Ponedeljak, 13.08.2012.

11:21

Vaterpolisti proslavili bronzu

Vaterpolisti Srbije, osvajači bronzane medalje na OI, proslavili su veliki uspeh u klubu Srbija, gde su se tokom poslednje dve nedelje okupljali Srbi u Londonu.

Izvor: B92

Vaterpolisti proslavili bronzu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

20 Komentari

Sortiraj po:

zg

pre 11 godina

Danas gledam na eurosportu i napravili su neku malu pricu o osvajacima medalja u ekipnim sportovima bili su svi ekipni sportovi pa cak i hokej na travi samo vaterpolo niko ne spominje to si samo mi umisljamo da je to nesto bitan sport a mozemo ga igrat samo medusobno uz madare i talijane

ljubomir

pre 11 godina

Svaka čast za vaterpoliste. Definitivno su postali KONSTANTA,(raspon zlato-bronza) kvalitetno nepromenjiva veličina-najkvalitetnija naša ekipa. Još ako dobiju svoju kuću sa vodom pa ...Trebalo bi vas ubaciti u sve školske udžbenike kao primer pobednika, pobednika koji nema strah od pobede, koji je istrajan, radan, inteligentan, požrtvovan, pouzdan, karakteran, a naš.

Zoki

pre 11 godina

Sve cestitke na herojskoj borbi i osvojenoj medalji,sto se zlata tice imamo jos jednu sansu,posto po izjavama celnika MOKa najverovatnije kazu preko 90 posto mogucnosti posle Olimpijade u Riu vaterpolo vise nece biti Olimpijski sport.Ostaje tanka nada da se to ipak nece desiti.Najjace sportske sile sveta glasaju za sklanjanje vaterpola sa Olimpijade uz obrazlozenje da ga u svetu ozbiljno igra tek 5-6 zemalja od toga 3 bivse republike SFRJ.Kazu da je vaterpolo u SAD i Australiji u zemljama koje su u prvih 8 u svetu to cisto amaterski sport koji se igra iskljucivo na koledzima tj da profesionalnih klubova i liga oni nemaju.Sve u svemu ostaje nam nada da ipak nece skinuti vaterpolo sa OI

nex

pre 11 godina

Navijao sam za nas,za Crnu Goru...ali!! potpuno zaslužena pobjeda Srbije! Svaka čast tim momcima. Malo mi je bzvz što se potencira loše sudjenje,odnosno da je bilo na strani cg,medjutim ako je u isključenjima bilo 14:13 a u penalima 3:2....onda sve te priče padaju u vodu, jednostavno ste imali više znanja i hrabrosti na kraju...i opet kažem...svaka čast!!
(Goran- mne, 13. avgust 2012 13:01)

Odnos u iskljucenjima je bio 18-14, na stetu Srbije. Ali, nije to porazavajuce. Porazavajuc je potez (najcrnogorskijeg Crnogorca, ako me razumes) Janovica, koji udara Udovicica. Porazavajuc je potez Zlokovica, koji zove Djanija Loncija da intervenise, a ovaj izbacuje i doktora ekipe. Porazavajuca je cinjenica da protiv nas igrate na krv i noz, dok su vas Hrvati kao macice podavili. Porazavajuce je sto imate samo kupljenu Malagu, i hteli ste isto juce, ali dzaba, pravda kakva takva ipak postoji. Sa vama je zavrsena prica, onakvim ponasanjem ste samo sebi navukli bruku i status kod nas, da cemo vas na svakom sledecem takmicenju razvaljivati.

Divos

pre 11 godina

Већ сам написао за ватерполисте, и поновићу. Сјајни су ово момци, и све честитке на освојеној медаљи. Ватерполисти од 17 задњих такмичења узеше 16 медаља, већином златних (кикс, само 4.место СП 2007. када смо можда и имали најјачу екипу), ова супер-млада репрезентација је формирана 2009. после бруталне смене генерације (због разних разлога, већином познатих), и увек се враћају са медаљом. Ове године ЕП злато, ОИ бронза, неки су прижељкивали више, али тако је, како је. И оно најважније, ватерполисти су фантастични, и овде су урадили 2 страшна преокрета и доказали карактер, али су и супер-млади, убедљиво најмлађи. Рецимо, Прлаиновић и Филиповић (87.год.) спадају у искусније, а њихов вршњак Радовић у ЦГ је најмлађи, Италијани доста старији, Хрвати имају младог Сукна, сви остали много старији, о Мађарима да не говорим, а код нас клинци Шапоњић (20) и Мандић (18). Ова екипа може још дуго играти, сигурно до Риа, и то је оно најбоље у овој причи, освојене су медаље, потврђен квалитет и уложено је у будућност.
Биће још много лепих вести од овог прелепог, али захтевног спорта, за земљу Србију.

JelenaSRB

pre 11 godina

DOCEK JE U UTORAK U 20H ISPRED GRADSKE SKUPSTINE! Cekamo vas sampioni nasi na proslavimo kako to nama dolikuje i kako ste vi svi zasluzili, pa i oni koji nisu osvojili medalje a ostavili su svoja srca na borilistima.

Floro Flores

pre 11 godina

Samo je jos falilo da je Marin Cilic uzeo medalju ,a Novak ostao cetvrti.. Ako razumete sta sam hteo da kazem.. Ali,moj je heroj Chernogorez iz Istre..Covek uzeo 3 slobodna dana iz restoran,upucao zlato i stigao za popodnevnu smenu! A,nasi Mikec i Mirosavljev prvi i drugi na svetskim listama ,bez ijednog finala

bravo

pre 11 godina

Uspeh je svaka medalja, mada vaterpolo nije kao sport ozbiljno zastupljen nigde, pa ni kod nas... Svega nekoliko zemalja imaju lige i to je to nazalost... Inace lep ekipni sport... Mi individualne sportove, sa trenutnim izuzetkom Tenisa nikada nismo cenili, jer je kod nas timski sport ono sto se najvise ceni... Svaka cast svim sportistima na uspesima i patriotizmu, iako ova drzava (politicke licnosti) to nije zasluzila...

Goran- mne

pre 11 godina

Navijao sam za nas,za Crnu Goru...ali!! potpuno zaslužena pobjeda Srbije! Svaka čast tim momcima. Malo mi je bzvz što se potencira loše sudjenje,odnosno da je bilo na strani cg,medjutim ako je u isključenjima bilo 14:13 a u penalima 3:2....onda sve te priče padaju u vodu, jednostavno ste imali više znanja i hrabrosti na kraju...i opet kažem...svaka čast!!

Felix

pre 11 godina

Da budem pošten Ja kao Hrvat mislim da ste zaista bolji u vaterpolu i realno od 10 mečeva vi dobivate barem 8. Nije ni bronca loša i da je našima tko to ponudio prije turnira potpisali bi odmah. Ipak Hrvatska je sada kompletirala ama baš sve šta se u vaterpolu može, evropsko,svjetsko i Olimpijsko zlato . Do Brazila ima puno vremena i opet te neka sitnica ili sudac mogu da poremete do finala ali nas to nije više briga jer je zlato u riznici. Mislim da su Vaši ipak zakazali i to golman pa selektor jer zaista ne vjerujem da je Italija bolja od Vas , pa Mi smo se igrali s njima u finalu. Puno sreče vam želim drugi put a nama ne zamjerite što slavimo jer ipak smo Olimpijski Šampioni i to kakvom lakoćom .

sideswipe

pre 11 godina

Kao neko ko se malo bolje razume u vaterpolo od prosecnog coveka, zelim samo da kazem da smo sami krivi sto nismo prosli u finale, ali ne samo zbog ocajne igre i sudija, vec i zbog sastava reprezentacije. Naravno, sve cestitke nasim vaterpolistima, borili su se kao lavovi ali ne znam da li ste primetili da smo protiv italijana igrali u ogranicenom sastavu, tj. mladi Mandic i Saponjic nisu ni igrali maltene. Juce je Aleksa bio direktan krivac za 2 gola (prvi put nije pokrio igraca na vreme i primili smo gol u blizi, a drugi put ga je crnogorski centar okrenuo kao malo dete i naravno sudjen je peterac). Mislim da je izostanak Cuka bio veliki hendikep za nas posto je taj klinac i resavao utakmice na prethodnim prvenstvima a sad nije bilo mesta za njega. Ja znam koliko su roditelji mladog Saponjica imucni, i taj mali je guran jos od petlica, i radom je postao sasvim dobar igrac ali NIKAKO kalibar za reprezentaciju sto se pokazalo i juce. Jednostavno, taj decko nije dovoljno dobar da igra za Srbiju ali uporno biva pozivan u reprezentaciju i moje misljenje je da je to zbog njegovog porekla a ne vaterpolo znanja. Sto se tice Mandica, nisam ga puno gledao, ali sigurno da ce za koju godinu biti vrhunski igrac, a uz to je i levoruk sto je velika prednost jer imamo samo jos Ficu na toj poziciji.

MikicaSRB

pre 11 godina

@Marko: Fora je u tome sto smo mi protiv Italijana zaista igrali lose. Sreca nas nije sluzila, jer kako drugacije objasniti 6,7 precki i stativa, posto takve zicere nasi nikad ne mase i to im je rutina. Uz neiskoriscene sanse, kada se pridoda takodje lose sudjenje gubi se utakmica. Kazem opet, akcenat je na nasoj losijoj igri. Da smo kojim slucajem imali vise srece ni sudjenje ne bi moglo da promeni pobedu i nas ucinak na toj tekmi. Steta je stvarno. Voleo sam da igramo ili protiv vas ili protiv Cg u finalu, pa da se sve tri drzave nadju na postolju i pokazu da balkanski vaterpolo dominira. Al sta je tu je. Srecan sam zbog nasih momaka, jer je utakmica za brnozu zaista zasenila i finale. I HVALA IM NA BRONZANOM ZLATU, jer su za nas pobednici. Pozdrav i cestitke vama na osvojenom zlatu.

musa dembele

pre 11 godina

Sad kad se slegla atmosfera ,zelim da napisem sledece... Smatram da imamo najjacu ekipu na svetu,ali.. Moram reci da je pocelo da mi se gadi pisanje u medijima i izjave pojedinih zvanicnika,tipa:"Vi ste sampioni","Bronza zlatnog sjaja"itd..Prosle godine u finalu SP smo poklonili ITA titulu.i to se zaiata moze reci na nesrecan nacin(Vanja promasio peterac).. Medjutim,ovako odigrati polufinale i izgubiti od igraca koji su vodonose u Italiji nasim zvezdama,me ucinilo jako tuznim.. Hrvati uzimaju rutinski,zasluzeno zlato,zahvaljujuci golmanu i R.Rudicu.. U poslednjih 10 meceva smo ih 8 puta dobili,a oni nas 2 puta od toga jednom u ZG..Srecniji bi bio da smo juce izgubili u finalu ,jer srebro za mene sija jace nego bronza.. Nasi momci vrede i zasluzuju OI zlato,a ova proslava je vise da se zamagli tuzna istina(i krivci) da nisu uspeli.. Mala digresija,BOdiroga i drugovi nikad nisu slavili bronze! Nadam se objavi komentara,uz cestitke b92 koji je sjajno ispratio OI ! Pozdrav svima!!!

Conte-Mario-Marco-del-Tintoretto

pre 11 godina

Vaterpolisti tesko je recima opisati koliko smo vam svi mi zahvalni za sve sto ste do sada uradili, za 16 osvojenih odlicja od 17 mogucnosti od 2000 godine. Hvala vam za jucerasnju pobedu, hvala vam sto je u kljucnim momentima, realno gledano kupljene utakmice, proradio srpski inat i sto ste moralno izasli jaci sa ovog oi turnira. Presrecan sam bio nakon utakmice, a za vreme mislim da je srce htelo da mi iskoci, a cudi me da komsije nisu pozvale policiju zbog narusavanja kucnog reda i vike. Salu na stranu, vi zaista igrate svim srcem za majku Srbiju, i to se vidi kroz svaki vas potez. Ova bronza je zaista za mene zlatna i to ne kazem jer je red, vec zato sto to JESTE. Sudjenje necu komentarisati, jer je juce dovoljno receno. Cekamo vas ispred skupstinske terase da proslavimo kako dolikuje, i vas i ZLATNU Milicu, Ivanu i Zlatica. ZIVELA SRBIJA!!!

marko

pre 11 godina

ovo je uspjeh s gorkim okusom u ustima.svatko zna da je ovo ekipa za finale kao šta je hrvatska rukometna ekipa također ekipa za finale.meni nikako neide u glavu kako je srbija mogla izgubit od italije,nisam gledao tekmu ali talijani su toliko prosječni da smo ih mi dva puta bez problema pobjedili na ovom turniru.

marko

pre 11 godina

ovo je uspjeh s gorkim okusom u ustima.svatko zna da je ovo ekipa za finale kao šta je hrvatska rukometna ekipa također ekipa za finale.meni nikako neide u glavu kako je srbija mogla izgubit od italije,nisam gledao tekmu ali talijani su toliko prosječni da smo ih mi dva puta bez problema pobjedili na ovom turniru.

Felix

pre 11 godina

Da budem pošten Ja kao Hrvat mislim da ste zaista bolji u vaterpolu i realno od 10 mečeva vi dobivate barem 8. Nije ni bronca loša i da je našima tko to ponudio prije turnira potpisali bi odmah. Ipak Hrvatska je sada kompletirala ama baš sve šta se u vaterpolu može, evropsko,svjetsko i Olimpijsko zlato . Do Brazila ima puno vremena i opet te neka sitnica ili sudac mogu da poremete do finala ali nas to nije više briga jer je zlato u riznici. Mislim da su Vaši ipak zakazali i to golman pa selektor jer zaista ne vjerujem da je Italija bolja od Vas , pa Mi smo se igrali s njima u finalu. Puno sreče vam želim drugi put a nama ne zamjerite što slavimo jer ipak smo Olimpijski Šampioni i to kakvom lakoćom .

Conte-Mario-Marco-del-Tintoretto

pre 11 godina

Vaterpolisti tesko je recima opisati koliko smo vam svi mi zahvalni za sve sto ste do sada uradili, za 16 osvojenih odlicja od 17 mogucnosti od 2000 godine. Hvala vam za jucerasnju pobedu, hvala vam sto je u kljucnim momentima, realno gledano kupljene utakmice, proradio srpski inat i sto ste moralno izasli jaci sa ovog oi turnira. Presrecan sam bio nakon utakmice, a za vreme mislim da je srce htelo da mi iskoci, a cudi me da komsije nisu pozvale policiju zbog narusavanja kucnog reda i vike. Salu na stranu, vi zaista igrate svim srcem za majku Srbiju, i to se vidi kroz svaki vas potez. Ova bronza je zaista za mene zlatna i to ne kazem jer je red, vec zato sto to JESTE. Sudjenje necu komentarisati, jer je juce dovoljno receno. Cekamo vas ispred skupstinske terase da proslavimo kako dolikuje, i vas i ZLATNU Milicu, Ivanu i Zlatica. ZIVELA SRBIJA!!!

sideswipe

pre 11 godina

Kao neko ko se malo bolje razume u vaterpolo od prosecnog coveka, zelim samo da kazem da smo sami krivi sto nismo prosli u finale, ali ne samo zbog ocajne igre i sudija, vec i zbog sastava reprezentacije. Naravno, sve cestitke nasim vaterpolistima, borili su se kao lavovi ali ne znam da li ste primetili da smo protiv italijana igrali u ogranicenom sastavu, tj. mladi Mandic i Saponjic nisu ni igrali maltene. Juce je Aleksa bio direktan krivac za 2 gola (prvi put nije pokrio igraca na vreme i primili smo gol u blizi, a drugi put ga je crnogorski centar okrenuo kao malo dete i naravno sudjen je peterac). Mislim da je izostanak Cuka bio veliki hendikep za nas posto je taj klinac i resavao utakmice na prethodnim prvenstvima a sad nije bilo mesta za njega. Ja znam koliko su roditelji mladog Saponjica imucni, i taj mali je guran jos od petlica, i radom je postao sasvim dobar igrac ali NIKAKO kalibar za reprezentaciju sto se pokazalo i juce. Jednostavno, taj decko nije dovoljno dobar da igra za Srbiju ali uporno biva pozivan u reprezentaciju i moje misljenje je da je to zbog njegovog porekla a ne vaterpolo znanja. Sto se tice Mandica, nisam ga puno gledao, ali sigurno da ce za koju godinu biti vrhunski igrac, a uz to je i levoruk sto je velika prednost jer imamo samo jos Ficu na toj poziciji.

musa dembele

pre 11 godina

Sad kad se slegla atmosfera ,zelim da napisem sledece... Smatram da imamo najjacu ekipu na svetu,ali.. Moram reci da je pocelo da mi se gadi pisanje u medijima i izjave pojedinih zvanicnika,tipa:"Vi ste sampioni","Bronza zlatnog sjaja"itd..Prosle godine u finalu SP smo poklonili ITA titulu.i to se zaiata moze reci na nesrecan nacin(Vanja promasio peterac).. Medjutim,ovako odigrati polufinale i izgubiti od igraca koji su vodonose u Italiji nasim zvezdama,me ucinilo jako tuznim.. Hrvati uzimaju rutinski,zasluzeno zlato,zahvaljujuci golmanu i R.Rudicu.. U poslednjih 10 meceva smo ih 8 puta dobili,a oni nas 2 puta od toga jednom u ZG..Srecniji bi bio da smo juce izgubili u finalu ,jer srebro za mene sija jace nego bronza.. Nasi momci vrede i zasluzuju OI zlato,a ova proslava je vise da se zamagli tuzna istina(i krivci) da nisu uspeli.. Mala digresija,BOdiroga i drugovi nikad nisu slavili bronze! Nadam se objavi komentara,uz cestitke b92 koji je sjajno ispratio OI ! Pozdrav svima!!!

bravo

pre 11 godina

Uspeh je svaka medalja, mada vaterpolo nije kao sport ozbiljno zastupljen nigde, pa ni kod nas... Svega nekoliko zemalja imaju lige i to je to nazalost... Inace lep ekipni sport... Mi individualne sportove, sa trenutnim izuzetkom Tenisa nikada nismo cenili, jer je kod nas timski sport ono sto se najvise ceni... Svaka cast svim sportistima na uspesima i patriotizmu, iako ova drzava (politicke licnosti) to nije zasluzila...

MikicaSRB

pre 11 godina

@Marko: Fora je u tome sto smo mi protiv Italijana zaista igrali lose. Sreca nas nije sluzila, jer kako drugacije objasniti 6,7 precki i stativa, posto takve zicere nasi nikad ne mase i to im je rutina. Uz neiskoriscene sanse, kada se pridoda takodje lose sudjenje gubi se utakmica. Kazem opet, akcenat je na nasoj losijoj igri. Da smo kojim slucajem imali vise srece ni sudjenje ne bi moglo da promeni pobedu i nas ucinak na toj tekmi. Steta je stvarno. Voleo sam da igramo ili protiv vas ili protiv Cg u finalu, pa da se sve tri drzave nadju na postolju i pokazu da balkanski vaterpolo dominira. Al sta je tu je. Srecan sam zbog nasih momaka, jer je utakmica za brnozu zaista zasenila i finale. I HVALA IM NA BRONZANOM ZLATU, jer su za nas pobednici. Pozdrav i cestitke vama na osvojenom zlatu.

nex

pre 11 godina

Navijao sam za nas,za Crnu Goru...ali!! potpuno zaslužena pobjeda Srbije! Svaka čast tim momcima. Malo mi je bzvz što se potencira loše sudjenje,odnosno da je bilo na strani cg,medjutim ako je u isključenjima bilo 14:13 a u penalima 3:2....onda sve te priče padaju u vodu, jednostavno ste imali više znanja i hrabrosti na kraju...i opet kažem...svaka čast!!
(Goran- mne, 13. avgust 2012 13:01)

Odnos u iskljucenjima je bio 18-14, na stetu Srbije. Ali, nije to porazavajuce. Porazavajuc je potez (najcrnogorskijeg Crnogorca, ako me razumes) Janovica, koji udara Udovicica. Porazavajuc je potez Zlokovica, koji zove Djanija Loncija da intervenise, a ovaj izbacuje i doktora ekipe. Porazavajuca je cinjenica da protiv nas igrate na krv i noz, dok su vas Hrvati kao macice podavili. Porazavajuce je sto imate samo kupljenu Malagu, i hteli ste isto juce, ali dzaba, pravda kakva takva ipak postoji. Sa vama je zavrsena prica, onakvim ponasanjem ste samo sebi navukli bruku i status kod nas, da cemo vas na svakom sledecem takmicenju razvaljivati.

Goran- mne

pre 11 godina

Navijao sam za nas,za Crnu Goru...ali!! potpuno zaslužena pobjeda Srbije! Svaka čast tim momcima. Malo mi je bzvz što se potencira loše sudjenje,odnosno da je bilo na strani cg,medjutim ako je u isključenjima bilo 14:13 a u penalima 3:2....onda sve te priče padaju u vodu, jednostavno ste imali više znanja i hrabrosti na kraju...i opet kažem...svaka čast!!

Zoki

pre 11 godina

Sve cestitke na herojskoj borbi i osvojenoj medalji,sto se zlata tice imamo jos jednu sansu,posto po izjavama celnika MOKa najverovatnije kazu preko 90 posto mogucnosti posle Olimpijade u Riu vaterpolo vise nece biti Olimpijski sport.Ostaje tanka nada da se to ipak nece desiti.Najjace sportske sile sveta glasaju za sklanjanje vaterpola sa Olimpijade uz obrazlozenje da ga u svetu ozbiljno igra tek 5-6 zemalja od toga 3 bivse republike SFRJ.Kazu da je vaterpolo u SAD i Australiji u zemljama koje su u prvih 8 u svetu to cisto amaterski sport koji se igra iskljucivo na koledzima tj da profesionalnih klubova i liga oni nemaju.Sve u svemu ostaje nam nada da ipak nece skinuti vaterpolo sa OI

Floro Flores

pre 11 godina

Samo je jos falilo da je Marin Cilic uzeo medalju ,a Novak ostao cetvrti.. Ako razumete sta sam hteo da kazem.. Ali,moj je heroj Chernogorez iz Istre..Covek uzeo 3 slobodna dana iz restoran,upucao zlato i stigao za popodnevnu smenu! A,nasi Mikec i Mirosavljev prvi i drugi na svetskim listama ,bez ijednog finala

JelenaSRB

pre 11 godina

DOCEK JE U UTORAK U 20H ISPRED GRADSKE SKUPSTINE! Cekamo vas sampioni nasi na proslavimo kako to nama dolikuje i kako ste vi svi zasluzili, pa i oni koji nisu osvojili medalje a ostavili su svoja srca na borilistima.

Divos

pre 11 godina

Већ сам написао за ватерполисте, и поновићу. Сјајни су ово момци, и све честитке на освојеној медаљи. Ватерполисти од 17 задњих такмичења узеше 16 медаља, већином златних (кикс, само 4.место СП 2007. када смо можда и имали најјачу екипу), ова супер-млада репрезентација је формирана 2009. после бруталне смене генерације (због разних разлога, већином познатих), и увек се враћају са медаљом. Ове године ЕП злато, ОИ бронза, неки су прижељкивали више, али тако је, како је. И оно најважније, ватерполисти су фантастични, и овде су урадили 2 страшна преокрета и доказали карактер, али су и супер-млади, убедљиво најмлађи. Рецимо, Прлаиновић и Филиповић (87.год.) спадају у искусније, а њихов вршњак Радовић у ЦГ је најмлађи, Италијани доста старији, Хрвати имају младог Сукна, сви остали много старији, о Мађарима да не говорим, а код нас клинци Шапоњић (20) и Мандић (18). Ова екипа може још дуго играти, сигурно до Риа, и то је оно најбоље у овој причи, освојене су медаље, потврђен квалитет и уложено је у будућност.
Биће још много лепих вести од овог прелепог, али захтевног спорта, за земљу Србију.

ljubomir

pre 11 godina

Svaka čast za vaterpoliste. Definitivno su postali KONSTANTA,(raspon zlato-bronza) kvalitetno nepromenjiva veličina-najkvalitetnija naša ekipa. Još ako dobiju svoju kuću sa vodom pa ...Trebalo bi vas ubaciti u sve školske udžbenike kao primer pobednika, pobednika koji nema strah od pobede, koji je istrajan, radan, inteligentan, požrtvovan, pouzdan, karakteran, a naš.

zg

pre 11 godina

Danas gledam na eurosportu i napravili su neku malu pricu o osvajacima medalja u ekipnim sportovima bili su svi ekipni sportovi pa cak i hokej na travi samo vaterpolo niko ne spominje to si samo mi umisljamo da je to nesto bitan sport a mozemo ga igrat samo medusobno uz madare i talijane

musa dembele

pre 11 godina

Sad kad se slegla atmosfera ,zelim da napisem sledece... Smatram da imamo najjacu ekipu na svetu,ali.. Moram reci da je pocelo da mi se gadi pisanje u medijima i izjave pojedinih zvanicnika,tipa:"Vi ste sampioni","Bronza zlatnog sjaja"itd..Prosle godine u finalu SP smo poklonili ITA titulu.i to se zaiata moze reci na nesrecan nacin(Vanja promasio peterac).. Medjutim,ovako odigrati polufinale i izgubiti od igraca koji su vodonose u Italiji nasim zvezdama,me ucinilo jako tuznim.. Hrvati uzimaju rutinski,zasluzeno zlato,zahvaljujuci golmanu i R.Rudicu.. U poslednjih 10 meceva smo ih 8 puta dobili,a oni nas 2 puta od toga jednom u ZG..Srecniji bi bio da smo juce izgubili u finalu ,jer srebro za mene sija jace nego bronza.. Nasi momci vrede i zasluzuju OI zlato,a ova proslava je vise da se zamagli tuzna istina(i krivci) da nisu uspeli.. Mala digresija,BOdiroga i drugovi nikad nisu slavili bronze! Nadam se objavi komentara,uz cestitke b92 koji je sjajno ispratio OI ! Pozdrav svima!!!

Goran- mne

pre 11 godina

Navijao sam za nas,za Crnu Goru...ali!! potpuno zaslužena pobjeda Srbije! Svaka čast tim momcima. Malo mi je bzvz što se potencira loše sudjenje,odnosno da je bilo na strani cg,medjutim ako je u isključenjima bilo 14:13 a u penalima 3:2....onda sve te priče padaju u vodu, jednostavno ste imali više znanja i hrabrosti na kraju...i opet kažem...svaka čast!!

Felix

pre 11 godina

Da budem pošten Ja kao Hrvat mislim da ste zaista bolji u vaterpolu i realno od 10 mečeva vi dobivate barem 8. Nije ni bronca loša i da je našima tko to ponudio prije turnira potpisali bi odmah. Ipak Hrvatska je sada kompletirala ama baš sve šta se u vaterpolu može, evropsko,svjetsko i Olimpijsko zlato . Do Brazila ima puno vremena i opet te neka sitnica ili sudac mogu da poremete do finala ali nas to nije više briga jer je zlato u riznici. Mislim da su Vaši ipak zakazali i to golman pa selektor jer zaista ne vjerujem da je Italija bolja od Vas , pa Mi smo se igrali s njima u finalu. Puno sreče vam želim drugi put a nama ne zamjerite što slavimo jer ipak smo Olimpijski Šampioni i to kakvom lakoćom .

Conte-Mario-Marco-del-Tintoretto

pre 11 godina

Vaterpolisti tesko je recima opisati koliko smo vam svi mi zahvalni za sve sto ste do sada uradili, za 16 osvojenih odlicja od 17 mogucnosti od 2000 godine. Hvala vam za jucerasnju pobedu, hvala vam sto je u kljucnim momentima, realno gledano kupljene utakmice, proradio srpski inat i sto ste moralno izasli jaci sa ovog oi turnira. Presrecan sam bio nakon utakmice, a za vreme mislim da je srce htelo da mi iskoci, a cudi me da komsije nisu pozvale policiju zbog narusavanja kucnog reda i vike. Salu na stranu, vi zaista igrate svim srcem za majku Srbiju, i to se vidi kroz svaki vas potez. Ova bronza je zaista za mene zlatna i to ne kazem jer je red, vec zato sto to JESTE. Sudjenje necu komentarisati, jer je juce dovoljno receno. Cekamo vas ispred skupstinske terase da proslavimo kako dolikuje, i vas i ZLATNU Milicu, Ivanu i Zlatica. ZIVELA SRBIJA!!!

zg

pre 11 godina

Danas gledam na eurosportu i napravili su neku malu pricu o osvajacima medalja u ekipnim sportovima bili su svi ekipni sportovi pa cak i hokej na travi samo vaterpolo niko ne spominje to si samo mi umisljamo da je to nesto bitan sport a mozemo ga igrat samo medusobno uz madare i talijane

Floro Flores

pre 11 godina

Samo je jos falilo da je Marin Cilic uzeo medalju ,a Novak ostao cetvrti.. Ako razumete sta sam hteo da kazem.. Ali,moj je heroj Chernogorez iz Istre..Covek uzeo 3 slobodna dana iz restoran,upucao zlato i stigao za popodnevnu smenu! A,nasi Mikec i Mirosavljev prvi i drugi na svetskim listama ,bez ijednog finala

nex

pre 11 godina

Navijao sam za nas,za Crnu Goru...ali!! potpuno zaslužena pobjeda Srbije! Svaka čast tim momcima. Malo mi je bzvz što se potencira loše sudjenje,odnosno da je bilo na strani cg,medjutim ako je u isključenjima bilo 14:13 a u penalima 3:2....onda sve te priče padaju u vodu, jednostavno ste imali više znanja i hrabrosti na kraju...i opet kažem...svaka čast!!
(Goran- mne, 13. avgust 2012 13:01)

Odnos u iskljucenjima je bio 18-14, na stetu Srbije. Ali, nije to porazavajuce. Porazavajuc je potez (najcrnogorskijeg Crnogorca, ako me razumes) Janovica, koji udara Udovicica. Porazavajuc je potez Zlokovica, koji zove Djanija Loncija da intervenise, a ovaj izbacuje i doktora ekipe. Porazavajuca je cinjenica da protiv nas igrate na krv i noz, dok su vas Hrvati kao macice podavili. Porazavajuce je sto imate samo kupljenu Malagu, i hteli ste isto juce, ali dzaba, pravda kakva takva ipak postoji. Sa vama je zavrsena prica, onakvim ponasanjem ste samo sebi navukli bruku i status kod nas, da cemo vas na svakom sledecem takmicenju razvaljivati.

marko

pre 11 godina

ovo je uspjeh s gorkim okusom u ustima.svatko zna da je ovo ekipa za finale kao šta je hrvatska rukometna ekipa također ekipa za finale.meni nikako neide u glavu kako je srbija mogla izgubit od italije,nisam gledao tekmu ali talijani su toliko prosječni da smo ih mi dva puta bez problema pobjedili na ovom turniru.

sideswipe

pre 11 godina

Kao neko ko se malo bolje razume u vaterpolo od prosecnog coveka, zelim samo da kazem da smo sami krivi sto nismo prosli u finale, ali ne samo zbog ocajne igre i sudija, vec i zbog sastava reprezentacije. Naravno, sve cestitke nasim vaterpolistima, borili su se kao lavovi ali ne znam da li ste primetili da smo protiv italijana igrali u ogranicenom sastavu, tj. mladi Mandic i Saponjic nisu ni igrali maltene. Juce je Aleksa bio direktan krivac za 2 gola (prvi put nije pokrio igraca na vreme i primili smo gol u blizi, a drugi put ga je crnogorski centar okrenuo kao malo dete i naravno sudjen je peterac). Mislim da je izostanak Cuka bio veliki hendikep za nas posto je taj klinac i resavao utakmice na prethodnim prvenstvima a sad nije bilo mesta za njega. Ja znam koliko su roditelji mladog Saponjica imucni, i taj mali je guran jos od petlica, i radom je postao sasvim dobar igrac ali NIKAKO kalibar za reprezentaciju sto se pokazalo i juce. Jednostavno, taj decko nije dovoljno dobar da igra za Srbiju ali uporno biva pozivan u reprezentaciju i moje misljenje je da je to zbog njegovog porekla a ne vaterpolo znanja. Sto se tice Mandica, nisam ga puno gledao, ali sigurno da ce za koju godinu biti vrhunski igrac, a uz to je i levoruk sto je velika prednost jer imamo samo jos Ficu na toj poziciji.

Zoki

pre 11 godina

Sve cestitke na herojskoj borbi i osvojenoj medalji,sto se zlata tice imamo jos jednu sansu,posto po izjavama celnika MOKa najverovatnije kazu preko 90 posto mogucnosti posle Olimpijade u Riu vaterpolo vise nece biti Olimpijski sport.Ostaje tanka nada da se to ipak nece desiti.Najjace sportske sile sveta glasaju za sklanjanje vaterpola sa Olimpijade uz obrazlozenje da ga u svetu ozbiljno igra tek 5-6 zemalja od toga 3 bivse republike SFRJ.Kazu da je vaterpolo u SAD i Australiji u zemljama koje su u prvih 8 u svetu to cisto amaterski sport koji se igra iskljucivo na koledzima tj da profesionalnih klubova i liga oni nemaju.Sve u svemu ostaje nam nada da ipak nece skinuti vaterpolo sa OI

MikicaSRB

pre 11 godina

@Marko: Fora je u tome sto smo mi protiv Italijana zaista igrali lose. Sreca nas nije sluzila, jer kako drugacije objasniti 6,7 precki i stativa, posto takve zicere nasi nikad ne mase i to im je rutina. Uz neiskoriscene sanse, kada se pridoda takodje lose sudjenje gubi se utakmica. Kazem opet, akcenat je na nasoj losijoj igri. Da smo kojim slucajem imali vise srece ni sudjenje ne bi moglo da promeni pobedu i nas ucinak na toj tekmi. Steta je stvarno. Voleo sam da igramo ili protiv vas ili protiv Cg u finalu, pa da se sve tri drzave nadju na postolju i pokazu da balkanski vaterpolo dominira. Al sta je tu je. Srecan sam zbog nasih momaka, jer je utakmica za brnozu zaista zasenila i finale. I HVALA IM NA BRONZANOM ZLATU, jer su za nas pobednici. Pozdrav i cestitke vama na osvojenom zlatu.

JelenaSRB

pre 11 godina

DOCEK JE U UTORAK U 20H ISPRED GRADSKE SKUPSTINE! Cekamo vas sampioni nasi na proslavimo kako to nama dolikuje i kako ste vi svi zasluzili, pa i oni koji nisu osvojili medalje a ostavili su svoja srca na borilistima.

bravo

pre 11 godina

Uspeh je svaka medalja, mada vaterpolo nije kao sport ozbiljno zastupljen nigde, pa ni kod nas... Svega nekoliko zemalja imaju lige i to je to nazalost... Inace lep ekipni sport... Mi individualne sportove, sa trenutnim izuzetkom Tenisa nikada nismo cenili, jer je kod nas timski sport ono sto se najvise ceni... Svaka cast svim sportistima na uspesima i patriotizmu, iako ova drzava (politicke licnosti) to nije zasluzila...

Divos

pre 11 godina

Већ сам написао за ватерполисте, и поновићу. Сјајни су ово момци, и све честитке на освојеној медаљи. Ватерполисти од 17 задњих такмичења узеше 16 медаља, већином златних (кикс, само 4.место СП 2007. када смо можда и имали најјачу екипу), ова супер-млада репрезентација је формирана 2009. после бруталне смене генерације (због разних разлога, већином познатих), и увек се враћају са медаљом. Ове године ЕП злато, ОИ бронза, неки су прижељкивали више, али тако је, како је. И оно најважније, ватерполисти су фантастични, и овде су урадили 2 страшна преокрета и доказали карактер, али су и супер-млади, убедљиво најмлађи. Рецимо, Прлаиновић и Филиповић (87.год.) спадају у искусније, а њихов вршњак Радовић у ЦГ је најмлађи, Италијани доста старији, Хрвати имају младог Сукна, сви остали много старији, о Мађарима да не говорим, а код нас клинци Шапоњић (20) и Мандић (18). Ова екипа може још дуго играти, сигурно до Риа, и то је оно најбоље у овој причи, освојене су медаље, потврђен квалитет и уложено је у будућност.
Биће још много лепих вести од овог прелепог, али захтевног спорта, за земљу Србију.

ljubomir

pre 11 godina

Svaka čast za vaterpoliste. Definitivno su postali KONSTANTA,(raspon zlato-bronza) kvalitetno nepromenjiva veličina-najkvalitetnija naša ekipa. Još ako dobiju svoju kuću sa vodom pa ...Trebalo bi vas ubaciti u sve školske udžbenike kao primer pobednika, pobednika koji nema strah od pobede, koji je istrajan, radan, inteligentan, požrtvovan, pouzdan, karakteran, a naš.