Četvrtak, 21.05.2015.

18:44

ABA i srpski klubovi, šta dalje?

Sastanak u Ljubljani između klubova ABA lige i rukovodstva tog takmičenja doneo je novu neizvesnost na košarkaškim prostorima eks-Ju.

Izvor: B92

ABA i srpski klubovi, šta dalje? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

misko

pre 8 godina

ABA liga da diskvalifikuje CZ kako bi ligu ucinili zanimljivom.Nije vtedelo ni navijanje sudija,nesportsko ponasanje pojedinih igraca,publike i.....Zvezda se lagano prosetala kroz ligu da je i nama zvezdasima bilo neprijatno gledati.Covicu organizuj utakmice(turnire,prijateljske) sa evropskim i NBA timovima,dog ABA ligasi uznapreduju pa da se ponovo igramo sa njima.

pitajte legendu iz železnika

pre 8 godina

pa setiće se delije ko je razbijo jedinstvo i ušao u aba i tako ucenio celu našu ligu. zato oni pravi i bojkutuju mutanta iz predgrađa koji je otkupio ime. da ste tad tako razmišljali ima li bi danas solidnu domaću ligu.

Mex

pre 8 godina

Aba liga da diskvalifikuje klub Nebojše Čovića i mesto u Evroligi dodeli kk Budućnost!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Novinar SoS kanala, 21. maj 2015 18:52)

Voleo bi ti to. E pa NEMA!!!

my way

pre 8 godina

(akrobata, 22. maj 2015 10:33)

Inace, domace lige ne sluze da bi predstavljale temelj, bazu iz koje ce izlaziti igraci, vec da u njima ucestvuju sve ekipe nekog evroligaskog kvaliteta? Kakav novac, kakvi bakraci, kakva snaga, pa najbolje da se u Cacku, Kraljevu, Vrscu (koji je uostalom imao Hemofarm)... ne igra kosarka uopste. Jos lik kaze da ce se bez ABA kosarka ugasiti, da su nacionalne lige proslost, a niko u Evropi osim nas svoju nije unistio, nigde ovakav sistem ne postoji, ma sve, ali bukvalno sve izokrenu covek za 180, a tudje komentare omalovazava. Dajte napravite vec jednom neku igru ABA menadzer za takve mozgove, pa nek pumpaju "novac" i prave jake ekipe gde hoce, a da se u Srbiji na radost njenih ljubitelja kosarka ozivi, nikako ugasi kako tvrdi covek.

Dejanddddd

pre 8 godina

Kako ne shvatate da je ABA KAMEN SPOTICANJA SRPSKE KOSARKE!!!!!
I nije tacno da je kvalitetno takmicenje!!!!!!
Ovo je prilika da se ponovo igra SRPSKA LIGA od Oktobra kao i sve ostale lige u Evropi.

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 8 godina

Opet Partizan protiv Srpske košarke!
(kec, 22. maj 2015 08:24)

Normalno kad smo osnovani u Zagrebu. Jel ti lakše sad?
Zahvali se gazdi što se sve ovo dešava, jer je on jedini pravi krivac za sve ovo što nam se sa košarkom dešava.

Mada smislićete vi panteri neku teoriju po kojoj je pravi krivac onaj što vam klub ugasio.

akrobata

pre 8 godina

Sine, kako su odlični ovi komentari sa ojačajte KLS - izađite iz ABA-e
+ ovi komentari, da se ostane bez godinu dana Evrope.

Najbolje da se ukine košarka? Mislim, kako neko zamišlja da držva koja jedva sastavlja kraj s krajem ima kvalitetnu ligu? Neko će magičnim štapićem da upumpa lovu u Vršac, Čačak, Kraljevo... i tu će odjednom da se stvore ozbiljni timovi? Nacionalne lige su prošlost - što se tiče većine sportova, osim fudbala; jer jedino fudbal pravi lovu u Evropi (SAD su univerzum za sebe). Naša realnost je igranje u nekoj Regionalnoj ligi i trenutno ne postoji bolje rešenje od ABA lige, ako neko misli da postoji ..neka kaže? Hvala, unapred.

Slobodan

pre 8 godina

Pa dobro, u cemu je problem ? Ovi sto su potpisali neka igraju YU ligu ... Sretno bilo ... Srpske ekipe neka se okrenu KLS i polako prave nasu ligu ... CZ, Metalac i Mega nisu videli interes da nastave ovo takmicenje iz razloga koje mi jos ne znamo ! Nadam se da ce ministarstvo sporta i drzava pomoci KLS i ekipe da od nase lige naprave pristojno takmicenje ! Ja sam u svakom slucaju za Srpsku ligu jer mislim da su Konstantin, Vojvodina ili FMP bolje ekipe od MTZ-a, Zadra ili Igokee ... Ne treba nam liga sa 20 ekipa ali 12 ih mozemo naci sigurno ... Zvezda, Mega, Metalac, FMP, Konstandin i Vojvodina su dobre ekipe a vratiti u zivot Hemofarm, Radnicki Kg itd. Nisu to prevelika ulaganja ali naravno sve uz pomoc drzave koja nece izostati ! Jedinu mogucnost koju bi razmatrao je igranje ekipa iz Crne Gore, Republike Srpske i Makedonije ... Naravno ako oni to zele ! Pozdrav

Ante

pre 8 godina

Mozda je ipak najbolje za sve da srpski klubovi izstupijo iz lige. Ne zelimo lige u kojoj ce glavno rec imati Zvezda i tacka. Ostali klubovi nece pristati na diktat Zvezde

matori

pre 8 godina

E sad tek postaje jasno u sta su nasu kosarku uvalili Vesic i Covic kada su cak preko EL ucenjivali Partizan i Hemofarm da moraju da se ukljuce u nju

grof

pre 8 godina

ABA liga je svakako kvalitetnija ali ako iza toga stoje ucene i neravnopravan status u korist necije samovolje hvala lepo,srpski timovi da se povuku i kroz lobiranje za godinu dve na drugi nacin traze prohodnost ka Evropi.Ovo je sad odlicna prilika da se posle dugo vremena cenentira srpska liga i konacno oslobodi dodjosa iz Zagreba i posalje ih tamo odakle su i dosli.

?

pre 8 godina

Evroliga je rekla da klubovi moraju da budu vlasnici lige 100%. Slovenci žele da vode po svome, ovo moramo da iskoristimo na pametan način!

mik

pre 8 godina

Vidim da ovde mnogi mešaju babe i žabe. FMP ,Hemofarm i Zvezda su možda krivi što igramo regionalnu ligu,ali se to ispostavilo kao odlična odluka i sada niko ne spori to da je regionalna liga pun pogodak. Ovo što se dešava ovih dana je sasvim nešto drugo(mada ima sličnosti). Opet su tri naša kluba na jednoj strani(Zvezda,Mega i Metalac),a Partizan(to je ta sličnost) na drugoj i opet Partizan ruši to jedinstvo. Partizan je morao da podrži ostale klubove i da ne ode na taj sastanak jer bez podrške naših klubova,svaka odluka gubi legitimitet. A Partizan im je dao legitimitet.

Sloga

pre 8 godina

Veliku odgovornost za ovo stanje snosi KSS.Umesto da su u startu odbili da podrže regonalnu ligu čelnici KSS-a su ćutali.Umesto da zastupaju interes srpske košarke oni su služili da se zadovolje interesi pojedinih klubova,Parizana u zadnjih 15 godina.Nisu smeli u KSS-u da dozvole da srpski klubovi(Zvezda i FMP) uđu u regionalnu ligu.Trebali su da utiču da se napravi regularna srpska liga.Zbog tog propusta nam je košarka dospela na najniže grane,izuzetak je prošlogodišnje osvajanje srebra na SP.Mali košarkaški centri(Čačak,Kraljevo,Užice,Subotica...),koji su pronalazili i stvarali vrhunske košarkaše i reprezentativce jedva preživljavaju ili su pred gašenjem.Dok su u dva najbolja kluba stranci glavni igrači.ABA liga nije donela ništa od onog zbog čega je formirana i zbog čega su naši klubovi pristali da je igraju,ni kvalitet,što se vidi po rezultatima u Evropskim takmičenjima,ni novac,ni publiku.Neigranje u Evropi nekoliko godina,je mala žrtva koju moraju podneti ova dva kluba iz prestonice,da bi srpska košarka imala budućnost.

my way

pre 8 godina

Voleo bi da neko od onih koji zdusno propagiraju istupanje iz ABA lige objasne na koji nacin bi nasi klubovi igrali Evro kupove? Da li je interes srpske kosarke FIBA Balkanska liga? Kako neko misli da stvori jaku srpsku ligu?
(Vladimir, 21. maj 2015 20:59)

Ма не, најбоље да не играмо ни регионалну, већ да само 2 клуба играју Евролигу, ипак је то најјаче такмичење. Интерес српске кошарке је да деца у Србији имају лигу у којој ће да стасавају у играче, да се производе кошаркаши, а за то је домаће првенство неопходно. Поготово је врхунац лицемерја кад се неко након 12 година позива на ову КЛС која то није, већ је такмичење АБА лигаша са онима који су остављени на цедилу и сведени на аматерски ниво. Аргумент типа, "па је ли видите да нам је кошарка никакве, значи радимо праву ствар". Каква и сад након толико времена од трагичне одлуке да се уништи наша лига била, ми морамо да је обновимо.

kolee

pre 8 godina

@Deda Moje da te ja pitam sta su radili Covic i ostali kad je osnovana Aba liga i vi koji ste prvi potrcali tamo pa kasnije Partizan pod pritiskon morao da se ukljuci u tu ligu inace bi ostao bez Evrolige. Tad ste sve u radili i vi i Covic na celu FMP-a da se unisti srpska liga jer je Partizan bio dominantan a i posle toga je nastavljena dominacija! Prema tome nismo mi poceli da surujemo sa Aba nego vi!

Nenad

pre 8 godina

@Deda Miloje and Igir

Isto ono sto su trazili i CZ FMP Hemofarm kada su krenuli u Jadransku ligu bez Partizana, tada vam je bilo ok a sada nije..

Srle

pre 8 godina

Potrebno je napraviti alternativnu regionalnu ligu a odbaciti slovenacko-hrvatsku tajkunsku vezu koja dirigije takmicenje. Cuj Olimpija ispala i vec je u ligi. Sto Slovenija treba da ima 3 kluba kad igrama to nisu zasluzili. Svake godine ova gospoda prave nove izuzetke slovenackim ili hrvatskim klubovima.

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 8 godina

Partizan je pogazio dogovor srpskih klubova da ne ucestvuju na toj sednici i poslao svog predstavnika, Todorica, jer je ABA liga odbila da pomeri sednicu za jedan dan zbog odigravanja kola u KLS ligi. Jos jedno od mnogih akata nepostovanja srpske kosarke.
Pitanje je zasto je Partizan poslao svog predstavnika i narusio tek stvoreno jedinstvo po pitanju ABA lige?
Koju to igru igra Partizan, i zasto je Todoric potpisao nesto sto nema veze sa sporazumom iz Beograda.
FIBA i ULEB su rekli, ABA liga u 100% vlasnistvu klubova, i klubovi samo sa ex YU teritorije. Cemu sad ovo izmotavanje?
Sta je interes Partizana? Ako ne igram ja, vala necete ni vi?
(Milan, 21. maj 2015 19:29)

Reče navijač kluba čiji gazda nas je sve zajedno uvukao u ovo blato od lige...
Krajnje licemerno, nemam reči.

Aleksandar

pre 8 godina

Savo,ja znam da tebe boli dusa sto Aba ligu ne moze da osvoji niko osim Srpskih klubova.A nasi timovi ako istupe iz Aba lige,to moze samo posle da se zove "sljiva liga".Bez nasih klubova liga gubi na znacaju,to upamti!

Muad'Dib

pre 8 godina

Pazi ko sad proziva Partizan za izdaju, isti oni koji su mimo KSS i Srbije pobegli u tu istu ligu i dali joj legitimitet! Kako vas bre nije sramota?

nz

pre 8 godina

ABA liga nam je potrebna i zato je Todorić bio tamo, i srpski klubovi treba da budu prisutni na takvim sastancima a Partizan kao najbolji domaći klub predstavlja nas.

JA

pre 8 godina

Po meni regionalna liga treba da ima 16 ekipa i to po 4 iz Srbije i Hrvatske, 3 iz Slovenije, 2 iz BiH te po 1 iz CG i Makedonije. To je 15 ekipa, a 16-to mjesto da dobije drzava iz koje je pobjednik prethodne sezone, s tim da jedna republika moze imati najvise 5 predstavnika a najmanje 1. Nista Madjari, Cesi, Bugari i ostali, samo ovi nasi klubovi. A sad siriti ligu samo radi Olimpije, pa moze ali onda siri je za jos jedno mjesto radi KK Bosne. Glupost, neka igra 16 najjacih ekipa iz regije a Olimpija i KK Bosna kad se srede u svom dvoristu vrata su im i u regionalnoj ligi sirom otvorena.

Bob

pre 8 godina

Jugoslovenska posla. Jedi su igri zbog novca, drugi zbog sporta i da sebe dignu na veći nivo jer se tamo i vise zaradjuje, a srpski zbog ljubavi prema drugima i zeljom da jednog dana postanemo isti. Kako će se sve to završiti već je poznato.

Vladimir

pre 8 godina

Voleo bi da neko od onih koji zdusno propagiraju istupanje iz ABA lige objasne na koji nacin bi nasi klubovi igrali Evro kupove? Da li je interes srpske kosarke FIBA Balkanska liga? Kako neko misli da stvori jaku srpsku ligu?

Janićije Prvi

pre 8 godina

Jasno je kao dan da Aba broji svoje poslednje dane, to sam napisao i juče ali nije prošlo, nema veze, to Abu neće spasti. Nacionalni savezi, ma kakvi bili, ne mogu izgubiti od nekih privatnika, iza saveza stoje države, a nema te vlasti koja će da podrži grupu privatnika na račun nacionalnih liga i nacionalne košarke. Da li iko može da bude za to da u Srbiji postoje jedan privatnik i njegov klub a da se ostali ugase?

DedaMiloje

pre 8 godina

Bez regionalne lige nema ništa. Evo gledamo našu ligu, tuga do neba. Samo ako neko može da objasni šta je tražio Partizan tamo i koji su njegovi interesi van dogovora srpske košarke. Šta je ako je obećano Partizanu ili koliko para su dobili za ovo? Vujoševiću jel ovo izdaja? Navijači Partizana da objasne ovaj postupak???

Savo

pre 8 godina

Ajde izadzite vec iz Aba lige i igrajte svoju srpsko ligu i napravite svoj deal sa Ulebom ili Fibo. Mi ostali u regionu ( slo, cro, bih, cg i mak) cemo i dalje igrati Aba ligu. Pozdrav za sve dobre ludi

objektivno

pre 8 godina

Mozda neko zna odgovore na ova pitanja. Kakav je interes klubova iz Srbije da igraju u ovakvom privatnom takmicenju? Zasto je neophodno da klubovi koji su do sada ucestvovali u ABA ligi nastave i dalje da to rade? Ako je to bila prohodnost za Evroligu do sada, moze li da se napravi neko normalnije takmicenje i da se ovi ljudi tzv. "vlasnici" koji nemaju nikakve direktne veze sa kosarkom preskove i zaobidju? I kraljevi imaju neka ogranicenja a zasto ne bi ovakvi tipovi, nisu se oni rodili sa vlasnistvom nad kosarkaskim takmicenjima i klubovima, nije to bas neka njihova dedovina pa da ne moze da se promeni.

jsd zlo Srbije

pre 8 godina

Po običaju partizan gleda samo sebe i radi protiv srpske košarke. Svi su se lepo dogovorili šta da bude a onda se partizan izdvoji i potpiše. A posle pričaju kako ih neko drugi gura da igraju i samozvani novinar će da kuka kako su nefer uslovi.

my way

pre 8 godina

Шта мислите да ће да буде? Приватници да поклоне имовину клубовима? Да се игра лига коју нико не признаје? Катанац, ето шта. Није требало ни уништавати национално првенство које је темељ, база за развој сваког спорта, место где деца у једној држави стасавају и постају кошаркаши. Обновити сад националну лигу, каква била да била и борити се за њен што бољи статус. Може нека нова регионална лига да се оснује, али по угледу на ВТБ и Балтичку, значи да ни на који начин не утиче на домаћа првенства и то је то. Нема ту велике памети. На крају, са тим условима су отприлике наши клубови јединствено и изашли.

GM

pre 8 godina

Jel moze neko da objasni i odgovori, posto nikako da neko od novinara to napise -

STA konkretno sprecava klubove da direktno sa Ulebom naprave novu ligu sa klubovima iz bivse zemlje...

Zasto moraju da se uopste sastanci sa nekim pojedincima, penzionerima, ako Bartolomeu hoce ligu koju kontrolisu samo klubovi, zasto se uopste imaju bilo kakva posla sa njima...

Milan

pre 8 godina

Partizan je pogazio dogovor srpskih klubova da ne ucestvuju na toj sednici i poslao svog predstavnika, Todorica, jer je ABA liga odbila da pomeri sednicu za jedan dan zbog odigravanja kola u KLS ligi. Jos jedno od mnogih akata nepostovanja srpske kosarke.
Pitanje je zasto je Partizan poslao svog predstavnika i narusio tek stvoreno jedinstvo po pitanju ABA lige?
Koju to igru igra Partizan, i zasto je Todoric potpisao nesto sto nema veze sa sporazumom iz Beograda.
FIBA i ULEB su rekli, ABA liga u 100% vlasnistvu klubova, i klubovi samo sa ex YU teritorije. Cemu sad ovo izmotavanje?
Sta je interes Partizana? Ako ne igram ja, vala necete ni vi?

GM

pre 8 godina

Jel moze neko da objasni i odgovori, posto nikako da neko od novinara to napise -

STA konkretno sprecava klubove da direktno sa Ulebom naprave novu ligu sa klubovima iz bivse zemlje...

Zasto moraju da se uopste sastanci sa nekim pojedincima, penzionerima, ako Bartolomeu hoce ligu koju kontrolisu samo klubovi, zasto se uopste imaju bilo kakva posla sa njima...

Milan

pre 8 godina

Partizan je pogazio dogovor srpskih klubova da ne ucestvuju na toj sednici i poslao svog predstavnika, Todorica, jer je ABA liga odbila da pomeri sednicu za jedan dan zbog odigravanja kola u KLS ligi. Jos jedno od mnogih akata nepostovanja srpske kosarke.
Pitanje je zasto je Partizan poslao svog predstavnika i narusio tek stvoreno jedinstvo po pitanju ABA lige?
Koju to igru igra Partizan, i zasto je Todoric potpisao nesto sto nema veze sa sporazumom iz Beograda.
FIBA i ULEB su rekli, ABA liga u 100% vlasnistvu klubova, i klubovi samo sa ex YU teritorije. Cemu sad ovo izmotavanje?
Sta je interes Partizana? Ako ne igram ja, vala necete ni vi?

jsd zlo Srbije

pre 8 godina

Po običaju partizan gleda samo sebe i radi protiv srpske košarke. Svi su se lepo dogovorili šta da bude a onda se partizan izdvoji i potpiše. A posle pričaju kako ih neko drugi gura da igraju i samozvani novinar će da kuka kako su nefer uslovi.

DedaMiloje

pre 8 godina

Bez regionalne lige nema ništa. Evo gledamo našu ligu, tuga do neba. Samo ako neko može da objasni šta je tražio Partizan tamo i koji su njegovi interesi van dogovora srpske košarke. Šta je ako je obećano Partizanu ili koliko para su dobili za ovo? Vujoševiću jel ovo izdaja? Navijači Partizana da objasne ovaj postupak???

Srle

pre 8 godina

Potrebno je napraviti alternativnu regionalnu ligu a odbaciti slovenacko-hrvatsku tajkunsku vezu koja dirigije takmicenje. Cuj Olimpija ispala i vec je u ligi. Sto Slovenija treba da ima 3 kluba kad igrama to nisu zasluzili. Svake godine ova gospoda prave nove izuzetke slovenackim ili hrvatskim klubovima.

objektivno

pre 8 godina

Mozda neko zna odgovore na ova pitanja. Kakav je interes klubova iz Srbije da igraju u ovakvom privatnom takmicenju? Zasto je neophodno da klubovi koji su do sada ucestvovali u ABA ligi nastave i dalje da to rade? Ako je to bila prohodnost za Evroligu do sada, moze li da se napravi neko normalnije takmicenje i da se ovi ljudi tzv. "vlasnici" koji nemaju nikakve direktne veze sa kosarkom preskove i zaobidju? I kraljevi imaju neka ogranicenja a zasto ne bi ovakvi tipovi, nisu se oni rodili sa vlasnistvom nad kosarkaskim takmicenjima i klubovima, nije to bas neka njihova dedovina pa da ne moze da se promeni.

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 8 godina

Partizan je pogazio dogovor srpskih klubova da ne ucestvuju na toj sednici i poslao svog predstavnika, Todorica, jer je ABA liga odbila da pomeri sednicu za jedan dan zbog odigravanja kola u KLS ligi. Jos jedno od mnogih akata nepostovanja srpske kosarke.
Pitanje je zasto je Partizan poslao svog predstavnika i narusio tek stvoreno jedinstvo po pitanju ABA lige?
Koju to igru igra Partizan, i zasto je Todoric potpisao nesto sto nema veze sa sporazumom iz Beograda.
FIBA i ULEB su rekli, ABA liga u 100% vlasnistvu klubova, i klubovi samo sa ex YU teritorije. Cemu sad ovo izmotavanje?
Sta je interes Partizana? Ako ne igram ja, vala necete ni vi?
(Milan, 21. maj 2015 19:29)

Reče navijač kluba čiji gazda nas je sve zajedno uvukao u ovo blato od lige...
Krajnje licemerno, nemam reči.

JA

pre 8 godina

Po meni regionalna liga treba da ima 16 ekipa i to po 4 iz Srbije i Hrvatske, 3 iz Slovenije, 2 iz BiH te po 1 iz CG i Makedonije. To je 15 ekipa, a 16-to mjesto da dobije drzava iz koje je pobjednik prethodne sezone, s tim da jedna republika moze imati najvise 5 predstavnika a najmanje 1. Nista Madjari, Cesi, Bugari i ostali, samo ovi nasi klubovi. A sad siriti ligu samo radi Olimpije, pa moze ali onda siri je za jos jedno mjesto radi KK Bosne. Glupost, neka igra 16 najjacih ekipa iz regije a Olimpija i KK Bosna kad se srede u svom dvoristu vrata su im i u regionalnoj ligi sirom otvorena.

Aleksandar

pre 8 godina

Savo,ja znam da tebe boli dusa sto Aba ligu ne moze da osvoji niko osim Srpskih klubova.A nasi timovi ako istupe iz Aba lige,to moze samo posle da se zove "sljiva liga".Bez nasih klubova liga gubi na znacaju,to upamti!

my way

pre 8 godina

Шта мислите да ће да буде? Приватници да поклоне имовину клубовима? Да се игра лига коју нико не признаје? Катанац, ето шта. Није требало ни уништавати национално првенство које је темељ, база за развој сваког спорта, место где деца у једној држави стасавају и постају кошаркаши. Обновити сад националну лигу, каква била да била и борити се за њен што бољи статус. Може нека нова регионална лига да се оснује, али по угледу на ВТБ и Балтичку, значи да ни на који начин не утиче на домаћа првенства и то је то. Нема ту велике памети. На крају, са тим условима су отприлике наши клубови јединствено и изашли.

Muad'Dib

pre 8 godina

Pazi ko sad proziva Partizan za izdaju, isti oni koji su mimo KSS i Srbije pobegli u tu istu ligu i dali joj legitimitet! Kako vas bre nije sramota?

Nenad

pre 8 godina

@Deda Miloje and Igir

Isto ono sto su trazili i CZ FMP Hemofarm kada su krenuli u Jadransku ligu bez Partizana, tada vam je bilo ok a sada nije..

Bob

pre 8 godina

Jugoslovenska posla. Jedi su igri zbog novca, drugi zbog sporta i da sebe dignu na veći nivo jer se tamo i vise zaradjuje, a srpski zbog ljubavi prema drugima i zeljom da jednog dana postanemo isti. Kako će se sve to završiti već je poznato.

kolee

pre 8 godina

@Deda Moje da te ja pitam sta su radili Covic i ostali kad je osnovana Aba liga i vi koji ste prvi potrcali tamo pa kasnije Partizan pod pritiskon morao da se ukljuci u tu ligu inace bi ostao bez Evrolige. Tad ste sve u radili i vi i Covic na celu FMP-a da se unisti srpska liga jer je Partizan bio dominantan a i posle toga je nastavljena dominacija! Prema tome nismo mi poceli da surujemo sa Aba nego vi!

matori

pre 8 godina

E sad tek postaje jasno u sta su nasu kosarku uvalili Vesic i Covic kada su cak preko EL ucenjivali Partizan i Hemofarm da moraju da se ukljuce u nju

Savo

pre 8 godina

Ajde izadzite vec iz Aba lige i igrajte svoju srpsko ligu i napravite svoj deal sa Ulebom ili Fibo. Mi ostali u regionu ( slo, cro, bih, cg i mak) cemo i dalje igrati Aba ligu. Pozdrav za sve dobre ludi

Janićije Prvi

pre 8 godina

Jasno je kao dan da Aba broji svoje poslednje dane, to sam napisao i juče ali nije prošlo, nema veze, to Abu neće spasti. Nacionalni savezi, ma kakvi bili, ne mogu izgubiti od nekih privatnika, iza saveza stoje države, a nema te vlasti koja će da podrži grupu privatnika na račun nacionalnih liga i nacionalne košarke. Da li iko može da bude za to da u Srbiji postoje jedan privatnik i njegov klub a da se ostali ugase?

Vladimir

pre 8 godina

Voleo bi da neko od onih koji zdusno propagiraju istupanje iz ABA lige objasne na koji nacin bi nasi klubovi igrali Evro kupove? Da li je interes srpske kosarke FIBA Balkanska liga? Kako neko misli da stvori jaku srpsku ligu?

?

pre 8 godina

Evroliga je rekla da klubovi moraju da budu vlasnici lige 100%. Slovenci žele da vode po svome, ovo moramo da iskoristimo na pametan način!

mik

pre 8 godina

Vidim da ovde mnogi mešaju babe i žabe. FMP ,Hemofarm i Zvezda su možda krivi što igramo regionalnu ligu,ali se to ispostavilo kao odlična odluka i sada niko ne spori to da je regionalna liga pun pogodak. Ovo što se dešava ovih dana je sasvim nešto drugo(mada ima sličnosti). Opet su tri naša kluba na jednoj strani(Zvezda,Mega i Metalac),a Partizan(to je ta sličnost) na drugoj i opet Partizan ruši to jedinstvo. Partizan je morao da podrži ostale klubove i da ne ode na taj sastanak jer bez podrške naših klubova,svaka odluka gubi legitimitet. A Partizan im je dao legitimitet.

nz

pre 8 godina

ABA liga nam je potrebna i zato je Todorić bio tamo, i srpski klubovi treba da budu prisutni na takvim sastancima a Partizan kao najbolji domaći klub predstavlja nas.

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 8 godina

Opet Partizan protiv Srpske košarke!
(kec, 22. maj 2015 08:24)

Normalno kad smo osnovani u Zagrebu. Jel ti lakše sad?
Zahvali se gazdi što se sve ovo dešava, jer je on jedini pravi krivac za sve ovo što nam se sa košarkom dešava.

Mada smislićete vi panteri neku teoriju po kojoj je pravi krivac onaj što vam klub ugasio.

akrobata

pre 8 godina

Sine, kako su odlični ovi komentari sa ojačajte KLS - izađite iz ABA-e
+ ovi komentari, da se ostane bez godinu dana Evrope.

Najbolje da se ukine košarka? Mislim, kako neko zamišlja da držva koja jedva sastavlja kraj s krajem ima kvalitetnu ligu? Neko će magičnim štapićem da upumpa lovu u Vršac, Čačak, Kraljevo... i tu će odjednom da se stvore ozbiljni timovi? Nacionalne lige su prošlost - što se tiče većine sportova, osim fudbala; jer jedino fudbal pravi lovu u Evropi (SAD su univerzum za sebe). Naša realnost je igranje u nekoj Regionalnoj ligi i trenutno ne postoji bolje rešenje od ABA lige, ako neko misli da postoji ..neka kaže? Hvala, unapred.

grof

pre 8 godina

ABA liga je svakako kvalitetnija ali ako iza toga stoje ucene i neravnopravan status u korist necije samovolje hvala lepo,srpski timovi da se povuku i kroz lobiranje za godinu dve na drugi nacin traze prohodnost ka Evropi.Ovo je sad odlicna prilika da se posle dugo vremena cenentira srpska liga i konacno oslobodi dodjosa iz Zagreba i posalje ih tamo odakle su i dosli.

Ante

pre 8 godina

Mozda je ipak najbolje za sve da srpski klubovi izstupijo iz lige. Ne zelimo lige u kojoj ce glavno rec imati Zvezda i tacka. Ostali klubovi nece pristati na diktat Zvezde

Sloga

pre 8 godina

Veliku odgovornost za ovo stanje snosi KSS.Umesto da su u startu odbili da podrže regonalnu ligu čelnici KSS-a su ćutali.Umesto da zastupaju interes srpske košarke oni su služili da se zadovolje interesi pojedinih klubova,Parizana u zadnjih 15 godina.Nisu smeli u KSS-u da dozvole da srpski klubovi(Zvezda i FMP) uđu u regionalnu ligu.Trebali su da utiču da se napravi regularna srpska liga.Zbog tog propusta nam je košarka dospela na najniže grane,izuzetak je prošlogodišnje osvajanje srebra na SP.Mali košarkaški centri(Čačak,Kraljevo,Užice,Subotica...),koji su pronalazili i stvarali vrhunske košarkaše i reprezentativce jedva preživljavaju ili su pred gašenjem.Dok su u dva najbolja kluba stranci glavni igrači.ABA liga nije donela ništa od onog zbog čega je formirana i zbog čega su naši klubovi pristali da je igraju,ni kvalitet,što se vidi po rezultatima u Evropskim takmičenjima,ni novac,ni publiku.Neigranje u Evropi nekoliko godina,je mala žrtva koju moraju podneti ova dva kluba iz prestonice,da bi srpska košarka imala budućnost.

Mex

pre 8 godina

Aba liga da diskvalifikuje klub Nebojše Čovića i mesto u Evroligi dodeli kk Budućnost!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Novinar SoS kanala, 21. maj 2015 18:52)

Voleo bi ti to. E pa NEMA!!!

Slobodan

pre 8 godina

Pa dobro, u cemu je problem ? Ovi sto su potpisali neka igraju YU ligu ... Sretno bilo ... Srpske ekipe neka se okrenu KLS i polako prave nasu ligu ... CZ, Metalac i Mega nisu videli interes da nastave ovo takmicenje iz razloga koje mi jos ne znamo ! Nadam se da ce ministarstvo sporta i drzava pomoci KLS i ekipe da od nase lige naprave pristojno takmicenje ! Ja sam u svakom slucaju za Srpsku ligu jer mislim da su Konstantin, Vojvodina ili FMP bolje ekipe od MTZ-a, Zadra ili Igokee ... Ne treba nam liga sa 20 ekipa ali 12 ih mozemo naci sigurno ... Zvezda, Mega, Metalac, FMP, Konstandin i Vojvodina su dobre ekipe a vratiti u zivot Hemofarm, Radnicki Kg itd. Nisu to prevelika ulaganja ali naravno sve uz pomoc drzave koja nece izostati ! Jedinu mogucnost koju bi razmatrao je igranje ekipa iz Crne Gore, Republike Srpske i Makedonije ... Naravno ako oni to zele ! Pozdrav

pitajte legendu iz železnika

pre 8 godina

pa setiće se delije ko je razbijo jedinstvo i ušao u aba i tako ucenio celu našu ligu. zato oni pravi i bojkutuju mutanta iz predgrađa koji je otkupio ime. da ste tad tako razmišljali ima li bi danas solidnu domaću ligu.

my way

pre 8 godina

Voleo bi da neko od onih koji zdusno propagiraju istupanje iz ABA lige objasne na koji nacin bi nasi klubovi igrali Evro kupove? Da li je interes srpske kosarke FIBA Balkanska liga? Kako neko misli da stvori jaku srpsku ligu?
(Vladimir, 21. maj 2015 20:59)

Ма не, најбоље да не играмо ни регионалну, већ да само 2 клуба играју Евролигу, ипак је то најјаче такмичење. Интерес српске кошарке је да деца у Србији имају лигу у којој ће да стасавају у играче, да се производе кошаркаши, а за то је домаће првенство неопходно. Поготово је врхунац лицемерја кад се неко након 12 година позива на ову КЛС која то није, већ је такмичење АБА лигаша са онима који су остављени на цедилу и сведени на аматерски ниво. Аргумент типа, "па је ли видите да нам је кошарка никакве, значи радимо праву ствар". Каква и сад након толико времена од трагичне одлуке да се уништи наша лига била, ми морамо да је обновимо.

my way

pre 8 godina

(akrobata, 22. maj 2015 10:33)

Inace, domace lige ne sluze da bi predstavljale temelj, bazu iz koje ce izlaziti igraci, vec da u njima ucestvuju sve ekipe nekog evroligaskog kvaliteta? Kakav novac, kakvi bakraci, kakva snaga, pa najbolje da se u Cacku, Kraljevu, Vrscu (koji je uostalom imao Hemofarm)... ne igra kosarka uopste. Jos lik kaze da ce se bez ABA kosarka ugasiti, da su nacionalne lige proslost, a niko u Evropi osim nas svoju nije unistio, nigde ovakav sistem ne postoji, ma sve, ali bukvalno sve izokrenu covek za 180, a tudje komentare omalovazava. Dajte napravite vec jednom neku igru ABA menadzer za takve mozgove, pa nek pumpaju "novac" i prave jake ekipe gde hoce, a da se u Srbiji na radost njenih ljubitelja kosarka ozivi, nikako ugasi kako tvrdi covek.

misko

pre 8 godina

ABA liga da diskvalifikuje CZ kako bi ligu ucinili zanimljivom.Nije vtedelo ni navijanje sudija,nesportsko ponasanje pojedinih igraca,publike i.....Zvezda se lagano prosetala kroz ligu da je i nama zvezdasima bilo neprijatno gledati.Covicu organizuj utakmice(turnire,prijateljske) sa evropskim i NBA timovima,dog ABA ligasi uznapreduju pa da se ponovo igramo sa njima.

Dejanddddd

pre 8 godina

Kako ne shvatate da je ABA KAMEN SPOTICANJA SRPSKE KOSARKE!!!!!
I nije tacno da je kvalitetno takmicenje!!!!!!
Ovo je prilika da se ponovo igra SRPSKA LIGA od Oktobra kao i sve ostale lige u Evropi.

jsd zlo Srbije

pre 8 godina

Po običaju partizan gleda samo sebe i radi protiv srpske košarke. Svi su se lepo dogovorili šta da bude a onda se partizan izdvoji i potpiše. A posle pričaju kako ih neko drugi gura da igraju i samozvani novinar će da kuka kako su nefer uslovi.

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 8 godina

Partizan je pogazio dogovor srpskih klubova da ne ucestvuju na toj sednici i poslao svog predstavnika, Todorica, jer je ABA liga odbila da pomeri sednicu za jedan dan zbog odigravanja kola u KLS ligi. Jos jedno od mnogih akata nepostovanja srpske kosarke.
Pitanje je zasto je Partizan poslao svog predstavnika i narusio tek stvoreno jedinstvo po pitanju ABA lige?
Koju to igru igra Partizan, i zasto je Todoric potpisao nesto sto nema veze sa sporazumom iz Beograda.
FIBA i ULEB su rekli, ABA liga u 100% vlasnistvu klubova, i klubovi samo sa ex YU teritorije. Cemu sad ovo izmotavanje?
Sta je interes Partizana? Ako ne igram ja, vala necete ni vi?
(Milan, 21. maj 2015 19:29)

Reče navijač kluba čiji gazda nas je sve zajedno uvukao u ovo blato od lige...
Krajnje licemerno, nemam reči.

Savo

pre 8 godina

Ajde izadzite vec iz Aba lige i igrajte svoju srpsko ligu i napravite svoj deal sa Ulebom ili Fibo. Mi ostali u regionu ( slo, cro, bih, cg i mak) cemo i dalje igrati Aba ligu. Pozdrav za sve dobre ludi

Milan

pre 8 godina

Partizan je pogazio dogovor srpskih klubova da ne ucestvuju na toj sednici i poslao svog predstavnika, Todorica, jer je ABA liga odbila da pomeri sednicu za jedan dan zbog odigravanja kola u KLS ligi. Jos jedno od mnogih akata nepostovanja srpske kosarke.
Pitanje je zasto je Partizan poslao svog predstavnika i narusio tek stvoreno jedinstvo po pitanju ABA lige?
Koju to igru igra Partizan, i zasto je Todoric potpisao nesto sto nema veze sa sporazumom iz Beograda.
FIBA i ULEB su rekli, ABA liga u 100% vlasnistvu klubova, i klubovi samo sa ex YU teritorije. Cemu sad ovo izmotavanje?
Sta je interes Partizana? Ako ne igram ja, vala necete ni vi?

nz

pre 8 godina

ABA liga nam je potrebna i zato je Todorić bio tamo, i srpski klubovi treba da budu prisutni na takvim sastancima a Partizan kao najbolji domaći klub predstavlja nas.

DedaMiloje

pre 8 godina

Bez regionalne lige nema ništa. Evo gledamo našu ligu, tuga do neba. Samo ako neko može da objasni šta je tražio Partizan tamo i koji su njegovi interesi van dogovora srpske košarke. Šta je ako je obećano Partizanu ili koliko para su dobili za ovo? Vujoševiću jel ovo izdaja? Navijači Partizana da objasne ovaj postupak???

Ante

pre 8 godina

Mozda je ipak najbolje za sve da srpski klubovi izstupijo iz lige. Ne zelimo lige u kojoj ce glavno rec imati Zvezda i tacka. Ostali klubovi nece pristati na diktat Zvezde

kolee

pre 8 godina

@Deda Moje da te ja pitam sta su radili Covic i ostali kad je osnovana Aba liga i vi koji ste prvi potrcali tamo pa kasnije Partizan pod pritiskon morao da se ukljuci u tu ligu inace bi ostao bez Evrolige. Tad ste sve u radili i vi i Covic na celu FMP-a da se unisti srpska liga jer je Partizan bio dominantan a i posle toga je nastavljena dominacija! Prema tome nismo mi poceli da surujemo sa Aba nego vi!

Janićije Prvi

pre 8 godina

Jasno je kao dan da Aba broji svoje poslednje dane, to sam napisao i juče ali nije prošlo, nema veze, to Abu neće spasti. Nacionalni savezi, ma kakvi bili, ne mogu izgubiti od nekih privatnika, iza saveza stoje države, a nema te vlasti koja će da podrži grupu privatnika na račun nacionalnih liga i nacionalne košarke. Da li iko može da bude za to da u Srbiji postoje jedan privatnik i njegov klub a da se ostali ugase?

Nenad

pre 8 godina

@Deda Miloje and Igir

Isto ono sto su trazili i CZ FMP Hemofarm kada su krenuli u Jadransku ligu bez Partizana, tada vam je bilo ok a sada nije..

Slobodan

pre 8 godina

Pa dobro, u cemu je problem ? Ovi sto su potpisali neka igraju YU ligu ... Sretno bilo ... Srpske ekipe neka se okrenu KLS i polako prave nasu ligu ... CZ, Metalac i Mega nisu videli interes da nastave ovo takmicenje iz razloga koje mi jos ne znamo ! Nadam se da ce ministarstvo sporta i drzava pomoci KLS i ekipe da od nase lige naprave pristojno takmicenje ! Ja sam u svakom slucaju za Srpsku ligu jer mislim da su Konstantin, Vojvodina ili FMP bolje ekipe od MTZ-a, Zadra ili Igokee ... Ne treba nam liga sa 20 ekipa ali 12 ih mozemo naci sigurno ... Zvezda, Mega, Metalac, FMP, Konstandin i Vojvodina su dobre ekipe a vratiti u zivot Hemofarm, Radnicki Kg itd. Nisu to prevelika ulaganja ali naravno sve uz pomoc drzave koja nece izostati ! Jedinu mogucnost koju bi razmatrao je igranje ekipa iz Crne Gore, Republike Srpske i Makedonije ... Naravno ako oni to zele ! Pozdrav

Muad'Dib

pre 8 godina

Pazi ko sad proziva Partizan za izdaju, isti oni koji su mimo KSS i Srbije pobegli u tu istu ligu i dali joj legitimitet! Kako vas bre nije sramota?

mik

pre 8 godina

Vidim da ovde mnogi mešaju babe i žabe. FMP ,Hemofarm i Zvezda su možda krivi što igramo regionalnu ligu,ali se to ispostavilo kao odlična odluka i sada niko ne spori to da je regionalna liga pun pogodak. Ovo što se dešava ovih dana je sasvim nešto drugo(mada ima sličnosti). Opet su tri naša kluba na jednoj strani(Zvezda,Mega i Metalac),a Partizan(to je ta sličnost) na drugoj i opet Partizan ruši to jedinstvo. Partizan je morao da podrži ostale klubove i da ne ode na taj sastanak jer bez podrške naših klubova,svaka odluka gubi legitimitet. A Partizan im je dao legitimitet.

matori

pre 8 godina

E sad tek postaje jasno u sta su nasu kosarku uvalili Vesic i Covic kada su cak preko EL ucenjivali Partizan i Hemofarm da moraju da se ukljuce u nju

Sloga

pre 8 godina

Veliku odgovornost za ovo stanje snosi KSS.Umesto da su u startu odbili da podrže regonalnu ligu čelnici KSS-a su ćutali.Umesto da zastupaju interes srpske košarke oni su služili da se zadovolje interesi pojedinih klubova,Parizana u zadnjih 15 godina.Nisu smeli u KSS-u da dozvole da srpski klubovi(Zvezda i FMP) uđu u regionalnu ligu.Trebali su da utiču da se napravi regularna srpska liga.Zbog tog propusta nam je košarka dospela na najniže grane,izuzetak je prošlogodišnje osvajanje srebra na SP.Mali košarkaški centri(Čačak,Kraljevo,Užice,Subotica...),koji su pronalazili i stvarali vrhunske košarkaše i reprezentativce jedva preživljavaju ili su pred gašenjem.Dok su u dva najbolja kluba stranci glavni igrači.ABA liga nije donela ništa od onog zbog čega je formirana i zbog čega su naši klubovi pristali da je igraju,ni kvalitet,što se vidi po rezultatima u Evropskim takmičenjima,ni novac,ni publiku.Neigranje u Evropi nekoliko godina,je mala žrtva koju moraju podneti ova dva kluba iz prestonice,da bi srpska košarka imala budućnost.

my way

pre 8 godina

Шта мислите да ће да буде? Приватници да поклоне имовину клубовима? Да се игра лига коју нико не признаје? Катанац, ето шта. Није требало ни уништавати национално првенство које је темељ, база за развој сваког спорта, место где деца у једној држави стасавају и постају кошаркаши. Обновити сад националну лигу, каква била да била и борити се за њен што бољи статус. Може нека нова регионална лига да се оснује, али по угледу на ВТБ и Балтичку, значи да ни на који начин не утиче на домаћа првенства и то је то. Нема ту велике памети. На крају, са тим условима су отприлике наши клубови јединствено и изашли.

my way

pre 8 godina

Voleo bi da neko od onih koji zdusno propagiraju istupanje iz ABA lige objasne na koji nacin bi nasi klubovi igrali Evro kupove? Da li je interes srpske kosarke FIBA Balkanska liga? Kako neko misli da stvori jaku srpsku ligu?
(Vladimir, 21. maj 2015 20:59)

Ма не, најбоље да не играмо ни регионалну, већ да само 2 клуба играју Евролигу, ипак је то најјаче такмичење. Интерес српске кошарке је да деца у Србији имају лигу у којој ће да стасавају у играче, да се производе кошаркаши, а за то је домаће првенство неопходно. Поготово је врхунац лицемерја кад се неко након 12 година позива на ову КЛС која то није, већ је такмичење АБА лигаша са онима који су остављени на цедилу и сведени на аматерски ниво. Аргумент типа, "па је ли видите да нам је кошарка никакве, значи радимо праву ствар". Каква и сад након толико времена од трагичне одлуке да се уништи наша лига била, ми морамо да је обновимо.

grof

pre 8 godina

ABA liga je svakako kvalitetnija ali ako iza toga stoje ucene i neravnopravan status u korist necije samovolje hvala lepo,srpski timovi da se povuku i kroz lobiranje za godinu dve na drugi nacin traze prohodnost ka Evropi.Ovo je sad odlicna prilika da se posle dugo vremena cenentira srpska liga i konacno oslobodi dodjosa iz Zagreba i posalje ih tamo odakle su i dosli.

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 8 godina

Opet Partizan protiv Srpske košarke!
(kec, 22. maj 2015 08:24)

Normalno kad smo osnovani u Zagrebu. Jel ti lakše sad?
Zahvali se gazdi što se sve ovo dešava, jer je on jedini pravi krivac za sve ovo što nam se sa košarkom dešava.

Mada smislićete vi panteri neku teoriju po kojoj je pravi krivac onaj što vam klub ugasio.

objektivno

pre 8 godina

Mozda neko zna odgovore na ova pitanja. Kakav je interes klubova iz Srbije da igraju u ovakvom privatnom takmicenju? Zasto je neophodno da klubovi koji su do sada ucestvovali u ABA ligi nastave i dalje da to rade? Ako je to bila prohodnost za Evroligu do sada, moze li da se napravi neko normalnije takmicenje i da se ovi ljudi tzv. "vlasnici" koji nemaju nikakve direktne veze sa kosarkom preskove i zaobidju? I kraljevi imaju neka ogranicenja a zasto ne bi ovakvi tipovi, nisu se oni rodili sa vlasnistvom nad kosarkaskim takmicenjima i klubovima, nije to bas neka njihova dedovina pa da ne moze da se promeni.

Srle

pre 8 godina

Potrebno je napraviti alternativnu regionalnu ligu a odbaciti slovenacko-hrvatsku tajkunsku vezu koja dirigije takmicenje. Cuj Olimpija ispala i vec je u ligi. Sto Slovenija treba da ima 3 kluba kad igrama to nisu zasluzili. Svake godine ova gospoda prave nove izuzetke slovenackim ili hrvatskim klubovima.

Bob

pre 8 godina

Jugoslovenska posla. Jedi su igri zbog novca, drugi zbog sporta i da sebe dignu na veći nivo jer se tamo i vise zaradjuje, a srpski zbog ljubavi prema drugima i zeljom da jednog dana postanemo isti. Kako će se sve to završiti već je poznato.

pitajte legendu iz železnika

pre 8 godina

pa setiće se delije ko je razbijo jedinstvo i ušao u aba i tako ucenio celu našu ligu. zato oni pravi i bojkutuju mutanta iz predgrađa koji je otkupio ime. da ste tad tako razmišljali ima li bi danas solidnu domaću ligu.

Vladimir

pre 8 godina

Voleo bi da neko od onih koji zdusno propagiraju istupanje iz ABA lige objasne na koji nacin bi nasi klubovi igrali Evro kupove? Da li je interes srpske kosarke FIBA Balkanska liga? Kako neko misli da stvori jaku srpsku ligu?

Dejanddddd

pre 8 godina

Kako ne shvatate da je ABA KAMEN SPOTICANJA SRPSKE KOSARKE!!!!!
I nije tacno da je kvalitetno takmicenje!!!!!!
Ovo je prilika da se ponovo igra SRPSKA LIGA od Oktobra kao i sve ostale lige u Evropi.

Aleksandar

pre 8 godina

Savo,ja znam da tebe boli dusa sto Aba ligu ne moze da osvoji niko osim Srpskih klubova.A nasi timovi ako istupe iz Aba lige,to moze samo posle da se zove "sljiva liga".Bez nasih klubova liga gubi na znacaju,to upamti!

akrobata

pre 8 godina

Sine, kako su odlični ovi komentari sa ojačajte KLS - izađite iz ABA-e
+ ovi komentari, da se ostane bez godinu dana Evrope.

Najbolje da se ukine košarka? Mislim, kako neko zamišlja da držva koja jedva sastavlja kraj s krajem ima kvalitetnu ligu? Neko će magičnim štapićem da upumpa lovu u Vršac, Čačak, Kraljevo... i tu će odjednom da se stvore ozbiljni timovi? Nacionalne lige su prošlost - što se tiče većine sportova, osim fudbala; jer jedino fudbal pravi lovu u Evropi (SAD su univerzum za sebe). Naša realnost je igranje u nekoj Regionalnoj ligi i trenutno ne postoji bolje rešenje od ABA lige, ako neko misli da postoji ..neka kaže? Hvala, unapred.

JA

pre 8 godina

Po meni regionalna liga treba da ima 16 ekipa i to po 4 iz Srbije i Hrvatske, 3 iz Slovenije, 2 iz BiH te po 1 iz CG i Makedonije. To je 15 ekipa, a 16-to mjesto da dobije drzava iz koje je pobjednik prethodne sezone, s tim da jedna republika moze imati najvise 5 predstavnika a najmanje 1. Nista Madjari, Cesi, Bugari i ostali, samo ovi nasi klubovi. A sad siriti ligu samo radi Olimpije, pa moze ali onda siri je za jos jedno mjesto radi KK Bosne. Glupost, neka igra 16 najjacih ekipa iz regije a Olimpija i KK Bosna kad se srede u svom dvoristu vrata su im i u regionalnoj ligi sirom otvorena.

GM

pre 8 godina

Jel moze neko da objasni i odgovori, posto nikako da neko od novinara to napise -

STA konkretno sprecava klubove da direktno sa Ulebom naprave novu ligu sa klubovima iz bivse zemlje...

Zasto moraju da se uopste sastanci sa nekim pojedincima, penzionerima, ako Bartolomeu hoce ligu koju kontrolisu samo klubovi, zasto se uopste imaju bilo kakva posla sa njima...

Mex

pre 8 godina

Aba liga da diskvalifikuje klub Nebojše Čovića i mesto u Evroligi dodeli kk Budućnost!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Novinar SoS kanala, 21. maj 2015 18:52)

Voleo bi ti to. E pa NEMA!!!

?

pre 8 godina

Evroliga je rekla da klubovi moraju da budu vlasnici lige 100%. Slovenci žele da vode po svome, ovo moramo da iskoristimo na pametan način!

my way

pre 8 godina

(akrobata, 22. maj 2015 10:33)

Inace, domace lige ne sluze da bi predstavljale temelj, bazu iz koje ce izlaziti igraci, vec da u njima ucestvuju sve ekipe nekog evroligaskog kvaliteta? Kakav novac, kakvi bakraci, kakva snaga, pa najbolje da se u Cacku, Kraljevu, Vrscu (koji je uostalom imao Hemofarm)... ne igra kosarka uopste. Jos lik kaze da ce se bez ABA kosarka ugasiti, da su nacionalne lige proslost, a niko u Evropi osim nas svoju nije unistio, nigde ovakav sistem ne postoji, ma sve, ali bukvalno sve izokrenu covek za 180, a tudje komentare omalovazava. Dajte napravite vec jednom neku igru ABA menadzer za takve mozgove, pa nek pumpaju "novac" i prave jake ekipe gde hoce, a da se u Srbiji na radost njenih ljubitelja kosarka ozivi, nikako ugasi kako tvrdi covek.

misko

pre 8 godina

ABA liga da diskvalifikuje CZ kako bi ligu ucinili zanimljivom.Nije vtedelo ni navijanje sudija,nesportsko ponasanje pojedinih igraca,publike i.....Zvezda se lagano prosetala kroz ligu da je i nama zvezdasima bilo neprijatno gledati.Covicu organizuj utakmice(turnire,prijateljske) sa evropskim i NBA timovima,dog ABA ligasi uznapreduju pa da se ponovo igramo sa njima.