Četvrtak, 02.04.2015.

04:31

Harden 51,Bugi blizu kvadripl-dabla

Džejms Harden postigao je 51 poen, Demarkusu Kazinsu su nedostajale četiri blokade za kvadripl-dabl, dok je Rasel Vestbruk ostvario deseti tripl-dabl u sezoni.

Izvor: AK

Harden 51,Bugi blizu kvadripl-dabla IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Mika Guster iz Ritopeka

pre 9 godina

Mika, ti si pomesao babe i zabe, ja sam prosto ti rekao da dvoznaci imaju veliku kvotu, kao sto sam ja umalo pogodio Dalas, preko 4 kvota bila, ja ne znam o cemu ti pricas? Jesi ti onaj sto ovde prica bajke kako svaki dan pogadja utakmice, prolazi na tiketima, Nostrodamus kosarkaski? :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Modiljani, 2. april 2015 18:55)

Kako covece neshvatas??? Dvoznak pobeda i kosevi su ti 4,2 kvota a cista pobeda je 2,2 !!! Shvatas sad, da kad podelis dvoznak na pola jer igras dve kombinacije sa plus poenima dvojku i sa minus poenima dvojku,fakticki juris dvojku kvotu 2,1 a imas je cistu dvojku za 2.2 !!! Vrlo dobro znam sta pricham,a ti si rekao da ne treba juriti granice poene kvtu 1,85 vec neke pobede sa poenima kvote 2,4!!! pa naravno da je veca kvota kad moras vise uslova da pogodis i poene i konacan ishod, a ovde na 1,85 imas samo pola pola mogucnost!!! Razmisli malo pre nego sto nesto napises i rekao bi da ti mesas babe i zabe a ne Mika!!!
ps.kompjuter pravi kvote, nemoj da se nadas da mozes da zeznes kladionicu i dobijes vecu kvotu nego sto jeste!!!

Modiljani

pre 9 godina

Mika, ti si pomesao babe i zabe, ja sam prosto ti rekao da dvoznaci imaju veliku kvotu, kao sto sam ja umalo pogodio Dalas, preko 4 kvota bila, ja ne znam o cemu ti pricas? Jesi ti onaj sto ovde prica bajke kako svaki dan pogadja utakmice, prolazi na tiketima, Nostrodamus kosarkaski? :)

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Vestbruk je sam uzeo više šuteva nego dva njegova saigrača zajedno, koji su takođe dali po 30 poena. Takvim silovanjem bi bar 15 igrača u ligi pravilo stalno tripl davlove.

paspalj chandler

pre 9 godina

@Shazam.U novijoj istoriji da,Magica sam uhvatio poslednje 2 sezone kad to vise nije bilo to ali sam gledao Stocktona i Paytona,kakva su to 2 igraca bila,CP3 ima karaktristike obojice,dobar kradljivac,defanzivac,dobar u napadu i nece uzeti titulu.Payton je ukrao jednu sa Heatom gde je sa 37 godina pogodio neke jako bitne suteve,tako nesto ce verovatno uraditi i Paul,otici ce u konkurenta za titulu pred kraj karijere i bice taj locker room guy,sa Clippersima tesko.

shazam

pre 9 godina

@NastyB
E vazi, idem da pogledam sad taj...kako se zove, youtube? :D Salu na stranu, citava poenta mi je bila u tome da se o velikanima igre i njihovim medjusobnim poredjenjima ne moze donositi pravi sud ako ih nisi gledao u vreme kada su i igrali, u kontekstu koji se odvijao tih sezona sa preprekama sa kojima su se suocavali i individualno i timski, pa vidis kako su ih resavali...kako su vodili ekipu, kako su igrali odbranu, koliko su bili konstantni, kakvi su bili na kraju utakmice, itd. Mislim, klinci za 20 godina ce verovatno gledati klipove sa Vestbrukom i mislice da je bio bolji od Duranta ili Pola verovatno, posto na klipu to tako izgleda. U YT klipu nema nerezonskih suteva, loseg pregleda igre i bezidejnosti, izgubljenih lopti zbog bespotrebnog forsiranja, "ispadanja" u odbrani jer se juri za ukradenom loptom koja je van dohvata, itd.- a to sve kosta ekipu. Ma ustvari sta za 20 godina, evo ovde na forumu pricaju da je Harden najgori u odbrani zbog kompilacija iz prosle sezone, a sve to zato sto ove ocigledno nisu videli H od Hjustonove utakmice - Harden sasvim solidno igra u odbrani sada, popravio se. Tako da, poredjenja poput Oskar vs Medzik vs Stokton vs Pol, ili Cemberlen vs Dzabar vs Hakim vs Shaq - njih (po meni) mogu da prave samo ljudi koji su pratili kosarku tokom njihovih karijera, zaista pratili. Jer statistike nisu toliko dobre kad je proslo nekoliko decenija, promeni se sve jednostavno - fizicki i tehnicki nivo protivnika, nacin igre, cak i pravila.

Dragan

pre 9 godina

Guster
Da li si zelembac, zmija, Jovo, Stanoja, Marko , Janko mene to ne zanima. Citam sta pises i prosto ne mogu da verujem da postoji bolesnija osoba na ovome svetu.... Momak, Dragan kad bi ti dao jedan preko obraza ne bi izasao iz svoje male rupe u kojoj zivis a ne da pretis coveku pteko neta. Morao bi da imas preko 2m i da si gradjen kao Svarceneger da ne bih smeo u lice da ti kazem nesto. E sad zamisli mene, coveka od 1,98 koji ceo zivot radi fizikalije i koji je jak kao zmaj i tebe koji radi samo sa hemijskom olovkom i papiricem i listom iz kladionice... Zato mali, tisina ;)

NastyB

pre 9 godina

Pogledaj na YouTube, verovatno ima Medžikovih snimaka i shvatićeš zašto nosi taj nadimak. Ako postoje igrači koju su obeležili istoriju NBA, onda su to MJ, Medžik, Vilt Čemberlen, Karim, Doktor Džej i Oskar Robertson. Ima tu još more fenomenalnih igrača, ali ova šestorica su "top six" svih vremena.
(NastyB, 2. april 2015 13:23)

Moram samo da se ispravim, mislio sam na "neaktivne igrače". Nema sumnje da jedan Kobi Brajant, kao veteran, pa i LeBron zauzimaju mesto među njima (uz Larija Birda, Olajdžuvana, Robinsona, Pipena...itd) kao da će to, zasigurno, biti i Durant, Kari, itd...

Licko Bash

pre 9 godina

@Zoro
Quad-double su imali i Alvin Robertson (jedini sa ukradenim loptama) i Nate Thurmond. Chamberlain ih je verovatno imao minimum 15ak, ali nije se vodila statistika za blokade i ukradene lopte.

Reci da je nekom falilo "samo" 4 blokade za quad-double, ili triple-double svjejedno, je malo nelogicno. Kad bi neko imao 4 blokade po utakmici bio bi ubedljivo najbolji bloker u poslednjih 20ak godina. Neko cak rece i da je triple-double izgubio smisao. To vec u potpunosti nije istina. Mozda se cesce desava nego ranije, ali nikako ne moze da se zanemari doprinos koji jedan igrac moze da ima takvim ucinkom. Jedino sto RW uspeva da dovede to u pitanje procentima suta i izgubljenim loptama.

Mika Guster iz Ritopeka

pre 9 godina

Guster se uvek javi kad neko spomene kladionicu da mu kaze kako lupeta i nema pojma. Stvarno je bolest uzela maha. Istrebiti ovako bolesne kockare iz zemlje....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dragan, 2. april 2015 12:42

A ti se Dragane ( ej čovek se zove DRAGAN !!! ) uvek javljaš samo kad Gušter nešto prokomentariše!!! Ti se bolesno opsednut imaginarnim likom sa neta za koga ne znaš ni da li postoji!!! Zapitaj se malo da li sam sebe trebaš da istrebiš???
Inače Gušter ne kaže bez razloga čoveku da lupeta već sa argumentima!!! Pošto se na razumeš u kladionicu onda ti je najlakše da vređaš pišući poruke na netu, a čisto sumnjam da bi to smeo da kažeš u lice Gušteru!!! Jer bi bilo kuku lele draganeee!!! Zato se opusti i IGRAJ ZA ŽIVOT DRAGANE

NastyB

pre 9 godina

@Shazam

Ja sam ga gledao malo preko DSF-a (nemački sportski kanal, ne znam ni da li još postoji) neke utakmice sa njim i nikada mi nije bilo jasno kako jednog pleja može da igra čovek koji je za glavu i više višlji od drugih igrača. Medžik je visok 2,06 a igrao je pleja, zamisli, naprimer, Duranta koji je te visine na mestu pleja. O tome kako se kretao, šta je radio, kakav je pregled igre imao, kakve fizikalije, mogu knjige da se napišu i opet će ostati neobjašnjivo. Jedino je "leteći Majkl" imao "nezamislivije" fizikalije, a sa 1,98 (8 cm niži) igrao je "dvojku".
Pogledaj na YouTube, verovatno ima Medžikovih snimaka i shvatićeš zašto nosi taj nadimak. Ako postoje igrači koju su obeležili istoriju NBA, onda su to MJ, Medžik, Vilt Čemberlen, Karim, Doktor Džej i Oskar Robertson. Ima tu još more fenomenalnih igrača, ali ova šestorica su "top six" svih vremena.

Dragan

pre 9 godina

Guster se uvek javi kad neko spomene kladionicu da mu kaze kako lupeta i nema pojma. Stvarno je bolest uzela maha. Istrebiti ovako bolesne kockare iz zemlje....

Mika Guster iz Ritopeka

pre 9 godina

Što se sezona regularna bliži kraju, ovo sve luđi mečevi i učinci pojedinih igrača. Za sve one koji se klade na NBA utakmice, imam predlog kako da igraju, da batale ovu igru na broj koševa igrača, tu su kvote 1.85, već je puno bolja opcija da se odigra dvoznak, a to je fiks, tj. ko će da pobedi i ukupan broj koševa oba tima, kvote su odlične, nema ispod 2.40 kvote. Ja sam zaista prošle noći ove pogodio 3 para, promašio samo Dalas, igrao 2 na njega, došlo, ali sam igrao da bude manje od 216 koševa, a ovo rapsodija bila. :) Eto recimo na taj par, OKC-Dalas, da bude dvojka i da bude manje ili više od 216 koševa, nebitno šta odabrao, kvota je bila 4.30!
(Modiljani, 2. april 2015 10:25)

Vidi se da se ne razumeš u kladionicu, da ne kažem da lupetaš!!!
Pa čista dvojka ti je uvek veća kvota nego dvojka sa plus minus koševa podeljeno sa dva, tako da nema svrhe da gađaš i koševe kad već imaš dvojku a moraš da je pogodiš!!!

alen

pre 9 godina

*shazam
slazem se za pola 100% si u pravu jedini pravi play u ligi koji radi sve,zadnji takav je bio megic,derona wilijamsa da nisu upropastile povrede bio je slican iz doba jute sa buzerom.

veljko

pre 9 godina

harden ozbiljno tera na razmisljanje, da li zasluzuju MVP titulu igraci koji (pre)cesto siluju u igri, ali imaju statistiku koja pokazuje, da je to mozda i opravdano.

on udje u neki dribling na 8m, vrti se, proba da probije, za polaganje uz kontakt, uz alternativu fade away suta, sa 7,5-8m. doda iz tranzicije i vrlo retko u izradjenoj akciji. to vecina nas ne voli, ALI je vrlo opravdano pitanje da li je to minus, kad je Hjuston (i bez Hauarda) u borbi za 2. mesto zapada, a njemu sutevi ulaze, protivnike opterecuje l. greskama i tera na skupljanje reketa, udvajanja i time daje nove opcije?

nije mi omiljen igrac, vise zbog stila, nego zbog mogucnosti i kvaliteta, ali uz ucinak u napadu, pojacao je i odbranu i ako mu dodele MVP, mislim da nece biti nezasluzeno

Hermit

pre 9 godina

@Shazam
Slazem se...
Ja sam gledao i Magic-a i Thomas-a... najveca razlika je u tome sto su oni bili rodjene vodje i pobednici, a nazalost Chris jos to ni u Hornetsima a ni sada u LA-u nije pokazao.Inace sjajan igrac i *pravi* play.Iako sam dugogodisnji navijac Blazersa ove godine mi je No1 Curry.Prosto poezija kosarke!!! Pozdrav

hawkeye

pre 9 godina

@Shazam,nažalost nisi gledao Medžika i Ajzeju,da jesi veruj mi druže nikada ne bi napisao da je Pol najkompletniji plej u istoriji,premda je sjajan igrač,brojke sa poslednje utakmice su nestvarne,nije doigravanje,"Nikada više se neće roditi košarkaš kao Medžik" Majkl Džordan.

Zoro

pre 9 godina

Mislim da su pored cudesnog Vilta Cemberlena, jos samo Hakim "the dream" i "Admiral" Robinson imali kvadripl-dabl. Vlade Divac je jednom bio blizu pre nekih 20 godina protiv New Jersey Netsa. Imao je 12 blokada al mu falilo nekoliko asistencija.

shazam

pre 9 godina

Sto bi rekao Trevor Buker - "He got his stats, but as always, he took the L"
http://kfanav.s3.amazonaws.com/20150329_Booker-walk-off.mp3
(mike drop)
Svaka cast Vestbruku, volim da ga gledam, ali da sam zvezda u NBA - ne bih voleo sa njim da igram, iskreno. Sa druge strane, Kris Pol je poput Vestbruka isto prilicno nadrndan lik, ali je striktno kosarkaski gledano njegova susta suprotnost, covek facilitator. Vecina ce impresionirati 41 poen, preko 60% sut iz igre, 10/10 slobodnjaci, ali te koseve daje posto trenutno mora, jer pored sebe ima jos samo 2 ofanzivno krstena igraca u ekipi - Redika i Grifina, dok je Kraford u autu jos bar 5-6 dana (zbog cega im je klupa sada kriminalno losa). Elem, kod vodje ekipe i kod pleja se gleda ovo - 17 asistencija uz samo 1 izgubljena lopta. Znaci zver. U NBA ima samo jedan igrac koji to moze. A usput, i 4 ukradene. Inace statisticki igra verovatno najslabiju sezonu od kako je dosao u Kliperse, a i dalje je 3. ili 4. najbolji igrac ove sezone. Nisam gledao Medzika ni Ajzeju u njihovim najboljim danima, Pejtona i Stoktona jesam, kao i ovu novu grupu naravno - ali za mene je Pol najbolji plej kog sam video za zivota, do sada. Kompletan igrac i definicija beskompromisnog borca u pakovanju od metar osamdeset.

Fox

pre 9 godina

Westbruk ponekad zaista ume da poludi i ne zna sta ce sa sobom, mada je to cest slucaj na mnogim mecevima! Poslednji napad Oklahome za izjednacenje i on baca trojku kao iz topa i lomi obruc, ali srecom po njega opet je uhvatio loptu i umesto da baci Morow-u ili Weiters-u koji su bili sami na sutu za tri on se baca preko trojice i opet lomi obruc. Siri ruke Morow ali nema kome..... Stvarno si tezak pobekad za razumevanje Rasele, prevelika sebicnost za tako ocajnog sutera. Mnogo forsira sut a to mu je najgori segment igre! Ali Anthony Morow je po mom misljenju najbolji suter u NBA ili medju najboljima. Covek ne promasuje otvoren sut, covek prima loptu u visini glave, ne spusta je dole vec je samo baci na kos iz zgloba i to bez koske ulazi. Sinoc je pogodio bar dve takve trojke. Kakav osecaj, odlican igrac! Ko nije gledao mec nek pogleda highlights da vide kako covek ima meku ruku! Ako nista drugo, Oklahoma je u poslednjih mesec dana idealna za igru plus poeni na kladionici ;)

brajanskalabrini

pre 9 godina

bugi je ekstra talentovan igrac ali sam ubedjen da je igrac koji samo budzi statistiku..nesto kao igraci mege koji ne pobedjuju konstantno a igraci dabl dablove
poz braco Srbi

Modiljani

pre 9 godina

Što se sezona regularna bliži kraju, ovo sve luđi mečevi i učinci pojedinih igrača. Za sve one koji se klade na NBA utakmice, imam predlog kako da igraju, da batale ovu igru na broj koševa igrača, tu su kvote 1.85, već je puno bolja opcija da se odigra dvoznak, a to je fiks, tj. ko će da pobedi i ukupan broj koševa oba tima, kvote su odlične, nema ispod 2.40 kvote. Ja sam zaista prošle noći ove pogodio 3 para, promašio samo Dalas, igrao 2 na njega, došlo, ali sam igrao da bude manje od 216 koševa, a ovo rapsodija bila. :) Eto recimo na taj par, OKC-Dalas, da bude dvojka i da bude manje ili više od 216 koševa, nebitno šta odabrao, kvota je bila 4.30!

ja

pre 9 godina

Nastavlja se mrtva trka za 7 i 8 mesto na istoku!Mada sada mislim da Indijana moze lagano da se otpise.Izmedju Sarlota,Bostona,Majamija i Bruklina biram Boston i Majami i to samo zbog Vejda.

NastyB

pre 9 godina

Nekad su u NBA prštale varnice, pa dođe do koškanja, guranja i teških reči, sve u žaru igre, ali ovo što su uradili Kejmen i Barns na meču između Blejzersa i Klipersa ne znam kako bih nazvao...možda „džiberska“ prljava igra. Ne bih da upotrebim neki drugi izraz, jer takvi potezi nemaju veze sa košarkom.
A i ovo sa Oklahomom je već postalo smešno, nema ni traga timske igre. Samo pogledajte strelce – Vestbruk 31, Kanter 30, Morou 32, Vejters oko 20, a ostali igrači kao da ne postoje. Iako su bili nadahnuti ofanzivno, odbrana im je bila kao rešeto. Ako se plasiraju u plejof, gotovo sam siguran da će uslediti „metla“ od strane Golden Stejta.
„Brada“ ponovo sjajan - 8 trojki od 9 šuteva, značajno popravio igru u odbrani, prosto sam vuče Hjuston i titula MVP-a regularne sezone će biti žestoka između njega i Karija, iako je Vestbruk po svim statističkim kriterijumima ispred njih dvojice, ali Oklahoma kao tim daleko iza.
Biće veoma zanimljiv plejof, ali, PO SVEMU POKAZANOM DO SADA, finala konferencija bi trebala da budu Atlanta-Klivlend i San Antonio-Golden Stejt. Sve drugo bi bilo iznenađenje.

Kangrga

pre 9 godina

"Svaka cast RW na triple double, ali dzaba mu to kad mu je tim izgubio!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milan, 2. april 2015 05:39)"
A nije za zanemariti ni što je šutnuo 10-32 iz igre...Bruka.

Brofasa

pre 9 godina

Kazins je savršen prototip modernog centra: snaga, masa, odbrana, sve vrste šuta sa vrlo mekom rukom, čak i brzina i kontra lopte su mu za centra odlične + 1990. godište. U nekoj drugoj ekipi bi možda konkurisao za prsten. Boston? Portland? Vašington?

Sale

pre 9 godina

Ovo moze samo NBA! Kakvih par ucinaka i kakvih nekoliko utakmica, a plej of nije ni poceo...Osim pomenutih u tekstu mora se izdvojiti i partija Pola iz Klipersa (41 poen i 17 asistencija-neverovatno)...I pored ovolikih derbija, sjajnih Pola, Hardena, Vesbruka, Kazinsa...i njihovih neverovatnih pojedinacnih ucinaka mora se naglasiti neverovatna timska igra San Antonia u cijem sistemu stalno neki novi igrac iskoci i povede do pobede. Zaista su Sparsi neunistivi i uz Golden Stejt trenutno najbolja ekipa na zapadu na kom ce inace u plej ofu biti neverovatno zanimljivo...I borba za osmo mesto na zapadu se opet zakuvala, Pelikansi posle danasnje pobede su za petama Oklahomi...a raspored do kraja im je manje vise isti.

veliki strumf

pre 9 godina

93 kosa ubacila 3 igraca Oklahome i - izgubili! Kosarka nije samo ubacivanje loptice kroz mrezicu, mora malo i odbrana da se igra.

Bulbasor

pre 9 godina

Jucerasnja predstava Chrisa Paula je najbolja ove godine u NBA fantasyu, odnosno dobio je najvise bodova od svih igraca ove sezone u jednoj utakmici - 93,3. Drugi je Klay Thompson u znate vec kojoj utakmici s 89,9. Ja sam toliki sretnik da oba imam u svojoj momcadi! :)
Pozdrav svim NBA fanovima!

Didi

pre 9 godina

I sad ce neko ko ne prati da procita vest i odusevi se Vezbrukom, a covek dao 31 poen, a sutnuo 32 puta uz 11 slobodnih bacanja. Monta 26 poena, 14 puta sutnuo i 9 slobodnih.

Boston

pre 9 godina

Kako igra Kanter svaka mu cast. Ali po meni utisak veceri je ostavio Morou sa 32 poena naravno ne racunajuci Hardena. Sto se tice brade konacno je imao dobar procenat suta. Jedva cekam da pocne plej of i ne znam za koga da navijam posto sumnjam da ce moj Boston nesto uraditi i ako udju u doigravanje. Recimo sa zapada bih voleo da finale igraju Golden State- Sas. A na istoku Atlanta- Chikago. Uglavnom jedva cekam plej of.

Драган Стојковић Пиксе

pre 9 godina

Westbrook - 31% iz igre
Ostatak Oklahome - 67%

"Westbrook nosi sam ekipu"
"U Oklahomi niko ne zna sem njega"
"Westbrook MVP"

Драган Стојковић Пиксе

pre 9 godina

Westbrook - 31% iz igre
Ostatak Oklahome - 67%

"Westbrook nosi sam ekipu"
"U Oklahomi niko ne zna sem njega"
"Westbrook MVP"

Bulbasor

pre 9 godina

Jucerasnja predstava Chrisa Paula je najbolja ove godine u NBA fantasyu, odnosno dobio je najvise bodova od svih igraca ove sezone u jednoj utakmici - 93,3. Drugi je Klay Thompson u znate vec kojoj utakmici s 89,9. Ja sam toliki sretnik da oba imam u svojoj momcadi! :)
Pozdrav svim NBA fanovima!

Didi

pre 9 godina

I sad ce neko ko ne prati da procita vest i odusevi se Vezbrukom, a covek dao 31 poen, a sutnuo 32 puta uz 11 slobodnih bacanja. Monta 26 poena, 14 puta sutnuo i 9 slobodnih.

Kangrga

pre 9 godina

"Svaka cast RW na triple double, ali dzaba mu to kad mu je tim izgubio!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milan, 2. april 2015 05:39)"
A nije za zanemariti ni što je šutnuo 10-32 iz igre...Bruka.

veliki strumf

pre 9 godina

93 kosa ubacila 3 igraca Oklahome i - izgubili! Kosarka nije samo ubacivanje loptice kroz mrezicu, mora malo i odbrana da se igra.

Boston

pre 9 godina

Kako igra Kanter svaka mu cast. Ali po meni utisak veceri je ostavio Morou sa 32 poena naravno ne racunajuci Hardena. Sto se tice brade konacno je imao dobar procenat suta. Jedva cekam da pocne plej of i ne znam za koga da navijam posto sumnjam da ce moj Boston nesto uraditi i ako udju u doigravanje. Recimo sa zapada bih voleo da finale igraju Golden State- Sas. A na istoku Atlanta- Chikago. Uglavnom jedva cekam plej of.

NastyB

pre 9 godina

Nekad su u NBA prštale varnice, pa dođe do koškanja, guranja i teških reči, sve u žaru igre, ali ovo što su uradili Kejmen i Barns na meču između Blejzersa i Klipersa ne znam kako bih nazvao...možda „džiberska“ prljava igra. Ne bih da upotrebim neki drugi izraz, jer takvi potezi nemaju veze sa košarkom.
A i ovo sa Oklahomom je već postalo smešno, nema ni traga timske igre. Samo pogledajte strelce – Vestbruk 31, Kanter 30, Morou 32, Vejters oko 20, a ostali igrači kao da ne postoje. Iako su bili nadahnuti ofanzivno, odbrana im je bila kao rešeto. Ako se plasiraju u plejof, gotovo sam siguran da će uslediti „metla“ od strane Golden Stejta.
„Brada“ ponovo sjajan - 8 trojki od 9 šuteva, značajno popravio igru u odbrani, prosto sam vuče Hjuston i titula MVP-a regularne sezone će biti žestoka između njega i Karija, iako je Vestbruk po svim statističkim kriterijumima ispred njih dvojice, ali Oklahoma kao tim daleko iza.
Biće veoma zanimljiv plejof, ali, PO SVEMU POKAZANOM DO SADA, finala konferencija bi trebala da budu Atlanta-Klivlend i San Antonio-Golden Stejt. Sve drugo bi bilo iznenađenje.

shazam

pre 9 godina

Sto bi rekao Trevor Buker - "He got his stats, but as always, he took the L"
http://kfanav.s3.amazonaws.com/20150329_Booker-walk-off.mp3
(mike drop)
Svaka cast Vestbruku, volim da ga gledam, ali da sam zvezda u NBA - ne bih voleo sa njim da igram, iskreno. Sa druge strane, Kris Pol je poput Vestbruka isto prilicno nadrndan lik, ali je striktno kosarkaski gledano njegova susta suprotnost, covek facilitator. Vecina ce impresionirati 41 poen, preko 60% sut iz igre, 10/10 slobodnjaci, ali te koseve daje posto trenutno mora, jer pored sebe ima jos samo 2 ofanzivno krstena igraca u ekipi - Redika i Grifina, dok je Kraford u autu jos bar 5-6 dana (zbog cega im je klupa sada kriminalno losa). Elem, kod vodje ekipe i kod pleja se gleda ovo - 17 asistencija uz samo 1 izgubljena lopta. Znaci zver. U NBA ima samo jedan igrac koji to moze. A usput, i 4 ukradene. Inace statisticki igra verovatno najslabiju sezonu od kako je dosao u Kliperse, a i dalje je 3. ili 4. najbolji igrac ove sezone. Nisam gledao Medzika ni Ajzeju u njihovim najboljim danima, Pejtona i Stoktona jesam, kao i ovu novu grupu naravno - ali za mene je Pol najbolji plej kog sam video za zivota, do sada. Kompletan igrac i definicija beskompromisnog borca u pakovanju od metar osamdeset.

Brofasa

pre 9 godina

Kazins je savršen prototip modernog centra: snaga, masa, odbrana, sve vrste šuta sa vrlo mekom rukom, čak i brzina i kontra lopte su mu za centra odlične + 1990. godište. U nekoj drugoj ekipi bi možda konkurisao za prsten. Boston? Portland? Vašington?

Sale

pre 9 godina

Ovo moze samo NBA! Kakvih par ucinaka i kakvih nekoliko utakmica, a plej of nije ni poceo...Osim pomenutih u tekstu mora se izdvojiti i partija Pola iz Klipersa (41 poen i 17 asistencija-neverovatno)...I pored ovolikih derbija, sjajnih Pola, Hardena, Vesbruka, Kazinsa...i njihovih neverovatnih pojedinacnih ucinaka mora se naglasiti neverovatna timska igra San Antonia u cijem sistemu stalno neki novi igrac iskoci i povede do pobede. Zaista su Sparsi neunistivi i uz Golden Stejt trenutno najbolja ekipa na zapadu na kom ce inace u plej ofu biti neverovatno zanimljivo...I borba za osmo mesto na zapadu se opet zakuvala, Pelikansi posle danasnje pobede su za petama Oklahomi...a raspored do kraja im je manje vise isti.

Fox

pre 9 godina

Westbruk ponekad zaista ume da poludi i ne zna sta ce sa sobom, mada je to cest slucaj na mnogim mecevima! Poslednji napad Oklahome za izjednacenje i on baca trojku kao iz topa i lomi obruc, ali srecom po njega opet je uhvatio loptu i umesto da baci Morow-u ili Weiters-u koji su bili sami na sutu za tri on se baca preko trojice i opet lomi obruc. Siri ruke Morow ali nema kome..... Stvarno si tezak pobekad za razumevanje Rasele, prevelika sebicnost za tako ocajnog sutera. Mnogo forsira sut a to mu je najgori segment igre! Ali Anthony Morow je po mom misljenju najbolji suter u NBA ili medju najboljima. Covek ne promasuje otvoren sut, covek prima loptu u visini glave, ne spusta je dole vec je samo baci na kos iz zgloba i to bez koske ulazi. Sinoc je pogodio bar dve takve trojke. Kakav osecaj, odlican igrac! Ko nije gledao mec nek pogleda highlights da vide kako covek ima meku ruku! Ako nista drugo, Oklahoma je u poslednjih mesec dana idealna za igru plus poeni na kladionici ;)

veljko

pre 9 godina

harden ozbiljno tera na razmisljanje, da li zasluzuju MVP titulu igraci koji (pre)cesto siluju u igri, ali imaju statistiku koja pokazuje, da je to mozda i opravdano.

on udje u neki dribling na 8m, vrti se, proba da probije, za polaganje uz kontakt, uz alternativu fade away suta, sa 7,5-8m. doda iz tranzicije i vrlo retko u izradjenoj akciji. to vecina nas ne voli, ALI je vrlo opravdano pitanje da li je to minus, kad je Hjuston (i bez Hauarda) u borbi za 2. mesto zapada, a njemu sutevi ulaze, protivnike opterecuje l. greskama i tera na skupljanje reketa, udvajanja i time daje nove opcije?

nije mi omiljen igrac, vise zbog stila, nego zbog mogucnosti i kvaliteta, ali uz ucinak u napadu, pojacao je i odbranu i ako mu dodele MVP, mislim da nece biti nezasluzeno

Zoro

pre 9 godina

Mislim da su pored cudesnog Vilta Cemberlena, jos samo Hakim "the dream" i "Admiral" Robinson imali kvadripl-dabl. Vlade Divac je jednom bio blizu pre nekih 20 godina protiv New Jersey Netsa. Imao je 12 blokada al mu falilo nekoliko asistencija.

ja

pre 9 godina

Nastavlja se mrtva trka za 7 i 8 mesto na istoku!Mada sada mislim da Indijana moze lagano da se otpise.Izmedju Sarlota,Bostona,Majamija i Bruklina biram Boston i Majami i to samo zbog Vejda.

brajanskalabrini

pre 9 godina

bugi je ekstra talentovan igrac ali sam ubedjen da je igrac koji samo budzi statistiku..nesto kao igraci mege koji ne pobedjuju konstantno a igraci dabl dablove
poz braco Srbi

hawkeye

pre 9 godina

@Shazam,nažalost nisi gledao Medžika i Ajzeju,da jesi veruj mi druže nikada ne bi napisao da je Pol najkompletniji plej u istoriji,premda je sjajan igrač,brojke sa poslednje utakmice su nestvarne,nije doigravanje,"Nikada više se neće roditi košarkaš kao Medžik" Majkl Džordan.

Hermit

pre 9 godina

@Shazam
Slazem se...
Ja sam gledao i Magic-a i Thomas-a... najveca razlika je u tome sto su oni bili rodjene vodje i pobednici, a nazalost Chris jos to ni u Hornetsima a ni sada u LA-u nije pokazao.Inace sjajan igrac i *pravi* play.Iako sam dugogodisnji navijac Blazersa ove godine mi je No1 Curry.Prosto poezija kosarke!!! Pozdrav

Modiljani

pre 9 godina

Što se sezona regularna bliži kraju, ovo sve luđi mečevi i učinci pojedinih igrača. Za sve one koji se klade na NBA utakmice, imam predlog kako da igraju, da batale ovu igru na broj koševa igrača, tu su kvote 1.85, već je puno bolja opcija da se odigra dvoznak, a to je fiks, tj. ko će da pobedi i ukupan broj koševa oba tima, kvote su odlične, nema ispod 2.40 kvote. Ja sam zaista prošle noći ove pogodio 3 para, promašio samo Dalas, igrao 2 na njega, došlo, ali sam igrao da bude manje od 216 koševa, a ovo rapsodija bila. :) Eto recimo na taj par, OKC-Dalas, da bude dvojka i da bude manje ili više od 216 koševa, nebitno šta odabrao, kvota je bila 4.30!

Licko Bash

pre 9 godina

@Zoro
Quad-double su imali i Alvin Robertson (jedini sa ukradenim loptama) i Nate Thurmond. Chamberlain ih je verovatno imao minimum 15ak, ali nije se vodila statistika za blokade i ukradene lopte.

Reci da je nekom falilo "samo" 4 blokade za quad-double, ili triple-double svjejedno, je malo nelogicno. Kad bi neko imao 4 blokade po utakmici bio bi ubedljivo najbolji bloker u poslednjih 20ak godina. Neko cak rece i da je triple-double izgubio smisao. To vec u potpunosti nije istina. Mozda se cesce desava nego ranije, ali nikako ne moze da se zanemari doprinos koji jedan igrac moze da ima takvim ucinkom. Jedino sto RW uspeva da dovede to u pitanje procentima suta i izgubljenim loptama.

alen

pre 9 godina

*shazam
slazem se za pola 100% si u pravu jedini pravi play u ligi koji radi sve,zadnji takav je bio megic,derona wilijamsa da nisu upropastile povrede bio je slican iz doba jute sa buzerom.

Mika Guster iz Ritopeka

pre 9 godina

Što se sezona regularna bliži kraju, ovo sve luđi mečevi i učinci pojedinih igrača. Za sve one koji se klade na NBA utakmice, imam predlog kako da igraju, da batale ovu igru na broj koševa igrača, tu su kvote 1.85, već je puno bolja opcija da se odigra dvoznak, a to je fiks, tj. ko će da pobedi i ukupan broj koševa oba tima, kvote su odlične, nema ispod 2.40 kvote. Ja sam zaista prošle noći ove pogodio 3 para, promašio samo Dalas, igrao 2 na njega, došlo, ali sam igrao da bude manje od 216 koševa, a ovo rapsodija bila. :) Eto recimo na taj par, OKC-Dalas, da bude dvojka i da bude manje ili više od 216 koševa, nebitno šta odabrao, kvota je bila 4.30!
(Modiljani, 2. april 2015 10:25)

Vidi se da se ne razumeš u kladionicu, da ne kažem da lupetaš!!!
Pa čista dvojka ti je uvek veća kvota nego dvojka sa plus minus koševa podeljeno sa dva, tako da nema svrhe da gađaš i koševe kad već imaš dvojku a moraš da je pogodiš!!!

Mika Guster iz Ritopeka

pre 9 godina

Guster se uvek javi kad neko spomene kladionicu da mu kaze kako lupeta i nema pojma. Stvarno je bolest uzela maha. Istrebiti ovako bolesne kockare iz zemlje....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dragan, 2. april 2015 12:42

A ti se Dragane ( ej čovek se zove DRAGAN !!! ) uvek javljaš samo kad Gušter nešto prokomentariše!!! Ti se bolesno opsednut imaginarnim likom sa neta za koga ne znaš ni da li postoji!!! Zapitaj se malo da li sam sebe trebaš da istrebiš???
Inače Gušter ne kaže bez razloga čoveku da lupeta već sa argumentima!!! Pošto se na razumeš u kladionicu onda ti je najlakše da vređaš pišući poruke na netu, a čisto sumnjam da bi to smeo da kažeš u lice Gušteru!!! Jer bi bilo kuku lele draganeee!!! Zato se opusti i IGRAJ ZA ŽIVOT DRAGANE

shazam

pre 9 godina

@NastyB
E vazi, idem da pogledam sad taj...kako se zove, youtube? :D Salu na stranu, citava poenta mi je bila u tome da se o velikanima igre i njihovim medjusobnim poredjenjima ne moze donositi pravi sud ako ih nisi gledao u vreme kada su i igrali, u kontekstu koji se odvijao tih sezona sa preprekama sa kojima su se suocavali i individualno i timski, pa vidis kako su ih resavali...kako su vodili ekipu, kako su igrali odbranu, koliko su bili konstantni, kakvi su bili na kraju utakmice, itd. Mislim, klinci za 20 godina ce verovatno gledati klipove sa Vestbrukom i mislice da je bio bolji od Duranta ili Pola verovatno, posto na klipu to tako izgleda. U YT klipu nema nerezonskih suteva, loseg pregleda igre i bezidejnosti, izgubljenih lopti zbog bespotrebnog forsiranja, "ispadanja" u odbrani jer se juri za ukradenom loptom koja je van dohvata, itd.- a to sve kosta ekipu. Ma ustvari sta za 20 godina, evo ovde na forumu pricaju da je Harden najgori u odbrani zbog kompilacija iz prosle sezone, a sve to zato sto ove ocigledno nisu videli H od Hjustonove utakmice - Harden sasvim solidno igra u odbrani sada, popravio se. Tako da, poredjenja poput Oskar vs Medzik vs Stokton vs Pol, ili Cemberlen vs Dzabar vs Hakim vs Shaq - njih (po meni) mogu da prave samo ljudi koji su pratili kosarku tokom njihovih karijera, zaista pratili. Jer statistike nisu toliko dobre kad je proslo nekoliko decenija, promeni se sve jednostavno - fizicki i tehnicki nivo protivnika, nacin igre, cak i pravila.

NastyB

pre 9 godina

@Shazam

Ja sam ga gledao malo preko DSF-a (nemački sportski kanal, ne znam ni da li još postoji) neke utakmice sa njim i nikada mi nije bilo jasno kako jednog pleja može da igra čovek koji je za glavu i više višlji od drugih igrača. Medžik je visok 2,06 a igrao je pleja, zamisli, naprimer, Duranta koji je te visine na mestu pleja. O tome kako se kretao, šta je radio, kakav je pregled igre imao, kakve fizikalije, mogu knjige da se napišu i opet će ostati neobjašnjivo. Jedino je "leteći Majkl" imao "nezamislivije" fizikalije, a sa 1,98 (8 cm niži) igrao je "dvojku".
Pogledaj na YouTube, verovatno ima Medžikovih snimaka i shvatićeš zašto nosi taj nadimak. Ako postoje igrači koju su obeležili istoriju NBA, onda su to MJ, Medžik, Vilt Čemberlen, Karim, Doktor Džej i Oskar Robertson. Ima tu još more fenomenalnih igrača, ali ova šestorica su "top six" svih vremena.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Vestbruk je sam uzeo više šuteva nego dva njegova saigrača zajedno, koji su takođe dali po 30 poena. Takvim silovanjem bi bar 15 igrača u ligi pravilo stalno tripl davlove.

paspalj chandler

pre 9 godina

@Shazam.U novijoj istoriji da,Magica sam uhvatio poslednje 2 sezone kad to vise nije bilo to ali sam gledao Stocktona i Paytona,kakva su to 2 igraca bila,CP3 ima karaktristike obojice,dobar kradljivac,defanzivac,dobar u napadu i nece uzeti titulu.Payton je ukrao jednu sa Heatom gde je sa 37 godina pogodio neke jako bitne suteve,tako nesto ce verovatno uraditi i Paul,otici ce u konkurenta za titulu pred kraj karijere i bice taj locker room guy,sa Clippersima tesko.

Dragan

pre 9 godina

Guster se uvek javi kad neko spomene kladionicu da mu kaze kako lupeta i nema pojma. Stvarno je bolest uzela maha. Istrebiti ovako bolesne kockare iz zemlje....

NastyB

pre 9 godina

Pogledaj na YouTube, verovatno ima Medžikovih snimaka i shvatićeš zašto nosi taj nadimak. Ako postoje igrači koju su obeležili istoriju NBA, onda su to MJ, Medžik, Vilt Čemberlen, Karim, Doktor Džej i Oskar Robertson. Ima tu još more fenomenalnih igrača, ali ova šestorica su "top six" svih vremena.
(NastyB, 2. april 2015 13:23)

Moram samo da se ispravim, mislio sam na "neaktivne igrače". Nema sumnje da jedan Kobi Brajant, kao veteran, pa i LeBron zauzimaju mesto među njima (uz Larija Birda, Olajdžuvana, Robinsona, Pipena...itd) kao da će to, zasigurno, biti i Durant, Kari, itd...

Dragan

pre 9 godina

Guster
Da li si zelembac, zmija, Jovo, Stanoja, Marko , Janko mene to ne zanima. Citam sta pises i prosto ne mogu da verujem da postoji bolesnija osoba na ovome svetu.... Momak, Dragan kad bi ti dao jedan preko obraza ne bi izasao iz svoje male rupe u kojoj zivis a ne da pretis coveku pteko neta. Morao bi da imas preko 2m i da si gradjen kao Svarceneger da ne bih smeo u lice da ti kazem nesto. E sad zamisli mene, coveka od 1,98 koji ceo zivot radi fizikalije i koji je jak kao zmaj i tebe koji radi samo sa hemijskom olovkom i papiricem i listom iz kladionice... Zato mali, tisina ;)

Mika Guster iz Ritopeka

pre 9 godina

Mika, ti si pomesao babe i zabe, ja sam prosto ti rekao da dvoznaci imaju veliku kvotu, kao sto sam ja umalo pogodio Dalas, preko 4 kvota bila, ja ne znam o cemu ti pricas? Jesi ti onaj sto ovde prica bajke kako svaki dan pogadja utakmice, prolazi na tiketima, Nostrodamus kosarkaski? :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Modiljani, 2. april 2015 18:55)

Kako covece neshvatas??? Dvoznak pobeda i kosevi su ti 4,2 kvota a cista pobeda je 2,2 !!! Shvatas sad, da kad podelis dvoznak na pola jer igras dve kombinacije sa plus poenima dvojku i sa minus poenima dvojku,fakticki juris dvojku kvotu 2,1 a imas je cistu dvojku za 2.2 !!! Vrlo dobro znam sta pricham,a ti si rekao da ne treba juriti granice poene kvtu 1,85 vec neke pobede sa poenima kvote 2,4!!! pa naravno da je veca kvota kad moras vise uslova da pogodis i poene i konacan ishod, a ovde na 1,85 imas samo pola pola mogucnost!!! Razmisli malo pre nego sto nesto napises i rekao bi da ti mesas babe i zabe a ne Mika!!!
ps.kompjuter pravi kvote, nemoj da se nadas da mozes da zeznes kladionicu i dobijes vecu kvotu nego sto jeste!!!

Modiljani

pre 9 godina

Mika, ti si pomesao babe i zabe, ja sam prosto ti rekao da dvoznaci imaju veliku kvotu, kao sto sam ja umalo pogodio Dalas, preko 4 kvota bila, ja ne znam o cemu ti pricas? Jesi ti onaj sto ovde prica bajke kako svaki dan pogadja utakmice, prolazi na tiketima, Nostrodamus kosarkaski? :)

Mika Guster iz Ritopeka

pre 9 godina

Što se sezona regularna bliži kraju, ovo sve luđi mečevi i učinci pojedinih igrača. Za sve one koji se klade na NBA utakmice, imam predlog kako da igraju, da batale ovu igru na broj koševa igrača, tu su kvote 1.85, već je puno bolja opcija da se odigra dvoznak, a to je fiks, tj. ko će da pobedi i ukupan broj koševa oba tima, kvote su odlične, nema ispod 2.40 kvote. Ja sam zaista prošle noći ove pogodio 3 para, promašio samo Dalas, igrao 2 na njega, došlo, ali sam igrao da bude manje od 216 koševa, a ovo rapsodija bila. :) Eto recimo na taj par, OKC-Dalas, da bude dvojka i da bude manje ili više od 216 koševa, nebitno šta odabrao, kvota je bila 4.30!
(Modiljani, 2. april 2015 10:25)

Vidi se da se ne razumeš u kladionicu, da ne kažem da lupetaš!!!
Pa čista dvojka ti je uvek veća kvota nego dvojka sa plus minus koševa podeljeno sa dva, tako da nema svrhe da gađaš i koševe kad već imaš dvojku a moraš da je pogodiš!!!

Драган Стојковић Пиксе

pre 9 godina

Westbrook - 31% iz igre
Ostatak Oklahome - 67%

"Westbrook nosi sam ekipu"
"U Oklahomi niko ne zna sem njega"
"Westbrook MVP"

Dragan

pre 9 godina

Guster
Da li si zelembac, zmija, Jovo, Stanoja, Marko , Janko mene to ne zanima. Citam sta pises i prosto ne mogu da verujem da postoji bolesnija osoba na ovome svetu.... Momak, Dragan kad bi ti dao jedan preko obraza ne bi izasao iz svoje male rupe u kojoj zivis a ne da pretis coveku pteko neta. Morao bi da imas preko 2m i da si gradjen kao Svarceneger da ne bih smeo u lice da ti kazem nesto. E sad zamisli mene, coveka od 1,98 koji ceo zivot radi fizikalije i koji je jak kao zmaj i tebe koji radi samo sa hemijskom olovkom i papiricem i listom iz kladionice... Zato mali, tisina ;)

shazam

pre 9 godina

Sto bi rekao Trevor Buker - "He got his stats, but as always, he took the L"
http://kfanav.s3.amazonaws.com/20150329_Booker-walk-off.mp3
(mike drop)
Svaka cast Vestbruku, volim da ga gledam, ali da sam zvezda u NBA - ne bih voleo sa njim da igram, iskreno. Sa druge strane, Kris Pol je poput Vestbruka isto prilicno nadrndan lik, ali je striktno kosarkaski gledano njegova susta suprotnost, covek facilitator. Vecina ce impresionirati 41 poen, preko 60% sut iz igre, 10/10 slobodnjaci, ali te koseve daje posto trenutno mora, jer pored sebe ima jos samo 2 ofanzivno krstena igraca u ekipi - Redika i Grifina, dok je Kraford u autu jos bar 5-6 dana (zbog cega im je klupa sada kriminalno losa). Elem, kod vodje ekipe i kod pleja se gleda ovo - 17 asistencija uz samo 1 izgubljena lopta. Znaci zver. U NBA ima samo jedan igrac koji to moze. A usput, i 4 ukradene. Inace statisticki igra verovatno najslabiju sezonu od kako je dosao u Kliperse, a i dalje je 3. ili 4. najbolji igrac ove sezone. Nisam gledao Medzika ni Ajzeju u njihovim najboljim danima, Pejtona i Stoktona jesam, kao i ovu novu grupu naravno - ali za mene je Pol najbolji plej kog sam video za zivota, do sada. Kompletan igrac i definicija beskompromisnog borca u pakovanju od metar osamdeset.

Brofasa

pre 9 godina

Kazins je savršen prototip modernog centra: snaga, masa, odbrana, sve vrste šuta sa vrlo mekom rukom, čak i brzina i kontra lopte su mu za centra odlične + 1990. godište. U nekoj drugoj ekipi bi možda konkurisao za prsten. Boston? Portland? Vašington?

Didi

pre 9 godina

I sad ce neko ko ne prati da procita vest i odusevi se Vezbrukom, a covek dao 31 poen, a sutnuo 32 puta uz 11 slobodnih bacanja. Monta 26 poena, 14 puta sutnuo i 9 slobodnih.

Dragan

pre 9 godina

Guster se uvek javi kad neko spomene kladionicu da mu kaze kako lupeta i nema pojma. Stvarno je bolest uzela maha. Istrebiti ovako bolesne kockare iz zemlje....

Mika Guster iz Ritopeka

pre 9 godina

Guster se uvek javi kad neko spomene kladionicu da mu kaze kako lupeta i nema pojma. Stvarno je bolest uzela maha. Istrebiti ovako bolesne kockare iz zemlje....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dragan, 2. april 2015 12:42

A ti se Dragane ( ej čovek se zove DRAGAN !!! ) uvek javljaš samo kad Gušter nešto prokomentariše!!! Ti se bolesno opsednut imaginarnim likom sa neta za koga ne znaš ni da li postoji!!! Zapitaj se malo da li sam sebe trebaš da istrebiš???
Inače Gušter ne kaže bez razloga čoveku da lupeta već sa argumentima!!! Pošto se na razumeš u kladionicu onda ti je najlakše da vređaš pišući poruke na netu, a čisto sumnjam da bi to smeo da kažeš u lice Gušteru!!! Jer bi bilo kuku lele draganeee!!! Zato se opusti i IGRAJ ZA ŽIVOT DRAGANE

Boston

pre 9 godina

Kako igra Kanter svaka mu cast. Ali po meni utisak veceri je ostavio Morou sa 32 poena naravno ne racunajuci Hardena. Sto se tice brade konacno je imao dobar procenat suta. Jedva cekam da pocne plej of i ne znam za koga da navijam posto sumnjam da ce moj Boston nesto uraditi i ako udju u doigravanje. Recimo sa zapada bih voleo da finale igraju Golden State- Sas. A na istoku Atlanta- Chikago. Uglavnom jedva cekam plej of.

NastyB

pre 9 godina

@Shazam

Ja sam ga gledao malo preko DSF-a (nemački sportski kanal, ne znam ni da li još postoji) neke utakmice sa njim i nikada mi nije bilo jasno kako jednog pleja može da igra čovek koji je za glavu i više višlji od drugih igrača. Medžik je visok 2,06 a igrao je pleja, zamisli, naprimer, Duranta koji je te visine na mestu pleja. O tome kako se kretao, šta je radio, kakav je pregled igre imao, kakve fizikalije, mogu knjige da se napišu i opet će ostati neobjašnjivo. Jedino je "leteći Majkl" imao "nezamislivije" fizikalije, a sa 1,98 (8 cm niži) igrao je "dvojku".
Pogledaj na YouTube, verovatno ima Medžikovih snimaka i shvatićeš zašto nosi taj nadimak. Ako postoje igrači koju su obeležili istoriju NBA, onda su to MJ, Medžik, Vilt Čemberlen, Karim, Doktor Džej i Oskar Robertson. Ima tu još more fenomenalnih igrača, ali ova šestorica su "top six" svih vremena.

Bulbasor

pre 9 godina

Jucerasnja predstava Chrisa Paula je najbolja ove godine u NBA fantasyu, odnosno dobio je najvise bodova od svih igraca ove sezone u jednoj utakmici - 93,3. Drugi je Klay Thompson u znate vec kojoj utakmici s 89,9. Ja sam toliki sretnik da oba imam u svojoj momcadi! :)
Pozdrav svim NBA fanovima!

veliki strumf

pre 9 godina

93 kosa ubacila 3 igraca Oklahome i - izgubili! Kosarka nije samo ubacivanje loptice kroz mrezicu, mora malo i odbrana da se igra.

ja

pre 9 godina

Nastavlja se mrtva trka za 7 i 8 mesto na istoku!Mada sada mislim da Indijana moze lagano da se otpise.Izmedju Sarlota,Bostona,Majamija i Bruklina biram Boston i Majami i to samo zbog Vejda.

NastyB

pre 9 godina

Nekad su u NBA prštale varnice, pa dođe do koškanja, guranja i teških reči, sve u žaru igre, ali ovo što su uradili Kejmen i Barns na meču između Blejzersa i Klipersa ne znam kako bih nazvao...možda „džiberska“ prljava igra. Ne bih da upotrebim neki drugi izraz, jer takvi potezi nemaju veze sa košarkom.
A i ovo sa Oklahomom je već postalo smešno, nema ni traga timske igre. Samo pogledajte strelce – Vestbruk 31, Kanter 30, Morou 32, Vejters oko 20, a ostali igrači kao da ne postoje. Iako su bili nadahnuti ofanzivno, odbrana im je bila kao rešeto. Ako se plasiraju u plejof, gotovo sam siguran da će uslediti „metla“ od strane Golden Stejta.
„Brada“ ponovo sjajan - 8 trojki od 9 šuteva, značajno popravio igru u odbrani, prosto sam vuče Hjuston i titula MVP-a regularne sezone će biti žestoka između njega i Karija, iako je Vestbruk po svim statističkim kriterijumima ispred njih dvojice, ali Oklahoma kao tim daleko iza.
Biće veoma zanimljiv plejof, ali, PO SVEMU POKAZANOM DO SADA, finala konferencija bi trebala da budu Atlanta-Klivlend i San Antonio-Golden Stejt. Sve drugo bi bilo iznenađenje.

alen

pre 9 godina

*shazam
slazem se za pola 100% si u pravu jedini pravi play u ligi koji radi sve,zadnji takav je bio megic,derona wilijamsa da nisu upropastile povrede bio je slican iz doba jute sa buzerom.

Hermit

pre 9 godina

@Shazam
Slazem se...
Ja sam gledao i Magic-a i Thomas-a... najveca razlika je u tome sto su oni bili rodjene vodje i pobednici, a nazalost Chris jos to ni u Hornetsima a ni sada u LA-u nije pokazao.Inace sjajan igrac i *pravi* play.Iako sam dugogodisnji navijac Blazersa ove godine mi je No1 Curry.Prosto poezija kosarke!!! Pozdrav

hawkeye

pre 9 godina

@Shazam,nažalost nisi gledao Medžika i Ajzeju,da jesi veruj mi druže nikada ne bi napisao da je Pol najkompletniji plej u istoriji,premda je sjajan igrač,brojke sa poslednje utakmice su nestvarne,nije doigravanje,"Nikada više se neće roditi košarkaš kao Medžik" Majkl Džordan.

Modiljani

pre 9 godina

Mika, ti si pomesao babe i zabe, ja sam prosto ti rekao da dvoznaci imaju veliku kvotu, kao sto sam ja umalo pogodio Dalas, preko 4 kvota bila, ja ne znam o cemu ti pricas? Jesi ti onaj sto ovde prica bajke kako svaki dan pogadja utakmice, prolazi na tiketima, Nostrodamus kosarkaski? :)

Zoro

pre 9 godina

Mislim da su pored cudesnog Vilta Cemberlena, jos samo Hakim "the dream" i "Admiral" Robinson imali kvadripl-dabl. Vlade Divac je jednom bio blizu pre nekih 20 godina protiv New Jersey Netsa. Imao je 12 blokada al mu falilo nekoliko asistencija.

brajanskalabrini

pre 9 godina

bugi je ekstra talentovan igrac ali sam ubedjen da je igrac koji samo budzi statistiku..nesto kao igraci mege koji ne pobedjuju konstantno a igraci dabl dablove
poz braco Srbi

Modiljani

pre 9 godina

Što se sezona regularna bliži kraju, ovo sve luđi mečevi i učinci pojedinih igrača. Za sve one koji se klade na NBA utakmice, imam predlog kako da igraju, da batale ovu igru na broj koševa igrača, tu su kvote 1.85, već je puno bolja opcija da se odigra dvoznak, a to je fiks, tj. ko će da pobedi i ukupan broj koševa oba tima, kvote su odlične, nema ispod 2.40 kvote. Ja sam zaista prošle noći ove pogodio 3 para, promašio samo Dalas, igrao 2 na njega, došlo, ali sam igrao da bude manje od 216 koševa, a ovo rapsodija bila. :) Eto recimo na taj par, OKC-Dalas, da bude dvojka i da bude manje ili više od 216 koševa, nebitno šta odabrao, kvota je bila 4.30!

Licko Bash

pre 9 godina

@Zoro
Quad-double su imali i Alvin Robertson (jedini sa ukradenim loptama) i Nate Thurmond. Chamberlain ih je verovatno imao minimum 15ak, ali nije se vodila statistika za blokade i ukradene lopte.

Reci da je nekom falilo "samo" 4 blokade za quad-double, ili triple-double svjejedno, je malo nelogicno. Kad bi neko imao 4 blokade po utakmici bio bi ubedljivo najbolji bloker u poslednjih 20ak godina. Neko cak rece i da je triple-double izgubio smisao. To vec u potpunosti nije istina. Mozda se cesce desava nego ranije, ali nikako ne moze da se zanemari doprinos koji jedan igrac moze da ima takvim ucinkom. Jedino sto RW uspeva da dovede to u pitanje procentima suta i izgubljenim loptama.

Kangrga

pre 9 godina

"Svaka cast RW na triple double, ali dzaba mu to kad mu je tim izgubio!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milan, 2. april 2015 05:39)"
A nije za zanemariti ni što je šutnuo 10-32 iz igre...Bruka.

Sale

pre 9 godina

Ovo moze samo NBA! Kakvih par ucinaka i kakvih nekoliko utakmica, a plej of nije ni poceo...Osim pomenutih u tekstu mora se izdvojiti i partija Pola iz Klipersa (41 poen i 17 asistencija-neverovatno)...I pored ovolikih derbija, sjajnih Pola, Hardena, Vesbruka, Kazinsa...i njihovih neverovatnih pojedinacnih ucinaka mora se naglasiti neverovatna timska igra San Antonia u cijem sistemu stalno neki novi igrac iskoci i povede do pobede. Zaista su Sparsi neunistivi i uz Golden Stejt trenutno najbolja ekipa na zapadu na kom ce inace u plej ofu biti neverovatno zanimljivo...I borba za osmo mesto na zapadu se opet zakuvala, Pelikansi posle danasnje pobede su za petama Oklahomi...a raspored do kraja im je manje vise isti.

NastyB

pre 9 godina

Pogledaj na YouTube, verovatno ima Medžikovih snimaka i shvatićeš zašto nosi taj nadimak. Ako postoje igrači koju su obeležili istoriju NBA, onda su to MJ, Medžik, Vilt Čemberlen, Karim, Doktor Džej i Oskar Robertson. Ima tu još more fenomenalnih igrača, ali ova šestorica su "top six" svih vremena.
(NastyB, 2. april 2015 13:23)

Moram samo da se ispravim, mislio sam na "neaktivne igrače". Nema sumnje da jedan Kobi Brajant, kao veteran, pa i LeBron zauzimaju mesto među njima (uz Larija Birda, Olajdžuvana, Robinsona, Pipena...itd) kao da će to, zasigurno, biti i Durant, Kari, itd...

paspalj chandler

pre 9 godina

@Shazam.U novijoj istoriji da,Magica sam uhvatio poslednje 2 sezone kad to vise nije bilo to ali sam gledao Stocktona i Paytona,kakva su to 2 igraca bila,CP3 ima karaktristike obojice,dobar kradljivac,defanzivac,dobar u napadu i nece uzeti titulu.Payton je ukrao jednu sa Heatom gde je sa 37 godina pogodio neke jako bitne suteve,tako nesto ce verovatno uraditi i Paul,otici ce u konkurenta za titulu pred kraj karijere i bice taj locker room guy,sa Clippersima tesko.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Vestbruk je sam uzeo više šuteva nego dva njegova saigrača zajedno, koji su takođe dali po 30 poena. Takvim silovanjem bi bar 15 igrača u ligi pravilo stalno tripl davlove.

veljko

pre 9 godina

harden ozbiljno tera na razmisljanje, da li zasluzuju MVP titulu igraci koji (pre)cesto siluju u igri, ali imaju statistiku koja pokazuje, da je to mozda i opravdano.

on udje u neki dribling na 8m, vrti se, proba da probije, za polaganje uz kontakt, uz alternativu fade away suta, sa 7,5-8m. doda iz tranzicije i vrlo retko u izradjenoj akciji. to vecina nas ne voli, ALI je vrlo opravdano pitanje da li je to minus, kad je Hjuston (i bez Hauarda) u borbi za 2. mesto zapada, a njemu sutevi ulaze, protivnike opterecuje l. greskama i tera na skupljanje reketa, udvajanja i time daje nove opcije?

nije mi omiljen igrac, vise zbog stila, nego zbog mogucnosti i kvaliteta, ali uz ucinak u napadu, pojacao je i odbranu i ako mu dodele MVP, mislim da nece biti nezasluzeno

Fox

pre 9 godina

Westbruk ponekad zaista ume da poludi i ne zna sta ce sa sobom, mada je to cest slucaj na mnogim mecevima! Poslednji napad Oklahome za izjednacenje i on baca trojku kao iz topa i lomi obruc, ali srecom po njega opet je uhvatio loptu i umesto da baci Morow-u ili Weiters-u koji su bili sami na sutu za tri on se baca preko trojice i opet lomi obruc. Siri ruke Morow ali nema kome..... Stvarno si tezak pobekad za razumevanje Rasele, prevelika sebicnost za tako ocajnog sutera. Mnogo forsira sut a to mu je najgori segment igre! Ali Anthony Morow je po mom misljenju najbolji suter u NBA ili medju najboljima. Covek ne promasuje otvoren sut, covek prima loptu u visini glave, ne spusta je dole vec je samo baci na kos iz zgloba i to bez koske ulazi. Sinoc je pogodio bar dve takve trojke. Kakav osecaj, odlican igrac! Ko nije gledao mec nek pogleda highlights da vide kako covek ima meku ruku! Ako nista drugo, Oklahoma je u poslednjih mesec dana idealna za igru plus poeni na kladionici ;)

shazam

pre 9 godina

@NastyB
E vazi, idem da pogledam sad taj...kako se zove, youtube? :D Salu na stranu, citava poenta mi je bila u tome da se o velikanima igre i njihovim medjusobnim poredjenjima ne moze donositi pravi sud ako ih nisi gledao u vreme kada su i igrali, u kontekstu koji se odvijao tih sezona sa preprekama sa kojima su se suocavali i individualno i timski, pa vidis kako su ih resavali...kako su vodili ekipu, kako su igrali odbranu, koliko su bili konstantni, kakvi su bili na kraju utakmice, itd. Mislim, klinci za 20 godina ce verovatno gledati klipove sa Vestbrukom i mislice da je bio bolji od Duranta ili Pola verovatno, posto na klipu to tako izgleda. U YT klipu nema nerezonskih suteva, loseg pregleda igre i bezidejnosti, izgubljenih lopti zbog bespotrebnog forsiranja, "ispadanja" u odbrani jer se juri za ukradenom loptom koja je van dohvata, itd.- a to sve kosta ekipu. Ma ustvari sta za 20 godina, evo ovde na forumu pricaju da je Harden najgori u odbrani zbog kompilacija iz prosle sezone, a sve to zato sto ove ocigledno nisu videli H od Hjustonove utakmice - Harden sasvim solidno igra u odbrani sada, popravio se. Tako da, poredjenja poput Oskar vs Medzik vs Stokton vs Pol, ili Cemberlen vs Dzabar vs Hakim vs Shaq - njih (po meni) mogu da prave samo ljudi koji su pratili kosarku tokom njihovih karijera, zaista pratili. Jer statistike nisu toliko dobre kad je proslo nekoliko decenija, promeni se sve jednostavno - fizicki i tehnicki nivo protivnika, nacin igre, cak i pravila.

Mika Guster iz Ritopeka

pre 9 godina

Mika, ti si pomesao babe i zabe, ja sam prosto ti rekao da dvoznaci imaju veliku kvotu, kao sto sam ja umalo pogodio Dalas, preko 4 kvota bila, ja ne znam o cemu ti pricas? Jesi ti onaj sto ovde prica bajke kako svaki dan pogadja utakmice, prolazi na tiketima, Nostrodamus kosarkaski? :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Modiljani, 2. april 2015 18:55)

Kako covece neshvatas??? Dvoznak pobeda i kosevi su ti 4,2 kvota a cista pobeda je 2,2 !!! Shvatas sad, da kad podelis dvoznak na pola jer igras dve kombinacije sa plus poenima dvojku i sa minus poenima dvojku,fakticki juris dvojku kvotu 2,1 a imas je cistu dvojku za 2.2 !!! Vrlo dobro znam sta pricham,a ti si rekao da ne treba juriti granice poene kvtu 1,85 vec neke pobede sa poenima kvote 2,4!!! pa naravno da je veca kvota kad moras vise uslova da pogodis i poene i konacan ishod, a ovde na 1,85 imas samo pola pola mogucnost!!! Razmisli malo pre nego sto nesto napises i rekao bi da ti mesas babe i zabe a ne Mika!!!
ps.kompjuter pravi kvote, nemoj da se nadas da mozes da zeznes kladionicu i dobijes vecu kvotu nego sto jeste!!!