Ponedeljak, 27.04.2015.

14:54

Eurohoops: Marjanović ide u NBA

Centar Crvene zvezde Boban Marjanović mogao bi već sledeće sezone da zaigra u NBA ligi, piše specijalizovani portal Eurohoops.

Izvor: SO

Eurohoops: Marjanoviæ ide u NBA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

120 Komentari

Sortiraj po:

neko tamo

pre 8 godina

Slicne vesti uskoro i za wilijamsa, dzenkinsa a mozda i kalinica.
Sledecu sezonu zvezda ce se oslanjati na blazica, dangubica i lazica.
Verovatno ce da budu jos 3-4 nova igraca (pojacanja) ali definitivno nikad vise nece da ima jaku ekipu kao ove sezone sto je imala.

kk partizan

pre 8 godina

Bobi ce da ode, ali moje misljrnje je da ostane u evropi, oli, rma, barsa... Ako ode au nba tesko ce se snaci. To je preskakanje dva koraka unapred. Jedva cekam da zaigara u reprezentaciji.

blinkibile

pre 8 godina

Pravac Klivlend,delis minute sa Mozgovim,Tompson ce tada vrlo verovatno biti trejdovan i nikad bolje.Asistencija za zakucavanje kolko hoces

Pera Magic Mitic

pre 8 godina

Koliko igraca, za koje smo mislili da im NBA nece lezati, su napravili dobre karijere tamo i uzeli mnogo vise para nego sto bi uzeli u Evropi.
Drugo, igrajuci u NBA, vecina igraca podigne kvalitet svoje igre na mnogo ozbiljniji nivo, totalno se drugacije radi da igracima.
I trece i najvazine, svakom kosarkasu je san da zaigra NBA: svi vi pametujete sta bi bilo bolje za njega, a ko bi od vas, na njegovom mestu, odbio poziv iz NBA?!

Za B93

pre 8 godina

Samo da dobije 10ak kila misica i ima da dere sve redom. I Krstic kad je otisao bio je stapic, a posle prve sezone stena. Srecno i pokazi im ko je Bobinator!

palop

pre 8 godina

@ (neutralni posmatrac, 27. april 2015 21:51)

Nije skok skoro uopste bitan. Koliko Dankan, Gasol i Novicki skacu, a koliko Nedovic i Veseli skacu? Vise me vrine nedostatak te brzine u nogama. Treba stici na stranu pomoci, a u krajnjem slucaju treba braniti i visoke igrace koji su brzi od Bobija.

Mislim da bi mogao igrati nekih 10-20 minuta po utakmici, ali da lopte idu na njega za to vreme, dok u odbrani sta uradi uradi. To mu vidim kao najveci problem, ni u Evropi nije bio dominantan bloker.

Ris

pre 8 godina

Nece se naigrati ako ode, prespor je i nedovoljno skocan. Ali ce bar resiti finansije do kraja zivota, sto i nije tako lose. Onda moze da se vrati u Evropu i odigra jos nekoliko sezona u nekom jakom klubu.

Nikola

pre 8 godina

Kada se prica o Bobanu Nba ima i prednosti i mane. Teren je siri, brzi i jaci su igraci, posebno bekovi, imace problem u piku, ali siguran sam da ukoliko bude imao pravu sansu imace i dabl dabl na svakoj utakmici. U svakom slucaju, a lepo je receno i u teksu, trebao bi da proba.

Svako ima svoju tuznu pricu

pre 8 godina

Slika sezone u ABA ligi je po mom misljenju, posle druge utakmice protiv Cedevite kad Bobi drzi sina. Stvarno predobar igrac i covek... Dace Bog da ode negde uzme velike pare i obezbedi sebi i porodici lagodan zivot.

ogi-cg

pre 8 godina

Po meni bi napravio kardinalnu gresku da ode u NBA.Tamo bi ga bukvalno pojeli u svakom smislu te riječi.On je kao prvo veliki čovjek a tamo moras imat dozu bezobraznosti da bi se bukvalno tukao ,pogotovo pod kosem sa onim nabildovanim igračima.U evropi moze da bira dje će da igra,u NBA nikako.Ne bi igrao ni pet min po utakmici.

Goran

pre 8 godina

Halooooo! Bobi je bio najbolji igrac u Evropi ove sesone. U NBA igra mnogo igraca iz Evrope. Ako moze npr. Nurkic itd onda najbolji centar Evrope ima sva prava da okusa srecu u NBA. SRETNO !!!

Trole

pre 8 godina

Боби ће отићи вероватно ! Али не сумљајте да ће Звезда имати наредне сезоне дреам-тим ! Прва ласта бит ће Јокић !
(Ноле, 27. april 2015 22:18)

SumLJamo jarane,ali ne SumLJamo da si ti nepismen.

Ноле

pre 8 godina

Боби ће отићи вероватно ! Али не сумљајте да ће Звезда имати наредне сезоне дреам-тим ! Прва ласта бит ће Јокић !

Trener

pre 8 godina

NBA je za svakog najbolje resenje dobice 5 mil dolara odigrace par sezona a onda tek ide dobar Evropski ugovor kao npr Krle. Sto se njegovog stila igre tice on bas odgovara NBA i mislim da ce tokom sezone pogotovo njemu biti laganica jer se ne igra odbrana. Takodje njegova igra u mnogome zavisi od kvaliteta bekova sto je u NBA na najvisem nivou. NBA kao trener prezirem ali je za Bobija raj na zemlji ukoliko zadrzi formu.

Djura

pre 8 godina

Fenomenalan je za Evroligu ali nije on za NBA.Jednostavno nije dovoljno brz za NBA a i kolena su mu slaba.Sve u svemu biće veliko pojačanje u reprezentaciji.

neutralni posmatrac

pre 8 godina

morao bi dosta da se ubrza za NBA, i drasticno da popravi skok. jer u NBA i centri skacu poprilicno.
ali sto da ne, ako mu ponude kvdlitetan ugovor i treba, neka se obezbedi

Kum

pre 8 godina

Nemoj Bobi, tamo su visoki a protiv takvih kazes da ne volis da igras.
(Panteri sever, 27. april 2015 19:50)

Ne voleti nije isto sto i ne znati, ali pitaj Plajsa i Tomica, objasnice ti.

Don Serdjo

pre 8 godina

Moje licno misljenje je da on nije za NBA...mislim da bi ostao na simbolicnim brojkama...npr. 3p, 4s, 2as...nista vise...hocu da kazem da centri tamo mozda nemaju preveliku kosarkasku inteligenciju al su jaki kao crna zemlja...mislim da je za Bobija idealno neki jak evropski klub...uzme finu lovu a usput i bude oslonac ekipe...tamo je to malo teze....

Markus Williams...Grba zna zasto

pre 8 godina

dajte ljudi,nije mogao sa Bezbradicom i Milutinovim da igra,u Nba će ga pretrcavati i preskakati
(....., 27. april 2015 19:23)
U cetvrtoj utakmici polufinala14 poena, 12 skokova, indeks 29...bas nije mogao :-)

vrana

pre 8 godina

kako ne razumete nije boban slab nego posto je mnogo visok ne moze lepo dovoljno da se spusti u stav i da gura kako treba ! covek je poboljsao svaki segment igre za 50% u protekle 2-3 godine i zelim mu sve najbolje !

perhan

pre 8 godina

slika Bobijeva sa sinom je pobedila. predivan prizor na kraju meca. Bobi je olicenje sportiste u svakom smislu te reci. sve najbolje u zivotu mu zelim.

Zoao Bao

pre 8 godina

Covek je pozitivan lik. Zelim mu sve najbolje ali ja ga vise vidim u Olimpijakosu ili Barseloni nego u NBA. Ali opet, realno, zasto da ne pokusa?

zagor

pre 8 godina

MILVOKI!
toliko ih gotivim. jos im samo bobi fali, pa da kupim dres :P
milvoki je trenutno ekipa sa postavom sa zbirno najvecim rasponom ruku u ligi. parker, antetokumpo, mcw kad rasire ruke, skoro da pokriju ceo teren. jos im samo bobijev raspon fali :)

Kosta

pre 8 godina

Aleks zar stvarno misliš da klub neće uzeti ništa.Neozbiljno da posle ovakve sezone Čović nije ubacio klauzulu u ugovoru.Živi bili pa videli.

Babin_zub

pre 8 godina

Slazem se da bi trebao da proba u koliko mu se ukaze prilika za NBA, ali mislim da on tamo nema sta da trazi. Ne bi morali da ga udvajaju kako bi ga izgurali na ivicu reketa odakle je nemocan, jedan korpulentan centar kavih je pun NBA bi ga spustio na par poena i ti sa linije slobodnih bacanja. Izuzetno ga cenim i postujem ali to je moje misljenje.

stefan

pre 8 godina

Bobi je sjajan momak i odlican kosarkas, ali treba ga samo uporediti sa igracima slicne visine. Gober je brzi, ima duze ruke i sjajan bloker. Valancijunas ima sut sa distance, brzi je, bolje pokriva pik. Da ne idem dalje. Ako Aldemir moze u NBA, onda moze i Bobi.

ja

pre 8 godina

kao realan grobar zelim da ode iz zvezde jer je dominantan. takodje bi pozeleo coveku srece u izboru nove sredine (to ne bi vazilo za blazica npr) . posterizovanje u NBA mu ne treba i porediti ga sa Perom A. je smesno,dva apsolutno razlicita igraca na istoj poziciji. neki bogat klub i dugorocan ugovor u evropi su za njega najbolje resenje,a mozda i nas covek trener...

Bojan Jankovic

pre 8 godina

Skauti nba redovno prate najbolje iz evrolige pa je realno da ga je gledalo pazljivo, makar 10-15 njih. Druga stvar je koliko bi se on uklopio u ultra moderni nba gde klasicne petice izumiru zbog brzine, skocnosti i snage. Bobi ce, sa porodicom sigurno doneti pravu odluku.

DedaMiloje

pre 8 godina

B O G D A N B O G D A N O V I C!
(ostalo smejurija, 27. april 2015 16:44)

Zašto tako misliš? Bez uvrede Bogdanović je još uvek našto iznad prosečnog igrača koji tek uz veliki rad sa dobrim trenerom treba da stasa u vrhunskog igrača. E sad ako ga gledaš sa grobarske strane i tu je u sredini po kvalitetu u odnosu na većinu Partizanovih asova.

anbeast

pre 8 godina

2-3 miliona, u Evropi verovatno ne može da uzme, u NBA - može. Da li je ili nije za NBA neka procene tamošnji GM-ovi. Profesionalni sport je surov, jedna povreda i - ćao. Ja navijam da naplati MVP zvanje.... Bilo kako bilo, Ameri imaju izreku: "You can't teach height". Bobi to ima, ima meku ruku, oseća igru, ali je spor i neeksplozivan. Možda bi bio na mnogim posterima, ali mislim da bi, uz odgovarajuće uslove, mogao da bude oko dabl-dabla u proseku...

Delija_KV

pre 8 godina

Bilo bi lepo da ode u NBA... Zelim mu puno srece ako ode. Voleo bih da moze da se razvije jos vise kao kosarkas. Uz to se i nadam da ce uslediti poziv za remprezentaciju od djordjevica i da ce ga Sale ukomponovati sa ekipom.

blueprint

pre 8 godina

To mu je sigurna propast,odlazak u bilo koju ekipu koja nece usredsrediti svoju igru na njega je propast. Samo da Sale uradi pametno u reprezentaciji l.

Република Српска

pre 8 godina

On jeste spor,to stoji.Ali svako ko prati NBA zna da je premalo kvalitetnih igraca na poziciji 5.Bobi bi se sjajno uklopio.
Kad mogu standardno Gortat,Valanciunas,Pachulia,Asik da igraju u ekipama koje su u PO,moze i on.
Jedino za Gortat priznajem da je u neku ruku bolji od Marjanovica,a ova trojica mu ne mogu prici.Jaci je za dve klase od Asika.

Batko

pre 8 godina

Nee neeee ostani u zvezdi, molim teeee pa da ovi iz Metalca, Krke i Solnoka ne znaju sta ih je snašlo kad dođe i Teo i Raduljica i Nedović!
(Edward Shevarnadze, 27. april 2015 15:49)

Zaboravio si da dolaze i Pavlović i "zver od play-a"...i to do kraja nedelje

srećno Bobi

pre 8 godina

Baš sam nedavno gledao emisiju u kojoj su gosti bili T-Mek, G. Hil, K. Veber, Dr. J., Vilkins...uglavnom poznati bivši igrači i "dankeri". Ovi mlađi su govorili da im je posebno drago bilo stavljati na poster Šona Bredlija upravo zbog njegove visine (visok 2,29). Ako ode u NBA nadam se da to neće biti slučaj i sa Bobijem.

Alex

pre 8 godina

Ja mislim da mu je bolje u Evropi,ali neka odluči sam.Zvezda obeštecenje vece od 500 hiljada dolara ne može dobiti ako ode u NBA.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kosta, 27. april 2015 16:46)

Zvezda ne dobija nikakvo obestecenje gde god da ode jer mu istice ugovor na kraju sezone...

realan

pre 8 godina

Neka ide, neka proba. Što pre ode pre će se vratiti...realnije mu je da uzme trogodišnji ugovor sa evroligašem i ima 25-30 minuta i par stotina hiljada eura prihoda.

Ivan NS

pre 8 godina

idi idi, da te polome na atome. nije ti to tamo dignes ruke i popnes se na prste da uhvatis loptu. jedva cekam da vidim taj cirkus
(lalos, 27. april 2015 16:32)

Mhm, baš na tu foru je najkorisniji igrač Evrolige, igrač sa najviše dabl-dablova u istoriji takmičenja, kao i najbolji skakač ikada. Smešan si. Nego, jel prošla tuga pregolema od eliminacije iz polufinala ABA lige? :D

GAGI KAPITEN

pre 8 godina

Bobi bi Feneru dobro dosao sl.sezone oni nemaju centra a i rad sa Zeljkom napravio bi ga takvim centrom da bi mozda dominirao i u NBA.Voleo bi da gledam njega i Bogdana zajedno pa da zajedno odu u NBA.Pozdrav svima!

Danilo

pre 8 godina

On je ipak bio veliki talenat tada u Hemofarmu je vazio mozda i za najtalentovanije centra Evrope ,onda se pogubio na 3,4 godine i Milojevic uspeo da ga vrati .Sad je to vec strasan igrac jeste da tamo sa takvom konstitucijom je tesko napraviti nesto igra se strasno brzo vise ni nema igraca tipa Bobi klasicnih centara al uvek moze da pokusa nikad se ne zna sta moze da bude .Sve najbolje Bobiju pa da ga gledamo kao prvog centra reprezentacije i da lepo izdominiramo na tom Evropskom ,imamo strasan izbor mladih igraca i svi zele da igraju .

Vizionar

pre 8 godina

Bobi je probao u Rusiji , pa nista. Sada hoce u NBA , e pa tu ce biti duplo nista. Takav je tip igraca. Neka proba , ja mu zelim srecu. Prognoza: brz povratak u Evropu.

fargo

pre 8 godina

Trebao bi da se oproba u nba jer je valjda to san svakog igraca,pa mu treba pruziti svaku podrsku za odlazak i nadigravanje sa najboljima na svetu,ali ako cemo posteno,sanse su mu veoma skromne,druga je to dimenzija..sve najbolje u daljoj karijeri

Miki

pre 8 godina

Bobiju fali kosarkaski bezobrazluk koji je neophodan za NBA. Trebaju mu 2-3 sezone u nekom od najjacih evropskih klubova pa onda na velika vrata,potrosice ga ovako bez potrebe.Extra bi mu bilo kod Zeljka ili Dude da zavrsi na sezonu,dve pa da vidis NBA posle toga!

petarczv

pre 8 godina

Koliko su mi jaki ovi strucnjaci sto pisu da bobi nije za nba...pa valjda bolje znaju GM-ovi nba ekipa od vas. Ako su oni procenili da je za nba onda jeste. Nece za dzabe da dovode igraca i da mu daju garantovani ugovor to znaci da ce morati da mu daju puno para. Znaci bobi kao najbolji centar u evropi svakako ima sta da pokaze u nba. Uz puno rada na fizickom planu tako i na taktickom moze da bude jako koristan...

auggie31

pre 8 godina

Eksperti koji skoro pa da su bar asistenti u NBA, pa nalaze brdo mana MVP/u evrolige. Bobi i da ima sve te mane koje nabrajate ima ti visinu koju ima, meku ruku... belac sa tom visinom ne da bi igrao u NBA nego će biti atrakcija. Uzgred centrima iz evrope je najlakše da se naviknu na NBA. Po čemu je to Nurkić bolji? Svi kritičari Bobija podsećaju na kritičare Radonjića po kojima bi 2 tim po kvalitetu trebali da dobijamo u finalu sa bar 40razlike. Isto tako Bobi šta god učinio naći će se ekspert kraj kompa da ga ospori

Džoni

pre 8 godina

Mislim da bi Bobi trebao da odigra još par sezona u Evropi pa da se posle preseli u NBA jedino iz razloga da uzme više para! Za centra poput Bobija je potrebno kreirati igru da bi on dao pun doprinos timu! Mislim da bi za to imali više sluha evropski timovi!

Edward Shevarnadze

pre 8 godina

Nee neeee ostani u zvezdi, molim teeee pa da ovi iz Metalca, Krke i Solnoka ne znaju sta ih je snašlo kad dođe i Teo i Raduljica i Nedović!

boki

pre 8 godina

U NBA postoji pravilo defanzivne tri sekunde, sto bi znacilo za Bobija da mora mnogo brze da se krece i izlazi iz reketa. Ove godine mu je mnogo bolji rad nogu nego prosle, ali NBA igraci 5 i 4 su mnogo brzi nego igraci na tim pozicijama u Evropi. Morao bi u potpunosti da promeni svoju odbranu i da je poboljsa u segmentu gde je i najslabiji, a to je kretnja i brzina reakcije. U NBA moras makar da budes prosecno dobar defanzivac da bi dobio sansu. Nadam se da ce uspeti jer ono sto Bobija odlikuje je neverovatna radna etika, uz dobre trenere mislim da bi mogao nesto da uradi. Samo napred Bobi.

Partizan sampion,izraziti favorit

pre 8 godina

Koja crna NBA?Tamo su svi snazni,brzi,sa dobrim sutem,igra se dosta u tranziciji,uz to postoji defanzivne tri sekunde koje Bobiju nikako ne odgovaraju.Bolje da ode u Barsu ili u neki drugi evroligaski klub gde bi imao znacajnu ulogu.

danilo

pre 8 godina

Naravno da mora da ode, iz svih razloga na svetu:
Da pokuša afirmaciju na najvišem novu, da zaradi pare kakve većina igrač i ne sanjaju i da podigne svoju igru na još jedan nivo više.
Ima visinu i raspon ruku, prepoznaje sjajno situacije, kreće se odlično;
ukratko, Bobi ima jake argumente.
A ja bih kao partizanovac mnogo više voleo da ga gledam u ponoćnim utakmicama nego ovde gde raduje manjine...

bg

pre 8 godina

Ako ode u NBA bice mnogo vizicki spremniji i jaci takodje ce vise napredovati posto ima jos dosta proatora za napredak a i forsira ce ga zbog visine. Ako se sve poklopi mozda bude jedan od najdominantnijih centara NBA lige.

elita

pre 8 godina

Bobi treba da potpise za onog ko da najvise para da unovci ovu godinu koja je iza njega. A da ide u NBA da se dokazuje samo ako plate 50 posto vise nego u evropi , mada licno mislim da on tamo nema sta da trazi, voleo bi da gresim ali to je moje misljenje /ovo zs nba/.

Djoksonidis

pre 8 godina

Da,da, NBA ili Zvezda! Zasto da pojacava direktne konkurente u EL?
Hmm da igra dvadesetak minuta u tandemu sa Miroticem u Cikagu ili sa Karijem u GS? Mozda u Atlantu kod Antare, gde bi se probio do najboljeg igraca sa klupe.. ili kod Pekmena, Viginsa, Lavina u Minesotu... Znam da bi dobar deo kosarkaske Srbije navijao za bilo koji tim u koji Bobi ode..

Djenka

pre 8 godina

Nisam merodovan da bilo sta kazem o kosarci u Nba. Ali cu izneti svoje misljenje,Bobi ti sigurno znas sta je najbolje za tvoju karijeru,ali zar nije bolje da budes najbolji centar u Evropi jos 2god i igras npr. u Barsi,Realu gde vole visoke i dominatne centre ili kod Dude u Efesu gde bi jos napredovao kosarkaski i imao sigurno vise od pola milona evra pa za 2godine pici u Nba i zabodi neki jak ugovor. Sve najbolje legendo,ostaces zauvek u nasim srcima,i sto je najvaznije zapisao si svoje ime u istoriji Evrolige!

Novosadjanin.

pre 8 godina

Toliko je bio dominantan ove sezone da bi mozda i bio dobar potez da se oproba u NBA. Ako dobije garantovan ugovor, to nece sigurno biti ispod 2-3 miliona dolara. Svi govore kako Vujosevic pravi igrace bla bla, a niko ne spominje sta je Radonjic napravio od Bobija i Mitrovica. Pre CZ Rasko Katic je dobijao duele protiv bobija, a sada to ne moze ni jedan centar u Evropi. Mitrovic je postao zaista intersantan igrac.

I da prokomentarisem divam prizor posle utakmice Bobija sa sinom. Iskrene emocije i divna slika za razliku od fubalskog derbija. Zasto Gasprom ne pomogne KK CZ sa par miliona, bili bi na F4 99%!!!!

Kum

pre 8 godina

Ma koliko nam bilo zao sto nas napusta, jos vise se radujemo za njega. Uzmi Bobi i osiguraj sebe i porodicu, zasluzio si, a nasa ljubav i zahvalnost ti je vecna.

rale

pre 8 godina

nisam bas siguran da Bobi moze a igra Nba, mnogo se brze igra, on je i dalje dosta spor, iako je visok nema odraz pa se plasim da ce mnogi igraci moci da kucaju preko njega, zelim mu svu srecu i da jednog dana zaigra na all-star mecu

north

pre 8 godina

NBA bi bio najbolja opcija za njega, uzeo bi duplo vise para nego bilo gde u Evropi i napredovao bi duplo vise igrajuci protiv najboljih centara na svetu a to ce koristiti i reprezentaciji i Zvezdi kad se jednog dana bude vratio da izborimo F4.

#bale na prodaju

pre 8 godina

Mnogo bi se uzgubio tamo nije realno ocekivati da on tamo napravi uspeh prvo zbog nacina igre,nije dovoljno pokretan a jos je slabiji sa loptom ali videcemo

NastyB

pre 8 godina

Bobi bi napravio katastrofalnu grešku da ode u NBA. Naravno, finansijski bi bolje prošao, ali ne i igrački. Bolje mu je da caruje pod evropskim koševima, umesto da ga razbijaju u NBA. Previše je spor i inertan za NBA, plus, ako njega Milutinov može da "box-out"-uje pod košem (često se dešavalo u derbiju), Kazns, Hauard, Gasol, Dramond i ostali ima da ga bacaju kao šibicu.
Naravno, Bobi je sjajan igrač, veliki čovek i, hvala je Bogu, napraviće veliku karijeru, ali samo ako ostane u Evropi. NBA nije za njega, nekako previše podseća na Georgi Muresana, koga više pamte po filmu sa Bili Kristalom, nego po onome šta je bio na terenu.
Nadam se da je ovo samo "novinarska patka" i dezinformacija.

laRS0n

pre 8 godina

hah ma daj bre ljudi jeste vi normalni. Samo ce obrukati ako ode. Pa jel vi znate kakva odbrana se igra tamo? Pa svaki centar bi ga ponizavao. Sta on to ima tamo da pokaze? ne zna ledjima, sut sa distance nema, totalno je nepokretan za njihove standarde

Gremlin

pre 8 godina

Jednom se radja ovako dobar covek i sportista, smiren, odmeren u svim izjavama. Na mene je najjaci utisak ostavio mec sa Cedevitom, kad je Gordica udario laktom slucajno, izvinjavao mu se 5 minuta. O igrackim kvalitetima da ne govorimo u poslednje 2 sezone. Bez dileme, bez obzira na koncepciju, zasluzio poziv za reprezentaciju! Bog!

rezignator

pre 8 godina

pa kad mi ne umemo da se organizujemo - dva miliona zvezdinih navijaca uplati po 1000 dinara zvezdi i eto celog tima... kao i obicno ne kapiramo da smo zajedno jaki

Gremlin

pre 8 godina

Jednom se radja ovako dobar covek i sportista, smiren, odmeren u svim izjavama. Na mene je najjaci utisak ostavio mec sa Cedevitom, kad je Gordica udario laktom slucajno, izvinjavao mu se 5 minuta. O igrackim kvalitetima da ne govorimo u poslednje 2 sezone. Bez dileme, bez obzira na koncepciju, zasluzio poziv za reprezentaciju! Bog!

north

pre 8 godina

NBA bi bio najbolja opcija za njega, uzeo bi duplo vise para nego bilo gde u Evropi i napredovao bi duplo vise igrajuci protiv najboljih centara na svetu a to ce koristiti i reprezentaciji i Zvezdi kad se jednog dana bude vratio da izborimo F4.

rale

pre 8 godina

nisam bas siguran da Bobi moze a igra Nba, mnogo se brze igra, on je i dalje dosta spor, iako je visok nema odraz pa se plasim da ce mnogi igraci moci da kucaju preko njega, zelim mu svu srecu i da jednog dana zaigra na all-star mecu

Kum

pre 8 godina

Ma koliko nam bilo zao sto nas napusta, jos vise se radujemo za njega. Uzmi Bobi i osiguraj sebe i porodicu, zasluzio si, a nasa ljubav i zahvalnost ti je vecna.

Novosadjanin.

pre 8 godina

Toliko je bio dominantan ove sezone da bi mozda i bio dobar potez da se oproba u NBA. Ako dobije garantovan ugovor, to nece sigurno biti ispod 2-3 miliona dolara. Svi govore kako Vujosevic pravi igrace bla bla, a niko ne spominje sta je Radonjic napravio od Bobija i Mitrovica. Pre CZ Rasko Katic je dobijao duele protiv bobija, a sada to ne moze ni jedan centar u Evropi. Mitrovic je postao zaista intersantan igrac.

I da prokomentarisem divam prizor posle utakmice Bobija sa sinom. Iskrene emocije i divna slika za razliku od fubalskog derbija. Zasto Gasprom ne pomogne KK CZ sa par miliona, bili bi na F4 99%!!!!

boki

pre 8 godina

U NBA postoji pravilo defanzivne tri sekunde, sto bi znacilo za Bobija da mora mnogo brze da se krece i izlazi iz reketa. Ove godine mu je mnogo bolji rad nogu nego prosle, ali NBA igraci 5 i 4 su mnogo brzi nego igraci na tim pozicijama u Evropi. Morao bi u potpunosti da promeni svoju odbranu i da je poboljsa u segmentu gde je i najslabiji, a to je kretnja i brzina reakcije. U NBA moras makar da budes prosecno dobar defanzivac da bi dobio sansu. Nadam se da ce uspeti jer ono sto Bobija odlikuje je neverovatna radna etika, uz dobre trenere mislim da bi mogao nesto da uradi. Samo napred Bobi.

Djoksonidis

pre 8 godina

Da,da, NBA ili Zvezda! Zasto da pojacava direktne konkurente u EL?
Hmm da igra dvadesetak minuta u tandemu sa Miroticem u Cikagu ili sa Karijem u GS? Mozda u Atlantu kod Antare, gde bi se probio do najboljeg igraca sa klupe.. ili kod Pekmena, Viginsa, Lavina u Minesotu... Znam da bi dobar deo kosarkaske Srbije navijao za bilo koji tim u koji Bobi ode..

perhan

pre 8 godina

slika Bobijeva sa sinom je pobedila. predivan prizor na kraju meca. Bobi je olicenje sportiste u svakom smislu te reci. sve najbolje u zivotu mu zelim.

auggie31

pre 8 godina

Eksperti koji skoro pa da su bar asistenti u NBA, pa nalaze brdo mana MVP/u evrolige. Bobi i da ima sve te mane koje nabrajate ima ti visinu koju ima, meku ruku... belac sa tom visinom ne da bi igrao u NBA nego će biti atrakcija. Uzgred centrima iz evrope je najlakše da se naviknu na NBA. Po čemu je to Nurkić bolji? Svi kritičari Bobija podsećaju na kritičare Radonjića po kojima bi 2 tim po kvalitetu trebali da dobijamo u finalu sa bar 40razlike. Isto tako Bobi šta god učinio naći će se ekspert kraj kompa da ga ospori

Djenka

pre 8 godina

Nisam merodovan da bilo sta kazem o kosarci u Nba. Ali cu izneti svoje misljenje,Bobi ti sigurno znas sta je najbolje za tvoju karijeru,ali zar nije bolje da budes najbolji centar u Evropi jos 2god i igras npr. u Barsi,Realu gde vole visoke i dominatne centre ili kod Dude u Efesu gde bi jos napredovao kosarkaski i imao sigurno vise od pola milona evra pa za 2godine pici u Nba i zabodi neki jak ugovor. Sve najbolje legendo,ostaces zauvek u nasim srcima,i sto je najvaznije zapisao si svoje ime u istoriji Evrolige!

Džoni

pre 8 godina

Mislim da bi Bobi trebao da odigra još par sezona u Evropi pa da se posle preseli u NBA jedino iz razloga da uzme više para! Za centra poput Bobija je potrebno kreirati igru da bi on dao pun doprinos timu! Mislim da bi za to imali više sluha evropski timovi!

elita

pre 8 godina

Bobi treba da potpise za onog ko da najvise para da unovci ovu godinu koja je iza njega. A da ide u NBA da se dokazuje samo ako plate 50 posto vise nego u evropi , mada licno mislim da on tamo nema sta da trazi, voleo bi da gresim ali to je moje misljenje /ovo zs nba/.

fargo

pre 8 godina

Trebao bi da se oproba u nba jer je valjda to san svakog igraca,pa mu treba pruziti svaku podrsku za odlazak i nadigravanje sa najboljima na svetu,ali ako cemo posteno,sanse su mu veoma skromne,druga je to dimenzija..sve najbolje u daljoj karijeri

Batko

pre 8 godina

Nee neeee ostani u zvezdi, molim teeee pa da ovi iz Metalca, Krke i Solnoka ne znaju sta ih je snašlo kad dođe i Teo i Raduljica i Nedović!
(Edward Shevarnadze, 27. april 2015 15:49)

Zaboravio si da dolaze i Pavlović i "zver od play-a"...i to do kraja nedelje

vrana

pre 8 godina

kako ne razumete nije boban slab nego posto je mnogo visok ne moze lepo dovoljno da se spusti u stav i da gura kako treba ! covek je poboljsao svaki segment igre za 50% u protekle 2-3 godine i zelim mu sve najbolje !

bg

pre 8 godina

Ako ode u NBA bice mnogo vizicki spremniji i jaci takodje ce vise napredovati posto ima jos dosta proatora za napredak a i forsira ce ga zbog visine. Ako se sve poklopi mozda bude jedan od najdominantnijih centara NBA lige.

NastyB

pre 8 godina

Bobi bi napravio katastrofalnu grešku da ode u NBA. Naravno, finansijski bi bolje prošao, ali ne i igrački. Bolje mu je da caruje pod evropskim koševima, umesto da ga razbijaju u NBA. Previše je spor i inertan za NBA, plus, ako njega Milutinov može da "box-out"-uje pod košem (često se dešavalo u derbiju), Kazns, Hauard, Gasol, Dramond i ostali ima da ga bacaju kao šibicu.
Naravno, Bobi je sjajan igrač, veliki čovek i, hvala je Bogu, napraviće veliku karijeru, ali samo ako ostane u Evropi. NBA nije za njega, nekako previše podseća na Georgi Muresana, koga više pamte po filmu sa Bili Kristalom, nego po onome šta je bio na terenu.
Nadam se da je ovo samo "novinarska patka" i dezinformacija.

petarczv

pre 8 godina

Koliko su mi jaki ovi strucnjaci sto pisu da bobi nije za nba...pa valjda bolje znaju GM-ovi nba ekipa od vas. Ako su oni procenili da je za nba onda jeste. Nece za dzabe da dovode igraca i da mu daju garantovani ugovor to znaci da ce morati da mu daju puno para. Znaci bobi kao najbolji centar u evropi svakako ima sta da pokaze u nba. Uz puno rada na fizickom planu tako i na taktickom moze da bude jako koristan...

Bojan Jankovic

pre 8 godina

Skauti nba redovno prate najbolje iz evrolige pa je realno da ga je gledalo pazljivo, makar 10-15 njih. Druga stvar je koliko bi se on uklopio u ultra moderni nba gde klasicne petice izumiru zbog brzine, skocnosti i snage. Bobi ce, sa porodicom sigurno doneti pravu odluku.

Delija_KV

pre 8 godina

Bilo bi lepo da ode u NBA... Zelim mu puno srece ako ode. Voleo bih da moze da se razvije jos vise kao kosarkas. Uz to se i nadam da ce uslediti poziv za remprezentaciju od djordjevica i da ce ga Sale ukomponovati sa ekipom.

Miki

pre 8 godina

Bobiju fali kosarkaski bezobrazluk koji je neophodan za NBA. Trebaju mu 2-3 sezone u nekom od najjacih evropskih klubova pa onda na velika vrata,potrosice ga ovako bez potrebe.Extra bi mu bilo kod Zeljka ili Dude da zavrsi na sezonu,dve pa da vidis NBA posle toga!

Zoao Bao

pre 8 godina

Covek je pozitivan lik. Zelim mu sve najbolje ali ja ga vise vidim u Olimpijakosu ili Barseloni nego u NBA. Ali opet, realno, zasto da ne pokusa?

#bale na prodaju

pre 8 godina

Mnogo bi se uzgubio tamo nije realno ocekivati da on tamo napravi uspeh prvo zbog nacina igre,nije dovoljno pokretan a jos je slabiji sa loptom ali videcemo

Република Српска

pre 8 godina

On jeste spor,to stoji.Ali svako ko prati NBA zna da je premalo kvalitetnih igraca na poziciji 5.Bobi bi se sjajno uklopio.
Kad mogu standardno Gortat,Valanciunas,Pachulia,Asik da igraju u ekipama koje su u PO,moze i on.
Jedino za Gortat priznajem da je u neku ruku bolji od Marjanovica,a ova trojica mu ne mogu prici.Jaci je za dve klase od Asika.

Alex

pre 8 godina

Ja mislim da mu je bolje u Evropi,ali neka odluči sam.Zvezda obeštecenje vece od 500 hiljada dolara ne može dobiti ako ode u NBA.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kosta, 27. april 2015 16:46)

Zvezda ne dobija nikakvo obestecenje gde god da ode jer mu istice ugovor na kraju sezone...

danilo

pre 8 godina

Naravno da mora da ode, iz svih razloga na svetu:
Da pokuša afirmaciju na najvišem novu, da zaradi pare kakve većina igrač i ne sanjaju i da podigne svoju igru na još jedan nivo više.
Ima visinu i raspon ruku, prepoznaje sjajno situacije, kreće se odlično;
ukratko, Bobi ima jake argumente.
A ja bih kao partizanovac mnogo više voleo da ga gledam u ponoćnim utakmicama nego ovde gde raduje manjine...

ja

pre 8 godina

kao realan grobar zelim da ode iz zvezde jer je dominantan. takodje bi pozeleo coveku srece u izboru nove sredine (to ne bi vazilo za blazica npr) . posterizovanje u NBA mu ne treba i porediti ga sa Perom A. je smesno,dva apsolutno razlicita igraca na istoj poziciji. neki bogat klub i dugorocan ugovor u evropi su za njega najbolje resenje,a mozda i nas covek trener...

rezignator

pre 8 godina

pa kad mi ne umemo da se organizujemo - dva miliona zvezdinih navijaca uplati po 1000 dinara zvezdi i eto celog tima... kao i obicno ne kapiramo da smo zajedno jaki

zagor

pre 8 godina

MILVOKI!
toliko ih gotivim. jos im samo bobi fali, pa da kupim dres :P
milvoki je trenutno ekipa sa postavom sa zbirno najvecim rasponom ruku u ligi. parker, antetokumpo, mcw kad rasire ruke, skoro da pokriju ceo teren. jos im samo bobijev raspon fali :)

Partizan sampion,izraziti favorit

pre 8 godina

Koja crna NBA?Tamo su svi snazni,brzi,sa dobrim sutem,igra se dosta u tranziciji,uz to postoji defanzivne tri sekunde koje Bobiju nikako ne odgovaraju.Bolje da ode u Barsu ili u neki drugi evroligaski klub gde bi imao znacajnu ulogu.

GAGI KAPITEN

pre 8 godina

Bobi bi Feneru dobro dosao sl.sezone oni nemaju centra a i rad sa Zeljkom napravio bi ga takvim centrom da bi mozda dominirao i u NBA.Voleo bi da gledam njega i Bogdana zajedno pa da zajedno odu u NBA.Pozdrav svima!

Kum

pre 8 godina

Nemoj Bobi, tamo su visoki a protiv takvih kazes da ne volis da igras.
(Panteri sever, 27. april 2015 19:50)

Ne voleti nije isto sto i ne znati, ali pitaj Plajsa i Tomica, objasnice ti.

neutralni posmatrac

pre 8 godina

morao bi dosta da se ubrza za NBA, i drasticno da popravi skok. jer u NBA i centri skacu poprilicno.
ali sto da ne, ako mu ponude kvdlitetan ugovor i treba, neka se obezbedi

Danilo

pre 8 godina

On je ipak bio veliki talenat tada u Hemofarmu je vazio mozda i za najtalentovanije centra Evrope ,onda se pogubio na 3,4 godine i Milojevic uspeo da ga vrati .Sad je to vec strasan igrac jeste da tamo sa takvom konstitucijom je tesko napraviti nesto igra se strasno brzo vise ni nema igraca tipa Bobi klasicnih centara al uvek moze da pokusa nikad se ne zna sta moze da bude .Sve najbolje Bobiju pa da ga gledamo kao prvog centra reprezentacije i da lepo izdominiramo na tom Evropskom ,imamo strasan izbor mladih igraca i svi zele da igraju .

Trole

pre 8 godina

Боби ће отићи вероватно ! Али не сумљајте да ће Звезда имати наредне сезоне дреам-тим ! Прва ласта бит ће Јокић !
(Ноле, 27. april 2015 22:18)

SumLJamo jarane,ali ne SumLJamo da si ti nepismen.

Ivan NS

pre 8 godina

idi idi, da te polome na atome. nije ti to tamo dignes ruke i popnes se na prste da uhvatis loptu. jedva cekam da vidim taj cirkus
(lalos, 27. april 2015 16:32)

Mhm, baš na tu foru je najkorisniji igrač Evrolige, igrač sa najviše dabl-dablova u istoriji takmičenja, kao i najbolji skakač ikada. Smešan si. Nego, jel prošla tuga pregolema od eliminacije iz polufinala ABA lige? :D

Markus Williams...Grba zna zasto

pre 8 godina

dajte ljudi,nije mogao sa Bezbradicom i Milutinovim da igra,u Nba će ga pretrcavati i preskakati
(....., 27. april 2015 19:23)
U cetvrtoj utakmici polufinala14 poena, 12 skokova, indeks 29...bas nije mogao :-)

DedaMiloje

pre 8 godina

B O G D A N B O G D A N O V I C!
(ostalo smejurija, 27. april 2015 16:44)

Zašto tako misliš? Bez uvrede Bogdanović je još uvek našto iznad prosečnog igrača koji tek uz veliki rad sa dobrim trenerom treba da stasa u vrhunskog igrača. E sad ako ga gledaš sa grobarske strane i tu je u sredini po kvalitetu u odnosu na većinu Partizanovih asova.

anbeast

pre 8 godina

2-3 miliona, u Evropi verovatno ne može da uzme, u NBA - može. Da li je ili nije za NBA neka procene tamošnji GM-ovi. Profesionalni sport je surov, jedna povreda i - ćao. Ja navijam da naplati MVP zvanje.... Bilo kako bilo, Ameri imaju izreku: "You can't teach height". Bobi to ima, ima meku ruku, oseća igru, ali je spor i neeksplozivan. Možda bi bio na mnogim posterima, ali mislim da bi, uz odgovarajuće uslove, mogao da bude oko dabl-dabla u proseku...

Djura

pre 8 godina

Fenomenalan je za Evroligu ali nije on za NBA.Jednostavno nije dovoljno brz za NBA a i kolena su mu slaba.Sve u svemu biće veliko pojačanje u reprezentaciji.

stefan

pre 8 godina

Bobi je sjajan momak i odlican kosarkas, ali treba ga samo uporediti sa igracima slicne visine. Gober je brzi, ima duze ruke i sjajan bloker. Valancijunas ima sut sa distance, brzi je, bolje pokriva pik. Da ne idem dalje. Ako Aldemir moze u NBA, onda moze i Bobi.

Kosta

pre 8 godina

Aleks zar stvarno misliš da klub neće uzeti ništa.Neozbiljno da posle ovakve sezone Čović nije ubacio klauzulu u ugovoru.Živi bili pa videli.

Don Serdjo

pre 8 godina

Moje licno misljenje je da on nije za NBA...mislim da bi ostao na simbolicnim brojkama...npr. 3p, 4s, 2as...nista vise...hocu da kazem da centri tamo mozda nemaju preveliku kosarkasku inteligenciju al su jaki kao crna zemlja...mislim da je za Bobija idealno neki jak evropski klub...uzme finu lovu a usput i bude oslonac ekipe...tamo je to malo teze....

Trener

pre 8 godina

NBA je za svakog najbolje resenje dobice 5 mil dolara odigrace par sezona a onda tek ide dobar Evropski ugovor kao npr Krle. Sto se njegovog stila igre tice on bas odgovara NBA i mislim da ce tokom sezone pogotovo njemu biti laganica jer se ne igra odbrana. Takodje njegova igra u mnogome zavisi od kvaliteta bekova sto je u NBA na najvisem nivou. NBA kao trener prezirem ali je za Bobija raj na zemlji ukoliko zadrzi formu.

Edward Shevarnadze

pre 8 godina

Nee neeee ostani u zvezdi, molim teeee pa da ovi iz Metalca, Krke i Solnoka ne znaju sta ih je snašlo kad dođe i Teo i Raduljica i Nedović!

srećno Bobi

pre 8 godina

Baš sam nedavno gledao emisiju u kojoj su gosti bili T-Mek, G. Hil, K. Veber, Dr. J., Vilkins...uglavnom poznati bivši igrači i "dankeri". Ovi mlađi su govorili da im je posebno drago bilo stavljati na poster Šona Bredlija upravo zbog njegove visine (visok 2,29). Ako ode u NBA nadam se da to neće biti slučaj i sa Bobijem.

laRS0n

pre 8 godina

hah ma daj bre ljudi jeste vi normalni. Samo ce obrukati ako ode. Pa jel vi znate kakva odbrana se igra tamo? Pa svaki centar bi ga ponizavao. Sta on to ima tamo da pokaze? ne zna ledjima, sut sa distance nema, totalno je nepokretan za njihove standarde

Babin_zub

pre 8 godina

Slazem se da bi trebao da proba u koliko mu se ukaze prilika za NBA, ali mislim da on tamo nema sta da trazi. Ne bi morali da ga udvajaju kako bi ga izgurali na ivicu reketa odakle je nemocan, jedan korpulentan centar kavih je pun NBA bi ga spustio na par poena i ti sa linije slobodnih bacanja. Izuzetno ga cenim i postujem ali to je moje misljenje.

Vizionar

pre 8 godina

Bobi je probao u Rusiji , pa nista. Sada hoce u NBA , e pa tu ce biti duplo nista. Takav je tip igraca. Neka proba , ja mu zelim srecu. Prognoza: brz povratak u Evropu.

Ноле

pre 8 godina

Боби ће отићи вероватно ! Али не сумљајте да ће Звезда имати наредне сезоне дреам-тим ! Прва ласта бит ће Јокић !

Svako ima svoju tuznu pricu

pre 8 godina

Slika sezone u ABA ligi je po mom misljenju, posle druge utakmice protiv Cedevite kad Bobi drzi sina. Stvarno predobar igrac i covek... Dace Bog da ode negde uzme velike pare i obezbedi sebi i porodici lagodan zivot.

blueprint

pre 8 godina

To mu je sigurna propast,odlazak u bilo koju ekipu koja nece usredsrediti svoju igru na njega je propast. Samo da Sale uradi pametno u reprezentaciji l.

Goran

pre 8 godina

Halooooo! Bobi je bio najbolji igrac u Evropi ove sesone. U NBA igra mnogo igraca iz Evrope. Ako moze npr. Nurkic itd onda najbolji centar Evrope ima sva prava da okusa srecu u NBA. SRETNO !!!

Pera Magic Mitic

pre 8 godina

Koliko igraca, za koje smo mislili da im NBA nece lezati, su napravili dobre karijere tamo i uzeli mnogo vise para nego sto bi uzeli u Evropi.
Drugo, igrajuci u NBA, vecina igraca podigne kvalitet svoje igre na mnogo ozbiljniji nivo, totalno se drugacije radi da igracima.
I trece i najvazine, svakom kosarkasu je san da zaigra NBA: svi vi pametujete sta bi bilo bolje za njega, a ko bi od vas, na njegovom mestu, odbio poziv iz NBA?!

ogi-cg

pre 8 godina

Po meni bi napravio kardinalnu gresku da ode u NBA.Tamo bi ga bukvalno pojeli u svakom smislu te riječi.On je kao prvo veliki čovjek a tamo moras imat dozu bezobraznosti da bi se bukvalno tukao ,pogotovo pod kosem sa onim nabildovanim igračima.U evropi moze da bira dje će da igra,u NBA nikako.Ne bi igrao ni pet min po utakmici.

palop

pre 8 godina

@ (neutralni posmatrac, 27. april 2015 21:51)

Nije skok skoro uopste bitan. Koliko Dankan, Gasol i Novicki skacu, a koliko Nedovic i Veseli skacu? Vise me vrine nedostatak te brzine u nogama. Treba stici na stranu pomoci, a u krajnjem slucaju treba braniti i visoke igrace koji su brzi od Bobija.

Mislim da bi mogao igrati nekih 10-20 minuta po utakmici, ali da lopte idu na njega za to vreme, dok u odbrani sta uradi uradi. To mu vidim kao najveci problem, ni u Evropi nije bio dominantan bloker.

Ris

pre 8 godina

Nece se naigrati ako ode, prespor je i nedovoljno skocan. Ali ce bar resiti finansije do kraja zivota, sto i nije tako lose. Onda moze da se vrati u Evropu i odigra jos nekoliko sezona u nekom jakom klubu.

Za B93

pre 8 godina

Samo da dobije 10ak kila misica i ima da dere sve redom. I Krstic kad je otisao bio je stapic, a posle prve sezone stena. Srecno i pokazi im ko je Bobinator!

neko tamo

pre 8 godina

Slicne vesti uskoro i za wilijamsa, dzenkinsa a mozda i kalinica.
Sledecu sezonu zvezda ce se oslanjati na blazica, dangubica i lazica.
Verovatno ce da budu jos 3-4 nova igraca (pojacanja) ali definitivno nikad vise nece da ima jaku ekipu kao ove sezone sto je imala.

realan

pre 8 godina

Neka ide, neka proba. Što pre ode pre će se vratiti...realnije mu je da uzme trogodišnji ugovor sa evroligašem i ima 25-30 minuta i par stotina hiljada eura prihoda.

Nikola

pre 8 godina

Kada se prica o Bobanu Nba ima i prednosti i mane. Teren je siri, brzi i jaci su igraci, posebno bekovi, imace problem u piku, ali siguran sam da ukoliko bude imao pravu sansu imace i dabl dabl na svakoj utakmici. U svakom slucaju, a lepo je receno i u teksu, trebao bi da proba.

kk partizan

pre 8 godina

Bobi ce da ode, ali moje misljrnje je da ostane u evropi, oli, rma, barsa... Ako ode au nba tesko ce se snaci. To je preskakanje dva koraka unapred. Jedva cekam da zaigara u reprezentaciji.

blinkibile

pre 8 godina

Pravac Klivlend,delis minute sa Mozgovim,Tompson ce tada vrlo verovatno biti trejdovan i nikad bolje.Asistencija za zakucavanje kolko hoces

Vizionar

pre 8 godina

Bobi je probao u Rusiji , pa nista. Sada hoce u NBA , e pa tu ce biti duplo nista. Takav je tip igraca. Neka proba , ja mu zelim srecu. Prognoza: brz povratak u Evropu.

laRS0n

pre 8 godina

hah ma daj bre ljudi jeste vi normalni. Samo ce obrukati ako ode. Pa jel vi znate kakva odbrana se igra tamo? Pa svaki centar bi ga ponizavao. Sta on to ima tamo da pokaze? ne zna ledjima, sut sa distance nema, totalno je nepokretan za njihove standarde

Edward Shevarnadze

pre 8 godina

Nee neeee ostani u zvezdi, molim teeee pa da ovi iz Metalca, Krke i Solnoka ne znaju sta ih je snašlo kad dođe i Teo i Raduljica i Nedović!

danilo

pre 8 godina

Naravno da mora da ode, iz svih razloga na svetu:
Da pokuša afirmaciju na najvišem novu, da zaradi pare kakve većina igrač i ne sanjaju i da podigne svoju igru na još jedan nivo više.
Ima visinu i raspon ruku, prepoznaje sjajno situacije, kreće se odlično;
ukratko, Bobi ima jake argumente.
A ja bih kao partizanovac mnogo više voleo da ga gledam u ponoćnim utakmicama nego ovde gde raduje manjine...

north

pre 8 godina

NBA bi bio najbolja opcija za njega, uzeo bi duplo vise para nego bilo gde u Evropi i napredovao bi duplo vise igrajuci protiv najboljih centara na svetu a to ce koristiti i reprezentaciji i Zvezdi kad se jednog dana bude vratio da izborimo F4.

Ноле

pre 8 godina

Боби ће отићи вероватно ! Али не сумљајте да ће Звезда имати наредне сезоне дреам-тим ! Прва ласта бит ће Јокић !

Novosadjanin.

pre 8 godina

Toliko je bio dominantan ove sezone da bi mozda i bio dobar potez da se oproba u NBA. Ako dobije garantovan ugovor, to nece sigurno biti ispod 2-3 miliona dolara. Svi govore kako Vujosevic pravi igrace bla bla, a niko ne spominje sta je Radonjic napravio od Bobija i Mitrovica. Pre CZ Rasko Katic je dobijao duele protiv bobija, a sada to ne moze ni jedan centar u Evropi. Mitrovic je postao zaista intersantan igrac.

I da prokomentarisem divam prizor posle utakmice Bobija sa sinom. Iskrene emocije i divna slika za razliku od fubalskog derbija. Zasto Gasprom ne pomogne KK CZ sa par miliona, bili bi na F4 99%!!!!

Partizan sampion,izraziti favorit

pre 8 godina

Koja crna NBA?Tamo su svi snazni,brzi,sa dobrim sutem,igra se dosta u tranziciji,uz to postoji defanzivne tri sekunde koje Bobiju nikako ne odgovaraju.Bolje da ode u Barsu ili u neki drugi evroligaski klub gde bi imao znacajnu ulogu.

rale

pre 8 godina

nisam bas siguran da Bobi moze a igra Nba, mnogo se brze igra, on je i dalje dosta spor, iako je visok nema odraz pa se plasim da ce mnogi igraci moci da kucaju preko njega, zelim mu svu srecu i da jednog dana zaigra na all-star mecu

GAGI KAPITEN

pre 8 godina

Bobi bi Feneru dobro dosao sl.sezone oni nemaju centra a i rad sa Zeljkom napravio bi ga takvim centrom da bi mozda dominirao i u NBA.Voleo bi da gledam njega i Bogdana zajedno pa da zajedno odu u NBA.Pozdrav svima!

NastyB

pre 8 godina

Bobi bi napravio katastrofalnu grešku da ode u NBA. Naravno, finansijski bi bolje prošao, ali ne i igrački. Bolje mu je da caruje pod evropskim koševima, umesto da ga razbijaju u NBA. Previše je spor i inertan za NBA, plus, ako njega Milutinov može da "box-out"-uje pod košem (često se dešavalo u derbiju), Kazns, Hauard, Gasol, Dramond i ostali ima da ga bacaju kao šibicu.
Naravno, Bobi je sjajan igrač, veliki čovek i, hvala je Bogu, napraviće veliku karijeru, ali samo ako ostane u Evropi. NBA nije za njega, nekako previše podseća na Georgi Muresana, koga više pamte po filmu sa Bili Kristalom, nego po onome šta je bio na terenu.
Nadam se da je ovo samo "novinarska patka" i dezinformacija.

realan

pre 8 godina

Neka ide, neka proba. Što pre ode pre će se vratiti...realnije mu je da uzme trogodišnji ugovor sa evroligašem i ima 25-30 minuta i par stotina hiljada eura prihoda.

Batko

pre 8 godina

Nee neeee ostani u zvezdi, molim teeee pa da ovi iz Metalca, Krke i Solnoka ne znaju sta ih je snašlo kad dođe i Teo i Raduljica i Nedović!
(Edward Shevarnadze, 27. april 2015 15:49)

Zaboravio si da dolaze i Pavlović i "zver od play-a"...i to do kraja nedelje

#bale na prodaju

pre 8 godina

Mnogo bi se uzgubio tamo nije realno ocekivati da on tamo napravi uspeh prvo zbog nacina igre,nije dovoljno pokretan a jos je slabiji sa loptom ali videcemo

bg

pre 8 godina

Ako ode u NBA bice mnogo vizicki spremniji i jaci takodje ce vise napredovati posto ima jos dosta proatora za napredak a i forsira ce ga zbog visine. Ako se sve poklopi mozda bude jedan od najdominantnijih centara NBA lige.

rezignator

pre 8 godina

pa kad mi ne umemo da se organizujemo - dva miliona zvezdinih navijaca uplati po 1000 dinara zvezdi i eto celog tima... kao i obicno ne kapiramo da smo zajedno jaki

Miki

pre 8 godina

Bobiju fali kosarkaski bezobrazluk koji je neophodan za NBA. Trebaju mu 2-3 sezone u nekom od najjacih evropskih klubova pa onda na velika vrata,potrosice ga ovako bez potrebe.Extra bi mu bilo kod Zeljka ili Dude da zavrsi na sezonu,dve pa da vidis NBA posle toga!

Babin_zub

pre 8 godina

Slazem se da bi trebao da proba u koliko mu se ukaze prilika za NBA, ali mislim da on tamo nema sta da trazi. Ne bi morali da ga udvajaju kako bi ga izgurali na ivicu reketa odakle je nemocan, jedan korpulentan centar kavih je pun NBA bi ga spustio na par poena i ti sa linije slobodnih bacanja. Izuzetno ga cenim i postujem ali to je moje misljenje.

Trener

pre 8 godina

NBA je za svakog najbolje resenje dobice 5 mil dolara odigrace par sezona a onda tek ide dobar Evropski ugovor kao npr Krle. Sto se njegovog stila igre tice on bas odgovara NBA i mislim da ce tokom sezone pogotovo njemu biti laganica jer se ne igra odbrana. Takodje njegova igra u mnogome zavisi od kvaliteta bekova sto je u NBA na najvisem nivou. NBA kao trener prezirem ali je za Bobija raj na zemlji ukoliko zadrzi formu.

Република Српска

pre 8 godina

On jeste spor,to stoji.Ali svako ko prati NBA zna da je premalo kvalitetnih igraca na poziciji 5.Bobi bi se sjajno uklopio.
Kad mogu standardno Gortat,Valanciunas,Pachulia,Asik da igraju u ekipama koje su u PO,moze i on.
Jedino za Gortat priznajem da je u neku ruku bolji od Marjanovica,a ova trojica mu ne mogu prici.Jaci je za dve klase od Asika.

petarczv

pre 8 godina

Koliko su mi jaki ovi strucnjaci sto pisu da bobi nije za nba...pa valjda bolje znaju GM-ovi nba ekipa od vas. Ako su oni procenili da je za nba onda jeste. Nece za dzabe da dovode igraca i da mu daju garantovani ugovor to znaci da ce morati da mu daju puno para. Znaci bobi kao najbolji centar u evropi svakako ima sta da pokaze u nba. Uz puno rada na fizickom planu tako i na taktickom moze da bude jako koristan...

ja

pre 8 godina

kao realan grobar zelim da ode iz zvezde jer je dominantan. takodje bi pozeleo coveku srece u izboru nove sredine (to ne bi vazilo za blazica npr) . posterizovanje u NBA mu ne treba i porediti ga sa Perom A. je smesno,dva apsolutno razlicita igraca na istoj poziciji. neki bogat klub i dugorocan ugovor u evropi su za njega najbolje resenje,a mozda i nas covek trener...

elita

pre 8 godina

Bobi treba da potpise za onog ko da najvise para da unovci ovu godinu koja je iza njega. A da ide u NBA da se dokazuje samo ako plate 50 posto vise nego u evropi , mada licno mislim da on tamo nema sta da trazi, voleo bi da gresim ali to je moje misljenje /ovo zs nba/.

Djoksonidis

pre 8 godina

Da,da, NBA ili Zvezda! Zasto da pojacava direktne konkurente u EL?
Hmm da igra dvadesetak minuta u tandemu sa Miroticem u Cikagu ili sa Karijem u GS? Mozda u Atlantu kod Antare, gde bi se probio do najboljeg igraca sa klupe.. ili kod Pekmena, Viginsa, Lavina u Minesotu... Znam da bi dobar deo kosarkaske Srbije navijao za bilo koji tim u koji Bobi ode..

fargo

pre 8 godina

Trebao bi da se oproba u nba jer je valjda to san svakog igraca,pa mu treba pruziti svaku podrsku za odlazak i nadigravanje sa najboljima na svetu,ali ako cemo posteno,sanse su mu veoma skromne,druga je to dimenzija..sve najbolje u daljoj karijeri

Alex

pre 8 godina

Ja mislim da mu je bolje u Evropi,ali neka odluči sam.Zvezda obeštecenje vece od 500 hiljada dolara ne može dobiti ako ode u NBA.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kosta, 27. april 2015 16:46)

Zvezda ne dobija nikakvo obestecenje gde god da ode jer mu istice ugovor na kraju sezone...

Ivan NS

pre 8 godina

idi idi, da te polome na atome. nije ti to tamo dignes ruke i popnes se na prste da uhvatis loptu. jedva cekam da vidim taj cirkus
(lalos, 27. april 2015 16:32)

Mhm, baš na tu foru je najkorisniji igrač Evrolige, igrač sa najviše dabl-dablova u istoriji takmičenja, kao i najbolji skakač ikada. Smešan si. Nego, jel prošla tuga pregolema od eliminacije iz polufinala ABA lige? :D

Markus Williams...Grba zna zasto

pre 8 godina

dajte ljudi,nije mogao sa Bezbradicom i Milutinovim da igra,u Nba će ga pretrcavati i preskakati
(....., 27. april 2015 19:23)
U cetvrtoj utakmici polufinala14 poena, 12 skokova, indeks 29...bas nije mogao :-)

Djura

pre 8 godina

Fenomenalan je za Evroligu ali nije on za NBA.Jednostavno nije dovoljno brz za NBA a i kolena su mu slaba.Sve u svemu biće veliko pojačanje u reprezentaciji.

Džoni

pre 8 godina

Mislim da bi Bobi trebao da odigra još par sezona u Evropi pa da se posle preseli u NBA jedino iz razloga da uzme više para! Za centra poput Bobija je potrebno kreirati igru da bi on dao pun doprinos timu! Mislim da bi za to imali više sluha evropski timovi!

auggie31

pre 8 godina

Eksperti koji skoro pa da su bar asistenti u NBA, pa nalaze brdo mana MVP/u evrolige. Bobi i da ima sve te mane koje nabrajate ima ti visinu koju ima, meku ruku... belac sa tom visinom ne da bi igrao u NBA nego će biti atrakcija. Uzgred centrima iz evrope je najlakše da se naviknu na NBA. Po čemu je to Nurkić bolji? Svi kritičari Bobija podsećaju na kritičare Radonjića po kojima bi 2 tim po kvalitetu trebali da dobijamo u finalu sa bar 40razlike. Isto tako Bobi šta god učinio naći će se ekspert kraj kompa da ga ospori

DedaMiloje

pre 8 godina

B O G D A N B O G D A N O V I C!
(ostalo smejurija, 27. april 2015 16:44)

Zašto tako misliš? Bez uvrede Bogdanović je još uvek našto iznad prosečnog igrača koji tek uz veliki rad sa dobrim trenerom treba da stasa u vrhunskog igrača. E sad ako ga gledaš sa grobarske strane i tu je u sredini po kvalitetu u odnosu na većinu Partizanovih asova.

Trole

pre 8 godina

Боби ће отићи вероватно ! Али не сумљајте да ће Звезда имати наредне сезоне дреам-тим ! Прва ласта бит ће Јокић !
(Ноле, 27. april 2015 22:18)

SumLJamo jarane,ali ne SumLJamo da si ti nepismen.

Djenka

pre 8 godina

Nisam merodovan da bilo sta kazem o kosarci u Nba. Ali cu izneti svoje misljenje,Bobi ti sigurno znas sta je najbolje za tvoju karijeru,ali zar nije bolje da budes najbolji centar u Evropi jos 2god i igras npr. u Barsi,Realu gde vole visoke i dominatne centre ili kod Dude u Efesu gde bi jos napredovao kosarkaski i imao sigurno vise od pola milona evra pa za 2godine pici u Nba i zabodi neki jak ugovor. Sve najbolje legendo,ostaces zauvek u nasim srcima,i sto je najvaznije zapisao si svoje ime u istoriji Evrolige!

boki

pre 8 godina

U NBA postoji pravilo defanzivne tri sekunde, sto bi znacilo za Bobija da mora mnogo brze da se krece i izlazi iz reketa. Ove godine mu je mnogo bolji rad nogu nego prosle, ali NBA igraci 5 i 4 su mnogo brzi nego igraci na tim pozicijama u Evropi. Morao bi u potpunosti da promeni svoju odbranu i da je poboljsa u segmentu gde je i najslabiji, a to je kretnja i brzina reakcije. U NBA moras makar da budes prosecno dobar defanzivac da bi dobio sansu. Nadam se da ce uspeti jer ono sto Bobija odlikuje je neverovatna radna etika, uz dobre trenere mislim da bi mogao nesto da uradi. Samo napred Bobi.

blueprint

pre 8 godina

To mu je sigurna propast,odlazak u bilo koju ekipu koja nece usredsrediti svoju igru na njega je propast. Samo da Sale uradi pametno u reprezentaciji l.

Kum

pre 8 godina

Nemoj Bobi, tamo su visoki a protiv takvih kazes da ne volis da igras.
(Panteri sever, 27. april 2015 19:50)

Ne voleti nije isto sto i ne znati, ali pitaj Plajsa i Tomica, objasnice ti.

Ris

pre 8 godina

Nece se naigrati ako ode, prespor je i nedovoljno skocan. Ali ce bar resiti finansije do kraja zivota, sto i nije tako lose. Onda moze da se vrati u Evropu i odigra jos nekoliko sezona u nekom jakom klubu.

Kum

pre 8 godina

Ma koliko nam bilo zao sto nas napusta, jos vise se radujemo za njega. Uzmi Bobi i osiguraj sebe i porodicu, zasluzio si, a nasa ljubav i zahvalnost ti je vecna.

Gremlin

pre 8 godina

Jednom se radja ovako dobar covek i sportista, smiren, odmeren u svim izjavama. Na mene je najjaci utisak ostavio mec sa Cedevitom, kad je Gordica udario laktom slucajno, izvinjavao mu se 5 minuta. O igrackim kvalitetima da ne govorimo u poslednje 2 sezone. Bez dileme, bez obzira na koncepciju, zasluzio poziv za reprezentaciju! Bog!

stefan

pre 8 godina

Bobi je sjajan momak i odlican kosarkas, ali treba ga samo uporediti sa igracima slicne visine. Gober je brzi, ima duze ruke i sjajan bloker. Valancijunas ima sut sa distance, brzi je, bolje pokriva pik. Da ne idem dalje. Ako Aldemir moze u NBA, onda moze i Bobi.

Don Serdjo

pre 8 godina

Moje licno misljenje je da on nije za NBA...mislim da bi ostao na simbolicnim brojkama...npr. 3p, 4s, 2as...nista vise...hocu da kazem da centri tamo mozda nemaju preveliku kosarkasku inteligenciju al su jaki kao crna zemlja...mislim da je za Bobija idealno neki jak evropski klub...uzme finu lovu a usput i bude oslonac ekipe...tamo je to malo teze....

Kosta

pre 8 godina

Aleks zar stvarno misliš da klub neće uzeti ništa.Neozbiljno da posle ovakve sezone Čović nije ubacio klauzulu u ugovoru.Živi bili pa videli.

zagor

pre 8 godina

MILVOKI!
toliko ih gotivim. jos im samo bobi fali, pa da kupim dres :P
milvoki je trenutno ekipa sa postavom sa zbirno najvecim rasponom ruku u ligi. parker, antetokumpo, mcw kad rasire ruke, skoro da pokriju ceo teren. jos im samo bobijev raspon fali :)

Danilo

pre 8 godina

On je ipak bio veliki talenat tada u Hemofarmu je vazio mozda i za najtalentovanije centra Evrope ,onda se pogubio na 3,4 godine i Milojevic uspeo da ga vrati .Sad je to vec strasan igrac jeste da tamo sa takvom konstitucijom je tesko napraviti nesto igra se strasno brzo vise ni nema igraca tipa Bobi klasicnih centara al uvek moze da pokusa nikad se ne zna sta moze da bude .Sve najbolje Bobiju pa da ga gledamo kao prvog centra reprezentacije i da lepo izdominiramo na tom Evropskom ,imamo strasan izbor mladih igraca i svi zele da igraju .

neko tamo

pre 8 godina

Slicne vesti uskoro i za wilijamsa, dzenkinsa a mozda i kalinica.
Sledecu sezonu zvezda ce se oslanjati na blazica, dangubica i lazica.
Verovatno ce da budu jos 3-4 nova igraca (pojacanja) ali definitivno nikad vise nece da ima jaku ekipu kao ove sezone sto je imala.

Delija_KV

pre 8 godina

Bilo bi lepo da ode u NBA... Zelim mu puno srece ako ode. Voleo bih da moze da se razvije jos vise kao kosarkas. Uz to se i nadam da ce uslediti poziv za remprezentaciju od djordjevica i da ce ga Sale ukomponovati sa ekipom.

srećno Bobi

pre 8 godina

Baš sam nedavno gledao emisiju u kojoj su gosti bili T-Mek, G. Hil, K. Veber, Dr. J., Vilkins...uglavnom poznati bivši igrači i "dankeri". Ovi mlađi su govorili da im je posebno drago bilo stavljati na poster Šona Bredlija upravo zbog njegove visine (visok 2,29). Ako ode u NBA nadam se da to neće biti slučaj i sa Bobijem.

neutralni posmatrac

pre 8 godina

morao bi dosta da se ubrza za NBA, i drasticno da popravi skok. jer u NBA i centri skacu poprilicno.
ali sto da ne, ako mu ponude kvdlitetan ugovor i treba, neka se obezbedi

ogi-cg

pre 8 godina

Po meni bi napravio kardinalnu gresku da ode u NBA.Tamo bi ga bukvalno pojeli u svakom smislu te riječi.On je kao prvo veliki čovjek a tamo moras imat dozu bezobraznosti da bi se bukvalno tukao ,pogotovo pod kosem sa onim nabildovanim igračima.U evropi moze da bira dje će da igra,u NBA nikako.Ne bi igrao ni pet min po utakmici.

Za B93

pre 8 godina

Samo da dobije 10ak kila misica i ima da dere sve redom. I Krstic kad je otisao bio je stapic, a posle prve sezone stena. Srecno i pokazi im ko je Bobinator!

blinkibile

pre 8 godina

Pravac Klivlend,delis minute sa Mozgovim,Tompson ce tada vrlo verovatno biti trejdovan i nikad bolje.Asistencija za zakucavanje kolko hoces

anbeast

pre 8 godina

2-3 miliona, u Evropi verovatno ne može da uzme, u NBA - može. Da li je ili nije za NBA neka procene tamošnji GM-ovi. Profesionalni sport je surov, jedna povreda i - ćao. Ja navijam da naplati MVP zvanje.... Bilo kako bilo, Ameri imaju izreku: "You can't teach height". Bobi to ima, ima meku ruku, oseća igru, ali je spor i neeksplozivan. Možda bi bio na mnogim posterima, ali mislim da bi, uz odgovarajuće uslove, mogao da bude oko dabl-dabla u proseku...

Zoao Bao

pre 8 godina

Covek je pozitivan lik. Zelim mu sve najbolje ali ja ga vise vidim u Olimpijakosu ili Barseloni nego u NBA. Ali opet, realno, zasto da ne pokusa?

vrana

pre 8 godina

kako ne razumete nije boban slab nego posto je mnogo visok ne moze lepo dovoljno da se spusti u stav i da gura kako treba ! covek je poboljsao svaki segment igre za 50% u protekle 2-3 godine i zelim mu sve najbolje !

Pera Magic Mitic

pre 8 godina

Koliko igraca, za koje smo mislili da im NBA nece lezati, su napravili dobre karijere tamo i uzeli mnogo vise para nego sto bi uzeli u Evropi.
Drugo, igrajuci u NBA, vecina igraca podigne kvalitet svoje igre na mnogo ozbiljniji nivo, totalno se drugacije radi da igracima.
I trece i najvazine, svakom kosarkasu je san da zaigra NBA: svi vi pametujete sta bi bilo bolje za njega, a ko bi od vas, na njegovom mestu, odbio poziv iz NBA?!

perhan

pre 8 godina

slika Bobijeva sa sinom je pobedila. predivan prizor na kraju meca. Bobi je olicenje sportiste u svakom smislu te reci. sve najbolje u zivotu mu zelim.

Svako ima svoju tuznu pricu

pre 8 godina

Slika sezone u ABA ligi je po mom misljenju, posle druge utakmice protiv Cedevite kad Bobi drzi sina. Stvarno predobar igrac i covek... Dace Bog da ode negde uzme velike pare i obezbedi sebi i porodici lagodan zivot.

palop

pre 8 godina

@ (neutralni posmatrac, 27. april 2015 21:51)

Nije skok skoro uopste bitan. Koliko Dankan, Gasol i Novicki skacu, a koliko Nedovic i Veseli skacu? Vise me vrine nedostatak te brzine u nogama. Treba stici na stranu pomoci, a u krajnjem slucaju treba braniti i visoke igrace koji su brzi od Bobija.

Mislim da bi mogao igrati nekih 10-20 minuta po utakmici, ali da lopte idu na njega za to vreme, dok u odbrani sta uradi uradi. To mu vidim kao najveci problem, ni u Evropi nije bio dominantan bloker.

kk partizan

pre 8 godina

Bobi ce da ode, ali moje misljrnje je da ostane u evropi, oli, rma, barsa... Ako ode au nba tesko ce se snaci. To je preskakanje dva koraka unapred. Jedva cekam da zaigara u reprezentaciji.

Bojan Jankovic

pre 8 godina

Skauti nba redovno prate najbolje iz evrolige pa je realno da ga je gledalo pazljivo, makar 10-15 njih. Druga stvar je koliko bi se on uklopio u ultra moderni nba gde klasicne petice izumiru zbog brzine, skocnosti i snage. Bobi ce, sa porodicom sigurno doneti pravu odluku.

Goran

pre 8 godina

Halooooo! Bobi je bio najbolji igrac u Evropi ove sesone. U NBA igra mnogo igraca iz Evrope. Ako moze npr. Nurkic itd onda najbolji centar Evrope ima sva prava da okusa srecu u NBA. SRETNO !!!

Nikola

pre 8 godina

Kada se prica o Bobanu Nba ima i prednosti i mane. Teren je siri, brzi i jaci su igraci, posebno bekovi, imace problem u piku, ali siguran sam da ukoliko bude imao pravu sansu imace i dabl dabl na svakoj utakmici. U svakom slucaju, a lepo je receno i u teksu, trebao bi da proba.