne funkcioniše tako ovaj svet, pa ni tenis...

MK

pre 8 godina

I ja zameram Bernandesu, i ne samo njemu nego i ostalim sudijama što se ne drže Nadalovih pravila
Pauza izmedju gemova – do 35 sec
Menjanje šortsa – kad mu se prohte
Toalet – može i kad protivnik servira za meč
MTO pauza – usred gemova ili taj brejka, prema proceni (naročito kad protivniku iznenada krene)
Javni coaching – ne samo da sudije i rivali treba da se prave slepi i gluvi, već Toniju treba instalirati pokretnu stolicu (poput pokretne kamere), kako bi im se dodatno olakšalo dogovaranje usred mečeva..
Zato, sudije, pazite kako sudite. pamet u glavu i nemojte da ga pritiskate..

đeneral

pre 8 godina

U pravu je Nadalko,treba čoveku više vremena za pripremu.
Prvo se mora obrisati od znoja jer se znoji kao drogiran,pa da se počisti linija,izvadi osigurač iz zadnjice,doteraju naramenice,
ispita da li je nos na mestu...
A vreme curi,nije to lako,neka neko proba.
P.S. Sve to treba ponoviti i kada prima servis.

Beobrad

pre 8 godina

Nadal: Trazim izuzece Bernardesa, jer sudi po pravilima!
U kom je on fazonu, SAMO KOD NJEGA ne mogu k'o covek da se pripremam za servis 35 sekundi ?!
Ni vise nego usporen Satrije, ni Babolat, ni sve sile ovog sveta nece spreciti Novaka da ispresavija Nadala na Starijeu u 1/4 finalu !
Na Lenglanu bi ga pocistio kao u MK ili kao prosle godine u Rimu, na Satrijeu je znatno teze, ali nema vise provlacenja, gladijator-tenis ne moze parirati talenat-tenisu!

sudnji dan

pre 8 godina

Mene samo zanima da li je teniska organizacija prihvatila ovakav jedan nedolican zahtev Nadala. Jos je samo ostalo da nameste skor, jer na namestanju zreba uveliko rade. Ne bi me cudilo da mu povladjuju kad mu rade test krvi.

Ivan M

pre 8 godina

Bruka.

1. Nadal na GS turniru, gde mu je dozvoljeno 20 umesto 25 sekundi koliko ima na ATP-u, STALNO prekoracuje dozvoljeno vreme. Na ATP-u to verovatno cini u 40% slucajeva. Tako da je ovo sto Bernardes radi minimum minimuma;

2. Bernardes je sjajan sudija. Coveku ne bi padalo na pamet da se svadja sa igracem kakav je Nadal - ovom verovatno smeta to sto Bernardes jednostavno primenjuje pravila i nista vise;

3. Ako Nadalu ovo dozvole, to stvarno podriva sudije i smanjuje im autoritet. Kako onda bilo ko moze da sudi nekome ako je u strahu da ce ovaj da se naljuti?

Jana

pre 8 godina

@Torgo Nudho, ako tako bilo na snimku, onda je Nadal trebalo da kaze konkretno zbog cega, ako je tako uradio sudija, onda taj cin nije bio u redu, da se presvlaci na terenu, to je malo glupo, nije u pitanju menjanje majica. A ne da govori o opomenama za koje je ovaj imao prava da ga opominje jer mu se mnogo izlazilo u susret sto se toga tice, pogotovu dok je bio broj 1. Tada su mu svi maksimalno titrali ko nekom detetu. A i on se verovatno presvlacio citavu vecnost... Ali dobro, ako je to bila poslednja kap, onda je za to trebalo da se zali, samo za to. I da sudija za to snosi posledice, a ne i za opomene koje su na mestu. A i sudije su malo pokvarene, onima koji su broj 1 se mnoooooogo vise tolerise nego nekima drugima ili su van velike cetvorke ili pak jos nize rangirani. A to nije fer. Kao i ono da bolje rangirani imaju bolje vreme igranja i uslove i na vecim terenima igraju i slicno. Bilo bi lepo da svi imaju ista prava i da ista pravila vaze za sve.

kraja

pre 8 godina

"[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Jumko, 27. maj 2015 10:20) "

...komentar coveka koji ne postuje ni sebe ni svoja obecanja...

Smejmo se svi

pre 8 godina

Ako ovo za vas nije razlog da traži da mu više ne sudi ovaj sudija, ja stvarno ne znam šta jeste. Čoveku se smeje ceo stadion, komentatori a sudija prosto umire od smeha. Strašno, ne znam zbog čega je Rafa zaslužio da ga tako ponižavaju.

http://www.dailymotion.com/video/x2htson

antiImbecil

pre 8 godina

Kako pogodno skracen intervju:)A nastavak?Evo jedan dio-"Jer..cudno he biti kaznjavan za prekoracenja po 5,6 sekundi a ostali teniseri koji psuju,vredjaju publiku,protivnike..lome rekete i inventar dobiju samo opomenu.".Pametnom dovoljno:) I Bernardes je najgori sudija na turu
(El Rei va por LaDecima, 27. maj 2015 10:28)


Ajde sada ti nama sve to da prepevas na Spanjolski ?

Teniseri imaju prava da psuju i da vredjaju publiku kada publika vredja njih, i da lome rekete njihovi su, nemaju prava da lome invertar, mada se i slabo secam da ga je neko lomio, mada i mogu da ga lome to je sve sastavni deo igre, time izbacuju bes, koncentrisu se da zaigraju bolje, ako igraju bolje ima vise publike, ako ne ima ih manje, ako je manje publike manje je para i manje je interesovanje komprende imbecilo.

Tako je, gacati Spanjolac treba posle svakog prekrsaja da dobije opomenu, pa makar iz protesta napustio teren usred meca !

Smejmo se svi

pre 8 godina

Ako ovo za vas nije razlog da traži da mu više ne sudi ovaj sudija, ja stvarno ne znam šta jeste. Čoveku se smeje ceo stadion, komentatori a sudija prosto umire od smeha. Strašno, ne znam zbog čega je Rafa zaslužio da ga tako ponižavaju.

http://www.dailymotion.com/video/x2htson

mare

pre 8 godina

A kad je Nole tapkao lopticu niko od vas se nije bunio.Volim Noleta,ali da vas podsedtim...
(Marija, 27. maj 2015 11:00)

Pa mora da tapka lopticu, inace se sude koraci, mislim stvarno....

Nebojša

pre 8 godina

A kad je Nole tapkao lopticu niko od vas se nije bunio.Volim Noleta,ali da vas podsedtim...
(Marija, 27. maj 2015 11:00)

Pa možda se niko nije bunio ali tada je bilo dozvoljeno više vremena nego danas mislim 40s a danas Novak to više ni ne radi izuzetno retko prekorači ovih 25s i bude opomenut dok Nadal redovno i dalje prekoračuje vreme i niko ga ne opominje a kada se i desi da ga opomenu kao Bernardes sta se desi isključe sudiju gde to ima to nije fer.

Svete

pre 8 godina

Samo 4 opomene ??? Pa da, velika greska sudije, trebao je bar 10 opomena da dodeli pa mozda bi ovaj poceo da postuje pravila ! Skoro bese neki mec gde je imao prosek preko 30 sekundi, to znaci da je na tom mecu bar 40 napravio prekrsaj !!

Nego nije mi jasno kod tih opomena, prva je opomena, druga oduzimanje prvog servisa, treca bi trebala da bude gubitak poena zar ne, a ne ponovo oduzimanje prvog servisa ???

MirsadK

pre 8 godina

I ja zameram Bernandesu,i ne samo njemu, nego i ostalim sudijama što se ne pridržavaju pravila Nadalovog tima (ilitiga klana):

Pauza izmedju gemova – do 35 sec
Menjanje šortsa – kad mu padne na pamet
WC pauza – kad gubi, a protiivnik servira za meč
MTO pauza – usred gemova ili taj brejka, prema proceni, a obično kad protivniku iznenada krene i treba ga izbaciti iz takta
Javni coaching – ne samo da sudije i rivali treba da se prave gluvi i slepi, već Nadalovom treneru treba instalirati pokretnu stolicu (poput pokretne kamere), kako bi im se dodatno olakšalo dogovaranje usred mečeva..
Zato, sudije...pamet u glavu i pazite šta radite!

Svete

pre 8 godina

I da, evo klasicne potvrde o njegovoj OGROMNOJ sujeti !! Federer i bilo ko iz vrha su male bebe za naizgled zbunjenog, stidljivog, tihog, povucenog Spanca !

Пјер Де Кубертен

pre 8 godina

Što se potovanja tiče Rafa ima pravo, njemu stvarno treba više vremena nego drugim teniserima, da popravi kosu, majicu izvuče gaće iz dupeta a onaj na drugoj strani neka čeka.
(mrki, 27. maj 2015 10:30)
МРКИ насмеја ме до суза. Ово си срочио врхунски. Пишем коментар и плачем од смеха. МАЈСТОРСКИ

John Terry

pre 8 godina

(mrki, 27. maj 2015 10:30)
Zaboravio si da treba da se ispipa svuda po licu, a to traje... i ne moze da se ubrza u smislu i da vuce gace i da se pipa po licu i da namesta kosu, jer onda madjija ne radi. Sta reci a ne nasmejati se, covek je otiso s mozgom :)

Stefan

pre 8 godina

I sad zbog ovoga druge sudije smeju samo 1 da opomenu Nadala tokom meca, jer je ipak to Nadal ej, nemoj slucajno da ga opomenes sto prelazi 30-35s, a dozvoljeno je 25. Toliko o tome.

Stefan

pre 8 godina

Zbog ovakvih i slicnih izjava nikad nisam i necu da navijam za Nadala i Federera. U Rimu je Nadal prelazio 35s, a zali se na sudije, sramota! Sve mu smeta, smeta mu trava na Wimbledonu, smeta mu reket, sve manje turnira na sljaci. Sa druge strane Federer bocka Noleta vec dugo vreme. Secamo se 2011 i Us Opena kad je Nole spasao 2 mec lopte, i Rodjinu izjavu posle toga. Marej prica kako je Nole lazirao povredu na AO. Pa vi i dalje navijajte za njih kad igraju protiv Noleta. Niste nista bolji od njih. Zato vise postujes Noleta i neke druge tenisere, Ferera, Monfisa.

sramota

pre 8 godina

Kako ga nije sramota?On godinama svojim odvratnim,zapravo ogavnim sve "obogaćenijim"ritualima,prilikom serviranju ne poštuje rivale i sada odlučio da nekom drži lekciju iz lijepog ponašanja.

NS BOY

pre 8 godina

Brate izvlacis ga iz zadnjice svakodnevno, kako nisi video na vreme da si ga naopako obukao? Sto se vremena tice, licno bih ti dodeljivao opomene i kazne. Volim da gledam Nadala. Ali preteruje.

velko

pre 8 godina

BIO BI ŠTOS DA BERNARDESA STAVE U MEČU PROTIV ĐOKOVIČA.Sudija je tu da se poštuju pravila igre. Čovek je više nego principijelen, pravedan a nadasve simpatičan.

realista

pre 8 godina

Covek je u pravu 100%, jednostavno njemu treba vise vremena, ma iz kojih to razloga bilo. Djokovicu je do 2013-e trebalo 30-ak sekundi da odservira, pa se niko nije bunio. Da se razumemo, navijam za Novaka, voleo bih da osvoji RG, i da prestigne i Nadala i Federera, ali malo objektivnosti nije na odmet. I ne znam sto se ovde ljudi na svaku Nadalovu izjavu brecaju, kao da im iz dzepa uzima, covek je veliki sampion, borice se kao i svi do poslednjeg trenutka da osvoji titulu, i ne mozemo mu na tome nista zameriti.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Ne brinite, i Djokovic da nije glumac kakav jeste, pa mu kvazi sve i svako odgovara, i on bi imao zamerke na sudije. Ali ne, on sve voli...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Jumko, 27. maj 2015 10:20)
--------
Najviše volim ove kojima mržnja, zavist i pakost ne daju mira. Ta afektivnost prema čoveku koji je sve postigao sam, zahvaljujući svom trudu i odricanju je toliko velika da prosto parališe mozak. Možda je Novak "kvazi" ali to ne možemo da ynamo sve dok ne izadje, kao i većina tenisera iy tog "kvazi" stanja ali, Vi biste trebali da idete na konsultacije kako biste se oslobodili tih niskih i štetnih osobina. Novak je džentlmen i Srbin koji nije prodao, kako sebe tako ni svoju otadžbinu i narod. Tako bogat, tako popularan, tako slavan a, normalan? Za većinu Srba to je nezamislivo i mnogi to ne mogu da mu oproste.

7 gotovan

pre 8 godina

BIO BI ŠTOS DA BERNARDESA STAVE U MEČU PROTIV ĐOKOVIČA.Sudija je tu da se poštuju pravila igre. Čovek je više nego principijelen, pravedan a nadasve simpatičan.
(velko)

To bi bilo u srpskom stilu 'inata'! Sreca pa civilizovan svet ne funkcionise po tom principu

Boris

pre 8 godina

Ovo je direktan pritisak na ostale sudije da mu tolerišu ponašanje inače neće biti delegirani za "važne" mečeve.

Bilo bi dobro, kada bi se sudije udružile i od sada mu (i ostalima, naravno) sudile svako prekoračenje koje nije opravdano (ometanje publike i sl).

Zone Zamfirsko

pre 8 godina

More bre, crknite dušmani! Može mu se! Bez njega ATP bi bio zanimljiv koliko i naša fudbalska liga, prema tome, sikter bre!

A osim što je super zvezda, već sada teniska legenda, još je i najbolji je frajer ubedljivo! Namešta šorc zato što ima grandes cojones pa mora, čovek obdaren a ne kao ovdašnji komentatori zgubidani praznih pocepanih džepova a dugačkog kažiprsta...

Temerinac

pre 8 godina

Šta je sa nameštanjem bočica, nameštanjem kose, češanje guze i ostalim grifovima Nadala? Nadal stalno prekoračuje vreme za servis. Očito se ponaša kao maza!

Milosclub

pre 8 godina

Kao da raskida sa devojkom, "dobra si ali je bolje da se ne vidjamo neko vreme".. hehe koji je lik Nadal! Frik je malo ali ga bas gotivim. I koliki autoritet ima!! Jedva cekam Noletov i njegov mec. Bice bas tesko Noletu ali se nadam pobedi. Vreme je. Jos kada bi i Marej ispao pre polufinala:)

Torgo Nudho

pre 8 godina

Imao sam isti stav kao i većina komentatora, a to je da je ovo čist debilizam od strane Nadala i da ne bi trebalo da ima pravo na ovako nešto... Sve do pre neki minut, kada sam na sajtu gde je ovaj text originalno objavljen (Telegraph) u komentarima pročitao o situaciji na turniru iz februara - Rio de Janeiro, kada se Bernardes bukvalno sa ostatkom publike smejao jer je Nadal (u 3h ujutru i pod neviđenim uslovima vlažnosti vazduha) zbog potpuno mokrog šortsa morao isti da promeni u tunelu ali je u žurbi novi šorts obukao naopako (i čak odigrao nekoliko gemova tako, da ne bi prekidao meč ponovo), a onda kad je pitao Bernardesa da mu da 20 sec da normalno obuče šorts u tunelu ovaj je rekao da će mu suditi prekoračenje vremena, što je nateralo Nadala da se presvlači na terenu, pod peškirom (imate video u komentarima na Telegraphu i na YT). Ne mogu da verujem da jedan sudija može ovo sebi da dozvoli, tako da sad podržavam Nadalovu odluku iako to pre gledanja ovog videa nisam nikad ni pomislio... Bernardes mu je samo dao legitimitet ovim debilizmom... Inače, imam strah od četvrtfinala, jer je očigledna razlika u šljci na centralnom terenu i ostalim, ne znam da li će Nole uspeti da se izbori sa obom PREsporom šljakom protiv Nadala, ali ako to uspe, samo nebo je granica... Nisu isključena ni sva 4 GSa u sezoni.. Nadam se da će tako i biti...

Boban

pre 8 godina

Nadal je veliki sportista, ali nije dobro što ovako postupa. Zbog toga bih voleo da ga Almagro počisti sa terena, ako ne on, onda Nole u četvrtfinalu.

audi 5cyl

pre 8 godina

Ovaj da bude srećan ako prođe Almagra. Ja sumnjam da hoće. A pravila su pravila, prekoračiš, sledi opomena. Nećeš opomene, nemoj prekoračivati.

branko

pre 8 godina

Zivci i pritisak, a turnir tek poceo. Neces ti daleko a to sto si bas dobro pobedio dete od osamnaest godina nije me impresiralo. Sledeci Nadalov protivnik je njegov zemljak, Nicolas Almagro. To ce biti bas lep test.

nedal

pre 8 godina

Nije dobro, volim Nadala, ali ovome nažalost ne bi smelo da se izađe u susret, jer bi otvorilo Pandorinu kutiju.

Mislim da bi ATP trebalo da porazgovara sa akterima i pre svega da proveri snimke spornih mečeva.

Da li su opomene bile opravdane ili ne?
Da li su bile u kritičnim trenucima?
Koliko je prekršaja zapravo bilo - ako su samo 4 opomene, da li je prekršaja zaista bilo samo 4? Da li je svaki suđen?
Da li je drugi igrač dobio opomenu za bilo šta? Da li je pravio prekršaje?
Kako je opomena delovala, da li se Nadal korigovao i na koliko dugo?

Sudije ne mogu i ne treba da imaju proizvoljna tumačenja, je rpravila ne treba da postoje da nekoga možeš, već i da moraš da opomeneš. Da sam ja sa druge strane mreže, podjednako bi me ometalo što sudija ne opominje protivnika, ukoliko ovaj zloupotrebljava svoja prava.

mrki

pre 8 godina

Što se potovanja tiče Rafa ima pravo, njemu stvarno treba više vremena nego drugim teniserima, da popravi kosu, majicu izvuče gaće iz dupeta a onaj na drugoj strani neka čeka.

Kipo

pre 8 godina

Kad Vam ne ide onako kako bi ste želeli tada Vam svaka sitnica smeta tako da me ne čudi ovaj potez Nadala. Par puta sam gledao i kada Nadal nije bio u pravu a svejedno se raspravljao sa sudijama kao da su ga najstrašnije oštetili, čini mi se da nije uvek bio Bernardes taj sa kojim se rapsravlja...

mlekadzija

pre 8 godina

Da li prekporacenje vremena za servis predstavlja prekrsaj? I tako kod svakog servisa. Bernrdes nema problm da mu dodeli opomenu za razliku od ostalih sudija.Rafa ocigledno misli da ne. Obizrom koliko mu treba od odradi ritual gace, rame, nos, usi, kosa gace ram usi, kosa....

John Terry

pre 8 godina

Najveci svih vremena!! Kompleksi su cudo..Vamos
(svi smo mi jumko, 27. maj 2015 10:18)
Ciji kompleksi? Ja ovde vidim samo Rafine komplekse. Objasni?

El Rei va por LaDecima

pre 8 godina

Kako pogodno skracen intervju:)A nastavak?Evo jedan dio-"Jer..cudno he biti kaznjavan za prekoracenja po 5,6 sekundi a ostali teniseri koji psuju,vredjaju publiku,protivnike..lome rekete i inventar dobiju samo opomenu.".Pametnom dovoljno:) I Bernardes je najgori sudija na turu

fedex

pre 8 godina

svi bi ovako kao bernandes trebalo da sude,pa nadalu se ciste duse moze po svakom mecu dosuditi 10 prekoracenja,tako da je i ovdje dobro prosao,trebao bi da ljubi noge ovom sdudiji..

ALEKSANDRA

pre 8 godina

Kako je krenuo, mogao je da trazi i promenu protivnika. Ako se ne varam i sa Almagrom je imao problema nedavno. Upozoravao je su sudiju na Nadalovo cesto prekoracavanje vremena, sto je ovog izludjivalo.

Jana

pre 8 godina

Ijao, pa sto ne pogleda on koliko ne postuje ni sudiju, ni protivnika ni publiku. Em prekoracava to dozvoljeno vreme, i to vise od 15sekundi i za to vreme izvata sebe od dole na gore pred svima njima (zensko sam, ali je malo degutantno gledati ono sto on radi). I onda tek krece da lupka loptu, da se sprema za servis, a pritom dodirne loptu rukom kojom je ispipkao sebe uzduz i popreko (dobar zeludac imaju protivnici). I ti si se nasao da pricas o nepostovanju. Pogledaj svoje ponasanje prvo pa onda reci za tudje. Taj sudija je jedini koji te opominje i treba jos duplo da te opominje. Ako bi da budes zvezda, pa ti idi u Holivud, pa ces dobiti i svoju zvezdu na plocniku i svi ce gledati da tebi podredjuju sve.
Doslo vreme da igrac bira ko ce da sudi njegove meceve, cirkus. I ludi ovi iz vrha ako na to pristanu... Sta je sledece sto ce gospodin da menja da sebi olaksa sve?

nikola

pre 8 godina

Totalno nepostovanje za ponasanje Nadala na terenu i van terena.
Postovanje za njegove vanserijske rezultate.
Da li je to deo marketinga ? Uvek zategnuto i sa visine gleda na stvari,intervjue. Ili je jednostavno takav ? Da Djokovic nesto slicno radi bio bi zigosan uvek. Jos jednom se pokazuje koliko je Djokovic osvezenje za tenis i koliko je veci covek od Nadala bez obzira sto je profesionalni sport u pitanju.

Sudija

pre 8 godina

Sudio mu covek prekoracenje vremena koje kod svakog poena na svoj servis prekoracuje a on kaze to je nepostovanje...
Po meni to je profesionalizam od strane sudije a jedino nepostovanje tu je Nadala prema svom protivniku koji opusteno moze kafu da popije dok ovaj istapka lopticu,namesti frizuricu i resi upadanje sorca.

Sofronije

pre 8 godina

Prvi covek koji radi svoj posao kada je u pitanju Nadal i ovaj odmah kuka. Neverovatno..
Sto je najgore, mozete li misliti koliko je puta i koliko Nadal prekoracio vreme kada ga je Karlos opomenuo 4 puta.

Sofronije

pre 8 godina

Prvi covek koji radi svoj posao kada je u pitanju Nadal i ovaj odmah kuka. Neverovatno..
Sto je najgore, mozete li misliti koliko je puta i koliko Nadal prekoracio vreme kada ga je Karlos opomenuo 4 puta.

Sudija

pre 8 godina

Sudio mu covek prekoracenje vremena koje kod svakog poena na svoj servis prekoracuje a on kaze to je nepostovanje...
Po meni to je profesionalizam od strane sudije a jedino nepostovanje tu je Nadala prema svom protivniku koji opusteno moze kafu da popije dok ovaj istapka lopticu,namesti frizuricu i resi upadanje sorca.

NS BOY

pre 8 godina

Brate izvlacis ga iz zadnjice svakodnevno, kako nisi video na vreme da si ga naopako obukao? Sto se vremena tice, licno bih ti dodeljivao opomene i kazne. Volim da gledam Nadala. Ali preteruje.

mlekadzija

pre 8 godina

Da li prekporacenje vremena za servis predstavlja prekrsaj? I tako kod svakog servisa. Bernrdes nema problm da mu dodeli opomenu za razliku od ostalih sudija.Rafa ocigledno misli da ne. Obizrom koliko mu treba od odradi ritual gace, rame, nos, usi, kosa gace ram usi, kosa....

mrki

pre 8 godina

Što se potovanja tiče Rafa ima pravo, njemu stvarno treba više vremena nego drugim teniserima, da popravi kosu, majicu izvuče gaće iz dupeta a onaj na drugoj strani neka čeka.

fedex

pre 8 godina

svi bi ovako kao bernandes trebalo da sude,pa nadalu se ciste duse moze po svakom mecu dosuditi 10 prekoracenja,tako da je i ovdje dobro prosao,trebao bi da ljubi noge ovom sdudiji..

velko

pre 8 godina

BIO BI ŠTOS DA BERNARDESA STAVE U MEČU PROTIV ĐOKOVIČA.Sudija je tu da se poštuju pravila igre. Čovek je više nego principijelen, pravedan a nadasve simpatičan.

ALEKSANDRA

pre 8 godina

Kako je krenuo, mogao je da trazi i promenu protivnika. Ako se ne varam i sa Almagrom je imao problema nedavno. Upozoravao je su sudiju na Nadalovo cesto prekoracavanje vremena, sto je ovog izludjivalo.

Boban

pre 8 godina

Nadal je veliki sportista, ali nije dobro što ovako postupa. Zbog toga bih voleo da ga Almagro počisti sa terena, ako ne on, onda Nole u četvrtfinalu.

audi 5cyl

pre 8 godina

Ovaj da bude srećan ako prođe Almagra. Ja sumnjam da hoće. A pravila su pravila, prekoračiš, sledi opomena. Nećeš opomene, nemoj prekoračivati.

nikola

pre 8 godina

Totalno nepostovanje za ponasanje Nadala na terenu i van terena.
Postovanje za njegove vanserijske rezultate.
Da li je to deo marketinga ? Uvek zategnuto i sa visine gleda na stvari,intervjue. Ili je jednostavno takav ? Da Djokovic nesto slicno radi bio bi zigosan uvek. Jos jednom se pokazuje koliko je Djokovic osvezenje za tenis i koliko je veci covek od Nadala bez obzira sto je profesionalni sport u pitanju.

Kipo

pre 8 godina

Kad Vam ne ide onako kako bi ste želeli tada Vam svaka sitnica smeta tako da me ne čudi ovaj potez Nadala. Par puta sam gledao i kada Nadal nije bio u pravu a svejedno se raspravljao sa sudijama kao da su ga najstrašnije oštetili, čini mi se da nije uvek bio Bernardes taj sa kojim se rapsravlja...

Stefan

pre 8 godina

Zbog ovakvih i slicnih izjava nikad nisam i necu da navijam za Nadala i Federera. U Rimu je Nadal prelazio 35s, a zali se na sudije, sramota! Sve mu smeta, smeta mu trava na Wimbledonu, smeta mu reket, sve manje turnira na sljaci. Sa druge strane Federer bocka Noleta vec dugo vreme. Secamo se 2011 i Us Opena kad je Nole spasao 2 mec lopte, i Rodjinu izjavu posle toga. Marej prica kako je Nole lazirao povredu na AO. Pa vi i dalje navijajte za njih kad igraju protiv Noleta. Niste nista bolji od njih. Zato vise postujes Noleta i neke druge tenisere, Ferera, Monfisa.

Milosclub

pre 8 godina

Kao da raskida sa devojkom, "dobra si ali je bolje da se ne vidjamo neko vreme".. hehe koji je lik Nadal! Frik je malo ali ga bas gotivim. I koliki autoritet ima!! Jedva cekam Noletov i njegov mec. Bice bas tesko Noletu ali se nadam pobedi. Vreme je. Jos kada bi i Marej ispao pre polufinala:)

Nebojša

pre 8 godina

A kad je Nole tapkao lopticu niko od vas se nije bunio.Volim Noleta,ali da vas podsedtim...
(Marija, 27. maj 2015 11:00)

Pa možda se niko nije bunio ali tada je bilo dozvoljeno više vremena nego danas mislim 40s a danas Novak to više ni ne radi izuzetno retko prekorači ovih 25s i bude opomenut dok Nadal redovno i dalje prekoračuje vreme i niko ga ne opominje a kada se i desi da ga opomenu kao Bernardes sta se desi isključe sudiju gde to ima to nije fer.

Stefan

pre 8 godina

I sad zbog ovoga druge sudije smeju samo 1 da opomenu Nadala tokom meca, jer je ipak to Nadal ej, nemoj slucajno da ga opomenes sto prelazi 30-35s, a dozvoljeno je 25. Toliko o tome.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Ne brinite, i Djokovic da nije glumac kakav jeste, pa mu kvazi sve i svako odgovara, i on bi imao zamerke na sudije. Ali ne, on sve voli...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Jumko, 27. maj 2015 10:20)
--------
Najviše volim ove kojima mržnja, zavist i pakost ne daju mira. Ta afektivnost prema čoveku koji je sve postigao sam, zahvaljujući svom trudu i odricanju je toliko velika da prosto parališe mozak. Možda je Novak "kvazi" ali to ne možemo da ynamo sve dok ne izadje, kao i većina tenisera iy tog "kvazi" stanja ali, Vi biste trebali da idete na konsultacije kako biste se oslobodili tih niskih i štetnih osobina. Novak je džentlmen i Srbin koji nije prodao, kako sebe tako ni svoju otadžbinu i narod. Tako bogat, tako popularan, tako slavan a, normalan? Za većinu Srba to je nezamislivo i mnogi to ne mogu da mu oproste.

Boris

pre 8 godina

Ovo je direktan pritisak na ostale sudije da mu tolerišu ponašanje inače neće biti delegirani za "važne" mečeve.

Bilo bi dobro, kada bi se sudije udružile i od sada mu (i ostalima, naravno) sudile svako prekoračenje koje nije opravdano (ometanje publike i sl).

sramota

pre 8 godina

Kako ga nije sramota?On godinama svojim odvratnim,zapravo ogavnim sve "obogaćenijim"ritualima,prilikom serviranju ne poštuje rivale i sada odlučio da nekom drži lekciju iz lijepog ponašanja.

John Terry

pre 8 godina

Najveci svih vremena!! Kompleksi su cudo..Vamos
(svi smo mi jumko, 27. maj 2015 10:18)
Ciji kompleksi? Ja ovde vidim samo Rafine komplekse. Objasni?

nedal

pre 8 godina

Nije dobro, volim Nadala, ali ovome nažalost ne bi smelo da se izađe u susret, jer bi otvorilo Pandorinu kutiju.

Mislim da bi ATP trebalo da porazgovara sa akterima i pre svega da proveri snimke spornih mečeva.

Da li su opomene bile opravdane ili ne?
Da li su bile u kritičnim trenucima?
Koliko je prekršaja zapravo bilo - ako su samo 4 opomene, da li je prekršaja zaista bilo samo 4? Da li je svaki suđen?
Da li je drugi igrač dobio opomenu za bilo šta? Da li je pravio prekršaje?
Kako je opomena delovala, da li se Nadal korigovao i na koliko dugo?

Sudije ne mogu i ne treba da imaju proizvoljna tumačenja, je rpravila ne treba da postoje da nekoga možeš, već i da moraš da opomeneš. Da sam ja sa druge strane mreže, podjednako bi me ometalo što sudija ne opominje protivnika, ukoliko ovaj zloupotrebljava svoja prava.

Ivan M

pre 8 godina

Bruka.

1. Nadal na GS turniru, gde mu je dozvoljeno 20 umesto 25 sekundi koliko ima na ATP-u, STALNO prekoracuje dozvoljeno vreme. Na ATP-u to verovatno cini u 40% slucajeva. Tako da je ovo sto Bernardes radi minimum minimuma;

2. Bernardes je sjajan sudija. Coveku ne bi padalo na pamet da se svadja sa igracem kakav je Nadal - ovom verovatno smeta to sto Bernardes jednostavno primenjuje pravila i nista vise;

3. Ako Nadalu ovo dozvole, to stvarno podriva sudije i smanjuje im autoritet. Kako onda bilo ko moze da sudi nekome ako je u strahu da ce ovaj da se naljuti?

Пјер Де Кубертен

pre 8 godina

Što se potovanja tiče Rafa ima pravo, njemu stvarno treba više vremena nego drugim teniserima, da popravi kosu, majicu izvuče gaće iz dupeta a onaj na drugoj strani neka čeka.
(mrki, 27. maj 2015 10:30)
МРКИ насмеја ме до суза. Ово си срочио врхунски. Пишем коментар и плачем од смеха. МАЈСТОРСКИ

Torgo Nudho

pre 8 godina

@Jana
Ja se slažem u potpunosti, nervira me što ga niko ne opominje, ali još više me nervira to što se on buni kad ga opomenu iako zna da je stvarno prekoračio dozvoljeno vreme. Mada, on nije jedini, ima bezbroj videa na YT kad i Fed i Novak započinju rasprave sa sudijama a nisu u pravu (za Fonjinija i ostale da ne pričam). Rafa je sigurno najgori, jer on ovo radi bukvalno svaki put kad igra, ALI, kažem opet, ovo što je u Riju uradio Bernardes mu daje za pravo da traži da mu nikad više ne sudi, jer je dozvolio da mu se smeje ceo stadion, komentatori i na kraju on sam, koji je sudija. Što reče neko, ovo sad otvara Pandorinu kutiju, ali eto, sad Nadal ima i realan razlog, nažalost... Inače, suprotno on Nadala, Novak je svoje besomučno tapkanje pre servisa, a posle mnogo manjeg broja opomena, totalno izbacio, tako da bi i Nadal mogao malo da promisli o tome, mada, kolika je zvezda, ne bi me čudilo da mu i dalje tolerišu (sudije), ovaj put i zbog straha da ne budu udaljeni od suđenja njegovih mečeva... Da se ja pitam, NIKO ne bi imao povlastice, pa ni Nole, Nadal ili Fed, ali svi znamo da ne funkcioniše tako ovaj svet, pa ni tenis...

John Terry

pre 8 godina

(mrki, 27. maj 2015 10:30)
Zaboravio si da treba da se ispipa svuda po licu, a to traje... i ne moze da se ubrza u smislu i da vuce gace i da se pipa po licu i da namesta kosu, jer onda madjija ne radi. Sta reci a ne nasmejati se, covek je otiso s mozgom :)

dr

pre 8 godina

A da sudi strikan Toni?
Mislim da bi bio zadovoljan,sta mislis?
Da sam na mestu ATP-a,sada bi ti pukao jedno milion USD kazne!Pa kada si cuo i jednog igraca da je to trazio?
Sta ces sledece traziti?Da ti dodele pehar pre turnira?
Rafo,sa tobom nesto nije u redu....

Jana

pre 8 godina

Ijao, pa sto ne pogleda on koliko ne postuje ni sudiju, ni protivnika ni publiku. Em prekoracava to dozvoljeno vreme, i to vise od 15sekundi i za to vreme izvata sebe od dole na gore pred svima njima (zensko sam, ali je malo degutantno gledati ono sto on radi). I onda tek krece da lupka loptu, da se sprema za servis, a pritom dodirne loptu rukom kojom je ispipkao sebe uzduz i popreko (dobar zeludac imaju protivnici). I ti si se nasao da pricas o nepostovanju. Pogledaj svoje ponasanje prvo pa onda reci za tudje. Taj sudija je jedini koji te opominje i treba jos duplo da te opominje. Ako bi da budes zvezda, pa ti idi u Holivud, pa ces dobiti i svoju zvezdu na plocniku i svi ce gledati da tebi podredjuju sve.
Doslo vreme da igrac bira ko ce da sudi njegove meceve, cirkus. I ludi ovi iz vrha ako na to pristanu... Sta je sledece sto ce gospodin da menja da sebi olaksa sve?

Anakin

pre 8 godina

Najpovlasceniji teniser na turu. Pored Federera verovatno i najsujetniji sa tom razlikom sto Federer svoje frustracije istrese ponekad na konferenciji za novinare, sto je potpuno legitimno. Nadal prekoraci vreme prilikom svakog servisa a i dalje je nedefinisano da li mu se meri vreme od trenutka kada se zavrsi prethodni poen ili od kada zavrsi opsesivno-kompulsivni ritual, vadjenja gaca iz dupeta, namestanja rukava, ciscenja servis linije, stavljanje kose iza usiju i trljanja nosa. Kada mu je karijera krenula nizbrdo poceo je da koristi uticaj na Turu, pljuje sudije, kuka na druge igrace itd... Zbog takvih stvari ga nikada necu pamtiti kao velikog sportistu. Jednog od najboljih tenisera ikada, da, ali veliki sportista se postaje u porazima. U pobedama svi su ti dobri i za sve imas reci hvale.

Temerinac

pre 8 godina

Šta je sa nameštanjem bočica, nameštanjem kose, češanje guze i ostalim grifovima Nadala? Nadal stalno prekoračuje vreme za servis. Očito se ponaša kao maza!

charlotte sometimes

pre 8 godina

Pravila treba da budu ista za sve. Postovanje za Nadala znaci pustiti ga da radi sta hoce. Za mene je ovo sramota. Ja sam za da sudija progleda kroz prste ponekad, narocito kada je prethodio iscrpljujuci poen ili ako je mec usao u peti set, u slucaju nenormalnih uslova za igru i slicno. Medjutim Nadal do te mere zloupotrebljava svoj status da je poceo da zagorcava zivot ljudima koji rade svoj posao.

Pravda za Bernandeza! :)))

Nadam se da Nadalu zahtev nece proci, ti bi znacilo da teniseri mogu da rade sta hoce.

branko

pre 8 godina

Zivci i pritisak, a turnir tek poceo. Neces ti daleko a to sto si bas dobro pobedio dete od osamnaest godina nije me impresiralo. Sledeci Nadalov protivnik je njegov zemljak, Nicolas Almagro. To ce biti bas lep test.

El Rei va por LaDecima

pre 8 godina

Kako pogodno skracen intervju:)A nastavak?Evo jedan dio-"Jer..cudno he biti kaznjavan za prekoracenja po 5,6 sekundi a ostali teniseri koji psuju,vredjaju publiku,protivnike..lome rekete i inventar dobiju samo opomenu.".Pametnom dovoljno:) I Bernardes je najgori sudija na turu

MK

pre 8 godina

I ja zameram Bernandesu, i ne samo njemu nego i ostalim sudijama što se ne drže Nadalovih pravila
Pauza izmedju gemova – do 35 sec
Menjanje šortsa – kad mu se prohte
Toalet – može i kad protivnik servira za meč
MTO pauza – usred gemova ili taj brejka, prema proceni (naročito kad protivniku iznenada krene)
Javni coaching – ne samo da sudije i rivali treba da se prave slepi i gluvi, već Toniju treba instalirati pokretnu stolicu (poput pokretne kamere), kako bi im se dodatno olakšalo dogovaranje usred mečeva..
Zato, sudije, pazite kako sudite. pamet u glavu i nemojte da ga pritiskate..

đeneral

pre 8 godina

U pravu je Nadalko,treba čoveku više vremena za pripremu.
Prvo se mora obrisati od znoja jer se znoji kao drogiran,pa da se počisti linija,izvadi osigurač iz zadnjice,doteraju naramenice,
ispita da li je nos na mestu...
A vreme curi,nije to lako,neka neko proba.
P.S. Sve to treba ponoviti i kada prima servis.

mare

pre 8 godina

A kad je Nole tapkao lopticu niko od vas se nije bunio.Volim Noleta,ali da vas podsedtim...
(Marija, 27. maj 2015 11:00)

Pa mora da tapka lopticu, inace se sude koraci, mislim stvarno....

Rio

pre 8 godina

A zasto da protivnik i publika cekaju da on ispravlja svoje greske sa sortcem?
Neka ispravlja, ali u dozvoljenom roku.
Sad ostale sudije da stanu u solidarnost sa ovim Bernardesom.

Torgo Nudho

pre 8 godina

Imao sam isti stav kao i većina komentatora, a to je da je ovo čist debilizam od strane Nadala i da ne bi trebalo da ima pravo na ovako nešto... Sve do pre neki minut, kada sam na sajtu gde je ovaj text originalno objavljen (Telegraph) u komentarima pročitao o situaciji na turniru iz februara - Rio de Janeiro, kada se Bernardes bukvalno sa ostatkom publike smejao jer je Nadal (u 3h ujutru i pod neviđenim uslovima vlažnosti vazduha) zbog potpuno mokrog šortsa morao isti da promeni u tunelu ali je u žurbi novi šorts obukao naopako (i čak odigrao nekoliko gemova tako, da ne bi prekidao meč ponovo), a onda kad je pitao Bernardesa da mu da 20 sec da normalno obuče šorts u tunelu ovaj je rekao da će mu suditi prekoračenje vremena, što je nateralo Nadala da se presvlači na terenu, pod peškirom (imate video u komentarima na Telegraphu i na YT). Ne mogu da verujem da jedan sudija može ovo sebi da dozvoli, tako da sad podržavam Nadalovu odluku iako to pre gledanja ovog videa nisam nikad ni pomislio... Bernardes mu je samo dao legitimitet ovim debilizmom... Inače, imam strah od četvrtfinala, jer je očigledna razlika u šljci na centralnom terenu i ostalim, ne znam da li će Nole uspeti da se izbori sa obom PREsporom šljakom protiv Nadala, ali ako to uspe, samo nebo je granica... Nisu isključena ni sva 4 GSa u sezoni.. Nadam se da će tako i biti...

sudnji dan

pre 8 godina

Mene samo zanima da li je teniska organizacija prihvatila ovakav jedan nedolican zahtev Nadala. Jos je samo ostalo da nameste skor, jer na namestanju zreba uveliko rade. Ne bi me cudilo da mu povladjuju kad mu rade test krvi.

Beobrad

pre 8 godina

Nadal: Trazim izuzece Bernardesa, jer sudi po pravilima!
U kom je on fazonu, SAMO KOD NJEGA ne mogu k'o covek da se pripremam za servis 35 sekundi ?!
Ni vise nego usporen Satrije, ni Babolat, ni sve sile ovog sveta nece spreciti Novaka da ispresavija Nadala na Starijeu u 1/4 finalu !
Na Lenglanu bi ga pocistio kao u MK ili kao prosle godine u Rimu, na Satrijeu je znatno teze, ali nema vise provlacenja, gladijator-tenis ne moze parirati talenat-tenisu!

Svete

pre 8 godina

I da, evo klasicne potvrde o njegovoj OGROMNOJ sujeti !! Federer i bilo ko iz vrha su male bebe za naizgled zbunjenog, stidljivog, tihog, povucenog Spanca !

MirsadK

pre 8 godina

I ja zameram Bernandesu,i ne samo njemu, nego i ostalim sudijama što se ne pridržavaju pravila Nadalovog tima (ilitiga klana):

Pauza izmedju gemova – do 35 sec
Menjanje šortsa – kad mu padne na pamet
WC pauza – kad gubi, a protiivnik servira za meč
MTO pauza – usred gemova ili taj brejka, prema proceni, a obično kad protivniku iznenada krene i treba ga izbaciti iz takta
Javni coaching – ne samo da sudije i rivali treba da se prave gluvi i slepi, već Nadalovom treneru treba instalirati pokretnu stolicu (poput pokretne kamere), kako bi im se dodatno olakšalo dogovaranje usred mečeva..
Zato, sudije...pamet u glavu i pazite šta radite!

realista

pre 8 godina

Covek je u pravu 100%, jednostavno njemu treba vise vremena, ma iz kojih to razloga bilo. Djokovicu je do 2013-e trebalo 30-ak sekundi da odservira, pa se niko nije bunio. Da se razumemo, navijam za Novaka, voleo bih da osvoji RG, i da prestigne i Nadala i Federera, ali malo objektivnosti nije na odmet. I ne znam sto se ovde ljudi na svaku Nadalovu izjavu brecaju, kao da im iz dzepa uzima, covek je veliki sampion, borice se kao i svi do poslednjeg trenutka da osvoji titulu, i ne mozemo mu na tome nista zameriti.

jelena

pre 8 godina

Ovako nesto od Nadala nisam ocekivala. Opomene koje je dobio su opravdane. Volim Rafu, ali u ovoj situaciji je pokazao velicinu svog ega.

antiImbecil

pre 8 godina

Kako pogodno skracen intervju:)A nastavak?Evo jedan dio-"Jer..cudno he biti kaznjavan za prekoracenja po 5,6 sekundi a ostali teniseri koji psuju,vredjaju publiku,protivnike..lome rekete i inventar dobiju samo opomenu.".Pametnom dovoljno:) I Bernardes je najgori sudija na turu
(El Rei va por LaDecima, 27. maj 2015 10:28)


Ajde sada ti nama sve to da prepevas na Spanjolski ?

Teniseri imaju prava da psuju i da vredjaju publiku kada publika vredja njih, i da lome rekete njihovi su, nemaju prava da lome invertar, mada se i slabo secam da ga je neko lomio, mada i mogu da ga lome to je sve sastavni deo igre, time izbacuju bes, koncentrisu se da zaigraju bolje, ako igraju bolje ima vise publike, ako ne ima ih manje, ako je manje publike manje je para i manje je interesovanje komprende imbecilo.

Tako je, gacati Spanjolac treba posle svakog prekrsaja da dobije opomenu, pa makar iz protesta napustio teren usred meca !

miki7878

pre 8 godina

http://i.gyazo.com/84f50c63546b604bf421188d05681d83.gif

Posle ovakve reakcije sudije, koji se bez ikakvog respekta smeje jednom od igraca, ATP je trebao sam da ga suspenduje da ne sudi neko vreme. Apsolutno pravo je Nadal imao da trazi to.

Kurepa

pre 8 godina

Maksimalno dozvoljeno vreme pocinje teci od momenta zavrsetka poena do udarca lopte reketom za sledeci poen (misli se do ispucanog servisa). Ako "toss" nije dobar serveru je dozvoljeno neogranicen broj puta da ponovi "toss", naravno ako nije udario lopticu, ali mu moze biti sudjeno prekoracenje vremena ako prakticki tim ponasanjem prekoracuje maksimalno dozvoljeno vreme. Ipak ne treba zaboraviti da je tenis igra dzentlmena i da pravila ne moraju biti bas striktno matematicki postovana. Bitno je i samo ponasanje igraca i da li namerno zloupotrebljava pravila.

7 gotovan

pre 8 godina

BIO BI ŠTOS DA BERNARDESA STAVE U MEČU PROTIV ĐOKOVIČA.Sudija je tu da se poštuju pravila igre. Čovek je više nego principijelen, pravedan a nadasve simpatičan.
(velko)

To bi bilo u srpskom stilu 'inata'! Sreca pa civilizovan svet ne funkcionise po tom principu

Zone Zamfirsko

pre 8 godina

More bre, crknite dušmani! Može mu se! Bez njega ATP bi bio zanimljiv koliko i naša fudbalska liga, prema tome, sikter bre!

A osim što je super zvezda, već sada teniska legenda, još je i najbolji je frajer ubedljivo! Namešta šorc zato što ima grandes cojones pa mora, čovek obdaren a ne kao ovdašnji komentatori zgubidani praznih pocepanih džepova a dugačkog kažiprsta...

Svete

pre 8 godina

Samo 4 opomene ??? Pa da, velika greska sudije, trebao je bar 10 opomena da dodeli pa mozda bi ovaj poceo da postuje pravila ! Skoro bese neki mec gde je imao prosek preko 30 sekundi, to znaci da je na tom mecu bar 40 napravio prekrsaj !!

Nego nije mi jasno kod tih opomena, prva je opomena, druga oduzimanje prvog servisa, treca bi trebala da bude gubitak poena zar ne, a ne ponovo oduzimanje prvog servisa ???

Jana

pre 8 godina

@Torgo Nudho, ako tako bilo na snimku, onda je Nadal trebalo da kaze konkretno zbog cega, ako je tako uradio sudija, onda taj cin nije bio u redu, da se presvlaci na terenu, to je malo glupo, nije u pitanju menjanje majica. A ne da govori o opomenama za koje je ovaj imao prava da ga opominje jer mu se mnogo izlazilo u susret sto se toga tice, pogotovu dok je bio broj 1. Tada su mu svi maksimalno titrali ko nekom detetu. A i on se verovatno presvlacio citavu vecnost... Ali dobro, ako je to bila poslednja kap, onda je za to trebalo da se zali, samo za to. I da sudija za to snosi posledice, a ne i za opomene koje su na mestu. A i sudije su malo pokvarene, onima koji su broj 1 se mnoooooogo vise tolerise nego nekima drugima ili su van velike cetvorke ili pak jos nize rangirani. A to nije fer. Kao i ono da bolje rangirani imaju bolje vreme igranja i uslove i na vecim terenima igraju i slicno. Bilo bi lepo da svi imaju ista prava i da ista pravila vaze za sve.

Smejmo se svi

pre 8 godina

Ako ovo za vas nije razlog da traži da mu više ne sudi ovaj sudija, ja stvarno ne znam šta jeste. Čoveku se smeje ceo stadion, komentatori a sudija prosto umire od smeha. Strašno, ne znam zbog čega je Rafa zaslužio da ga tako ponižavaju.

http://www.dailymotion.com/video/x2htson

kraja

pre 8 godina

"[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Jumko, 27. maj 2015 10:20) "

...komentar coveka koji ne postuje ni sebe ni svoja obecanja...

Smejmo se svi

pre 8 godina

Ako ovo za vas nije razlog da traži da mu više ne sudi ovaj sudija, ja stvarno ne znam šta jeste. Čoveku se smeje ceo stadion, komentatori a sudija prosto umire od smeha. Strašno, ne znam zbog čega je Rafa zaslužio da ga tako ponižavaju.

http://www.dailymotion.com/video/x2htson

El Rei va por LaDecima

pre 8 godina

Kako pogodno skracen intervju:)A nastavak?Evo jedan dio-"Jer..cudno he biti kaznjavan za prekoracenja po 5,6 sekundi a ostali teniseri koji psuju,vredjaju publiku,protivnike..lome rekete i inventar dobiju samo opomenu.".Pametnom dovoljno:) I Bernardes je najgori sudija na turu

Zone Zamfirsko

pre 8 godina

More bre, crknite dušmani! Može mu se! Bez njega ATP bi bio zanimljiv koliko i naša fudbalska liga, prema tome, sikter bre!

A osim što je super zvezda, već sada teniska legenda, još je i najbolji je frajer ubedljivo! Namešta šorc zato što ima grandes cojones pa mora, čovek obdaren a ne kao ovdašnji komentatori zgubidani praznih pocepanih džepova a dugačkog kažiprsta...

realista

pre 8 godina

Covek je u pravu 100%, jednostavno njemu treba vise vremena, ma iz kojih to razloga bilo. Djokovicu je do 2013-e trebalo 30-ak sekundi da odservira, pa se niko nije bunio. Da se razumemo, navijam za Novaka, voleo bih da osvoji RG, i da prestigne i Nadala i Federera, ali malo objektivnosti nije na odmet. I ne znam sto se ovde ljudi na svaku Nadalovu izjavu brecaju, kao da im iz dzepa uzima, covek je veliki sampion, borice se kao i svi do poslednjeg trenutka da osvoji titulu, i ne mozemo mu na tome nista zameriti.

miki7878

pre 8 godina

http://i.gyazo.com/84f50c63546b604bf421188d05681d83.gif

Posle ovakve reakcije sudije, koji se bez ikakvog respekta smeje jednom od igraca, ATP je trebao sam da ga suspenduje da ne sudi neko vreme. Apsolutno pravo je Nadal imao da trazi to.

7 gotovan

pre 8 godina

BIO BI ŠTOS DA BERNARDESA STAVE U MEČU PROTIV ĐOKOVIČA.Sudija je tu da se poštuju pravila igre. Čovek je više nego principijelen, pravedan a nadasve simpatičan.
(velko)

To bi bilo u srpskom stilu 'inata'! Sreca pa civilizovan svet ne funkcionise po tom principu

Smejmo se svi

pre 8 godina

Ako ovo za vas nije razlog da traži da mu više ne sudi ovaj sudija, ja stvarno ne znam šta jeste. Čoveku se smeje ceo stadion, komentatori a sudija prosto umire od smeha. Strašno, ne znam zbog čega je Rafa zaslužio da ga tako ponižavaju.

http://www.dailymotion.com/video/x2htson

Smejmo se svi

pre 8 godina

Ako ovo za vas nije razlog da traži da mu više ne sudi ovaj sudija, ja stvarno ne znam šta jeste. Čoveku se smeje ceo stadion, komentatori a sudija prosto umire od smeha. Strašno, ne znam zbog čega je Rafa zaslužio da ga tako ponižavaju.

http://www.dailymotion.com/video/x2htson

Stefan

pre 8 godina

Zbog ovakvih i slicnih izjava nikad nisam i necu da navijam za Nadala i Federera. U Rimu je Nadal prelazio 35s, a zali se na sudije, sramota! Sve mu smeta, smeta mu trava na Wimbledonu, smeta mu reket, sve manje turnira na sljaci. Sa druge strane Federer bocka Noleta vec dugo vreme. Secamo se 2011 i Us Opena kad je Nole spasao 2 mec lopte, i Rodjinu izjavu posle toga. Marej prica kako je Nole lazirao povredu na AO. Pa vi i dalje navijajte za njih kad igraju protiv Noleta. Niste nista bolji od njih. Zato vise postujes Noleta i neke druge tenisere, Ferera, Monfisa.

NS BOY

pre 8 godina

Brate izvlacis ga iz zadnjice svakodnevno, kako nisi video na vreme da si ga naopako obukao? Sto se vremena tice, licno bih ti dodeljivao opomene i kazne. Volim da gledam Nadala. Ali preteruje.

Sofronije

pre 8 godina

Prvi covek koji radi svoj posao kada je u pitanju Nadal i ovaj odmah kuka. Neverovatno..
Sto je najgore, mozete li misliti koliko je puta i koliko Nadal prekoracio vreme kada ga je Karlos opomenuo 4 puta.

mrki

pre 8 godina

Što se potovanja tiče Rafa ima pravo, njemu stvarno treba više vremena nego drugim teniserima, da popravi kosu, majicu izvuče gaće iz dupeta a onaj na drugoj strani neka čeka.

dr

pre 8 godina

A da sudi strikan Toni?
Mislim da bi bio zadovoljan,sta mislis?
Da sam na mestu ATP-a,sada bi ti pukao jedno milion USD kazne!Pa kada si cuo i jednog igraca da je to trazio?
Sta ces sledece traziti?Da ti dodele pehar pre turnira?
Rafo,sa tobom nesto nije u redu....

nikola

pre 8 godina

Totalno nepostovanje za ponasanje Nadala na terenu i van terena.
Postovanje za njegove vanserijske rezultate.
Da li je to deo marketinga ? Uvek zategnuto i sa visine gleda na stvari,intervjue. Ili je jednostavno takav ? Da Djokovic nesto slicno radi bio bi zigosan uvek. Jos jednom se pokazuje koliko je Djokovic osvezenje za tenis i koliko je veci covek od Nadala bez obzira sto je profesionalni sport u pitanju.

velko

pre 8 godina

BIO BI ŠTOS DA BERNARDESA STAVE U MEČU PROTIV ĐOKOVIČA.Sudija je tu da se poštuju pravila igre. Čovek je više nego principijelen, pravedan a nadasve simpatičan.

mlekadzija

pre 8 godina

Da li prekporacenje vremena za servis predstavlja prekrsaj? I tako kod svakog servisa. Bernrdes nema problm da mu dodeli opomenu za razliku od ostalih sudija.Rafa ocigledno misli da ne. Obizrom koliko mu treba od odradi ritual gace, rame, nos, usi, kosa gace ram usi, kosa....

Boban

pre 8 godina

Nadal je veliki sportista, ali nije dobro što ovako postupa. Zbog toga bih voleo da ga Almagro počisti sa terena, ako ne on, onda Nole u četvrtfinalu.

Milosclub

pre 8 godina

Kao da raskida sa devojkom, "dobra si ali je bolje da se ne vidjamo neko vreme".. hehe koji je lik Nadal! Frik je malo ali ga bas gotivim. I koliki autoritet ima!! Jedva cekam Noletov i njegov mec. Bice bas tesko Noletu ali se nadam pobedi. Vreme je. Jos kada bi i Marej ispao pre polufinala:)

fedex

pre 8 godina

svi bi ovako kao bernandes trebalo da sude,pa nadalu se ciste duse moze po svakom mecu dosuditi 10 prekoracenja,tako da je i ovdje dobro prosao,trebao bi da ljubi noge ovom sdudiji..

Sudija

pre 8 godina

Sudio mu covek prekoracenje vremena koje kod svakog poena na svoj servis prekoracuje a on kaze to je nepostovanje...
Po meni to je profesionalizam od strane sudije a jedino nepostovanje tu je Nadala prema svom protivniku koji opusteno moze kafu da popije dok ovaj istapka lopticu,namesti frizuricu i resi upadanje sorca.

audi 5cyl

pre 8 godina

Ovaj da bude srećan ako prođe Almagra. Ja sumnjam da hoće. A pravila su pravila, prekoračiš, sledi opomena. Nećeš opomene, nemoj prekoračivati.

Torgo Nudho

pre 8 godina

Imao sam isti stav kao i većina komentatora, a to je da je ovo čist debilizam od strane Nadala i da ne bi trebalo da ima pravo na ovako nešto... Sve do pre neki minut, kada sam na sajtu gde je ovaj text originalno objavljen (Telegraph) u komentarima pročitao o situaciji na turniru iz februara - Rio de Janeiro, kada se Bernardes bukvalno sa ostatkom publike smejao jer je Nadal (u 3h ujutru i pod neviđenim uslovima vlažnosti vazduha) zbog potpuno mokrog šortsa morao isti da promeni u tunelu ali je u žurbi novi šorts obukao naopako (i čak odigrao nekoliko gemova tako, da ne bi prekidao meč ponovo), a onda kad je pitao Bernardesa da mu da 20 sec da normalno obuče šorts u tunelu ovaj je rekao da će mu suditi prekoračenje vremena, što je nateralo Nadala da se presvlači na terenu, pod peškirom (imate video u komentarima na Telegraphu i na YT). Ne mogu da verujem da jedan sudija može ovo sebi da dozvoli, tako da sad podržavam Nadalovu odluku iako to pre gledanja ovog videa nisam nikad ni pomislio... Bernardes mu je samo dao legitimitet ovim debilizmom... Inače, imam strah od četvrtfinala, jer je očigledna razlika u šljci na centralnom terenu i ostalim, ne znam da li će Nole uspeti da se izbori sa obom PREsporom šljakom protiv Nadala, ali ako to uspe, samo nebo je granica... Nisu isključena ni sva 4 GSa u sezoni.. Nadam se da će tako i biti...

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Ne brinite, i Djokovic da nije glumac kakav jeste, pa mu kvazi sve i svako odgovara, i on bi imao zamerke na sudije. Ali ne, on sve voli...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Jumko, 27. maj 2015 10:20)
--------
Najviše volim ove kojima mržnja, zavist i pakost ne daju mira. Ta afektivnost prema čoveku koji je sve postigao sam, zahvaljujući svom trudu i odricanju je toliko velika da prosto parališe mozak. Možda je Novak "kvazi" ali to ne možemo da ynamo sve dok ne izadje, kao i većina tenisera iy tog "kvazi" stanja ali, Vi biste trebali da idete na konsultacije kako biste se oslobodili tih niskih i štetnih osobina. Novak je džentlmen i Srbin koji nije prodao, kako sebe tako ni svoju otadžbinu i narod. Tako bogat, tako popularan, tako slavan a, normalan? Za većinu Srba to je nezamislivo i mnogi to ne mogu da mu oproste.

sramota

pre 8 godina

Kako ga nije sramota?On godinama svojim odvratnim,zapravo ogavnim sve "obogaćenijim"ritualima,prilikom serviranju ne poštuje rivale i sada odlučio da nekom drži lekciju iz lijepog ponašanja.

Пјер Де Кубертен

pre 8 godina

Što se potovanja tiče Rafa ima pravo, njemu stvarno treba više vremena nego drugim teniserima, da popravi kosu, majicu izvuče gaće iz dupeta a onaj na drugoj strani neka čeka.
(mrki, 27. maj 2015 10:30)
МРКИ насмеја ме до суза. Ово си срочио врхунски. Пишем коментар и плачем од смеха. МАЈСТОРСКИ

đeneral

pre 8 godina

U pravu je Nadalko,treba čoveku više vremena za pripremu.
Prvo se mora obrisati od znoja jer se znoji kao drogiran,pa da se počisti linija,izvadi osigurač iz zadnjice,doteraju naramenice,
ispita da li je nos na mestu...
A vreme curi,nije to lako,neka neko proba.
P.S. Sve to treba ponoviti i kada prima servis.

Rio

pre 8 godina

A zasto da protivnik i publika cekaju da on ispravlja svoje greske sa sortcem?
Neka ispravlja, ali u dozvoljenom roku.
Sad ostale sudije da stanu u solidarnost sa ovim Bernardesom.

antiImbecil

pre 8 godina

Kako pogodno skracen intervju:)A nastavak?Evo jedan dio-"Jer..cudno he biti kaznjavan za prekoracenja po 5,6 sekundi a ostali teniseri koji psuju,vredjaju publiku,protivnike..lome rekete i inventar dobiju samo opomenu.".Pametnom dovoljno:) I Bernardes je najgori sudija na turu
(El Rei va por LaDecima, 27. maj 2015 10:28)


Ajde sada ti nama sve to da prepevas na Spanjolski ?

Teniseri imaju prava da psuju i da vredjaju publiku kada publika vredja njih, i da lome rekete njihovi su, nemaju prava da lome invertar, mada se i slabo secam da ga je neko lomio, mada i mogu da ga lome to je sve sastavni deo igre, time izbacuju bes, koncentrisu se da zaigraju bolje, ako igraju bolje ima vise publike, ako ne ima ih manje, ako je manje publike manje je para i manje je interesovanje komprende imbecilo.

Tako je, gacati Spanjolac treba posle svakog prekrsaja da dobije opomenu, pa makar iz protesta napustio teren usred meca !

Jana

pre 8 godina

@Torgo Nudho, ako tako bilo na snimku, onda je Nadal trebalo da kaze konkretno zbog cega, ako je tako uradio sudija, onda taj cin nije bio u redu, da se presvlaci na terenu, to je malo glupo, nije u pitanju menjanje majica. A ne da govori o opomenama za koje je ovaj imao prava da ga opominje jer mu se mnogo izlazilo u susret sto se toga tice, pogotovu dok je bio broj 1. Tada su mu svi maksimalno titrali ko nekom detetu. A i on se verovatno presvlacio citavu vecnost... Ali dobro, ako je to bila poslednja kap, onda je za to trebalo da se zali, samo za to. I da sudija za to snosi posledice, a ne i za opomene koje su na mestu. A i sudije su malo pokvarene, onima koji su broj 1 se mnoooooogo vise tolerise nego nekima drugima ili su van velike cetvorke ili pak jos nize rangirani. A to nije fer. Kao i ono da bolje rangirani imaju bolje vreme igranja i uslove i na vecim terenima igraju i slicno. Bilo bi lepo da svi imaju ista prava i da ista pravila vaze za sve.

ALEKSANDRA

pre 8 godina

Kako je krenuo, mogao je da trazi i promenu protivnika. Ako se ne varam i sa Almagrom je imao problema nedavno. Upozoravao je su sudiju na Nadalovo cesto prekoracavanje vremena, sto je ovog izludjivalo.

Jana

pre 8 godina

Ijao, pa sto ne pogleda on koliko ne postuje ni sudiju, ni protivnika ni publiku. Em prekoracava to dozvoljeno vreme, i to vise od 15sekundi i za to vreme izvata sebe od dole na gore pred svima njima (zensko sam, ali je malo degutantno gledati ono sto on radi). I onda tek krece da lupka loptu, da se sprema za servis, a pritom dodirne loptu rukom kojom je ispipkao sebe uzduz i popreko (dobar zeludac imaju protivnici). I ti si se nasao da pricas o nepostovanju. Pogledaj svoje ponasanje prvo pa onda reci za tudje. Taj sudija je jedini koji te opominje i treba jos duplo da te opominje. Ako bi da budes zvezda, pa ti idi u Holivud, pa ces dobiti i svoju zvezdu na plocniku i svi ce gledati da tebi podredjuju sve.
Doslo vreme da igrac bira ko ce da sudi njegove meceve, cirkus. I ludi ovi iz vrha ako na to pristanu... Sta je sledece sto ce gospodin da menja da sebi olaksa sve?

Beobrad

pre 8 godina

Nadal: Trazim izuzece Bernardesa, jer sudi po pravilima!
U kom je on fazonu, SAMO KOD NJEGA ne mogu k'o covek da se pripremam za servis 35 sekundi ?!
Ni vise nego usporen Satrije, ni Babolat, ni sve sile ovog sveta nece spreciti Novaka da ispresavija Nadala na Starijeu u 1/4 finalu !
Na Lenglanu bi ga pocistio kao u MK ili kao prosle godine u Rimu, na Satrijeu je znatno teze, ali nema vise provlacenja, gladijator-tenis ne moze parirati talenat-tenisu!

Kipo

pre 8 godina

Kad Vam ne ide onako kako bi ste želeli tada Vam svaka sitnica smeta tako da me ne čudi ovaj potez Nadala. Par puta sam gledao i kada Nadal nije bio u pravu a svejedno se raspravljao sa sudijama kao da su ga najstrašnije oštetili, čini mi se da nije uvek bio Bernardes taj sa kojim se rapsravlja...

Temerinac

pre 8 godina

Šta je sa nameštanjem bočica, nameštanjem kose, češanje guze i ostalim grifovima Nadala? Nadal stalno prekoračuje vreme za servis. Očito se ponaša kao maza!

John Terry

pre 8 godina

Najveci svih vremena!! Kompleksi su cudo..Vamos
(svi smo mi jumko, 27. maj 2015 10:18)
Ciji kompleksi? Ja ovde vidim samo Rafine komplekse. Objasni?

Stefan

pre 8 godina

I sad zbog ovoga druge sudije smeju samo 1 da opomenu Nadala tokom meca, jer je ipak to Nadal ej, nemoj slucajno da ga opomenes sto prelazi 30-35s, a dozvoljeno je 25. Toliko o tome.

Nebojša

pre 8 godina

A kad je Nole tapkao lopticu niko od vas se nije bunio.Volim Noleta,ali da vas podsedtim...
(Marija, 27. maj 2015 11:00)

Pa možda se niko nije bunio ali tada je bilo dozvoljeno više vremena nego danas mislim 40s a danas Novak to više ni ne radi izuzetno retko prekorači ovih 25s i bude opomenut dok Nadal redovno i dalje prekoračuje vreme i niko ga ne opominje a kada se i desi da ga opomenu kao Bernardes sta se desi isključe sudiju gde to ima to nije fer.

MK

pre 8 godina

I ja zameram Bernandesu, i ne samo njemu nego i ostalim sudijama što se ne drže Nadalovih pravila
Pauza izmedju gemova – do 35 sec
Menjanje šortsa – kad mu se prohte
Toalet – može i kad protivnik servira za meč
MTO pauza – usred gemova ili taj brejka, prema proceni (naročito kad protivniku iznenada krene)
Javni coaching – ne samo da sudije i rivali treba da se prave slepi i gluvi, već Toniju treba instalirati pokretnu stolicu (poput pokretne kamere), kako bi im se dodatno olakšalo dogovaranje usred mečeva..
Zato, sudije, pazite kako sudite. pamet u glavu i nemojte da ga pritiskate..

Ivan M

pre 8 godina

Bruka.

1. Nadal na GS turniru, gde mu je dozvoljeno 20 umesto 25 sekundi koliko ima na ATP-u, STALNO prekoracuje dozvoljeno vreme. Na ATP-u to verovatno cini u 40% slucajeva. Tako da je ovo sto Bernardes radi minimum minimuma;

2. Bernardes je sjajan sudija. Coveku ne bi padalo na pamet da se svadja sa igracem kakav je Nadal - ovom verovatno smeta to sto Bernardes jednostavno primenjuje pravila i nista vise;

3. Ako Nadalu ovo dozvole, to stvarno podriva sudije i smanjuje im autoritet. Kako onda bilo ko moze da sudi nekome ako je u strahu da ce ovaj da se naljuti?

Anakin

pre 8 godina

Najpovlasceniji teniser na turu. Pored Federera verovatno i najsujetniji sa tom razlikom sto Federer svoje frustracije istrese ponekad na konferenciji za novinare, sto je potpuno legitimno. Nadal prekoraci vreme prilikom svakog servisa a i dalje je nedefinisano da li mu se meri vreme od trenutka kada se zavrsi prethodni poen ili od kada zavrsi opsesivno-kompulsivni ritual, vadjenja gaca iz dupeta, namestanja rukava, ciscenja servis linije, stavljanje kose iza usiju i trljanja nosa. Kada mu je karijera krenula nizbrdo poceo je da koristi uticaj na Turu, pljuje sudije, kuka na druge igrace itd... Zbog takvih stvari ga nikada necu pamtiti kao velikog sportistu. Jednog od najboljih tenisera ikada, da, ali veliki sportista se postaje u porazima. U pobedama svi su ti dobri i za sve imas reci hvale.

John Terry

pre 8 godina

(mrki, 27. maj 2015 10:30)
Zaboravio si da treba da se ispipa svuda po licu, a to traje... i ne moze da se ubrza u smislu i da vuce gace i da se pipa po licu i da namesta kosu, jer onda madjija ne radi. Sta reci a ne nasmejati se, covek je otiso s mozgom :)

sudnji dan

pre 8 godina

Mene samo zanima da li je teniska organizacija prihvatila ovakav jedan nedolican zahtev Nadala. Jos je samo ostalo da nameste skor, jer na namestanju zreba uveliko rade. Ne bi me cudilo da mu povladjuju kad mu rade test krvi.

charlotte sometimes

pre 8 godina

Pravila treba da budu ista za sve. Postovanje za Nadala znaci pustiti ga da radi sta hoce. Za mene je ovo sramota. Ja sam za da sudija progleda kroz prste ponekad, narocito kada je prethodio iscrpljujuci poen ili ako je mec usao u peti set, u slucaju nenormalnih uslova za igru i slicno. Medjutim Nadal do te mere zloupotrebljava svoj status da je poceo da zagorcava zivot ljudima koji rade svoj posao.

Pravda za Bernandeza! :)))

Nadam se da Nadalu zahtev nece proci, ti bi znacilo da teniseri mogu da rade sta hoce.

jelena

pre 8 godina

Ovako nesto od Nadala nisam ocekivala. Opomene koje je dobio su opravdane. Volim Rafu, ali u ovoj situaciji je pokazao velicinu svog ega.

branko

pre 8 godina

Zivci i pritisak, a turnir tek poceo. Neces ti daleko a to sto si bas dobro pobedio dete od osamnaest godina nije me impresiralo. Sledeci Nadalov protivnik je njegov zemljak, Nicolas Almagro. To ce biti bas lep test.

Svete

pre 8 godina

I da, evo klasicne potvrde o njegovoj OGROMNOJ sujeti !! Federer i bilo ko iz vrha su male bebe za naizgled zbunjenog, stidljivog, tihog, povucenog Spanca !

kraja

pre 8 godina

"[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Jumko, 27. maj 2015 10:20) "

...komentar coveka koji ne postuje ni sebe ni svoja obecanja...

mare

pre 8 godina

A kad je Nole tapkao lopticu niko od vas se nije bunio.Volim Noleta,ali da vas podsedtim...
(Marija, 27. maj 2015 11:00)

Pa mora da tapka lopticu, inace se sude koraci, mislim stvarno....

Boris

pre 8 godina

Ovo je direktan pritisak na ostale sudije da mu tolerišu ponašanje inače neće biti delegirani za "važne" mečeve.

Bilo bi dobro, kada bi se sudije udružile i od sada mu (i ostalima, naravno) sudile svako prekoračenje koje nije opravdano (ometanje publike i sl).

Svete

pre 8 godina

Samo 4 opomene ??? Pa da, velika greska sudije, trebao je bar 10 opomena da dodeli pa mozda bi ovaj poceo da postuje pravila ! Skoro bese neki mec gde je imao prosek preko 30 sekundi, to znaci da je na tom mecu bar 40 napravio prekrsaj !!

Nego nije mi jasno kod tih opomena, prva je opomena, druga oduzimanje prvog servisa, treca bi trebala da bude gubitak poena zar ne, a ne ponovo oduzimanje prvog servisa ???

MirsadK

pre 8 godina

I ja zameram Bernandesu,i ne samo njemu, nego i ostalim sudijama što se ne pridržavaju pravila Nadalovog tima (ilitiga klana):

Pauza izmedju gemova – do 35 sec
Menjanje šortsa – kad mu padne na pamet
WC pauza – kad gubi, a protiivnik servira za meč
MTO pauza – usred gemova ili taj brejka, prema proceni, a obično kad protivniku iznenada krene i treba ga izbaciti iz takta
Javni coaching – ne samo da sudije i rivali treba da se prave gluvi i slepi, već Nadalovom treneru treba instalirati pokretnu stolicu (poput pokretne kamere), kako bi im se dodatno olakšalo dogovaranje usred mečeva..
Zato, sudije...pamet u glavu i pazite šta radite!

Torgo Nudho

pre 8 godina

@Jana
Ja se slažem u potpunosti, nervira me što ga niko ne opominje, ali još više me nervira to što se on buni kad ga opomenu iako zna da je stvarno prekoračio dozvoljeno vreme. Mada, on nije jedini, ima bezbroj videa na YT kad i Fed i Novak započinju rasprave sa sudijama a nisu u pravu (za Fonjinija i ostale da ne pričam). Rafa je sigurno najgori, jer on ovo radi bukvalno svaki put kad igra, ALI, kažem opet, ovo što je u Riju uradio Bernardes mu daje za pravo da traži da mu nikad više ne sudi, jer je dozvolio da mu se smeje ceo stadion, komentatori i na kraju on sam, koji je sudija. Što reče neko, ovo sad otvara Pandorinu kutiju, ali eto, sad Nadal ima i realan razlog, nažalost... Inače, suprotno on Nadala, Novak je svoje besomučno tapkanje pre servisa, a posle mnogo manjeg broja opomena, totalno izbacio, tako da bi i Nadal mogao malo da promisli o tome, mada, kolika je zvezda, ne bi me čudilo da mu i dalje tolerišu (sudije), ovaj put i zbog straha da ne budu udaljeni od suđenja njegovih mečeva... Da se ja pitam, NIKO ne bi imao povlastice, pa ni Nole, Nadal ili Fed, ali svi znamo da ne funkcioniše tako ovaj svet, pa ni tenis...

nedal

pre 8 godina

Nije dobro, volim Nadala, ali ovome nažalost ne bi smelo da se izađe u susret, jer bi otvorilo Pandorinu kutiju.

Mislim da bi ATP trebalo da porazgovara sa akterima i pre svega da proveri snimke spornih mečeva.

Da li su opomene bile opravdane ili ne?
Da li su bile u kritičnim trenucima?
Koliko je prekršaja zapravo bilo - ako su samo 4 opomene, da li je prekršaja zaista bilo samo 4? Da li je svaki suđen?
Da li je drugi igrač dobio opomenu za bilo šta? Da li je pravio prekršaje?
Kako je opomena delovala, da li se Nadal korigovao i na koliko dugo?

Sudije ne mogu i ne treba da imaju proizvoljna tumačenja, je rpravila ne treba da postoje da nekoga možeš, već i da moraš da opomeneš. Da sam ja sa druge strane mreže, podjednako bi me ometalo što sudija ne opominje protivnika, ukoliko ovaj zloupotrebljava svoja prava.

Kurepa

pre 8 godina

Maksimalno dozvoljeno vreme pocinje teci od momenta zavrsetka poena do udarca lopte reketom za sledeci poen (misli se do ispucanog servisa). Ako "toss" nije dobar serveru je dozvoljeno neogranicen broj puta da ponovi "toss", naravno ako nije udario lopticu, ali mu moze biti sudjeno prekoracenje vremena ako prakticki tim ponasanjem prekoracuje maksimalno dozvoljeno vreme. Ipak ne treba zaboraviti da je tenis igra dzentlmena i da pravila ne moraju biti bas striktno matematicki postovana. Bitno je i samo ponasanje igraca i da li namerno zloupotrebljava pravila.