Subota, 13.08.2016.

04:51

Nadal uzeo drugo olimpijsko zlato

Španci Rafael Nadal i Mark Lopez osvojili su zlato u Riju pobedom u konkurenciji dublova nad kombinacijom iz Rumunije Florin Merdža/Horia Tekau - 6:2, 3:6, 6:4.

Izvor: B92

Nadal uzeo drugo olimpijsko zlato IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Sasa.r

pre 7 godina

Vidim i dalje dečija prepucavanja oko toga ko je najbolji,iako su kriterijumi svima poznati.Prvo se gledaju sledeći,zatim masters,pa Atp 500.Federer ima 17slemova i tek kada neko dostigne taj broj,onda se posmatraju masters.Federer je ubedljivo najbolji u istoriji zatim Rafa jer ima isto sremska kao Šamara ali više masters, pate onda nas Nove.Sve drugo su dečije maštovite.

teča rasa

pre 7 godina

(sasa, 13. avgust 2016 05:42)

...Дејвис куп... Новак... Извини дечко, од када ти пратиш тенис?!

teča rasa

pre 7 godina

(VR46, 13. avgust 2016 15:57)

Стрчњак за филозофију и математику. О тенису немаш појма!!!

prosto

pre 7 godina

@Ratko Prvo Marej nema sve gren slemove Nadal ima. Nadal je sa 24 godine imao sve osvojene gren slemove. Marej ima 3 gren slema Nadal 14, razlika je ogromna. Marej ima 1 dejvis kup, Nadal 4. Razlika u osvojenim mastersima je tek ogromna. Tako da 2 zlata sa olimpijade znacajno vise doprinose Nadalovoj besmrtnosti. Vidi se parcijalno pracenje tenisa kad ti je zavrsni masters najveci argument. Zavrsni masters je vise "sminkerski" turnir i retko zapravo ucestvuje bas 8 najboljih, najcesce dolazi do zamene. Koliko je "sminkerski" pokazuje da se teniser moze zameniti tokom grupne faze posle 1 ili 2 odigrana meca. 10 titula sa zavrsnog mastersa u poredjenju sa olimpijskim zlatom ne vredi nista. Realno sa 14 gren slem titula, 28 masters trofeja, 2 olimpijska zlata, 4 Dejvis kupa, ako osvoji jos jedno zlato u singlu Nadal je najbolji ikada i to je surova istina.

Da se zna

pre 7 godina

Novakovi navijači slave njegove pobede,trofeje sa turnira kada igra za sebe a kada dodje Olimpijada koja jednom u četri godine ili Dejvis Kup za reprezentaciju onda uvek imaju opravdanja i podizilaze mu u svakom smislu kao nije bitno..A ovamo se pozivaju na nacionalnost!? Mislim odlučite već jednom šta je bitno a šta ne..Pre nego što pljujete druge zbog toga što imaju podjednako uspeh kako za reprezentaciju tako za sebe..

Mairon

pre 7 godina

Bravo za Rafu. Pokazao je da je jedan od najvećih boraca u sportu i da se hrabrost i zalaganje na kraju isplate.
Šta god uradio u singlu on je već ispisao istoriju ovom medaljom.

Ratko

pre 7 godina

korucla Aha, ali ako Rafael Nadal za dva dana uzme drugo olimpijsko zlato lepo ce da zakljuca sve price o najboljem ikada. Uz sve trofeje koje ima dva olimpijska zlata bi mu donela status najboljeg ikada. Olimpijada je najveca sportska smotra, a vi mozete da se tesite do sutra.
.
(realno, 13. avgust 2016 11:11)
Realno pojma nemaš. A što Marej ne bi bio najbolji svih vremena ako osvoji drugo zlato? Nadal nije sam osvojio titulu u dublu već je imao partnera. U Svetu tenisa se najviše boduju GS titule, Završni masters turniri i Masters serija. Olimpijske igre se ne uzimaju kao neki bitan parametar ali jeste lep trofej koji ima značenje. Nadal NIKADA nije osvojio ni jedan turnir na kojem učestvuju osam najboljih, odnosno završni masters sezone a koji se igra svake godine. Đoković i Federer više puta. Tako da ne može Nadal biti najveći teniser ikada. Olimpijske igre su na četiri godine i treba da se neke stvari poklope da bi osvojio trofej, tvoja stavka bi imala neko značenje da se igra Olimpijski turnir svake godine. Ovako si pokazao da realno pojma nemaš i da je tvoj komentar čista mržnja prema Đokoviću i njegovim vanserijskim rezultatima.

VR46

pre 7 godina

(Ratko, 13. avgust 2016 15:08)

S obzirom da su OI svake 4 godine, 16x su manje sanse da se osvoji zlato na OI, nego 1 GS.
Ako uzmemo to kao relevantan faktor, ZLATO na OI vredi kao 16 GS, srebro 8, bronza 4, 4. mesto 2, a 1/4 1.

To znaci za Nadala 32, sa onih 14, daju 46 GS.
Federeru na 17, dodas, 24, 41
Noletu na 12, 6, sto daje 18.

WTF u odnosu na OI 4x, sto mu dodje kao 4GS, finale 2, 1/2 1.
Opet im dodaj i opet ce Nole biti iza obojice.....

Nemoj samo da spinujes.

Meni vise vredi poraz od 3 kosa protiv Drim Tima na OI , nego sve pobede i svi trofeji Novaka na atp turu.

Da ne spominjem Valentina Rosija, ciji samo jedan krug ima vece znacenje nego sve pobede i svi trofeji gore pomenute 3. Samo jedan krug kad sedne ma svoju masinu, sve staje....

Tih 45 min, koliko otprilike traje samo jedna trka Moto GP-a, predstavlja nesto sa cim ni jedan sport ili sportista ne mogu da se uporede.
Slicno je bilo sa F1, dok je nisu "kompjuterizovali" i opropastili

Rafaelo

pre 7 godina

Bravo majstore!!!!! da Bog da uzeo zlato i u singlu!!!
Ovako se donosi radost svom narodu,igrajuci za svoju zemlju kad se igra!!! Rafa moze da bude i 20. na Atp listi ali zna kada treba da bude na vrhu.
NolO, dzabe ti prvo mesto kad nista ne uradis za zemlju Srbiju kad TREBA.

neko iz mase

pre 7 godina

El grande Rafa!!! Covek upotpunio u svoju kolekciju zlatnu medalju sa Spanijom u singlu,dublu. Mozda ostaje miks dubl sto mu nedostaje u riznici ali tesko da ce na sledecim igrama u Tokiju 2020 godine igrati pa da pokusa to.

realno

pre 7 godina

@korucla Aha, ali ako Rafael Nadal za dva dana uzme drugo olimpijsko zlato lepo ce da zakljuca sve price o najboljem ikada. Uz sve trofeje koje ima dva olimpijska zlata bi mu donela status najboljeg ikada. Olimpijada je najveca sportska smotra, a vi mozete da se tesite do sutra.
.

Nebojša

pre 7 godina

Čestitke ali bez da na bilo koji način omalovazavam pobedu otkud uopšte ovi rumuni finalu zaista nikad nisam čuo ni za jednog od ova dva igrača kamoli da sam ih ranije gledao protiv nekog.

6Danevla

pre 7 godina

Posle kažu Nadal nije talentovan?! Čovek ima fenomenalan osećaj na mreži,volej,brzu reakciju...Kada god se uhvatio dubla osvajao je masterse, evo sada i zlato na OI. Garantovano bi bio prvi igrač sveta i u dublu da se tome posvetio.A nema trunke talenta prema stručnjacima, samo fizikalije.

Vanja

pre 7 godina

Bravo Rafa, svaka cast. Prava odluka da preskoci Toronto da bi se bolje pripremio za OI i evo prve medalje, a ima jos mogucnost i u singlu.

Scholes

pre 7 godina

Gledao sam mec i mogu da kazem da je ovde preovladala velika zelja, jer su posle tog prvog seta Rumuni bili dosta bolja. Uzeli brejk u trecem, ali pregoreli u zelji i izgubili posle tog brejka dva svoja servisa. Nadal dao sve od sebe, jurio svaku loptu, u par navrata vracao lopte iz publike maltene. Svaka cast i Lopezu, ali Nadalovo zalaganje i velika zelja uzeli zlato. Strasan borac!

Aleksa

pre 7 godina

Pred olimpijske igre najviše se bunio zbog tvrde podloge. Sad mu izgleda ne smeta ni malo. Dok pobeđuje, sve je super. Čestitam mu, svejedno!

Realan

pre 7 godina

Veliki igrac i borac, primer kako se odnositi prema svom sportu i zemlji. Nadam se da ce posluziti kao dodatna inspiracija Noletu da iskoristi najbolje teniske godine i preskoci FedExa po broju osvojenih GS

Joca

pre 7 godina

Djokovic prvo kolo nije uspeo da prodje, eeej, jos uvek prvi teniser sveta! A kralj Rafa igra dva meca na dan, i u oba pobedi! Igrao je i Djokovic dubl, da.. Ali jednako neuspesno kao singl, i zasluzeno je pociscen u svemu pre nego sto je i poceo!

ljupko

pre 7 godina

Mnogo mi je drago neka uzme I u singlu od ovih koji su ostali da se bore za medalju daleko naj bolji sportista I covek I nije licemer kao ona druga dvojica.Jedan nije tu I nadam se da vise nece ni biti na turu.

Чарапан

pre 7 godina

To je pravi teniser,a ne kao Djokovic koji nikada nije znao da igra dubl,koji nikad nije pomogao svojoj ekipi u Dejvis kupu i koji kada igra misli na sano na sebe...Odkud vam to da misli na Srbiju? I vi ga zalite...
(sasa, 13. avgust 2016 05:42)

Ти си видим гледао дејвис куп па знаш шта је Ђоковић радио. ПатриЈото!

Kljuto

pre 7 godina

Za sve nabeđene stručnjake: Đoković je jedini razlog zašto smo mi osvojili Salataru, i pod 2) čovek se trudio, i pošteno izgubio od trenutno BOLJEG I RASPOLOŽENIJEG Del Potra! Ko prati tenis zna da u tim slučajevima on može da pobedi SVAKOGA! To je napadački tenis sa malo kalkulacija i puno rizika protiv nijedan trkač (defanzivac) ne može da igra. Ista stvar se desila i u finalu Rolan Garosa protiv Vavrinke.

Lav

pre 7 godina

Drago mi je zbog Rafe, volela bih da osvoji zlato u singlu, i da se vrati na teren jak da ponovo gledamo borbe dva gladijatora- naseg i spanskog. Samo, i dalje ne mogu da verujem da pricate za Noleta da ne voli svoju zemlju jer nije osvojio medalju? Verovatno ni Fed ne voli svoju, kao ni Nadal u Londonu 2012, hm? Zanimljivo.

dragan

pre 7 godina

Volim OI jer se favoritima ne nameštaju protivnici da bi došli do finala.Svi počinju od nule i svi imaju šansu da trijumfuju.Svi ATP Mastersi i ostalo su nameštaljke da bi se novac okretao za bogate sponzore.

32333

pre 7 godina

Rece da ga boli ruka i da nije trenirao pred OI? Znam, sad slede komentari, da mi nije lako..u rupu itd. Ali to je rekao? Nije rekao?? Jeste rekao je i ne boliga ruka i mnogo je trenirao posto se uvek ubija od treniranja. Pa zasto to onda prica?

KRIGER

pre 7 godina

Bravo, tako se iskreni rodoljubi i patriote bore za svoj narod i svoju domovimu, ne glume ludilo, ne busaju se u grudi i ne prave se mnogo vazni kad igraju samo za sebe, za veliki novac i za nekakve bodove, vec i kad rizikuju da igraju po cenu da se bez neke preke potrebe povrede ili razbole i to samo zbog casti, prestiza, ponosa, dostojanstva i ugleda svog naroda i svoje drzave u kojoj uz to placaju i porez!

sasa

pre 7 godina

To je pravi teniser,a ne kao Djokovic koji nikada nije znao da igra dubl,koji nikad nije pomogao svojoj ekipi u Dejvis kupu i koji kada igra misli na sano na sebe...Odkud vam to da misli na Srbiju? I vi ga zalite...

nik

pre 7 godina

E BRAVO, zaista svaka čast.

Čovek koji nikada nije rekao ružnu reč za španske navijače, kada su NOLETU PRAVILI SVAŠTA, VIKALI, OMETALI GA, BUBNJEVI BUBNJALI, VIKALI, URLALI NA SERVU - on je izjavio da nije gledao meč i da zna da su najvijači španski divni i odlični, a ne da ne znaju za tradiciju kako se navija i poštuje tudji igrač i uopšte igrači i igra teniska.

UVEK ISTIČE DA JE ON ŠPANSKI TENISER a da je ponosan što igra za Španiju, a ne kaže nikada za našu zemlju, ni kada govori sa španskim novinarima.

ZNAČI, NE NAVIJAM ZA NJEGA, NIJE MOJ OBOŽAVANI LIK, ali da je nacionalista jeste i da je veliki borac, neumorni, jaki, pravi španski simbol sporta i simbol Španije - bik koji uvek frkće hahaha...BRAVO ZA NADALA koji je eto imao i sreće da se rodi u bogatoj porodici i bogatoj kolonijalnoj Španiji, koja je pokatoličila sve Arape za vreme Izabele i naravno skoro celu južnu Ameriku a one iz Belgije hteli da istrebe...E PA KRV NIJE VODA.

KRIGER

pre 7 godina

Bravo, tako se iskreni rodoljubi i patriote bore za svoj narod i svoju domovimu, ne glume ludilo, ne busaju se u grudi i ne prave se mnogo vazni kad igraju samo za sebe, za veliki novac i za nekakve bodove, vec i kad rizikuju da igraju po cenu da se bez neke preke potrebe povrede ili razbole i to samo zbog casti, prestiza, ponosa, dostojanstva i ugleda svog naroda i svoje drzave u kojoj uz to placaju i porez!

sasa

pre 7 godina

To je pravi teniser,a ne kao Djokovic koji nikada nije znao da igra dubl,koji nikad nije pomogao svojoj ekipi u Dejvis kupu i koji kada igra misli na sano na sebe...Odkud vam to da misli na Srbiju? I vi ga zalite...

nik

pre 7 godina

E BRAVO, zaista svaka čast.

Čovek koji nikada nije rekao ružnu reč za španske navijače, kada su NOLETU PRAVILI SVAŠTA, VIKALI, OMETALI GA, BUBNJEVI BUBNJALI, VIKALI, URLALI NA SERVU - on je izjavio da nije gledao meč i da zna da su najvijači španski divni i odlični, a ne da ne znaju za tradiciju kako se navija i poštuje tudji igrač i uopšte igrači i igra teniska.

UVEK ISTIČE DA JE ON ŠPANSKI TENISER a da je ponosan što igra za Španiju, a ne kaže nikada za našu zemlju, ni kada govori sa španskim novinarima.

ZNAČI, NE NAVIJAM ZA NJEGA, NIJE MOJ OBOŽAVANI LIK, ali da je nacionalista jeste i da je veliki borac, neumorni, jaki, pravi španski simbol sporta i simbol Španije - bik koji uvek frkće hahaha...BRAVO ZA NADALA koji je eto imao i sreće da se rodi u bogatoj porodici i bogatoj kolonijalnoj Španiji, koja je pokatoličila sve Arape za vreme Izabele i naravno skoro celu južnu Ameriku a one iz Belgije hteli da istrebe...E PA KRV NIJE VODA.

6Danevla

pre 7 godina

Posle kažu Nadal nije talentovan?! Čovek ima fenomenalan osećaj na mreži,volej,brzu reakciju...Kada god se uhvatio dubla osvajao je masterse, evo sada i zlato na OI. Garantovano bi bio prvi igrač sveta i u dublu da se tome posvetio.A nema trunke talenta prema stručnjacima, samo fizikalije.

Scholes

pre 7 godina

Gledao sam mec i mogu da kazem da je ovde preovladala velika zelja, jer su posle tog prvog seta Rumuni bili dosta bolja. Uzeli brejk u trecem, ali pregoreli u zelji i izgubili posle tog brejka dva svoja servisa. Nadal dao sve od sebe, jurio svaku loptu, u par navrata vracao lopte iz publike maltene. Svaka cast i Lopezu, ali Nadalovo zalaganje i velika zelja uzeli zlato. Strasan borac!

realno

pre 7 godina

@korucla Aha, ali ako Rafael Nadal za dva dana uzme drugo olimpijsko zlato lepo ce da zakljuca sve price o najboljem ikada. Uz sve trofeje koje ima dva olimpijska zlata bi mu donela status najboljeg ikada. Olimpijada je najveca sportska smotra, a vi mozete da se tesite do sutra.
.

Joca

pre 7 godina

Djokovic prvo kolo nije uspeo da prodje, eeej, jos uvek prvi teniser sveta! A kralj Rafa igra dva meca na dan, i u oba pobedi! Igrao je i Djokovic dubl, da.. Ali jednako neuspesno kao singl, i zasluzeno je pociscen u svemu pre nego sto je i poceo!

32333

pre 7 godina

Rece da ga boli ruka i da nije trenirao pred OI? Znam, sad slede komentari, da mi nije lako..u rupu itd. Ali to je rekao? Nije rekao?? Jeste rekao je i ne boliga ruka i mnogo je trenirao posto se uvek ubija od treniranja. Pa zasto to onda prica?

Vanja

pre 7 godina

Bravo Rafa, svaka cast. Prava odluka da preskoci Toronto da bi se bolje pripremio za OI i evo prve medalje, a ima jos mogucnost i u singlu.

ljupko

pre 7 godina

Mnogo mi je drago neka uzme I u singlu od ovih koji su ostali da se bore za medalju daleko naj bolji sportista I covek I nije licemer kao ona druga dvojica.Jedan nije tu I nadam se da vise nece ni biti na turu.

Mairon

pre 7 godina

Bravo za Rafu. Pokazao je da je jedan od najvećih boraca u sportu i da se hrabrost i zalaganje na kraju isplate.
Šta god uradio u singlu on je već ispisao istoriju ovom medaljom.

dragan

pre 7 godina

Volim OI jer se favoritima ne nameštaju protivnici da bi došli do finala.Svi počinju od nule i svi imaju šansu da trijumfuju.Svi ATP Mastersi i ostalo su nameštaljke da bi se novac okretao za bogate sponzore.

Lav

pre 7 godina

Drago mi je zbog Rafe, volela bih da osvoji zlato u singlu, i da se vrati na teren jak da ponovo gledamo borbe dva gladijatora- naseg i spanskog. Samo, i dalje ne mogu da verujem da pricate za Noleta da ne voli svoju zemlju jer nije osvojio medalju? Verovatno ni Fed ne voli svoju, kao ni Nadal u Londonu 2012, hm? Zanimljivo.

Kljuto

pre 7 godina

Za sve nabeđene stručnjake: Đoković je jedini razlog zašto smo mi osvojili Salataru, i pod 2) čovek se trudio, i pošteno izgubio od trenutno BOLJEG I RASPOLOŽENIJEG Del Potra! Ko prati tenis zna da u tim slučajevima on može da pobedi SVAKOGA! To je napadački tenis sa malo kalkulacija i puno rizika protiv nijedan trkač (defanzivac) ne može da igra. Ista stvar se desila i u finalu Rolan Garosa protiv Vavrinke.

Rafaelo

pre 7 godina

Bravo majstore!!!!! da Bog da uzeo zlato i u singlu!!!
Ovako se donosi radost svom narodu,igrajuci za svoju zemlju kad se igra!!! Rafa moze da bude i 20. na Atp listi ali zna kada treba da bude na vrhu.
NolO, dzabe ti prvo mesto kad nista ne uradis za zemlju Srbiju kad TREBA.

Чарапан

pre 7 godina

To je pravi teniser,a ne kao Djokovic koji nikada nije znao da igra dubl,koji nikad nije pomogao svojoj ekipi u Dejvis kupu i koji kada igra misli na sano na sebe...Odkud vam to da misli na Srbiju? I vi ga zalite...
(sasa, 13. avgust 2016 05:42)

Ти си видим гледао дејвис куп па знаш шта је Ђоковић радио. ПатриЈото!

Da se zna

pre 7 godina

Novakovi navijači slave njegove pobede,trofeje sa turnira kada igra za sebe a kada dodje Olimpijada koja jednom u četri godine ili Dejvis Kup za reprezentaciju onda uvek imaju opravdanja i podizilaze mu u svakom smislu kao nije bitno..A ovamo se pozivaju na nacionalnost!? Mislim odlučite već jednom šta je bitno a šta ne..Pre nego što pljujete druge zbog toga što imaju podjednako uspeh kako za reprezentaciju tako za sebe..

Aleksa

pre 7 godina

Pred olimpijske igre najviše se bunio zbog tvrde podloge. Sad mu izgleda ne smeta ni malo. Dok pobeđuje, sve je super. Čestitam mu, svejedno!

prosto

pre 7 godina

@Ratko Prvo Marej nema sve gren slemove Nadal ima. Nadal je sa 24 godine imao sve osvojene gren slemove. Marej ima 3 gren slema Nadal 14, razlika je ogromna. Marej ima 1 dejvis kup, Nadal 4. Razlika u osvojenim mastersima je tek ogromna. Tako da 2 zlata sa olimpijade znacajno vise doprinose Nadalovoj besmrtnosti. Vidi se parcijalno pracenje tenisa kad ti je zavrsni masters najveci argument. Zavrsni masters je vise "sminkerski" turnir i retko zapravo ucestvuje bas 8 najboljih, najcesce dolazi do zamene. Koliko je "sminkerski" pokazuje da se teniser moze zameniti tokom grupne faze posle 1 ili 2 odigrana meca. 10 titula sa zavrsnog mastersa u poredjenju sa olimpijskim zlatom ne vredi nista. Realno sa 14 gren slem titula, 28 masters trofeja, 2 olimpijska zlata, 4 Dejvis kupa, ako osvoji jos jedno zlato u singlu Nadal je najbolji ikada i to je surova istina.

Realan

pre 7 godina

Veliki igrac i borac, primer kako se odnositi prema svom sportu i zemlji. Nadam se da ce posluziti kao dodatna inspiracija Noletu da iskoristi najbolje teniske godine i preskoci FedExa po broju osvojenih GS

neko iz mase

pre 7 godina

El grande Rafa!!! Covek upotpunio u svoju kolekciju zlatnu medalju sa Spanijom u singlu,dublu. Mozda ostaje miks dubl sto mu nedostaje u riznici ali tesko da ce na sledecim igrama u Tokiju 2020 godine igrati pa da pokusa to.

Ratko

pre 7 godina

korucla Aha, ali ako Rafael Nadal za dva dana uzme drugo olimpijsko zlato lepo ce da zakljuca sve price o najboljem ikada. Uz sve trofeje koje ima dva olimpijska zlata bi mu donela status najboljeg ikada. Olimpijada je najveca sportska smotra, a vi mozete da se tesite do sutra.
.
(realno, 13. avgust 2016 11:11)
Realno pojma nemaš. A što Marej ne bi bio najbolji svih vremena ako osvoji drugo zlato? Nadal nije sam osvojio titulu u dublu već je imao partnera. U Svetu tenisa se najviše boduju GS titule, Završni masters turniri i Masters serija. Olimpijske igre se ne uzimaju kao neki bitan parametar ali jeste lep trofej koji ima značenje. Nadal NIKADA nije osvojio ni jedan turnir na kojem učestvuju osam najboljih, odnosno završni masters sezone a koji se igra svake godine. Đoković i Federer više puta. Tako da ne može Nadal biti najveći teniser ikada. Olimpijske igre su na četiri godine i treba da se neke stvari poklope da bi osvojio trofej, tvoja stavka bi imala neko značenje da se igra Olimpijski turnir svake godine. Ovako si pokazao da realno pojma nemaš i da je tvoj komentar čista mržnja prema Đokoviću i njegovim vanserijskim rezultatima.

VR46

pre 7 godina

(Ratko, 13. avgust 2016 15:08)

S obzirom da su OI svake 4 godine, 16x su manje sanse da se osvoji zlato na OI, nego 1 GS.
Ako uzmemo to kao relevantan faktor, ZLATO na OI vredi kao 16 GS, srebro 8, bronza 4, 4. mesto 2, a 1/4 1.

To znaci za Nadala 32, sa onih 14, daju 46 GS.
Federeru na 17, dodas, 24, 41
Noletu na 12, 6, sto daje 18.

WTF u odnosu na OI 4x, sto mu dodje kao 4GS, finale 2, 1/2 1.
Opet im dodaj i opet ce Nole biti iza obojice.....

Nemoj samo da spinujes.

Meni vise vredi poraz od 3 kosa protiv Drim Tima na OI , nego sve pobede i svi trofeji Novaka na atp turu.

Da ne spominjem Valentina Rosija, ciji samo jedan krug ima vece znacenje nego sve pobede i svi trofeji gore pomenute 3. Samo jedan krug kad sedne ma svoju masinu, sve staje....

Tih 45 min, koliko otprilike traje samo jedna trka Moto GP-a, predstavlja nesto sa cim ni jedan sport ili sportista ne mogu da se uporede.
Slicno je bilo sa F1, dok je nisu "kompjuterizovali" i opropastili

Nebojša

pre 7 godina

Čestitke ali bez da na bilo koji način omalovazavam pobedu otkud uopšte ovi rumuni finalu zaista nikad nisam čuo ni za jednog od ova dva igrača kamoli da sam ih ranije gledao protiv nekog.

Sasa.r

pre 7 godina

Vidim i dalje dečija prepucavanja oko toga ko je najbolji,iako su kriterijumi svima poznati.Prvo se gledaju sledeći,zatim masters,pa Atp 500.Federer ima 17slemova i tek kada neko dostigne taj broj,onda se posmatraju masters.Federer je ubedljivo najbolji u istoriji zatim Rafa jer ima isto sremska kao Šamara ali više masters, pate onda nas Nove.Sve drugo su dečije maštovite.

teča rasa

pre 7 godina

(sasa, 13. avgust 2016 05:42)

...Дејвис куп... Новак... Извини дечко, од када ти пратиш тенис?!

teča rasa

pre 7 godina

(VR46, 13. avgust 2016 15:57)

Стрчњак за филозофију и математику. О тенису немаш појма!!!

sasa

pre 7 godina

To je pravi teniser,a ne kao Djokovic koji nikada nije znao da igra dubl,koji nikad nije pomogao svojoj ekipi u Dejvis kupu i koji kada igra misli na sano na sebe...Odkud vam to da misli na Srbiju? I vi ga zalite...

KRIGER

pre 7 godina

Bravo, tako se iskreni rodoljubi i patriote bore za svoj narod i svoju domovimu, ne glume ludilo, ne busaju se u grudi i ne prave se mnogo vazni kad igraju samo za sebe, za veliki novac i za nekakve bodove, vec i kad rizikuju da igraju po cenu da se bez neke preke potrebe povrede ili razbole i to samo zbog casti, prestiza, ponosa, dostojanstva i ugleda svog naroda i svoje drzave u kojoj uz to placaju i porez!

32333

pre 7 godina

Rece da ga boli ruka i da nije trenirao pred OI? Znam, sad slede komentari, da mi nije lako..u rupu itd. Ali to je rekao? Nije rekao?? Jeste rekao je i ne boliga ruka i mnogo je trenirao posto se uvek ubija od treniranja. Pa zasto to onda prica?

nik

pre 7 godina

E BRAVO, zaista svaka čast.

Čovek koji nikada nije rekao ružnu reč za španske navijače, kada su NOLETU PRAVILI SVAŠTA, VIKALI, OMETALI GA, BUBNJEVI BUBNJALI, VIKALI, URLALI NA SERVU - on je izjavio da nije gledao meč i da zna da su najvijači španski divni i odlični, a ne da ne znaju za tradiciju kako se navija i poštuje tudji igrač i uopšte igrači i igra teniska.

UVEK ISTIČE DA JE ON ŠPANSKI TENISER a da je ponosan što igra za Španiju, a ne kaže nikada za našu zemlju, ni kada govori sa španskim novinarima.

ZNAČI, NE NAVIJAM ZA NJEGA, NIJE MOJ OBOŽAVANI LIK, ali da je nacionalista jeste i da je veliki borac, neumorni, jaki, pravi španski simbol sporta i simbol Španije - bik koji uvek frkće hahaha...BRAVO ZA NADALA koji je eto imao i sreće da se rodi u bogatoj porodici i bogatoj kolonijalnoj Španiji, koja je pokatoličila sve Arape za vreme Izabele i naravno skoro celu južnu Ameriku a one iz Belgije hteli da istrebe...E PA KRV NIJE VODA.

Nebojša

pre 7 godina

Čestitke ali bez da na bilo koji način omalovazavam pobedu otkud uopšte ovi rumuni finalu zaista nikad nisam čuo ni za jednog od ova dva igrača kamoli da sam ih ranije gledao protiv nekog.

Aleksa

pre 7 godina

Pred olimpijske igre najviše se bunio zbog tvrde podloge. Sad mu izgleda ne smeta ni malo. Dok pobeđuje, sve je super. Čestitam mu, svejedno!

Чарапан

pre 7 godina

To je pravi teniser,a ne kao Djokovic koji nikada nije znao da igra dubl,koji nikad nije pomogao svojoj ekipi u Dejvis kupu i koji kada igra misli na sano na sebe...Odkud vam to da misli na Srbiju? I vi ga zalite...
(sasa, 13. avgust 2016 05:42)

Ти си видим гледао дејвис куп па знаш шта је Ђоковић радио. ПатриЈото!

realno

pre 7 godina

@korucla Aha, ali ako Rafael Nadal za dva dana uzme drugo olimpijsko zlato lepo ce da zakljuca sve price o najboljem ikada. Uz sve trofeje koje ima dva olimpijska zlata bi mu donela status najboljeg ikada. Olimpijada je najveca sportska smotra, a vi mozete da se tesite do sutra.
.

Ratko

pre 7 godina

korucla Aha, ali ako Rafael Nadal za dva dana uzme drugo olimpijsko zlato lepo ce da zakljuca sve price o najboljem ikada. Uz sve trofeje koje ima dva olimpijska zlata bi mu donela status najboljeg ikada. Olimpijada je najveca sportska smotra, a vi mozete da se tesite do sutra.
.
(realno, 13. avgust 2016 11:11)
Realno pojma nemaš. A što Marej ne bi bio najbolji svih vremena ako osvoji drugo zlato? Nadal nije sam osvojio titulu u dublu već je imao partnera. U Svetu tenisa se najviše boduju GS titule, Završni masters turniri i Masters serija. Olimpijske igre se ne uzimaju kao neki bitan parametar ali jeste lep trofej koji ima značenje. Nadal NIKADA nije osvojio ni jedan turnir na kojem učestvuju osam najboljih, odnosno završni masters sezone a koji se igra svake godine. Đoković i Federer više puta. Tako da ne može Nadal biti najveći teniser ikada. Olimpijske igre su na četiri godine i treba da se neke stvari poklope da bi osvojio trofej, tvoja stavka bi imala neko značenje da se igra Olimpijski turnir svake godine. Ovako si pokazao da realno pojma nemaš i da je tvoj komentar čista mržnja prema Đokoviću i njegovim vanserijskim rezultatima.

Kljuto

pre 7 godina

Za sve nabeđene stručnjake: Đoković je jedini razlog zašto smo mi osvojili Salataru, i pod 2) čovek se trudio, i pošteno izgubio od trenutno BOLJEG I RASPOLOŽENIJEG Del Potra! Ko prati tenis zna da u tim slučajevima on može da pobedi SVAKOGA! To je napadački tenis sa malo kalkulacija i puno rizika protiv nijedan trkač (defanzivac) ne može da igra. Ista stvar se desila i u finalu Rolan Garosa protiv Vavrinke.

VR46

pre 7 godina

(Ratko, 13. avgust 2016 15:08)

S obzirom da su OI svake 4 godine, 16x su manje sanse da se osvoji zlato na OI, nego 1 GS.
Ako uzmemo to kao relevantan faktor, ZLATO na OI vredi kao 16 GS, srebro 8, bronza 4, 4. mesto 2, a 1/4 1.

To znaci za Nadala 32, sa onih 14, daju 46 GS.
Federeru na 17, dodas, 24, 41
Noletu na 12, 6, sto daje 18.

WTF u odnosu na OI 4x, sto mu dodje kao 4GS, finale 2, 1/2 1.
Opet im dodaj i opet ce Nole biti iza obojice.....

Nemoj samo da spinujes.

Meni vise vredi poraz od 3 kosa protiv Drim Tima na OI , nego sve pobede i svi trofeji Novaka na atp turu.

Da ne spominjem Valentina Rosija, ciji samo jedan krug ima vece znacenje nego sve pobede i svi trofeji gore pomenute 3. Samo jedan krug kad sedne ma svoju masinu, sve staje....

Tih 45 min, koliko otprilike traje samo jedna trka Moto GP-a, predstavlja nesto sa cim ni jedan sport ili sportista ne mogu da se uporede.
Slicno je bilo sa F1, dok je nisu "kompjuterizovali" i opropastili

Joca

pre 7 godina

Djokovic prvo kolo nije uspeo da prodje, eeej, jos uvek prvi teniser sveta! A kralj Rafa igra dva meca na dan, i u oba pobedi! Igrao je i Djokovic dubl, da.. Ali jednako neuspesno kao singl, i zasluzeno je pociscen u svemu pre nego sto je i poceo!

dragan

pre 7 godina

Volim OI jer se favoritima ne nameštaju protivnici da bi došli do finala.Svi počinju od nule i svi imaju šansu da trijumfuju.Svi ATP Mastersi i ostalo su nameštaljke da bi se novac okretao za bogate sponzore.

Lav

pre 7 godina

Drago mi je zbog Rafe, volela bih da osvoji zlato u singlu, i da se vrati na teren jak da ponovo gledamo borbe dva gladijatora- naseg i spanskog. Samo, i dalje ne mogu da verujem da pricate za Noleta da ne voli svoju zemlju jer nije osvojio medalju? Verovatno ni Fed ne voli svoju, kao ni Nadal u Londonu 2012, hm? Zanimljivo.

ljupko

pre 7 godina

Mnogo mi je drago neka uzme I u singlu od ovih koji su ostali da se bore za medalju daleko naj bolji sportista I covek I nije licemer kao ona druga dvojica.Jedan nije tu I nadam se da vise nece ni biti na turu.

Realan

pre 7 godina

Veliki igrac i borac, primer kako se odnositi prema svom sportu i zemlji. Nadam se da ce posluziti kao dodatna inspiracija Noletu da iskoristi najbolje teniske godine i preskoci FedExa po broju osvojenih GS

prosto

pre 7 godina

@Ratko Prvo Marej nema sve gren slemove Nadal ima. Nadal je sa 24 godine imao sve osvojene gren slemove. Marej ima 3 gren slema Nadal 14, razlika je ogromna. Marej ima 1 dejvis kup, Nadal 4. Razlika u osvojenim mastersima je tek ogromna. Tako da 2 zlata sa olimpijade znacajno vise doprinose Nadalovoj besmrtnosti. Vidi se parcijalno pracenje tenisa kad ti je zavrsni masters najveci argument. Zavrsni masters je vise "sminkerski" turnir i retko zapravo ucestvuje bas 8 najboljih, najcesce dolazi do zamene. Koliko je "sminkerski" pokazuje da se teniser moze zameniti tokom grupne faze posle 1 ili 2 odigrana meca. 10 titula sa zavrsnog mastersa u poredjenju sa olimpijskim zlatom ne vredi nista. Realno sa 14 gren slem titula, 28 masters trofeja, 2 olimpijska zlata, 4 Dejvis kupa, ako osvoji jos jedno zlato u singlu Nadal je najbolji ikada i to je surova istina.

Rafaelo

pre 7 godina

Bravo majstore!!!!! da Bog da uzeo zlato i u singlu!!!
Ovako se donosi radost svom narodu,igrajuci za svoju zemlju kad se igra!!! Rafa moze da bude i 20. na Atp listi ali zna kada treba da bude na vrhu.
NolO, dzabe ti prvo mesto kad nista ne uradis za zemlju Srbiju kad TREBA.

6Danevla

pre 7 godina

Posle kažu Nadal nije talentovan?! Čovek ima fenomenalan osećaj na mreži,volej,brzu reakciju...Kada god se uhvatio dubla osvajao je masterse, evo sada i zlato na OI. Garantovano bi bio prvi igrač sveta i u dublu da se tome posvetio.A nema trunke talenta prema stručnjacima, samo fizikalije.

Da se zna

pre 7 godina

Novakovi navijači slave njegove pobede,trofeje sa turnira kada igra za sebe a kada dodje Olimpijada koja jednom u četri godine ili Dejvis Kup za reprezentaciju onda uvek imaju opravdanja i podizilaze mu u svakom smislu kao nije bitno..A ovamo se pozivaju na nacionalnost!? Mislim odlučite već jednom šta je bitno a šta ne..Pre nego što pljujete druge zbog toga što imaju podjednako uspeh kako za reprezentaciju tako za sebe..

Scholes

pre 7 godina

Gledao sam mec i mogu da kazem da je ovde preovladala velika zelja, jer su posle tog prvog seta Rumuni bili dosta bolja. Uzeli brejk u trecem, ali pregoreli u zelji i izgubili posle tog brejka dva svoja servisa. Nadal dao sve od sebe, jurio svaku loptu, u par navrata vracao lopte iz publike maltene. Svaka cast i Lopezu, ali Nadalovo zalaganje i velika zelja uzeli zlato. Strasan borac!

Vanja

pre 7 godina

Bravo Rafa, svaka cast. Prava odluka da preskoci Toronto da bi se bolje pripremio za OI i evo prve medalje, a ima jos mogucnost i u singlu.

neko iz mase

pre 7 godina

El grande Rafa!!! Covek upotpunio u svoju kolekciju zlatnu medalju sa Spanijom u singlu,dublu. Mozda ostaje miks dubl sto mu nedostaje u riznici ali tesko da ce na sledecim igrama u Tokiju 2020 godine igrati pa da pokusa to.

Mairon

pre 7 godina

Bravo za Rafu. Pokazao je da je jedan od najvećih boraca u sportu i da se hrabrost i zalaganje na kraju isplate.
Šta god uradio u singlu on je već ispisao istoriju ovom medaljom.

teča rasa

pre 7 godina

(sasa, 13. avgust 2016 05:42)

...Дејвис куп... Новак... Извини дечко, од када ти пратиш тенис?!

teča rasa

pre 7 godina

(VR46, 13. avgust 2016 15:57)

Стрчњак за филозофију и математику. О тенису немаш појма!!!

Sasa.r

pre 7 godina

Vidim i dalje dečija prepucavanja oko toga ko je najbolji,iako su kriterijumi svima poznati.Prvo se gledaju sledeći,zatim masters,pa Atp 500.Federer ima 17slemova i tek kada neko dostigne taj broj,onda se posmatraju masters.Federer je ubedljivo najbolji u istoriji zatim Rafa jer ima isto sremska kao Šamara ali više masters, pate onda nas Nove.Sve drugo su dečije maštovite.