Petak, 25.11.2022.

08:15

Srbija i Hrvatska jedini Evropljani koji gube od Brazila

Fudbaleri Brazila pobedom nad Srbijom (2:0) nastavili su neobičnu tradiciju sa evropskim selekcijama.

Izvor: B92

Srbija i Hrvatska jedini Evropljani koji gube od Brazila IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Neko iz Srema

pre 1 godinu

Sansa da mi dobijemo Brazil je isto kao da ja igram 1 na 1 protiv lebrona I da mi daju magnum 44 sa 1 metkom Al samo da mu pucam u koleno 1 rukom u teoriji Sansa postoji u realnosti ce da me ugazi Tako je I sad nasom reprezentacijom..realna Sansa je da se prodje grupa a sve preko toga je iluzija

Ivar

pre 1 godinu

Ajde navedi bar jednu izjavu bilo koga, da osvajamo SP. Zasto moras lagati susjed.
(Španija-hrvatska 6:0, 25. novembar 2022 10:09)
Nije bilo direktnog komentara ali jako puno aluzija na to a da ne pricamo o o susretu sa Portugalom, kako su poceli padati hvalospjevi i nabrijavanje zobg jednog losijeg dana Portugala. Da su igrali 10 puta Portugal bi 8-9 slavio. Da ima pravo jer se je stvorila nezdrava atmosfera a ova Piksijeva izjava nakon utakmice je dno, veliki igrac a mali covijek u porazu.

Nenad

pre 1 godinu

Razlika je u tome što smo mi izgubili odp. Brazila 1:0 u tvrdoj utakmici. I što smo počeli pa je sudac izmislio penal za Brazil za preokret, za 2:1 a Vi ste trebali izgubiti 5:0.
I što smo viceprvaci svijeta, naravno.
(drago, 25. novembar 2022 09:47)

U redu je penaldžija. Videli smo u prvoj utakmici posle SP 6 golova u vasoj mrezi, a i u finalu je trebala biti petarda.

coach

pre 1 godinu

Najvise me je iznervirao Pavlovic. Decko je svaki put slao loptu u nazad ka golmani ili igraci iza sebe a on dodje do pola terena. To je bas dosta puta uradio

Španija-hrvatska 6:0

pre 1 godinu

Neukusno je da Hrvatsku gurate u koš sa nama. Oni su bili treći i drugi na svetu, klasa iznad nas. Mi smo objektivno druga evropska liga, oni prva.
(Dorotej, 25. novembar 2022 09:42)


Jel ta klasa igrala bez golova sa Marokom?! E moj susjed.

Stefan

pre 1 godinu

Nije sramota izgubiti od Brazila, al naš problem je cim pobedimo neku jacu selekciju(Portugal) pocnemo da se dižemo u nebesa, prizivamo Brazil da se igramo sa njima, a onda ne uputimo ni jedan šut na gol

Španija-hrvatska 6:0

pre 1 godinu

tako svake 4 godine… 40 godina mi prizivamo osvajanje SPa, a da ne da nismo blizu, nego smo u rangu Kosta Rike, Koreje, Rusije, Australije.

Objasnjenje?
(ime, 25. novembar 2022 09:14)


Ajde navedi bar jednu izjavu bilo koga, da osvajamo SP. Zasto moras lagati susjed.

Marinjo

pre 1 godinu

I Srbija i Hrvatska će morati poraditi na obrambenoj liniji, imaju dobre igrače obadve ekipe, al samo je Gvardijol moderan stoper koji sudjeluje u igri i iznosi loptu prema veznoj liniji, vezna linija se nesmije vraćati unazad po loptu, to je greška protiv ovakvih ekipa kao što su Brazil, Francuska, Belgija, to je Hrvatsku koštalo protiv Maroca, Modrić je iznosio loptu, Brozović i Perišić nisu mogli bit na prirodnim pozicijama i sve je izgledalo bezopasno, mada Maroco nije bezvezna ekipa sa Zyechom, Hakimijem, Mazraorijem, Bonom...

Bokius

pre 1 godinu

Ono sinoc je bila igra Brazila iz 70-tih, a ne igra 2000-tih kada je Brazil od stare slave imao samo ime. Velika pretnja svima i zasluzuju da daleko doguraju.

Toni

pre 1 godinu

Haha istina jedini gubimo od Brazila..
Sinoc Srbi i nisu toliko lose igrali koliko je Brazil ubijao.. kad pogledas tu igru pa sinoc bi pobjedili bilo koga.. sljedeca tekma ce biti zanimljiva, punjenje Borjanovg gola 😈😈

Boki

pre 1 godinu

Ali nijedna evropska reprezentacija nije igrala protiv Brazila sa NULA udaraca na gol!
Secam se kada je posle utakmice s hrvatima Nejmar ispred svlacionice strpljivo cekao Modrica da mu se potpise na dres.
Hrvati su druga kategorija fudbala u poredjenju sa nama a rezultati su to i pokazali.
Ne tesite se nebitnim stvarima

drago

pre 1 godinu

Razlika je u tome što smo mi izgubili od Brazila 1:0 u tvrdoj utakmici. I što smo počeli pa je sudac izmislio penal za Brazil za preokret, za 2:1 a Vi ste trebali izgubiti 5:0.
I što smo viceprvaci svijeta, naravno.

Obrad

pre 1 godinu

Dobri ste sa tom analizom igre Brazila. Igra se grupna faza i opipava se teren, postavlja se taktika, igra se koliko treba, ne otkrivaju se svi aduti. Jer moraju svakog nakantati sa 15-0 da bi vi bili zadovoljni?

Dorotej

pre 1 godinu

Neukusno je da Hrvatsku gurate u koš sa nama. Oni su bili treći i drugi na svetu, klasa iznad nas. Mi smo objektivno druga evropska liga, oni prva.

n6

pre 1 godinu

tehnički i taktički smo totalno podbacili. naši pasevi su nula. dok gledam brazil kao da neki profesionalac igra pes na kompu. precizni, direktni, tačni pre svega brzi pasevi, a mi? 2 pasa ne možemo da sastavimo. kao što imamo moćnu školu košarke e tako nešto nam treba i za fudbal. jake, stručne i profesionalne škole i kampovi za klince tj petliće. i sve ove naše manekene bi poslao u teretanu i na trčanje sa tegovima oko ruku i nogu. fali im snaga, jačina, trvdoća... mekani su mi nekako

euforija

pre 1 godinu

Niti jedan sut u okvir gola... kakva tuga.

Pa brate, ovi nasi nisu stigli da vide ni kako izgleda golman Brazila.
Jeste Brazil kvalitetnija ekipa, ali bas ovoliko da nas deklasiraju?

sportdetective

pre 1 godinu

Igraj sa dva spica, sta si se stiso. Igras na glavu mitrovicu, a pored njega jedan od najboljih skakaca stopera tiago silva. Ako igras sa dva spica znaci zaposljavas njihovu odbranu 100% i vuces njihovog zadnjeg veznog Casemira nazad da ne moze da ucestvuje toliko u napadu, a mi sve kontra, pa dokle vise. Vracamo se u samoubilacku komfort zonu, branimo se pa sta nam bog da, ali bog ne voli kukavice, zato jih nikada i ne nagradjuje. Svajcarci nam ne leze, a afrikanci nas uvek vrate u realnost. Sa ovakvim pristupom i taktikom, pokazuje da zele samo jedan bod u grupi, a nas loze kako imaju snage i da se nikad nisu bolje osecali. Puf dva samara i ajd zdravo.

KrleVal

pre 1 godinu

srbija nikada nije dobila nijednu, iole respektabilnu drzavu, a Hrvatska 90% najvecih… vise puta
(herzegowina_california, 25. novembar 2022 09:11)
Druze a sta su za tebe Nemacka i Portugal? Nizerazredne reprezentacije?

Masariko

pre 1 godinu

Zbog te fame o Brazilcima kao vanzemaljcima koja se nekako vuce medju balkancima. I onda se izgubi jos u svlacionici. Drugi nemaju taj i toliki (neopravdani) respekt prema Brazilcima.
Ovo ne znaci da nisu odlicni. Jesu. Ali nisu vanzemaljci i nisu nepobjedivi. Kao sto nije niko nepobjediv. Ni u jednom sportu...
(Serpico, 25. novembar 2022 08:34)

Brazil nije nepobediv, ali jeste za nas. Realno, imali smo veliku sreću da nije bilo 6 komada. Dve stative i prečka, Vanja nekoliko ludih odbrana, dva puta se Brazilci okliznuli u situacijama jedan na jedan, dva-tri puta odbrana čudom odbranila. Nego, bacimo kapu uvis i radujmo se, i koncentracija za sledeća dva meča. Da bar izvučemo četiri boda, moguće je da će nam i oni pomoći.

CheCro

pre 1 godinu

Gibanica@ Mi smo s Brazilom igrali 4 puta, 3 puta izgubili i jedan put odigrali nerijeseno. Izgubili u prijateljskim 2:0 i 1:1. Na Sp 2006 u Njemackoj izgubili 1:0 dok su kod nas tad najbolji igraci bili Srna, Kranjcar, Olic, Tudor, braca Kovac... Statistika tog meca. Posjed lopte Brazil 52 a mi 48 posto. Udarci Brazil 19(8) a mi 8(4). Otvaranje Sp u Brazilu smo izgubili 3:1 s tim da je 1:1 bilo do 71 minute kad japanski sudac sudi nepostojeci penal za Brazil. Imate video na youtubu pa pogledajte kako engleski komentatori vicu nooo, no penalty. Treci gol nam daju u 91 minuti. Statistika meca. Posjed lopte Brazil 58 a mi 42 posto. Udarci Brazil 14(9) a mi 10(4). Vi jucer niste postojali na terenu i niste napravili doslovno nista. Sabilo vas u sesnesterac i realno tribali ste izgubit minimalno 5:0 ali uz raspolozenog golmana i dozu srice zavrsilo je odlicnih 2:0

coach

pre 1 godinu

Neukusno je da Hrvatsku gurate u koš sa nama. Oni su bili treći i drugi na svetu, klasa iznad nas. Mi smo objektivno druga evropska liga, oni prva.
(Dorotej, 25. novembar 2022 09:42)

Voleli ih ili ne, tako je. Posle raspada SFRJ ako racunamo i CG, najbolje je bilo 1998. Realno tada smo imali najbolji tim i malo srece je falilo protiv Holandjana. Posle samo smo se lozili pre SP a onda se dobro ohladimo u grupnoj fazi i ispadnemo (2010, 2018). Aj sad neka igrace ovo dobro ohladi pa da se trgnu u ove 2 utakmice.
Ali interesantna je taktika selektora svaki put, mislio sam da sa Pixijem nece biti. Ali eto opet. U kvalifikacijama napadacka taktika i idemo na sve ili nista i extra prodjemo ( npr. sad sa Portugalom): Ali onda na SP se povucemo, defanzivna taktika. Trebali smo i sa Brazilom. Kakva razlika izgubiti 5:0 ili 1:0. Mozda bi smo ih malo povukli da smo krenuli vise u napad

ElHombre

pre 1 godinu

Jeste izgubili smo 2:0 2 puta, razlika u kvalitetu je ocigledna. Ajde da se ponovo sastanemo za 4 godine u Americi/Mexiku treca sreca...

Hrvatska Argentina 3:0

pre 1 godinu

A da se malo bolje informišete, jer je 2014 protiv Hrvatske bilo 1:1, a ne 1:0.
(Merkurijanac, 25. novembar 2022 08:30)

Možda u igricu a zapravo

2006 1-0
2014 3-1
2018 2-0
(Gibanica,

17.08.2005. igrali su
HRVATSKA: BRAZIL 1:1

ime

pre 1 godinu

Nista novo kad je Srbija u pitanju.
Zagarantovano poslednje mesto u grupi SPa ili EPa uz debeli minus kad je u pitanju gol razlika.

Stare boljke, koje vise to i nisu- pre svega, mi na terenu izgledamo kao rekreativci:

- kao pojedinci delujemo kruti, nezgrapni, drvenasti, nespremni… nasa fizionomija ne odgovara zahtevima fudbala. Kosarka, vaterpolo, rukomet… to su nasi sportovi. Dinarski smo tipovi.

- tehnicki i takticki smo neobuceni. Od elementarnih stvari kao sto su prijem i pas, pa do kretanja bez lopte, pokrivanja prostora (zone)… licimo na Alzir 80ih godina. Uvek smo licili na Alzir, al nam se desvalo sa imamo Prosineckog, Piksija, Susica… koji su to maskirali.

- nespremni smo. To nam je u mentalitetu. Ne pomazu to fitnes treneri. Jer ne treniramo, ne ulazemo u sebe, ne zivimo sportski.

- mentalitet nam je gubitnicki. Takva nam i istorija. To je deo nas. Mi zapomazemo za Bogom i zahvaljujemo sto nas je ovakve sacuvao od propasti… mesto da budemo Bogovi.

I sve je to u redu. Svaka nacija ima crte karaktera i limite. Al cini se da samo mi mozemo da imamo toliko nerealna ocekivanja i tako svake 4 godine… 40 godina mi prizivamo osvajanje SPa, a da ne da nismo blizu, nego smo u rangu Kosta Rike, Koreje, Rusije, Australije.

Objasnjenje?

Rade74

pre 1 godinu

Ali je Hrvatska vice šampion Sveta,a mi ostajemo boranija,barem zasad.Juće ono je bilo najlošije izdanje odkako nas vodi Piksi.Nadam se i poslednje na ovom šampionatu.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Hrvatska izgubi od Brazila a dođe do 1/2 finala ili finala SP, a mi gubimo i od ostalih tipa Australija, Obala Slonovače i sl. Smešno je upoređivati nas sa Hrvatskom u reprezentativnom fudbalu. Tužno ali istinito…

Serpico

pre 1 godinu

Zbog te fame o Brazilcima kao vanzemaljcima koja se nekako vuce medju balkancima. I onda se izgubi jos u svlacionici. Drugi nemaju taj i toliki (neopravdani) respekt prema Brazilcima.
Ovo ne znaci da nisu odlicni. Jesu. Ali nisu vanzemaljci i nisu nepobjedivi. Kao sto nije niko nepobjediv. Ni u jednom sportu...

DJony

pre 1 godinu

Ne znam sto se dize tolka dzeva oko ovoga?! Brazil je jedan od favorita za osvajanje titule dok Srbija definitivno to nije i to je cinjenica. No setimo se malo kosarkaskog prvenstva gde smo bili najbolji u grupi ali u ukupnom plasmanu smo bili losiji od Poljske koja je u grupi imala rezultat 3/2 ali je na kraju stigla do borbe za bronzu. Tako da ovo za sad i dalje nije tragedija pogotovo sto je prva utaknica protiv favorita.

Gibanica

pre 1 godinu

A da se malo bolje informišete, jer je 2014 protiv Hrvatske bilo 1:1, a ne 1:0.
(Merkurijanac, 25. novembar 2022 08:30)

Možda u igricu a zapravo

2006 1-0
2014 3-1
2018 2-0

333

pre 1 godinu

Tacno sam znao da cemo komsije Hrvate da uvucemo u poraz da skrecemo sa teme i kako nismo samo mi izgubili od Brazila, izgubili su nekada davno i Hrvati. Koga briga.

Milan

pre 1 godinu

E neka ste uspeli da izvučete paralelu sa Hrvatima. Sada, u ovom teškom trenutku velike patnje, to nam je potrebnije nego ikada pre :))
Ja samo želim da nam se vrati ona ekipa i igra iz kvalifikacija, neverovatno kako su se sinoć ugasili momci. Ono je bilo čak i lošije nego što smo odigrali protiv Brazila pod vođstvom bata Krstaje pre četiri godine.

Che

pre 1 godinu

Samo neka Brazil pobedi Svajcarsku 2+ i sve im je oprošteno. Jer onda nama ako pobedimo Kamerun bilo kojom rezultatom, protiv Svajcarske igra i remi za prolaz. Ima jedna zanimljivost. Ako Brazil dobije Svajcarce 2:0, a mi Kamerun s 1:0, a to je zapravo pravi odnos snaga i lako ostvarivo, nama će se za prolaz u zadnjem kolu gledati broj žutih kartona, ako odigramo nerešene sa Švajcarcima. A to je isto lako ostvarivo.

znalac

pre 1 godinu

Zašto je u Kataru recimo Mladenović, a ne Partizanov kapiten Urošević, koji je po "transfermarktu" više nego duplo vredniji, u životnoj je formi, a bio je sa U19 Srbijom i šampion Evrope?

Eric Cartman

pre 1 godinu

Zašto je u Kataru recimo Mladenović, a ne Partizanov kapiten Urošević, koji je po "transfermarktu" više nego duplo vredniji, u životnoj je formi, a bio je sa U19 Srbijom i šampion Evrope?
(znalac, 25. novembar 2022 08:48)

Ma on da je igrao bilo bi 3:0 za nas

Boki

pre 1 godinu

Ali nijedna evropska reprezentacija nije igrala protiv Brazila sa NULA udaraca na gol!
Secam se kada je posle utakmice s hrvatima Nejmar ispred svlacionice strpljivo cekao Modrica da mu se potpise na dres.
Hrvati su druga kategorija fudbala u poredjenju sa nama a rezultati su to i pokazali.
Ne tesite se nebitnim stvarima

Ivar

pre 1 godinu

Pa sta onda, nekome neke ekipe leze vise nekome manje. Eto Njemci redovno gube od Italije u bitnim utakmicama a tu Italiju je Makedonija izbacila sa SP. Znaci po tome Makedonci su bolji od Njemaca ? Dajte miolim vas, svaka utakmica je pirca za sebe

nemke

pre 1 godinu

to samo znaci da mi u fudbalu nemamo mnogo sta da trazimo. dok brazilci trce skacu okolo nasi stoje kao glineni golubovi ne smeju da pokusaju da uzmu loptu...fudbal nije igra za nas bez obzira na pojedine igrace koji igraju u top klubovima. reprezentacija nam je uvek bila po kvalitetu i uvezbanosti igre ispod evropskog proseka hteli mi to sebi da priznamo ili ne.

?

pre 1 godinu

Piksi prije Brazila. "Ne postoji promil šanse da mi ne uđemo u šansu, ne znam da li ćemo postići gol, ali da cemo ući u šansu to je sigurno i protiv Brazila." Nije postojao primil šanse da uđete u šansu.

Mahatma Pandi

pre 1 godinu

Iskreno, ovo je jedina utakmica od kako je Piksi selektor, tokom koje se nisam uopšte nervirao.

Naprosto, samo sam je gledao.

Za razliku od svih prethodnih utakmica, ovde je jedino pitanje bilo kada ćemo primiti prvi gol i nadati se da nakon toga nećemo primiti još dva-tri. Nema ništa loše u tome s vremena na vreme parkirati autobus ispred gola i izdržavati nalete ekipe koja je daleko, daleko kvalitetnija.

Verujem da ćemo dobiti Kamerun, ali se isto tako nadam da Brazil neće izgubiti od Švajcarske (verovatnoća postoji, svakako), i time nas poslati kući posle dva odigrana kola.

Najrealnije je da se u poslednjem kolu odlučuje ko će biti drugoplasirani, a naši momci su protiv Portugala i Norveške na gostovanjima pokazali kako igraju kada im samo pobeda donosi pozitivan ishod kvalifikacija, a grupe na SP-u su ništa drugo do kvalifikacije za narednu rundu.

Pozdrav! (:

zigi

pre 1 godinu

i tu nam se svaka slicnost sa hrvatskom u fudbalu zavrsava.
mi smo na svim svetskim prvenstvima na kojima smo ucestvovali (a za razliku od hrvata na mnogima i nismo ucestvovali), znaci 2006, 2010., 2018. i do sada 2022. najgora reprezentacija. bukvalno najgora. cinjenicno. sada mozda imamo vremena da popravimo utisak, ali u prvom kolu niko nije bio losiji od nas. samo kostarika.

Dusan

pre 1 godinu

Kukavički pristup, apriori prihvatanje podređene uloge. Za mene lično, prvenstvo je završeno. Po već viđenoj matrici- euforija pre početka prvenstva a potom, naša realnost.

Lord

pre 1 godinu

Brazil je mocan, skup igraca koji su u naletu, koje nisu istrosene, arogantne zvijezde. Zeljni su dokazivanja.
Izadje igrac Reala, udje igrac Reala, izadje igrac MU, udje igrac MU.
Ali ljudi, taj Brazil u poslednjih 20 godina ima manje uspjeha od Njemacke, Francuske, Spanije.
S njim moze da se igra, a ono od sinoc je bruka, bruka kao protiv Argentine 6:0, samo sto su se ovde brazilci propisno ispromasivali.
Mora to mnogo bolje, sa mnogo vise drskosti i vjere u sebe.

Miki

pre 1 godinu

Srbija gubi od svih prema kojima ima prevelik respekt ili pak od onih koje podcene . Srbija pobeđuje uvek kada jednostavno izađe na teren da igra "fuce".

Darko

pre 1 godinu

Zato je Hrvatska toliko puta pobedjivala Argentinu Spaniju Holandiju Italiju Nemacku Belgiju Englesku pa cak i Francusku…I zato Hrvatska ima dve medalje sa svetskih prvenstava..’samo’ u tome je razlika.
Za razliku od nas,oni su na proslom prvenstvu ponizili Argentinu sa 3:0,nagovestili da ce da naprave nesto veliko.Igrali sa mud*ma,hrabro i napadacki.I u tome je razlika

rvat

pre 1 godinu

Samo neka Brazil pobedi Svajcarsku 2+ i sve im je oprošteno. Jer onda nama ako pobedimo Kamerun bilo kojom rezultatom, protiv Svajcarske igra i remi za prolaz. Ima jedna zanimljivost. Ako Brazil dobije Svajcarce 2:0, a mi Kamerun s 1:0, a to je zapravo pravi odnos snaga i lako ostvarivo, nama će se za prolaz u zadnjem kolu gledati broj žutih kartona, ako odigramo nerešene sa Švajcarcima. A to je isto lako ostvarivo.
Zaboravio si da moramo da pobedimo Svajcarce prvo!

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Hrvatska izgubi od Brazila a dođe do 1/2 finala ili finala SP, a mi gubimo i od ostalih tipa Australija, Obala Slonovače i sl. Smešno je upoređivati nas sa Hrvatskom u reprezentativnom fudbalu. Tužno ali istinito…

Darko

pre 1 godinu

Zato je Hrvatska toliko puta pobedjivala Argentinu Spaniju Holandiju Italiju Nemacku Belgiju Englesku pa cak i Francusku…I zato Hrvatska ima dve medalje sa svetskih prvenstava..’samo’ u tome je razlika.
Za razliku od nas,oni su na proslom prvenstvu ponizili Argentinu sa 3:0,nagovestili da ce da naprave nesto veliko.Igrali sa mud*ma,hrabro i napadacki.I u tome je razlika

333

pre 1 godinu

Tacno sam znao da cemo komsije Hrvate da uvucemo u poraz da skrecemo sa teme i kako nismo samo mi izgubili od Brazila, izgubili su nekada davno i Hrvati. Koga briga.

Dorotej

pre 1 godinu

Neukusno je da Hrvatsku gurate u koš sa nama. Oni su bili treći i drugi na svetu, klasa iznad nas. Mi smo objektivno druga evropska liga, oni prva.

Rade74

pre 1 godinu

Ali je Hrvatska vice šampion Sveta,a mi ostajemo boranija,barem zasad.Juće ono je bilo najlošije izdanje odkako nas vodi Piksi.Nadam se i poslednje na ovom šampionatu.

zigi

pre 1 godinu

i tu nam se svaka slicnost sa hrvatskom u fudbalu zavrsava.
mi smo na svim svetskim prvenstvima na kojima smo ucestvovali (a za razliku od hrvata na mnogima i nismo ucestvovali), znaci 2006, 2010., 2018. i do sada 2022. najgora reprezentacija. bukvalno najgora. cinjenicno. sada mozda imamo vremena da popravimo utisak, ali u prvom kolu niko nije bio losiji od nas. samo kostarika.

CheCro

pre 1 godinu

Gibanica@ Mi smo s Brazilom igrali 4 puta, 3 puta izgubili i jedan put odigrali nerijeseno. Izgubili u prijateljskim 2:0 i 1:1. Na Sp 2006 u Njemackoj izgubili 1:0 dok su kod nas tad najbolji igraci bili Srna, Kranjcar, Olic, Tudor, braca Kovac... Statistika tog meca. Posjed lopte Brazil 52 a mi 48 posto. Udarci Brazil 19(8) a mi 8(4). Otvaranje Sp u Brazilu smo izgubili 3:1 s tim da je 1:1 bilo do 71 minute kad japanski sudac sudi nepostojeci penal za Brazil. Imate video na youtubu pa pogledajte kako engleski komentatori vicu nooo, no penalty. Treci gol nam daju u 91 minuti. Statistika meca. Posjed lopte Brazil 58 a mi 42 posto. Udarci Brazil 14(9) a mi 10(4). Vi jucer niste postojali na terenu i niste napravili doslovno nista. Sabilo vas u sesnesterac i realno tribali ste izgubit minimalno 5:0 ali uz raspolozenog golmana i dozu srice zavrsilo je odlicnih 2:0

Boki

pre 1 godinu

Ali nijedna evropska reprezentacija nije igrala protiv Brazila sa NULA udaraca na gol!
Secam se kada je posle utakmice s hrvatima Nejmar ispred svlacionice strpljivo cekao Modrica da mu se potpise na dres.
Hrvati su druga kategorija fudbala u poredjenju sa nama a rezultati su to i pokazali.
Ne tesite se nebitnim stvarima

Boki

pre 1 godinu

Ali nijedna evropska reprezentacija nije igrala protiv Brazila sa NULA udaraca na gol!
Secam se kada je posle utakmice s hrvatima Nejmar ispred svlacionice strpljivo cekao Modrica da mu se potpise na dres.
Hrvati su druga kategorija fudbala u poredjenju sa nama a rezultati su to i pokazali.
Ne tesite se nebitnim stvarima

Stefan

pre 1 godinu

Nije sramota izgubiti od Brazila, al naš problem je cim pobedimo neku jacu selekciju(Portugal) pocnemo da se dižemo u nebesa, prizivamo Brazil da se igramo sa njima, a onda ne uputimo ni jedan šut na gol

?

pre 1 godinu

Piksi prije Brazila. "Ne postoji promil šanse da mi ne uđemo u šansu, ne znam da li ćemo postići gol, ali da cemo ući u šansu to je sigurno i protiv Brazila." Nije postojao primil šanse da uđete u šansu.

Dusan

pre 1 godinu

Kukavički pristup, apriori prihvatanje podređene uloge. Za mene lično, prvenstvo je završeno. Po već viđenoj matrici- euforija pre početka prvenstva a potom, naša realnost.

Milan

pre 1 godinu

E neka ste uspeli da izvučete paralelu sa Hrvatima. Sada, u ovom teškom trenutku velike patnje, to nam je potrebnije nego ikada pre :))
Ja samo želim da nam se vrati ona ekipa i igra iz kvalifikacija, neverovatno kako su se sinoć ugasili momci. Ono je bilo čak i lošije nego što smo odigrali protiv Brazila pod vođstvom bata Krstaje pre četiri godine.

ime

pre 1 godinu

Nista novo kad je Srbija u pitanju.
Zagarantovano poslednje mesto u grupi SPa ili EPa uz debeli minus kad je u pitanju gol razlika.

Stare boljke, koje vise to i nisu- pre svega, mi na terenu izgledamo kao rekreativci:

- kao pojedinci delujemo kruti, nezgrapni, drvenasti, nespremni… nasa fizionomija ne odgovara zahtevima fudbala. Kosarka, vaterpolo, rukomet… to su nasi sportovi. Dinarski smo tipovi.

- tehnicki i takticki smo neobuceni. Od elementarnih stvari kao sto su prijem i pas, pa do kretanja bez lopte, pokrivanja prostora (zone)… licimo na Alzir 80ih godina. Uvek smo licili na Alzir, al nam se desvalo sa imamo Prosineckog, Piksija, Susica… koji su to maskirali.

- nespremni smo. To nam je u mentalitetu. Ne pomazu to fitnes treneri. Jer ne treniramo, ne ulazemo u sebe, ne zivimo sportski.

- mentalitet nam je gubitnicki. Takva nam i istorija. To je deo nas. Mi zapomazemo za Bogom i zahvaljujemo sto nas je ovakve sacuvao od propasti… mesto da budemo Bogovi.

I sve je to u redu. Svaka nacija ima crte karaktera i limite. Al cini se da samo mi mozemo da imamo toliko nerealna ocekivanja i tako svake 4 godine… 40 godina mi prizivamo osvajanje SPa, a da ne da nismo blizu, nego smo u rangu Kosta Rike, Koreje, Rusije, Australije.

Objasnjenje?

Serpico

pre 1 godinu

Zbog te fame o Brazilcima kao vanzemaljcima koja se nekako vuce medju balkancima. I onda se izgubi jos u svlacionici. Drugi nemaju taj i toliki (neopravdani) respekt prema Brazilcima.
Ovo ne znaci da nisu odlicni. Jesu. Ali nisu vanzemaljci i nisu nepobjedivi. Kao sto nije niko nepobjediv. Ni u jednom sportu...

drago

pre 1 godinu

Razlika je u tome što smo mi izgubili od Brazila 1:0 u tvrdoj utakmici. I što smo počeli pa je sudac izmislio penal za Brazil za preokret, za 2:1 a Vi ste trebali izgubiti 5:0.
I što smo viceprvaci svijeta, naravno.

coach

pre 1 godinu

Neukusno je da Hrvatsku gurate u koš sa nama. Oni su bili treći i drugi na svetu, klasa iznad nas. Mi smo objektivno druga evropska liga, oni prva.
(Dorotej, 25. novembar 2022 09:42)

Voleli ih ili ne, tako je. Posle raspada SFRJ ako racunamo i CG, najbolje je bilo 1998. Realno tada smo imali najbolji tim i malo srece je falilo protiv Holandjana. Posle samo smo se lozili pre SP a onda se dobro ohladimo u grupnoj fazi i ispadnemo (2010, 2018). Aj sad neka igrace ovo dobro ohladi pa da se trgnu u ove 2 utakmice.
Ali interesantna je taktika selektora svaki put, mislio sam da sa Pixijem nece biti. Ali eto opet. U kvalifikacijama napadacka taktika i idemo na sve ili nista i extra prodjemo ( npr. sad sa Portugalom): Ali onda na SP se povucemo, defanzivna taktika. Trebali smo i sa Brazilom. Kakva razlika izgubiti 5:0 ili 1:0. Mozda bi smo ih malo povukli da smo krenuli vise u napad

Masariko

pre 1 godinu

Zbog te fame o Brazilcima kao vanzemaljcima koja se nekako vuce medju balkancima. I onda se izgubi jos u svlacionici. Drugi nemaju taj i toliki (neopravdani) respekt prema Brazilcima.
Ovo ne znaci da nisu odlicni. Jesu. Ali nisu vanzemaljci i nisu nepobjedivi. Kao sto nije niko nepobjediv. Ni u jednom sportu...
(Serpico, 25. novembar 2022 08:34)

Brazil nije nepobediv, ali jeste za nas. Realno, imali smo veliku sreću da nije bilo 6 komada. Dve stative i prečka, Vanja nekoliko ludih odbrana, dva puta se Brazilci okliznuli u situacijama jedan na jedan, dva-tri puta odbrana čudom odbranila. Nego, bacimo kapu uvis i radujmo se, i koncentracija za sledeća dva meča. Da bar izvučemo četiri boda, moguće je da će nam i oni pomoći.

Ivar

pre 1 godinu

Pa sta onda, nekome neke ekipe leze vise nekome manje. Eto Njemci redovno gube od Italije u bitnim utakmicama a tu Italiju je Makedonija izbacila sa SP. Znaci po tome Makedonci su bolji od Njemaca ? Dajte miolim vas, svaka utakmica je pirca za sebe

Ivar

pre 1 godinu

Ajde navedi bar jednu izjavu bilo koga, da osvajamo SP. Zasto moras lagati susjed.
(Španija-hrvatska 6:0, 25. novembar 2022 10:09)
Nije bilo direktnog komentara ali jako puno aluzija na to a da ne pricamo o o susretu sa Portugalom, kako su poceli padati hvalospjevi i nabrijavanje zobg jednog losijeg dana Portugala. Da su igrali 10 puta Portugal bi 8-9 slavio. Da ima pravo jer se je stvorila nezdrava atmosfera a ova Piksijeva izjava nakon utakmice je dno, veliki igrac a mali covijek u porazu.

Hrvatska Argentina 3:0

pre 1 godinu

A da se malo bolje informišete, jer je 2014 protiv Hrvatske bilo 1:1, a ne 1:0.
(Merkurijanac, 25. novembar 2022 08:30)

Možda u igricu a zapravo

2006 1-0
2014 3-1
2018 2-0
(Gibanica,

17.08.2005. igrali su
HRVATSKA: BRAZIL 1:1

euforija

pre 1 godinu

Niti jedan sut u okvir gola... kakva tuga.

Pa brate, ovi nasi nisu stigli da vide ni kako izgleda golman Brazila.
Jeste Brazil kvalitetnija ekipa, ali bas ovoliko da nas deklasiraju?

Che

pre 1 godinu

Samo neka Brazil pobedi Svajcarsku 2+ i sve im je oprošteno. Jer onda nama ako pobedimo Kamerun bilo kojom rezultatom, protiv Svajcarske igra i remi za prolaz. Ima jedna zanimljivost. Ako Brazil dobije Svajcarce 2:0, a mi Kamerun s 1:0, a to je zapravo pravi odnos snaga i lako ostvarivo, nama će se za prolaz u zadnjem kolu gledati broj žutih kartona, ako odigramo nerešene sa Švajcarcima. A to je isto lako ostvarivo.

sportdetective

pre 1 godinu

Igraj sa dva spica, sta si se stiso. Igras na glavu mitrovicu, a pored njega jedan od najboljih skakaca stopera tiago silva. Ako igras sa dva spica znaci zaposljavas njihovu odbranu 100% i vuces njihovog zadnjeg veznog Casemira nazad da ne moze da ucestvuje toliko u napadu, a mi sve kontra, pa dokle vise. Vracamo se u samoubilacku komfort zonu, branimo se pa sta nam bog da, ali bog ne voli kukavice, zato jih nikada i ne nagradjuje. Svajcarci nam ne leze, a afrikanci nas uvek vrate u realnost. Sa ovakvim pristupom i taktikom, pokazuje da zele samo jedan bod u grupi, a nas loze kako imaju snage i da se nikad nisu bolje osecali. Puf dva samara i ajd zdravo.

Lord

pre 1 godinu

Brazil je mocan, skup igraca koji su u naletu, koje nisu istrosene, arogantne zvijezde. Zeljni su dokazivanja.
Izadje igrac Reala, udje igrac Reala, izadje igrac MU, udje igrac MU.
Ali ljudi, taj Brazil u poslednjih 20 godina ima manje uspjeha od Njemacke, Francuske, Spanije.
S njim moze da se igra, a ono od sinoc je bruka, bruka kao protiv Argentine 6:0, samo sto su se ovde brazilci propisno ispromasivali.
Mora to mnogo bolje, sa mnogo vise drskosti i vjere u sebe.

nemke

pre 1 godinu

to samo znaci da mi u fudbalu nemamo mnogo sta da trazimo. dok brazilci trce skacu okolo nasi stoje kao glineni golubovi ne smeju da pokusaju da uzmu loptu...fudbal nije igra za nas bez obzira na pojedine igrace koji igraju u top klubovima. reprezentacija nam je uvek bila po kvalitetu i uvezbanosti igre ispod evropskog proseka hteli mi to sebi da priznamo ili ne.

KrleVal

pre 1 godinu

srbija nikada nije dobila nijednu, iole respektabilnu drzavu, a Hrvatska 90% najvecih… vise puta
(herzegowina_california, 25. novembar 2022 09:11)
Druze a sta su za tebe Nemacka i Portugal? Nizerazredne reprezentacije?

Bokius

pre 1 godinu

Ono sinoc je bila igra Brazila iz 70-tih, a ne igra 2000-tih kada je Brazil od stare slave imao samo ime. Velika pretnja svima i zasluzuju da daleko doguraju.

Eric Cartman

pre 1 godinu

Zašto je u Kataru recimo Mladenović, a ne Partizanov kapiten Urošević, koji je po "transfermarktu" više nego duplo vredniji, u životnoj je formi, a bio je sa U19 Srbijom i šampion Evrope?
(znalac, 25. novembar 2022 08:48)

Ma on da je igrao bilo bi 3:0 za nas

Marinjo

pre 1 godinu

I Srbija i Hrvatska će morati poraditi na obrambenoj liniji, imaju dobre igrače obadve ekipe, al samo je Gvardijol moderan stoper koji sudjeluje u igri i iznosi loptu prema veznoj liniji, vezna linija se nesmije vraćati unazad po loptu, to je greška protiv ovakvih ekipa kao što su Brazil, Francuska, Belgija, to je Hrvatsku koštalo protiv Maroca, Modrić je iznosio loptu, Brozović i Perišić nisu mogli bit na prirodnim pozicijama i sve je izgledalo bezopasno, mada Maroco nije bezvezna ekipa sa Zyechom, Hakimijem, Mazraorijem, Bonom...

Španija-hrvatska 6:0

pre 1 godinu

Neukusno je da Hrvatsku gurate u koš sa nama. Oni su bili treći i drugi na svetu, klasa iznad nas. Mi smo objektivno druga evropska liga, oni prva.
(Dorotej, 25. novembar 2022 09:42)


Jel ta klasa igrala bez golova sa Marokom?! E moj susjed.

coach

pre 1 godinu

Najvise me je iznervirao Pavlovic. Decko je svaki put slao loptu u nazad ka golmani ili igraci iza sebe a on dodje do pola terena. To je bas dosta puta uradio

Gibanica

pre 1 godinu

A da se malo bolje informišete, jer je 2014 protiv Hrvatske bilo 1:1, a ne 1:0.
(Merkurijanac, 25. novembar 2022 08:30)

Možda u igricu a zapravo

2006 1-0
2014 3-1
2018 2-0

DJony

pre 1 godinu

Ne znam sto se dize tolka dzeva oko ovoga?! Brazil je jedan od favorita za osvajanje titule dok Srbija definitivno to nije i to je cinjenica. No setimo se malo kosarkaskog prvenstva gde smo bili najbolji u grupi ali u ukupnom plasmanu smo bili losiji od Poljske koja je u grupi imala rezultat 3/2 ali je na kraju stigla do borbe za bronzu. Tako da ovo za sad i dalje nije tragedija pogotovo sto je prva utaknica protiv favorita.

Miki

pre 1 godinu

Srbija gubi od svih prema kojima ima prevelik respekt ili pak od onih koje podcene . Srbija pobeđuje uvek kada jednostavno izađe na teren da igra "fuce".

Španija-hrvatska 6:0

pre 1 godinu

tako svake 4 godine… 40 godina mi prizivamo osvajanje SPa, a da ne da nismo blizu, nego smo u rangu Kosta Rike, Koreje, Rusije, Australije.

Objasnjenje?
(ime, 25. novembar 2022 09:14)


Ajde navedi bar jednu izjavu bilo koga, da osvajamo SP. Zasto moras lagati susjed.

Nenad

pre 1 godinu

Razlika je u tome što smo mi izgubili odp. Brazila 1:0 u tvrdoj utakmici. I što smo počeli pa je sudac izmislio penal za Brazil za preokret, za 2:1 a Vi ste trebali izgubiti 5:0.
I što smo viceprvaci svijeta, naravno.
(drago, 25. novembar 2022 09:47)

U redu je penaldžija. Videli smo u prvoj utakmici posle SP 6 golova u vasoj mrezi, a i u finalu je trebala biti petarda.

rvat

pre 1 godinu

Samo neka Brazil pobedi Svajcarsku 2+ i sve im je oprošteno. Jer onda nama ako pobedimo Kamerun bilo kojom rezultatom, protiv Svajcarske igra i remi za prolaz. Ima jedna zanimljivost. Ako Brazil dobije Svajcarce 2:0, a mi Kamerun s 1:0, a to je zapravo pravi odnos snaga i lako ostvarivo, nama će se za prolaz u zadnjem kolu gledati broj žutih kartona, ako odigramo nerešene sa Švajcarcima. A to je isto lako ostvarivo.
Zaboravio si da moramo da pobedimo Svajcarce prvo!

Toni

pre 1 godinu

Haha istina jedini gubimo od Brazila..
Sinoc Srbi i nisu toliko lose igrali koliko je Brazil ubijao.. kad pogledas tu igru pa sinoc bi pobjedili bilo koga.. sljedeca tekma ce biti zanimljiva, punjenje Borjanovg gola 😈😈

n6

pre 1 godinu

tehnički i taktički smo totalno podbacili. naši pasevi su nula. dok gledam brazil kao da neki profesionalac igra pes na kompu. precizni, direktni, tačni pre svega brzi pasevi, a mi? 2 pasa ne možemo da sastavimo. kao što imamo moćnu školu košarke e tako nešto nam treba i za fudbal. jake, stručne i profesionalne škole i kampovi za klince tj petliće. i sve ove naše manekene bi poslao u teretanu i na trčanje sa tegovima oko ruku i nogu. fali im snaga, jačina, trvdoća... mekani su mi nekako

znalac

pre 1 godinu

Zašto je u Kataru recimo Mladenović, a ne Partizanov kapiten Urošević, koji je po "transfermarktu" više nego duplo vredniji, u životnoj je formi, a bio je sa U19 Srbijom i šampion Evrope?

Mahatma Pandi

pre 1 godinu

Iskreno, ovo je jedina utakmica od kako je Piksi selektor, tokom koje se nisam uopšte nervirao.

Naprosto, samo sam je gledao.

Za razliku od svih prethodnih utakmica, ovde je jedino pitanje bilo kada ćemo primiti prvi gol i nadati se da nakon toga nećemo primiti još dva-tri. Nema ništa loše u tome s vremena na vreme parkirati autobus ispred gola i izdržavati nalete ekipe koja je daleko, daleko kvalitetnija.

Verujem da ćemo dobiti Kamerun, ali se isto tako nadam da Brazil neće izgubiti od Švajcarske (verovatnoća postoji, svakako), i time nas poslati kući posle dva odigrana kola.

Najrealnije je da se u poslednjem kolu odlučuje ko će biti drugoplasirani, a naši momci su protiv Portugala i Norveške na gostovanjima pokazali kako igraju kada im samo pobeda donosi pozitivan ishod kvalifikacija, a grupe na SP-u su ništa drugo do kvalifikacije za narednu rundu.

Pozdrav! (:

Obrad

pre 1 godinu

Dobri ste sa tom analizom igre Brazila. Igra se grupna faza i opipava se teren, postavlja se taktika, igra se koliko treba, ne otkrivaju se svi aduti. Jer moraju svakog nakantati sa 15-0 da bi vi bili zadovoljni?

ElHombre

pre 1 godinu

Jeste izgubili smo 2:0 2 puta, razlika u kvalitetu je ocigledna. Ajde da se ponovo sastanemo za 4 godine u Americi/Mexiku treca sreca...

Neko iz Srema

pre 1 godinu

Sansa da mi dobijemo Brazil je isto kao da ja igram 1 na 1 protiv lebrona I da mi daju magnum 44 sa 1 metkom Al samo da mu pucam u koleno 1 rukom u teoriji Sansa postoji u realnosti ce da me ugazi Tako je I sad nasom reprezentacijom..realna Sansa je da se prodje grupa a sve preko toga je iluzija

Španija-hrvatska 6:0

pre 1 godinu

Neukusno je da Hrvatsku gurate u koš sa nama. Oni su bili treći i drugi na svetu, klasa iznad nas. Mi smo objektivno druga evropska liga, oni prva.
(Dorotej, 25. novembar 2022 09:42)


Jel ta klasa igrala bez golova sa Marokom?! E moj susjed.

Španija-hrvatska 6:0

pre 1 godinu

tako svake 4 godine… 40 godina mi prizivamo osvajanje SPa, a da ne da nismo blizu, nego smo u rangu Kosta Rike, Koreje, Rusije, Australije.

Objasnjenje?
(ime, 25. novembar 2022 09:14)


Ajde navedi bar jednu izjavu bilo koga, da osvajamo SP. Zasto moras lagati susjed.

Nenad

pre 1 godinu

Razlika je u tome što smo mi izgubili odp. Brazila 1:0 u tvrdoj utakmici. I što smo počeli pa je sudac izmislio penal za Brazil za preokret, za 2:1 a Vi ste trebali izgubiti 5:0.
I što smo viceprvaci svijeta, naravno.
(drago, 25. novembar 2022 09:47)

U redu je penaldžija. Videli smo u prvoj utakmici posle SP 6 golova u vasoj mrezi, a i u finalu je trebala biti petarda.

znalac

pre 1 godinu

Zašto je u Kataru recimo Mladenović, a ne Partizanov kapiten Urošević, koji je po "transfermarktu" više nego duplo vredniji, u životnoj je formi, a bio je sa U19 Srbijom i šampion Evrope?

KrleVal

pre 1 godinu

srbija nikada nije dobila nijednu, iole respektabilnu drzavu, a Hrvatska 90% najvecih… vise puta
(herzegowina_california, 25. novembar 2022 09:11)
Druze a sta su za tebe Nemacka i Portugal? Nizerazredne reprezentacije?

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Hrvatska izgubi od Brazila a dođe do 1/2 finala ili finala SP, a mi gubimo i od ostalih tipa Australija, Obala Slonovače i sl. Smešno je upoređivati nas sa Hrvatskom u reprezentativnom fudbalu. Tužno ali istinito…

drago

pre 1 godinu

Razlika je u tome što smo mi izgubili od Brazila 1:0 u tvrdoj utakmici. I što smo počeli pa je sudac izmislio penal za Brazil za preokret, za 2:1 a Vi ste trebali izgubiti 5:0.
I što smo viceprvaci svijeta, naravno.

coach

pre 1 godinu

Najvise me je iznervirao Pavlovic. Decko je svaki put slao loptu u nazad ka golmani ili igraci iza sebe a on dodje do pola terena. To je bas dosta puta uradio

Gibanica

pre 1 godinu

A da se malo bolje informišete, jer je 2014 protiv Hrvatske bilo 1:1, a ne 1:0.
(Merkurijanac, 25. novembar 2022 08:30)

Možda u igricu a zapravo

2006 1-0
2014 3-1
2018 2-0

Che

pre 1 godinu

Samo neka Brazil pobedi Svajcarsku 2+ i sve im je oprošteno. Jer onda nama ako pobedimo Kamerun bilo kojom rezultatom, protiv Svajcarske igra i remi za prolaz. Ima jedna zanimljivost. Ako Brazil dobije Svajcarce 2:0, a mi Kamerun s 1:0, a to je zapravo pravi odnos snaga i lako ostvarivo, nama će se za prolaz u zadnjem kolu gledati broj žutih kartona, ako odigramo nerešene sa Švajcarcima. A to je isto lako ostvarivo.

ime

pre 1 godinu

Nista novo kad je Srbija u pitanju.
Zagarantovano poslednje mesto u grupi SPa ili EPa uz debeli minus kad je u pitanju gol razlika.

Stare boljke, koje vise to i nisu- pre svega, mi na terenu izgledamo kao rekreativci:

- kao pojedinci delujemo kruti, nezgrapni, drvenasti, nespremni… nasa fizionomija ne odgovara zahtevima fudbala. Kosarka, vaterpolo, rukomet… to su nasi sportovi. Dinarski smo tipovi.

- tehnicki i takticki smo neobuceni. Od elementarnih stvari kao sto su prijem i pas, pa do kretanja bez lopte, pokrivanja prostora (zone)… licimo na Alzir 80ih godina. Uvek smo licili na Alzir, al nam se desvalo sa imamo Prosineckog, Piksija, Susica… koji su to maskirali.

- nespremni smo. To nam je u mentalitetu. Ne pomazu to fitnes treneri. Jer ne treniramo, ne ulazemo u sebe, ne zivimo sportski.

- mentalitet nam je gubitnicki. Takva nam i istorija. To je deo nas. Mi zapomazemo za Bogom i zahvaljujemo sto nas je ovakve sacuvao od propasti… mesto da budemo Bogovi.

I sve je to u redu. Svaka nacija ima crte karaktera i limite. Al cini se da samo mi mozemo da imamo toliko nerealna ocekivanja i tako svake 4 godine… 40 godina mi prizivamo osvajanje SPa, a da ne da nismo blizu, nego smo u rangu Kosta Rike, Koreje, Rusije, Australije.

Objasnjenje?

Dorotej

pre 1 godinu

Neukusno je da Hrvatsku gurate u koš sa nama. Oni su bili treći i drugi na svetu, klasa iznad nas. Mi smo objektivno druga evropska liga, oni prva.

Toni

pre 1 godinu

Haha istina jedini gubimo od Brazila..
Sinoc Srbi i nisu toliko lose igrali koliko je Brazil ubijao.. kad pogledas tu igru pa sinoc bi pobjedili bilo koga.. sljedeca tekma ce biti zanimljiva, punjenje Borjanovg gola 😈😈

zigi

pre 1 godinu

i tu nam se svaka slicnost sa hrvatskom u fudbalu zavrsava.
mi smo na svim svetskim prvenstvima na kojima smo ucestvovali (a za razliku od hrvata na mnogima i nismo ucestvovali), znaci 2006, 2010., 2018. i do sada 2022. najgora reprezentacija. bukvalno najgora. cinjenicno. sada mozda imamo vremena da popravimo utisak, ali u prvom kolu niko nije bio losiji od nas. samo kostarika.

Ivar

pre 1 godinu

Ajde navedi bar jednu izjavu bilo koga, da osvajamo SP. Zasto moras lagati susjed.
(Španija-hrvatska 6:0, 25. novembar 2022 10:09)
Nije bilo direktnog komentara ali jako puno aluzija na to a da ne pricamo o o susretu sa Portugalom, kako su poceli padati hvalospjevi i nabrijavanje zobg jednog losijeg dana Portugala. Da su igrali 10 puta Portugal bi 8-9 slavio. Da ima pravo jer se je stvorila nezdrava atmosfera a ova Piksijeva izjava nakon utakmice je dno, veliki igrac a mali covijek u porazu.

Rade74

pre 1 godinu

Ali je Hrvatska vice šampion Sveta,a mi ostajemo boranija,barem zasad.Juće ono je bilo najlošije izdanje odkako nas vodi Piksi.Nadam se i poslednje na ovom šampionatu.

Ivar

pre 1 godinu

Pa sta onda, nekome neke ekipe leze vise nekome manje. Eto Njemci redovno gube od Italije u bitnim utakmicama a tu Italiju je Makedonija izbacila sa SP. Znaci po tome Makedonci su bolji od Njemaca ? Dajte miolim vas, svaka utakmica je pirca za sebe

Darko

pre 1 godinu

Zato je Hrvatska toliko puta pobedjivala Argentinu Spaniju Holandiju Italiju Nemacku Belgiju Englesku pa cak i Francusku…I zato Hrvatska ima dve medalje sa svetskih prvenstava..’samo’ u tome je razlika.
Za razliku od nas,oni su na proslom prvenstvu ponizili Argentinu sa 3:0,nagovestili da ce da naprave nesto veliko.Igrali sa mud*ma,hrabro i napadacki.I u tome je razlika

Boki

pre 1 godinu

Ali nijedna evropska reprezentacija nije igrala protiv Brazila sa NULA udaraca na gol!
Secam se kada je posle utakmice s hrvatima Nejmar ispred svlacionice strpljivo cekao Modrica da mu se potpise na dres.
Hrvati su druga kategorija fudbala u poredjenju sa nama a rezultati su to i pokazali.
Ne tesite se nebitnim stvarima

ElHombre

pre 1 godinu

Jeste izgubili smo 2:0 2 puta, razlika u kvalitetu je ocigledna. Ajde da se ponovo sastanemo za 4 godine u Americi/Mexiku treca sreca...

Dusan

pre 1 godinu

Kukavički pristup, apriori prihvatanje podređene uloge. Za mene lično, prvenstvo je završeno. Po već viđenoj matrici- euforija pre početka prvenstva a potom, naša realnost.

DJony

pre 1 godinu

Ne znam sto se dize tolka dzeva oko ovoga?! Brazil je jedan od favorita za osvajanje titule dok Srbija definitivno to nije i to je cinjenica. No setimo se malo kosarkaskog prvenstva gde smo bili najbolji u grupi ali u ukupnom plasmanu smo bili losiji od Poljske koja je u grupi imala rezultat 3/2 ali je na kraju stigla do borbe za bronzu. Tako da ovo za sad i dalje nije tragedija pogotovo sto je prva utaknica protiv favorita.

Hrvatska Argentina 3:0

pre 1 godinu

A da se malo bolje informišete, jer je 2014 protiv Hrvatske bilo 1:1, a ne 1:0.
(Merkurijanac, 25. novembar 2022 08:30)

Možda u igricu a zapravo

2006 1-0
2014 3-1
2018 2-0
(Gibanica,

17.08.2005. igrali su
HRVATSKA: BRAZIL 1:1

333

pre 1 godinu

Tacno sam znao da cemo komsije Hrvate da uvucemo u poraz da skrecemo sa teme i kako nismo samo mi izgubili od Brazila, izgubili su nekada davno i Hrvati. Koga briga.

Mahatma Pandi

pre 1 godinu

Iskreno, ovo je jedina utakmica od kako je Piksi selektor, tokom koje se nisam uopšte nervirao.

Naprosto, samo sam je gledao.

Za razliku od svih prethodnih utakmica, ovde je jedino pitanje bilo kada ćemo primiti prvi gol i nadati se da nakon toga nećemo primiti još dva-tri. Nema ništa loše u tome s vremena na vreme parkirati autobus ispred gola i izdržavati nalete ekipe koja je daleko, daleko kvalitetnija.

Verujem da ćemo dobiti Kamerun, ali se isto tako nadam da Brazil neće izgubiti od Švajcarske (verovatnoća postoji, svakako), i time nas poslati kući posle dva odigrana kola.

Najrealnije je da se u poslednjem kolu odlučuje ko će biti drugoplasirani, a naši momci su protiv Portugala i Norveške na gostovanjima pokazali kako igraju kada im samo pobeda donosi pozitivan ishod kvalifikacija, a grupe na SP-u su ništa drugo do kvalifikacije za narednu rundu.

Pozdrav! (:

CheCro

pre 1 godinu

Gibanica@ Mi smo s Brazilom igrali 4 puta, 3 puta izgubili i jedan put odigrali nerijeseno. Izgubili u prijateljskim 2:0 i 1:1. Na Sp 2006 u Njemackoj izgubili 1:0 dok su kod nas tad najbolji igraci bili Srna, Kranjcar, Olic, Tudor, braca Kovac... Statistika tog meca. Posjed lopte Brazil 52 a mi 48 posto. Udarci Brazil 19(8) a mi 8(4). Otvaranje Sp u Brazilu smo izgubili 3:1 s tim da je 1:1 bilo do 71 minute kad japanski sudac sudi nepostojeci penal za Brazil. Imate video na youtubu pa pogledajte kako engleski komentatori vicu nooo, no penalty. Treci gol nam daju u 91 minuti. Statistika meca. Posjed lopte Brazil 58 a mi 42 posto. Udarci Brazil 14(9) a mi 10(4). Vi jucer niste postojali na terenu i niste napravili doslovno nista. Sabilo vas u sesnesterac i realno tribali ste izgubit minimalno 5:0 ali uz raspolozenog golmana i dozu srice zavrsilo je odlicnih 2:0

Milan

pre 1 godinu

E neka ste uspeli da izvučete paralelu sa Hrvatima. Sada, u ovom teškom trenutku velike patnje, to nam je potrebnije nego ikada pre :))
Ja samo želim da nam se vrati ona ekipa i igra iz kvalifikacija, neverovatno kako su se sinoć ugasili momci. Ono je bilo čak i lošije nego što smo odigrali protiv Brazila pod vođstvom bata Krstaje pre četiri godine.

Boki

pre 1 godinu

Ali nijedna evropska reprezentacija nije igrala protiv Brazila sa NULA udaraca na gol!
Secam se kada je posle utakmice s hrvatima Nejmar ispred svlacionice strpljivo cekao Modrica da mu se potpise na dres.
Hrvati su druga kategorija fudbala u poredjenju sa nama a rezultati su to i pokazali.
Ne tesite se nebitnim stvarima

coach

pre 1 godinu

Neukusno je da Hrvatsku gurate u koš sa nama. Oni su bili treći i drugi na svetu, klasa iznad nas. Mi smo objektivno druga evropska liga, oni prva.
(Dorotej, 25. novembar 2022 09:42)

Voleli ih ili ne, tako je. Posle raspada SFRJ ako racunamo i CG, najbolje je bilo 1998. Realno tada smo imali najbolji tim i malo srece je falilo protiv Holandjana. Posle samo smo se lozili pre SP a onda se dobro ohladimo u grupnoj fazi i ispadnemo (2010, 2018). Aj sad neka igrace ovo dobro ohladi pa da se trgnu u ove 2 utakmice.
Ali interesantna je taktika selektora svaki put, mislio sam da sa Pixijem nece biti. Ali eto opet. U kvalifikacijama napadacka taktika i idemo na sve ili nista i extra prodjemo ( npr. sad sa Portugalom): Ali onda na SP se povucemo, defanzivna taktika. Trebali smo i sa Brazilom. Kakva razlika izgubiti 5:0 ili 1:0. Mozda bi smo ih malo povukli da smo krenuli vise u napad

Serpico

pre 1 godinu

Zbog te fame o Brazilcima kao vanzemaljcima koja se nekako vuce medju balkancima. I onda se izgubi jos u svlacionici. Drugi nemaju taj i toliki (neopravdani) respekt prema Brazilcima.
Ovo ne znaci da nisu odlicni. Jesu. Ali nisu vanzemaljci i nisu nepobjedivi. Kao sto nije niko nepobjediv. Ni u jednom sportu...

rvat

pre 1 godinu

Samo neka Brazil pobedi Svajcarsku 2+ i sve im je oprošteno. Jer onda nama ako pobedimo Kamerun bilo kojom rezultatom, protiv Svajcarske igra i remi za prolaz. Ima jedna zanimljivost. Ako Brazil dobije Svajcarce 2:0, a mi Kamerun s 1:0, a to je zapravo pravi odnos snaga i lako ostvarivo, nama će se za prolaz u zadnjem kolu gledati broj žutih kartona, ako odigramo nerešene sa Švajcarcima. A to je isto lako ostvarivo.
Zaboravio si da moramo da pobedimo Svajcarce prvo!

Obrad

pre 1 godinu

Dobri ste sa tom analizom igre Brazila. Igra se grupna faza i opipava se teren, postavlja se taktika, igra se koliko treba, ne otkrivaju se svi aduti. Jer moraju svakog nakantati sa 15-0 da bi vi bili zadovoljni?

Miki

pre 1 godinu

Srbija gubi od svih prema kojima ima prevelik respekt ili pak od onih koje podcene . Srbija pobeđuje uvek kada jednostavno izađe na teren da igra "fuce".

Bokius

pre 1 godinu

Ono sinoc je bila igra Brazila iz 70-tih, a ne igra 2000-tih kada je Brazil od stare slave imao samo ime. Velika pretnja svima i zasluzuju da daleko doguraju.

Marinjo

pre 1 godinu

I Srbija i Hrvatska će morati poraditi na obrambenoj liniji, imaju dobre igrače obadve ekipe, al samo je Gvardijol moderan stoper koji sudjeluje u igri i iznosi loptu prema veznoj liniji, vezna linija se nesmije vraćati unazad po loptu, to je greška protiv ovakvih ekipa kao što su Brazil, Francuska, Belgija, to je Hrvatsku koštalo protiv Maroca, Modrić je iznosio loptu, Brozović i Perišić nisu mogli bit na prirodnim pozicijama i sve je izgledalo bezopasno, mada Maroco nije bezvezna ekipa sa Zyechom, Hakimijem, Mazraorijem, Bonom...

?

pre 1 godinu

Piksi prije Brazila. "Ne postoji promil šanse da mi ne uđemo u šansu, ne znam da li ćemo postići gol, ali da cemo ući u šansu to je sigurno i protiv Brazila." Nije postojao primil šanse da uđete u šansu.

Eric Cartman

pre 1 godinu

Zašto je u Kataru recimo Mladenović, a ne Partizanov kapiten Urošević, koji je po "transfermarktu" više nego duplo vredniji, u životnoj je formi, a bio je sa U19 Srbijom i šampion Evrope?
(znalac, 25. novembar 2022 08:48)

Ma on da je igrao bilo bi 3:0 za nas

euforija

pre 1 godinu

Niti jedan sut u okvir gola... kakva tuga.

Pa brate, ovi nasi nisu stigli da vide ni kako izgleda golman Brazila.
Jeste Brazil kvalitetnija ekipa, ali bas ovoliko da nas deklasiraju?

nemke

pre 1 godinu

to samo znaci da mi u fudbalu nemamo mnogo sta da trazimo. dok brazilci trce skacu okolo nasi stoje kao glineni golubovi ne smeju da pokusaju da uzmu loptu...fudbal nije igra za nas bez obzira na pojedine igrace koji igraju u top klubovima. reprezentacija nam je uvek bila po kvalitetu i uvezbanosti igre ispod evropskog proseka hteli mi to sebi da priznamo ili ne.

sportdetective

pre 1 godinu

Igraj sa dva spica, sta si se stiso. Igras na glavu mitrovicu, a pored njega jedan od najboljih skakaca stopera tiago silva. Ako igras sa dva spica znaci zaposljavas njihovu odbranu 100% i vuces njihovog zadnjeg veznog Casemira nazad da ne moze da ucestvuje toliko u napadu, a mi sve kontra, pa dokle vise. Vracamo se u samoubilacku komfort zonu, branimo se pa sta nam bog da, ali bog ne voli kukavice, zato jih nikada i ne nagradjuje. Svajcarci nam ne leze, a afrikanci nas uvek vrate u realnost. Sa ovakvim pristupom i taktikom, pokazuje da zele samo jedan bod u grupi, a nas loze kako imaju snage i da se nikad nisu bolje osecali. Puf dva samara i ajd zdravo.

Neko iz Srema

pre 1 godinu

Sansa da mi dobijemo Brazil je isto kao da ja igram 1 na 1 protiv lebrona I da mi daju magnum 44 sa 1 metkom Al samo da mu pucam u koleno 1 rukom u teoriji Sansa postoji u realnosti ce da me ugazi Tako je I sad nasom reprezentacijom..realna Sansa je da se prodje grupa a sve preko toga je iluzija

Lord

pre 1 godinu

Brazil je mocan, skup igraca koji su u naletu, koje nisu istrosene, arogantne zvijezde. Zeljni su dokazivanja.
Izadje igrac Reala, udje igrac Reala, izadje igrac MU, udje igrac MU.
Ali ljudi, taj Brazil u poslednjih 20 godina ima manje uspjeha od Njemacke, Francuske, Spanije.
S njim moze da se igra, a ono od sinoc je bruka, bruka kao protiv Argentine 6:0, samo sto su se ovde brazilci propisno ispromasivali.
Mora to mnogo bolje, sa mnogo vise drskosti i vjere u sebe.

Masariko

pre 1 godinu

Zbog te fame o Brazilcima kao vanzemaljcima koja se nekako vuce medju balkancima. I onda se izgubi jos u svlacionici. Drugi nemaju taj i toliki (neopravdani) respekt prema Brazilcima.
Ovo ne znaci da nisu odlicni. Jesu. Ali nisu vanzemaljci i nisu nepobjedivi. Kao sto nije niko nepobjediv. Ni u jednom sportu...
(Serpico, 25. novembar 2022 08:34)

Brazil nije nepobediv, ali jeste za nas. Realno, imali smo veliku sreću da nije bilo 6 komada. Dve stative i prečka, Vanja nekoliko ludih odbrana, dva puta se Brazilci okliznuli u situacijama jedan na jedan, dva-tri puta odbrana čudom odbranila. Nego, bacimo kapu uvis i radujmo se, i koncentracija za sledeća dva meča. Da bar izvučemo četiri boda, moguće je da će nam i oni pomoći.

Stefan

pre 1 godinu

Nije sramota izgubiti od Brazila, al naš problem je cim pobedimo neku jacu selekciju(Portugal) pocnemo da se dižemo u nebesa, prizivamo Brazil da se igramo sa njima, a onda ne uputimo ni jedan šut na gol

n6

pre 1 godinu

tehnički i taktički smo totalno podbacili. naši pasevi su nula. dok gledam brazil kao da neki profesionalac igra pes na kompu. precizni, direktni, tačni pre svega brzi pasevi, a mi? 2 pasa ne možemo da sastavimo. kao što imamo moćnu školu košarke e tako nešto nam treba i za fudbal. jake, stručne i profesionalne škole i kampovi za klince tj petliće. i sve ove naše manekene bi poslao u teretanu i na trčanje sa tegovima oko ruku i nogu. fali im snaga, jačina, trvdoća... mekani su mi nekako