Voriorsi otpustili Džeksona

Golden Stejt Voriorsi su nakon poraza od LA Klipersa u sedmoj utakmici prve faze plej-ofa i ispadanja iz takmičenja odlučili da otpuste trenera Marka Džeksona.

Izvor: SV

Utorak, 06.05.2014.

21:22

Default images

Nekadašnji plejmejker je na klupi ekipe iz Ouklenda proveo tri godine, a ovu sezonu je završio sa skorom od 51 pobede i 31 poraza.

„Nije lako doneti ovu vrstu odluke, Mark je uradio mnogo toga dobrog ovde, poštujemo ono što je uradio za klub, ali mislimo da organizacija treba da ide u drugom smeru“, rekao je GM kluba Bob Majers.

Odluka uprave Voriorsa čudi zbog toga što je Džekson ove sezone postao tek treći stručnjak u istoriji franšize sa više od 50 pobeda u sezoni, pre njega su to učinili samo Don Nelson i Alvin Etls.

Protekle dve sezone su druge najbolje ikada za franšizu iz Ouklenda, ostvarila je 98 pobeda, a nedostajao je jedan trijumf za izjednačenje rekorda iz sezone 1990/91.

Džekson je igračku karijeru proveo u sedam klubova, bio je aktivan od 1987. do 2004. godine, a 1988. je kao igrač Njujork Niksa proglašen za rukija sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: