Subota, 28.07.2012.

09:02

Dan I: Prva medalja, teniseri 2/4

Prvog dana Olimpijskih igara održavane su borbe u 18 sportova, a medalje će se deliti u 12 disciplina u okviru 7 sportova.

Izvor: B92

Dan I: Prva medalja, teniseri 2/4 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

156 Komentari

Sortiraj po:

vlajzi

pre 11 godina

Za sve hrvate koji ne razumeju srpski, evo vam tekst na hrvatskom pa citajte. a onda nastavite da se pravite pametni i time dokazujte suprotno.
izvolite, dobro protumacite svako slovo:
jutarnji.hr/matesa--sve-olimpijske-medalje-do-1988--godine-pripadaju-srbiji-i-tu-nema-pomoci/1042591/

mislim da je posle ovog teksta svaka dalja polemika cije su to medalje, besmislena.

ding-dong

pre 11 godina

Ovde ljudi izgleda ne kapiraju pojam pravne naslednosti u sportu.
Kao što je Srbija unela državnost u zajedničku državu, dakle postojala je kao država pre Kraljevine SHS (usput i Crna Gora je), Srbija je takodje bila i član olimpijske zajednice pre te države (SHS) i na osnovu te pravne naslednosti nastavlja svoje učešće u istoj. Sve nove države morale su da traže da ih se primi u olimpijsku zajednicu, Srbija je samo nastavila tamo gde je stala 1918. Na osnovu toga se to pripisuje Srbiji.

No sve to nije previše bitno, jer je u pitanju besmislena statistika koja eto nekima iz našeg OK služi za banalni marketing i ništa više. Sve te medalje su prvenstveno lične, a sigurno se niko normalan ne tripuje da su Ljubek, Kukoč, Josipović i mnogi drugi osvojili medalje za Srbiju.

Domagoj

pre 11 godina

Istina je da su skoro polovicu tih vasih medalja osvojili Hrvati ili hrvatski Jugoslaveni, ali cinjenica je da mi u Hrvatskoj ne vrtimo snimke tih legendarnih kosarkaskih utakmica gdje smo osvajali medalje i ne ponosimo se time ved sada kada se svi kite brojem medalja i mi bi se pohvalili. Nama je to nazalost papirologija i zato je ovako kako je. Samo nemojte taj podatak koristiti kao neki dokaz da ste nadmocniji od nas u sportu jer to je notorna glupost.

dejan-minhen

pre 11 godina

(Josko Martinoski,Tetovo, 28. jul 2012 17:29) i ostali ugrozeni!

svima vam je bilo mnogo lose sa Srbijom, sada vam je super. Budite srecni imate svoje drzave, svoje olimpijce, zastave, grbove, himne itd.
slavite i uzivajte. Da nije bilo Jugoslavije danas bi neki nastupali za Austriju, Italiju, Grcku, Bugarsku itd.

Da dug se delio kao i imovina, samo sto se nije uzimalo u obzir sta su drzave Srbija i Crna Gora unele u zajednicu sa onima kojima su u Jugoslaviji videli spas. Ali naravno to ne uzimate u obzir.

ali ovde se radi o sportu!!!

Nenad

pre 11 godina

"Ma nije moguce, sam tim sto ste se odrekli YUG-e odrekli ste se svega..."

Šta Ti je YUG-a? Kojim to jezikom govoriš? U kojoj su te to školi učili pravopisu?

Drugari, došlo je vreme da se iza komentara stane punim imenom, prezimenom i adresom. Internet nikad nije bio anoniman - neće ni biti!

докле глупости

pre 11 godina

Та прича о сто српских медаља је једна од највећих лудости које сам скоро чуо,у иначе богатом избору који имамо.Тако испада да су Мате Парлов,Леон Штукељ,Мирослав Церар,Владо Лисјак,Шабан Трстена итд.спортисти Србије.Ко у то верује,треба да се забрине за своје ментално здравље.

Gojko

pre 11 godina

@Vladimir Pula

Kao sto je Rusija naslednik USSR, Ceska naslednik Cehoslovacke tako je i Srbija pravni naslednik Jugoslavije. Srbija nikad nije napustala Jugoslaviju. A vama je mozda sad krivo sto mi uz vasu pomoc imamo skoro 100 medalja :)

Vladimir Pula

pre 11 godina

@pa zato sto je Srbija pravna naslednica Jugoslavije u svemu pa i u medaljama na Ol igrama...
(daco, 28. jul 2012 15:43)

A otkud tebi ta teorija? U kojem si crtanom filmu to cuo? Kako to da je dug bivše države rasporedjen na sve ex republike, a medalje samo na Srbiju ? Inace nebi to komentirao , jer mi je svejedno to je stvar statistike po meni. A ko hoće da prica bajke da su medalje juge srpske medalje nek si to prica. Razuman čovjek tu ne moze staviti znak jednakosti.

TIGER

pre 11 godina

I ja se nadam!
P.S.Nisam mislio nista lose,samo sam se ponadao da si u pravu a onda se razocarao!Poz
(Miki, 28. jul 2012 17:37)

A tek koliko sam se ja razocarao kad sam video... :)
Ne zameram nista, cak sam i sa "preporucujem" nagradio tvoj prvi odgovor meni...
Znam da se te razlike u streljastvi brzo menjaju, jedan kiks moze da te kosta medalje (to je bio slucaj sa Kinezom kada je pogodio 8.5 mislim)
Bodrimo nase, pa da se jos radujemo...

Inace sajt je odlican, prate sva takmicenja iz minuta u minut menjaju rezultaate... Mislim da je njihov zvanicni sajt...

Tuta Bugarin

pre 11 godina

sramota je kititi se tudjim perjem. I svima onima koji cinicno zakljucuju kako su se Hrvati sami odrekli medalja: nismo se odrekli medalja jer je to i nemoguce a i nepozeljno, vec Jugoslavije
(Domagoj, 28. jul 2012 18:25)
-------------------------------------------------------------------------

Ma nije moguce, sam tim sto ste se odrekli YUG-e odrekli ste se svega.

To bi bilo isto kao kad bi ja bio fudbaler i reprezentativac Srbije i rekao : necu da igram za Srbiju ali hocu da dobijem medalju ako bude prvak evrope.Mislim da vi ne znate ni sta hocete.

vlajzi

pre 11 godina

Kad se Vojvodina odvoji od Srbije i bude recimo naslednik sadasnje Srbije, to znaci da njima pripada bronza Novaka, srebro Sekericeve i bronza vaterplista ili kako? Pitajte onda Novaka kako on to misli! (princhari, 28. jul 2012 19:55)
da, kad bi se teoretski vojvodina odvojila i bila pravni naslednik Srbije, ove 99 medalje bi bile njene. ali, ako se vojvodina odvoji od srbije, po logici stvari znaci da ne moze da bude pravni naslednik srbije. isto tako i hrvatska koja je bezala iz jugoslavije ne moze da bude pravni naslednik iste. a sta Novak misli o tome to je nebitno. ovo je pravno pitanje, a je pitanje osecanja. srbija nije prisvojila ove 99 medalje, niti moze da se odrekne tih medalja ili ih pokloni. one su pripisane Srbiji svidelo se to nama srbima ili ne. kapiras li sad?

crni

pre 11 godina

Nisam siguran da li sportski novinari B92 čitaju ove komentare, ali ukoliko ih čitaju i imaju prijatelje među komentatorima RTS-a koji su na olimpijskim igrama neka im kažu da na internetu ukucaju "Ilije Lupulesku" i vide njegovu sliku. Pa kad to urade, kad već ne znaju kako on izgleda neka upute izvinjenje i njemu i Borisu Vukeliću koji je bio trener Marka Jeftovića na današnjem meču. Tako nešto davno nije viđeno na jednom sportskom prenosu. Čovek koji ne zna kako izgleda Ilije Lupulesku NE MOŽE biti sportski komentator, pošto je Ilije LEGENDA našeg sporta.
Iskrene čestitke Zlatiću, majtoreeee

princhari

pre 11 godina

Kad se Vojvodina odvoji od Srbije i bude recimo naslednik sadasnje Srbije, to znaci da njima pripada bronza Novaka, srebro Sekericeve i bronza vaterplista ili kako? Pitajte onda Novaka kako on to misli!

Ženevljanin

pre 11 godina

Srbija nije jedina naslednica SFRJ!

Da je tako, ne bi se delila imovina jugoslovenskih diplomatskih predstavništava, između ex-.ju republika, da navedem samo taj primer. Za olimpijske medalje ne znam da postoji takav dogovor, ali mislim da Srbija ne bi trebala da se kiti tuđim perjem već da računa samo medalje koji su ovojili takmičari iz Srbije.

O ovoj temi, sa neta:
Sporazum o sukcesiji bivše Jugoslavije potpisan je 29. lipnja 2001. u Beču nakon pregovora koji su službeno trajali 10 godina, ali su zapravo osam godina bili na mrtvoj točki zbog opstrukcije pregovora za trajanja režima Slobodana Miloševića koji je tvrdio da je SRJ jedina nasljednica bivše države.

Pregovori su nastavljeni nakon Miloševićeva pada, a sporazum je dogovoren i parafiran na maratonskim desetodnevnim pregovorima u svibnju 2001. godine, također u Beču.

Kao model raspodjele poslužio je ključ Međunarodnog monetarnog fonda (MMF-a), po kojem su podijeljeni i dugovi bivše Jugoslavije, prema kojem je SRJ dobila dio od otprilike 36,5 posto ukupne imovine, Hrvatska 28,5 posto, Slovenija 16,4 posto, BiH 13,2 posto i Makedonija 5,4 posto.

cg_srbin

pre 11 godina

Svaka ti čast, junačino, ponosni smo na tebe. Tako se bori za svoj narod i za svoju zemlju. Bravo majstore.

Pozdrav za sve Srbe od braće iz Crne Gore! :)

Ivan

pre 11 godina

@(Josko Martinoski,Tetovo, 28. jul 2012 17:29)

Koga interesuje kako se osećaju? Srbija jedina od bivših Jugoslovenskih republika ima kontinuitet.

http://en.wikipedia.org/wiki/1912_Summer_Olympics#Participating_nations

Domagoj

pre 11 godina

sramota je kititi se tudjim perjem. I svima onima koji cinicno zakljucuju kako su se Hrvati sami odrekli medalja: nismo se odrekli medalja jer je to i nemoguce a i nepozeljno, vec Jugoslavije

Divos

pre 11 godina

Све честитке Андрији, изванредан успех. Корејанац је данас био предалеко, сребро је свакако могао дохватити, али пад концетрације у 3. и 8. серији финала (9,2 и 9,5) коштао га је сребра, али и ово је заиста изврсно. Лично сам очекивао, заправо прижељкивао још једно финале у стрељаштву (Микец или Андреа), али још је пуно дисциплина, биће још лепих вести у овом спорту. Остали спортисти су имали промењиву срећу, верујем да су сви дали све од себе, ма шта ко говорио, али тако је то у спорту, некад иде, некад имате лош дан. Углавном, добро је почело, први дан медаља, биће још сјајних резултата, биће и разочарења, једноставно мора бити. И морамо знати да је ово централни догађај за све земље и све спортисте у 4 години, учествују 204 земље (много више него што уопште има чланица УН), од којих барем 70 које улажу страшно пуно у спорт (и много богатијих), по 20,30 пута више од Србије, стога лако је, најлалше је бити престрог и паметовати, потцењивати и омаловажавати, треба бити објективан, реалан и поштовати достигнућа наших изванредних спортиста.

Boban

pre 11 godina

99. medalja za Srbiju hahahahaa...lako se kititi tuđim perjem, sramota..
(Ivan, 28. jul 2012 17:15)
Tudjim perjem?Na cije perje mislis?Srpski sportisti su osvojili 99 medalja na olimpijskim igrama,to je cinjenica a ne kicenje!Vama nesrbima moze da bude krivo,ali samo to vam ostaje.Sto se tice Londona,Djokovic uzima medalju,Cavic,Vaterpolisti,Odbojkasi,Odbojkasice,Zlatic vec uzeo.Moguce medalje Tipsa,Rukometasi,Nadja.Mozda se desi i iznenadjenje pa se provuce i jos neka.Zivi bili pa videli.
Sta reci osim napred Srbijo,uz tebe smo i kad i gubis i kada pobedjujes!!!

republika

pre 11 godina

99. medalja za Srbiju hahahahaa...lako se kititi tuđim perjem, sramota..
(Ivan, 28. jul 2012 17:15)

Što kićenje tuđim perjem? Srbija je pravni naslednik SFRJ, i stoga nasleđuje i njene sportske uspehe. Stoji napisano crno na belo. Isto kao i što se Rusiji priznaju sve medalje Sovjetskog saveza. Pa nismo mi izmislili pravila igre.

Prst na celo

pre 11 godina

Alo, CRO momak. Gde ste vi?. Uzmi okreni malo istoriju.Pogledaj koliko medalja pojedinacnih ima tvoja lijepa. Rusija ima do sad preko 2500 midalja.Tako joj pise u istorijatu IOC. Kao samostalna zemlja osvojila 375 medalja.
Bravo Andrija. Ceka tebe iMikeca vasa disciplina.Malo kalibarski pistolj

Marijana

pre 11 godina

Bravo Zlatiću, evo prve medalje i za naše, nadamo se, da ce jih biti još više. Danas su razočarale odbojkašice, ništa nisu pokazale, a za Jelenu nemam riječi, pa ne može nikako, da prodje prvi krug. Srečno svima i da bude čim više ovakvih momenata i medalja!!!!

Иван-Ниш

pre 11 godina

(Делије Подгорица, 28. jul 2012 15:29)
Нема на чему! Само знај да ово уопште нисам пратио на ТВ-у већ има на званичном сајту Олимпијских игара преко програма такмичења где може да се прати поен по поен, гађање по гађање сваког појединачног такмичара или утакмице.
http://www.london2012.com/schedule-and-results/

TIGER

pre 11 godina

(TIGER, 28. jul 2012 12:29)

Ocigledno da se ne razumes!Bas na tvom linku pise da je Zlatic treci sa 585
(Miki, 28. jul 2012 15:29

Priznajem da se ne razumem u streljastvo... Sada pise posle finala, ali pre pocetka kvalifikacija na tom sajtu je pored Zlatica stajao broj 590... kao i pored imena drugih takmicara koji su imali druge cifre... kad su pocele kvalifikacije sve su resetovali i vratili na 000... To mi nije bilo jasno...
Verovatno su to neke norme koje su ispunjavali za OI, ne znam...
To me zbunilo...
U svakom slucaju drago mi je da su nasi osvojili prvu medalju, jos dve su sigurne, a ja se nadam da ce biti makar jos dve :)

dj

pre 11 godina

bravo decko!

a rts za nepoverovati

neki boks, reklame.. stizemo na drugu seriju.. kao da imamo 200 finala pa ajmo polako. zar u tom rts nema niko sa malo mozga da skonta koliko traje reklamni blok i prekine boks na vreme. tuzno

Ivan

pre 11 godina

Bravo za našeg Zlatića :))) A vidim dušmani već plaču...ccccc,ja im želim sve najbolje i da nauče da poštuju nečije rezultate i rad:)) POZDRAV SVIM DOBRIM LJUDIMA,I HVALA ZLATIĆU!!!!

Josko Martinoski,Tetovo

pre 11 godina

Cestitke za medalju Zlatica. Ali nesto mi nije jasno? Kako to 99 medalja za Srbiju?! Pa cije su medalje koje su osvajali Redzep Redzepovski, Ace Rusevski, Saban Trstena, Saban Sejdiu? Zar nisu za Makedoniju? Nikada necu priznati da to nisu Makedonske medalje. Nije lepo kititi se tudjim perjem, treba biti realan. Sigurno se isto osecaju i ljudi iz Hrvatske,Slovenije, Crne Gore, i nije im svejedno!

Miki

pre 11 godina

Dragi Hrvati, ako vam je stalo do tih medalja niko vas nije terao da se otcepljujete. 99 medalja za Srbiju, pravnu naslednicu bivse Jugoslavije. Vozdra!!!

drasko

pre 11 godina

Ne bih se bas toliko radovao uspesima strelaca sa svih ovih prostora.
Zbog dobrog poznavanja te vestine dugo smo bili na stubu srama svih ovih godina sto u ratovima sto u civilnoj upotrebi oruzja!

Marko Grobar

pre 11 godina

Andrija Zlatic je danas ucinio puno za Srbiju , da podstrek drugim spskim sportistima i sto je najvaznije ucutkao nase "strucnjake" koji umeju samo da trtljaju ...:)

СТЕФАН

pre 11 godina

БРАВО АНДРИЈА,БРАВО!
ПОЈЕО САМ СВЕ НОКТЕ ОД НЕРВОЗЕ!!!
НАПРИЈЕД СРБИЈА !

Milan CL

pre 11 godina

Odavno nisam gledao neko streljačko takmičenje. Šteta što nemamo priliku da češće gledamo ova takmičenja, jer su jako uzbudljiva i neizvesna do samog kraja, jer nijanse odlučuju. Ostaje jedino žal za onom osmom serijom kada su svi podbacili i Andrija imao veliku šansu. Ali ne treba biti neskroman. Bravo Andrija, bravo majstore!

omg

pre 11 godina

Kako tačno nije loš početak kad ovaj pliva tri sekunde ispod rekorda, veslači ne mogu da priđu osrednjoj Poljskoj ili bar da uđu u kadar, ova je zadovoljna što je dala sve od sebe, iako to rezultat ne potvrđuje? Odbojkašice su van svih kategorija, 25 poena u dva seta s Kinom.
Od desetak takmičara i ekipa samo je Zlatić bio nešto bolji od očekivanja, ali je on svakako bio kandidat za medalju, a ostali su 50-50, ono što smo očekivali (Viktor, Čaba, Andrea, pa i JJ) ili mnogo ispod toga.
Ajde bre dosta s tom pričom da je plasman uspeh, ako su Srbija, Hrvatska i Slovenija ukupno poslale 300 ljudi, jasno vam je da baš i nije teško doći do tamo. Ako si 30. na svetu, a ispod tebe su mučenici iz Butana i Somalije, šta je to ako nije neuspeh?

SLAVKO-RS

pre 11 godina

Bravo Zlaticu majstore,sija tvoja medalja puno jace od bronze,Republika Srpska uz sve nase sportiste strasno navijanje za Zlatica u kaficu u rs:)Poz za bracu i idemo dalje

bole bgd 2

pre 11 godina

(Делије Подгорица, 28. jul 2012 15:29)
Svima tamo uinat gledajte Olimpijadu preko računara.
Linkova ima puno, recimo:
http://www.hahasport.com/
http://livetv.ru/rs/
http://www.sportlemon.tv/
ŽIVELA SRBIJA I SVI SRBI KOJI ŽIVE VAN SRBIJE!

daco

pre 11 godina

Stvarno je nebulozna prica o tome kako Srbija juri stotu medalju.
Ne razumem, na osnovi cega su prisvojene medalje osvojene u bivsoj Jugoslaviji?
(drasko, 28. jul 2012 12:22)
pa zato sto je Srbija pravna naslednica Jugoslavije u svemu pa i u medaljama na Ol igrama...

molim za realnost!

pre 11 godina

"Loš start, tenis i Zlatić za utehu"

Kakav je bre ovo mitomanski naslov?!? Bukvalno svi su do sada ostvarili rezultate i plasmane prema ocekivanjima (Ana i Janko bili favoriti - i pobedili, za razliku od odbojkasica, Viktora i Jelene gde su protivnici bili favoriti). Jedini od koga se moglo ocekivati borbu za medalju danas od svih srpskih ucesnika je Andrija Zlatic i on je odlican treci posle kvalifikacija sto bi bilo fenomenalno ako zadrzi, jer mu se predvidjao plasman oko 5 mesta u ovoj konkurenciji.

Dakle sve je do sada po planu, a ako Zlatic bljesne ceo dan odma da se ureze zlatnim slovima - a ovde u naslovu nekakva "uteha"!?

Sta lose?

pre 11 godina

Kakav je ovo naslov ? Vi mediji ste oni koji se setite nasih sportista samo kad je Olimpijada i odmah vam je lose sve cim nisu PRVI. Fudbal vam je vazniji od svih drugih sportova, a ne vidite gde smo u tom sportu. Svojim diletantskim izvestavanjem zelite da ovde prenesete americki duh gde se cene samo prvi,a drugi ,treci...sedmi nisu vredni nikakve paznje. Takodje, izvestavali ste o njihovim pripremama, ko ih je pomogao, kako zive,gde treniraju...?? Za nas je uspeh da su se kvalifikovali ! A te americke fazone ostavite za neke druge reportaze.

Floro Flores

pre 11 godina

Kakav peh,nasi biciklisti ,po nekim forumasima kandidati za medalju,na skretanju kod Pikadilija otisli za Koventri! Eto,kako ostanemo bez medalje!!!

Ks

pre 11 godina

Kao prvo da odgovorim za 100. medalju, od bivse Jugoslavije smo nasledili sve dobro i lose, kada smo nasledili dugove, posteno je da nasledimo i zasluge! Bravo za Zlatica, prvo finale! Napred Uzice! :))))))

bole bgd

pre 11 godina

Odbojkašice su kao i u Peking 2008. očigledno došle "na provod", tj juriće neke druge "trofeje". Nije ni čudo, koliko u Olimpijskom selu ima poznatih i lepih sportista sa kojima se vredi upoznati!? Ipak sramota!

vlajzi

pre 11 godina

me dirajte mi Febu, on je najverniji navijav srpskog tima y Londonu. pa ni ja ne stizem toliko da ispratim nase. Febo, javi veceras koliko smo medalja uzeli,vazi?

Делије Подгорица

pre 11 godina

Желим да захвалим "Иван-у-Ниш-у" и "муса дембеле" што нас обавештавају у коментарима. Надам се да ћете тако наставити, јер ми у Црној Гори нажалост не можемо да пратимо Србе. Преносе нам Бердиха против неког белгијанца :((((( а сада бициклисте :/

Spitz

pre 11 godina

Videcete na kraju olimpijskih igara, kolika smo "velesila" u sportu, i sportska nacija , kad Iran i slicne zemlje budu ispred nas na rang listi.

Floro Flores

pre 11 godina

Zlatic da je krenuo i zavrsio kao u sredini takmicenja ,mogao je s cigarom u ustima da udje u finale i puca medalja bi bila sigurna... Ima veliku sansu!!!!

musa dembele

pre 11 godina

Zlatic je u finalu,imao je malu krizu i nazalost sigurna medalja ,pa cak i zlatna je ispustena... Ali,ako bude jako startovao u finalu sve je moguce... Srpski sportski novinari vise znaju o Karleusinom zivotu nego li o svom poslu.. Ne mislim na B92

Иван-Ниш

pre 11 godina

Златић је завршио као трећи квалификације и пуцаће у финалу. Трећу и четврту серију је феноменално пуцао, мало мање успешно 1,2,5 и 6. али и Кинез који је водио сво време пао на крају и бежи му само један круг на другом месту. једино Јужнокрорејанац пуца стандардно и води са три круга предности. Златић има веома добре шансе да освоји сребро али и да остане без медаље. 'Ајмо Андрија, обрадуј нас медаљом!

VS

pre 11 godina

Nase kalkulacije, od medijskih do "strucnih", rukovodstvenih, pa i nekih ucesnika - o broju i boji medalja s kojima cemo se vratiti sa OI - mogle bi, vrlo lako i vrlo verovatno, da nam se obiju o glavu. To je jednostavno prevelik psiholoski pritisak na nase sportiste od kojih, ruku na srce, uglavnom ne treba ocekivati cuda. Ali o tome je trebalo misliti unapred i na nekom nivou znanja. Za mnoge ce ovo biti turisticki izlet u London.

raspitajte se

pre 11 godina

Zlatic je usao u finale kao prvi!
Sta pratite vi?

Tek su sad kvalifikacije, šta ti pratiš?

http://www.london2012.com/shooting/event/men-10m-air-pistol/phase=shm203900/index.html

Кривокапић

pre 11 godina

Реалне медаље су ватерполисти, Новак и Чавић. Можда још која у пуцању. Шансу имају рукометаши и обе одбојкашке селекције. То је плафон

drasko

pre 11 godina

Stvarno je nebulozna prica o tome kako Srbija juri stotu medalju.
Ne razumem, na osnovi cega su prisvojene medalje osvojene u bivsoj Jugoslaviji?

TIGER

pre 11 godina

Ako se ja dobro razumem u tehniku izgleda da je Zlatic kao prvi sa 590 poena usao u finale malopre :)
evo vam sajt gde mozete da pratite sve rezulatate sa svih borilista...

http://www.nbcolympics.com

ime

pre 11 godina

Pa da li je moguce da nece prenositi nas dvojac bez kormilara? Izguglao sam ceo gugl, i ne mogu da nadjem live stream tako da ako neko zna,bio bih zahvalan

Ratko

pre 11 godina

Ljudi mi pojma nemamo. Vazno je ucestvovati ha ha ha. I kako nemamo zenski cetverac a ovoliki Dunav i Sava kroz Srbiju proticu. Razumem plivanje i atletiku ali u veslanju mi mora da budemo top 5.

Dule

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da ljudi ne umeju na gugl da ukucaju Olympic Games/Chelsea-Manchester Utd/Novak Djokovic-Roger Federer/Serbia-China live stream/streaming i da pritisnu enter i da u 100000000000 rezultata koje gugl da za 0,34 sekundi ne mogu ni jedan link da nadju za live prenos -.-

Stevan

pre 11 godina

@nekle
Mogu da doguraju do 20 medalja? Jesi ti dobro? Pa to nije mogla ni bivsa Jugoslavija zajedno. Nama je 5 medalja puna kapa, a sve preko toga je senzacija.

Забрањени Гробари Партизану одани

pre 11 godina

Браћо Срби и Сестре Српкиње, само хравро и јуначки и биће жетва медаља!

НАПРЕД СРБИЈА!

nekle

pre 11 godina

Na ovoj olimpijadi imamo bas jak tim.
Verovatno imamo najjaci teniski i streljacki tim na igrama.
U kolektivnim sportovima standardno u vrhu, a i u vodenim sportovima, borilackim, plivanju moze da dodje koja medalja.
Sve je moguce, mogu da se vrate sa 0 ali i da doguraju do 20 medalja.
Tesko jeste, ali je ostvarivo.

Srđan

pre 11 godina

Arsović 395 krugova Maksimović 392 kruga.
Trenutno 15. odnosno 37. mesto od 56 takmičarki.
Za finale, odnosno biti barem 8. bilo potrebno 397 krugova.

Nismo uspeli. :(.............

vesna

pre 11 godina

Ne palite narod tolikim medaljama, ionako patimo od kompleksa velicine. Neka se takmice, daju svoj maksimum, pokazu fer plej, dostojno predstavljaju zemlju, a ako pritom osvoje i neku medalju svaka cast.

vesna

pre 11 godina

Ne palite narod tolikim medaljama, ionako patimo od kompleksa velicine. Neka se takmice, daju svoj maksimum, pokazu fer plej, dostojno predstavljaju zemlju, a ako pritom osvoje i neku medalju svaka cast.

Stevan

pre 11 godina

@nekle
Mogu da doguraju do 20 medalja? Jesi ti dobro? Pa to nije mogla ni bivsa Jugoslavija zajedno. Nama je 5 medalja puna kapa, a sve preko toga je senzacija.

Dule

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da ljudi ne umeju na gugl da ukucaju Olympic Games/Chelsea-Manchester Utd/Novak Djokovic-Roger Federer/Serbia-China live stream/streaming i da pritisnu enter i da u 100000000000 rezultata koje gugl da za 0,34 sekundi ne mogu ni jedan link da nadju za live prenos -.-

daco

pre 11 godina

Stvarno je nebulozna prica o tome kako Srbija juri stotu medalju.
Ne razumem, na osnovi cega su prisvojene medalje osvojene u bivsoj Jugoslaviji?
(drasko, 28. jul 2012 12:22)
pa zato sto je Srbija pravna naslednica Jugoslavije u svemu pa i u medaljama na Ol igrama...

nekle

pre 11 godina

Na ovoj olimpijadi imamo bas jak tim.
Verovatno imamo najjaci teniski i streljacki tim na igrama.
U kolektivnim sportovima standardno u vrhu, a i u vodenim sportovima, borilackim, plivanju moze da dodje koja medalja.
Sve je moguce, mogu da se vrate sa 0 ali i da doguraju do 20 medalja.
Tesko jeste, ali je ostvarivo.

Иван-Ниш

pre 11 godina

Златић је завршио као трећи квалификације и пуцаће у финалу. Трећу и четврту серију је феноменално пуцао, мало мање успешно 1,2,5 и 6. али и Кинез који је водио сво време пао на крају и бежи му само један круг на другом месту. једино Јужнокрорејанац пуца стандардно и води са три круга предности. Златић има веома добре шансе да освоји сребро али и да остане без медаље. 'Ајмо Андрија, обрадуј нас медаљом!

molim za realnost!

pre 11 godina

"Loš start, tenis i Zlatić za utehu"

Kakav je bre ovo mitomanski naslov?!? Bukvalno svi su do sada ostvarili rezultate i plasmane prema ocekivanjima (Ana i Janko bili favoriti - i pobedili, za razliku od odbojkasica, Viktora i Jelene gde su protivnici bili favoriti). Jedini od koga se moglo ocekivati borbu za medalju danas od svih srpskih ucesnika je Andrija Zlatic i on je odlican treci posle kvalifikacija sto bi bilo fenomenalno ako zadrzi, jer mu se predvidjao plasman oko 5 mesta u ovoj konkurenciji.

Dakle sve je do sada po planu, a ako Zlatic bljesne ceo dan odma da se ureze zlatnim slovima - a ovde u naslovu nekakva "uteha"!?

vlajzi

pre 11 godina

me dirajte mi Febu, on je najverniji navijav srpskog tima y Londonu. pa ni ja ne stizem toliko da ispratim nase. Febo, javi veceras koliko smo medalja uzeli,vazi?

Miki

pre 11 godina

Dragi Hrvati, ako vam je stalo do tih medalja niko vas nije terao da se otcepljujete. 99 medalja za Srbiju, pravnu naslednicu bivse Jugoslavije. Vozdra!!!

republika

pre 11 godina

99. medalja za Srbiju hahahahaa...lako se kititi tuđim perjem, sramota..
(Ivan, 28. jul 2012 17:15)

Što kićenje tuđim perjem? Srbija je pravni naslednik SFRJ, i stoga nasleđuje i njene sportske uspehe. Stoji napisano crno na belo. Isto kao i što se Rusiji priznaju sve medalje Sovjetskog saveza. Pa nismo mi izmislili pravila igre.

Sta lose?

pre 11 godina

Kakav je ovo naslov ? Vi mediji ste oni koji se setite nasih sportista samo kad je Olimpijada i odmah vam je lose sve cim nisu PRVI. Fudbal vam je vazniji od svih drugih sportova, a ne vidite gde smo u tom sportu. Svojim diletantskim izvestavanjem zelite da ovde prenesete americki duh gde se cene samo prvi,a drugi ,treci...sedmi nisu vredni nikakve paznje. Takodje, izvestavali ste o njihovim pripremama, ko ih je pomogao, kako zive,gde treniraju...?? Za nas je uspeh da su se kvalifikovali ! A te americke fazone ostavite za neke druge reportaze.

Кривокапић

pre 11 godina

Реалне медаље су ватерполисти, Новак и Чавић. Можда још која у пуцању. Шансу имају рукометаши и обе одбојкашке селекције. То је плафон

musa dembele

pre 11 godina

Zlatic je u finalu,imao je malu krizu i nazalost sigurna medalja ,pa cak i zlatna je ispustena... Ali,ako bude jako startovao u finalu sve je moguce... Srpski sportski novinari vise znaju o Karleusinom zivotu nego li o svom poslu.. Ne mislim na B92

Srđan

pre 11 godina

Arsović 395 krugova Maksimović 392 kruga.
Trenutno 15. odnosno 37. mesto od 56 takmičarki.
Za finale, odnosno biti barem 8. bilo potrebno 397 krugova.

Nismo uspeli. :(.............

Ks

pre 11 godina

Kao prvo da odgovorim za 100. medalju, od bivse Jugoslavije smo nasledili sve dobro i lose, kada smo nasledili dugove, posteno je da nasledimo i zasluge! Bravo za Zlatica, prvo finale! Napred Uzice! :))))))

bole bgd 2

pre 11 godina

(Делије Подгорица, 28. jul 2012 15:29)
Svima tamo uinat gledajte Olimpijadu preko računara.
Linkova ima puno, recimo:
http://www.hahasport.com/
http://livetv.ru/rs/
http://www.sportlemon.tv/
ŽIVELA SRBIJA I SVI SRBI KOJI ŽIVE VAN SRBIJE!

dj

pre 11 godina

bravo decko!

a rts za nepoverovati

neki boks, reklame.. stizemo na drugu seriju.. kao da imamo 200 finala pa ajmo polako. zar u tom rts nema niko sa malo mozga da skonta koliko traje reklamni blok i prekine boks na vreme. tuzno

bole bgd

pre 11 godina

Odbojkašice su kao i u Peking 2008. očigledno došle "na provod", tj juriće neke druge "trofeje". Nije ni čudo, koliko u Olimpijskom selu ima poznatih i lepih sportista sa kojima se vredi upoznati!? Ipak sramota!

Делије Подгорица

pre 11 godina

Желим да захвалим "Иван-у-Ниш-у" и "муса дембеле" што нас обавештавају у коментарима. Надам се да ћете тако наставити, јер ми у Црној Гори нажалост не можемо да пратимо Србе. Преносе нам Бердиха против неког белгијанца :((((( а сада бициклисте :/

Floro Flores

pre 11 godina

Kakav peh,nasi biciklisti ,po nekim forumasima kandidati za medalju,na skretanju kod Pikadilija otisli za Koventri! Eto,kako ostanemo bez medalje!!!

SLAVKO-RS

pre 11 godina

Bravo Zlaticu majstore,sija tvoja medalja puno jace od bronze,Republika Srpska uz sve nase sportiste strasno navijanje za Zlatica u kaficu u rs:)Poz za bracu i idemo dalje

Prst na celo

pre 11 godina

Alo, CRO momak. Gde ste vi?. Uzmi okreni malo istoriju.Pogledaj koliko medalja pojedinacnih ima tvoja lijepa. Rusija ima do sad preko 2500 midalja.Tako joj pise u istorijatu IOC. Kao samostalna zemlja osvojila 375 medalja.
Bravo Andrija. Ceka tebe iMikeca vasa disciplina.Malo kalibarski pistolj

Забрањени Гробари Партизану одани

pre 11 godina

Браћо Срби и Сестре Српкиње, само хравро и јуначки и биће жетва медаља!

НАПРЕД СРБИЈА!

Marijana

pre 11 godina

Bravo Zlatiću, evo prve medalje i za naše, nadamo se, da ce jih biti još više. Danas su razočarale odbojkašice, ništa nisu pokazale, a za Jelenu nemam riječi, pa ne može nikako, da prodje prvi krug. Srečno svima i da bude čim više ovakvih momenata i medalja!!!!

Ivan

pre 11 godina

Bravo za našeg Zlatića :))) A vidim dušmani već plaču...ccccc,ja im želim sve najbolje i da nauče da poštuju nečije rezultate i rad:)) POZDRAV SVIM DOBRIM LJUDIMA,I HVALA ZLATIĆU!!!!

Milan CL

pre 11 godina

Odavno nisam gledao neko streljačko takmičenje. Šteta što nemamo priliku da češće gledamo ova takmičenja, jer su jako uzbudljiva i neizvesna do samog kraja, jer nijanse odlučuju. Ostaje jedino žal za onom osmom serijom kada su svi podbacili i Andrija imao veliku šansu. Ali ne treba biti neskroman. Bravo Andrija, bravo majstore!

Marko Grobar

pre 11 godina

Andrija Zlatic je danas ucinio puno za Srbiju , da podstrek drugim spskim sportistima i sto je najvaznije ucutkao nase "strucnjake" koji umeju samo da trtljaju ...:)

Ratko

pre 11 godina

Ljudi mi pojma nemamo. Vazno je ucestvovati ha ha ha. I kako nemamo zenski cetverac a ovoliki Dunav i Sava kroz Srbiju proticu. Razumem plivanje i atletiku ali u veslanju mi mora da budemo top 5.

Boban

pre 11 godina

99. medalja za Srbiju hahahahaa...lako se kititi tuđim perjem, sramota..
(Ivan, 28. jul 2012 17:15)
Tudjim perjem?Na cije perje mislis?Srpski sportisti su osvojili 99 medalja na olimpijskim igrama,to je cinjenica a ne kicenje!Vama nesrbima moze da bude krivo,ali samo to vam ostaje.Sto se tice Londona,Djokovic uzima medalju,Cavic,Vaterpolisti,Odbojkasi,Odbojkasice,Zlatic vec uzeo.Moguce medalje Tipsa,Rukometasi,Nadja.Mozda se desi i iznenadjenje pa se provuce i jos neka.Zivi bili pa videli.
Sta reci osim napred Srbijo,uz tebe smo i kad i gubis i kada pobedjujes!!!

VS

pre 11 godina

Nase kalkulacije, od medijskih do "strucnih", rukovodstvenih, pa i nekih ucesnika - o broju i boji medalja s kojima cemo se vratiti sa OI - mogle bi, vrlo lako i vrlo verovatno, da nam se obiju o glavu. To je jednostavno prevelik psiholoski pritisak na nase sportiste od kojih, ruku na srce, uglavnom ne treba ocekivati cuda. Ali o tome je trebalo misliti unapred i na nekom nivou znanja. Za mnoge ce ovo biti turisticki izlet u London.

omg

pre 11 godina

Kako tačno nije loš početak kad ovaj pliva tri sekunde ispod rekorda, veslači ne mogu da priđu osrednjoj Poljskoj ili bar da uđu u kadar, ova je zadovoljna što je dala sve od sebe, iako to rezultat ne potvrđuje? Odbojkašice su van svih kategorija, 25 poena u dva seta s Kinom.
Od desetak takmičara i ekipa samo je Zlatić bio nešto bolji od očekivanja, ali je on svakako bio kandidat za medalju, a ostali su 50-50, ono što smo očekivali (Viktor, Čaba, Andrea, pa i JJ) ili mnogo ispod toga.
Ajde bre dosta s tom pričom da je plasman uspeh, ako su Srbija, Hrvatska i Slovenija ukupno poslale 300 ljudi, jasno vam je da baš i nije teško doći do tamo. Ako si 30. na svetu, a ispod tebe su mučenici iz Butana i Somalije, šta je to ako nije neuspeh?

raspitajte se

pre 11 godina

Zlatic je usao u finale kao prvi!
Sta pratite vi?

Tek su sad kvalifikacije, šta ti pratiš?

http://www.london2012.com/shooting/event/men-10m-air-pistol/phase=shm203900/index.html

СТЕФАН

pre 11 godina

БРАВО АНДРИЈА,БРАВО!
ПОЈЕО САМ СВЕ НОКТЕ ОД НЕРВОЗЕ!!!
НАПРИЈЕД СРБИЈА !

Divos

pre 11 godina

Све честитке Андрији, изванредан успех. Корејанац је данас био предалеко, сребро је свакако могао дохватити, али пад концетрације у 3. и 8. серији финала (9,2 и 9,5) коштао га је сребра, али и ово је заиста изврсно. Лично сам очекивао, заправо прижељкивао још једно финале у стрељаштву (Микец или Андреа), али још је пуно дисциплина, биће још лепих вести у овом спорту. Остали спортисти су имали промењиву срећу, верујем да су сви дали све од себе, ма шта ко говорио, али тако је то у спорту, некад иде, некад имате лош дан. Углавном, добро је почело, први дан медаља, биће још сјајних резултата, биће и разочарења, једноставно мора бити. И морамо знати да је ово централни догађај за све земље и све спортисте у 4 години, учествују 204 земље (много више него што уопште има чланица УН), од којих барем 70 које улажу страшно пуно у спорт (и много богатијих), по 20,30 пута више од Србије, стога лако је, најлалше је бити престрог и паметовати, потцењивати и омаловажавати, треба бити објективан, реалан и поштовати достигнућа наших изванредних спортиста.

vlajzi

pre 11 godina

Kad se Vojvodina odvoji od Srbije i bude recimo naslednik sadasnje Srbije, to znaci da njima pripada bronza Novaka, srebro Sekericeve i bronza vaterplista ili kako? Pitajte onda Novaka kako on to misli! (princhari, 28. jul 2012 19:55)
da, kad bi se teoretski vojvodina odvojila i bila pravni naslednik Srbije, ove 99 medalje bi bile njene. ali, ako se vojvodina odvoji od srbije, po logici stvari znaci da ne moze da bude pravni naslednik srbije. isto tako i hrvatska koja je bezala iz jugoslavije ne moze da bude pravni naslednik iste. a sta Novak misli o tome to je nebitno. ovo je pravno pitanje, a je pitanje osecanja. srbija nije prisvojila ove 99 medalje, niti moze da se odrekne tih medalja ili ih pokloni. one su pripisane Srbiji svidelo se to nama srbima ili ne. kapiras li sad?

Tuta Bugarin

pre 11 godina

sramota je kititi se tudjim perjem. I svima onima koji cinicno zakljucuju kako su se Hrvati sami odrekli medalja: nismo se odrekli medalja jer je to i nemoguce a i nepozeljno, vec Jugoslavije
(Domagoj, 28. jul 2012 18:25)
-------------------------------------------------------------------------

Ma nije moguce, sam tim sto ste se odrekli YUG-e odrekli ste se svega.

To bi bilo isto kao kad bi ja bio fudbaler i reprezentativac Srbije i rekao : necu da igram za Srbiju ali hocu da dobijem medalju ako bude prvak evrope.Mislim da vi ne znate ni sta hocete.

Floro Flores

pre 11 godina

Zlatic da je krenuo i zavrsio kao u sredini takmicenja ,mogao je s cigarom u ustima da udje u finale i puca medalja bi bila sigurna... Ima veliku sansu!!!!

Ivan

pre 11 godina

@(Josko Martinoski,Tetovo, 28. jul 2012 17:29)

Koga interesuje kako se osećaju? Srbija jedina od bivših Jugoslovenskih republika ima kontinuitet.

http://en.wikipedia.org/wiki/1912_Summer_Olympics#Participating_nations

drasko

pre 11 godina

Stvarno je nebulozna prica o tome kako Srbija juri stotu medalju.
Ne razumem, na osnovi cega su prisvojene medalje osvojene u bivsoj Jugoslaviji?

Gojko

pre 11 godina

@Vladimir Pula

Kao sto je Rusija naslednik USSR, Ceska naslednik Cehoslovacke tako je i Srbija pravni naslednik Jugoslavije. Srbija nikad nije napustala Jugoslaviju. A vama je mozda sad krivo sto mi uz vasu pomoc imamo skoro 100 medalja :)

crni

pre 11 godina

Nisam siguran da li sportski novinari B92 čitaju ove komentare, ali ukoliko ih čitaju i imaju prijatelje među komentatorima RTS-a koji su na olimpijskim igrama neka im kažu da na internetu ukucaju "Ilije Lupulesku" i vide njegovu sliku. Pa kad to urade, kad već ne znaju kako on izgleda neka upute izvinjenje i njemu i Borisu Vukeliću koji je bio trener Marka Jeftovića na današnjem meču. Tako nešto davno nije viđeno na jednom sportskom prenosu. Čovek koji ne zna kako izgleda Ilije Lupulesku NE MOŽE biti sportski komentator, pošto je Ilije LEGENDA našeg sporta.
Iskrene čestitke Zlatiću, majtoreeee

Иван-Ниш

pre 11 godina

(Делије Подгорица, 28. jul 2012 15:29)
Нема на чему! Само знај да ово уопште нисам пратио на ТВ-у већ има на званичном сајту Олимпијских игара преко програма такмичења где може да се прати поен по поен, гађање по гађање сваког појединачног такмичара или утакмице.
http://www.london2012.com/schedule-and-results/

cg_srbin

pre 11 godina

Svaka ti čast, junačino, ponosni smo na tebe. Tako se bori za svoj narod i za svoju zemlju. Bravo majstore.

Pozdrav za sve Srbe od braće iz Crne Gore! :)

Spitz

pre 11 godina

Videcete na kraju olimpijskih igara, kolika smo "velesila" u sportu, i sportska nacija , kad Iran i slicne zemlje budu ispred nas na rang listi.

TIGER

pre 11 godina

(TIGER, 28. jul 2012 12:29)

Ocigledno da se ne razumes!Bas na tvom linku pise da je Zlatic treci sa 585
(Miki, 28. jul 2012 15:29

Priznajem da se ne razumem u streljastvo... Sada pise posle finala, ali pre pocetka kvalifikacija na tom sajtu je pored Zlatica stajao broj 590... kao i pored imena drugih takmicara koji su imali druge cifre... kad su pocele kvalifikacije sve su resetovali i vratili na 000... To mi nije bilo jasno...
Verovatno su to neke norme koje su ispunjavali za OI, ne znam...
To me zbunilo...
U svakom slucaju drago mi je da su nasi osvojili prvu medalju, jos dve su sigurne, a ja se nadam da ce biti makar jos dve :)

ding-dong

pre 11 godina

Ovde ljudi izgleda ne kapiraju pojam pravne naslednosti u sportu.
Kao što je Srbija unela državnost u zajedničku državu, dakle postojala je kao država pre Kraljevine SHS (usput i Crna Gora je), Srbija je takodje bila i član olimpijske zajednice pre te države (SHS) i na osnovu te pravne naslednosti nastavlja svoje učešće u istoj. Sve nove države morale su da traže da ih se primi u olimpijsku zajednicu, Srbija je samo nastavila tamo gde je stala 1918. Na osnovu toga se to pripisuje Srbiji.

No sve to nije previše bitno, jer je u pitanju besmislena statistika koja eto nekima iz našeg OK služi za banalni marketing i ništa više. Sve te medalje su prvenstveno lične, a sigurno se niko normalan ne tripuje da su Ljubek, Kukoč, Josipović i mnogi drugi osvojili medalje za Srbiju.

vlajzi

pre 11 godina

Za sve hrvate koji ne razumeju srpski, evo vam tekst na hrvatskom pa citajte. a onda nastavite da se pravite pametni i time dokazujte suprotno.
izvolite, dobro protumacite svako slovo:
jutarnji.hr/matesa--sve-olimpijske-medalje-do-1988--godine-pripadaju-srbiji-i-tu-nema-pomoci/1042591/

mislim da je posle ovog teksta svaka dalja polemika cije su to medalje, besmislena.

ime

pre 11 godina

Pa da li je moguce da nece prenositi nas dvojac bez kormilara? Izguglao sam ceo gugl, i ne mogu da nadjem live stream tako da ako neko zna,bio bih zahvalan

dejan-minhen

pre 11 godina

(Josko Martinoski,Tetovo, 28. jul 2012 17:29) i ostali ugrozeni!

svima vam je bilo mnogo lose sa Srbijom, sada vam je super. Budite srecni imate svoje drzave, svoje olimpijce, zastave, grbove, himne itd.
slavite i uzivajte. Da nije bilo Jugoslavije danas bi neki nastupali za Austriju, Italiju, Grcku, Bugarsku itd.

Da dug se delio kao i imovina, samo sto se nije uzimalo u obzir sta su drzave Srbija i Crna Gora unele u zajednicu sa onima kojima su u Jugoslaviji videli spas. Ali naravno to ne uzimate u obzir.

ali ovde se radi o sportu!!!

TIGER

pre 11 godina

Ako se ja dobro razumem u tehniku izgleda da je Zlatic kao prvi sa 590 poena usao u finale malopre :)
evo vam sajt gde mozete da pratite sve rezulatate sa svih borilista...

http://www.nbcolympics.com

Josko Martinoski,Tetovo

pre 11 godina

Cestitke za medalju Zlatica. Ali nesto mi nije jasno? Kako to 99 medalja za Srbiju?! Pa cije su medalje koje su osvajali Redzep Redzepovski, Ace Rusevski, Saban Trstena, Saban Sejdiu? Zar nisu za Makedoniju? Nikada necu priznati da to nisu Makedonske medalje. Nije lepo kititi se tudjim perjem, treba biti realan. Sigurno se isto osecaju i ljudi iz Hrvatske,Slovenije, Crne Gore, i nije im svejedno!

Domagoj

pre 11 godina

sramota je kititi se tudjim perjem. I svima onima koji cinicno zakljucuju kako su se Hrvati sami odrekli medalja: nismo se odrekli medalja jer je to i nemoguce a i nepozeljno, vec Jugoslavije

Vladimir Pula

pre 11 godina

@pa zato sto je Srbija pravna naslednica Jugoslavije u svemu pa i u medaljama na Ol igrama...
(daco, 28. jul 2012 15:43)

A otkud tebi ta teorija? U kojem si crtanom filmu to cuo? Kako to da je dug bivše države rasporedjen na sve ex republike, a medalje samo na Srbiju ? Inace nebi to komentirao , jer mi je svejedno to je stvar statistike po meni. A ko hoće da prica bajke da su medalje juge srpske medalje nek si to prica. Razuman čovjek tu ne moze staviti znak jednakosti.

Domagoj

pre 11 godina

Istina je da su skoro polovicu tih vasih medalja osvojili Hrvati ili hrvatski Jugoslaveni, ali cinjenica je da mi u Hrvatskoj ne vrtimo snimke tih legendarnih kosarkaskih utakmica gdje smo osvajali medalje i ne ponosimo se time ved sada kada se svi kite brojem medalja i mi bi se pohvalili. Nama je to nazalost papirologija i zato je ovako kako je. Samo nemojte taj podatak koristiti kao neki dokaz da ste nadmocniji od nas u sportu jer to je notorna glupost.

Ženevljanin

pre 11 godina

Srbija nije jedina naslednica SFRJ!

Da je tako, ne bi se delila imovina jugoslovenskih diplomatskih predstavništava, između ex-.ju republika, da navedem samo taj primer. Za olimpijske medalje ne znam da postoji takav dogovor, ali mislim da Srbija ne bi trebala da se kiti tuđim perjem već da računa samo medalje koji su ovojili takmičari iz Srbije.

O ovoj temi, sa neta:
Sporazum o sukcesiji bivše Jugoslavije potpisan je 29. lipnja 2001. u Beču nakon pregovora koji su službeno trajali 10 godina, ali su zapravo osam godina bili na mrtvoj točki zbog opstrukcije pregovora za trajanja režima Slobodana Miloševića koji je tvrdio da je SRJ jedina nasljednica bivše države.

Pregovori su nastavljeni nakon Miloševićeva pada, a sporazum je dogovoren i parafiran na maratonskim desetodnevnim pregovorima u svibnju 2001. godine, također u Beču.

Kao model raspodjele poslužio je ključ Međunarodnog monetarnog fonda (MMF-a), po kojem su podijeljeni i dugovi bivše Jugoslavije, prema kojem je SRJ dobila dio od otprilike 36,5 posto ukupne imovine, Hrvatska 28,5 posto, Slovenija 16,4 posto, BiH 13,2 posto i Makedonija 5,4 posto.

TIGER

pre 11 godina

I ja se nadam!
P.S.Nisam mislio nista lose,samo sam se ponadao da si u pravu a onda se razocarao!Poz
(Miki, 28. jul 2012 17:37)

A tek koliko sam se ja razocarao kad sam video... :)
Ne zameram nista, cak sam i sa "preporucujem" nagradio tvoj prvi odgovor meni...
Znam da se te razlike u streljastvi brzo menjaju, jedan kiks moze da te kosta medalje (to je bio slucaj sa Kinezom kada je pogodio 8.5 mislim)
Bodrimo nase, pa da se jos radujemo...

Inace sajt je odlican, prate sva takmicenja iz minuta u minut menjaju rezultaate... Mislim da je njihov zvanicni sajt...

докле глупости

pre 11 godina

Та прича о сто српских медаља је једна од највећих лудости које сам скоро чуо,у иначе богатом избору који имамо.Тако испада да су Мате Парлов,Леон Штукељ,Мирослав Церар,Владо Лисјак,Шабан Трстена итд.спортисти Србије.Ко у то верује,треба да се забрине за своје ментално здравље.

princhari

pre 11 godina

Kad se Vojvodina odvoji od Srbije i bude recimo naslednik sadasnje Srbije, to znaci da njima pripada bronza Novaka, srebro Sekericeve i bronza vaterplista ili kako? Pitajte onda Novaka kako on to misli!

Nenad

pre 11 godina

"Ma nije moguce, sam tim sto ste se odrekli YUG-e odrekli ste se svega..."

Šta Ti je YUG-a? Kojim to jezikom govoriš? U kojoj su te to školi učili pravopisu?

Drugari, došlo je vreme da se iza komentara stane punim imenom, prezimenom i adresom. Internet nikad nije bio anoniman - neće ni biti!

drasko

pre 11 godina

Ne bih se bas toliko radovao uspesima strelaca sa svih ovih prostora.
Zbog dobrog poznavanja te vestine dugo smo bili na stubu srama svih ovih godina sto u ratovima sto u civilnoj upotrebi oruzja!

nekle

pre 11 godina

Na ovoj olimpijadi imamo bas jak tim.
Verovatno imamo najjaci teniski i streljacki tim na igrama.
U kolektivnim sportovima standardno u vrhu, a i u vodenim sportovima, borilackim, plivanju moze da dodje koja medalja.
Sve je moguce, mogu da se vrate sa 0 ali i da doguraju do 20 medalja.
Tesko jeste, ali je ostvarivo.

drasko

pre 11 godina

Stvarno je nebulozna prica o tome kako Srbija juri stotu medalju.
Ne razumem, na osnovi cega su prisvojene medalje osvojene u bivsoj Jugoslaviji?

omg

pre 11 godina

Kako tačno nije loš početak kad ovaj pliva tri sekunde ispod rekorda, veslači ne mogu da priđu osrednjoj Poljskoj ili bar da uđu u kadar, ova je zadovoljna što je dala sve od sebe, iako to rezultat ne potvrđuje? Odbojkašice su van svih kategorija, 25 poena u dva seta s Kinom.
Od desetak takmičara i ekipa samo je Zlatić bio nešto bolji od očekivanja, ali je on svakako bio kandidat za medalju, a ostali su 50-50, ono što smo očekivali (Viktor, Čaba, Andrea, pa i JJ) ili mnogo ispod toga.
Ajde bre dosta s tom pričom da je plasman uspeh, ako su Srbija, Hrvatska i Slovenija ukupno poslale 300 ljudi, jasno vam je da baš i nije teško doći do tamo. Ako si 30. na svetu, a ispod tebe su mučenici iz Butana i Somalije, šta je to ako nije neuspeh?

Spitz

pre 11 godina

Videcete na kraju olimpijskih igara, kolika smo "velesila" u sportu, i sportska nacija , kad Iran i slicne zemlje budu ispred nas na rang listi.

Josko Martinoski,Tetovo

pre 11 godina

Cestitke za medalju Zlatica. Ali nesto mi nije jasno? Kako to 99 medalja za Srbiju?! Pa cije su medalje koje su osvajali Redzep Redzepovski, Ace Rusevski, Saban Trstena, Saban Sejdiu? Zar nisu za Makedoniju? Nikada necu priznati da to nisu Makedonske medalje. Nije lepo kititi se tudjim perjem, treba biti realan. Sigurno se isto osecaju i ljudi iz Hrvatske,Slovenije, Crne Gore, i nije im svejedno!

Забрањени Гробари Партизану одани

pre 11 godina

Браћо Срби и Сестре Српкиње, само хравро и јуначки и биће жетва медаља!

НАПРЕД СРБИЈА!

Domagoj

pre 11 godina

sramota je kititi se tudjim perjem. I svima onima koji cinicno zakljucuju kako su se Hrvati sami odrekli medalja: nismo se odrekli medalja jer je to i nemoguce a i nepozeljno, vec Jugoslavije

princhari

pre 11 godina

Kad se Vojvodina odvoji od Srbije i bude recimo naslednik sadasnje Srbije, to znaci da njima pripada bronza Novaka, srebro Sekericeve i bronza vaterplista ili kako? Pitajte onda Novaka kako on to misli!

Vladimir Pula

pre 11 godina

@pa zato sto je Srbija pravna naslednica Jugoslavije u svemu pa i u medaljama na Ol igrama...
(daco, 28. jul 2012 15:43)

A otkud tebi ta teorija? U kojem si crtanom filmu to cuo? Kako to da je dug bivše države rasporedjen na sve ex republike, a medalje samo na Srbiju ? Inace nebi to komentirao , jer mi je svejedno to je stvar statistike po meni. A ko hoće da prica bajke da su medalje juge srpske medalje nek si to prica. Razuman čovjek tu ne moze staviti znak jednakosti.

Ženevljanin

pre 11 godina

Srbija nije jedina naslednica SFRJ!

Da je tako, ne bi se delila imovina jugoslovenskih diplomatskih predstavništava, između ex-.ju republika, da navedem samo taj primer. Za olimpijske medalje ne znam da postoji takav dogovor, ali mislim da Srbija ne bi trebala da se kiti tuđim perjem već da računa samo medalje koji su ovojili takmičari iz Srbije.

O ovoj temi, sa neta:
Sporazum o sukcesiji bivše Jugoslavije potpisan je 29. lipnja 2001. u Beču nakon pregovora koji su službeno trajali 10 godina, ali su zapravo osam godina bili na mrtvoj točki zbog opstrukcije pregovora za trajanja režima Slobodana Miloševića koji je tvrdio da je SRJ jedina nasljednica bivše države.

Pregovori su nastavljeni nakon Miloševićeva pada, a sporazum je dogovoren i parafiran na maratonskim desetodnevnim pregovorima u svibnju 2001. godine, također u Beču.

Kao model raspodjele poslužio je ključ Međunarodnog monetarnog fonda (MMF-a), po kojem su podijeljeni i dugovi bivše Jugoslavije, prema kojem je SRJ dobila dio od otprilike 36,5 posto ukupne imovine, Hrvatska 28,5 posto, Slovenija 16,4 posto, BiH 13,2 posto i Makedonija 5,4 posto.

drasko

pre 11 godina

Ne bih se bas toliko radovao uspesima strelaca sa svih ovih prostora.
Zbog dobrog poznavanja te vestine dugo smo bili na stubu srama svih ovih godina sto u ratovima sto u civilnoj upotrebi oruzja!

bole bgd

pre 11 godina

Odbojkašice su kao i u Peking 2008. očigledno došle "na provod", tj juriće neke druge "trofeje". Nije ni čudo, koliko u Olimpijskom selu ima poznatih i lepih sportista sa kojima se vredi upoznati!? Ipak sramota!

Dule

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da ljudi ne umeju na gugl da ukucaju Olympic Games/Chelsea-Manchester Utd/Novak Djokovic-Roger Federer/Serbia-China live stream/streaming i da pritisnu enter i da u 100000000000 rezultata koje gugl da za 0,34 sekundi ne mogu ni jedan link da nadju za live prenos -.-

daco

pre 11 godina

Stvarno je nebulozna prica o tome kako Srbija juri stotu medalju.
Ne razumem, na osnovi cega su prisvojene medalje osvojene u bivsoj Jugoslaviji?
(drasko, 28. jul 2012 12:22)
pa zato sto je Srbija pravna naslednica Jugoslavije u svemu pa i u medaljama na Ol igrama...

vesna

pre 11 godina

Ne palite narod tolikim medaljama, ionako patimo od kompleksa velicine. Neka se takmice, daju svoj maksimum, pokazu fer plej, dostojno predstavljaju zemlju, a ako pritom osvoje i neku medalju svaka cast.

Domagoj

pre 11 godina

Istina je da su skoro polovicu tih vasih medalja osvojili Hrvati ili hrvatski Jugoslaveni, ali cinjenica je da mi u Hrvatskoj ne vrtimo snimke tih legendarnih kosarkaskih utakmica gdje smo osvajali medalje i ne ponosimo se time ved sada kada se svi kite brojem medalja i mi bi se pohvalili. Nama je to nazalost papirologija i zato je ovako kako je. Samo nemojte taj podatak koristiti kao neki dokaz da ste nadmocniji od nas u sportu jer to je notorna glupost.

TIGER

pre 11 godina

Ako se ja dobro razumem u tehniku izgleda da je Zlatic kao prvi sa 590 poena usao u finale malopre :)
evo vam sajt gde mozete da pratite sve rezulatate sa svih borilista...

http://www.nbcolympics.com

Stevan

pre 11 godina

@nekle
Mogu da doguraju do 20 medalja? Jesi ti dobro? Pa to nije mogla ni bivsa Jugoslavija zajedno. Nama je 5 medalja puna kapa, a sve preko toga je senzacija.

докле глупости

pre 11 godina

Та прича о сто српских медаља је једна од највећих лудости које сам скоро чуо,у иначе богатом избору који имамо.Тако испада да су Мате Парлов,Леон Штукељ,Мирослав Церар,Владо Лисјак,Шабан Трстена итд.спортисти Србије.Ко у то верује,треба да се забрине за своје ментално здравље.

Ratko

pre 11 godina

Ljudi mi pojma nemamo. Vazno je ucestvovati ha ha ha. I kako nemamo zenski cetverac a ovoliki Dunav i Sava kroz Srbiju proticu. Razumem plivanje i atletiku ali u veslanju mi mora da budemo top 5.

Boban

pre 11 godina

99. medalja za Srbiju hahahahaa...lako se kititi tuđim perjem, sramota..
(Ivan, 28. jul 2012 17:15)
Tudjim perjem?Na cije perje mislis?Srpski sportisti su osvojili 99 medalja na olimpijskim igrama,to je cinjenica a ne kicenje!Vama nesrbima moze da bude krivo,ali samo to vam ostaje.Sto se tice Londona,Djokovic uzima medalju,Cavic,Vaterpolisti,Odbojkasi,Odbojkasice,Zlatic vec uzeo.Moguce medalje Tipsa,Rukometasi,Nadja.Mozda se desi i iznenadjenje pa se provuce i jos neka.Zivi bili pa videli.
Sta reci osim napred Srbijo,uz tebe smo i kad i gubis i kada pobedjujes!!!

Ks

pre 11 godina

Kao prvo da odgovorim za 100. medalju, od bivse Jugoslavije smo nasledili sve dobro i lose, kada smo nasledili dugove, posteno je da nasledimo i zasluge! Bravo za Zlatica, prvo finale! Napred Uzice! :))))))

Miki

pre 11 godina

Dragi Hrvati, ako vam je stalo do tih medalja niko vas nije terao da se otcepljujete. 99 medalja za Srbiju, pravnu naslednicu bivse Jugoslavije. Vozdra!!!

vlajzi

pre 11 godina

Kad se Vojvodina odvoji od Srbije i bude recimo naslednik sadasnje Srbije, to znaci da njima pripada bronza Novaka, srebro Sekericeve i bronza vaterplista ili kako? Pitajte onda Novaka kako on to misli! (princhari, 28. jul 2012 19:55)
da, kad bi se teoretski vojvodina odvojila i bila pravni naslednik Srbije, ove 99 medalje bi bile njene. ali, ako se vojvodina odvoji od srbije, po logici stvari znaci da ne moze da bude pravni naslednik srbije. isto tako i hrvatska koja je bezala iz jugoslavije ne moze da bude pravni naslednik iste. a sta Novak misli o tome to je nebitno. ovo je pravno pitanje, a je pitanje osecanja. srbija nije prisvojila ove 99 medalje, niti moze da se odrekne tih medalja ili ih pokloni. one su pripisane Srbiji svidelo se to nama srbima ili ne. kapiras li sad?

VS

pre 11 godina

Nase kalkulacije, od medijskih do "strucnih", rukovodstvenih, pa i nekih ucesnika - o broju i boji medalja s kojima cemo se vratiti sa OI - mogle bi, vrlo lako i vrlo verovatno, da nam se obiju o glavu. To je jednostavno prevelik psiholoski pritisak na nase sportiste od kojih, ruku na srce, uglavnom ne treba ocekivati cuda. Ali o tome je trebalo misliti unapred i na nekom nivou znanja. Za mnoge ce ovo biti turisticki izlet u London.

ime

pre 11 godina

Pa da li je moguce da nece prenositi nas dvojac bez kormilara? Izguglao sam ceo gugl, i ne mogu da nadjem live stream tako da ako neko zna,bio bih zahvalan

Делије Подгорица

pre 11 godina

Желим да захвалим "Иван-у-Ниш-у" и "муса дембеле" што нас обавештавају у коментарима. Надам се да ћете тако наставити, јер ми у Црној Гори нажалост не можемо да пратимо Србе. Преносе нам Бердиха против неког белгијанца :((((( а сада бициклисте :/

bole bgd 2

pre 11 godina

(Делије Подгорица, 28. jul 2012 15:29)
Svima tamo uinat gledajte Olimpijadu preko računara.
Linkova ima puno, recimo:
http://www.hahasport.com/
http://livetv.ru/rs/
http://www.sportlemon.tv/
ŽIVELA SRBIJA I SVI SRBI KOJI ŽIVE VAN SRBIJE!

republika

pre 11 godina

99. medalja za Srbiju hahahahaa...lako se kititi tuđim perjem, sramota..
(Ivan, 28. jul 2012 17:15)

Što kićenje tuđim perjem? Srbija je pravni naslednik SFRJ, i stoga nasleđuje i njene sportske uspehe. Stoji napisano crno na belo. Isto kao i što se Rusiji priznaju sve medalje Sovjetskog saveza. Pa nismo mi izmislili pravila igre.

Srđan

pre 11 godina

Arsović 395 krugova Maksimović 392 kruga.
Trenutno 15. odnosno 37. mesto od 56 takmičarki.
Za finale, odnosno biti barem 8. bilo potrebno 397 krugova.

Nismo uspeli. :(.............

Floro Flores

pre 11 godina

Kakav peh,nasi biciklisti ,po nekim forumasima kandidati za medalju,na skretanju kod Pikadilija otisli za Koventri! Eto,kako ostanemo bez medalje!!!

Кривокапић

pre 11 godina

Реалне медаље су ватерполисти, Новак и Чавић. Можда још која у пуцању. Шансу имају рукометаши и обе одбојкашке селекције. То је плафон

musa dembele

pre 11 godina

Zlatic je u finalu,imao je malu krizu i nazalost sigurna medalja ,pa cak i zlatna je ispustena... Ali,ako bude jako startovao u finalu sve je moguce... Srpski sportski novinari vise znaju o Karleusinom zivotu nego li o svom poslu.. Ne mislim na B92

Sta lose?

pre 11 godina

Kakav je ovo naslov ? Vi mediji ste oni koji se setite nasih sportista samo kad je Olimpijada i odmah vam je lose sve cim nisu PRVI. Fudbal vam je vazniji od svih drugih sportova, a ne vidite gde smo u tom sportu. Svojim diletantskim izvestavanjem zelite da ovde prenesete americki duh gde se cene samo prvi,a drugi ,treci...sedmi nisu vredni nikakve paznje. Takodje, izvestavali ste o njihovim pripremama, ko ih je pomogao, kako zive,gde treniraju...?? Za nas je uspeh da su se kvalifikovali ! A te americke fazone ostavite za neke druge reportaze.

vlajzi

pre 11 godina

me dirajte mi Febu, on je najverniji navijav srpskog tima y Londonu. pa ni ja ne stizem toliko da ispratim nase. Febo, javi veceras koliko smo medalja uzeli,vazi?

Marijana

pre 11 godina

Bravo Zlatiću, evo prve medalje i za naše, nadamo se, da ce jih biti još više. Danas su razočarale odbojkašice, ništa nisu pokazale, a za Jelenu nemam riječi, pa ne može nikako, da prodje prvi krug. Srečno svima i da bude čim više ovakvih momenata i medalja!!!!

Ivan

pre 11 godina

@(Josko Martinoski,Tetovo, 28. jul 2012 17:29)

Koga interesuje kako se osećaju? Srbija jedina od bivših Jugoslovenskih republika ima kontinuitet.

http://en.wikipedia.org/wiki/1912_Summer_Olympics#Participating_nations

Tuta Bugarin

pre 11 godina

sramota je kititi se tudjim perjem. I svima onima koji cinicno zakljucuju kako su se Hrvati sami odrekli medalja: nismo se odrekli medalja jer je to i nemoguce a i nepozeljno, vec Jugoslavije
(Domagoj, 28. jul 2012 18:25)
-------------------------------------------------------------------------

Ma nije moguce, sam tim sto ste se odrekli YUG-e odrekli ste se svega.

To bi bilo isto kao kad bi ja bio fudbaler i reprezentativac Srbije i rekao : necu da igram za Srbiju ali hocu da dobijem medalju ako bude prvak evrope.Mislim da vi ne znate ni sta hocete.

raspitajte se

pre 11 godina

Zlatic je usao u finale kao prvi!
Sta pratite vi?

Tek su sad kvalifikacije, šta ti pratiš?

http://www.london2012.com/shooting/event/men-10m-air-pistol/phase=shm203900/index.html

cg_srbin

pre 11 godina

Svaka ti čast, junačino, ponosni smo na tebe. Tako se bori za svoj narod i za svoju zemlju. Bravo majstore.

Pozdrav za sve Srbe od braće iz Crne Gore! :)

SLAVKO-RS

pre 11 godina

Bravo Zlaticu majstore,sija tvoja medalja puno jace od bronze,Republika Srpska uz sve nase sportiste strasno navijanje za Zlatica u kaficu u rs:)Poz za bracu i idemo dalje

Prst na celo

pre 11 godina

Alo, CRO momak. Gde ste vi?. Uzmi okreni malo istoriju.Pogledaj koliko medalja pojedinacnih ima tvoja lijepa. Rusija ima do sad preko 2500 midalja.Tako joj pise u istorijatu IOC. Kao samostalna zemlja osvojila 375 medalja.
Bravo Andrija. Ceka tebe iMikeca vasa disciplina.Malo kalibarski pistolj

Nenad

pre 11 godina

"Ma nije moguce, sam tim sto ste se odrekli YUG-e odrekli ste se svega..."

Šta Ti je YUG-a? Kojim to jezikom govoriš? U kojoj su te to školi učili pravopisu?

Drugari, došlo je vreme da se iza komentara stane punim imenom, prezimenom i adresom. Internet nikad nije bio anoniman - neće ni biti!

Иван-Ниш

pre 11 godina

Златић је завршио као трећи квалификације и пуцаће у финалу. Трећу и четврту серију је феноменално пуцао, мало мање успешно 1,2,5 и 6. али и Кинез који је водио сво време пао на крају и бежи му само један круг на другом месту. једино Јужнокрорејанац пуца стандардно и води са три круга предности. Златић има веома добре шансе да освоји сребро али и да остане без медаље. 'Ајмо Андрија, обрадуј нас медаљом!

Floro Flores

pre 11 godina

Zlatic da je krenuo i zavrsio kao u sredini takmicenja ,mogao je s cigarom u ustima da udje u finale i puca medalja bi bila sigurna... Ima veliku sansu!!!!

Milan CL

pre 11 godina

Odavno nisam gledao neko streljačko takmičenje. Šteta što nemamo priliku da češće gledamo ova takmičenja, jer su jako uzbudljiva i neizvesna do samog kraja, jer nijanse odlučuju. Ostaje jedino žal za onom osmom serijom kada su svi podbacili i Andrija imao veliku šansu. Ali ne treba biti neskroman. Bravo Andrija, bravo majstore!

dj

pre 11 godina

bravo decko!

a rts za nepoverovati

neki boks, reklame.. stizemo na drugu seriju.. kao da imamo 200 finala pa ajmo polako. zar u tom rts nema niko sa malo mozga da skonta koliko traje reklamni blok i prekine boks na vreme. tuzno

Gojko

pre 11 godina

@Vladimir Pula

Kao sto je Rusija naslednik USSR, Ceska naslednik Cehoslovacke tako je i Srbija pravni naslednik Jugoslavije. Srbija nikad nije napustala Jugoslaviju. A vama je mozda sad krivo sto mi uz vasu pomoc imamo skoro 100 medalja :)

dejan-minhen

pre 11 godina

(Josko Martinoski,Tetovo, 28. jul 2012 17:29) i ostali ugrozeni!

svima vam je bilo mnogo lose sa Srbijom, sada vam je super. Budite srecni imate svoje drzave, svoje olimpijce, zastave, grbove, himne itd.
slavite i uzivajte. Da nije bilo Jugoslavije danas bi neki nastupali za Austriju, Italiju, Grcku, Bugarsku itd.

Da dug se delio kao i imovina, samo sto se nije uzimalo u obzir sta su drzave Srbija i Crna Gora unele u zajednicu sa onima kojima su u Jugoslaviji videli spas. Ali naravno to ne uzimate u obzir.

ali ovde se radi o sportu!!!

molim za realnost!

pre 11 godina

"Loš start, tenis i Zlatić za utehu"

Kakav je bre ovo mitomanski naslov?!? Bukvalno svi su do sada ostvarili rezultate i plasmane prema ocekivanjima (Ana i Janko bili favoriti - i pobedili, za razliku od odbojkasica, Viktora i Jelene gde su protivnici bili favoriti). Jedini od koga se moglo ocekivati borbu za medalju danas od svih srpskih ucesnika je Andrija Zlatic i on je odlican treci posle kvalifikacija sto bi bilo fenomenalno ako zadrzi, jer mu se predvidjao plasman oko 5 mesta u ovoj konkurenciji.

Dakle sve je do sada po planu, a ako Zlatic bljesne ceo dan odma da se ureze zlatnim slovima - a ovde u naslovu nekakva "uteha"!?

СТЕФАН

pre 11 godina

БРАВО АНДРИЈА,БРАВО!
ПОЈЕО САМ СВЕ НОКТЕ ОД НЕРВОЗЕ!!!
НАПРИЈЕД СРБИЈА !

TIGER

pre 11 godina

(TIGER, 28. jul 2012 12:29)

Ocigledno da se ne razumes!Bas na tvom linku pise da je Zlatic treci sa 585
(Miki, 28. jul 2012 15:29

Priznajem da se ne razumem u streljastvo... Sada pise posle finala, ali pre pocetka kvalifikacija na tom sajtu je pored Zlatica stajao broj 590... kao i pored imena drugih takmicara koji su imali druge cifre... kad su pocele kvalifikacije sve su resetovali i vratili na 000... To mi nije bilo jasno...
Verovatno su to neke norme koje su ispunjavali za OI, ne znam...
To me zbunilo...
U svakom slucaju drago mi je da su nasi osvojili prvu medalju, jos dve su sigurne, a ja se nadam da ce biti makar jos dve :)

Marko Grobar

pre 11 godina

Andrija Zlatic je danas ucinio puno za Srbiju , da podstrek drugim spskim sportistima i sto je najvaznije ucutkao nase "strucnjake" koji umeju samo da trtljaju ...:)

Ivan

pre 11 godina

Bravo za našeg Zlatića :))) A vidim dušmani već plaču...ccccc,ja im želim sve najbolje i da nauče da poštuju nečije rezultate i rad:)) POZDRAV SVIM DOBRIM LJUDIMA,I HVALA ZLATIĆU!!!!

Divos

pre 11 godina

Све честитке Андрији, изванредан успех. Корејанац је данас био предалеко, сребро је свакако могао дохватити, али пад концетрације у 3. и 8. серији финала (9,2 и 9,5) коштао га је сребра, али и ово је заиста изврсно. Лично сам очекивао, заправо прижељкивао још једно финале у стрељаштву (Микец или Андреа), али још је пуно дисциплина, биће још лепих вести у овом спорту. Остали спортисти су имали промењиву срећу, верујем да су сви дали све од себе, ма шта ко говорио, али тако је то у спорту, некад иде, некад имате лош дан. Углавном, добро је почело, први дан медаља, биће још сјајних резултата, биће и разочарења, једноставно мора бити. И морамо знати да је ово централни догађај за све земље и све спортисте у 4 години, учествују 204 земље (много више него што уопште има чланица УН), од којих барем 70 које улажу страшно пуно у спорт (и много богатијих), по 20,30 пута више од Србије, стога лако је, најлалше је бити престрог и паметовати, потцењивати и омаловажавати, треба бити објективан, реалан и поштовати достигнућа наших изванредних спортиста.

TIGER

pre 11 godina

I ja se nadam!
P.S.Nisam mislio nista lose,samo sam se ponadao da si u pravu a onda se razocarao!Poz
(Miki, 28. jul 2012 17:37)

A tek koliko sam se ja razocarao kad sam video... :)
Ne zameram nista, cak sam i sa "preporucujem" nagradio tvoj prvi odgovor meni...
Znam da se te razlike u streljastvi brzo menjaju, jedan kiks moze da te kosta medalje (to je bio slucaj sa Kinezom kada je pogodio 8.5 mislim)
Bodrimo nase, pa da se jos radujemo...

Inace sajt je odlican, prate sva takmicenja iz minuta u minut menjaju rezultaate... Mislim da je njihov zvanicni sajt...

ding-dong

pre 11 godina

Ovde ljudi izgleda ne kapiraju pojam pravne naslednosti u sportu.
Kao što je Srbija unela državnost u zajedničku državu, dakle postojala je kao država pre Kraljevine SHS (usput i Crna Gora je), Srbija je takodje bila i član olimpijske zajednice pre te države (SHS) i na osnovu te pravne naslednosti nastavlja svoje učešće u istoj. Sve nove države morale su da traže da ih se primi u olimpijsku zajednicu, Srbija je samo nastavila tamo gde je stala 1918. Na osnovu toga se to pripisuje Srbiji.

No sve to nije previše bitno, jer je u pitanju besmislena statistika koja eto nekima iz našeg OK služi za banalni marketing i ništa više. Sve te medalje su prvenstveno lične, a sigurno se niko normalan ne tripuje da su Ljubek, Kukoč, Josipović i mnogi drugi osvojili medalje za Srbiju.

vlajzi

pre 11 godina

Za sve hrvate koji ne razumeju srpski, evo vam tekst na hrvatskom pa citajte. a onda nastavite da se pravite pametni i time dokazujte suprotno.
izvolite, dobro protumacite svako slovo:
jutarnji.hr/matesa--sve-olimpijske-medalje-do-1988--godine-pripadaju-srbiji-i-tu-nema-pomoci/1042591/

mislim da je posle ovog teksta svaka dalja polemika cije su to medalje, besmislena.

Иван-Ниш

pre 11 godina

(Делије Подгорица, 28. jul 2012 15:29)
Нема на чему! Само знај да ово уопште нисам пратио на ТВ-у већ има на званичном сајту Олимпијских игара преко програма такмичења где може да се прати поен по поен, гађање по гађање сваког појединачног такмичара или утакмице.
http://www.london2012.com/schedule-and-results/

crni

pre 11 godina

Nisam siguran da li sportski novinari B92 čitaju ove komentare, ali ukoliko ih čitaju i imaju prijatelje među komentatorima RTS-a koji su na olimpijskim igrama neka im kažu da na internetu ukucaju "Ilije Lupulesku" i vide njegovu sliku. Pa kad to urade, kad već ne znaju kako on izgleda neka upute izvinjenje i njemu i Borisu Vukeliću koji je bio trener Marka Jeftovića na današnjem meču. Tako nešto davno nije viđeno na jednom sportskom prenosu. Čovek koji ne zna kako izgleda Ilije Lupulesku NE MOŽE biti sportski komentator, pošto je Ilije LEGENDA našeg sporta.
Iskrene čestitke Zlatiću, majtoreeee