Nedelja, 19.04.2015.

11:28

MK: Novak igra finale za istoriju

Najbolji teniser planete Novak Đoković od 14:30 igra finalni meč na Mastersu u Monte Karlu protiv Čeha Tomaša Berdiha.

Izvor: ÐN

MK: Novak igra finale za istoriju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

ivan78bg

pre 9 godina

@Jumko
Vamos tamosss
Znaci istorija nebi bila osvajanje sve 4gs titule u jednoj sezoni.Ili drzanje sve 4 gs titule istovremeno?

Зоран

pre 9 godina

Бердих може да намучи Нолета само ако је у форми бољој од оне из 2010. (можда!) а, уз то, да може и физички да му парира (тешко!). Нолету би већи проблем могла да направи врућина и исцрпљеност него данашњи противник.
Оно што је сјајно за Нолета је то што му никаква посебна тактика и није потребна, једино да сам себе не победи! С обзиром да су ту и Вајда и Бекер, у то је врло тешко поверовати. Много је интересантније посматрати тактику Нолетових противника: Бердих би, уз добар сервис, могао да се нада тај-бреку у 1. сету (то је увек лутрија). Ако би га добио, да у трансу одигра други, уз то да му Ноле помогне својом нервозом. То је неких 30% шанси, колико Бердих има (ако не и мање).
Ноле, срећно!

MirsadK

pre 9 godina

Više se nekako pribojavam Berdiha nego Nadala juče..Ne podcenjujte ga olako, igra odlično ove sezone...(hm.. jednu od dve pobede protiv Novaka je upisao upravo na šljaci)
Srećno Novaku šampionu...da slavimo 23. Masters!

Distreksn

pre 9 godina

(City Girl, 19. april 2015 13:29)

Ma mislio sam na Barselonu iz serije 500 a Madrid ce igrati verovatno, mada su Madrid i Rim jedan za drugim, pa ko zna mozda ga ipak ne igra, jer sad ce poceti da misli i na niz pobeda bez poraza, da bi to uspeo ne sme sebi zadavati bas tako teske zadatke, nije on bas muva bez glave, ne se sekiras. Nego gradska reci mi kako si macko, hocemo zajedno da gledamo Nole vs Berdih, ja kupim kokice a ti pivo, vazi?

Иван

pre 9 godina

Новак је дошао у оно блажено стање да је скоро сваки његов меч сада на неки начин историјски.

v

pre 9 godina

Ajmo Nole. Neko pita kakva istorija? Ako Novak pobedi, postace prvi covek ikada koji je u open eri osvojio prva tri mastersa za redom. Dva na betonu i jedan na sljaci. Uz AO koji je isto uzeo, Novak je pokupio sve sto u tenisu vredi od pocetka godine.

Goran

pre 9 godina

Ima 9 mastersa a 4 GS turnira. Svaki igrac bi trebao da osvoji u karijeri 2.25 puta vise mastersa nego GS turnira jer uslovi su isti za sve a ne znam igraca koji ce namerno gubiti na mastersima. Novak ce verovatno danas osvojiti 23. masters. Igrac tog kalibra bi trebao da osvoji 10 ili 11 GS titula. Federer bi sa 17 GS titula trebao da ima 38 mastersa, sto znaci da Federer ima nategnut broj GS titula. Ako je najbolji, sto je tako lose prolazio na mastersima. Smesno je reci da se cuva za Rolan Garos tako sto ispadne u drugom kolu Monte Karla. Moguce da Federer ima igru za GS titule sa kratkim poenima dok Novak igra iscrpljujuce poene i gubi snagu kada se igra na 3 dobijena seta. Neki strucnjak bi to trebao da proanalizira.

Melenci

pre 9 godina

Diskresn,ono sto si juce video je Nadalov najvisi moguci nivo,dalje ne moze!Mozes samo da se nadas da Nole bude umoran sto se meri u promilima jer RG je nesto posebno za Noleta!Federera da i ne pominjem jer legenda je pa nema smisla pricati bilo sta lose u pogledu njegove igre!

Sneža

pre 9 godina

Pitam se, šta bi uradio Nole, KADA bi osvojio sva 4 GS i sve masterse – uključujući i završni – u ovoj godini?
Da sam ja on, rekla bih: doviđenja, prijatno, to sam ja, Novak Đoković, to je to i... okačila reket na zid. ( Razmišljanje mi je smešno, treba obarati stare i ispisivati nove rekorde, ali... )
Kako god, Noletu želim titulu danas i da realizije sve napisano u prvoj rečenici mog komentara.

Bg

pre 9 godina

Novak je sad u fazi gde svakom narednom pobedom osvaja neki rekord.
To je tako kad ste vredni i uporni, i kada verujete u sebe i kad je sve protiv vas. Kad tad nagrada mora da dođe!
On će se pobedom izjednačiti sa Federerom po broju Mastersa, a mlađi je od njega 6 god.
Ali, najviše od svega me impresionira Novakova konstantnost u zadnjih 5 godina. To je stvarno neverovatno.
Sa takvim tempom koji on igra druge bi morali da krpe, da sastavljaju između svakog turnira.
Mora se odati priznanje njegovom timu, kondicionom treneru, svima!
Nadal je imao više povreda i pauza, što je normalno za tempo u tenisu koji se dešava u zadnjih 5 god.
Mari je takođe pokleko od silnih mečeva i borbe.
Federer se drži, iako je zgazio tridesetu, jer ima taj stil igre i tehniku koja ne crpi mnogo iz njega.
Novak sve više igra na taj način, skraćuje poene, igra taktički a ne zapinje iz sve snage da što pre napravi viner.
Dve stvari su se desile koje su presudile da Novak ponovo počne da igra kao 2011-te.
Prva je, očigledno, to što je postao otac. To mu daje neku zrelost, sigurnost i motiv više, postao je iskusniji nekako, ozbiljniji.
Druga stvar je Beker.
Nisu mogli odmah da se uigraju kao tim, ali kad su našli zajednički jezik, Novak igra sve bolje i bolje.
Izgleda da je Novak ozbiljno prelomio da u narednih 4,5 god. pokuša da stigne Nadala i Federera, i postane najbolji svih vremena.

Challe

pre 9 godina

@ Zasto zreb nije bio poludirigovan da se Nole i Rafa sretnu u finalu?
(dragan, 19. april 2015 12:04)

Po svoj logici bi 2. i 3. nosilac, u ovom slucaju Federer i Nadal, bi morali da se nadju u istoj polovini ali cini mi se da je zreb bio zapravo potpuno dirigovan s ciljem da se Nadal ne nadje u Federerovoj polovini kako bi on imao prohodnost do finala a onda nek' se sam bori za titulu koja mu nedostaje s onim ko mu dodje s druge strane.

robin hud

pre 9 godina

Daleko od toga da je u ovom meču Berdih favorit. Malo je čudno, što neko reče, pobediš Nadala a nema pehara.
Verujem da Novak nije euforičan kao komentatori na ovom sajtu.
Novakov motiv je ponovo veliki i taj motiv ga neumitno gura u teniske besmrtnike.
Mi njegovi navijači i poštovaoci nadamo se da ćemo ponovo videti dobro podmazanu mašinu na delu(ipak je jedan trener Nemac).
Njegov koncept kotrolisane agresije se juče potvrdio kao vrlo uspešan, a nadamo se da će i danas.
PS: Mani se ovog biciklističkog rekorda. Stranci ga zovu freegluten bagel.

kvisko

pre 9 godina

Berdih moze da pobedi Djokovica jedino pod uslovom da ga pre meca negde iza coska dobro odalami ciglom po glavi. U svakom drugom slucaju gubi i to ubedljivo.

Jumko

pre 9 godina

Hahaha. Zamajavanje naseg naroda. Sve je istorija ovde.. Istorija su Gs titule, br nedelja na n1 i delimicno ukupne titule. A na ove ostale gluposti se mi palimo jer nece stici u Gs titulama dvojicu najvecih. Pazi molim te, koliko je dobio setova sa nulom u ovoj jadnoj konkurenciji. Glupost teska!

Stojan

pre 9 godina

Produžena igra bi mogla odlučiti ili broj grešaka? Predviđam pobjedu Novaka u 3 seta 6-7, 7-6 i 7-6? IDEMO MAJSTORE! Hvala ti za veliku i važnu pobjedu protiv Nadala, to je bilo finale prije finala i prava lekcija pješčanom kralju, samo tako naprijed. Pozdrav od Stojana iz Slovenije.

Distreksn

pre 9 godina

Doslo je i Novakovih 5 minuta, pa nek osvoji sta moze, osvojice i Rim, madrid nece ni igrati, dok RG tesko, mislim da ce do tad nadal podici svoju igru na najvisu, mada ima jos tenisera koji mu mogu nauditi, tako da nece biti iznenadjenje i da ispadne pre cetvrtfinala.Federer vise nije ono sto je bio, ako uspe da akumulira sngu, za RG, njega vidim kao ozbiljnijeg kandidata za osvajanje. Neko ovde rece juce da mu je RG najvazniji, ja mislim da jeste, zatim i Vimbldon, tako da Novaku ostaje jos Rim i tu je kraj njegovih putesestvija, zivi bili pa videli.

Melenci

pre 9 godina

Nole nikada ne ulazi u mec,bilo koji i protiv 100 na svetu,olako.Nikada nece omalovazavati protivnika vec postovati.Tako razumem nasu radost i komentare u tom smislu,ali oprez nije na odmet.Berdih moze da bude opasan ne toliko zbog igre koja se ne menja godinama vec zbog mentalnog pristupa mecu i osecaju da moze protiv svakog.Nama je to smesno jer ga Nole dere bukvalno redovno.Samo polako bice tu borbe Berdiha jer nema sta da izgubi.Doduse nema ni Nole,ali Nole sada ima vise ciljeve kao ove koje ste pobrojali,rusenje rekorda korak po korak.Idemo Nole!

Liverpool Man

pre 9 godina

Jedna osnovna razlika izmedju Novaka i Federera i Nadala.Novaka ne znas gde bi mogo da pobedis, Novak igra podjednako dobro na svim podlogama i na svakoj je najbolji dok kod Nadala znamo da je sljaka najjaci teren kao i kod Federera sto je trava.

pancevac

pre 9 godina

Nikad više takav sportista ... Bilo je veličina, i biće veeeelikih...On je poseban....Tesko da ce pored njegovih rekorda neko moći da obori onaj koji nosi u sebi,koliki je čovek, koliku harizmu nosi...

Stefan

pre 9 godina

Novak da igra duplo slabije nego juce protiv Rafe, moze da dobije. Daleko od toga da Berdih igra slabije, ali sta covek moze da uradi protiv Noletovih riterna pod noge ? Jedino da pogadja preko 80% prvi servis, moze da se nada necemu, mada su i tada sanse male.

Ombre

pre 9 godina

Od svih komentara koje sam procitao ovde.. Nekako mi je Djokovicevu karijeru i njegov uspon najbolje opisao sledeci komentar.. "Federe i Nadal su stvorili monstruma".. I bas tako.. Da nije njih Nole nikad ne bi bio OVoliko dobar.. ,morao je da se nadogradjuje.. I mentalno i fizicki i tehnicki i takticki... Da bi sad isplivao.. A sad.. Nebo je granica

madjar

pre 9 godina

Gospodine Berdih, uz svo dužno poštovanje, imaćete šanse samo ako Nole "ustane na levu nogu"....realno, sve osim glatke pobede broja 1 predstavljaće iznenadjenje....pozdrav

Coa

pre 9 godina

Srecno Novaku u finalu iako se on uglavnom ne oslanja na srecu. Mislim da ne bi trebalo potcenjivati Berdiha bez obzira na medjusobni skor. Ipak je ovo finale i bice jednako motivisan kao i Novak.

Oskar

pre 9 godina

Čovjek sa daskom u ledjima ne bi mogao osvajat turnire ni da igra protiv lakših igrača.
Još je nešto bitno napomenuti. Čovjek koji pravi highlis preglede Djokovicevih meceva sigurno je pjan kad to radi. Više od pola lijepih poena nije prikazano a s vremena na vrijeme u pregledima prikazuje neiznudjene greške. I to traje već duže vrijeme. To ranije nije bilo. Npr. pregled finala Rima 2011. i pregled polufinala Monte karla 2015 sigurno nije radio isti. Ovo je haos, a to je jako bitno., zapravo najbitnije. Jer kad Djokovic ode u penziju zanimljivije će biti gledat te preglede nego nastupe budućih tenisera iz Srbije uživo. Druga stvar, skroz narušava sliku dobrog meča a možda mu je cilj da prikaže najbitnije momente a ne poene pa zato prikazuje neiznudjene greške.

Mare,NS

pre 9 godina

Sreca za Berdiha,sto Novak verovatno ne cita ove statisticke podatke.
Ako je slucajno saznao,da postoji sansa da pretekne Rodzera po broju dodeljenih `krompirica` u jednoj sezoni,jao si ga njemu.
Bice cipsa,sa ukusom sljake!!!

Coa

pre 9 godina

Srecno Novaku u finalu iako se on uglavnom ne oslanja na srecu. Mislim da ne bi trebalo potcenjivati Berdiha bez obzira na medjusobni skor. Ipak je ovo finale i bice jednako motivisan kao i Novak.

pancevac

pre 9 godina

Nikad više takav sportista ... Bilo je veličina, i biće veeeelikih...On je poseban....Tesko da ce pored njegovih rekorda neko moći da obori onaj koji nosi u sebi,koliki je čovek, koliku harizmu nosi...

Ombre

pre 9 godina

Od svih komentara koje sam procitao ovde.. Nekako mi je Djokovicevu karijeru i njegov uspon najbolje opisao sledeci komentar.. "Federe i Nadal su stvorili monstruma".. I bas tako.. Da nije njih Nole nikad ne bi bio OVoliko dobar.. ,morao je da se nadogradjuje.. I mentalno i fizicki i tehnicki i takticki... Da bi sad isplivao.. A sad.. Nebo je granica

Mare,NS

pre 9 godina

Sreca za Berdiha,sto Novak verovatno ne cita ove statisticke podatke.
Ako je slucajno saznao,da postoji sansa da pretekne Rodzera po broju dodeljenih `krompirica` u jednoj sezoni,jao si ga njemu.
Bice cipsa,sa ukusom sljake!!!

madjar

pre 9 godina

Gospodine Berdih, uz svo dužno poštovanje, imaćete šanse samo ako Nole "ustane na levu nogu"....realno, sve osim glatke pobede broja 1 predstavljaće iznenadjenje....pozdrav

Stefan

pre 9 godina

Novak da igra duplo slabije nego juce protiv Rafe, moze da dobije. Daleko od toga da Berdih igra slabije, ali sta covek moze da uradi protiv Noletovih riterna pod noge ? Jedino da pogadja preko 80% prvi servis, moze da se nada necemu, mada su i tada sanse male.

kvisko

pre 9 godina

Berdih moze da pobedi Djokovica jedino pod uslovom da ga pre meca negde iza coska dobro odalami ciglom po glavi. U svakom drugom slucaju gubi i to ubedljivo.

Oskar

pre 9 godina

Čovjek sa daskom u ledjima ne bi mogao osvajat turnire ni da igra protiv lakših igrača.
Još je nešto bitno napomenuti. Čovjek koji pravi highlis preglede Djokovicevih meceva sigurno je pjan kad to radi. Više od pola lijepih poena nije prikazano a s vremena na vrijeme u pregledima prikazuje neiznudjene greške. I to traje već duže vrijeme. To ranije nije bilo. Npr. pregled finala Rima 2011. i pregled polufinala Monte karla 2015 sigurno nije radio isti. Ovo je haos, a to je jako bitno., zapravo najbitnije. Jer kad Djokovic ode u penziju zanimljivije će biti gledat te preglede nego nastupe budućih tenisera iz Srbije uživo. Druga stvar, skroz narušava sliku dobrog meča a možda mu je cilj da prikaže najbitnije momente a ne poene pa zato prikazuje neiznudjene greške.

Иван

pre 9 godina

Новак је дошао у оно блажено стање да је скоро сваки његов меч сада на неки начин историјски.

Sneža

pre 9 godina

Pitam se, šta bi uradio Nole, KADA bi osvojio sva 4 GS i sve masterse – uključujući i završni – u ovoj godini?
Da sam ja on, rekla bih: doviđenja, prijatno, to sam ja, Novak Đoković, to je to i... okačila reket na zid. ( Razmišljanje mi je smešno, treba obarati stare i ispisivati nove rekorde, ali... )
Kako god, Noletu želim titulu danas i da realizije sve napisano u prvoj rečenici mog komentara.

Bg

pre 9 godina

Novak je sad u fazi gde svakom narednom pobedom osvaja neki rekord.
To je tako kad ste vredni i uporni, i kada verujete u sebe i kad je sve protiv vas. Kad tad nagrada mora da dođe!
On će se pobedom izjednačiti sa Federerom po broju Mastersa, a mlađi je od njega 6 god.
Ali, najviše od svega me impresionira Novakova konstantnost u zadnjih 5 godina. To je stvarno neverovatno.
Sa takvim tempom koji on igra druge bi morali da krpe, da sastavljaju između svakog turnira.
Mora se odati priznanje njegovom timu, kondicionom treneru, svima!
Nadal je imao više povreda i pauza, što je normalno za tempo u tenisu koji se dešava u zadnjih 5 god.
Mari je takođe pokleko od silnih mečeva i borbe.
Federer se drži, iako je zgazio tridesetu, jer ima taj stil igre i tehniku koja ne crpi mnogo iz njega.
Novak sve više igra na taj način, skraćuje poene, igra taktički a ne zapinje iz sve snage da što pre napravi viner.
Dve stvari su se desile koje su presudile da Novak ponovo počne da igra kao 2011-te.
Prva je, očigledno, to što je postao otac. To mu daje neku zrelost, sigurnost i motiv više, postao je iskusniji nekako, ozbiljniji.
Druga stvar je Beker.
Nisu mogli odmah da se uigraju kao tim, ali kad su našli zajednički jezik, Novak igra sve bolje i bolje.
Izgleda da je Novak ozbiljno prelomio da u narednih 4,5 god. pokuša da stigne Nadala i Federera, i postane najbolji svih vremena.

Stojan

pre 9 godina

Produžena igra bi mogla odlučiti ili broj grešaka? Predviđam pobjedu Novaka u 3 seta 6-7, 7-6 i 7-6? IDEMO MAJSTORE! Hvala ti za veliku i važnu pobjedu protiv Nadala, to je bilo finale prije finala i prava lekcija pješčanom kralju, samo tako naprijed. Pozdrav od Stojana iz Slovenije.

Goran

pre 9 godina

Ima 9 mastersa a 4 GS turnira. Svaki igrac bi trebao da osvoji u karijeri 2.25 puta vise mastersa nego GS turnira jer uslovi su isti za sve a ne znam igraca koji ce namerno gubiti na mastersima. Novak ce verovatno danas osvojiti 23. masters. Igrac tog kalibra bi trebao da osvoji 10 ili 11 GS titula. Federer bi sa 17 GS titula trebao da ima 38 mastersa, sto znaci da Federer ima nategnut broj GS titula. Ako je najbolji, sto je tako lose prolazio na mastersima. Smesno je reci da se cuva za Rolan Garos tako sto ispadne u drugom kolu Monte Karla. Moguce da Federer ima igru za GS titule sa kratkim poenima dok Novak igra iscrpljujuce poene i gubi snagu kada se igra na 3 dobijena seta. Neki strucnjak bi to trebao da proanalizira.

Melenci

pre 9 godina

Nole nikada ne ulazi u mec,bilo koji i protiv 100 na svetu,olako.Nikada nece omalovazavati protivnika vec postovati.Tako razumem nasu radost i komentare u tom smislu,ali oprez nije na odmet.Berdih moze da bude opasan ne toliko zbog igre koja se ne menja godinama vec zbog mentalnog pristupa mecu i osecaju da moze protiv svakog.Nama je to smesno jer ga Nole dere bukvalno redovno.Samo polako bice tu borbe Berdiha jer nema sta da izgubi.Doduse nema ni Nole,ali Nole sada ima vise ciljeve kao ove koje ste pobrojali,rusenje rekorda korak po korak.Idemo Nole!

Liverpool Man

pre 9 godina

Jedna osnovna razlika izmedju Novaka i Federera i Nadala.Novaka ne znas gde bi mogo da pobedis, Novak igra podjednako dobro na svim podlogama i na svakoj je najbolji dok kod Nadala znamo da je sljaka najjaci teren kao i kod Federera sto je trava.

Melenci

pre 9 godina

Diskresn,ono sto si juce video je Nadalov najvisi moguci nivo,dalje ne moze!Mozes samo da se nadas da Nole bude umoran sto se meri u promilima jer RG je nesto posebno za Noleta!Federera da i ne pominjem jer legenda je pa nema smisla pricati bilo sta lose u pogledu njegove igre!

robin hud

pre 9 godina

Daleko od toga da je u ovom meču Berdih favorit. Malo je čudno, što neko reče, pobediš Nadala a nema pehara.
Verujem da Novak nije euforičan kao komentatori na ovom sajtu.
Novakov motiv je ponovo veliki i taj motiv ga neumitno gura u teniske besmrtnike.
Mi njegovi navijači i poštovaoci nadamo se da ćemo ponovo videti dobro podmazanu mašinu na delu(ipak je jedan trener Nemac).
Njegov koncept kotrolisane agresije se juče potvrdio kao vrlo uspešan, a nadamo se da će i danas.
PS: Mani se ovog biciklističkog rekorda. Stranci ga zovu freegluten bagel.

Distreksn

pre 9 godina

Doslo je i Novakovih 5 minuta, pa nek osvoji sta moze, osvojice i Rim, madrid nece ni igrati, dok RG tesko, mislim da ce do tad nadal podici svoju igru na najvisu, mada ima jos tenisera koji mu mogu nauditi, tako da nece biti iznenadjenje i da ispadne pre cetvrtfinala.Federer vise nije ono sto je bio, ako uspe da akumulira sngu, za RG, njega vidim kao ozbiljnijeg kandidata za osvajanje. Neko ovde rece juce da mu je RG najvazniji, ja mislim da jeste, zatim i Vimbldon, tako da Novaku ostaje jos Rim i tu je kraj njegovih putesestvija, zivi bili pa videli.

Challe

pre 9 godina

@ Zasto zreb nije bio poludirigovan da se Nole i Rafa sretnu u finalu?
(dragan, 19. april 2015 12:04)

Po svoj logici bi 2. i 3. nosilac, u ovom slucaju Federer i Nadal, bi morali da se nadju u istoj polovini ali cini mi se da je zreb bio zapravo potpuno dirigovan s ciljem da se Nadal ne nadje u Federerovoj polovini kako bi on imao prohodnost do finala a onda nek' se sam bori za titulu koja mu nedostaje s onim ko mu dodje s druge strane.

MirsadK

pre 9 godina

Više se nekako pribojavam Berdiha nego Nadala juče..Ne podcenjujte ga olako, igra odlično ove sezone...(hm.. jednu od dve pobede protiv Novaka je upisao upravo na šljaci)
Srećno Novaku šampionu...da slavimo 23. Masters!

v

pre 9 godina

Ajmo Nole. Neko pita kakva istorija? Ako Novak pobedi, postace prvi covek ikada koji je u open eri osvojio prva tri mastersa za redom. Dva na betonu i jedan na sljaci. Uz AO koji je isto uzeo, Novak je pokupio sve sto u tenisu vredi od pocetka godine.

ivan78bg

pre 9 godina

@Jumko
Vamos tamosss
Znaci istorija nebi bila osvajanje sve 4gs titule u jednoj sezoni.Ili drzanje sve 4 gs titule istovremeno?

Distreksn

pre 9 godina

(City Girl, 19. april 2015 13:29)

Ma mislio sam na Barselonu iz serije 500 a Madrid ce igrati verovatno, mada su Madrid i Rim jedan za drugim, pa ko zna mozda ga ipak ne igra, jer sad ce poceti da misli i na niz pobeda bez poraza, da bi to uspeo ne sme sebi zadavati bas tako teske zadatke, nije on bas muva bez glave, ne se sekiras. Nego gradska reci mi kako si macko, hocemo zajedno da gledamo Nole vs Berdih, ja kupim kokice a ti pivo, vazi?

Jumko

pre 9 godina

Hahaha. Zamajavanje naseg naroda. Sve je istorija ovde.. Istorija su Gs titule, br nedelja na n1 i delimicno ukupne titule. A na ove ostale gluposti se mi palimo jer nece stici u Gs titulama dvojicu najvecih. Pazi molim te, koliko je dobio setova sa nulom u ovoj jadnoj konkurenciji. Glupost teska!

Зоран

pre 9 godina

Бердих може да намучи Нолета само ако је у форми бољој од оне из 2010. (можда!) а, уз то, да може и физички да му парира (тешко!). Нолету би већи проблем могла да направи врућина и исцрпљеност него данашњи противник.
Оно што је сјајно за Нолета је то што му никаква посебна тактика и није потребна, једино да сам себе не победи! С обзиром да су ту и Вајда и Бекер, у то је врло тешко поверовати. Много је интересантније посматрати тактику Нолетових противника: Бердих би, уз добар сервис, могао да се нада тај-бреку у 1. сету (то је увек лутрија). Ако би га добио, да у трансу одигра други, уз то да му Ноле помогне својом нервозом. То је неких 30% шанси, колико Бердих има (ако не и мање).
Ноле, срећно!

Distreksn

pre 9 godina

Doslo je i Novakovih 5 minuta, pa nek osvoji sta moze, osvojice i Rim, madrid nece ni igrati, dok RG tesko, mislim da ce do tad nadal podici svoju igru na najvisu, mada ima jos tenisera koji mu mogu nauditi, tako da nece biti iznenadjenje i da ispadne pre cetvrtfinala.Federer vise nije ono sto je bio, ako uspe da akumulira sngu, za RG, njega vidim kao ozbiljnijeg kandidata za osvajanje. Neko ovde rece juce da mu je RG najvazniji, ja mislim da jeste, zatim i Vimbldon, tako da Novaku ostaje jos Rim i tu je kraj njegovih putesestvija, zivi bili pa videli.

Stojan

pre 9 godina

Produžena igra bi mogla odlučiti ili broj grešaka? Predviđam pobjedu Novaka u 3 seta 6-7, 7-6 i 7-6? IDEMO MAJSTORE! Hvala ti za veliku i važnu pobjedu protiv Nadala, to je bilo finale prije finala i prava lekcija pješčanom kralju, samo tako naprijed. Pozdrav od Stojana iz Slovenije.

Jumko

pre 9 godina

Hahaha. Zamajavanje naseg naroda. Sve je istorija ovde.. Istorija su Gs titule, br nedelja na n1 i delimicno ukupne titule. A na ove ostale gluposti se mi palimo jer nece stici u Gs titulama dvojicu najvecih. Pazi molim te, koliko je dobio setova sa nulom u ovoj jadnoj konkurenciji. Glupost teska!

MirsadK

pre 9 godina

Više se nekako pribojavam Berdiha nego Nadala juče..Ne podcenjujte ga olako, igra odlično ove sezone...(hm.. jednu od dve pobede protiv Novaka je upisao upravo na šljaci)
Srećno Novaku šampionu...da slavimo 23. Masters!

Oskar

pre 9 godina

Čovjek sa daskom u ledjima ne bi mogao osvajat turnire ni da igra protiv lakših igrača.
Još je nešto bitno napomenuti. Čovjek koji pravi highlis preglede Djokovicevih meceva sigurno je pjan kad to radi. Više od pola lijepih poena nije prikazano a s vremena na vrijeme u pregledima prikazuje neiznudjene greške. I to traje već duže vrijeme. To ranije nije bilo. Npr. pregled finala Rima 2011. i pregled polufinala Monte karla 2015 sigurno nije radio isti. Ovo je haos, a to je jako bitno., zapravo najbitnije. Jer kad Djokovic ode u penziju zanimljivije će biti gledat te preglede nego nastupe budućih tenisera iz Srbije uživo. Druga stvar, skroz narušava sliku dobrog meča a možda mu je cilj da prikaže najbitnije momente a ne poene pa zato prikazuje neiznudjene greške.

Mare,NS

pre 9 godina

Sreca za Berdiha,sto Novak verovatno ne cita ove statisticke podatke.
Ako je slucajno saznao,da postoji sansa da pretekne Rodzera po broju dodeljenih `krompirica` u jednoj sezoni,jao si ga njemu.
Bice cipsa,sa ukusom sljake!!!

pancevac

pre 9 godina

Nikad više takav sportista ... Bilo je veličina, i biće veeeelikih...On je poseban....Tesko da ce pored njegovih rekorda neko moći da obori onaj koji nosi u sebi,koliki je čovek, koliku harizmu nosi...

kvisko

pre 9 godina

Berdih moze da pobedi Djokovica jedino pod uslovom da ga pre meca negde iza coska dobro odalami ciglom po glavi. U svakom drugom slucaju gubi i to ubedljivo.

Ombre

pre 9 godina

Od svih komentara koje sam procitao ovde.. Nekako mi je Djokovicevu karijeru i njegov uspon najbolje opisao sledeci komentar.. "Federe i Nadal su stvorili monstruma".. I bas tako.. Da nije njih Nole nikad ne bi bio OVoliko dobar.. ,morao je da se nadogradjuje.. I mentalno i fizicki i tehnicki i takticki... Da bi sad isplivao.. A sad.. Nebo je granica

Goran

pre 9 godina

Ima 9 mastersa a 4 GS turnira. Svaki igrac bi trebao da osvoji u karijeri 2.25 puta vise mastersa nego GS turnira jer uslovi su isti za sve a ne znam igraca koji ce namerno gubiti na mastersima. Novak ce verovatno danas osvojiti 23. masters. Igrac tog kalibra bi trebao da osvoji 10 ili 11 GS titula. Federer bi sa 17 GS titula trebao da ima 38 mastersa, sto znaci da Federer ima nategnut broj GS titula. Ako je najbolji, sto je tako lose prolazio na mastersima. Smesno je reci da se cuva za Rolan Garos tako sto ispadne u drugom kolu Monte Karla. Moguce da Federer ima igru za GS titule sa kratkim poenima dok Novak igra iscrpljujuce poene i gubi snagu kada se igra na 3 dobijena seta. Neki strucnjak bi to trebao da proanalizira.

Stefan

pre 9 godina

Novak da igra duplo slabije nego juce protiv Rafe, moze da dobije. Daleko od toga da Berdih igra slabije, ali sta covek moze da uradi protiv Noletovih riterna pod noge ? Jedino da pogadja preko 80% prvi servis, moze da se nada necemu, mada su i tada sanse male.

Challe

pre 9 godina

@ Zasto zreb nije bio poludirigovan da se Nole i Rafa sretnu u finalu?
(dragan, 19. april 2015 12:04)

Po svoj logici bi 2. i 3. nosilac, u ovom slucaju Federer i Nadal, bi morali da se nadju u istoj polovini ali cini mi se da je zreb bio zapravo potpuno dirigovan s ciljem da se Nadal ne nadje u Federerovoj polovini kako bi on imao prohodnost do finala a onda nek' se sam bori za titulu koja mu nedostaje s onim ko mu dodje s druge strane.

Coa

pre 9 godina

Srecno Novaku u finalu iako se on uglavnom ne oslanja na srecu. Mislim da ne bi trebalo potcenjivati Berdiha bez obzira na medjusobni skor. Ipak je ovo finale i bice jednako motivisan kao i Novak.

madjar

pre 9 godina

Gospodine Berdih, uz svo dužno poštovanje, imaćete šanse samo ako Nole "ustane na levu nogu"....realno, sve osim glatke pobede broja 1 predstavljaće iznenadjenje....pozdrav

Sneža

pre 9 godina

Pitam se, šta bi uradio Nole, KADA bi osvojio sva 4 GS i sve masterse – uključujući i završni – u ovoj godini?
Da sam ja on, rekla bih: doviđenja, prijatno, to sam ja, Novak Đoković, to je to i... okačila reket na zid. ( Razmišljanje mi je smešno, treba obarati stare i ispisivati nove rekorde, ali... )
Kako god, Noletu želim titulu danas i da realizije sve napisano u prvoj rečenici mog komentara.

Melenci

pre 9 godina

Diskresn,ono sto si juce video je Nadalov najvisi moguci nivo,dalje ne moze!Mozes samo da se nadas da Nole bude umoran sto se meri u promilima jer RG je nesto posebno za Noleta!Federera da i ne pominjem jer legenda je pa nema smisla pricati bilo sta lose u pogledu njegove igre!

Bg

pre 9 godina

Novak je sad u fazi gde svakom narednom pobedom osvaja neki rekord.
To je tako kad ste vredni i uporni, i kada verujete u sebe i kad je sve protiv vas. Kad tad nagrada mora da dođe!
On će se pobedom izjednačiti sa Federerom po broju Mastersa, a mlađi je od njega 6 god.
Ali, najviše od svega me impresionira Novakova konstantnost u zadnjih 5 godina. To je stvarno neverovatno.
Sa takvim tempom koji on igra druge bi morali da krpe, da sastavljaju između svakog turnira.
Mora se odati priznanje njegovom timu, kondicionom treneru, svima!
Nadal je imao više povreda i pauza, što je normalno za tempo u tenisu koji se dešava u zadnjih 5 god.
Mari je takođe pokleko od silnih mečeva i borbe.
Federer se drži, iako je zgazio tridesetu, jer ima taj stil igre i tehniku koja ne crpi mnogo iz njega.
Novak sve više igra na taj način, skraćuje poene, igra taktički a ne zapinje iz sve snage da što pre napravi viner.
Dve stvari su se desile koje su presudile da Novak ponovo počne da igra kao 2011-te.
Prva je, očigledno, to što je postao otac. To mu daje neku zrelost, sigurnost i motiv više, postao je iskusniji nekako, ozbiljniji.
Druga stvar je Beker.
Nisu mogli odmah da se uigraju kao tim, ali kad su našli zajednički jezik, Novak igra sve bolje i bolje.
Izgleda da je Novak ozbiljno prelomio da u narednih 4,5 god. pokuša da stigne Nadala i Federera, i postane najbolji svih vremena.

Liverpool Man

pre 9 godina

Jedna osnovna razlika izmedju Novaka i Federera i Nadala.Novaka ne znas gde bi mogo da pobedis, Novak igra podjednako dobro na svim podlogama i na svakoj je najbolji dok kod Nadala znamo da je sljaka najjaci teren kao i kod Federera sto je trava.

robin hud

pre 9 godina

Daleko od toga da je u ovom meču Berdih favorit. Malo je čudno, što neko reče, pobediš Nadala a nema pehara.
Verujem da Novak nije euforičan kao komentatori na ovom sajtu.
Novakov motiv je ponovo veliki i taj motiv ga neumitno gura u teniske besmrtnike.
Mi njegovi navijači i poštovaoci nadamo se da ćemo ponovo videti dobro podmazanu mašinu na delu(ipak je jedan trener Nemac).
Njegov koncept kotrolisane agresije se juče potvrdio kao vrlo uspešan, a nadamo se da će i danas.
PS: Mani se ovog biciklističkog rekorda. Stranci ga zovu freegluten bagel.

Иван

pre 9 godina

Новак је дошао у оно блажено стање да је скоро сваки његов меч сада на неки начин историјски.

Melenci

pre 9 godina

Nole nikada ne ulazi u mec,bilo koji i protiv 100 na svetu,olako.Nikada nece omalovazavati protivnika vec postovati.Tako razumem nasu radost i komentare u tom smislu,ali oprez nije na odmet.Berdih moze da bude opasan ne toliko zbog igre koja se ne menja godinama vec zbog mentalnog pristupa mecu i osecaju da moze protiv svakog.Nama je to smesno jer ga Nole dere bukvalno redovno.Samo polako bice tu borbe Berdiha jer nema sta da izgubi.Doduse nema ni Nole,ali Nole sada ima vise ciljeve kao ove koje ste pobrojali,rusenje rekorda korak po korak.Idemo Nole!

Distreksn

pre 9 godina

(City Girl, 19. april 2015 13:29)

Ma mislio sam na Barselonu iz serije 500 a Madrid ce igrati verovatno, mada su Madrid i Rim jedan za drugim, pa ko zna mozda ga ipak ne igra, jer sad ce poceti da misli i na niz pobeda bez poraza, da bi to uspeo ne sme sebi zadavati bas tako teske zadatke, nije on bas muva bez glave, ne se sekiras. Nego gradska reci mi kako si macko, hocemo zajedno da gledamo Nole vs Berdih, ja kupim kokice a ti pivo, vazi?

v

pre 9 godina

Ajmo Nole. Neko pita kakva istorija? Ako Novak pobedi, postace prvi covek ikada koji je u open eri osvojio prva tri mastersa za redom. Dva na betonu i jedan na sljaci. Uz AO koji je isto uzeo, Novak je pokupio sve sto u tenisu vredi od pocetka godine.

Зоран

pre 9 godina

Бердих може да намучи Нолета само ако је у форми бољој од оне из 2010. (можда!) а, уз то, да може и физички да му парира (тешко!). Нолету би већи проблем могла да направи врућина и исцрпљеност него данашњи противник.
Оно што је сјајно за Нолета је то што му никаква посебна тактика и није потребна, једино да сам себе не победи! С обзиром да су ту и Вајда и Бекер, у то је врло тешко поверовати. Много је интересантније посматрати тактику Нолетових противника: Бердих би, уз добар сервис, могао да се нада тај-бреку у 1. сету (то је увек лутрија). Ако би га добио, да у трансу одигра други, уз то да му Ноле помогне својом нервозом. То је неких 30% шанси, колико Бердих има (ако не и мање).
Ноле, срећно!

ivan78bg

pre 9 godina

@Jumko
Vamos tamosss
Znaci istorija nebi bila osvajanje sve 4gs titule u jednoj sezoni.Ili drzanje sve 4 gs titule istovremeno?