Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 18.06.2015.

16:30

Šabac dobio otvoreni bazen

U Šapcu je u sredu otvoren gradski bazen, izgrađen sredstvima koja su prikupljena od prodaje obveznica, vrednih 400 miliona dinara.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sportski objekat izgrađen je rekonstrukcijom ruiniranog zatvorenog bazena koji je ”Farmakom MB” poklonio Šapcu, posle privatizacije.

Stari ”Zorkin” bazen deceniju posle zasijao je novim sjajem. Rekonstrukcija i dogradnja, urađena je novcem od prodaje obveznica lokalne samouprave, u kojoj su učestvovali garđani i privrednici, i koštala je 300 miliona dinara.

“Ja sam zaista srećan što su svi došli da to pozdrave. Ja navijam za Šabac, za grad bez neplivača i navijam za zdravu decu i to smo dobili večeras“, kaže gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Oko 1.200 karata za prijateljsku utakmicu vaterpolo reprezentacija Srbije i Rusije, kojom je svečano otvoren bazen, prodate su za nepun sat.

Svi su želeli da vide kako izgleda sportski objekat na koji su čekali 10 godina.

“Ja sam ovde naučio da plivam, a nadam se da će i moja deca naučiti“, kaže Šapčanin koji je došao na otvaranje.

Bazenu su se obradovali i šabački vaterpolisti koji su do sada na treninge putovali u druge gradove, ali uprkos teškim uslovima za treniranje, ostvarili plasman u prvu A ligu Srbije.

“Svakodnevno se putovalo negde na treninge i utakmice, i to već deset godina. Poslednja sezona pred ulazak u ligu igrala se u Kragujevcu što je, priznaćete jako daleko od Šapca“, kaže Bojan Bogićević iz VK ”Šabac”.

Ovde će se ubuduće održavati plivačka takmičenja i vaterpolo utakmice, a od septembra, kako je najavio gradonačelnik Šapca, organizovaće se treći čas fizičkog vaspitanja kako bi sva deca naučila da plivaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu