Ponedeljak, 04.05.2015.

19:00

Nadal: Sistem bodovanja ATP je loš

Rafael Nadal se požalio na sistem bodovanja u svetskom tenisu i dozvoljeno vreme između poena.

Izvor: B92

Nadal: Sistem bodovanja ATP je loš IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

112 Komentari

Sortiraj po:

Wllaxy

pre 8 godina

Verovatno bi mu sistem bodovanja savrseno odgovarao da ne igra mesecima a da ne gubi nista od poena i bude sve to vreme u samom vrhu...

Teodosije

pre 8 godina

""Istrosio pumpe? Sad bodovanje ne valja.. Posle mozda i reket, pa loptice jer su previse okrugle..
(Nataeos, 4. maj 2015 20:46)"
Reket je relativno skoro promenio...
(Teodosije, 4. maj 2015 21:20)"

Eto ti ga sad... danas je vec odustao od tog novog, vraca se na stari... nije agonija, paranoja, ... sve je to po planu i dovesce do pravih rezultata....

Nebojša

pre 8 godina

@Aleksandar

Po tom tvom sistemu (dodavanje bodova svake godine, za sve turnire, bez oduzimanja), mislim da bi Nole bio taj koji ne bi stigao Federera po broju bodova negde do 2035. godine. Realno.
(Pukovnik Vranic, 04. maj 2015 20:41)


Pa ni Federer nikad nebi bio prvi jer nebi stigao Samprasa da se boduje na taj način ipak je ovo trenutno najbolje i najpoštenije.

Stefan

pre 8 godina

Ovom sve smeta. Smeta mu sistem bodovanja, smeta mu skracenje vremena izmedju poena, smatra da treba vise turnira da se igra na sljaci, podloge su mu sve brze, trava na Wimbledonu treba da bude meksa. Uskoro ce reci treba da smanje doping kontrolu, da mogu da pariram Noletu i da koristim doping.. Nista nije pohvalio u tenisu, nista.

Pavlovic leci ojed.

pre 8 godina

Jeste problem skraceno vreme izmedju servisa. Imas "upalu", krenes da je izvuces, sredis nos, sisku iza jednog, pa iza drugog uveta. Jel liniju nisam malocas zgazio? Vreme tik tak istice, treba da serviram, bocice mi odavde nepravilno stoje, a ostala upala, nisi je dobro izvuko. Kuku ako bude dug poen pa moram da trcim.

Teodosije

pre 8 godina

"Istrosio pumpe? Sad bodovanje ne valja.. Posle mozda i reket, pa loptice jer su previse okrugle..
(Nataeos, 4. maj 2015 20:46)"
Reket je relativno skoro promenio...

df

pre 8 godina

"..a tada nemate vremena za razmišljanje, već samo za snažne udarce."

Nema vremena za razmisljanje!? Mozda bi Rafa u filozofe ali se opredelio za pogresan poziv:D Mislim da je, ipak, hteo da kaze, "Nema se vremena da saslusam sta je stric smislio kad mi krene lose"

Pukovnik Vranic

pre 8 godina

@Aleksandar

Po tom tvom sistemu (dodavanje bodova svake godine, za sve turnire, bez oduzimanja), mislim da bi Nole bio taj koji ne bi stigao Federera po broju bodova negde do 2035. godine. Realno.

dragutin

pre 8 godina

Mislim da je Nadal u pravu skoro za sve. Trebao je da zatrazi i da prvoplasirani mora da igra sa svojom patikom, drugoplasirani sa reketom za stoni tenis. Onda bi bilo i mnogo interesantnije, a i imao bi vise sanse ua bolji plasman. Ovako stvarno, tenis postaje dosadan sport, gde dominira jedan covek, pa je veliki prazni prostor, pa ponda idu svi ostali.

Рајко Четник

pre 8 godina

Рафа је делимично у праву, ако играч одбрани титулу што је у сваком спорту тешко требало би га наградити бар са трећином бодова ( пример за одбрану Мастерса 333 бода).
Што се тиче паузе, можда је продужити на 30 секунди а онда за свако прекорачење одузимати поен.

Melenci

pre 8 godina

naravno da ne valja sistem bodovanja jer se bori da opstane u prvih pet!Ovako boli,jako boli Noletova dominacija koja Rafu ubija u pojam.A svi smo nekako bili uz Rafu kao fer je,a ovo sada ga je zakucalo do dna.Ovakve izjave sebi da dozvoli je samo odraz nemoci,pa hajde bar ga slusaju kada ne mogu da ga slave sa titulama.Nadam se da ce Ferer biti koncentrisan do kraja i da ce ga pobediti.Najruznije je sto je rekao da trenutno nije dobar sistem bodovanja,koji ljigavac ljigavi!

Dragi

pre 8 godina

A od kada se koristi ovaj loš sistem bodovanja? Da li i kada je Rafa bio prvi na listi? Ali tada je sistem bio odličan. I rutavom ovnu svoje runo smeta!

đeneral

pre 8 godina

Neko je napisao da je sistem glup.Nije glup,već surov.
Ni u jednom sportu ne postoji ništa slično, ali takav je za SVE TENISERE, uključujući i tebe Rafa.

biti normalan

pre 8 godina

Sta je, amnezija? Prvo, covek je kritikovao sistem bas kad je bio prvi. Drugo, zar Novakovi obozavaoci nisu pratili kad je on imao primedbe i na bodovanje i na raspored? Trece, ne bira Nadal sta ce novinari pitati, predlazete da nema misljenje ili da ne odgovara, da ne bi naljutio Noletove fanove? I na kraju, ne gledaju svi tako siroko kao opsesivni Novakovi navijaci, neki su toliko ograniceni da misle kako se vasiona ne vrti oko Novaka.

Alex

pre 8 godina

Rafo, uvek sam te poštovao, ali ovo nisi trebao da izjaviš. Ovo je sramotna izjava za jednog takvog sportistu. Nisi se žalio na sistem dok si bio prvi. Kakav je sistem za tebe, takav je i za druge. A bodove nisi osvojio ove godine, jer si loše igrao. Potrudi se malo umesto što kukaš i biće bodova.

pali andjeo

pre 8 godina

Rafa je jedan od retkih ali bas retkih tenisera koji se uvek zalio, kad je bio prvi,drugi, treci, to je bilo uvek.
Uvek je i bio u pravu.
Uostalom sto se WTF uvek igra na istoj podlozi, zar ne bi bilo bolje i zanimljivije kad bi se svake godine igrao na razlicitoj podlozi i na razlicitom kontinentu
U bodovnom smislu negovih 9RG ima istu vrednost kao Cilicev 1 USO, tj. Federerovih 7 Wim ima istu bodovnu vrednost kao Vavrinkin AO, Noletovih 5AO ima istu vrednost kao Delpov USO
Nema nikakvih dodatnih bodova na odbrane titula, postavljanja rekorda, pomeranja granica
Mastersi su bili daleko tezi za osvajanje kad se finale igralo na 3 dobijena seta
Kad se finale igralo na 3 dobijena seta Novak je osvojio samo 1 masters.
Danas bi taj broj bio manji i njemu,Nadalu,Federeru i ostalima, sto je normalno

Ovo sto radi ATP,radi s namerom i u saradnji sa kompanijom Nike.
Ceka se novo Nike-ovo lice, zato se i radi na ubrzanju igre, servis -volej igra ce opet postati dominantna a tu prvog pika kao novog No1 vidim Nika Kirjosa
Ipak je proslo vreme Nadala, Federera i Delpa
Navijaci, nece Novakova vladavina doveka trajati,
, nece cak ni dugo...videcete vi to vrlo brzo a ubrzo posle toga ce barem 70% prestati da gleda tenis, sto ce uciniti mnogo lepsim,realnijim i normalnijim komentarima, to je jedna od stvari koje cekam
Ljudi stvarno ste preterali...bas ste postali grozno iskompleksirani nacionalisti

Sole

pre 8 godina

Rafa je inace bio prvi na svetu 2010 i 2013 kada su se finala igrala, takodje, na dva dobijena seta. Mislim da Nadal nije zadovoljan pre svega sobom, a ne sistemom bodovanja. Svi bismo voleli da Nadal vrati samopouzdanje pa da protiv Noleta odigra jos epskih finala. E sad, da li je u pitanju samo psiha ili ima problem fizicke prirode moze se samo nagadjati.

LjutaKrajina

pre 8 godina

U pravu si,RG treba da se boduje 5000 poena,Mastersi na zemlji 2500 poena,a sve ostalo da ne prelazi 500 poena. Mozda bi tada bio prvi.

Vz

pre 8 godina

Od sada ne smatram da je Rafa korektan i profesionalan kako u igri tako i van terena. Pa čoveče kako te nije sramota ovako nešto da izjaviš! Dok su te služili mišići svaki sistem bodovanja ti je odgovarao A sada kada noge više ne slušaju daj da menjamo,sramota!!
(Ortodox brothers, 04. maj 2015 19:57)
Ne mislim za njega vec duze vreme da je korektan sportista. Federe i Novak su daleko ispred njega po tome, ali je cinjenica da se on i ranije bunio protiv atp sistema bodovanja. Realno, nije fer, ali je tako i kraj.

Dušan

pre 8 godina

Ovaj ili ima neki čudno smišljen PR ili je konačno potpuno odlepio!?

Bar 5-6 godina govorim da ćemo pravo lice "dobrog dečka, pravog sportiste, skromnog čeljadeta iz španskog sela" videti tek kad kola krenu nizbrdo. Izgleda da sam dočekao. Lako je bilo biti džek 2008, 2009, 2010...

Zoran Loznica

pre 8 godina

Nije mu ništa smetalo kada je bio broj jedan. Sada mu sve smeta. Vreme mu prolazi, stari se, sve je manja šansa da ugrozi Đokovića koji još nije na vrhuncu snage a već ih je sve rasturio. Napred Nole.

Moo

pre 8 godina

Sistem bodovanja jeste glup...na nekim turnirima pobede u prvom kolu ili dugom ti ne donose nikakave bodove...to nije normalno. A za rezultat imamo da ce ovi na vrhu se raštrkati po turnirima da bi skupili bodove kao sto je Endi Marej sad prvi put igrao u Istanbulu. Pogotovo mislim da bodovanje ne treba da bude samo po turniru nego i po poziciji jer nije isto ako u nekom kolu pobedis 1. na svetu ili 18.

anica

pre 8 godina

Bas preteruje Nadal sa ovom kuknjavom, smeta mu trava, smeta mu sistem bodovanja, samo se nesto buni, dok se on buni Nole uziva, odmara i sprema za osvajanje novih trofeja.

cipiripi

pre 8 godina

Ovaj bi ko Crvena zvezda baz pobeda do titule!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Partizan u inat svima.!, 4. maj 2015 19:16)
Nediraj Radonju!

Ortodox brothers

pre 8 godina

Od sada ne smatram da je Rafa korektan i profesionalan kako u igri tako i van terena. Pa čoveče kako te nije sramota ovako nešto da izjaviš! Dok su te služili mišići svaki sistem bodovanja ti je odgovarao A sada kada noge više ne slušaju daj da menjamo,sramota!!

Jana

pre 8 godina

A kad si bio prvi ni na sta se nisi zalio, bar ne da istupis i u svoje ime govoris, nego si isao uz grupu, cisto da ne bi odskakao...

Jedino bih mozda podrzala za vreme izmedju poena, i ovako ga ovaj vadigac krsi non-stop. Nije lako tresnuti lopticu posle nekog teskog dobijenog ili pak izgubljenog poena gde si se naudarao loptice i tempirao snagu udarca i pretrcao teren levo-desno, napred-nazad.. Sa te strane razumem.

A ovo za setove.. Hm.. Meni je svejedno, a pitanje je kome je sta lakse i zasto lakse. O tome moraju teniseri da razgovaraju medjusobno. Neko voli sporije terene, neko brze, neko voli u tri dobijena seta, neko u dva, nekome treba da sto pre zavrsi mec, a neko se polako zagreva (Nadal recimo, gubi prva dva seta i greje se za to vreme i onda naredna tri dobije ko od sale, osim ako se nije uspilo nesto tokom pauze :D ).

Beli meca

pre 8 godina

Da vidimo ovako: sve GS igrati na sljaci, masterse igrati na 1. dobijen set za RN pa koliko trajalo trajalo, pauza za dorucak izmedju svakog servisa, bodovanje od pocetka karijere i to juniorske...valjda bi onda bio zadovoljan

Dott

pre 8 godina

Slazem se, promene su neophodne. Sto se tice atp liste, kako ih ima dve, ona godisnja i druga sezonska koju bih ja napravio vecitom listom bez brisanja bodova, ali da se uspostavi retroaktivno unazad za svakoga ko je na turu. Vreme za servis treba da ostane ograniceno, ali bih ja povecao pauze izmedju dva odigrana gema na 2 minuta, dok izmedju setova na 4 minuta. Nec da se izbaci pri servisu, svi da igraju sa identicnim reketima i lopticama, isti broj turnira na svim podlogama. Hokaj da se unapredi tako sto ga nece traziti igraci vec da se zvucno oglasi sam kad je loptica van terena. Zatim da svaki turnir u svom kompleksu ima jedan zatvoren teren, da svaki teren ima osvetljenje i jedno najteze, da publika ne mora biti tiha za vreme trajanja poena kao i u svim ostalim sportovima.

glasnik

pre 8 godina

Sad pocinje da me razocarava. Do juce sve u redu sad malo po malo nista ne valja. Nece valjda do kraja karijere da dodje do toga da je tenis najgori sport.
Na muci se poznaju junaci.

Tanja

pre 8 godina

Najbolje da se sve u tenisu prilagodi Rafi. Onda neće imati zamerki. Po onoj staroj: rđavom ku... i dlaka na pi... smeta. E vala baš ga pretera. Kad je bio prvi ništa mu nije smetalo. Sad k'o neka strina, samo se žali i izvoljeva.

ludjak

pre 8 godina

to su bila vremena.mastersi u 3 seta...finale rima roger-rafaa, epski mec. Rafa dobio 3:2. Lako je uzeti sada masterse. Ajde da vidim ko bi tada mogao da veze toliko mastersa u godini

Običan

pre 8 godina

Izgleda da je zaboravio šta mu je Toni rekao da kaže.Polako Rafec,sad će tebi da čika Toni pravu koktelčiće za koji dan pa ćeš opet biti ti nama jak.

šetač

pre 8 godina

Nije u redu da se turnir igra na dva dobijena a onda promeniš i igraš na tri finale. Nije to isti tenis. Ne volim da gledam tenis na brzim a ni na presporim podlogama. Tenis je danas i veština prilagođavanja sa podloge na podlogu, loptice, vremeske uslove. Uostalom lepo su plaćeni za posao koji obavljaju, ne znam zašto Rafa filozofira. Da mu pauze duže traju pa da ubaci još nešto od rituala ;) Šta bi radio da vozi formulu jedan?

nikola

pre 8 godina

Ma daj covece uozbilji se malo.Svaki par dana neka izjava koja veze s mozgom nema.Smeta mu trava,hocu vise turnira na sljaci,ne valja sistem bodovanja koji egzistira 40 i kusur godina i niko se nije bunio.Kratka pauza izmedju poena.Ma naravno da ti je kratka kad ti ritual traje 20 sekundi.I Nole je imao problem sa tapkanjem loptice po 15 puta pa je to resio.Resi se i ti tog rituala pa ces imati vise vremena.Ne verujem da cu ovo reci,ali slusajuci Rafu sve vise gotivim Federera koji igra i ne buni se mnogo iako ce mu skoro 34.

Aleksandar

pre 8 godina

I ja smatram da je sistem loš. Izbacio bi odbranu poena, već bi na već osvojene dodao nove, pa bi naš Novak sada imao jedno 8 hiljada poena više od Federera, a jedno 11 hiljada više od Nadala. Njima se ne bi brisali poeni, ali bi Novak zbog ponovnog osvajanja istih turnira od prošle godine dobio nekoliko hiljada novih poena. Tako da bi ga onda stigli na rang list 2035.godine. Eto, to bi realno bilo pošteno

*Evrofiličar

pre 8 godina

Nema covek dovoljno vremena da namesti kosu iza jednog uva, pipne nos, namesti kosu iza drugog uva, opet pipne nos, izvuce gace iz..... Stvarno sramota!

*Evrofiličar

pre 8 godina

Nema covek dovoljno vremena da namesti kosu iza jednog uva, pipne nos, namesti kosu iza drugog uva, opet pipne nos, izvuce gace iz..... Stvarno sramota!

Pavlovic leci ojed.

pre 8 godina

Jeste problem skraceno vreme izmedju servisa. Imas "upalu", krenes da je izvuces, sredis nos, sisku iza jednog, pa iza drugog uveta. Jel liniju nisam malocas zgazio? Vreme tik tak istice, treba da serviram, bocice mi odavde nepravilno stoje, a ostala upala, nisi je dobro izvuko. Kuku ako bude dug poen pa moram da trcim.

Ortodox brothers

pre 8 godina

Od sada ne smatram da je Rafa korektan i profesionalan kako u igri tako i van terena. Pa čoveče kako te nije sramota ovako nešto da izjaviš! Dok su te služili mišići svaki sistem bodovanja ti je odgovarao A sada kada noge više ne slušaju daj da menjamo,sramota!!

Stefan

pre 8 godina

Ovom sve smeta. Smeta mu sistem bodovanja, smeta mu skracenje vremena izmedju poena, smatra da treba vise turnira da se igra na sljaci, podloge su mu sve brze, trava na Wimbledonu treba da bude meksa. Uskoro ce reci treba da smanje doping kontrolu, da mogu da pariram Noletu i da koristim doping.. Nista nije pohvalio u tenisu, nista.

Zoran Loznica

pre 8 godina

Nije mu ništa smetalo kada je bio broj jedan. Sada mu sve smeta. Vreme mu prolazi, stari se, sve je manja šansa da ugrozi Đokovića koji još nije na vrhuncu snage a već ih je sve rasturio. Napred Nole.

šetač

pre 8 godina

Nije u redu da se turnir igra na dva dobijena a onda promeniš i igraš na tri finale. Nije to isti tenis. Ne volim da gledam tenis na brzim a ni na presporim podlogama. Tenis je danas i veština prilagođavanja sa podloge na podlogu, loptice, vremeske uslove. Uostalom lepo su plaćeni za posao koji obavljaju, ne znam zašto Rafa filozofira. Da mu pauze duže traju pa da ubaci još nešto od rituala ;) Šta bi radio da vozi formulu jedan?

nikola

pre 8 godina

Ma daj covece uozbilji se malo.Svaki par dana neka izjava koja veze s mozgom nema.Smeta mu trava,hocu vise turnira na sljaci,ne valja sistem bodovanja koji egzistira 40 i kusur godina i niko se nije bunio.Kratka pauza izmedju poena.Ma naravno da ti je kratka kad ti ritual traje 20 sekundi.I Nole je imao problem sa tapkanjem loptice po 15 puta pa je to resio.Resi se i ti tog rituala pa ces imati vise vremena.Ne verujem da cu ovo reci,ali slusajuci Rafu sve vise gotivim Federera koji igra i ne buni se mnogo iako ce mu skoro 34.

dragutin

pre 8 godina

Mislim da je Nadal u pravu skoro za sve. Trebao je da zatrazi i da prvoplasirani mora da igra sa svojom patikom, drugoplasirani sa reketom za stoni tenis. Onda bi bilo i mnogo interesantnije, a i imao bi vise sanse ua bolji plasman. Ovako stvarno, tenis postaje dosadan sport, gde dominira jedan covek, pa je veliki prazni prostor, pa ponda idu svi ostali.

Nebojša

pre 8 godina

@Aleksandar

Po tom tvom sistemu (dodavanje bodova svake godine, za sve turnire, bez oduzimanja), mislim da bi Nole bio taj koji ne bi stigao Federera po broju bodova negde do 2035. godine. Realno.
(Pukovnik Vranic, 04. maj 2015 20:41)


Pa ni Federer nikad nebi bio prvi jer nebi stigao Samprasa da se boduje na taj način ipak je ovo trenutno najbolje i najpoštenije.

Teodosije

pre 8 godina

"Istrosio pumpe? Sad bodovanje ne valja.. Posle mozda i reket, pa loptice jer su previse okrugle..
(Nataeos, 4. maj 2015 20:46)"
Reket je relativno skoro promenio...

đeneral

pre 8 godina

Neko je napisao da je sistem glup.Nije glup,već surov.
Ni u jednom sportu ne postoji ništa slično, ali takav je za SVE TENISERE, uključujući i tebe Rafa.

Melenci

pre 8 godina

naravno da ne valja sistem bodovanja jer se bori da opstane u prvih pet!Ovako boli,jako boli Noletova dominacija koja Rafu ubija u pojam.A svi smo nekako bili uz Rafu kao fer je,a ovo sada ga je zakucalo do dna.Ovakve izjave sebi da dozvoli je samo odraz nemoci,pa hajde bar ga slusaju kada ne mogu da ga slave sa titulama.Nadam se da ce Ferer biti koncentrisan do kraja i da ce ga pobediti.Najruznije je sto je rekao da trenutno nije dobar sistem bodovanja,koji ljigavac ljigavi!

Dragi

pre 8 godina

A od kada se koristi ovaj loš sistem bodovanja? Da li i kada je Rafa bio prvi na listi? Ali tada je sistem bio odličan. I rutavom ovnu svoje runo smeta!

df

pre 8 godina

"..a tada nemate vremena za razmišljanje, već samo za snažne udarce."

Nema vremena za razmisljanje!? Mozda bi Rafa u filozofe ali se opredelio za pogresan poziv:D Mislim da je, ipak, hteo da kaze, "Nema se vremena da saslusam sta je stric smislio kad mi krene lose"

Jana

pre 8 godina

A kad si bio prvi ni na sta se nisi zalio, bar ne da istupis i u svoje ime govoris, nego si isao uz grupu, cisto da ne bi odskakao...

Jedino bih mozda podrzala za vreme izmedju poena, i ovako ga ovaj vadigac krsi non-stop. Nije lako tresnuti lopticu posle nekog teskog dobijenog ili pak izgubljenog poena gde si se naudarao loptice i tempirao snagu udarca i pretrcao teren levo-desno, napred-nazad.. Sa te strane razumem.

A ovo za setove.. Hm.. Meni je svejedno, a pitanje je kome je sta lakse i zasto lakse. O tome moraju teniseri da razgovaraju medjusobno. Neko voli sporije terene, neko brze, neko voli u tri dobijena seta, neko u dva, nekome treba da sto pre zavrsi mec, a neko se polako zagreva (Nadal recimo, gubi prva dva seta i greje se za to vreme i onda naredna tri dobije ko od sale, osim ako se nije uspilo nesto tokom pauze :D ).

Dušan

pre 8 godina

Ovaj ili ima neki čudno smišljen PR ili je konačno potpuno odlepio!?

Bar 5-6 godina govorim da ćemo pravo lice "dobrog dečka, pravog sportiste, skromnog čeljadeta iz španskog sela" videti tek kad kola krenu nizbrdo. Izgleda da sam dočekao. Lako je bilo biti džek 2008, 2009, 2010...

Alex

pre 8 godina

Rafo, uvek sam te poštovao, ali ovo nisi trebao da izjaviš. Ovo je sramotna izjava za jednog takvog sportistu. Nisi se žalio na sistem dok si bio prvi. Kakav je sistem za tebe, takav je i za druge. A bodove nisi osvojio ove godine, jer si loše igrao. Potrudi se malo umesto što kukaš i biće bodova.

anica

pre 8 godina

Bas preteruje Nadal sa ovom kuknjavom, smeta mu trava, smeta mu sistem bodovanja, samo se nesto buni, dok se on buni Nole uziva, odmara i sprema za osvajanje novih trofeja.

Beli meca

pre 8 godina

Da vidimo ovako: sve GS igrati na sljaci, masterse igrati na 1. dobijen set za RN pa koliko trajalo trajalo, pauza za dorucak izmedju svakog servisa, bodovanje od pocetka karijere i to juniorske...valjda bi onda bio zadovoljan

glasnik

pre 8 godina

Sad pocinje da me razocarava. Do juce sve u redu sad malo po malo nista ne valja. Nece valjda do kraja karijere da dodje do toga da je tenis najgori sport.
Na muci se poznaju junaci.

LjutaKrajina

pre 8 godina

U pravu si,RG treba da se boduje 5000 poena,Mastersi na zemlji 2500 poena,a sve ostalo da ne prelazi 500 poena. Mozda bi tada bio prvi.

Običan

pre 8 godina

Izgleda da je zaboravio šta mu je Toni rekao da kaže.Polako Rafec,sad će tebi da čika Toni pravu koktelčiće za koji dan pa ćeš opet biti ti nama jak.

Tanja

pre 8 godina

Najbolje da se sve u tenisu prilagodi Rafi. Onda neće imati zamerki. Po onoj staroj: rđavom ku... i dlaka na pi... smeta. E vala baš ga pretera. Kad je bio prvi ništa mu nije smetalo. Sad k'o neka strina, samo se žali i izvoljeva.

Aleksandar

pre 8 godina

I ja smatram da je sistem loš. Izbacio bi odbranu poena, već bi na već osvojene dodao nove, pa bi naš Novak sada imao jedno 8 hiljada poena više od Federera, a jedno 11 hiljada više od Nadala. Njima se ne bi brisali poeni, ali bi Novak zbog ponovnog osvajanja istih turnira od prošle godine dobio nekoliko hiljada novih poena. Tako da bi ga onda stigli na rang list 2035.godine. Eto, to bi realno bilo pošteno

Sole

pre 8 godina

Rafa je inace bio prvi na svetu 2010 i 2013 kada su se finala igrala, takodje, na dva dobijena seta. Mislim da Nadal nije zadovoljan pre svega sobom, a ne sistemom bodovanja. Svi bismo voleli da Nadal vrati samopouzdanje pa da protiv Noleta odigra jos epskih finala. E sad, da li je u pitanju samo psiha ili ima problem fizicke prirode moze se samo nagadjati.

Vz

pre 8 godina

Od sada ne smatram da je Rafa korektan i profesionalan kako u igri tako i van terena. Pa čoveče kako te nije sramota ovako nešto da izjaviš! Dok su te služili mišići svaki sistem bodovanja ti je odgovarao A sada kada noge više ne slušaju daj da menjamo,sramota!!
(Ortodox brothers, 04. maj 2015 19:57)
Ne mislim za njega vec duze vreme da je korektan sportista. Federe i Novak su daleko ispred njega po tome, ali je cinjenica da se on i ranije bunio protiv atp sistema bodovanja. Realno, nije fer, ali je tako i kraj.

biti normalan

pre 8 godina

Sta je, amnezija? Prvo, covek je kritikovao sistem bas kad je bio prvi. Drugo, zar Novakovi obozavaoci nisu pratili kad je on imao primedbe i na bodovanje i na raspored? Trece, ne bira Nadal sta ce novinari pitati, predlazete da nema misljenje ili da ne odgovara, da ne bi naljutio Noletove fanove? I na kraju, ne gledaju svi tako siroko kao opsesivni Novakovi navijaci, neki su toliko ograniceni da misle kako se vasiona ne vrti oko Novaka.

ludjak

pre 8 godina

to su bila vremena.mastersi u 3 seta...finale rima roger-rafaa, epski mec. Rafa dobio 3:2. Lako je uzeti sada masterse. Ajde da vidim ko bi tada mogao da veze toliko mastersa u godini

Рајко Четник

pre 8 godina

Рафа је делимично у праву, ако играч одбрани титулу што је у сваком спорту тешко требало би га наградити бар са трећином бодова ( пример за одбрану Мастерса 333 бода).
Што се тиче паузе, можда је продужити на 30 секунди а онда за свако прекорачење одузимати поен.

cipiripi

pre 8 godina

Ovaj bi ko Crvena zvezda baz pobeda do titule!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Partizan u inat svima.!, 4. maj 2015 19:16)
Nediraj Radonju!

pali andjeo

pre 8 godina

Rafa je jedan od retkih ali bas retkih tenisera koji se uvek zalio, kad je bio prvi,drugi, treci, to je bilo uvek.
Uvek je i bio u pravu.
Uostalom sto se WTF uvek igra na istoj podlozi, zar ne bi bilo bolje i zanimljivije kad bi se svake godine igrao na razlicitoj podlozi i na razlicitom kontinentu
U bodovnom smislu negovih 9RG ima istu vrednost kao Cilicev 1 USO, tj. Federerovih 7 Wim ima istu bodovnu vrednost kao Vavrinkin AO, Noletovih 5AO ima istu vrednost kao Delpov USO
Nema nikakvih dodatnih bodova na odbrane titula, postavljanja rekorda, pomeranja granica
Mastersi su bili daleko tezi za osvajanje kad se finale igralo na 3 dobijena seta
Kad se finale igralo na 3 dobijena seta Novak je osvojio samo 1 masters.
Danas bi taj broj bio manji i njemu,Nadalu,Federeru i ostalima, sto je normalno

Ovo sto radi ATP,radi s namerom i u saradnji sa kompanijom Nike.
Ceka se novo Nike-ovo lice, zato se i radi na ubrzanju igre, servis -volej igra ce opet postati dominantna a tu prvog pika kao novog No1 vidim Nika Kirjosa
Ipak je proslo vreme Nadala, Federera i Delpa
Navijaci, nece Novakova vladavina doveka trajati,
, nece cak ni dugo...videcete vi to vrlo brzo a ubrzo posle toga ce barem 70% prestati da gleda tenis, sto ce uciniti mnogo lepsim,realnijim i normalnijim komentarima, to je jedna od stvari koje cekam
Ljudi stvarno ste preterali...bas ste postali grozno iskompleksirani nacionalisti

Pukovnik Vranic

pre 8 godina

@Aleksandar

Po tom tvom sistemu (dodavanje bodova svake godine, za sve turnire, bez oduzimanja), mislim da bi Nole bio taj koji ne bi stigao Federera po broju bodova negde do 2035. godine. Realno.

Dott

pre 8 godina

Slazem se, promene su neophodne. Sto se tice atp liste, kako ih ima dve, ona godisnja i druga sezonska koju bih ja napravio vecitom listom bez brisanja bodova, ali da se uspostavi retroaktivno unazad za svakoga ko je na turu. Vreme za servis treba da ostane ograniceno, ali bih ja povecao pauze izmedju dva odigrana gema na 2 minuta, dok izmedju setova na 4 minuta. Nec da se izbaci pri servisu, svi da igraju sa identicnim reketima i lopticama, isti broj turnira na svim podlogama. Hokaj da se unapredi tako sto ga nece traziti igraci vec da se zvucno oglasi sam kad je loptica van terena. Zatim da svaki turnir u svom kompleksu ima jedan zatvoren teren, da svaki teren ima osvetljenje i jedno najteze, da publika ne mora biti tiha za vreme trajanja poena kao i u svim ostalim sportovima.

Moo

pre 8 godina

Sistem bodovanja jeste glup...na nekim turnirima pobede u prvom kolu ili dugom ti ne donose nikakave bodove...to nije normalno. A za rezultat imamo da ce ovi na vrhu se raštrkati po turnirima da bi skupili bodove kao sto je Endi Marej sad prvi put igrao u Istanbulu. Pogotovo mislim da bodovanje ne treba da bude samo po turniru nego i po poziciji jer nije isto ako u nekom kolu pobedis 1. na svetu ili 18.

Teodosije

pre 8 godina

""Istrosio pumpe? Sad bodovanje ne valja.. Posle mozda i reket, pa loptice jer su previse okrugle..
(Nataeos, 4. maj 2015 20:46)"
Reket je relativno skoro promenio...
(Teodosije, 4. maj 2015 21:20)"

Eto ti ga sad... danas je vec odustao od tog novog, vraca se na stari... nije agonija, paranoja, ... sve je to po planu i dovesce do pravih rezultata....

Wllaxy

pre 8 godina

Verovatno bi mu sistem bodovanja savrseno odgovarao da ne igra mesecima a da ne gubi nista od poena i bude sve to vreme u samom vrhu...

ludjak

pre 8 godina

to su bila vremena.mastersi u 3 seta...finale rima roger-rafaa, epski mec. Rafa dobio 3:2. Lako je uzeti sada masterse. Ajde da vidim ko bi tada mogao da veze toliko mastersa u godini

biti normalan

pre 8 godina

Sta je, amnezija? Prvo, covek je kritikovao sistem bas kad je bio prvi. Drugo, zar Novakovi obozavaoci nisu pratili kad je on imao primedbe i na bodovanje i na raspored? Trece, ne bira Nadal sta ce novinari pitati, predlazete da nema misljenje ili da ne odgovara, da ne bi naljutio Noletove fanove? I na kraju, ne gledaju svi tako siroko kao opsesivni Novakovi navijaci, neki su toliko ograniceni da misle kako se vasiona ne vrti oko Novaka.

pali andjeo

pre 8 godina

Rafa je jedan od retkih ali bas retkih tenisera koji se uvek zalio, kad je bio prvi,drugi, treci, to je bilo uvek.
Uvek je i bio u pravu.
Uostalom sto se WTF uvek igra na istoj podlozi, zar ne bi bilo bolje i zanimljivije kad bi se svake godine igrao na razlicitoj podlozi i na razlicitom kontinentu
U bodovnom smislu negovih 9RG ima istu vrednost kao Cilicev 1 USO, tj. Federerovih 7 Wim ima istu bodovnu vrednost kao Vavrinkin AO, Noletovih 5AO ima istu vrednost kao Delpov USO
Nema nikakvih dodatnih bodova na odbrane titula, postavljanja rekorda, pomeranja granica
Mastersi su bili daleko tezi za osvajanje kad se finale igralo na 3 dobijena seta
Kad se finale igralo na 3 dobijena seta Novak je osvojio samo 1 masters.
Danas bi taj broj bio manji i njemu,Nadalu,Federeru i ostalima, sto je normalno

Ovo sto radi ATP,radi s namerom i u saradnji sa kompanijom Nike.
Ceka se novo Nike-ovo lice, zato se i radi na ubrzanju igre, servis -volej igra ce opet postati dominantna a tu prvog pika kao novog No1 vidim Nika Kirjosa
Ipak je proslo vreme Nadala, Federera i Delpa
Navijaci, nece Novakova vladavina doveka trajati,
, nece cak ni dugo...videcete vi to vrlo brzo a ubrzo posle toga ce barem 70% prestati da gleda tenis, sto ce uciniti mnogo lepsim,realnijim i normalnijim komentarima, to je jedna od stvari koje cekam
Ljudi stvarno ste preterali...bas ste postali grozno iskompleksirani nacionalisti

Moo

pre 8 godina

Sistem bodovanja jeste glup...na nekim turnirima pobede u prvom kolu ili dugom ti ne donose nikakave bodove...to nije normalno. A za rezultat imamo da ce ovi na vrhu se raštrkati po turnirima da bi skupili bodove kao sto je Endi Marej sad prvi put igrao u Istanbulu. Pogotovo mislim da bodovanje ne treba da bude samo po turniru nego i po poziciji jer nije isto ako u nekom kolu pobedis 1. na svetu ili 18.

Dott

pre 8 godina

Slazem se, promene su neophodne. Sto se tice atp liste, kako ih ima dve, ona godisnja i druga sezonska koju bih ja napravio vecitom listom bez brisanja bodova, ali da se uspostavi retroaktivno unazad za svakoga ko je na turu. Vreme za servis treba da ostane ograniceno, ali bih ja povecao pauze izmedju dva odigrana gema na 2 minuta, dok izmedju setova na 4 minuta. Nec da se izbaci pri servisu, svi da igraju sa identicnim reketima i lopticama, isti broj turnira na svim podlogama. Hokaj da se unapredi tako sto ga nece traziti igraci vec da se zvucno oglasi sam kad je loptica van terena. Zatim da svaki turnir u svom kompleksu ima jedan zatvoren teren, da svaki teren ima osvetljenje i jedno najteze, da publika ne mora biti tiha za vreme trajanja poena kao i u svim ostalim sportovima.

Pukovnik Vranic

pre 8 godina

@Aleksandar

Po tom tvom sistemu (dodavanje bodova svake godine, za sve turnire, bez oduzimanja), mislim da bi Nole bio taj koji ne bi stigao Federera po broju bodova negde do 2035. godine. Realno.

cipiripi

pre 8 godina

Ovaj bi ko Crvena zvezda baz pobeda do titule!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Partizan u inat svima.!, 4. maj 2015 19:16)
Nediraj Radonju!

Aleksandar

pre 8 godina

I ja smatram da je sistem loš. Izbacio bi odbranu poena, već bi na već osvojene dodao nove, pa bi naš Novak sada imao jedno 8 hiljada poena više od Federera, a jedno 11 hiljada više od Nadala. Njima se ne bi brisali poeni, ali bi Novak zbog ponovnog osvajanja istih turnira od prošle godine dobio nekoliko hiljada novih poena. Tako da bi ga onda stigli na rang list 2035.godine. Eto, to bi realno bilo pošteno

*Evrofiličar

pre 8 godina

Nema covek dovoljno vremena da namesti kosu iza jednog uva, pipne nos, namesti kosu iza drugog uva, opet pipne nos, izvuce gace iz..... Stvarno sramota!

dragutin

pre 8 godina

Mislim da je Nadal u pravu skoro za sve. Trebao je da zatrazi i da prvoplasirani mora da igra sa svojom patikom, drugoplasirani sa reketom za stoni tenis. Onda bi bilo i mnogo interesantnije, a i imao bi vise sanse ua bolji plasman. Ovako stvarno, tenis postaje dosadan sport, gde dominira jedan covek, pa je veliki prazni prostor, pa ponda idu svi ostali.

Pavlovic leci ojed.

pre 8 godina

Jeste problem skraceno vreme izmedju servisa. Imas "upalu", krenes da je izvuces, sredis nos, sisku iza jednog, pa iza drugog uveta. Jel liniju nisam malocas zgazio? Vreme tik tak istice, treba da serviram, bocice mi odavde nepravilno stoje, a ostala upala, nisi je dobro izvuko. Kuku ako bude dug poen pa moram da trcim.

Melenci

pre 8 godina

naravno da ne valja sistem bodovanja jer se bori da opstane u prvih pet!Ovako boli,jako boli Noletova dominacija koja Rafu ubija u pojam.A svi smo nekako bili uz Rafu kao fer je,a ovo sada ga je zakucalo do dna.Ovakve izjave sebi da dozvoli je samo odraz nemoci,pa hajde bar ga slusaju kada ne mogu da ga slave sa titulama.Nadam se da ce Ferer biti koncentrisan do kraja i da ce ga pobediti.Najruznije je sto je rekao da trenutno nije dobar sistem bodovanja,koji ljigavac ljigavi!

Ortodox brothers

pre 8 godina

Od sada ne smatram da je Rafa korektan i profesionalan kako u igri tako i van terena. Pa čoveče kako te nije sramota ovako nešto da izjaviš! Dok su te služili mišići svaki sistem bodovanja ti je odgovarao A sada kada noge više ne slušaju daj da menjamo,sramota!!

Stefan

pre 8 godina

Ovom sve smeta. Smeta mu sistem bodovanja, smeta mu skracenje vremena izmedju poena, smatra da treba vise turnira da se igra na sljaci, podloge su mu sve brze, trava na Wimbledonu treba da bude meksa. Uskoro ce reci treba da smanje doping kontrolu, da mogu da pariram Noletu i da koristim doping.. Nista nije pohvalio u tenisu, nista.

nikola

pre 8 godina

Ma daj covece uozbilji se malo.Svaki par dana neka izjava koja veze s mozgom nema.Smeta mu trava,hocu vise turnira na sljaci,ne valja sistem bodovanja koji egzistira 40 i kusur godina i niko se nije bunio.Kratka pauza izmedju poena.Ma naravno da ti je kratka kad ti ritual traje 20 sekundi.I Nole je imao problem sa tapkanjem loptice po 15 puta pa je to resio.Resi se i ti tog rituala pa ces imati vise vremena.Ne verujem da cu ovo reci,ali slusajuci Rafu sve vise gotivim Federera koji igra i ne buni se mnogo iako ce mu skoro 34.

Teodosije

pre 8 godina

"Istrosio pumpe? Sad bodovanje ne valja.. Posle mozda i reket, pa loptice jer su previse okrugle..
(Nataeos, 4. maj 2015 20:46)"
Reket je relativno skoro promenio...

Jana

pre 8 godina

A kad si bio prvi ni na sta se nisi zalio, bar ne da istupis i u svoje ime govoris, nego si isao uz grupu, cisto da ne bi odskakao...

Jedino bih mozda podrzala za vreme izmedju poena, i ovako ga ovaj vadigac krsi non-stop. Nije lako tresnuti lopticu posle nekog teskog dobijenog ili pak izgubljenog poena gde si se naudarao loptice i tempirao snagu udarca i pretrcao teren levo-desno, napred-nazad.. Sa te strane razumem.

A ovo za setove.. Hm.. Meni je svejedno, a pitanje je kome je sta lakse i zasto lakse. O tome moraju teniseri da razgovaraju medjusobno. Neko voli sporije terene, neko brze, neko voli u tri dobijena seta, neko u dva, nekome treba da sto pre zavrsi mec, a neko se polako zagreva (Nadal recimo, gubi prva dva seta i greje se za to vreme i onda naredna tri dobije ko od sale, osim ako se nije uspilo nesto tokom pauze :D ).

Zoran Loznica

pre 8 godina

Nije mu ništa smetalo kada je bio broj jedan. Sada mu sve smeta. Vreme mu prolazi, stari se, sve je manja šansa da ugrozi Đokovića koji još nije na vrhuncu snage a već ih je sve rasturio. Napred Nole.

Рајко Четник

pre 8 godina

Рафа је делимично у праву, ако играч одбрани титулу што је у сваком спорту тешко требало би га наградити бар са трећином бодова ( пример за одбрану Мастерса 333 бода).
Што се тиче паузе, можда је продужити на 30 секунди а онда за свако прекорачење одузимати поен.

Nebojša

pre 8 godina

@Aleksandar

Po tom tvom sistemu (dodavanje bodova svake godine, za sve turnire, bez oduzimanja), mislim da bi Nole bio taj koji ne bi stigao Federera po broju bodova negde do 2035. godine. Realno.
(Pukovnik Vranic, 04. maj 2015 20:41)


Pa ni Federer nikad nebi bio prvi jer nebi stigao Samprasa da se boduje na taj način ipak je ovo trenutno najbolje i najpoštenije.

šetač

pre 8 godina

Nije u redu da se turnir igra na dva dobijena a onda promeniš i igraš na tri finale. Nije to isti tenis. Ne volim da gledam tenis na brzim a ni na presporim podlogama. Tenis je danas i veština prilagođavanja sa podloge na podlogu, loptice, vremeske uslove. Uostalom lepo su plaćeni za posao koji obavljaju, ne znam zašto Rafa filozofira. Da mu pauze duže traju pa da ubaci još nešto od rituala ;) Šta bi radio da vozi formulu jedan?

Beli meca

pre 8 godina

Da vidimo ovako: sve GS igrati na sljaci, masterse igrati na 1. dobijen set za RN pa koliko trajalo trajalo, pauza za dorucak izmedju svakog servisa, bodovanje od pocetka karijere i to juniorske...valjda bi onda bio zadovoljan

Tanja

pre 8 godina

Najbolje da se sve u tenisu prilagodi Rafi. Onda neće imati zamerki. Po onoj staroj: rđavom ku... i dlaka na pi... smeta. E vala baš ga pretera. Kad je bio prvi ništa mu nije smetalo. Sad k'o neka strina, samo se žali i izvoljeva.

Običan

pre 8 godina

Izgleda da je zaboravio šta mu je Toni rekao da kaže.Polako Rafec,sad će tebi da čika Toni pravu koktelčiće za koji dan pa ćeš opet biti ti nama jak.

anica

pre 8 godina

Bas preteruje Nadal sa ovom kuknjavom, smeta mu trava, smeta mu sistem bodovanja, samo se nesto buni, dok se on buni Nole uziva, odmara i sprema za osvajanje novih trofeja.

Dušan

pre 8 godina

Ovaj ili ima neki čudno smišljen PR ili je konačno potpuno odlepio!?

Bar 5-6 godina govorim da ćemo pravo lice "dobrog dečka, pravog sportiste, skromnog čeljadeta iz španskog sela" videti tek kad kola krenu nizbrdo. Izgleda da sam dočekao. Lako je bilo biti džek 2008, 2009, 2010...

df

pre 8 godina

"..a tada nemate vremena za razmišljanje, već samo za snažne udarce."

Nema vremena za razmisljanje!? Mozda bi Rafa u filozofe ali se opredelio za pogresan poziv:D Mislim da je, ipak, hteo da kaze, "Nema se vremena da saslusam sta je stric smislio kad mi krene lose"

glasnik

pre 8 godina

Sad pocinje da me razocarava. Do juce sve u redu sad malo po malo nista ne valja. Nece valjda do kraja karijere da dodje do toga da je tenis najgori sport.
Na muci se poznaju junaci.

Alex

pre 8 godina

Rafo, uvek sam te poštovao, ali ovo nisi trebao da izjaviš. Ovo je sramotna izjava za jednog takvog sportistu. Nisi se žalio na sistem dok si bio prvi. Kakav je sistem za tebe, takav je i za druge. A bodove nisi osvojio ove godine, jer si loše igrao. Potrudi se malo umesto što kukaš i biće bodova.

đeneral

pre 8 godina

Neko je napisao da je sistem glup.Nije glup,već surov.
Ni u jednom sportu ne postoji ništa slično, ali takav je za SVE TENISERE, uključujući i tebe Rafa.

LjutaKrajina

pre 8 godina

U pravu si,RG treba da se boduje 5000 poena,Mastersi na zemlji 2500 poena,a sve ostalo da ne prelazi 500 poena. Mozda bi tada bio prvi.

Dragi

pre 8 godina

A od kada se koristi ovaj loš sistem bodovanja? Da li i kada je Rafa bio prvi na listi? Ali tada je sistem bio odličan. I rutavom ovnu svoje runo smeta!

Vz

pre 8 godina

Od sada ne smatram da je Rafa korektan i profesionalan kako u igri tako i van terena. Pa čoveče kako te nije sramota ovako nešto da izjaviš! Dok su te služili mišići svaki sistem bodovanja ti je odgovarao A sada kada noge više ne slušaju daj da menjamo,sramota!!
(Ortodox brothers, 04. maj 2015 19:57)
Ne mislim za njega vec duze vreme da je korektan sportista. Federe i Novak su daleko ispred njega po tome, ali je cinjenica da se on i ranije bunio protiv atp sistema bodovanja. Realno, nije fer, ali je tako i kraj.

Sole

pre 8 godina

Rafa je inace bio prvi na svetu 2010 i 2013 kada su se finala igrala, takodje, na dva dobijena seta. Mislim da Nadal nije zadovoljan pre svega sobom, a ne sistemom bodovanja. Svi bismo voleli da Nadal vrati samopouzdanje pa da protiv Noleta odigra jos epskih finala. E sad, da li je u pitanju samo psiha ili ima problem fizicke prirode moze se samo nagadjati.

Teodosije

pre 8 godina

""Istrosio pumpe? Sad bodovanje ne valja.. Posle mozda i reket, pa loptice jer su previse okrugle..
(Nataeos, 4. maj 2015 20:46)"
Reket je relativno skoro promenio...
(Teodosije, 4. maj 2015 21:20)"

Eto ti ga sad... danas je vec odustao od tog novog, vraca se na stari... nije agonija, paranoja, ... sve je to po planu i dovesce do pravih rezultata....

Wllaxy

pre 8 godina

Verovatno bi mu sistem bodovanja savrseno odgovarao da ne igra mesecima a da ne gubi nista od poena i bude sve to vreme u samom vrhu...