Subota, 28.02.2015.

11:45

Novak i Rodžer ponovo pišu istoriju

Dvojica najboljih tenisera sveta, Novak Đoković i Rodžer Federer, u subotu od 16 časova po našem vremenu igraju finale ATP turnira u Dubaiju.

Izvor: ÐN

Novak i Rodžer ponovo pišu istoriju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

Milan

pre 9 godina

Nažalost, moja prognoza se obistinila, meč je završen i Đoković je poražen.Zašto? Jednostavno zato što je slabo igrao i stalno ponavlja iste greške. Od prvog dana navijam svim srcem za Đokovića,ali on igra promenljivo i nesigurno u zadnje vreme.Ako se analizira današnji poraz od Federera,očigledno je da sa njegovim stručnim štabom(Bekerom)nešto nije u redu i pod hitno mora zamenjati Bekera.Šta je i gde je Vajda Marjan? Taj čovek mu je uvek donosio sreću! Nigde se više ne vidi.Đokovićev servis je dosta slab,neprecizan je, a u igri šalje često protivniku loptice da mu svaki protivnik može biti zahvalan.Retko kada potrči na mrežu i stalno stoji iza linije i danas je unapred se predao.Recimo, vodi sa 40:0 i gubi i koliko puta je to danas ponovio.Novak je bio inertan,čak u nekim momentima nezainteresovan,ali je bio toliko preplašen da se to iz aviona videlo.Ne znam zašto i čega se boji? Federer,tipičan onaj hladni i proračunati zapadnjak sa ciničnim osmehom mi se ne dopada.Naš Đoković pleni svojom dobrotom i šarmom,ali mi je krivo što je izgubio i to zbog pogrešne taktike,napetosti i nesigurnosti. Zašto više ne igra opušteno, a to je preduslov za pobedu.Nisam ravnodušan i krivo mi je što je onako katastrofalno slabo igrao,ali problem je u tome da njega svako na rang listi tu negde do 20 mesta može pobediti.To zabrinjava i govori da je psihički i fizički ne pripremljen, posebno za velike mečeve.Treba biti realan, kritičan i prestati se hvalisati.Novak bi morao nešto promeniti!

manuginobili

pre 9 godina

E moj Nole,koliko tebi treba break lopti da bi barem jednu iskoristio?...mislio sam jos svasta napisati o Noletovoj igri ali nema potrebe,sa nula iskoristenih break sansi iz toliko prilika ne mozes dobiti nikoga a pogotovo ne Federera koji uvijek igra sa 110% protiv Noleta,ode Rodjo na tri pobjede viska u medjusobnim duelima i nisam vise siguran da ce ga Nole ikada istici,toliko je sansi propustio a vremena vise nema puno...steta,sa malo vise koncentracije u najvaznijim poenima bila bi druga prica,ovako cestitke Federeru na zasluzenoj pobjedi.

alejandro

pre 9 godina

Mislio sam da Rođa Feđa ima samo jednu pobedu viška, koliko vidim bio sam u krivu jer se RF drznuo da napravi dva koraka više. No posle današnjeg meča biće to ponovo samo jedan korak. Zna Novak kako treba danas: 1000% u meču, maksimalno fokusiran jer iskustva govore da ako nije tako da će Rođa to kazniti pogotovu što je meč na 2 dobijena seta, još ako ga i servis bude služio onda eto vatre! Naravno na kraju će Novak biti pobednik jer kao njegov navijač verujem u to!

dzoni

pre 9 godina

@fedex
Hvala na objasnjenju ali opet ne kapiram.
Ja na primer kada igra neki Bosnjak ili Hrvat protiv Federera ili Nadala uvek imam vise simpatija prema nasim bivsim zemljacima. Pa majka mu stara barem zbog jezika ako ne zbog neceg vise. Tako je i u ostalim sportovima, ne znam, mozda vama to zvuci staromodno ili kako vec ali ja jednostavno nemogu cak ni da predpostavim da zelim poraz nekom sa nasih prostora protiv stranaca. Ok, sport je to, kapiram, nista politika, istorija jezik itd.
Ali opet smeta brate, smeta...
Federer je definitivno ziva legenda ali je Novak sa nasih prostora, momak koji je u najtezem vremenu uz mnogo odricanja dospeo do vrha sveta, momak koji nije uzeo neko strano drzavljanstvo i udario nasem narodu ignor, momak koji je uvek, ali bas uvek vaspitan u javnosti, simpatican, dobronameran i solidaran, momak koji danas mnogima sluzi kao inspiracija...
Evo, prelistajmo citav net, nigde afere o Novaku, nigde nekog politickog ispada ili neceg slicnog...
Pa ako je on stvarno momak za primer kako je moguce da se kod tebe ne probudi neki osecaj...
Kako je moguce da ne razumes da je ovaj deo siromasne evrope izbacio jednog vanserijskog igraca i kako je moguce da ne shvatis da svi mi treba da budemo ponosni da smo zivi svedoci ovog vremena?
Da li si uopste svestan da ce proci jos mnogo i mnogo godina i da se posle Novaka mozda vise niko sa ovih prostora nece postici sto je on samo do sada postigao?
Ne kapiram te brate, ne kapiram...

ljupce

pre 9 godina

pogresan naslov,verovatno su mislili nole penzionise rodzera...osim ako ovaj ne pobegne ha ha ha ha ha NAPRED NOLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zuba

pre 9 godina

Veći deo Srbije ima SK i može da gleda.
(Mali carobnjak, 28. februar 2015 13:41)


Blago meni kad si ti veci deo Srbije. Nama ostalima u drugom delu(manjem) Srbije izgleda ostaje stream.

Zmaj

pre 9 godina

@Vragolan

Da su u pitanju dvojica sportista Srbije pa da navijas za jednog. Ali ovde je pitanju teniser Srbije i teniser Svajcarske i ti navijas za onog drugog? Potrazi strucnu pomoc ili nemoj ovde vise pisati na srpskom vec na nemackom, francuskom, italijanskom ili romanšu jer to su zvanični jezici Švajcarske. Takvi Srbi kao ti nama ne trebaju u Srbiji. Ovo što pišem je čist nacionalizam(domoljublje, patriotizam). Kad naučiš šta je to onda piši komentare ovde...

pozdrav za sve ljubitelje tenisa

pre 9 godina

Veći deo Srbije ima SK i može da gleda.
(Mali carobnjak, 28. februar 2015 13:41)

Blago tebi kada tako mislis. Verovatno nemas toliko siromasnih prijatelja koji sklapaju kraj sa krajem. SK nije nacionalna televizija.

mlekadzija

pre 9 godina

Sa jucerasnjom igrom u drugom i trecem setu Nole nema sanse protiv Federera. Nadam se da ce igrati danas kao juce u prvom. Napred Nole!!!!

Nole oleeee

pre 9 godina

Priznajem da se ja uvek najvise ''plasim'' kada Novak igra protiv Federera. Prvo, zato sto je covek majstor, drugo zato sto Novak zazire malo od njega, pa kada Rodja gubi od drugih, on nekako gubi lakse nego kada ga recimo Novak pobedi. Pretpostavljam da je to tako jer mecevi izmedju njih dvojice nose poseban adrenalin, kako za nas posmatrace tako i za same igrace, jer upravo tada imaju najveci motiv, tako da Federer koji po mom misljenju mrzi da gubi od Noleta, tada izadje na teren jaci nego obicno. Pa ipak, ja prva iako sam Novakov vatreni navijac, uvek navijam da Novak igra bas protiv njega, jer je to praznik za tenis. Ako izgubi, bez obzira sto ne mirisem Rodju preterano, znam da je izgubio od legende, a ne od tamo nekog Sisikorija, a ako dobije, pobeda je duplo sladja. I tacno je, Novak nije Federer, ali i ne treba da bude. Kao sto Rodja ima svoje rekorde, svoj trademark, tako je i Novak jedinstveno ime. On isto tako ima svoje rekorde, a bice ih jos. Covek koji ima mozda najbolji ritern, covek koji proklizava i izvija se kao da je od gume, covek koji ima mozda najbolji balans i iz defanzive prelazi u ofanzivu cesto cak zavrsavajuci vinerima. Meni su njihovi dueli melem za oci i jedva cekam da uzivam. Naravno napred Nole, bilo bi lepo da danas zaokruzi broj titula na 50.

mlekadzija

pre 9 godina

Sa jucerasnjom igrom u drugom i trecem setu Nole nema sanse protiv Federera. Nadam se da ce igrati danas kao juce u prvom. Napred Nole!!!!

mix

pre 9 godina

2014.-te je u međusobnom skoru bilo 3:2 za Federera, a on je u njihovom poslednjem zvaničnom meču (u Šangaju) prosto pomeo Đokovića.
Posle toga ga je dobio i u egzibiciji u Indiji, jednostavno čovek uvek dobija Đokovića kad je na svojih 100 %.
Takav ishod očekujem i danas, Go Roger !
@(Vragolan, 28. februar 2015 12:45)

Samo ima jedan mali problem....17 puta nije bio 100%,ili mozda jeste,ma nije gde bi on!!!

Stojan

pre 9 godina

Biće vrlo izjednačen meč. Možda najmanje 2 tajbreika ili će odlučiti jedan breik u setu. Ako Novak izgubi nije katastrofa jer na ovom turniru je došao do finala i osvojio prvi gren slem a to niko nema. Federer samo pokušava da pretekne Novaka na ATP listi.Važan će biti početak meča i jaki i sigurni Novakovi udarci. Možda treba strpljivo čekati Federerove greške i tako napraviti plan 2 za Rodžerove izlete na mrežu? Očekujem veliku borbu i neizvijesnost u igru do kraja meča, igru živaca i Novakovu veliku borbu, tako sam probnozirao i meč sa Berdihom. Bravo Novak za dobar rezultat protiv Berdiha. IDEMO MAJSTORE ja navijam za tebe i želim ti mnogo sreće i jakih udaraca. Ako bude trčao na mrežu ja bi samo jako nabio, pa da vidim kako će vratiti?

Lord Snežni

pre 9 godina

Jooj ali kako više ne smara ove ljude da mrze , da pljuju, da vređaju. Pa čoveče ako voliš tenis, nema većeg praznika od meča ove dvojice. Samo sedi, gledaj i uživaj. Ne umišljaj da je to rat Srbije i Švajcarske. To je igra. IGRA! koju igraju genijalci kao što su Rodžer i Novak. Cenite to i nemojte da ste toliko puni mržnje.

eee

pre 9 godina

prva stvar ja nisam iz Srbije nego iz BIH,a druga stvar i da damir dzumhur igra sa fedexom,navijao bi za rogera,jer ovoga pratim puno duze,a koliko vidim dosta je i srba koji gledaju tenis puno duze od 4 godine tj. od 2011 god.
(fedex, 28. februar 2015 12:58)

Iskreno, nema šta. Nego komšo reci mi iskreno da se kojim slučajem Damir bori za top 5 svih vremena, da je tri godine vladajući no1, da je osmostruki gs šampion, da slavi širom sveta bosansku zastavu, promoviše širom sveta svoju naciju i državu u najlepšem svetlu, na pet svetskih jezika svuda i svima govori ko je i odakle je, DA LI BI I ONDA NAVIJAO ZA FEDERERA KADA IGRA SA DAMIROM?

m

pre 9 godina

@(dzoni, 28. februar 2015 12:34)
Moguce je brate,sta si ti mislio da Srbin oprasta uspeh???
Bolestan smo mi narod,jos ako slucajno izgubi katastrofa....
Niko nista ne radi (mama,tata,deda,baba daju pare za telefon i kaficu),onda zauzmes mesto u nekom lokalu pratis kvote ,omalovazavas tudje uspehe,jednom recju gluvaris!!!!Uspesni ljudi od 30-40 godina na bakinim penzijama itd...mogu da pljuju probisvete nao NOVAK koji nista u svom zivotu nisu uradili osim sto su eto samo BR 1......

Profa

pre 9 godina

@dzoni:
hajde da probam da ti objasnim:
tenis je postojao i pre Noleta. Taj tenis pre Noleta (početak 21. veka) obeležio je RF dominantnim, napadačkim, elegantnim tenisom.
Svako ko voi tenis, voli da gleda RF kako igra.
Lično, uvek navijam za Noleta, ali kada je igrao protiv Safina, nisam mogao da se odlučim (za Marata navijao od 1998.)
Proputuj malo, upoznaj ljude, izađi iz Srbije i uverenja da može da se voli samo srpsko...
Citam komentar nekog fedexa i pitam se kako je moguce da u Srbiji postoji neko ko navija za Federera cak i u duelima protiv Novaka?
Pa majka mu stara da je Novak neki prepotentan tip, sta znam uobrazen i bezobrazan pa da nekako shvatim ali navijati u ovom mecu protiv svojeg nikako ne kapiram pa vas molim da mi objasnite kako je to moguce?
(dzoni, 28. februar 2015 12:34)

nenad rs

pre 9 godina

Нема лијека за неке који у свакој ријечи ниподаштавају Ђоковића.То у суштини о њима говори.Ово је дуел два шампиона гдје је све могуће.

ccc

pre 9 godina

Žao mi je...zato ću ja ovde u Madjarskoj da odgledam meč jer skoro svaki Noletov prenose....zaista, sramota za RTS.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Madjar, 28. februar 2015 12:15)

Nije sramota, jer za prenos treba para ali ce neko naci 11 miliona za par meseci i to bez problema. Zato je Madjarska razvijenija drzava od Srbije. Nekada to nije bilo, sada jeste i to je stvarnost. Naviknite se da zivite u stvarnosti.

mika

pre 9 godina

Uzivajte u umetnosti danas. Proci ce decenije pre rivalstva velike trojke.
Toliki hejt prema Djokovicu u Srbiji ne razumem.
Ne brinite, sujetni i zadrti ljudi. Za par godina nestace srpski tenis, pa cete naci harmoniju sa svetom i unutrasnji mir kada ce najvece dostignuce srpskog tenisa biti prolaz u trece kolo na celendzeru u Uzbekistanu. Sta se desava sa ljudima u Srbiji? Svi su hejteri. Je li to in?
Napred Nole (iako ne zasluzuju mnogi da igras pod zastavom Srbije).

Madjar

pre 9 godina

"dzaba kada veci deo Srbije nece moci da gleda mec...niti rts,niti arena,niti eurosport ne prenose mec"

Žao mi je...zato ću ja ovde u Madjarskoj da odgledam meč jer skoro svaki Noletov prenose....zaista, sramota za RTS.

Jovan

pre 9 godina

Ocekujem da ce Nole pobediti Federera u finalu, i to iz jednog prostog razloga. Federer dosta gresi na ovom turniru i to i protiv ovih slabijih tenisera. Danas igra protiv Noleta koji naravno pravi manje gresaka od tih tenisera, koje je Federer savladao. Cak ja mislim da ce mu biti lakse nego protiv Berdiha juce, odnosno da ce zavrsiti u 2 seta mec. Berdih igra mnogo jace sa osnovne linije od Federer i udara brze, tako da Nole danas razbija Rodju. Zivi bili pa videli.

Predo

pre 9 godina

Danas bi na svoje trebali doći ljubitelji tenisa, koji očekuju vrhunski meč. Žao mi je onih, koji su samo navijači i koje samo zanima krajnji rezultat, a još više onih, ćiji smisao života je samo zloba i ne nalaze smisao ni u čemu lepom. Od sportista se očekuje da daju sve što mogu u viteškoj borbi i da bolji pobedi. Kada igraju ova dvojica, brišu se prethodni susreti protiv drugih protivnika, jer svaki meč je priča za sebe. I jedan i drugi su imali podužu pauzu iza sebe. Pitanje je čiji je motiv jači. Uvek je jači motiv onoga, koji nije napravio dobar rezultat na prethodnom turniru, a to je Rodžer, koji je potsevesno svestan da više ne može praviti velike rezultate na velikim turnirima, a za Novaka je jednostavno motiv kada vidi Federera ispred sebe. Slažem se da je ovo najveće rivalstvo i samim tim što ovde nema ni lažne ljubavi, ni lažnog prijateljstva, samo respekt prema velikom protivniku.

dzoni

pre 9 godina

Citam komentar nekog fedexa i pitam se kako je moguce da u Srbiji postoji neko ko navija za Federera cak i u duelima protiv Novaka?
Pa majka mu stara da je Novak neki prepotentan tip, sta znam uobrazen i bezobrazan pa da nekako shvatim ali navijati u ovom mecu protiv svojeg nikako ne kapiram pa vas molim da mi objasnite kako je to moguce?

c55

pre 9 godina

Da li se ja varam ili je Rodzer do finala dosao ne igrajuci sa igracima iz top 10? Trebao je da igra sa Endijem koji je ispao od mladog Hrvata i olaksao mu posao. Novak je igrao sa Berdihtom...da li je taj test olaksavajuca okolnost, videcemo danas.

Vragolan

pre 9 godina

2014.-te je u međusobnom skoru bilo 3:2 za Federera, a on je u njihovom poslednjem zvaničnom meču (u Šangaju) prosto pomeo Đokovića.
Posle toga ga je dobio i u egzibiciji u Indiji, jednostavno čovek uvek dobija Đokovića kad je na svojih 100 %.
Takav ishod očekujem i danas, Go Roger !

Bojan

pre 9 godina

(c55, 28. februar 2015 12:09)
Federer nije pobedio na ovom turnirnu nikoga ni iz prvih 25 :)
na papiru je na startu imao tezi zreb, ali su i Agut (nosioc) i Endi ispali, ali je ipak u prva 3 kola imao tezi posao od Novaka, koji u ta 3 meca nije igrao ni sa kim iz prvih 50. Dok je polufinale druga prica bila.
Nije lose sto je Berdih malo prodrmao Novaka.
Bice veselo danas, Nole je u svakom slucaju favorit protiv Fedeksa u ovim fazama njihove karijere, ali ume Fedeks da iznenadi :)

veliki strumf

pre 9 godina

Jos 1 mec i Nole ce protiv najboljih svih vremena odigrati 80 meceva! A vec je 135 nedelja prvi i bice jos dugo, dugo... Ko ne vidi koliki je to uspeh, taj veze sa mozgom nema.

Nebojša

pre 9 godina

Federer je lep čovek, a njegov tenis jos lepsi.Uz svo dužno poštovanje prema Đokoviću
(Miki, 28. februar 2015 12:26)


Ti poštovanje prema Djokovicu nikad nisi imao ni trunčicu ali zato voliš i poštujem sve ostale tenisere sa kojima igra.

potraziti link i to je to...

pre 9 godina

dzaba kada veci deo Srbije nece moci da gleda mec...niti rts,niti arena,niti eurosport ne prenose mec
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (..., 28. februar 2015 11:56)

Posto vidim da imas net ti ces gledati kao i svi drugi koji imaju net i interesuje ih tenis.

Kapodastro

pre 9 godina

Ha, ha, 34-godisnjak ima kvotu 2.4 kad igra protiv 27-godisnjeg No.1!
Sad vidite kakav je to 34-godisnjak! A i kakav nam je No.1.
Napred Rodzer!

mix

pre 9 godina

@(Kapodastro, 28. februar 2015 12:09)

Sta reci osim da mi je zao sto postoji internet ,pa pojedinci poput tebe mogu da s..u,a da ne puste vodu pa usmrde celu Srbiju....
Inace koji si ti broj,u bilo cemu????(ni u pluvanju nisi u top 10)!!!!

fedex

pre 9 godina

Ovo je po meni najbolje i najkvalitetnije rivalstvo u historiji,jer je skoro svaki poen umjetnost,a ne kao nadal-novak silovanje loptice,bude i tu vrhunskih poena,al veoma malo..a prema formama ove trojice moglo bi rivalstvo federer-novak biti i br.1 po odigranim susretima
FORZA FEDERERRRRR

fedex

pre 9 godina

@dzoni

prva stvar ja nisam iz Srbije nego iz BIH,a druga stvar i da damir dzumhur igra sa fedexom,navijao bi za rogera,jer ovoga pratim puno duze,a koliko vidim dosta je i srba koji gledaju tenis puno duze od 4 godine tj. od 2011 god.

Bojan

pre 9 godina

(c55, 28. februar 2015 12:09)
Federer nije pobedio na ovom turnirnu nikoga ni iz prvih 25 :)
na papiru je na startu imao tezi zreb, ali su i Agut (nosioc) i Endi ispali, ali je ipak u prva 3 kola imao tezi posao od Novaka, koji u ta 3 meca nije igrao ni sa kim iz prvih 50. Dok je polufinale druga prica bila.
Nije lose sto je Berdih malo prodrmao Novaka.
Bice veselo danas, Nole je u svakom slucaju favorit protiv Fedeksa u ovim fazama njihove karijere, ali ume Fedeks da iznenadi :)

RF

pre 9 godina

Zar postoji nesto kvalitetnije od duela njih dvojice. Istina da Nadal ima pozitivan skor sa njima , ali svima je jasno da osim sljake on nema ni talenta ni kvaliteta ni priblizno njima dvojici. I Federer i Djokovic kad su igrali losije dolazili su do polufinala i finala i igrali protiv Nadala i tako je Nadal nakupio dosta pobeda.Sto Nadal sad ne stigne da igra protiv njih dvojice ne moze prva kola da prodje. Svima je jasno da posebno skor Nadala i Rodzera nije realan.

veliki strumf

pre 9 godina

Jos 1 mec i Nole ce protiv najboljih svih vremena odigrati 80 meceva! A vec je 135 nedelja prvi i bice jos dugo, dugo... Ko ne vidi koliki je to uspeh, taj veze sa mozgom nema.

dzoni

pre 9 godina

Citam komentar nekog fedexa i pitam se kako je moguce da u Srbiji postoji neko ko navija za Federera cak i u duelima protiv Novaka?
Pa majka mu stara da je Novak neki prepotentan tip, sta znam uobrazen i bezobrazan pa da nekako shvatim ali navijati u ovom mecu protiv svojeg nikako ne kapiram pa vas molim da mi objasnite kako je to moguce?

Madjar

pre 9 godina

"dzaba kada veci deo Srbije nece moci da gleda mec...niti rts,niti arena,niti eurosport ne prenose mec"

Žao mi je...zato ću ja ovde u Madjarskoj da odgledam meč jer skoro svaki Noletov prenose....zaista, sramota za RTS.

c55

pre 9 godina

Da li se ja varam ili je Rodzer do finala dosao ne igrajuci sa igracima iz top 10? Trebao je da igra sa Endijem koji je ispao od mladog Hrvata i olaksao mu posao. Novak je igrao sa Berdihtom...da li je taj test olaksavajuca okolnost, videcemo danas.

Nebojša

pre 9 godina

Federer je lep čovek, a njegov tenis jos lepsi.Uz svo dužno poštovanje prema Đokoviću
(Miki, 28. februar 2015 12:26)


Ti poštovanje prema Djokovicu nikad nisi imao ni trunčicu ali zato voliš i poštujem sve ostale tenisere sa kojima igra.

mix

pre 9 godina

@(Kapodastro, 28. februar 2015 12:09)

Sta reci osim da mi je zao sto postoji internet ,pa pojedinci poput tebe mogu da s..u,a da ne puste vodu pa usmrde celu Srbiju....
Inace koji si ti broj,u bilo cemu????(ni u pluvanju nisi u top 10)!!!!

Lord Snežni

pre 9 godina

Jooj ali kako više ne smara ove ljude da mrze , da pljuju, da vređaju. Pa čoveče ako voliš tenis, nema većeg praznika od meča ove dvojice. Samo sedi, gledaj i uživaj. Ne umišljaj da je to rat Srbije i Švajcarske. To je igra. IGRA! koju igraju genijalci kao što su Rodžer i Novak. Cenite to i nemojte da ste toliko puni mržnje.

potraziti link i to je to...

pre 9 godina

dzaba kada veci deo Srbije nece moci da gleda mec...niti rts,niti arena,niti eurosport ne prenose mec
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (..., 28. februar 2015 11:56)

Posto vidim da imas net ti ces gledati kao i svi drugi koji imaju net i interesuje ih tenis.

fedex

pre 9 godina

Ovo je po meni najbolje i najkvalitetnije rivalstvo u historiji,jer je skoro svaki poen umjetnost,a ne kao nadal-novak silovanje loptice,bude i tu vrhunskih poena,al veoma malo..a prema formama ove trojice moglo bi rivalstvo federer-novak biti i br.1 po odigranim susretima
FORZA FEDERERRRRR

Predo

pre 9 godina

Danas bi na svoje trebali doći ljubitelji tenisa, koji očekuju vrhunski meč. Žao mi je onih, koji su samo navijači i koje samo zanima krajnji rezultat, a još više onih, ćiji smisao života je samo zloba i ne nalaze smisao ni u čemu lepom. Od sportista se očekuje da daju sve što mogu u viteškoj borbi i da bolji pobedi. Kada igraju ova dvojica, brišu se prethodni susreti protiv drugih protivnika, jer svaki meč je priča za sebe. I jedan i drugi su imali podužu pauzu iza sebe. Pitanje je čiji je motiv jači. Uvek je jači motiv onoga, koji nije napravio dobar rezultat na prethodnom turniru, a to je Rodžer, koji je potsevesno svestan da više ne može praviti velike rezultate na velikim turnirima, a za Novaka je jednostavno motiv kada vidi Federera ispred sebe. Slažem se da je ovo najveće rivalstvo i samim tim što ovde nema ni lažne ljubavi, ni lažnog prijateljstva, samo respekt prema velikom protivniku.

Nole oleeee

pre 9 godina

Priznajem da se ja uvek najvise ''plasim'' kada Novak igra protiv Federera. Prvo, zato sto je covek majstor, drugo zato sto Novak zazire malo od njega, pa kada Rodja gubi od drugih, on nekako gubi lakse nego kada ga recimo Novak pobedi. Pretpostavljam da je to tako jer mecevi izmedju njih dvojice nose poseban adrenalin, kako za nas posmatrace tako i za same igrace, jer upravo tada imaju najveci motiv, tako da Federer koji po mom misljenju mrzi da gubi od Noleta, tada izadje na teren jaci nego obicno. Pa ipak, ja prva iako sam Novakov vatreni navijac, uvek navijam da Novak igra bas protiv njega, jer je to praznik za tenis. Ako izgubi, bez obzira sto ne mirisem Rodju preterano, znam da je izgubio od legende, a ne od tamo nekog Sisikorija, a ako dobije, pobeda je duplo sladja. I tacno je, Novak nije Federer, ali i ne treba da bude. Kao sto Rodja ima svoje rekorde, svoj trademark, tako je i Novak jedinstveno ime. On isto tako ima svoje rekorde, a bice ih jos. Covek koji ima mozda najbolji ritern, covek koji proklizava i izvija se kao da je od gume, covek koji ima mozda najbolji balans i iz defanzive prelazi u ofanzivu cesto cak zavrsavajuci vinerima. Meni su njihovi dueli melem za oci i jedva cekam da uzivam. Naravno napred Nole, bilo bi lepo da danas zaokruzi broj titula na 50.

Zmaj

pre 9 godina

@Vragolan

Da su u pitanju dvojica sportista Srbije pa da navijas za jednog. Ali ovde je pitanju teniser Srbije i teniser Svajcarske i ti navijas za onog drugog? Potrazi strucnu pomoc ili nemoj ovde vise pisati na srpskom vec na nemackom, francuskom, italijanskom ili romanšu jer to su zvanični jezici Švajcarske. Takvi Srbi kao ti nama ne trebaju u Srbiji. Ovo što pišem je čist nacionalizam(domoljublje, patriotizam). Kad naučiš šta je to onda piši komentare ovde...

Jovan

pre 9 godina

Ocekujem da ce Nole pobediti Federera u finalu, i to iz jednog prostog razloga. Federer dosta gresi na ovom turniru i to i protiv ovih slabijih tenisera. Danas igra protiv Noleta koji naravno pravi manje gresaka od tih tenisera, koje je Federer savladao. Cak ja mislim da ce mu biti lakse nego protiv Berdiha juce, odnosno da ce zavrsiti u 2 seta mec. Berdih igra mnogo jace sa osnovne linije od Federer i udara brze, tako da Nole danas razbija Rodju. Zivi bili pa videli.

Kapodastro

pre 9 godina

Ha, ha, 34-godisnjak ima kvotu 2.4 kad igra protiv 27-godisnjeg No.1!
Sad vidite kakav je to 34-godisnjak! A i kakav nam je No.1.
Napred Rodzer!

mix

pre 9 godina

2014.-te je u međusobnom skoru bilo 3:2 za Federera, a on je u njihovom poslednjem zvaničnom meču (u Šangaju) prosto pomeo Đokovića.
Posle toga ga je dobio i u egzibiciji u Indiji, jednostavno čovek uvek dobija Đokovića kad je na svojih 100 %.
Takav ishod očekujem i danas, Go Roger !
@(Vragolan, 28. februar 2015 12:45)

Samo ima jedan mali problem....17 puta nije bio 100%,ili mozda jeste,ma nije gde bi on!!!

eee

pre 9 godina

prva stvar ja nisam iz Srbije nego iz BIH,a druga stvar i da damir dzumhur igra sa fedexom,navijao bi za rogera,jer ovoga pratim puno duze,a koliko vidim dosta je i srba koji gledaju tenis puno duze od 4 godine tj. od 2011 god.
(fedex, 28. februar 2015 12:58)

Iskreno, nema šta. Nego komšo reci mi iskreno da se kojim slučajem Damir bori za top 5 svih vremena, da je tri godine vladajući no1, da je osmostruki gs šampion, da slavi širom sveta bosansku zastavu, promoviše širom sveta svoju naciju i državu u najlepšem svetlu, na pet svetskih jezika svuda i svima govori ko je i odakle je, DA LI BI I ONDA NAVIJAO ZA FEDERERA KADA IGRA SA DAMIROM?

Bojan

pre 9 godina

(c55, 28. februar 2015 12:09)
Federer nije pobedio na ovom turnirnu nikoga ni iz prvih 25 :)
na papiru je na startu imao tezi zreb, ali su i Agut (nosioc) i Endi ispali, ali je ipak u prva 3 kola imao tezi posao od Novaka, koji u ta 3 meca nije igrao ni sa kim iz prvih 50. Dok je polufinale druga prica bila.
Nije lose sto je Berdih malo prodrmao Novaka.
Bice veselo danas, Nole je u svakom slucaju favorit protiv Fedeksa u ovim fazama njihove karijere, ali ume Fedeks da iznenadi :)

nenad rs

pre 9 godina

Нема лијека за неке који у свакој ријечи ниподаштавају Ђоковића.То у суштини о њима говори.Ово је дуел два шампиона гдје је све могуће.

Bojan

pre 9 godina

(c55, 28. februar 2015 12:09)
Federer nije pobedio na ovom turnirnu nikoga ni iz prvih 25 :)
na papiru je na startu imao tezi zreb, ali su i Agut (nosioc) i Endi ispali, ali je ipak u prva 3 kola imao tezi posao od Novaka, koji u ta 3 meca nije igrao ni sa kim iz prvih 50. Dok je polufinale druga prica bila.
Nije lose sto je Berdih malo prodrmao Novaka.
Bice veselo danas, Nole je u svakom slucaju favorit protiv Fedeksa u ovim fazama njihove karijere, ali ume Fedeks da iznenadi :)

RF

pre 9 godina

Zar postoji nesto kvalitetnije od duela njih dvojice. Istina da Nadal ima pozitivan skor sa njima , ali svima je jasno da osim sljake on nema ni talenta ni kvaliteta ni priblizno njima dvojici. I Federer i Djokovic kad su igrali losije dolazili su do polufinala i finala i igrali protiv Nadala i tako je Nadal nakupio dosta pobeda.Sto Nadal sad ne stigne da igra protiv njih dvojice ne moze prva kola da prodje. Svima je jasno da posebno skor Nadala i Rodzera nije realan.

pozdrav za sve ljubitelje tenisa

pre 9 godina

Veći deo Srbije ima SK i može da gleda.
(Mali carobnjak, 28. februar 2015 13:41)

Blago tebi kada tako mislis. Verovatno nemas toliko siromasnih prijatelja koji sklapaju kraj sa krajem. SK nije nacionalna televizija.

mika

pre 9 godina

Uzivajte u umetnosti danas. Proci ce decenije pre rivalstva velike trojke.
Toliki hejt prema Djokovicu u Srbiji ne razumem.
Ne brinite, sujetni i zadrti ljudi. Za par godina nestace srpski tenis, pa cete naci harmoniju sa svetom i unutrasnji mir kada ce najvece dostignuce srpskog tenisa biti prolaz u trece kolo na celendzeru u Uzbekistanu. Sta se desava sa ljudima u Srbiji? Svi su hejteri. Je li to in?
Napred Nole (iako ne zasluzuju mnogi da igras pod zastavom Srbije).

Vragolan

pre 9 godina

2014.-te je u međusobnom skoru bilo 3:2 za Federera, a on je u njihovom poslednjem zvaničnom meču (u Šangaju) prosto pomeo Đokovića.
Posle toga ga je dobio i u egzibiciji u Indiji, jednostavno čovek uvek dobija Đokovića kad je na svojih 100 %.
Takav ishod očekujem i danas, Go Roger !

fedex

pre 9 godina

@dzoni

prva stvar ja nisam iz Srbije nego iz BIH,a druga stvar i da damir dzumhur igra sa fedexom,navijao bi za rogera,jer ovoga pratim puno duze,a koliko vidim dosta je i srba koji gledaju tenis puno duze od 4 godine tj. od 2011 god.

dzoni

pre 9 godina

@fedex
Hvala na objasnjenju ali opet ne kapiram.
Ja na primer kada igra neki Bosnjak ili Hrvat protiv Federera ili Nadala uvek imam vise simpatija prema nasim bivsim zemljacima. Pa majka mu stara barem zbog jezika ako ne zbog neceg vise. Tako je i u ostalim sportovima, ne znam, mozda vama to zvuci staromodno ili kako vec ali ja jednostavno nemogu cak ni da predpostavim da zelim poraz nekom sa nasih prostora protiv stranaca. Ok, sport je to, kapiram, nista politika, istorija jezik itd.
Ali opet smeta brate, smeta...
Federer je definitivno ziva legenda ali je Novak sa nasih prostora, momak koji je u najtezem vremenu uz mnogo odricanja dospeo do vrha sveta, momak koji nije uzeo neko strano drzavljanstvo i udario nasem narodu ignor, momak koji je uvek, ali bas uvek vaspitan u javnosti, simpatican, dobronameran i solidaran, momak koji danas mnogima sluzi kao inspiracija...
Evo, prelistajmo citav net, nigde afere o Novaku, nigde nekog politickog ispada ili neceg slicnog...
Pa ako je on stvarno momak za primer kako je moguce da se kod tebe ne probudi neki osecaj...
Kako je moguce da ne razumes da je ovaj deo siromasne evrope izbacio jednog vanserijskog igraca i kako je moguce da ne shvatis da svi mi treba da budemo ponosni da smo zivi svedoci ovog vremena?
Da li si uopste svestan da ce proci jos mnogo i mnogo godina i da se posle Novaka mozda vise niko sa ovih prostora nece postici sto je on samo do sada postigao?
Ne kapiram te brate, ne kapiram...

ccc

pre 9 godina

Žao mi je...zato ću ja ovde u Madjarskoj da odgledam meč jer skoro svaki Noletov prenose....zaista, sramota za RTS.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Madjar, 28. februar 2015 12:15)

Nije sramota, jer za prenos treba para ali ce neko naci 11 miliona za par meseci i to bez problema. Zato je Madjarska razvijenija drzava od Srbije. Nekada to nije bilo, sada jeste i to je stvarnost. Naviknite se da zivite u stvarnosti.

mlekadzija

pre 9 godina

Sa jucerasnjom igrom u drugom i trecem setu Nole nema sanse protiv Federera. Nadam se da ce igrati danas kao juce u prvom. Napred Nole!!!!

Zuba

pre 9 godina

Veći deo Srbije ima SK i može da gleda.
(Mali carobnjak, 28. februar 2015 13:41)


Blago meni kad si ti veci deo Srbije. Nama ostalima u drugom delu(manjem) Srbije izgleda ostaje stream.

Stojan

pre 9 godina

Biće vrlo izjednačen meč. Možda najmanje 2 tajbreika ili će odlučiti jedan breik u setu. Ako Novak izgubi nije katastrofa jer na ovom turniru je došao do finala i osvojio prvi gren slem a to niko nema. Federer samo pokušava da pretekne Novaka na ATP listi.Važan će biti početak meča i jaki i sigurni Novakovi udarci. Možda treba strpljivo čekati Federerove greške i tako napraviti plan 2 za Rodžerove izlete na mrežu? Očekujem veliku borbu i neizvijesnost u igru do kraja meča, igru živaca i Novakovu veliku borbu, tako sam probnozirao i meč sa Berdihom. Bravo Novak za dobar rezultat protiv Berdiha. IDEMO MAJSTORE ja navijam za tebe i želim ti mnogo sreće i jakih udaraca. Ako bude trčao na mrežu ja bi samo jako nabio, pa da vidim kako će vratiti?

ljupce

pre 9 godina

pogresan naslov,verovatno su mislili nole penzionise rodzera...osim ako ovaj ne pobegne ha ha ha ha ha NAPRED NOLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

m

pre 9 godina

@(dzoni, 28. februar 2015 12:34)
Moguce je brate,sta si ti mislio da Srbin oprasta uspeh???
Bolestan smo mi narod,jos ako slucajno izgubi katastrofa....
Niko nista ne radi (mama,tata,deda,baba daju pare za telefon i kaficu),onda zauzmes mesto u nekom lokalu pratis kvote ,omalovazavas tudje uspehe,jednom recju gluvaris!!!!Uspesni ljudi od 30-40 godina na bakinim penzijama itd...mogu da pljuju probisvete nao NOVAK koji nista u svom zivotu nisu uradili osim sto su eto samo BR 1......

mlekadzija

pre 9 godina

Sa jucerasnjom igrom u drugom i trecem setu Nole nema sanse protiv Federera. Nadam se da ce igrati danas kao juce u prvom. Napred Nole!!!!

alejandro

pre 9 godina

Mislio sam da Rođa Feđa ima samo jednu pobedu viška, koliko vidim bio sam u krivu jer se RF drznuo da napravi dva koraka više. No posle današnjeg meča biće to ponovo samo jedan korak. Zna Novak kako treba danas: 1000% u meču, maksimalno fokusiran jer iskustva govore da ako nije tako da će Rođa to kazniti pogotovu što je meč na 2 dobijena seta, još ako ga i servis bude služio onda eto vatre! Naravno na kraju će Novak biti pobednik jer kao njegov navijač verujem u to!

Profa

pre 9 godina

@dzoni:
hajde da probam da ti objasnim:
tenis je postojao i pre Noleta. Taj tenis pre Noleta (početak 21. veka) obeležio je RF dominantnim, napadačkim, elegantnim tenisom.
Svako ko voi tenis, voli da gleda RF kako igra.
Lično, uvek navijam za Noleta, ali kada je igrao protiv Safina, nisam mogao da se odlučim (za Marata navijao od 1998.)
Proputuj malo, upoznaj ljude, izađi iz Srbije i uverenja da može da se voli samo srpsko...
Citam komentar nekog fedexa i pitam se kako je moguce da u Srbiji postoji neko ko navija za Federera cak i u duelima protiv Novaka?
Pa majka mu stara da je Novak neki prepotentan tip, sta znam uobrazen i bezobrazan pa da nekako shvatim ali navijati u ovom mecu protiv svojeg nikako ne kapiram pa vas molim da mi objasnite kako je to moguce?
(dzoni, 28. februar 2015 12:34)

manuginobili

pre 9 godina

E moj Nole,koliko tebi treba break lopti da bi barem jednu iskoristio?...mislio sam jos svasta napisati o Noletovoj igri ali nema potrebe,sa nula iskoristenih break sansi iz toliko prilika ne mozes dobiti nikoga a pogotovo ne Federera koji uvijek igra sa 110% protiv Noleta,ode Rodjo na tri pobjede viska u medjusobnim duelima i nisam vise siguran da ce ga Nole ikada istici,toliko je sansi propustio a vremena vise nema puno...steta,sa malo vise koncentracije u najvaznijim poenima bila bi druga prica,ovako cestitke Federeru na zasluzenoj pobjedi.

Milan

pre 9 godina

Nažalost, moja prognoza se obistinila, meč je završen i Đoković je poražen.Zašto? Jednostavno zato što je slabo igrao i stalno ponavlja iste greške. Od prvog dana navijam svim srcem za Đokovića,ali on igra promenljivo i nesigurno u zadnje vreme.Ako se analizira današnji poraz od Federera,očigledno je da sa njegovim stručnim štabom(Bekerom)nešto nije u redu i pod hitno mora zamenjati Bekera.Šta je i gde je Vajda Marjan? Taj čovek mu je uvek donosio sreću! Nigde se više ne vidi.Đokovićev servis je dosta slab,neprecizan je, a u igri šalje često protivniku loptice da mu svaki protivnik može biti zahvalan.Retko kada potrči na mrežu i stalno stoji iza linije i danas je unapred se predao.Recimo, vodi sa 40:0 i gubi i koliko puta je to danas ponovio.Novak je bio inertan,čak u nekim momentima nezainteresovan,ali je bio toliko preplašen da se to iz aviona videlo.Ne znam zašto i čega se boji? Federer,tipičan onaj hladni i proračunati zapadnjak sa ciničnim osmehom mi se ne dopada.Naš Đoković pleni svojom dobrotom i šarmom,ali mi je krivo što je izgubio i to zbog pogrešne taktike,napetosti i nesigurnosti. Zašto više ne igra opušteno, a to je preduslov za pobedu.Nisam ravnodušan i krivo mi je što je onako katastrofalno slabo igrao,ali problem je u tome da njega svako na rang listi tu negde do 20 mesta može pobediti.To zabrinjava i govori da je psihički i fizički ne pripremljen, posebno za velike mečeve.Treba biti realan, kritičan i prestati se hvalisati.Novak bi morao nešto promeniti!

Kapodastro

pre 9 godina

Ha, ha, 34-godisnjak ima kvotu 2.4 kad igra protiv 27-godisnjeg No.1!
Sad vidite kakav je to 34-godisnjak! A i kakav nam je No.1.
Napred Rodzer!

fedex

pre 9 godina

Ovo je po meni najbolje i najkvalitetnije rivalstvo u historiji,jer je skoro svaki poen umjetnost,a ne kao nadal-novak silovanje loptice,bude i tu vrhunskih poena,al veoma malo..a prema formama ove trojice moglo bi rivalstvo federer-novak biti i br.1 po odigranim susretima
FORZA FEDERERRRRR

fedex

pre 9 godina

@dzoni

prva stvar ja nisam iz Srbije nego iz BIH,a druga stvar i da damir dzumhur igra sa fedexom,navijao bi za rogera,jer ovoga pratim puno duze,a koliko vidim dosta je i srba koji gledaju tenis puno duze od 4 godine tj. od 2011 god.

Vragolan

pre 9 godina

2014.-te je u međusobnom skoru bilo 3:2 za Federera, a on je u njihovom poslednjem zvaničnom meču (u Šangaju) prosto pomeo Đokovića.
Posle toga ga je dobio i u egzibiciji u Indiji, jednostavno čovek uvek dobija Đokovića kad je na svojih 100 %.
Takav ishod očekujem i danas, Go Roger !

dzoni

pre 9 godina

Citam komentar nekog fedexa i pitam se kako je moguce da u Srbiji postoji neko ko navija za Federera cak i u duelima protiv Novaka?
Pa majka mu stara da je Novak neki prepotentan tip, sta znam uobrazen i bezobrazan pa da nekako shvatim ali navijati u ovom mecu protiv svojeg nikako ne kapiram pa vas molim da mi objasnite kako je to moguce?

Jovan

pre 9 godina

Ocekujem da ce Nole pobediti Federera u finalu, i to iz jednog prostog razloga. Federer dosta gresi na ovom turniru i to i protiv ovih slabijih tenisera. Danas igra protiv Noleta koji naravno pravi manje gresaka od tih tenisera, koje je Federer savladao. Cak ja mislim da ce mu biti lakse nego protiv Berdiha juce, odnosno da ce zavrsiti u 2 seta mec. Berdih igra mnogo jace sa osnovne linije od Federer i udara brze, tako da Nole danas razbija Rodju. Zivi bili pa videli.

Zmaj

pre 9 godina

@Vragolan

Da su u pitanju dvojica sportista Srbije pa da navijas za jednog. Ali ovde je pitanju teniser Srbije i teniser Svajcarske i ti navijas za onog drugog? Potrazi strucnu pomoc ili nemoj ovde vise pisati na srpskom vec na nemackom, francuskom, italijanskom ili romanšu jer to su zvanični jezici Švajcarske. Takvi Srbi kao ti nama ne trebaju u Srbiji. Ovo što pišem je čist nacionalizam(domoljublje, patriotizam). Kad naučiš šta je to onda piši komentare ovde...

c55

pre 9 godina

Da li se ja varam ili je Rodzer do finala dosao ne igrajuci sa igracima iz top 10? Trebao je da igra sa Endijem koji je ispao od mladog Hrvata i olaksao mu posao. Novak je igrao sa Berdihtom...da li je taj test olaksavajuca okolnost, videcemo danas.

Nebojša

pre 9 godina

Federer je lep čovek, a njegov tenis jos lepsi.Uz svo dužno poštovanje prema Đokoviću
(Miki, 28. februar 2015 12:26)


Ti poštovanje prema Djokovicu nikad nisi imao ni trunčicu ali zato voliš i poštujem sve ostale tenisere sa kojima igra.

veliki strumf

pre 9 godina

Jos 1 mec i Nole ce protiv najboljih svih vremena odigrati 80 meceva! A vec je 135 nedelja prvi i bice jos dugo, dugo... Ko ne vidi koliki je to uspeh, taj veze sa mozgom nema.

ljupce

pre 9 godina

pogresan naslov,verovatno su mislili nole penzionise rodzera...osim ako ovaj ne pobegne ha ha ha ha ha NAPRED NOLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mix

pre 9 godina

2014.-te je u međusobnom skoru bilo 3:2 za Federera, a on je u njihovom poslednjem zvaničnom meču (u Šangaju) prosto pomeo Đokovića.
Posle toga ga je dobio i u egzibiciji u Indiji, jednostavno čovek uvek dobija Đokovića kad je na svojih 100 %.
Takav ishod očekujem i danas, Go Roger !
@(Vragolan, 28. februar 2015 12:45)

Samo ima jedan mali problem....17 puta nije bio 100%,ili mozda jeste,ma nije gde bi on!!!

RF

pre 9 godina

Zar postoji nesto kvalitetnije od duela njih dvojice. Istina da Nadal ima pozitivan skor sa njima , ali svima je jasno da osim sljake on nema ni talenta ni kvaliteta ni priblizno njima dvojici. I Federer i Djokovic kad su igrali losije dolazili su do polufinala i finala i igrali protiv Nadala i tako je Nadal nakupio dosta pobeda.Sto Nadal sad ne stigne da igra protiv njih dvojice ne moze prva kola da prodje. Svima je jasno da posebno skor Nadala i Rodzera nije realan.

mlekadzija

pre 9 godina

Sa jucerasnjom igrom u drugom i trecem setu Nole nema sanse protiv Federera. Nadam se da ce igrati danas kao juce u prvom. Napred Nole!!!!

Profa

pre 9 godina

@dzoni:
hajde da probam da ti objasnim:
tenis je postojao i pre Noleta. Taj tenis pre Noleta (početak 21. veka) obeležio je RF dominantnim, napadačkim, elegantnim tenisom.
Svako ko voi tenis, voli da gleda RF kako igra.
Lično, uvek navijam za Noleta, ali kada je igrao protiv Safina, nisam mogao da se odlučim (za Marata navijao od 1998.)
Proputuj malo, upoznaj ljude, izađi iz Srbije i uverenja da može da se voli samo srpsko...
Citam komentar nekog fedexa i pitam se kako je moguce da u Srbiji postoji neko ko navija za Federera cak i u duelima protiv Novaka?
Pa majka mu stara da je Novak neki prepotentan tip, sta znam uobrazen i bezobrazan pa da nekako shvatim ali navijati u ovom mecu protiv svojeg nikako ne kapiram pa vas molim da mi objasnite kako je to moguce?
(dzoni, 28. februar 2015 12:34)

eee

pre 9 godina

prva stvar ja nisam iz Srbije nego iz BIH,a druga stvar i da damir dzumhur igra sa fedexom,navijao bi za rogera,jer ovoga pratim puno duze,a koliko vidim dosta je i srba koji gledaju tenis puno duze od 4 godine tj. od 2011 god.
(fedex, 28. februar 2015 12:58)

Iskreno, nema šta. Nego komšo reci mi iskreno da se kojim slučajem Damir bori za top 5 svih vremena, da je tri godine vladajući no1, da je osmostruki gs šampion, da slavi širom sveta bosansku zastavu, promoviše širom sveta svoju naciju i državu u najlepšem svetlu, na pet svetskih jezika svuda i svima govori ko je i odakle je, DA LI BI I ONDA NAVIJAO ZA FEDERERA KADA IGRA SA DAMIROM?

mix

pre 9 godina

@(Kapodastro, 28. februar 2015 12:09)

Sta reci osim da mi je zao sto postoji internet ,pa pojedinci poput tebe mogu da s..u,a da ne puste vodu pa usmrde celu Srbiju....
Inace koji si ti broj,u bilo cemu????(ni u pluvanju nisi u top 10)!!!!

alejandro

pre 9 godina

Mislio sam da Rođa Feđa ima samo jednu pobedu viška, koliko vidim bio sam u krivu jer se RF drznuo da napravi dva koraka više. No posle današnjeg meča biće to ponovo samo jedan korak. Zna Novak kako treba danas: 1000% u meču, maksimalno fokusiran jer iskustva govore da ako nije tako da će Rođa to kazniti pogotovu što je meč na 2 dobijena seta, još ako ga i servis bude služio onda eto vatre! Naravno na kraju će Novak biti pobednik jer kao njegov navijač verujem u to!

Predo

pre 9 godina

Danas bi na svoje trebali doći ljubitelji tenisa, koji očekuju vrhunski meč. Žao mi je onih, koji su samo navijači i koje samo zanima krajnji rezultat, a još više onih, ćiji smisao života je samo zloba i ne nalaze smisao ni u čemu lepom. Od sportista se očekuje da daju sve što mogu u viteškoj borbi i da bolji pobedi. Kada igraju ova dvojica, brišu se prethodni susreti protiv drugih protivnika, jer svaki meč je priča za sebe. I jedan i drugi su imali podužu pauzu iza sebe. Pitanje je čiji je motiv jači. Uvek je jači motiv onoga, koji nije napravio dobar rezultat na prethodnom turniru, a to je Rodžer, koji je potsevesno svestan da više ne može praviti velike rezultate na velikim turnirima, a za Novaka je jednostavno motiv kada vidi Federera ispred sebe. Slažem se da je ovo najveće rivalstvo i samim tim što ovde nema ni lažne ljubavi, ni lažnog prijateljstva, samo respekt prema velikom protivniku.

Bojan

pre 9 godina

(c55, 28. februar 2015 12:09)
Federer nije pobedio na ovom turnirnu nikoga ni iz prvih 25 :)
na papiru je na startu imao tezi zreb, ali su i Agut (nosioc) i Endi ispali, ali je ipak u prva 3 kola imao tezi posao od Novaka, koji u ta 3 meca nije igrao ni sa kim iz prvih 50. Dok je polufinale druga prica bila.
Nije lose sto je Berdih malo prodrmao Novaka.
Bice veselo danas, Nole je u svakom slucaju favorit protiv Fedeksa u ovim fazama njihove karijere, ali ume Fedeks da iznenadi :)

potraziti link i to je to...

pre 9 godina

dzaba kada veci deo Srbije nece moci da gleda mec...niti rts,niti arena,niti eurosport ne prenose mec
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (..., 28. februar 2015 11:56)

Posto vidim da imas net ti ces gledati kao i svi drugi koji imaju net i interesuje ih tenis.

Bojan

pre 9 godina

(c55, 28. februar 2015 12:09)
Federer nije pobedio na ovom turnirnu nikoga ni iz prvih 25 :)
na papiru je na startu imao tezi zreb, ali su i Agut (nosioc) i Endi ispali, ali je ipak u prva 3 kola imao tezi posao od Novaka, koji u ta 3 meca nije igrao ni sa kim iz prvih 50. Dok je polufinale druga prica bila.
Nije lose sto je Berdih malo prodrmao Novaka.
Bice veselo danas, Nole je u svakom slucaju favorit protiv Fedeksa u ovim fazama njihove karijere, ali ume Fedeks da iznenadi :)

mika

pre 9 godina

Uzivajte u umetnosti danas. Proci ce decenije pre rivalstva velike trojke.
Toliki hejt prema Djokovicu u Srbiji ne razumem.
Ne brinite, sujetni i zadrti ljudi. Za par godina nestace srpski tenis, pa cete naci harmoniju sa svetom i unutrasnji mir kada ce najvece dostignuce srpskog tenisa biti prolaz u trece kolo na celendzeru u Uzbekistanu. Sta se desava sa ljudima u Srbiji? Svi su hejteri. Je li to in?
Napred Nole (iako ne zasluzuju mnogi da igras pod zastavom Srbije).

Stojan

pre 9 godina

Biće vrlo izjednačen meč. Možda najmanje 2 tajbreika ili će odlučiti jedan breik u setu. Ako Novak izgubi nije katastrofa jer na ovom turniru je došao do finala i osvojio prvi gren slem a to niko nema. Federer samo pokušava da pretekne Novaka na ATP listi.Važan će biti početak meča i jaki i sigurni Novakovi udarci. Možda treba strpljivo čekati Federerove greške i tako napraviti plan 2 za Rodžerove izlete na mrežu? Očekujem veliku borbu i neizvijesnost u igru do kraja meča, igru živaca i Novakovu veliku borbu, tako sam probnozirao i meč sa Berdihom. Bravo Novak za dobar rezultat protiv Berdiha. IDEMO MAJSTORE ja navijam za tebe i želim ti mnogo sreće i jakih udaraca. Ako bude trčao na mrežu ja bi samo jako nabio, pa da vidim kako će vratiti?

mlekadzija

pre 9 godina

Sa jucerasnjom igrom u drugom i trecem setu Nole nema sanse protiv Federera. Nadam se da ce igrati danas kao juce u prvom. Napred Nole!!!!

dzoni

pre 9 godina

@fedex
Hvala na objasnjenju ali opet ne kapiram.
Ja na primer kada igra neki Bosnjak ili Hrvat protiv Federera ili Nadala uvek imam vise simpatija prema nasim bivsim zemljacima. Pa majka mu stara barem zbog jezika ako ne zbog neceg vise. Tako je i u ostalim sportovima, ne znam, mozda vama to zvuci staromodno ili kako vec ali ja jednostavno nemogu cak ni da predpostavim da zelim poraz nekom sa nasih prostora protiv stranaca. Ok, sport je to, kapiram, nista politika, istorija jezik itd.
Ali opet smeta brate, smeta...
Federer je definitivno ziva legenda ali je Novak sa nasih prostora, momak koji je u najtezem vremenu uz mnogo odricanja dospeo do vrha sveta, momak koji nije uzeo neko strano drzavljanstvo i udario nasem narodu ignor, momak koji je uvek, ali bas uvek vaspitan u javnosti, simpatican, dobronameran i solidaran, momak koji danas mnogima sluzi kao inspiracija...
Evo, prelistajmo citav net, nigde afere o Novaku, nigde nekog politickog ispada ili neceg slicnog...
Pa ako je on stvarno momak za primer kako je moguce da se kod tebe ne probudi neki osecaj...
Kako je moguce da ne razumes da je ovaj deo siromasne evrope izbacio jednog vanserijskog igraca i kako je moguce da ne shvatis da svi mi treba da budemo ponosni da smo zivi svedoci ovog vremena?
Da li si uopste svestan da ce proci jos mnogo i mnogo godina i da se posle Novaka mozda vise niko sa ovih prostora nece postici sto je on samo do sada postigao?
Ne kapiram te brate, ne kapiram...

Madjar

pre 9 godina

"dzaba kada veci deo Srbije nece moci da gleda mec...niti rts,niti arena,niti eurosport ne prenose mec"

Žao mi je...zato ću ja ovde u Madjarskoj da odgledam meč jer skoro svaki Noletov prenose....zaista, sramota za RTS.

Nole oleeee

pre 9 godina

Priznajem da se ja uvek najvise ''plasim'' kada Novak igra protiv Federera. Prvo, zato sto je covek majstor, drugo zato sto Novak zazire malo od njega, pa kada Rodja gubi od drugih, on nekako gubi lakse nego kada ga recimo Novak pobedi. Pretpostavljam da je to tako jer mecevi izmedju njih dvojice nose poseban adrenalin, kako za nas posmatrace tako i za same igrace, jer upravo tada imaju najveci motiv, tako da Federer koji po mom misljenju mrzi da gubi od Noleta, tada izadje na teren jaci nego obicno. Pa ipak, ja prva iako sam Novakov vatreni navijac, uvek navijam da Novak igra bas protiv njega, jer je to praznik za tenis. Ako izgubi, bez obzira sto ne mirisem Rodju preterano, znam da je izgubio od legende, a ne od tamo nekog Sisikorija, a ako dobije, pobeda je duplo sladja. I tacno je, Novak nije Federer, ali i ne treba da bude. Kao sto Rodja ima svoje rekorde, svoj trademark, tako je i Novak jedinstveno ime. On isto tako ima svoje rekorde, a bice ih jos. Covek koji ima mozda najbolji ritern, covek koji proklizava i izvija se kao da je od gume, covek koji ima mozda najbolji balans i iz defanzive prelazi u ofanzivu cesto cak zavrsavajuci vinerima. Meni su njihovi dueli melem za oci i jedva cekam da uzivam. Naravno napred Nole, bilo bi lepo da danas zaokruzi broj titula na 50.

Lord Snežni

pre 9 godina

Jooj ali kako više ne smara ove ljude da mrze , da pljuju, da vređaju. Pa čoveče ako voliš tenis, nema većeg praznika od meča ove dvojice. Samo sedi, gledaj i uživaj. Ne umišljaj da je to rat Srbije i Švajcarske. To je igra. IGRA! koju igraju genijalci kao što su Rodžer i Novak. Cenite to i nemojte da ste toliko puni mržnje.

m

pre 9 godina

@(dzoni, 28. februar 2015 12:34)
Moguce je brate,sta si ti mislio da Srbin oprasta uspeh???
Bolestan smo mi narod,jos ako slucajno izgubi katastrofa....
Niko nista ne radi (mama,tata,deda,baba daju pare za telefon i kaficu),onda zauzmes mesto u nekom lokalu pratis kvote ,omalovazavas tudje uspehe,jednom recju gluvaris!!!!Uspesni ljudi od 30-40 godina na bakinim penzijama itd...mogu da pljuju probisvete nao NOVAK koji nista u svom zivotu nisu uradili osim sto su eto samo BR 1......

nenad rs

pre 9 godina

Нема лијека за неке који у свакој ријечи ниподаштавају Ђоковића.То у суштини о њима говори.Ово је дуел два шампиона гдје је све могуће.

Milan

pre 9 godina

Nažalost, moja prognoza se obistinila, meč je završen i Đoković je poražen.Zašto? Jednostavno zato što je slabo igrao i stalno ponavlja iste greške. Od prvog dana navijam svim srcem za Đokovića,ali on igra promenljivo i nesigurno u zadnje vreme.Ako se analizira današnji poraz od Federera,očigledno je da sa njegovim stručnim štabom(Bekerom)nešto nije u redu i pod hitno mora zamenjati Bekera.Šta je i gde je Vajda Marjan? Taj čovek mu je uvek donosio sreću! Nigde se više ne vidi.Đokovićev servis je dosta slab,neprecizan je, a u igri šalje često protivniku loptice da mu svaki protivnik može biti zahvalan.Retko kada potrči na mrežu i stalno stoji iza linije i danas je unapred se predao.Recimo, vodi sa 40:0 i gubi i koliko puta je to danas ponovio.Novak je bio inertan,čak u nekim momentima nezainteresovan,ali je bio toliko preplašen da se to iz aviona videlo.Ne znam zašto i čega se boji? Federer,tipičan onaj hladni i proračunati zapadnjak sa ciničnim osmehom mi se ne dopada.Naš Đoković pleni svojom dobrotom i šarmom,ali mi je krivo što je izgubio i to zbog pogrešne taktike,napetosti i nesigurnosti. Zašto više ne igra opušteno, a to je preduslov za pobedu.Nisam ravnodušan i krivo mi je što je onako katastrofalno slabo igrao,ali problem je u tome da njega svako na rang listi tu negde do 20 mesta može pobediti.To zabrinjava i govori da je psihički i fizički ne pripremljen, posebno za velike mečeve.Treba biti realan, kritičan i prestati se hvalisati.Novak bi morao nešto promeniti!

pozdrav za sve ljubitelje tenisa

pre 9 godina

Veći deo Srbije ima SK i može da gleda.
(Mali carobnjak, 28. februar 2015 13:41)

Blago tebi kada tako mislis. Verovatno nemas toliko siromasnih prijatelja koji sklapaju kraj sa krajem. SK nije nacionalna televizija.

Zuba

pre 9 godina

Veći deo Srbije ima SK i može da gleda.
(Mali carobnjak, 28. februar 2015 13:41)


Blago meni kad si ti veci deo Srbije. Nama ostalima u drugom delu(manjem) Srbije izgleda ostaje stream.

manuginobili

pre 9 godina

E moj Nole,koliko tebi treba break lopti da bi barem jednu iskoristio?...mislio sam jos svasta napisati o Noletovoj igri ali nema potrebe,sa nula iskoristenih break sansi iz toliko prilika ne mozes dobiti nikoga a pogotovo ne Federera koji uvijek igra sa 110% protiv Noleta,ode Rodjo na tri pobjede viska u medjusobnim duelima i nisam vise siguran da ce ga Nole ikada istici,toliko je sansi propustio a vremena vise nema puno...steta,sa malo vise koncentracije u najvaznijim poenima bila bi druga prica,ovako cestitke Federeru na zasluzenoj pobjedi.

ccc

pre 9 godina

Žao mi je...zato ću ja ovde u Madjarskoj da odgledam meč jer skoro svaki Noletov prenose....zaista, sramota za RTS.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Madjar, 28. februar 2015 12:15)

Nije sramota, jer za prenos treba para ali ce neko naci 11 miliona za par meseci i to bez problema. Zato je Madjarska razvijenija drzava od Srbije. Nekada to nije bilo, sada jeste i to je stvarnost. Naviknite se da zivite u stvarnosti.