Riki Rubio u Juti

Košarkaš Minesota Timbervulvsa Riki Rubio posle šest sezona u NBA odlazi u Solt Lejk Siti u tim Juta Džeza, piše ESPN.

Izvor: MLJ

Petak, 30.06.2017.

23:54

Riki Rubio u Juti
Getty images

Juta je za Rubija preko Oklahome ustupila zaštićenog top 14 pika prve runde narednog drafta, a Minesota je oslobodila prostor za platu boljem rešenju na mestu plejmejkera.

Rubio je pružao dobre partije posle Ol star pauze sa 16 poena i 10,5 asistencija po meču. Kroz šestogodišnju karijeru u NBA je imao skoro dabl-dabl, 10,3 poena i 9,1 asistencija po meču.

Jedini problem je što je Rubio u samo tri sezone odigrao više od 70 utakmica za Vukove zbog različitih povreda, a ima "težak" ugovor od 14,2 miliona dolara u narednoj sezoni i 14,9 u poslednjoj sezoni u klubu (2018/2019).

Osim toga, španskom plejmejkeru se zamera loš šut, pa nije retka pojava da ga protivnici na šutu ostavljaju otvorenog.

Minesota je već trejdovala Krisa Dana u Čikago Bulse kako bi dovela Džimija Batlera, pa će na mestu pleja u ekipi imati samo Tajusa Džonsa. Tržište slobodnih agenata obiluje dobrim plejmejkerima ovog leta, pa će tim Nemanje Bjelice moći da pokuša da angažuje Kajla Laurija, Petija Milsa, Džefa Tiga, Derika Rouza ili Džordža Hila.

Upravo je Hil pred ovog leta hteo da unovči dobre igre ove sezone uprkos povredi, pa sa Jutom nije produžio ugovor da bi se oprobao na tržištu.

Na spisku plejmejkera je do odlaska u Hjuston bio i Kris Pol za koga se spekulisalo da je razgovarao i sa Denver Nagetsima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: