Sreda, 03.06.2015.

19:08

Nadal: Izgubio sam, ali ovo nije kraj

Rafael Nadal izjavio je da je Novak Đoković bio bolji od njega i da mu preostaje jedino da mu čestita.

Izvor: B92

Nadal: Izgubio sam, ali ovo nije kraj IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

125 Komentari

Sortiraj po:

Mairon

pre 8 godina

Ovaj poraz je mogao da se "oseti" još od početka sezone. Rafina kola su krenula nizbrdo još prošle godine, kada je takođe jedva osvojio Madrid i uspeo da još jednom skupi snage da osvoji RG. Posle je došla pauza od koje se za sad nije oporavio. Od Berdiha na AO je izgubio na sličan način kao sad od Novaka, i znao sam da to više nema veze sa podlogom. Protiv Berdiha je u tom meču delovao nemoćno (6:2 6:0 7:6) a to se nastavilo protiv Mareja u Madridu i Vavrinke i Rimu, sve te mečeve je glatko izgubio.
Sada u čevrtfinalu tek na momente je igrao svoj tenis, drugi servis mu je bio vrlo ranjiv, a mislim da je najbolji pokazatelj njegovog pada to da je imao tri forhend vinera u celom meču. Jednostavno, njegov nivo je pao i to nije dovoljno za Novaka, Mareja, Nišikorija ili inspirisanog Vavrinku.
Naravno, ima vremena da se vrati, videćemo, sada više nema šta da brani, nema pritiska i može više da se pripremi za travu i Vimbldon.
To je u neku ruku i dobro za njega.

realno

pre 8 godina

@velemajstor Nadal ima 29 godina! Nije njemu trener problem. Nego vreme, koje tece. Za sport si star u njegovim godinama. Posebno za tenis. Isto ovo ceka i Noleta. Nadal je punih 12 godina u vrhu izlozen najvecim naporima. Ovo je prirodan pad. A Toni Nadal je vrhunski trener. I nije Rafa njegov jedini proizvod. Brzo ce na scenu jedan mladi teniser koji ima ogroman potencijal, a kog je stvorio bas Toni. Inace covek je potpuni car koji voli Srbe i cesti su gosti u njegovoj akademiji.

godine

pre 8 godina

@Kid Nole igra sjajno i to je cinjnica. Ali vecina stvari koje si napisao su smesne. Nadak kazes nije menjao igru deset godina?! A sta je trebalo da menja. Osvojio je 14 gren slemova, 27 masters titula, zlato na olimpijadi, 4 dejvis kupa. Momak je na zalasku karijere, nije njegovu igru niko procitao, nego je on daleko od svoje prave forme. Nema on sta da menja niti da nekome nesto dokazuje na pragu 30-te. Novak jeste kasno dostigao zenit, ali zar stvarno mislis da je u muskom tenisu moguce osvajati gren slemove sa 30 i kusur u kontinuitetu? Malo realnosti. Nole ce ove godine dominirati, ali sledece tesko. A posle sve teze.

Sasa

pre 8 godina

Kakvi ste vi ljudi... Neverovatno. Covek je na zalasku karijere, a vi "satro" ljubitelji sporta ga prozivate. Najgore od svega je sto isto ovo ceka i Novaka, a tad cete upravo vi koji navodno navijate za njega da ga prozivate na najgori nacin. Nadal je davno prosao zenit karijere, niko posle 28 nikada nije osvajao titule u kontinuitetu. I Novak ce ovo da doceka pre nego sto mislite, sta cete tada pisati?

Tea New York

pre 8 godina

Rafa mi je mnogo drag,i kao osoba i kao teniser.Evo da kazem moje vidjenje zbog cega je on drasticno pao i realno sa Novakom,pa i Marejom,Vavrinkom jako tesko vise moze da se nada necemu.Noge su mu se bas usporile,njegovo glavno oruzje na sljaci bila je perfektna defanziva iz koje je neverovatno brzim nogama prelazio u ofanzivu sa forhendom.Sada protiv ozbiljnijih protivnika on jednostavno ne stize da se izvuce na forhend iz kojeg je bez problema ubrzavao i pravio poene.Bas cesto je primoran da igra bekhend i to u defanzivi,slajs koji je za Novaka prespor i koji radi sta hoce sa tim.Da zakljucim,iako bas volim Rafu,posle Novaka mi je omiljen teniser,mislim da nije realno ocekivati da u buducnosti popravi brzinu,jednostavno biloski je neizvodljivo.U godinama u kojima je Rafa izdrzljivost treningom moze da se povrati,ali eksplozivnost i brzina koji su mu bili glavna odlika,to nazalost nema sanse.I da ne zaboravim,usled ovih ociglednih problema koje sam navela logicno je da psihicka stabilnost pada,nema vise samopouzdanja,itd.Bilo je sve to vrlo jasno tokom cele sezone na sljaci.I za kraj,puno srece Novaku,prvo Marej,pa jos nedelja,i da slavimo

cudo

pre 8 godina

Nadal hvali Novaka, cestita mu, uzdize ga u svojim izjavama pred nadobudnim novinarima koji Novaka godinama negiraju, pred kolegama tenserima koji isto tako ne postuju bas Novaka. A Srbi, Srbi pljuju Nadala, prozivaju ga, zele mu kraj. A covek ja ziva legenda, majstor, ljudina. Kakvi ljudi ga komentarisu...

Marsovac

pre 8 godina

"Majstore dok ne promeniš strika trenera neće biti bolje. Sa ovom igrom gde stojiš 2 metra od linije i šalješ plitke lopte na servis liniju protivnika nemaš šta da tražiš.
(velemajstor, 4. jun 2015 08:53) # Link komentara"

Ne moze da promeni trenera, jer ga ni jedan drugi ne bi trenirao, zbog dopinga.

Kid

pre 8 godina

Ovo je tek pocetak za Noleta u odnosu onog sta ce da radi u buduce. Svako od vas je tempirao karijeru na razlicite nacine. Ovo je Noletova era. Od nezrelog do raznovrsnog i do neba sigurnog izrastao je Nole. Rafinu igru su mnogi prokljuvili. On igra po sablonu i nista promenio nije u svojoj igri od pre 10 god. Nole se neprestano menjao, dodavao. Serva i prva i druga su mu ubitacnije nego ikad. Vise izlazi na mrezu. Razgibao je i telo i um do savrsenstva. A ima i petlju da gadja uz liniju i izbaci svakog izvan terena. Nole se ne zaustavlja na ovim rekordima. Oni tek slede.

velemajstor

pre 8 godina

Majstore dok ne promeniš strika trenera neće biti bolje. Sa ovom igrom gde stojiš 2 metra od linije i šalješ plitke lopte na servis liniju protivnika nemaš šta da tražiš.

Miki...

pre 8 godina

Polako,polako doci ce dan kad ce i Djokovic pasti i nece moci nikoga da pobedi...samo sto cu se ja tada smejati kao sto se vi smejete danas Rafi!
Dok je dana bice i megdana,samo polako! :-P
Vamoooss Rafaaa!

SunceSeRadja

pre 8 godina

Samo je tenis izmedju Rafe i Noleta , Noleta i Federera i Rafe i Federera pravi i vrhunski tenis za uzdahe i uzivanje u poenima. Svaka vam cast legende belog sporta , zadovoljstvo je ziveti u eri troice najvecih verovatno , a vreme ce pokazati SVIH vremena .....

Ivan M

pre 8 godina

Treći set je bio tužan jer se predao. Prva dva je odigrao muški, a treći nije, jer ga je Nole ubio u pojam. Time svakako ne može biti zadovoljan. Sada barem nema više toliko poena da brani i može da razmišlja o usponu među prvih 5 do kraja sezone.

slavko

pre 8 godina

e moj rafa ti sigurno neznas da novaka ne moze niko da pobedi osim programa utrke pasa u kladionicama MERIDIJAN kako oni trce toje lepota gledati niko im ne moze nista.....

Rafa

pre 8 godina

Nadal je za razliku od Federera, korektan. Naravno da ide dalje i da će se truditi da se vrati na visoko mesto na rang listi.
Sada je 10 na rang listi a Novak i dalje prvi.
Novak tenis igra i glavom, psihički je neprikosnoven.

danix

pre 8 godina

Nije Rafi lako,od cijele sezone sljake nije uzeo ni jedan veliki turnir i nadao se da ce izvuci sezonu ako danas pobijedi Novaka i stvarno bi to bila velika stvar za njega.
Medjutim,to je bilo toliko nerealno kao kad bi rekli da ce danas pasti snijeg na terene RG.
Svi mi Novakovi fanovi ovdje smo jednoglasno dali procjenu da Novak dobija,u tri ili cetiri seta,svejedno i jos jednom smo pokazali da realno razmisljamo.
Ako jos dodamo da citamo divne analize g-dina Sase Ozme,onda je uzivanje potpuno.

Dejan Petrovic

pre 8 godina

Bravo, za to je Rafa veliki i gospodin covek, jer iskreno cestita i prihvata poraz. Ovo veliki Federer nikad ne bi prevalio preko usta. Napred Novace

Alvel

pre 8 godina

Bravo majstore ti si pravi šampion... Priznao si i čestitao Novaku jer je danas bio puno bolji ,al glavu gore još malo i bit ćeš ti u punoj formi

Milan

pre 8 godina

Teško je zamisliti korektniju izjavu od ove. Ne kuka na sve i svašta kao neki plačljivci. Veliki je borac i sigurno će pokušati da se vrati na tron sledeće godine ali nisam siguran da njegovo telo može da isprati želje.

glasnik

pre 8 godina

Srecan rodjendan i dobro zdravlje od Novakovog zaslepljenog navijaca/
Uzivam u Novakovim pobedama, bez ikakve zlobe prema Rafi.
Novak je zasluzio sve sto mu se trenutno dogadja.
Novak ce tek pokazati da je najbolji svih vremena. Samo polako.
Dobar je i konstantan na svim podlogama i zlonamerni samo mogu da se plase sta ce sve da osvoji do kraja karijere. Zivi bili pa videli.
Racuni jos nisu svedeni. Igra jos traje.
Novak svetski br. 1

parz

pre 8 godina

Samo se pitam, kada je pre 2 godine imao duzu pauzu (2 meseca od ove zadnje) kako se onda vratio odmah ??? (ili to nije bila pauza zbog povrede)

rejnald

pre 8 godina

Изгубио је Надал,поражен је он и више никад неће бити шампион:-) ,Дај боже да више не гледамо ту твоју дивљачку дефанзивну игру, дивљачко понашање на терену и ту фацу која невероватно подсећа на једног глодара!, а да и на крају он увијек даје супер коректне искрене изјаве и толико одушевљава њима и додатно купује љубав својиx малобројниx фанова!!!

jovo

pre 8 godina

Da, vratices se ali ovaj put moras sacekati da novi kralj ode.
A tu ces se malo nacekati:)
Jedini problem je sto i nemas bas puno vremena za cekanje. Folaze neki novi klinci.

Nikola

pre 8 godina

Da Nadal nije veliki šampion ni ova Noletova pobeda nebi bila tako velika i bitna. Svako ima neko svoje vreme, Nole je vredno radio, napredovao iz godine u godinu i sada je došlo njegovo vreme, ne mislim samo na ovaj meč i turnir, već generalno. Nadal nije ono što je bio ali je i dalje veliki šampion i treba mu čestitati. Lepo je što ovaj narod i deca imaju bar nekoga na koga mogu da se ugledaju i da se ponose. Hvala Nole što postojiš.

Alex

pre 8 godina

Naravno da nije kraj Zelim ti da se vratis i da ostanes veliki sampion sto i jesi. A Noletu zelim da kad dodje vreme da se sabiraju uspesi u njegovoj karijeri rezultati pokazu da je najbolji teniser svih vremena.

če

pre 8 godina

ja ga kapiram skroz. odrastanje i ovi porazi su deo života i čine tvoj karakter. kad si mlad i kad ti ide ti to ne razumeš. sad dobija crtu čoveka sa iskustvom.

veljko

pre 8 godina

kakav crni kraj?! da je igrao s bilo kim drugim danas, prosao bi. napredovao je mnogo za poslednjih dva meseca. ljudi koji nisu nikad drzali reket, pricaju o kraju karijere coveka, koji ima pozitivan saldo sa svim najboljim teniserima.


nadam se i ocekujem, da ce ga novak jedini preteci, posto mislim da je najbolji ikad i da to zasluzuje.


s druge strane, kakav je novak sampion i u odnosu na koga da ga velicamo, ako nipodastavamo njegovog najveceg rivala? nema on 35 godina, a danas je trcao kao i uvek. jos nije nasao igru za novaka, ali tako je od 2011, samo sto je novak sada prevazisao i poslednju psiholosku barijeru. nike nadal los, vec je novak bolji. a za rafu ne brinite, vratice se u top 3 relativno brzo.

Miloš

pre 8 godina

Bravo, kralju šljake! Nadam se da nećeš da posustaneš i da ću te gledati u još mnogo legendarnih mečeva. A za Noleta - idemoooooooooo care, sve gazi!

trta

pre 8 godina

Ovo može da bude i pozitivno za Nadala, moraće više da se potrudi u delu sezone koji se ne igra na šljaci. Verujte nikom od "jačih" neće biti prijatno da igra sa njim u npr. osmini finala...

Jovan kostic

pre 8 godina

Nije tebi zreb kriv sto si docekao Noleta u cetvrtfinalu. Decko, ti si sesti nosilac a od sledece nedelje deseti na rang listi. Kako si krenuo na Vimbldonu ces sacekati Noleta u trecem kolu

Monarhista

pre 8 godina

Ma kakav kraj!Nek si ziv i zdrav jos 300 godina...uvek sam zeleo da budes fit i svakog da pobedis osim Noleta...za mene najvece rivalstvo u istoriji tenisa dva najbolja igraca...Rafa je sportsmen za primer a Nole nas heroj kome ja ne znam kako da se oduzimo...

Dragana

pre 8 godina

Naravno da nije kraj.Federera otpisuju već 5 godina a on i dalje traje,tako će i Nadal.A sledeće godine Nadal neće braniti puno bodova i eto njega opet u top3.

трубадур

pre 8 godina

Како је незгодно када годинама побеђујеш и дође тренутак кад мораш да признаш себи и другима да више ниси најбољи,зато сам се увек чудио и дивио се људима који су на врхунцу одлучили да заврше каријеру,тешка животна одлука али и добра,управо због оваквих ствари

Mirjana

pre 8 godina

Iako mi je Nadal simpaticniji od Federera plasim se da se nece vratiti bolji. Prosto, on nije stedeo telo i iscrpljivao ga je preko granice, ovo sto mu se dogadja je ocekivano i verovatno nepovratno. Federer i Novak su nesto drugo i trajace dugo. Sve ovo naravno ne umanjuje sjaj danasnje novakove pobede jer mu je u proslosti bio najblizi na RG i to na vrhuncu nadalove moci.

Zuki

pre 8 godina

Meni ga je bilo zao koliko je nemocno delovao, narocito u 3. setu. Ceo mec je ziveo od Novakovih gresaka. Nekada veliki sampion i borac. Borbenosti mu ne fali ni danas ali ocigledno da na pragu 30. nije moguce igrati onaj njegov trkacki tenis. Samo je na trenutke podsecao na sebe od pre 3-4 godine.

deltoid

pre 8 godina

bravo legendo, tako govore sampioni koji su jedini u istoriji osvojili neki GS 9 puta. ni meni nije tesko palo kao sto ni ne bi svakom normalnom coveku koji je svestan tvoje velicine. kralju, srecan rodjendan ;) vidimo se uskoro ;)

mikan

pre 8 godina

Iskreno se nadam Nadalovom povratku u vrh, mada ce mu biti tesko, jer se za njega upravo zavrsila sezona na sljaci za ovu godinu.
Vise volim njega da gledam u odlucujucim mecevima protiv Novaka, ima tu neceg epskog izmedju njih, kao u Gladijatoru, nego raznorazne Kokinakise, Kirijose, Corice i slicnu "balavurdiju", koja se za tenis zainteresovala igranjem na PC ili Sony PS.
Vratice se Nadal, ali Federer vise ne

Jorgebarabahosa

pre 8 godina

Sad komotno mozes da se pridruzis Dragcetu, Vlajsu, Sisku, Djuki, Stanoju, Dzambu i ostalim legendama terena kod Mikule na "Zlatibor openu". Ja ti zavrsim vild card, nemas frku!

Nole

pre 8 godina

“Imao sam svojih svetlih trenutaka, ali generalno je bio bolji od mene, kontrolisao je igru najveći deo vremena. To je to, jednostavno je, kada protivnik igra bolje i u boljoj je formi, ovako nešto može da se dogodi. Dogodilo se i čestitam mu“, rekao je Nadal

Veliki sportista i veliki covek,uvek bio

Stanimir Branimir

pre 8 godina

Nadal je jedino parirao (i bio bolji) u prvom setu kada je od 0-4 stigao do 4-4. Posle se jedva držao. U drugom setu je jedva dobijao svoje servise a Nole je svoje lagano. Bilo je pitanje vremena u drugom setu kada će da dođe do brejka. U trećem mislim da je i sam izgubio veru da može da pobedi, što je neverovatno da neko u toj meri slomi Nadalovu volju. Nije bilo one njegove prepoznatljive borbe do samog kraja. Mislim da Nadal nije toliko loš koliko je Nole podigao svoju igru. Nadal je prilično ubedljivo dobijao sve rivale, da sam se plašio da će i da dobije Noleta jer je delovalo da je povratio svoju igru. Ko zna kako bi bilo da je napolju bilo 28 stepeni. Sigurno bi bilo mnogo neizvesnije.

Mare,NS

pre 8 godina

Pre svega,srecan ti rodjendan,veliki sampione.
Uplasio si me dobro,kada si se vratio posle 0:4 u prvom setu,ali ni u jednom trenutku nisam posumnjao u Novaka.
Govor tela,(ne)samopouzdanje,sve je ukazivalo na to da neces uspeti dobiti Noleta danas.
Kad ne mozes ti,onda ne vidim KO mogao da ga zaustavi ove godine.
R.Lejver za nekoliko meseci,dobija naslednika i kolegu.
Vreme je i bilo,dugo,predugo je cekao,ali ko ceka taj i doceka!
IDEMO!!!

weliki wezir iznogud

pre 8 godina

Rafa,tebe tenis treba... Ti si igra, Nole je hleb (gluten free :)),a zna se sta mi želimo. Vas dvojica ste praznik za oči...

milan

pre 8 godina

Korektno,odmereno i realno.
Nadal bi verovatno mogao da urla od besa i nemoci,ali pokazuje da odlicno kontrolise emocije...za razliku od nekih koji smatraju da niko ne sme da ih pobedi i vecito prosipaju svoj otrov,pucajuci od nadmenosti.

jegood

pre 8 godina

Lepo je rekao kao i uvek..Ako nastavi ovako i ako ne bude imao povrede sigurna sam da ce se vratiti na staze stare slave..Samo povrede ako ga zaobidju..

killuminati

pre 8 godina

ma nadal je kralj, uporedite njegove izjave sa izjavama umisljenog federera i sve ce vam biti jasno :) puno srece rafa u nastavku karijere!

mr

pre 8 godina

Čestitke Novaku na briljantnoj pobedi.Pobedu je čekao mnogo godina i ona je tu,ali još dve pobede su neophodne.Polufinale sa "dosadnim" Marijem i finale sa Wawrinkom, najverovatnije. Treba ostati hladne glave. Kup musketara je tu i Novak treba samo da ostane hladne glave.Fokus do kraja šampione.

Донекле познавалац тениса

pre 8 godina

По ко зна који пут је показао колико је Рафа Надал ( и поред силних пораза од Новака) и даље велики шампион у победи и у поразу...Заиста свака част на свим тим 9 титула колико је освоји -скоро нико то неће моћи да понови...Што се тиче Ђоковића сада има лепу прилику да уђе у групу бесмртних са свих 4 гремслема али на том путу му стоји Мареј који је у опасној форми него икад и игра најбољи тенис на шљаци него икад...Уколико њега прође мислим да ће освојити јер ко год да му буде у финалу да ли Цонга или Вавринка немају шта да траже у том дуелу..Наравно никад не треба никога омаловажавати и потцењивати али ово је Новаково време и година иако нисам његов фан...

Filip

pre 8 godina

I nemoj da bude kraj,nije zanimljivo bez tebe..mnogo je bolji uzitak gledati tebe i Noleta u novim finalim,nego npr. dosadnog Mareja i Noleta

Kiki

pre 8 godina

Imam blagi osecaj da je ovo Nadalov kraj... Ne znam zasto, gledao sam kako mu curi znoj potocima i pomislio sam da sve one sumnje u doping mozda i nisu izmisljene...

Sve u svemu, voleo bih da gresim, veliki je covek i sportista, ali...

milan

pre 8 godina

Korektno,odmereno i realno.
Nadal bi verovatno mogao da urla od besa i nemoci,ali pokazuje da odlicno kontrolise emocije...za razliku od nekih koji smatraju da niko ne sme da ih pobedi i vecito prosipaju svoj otrov,pucajuci od nadmenosti.

Dejan Petrovic

pre 8 godina

Bravo, za to je Rafa veliki i gospodin covek, jer iskreno cestita i prihvata poraz. Ovo veliki Federer nikad ne bi prevalio preko usta. Napred Novace

mikan

pre 8 godina

Iskreno se nadam Nadalovom povratku u vrh, mada ce mu biti tesko, jer se za njega upravo zavrsila sezona na sljaci za ovu godinu.
Vise volim njega da gledam u odlucujucim mecevima protiv Novaka, ima tu neceg epskog izmedju njih, kao u Gladijatoru, nego raznorazne Kokinakise, Kirijose, Corice i slicnu "balavurdiju", koja se za tenis zainteresovala igranjem na PC ili Sony PS.
Vratice se Nadal, ali Federer vise ne

veljko

pre 8 godina

kakav crni kraj?! da je igrao s bilo kim drugim danas, prosao bi. napredovao je mnogo za poslednjih dva meseca. ljudi koji nisu nikad drzali reket, pricaju o kraju karijere coveka, koji ima pozitivan saldo sa svim najboljim teniserima.


nadam se i ocekujem, da ce ga novak jedini preteci, posto mislim da je najbolji ikad i da to zasluzuje.


s druge strane, kakav je novak sampion i u odnosu na koga da ga velicamo, ako nipodastavamo njegovog najveceg rivala? nema on 35 godina, a danas je trcao kao i uvek. jos nije nasao igru za novaka, ali tako je od 2011, samo sto je novak sada prevazisao i poslednju psiholosku barijeru. nike nadal los, vec je novak bolji. a za rafu ne brinite, vratice se u top 3 relativno brzo.

Nikola

pre 8 godina

Da Nadal nije veliki šampion ni ova Noletova pobeda nebi bila tako velika i bitna. Svako ima neko svoje vreme, Nole je vredno radio, napredovao iz godine u godinu i sada je došlo njegovo vreme, ne mislim samo na ovaj meč i turnir, već generalno. Nadal nije ono što je bio ali je i dalje veliki šampion i treba mu čestitati. Lepo je što ovaj narod i deca imaju bar nekoga na koga mogu da se ugledaju i da se ponose. Hvala Nole što postojiš.

Nole

pre 8 godina

“Imao sam svojih svetlih trenutaka, ali generalno je bio bolji od mene, kontrolisao je igru najveći deo vremena. To je to, jednostavno je, kada protivnik igra bolje i u boljoj je formi, ovako nešto može da se dogodi. Dogodilo se i čestitam mu“, rekao je Nadal

Veliki sportista i veliki covek,uvek bio

Milan

pre 8 godina

Teško je zamisliti korektniju izjavu od ove. Ne kuka na sve i svašta kao neki plačljivci. Veliki je borac i sigurno će pokušati da se vrati na tron sledeće godine ali nisam siguran da njegovo telo može da isprati želje.

Mare,NS

pre 8 godina

Pre svega,srecan ti rodjendan,veliki sampione.
Uplasio si me dobro,kada si se vratio posle 0:4 u prvom setu,ali ni u jednom trenutku nisam posumnjao u Novaka.
Govor tela,(ne)samopouzdanje,sve je ukazivalo na to da neces uspeti dobiti Noleta danas.
Kad ne mozes ti,onda ne vidim KO mogao da ga zaustavi ove godine.
R.Lejver za nekoliko meseci,dobija naslednika i kolegu.
Vreme je i bilo,dugo,predugo je cekao,ali ko ceka taj i doceka!
IDEMO!!!

Донекле познавалац тениса

pre 8 godina

По ко зна који пут је показао колико је Рафа Надал ( и поред силних пораза од Новака) и даље велики шампион у победи и у поразу...Заиста свака част на свим тим 9 титула колико је освоји -скоро нико то неће моћи да понови...Што се тиче Ђоковића сада има лепу прилику да уђе у групу бесмртних са свих 4 гремслема али на том путу му стоји Мареј који је у опасној форми него икад и игра најбољи тенис на шљаци него икад...Уколико њега прође мислим да ће освојити јер ко год да му буде у финалу да ли Цонга или Вавринка немају шта да траже у том дуелу..Наравно никад не треба никога омаловажавати и потцењивати али ово је Новаково време и година иако нисам његов фан...

Monarhista

pre 8 godina

Ma kakav kraj!Nek si ziv i zdrav jos 300 godina...uvek sam zeleo da budes fit i svakog da pobedis osim Noleta...za mene najvece rivalstvo u istoriji tenisa dva najbolja igraca...Rafa je sportsmen za primer a Nole nas heroj kome ja ne znam kako da se oduzimo...

Rafa

pre 8 godina

Nadal je za razliku od Federera, korektan. Naravno da ide dalje i da će se truditi da se vrati na visoko mesto na rang listi.
Sada je 10 na rang listi a Novak i dalje prvi.
Novak tenis igra i glavom, psihički je neprikosnoven.

danix

pre 8 godina

Nije Rafi lako,od cijele sezone sljake nije uzeo ni jedan veliki turnir i nadao se da ce izvuci sezonu ako danas pobijedi Novaka i stvarno bi to bila velika stvar za njega.
Medjutim,to je bilo toliko nerealno kao kad bi rekli da ce danas pasti snijeg na terene RG.
Svi mi Novakovi fanovi ovdje smo jednoglasno dali procjenu da Novak dobija,u tri ili cetiri seta,svejedno i jos jednom smo pokazali da realno razmisljamo.
Ako jos dodamo da citamo divne analize g-dina Sase Ozme,onda je uzivanje potpuno.

Filip

pre 8 godina

I nemoj da bude kraj,nije zanimljivo bez tebe..mnogo je bolji uzitak gledati tebe i Noleta u novim finalim,nego npr. dosadnog Mareja i Noleta

Stanimir Branimir

pre 8 godina

Nadal je jedino parirao (i bio bolji) u prvom setu kada je od 0-4 stigao do 4-4. Posle se jedva držao. U drugom setu je jedva dobijao svoje servise a Nole je svoje lagano. Bilo je pitanje vremena u drugom setu kada će da dođe do brejka. U trećem mislim da je i sam izgubio veru da može da pobedi, što je neverovatno da neko u toj meri slomi Nadalovu volju. Nije bilo one njegove prepoznatljive borbe do samog kraja. Mislim da Nadal nije toliko loš koliko je Nole podigao svoju igru. Nadal je prilično ubedljivo dobijao sve rivale, da sam se plašio da će i da dobije Noleta jer je delovalo da je povratio svoju igru. Ko zna kako bi bilo da je napolju bilo 28 stepeni. Sigurno bi bilo mnogo neizvesnije.

Zuki

pre 8 godina

Meni ga je bilo zao koliko je nemocno delovao, narocito u 3. setu. Ceo mec je ziveo od Novakovih gresaka. Nekada veliki sampion i borac. Borbenosti mu ne fali ni danas ali ocigledno da na pragu 30. nije moguce igrati onaj njegov trkacki tenis. Samo je na trenutke podsecao na sebe od pre 3-4 godine.

mr

pre 8 godina

Čestitke Novaku na briljantnoj pobedi.Pobedu je čekao mnogo godina i ona je tu,ali još dve pobede su neophodne.Polufinale sa "dosadnim" Marijem i finale sa Wawrinkom, najverovatnije. Treba ostati hladne glave. Kup musketara je tu i Novak treba samo da ostane hladne glave.Fokus do kraja šampione.

killuminati

pre 8 godina

ma nadal je kralj, uporedite njegove izjave sa izjavama umisljenog federera i sve ce vam biti jasno :) puno srece rafa u nastavku karijere!

трубадур

pre 8 godina

Како је незгодно када годинама побеђујеш и дође тренутак кад мораш да признаш себи и другима да више ниси најбољи,зато сам се увек чудио и дивио се људима који су на врхунцу одлучили да заврше каријеру,тешка животна одлука али и добра,управо због оваквих ствари

Mirjana

pre 8 godina

Iako mi je Nadal simpaticniji od Federera plasim se da se nece vratiti bolji. Prosto, on nije stedeo telo i iscrpljivao ga je preko granice, ovo sto mu se dogadja je ocekivano i verovatno nepovratno. Federer i Novak su nesto drugo i trajace dugo. Sve ovo naravno ne umanjuje sjaj danasnje novakove pobede jer mu je u proslosti bio najblizi na RG i to na vrhuncu nadalove moci.

Kiki

pre 8 godina

Imam blagi osecaj da je ovo Nadalov kraj... Ne znam zasto, gledao sam kako mu curi znoj potocima i pomislio sam da sve one sumnje u doping mozda i nisu izmisljene...

Sve u svemu, voleo bih da gresim, veliki je covek i sportista, ali...

Alex

pre 8 godina

Naravno da nije kraj Zelim ti da se vratis i da ostanes veliki sampion sto i jesi. A Noletu zelim da kad dodje vreme da se sabiraju uspesi u njegovoj karijeri rezultati pokazu da je najbolji teniser svih vremena.

Dragana

pre 8 godina

Naravno da nije kraj.Federera otpisuju već 5 godina a on i dalje traje,tako će i Nadal.A sledeće godine Nadal neće braniti puno bodova i eto njega opet u top3.

glasnik

pre 8 godina

Srecan rodjendan i dobro zdravlje od Novakovog zaslepljenog navijaca/
Uzivam u Novakovim pobedama, bez ikakve zlobe prema Rafi.
Novak je zasluzio sve sto mu se trenutno dogadja.
Novak ce tek pokazati da je najbolji svih vremena. Samo polako.
Dobar je i konstantan na svim podlogama i zlonamerni samo mogu da se plase sta ce sve da osvoji do kraja karijere. Zivi bili pa videli.
Racuni jos nisu svedeni. Igra jos traje.
Novak svetski br. 1

deltoid

pre 8 godina

bravo legendo, tako govore sampioni koji su jedini u istoriji osvojili neki GS 9 puta. ni meni nije tesko palo kao sto ni ne bi svakom normalnom coveku koji je svestan tvoje velicine. kralju, srecan rodjendan ;) vidimo se uskoro ;)

weliki wezir iznogud

pre 8 godina

Rafa,tebe tenis treba... Ti si igra, Nole je hleb (gluten free :)),a zna se sta mi želimo. Vas dvojica ste praznik za oči...

trta

pre 8 godina

Ovo može da bude i pozitivno za Nadala, moraće više da se potrudi u delu sezone koji se ne igra na šljaci. Verujte nikom od "jačih" neće biti prijatno da igra sa njim u npr. osmini finala...

jegood

pre 8 godina

Lepo je rekao kao i uvek..Ako nastavi ovako i ako ne bude imao povrede sigurna sam da ce se vratiti na staze stare slave..Samo povrede ako ga zaobidju..

Jovan kostic

pre 8 godina

Nije tebi zreb kriv sto si docekao Noleta u cetvrtfinalu. Decko, ti si sesti nosilac a od sledece nedelje deseti na rang listi. Kako si krenuo na Vimbldonu ces sacekati Noleta u trecem kolu

če

pre 8 godina

ja ga kapiram skroz. odrastanje i ovi porazi su deo života i čine tvoj karakter. kad si mlad i kad ti ide ti to ne razumeš. sad dobija crtu čoveka sa iskustvom.

Alvel

pre 8 godina

Bravo majstore ti si pravi šampion... Priznao si i čestitao Novaku jer je danas bio puno bolji ,al glavu gore još malo i bit ćeš ti u punoj formi

jovo

pre 8 godina

Da, vratices se ali ovaj put moras sacekati da novi kralj ode.
A tu ces se malo nacekati:)
Jedini problem je sto i nemas bas puno vremena za cekanje. Folaze neki novi klinci.

cudo

pre 8 godina

Nadal hvali Novaka, cestita mu, uzdize ga u svojim izjavama pred nadobudnim novinarima koji Novaka godinama negiraju, pred kolegama tenserima koji isto tako ne postuju bas Novaka. A Srbi, Srbi pljuju Nadala, prozivaju ga, zele mu kraj. A covek ja ziva legenda, majstor, ljudina. Kakvi ljudi ga komentarisu...

Miloš

pre 8 godina

Bravo, kralju šljake! Nadam se da nećeš da posustaneš i da ću te gledati u još mnogo legendarnih mečeva. A za Noleta - idemoooooooooo care, sve gazi!

rejnald

pre 8 godina

Изгубио је Надал,поражен је он и више никад неће бити шампион:-) ,Дај боже да више не гледамо ту твоју дивљачку дефанзивну игру, дивљачко понашање на терену и ту фацу која невероватно подсећа на једног глодара!, а да и на крају он увијек даје супер коректне искрене изјаве и толико одушевљава њима и додатно купује љубав својиx малобројниx фанова!!!

parz

pre 8 godina

Samo se pitam, kada je pre 2 godine imao duzu pauzu (2 meseca od ove zadnje) kako se onda vratio odmah ??? (ili to nije bila pauza zbog povrede)

slavko

pre 8 godina

e moj rafa ti sigurno neznas da novaka ne moze niko da pobedi osim programa utrke pasa u kladionicama MERIDIJAN kako oni trce toje lepota gledati niko im ne moze nista.....

SunceSeRadja

pre 8 godina

Samo je tenis izmedju Rafe i Noleta , Noleta i Federera i Rafe i Federera pravi i vrhunski tenis za uzdahe i uzivanje u poenima. Svaka vam cast legende belog sporta , zadovoljstvo je ziveti u eri troice najvecih verovatno , a vreme ce pokazati SVIH vremena .....

Sasa

pre 8 godina

Kakvi ste vi ljudi... Neverovatno. Covek je na zalasku karijere, a vi "satro" ljubitelji sporta ga prozivate. Najgore od svega je sto isto ovo ceka i Novaka, a tad cete upravo vi koji navodno navijate za njega da ga prozivate na najgori nacin. Nadal je davno prosao zenit karijere, niko posle 28 nikada nije osvajao titule u kontinuitetu. I Novak ce ovo da doceka pre nego sto mislite, sta cete tada pisati?

Kid

pre 8 godina

Ovo je tek pocetak za Noleta u odnosu onog sta ce da radi u buduce. Svako od vas je tempirao karijeru na razlicite nacine. Ovo je Noletova era. Od nezrelog do raznovrsnog i do neba sigurnog izrastao je Nole. Rafinu igru su mnogi prokljuvili. On igra po sablonu i nista promenio nije u svojoj igri od pre 10 god. Nole se neprestano menjao, dodavao. Serva i prva i druga su mu ubitacnije nego ikad. Vise izlazi na mrezu. Razgibao je i telo i um do savrsenstva. A ima i petlju da gadja uz liniju i izbaci svakog izvan terena. Nole se ne zaustavlja na ovim rekordima. Oni tek slede.

Tea New York

pre 8 godina

Rafa mi je mnogo drag,i kao osoba i kao teniser.Evo da kazem moje vidjenje zbog cega je on drasticno pao i realno sa Novakom,pa i Marejom,Vavrinkom jako tesko vise moze da se nada necemu.Noge su mu se bas usporile,njegovo glavno oruzje na sljaci bila je perfektna defanziva iz koje je neverovatno brzim nogama prelazio u ofanzivu sa forhendom.Sada protiv ozbiljnijih protivnika on jednostavno ne stize da se izvuce na forhend iz kojeg je bez problema ubrzavao i pravio poene.Bas cesto je primoran da igra bekhend i to u defanzivi,slajs koji je za Novaka prespor i koji radi sta hoce sa tim.Da zakljucim,iako bas volim Rafu,posle Novaka mi je omiljen teniser,mislim da nije realno ocekivati da u buducnosti popravi brzinu,jednostavno biloski je neizvodljivo.U godinama u kojima je Rafa izdrzljivost treningom moze da se povrati,ali eksplozivnost i brzina koji su mu bili glavna odlika,to nazalost nema sanse.I da ne zaboravim,usled ovih ociglednih problema koje sam navela logicno je da psihicka stabilnost pada,nema vise samopouzdanja,itd.Bilo je sve to vrlo jasno tokom cele sezone na sljaci.I za kraj,puno srece Novaku,prvo Marej,pa jos nedelja,i da slavimo

Jorgebarabahosa

pre 8 godina

Sad komotno mozes da se pridruzis Dragcetu, Vlajsu, Sisku, Djuki, Stanoju, Dzambu i ostalim legendama terena kod Mikule na "Zlatibor openu". Ja ti zavrsim vild card, nemas frku!

Ivan M

pre 8 godina

Treći set je bio tužan jer se predao. Prva dva je odigrao muški, a treći nije, jer ga je Nole ubio u pojam. Time svakako ne može biti zadovoljan. Sada barem nema više toliko poena da brani i može da razmišlja o usponu među prvih 5 do kraja sezone.

velemajstor

pre 8 godina

Majstore dok ne promeniš strika trenera neće biti bolje. Sa ovom igrom gde stojiš 2 metra od linije i šalješ plitke lopte na servis liniju protivnika nemaš šta da tražiš.

Miki...

pre 8 godina

Polako,polako doci ce dan kad ce i Djokovic pasti i nece moci nikoga da pobedi...samo sto cu se ja tada smejati kao sto se vi smejete danas Rafi!
Dok je dana bice i megdana,samo polako! :-P
Vamoooss Rafaaa!

realno

pre 8 godina

@velemajstor Nadal ima 29 godina! Nije njemu trener problem. Nego vreme, koje tece. Za sport si star u njegovim godinama. Posebno za tenis. Isto ovo ceka i Noleta. Nadal je punih 12 godina u vrhu izlozen najvecim naporima. Ovo je prirodan pad. A Toni Nadal je vrhunski trener. I nije Rafa njegov jedini proizvod. Brzo ce na scenu jedan mladi teniser koji ima ogroman potencijal, a kog je stvorio bas Toni. Inace covek je potpuni car koji voli Srbe i cesti su gosti u njegovoj akademiji.

godine

pre 8 godina

@Kid Nole igra sjajno i to je cinjnica. Ali vecina stvari koje si napisao su smesne. Nadak kazes nije menjao igru deset godina?! A sta je trebalo da menja. Osvojio je 14 gren slemova, 27 masters titula, zlato na olimpijadi, 4 dejvis kupa. Momak je na zalasku karijere, nije njegovu igru niko procitao, nego je on daleko od svoje prave forme. Nema on sta da menja niti da nekome nesto dokazuje na pragu 30-te. Novak jeste kasno dostigao zenit, ali zar stvarno mislis da je u muskom tenisu moguce osvajati gren slemove sa 30 i kusur u kontinuitetu? Malo realnosti. Nole ce ove godine dominirati, ali sledece tesko. A posle sve teze.

Marsovac

pre 8 godina

"Majstore dok ne promeniš strika trenera neće biti bolje. Sa ovom igrom gde stojiš 2 metra od linije i šalješ plitke lopte na servis liniju protivnika nemaš šta da tražiš.
(velemajstor, 4. jun 2015 08:53) # Link komentara"

Ne moze da promeni trenera, jer ga ni jedan drugi ne bi trenirao, zbog dopinga.

Mairon

pre 8 godina

Ovaj poraz je mogao da se "oseti" još od početka sezone. Rafina kola su krenula nizbrdo još prošle godine, kada je takođe jedva osvojio Madrid i uspeo da još jednom skupi snage da osvoji RG. Posle je došla pauza od koje se za sad nije oporavio. Od Berdiha na AO je izgubio na sličan način kao sad od Novaka, i znao sam da to više nema veze sa podlogom. Protiv Berdiha je u tom meču delovao nemoćno (6:2 6:0 7:6) a to se nastavilo protiv Mareja u Madridu i Vavrinke i Rimu, sve te mečeve je glatko izgubio.
Sada u čevrtfinalu tek na momente je igrao svoj tenis, drugi servis mu je bio vrlo ranjiv, a mislim da je najbolji pokazatelj njegovog pada to da je imao tri forhend vinera u celom meču. Jednostavno, njegov nivo je pao i to nije dovoljno za Novaka, Mareja, Nišikorija ili inspirisanog Vavrinku.
Naravno, ima vremena da se vrati, videćemo, sada više nema šta da brani, nema pritiska i može više da se pripremi za travu i Vimbldon.
To je u neku ruku i dobro za njega.

rejnald

pre 8 godina

Изгубио је Надал,поражен је он и више никад неће бити шампион:-) ,Дај боже да више не гледамо ту твоју дивљачку дефанзивну игру, дивљачко понашање на терену и ту фацу која невероватно подсећа на једног глодара!, а да и на крају он увијек даје супер коректне искрене изјаве и толико одушевљава њима и додатно купује љубав својиx малобројниx фанова!!!

slavko

pre 8 godina

e moj rafa ti sigurno neznas da novaka ne moze niko da pobedi osim programa utrke pasa u kladionicama MERIDIJAN kako oni trce toje lepota gledati niko im ne moze nista.....

Jorgebarabahosa

pre 8 godina

Sad komotno mozes da se pridruzis Dragcetu, Vlajsu, Sisku, Djuki, Stanoju, Dzambu i ostalim legendama terena kod Mikule na "Zlatibor openu". Ja ti zavrsim vild card, nemas frku!

Miki...

pre 8 godina

Polako,polako doci ce dan kad ce i Djokovic pasti i nece moci nikoga da pobedi...samo sto cu se ja tada smejati kao sto se vi smejete danas Rafi!
Dok je dana bice i megdana,samo polako! :-P
Vamoooss Rafaaa!

Jovan kostic

pre 8 godina

Nije tebi zreb kriv sto si docekao Noleta u cetvrtfinalu. Decko, ti si sesti nosilac a od sledece nedelje deseti na rang listi. Kako si krenuo na Vimbldonu ces sacekati Noleta u trecem kolu

Kiki

pre 8 godina

Imam blagi osecaj da je ovo Nadalov kraj... Ne znam zasto, gledao sam kako mu curi znoj potocima i pomislio sam da sve one sumnje u doping mozda i nisu izmisljene...

Sve u svemu, voleo bih da gresim, veliki je covek i sportista, ali...

jovo

pre 8 godina

Da, vratices se ali ovaj put moras sacekati da novi kralj ode.
A tu ces se malo nacekati:)
Jedini problem je sto i nemas bas puno vremena za cekanje. Folaze neki novi klinci.

Marsovac

pre 8 godina

"Majstore dok ne promeniš strika trenera neće biti bolje. Sa ovom igrom gde stojiš 2 metra od linije i šalješ plitke lopte na servis liniju protivnika nemaš šta da tražiš.
(velemajstor, 4. jun 2015 08:53) # Link komentara"

Ne moze da promeni trenera, jer ga ni jedan drugi ne bi trenirao, zbog dopinga.

mikan

pre 8 godina

Iskreno se nadam Nadalovom povratku u vrh, mada ce mu biti tesko, jer se za njega upravo zavrsila sezona na sljaci za ovu godinu.
Vise volim njega da gledam u odlucujucim mecevima protiv Novaka, ima tu neceg epskog izmedju njih, kao u Gladijatoru, nego raznorazne Kokinakise, Kirijose, Corice i slicnu "balavurdiju", koja se za tenis zainteresovala igranjem na PC ili Sony PS.
Vratice se Nadal, ali Federer vise ne

milan

pre 8 godina

Korektno,odmereno i realno.
Nadal bi verovatno mogao da urla od besa i nemoci,ali pokazuje da odlicno kontrolise emocije...za razliku od nekih koji smatraju da niko ne sme da ih pobedi i vecito prosipaju svoj otrov,pucajuci od nadmenosti.

danix

pre 8 godina

Nije Rafi lako,od cijele sezone sljake nije uzeo ni jedan veliki turnir i nadao se da ce izvuci sezonu ako danas pobijedi Novaka i stvarno bi to bila velika stvar za njega.
Medjutim,to je bilo toliko nerealno kao kad bi rekli da ce danas pasti snijeg na terene RG.
Svi mi Novakovi fanovi ovdje smo jednoglasno dali procjenu da Novak dobija,u tri ili cetiri seta,svejedno i jos jednom smo pokazali da realno razmisljamo.
Ako jos dodamo da citamo divne analize g-dina Sase Ozme,onda je uzivanje potpuno.

Донекле познавалац тениса

pre 8 godina

По ко зна који пут је показао колико је Рафа Надал ( и поред силних пораза од Новака) и даље велики шампион у победи и у поразу...Заиста свака част на свим тим 9 титула колико је освоји -скоро нико то неће моћи да понови...Што се тиче Ђоковића сада има лепу прилику да уђе у групу бесмртних са свих 4 гремслема али на том путу му стоји Мареј који је у опасној форми него икад и игра најбољи тенис на шљаци него икад...Уколико њега прође мислим да ће освојити јер ко год да му буде у финалу да ли Цонга или Вавринка немају шта да траже у том дуелу..Наравно никад не треба никога омаловажавати и потцењивати али ово је Новаково време и година иако нисам његов фан...

parz

pre 8 godina

Samo se pitam, kada je pre 2 godine imao duzu pauzu (2 meseca od ove zadnje) kako se onda vratio odmah ??? (ili to nije bila pauza zbog povrede)

Rafa

pre 8 godina

Nadal je za razliku od Federera, korektan. Naravno da ide dalje i da će se truditi da se vrati na visoko mesto na rang listi.
Sada je 10 na rang listi a Novak i dalje prvi.
Novak tenis igra i glavom, psihički je neprikosnoven.

Dejan Petrovic

pre 8 godina

Bravo, za to je Rafa veliki i gospodin covek, jer iskreno cestita i prihvata poraz. Ovo veliki Federer nikad ne bi prevalio preko usta. Napred Novace

Monarhista

pre 8 godina

Ma kakav kraj!Nek si ziv i zdrav jos 300 godina...uvek sam zeleo da budes fit i svakog da pobedis osim Noleta...za mene najvece rivalstvo u istoriji tenisa dva najbolja igraca...Rafa je sportsmen za primer a Nole nas heroj kome ja ne znam kako da se oduzimo...

velemajstor

pre 8 godina

Majstore dok ne promeniš strika trenera neće biti bolje. Sa ovom igrom gde stojiš 2 metra od linije i šalješ plitke lopte na servis liniju protivnika nemaš šta da tražiš.

deltoid

pre 8 godina

bravo legendo, tako govore sampioni koji su jedini u istoriji osvojili neki GS 9 puta. ni meni nije tesko palo kao sto ni ne bi svakom normalnom coveku koji je svestan tvoje velicine. kralju, srecan rodjendan ;) vidimo se uskoro ;)

Alex

pre 8 godina

Naravno da nije kraj Zelim ti da se vratis i da ostanes veliki sampion sto i jesi. A Noletu zelim da kad dodje vreme da se sabiraju uspesi u njegovoj karijeri rezultati pokazu da je najbolji teniser svih vremena.

godine

pre 8 godina

@Kid Nole igra sjajno i to je cinjnica. Ali vecina stvari koje si napisao su smesne. Nadak kazes nije menjao igru deset godina?! A sta je trebalo da menja. Osvojio je 14 gren slemova, 27 masters titula, zlato na olimpijadi, 4 dejvis kupa. Momak je na zalasku karijere, nije njegovu igru niko procitao, nego je on daleko od svoje prave forme. Nema on sta da menja niti da nekome nesto dokazuje na pragu 30-te. Novak jeste kasno dostigao zenit, ali zar stvarno mislis da je u muskom tenisu moguce osvajati gren slemove sa 30 i kusur u kontinuitetu? Malo realnosti. Nole ce ove godine dominirati, ali sledece tesko. A posle sve teze.

jegood

pre 8 godina

Lepo je rekao kao i uvek..Ako nastavi ovako i ako ne bude imao povrede sigurna sam da ce se vratiti na staze stare slave..Samo povrede ako ga zaobidju..

Mare,NS

pre 8 godina

Pre svega,srecan ti rodjendan,veliki sampione.
Uplasio si me dobro,kada si se vratio posle 0:4 u prvom setu,ali ni u jednom trenutku nisam posumnjao u Novaka.
Govor tela,(ne)samopouzdanje,sve je ukazivalo na to da neces uspeti dobiti Noleta danas.
Kad ne mozes ti,onda ne vidim KO mogao da ga zaustavi ove godine.
R.Lejver za nekoliko meseci,dobija naslednika i kolegu.
Vreme je i bilo,dugo,predugo je cekao,ali ko ceka taj i doceka!
IDEMO!!!

killuminati

pre 8 godina

ma nadal je kralj, uporedite njegove izjave sa izjavama umisljenog federera i sve ce vam biti jasno :) puno srece rafa u nastavku karijere!

veljko

pre 8 godina

kakav crni kraj?! da je igrao s bilo kim drugim danas, prosao bi. napredovao je mnogo za poslednjih dva meseca. ljudi koji nisu nikad drzali reket, pricaju o kraju karijere coveka, koji ima pozitivan saldo sa svim najboljim teniserima.


nadam se i ocekujem, da ce ga novak jedini preteci, posto mislim da je najbolji ikad i da to zasluzuje.


s druge strane, kakav je novak sampion i u odnosu na koga da ga velicamo, ako nipodastavamo njegovog najveceg rivala? nema on 35 godina, a danas je trcao kao i uvek. jos nije nasao igru za novaka, ali tako je od 2011, samo sto je novak sada prevazisao i poslednju psiholosku barijeru. nike nadal los, vec je novak bolji. a za rafu ne brinite, vratice se u top 3 relativno brzo.

Milan

pre 8 godina

Teško je zamisliti korektniju izjavu od ove. Ne kuka na sve i svašta kao neki plačljivci. Veliki je borac i sigurno će pokušati da se vrati na tron sledeće godine ali nisam siguran da njegovo telo može da isprati želje.

Dragana

pre 8 godina

Naravno da nije kraj.Federera otpisuju već 5 godina a on i dalje traje,tako će i Nadal.A sledeće godine Nadal neće braniti puno bodova i eto njega opet u top3.

Zuki

pre 8 godina

Meni ga je bilo zao koliko je nemocno delovao, narocito u 3. setu. Ceo mec je ziveo od Novakovih gresaka. Nekada veliki sampion i borac. Borbenosti mu ne fali ni danas ali ocigledno da na pragu 30. nije moguce igrati onaj njegov trkacki tenis. Samo je na trenutke podsecao na sebe od pre 3-4 godine.

трубадур

pre 8 godina

Како је незгодно када годинама побеђујеш и дође тренутак кад мораш да признаш себи и другима да више ниси најбољи,зато сам се увек чудио и дивио се људима који су на врхунцу одлучили да заврше каријеру,тешка животна одлука али и добра,управо због оваквих ствари

Alvel

pre 8 godina

Bravo majstore ti si pravi šampion... Priznao si i čestitao Novaku jer je danas bio puno bolji ,al glavu gore još malo i bit ćeš ti u punoj formi

Stanimir Branimir

pre 8 godina

Nadal je jedino parirao (i bio bolji) u prvom setu kada je od 0-4 stigao do 4-4. Posle se jedva držao. U drugom setu je jedva dobijao svoje servise a Nole je svoje lagano. Bilo je pitanje vremena u drugom setu kada će da dođe do brejka. U trećem mislim da je i sam izgubio veru da može da pobedi, što je neverovatno da neko u toj meri slomi Nadalovu volju. Nije bilo one njegove prepoznatljive borbe do samog kraja. Mislim da Nadal nije toliko loš koliko je Nole podigao svoju igru. Nadal je prilično ubedljivo dobijao sve rivale, da sam se plašio da će i da dobije Noleta jer je delovalo da je povratio svoju igru. Ko zna kako bi bilo da je napolju bilo 28 stepeni. Sigurno bi bilo mnogo neizvesnije.

Filip

pre 8 godina

I nemoj da bude kraj,nije zanimljivo bez tebe..mnogo je bolji uzitak gledati tebe i Noleta u novim finalim,nego npr. dosadnog Mareja i Noleta

Sasa

pre 8 godina

Kakvi ste vi ljudi... Neverovatno. Covek je na zalasku karijere, a vi "satro" ljubitelji sporta ga prozivate. Najgore od svega je sto isto ovo ceka i Novaka, a tad cete upravo vi koji navodno navijate za njega da ga prozivate na najgori nacin. Nadal je davno prosao zenit karijere, niko posle 28 nikada nije osvajao titule u kontinuitetu. I Novak ce ovo da doceka pre nego sto mislite, sta cete tada pisati?

Nole

pre 8 godina

“Imao sam svojih svetlih trenutaka, ali generalno je bio bolji od mene, kontrolisao je igru najveći deo vremena. To je to, jednostavno je, kada protivnik igra bolje i u boljoj je formi, ovako nešto može da se dogodi. Dogodilo se i čestitam mu“, rekao je Nadal

Veliki sportista i veliki covek,uvek bio

mr

pre 8 godina

Čestitke Novaku na briljantnoj pobedi.Pobedu je čekao mnogo godina i ona je tu,ali još dve pobede su neophodne.Polufinale sa "dosadnim" Marijem i finale sa Wawrinkom, najverovatnije. Treba ostati hladne glave. Kup musketara je tu i Novak treba samo da ostane hladne glave.Fokus do kraja šampione.

Mirjana

pre 8 godina

Iako mi je Nadal simpaticniji od Federera plasim se da se nece vratiti bolji. Prosto, on nije stedeo telo i iscrpljivao ga je preko granice, ovo sto mu se dogadja je ocekivano i verovatno nepovratno. Federer i Novak su nesto drugo i trajace dugo. Sve ovo naravno ne umanjuje sjaj danasnje novakove pobede jer mu je u proslosti bio najblizi na RG i to na vrhuncu nadalove moci.

glasnik

pre 8 godina

Srecan rodjendan i dobro zdravlje od Novakovog zaslepljenog navijaca/
Uzivam u Novakovim pobedama, bez ikakve zlobe prema Rafi.
Novak je zasluzio sve sto mu se trenutno dogadja.
Novak ce tek pokazati da je najbolji svih vremena. Samo polako.
Dobar je i konstantan na svim podlogama i zlonamerni samo mogu da se plase sta ce sve da osvoji do kraja karijere. Zivi bili pa videli.
Racuni jos nisu svedeni. Igra jos traje.
Novak svetski br. 1

Kid

pre 8 godina

Ovo je tek pocetak za Noleta u odnosu onog sta ce da radi u buduce. Svako od vas je tempirao karijeru na razlicite nacine. Ovo je Noletova era. Od nezrelog do raznovrsnog i do neba sigurnog izrastao je Nole. Rafinu igru su mnogi prokljuvili. On igra po sablonu i nista promenio nije u svojoj igri od pre 10 god. Nole se neprestano menjao, dodavao. Serva i prva i druga su mu ubitacnije nego ikad. Vise izlazi na mrezu. Razgibao je i telo i um do savrsenstva. A ima i petlju da gadja uz liniju i izbaci svakog izvan terena. Nole se ne zaustavlja na ovim rekordima. Oni tek slede.

weliki wezir iznogud

pre 8 godina

Rafa,tebe tenis treba... Ti si igra, Nole je hleb (gluten free :)),a zna se sta mi želimo. Vas dvojica ste praznik za oči...

Miloš

pre 8 godina

Bravo, kralju šljake! Nadam se da nećeš da posustaneš i da ću te gledati u još mnogo legendarnih mečeva. A za Noleta - idemoooooooooo care, sve gazi!

Nikola

pre 8 godina

Da Nadal nije veliki šampion ni ova Noletova pobeda nebi bila tako velika i bitna. Svako ima neko svoje vreme, Nole je vredno radio, napredovao iz godine u godinu i sada je došlo njegovo vreme, ne mislim samo na ovaj meč i turnir, već generalno. Nadal nije ono što je bio ali je i dalje veliki šampion i treba mu čestitati. Lepo je što ovaj narod i deca imaju bar nekoga na koga mogu da se ugledaju i da se ponose. Hvala Nole što postojiš.

trta

pre 8 godina

Ovo može da bude i pozitivno za Nadala, moraće više da se potrudi u delu sezone koji se ne igra na šljaci. Verujte nikom od "jačih" neće biti prijatno da igra sa njim u npr. osmini finala...

cudo

pre 8 godina

Nadal hvali Novaka, cestita mu, uzdize ga u svojim izjavama pred nadobudnim novinarima koji Novaka godinama negiraju, pred kolegama tenserima koji isto tako ne postuju bas Novaka. A Srbi, Srbi pljuju Nadala, prozivaju ga, zele mu kraj. A covek ja ziva legenda, majstor, ljudina. Kakvi ljudi ga komentarisu...

Tea New York

pre 8 godina

Rafa mi je mnogo drag,i kao osoba i kao teniser.Evo da kazem moje vidjenje zbog cega je on drasticno pao i realno sa Novakom,pa i Marejom,Vavrinkom jako tesko vise moze da se nada necemu.Noge su mu se bas usporile,njegovo glavno oruzje na sljaci bila je perfektna defanziva iz koje je neverovatno brzim nogama prelazio u ofanzivu sa forhendom.Sada protiv ozbiljnijih protivnika on jednostavno ne stize da se izvuce na forhend iz kojeg je bez problema ubrzavao i pravio poene.Bas cesto je primoran da igra bekhend i to u defanzivi,slajs koji je za Novaka prespor i koji radi sta hoce sa tim.Da zakljucim,iako bas volim Rafu,posle Novaka mi je omiljen teniser,mislim da nije realno ocekivati da u buducnosti popravi brzinu,jednostavno biloski je neizvodljivo.U godinama u kojima je Rafa izdrzljivost treningom moze da se povrati,ali eksplozivnost i brzina koji su mu bili glavna odlika,to nazalost nema sanse.I da ne zaboravim,usled ovih ociglednih problema koje sam navela logicno je da psihicka stabilnost pada,nema vise samopouzdanja,itd.Bilo je sve to vrlo jasno tokom cele sezone na sljaci.I za kraj,puno srece Novaku,prvo Marej,pa jos nedelja,i da slavimo

če

pre 8 godina

ja ga kapiram skroz. odrastanje i ovi porazi su deo života i čine tvoj karakter. kad si mlad i kad ti ide ti to ne razumeš. sad dobija crtu čoveka sa iskustvom.

Ivan M

pre 8 godina

Treći set je bio tužan jer se predao. Prva dva je odigrao muški, a treći nije, jer ga je Nole ubio u pojam. Time svakako ne može biti zadovoljan. Sada barem nema više toliko poena da brani i može da razmišlja o usponu među prvih 5 do kraja sezone.

SunceSeRadja

pre 8 godina

Samo je tenis izmedju Rafe i Noleta , Noleta i Federera i Rafe i Federera pravi i vrhunski tenis za uzdahe i uzivanje u poenima. Svaka vam cast legende belog sporta , zadovoljstvo je ziveti u eri troice najvecih verovatno , a vreme ce pokazati SVIH vremena .....

realno

pre 8 godina

@velemajstor Nadal ima 29 godina! Nije njemu trener problem. Nego vreme, koje tece. Za sport si star u njegovim godinama. Posebno za tenis. Isto ovo ceka i Noleta. Nadal je punih 12 godina u vrhu izlozen najvecim naporima. Ovo je prirodan pad. A Toni Nadal je vrhunski trener. I nije Rafa njegov jedini proizvod. Brzo ce na scenu jedan mladi teniser koji ima ogroman potencijal, a kog je stvorio bas Toni. Inace covek je potpuni car koji voli Srbe i cesti su gosti u njegovoj akademiji.

Mairon

pre 8 godina

Ovaj poraz je mogao da se "oseti" još od početka sezone. Rafina kola su krenula nizbrdo još prošle godine, kada je takođe jedva osvojio Madrid i uspeo da još jednom skupi snage da osvoji RG. Posle je došla pauza od koje se za sad nije oporavio. Od Berdiha na AO je izgubio na sličan način kao sad od Novaka, i znao sam da to više nema veze sa podlogom. Protiv Berdiha je u tom meču delovao nemoćno (6:2 6:0 7:6) a to se nastavilo protiv Mareja u Madridu i Vavrinke i Rimu, sve te mečeve je glatko izgubio.
Sada u čevrtfinalu tek na momente je igrao svoj tenis, drugi servis mu je bio vrlo ranjiv, a mislim da je najbolji pokazatelj njegovog pada to da je imao tri forhend vinera u celom meču. Jednostavno, njegov nivo je pao i to nije dovoljno za Novaka, Mareja, Nišikorija ili inspirisanog Vavrinku.
Naravno, ima vremena da se vrati, videćemo, sada više nema šta da brani, nema pritiska i može više da se pripremi za travu i Vimbldon.
To je u neku ruku i dobro za njega.