Četvrtak, 05.06.2008.

19:44

Ana Ivanović: Od debija do prvog mesta za pet godina

Izvor: AK

Ana Ivanoviæ: Od debija do prvog mesta za pet godina IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

ja

pre 15 godina

Zaboravih da kazem i ovo. Monika je postala prva 1991. godine. Jugoslavija (drzava od 6 republika) se raspala te iste godine. Ostala su Srbija i Crna Gora. Dakle od 1991. pa do danas radi se o jednoj te istoj drzavi koja je samo menjala nazive (kao sto zena menja prezime kada se uda.)
Dakle i po toj logici Monika je bila jugoslovenska teniserka samo na pocetku svoje karijere. U trenucima kada je postizala najvece uspehe Jugoslavija vise nije ni postojala.Postojala je samo Srbija pod drugim nazivom. Tog drugog naziva nema nigde medju zvanicnim sportskim statistikama. Da li to znaci da sve nase sprtiste koji su u to vreme pravili vrhunske rezultate - treba da otpisemo, zaboravimo i da ih se odreknemo samo zato sto je drzava za koju su tada igrali promenila svoj naziv?

ja

pre 15 godina

@Ti
Meni ovaj tvoj komentar uopste ne lici na cas iz sociologije vec na cas iz nacionalizma.
Pa kad vec delis casove da i ja tebi dam besplatan cas iz lingvistike.
Sportisti se ne dele po nacionalnosti vec po drzavi iz koje dolaze.
Dakle kad neko kaze srpska teniserka to znaci da je teniserka iz Srbije, a ne da je teniserka koja se izjasnjava kao srpkinja. Na tvoju veliku zalost nacionalnost nikada nije imala niti ce ikada imati bilo kakve veze sa sportom.
Pogledaj koliko ima srpskih teniserki na zvanicnoj WTA listi na kojoj se nalazi oko 1100 teniserki.
Ukupno 13 devojaka i tih 13 devojaka su srpske teniserke.
A znas li koliko ima srpkinja na toj istoj listi?
Bar 50. Samo sto sve ostale zive u drugim drzavama i igraju sa drzavljanstvom tih drzava pa su samim tim njihove teniserke a ne srpske.
Moja zamerka je upucena novinarima koji su pisali ovaj clanak i koji isto kao i ti mesaju drzavljanstvo (pripadnost jednoj drzavi) sa nacionalnoscu.
Monika Seles se mozda izjasnjavala kao jugoslovenka, ali je zivela u Srbiji, imala srpsko drzavljanstvo i igrala sa tim istim drzavljanstvom i samim tim je srpska teniserka.
Otkud ti recimo znas da se Ana ivanovic izjasnjava kao srpkinja. Moze da se izjasni kako god zeli, da bude cak i neopredeljena po pitanju nacionalnosti - to su ionako podaci koji se upisuju samo na popisu i prilikom ispunavanja nekih formulara i cesto nisu ni dostupni siroj javnosti. Znaci ako se ona kojim slucajem ne izjasnjava kao srpkinja po tebi i slicnima automatski vise nije srpska teniserka. Zaista smesan nacin razmisljanja.
Pomenuo sam ovde Jelenu Dokic iz razloga sto je o njoj bilo bar 50 clanaka u kojima se pominje kao srpska teniserka. Devojka je rodjena u Hrvatskoj. Trenutno zivi u Hrvatskoj. Ima Australijsko drzavljanstvo i igra sa tim drzavljanstvom. Dakle po svim zakonima logike ona moze da bude hrvatska ili australijska teniserka, a ponajmanje srpska teniserka. Bila je u Srbiji nekoliko godina gotovo u turistickoj poseti, ali smo je odmah prisvojili i postala je srpska teniserka.
Sa druge strane devojku koja je postigla neverovatne sportske uspehe u zenskom tenisu, koja je rodjena u ovoj drzavi, zivela u ovoj drzavi i igrala pod zastavom te iste drzave nigde ne spominjemo kao nashu, verovatno samo zbog njenog prezimena i nacionalnosti.
Mislim da je to u najmanju ruku tuzno, a svako iole razuman ce se u tome sloziti sa mnom.

Ti

pre 15 godina

@Ja
Tvoje neznanje uvek me inspiriše. Naravno da Monika Seleš nije bila srpska teniserka, nego jugoslovenska. Boba Živojinović bio je i jugoslovenski i srpski teniser, jer je bio jugoslovenski teniser srpske nacionalnosti. Monika se nije izjašnjavala kao Srpkinja, nego kao Jugoslovenka (njeno etničko mađarsko poreklo bez značaja je, jer svaki čovek sam sebi, prema osećanju, određuje nacionalnu pripadnost). Zato je Ana prva srpska teniserka koja je postala najbolja na svetu, jer igra za Srbiju i srpske je nacionalnosti. Ovo ti je besplatan čas iz sociologije i teorije države i prava, ćuti, uči, i ne buni se.

pinokio

pre 15 godina

@ PINOKIO....(kom.27)

Ne brini,gledam ja svasta! A jel' TEBI licno Enan saopstila zasto se povukla iz sporta pa znas ko bi i kada njome cistio terene? Stvarno ne shvatam zasto te toliko pogadja CINJENICA da je povlacenje Enan omogucio devojkama da se lakse bore za prvo mesto.

Predo

pre 15 godina

CESTITKA NA OSTVARENOM SNU. U zadnje vrijeme izbjegavam komentarisanje natpisa na sajtu B92, jer vidim da sve manje ili gotovo nikako nema komentara onih dugogodisnjih zaljubljenika u ovaj sport, koji pokatkad i prebace lopticu mreze, pa znaju da to nije tako lako kao na televiziji. Sjecam se kad sam prvi put gledao Anu, kada se prvi put sa sesnaest godina pojavila na Eurosportu. Bilo je to sasvim slucajno, ne sjecam se ni koji je to WTA turnir bio, ali se sjecam meca,, tie-breakova protiv Venus Viliams i odusevljenja komentatora engleskog Eurosporta, koji joj tada proreknuse da ce biti buduca Woirld No. 1. Poslije je doslo do malog razocarenja, kada se malo udebljala i imala problem sa kretanjem. Mislio sam da se njena prirodna motorika ne moze tako puno popraviti i da ce se vrtiti oko 10-20 mjesta. Jasno, potencijal je postojao, ali djelovala mi je malo polijeno. Ali, ono sto je uradio njen strucni stab na celu sa Grenefeldom i njenim kondicionim trenerom se granici sa cudom. Biser je izbrusen. NIsam mogao da vjerujem sta je ona juce stizala. Cak smo vidjeli i jednu "spagu" a la Jelena. Sto se Jelene tice - svaka cast. Odigrala je jedan od svojih naboljih meceva, sto se tice taktike, udaraca (mozda je bilo meceva kada se bolje kretala), ali ovakvu Anu bi tesko dobila i Enan iz najboljih dana. Hvala i Enan, mada bi bilo sladje da smo je skinuli sa krova, nego sto je sama sisla. Na pocetku meca Jelena - Ana sam bio neutralan, kao i vecina ljudi, a onada sam lagano poceo navijati za Anu samo iz jednog razloga: Mislim da bi Jelena sagorila u svom prvom Grand Slam finalu i ne bi dobila Safinu, dok je ovo Ani trece finale GS i drugo finale RG, a to bi itekako trebalo mnogo da znaci. Kada bi znao da Jelena nece biti samo finalista protiv zahuktale Safine, volio bih da je ona prosla, ali jednostavno nije mogla, jer Ana je zavrsnicu odigrala u sampionskom stilu i zasluzeno je tamo gdje jeste.

kele

pre 15 godina

svaka cast ana!!!! trenutno igra ubedljivo najbolji tenis!!! bez problema bi mogla da bije sve tenisere preko 100. mesta:))) navijam za zreb na wimbledonu, da se sretnu jj i ana tek u finalu, pa ko je bolji opet neka bude NO.1!!!!!

Jelena

pre 15 godina

Svaka čast Ani, puno mi je srce zbog nje.

Ali stvarno ne mogu da razumem ljude koji ovde pišu o "prvoj srpskoj broj 1" i "prvoj srpskoj ženskoj gren slem tituli". Prva igračica broj 1 je Monika Seleš, Novosađanka, 11. marta 1991. Ona je takođe osvojila 9 gren slem titula!

Vladimir

pre 15 godina

"Volsebno je da neko ko nema ni jednu Gren Slem titulu bude prvi."
@Mira:

novo stanje na wta ce biti zvanicno proglaseno u ponedeljak, a do tada ce Ana, nadamo se, imati osvojenu titulu, pa da niko ne moze da kaze...

Plikuscht

pre 15 godina

Prigovor glasi: Ana treba da zahvali Enan sto je napustila tenis i WTA listu i omogucila joj da danas bude prva na istoj. Da nije tako morala bi da priceka jos neku godinu. Jasno?
(pinokio, 5. jun 2008 21:13)

Pod 1 - Enan sigurno nije napustila tenis iz hira, tj. jer joj je dosadilo da bude broj 1.

Pod 2 - Sve i da bi Ana morala da 'priceka jos neku godinu' da postane broj 1 ... 'pricekala' bi, pa bi postala. I?
A ti bi i dalje tuzno sedeo za tastaturom i slao zajedljive komentare. Pa ti sad uporedi ...

milan

pre 15 godina

pa vec na sledecem grand slam-u mozemo ocekivati srpsko finale, ako raspored ostane isti, a verujem da hoce ;) pozdrav i cestitke i jednoj i drugoj

Lala NS

pre 15 godina

Imam ja nešto da prigovorim. Ana nije prva teniserka u istoriji Srbije koja je stigla do prvog mesta WTA liste, nego prva teniserka u istoriji NEZAVISNE Srbije. Prva u istoriji Srbije je, svakako, Monika Seleš. Da bi nju stigle i dostigle Ana i Jelena moraju još puno pasulja i slanine da izjedu.

Vlastimir

pre 15 godina

Svaka cast Ana i samo napred!!! Samo jedna mala zamerka - MORALA si juce da uzvratis zagrljaj Jeleni!!! Mislim da bi to samo zaokruzilo i ovako sjajnu sliku o tebi ka o sportistkinji i coveku!!! Da ne zaboravim i Jecu - bravo devojko!!! Samo popravi servis,pocni da igras malo agresivnije i niko vas dve dugo nece skinuti sa prva dva mesta!!! SAMO NAPRED!!!

Dusan

pre 15 godina

Sve cestitke Ani, ovo je veliki trenutak za nju, cilj kome je tezila je ostvaren. Nadam se da ce joj biti samo podstrek da vec u subotu prvo mesto krunise i prvim Grand Slam trofejom i da jos dugo bude u vrhu zenskog tenisa, a verujem i na prvom mestu. Sve se mozda desilo i brze nego sto smo ocekivali, ali istorija ce biti ispisana u ponedeljak i posle Monike jos jedna igracica iz nase zemlje zasijace na prvom mestu svetske rang liste. Iza svega stoje naporan rad, treninzi i neprestano usavrsavanje i nadam se da ce se sledece generacije ugledati na nju i Jelenu i krenuti pravim putem. Bravo Ana!

ja

pre 15 godina

@pinokio
Tacno je da bi Ana morala sacekati na prvo mesto da se Enan nije povukla, samo sto to cekanje ne bi bilo nejoliko godina vec maksimalno 6 meseci. Isto tako mislim da je Ani mnogo vise zao sto se Enan povukla, jer joj tako nije pruzila priliku da je par puta pocisti sa terena. Puno je takvih nazovi "sportista" koji se povlace cim vide da ce da izgube.

Ja ipak imam drugu zamerku na ovaj tekst, a zamerka je vezana za ovaj deo u kojem se kaze da je Ana prva srpska teniserka koja se popela na prvo mesto.
Koliko ja znam prva srpska teniserka koja se popela na prvo mesto na listi je Monika Seles, i ne samo da je bila prva vec je osvojila i 2 GS titule.
Monika je rodjena i zivela u istoj drzavi u kojoj i Ana. To sto se ta drzava zvala drugacije (Jugoslavija) pa onda samo promenila ime u SCG, pa onda u Srbija zaista nema nikakve veze. Po toj vasoj logici, ako se Ana sutra uda i promeni prezime, pa opet postane prva - ispasce da je je jos jedna srpska teniserka dosla na prvo mesto.
Po istoj logici ako Monika nije bila srpska teniserka, onda ni Slobodan Zivojinovic nije bio srpski teniser, tako da nam je u stvari neki stranac predsednik teniskog saveza.
Jednostavno ne mogu da ne odreagujem kad procitam takve greske u vasim clancima.
Posto hrvaticu Jelenu Dokic proglasavate srpskom teniserkom - pretpostavljam da srpkinju Moniku Seles smatrate verovatno madjarskom teniserkom.

Whitesnake

pre 15 godina

Svaka cast Ana, ovaj trenutak da nasa teniserka bude no1 na svijetu sam jako dugo cekao, i konacno se dogodilo. Danasnji mec je pokazao da si popravila kretanje i sto je najvaznije formu i da sada igras bolje nego ikad. Jelena Jankovic je igrala isto fenomenalno, ali nazalost samo je jedna mogla u finale. Ovaj put ti si bila bolja i svaka cast. Medjutim ova pobjeda mi je postala gorka kad vidim s kakvom mrznjom te gledaju navijaci koji navijaju samo za Jelenu Jankovic i jos se deklarisu kao Srbi. Izmisljanja tipa cinicni osmjesi i sve ostalo sto pokusavaju da ti prikace je samo zavist, jer nisu toliko uspjesni kao ti. Bilo je fino gledati i tebe i Jelenu kako se smejete fino kada dobijate poene i jos kada ste se na kraju pozdravili onako. Svaka cast, i to je jos jedan dokaz da imamo ne samo 2 najbolje teniserke, vec i 2 teniserke koje su izvanredne kao osobe. Obe bi igrale i sa jednom nogom za Fed Cup sto je Jelena dokazala u Rumuniji kad je povrjedjena igrala, a ti u Zagrebu kada si igrala pod temperaturom. Dace Bog jedan put ce se i Srbi sloziti i svi ce gledati tebe i Jelenu kao jednake, i da budu srecni sto imamo takva 2 bisera, koja su dosla iz toliko napacene zemlje. Ne vidim samo cemu ta mrznja i netrpeljivost prema jednoj ( na ovom sajtu specijalno prema Ani Ivanovic) teniserki vodi... Pratio sam sigurno barem 90% meceva i Aninih i Jeleninih, uclanjen sam na mnogo sajtova stranih, samo da bih gledao prenose, ili ako nema prenosa onda livescore-ove, bio sam uz Jelenu i kada je upala u onu crnu fazu, kad je stalno ispadala u prvim kolima, kada je kolektivno pljuvala cijela nacija srpska, a opet te sada najvise dizu i nepodnose Anu upravo ti, koji su te nekada pljuvali. Svi ljudi koji pljuju jednu teniserku srpsku, a obozavaju drugu, a pri tom se deklarisu kao Srbi, nemaju pojma o tenisu, ali jbg danas se svako moze uhvatiti tastature, ukucati www.b92.net, i postaviti komentar koji nema veze sa zivotom... Nadam se samo da se Ana nece ostvrtati na takve niske komentare, jos nizih ljudi...

PINOKIO manje gledaj crtane filmove,a vise gledaj sampione srbe!!!!

pre 15 godina

PINOKIO Da se malo vise pratis sport i tenis,a manje crtane filmove znao bi da se ni jedan sportista nece povuci iz sporta kada je najbolji,nego ce se povuci kada oseti da vise ne moze da bude najbolji!!!! I zato je Zastin uradila pravu stvar,povukla se kao reket broj 1,bila je svesna da ce u najkracem mogucem vremenu i Ana i Jelena sa njom cistiti terene i nije htela to da dozvoli!! To je odlika velikih sportista,povuci se kada si najbolji na vreme jer si svestan da ima boljih!!! Belgijanki svaka cast na toj teskoj odluci!!! A kako iz dana u dan naocigled napreduju i Ana i Jelena zastin bi se samo brukala,ovako se oprostila kao sampion!!!

Jevdokija

pre 15 godina

Sve cestitke Ani, nadam se da cu u subotu moci da joj uputim jos jednu.
Srecna sam, ali bih bila mnogo srecnija da je pobedila bilo koju drugu teniserku, a ne Jelenu.
Ovako ne mogu da se radujem 100 %, Anin sam fan, ali sam ovoga puta navijala za Jelenu, jer ima vec 23 godine i do sada nije osvojila Gren Slem, niti bila prva na WTA, a ovo joj je bila prila kakva jos se nece uskoro ukazati.
Ipak, to ne umanjuje pobedu Ane, koja je zasluzena.
Hvala obema za odlican tenis, a ti ana znas sta treba da urdis u subotu, pa da te krunisemo - iz princeze u KRALJICU.

Roky

pre 15 godina

Danas je srpski tenis osvojio prvu krunu, a svijet tek treba da se pripremi za ono sto slijedi. Ana, zelim ti sve najbolje i mnogo nedelja provedenih na prvom mjestu! Vjerujemo da cemo u subotu umjesto australijskih suza gledati suze radosnice.

DANE

pre 15 godina

Moram da se osvrnem na danasnji mec. Po meni danasnji dan je trebao da bude praznik naseg tenisa, ali isto tako i praznik za nase oci jer su na teren bile dve predivne devojke , ponos nase zemlje. I neka je sramota svakog ko je napiso neki los komentar za bilo koju od ove dve fantasticne devojke . ZIVE NAM BILE I JELENA I ANA I ANA I JELENA I NASA MALA SRBIJA.

owen

pre 15 godina

Citam onog pirla u prethodnoj vesti i ne znam sta da radim da li da placem ili da se smejem.Ako nisi provalio obe su nase i mogo bi malo da pokazes postovanja prema ANI ,jer ga je svojom igrom i ponasanjem zasluzila.

pinokio

pre 15 godina

@ Milan V.

Prigovor glasi: Ana treba da zahvali Enan sto je napustila tenis i WTA listu i omogucila joj da danas bude prva na istoj. Da nije tako morala bi da priceka jos neku godinu. Jasno?

Beker

pre 15 godina

Tako je cure. Pokazite ko je najbolji na svijetu. Ja se nadam da ce se veoma brzo Ani na prvom mjestu pridruziti i Jelena na drugom, a poslije US Opena i Novak na jos jednom prvom mjestu. Pa da onda ovdje vise ne gledamo Vamos Rafa i Come on Roger. Svijet su pregazili srpski teniseri i teniserke.

Milica

pre 15 godina

Nikome ni mogu opisati kako se osećam, Bože HVALA TI!Stvarno nisam znala za koga da navijam, nekako obe volim podjednako.Ana CARICA si, Srbija je dosada imala svoje princeze tenisa, a sada ima i KraljicU!Svaka čast obema, ovoga puta Ana je bila bolja i definitivno je da su poedini poeni bili odlučujući.Jelena i tebi svaka cast, borila si se ali nisi koristila svoje šanse!Mi samo možemo zakljućiti da je Srbija POBEDNIK, još samo da nas Nole uveseli i sve je Ok!Naped IDEMO KA TITULAMA, zna se ko je sada i nadam se još dugo godina SVETSKA TENISKA SILA, ljudi bre, S R B I J A!!!!!!Anči, Jeco, Nole, Ziki uvek ću biti uz vas, najjjjbolji ste i VOOOLLLIIIM vas puno!!!!!!

Batke

pre 15 godina

Ja sam ovde uvek do sada dezurni "pljuvac"narocito kada su fudbaleri u pitanju....Ovo je nesto drugo !!! Ovo nije samo titula najbolje na svetu ovo je primer profesionalnog odnosa prema obavezama i patriotskog odnosa prema drzavi iz koje dolazi. Stvarno SVAKA CAST, tako se bori i za sebe i za Srbiju. Moram da cestitam i Jeleni Jankovic jer je ona bila samo za jednu malu nijansu , u ovom trenutku, iza Ane, ali ne znaci da je nece sutra preteci na listi. Obe su mlade i obe su, sto je najvaznije - NASE !!!!
SVAKA CAST OBEMA !!!

Gari Garincha

pre 15 godina

@Milan V.

Imam ja!
Ne smemo nikako smetnuti sa uma, da imamo još jednu lavicu (pored Ane), a njeno ime je Jelena Janković! Jako mi je žao što je samo jedna mogla da pobedi... Nijanse su odlučivale, i ne bi bilo nezasluženo da je skor bio obrnut! Sve čestitke obema za sjajan meč i na divovskoj borbi i još jednom da ponovim... Žao mi je što nisu mogle obe u finale!!!
Posebne čestitke Ani za ulazak u finale i kao novom broju 1, a samo će ona znati kakav je to osećaj!!!

Rale

pre 15 godina

Ana je Kraljica!Lepa,pametna,sarmantna.Ponos Za celu Srbiju!Ana i Nole su najbolji srpski brendovi.Zelim im da jos dugo budu na vrhu svetskog tenisa.

rado

pre 15 godina

Svaka cast B92.Dosta ste mojih komentara odbili, mozda
ste imali razlog. Za ovu brzu i fantasticnu reakciju, za
naseg andjela Anu jos jednom hvala.A isto tako hvala i
za objektivan tekst sto se tice naseg drugog andjela Jece. Necu ni prvu ni drugu da forsiram iz razloga sto
se u tenisu nezna ni do sutra sta ce se dogoditi.
Uzivajmo i da budemo srecni sto nase dve lepotice
Srbiju sirom sveta predstavljaju na najbolji moguci
nacin.
U NASOJ MLADOJ ISTORIJI NIKO KO JECA,ANA,NOVAK i ostali
sportisti nije Srbiju bolje prezentirao.
A ko ce od njih da bude prvi ili peti, to je stvarno
nevazno. Nasi su i od srca im zelim sve najbolje, i
jos vise uspeha u zivotu.

REALNO

pre 15 godina

Ana,svaka cast! Iskreno,hvala ti sto si nam priredila ovakvu radost,iako mi je podjednako krivo zbog JJ,ali realno ti si prava za mesto No.1 na svetu!!!
Tvoj forhend,servis,tvoja jaka licnost i tvoj osmeh nikoga ne moze ostaviti ravnodusnim!
Zeilm ti pre svega grend slem uspeh kao i da zadrzis mesto broj jedan jos dugo dugo vremena!!!
ZIVELA SRBIJA!!!!!!!

vera

pre 15 godina

A razni kvazi-novinari su pisali,kad je vec usla medju 20 najboljih,kako ona nema kvalitet i pre svega mentalnu snagu da bude medju prve tri i da ce joj uvek nesto nedostajati.Drago mi je sto ih je sve demantovala i ostvarila nesto sto se malo ko nadao.HVALA TI ANA ZA SVU RADOST.

Paracinka

pre 15 godina

Ne mogu opisati ovaj osecaj! Tako sam srecna, i tako uzbudjena! Ana, ne postoje reci koje bi opisale sve sto zelim reci! Pokazala si da si najbolja kad je najpotrebnije! A sada i NAJBOLJA NA SVETU! Pa zar to nije predivno, do sada si bila najlpesa a sada i najbolja! I tako mala zemlja ima prvaka u tenisu! Da ne zaboravim Jelenu, jeste borila se! Ali ne i dovoljno da bi bila naj!
Zato ANA uzivaj u svojoj igri i ostani nam uvek tako vesela i slatka! I predstavljaj nasu zemlju jos dugo godina na prvom mestu rang liste!

Kiss from ultra crazy red girl!

Paracinka

pre 15 godina

Ne mogu opisati ovaj osecaj! Tako sam srecna, i tako uzbudjena! Ana, ne postoje reci koje bi opisale sve sto zelim reci! Pokazala si da si najbolja kad je najpotrebnije! A sada i NAJBOLJA NA SVETU! Pa zar to nije predivno, do sada si bila najlpesa a sada i najbolja! I tako mala zemlja ima prvaka u tenisu! Da ne zaboravim Jelenu, jeste borila se! Ali ne i dovoljno da bi bila naj!
Zato ANA uzivaj u svojoj igri i ostani nam uvek tako vesela i slatka! I predstavljaj nasu zemlju jos dugo godina na prvom mestu rang liste!

Kiss from ultra crazy red girl!

rado

pre 15 godina

Svaka cast B92.Dosta ste mojih komentara odbili, mozda
ste imali razlog. Za ovu brzu i fantasticnu reakciju, za
naseg andjela Anu jos jednom hvala.A isto tako hvala i
za objektivan tekst sto se tice naseg drugog andjela Jece. Necu ni prvu ni drugu da forsiram iz razloga sto
se u tenisu nezna ni do sutra sta ce se dogoditi.
Uzivajmo i da budemo srecni sto nase dve lepotice
Srbiju sirom sveta predstavljaju na najbolji moguci
nacin.
U NASOJ MLADOJ ISTORIJI NIKO KO JECA,ANA,NOVAK i ostali
sportisti nije Srbiju bolje prezentirao.
A ko ce od njih da bude prvi ili peti, to je stvarno
nevazno. Nasi su i od srca im zelim sve najbolje, i
jos vise uspeha u zivotu.

DANE

pre 15 godina

Moram da se osvrnem na danasnji mec. Po meni danasnji dan je trebao da bude praznik naseg tenisa, ali isto tako i praznik za nase oci jer su na teren bile dve predivne devojke , ponos nase zemlje. I neka je sramota svakog ko je napiso neki los komentar za bilo koju od ove dve fantasticne devojke . ZIVE NAM BILE I JELENA I ANA I ANA I JELENA I NASA MALA SRBIJA.

Batke

pre 15 godina

Ja sam ovde uvek do sada dezurni "pljuvac"narocito kada su fudbaleri u pitanju....Ovo je nesto drugo !!! Ovo nije samo titula najbolje na svetu ovo je primer profesionalnog odnosa prema obavezama i patriotskog odnosa prema drzavi iz koje dolazi. Stvarno SVAKA CAST, tako se bori i za sebe i za Srbiju. Moram da cestitam i Jeleni Jankovic jer je ona bila samo za jednu malu nijansu , u ovom trenutku, iza Ane, ali ne znaci da je nece sutra preteci na listi. Obe su mlade i obe su, sto je najvaznije - NASE !!!!
SVAKA CAST OBEMA !!!

vera

pre 15 godina

A razni kvazi-novinari su pisali,kad je vec usla medju 20 najboljih,kako ona nema kvalitet i pre svega mentalnu snagu da bude medju prve tri i da ce joj uvek nesto nedostajati.Drago mi je sto ih je sve demantovala i ostvarila nesto sto se malo ko nadao.HVALA TI ANA ZA SVU RADOST.

Rale

pre 15 godina

Ana je Kraljica!Lepa,pametna,sarmantna.Ponos Za celu Srbiju!Ana i Nole su najbolji srpski brendovi.Zelim im da jos dugo budu na vrhu svetskog tenisa.

PINOKIO manje gledaj crtane filmove,a vise gledaj sampione srbe!!!!

pre 15 godina

PINOKIO Da se malo vise pratis sport i tenis,a manje crtane filmove znao bi da se ni jedan sportista nece povuci iz sporta kada je najbolji,nego ce se povuci kada oseti da vise ne moze da bude najbolji!!!! I zato je Zastin uradila pravu stvar,povukla se kao reket broj 1,bila je svesna da ce u najkracem mogucem vremenu i Ana i Jelena sa njom cistiti terene i nije htela to da dozvoli!! To je odlika velikih sportista,povuci se kada si najbolji na vreme jer si svestan da ima boljih!!! Belgijanki svaka cast na toj teskoj odluci!!! A kako iz dana u dan naocigled napreduju i Ana i Jelena zastin bi se samo brukala,ovako se oprostila kao sampion!!!

pinokio

pre 15 godina

@ Milan V.

Prigovor glasi: Ana treba da zahvali Enan sto je napustila tenis i WTA listu i omogucila joj da danas bude prva na istoj. Da nije tako morala bi da priceka jos neku godinu. Jasno?

Whitesnake

pre 15 godina

Svaka cast Ana, ovaj trenutak da nasa teniserka bude no1 na svijetu sam jako dugo cekao, i konacno se dogodilo. Danasnji mec je pokazao da si popravila kretanje i sto je najvaznije formu i da sada igras bolje nego ikad. Jelena Jankovic je igrala isto fenomenalno, ali nazalost samo je jedna mogla u finale. Ovaj put ti si bila bolja i svaka cast. Medjutim ova pobjeda mi je postala gorka kad vidim s kakvom mrznjom te gledaju navijaci koji navijaju samo za Jelenu Jankovic i jos se deklarisu kao Srbi. Izmisljanja tipa cinicni osmjesi i sve ostalo sto pokusavaju da ti prikace je samo zavist, jer nisu toliko uspjesni kao ti. Bilo je fino gledati i tebe i Jelenu kako se smejete fino kada dobijate poene i jos kada ste se na kraju pozdravili onako. Svaka cast, i to je jos jedan dokaz da imamo ne samo 2 najbolje teniserke, vec i 2 teniserke koje su izvanredne kao osobe. Obe bi igrale i sa jednom nogom za Fed Cup sto je Jelena dokazala u Rumuniji kad je povrjedjena igrala, a ti u Zagrebu kada si igrala pod temperaturom. Dace Bog jedan put ce se i Srbi sloziti i svi ce gledati tebe i Jelenu kao jednake, i da budu srecni sto imamo takva 2 bisera, koja su dosla iz toliko napacene zemlje. Ne vidim samo cemu ta mrznja i netrpeljivost prema jednoj ( na ovom sajtu specijalno prema Ani Ivanovic) teniserki vodi... Pratio sam sigurno barem 90% meceva i Aninih i Jeleninih, uclanjen sam na mnogo sajtova stranih, samo da bih gledao prenose, ili ako nema prenosa onda livescore-ove, bio sam uz Jelenu i kada je upala u onu crnu fazu, kad je stalno ispadala u prvim kolima, kada je kolektivno pljuvala cijela nacija srpska, a opet te sada najvise dizu i nepodnose Anu upravo ti, koji su te nekada pljuvali. Svi ljudi koji pljuju jednu teniserku srpsku, a obozavaju drugu, a pri tom se deklarisu kao Srbi, nemaju pojma o tenisu, ali jbg danas se svako moze uhvatiti tastature, ukucati www.b92.net, i postaviti komentar koji nema veze sa zivotom... Nadam se samo da se Ana nece ostvrtati na takve niske komentare, jos nizih ljudi...

Gari Garincha

pre 15 godina

@Milan V.

Imam ja!
Ne smemo nikako smetnuti sa uma, da imamo još jednu lavicu (pored Ane), a njeno ime je Jelena Janković! Jako mi je žao što je samo jedna mogla da pobedi... Nijanse su odlučivale, i ne bi bilo nezasluženo da je skor bio obrnut! Sve čestitke obema za sjajan meč i na divovskoj borbi i još jednom da ponovim... Žao mi je što nisu mogle obe u finale!!!
Posebne čestitke Ani za ulazak u finale i kao novom broju 1, a samo će ona znati kakav je to osećaj!!!

REALNO

pre 15 godina

Ana,svaka cast! Iskreno,hvala ti sto si nam priredila ovakvu radost,iako mi je podjednako krivo zbog JJ,ali realno ti si prava za mesto No.1 na svetu!!!
Tvoj forhend,servis,tvoja jaka licnost i tvoj osmeh nikoga ne moze ostaviti ravnodusnim!
Zeilm ti pre svega grend slem uspeh kao i da zadrzis mesto broj jedan jos dugo dugo vremena!!!
ZIVELA SRBIJA!!!!!!!

Milica

pre 15 godina

Nikome ni mogu opisati kako se osećam, Bože HVALA TI!Stvarno nisam znala za koga da navijam, nekako obe volim podjednako.Ana CARICA si, Srbija je dosada imala svoje princeze tenisa, a sada ima i KraljicU!Svaka čast obema, ovoga puta Ana je bila bolja i definitivno je da su poedini poeni bili odlučujući.Jelena i tebi svaka cast, borila si se ali nisi koristila svoje šanse!Mi samo možemo zakljućiti da je Srbija POBEDNIK, još samo da nas Nole uveseli i sve je Ok!Naped IDEMO KA TITULAMA, zna se ko je sada i nadam se još dugo godina SVETSKA TENISKA SILA, ljudi bre, S R B I J A!!!!!!Anči, Jeco, Nole, Ziki uvek ću biti uz vas, najjjjbolji ste i VOOOLLLIIIM vas puno!!!!!!

Beker

pre 15 godina

Tako je cure. Pokazite ko je najbolji na svijetu. Ja se nadam da ce se veoma brzo Ani na prvom mjestu pridruziti i Jelena na drugom, a poslije US Opena i Novak na jos jednom prvom mjestu. Pa da onda ovdje vise ne gledamo Vamos Rafa i Come on Roger. Svijet su pregazili srpski teniseri i teniserke.

owen

pre 15 godina

Citam onog pirla u prethodnoj vesti i ne znam sta da radim da li da placem ili da se smejem.Ako nisi provalio obe su nase i mogo bi malo da pokazes postovanja prema ANI ,jer ga je svojom igrom i ponasanjem zasluzila.

Predo

pre 15 godina

CESTITKA NA OSTVARENOM SNU. U zadnje vrijeme izbjegavam komentarisanje natpisa na sajtu B92, jer vidim da sve manje ili gotovo nikako nema komentara onih dugogodisnjih zaljubljenika u ovaj sport, koji pokatkad i prebace lopticu mreze, pa znaju da to nije tako lako kao na televiziji. Sjecam se kad sam prvi put gledao Anu, kada se prvi put sa sesnaest godina pojavila na Eurosportu. Bilo je to sasvim slucajno, ne sjecam se ni koji je to WTA turnir bio, ali se sjecam meca,, tie-breakova protiv Venus Viliams i odusevljenja komentatora engleskog Eurosporta, koji joj tada proreknuse da ce biti buduca Woirld No. 1. Poslije je doslo do malog razocarenja, kada se malo udebljala i imala problem sa kretanjem. Mislio sam da se njena prirodna motorika ne moze tako puno popraviti i da ce se vrtiti oko 10-20 mjesta. Jasno, potencijal je postojao, ali djelovala mi je malo polijeno. Ali, ono sto je uradio njen strucni stab na celu sa Grenefeldom i njenim kondicionim trenerom se granici sa cudom. Biser je izbrusen. NIsam mogao da vjerujem sta je ona juce stizala. Cak smo vidjeli i jednu "spagu" a la Jelena. Sto se Jelene tice - svaka cast. Odigrala je jedan od svojih naboljih meceva, sto se tice taktike, udaraca (mozda je bilo meceva kada se bolje kretala), ali ovakvu Anu bi tesko dobila i Enan iz najboljih dana. Hvala i Enan, mada bi bilo sladje da smo je skinuli sa krova, nego sto je sama sisla. Na pocetku meca Jelena - Ana sam bio neutralan, kao i vecina ljudi, a onada sam lagano poceo navijati za Anu samo iz jednog razloga: Mislim da bi Jelena sagorila u svom prvom Grand Slam finalu i ne bi dobila Safinu, dok je ovo Ani trece finale GS i drugo finale RG, a to bi itekako trebalo mnogo da znaci. Kada bi znao da Jelena nece biti samo finalista protiv zahuktale Safine, volio bih da je ona prosla, ali jednostavno nije mogla, jer Ana je zavrsnicu odigrala u sampionskom stilu i zasluzeno je tamo gdje jeste.

kele

pre 15 godina

svaka cast ana!!!! trenutno igra ubedljivo najbolji tenis!!! bez problema bi mogla da bije sve tenisere preko 100. mesta:))) navijam za zreb na wimbledonu, da se sretnu jj i ana tek u finalu, pa ko je bolji opet neka bude NO.1!!!!!

Jevdokija

pre 15 godina

Sve cestitke Ani, nadam se da cu u subotu moci da joj uputim jos jednu.
Srecna sam, ali bih bila mnogo srecnija da je pobedila bilo koju drugu teniserku, a ne Jelenu.
Ovako ne mogu da se radujem 100 %, Anin sam fan, ali sam ovoga puta navijala za Jelenu, jer ima vec 23 godine i do sada nije osvojila Gren Slem, niti bila prva na WTA, a ovo joj je bila prila kakva jos se nece uskoro ukazati.
Ipak, to ne umanjuje pobedu Ane, koja je zasluzena.
Hvala obema za odlican tenis, a ti ana znas sta treba da urdis u subotu, pa da te krunisemo - iz princeze u KRALJICU.

ja

pre 15 godina

@pinokio
Tacno je da bi Ana morala sacekati na prvo mesto da se Enan nije povukla, samo sto to cekanje ne bi bilo nejoliko godina vec maksimalno 6 meseci. Isto tako mislim da je Ani mnogo vise zao sto se Enan povukla, jer joj tako nije pruzila priliku da je par puta pocisti sa terena. Puno je takvih nazovi "sportista" koji se povlace cim vide da ce da izgube.

Ja ipak imam drugu zamerku na ovaj tekst, a zamerka je vezana za ovaj deo u kojem se kaze da je Ana prva srpska teniserka koja se popela na prvo mesto.
Koliko ja znam prva srpska teniserka koja se popela na prvo mesto na listi je Monika Seles, i ne samo da je bila prva vec je osvojila i 2 GS titule.
Monika je rodjena i zivela u istoj drzavi u kojoj i Ana. To sto se ta drzava zvala drugacije (Jugoslavija) pa onda samo promenila ime u SCG, pa onda u Srbija zaista nema nikakve veze. Po toj vasoj logici, ako se Ana sutra uda i promeni prezime, pa opet postane prva - ispasce da je je jos jedna srpska teniserka dosla na prvo mesto.
Po istoj logici ako Monika nije bila srpska teniserka, onda ni Slobodan Zivojinovic nije bio srpski teniser, tako da nam je u stvari neki stranac predsednik teniskog saveza.
Jednostavno ne mogu da ne odreagujem kad procitam takve greske u vasim clancima.
Posto hrvaticu Jelenu Dokic proglasavate srpskom teniserkom - pretpostavljam da srpkinju Moniku Seles smatrate verovatno madjarskom teniserkom.

Lala NS

pre 15 godina

Imam ja nešto da prigovorim. Ana nije prva teniserka u istoriji Srbije koja je stigla do prvog mesta WTA liste, nego prva teniserka u istoriji NEZAVISNE Srbije. Prva u istoriji Srbije je, svakako, Monika Seleš. Da bi nju stigle i dostigle Ana i Jelena moraju još puno pasulja i slanine da izjedu.

Jelena

pre 15 godina

Svaka čast Ani, puno mi je srce zbog nje.

Ali stvarno ne mogu da razumem ljude koji ovde pišu o "prvoj srpskoj broj 1" i "prvoj srpskoj ženskoj gren slem tituli". Prva igračica broj 1 je Monika Seleš, Novosađanka, 11. marta 1991. Ona je takođe osvojila 9 gren slem titula!

ja

pre 15 godina

@Ti
Meni ovaj tvoj komentar uopste ne lici na cas iz sociologije vec na cas iz nacionalizma.
Pa kad vec delis casove da i ja tebi dam besplatan cas iz lingvistike.
Sportisti se ne dele po nacionalnosti vec po drzavi iz koje dolaze.
Dakle kad neko kaze srpska teniserka to znaci da je teniserka iz Srbije, a ne da je teniserka koja se izjasnjava kao srpkinja. Na tvoju veliku zalost nacionalnost nikada nije imala niti ce ikada imati bilo kakve veze sa sportom.
Pogledaj koliko ima srpskih teniserki na zvanicnoj WTA listi na kojoj se nalazi oko 1100 teniserki.
Ukupno 13 devojaka i tih 13 devojaka su srpske teniserke.
A znas li koliko ima srpkinja na toj istoj listi?
Bar 50. Samo sto sve ostale zive u drugim drzavama i igraju sa drzavljanstvom tih drzava pa su samim tim njihove teniserke a ne srpske.
Moja zamerka je upucena novinarima koji su pisali ovaj clanak i koji isto kao i ti mesaju drzavljanstvo (pripadnost jednoj drzavi) sa nacionalnoscu.
Monika Seles se mozda izjasnjavala kao jugoslovenka, ali je zivela u Srbiji, imala srpsko drzavljanstvo i igrala sa tim istim drzavljanstvom i samim tim je srpska teniserka.
Otkud ti recimo znas da se Ana ivanovic izjasnjava kao srpkinja. Moze da se izjasni kako god zeli, da bude cak i neopredeljena po pitanju nacionalnosti - to su ionako podaci koji se upisuju samo na popisu i prilikom ispunavanja nekih formulara i cesto nisu ni dostupni siroj javnosti. Znaci ako se ona kojim slucajem ne izjasnjava kao srpkinja po tebi i slicnima automatski vise nije srpska teniserka. Zaista smesan nacin razmisljanja.
Pomenuo sam ovde Jelenu Dokic iz razloga sto je o njoj bilo bar 50 clanaka u kojima se pominje kao srpska teniserka. Devojka je rodjena u Hrvatskoj. Trenutno zivi u Hrvatskoj. Ima Australijsko drzavljanstvo i igra sa tim drzavljanstvom. Dakle po svim zakonima logike ona moze da bude hrvatska ili australijska teniserka, a ponajmanje srpska teniserka. Bila je u Srbiji nekoliko godina gotovo u turistickoj poseti, ali smo je odmah prisvojili i postala je srpska teniserka.
Sa druge strane devojku koja je postigla neverovatne sportske uspehe u zenskom tenisu, koja je rodjena u ovoj drzavi, zivela u ovoj drzavi i igrala pod zastavom te iste drzave nigde ne spominjemo kao nashu, verovatno samo zbog njenog prezimena i nacionalnosti.
Mislim da je to u najmanju ruku tuzno, a svako iole razuman ce se u tome sloziti sa mnom.

Dusan

pre 15 godina

Sve cestitke Ani, ovo je veliki trenutak za nju, cilj kome je tezila je ostvaren. Nadam se da ce joj biti samo podstrek da vec u subotu prvo mesto krunise i prvim Grand Slam trofejom i da jos dugo bude u vrhu zenskog tenisa, a verujem i na prvom mestu. Sve se mozda desilo i brze nego sto smo ocekivali, ali istorija ce biti ispisana u ponedeljak i posle Monike jos jedna igracica iz nase zemlje zasijace na prvom mestu svetske rang liste. Iza svega stoje naporan rad, treninzi i neprestano usavrsavanje i nadam se da ce se sledece generacije ugledati na nju i Jelenu i krenuti pravim putem. Bravo Ana!

Ti

pre 15 godina

@Ja
Tvoje neznanje uvek me inspiriše. Naravno da Monika Seleš nije bila srpska teniserka, nego jugoslovenska. Boba Živojinović bio je i jugoslovenski i srpski teniser, jer je bio jugoslovenski teniser srpske nacionalnosti. Monika se nije izjašnjavala kao Srpkinja, nego kao Jugoslovenka (njeno etničko mađarsko poreklo bez značaja je, jer svaki čovek sam sebi, prema osećanju, određuje nacionalnu pripadnost). Zato je Ana prva srpska teniserka koja je postala najbolja na svetu, jer igra za Srbiju i srpske je nacionalnosti. Ovo ti je besplatan čas iz sociologije i teorije države i prava, ćuti, uči, i ne buni se.

Roky

pre 15 godina

Danas je srpski tenis osvojio prvu krunu, a svijet tek treba da se pripremi za ono sto slijedi. Ana, zelim ti sve najbolje i mnogo nedelja provedenih na prvom mjestu! Vjerujemo da cemo u subotu umjesto australijskih suza gledati suze radosnice.

Vlastimir

pre 15 godina

Svaka cast Ana i samo napred!!! Samo jedna mala zamerka - MORALA si juce da uzvratis zagrljaj Jeleni!!! Mislim da bi to samo zaokruzilo i ovako sjajnu sliku o tebi ka o sportistkinji i coveku!!! Da ne zaboravim i Jecu - bravo devojko!!! Samo popravi servis,pocni da igras malo agresivnije i niko vas dve dugo nece skinuti sa prva dva mesta!!! SAMO NAPRED!!!

Plikuscht

pre 15 godina

Prigovor glasi: Ana treba da zahvali Enan sto je napustila tenis i WTA listu i omogucila joj da danas bude prva na istoj. Da nije tako morala bi da priceka jos neku godinu. Jasno?
(pinokio, 5. jun 2008 21:13)

Pod 1 - Enan sigurno nije napustila tenis iz hira, tj. jer joj je dosadilo da bude broj 1.

Pod 2 - Sve i da bi Ana morala da 'priceka jos neku godinu' da postane broj 1 ... 'pricekala' bi, pa bi postala. I?
A ti bi i dalje tuzno sedeo za tastaturom i slao zajedljive komentare. Pa ti sad uporedi ...

ja

pre 15 godina

Zaboravih da kazem i ovo. Monika je postala prva 1991. godine. Jugoslavija (drzava od 6 republika) se raspala te iste godine. Ostala su Srbija i Crna Gora. Dakle od 1991. pa do danas radi se o jednoj te istoj drzavi koja je samo menjala nazive (kao sto zena menja prezime kada se uda.)
Dakle i po toj logici Monika je bila jugoslovenska teniserka samo na pocetku svoje karijere. U trenucima kada je postizala najvece uspehe Jugoslavija vise nije ni postojala.Postojala je samo Srbija pod drugim nazivom. Tog drugog naziva nema nigde medju zvanicnim sportskim statistikama. Da li to znaci da sve nase sprtiste koji su u to vreme pravili vrhunske rezultate - treba da otpisemo, zaboravimo i da ih se odreknemo samo zato sto je drzava za koju su tada igrali promenila svoj naziv?

milan

pre 15 godina

pa vec na sledecem grand slam-u mozemo ocekivati srpsko finale, ako raspored ostane isti, a verujem da hoce ;) pozdrav i cestitke i jednoj i drugoj

Vladimir

pre 15 godina

"Volsebno je da neko ko nema ni jednu Gren Slem titulu bude prvi."
@Mira:

novo stanje na wta ce biti zvanicno proglaseno u ponedeljak, a do tada ce Ana, nadamo se, imati osvojenu titulu, pa da niko ne moze da kaze...

pinokio

pre 15 godina

@ PINOKIO....(kom.27)

Ne brini,gledam ja svasta! A jel' TEBI licno Enan saopstila zasto se povukla iz sporta pa znas ko bi i kada njome cistio terene? Stvarno ne shvatam zasto te toliko pogadja CINJENICA da je povlacenje Enan omogucio devojkama da se lakse bore za prvo mesto.

pinokio

pre 15 godina

@ Milan V.

Prigovor glasi: Ana treba da zahvali Enan sto je napustila tenis i WTA listu i omogucila joj da danas bude prva na istoj. Da nije tako morala bi da priceka jos neku godinu. Jasno?

Gari Garincha

pre 15 godina

@Milan V.

Imam ja!
Ne smemo nikako smetnuti sa uma, da imamo još jednu lavicu (pored Ane), a njeno ime je Jelena Janković! Jako mi je žao što je samo jedna mogla da pobedi... Nijanse su odlučivale, i ne bi bilo nezasluženo da je skor bio obrnut! Sve čestitke obema za sjajan meč i na divovskoj borbi i još jednom da ponovim... Žao mi je što nisu mogle obe u finale!!!
Posebne čestitke Ani za ulazak u finale i kao novom broju 1, a samo će ona znati kakav je to osećaj!!!

rado

pre 15 godina

Svaka cast B92.Dosta ste mojih komentara odbili, mozda
ste imali razlog. Za ovu brzu i fantasticnu reakciju, za
naseg andjela Anu jos jednom hvala.A isto tako hvala i
za objektivan tekst sto se tice naseg drugog andjela Jece. Necu ni prvu ni drugu da forsiram iz razloga sto
se u tenisu nezna ni do sutra sta ce se dogoditi.
Uzivajmo i da budemo srecni sto nase dve lepotice
Srbiju sirom sveta predstavljaju na najbolji moguci
nacin.
U NASOJ MLADOJ ISTORIJI NIKO KO JECA,ANA,NOVAK i ostali
sportisti nije Srbiju bolje prezentirao.
A ko ce od njih da bude prvi ili peti, to je stvarno
nevazno. Nasi su i od srca im zelim sve najbolje, i
jos vise uspeha u zivotu.

Rale

pre 15 godina

Ana je Kraljica!Lepa,pametna,sarmantna.Ponos Za celu Srbiju!Ana i Nole su najbolji srpski brendovi.Zelim im da jos dugo budu na vrhu svetskog tenisa.

pinokio

pre 15 godina

@ PINOKIO....(kom.27)

Ne brini,gledam ja svasta! A jel' TEBI licno Enan saopstila zasto se povukla iz sporta pa znas ko bi i kada njome cistio terene? Stvarno ne shvatam zasto te toliko pogadja CINJENICA da je povlacenje Enan omogucio devojkama da se lakse bore za prvo mesto.

Paracinka

pre 15 godina

Ne mogu opisati ovaj osecaj! Tako sam srecna, i tako uzbudjena! Ana, ne postoje reci koje bi opisale sve sto zelim reci! Pokazala si da si najbolja kad je najpotrebnije! A sada i NAJBOLJA NA SVETU! Pa zar to nije predivno, do sada si bila najlpesa a sada i najbolja! I tako mala zemlja ima prvaka u tenisu! Da ne zaboravim Jelenu, jeste borila se! Ali ne i dovoljno da bi bila naj!
Zato ANA uzivaj u svojoj igri i ostani nam uvek tako vesela i slatka! I predstavljaj nasu zemlju jos dugo godina na prvom mestu rang liste!

Kiss from ultra crazy red girl!

vera

pre 15 godina

A razni kvazi-novinari su pisali,kad je vec usla medju 20 najboljih,kako ona nema kvalitet i pre svega mentalnu snagu da bude medju prve tri i da ce joj uvek nesto nedostajati.Drago mi je sto ih je sve demantovala i ostvarila nesto sto se malo ko nadao.HVALA TI ANA ZA SVU RADOST.

REALNO

pre 15 godina

Ana,svaka cast! Iskreno,hvala ti sto si nam priredila ovakvu radost,iako mi je podjednako krivo zbog JJ,ali realno ti si prava za mesto No.1 na svetu!!!
Tvoj forhend,servis,tvoja jaka licnost i tvoj osmeh nikoga ne moze ostaviti ravnodusnim!
Zeilm ti pre svega grend slem uspeh kao i da zadrzis mesto broj jedan jos dugo dugo vremena!!!
ZIVELA SRBIJA!!!!!!!

Batke

pre 15 godina

Ja sam ovde uvek do sada dezurni "pljuvac"narocito kada su fudbaleri u pitanju....Ovo je nesto drugo !!! Ovo nije samo titula najbolje na svetu ovo je primer profesionalnog odnosa prema obavezama i patriotskog odnosa prema drzavi iz koje dolazi. Stvarno SVAKA CAST, tako se bori i za sebe i za Srbiju. Moram da cestitam i Jeleni Jankovic jer je ona bila samo za jednu malu nijansu , u ovom trenutku, iza Ane, ali ne znaci da je nece sutra preteci na listi. Obe su mlade i obe su, sto je najvaznije - NASE !!!!
SVAKA CAST OBEMA !!!

Milica

pre 15 godina

Nikome ni mogu opisati kako se osećam, Bože HVALA TI!Stvarno nisam znala za koga da navijam, nekako obe volim podjednako.Ana CARICA si, Srbija je dosada imala svoje princeze tenisa, a sada ima i KraljicU!Svaka čast obema, ovoga puta Ana je bila bolja i definitivno je da su poedini poeni bili odlučujući.Jelena i tebi svaka cast, borila si se ali nisi koristila svoje šanse!Mi samo možemo zakljućiti da je Srbija POBEDNIK, još samo da nas Nole uveseli i sve je Ok!Naped IDEMO KA TITULAMA, zna se ko je sada i nadam se još dugo godina SVETSKA TENISKA SILA, ljudi bre, S R B I J A!!!!!!Anči, Jeco, Nole, Ziki uvek ću biti uz vas, najjjjbolji ste i VOOOLLLIIIM vas puno!!!!!!

Beker

pre 15 godina

Tako je cure. Pokazite ko je najbolji na svijetu. Ja se nadam da ce se veoma brzo Ani na prvom mjestu pridruziti i Jelena na drugom, a poslije US Opena i Novak na jos jednom prvom mjestu. Pa da onda ovdje vise ne gledamo Vamos Rafa i Come on Roger. Svijet su pregazili srpski teniseri i teniserke.

owen

pre 15 godina

Citam onog pirla u prethodnoj vesti i ne znam sta da radim da li da placem ili da se smejem.Ako nisi provalio obe su nase i mogo bi malo da pokazes postovanja prema ANI ,jer ga je svojom igrom i ponasanjem zasluzila.

Roky

pre 15 godina

Danas je srpski tenis osvojio prvu krunu, a svijet tek treba da se pripremi za ono sto slijedi. Ana, zelim ti sve najbolje i mnogo nedelja provedenih na prvom mjestu! Vjerujemo da cemo u subotu umjesto australijskih suza gledati suze radosnice.

DANE

pre 15 godina

Moram da se osvrnem na danasnji mec. Po meni danasnji dan je trebao da bude praznik naseg tenisa, ali isto tako i praznik za nase oci jer su na teren bile dve predivne devojke , ponos nase zemlje. I neka je sramota svakog ko je napiso neki los komentar za bilo koju od ove dve fantasticne devojke . ZIVE NAM BILE I JELENA I ANA I ANA I JELENA I NASA MALA SRBIJA.

Jevdokija

pre 15 godina

Sve cestitke Ani, nadam se da cu u subotu moci da joj uputim jos jednu.
Srecna sam, ali bih bila mnogo srecnija da je pobedila bilo koju drugu teniserku, a ne Jelenu.
Ovako ne mogu da se radujem 100 %, Anin sam fan, ali sam ovoga puta navijala za Jelenu, jer ima vec 23 godine i do sada nije osvojila Gren Slem, niti bila prva na WTA, a ovo joj je bila prila kakva jos se nece uskoro ukazati.
Ipak, to ne umanjuje pobedu Ane, koja je zasluzena.
Hvala obema za odlican tenis, a ti ana znas sta treba da urdis u subotu, pa da te krunisemo - iz princeze u KRALJICU.

PINOKIO manje gledaj crtane filmove,a vise gledaj sampione srbe!!!!

pre 15 godina

PINOKIO Da se malo vise pratis sport i tenis,a manje crtane filmove znao bi da se ni jedan sportista nece povuci iz sporta kada je najbolji,nego ce se povuci kada oseti da vise ne moze da bude najbolji!!!! I zato je Zastin uradila pravu stvar,povukla se kao reket broj 1,bila je svesna da ce u najkracem mogucem vremenu i Ana i Jelena sa njom cistiti terene i nije htela to da dozvoli!! To je odlika velikih sportista,povuci se kada si najbolji na vreme jer si svestan da ima boljih!!! Belgijanki svaka cast na toj teskoj odluci!!! A kako iz dana u dan naocigled napreduju i Ana i Jelena zastin bi se samo brukala,ovako se oprostila kao sampion!!!

Whitesnake

pre 15 godina

Svaka cast Ana, ovaj trenutak da nasa teniserka bude no1 na svijetu sam jako dugo cekao, i konacno se dogodilo. Danasnji mec je pokazao da si popravila kretanje i sto je najvaznije formu i da sada igras bolje nego ikad. Jelena Jankovic je igrala isto fenomenalno, ali nazalost samo je jedna mogla u finale. Ovaj put ti si bila bolja i svaka cast. Medjutim ova pobjeda mi je postala gorka kad vidim s kakvom mrznjom te gledaju navijaci koji navijaju samo za Jelenu Jankovic i jos se deklarisu kao Srbi. Izmisljanja tipa cinicni osmjesi i sve ostalo sto pokusavaju da ti prikace je samo zavist, jer nisu toliko uspjesni kao ti. Bilo je fino gledati i tebe i Jelenu kako se smejete fino kada dobijate poene i jos kada ste se na kraju pozdravili onako. Svaka cast, i to je jos jedan dokaz da imamo ne samo 2 najbolje teniserke, vec i 2 teniserke koje su izvanredne kao osobe. Obe bi igrale i sa jednom nogom za Fed Cup sto je Jelena dokazala u Rumuniji kad je povrjedjena igrala, a ti u Zagrebu kada si igrala pod temperaturom. Dace Bog jedan put ce se i Srbi sloziti i svi ce gledati tebe i Jelenu kao jednake, i da budu srecni sto imamo takva 2 bisera, koja su dosla iz toliko napacene zemlje. Ne vidim samo cemu ta mrznja i netrpeljivost prema jednoj ( na ovom sajtu specijalno prema Ani Ivanovic) teniserki vodi... Pratio sam sigurno barem 90% meceva i Aninih i Jeleninih, uclanjen sam na mnogo sajtova stranih, samo da bih gledao prenose, ili ako nema prenosa onda livescore-ove, bio sam uz Jelenu i kada je upala u onu crnu fazu, kad je stalno ispadala u prvim kolima, kada je kolektivno pljuvala cijela nacija srpska, a opet te sada najvise dizu i nepodnose Anu upravo ti, koji su te nekada pljuvali. Svi ljudi koji pljuju jednu teniserku srpsku, a obozavaju drugu, a pri tom se deklarisu kao Srbi, nemaju pojma o tenisu, ali jbg danas se svako moze uhvatiti tastature, ukucati www.b92.net, i postaviti komentar koji nema veze sa zivotom... Nadam se samo da se Ana nece ostvrtati na takve niske komentare, jos nizih ljudi...

ja

pre 15 godina

@pinokio
Tacno je da bi Ana morala sacekati na prvo mesto da se Enan nije povukla, samo sto to cekanje ne bi bilo nejoliko godina vec maksimalno 6 meseci. Isto tako mislim da je Ani mnogo vise zao sto se Enan povukla, jer joj tako nije pruzila priliku da je par puta pocisti sa terena. Puno je takvih nazovi "sportista" koji se povlace cim vide da ce da izgube.

Ja ipak imam drugu zamerku na ovaj tekst, a zamerka je vezana za ovaj deo u kojem se kaze da je Ana prva srpska teniserka koja se popela na prvo mesto.
Koliko ja znam prva srpska teniserka koja se popela na prvo mesto na listi je Monika Seles, i ne samo da je bila prva vec je osvojila i 2 GS titule.
Monika je rodjena i zivela u istoj drzavi u kojoj i Ana. To sto se ta drzava zvala drugacije (Jugoslavija) pa onda samo promenila ime u SCG, pa onda u Srbija zaista nema nikakve veze. Po toj vasoj logici, ako se Ana sutra uda i promeni prezime, pa opet postane prva - ispasce da je je jos jedna srpska teniserka dosla na prvo mesto.
Po istoj logici ako Monika nije bila srpska teniserka, onda ni Slobodan Zivojinovic nije bio srpski teniser, tako da nam je u stvari neki stranac predsednik teniskog saveza.
Jednostavno ne mogu da ne odreagujem kad procitam takve greske u vasim clancima.
Posto hrvaticu Jelenu Dokic proglasavate srpskom teniserkom - pretpostavljam da srpkinju Moniku Seles smatrate verovatno madjarskom teniserkom.

Dusan

pre 15 godina

Sve cestitke Ani, ovo je veliki trenutak za nju, cilj kome je tezila je ostvaren. Nadam se da ce joj biti samo podstrek da vec u subotu prvo mesto krunise i prvim Grand Slam trofejom i da jos dugo bude u vrhu zenskog tenisa, a verujem i na prvom mestu. Sve se mozda desilo i brze nego sto smo ocekivali, ali istorija ce biti ispisana u ponedeljak i posle Monike jos jedna igracica iz nase zemlje zasijace na prvom mestu svetske rang liste. Iza svega stoje naporan rad, treninzi i neprestano usavrsavanje i nadam se da ce se sledece generacije ugledati na nju i Jelenu i krenuti pravim putem. Bravo Ana!

Lala NS

pre 15 godina

Imam ja nešto da prigovorim. Ana nije prva teniserka u istoriji Srbije koja je stigla do prvog mesta WTA liste, nego prva teniserka u istoriji NEZAVISNE Srbije. Prva u istoriji Srbije je, svakako, Monika Seleš. Da bi nju stigle i dostigle Ana i Jelena moraju još puno pasulja i slanine da izjedu.

Vlastimir

pre 15 godina

Svaka cast Ana i samo napred!!! Samo jedna mala zamerka - MORALA si juce da uzvratis zagrljaj Jeleni!!! Mislim da bi to samo zaokruzilo i ovako sjajnu sliku o tebi ka o sportistkinji i coveku!!! Da ne zaboravim i Jecu - bravo devojko!!! Samo popravi servis,pocni da igras malo agresivnije i niko vas dve dugo nece skinuti sa prva dva mesta!!! SAMO NAPRED!!!

milan

pre 15 godina

pa vec na sledecem grand slam-u mozemo ocekivati srpsko finale, ako raspored ostane isti, a verujem da hoce ;) pozdrav i cestitke i jednoj i drugoj

Vladimir

pre 15 godina

"Volsebno je da neko ko nema ni jednu Gren Slem titulu bude prvi."
@Mira:

novo stanje na wta ce biti zvanicno proglaseno u ponedeljak, a do tada ce Ana, nadamo se, imati osvojenu titulu, pa da niko ne moze da kaze...

Plikuscht

pre 15 godina

Prigovor glasi: Ana treba da zahvali Enan sto je napustila tenis i WTA listu i omogucila joj da danas bude prva na istoj. Da nije tako morala bi da priceka jos neku godinu. Jasno?
(pinokio, 5. jun 2008 21:13)

Pod 1 - Enan sigurno nije napustila tenis iz hira, tj. jer joj je dosadilo da bude broj 1.

Pod 2 - Sve i da bi Ana morala da 'priceka jos neku godinu' da postane broj 1 ... 'pricekala' bi, pa bi postala. I?
A ti bi i dalje tuzno sedeo za tastaturom i slao zajedljive komentare. Pa ti sad uporedi ...

Jelena

pre 15 godina

Svaka čast Ani, puno mi je srce zbog nje.

Ali stvarno ne mogu da razumem ljude koji ovde pišu o "prvoj srpskoj broj 1" i "prvoj srpskoj ženskoj gren slem tituli". Prva igračica broj 1 je Monika Seleš, Novosađanka, 11. marta 1991. Ona je takođe osvojila 9 gren slem titula!

kele

pre 15 godina

svaka cast ana!!!! trenutno igra ubedljivo najbolji tenis!!! bez problema bi mogla da bije sve tenisere preko 100. mesta:))) navijam za zreb na wimbledonu, da se sretnu jj i ana tek u finalu, pa ko je bolji opet neka bude NO.1!!!!!

Predo

pre 15 godina

CESTITKA NA OSTVARENOM SNU. U zadnje vrijeme izbjegavam komentarisanje natpisa na sajtu B92, jer vidim da sve manje ili gotovo nikako nema komentara onih dugogodisnjih zaljubljenika u ovaj sport, koji pokatkad i prebace lopticu mreze, pa znaju da to nije tako lako kao na televiziji. Sjecam se kad sam prvi put gledao Anu, kada se prvi put sa sesnaest godina pojavila na Eurosportu. Bilo je to sasvim slucajno, ne sjecam se ni koji je to WTA turnir bio, ali se sjecam meca,, tie-breakova protiv Venus Viliams i odusevljenja komentatora engleskog Eurosporta, koji joj tada proreknuse da ce biti buduca Woirld No. 1. Poslije je doslo do malog razocarenja, kada se malo udebljala i imala problem sa kretanjem. Mislio sam da se njena prirodna motorika ne moze tako puno popraviti i da ce se vrtiti oko 10-20 mjesta. Jasno, potencijal je postojao, ali djelovala mi je malo polijeno. Ali, ono sto je uradio njen strucni stab na celu sa Grenefeldom i njenim kondicionim trenerom se granici sa cudom. Biser je izbrusen. NIsam mogao da vjerujem sta je ona juce stizala. Cak smo vidjeli i jednu "spagu" a la Jelena. Sto se Jelene tice - svaka cast. Odigrala je jedan od svojih naboljih meceva, sto se tice taktike, udaraca (mozda je bilo meceva kada se bolje kretala), ali ovakvu Anu bi tesko dobila i Enan iz najboljih dana. Hvala i Enan, mada bi bilo sladje da smo je skinuli sa krova, nego sto je sama sisla. Na pocetku meca Jelena - Ana sam bio neutralan, kao i vecina ljudi, a onada sam lagano poceo navijati za Anu samo iz jednog razloga: Mislim da bi Jelena sagorila u svom prvom Grand Slam finalu i ne bi dobila Safinu, dok je ovo Ani trece finale GS i drugo finale RG, a to bi itekako trebalo mnogo da znaci. Kada bi znao da Jelena nece biti samo finalista protiv zahuktale Safine, volio bih da je ona prosla, ali jednostavno nije mogla, jer Ana je zavrsnicu odigrala u sampionskom stilu i zasluzeno je tamo gdje jeste.

Ti

pre 15 godina

@Ja
Tvoje neznanje uvek me inspiriše. Naravno da Monika Seleš nije bila srpska teniserka, nego jugoslovenska. Boba Živojinović bio je i jugoslovenski i srpski teniser, jer je bio jugoslovenski teniser srpske nacionalnosti. Monika se nije izjašnjavala kao Srpkinja, nego kao Jugoslovenka (njeno etničko mađarsko poreklo bez značaja je, jer svaki čovek sam sebi, prema osećanju, određuje nacionalnu pripadnost). Zato je Ana prva srpska teniserka koja je postala najbolja na svetu, jer igra za Srbiju i srpske je nacionalnosti. Ovo ti je besplatan čas iz sociologije i teorije države i prava, ćuti, uči, i ne buni se.

ja

pre 15 godina

@Ti
Meni ovaj tvoj komentar uopste ne lici na cas iz sociologije vec na cas iz nacionalizma.
Pa kad vec delis casove da i ja tebi dam besplatan cas iz lingvistike.
Sportisti se ne dele po nacionalnosti vec po drzavi iz koje dolaze.
Dakle kad neko kaze srpska teniserka to znaci da je teniserka iz Srbije, a ne da je teniserka koja se izjasnjava kao srpkinja. Na tvoju veliku zalost nacionalnost nikada nije imala niti ce ikada imati bilo kakve veze sa sportom.
Pogledaj koliko ima srpskih teniserki na zvanicnoj WTA listi na kojoj se nalazi oko 1100 teniserki.
Ukupno 13 devojaka i tih 13 devojaka su srpske teniserke.
A znas li koliko ima srpkinja na toj istoj listi?
Bar 50. Samo sto sve ostale zive u drugim drzavama i igraju sa drzavljanstvom tih drzava pa su samim tim njihove teniserke a ne srpske.
Moja zamerka je upucena novinarima koji su pisali ovaj clanak i koji isto kao i ti mesaju drzavljanstvo (pripadnost jednoj drzavi) sa nacionalnoscu.
Monika Seles se mozda izjasnjavala kao jugoslovenka, ali je zivela u Srbiji, imala srpsko drzavljanstvo i igrala sa tim istim drzavljanstvom i samim tim je srpska teniserka.
Otkud ti recimo znas da se Ana ivanovic izjasnjava kao srpkinja. Moze da se izjasni kako god zeli, da bude cak i neopredeljena po pitanju nacionalnosti - to su ionako podaci koji se upisuju samo na popisu i prilikom ispunavanja nekih formulara i cesto nisu ni dostupni siroj javnosti. Znaci ako se ona kojim slucajem ne izjasnjava kao srpkinja po tebi i slicnima automatski vise nije srpska teniserka. Zaista smesan nacin razmisljanja.
Pomenuo sam ovde Jelenu Dokic iz razloga sto je o njoj bilo bar 50 clanaka u kojima se pominje kao srpska teniserka. Devojka je rodjena u Hrvatskoj. Trenutno zivi u Hrvatskoj. Ima Australijsko drzavljanstvo i igra sa tim drzavljanstvom. Dakle po svim zakonima logike ona moze da bude hrvatska ili australijska teniserka, a ponajmanje srpska teniserka. Bila je u Srbiji nekoliko godina gotovo u turistickoj poseti, ali smo je odmah prisvojili i postala je srpska teniserka.
Sa druge strane devojku koja je postigla neverovatne sportske uspehe u zenskom tenisu, koja je rodjena u ovoj drzavi, zivela u ovoj drzavi i igrala pod zastavom te iste drzave nigde ne spominjemo kao nashu, verovatno samo zbog njenog prezimena i nacionalnosti.
Mislim da je to u najmanju ruku tuzno, a svako iole razuman ce se u tome sloziti sa mnom.

ja

pre 15 godina

Zaboravih da kazem i ovo. Monika je postala prva 1991. godine. Jugoslavija (drzava od 6 republika) se raspala te iste godine. Ostala su Srbija i Crna Gora. Dakle od 1991. pa do danas radi se o jednoj te istoj drzavi koja je samo menjala nazive (kao sto zena menja prezime kada se uda.)
Dakle i po toj logici Monika je bila jugoslovenska teniserka samo na pocetku svoje karijere. U trenucima kada je postizala najvece uspehe Jugoslavija vise nije ni postojala.Postojala je samo Srbija pod drugim nazivom. Tog drugog naziva nema nigde medju zvanicnim sportskim statistikama. Da li to znaci da sve nase sprtiste koji su u to vreme pravili vrhunske rezultate - treba da otpisemo, zaboravimo i da ih se odreknemo samo zato sto je drzava za koju su tada igrali promenila svoj naziv?