Utorak, 26.05.2015.

12:14

Bez iznenađenja, vraćaju se Erceg i Mačvan

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je širi spisak igrača koje računa za pripreme za Evropsko prvenstvo.

Izvor: JT

Bez iznenaðenja, vraæaju se Erceg i Maèvan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

377 Komentari

Sortiraj po:

Space Jam

pre 8 godina

Kakav tim, strašan tim.
Tim "A":
Miloš Teodosić, Stefan Jović, Stefan Marković
Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević
Nemanja Bjelica, Nikola Kalinić
Milan Mačvan, Zoran Erceg
Boban Marjanović, Ognjen Kuzmić, Miroslav Raduljica
Kakve rezerve, sjajne rezerve.
Tim "B":
Vasilije Micić, Nenad Miljenović
Nemanja Nedović, Rade Zagorac
Nemanja Dangubić, Marko Kešelj, Marko Simonović
Luka Mitrović, Nikola Jokić, Stefan Birčević
Đorđe Majstorović, Vladimir Štimac, Nikola Milutinov

Humanoid

pre 8 godina

Zasto Macvan?
(ferdinand, 26. maj 2015 12:42)

Zasto ne?
(ja, 26. maj 2015 15:42)

Zbog odbrane. Koliko je zahvalan u napadu, toliki je mediokritet u odbrani, a to je prevelika mana za reprezentativnu cetvorku. Na zalost (a sto se tice klupske scene, na srecu), to je tako.

Plejmeker

pre 8 godina

Ne razumem zasto nas selektor ne zove strance, zamislite vilijamsa i djenku kao izmene teu i bogdanu. Ja bih pozvao drenovca iz igokee umesto macvana i katica umesto milutinova...ostalo je ok al i dalje imam osecaj da nema nista od polufinala.

Kalu

pre 8 godina

Svaki igrac koji se nalazi na spisku potpuno je zasluzeno tu.I Macvan i Keselj pa cak i taj Majstorovic. Mogao je jos i Miljenovica da zove ali velika je konkurencija na toj poziciji tako da i nije neki hendikep to sto ga nema na spisku.Bez obzira,decko je mlad i sigurno ce biti nosilac igre u nekim narednim sezonama.Tako da bez glupih komentara.Idemo po zlato!

Duda ivkovic

pre 8 godina

Velickovic ga je prosle godine bukvalno ispalio i zato nije pozvan. Micov je zavrsio kod Saleta posle onog incidenta. Macvan je odbio poziv kod Dude poslednje godine,kada je reprezentaciju sastavljao Misko. Zasto bilo sta polemisati oko toga zasto je Raduljica pozvan,a nema klub.Pa covek je prosle godine nosio reprezentaciju na svojim ledjima kad je Krle bio povredjen. Odlicno ce mu doci pripreme da izdominira na prvenstvu i dobije neki dobar ugovor. Pitanje treceg centra?? Videcemo Milutinov,Kuzmic ili covek koji najvise voli reprezentaciju,a nije imao neku sezonu-ŠTIMAC. Ja ipak mislim da potencijalna opasnos moze da bude Vasa Micic,jako je mlad,a treba mu kaljenje u reprezentaciji,moze da ga pozove umesto Milosavljevica. Isto tako mislim da Mitrovic ili Jokic mogu da budu u 12 umesto Macvana.

Rade Futog

pre 8 godina

Sve u redu sale..A zasto Macvan..?
(Sljuka, 26. maj 2015 20:02)
Macvan je uz Bobija najbolji kosarkas u regionalnom takmicenju, to je razlog. Razumem navijacke porive, ali svi koji ovo pitate, razmislite prvo zasto Mitrovic. U igrackom smislu je Macvan za klasu kvalitetniji kosarkas i konstantniji. Ne mora da znaci da je Mitrovic ekstra talenat, ako mu Covic da kapitensku traku i 35 minuta u igri.

Cmp

pre 8 godina

Ne znam zasto pljujete Majstorovica, ocigledno ne pratite kosarku, covek je zasluzio poziv svojim igrama, ima odlicne atletske predispozicije, veliki je borac, sutira trojke iako je centar, ne bi me cudilo da ga Sale povede na prvestvo.

Sve sami vrsni poznavaoci košarke

pre 8 godina

Pa da li je moguće da još uvek ima ljudi koji misle da je Bjelica krilo? Gospode bože više sa našim poznavanjem košarke. Pa on je poslednji put igrao na toj poziciji kod Pešića u Zvezdi pre 5 godina.

Zuki

pre 8 godina

A Tepara?:))))
(stanke ..., 26. maj 2015 16:57)

Salu na stranu, kompletniji je igrac od Jovica i Markovica. Markovic je godinu dana mladji i igra u boljoj ligi, to mu je jedina prednost u odnosu na Teparu. Ni Markovic ni Jovic nece ici na pripreme u ovoj konkurenciji bekova.

Mi smo PARTIZAN,a ko ste vi ?

pre 8 godina

Ako ne bude povreda i nekih iznenađenja ovako bi izgledalo najboljih 12!
1. Teo,Marković
2. Bogdan,Nedović,Milosavljević
3. Bjelica,Kalinić
4. Erceg,Mačvan
5. Raduljica,Marjanović
Za 12-tog igrača ima više kandidata,a trebao bi biti jedan od ovih mladih igrača Jokić,Milutinov ili Mitrović.
Ostaje žal za Krletom,jer će mnogo da fali njegovo iskustvo,ali ovo je najbolje što Srbija ima i dovoljno je za medalju!

Beobrad

pre 8 godina

Milosavljevic nije profil za reprezentaciju, siri spisak, da, u 12 ne!
Macvan takodje!
Bircevic, ni u ludilu, a pitanje za Stimca, Micica, Simonovica, ima ih jos...
Cudne izbore pravi Djordjevic, ali rezultat ima, tako da ima pravo da nas zbunjuje!

Sars

pre 8 godina

A fino čovjek izjavio da neće reklamirati ove koje su odbili poziv. Kako znate da ga nije odbio isti taj Jelovac, Miljenovic ili Veličković. Uvjek ista pjesma. Srpska posla.

Mirko

pre 8 godina

Čekao sam spisak, pa sam odustao, i evo tek sad ga video..

Iskreno, sasvim je po mojoj meri i čovek nije bolje mogao da izabere.
Oduševio sam se što je pozvao Zagorca, na širi spisak, jer je on po meni veliki talenat i treba da se kali u reprezentaciji, možda ga to podstakne da postane odličan - kao što je to recimo Kalinić, pa i Jović.

Extra je i što je Jokića pozvao, iz istog razoga.

Brinuo sam se čak da možda neće pozvati Bobija, kao prošle godine, ali valjda nije smeo da ne pozove praktično MVP-a Evrolige - do F16, i da se odrekne njegovih dobrih igara i dominantnosti, iako on nije baš po taktičkoj zamisli igre koju je imao na svetskom prvenstvu. Valjda je odlučio da se prilagodi i pokuša da ga ubaci ili napravi sistem oko njega, ili makar da ubaci još jednu taktičku varijantu, kao džokera, u igru reprezentacije.

Malo je iznenađenje Birčević, mada je on prošao sistem prošle godien i uklopio se.
Takođe, drago mi što je odlučio da da šansu Kešelju, da se izbori za mesto u reprezentaciji. Čovek je bio odličan i koristan igrač, mašina za trojke, pa je pao i sad se evo diže u MegaLeksu. Nadam se da će uspeti da se izbori i za uži spisak.
Ako Erceg i Raduljica budu mogi da igraju i odigraju kako znaju, mislim da ćemo biti ubice!!!! Sa tri igrača u prvoj postavi EL to bi prosto bilo zagarantovano...

nik sloter

pre 8 godina

Dangubic,Bircevic,Keselj,Zagorac,Majstorovic,Jovic prvih sest koji otpadaju.
Teo,Markovic,Nedovic,Gagi kapiten,Bogdan,Bjelica,Kalina,Jokic,Milutinov,Macvan,Radulja,Bobi.

Ivan

pre 8 godina

1.Teododic.2.Nedovic.3.Markovic
4.Bjelica,5.Erceg 6. Bogdanovic 7.Jokic
8.Kalinic 9.Raduljica.10 Kuzmic 11 Marjanovic...12 Keselj....to su po mini najbolji i najaci ...taj sastav za zlato..

antiPanter

pre 8 godina

(Nolan, 26. maj 2015 16:48)

Siguran si Panteru da je Macvan odbijao da igra za reprezentaciju ???
Kako li ces tek da pevas kada bude usao u 12. ?

Vucko

pre 8 godina

Odlican i ocekivan spisak. Steta za Lucica i ta njegova ledja, ocekivao sam ga u 12. Mozda se moglo naci mesta za Lazica, Miljenovica, Jelovca, mozda su zalutali Bircevic i Majstorovic, ali da ne sitnicarimo. Ocekujem tim za EP: Teodosic, Markovic, Nedovic, Bogdanovic, Milosavljevic, Kalinic, Simonovic(Dangubic), Bjelica, Erceg, Raduljica, Marjanovic, Milutinov(Mitrovic).

ogulinOglo

pre 8 godina

A nadao sam se da će Krstić ipak igrati, teško će biti bez njega na ovako jakom prvenstvu, koja god trojica da budu na centru faliće im iskustva. Inače spisak očekivan, samo mislim da je Miljenović morao biti na spisku, pa makar i prvi otpao(zbog odbrane naravno), onako čisto subjektivno.

Deja

pre 8 godina

Posle zadnjeg odbijanja ,ponovo Sale zove Macvana . Mogao je onda da ponovo zove Micova i Velickovica pa da se nabavi sator da cirkus bude kompletan

Nolan

pre 8 godina

Zasto Macvan?
(ferdinand, 26. maj 2015 12:42)

Zasto ne?
(ja, 26. maj 2015 15:42)

Možda na primer zato što je odbijao da igra za reprezentaciju dok se ona raspadala. Stevan Jelovac je nepravedno izostavljen, momak je jedan od kandidata za MVP Endese a umesto njega pozvan je neko ko svojim izjavama, karakterom i ponašanjem to nije zaslužio.
PS
Očekujem Mačvanovu izjavu "neka Cirbes igra za reprezentaciju" posle prvog sledećeg poraza od Zvezde.

bravo za selektora

pre 8 godina

Bogu hvala pa nema Lučića, a za sve stručnjake neka peobaju da se sete jedne utakmice koju je odlučio, ili pokazao igru makar malo bolju od peoseka.

Da nije igrao u Partizanu, bolje rečeno da nije guran na silu, niko nikada ne bi čuo za njega, jer sem visine nema ni jedan kvalitet koji može da napravi neku korist.

dr.mabuzo

pre 8 godina

Vidim ovde mnogi već sastavili idealan tim.Jedno mi je baš zapalo za oko
Zašto Mitrović pre Jokića ?????
Jokić igra konstantno dobro,univerzalniji je (može da igra 4 i 5),ima bolji šut, a po meni i talentovaniji je od Mitrovića.Mitar je nešto brži i skočniji ,ima bolju atletiku.
Ja bih vodio obojicu, al Jokića sigurno
Ne vidim zašto neki napadaju Miška Ražnatovića.Pa nije čovek kriv što su nam najbolji igrači njegovi klijenti..

crni_redstar

pre 8 godina

super spisak samo jedno ime para usi ,a to je macvan.on nije jednostavno zasluzio ne igracki,vec karakterno.srecno sale i samo rad. velika zal za krletom.

Sava Zuti

pre 8 godina

Steta sto je Branko Lazic i ovog puta zaboravljen. Sale me je bas neprijatno iznenadio. I zasto je i ovog puta zaboravljen Paunic? Da li su to menadzeri ponovo umesali prste? Sto se Krstica tice, hvala mu na svemu. Bio je pravi kapiten, pravi vodja. Veliki teret i ozbiljan izazov ce biti za onog ko preuzme traku.

dzoni

pre 8 godina

Teodosic,Jovic,Markovic,Bogdanovic,Milosavljevic,Kalinic,Bjelica,Erceg,Mitrovic/Macvan,Marjanovic,Raduljica,Stimac/Milutinov.
Startna petorka: Teodosic,Bogdanovic,Kalinic,Bjelica,Marjanovic.
Voleo bih da osvojimo ovo evropsko, samo da bi dokazali da NBA nije sve, da ima u evropi kvalitetni i veoma dobri igraci.
Nemamo ni jednog NBA igraca i smatram da nam je to velika prednost.

HAVOK

pre 8 godina

Posle dužeg vremena, usudio bih se da kažem, imamo baš dobru ekipu.
Još da je Lučić zdrav... Eh

Ukoliko se stvori hemija i održi radna etika, kao na prethodnom SP
Ma ima da kidamo.

Ps: Mislim da je vreme da se
Francuzima naplati, istom merom,
za poraz koji smo doživeli na EP u Beogradu.

BOXAS

pre 8 godina

Poštovani, ovo je širi spisak reprezentacije Srbije.. i SVAKA ČAST selektoru na izboru.. on ipak najbolje zna, on ima viziju.. on odgovara za atmosferu, rad i rezultat.. on odgovara za igru.. Vidim po komentarima da najviše zamerki ljudi imaju na Kešelja, Lučića, Ercega.. Sto se Kešelja tiče.. Kratka pamet prijatelji.. niko se ne seća koliko je taj Marko dao reprezentaciji.. Da je od kadeta kada je postao reprezentativac najviše davao u tom dresu.. Kešelj je igrač "motiva".. treba mu motivacija, a on očigledno najveću dobija u dresu reprezentacije.. Fali Lučić.. odličan igrač i rekao bi čovek.. ali da se ne lažemo.. momak je već godinama hronično povređen.. bez kontinuiteta.. u jednom turnirskom takmičenju pod velikim naporima, pitanje je koliko može da pruži.. sa druge strane, moje mišljenje je da gomilanje igrača na istim pozicijama, sa istim karakteristikama nije dobro (Kalinić i Lučić).. ovako ima jednog fizikalca, i jednog šutera sa ipak zavidnom fizikalijom.. Erceg odličan izbor.. može da igra 4 i 5.. Bjelica 3 i 4.. Bogdanovic, Jovic, teo i Nedovic 1 i 2.. Gagi Milosavljevic 2 i 3.. Mislim da nikada nismo imali ovoliko univerzalaca na jednom mestu.. Biće Sale na slatkim mukama.. ali ove godine ja verujem u njega i njegov izbor.. da se ja pitam reprezentacija bi bila sledeća: Teodosić, Markovic (Micic), Bogdanovic, Nedovic, Jovic, Kalinic, Keselj (Milosavljević), Bjelica, Mitrovic, Erceg, Raduljica, Marjanovic.. !!!

ja

pre 8 godina

Mačvan i Keselj su očigledno neki kompromis jer ni jedan ni drugi nisu nicime zaslužili poziv. Cudi me da nema makar na sirem spisku Lučića i Lazica.
(Misljenje, 26. maj 2015 12:44)

Pa kako Macvan nije zasluzio poziv, daje fmp-u 20 poena u proseku. Jeste da je rupa u odbrani, ali i Mitrovic i Erceg to jesu, a od Mitrovica je definitivno bolji sto se videlo u svakom njihovom medjusobnom duelu. Covek je APSOLUTNO zasluzio poziv.

bole

pre 8 godina

iskreno, iako nas je ispalio prosle godine, za mene je Novica Velickovic najbolji igrac.. steta sto ga Sale nije pozvao, pikazao bi svima kako mu je najbitnije da sastavi tim jak kao zemlja

djordje čvarkov

pre 8 godina

bobi,luka,kalina,danguba,jovara prva petorka -raduljica,bjelica,nedovic,teo,kuzmic, štimac, zlato je nase -macvan i milutinov out

Pantelija Delija

pre 8 godina

Nema tu mnogo razmisljanja, gotovo se zna ko ce ici ako ste pratili ovu sezonu. Bice selektor na slatkim mukamTeodosic, Markovic, Bogdanovic, Nedovic, Simonovic-Milosavljevic, Kalinic, Bjelica, Erceg, Macvan-Mitrovic, Marjanovic, Raduljica i Milutinov. Idemo sasvim sigurno sa 3 igraca na poziciji centra, turnir se igra dan za danom, dosta meceva. Bobi je mocan centar ali znate da ga mora rotirati zbog kolena. Mada to nema veze, uvek smo vodili 3 centra jer ipak su to veliki i nezgrapni ljudi dosta lako se povredjuju. Na svim ostalim pozicijama idu po 2 igraca kao i uvek. E sad da li ce voditi Milosavljevica ili Simonovica koji je mnogo bolju sezonu imao, da li ce voditi Macvana ili Mitrovica. Sve zavisi ko ce se kako pokazati na pripremama. Djordjevic nece tolerisati nikakvu bahatost kao sto je bilo sa Micovim tako da nemojte brinuti da li ce Macvan praviti neke gluposti na EP. Odmah ce on svima objasniti kako stoje stvari i kako treba da se ponasaju, inace lete iz ekipe a hvala Bogu imamo adekvatne zamene. Prva petorka Teodosic, Bogdanovic, Bjelica, Erceg, Marjanovic. :-) Stavis Marjana pod kos i on kada ga udvoje vraca povratni pas na 6.75 a nase haubice satiru rivala i cepaju mrezice! Ovo je strasno jaka ekipa, mislim da uz dobru igru mogu lako pasti Spanija i Francuska. Sve ostale gazimo sa 20 razlike. Ni jedna druga ekipa u Evropi nema takvu nadmoc pod kosem sem Spanije i Francuske, niti imaju taku sarenolikost kao Tea i Bjelicu.

Goxy

pre 8 godina

Sale ima strah da pozove bobija u 12 jer ne zna kako da ga iskoristi.
Da li je moguce da nije pozvao miljenovica a zove markovica i micica koji su upola igraci kao on

Realno

pre 8 godina

Srbija zebe ko ce da menja Tea kad ode da odmori ili pocne nerezonski da igra. Sve ostalo vrh. Ako budu Gasoli igrali i s obzirom na brzinu njihovih plejeva bice vrlo vrlo tesko. Resto dobijamo.

Danijel

pre 8 godina

Ako je Kalinicu rekao nesto za sudije, sta ce onda macvanu tek da kaze? Znam da macvan nece biti u 12 ali zbog proslog okupljanja nije zasluzio poziv
(Deki, 26. maj 2015 12:22)

Ma da, vi zvezdaši od ove godine znate sve o košarci ;)

cukce

pre 8 godina

Miljenovic.Decko je magija,profesor a nema ga ni na ovom spisku? Pusti me taktike i ostalih gluposti.Morao je biti ovde,a u toku priprema mu objasni zasto otpada i sta treba da radi i sta da popravi da bi usao u 12.Najbolji igrac Mege nije na sirem spisku.Da sam ja na njegovom mestu(Miljenovica)reprezentacija me vise ne bi videla! Ovo je jedna od najglupljih selektorovskih odluka ikada.Nesto slicnu Mihajilovicu(fudbal) kada nije pozivao Matica.Ipak,samo on polaze racune savezu,a drugim mestom na svetskom prvenstvu je pokazao i dokazao da zna sta radi! Krstic ce nam mnogo nedostajati! Hvala ti legendo za sve! Ostalim momcima i Saletu zelim puno zdravlja,srece i uspeha! Bio bih zadovoljan plasmanom medju prvih 5

Pa na sirem spisku bi mozda i trebalo pozvati Miljenovica, ali opet Sale najbolje zna i ne treba mu se mesati u poso (rezultati su iza njega). Tacno je da je Miljenovic buducnost nase kosarke, ali treba decko da odigra odbranu i Saletu pored Teodosica treba neko ko kida u odbrani a Miljenovic to nije!

Miroljub

pre 8 godina

Au koliko smeta vracanje Macvana u reprezentaciju... Zasto? Mozda zato sto je najbolji igrac Partizana? Neki kompleksi traju ceo zivot...

zlik ljubovija

pre 8 godina

Au Sale,pa Branko lazic jedan od najkonstantnijih i najposlusnijih igraca cele sezone,svakom protivnickom beku muka pripadne kad ga laza cuva! Svaka cast Markovicu,decko nikad nije odbijo repku ,al lazic je ove godine sazreo i u napadu i sut mu je daleko precizniji i bolji od markovicevog

Borko

pre 8 godina

Vidim ovde govore Lucic nije odigrao nista u Valensiji, a sta onda reci za Nedovica tek on nije odigrao nista, a o Keselju da ni ne pricam, Lucic je zasluzio makar na siri spisak, u Partizanu je bio bolji nego sto je Kalinic sad u Zvezdi, plus sto je paljevina i atleta kakvih nemamo mnogo, a Bircevic i dok je sedeo na klupi bio kao baba neka kao i u svlacionici za razliku od Stimca npr

Dzoni-1970-Bg

pre 8 godina

Odnos nekadasnjih i sadasnjih igraca Zvezde i Partizana 10-6 za Zvezdu ...
(Tadic - Dacic titule, 26. maj 2015 12:53)
Jel u nekadasnje Zvezdine racunas i Tea, Macvana, Raduljicu...

Mirko

pre 8 godina

branko lazić pre nedovića. dečko je najbolji defanzivac kojeg sam gledao do sada.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (coa, 26. maj 2015 13:34)
--------------
Ima dve vrste oni koji kritikuju zasto nema lazica i oni drugi koji su vec Marjanovica odveli ne EP.

Jeste li vi procitali sta je selektor zamislio kako bi on voleo da reprezentacija igra i cemu tezi.Rekao je da bi voleo da igraju brzo (kao Real Madrid), pa zbog toga ne mogu da verujem da ste vi ubedjeni da Marjanovic ide sigurno.Jel vi mislite da se Bobi sa bez malo dva i po metra visine uklapa u igru trci i pucaj.
Alo budite realni jednom u zivotu i prvo procitajte sta je ko napisao pa onda napisite svoje misljenje.
-------------
Bobi po meni mora da ide na EP jer je dokazao da je sazreo i da je uglavnom ne zaustavljiv ali isto tako je i limitiran u nekim postavkama igre narocito u odbrani.

Spisak igraca je paklen i bez ovih par igraca koje sam ja ocekivao da ce biti pozvani.Ali ako su ti odbili onda nikom nista.

NeMozeSeSilomProtivMagije!!!!

pre 8 godina

Nisam zeleo da se obazirem na glupe komentare iz predgradja ali ih toliko ima da cu morati!
Pitate se zasto MACVAN?!?!
Pa evo vam nekih razloga:
1.Covek ima veliko iskustvo i ljubav prema zemlji i veliku zelju da ostavi srce na terenu za SRBIJU
2.Covek za koga panteri kazu da je smesan igrac a u svim mecevima ove sezone ih je nacisto unistio!Setite se plej-ofa aba liga-ili jos bolje pogledajte statistiku sa tih meceva i videcete zasto bas MACVAN ! unistio je i onogg vaseg kapitena Mitrovic(uz duzno postovanje decku,veliki potencijal i fer plej igrac)
TAKO DA MANITE SE DUSEBRIZNICI CUDJENJA ZA POZIV MACVANA,A BICE VAM JOS TEZE KAD SE NADJE U 12 PUTNIKA ZA EP ! ! !

Mikeli

pre 8 godina

A sta vam znaci to Bobi se mozda nece uklopiti u brzi sistem igre, tim se mora njemu prilagoditi i slicno? Jeste li to culi od Tegeltije , pa ne mozete razmisljati svojom glavom?
Crvena zvezda je ove sezone igrala izuzetno brzu i agresivnu kosarku u kojoj je Bobi dominirao. Ako je neko igrao brzo i agresivno makar u ovom delu Evrope to je crvena zvezda.
Drugo kako to tacno tim mora da se prilagodjava Bobiju? Covek ce nam sam donositi oko 15 skokova po utakmici. Kome to Bjelica mora da se prilagodjava? Kome to Bogdanovic mora da se prilagodjava? Kome to jedan Teodosic treba da se prilagodjava? Uostalom Milutinov je sacuvao Bobija relativno pristojno (Kako, u to necu da ulazim) pa je zvezda rutinski dobijala partizana, tako da ne vidim kako Bobi moze stetiti bilo kom timu pogotovo sa neosnovanim pricama, eto tim se njemu mora prilagodjavati. Ne! Drugi timovi ce se nama prilagodjavati sa zverima koje imamo na terenu!
Uostalom Bobi mozda nece dominirati svaku utakmicu, mozda nece ni svaku drugu, ali svaku trecu hoce, e pa i to ce biti dovoljno od jednog igraca , a s obzirom ko je sa njim u timu bice i vise nego dovoljno.

nex

pre 8 godina

@aleksandar
Nisi u pravu. Kroz pripreme on dodje na svoj nivo kvaliteta,a on ga itekako ima. Pitanje je kakav tretman ima u klubu i koliki motiv. Pricam o Lucicu

mica

pre 8 godina

svaka cast! Realno svaki od ovih igraca je zasluzio da se nadje na ovom spisku! Jedino ostaje zal za Krsticem,jer bi njegovo iskustvo,moglo mnogo da nam donese kad se bude lomilo!! Lucicu ce mozda ovaj odmor koristiti da sanira povredu ledja i vec da bude nosilac igre u valensiji sledece sezone! Ubedljivo,najveca konkurencija na poziciji 4,ako tu pridodamo bjelicu

Dzoni-1970-Bg

pre 8 godina

Koliko iskompleksiranih pantera (Covicevi navijaci, bivsi navijaci Zvezde, trenutno bez kluba pa sada navijaju za FMP), pa to je zalosno...Oni su nasli da prozivaju Macvana...On je sigurno najbolja cetvorka na spisku posle Ercega, e sad pitanje je mozda pozove i Mitrovica iz FMP-a, Jokica neverujem...Verovatno ce povesti dve cetvorke, posto Kalinic i Bjelica takodje mogu da odigraju na 4...Milosavljevic vrerovatno ostaje, na pleju uz Tea je siguran i Markovic i verovatno Nedovic, Jovic otpada naravno...

Spuzva Bob Kockaste Hlace

pre 8 godina

Kad nas je Velickovic ispalio proslo prvenstvo - "Đorđević posle Veličkovićevog otkaza: Nemam obraz da sada zovem Savanovića ili Mačvana!"
Tako da nije Macvan otkazao vec ga Djordjevic nije zvao...

pingvin sa Madagaskara

pre 8 godina

Po meni,mnogi greše kod Jovića....osim dobre odbrane.... u polufinalu ABA taktika duleta je bila da se pusti da šutira i...pogađao je.. i to mnogo...ne znam šta je sa Lučićem...Birčević-zašto...ipak...Mašvan-da...Miljenović je trabalo da oseti atmosferu u rešprezentaciji...

Sale

pre 8 godina

Jokic je bolji na 4 od Milutinova ali na 5 nikako Milutinov je napredovao podosta ove sezone Bobi se u derbijima nije naigrao pored njega, na prvi pogled se ne vidi ali čini se da je nsbacio na masi I dosta je snazniji nego pre..

Dulou Dalou

pre 8 godina

Macvan i Erceg koliko god bili dobro igraci pogotovo ovaj drugi....za mene nikad nisu dobrodosli....iz prostog razloga...odbili su da igraju kada je tim bio najslabiji i kada su nam najvise trebali.
Zato na mlade snage na toj poziciji...Luka, Jokic...
Centri Bobi, Radulja, Kuzmic i to je to.
(Aca, 26. maj 2015 13:38)

Erceg je prošle godine treba da igra, doktori reprezantaticije su ga pregledali i utvrdili da neće moći. Lakše sa pljuvanjem

Mirko

pre 8 godina

Ne svidja mi se sto nema Novice a pogotovo Krleta.Mada kaze selektor da su neki odbili poziv pa ako je to slucaj sa Novicom onda je ok sto ih nije ni spomenuo.
Ali mi se zato svidja sto su tu Gagi,Keselj,Erceg,Kuzmic,Mitrovic,Jokic.

Moje subjektivno misljenje je to da sam na Saletovom mestune bih znao koga da da izaberim.Prosto ne znas koga da ne zoves.

Posle duze vremena mozemo da biramo.Nadam se da se niko nece povrediti.

NiksickoPivo

pre 8 godina

Sve Čovićevi igrači, što sadašnji što prošli... ili su igrali u Zvezdi ili u Fmp... Mačvanu se zahvaliti prije okupljanja, njegova pojava iritira mnoge pa i saigrače

branko

pre 8 godina

На списку су сви које сам и очекивао сем Лучића. Од неочекиваних ту је пре свих центар Металца Ђорђе Мајсторовић којег не познајем довољно. а нисам очекивао ни Кешеља . Ту су сви они за које нисам био сигуран: Штимац, Симоновић, Мицић, Бирчевић (који је због повреде мало играо). Највише ме радује што су ту и повратници Мачван и Ерцег, два одлична играча који би свакако морали бити међу 18 које ће позвати на припреме. Ако се њихови индивидуални квалитети уклопе у тим, тај тим ће бити много јак.

Slobodan

pre 8 godina

Majstorovic nije iznenadjenje. Iznenadjenje su 3 igraca Mege a Metalac ih razmontirao. A nista nisu mladji igraci u megi niti talentovaniji.

Ivan

pre 8 godina

Ne bih da zvucim kao ovi pre mene,ali mislim da bi Lucica mora da stavi pre Bircevica,makar na ovaj siri spisak.Ostalo je sve ok,od ovoga bolje nemamo...

Miki

pre 8 godina

Nedovic ne zasluzuje da ide na prvenstvo, u nba je bio levo smetalo, u valensiji ispod proseka, mnogo boljih plejeva ima u evropi od njega, miljenovic koga nema za spisku je carobnjak za njega

bice to sve ok

pre 8 godina

Moj izbor: Teo,Markovic
Nedovic,Bogdan,Milosavljevic
Kalina,Simon
Bjelica,Erceg
Bobi,Radulja,Kuzmic/Milutinov

Saletov izbor:Teo,Markovic,Jovic
Bogdan, Milosavljevic
Kalina,Simon
Bjelica,Erceg
Bobi,Radulja,Stimac

Misljenja sam da ce Sale promeniti,u odnosu na svetsko prvenstvo,samo ono sto bude morao,dakle 2-3 imena.Oslonice se na ekipu koju poznaje, i koja vec ima dobru hemiju.Nece Sale da tumba ekipu i narusi pobednicku atmosferu.Verujem u njega i momke.

buda

pre 8 godina

Svima koji se pitaju - "sta ce tu Macvan". Odlican u skoku, odnosno uvek se postavlja fenomenalno. Moze da cuva i centre teksase. Zna da igra leđima ka košu a zna i da zabije trojku. Dobar poluhorog, veoma zahvalan ihrac za tim...Znači, kompletna četvorka. Smesno je i omalovazavanje Ognjena Kuzmica.Ja vam kazem da momak ide na EP samo ako bude zdrav. Sacekajte prve pripremne meceve pa cete videti zasto..A Marjanovic i Raduljica nece ica zajedno. Ide samo jedan jer timu ne trebaju dva razbijača sa istim stilom igre.

nex

pre 8 godina

Zasto nema Lucica? Zvezdas sam,ali mnogo mi je drago zbog Milosavljevica,ali isto toliko krivo zbog Lucica. A,pazi,Bircevic!
I mislim da je trebao da ubedi Krleta. Ipak je on mnoooogo iskusniji od ostalih,a to je nekad neprocenjivo

Mile

pre 8 godina

Najbolji igrac ABA lige Nenad Miljenovic nije pozvan? Ukradeno mu je mvp priznanje u zadnjem kolu, njegov trener ga nije pustio da igra a jokica zadrzao u igri 40 minuta, inace je decko mvp abe i nema mesta na ovom spisku za njega?!

dr mr

pre 8 godina

4 Teodosic
5 Nedovic
6 Milosavljevic
7 Bogdanovic
8 Bjelica
9 Markovic
10 Kalinic
11 Keselj
12 Marijanovic
13 Raduljica
14 Mitrovic
15 Erceg

Meni je samo krivo sto na sirem spisku nema Lucica, inace bi bio medju 12 umesto Keselja.. :)

dkenfkd

pre 8 godina

Koliko ja ustvari volim ovog čoveka!
neka neko kaže sad iskreno, ko mu je verovao, ja iskreno nisam, ali se na SP sve videlo realno, i protiv Amera na -20 mi dajemo trojku u zadnjoj sekundi četvrtine (mislim da je na poluvremenu) on se raduje kao da je za pobedu,
čovek daje snagu i adrenalin ekipi, KAPA DOLE SALE NACIONALE

Blaf

pre 8 godina

Mnogo komentara a niko da spomene ucjene od prošli put. Za mene neko ko je ucjenjivao Srbiju zatvorio je vrata reprezentacije zauvijek. Makar postao novi Džordan. Srbija je svetinja, ja volim Srbiju, da li je voli i onaj ko je ucjenjuje?

moze sine

pre 8 godina

Da se ja pitam u ekipi bi bilo 5 zvezda, 5 radnika i 2-3 koji greju klupu... Ne moze biti dobra atmosfera ako imas 10 zvezda i svi hoce svoju ulogu i minutazu u ekipi. Ovako svako zna svoje zaduzenje i svako ispunjava svoje obaveze...
(j-joca, 26. maj 2015 13:53)
4 P. Gasol 5 Fernández 6 Rubio 7 Navarro 8 Calderón 9 Reyes 10 Claver 11 San Emeterio 12 Llull 13 M. Gasol 14 Ibaka 15 Sada Coach: Scariolo

dragan1982

pre 8 godina

manje vise ocekivan spisak ...nadam se da ce braduljica biti prvi centar ,sve zavisi kakvu formu ima..jest da ni on nije bog zna kakav u odbrani ali bobi marjanovic je boze me sacuvaj .to je glavni problem bobija.svaka mu cast na ofanzivnoj igri i na ofanzivnim skokovima ali onako kako on igra odbranu to je sve samo ne na svetskom nivou.na zalost nikad bobija necemo vidjeti u NBA upravo zbog lose defanzive a i zbog toga sto je tanak po gradnji..vidim ga u nekom euroligaskom top klubu,nadam se da ce zamenuti ante tomica u barceloni koji ce naj verovatnije preko bare..sta da se ocekuje od ovog tima? pa mnogo..imamo najboljeg playa izvan NBA lige teodosica imamo euroleugue MVP-ia bjelicu i pomenutog marjnaovica koji je najbolje centar eurolige ove sezone ,duble duble masina..klupa nam je isto dosta siroka s tim sto se nadam da ce zoran erceg biti starter a mitrovic back up.za srpsku kosarku bi bilo od velike koristi kad bi teodosic i bjelica na leto otisli u nba,moze se reci bila bi prava steta za njihove karijere da i dalje sljakaju po europi a prevazisli su europu odavno..sigurno vise nego nekakav bojan" brooklyn flop" bogdanovic,decko dve odigra vrhunski i 10 uzasnih ..sve u svemu ajmo srbijaaa;)

dzoni

pre 8 godina

Ne bi trebalo zanemariti Jokića, dečko je najsličnija kopija Dirka Novickog, visok, jak a šut sa distance uglavnom oko 50%. I imam samo jednu zamerku a to je Nemanja Nedović , koliko god ga ja gotivio čovek ima lošu sezonu u ekipi u kojoj nema neku jaku konkurenciju, sezona je trebala da bude mnogo bolja za njega.

Stanimir Branimir

pre 8 godina

Svi igrači od prošle god., izuzev penzionisanog Krleta i Katića koji je na kraju karijere, pozvani su na ovaj najširi spisak u znak poštovanja i zahvalnosti za osvojeno srebno. Otuda i Birčević na spisku. A i reprezentacija je 12 igrača koji čine najbolji tim, a ne 12 najboljih individualaca. I ono što može da odradi epizodni igrač za 6-7 minuta, taj prljavi posao nijedna zvezda ne bi radila.

Bane

pre 8 godina

Vi kao da je Lučić mator pa kao smak sveta što ga nema na spisku. Dečko je bio konstantno povređen kao neki baksuz kad dođu pripreme za reprezentaciju. Ako ne bude sklon povredema biće za njega mesta u budućnosti.

Stipendisti

pre 8 godina

Prva petorka za osvajanje evropskog:
Tepic
Milosavljevic
Pavlovic
Macvan
Milutinov

Rezerve:

Teodosic
Bogdanovic
Kalinic
Bjelica
Marjanovic

DedaMiloje

pre 8 godina

Sve ok osim Mačvana, uopšte me nebi čudilo da ode umesto Mitrovića. Kao što sam obećao više neću komentarisati vesti o reprezentaciji zbog Mačvana i to nema veze sa Zvezdom i Partizanom, već zbog bezobraznog neodazivanja bez objašnjenja Dudi. Sve najbolje i želim da osvojimo zlatnu medalju na EP.

LecleaR

pre 8 godina

Opet neke teorije zavera aman ljudi manite se toga.Svi su selektori svi znaju bolje zasto nema ovog zasto ovo ovog a niko od ti kriticara rec nije prozborio ni sa jednim kandidatom.Sale je doneo srebro kad to niko nije ocekivao kad nam je kosarka padala na najnize grane za mene dovoljno da mu verujem.Covek zna valjda dta m treba kakvu filozofij igre misli da igra i shodno tome bira oruzije i igrace ...Napred sale

Slobodan

pre 8 godina

Ja sam se potajno nadao da cu biti na spisku ali ... Sale tvoj izbor je nas izbor, ovo je reprezentacija, predstavljate Srbiju i zelim vam sve najbolje ... Puna podrska od Zvezdasa ... Srecno momci ! p.s. "Ako osvojite pehar cuvajte ga dobro, imas mnogo Zvezdasa u ekipi ... Da ne nestane" ...

SRBIJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

pre 8 godina

Mozete da ga volite ili ne ali bolju 4.od Macvana nemamo !!!!Bravo Sale jos jednom si pokazao svoju velicinu,i zaboravio na sujetu,podrska ogromna tebi i momcima!!!

s

pre 8 godina

E nemojte Micova molim vas pa na proslo.prvenstvo ga je oterao zbog nediscipline sad kad je namirisao medalju sad bi nazad e nemoze Srbija- Svetinja!!!

Kosarkaski Mag

pre 8 godina

Smatram da je odlicno zato sto imamo 5 igraca iz zvezde jer je Sale jos prosle sezone govorio o specificnosti Bobija i da ekipa mora da mu se prilagodjava. Petorku lagano mogu da sacinjavaju Jovic, Dangubic, Kalinic, Mitrovic, Bobi. S'tim sto umesto Dangubica moze i Nedovic, Milosavljevic i Bogdanovic. Ja ne znam ko u evropi moze da sacuva te momke. Nisam primetio na spisku Bjelicu...................

zoran

pre 8 godina

Da se ja pitam vodio bih isti tim kao na svetsko prvenstvo,uz naravno ove dve izmene.Kad je bilo tesko,kad smo bili autsajderi ti momci su srcem dosli do medalje!Zasto Bircevic,pitaju ovde tkz strucnjaci.A zasto ne,sjajan covek pre svega,koji ce sav da se stavi u sluzbu tima,kao i svi ostali sa SP da ne nabrajam.Zato i kao nagradu i zbog sjajne atmosfere isti tim pa dokle stignemo...a uvek cemo daleko,jer ovo nisu fudbaleri gde igraju imena nego nacija kojoj je kosarka u krvi i ko god da ode ja nikada ne sumnjam u nas!!!!

Pera

pre 8 godina

Moram priznati da sam "izmazao" Saleta na poslednjem takmicenju kada je poveo onaj tim. Sada cutim jer ne smem nista da kazem,kapa dole majstore,ipak ti znas sta radis i kako se vodi tim,puno pljuvaca-luzera ima koji se kao razujmeju u kosarku.Jedan sam od tih bio sto sam te kritikovao a ti si dogurao do finala. Posto sam se "izlecio" da tako kazem od kritizerstva i pljuvanja savet je da to i ostali urade pre nego sto nesto prigovfore Saletu doktoru za Basket! Toliko!

dzon dzon

pre 8 godina

E ovako da je pozvao Lucica,decko bi rekao da nije spreman kao povredio sam trepavicu,a posle u sezoni igra i to na visokom nivou.Jednostavno decko nece da igra za rep. cuva se za klub i to je njegova odluka.

Filip

pre 8 godina

Ja ne mogu da verujem da ima ljudi koji govore da je spisak los ili nesto slicno.
I za prosli spisak za sp svi su pricali da mnogima tu nije mesto pa su igraci pruzili svoj maksimum i uzeli srebro.
Treba verovati Saletu on zove igrace koji su mu potrebni i koji ce moci da odgovore na njegove zadatke.
Za Jovica pre svestskog pola vas nije ni culo a tamo je odigrao odlicno jer Sale zna kad treba da igra i gde je najbolji.
I prosto ne mogu da verujem da neko ne veruje u Raduljicu pa covek i pred proslo prvenstvo nije mnogo igrao pa je tamo odvalio kako je odigrao i sad je individualno trenirao treba mu samo neki mec da udje u takmicarski ritam.
Teodosic,Bogdan,Kalina,Bjelica,Bobi...zlato.

strucnjak

pre 8 godina

Ovo je realno najbolje sto imamo u ovom trenutku i ako Djordjevic ponovo ne izvede neku magiju bojim se da to nije dovoljno za medalju...Treba spustiti loptu i ne stavljati nas u favorite jer svako sa malo kosarkaskog znanja kad vidi spisak Spanaca i Francuza ( koji osvajaju) ce biti zadovoljan ako izborimo kval. za OI..
Puna podrska Saletu i momcima i nadam se da mogu da naprave cudo i uzmu medalju!

wer

pre 8 godina

I jos jednom bih zamolio nekoga, bilo koga da mi objasni po cemu je Bircevic zasluzio da bude na spisku posto je mojih 15godina u kosarci ocigledno malo da bih to shvatio?!?!
(nyk, 26. maj 2015 12:47)

e moj ti, mozda si 15 godina dodavao peskire, pa si sad mnogo pametan.
loptu u ruke, pa jos 15 godina da ucis :)

nije pitanje da li bircevic tu spada ili ne, nego odakle tebi pravo da se javljas i pljujes?

LecleaR

pre 8 godina

Dosta igraca iz domacih klubova koliko me to raduje toliko i brine kalinic bobi imaju 70 utakmica u nogama milutinov milosavljevic preko 50 i jos prvenstvo nije zavrseno a plus se igra na svaka dva tri dana ne mogu se refegrnerisati.Budimo realni igra se samo za prestiz a moze mnogo repki da naskodi to smo mi srbi sami sebi najveci nwprijatelji

Миле

pre 8 godina

Карактеристичан коментар кошаркашког стручњака са овдашњих дискусија:
...nisam ga pratio ali ne verujem da je zasluzio poziv...

tralalaj

pre 8 godina

nadao sam se da cu na spisku videti malog Todorovica iz Bilbo-a,pa i Radicevica...mislim da je ovaj drugi stigao Micica,a mozda cak i prestigao...Todorovic je dobar atletski,poznaje brzu igru koju Sale forsira tako da mislim da bi bio pun pogodak makar na pripremama...mislim da je cak i hercegovac a oni se uvek lavovski i sa posebnom srcanoscu bore pod srpskom zastavom...

Makarije

pre 8 godina

Kk Partizan Igokea Vizura Mega 2015/16 Mašan Vrbica Nemanja Bezbradica Boris Dalo Milan Macvan Božo Koprivica Milorad Dodik Slavko Vranes Marko Jošilo Vladan Tegeltija Mimi Oro Nole Seksoman Trener: Dulo

Dule Pančevo

pre 8 godina

Spisak je manje-više očekivan, al mi neke stvari nisu jasne.
1. Zašto nisu pozvani Vladimir Lučić i Stevan Jelovac??? Pogotovo Lučić, pa na poziciji 3 smo najtanji.
2. Žašto je pozvao Birčevića? Ja ne znam po čemu taj dečko zaslužuje da se nadje i na najširem mogućem spisku. Pa Jelovac je za njega igračina, mnogo bolja četvorka.
Al dobro ajde, verujem Saletu i nadam se da će da sklopi dobar tim od 12 igrača. Na osnovu ovog spiska, po mom mišljenju 12 za evropsko su:
1.Teodosić, Marković, Nedović(može i 1 i 2)
2. Bogdanović, Milosavljević
3. Kalinić, Simonović
4. Bjelica, Erceg
5. Marjanović, Raduljica, Kuzmić
Najvíše mi žao što nema Lučića.

theButcher

pre 8 godina

Teodosic
Markovic
Nedovic
Bogdanovic
Kalinic
Bjelica
Simonovic
Erceg
Mitrovic
Bobi
Raduljica
Milutinov ili Kuzmic ili Stimac

Neke je zvao na siri spisak zbog sticanja iskustva i samopouzdanja, neke zbog urgiranja klubova i menadzera, ali sigurno Sale zna bar sedam prvotimaca i dvoumi se oko malog broja ljudi sto je i normalno i uvek je tako bilo. Sad nekih sto nisu na spisku nema mozda zbog povreda a mozda nisu hteli iz licnih ili profesionalnih razloga. Mislim da na spisku jedino fale Aleksandrov i Lucic, a Krle je sam odlucio da je za penziju. Bircevic i Jovic su tu da bi imali kvalitetne treninge i iskustvo, a zasluzili su prosle godine. Zao mi je sto je Macvana zvao, kao igrac ne zasluzuje da bude u prvih 12, a kao covek ne zasluzuje ni siri spisak.

Iha

pre 8 godina

Iako navijam za Zvezdu Jovic i Dangubic nemaju mesta pa ni Simonovic... Petorka: 1.teodosic, 2.bogdanovic, 3.kalinic, 4.macvan/mitrovic (posto je ipak osvojio aba ligu),5. marjanovic. A opet druga petorka nije nista slabija od ove prve
(Dzoni, 26. maj 2015 12:28)

Cak se slazem kao Zvezdas za Jovica i Dangube (njegovo vreme tek dolazi, ali neka tamo polako udje u stos). Ali posle stavis Macvana coveka koji odbranu ne igra, ma daj to samo ne realni Grobar moze, nema Zvezdasa koji bi njega poveo.

dundjer

pre 8 godina

realno


ima da ih skrcamo , realno ! bobi ce da gasi bracu gasolovce , kao seljak svecu , sa dva prsta ! :)))) samo ti gledaj i uzivaj i nista ne brini !

nikola

pre 8 godina

Pa Sale je lepo rekao da je bilo i otkaza. Npr. Radičević. Kako znate da i neki drugi zbog kojih ga napadate nisu pozvani pa odbili poziv? Zato psssst dok se ne objavi ko su te "patriote"...

Yammy

pre 8 godina

Macvan? Sramota! Keselj, sta ce nam on u timu!? Bircevic, Stimac, bruka nevidjena za Saleta sto mu drugi sastavljaju deo spiska. Macvanovo ponasanje bolje ne komentarisati, sramota ce me biti kad krene sa ispadima! Branko Lazic izostavljen! Zemlja Srbija, sta da se radi!

Иван-Ниш

pre 8 godina

Жао ми што нема нашег најбољег центра и капитена Ненада Крстића. И остали центри су добар избор, али ни један није "мултипрактик" са добром сезоном. Марјановић доминира висином и може да игра тешког центра, али не знам како ће да се уклопи у бржи ритам. Радуљица скоро да није играо, Милутинов, Јокић... још треба да "расту". За искуство тек да се не прича, а и позитиван утицај на Теа и остале играче је оно што не може да се измери. Остало је очекивано.

Samo je sljaka iznad nas,....

pre 8 godina

(Yammy, 26. maj 2015 13:08)

Nemas ti prijatelju pojma o kosarci.Pojedi nesto,odmori pa na bilijar.Zasto Keselj,zasto Macvan?Branko Divljak Lazic hahahahaha,....Zato jesmo tu gde smo!
Bravo veliki Aleksandre,puna podrska momcima!

Dejan

pre 8 godina

Ja sam vec sveo tima na 14 ljudi - na zalost, 2 ce morati da otpadnu:
1. Тео, Марковић
2. Богдановић, Недовић, Милосављевић
3. Бјелица, Калинић, Кешељ
4. Мачван, Митровић, Ерцег
5. Боби, Радуљица, Милутинов

зашто?

pre 8 godina

Miljenovic.Decko je magija,profesor a nema ga ni na ovom spisku? Pusti me taktike i ostalih gluposti.Morao je biti ovde,a u toku priprema mu objasni zasto otpada i sta treba da radi i sta da popravi da bi usao u 12.Najbolji igrac Mege nije na sirem spisku.Da sam ja na njegovom mestu(Miljenovica)reprezentacija me vise ne bi videla! Ovo je jedna od najglupljih selektorovskih odluka ikada.Nesto slicnu Mihajilovicu(fudbal) kada nije pozivao Matica.Ipak,samo on polaze racune savezu,a drugim mestom na svetskom prvenstvu je pokazao i dokazao da zna sta radi! Krstic ce nam mnogo nedostajati! Hvala ti legendo za sve! Ostalim momcima i Saletu zelim puno zdravlja,srece i uspeha! Bio bih zadovoljan plasmanom medju prvih 5

Marko

pre 8 godina

Isti taj Đorđević je izjavio da za Mačvana nema poziciju,ali dobro on je selektor on treba da bira i puna podrška.

Jedino me malo iznerviralo zbog Mačvana ,isti taj Mačvan prošli put je odbio da igra za reprezentaciju,pa kada je video da je reprezentacija osvojila srebrbo ,onda je počeo sam da se utrpava u reprezentaciju,nije ok prema drugim igračima koji su se uvek odazvali reprezentaciji.

Takve igrače koji odbijaju da igraju za reprezentaciju nikad više ne bi primio u reprezentaciju,jedan JORDAN nije odbio da igra za reprezentaciju ,a neki umišljeni igrači misle da su zvezde odbijaju da igraju.

Ne može šut za trojku sa rogatim, biju u čelo

pre 8 godina

Neki su ubačeni da bi bili izbačeni kad zatreba. Vidim da ni veliki Saša Đorđević nije odoleo pritisku iz predgrađa. I tu počinje da se oseća kraj. Tu se igraju druge igre a jok košarka.

Nikola

pre 8 godina

Ne mogu da odolim, a da ne izaberem mojih 12.
bekovi: Miloš Teodosić (CSKA), Stefan Marković (Unikaha), Nemanja Nedović (Valensija), Bogdan Bogdanović (Fenerbahče), Dragan Milosavljević (Partizan).
krila: Nikola Kalinić (Crvena zvezda),Nemanja Bjelica (Fenerbahče).
krilni centri: Luka Mitrović (Crvena zvezda), Zoran Erceg (Galatasaraj)
centri: Miroslav Raduljica (bez kluba), Boban Marjanović (Crvena zvezda), Nikola Milutinov (Partizan).

I baš mi se sviđa ekipa, nismo toliko individualno jaki kao Španija. Ali tim smo koji može da ih pobedi.

Hehehe, baš mi se sviđa.

Aca

pre 8 godina

Macvan i Erceg koliko god bili dobro igraci pogotovo ovaj drugi....za mene nikad nisu dobrodosli....iz prostog razloga...odbili su da igraju kada je tim bio najslabiji i kada su nam najvise trebali.
Zato na mlade snage na toj poziciji...Luka, Jokic...
Centri Bobi, Radulja, Kuzmic i to je to.

j-joca

pre 8 godina

Da se ja pitam u ekipi bi bilo 5 zvezda, 5 radnika i 2-3 koji greju klupu... Ne moze biti dobra atmosfera ako imas 10 zvezda i svi hoce svoju ulogu i minutazu u ekipi. Ovako svako zna svoje zaduzenje i svako ispunjava svoje obaveze...

stanke ...

pre 8 godina

Ama ljudi Birca,Jovic i Simon su pozvani samo iz postovanja za prethodno SP,precrtace ih vec 15.jula kad bude okupljanje,uz jos trojicu naravno. . .

karma

pre 8 godina

Prvo nije Macvan odbio poziv reprezentacije prosle godine i ne znam gde ste vi to procitali i ko je to reko. Macvana sam selektor nike zvao i precrtan je sa šireg spiska nakon prve "sece" kada i Bobi, Novica, Savan.. Tada je selektor rekao da ne vidi jasnu ulogu Macvana u reprezentaciji iz prostog razloga zato sto je te sezone igrao i na poziciji 4 a mahom 5. Nije lepo to sto radite, nije lepo da pricate o Ercegu i Macvanu tako kada su oni bili nosioci igre u kvalifikacijama za EP 2013 godine. Jedina nejasnoca na ovom spisku je Bircevic. Jovic nema sanse da prodje, ovo je neka vrsta nagrade za prethodnu godinu. Sportski pozdrav. Idemooo Srbija

mare zemun

pre 8 godina

U Saleta verujem to je to ... ali , ali , ali ! , uvek kod nas to ali bez njega se nemoze... mislim da je Lazić zasluzio poziv , on je po fizikalijama najspremniji igrač koga imamao moze da kida 30+ min u paklenom ritmu, na turnirskom formatu takmičenja takav igrač je suvo zlato.Setite se šta je Sale napravio na svetskom od Kalinića , Jovića , Simonovića ... , i da želi jaku atletsku ekipu da parira amerima,mislim da bi Lazić eksplodirao i bio čudo...

my way

pre 8 godina

Da li je moguce da neki posle svega legendu Saleta omalovazavaju? Prvo, samo teske kosarkaske neznalice i oni kratke pameti mogu da se iscudjavaju tome sto je Keselj na spisku. Zaboravili ste gospodo sta je ta ruka sve donela reprezentaciji, koliko puta nas je odrzavala u igri kad dodje do oscilacija, koliko je puta prevagu donela... Marko ima odlicne partije u poslednje vreme i apsolutno je zasluzeno na spisku. Nece Saletu biti lako, treba reci "ne" momcima koji su uzeli srebro, a tu su krilni centri, pa Nedovic, pomenuti Keselj, a o Bobiju da ne govorimo.

stefan navijac partizana

pre 8 godina

Realan izbor,iako svi govore da smo tanki na krilu ja mislim da cemo najvise problema imati na poziciji pleja jer niko osim teodosica ne igra zapezenu ulogu u svom timu i bice problema kada on bude morao da se odmara.Veliki gubitak je i pezionisanje krstica nadam se da ce ga bobi odmeniti.Mnogi kritikuju pozivanje macvna a decko ima strasnu igru ledjima koja nam strasno nedostaje jel niko osim bobija i njega ne moze ledjima da odigra ni bjelca ni erceg a sto se njegovog ponasanja tice isto ponasa i kalinic i ne vidim za sto bi bilo problema u reprezentaciji.

mark

pre 8 godina

Pitam se samo sta ce ovde Bircevic, Stimac i Macvan? Prva dvojica ispod prosecni igraci, Macvan pun mrznje, agresije i negativne energije, pritom decko ne moze da se pokrene, odraz minimalni... Iskreno mi je zao sto nema Lucica i Jelovca, ali Sale je verovatno procenio da mu trenutno nisu potrebni.
Navijam za CZ, ali iz celog tima, omiljeni igrac Gagi Milosavljevic, bez koga reprezentaciju ne mogu da zamislim!
Do medalje momci!

cao zdravo-verujte mi

pre 8 godina

Ma koje slatke muke, sta vi pricate ljudi moji? Ko je od ovih iskusni reprezentativni centar? To su sve dobri potencijali ali ne pricajte o slatkim mukama. Gde je Lucic? Decko nije zasluzio da gleda Bircevica i Dangubica (prosli put pobegao) a on da sedi kuci.

Letargija

pre 8 godina

Teodosic
Markovic
Milosavljevic
Nedovic
Kalinic
Bogdanovic
Bjelica
Milutinov ( Macvan )
Erceg
Marjanovic
Stimac
Raduljica ( Jovic )

Optimista

pre 8 godina

Teo, Markovic, Bogdan, Milosavljevic, Nedovic, Bjelica, Kalinic, Macvan, Jokic, Raduljica, Kuzmic, Milutinov. Moj izbor ali Sale zna kako i sta treba. Samo hrabro, znate i mozete do medalje!

Stanimir Branimir

pre 8 godina

Svi igrači od prošle god., izuzev penzionisanog Krleta i Katića koji je na kraju karijere, pozvani su na ovaj najširi spisak u znak poštovanja i zahvalnosti za osvojeno srebno. Otuda i Birčević na spisku. A i reprezentacija je 12 igrača koji čine najbolji tim, a ne 12 najboljih individualaca. I ono što može da odradi epizodni igrač za 6-7 minuta, taj prljavi posao nijedna zvezda ne bi radila.

BG

pre 8 godina

Nemanja Dangubić (Crvena zvezda)- sem neke skočnosti nisam ništa primetio ali ko zna možda može negde da se uklopi. Po meni više markentiški igrač.
Pravo pitanje šta je sa Lučićem zašto nije na spisku? - Povreda ili je odbio da igra?

Hilon Hilonides

pre 8 godina

Mačvan je za Mitrovica Karl Meloun lično!!! Tako da prestanite da smarate. Doduse, ja bih najradije gledao Bjelicu na cetvorci, zamena Erceg, plus Kalina moze fino da odigra i tu poziciju.

Vuk Samotnjak

pre 8 godina

Ovo je otprilike mojih 12:
bekovi: Teo, Jović, Nedović, Bogdan, Milosavljević
krila: Kalina, Bjelica
krilni centri: Mitrović, Erceg, Mačvan (2 od ovih 3)
centri: Bobi, Milutinov, Jokić
Mislim da mogu iznenaditi Radulja i Micić, a ostali ako se neko povredi.

djoka

pre 8 godina

bekovi:Teodosic,Markovic,Bogdanovic
krila:Kalinic,Simonovic,Bjelica
krilni centri:Mitrovic,Erceg,Macvan
centri:Raduljica,Marijanovic,Milutinov
(Jokic,Milosavljevic i Jovic mogu uskociti umesto nekoga)

Aleksandar

pre 8 godina

Aman ljudi šta ste zapeli sa Lučićem. Dečko nije igrao ništa cele godine, ne može da se satavi. Dajte malo objektivnosti. Po meni je Sale pozvao sve one koji su to zaslužili. Vidim da većina eliminiše Jokića, on je mlad itd i daju prednost Milutinovu. Jokić je sigurno bolji igrač od Milutinova, može da pokriva pozicije 4 i 5, a usput više nego dobro šutira za 3 poena. Po meni, ako nadam se ne bude povreda sigurno idu: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Nemanja Bjelica, Zoran Erceg, Luka Mitrović (ili Mačvan), Miroslav Raduljica, Boban Marjanović. Za preostala 3 ili 4 mesta konkurišu Stefan Jović, Nemanja Nedović, Marko Simonović, Marko Kešelj, Nikola Jokić, Ognjen Kuzmić, Vladimir Štimac. Po meni otpadaju Milutinov, Majstorović, Birčević, Zagorac, Milosavljević, Micić. Ne sumnjam da će Sale odabrati igrače koji će se podrediti timu. Verujem u Saleta, kao što sam bio siguran i prošle godine da zna šta radi. Napred Srbija!

Nikola

pre 8 godina

Bez namere da se pravim pametniji od Saleta, ali sta ce na spisku: Nedovic, Micic i Raduljica? Prva dvojica ne mogu da se sastave, a treci ne igra nigde vec 6 meseci.

naivac

pre 8 godina

Rade Zagorac, Keselj, Nedovic...
Ovima je Misko menadzer 100% a zna se cija je ovo reprezentacija onoga ko je spreman da adekvatno izreklamira svoje proizvode...

Firci

pre 8 godina

Mi ovde pricamo o atletski dominantnoj ekipi sto je prioritet selektora.Pa sta onda tu traži Mačvan.Erceg igrač u godinama koji dominira tako što šutira za 3p ledjna tehnika mu je minus 1.Kako dva ne prijatna igrača u godinama i već odavno dokazana.Po meni korak u nazad.Zagorac svaka čast dečko pokazuje određeni talenat dobro će mu doći ove pripreme tako i Jokic.Dalje Simonović i Dangubić dobri igrači.Dangubić atleta u rangu onih NBA no ima jos puno da radi.Ali gde je Lučić?Ne videh ga.Mladi Todorović?Nazalost ni kapiten Krstić nije tu...Srećno momci

Deki

pre 8 godina

Ako je Kalinicu rekao nesto za sudije, sta ce onda macvanu tek da kaze? Znam da macvan nece biti u 12 ali zbog proslog okupljanja nije zasluzio poziv

YNWA

pre 8 godina

Ne sumnjam u Saleta, zelim sve najbolje ovom timu, i nisam hejter. Ali zasto Raduljica, covek je van kosarke mesecima. Ako je zbog "stare slave" od prosle godine, to mi se ne poklapa sa Saletovim pobednickim mentalitetom, jer niko ne treba da bude povlascen bez obzira na prethodne uspehe!

utisak minje subote

pre 8 godina

NEDOSTAJU:Krstic,Savanovic,Velickovic,Lucic,Kravic,Miljenovic,Pavlovic,Micov,Aleksandrov,Raško,Jelovac,Radicevic,Paunic,Kosta,Musli,Andjusic itd itd...uglavnom,neki su mogli mozda da se nadju,neki ne zaslužuju al su bili ranije..ovo je čisto kratak spisak ljudi koji nisu pozvani

Reservoir dog

pre 8 godina

Prethodnih godina smo najviše kuburili sa pozicijom 4, a sada je tu najveća "gužva". Neće Saletu biti lako da precrta polovinu igrača sa ovog spiska.
Fali Lučić, moguće da neće da se rizikuje sa njim jer je prilično često povređen, doduše to bi se moglo reći i za Nedovića, koji očekujem da će biti u 12 jer je potpuno atipičan igrač, kada je Evropa u pitanju.
Lepo je videti da Mega ima 3 igrača na spisku, a lepo priznanje za Valjevce i samog igrača je i poziv za Majstorovića.

ninja

pre 8 godina

Sta se svi javljate sada veliki strucnjaci, fali ovaj onaj... pustite Saleta da radi na miru, treba da mu verujemo, i da se nadamo da ce nas obradovati kao prosle godine!

скоба

pre 8 godina

Како волим ове коментаре, знате не бих да се правим паметнији од Салета, али, шта ће на списку тај и тај уместо тог и тог..задржите се на почетку мисли, не бих да се правим паметан и то је то. Ја потпуно верујем Салету и уопште нећу да дајем , ,стручне'' савете ко треба да иде, ко не, кога год он на крају поведе, то ће бити најбоље што имамо, само се надам и навијам да им повреде не кроје састав.. и ево чисто да истипујем према прошлој години и систему игре кога ће Сале да поведе..Тео, Марковић, Недовић, Богдановић, Милосављевић, Калинић, Бјелица, Марјановић, Радуљица, Милутинов, Ерцег, Мачван

Pa

pre 8 godina

Kada sam video spisak za SP 2014,nisam znao ko je Jovic i Bircevic.Jovic odigrao odlicno na prvenstvu,Bircevic slab.Ovaj odigrao sa Zvezdom solidno,dok ovaj u Estudijantesu igra,nisam ga pratio ali ne verujem da je zasluzio poziv.Mislim da je trebao biti Lucic tu,ali sta je tu je.

Pivari i Splavari

pre 8 godina

kako bez iznenadjenja?? simonović pre lučića nije iznenadjenje? i to na pozciji 3 gde smo najtanji.. birčević?!?! pa jelovac je pokidao u španiji, u kojoj isti taj birčević maše peškirom celu sezonu.. čemu ovakva protekcija samo zato što su bili deo tima u španiji?

Ratar

pre 8 godina

Po cemu li je Keselj zasluzio poziv?
Pa bolje da je Kutlesica iz Metalca poveo ili Davidovca iz FMPa...pitanje je i Raduljica u kakvoj je formi kad nije igrao cele sezone i ko zna sta je radio...
Sa druge strane,Novica odigrao odlicno sezonu u Turskoj i nema mesta!
Krajnje cudno...

znaju svi da Nis je Radnicki

pre 8 godina

Samo bih stavio Lucica pre Keselja(mada ne znam u kakvom su stanju zbog dugih povreda),ali dokle vise Markovic dokle vise aman pa ne igra se samo odbrana u kosarci i samo napad treba kompletan igrac sta da radimo u napadu sa njim zadnji put pogodio trojku na fizicko u 7 razred...

Ratko

pre 8 godina

To je ono sto smo i ocekivali, jedino steta sto nema Krstica. Sale treba da se opredeli da li ce voditi visoku ili malo nizu postavu. Po prikazanim partijama tokom sezone MBP eurolige sigurno ide a to je Marjanovic, pa ovi iz prve petorke Todosica i Bjelica. Najbolji igrac Partizana Macvan i najbolji igrac Galatasaraja Erceg. Iz Zvezde jos je siguran Kalinic koji je postao prava zver. Takodje ide i Bogdanovic koji ove sezone malo oscilirao ali bez njega se ne moze, on ce proraditi. Ovih navedenih 7 su sigurni putnici. Ostaje mesta za jos njih 5, mislim da nece reskirati i da ce voditi 3 centra, zbog Bobijevih kolena u napornom turniru, pa ce ici Raduljica koji je obelezio SP i Milutinov koji moze da odradi dosta toga. Ostaje jos 3 mesta za bekove Markovic koji uvek za drzavu igra gladijatoraku odbranu i Teova rezerva, pa onda Nedovic i jos jedan atleta e to ce biti zanimljivo videti, mada mislim da ce to biti Simonovic koji je imao lepu sezonu u Francuskoj. Dakle Teodosic, Markovic, Bogdanovic, Nedovic, Kalinic, Simonovic, Bjelica, Macvan, Erceg, Raduljica, Marjanovic, Milutinov. To je mojih 12 kandidata. Vrlo mocna ekipa samo da svi budu zdravi i nema zime za nas.

Surdulica voli Zvezdu

pre 8 godina

Teo,Markovic,Nedovic,Bogdan, Gagi,Kalina,Keselj,Bjelica,Erceg, Jokic,Bobi,Raduljica....
Iskreno ocekivan sastav,mada ocekivao sam i Lucica na spisku putnika,a on ni na sirem spisku...

ivan

pre 8 godina

Opaa onaj sa cvidzama u pozadini koristi Aple :D ovo je najbolje sto imamo od kosarkasa, ko bude bolji na pripremama neka se nadje u timu. Ne bih voleo da na EP budu Simonovic i Macvan, vise sam za "mlade nade". Takodje, u Zvezdi se igra vrti oko Bobija, mislim da u repki imamo boljih igraca oko kojih bi se vrtelo, a i pripreme su prekratke da bi se tako uklopio tim. Al to je vec trenerov posao :)

БГ

pre 8 godina

Опет као прошле године,кад сте видели списак одмах неке теорије завере,откуд овај,откуд онај,зар имате образа да то пишете опет после светског сребра?!
Србима се не може удовољити...

Dr.Lazarevic

pre 8 godina

Odmah se vidi da ce visak biti,Dangubic,smesni Bircevic,Majstorovic...za mene jako cudno da je pozvan Nedovic,decko koji u Valensiji bio ocajan,u Nba je bio gledalac.Nema Lucica ali tu je Dangubic.Cudno!

Trollston

pre 8 godina

Sta se cudite sto je Nedovic pozvan? Pa ovo je siri spisak na kome imamo tri beka sutera, Milosavljevica, Nedovica i Bogdana, da niste mislili da cemo sa dva beka na pripreme? I meni je cudno sto nema Lucica, ipak je samo Kalina siguran od svih pozvanih krila, Jokic, Dangubic, Micic i ostatak ove mladje ekipe je pozvan zbog samopouzdanja, da znaju da se na njih racuna. Najveca konkurencija je na 4. jer tu osim Bjelice niko nije siguran. Sto se centara tice, Bobi i Radulja su mi nekako sigurni, a iako je Stiki zaduzen za atmosferu, mislim da ce Milutinov dobiti prednost kao treci centar. U sustini izuzetna grupa koja ima samo jednu, ali ozbiljnu manu, a to je da ukoliko se Teo povredi, mi nemamo apsolutno ni pribliznu zamenu. Teo je mozak ove ekipe, bez bilo koga drugog bi se i nekako snasli, ali bez njega, mrka kapa.

John Terry

pre 8 godina

Odlican izbor. Podrska!Jaki smo kao zemlja! Jos ako Erceg bude igrao, svaka pozicija ce biti sa po dva fenomenalna igraca. Vracamo se mi na vrh!

Dragoljub

pre 8 godina

Nadao sam se da ce se kapiten predomisliti i predvoditi ponovo tim do medalje. Ovako smo mnogo oslabljeni. Navijaci CZ Beograd smataraju da je Marjanovic najbolji centar Evrolige, sto gledajuci samo broj poena i skokova i jeste. Ipak oni koji duze prate kosarku i razumeju nesto bolje ovu igru, shvataju da cemo protiv jacih timova imati mnogo problema u odbrani kada je Marjanovic na parketu. To su i Ivkovic i Djordjevic vise puta objasnjavali prethodnih godina. Borba za 5. mesto je verovatno realnost za ovaj sastav.

axaxt

pre 8 godina

Manje-više očekivano. Lepo što je pozvao Majstorovica, bio je najbolji u Metalcu u ABA ligi. Po meni najslabije karike na spisku su Jović, Zagorac, Kešelj, Dangubić, Majstorović i Birčević, ali svi su Atletski dobri i velike radilice, tako da ne treba da iznenadi ako neko od njih upadne.

losmi

pre 8 godina

Steta za braduljicu sto posle onako odigranog svetskog prvenstva posle tog nista nije uradio sem sto je osisao kineze za dobru kintu,pitanje je sta on moze i u kakvom je stanju ali sta da se radi imamo bobija i milutinova koji konstantno sjajno igraju tako da nema zime na centarskoj poziciji.

Dobri milenko

pre 8 godina

Ne znam koji moze biti razlog da ne pozove Lučića ni na siri spisak, steta uvek mi je bio drag igrac, nadao sam se da ce imati i zapazenu reprezentativnu karijeru

Djole

pre 8 godina

Krle je definitivno odustao,nema Jelovca,Savana,Velickovica i Miljenovica,ostalo je ok. Mada ce do pocetka priprema izbrisati jos 6 imena... Napred nasi do zlata!

Ivan NS

pre 8 godina

Spisak je ok i očekivan. Ja jesam navijač Zvezde, ali mi ipak nije jasno otkud Birčević pre Veličkovića. Ok, Stefan je igrao prošle godine, kada je puno njih iz raznoraznih razloga poodustajalo, pa ni kriv ni dužan našao se u reprezentaciji. Ali za ovu sezonu nije imao šta da traži. Jeste da je imao solidnu sezonu u Estudijantesu, ali imali su je i drugi, pa nisu opet pozvani (npr Radičević iz Sevilje). Još jedna nejasnoća je vezana za Raduljicu. Taj niti igra, niti trenira već pola godine, tako da smatram da je preveliki luksuz rizikovati sa njim. Ali, svakako Đorđević najbolje zna. Mi smo samo ljubitelji košarke, iskreni navijači, bivši igrači itd, tako da samo možemo davati komentare, i navijati za naše svim srcem. Sportski pozdrav svim iskrenim navijačima (zaslepljenim klupskim huliganima i klincima svakako ne)!

Цоа

pre 8 godina

Страшан тим може да се састави.
Драго ми је што је на списку Ђорђе Мајсторовић из Металца.

A Lucic?!

pre 8 godina

Nit mi je jasan Lucic nit Djordjevic koji izostavljanje doticnog uopste ne komentarise, a jos ponajmanje novinari koji preko toga prelaze bez logicnog pitanja: Zasto???

Lucic cijelu sezonu bukvalno LETI po terenu, skok igra cini se nikad bolja, ali, eto, vuce neku povredu. lafo....

Aleksandar

pre 8 godina

Dobar spisak ali mi se ipak
da su Radičević, Lučić i Jelovac zaslužili poziv bar na širi spisak.Kako god, Sale je dokazao da zna najbolje, puna podrška za našu reprezentaciju!

anbeast

pre 8 godina

Manje-više očekivano. Lučić nije na spisku verovatno zbog čestih povreda. Relativno je mlad, neka odmori celo leto. Ima blagih iznenadjenja, ali Sale je prošle godine dokazao da ne treba previše sumnjati u izbor. Po meni, zaista je bilo par igrača koji su imali dobre sezone, a nisu pozvani, dok su pozvani neki "na staru slavu", no, o svemu tome NAKON prvenstva. Moja dilema je izmedju Milosavljevica i Nedovica, i izmedju Jovica i Micica. Pre bih vodio Micica jer je Marković već sličan tip Jovicu. Izmedju Nedovica I Gagija stvarno nisam pametan.... Bice ovo sasvim OK.

Haris zivi!

pre 8 godina

I za sve ove godine Vujosevic napravio samo 4 reprezentativca, haha ccc
...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bodibond, 26. maj 2015 12:28)
a Vi sto mislite da su kalina, danguba i jovic "napravljeni" u czv gadno se varas. oni su osvojili medalju pre nego sto su zvezdu videli :D
da se razumes u kosarku pohvalio bi one koji zasluzuju pohvalu zvezde

Slobo

pre 8 godina

Čudi me poziv Kešelju,mislim da je to mnoge iznenadilo.Marko je daleko od one forme iz 2010te sa SP. i ne znam ko je ovaj Majstorović. Ostalo očekivano.

Novica

pre 8 godina

Mogao je pozvati Lucica,Pena,Miljenovica,Jelovca,Doncica,mozda Kaminskog,treba gledati u buducnost,a papir trpi sve,bar na sirem spisku,posle nam krivo kad igraju za nekog drugog.

melo#7

pre 8 godina

Jedan je Krle kapiten...
dosta bi znacilo njegovo iskustvo i njegov rad sa Jokicem, Bobijem i Milutinovim al dobro... ionako je uradio dosta za repku i hvala mu na tome... sve najbolje
I da slavimo 20.9. povratak trofeja tamo gde mu je i mesto :D

Boban

pre 8 godina

Najboljih 12 po meni je

PG: Teo, S.Marković, Nedović
SG: Bogdan, Gagi
SF: Bjelica, Kalina
PF: Mačvan, Erceg, Mitrović
C : Raduljica, Bobi

Jedino bih jos tu ubacio Jokića.

Mislim da je trenutno ovo naš najbolji tim, možda na papiru najbolja još od 2002... no kao što znamo pobeđuje najboljih 12 a 12 najboljih. (u tom smislu možda više koristi ima od npr. Branka Lazića nego od Nedovića)

U budućnosti oslonci će biti talenti (Mitrović i Jokić već jesu igrači) i od njih mnogo očekujem: Peno, Marinković, Zagorac, Milutinov, Radičević...

Jedino što mi nije jasno, čime je Majstorović pre zaslužio poziv od Jelovca, koji kida u španskoj ligi, a ovaj igra nešto bolje od ostalih u Metalcu...

Miroslav RS

pre 8 godina

Au, kakav paklen tim! Ne sumnjam da ce selektor odabrati one "prave". Evropa, tj oni koji ucestvuju na EP, imaju ponovo jako dobar razlog da se plase kosarkaskog diva sa Balkana. Sale, momci, neka vam je sa srecom! Jedva cekam pocetak!

realno

pre 8 godina

okreni obrini, spanci i dalje najjaci... llull, rodriges, rudi, najbolji bekovi a svi jos uvek ispod 30 god. zbog njih je real najbolji tim u evropi poslednje 3 godine; pa mark gasol i ostali... tesko cemo sa njima

ako moze neko argumentovano da odgovori

pre 8 godina

Ako bi neko mogao da mi navede ovoliko novinarsko velicanje Zagorca,po cemu to on zasluzuje ovoliku paznju???U svim utakmicama sto sam gledao dosad nisam video nista sto bi ga izdvajalo od drugih igraca na toj poziciji cak sta vise sut mu je nikakav a ne vidim neku drugu opciju u njegovoj igri da ga izdvaja od drugih.Ovo mi vise lici na nasilno menadzersko guranje igraca nesto poput Bircevica.

Filp

pre 8 godina

PG-Teodosic,Markovic
SG-Bogdanovic,Nedovic
SF-Kalinic,Bjelica
PF-Erceg,Macvan
C-Marjanovic,Raduljica/Kuzmic,Milutinov
11 najboljih po mom misljenju. :)

Змајевић

pre 8 godina

Да, то су ти играчи. Можда, недостаје Миљеновић. Ђорђевић зна разлог зашто га није позвао и верујем да је оправдан.

SaleKg

pre 8 godina

Teodosic 1, Markovic 1, Nedovic 1-2, Bogdanovic 2, Keselj 2-3, Kalinic 3, Bjelica 3, Mitrovic 4, Erceg 4, Macvan4-5, Raduljica 5, Marjanovic 5.

ultrasrbin

pre 8 godina

dragan jakovljevic zitko, 26. maj 2015 12:22

Ala tebi nije dobro. Kakve veze ima derbi i naravno da ce da opominje svog reprezentativca,a ne one koji to nisu. Macvan nije nikog ispalio vec je Novica dobio prednost nad njim. Kako ti nisu zasmetali Nedovic, Simonovic i jos po neki ? Gde su Lucic i Jelovac?

Jaka

pre 8 godina

Jedan Lucic je u stanju da odigra sve utakmice na visokom nivou za Valensiju, od novembra nije propustio ni jednu, ali zato Keselj na spisku..+ Bircevic koji igra ocajno u Spaniji i ima malu mimutazu, Vasa Micic koji je blago receno tuga...e Misko, Misko, lepo si sastavio spisak...

Pit

pre 8 godina

Opet grešite kod onog - najbolji tim nije od najboljih igrača sačinjen.

To je odgovor na pitanje zašto Simonović, Kešelj, Birčević pre Jelovca ili koga već. Čovek je pokazao šta zna, sada samo treba skockati ekipu.

P.S. Teodosić kapiten! Kako moćno zvuči!

Grunwalski

pre 8 godina

Neki momci su dobili poziv zbog odazivanja na proslo svestko p.Setimo se kako su neki bili neraspolozeni.Nema cudjenja realan spisak valjda Djordjevic zna bolje od nas.Odlican tim ce to biti.

Mikeli

pre 8 godina

I za sve ove godine Vujosevic napravio samo 4 reprezentativca, haha ccc
...
(bodibond, 26. maj 2015 12:28)

Bogdanovic da, Misloavljevic tu i tamo, vec je bio jedan od boljih igraca u Mutinom radnickom, Milutinov jos nije gotov igrac,a ko ti je treci? Macvan bio u FMpu , Hemofarmu, Ali i Efesu pre nego sto se prvi pit vratio u partizan, bio reprezentativac pre partizana, nije njega Dulo napravio tako da uopste nisu u pravu. Jedino je Bogdanovic afirmaciju stekao kod Duloa, to je sve. Mozda ce i Milutinov, ali jos je daleko od ozbiljnog igraca.

Bley

pre 8 godina

Miloš Teodosić (CSKA), Stefan Jović (Crvena zvezda), Stefan Marković (Unikaha), Vasilije Micić (Bajern), Nemanja Nedović (Valensija) Bogdan Bogdanović (Fenerbahče), Dragan Milosavljević (Partizan), Rade Zagorac (Mega Leks), Nikola Kalinić (Crvena zvezda), Marko Simonović (Ortez), Marko Kešelj (Mega Leks), Nemanja Dangubić (Crvena zvezda), Nemanja Bjelica (Fenerbahče), Luka Mitrović (Crvena zvezda), Zoran Erceg (Galatasaraj), Stefan Birčević (Estudijantes), Milan Mačvan (Partizan), Đorđe Majstorović (Metalac), Nikola Jokić (Mega Leks), Miroslav Raduljica (bez kluba), Boban Marjanović (Crvena zvezda), Ognjen Kuzmić (Golden Stejt), Vladimir Štimac (Bajern), Nikola Milutinov (Partizan).

1: Teodosic, Markovic
2: Bogdanovic, Milosavljevic, Dangubic
3: Kalinic, Bjelica
4: Erceg, Macvan
5: Raduljica, Marjanovic, Kuzmic

Iskreno mi je malo krivo Lucica zasluzio je makar poziv na siri spisak ali sta je tu je. Mislim da bi ovaj tim bio najkompletniji, moguce je varirati razne igre, ima igraca na 4 koji sutiraju za 3, Dangubic, Milosavljevic najagresivniji odbrambeni igraci, u zavisnosti od protivnika moguce i Bjelica na 4 sto nam daje siru igru, sve u svemu imamo mogucnosti za dobar tim. Centra bih primarnog uzeo Bobija, jer Raduljica vec 6 meseci nema tim, ne zna se ni u kakvoj je formi, dok je Bobi u zivotnoj formi.

shilja

pre 8 godina

Verovatno Sale zna mnogo vise od nas, al mi je jako zao sto nema Lucica... Potajno sam se nadao i Velickovicu, ali zbog situacije od prosle godine, Djordjevic verovatno nije hteo da mu da priliku a verovatno otvara i prostor Mitrovicu, sto je i OK, jer je mladji i treba da predstavlja nasu buducnost. Spisak je manje vise ocekivan, al moram priznati da mi je Keselj iznenadjenje bez obzira na "minuli rad"... U svakom slucaju, napred momci - mislim da medalju mozemo ocekivati, al svakako ce trebati i malo sportske srece!

Bley

pre 8 godina

Dangubic, Jovic, Zagorac i Keselj visak
(sick, 26. maj 2015 12:33)

iako sam grobar Dangubic obavezno za tim, agresivna odbrana na protivnickom pleju celu utakmicu poremeti skroz njihov napad, slazem se za ostale + Majstorovic i Bircevic i jos par nekih, sramno je iskreno Lucic da nije pozvan

Mrki

pre 8 godina

Super bekovska linija tu će biti kidanje i tokom priprema i na EP.Fali samo mali Miljen.Zašto Mačvan pa i Erceg?Lučić gde je on šta mu bi?Po meni i mladji i ništa manja atleta od Simona i Kešelja.Centri ok voleo bih mladi Milutinov da prođe kao i Mitrović.Peglajte momci sa puno sreće do uspeha.

Maximilijan

pre 8 godina

Ja verujem selektoru! Podrzimo momke! Imamo, bogme i koga! Ali ljudi... sa ovim samopouzdanjem koje imaju : Teo, Bogdan, Kalina, Bjelica, Bobi, a kao zapete puske Gagi Milosavljevic, Nedovic, Mitrovic, Milutinov.... auuuuuu, samo zdravlje da ih posluzi, i da se izgradi, tj odrzi ona atmosfera! Ceracemo se sa svima...

Dzoni

pre 8 godina

Iako navijam za Zvezdu Jovic i Dangubic nemaju mesta pa ni Simonovic... Petorka: 1.teodosic, 2.bogdanovic, 3.kalinic, 4.macvan/mitrovic (posto je ipak osvojio aba ligu),5. marjanovic. A opet druga petorka nije nista slabija od ove prve

Mikeli

pre 8 godina

Nepravda je sto je tu Macvan ali nadam se da nece biti na uzem spisku, decko ne zna odbranu, veceg kratera video od njega nisam. Da ne pricamo o tome sto ne ume da se ponasa i sto samo u ovoj ligi pokazuje "dominaciju".

Ocekivano

pre 8 godina

Znaci tri mesta u igri ako ne bude povreda devet sigurno: Teo, Jovic, Bogdan, Kalina, Bjelica, Mitrovic, Erceg, Raduljica, Marjanovic

Meklejn

pre 8 godina

Lazic je korisniji u ovom momentu i od Milosavljevica koji je u ocajnoj formi, bolji je i od Jovica koji je potpuno inferioran u napadu, a bolji je i od Nedovica koji u odbrani nije nesto, a u napadu je nekonstantan. Lazic je igrac koji kida u odbrani, pristojan je napadac, ume da mune po 10 i vise poena,a najzahvalniji je bekap igrac kojeg sam video u skorije vreme. Velika nepravda sto ga nema.

mica mlekarica

pre 8 godina

Gde je Lucic? Tesko cemo mi da izadjemo na kraj sa nasom grupom. Protiv Islanda i Nemacke ne bi trebalo da imamo vecih muka ali ne i protiv Spanije, Italije i Turske. Pa mi smo jedva i uz mnogo srece prosli grupu na SP, a svi sada ocekujete zlato. Budite malo realni, smanjite pritisak sa momaka. Mi Srbi-poleteli pre poletanja.

GM

pre 8 godina

1. Teodosic, Markovic, Jovic.
2. Bogdanovic, Nedovic.
3. Bjelica, Kalinic.
4. Erceg, Mitrovic.
5. Marjanovic, Raduljica, Milutinov.

Tim koji dobija se ne menja.

Uz Ercega, Marjanovica i Milutinova koji su imali sezone svojih karijera i koji sigurno da imaju prednost u odnosu na neiskusne Kuzmica i Jokica, kao i Bircevica i Stimca koji nisu imali neku sezonu iza sebe.

Mozda ce najveca dilema biti da li sa tri pleja kao na SP ili pojacati bekovsku liniju, gde bi onda moglo doci do promene umesto Jovica Milosavljevic, koji moze da igra i 2 i 3.

Nislija

pre 8 godina

Stvarno je iznenadjenje da nije zvao Lucica i Jelovca a zvao je Simonovica i Bircevica.Simonovic igra u relativno slaboj francuskoj ligi a Bircevic igra vrlo malo u spanskoj ligi gde Jelovac ubija.Za dvanaest nemaju sanse a cudno je i da su na sirem spisku

the krcun

pre 8 godina

Zasto svi potencirate Nedovica koji je ima 3 sezone i ne zna se koja jod koje losija. Po meni najboljih dvanaest su sledeci. Mojih 12:
Teodosic
Markovic
Jovic
Milosavljevic
Bogdanovic
Kalinic
Bjelica
Erceg
Mitrovic
Jokic
Marjanovic
Raduljica

ns

pre 8 godina

Jel bolji micov od bircevica jeste.. Jel isao ludi birča na SP jel smo osvojili srebro.. Molim lepo selektori.. Postujte makar ove godine izbor. Velikog Saleta.

Slušaj sine, obriši sline

pre 8 godina

Evo meni kao Zvezdašu fali Lučić na ovom spisku. Pretpostavljam jer je sklon povredama. Jaki smo kao zemlja i ovako!
Puno poverenje selektoru, pa makar i ne poveo Bobinatora.

nasa ljubav mnogo je jaca od vase mrznje!!!

pre 8 godina

(mrsimud, 26. maj 2015 12:22)
kako kaze nik tvoj..znaci MRSIMUD NA KUBNI...AJ SAD PALJBA I DONESI NAM TRENERSKU DIPLOMU NA UVID!!!

БГ

pre 8 godina

Тео,Јовић,Богдан,Гаги,Калина,Бјелиаца,Мачван,Митровић,Боби,Симон,Милутинов,Кешељ

valar morghulis

pre 8 godina

Ok nikad ne sumnjam u Saleta , ima podrsku apsolutnu i da je Muslija pozvao :-) Samo komentarisem, mislim da smo ovim Miljenovica izgubili, da ce samopuzdanje sigurno da mu padne s obzirom da je trebao bar da dodje na taj siri i odmah da ga otpise , ali bar decko da oseti kako je biti na spisku , kao sto ce Zagorac da oseti. I iznenadio sam se iskreno bas sto nema Jelovca ali dobro ajmo po to zlato !

dragan jakovljevic zitko

pre 8 godina

Koji je sale everidz grobar...pavlovic i muric biju tokom derbija on opominje kalinica, macvan ispali reprezentaciju on ga zove nazad. Cudi me da je zvao bobija, a ne boza djumica.

stefan navijac partizana

pre 8 godina

Branko "The putbull" Lazic?
Stefan Bircevic?
Rasko Katic?
Stefan Pot?
Filip Covic?
Jelovac?
Aleksandrov?
(remy, 26. maj 2015 12:31)
Mislim da ni covic licno ne bi svogsina stavio na spisak.

Jovanovic

pre 8 godina

Zao mi je Lucica, ali decko je konstantno povredjen, koliko sam cuo ima diskus herniju, sto je ogroman problem za profesionalnog sportistu. S druge strane, Nedovic... sta je on pokazao osim fizikalija? Pa cak je i ovakav Lucic bio za dve klase bolji od njega u Valensiji.

nyk

pre 8 godina

Bircevic?? Dokle, zasto, kako, zbog cega, bree?????????
Jelovac nije zasluzio poziv na siri spisak?????? Nije vazno da li po profilu odgovara da igra u 12, vazno je da zna da je njegov trud uocen! Sve je to u redu, Sale uzeo srebro,Boze zdravlja i sada da uzmemo bar srebro, ali opet ljudi to nije fer i nije u redu! Setite se govora Ramba Petkovica!
I jos jednom bih zamolio nekoga, bilo koga da mi objasni po cemu je Bircevic zasluzio da bude na spisku posto je mojih 15godina u kosarci ocigledno malo da bih to shvatio?!?!

Legit

pre 8 godina

To je to, jedino sam iznenađen izostankom Lučića. Računao sam da će sigurno biti u 12, jer je uz Kalinu najbolje krilo. I jako mi je žao što je Krle ostao pri odluci o povlačenju, puno bi nam značio na EP. Znanje, iskustvo, a i u sjajnoj je formi u Efesu ove godine. Nadam se da na Raduljicu nije puno uticalo neigranje i da se uželeo košarke. Mojih 12: Teo, Marković, Jović, Bogdan, Milosavljević, Kalina, Simon (Danga), Bjelica, Mitrović, Bobi, Raduljica, Milutinov. Eventualno umesto jednog niskog (Jovića) još jedan visoki (Erceg), u zavisnosti od procene šta nam više treba u ovom trenutku. Verujem u momke i Saleta, napadamo zlato pa šta bude!

Milivoje

pre 8 godina

Cime je Nedovic zasluzio da se nadje na ovom spisku da mi je znati? Inace sto se tice Macvana, covek nije odbio reprezentaciju prosle godine, nego je Velickovic dobio prednost nad njim i Savanom a posle ispalio kao sto svi znamo. Tako da pljuvaci Macvana - prvo se informisite pa onda komentarisite.

Stiven Džerard

pre 8 godina

Znači ovako nešto pa atletskim mogućnostima,tranziciji i tome čemu Sale teži:
G-Teodosić,Nedović,Bogdanović,Milosavljević,Dangubić
F-Kalinić,Lučić,Zagorac(Kešelj)
F-C-Bjelica,Erceg,Mitar,Jokić,Radule(Milutinov),Bobi,Kuzmić
Veoma dobar spisak samo po meni nedostaje Radičević i Jelovac,ali ovi gore 15(+2) igrača konkurišu za 12.Pozdrav

Misljenje

pre 8 godina

Mačvan i Keselj su očigledno neki kompromis jer ni jedan ni drugi nisu nicime zaslužili poziv. Cudi me da nema makar na sirem spisku Lučića i Lazica.

Novosadjanin.

pre 8 godina

Realno moglo je to i bolje, svi to znamo. Ali ko smo mi da nesto prigovaramo coveku koji je uzeo srebro na SP sa Stimcem, Katicem, Bircevicem, Jovicem, Simonovicem u ekipi.

Ne svidja mi se sto je Macvan na spisku zbog atmosfere, mnogo je mrznje u njemu, a realno je da ce iz CZ biti bar 4 iggraca, ako ne i svih 5 medju putnicima za EP.

monarhista

pre 8 godina

Predlazem da Mitrovic ponese garnituru Zvezdinih dresova za treninge:-))))

Sve najbolje momci i da nas obradujete svojom zeljom i borbom a tad ce biti i rezultata...

čukarac

pre 8 godina

kakva pozitivna neizvesnost i ushićenje dok čitam ovaj spisak. bukvalno logq god da je stavio ne bih imao zamerke jer se sale već dokazao. ok medalja, ok kvalifikacije za oi ali ljudi naše je samo da bez sumje i bez ograničenja podržimo košarkaše. pozdrav ljubiteljima ove igre.

Slušaj sine, obriši sline

pre 8 godina

Evo meni kao Zvezdašu fali Lučić na ovom spisku. Pretpostavljam jer je sklon povredama. Jaki smo kao zemlja i ovako!
Puno poverenje selektoru, pa makar i ne poveo Bobinatora.

Milivoje

pre 8 godina

Cime je Nedovic zasluzio da se nadje na ovom spisku da mi je znati? Inace sto se tice Macvana, covek nije odbio reprezentaciju prosle godine, nego je Velickovic dobio prednost nad njim i Savanom a posle ispalio kao sto svi znamo. Tako da pljuvaci Macvana - prvo se informisite pa onda komentarisite.

Deki

pre 8 godina

Ako je Kalinicu rekao nesto za sudije, sta ce onda macvanu tek da kaze? Znam da macvan nece biti u 12 ali zbog proslog okupljanja nije zasluzio poziv

Pivari i Splavari

pre 8 godina

kako bez iznenadjenja?? simonović pre lučića nije iznenadjenje? i to na pozciji 3 gde smo najtanji.. birčević?!?! pa jelovac je pokidao u španiji, u kojoj isti taj birčević maše peškirom celu sezonu.. čemu ovakva protekcija samo zato što su bili deo tima u španiji?

БГ

pre 8 godina

Опет као прошле године,кад сте видели списак одмах неке теорије завере,откуд овај,откуд онај,зар имате образа да то пишете опет после светског сребра?!
Србима се не може удовољити...

monarhista

pre 8 godina

Predlazem da Mitrovic ponese garnituru Zvezdinih dresova za treninge:-))))

Sve najbolje momci i da nas obradujete svojom zeljom i borbom a tad ce biti i rezultata...

nyk

pre 8 godina

Bircevic?? Dokle, zasto, kako, zbog cega, bree?????????
Jelovac nije zasluzio poziv na siri spisak?????? Nije vazno da li po profilu odgovara da igra u 12, vazno je da zna da je njegov trud uocen! Sve je to u redu, Sale uzeo srebro,Boze zdravlja i sada da uzmemo bar srebro, ali opet ljudi to nije fer i nije u redu! Setite se govora Ramba Petkovica!
I jos jednom bih zamolio nekoga, bilo koga da mi objasni po cemu je Bircevic zasluzio da bude na spisku posto je mojih 15godina u kosarci ocigledno malo da bih to shvatio?!?!

Цоа

pre 8 godina

Страшан тим може да се састави.
Драго ми је што је на списку Ђорђе Мајсторовић из Металца.

losmi

pre 8 godina

Steta za braduljicu sto posle onako odigranog svetskog prvenstva posle tog nista nije uradio sem sto je osisao kineze za dobru kintu,pitanje je sta on moze i u kakvom je stanju ali sta da se radi imamo bobija i milutinova koji konstantno sjajno igraju tako da nema zime na centarskoj poziciji.

Jaka

pre 8 godina

Jedan Lucic je u stanju da odigra sve utakmice na visokom nivou za Valensiju, od novembra nije propustio ni jednu, ali zato Keselj na spisku..+ Bircevic koji igra ocajno u Spaniji i ima malu mimutazu, Vasa Micic koji je blago receno tuga...e Misko, Misko, lepo si sastavio spisak...

axaxt

pre 8 godina

Manje-više očekivano. Lepo što je pozvao Majstorovica, bio je najbolji u Metalcu u ABA ligi. Po meni najslabije karike na spisku su Jović, Zagorac, Kešelj, Dangubić, Majstorović i Birčević, ali svi su Atletski dobri i velike radilice, tako da ne treba da iznenadi ako neko od njih upadne.

dragan jakovljevic zitko

pre 8 godina

Koji je sale everidz grobar...pavlovic i muric biju tokom derbija on opominje kalinica, macvan ispali reprezentaciju on ga zove nazad. Cudi me da je zvao bobija, a ne boza djumica.

Boban

pre 8 godina

Najboljih 12 po meni je

PG: Teo, S.Marković, Nedović
SG: Bogdan, Gagi
SF: Bjelica, Kalina
PF: Mačvan, Erceg, Mitrović
C : Raduljica, Bobi

Jedino bih jos tu ubacio Jokića.

Mislim da je trenutno ovo naš najbolji tim, možda na papiru najbolja još od 2002... no kao što znamo pobeđuje najboljih 12 a 12 najboljih. (u tom smislu možda više koristi ima od npr. Branka Lazića nego od Nedovića)

U budućnosti oslonci će biti talenti (Mitrović i Jokić već jesu igrači) i od njih mnogo očekujem: Peno, Marinković, Zagorac, Milutinov, Radičević...

Jedino što mi nije jasno, čime je Majstorović pre zaslužio poziv od Jelovca, koji kida u španskoj ligi, a ovaj igra nešto bolje od ostalih u Metalcu...

Novosadjanin.

pre 8 godina

Realno moglo je to i bolje, svi to znamo. Ali ko smo mi da nesto prigovaramo coveku koji je uzeo srebro na SP sa Stimcem, Katicem, Bircevicem, Jovicem, Simonovicem u ekipi.

Ne svidja mi se sto je Macvan na spisku zbog atmosfere, mnogo je mrznje u njemu, a realno je da ce iz CZ biti bar 4 iggraca, ako ne i svih 5 medju putnicima za EP.

Pit

pre 8 godina

Opet grešite kod onog - najbolji tim nije od najboljih igrača sačinjen.

To je odgovor na pitanje zašto Simonović, Kešelj, Birčević pre Jelovca ili koga već. Čovek je pokazao šta zna, sada samo treba skockati ekipu.

P.S. Teodosić kapiten! Kako moćno zvuči!

Filip

pre 8 godina

Ja ne mogu da verujem da ima ljudi koji govore da je spisak los ili nesto slicno.
I za prosli spisak za sp svi su pricali da mnogima tu nije mesto pa su igraci pruzili svoj maksimum i uzeli srebro.
Treba verovati Saletu on zove igrace koji su mu potrebni i koji ce moci da odgovore na njegove zadatke.
Za Jovica pre svestskog pola vas nije ni culo a tamo je odigrao odlicno jer Sale zna kad treba da igra i gde je najbolji.
I prosto ne mogu da verujem da neko ne veruje u Raduljicu pa covek i pred proslo prvenstvo nije mnogo igrao pa je tamo odvalio kako je odigrao i sad je individualno trenirao treba mu samo neki mec da udje u takmicarski ritam.
Teodosic,Bogdan,Kalina,Bjelica,Bobi...zlato.

Mikeli

pre 8 godina

Nepravda je sto je tu Macvan ali nadam se da nece biti na uzem spisku, decko ne zna odbranu, veceg kratera video od njega nisam. Da ne pricamo o tome sto ne ume da se ponasa i sto samo u ovoj ligi pokazuje "dominaciju".

John Terry

pre 8 godina

Odlican izbor. Podrska!Jaki smo kao zemlja! Jos ako Erceg bude igrao, svaka pozicija ce biti sa po dva fenomenalna igraca. Vracamo se mi na vrh!

valar morghulis

pre 8 godina

Ok nikad ne sumnjam u Saleta , ima podrsku apsolutnu i da je Muslija pozvao :-) Samo komentarisem, mislim da smo ovim Miljenovica izgubili, da ce samopuzdanje sigurno da mu padne s obzirom da je trebao bar da dodje na taj siri i odmah da ga otpise , ali bar decko da oseti kako je biti na spisku , kao sto ce Zagorac da oseti. I iznenadio sam se iskreno bas sto nema Jelovca ali dobro ajmo po to zlato !

Nikola

pre 8 godina

Bez namere da se pravim pametniji od Saleta, ali sta ce na spisku: Nedovic, Micic i Raduljica? Prva dvojica ne mogu da se sastave, a treci ne igra nigde vec 6 meseci.

Pera

pre 8 godina

Moram priznati da sam "izmazao" Saleta na poslednjem takmicenju kada je poveo onaj tim. Sada cutim jer ne smem nista da kazem,kapa dole majstore,ipak ti znas sta radis i kako se vodi tim,puno pljuvaca-luzera ima koji se kao razujmeju u kosarku.Jedan sam od tih bio sto sam te kritikovao a ti si dogurao do finala. Posto sam se "izlecio" da tako kazem od kritizerstva i pljuvanja savet je da to i ostali urade pre nego sto nesto prigovfore Saletu doktoru za Basket! Toliko!

karma

pre 8 godina

Prvo nije Macvan odbio poziv reprezentacije prosle godine i ne znam gde ste vi to procitali i ko je to reko. Macvana sam selektor nike zvao i precrtan je sa šireg spiska nakon prve "sece" kada i Bobi, Novica, Savan.. Tada je selektor rekao da ne vidi jasnu ulogu Macvana u reprezentaciji iz prostog razloga zato sto je te sezone igrao i na poziciji 4 a mahom 5. Nije lepo to sto radite, nije lepo da pricate o Ercegu i Macvanu tako kada su oni bili nosioci igre u kvalifikacijama za EP 2013 godine. Jedina nejasnoca na ovom spisku je Bircevic. Jovic nema sanse da prodje, ovo je neka vrsta nagrade za prethodnu godinu. Sportski pozdrav. Idemooo Srbija

Aleksandar

pre 8 godina

Dobar spisak ali mi se ipak
da su Radičević, Lučić i Jelovac zaslužili poziv bar na širi spisak.Kako god, Sale je dokazao da zna najbolje, puna podrška za našu reprezentaciju!

Ivan NS

pre 8 godina

Spisak je ok i očekivan. Ja jesam navijač Zvezde, ali mi ipak nije jasno otkud Birčević pre Veličkovića. Ok, Stefan je igrao prošle godine, kada je puno njih iz raznoraznih razloga poodustajalo, pa ni kriv ni dužan našao se u reprezentaciji. Ali za ovu sezonu nije imao šta da traži. Jeste da je imao solidnu sezonu u Estudijantesu, ali imali su je i drugi, pa nisu opet pozvani (npr Radičević iz Sevilje). Još jedna nejasnoća je vezana za Raduljicu. Taj niti igra, niti trenira već pola godine, tako da smatram da je preveliki luksuz rizikovati sa njim. Ali, svakako Đorđević najbolje zna. Mi smo samo ljubitelji košarke, iskreni navijači, bivši igrači itd, tako da samo možemo davati komentare, i navijati za naše svim srcem. Sportski pozdrav svim iskrenim navijačima (zaslepljenim klupskim huliganima i klincima svakako ne)!

ako moze neko argumentovano da odgovori

pre 8 godina

Ako bi neko mogao da mi navede ovoliko novinarsko velicanje Zagorca,po cemu to on zasluzuje ovoliku paznju???U svim utakmicama sto sam gledao dosad nisam video nista sto bi ga izdvajalo od drugih igraca na toj poziciji cak sta vise sut mu je nikakav a ne vidim neku drugu opciju u njegovoj igri da ga izdvaja od drugih.Ovo mi vise lici na nasilno menadzersko guranje igraca nesto poput Bircevica.

Nolan

pre 8 godina

Zasto Macvan?
(ferdinand, 26. maj 2015 12:42)

Zasto ne?
(ja, 26. maj 2015 15:42)

Možda na primer zato što je odbijao da igra za reprezentaciju dok se ona raspadala. Stevan Jelovac je nepravedno izostavljen, momak je jedan od kandidata za MVP Endese a umesto njega pozvan je neko ko svojim izjavama, karakterom i ponašanjem to nije zaslužio.
PS
Očekujem Mačvanovu izjavu "neka Cirbes igra za reprezentaciju" posle prvog sledećeg poraza od Zvezde.

melo#7

pre 8 godina

Jedan je Krle kapiten...
dosta bi znacilo njegovo iskustvo i njegov rad sa Jokicem, Bobijem i Milutinovim al dobro... ionako je uradio dosta za repku i hvala mu na tome... sve najbolje
I da slavimo 20.9. povratak trofeja tamo gde mu je i mesto :D

Reservoir dog

pre 8 godina

Prethodnih godina smo najviše kuburili sa pozicijom 4, a sada je tu najveća "gužva". Neće Saletu biti lako da precrta polovinu igrača sa ovog spiska.
Fali Lučić, moguće da neće da se rizikuje sa njim jer je prilično često povređen, doduše to bi se moglo reći i za Nedovića, koji očekujem da će biti u 12 jer je potpuno atipičan igrač, kada je Evropa u pitanju.
Lepo je videti da Mega ima 3 igrača na spisku, a lepo priznanje za Valjevce i samog igrača je i poziv za Majstorovića.

Maximilijan

pre 8 godina

Ja verujem selektoru! Podrzimo momke! Imamo, bogme i koga! Ali ljudi... sa ovim samopouzdanjem koje imaju : Teo, Bogdan, Kalina, Bjelica, Bobi, a kao zapete puske Gagi Milosavljevic, Nedovic, Mitrovic, Milutinov.... auuuuuu, samo zdravlje da ih posluzi, i da se izgradi, tj odrzi ona atmosfera! Ceracemo se sa svima...

crni_redstar

pre 8 godina

super spisak samo jedno ime para usi ,a to je macvan.on nije jednostavno zasluzio ne igracki,vec karakterno.srecno sale i samo rad. velika zal za krletom.

Cmp

pre 8 godina

Ne znam zasto pljujete Majstorovica, ocigledno ne pratite kosarku, covek je zasluzio poziv svojim igrama, ima odlicne atletske predispozicije, veliki je borac, sutira trojke iako je centar, ne bi me cudilo da ga Sale povede na prvestvo.

Misljenje

pre 8 godina

Mačvan i Keselj su očigledno neki kompromis jer ni jedan ni drugi nisu nicime zaslužili poziv. Cudi me da nema makar na sirem spisku Lučića i Lazica.

realno

pre 8 godina

okreni obrini, spanci i dalje najjaci... llull, rodriges, rudi, najbolji bekovi a svi jos uvek ispod 30 god. zbog njih je real najbolji tim u evropi poslednje 3 godine; pa mark gasol i ostali... tesko cemo sa njima

Sve sami vrsni poznavaoci košarke

pre 8 godina

Pa da li je moguće da još uvek ima ljudi koji misle da je Bjelica krilo? Gospode bože više sa našim poznavanjem košarke. Pa on je poslednji put igrao na toj poziciji kod Pešića u Zvezdi pre 5 godina.

Миле

pre 8 godina

Карактеристичан коментар кошаркашког стручњака са овдашњих дискусија:
...nisam ga pratio ali ne verujem da je zasluzio poziv...

ja

pre 8 godina

Mačvan i Keselj su očigledno neki kompromis jer ni jedan ni drugi nisu nicime zaslužili poziv. Cudi me da nema makar na sirem spisku Lučića i Lazica.
(Misljenje, 26. maj 2015 12:44)

Pa kako Macvan nije zasluzio poziv, daje fmp-u 20 poena u proseku. Jeste da je rupa u odbrani, ali i Mitrovic i Erceg to jesu, a od Mitrovica je definitivno bolji sto se videlo u svakom njihovom medjusobnom duelu. Covek je APSOLUTNO zasluzio poziv.

Deja

pre 8 godina

Posle zadnjeg odbijanja ,ponovo Sale zove Macvana . Mogao je onda da ponovo zove Micova i Velickovica pa da se nabavi sator da cirkus bude kompletan

čukarac

pre 8 godina

kakva pozitivna neizvesnost i ushićenje dok čitam ovaj spisak. bukvalno logq god da je stavio ne bih imao zamerke jer se sale već dokazao. ok medalja, ok kvalifikacije za oi ali ljudi naše je samo da bez sumje i bez ograničenja podržimo košarkaše. pozdrav ljubiteljima ove igre.

theButcher

pre 8 godina

Teodosic
Markovic
Nedovic
Bogdanovic
Kalinic
Bjelica
Simonovic
Erceg
Mitrovic
Bobi
Raduljica
Milutinov ili Kuzmic ili Stimac

Neke je zvao na siri spisak zbog sticanja iskustva i samopouzdanja, neke zbog urgiranja klubova i menadzera, ali sigurno Sale zna bar sedam prvotimaca i dvoumi se oko malog broja ljudi sto je i normalno i uvek je tako bilo. Sad nekih sto nisu na spisku nema mozda zbog povreda a mozda nisu hteli iz licnih ili profesionalnih razloga. Mislim da na spisku jedino fale Aleksandrov i Lucic, a Krle je sam odlucio da je za penziju. Bircevic i Jovic su tu da bi imali kvalitetne treninge i iskustvo, a zasluzili su prosle godine. Zao mi je sto je Macvana zvao, kao igrac ne zasluzuje da bude u prvih 12, a kao covek ne zasluzuje ni siri spisak.

Mirko

pre 8 godina

Čekao sam spisak, pa sam odustao, i evo tek sad ga video..

Iskreno, sasvim je po mojoj meri i čovek nije bolje mogao da izabere.
Oduševio sam se što je pozvao Zagorca, na širi spisak, jer je on po meni veliki talenat i treba da se kali u reprezentaciji, možda ga to podstakne da postane odličan - kao što je to recimo Kalinić, pa i Jović.

Extra je i što je Jokića pozvao, iz istog razoga.

Brinuo sam se čak da možda neće pozvati Bobija, kao prošle godine, ali valjda nije smeo da ne pozove praktično MVP-a Evrolige - do F16, i da se odrekne njegovih dobrih igara i dominantnosti, iako on nije baš po taktičkoj zamisli igre koju je imao na svetskom prvenstvu. Valjda je odlučio da se prilagodi i pokuša da ga ubaci ili napravi sistem oko njega, ili makar da ubaci još jednu taktičku varijantu, kao džokera, u igru reprezentacije.

Malo je iznenađenje Birčević, mada je on prošao sistem prošle godien i uklopio se.
Takođe, drago mi što je odlučio da da šansu Kešelju, da se izbori za mesto u reprezentaciji. Čovek je bio odličan i koristan igrač, mašina za trojke, pa je pao i sad se evo diže u MegaLeksu. Nadam se da će uspeti da se izbori i za uži spisak.
Ako Erceg i Raduljica budu mogi da igraju i odigraju kako znaju, mislim da ćemo biti ubice!!!! Sa tri igrača u prvoj postavi EL to bi prosto bilo zagarantovano...

Stipendisti

pre 8 godina

Prva petorka za osvajanje evropskog:
Tepic
Milosavljevic
Pavlovic
Macvan
Milutinov

Rezerve:

Teodosic
Bogdanovic
Kalinic
Bjelica
Marjanovic

GM

pre 8 godina

1. Teodosic, Markovic, Jovic.
2. Bogdanovic, Nedovic.
3. Bjelica, Kalinic.
4. Erceg, Mitrovic.
5. Marjanovic, Raduljica, Milutinov.

Tim koji dobija se ne menja.

Uz Ercega, Marjanovica i Milutinova koji su imali sezone svojih karijera i koji sigurno da imaju prednost u odnosu na neiskusne Kuzmica i Jokica, kao i Bircevica i Stimca koji nisu imali neku sezonu iza sebe.

Mozda ce najveca dilema biti da li sa tri pleja kao na SP ili pojacati bekovsku liniju, gde bi onda moglo doci do promene umesto Jovica Milosavljevic, koji moze da igra i 2 i 3.

Dobri milenko

pre 8 godina

Ne znam koji moze biti razlog da ne pozove Lučića ni na siri spisak, steta uvek mi je bio drag igrac, nadao sam se da ce imati i zapazenu reprezentativnu karijeru

Trollston

pre 8 godina

Sta se cudite sto je Nedovic pozvan? Pa ovo je siri spisak na kome imamo tri beka sutera, Milosavljevica, Nedovica i Bogdana, da niste mislili da cemo sa dva beka na pripreme? I meni je cudno sto nema Lucica, ipak je samo Kalina siguran od svih pozvanih krila, Jokic, Dangubic, Micic i ostatak ove mladje ekipe je pozvan zbog samopouzdanja, da znaju da se na njih racuna. Najveca konkurencija je na 4. jer tu osim Bjelice niko nije siguran. Sto se centara tice, Bobi i Radulja su mi nekako sigurni, a iako je Stiki zaduzen za atmosferu, mislim da ce Milutinov dobiti prednost kao treci centar. U sustini izuzetna grupa koja ima samo jednu, ali ozbiljnu manu, a to je da ukoliko se Teo povredi, mi nemamo apsolutno ni pribliznu zamenu. Teo je mozak ove ekipe, bez bilo koga drugog bi se i nekako snasli, ali bez njega, mrka kapa.

Miroslav RS

pre 8 godina

Au, kakav paklen tim! Ne sumnjam da ce selektor odabrati one "prave". Evropa, tj oni koji ucestvuju na EP, imaju ponovo jako dobar razlog da se plase kosarkaskog diva sa Balkana. Sale, momci, neka vam je sa srecom! Jedva cekam pocetak!

shilja

pre 8 godina

Verovatno Sale zna mnogo vise od nas, al mi je jako zao sto nema Lucica... Potajno sam se nadao i Velickovicu, ali zbog situacije od prosle godine, Djordjevic verovatno nije hteo da mu da priliku a verovatno otvara i prostor Mitrovicu, sto je i OK, jer je mladji i treba da predstavlja nasu buducnost. Spisak je manje vise ocekivan, al moram priznati da mi je Keselj iznenadjenje bez obzira na "minuli rad"... U svakom slucaju, napred momci - mislim da medalju mozemo ocekivati, al svakako ce trebati i malo sportske srece!

nikola

pre 8 godina

Pa Sale je lepo rekao da je bilo i otkaza. Npr. Radičević. Kako znate da i neki drugi zbog kojih ga napadate nisu pozvani pa odbili poziv? Zato psssst dok se ne objavi ko su te "patriote"...

Vucko

pre 8 godina

Odlican i ocekivan spisak. Steta za Lucica i ta njegova ledja, ocekivao sam ga u 12. Mozda se moglo naci mesta za Lazica, Miljenovica, Jelovca, mozda su zalutali Bircevic i Majstorovic, ali da ne sitnicarimo. Ocekujem tim za EP: Teodosic, Markovic, Nedovic, Bogdanovic, Milosavljevic, Kalinic, Simonovic(Dangubic), Bjelica, Erceg, Raduljica, Marjanovic, Milutinov(Mitrovic).

wer

pre 8 godina

I jos jednom bih zamolio nekoga, bilo koga da mi objasni po cemu je Bircevic zasluzio da bude na spisku posto je mojih 15godina u kosarci ocigledno malo da bih to shvatio?!?!
(nyk, 26. maj 2015 12:47)

e moj ti, mozda si 15 godina dodavao peskire, pa si sad mnogo pametan.
loptu u ruke, pa jos 15 godina da ucis :)

nije pitanje da li bircevic tu spada ili ne, nego odakle tebi pravo da se javljas i pljujes?

Novica

pre 8 godina

Mogao je pozvati Lucica,Pena,Miljenovica,Jelovca,Doncica,mozda Kaminskog,treba gledati u buducnost,a papir trpi sve,bar na sirem spisku,posle nam krivo kad igraju za nekog drugog.

Slobo

pre 8 godina

Čudi me poziv Kešelju,mislim da je to mnoge iznenadilo.Marko je daleko od one forme iz 2010te sa SP. i ne znam ko je ovaj Majstorović. Ostalo očekivano.

Bane

pre 8 godina

Vi kao da je Lučić mator pa kao smak sveta što ga nema na spisku. Dečko je bio konstantno povređen kao neki baksuz kad dođu pripreme za reprezentaciju. Ako ne bude sklon povredema biće za njega mesta u budućnosti.

Nislija

pre 8 godina

Stvarno je iznenadjenje da nije zvao Lucica i Jelovca a zvao je Simonovica i Bircevica.Simonovic igra u relativno slaboj francuskoj ligi a Bircevic igra vrlo malo u spanskoj ligi gde Jelovac ubija.Za dvanaest nemaju sanse a cudno je i da su na sirem spisku

Dulou Dalou

pre 8 godina

Macvan i Erceg koliko god bili dobro igraci pogotovo ovaj drugi....za mene nikad nisu dobrodosli....iz prostog razloga...odbili su da igraju kada je tim bio najslabiji i kada su nam najvise trebali.
Zato na mlade snage na toj poziciji...Luka, Jokic...
Centri Bobi, Radulja, Kuzmic i to je to.
(Aca, 26. maj 2015 13:38)

Erceg je prošle godine treba da igra, doktori reprezantaticije su ga pregledali i utvrdili da neće moći. Lakše sa pljuvanjem

Mi smo PARTIZAN,a ko ste vi ?

pre 8 godina

Ako ne bude povreda i nekih iznenađenja ovako bi izgledalo najboljih 12!
1. Teo,Marković
2. Bogdan,Nedović,Milosavljević
3. Bjelica,Kalinić
4. Erceg,Mačvan
5. Raduljica,Marjanović
Za 12-tog igrača ima više kandidata,a trebao bi biti jedan od ovih mladih igrača Jokić,Milutinov ili Mitrović.
Ostaje žal za Krletom,jer će mnogo da fali njegovo iskustvo,ali ovo je najbolje što Srbija ima i dovoljno je za medalju!

Surdulica voli Zvezdu

pre 8 godina

Teo,Markovic,Nedovic,Bogdan, Gagi,Kalina,Keselj,Bjelica,Erceg, Jokic,Bobi,Raduljica....
Iskreno ocekivan sastav,mada ocekivao sam i Lucica na spisku putnika,a on ni na sirem spisku...

antiPanter

pre 8 godina

(Nolan, 26. maj 2015 16:48)

Siguran si Panteru da je Macvan odbijao da igra za reprezentaciju ???
Kako li ces tek da pevas kada bude usao u 12. ?

Sars

pre 8 godina

A fino čovjek izjavio da neće reklamirati ove koje su odbili poziv. Kako znate da ga nije odbio isti taj Jelovac, Miljenovic ili Veličković. Uvjek ista pjesma. Srpska posla.

Djole

pre 8 godina

Krle je definitivno odustao,nema Jelovca,Savana,Velickovica i Miljenovica,ostalo je ok. Mada ce do pocetka priprema izbrisati jos 6 imena... Napred nasi do zlata!

Stanimir Branimir

pre 8 godina

Svi igrači od prošle god., izuzev penzionisanog Krleta i Katića koji je na kraju karijere, pozvani su na ovaj najširi spisak u znak poštovanja i zahvalnosti za osvojeno srebno. Otuda i Birčević na spisku. A i reprezentacija je 12 igrača koji čine najbolji tim, a ne 12 najboljih individualaca. I ono što može da odradi epizodni igrač za 6-7 minuta, taj prljavi posao nijedna zvezda ne bi radila.

dzoni

pre 8 godina

Teodosic,Jovic,Markovic,Bogdanovic,Milosavljevic,Kalinic,Bjelica,Erceg,Mitrovic/Macvan,Marjanovic,Raduljica,Stimac/Milutinov.
Startna petorka: Teodosic,Bogdanovic,Kalinic,Bjelica,Marjanovic.
Voleo bih da osvojimo ovo evropsko, samo da bi dokazali da NBA nije sve, da ima u evropi kvalitetni i veoma dobri igraci.
Nemamo ni jednog NBA igraca i smatram da nam je to velika prednost.

Aca

pre 8 godina

Macvan i Erceg koliko god bili dobro igraci pogotovo ovaj drugi....za mene nikad nisu dobrodosli....iz prostog razloga...odbili su da igraju kada je tim bio najslabiji i kada su nam najvise trebali.
Zato na mlade snage na toj poziciji...Luka, Jokic...
Centri Bobi, Radulja, Kuzmic i to je to.

Иван-Ниш

pre 8 godina

Жао ми што нема нашег најбољег центра и капитена Ненада Крстића. И остали центри су добар избор, али ни један није "мултипрактик" са добром сезоном. Марјановић доминира висином и може да игра тешког центра, али не знам како ће да се уклопи у бржи ритам. Радуљица скоро да није играо, Милутинов, Јокић... још треба да "расту". За искуство тек да се не прича, а и позитиван утицај на Теа и остале играче је оно што не може да се измери. Остало је очекивано.

Dzoni-1970-Bg

pre 8 godina

Odnos nekadasnjih i sadasnjih igraca Zvezde i Partizana 10-6 za Zvezdu ...
(Tadic - Dacic titule, 26. maj 2015 12:53)
Jel u nekadasnje Zvezdine racunas i Tea, Macvana, Raduljicu...

dr.mabuzo

pre 8 godina

Vidim ovde mnogi već sastavili idealan tim.Jedno mi je baš zapalo za oko
Zašto Mitrović pre Jokića ?????
Jokić igra konstantno dobro,univerzalniji je (može da igra 4 i 5),ima bolji šut, a po meni i talentovaniji je od Mitrovića.Mitar je nešto brži i skočniji ,ima bolju atletiku.
Ja bih vodio obojicu, al Jokića sigurno
Ne vidim zašto neki napadaju Miška Ražnatovića.Pa nije čovek kriv što su nam najbolji igrači njegovi klijenti..

Ratko

pre 8 godina

To je ono sto smo i ocekivali, jedino steta sto nema Krstica. Sale treba da se opredeli da li ce voditi visoku ili malo nizu postavu. Po prikazanim partijama tokom sezone MBP eurolige sigurno ide a to je Marjanovic, pa ovi iz prve petorke Todosica i Bjelica. Najbolji igrac Partizana Macvan i najbolji igrac Galatasaraja Erceg. Iz Zvezde jos je siguran Kalinic koji je postao prava zver. Takodje ide i Bogdanovic koji ove sezone malo oscilirao ali bez njega se ne moze, on ce proraditi. Ovih navedenih 7 su sigurni putnici. Ostaje mesta za jos njih 5, mislim da nece reskirati i da ce voditi 3 centra, zbog Bobijevih kolena u napornom turniru, pa ce ici Raduljica koji je obelezio SP i Milutinov koji moze da odradi dosta toga. Ostaje jos 3 mesta za bekove Markovic koji uvek za drzavu igra gladijatoraku odbranu i Teova rezerva, pa onda Nedovic i jos jedan atleta e to ce biti zanimljivo videti, mada mislim da ce to biti Simonovic koji je imao lepu sezonu u Francuskoj. Dakle Teodosic, Markovic, Bogdanovic, Nedovic, Kalinic, Simonovic, Bjelica, Macvan, Erceg, Raduljica, Marjanovic, Milutinov. To je mojih 12 kandidata. Vrlo mocna ekipa samo da svi budu zdravi i nema zime za nas.

dzoni

pre 8 godina

Ne bi trebalo zanemariti Jokića, dečko je najsličnija kopija Dirka Novickog, visok, jak a šut sa distance uglavnom oko 50%. I imam samo jednu zamerku a to je Nemanja Nedović , koliko god ga ja gotivio čovek ima lošu sezonu u ekipi u kojoj nema neku jaku konkurenciju, sezona je trebala da bude mnogo bolja za njega.

Nikola

pre 8 godina

Ne mogu da odolim, a da ne izaberem mojih 12.
bekovi: Miloš Teodosić (CSKA), Stefan Marković (Unikaha), Nemanja Nedović (Valensija), Bogdan Bogdanović (Fenerbahče), Dragan Milosavljević (Partizan).
krila: Nikola Kalinić (Crvena zvezda),Nemanja Bjelica (Fenerbahče).
krilni centri: Luka Mitrović (Crvena zvezda), Zoran Erceg (Galatasaraj)
centri: Miroslav Raduljica (bez kluba), Boban Marjanović (Crvena zvezda), Nikola Milutinov (Partizan).

I baš mi se sviđa ekipa, nismo toliko individualno jaki kao Španija. Ali tim smo koji može da ih pobedi.

Hehehe, baš mi se sviđa.

j-joca

pre 8 godina

Da se ja pitam u ekipi bi bilo 5 zvezda, 5 radnika i 2-3 koji greju klupu... Ne moze biti dobra atmosfera ako imas 10 zvezda i svi hoce svoju ulogu i minutazu u ekipi. Ovako svako zna svoje zaduzenje i svako ispunjava svoje obaveze...

Rade Futog

pre 8 godina

Sve u redu sale..A zasto Macvan..?
(Sljuka, 26. maj 2015 20:02)
Macvan je uz Bobija najbolji kosarkas u regionalnom takmicenju, to je razlog. Razumem navijacke porive, ali svi koji ovo pitate, razmislite prvo zasto Mitrovic. U igrackom smislu je Macvan za klasu kvalitetniji kosarkas i konstantniji. Ne mora da znaci da je Mitrovic ekstra talenat, ako mu Covic da kapitensku traku i 35 minuta u igri.

stefan navijac partizana

pre 8 godina

Branko "The putbull" Lazic?
Stefan Bircevic?
Rasko Katic?
Stefan Pot?
Filip Covic?
Jelovac?
Aleksandrov?
(remy, 26. maj 2015 12:31)
Mislim da ni covic licno ne bi svogsina stavio na spisak.

Grunwalski

pre 8 godina

Neki momci su dobili poziv zbog odazivanja na proslo svestko p.Setimo se kako su neki bili neraspolozeni.Nema cudjenja realan spisak valjda Djordjevic zna bolje od nas.Odlican tim ce to biti.

NiksickoPivo

pre 8 godina

Sve Čovićevi igrači, što sadašnji što prošli... ili su igrali u Zvezdi ili u Fmp... Mačvanu se zahvaliti prije okupljanja, njegova pojava iritira mnoge pa i saigrače

my way

pre 8 godina

Da li je moguce da neki posle svega legendu Saleta omalovazavaju? Prvo, samo teske kosarkaske neznalice i oni kratke pameti mogu da se iscudjavaju tome sto je Keselj na spisku. Zaboravili ste gospodo sta je ta ruka sve donela reprezentaciji, koliko puta nas je odrzavala u igri kad dodje do oscilacija, koliko je puta prevagu donela... Marko ima odlicne partije u poslednje vreme i apsolutno je zasluzeno na spisku. Nece Saletu biti lako, treba reci "ne" momcima koji su uzeli srebro, a tu su krilni centri, pa Nedovic, pomenuti Keselj, a o Bobiju da ne govorimo.

Spuzva Bob Kockaste Hlace

pre 8 godina

Kad nas je Velickovic ispalio proslo prvenstvo - "Đorđević posle Veličkovićevog otkaza: Nemam obraz da sada zovem Savanovića ili Mačvana!"
Tako da nije Macvan otkazao vec ga Djordjevic nije zvao...

HAVOK

pre 8 godina

Posle dužeg vremena, usudio bih se da kažem, imamo baš dobru ekipu.
Još da je Lučić zdrav... Eh

Ukoliko se stvori hemija i održi radna etika, kao na prethodnom SP
Ma ima da kidamo.

Ps: Mislim da je vreme da se
Francuzima naplati, istom merom,
za poraz koji smo doživeli na EP u Beogradu.

dkenfkd

pre 8 godina

Koliko ja ustvari volim ovog čoveka!
neka neko kaže sad iskreno, ko mu je verovao, ja iskreno nisam, ali se na SP sve videlo realno, i protiv Amera na -20 mi dajemo trojku u zadnjoj sekundi četvrtine (mislim da je na poluvremenu) on se raduje kao da je za pobedu,
čovek daje snagu i adrenalin ekipi, KAPA DOLE SALE NACIONALE

bravo za selektora

pre 8 godina

Bogu hvala pa nema Lučića, a za sve stručnjake neka peobaju da se sete jedne utakmice koju je odlučio, ili pokazao igru makar malo bolju od peoseka.

Da nije igrao u Partizanu, bolje rečeno da nije guran na silu, niko nikada ne bi čuo za njega, jer sem visine nema ni jedan kvalitet koji može da napravi neku korist.

NeMozeSeSilomProtivMagije!!!!

pre 8 godina

Nisam zeleo da se obazirem na glupe komentare iz predgradja ali ih toliko ima da cu morati!
Pitate se zasto MACVAN?!?!
Pa evo vam nekih razloga:
1.Covek ima veliko iskustvo i ljubav prema zemlji i veliku zelju da ostavi srce na terenu za SRBIJU
2.Covek za koga panteri kazu da je smesan igrac a u svim mecevima ove sezone ih je nacisto unistio!Setite se plej-ofa aba liga-ili jos bolje pogledajte statistiku sa tih meceva i videcete zasto bas MACVAN ! unistio je i onogg vaseg kapitena Mitrovic(uz duzno postovanje decku,veliki potencijal i fer plej igrac)
TAKO DA MANITE SE DUSEBRIZNICI CUDJENJA ZA POZIV MACVANA,A BICE VAM JOS TEZE KAD SE NADJE U 12 PUTNIKA ZA EP ! ! !

Mikeli

pre 8 godina

A sta vam znaci to Bobi se mozda nece uklopiti u brzi sistem igre, tim se mora njemu prilagoditi i slicno? Jeste li to culi od Tegeltije , pa ne mozete razmisljati svojom glavom?
Crvena zvezda je ove sezone igrala izuzetno brzu i agresivnu kosarku u kojoj je Bobi dominirao. Ako je neko igrao brzo i agresivno makar u ovom delu Evrope to je crvena zvezda.
Drugo kako to tacno tim mora da se prilagodjava Bobiju? Covek ce nam sam donositi oko 15 skokova po utakmici. Kome to Bjelica mora da se prilagodjava? Kome to Bogdanovic mora da se prilagodjava? Kome to jedan Teodosic treba da se prilagodjava? Uostalom Milutinov je sacuvao Bobija relativno pristojno (Kako, u to necu da ulazim) pa je zvezda rutinski dobijala partizana, tako da ne vidim kako Bobi moze stetiti bilo kom timu pogotovo sa neosnovanim pricama, eto tim se njemu mora prilagodjavati. Ne! Drugi timovi ce se nama prilagodjavati sa zverima koje imamo na terenu!
Uostalom Bobi mozda nece dominirati svaku utakmicu, mozda nece ni svaku drugu, ali svaku trecu hoce, e pa i to ce biti dovoljno od jednog igraca , a s obzirom ko je sa njim u timu bice i vise nego dovoljno.

Makarije

pre 8 godina

Kk Partizan Igokea Vizura Mega 2015/16 Mašan Vrbica Nemanja Bezbradica Boris Dalo Milan Macvan Božo Koprivica Milorad Dodik Slavko Vranes Marko Jošilo Vladan Tegeltija Mimi Oro Nole Seksoman Trener: Dulo

Legit

pre 8 godina

To je to, jedino sam iznenađen izostankom Lučića. Računao sam da će sigurno biti u 12, jer je uz Kalinu najbolje krilo. I jako mi je žao što je Krle ostao pri odluci o povlačenju, puno bi nam značio na EP. Znanje, iskustvo, a i u sjajnoj je formi u Efesu ove godine. Nadam se da na Raduljicu nije puno uticalo neigranje i da se uželeo košarke. Mojih 12: Teo, Marković, Jović, Bogdan, Milosavljević, Kalina, Simon (Danga), Bjelica, Mitrović, Bobi, Raduljica, Milutinov. Eventualno umesto jednog niskog (Jovića) još jedan visoki (Erceg), u zavisnosti od procene šta nam više treba u ovom trenutku. Verujem u momke i Saleta, napadamo zlato pa šta bude!

Meklejn

pre 8 godina

Lazic je korisniji u ovom momentu i od Milosavljevica koji je u ocajnoj formi, bolji je i od Jovica koji je potpuno inferioran u napadu, a bolji je i od Nedovica koji u odbrani nije nesto, a u napadu je nekonstantan. Lazic je igrac koji kida u odbrani, pristojan je napadac, ume da mune po 10 i vise poena,a najzahvalniji je bekap igrac kojeg sam video u skorije vreme. Velika nepravda sto ga nema.

BOXAS

pre 8 godina

Poštovani, ovo je širi spisak reprezentacije Srbije.. i SVAKA ČAST selektoru na izboru.. on ipak najbolje zna, on ima viziju.. on odgovara za atmosferu, rad i rezultat.. on odgovara za igru.. Vidim po komentarima da najviše zamerki ljudi imaju na Kešelja, Lučića, Ercega.. Sto se Kešelja tiče.. Kratka pamet prijatelji.. niko se ne seća koliko je taj Marko dao reprezentaciji.. Da je od kadeta kada je postao reprezentativac najviše davao u tom dresu.. Kešelj je igrač "motiva".. treba mu motivacija, a on očigledno najveću dobija u dresu reprezentacije.. Fali Lučić.. odličan igrač i rekao bi čovek.. ali da se ne lažemo.. momak je već godinama hronično povređen.. bez kontinuiteta.. u jednom turnirskom takmičenju pod velikim naporima, pitanje je koliko može da pruži.. sa druge strane, moje mišljenje je da gomilanje igrača na istim pozicijama, sa istim karakteristikama nije dobro (Kalinić i Lučić).. ovako ima jednog fizikalca, i jednog šutera sa ipak zavidnom fizikalijom.. Erceg odličan izbor.. može da igra 4 i 5.. Bjelica 3 i 4.. Bogdanovic, Jovic, teo i Nedovic 1 i 2.. Gagi Milosavljevic 2 i 3.. Mislim da nikada nismo imali ovoliko univerzalaca na jednom mestu.. Biće Sale na slatkim mukama.. ali ove godine ja verujem u njega i njegov izbor.. da se ja pitam reprezentacija bi bila sledeća: Teodosić, Markovic (Micic), Bogdanovic, Nedovic, Jovic, Kalinic, Keselj (Milosavljević), Bjelica, Mitrovic, Erceg, Raduljica, Marjanovic.. !!!

Ocekivano

pre 8 godina

Znaci tri mesta u igri ako ne bude povreda devet sigurno: Teo, Jovic, Bogdan, Kalina, Bjelica, Mitrovic, Erceg, Raduljica, Marjanovic

mark

pre 8 godina

Pitam se samo sta ce ovde Bircevic, Stimac i Macvan? Prva dvojica ispod prosecni igraci, Macvan pun mrznje, agresije i negativne energije, pritom decko ne moze da se pokrene, odraz minimalni... Iskreno mi je zao sto nema Lucica i Jelovca, ali Sale je verovatno procenio da mu trenutno nisu potrebni.
Navijam za CZ, ali iz celog tima, omiljeni igrac Gagi Milosavljevic, bez koga reprezentaciju ne mogu da zamislim!
Do medalje momci!

Hilon Hilonides

pre 8 godina

Mačvan je za Mitrovica Karl Meloun lično!!! Tako da prestanite da smarate. Doduse, ja bih najradije gledao Bjelicu na cetvorci, zamena Erceg, plus Kalina moze fino da odigra i tu poziciju.

Beobrad

pre 8 godina

Milosavljevic nije profil za reprezentaciju, siri spisak, da, u 12 ne!
Macvan takodje!
Bircevic, ni u ludilu, a pitanje za Stimca, Micica, Simonovica, ima ih jos...
Cudne izbore pravi Djordjevic, ali rezultat ima, tako da ima pravo da nas zbunjuje!

BG

pre 8 godina

Nemanja Dangubić (Crvena zvezda)- sem neke skočnosti nisam ništa primetio ali ko zna možda može negde da se uklopi. Po meni više markentiški igrač.
Pravo pitanje šta je sa Lučićem zašto nije na spisku? - Povreda ili je odbio da igra?

pingvin sa Madagaskara

pre 8 godina

Po meni,mnogi greše kod Jovića....osim dobre odbrane.... u polufinalu ABA taktika duleta je bila da se pusti da šutira i...pogađao je.. i to mnogo...ne znam šta je sa Lučićem...Birčević-zašto...ipak...Mašvan-da...Miljenović je trabalo da oseti atmosferu u rešprezentaciji...

YNWA

pre 8 godina

Ne sumnjam u Saleta, zelim sve najbolje ovom timu, i nisam hejter. Ali zasto Raduljica, covek je van kosarke mesecima. Ako je zbog "stare slave" od prosle godine, to mi se ne poklapa sa Saletovim pobednickim mentalitetom, jer niko ne treba da bude povlascen bez obzira na prethodne uspehe!

strucnjak

pre 8 godina

Ovo je realno najbolje sto imamo u ovom trenutku i ako Djordjevic ponovo ne izvede neku magiju bojim se da to nije dovoljno za medalju...Treba spustiti loptu i ne stavljati nas u favorite jer svako sa malo kosarkaskog znanja kad vidi spisak Spanaca i Francuza ( koji osvajaju) ce biti zadovoljan ako izborimo kval. za OI..
Puna podrska Saletu i momcima i nadam se da mogu da naprave cudo i uzmu medalju!

s

pre 8 godina

E nemojte Micova molim vas pa na proslo.prvenstvo ga je oterao zbog nediscipline sad kad je namirisao medalju sad bi nazad e nemoze Srbija- Svetinja!!!

LecleaR

pre 8 godina

Opet neke teorije zavera aman ljudi manite se toga.Svi su selektori svi znaju bolje zasto nema ovog zasto ovo ovog a niko od ti kriticara rec nije prozborio ni sa jednim kandidatom.Sale je doneo srebro kad to niko nije ocekivao kad nam je kosarka padala na najnize grane za mene dovoljno da mu verujem.Covek zna valjda dta m treba kakvu filozofij igre misli da igra i shodno tome bira oruzije i igrace ...Napred sale

Ivan

pre 8 godina

1.Teododic.2.Nedovic.3.Markovic
4.Bjelica,5.Erceg 6. Bogdanovic 7.Jokic
8.Kalinic 9.Raduljica.10 Kuzmic 11 Marjanovic...12 Keselj....to su po mini najbolji i najaci ...taj sastav za zlato..

ns

pre 8 godina

Jel bolji micov od bircevica jeste.. Jel isao ludi birča na SP jel smo osvojili srebro.. Molim lepo selektori.. Postujte makar ove godine izbor. Velikog Saleta.

Haris zivi!

pre 8 godina

I za sve ove godine Vujosevic napravio samo 4 reprezentativca, haha ccc
...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bodibond, 26. maj 2015 12:28)
a Vi sto mislite da su kalina, danguba i jovic "napravljeni" u czv gadno se varas. oni su osvojili medalju pre nego sto su zvezdu videli :D
da se razumes u kosarku pohvalio bi one koji zasluzuju pohvalu zvezde

Змајевић

pre 8 godina

Да, то су ти играчи. Можда, недостаје Миљеновић. Ђорђевић зна разлог зашто га није позвао и верујем да је оправдан.

zoran

pre 8 godina

Da se ja pitam vodio bih isti tim kao na svetsko prvenstvo,uz naravno ove dve izmene.Kad je bilo tesko,kad smo bili autsajderi ti momci su srcem dosli do medalje!Zasto Bircevic,pitaju ovde tkz strucnjaci.A zasto ne,sjajan covek pre svega,koji ce sav da se stavi u sluzbu tima,kao i svi ostali sa SP da ne nabrajam.Zato i kao nagradu i zbog sjajne atmosfere isti tim pa dokle stignemo...a uvek cemo daleko,jer ovo nisu fudbaleri gde igraju imena nego nacija kojoj je kosarka u krvi i ko god da ode ja nikada ne sumnjam u nas!!!!

Danijel

pre 8 godina

Ako je Kalinicu rekao nesto za sudije, sta ce onda macvanu tek da kaze? Znam da macvan nece biti u 12 ali zbog proslog okupljanja nije zasluzio poziv
(Deki, 26. maj 2015 12:22)

Ma da, vi zvezdaši od ove godine znate sve o košarci ;)

Stanimir Branimir

pre 8 godina

Svi igrači od prošle god., izuzev penzionisanog Krleta i Katića koji je na kraju karijere, pozvani su na ovaj najširi spisak u znak poštovanja i zahvalnosti za osvojeno srebno. Otuda i Birčević na spisku. A i reprezentacija je 12 igrača koji čine najbolji tim, a ne 12 najboljih individualaca. I ono što može da odradi epizodni igrač za 6-7 minuta, taj prljavi posao nijedna zvezda ne bi radila.

Dule Pančevo

pre 8 godina

Spisak je manje-više očekivan, al mi neke stvari nisu jasne.
1. Zašto nisu pozvani Vladimir Lučić i Stevan Jelovac??? Pogotovo Lučić, pa na poziciji 3 smo najtanji.
2. Žašto je pozvao Birčevića? Ja ne znam po čemu taj dečko zaslužuje da se nadje i na najširem mogućem spisku. Pa Jelovac je za njega igračina, mnogo bolja četvorka.
Al dobro ajde, verujem Saletu i nadam se da će da sklopi dobar tim od 12 igrača. Na osnovu ovog spiska, po mom mišljenju 12 za evropsko su:
1.Teodosić, Marković, Nedović(može i 1 i 2)
2. Bogdanović, Milosavljević
3. Kalinić, Simonović
4. Bjelica, Erceg
5. Marjanović, Raduljica, Kuzmić
Najvíše mi žao što nema Lučića.

mare zemun

pre 8 godina

U Saleta verujem to je to ... ali , ali , ali ! , uvek kod nas to ali bez njega se nemoze... mislim da je Lazić zasluzio poziv , on je po fizikalijama najspremniji igrač koga imamao moze da kida 30+ min u paklenom ritmu, na turnirskom formatu takmičenja takav igrač je suvo zlato.Setite se šta je Sale napravio na svetskom od Kalinića , Jovića , Simonovića ... , i da želi jaku atletsku ekipu da parira amerima,mislim da bi Lazić eksplodirao i bio čudo...

dundjer

pre 8 godina

realno


ima da ih skrcamo , realno ! bobi ce da gasi bracu gasolovce , kao seljak svecu , sa dva prsta ! :)))) samo ti gledaj i uzivaj i nista ne brini !

Miroljub

pre 8 godina

Au koliko smeta vracanje Macvana u reprezentaciju... Zasto? Mozda zato sto je najbolji igrac Partizana? Neki kompleksi traju ceo zivot...

Mirko

pre 8 godina

branko lazić pre nedovića. dečko je najbolji defanzivac kojeg sam gledao do sada.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (coa, 26. maj 2015 13:34)
--------------
Ima dve vrste oni koji kritikuju zasto nema lazica i oni drugi koji su vec Marjanovica odveli ne EP.

Jeste li vi procitali sta je selektor zamislio kako bi on voleo da reprezentacija igra i cemu tezi.Rekao je da bi voleo da igraju brzo (kao Real Madrid), pa zbog toga ne mogu da verujem da ste vi ubedjeni da Marjanovic ide sigurno.Jel vi mislite da se Bobi sa bez malo dva i po metra visine uklapa u igru trci i pucaj.
Alo budite realni jednom u zivotu i prvo procitajte sta je ko napisao pa onda napisite svoje misljenje.
-------------
Bobi po meni mora da ide na EP jer je dokazao da je sazreo i da je uglavnom ne zaustavljiv ali isto tako je i limitiran u nekim postavkama igre narocito u odbrani.

Spisak igraca je paklen i bez ovih par igraca koje sam ja ocekivao da ce biti pozvani.Ali ako su ti odbili onda nikom nista.

Mirko

pre 8 godina

Ne svidja mi se sto nema Novice a pogotovo Krleta.Mada kaze selektor da su neki odbili poziv pa ako je to slucaj sa Novicom onda je ok sto ih nije ni spomenuo.
Ali mi se zato svidja sto su tu Gagi,Keselj,Erceg,Kuzmic,Mitrovic,Jokic.

Moje subjektivno misljenje je to da sam na Saletovom mestune bih znao koga da da izaberim.Prosto ne znas koga da ne zoves.

Posle duze vremena mozemo da biramo.Nadam se da se niko nece povrediti.

Iha

pre 8 godina

Iako navijam za Zvezdu Jovic i Dangubic nemaju mesta pa ni Simonovic... Petorka: 1.teodosic, 2.bogdanovic, 3.kalinic, 4.macvan/mitrovic (posto je ipak osvojio aba ligu),5. marjanovic. A opet druga petorka nije nista slabija od ove prve
(Dzoni, 26. maj 2015 12:28)

Cak se slazem kao Zvezdas za Jovica i Dangube (njegovo vreme tek dolazi, ali neka tamo polako udje u stos). Ali posle stavis Macvana coveka koji odbranu ne igra, ma daj to samo ne realni Grobar moze, nema Zvezdasa koji bi njega poveo.

Slobodan

pre 8 godina

Majstorovic nije iznenadjenje. Iznenadjenje su 3 igraca Mege a Metalac ih razmontirao. A nista nisu mladji igraci u megi niti talentovaniji.

Pantelija Delija

pre 8 godina

Nema tu mnogo razmisljanja, gotovo se zna ko ce ici ako ste pratili ovu sezonu. Bice selektor na slatkim mukamTeodosic, Markovic, Bogdanovic, Nedovic, Simonovic-Milosavljevic, Kalinic, Bjelica, Erceg, Macvan-Mitrovic, Marjanovic, Raduljica i Milutinov. Idemo sasvim sigurno sa 3 igraca na poziciji centra, turnir se igra dan za danom, dosta meceva. Bobi je mocan centar ali znate da ga mora rotirati zbog kolena. Mada to nema veze, uvek smo vodili 3 centra jer ipak su to veliki i nezgrapni ljudi dosta lako se povredjuju. Na svim ostalim pozicijama idu po 2 igraca kao i uvek. E sad da li ce voditi Milosavljevica ili Simonovica koji je mnogo bolju sezonu imao, da li ce voditi Macvana ili Mitrovica. Sve zavisi ko ce se kako pokazati na pripremama. Djordjevic nece tolerisati nikakvu bahatost kao sto je bilo sa Micovim tako da nemojte brinuti da li ce Macvan praviti neke gluposti na EP. Odmah ce on svima objasniti kako stoje stvari i kako treba da se ponasaju, inace lete iz ekipe a hvala Bogu imamo adekvatne zamene. Prva petorka Teodosic, Bogdanovic, Bjelica, Erceg, Marjanovic. :-) Stavis Marjana pod kos i on kada ga udvoje vraca povratni pas na 6.75 a nase haubice satiru rivala i cepaju mrezice! Ovo je strasno jaka ekipa, mislim da uz dobru igru mogu lako pasti Spanija i Francuska. Sve ostale gazimo sa 20 razlike. Ni jedna druga ekipa u Evropi nema takvu nadmoc pod kosem sem Spanije i Francuske, niti imaju taku sarenolikost kao Tea i Bjelicu.

dr mr

pre 8 godina

4 Teodosic
5 Nedovic
6 Milosavljevic
7 Bogdanovic
8 Bjelica
9 Markovic
10 Kalinic
11 Keselj
12 Marijanovic
13 Raduljica
14 Mitrovic
15 Erceg

Meni je samo krivo sto na sirem spisku nema Lucica, inace bi bio medju 12 umesto Keselja.. :)

Sale

pre 8 godina

Jokic je bolji na 4 od Milutinova ali na 5 nikako Milutinov je napredovao podosta ove sezone Bobi se u derbijima nije naigrao pored njega, na prvi pogled se ne vidi ali čini se da je nsbacio na masi I dosta je snazniji nego pre..

Dragoljub

pre 8 godina

Nadao sam se da ce se kapiten predomisliti i predvoditi ponovo tim do medalje. Ovako smo mnogo oslabljeni. Navijaci CZ Beograd smataraju da je Marjanovic najbolji centar Evrolige, sto gledajuci samo broj poena i skokova i jeste. Ipak oni koji duze prate kosarku i razumeju nesto bolje ovu igru, shvataju da cemo protiv jacih timova imati mnogo problema u odbrani kada je Marjanovic na parketu. To su i Ivkovic i Djordjevic vise puta objasnjavali prethodnih godina. Borba za 5. mesto je verovatno realnost za ovaj sastav.

Dzoni-1970-Bg

pre 8 godina

Koliko iskompleksiranih pantera (Covicevi navijaci, bivsi navijaci Zvezde, trenutno bez kluba pa sada navijaju za FMP), pa to je zalosno...Oni su nasli da prozivaju Macvana...On je sigurno najbolja cetvorka na spisku posle Ercega, e sad pitanje je mozda pozove i Mitrovica iz FMP-a, Jokica neverujem...Verovatno ce povesti dve cetvorke, posto Kalinic i Bjelica takodje mogu da odigraju na 4...Milosavljevic vrerovatno ostaje, na pleju uz Tea je siguran i Markovic i verovatno Nedovic, Jovic otpada naravno...

A Lucic?!

pre 8 godina

Nit mi je jasan Lucic nit Djordjevic koji izostavljanje doticnog uopste ne komentarise, a jos ponajmanje novinari koji preko toga prelaze bez logicnog pitanja: Zasto???

Lucic cijelu sezonu bukvalno LETI po terenu, skok igra cini se nikad bolja, ali, eto, vuce neku povredu. lafo....

зашто?

pre 8 godina

Miljenovic.Decko je magija,profesor a nema ga ni na ovom spisku? Pusti me taktike i ostalih gluposti.Morao je biti ovde,a u toku priprema mu objasni zasto otpada i sta treba da radi i sta da popravi da bi usao u 12.Najbolji igrac Mege nije na sirem spisku.Da sam ja na njegovom mestu(Miljenovica)reprezentacija me vise ne bi videla! Ovo je jedna od najglupljih selektorovskih odluka ikada.Nesto slicnu Mihajilovicu(fudbal) kada nije pozivao Matica.Ipak,samo on polaze racune savezu,a drugim mestom na svetskom prvenstvu je pokazao i dokazao da zna sta radi! Krstic ce nam mnogo nedostajati! Hvala ti legendo za sve! Ostalim momcima i Saletu zelim puno zdravlja,srece i uspeha! Bio bih zadovoljan plasmanom medju prvih 5

zlik ljubovija

pre 8 godina

Au Sale,pa Branko lazic jedan od najkonstantnijih i najposlusnijih igraca cele sezone,svakom protivnickom beku muka pripadne kad ga laza cuva! Svaka cast Markovicu,decko nikad nije odbijo repku ,al lazic je ove godine sazreo i u napadu i sut mu je daleko precizniji i bolji od markovicevog

Mile

pre 8 godina

Najbolji igrac ABA lige Nenad Miljenovic nije pozvan? Ukradeno mu je mvp priznanje u zadnjem kolu, njegov trener ga nije pustio da igra a jokica zadrzao u igri 40 minuta, inace je decko mvp abe i nema mesta na ovom spisku za njega?!

Borko

pre 8 godina

Vidim ovde govore Lucic nije odigrao nista u Valensiji, a sta onda reci za Nedovica tek on nije odigrao nista, a o Keselju da ni ne pricam, Lucic je zasluzio makar na siri spisak, u Partizanu je bio bolji nego sto je Kalinic sad u Zvezdi, plus sto je paljevina i atleta kakvih nemamo mnogo, a Bircevic i dok je sedeo na klupi bio kao baba neka kao i u svlacionici za razliku od Stimca npr

cukce

pre 8 godina

Miljenovic.Decko je magija,profesor a nema ga ni na ovom spisku? Pusti me taktike i ostalih gluposti.Morao je biti ovde,a u toku priprema mu objasni zasto otpada i sta treba da radi i sta da popravi da bi usao u 12.Najbolji igrac Mege nije na sirem spisku.Da sam ja na njegovom mestu(Miljenovica)reprezentacija me vise ne bi videla! Ovo je jedna od najglupljih selektorovskih odluka ikada.Nesto slicnu Mihajilovicu(fudbal) kada nije pozivao Matica.Ipak,samo on polaze racune savezu,a drugim mestom na svetskom prvenstvu je pokazao i dokazao da zna sta radi! Krstic ce nam mnogo nedostajati! Hvala ti legendo za sve! Ostalim momcima i Saletu zelim puno zdravlja,srece i uspeha! Bio bih zadovoljan plasmanom medju prvih 5

Pa na sirem spisku bi mozda i trebalo pozvati Miljenovica, ali opet Sale najbolje zna i ne treba mu se mesati u poso (rezultati su iza njega). Tacno je da je Miljenovic buducnost nase kosarke, ali treba decko da odigra odbranu i Saletu pored Teodosica treba neko ko kida u odbrani a Miljenovic to nije!

naivac

pre 8 godina

Rade Zagorac, Keselj, Nedovic...
Ovima je Misko menadzer 100% a zna se cija je ovo reprezentacija onoga ko je spreman da adekvatno izreklamira svoje proizvode...

Jovanovic

pre 8 godina

Zao mi je Lucica, ali decko je konstantno povredjen, koliko sam cuo ima diskus herniju, sto je ogroman problem za profesionalnog sportistu. S druge strane, Nedovic... sta je on pokazao osim fizikalija? Pa cak je i ovakav Lucic bio za dve klase bolji od njega u Valensiji.

Marko

pre 8 godina

Isti taj Đorđević je izjavio da za Mačvana nema poziciju,ali dobro on je selektor on treba da bira i puna podrška.

Jedino me malo iznerviralo zbog Mačvana ,isti taj Mačvan prošli put je odbio da igra za reprezentaciju,pa kada je video da je reprezentacija osvojila srebrbo ,onda je počeo sam da se utrpava u reprezentaciju,nije ok prema drugim igračima koji su se uvek odazvali reprezentaciji.

Takve igrače koji odbijaju da igraju za reprezentaciju nikad više ne bi primio u reprezentaciju,jedan JORDAN nije odbio da igra za reprezentaciju ,a neki umišljeni igrači misle da su zvezde odbijaju da igraju.

DedaMiloje

pre 8 godina

Sve ok osim Mačvana, uopšte me nebi čudilo da ode umesto Mitrovića. Kao što sam obećao više neću komentarisati vesti o reprezentaciji zbog Mačvana i to nema veze sa Zvezdom i Partizanom, već zbog bezobraznog neodazivanja bez objašnjenja Dudi. Sve najbolje i želim da osvojimo zlatnu medalju na EP.

Aleksandar

pre 8 godina

Aman ljudi šta ste zapeli sa Lučićem. Dečko nije igrao ništa cele godine, ne može da se satavi. Dajte malo objektivnosti. Po meni je Sale pozvao sve one koji su to zaslužili. Vidim da većina eliminiše Jokića, on je mlad itd i daju prednost Milutinovu. Jokić je sigurno bolji igrač od Milutinova, može da pokriva pozicije 4 i 5, a usput više nego dobro šutira za 3 poena. Po meni, ako nadam se ne bude povreda sigurno idu: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Nemanja Bjelica, Zoran Erceg, Luka Mitrović (ili Mačvan), Miroslav Raduljica, Boban Marjanović. Za preostala 3 ili 4 mesta konkurišu Stefan Jović, Nemanja Nedović, Marko Simonović, Marko Kešelj, Nikola Jokić, Ognjen Kuzmić, Vladimir Štimac. Po meni otpadaju Milutinov, Majstorović, Birčević, Zagorac, Milosavljević, Micić. Ne sumnjam da će Sale odabrati igrače koji će se podrediti timu. Verujem u Saleta, kao što sam bio siguran i prošle godine da zna šta radi. Napred Srbija!

Miki

pre 8 godina

Nedovic ne zasluzuje da ide na prvenstvo, u nba je bio levo smetalo, u valensiji ispod proseka, mnogo boljih plejeva ima u evropi od njega, miljenovic koga nema za spisku je carobnjak za njega

Blaf

pre 8 godina

Mnogo komentara a niko da spomene ucjene od prošli put. Za mene neko ko je ucjenjivao Srbiju zatvorio je vrata reprezentacije zauvijek. Makar postao novi Džordan. Srbija je svetinja, ja volim Srbiju, da li je voli i onaj ko je ucjenjuje?

Slobodan

pre 8 godina

Ja sam se potajno nadao da cu biti na spisku ali ... Sale tvoj izbor je nas izbor, ovo je reprezentacija, predstavljate Srbiju i zelim vam sve najbolje ... Puna podrska od Zvezdasa ... Srecno momci ! p.s. "Ako osvojite pehar cuvajte ga dobro, imas mnogo Zvezdasa u ekipi ... Da ne nestane" ...

LecleaR

pre 8 godina

Dosta igraca iz domacih klubova koliko me to raduje toliko i brine kalinic bobi imaju 70 utakmica u nogama milutinov milosavljevic preko 50 i jos prvenstvo nije zavrseno a plus se igra na svaka dva tri dana ne mogu se refegrnerisati.Budimo realni igra se samo za prestiz a moze mnogo repki da naskodi to smo mi srbi sami sebi najveci nwprijatelji

Kosarkaski Mag

pre 8 godina

Smatram da je odlicno zato sto imamo 5 igraca iz zvezde jer je Sale jos prosle sezone govorio o specificnosti Bobija i da ekipa mora da mu se prilagodjava. Petorku lagano mogu da sacinjavaju Jovic, Dangubic, Kalinic, Mitrovic, Bobi. S'tim sto umesto Dangubica moze i Nedovic, Milosavljevic i Bogdanovic. Ja ne znam ko u evropi moze da sacuva te momke. Nisam primetio na spisku Bjelicu...................

Ivan

pre 8 godina

Ne bih da zvucim kao ovi pre mene,ali mislim da bi Lucica mora da stavi pre Bircevica,makar na ovaj siri spisak.Ostalo je sve ok,od ovoga bolje nemamo...

Dzoni

pre 8 godina

Iako navijam za Zvezdu Jovic i Dangubic nemaju mesta pa ni Simonovic... Petorka: 1.teodosic, 2.bogdanovic, 3.kalinic, 4.macvan/mitrovic (posto je ipak osvojio aba ligu),5. marjanovic. A opet druga petorka nije nista slabija od ove prve

Firci

pre 8 godina

Mi ovde pricamo o atletski dominantnoj ekipi sto je prioritet selektora.Pa sta onda tu traži Mačvan.Erceg igrač u godinama koji dominira tako što šutira za 3p ledjna tehnika mu je minus 1.Kako dva ne prijatna igrača u godinama i već odavno dokazana.Po meni korak u nazad.Zagorac svaka čast dečko pokazuje određeni talenat dobro će mu doći ove pripreme tako i Jokic.Dalje Simonović i Dangubić dobri igrači.Dangubić atleta u rangu onih NBA no ima jos puno da radi.Ali gde je Lučić?Ne videh ga.Mladi Todorović?Nazalost ni kapiten Krstić nije tu...Srećno momci

moze sine

pre 8 godina

Da se ja pitam u ekipi bi bilo 5 zvezda, 5 radnika i 2-3 koji greju klupu... Ne moze biti dobra atmosfera ako imas 10 zvezda i svi hoce svoju ulogu i minutazu u ekipi. Ovako svako zna svoje zaduzenje i svako ispunjava svoje obaveze...
(j-joca, 26. maj 2015 13:53)
4 P. Gasol 5 Fernández 6 Rubio 7 Navarro 8 Calderón 9 Reyes 10 Claver 11 San Emeterio 12 Llull 13 M. Gasol 14 Ibaka 15 Sada Coach: Scariolo

nasa ljubav mnogo je jaca od vase mrznje!!!

pre 8 godina

(mrsimud, 26. maj 2015 12:22)
kako kaze nik tvoj..znaci MRSIMUD NA KUBNI...AJ SAD PALJBA I DONESI NAM TRENERSKU DIPLOMU NA UVID!!!

Pa

pre 8 godina

Kada sam video spisak za SP 2014,nisam znao ko je Jovic i Bircevic.Jovic odigrao odlicno na prvenstvu,Bircevic slab.Ovaj odigrao sa Zvezdom solidno,dok ovaj u Estudijantesu igra,nisam ga pratio ali ne verujem da je zasluzio poziv.Mislim da je trebao biti Lucic tu,ali sta je tu je.

stefan navijac partizana

pre 8 godina

Realan izbor,iako svi govore da smo tanki na krilu ja mislim da cemo najvise problema imati na poziciji pleja jer niko osim teodosica ne igra zapezenu ulogu u svom timu i bice problema kada on bude morao da se odmara.Veliki gubitak je i pezionisanje krstica nadam se da ce ga bobi odmeniti.Mnogi kritikuju pozivanje macvna a decko ima strasnu igru ledjima koja nam strasno nedostaje jel niko osim bobija i njega ne moze ledjima da odigra ni bjelca ni erceg a sto se njegovog ponasanja tice isto ponasa i kalinic i ne vidim za sto bi bilo problema u reprezentaciji.

mica

pre 8 godina

svaka cast! Realno svaki od ovih igraca je zasluzio da se nadje na ovom spisku! Jedino ostaje zal za Krsticem,jer bi njegovo iskustvo,moglo mnogo da nam donese kad se bude lomilo!! Lucicu ce mozda ovaj odmor koristiti da sanira povredu ledja i vec da bude nosilac igre u valensiji sledece sezone! Ubedljivo,najveca konkurencija na poziciji 4,ako tu pridodamo bjelicu

bole

pre 8 godina

iskreno, iako nas je ispalio prosle godine, za mene je Novica Velickovic najbolji igrac.. steta sto ga Sale nije pozvao, pikazao bi svima kako mu je najbitnije da sastavi tim jak kao zemlja

ogulinOglo

pre 8 godina

A nadao sam se da će Krstić ipak igrati, teško će biti bez njega na ovako jakom prvenstvu, koja god trojica da budu na centru faliće im iskustva. Inače spisak očekivan, samo mislim da je Miljenović morao biti na spisku, pa makar i prvi otpao(zbog odbrane naravno), onako čisto subjektivno.

Stiven Džerard

pre 8 godina

Znači ovako nešto pa atletskim mogućnostima,tranziciji i tome čemu Sale teži:
G-Teodosić,Nedović,Bogdanović,Milosavljević,Dangubić
F-Kalinić,Lučić,Zagorac(Kešelj)
F-C-Bjelica,Erceg,Mitar,Jokić,Radule(Milutinov),Bobi,Kuzmić
Veoma dobar spisak samo po meni nedostaje Radičević i Jelovac,ali ovi gore 15(+2) igrača konkurišu za 12.Pozdrav

скоба

pre 8 godina

Како волим ове коментаре, знате не бих да се правим паметнији од Салета, али, шта ће на списку тај и тај уместо тог и тог..задржите се на почетку мисли, не бих да се правим паметан и то је то. Ја потпуно верујем Салету и уопште нећу да дајем , ,стручне'' савете ко треба да иде, ко не, кога год он на крају поведе, то ће бити најбоље што имамо, само се надам и навијам да им повреде не кроје састав.. и ево чисто да истипујем према прошлој години и систему игре кога ће Сале да поведе..Тео, Марковић, Недовић, Богдановић, Милосављевић, Калинић, Бјелица, Марјановић, Радуљица, Милутинов, Ерцег, Мачван

Yammy

pre 8 godina

Macvan? Sramota! Keselj, sta ce nam on u timu!? Bircevic, Stimac, bruka nevidjena za Saleta sto mu drugi sastavljaju deo spiska. Macvanovo ponasanje bolje ne komentarisati, sramota ce me biti kad krene sa ispadima! Branko Lazic izostavljen! Zemlja Srbija, sta da se radi!

tralalaj

pre 8 godina

nadao sam se da cu na spisku videti malog Todorovica iz Bilbo-a,pa i Radicevica...mislim da je ovaj drugi stigao Micica,a mozda cak i prestigao...Todorovic je dobar atletski,poznaje brzu igru koju Sale forsira tako da mislim da bi bio pun pogodak makar na pripremama...mislim da je cak i hercegovac a oni se uvek lavovski i sa posebnom srcanoscu bore pod srpskom zastavom...

stanke ...

pre 8 godina

Ama ljudi Birca,Jovic i Simon su pozvani samo iz postovanja za prethodno SP,precrtace ih vec 15.jula kad bude okupljanje,uz jos trojicu naravno. . .

Kalu

pre 8 godina

Svaki igrac koji se nalazi na spisku potpuno je zasluzeno tu.I Macvan i Keselj pa cak i taj Majstorovic. Mogao je jos i Miljenovica da zove ali velika je konkurencija na toj poziciji tako da i nije neki hendikep to sto ga nema na spisku.Bez obzira,decko je mlad i sigurno ce biti nosilac igre u nekim narednim sezonama.Tako da bez glupih komentara.Idemo po zlato!

Bley

pre 8 godina

Miloš Teodosić (CSKA), Stefan Jović (Crvena zvezda), Stefan Marković (Unikaha), Vasilije Micić (Bajern), Nemanja Nedović (Valensija) Bogdan Bogdanović (Fenerbahče), Dragan Milosavljević (Partizan), Rade Zagorac (Mega Leks), Nikola Kalinić (Crvena zvezda), Marko Simonović (Ortez), Marko Kešelj (Mega Leks), Nemanja Dangubić (Crvena zvezda), Nemanja Bjelica (Fenerbahče), Luka Mitrović (Crvena zvezda), Zoran Erceg (Galatasaraj), Stefan Birčević (Estudijantes), Milan Mačvan (Partizan), Đorđe Majstorović (Metalac), Nikola Jokić (Mega Leks), Miroslav Raduljica (bez kluba), Boban Marjanović (Crvena zvezda), Ognjen Kuzmić (Golden Stejt), Vladimir Štimac (Bajern), Nikola Milutinov (Partizan).

1: Teodosic, Markovic
2: Bogdanovic, Milosavljevic, Dangubic
3: Kalinic, Bjelica
4: Erceg, Macvan
5: Raduljica, Marjanovic, Kuzmic

Iskreno mi je malo krivo Lucica zasluzio je makar poziv na siri spisak ali sta je tu je. Mislim da bi ovaj tim bio najkompletniji, moguce je varirati razne igre, ima igraca na 4 koji sutiraju za 3, Dangubic, Milosavljevic najagresivniji odbrambeni igraci, u zavisnosti od protivnika moguce i Bjelica na 4 sto nam daje siru igru, sve u svemu imamo mogucnosti za dobar tim. Centra bih primarnog uzeo Bobija, jer Raduljica vec 6 meseci nema tim, ne zna se ni u kakvoj je formi, dok je Bobi u zivotnoj formi.

the krcun

pre 8 godina

Zasto svi potencirate Nedovica koji je ima 3 sezone i ne zna se koja jod koje losija. Po meni najboljih dvanaest su sledeci. Mojih 12:
Teodosic
Markovic
Jovic
Milosavljevic
Bogdanovic
Kalinic
Bjelica
Erceg
Mitrovic
Jokic
Marjanovic
Raduljica

ninja

pre 8 godina

Sta se svi javljate sada veliki strucnjaci, fali ovaj onaj... pustite Saleta da radi na miru, treba da mu verujemo, i da se nadamo da ce nas obradovati kao prosle godine!

SRBIJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

pre 8 godina

Mozete da ga volite ili ne ali bolju 4.od Macvana nemamo !!!!Bravo Sale jos jednom si pokazao svoju velicinu,i zaboravio na sujetu,podrska ogromna tebi i momcima!!!

nex

pre 8 godina

Zasto nema Lucica? Zvezdas sam,ali mnogo mi je drago zbog Milosavljevica,ali isto toliko krivo zbog Lucica. A,pazi,Bircevic!
I mislim da je trebao da ubedi Krleta. Ipak je on mnoooogo iskusniji od ostalih,a to je nekad neprocenjivo

branko

pre 8 godina

На списку су сви које сам и очекивао сем Лучића. Од неочекиваних ту је пре свих центар Металца Ђорђе Мајсторовић којег не познајем довољно. а нисам очекивао ни Кешеља . Ту су сви они за које нисам био сигуран: Штимац, Симоновић, Мицић, Бирчевић (који је због повреде мало играо). Највише ме радује што су ту и повратници Мачван и Ерцег, два одлична играча који би свакако морали бити међу 18 које ће позвати на припреме. Ако се њихови индивидуални квалитети уклопе у тим, тај тим ће бити много јак.

Realno

pre 8 godina

Srbija zebe ko ce da menja Tea kad ode da odmori ili pocne nerezonski da igra. Sve ostalo vrh. Ako budu Gasoli igrali i s obzirom na brzinu njihovih plejeva bice vrlo vrlo tesko. Resto dobijamo.

Sava Zuti

pre 8 godina

Steta sto je Branko Lazic i ovog puta zaboravljen. Sale me je bas neprijatno iznenadio. I zasto je i ovog puta zaboravljen Paunic? Da li su to menadzeri ponovo umesali prste? Sto se Krstica tice, hvala mu na svemu. Bio je pravi kapiten, pravi vodja. Veliki teret i ozbiljan izazov ce biti za onog ko preuzme traku.

dragan1982

pre 8 godina

manje vise ocekivan spisak ...nadam se da ce braduljica biti prvi centar ,sve zavisi kakvu formu ima..jest da ni on nije bog zna kakav u odbrani ali bobi marjanovic je boze me sacuvaj .to je glavni problem bobija.svaka mu cast na ofanzivnoj igri i na ofanzivnim skokovima ali onako kako on igra odbranu to je sve samo ne na svetskom nivou.na zalost nikad bobija necemo vidjeti u NBA upravo zbog lose defanzive a i zbog toga sto je tanak po gradnji..vidim ga u nekom euroligaskom top klubu,nadam se da ce zamenuti ante tomica u barceloni koji ce naj verovatnije preko bare..sta da se ocekuje od ovog tima? pa mnogo..imamo najboljeg playa izvan NBA lige teodosica imamo euroleugue MVP-ia bjelicu i pomenutog marjnaovica koji je najbolje centar eurolige ove sezone ,duble duble masina..klupa nam je isto dosta siroka s tim sto se nadam da ce zoran erceg biti starter a mitrovic back up.za srpsku kosarku bi bilo od velike koristi kad bi teodosic i bjelica na leto otisli u nba,moze se reci bila bi prava steta za njihove karijere da i dalje sljakaju po europi a prevazisli su europu odavno..sigurno vise nego nekakav bojan" brooklyn flop" bogdanovic,decko dve odigra vrhunski i 10 uzasnih ..sve u svemu ajmo srbijaaa;)

Duda ivkovic

pre 8 godina

Velickovic ga je prosle godine bukvalno ispalio i zato nije pozvan. Micov je zavrsio kod Saleta posle onog incidenta. Macvan je odbio poziv kod Dude poslednje godine,kada je reprezentaciju sastavljao Misko. Zasto bilo sta polemisati oko toga zasto je Raduljica pozvan,a nema klub.Pa covek je prosle godine nosio reprezentaciju na svojim ledjima kad je Krle bio povredjen. Odlicno ce mu doci pripreme da izdominira na prvenstvu i dobije neki dobar ugovor. Pitanje treceg centra?? Videcemo Milutinov,Kuzmic ili covek koji najvise voli reprezentaciju,a nije imao neku sezonu-ŠTIMAC. Ja ipak mislim da potencijalna opasnos moze da bude Vasa Micic,jako je mlad,a treba mu kaljenje u reprezentaciji,moze da ga pozove umesto Milosavljevica. Isto tako mislim da Mitrovic ili Jokic mogu da budu u 12 umesto Macvana.

ivan

pre 8 godina

Opaa onaj sa cvidzama u pozadini koristi Aple :D ovo je najbolje sto imamo od kosarkasa, ko bude bolji na pripremama neka se nadje u timu. Ne bih voleo da na EP budu Simonovic i Macvan, vise sam za "mlade nade". Takodje, u Zvezdi se igra vrti oko Bobija, mislim da u repki imamo boljih igraca oko kojih bi se vrtelo, a i pripreme su prekratke da bi se tako uklopio tim. Al to je vec trenerov posao :)

Dr.Lazarevic

pre 8 godina

Odmah se vidi da ce visak biti,Dangubic,smesni Bircevic,Majstorovic...za mene jako cudno da je pozvan Nedovic,decko koji u Valensiji bio ocajan,u Nba je bio gledalac.Nema Lucica ali tu je Dangubic.Cudno!

Mikeli

pre 8 godina

I za sve ove godine Vujosevic napravio samo 4 reprezentativca, haha ccc
...
(bodibond, 26. maj 2015 12:28)

Bogdanovic da, Misloavljevic tu i tamo, vec je bio jedan od boljih igraca u Mutinom radnickom, Milutinov jos nije gotov igrac,a ko ti je treci? Macvan bio u FMpu , Hemofarmu, Ali i Efesu pre nego sto se prvi pit vratio u partizan, bio reprezentativac pre partizana, nije njega Dulo napravio tako da uopste nisu u pravu. Jedino je Bogdanovic afirmaciju stekao kod Duloa, to je sve. Mozda ce i Milutinov, ali jos je daleko od ozbiljnog igraca.

Mrki

pre 8 godina

Super bekovska linija tu će biti kidanje i tokom priprema i na EP.Fali samo mali Miljen.Zašto Mačvan pa i Erceg?Lučić gde je on šta mu bi?Po meni i mladji i ništa manja atleta od Simona i Kešelja.Centri ok voleo bih mladi Milutinov da prođe kao i Mitrović.Peglajte momci sa puno sreće do uspeha.

anbeast

pre 8 godina

Manje-više očekivano. Lučić nije na spisku verovatno zbog čestih povreda. Relativno je mlad, neka odmori celo leto. Ima blagih iznenadjenja, ali Sale je prošle godine dokazao da ne treba previše sumnjati u izbor. Po meni, zaista je bilo par igrača koji su imali dobre sezone, a nisu pozvani, dok su pozvani neki "na staru slavu", no, o svemu tome NAKON prvenstva. Moja dilema je izmedju Milosavljevica i Nedovica, i izmedju Jovica i Micica. Pre bih vodio Micica jer je Marković već sličan tip Jovicu. Izmedju Nedovica I Gagija stvarno nisam pametan.... Bice ovo sasvim OK.

Filp

pre 8 godina

PG-Teodosic,Markovic
SG-Bogdanovic,Nedovic
SF-Kalinic,Bjelica
PF-Erceg,Macvan
C-Marjanovic,Raduljica/Kuzmic,Milutinov
11 najboljih po mom misljenju. :)

Bley

pre 8 godina

Dangubic, Jovic, Zagorac i Keselj visak
(sick, 26. maj 2015 12:33)

iako sam grobar Dangubic obavezno za tim, agresivna odbrana na protivnickom pleju celu utakmicu poremeti skroz njihov napad, slazem se za ostale + Majstorovic i Bircevic i jos par nekih, sramno je iskreno Lucic da nije pozvan

utisak minje subote

pre 8 godina

NEDOSTAJU:Krstic,Savanovic,Velickovic,Lucic,Kravic,Miljenovic,Pavlovic,Micov,Aleksandrov,Raško,Jelovac,Radicevic,Paunic,Kosta,Musli,Andjusic itd itd...uglavnom,neki su mogli mozda da se nadju,neki ne zaslužuju al su bili ranije..ovo je čisto kratak spisak ljudi koji nisu pozvani

Samo je sljaka iznad nas,....

pre 8 godina

(Yammy, 26. maj 2015 13:08)

Nemas ti prijatelju pojma o kosarci.Pojedi nesto,odmori pa na bilijar.Zasto Keselj,zasto Macvan?Branko Divljak Lazic hahahahaha,....Zato jesmo tu gde smo!
Bravo veliki Aleksandre,puna podrska momcima!

Dejan

pre 8 godina

Ja sam vec sveo tima na 14 ljudi - na zalost, 2 ce morati da otpadnu:
1. Тео, Марковић
2. Богдановић, Недовић, Милосављевић
3. Бјелица, Калинић, Кешељ
4. Мачван, Митровић, Ерцег
5. Боби, Радуљица, Милутинов

djordje čvarkov

pre 8 godina

bobi,luka,kalina,danguba,jovara prva petorka -raduljica,bjelica,nedovic,teo,kuzmic, štimac, zlato je nase -macvan i milutinov out

Zuki

pre 8 godina

A Tepara?:))))
(stanke ..., 26. maj 2015 16:57)

Salu na stranu, kompletniji je igrac od Jovica i Markovica. Markovic je godinu dana mladji i igra u boljoj ligi, to mu je jedina prednost u odnosu na Teparu. Ni Markovic ni Jovic nece ici na pripreme u ovoj konkurenciji bekova.

Humanoid

pre 8 godina

Zasto Macvan?
(ferdinand, 26. maj 2015 12:42)

Zasto ne?
(ja, 26. maj 2015 15:42)

Zbog odbrane. Koliko je zahvalan u napadu, toliki je mediokritet u odbrani, a to je prevelika mana za reprezentativnu cetvorku. Na zalost (a sto se tice klupske scene, na srecu), to je tako.

mica mlekarica

pre 8 godina

Gde je Lucic? Tesko cemo mi da izadjemo na kraj sa nasom grupom. Protiv Islanda i Nemacke ne bi trebalo da imamo vecih muka ali ne i protiv Spanije, Italije i Turske. Pa mi smo jedva i uz mnogo srece prosli grupu na SP, a svi sada ocekujete zlato. Budite malo realni, smanjite pritisak sa momaka. Mi Srbi-poleteli pre poletanja.

dzon dzon

pre 8 godina

E ovako da je pozvao Lucica,decko bi rekao da nije spreman kao povredio sam trepavicu,a posle u sezoni igra i to na visokom nivou.Jednostavno decko nece da igra za rep. cuva se za klub i to je njegova odluka.

buda

pre 8 godina

Svima koji se pitaju - "sta ce tu Macvan". Odlican u skoku, odnosno uvek se postavlja fenomenalno. Moze da cuva i centre teksase. Zna da igra leđima ka košu a zna i da zabije trojku. Dobar poluhorog, veoma zahvalan ihrac za tim...Znači, kompletna četvorka. Smesno je i omalovazavanje Ognjena Kuzmica.Ja vam kazem da momak ide na EP samo ako bude zdrav. Sacekajte prve pripremne meceve pa cete videti zasto..A Marjanovic i Raduljica nece ica zajedno. Ide samo jedan jer timu ne trebaju dva razbijača sa istim stilom igre.

ultrasrbin

pre 8 godina

dragan jakovljevic zitko, 26. maj 2015 12:22

Ala tebi nije dobro. Kakve veze ima derbi i naravno da ce da opominje svog reprezentativca,a ne one koji to nisu. Macvan nije nikog ispalio vec je Novica dobio prednost nad njim. Kako ti nisu zasmetali Nedovic, Simonovic i jos po neki ? Gde su Lucic i Jelovac?

Optimista

pre 8 godina

Teo, Markovic, Bogdan, Milosavljevic, Nedovic, Bjelica, Kalinic, Macvan, Jokic, Raduljica, Kuzmic, Milutinov. Moj izbor ali Sale zna kako i sta treba. Samo hrabro, znate i mozete do medalje!

Ne može šut za trojku sa rogatim, biju u čelo

pre 8 godina

Neki su ubačeni da bi bili izbačeni kad zatreba. Vidim da ni veliki Saša Đorđević nije odoleo pritisku iz predgrađa. I tu počinje da se oseća kraj. Tu se igraju druge igre a jok košarka.

Goxy

pre 8 godina

Sale ima strah da pozove bobija u 12 jer ne zna kako da ga iskoristi.
Da li je moguce da nije pozvao miljenovica a zove markovica i micica koji su upola igraci kao on

bice to sve ok

pre 8 godina

Moj izbor: Teo,Markovic
Nedovic,Bogdan,Milosavljevic
Kalina,Simon
Bjelica,Erceg
Bobi,Radulja,Kuzmic/Milutinov

Saletov izbor:Teo,Markovic,Jovic
Bogdan, Milosavljevic
Kalina,Simon
Bjelica,Erceg
Bobi,Radulja,Stimac

Misljenja sam da ce Sale promeniti,u odnosu na svetsko prvenstvo,samo ono sto bude morao,dakle 2-3 imena.Oslonice se na ekipu koju poznaje, i koja vec ima dobru hemiju.Nece Sale da tumba ekipu i narusi pobednicku atmosferu.Verujem u njega i momke.

nik sloter

pre 8 godina

Dangubic,Bircevic,Keselj,Zagorac,Majstorovic,Jovic prvih sest koji otpadaju.
Teo,Markovic,Nedovic,Gagi kapiten,Bogdan,Bjelica,Kalina,Jokic,Milutinov,Macvan,Radulja,Bobi.

Space Jam

pre 8 godina

Kakav tim, strašan tim.
Tim "A":
Miloš Teodosić, Stefan Jović, Stefan Marković
Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević
Nemanja Bjelica, Nikola Kalinić
Milan Mačvan, Zoran Erceg
Boban Marjanović, Ognjen Kuzmić, Miroslav Raduljica
Kakve rezerve, sjajne rezerve.
Tim "B":
Vasilije Micić, Nenad Miljenović
Nemanja Nedović, Rade Zagorac
Nemanja Dangubić, Marko Kešelj, Marko Simonović
Luka Mitrović, Nikola Jokić, Stefan Birčević
Đorđe Majstorović, Vladimir Štimac, Nikola Milutinov

djoka

pre 8 godina

bekovi:Teodosic,Markovic,Bogdanovic
krila:Kalinic,Simonovic,Bjelica
krilni centri:Mitrovic,Erceg,Macvan
centri:Raduljica,Marijanovic,Milutinov
(Jokic,Milosavljevic i Jovic mogu uskociti umesto nekoga)

БГ

pre 8 godina

Тео,Јовић,Богдан,Гаги,Калина,Бјелиаца,Мачван,Митровић,Боби,Симон,Милутинов,Кешељ

Vuk Samotnjak

pre 8 godina

Ovo je otprilike mojih 12:
bekovi: Teo, Jović, Nedović, Bogdan, Milosavljević
krila: Kalina, Bjelica
krilni centri: Mitrović, Erceg, Mačvan (2 od ovih 3)
centri: Bobi, Milutinov, Jokić
Mislim da mogu iznenaditi Radulja i Micić, a ostali ako se neko povredi.

Ratar

pre 8 godina

Po cemu li je Keselj zasluzio poziv?
Pa bolje da je Kutlesica iz Metalca poveo ili Davidovca iz FMPa...pitanje je i Raduljica u kakvoj je formi kad nije igrao cele sezone i ko zna sta je radio...
Sa druge strane,Novica odigrao odlicno sezonu u Turskoj i nema mesta!
Krajnje cudno...

SaleKg

pre 8 godina

Teodosic 1, Markovic 1, Nedovic 1-2, Bogdanovic 2, Keselj 2-3, Kalinic 3, Bjelica 3, Mitrovic 4, Erceg 4, Macvan4-5, Raduljica 5, Marjanovic 5.

cao zdravo-verujte mi

pre 8 godina

Ma koje slatke muke, sta vi pricate ljudi moji? Ko je od ovih iskusni reprezentativni centar? To su sve dobri potencijali ali ne pricajte o slatkim mukama. Gde je Lucic? Decko nije zasluzio da gleda Bircevica i Dangubica (prosli put pobegao) a on da sedi kuci.

nex

pre 8 godina

@aleksandar
Nisi u pravu. Kroz pripreme on dodje na svoj nivo kvaliteta,a on ga itekako ima. Pitanje je kakav tretman ima u klubu i koliki motiv. Pricam o Lucicu

Plejmeker

pre 8 godina

Ne razumem zasto nas selektor ne zove strance, zamislite vilijamsa i djenku kao izmene teu i bogdanu. Ja bih pozvao drenovca iz igokee umesto macvana i katica umesto milutinova...ostalo je ok al i dalje imam osecaj da nema nista od polufinala.

znaju svi da Nis je Radnicki

pre 8 godina

Samo bih stavio Lucica pre Keselja(mada ne znam u kakvom su stanju zbog dugih povreda),ali dokle vise Markovic dokle vise aman pa ne igra se samo odbrana u kosarci i samo napad treba kompletan igrac sta da radimo u napadu sa njim zadnji put pogodio trojku na fizicko u 7 razred...

Letargija

pre 8 godina

Teodosic
Markovic
Milosavljevic
Nedovic
Kalinic
Bogdanovic
Bjelica
Milutinov ( Macvan )
Erceg
Marjanovic
Stimac
Raduljica ( Jovic )

dragan jakovljevic zitko

pre 8 godina

Koji je sale everidz grobar...pavlovic i muric biju tokom derbija on opominje kalinica, macvan ispali reprezentaciju on ga zove nazad. Cudi me da je zvao bobija, a ne boza djumica.

Deki

pre 8 godina

Ako je Kalinicu rekao nesto za sudije, sta ce onda macvanu tek da kaze? Znam da macvan nece biti u 12 ali zbog proslog okupljanja nije zasluzio poziv

Milivoje

pre 8 godina

Cime je Nedovic zasluzio da se nadje na ovom spisku da mi je znati? Inace sto se tice Macvana, covek nije odbio reprezentaciju prosle godine, nego je Velickovic dobio prednost nad njim i Savanom a posle ispalio kao sto svi znamo. Tako da pljuvaci Macvana - prvo se informisite pa onda komentarisite.

Novosadjanin.

pre 8 godina

Realno moglo je to i bolje, svi to znamo. Ali ko smo mi da nesto prigovaramo coveku koji je uzeo srebro na SP sa Stimcem, Katicem, Bircevicem, Jovicem, Simonovicem u ekipi.

Ne svidja mi se sto je Macvan na spisku zbog atmosfere, mnogo je mrznje u njemu, a realno je da ce iz CZ biti bar 4 iggraca, ako ne i svih 5 medju putnicima za EP.

Mikeli

pre 8 godina

Nepravda je sto je tu Macvan ali nadam se da nece biti na uzem spisku, decko ne zna odbranu, veceg kratera video od njega nisam. Da ne pricamo o tome sto ne ume da se ponasa i sto samo u ovoj ligi pokazuje "dominaciju".

monarhista

pre 8 godina

Predlazem da Mitrovic ponese garnituru Zvezdinih dresova za treninge:-))))

Sve najbolje momci i da nas obradujete svojom zeljom i borbom a tad ce biti i rezultata...

Pivari i Splavari

pre 8 godina

kako bez iznenadjenja?? simonović pre lučića nije iznenadjenje? i to na pozciji 3 gde smo najtanji.. birčević?!?! pa jelovac je pokidao u španiji, u kojoj isti taj birčević maše peškirom celu sezonu.. čemu ovakva protekcija samo zato što su bili deo tima u španiji?

Nikola

pre 8 godina

Bez namere da se pravim pametniji od Saleta, ali sta ce na spisku: Nedovic, Micic i Raduljica? Prva dvojica ne mogu da se sastave, a treci ne igra nigde vec 6 meseci.

Kosarkaski Mag

pre 8 godina

Smatram da je odlicno zato sto imamo 5 igraca iz zvezde jer je Sale jos prosle sezone govorio o specificnosti Bobija i da ekipa mora da mu se prilagodjava. Petorku lagano mogu da sacinjavaju Jovic, Dangubic, Kalinic, Mitrovic, Bobi. S'tim sto umesto Dangubica moze i Nedovic, Milosavljevic i Bogdanovic. Ja ne znam ko u evropi moze da sacuva te momke. Nisam primetio na spisku Bjelicu...................

bole

pre 8 godina

iskreno, iako nas je ispalio prosle godine, za mene je Novica Velickovic najbolji igrac.. steta sto ga Sale nije pozvao, pikazao bi svima kako mu je najbitnije da sastavi tim jak kao zemlja

Stipendisti

pre 8 godina

Prva petorka za osvajanje evropskog:
Tepic
Milosavljevic
Pavlovic
Macvan
Milutinov

Rezerve:

Teodosic
Bogdanovic
Kalinic
Bjelica
Marjanovic

зашто?

pre 8 godina

Miljenovic.Decko je magija,profesor a nema ga ni na ovom spisku? Pusti me taktike i ostalih gluposti.Morao je biti ovde,a u toku priprema mu objasni zasto otpada i sta treba da radi i sta da popravi da bi usao u 12.Najbolji igrac Mege nije na sirem spisku.Da sam ja na njegovom mestu(Miljenovica)reprezentacija me vise ne bi videla! Ovo je jedna od najglupljih selektorovskih odluka ikada.Nesto slicnu Mihajilovicu(fudbal) kada nije pozivao Matica.Ipak,samo on polaze racune savezu,a drugim mestom na svetskom prvenstvu je pokazao i dokazao da zna sta radi! Krstic ce nam mnogo nedostajati! Hvala ti legendo za sve! Ostalim momcima i Saletu zelim puno zdravlja,srece i uspeha! Bio bih zadovoljan plasmanom medju prvih 5

Deja

pre 8 godina

Posle zadnjeg odbijanja ,ponovo Sale zove Macvana . Mogao je onda da ponovo zove Micova i Velickovica pa da se nabavi sator da cirkus bude kompletan

Misljenje

pre 8 godina

Mačvan i Keselj su očigledno neki kompromis jer ni jedan ni drugi nisu nicime zaslužili poziv. Cudi me da nema makar na sirem spisku Lučića i Lazica.

bravo za selektora

pre 8 godina

Bogu hvala pa nema Lučića, a za sve stručnjake neka peobaju da se sete jedne utakmice koju je odlučio, ili pokazao igru makar malo bolju od peoseka.

Da nije igrao u Partizanu, bolje rečeno da nije guran na silu, niko nikada ne bi čuo za njega, jer sem visine nema ni jedan kvalitet koji može da napravi neku korist.

theButcher

pre 8 godina

Teodosic
Markovic
Nedovic
Bogdanovic
Kalinic
Bjelica
Simonovic
Erceg
Mitrovic
Bobi
Raduljica
Milutinov ili Kuzmic ili Stimac

Neke je zvao na siri spisak zbog sticanja iskustva i samopouzdanja, neke zbog urgiranja klubova i menadzera, ali sigurno Sale zna bar sedam prvotimaca i dvoumi se oko malog broja ljudi sto je i normalno i uvek je tako bilo. Sad nekih sto nisu na spisku nema mozda zbog povreda a mozda nisu hteli iz licnih ili profesionalnih razloga. Mislim da na spisku jedino fale Aleksandrov i Lucic, a Krle je sam odlucio da je za penziju. Bircevic i Jovic su tu da bi imali kvalitetne treninge i iskustvo, a zasluzili su prosle godine. Zao mi je sto je Macvana zvao, kao igrac ne zasluzuje da bude u prvih 12, a kao covek ne zasluzuje ni siri spisak.

Dzoni-1970-Bg

pre 8 godina

Koliko iskompleksiranih pantera (Covicevi navijaci, bivsi navijaci Zvezde, trenutno bez kluba pa sada navijaju za FMP), pa to je zalosno...Oni su nasli da prozivaju Macvana...On je sigurno najbolja cetvorka na spisku posle Ercega, e sad pitanje je mozda pozove i Mitrovica iz FMP-a, Jokica neverujem...Verovatno ce povesti dve cetvorke, posto Kalinic i Bjelica takodje mogu da odigraju na 4...Milosavljevic vrerovatno ostaje, na pleju uz Tea je siguran i Markovic i verovatno Nedovic, Jovic otpada naravno...

Dragoljub

pre 8 godina

Nadao sam se da ce se kapiten predomisliti i predvoditi ponovo tim do medalje. Ovako smo mnogo oslabljeni. Navijaci CZ Beograd smataraju da je Marjanovic najbolji centar Evrolige, sto gledajuci samo broj poena i skokova i jeste. Ipak oni koji duze prate kosarku i razumeju nesto bolje ovu igru, shvataju da cemo protiv jacih timova imati mnogo problema u odbrani kada je Marjanovic na parketu. To su i Ivkovic i Djordjevic vise puta objasnjavali prethodnih godina. Borba za 5. mesto je verovatno realnost za ovaj sastav.

Sava Zuti

pre 8 godina

Steta sto je Branko Lazic i ovog puta zaboravljen. Sale me je bas neprijatno iznenadio. I zasto je i ovog puta zaboravljen Paunic? Da li su to menadzeri ponovo umesali prste? Sto se Krstica tice, hvala mu na svemu. Bio je pravi kapiten, pravi vodja. Veliki teret i ozbiljan izazov ce biti za onog ko preuzme traku.

Ivan

pre 8 godina

1.Teododic.2.Nedovic.3.Markovic
4.Bjelica,5.Erceg 6. Bogdanovic 7.Jokic
8.Kalinic 9.Raduljica.10 Kuzmic 11 Marjanovic...12 Keselj....to su po mini najbolji i najaci ...taj sastav za zlato..

Jaka

pre 8 godina

Jedan Lucic je u stanju da odigra sve utakmice na visokom nivou za Valensiju, od novembra nije propustio ni jednu, ali zato Keselj na spisku..+ Bircevic koji igra ocajno u Spaniji i ima malu mimutazu, Vasa Micic koji je blago receno tuga...e Misko, Misko, lepo si sastavio spisak...

Slušaj sine, obriši sline

pre 8 godina

Evo meni kao Zvezdašu fali Lučić na ovom spisku. Pretpostavljam jer je sklon povredama. Jaki smo kao zemlja i ovako!
Puno poverenje selektoru, pa makar i ne poveo Bobinatora.

Dzoni

pre 8 godina

Iako navijam za Zvezdu Jovic i Dangubic nemaju mesta pa ni Simonovic... Petorka: 1.teodosic, 2.bogdanovic, 3.kalinic, 4.macvan/mitrovic (posto je ipak osvojio aba ligu),5. marjanovic. A opet druga petorka nije nista slabija od ove prve

realno

pre 8 godina

okreni obrini, spanci i dalje najjaci... llull, rodriges, rudi, najbolji bekovi a svi jos uvek ispod 30 god. zbog njih je real najbolji tim u evropi poslednje 3 godine; pa mark gasol i ostali... tesko cemo sa njima

Zuki

pre 8 godina

A Tepara?:))))
(stanke ..., 26. maj 2015 16:57)

Salu na stranu, kompletniji je igrac od Jovica i Markovica. Markovic je godinu dana mladji i igra u boljoj ligi, to mu je jedina prednost u odnosu na Teparu. Ni Markovic ni Jovic nece ici na pripreme u ovoj konkurenciji bekova.

nyk

pre 8 godina

Bircevic?? Dokle, zasto, kako, zbog cega, bree?????????
Jelovac nije zasluzio poziv na siri spisak?????? Nije vazno da li po profilu odgovara da igra u 12, vazno je da zna da je njegov trud uocen! Sve je to u redu, Sale uzeo srebro,Boze zdravlja i sada da uzmemo bar srebro, ali opet ljudi to nije fer i nije u redu! Setite se govora Ramba Petkovica!
I jos jednom bih zamolio nekoga, bilo koga da mi objasni po cemu je Bircevic zasluzio da bude na spisku posto je mojih 15godina u kosarci ocigledno malo da bih to shvatio?!?!

ja

pre 8 godina

Mačvan i Keselj su očigledno neki kompromis jer ni jedan ni drugi nisu nicime zaslužili poziv. Cudi me da nema makar na sirem spisku Lučića i Lazica.
(Misljenje, 26. maj 2015 12:44)

Pa kako Macvan nije zasluzio poziv, daje fmp-u 20 poena u proseku. Jeste da je rupa u odbrani, ali i Mitrovic i Erceg to jesu, a od Mitrovica je definitivno bolji sto se videlo u svakom njihovom medjusobnom duelu. Covek je APSOLUTNO zasluzio poziv.

Beobrad

pre 8 godina

Milosavljevic nije profil za reprezentaciju, siri spisak, da, u 12 ne!
Macvan takodje!
Bircevic, ni u ludilu, a pitanje za Stimca, Micica, Simonovica, ima ih jos...
Cudne izbore pravi Djordjevic, ali rezultat ima, tako da ima pravo da nas zbunjuje!

Plejmeker

pre 8 godina

Ne razumem zasto nas selektor ne zove strance, zamislite vilijamsa i djenku kao izmene teu i bogdanu. Ja bih pozvao drenovca iz igokee umesto macvana i katica umesto milutinova...ostalo je ok al i dalje imam osecaj da nema nista od polufinala.

crni_redstar

pre 8 godina

super spisak samo jedno ime para usi ,a to je macvan.on nije jednostavno zasluzio ne igracki,vec karakterno.srecno sale i samo rad. velika zal za krletom.

antiPanter

pre 8 godina

(Nolan, 26. maj 2015 16:48)

Siguran si Panteru da je Macvan odbijao da igra za reprezentaciju ???
Kako li ces tek da pevas kada bude usao u 12. ?

Nolan

pre 8 godina

Zasto Macvan?
(ferdinand, 26. maj 2015 12:42)

Zasto ne?
(ja, 26. maj 2015 15:42)

Možda na primer zato što je odbijao da igra za reprezentaciju dok se ona raspadala. Stevan Jelovac je nepravedno izostavljen, momak je jedan od kandidata za MVP Endese a umesto njega pozvan je neko ko svojim izjavama, karakterom i ponašanjem to nije zaslužio.
PS
Očekujem Mačvanovu izjavu "neka Cirbes igra za reprezentaciju" posle prvog sledećeg poraza od Zvezde.

Hilon Hilonides

pre 8 godina

Mačvan je za Mitrovica Karl Meloun lično!!! Tako da prestanite da smarate. Doduse, ja bih najradije gledao Bjelicu na cetvorci, zamena Erceg, plus Kalina moze fino da odigra i tu poziciju.

Yammy

pre 8 godina

Macvan? Sramota! Keselj, sta ce nam on u timu!? Bircevic, Stimac, bruka nevidjena za Saleta sto mu drugi sastavljaju deo spiska. Macvanovo ponasanje bolje ne komentarisati, sramota ce me biti kad krene sa ispadima! Branko Lazic izostavljen! Zemlja Srbija, sta da se radi!

Ocekivano

pre 8 godina

Znaci tri mesta u igri ako ne bude povreda devet sigurno: Teo, Jovic, Bogdan, Kalina, Bjelica, Mitrovic, Erceg, Raduljica, Marjanovic

Rade Futog

pre 8 godina

Sve u redu sale..A zasto Macvan..?
(Sljuka, 26. maj 2015 20:02)
Macvan je uz Bobija najbolji kosarkas u regionalnom takmicenju, to je razlog. Razumem navijacke porive, ali svi koji ovo pitate, razmislite prvo zasto Mitrovic. U igrackom smislu je Macvan za klasu kvalitetniji kosarkas i konstantniji. Ne mora da znaci da je Mitrovic ekstra talenat, ako mu Covic da kapitensku traku i 35 minuta u igri.

mark

pre 8 godina

Pitam se samo sta ce ovde Bircevic, Stimac i Macvan? Prva dvojica ispod prosecni igraci, Macvan pun mrznje, agresije i negativne energije, pritom decko ne moze da se pokrene, odraz minimalni... Iskreno mi je zao sto nema Lucica i Jelovca, ali Sale je verovatno procenio da mu trenutno nisu potrebni.
Navijam za CZ, ali iz celog tima, omiljeni igrac Gagi Milosavljevic, bez koga reprezentaciju ne mogu da zamislim!
Do medalje momci!

dr.mabuzo

pre 8 godina

Vidim ovde mnogi već sastavili idealan tim.Jedno mi je baš zapalo za oko
Zašto Mitrović pre Jokića ?????
Jokić igra konstantno dobro,univerzalniji je (može da igra 4 i 5),ima bolji šut, a po meni i talentovaniji je od Mitrovića.Mitar je nešto brži i skočniji ,ima bolju atletiku.
Ja bih vodio obojicu, al Jokića sigurno
Ne vidim zašto neki napadaju Miška Ražnatovića.Pa nije čovek kriv što su nam najbolji igrači njegovi klijenti..

БГ

pre 8 godina

Тео,Јовић,Богдан,Гаги,Калина,Бјелиаца,Мачван,Митровић,Боби,Симон,Милутинов,Кешељ

Aca

pre 8 godina

Macvan i Erceg koliko god bili dobro igraci pogotovo ovaj drugi....za mene nikad nisu dobrodosli....iz prostog razloga...odbili su da igraju kada je tim bio najslabiji i kada su nam najvise trebali.
Zato na mlade snage na toj poziciji...Luka, Jokic...
Centri Bobi, Radulja, Kuzmic i to je to.

Ne može šut za trojku sa rogatim, biju u čelo

pre 8 godina

Neki su ubačeni da bi bili izbačeni kad zatreba. Vidim da ni veliki Saša Đorđević nije odoleo pritisku iz predgrađa. I tu počinje da se oseća kraj. Tu se igraju druge igre a jok košarka.

Makarije

pre 8 godina

Kk Partizan Igokea Vizura Mega 2015/16 Mašan Vrbica Nemanja Bezbradica Boris Dalo Milan Macvan Božo Koprivica Milorad Dodik Slavko Vranes Marko Jošilo Vladan Tegeltija Mimi Oro Nole Seksoman Trener: Dulo

NiksickoPivo

pre 8 godina

Sve Čovićevi igrači, što sadašnji što prošli... ili su igrali u Zvezdi ili u Fmp... Mačvanu se zahvaliti prije okupljanja, njegova pojava iritira mnoge pa i saigrače

BG

pre 8 godina

Nemanja Dangubić (Crvena zvezda)- sem neke skočnosti nisam ništa primetio ali ko zna možda može negde da se uklopi. Po meni više markentiški igrač.
Pravo pitanje šta je sa Lučićem zašto nije na spisku? - Povreda ili je odbio da igra?

Dzoni-1970-Bg

pre 8 godina

Odnos nekadasnjih i sadasnjih igraca Zvezde i Partizana 10-6 za Zvezdu ...
(Tadic - Dacic titule, 26. maj 2015 12:53)
Jel u nekadasnje Zvezdine racunas i Tea, Macvana, Raduljicu...

Meklejn

pre 8 godina

Lazic je korisniji u ovom momentu i od Milosavljevica koji je u ocajnoj formi, bolji je i od Jovica koji je potpuno inferioran u napadu, a bolji je i od Nedovica koji u odbrani nije nesto, a u napadu je nekonstantan. Lazic je igrac koji kida u odbrani, pristojan je napadac, ume da mune po 10 i vise poena,a najzahvalniji je bekap igrac kojeg sam video u skorije vreme. Velika nepravda sto ga nema.

Aleksandar

pre 8 godina

Aman ljudi šta ste zapeli sa Lučićem. Dečko nije igrao ništa cele godine, ne može da se satavi. Dajte malo objektivnosti. Po meni je Sale pozvao sve one koji su to zaslužili. Vidim da većina eliminiše Jokića, on je mlad itd i daju prednost Milutinovu. Jokić je sigurno bolji igrač od Milutinova, može da pokriva pozicije 4 i 5, a usput više nego dobro šutira za 3 poena. Po meni, ako nadam se ne bude povreda sigurno idu: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Nemanja Bjelica, Zoran Erceg, Luka Mitrović (ili Mačvan), Miroslav Raduljica, Boban Marjanović. Za preostala 3 ili 4 mesta konkurišu Stefan Jović, Nemanja Nedović, Marko Simonović, Marko Kešelj, Nikola Jokić, Ognjen Kuzmić, Vladimir Štimac. Po meni otpadaju Milutinov, Majstorović, Birčević, Zagorac, Milosavljević, Micić. Ne sumnjam da će Sale odabrati igrače koji će se podrediti timu. Verujem u Saleta, kao što sam bio siguran i prošle godine da zna šta radi. Napred Srbija!

dragan1982

pre 8 godina

manje vise ocekivan spisak ...nadam se da ce braduljica biti prvi centar ,sve zavisi kakvu formu ima..jest da ni on nije bog zna kakav u odbrani ali bobi marjanovic je boze me sacuvaj .to je glavni problem bobija.svaka mu cast na ofanzivnoj igri i na ofanzivnim skokovima ali onako kako on igra odbranu to je sve samo ne na svetskom nivou.na zalost nikad bobija necemo vidjeti u NBA upravo zbog lose defanzive a i zbog toga sto je tanak po gradnji..vidim ga u nekom euroligaskom top klubu,nadam se da ce zamenuti ante tomica u barceloni koji ce naj verovatnije preko bare..sta da se ocekuje od ovog tima? pa mnogo..imamo najboljeg playa izvan NBA lige teodosica imamo euroleugue MVP-ia bjelicu i pomenutog marjnaovica koji je najbolje centar eurolige ove sezone ,duble duble masina..klupa nam je isto dosta siroka s tim sto se nadam da ce zoran erceg biti starter a mitrovic back up.za srpsku kosarku bi bilo od velike koristi kad bi teodosic i bjelica na leto otisli u nba,moze se reci bila bi prava steta za njihove karijere da i dalje sljakaju po europi a prevazisli su europu odavno..sigurno vise nego nekakav bojan" brooklyn flop" bogdanovic,decko dve odigra vrhunski i 10 uzasnih ..sve u svemu ajmo srbijaaa;)

Mi smo PARTIZAN,a ko ste vi ?

pre 8 godina

Ako ne bude povreda i nekih iznenađenja ovako bi izgledalo najboljih 12!
1. Teo,Marković
2. Bogdan,Nedović,Milosavljević
3. Bjelica,Kalinić
4. Erceg,Mačvan
5. Raduljica,Marjanović
Za 12-tog igrača ima više kandidata,a trebao bi biti jedan od ovih mladih igrača Jokić,Milutinov ili Mitrović.
Ostaje žal za Krletom,jer će mnogo da fali njegovo iskustvo,ali ovo je najbolje što Srbija ima i dovoljno je za medalju!

Filp

pre 8 godina

PG-Teodosic,Markovic
SG-Bogdanovic,Nedovic
SF-Kalinic,Bjelica
PF-Erceg,Macvan
C-Marjanovic,Raduljica/Kuzmic,Milutinov
11 najboljih po mom misljenju. :)

Novica

pre 8 godina

Mogao je pozvati Lucica,Pena,Miljenovica,Jelovca,Doncica,mozda Kaminskog,treba gledati u buducnost,a papir trpi sve,bar na sirem spisku,posle nam krivo kad igraju za nekog drugog.

znaju svi da Nis je Radnicki

pre 8 godina

Samo bih stavio Lucica pre Keselja(mada ne znam u kakvom su stanju zbog dugih povreda),ali dokle vise Markovic dokle vise aman pa ne igra se samo odbrana u kosarci i samo napad treba kompletan igrac sta da radimo u napadu sa njim zadnji put pogodio trojku na fizicko u 7 razred...

Borko

pre 8 godina

Vidim ovde govore Lucic nije odigrao nista u Valensiji, a sta onda reci za Nedovica tek on nije odigrao nista, a o Keselju da ni ne pricam, Lucic je zasluzio makar na siri spisak, u Partizanu je bio bolji nego sto je Kalinic sad u Zvezdi, plus sto je paljevina i atleta kakvih nemamo mnogo, a Bircevic i dok je sedeo na klupi bio kao baba neka kao i u svlacionici za razliku od Stimca npr

YNWA

pre 8 godina

Ne sumnjam u Saleta, zelim sve najbolje ovom timu, i nisam hejter. Ali zasto Raduljica, covek je van kosarke mesecima. Ako je zbog "stare slave" od prosle godine, to mi se ne poklapa sa Saletovim pobednickim mentalitetom, jer niko ne treba da bude povlascen bez obzira na prethodne uspehe!

SRBIJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

pre 8 godina

Mozete da ga volite ili ne ali bolju 4.od Macvana nemamo !!!!Bravo Sale jos jednom si pokazao svoju velicinu,i zaboravio na sujetu,podrska ogromna tebi i momcima!!!

j-joca

pre 8 godina

Da se ja pitam u ekipi bi bilo 5 zvezda, 5 radnika i 2-3 koji greju klupu... Ne moze biti dobra atmosfera ako imas 10 zvezda i svi hoce svoju ulogu i minutazu u ekipi. Ovako svako zna svoje zaduzenje i svako ispunjava svoje obaveze...

Miroljub

pre 8 godina

Au koliko smeta vracanje Macvana u reprezentaciju... Zasto? Mozda zato sto je najbolji igrac Partizana? Neki kompleksi traju ceo zivot...

Slobo

pre 8 godina

Čudi me poziv Kešelju,mislim da je to mnoge iznenadilo.Marko je daleko od one forme iz 2010te sa SP. i ne znam ko je ovaj Majstorović. Ostalo očekivano.

nik sloter

pre 8 godina

Dangubic,Bircevic,Keselj,Zagorac,Majstorovic,Jovic prvih sest koji otpadaju.
Teo,Markovic,Nedovic,Gagi kapiten,Bogdan,Bjelica,Kalina,Jokic,Milutinov,Macvan,Radulja,Bobi.

Dr.Lazarevic

pre 8 godina

Odmah se vidi da ce visak biti,Dangubic,smesni Bircevic,Majstorovic...za mene jako cudno da je pozvan Nedovic,decko koji u Valensiji bio ocajan,u Nba je bio gledalac.Nema Lucica ali tu je Dangubic.Cudno!

ako moze neko argumentovano da odgovori

pre 8 godina

Ako bi neko mogao da mi navede ovoliko novinarsko velicanje Zagorca,po cemu to on zasluzuje ovoliku paznju???U svim utakmicama sto sam gledao dosad nisam video nista sto bi ga izdvajalo od drugih igraca na toj poziciji cak sta vise sut mu je nikakav a ne vidim neku drugu opciju u njegovoj igri da ga izdvaja od drugih.Ovo mi vise lici na nasilno menadzersko guranje igraca nesto poput Bircevica.

Boban

pre 8 godina

Najboljih 12 po meni je

PG: Teo, S.Marković, Nedović
SG: Bogdan, Gagi
SF: Bjelica, Kalina
PF: Mačvan, Erceg, Mitrović
C : Raduljica, Bobi

Jedino bih jos tu ubacio Jokića.

Mislim da je trenutno ovo naš najbolji tim, možda na papiru najbolja još od 2002... no kao što znamo pobeđuje najboljih 12 a 12 najboljih. (u tom smislu možda više koristi ima od npr. Branka Lazića nego od Nedovića)

U budućnosti oslonci će biti talenti (Mitrović i Jokić već jesu igrači) i od njih mnogo očekujem: Peno, Marinković, Zagorac, Milutinov, Radičević...

Jedino što mi nije jasno, čime je Majstorović pre zaslužio poziv od Jelovca, koji kida u španskoj ligi, a ovaj igra nešto bolje od ostalih u Metalcu...

Firci

pre 8 godina

Mi ovde pricamo o atletski dominantnoj ekipi sto je prioritet selektora.Pa sta onda tu traži Mačvan.Erceg igrač u godinama koji dominira tako što šutira za 3p ledjna tehnika mu je minus 1.Kako dva ne prijatna igrača u godinama i već odavno dokazana.Po meni korak u nazad.Zagorac svaka čast dečko pokazuje određeni talenat dobro će mu doći ove pripreme tako i Jokic.Dalje Simonović i Dangubić dobri igrači.Dangubić atleta u rangu onih NBA no ima jos puno da radi.Ali gde je Lučić?Ne videh ga.Mladi Todorović?Nazalost ni kapiten Krstić nije tu...Srećno momci

djordje čvarkov

pre 8 godina

bobi,luka,kalina,danguba,jovara prva petorka -raduljica,bjelica,nedovic,teo,kuzmic, štimac, zlato je nase -macvan i milutinov out

DedaMiloje

pre 8 godina

Sve ok osim Mačvana, uopšte me nebi čudilo da ode umesto Mitrovića. Kao što sam obećao više neću komentarisati vesti o reprezentaciji zbog Mačvana i to nema veze sa Zvezdom i Partizanom, već zbog bezobraznog neodazivanja bez objašnjenja Dudi. Sve najbolje i želim da osvojimo zlatnu medalju na EP.

NeMozeSeSilomProtivMagije!!!!

pre 8 godina

Nisam zeleo da se obazirem na glupe komentare iz predgradja ali ih toliko ima da cu morati!
Pitate se zasto MACVAN?!?!
Pa evo vam nekih razloga:
1.Covek ima veliko iskustvo i ljubav prema zemlji i veliku zelju da ostavi srce na terenu za SRBIJU
2.Covek za koga panteri kazu da je smesan igrac a u svim mecevima ove sezone ih je nacisto unistio!Setite se plej-ofa aba liga-ili jos bolje pogledajte statistiku sa tih meceva i videcete zasto bas MACVAN ! unistio je i onogg vaseg kapitena Mitrovic(uz duzno postovanje decku,veliki potencijal i fer plej igrac)
TAKO DA MANITE SE DUSEBRIZNICI CUDJENJA ZA POZIV MACVANA,A BICE VAM JOS TEZE KAD SE NADJE U 12 PUTNIKA ZA EP ! ! !

Danijel

pre 8 godina

Ako je Kalinicu rekao nesto za sudije, sta ce onda macvanu tek da kaze? Znam da macvan nece biti u 12 ali zbog proslog okupljanja nije zasluzio poziv
(Deki, 26. maj 2015 12:22)

Ma da, vi zvezdaši od ove godine znate sve o košarci ;)

Ivan

pre 8 godina

Ne bih da zvucim kao ovi pre mene,ali mislim da bi Lucica mora da stavi pre Bircevica,makar na ovaj siri spisak.Ostalo je sve ok,od ovoga bolje nemamo...

utisak minje subote

pre 8 godina

NEDOSTAJU:Krstic,Savanovic,Velickovic,Lucic,Kravic,Miljenovic,Pavlovic,Micov,Aleksandrov,Raško,Jelovac,Radicevic,Paunic,Kosta,Musli,Andjusic itd itd...uglavnom,neki su mogli mozda da se nadju,neki ne zaslužuju al su bili ranije..ovo je čisto kratak spisak ljudi koji nisu pozvani

Optimista

pre 8 godina

Teo, Markovic, Bogdan, Milosavljevic, Nedovic, Bjelica, Kalinic, Macvan, Jokic, Raduljica, Kuzmic, Milutinov. Moj izbor ali Sale zna kako i sta treba. Samo hrabro, znate i mozete do medalje!

Iha

pre 8 godina

Iako navijam za Zvezdu Jovic i Dangubic nemaju mesta pa ni Simonovic... Petorka: 1.teodosic, 2.bogdanovic, 3.kalinic, 4.macvan/mitrovic (posto je ipak osvojio aba ligu),5. marjanovic. A opet druga petorka nije nista slabija od ove prve
(Dzoni, 26. maj 2015 12:28)

Cak se slazem kao Zvezdas za Jovica i Dangube (njegovo vreme tek dolazi, ali neka tamo polako udje u stos). Ali posle stavis Macvana coveka koji odbranu ne igra, ma daj to samo ne realni Grobar moze, nema Zvezdasa koji bi njega poveo.

ivan

pre 8 godina

Opaa onaj sa cvidzama u pozadini koristi Aple :D ovo je najbolje sto imamo od kosarkasa, ko bude bolji na pripremama neka se nadje u timu. Ne bih voleo da na EP budu Simonovic i Macvan, vise sam za "mlade nade". Takodje, u Zvezdi se igra vrti oko Bobija, mislim da u repki imamo boljih igraca oko kojih bi se vrtelo, a i pripreme su prekratke da bi se tako uklopio tim. Al to je vec trenerov posao :)

naivac

pre 8 godina

Rade Zagorac, Keselj, Nedovic...
Ovima je Misko menadzer 100% a zna se cija je ovo reprezentacija onoga ko je spreman da adekvatno izreklamira svoje proizvode...

Marko

pre 8 godina

Isti taj Đorđević je izjavio da za Mačvana nema poziciju,ali dobro on je selektor on treba da bira i puna podrška.

Jedino me malo iznerviralo zbog Mačvana ,isti taj Mačvan prošli put je odbio da igra za reprezentaciju,pa kada je video da je reprezentacija osvojila srebrbo ,onda je počeo sam da se utrpava u reprezentaciju,nije ok prema drugim igračima koji su se uvek odazvali reprezentaciji.

Takve igrače koji odbijaju da igraju za reprezentaciju nikad više ne bi primio u reprezentaciju,jedan JORDAN nije odbio da igra za reprezentaciju ,a neki umišljeni igrači misle da su zvezde odbijaju da igraju.

БГ

pre 8 godina

Опет као прошле године,кад сте видели списак одмах неке теорије завере,откуд овај,откуд онај,зар имате образа да то пишете опет после светског сребра?!
Србима се не може удовољити...

Mikeli

pre 8 godina

I za sve ove godine Vujosevic napravio samo 4 reprezentativca, haha ccc
...
(bodibond, 26. maj 2015 12:28)

Bogdanovic da, Misloavljevic tu i tamo, vec je bio jedan od boljih igraca u Mutinom radnickom, Milutinov jos nije gotov igrac,a ko ti je treci? Macvan bio u FMpu , Hemofarmu, Ali i Efesu pre nego sto se prvi pit vratio u partizan, bio reprezentativac pre partizana, nije njega Dulo napravio tako da uopste nisu u pravu. Jedino je Bogdanovic afirmaciju stekao kod Duloa, to je sve. Mozda ce i Milutinov, ali jos je daleko od ozbiljnog igraca.

BOXAS

pre 8 godina

Poštovani, ovo je širi spisak reprezentacije Srbije.. i SVAKA ČAST selektoru na izboru.. on ipak najbolje zna, on ima viziju.. on odgovara za atmosferu, rad i rezultat.. on odgovara za igru.. Vidim po komentarima da najviše zamerki ljudi imaju na Kešelja, Lučića, Ercega.. Sto se Kešelja tiče.. Kratka pamet prijatelji.. niko se ne seća koliko je taj Marko dao reprezentaciji.. Da je od kadeta kada je postao reprezentativac najviše davao u tom dresu.. Kešelj je igrač "motiva".. treba mu motivacija, a on očigledno najveću dobija u dresu reprezentacije.. Fali Lučić.. odličan igrač i rekao bi čovek.. ali da se ne lažemo.. momak je već godinama hronično povređen.. bez kontinuiteta.. u jednom turnirskom takmičenju pod velikim naporima, pitanje je koliko može da pruži.. sa druge strane, moje mišljenje je da gomilanje igrača na istim pozicijama, sa istim karakteristikama nije dobro (Kalinić i Lučić).. ovako ima jednog fizikalca, i jednog šutera sa ipak zavidnom fizikalijom.. Erceg odličan izbor.. može da igra 4 i 5.. Bjelica 3 i 4.. Bogdanovic, Jovic, teo i Nedovic 1 i 2.. Gagi Milosavljevic 2 i 3.. Mislim da nikada nismo imali ovoliko univerzalaca na jednom mestu.. Biće Sale na slatkim mukama.. ali ove godine ja verujem u njega i njegov izbor.. da se ja pitam reprezentacija bi bila sledeća: Teodosić, Markovic (Micic), Bogdanovic, Nedovic, Jovic, Kalinic, Keselj (Milosavljević), Bjelica, Mitrovic, Erceg, Raduljica, Marjanovic.. !!!

mica mlekarica

pre 8 godina

Gde je Lucic? Tesko cemo mi da izadjemo na kraj sa nasom grupom. Protiv Islanda i Nemacke ne bi trebalo da imamo vecih muka ali ne i protiv Spanije, Italije i Turske. Pa mi smo jedva i uz mnogo srece prosli grupu na SP, a svi sada ocekujete zlato. Budite malo realni, smanjite pritisak sa momaka. Mi Srbi-poleteli pre poletanja.

axaxt

pre 8 godina

Manje-više očekivano. Lepo što je pozvao Majstorovica, bio je najbolji u Metalcu u ABA ligi. Po meni najslabije karike na spisku su Jović, Zagorac, Kešelj, Dangubić, Majstorović i Birčević, ali svi su Atletski dobri i velike radilice, tako da ne treba da iznenadi ako neko od njih upadne.

Dule Pančevo

pre 8 godina

Spisak je manje-više očekivan, al mi neke stvari nisu jasne.
1. Zašto nisu pozvani Vladimir Lučić i Stevan Jelovac??? Pogotovo Lučić, pa na poziciji 3 smo najtanji.
2. Žašto je pozvao Birčevića? Ja ne znam po čemu taj dečko zaslužuje da se nadje i na najširem mogućem spisku. Pa Jelovac je za njega igračina, mnogo bolja četvorka.
Al dobro ajde, verujem Saletu i nadam se da će da sklopi dobar tim od 12 igrača. Na osnovu ovog spiska, po mom mišljenju 12 za evropsko su:
1.Teodosić, Marković, Nedović(može i 1 i 2)
2. Bogdanović, Milosavljević
3. Kalinić, Simonović
4. Bjelica, Erceg
5. Marjanović, Raduljica, Kuzmić
Najvíše mi žao što nema Lučića.

karma

pre 8 godina

Prvo nije Macvan odbio poziv reprezentacije prosle godine i ne znam gde ste vi to procitali i ko je to reko. Macvana sam selektor nike zvao i precrtan je sa šireg spiska nakon prve "sece" kada i Bobi, Novica, Savan.. Tada je selektor rekao da ne vidi jasnu ulogu Macvana u reprezentaciji iz prostog razloga zato sto je te sezone igrao i na poziciji 4 a mahom 5. Nije lepo to sto radite, nije lepo da pricate o Ercegu i Macvanu tako kada su oni bili nosioci igre u kvalifikacijama za EP 2013 godine. Jedina nejasnoca na ovom spisku je Bircevic. Jovic nema sanse da prodje, ovo je neka vrsta nagrade za prethodnu godinu. Sportski pozdrav. Idemooo Srbija

Surdulica voli Zvezdu

pre 8 godina

Teo,Markovic,Nedovic,Bogdan, Gagi,Kalina,Keselj,Bjelica,Erceg, Jokic,Bobi,Raduljica....
Iskreno ocekivan sastav,mada ocekivao sam i Lucica na spisku putnika,a on ni na sirem spisku...

Bley

pre 8 godina

Miloš Teodosić (CSKA), Stefan Jović (Crvena zvezda), Stefan Marković (Unikaha), Vasilije Micić (Bajern), Nemanja Nedović (Valensija) Bogdan Bogdanović (Fenerbahče), Dragan Milosavljević (Partizan), Rade Zagorac (Mega Leks), Nikola Kalinić (Crvena zvezda), Marko Simonović (Ortez), Marko Kešelj (Mega Leks), Nemanja Dangubić (Crvena zvezda), Nemanja Bjelica (Fenerbahče), Luka Mitrović (Crvena zvezda), Zoran Erceg (Galatasaraj), Stefan Birčević (Estudijantes), Milan Mačvan (Partizan), Đorđe Majstorović (Metalac), Nikola Jokić (Mega Leks), Miroslav Raduljica (bez kluba), Boban Marjanović (Crvena zvezda), Ognjen Kuzmić (Golden Stejt), Vladimir Štimac (Bajern), Nikola Milutinov (Partizan).

1: Teodosic, Markovic
2: Bogdanovic, Milosavljevic, Dangubic
3: Kalinic, Bjelica
4: Erceg, Macvan
5: Raduljica, Marjanovic, Kuzmic

Iskreno mi je malo krivo Lucica zasluzio je makar poziv na siri spisak ali sta je tu je. Mislim da bi ovaj tim bio najkompletniji, moguce je varirati razne igre, ima igraca na 4 koji sutiraju za 3, Dangubic, Milosavljevic najagresivniji odbrambeni igraci, u zavisnosti od protivnika moguce i Bjelica na 4 sto nam daje siru igru, sve u svemu imamo mogucnosti za dobar tim. Centra bih primarnog uzeo Bobija, jer Raduljica vec 6 meseci nema tim, ne zna se ni u kakvoj je formi, dok je Bobi u zivotnoj formi.

buda

pre 8 godina

Svima koji se pitaju - "sta ce tu Macvan". Odlican u skoku, odnosno uvek se postavlja fenomenalno. Moze da cuva i centre teksase. Zna da igra leđima ka košu a zna i da zabije trojku. Dobar poluhorog, veoma zahvalan ihrac za tim...Znači, kompletna četvorka. Smesno je i omalovazavanje Ognjena Kuzmica.Ja vam kazem da momak ide na EP samo ako bude zdrav. Sacekajte prve pripremne meceve pa cete videti zasto..A Marjanovic i Raduljica nece ica zajedno. Ide samo jedan jer timu ne trebaju dva razbijača sa istim stilom igre.

zlik ljubovija

pre 8 godina

Au Sale,pa Branko lazic jedan od najkonstantnijih i najposlusnijih igraca cele sezone,svakom protivnickom beku muka pripadne kad ga laza cuva! Svaka cast Markovicu,decko nikad nije odbijo repku ,al lazic je ove godine sazreo i u napadu i sut mu je daleko precizniji i bolji od markovicevog

dr mr

pre 8 godina

4 Teodosic
5 Nedovic
6 Milosavljevic
7 Bogdanovic
8 Bjelica
9 Markovic
10 Kalinic
11 Keselj
12 Marijanovic
13 Raduljica
14 Mitrovic
15 Erceg

Meni je samo krivo sto na sirem spisku nema Lucica, inace bi bio medju 12 umesto Keselja.. :)

Space Jam

pre 8 godina

Kakav tim, strašan tim.
Tim "A":
Miloš Teodosić, Stefan Jović, Stefan Marković
Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević
Nemanja Bjelica, Nikola Kalinić
Milan Mačvan, Zoran Erceg
Boban Marjanović, Ognjen Kuzmić, Miroslav Raduljica
Kakve rezerve, sjajne rezerve.
Tim "B":
Vasilije Micić, Nenad Miljenović
Nemanja Nedović, Rade Zagorac
Nemanja Dangubić, Marko Kešelj, Marko Simonović
Luka Mitrović, Nikola Jokić, Stefan Birčević
Đorđe Majstorović, Vladimir Štimac, Nikola Milutinov

Ratar

pre 8 godina

Po cemu li je Keselj zasluzio poziv?
Pa bolje da je Kutlesica iz Metalca poveo ili Davidovca iz FMPa...pitanje je i Raduljica u kakvoj je formi kad nije igrao cele sezone i ko zna sta je radio...
Sa druge strane,Novica odigrao odlicno sezonu u Turskoj i nema mesta!
Krajnje cudno...

Realno

pre 8 godina

Srbija zebe ko ce da menja Tea kad ode da odmori ili pocne nerezonski da igra. Sve ostalo vrh. Ako budu Gasoli igrali i s obzirom na brzinu njihovih plejeva bice vrlo vrlo tesko. Resto dobijamo.

Haris zivi!

pre 8 godina

I za sve ove godine Vujosevic napravio samo 4 reprezentativca, haha ccc
...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bodibond, 26. maj 2015 12:28)
a Vi sto mislite da su kalina, danguba i jovic "napravljeni" u czv gadno se varas. oni su osvojili medalju pre nego sto su zvezdu videli :D
da se razumes u kosarku pohvalio bi one koji zasluzuju pohvalu zvezde

dzon dzon

pre 8 godina

E ovako da je pozvao Lucica,decko bi rekao da nije spreman kao povredio sam trepavicu,a posle u sezoni igra i to na visokom nivou.Jednostavno decko nece da igra za rep. cuva se za klub i to je njegova odluka.

Vuk Samotnjak

pre 8 godina

Ovo je otprilike mojih 12:
bekovi: Teo, Jović, Nedović, Bogdan, Milosavljević
krila: Kalina, Bjelica
krilni centri: Mitrović, Erceg, Mačvan (2 od ovih 3)
centri: Bobi, Milutinov, Jokić
Mislim da mogu iznenaditi Radulja i Micić, a ostali ako se neko povredi.

djoka

pre 8 godina

bekovi:Teodosic,Markovic,Bogdanovic
krila:Kalinic,Simonovic,Bjelica
krilni centri:Mitrovic,Erceg,Macvan
centri:Raduljica,Marijanovic,Milutinov
(Jokic,Milosavljevic i Jovic mogu uskociti umesto nekoga)

Goxy

pre 8 godina

Sale ima strah da pozove bobija u 12 jer ne zna kako da ga iskoristi.
Da li je moguce da nije pozvao miljenovica a zove markovica i micica koji su upola igraci kao on

Miki

pre 8 godina

Nedovic ne zasluzuje da ide na prvenstvo, u nba je bio levo smetalo, u valensiji ispod proseka, mnogo boljih plejeva ima u evropi od njega, miljenovic koga nema za spisku je carobnjak za njega

Dobri milenko

pre 8 godina

Ne znam koji moze biti razlog da ne pozove Lučića ni na siri spisak, steta uvek mi je bio drag igrac, nadao sam se da ce imati i zapazenu reprezentativnu karijeru

Mile

pre 8 godina

Najbolji igrac ABA lige Nenad Miljenovic nije pozvan? Ukradeno mu je mvp priznanje u zadnjem kolu, njegov trener ga nije pustio da igra a jokica zadrzao u igri 40 minuta, inace je decko mvp abe i nema mesta na ovom spisku za njega?!

dzoni

pre 8 godina

Teodosic,Jovic,Markovic,Bogdanovic,Milosavljevic,Kalinic,Bjelica,Erceg,Mitrovic/Macvan,Marjanovic,Raduljica,Stimac/Milutinov.
Startna petorka: Teodosic,Bogdanovic,Kalinic,Bjelica,Marjanovic.
Voleo bih da osvojimo ovo evropsko, samo da bi dokazali da NBA nije sve, da ima u evropi kvalitetni i veoma dobri igraci.
Nemamo ni jednog NBA igraca i smatram da nam je to velika prednost.

cao zdravo-verujte mi

pre 8 godina

Ma koje slatke muke, sta vi pricate ljudi moji? Ko je od ovih iskusni reprezentativni centar? To su sve dobri potencijali ali ne pricajte o slatkim mukama. Gde je Lucic? Decko nije zasluzio da gleda Bircevica i Dangubica (prosli put pobegao) a on da sedi kuci.

mare zemun

pre 8 godina

U Saleta verujem to je to ... ali , ali , ali ! , uvek kod nas to ali bez njega se nemoze... mislim da je Lazić zasluzio poziv , on je po fizikalijama najspremniji igrač koga imamao moze da kida 30+ min u paklenom ritmu, na turnirskom formatu takmičenja takav igrač je suvo zlato.Setite se šta je Sale napravio na svetskom od Kalinića , Jovića , Simonovića ... , i da želi jaku atletsku ekipu da parira amerima,mislim da bi Lazić eksplodirao i bio čudo...

A Lucic?!

pre 8 godina

Nit mi je jasan Lucic nit Djordjevic koji izostavljanje doticnog uopste ne komentarise, a jos ponajmanje novinari koji preko toga prelaze bez logicnog pitanja: Zasto???

Lucic cijelu sezonu bukvalno LETI po terenu, skok igra cini se nikad bolja, ali, eto, vuce neku povredu. lafo....

Ivan NS

pre 8 godina

Spisak je ok i očekivan. Ja jesam navijač Zvezde, ali mi ipak nije jasno otkud Birčević pre Veličkovića. Ok, Stefan je igrao prošle godine, kada je puno njih iz raznoraznih razloga poodustajalo, pa ni kriv ni dužan našao se u reprezentaciji. Ali za ovu sezonu nije imao šta da traži. Jeste da je imao solidnu sezonu u Estudijantesu, ali imali su je i drugi, pa nisu opet pozvani (npr Radičević iz Sevilje). Još jedna nejasnoća je vezana za Raduljicu. Taj niti igra, niti trenira već pola godine, tako da smatram da je preveliki luksuz rizikovati sa njim. Ali, svakako Đorđević najbolje zna. Mi smo samo ljubitelji košarke, iskreni navijači, bivši igrači itd, tako da samo možemo davati komentare, i navijati za naše svim srcem. Sportski pozdrav svim iskrenim navijačima (zaslepljenim klupskim huliganima i klincima svakako ne)!

Pit

pre 8 godina

Opet grešite kod onog - najbolji tim nije od najboljih igrača sačinjen.

To je odgovor na pitanje zašto Simonović, Kešelj, Birčević pre Jelovca ili koga već. Čovek je pokazao šta zna, sada samo treba skockati ekipu.

P.S. Teodosić kapiten! Kako moćno zvuči!

s

pre 8 godina

E nemojte Micova molim vas pa na proslo.prvenstvo ga je oterao zbog nediscipline sad kad je namirisao medalju sad bi nazad e nemoze Srbija- Svetinja!!!

Sale

pre 8 godina

Jokic je bolji na 4 od Milutinova ali na 5 nikako Milutinov je napredovao podosta ove sezone Bobi se u derbijima nije naigrao pored njega, na prvi pogled se ne vidi ali čini se da je nsbacio na masi I dosta je snazniji nego pre..

ogulinOglo

pre 8 godina

A nadao sam se da će Krstić ipak igrati, teško će biti bez njega na ovako jakom prvenstvu, koja god trojica da budu na centru faliće im iskustva. Inače spisak očekivan, samo mislim da je Miljenović morao biti na spisku, pa makar i prvi otpao(zbog odbrane naravno), onako čisto subjektivno.

Humanoid

pre 8 godina

Zasto Macvan?
(ferdinand, 26. maj 2015 12:42)

Zasto ne?
(ja, 26. maj 2015 15:42)

Zbog odbrane. Koliko je zahvalan u napadu, toliki je mediokritet u odbrani, a to je prevelika mana za reprezentativnu cetvorku. Na zalost (a sto se tice klupske scene, na srecu), to je tako.

GM

pre 8 godina

1. Teodosic, Markovic, Jovic.
2. Bogdanovic, Nedovic.
3. Bjelica, Kalinic.
4. Erceg, Mitrovic.
5. Marjanovic, Raduljica, Milutinov.

Tim koji dobija se ne menja.

Uz Ercega, Marjanovica i Milutinova koji su imali sezone svojih karijera i koji sigurno da imaju prednost u odnosu na neiskusne Kuzmica i Jokica, kao i Bircevica i Stimca koji nisu imali neku sezonu iza sebe.

Mozda ce najveca dilema biti da li sa tri pleja kao na SP ili pojacati bekovsku liniju, gde bi onda moglo doci do promene umesto Jovica Milosavljevic, koji moze da igra i 2 i 3.

stefan navijac partizana

pre 8 godina

Realan izbor,iako svi govore da smo tanki na krilu ja mislim da cemo najvise problema imati na poziciji pleja jer niko osim teodosica ne igra zapezenu ulogu u svom timu i bice problema kada on bude morao da se odmara.Veliki gubitak je i pezionisanje krstica nadam se da ce ga bobi odmeniti.Mnogi kritikuju pozivanje macvna a decko ima strasnu igru ledjima koja nam strasno nedostaje jel niko osim bobija i njega ne moze ledjima da odigra ni bjelca ni erceg a sto se njegovog ponasanja tice isto ponasa i kalinic i ne vidim za sto bi bilo problema u reprezentaciji.

Slobodan

pre 8 godina

Ja sam se potajno nadao da cu biti na spisku ali ... Sale tvoj izbor je nas izbor, ovo je reprezentacija, predstavljate Srbiju i zelim vam sve najbolje ... Puna podrska od Zvezdasa ... Srecno momci ! p.s. "Ako osvojite pehar cuvajte ga dobro, imas mnogo Zvezdasa u ekipi ... Da ne nestane" ...

Letargija

pre 8 godina

Teodosic
Markovic
Milosavljevic
Nedovic
Kalinic
Bogdanovic
Bjelica
Milutinov ( Macvan )
Erceg
Marjanovic
Stimac
Raduljica ( Jovic )

Stiven Džerard

pre 8 godina

Znači ovako nešto pa atletskim mogućnostima,tranziciji i tome čemu Sale teži:
G-Teodosić,Nedović,Bogdanović,Milosavljević,Dangubić
F-Kalinić,Lučić,Zagorac(Kešelj)
F-C-Bjelica,Erceg,Mitar,Jokić,Radule(Milutinov),Bobi,Kuzmić
Veoma dobar spisak samo po meni nedostaje Radičević i Jelovac,ali ovi gore 15(+2) igrača konkurišu za 12.Pozdrav

Ratko

pre 8 godina

To je ono sto smo i ocekivali, jedino steta sto nema Krstica. Sale treba da se opredeli da li ce voditi visoku ili malo nizu postavu. Po prikazanim partijama tokom sezone MBP eurolige sigurno ide a to je Marjanovic, pa ovi iz prve petorke Todosica i Bjelica. Najbolji igrac Partizana Macvan i najbolji igrac Galatasaraja Erceg. Iz Zvezde jos je siguran Kalinic koji je postao prava zver. Takodje ide i Bogdanovic koji ove sezone malo oscilirao ali bez njega se ne moze, on ce proraditi. Ovih navedenih 7 su sigurni putnici. Ostaje mesta za jos njih 5, mislim da nece reskirati i da ce voditi 3 centra, zbog Bobijevih kolena u napornom turniru, pa ce ici Raduljica koji je obelezio SP i Milutinov koji moze da odradi dosta toga. Ostaje jos 3 mesta za bekove Markovic koji uvek za drzavu igra gladijatoraku odbranu i Teova rezerva, pa onda Nedovic i jos jedan atleta e to ce biti zanimljivo videti, mada mislim da ce to biti Simonovic koji je imao lepu sezonu u Francuskoj. Dakle Teodosic, Markovic, Bogdanovic, Nedovic, Kalinic, Simonovic, Bjelica, Macvan, Erceg, Raduljica, Marjanovic, Milutinov. To je mojih 12 kandidata. Vrlo mocna ekipa samo da svi budu zdravi i nema zime za nas.

ultrasrbin

pre 8 godina

dragan jakovljevic zitko, 26. maj 2015 12:22

Ala tebi nije dobro. Kakve veze ima derbi i naravno da ce da opominje svog reprezentativca,a ne one koji to nisu. Macvan nije nikog ispalio vec je Novica dobio prednost nad njim. Kako ti nisu zasmetali Nedovic, Simonovic i jos po neki ? Gde su Lucic i Jelovac?

strucnjak

pre 8 godina

Ovo je realno najbolje sto imamo u ovom trenutku i ako Djordjevic ponovo ne izvede neku magiju bojim se da to nije dovoljno za medalju...Treba spustiti loptu i ne stavljati nas u favorite jer svako sa malo kosarkaskog znanja kad vidi spisak Spanaca i Francuza ( koji osvajaju) ce biti zadovoljan ako izborimo kval. za OI..
Puna podrska Saletu i momcima i nadam se da mogu da naprave cudo i uzmu medalju!

Dejan

pre 8 godina

Ja sam vec sveo tima na 14 ljudi - na zalost, 2 ce morati da otpadnu:
1. Тео, Марковић
2. Богдановић, Недовић, Милосављевић
3. Бјелица, Калинић, Кешељ
4. Мачван, Митровић, Ерцег
5. Боби, Радуљица, Милутинов

wer

pre 8 godina

I jos jednom bih zamolio nekoga, bilo koga da mi objasni po cemu je Bircevic zasluzio da bude na spisku posto je mojih 15godina u kosarci ocigledno malo da bih to shvatio?!?!
(nyk, 26. maj 2015 12:47)

e moj ti, mozda si 15 godina dodavao peskire, pa si sad mnogo pametan.
loptu u ruke, pa jos 15 godina da ucis :)

nije pitanje da li bircevic tu spada ili ne, nego odakle tebi pravo da se javljas i pljujes?

Mirko

pre 8 godina

branko lazić pre nedovića. dečko je najbolji defanzivac kojeg sam gledao do sada.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (coa, 26. maj 2015 13:34)
--------------
Ima dve vrste oni koji kritikuju zasto nema lazica i oni drugi koji su vec Marjanovica odveli ne EP.

Jeste li vi procitali sta je selektor zamislio kako bi on voleo da reprezentacija igra i cemu tezi.Rekao je da bi voleo da igraju brzo (kao Real Madrid), pa zbog toga ne mogu da verujem da ste vi ubedjeni da Marjanovic ide sigurno.Jel vi mislite da se Bobi sa bez malo dva i po metra visine uklapa u igru trci i pucaj.
Alo budite realni jednom u zivotu i prvo procitajte sta je ko napisao pa onda napisite svoje misljenje.
-------------
Bobi po meni mora da ide na EP jer je dokazao da je sazreo i da je uglavnom ne zaustavljiv ali isto tako je i limitiran u nekim postavkama igre narocito u odbrani.

Spisak igraca je paklen i bez ovih par igraca koje sam ja ocekivao da ce biti pozvani.Ali ako su ti odbili onda nikom nista.

Sve sami vrsni poznavaoci košarke

pre 8 godina

Pa da li je moguće da još uvek ima ljudi koji misle da je Bjelica krilo? Gospode bože više sa našim poznavanjem košarke. Pa on je poslednji put igrao na toj poziciji kod Pešića u Zvezdi pre 5 godina.

Nislija

pre 8 godina

Stvarno je iznenadjenje da nije zvao Lucica i Jelovca a zvao je Simonovica i Bircevica.Simonovic igra u relativno slaboj francuskoj ligi a Bircevic igra vrlo malo u spanskoj ligi gde Jelovac ubija.Za dvanaest nemaju sanse a cudno je i da su na sirem spisku

SaleKg

pre 8 godina

Teodosic 1, Markovic 1, Nedovic 1-2, Bogdanovic 2, Keselj 2-3, Kalinic 3, Bjelica 3, Mitrovic 4, Erceg 4, Macvan4-5, Raduljica 5, Marjanovic 5.

Змајевић

pre 8 godina

Да, то су ти играчи. Можда, недостаје Миљеновић. Ђорђевић зна разлог зашто га није позвао и верујем да је оправдан.

Aleksandar

pre 8 godina

Dobar spisak ali mi se ipak
da su Radičević, Lučić i Jelovac zaslužili poziv bar na širi spisak.Kako god, Sale je dokazao da zna najbolje, puna podrška za našu reprezentaciju!

Цоа

pre 8 godina

Страшан тим може да се састави.
Драго ми је што је на списку Ђорђе Мајсторовић из Металца.

dzoni

pre 8 godina

Ne bi trebalo zanemariti Jokića, dečko je najsličnija kopija Dirka Novickog, visok, jak a šut sa distance uglavnom oko 50%. I imam samo jednu zamerku a to je Nemanja Nedović , koliko god ga ja gotivio čovek ima lošu sezonu u ekipi u kojoj nema neku jaku konkurenciju, sezona je trebala da bude mnogo bolja za njega.

Samo je sljaka iznad nas,....

pre 8 godina

(Yammy, 26. maj 2015 13:08)

Nemas ti prijatelju pojma o kosarci.Pojedi nesto,odmori pa na bilijar.Zasto Keselj,zasto Macvan?Branko Divljak Lazic hahahahaha,....Zato jesmo tu gde smo!
Bravo veliki Aleksandre,puna podrska momcima!

cukce

pre 8 godina

Miljenovic.Decko je magija,profesor a nema ga ni na ovom spisku? Pusti me taktike i ostalih gluposti.Morao je biti ovde,a u toku priprema mu objasni zasto otpada i sta treba da radi i sta da popravi da bi usao u 12.Najbolji igrac Mege nije na sirem spisku.Da sam ja na njegovom mestu(Miljenovica)reprezentacija me vise ne bi videla! Ovo je jedna od najglupljih selektorovskih odluka ikada.Nesto slicnu Mihajilovicu(fudbal) kada nije pozivao Matica.Ipak,samo on polaze racune savezu,a drugim mestom na svetskom prvenstvu je pokazao i dokazao da zna sta radi! Krstic ce nam mnogo nedostajati! Hvala ti legendo za sve! Ostalim momcima i Saletu zelim puno zdravlja,srece i uspeha! Bio bih zadovoljan plasmanom medju prvih 5

Pa na sirem spisku bi mozda i trebalo pozvati Miljenovica, ali opet Sale najbolje zna i ne treba mu se mesati u poso (rezultati su iza njega). Tacno je da je Miljenovic buducnost nase kosarke, ali treba decko da odigra odbranu i Saletu pored Teodosica treba neko ko kida u odbrani a Miljenovic to nije!

moze sine

pre 8 godina

Da se ja pitam u ekipi bi bilo 5 zvezda, 5 radnika i 2-3 koji greju klupu... Ne moze biti dobra atmosfera ako imas 10 zvezda i svi hoce svoju ulogu i minutazu u ekipi. Ovako svako zna svoje zaduzenje i svako ispunjava svoje obaveze...
(j-joca, 26. maj 2015 13:53)
4 P. Gasol 5 Fernández 6 Rubio 7 Navarro 8 Calderón 9 Reyes 10 Claver 11 San Emeterio 12 Llull 13 M. Gasol 14 Ibaka 15 Sada Coach: Scariolo

pingvin sa Madagaskara

pre 8 godina

Po meni,mnogi greše kod Jovića....osim dobre odbrane.... u polufinalu ABA taktika duleta je bila da se pusti da šutira i...pogađao je.. i to mnogo...ne znam šta je sa Lučićem...Birčević-zašto...ipak...Mašvan-da...Miljenović je trabalo da oseti atmosferu u rešprezentaciji...

Vucko

pre 8 godina

Odlican i ocekivan spisak. Steta za Lucica i ta njegova ledja, ocekivao sam ga u 12. Mozda se moglo naci mesta za Lazica, Miljenovica, Jelovca, mozda su zalutali Bircevic i Majstorovic, ali da ne sitnicarimo. Ocekujem tim za EP: Teodosic, Markovic, Nedovic, Bogdanovic, Milosavljevic, Kalinic, Simonovic(Dangubic), Bjelica, Erceg, Raduljica, Marjanovic, Milutinov(Mitrovic).

shilja

pre 8 godina

Verovatno Sale zna mnogo vise od nas, al mi je jako zao sto nema Lucica... Potajno sam se nadao i Velickovicu, ali zbog situacije od prosle godine, Djordjevic verovatno nije hteo da mu da priliku a verovatno otvara i prostor Mitrovicu, sto je i OK, jer je mladji i treba da predstavlja nasu buducnost. Spisak je manje vise ocekivan, al moram priznati da mi je Keselj iznenadjenje bez obzira na "minuli rad"... U svakom slucaju, napred momci - mislim da medalju mozemo ocekivati, al svakako ce trebati i malo sportske srece!

the krcun

pre 8 godina

Zasto svi potencirate Nedovica koji je ima 3 sezone i ne zna se koja jod koje losija. Po meni najboljih dvanaest su sledeci. Mojih 12:
Teodosic
Markovic
Jovic
Milosavljevic
Bogdanovic
Kalinic
Bjelica
Erceg
Mitrovic
Jokic
Marjanovic
Raduljica

stanke ...

pre 8 godina

Ama ljudi Birca,Jovic i Simon su pozvani samo iz postovanja za prethodno SP,precrtace ih vec 15.jula kad bude okupljanje,uz jos trojicu naravno. . .

LecleaR

pre 8 godina

Dosta igraca iz domacih klubova koliko me to raduje toliko i brine kalinic bobi imaju 70 utakmica u nogama milutinov milosavljevic preko 50 i jos prvenstvo nije zavrseno a plus se igra na svaka dva tri dana ne mogu se refegrnerisati.Budimo realni igra se samo za prestiz a moze mnogo repki da naskodi to smo mi srbi sami sebi najveci nwprijatelji

zoran

pre 8 godina

Da se ja pitam vodio bih isti tim kao na svetsko prvenstvo,uz naravno ove dve izmene.Kad je bilo tesko,kad smo bili autsajderi ti momci su srcem dosli do medalje!Zasto Bircevic,pitaju ovde tkz strucnjaci.A zasto ne,sjajan covek pre svega,koji ce sav da se stavi u sluzbu tima,kao i svi ostali sa SP da ne nabrajam.Zato i kao nagradu i zbog sjajne atmosfere isti tim pa dokle stignemo...a uvek cemo daleko,jer ovo nisu fudbaleri gde igraju imena nego nacija kojoj je kosarka u krvi i ko god da ode ja nikada ne sumnjam u nas!!!!

Mikeli

pre 8 godina

A sta vam znaci to Bobi se mozda nece uklopiti u brzi sistem igre, tim se mora njemu prilagoditi i slicno? Jeste li to culi od Tegeltije , pa ne mozete razmisljati svojom glavom?
Crvena zvezda je ove sezone igrala izuzetno brzu i agresivnu kosarku u kojoj je Bobi dominirao. Ako je neko igrao brzo i agresivno makar u ovom delu Evrope to je crvena zvezda.
Drugo kako to tacno tim mora da se prilagodjava Bobiju? Covek ce nam sam donositi oko 15 skokova po utakmici. Kome to Bjelica mora da se prilagodjava? Kome to Bogdanovic mora da se prilagodjava? Kome to jedan Teodosic treba da se prilagodjava? Uostalom Milutinov je sacuvao Bobija relativno pristojno (Kako, u to necu da ulazim) pa je zvezda rutinski dobijala partizana, tako da ne vidim kako Bobi moze stetiti bilo kom timu pogotovo sa neosnovanim pricama, eto tim se njemu mora prilagodjavati. Ne! Drugi timovi ce se nama prilagodjavati sa zverima koje imamo na terenu!
Uostalom Bobi mozda nece dominirati svaku utakmicu, mozda nece ni svaku drugu, ali svaku trecu hoce, e pa i to ce biti dovoljno od jednog igraca , a s obzirom ko je sa njim u timu bice i vise nego dovoljno.

Spuzva Bob Kockaste Hlace

pre 8 godina

Kad nas je Velickovic ispalio proslo prvenstvo - "Đorđević posle Veličkovićevog otkaza: Nemam obraz da sada zovem Savanovića ili Mačvana!"
Tako da nije Macvan otkazao vec ga Djordjevic nije zvao...

Mirko

pre 8 godina

Čekao sam spisak, pa sam odustao, i evo tek sad ga video..

Iskreno, sasvim je po mojoj meri i čovek nije bolje mogao da izabere.
Oduševio sam se što je pozvao Zagorca, na širi spisak, jer je on po meni veliki talenat i treba da se kali u reprezentaciji, možda ga to podstakne da postane odličan - kao što je to recimo Kalinić, pa i Jović.

Extra je i što je Jokića pozvao, iz istog razoga.

Brinuo sam se čak da možda neće pozvati Bobija, kao prošle godine, ali valjda nije smeo da ne pozove praktično MVP-a Evrolige - do F16, i da se odrekne njegovih dobrih igara i dominantnosti, iako on nije baš po taktičkoj zamisli igre koju je imao na svetskom prvenstvu. Valjda je odlučio da se prilagodi i pokuša da ga ubaci ili napravi sistem oko njega, ili makar da ubaci još jednu taktičku varijantu, kao džokera, u igru reprezentacije.

Malo je iznenađenje Birčević, mada je on prošao sistem prošle godien i uklopio se.
Takođe, drago mi što je odlučio da da šansu Kešelju, da se izbori za mesto u reprezentaciji. Čovek je bio odličan i koristan igrač, mašina za trojke, pa je pao i sad se evo diže u MegaLeksu. Nadam se da će uspeti da se izbori i za uži spisak.
Ako Erceg i Raduljica budu mogi da igraju i odigraju kako znaju, mislim da ćemo biti ubice!!!! Sa tri igrača u prvoj postavi EL to bi prosto bilo zagarantovano...

John Terry

pre 8 godina

Odlican izbor. Podrska!Jaki smo kao zemlja! Jos ako Erceg bude igrao, svaka pozicija ce biti sa po dva fenomenalna igraca. Vracamo se mi na vrh!

valar morghulis

pre 8 godina

Ok nikad ne sumnjam u Saleta , ima podrsku apsolutnu i da je Muslija pozvao :-) Samo komentarisem, mislim da smo ovim Miljenovica izgubili, da ce samopuzdanje sigurno da mu padne s obzirom da je trebao bar da dodje na taj siri i odmah da ga otpise , ali bar decko da oseti kako je biti na spisku , kao sto ce Zagorac da oseti. I iznenadio sam se iskreno bas sto nema Jelovca ali dobro ajmo po to zlato !

Legit

pre 8 godina

To je to, jedino sam iznenađen izostankom Lučića. Računao sam da će sigurno biti u 12, jer je uz Kalinu najbolje krilo. I jako mi je žao što je Krle ostao pri odluci o povlačenju, puno bi nam značio na EP. Znanje, iskustvo, a i u sjajnoj je formi u Efesu ove godine. Nadam se da na Raduljicu nije puno uticalo neigranje i da se uželeo košarke. Mojih 12: Teo, Marković, Jović, Bogdan, Milosavljević, Kalina, Simon (Danga), Bjelica, Mitrović, Bobi, Raduljica, Milutinov. Eventualno umesto jednog niskog (Jovića) još jedan visoki (Erceg), u zavisnosti od procene šta nam više treba u ovom trenutku. Verujem u momke i Saleta, napadamo zlato pa šta bude!

nasa ljubav mnogo je jaca od vase mrznje!!!

pre 8 godina

(mrsimud, 26. maj 2015 12:22)
kako kaze nik tvoj..znaci MRSIMUD NA KUBNI...AJ SAD PALJBA I DONESI NAM TRENERSKU DIPLOMU NA UVID!!!

Mrki

pre 8 godina

Super bekovska linija tu će biti kidanje i tokom priprema i na EP.Fali samo mali Miljen.Zašto Mačvan pa i Erceg?Lučić gde je on šta mu bi?Po meni i mladji i ništa manja atleta od Simona i Kešelja.Centri ok voleo bih mladi Milutinov da prođe kao i Mitrović.Peglajte momci sa puno sreće do uspeha.

Sars

pre 8 godina

A fino čovjek izjavio da neće reklamirati ove koje su odbili poziv. Kako znate da ga nije odbio isti taj Jelovac, Miljenovic ili Veličković. Uvjek ista pjesma. Srpska posla.

Duda ivkovic

pre 8 godina

Velickovic ga je prosle godine bukvalno ispalio i zato nije pozvan. Micov je zavrsio kod Saleta posle onog incidenta. Macvan je odbio poziv kod Dude poslednje godine,kada je reprezentaciju sastavljao Misko. Zasto bilo sta polemisati oko toga zasto je Raduljica pozvan,a nema klub.Pa covek je prosle godine nosio reprezentaciju na svojim ledjima kad je Krle bio povredjen. Odlicno ce mu doci pripreme da izdominira na prvenstvu i dobije neki dobar ugovor. Pitanje treceg centra?? Videcemo Milutinov,Kuzmic ili covek koji najvise voli reprezentaciju,a nije imao neku sezonu-ŠTIMAC. Ja ipak mislim da potencijalna opasnos moze da bude Vasa Micic,jako je mlad,a treba mu kaljenje u reprezentaciji,moze da ga pozove umesto Milosavljevica. Isto tako mislim da Mitrovic ili Jokic mogu da budu u 12 umesto Macvana.

Jovanovic

pre 8 godina

Zao mi je Lucica, ali decko je konstantno povredjen, koliko sam cuo ima diskus herniju, sto je ogroman problem za profesionalnog sportistu. S druge strane, Nedovic... sta je on pokazao osim fizikalija? Pa cak je i ovakav Lucic bio za dve klase bolji od njega u Valensiji.

Nikola

pre 8 godina

Ne mogu da odolim, a da ne izaberem mojih 12.
bekovi: Miloš Teodosić (CSKA), Stefan Marković (Unikaha), Nemanja Nedović (Valensija), Bogdan Bogdanović (Fenerbahče), Dragan Milosavljević (Partizan).
krila: Nikola Kalinić (Crvena zvezda),Nemanja Bjelica (Fenerbahče).
krilni centri: Luka Mitrović (Crvena zvezda), Zoran Erceg (Galatasaraj)
centri: Miroslav Raduljica (bez kluba), Boban Marjanović (Crvena zvezda), Nikola Milutinov (Partizan).

I baš mi se sviđa ekipa, nismo toliko individualno jaki kao Španija. Ali tim smo koji može da ih pobedi.

Hehehe, baš mi se sviđa.

dundjer

pre 8 godina

realno


ima da ih skrcamo , realno ! bobi ce da gasi bracu gasolovce , kao seljak svecu , sa dva prsta ! :)))) samo ti gledaj i uzivaj i nista ne brini !

Filip

pre 8 godina

Ja ne mogu da verujem da ima ljudi koji govore da je spisak los ili nesto slicno.
I za prosli spisak za sp svi su pricali da mnogima tu nije mesto pa su igraci pruzili svoj maksimum i uzeli srebro.
Treba verovati Saletu on zove igrace koji su mu potrebni i koji ce moci da odgovore na njegove zadatke.
Za Jovica pre svestskog pola vas nije ni culo a tamo je odigrao odlicno jer Sale zna kad treba da igra i gde je najbolji.
I prosto ne mogu da verujem da neko ne veruje u Raduljicu pa covek i pred proslo prvenstvo nije mnogo igrao pa je tamo odvalio kako je odigrao i sad je individualno trenirao treba mu samo neki mec da udje u takmicarski ritam.
Teodosic,Bogdan,Kalina,Bjelica,Bobi...zlato.

melo#7

pre 8 godina

Jedan je Krle kapiten...
dosta bi znacilo njegovo iskustvo i njegov rad sa Jokicem, Bobijem i Milutinovim al dobro... ionako je uradio dosta za repku i hvala mu na tome... sve najbolje
I da slavimo 20.9. povratak trofeja tamo gde mu je i mesto :D

čukarac

pre 8 godina

kakva pozitivna neizvesnost i ushićenje dok čitam ovaj spisak. bukvalno logq god da je stavio ne bih imao zamerke jer se sale već dokazao. ok medalja, ok kvalifikacije za oi ali ljudi naše je samo da bez sumje i bez ograničenja podržimo košarkaše. pozdrav ljubiteljima ove igre.

losmi

pre 8 godina

Steta za braduljicu sto posle onako odigranog svetskog prvenstva posle tog nista nije uradio sem sto je osisao kineze za dobru kintu,pitanje je sta on moze i u kakvom je stanju ali sta da se radi imamo bobija i milutinova koji konstantno sjajno igraju tako da nema zime na centarskoj poziciji.

stefan navijac partizana

pre 8 godina

Branko "The putbull" Lazic?
Stefan Bircevic?
Rasko Katic?
Stefan Pot?
Filip Covic?
Jelovac?
Aleksandrov?
(remy, 26. maj 2015 12:31)
Mislim da ni covic licno ne bi svogsina stavio na spisak.

Pa

pre 8 godina

Kada sam video spisak za SP 2014,nisam znao ko je Jovic i Bircevic.Jovic odigrao odlicno na prvenstvu,Bircevic slab.Ovaj odigrao sa Zvezdom solidno,dok ovaj u Estudijantesu igra,nisam ga pratio ali ne verujem da je zasluzio poziv.Mislim da je trebao biti Lucic tu,ali sta je tu je.

tralalaj

pre 8 godina

nadao sam se da cu na spisku videti malog Todorovica iz Bilbo-a,pa i Radicevica...mislim da je ovaj drugi stigao Micica,a mozda cak i prestigao...Todorovic je dobar atletski,poznaje brzu igru koju Sale forsira tako da mislim da bi bio pun pogodak makar na pripremama...mislim da je cak i hercegovac a oni se uvek lavovski i sa posebnom srcanoscu bore pod srpskom zastavom...

Dulou Dalou

pre 8 godina

Macvan i Erceg koliko god bili dobro igraci pogotovo ovaj drugi....za mene nikad nisu dobrodosli....iz prostog razloga...odbili su da igraju kada je tim bio najslabiji i kada su nam najvise trebali.
Zato na mlade snage na toj poziciji...Luka, Jokic...
Centri Bobi, Radulja, Kuzmic i to je to.
(Aca, 26. maj 2015 13:38)

Erceg je prošle godine treba da igra, doktori reprezantaticije su ga pregledali i utvrdili da neće moći. Lakše sa pljuvanjem

branko

pre 8 godina

На списку су сви које сам и очекивао сем Лучића. Од неочекиваних ту је пре свих центар Металца Ђорђе Мајсторовић којег не познајем довољно. а нисам очекивао ни Кешеља . Ту су сви они за које нисам био сигуран: Штимац, Симоновић, Мицић, Бирчевић (који је због повреде мало играо). Највише ме радује што су ту и повратници Мачван и Ерцег, два одлична играча који би свакако морали бити међу 18 које ће позвати на припреме. Ако се њихови индивидуални квалитети уклопе у тим, тај тим ће бити много јак.

nex

pre 8 godina

@aleksandar
Nisi u pravu. Kroz pripreme on dodje na svoj nivo kvaliteta,a on ga itekako ima. Pitanje je kakav tretman ima u klubu i koliki motiv. Pricam o Lucicu

Maximilijan

pre 8 godina

Ja verujem selektoru! Podrzimo momke! Imamo, bogme i koga! Ali ljudi... sa ovim samopouzdanjem koje imaju : Teo, Bogdan, Kalina, Bjelica, Bobi, a kao zapete puske Gagi Milosavljevic, Nedovic, Mitrovic, Milutinov.... auuuuuu, samo zdravlje da ih posluzi, i da se izgradi, tj odrzi ona atmosfera! Ceracemo se sa svima...

Trollston

pre 8 godina

Sta se cudite sto je Nedovic pozvan? Pa ovo je siri spisak na kome imamo tri beka sutera, Milosavljevica, Nedovica i Bogdana, da niste mislili da cemo sa dva beka na pripreme? I meni je cudno sto nema Lucica, ipak je samo Kalina siguran od svih pozvanih krila, Jokic, Dangubic, Micic i ostatak ove mladje ekipe je pozvan zbog samopouzdanja, da znaju da se na njih racuna. Najveca konkurencija je na 4. jer tu osim Bjelice niko nije siguran. Sto se centara tice, Bobi i Radulja su mi nekako sigurni, a iako je Stiki zaduzen za atmosferu, mislim da ce Milutinov dobiti prednost kao treci centar. U sustini izuzetna grupa koja ima samo jednu, ali ozbiljnu manu, a to je da ukoliko se Teo povredi, mi nemamo apsolutno ni pribliznu zamenu. Teo je mozak ove ekipe, bez bilo koga drugog bi se i nekako snasli, ali bez njega, mrka kapa.

Иван-Ниш

pre 8 godina

Жао ми што нема нашег најбољег центра и капитена Ненада Крстића. И остали центри су добар избор, али ни један није "мултипрактик" са добром сезоном. Марјановић доминира висином и може да игра тешког центра, али не знам како ће да се уклопи у бржи ритам. Радуљица скоро да није играо, Милутинов, Јокић... још треба да "расту". За искуство тек да се не прича, а и позитиван утицај на Теа и остале играче је оно што не може да се измери. Остало је очекивано.

Pera

pre 8 godina

Moram priznati da sam "izmazao" Saleta na poslednjem takmicenju kada je poveo onaj tim. Sada cutim jer ne smem nista da kazem,kapa dole majstore,ipak ti znas sta radis i kako se vodi tim,puno pljuvaca-luzera ima koji se kao razujmeju u kosarku.Jedan sam od tih bio sto sam te kritikovao a ti si dogurao do finala. Posto sam se "izlecio" da tako kazem od kritizerstva i pljuvanja savet je da to i ostali urade pre nego sto nesto prigovfore Saletu doktoru za Basket! Toliko!

nex

pre 8 godina

Zasto nema Lucica? Zvezdas sam,ali mnogo mi je drago zbog Milosavljevica,ali isto toliko krivo zbog Lucica. A,pazi,Bircevic!
I mislim da je trebao da ubedi Krleta. Ipak je on mnoooogo iskusniji od ostalih,a to je nekad neprocenjivo

Pantelija Delija

pre 8 godina

Nema tu mnogo razmisljanja, gotovo se zna ko ce ici ako ste pratili ovu sezonu. Bice selektor na slatkim mukamTeodosic, Markovic, Bogdanovic, Nedovic, Simonovic-Milosavljevic, Kalinic, Bjelica, Erceg, Macvan-Mitrovic, Marjanovic, Raduljica i Milutinov. Idemo sasvim sigurno sa 3 igraca na poziciji centra, turnir se igra dan za danom, dosta meceva. Bobi je mocan centar ali znate da ga mora rotirati zbog kolena. Mada to nema veze, uvek smo vodili 3 centra jer ipak su to veliki i nezgrapni ljudi dosta lako se povredjuju. Na svim ostalim pozicijama idu po 2 igraca kao i uvek. E sad da li ce voditi Milosavljevica ili Simonovica koji je mnogo bolju sezonu imao, da li ce voditi Macvana ili Mitrovica. Sve zavisi ko ce se kako pokazati na pripremama. Djordjevic nece tolerisati nikakvu bahatost kao sto je bilo sa Micovim tako da nemojte brinuti da li ce Macvan praviti neke gluposti na EP. Odmah ce on svima objasniti kako stoje stvari i kako treba da se ponasaju, inace lete iz ekipe a hvala Bogu imamo adekvatne zamene. Prva petorka Teodosic, Bogdanovic, Bjelica, Erceg, Marjanovic. :-) Stavis Marjana pod kos i on kada ga udvoje vraca povratni pas na 6.75 a nase haubice satiru rivala i cepaju mrezice! Ovo je strasno jaka ekipa, mislim da uz dobru igru mogu lako pasti Spanija i Francuska. Sve ostale gazimo sa 20 razlike. Ni jedna druga ekipa u Evropi nema takvu nadmoc pod kosem sem Spanije i Francuske, niti imaju taku sarenolikost kao Tea i Bjelicu.

HAVOK

pre 8 godina

Posle dužeg vremena, usudio bih se da kažem, imamo baš dobru ekipu.
Još da je Lučić zdrav... Eh

Ukoliko se stvori hemija i održi radna etika, kao na prethodnom SP
Ma ima da kidamo.

Ps: Mislim da je vreme da se
Francuzima naplati, istom merom,
za poraz koji smo doživeli na EP u Beogradu.

Djole

pre 8 godina

Krle je definitivno odustao,nema Jelovca,Savana,Velickovica i Miljenovica,ostalo je ok. Mada ce do pocetka priprema izbrisati jos 6 imena... Napred nasi do zlata!

Miroslav RS

pre 8 godina

Au, kakav paklen tim! Ne sumnjam da ce selektor odabrati one "prave". Evropa, tj oni koji ucestvuju na EP, imaju ponovo jako dobar razlog da se plase kosarkaskog diva sa Balkana. Sale, momci, neka vam je sa srecom! Jedva cekam pocetak!

ninja

pre 8 godina

Sta se svi javljate sada veliki strucnjaci, fali ovaj onaj... pustite Saleta da radi na miru, treba da mu verujemo, i da se nadamo da ce nas obradovati kao prosle godine!

скоба

pre 8 godina

Како волим ове коментаре, знате не бих да се правим паметнији од Салета, али, шта ће на списку тај и тај уместо тог и тог..задржите се на почетку мисли, не бих да се правим паметан и то је то. Ја потпуно верујем Салету и уопште нећу да дајем , ,стручне'' савете ко треба да иде, ко не, кога год он на крају поведе, то ће бити најбоље што имамо, само се надам и навијам да им повреде не кроје састав.. и ево чисто да истипујем према прошлој години и систему игре кога ће Сале да поведе..Тео, Марковић, Недовић, Богдановић, Милосављевић, Калинић, Бјелица, Марјановић, Радуљица, Милутинов, Ерцег, Мачван

Bley

pre 8 godina

Dangubic, Jovic, Zagorac i Keselj visak
(sick, 26. maj 2015 12:33)

iako sam grobar Dangubic obavezno za tim, agresivna odbrana na protivnickom pleju celu utakmicu poremeti skroz njihov napad, slazem se za ostale + Majstorovic i Bircevic i jos par nekih, sramno je iskreno Lucic da nije pozvan

ns

pre 8 godina

Jel bolji micov od bircevica jeste.. Jel isao ludi birča na SP jel smo osvojili srebro.. Molim lepo selektori.. Postujte makar ove godine izbor. Velikog Saleta.

my way

pre 8 godina

Da li je moguce da neki posle svega legendu Saleta omalovazavaju? Prvo, samo teske kosarkaske neznalice i oni kratke pameti mogu da se iscudjavaju tome sto je Keselj na spisku. Zaboravili ste gospodo sta je ta ruka sve donela reprezentaciji, koliko puta nas je odrzavala u igri kad dodje do oscilacija, koliko je puta prevagu donela... Marko ima odlicne partije u poslednje vreme i apsolutno je zasluzeno na spisku. Nece Saletu biti lako, treba reci "ne" momcima koji su uzeli srebro, a tu su krilni centri, pa Nedovic, pomenuti Keselj, a o Bobiju da ne govorimo.

Миле

pre 8 godina

Карактеристичан коментар кошаркашког стручњака са овдашњих дискусија:
...nisam ga pratio ali ne verujem da je zasluzio poziv...

LecleaR

pre 8 godina

Opet neke teorije zavera aman ljudi manite se toga.Svi su selektori svi znaju bolje zasto nema ovog zasto ovo ovog a niko od ti kriticara rec nije prozborio ni sa jednim kandidatom.Sale je doneo srebro kad to niko nije ocekivao kad nam je kosarka padala na najnize grane za mene dovoljno da mu verujem.Covek zna valjda dta m treba kakvu filozofij igre misli da igra i shodno tome bira oruzije i igrace ...Napred sale

Bane

pre 8 godina

Vi kao da je Lučić mator pa kao smak sveta što ga nema na spisku. Dečko je bio konstantno povređen kao neki baksuz kad dođu pripreme za reprezentaciju. Ako ne bude sklon povredema biće za njega mesta u budućnosti.

nikola

pre 8 godina

Pa Sale je lepo rekao da je bilo i otkaza. Npr. Radičević. Kako znate da i neki drugi zbog kojih ga napadate nisu pozvani pa odbili poziv? Zato psssst dok se ne objavi ko su te "patriote"...

Slobodan

pre 8 godina

Majstorovic nije iznenadjenje. Iznenadjenje su 3 igraca Mege a Metalac ih razmontirao. A nista nisu mladji igraci u megi niti talentovaniji.

bice to sve ok

pre 8 godina

Moj izbor: Teo,Markovic
Nedovic,Bogdan,Milosavljevic
Kalina,Simon
Bjelica,Erceg
Bobi,Radulja,Kuzmic/Milutinov

Saletov izbor:Teo,Markovic,Jovic
Bogdan, Milosavljevic
Kalina,Simon
Bjelica,Erceg
Bobi,Radulja,Stimac

Misljenja sam da ce Sale promeniti,u odnosu na svetsko prvenstvo,samo ono sto bude morao,dakle 2-3 imena.Oslonice se na ekipu koju poznaje, i koja vec ima dobru hemiju.Nece Sale da tumba ekipu i narusi pobednicku atmosferu.Verujem u njega i momke.

dkenfkd

pre 8 godina

Koliko ja ustvari volim ovog čoveka!
neka neko kaže sad iskreno, ko mu je verovao, ja iskreno nisam, ali se na SP sve videlo realno, i protiv Amera na -20 mi dajemo trojku u zadnjoj sekundi četvrtine (mislim da je na poluvremenu) on se raduje kao da je za pobedu,
čovek daje snagu i adrenalin ekipi, KAPA DOLE SALE NACIONALE

Blaf

pre 8 godina

Mnogo komentara a niko da spomene ucjene od prošli put. Za mene neko ko je ucjenjivao Srbiju zatvorio je vrata reprezentacije zauvijek. Makar postao novi Džordan. Srbija je svetinja, ja volim Srbiju, da li je voli i onaj ko je ucjenjuje?

mica

pre 8 godina

svaka cast! Realno svaki od ovih igraca je zasluzio da se nadje na ovom spisku! Jedino ostaje zal za Krsticem,jer bi njegovo iskustvo,moglo mnogo da nam donese kad se bude lomilo!! Lucicu ce mozda ovaj odmor koristiti da sanira povredu ledja i vec da bude nosilac igre u valensiji sledece sezone! Ubedljivo,najveca konkurencija na poziciji 4,ako tu pridodamo bjelicu

Cmp

pre 8 godina

Ne znam zasto pljujete Majstorovica, ocigledno ne pratite kosarku, covek je zasluzio poziv svojim igrama, ima odlicne atletske predispozicije, veliki je borac, sutira trojke iako je centar, ne bi me cudilo da ga Sale povede na prvestvo.

Kalu

pre 8 godina

Svaki igrac koji se nalazi na spisku potpuno je zasluzeno tu.I Macvan i Keselj pa cak i taj Majstorovic. Mogao je jos i Miljenovica da zove ali velika je konkurencija na toj poziciji tako da i nije neki hendikep to sto ga nema na spisku.Bez obzira,decko je mlad i sigurno ce biti nosilac igre u nekim narednim sezonama.Tako da bez glupih komentara.Idemo po zlato!

Grunwalski

pre 8 godina

Neki momci su dobili poziv zbog odazivanja na proslo svestko p.Setimo se kako su neki bili neraspolozeni.Nema cudjenja realan spisak valjda Djordjevic zna bolje od nas.Odlican tim ce to biti.

Reservoir dog

pre 8 godina

Prethodnih godina smo najviše kuburili sa pozicijom 4, a sada je tu najveća "gužva". Neće Saletu biti lako da precrta polovinu igrača sa ovog spiska.
Fali Lučić, moguće da neće da se rizikuje sa njim jer je prilično često povređen, doduše to bi se moglo reći i za Nedovića, koji očekujem da će biti u 12 jer je potpuno atipičan igrač, kada je Evropa u pitanju.
Lepo je videti da Mega ima 3 igrača na spisku, a lepo priznanje za Valjevce i samog igrača je i poziv za Majstorovića.

anbeast

pre 8 godina

Manje-više očekivano. Lučić nije na spisku verovatno zbog čestih povreda. Relativno je mlad, neka odmori celo leto. Ima blagih iznenadjenja, ali Sale je prošle godine dokazao da ne treba previše sumnjati u izbor. Po meni, zaista je bilo par igrača koji su imali dobre sezone, a nisu pozvani, dok su pozvani neki "na staru slavu", no, o svemu tome NAKON prvenstva. Moja dilema je izmedju Milosavljevica i Nedovica, i izmedju Jovica i Micica. Pre bih vodio Micica jer je Marković već sličan tip Jovicu. Izmedju Nedovica I Gagija stvarno nisam pametan.... Bice ovo sasvim OK.

Stanimir Branimir

pre 8 godina

Svi igrači od prošle god., izuzev penzionisanog Krleta i Katića koji je na kraju karijere, pozvani su na ovaj najširi spisak u znak poštovanja i zahvalnosti za osvojeno srebno. Otuda i Birčević na spisku. A i reprezentacija je 12 igrača koji čine najbolji tim, a ne 12 najboljih individualaca. I ono što može da odradi epizodni igrač za 6-7 minuta, taj prljavi posao nijedna zvezda ne bi radila.

Mirko

pre 8 godina

Ne svidja mi se sto nema Novice a pogotovo Krleta.Mada kaze selektor da su neki odbili poziv pa ako je to slucaj sa Novicom onda je ok sto ih nije ni spomenuo.
Ali mi se zato svidja sto su tu Gagi,Keselj,Erceg,Kuzmic,Mitrovic,Jokic.

Moje subjektivno misljenje je to da sam na Saletovom mestune bih znao koga da da izaberim.Prosto ne znas koga da ne zoves.

Posle duze vremena mozemo da biramo.Nadam se da se niko nece povrediti.

Stanimir Branimir

pre 8 godina

Svi igrači od prošle god., izuzev penzionisanog Krleta i Katića koji je na kraju karijere, pozvani su na ovaj najširi spisak u znak poštovanja i zahvalnosti za osvojeno srebno. Otuda i Birčević na spisku. A i reprezentacija je 12 igrača koji čine najbolji tim, a ne 12 najboljih individualaca. I ono što može da odradi epizodni igrač za 6-7 minuta, taj prljavi posao nijedna zvezda ne bi radila.