Sreda, 17.08.2016.

08:20

Hrvati: Prvu medalju za Srbiju osvojio Hrvat

Hrvatski mediji preneli su vest da je Davor Štefanek, koji je osvojio prvu medalju za Srbiju, u stvari Hrvat.

Izvor: ÐN

Hrvati: Prvu medalju za Srbiju osvojio Hrvat IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

428 Komentari

Sortiraj po:

Gox

pre 7 godina

Pa dobro mozda nije tebao nekim (dakle nekim ne svima) napaljenim Hrvatima pokazati tri prsta. Onaj srednji bi bio dovoljan a i internacionalnije je.

jeremija

pre 7 godina

Koja količina gluposti.
Gadi mi se i od vesti koju ste preneli i od odvratnih komentara polupismenog bašibozluka. Sa obe strane Save i Dunava.
Sve je povod za nacionalističko lupetanje. Pa i uspeh jednog sportiste na OI.

Иван

pre 7 godina

Словенац,

Срби су по антрополошкој дефиницији народ, док су Хрвати, Босанци, Македонци, Американци, Италијани, Шпанци, Британци, Југословени, Аустријанци, Аустралијанци и ко зна ко све не још - нације. Разлика је основна у томе што је народ производ заједничког менталитета, док се нације стварају од више различитих народа ради економских или политичких интереса. То што ти називаш српским национализмом је у ствари производ несклада између народне (српске) перспективе и националне (већине осталих). Срби су били у незавидној политичкој и економској позицији, па су (већином) остали Срби. За Македонце и те које помињеш - исам сигуран да се не би предомислили и постали Југословени, Карантанци или шта већ.

Дакле, народ не дефинишу толико крвна зрнца, колико заједнички општи дух, менталитет. Крвна зрнца пребројавајте онима који тврде да припадају неком племену или роду, што ће рећи неким Цуцима, Његушима, Кучима, Братоножићима, Љутићима, Драговићима итд. Давор Штефанек мислим да ипак није од њих.

danilo

pre 7 godina

Gluposti ko je koje nacionalnosti. Momak se takmici za nasu drzavu osvojio zlatnu medalju i kraj svim pricama. Ima sigurno mnogo Srba koji ginu za hrvatski dres i to je normalno i treba pozdraviti. Ovi hrvati koji komentarisu na forumima ne bi trebali pominjati vise da je Davor Hrvat i ostalo momak je jasno rekao ponosan je sto je osvojio zlato za Srbiju i kraj svega. Takodje puno negativnih komentara o Hrvatima su bespotrebni realno stanje stvari je da oni trenutno imaju 3 zlata i 2 srebra mi 1 zlato tako da i to treba respektovati i priznati da je u ovom momentu takvo stanje na olimpijadi.

Alex

pre 7 godina

Osvojio je 2. medalju za Srbiju. Može da bude bilo koje nacionalnosti i porekla. Prvu medalju je osvojila Albanka iz južne srpske pokrajine. :-)

Zeljko

pre 7 godina

Od oca hrvata i majke madjarice on je ono sta oseca u dusi. A sto se nas tice , nemamo problem ni da se izjasnjava kao hrvat. To je momcina vredna postovanja , a Srbija je svakako gradjanska drzava i mi se radujemo iz srca uspesima sportista iz Srbije ma kako se zvali ili kome narodu pripadali jer na grudima nose grb Srbije. Zivela nasa Srbija gde ne prebrojavamo krvna zrnca jer Srbija je domovina svih njenih gradjana podjednako.

zlizlo

pre 7 godina

Ni tata ni mama nisu mu Srbi
(Mirko Zg, 17. avgust 2016 12:06)

Ni tata ni mama mu nisu hrvati. Stefanek nije hrvatsko prezime. Ali su zato Draženu Petroviću, Mirku Filipoviću, Dariju Šariću i mnogima drugima očevi Srbi. Očekujem naslov u Jutarnjim Srbin Šarić odigrao odlično u porazu od Srbije na OI.

Zigzag

pre 7 godina

njima u Rio 80% sportista su Srbi 
ali zasto bi hrvati pisali o sebi?
(Boksi, 17. avgust 2016 10:48)popij ljekove,ne znam kako niste izmislili nesto za dosadasnje osvajace medalja...

Liverpool Man

pre 7 godina

Mediji su krivi za svu mrznju izmedju nas.Bas me briga sta pisu...Iskreno, Hrvati,Crnogorci,Srbi, itd meni je to sve isto.Naravno Davor je srbin, osvojio je medalju za Srbiju i tacka.

Ante

pre 7 godina

Svaki Perković, Perišić, Nikolić, Kovačević, Ivanović, Petrović, Pavlović .... je "Srbin" valjda zato jer je svaki Pero, Nikola, Kovač, Lončar, Ivan, Petar, Pavle također "Srbin". Drugi narodi nikad nisu čuli za ta imena i imaju ih isključivo Srbi. Isto tako su Rusija, Ukrajina, Bjelorusija, Kazahstan, Bugarska, Makedonija srpske zemlje jer im je službeno pismo ćirilica. A Turci su bili Arapi dok su pisali arabicom pa su naglo postali "Latini" jer su se prebacili na latinicu.

Damir Zr

pre 7 godina

Moje poreklo je iz HR,rodjen sam u Srbiji,ceo zivot sam proveo u njoj,skolovao se,isao u vojsku,kumovao vise puta pravoslavcima,ozenio Srpkinju,da li se osecam kao Hrvat...apsolutno ne,moja domovina je Srbija zauvek.Ostavite decka na miru,da uziva u svom uspehu.Kako je moguce da njima samo padnu napamet da se bave takvim glupostima,kada je neko iz Srbije objavio neki slican tekst?!

.

pre 7 godina

Pa Hrvati su Srbi koji su iz obradivih zemljista kod Dunava nakon dolaska na Balkan krenuli kan zapadu i dosli do primorja. E sad to sto im Vatikan isprao mozak i Austrougari to je vec drugo..

Hrvat

pre 7 godina

Kao Hrvat se stidim toga što su pisali mediji u Hrvatskoj.
Štefanek je Srbin jer on to tako oseća što je očigledno, živi duh srpskog naroda i njemu pripada. To je njegova lična stvar.
Hrvat nikada neće podizati tri prsta, niti slaviti sa srpskom zastavom.
Svaka mu čast na medalji i držanju.

Somborac

pre 7 godina

Haha, ali su zato Aleksandar Petrović, Ognjen Vukojević, Miladin Pršo, i mnogi drugi očigledno Hrvati i po imenu i po prezimenu... :D Pa njima više od pola sportista, glumaca, pevača, pisaca, pesnika, ima ili čisto srpsko poreklo ili su iz mešovitog braka (Đorđe Novković, Arsen Dedić). Davor im je već ranije objasnio da mu je otac poreklom, čini mi se iz Daruvara, a u tom kraju živi velika češka zajednica (i samo prezime Štefanek je češko), a majka mu je subotička Mađarica. Srpski državljanin češko-mađarskog porekla, pravi Hrvat, nema šta! Međutim, oni su i dalje uporni, i dalje ga nazivaju Hrvatom, kao i brojne druge srpske sportiste i umetnike!

crnat

pre 7 godina

Briga me.. nek je decko sa Marsa, nek mu je otac ovakav, majka onakva, nek se kune u zvezdu, krst, mesec, ili partizan, on je zlatan i mi smo ponosni na njega. Kraj price.

ciao

pre 7 godina

@(sLOVEnac, 17. avgust 2016 13:01)

Redakcijo , komentar ove osobe je uvreda ali neka ste mu objavili ovaj nepismeni nazovi komentar

Nisi ti slovenac papak...
Srbi narod najstariji, citiram :
Safarika, Dobrovskog, Plinija starijeg, Strabona, Gundulica, Kljosova,B. Kalaja,Kohela, Krompera, Maretica, Rackog, Bjelovskog, Piktea, Lomanskog, Sulca...jel treba jos, evo: J. Grim, Robert. S, Fresl, Herodot, Orbin...

Aj sad procitaj malo o ovim etnolozima, lingvistima, geneticarima i istoricarima, ako umes..pozdrav za prave Slovence, a ne krvate koji se lazno predstavljaju

Milovan Popović

pre 7 godina

Košarkaš Štimac je možda Hrvat, ali igra za Srbiju, i ako da bog da osvojimo zlatnu medalju nosit će ponosiće se njome i imati je osvojenu sa drugovima iz Reperezentacije Srbije. Pitam hrvatski tisak "Šta tu ima loše"?

Zigzag

pre 7 godina

Jeste osvojio i to sa dignuta tri prsta. Što nisu tu fotografiju stavili?
(bambo džambo, 17. avgust 2016 08:29)aha ako neko digne tri prsta to znaci da mu se automatski brisu hrvatski i dodaju srpski geni..

my way

pre 7 godina

Svaka cast, majstore! Trebala nam je ova medalja! Hrvati kao Hrvati, od njih su prisvajanja, falsifikati i sl. besmislice u svemu ocekivane. Prvo trube nesto o medaljama od pre nastanka Hrvatske, sada i ovo... Zato i treba pokrenuti pitanje pred MOK-om i svim sportskim savezima da se srede liste medalja. Fusnote i zvezdice mogu da stoje za onoga koga zanima istorija, ali liste moraju da budu jasne, jednake i ispravne.

oli

pre 7 godina

To ne treba da se govori ali za one koji pojma nemaju on jeste Hrvat jer sam iz Subotice i znam ga licno tek da se zna jos jednom bravo Davore!!

sLOVEnac

pre 7 godina

nema više nacionalista u narodu kao je to slučaj u srbiji... 90% vas negira i Hrvate i Crnogorce i Bosnace (pa neki i Makedonce)... masovno se tvdri da su to sve srbi... pa jadna vam majka... pravi srbi vuku korene u Crnoj Gori, a vi svi ostali ste mešovina Bugara, Turaka i Cigana... pa tako i ne čudi vaše ponašanje (jer izgelda da ciganski gen prevladuje)...

Pozdrav iz Slovenije, papci.

realno

pre 7 godina

Budimo realni, da je za Hrvatsku uzeo medalju tamo neki sportista sa imenom i prezimenom koje zvuci kao da je srpsko, vecina nasih medija bi pisalo na slican nacin.
(Djura, 17. avgust 2016 10:09)

Ni blizu!

Aco - wikipedia

pre 7 godina

Dražen Petrović was the second child of Jovan "Jole", a police officer, and Biserka, a librarian.[6] His father, of Serb ethnicity, was born in Zagora, near Trebinje.

Milenko

pre 7 godina

Sta me briga da li je Hrvat ili Srbin, decko je legenda i sve ostalo je nebitno. Zivi i nastupa u ovoj zemlji, Srbija je zemlja svih nacija!

Začuđeni u Zemlji Čuda

pre 7 godina

Na partenonu ima uklesan motiv sa neke od olimpijskih igara u staroj grčkoj gde se jasno vide kroatski hrvači kako osvajaju medalje uz poklič za dom spremni.

Djura

pre 7 godina

Budimo realni, da je za Hrvatsku uzeo medalju tamo neki sportista sa imenom i prezimenom koje zvuci kao da je srpsko, vecina nasih medija bi pisalo na slican nacin.

да да

pre 7 godina

Хахахахаха па по тој логици, свеједно је да ли ћемо сутра разбити Хрвате или не у кошарци ионако побеђују Срби ?!? А био сам убеђен да овакво ђубре од новина/портала постоји само у србистану !

KRIGER

pre 7 godina

Ma da bre, i Zerom Boateng je za sebe smatrao da je Nemac, ali kad su mu rekli da nema uobicajeno germansko ime i prezime, shvatio je da je HRVAT, do istog zakljucka dosao je i Serhio Aguero jos kad je prelazio iz Madrida da igra za Mancester City

WWW.Hr_GLUPOSTI.COM!!! buuuahahahahahahahahahahahahaha...

Vojvođanski Hrvat iz Srbije..

pre 7 godina

Bože moj kakvi komentari puni mržnje, čovjek je Hrvat iz Srbije, voli svoju zemlju i tu nema ništa sporno. Srbi su se digli na noge zbog istine i notorne činjenjice, već puno puta viđeno, situacija u Srbiji je takva da se ne smije reći niti je poželjno da je netko Hrvat a to su već veći kompleksi i mržnja...

Branko BG

pre 7 godina

Radek Štepanek je, bez sumnje, hrvat. A možda je i Rafael Nadal hrvat. Kad malo bolje razmislim i Kei Nišikori mi, takođe, zvuči hrvatski...

Objektivan

pre 7 godina

Smatrao sam do sada index.hr dosta realnim kada su tekstovi o donosu Srbija-Hrvatska u pitanju, ali izgleda da nisam bio u pravu. Mislim da ovakav tekst može biti objavljen samo u Hrvatskoj. Šta bi mi onda trebali da kažemo o poreklu za najmanje 4 njihova fudbalska reprezentativca, Bojana Bogdanovića (koji čak nije ni iz Hrvatske, već iz BiH), Stojanu Vrankoviću, ili najboljem primeru, Aleksandru Jola Petroviću, ostale neću ni da nabrajam. Nacionalne gluposti, samo na Balkanu!!
I još jednim bravo Davore!!!

Zvonimir - HR

pre 7 godina

Zar nije to prelijepo i zar ne bi trebalo biti normalno nakon što smo tolike godine živjeli u istim državama? Da za Hrvatsku osvajaju Srbi, a za Srbiju Hrvati njihovi ponosni i lokalni državljani...

Martin

pre 7 godina

Svaka čast Davore, Subotica i cila Srbija se ponose tobom! :)
Čuj Davor Hrvat?! Ovi i dalje broje krvna zrnca po svitu, i sve žive proglašavaju Hrvatima...
Čovik može biti samo Bunjevac, a mi Bunjevci imamo samo jednu domovinu, a to je Srbija!

Алекс

pre 7 godina

И да је припадник било које нације или вере, медаљу је освојио за Србију и на томе му ХВАЛА!

zadar

pre 7 godina

Momak je Srbin hrvatsko-mađarskog porijekla. Ko i Dražen Dalipagić, Ivan Ćurković,Antonio Rukavina... Na drugoj strani Dario Šarić, braća Petrović, Snježana Pejčić. Evo Nikola Karabatić Francuz od oca Hrvata iz Trogira i majke Srpkinje iz Niša. Bitno je kako se osjećaš u srcu a ne porijeklo.

Evans

pre 7 godina

Hahahahahahah pa ako gledamo po prezimenu svaki drugi Hrvat je Srbin, pogledajte njihovu reprezentaciju u kosarci, igramo protiv Srbije 2 hahahahah

ŠTEF SRBIN

pre 7 godina

Pa i ona bacačica diska je srpkinja kao i pola košarkaške i rukometne rep. Hrvatske pa ni jedan list u Srbiji to nije objavio i šta se???

Aleksandar

pre 7 godina

Lepo ja juce kažem daje onih koji razmišljaju kao Sandra Perković "sa one strane grane" jako malo i evo,komšije se odmah potrudile da potvrde.
E da, BRAVO, Davore,sportisto :)!

Anđela

pre 7 godina

Koga briga šta pišu hrvatski mediji. Tako samo nasedamo na provokacije i dajemo im na važnosti, a najgore što skrećemo pažnju sa suštine. Pridružimo se Štefaneku i uživajmo s njim u pobedi. Nije u redu od strane naših medija da se o ovome piše u Srbiji u trenutku kada je napravio istorijsku pobedu za srpsko rvanje i Srbiju.

goranh

pre 7 godina

Ja ne vidim sta je ovde sporno. Stefanek nije sigurno Srpsko prezime...
(Ziveo Partizan i majka Srbija!, 17. avgust 2016 08:30)

Спорно је то што се неко уопште бави тиме да ли је неко Хрват или Србин.

deni

pre 7 godina

Pa dobro, kad recimo Srbi ne bi nastupali u košarkaškoj reprezentaciji Hrvatske, teško da bi se kvalifikovali i na neko gradsko takmičenje...

Istina

pre 7 godina

Pa naravno svi su srbi.Cijeli svijet je nastao od srba,sva prezimena su srpska.Ponekad se upitam zašto su srbi i hrvati ratovali.Ali poslije ovakvih stvari drago mi je da jesmo i da smo to pitanje trajno riješili.

spale

pre 7 godina

arijan komazec, bojan bogdanović, dario šarić, miloš milošević, dado miladin pršo, dražen i aleksandar petrović..
treba li još..?

Dundan

pre 7 godina

Hajde što ovog čoveka svojataju zbog prezimena, nego pokušavam da se setim po kom osnovu su to radili za onog brazilca fudbalera? Ili tad prezime nije bilo važno, ni mesto rođenja, ni gde je neko živeo čitav život...

Eh ti dupli standardi...

Terry

pre 7 godina

Koliko su ovi ljudi iskompleksirani ovo je bolesno, sad sam vec siguran da ce trojka u poslednjoj sekundi da im se desi u kosarci...

Mihailo

pre 7 godina

Pa ako mislite da je poreklom Hrvat zasto mu onda niste najiskrenije cestitali na pobedi. Ovim ste ga samo uvredili i naterali da se toga stidi. Ocigledno da vam ta taktika ide mnogo dobro kod sportista srpskog porekla koji zive u Hrvatskoj, pa ste mislili i nama da prodate istu pricu :)

daa

pre 7 godina

Ali bukvalno nemaju blama...njima je pola olimpijskog tima Srbi...mogao bi čovek do sutra da nabraja, pa tek ove kasnije rođene koje su roditelji iz straha da deca nemaju problema počeli da krste nekim urnebesnim imenima...pa sad imamo Paula Obradovića, Mateu Samardžić, Marija Todorovića, Marcelu Milošević....kod nas Štefanek može da se zove Davor i Silađi može da se zove Čaba i dudaš može da se zove Mihail i niko nema problem sa tim.

bane

pre 7 godina

Svako prezime koje susjedima ne zvuči sprski znači da je automatski hrvatsko, ha, ha..Za Djokovića odavno znaju da je hrvatsko prezime a evo sada i Teodosić.

neko iz mase

pre 7 godina

Ako imaju jos kojeg ovakog ko Stefanek samo nam ga dajte de se bore za nasu zemlju i za sebe.
Davore to si VANZEMALJAC .BARAVO MAJSTORE....
Svaka zemlja bi bila ponosna na sportistu kao sto si ti....

utin

pre 7 godina

pa to je super. jos jednom smo pokazali kakav smo narod i ko je ustvari ko. kod nas i hrvati imaju ista prava kao i srbi, mogu na svom jeziku da uce i pisu, dok kod zapadnjih komsija tako nesto ne moze, iako se prodaju kao neki evropski prefinjeni narod, koji smo kroz istoriju itekako upoznali.

Aleksa

pre 7 godina

Не, прву медаљу за Србију освојила је Албанка, госпођица Кељменди, ако се не варам, и за њу треба направити дочек као и за Давора. А то шта је Давор, није уопште пристојно јавно распредати. Национална припадност је лична ствар сваког човека.

hm

pre 7 godina

E, samo danas da srpski kosarkasi odvale te vaše velike hrvate predvođene Acom Petrovićem, pa da se posle jucerasnjeg dana lepo kompletiramo!

bro

pre 7 godina

Pa sta se javljate vi koji brojite krvna zrnca svima na Balkanu I kojima su svi Srbi od ameba pa na ovamo. Po kom kljucu je Serbedzija Srbin a Stefanek nije Hrvat?

dobro je ali bogu hvala nece dugo

pre 7 godina

najgore od svega je to što svoju decu truju od malih nogu a samo poneka deca imaju tu čast da se uvere da i nije sve tako tek kada dođu u srbiju i uvere se.

lun

pre 7 godina

Totalno nebitno sta pisu pa i u nasim novinama svasta se pise.Bitno je da naseg Davora docekamo u sto vecem broju jer je zasluzio.Dosao bih i ja ali sam bez posla i para.Bravo opet i sad sam siguran da ce Srbija osvojiti jos medalja.

Mitar

pre 7 godina

Zanimljivo, kada se ispod vesti o hrvatskim fudbalerima ili košarkašima u velikom broju komentara "broje krvna zrnca", to nikoga ne smeta.
Sada se odjednom svi našli uvređeni.

:PM

pre 7 godina

A šta da kažemo za Hrvate, koriste naš jezik, našu azbuku u latiničnoj formi, srpski način davanja prezimena (-ić)... Onda je Perkovićeva Hrvatica.

CX

pre 7 godina

Pa neka je Hrvat. On je pre svega covek, pa uvazeni sportista pa drzavljanin Srbije. I svaka mu cast, i da je Marsovac. Tako mi to gledamo, za razliku od vas.

Аник

pre 7 godina

Ацо Петровић, селектор кошаркашке репрезентације Хрватске је наравно Србин па нико не ставља то на насловне стране у Србији.

PROFESOR

pre 7 godina

Genetska istraživanja su pokazala da je na Balkanu, nešto više nego u drugim delovima Evrpope, genetska heterogenost nacija preko 60%.
Ali je zato nacionalno strašćenih 100% idiota, koji zagadjuju sredinu u drugima, premnogo.

Gerrard

pre 7 godina

Pa njima su pola kosarkaske reprezentacije srbi,golman u rukometu im cistokrvna srbenda,u svakom sportu imaju po par srba i oni nekom nesto govore.

Kol

pre 7 godina

Najbolja izreka koja opisuje Hrvate je - Od svih Srba najgori su Hrvati - naravno ima tamo normalnih ljudi ali nazalost u velikoj su manjini!

rodoljub

pre 7 godina

Hrvatska vlast je svojom politikom "probudila" kod Hrvata najgoru karakternu osobinu koju covek moze da ima-mrznju. To nije obicna mrznja, to je psihopatska mrznja. Oni su ozbiljno bolesni.

NNN

pre 7 godina

Neka je i Marsovac,
on je medalju osvojio pod zastavom Srbije i za mene je to dovoljno, Davor je naš i želim mu sve najbolje u životu!
Kompleksaši i brojači krvnih zrnaca bi trebalo da su prošlost, mada negde i dalje postoje.
Ps. Šta ako pobedimo večeras u košarci, da li će njihov trener biti srpski izdajnik?

vostani serbie

pre 7 godina

E zato ALEKSANDRE VELIKI DJORDJEVICU NEMOJ DA IH RAZBUCAS 20 RAZLIKE...SACEKAJ DA SE KOMPLEKSASI PONADAJU DO ZADNJIH SEKUNDI..A ONDA DAJ LOPTU BOGDANU ILI TEU DA PUKNU DUSMANI!!!

Evans

pre 7 godina

Šta je to hrvač? Je l' to čovek koji se bavi nekim sportom koji su izmislili Hrvati? Oni subotički?
(Laki, 17. avgust 2016 08:40)

Ni oni ne znaju sta znaci to, 90% reci su izmenili od kojih se sami sebi smeju, ne mogu da podnesu taj kompleks da koriste srpske reci nego non stop menjaju, a te reci izgledaju tragikomicno.

DAVOR

pre 7 godina

Predlažem komšijama da usvoje dugoročni akcioni plan gde bi nam slali ženske jedinke a mi sa našim materijalom bi proivodili njihovu naciju. Veliki pozdrav

Mao Ce

pre 7 godina

Ocito je da je
ex premijer Zoran Milanovic po imenu i prezimenu cisti hrvat
pa selektor kosarkasa Aleksandar Petrovic cisti hrvat
a i fudbaler Ivan Rakitic je cist hrvat ...
Po prezimenu se svakakvi zakljuci mogu izvuci, al ne bih sada
Davor sa ponosom nosi zastavu Srbije, i momku svaka cast ma sta da je.

Jugofil

pre 7 godina

Kada oni kažu da je Štefanek Hrvat onda su to kompleksi a kada vi nabrajate koji njihovi sportisti su Srbi onda je to normalno? Čitate li vi svoje komentare pre nego što ih pošaljete?

kompleks

pre 7 godina

Opet jadni komentari Hrvata. Kako im nije glupo da tako nesto napisu, jadni ti "novinari". Ako covek igra za Srbiju sta ima tu da se komentarise. Srbija je dobila zlato u rvanju i to je to. Ne verujem da bi u Srbiji postojala ovakva vest da je Srbin osvojio medalju za Hrvatsku.

Kontras

pre 7 godina

Zlatnu medalju za Srbiju osvojio je drzavljanin Srbije i srbin. On se takodje oseca srbinom. Sta je on po poreklu druga je stvar i irelevantno je.

Bravo Davore srbine. Svaka cast za zlato. Ponosni smo na tebe.

Melenci

pre 7 godina

koliko je Hrvat Davor je jasno pokazao i rekao.Uostalom i da je hrvatskog porekla u cemu je problem,kada svim srcem nastupa za Srbiju,kada je voli i oseca kao svoju domovinu!Bolje da pisu o brojnm srpskim sportistima koji casno brane boje Hrvatske!Sport je u pitanju,Sandra je poslala najbolju poruku,tako se ponasa veliki sportista i covek.

Mitke

pre 7 godina

Pa nego šta je nego Hrvat, ali to treba da mu bude pozitivno ne negativno. Čovek se bori za svoju zemlju Srbiju svim srcem i kakve veze imaju njegova krvna zrnca sa tim? Pustite šampiona na miru, neka bude ono šta jeste, nesmemo svi da budemo kao Šešelj i slični.

Sir Giles

pre 7 godina

Zato što su oni rasno superiorni Ostrogoti a svi na svetu znaju i da je Ronaldo po prababi a Messi po strini Hrvat. U Hrvatskoj nastaje El Nino a i Bog je prvo stvorio Hrvate pa amebe. Slovenci su samo gorski Hrvati a Bunjevci ne postoje.

Zoran

pre 7 godina

Ko peva himnu Srbije i ponosan je na tri prsta, kojima se krsti za mene je veći Srbin od onih koji se ne krste i ne pevaju himnu, ma kako im zvučalo ime i prezime.

jovan ustašić

pre 7 godina

E sad će brojači krvnih zrnaca s obje strane doći na svoje. Ako čovjek nastupa za srbiju on je srpski reprezentativac, isto tako ako netko porijeklom da je srbin nastupa za hrvatsku onda je hrvatski reprezentativac, ja ću navijati za svoju reprezentaciju, Srbi za svoju i neće me previše zanimati netko tko je eventualno Hrvat u reprezentaciji Srbije, osim što će kao sportaš imati moje maksimalno poštovanje

Luka Jovovic

pre 7 godina

Sta su ti kompleksi... Cudo jedno. Momak je lepo objasnio sinoc sa " Zivela Srbija " sta je i ko je. A komsije neka se zapitaju sta su njihovi kosarkasi Bogdanovic, selektor Petrovic i mnogi drugi njihovi sportisti.

knez

pre 7 godina

Eto nacija koja je više napaćena od nas. Oni se busaju da su nešto posebno ali u stvari su bliži Nemanjićima od samih Srba. Svi smo mi južni Sloveni, a Štefanek može biti ili Slovak ili Čeh, Hrvat teško.

dragoljub

pre 7 godina

Bravo za Stefaneka. On je sinoc pevao Boze pravde i to od pocetka do kraja a braca su poznata po kompleksu nize vrednosti zvani Srbija - mislim generalno a ne samo u sportu - pa neka se hrane oni i dalje na taj nacin. Ne treba ni nas a ni medije nase da bude briga za to.....

GiGi

pre 7 godina

Pa da, I Tesla je Hrvat..
Samo cekaju da neko od Nasih postigne nesto znacajno, i onda ga prisvajaju kao "svoga"..
Covek proslavlja pobedu sa podignuta tri prsta, zahvaljuje se Srbiji..
Stefanek cak ni nema hrvatsko drzavljanstvo..

Dragana

pre 7 godina

Ovi su stvarno obrisani do krajnjih granica, ne mogu da verujem da su ovako ozbiljni portali objavili vest na ovakav način i plus sa ovim "specifičnim" momentom uhvaćenim kamerom gde Davor pozdravlja publiku na jedan tipičan način ali to izgleda njih podseća na nešto drugo, horor koliko nisu svoji. A to što mu prezime nije čisto srpsko ili kako god, pa da l' su ozbiljni?! Niti je ni najmanje čudno da u jednoj državi živi više naroda, niti smo mi etnički čista država, mada oni možda taj koncept ne mogu da shvate...

koteebe

pre 7 godina

Svi su hrvati poreklo srbi i sve imaju srpski krv. Bravo Davore za tri prsta. Neka svaki hrvat ljubi srpski grb i ponosno nosi ga kao Davor

srb

pre 7 godina

Kako su ovi Hrvati opterećeni Srbima, pa to je strašno! Sva sreća da ih toliko volimo da ih uopšte i ne spominjemo. Bravo Davore!

Печалбар

pre 7 godina

Човјек посветио живот једној племенитој олимпијској дисциплини а примитивци са свих страна му броје крвна зрнца. Расизам, шовинизам, балкан, туга, ...

bezveze

pre 7 godina

Kazu po prezimenu nije Srbin, sto opet dovodi do zakljucka da su Hrvati Srbi jer se skoro pola njih preziva na ić :)
Salu na stranu ziv ti nama bio koje god nacije i vere bio.

Hrvatko

pre 7 godina

Nepotrebno i glupo prepucavanje, ovaj put dolazi sa hrvatske strane. Covijek se osjeca Srbinom i neka tako bude, Koje god porijeklo imao. Inace nacionalnost je stvar odluke i opredjeljenja a ne biologije. Prije nego sto smo bili Srbi i Hrvati, tko zna sto smo bili sve. Naravno, ovo je sa hrvatske strane absoluto namjerno jer upravo i mi Hrvati cesto trpimo ovakve komentare sa srpske strane kad nesto osvojimo pa se broje krvna zrnca, pa i kod nekih hrvatskih velikana i suprotno.
Ne treba to shvatiti preozbilijno. Momak mozda je, eto etnicki, Hrvat. Ali kad on kaze da to nije, onda nije.

Pozdrav

Rade Republika Srpska

pre 7 godina

- Mediji su strašni! Rođen sam u Srbiji i Srbija je moja država. Nikada se nisam izjašnjavao kao Hrvat ili kao neki drugi državljanin! Volim Srbiju i samo nju ću predstavljati, a mediji izokrenu moju priču i to pola napišu, a pola ne. Strašno, fuj - napisao je Štefanek.

Pametnom dosta

Suk

pre 7 godina

Davor je osvojio medalju za Srbiju, a kojeg je porekla je potpuno nebitno. Nebitno je i sto je proslavio sa tri prsta, to nije dokaz da je neko Srbin.
Balkanci ocigledno nikako da porastu, i jos uvek mesaju pojam etnickog porekla i drzavljanstva. Nazad u skolu...

duhbezsekire

pre 7 godina

Hahaha, pa sta je drage komsije sa svim vasim sportistima koji se prezivaju na "ić"? :) To sto pisete je zaista tuzno, zao mi vas je... Zavist, kompleksi, i ekstremni nacionalizam su vas nagrizli do srzi... To nije zdravo ni za jednu naciju, a nije ni normalno da se razumemo.

milenko

pre 7 godina

Ova slika uopšte ne govori da Davor pozdravlja na način kao i oni, čime zaključuju da je njihov. Slučajno je "uhvaćen" u ovoj pozi, a lepo se vidi kada nosi zastavu i podiže tri prsta kako se oseća.

al sam pametan

pre 7 godina

e pa, dragi hrvati, u srbiji ne žive samo srbi, svako ko srbiju smatra svojom zemljom treba da nastupa za srbiju..štefaneku svaka čast, i da ostane iznad ovih glupih prepucavanja, i brojača krvnih zrnaca..

srbi

pre 7 godina

Sta je sa pola kosarkaskog tima hrvatske,Saric je prvi Srbin,tako da izvolte sidjite sa postolja kad mi uzmemo zlato braco hrvati,ali sa kog postolja :DDD

Peđa

pre 7 godina

Zato što širite mržnju, Hrvati, izgubićete gde god se sastanete sa nama Srbima. Zaista ne znam šta vam je opet, ovih poslednjih meseci...

sremac

pre 7 godina

Stefanek je cesko prezime. Decko im je pokazao sta mu je u srcu. Dok srpski fudbaleri u hrvatskoj reprezentaciji spuste glavu dok se intonira himna, Davor sa ponosom peva srpsku.
Ajde onda da pricamo kolko je srpskih sportista u hrvatskom olimpijskom timu! Pocnimo od ace trice i njegovih vatrenih.

Dr.Poganikus

pre 7 godina

Izbegavao sam da kazem da cemo da vas dobijemo nocas da ne bih baksuzirao, ali evo jos jednog razloga da vas Teo "gubitnik" & Co. nocas nacrne (tako se kaze to kod nas u juznoj Srbiji).

miloswho

pre 7 godina

Ovi se vec oprostili od medalja , znaju da kosarkasi nemaju sanse, pa ajmo sad neka provokacija, evo i ja sam Hrvat, donosim vam sutra medalju sa ulicnog turnira u kosarci na 28. Leskovackom letu odrzanog 2008 god. poyy drugari

Stelt tehnology

pre 7 godina

Nisam čuo Hrvatsku himnu, a Davor je pevao "Bože pravde" na postolju. Podižuci tri prsta, dokazao je koliki je Hrvat.
Na kraju krajeva, ne mogu da verujem koliko su susedi isfrustrirana nacija. Pa čak i da jeste Hrvat, to je samo dokaz multietičnosti Srbije. Ja stvarno nigde nisam video šahovnicu da se viori.

cccc

pre 7 godina

Aaaaa.... a na slici Davor digao ruku u stilu njima voljenog pozdrava ga prepoznali kao svojeg :-)
Ma to su sve gluposti, bitno je zlato - bravo Davore!!!

ma vazi

pre 7 godina

Samo nemoj mi sada da pocnemo da se palimo na to sta hrvati pisu. Ja kada njih vidim i cujem meni je super. Tako da samo ih pusti da pricaju i bog da nas vidi. Nemoj da se pecate kao babuske na sve sto kazu.

Mare

pre 7 godina

Bitno da kod njih medalje osvajaju samo hrvati? Pa pola kosarkaske reprezentacije ukljucujuci selektora i dva najbolja igraca su Srbi.

Realno Keve Mi

pre 7 godina

Pa dobro ako cemo tako onda........:Aleksandar Aco Petrovic je Srbin i njegov brat isto,Bojan Bogdanovic,Ivan Perisic, PREMIJER! Hrvatske Zoran Milanovic i jos mnooooogiiiii........... A sad bi Hrvati rekli , e pa to su Hrvati pravoslavne veroispovesti! Ma nemoj?! Kompleksasi bre krivo im je jer su geneticari dokazali od koga poticu.

deer beer

pre 7 godina

A njihov selektor u košarci Aleksandar, od oca Stevana, Petrović (inače srbin iz Šibenika) je najveći hrvat od svih hrvata. I po prezimenu bi se reklo da je čisti hrvat. Koji to bolesni umovi pišu... A tek izbor slike, pa ovo bi u nekoj normalnoj državi (što dotična sasvim sigurno nije, ne kažem da smo mi bolji) bilo u najmanju ruku novčano sankcionisano.

klosar

pre 7 godina

Dobro podrazumeva se da ćete biti
iskompleksirami,na kraju ćete reći,i za košarkaše,košarkašice,vaterpoloste,i odbojkasice da su Hrvati,valjda ćete se do septembra oporaviti.

viki55

pre 7 godina

Mislim, da svako zna da je Štefanek Srbijanac hrvatskog porekla, ali , da li može neko da mi objasni :Šta znaće podignuta tri prsta i otkad je počelo sa tom porukom ?

podstanar

pre 7 godina

I da je marsovac i da je eskim on je gradjanin Republike Srbije. Koliki kompleks mora da imas da prebrajas necija krvna zrnca, a zna se da smo svi od majmuna potekli ili od Adama i Eve ko to vise voli. Da ne pricam sto je sramota za novinarstvo da nekom zalepe neku nacionalnost kada je to pitanje sopstvenih shvatanja...

Johan

pre 7 godina

Čovek peva našu himnu i diže tri prsta a što se tiče prezimena u Hrvatskoj su bar 50% poreklom srpska,pa ko onda njima donosi medalje nego pokatoličeni Srbi.

Andrija

pre 7 godina

Šta reći za hrvatske medije??? Ovakav amaterizam i nacionalizam je karakterističan za njih. Zato dragi košarkaši odučite ih večeras od košarke pa da imaju šta pametnije da pišu. A ubedjen sam da će ih naši odvaliti minimum 20 razlike!!!

skoba

pre 7 godina

To su vam ljudi moji kompleksi, ne treba ništa više da se kaže. Razumem donekle, da se posetioci sajtova prepucavaju i prozivaju, ali ovo je objava nekog novinara, valjda treba da postoji neki profesionalizam. Ali, na kraju krajeva od Hrvata me ništa ne čudi, a i nije im ovo prvi put da se ovako blamiraju, pa i nisu vredni pažnje.

mravojed

pre 7 godina

Nema razloga da prenosite ovakve 'vesti' koje sluze da se zapali masa. Uredništvo treba više prostora dati izjavama poput Perovićeve koja navija za Španovićevu. Dajte normalnim osobama prostora, nemojte raspirivati niske strasti medju nama da bi ste dizali tiraže vlasniku. Objavite komentar.

portos

pre 7 godina

"...Ne volim kad me 
uzmu na nisan: 
da l' sam od njinih 
il' bas i nisam
Sloven sam, belac, 
slobodni strelac
za svaki slucaj, 
jos uvek samo svoj...."

Rade Serbedija i Asen Dedic

pre 7 godina

Pozdrav od vasih sportasa Drazena i Ace Petrovica , Darija Sarica , Miladina Dade Prse , Bojana Bogdanovica , Arijana Komazeca , Nikole Plecasa i drugih hrvata , haha !

Dejan

pre 7 godina

INDEX.HR? To je poput srpskog Kurira! Momak je lepo odgovorio ko je i šta je! Njemu svaka čast i jedno veliko hvala jer kada su počele OI sva pažnja srpskih medija je bila uprta ka Novaku Đokoviću i na kraju Nole nas pozdravlja sa koncerta u Monacu a Davor sa prvim zlatom za Srbiju! Kapa dole!

Marko

pre 7 godina

Intereantna slika za ilustraciju je odabrana od strane hrvatskih novinara: po hrvatima, nacistički pozdrav dokazuje da je neko hrvat? Neka bude tako, opet i po ko zna koji put sami najbolje govore o sebi.

weliki wezir iznogud

pre 7 godina

Pozdravili vas "vaši" sportaši: Goran Ivanišević, Ivan Ljubičić, Aca Petrović, Bojan Bogdanović i desetine drugih hrvatskog "podrijetla" Od svih Srba najgori su Hrvati!

Mladen

pre 7 godina

ako je on hrvat onda sam ja liliputanac.
ne znam komse sta da vam kazemo, nemamo medalju u gadjanji glinenih golubova ali j rvanju smo zakon.
pozz

Mario HR

pre 7 godina

Index.hr ne predstavlja razmišljanja ni stavove hrvatskog naroda. Jutarnji List još manje. Davoru Štefaneku i cijeloj Srbiji iskrene čestitke na osvojenom zlatu.

Poetry In Motion

pre 7 godina

Hrvati osvojili vec 7 medalja i ljubomorni na 1 nasu. Koji kompleksi, neverovatan narod. U kosarci izgleda nisu nista naucili, pa opet lupetaju u izjavama.

Mario

pre 7 godina

Nebitno što je. Bitno je da znate kako je to kad vam netko svojata vaše sportaše. Po vama je polovica hrvatskih sportaša srpskog podrijetla pa možemo i mi vama jednog ukrasti.

nekoizmase

pre 7 godina

na stranu ovo baljezganje o nacionalnosti, ali kakvo je to pravilo "ko osvoji poslednji poen" pobedio...zamislite da je tako izgubio finale, kako bi se svi smorili.

Nikola

pre 7 godina

Hrvac? A braco Kroasani pobednici ste !!!!. Presli ste igricu, definitivno nas najbolji hrvac :). Tako je i BekEm, a ne BekAm. Auu koji kompleksasi.. Nema nijednog naslova u srpskoj stampi za neke Hrvatske igrace koji su definitivno Srbi, posto je to sasvim nebitno. Puca kompleks. Jedva cekam vcrs basket. Pozdrav :)

milos

pre 7 godina

a bas sam vas sinoc hvalio kako ne prenosite vesti ovog tipa za razliku od blica npr koji je 3 vesti imao na ovu temu. prica je totalno nebitna sem ako zelimo tenzije pred kosarku. covek je uzeo zlato za nas, za srbiju, a da li ga neko drugi svojata bas nas briga.
napred srbija!

MadMax

pre 7 godina

Pa ovi hrvati stvarno nisu normalni!!!!! Toliko su bolesni da je to neverovatno!!! Pazi cime se oni bave!!! Pa skoro cela njihova zemlja nosi Srpska prezimena...ne, ne, ne oni stvarno vise mrze nas nego sto vole svoju zemlju!!

Objektivan

pre 7 godina

Nemam reči, zaista. Ovo isto se desilo i kada je Davor postao svetski prvak, pa je posle morao da objašnjava svoje poreklo u medijima. Oni stvarno imaju kompleks od Srbije, i ovako lepu vest kvare glupim tekstovima! Bravo Davore i neka svi znaju da je on SRBIN!!

weliki wezir iznogud

pre 7 godina

Pozdravili vas "vaši" sportaši: Goran Ivanišević, Ivan Ljubičić, Aca Petrović, Bojan Bogdanović i desetine drugih hrvatskog "podrijetla" Od svih Srba najgori su Hrvati!

Dejan

pre 7 godina

INDEX.HR? To je poput srpskog Kurira! Momak je lepo odgovorio ko je i šta je! Njemu svaka čast i jedno veliko hvala jer kada su počele OI sva pažnja srpskih medija je bila uprta ka Novaku Đokoviću i na kraju Nole nas pozdravlja sa koncerta u Monacu a Davor sa prvim zlatom za Srbiju! Kapa dole!

skoba

pre 7 godina

To su vam ljudi moji kompleksi, ne treba ništa više da se kaže. Razumem donekle, da se posetioci sajtova prepucavaju i prozivaju, ali ovo je objava nekog novinara, valjda treba da postoji neki profesionalizam. Ali, na kraju krajeva od Hrvata me ništa ne čudi, a i nije im ovo prvi put da se ovako blamiraju, pa i nisu vredni pažnje.

dragoljub

pre 7 godina

Bravo za Stefaneka. On je sinoc pevao Boze pravde i to od pocetka do kraja a braca su poznata po kompleksu nize vrednosti zvani Srbija - mislim generalno a ne samo u sportu - pa neka se hrane oni i dalje na taj nacin. Ne treba ni nas a ni medije nase da bude briga za to.....

portos

pre 7 godina

"...Ne volim kad me 
uzmu na nisan: 
da l' sam od njinih 
il' bas i nisam
Sloven sam, belac, 
slobodni strelac
za svaki slucaj, 
jos uvek samo svoj...."

al sam pametan

pre 7 godina

e pa, dragi hrvati, u srbiji ne žive samo srbi, svako ko srbiju smatra svojom zemljom treba da nastupa za srbiju..štefaneku svaka čast, i da ostane iznad ovih glupih prepucavanja, i brojača krvnih zrnaca..

MadMax

pre 7 godina

Pa ovi hrvati stvarno nisu normalni!!!!! Toliko su bolesni da je to neverovatno!!! Pazi cime se oni bave!!! Pa skoro cela njihova zemlja nosi Srpska prezimena...ne, ne, ne oni stvarno vise mrze nas nego sto vole svoju zemlju!!

Peđa

pre 7 godina

Zato što širite mržnju, Hrvati, izgubićete gde god se sastanete sa nama Srbima. Zaista ne znam šta vam je opet, ovih poslednjih meseci...

Sir Giles

pre 7 godina

Zato što su oni rasno superiorni Ostrogoti a svi na svetu znaju i da je Ronaldo po prababi a Messi po strini Hrvat. U Hrvatskoj nastaje El Nino a i Bog je prvo stvorio Hrvate pa amebe. Slovenci su samo gorski Hrvati a Bunjevci ne postoje.

Aco - wikipedia

pre 7 godina

Dražen Petrović was the second child of Jovan "Jole", a police officer, and Biserka, a librarian.[6] His father, of Serb ethnicity, was born in Zagora, near Trebinje.

Kontras

pre 7 godina

Zlatnu medalju za Srbiju osvojio je drzavljanin Srbije i srbin. On se takodje oseca srbinom. Sta je on po poreklu druga je stvar i irelevantno je.

Bravo Davore srbine. Svaka cast za zlato. Ponosni smo na tebe.

milenko

pre 7 godina

Ova slika uopšte ne govori da Davor pozdravlja na način kao i oni, čime zaključuju da je njihov. Slučajno je "uhvaćen" u ovoj pozi, a lepo se vidi kada nosi zastavu i podiže tri prsta kako se oseća.

milos

pre 7 godina

a bas sam vas sinoc hvalio kako ne prenosite vesti ovog tipa za razliku od blica npr koji je 3 vesti imao na ovu temu. prica je totalno nebitna sem ako zelimo tenzije pred kosarku. covek je uzeo zlato za nas, za srbiju, a da li ga neko drugi svojata bas nas briga.
napred srbija!

GiGi

pre 7 godina

Pa da, I Tesla je Hrvat..
Samo cekaju da neko od Nasih postigne nesto znacajno, i onda ga prisvajaju kao "svoga"..
Covek proslavlja pobedu sa podignuta tri prsta, zahvaljuje se Srbiji..
Stefanek cak ni nema hrvatsko drzavljanstvo..

jovan ustašić

pre 7 godina

E sad će brojači krvnih zrnaca s obje strane doći na svoje. Ako čovjek nastupa za srbiju on je srpski reprezentativac, isto tako ako netko porijeklom da je srbin nastupa za hrvatsku onda je hrvatski reprezentativac, ja ću navijati za svoju reprezentaciju, Srbi za svoju i neće me previše zanimati netko tko je eventualno Hrvat u reprezentaciji Srbije, osim što će kao sportaš imati moje maksimalno poštovanje

Milenko

pre 7 godina

Sta me briga da li je Hrvat ili Srbin, decko je legenda i sve ostalo je nebitno. Zivi i nastupa u ovoj zemlji, Srbija je zemlja svih nacija!

Branko BG

pre 7 godina

Radek Štepanek je, bez sumnje, hrvat. A možda je i Rafael Nadal hrvat. Kad malo bolje razmislim i Kei Nišikori mi, takođe, zvuči hrvatski...

Poetry In Motion

pre 7 godina

Hrvati osvojili vec 7 medalja i ljubomorni na 1 nasu. Koji kompleksi, neverovatan narod. U kosarci izgleda nisu nista naucili, pa opet lupetaju u izjavama.

goranh

pre 7 godina

Ja ne vidim sta je ovde sporno. Stefanek nije sigurno Srpsko prezime...
(Ziveo Partizan i majka Srbija!, 17. avgust 2016 08:30)

Спорно је то што се неко уопште бави тиме да ли је неко Хрват или Србин.

Melenci

pre 7 godina

koliko je Hrvat Davor je jasno pokazao i rekao.Uostalom i da je hrvatskog porekla u cemu je problem,kada svim srcem nastupa za Srbiju,kada je voli i oseca kao svoju domovinu!Bolje da pisu o brojnm srpskim sportistima koji casno brane boje Hrvatske!Sport je u pitanju,Sandra je poslala najbolju poruku,tako se ponasa veliki sportista i covek.

Zoran

pre 7 godina

Ko peva himnu Srbije i ponosan je na tri prsta, kojima se krsti za mene je veći Srbin od onih koji se ne krste i ne pevaju himnu, ma kako im zvučalo ime i prezime.

Nikola

pre 7 godina

Hrvac? A braco Kroasani pobednici ste !!!!. Presli ste igricu, definitivno nas najbolji hrvac :). Tako je i BekEm, a ne BekAm. Auu koji kompleksasi.. Nema nijednog naslova u srpskoj stampi za neke Hrvatske igrace koji su definitivno Srbi, posto je to sasvim nebitno. Puca kompleks. Jedva cekam vcrs basket. Pozdrav :)

Dragana

pre 7 godina

Ovi su stvarno obrisani do krajnjih granica, ne mogu da verujem da su ovako ozbiljni portali objavili vest na ovakav način i plus sa ovim "specifičnim" momentom uhvaćenim kamerom gde Davor pozdravlja publiku na jedan tipičan način ali to izgleda njih podseća na nešto drugo, horor koliko nisu svoji. A to što mu prezime nije čisto srpsko ili kako god, pa da l' su ozbiljni?! Niti je ni najmanje čudno da u jednoj državi živi više naroda, niti smo mi etnički čista država, mada oni možda taj koncept ne mogu da shvate...

Martin

pre 7 godina

Svaka čast Davore, Subotica i cila Srbija se ponose tobom! :)
Čuj Davor Hrvat?! Ovi i dalje broje krvna zrnca po svitu, i sve žive proglašavaju Hrvatima...
Čovik može biti samo Bunjevac, a mi Bunjevci imamo samo jednu domovinu, a to je Srbija!

Andrija

pre 7 godina

Šta reći za hrvatske medije??? Ovakav amaterizam i nacionalizam je karakterističan za njih. Zato dragi košarkaši odučite ih večeras od košarke pa da imaju šta pametnije da pišu. A ubedjen sam da će ih naši odvaliti minimum 20 razlike!!!

да да

pre 7 godina

Хахахахаха па по тој логици, свеједно је да ли ћемо сутра разбити Хрвате или не у кошарци ионако побеђују Срби ?!? А био сам убеђен да овакво ђубре од новина/портала постоји само у србистану !

Začuđeni u Zemlji Čuda

pre 7 godina

Na partenonu ima uklesan motiv sa neke od olimpijskih igara u staroj grčkoj gde se jasno vide kroatski hrvači kako osvajaju medalje uz poklič za dom spremni.

ma vazi

pre 7 godina

Samo nemoj mi sada da pocnemo da se palimo na to sta hrvati pisu. Ja kada njih vidim i cujem meni je super. Tako da samo ih pusti da pricaju i bog da nas vidi. Nemoj da se pecate kao babuske na sve sto kazu.

miloswho

pre 7 godina

Ovi se vec oprostili od medalja , znaju da kosarkasi nemaju sanse, pa ajmo sad neka provokacija, evo i ja sam Hrvat, donosim vam sutra medalju sa ulicnog turnira u kosarci na 28. Leskovackom letu odrzanog 2008 god. poyy drugari

Hrvat

pre 7 godina

Kao Hrvat se stidim toga što su pisali mediji u Hrvatskoj.
Štefanek je Srbin jer on to tako oseća što je očigledno, živi duh srpskog naroda i njemu pripada. To je njegova lična stvar.
Hrvat nikada neće podizati tri prsta, niti slaviti sa srpskom zastavom.
Svaka mu čast na medalji i držanju.

Zeljko

pre 7 godina

Od oca hrvata i majke madjarice on je ono sta oseca u dusi. A sto se nas tice , nemamo problem ni da se izjasnjava kao hrvat. To je momcina vredna postovanja , a Srbija je svakako gradjanska drzava i mi se radujemo iz srca uspesima sportista iz Srbije ma kako se zvali ili kome narodu pripadali jer na grudima nose grb Srbije. Zivela nasa Srbija gde ne prebrojavamo krvna zrnca jer Srbija je domovina svih njenih gradjana podjednako.

ŠTEF SRBIN

pre 7 godina

Pa i ona bacačica diska je srpkinja kao i pola košarkaške i rukometne rep. Hrvatske pa ni jedan list u Srbiji to nije objavio i šta se???

Mladen

pre 7 godina

ako je on hrvat onda sam ja liliputanac.
ne znam komse sta da vam kazemo, nemamo medalju u gadjanji glinenih golubova ali j rvanju smo zakon.
pozz

zlizlo

pre 7 godina

Ni tata ni mama nisu mu Srbi
(Mirko Zg, 17. avgust 2016 12:06)

Ni tata ni mama mu nisu hrvati. Stefanek nije hrvatsko prezime. Ali su zato Draženu Petroviću, Mirku Filipoviću, Dariju Šariću i mnogima drugima očevi Srbi. Očekujem naslov u Jutarnjim Srbin Šarić odigrao odlično u porazu od Srbije na OI.

nekoizmase

pre 7 godina

na stranu ovo baljezganje o nacionalnosti, ali kakvo je to pravilo "ko osvoji poslednji poen" pobedio...zamislite da je tako izgubio finale, kako bi se svi smorili.

Vojvođanski Hrvat iz Srbije..

pre 7 godina

Bože moj kakvi komentari puni mržnje, čovjek je Hrvat iz Srbije, voli svoju zemlju i tu nema ništa sporno. Srbi su se digli na noge zbog istine i notorne činjenjice, već puno puta viđeno, situacija u Srbiji je takva da se ne smije reći niti je poželjno da je netko Hrvat a to su već veći kompleksi i mržnja...

neko iz mase

pre 7 godina

Ako imaju jos kojeg ovakog ko Stefanek samo nam ga dajte de se bore za nasu zemlju i za sebe.
Davore to si VANZEMALJAC .BARAVO MAJSTORE....
Svaka zemlja bi bila ponosna na sportistu kao sto si ti....

sLOVEnac

pre 7 godina

nema više nacionalista u narodu kao je to slučaj u srbiji... 90% vas negira i Hrvate i Crnogorce i Bosnace (pa neki i Makedonce)... masovno se tvdri da su to sve srbi... pa jadna vam majka... pravi srbi vuku korene u Crnoj Gori, a vi svi ostali ste mešovina Bugara, Turaka i Cigana... pa tako i ne čudi vaše ponašanje (jer izgelda da ciganski gen prevladuje)...

Pozdrav iz Slovenije, papci.

oli

pre 7 godina

To ne treba da se govori ali za one koji pojma nemaju on jeste Hrvat jer sam iz Subotice i znam ga licno tek da se zna jos jednom bravo Davore!!

Damir Zr

pre 7 godina

Moje poreklo je iz HR,rodjen sam u Srbiji,ceo zivot sam proveo u njoj,skolovao se,isao u vojsku,kumovao vise puta pravoslavcima,ozenio Srpkinju,da li se osecam kao Hrvat...apsolutno ne,moja domovina je Srbija zauvek.Ostavite decka na miru,da uziva u svom uspehu.Kako je moguce da njima samo padnu napamet da se bave takvim glupostima,kada je neko iz Srbije objavio neki slican tekst?!

Aleksandar

pre 7 godina

Lepo ja juce kažem daje onih koji razmišljaju kao Sandra Perković "sa one strane grane" jako malo i evo,komšije se odmah potrudile da potvrde.
E da, BRAVO, Davore,sportisto :)!

kompleks

pre 7 godina

Opet jadni komentari Hrvata. Kako im nije glupo da tako nesto napisu, jadni ti "novinari". Ako covek igra za Srbiju sta ima tu da se komentarise. Srbija je dobila zlato u rvanju i to je to. Ne verujem da bi u Srbiji postojala ovakva vest da je Srbin osvojio medalju za Hrvatsku.

daa

pre 7 godina

Ali bukvalno nemaju blama...njima je pola olimpijskog tima Srbi...mogao bi čovek do sutra da nabraja, pa tek ove kasnije rođene koje su roditelji iz straha da deca nemaju problema počeli da krste nekim urnebesnim imenima...pa sad imamo Paula Obradovića, Mateu Samardžić, Marija Todorovića, Marcelu Milošević....kod nas Štefanek može da se zove Davor i Silađi može da se zove Čaba i dudaš može da se zove Mihail i niko nema problem sa tim.

Djura

pre 7 godina

Budimo realni, da je za Hrvatsku uzeo medalju tamo neki sportista sa imenom i prezimenom koje zvuci kao da je srpsko, vecina nasih medija bi pisalo na slican nacin.

rodoljub

pre 7 godina

Hrvatska vlast je svojom politikom "probudila" kod Hrvata najgoru karakternu osobinu koju covek moze da ima-mrznju. To nije obicna mrznja, to je psihopatska mrznja. Oni su ozbiljno bolesni.

DAVOR

pre 7 godina

Predlažem komšijama da usvoje dugoročni akcioni plan gde bi nam slali ženske jedinke a mi sa našim materijalom bi proivodili njihovu naciju. Veliki pozdrav

crnat

pre 7 godina

Briga me.. nek je decko sa Marsa, nek mu je otac ovakav, majka onakva, nek se kune u zvezdu, krst, mesec, ili partizan, on je zlatan i mi smo ponosni na njega. Kraj price.

utin

pre 7 godina

pa to je super. jos jednom smo pokazali kakav smo narod i ko je ustvari ko. kod nas i hrvati imaju ista prava kao i srbi, mogu na svom jeziku da uce i pisu, dok kod zapadnjih komsija tako nesto ne moze, iako se prodaju kao neki evropski prefinjeni narod, koji smo kroz istoriju itekako upoznali.

PROFESOR

pre 7 godina

Genetska istraživanja su pokazala da je na Balkanu, nešto više nego u drugim delovima Evrpope, genetska heterogenost nacija preko 60%.
Ali je zato nacionalno strašćenih 100% idiota, koji zagadjuju sredinu u drugima, premnogo.

Аник

pre 7 godina

Ацо Петровић, селектор кошаркашке репрезентације Хрватске је наравно Србин па нико не ставља то на насловне стране у Србији.

realno

pre 7 godina

Budimo realni, da je za Hrvatsku uzeo medalju tamo neki sportista sa imenom i prezimenom koje zvuci kao da je srpsko, vecina nasih medija bi pisalo na slican nacin.
(Djura, 17. avgust 2016 10:09)

Ni blizu!

:PM

pre 7 godina

A šta da kažemo za Hrvate, koriste naš jezik, našu azbuku u latiničnoj formi, srpski način davanja prezimena (-ić)... Onda je Perkovićeva Hrvatica.

Evans

pre 7 godina

Hahahahahahah pa ako gledamo po prezimenu svaki drugi Hrvat je Srbin, pogledajte njihovu reprezentaciju u kosarci, igramo protiv Srbije 2 hahahahah

Objektivan

pre 7 godina

Smatrao sam do sada index.hr dosta realnim kada su tekstovi o donosu Srbija-Hrvatska u pitanju, ali izgleda da nisam bio u pravu. Mislim da ovakav tekst može biti objavljen samo u Hrvatskoj. Šta bi mi onda trebali da kažemo o poreklu za najmanje 4 njihova fudbalska reprezentativca, Bojana Bogdanovića (koji čak nije ni iz Hrvatske, već iz BiH), Stojanu Vrankoviću, ili najboljem primeru, Aleksandru Jola Petroviću, ostale neću ni da nabrajam. Nacionalne gluposti, samo na Balkanu!!
I još jednim bravo Davore!!!

Mitar

pre 7 godina

Zanimljivo, kada se ispod vesti o hrvatskim fudbalerima ili košarkašima u velikom broju komentara "broje krvna zrnca", to nikoga ne smeta.
Sada se odjednom svi našli uvređeni.

CX

pre 7 godina

Pa neka je Hrvat. On je pre svega covek, pa uvazeni sportista pa drzavljanin Srbije. I svaka mu cast, i da je Marsovac. Tako mi to gledamo, za razliku od vas.

Evans

pre 7 godina

Šta je to hrvač? Je l' to čovek koji se bavi nekim sportom koji su izmislili Hrvati? Oni subotički?
(Laki, 17. avgust 2016 08:40)

Ni oni ne znaju sta znaci to, 90% reci su izmenili od kojih se sami sebi smeju, ne mogu da podnesu taj kompleks da koriste srpske reci nego non stop menjaju, a te reci izgledaju tragikomicno.

Mihailo

pre 7 godina

Pa ako mislite da je poreklom Hrvat zasto mu onda niste najiskrenije cestitali na pobedi. Ovim ste ga samo uvredili i naterali da se toga stidi. Ocigledno da vam ta taktika ide mnogo dobro kod sportista srpskog porekla koji zive u Hrvatskoj, pa ste mislili i nama da prodate istu pricu :)

Anđela

pre 7 godina

Koga briga šta pišu hrvatski mediji. Tako samo nasedamo na provokacije i dajemo im na važnosti, a najgore što skrećemo pažnju sa suštine. Pridružimo se Štefaneku i uživajmo s njim u pobedi. Nije u redu od strane naših medija da se o ovome piše u Srbiji u trenutku kada je napravio istorijsku pobedu za srpsko rvanje i Srbiju.

Mao Ce

pre 7 godina

Ocito je da je
ex premijer Zoran Milanovic po imenu i prezimenu cisti hrvat
pa selektor kosarkasa Aleksandar Petrovic cisti hrvat
a i fudbaler Ivan Rakitic je cist hrvat ...
Po prezimenu se svakakvi zakljuci mogu izvuci, al ne bih sada
Davor sa ponosom nosi zastavu Srbije, i momku svaka cast ma sta da je.

Kol

pre 7 godina

Najbolja izreka koja opisuje Hrvate je - Od svih Srba najgori su Hrvati - naravno ima tamo normalnih ljudi ali nazalost u velikoj su manjini!

jeremija

pre 7 godina

Koja količina gluposti.
Gadi mi se i od vesti koju ste preneli i od odvratnih komentara polupismenog bašibozluka. Sa obe strane Save i Dunava.
Sve je povod za nacionalističko lupetanje. Pa i uspeh jednog sportiste na OI.

Алекс

pre 7 godina

И да је припадник било које нације или вере, медаљу је освојио за Србију и на томе му ХВАЛА!

Somborac

pre 7 godina

Haha, ali su zato Aleksandar Petrović, Ognjen Vukojević, Miladin Pršo, i mnogi drugi očigledno Hrvati i po imenu i po prezimenu... :D Pa njima više od pola sportista, glumaca, pevača, pisaca, pesnika, ima ili čisto srpsko poreklo ili su iz mešovitog braka (Đorđe Novković, Arsen Dedić). Davor im je već ranije objasnio da mu je otac poreklom, čini mi se iz Daruvara, a u tom kraju živi velika češka zajednica (i samo prezime Štefanek je češko), a majka mu je subotička Mađarica. Srpski državljanin češko-mađarskog porekla, pravi Hrvat, nema šta! Međutim, oni su i dalje uporni, i dalje ga nazivaju Hrvatom, kao i brojne druge srpske sportiste i umetnike!

vostani serbie

pre 7 godina

E zato ALEKSANDRE VELIKI DJORDJEVICU NEMOJ DA IH RAZBUCAS 20 RAZLIKE...SACEKAJ DA SE KOMPLEKSASI PONADAJU DO ZADNJIH SEKUNDI..A ONDA DAJ LOPTU BOGDANU ILI TEU DA PUKNU DUSMANI!!!

lun

pre 7 godina

Totalno nebitno sta pisu pa i u nasim novinama svasta se pise.Bitno je da naseg Davora docekamo u sto vecem broju jer je zasluzio.Dosao bih i ja ali sam bez posla i para.Bravo opet i sad sam siguran da ce Srbija osvojiti jos medalja.

Mario HR

pre 7 godina

Index.hr ne predstavlja razmišljanja ni stavove hrvatskog naroda. Jutarnji List još manje. Davoru Štefaneku i cijeloj Srbiji iskrene čestitke na osvojenom zlatu.

zadar

pre 7 godina

Momak je Srbin hrvatsko-mađarskog porijekla. Ko i Dražen Dalipagić, Ivan Ćurković,Antonio Rukavina... Na drugoj strani Dario Šarić, braća Petrović, Snježana Pejčić. Evo Nikola Karabatić Francuz od oca Hrvata iz Trogira i majke Srpkinje iz Niša. Bitno je kako se osjećaš u srcu a ne porijeklo.

Jugofil

pre 7 godina

Kada oni kažu da je Štefanek Hrvat onda su to kompleksi a kada vi nabrajate koji njihovi sportisti su Srbi onda je to normalno? Čitate li vi svoje komentare pre nego što ih pošaljete?

Aleksa

pre 7 godina

Не, прву медаљу за Србију освојила је Албанка, госпођица Кељменди, ако се не варам, и за њу треба направити дочек као и за Давора. А то шта је Давор, није уопште пристојно јавно распредати. Национална припадност је лична ствар сваког човека.

mravojed

pre 7 godina

Nema razloga da prenosite ovakve 'vesti' koje sluze da se zapali masa. Uredništvo treba više prostora dati izjavama poput Perovićeve koja navija za Španovićevu. Dajte normalnim osobama prostora, nemojte raspirivati niske strasti medju nama da bi ste dizali tiraže vlasniku. Objavite komentar.

Hrvatko

pre 7 godina

Nepotrebno i glupo prepucavanje, ovaj put dolazi sa hrvatske strane. Covijek se osjeca Srbinom i neka tako bude, Koje god porijeklo imao. Inace nacionalnost je stvar odluke i opredjeljenja a ne biologije. Prije nego sto smo bili Srbi i Hrvati, tko zna sto smo bili sve. Naravno, ovo je sa hrvatske strane absoluto namjerno jer upravo i mi Hrvati cesto trpimo ovakve komentare sa srpske strane kad nesto osvojimo pa se broje krvna zrnca, pa i kod nekih hrvatskih velikana i suprotno.
Ne treba to shvatiti preozbilijno. Momak mozda je, eto etnicki, Hrvat. Ali kad on kaze da to nije, onda nije.

Pozdrav

KRIGER

pre 7 godina

Ma da bre, i Zerom Boateng je za sebe smatrao da je Nemac, ali kad su mu rekli da nema uobicajeno germansko ime i prezime, shvatio je da je HRVAT, do istog zakljucka dosao je i Serhio Aguero jos kad je prelazio iz Madrida da igra za Mancester City

WWW.Hr_GLUPOSTI.COM!!! buuuahahahahahahahahahahahahaha...

bane

pre 7 godina

Svako prezime koje susjedima ne zvuči sprski znači da je automatski hrvatsko, ha, ha..Za Djokovića odavno znaju da je hrvatsko prezime a evo sada i Teodosić.

spale

pre 7 godina

arijan komazec, bojan bogdanović, dario šarić, miloš milošević, dado miladin pršo, dražen i aleksandar petrović..
treba li još..?

Dundan

pre 7 godina

Hajde što ovog čoveka svojataju zbog prezimena, nego pokušavam da se setim po kom osnovu su to radili za onog brazilca fudbalera? Ili tad prezime nije bilo važno, ni mesto rođenja, ni gde je neko živeo čitav život...

Eh ti dupli standardi...

Ante

pre 7 godina

Svaki Perković, Perišić, Nikolić, Kovačević, Ivanović, Petrović, Pavlović .... je "Srbin" valjda zato jer je svaki Pero, Nikola, Kovač, Lončar, Ivan, Petar, Pavle također "Srbin". Drugi narodi nikad nisu čuli za ta imena i imaju ih isključivo Srbi. Isto tako su Rusija, Ukrajina, Bjelorusija, Kazahstan, Bugarska, Makedonija srpske zemlje jer im je službeno pismo ćirilica. A Turci su bili Arapi dok su pisali arabicom pa su naglo postali "Latini" jer su se prebacili na latinicu.

Печалбар

pre 7 godina

Човјек посветио живот једној племенитој олимпијској дисциплини а примитивци са свих страна му броје крвна зрнца. Расизам, шовинизам, балкан, туга, ...

sremac

pre 7 godina

Stefanek je cesko prezime. Decko im je pokazao sta mu je u srcu. Dok srpski fudbaleri u hrvatskoj reprezentaciji spuste glavu dok se intonira himna, Davor sa ponosom peva srpsku.
Ajde onda da pricamo kolko je srpskih sportista u hrvatskom olimpijskom timu! Pocnimo od ace trice i njegovih vatrenih.

ciao

pre 7 godina

@(sLOVEnac, 17. avgust 2016 13:01)

Redakcijo , komentar ove osobe je uvreda ali neka ste mu objavili ovaj nepismeni nazovi komentar

Nisi ti slovenac papak...
Srbi narod najstariji, citiram :
Safarika, Dobrovskog, Plinija starijeg, Strabona, Gundulica, Kljosova,B. Kalaja,Kohela, Krompera, Maretica, Rackog, Bjelovskog, Piktea, Lomanskog, Sulca...jel treba jos, evo: J. Grim, Robert. S, Fresl, Herodot, Orbin...

Aj sad procitaj malo o ovim etnolozima, lingvistima, geneticarima i istoricarima, ako umes..pozdrav za prave Slovence, a ne krvate koji se lazno predstavljaju

Marko

pre 7 godina

Intereantna slika za ilustraciju je odabrana od strane hrvatskih novinara: po hrvatima, nacistički pozdrav dokazuje da je neko hrvat? Neka bude tako, opet i po ko zna koji put sami najbolje govore o sebi.

bro

pre 7 godina

Pa sta se javljate vi koji brojite krvna zrnca svima na Balkanu I kojima su svi Srbi od ameba pa na ovamo. Po kom kljucu je Serbedzija Srbin a Stefanek nije Hrvat?

NNN

pre 7 godina

Neka je i Marsovac,
on je medalju osvojio pod zastavom Srbije i za mene je to dovoljno, Davor je naš i želim mu sve najbolje u životu!
Kompleksaši i brojači krvnih zrnaca bi trebalo da su prošlost, mada negde i dalje postoje.
Ps. Šta ako pobedimo večeras u košarci, da li će njihov trener biti srpski izdajnik?

danilo

pre 7 godina

Gluposti ko je koje nacionalnosti. Momak se takmici za nasu drzavu osvojio zlatnu medalju i kraj svim pricama. Ima sigurno mnogo Srba koji ginu za hrvatski dres i to je normalno i treba pozdraviti. Ovi hrvati koji komentarisu na forumima ne bi trebali pominjati vise da je Davor Hrvat i ostalo momak je jasno rekao ponosan je sto je osvojio zlato za Srbiju i kraj svega. Takodje puno negativnih komentara o Hrvatima su bespotrebni realno stanje stvari je da oni trenutno imaju 3 zlata i 2 srebra mi 1 zlato tako da i to treba respektovati i priznati da je u ovom momentu takvo stanje na olimpijadi.

Rade Republika Srpska

pre 7 godina

- Mediji su strašni! Rođen sam u Srbiji i Srbija je moja država. Nikada se nisam izjašnjavao kao Hrvat ili kao neki drugi državljanin! Volim Srbiju i samo nju ću predstavljati, a mediji izokrenu moju priču i to pola napišu, a pola ne. Strašno, fuj - napisao je Štefanek.

Pametnom dosta

Milovan Popović

pre 7 godina

Košarkaš Štimac je možda Hrvat, ali igra za Srbiju, i ako da bog da osvojimo zlatnu medalju nosit će ponosiće se njome i imati je osvojenu sa drugovima iz Reperezentacije Srbije. Pitam hrvatski tisak "Šta tu ima loše"?

Gox

pre 7 godina

Pa dobro mozda nije tebao nekim (dakle nekim ne svima) napaljenim Hrvatima pokazati tri prsta. Onaj srednji bi bio dovoljan a i internacionalnije je.

Objektivan

pre 7 godina

Nemam reči, zaista. Ovo isto se desilo i kada je Davor postao svetski prvak, pa je posle morao da objašnjava svoje poreklo u medijima. Oni stvarno imaju kompleks od Srbije, i ovako lepu vest kvare glupim tekstovima! Bravo Davore i neka svi znaju da je on SRBIN!!

Иван

pre 7 godina

Словенац,

Срби су по антрополошкој дефиницији народ, док су Хрвати, Босанци, Македонци, Американци, Италијани, Шпанци, Британци, Југословени, Аустријанци, Аустралијанци и ко зна ко све не још - нације. Разлика је основна у томе што је народ производ заједничког менталитета, док се нације стварају од више различитих народа ради економских или политичких интереса. То што ти називаш српским национализмом је у ствари производ несклада између народне (српске) перспективе и националне (већине осталих). Срби су били у незавидној политичкој и економској позицији, па су (већином) остали Срби. За Македонце и те које помињеш - исам сигуран да се не би предомислили и постали Југословени, Карантанци или шта већ.

Дакле, народ не дефинишу толико крвна зрнца, колико заједнички општи дух, менталитет. Крвна зрнца пребројавајте онима који тврде да припадају неком племену или роду, што ће рећи неким Цуцима, Његушима, Кучима, Братоножићима, Љутићима, Драговићима итд. Давор Штефанек мислим да ипак није од њих.

bezveze

pre 7 godina

Kazu po prezimenu nije Srbin, sto opet dovodi do zakljucka da su Hrvati Srbi jer se skoro pola njih preziva na ić :)
Salu na stranu ziv ti nama bio koje god nacije i vere bio.

Istina

pre 7 godina

Pa naravno svi su srbi.Cijeli svijet je nastao od srba,sva prezimena su srpska.Ponekad se upitam zašto su srbi i hrvati ratovali.Ali poslije ovakvih stvari drago mi je da jesmo i da smo to pitanje trajno riješili.

podstanar

pre 7 godina

I da je marsovac i da je eskim on je gradjanin Republike Srbije. Koliki kompleks mora da imas da prebrajas necija krvna zrnca, a zna se da smo svi od majmuna potekli ili od Adama i Eve ko to vise voli. Da ne pricam sto je sramota za novinarstvo da nekom zalepe neku nacionalnost kada je to pitanje sopstvenih shvatanja...

Johan

pre 7 godina

Čovek peva našu himnu i diže tri prsta a što se tiče prezimena u Hrvatskoj su bar 50% poreklom srpska,pa ko onda njima donosi medalje nego pokatoličeni Srbi.

cccc

pre 7 godina

Aaaaa.... a na slici Davor digao ruku u stilu njima voljenog pozdrava ga prepoznali kao svojeg :-)
Ma to su sve gluposti, bitno je zlato - bravo Davore!!!

Realno Keve Mi

pre 7 godina

Pa dobro ako cemo tako onda........:Aleksandar Aco Petrovic je Srbin i njegov brat isto,Bojan Bogdanovic,Ivan Perisic, PREMIJER! Hrvatske Zoran Milanovic i jos mnooooogiiiii........... A sad bi Hrvati rekli , e pa to su Hrvati pravoslavne veroispovesti! Ma nemoj?! Kompleksasi bre krivo im je jer su geneticari dokazali od koga poticu.

Stelt tehnology

pre 7 godina

Nisam čuo Hrvatsku himnu, a Davor je pevao "Bože pravde" na postolju. Podižuci tri prsta, dokazao je koliki je Hrvat.
Na kraju krajeva, ne mogu da verujem koliko su susedi isfrustrirana nacija. Pa čak i da jeste Hrvat, to je samo dokaz multietičnosti Srbije. Ja stvarno nigde nisam video šahovnicu da se viori.

.

pre 7 godina

Pa Hrvati su Srbi koji su iz obradivih zemljista kod Dunava nakon dolaska na Balkan krenuli kan zapadu i dosli do primorja. E sad to sto im Vatikan isprao mozak i Austrougari to je vec drugo..

knez

pre 7 godina

Eto nacija koja je više napaćena od nas. Oni se busaju da su nešto posebno ali u stvari su bliži Nemanjićima od samih Srba. Svi smo mi južni Sloveni, a Štefanek može biti ili Slovak ili Čeh, Hrvat teško.

Zigzag

pre 7 godina

Jeste osvojio i to sa dignuta tri prsta. Što nisu tu fotografiju stavili?
(bambo džambo, 17. avgust 2016 08:29)aha ako neko digne tri prsta to znaci da mu se automatski brisu hrvatski i dodaju srpski geni..

deer beer

pre 7 godina

A njihov selektor u košarci Aleksandar, od oca Stevana, Petrović (inače srbin iz Šibenika) je najveći hrvat od svih hrvata. I po prezimenu bi se reklo da je čisti hrvat. Koji to bolesni umovi pišu... A tek izbor slike, pa ovo bi u nekoj normalnoj državi (što dotična sasvim sigurno nije, ne kažem da smo mi bolji) bilo u najmanju ruku novčano sankcionisano.

Mitke

pre 7 godina

Pa nego šta je nego Hrvat, ali to treba da mu bude pozitivno ne negativno. Čovek se bori za svoju zemlju Srbiju svim srcem i kakve veze imaju njegova krvna zrnca sa tim? Pustite šampiona na miru, neka bude ono šta jeste, nesmemo svi da budemo kao Šešelj i slični.

Rade Serbedija i Asen Dedic

pre 7 godina

Pozdrav od vasih sportasa Drazena i Ace Petrovica , Darija Sarica , Miladina Dade Prse , Bojana Bogdanovica , Arijana Komazeca , Nikole Plecasa i drugih hrvata , haha !

Zvonimir - HR

pre 7 godina

Zar nije to prelijepo i zar ne bi trebalo biti normalno nakon što smo tolike godine živjeli u istim državama? Da za Hrvatsku osvajaju Srbi, a za Srbiju Hrvati njihovi ponosni i lokalni državljani...

dobro je ali bogu hvala nece dugo

pre 7 godina

najgore od svega je to što svoju decu truju od malih nogu a samo poneka deca imaju tu čast da se uvere da i nije sve tako tek kada dođu u srbiju i uvere se.

Zigzag

pre 7 godina

njima u Rio 80% sportista su Srbi 
ali zasto bi hrvati pisali o sebi?
(Boksi, 17. avgust 2016 10:48)popij ljekove,ne znam kako niste izmislili nesto za dosadasnje osvajace medalja...

Alex

pre 7 godina

Osvojio je 2. medalju za Srbiju. Može da bude bilo koje nacionalnosti i porekla. Prvu medalju je osvojila Albanka iz južne srpske pokrajine. :-)

Liverpool Man

pre 7 godina

Mediji su krivi za svu mrznju izmedju nas.Bas me briga sta pisu...Iskreno, Hrvati,Crnogorci,Srbi, itd meni je to sve isto.Naravno Davor je srbin, osvojio je medalju za Srbiju i tacka.

Dr.Poganikus

pre 7 godina

Izbegavao sam da kazem da cemo da vas dobijemo nocas da ne bih baksuzirao, ali evo jos jednog razloga da vas Teo "gubitnik" & Co. nocas nacrne (tako se kaze to kod nas u juznoj Srbiji).

Suk

pre 7 godina

Davor je osvojio medalju za Srbiju, a kojeg je porekla je potpuno nebitno. Nebitno je i sto je proslavio sa tri prsta, to nije dokaz da je neko Srbin.
Balkanci ocigledno nikako da porastu, i jos uvek mesaju pojam etnickog porekla i drzavljanstva. Nazad u skolu...

deni

pre 7 godina

Pa dobro, kad recimo Srbi ne bi nastupali u košarkaškoj reprezentaciji Hrvatske, teško da bi se kvalifikovali i na neko gradsko takmičenje...

my way

pre 7 godina

Svaka cast, majstore! Trebala nam je ova medalja! Hrvati kao Hrvati, od njih su prisvajanja, falsifikati i sl. besmislice u svemu ocekivane. Prvo trube nesto o medaljama od pre nastanka Hrvatske, sada i ovo... Zato i treba pokrenuti pitanje pred MOK-om i svim sportskim savezima da se srede liste medalja. Fusnote i zvezdice mogu da stoje za onoga koga zanima istorija, ali liste moraju da budu jasne, jednake i ispravne.

Mario

pre 7 godina

Nebitno što je. Bitno je da znate kako je to kad vam netko svojata vaše sportaše. Po vama je polovica hrvatskih sportaša srpskog podrijetla pa možemo i mi vama jednog ukrasti.

koteebe

pre 7 godina

Svi su hrvati poreklo srbi i sve imaju srpski krv. Bravo Davore za tri prsta. Neka svaki hrvat ljubi srpski grb i ponosno nosi ga kao Davor

hm

pre 7 godina

E, samo danas da srpski kosarkasi odvale te vaše velike hrvate predvođene Acom Petrovićem, pa da se posle jucerasnjeg dana lepo kompletiramo!

viki55

pre 7 godina

Mislim, da svako zna da je Štefanek Srbijanac hrvatskog porekla, ali , da li može neko da mi objasni :Šta znaće podignuta tri prsta i otkad je počelo sa tom porukom ?

klosar

pre 7 godina

Dobro podrazumeva se da ćete biti
iskompleksirami,na kraju ćete reći,i za košarkaše,košarkašice,vaterpoloste,i odbojkasice da su Hrvati,valjda ćete se do septembra oporaviti.

Gerrard

pre 7 godina

Pa njima su pola kosarkaske reprezentacije srbi,golman u rukometu im cistokrvna srbenda,u svakom sportu imaju po par srba i oni nekom nesto govore.

Luka Jovovic

pre 7 godina

Sta su ti kompleksi... Cudo jedno. Momak je lepo objasnio sinoc sa " Zivela Srbija " sta je i ko je. A komsije neka se zapitaju sta su njihovi kosarkasi Bogdanovic, selektor Petrovic i mnogi drugi njihovi sportisti.

srb

pre 7 godina

Kako su ovi Hrvati opterećeni Srbima, pa to je strašno! Sva sreća da ih toliko volimo da ih uopšte i ne spominjemo. Bravo Davore!

Mare

pre 7 godina

Bitno da kod njih medalje osvajaju samo hrvati? Pa pola kosarkaske reprezentacije ukljucujuci selektora i dva najbolja igraca su Srbi.

duhbezsekire

pre 7 godina

Hahaha, pa sta je drage komsije sa svim vasim sportistima koji se prezivaju na "ić"? :) To sto pisete je zaista tuzno, zao mi vas je... Zavist, kompleksi, i ekstremni nacionalizam su vas nagrizli do srzi... To nije zdravo ni za jednu naciju, a nije ni normalno da se razumemo.

srbi

pre 7 godina

Sta je sa pola kosarkaskog tima hrvatske,Saric je prvi Srbin,tako da izvolte sidjite sa postolja kad mi uzmemo zlato braco hrvati,ali sa kog postolja :DDD

Terry

pre 7 godina

Koliko su ovi ljudi iskompleksirani ovo je bolesno, sad sam vec siguran da ce trojka u poslednjoj sekundi da im se desi u kosarci...

sLOVEnac

pre 7 godina

nema više nacionalista u narodu kao je to slučaj u srbiji... 90% vas negira i Hrvate i Crnogorce i Bosnace (pa neki i Makedonce)... masovno se tvdri da su to sve srbi... pa jadna vam majka... pravi srbi vuku korene u Crnoj Gori, a vi svi ostali ste mešovina Bugara, Turaka i Cigana... pa tako i ne čudi vaše ponašanje (jer izgelda da ciganski gen prevladuje)...

Pozdrav iz Slovenije, papci.

Djura

pre 7 godina

Budimo realni, da je za Hrvatsku uzeo medalju tamo neki sportista sa imenom i prezimenom koje zvuci kao da je srpsko, vecina nasih medija bi pisalo na slican nacin.

Vojvođanski Hrvat iz Srbije..

pre 7 godina

Bože moj kakvi komentari puni mržnje, čovjek je Hrvat iz Srbije, voli svoju zemlju i tu nema ništa sporno. Srbi su se digli na noge zbog istine i notorne činjenjice, već puno puta viđeno, situacija u Srbiji je takva da se ne smije reći niti je poželjno da je netko Hrvat a to su već veći kompleksi i mržnja...

weliki wezir iznogud

pre 7 godina

Pozdravili vas "vaši" sportaši: Goran Ivanišević, Ivan Ljubičić, Aca Petrović, Bojan Bogdanović i desetine drugih hrvatskog "podrijetla" Od svih Srba najgori su Hrvati!

nekoizmase

pre 7 godina

na stranu ovo baljezganje o nacionalnosti, ali kakvo je to pravilo "ko osvoji poslednji poen" pobedio...zamislite da je tako izgubio finale, kako bi se svi smorili.

Dejan

pre 7 godina

INDEX.HR? To je poput srpskog Kurira! Momak je lepo odgovorio ko je i šta je! Njemu svaka čast i jedno veliko hvala jer kada su počele OI sva pažnja srpskih medija je bila uprta ka Novaku Đokoviću i na kraju Nole nas pozdravlja sa koncerta u Monacu a Davor sa prvim zlatom za Srbiju! Kapa dole!

oli

pre 7 godina

To ne treba da se govori ali za one koji pojma nemaju on jeste Hrvat jer sam iz Subotice i znam ga licno tek da se zna jos jednom bravo Davore!!

Mitar

pre 7 godina

Zanimljivo, kada se ispod vesti o hrvatskim fudbalerima ili košarkašima u velikom broju komentara "broje krvna zrnca", to nikoga ne smeta.
Sada se odjednom svi našli uvređeni.

Istina

pre 7 godina

Pa naravno svi su srbi.Cijeli svijet je nastao od srba,sva prezimena su srpska.Ponekad se upitam zašto su srbi i hrvati ratovali.Ali poslije ovakvih stvari drago mi je da jesmo i da smo to pitanje trajno riješili.

dragoljub

pre 7 godina

Bravo za Stefaneka. On je sinoc pevao Boze pravde i to od pocetka do kraja a braca su poznata po kompleksu nize vrednosti zvani Srbija - mislim generalno a ne samo u sportu - pa neka se hrane oni i dalje na taj nacin. Ne treba ni nas a ni medije nase da bude briga za to.....

portos

pre 7 godina

"...Ne volim kad me 
uzmu na nisan: 
da l' sam od njinih 
il' bas i nisam
Sloven sam, belac, 
slobodni strelac
za svaki slucaj, 
jos uvek samo svoj...."

Zoran

pre 7 godina

Ko peva himnu Srbije i ponosan je na tri prsta, kojima se krsti za mene je veći Srbin od onih koji se ne krste i ne pevaju himnu, ma kako im zvučalo ime i prezime.

MadMax

pre 7 godina

Pa ovi hrvati stvarno nisu normalni!!!!! Toliko su bolesni da je to neverovatno!!! Pazi cime se oni bave!!! Pa skoro cela njihova zemlja nosi Srpska prezimena...ne, ne, ne oni stvarno vise mrze nas nego sto vole svoju zemlju!!

skoba

pre 7 godina

To su vam ljudi moji kompleksi, ne treba ništa više da se kaže. Razumem donekle, da se posetioci sajtova prepucavaju i prozivaju, ali ovo je objava nekog novinara, valjda treba da postoji neki profesionalizam. Ali, na kraju krajeva od Hrvata me ništa ne čudi, a i nije im ovo prvi put da se ovako blamiraju, pa i nisu vredni pažnje.

bro

pre 7 godina

Pa sta se javljate vi koji brojite krvna zrnca svima na Balkanu I kojima su svi Srbi od ameba pa na ovamo. Po kom kljucu je Serbedzija Srbin a Stefanek nije Hrvat?

Peđa

pre 7 godina

Zato što širite mržnju, Hrvati, izgubićete gde god se sastanete sa nama Srbima. Zaista ne znam šta vam je opet, ovih poslednjih meseci...

realno

pre 7 godina

Budimo realni, da je za Hrvatsku uzeo medalju tamo neki sportista sa imenom i prezimenom koje zvuci kao da je srpsko, vecina nasih medija bi pisalo na slican nacin.
(Djura, 17. avgust 2016 10:09)

Ni blizu!

Sir Giles

pre 7 godina

Zato što su oni rasno superiorni Ostrogoti a svi na svetu znaju i da je Ronaldo po prababi a Messi po strini Hrvat. U Hrvatskoj nastaje El Nino a i Bog je prvo stvorio Hrvate pa amebe. Slovenci su samo gorski Hrvati a Bunjevci ne postoje.

Kontras

pre 7 godina

Zlatnu medalju za Srbiju osvojio je drzavljanin Srbije i srbin. On se takodje oseca srbinom. Sta je on po poreklu druga je stvar i irelevantno je.

Bravo Davore srbine. Svaka cast za zlato. Ponosni smo na tebe.

Jugofil

pre 7 godina

Kada oni kažu da je Štefanek Hrvat onda su to kompleksi a kada vi nabrajate koji njihovi sportisti su Srbi onda je to normalno? Čitate li vi svoje komentare pre nego što ih pošaljete?

Ante

pre 7 godina

Svaki Perković, Perišić, Nikolić, Kovačević, Ivanović, Petrović, Pavlović .... je "Srbin" valjda zato jer je svaki Pero, Nikola, Kovač, Lončar, Ivan, Petar, Pavle također "Srbin". Drugi narodi nikad nisu čuli za ta imena i imaju ih isključivo Srbi. Isto tako su Rusija, Ukrajina, Bjelorusija, Kazahstan, Bugarska, Makedonija srpske zemlje jer im je službeno pismo ćirilica. A Turci su bili Arapi dok su pisali arabicom pa su naglo postali "Latini" jer su se prebacili na latinicu.

Nikola

pre 7 godina

Hrvac? A braco Kroasani pobednici ste !!!!. Presli ste igricu, definitivno nas najbolji hrvac :). Tako je i BekEm, a ne BekAm. Auu koji kompleksasi.. Nema nijednog naslova u srpskoj stampi za neke Hrvatske igrace koji su definitivno Srbi, posto je to sasvim nebitno. Puca kompleks. Jedva cekam vcrs basket. Pozdrav :)

Mladen

pre 7 godina

ako je on hrvat onda sam ja liliputanac.
ne znam komse sta da vam kazemo, nemamo medalju u gadjanji glinenih golubova ali j rvanju smo zakon.
pozz

Martin

pre 7 godina

Svaka čast Davore, Subotica i cila Srbija se ponose tobom! :)
Čuj Davor Hrvat?! Ovi i dalje broje krvna zrnca po svitu, i sve žive proglašavaju Hrvatima...
Čovik može biti samo Bunjevac, a mi Bunjevci imamo samo jednu domovinu, a to je Srbija!

jovan ustašić

pre 7 godina

E sad će brojači krvnih zrnaca s obje strane doći na svoje. Ako čovjek nastupa za srbiju on je srpski reprezentativac, isto tako ako netko porijeklom da je srbin nastupa za hrvatsku onda je hrvatski reprezentativac, ja ću navijati za svoju reprezentaciju, Srbi za svoju i neće me previše zanimati netko tko je eventualno Hrvat u reprezentaciji Srbije, osim što će kao sportaš imati moje maksimalno poštovanje

GiGi

pre 7 godina

Pa da, I Tesla je Hrvat..
Samo cekaju da neko od Nasih postigne nesto znacajno, i onda ga prisvajaju kao "svoga"..
Covek proslavlja pobedu sa podignuta tri prsta, zahvaljuje se Srbiji..
Stefanek cak ni nema hrvatsko drzavljanstvo..

:PM

pre 7 godina

A šta da kažemo za Hrvate, koriste naš jezik, našu azbuku u latiničnoj formi, srpski način davanja prezimena (-ić)... Onda je Perkovićeva Hrvatica.

Poetry In Motion

pre 7 godina

Hrvati osvojili vec 7 medalja i ljubomorni na 1 nasu. Koji kompleksi, neverovatan narod. U kosarci izgleda nisu nista naucili, pa opet lupetaju u izjavama.

Zigzag

pre 7 godina

njima u Rio 80% sportista su Srbi 
ali zasto bi hrvati pisali o sebi?
(Boksi, 17. avgust 2016 10:48)popij ljekove,ne znam kako niste izmislili nesto za dosadasnje osvajace medalja...

Andrija

pre 7 godina

Šta reći za hrvatske medije??? Ovakav amaterizam i nacionalizam je karakterističan za njih. Zato dragi košarkaši odučite ih večeras od košarke pa da imaju šta pametnije da pišu. A ubedjen sam da će ih naši odvaliti minimum 20 razlike!!!

miloswho

pre 7 godina

Ovi se vec oprostili od medalja , znaju da kosarkasi nemaju sanse, pa ajmo sad neka provokacija, evo i ja sam Hrvat, donosim vam sutra medalju sa ulicnog turnira u kosarci na 28. Leskovackom letu odrzanog 2008 god. poyy drugari

milenko

pre 7 godina

Ova slika uopšte ne govori da Davor pozdravlja na način kao i oni, čime zaključuju da je njihov. Slučajno je "uhvaćen" u ovoj pozi, a lepo se vidi kada nosi zastavu i podiže tri prsta kako se oseća.

Aco - wikipedia

pre 7 godina

Dražen Petrović was the second child of Jovan "Jole", a police officer, and Biserka, a librarian.[6] His father, of Serb ethnicity, was born in Zagora, near Trebinje.

zlizlo

pre 7 godina

Ni tata ni mama nisu mu Srbi
(Mirko Zg, 17. avgust 2016 12:06)

Ni tata ni mama mu nisu hrvati. Stefanek nije hrvatsko prezime. Ali su zato Draženu Petroviću, Mirku Filipoviću, Dariju Šariću i mnogima drugima očevi Srbi. Očekujem naslov u Jutarnjim Srbin Šarić odigrao odlično u porazu od Srbije na OI.

Dragana

pre 7 godina

Ovi su stvarno obrisani do krajnjih granica, ne mogu da verujem da su ovako ozbiljni portali objavili vest na ovakav način i plus sa ovim "specifičnim" momentom uhvaćenim kamerom gde Davor pozdravlja publiku na jedan tipičan način ali to izgleda njih podseća na nešto drugo, horor koliko nisu svoji. A to što mu prezime nije čisto srpsko ili kako god, pa da l' su ozbiljni?! Niti je ni najmanje čudno da u jednoj državi živi više naroda, niti smo mi etnički čista država, mada oni možda taj koncept ne mogu da shvate...

al sam pametan

pre 7 godina

e pa, dragi hrvati, u srbiji ne žive samo srbi, svako ko srbiju smatra svojom zemljom treba da nastupa za srbiju..štefaneku svaka čast, i da ostane iznad ovih glupih prepucavanja, i brojača krvnih zrnaca..

ciao

pre 7 godina

@(sLOVEnac, 17. avgust 2016 13:01)

Redakcijo , komentar ove osobe je uvreda ali neka ste mu objavili ovaj nepismeni nazovi komentar

Nisi ti slovenac papak...
Srbi narod najstariji, citiram :
Safarika, Dobrovskog, Plinija starijeg, Strabona, Gundulica, Kljosova,B. Kalaja,Kohela, Krompera, Maretica, Rackog, Bjelovskog, Piktea, Lomanskog, Sulca...jel treba jos, evo: J. Grim, Robert. S, Fresl, Herodot, Orbin...

Aj sad procitaj malo o ovim etnolozima, lingvistima, geneticarima i istoricarima, ako umes..pozdrav za prave Slovence, a ne krvate koji se lazno predstavljaju

kompleks

pre 7 godina

Opet jadni komentari Hrvata. Kako im nije glupo da tako nesto napisu, jadni ti "novinari". Ako covek igra za Srbiju sta ima tu da se komentarise. Srbija je dobila zlato u rvanju i to je to. Ne verujem da bi u Srbiji postojala ovakva vest da je Srbin osvojio medalju za Hrvatsku.

Zigzag

pre 7 godina

Jeste osvojio i to sa dignuta tri prsta. Što nisu tu fotografiju stavili?
(bambo džambo, 17. avgust 2016 08:29)aha ako neko digne tri prsta to znaci da mu se automatski brisu hrvatski i dodaju srpski geni..

milos

pre 7 godina

a bas sam vas sinoc hvalio kako ne prenosite vesti ovog tipa za razliku od blica npr koji je 3 vesti imao na ovu temu. prica je totalno nebitna sem ako zelimo tenzije pred kosarku. covek je uzeo zlato za nas, za srbiju, a da li ga neko drugi svojata bas nas briga.
napred srbija!

ŠTEF SRBIN

pre 7 godina

Pa i ona bacačica diska je srpkinja kao i pola košarkaške i rukometne rep. Hrvatske pa ni jedan list u Srbiji to nije objavio i šta se???

Začuđeni u Zemlji Čuda

pre 7 godina

Na partenonu ima uklesan motiv sa neke od olimpijskih igara u staroj grčkoj gde se jasno vide kroatski hrvači kako osvajaju medalje uz poklič za dom spremni.

Somborac

pre 7 godina

Haha, ali su zato Aleksandar Petrović, Ognjen Vukojević, Miladin Pršo, i mnogi drugi očigledno Hrvati i po imenu i po prezimenu... :D Pa njima više od pola sportista, glumaca, pevača, pisaca, pesnika, ima ili čisto srpsko poreklo ili su iz mešovitog braka (Đorđe Novković, Arsen Dedić). Davor im je već ranije objasnio da mu je otac poreklom, čini mi se iz Daruvara, a u tom kraju živi velika češka zajednica (i samo prezime Štefanek je češko), a majka mu je subotička Mađarica. Srpski državljanin češko-mađarskog porekla, pravi Hrvat, nema šta! Međutim, oni su i dalje uporni, i dalje ga nazivaju Hrvatom, kao i brojne druge srpske sportiste i umetnike!

Damir Zr

pre 7 godina

Moje poreklo je iz HR,rodjen sam u Srbiji,ceo zivot sam proveo u njoj,skolovao se,isao u vojsku,kumovao vise puta pravoslavcima,ozenio Srpkinju,da li se osecam kao Hrvat...apsolutno ne,moja domovina je Srbija zauvek.Ostavite decka na miru,da uziva u svom uspehu.Kako je moguce da njima samo padnu napamet da se bave takvim glupostima,kada je neko iz Srbije objavio neki slican tekst?!

ma vazi

pre 7 godina

Samo nemoj mi sada da pocnemo da se palimo na to sta hrvati pisu. Ja kada njih vidim i cujem meni je super. Tako da samo ih pusti da pricaju i bog da nas vidi. Nemoj da se pecate kao babuske na sve sto kazu.

DAVOR

pre 7 godina

Predlažem komšijama da usvoje dugoročni akcioni plan gde bi nam slali ženske jedinke a mi sa našim materijalom bi proivodili njihovu naciju. Veliki pozdrav

Milenko

pre 7 godina

Sta me briga da li je Hrvat ili Srbin, decko je legenda i sve ostalo je nebitno. Zivi i nastupa u ovoj zemlji, Srbija je zemlja svih nacija!

Melenci

pre 7 godina

koliko je Hrvat Davor je jasno pokazao i rekao.Uostalom i da je hrvatskog porekla u cemu je problem,kada svim srcem nastupa za Srbiju,kada je voli i oseca kao svoju domovinu!Bolje da pisu o brojnm srpskim sportistima koji casno brane boje Hrvatske!Sport je u pitanju,Sandra je poslala najbolju poruku,tako se ponasa veliki sportista i covek.

viki55

pre 7 godina

Mislim, da svako zna da je Štefanek Srbijanac hrvatskog porekla, ali , da li može neko da mi objasni :Šta znaće podignuta tri prsta i otkad je počelo sa tom porukom ?

vostani serbie

pre 7 godina

E zato ALEKSANDRE VELIKI DJORDJEVICU NEMOJ DA IH RAZBUCAS 20 RAZLIKE...SACEKAJ DA SE KOMPLEKSASI PONADAJU DO ZADNJIH SEKUNDI..A ONDA DAJ LOPTU BOGDANU ILI TEU DA PUKNU DUSMANI!!!

да да

pre 7 godina

Хахахахаха па по тој логици, свеједно је да ли ћемо сутра разбити Хрвате или не у кошарци ионако побеђују Срби ?!? А био сам убеђен да овакво ђубре од новина/портала постоји само у србистану !

Hrvat

pre 7 godina

Kao Hrvat se stidim toga što su pisali mediji u Hrvatskoj.
Štefanek je Srbin jer on to tako oseća što je očigledno, živi duh srpskog naroda i njemu pripada. To je njegova lična stvar.
Hrvat nikada neće podizati tri prsta, niti slaviti sa srpskom zastavom.
Svaka mu čast na medalji i držanju.

rodoljub

pre 7 godina

Hrvatska vlast je svojom politikom "probudila" kod Hrvata najgoru karakternu osobinu koju covek moze da ima-mrznju. To nije obicna mrznja, to je psihopatska mrznja. Oni su ozbiljno bolesni.

jeremija

pre 7 godina

Koja količina gluposti.
Gadi mi se i od vesti koju ste preneli i od odvratnih komentara polupismenog bašibozluka. Sa obe strane Save i Dunava.
Sve je povod za nacionalističko lupetanje. Pa i uspeh jednog sportiste na OI.

Evans

pre 7 godina

Šta je to hrvač? Je l' to čovek koji se bavi nekim sportom koji su izmislili Hrvati? Oni subotički?
(Laki, 17. avgust 2016 08:40)

Ni oni ne znaju sta znaci to, 90% reci su izmenili od kojih se sami sebi smeju, ne mogu da podnesu taj kompleks da koriste srpske reci nego non stop menjaju, a te reci izgledaju tragikomicno.

Branko BG

pre 7 godina

Radek Štepanek je, bez sumnje, hrvat. A možda je i Rafael Nadal hrvat. Kad malo bolje razmislim i Kei Nišikori mi, takođe, zvuči hrvatski...

my way

pre 7 godina

Svaka cast, majstore! Trebala nam je ova medalja! Hrvati kao Hrvati, od njih su prisvajanja, falsifikati i sl. besmislice u svemu ocekivane. Prvo trube nesto o medaljama od pre nastanka Hrvatske, sada i ovo... Zato i treba pokrenuti pitanje pred MOK-om i svim sportskim savezima da se srede liste medalja. Fusnote i zvezdice mogu da stoje za onoga koga zanima istorija, ali liste moraju da budu jasne, jednake i ispravne.

Kol

pre 7 godina

Najbolja izreka koja opisuje Hrvate je - Od svih Srba najgori su Hrvati - naravno ima tamo normalnih ljudi ali nazalost u velikoj su manjini!

Evans

pre 7 godina

Hahahahahahah pa ako gledamo po prezimenu svaki drugi Hrvat je Srbin, pogledajte njihovu reprezentaciju u kosarci, igramo protiv Srbije 2 hahahahah

utin

pre 7 godina

pa to je super. jos jednom smo pokazali kakav smo narod i ko je ustvari ko. kod nas i hrvati imaju ista prava kao i srbi, mogu na svom jeziku da uce i pisu, dok kod zapadnjih komsija tako nesto ne moze, iako se prodaju kao neki evropski prefinjeni narod, koji smo kroz istoriju itekako upoznali.

Aleksandar

pre 7 godina

Lepo ja juce kažem daje onih koji razmišljaju kao Sandra Perković "sa one strane grane" jako malo i evo,komšije se odmah potrudile da potvrde.
E da, BRAVO, Davore,sportisto :)!

.

pre 7 godina

Pa Hrvati su Srbi koji su iz obradivih zemljista kod Dunava nakon dolaska na Balkan krenuli kan zapadu i dosli do primorja. E sad to sto im Vatikan isprao mozak i Austrougari to je vec drugo..

Zeljko

pre 7 godina

Od oca hrvata i majke madjarice on je ono sta oseca u dusi. A sto se nas tice , nemamo problem ni da se izjasnjava kao hrvat. To je momcina vredna postovanja , a Srbija je svakako gradjanska drzava i mi se radujemo iz srca uspesima sportista iz Srbije ma kako se zvali ili kome narodu pripadali jer na grudima nose grb Srbije. Zivela nasa Srbija gde ne prebrojavamo krvna zrnca jer Srbija je domovina svih njenih gradjana podjednako.

Mario

pre 7 godina

Nebitno što je. Bitno je da znate kako je to kad vam netko svojata vaše sportaše. Po vama je polovica hrvatskih sportaša srpskog podrijetla pa možemo i mi vama jednog ukrasti.

spale

pre 7 godina

arijan komazec, bojan bogdanović, dario šarić, miloš milošević, dado miladin pršo, dražen i aleksandar petrović..
treba li još..?

Objektivan

pre 7 godina

Smatrao sam do sada index.hr dosta realnim kada su tekstovi o donosu Srbija-Hrvatska u pitanju, ali izgleda da nisam bio u pravu. Mislim da ovakav tekst može biti objavljen samo u Hrvatskoj. Šta bi mi onda trebali da kažemo o poreklu za najmanje 4 njihova fudbalska reprezentativca, Bojana Bogdanovića (koji čak nije ni iz Hrvatske, već iz BiH), Stojanu Vrankoviću, ili najboljem primeru, Aleksandru Jola Petroviću, ostale neću ni da nabrajam. Nacionalne gluposti, samo na Balkanu!!
I još jednim bravo Davore!!!

Alex

pre 7 godina

Osvojio je 2. medalju za Srbiju. Može da bude bilo koje nacionalnosti i porekla. Prvu medalju je osvojila Albanka iz južne srpske pokrajine. :-)

Иван

pre 7 godina

Словенац,

Срби су по антрополошкој дефиницији народ, док су Хрвати, Босанци, Македонци, Американци, Италијани, Шпанци, Британци, Југословени, Аустријанци, Аустралијанци и ко зна ко све не још - нације. Разлика је основна у томе што је народ производ заједничког менталитета, док се нације стварају од више различитих народа ради економских или политичких интереса. То што ти називаш српским национализмом је у ствари производ несклада између народне (српске) перспективе и националне (већине осталих). Срби су били у незавидној политичкој и економској позицији, па су (већином) остали Срби. За Македонце и те које помињеш - исам сигуран да се не би предомислили и постали Југословени, Карантанци или шта већ.

Дакле, народ не дефинишу толико крвна зрнца, колико заједнички општи дух, менталитет. Крвна зрнца пребројавајте онима који тврде да припадају неком племену или роду, што ће рећи неким Цуцима, Његушима, Кучима, Братоножићима, Љутићима, Драговићима итд. Давор Штефанек мислим да ипак није од њих.

Hrvatko

pre 7 godina

Nepotrebno i glupo prepucavanje, ovaj put dolazi sa hrvatske strane. Covijek se osjeca Srbinom i neka tako bude, Koje god porijeklo imao. Inace nacionalnost je stvar odluke i opredjeljenja a ne biologije. Prije nego sto smo bili Srbi i Hrvati, tko zna sto smo bili sve. Naravno, ovo je sa hrvatske strane absoluto namjerno jer upravo i mi Hrvati cesto trpimo ovakve komentare sa srpske strane kad nesto osvojimo pa se broje krvna zrnca, pa i kod nekih hrvatskih velikana i suprotno.
Ne treba to shvatiti preozbilijno. Momak mozda je, eto etnicki, Hrvat. Ali kad on kaze da to nije, onda nije.

Pozdrav

duhbezsekire

pre 7 godina

Hahaha, pa sta je drage komsije sa svim vasim sportistima koji se prezivaju na "ić"? :) To sto pisete je zaista tuzno, zao mi vas je... Zavist, kompleksi, i ekstremni nacionalizam su vas nagrizli do srzi... To nije zdravo ni za jednu naciju, a nije ni normalno da se razumemo.

Rade Republika Srpska

pre 7 godina

- Mediji su strašni! Rođen sam u Srbiji i Srbija je moja država. Nikada se nisam izjašnjavao kao Hrvat ili kao neki drugi državljanin! Volim Srbiju i samo nju ću predstavljati, a mediji izokrenu moju priču i to pola napišu, a pola ne. Strašno, fuj - napisao je Štefanek.

Pametnom dosta

Mihailo

pre 7 godina

Pa ako mislite da je poreklom Hrvat zasto mu onda niste najiskrenije cestitali na pobedi. Ovim ste ga samo uvredili i naterali da se toga stidi. Ocigledno da vam ta taktika ide mnogo dobro kod sportista srpskog porekla koji zive u Hrvatskoj, pa ste mislili i nama da prodate istu pricu :)

Аник

pre 7 godina

Ацо Петровић, селектор кошаркашке репрезентације Хрватске је наравно Србин па нико не ставља то на насловне стране у Србији.

deer beer

pre 7 godina

A njihov selektor u košarci Aleksandar, od oca Stevana, Petrović (inače srbin iz Šibenika) je najveći hrvat od svih hrvata. I po prezimenu bi se reklo da je čisti hrvat. Koji to bolesni umovi pišu... A tek izbor slike, pa ovo bi u nekoj normalnoj državi (što dotična sasvim sigurno nije, ne kažem da smo mi bolji) bilo u najmanju ruku novčano sankcionisano.

koteebe

pre 7 godina

Svi su hrvati poreklo srbi i sve imaju srpski krv. Bravo Davore za tri prsta. Neka svaki hrvat ljubi srpski grb i ponosno nosi ga kao Davor

Stelt tehnology

pre 7 godina

Nisam čuo Hrvatsku himnu, a Davor je pevao "Bože pravde" na postolju. Podižuci tri prsta, dokazao je koliki je Hrvat.
Na kraju krajeva, ne mogu da verujem koliko su susedi isfrustrirana nacija. Pa čak i da jeste Hrvat, to je samo dokaz multietičnosti Srbije. Ja stvarno nigde nisam video šahovnicu da se viori.

KRIGER

pre 7 godina

Ma da bre, i Zerom Boateng je za sebe smatrao da je Nemac, ali kad su mu rekli da nema uobicajeno germansko ime i prezime, shvatio je da je HRVAT, do istog zakljucka dosao je i Serhio Aguero jos kad je prelazio iz Madrida da igra za Mancester City

WWW.Hr_GLUPOSTI.COM!!! buuuahahahahahahahahahahahahaha...

Aleksa

pre 7 godina

Не, прву медаљу за Србију освојила је Албанка, госпођица Кељменди, ако се не варам, и за њу треба направити дочек као и за Давора. А то шта је Давор, није уопште пристојно јавно распредати. Национална припадност је лична ствар сваког човека.

daa

pre 7 godina

Ali bukvalno nemaju blama...njima je pola olimpijskog tima Srbi...mogao bi čovek do sutra da nabraja, pa tek ove kasnije rođene koje su roditelji iz straha da deca nemaju problema počeli da krste nekim urnebesnim imenima...pa sad imamo Paula Obradovića, Mateu Samardžić, Marija Todorovića, Marcelu Milošević....kod nas Štefanek može da se zove Davor i Silađi može da se zove Čaba i dudaš može da se zove Mihail i niko nema problem sa tim.

goranh

pre 7 godina

Ja ne vidim sta je ovde sporno. Stefanek nije sigurno Srpsko prezime...
(Ziveo Partizan i majka Srbija!, 17. avgust 2016 08:30)

Спорно је то што се неко уопште бави тиме да ли је неко Хрват или Србин.

Milovan Popović

pre 7 godina

Košarkaš Štimac je možda Hrvat, ali igra za Srbiju, i ako da bog da osvojimo zlatnu medalju nosit će ponosiće se njome i imati je osvojenu sa drugovima iz Reperezentacije Srbije. Pitam hrvatski tisak "Šta tu ima loše"?

Gox

pre 7 godina

Pa dobro mozda nije tebao nekim (dakle nekim ne svima) napaljenim Hrvatima pokazati tri prsta. Onaj srednji bi bio dovoljan a i internacionalnije je.

knez

pre 7 godina

Eto nacija koja je više napaćena od nas. Oni se busaju da su nešto posebno ali u stvari su bliži Nemanjićima od samih Srba. Svi smo mi južni Sloveni, a Štefanek može biti ili Slovak ili Čeh, Hrvat teško.

Johan

pre 7 godina

Čovek peva našu himnu i diže tri prsta a što se tiče prezimena u Hrvatskoj su bar 50% poreklom srpska,pa ko onda njima donosi medalje nego pokatoličeni Srbi.

Realno Keve Mi

pre 7 godina

Pa dobro ako cemo tako onda........:Aleksandar Aco Petrovic je Srbin i njegov brat isto,Bojan Bogdanovic,Ivan Perisic, PREMIJER! Hrvatske Zoran Milanovic i jos mnooooogiiiii........... A sad bi Hrvati rekli , e pa to su Hrvati pravoslavne veroispovesti! Ma nemoj?! Kompleksasi bre krivo im je jer su geneticari dokazali od koga poticu.

Mitke

pre 7 godina

Pa nego šta je nego Hrvat, ali to treba da mu bude pozitivno ne negativno. Čovek se bori za svoju zemlju Srbiju svim srcem i kakve veze imaju njegova krvna zrnca sa tim? Pustite šampiona na miru, neka bude ono šta jeste, nesmemo svi da budemo kao Šešelj i slični.

Terry

pre 7 godina

Koliko su ovi ljudi iskompleksirani ovo je bolesno, sad sam vec siguran da ce trojka u poslednjoj sekundi da im se desi u kosarci...

Алекс

pre 7 godina

И да је припадник било које нације или вере, медаљу је освојио за Србију и на томе му ХВАЛА!

dobro je ali bogu hvala nece dugo

pre 7 godina

najgore od svega je to što svoju decu truju od malih nogu a samo poneka deca imaju tu čast da se uvere da i nije sve tako tek kada dođu u srbiju i uvere se.

deni

pre 7 godina

Pa dobro, kad recimo Srbi ne bi nastupali u košarkaškoj reprezentaciji Hrvatske, teško da bi se kvalifikovali i na neko gradsko takmičenje...

bane

pre 7 godina

Svako prezime koje susjedima ne zvuči sprski znači da je automatski hrvatsko, ha, ha..Za Djokovića odavno znaju da je hrvatsko prezime a evo sada i Teodosić.

Dundan

pre 7 godina

Hajde što ovog čoveka svojataju zbog prezimena, nego pokušavam da se setim po kom osnovu su to radili za onog brazilca fudbalera? Ili tad prezime nije bilo važno, ni mesto rođenja, ni gde je neko živeo čitav život...

Eh ti dupli standardi...

PROFESOR

pre 7 godina

Genetska istraživanja su pokazala da je na Balkanu, nešto više nego u drugim delovima Evrpope, genetska heterogenost nacija preko 60%.
Ali je zato nacionalno strašćenih 100% idiota, koji zagadjuju sredinu u drugima, premnogo.

Anđela

pre 7 godina

Koga briga šta pišu hrvatski mediji. Tako samo nasedamo na provokacije i dajemo im na važnosti, a najgore što skrećemo pažnju sa suštine. Pridružimo se Štefaneku i uživajmo s njim u pobedi. Nije u redu od strane naših medija da se o ovome piše u Srbiji u trenutku kada je napravio istorijsku pobedu za srpsko rvanje i Srbiju.

sremac

pre 7 godina

Stefanek je cesko prezime. Decko im je pokazao sta mu je u srcu. Dok srpski fudbaleri u hrvatskoj reprezentaciji spuste glavu dok se intonira himna, Davor sa ponosom peva srpsku.
Ajde onda da pricamo kolko je srpskih sportista u hrvatskom olimpijskom timu! Pocnimo od ace trice i njegovih vatrenih.

srbi

pre 7 godina

Sta je sa pola kosarkaskog tima hrvatske,Saric je prvi Srbin,tako da izvolte sidjite sa postolja kad mi uzmemo zlato braco hrvati,ali sa kog postolja :DDD

Suk

pre 7 godina

Davor je osvojio medalju za Srbiju, a kojeg je porekla je potpuno nebitno. Nebitno je i sto je proslavio sa tri prsta, to nije dokaz da je neko Srbin.
Balkanci ocigledno nikako da porastu, i jos uvek mesaju pojam etnickog porekla i drzavljanstva. Nazad u skolu...

srb

pre 7 godina

Kako su ovi Hrvati opterećeni Srbima, pa to je strašno! Sva sreća da ih toliko volimo da ih uopšte i ne spominjemo. Bravo Davore!

Rade Serbedija i Asen Dedic

pre 7 godina

Pozdrav od vasih sportasa Drazena i Ace Petrovica , Darija Sarica , Miladina Dade Prse , Bojana Bogdanovica , Arijana Komazeca , Nikole Plecasa i drugih hrvata , haha !

Mao Ce

pre 7 godina

Ocito je da je
ex premijer Zoran Milanovic po imenu i prezimenu cisti hrvat
pa selektor kosarkasa Aleksandar Petrovic cisti hrvat
a i fudbaler Ivan Rakitic je cist hrvat ...
Po prezimenu se svakakvi zakljuci mogu izvuci, al ne bih sada
Davor sa ponosom nosi zastavu Srbije, i momku svaka cast ma sta da je.

zadar

pre 7 godina

Momak je Srbin hrvatsko-mađarskog porijekla. Ko i Dražen Dalipagić, Ivan Ćurković,Antonio Rukavina... Na drugoj strani Dario Šarić, braća Petrović, Snježana Pejčić. Evo Nikola Karabatić Francuz od oca Hrvata iz Trogira i majke Srpkinje iz Niša. Bitno je kako se osjećaš u srcu a ne porijeklo.

Gerrard

pre 7 godina

Pa njima su pola kosarkaske reprezentacije srbi,golman u rukometu im cistokrvna srbenda,u svakom sportu imaju po par srba i oni nekom nesto govore.

CX

pre 7 godina

Pa neka je Hrvat. On je pre svega covek, pa uvazeni sportista pa drzavljanin Srbije. I svaka mu cast, i da je Marsovac. Tako mi to gledamo, za razliku od vas.

Dr.Poganikus

pre 7 godina

Izbegavao sam da kazem da cemo da vas dobijemo nocas da ne bih baksuzirao, ali evo jos jednog razloga da vas Teo "gubitnik" & Co. nocas nacrne (tako se kaze to kod nas u juznoj Srbiji).

Objektivan

pre 7 godina

Nemam reči, zaista. Ovo isto se desilo i kada je Davor postao svetski prvak, pa je posle morao da objašnjava svoje poreklo u medijima. Oni stvarno imaju kompleks od Srbije, i ovako lepu vest kvare glupim tekstovima! Bravo Davore i neka svi znaju da je on SRBIN!!

Печалбар

pre 7 godina

Човјек посветио живот једној племенитој олимпијској дисциплини а примитивци са свих страна му броје крвна зрнца. Расизам, шовинизам, балкан, туга, ...

klosar

pre 7 godina

Dobro podrazumeva se da ćete biti
iskompleksirami,na kraju ćete reći,i za košarkaše,košarkašice,vaterpoloste,i odbojkasice da su Hrvati,valjda ćete se do septembra oporaviti.

Luka Jovovic

pre 7 godina

Sta su ti kompleksi... Cudo jedno. Momak je lepo objasnio sinoc sa " Zivela Srbija " sta je i ko je. A komsije neka se zapitaju sta su njihovi kosarkasi Bogdanovic, selektor Petrovic i mnogi drugi njihovi sportisti.

bezveze

pre 7 godina

Kazu po prezimenu nije Srbin, sto opet dovodi do zakljucka da su Hrvati Srbi jer se skoro pola njih preziva na ić :)
Salu na stranu ziv ti nama bio koje god nacije i vere bio.

Mare

pre 7 godina

Bitno da kod njih medalje osvajaju samo hrvati? Pa pola kosarkaske reprezentacije ukljucujuci selektora i dva najbolja igraca su Srbi.

Zvonimir - HR

pre 7 godina

Zar nije to prelijepo i zar ne bi trebalo biti normalno nakon što smo tolike godine živjeli u istim državama? Da za Hrvatsku osvajaju Srbi, a za Srbiju Hrvati njihovi ponosni i lokalni državljani...

hm

pre 7 godina

E, samo danas da srpski kosarkasi odvale te vaše velike hrvate predvođene Acom Petrovićem, pa da se posle jucerasnjeg dana lepo kompletiramo!

lun

pre 7 godina

Totalno nebitno sta pisu pa i u nasim novinama svasta se pise.Bitno je da naseg Davora docekamo u sto vecem broju jer je zasluzio.Dosao bih i ja ali sam bez posla i para.Bravo opet i sad sam siguran da ce Srbija osvojiti jos medalja.

neko iz mase

pre 7 godina

Ako imaju jos kojeg ovakog ko Stefanek samo nam ga dajte de se bore za nasu zemlju i za sebe.
Davore to si VANZEMALJAC .BARAVO MAJSTORE....
Svaka zemlja bi bila ponosna na sportistu kao sto si ti....

Marko

pre 7 godina

Intereantna slika za ilustraciju je odabrana od strane hrvatskih novinara: po hrvatima, nacistički pozdrav dokazuje da je neko hrvat? Neka bude tako, opet i po ko zna koji put sami najbolje govore o sebi.

podstanar

pre 7 godina

I da je marsovac i da je eskim on je gradjanin Republike Srbije. Koliki kompleks mora da imas da prebrajas necija krvna zrnca, a zna se da smo svi od majmuna potekli ili od Adama i Eve ko to vise voli. Da ne pricam sto je sramota za novinarstvo da nekom zalepe neku nacionalnost kada je to pitanje sopstvenih shvatanja...

Liverpool Man

pre 7 godina

Mediji su krivi za svu mrznju izmedju nas.Bas me briga sta pisu...Iskreno, Hrvati,Crnogorci,Srbi, itd meni je to sve isto.Naravno Davor je srbin, osvojio je medalju za Srbiju i tacka.

cccc

pre 7 godina

Aaaaa.... a na slici Davor digao ruku u stilu njima voljenog pozdrava ga prepoznali kao svojeg :-)
Ma to su sve gluposti, bitno je zlato - bravo Davore!!!

mravojed

pre 7 godina

Nema razloga da prenosite ovakve 'vesti' koje sluze da se zapali masa. Uredništvo treba više prostora dati izjavama poput Perovićeve koja navija za Španovićevu. Dajte normalnim osobama prostora, nemojte raspirivati niske strasti medju nama da bi ste dizali tiraže vlasniku. Objavite komentar.

Mario HR

pre 7 godina

Index.hr ne predstavlja razmišljanja ni stavove hrvatskog naroda. Jutarnji List još manje. Davoru Štefaneku i cijeloj Srbiji iskrene čestitke na osvojenom zlatu.

NNN

pre 7 godina

Neka je i Marsovac,
on je medalju osvojio pod zastavom Srbije i za mene je to dovoljno, Davor je naš i želim mu sve najbolje u životu!
Kompleksaši i brojači krvnih zrnaca bi trebalo da su prošlost, mada negde i dalje postoje.
Ps. Šta ako pobedimo večeras u košarci, da li će njihov trener biti srpski izdajnik?

danilo

pre 7 godina

Gluposti ko je koje nacionalnosti. Momak se takmici za nasu drzavu osvojio zlatnu medalju i kraj svim pricama. Ima sigurno mnogo Srba koji ginu za hrvatski dres i to je normalno i treba pozdraviti. Ovi hrvati koji komentarisu na forumima ne bi trebali pominjati vise da je Davor Hrvat i ostalo momak je jasno rekao ponosan je sto je osvojio zlato za Srbiju i kraj svega. Takodje puno negativnih komentara o Hrvatima su bespotrebni realno stanje stvari je da oni trenutno imaju 3 zlata i 2 srebra mi 1 zlato tako da i to treba respektovati i priznati da je u ovom momentu takvo stanje na olimpijadi.

crnat

pre 7 godina

Briga me.. nek je decko sa Marsa, nek mu je otac ovakav, majka onakva, nek se kune u zvezdu, krst, mesec, ili partizan, on je zlatan i mi smo ponosni na njega. Kraj price.