Četvrtak, 05.06.2008.

20:51

Veliko polufinale: "Princ tenisa" protiv "kralja šljake"

Izvor: AK

Veliko polufinale: "Princ tenisa" protiv "kralja šljake" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

dfgdf

pre 15 godina

steta sto je đokovic izjednacio jel to je zavaravanje ljepo se vidjelo da je nadal ubacio u brzinu nize bas se opustio.da je bio break viska ne bi se opustio i ne bi izgubio jer do tad je bio bas puno bolji.u sportu kad se jednom opustis na takvoj razini tesko se vracat. 0 u
uglavnom ljepo se vidjelo do 30 u trecem da apsolutno niko,ali bas niko nema sanse protiv nadala na šljaci a đokovic je uvjerljivo nabolji kandidat i naravno federer ako je u punoj formi

Betelgeuse

pre 15 godina

Ovako stoje stvari. U svetu tenisa, ako posmatramo sljakaste terene, postoje dve klase igraca: Nadal klasa, i klasa Ostalih. Danas je Nole izgubio, a u nedelju ce i Federer, ako prodje Monfilsa. Ovo nije navijanje za Nadala, vec prosto neizbezan zakljucak. U Roland Garrosu, dobiti 3 seta protiv Nadala se granici sa cudom. Prema tome, zakljucak je sledeci: svet do sada nije video takvu dominaciju na sljaci, kao sto je demonstrira Nadal. Nije Nole bio los danas, vec je Nadal prosto fenomenalan. Ako neko jos sumnja u navedeno, neka samo pogleda statistiku: od 115 mecva na sljaci Nadal je dobio 113. Plus ovaj. Medjutim, jedno je sigurno: Djokovic ce biti bolje plasiran na ATP listi od Nadala, iz prostog razloga sto je, na nasu srecu, mnogo vise tvrdih podloga, gde Nadalova superiornost progresivno pada. Ovo pisem nakon sto je Nole konacno "brejknuo" Nadala u trecem setu, ali znam da nema nikakve razlike. Nole, pripremaj se za Wimbledon, to je jedna sasvim druga prica. :)))

Peka

pre 15 godina

Sramota je kako Nole igra treći set, jedan šampion mora da pruži sve i ako vidi da su šanse minimalne. Očigledno je da je mislima već u Queens-u.
Sa ovakvom igrom, Nadalu mogu već danas da daju pehar, nema potrebe ni da igra u nedelju finale.

nataly

pre 15 godina

odra ga Rafa!Pola meca ne mogu ni da gledam.Ali ok...znalo se da je Rafa favorit...samo me interesuje kako ce proci Fedex ako ode u finale

MarkoUe

pre 15 godina

Ima nade bre, vratio je 2 brejka u trecem setu i sad je 5:5.. Ajde svi sad podrska, pobedice nas nole!!! A i ako se desi ono drugo, bar je pokazao da moze da se vrati i kad je mnogo tesko i da je pravi borac!!! AJDE NOLE!!

navijac iz Perta

pre 15 godina

Upravo sam se vratio iz irskog paba jer nisam mogao izdržati da gledam onu neravnopravnu borbu. Još me je dodatno iznervirao neki pijani Irac što pije ono crno pivo i uzvikiva svaki put kad Nadal dobije poen.
Baš me zanima kakav će večeras komentar imati @Pirlo koji je sinoć dobio preko 600 preporuka za komentar koji kritikuje Anu Ivanović djevojku koja je zajedno sa Jelenom i Novakom stavila Srbiju na mapu svijeta.Mi koji živimo po dalekom svijetu najbolje možemo vidjeti razliku u imidžu Srbije koja je prije uglavnom bila znana po Miloševiću,ratovima,sankcijama... i ove sadašnje Srbije koja se asocira sa sportskim uspjesima Đokovića,Ane,Jelene,Nemanje Vidića itd.
Zato Pirlo brate ja znam da imaš dobre namjere ali razmisli malo dublje prije nego napi[e[ onakav komentar.

nataly

pre 15 godina

Rafa dere Noleta!Upravo gledam mec!procenat prvog servisa Noleta je katastrofalan47%. Djokovic igra kao da nema zelje.Izgleda se ispraznio emocionalno protiv Gulbisa.Nikad malodusnije nije izgledao.Evo i brejk u drugom setu za Rafu!

Bojan

pre 15 godina

@Irena
Nisi razumela sta sam hteo da kazem.
Moj komentar je vise kritika Mariovog nerealnog, da ce Nole da ih salje u penziju. Nisam nigde rekao da Nole nema sanse, samo da je Nadal ipak favorit, jer je do sada toliko bio dominantan i jednostavno sve protivnike zbrisao sa terena.
A sto se tice toga da ne treba Noletu nigde da se zuri, to je bilo zbog toga sto mislim da bi bila pogresna strategija da se Nole sad preforsirava u trci za prvo mesto, samo nek nastavi ovako da napreduje, doci ce ono pre ili kasnije, a kad dodje Nole ce ga drzati dugo dugo.

miljana

pre 15 godina

svi vi koji navijate i mislite da ce rafa da odere noleta, mnooogooooooo ste se prevarili. a ti sto saljes da je nadal bolji nego ikad, u pravu si, ali ce nole upravo takvog da ga odere! napred nole!!!

pkluba

pre 15 godina

Samo sa osmijehom na licu. Iz poena u poen Princ ce biti sve bolji i nadoknaditi ce pocetnu Kraljevu prednost. Konac djelo krasi. Nole ne mozes na promasis.

Duska

pre 15 godina

Princ tenisa - LoL!

Pa razumljivo zasto princ tenisa, zato sto njegovo vreme tek dolazi, ne trosi se kao Nadal maximalno, vec igra pametno i uporno, i polako ali sigurno gazi put da uskoro bude kralj tenisa, eto zato. Napred Nole!
P.S. sto me nerviraju ovi nasi koji u ovom mecu navijaju za Nadala, prosto mi neshvatljivo. Ako nista drugo Nole je nas, a plus sto je extra dobar momak, i odlican teniser, da je vise takvih gde bi nam bio kraj.

Rvat

pre 15 godina

Šta ti je život. Ko što sam napisao pri ždrijebanju, ovo je bio turnir života za JJ. Sad ili nikad. Dakle nikad. A, po meni, odigrala je najbolje što je mogla. Đaba. Jer, od vremena kad su bedevije Davenport i sestre Williams pregazile tenis Martine Higins, za velike tehničarke, taktičarke i trkačice nema kruva na najvišim instancama ovog sporta. To je rat lake konjice i teške artiljerije za prvog svjetskog rata. Možes samo junački (tamo je bilo i „uludo“) poginuti. Jednostavno, snaga klade valja.
Što se tiče Ana, nisam je vidio u užem krugu favorita, posebno ne na ovom turniru. No, dramatično je podigla formu na turniru i kako se druge favoritkinje (Dementijeva, W&W, Sharapova) osim Jelene, nisu baš iskazale, odjednom je postala prvi favorit turnira. I to prije polufinala. Inače, kretanje je već mjesecima dramatično popravila, sve ostalo, naročito strašni forehand je već odavno tu...
U finalu je ona sad u Đokovićevoj poziciji za AO. Dakle, Safina je Tsonga, a tako bi trebala i proći. Ili šta bi reka R. Krajicek pred finale Wimbledona, za svog protivnika M. Washingtona: „Svaka čast Malawiu, niko mu nije poklonija finale, ali ovaj turnir je moj i samo ga ja mogu izgubiti..“

Am pak, Đoker vs Rafa vrijedi:
1. Servirati kao protiv Odesnika
2. Sa osnovne linije ponoviti Hamburg
3. Isorištenost break prilika držati iznad 50%.
4. Ne dozvoliti peti set
5. Almagro i Verdasco su samo statirali svom bossu
6. Teren se osušio i otvrdnuo

Dakle, ukoliko se jedan od ovih potrebitih, pače, neophodnih uvjeta ne ostvari – više sreće drugi put.
Makar, cjenim ja Đokerovu: „Ja nisam doša ovdje pružiti častan otpor Rafi. Ja sam doša ovo osvojiti!“

Jelena

pre 15 godina

Napred Nole!! Navijacu za tebe!! Bice ovo zaista mec godine,ne sumnjam u to. Prem da sam poslednji sukob kralja i princa propustila-ovaj necu. I bolje bi ti bilo da izmlatis Nadal!! Udri Nole..p.s. Nadala mnooogo volim,ali Nole je mnooooooogo bolji!! Udri NOLE!! Napred!!

trlabrla

pre 15 godina

Nole nema nikakve šanse. Izgubit će glatko u 3 seta, vjerojatno s tri ili četiri gema po setu. Ako uzme set to će biti veliki uspjeh. Na njegovu sreću, sigurno neće završiti kao prijašnji prijašnji protivnici sa gemom ili dva po setu. Jednom riječju, na žalost nemoguće je Rafaelu uzeti tri seta na zemlji.

Draganče

pre 15 godina

Da je Nole pobedio Nadala u Hamburgu, ništa se bitno ne bi promenilo na Roland Garosu. Žreb je odlučio da se u polufinalu sastanu 2. i 3. igrač. Takav scenario sam i priželjkivao, da Nole pretekne Nadala na «njegovom» terenu, tamo gde je nepobediv. A onda na Vimbldonu u polufinalu, Nadal - Federer, a Nole kulira i čeka protivnika.

Srećno Nole!

dak

pre 15 godina

Monifis nema sanse protiv Federera, jednostavno nema srce, nekoliko sam ga puta gledao protiv njega i katastrofalno je igao, mislim da ce ga pritisak slomiti. Sa druge strane Federer bas ima srece, nikako da se namjeri na ozbiljnijeg protivnika, jos ne mogu da vjerujem da je Ferer izgubio od Monfilsa, inace Federer bi imao pravu provjeru i sumnjam da bi mogao pobjediti Ferera.

GoranSD

pre 15 godina

Novak je jedan od retkih koji može da igra sa Nadalom na šljaci.Zašto?Pa zato što klasični šljakaši pokušavaju da pobede Nadala njegovim oružjem a to je skoro nemoguće.Niko ne udara tako snažne spinove i ne pogađa tako dobro čak i ako je tri-četiri metra iza linije suprotnu liniju.Niko nije izdržljiv,niko nema toliko samopouzdanje kao on za takvu igru.
Novak je prirodno agresivan igrač i odmah je na početku shvatio da samo takvom igrom može da parira Nadalu.Naravno da bi se tako dobio Nadal mora se pogađati stalno,kretati i pokrivati teren i pokušavati biti agresivan iz svake pozicije i svakako dobro paziti na izbor udaraca jer kontra-viner može sevnuti iz svake situacije.Novak do sada nije bio ni tehnički a ni fizički i mentalno spreman za to.Međutim Hamburg nam je pokazao da je tu negde.
Ako se setimo da je prvi put zaigrao ravnopravno protiv Nadala u IW a odmah ga zatim u Majamiju pobedio.Da je prvi put oduzeo set Federeru u Dubajiu a već sledeći put u Montrealu pobedio.Prvi put odigrao ravnopravno na GS protiv Federera(usopen) a već na sledećem pobedio.....dolazimo do zaključka da Novak jako lepo uči iz svojih poraza i to koristi već u sledećem meču,znači stalno napreduje tako da po toj logici sled događaja bi bio da Novak konačno pobedi Nadala na šljaci.
Ja verujem u to da može samo pod uslovom da može da ponovi onakvu igru iz Hamburga.Srećno Nole!

Pokunjeno Kuche

pre 15 godina

Volim Novaka sto je Srbin i fenomenalan teniser, ali saosecam s njime i zbog bruke koja ga prati zbog njegove nekulturne familije. I moj je cale seljacina bas kao i Srdjan Djokovic, i nebrojeno me puta izlozio neprijatnostima. Zato ja najbolje znam koliko je i Novaku tesko i zao mi je zbog njega.

Ирена

pre 15 godina

Бојане, није да се Нолету жури, дечко само јако брзо учи.
А то што ће сутра можда победити Рафу, не значи да ће га послати у пензију. Напротив, после тога би се Рафа, сигурна сам, само поправио на другим подлогама.
П.С. Прочитај шта пише на званичном сајту Роланд Гароса www.rolandgarros.com за меч између њих двојице, па онда реци да смо ми уствари ти који смо нереални и гајимо узалуд празне наде. Ко пажљиво прати Новака зна тачно за шта је он у одређеном тренутку своје каријере способан и колико можемо од неких мечева да очекујемо. Верујем да су шансе веће за Новака ако се игра у што мање сетова. Ма само да добије први и да помахнита публика од неизвесности! :) Коначан резултат - боже мој!

ja

pre 15 godina

Nadal je po kvalitetu tu negde kao i Nole. U ovom trenutku nijanse su u pitanju. A sto se Federera tice on je trenutno daleko ispod njih dvojice. Pa pogledajte malo sta je uradio ove godine.Od igrca iz top 10 uspeo je samo jednom da pobedi Blejka i jednom Nalbandiana i to je sve.
Trebalo bi mi malo vise prostora da nabrojim od koga je sve Federer gubio ove godine. Uspe da se provuce do nekog polufinala ili finala kad mu je zreb naklonjen, ali po prikazanoj igri realno bi trebao da bude iza petog mesta. Stoji jos uvek na prvom mestu zahvaljujuci poenima koje je ranije nakupio i samo je pitanje trenutka kada ce poceti da pada na listi. Koliko god nekom bilo smesno sutra u polufinalu dajem onom franzcuzu bar 50 % sansi za pobedu. Ove godine su samo 3 igraca pokazala dobru igru i vrhunsku formu, a to su Nadal,Djokovic i Davidenko. Ne govorim ovo zato sto se njih trojica nalaze na 2.,3. i 4. mestu - vec zato sto jedino njih trojica konstantno igraju dobro cele godine i mislim da sva trojica imaju podjednake sanse da izbiju na prvo mesto do kraja godine. Najverovatnije ce njih trojica u medjusobnim duelima odlucivati o tome ko ce biti prvi, a ostali teniseri su nazalost samo statisti u toj njihovoj borbi.

torca du

pre 15 godina

navijaću za balkanca jer je sa naših prostora ali mislim da nema ni trunku šanse protiv one mašine a ni Fedex takođe u finalu,adioooooooo

Bojan

pre 15 godina

Auuu Mario, al si ti nerealan.
Jasno mi je da navijas za Noleta, ali takve izjave nisu na mestu. O Nadalu vec trecu godinu uzastopno govore kako ce da pukne uskoro, kako njegovo telo ne moze da izdrzi te napore, puca po savovima, a on igra sve bolje, ranije mu servis nije bio nikakav, a u Hamburgu je servisima vracao izgubljene gemove. Tako da je Nadal sada bolji nego ikad.
Fedexu takodje nekih 3 godine predvidjaju skori kraj, a on sem eto pocetka ove godine skoro da nije imao kriza (nesto malo prosle godine, ali brzo se zavrsilo). Mada, eto covek je dosao do stepena da se ako stigne "samo" do polufinala kaze da je u krizi.
Mislim da nijedan teniser nece imati takvu dominaciju kakvu je Fedex postigao, u samo 4 godine 11 GSova 2 finala i 2 polufinala. Strasan kontinuitet, nadam se da ce izdrzati i poobarati Samprasove rekorde, mada ma koliko se to blizu cinilo, morace mnogo da se potrudi.
Sto se tice Noleta, on je sjajan, ali definitivno nije toliko dobar da bi slao u penziju Nadala i Federera, bar ne jos. Decko ce biti prvi na ATP, mada nisam siguran da ce moci to da postigne ove godine, ne treba nigde da mu se zuri, vreme radi u njegovu korist. Federer se postepeno razvijao u tenisera kakav jeste i izrastao u najdominatnijeg ikad, top formu je drzao 4 godine, mozda je to put kojim nole treba da ide.

Leona

pre 15 godina

Sto se tice pracenja meca na netu imate dve stranice
www.rojadirecta.com
www.myp2p.eu
ostaje samo da downloadujete jedan od programa koji vam omogucuje gledanje mecha. ja koristim tvuplayer i sopcast i gledam sve sportove bez problema
veliki pozdrav svima

Mario

pre 15 godina

ko toliko forsira Nadala i Federera u ovim komentarima...?to je strasno...Nadal ce zavrsiti prerano svoju karijeru od prevelikih napora,vidite da polako puca,poceo je od kolena,sad ce tu doci nove povrede,zavrsice ce karijeru za godinu dana...sto se tice ko je bolji,pogledajte,na svim podlogama ga je Nole kipdao,dosle je vreme da ga dobije i sutra...tako da ce jedan "velikan" vec posle sutrasnjeg poraza da se oprosti od tenisa...sto se tice Federera,skoro se nije sastao sa Noletom,mislim da bi ga Nole unistio,razvalio bi ga...u to sam ubedjen...polako,Nole ce vladati svetom 10 godina,oborice sve rekorde...kakav Federer,polako i on puca...pazite sta sam vam rekao...

Boris

pre 15 godina

Kako gledati RG preko internets:
korak 1) www.sopcast.com
korak 2) skinuti i instalirati program SopCast
korak 3) www.myp2p.eu, kliknuti na 'Live Sports', pa 'Tennis', pa na mali TV koji se pojavi u desnom delu ekrana, pa naci kanal 'CableSports' i kliknuti na 'play' koji se nalazi sa desne strane reci 'SopCast' (kanal je iz Hong Konga, ali sami mecevi se prenose na engleskom jeziku)
I napred Nole...mada...Rafa je Rafa...ubica tenisa kralj sljake.

DDT

pre 15 godina

Za Nenada (#9) i sve ostale koji bi da gledaju meč preko interneta, idite na myp2p.eu, kliknite na "live matches" i eventualno na "tennis"... Potrebno je samo da imate odgovarajući program za gledanje (TVU, SopCast, antsTV...) koje možete besplatno skinuti sa istog sajta.
Srećno!

nikson

pre 15 godina

Noletova jedina sansa je da forsira Nadalov bekhend i ako u tome uspe uz pristojan broj neiznudjenih gresaka ima izglede da pobedi.
U suprotnom ... :)

Nena

pre 15 godina

VAMOS RAFAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!
Hvala ti sto nam pruzas priliku da uzivamo u tvom tenisu, sutra ocekujem jos jednu sjajnu partiju, i naravno, pobedu! Jer znamo svi da ovaj RG niko nije zasluzio vise od tebe. Ako sa Rafom sve bude bilo u redu, ja se ne brinem. VAMOS RAFA!!!

Mickey

pre 15 godina

Šta se desi kad Đoković pobedi Nadala u polufinalu RG. Onda ugasiš Playstation, i odeš da spavaš. Bez sve šale, mislim da je Nadal još uvek mnogo bolji na šljaci.

milo za drago

pre 15 godina

Mec koji odavno nije privukao vecu paznju.Bice to sigurno finale pre finala,nadam se vrlo neizvestno.Ako neko moze da srusi TROSTRUKOG VLADARA onda je to NOVAK.NAPRED NOVACE.

bbbb

pre 15 godina

Prije svega radujem se ponovnom susretu dvojice velikana.
naslov potpuno odgovara ovom mecu kralj sljake protiv princa tenisa.
svakako da je nadal favorit jer je neprikosnoven na sljaci.
ali dokovic je pokazo kvalitetu koju posjeduje iz godine u godinu izrasta u fantasticnog tenisera i s obzirom na te cinjenice i okolnosti ja mu dajem sanse u ovom mecu.
al svakako bice tesko kladionicarima toplo preporucujem kladenje na novaka jer u ovom slucaju trebo bi se isplatiti rizik jer ni na nadala ne bi bilo sigurno se kladiti.
ali sljakas je to svakako ovaj mec ce obilovat dobrim poenima bice to spektakl iscrpljujuci mec sigurno i iz ovog meca ce jedan izac ranjen iscrpljen i sigurno ce biti hendikepiran u finalu gdje vjerovatno ide na megdan federeru koji ima nesto laksi posao ali ni njemu nece biti lako mozda mu se desi upravo ono sto se desilo nadalu na australian openu da podbaci od francuza jer izgleda da je postala praksa da francuzi prave iznenadenja na velikim turnirima i to je svakako dobro da se pojavljuju nova imena u samim zavrsnicama.
veliki pozdrav i sretno nole.......malo sam dosadan s ovim svakako al nek moderator to ispravi.

svetlana

pre 15 godina

Ovo ima da bude mec godine!
Nole verujem u tebe 100%, sutra pada i kralj sljake (ostavljam Noletovoj mami da citira englesku verziju...),hrabro, mudro, strpljivo i IZ INATA!!!!!

milo za drago

pre 15 godina

Mec koji odavno nije privukao vecu paznju.Bice to sigurno finale pre finala,nadam se vrlo neizvestno.Ako neko moze da srusi TROSTRUKOG VLADARA onda je to NOVAK.NAPRED NOVACE.

Bojan

pre 15 godina

Auuu Mario, al si ti nerealan.
Jasno mi je da navijas za Noleta, ali takve izjave nisu na mestu. O Nadalu vec trecu godinu uzastopno govore kako ce da pukne uskoro, kako njegovo telo ne moze da izdrzi te napore, puca po savovima, a on igra sve bolje, ranije mu servis nije bio nikakav, a u Hamburgu je servisima vracao izgubljene gemove. Tako da je Nadal sada bolji nego ikad.
Fedexu takodje nekih 3 godine predvidjaju skori kraj, a on sem eto pocetka ove godine skoro da nije imao kriza (nesto malo prosle godine, ali brzo se zavrsilo). Mada, eto covek je dosao do stepena da se ako stigne "samo" do polufinala kaze da je u krizi.
Mislim da nijedan teniser nece imati takvu dominaciju kakvu je Fedex postigao, u samo 4 godine 11 GSova 2 finala i 2 polufinala. Strasan kontinuitet, nadam se da ce izdrzati i poobarati Samprasove rekorde, mada ma koliko se to blizu cinilo, morace mnogo da se potrudi.
Sto se tice Noleta, on je sjajan, ali definitivno nije toliko dobar da bi slao u penziju Nadala i Federera, bar ne jos. Decko ce biti prvi na ATP, mada nisam siguran da ce moci to da postigne ove godine, ne treba nigde da mu se zuri, vreme radi u njegovu korist. Federer se postepeno razvijao u tenisera kakav jeste i izrastao u najdominatnijeg ikad, top formu je drzao 4 godine, mozda je to put kojim nole treba da ide.

svetlana

pre 15 godina

Ovo ima da bude mec godine!
Nole verujem u tebe 100%, sutra pada i kralj sljake (ostavljam Noletovoj mami da citira englesku verziju...),hrabro, mudro, strpljivo i IZ INATA!!!!!

bbbb

pre 15 godina

Prije svega radujem se ponovnom susretu dvojice velikana.
naslov potpuno odgovara ovom mecu kralj sljake protiv princa tenisa.
svakako da je nadal favorit jer je neprikosnoven na sljaci.
ali dokovic je pokazo kvalitetu koju posjeduje iz godine u godinu izrasta u fantasticnog tenisera i s obzirom na te cinjenice i okolnosti ja mu dajem sanse u ovom mecu.
al svakako bice tesko kladionicarima toplo preporucujem kladenje na novaka jer u ovom slucaju trebo bi se isplatiti rizik jer ni na nadala ne bi bilo sigurno se kladiti.
ali sljakas je to svakako ovaj mec ce obilovat dobrim poenima bice to spektakl iscrpljujuci mec sigurno i iz ovog meca ce jedan izac ranjen iscrpljen i sigurno ce biti hendikepiran u finalu gdje vjerovatno ide na megdan federeru koji ima nesto laksi posao ali ni njemu nece biti lako mozda mu se desi upravo ono sto se desilo nadalu na australian openu da podbaci od francuza jer izgleda da je postala praksa da francuzi prave iznenadenja na velikim turnirima i to je svakako dobro da se pojavljuju nova imena u samim zavrsnicama.
veliki pozdrav i sretno nole.......malo sam dosadan s ovim svakako al nek moderator to ispravi.

Mickey

pre 15 godina

Šta se desi kad Đoković pobedi Nadala u polufinalu RG. Onda ugasiš Playstation, i odeš da spavaš. Bez sve šale, mislim da je Nadal još uvek mnogo bolji na šljaci.

Mario

pre 15 godina

ko toliko forsira Nadala i Federera u ovim komentarima...?to je strasno...Nadal ce zavrsiti prerano svoju karijeru od prevelikih napora,vidite da polako puca,poceo je od kolena,sad ce tu doci nove povrede,zavrsice ce karijeru za godinu dana...sto se tice ko je bolji,pogledajte,na svim podlogama ga je Nole kipdao,dosle je vreme da ga dobije i sutra...tako da ce jedan "velikan" vec posle sutrasnjeg poraza da se oprosti od tenisa...sto se tice Federera,skoro se nije sastao sa Noletom,mislim da bi ga Nole unistio,razvalio bi ga...u to sam ubedjen...polako,Nole ce vladati svetom 10 godina,oborice sve rekorde...kakav Federer,polako i on puca...pazite sta sam vam rekao...

Boris

pre 15 godina

Kako gledati RG preko internets:
korak 1) www.sopcast.com
korak 2) skinuti i instalirati program SopCast
korak 3) www.myp2p.eu, kliknuti na 'Live Sports', pa 'Tennis', pa na mali TV koji se pojavi u desnom delu ekrana, pa naci kanal 'CableSports' i kliknuti na 'play' koji se nalazi sa desne strane reci 'SopCast' (kanal je iz Hong Konga, ali sami mecevi se prenose na engleskom jeziku)
I napred Nole...mada...Rafa je Rafa...ubica tenisa kralj sljake.

Nena

pre 15 godina

VAMOS RAFAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!
Hvala ti sto nam pruzas priliku da uzivamo u tvom tenisu, sutra ocekujem jos jednu sjajnu partiju, i naravno, pobedu! Jer znamo svi da ovaj RG niko nije zasluzio vise od tebe. Ako sa Rafom sve bude bilo u redu, ja se ne brinem. VAMOS RAFA!!!

Rvat

pre 15 godina

Šta ti je život. Ko što sam napisao pri ždrijebanju, ovo je bio turnir života za JJ. Sad ili nikad. Dakle nikad. A, po meni, odigrala je najbolje što je mogla. Đaba. Jer, od vremena kad su bedevije Davenport i sestre Williams pregazile tenis Martine Higins, za velike tehničarke, taktičarke i trkačice nema kruva na najvišim instancama ovog sporta. To je rat lake konjice i teške artiljerije za prvog svjetskog rata. Možes samo junački (tamo je bilo i „uludo“) poginuti. Jednostavno, snaga klade valja.
Što se tiče Ana, nisam je vidio u užem krugu favorita, posebno ne na ovom turniru. No, dramatično je podigla formu na turniru i kako se druge favoritkinje (Dementijeva, W&W, Sharapova) osim Jelene, nisu baš iskazale, odjednom je postala prvi favorit turnira. I to prije polufinala. Inače, kretanje je već mjesecima dramatično popravila, sve ostalo, naročito strašni forehand je već odavno tu...
U finalu je ona sad u Đokovićevoj poziciji za AO. Dakle, Safina je Tsonga, a tako bi trebala i proći. Ili šta bi reka R. Krajicek pred finale Wimbledona, za svog protivnika M. Washingtona: „Svaka čast Malawiu, niko mu nije poklonija finale, ali ovaj turnir je moj i samo ga ja mogu izgubiti..“

Am pak, Đoker vs Rafa vrijedi:
1. Servirati kao protiv Odesnika
2. Sa osnovne linije ponoviti Hamburg
3. Isorištenost break prilika držati iznad 50%.
4. Ne dozvoliti peti set
5. Almagro i Verdasco su samo statirali svom bossu
6. Teren se osušio i otvrdnuo

Dakle, ukoliko se jedan od ovih potrebitih, pače, neophodnih uvjeta ne ostvari – više sreće drugi put.
Makar, cjenim ja Đokerovu: „Ja nisam doša ovdje pružiti častan otpor Rafi. Ja sam doša ovo osvojiti!“

nikson

pre 15 godina

Noletova jedina sansa je da forsira Nadalov bekhend i ako u tome uspe uz pristojan broj neiznudjenih gresaka ima izglede da pobedi.
U suprotnom ... :)

DDT

pre 15 godina

Za Nenada (#9) i sve ostale koji bi da gledaju meč preko interneta, idite na myp2p.eu, kliknite na "live matches" i eventualno na "tennis"... Potrebno je samo da imate odgovarajući program za gledanje (TVU, SopCast, antsTV...) koje možete besplatno skinuti sa istog sajta.
Srećno!

torca du

pre 15 godina

navijaću za balkanca jer je sa naših prostora ali mislim da nema ni trunku šanse protiv one mašine a ni Fedex takođe u finalu,adioooooooo

Pokunjeno Kuche

pre 15 godina

Volim Novaka sto je Srbin i fenomenalan teniser, ali saosecam s njime i zbog bruke koja ga prati zbog njegove nekulturne familije. I moj je cale seljacina bas kao i Srdjan Djokovic, i nebrojeno me puta izlozio neprijatnostima. Zato ja najbolje znam koliko je i Novaku tesko i zao mi je zbog njega.

trlabrla

pre 15 godina

Nole nema nikakve šanse. Izgubit će glatko u 3 seta, vjerojatno s tri ili četiri gema po setu. Ako uzme set to će biti veliki uspjeh. Na njegovu sreću, sigurno neće završiti kao prijašnji prijašnji protivnici sa gemom ili dva po setu. Jednom riječju, na žalost nemoguće je Rafaelu uzeti tri seta na zemlji.

Leona

pre 15 godina

Sto se tice pracenja meca na netu imate dve stranice
www.rojadirecta.com
www.myp2p.eu
ostaje samo da downloadujete jedan od programa koji vam omogucuje gledanje mecha. ja koristim tvuplayer i sopcast i gledam sve sportove bez problema
veliki pozdrav svima

Betelgeuse

pre 15 godina

Ovako stoje stvari. U svetu tenisa, ako posmatramo sljakaste terene, postoje dve klase igraca: Nadal klasa, i klasa Ostalih. Danas je Nole izgubio, a u nedelju ce i Federer, ako prodje Monfilsa. Ovo nije navijanje za Nadala, vec prosto neizbezan zakljucak. U Roland Garrosu, dobiti 3 seta protiv Nadala se granici sa cudom. Prema tome, zakljucak je sledeci: svet do sada nije video takvu dominaciju na sljaci, kao sto je demonstrira Nadal. Nije Nole bio los danas, vec je Nadal prosto fenomenalan. Ako neko jos sumnja u navedeno, neka samo pogleda statistiku: od 115 mecva na sljaci Nadal je dobio 113. Plus ovaj. Medjutim, jedno je sigurno: Djokovic ce biti bolje plasiran na ATP listi od Nadala, iz prostog razloga sto je, na nasu srecu, mnogo vise tvrdih podloga, gde Nadalova superiornost progresivno pada. Ovo pisem nakon sto je Nole konacno "brejknuo" Nadala u trecem setu, ali znam da nema nikakve razlike. Nole, pripremaj se za Wimbledon, to je jedna sasvim druga prica. :)))

ja

pre 15 godina

Nadal je po kvalitetu tu negde kao i Nole. U ovom trenutku nijanse su u pitanju. A sto se Federera tice on je trenutno daleko ispod njih dvojice. Pa pogledajte malo sta je uradio ove godine.Od igrca iz top 10 uspeo je samo jednom da pobedi Blejka i jednom Nalbandiana i to je sve.
Trebalo bi mi malo vise prostora da nabrojim od koga je sve Federer gubio ove godine. Uspe da se provuce do nekog polufinala ili finala kad mu je zreb naklonjen, ali po prikazanoj igri realno bi trebao da bude iza petog mesta. Stoji jos uvek na prvom mestu zahvaljujuci poenima koje je ranije nakupio i samo je pitanje trenutka kada ce poceti da pada na listi. Koliko god nekom bilo smesno sutra u polufinalu dajem onom franzcuzu bar 50 % sansi za pobedu. Ove godine su samo 3 igraca pokazala dobru igru i vrhunsku formu, a to su Nadal,Djokovic i Davidenko. Ne govorim ovo zato sto se njih trojica nalaze na 2.,3. i 4. mestu - vec zato sto jedino njih trojica konstantno igraju dobro cele godine i mislim da sva trojica imaju podjednake sanse da izbiju na prvo mesto do kraja godine. Najverovatnije ce njih trojica u medjusobnim duelima odlucivati o tome ko ce biti prvi, a ostali teniseri su nazalost samo statisti u toj njihovoj borbi.

Ирена

pre 15 godina

Бојане, није да се Нолету жури, дечко само јако брзо учи.
А то што ће сутра можда победити Рафу, не значи да ће га послати у пензију. Напротив, после тога би се Рафа, сигурна сам, само поправио на другим подлогама.
П.С. Прочитај шта пише на званичном сајту Роланд Гароса www.rolandgarros.com за меч између њих двојице, па онда реци да смо ми уствари ти који смо нереални и гајимо узалуд празне наде. Ко пажљиво прати Новака зна тачно за шта је он у одређеном тренутку своје каријере способан и колико можемо од неких мечева да очекујемо. Верујем да су шансе веће за Новака ако се игра у што мање сетова. Ма само да добије први и да помахнита публика од неизвесности! :) Коначан резултат - боже мој!

Duska

pre 15 godina

Princ tenisa - LoL!

Pa razumljivo zasto princ tenisa, zato sto njegovo vreme tek dolazi, ne trosi se kao Nadal maximalno, vec igra pametno i uporno, i polako ali sigurno gazi put da uskoro bude kralj tenisa, eto zato. Napred Nole!
P.S. sto me nerviraju ovi nasi koji u ovom mecu navijaju za Nadala, prosto mi neshvatljivo. Ako nista drugo Nole je nas, a plus sto je extra dobar momak, i odlican teniser, da je vise takvih gde bi nam bio kraj.

Peka

pre 15 godina

Sramota je kako Nole igra treći set, jedan šampion mora da pruži sve i ako vidi da su šanse minimalne. Očigledno je da je mislima već u Queens-u.
Sa ovakvom igrom, Nadalu mogu već danas da daju pehar, nema potrebe ni da igra u nedelju finale.

navijac iz Perta

pre 15 godina

Upravo sam se vratio iz irskog paba jer nisam mogao izdržati da gledam onu neravnopravnu borbu. Još me je dodatno iznervirao neki pijani Irac što pije ono crno pivo i uzvikiva svaki put kad Nadal dobije poen.
Baš me zanima kakav će večeras komentar imati @Pirlo koji je sinoć dobio preko 600 preporuka za komentar koji kritikuje Anu Ivanović djevojku koja je zajedno sa Jelenom i Novakom stavila Srbiju na mapu svijeta.Mi koji živimo po dalekom svijetu najbolje možemo vidjeti razliku u imidžu Srbije koja je prije uglavnom bila znana po Miloševiću,ratovima,sankcijama... i ove sadašnje Srbije koja se asocira sa sportskim uspjesima Đokovića,Ane,Jelene,Nemanje Vidića itd.
Zato Pirlo brate ja znam da imaš dobre namjere ali razmisli malo dublje prije nego napi[e[ onakav komentar.

GoranSD

pre 15 godina

Novak je jedan od retkih koji može da igra sa Nadalom na šljaci.Zašto?Pa zato što klasični šljakaši pokušavaju da pobede Nadala njegovim oružjem a to je skoro nemoguće.Niko ne udara tako snažne spinove i ne pogađa tako dobro čak i ako je tri-četiri metra iza linije suprotnu liniju.Niko nije izdržljiv,niko nema toliko samopouzdanje kao on za takvu igru.
Novak je prirodno agresivan igrač i odmah je na početku shvatio da samo takvom igrom može da parira Nadalu.Naravno da bi se tako dobio Nadal mora se pogađati stalno,kretati i pokrivati teren i pokušavati biti agresivan iz svake pozicije i svakako dobro paziti na izbor udaraca jer kontra-viner može sevnuti iz svake situacije.Novak do sada nije bio ni tehnički a ni fizički i mentalno spreman za to.Međutim Hamburg nam je pokazao da je tu negde.
Ako se setimo da je prvi put zaigrao ravnopravno protiv Nadala u IW a odmah ga zatim u Majamiju pobedio.Da je prvi put oduzeo set Federeru u Dubajiu a već sledeći put u Montrealu pobedio.Prvi put odigrao ravnopravno na GS protiv Federera(usopen) a već na sledećem pobedio.....dolazimo do zaključka da Novak jako lepo uči iz svojih poraza i to koristi već u sledećem meču,znači stalno napreduje tako da po toj logici sled događaja bi bio da Novak konačno pobedi Nadala na šljaci.
Ja verujem u to da može samo pod uslovom da može da ponovi onakvu igru iz Hamburga.Srećno Nole!

dak

pre 15 godina

Monifis nema sanse protiv Federera, jednostavno nema srce, nekoliko sam ga puta gledao protiv njega i katastrofalno je igao, mislim da ce ga pritisak slomiti. Sa druge strane Federer bas ima srece, nikako da se namjeri na ozbiljnijeg protivnika, jos ne mogu da vjerujem da je Ferer izgubio od Monfilsa, inace Federer bi imao pravu provjeru i sumnjam da bi mogao pobjediti Ferera.

Draganče

pre 15 godina

Da je Nole pobedio Nadala u Hamburgu, ništa se bitno ne bi promenilo na Roland Garosu. Žreb je odlučio da se u polufinalu sastanu 2. i 3. igrač. Takav scenario sam i priželjkivao, da Nole pretekne Nadala na «njegovom» terenu, tamo gde je nepobediv. A onda na Vimbldonu u polufinalu, Nadal - Federer, a Nole kulira i čeka protivnika.

Srećno Nole!

Jelena

pre 15 godina

Napred Nole!! Navijacu za tebe!! Bice ovo zaista mec godine,ne sumnjam u to. Prem da sam poslednji sukob kralja i princa propustila-ovaj necu. I bolje bi ti bilo da izmlatis Nadal!! Udri Nole..p.s. Nadala mnooogo volim,ali Nole je mnooooooogo bolji!! Udri NOLE!! Napred!!

pkluba

pre 15 godina

Samo sa osmijehom na licu. Iz poena u poen Princ ce biti sve bolji i nadoknaditi ce pocetnu Kraljevu prednost. Konac djelo krasi. Nole ne mozes na promasis.

miljana

pre 15 godina

svi vi koji navijate i mislite da ce rafa da odere noleta, mnooogooooooo ste se prevarili. a ti sto saljes da je nadal bolji nego ikad, u pravu si, ali ce nole upravo takvog da ga odere! napred nole!!!

Bojan

pre 15 godina

@Irena
Nisi razumela sta sam hteo da kazem.
Moj komentar je vise kritika Mariovog nerealnog, da ce Nole da ih salje u penziju. Nisam nigde rekao da Nole nema sanse, samo da je Nadal ipak favorit, jer je do sada toliko bio dominantan i jednostavno sve protivnike zbrisao sa terena.
A sto se tice toga da ne treba Noletu nigde da se zuri, to je bilo zbog toga sto mislim da bi bila pogresna strategija da se Nole sad preforsirava u trci za prvo mesto, samo nek nastavi ovako da napreduje, doci ce ono pre ili kasnije, a kad dodje Nole ce ga drzati dugo dugo.

nataly

pre 15 godina

Rafa dere Noleta!Upravo gledam mec!procenat prvog servisa Noleta je katastrofalan47%. Djokovic igra kao da nema zelje.Izgleda se ispraznio emocionalno protiv Gulbisa.Nikad malodusnije nije izgledao.Evo i brejk u drugom setu za Rafu!

nataly

pre 15 godina

odra ga Rafa!Pola meca ne mogu ni da gledam.Ali ok...znalo se da je Rafa favorit...samo me interesuje kako ce proci Fedex ako ode u finale

MarkoUe

pre 15 godina

Ima nade bre, vratio je 2 brejka u trecem setu i sad je 5:5.. Ajde svi sad podrska, pobedice nas nole!!! A i ako se desi ono drugo, bar je pokazao da moze da se vrati i kad je mnogo tesko i da je pravi borac!!! AJDE NOLE!!

dfgdf

pre 15 godina

steta sto je đokovic izjednacio jel to je zavaravanje ljepo se vidjelo da je nadal ubacio u brzinu nize bas se opustio.da je bio break viska ne bi se opustio i ne bi izgubio jer do tad je bio bas puno bolji.u sportu kad se jednom opustis na takvoj razini tesko se vracat. 0 u
uglavnom ljepo se vidjelo do 30 u trecem da apsolutno niko,ali bas niko nema sanse protiv nadala na šljaci a đokovic je uvjerljivo nabolji kandidat i naravno federer ako je u punoj formi

Nena

pre 15 godina

VAMOS RAFAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!
Hvala ti sto nam pruzas priliku da uzivamo u tvom tenisu, sutra ocekujem jos jednu sjajnu partiju, i naravno, pobedu! Jer znamo svi da ovaj RG niko nije zasluzio vise od tebe. Ako sa Rafom sve bude bilo u redu, ja se ne brinem. VAMOS RAFA!!!

Mickey

pre 15 godina

Šta se desi kad Đoković pobedi Nadala u polufinalu RG. Onda ugasiš Playstation, i odeš da spavaš. Bez sve šale, mislim da je Nadal još uvek mnogo bolji na šljaci.

Bojan

pre 15 godina

Auuu Mario, al si ti nerealan.
Jasno mi je da navijas za Noleta, ali takve izjave nisu na mestu. O Nadalu vec trecu godinu uzastopno govore kako ce da pukne uskoro, kako njegovo telo ne moze da izdrzi te napore, puca po savovima, a on igra sve bolje, ranije mu servis nije bio nikakav, a u Hamburgu je servisima vracao izgubljene gemove. Tako da je Nadal sada bolji nego ikad.
Fedexu takodje nekih 3 godine predvidjaju skori kraj, a on sem eto pocetka ove godine skoro da nije imao kriza (nesto malo prosle godine, ali brzo se zavrsilo). Mada, eto covek je dosao do stepena da se ako stigne "samo" do polufinala kaze da je u krizi.
Mislim da nijedan teniser nece imati takvu dominaciju kakvu je Fedex postigao, u samo 4 godine 11 GSova 2 finala i 2 polufinala. Strasan kontinuitet, nadam se da ce izdrzati i poobarati Samprasove rekorde, mada ma koliko se to blizu cinilo, morace mnogo da se potrudi.
Sto se tice Noleta, on je sjajan, ali definitivno nije toliko dobar da bi slao u penziju Nadala i Federera, bar ne jos. Decko ce biti prvi na ATP, mada nisam siguran da ce moci to da postigne ove godine, ne treba nigde da mu se zuri, vreme radi u njegovu korist. Federer se postepeno razvijao u tenisera kakav jeste i izrastao u najdominatnijeg ikad, top formu je drzao 4 godine, mozda je to put kojim nole treba da ide.

Peka

pre 15 godina

Sramota je kako Nole igra treći set, jedan šampion mora da pruži sve i ako vidi da su šanse minimalne. Očigledno je da je mislima već u Queens-u.
Sa ovakvom igrom, Nadalu mogu već danas da daju pehar, nema potrebe ni da igra u nedelju finale.

Mario

pre 15 godina

ko toliko forsira Nadala i Federera u ovim komentarima...?to je strasno...Nadal ce zavrsiti prerano svoju karijeru od prevelikih napora,vidite da polako puca,poceo je od kolena,sad ce tu doci nove povrede,zavrsice ce karijeru za godinu dana...sto se tice ko je bolji,pogledajte,na svim podlogama ga je Nole kipdao,dosle je vreme da ga dobije i sutra...tako da ce jedan "velikan" vec posle sutrasnjeg poraza da se oprosti od tenisa...sto se tice Federera,skoro se nije sastao sa Noletom,mislim da bi ga Nole unistio,razvalio bi ga...u to sam ubedjen...polako,Nole ce vladati svetom 10 godina,oborice sve rekorde...kakav Federer,polako i on puca...pazite sta sam vam rekao...

torca du

pre 15 godina

navijaću za balkanca jer je sa naših prostora ali mislim da nema ni trunku šanse protiv one mašine a ni Fedex takođe u finalu,adioooooooo

Rvat

pre 15 godina

Šta ti je život. Ko što sam napisao pri ždrijebanju, ovo je bio turnir života za JJ. Sad ili nikad. Dakle nikad. A, po meni, odigrala je najbolje što je mogla. Đaba. Jer, od vremena kad su bedevije Davenport i sestre Williams pregazile tenis Martine Higins, za velike tehničarke, taktičarke i trkačice nema kruva na najvišim instancama ovog sporta. To je rat lake konjice i teške artiljerije za prvog svjetskog rata. Možes samo junački (tamo je bilo i „uludo“) poginuti. Jednostavno, snaga klade valja.
Što se tiče Ana, nisam je vidio u užem krugu favorita, posebno ne na ovom turniru. No, dramatično je podigla formu na turniru i kako se druge favoritkinje (Dementijeva, W&W, Sharapova) osim Jelene, nisu baš iskazale, odjednom je postala prvi favorit turnira. I to prije polufinala. Inače, kretanje je već mjesecima dramatično popravila, sve ostalo, naročito strašni forehand je već odavno tu...
U finalu je ona sad u Đokovićevoj poziciji za AO. Dakle, Safina je Tsonga, a tako bi trebala i proći. Ili šta bi reka R. Krajicek pred finale Wimbledona, za svog protivnika M. Washingtona: „Svaka čast Malawiu, niko mu nije poklonija finale, ali ovaj turnir je moj i samo ga ja mogu izgubiti..“

Am pak, Đoker vs Rafa vrijedi:
1. Servirati kao protiv Odesnika
2. Sa osnovne linije ponoviti Hamburg
3. Isorištenost break prilika držati iznad 50%.
4. Ne dozvoliti peti set
5. Almagro i Verdasco su samo statirali svom bossu
6. Teren se osušio i otvrdnuo

Dakle, ukoliko se jedan od ovih potrebitih, pače, neophodnih uvjeta ne ostvari – više sreće drugi put.
Makar, cjenim ja Đokerovu: „Ja nisam doša ovdje pružiti častan otpor Rafi. Ja sam doša ovo osvojiti!“

nataly

pre 15 godina

Rafa dere Noleta!Upravo gledam mec!procenat prvog servisa Noleta je katastrofalan47%. Djokovic igra kao da nema zelje.Izgleda se ispraznio emocionalno protiv Gulbisa.Nikad malodusnije nije izgledao.Evo i brejk u drugom setu za Rafu!

bbbb

pre 15 godina

Prije svega radujem se ponovnom susretu dvojice velikana.
naslov potpuno odgovara ovom mecu kralj sljake protiv princa tenisa.
svakako da je nadal favorit jer je neprikosnoven na sljaci.
ali dokovic je pokazo kvalitetu koju posjeduje iz godine u godinu izrasta u fantasticnog tenisera i s obzirom na te cinjenice i okolnosti ja mu dajem sanse u ovom mecu.
al svakako bice tesko kladionicarima toplo preporucujem kladenje na novaka jer u ovom slucaju trebo bi se isplatiti rizik jer ni na nadala ne bi bilo sigurno se kladiti.
ali sljakas je to svakako ovaj mec ce obilovat dobrim poenima bice to spektakl iscrpljujuci mec sigurno i iz ovog meca ce jedan izac ranjen iscrpljen i sigurno ce biti hendikepiran u finalu gdje vjerovatno ide na megdan federeru koji ima nesto laksi posao ali ni njemu nece biti lako mozda mu se desi upravo ono sto se desilo nadalu na australian openu da podbaci od francuza jer izgleda da je postala praksa da francuzi prave iznenadenja na velikim turnirima i to je svakako dobro da se pojavljuju nova imena u samim zavrsnicama.
veliki pozdrav i sretno nole.......malo sam dosadan s ovim svakako al nek moderator to ispravi.

milo za drago

pre 15 godina

Mec koji odavno nije privukao vecu paznju.Bice to sigurno finale pre finala,nadam se vrlo neizvestno.Ako neko moze da srusi TROSTRUKOG VLADARA onda je to NOVAK.NAPRED NOVACE.

miljana

pre 15 godina

svi vi koji navijate i mislite da ce rafa da odere noleta, mnooogooooooo ste se prevarili. a ti sto saljes da je nadal bolji nego ikad, u pravu si, ali ce nole upravo takvog da ga odere! napred nole!!!

nataly

pre 15 godina

odra ga Rafa!Pola meca ne mogu ni da gledam.Ali ok...znalo se da je Rafa favorit...samo me interesuje kako ce proci Fedex ako ode u finale

svetlana

pre 15 godina

Ovo ima da bude mec godine!
Nole verujem u tebe 100%, sutra pada i kralj sljake (ostavljam Noletovoj mami da citira englesku verziju...),hrabro, mudro, strpljivo i IZ INATA!!!!!

nikson

pre 15 godina

Noletova jedina sansa je da forsira Nadalov bekhend i ako u tome uspe uz pristojan broj neiznudjenih gresaka ima izglede da pobedi.
U suprotnom ... :)

Boris

pre 15 godina

Kako gledati RG preko internets:
korak 1) www.sopcast.com
korak 2) skinuti i instalirati program SopCast
korak 3) www.myp2p.eu, kliknuti na 'Live Sports', pa 'Tennis', pa na mali TV koji se pojavi u desnom delu ekrana, pa naci kanal 'CableSports' i kliknuti na 'play' koji se nalazi sa desne strane reci 'SopCast' (kanal je iz Hong Konga, ali sami mecevi se prenose na engleskom jeziku)
I napred Nole...mada...Rafa je Rafa...ubica tenisa kralj sljake.

DDT

pre 15 godina

Za Nenada (#9) i sve ostale koji bi da gledaju meč preko interneta, idite na myp2p.eu, kliknite na "live matches" i eventualno na "tennis"... Potrebno je samo da imate odgovarajući program za gledanje (TVU, SopCast, antsTV...) koje možete besplatno skinuti sa istog sajta.
Srećno!

Leona

pre 15 godina

Sto se tice pracenja meca na netu imate dve stranice
www.rojadirecta.com
www.myp2p.eu
ostaje samo da downloadujete jedan od programa koji vam omogucuje gledanje mecha. ja koristim tvuplayer i sopcast i gledam sve sportove bez problema
veliki pozdrav svima

ja

pre 15 godina

Nadal je po kvalitetu tu negde kao i Nole. U ovom trenutku nijanse su u pitanju. A sto se Federera tice on je trenutno daleko ispod njih dvojice. Pa pogledajte malo sta je uradio ove godine.Od igrca iz top 10 uspeo je samo jednom da pobedi Blejka i jednom Nalbandiana i to je sve.
Trebalo bi mi malo vise prostora da nabrojim od koga je sve Federer gubio ove godine. Uspe da se provuce do nekog polufinala ili finala kad mu je zreb naklonjen, ali po prikazanoj igri realno bi trebao da bude iza petog mesta. Stoji jos uvek na prvom mestu zahvaljujuci poenima koje je ranije nakupio i samo je pitanje trenutka kada ce poceti da pada na listi. Koliko god nekom bilo smesno sutra u polufinalu dajem onom franzcuzu bar 50 % sansi za pobedu. Ove godine su samo 3 igraca pokazala dobru igru i vrhunsku formu, a to su Nadal,Djokovic i Davidenko. Ne govorim ovo zato sto se njih trojica nalaze na 2.,3. i 4. mestu - vec zato sto jedino njih trojica konstantno igraju dobro cele godine i mislim da sva trojica imaju podjednake sanse da izbiju na prvo mesto do kraja godine. Najverovatnije ce njih trojica u medjusobnim duelima odlucivati o tome ko ce biti prvi, a ostali teniseri su nazalost samo statisti u toj njihovoj borbi.

Pokunjeno Kuche

pre 15 godina

Volim Novaka sto je Srbin i fenomenalan teniser, ali saosecam s njime i zbog bruke koja ga prati zbog njegove nekulturne familije. I moj je cale seljacina bas kao i Srdjan Djokovic, i nebrojeno me puta izlozio neprijatnostima. Zato ja najbolje znam koliko je i Novaku tesko i zao mi je zbog njega.

Ирена

pre 15 godina

Бојане, није да се Нолету жури, дечко само јако брзо учи.
А то што ће сутра можда победити Рафу, не значи да ће га послати у пензију. Напротив, после тога би се Рафа, сигурна сам, само поправио на другим подлогама.
П.С. Прочитај шта пише на званичном сајту Роланд Гароса www.rolandgarros.com за меч између њих двојице, па онда реци да смо ми уствари ти који смо нереални и гајимо узалуд празне наде. Ко пажљиво прати Новака зна тачно за шта је он у одређеном тренутку своје каријере способан и колико можемо од неких мечева да очекујемо. Верујем да су шансе веће за Новака ако се игра у што мање сетова. Ма само да добије први и да помахнита публика од неизвесности! :) Коначан резултат - боже мој!

GoranSD

pre 15 godina

Novak je jedan od retkih koji može da igra sa Nadalom na šljaci.Zašto?Pa zato što klasični šljakaši pokušavaju da pobede Nadala njegovim oružjem a to je skoro nemoguće.Niko ne udara tako snažne spinove i ne pogađa tako dobro čak i ako je tri-četiri metra iza linije suprotnu liniju.Niko nije izdržljiv,niko nema toliko samopouzdanje kao on za takvu igru.
Novak je prirodno agresivan igrač i odmah je na početku shvatio da samo takvom igrom može da parira Nadalu.Naravno da bi se tako dobio Nadal mora se pogađati stalno,kretati i pokrivati teren i pokušavati biti agresivan iz svake pozicije i svakako dobro paziti na izbor udaraca jer kontra-viner može sevnuti iz svake situacije.Novak do sada nije bio ni tehnički a ni fizički i mentalno spreman za to.Međutim Hamburg nam je pokazao da je tu negde.
Ako se setimo da je prvi put zaigrao ravnopravno protiv Nadala u IW a odmah ga zatim u Majamiju pobedio.Da je prvi put oduzeo set Federeru u Dubajiu a već sledeći put u Montrealu pobedio.Prvi put odigrao ravnopravno na GS protiv Federera(usopen) a već na sledećem pobedio.....dolazimo do zaključka da Novak jako lepo uči iz svojih poraza i to koristi već u sledećem meču,znači stalno napreduje tako da po toj logici sled događaja bi bio da Novak konačno pobedi Nadala na šljaci.
Ja verujem u to da može samo pod uslovom da može da ponovi onakvu igru iz Hamburga.Srećno Nole!

dak

pre 15 godina

Monifis nema sanse protiv Federera, jednostavno nema srce, nekoliko sam ga puta gledao protiv njega i katastrofalno je igao, mislim da ce ga pritisak slomiti. Sa druge strane Federer bas ima srece, nikako da se namjeri na ozbiljnijeg protivnika, jos ne mogu da vjerujem da je Ferer izgubio od Monfilsa, inace Federer bi imao pravu provjeru i sumnjam da bi mogao pobjediti Ferera.

trlabrla

pre 15 godina

Nole nema nikakve šanse. Izgubit će glatko u 3 seta, vjerojatno s tri ili četiri gema po setu. Ako uzme set to će biti veliki uspjeh. Na njegovu sreću, sigurno neće završiti kao prijašnji prijašnji protivnici sa gemom ili dva po setu. Jednom riječju, na žalost nemoguće je Rafaelu uzeti tri seta na zemlji.

Draganče

pre 15 godina

Da je Nole pobedio Nadala u Hamburgu, ništa se bitno ne bi promenilo na Roland Garosu. Žreb je odlučio da se u polufinalu sastanu 2. i 3. igrač. Takav scenario sam i priželjkivao, da Nole pretekne Nadala na «njegovom» terenu, tamo gde je nepobediv. A onda na Vimbldonu u polufinalu, Nadal - Federer, a Nole kulira i čeka protivnika.

Srećno Nole!

Duska

pre 15 godina

Princ tenisa - LoL!

Pa razumljivo zasto princ tenisa, zato sto njegovo vreme tek dolazi, ne trosi se kao Nadal maximalno, vec igra pametno i uporno, i polako ali sigurno gazi put da uskoro bude kralj tenisa, eto zato. Napred Nole!
P.S. sto me nerviraju ovi nasi koji u ovom mecu navijaju za Nadala, prosto mi neshvatljivo. Ako nista drugo Nole je nas, a plus sto je extra dobar momak, i odlican teniser, da je vise takvih gde bi nam bio kraj.

Jelena

pre 15 godina

Napred Nole!! Navijacu za tebe!! Bice ovo zaista mec godine,ne sumnjam u to. Prem da sam poslednji sukob kralja i princa propustila-ovaj necu. I bolje bi ti bilo da izmlatis Nadal!! Udri Nole..p.s. Nadala mnooogo volim,ali Nole je mnooooooogo bolji!! Udri NOLE!! Napred!!

pkluba

pre 15 godina

Samo sa osmijehom na licu. Iz poena u poen Princ ce biti sve bolji i nadoknaditi ce pocetnu Kraljevu prednost. Konac djelo krasi. Nole ne mozes na promasis.

Bojan

pre 15 godina

@Irena
Nisi razumela sta sam hteo da kazem.
Moj komentar je vise kritika Mariovog nerealnog, da ce Nole da ih salje u penziju. Nisam nigde rekao da Nole nema sanse, samo da je Nadal ipak favorit, jer je do sada toliko bio dominantan i jednostavno sve protivnike zbrisao sa terena.
A sto se tice toga da ne treba Noletu nigde da se zuri, to je bilo zbog toga sto mislim da bi bila pogresna strategija da se Nole sad preforsirava u trci za prvo mesto, samo nek nastavi ovako da napreduje, doci ce ono pre ili kasnije, a kad dodje Nole ce ga drzati dugo dugo.

Betelgeuse

pre 15 godina

Ovako stoje stvari. U svetu tenisa, ako posmatramo sljakaste terene, postoje dve klase igraca: Nadal klasa, i klasa Ostalih. Danas je Nole izgubio, a u nedelju ce i Federer, ako prodje Monfilsa. Ovo nije navijanje za Nadala, vec prosto neizbezan zakljucak. U Roland Garrosu, dobiti 3 seta protiv Nadala se granici sa cudom. Prema tome, zakljucak je sledeci: svet do sada nije video takvu dominaciju na sljaci, kao sto je demonstrira Nadal. Nije Nole bio los danas, vec je Nadal prosto fenomenalan. Ako neko jos sumnja u navedeno, neka samo pogleda statistiku: od 115 mecva na sljaci Nadal je dobio 113. Plus ovaj. Medjutim, jedno je sigurno: Djokovic ce biti bolje plasiran na ATP listi od Nadala, iz prostog razloga sto je, na nasu srecu, mnogo vise tvrdih podloga, gde Nadalova superiornost progresivno pada. Ovo pisem nakon sto je Nole konacno "brejknuo" Nadala u trecem setu, ali znam da nema nikakve razlike. Nole, pripremaj se za Wimbledon, to je jedna sasvim druga prica. :)))

navijac iz Perta

pre 15 godina

Upravo sam se vratio iz irskog paba jer nisam mogao izdržati da gledam onu neravnopravnu borbu. Još me je dodatno iznervirao neki pijani Irac što pije ono crno pivo i uzvikiva svaki put kad Nadal dobije poen.
Baš me zanima kakav će večeras komentar imati @Pirlo koji je sinoć dobio preko 600 preporuka za komentar koji kritikuje Anu Ivanović djevojku koja je zajedno sa Jelenom i Novakom stavila Srbiju na mapu svijeta.Mi koji živimo po dalekom svijetu najbolje možemo vidjeti razliku u imidžu Srbije koja je prije uglavnom bila znana po Miloševiću,ratovima,sankcijama... i ove sadašnje Srbije koja se asocira sa sportskim uspjesima Đokovića,Ane,Jelene,Nemanje Vidića itd.
Zato Pirlo brate ja znam da imaš dobre namjere ali razmisli malo dublje prije nego napi[e[ onakav komentar.

MarkoUe

pre 15 godina

Ima nade bre, vratio je 2 brejka u trecem setu i sad je 5:5.. Ajde svi sad podrska, pobedice nas nole!!! A i ako se desi ono drugo, bar je pokazao da moze da se vrati i kad je mnogo tesko i da je pravi borac!!! AJDE NOLE!!

dfgdf

pre 15 godina

steta sto je đokovic izjednacio jel to je zavaravanje ljepo se vidjelo da je nadal ubacio u brzinu nize bas se opustio.da je bio break viska ne bi se opustio i ne bi izgubio jer do tad je bio bas puno bolji.u sportu kad se jednom opustis na takvoj razini tesko se vracat. 0 u
uglavnom ljepo se vidjelo do 30 u trecem da apsolutno niko,ali bas niko nema sanse protiv nadala na šljaci a đokovic je uvjerljivo nabolji kandidat i naravno federer ako je u punoj formi