Četvrtak, 07.05.2015.

08:54

Mesi: Tačno ono što smo želeli

Leo Mesi postigao je dva fenomenalna gola onda kada su njegovom timu bili najpotrebniji – u polufinalu Lige šampiona.

Izvor: SO

Mesi: Taèno ono što smo želeli IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

neutralni felsh

pre 8 godina

Da je i supermen mora se naći kriptonit koji će ga neutralisati a formula za to nisu visoki igrači tipa Boateng! Mesi ima nisko težište, brzinu i, po logici stvari, prednost što je kao napadač već u trku dok odbrambeni igrač stoji i svakako ne može iz mesta da postigne Mesijevu brzinu ako argentinčeva finta ili lažnjak telom prođu. Visokom igraču treba više vremena za okret nego niskom jer mu je težište visoko. Kriptonit protiv Mesija je nizak (čak i niži od Mesija) okretan i agresivan igrač koji će biti prilepljen za Argentinca. Naravno i za svaki slučaj neko iz odbrane (isto nizak i brz) za eventualno udvajanje po potrebi. Bez Mesija Barsa je jedva jak prosek.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Žaki, 7. maj 2015 11:23)

za prvi deo si u pravu: vec nekoliko godina se pokazuje da klasicne drvene bandere u odbrani sve vise zakazuju u odnosu na moderne napadace, uglavnom niske i brze. visoki snazni defanzivci su ostaci iz proslih vremena kad su mahom vodili brigu o brzim centarforovima. mnogi ce da se smeju, ali najbolji cuvar za mesija je maskerano, takav tip defanzivca, nesto svestraniji.
ali zakljucak ti je skandalozan. tim koji bez mesija ima nejmara suareza iniestu busketsa alvesa albu pikea, ne moze biti "jedva jak prosek". u tu grupu timova spadaju npr liverpul, totenhem, ocerupana borusija, sevilja, valensija, napoli, viola i slicni visokoplasirani "pratioci glavnih zvezda", dok barsa i bez mesija ima fantastik tim.

toma diploma

pre 8 godina

Opet cu ponoviti :da boateng sad ide u penziju, ili da namesta kicma ili sta vec, on ima sta messi i ronaldo nece nikad imati pehar svetskog prvaka

Dane, Ontario

pre 8 godina

MESI: Tek mu je 27 godina, i ako ga zaobiđu povrede moze jos 8 godina da hara u Barceloni. Pirlo s 35 i dalje igra na vrhunskom nivou. Nakon toga moze opusteno jos 3-4 sezone da se igra fudbala u Americkoj ligi ili kod Arapa.

BAJERN: Nemci su Nemci. Ne bi me uopste iznenadilo da bude 3:0 na poluvremenu u Minhenu. Dovoljno je da par igraca Barce podlegne pritisku i imperativu sigurnog prolaza. Bajern kad igra svoju igru na svom terenu mogu da zabiju 5 komada, bilo kome.

BARCELONA: Predpostavljam da ce izgubiti minimalno u revanšu i da ce na bolju gol razliku uci u finale. Ni minsko polje u Neuerovom sesnaestercu ih nece zaustaviti ako odigraju fokusirano ko juce.

GVARDIOLA: Ne verujem da ce ga Bavarci razapeti nakon ispadanja jer ipak mu nedostaje par kljucnih igraca. Nema trenera i tima koji takve rupe moze da nadoknadi. Pa videli ste pre par dana sta je Real bez Modrica i Benzeme.

FINALE: Juve se ludacki brani, Barcelona kruzi, plete mrezu oko Bufona, cekaju sekundu nepaznje. Mesi probija autobus, Suarez zabija (osim ako ga Kijelini ne ugrize da mu vrati za svetsko).

Sva cetri tima su i dalje u igri, i moze tu jos svasta da se desi. Sudijski propusti, povrede, pritisak, nervoza, kartoni. Bice napeto do samog kraja. Jedva cekam sve preostale utakmice.

neutralni felsh

pre 8 godina

Lesi nikad svetsko prvenstvo nece da ima niiiiikad! Hehehehe
(za SP ce da se obrise, 7. maj 2015 13:24)

Меси СП а Џерард Премијер Лигу. Уживам у томе!
(Adriano_Galliani, 7. maj 2015 14:36)


a milan skudeto ;)

Aca Znalac

pre 8 godina

Barselona mi je jedan klub ni tu ni tamo, ali tebra, kako za 15 minuta uvališe švabama 3 komada, e to mi je draže nego se bela, taze leba, najesti.

vince carter

pre 8 godina

Sistem barselone je "x faktor" uvek bio,oni koji su pricali "xavi i iniesta" su takodje povrsni,xavi igra za barselonu od 98 godine,ajde da vidim ko je njega stavljao medju najbolje vezne na svetu do 2006 godine,kada je sve slozeno a posle doradjeno,zasto mesi ne prolazi ovako u dresu argentine? jer saigraci ne igraju u tom sistemu,ne stvaraju dovoljno prostora i ne drze loptu kod sebe..u ovakvom sistemu gde je lopta stalno u njihovim nogama maradona,pele,el fenomeno jos fizicki pripremljeni za danasnje vreme bi radili isto..tako da batalite "sva vremena" najbolji je trenutno a ovo drugo je nepostovanje.

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Lesi nikad svetsko prvenstvo nece da ima niiiiikad! Hehehehe
(za SP ce da se obrise, 7. maj 2015 13:24)

Меси СП а Џерард Премијер Лигу. Уживам у томе!

sasa

pre 8 godina

Neki pacenik napisao gde je Mesi bio do 70. minuta hahahah evo gledaj, covek je pretrcao najvise, najvise driblinga na utakmici, najvise suteva ka golu Nojera, uzivaj https://www.youtube.com/watch?v=EM_IOzho4gA

OgnjenCR

pre 8 godina

Haha,kaže Barsa pre 2 god igrala slabo! Pa što su igrali slabo? Zato što je Mesi šetao po terenu? Pa šta ću ja,zašto je šetao? 7:0 i treba da ćute zbog toga,znači ne postoji alibi!

kimi

pre 8 godina

(Hala Madrid, 7. maj 2015 13:20)
(za SP ce da se obrise, 7. maj 2015 13:24)

Ajde napisi jos neki komentar protiv Mesija, nea tebi leka, jedan isti lik pise nebuloze, mora da je to onaj sto pljuje i Djokovica.

Real realno Ronaldo

pre 8 godina

Finale Real-Barselona i Ronaldo ulazi u istoriju i praistoriju kad njegov klub odbrani titulu u LS. Vamos Roki opet za istoriju :)

Milos

pre 8 godina

(Darkoo27, 7. maj 2015 12:26)

Pre dve godine kad je Bayern razbio barcu ,katalonci su imali skoro citavu odbrnau van stroja ,sto su bavarci odlicno iskoristili, imali su rovitog Mesija koji je jedva i hodao u Minhenu ,i sto je najgore od svega ,imali su svog trenera na smrtnoj postelji za koga se vec tad znalo da se nece izvuci !! Ja mislim da su to u najmanju ruku podjednaki,ako ne i veci problemi nego sto ih je Bayern imao sad !! I svi ste se tad nasladjivali ,svi omalozavali barcine probleme ,cak i bolesno se nasladjivali sa Titom ,komentarisuci kako se on s njima preko skajpa moze sve dog i slicne budalastine.Sramno i licemerno.Sad je barca opet nabrijana,gladna uspeha,sa zdravim Mesijem i svabe su dobile po usima ,svabe koje nisu imale ni jedan jedini sut u okvir gola u 90 min !! A sad ,adio ..

Hala Madrid

pre 8 godina

Klinci ne lozite se,Rona1do je najbolji i najkompletniji ikad. Lako je pobediti nikad oskudniji Bajern bez Robena i Riberija i to na svom terenu. ROOONAAALLLDOOOOOOO

neutralni felsh

pre 8 godina

Dva najodvratnija tima na svetu sreca je sto jedan mora da ispadne. Onaj pikinezer se konacno vratio u formu nadam se da ce ih Juve sve ispeglati i objasniti sta je fudbal muska igra. Fudbal nije za manekene ili tika taka Brazilcice sa plaze.
(Trenerski, 07. maj 2015 12:05)


samo da pitam: trenersku licencu ste zasluseno dobili od bata djore ili od terminatora?

Colo

pre 8 godina

(Darkoo27, 7. maj 2015 12:26)

Hahahahah realan rezultat je trebao da bude 8-0 u korist Barse, razumem da te boli poraz jer si pre svega navijac uefadrida, ali oladi malo pliz. I Barsa je pre dve godina bila sa rovitim Mesijem i prvoj u drugoj nije ni igrao, Buskets nije igrao prvu, Bartra igrao stopera, ceo tim Barse je igrao slabo, Iniesta nista, ovo je prava slika, Barsa bi onaj Bajern iz 2013. razbila!

Darkoo27

pre 8 godina

Riberi, Roben - povredjeni
Alaba - povredjen


Martinez - tek oporoavljen zbog povrede, nije ni mogao da igra.
Levandovski - sa teskom povredom
Svajnstajger - prva odigrana cela utakmica posle par meseci neigranja zbog povrede
Alkantara - takodje tek odigrao par meceva posle teske povrede
Badstuber - povredjen
Rode - povredjen

I sa tako, znatno oslabljenom ekipom, Bajern je uspeo skoro 80 minuta ravnopravno da odigra. S druge strane da Barseloni nije odigrao Mesi utakmica bi se sigurno zavrsila 0:0.

hahaha

pre 8 godina

@Trenerski
Buraz ti nisi sa ove planete izgleda, taj pikinezer je 4 puta bio najbolji igrač planete, oborio je sve rekorde koje "pitbulovi" i "dobermani" nisu uspeli da obore. Izgled fudbalera nema veze sa igrom. To što ti imaš problema sa izgledom drugih muškaraca, možeš se obratiti doktoru za neke hormonarne terapije.
Informiši se malo pre nego što lupiš sledeći put.

Trenerski

pre 8 godina

Dva najodvratnija tima na svetu sreca je sto jedan mora da ispadne. Onaj pikinezer se konacno vratio u formu nadam se da ce ih Juve sve ispeglati i objasniti sta je fudbal muska igra. Fudbal nije za manekene ili tika taka Brazilcice sa plaze.

tHIERY

pre 8 godina

Thierry Henry: "Ako me pitate šta se noćas desilo reći ću vam da se desio Lionel Messi."

"Taj čovek je savršen. Koliko puta ću to još ponoviti? On je hteo pobedu i on je pobedio."

Djenka

pre 8 godina

Pepi se malo preracunao, ne pije vodu to sto su mu mnogi povredjeni. Igra Bajerna je bila previse otvorena, Mesi je imao previse prostora (na zadovoljstvo celog sveta), a da je Suarez bio malo prisebniji pala bi i petarda. Na drugoj strani ne znam za koga da navijam, Juve je simpaticna ekpia ali se dobro zna kako Talijani igraju finala, stave 10 na gol liniju a jednog salju da trci kontre. Daj Boze da gresim. A Real je dosadan u poslednje vreme, mada po kvalitetu bolji od Juve-a. A rivalstvo Barse i Madrida je zapaljivo, moze biti da se zato pokvari igra. U svakom slucaju bice zanimljivo:)

neutralni felsh

pre 8 godina

Са Риберијем и Робеном резултат би био обрнут.
(СЕНОВИЋ, 07. maj 2015 09:20)


molim vas, utehe i opravdanja su postapalice za luzere. ova barsa je prosto bolji tim, a cini mi se da su jaci (teoretski) i od onog jupovog silovitog brzog bajerna, jer igraju dosta slicno - istrpe udarce i brzo zadaju seriju iz garda, plus "faktor mesi". to je zasluga enrikea.
dok je bajern kupovao pojacanja stihijski, na silu, bas zbog jake klupe (sta su im trebali levandovski i alonso?) koja je koncepcijski zakazala cim je isluzeni roben (opet) otisao u aut, a riberi se (opet) povredio - barselona je kupila sta joj je odavno falilo: pravi centarfor, suarez, brzo vispreno krilo, nejmar, inteligentna radilica, rakitic, i iskusna odmena na stopu, matije, uz dva odlicna golmana. i posle budale dale otkaz zubizateti koji ih je i doveo? svasta, ali da ne sirim pricu.
jednostavno, bajern je poceo da imitira barsu, a barsa je, pojacana, pokupila fore od jupovog bajerna. veliki klubovi brzo uce, vazi za obe strane. ali, ova nova-stara barsa je jednostavno prejaka, i za jupa i za pepa. zato sto ume da se opusti i prepusti igru protivniku, a ko igra taj i gresi pa mu to naplate. to je pokusao tata martin, a sproveo luis enrike, i za to mu svaka cast. ovaj tim ne trpi u igri zbog mesijevih rekorda i genijalnosti, sto je ranije umelo da se desi. o tom paradoksu, neki drugi put.

Žaki

pre 8 godina

Mesi je sjajan fudbaler i to nije tajna ali svaki "Mocart" ima svog "Salijerija". Da je i supermen mora se naći kriptonit koji će ga neutralisati a formula za to nisu visoki igrači tipa Boateng! Mesi ima nisko težište, brzinu i, po logici stvari, prednost što je kao napadač već u trku dok odbrambeni igrač stoji i svakako ne može iz mesta da postigne Mesijevu brzinu ako argentinčeva finta ili lažnjak telom prođu. Visokom igraču treba više vremena za okret nego niskom jer mu je težište visoko. Kriptonit protiv Mesija je nizak (čak i niži od Mesija) okretan i agresivan igrač koji će biti prilepljen za Argentinca. Naravno i za svaki slučaj neko iz odbrane (isto nizak i brz) za eventualno udvajanje po potrebi. Bez Mesija Barsa je jedva jak prosek.

eeee

pre 8 godina

Messi je jedinstven,sve ima,sut,pas,dribling,ono lukavstvo a jos vaznije je da u danasnje vrijeme kad svi simuliraju kod njega toga nema,ne pada,rijetko kada raspravlja sa sudijama,na terenu odgovara kriticarima...pravi uzor za djecu koja se bave fudbalom

LjutaKrajina

pre 8 godina

Mesi je stvarno majstorcina nema sta.Najbolji
posle Ronaldinja kojeg sam je gledao...
(dax, 07. maj 2015 08:58)

Apsolutno se slazem,medjutim Mesi ima kontinuitet za razliku od Ronaldinja kojije bio samo 3-4 godine top igrac. Doduse i te tri-cetiri godine magije su dovoljne.

Che10

pre 8 godina

Je l moguce da neko ne priznaje Messiju drugo mjesto na Mundijalu? Pa ljudi u FIANLU izgubili i kako izgubili, i kao ne, ne nije prvak, i zbog toga nije najbolji.. Pa Brazil sa Ronaldinjom, Kakom, Robinjom, Adrianom, Juninjom i ostalim bogovima na svojim pozicijama ispali odma skoro. I to svi u svoe najbole godine, kad su u svojim klubovuma harali. Pozdrav!

Grm

pre 8 godina

Imaju da ih napune u alijanc areni. Bajern je igrao na to, da ne primi gol, a sad ce morati napasti. Vise kontri za Barselonu, znaci i vise golova. ;-)

Otelo Hanter

pre 8 godina

Naravno da bi tok utakmice bio drugaciji da su igrali Roben ili Riberi,ali kako nije sramota pojedince da sada isticu tu pricu posle utakmice sinoc a do preksinoc je bilo 7Up spominjanje dvkmeca pre dve godine i ostalih gluposti.
Pa zar se ne secate da je Leo tada igrao tesko povredjen ,da su bili u haosu zbog Vilanovine bolesti,imali su problema sa svih strana.
Tisina i uzivajte u Barsinoj magiji

Miroslav

pre 8 godina

Definitivno u ovoj polusezoni Barsa podseca na onu kaznenu ekspediciju od pre 4-5 godina. Razmontirali su Bajern, doduse oslabljeni Bajern, ali opet, ljudi moji to je Bajern. Napad im je brutalan, sredinom gospodari Rakitic, odbrana granitna... I naravno, el grande Messi, Barsin x faktor je ponovo pritisnuo onaj unisti protivnika mode. Mislim da su prvi favorit za osvajanje LS ove godine.

MESIJEVAC

pre 8 godina

Valjda je sada svima jasno, MESI- najbolji svih vremena! Pa svaka tri dana daje po dva-tri gola i to kakva i na koliko važnim utakmicama, pustite reprezentaciju, kada budu imali ozbiljnog selektora pružiće i u njoj ono pravo!

k

pre 8 godina

Barselona ih je u potpunosti nadigrala, ali mislim da bi rezultat bio drugaciji da je Bajern bio kompletan. Bajernu je nedostajao Roben, Riberi koji bi sigurno igrali da su zdravi, a Gece je usao samo zbog rezultata iako nije dovoljno oporavljen. Pogledajte samo koliko Bajern kuburi sa igracima kada su igrali sa 4 zadnja vezna (Svajnstajger, Alkantara, Alonso i Lam (koji je bek)) i samo dva prava napadaca (Levandovski i Miler). Nisu imali igraca koji ce d probije po strani, pa je u poslednjih nekoliko utakmica Levi bek Bernat igrao RMF, a ovoga puta njegovo drublanje ih je kostalo prvog gola.

dejo

pre 8 godina

Da je Suarez naceo Neuera u pocetku kada je izaso 1 na 1 bog zna koliko bi Barca dobila, mozda i sa 6 -0
Bayern tokom citavog meca nije imao niti jedan jedini sut u okvir gola

dkenfkd

pre 8 godina

Neka priča neko šta hoće, Mesi je BOG fudbala,taj dribling, ta kretnja,ta levica, ta preciznost, to nema niko!
Imamo sreće što živimo u njegovoj eri!

zvezdas

pre 8 godina

Zbog ovakvih majstora driblinga i tehnicara se dolazi na stadion,a TV te zalepi za stolicu.To je iskovano u detinjstvu, u okruzenju gde se se takav fudbal igra.Naucen da tako razmislja,jer igra i za one koji hoce da vide magiju na terenu.Dize publiku na noge,ljudi u transu,fudbal u najlepsem sjaju.
Velika skola fudbala....gaucosi,karioke...

dkenfkd

pre 8 godina

Neka priča neko šta hoće, Mesi je BOG fudbala,taj dribling, ta kretnja,ta levica, ta preciznost, to nema niko!
Imamo sreće što živimo u njegovoj eri!

dejo

pre 8 godina

Da je Suarez naceo Neuera u pocetku kada je izaso 1 na 1 bog zna koliko bi Barca dobila, mozda i sa 6 -0
Bayern tokom citavog meca nije imao niti jedan jedini sut u okvir gola

MESIJEVAC

pre 8 godina

Valjda je sada svima jasno, MESI- najbolji svih vremena! Pa svaka tri dana daje po dva-tri gola i to kakva i na koliko važnim utakmicama, pustite reprezentaciju, kada budu imali ozbiljnog selektora pružiće i u njoj ono pravo!

zvezdas

pre 8 godina

Zbog ovakvih majstora driblinga i tehnicara se dolazi na stadion,a TV te zalepi za stolicu.To je iskovano u detinjstvu, u okruzenju gde se se takav fudbal igra.Naucen da tako razmislja,jer igra i za one koji hoce da vide magiju na terenu.Dize publiku na noge,ljudi u transu,fudbal u najlepsem sjaju.
Velika skola fudbala....gaucosi,karioke...

Grm

pre 8 godina

Imaju da ih napune u alijanc areni. Bajern je igrao na to, da ne primi gol, a sad ce morati napasti. Vise kontri za Barselonu, znaci i vise golova. ;-)

eeee

pre 8 godina

Messi je jedinstven,sve ima,sut,pas,dribling,ono lukavstvo a jos vaznije je da u danasnje vrijeme kad svi simuliraju kod njega toga nema,ne pada,rijetko kada raspravlja sa sudijama,na terenu odgovara kriticarima...pravi uzor za djecu koja se bave fudbalom

Miroslav

pre 8 godina

Definitivno u ovoj polusezoni Barsa podseca na onu kaznenu ekspediciju od pre 4-5 godina. Razmontirali su Bajern, doduse oslabljeni Bajern, ali opet, ljudi moji to je Bajern. Napad im je brutalan, sredinom gospodari Rakitic, odbrana granitna... I naravno, el grande Messi, Barsin x faktor je ponovo pritisnuo onaj unisti protivnika mode. Mislim da su prvi favorit za osvajanje LS ove godine.

LjutaKrajina

pre 8 godina

Mesi je stvarno majstorcina nema sta.Najbolji
posle Ronaldinja kojeg sam je gledao...
(dax, 07. maj 2015 08:58)

Apsolutno se slazem,medjutim Mesi ima kontinuitet za razliku od Ronaldinja kojije bio samo 3-4 godine top igrac. Doduse i te tri-cetiri godine magije su dovoljne.

neutralni felsh

pre 8 godina

Са Риберијем и Робеном резултат би био обрнут.
(СЕНОВИЋ, 07. maj 2015 09:20)


molim vas, utehe i opravdanja su postapalice za luzere. ova barsa je prosto bolji tim, a cini mi se da su jaci (teoretski) i od onog jupovog silovitog brzog bajerna, jer igraju dosta slicno - istrpe udarce i brzo zadaju seriju iz garda, plus "faktor mesi". to je zasluga enrikea.
dok je bajern kupovao pojacanja stihijski, na silu, bas zbog jake klupe (sta su im trebali levandovski i alonso?) koja je koncepcijski zakazala cim je isluzeni roben (opet) otisao u aut, a riberi se (opet) povredio - barselona je kupila sta joj je odavno falilo: pravi centarfor, suarez, brzo vispreno krilo, nejmar, inteligentna radilica, rakitic, i iskusna odmena na stopu, matije, uz dva odlicna golmana. i posle budale dale otkaz zubizateti koji ih je i doveo? svasta, ali da ne sirim pricu.
jednostavno, bajern je poceo da imitira barsu, a barsa je, pojacana, pokupila fore od jupovog bajerna. veliki klubovi brzo uce, vazi za obe strane. ali, ova nova-stara barsa je jednostavno prejaka, i za jupa i za pepa. zato sto ume da se opusti i prepusti igru protivniku, a ko igra taj i gresi pa mu to naplate. to je pokusao tata martin, a sproveo luis enrike, i za to mu svaka cast. ovaj tim ne trpi u igri zbog mesijevih rekorda i genijalnosti, sto je ranije umelo da se desi. o tom paradoksu, neki drugi put.

tHIERY

pre 8 godina

Thierry Henry: "Ako me pitate šta se noćas desilo reći ću vam da se desio Lionel Messi."

"Taj čovek je savršen. Koliko puta ću to još ponoviti? On je hteo pobedu i on je pobedio."

Che10

pre 8 godina

Je l moguce da neko ne priznaje Messiju drugo mjesto na Mundijalu? Pa ljudi u FIANLU izgubili i kako izgubili, i kao ne, ne nije prvak, i zbog toga nije najbolji.. Pa Brazil sa Ronaldinjom, Kakom, Robinjom, Adrianom, Juninjom i ostalim bogovima na svojim pozicijama ispali odma skoro. I to svi u svoe najbole godine, kad su u svojim klubovuma harali. Pozdrav!

Otelo Hanter

pre 8 godina

Naravno da bi tok utakmice bio drugaciji da su igrali Roben ili Riberi,ali kako nije sramota pojedince da sada isticu tu pricu posle utakmice sinoc a do preksinoc je bilo 7Up spominjanje dvkmeca pre dve godine i ostalih gluposti.
Pa zar se ne secate da je Leo tada igrao tesko povredjen ,da su bili u haosu zbog Vilanovine bolesti,imali su problema sa svih strana.
Tisina i uzivajte u Barsinoj magiji

Djenka

pre 8 godina

Pepi se malo preracunao, ne pije vodu to sto su mu mnogi povredjeni. Igra Bajerna je bila previse otvorena, Mesi je imao previse prostora (na zadovoljstvo celog sveta), a da je Suarez bio malo prisebniji pala bi i petarda. Na drugoj strani ne znam za koga da navijam, Juve je simpaticna ekpia ali se dobro zna kako Talijani igraju finala, stave 10 na gol liniju a jednog salju da trci kontre. Daj Boze da gresim. A Real je dosadan u poslednje vreme, mada po kvalitetu bolji od Juve-a. A rivalstvo Barse i Madrida je zapaljivo, moze biti da se zato pokvari igra. U svakom slucaju bice zanimljivo:)

hahaha

pre 8 godina

@Trenerski
Buraz ti nisi sa ove planete izgleda, taj pikinezer je 4 puta bio najbolji igrač planete, oborio je sve rekorde koje "pitbulovi" i "dobermani" nisu uspeli da obore. Izgled fudbalera nema veze sa igrom. To što ti imaš problema sa izgledom drugih muškaraca, možeš se obratiti doktoru za neke hormonarne terapije.
Informiši se malo pre nego što lupiš sledeći put.

neutralni felsh

pre 8 godina

Dva najodvratnija tima na svetu sreca je sto jedan mora da ispadne. Onaj pikinezer se konacno vratio u formu nadam se da ce ih Juve sve ispeglati i objasniti sta je fudbal muska igra. Fudbal nije za manekene ili tika taka Brazilcice sa plaze.
(Trenerski, 07. maj 2015 12:05)


samo da pitam: trenersku licencu ste zasluseno dobili od bata djore ili od terminatora?

k

pre 8 godina

Barselona ih je u potpunosti nadigrala, ali mislim da bi rezultat bio drugaciji da je Bajern bio kompletan. Bajernu je nedostajao Roben, Riberi koji bi sigurno igrali da su zdravi, a Gece je usao samo zbog rezultata iako nije dovoljno oporavljen. Pogledajte samo koliko Bajern kuburi sa igracima kada su igrali sa 4 zadnja vezna (Svajnstajger, Alkantara, Alonso i Lam (koji je bek)) i samo dva prava napadaca (Levandovski i Miler). Nisu imali igraca koji ce d probije po strani, pa je u poslednjih nekoliko utakmica Levi bek Bernat igrao RMF, a ovoga puta njegovo drublanje ih je kostalo prvog gola.

Milos

pre 8 godina

(Darkoo27, 7. maj 2015 12:26)

Pre dve godine kad je Bayern razbio barcu ,katalonci su imali skoro citavu odbrnau van stroja ,sto su bavarci odlicno iskoristili, imali su rovitog Mesija koji je jedva i hodao u Minhenu ,i sto je najgore od svega ,imali su svog trenera na smrtnoj postelji za koga se vec tad znalo da se nece izvuci !! Ja mislim da su to u najmanju ruku podjednaki,ako ne i veci problemi nego sto ih je Bayern imao sad !! I svi ste se tad nasladjivali ,svi omalozavali barcine probleme ,cak i bolesno se nasladjivali sa Titom ,komentarisuci kako se on s njima preko skajpa moze sve dog i slicne budalastine.Sramno i licemerno.Sad je barca opet nabrijana,gladna uspeha,sa zdravim Mesijem i svabe su dobile po usima ,svabe koje nisu imale ni jedan jedini sut u okvir gola u 90 min !! A sad ,adio ..

Darkoo27

pre 8 godina

Riberi, Roben - povredjeni
Alaba - povredjen


Martinez - tek oporoavljen zbog povrede, nije ni mogao da igra.
Levandovski - sa teskom povredom
Svajnstajger - prva odigrana cela utakmica posle par meseci neigranja zbog povrede
Alkantara - takodje tek odigrao par meceva posle teske povrede
Badstuber - povredjen
Rode - povredjen

I sa tako, znatno oslabljenom ekipom, Bajern je uspeo skoro 80 minuta ravnopravno da odigra. S druge strane da Barseloni nije odigrao Mesi utakmica bi se sigurno zavrsila 0:0.

sasa

pre 8 godina

Neki pacenik napisao gde je Mesi bio do 70. minuta hahahah evo gledaj, covek je pretrcao najvise, najvise driblinga na utakmici, najvise suteva ka golu Nojera, uzivaj https://www.youtube.com/watch?v=EM_IOzho4gA

Colo

pre 8 godina

(Darkoo27, 7. maj 2015 12:26)

Hahahahah realan rezultat je trebao da bude 8-0 u korist Barse, razumem da te boli poraz jer si pre svega navijac uefadrida, ali oladi malo pliz. I Barsa je pre dve godina bila sa rovitim Mesijem i prvoj u drugoj nije ni igrao, Buskets nije igrao prvu, Bartra igrao stopera, ceo tim Barse je igrao slabo, Iniesta nista, ovo je prava slika, Barsa bi onaj Bajern iz 2013. razbila!

Žaki

pre 8 godina

Mesi je sjajan fudbaler i to nije tajna ali svaki "Mocart" ima svog "Salijerija". Da je i supermen mora se naći kriptonit koji će ga neutralisati a formula za to nisu visoki igrači tipa Boateng! Mesi ima nisko težište, brzinu i, po logici stvari, prednost što je kao napadač već u trku dok odbrambeni igrač stoji i svakako ne može iz mesta da postigne Mesijevu brzinu ako argentinčeva finta ili lažnjak telom prođu. Visokom igraču treba više vremena za okret nego niskom jer mu je težište visoko. Kriptonit protiv Mesija je nizak (čak i niži od Mesija) okretan i agresivan igrač koji će biti prilepljen za Argentinca. Naravno i za svaki slučaj neko iz odbrane (isto nizak i brz) za eventualno udvajanje po potrebi. Bez Mesija Barsa je jedva jak prosek.

Aca Znalac

pre 8 godina

Barselona mi je jedan klub ni tu ni tamo, ali tebra, kako za 15 minuta uvališe švabama 3 komada, e to mi je draže nego se bela, taze leba, najesti.

neutralni felsh

pre 8 godina

Da je i supermen mora se naći kriptonit koji će ga neutralisati a formula za to nisu visoki igrači tipa Boateng! Mesi ima nisko težište, brzinu i, po logici stvari, prednost što je kao napadač već u trku dok odbrambeni igrač stoji i svakako ne može iz mesta da postigne Mesijevu brzinu ako argentinčeva finta ili lažnjak telom prođu. Visokom igraču treba više vremena za okret nego niskom jer mu je težište visoko. Kriptonit protiv Mesija je nizak (čak i niži od Mesija) okretan i agresivan igrač koji će biti prilepljen za Argentinca. Naravno i za svaki slučaj neko iz odbrane (isto nizak i brz) za eventualno udvajanje po potrebi. Bez Mesija Barsa je jedva jak prosek.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Žaki, 7. maj 2015 11:23)

za prvi deo si u pravu: vec nekoliko godina se pokazuje da klasicne drvene bandere u odbrani sve vise zakazuju u odnosu na moderne napadace, uglavnom niske i brze. visoki snazni defanzivci su ostaci iz proslih vremena kad su mahom vodili brigu o brzim centarforovima. mnogi ce da se smeju, ali najbolji cuvar za mesija je maskerano, takav tip defanzivca, nesto svestraniji.
ali zakljucak ti je skandalozan. tim koji bez mesija ima nejmara suareza iniestu busketsa alvesa albu pikea, ne moze biti "jedva jak prosek". u tu grupu timova spadaju npr liverpul, totenhem, ocerupana borusija, sevilja, valensija, napoli, viola i slicni visokoplasirani "pratioci glavnih zvezda", dok barsa i bez mesija ima fantastik tim.

neutralni felsh

pre 8 godina

Lesi nikad svetsko prvenstvo nece da ima niiiiikad! Hehehehe
(za SP ce da se obrise, 7. maj 2015 13:24)

Меси СП а Џерард Премијер Лигу. Уживам у томе!
(Adriano_Galliani, 7. maj 2015 14:36)


a milan skudeto ;)

Trenerski

pre 8 godina

Dva najodvratnija tima na svetu sreca je sto jedan mora da ispadne. Onaj pikinezer se konacno vratio u formu nadam se da ce ih Juve sve ispeglati i objasniti sta je fudbal muska igra. Fudbal nije za manekene ili tika taka Brazilcice sa plaze.

kimi

pre 8 godina

(Hala Madrid, 7. maj 2015 13:20)
(za SP ce da se obrise, 7. maj 2015 13:24)

Ajde napisi jos neki komentar protiv Mesija, nea tebi leka, jedan isti lik pise nebuloze, mora da je to onaj sto pljuje i Djokovica.

Dane, Ontario

pre 8 godina

MESI: Tek mu je 27 godina, i ako ga zaobiđu povrede moze jos 8 godina da hara u Barceloni. Pirlo s 35 i dalje igra na vrhunskom nivou. Nakon toga moze opusteno jos 3-4 sezone da se igra fudbala u Americkoj ligi ili kod Arapa.

BAJERN: Nemci su Nemci. Ne bi me uopste iznenadilo da bude 3:0 na poluvremenu u Minhenu. Dovoljno je da par igraca Barce podlegne pritisku i imperativu sigurnog prolaza. Bajern kad igra svoju igru na svom terenu mogu da zabiju 5 komada, bilo kome.

BARCELONA: Predpostavljam da ce izgubiti minimalno u revanšu i da ce na bolju gol razliku uci u finale. Ni minsko polje u Neuerovom sesnaestercu ih nece zaustaviti ako odigraju fokusirano ko juce.

GVARDIOLA: Ne verujem da ce ga Bavarci razapeti nakon ispadanja jer ipak mu nedostaje par kljucnih igraca. Nema trenera i tima koji takve rupe moze da nadoknadi. Pa videli ste pre par dana sta je Real bez Modrica i Benzeme.

FINALE: Juve se ludacki brani, Barcelona kruzi, plete mrezu oko Bufona, cekaju sekundu nepaznje. Mesi probija autobus, Suarez zabija (osim ako ga Kijelini ne ugrize da mu vrati za svetsko).

Sva cetri tima su i dalje u igri, i moze tu jos svasta da se desi. Sudijski propusti, povrede, pritisak, nervoza, kartoni. Bice napeto do samog kraja. Jedva cekam sve preostale utakmice.

vince carter

pre 8 godina

Sistem barselone je "x faktor" uvek bio,oni koji su pricali "xavi i iniesta" su takodje povrsni,xavi igra za barselonu od 98 godine,ajde da vidim ko je njega stavljao medju najbolje vezne na svetu do 2006 godine,kada je sve slozeno a posle doradjeno,zasto mesi ne prolazi ovako u dresu argentine? jer saigraci ne igraju u tom sistemu,ne stvaraju dovoljno prostora i ne drze loptu kod sebe..u ovakvom sistemu gde je lopta stalno u njihovim nogama maradona,pele,el fenomeno jos fizicki pripremljeni za danasnje vreme bi radili isto..tako da batalite "sva vremena" najbolji je trenutno a ovo drugo je nepostovanje.

Hala Madrid

pre 8 godina

Klinci ne lozite se,Rona1do je najbolji i najkompletniji ikad. Lako je pobediti nikad oskudniji Bajern bez Robena i Riberija i to na svom terenu. ROOONAAALLLDOOOOOOO

Real realno Ronaldo

pre 8 godina

Finale Real-Barselona i Ronaldo ulazi u istoriju i praistoriju kad njegov klub odbrani titulu u LS. Vamos Roki opet za istoriju :)

toma diploma

pre 8 godina

Opet cu ponoviti :da boateng sad ide u penziju, ili da namesta kicma ili sta vec, on ima sta messi i ronaldo nece nikad imati pehar svetskog prvaka

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Lesi nikad svetsko prvenstvo nece da ima niiiiikad! Hehehehe
(za SP ce da se obrise, 7. maj 2015 13:24)

Меси СП а Џерард Премијер Лигу. Уживам у томе!

OgnjenCR

pre 8 godina

Haha,kaže Barsa pre 2 god igrala slabo! Pa što su igrali slabo? Zato što je Mesi šetao po terenu? Pa šta ću ja,zašto je šetao? 7:0 i treba da ćute zbog toga,znači ne postoji alibi!

Trenerski

pre 8 godina

Dva najodvratnija tima na svetu sreca je sto jedan mora da ispadne. Onaj pikinezer se konacno vratio u formu nadam se da ce ih Juve sve ispeglati i objasniti sta je fudbal muska igra. Fudbal nije za manekene ili tika taka Brazilcice sa plaze.

k

pre 8 godina

Barselona ih je u potpunosti nadigrala, ali mislim da bi rezultat bio drugaciji da je Bajern bio kompletan. Bajernu je nedostajao Roben, Riberi koji bi sigurno igrali da su zdravi, a Gece je usao samo zbog rezultata iako nije dovoljno oporavljen. Pogledajte samo koliko Bajern kuburi sa igracima kada su igrali sa 4 zadnja vezna (Svajnstajger, Alkantara, Alonso i Lam (koji je bek)) i samo dva prava napadaca (Levandovski i Miler). Nisu imali igraca koji ce d probije po strani, pa je u poslednjih nekoliko utakmica Levi bek Bernat igrao RMF, a ovoga puta njegovo drublanje ih je kostalo prvog gola.

Darkoo27

pre 8 godina

Riberi, Roben - povredjeni
Alaba - povredjen


Martinez - tek oporoavljen zbog povrede, nije ni mogao da igra.
Levandovski - sa teskom povredom
Svajnstajger - prva odigrana cela utakmica posle par meseci neigranja zbog povrede
Alkantara - takodje tek odigrao par meceva posle teske povrede
Badstuber - povredjen
Rode - povredjen

I sa tako, znatno oslabljenom ekipom, Bajern je uspeo skoro 80 minuta ravnopravno da odigra. S druge strane da Barseloni nije odigrao Mesi utakmica bi se sigurno zavrsila 0:0.

Žaki

pre 8 godina

Mesi je sjajan fudbaler i to nije tajna ali svaki "Mocart" ima svog "Salijerija". Da je i supermen mora se naći kriptonit koji će ga neutralisati a formula za to nisu visoki igrači tipa Boateng! Mesi ima nisko težište, brzinu i, po logici stvari, prednost što je kao napadač već u trku dok odbrambeni igrač stoji i svakako ne može iz mesta da postigne Mesijevu brzinu ako argentinčeva finta ili lažnjak telom prođu. Visokom igraču treba više vremena za okret nego niskom jer mu je težište visoko. Kriptonit protiv Mesija je nizak (čak i niži od Mesija) okretan i agresivan igrač koji će biti prilepljen za Argentinca. Naravno i za svaki slučaj neko iz odbrane (isto nizak i brz) za eventualno udvajanje po potrebi. Bez Mesija Barsa je jedva jak prosek.

Hala Madrid

pre 8 godina

Klinci ne lozite se,Rona1do je najbolji i najkompletniji ikad. Lako je pobediti nikad oskudniji Bajern bez Robena i Riberija i to na svom terenu. ROOONAAALLLDOOOOOOO

dkenfkd

pre 8 godina

Neka priča neko šta hoće, Mesi je BOG fudbala,taj dribling, ta kretnja,ta levica, ta preciznost, to nema niko!
Imamo sreće što živimo u njegovoj eri!

MESIJEVAC

pre 8 godina

Valjda je sada svima jasno, MESI- najbolji svih vremena! Pa svaka tri dana daje po dva-tri gola i to kakva i na koliko važnim utakmicama, pustite reprezentaciju, kada budu imali ozbiljnog selektora pružiće i u njoj ono pravo!

dejo

pre 8 godina

Da je Suarez naceo Neuera u pocetku kada je izaso 1 na 1 bog zna koliko bi Barca dobila, mozda i sa 6 -0
Bayern tokom citavog meca nije imao niti jedan jedini sut u okvir gola

Real realno Ronaldo

pre 8 godina

Finale Real-Barselona i Ronaldo ulazi u istoriju i praistoriju kad njegov klub odbrani titulu u LS. Vamos Roki opet za istoriju :)

vince carter

pre 8 godina

Sistem barselone je "x faktor" uvek bio,oni koji su pricali "xavi i iniesta" su takodje povrsni,xavi igra za barselonu od 98 godine,ajde da vidim ko je njega stavljao medju najbolje vezne na svetu do 2006 godine,kada je sve slozeno a posle doradjeno,zasto mesi ne prolazi ovako u dresu argentine? jer saigraci ne igraju u tom sistemu,ne stvaraju dovoljno prostora i ne drze loptu kod sebe..u ovakvom sistemu gde je lopta stalno u njihovim nogama maradona,pele,el fenomeno jos fizicki pripremljeni za danasnje vreme bi radili isto..tako da batalite "sva vremena" najbolji je trenutno a ovo drugo je nepostovanje.

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Lesi nikad svetsko prvenstvo nece da ima niiiiikad! Hehehehe
(za SP ce da se obrise, 7. maj 2015 13:24)

Меси СП а Џерард Премијер Лигу. Уживам у томе!

toma diploma

pre 8 godina

Opet cu ponoviti :da boateng sad ide u penziju, ili da namesta kicma ili sta vec, on ima sta messi i ronaldo nece nikad imati pehar svetskog prvaka

OgnjenCR

pre 8 godina

Haha,kaže Barsa pre 2 god igrala slabo! Pa što su igrali slabo? Zato što je Mesi šetao po terenu? Pa šta ću ja,zašto je šetao? 7:0 i treba da ćute zbog toga,znači ne postoji alibi!

Grm

pre 8 godina

Imaju da ih napune u alijanc areni. Bajern je igrao na to, da ne primi gol, a sad ce morati napasti. Vise kontri za Barselonu, znaci i vise golova. ;-)

neutralni felsh

pre 8 godina

Са Риберијем и Робеном резултат би био обрнут.
(СЕНОВИЋ, 07. maj 2015 09:20)


molim vas, utehe i opravdanja su postapalice za luzere. ova barsa je prosto bolji tim, a cini mi se da su jaci (teoretski) i od onog jupovog silovitog brzog bajerna, jer igraju dosta slicno - istrpe udarce i brzo zadaju seriju iz garda, plus "faktor mesi". to je zasluga enrikea.
dok je bajern kupovao pojacanja stihijski, na silu, bas zbog jake klupe (sta su im trebali levandovski i alonso?) koja je koncepcijski zakazala cim je isluzeni roben (opet) otisao u aut, a riberi se (opet) povredio - barselona je kupila sta joj je odavno falilo: pravi centarfor, suarez, brzo vispreno krilo, nejmar, inteligentna radilica, rakitic, i iskusna odmena na stopu, matije, uz dva odlicna golmana. i posle budale dale otkaz zubizateti koji ih je i doveo? svasta, ali da ne sirim pricu.
jednostavno, bajern je poceo da imitira barsu, a barsa je, pojacana, pokupila fore od jupovog bajerna. veliki klubovi brzo uce, vazi za obe strane. ali, ova nova-stara barsa je jednostavno prejaka, i za jupa i za pepa. zato sto ume da se opusti i prepusti igru protivniku, a ko igra taj i gresi pa mu to naplate. to je pokusao tata martin, a sproveo luis enrike, i za to mu svaka cast. ovaj tim ne trpi u igri zbog mesijevih rekorda i genijalnosti, sto je ranije umelo da se desi. o tom paradoksu, neki drugi put.

zvezdas

pre 8 godina

Zbog ovakvih majstora driblinga i tehnicara se dolazi na stadion,a TV te zalepi za stolicu.To je iskovano u detinjstvu, u okruzenju gde se se takav fudbal igra.Naucen da tako razmislja,jer igra i za one koji hoce da vide magiju na terenu.Dize publiku na noge,ljudi u transu,fudbal u najlepsem sjaju.
Velika skola fudbala....gaucosi,karioke...

Colo

pre 8 godina

(Darkoo27, 7. maj 2015 12:26)

Hahahahah realan rezultat je trebao da bude 8-0 u korist Barse, razumem da te boli poraz jer si pre svega navijac uefadrida, ali oladi malo pliz. I Barsa je pre dve godina bila sa rovitim Mesijem i prvoj u drugoj nije ni igrao, Buskets nije igrao prvu, Bartra igrao stopera, ceo tim Barse je igrao slabo, Iniesta nista, ovo je prava slika, Barsa bi onaj Bajern iz 2013. razbila!

Milos

pre 8 godina

(Darkoo27, 7. maj 2015 12:26)

Pre dve godine kad je Bayern razbio barcu ,katalonci su imali skoro citavu odbrnau van stroja ,sto su bavarci odlicno iskoristili, imali su rovitog Mesija koji je jedva i hodao u Minhenu ,i sto je najgore od svega ,imali su svog trenera na smrtnoj postelji za koga se vec tad znalo da se nece izvuci !! Ja mislim da su to u najmanju ruku podjednaki,ako ne i veci problemi nego sto ih je Bayern imao sad !! I svi ste se tad nasladjivali ,svi omalozavali barcine probleme ,cak i bolesno se nasladjivali sa Titom ,komentarisuci kako se on s njima preko skajpa moze sve dog i slicne budalastine.Sramno i licemerno.Sad je barca opet nabrijana,gladna uspeha,sa zdravim Mesijem i svabe su dobile po usima ,svabe koje nisu imale ni jedan jedini sut u okvir gola u 90 min !! A sad ,adio ..

Otelo Hanter

pre 8 godina

Naravno da bi tok utakmice bio drugaciji da su igrali Roben ili Riberi,ali kako nije sramota pojedince da sada isticu tu pricu posle utakmice sinoc a do preksinoc je bilo 7Up spominjanje dvkmeca pre dve godine i ostalih gluposti.
Pa zar se ne secate da je Leo tada igrao tesko povredjen ,da su bili u haosu zbog Vilanovine bolesti,imali su problema sa svih strana.
Tisina i uzivajte u Barsinoj magiji

Che10

pre 8 godina

Je l moguce da neko ne priznaje Messiju drugo mjesto na Mundijalu? Pa ljudi u FIANLU izgubili i kako izgubili, i kao ne, ne nije prvak, i zbog toga nije najbolji.. Pa Brazil sa Ronaldinjom, Kakom, Robinjom, Adrianom, Juninjom i ostalim bogovima na svojim pozicijama ispali odma skoro. I to svi u svoe najbole godine, kad su u svojim klubovuma harali. Pozdrav!

neutralni felsh

pre 8 godina

Dva najodvratnija tima na svetu sreca je sto jedan mora da ispadne. Onaj pikinezer se konacno vratio u formu nadam se da ce ih Juve sve ispeglati i objasniti sta je fudbal muska igra. Fudbal nije za manekene ili tika taka Brazilcice sa plaze.
(Trenerski, 07. maj 2015 12:05)


samo da pitam: trenersku licencu ste zasluseno dobili od bata djore ili od terminatora?

hahaha

pre 8 godina

@Trenerski
Buraz ti nisi sa ove planete izgleda, taj pikinezer je 4 puta bio najbolji igrač planete, oborio je sve rekorde koje "pitbulovi" i "dobermani" nisu uspeli da obore. Izgled fudbalera nema veze sa igrom. To što ti imaš problema sa izgledom drugih muškaraca, možeš se obratiti doktoru za neke hormonarne terapije.
Informiši se malo pre nego što lupiš sledeći put.

LjutaKrajina

pre 8 godina

Mesi je stvarno majstorcina nema sta.Najbolji
posle Ronaldinja kojeg sam je gledao...
(dax, 07. maj 2015 08:58)

Apsolutno se slazem,medjutim Mesi ima kontinuitet za razliku od Ronaldinja kojije bio samo 3-4 godine top igrac. Doduse i te tri-cetiri godine magije su dovoljne.

Miroslav

pre 8 godina

Definitivno u ovoj polusezoni Barsa podseca na onu kaznenu ekspediciju od pre 4-5 godina. Razmontirali su Bajern, doduse oslabljeni Bajern, ali opet, ljudi moji to je Bajern. Napad im je brutalan, sredinom gospodari Rakitic, odbrana granitna... I naravno, el grande Messi, Barsin x faktor je ponovo pritisnuo onaj unisti protivnika mode. Mislim da su prvi favorit za osvajanje LS ove godine.

tHIERY

pre 8 godina

Thierry Henry: "Ako me pitate šta se noćas desilo reći ću vam da se desio Lionel Messi."

"Taj čovek je savršen. Koliko puta ću to još ponoviti? On je hteo pobedu i on je pobedio."

kimi

pre 8 godina

(Hala Madrid, 7. maj 2015 13:20)
(za SP ce da se obrise, 7. maj 2015 13:24)

Ajde napisi jos neki komentar protiv Mesija, nea tebi leka, jedan isti lik pise nebuloze, mora da je to onaj sto pljuje i Djokovica.

Djenka

pre 8 godina

Pepi se malo preracunao, ne pije vodu to sto su mu mnogi povredjeni. Igra Bajerna je bila previse otvorena, Mesi je imao previse prostora (na zadovoljstvo celog sveta), a da je Suarez bio malo prisebniji pala bi i petarda. Na drugoj strani ne znam za koga da navijam, Juve je simpaticna ekpia ali se dobro zna kako Talijani igraju finala, stave 10 na gol liniju a jednog salju da trci kontre. Daj Boze da gresim. A Real je dosadan u poslednje vreme, mada po kvalitetu bolji od Juve-a. A rivalstvo Barse i Madrida je zapaljivo, moze biti da se zato pokvari igra. U svakom slucaju bice zanimljivo:)

eeee

pre 8 godina

Messi je jedinstven,sve ima,sut,pas,dribling,ono lukavstvo a jos vaznije je da u danasnje vrijeme kad svi simuliraju kod njega toga nema,ne pada,rijetko kada raspravlja sa sudijama,na terenu odgovara kriticarima...pravi uzor za djecu koja se bave fudbalom

Aca Znalac

pre 8 godina

Barselona mi je jedan klub ni tu ni tamo, ali tebra, kako za 15 minuta uvališe švabama 3 komada, e to mi je draže nego se bela, taze leba, najesti.

Dane, Ontario

pre 8 godina

MESI: Tek mu je 27 godina, i ako ga zaobiđu povrede moze jos 8 godina da hara u Barceloni. Pirlo s 35 i dalje igra na vrhunskom nivou. Nakon toga moze opusteno jos 3-4 sezone da se igra fudbala u Americkoj ligi ili kod Arapa.

BAJERN: Nemci su Nemci. Ne bi me uopste iznenadilo da bude 3:0 na poluvremenu u Minhenu. Dovoljno je da par igraca Barce podlegne pritisku i imperativu sigurnog prolaza. Bajern kad igra svoju igru na svom terenu mogu da zabiju 5 komada, bilo kome.

BARCELONA: Predpostavljam da ce izgubiti minimalno u revanšu i da ce na bolju gol razliku uci u finale. Ni minsko polje u Neuerovom sesnaestercu ih nece zaustaviti ako odigraju fokusirano ko juce.

GVARDIOLA: Ne verujem da ce ga Bavarci razapeti nakon ispadanja jer ipak mu nedostaje par kljucnih igraca. Nema trenera i tima koji takve rupe moze da nadoknadi. Pa videli ste pre par dana sta je Real bez Modrica i Benzeme.

FINALE: Juve se ludacki brani, Barcelona kruzi, plete mrezu oko Bufona, cekaju sekundu nepaznje. Mesi probija autobus, Suarez zabija (osim ako ga Kijelini ne ugrize da mu vrati za svetsko).

Sva cetri tima su i dalje u igri, i moze tu jos svasta da se desi. Sudijski propusti, povrede, pritisak, nervoza, kartoni. Bice napeto do samog kraja. Jedva cekam sve preostale utakmice.

neutralni felsh

pre 8 godina

Lesi nikad svetsko prvenstvo nece da ima niiiiikad! Hehehehe
(za SP ce da se obrise, 7. maj 2015 13:24)

Меси СП а Џерард Премијер Лигу. Уживам у томе!
(Adriano_Galliani, 7. maj 2015 14:36)


a milan skudeto ;)

neutralni felsh

pre 8 godina

Da je i supermen mora se naći kriptonit koji će ga neutralisati a formula za to nisu visoki igrači tipa Boateng! Mesi ima nisko težište, brzinu i, po logici stvari, prednost što je kao napadač već u trku dok odbrambeni igrač stoji i svakako ne može iz mesta da postigne Mesijevu brzinu ako argentinčeva finta ili lažnjak telom prođu. Visokom igraču treba više vremena za okret nego niskom jer mu je težište visoko. Kriptonit protiv Mesija je nizak (čak i niži od Mesija) okretan i agresivan igrač koji će biti prilepljen za Argentinca. Naravno i za svaki slučaj neko iz odbrane (isto nizak i brz) za eventualno udvajanje po potrebi. Bez Mesija Barsa je jedva jak prosek.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Žaki, 7. maj 2015 11:23)

za prvi deo si u pravu: vec nekoliko godina se pokazuje da klasicne drvene bandere u odbrani sve vise zakazuju u odnosu na moderne napadace, uglavnom niske i brze. visoki snazni defanzivci su ostaci iz proslih vremena kad su mahom vodili brigu o brzim centarforovima. mnogi ce da se smeju, ali najbolji cuvar za mesija je maskerano, takav tip defanzivca, nesto svestraniji.
ali zakljucak ti je skandalozan. tim koji bez mesija ima nejmara suareza iniestu busketsa alvesa albu pikea, ne moze biti "jedva jak prosek". u tu grupu timova spadaju npr liverpul, totenhem, ocerupana borusija, sevilja, valensija, napoli, viola i slicni visokoplasirani "pratioci glavnih zvezda", dok barsa i bez mesija ima fantastik tim.

sasa

pre 8 godina

Neki pacenik napisao gde je Mesi bio do 70. minuta hahahah evo gledaj, covek je pretrcao najvise, najvise driblinga na utakmici, najvise suteva ka golu Nojera, uzivaj https://www.youtube.com/watch?v=EM_IOzho4gA