Nedelja, 18.09.2011.

20:19

Španija i dalje vlada Evropom!

Košarkaši Španije odbranili su titulu šampiona Evrope pobedivši u finalu Evrobasketa u Litvaniji Francusku sa 98:85 (25:20, 25:21, 25:21, 23:23).

Izvor: AG

Španija i dalje vlada Evropom! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Uliks

pre 12 godina

@(hajduk, 19. septembar 2011 12:33)
O kojim ti strancima u Spanskoj reprezentaciji pricas?
Svi su spanci i rodjeni u Spaniji sem Ibake koji je iz Konga, ali ima spansko drzavljanstvo. A koliko je Ibaka bitan u ovom timu trenutno? Da nije bilo njega isti rezultat bi postigli!
Uz to, kod nas u reprezentaciji dvojica momaka nisu rodjena u Srbiji a igraju za Srbiju, ako vec gledamo ko je gde rodjen odnosno ko je stranac. Perovic i Macvan su rodjeni u Osijeku odnosno u Vukovaru u Hrvatskoj!

Jovan

pre 12 godina

@anbeast
Zar su te Navaro i Fernandez toliko naljutili , da bi ih tukao ? Pretpostavljam da su ti se zaista zestoko zamerili . Pre ce biti da te pece njihov uspeh , a nas neuspeh . I uostalom cemu ta prica o nekakvoj odvratnosti spanskih kosarkasa . Mi smo , eto , superzgodni a zavrsili kao osmi a Spanci su odvratni i osvojili titulu . I sta cemo sad ?

Tozovac

pre 12 godina

Možete da ih ne volite, zavidite, ne ledate, ali ja mislim da je to jedina reprezentacija u rangu bivše SFRJ iz 1990., 1991. koja igra lepu, brzu, efikasnu, košarku za uživanje. Sve čestitke majstorima.

hajduk

pre 12 godina

Svaka cast Spancima na ovom prvenstvu igrali su lako i nisu se preterano mucili medjutim nisu najbolji samo su najbolje pripremljeni stigli na prvenstvo, uz sve to imaju i gomilu stranaca, trener im je italijan. Kada bi mi zaista dosli u najjacem mogucem sastavu, sa najboljim strucnim stabom videli bi ko bi dominirao parketom. Nasa je sudbina doduse da i kad nesto valja mi ga upropastimo, tako da o nekom all star srpskom timu mozemo samo da mastamo zasad. Ali nije kraj sveta, nismo ni mi uvek dominirali a nece ni Spanci, glupo je i kritikovati ove nase momke, imali su los dan a ko ih pa nema. Secate se samo kako su ti isti momci pobedili Spance na SP, pa hajde da se ne zajebavamo, mozemo da se nosimo ravnopravno i moramo.Najlakse je da kao francuzi ili isti ti spanci kupimo gomilu stranca i nba zvezdica, ali to nije to, neke nove mladje snage bice ponovo na krovu evrope, a retki smo koji mogu da se pohvale da imaju toliko evropskih i svetskih titula ( jos uvek smo rekorderi verovali ili ne ) a da se nismo oslonili ni na koga osim na spostveni kadar.
Koliko reprezentacija moze time da se pohvali pa jako malo, samo prodjite spisak, nacionalnosti, i klubove u kojima igraju.

Cutinho

pre 12 godina

svako ima pravo na misljenje i to se postuje ALI MORA SE POSTOVATI I NAVARO!!!!
Covek ima najbolji sut na evropskom prvenstvu.Bukvalno niko nije uspeo da ga sacuva...tim igra odlicno i samim tim i njemu je lakse...ali mora se priznati da je najbolji na STAROM KONTINENTU!!!!!

Malakas

pre 12 godina

Vidim da ovde neki njima spočitavaju kojekakvu ljigavost, ili to što naturalizuju strane igrače. Ne znam je li u pitanju jal, ili oni patološki mrze sve špansko. Oni su trenutno najbolji bez premca i treba im skinuti kapu na tome. Da, suđenje je bilo loše, ali nemojte da zujite da bi Francuzi bili dostigli jer Španci imaju kvalitetniju klupu. I da, Skariolo je odličan stručnjak, samo neki iskomplekslirani jalnici od kojima su neki komentari na vrhu to ne vide. Pa sad vi trubite da su ljigavi, da postaju sve crniji, da ih suci štite, i zamaskirajte se od istine. Svaka čast Špancima jer igraju ubedljivo najbolji basket. Amen

Marchelius

pre 12 godina

Ma da... nema sumnje kvalitetna ekipa, ali nista toliko posebno. Godinama unatrag (izuzev par "zlatnih" godina) su bili uvek u senci. Da smo igrali bez povreda i da je tim bio na nivou kao na svetskom prvenstvu 2010, pocistili bi ih kao od sale... Ono finale sinoc je bilo bogu plakati.
Moze li objava komentara?

Ratko Jevtovic

pre 12 godina

....suprotstave raspoloženom timu Španije koja je postala prva reprezentacija posle Jugoslavije 1997. godine koja je odbranila titulu prvaka Evrope.
YU je to uradila mnogo, mnogo godina ranije. 1973 YU je prvi put postala prvak Evrope u Spaniji, pobedivsi Spaniju u finalu koja je nacinila veliko iznenadjenje izbacivsi Ruse u polufinalu. YU je odbranila titulu 1975 u Beogradu u finalu protiv Rusa. Posle su se Rusi zalili da finala 1973 i 1975 nisu bile realan odnos snaga izgovarajuci se, prvo na Spance, a zatim i na domaci teren u Beogradu. I naravno onda u Lijezu 1977 YU ponovo pobedjuje Ruse u finalu. Mnogi se secaju "odbojke" Kice i Moke pred kraj utakmice koja je posle dugo godina bila deo najavne spice Sportskog Pregleda. YU je 1979 izgubila u Torinu, u polufinalu i osvojila trece mesto.
Cestitka Spancima na osvojenoj tituli a za sledeci put predlazem da selektirate gospodina Bozidara Maljkovica, naravno uz duzno postovanje doajenu, gospodinu Dudi Ivkovicu i svim ostalim sjajnim trenerima koji su nas proslavili sirom sveta. Nadam se da cemo biti uspesniji sledeci put.
Puno srdacnih pozdrava iz dalekog Perta, Australija

Иван-Ниш

pre 12 godina

По Гасол је играч који подиже екипу Шпаније до непобедивости. Оне две победе против њих имамо кад он није играо. Штета што наш Миличић нема тај ниво патриотизма као Гасол да се одазива за национални тим, јер би са два јака центра и наравно здравим Величковићем могли да парирамо и оваквим Шпанцима. Притом знамо какве сезоне има Гасол иза себе, а какве Миличић.

Влада

pre 12 godina

i mi bi rasturali da nam igraju svi najbolji igraci.. Stojakovic, radman, milicic, pavlovic, jaric, rakocevic.. Ali ne bih o tome da pricam, jesu mnogo uradili za srpsku kosarku, za to im hvala, ali mogli su da nastave i da dominiraju, tukli bi sve redom pa i spance sve zajedno sa navarenim i gasolom zvanim isusom.. Ima nade za nasu kosarku eno neki novi klinci igraju iza na betonu, bice jos medalja za Srpske kosarkase, pa verujem i onih najsjajnijih samo treba imati vere!!!
(dzaja, 18. septembar 2011 23:15)

Павловић,Радман и Јарић у овој шпанској екипи не би имали места ни као водоноше.

Миличић је смешан за браћу Гасола,Стојаковића боле леђа...

И докле више прича о људима које уопште не интересује играње за репрезентацију?Шта су то Миличић,Радмановић и Павловић икада урадили за нашу кошарку?Мислим људи пратите ли ви имало кошарку или само дођете да се излапрдате,па пошто сви понављате исто као папагаји јер се онда колективно осећате паметније или шта?

Тај Павловић(никад се није одазвао узгред буди речено)није у животу имао,не добру,него пристојну сезону у НБА.Миличић први пут ове године има пристојну статистику(8 поена,5 скокова,2 блокаде)али то је и даље светлосну годину далеко од неког врхунског нивоа.Тог Радмановића кога призивате је Пешић слао на трибине у Индијанополису.Како су се супер слагали Ракочевић и Јарић видело се 2005.

Ове године ствари једноставно нису штимале и то је то.Превише играча је имало лошу сезону,повреде,изостанак јединог правог фајтера у тиму(Новице) и тако се поклопило...Мени лично првенство није било претерано јаче у односу на претходно,Шпанија је издоминирала као и тада,Французи и Руси јесу били јачи,али Словенци,Грци,ми неупоредиво слабији.

Имам утисак и да је Дуда грешио у неким стварима,да Теодосић пати од Роналдињовог синдрома,али боже мој,ова екипа,уз надоградњу и даље има потенцијал да редовно узима медаљу.Ваљда ће се коцкице поклопити.

п.с. Честитке Македонцима.

Igor

pre 12 godina

Kad 'macke' nema 'misevi' kolo vode ! Srpska kosarka je platila cenu time sto su joj najbolji i oni koji su logicno trebali da budu okosnica reprezentacije na celu sa Stojakovicem jednostavno tako lako,kao niko dosada u rep. selekciji, okrenuli ledja, a nekada je bila cast ako si najbolji da igras za istu. E pa sad imamo pregrst sinonima za izdajice a ne samo 'Brankovica' mozete da birate samo se setite bilo koje NBA primadone. A mi da budemo ljudi i kazemo svaka cast Spancima (iako ih ne gotivim uopste).

Aleksandar Danilovic

pre 12 godina

@dzajaNemas blage veze sa kosarkom, a ni sa stvarnoscu. Da su nam igrali Stojakovic, Jaric i takvi, nebi smo ni grupu prosli.Spanija je danas Evropska vele-sila u kosarci, kao i u mnogim drugim sportovima. Mislim da od raspada SFRJ i SSSR na Euro Basketu nije nastupala ovako jaka reprezentacija kao Spanska.

Sabljozubi

pre 12 godina

Koga nerviraju ona braca Gasol sa njihovim nadmenim facama nek mi stavlaju pluseve, a oni koji ih vole nek stavljaju minuse pa da vidimo!

Ivan M

pre 12 godina

Sta god mislili o njima, cinjenica je da su ubedljivo najbolja evropska reprezentacija. Kad im je jedan Serz Ibaka, koji igra zapazenu ulogu u Oklahoma Sitiju, sporedni igrac onda je to stvarno ekipa koju vredi respektovati. Svaka im cast.

dzaja

pre 12 godina

i mi bi rasturali da nam igraju svi najbolji igraci.. Stojakovic, radman, milicic, pavlovic, jaric, rakocevic.. Ali ne bih o tome da pricam, jesu mnogo uradili za srpsku kosarku, za to im hvala, ali mogli su da nastave i da dominiraju, tukli bi sve redom pa i spance sve zajedno sa navarenim i gasolom zvanim isusom.. Ima nade za nasu kosarku eno neki novi klinci igraju iza na betonu, bice jos medalja za Srpske kosarkase, pa verujem i onih najsjajnijih samo treba imati vere!!!

realan

pre 12 godina

Secam se utakmice SRJ- Spanija, na EP 2001.g. Dugo smo se mucili da ih dobijemo, slamali smo otpor preko 30 minuta. Pomislio sam tada da nasi nemaju dan, igraju kilavo. A u stvari smo tok dana prisustvovali smeni na evropskom nebu, dolasku jedne zaista velike generacije spanskih kosarkasa koja do danas traje.

anbeast

pre 12 godina

Ocekivano! Koliko god bili iritantni za klasu su bolji od bilo kog evropskog tima. Imaju vrhunske individualce, imaju vrhunski tim, vrhunskog trenera... (Mada bih Navara a POSEBNO Fernandeza tresnuo po nosu cim bih imao priliku. Navaro je samo iritantan a Fernandez je bezobraznik napaljeni (njega bih tukao) :-D

ja

pre 12 godina

Jesi Spanci bolji od Francuza i najbolji u Evropi ali ono sudjenje je bilo sramota! Koliko samo faulova Batumu i Noi bez ikakvog razloga + Faul Rudija Fernandesa nad Parkerom je bio za zatvor- ono je automatska iskljucujuca greska!

Bane

pre 12 godina

Ma mozemo samo da budemo ljubomorni ili da budemo ponosni sto je jedina ekipa koja moze da se meri sa ovom spanskom nasa iz Grcke 95. "Nasa" generacija iz 90. je ipak van bilo koje konkurencije...

eN-Be-A

pre 12 godina

Svaka čast,mora se priznati da su trenutno najbolji.Toliko su jači u odnosu na druge da može i Skariolo da ih vodi,pa da opet osvoje zlato....

g4

pre 12 godina

Ako mislimo da nesto uradimo moramo da okupimo najbolje igrace u datom trenutku. Sad su svi zapinjali ozbiljno jer su jurili Olimpijadu i sad vidimo gde nam je mesto. Medjutim, mi smo razbijena vojska i tesko da ce se nesto pozitivno desiti u nasoj kosarci uskoro.

12min četvrtina!

pre 12 godina

Je l' to gledaoci navijaju za Litvaniju? Luđi su nego što sam zamišljao. Oduvaše ih Španci ko košava buba maru! Sudije su lošeeee

12min četvrtina!

pre 12 godina

I još nešto - da l' će Španci da se briju kad uzmu zlato, il' se čeka nešto drugo. Ubiše jadne Francuze, odvališe ih 20 razlike!
A gde je naš Labović?

Bojan

pre 12 godina

Spanci realno jaci za 10p.Ali sta sve sudije sviraju onim Navaru je sramota.Od 4 faula Batuma nad Navarom nijedan nije bio.A imao je od toga 8 slobodnih koje je ubacio.Covek celu karijeru,a ne samo ovu utakmicu igra sa podignutim laktom,kojim gurne protivnickog igraca i pracne se.Sudije stalno na to nasedaju.Ne zna se ko je gori dal ovaj Lamonika ili Belosevic.Sramotno sudjenje.

Hronicar svakodnevnice

pre 12 godina

Spanci najbolji kad imaju: Skariola najboljeg trenera u vasioni,a i sire.
Navara Huana Karlosa poznatijim pod nadimkom beli medved,bracu Gasol poznatim po svojim bradama,i neverovatnim grimasama.Kalderona prvog baletana Spanije,Ibaku starog Spanca i ambasadora Spanije u Kongu.

Superiorni

pre 12 godina

Ljudi mene je smorila ova košarka. Pa ovo nije normalno koliko treje dugo, kad je ovo počelo - pre mesec, dva... Ovo traje duže nego svetsko prvenstvo u fudbalu :)

Dragutin

pre 12 godina

Grozni su mi ovi spanci... Naturalizovali su Ibaku kao da nemaju dovoljno spanaca koji igraju kosarku, povlasceni su kod sudija a na svaku njihovu odluku dobacuju, provociraju i bacakaju se.

Ajmo Francuzi

pre 12 godina

Batum je fantastičan,toliko je konstantan kad uzme šut pogodi,zna odlično da zakuca,brutalan je,navijam za njih ali Španije je sila sa braćom Gasol nema ko da im parira.

Dragutin

pre 12 godina

Grozni su mi ovi spanci... Naturalizovali su Ibaku kao da nemaju dovoljno spanaca koji igraju kosarku, povlasceni su kod sudija a na svaku njihovu odluku dobacuju, provociraju i bacakaju se.

Hronicar svakodnevnice

pre 12 godina

Spanci najbolji kad imaju: Skariola najboljeg trenera u vasioni,a i sire.
Navara Huana Karlosa poznatijim pod nadimkom beli medved,bracu Gasol poznatim po svojim bradama,i neverovatnim grimasama.Kalderona prvog baletana Spanije,Ibaku starog Spanca i ambasadora Spanije u Kongu.

Ajmo Francuzi

pre 12 godina

Batum je fantastičan,toliko je konstantan kad uzme šut pogodi,zna odlično da zakuca,brutalan je,navijam za njih ali Španije je sila sa braćom Gasol nema ko da im parira.

Bojan

pre 12 godina

Spanci realno jaci za 10p.Ali sta sve sudije sviraju onim Navaru je sramota.Od 4 faula Batuma nad Navarom nijedan nije bio.A imao je od toga 8 slobodnih koje je ubacio.Covek celu karijeru,a ne samo ovu utakmicu igra sa podignutim laktom,kojim gurne protivnickog igraca i pracne se.Sudije stalno na to nasedaju.Ne zna se ko je gori dal ovaj Lamonika ili Belosevic.Sramotno sudjenje.

eN-Be-A

pre 12 godina

Svaka čast,mora se priznati da su trenutno najbolji.Toliko su jači u odnosu na druge da može i Skariolo da ih vodi,pa da opet osvoje zlato....

realan

pre 12 godina

Secam se utakmice SRJ- Spanija, na EP 2001.g. Dugo smo se mucili da ih dobijemo, slamali smo otpor preko 30 minuta. Pomislio sam tada da nasi nemaju dan, igraju kilavo. A u stvari smo tok dana prisustvovali smeni na evropskom nebu, dolasku jedne zaista velike generacije spanskih kosarkasa koja do danas traje.

anbeast

pre 12 godina

Ocekivano! Koliko god bili iritantni za klasu su bolji od bilo kog evropskog tima. Imaju vrhunske individualce, imaju vrhunski tim, vrhunskog trenera... (Mada bih Navara a POSEBNO Fernandeza tresnuo po nosu cim bih imao priliku. Navaro je samo iritantan a Fernandez je bezobraznik napaljeni (njega bih tukao) :-D

Ivan M

pre 12 godina

Sta god mislili o njima, cinjenica je da su ubedljivo najbolja evropska reprezentacija. Kad im je jedan Serz Ibaka, koji igra zapazenu ulogu u Oklahoma Sitiju, sporedni igrac onda je to stvarno ekipa koju vredi respektovati. Svaka im cast.

Bane

pre 12 godina

Ma mozemo samo da budemo ljubomorni ili da budemo ponosni sto je jedina ekipa koja moze da se meri sa ovom spanskom nasa iz Grcke 95. "Nasa" generacija iz 90. je ipak van bilo koje konkurencije...

12min četvrtina!

pre 12 godina

Je l' to gledaoci navijaju za Litvaniju? Luđi su nego što sam zamišljao. Oduvaše ih Španci ko košava buba maru! Sudije su lošeeee

ja

pre 12 godina

Jesi Spanci bolji od Francuza i najbolji u Evropi ali ono sudjenje je bilo sramota! Koliko samo faulova Batumu i Noi bez ikakvog razloga + Faul Rudija Fernandesa nad Parkerom je bio za zatvor- ono je automatska iskljucujuca greska!

Superiorni

pre 12 godina

Ljudi mene je smorila ova košarka. Pa ovo nije normalno koliko treje dugo, kad je ovo počelo - pre mesec, dva... Ovo traje duže nego svetsko prvenstvo u fudbalu :)

12min četvrtina!

pre 12 godina

I još nešto - da l' će Španci da se briju kad uzmu zlato, il' se čeka nešto drugo. Ubiše jadne Francuze, odvališe ih 20 razlike!
A gde je naš Labović?

g4

pre 12 godina

Ako mislimo da nesto uradimo moramo da okupimo najbolje igrace u datom trenutku. Sad su svi zapinjali ozbiljno jer su jurili Olimpijadu i sad vidimo gde nam je mesto. Medjutim, mi smo razbijena vojska i tesko da ce se nesto pozitivno desiti u nasoj kosarci uskoro.

Влада

pre 12 godina

i mi bi rasturali da nam igraju svi najbolji igraci.. Stojakovic, radman, milicic, pavlovic, jaric, rakocevic.. Ali ne bih o tome da pricam, jesu mnogo uradili za srpsku kosarku, za to im hvala, ali mogli su da nastave i da dominiraju, tukli bi sve redom pa i spance sve zajedno sa navarenim i gasolom zvanim isusom.. Ima nade za nasu kosarku eno neki novi klinci igraju iza na betonu, bice jos medalja za Srpske kosarkase, pa verujem i onih najsjajnijih samo treba imati vere!!!
(dzaja, 18. septembar 2011 23:15)

Павловић,Радман и Јарић у овој шпанској екипи не би имали места ни као водоноше.

Миличић је смешан за браћу Гасола,Стојаковића боле леђа...

И докле више прича о људима које уопште не интересује играње за репрезентацију?Шта су то Миличић,Радмановић и Павловић икада урадили за нашу кошарку?Мислим људи пратите ли ви имало кошарку или само дођете да се излапрдате,па пошто сви понављате исто као папагаји јер се онда колективно осећате паметније или шта?

Тај Павловић(никад се није одазвао узгред буди речено)није у животу имао,не добру,него пристојну сезону у НБА.Миличић први пут ове године има пристојну статистику(8 поена,5 скокова,2 блокаде)али то је и даље светлосну годину далеко од неког врхунског нивоа.Тог Радмановића кога призивате је Пешић слао на трибине у Индијанополису.Како су се супер слагали Ракочевић и Јарић видело се 2005.

Ове године ствари једноставно нису штимале и то је то.Превише играча је имало лошу сезону,повреде,изостанак јединог правог фајтера у тиму(Новице) и тако се поклопило...Мени лично првенство није било претерано јаче у односу на претходно,Шпанија је издоминирала као и тада,Французи и Руси јесу били јачи,али Словенци,Грци,ми неупоредиво слабији.

Имам утисак и да је Дуда грешио у неким стварима,да Теодосић пати од Роналдињовог синдрома,али боже мој,ова екипа,уз надоградњу и даље има потенцијал да редовно узима медаљу.Ваљда ће се коцкице поклопити.

п.с. Честитке Македонцима.

Sabljozubi

pre 12 godina

Koga nerviraju ona braca Gasol sa njihovim nadmenim facama nek mi stavlaju pluseve, a oni koji ih vole nek stavljaju minuse pa da vidimo!

Tozovac

pre 12 godina

Možete da ih ne volite, zavidite, ne ledate, ali ja mislim da je to jedina reprezentacija u rangu bivše SFRJ iz 1990., 1991. koja igra lepu, brzu, efikasnu, košarku za uživanje. Sve čestitke majstorima.

dzaja

pre 12 godina

i mi bi rasturali da nam igraju svi najbolji igraci.. Stojakovic, radman, milicic, pavlovic, jaric, rakocevic.. Ali ne bih o tome da pricam, jesu mnogo uradili za srpsku kosarku, za to im hvala, ali mogli su da nastave i da dominiraju, tukli bi sve redom pa i spance sve zajedno sa navarenim i gasolom zvanim isusom.. Ima nade za nasu kosarku eno neki novi klinci igraju iza na betonu, bice jos medalja za Srpske kosarkase, pa verujem i onih najsjajnijih samo treba imati vere!!!

Cutinho

pre 12 godina

svako ima pravo na misljenje i to se postuje ALI MORA SE POSTOVATI I NAVARO!!!!
Covek ima najbolji sut na evropskom prvenstvu.Bukvalno niko nije uspeo da ga sacuva...tim igra odlicno i samim tim i njemu je lakse...ali mora se priznati da je najbolji na STAROM KONTINENTU!!!!!

Aleksandar Danilovic

pre 12 godina

@dzajaNemas blage veze sa kosarkom, a ni sa stvarnoscu. Da su nam igrali Stojakovic, Jaric i takvi, nebi smo ni grupu prosli.Spanija je danas Evropska vele-sila u kosarci, kao i u mnogim drugim sportovima. Mislim da od raspada SFRJ i SSSR na Euro Basketu nije nastupala ovako jaka reprezentacija kao Spanska.

Иван-Ниш

pre 12 godina

По Гасол је играч који подиже екипу Шпаније до непобедивости. Оне две победе против њих имамо кад он није играо. Штета што наш Миличић нема тај ниво патриотизма као Гасол да се одазива за национални тим, јер би са два јака центра и наравно здравим Величковићем могли да парирамо и оваквим Шпанцима. Притом знамо какве сезоне има Гасол иза себе, а какве Миличић.

Igor

pre 12 godina

Kad 'macke' nema 'misevi' kolo vode ! Srpska kosarka je platila cenu time sto su joj najbolji i oni koji su logicno trebali da budu okosnica reprezentacije na celu sa Stojakovicem jednostavno tako lako,kao niko dosada u rep. selekciji, okrenuli ledja, a nekada je bila cast ako si najbolji da igras za istu. E pa sad imamo pregrst sinonima za izdajice a ne samo 'Brankovica' mozete da birate samo se setite bilo koje NBA primadone. A mi da budemo ljudi i kazemo svaka cast Spancima (iako ih ne gotivim uopste).

Malakas

pre 12 godina

Vidim da ovde neki njima spočitavaju kojekakvu ljigavost, ili to što naturalizuju strane igrače. Ne znam je li u pitanju jal, ili oni patološki mrze sve špansko. Oni su trenutno najbolji bez premca i treba im skinuti kapu na tome. Da, suđenje je bilo loše, ali nemojte da zujite da bi Francuzi bili dostigli jer Španci imaju kvalitetniju klupu. I da, Skariolo je odličan stručnjak, samo neki iskomplekslirani jalnici od kojima su neki komentari na vrhu to ne vide. Pa sad vi trubite da su ljigavi, da postaju sve crniji, da ih suci štite, i zamaskirajte se od istine. Svaka čast Špancima jer igraju ubedljivo najbolji basket. Amen

Jovan

pre 12 godina

@anbeast
Zar su te Navaro i Fernandez toliko naljutili , da bi ih tukao ? Pretpostavljam da su ti se zaista zestoko zamerili . Pre ce biti da te pece njihov uspeh , a nas neuspeh . I uostalom cemu ta prica o nekakvoj odvratnosti spanskih kosarkasa . Mi smo , eto , superzgodni a zavrsili kao osmi a Spanci su odvratni i osvojili titulu . I sta cemo sad ?

Uliks

pre 12 godina

@(hajduk, 19. septembar 2011 12:33)
O kojim ti strancima u Spanskoj reprezentaciji pricas?
Svi su spanci i rodjeni u Spaniji sem Ibake koji je iz Konga, ali ima spansko drzavljanstvo. A koliko je Ibaka bitan u ovom timu trenutno? Da nije bilo njega isti rezultat bi postigli!
Uz to, kod nas u reprezentaciji dvojica momaka nisu rodjena u Srbiji a igraju za Srbiju, ako vec gledamo ko je gde rodjen odnosno ko je stranac. Perovic i Macvan su rodjeni u Osijeku odnosno u Vukovaru u Hrvatskoj!

Ratko Jevtovic

pre 12 godina

....suprotstave raspoloženom timu Španije koja je postala prva reprezentacija posle Jugoslavije 1997. godine koja je odbranila titulu prvaka Evrope.
YU je to uradila mnogo, mnogo godina ranije. 1973 YU je prvi put postala prvak Evrope u Spaniji, pobedivsi Spaniju u finalu koja je nacinila veliko iznenadjenje izbacivsi Ruse u polufinalu. YU je odbranila titulu 1975 u Beogradu u finalu protiv Rusa. Posle su se Rusi zalili da finala 1973 i 1975 nisu bile realan odnos snaga izgovarajuci se, prvo na Spance, a zatim i na domaci teren u Beogradu. I naravno onda u Lijezu 1977 YU ponovo pobedjuje Ruse u finalu. Mnogi se secaju "odbojke" Kice i Moke pred kraj utakmice koja je posle dugo godina bila deo najavne spice Sportskog Pregleda. YU je 1979 izgubila u Torinu, u polufinalu i osvojila trece mesto.
Cestitka Spancima na osvojenoj tituli a za sledeci put predlazem da selektirate gospodina Bozidara Maljkovica, naravno uz duzno postovanje doajenu, gospodinu Dudi Ivkovicu i svim ostalim sjajnim trenerima koji su nas proslavili sirom sveta. Nadam se da cemo biti uspesniji sledeci put.
Puno srdacnih pozdrava iz dalekog Perta, Australija

Marchelius

pre 12 godina

Ma da... nema sumnje kvalitetna ekipa, ali nista toliko posebno. Godinama unatrag (izuzev par "zlatnih" godina) su bili uvek u senci. Da smo igrali bez povreda i da je tim bio na nivou kao na svetskom prvenstvu 2010, pocistili bi ih kao od sale... Ono finale sinoc je bilo bogu plakati.
Moze li objava komentara?

hajduk

pre 12 godina

Svaka cast Spancima na ovom prvenstvu igrali su lako i nisu se preterano mucili medjutim nisu najbolji samo su najbolje pripremljeni stigli na prvenstvo, uz sve to imaju i gomilu stranaca, trener im je italijan. Kada bi mi zaista dosli u najjacem mogucem sastavu, sa najboljim strucnim stabom videli bi ko bi dominirao parketom. Nasa je sudbina doduse da i kad nesto valja mi ga upropastimo, tako da o nekom all star srpskom timu mozemo samo da mastamo zasad. Ali nije kraj sveta, nismo ni mi uvek dominirali a nece ni Spanci, glupo je i kritikovati ove nase momke, imali su los dan a ko ih pa nema. Secate se samo kako su ti isti momci pobedili Spance na SP, pa hajde da se ne zajebavamo, mozemo da se nosimo ravnopravno i moramo.Najlakse je da kao francuzi ili isti ti spanci kupimo gomilu stranca i nba zvezdica, ali to nije to, neke nove mladje snage bice ponovo na krovu evrope, a retki smo koji mogu da se pohvale da imaju toliko evropskih i svetskih titula ( jos uvek smo rekorderi verovali ili ne ) a da se nismo oslonili ni na koga osim na spostveni kadar.
Koliko reprezentacija moze time da se pohvali pa jako malo, samo prodjite spisak, nacionalnosti, i klubove u kojima igraju.

dzaja

pre 12 godina

i mi bi rasturali da nam igraju svi najbolji igraci.. Stojakovic, radman, milicic, pavlovic, jaric, rakocevic.. Ali ne bih o tome da pricam, jesu mnogo uradili za srpsku kosarku, za to im hvala, ali mogli su da nastave i da dominiraju, tukli bi sve redom pa i spance sve zajedno sa navarenim i gasolom zvanim isusom.. Ima nade za nasu kosarku eno neki novi klinci igraju iza na betonu, bice jos medalja za Srpske kosarkase, pa verujem i onih najsjajnijih samo treba imati vere!!!

Superiorni

pre 12 godina

Ljudi mene je smorila ova košarka. Pa ovo nije normalno koliko treje dugo, kad je ovo počelo - pre mesec, dva... Ovo traje duže nego svetsko prvenstvo u fudbalu :)

Hronicar svakodnevnice

pre 12 godina

Spanci najbolji kad imaju: Skariola najboljeg trenera u vasioni,a i sire.
Navara Huana Karlosa poznatijim pod nadimkom beli medved,bracu Gasol poznatim po svojim bradama,i neverovatnim grimasama.Kalderona prvog baletana Spanije,Ibaku starog Spanca i ambasadora Spanije u Kongu.

g4

pre 12 godina

Ako mislimo da nesto uradimo moramo da okupimo najbolje igrace u datom trenutku. Sad su svi zapinjali ozbiljno jer su jurili Olimpijadu i sad vidimo gde nam je mesto. Medjutim, mi smo razbijena vojska i tesko da ce se nesto pozitivno desiti u nasoj kosarci uskoro.

Dragutin

pre 12 godina

Grozni su mi ovi spanci... Naturalizovali su Ibaku kao da nemaju dovoljno spanaca koji igraju kosarku, povlasceni su kod sudija a na svaku njihovu odluku dobacuju, provociraju i bacakaju se.

Sabljozubi

pre 12 godina

Koga nerviraju ona braca Gasol sa njihovim nadmenim facama nek mi stavlaju pluseve, a oni koji ih vole nek stavljaju minuse pa da vidimo!

Bojan

pre 12 godina

Spanci realno jaci za 10p.Ali sta sve sudije sviraju onim Navaru je sramota.Od 4 faula Batuma nad Navarom nijedan nije bio.A imao je od toga 8 slobodnih koje je ubacio.Covek celu karijeru,a ne samo ovu utakmicu igra sa podignutim laktom,kojim gurne protivnickog igraca i pracne se.Sudije stalno na to nasedaju.Ne zna se ko je gori dal ovaj Lamonika ili Belosevic.Sramotno sudjenje.

hajduk

pre 12 godina

Svaka cast Spancima na ovom prvenstvu igrali su lako i nisu se preterano mucili medjutim nisu najbolji samo su najbolje pripremljeni stigli na prvenstvo, uz sve to imaju i gomilu stranaca, trener im je italijan. Kada bi mi zaista dosli u najjacem mogucem sastavu, sa najboljim strucnim stabom videli bi ko bi dominirao parketom. Nasa je sudbina doduse da i kad nesto valja mi ga upropastimo, tako da o nekom all star srpskom timu mozemo samo da mastamo zasad. Ali nije kraj sveta, nismo ni mi uvek dominirali a nece ni Spanci, glupo je i kritikovati ove nase momke, imali su los dan a ko ih pa nema. Secate se samo kako su ti isti momci pobedili Spance na SP, pa hajde da se ne zajebavamo, mozemo da se nosimo ravnopravno i moramo.Najlakse je da kao francuzi ili isti ti spanci kupimo gomilu stranca i nba zvezdica, ali to nije to, neke nove mladje snage bice ponovo na krovu evrope, a retki smo koji mogu da se pohvale da imaju toliko evropskih i svetskih titula ( jos uvek smo rekorderi verovali ili ne ) a da se nismo oslonili ni na koga osim na spostveni kadar.
Koliko reprezentacija moze time da se pohvali pa jako malo, samo prodjite spisak, nacionalnosti, i klubove u kojima igraju.

anbeast

pre 12 godina

Ocekivano! Koliko god bili iritantni za klasu su bolji od bilo kog evropskog tima. Imaju vrhunske individualce, imaju vrhunski tim, vrhunskog trenera... (Mada bih Navara a POSEBNO Fernandeza tresnuo po nosu cim bih imao priliku. Navaro je samo iritantan a Fernandez je bezobraznik napaljeni (njega bih tukao) :-D

Marchelius

pre 12 godina

Ma da... nema sumnje kvalitetna ekipa, ali nista toliko posebno. Godinama unatrag (izuzev par "zlatnih" godina) su bili uvek u senci. Da smo igrali bez povreda i da je tim bio na nivou kao na svetskom prvenstvu 2010, pocistili bi ih kao od sale... Ono finale sinoc je bilo bogu plakati.
Moze li objava komentara?

12min četvrtina!

pre 12 godina

I još nešto - da l' će Španci da se briju kad uzmu zlato, il' se čeka nešto drugo. Ubiše jadne Francuze, odvališe ih 20 razlike!
A gde je naš Labović?

Malakas

pre 12 godina

Vidim da ovde neki njima spočitavaju kojekakvu ljigavost, ili to što naturalizuju strane igrače. Ne znam je li u pitanju jal, ili oni patološki mrze sve špansko. Oni su trenutno najbolji bez premca i treba im skinuti kapu na tome. Da, suđenje je bilo loše, ali nemojte da zujite da bi Francuzi bili dostigli jer Španci imaju kvalitetniju klupu. I da, Skariolo je odličan stručnjak, samo neki iskomplekslirani jalnici od kojima su neki komentari na vrhu to ne vide. Pa sad vi trubite da su ljigavi, da postaju sve crniji, da ih suci štite, i zamaskirajte se od istine. Svaka čast Špancima jer igraju ubedljivo najbolji basket. Amen

Bane

pre 12 godina

Ma mozemo samo da budemo ljubomorni ili da budemo ponosni sto je jedina ekipa koja moze da se meri sa ovom spanskom nasa iz Grcke 95. "Nasa" generacija iz 90. je ipak van bilo koje konkurencije...

Jovan

pre 12 godina

@anbeast
Zar su te Navaro i Fernandez toliko naljutili , da bi ih tukao ? Pretpostavljam da su ti se zaista zestoko zamerili . Pre ce biti da te pece njihov uspeh , a nas neuspeh . I uostalom cemu ta prica o nekakvoj odvratnosti spanskih kosarkasa . Mi smo , eto , superzgodni a zavrsili kao osmi a Spanci su odvratni i osvojili titulu . I sta cemo sad ?

ja

pre 12 godina

Jesi Spanci bolji od Francuza i najbolji u Evropi ali ono sudjenje je bilo sramota! Koliko samo faulova Batumu i Noi bez ikakvog razloga + Faul Rudija Fernandesa nad Parkerom je bio za zatvor- ono je automatska iskljucujuca greska!

Ivan M

pre 12 godina

Sta god mislili o njima, cinjenica je da su ubedljivo najbolja evropska reprezentacija. Kad im je jedan Serz Ibaka, koji igra zapazenu ulogu u Oklahoma Sitiju, sporedni igrac onda je to stvarno ekipa koju vredi respektovati. Svaka im cast.

Igor

pre 12 godina

Kad 'macke' nema 'misevi' kolo vode ! Srpska kosarka je platila cenu time sto su joj najbolji i oni koji su logicno trebali da budu okosnica reprezentacije na celu sa Stojakovicem jednostavno tako lako,kao niko dosada u rep. selekciji, okrenuli ledja, a nekada je bila cast ako si najbolji da igras za istu. E pa sad imamo pregrst sinonima za izdajice a ne samo 'Brankovica' mozete da birate samo se setite bilo koje NBA primadone. A mi da budemo ljudi i kazemo svaka cast Spancima (iako ih ne gotivim uopste).

realan

pre 12 godina

Secam se utakmice SRJ- Spanija, na EP 2001.g. Dugo smo se mucili da ih dobijemo, slamali smo otpor preko 30 minuta. Pomislio sam tada da nasi nemaju dan, igraju kilavo. A u stvari smo tok dana prisustvovali smeni na evropskom nebu, dolasku jedne zaista velike generacije spanskih kosarkasa koja do danas traje.

eN-Be-A

pre 12 godina

Svaka čast,mora se priznati da su trenutno najbolji.Toliko su jači u odnosu na druge da može i Skariolo da ih vodi,pa da opet osvoje zlato....

12min četvrtina!

pre 12 godina

Je l' to gledaoci navijaju za Litvaniju? Luđi su nego što sam zamišljao. Oduvaše ih Španci ko košava buba maru! Sudije su lošeeee

Aleksandar Danilovic

pre 12 godina

@dzajaNemas blage veze sa kosarkom, a ni sa stvarnoscu. Da su nam igrali Stojakovic, Jaric i takvi, nebi smo ni grupu prosli.Spanija je danas Evropska vele-sila u kosarci, kao i u mnogim drugim sportovima. Mislim da od raspada SFRJ i SSSR na Euro Basketu nije nastupala ovako jaka reprezentacija kao Spanska.

Влада

pre 12 godina

i mi bi rasturali da nam igraju svi najbolji igraci.. Stojakovic, radman, milicic, pavlovic, jaric, rakocevic.. Ali ne bih o tome da pricam, jesu mnogo uradili za srpsku kosarku, za to im hvala, ali mogli su da nastave i da dominiraju, tukli bi sve redom pa i spance sve zajedno sa navarenim i gasolom zvanim isusom.. Ima nade za nasu kosarku eno neki novi klinci igraju iza na betonu, bice jos medalja za Srpske kosarkase, pa verujem i onih najsjajnijih samo treba imati vere!!!
(dzaja, 18. septembar 2011 23:15)

Павловић,Радман и Јарић у овој шпанској екипи не би имали места ни као водоноше.

Миличић је смешан за браћу Гасола,Стојаковића боле леђа...

И докле више прича о људима које уопште не интересује играње за репрезентацију?Шта су то Миличић,Радмановић и Павловић икада урадили за нашу кошарку?Мислим људи пратите ли ви имало кошарку или само дођете да се излапрдате,па пошто сви понављате исто као папагаји јер се онда колективно осећате паметније или шта?

Тај Павловић(никад се није одазвао узгред буди речено)није у животу имао,не добру,него пристојну сезону у НБА.Миличић први пут ове године има пристојну статистику(8 поена,5 скокова,2 блокаде)али то је и даље светлосну годину далеко од неког врхунског нивоа.Тог Радмановића кога призивате је Пешић слао на трибине у Индијанополису.Како су се супер слагали Ракочевић и Јарић видело се 2005.

Ове године ствари једноставно нису штимале и то је то.Превише играча је имало лошу сезону,повреде,изостанак јединог правог фајтера у тиму(Новице) и тако се поклопило...Мени лично првенство није било претерано јаче у односу на претходно,Шпанија је издоминирала као и тада,Французи и Руси јесу били јачи,али Словенци,Грци,ми неупоредиво слабији.

Имам утисак и да је Дуда грешио у неким стварима,да Теодосић пати од Роналдињовог синдрома,али боже мој,ова екипа,уз надоградњу и даље има потенцијал да редовно узима медаљу.Ваљда ће се коцкице поклопити.

п.с. Честитке Македонцима.

Иван-Ниш

pre 12 godina

По Гасол је играч који подиже екипу Шпаније до непобедивости. Оне две победе против њих имамо кад он није играо. Штета што наш Миличић нема тај ниво патриотизма као Гасол да се одазива за национални тим, јер би са два јака центра и наравно здравим Величковићем могли да парирамо и оваквим Шпанцима. Притом знамо какве сезоне има Гасол иза себе, а какве Миличић.

Ratko Jevtovic

pre 12 godina

....suprotstave raspoloženom timu Španije koja je postala prva reprezentacija posle Jugoslavije 1997. godine koja je odbranila titulu prvaka Evrope.
YU je to uradila mnogo, mnogo godina ranije. 1973 YU je prvi put postala prvak Evrope u Spaniji, pobedivsi Spaniju u finalu koja je nacinila veliko iznenadjenje izbacivsi Ruse u polufinalu. YU je odbranila titulu 1975 u Beogradu u finalu protiv Rusa. Posle su se Rusi zalili da finala 1973 i 1975 nisu bile realan odnos snaga izgovarajuci se, prvo na Spance, a zatim i na domaci teren u Beogradu. I naravno onda u Lijezu 1977 YU ponovo pobedjuje Ruse u finalu. Mnogi se secaju "odbojke" Kice i Moke pred kraj utakmice koja je posle dugo godina bila deo najavne spice Sportskog Pregleda. YU je 1979 izgubila u Torinu, u polufinalu i osvojila trece mesto.
Cestitka Spancima na osvojenoj tituli a za sledeci put predlazem da selektirate gospodina Bozidara Maljkovica, naravno uz duzno postovanje doajenu, gospodinu Dudi Ivkovicu i svim ostalim sjajnim trenerima koji su nas proslavili sirom sveta. Nadam se da cemo biti uspesniji sledeci put.
Puno srdacnih pozdrava iz dalekog Perta, Australija

Cutinho

pre 12 godina

svako ima pravo na misljenje i to se postuje ALI MORA SE POSTOVATI I NAVARO!!!!
Covek ima najbolji sut na evropskom prvenstvu.Bukvalno niko nije uspeo da ga sacuva...tim igra odlicno i samim tim i njemu je lakse...ali mora se priznati da je najbolji na STAROM KONTINENTU!!!!!

Tozovac

pre 12 godina

Možete da ih ne volite, zavidite, ne ledate, ali ja mislim da je to jedina reprezentacija u rangu bivše SFRJ iz 1990., 1991. koja igra lepu, brzu, efikasnu, košarku za uživanje. Sve čestitke majstorima.

Ajmo Francuzi

pre 12 godina

Batum je fantastičan,toliko je konstantan kad uzme šut pogodi,zna odlično da zakuca,brutalan je,navijam za njih ali Španije je sila sa braćom Gasol nema ko da im parira.

Uliks

pre 12 godina

@(hajduk, 19. septembar 2011 12:33)
O kojim ti strancima u Spanskoj reprezentaciji pricas?
Svi su spanci i rodjeni u Spaniji sem Ibake koji je iz Konga, ali ima spansko drzavljanstvo. A koliko je Ibaka bitan u ovom timu trenutno? Da nije bilo njega isti rezultat bi postigli!
Uz to, kod nas u reprezentaciji dvojica momaka nisu rodjena u Srbiji a igraju za Srbiju, ako vec gledamo ko je gde rodjen odnosno ko je stranac. Perovic i Macvan su rodjeni u Osijeku odnosno u Vukovaru u Hrvatskoj!