Petak, 17.04.2015.

19:24

"Za polufinale mentalna priprema"

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je posle pobede nad Hrvatom Marinom Čilićem da nije mogao da zamisli bolji početak sezone na šljaci.

Izvor: ÐN

"Za polufinale mentalna priprema" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

TURBO MOHIKANAC

pre 9 godina

..."I još nešto. Vidim da neki još uvek nisu čuli za opsesivno kompulsivni poremećaj. To je stanje zbog kojeg Nadal ritualno ponavlja neke postupke koji nekome vređaju osećaj za estetiku pa imaju potrebu da ga javno pljuju zbog toga što je tek ružno i nepotrebno."(dejan, 17. april 2015 19:46)
...I još nešto. Vidim da još uvek nisi čuo za dobrog psihologa. Valjda ima neki na svetu kojeg može da plati i horor da nam skrati. Idi brate Rafa leči se, jer će mo uskoro da gledamo kako vadiš kuglicu iz nosa i serviraš je sa dosta spina. Zamislimo samo da Novak ima njegovu vrstu "opsesivno, kompulsivnog poremećaja". Bilo bi zanimljivo videti kako bi svet imao razumevanja za njegove "radnje". Sigurno je, svet bi se poremetio od podsmeha i preporučio pacijentu zakopčavanje na leđima. A ti koji poznaješ psihologiju poremećaja reci nam: je l bi se to zvalo tektonskim poremećajem?!?

Dylan Dog

pre 9 godina

Nadal svoje samopouzdanje na zasniva na svojoj fizičkoj superiornosti u odnosu na protivnika, a iz tog saznanja proističe i njegova mentalna snaga.
Koncepcija Rafine igre je zasnovana na fizičkom i mentalnom iscrpljivanju protivnika. On se uvek trudi da prebaci jednu lopticu više preko mreže, a kada se brani, uvek vraća duboke mrtve lopte koje su teške za napadanje jer samo protivnik generiše tempo. Kada u toj igri protivnik zbog zamora padne i pošalje neku kraću loptu, Rafa ima višak energije da ili preuzme inicijativu ili napravi direktan poen. Kada igra reli i on drži tempo, to čini teškim spinovima koji ili protivnika bacaju nazad ili ga teraju da udara lopticu sa visine ramena.
Međutim, ako je fizički ili jednak ili inferiorniji u odnosu na protivnika, Nadal pokušava da bude agresivniji i igra ono što nije njegov tenis. Otuda onolika količina neiznuđenih grešaka, pad samopouzdanja i loša igra.
Čini se da se Nadal, kako bi prebrodio krizu, taktički vraća u period od pre 2008.
Novak nije Ferer. Da li će sa 3+m i lopticama koje padaju na servis liniju moći da parira fizički spremnijem Novaku ostaje da se vidi. Obostrani respekt, kao rezultat višestrukih teških poraza i mentalnih rastrojstava koje su jedan drugom više puta nanosili i trpeli tokom njihovih karijera - od ovog duela čini derbi u kojem svako može, ali i ne mora da 120%.
Zato je mentalna priprema pred ovaj meč ekstremno bitna.
Novaku puno zdravlja i obilje sportske sreće u VAŽNOM polufinalu!

Uzdravlje!

bianconero95

pre 9 godina

Necu da duzim, ali ljudi, evo citam vase komentare, i samo ovo da kazem - Nadal nije favorit! Jednostavno je tako, postujem ja i njega i cinjenicu da se igra na sljaci, ali ako Nolisa igra kao i do sada, laganih 2-0 hteli vi to da priznate ili ne, toliko!

milan

pre 9 godina

Treba ga pobediti što je moguće većom razlikom da ga mentalno dotuče, jer ako Nole izgubi, još će ovaj da umisli da ima šanse na RG....ne samo fizički nego i mentalno jakog Nadala je prosto nemoguće dobiti u tri seta ! O međusobnom skoru da i ne pričam...ako želi da bude među najboljima....mora pobeđivati te iste! Napred Nole!!!!
(madjar, 18. april 2015 09:45) A Nadal se, inače, tek "juče pojavio" i njemu tako "neiskusnom" može da se desi da "UMISLI DA IMA ŠANSE NA RG"?Ne znam samo ko je osvojio onih 9 RG u poslednjih 10 godina?Da nije, možda, ZDRAVKO ČOLIĆ?Ne znam zaista.Možda ja živim u nekom paralelnom svetu.Molim "stručnjake" da mi proslede tu informaciju.Unapred zahvalan.

dr

pre 9 godina

U tri meca pre Nadala svi protivnici zajedno su uspeli Noletu da uzmu 12 gemova!Ni jedan mec nije igran u 3 seta...
Nadalu je samo Ferer uzeo 10!3 seta..
Izner - 14!3 seta..I neki Pouille,"zalutao" u MK-8!Ukupno 32!
Interesantno,nakon gubitka prvog seta od Iznera u taj brejku,"na misice" se Rafa izvukao u drugom 6-4!
Plus 2 Noletova "krompira",Nadal ni jedan!Cak ni protiv onog sto je "zalutao"!
Nole nista ne treba da menja u igri..Od IW,MIAMI-a do MK-ista pesma..
Prvi set "metla",pa drugi opustanje,kao neko eksperimentisanje sa igrom,kretanjem,cudni udarci iz teskih pozicija,kao na treningu..I kad mu "dosadi","smlati" ih i kraj...
Isto treba sa Rafom,furiozno u prvom,da ga "ubije" psihicki,isto u pocetku drugog da mu "izbije" iz glave svaku nadu,bez opustanja,i kraj...
Nadal je juce izgubio drugi set od Ferera,nakon velike prednosti,i videli ste mu facu!Izgubljen..U trecem setu,kada je vodio 5-2,ni tada nije verovao da moze da dobije Davida,jer mu je "u glavi" ostao kraj drugog seta..
I to protiv coveka koji,sa onakvim zuljem na nozi,cudo da nije predao mec,jer je ono bilo tesko i gledati..
A sada ga ceka neuporedivo bolji server od Davida,najbolji riternista na svetu,i najvaznije,covek sa pobednickim mentalitetom koji gazi i lomi sve pred sobom..
Rafo,sta li mislis,cemu li se nadas?
Ono sto ti Nole nece uraditi,nece te poniziti.Mogao je juce,potpuno indisponiranog Marina da pobedi u oba seta 6-0,ali nije..
Samo ce te pobediti!

Vaše ime

pre 9 godina

Ja mislim da su i jedan i drugi željni njihovih duela.
Novak se borio po malo i sa motivom na zadnja dva turnira.
Videlo se to kad krene ubilački, sa nulom uzme 1 set, a onda se smori i uspava, i drugi set uđe u neizvesnost.
Nadalu trebaju više od svega mečevi sa Novakom, ili Federerom, da se opet razbudi i motiviše.
Mislim da je Nadal protiv Ferera bio siguran u pobedu, ali je posle prvog seta hteo da uštedi energiju i snagu za Novaku, pa je ispustio drugi set, međutim u trećem je odmah uzeo brejk.
To govori da je samouveren u svoje udarce, u svoju taktiku, ima opet osećaj, njegov je teren, i definitivno će imati motiv da osvoji PRVI masters u sezoni.
Bukvalno pobedom nad Novakom on je već osvojio po 9 put MK, jer Monfils ili Berdih nemaju šta da traže na šljaci protiv Nadala.
Ali i Novak ima motiv, a to su bodovi.
Zaradiće još bodova ako osvoji MK, i još više će zacementirati 1 mesto, pa će moći komotnije da igra Rim gde brani bodove.
Ali, ja mislim da je zbog jedne stvari ovaj meč najvažniji Novaku.
To je RG. Šljaka, Nadal, sve je isto sem što se igra na 2 seta umesto na 3. A Pariz će uskoro, već sledećeg meseca.
Ovom pobedom nad Nadalom Novak bi dobio neophodno samopouzdanje za RG ako bi došao do finala gde bi ga čekao Španac.
Mnogo bitan meč za obojicu, bodovi, pare, titula, prestiž, samopouzdanje za nastavak sezone na šljaci, međusobni skor...

Barselona

pre 9 godina

Varaju se svi koji misle da ce Novak da se "proseta" kroz polufinale. Nadal je na sljaci uvek faborit. Jedno je sigurno - bice spektakl.

vlajzi

pre 9 godina

Citajuci ove komentare rekao bih da Rafa ima par Mastersa na sljaci i nula,0,0,0,0,0,0,0,0,0 Rg.
(Jumko, 18. april 2015 09:58)

Citajuci tvoje komentare rekao bih da ti imas toliki IQ. Ali nema veze, da si ziv i zdrav, to je vazno.

Belmondo iz Zagreba

pre 9 godina

Mi, a i vi, smo talentirane tenisačke nacije, vi imate trenutačno najboljeg na svijetu, a mi ćemo ga uskoro imati, naravno, mislim na Bornu! PS: iz zrakoplova smo vidjeli da Marin tek uzima zraka za naredne okršaje. Uzgred, Borna je ne tako davno dobio Rafu! Tek da se zna!

madjar

pre 9 godina

Treba ga pobediti što je moguće većom razlikom da ga mentalno dotuče, jer ako Nole izgubi, još će ovaj da umisli da ima šanse na RG....ne samo fizički nego i mentalno jakog Nadala je prosto nemoguće dobiti u tri seta ! O međusobnom skoru da i ne pričam...ako želi da bude među najboljima....mora pobeđivati te iste! Napred Nole!!!!

Sale PN

pre 9 godina

Polako ljudi.I da Nole izgubi danas,nista strasno.Bitno je sta ce se desiti u Parizu.Novak najbolje zna sta mu je ciniti.Da li je bolje pustiti ga ili razbiti na komade.Uzivajmo...

au

pre 9 godina

@Mirko
Rafa je bio i OSTAO kralj sljake.
Kada neko drugi osvoji 9 titula na RG onda moze za sebe da kaze da je novi kralj sljake. Do tada, tisina.

parma

pre 9 godina

jasno je da se nadal dugo nije pojavljiva posle operacije slepog creva,ali to ne znaci da ce novaku biti da pucnem prstima i eto meni titule kod kuce.
Ali nas nole je legenda

Andjela

pre 9 godina

@dr
Pa i da nema šanse, pa šta onda?
Na listama kroz 20, 50, 100 g pamte se neke druge stvari,
Na primer: rafa 8 puta osvojio monte karlo, ili rafa 9 puta osvojio rolan garos!

Nebojsa

pre 9 godina

Rafa ne pruza ni 30% na sljaci kakog smo ga gledali ranijih godina veliku pednost dajem Noletu ocekujem pobedu 2:0 u setovima i ako ce neko reci da nikada ne treba otpisivati Nadala na sljaci

oxydant

pre 9 godina

Novak je onomad bio na domaku "krompira"(6-0)u prvom setu protiv Rafe.
Tada se Rafa srečno izvukao.Možda sutra neće?! Dobiti prvi set je važno,
ali nije bitno za Novaka,koji ima mnogo više svežine za treći set.Fereru je danas nedostajala bekend paralela u prvom setu,u drugom se popravio i
uspeo je dobiti set.Ali,Novakove paralele su mnogo brže!
Ukratko: 1)Bolje servirati nego danas. 2)Mekana ruka na voleju i "zadrška"
na zicerima. 3)Podjednako napadati Rafin bekend dijagonalama i b.paralelom
Srećno!

MirsadK

pre 9 godina

„Izuzetan fer plej je njegovo pozivanje sudije posle loba Ferera“
robin hud, 17. april 2015 22:23

A može li biti da je sudiju pozvao jer je bio ubedjen da je lopta završila van linije...šta misliš o tome?
I šta kažeš na „fer plej“ prema protivnicima kad god zagusti....njegovo neprestano dogovaranje sa trenerom u loži? Kad nemaju obzira prema Fereru – njihovom zemljaku i prijatelju, šta li tek rade kad su u pitanju ostali rivali?

Pele

pre 9 godina

Neobicno je da svaki tekst pocinje sa "Najbolji teniser sveta Novak Đoković..."

Pa, svi u Srbiji znamo da je Novak najbolji teniser sveta. Razumeo bih da se pise o nekom Japancu...

charlotte sometimes

pre 9 godina

Nole care! Ti si moj najveci uzor. Dokaz da se snovi ostvaruju kada radis i kada sanjas i verujes. Sutra nema zime. Zelim ti da ostvaris sve sto pozelis. Idemo!

novak

pre 9 godina

Ako Novak ni jedanput ne napravi onu facu u stilu "jebote, šta je ovaj stigao", nego ako uvek bude stena o koju se odbijaju svi talasi, mislim da će ga dobiti i to čak vrlo komotno, tipa 6:4, 6:2. Ako počne da se snebiva kada Nadal vrati neku nemoguću loptu, onda može i da bude čupavo. Uglavnom, uvek treba da bude spreman na još dva dodatna udarca i to takva da ga dotuče, bez želje za daljim otporom. Da sam mu trener, rekao bih mu da uvek tuče ili zabije svaku višu loptu i da se ne zajebava sa drop-šotovima. I, da, ako i promaši neki smeč, nije kraj sveta, nego glavu gore i nastavljamo dalje. Želim mu da sutra bude German na terenu i da uopšte ne gleda u Nadala, dok ne dođe vreme da na kraju primi čestitke preko mreže. Ako može, trebalo bi da ga nakanta kao Čilkana, tako da se Nadalu ogadi kad pomisli da sledeći put treba da igra protiv njega.

Mirko

pre 9 godina

Svi znamo šta je Rafa BIO na šljaci, dakle kralj, ali teško da će uspeti da spreči ubedljiv poraz od Novaka.
Ne kažem da je za potcenjivanje, jer to je opasno, ali i pre dve godine Nole mu je uzeo meru ovde, a tek šta će sada da uradi kad igra još bolje, a Nadal nema ni igru ni formu ni snagu za pobedu nad Novakom.

nadrealni realista

pre 9 godina

Odrace ga nadal.Zao mi je.Kralj sljake je kralj sljake, ali sam ja sutra uz novaka.Samo se nadam da ne bude neki ubedljiv poraz zbog nadalovih spinova koji obaraju sve rekorde broja obrtaja u minuti, zbog reketa, ali, sta reci, samo napred No1e!!!

robin hud

pre 9 godina

Nadal je i sa gorom igrom osvajao turnire na zemlji. Doduše i sa malo sreće, protiv Nišikorija u Madridu. Naravno da se on nesme otpisivati na zemlji.
Ukoliko pobedi, to će mu mnogo više značiti nego Novaku.
Novak je stvarno u velikom zaletu, tako da i malo podbaci vrlo ga je teško pobediti pa čak i Nadal na zemlji.
Presudnu ulogu će odigrati prvi set, mislim da Nadal neće imati ipak snage za preokret, jer malo osvaja lakih poena a i mnogo je vremena proveo na terenu. Očigledno je podigao formu, ali se mnogo muči, jer su mu udarci prilično slabi. Završnica drugog seta sa Fererom je pokazala da je itekako ranjiv.
Poštujem ga kao izuzetnog sportistu mada mi je mučno ponekad njegovo ponašanje na terenu. Protivnik sam pravila od 25s. mada on stvarno preteruje. Bolje da podignu na recimo 30s, ali da posle toga sudija oduzima poen.
Izuzetan fer plej je njegovo pozivanje sudije posle loba Ferera.
Sve u svemu Novak je veći favorit, biće lepo uživanje.

sasa jokic

pre 9 godina

Danasnji mec sa Fererom bio je fizicki naporan, ali je zato pomogao Nadalu da nastimuje udarce.
Nece bjti toliko lako sutra, kao sto vecina ovde pise. Nole jeste favorit, ali Rafa nema sta da izgubi i igrace opusteno.

Aleksa

pre 9 godina

Iskreno imam osecaj da ce Nole pokvariti sutrasnji mec, jer ono sti njihove meceve cini posebnim jeste velika borba, neizvesnist. sve ono sto odlikuje sudar titana, a sutra pre svega Nole nece dozvoliti da dodje do sudara titana vec ce pokusati na bilo koji nacin izadje iz meca kao pobednik, koji se nije ni preznojio, a ako Rafa zaista misli da su mu male sanse protiv Novaka onda mozemo da ocekujemo i jos neki krompir, 2013 zamalo da bude jednog i to na turniru koji Rafa do te godine najvise osvajao

Dott

pre 9 godina

Novaku je sasvim jasno da se Nadal vratio u svoju nekadasnju formu, to i sam Nadal ne moze osporiti nakon izvojevane pobede nad Davidom Fererom koji je zasigurno na sljaci teniser broj 4. Koliko god je Novaku potrebna psiholoska priprema, Nadalu ce trebati neuporedivo vise. Danas nikome nije sve jedno stati naspram Novaka s reketom u ruci i jos verovati da moze postici nesto vise od casnog poraza, mnogi nisu nacisto mogu li i tako proci sa njim bez obzira na podlogu na kojoj ce igrati. Koliko ce Nadal sutra verovati ili zeleti pobedu, mislim da mu je to trenutno pitanje na koje nema odgovor i da te dve stvari tesko moze iskristalisati. Jedno je sigurno, nakon sutrasnjeg za njega nemilog dogadjaja siguran sam, bar ce znati gde se trenutno nalazi kad je nivo tenisa u pitanju koji moze da pruzi i hoce li njegova amplituda samopouzdanja zabeleziti visok skok. Novak vec sad se zna da ce za jos minimum 500 bodova pobeci drugoplasiranom Federeru, a sa osvajanjem ovog turnira ta razlika moze otici i preko 5000 bodova. Ja ne znam kolika je najveca razlika ikad bila na Atp listi, ali ne bi me iznenadilo da i tu Novak napravi rekord i to dok su jos uvek na listi dvojica zasigurno najbolja svih vremena.

Mare,NS

pre 9 godina

Nikada ne otpisujte Rafu na sljaci.
Pre par dana sam ostavio komentar na ovim stranama,da najbolji igraci i NE ZELE da sada budu u top formi.
To vazi i za sledeca dva mastersa(Madrid,Rim).
Sve je podredjeno GS RG-u,a pogotovo samoj zavrsnici,odnosno drugoj nedelji na ovom turniru.
Zato se ne cudite neocekivanim rezultatima(poraz RF),bice toga jos.
Ono sto raduje je Novakova konstantnost i mogucnost da pobedjuje i kada nije 100% spreman(verujte mi da nije),sto je dokazao u Majamiju,kada je zahvaljujuci mentalnoj snazi,umesto da ispadne u ranijoj fazi(Dolgopolov),bez problema pocistio protivnike u polufinalu i finalu(Izner,Marej)!
Uz dzokera na klupi(Vajda),tesko ce ga neko zaustaviti u MC-u,gde je kako sam rece,na domacem terenu.
Sta bude bice,a nama ostaje samo da uzivamo u jos jednom klasiku,koji nismo videli,jos malo pa ce biti godinu dana.
Na neki nacin,vec nam nedostaju njihovi mecevi,a sutrasnji je verovatno prvi u nizu,koji nas ocekuju do kraja sezone sljake-finala RG-a.
Od srca zelim Novaku,da toga dana,ispuni sve svoje snove i kompletira GS titule,a o R.Lejveru cemo razmisljati posle tog finala!
Idemo!!!

Zoran

pre 9 godina

Mislim da će ovaj meč biti sličan Noletovim mečevima sa Marijem ove godine (naravno, može biti i manje neizvestan). Taktika za Noleta: hladna glava, strpljenje, bez mnogo rizika, čvrsto, pa će sve doći na svoje mesto. Taktika za Rafu: totalna defanziva, malo grešaka, jak karakter. Šanse 60:40 za Noleta.

Mrmac

pre 9 godina

Ne znam,mozda gresim,ali koliko se u tenis razumem,Nadal je na svojih 70%.Mucio se protiv Iznera kojeg je Nole lako dobijao ove sezone.I to se mucio na svojoj podlozi,na sljaci.Danas se namucio i protiv Ferera mada mu je Atomrav obicno redovna musterija.Ako Nole odigra na 75% kao dosad na turniru bice malo neizvesnosti.Ako se nas majstor motivise,a ne sumnjam u to,i odigra na nekih svojih 80-90%,mislim da ce biti u dva seta i to nekih 6:3 6:2.U svakom slucaju zelim nasem Noletu svu srecu,i ono sto uvek pozelim,da ga povrede zaobilaze.

simke

pre 9 godina

Ja bi volio da Novak lako dobije i osvoji jos jedan masters,ali nece biti ni malo lako...Vidi se da Nadal podize nivo igre,sjutra ce biti dosta borbe,moguce u 3 seta...Ali ako Novak odigra svoj najbolji tenis,onda ce dobiti u dva seta.

stefan

pre 9 godina

Realno, sve zavisi od Novaka. Ako odigra na najboljem nivou, Nadal nema sta da trazi. Nadal ce gotovo sigurno napredovati do RG kada se ceka ono pravo. Dotle, Nole ce biti favorit. I vise bi voleo da izgubi i Madrid pa i Rim, a da dobije RG. Sutra ocekujem 6-3, 6-3.

Boston

pre 9 godina

Sutra nas ocekuje fantastican mec. Ukoliko Nole ne daj boze izgubi odma ce hejteri izaci iz misije rupe. Sta da se radi, takvi su ljudi zlii

dejan

pre 9 godina

Finale pre finala. Iako sam Noletov navijač, raduje me povratak Rafe na teren jer bez njega nije isto. Fin je momak, veliki borac.

I još nešto. Vidim da neki još uvek nisu čuli za opsesivno kompulsivni poremećaj. To je stanje zbog kojeg Nadal ritualno ponavlja neke postupke koji nekome vređaju osećaj za estetiku pa imaju potrebu da ga javno pljuju zbog toga što je tek ružno i nepotrebno.

Novak ulazi u meč odmorniji i mislim da će to prevagnuti.

Boston

pre 9 godina

Sutra nas ocekuje fantastican mec. Ukoliko Nole ne daj boze izgubi odma ce hejteri izaci iz misije rupe. Sta da se radi, takvi su ljudi zlii

stefan

pre 9 godina

Realno, sve zavisi od Novaka. Ako odigra na najboljem nivou, Nadal nema sta da trazi. Nadal ce gotovo sigurno napredovati do RG kada se ceka ono pravo. Dotle, Nole ce biti favorit. I vise bi voleo da izgubi i Madrid pa i Rim, a da dobije RG. Sutra ocekujem 6-3, 6-3.

dejan

pre 9 godina

Finale pre finala. Iako sam Noletov navijač, raduje me povratak Rafe na teren jer bez njega nije isto. Fin je momak, veliki borac.

I još nešto. Vidim da neki još uvek nisu čuli za opsesivno kompulsivni poremećaj. To je stanje zbog kojeg Nadal ritualno ponavlja neke postupke koji nekome vređaju osećaj za estetiku pa imaju potrebu da ga javno pljuju zbog toga što je tek ružno i nepotrebno.

Novak ulazi u meč odmorniji i mislim da će to prevagnuti.

simke

pre 9 godina

Ja bi volio da Novak lako dobije i osvoji jos jedan masters,ali nece biti ni malo lako...Vidi se da Nadal podize nivo igre,sjutra ce biti dosta borbe,moguce u 3 seta...Ali ako Novak odigra svoj najbolji tenis,onda ce dobiti u dva seta.

Mare,NS

pre 9 godina

Nikada ne otpisujte Rafu na sljaci.
Pre par dana sam ostavio komentar na ovim stranama,da najbolji igraci i NE ZELE da sada budu u top formi.
To vazi i za sledeca dva mastersa(Madrid,Rim).
Sve je podredjeno GS RG-u,a pogotovo samoj zavrsnici,odnosno drugoj nedelji na ovom turniru.
Zato se ne cudite neocekivanim rezultatima(poraz RF),bice toga jos.
Ono sto raduje je Novakova konstantnost i mogucnost da pobedjuje i kada nije 100% spreman(verujte mi da nije),sto je dokazao u Majamiju,kada je zahvaljujuci mentalnoj snazi,umesto da ispadne u ranijoj fazi(Dolgopolov),bez problema pocistio protivnike u polufinalu i finalu(Izner,Marej)!
Uz dzokera na klupi(Vajda),tesko ce ga neko zaustaviti u MC-u,gde je kako sam rece,na domacem terenu.
Sta bude bice,a nama ostaje samo da uzivamo u jos jednom klasiku,koji nismo videli,jos malo pa ce biti godinu dana.
Na neki nacin,vec nam nedostaju njihovi mecevi,a sutrasnji je verovatno prvi u nizu,koji nas ocekuju do kraja sezone sljake-finala RG-a.
Od srca zelim Novaku,da toga dana,ispuni sve svoje snove i kompletira GS titule,a o R.Lejveru cemo razmisljati posle tog finala!
Idemo!!!

Mrmac

pre 9 godina

Ne znam,mozda gresim,ali koliko se u tenis razumem,Nadal je na svojih 70%.Mucio se protiv Iznera kojeg je Nole lako dobijao ove sezone.I to se mucio na svojoj podlozi,na sljaci.Danas se namucio i protiv Ferera mada mu je Atomrav obicno redovna musterija.Ako Nole odigra na 75% kao dosad na turniru bice malo neizvesnosti.Ako se nas majstor motivise,a ne sumnjam u to,i odigra na nekih svojih 80-90%,mislim da ce biti u dva seta i to nekih 6:3 6:2.U svakom slucaju zelim nasem Noletu svu srecu,i ono sto uvek pozelim,da ga povrede zaobilaze.

novak

pre 9 godina

Ako Novak ni jedanput ne napravi onu facu u stilu "jebote, šta je ovaj stigao", nego ako uvek bude stena o koju se odbijaju svi talasi, mislim da će ga dobiti i to čak vrlo komotno, tipa 6:4, 6:2. Ako počne da se snebiva kada Nadal vrati neku nemoguću loptu, onda može i da bude čupavo. Uglavnom, uvek treba da bude spreman na još dva dodatna udarca i to takva da ga dotuče, bez želje za daljim otporom. Da sam mu trener, rekao bih mu da uvek tuče ili zabije svaku višu loptu i da se ne zajebava sa drop-šotovima. I, da, ako i promaši neki smeč, nije kraj sveta, nego glavu gore i nastavljamo dalje. Želim mu da sutra bude German na terenu i da uopšte ne gleda u Nadala, dok ne dođe vreme da na kraju primi čestitke preko mreže. Ako može, trebalo bi da ga nakanta kao Čilkana, tako da se Nadalu ogadi kad pomisli da sledeći put treba da igra protiv njega.

sasa jokic

pre 9 godina

Danasnji mec sa Fererom bio je fizicki naporan, ali je zato pomogao Nadalu da nastimuje udarce.
Nece bjti toliko lako sutra, kao sto vecina ovde pise. Nole jeste favorit, ali Rafa nema sta da izgubi i igrace opusteno.

Dott

pre 9 godina

Novaku je sasvim jasno da se Nadal vratio u svoju nekadasnju formu, to i sam Nadal ne moze osporiti nakon izvojevane pobede nad Davidom Fererom koji je zasigurno na sljaci teniser broj 4. Koliko god je Novaku potrebna psiholoska priprema, Nadalu ce trebati neuporedivo vise. Danas nikome nije sve jedno stati naspram Novaka s reketom u ruci i jos verovati da moze postici nesto vise od casnog poraza, mnogi nisu nacisto mogu li i tako proci sa njim bez obzira na podlogu na kojoj ce igrati. Koliko ce Nadal sutra verovati ili zeleti pobedu, mislim da mu je to trenutno pitanje na koje nema odgovor i da te dve stvari tesko moze iskristalisati. Jedno je sigurno, nakon sutrasnjeg za njega nemilog dogadjaja siguran sam, bar ce znati gde se trenutno nalazi kad je nivo tenisa u pitanju koji moze da pruzi i hoce li njegova amplituda samopouzdanja zabeleziti visok skok. Novak vec sad se zna da ce za jos minimum 500 bodova pobeci drugoplasiranom Federeru, a sa osvajanjem ovog turnira ta razlika moze otici i preko 5000 bodova. Ja ne znam kolika je najveca razlika ikad bila na Atp listi, ali ne bi me iznenadilo da i tu Novak napravi rekord i to dok su jos uvek na listi dvojica zasigurno najbolja svih vremena.

Mirko

pre 9 godina

Svi znamo šta je Rafa BIO na šljaci, dakle kralj, ali teško da će uspeti da spreči ubedljiv poraz od Novaka.
Ne kažem da je za potcenjivanje, jer to je opasno, ali i pre dve godine Nole mu je uzeo meru ovde, a tek šta će sada da uradi kad igra još bolje, a Nadal nema ni igru ni formu ni snagu za pobedu nad Novakom.

robin hud

pre 9 godina

Nadal je i sa gorom igrom osvajao turnire na zemlji. Doduše i sa malo sreće, protiv Nišikorija u Madridu. Naravno da se on nesme otpisivati na zemlji.
Ukoliko pobedi, to će mu mnogo više značiti nego Novaku.
Novak je stvarno u velikom zaletu, tako da i malo podbaci vrlo ga je teško pobediti pa čak i Nadal na zemlji.
Presudnu ulogu će odigrati prvi set, mislim da Nadal neće imati ipak snage za preokret, jer malo osvaja lakih poena a i mnogo je vremena proveo na terenu. Očigledno je podigao formu, ali se mnogo muči, jer su mu udarci prilično slabi. Završnica drugog seta sa Fererom je pokazala da je itekako ranjiv.
Poštujem ga kao izuzetnog sportistu mada mi je mučno ponekad njegovo ponašanje na terenu. Protivnik sam pravila od 25s. mada on stvarno preteruje. Bolje da podignu na recimo 30s, ali da posle toga sudija oduzima poen.
Izuzetan fer plej je njegovo pozivanje sudije posle loba Ferera.
Sve u svemu Novak je veći favorit, biće lepo uživanje.

Zoran

pre 9 godina

Mislim da će ovaj meč biti sličan Noletovim mečevima sa Marijem ove godine (naravno, može biti i manje neizvestan). Taktika za Noleta: hladna glava, strpljenje, bez mnogo rizika, čvrsto, pa će sve doći na svoje mesto. Taktika za Rafu: totalna defanziva, malo grešaka, jak karakter. Šanse 60:40 za Noleta.

Aleksa

pre 9 godina

Iskreno imam osecaj da ce Nole pokvariti sutrasnji mec, jer ono sti njihove meceve cini posebnim jeste velika borba, neizvesnist. sve ono sto odlikuje sudar titana, a sutra pre svega Nole nece dozvoliti da dodje do sudara titana vec ce pokusati na bilo koji nacin izadje iz meca kao pobednik, koji se nije ni preznojio, a ako Rafa zaista misli da su mu male sanse protiv Novaka onda mozemo da ocekujemo i jos neki krompir, 2013 zamalo da bude jednog i to na turniru koji Rafa do te godine najvise osvajao

madjar

pre 9 godina

Treba ga pobediti što je moguće većom razlikom da ga mentalno dotuče, jer ako Nole izgubi, još će ovaj da umisli da ima šanse na RG....ne samo fizički nego i mentalno jakog Nadala je prosto nemoguće dobiti u tri seta ! O međusobnom skoru da i ne pričam...ako želi da bude među najboljima....mora pobeđivati te iste! Napred Nole!!!!

vlajzi

pre 9 godina

Citajuci ove komentare rekao bih da Rafa ima par Mastersa na sljaci i nula,0,0,0,0,0,0,0,0,0 Rg.
(Jumko, 18. april 2015 09:58)

Citajuci tvoje komentare rekao bih da ti imas toliki IQ. Ali nema veze, da si ziv i zdrav, to je vazno.

charlotte sometimes

pre 9 godina

Nole care! Ti si moj najveci uzor. Dokaz da se snovi ostvaruju kada radis i kada sanjas i verujes. Sutra nema zime. Zelim ti da ostvaris sve sto pozelis. Idemo!

Barselona

pre 9 godina

Varaju se svi koji misle da ce Novak da se "proseta" kroz polufinale. Nadal je na sljaci uvek faborit. Jedno je sigurno - bice spektakl.

Sale PN

pre 9 godina

Polako ljudi.I da Nole izgubi danas,nista strasno.Bitno je sta ce se desiti u Parizu.Novak najbolje zna sta mu je ciniti.Da li je bolje pustiti ga ili razbiti na komade.Uzivajmo...

nadrealni realista

pre 9 godina

Odrace ga nadal.Zao mi je.Kralj sljake je kralj sljake, ali sam ja sutra uz novaka.Samo se nadam da ne bude neki ubedljiv poraz zbog nadalovih spinova koji obaraju sve rekorde broja obrtaja u minuti, zbog reketa, ali, sta reci, samo napred No1e!!!

parma

pre 9 godina

jasno je da se nadal dugo nije pojavljiva posle operacije slepog creva,ali to ne znaci da ce novaku biti da pucnem prstima i eto meni titule kod kuce.
Ali nas nole je legenda

au

pre 9 godina

@Mirko
Rafa je bio i OSTAO kralj sljake.
Kada neko drugi osvoji 9 titula na RG onda moze za sebe da kaze da je novi kralj sljake. Do tada, tisina.

MirsadK

pre 9 godina

„Izuzetan fer plej je njegovo pozivanje sudije posle loba Ferera“
robin hud, 17. april 2015 22:23

A može li biti da je sudiju pozvao jer je bio ubedjen da je lopta završila van linije...šta misliš o tome?
I šta kažeš na „fer plej“ prema protivnicima kad god zagusti....njegovo neprestano dogovaranje sa trenerom u loži? Kad nemaju obzira prema Fereru – njihovom zemljaku i prijatelju, šta li tek rade kad su u pitanju ostali rivali?

Nebojsa

pre 9 godina

Rafa ne pruza ni 30% na sljaci kakog smo ga gledali ranijih godina veliku pednost dajem Noletu ocekujem pobedu 2:0 u setovima i ako ce neko reci da nikada ne treba otpisivati Nadala na sljaci

oxydant

pre 9 godina

Novak je onomad bio na domaku "krompira"(6-0)u prvom setu protiv Rafe.
Tada se Rafa srečno izvukao.Možda sutra neće?! Dobiti prvi set je važno,
ali nije bitno za Novaka,koji ima mnogo više svežine za treći set.Fereru je danas nedostajala bekend paralela u prvom setu,u drugom se popravio i
uspeo je dobiti set.Ali,Novakove paralele su mnogo brže!
Ukratko: 1)Bolje servirati nego danas. 2)Mekana ruka na voleju i "zadrška"
na zicerima. 3)Podjednako napadati Rafin bekend dijagonalama i b.paralelom
Srećno!

Dylan Dog

pre 9 godina

Nadal svoje samopouzdanje na zasniva na svojoj fizičkoj superiornosti u odnosu na protivnika, a iz tog saznanja proističe i njegova mentalna snaga.
Koncepcija Rafine igre je zasnovana na fizičkom i mentalnom iscrpljivanju protivnika. On se uvek trudi da prebaci jednu lopticu više preko mreže, a kada se brani, uvek vraća duboke mrtve lopte koje su teške za napadanje jer samo protivnik generiše tempo. Kada u toj igri protivnik zbog zamora padne i pošalje neku kraću loptu, Rafa ima višak energije da ili preuzme inicijativu ili napravi direktan poen. Kada igra reli i on drži tempo, to čini teškim spinovima koji ili protivnika bacaju nazad ili ga teraju da udara lopticu sa visine ramena.
Međutim, ako je fizički ili jednak ili inferiorniji u odnosu na protivnika, Nadal pokušava da bude agresivniji i igra ono što nije njegov tenis. Otuda onolika količina neiznuđenih grešaka, pad samopouzdanja i loša igra.
Čini se da se Nadal, kako bi prebrodio krizu, taktički vraća u period od pre 2008.
Novak nije Ferer. Da li će sa 3+m i lopticama koje padaju na servis liniju moći da parira fizički spremnijem Novaku ostaje da se vidi. Obostrani respekt, kao rezultat višestrukih teških poraza i mentalnih rastrojstava koje su jedan drugom više puta nanosili i trpeli tokom njihovih karijera - od ovog duela čini derbi u kojem svako može, ali i ne mora da 120%.
Zato je mentalna priprema pred ovaj meč ekstremno bitna.
Novaku puno zdravlja i obilje sportske sreće u VAŽNOM polufinalu!

Uzdravlje!

TURBO MOHIKANAC

pre 9 godina

..."I još nešto. Vidim da neki još uvek nisu čuli za opsesivno kompulsivni poremećaj. To je stanje zbog kojeg Nadal ritualno ponavlja neke postupke koji nekome vređaju osećaj za estetiku pa imaju potrebu da ga javno pljuju zbog toga što je tek ružno i nepotrebno."(dejan, 17. april 2015 19:46)
...I još nešto. Vidim da još uvek nisi čuo za dobrog psihologa. Valjda ima neki na svetu kojeg može da plati i horor da nam skrati. Idi brate Rafa leči se, jer će mo uskoro da gledamo kako vadiš kuglicu iz nosa i serviraš je sa dosta spina. Zamislimo samo da Novak ima njegovu vrstu "opsesivno, kompulsivnog poremećaja". Bilo bi zanimljivo videti kako bi svet imao razumevanja za njegove "radnje". Sigurno je, svet bi se poremetio od podsmeha i preporučio pacijentu zakopčavanje na leđima. A ti koji poznaješ psihologiju poremećaja reci nam: je l bi se to zvalo tektonskim poremećajem?!?

Andjela

pre 9 godina

@dr
Pa i da nema šanse, pa šta onda?
Na listama kroz 20, 50, 100 g pamte se neke druge stvari,
Na primer: rafa 8 puta osvojio monte karlo, ili rafa 9 puta osvojio rolan garos!

dr

pre 9 godina

U tri meca pre Nadala svi protivnici zajedno su uspeli Noletu da uzmu 12 gemova!Ni jedan mec nije igran u 3 seta...
Nadalu je samo Ferer uzeo 10!3 seta..
Izner - 14!3 seta..I neki Pouille,"zalutao" u MK-8!Ukupno 32!
Interesantno,nakon gubitka prvog seta od Iznera u taj brejku,"na misice" se Rafa izvukao u drugom 6-4!
Plus 2 Noletova "krompira",Nadal ni jedan!Cak ni protiv onog sto je "zalutao"!
Nole nista ne treba da menja u igri..Od IW,MIAMI-a do MK-ista pesma..
Prvi set "metla",pa drugi opustanje,kao neko eksperimentisanje sa igrom,kretanjem,cudni udarci iz teskih pozicija,kao na treningu..I kad mu "dosadi","smlati" ih i kraj...
Isto treba sa Rafom,furiozno u prvom,da ga "ubije" psihicki,isto u pocetku drugog da mu "izbije" iz glave svaku nadu,bez opustanja,i kraj...
Nadal je juce izgubio drugi set od Ferera,nakon velike prednosti,i videli ste mu facu!Izgubljen..U trecem setu,kada je vodio 5-2,ni tada nije verovao da moze da dobije Davida,jer mu je "u glavi" ostao kraj drugog seta..
I to protiv coveka koji,sa onakvim zuljem na nozi,cudo da nije predao mec,jer je ono bilo tesko i gledati..
A sada ga ceka neuporedivo bolji server od Davida,najbolji riternista na svetu,i najvaznije,covek sa pobednickim mentalitetom koji gazi i lomi sve pred sobom..
Rafo,sta li mislis,cemu li se nadas?
Ono sto ti Nole nece uraditi,nece te poniziti.Mogao je juce,potpuno indisponiranog Marina da pobedi u oba seta 6-0,ali nije..
Samo ce te pobediti!

Pele

pre 9 godina

Neobicno je da svaki tekst pocinje sa "Najbolji teniser sveta Novak Đoković..."

Pa, svi u Srbiji znamo da je Novak najbolji teniser sveta. Razumeo bih da se pise o nekom Japancu...

bianconero95

pre 9 godina

Necu da duzim, ali ljudi, evo citam vase komentare, i samo ovo da kazem - Nadal nije favorit! Jednostavno je tako, postujem ja i njega i cinjenicu da se igra na sljaci, ali ako Nolisa igra kao i do sada, laganih 2-0 hteli vi to da priznate ili ne, toliko!

milan

pre 9 godina

Treba ga pobediti što je moguće većom razlikom da ga mentalno dotuče, jer ako Nole izgubi, još će ovaj da umisli da ima šanse na RG....ne samo fizički nego i mentalno jakog Nadala je prosto nemoguće dobiti u tri seta ! O međusobnom skoru da i ne pričam...ako želi da bude među najboljima....mora pobeđivati te iste! Napred Nole!!!!
(madjar, 18. april 2015 09:45) A Nadal se, inače, tek "juče pojavio" i njemu tako "neiskusnom" može da se desi da "UMISLI DA IMA ŠANSE NA RG"?Ne znam samo ko je osvojio onih 9 RG u poslednjih 10 godina?Da nije, možda, ZDRAVKO ČOLIĆ?Ne znam zaista.Možda ja živim u nekom paralelnom svetu.Molim "stručnjake" da mi proslede tu informaciju.Unapred zahvalan.

Vaše ime

pre 9 godina

Ja mislim da su i jedan i drugi željni njihovih duela.
Novak se borio po malo i sa motivom na zadnja dva turnira.
Videlo se to kad krene ubilački, sa nulom uzme 1 set, a onda se smori i uspava, i drugi set uđe u neizvesnost.
Nadalu trebaju više od svega mečevi sa Novakom, ili Federerom, da se opet razbudi i motiviše.
Mislim da je Nadal protiv Ferera bio siguran u pobedu, ali je posle prvog seta hteo da uštedi energiju i snagu za Novaku, pa je ispustio drugi set, međutim u trećem je odmah uzeo brejk.
To govori da je samouveren u svoje udarce, u svoju taktiku, ima opet osećaj, njegov je teren, i definitivno će imati motiv da osvoji PRVI masters u sezoni.
Bukvalno pobedom nad Novakom on je već osvojio po 9 put MK, jer Monfils ili Berdih nemaju šta da traže na šljaci protiv Nadala.
Ali i Novak ima motiv, a to su bodovi.
Zaradiće još bodova ako osvoji MK, i još više će zacementirati 1 mesto, pa će moći komotnije da igra Rim gde brani bodove.
Ali, ja mislim da je zbog jedne stvari ovaj meč najvažniji Novaku.
To je RG. Šljaka, Nadal, sve je isto sem što se igra na 2 seta umesto na 3. A Pariz će uskoro, već sledećeg meseca.
Ovom pobedom nad Nadalom Novak bi dobio neophodno samopouzdanje za RG ako bi došao do finala gde bi ga čekao Španac.
Mnogo bitan meč za obojicu, bodovi, pare, titula, prestiž, samopouzdanje za nastavak sezone na šljaci, međusobni skor...

Belmondo iz Zagreba

pre 9 godina

Mi, a i vi, smo talentirane tenisačke nacije, vi imate trenutačno najboljeg na svijetu, a mi ćemo ga uskoro imati, naravno, mislim na Bornu! PS: iz zrakoplova smo vidjeli da Marin tek uzima zraka za naredne okršaje. Uzgred, Borna je ne tako davno dobio Rafu! Tek da se zna!

nadrealni realista

pre 9 godina

Odrace ga nadal.Zao mi je.Kralj sljake je kralj sljake, ali sam ja sutra uz novaka.Samo se nadam da ne bude neki ubedljiv poraz zbog nadalovih spinova koji obaraju sve rekorde broja obrtaja u minuti, zbog reketa, ali, sta reci, samo napred No1e!!!

Belmondo iz Zagreba

pre 9 godina

Mi, a i vi, smo talentirane tenisačke nacije, vi imate trenutačno najboljeg na svijetu, a mi ćemo ga uskoro imati, naravno, mislim na Bornu! PS: iz zrakoplova smo vidjeli da Marin tek uzima zraka za naredne okršaje. Uzgred, Borna je ne tako davno dobio Rafu! Tek da se zna!

au

pre 9 godina

@Mirko
Rafa je bio i OSTAO kralj sljake.
Kada neko drugi osvoji 9 titula na RG onda moze za sebe da kaze da je novi kralj sljake. Do tada, tisina.

Pele

pre 9 godina

Neobicno je da svaki tekst pocinje sa "Najbolji teniser sveta Novak Đoković..."

Pa, svi u Srbiji znamo da je Novak najbolji teniser sveta. Razumeo bih da se pise o nekom Japancu...

Andjela

pre 9 godina

@dr
Pa i da nema šanse, pa šta onda?
Na listama kroz 20, 50, 100 g pamte se neke druge stvari,
Na primer: rafa 8 puta osvojio monte karlo, ili rafa 9 puta osvojio rolan garos!

stefan

pre 9 godina

Realno, sve zavisi od Novaka. Ako odigra na najboljem nivou, Nadal nema sta da trazi. Nadal ce gotovo sigurno napredovati do RG kada se ceka ono pravo. Dotle, Nole ce biti favorit. I vise bi voleo da izgubi i Madrid pa i Rim, a da dobije RG. Sutra ocekujem 6-3, 6-3.

dejan

pre 9 godina

Finale pre finala. Iako sam Noletov navijač, raduje me povratak Rafe na teren jer bez njega nije isto. Fin je momak, veliki borac.

I još nešto. Vidim da neki još uvek nisu čuli za opsesivno kompulsivni poremećaj. To je stanje zbog kojeg Nadal ritualno ponavlja neke postupke koji nekome vređaju osećaj za estetiku pa imaju potrebu da ga javno pljuju zbog toga što je tek ružno i nepotrebno.

Novak ulazi u meč odmorniji i mislim da će to prevagnuti.

Boston

pre 9 godina

Sutra nas ocekuje fantastican mec. Ukoliko Nole ne daj boze izgubi odma ce hejteri izaci iz misije rupe. Sta da se radi, takvi su ljudi zlii

Mrmac

pre 9 godina

Ne znam,mozda gresim,ali koliko se u tenis razumem,Nadal je na svojih 70%.Mucio se protiv Iznera kojeg je Nole lako dobijao ove sezone.I to se mucio na svojoj podlozi,na sljaci.Danas se namucio i protiv Ferera mada mu je Atomrav obicno redovna musterija.Ako Nole odigra na 75% kao dosad na turniru bice malo neizvesnosti.Ako se nas majstor motivise,a ne sumnjam u to,i odigra na nekih svojih 80-90%,mislim da ce biti u dva seta i to nekih 6:3 6:2.U svakom slucaju zelim nasem Noletu svu srecu,i ono sto uvek pozelim,da ga povrede zaobilaze.

Mare,NS

pre 9 godina

Nikada ne otpisujte Rafu na sljaci.
Pre par dana sam ostavio komentar na ovim stranama,da najbolji igraci i NE ZELE da sada budu u top formi.
To vazi i za sledeca dva mastersa(Madrid,Rim).
Sve je podredjeno GS RG-u,a pogotovo samoj zavrsnici,odnosno drugoj nedelji na ovom turniru.
Zato se ne cudite neocekivanim rezultatima(poraz RF),bice toga jos.
Ono sto raduje je Novakova konstantnost i mogucnost da pobedjuje i kada nije 100% spreman(verujte mi da nije),sto je dokazao u Majamiju,kada je zahvaljujuci mentalnoj snazi,umesto da ispadne u ranijoj fazi(Dolgopolov),bez problema pocistio protivnike u polufinalu i finalu(Izner,Marej)!
Uz dzokera na klupi(Vajda),tesko ce ga neko zaustaviti u MC-u,gde je kako sam rece,na domacem terenu.
Sta bude bice,a nama ostaje samo da uzivamo u jos jednom klasiku,koji nismo videli,jos malo pa ce biti godinu dana.
Na neki nacin,vec nam nedostaju njihovi mecevi,a sutrasnji je verovatno prvi u nizu,koji nas ocekuju do kraja sezone sljake-finala RG-a.
Od srca zelim Novaku,da toga dana,ispuni sve svoje snove i kompletira GS titule,a o R.Lejveru cemo razmisljati posle tog finala!
Idemo!!!

Aleksa

pre 9 godina

Iskreno imam osecaj da ce Nole pokvariti sutrasnji mec, jer ono sti njihove meceve cini posebnim jeste velika borba, neizvesnist. sve ono sto odlikuje sudar titana, a sutra pre svega Nole nece dozvoliti da dodje do sudara titana vec ce pokusati na bilo koji nacin izadje iz meca kao pobednik, koji se nije ni preznojio, a ako Rafa zaista misli da su mu male sanse protiv Novaka onda mozemo da ocekujemo i jos neki krompir, 2013 zamalo da bude jednog i to na turniru koji Rafa do te godine najvise osvajao

simke

pre 9 godina

Ja bi volio da Novak lako dobije i osvoji jos jedan masters,ali nece biti ni malo lako...Vidi se da Nadal podize nivo igre,sjutra ce biti dosta borbe,moguce u 3 seta...Ali ako Novak odigra svoj najbolji tenis,onda ce dobiti u dva seta.

Dott

pre 9 godina

Novaku je sasvim jasno da se Nadal vratio u svoju nekadasnju formu, to i sam Nadal ne moze osporiti nakon izvojevane pobede nad Davidom Fererom koji je zasigurno na sljaci teniser broj 4. Koliko god je Novaku potrebna psiholoska priprema, Nadalu ce trebati neuporedivo vise. Danas nikome nije sve jedno stati naspram Novaka s reketom u ruci i jos verovati da moze postici nesto vise od casnog poraza, mnogi nisu nacisto mogu li i tako proci sa njim bez obzira na podlogu na kojoj ce igrati. Koliko ce Nadal sutra verovati ili zeleti pobedu, mislim da mu je to trenutno pitanje na koje nema odgovor i da te dve stvari tesko moze iskristalisati. Jedno je sigurno, nakon sutrasnjeg za njega nemilog dogadjaja siguran sam, bar ce znati gde se trenutno nalazi kad je nivo tenisa u pitanju koji moze da pruzi i hoce li njegova amplituda samopouzdanja zabeleziti visok skok. Novak vec sad se zna da ce za jos minimum 500 bodova pobeci drugoplasiranom Federeru, a sa osvajanjem ovog turnira ta razlika moze otici i preko 5000 bodova. Ja ne znam kolika je najveca razlika ikad bila na Atp listi, ali ne bi me iznenadilo da i tu Novak napravi rekord i to dok su jos uvek na listi dvojica zasigurno najbolja svih vremena.

novak

pre 9 godina

Ako Novak ni jedanput ne napravi onu facu u stilu "jebote, šta je ovaj stigao", nego ako uvek bude stena o koju se odbijaju svi talasi, mislim da će ga dobiti i to čak vrlo komotno, tipa 6:4, 6:2. Ako počne da se snebiva kada Nadal vrati neku nemoguću loptu, onda može i da bude čupavo. Uglavnom, uvek treba da bude spreman na još dva dodatna udarca i to takva da ga dotuče, bez želje za daljim otporom. Da sam mu trener, rekao bih mu da uvek tuče ili zabije svaku višu loptu i da se ne zajebava sa drop-šotovima. I, da, ako i promaši neki smeč, nije kraj sveta, nego glavu gore i nastavljamo dalje. Želim mu da sutra bude German na terenu i da uopšte ne gleda u Nadala, dok ne dođe vreme da na kraju primi čestitke preko mreže. Ako može, trebalo bi da ga nakanta kao Čilkana, tako da se Nadalu ogadi kad pomisli da sledeći put treba da igra protiv njega.

Mirko

pre 9 godina

Svi znamo šta je Rafa BIO na šljaci, dakle kralj, ali teško da će uspeti da spreči ubedljiv poraz od Novaka.
Ne kažem da je za potcenjivanje, jer to je opasno, ali i pre dve godine Nole mu je uzeo meru ovde, a tek šta će sada da uradi kad igra još bolje, a Nadal nema ni igru ni formu ni snagu za pobedu nad Novakom.

sasa jokic

pre 9 godina

Danasnji mec sa Fererom bio je fizicki naporan, ali je zato pomogao Nadalu da nastimuje udarce.
Nece bjti toliko lako sutra, kao sto vecina ovde pise. Nole jeste favorit, ali Rafa nema sta da izgubi i igrace opusteno.

Zoran

pre 9 godina

Mislim da će ovaj meč biti sličan Noletovim mečevima sa Marijem ove godine (naravno, može biti i manje neizvestan). Taktika za Noleta: hladna glava, strpljenje, bez mnogo rizika, čvrsto, pa će sve doći na svoje mesto. Taktika za Rafu: totalna defanziva, malo grešaka, jak karakter. Šanse 60:40 za Noleta.

robin hud

pre 9 godina

Nadal je i sa gorom igrom osvajao turnire na zemlji. Doduše i sa malo sreće, protiv Nišikorija u Madridu. Naravno da se on nesme otpisivati na zemlji.
Ukoliko pobedi, to će mu mnogo više značiti nego Novaku.
Novak je stvarno u velikom zaletu, tako da i malo podbaci vrlo ga je teško pobediti pa čak i Nadal na zemlji.
Presudnu ulogu će odigrati prvi set, mislim da Nadal neće imati ipak snage za preokret, jer malo osvaja lakih poena a i mnogo je vremena proveo na terenu. Očigledno je podigao formu, ali se mnogo muči, jer su mu udarci prilično slabi. Završnica drugog seta sa Fererom je pokazala da je itekako ranjiv.
Poštujem ga kao izuzetnog sportistu mada mi je mučno ponekad njegovo ponašanje na terenu. Protivnik sam pravila od 25s. mada on stvarno preteruje. Bolje da podignu na recimo 30s, ali da posle toga sudija oduzima poen.
Izuzetan fer plej je njegovo pozivanje sudije posle loba Ferera.
Sve u svemu Novak je veći favorit, biće lepo uživanje.

Nebojsa

pre 9 godina

Rafa ne pruza ni 30% na sljaci kakog smo ga gledali ranijih godina veliku pednost dajem Noletu ocekujem pobedu 2:0 u setovima i ako ce neko reci da nikada ne treba otpisivati Nadala na sljaci

MirsadK

pre 9 godina

„Izuzetan fer plej je njegovo pozivanje sudije posle loba Ferera“
robin hud, 17. april 2015 22:23

A može li biti da je sudiju pozvao jer je bio ubedjen da je lopta završila van linije...šta misliš o tome?
I šta kažeš na „fer plej“ prema protivnicima kad god zagusti....njegovo neprestano dogovaranje sa trenerom u loži? Kad nemaju obzira prema Fereru – njihovom zemljaku i prijatelju, šta li tek rade kad su u pitanju ostali rivali?

milan

pre 9 godina

Treba ga pobediti što je moguće većom razlikom da ga mentalno dotuče, jer ako Nole izgubi, još će ovaj da umisli da ima šanse na RG....ne samo fizički nego i mentalno jakog Nadala je prosto nemoguće dobiti u tri seta ! O međusobnom skoru da i ne pričam...ako želi da bude među najboljima....mora pobeđivati te iste! Napred Nole!!!!
(madjar, 18. april 2015 09:45) A Nadal se, inače, tek "juče pojavio" i njemu tako "neiskusnom" može da se desi da "UMISLI DA IMA ŠANSE NA RG"?Ne znam samo ko je osvojio onih 9 RG u poslednjih 10 godina?Da nije, možda, ZDRAVKO ČOLIĆ?Ne znam zaista.Možda ja živim u nekom paralelnom svetu.Molim "stručnjake" da mi proslede tu informaciju.Unapred zahvalan.

Sale PN

pre 9 godina

Polako ljudi.I da Nole izgubi danas,nista strasno.Bitno je sta ce se desiti u Parizu.Novak najbolje zna sta mu je ciniti.Da li je bolje pustiti ga ili razbiti na komade.Uzivajmo...

madjar

pre 9 godina

Treba ga pobediti što je moguće većom razlikom da ga mentalno dotuče, jer ako Nole izgubi, još će ovaj da umisli da ima šanse na RG....ne samo fizički nego i mentalno jakog Nadala je prosto nemoguće dobiti u tri seta ! O međusobnom skoru da i ne pričam...ako želi da bude među najboljima....mora pobeđivati te iste! Napred Nole!!!!

TURBO MOHIKANAC

pre 9 godina

..."I još nešto. Vidim da neki još uvek nisu čuli za opsesivno kompulsivni poremećaj. To je stanje zbog kojeg Nadal ritualno ponavlja neke postupke koji nekome vređaju osećaj za estetiku pa imaju potrebu da ga javno pljuju zbog toga što je tek ružno i nepotrebno."(dejan, 17. april 2015 19:46)
...I još nešto. Vidim da još uvek nisi čuo za dobrog psihologa. Valjda ima neki na svetu kojeg može da plati i horor da nam skrati. Idi brate Rafa leči se, jer će mo uskoro da gledamo kako vadiš kuglicu iz nosa i serviraš je sa dosta spina. Zamislimo samo da Novak ima njegovu vrstu "opsesivno, kompulsivnog poremećaja". Bilo bi zanimljivo videti kako bi svet imao razumevanja za njegove "radnje". Sigurno je, svet bi se poremetio od podsmeha i preporučio pacijentu zakopčavanje na leđima. A ti koji poznaješ psihologiju poremećaja reci nam: je l bi se to zvalo tektonskim poremećajem?!?

oxydant

pre 9 godina

Novak je onomad bio na domaku "krompira"(6-0)u prvom setu protiv Rafe.
Tada se Rafa srečno izvukao.Možda sutra neće?! Dobiti prvi set je važno,
ali nije bitno za Novaka,koji ima mnogo više svežine za treći set.Fereru je danas nedostajala bekend paralela u prvom setu,u drugom se popravio i
uspeo je dobiti set.Ali,Novakove paralele su mnogo brže!
Ukratko: 1)Bolje servirati nego danas. 2)Mekana ruka na voleju i "zadrška"
na zicerima. 3)Podjednako napadati Rafin bekend dijagonalama i b.paralelom
Srećno!

charlotte sometimes

pre 9 godina

Nole care! Ti si moj najveci uzor. Dokaz da se snovi ostvaruju kada radis i kada sanjas i verujes. Sutra nema zime. Zelim ti da ostvaris sve sto pozelis. Idemo!

parma

pre 9 godina

jasno je da se nadal dugo nije pojavljiva posle operacije slepog creva,ali to ne znaci da ce novaku biti da pucnem prstima i eto meni titule kod kuce.
Ali nas nole je legenda

Barselona

pre 9 godina

Varaju se svi koji misle da ce Novak da se "proseta" kroz polufinale. Nadal je na sljaci uvek faborit. Jedno je sigurno - bice spektakl.

vlajzi

pre 9 godina

Citajuci ove komentare rekao bih da Rafa ima par Mastersa na sljaci i nula,0,0,0,0,0,0,0,0,0 Rg.
(Jumko, 18. april 2015 09:58)

Citajuci tvoje komentare rekao bih da ti imas toliki IQ. Ali nema veze, da si ziv i zdrav, to je vazno.

Vaše ime

pre 9 godina

Ja mislim da su i jedan i drugi željni njihovih duela.
Novak se borio po malo i sa motivom na zadnja dva turnira.
Videlo se to kad krene ubilački, sa nulom uzme 1 set, a onda se smori i uspava, i drugi set uđe u neizvesnost.
Nadalu trebaju više od svega mečevi sa Novakom, ili Federerom, da se opet razbudi i motiviše.
Mislim da je Nadal protiv Ferera bio siguran u pobedu, ali je posle prvog seta hteo da uštedi energiju i snagu za Novaku, pa je ispustio drugi set, međutim u trećem je odmah uzeo brejk.
To govori da je samouveren u svoje udarce, u svoju taktiku, ima opet osećaj, njegov je teren, i definitivno će imati motiv da osvoji PRVI masters u sezoni.
Bukvalno pobedom nad Novakom on je već osvojio po 9 put MK, jer Monfils ili Berdih nemaju šta da traže na šljaci protiv Nadala.
Ali i Novak ima motiv, a to su bodovi.
Zaradiće još bodova ako osvoji MK, i još više će zacementirati 1 mesto, pa će moći komotnije da igra Rim gde brani bodove.
Ali, ja mislim da je zbog jedne stvari ovaj meč najvažniji Novaku.
To je RG. Šljaka, Nadal, sve je isto sem što se igra na 2 seta umesto na 3. A Pariz će uskoro, već sledećeg meseca.
Ovom pobedom nad Nadalom Novak bi dobio neophodno samopouzdanje za RG ako bi došao do finala gde bi ga čekao Španac.
Mnogo bitan meč za obojicu, bodovi, pare, titula, prestiž, samopouzdanje za nastavak sezone na šljaci, međusobni skor...

Dylan Dog

pre 9 godina

Nadal svoje samopouzdanje na zasniva na svojoj fizičkoj superiornosti u odnosu na protivnika, a iz tog saznanja proističe i njegova mentalna snaga.
Koncepcija Rafine igre je zasnovana na fizičkom i mentalnom iscrpljivanju protivnika. On se uvek trudi da prebaci jednu lopticu više preko mreže, a kada se brani, uvek vraća duboke mrtve lopte koje su teške za napadanje jer samo protivnik generiše tempo. Kada u toj igri protivnik zbog zamora padne i pošalje neku kraću loptu, Rafa ima višak energije da ili preuzme inicijativu ili napravi direktan poen. Kada igra reli i on drži tempo, to čini teškim spinovima koji ili protivnika bacaju nazad ili ga teraju da udara lopticu sa visine ramena.
Međutim, ako je fizički ili jednak ili inferiorniji u odnosu na protivnika, Nadal pokušava da bude agresivniji i igra ono što nije njegov tenis. Otuda onolika količina neiznuđenih grešaka, pad samopouzdanja i loša igra.
Čini se da se Nadal, kako bi prebrodio krizu, taktički vraća u period od pre 2008.
Novak nije Ferer. Da li će sa 3+m i lopticama koje padaju na servis liniju moći da parira fizički spremnijem Novaku ostaje da se vidi. Obostrani respekt, kao rezultat višestrukih teških poraza i mentalnih rastrojstava koje su jedan drugom više puta nanosili i trpeli tokom njihovih karijera - od ovog duela čini derbi u kojem svako može, ali i ne mora da 120%.
Zato je mentalna priprema pred ovaj meč ekstremno bitna.
Novaku puno zdravlja i obilje sportske sreće u VAŽNOM polufinalu!

Uzdravlje!

dr

pre 9 godina

U tri meca pre Nadala svi protivnici zajedno su uspeli Noletu da uzmu 12 gemova!Ni jedan mec nije igran u 3 seta...
Nadalu je samo Ferer uzeo 10!3 seta..
Izner - 14!3 seta..I neki Pouille,"zalutao" u MK-8!Ukupno 32!
Interesantno,nakon gubitka prvog seta od Iznera u taj brejku,"na misice" se Rafa izvukao u drugom 6-4!
Plus 2 Noletova "krompira",Nadal ni jedan!Cak ni protiv onog sto je "zalutao"!
Nole nista ne treba da menja u igri..Od IW,MIAMI-a do MK-ista pesma..
Prvi set "metla",pa drugi opustanje,kao neko eksperimentisanje sa igrom,kretanjem,cudni udarci iz teskih pozicija,kao na treningu..I kad mu "dosadi","smlati" ih i kraj...
Isto treba sa Rafom,furiozno u prvom,da ga "ubije" psihicki,isto u pocetku drugog da mu "izbije" iz glave svaku nadu,bez opustanja,i kraj...
Nadal je juce izgubio drugi set od Ferera,nakon velike prednosti,i videli ste mu facu!Izgubljen..U trecem setu,kada je vodio 5-2,ni tada nije verovao da moze da dobije Davida,jer mu je "u glavi" ostao kraj drugog seta..
I to protiv coveka koji,sa onakvim zuljem na nozi,cudo da nije predao mec,jer je ono bilo tesko i gledati..
A sada ga ceka neuporedivo bolji server od Davida,najbolji riternista na svetu,i najvaznije,covek sa pobednickim mentalitetom koji gazi i lomi sve pred sobom..
Rafo,sta li mislis,cemu li se nadas?
Ono sto ti Nole nece uraditi,nece te poniziti.Mogao je juce,potpuno indisponiranog Marina da pobedi u oba seta 6-0,ali nije..
Samo ce te pobediti!

bianconero95

pre 9 godina

Necu da duzim, ali ljudi, evo citam vase komentare, i samo ovo da kazem - Nadal nije favorit! Jednostavno je tako, postujem ja i njega i cinjenicu da se igra na sljaci, ali ako Nolisa igra kao i do sada, laganih 2-0 hteli vi to da priznate ili ne, toliko!