Ponedeljak, 27.04.2015.

20:30

"Nadal ne može da pobedi Novaka"

Patrik Muratoglu, trener i dečko prve teniserke sveta Serene Vilijams, rekao je da Rafael Nadal ne može pobediti Novaka Đokovića.

Izvor: ÐN

"Nadal ne može da pobedi Novaka" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

pustite sportistu da odgovori

pre 8 godina

Mnogo, ali mnogo nemas pojma... Doping pojacava snagu, okretnost, izdrzljivost, percepciju, brzinu i reakciju. Ispricacu ti nesto. Igrao sam fudbal ceo zivot, sada ga igram rekreativno i zbog odredjenog problema primam povremeno injekcije kortikosteroida u tkivo. Onog dana kada primim injekciju, i stutradan, ja ne stajem sa trcanjem i igram fudbal daleko bolje. Koordinacija, brzina,kondicija, tacnost, osecaj, brzina reakcije, sve je tako mnogo bolje i jace. Kao da sam odjednom 10 godina mladji. Da ne poverujes. Trebalo mi je malo vremena da povezem te dve stvari, ali svaki put je isto. Neveovatno! A to sto dobijam je mala doza koja sluzi da se tretirao odredjeni i lokalizovan predeo u tkivu. Mogu da zamislim koliko i kako radi doping koji se daje profesionalcima!
(Vlada, 28. april 2015 02:09)

hajde mi molim te objasni jel doping i to kad jedan igrac koji nema snage da odigra mec do kraja,povraca po terenu,predaje meceve, dodje do toga da posle 6 sati igranja se ni ne oznoji i ima snage za jos jedan mec. i postane najspremniji sportista sveta. ili je to samo gluten. RAfa celu karijeru igra na snagu. i da koristi nesto vec na pocetku bi ga razntkrili kad je bio anoniman. al molim te objasni mi ,posto kazes da si sportista, kako neko dodje od igraca bez snage i kondicije do najspremnijeg sportiste?

JOBO

pre 8 godina

Ljudi preziru sve one koji ne uspiju, a mrze one koji se uspnu iznad njih; Navikni se na prezir ako želis mir, ili na mržnju ako pristaneš na borbu.

Mesa Selimovic

Magnus Norman

pre 8 godina

I sad se svi upljuvaše od rasprave, o nečemu, što će se pre ili kasnije pokazati na terenu.
(Pajko, 28. april 2015 11:06)

Po tvojoj logici onda ne treba uopste nikada ni o cemu raspravljati, kad ce se ionako na terenu sve pokazati. Zar ne vidis car pred-analize, sitne fer plej prozivke, argumentacije, razmene misljenja, ... ? Ja volim kada neko izjavom malo "isprovocira" ostale analiticare, igrace, publiku i navijace, jer je u tome i draz citanja vesti i pracenja sporta. Mislim da ce Nadal ove godine spektakularno da izgubi u ranoj fazi Roland Garosa.

macak

pre 8 godina

ne razumem zasto nase komsije toliko komentarisu Djokovica. Vi bi sve dali da je vas ali nece da ide. Nego Nole je vec jedan od najboljih u istoriji po svemu i sve drugo je cista ljubomora. Osvojio on RG ili nr opet je jedan od najvecih igraca u istoriji.....

Mirko

pre 8 godina

Federer je bolji igrač na šljaci od Đokovića. Uzeo jednom RG, igrao 4 finala i nekolko mastersa, malo li je? Da nne igra u Nadalovo vreme sad bi čovek imao 5 rg, i obrnuto Nadal bi imao 4 W tj 5 da nije propustio 2009. Obojica su klasa za Nola.I da - oni su istorija koju Nole nikada neće dostići
(Doktor, 28. april 2015 01:13)

Za šta si bre ti doktor? Za OVO si dunster!

Da ne igra u Nadalovo vreme? A šta bi bilo da Novak ne igra u vreme obojice, nego da igra u vreme Safina,Hewita,Rodik,Nalbandijana,Robreda i ostalih kao što je Federer u početku igrao?
Do sad bi imao 20 GS i 100 mastersa. Sad ima upola manje zbog obojice i Rafe i Feda.
Ali opet i ta priča nije kompletna. Sva trojica tenisera su napredovala zbog međusobnog suočavanja i kvaliteta, podizali su jedni drugima nivoe i sposobnosti i ovo danas je prerastao u rocket-tenis, ovo nije ista igra kao pre deset ili više godina. Dokaz za to je to što osim njih trojice gotovo niko ništa nije osvojio. GS-e za poslednjih 10-12 godina, pored njih ima samo četvorica koji su osvojili po jedan GS - Del Potro, Wawrinka, Marej 2x, Čilić i niko više. Dakle to je zbirno 5 GS-a za 10 godina koje nije osvojila prva trojka.

Jel sad kontaš da nemaš pojma i da si samo prosti "navijač"?

Milan Djordjević

pre 8 godina

E ovo mi više ide na živce. Ako ovo piše "prorok" Ozmo onda mi je jasno. Lepo kaže Rodžer da je Nadal najveći favorit u Parizu bez obzira na formu. Jeste Nole najbolji, bez daljnjeg, ali ne može se potceniti čovek koji je u 10 godina samo jednom izgubio na RG. A Nole je tu odmah do njega s obzirom na sadašnje i prošle rezultate. A šta ako osvoji neko peti, kao U.S. Open prošle godine Čilić ?

drago

pre 8 godina

Hahaha ne moze, samo ga je 23 puta pobjedio do sada, od toga 14 puta na zemlji.
A na Roland Garrosu su tu negdje, 6:0 za Nadala.
Finale Garrosa Nadal (cisti Cilicu Ferrera u 4-finalu i Djokovica u polufinalu) vs Cilic.

PS Salim se malo, ali cinjenica je da ce Cilic uzeti jos Slamova ako ga posluzi zdravlje i ostane mu Goran trener. A hoce.

Wolfgang O.

pre 8 godina

Glupe izjave, ne mogu da verujem da jedan trener tako nesto kaze.

Jasno je i maloj deci da je Nole trenutno u daleko boljoj formi, to govore brojevi, matematika.

Ali bilo ko, ko iole prati tenis, je sigurno toliko puta video neverovatna iznenadjenja, kada realno los teniser pobedi boljeg. Da ne govorimo o REALNO dobrim teniserima koji su trenutno u slabijoj formi.

U ovom posebnom slucaju Nole ima i ogroman pritisak osvajanja RG-a i Rafine dominacije na toj podlozi i uopste. Pritisak naravno ima i Rafa, prvi put mu se ozbiljno drma RG tron. Ali tu je i motivacija, publika, itd.

Mislim, mnogo je faktora u igri i najvise sto neko moze reci u smislu prognoze je da Nole ima blagu prednost na papiru.

poznavalac

pre 8 godina

Dok je Novak tek krcio svoj put ka top 10 Nadal i Federer mogli su da se sepure i u tom periodu su uzeli Novaku veliki broj pobeda i dosta turnira.Kada se uporedi vreme kada je Novak stasao i usao u top 10 i od tog trenutka kada se napravi presek svih njegovih meceva sa ovom dvojicom lako se dolazi do podatka da je Novak neprikosnkven broj 1 i da su ostali samo djaci koje vaspitava.Njegovi rezultati u toj najjacoj konkurenciji tenisa od tog trenutka svrstavaju ga vise nego ubedljivo kao najboljeg tenisera u istoriji ovog sporta.Uzimanjem RG to ce samo jos vise cementirati tako da razni doktori i drugi znalci mogu lagano da pocnu sa prepisivanjem sopstvene terapije oporavka od realnosti i istine koja je tako bolna po njih.

šetač

pre 8 godina

Tri seta na centralnom terenu RG i na dva dobijena u MC, Madridu i Rimu plus različita vrsta uloga, su potpuno različite priče. Rafa non stop skida pritisak. Pobediće onaj kome se slože kockice tog dana, Noletu je najveći problem Novak i da izbije iz glave Rafu. Uostalom on je njemu u glavi itekako. Meč po meč poen, po poen pa kako bude, možda do njihovog susreta uopšte i ne dođe. Rafa može da se raspadne mnogo ranije. Ja bih lično voleo da ga Nole dobije u finalu i na taj način uzme titulu, ali ako uzme i bez toga baš ga briga.

Sa s, nikako z!

pre 8 godina

Realno, Novak ne igra ni 70% kao sto je igrao 2011.g. Tada je izgubio od Federera, koji je na zemlji skoro pa autsajder. Prema tome, langzam aber ziher!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ibarska, 27. april 2015 23:43)
Langsam...Ne znaš ti nemački, care, a uz to i lupetaš. Samo razmisli, kako neko toliko kratak može da uradi poređenje igre svetskog broja jedan od pre 4 godine i danas uzevši u obzir sazrevanje igrača i evoluciju igre..Totalni apsurd!

misko

pre 8 godina

a sta ako obojica ispadnu od nisikorija ili raonica ??? ili mozda federera, mareja?... ovaj pritisak nije dobar za novaka i nemojte to da mu radite....evo recimo i da novak dobije rafu u cetvrtfinalu, pa ispraznice se emotivno ...

Vuja neznalica

pre 8 godina

To je istina Muratoglu! Istorija je pokazala da pogotovo ne moze na Rg! 0,0,0,0,0,0,0,0,0...9!
(Jumko, 27. april 2015 23:23)

Što je svojevremeno znao da kaže Minimaks: "Sve ima svoj kraj, pa čak i TUP-TUP..."

VUK

pre 8 godina

poznavajuci Toni Nadala, strica i trenera, ako bude uveren da Rafa u ovom trenutku ne može da dobije Novaka.. Nadal ispada 1,2kolu,uzima pare na kladionici, a Novaku kvari osećaj pobede.. u stilu:ne vredi ti RG kad mene nisi pobedio..Toni je sitna duša i najveća snaga Federera.. da je bio sa Nadalom teniski a ne fudbalski trener, imao bi više od 20GS.Ovako i on je otvorio prostor za Novaka.. pokušava mučenik da se vrati na mesto Br.1.evo četvrta godina.. ali nema šanse dok stric kolo vodi..samo tako nastavi Toni.

Wladavr

pre 8 godina

Muratoglu realno oslikava stanje u muškom tenisu, za razliku od Vilandera koji je bio dobar teniser, a sada loš komentator. Zaista u ovoj godini nijedan teniser još nije ni primirisao Novaku po kvalitetu, a kamoli Nadal. Novak jedino može da s spotakne na nkom turniru "svojom zaslugom" ili ne daj Bože povredom. Druge vrste scenarija su za sada Nučna Fantastika.

Vlada

pre 8 godina

da je meni samo da nađem taj doping koji mi pomaže da bolje udaram forhend, bekhend, slajs, topspin itd. ušao bih u prvih pet za čas.
(popeye, 27. april 2015 21:42)

Mnogo, ali mnogo nemas pojma... Doping pojacava snagu, okretnost, izdrzljivost, percepciju, brzinu i reakciju. Ispricacu ti nesto. Igrao sam fudbal ceo zivot, sada ga igram rekreativno i zbog odredjenog problema primam povremeno injekcije kortikosteroida u tkivo. Onog dana kada primim injekciju, i stutradan, ja ne stajem sa trcanjem i igram fudbal daleko bolje. Koordinacija, brzina,kondicija, tacnost, osecaj, brzina reakcije, sve je tako mnogo bolje i jace. Kao da sam odjednom 10 godina mladji. Da ne poverujes. Trebalo mi je malo vremena da povezem te dve stvari, ali svaki put je isto. Neveovatno! A to sto dobijam je mala doza koja sluzi da se tretirao odredjeni i lokalizovan predeo u tkivu. Mogu da zamislim koliko i kako radi doping koji se daje profesionalcima!

Doktor

pre 8 godina

Federer je bolji igrač na šljaci od Đokovića. Uzeo jednom RG, igrao 4 finala i nekolko mastersa, malo li je? Da nne igra u Nadalovo vreme sad bi čovek imao 5 rg, i obrnuto Nadal bi imao 4 W tj 5 da nije propustio 2009. Obojica su klasa za Nola.I da - oni su istorija koju Nole nikada neće dostići

aleks

pre 8 godina

Ma Nadal je definitivno zreo za poraz, nema on sta da trazi protiv Djokovica ali Federer ako se uskopisti jos jedared pred penziju... Doduse sve redje i redje i nadam se da nece ali niko Djokovica tako ne otrese kao on.

drago

pre 8 godina

Najvise se pamti one koji dominiraju na Wimbledonu i Garrosu. Djokovic ne dominira ni na jednom od ta 2 i gleda u ledja Nadalu i Federeru po broju Slamova. Zato i nema toliki ugled.

Vladislav

pre 8 godina

A sto omalovazavate Federerove pobede i osvajanja GS ? Mozda ce jednog dana pisati da je Novak Djokovic napravio svoj najveci uspeh kada je Federer bio na zalasku karijere a Nadala zaredjale povrede 3 jedna za drugom operacija kolena , povreda zgloga na ruci , operacija slepog creva...

ibarska

pre 8 godina

Realno, Novak ne igra ni 70% kao sto je igrao 2011.g. Tada je izgubio od Federera, koji je na zemlji skoro pa autsajder. Prema tome, langzam aber ziher!

$$$

pre 8 godina

Ma šta me briga ko će da pobedi...mozda je pametnije da pišete kako ljudi preživljavaju i kako ne mogu da prežive mesec...
(djordje, 27. april 2015 21:31)

Pa brate ima drugih rubrika na ovom i drugim raznim sajtovima gde o tome pišu. Ovde na tenisu sigurno nećeš naći te teme. Zalutao si malo. Nije valjda da to ne razumeš.

Dodx

pre 8 godina

Samo da ne bude kao prošlih godina, ,,Nadal ranjen, a onda, nekim čudom (bombonicama )kao da ništa nije bilo, uzima RG.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Red, 27. april 2015 21:17)

da je meni samo da nađem taj doping koji mi pomaže da bolje udaram forhend, bekhend, slajs, topspin itd. ušao bih u prvih pet za čas.
(popeye, 27. april 2015 21:42)

Doping pomaže da se bolje udara tako što pojačava snagu i brzinu, pa se bolje dolazi i namešta na svaki udarac.

zikislav

pre 8 godina

Samo da ne bude kao cavic vs phelps
pa smo videli ko kosi a ko vodu nosi
prvo skoci pa kazi hop
Nole nije osvojio RG a kad ga osvoji mozemo slaviti a neki vec ovde slave...

max

pre 8 godina

Mislim da je Muratoglu sasvim u pravu i da je Novak definitivno ovoga puta jači i na tri seta na šljaci od Nadala,zbog samopouzdanja ali i momentuma,pa zar najbolji skor na Monte Carlu nije dobar znak ? Ova godina neverovatno podseća na legendarnu 2011.g jer Novak protiv trojke Federer-Nadal-Marej ima 5-1 a još nije počeo ni Masters u Madridu ! NESTVARNO !!

Teodosije

pre 8 godina

"Ma šta me briga ko će da pobedi...mozda je pametnije da pišete kako ljudi preživljavaju i kako ne mogu da prežive mesec...
(djordje, 27. april 2015 21:31)
"

a zasto bi to ikoga zanimalo? radite pa zaradite!

milan

pre 8 godina

Posle tolike euforije sa "već osvojenim" Roland Garrosom za Novaka, može da usledi "leden tuš".Nadal to neće lako dati,siguran sam.To je njegov drugi dom.Ma kakav dom.Hram.A do Roland Garros-a će tempirati formu.Zar stvarno mislite da će Nadal sa Đokom da igra bezvoljno kao sa onim manekenom Fonjinijem?

Melenci

pre 8 godina

ovo je lepo cuti!Ali sam uvek za oprez,za bespotrebnu euforiju,koja moze da bude i kontraproduktivna.Nadal,Federer i jos nekolicina nikada se ne mogu unapred otpisati.Samo neka se Nole odmori,neka se pripremi za naredne turnire.Niko preko mreze nece Noletu predati mec unapred vec ce se boriti,tako da Noletu zelim da bude pre svega zdrav i odmoran.

novica

pre 8 godina

Naravno da bi svi mi voleli da Novak konacno osvoji Pariz ali... Strasno me nervira sto svi eksperti,bivsi teniseri,novinari,kladionice vide Novaka i Rafu kao jedine osvajace Pariza.Pa zar ce drugi teniseri da budu samo nemi posmatraci.Svi znamo da Federer,Wawrinka,Nisikori,ili recimo ludi Monfis kada igraju svoj najbolji tenis mogu uz slabiji dan Novaka ili Rafe da naprave iznenadjenje.Treba pobediti sest meca pre borbe za titulu.Rafa nije onaj igrac koji je vladao u Parizu celu deceniju,a Novak je pod velikim pritiskom ocekivanja.

Bozidar

pre 8 godina

Da li ste svesni ako Novak slomi Nadala na Roland Garosu ili osvoji trofej pobedivsi u finalu nekog drugog-nebitno Novak ce imati takav priliv samopouzdanja i snage da ce tek da slede neverovatne pobede i bice veoma opasan.

Vladislav

pre 8 godina

Lepo je ovo procitati ali mi se nimalo ne dopada sto je Nole odustao od Madrida , tim svojim potezom moze vratiti Rafu ( u slucaju da uzme Rafa Madrid ) , sam sebi Nole moze napraviti problem , Rafi nedostaje samopuzdanje a Nole ga u ovakvoj formi uvek moze dobiti e sada odustajanje moze biti mac sa dve ostrice, mozda je Nole trebao da u sledeca dva turnira igra onoliko koliko i Rafa , ako Rafa ispadne rano i Nole da isprati to ranim ispadanjem ako idu do finala nek ga Nole tamo izdominira , to vazi i za Rim , Nole je trebao da igra oniliko koliko je potrebno a ne dozvoliti Rafi da nesto osvoji i da ponovo puca od samopuzdanja.Federer je pola svoje karijere igrao masterse 1000 i turnire id 500 u tri dobijena seta to vazi i za Samprasa,Agasija,Bekera...niti su bili slobodni u prvim kolima i nisu se zalili na umor...

nesa

pre 8 godina

Voleo bih da vidim Novaka na pobednickom postolju RG jer mu je taj trofej jedini koji mu jos nedostaje od grand slamova.
Nadalu svaka cast, veliki je teniser I nadam se da ce to i ostati jos dugo. Ipak, kad bi se RG igrao danas, mislim da ne bi mogao da pobedi Novaka obzirom da mu manjka samopouzdanje, a to se stice pobedama. Rafa nije mnogo pokazao od kako se vratio na teren, ali postoji sansa da povrati samopouzdanje na mastersima u Rimu i Madridu. U tom slucaju ce biti neizvesno.

Nebojsa

pre 8 godina

Novak ima sanse da osvoji RG ove godine ne osvojila ga tesko ce ga osvojiti sledece godine moje misljenje da ce se Nadal vratiti sledece godine na velika vrata u top formi i zato mora Novak da iskoristi da ove godine osvoji RG

danix

pre 8 godina

Ja samo znam da je Rafa poslije svakog turnira,ove godine,sve vise umoran i sve vise u neubjedljivoj formi.
Mnogi pisu da ce se povratiti na RG u sta ja ne vjerujem,pod uslovom da vise ne uzima stimulativna sredstva.
Cak pomisljam da se Rafa nece ni pojaviti na RG,izmislice neku povredu,eto,imam takav osjecaj.Njegovo fizicko stanje je pod velom velike tajne i trebalo bi da saznamo sta se to desava s njim?Ali,znam da cemo to tesko saznati.
U svakom slucaju,Nole dolazi odmoran na RG,u velikoj je formi i u velikom stilu ga osvaja,ostalo me nista drugo i ne zanima.

Bozidar

pre 8 godina

Novak sa ovim kvalitetom igre,brzinom,ostrinom i snagom izgleda kao covek neverovatnih sposobnosti...kao super heroj.
Kada budeo dosao na Roland Garos bice veoma opasan i igrace maksimalno fokusirano,i sam Novak zna na koga i kako treba da udari..Nadal je meta.
Novak zeli titulu,ne prica o tome ali hoce da se revansira i ici ce sigurno.

popeye

pre 8 godina

Samo da ne bude kao prošlih godina, ,,Nadal ranjen, a onda, nekim čudom (bombonicama )kao da ništa nije bilo, uzima RG.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Red, 27. april 2015 21:17)

da je meni samo da nađem taj doping koji mi pomaže da bolje udaram forhend, bekhend, slajs, topspin itd. ušao bih u prvih pet za čas.

deltoid

pre 8 godina

o " velicini " djokovica kao marsovcu koji se pojavio sa neke druge planete i koji pokazuje ne znam ni ja sta vec sto nije vidjeno u svetu tenisa , najbolje govore njegovi osvojeni GS turniri i tresenje kolenca njegovih navijaca da li ce samo jednom pobediti na RG. o besmislenim komentarima, rodzer gotov, nadala gotov, bla-bla-bla-bla ne treba covek ni trositi reci. 9 puta osvojen RG i 7 puta osvojen WM ( ostale trofeje ne treba ni spominjati). nadal da ne osvoji nista sledecih 5 godina i da se pojavi sa stakama na terenu opet bi prezali od njega,jer je covek sampion. nekome ostaje da vezba i trudi se da ih samo sustigne,a nekome da pokusa da osvojio jos po nesto i udje u anale belog sporta kao jos trofejniji ...

simke

pre 8 godina

Procitao sam da je Novak i definitivno odustao od turnira u Madridu...Iskreno,ne znam koliko je ovo pametan potez,Nole je bio u nevjerovatnom naletu,sve najvece turnire je uzeo,trebao je nastaviti taj niz....Ali ocigledno ne zeli doci u Madrid zbog publike koja mu je zvizdala prije 2 godine...Nadam se da zna sta radi,jer ovo moze biti kontraefekat,moze ispasti iz pravog ritma.

Bozidar

pre 8 godina

Nije bas zgodno sa ovakvim izjavama u javnost.
U redu su misljenja strucnjaka,ali ne znam koliko je to dobro zbog ocekivanja.Jeste Novak jak i u formi ali Nadal nije za otpisivanje.
Bilo bi super da ga Novak uvek dobija..ali nije bas uvek tako jednostavno.

danilo

pre 8 godina

Ima dobra poslovica na Zapadu:
"Stavi pare iza svojih reči!", ili tako nekako.
Danas Fedex misli da je Nadal ipak prvi favorit, sada ovaj trener koji se svakako razume u tenis, i te kako, vidi Noleta kao neprikosnovenog.
Obojica, i svi mi, imamo lepu šansu da zaradimo lovu pošto će kvota za pobedu na R.G. i za Rafu, i za Noleta biti iznad 2,0.
Ekspertnost se prepoznaje po predvidjanja dogadjaja, sve ostalo je ćaskanje u dokolici...

objektivni Novakov navijac

pre 8 godina

Iz tvojih ustiju u Bozje usi!
Posto ce do tog meca izgledno je doci pre finala,nis dorecen!
Novak ce osvojiti RG tako je trebalo da izjavis!

djordjevic

pre 8 godina

Vec godinama unazad je jasno da pitanje pobednika izmedju Noleta i Rafe, pa cak i na sljaci, uglavnom zavisi od Noleta...

Ali reci da Rafa ne moze nekoga da pobedi na RG je malo suludo.

prognozer

pre 8 godina

Sada će da pljušte hvalospevi o Muratogluu... a posle RG biće: "Pa, sve je govorilo da je Nadal gotov, kad ono... samo da nije imao toliko duplih... ili, nije imao sreće... ili, sledeće godine..."

Dott

pre 8 godina

Muratoglu je izneo opste misljenje koje deli kompletna teniska javnost, pa i sam Nadal koji je vec rekao da svoju fizicku spremu podici na visi nivo.
Pitanje moze biti samo kad bude kondiciono fit, hoce li njegova igra biti dovoljno dobra za tako sto.
Nadal nesto vece sanse za pobedom nad Novakom moze imati samo na RG ukoliko bude fit i vreme bude suncano i toplo. Samo jedan od ova tri faktora ukoliko izostane, favorit je Novak.

Milos Obilic

pre 8 godina

Ako Nadal ne moze, onda ti sigurno mozes MURAToglu ! ;)
Sada malo ozbiljno.
Ne razumem zasto toliko prepucavanja, medju ljudima koji iznose svoja misljenja.Pa ljudi ko garantuje da ce Novak ili Nadal osvojiti RG.Ne razumem da pljujete Nadala koji je 9x osvajao isti. Zar je to malo.Pa cak i da Novak osvoji ovogodisnji RG, ne vidim logiku stalnih komentara '' Kralj je mrtav, ziveo kralj ''.Razumem euforiju ali elem zar 9 nije vece od 1, i zar mi to Srbi slavimo ono sto tek treba da se desi, i pod uslovom da se desi.Nikako ne omalovazavam znanje i mogucnost Novaka,ali zar nas istorija ne uci da se pogotovu mi Srbi ne trebamo radovati unapred, cisto zbog onog naseg, ovaj Rafa lose igra, nije u formi, ako naleti na ovog, na onog a on 9 godina vlada u Parizu.Opusteno ljudi jer ovde se ne pitamo ni ja ni vi, ovde se pitaju Novak, Rafa, Roger, a pre svih njih teniska federacija koja je po zaradi odma iza FIFE i UEFE. Pa sada ko razume shvati ce. Ko zna sta ce se sve izdesavati di RG, i na njemu ! Pozdrav svim fanovima !

djordjevic

pre 8 godina

Vec godinama unazad je jasno da pitanje pobednika izmedju Noleta i Rafe, pa cak i na sljaci, uglavnom zavisi od Noleta...

Ali reci da Rafa ne moze nekoga da pobedi na RG je malo suludo.

$$$

pre 8 godina

Ma šta me briga ko će da pobedi...mozda je pametnije da pišete kako ljudi preživljavaju i kako ne mogu da prežive mesec...
(djordje, 27. april 2015 21:31)

Pa brate ima drugih rubrika na ovom i drugim raznim sajtovima gde o tome pišu. Ovde na tenisu sigurno nećeš naći te teme. Zalutao si malo. Nije valjda da to ne razumeš.

milan

pre 8 godina

Posle tolike euforije sa "već osvojenim" Roland Garrosom za Novaka, može da usledi "leden tuš".Nadal to neće lako dati,siguran sam.To je njegov drugi dom.Ma kakav dom.Hram.A do Roland Garros-a će tempirati formu.Zar stvarno mislite da će Nadal sa Đokom da igra bezvoljno kao sa onim manekenom Fonjinijem?

Bozidar

pre 8 godina

Da li ste svesni ako Novak slomi Nadala na Roland Garosu ili osvoji trofej pobedivsi u finalu nekog drugog-nebitno Novak ce imati takav priliv samopouzdanja i snage da ce tek da slede neverovatne pobede i bice veoma opasan.

danilo

pre 8 godina

Ima dobra poslovica na Zapadu:
"Stavi pare iza svojih reči!", ili tako nekako.
Danas Fedex misli da je Nadal ipak prvi favorit, sada ovaj trener koji se svakako razume u tenis, i te kako, vidi Noleta kao neprikosnovenog.
Obojica, i svi mi, imamo lepu šansu da zaradimo lovu pošto će kvota za pobedu na R.G. i za Rafu, i za Noleta biti iznad 2,0.
Ekspertnost se prepoznaje po predvidjanja dogadjaja, sve ostalo je ćaskanje u dokolici...

Dodx

pre 8 godina

Samo da ne bude kao prošlih godina, ,,Nadal ranjen, a onda, nekim čudom (bombonicama )kao da ništa nije bilo, uzima RG.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Red, 27. april 2015 21:17)

da je meni samo da nađem taj doping koji mi pomaže da bolje udaram forhend, bekhend, slajs, topspin itd. ušao bih u prvih pet za čas.
(popeye, 27. april 2015 21:42)

Doping pomaže da se bolje udara tako što pojačava snagu i brzinu, pa se bolje dolazi i namešta na svaki udarac.

Teodosije

pre 8 godina

"Ma šta me briga ko će da pobedi...mozda je pametnije da pišete kako ljudi preživljavaju i kako ne mogu da prežive mesec...
(djordje, 27. april 2015 21:31)
"

a zasto bi to ikoga zanimalo? radite pa zaradite!

Bozidar

pre 8 godina

Novak sa ovim kvalitetom igre,brzinom,ostrinom i snagom izgleda kao covek neverovatnih sposobnosti...kao super heroj.
Kada budeo dosao na Roland Garos bice veoma opasan i igrace maksimalno fokusirano,i sam Novak zna na koga i kako treba da udari..Nadal je meta.
Novak zeli titulu,ne prica o tome ali hoce da se revansira i ici ce sigurno.

max

pre 8 godina

Mislim da je Muratoglu sasvim u pravu i da je Novak definitivno ovoga puta jači i na tri seta na šljaci od Nadala,zbog samopouzdanja ali i momentuma,pa zar najbolji skor na Monte Carlu nije dobar znak ? Ova godina neverovatno podseća na legendarnu 2011.g jer Novak protiv trojke Federer-Nadal-Marej ima 5-1 a još nije počeo ni Masters u Madridu ! NESTVARNO !!

Milos Obilic

pre 8 godina

Ako Nadal ne moze, onda ti sigurno mozes MURAToglu ! ;)
Sada malo ozbiljno.
Ne razumem zasto toliko prepucavanja, medju ljudima koji iznose svoja misljenja.Pa ljudi ko garantuje da ce Novak ili Nadal osvojiti RG.Ne razumem da pljujete Nadala koji je 9x osvajao isti. Zar je to malo.Pa cak i da Novak osvoji ovogodisnji RG, ne vidim logiku stalnih komentara '' Kralj je mrtav, ziveo kralj ''.Razumem euforiju ali elem zar 9 nije vece od 1, i zar mi to Srbi slavimo ono sto tek treba da se desi, i pod uslovom da se desi.Nikako ne omalovazavam znanje i mogucnost Novaka,ali zar nas istorija ne uci da se pogotovu mi Srbi ne trebamo radovati unapred, cisto zbog onog naseg, ovaj Rafa lose igra, nije u formi, ako naleti na ovog, na onog a on 9 godina vlada u Parizu.Opusteno ljudi jer ovde se ne pitamo ni ja ni vi, ovde se pitaju Novak, Rafa, Roger, a pre svih njih teniska federacija koja je po zaradi odma iza FIFE i UEFE. Pa sada ko razume shvati ce. Ko zna sta ce se sve izdesavati di RG, i na njemu ! Pozdrav svim fanovima !

novica

pre 8 godina

Naravno da bi svi mi voleli da Novak konacno osvoji Pariz ali... Strasno me nervira sto svi eksperti,bivsi teniseri,novinari,kladionice vide Novaka i Rafu kao jedine osvajace Pariza.Pa zar ce drugi teniseri da budu samo nemi posmatraci.Svi znamo da Federer,Wawrinka,Nisikori,ili recimo ludi Monfis kada igraju svoj najbolji tenis mogu uz slabiji dan Novaka ili Rafe da naprave iznenadjenje.Treba pobediti sest meca pre borbe za titulu.Rafa nije onaj igrac koji je vladao u Parizu celu deceniju,a Novak je pod velikim pritiskom ocekivanja.

danix

pre 8 godina

Ja samo znam da je Rafa poslije svakog turnira,ove godine,sve vise umoran i sve vise u neubjedljivoj formi.
Mnogi pisu da ce se povratiti na RG u sta ja ne vjerujem,pod uslovom da vise ne uzima stimulativna sredstva.
Cak pomisljam da se Rafa nece ni pojaviti na RG,izmislice neku povredu,eto,imam takav osjecaj.Njegovo fizicko stanje je pod velom velike tajne i trebalo bi da saznamo sta se to desava s njim?Ali,znam da cemo to tesko saznati.
U svakom slucaju,Nole dolazi odmoran na RG,u velikoj je formi i u velikom stilu ga osvaja,ostalo me nista drugo i ne zanima.

Bozidar

pre 8 godina

Nije bas zgodno sa ovakvim izjavama u javnost.
U redu su misljenja strucnjaka,ali ne znam koliko je to dobro zbog ocekivanja.Jeste Novak jak i u formi ali Nadal nije za otpisivanje.
Bilo bi super da ga Novak uvek dobija..ali nije bas uvek tako jednostavno.

zikislav

pre 8 godina

Samo da ne bude kao cavic vs phelps
pa smo videli ko kosi a ko vodu nosi
prvo skoci pa kazi hop
Nole nije osvojio RG a kad ga osvoji mozemo slaviti a neki vec ovde slave...

nesa

pre 8 godina

Voleo bih da vidim Novaka na pobednickom postolju RG jer mu je taj trofej jedini koji mu jos nedostaje od grand slamova.
Nadalu svaka cast, veliki je teniser I nadam se da ce to i ostati jos dugo. Ipak, kad bi se RG igrao danas, mislim da ne bi mogao da pobedi Novaka obzirom da mu manjka samopouzdanje, a to se stice pobedama. Rafa nije mnogo pokazao od kako se vratio na teren, ali postoji sansa da povrati samopouzdanje na mastersima u Rimu i Madridu. U tom slucaju ce biti neizvesno.

prognozer

pre 8 godina

Sada će da pljušte hvalospevi o Muratogluu... a posle RG biće: "Pa, sve je govorilo da je Nadal gotov, kad ono... samo da nije imao toliko duplih... ili, nije imao sreće... ili, sledeće godine..."

Dott

pre 8 godina

Muratoglu je izneo opste misljenje koje deli kompletna teniska javnost, pa i sam Nadal koji je vec rekao da svoju fizicku spremu podici na visi nivo.
Pitanje moze biti samo kad bude kondiciono fit, hoce li njegova igra biti dovoljno dobra za tako sto.
Nadal nesto vece sanse za pobedom nad Novakom moze imati samo na RG ukoliko bude fit i vreme bude suncano i toplo. Samo jedan od ova tri faktora ukoliko izostane, favorit je Novak.

šetač

pre 8 godina

Tri seta na centralnom terenu RG i na dva dobijena u MC, Madridu i Rimu plus različita vrsta uloga, su potpuno različite priče. Rafa non stop skida pritisak. Pobediće onaj kome se slože kockice tog dana, Noletu je najveći problem Novak i da izbije iz glave Rafu. Uostalom on je njemu u glavi itekako. Meč po meč poen, po poen pa kako bude, možda do njihovog susreta uopšte i ne dođe. Rafa može da se raspadne mnogo ranije. Ja bih lično voleo da ga Nole dobije u finalu i na taj način uzme titulu, ali ako uzme i bez toga baš ga briga.

deltoid

pre 8 godina

o " velicini " djokovica kao marsovcu koji se pojavio sa neke druge planete i koji pokazuje ne znam ni ja sta vec sto nije vidjeno u svetu tenisa , najbolje govore njegovi osvojeni GS turniri i tresenje kolenca njegovih navijaca da li ce samo jednom pobediti na RG. o besmislenim komentarima, rodzer gotov, nadala gotov, bla-bla-bla-bla ne treba covek ni trositi reci. 9 puta osvojen RG i 7 puta osvojen WM ( ostale trofeje ne treba ni spominjati). nadal da ne osvoji nista sledecih 5 godina i da se pojavi sa stakama na terenu opet bi prezali od njega,jer je covek sampion. nekome ostaje da vezba i trudi se da ih samo sustigne,a nekome da pokusa da osvojio jos po nesto i udje u anale belog sporta kao jos trofejniji ...

Nebojsa

pre 8 godina

Novak ima sanse da osvoji RG ove godine ne osvojila ga tesko ce ga osvojiti sledece godine moje misljenje da ce se Nadal vratiti sledece godine na velika vrata u top formi i zato mora Novak da iskoristi da ove godine osvoji RG

objektivni Novakov navijac

pre 8 godina

Iz tvojih ustiju u Bozje usi!
Posto ce do tog meca izgledno je doci pre finala,nis dorecen!
Novak ce osvojiti RG tako je trebalo da izjavis!

simke

pre 8 godina

Procitao sam da je Novak i definitivno odustao od turnira u Madridu...Iskreno,ne znam koliko je ovo pametan potez,Nole je bio u nevjerovatnom naletu,sve najvece turnire je uzeo,trebao je nastaviti taj niz....Ali ocigledno ne zeli doci u Madrid zbog publike koja mu je zvizdala prije 2 godine...Nadam se da zna sta radi,jer ovo moze biti kontraefekat,moze ispasti iz pravog ritma.

Vuja neznalica

pre 8 godina

To je istina Muratoglu! Istorija je pokazala da pogotovo ne moze na Rg! 0,0,0,0,0,0,0,0,0...9!
(Jumko, 27. april 2015 23:23)

Što je svojevremeno znao da kaže Minimaks: "Sve ima svoj kraj, pa čak i TUP-TUP..."

Mirko

pre 8 godina

Federer je bolji igrač na šljaci od Đokovića. Uzeo jednom RG, igrao 4 finala i nekolko mastersa, malo li je? Da nne igra u Nadalovo vreme sad bi čovek imao 5 rg, i obrnuto Nadal bi imao 4 W tj 5 da nije propustio 2009. Obojica su klasa za Nola.I da - oni su istorija koju Nole nikada neće dostići
(Doktor, 28. april 2015 01:13)

Za šta si bre ti doktor? Za OVO si dunster!

Da ne igra u Nadalovo vreme? A šta bi bilo da Novak ne igra u vreme obojice, nego da igra u vreme Safina,Hewita,Rodik,Nalbandijana,Robreda i ostalih kao što je Federer u početku igrao?
Do sad bi imao 20 GS i 100 mastersa. Sad ima upola manje zbog obojice i Rafe i Feda.
Ali opet i ta priča nije kompletna. Sva trojica tenisera su napredovala zbog međusobnog suočavanja i kvaliteta, podizali su jedni drugima nivoe i sposobnosti i ovo danas je prerastao u rocket-tenis, ovo nije ista igra kao pre deset ili više godina. Dokaz za to je to što osim njih trojice gotovo niko ništa nije osvojio. GS-e za poslednjih 10-12 godina, pored njih ima samo četvorica koji su osvojili po jedan GS - Del Potro, Wawrinka, Marej 2x, Čilić i niko više. Dakle to je zbirno 5 GS-a za 10 godina koje nije osvojila prva trojka.

Jel sad kontaš da nemaš pojma i da si samo prosti "navijač"?

Melenci

pre 8 godina

ovo je lepo cuti!Ali sam uvek za oprez,za bespotrebnu euforiju,koja moze da bude i kontraproduktivna.Nadal,Federer i jos nekolicina nikada se ne mogu unapred otpisati.Samo neka se Nole odmori,neka se pripremi za naredne turnire.Niko preko mreze nece Noletu predati mec unapred vec ce se boriti,tako da Noletu zelim da bude pre svega zdrav i odmoran.

poznavalac

pre 8 godina

Dok je Novak tek krcio svoj put ka top 10 Nadal i Federer mogli su da se sepure i u tom periodu su uzeli Novaku veliki broj pobeda i dosta turnira.Kada se uporedi vreme kada je Novak stasao i usao u top 10 i od tog trenutka kada se napravi presek svih njegovih meceva sa ovom dvojicom lako se dolazi do podatka da je Novak neprikosnkven broj 1 i da su ostali samo djaci koje vaspitava.Njegovi rezultati u toj najjacoj konkurenciji tenisa od tog trenutka svrstavaju ga vise nego ubedljivo kao najboljeg tenisera u istoriji ovog sporta.Uzimanjem RG to ce samo jos vise cementirati tako da razni doktori i drugi znalci mogu lagano da pocnu sa prepisivanjem sopstvene terapije oporavka od realnosti i istine koja je tako bolna po njih.

popeye

pre 8 godina

Samo da ne bude kao prošlih godina, ,,Nadal ranjen, a onda, nekim čudom (bombonicama )kao da ništa nije bilo, uzima RG.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Red, 27. april 2015 21:17)

da je meni samo da nađem taj doping koji mi pomaže da bolje udaram forhend, bekhend, slajs, topspin itd. ušao bih u prvih pet za čas.

Sa s, nikako z!

pre 8 godina

Realno, Novak ne igra ni 70% kao sto je igrao 2011.g. Tada je izgubio od Federera, koji je na zemlji skoro pa autsajder. Prema tome, langzam aber ziher!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ibarska, 27. april 2015 23:43)
Langsam...Ne znaš ti nemački, care, a uz to i lupetaš. Samo razmisli, kako neko toliko kratak može da uradi poređenje igre svetskog broja jedan od pre 4 godine i danas uzevši u obzir sazrevanje igrača i evoluciju igre..Totalni apsurd!

misko

pre 8 godina

a sta ako obojica ispadnu od nisikorija ili raonica ??? ili mozda federera, mareja?... ovaj pritisak nije dobar za novaka i nemojte to da mu radite....evo recimo i da novak dobije rafu u cetvrtfinalu, pa ispraznice se emotivno ...

Milan Djordjević

pre 8 godina

E ovo mi više ide na živce. Ako ovo piše "prorok" Ozmo onda mi je jasno. Lepo kaže Rodžer da je Nadal najveći favorit u Parizu bez obzira na formu. Jeste Nole najbolji, bez daljnjeg, ali ne može se potceniti čovek koji je u 10 godina samo jednom izgubio na RG. A Nole je tu odmah do njega s obzirom na sadašnje i prošle rezultate. A šta ako osvoji neko peti, kao U.S. Open prošle godine Čilić ?

Vlada

pre 8 godina

da je meni samo da nađem taj doping koji mi pomaže da bolje udaram forhend, bekhend, slajs, topspin itd. ušao bih u prvih pet za čas.
(popeye, 27. april 2015 21:42)

Mnogo, ali mnogo nemas pojma... Doping pojacava snagu, okretnost, izdrzljivost, percepciju, brzinu i reakciju. Ispricacu ti nesto. Igrao sam fudbal ceo zivot, sada ga igram rekreativno i zbog odredjenog problema primam povremeno injekcije kortikosteroida u tkivo. Onog dana kada primim injekciju, i stutradan, ja ne stajem sa trcanjem i igram fudbal daleko bolje. Koordinacija, brzina,kondicija, tacnost, osecaj, brzina reakcije, sve je tako mnogo bolje i jace. Kao da sam odjednom 10 godina mladji. Da ne poverujes. Trebalo mi je malo vremena da povezem te dve stvari, ali svaki put je isto. Neveovatno! A to sto dobijam je mala doza koja sluzi da se tretirao odredjeni i lokalizovan predeo u tkivu. Mogu da zamislim koliko i kako radi doping koji se daje profesionalcima!

ibarska

pre 8 godina

Realno, Novak ne igra ni 70% kao sto je igrao 2011.g. Tada je izgubio od Federera, koji je na zemlji skoro pa autsajder. Prema tome, langzam aber ziher!

Wladavr

pre 8 godina

Muratoglu realno oslikava stanje u muškom tenisu, za razliku od Vilandera koji je bio dobar teniser, a sada loš komentator. Zaista u ovoj godini nijedan teniser još nije ni primirisao Novaku po kvalitetu, a kamoli Nadal. Novak jedino može da s spotakne na nkom turniru "svojom zaslugom" ili ne daj Bože povredom. Druge vrste scenarija su za sada Nučna Fantastika.

Magnus Norman

pre 8 godina

I sad se svi upljuvaše od rasprave, o nečemu, što će se pre ili kasnije pokazati na terenu.
(Pajko, 28. april 2015 11:06)

Po tvojoj logici onda ne treba uopste nikada ni o cemu raspravljati, kad ce se ionako na terenu sve pokazati. Zar ne vidis car pred-analize, sitne fer plej prozivke, argumentacije, razmene misljenja, ... ? Ja volim kada neko izjavom malo "isprovocira" ostale analiticare, igrace, publiku i navijace, jer je u tome i draz citanja vesti i pracenja sporta. Mislim da ce Nadal ove godine spektakularno da izgubi u ranoj fazi Roland Garosa.

macak

pre 8 godina

ne razumem zasto nase komsije toliko komentarisu Djokovica. Vi bi sve dali da je vas ali nece da ide. Nego Nole je vec jedan od najboljih u istoriji po svemu i sve drugo je cista ljubomora. Osvojio on RG ili nr opet je jedan od najvecih igraca u istoriji.....

JOBO

pre 8 godina

Ljudi preziru sve one koji ne uspiju, a mrze one koji se uspnu iznad njih; Navikni se na prezir ako želis mir, ili na mržnju ako pristaneš na borbu.

Mesa Selimovic

Vladislav

pre 8 godina

Lepo je ovo procitati ali mi se nimalo ne dopada sto je Nole odustao od Madrida , tim svojim potezom moze vratiti Rafu ( u slucaju da uzme Rafa Madrid ) , sam sebi Nole moze napraviti problem , Rafi nedostaje samopuzdanje a Nole ga u ovakvoj formi uvek moze dobiti e sada odustajanje moze biti mac sa dve ostrice, mozda je Nole trebao da u sledeca dva turnira igra onoliko koliko i Rafa , ako Rafa ispadne rano i Nole da isprati to ranim ispadanjem ako idu do finala nek ga Nole tamo izdominira , to vazi i za Rim , Nole je trebao da igra oniliko koliko je potrebno a ne dozvoliti Rafi da nesto osvoji i da ponovo puca od samopuzdanja.Federer je pola svoje karijere igrao masterse 1000 i turnire id 500 u tri dobijena seta to vazi i za Samprasa,Agasija,Bekera...niti su bili slobodni u prvim kolima i nisu se zalili na umor...

Wolfgang O.

pre 8 godina

Glupe izjave, ne mogu da verujem da jedan trener tako nesto kaze.

Jasno je i maloj deci da je Nole trenutno u daleko boljoj formi, to govore brojevi, matematika.

Ali bilo ko, ko iole prati tenis, je sigurno toliko puta video neverovatna iznenadjenja, kada realno los teniser pobedi boljeg. Da ne govorimo o REALNO dobrim teniserima koji su trenutno u slabijoj formi.

U ovom posebnom slucaju Nole ima i ogroman pritisak osvajanja RG-a i Rafine dominacije na toj podlozi i uopste. Pritisak naravno ima i Rafa, prvi put mu se ozbiljno drma RG tron. Ali tu je i motivacija, publika, itd.

Mislim, mnogo je faktora u igri i najvise sto neko moze reci u smislu prognoze je da Nole ima blagu prednost na papiru.

VUK

pre 8 godina

poznavajuci Toni Nadala, strica i trenera, ako bude uveren da Rafa u ovom trenutku ne može da dobije Novaka.. Nadal ispada 1,2kolu,uzima pare na kladionici, a Novaku kvari osećaj pobede.. u stilu:ne vredi ti RG kad mene nisi pobedio..Toni je sitna duša i najveća snaga Federera.. da je bio sa Nadalom teniski a ne fudbalski trener, imao bi više od 20GS.Ovako i on je otvorio prostor za Novaka.. pokušava mučenik da se vrati na mesto Br.1.evo četvrta godina.. ali nema šanse dok stric kolo vodi..samo tako nastavi Toni.

drago

pre 8 godina

Najvise se pamti one koji dominiraju na Wimbledonu i Garrosu. Djokovic ne dominira ni na jednom od ta 2 i gleda u ledja Nadalu i Federeru po broju Slamova. Zato i nema toliki ugled.

Vladislav

pre 8 godina

A sto omalovazavate Federerove pobede i osvajanja GS ? Mozda ce jednog dana pisati da je Novak Djokovic napravio svoj najveci uspeh kada je Federer bio na zalasku karijere a Nadala zaredjale povrede 3 jedna za drugom operacija kolena , povreda zgloga na ruci , operacija slepog creva...

aleks

pre 8 godina

Ma Nadal je definitivno zreo za poraz, nema on sta da trazi protiv Djokovica ali Federer ako se uskopisti jos jedared pred penziju... Doduse sve redje i redje i nadam se da nece ali niko Djokovica tako ne otrese kao on.

Doktor

pre 8 godina

Federer je bolji igrač na šljaci od Đokovića. Uzeo jednom RG, igrao 4 finala i nekolko mastersa, malo li je? Da nne igra u Nadalovo vreme sad bi čovek imao 5 rg, i obrnuto Nadal bi imao 4 W tj 5 da nije propustio 2009. Obojica su klasa za Nola.I da - oni su istorija koju Nole nikada neće dostići

pustite sportistu da odgovori

pre 8 godina

Mnogo, ali mnogo nemas pojma... Doping pojacava snagu, okretnost, izdrzljivost, percepciju, brzinu i reakciju. Ispricacu ti nesto. Igrao sam fudbal ceo zivot, sada ga igram rekreativno i zbog odredjenog problema primam povremeno injekcije kortikosteroida u tkivo. Onog dana kada primim injekciju, i stutradan, ja ne stajem sa trcanjem i igram fudbal daleko bolje. Koordinacija, brzina,kondicija, tacnost, osecaj, brzina reakcije, sve je tako mnogo bolje i jace. Kao da sam odjednom 10 godina mladji. Da ne poverujes. Trebalo mi je malo vremena da povezem te dve stvari, ali svaki put je isto. Neveovatno! A to sto dobijam je mala doza koja sluzi da se tretirao odredjeni i lokalizovan predeo u tkivu. Mogu da zamislim koliko i kako radi doping koji se daje profesionalcima!
(Vlada, 28. april 2015 02:09)

hajde mi molim te objasni jel doping i to kad jedan igrac koji nema snage da odigra mec do kraja,povraca po terenu,predaje meceve, dodje do toga da posle 6 sati igranja se ni ne oznoji i ima snage za jos jedan mec. i postane najspremniji sportista sveta. ili je to samo gluten. RAfa celu karijeru igra na snagu. i da koristi nesto vec na pocetku bi ga razntkrili kad je bio anoniman. al molim te objasni mi ,posto kazes da si sportista, kako neko dodje od igraca bez snage i kondicije do najspremnijeg sportiste?

drago

pre 8 godina

Hahaha ne moze, samo ga je 23 puta pobjedio do sada, od toga 14 puta na zemlji.
A na Roland Garrosu su tu negdje, 6:0 za Nadala.
Finale Garrosa Nadal (cisti Cilicu Ferrera u 4-finalu i Djokovica u polufinalu) vs Cilic.

PS Salim se malo, ali cinjenica je da ce Cilic uzeti jos Slamova ako ga posluzi zdravlje i ostane mu Goran trener. A hoce.

deltoid

pre 8 godina

o " velicini " djokovica kao marsovcu koji se pojavio sa neke druge planete i koji pokazuje ne znam ni ja sta vec sto nije vidjeno u svetu tenisa , najbolje govore njegovi osvojeni GS turniri i tresenje kolenca njegovih navijaca da li ce samo jednom pobediti na RG. o besmislenim komentarima, rodzer gotov, nadala gotov, bla-bla-bla-bla ne treba covek ni trositi reci. 9 puta osvojen RG i 7 puta osvojen WM ( ostale trofeje ne treba ni spominjati). nadal da ne osvoji nista sledecih 5 godina i da se pojavi sa stakama na terenu opet bi prezali od njega,jer je covek sampion. nekome ostaje da vezba i trudi se da ih samo sustigne,a nekome da pokusa da osvojio jos po nesto i udje u anale belog sporta kao jos trofejniji ...

prognozer

pre 8 godina

Sada će da pljušte hvalospevi o Muratogluu... a posle RG biće: "Pa, sve je govorilo da je Nadal gotov, kad ono... samo da nije imao toliko duplih... ili, nije imao sreće... ili, sledeće godine..."

ibarska

pre 8 godina

Realno, Novak ne igra ni 70% kao sto je igrao 2011.g. Tada je izgubio od Federera, koji je na zemlji skoro pa autsajder. Prema tome, langzam aber ziher!

simke

pre 8 godina

Procitao sam da je Novak i definitivno odustao od turnira u Madridu...Iskreno,ne znam koliko je ovo pametan potez,Nole je bio u nevjerovatnom naletu,sve najvece turnire je uzeo,trebao je nastaviti taj niz....Ali ocigledno ne zeli doci u Madrid zbog publike koja mu je zvizdala prije 2 godine...Nadam se da zna sta radi,jer ovo moze biti kontraefekat,moze ispasti iz pravog ritma.

Doktor

pre 8 godina

Federer je bolji igrač na šljaci od Đokovića. Uzeo jednom RG, igrao 4 finala i nekolko mastersa, malo li je? Da nne igra u Nadalovo vreme sad bi čovek imao 5 rg, i obrnuto Nadal bi imao 4 W tj 5 da nije propustio 2009. Obojica su klasa za Nola.I da - oni su istorija koju Nole nikada neće dostići

drago

pre 8 godina

Hahaha ne moze, samo ga je 23 puta pobjedio do sada, od toga 14 puta na zemlji.
A na Roland Garrosu su tu negdje, 6:0 za Nadala.
Finale Garrosa Nadal (cisti Cilicu Ferrera u 4-finalu i Djokovica u polufinalu) vs Cilic.

PS Salim se malo, ali cinjenica je da ce Cilic uzeti jos Slamova ako ga posluzi zdravlje i ostane mu Goran trener. A hoce.

Vladislav

pre 8 godina

Lepo je ovo procitati ali mi se nimalo ne dopada sto je Nole odustao od Madrida , tim svojim potezom moze vratiti Rafu ( u slucaju da uzme Rafa Madrid ) , sam sebi Nole moze napraviti problem , Rafi nedostaje samopuzdanje a Nole ga u ovakvoj formi uvek moze dobiti e sada odustajanje moze biti mac sa dve ostrice, mozda je Nole trebao da u sledeca dva turnira igra onoliko koliko i Rafa , ako Rafa ispadne rano i Nole da isprati to ranim ispadanjem ako idu do finala nek ga Nole tamo izdominira , to vazi i za Rim , Nole je trebao da igra oniliko koliko je potrebno a ne dozvoliti Rafi da nesto osvoji i da ponovo puca od samopuzdanja.Federer je pola svoje karijere igrao masterse 1000 i turnire id 500 u tri dobijena seta to vazi i za Samprasa,Agasija,Bekera...niti su bili slobodni u prvim kolima i nisu se zalili na umor...

popeye

pre 8 godina

Samo da ne bude kao prošlih godina, ,,Nadal ranjen, a onda, nekim čudom (bombonicama )kao da ništa nije bilo, uzima RG.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Red, 27. april 2015 21:17)

da je meni samo da nađem taj doping koji mi pomaže da bolje udaram forhend, bekhend, slajs, topspin itd. ušao bih u prvih pet za čas.

drago

pre 8 godina

Najvise se pamti one koji dominiraju na Wimbledonu i Garrosu. Djokovic ne dominira ni na jednom od ta 2 i gleda u ledja Nadalu i Federeru po broju Slamova. Zato i nema toliki ugled.

zikislav

pre 8 godina

Samo da ne bude kao cavic vs phelps
pa smo videli ko kosi a ko vodu nosi
prvo skoci pa kazi hop
Nole nije osvojio RG a kad ga osvoji mozemo slaviti a neki vec ovde slave...

milan

pre 8 godina

Posle tolike euforije sa "već osvojenim" Roland Garrosom za Novaka, može da usledi "leden tuš".Nadal to neće lako dati,siguran sam.To je njegov drugi dom.Ma kakav dom.Hram.A do Roland Garros-a će tempirati formu.Zar stvarno mislite da će Nadal sa Đokom da igra bezvoljno kao sa onim manekenom Fonjinijem?

Teodosije

pre 8 godina

"Ma šta me briga ko će da pobedi...mozda je pametnije da pišete kako ljudi preživljavaju i kako ne mogu da prežive mesec...
(djordje, 27. april 2015 21:31)
"

a zasto bi to ikoga zanimalo? radite pa zaradite!

djordjevic

pre 8 godina

Vec godinama unazad je jasno da pitanje pobednika izmedju Noleta i Rafe, pa cak i na sljaci, uglavnom zavisi od Noleta...

Ali reci da Rafa ne moze nekoga da pobedi na RG je malo suludo.

Dodx

pre 8 godina

Samo da ne bude kao prošlih godina, ,,Nadal ranjen, a onda, nekim čudom (bombonicama )kao da ništa nije bilo, uzima RG.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Red, 27. april 2015 21:17)

da je meni samo da nađem taj doping koji mi pomaže da bolje udaram forhend, bekhend, slajs, topspin itd. ušao bih u prvih pet za čas.
(popeye, 27. april 2015 21:42)

Doping pomaže da se bolje udara tako što pojačava snagu i brzinu, pa se bolje dolazi i namešta na svaki udarac.

Vladislav

pre 8 godina

A sto omalovazavate Federerove pobede i osvajanja GS ? Mozda ce jednog dana pisati da je Novak Djokovic napravio svoj najveci uspeh kada je Federer bio na zalasku karijere a Nadala zaredjale povrede 3 jedna za drugom operacija kolena , povreda zgloga na ruci , operacija slepog creva...

pustite sportistu da odgovori

pre 8 godina

Mnogo, ali mnogo nemas pojma... Doping pojacava snagu, okretnost, izdrzljivost, percepciju, brzinu i reakciju. Ispricacu ti nesto. Igrao sam fudbal ceo zivot, sada ga igram rekreativno i zbog odredjenog problema primam povremeno injekcije kortikosteroida u tkivo. Onog dana kada primim injekciju, i stutradan, ja ne stajem sa trcanjem i igram fudbal daleko bolje. Koordinacija, brzina,kondicija, tacnost, osecaj, brzina reakcije, sve je tako mnogo bolje i jace. Kao da sam odjednom 10 godina mladji. Da ne poverujes. Trebalo mi je malo vremena da povezem te dve stvari, ali svaki put je isto. Neveovatno! A to sto dobijam je mala doza koja sluzi da se tretirao odredjeni i lokalizovan predeo u tkivu. Mogu da zamislim koliko i kako radi doping koji se daje profesionalcima!
(Vlada, 28. april 2015 02:09)

hajde mi molim te objasni jel doping i to kad jedan igrac koji nema snage da odigra mec do kraja,povraca po terenu,predaje meceve, dodje do toga da posle 6 sati igranja se ni ne oznoji i ima snage za jos jedan mec. i postane najspremniji sportista sveta. ili je to samo gluten. RAfa celu karijeru igra na snagu. i da koristi nesto vec na pocetku bi ga razntkrili kad je bio anoniman. al molim te objasni mi ,posto kazes da si sportista, kako neko dodje od igraca bez snage i kondicije do najspremnijeg sportiste?

Bozidar

pre 8 godina

Da li ste svesni ako Novak slomi Nadala na Roland Garosu ili osvoji trofej pobedivsi u finalu nekog drugog-nebitno Novak ce imati takav priliv samopouzdanja i snage da ce tek da slede neverovatne pobede i bice veoma opasan.

Nebojsa

pre 8 godina

Novak ima sanse da osvoji RG ove godine ne osvojila ga tesko ce ga osvojiti sledece godine moje misljenje da ce se Nadal vratiti sledece godine na velika vrata u top formi i zato mora Novak da iskoristi da ove godine osvoji RG

danix

pre 8 godina

Ja samo znam da je Rafa poslije svakog turnira,ove godine,sve vise umoran i sve vise u neubjedljivoj formi.
Mnogi pisu da ce se povratiti na RG u sta ja ne vjerujem,pod uslovom da vise ne uzima stimulativna sredstva.
Cak pomisljam da se Rafa nece ni pojaviti na RG,izmislice neku povredu,eto,imam takav osjecaj.Njegovo fizicko stanje je pod velom velike tajne i trebalo bi da saznamo sta se to desava s njim?Ali,znam da cemo to tesko saznati.
U svakom slucaju,Nole dolazi odmoran na RG,u velikoj je formi i u velikom stilu ga osvaja,ostalo me nista drugo i ne zanima.

$$$

pre 8 godina

Ma šta me briga ko će da pobedi...mozda je pametnije da pišete kako ljudi preživljavaju i kako ne mogu da prežive mesec...
(djordje, 27. april 2015 21:31)

Pa brate ima drugih rubrika na ovom i drugim raznim sajtovima gde o tome pišu. Ovde na tenisu sigurno nećeš naći te teme. Zalutao si malo. Nije valjda da to ne razumeš.

Milos Obilic

pre 8 godina

Ako Nadal ne moze, onda ti sigurno mozes MURAToglu ! ;)
Sada malo ozbiljno.
Ne razumem zasto toliko prepucavanja, medju ljudima koji iznose svoja misljenja.Pa ljudi ko garantuje da ce Novak ili Nadal osvojiti RG.Ne razumem da pljujete Nadala koji je 9x osvajao isti. Zar je to malo.Pa cak i da Novak osvoji ovogodisnji RG, ne vidim logiku stalnih komentara '' Kralj je mrtav, ziveo kralj ''.Razumem euforiju ali elem zar 9 nije vece od 1, i zar mi to Srbi slavimo ono sto tek treba da se desi, i pod uslovom da se desi.Nikako ne omalovazavam znanje i mogucnost Novaka,ali zar nas istorija ne uci da se pogotovu mi Srbi ne trebamo radovati unapred, cisto zbog onog naseg, ovaj Rafa lose igra, nije u formi, ako naleti na ovog, na onog a on 9 godina vlada u Parizu.Opusteno ljudi jer ovde se ne pitamo ni ja ni vi, ovde se pitaju Novak, Rafa, Roger, a pre svih njih teniska federacija koja je po zaradi odma iza FIFE i UEFE. Pa sada ko razume shvati ce. Ko zna sta ce se sve izdesavati di RG, i na njemu ! Pozdrav svim fanovima !

danilo

pre 8 godina

Ima dobra poslovica na Zapadu:
"Stavi pare iza svojih reči!", ili tako nekako.
Danas Fedex misli da je Nadal ipak prvi favorit, sada ovaj trener koji se svakako razume u tenis, i te kako, vidi Noleta kao neprikosnovenog.
Obojica, i svi mi, imamo lepu šansu da zaradimo lovu pošto će kvota za pobedu na R.G. i za Rafu, i za Noleta biti iznad 2,0.
Ekspertnost se prepoznaje po predvidjanja dogadjaja, sve ostalo je ćaskanje u dokolici...

poznavalac

pre 8 godina

Dok je Novak tek krcio svoj put ka top 10 Nadal i Federer mogli su da se sepure i u tom periodu su uzeli Novaku veliki broj pobeda i dosta turnira.Kada se uporedi vreme kada je Novak stasao i usao u top 10 i od tog trenutka kada se napravi presek svih njegovih meceva sa ovom dvojicom lako se dolazi do podatka da je Novak neprikosnkven broj 1 i da su ostali samo djaci koje vaspitava.Njegovi rezultati u toj najjacoj konkurenciji tenisa od tog trenutka svrstavaju ga vise nego ubedljivo kao najboljeg tenisera u istoriji ovog sporta.Uzimanjem RG to ce samo jos vise cementirati tako da razni doktori i drugi znalci mogu lagano da pocnu sa prepisivanjem sopstvene terapije oporavka od realnosti i istine koja je tako bolna po njih.

max

pre 8 godina

Mislim da je Muratoglu sasvim u pravu i da je Novak definitivno ovoga puta jači i na tri seta na šljaci od Nadala,zbog samopouzdanja ali i momentuma,pa zar najbolji skor na Monte Carlu nije dobar znak ? Ova godina neverovatno podseća na legendarnu 2011.g jer Novak protiv trojke Federer-Nadal-Marej ima 5-1 a još nije počeo ni Masters u Madridu ! NESTVARNO !!

objektivni Novakov navijac

pre 8 godina

Iz tvojih ustiju u Bozje usi!
Posto ce do tog meca izgledno je doci pre finala,nis dorecen!
Novak ce osvojiti RG tako je trebalo da izjavis!

Bozidar

pre 8 godina

Novak sa ovim kvalitetom igre,brzinom,ostrinom i snagom izgleda kao covek neverovatnih sposobnosti...kao super heroj.
Kada budeo dosao na Roland Garos bice veoma opasan i igrace maksimalno fokusirano,i sam Novak zna na koga i kako treba da udari..Nadal je meta.
Novak zeli titulu,ne prica o tome ali hoce da se revansira i ici ce sigurno.

VUK

pre 8 godina

poznavajuci Toni Nadala, strica i trenera, ako bude uveren da Rafa u ovom trenutku ne može da dobije Novaka.. Nadal ispada 1,2kolu,uzima pare na kladionici, a Novaku kvari osećaj pobede.. u stilu:ne vredi ti RG kad mene nisi pobedio..Toni je sitna duša i najveća snaga Federera.. da je bio sa Nadalom teniski a ne fudbalski trener, imao bi više od 20GS.Ovako i on je otvorio prostor za Novaka.. pokušava mučenik da se vrati na mesto Br.1.evo četvrta godina.. ali nema šanse dok stric kolo vodi..samo tako nastavi Toni.

Dott

pre 8 godina

Muratoglu je izneo opste misljenje koje deli kompletna teniska javnost, pa i sam Nadal koji je vec rekao da svoju fizicku spremu podici na visi nivo.
Pitanje moze biti samo kad bude kondiciono fit, hoce li njegova igra biti dovoljno dobra za tako sto.
Nadal nesto vece sanse za pobedom nad Novakom moze imati samo na RG ukoliko bude fit i vreme bude suncano i toplo. Samo jedan od ova tri faktora ukoliko izostane, favorit je Novak.

aleks

pre 8 godina

Ma Nadal je definitivno zreo za poraz, nema on sta da trazi protiv Djokovica ali Federer ako se uskopisti jos jedared pred penziju... Doduse sve redje i redje i nadam se da nece ali niko Djokovica tako ne otrese kao on.

novica

pre 8 godina

Naravno da bi svi mi voleli da Novak konacno osvoji Pariz ali... Strasno me nervira sto svi eksperti,bivsi teniseri,novinari,kladionice vide Novaka i Rafu kao jedine osvajace Pariza.Pa zar ce drugi teniseri da budu samo nemi posmatraci.Svi znamo da Federer,Wawrinka,Nisikori,ili recimo ludi Monfis kada igraju svoj najbolji tenis mogu uz slabiji dan Novaka ili Rafe da naprave iznenadjenje.Treba pobediti sest meca pre borbe za titulu.Rafa nije onaj igrac koji je vladao u Parizu celu deceniju,a Novak je pod velikim pritiskom ocekivanja.

Vlada

pre 8 godina

da je meni samo da nađem taj doping koji mi pomaže da bolje udaram forhend, bekhend, slajs, topspin itd. ušao bih u prvih pet za čas.
(popeye, 27. april 2015 21:42)

Mnogo, ali mnogo nemas pojma... Doping pojacava snagu, okretnost, izdrzljivost, percepciju, brzinu i reakciju. Ispricacu ti nesto. Igrao sam fudbal ceo zivot, sada ga igram rekreativno i zbog odredjenog problema primam povremeno injekcije kortikosteroida u tkivo. Onog dana kada primim injekciju, i stutradan, ja ne stajem sa trcanjem i igram fudbal daleko bolje. Koordinacija, brzina,kondicija, tacnost, osecaj, brzina reakcije, sve je tako mnogo bolje i jace. Kao da sam odjednom 10 godina mladji. Da ne poverujes. Trebalo mi je malo vremena da povezem te dve stvari, ali svaki put je isto. Neveovatno! A to sto dobijam je mala doza koja sluzi da se tretirao odredjeni i lokalizovan predeo u tkivu. Mogu da zamislim koliko i kako radi doping koji se daje profesionalcima!

Sa s, nikako z!

pre 8 godina

Realno, Novak ne igra ni 70% kao sto je igrao 2011.g. Tada je izgubio od Federera, koji je na zemlji skoro pa autsajder. Prema tome, langzam aber ziher!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ibarska, 27. april 2015 23:43)
Langsam...Ne znaš ti nemački, care, a uz to i lupetaš. Samo razmisli, kako neko toliko kratak može da uradi poređenje igre svetskog broja jedan od pre 4 godine i danas uzevši u obzir sazrevanje igrača i evoluciju igre..Totalni apsurd!

Mirko

pre 8 godina

Federer je bolji igrač na šljaci od Đokovića. Uzeo jednom RG, igrao 4 finala i nekolko mastersa, malo li je? Da nne igra u Nadalovo vreme sad bi čovek imao 5 rg, i obrnuto Nadal bi imao 4 W tj 5 da nije propustio 2009. Obojica su klasa za Nola.I da - oni su istorija koju Nole nikada neće dostići
(Doktor, 28. april 2015 01:13)

Za šta si bre ti doktor? Za OVO si dunster!

Da ne igra u Nadalovo vreme? A šta bi bilo da Novak ne igra u vreme obojice, nego da igra u vreme Safina,Hewita,Rodik,Nalbandijana,Robreda i ostalih kao što je Federer u početku igrao?
Do sad bi imao 20 GS i 100 mastersa. Sad ima upola manje zbog obojice i Rafe i Feda.
Ali opet i ta priča nije kompletna. Sva trojica tenisera su napredovala zbog međusobnog suočavanja i kvaliteta, podizali su jedni drugima nivoe i sposobnosti i ovo danas je prerastao u rocket-tenis, ovo nije ista igra kao pre deset ili više godina. Dokaz za to je to što osim njih trojice gotovo niko ništa nije osvojio. GS-e za poslednjih 10-12 godina, pored njih ima samo četvorica koji su osvojili po jedan GS - Del Potro, Wawrinka, Marej 2x, Čilić i niko više. Dakle to je zbirno 5 GS-a za 10 godina koje nije osvojila prva trojka.

Jel sad kontaš da nemaš pojma i da si samo prosti "navijač"?

Bozidar

pre 8 godina

Nije bas zgodno sa ovakvim izjavama u javnost.
U redu su misljenja strucnjaka,ali ne znam koliko je to dobro zbog ocekivanja.Jeste Novak jak i u formi ali Nadal nije za otpisivanje.
Bilo bi super da ga Novak uvek dobija..ali nije bas uvek tako jednostavno.

Vuja neznalica

pre 8 godina

To je istina Muratoglu! Istorija je pokazala da pogotovo ne moze na Rg! 0,0,0,0,0,0,0,0,0...9!
(Jumko, 27. april 2015 23:23)

Što je svojevremeno znao da kaže Minimaks: "Sve ima svoj kraj, pa čak i TUP-TUP..."

Milan Djordjević

pre 8 godina

E ovo mi više ide na živce. Ako ovo piše "prorok" Ozmo onda mi je jasno. Lepo kaže Rodžer da je Nadal najveći favorit u Parizu bez obzira na formu. Jeste Nole najbolji, bez daljnjeg, ali ne može se potceniti čovek koji je u 10 godina samo jednom izgubio na RG. A Nole je tu odmah do njega s obzirom na sadašnje i prošle rezultate. A šta ako osvoji neko peti, kao U.S. Open prošle godine Čilić ?

macak

pre 8 godina

ne razumem zasto nase komsije toliko komentarisu Djokovica. Vi bi sve dali da je vas ali nece da ide. Nego Nole je vec jedan od najboljih u istoriji po svemu i sve drugo je cista ljubomora. Osvojio on RG ili nr opet je jedan od najvecih igraca u istoriji.....

JOBO

pre 8 godina

Ljudi preziru sve one koji ne uspiju, a mrze one koji se uspnu iznad njih; Navikni se na prezir ako želis mir, ili na mržnju ako pristaneš na borbu.

Mesa Selimovic

Wladavr

pre 8 godina

Muratoglu realno oslikava stanje u muškom tenisu, za razliku od Vilandera koji je bio dobar teniser, a sada loš komentator. Zaista u ovoj godini nijedan teniser još nije ni primirisao Novaku po kvalitetu, a kamoli Nadal. Novak jedino može da s spotakne na nkom turniru "svojom zaslugom" ili ne daj Bože povredom. Druge vrste scenarija su za sada Nučna Fantastika.

Melenci

pre 8 godina

ovo je lepo cuti!Ali sam uvek za oprez,za bespotrebnu euforiju,koja moze da bude i kontraproduktivna.Nadal,Federer i jos nekolicina nikada se ne mogu unapred otpisati.Samo neka se Nole odmori,neka se pripremi za naredne turnire.Niko preko mreze nece Noletu predati mec unapred vec ce se boriti,tako da Noletu zelim da bude pre svega zdrav i odmoran.

nesa

pre 8 godina

Voleo bih da vidim Novaka na pobednickom postolju RG jer mu je taj trofej jedini koji mu jos nedostaje od grand slamova.
Nadalu svaka cast, veliki je teniser I nadam se da ce to i ostati jos dugo. Ipak, kad bi se RG igrao danas, mislim da ne bi mogao da pobedi Novaka obzirom da mu manjka samopouzdanje, a to se stice pobedama. Rafa nije mnogo pokazao od kako se vratio na teren, ali postoji sansa da povrati samopouzdanje na mastersima u Rimu i Madridu. U tom slucaju ce biti neizvesno.

šetač

pre 8 godina

Tri seta na centralnom terenu RG i na dva dobijena u MC, Madridu i Rimu plus različita vrsta uloga, su potpuno različite priče. Rafa non stop skida pritisak. Pobediće onaj kome se slože kockice tog dana, Noletu je najveći problem Novak i da izbije iz glave Rafu. Uostalom on je njemu u glavi itekako. Meč po meč poen, po poen pa kako bude, možda do njihovog susreta uopšte i ne dođe. Rafa može da se raspadne mnogo ranije. Ja bih lično voleo da ga Nole dobije u finalu i na taj način uzme titulu, ali ako uzme i bez toga baš ga briga.

Magnus Norman

pre 8 godina

I sad se svi upljuvaše od rasprave, o nečemu, što će se pre ili kasnije pokazati na terenu.
(Pajko, 28. april 2015 11:06)

Po tvojoj logici onda ne treba uopste nikada ni o cemu raspravljati, kad ce se ionako na terenu sve pokazati. Zar ne vidis car pred-analize, sitne fer plej prozivke, argumentacije, razmene misljenja, ... ? Ja volim kada neko izjavom malo "isprovocira" ostale analiticare, igrace, publiku i navijace, jer je u tome i draz citanja vesti i pracenja sporta. Mislim da ce Nadal ove godine spektakularno da izgubi u ranoj fazi Roland Garosa.

misko

pre 8 godina

a sta ako obojica ispadnu od nisikorija ili raonica ??? ili mozda federera, mareja?... ovaj pritisak nije dobar za novaka i nemojte to da mu radite....evo recimo i da novak dobije rafu u cetvrtfinalu, pa ispraznice se emotivno ...

Wolfgang O.

pre 8 godina

Glupe izjave, ne mogu da verujem da jedan trener tako nesto kaze.

Jasno je i maloj deci da je Nole trenutno u daleko boljoj formi, to govore brojevi, matematika.

Ali bilo ko, ko iole prati tenis, je sigurno toliko puta video neverovatna iznenadjenja, kada realno los teniser pobedi boljeg. Da ne govorimo o REALNO dobrim teniserima koji su trenutno u slabijoj formi.

U ovom posebnom slucaju Nole ima i ogroman pritisak osvajanja RG-a i Rafine dominacije na toj podlozi i uopste. Pritisak naravno ima i Rafa, prvi put mu se ozbiljno drma RG tron. Ali tu je i motivacija, publika, itd.

Mislim, mnogo je faktora u igri i najvise sto neko moze reci u smislu prognoze je da Nole ima blagu prednost na papiru.