Petak, 02.01.2015.

22:00

Teniska 2015 – godina neizvesnosti

Izvor: B92

Teniska 2015 – godina neizvesnosti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

strpljenje je vrlina

pre 9 godina

Kada bi smo znali ko ce pobediti ne bi smo gledali meceve. A dao Bog da svi ostanu zdravi i da gledamo dobre meceve kao sto smo imali prilike prethodnih 5-6 godina. Razmislite, sledecih nekoliko decenija ce se pricati kako su ovo bile najbolje godine muskog tenisa ikada a mi imamo prilike da ih gledamo uzivo!
Nadam se da ce ove godine Nole dominirati i da ce sezona biti jako dosadno svima osim njegovim navijacima.

gordan

pre 9 godina

izvanredan novogodisnji poklon od Sase, njegova vec uobicajna, izvanredna analiza i komentar, hvala mu na pravom uvodu u novu tenisku sezonu. Sta ce u njoj biti, zaista je tesko predvideti, kao sto je neko vec prokomentarisao, vec 2-3 godine smo proglasavali Noleta apsolutno dominantnim (sto dobrim delom i jeste bio), i glavnim kandidatom za sva 4 GS, ali smo se morali zadovoljavati sa po jednim po sezoni, sto je po svim objektivnim kriterijumima neuspeh. nadam se da ce ova biti drugacija, ali... sto se ostalih tice, slazem se da Fed vise nece osvojiti GS, kada to nije uspeo na US Open prosle godine, ne vidim da ce ove godine biti bolji. Nadal vec godinama igra pametno, fokusira se na sezonu na sljaci, jos malo gura do US Open i onda digne ruke (koliko se secam, od 2008 ili cak 2006 je osvojio samo jedan turnir posle US Open), tako da ce biti tesko osvojiti RG. Ostali, narocito ovakvi GS sampioni kao Vavrinka i Cilic, koji su to osvojili sticajem okolnosti (mada su na tim turnirima igrali dobro), ne verujem da mogu ni priblizno tako dobro. Malo me cude komentari da je Vav imao super sezonu, osim AU Open i Monaka, ostalo je bilo poprilicno prosecno. Od nabrojanih mladih ne vidim nikoga ko ima GS "materijal", Nishikori je svakako najbolji medju njima, ali ne verujem da ce odjednom postati imun na povrede. Bice interesantno, i ne sumnjam da cemo svi potrositi dosta nerava i na tenis...

Bruguera

pre 9 godina

Voleo bih da gledamo mecheve Djokovica i Nishikorija kad su obojica i zdravi i bar u solidnoj formi jer to obecava u svakom smislu! Nadam se da ce i Marej podici nivo pre svega fizicke spreme a onda je sve moguce, jer onaj forhend sa US opena bas protiv Djokovica je nesto cemu se moramo pokloniti, kad krene da ga udara to su projektili! Naravno najvise ocekujem od Novaka, Beker je postao deo uigranog tima, osvojili su GS zajedno, na privatnom planu nema vise turbulencija (koje su verujem bile jedan od glavnih razloga ipak neuspeha na US openu)! Mislim da ovo moze biti godina apsolutne dominacije jednog coveka u tenisu, kako je Novak posvecen i motivisan znamo svi, ako osvoji Australiju i da sebi vetar u ledja onda ni 2011.nece biti reper!

DMD

pre 9 godina

Ovo je ljudi stvarno neverovatno (Ozmin tekst, naravno, odličan), ali komentar...strašno. Sve same prognoze. Tri godine slušam, od kraj 2011. da će Nole osvojiti sva kalendarski slem ili bar tri, a on je za te tri godine osvojio 3 slema, jedan po godina, dok je Nadal sa svim onim pauzama za isti period osvojio četri! Od kraja 2011. Nadala šaljete u penziju i tri gode. sanjate da će Nole osvojiti RG. I to je bolna tačka. ne verujem da će ga osvojiti ni ove, osvojiće Nadal. Ništa se neće znati posle AO, znaće se posle USO. Ne znam koliko će Nole slemova osvojiti, a koliko Nadal. Pretpostavljam da će njih dvojica voditi glavnu reč i da će im Marej opasno pretiti. Ako igra kao protiv Nadala koji doduše juče nije ni mogao biti u top formi. Federer neće osvojiti slem, jedino to mogu 99 posto da tvrdim,i mislim da će Nole i Nadal osvojiti bar 1 slem i da će neko od njih osvojiti dva slema, al nemam pojma ko.

Joca 011

pre 9 godina

@… i cela prethodna sezona adekvatno pokazuje koliko se Đokovićevoj psihi i formi ne može ući u trag …

Ne radi se o Noletovoj nepostojanosti, jer je on najkonstantniji i najspremniji, niti o psihi, jer je po njoj on najjači, a i po formi je takođe naj... Sezona pokazuje samo da sve stoji ’’do prilike i do zgode’’, kako je već uobičajeno u tenis turu, a naročito s Noletom u vezi, pa će tako biti, cenim, i ove godine, i zato predviđanje treba izbegavati.
.

Kico

pre 9 godina

Sve ispod 2 grand slema i 4-5 mastersa ce biti neuspeh za Djokovica.
Bilo bi dobro da kompletira i karijerni slem i masters krune.
Kao sto je Federer uspeo da iskoristi svoj nalet i dve godine za red osvajao po 3 slema, tako treba i Djokovic ukoliko zeli da bude u konkurenciji za top 3 tenisera ikad.

Nadal i Federer su zauzeli svoja mesta i cekaju Novaka.

drago

pre 9 godina

Teska godina za procjenu. Jedino je Novak konstanta (zdrav i u najboljim godinama), Federer je u godinama a Murray i Nadal imaju probleme sa ozlijedama.
Nishikori, Dimitrov i Raonic bi se trebali nastaviti razvijati. Cilic i Borna takodjer.

Ivan Joksimovic

pre 9 godina

Nezahvalno je bilo sta prognozirati u tenisu, a narocito kada su u pitanju slemovi. No ipak, mislim da su ove godine sve karte na Novakovoj strani. Daj boze da ostane fokusiran i da ga zaobidju povrede jer od svih on je u ovom trenutku najkonstantniji, ili bar izgleda tako. Zbog toga moja ocekivanja su da Novak uzme Australiju i Roland i to bez Rafe u finalu u Parizu. Ta titula bi mogla prilicno da mu iscrpi emocije pa ocekujem kiks na Vimbldonu ali i senzaciju u vidu neke neke nove zvezde koja bi mogla da ga osvoji. A nakon toga verujem da ce se novak u Americi okititi i trecim slemom u sezoni.

Sto se drugih turnira tice, ocekujem napad na Rim i Monte Karlo kao uvertiru za Francusku, Majami nece smeti da propusti i prilicno se nadam Sinsinatiju.

Banezi

pre 9 godina

Djoković osvaja Australijen open i Us open, Nadal ili Djoković Rolan Garos a Federer Vimbldon. Masterse će podeliti Djoković, Nadal, Federer i Marej. Možda Federer kratko prestigne Djokovića na prvom mestu atp liste ali teško. Na kraju godine 95 posto će Djoković biti prvi.

jack

pre 9 godina

Ništa bitno novo ne vidim pred početak nove sezone tako da je jedino pitanje da li će i koliko dugo Nadal i Federer moći da drže Novakov tempo.
Od novih snaga nema ništa, jedino neprijatan za Novaka može biti Nišikori ali najviše zbog svog stila igre koji je dosta sličan njegovom. Novak mora da poradi na brzom menjanju ritma igre što je prošle i pretprošle sezone dosta zapustio, upravo radi Nišikorija. Takodje, vidim da je mnogo napredovao Raonić i očekujem da će biti ove godine još bolji mada ni on ni Japanac nisu ni blizu Nadalu u Novaku koji će uzeti sve GS-ove. Federer će i dalje biti na vrhu ali je počeo previše da se plaši Novaka, ako uspe da iskontroliše taj strah možda će još jednom uspeti da ga pobedi na nekom od mastersa ali ne i na GS-u.
Happy New Year!

deki

pre 9 godina

Mislim da Novak igra previse turnira u godini I nekako pred svaki GS psihicki ispuse. Federer vise nije u stanju da osvoji bilo sta vec dugi niz godina I vodjen je jedino svojim egom I sponzorima.

Milos

pre 9 godina

Kada Novak igra svoj najbolji tenis, nijedan, ni Rafa, ni Rodja a ni ostali sa svojim najboljim tenisom mu nisu blizu... Prognoza je da ce tokom 2015.-e Nole igrati najbolji tenis, a ostali neka skupljaju tanjire...

Spiridon

pre 9 godina

Voleo bih da Nole osvoji ove godine sva četiti GS, ali juče sam, prvi put, u drugom setu, kod rezultata 3:0, za Noleta, uzašao da prošetam i nisam se, uz put, u kafeima, zanimao za rezultat. I pre sam odlazio u šetnje, ali od muke, kod neizvoesnih rezultata....Hoću da kažem, da bih voleo da Nole prestigne i Federera po broju GS, ali tenisa tada neće biti zanimljiv, ukolko svoje protivnike bude razvaljivao kao juče Vavrinku. I još jednom ponavljam voleo bih da ih sve razvaljuje, ali to onda neće biti zanimljivo za gledanje....

Dorćolac

pre 9 godina

Sve više sam ubeđenja da je naš novinar Saša malo pregrub u ocenama Novaka, a sve u težnji da bude objektivan. Jer staviti naslov da je 2015 godina neizvesna, onda kad nikada nije bila izvesnija je mali kiks. Neko dole napisa kako je trebalo malo više hrabrosti u prognozama-tačno!
Sve se skockalo u 2015 godini da terazije prevagnu u Srbiju. Nema više napumpane velike četvorke, Velika trojka je okrnjena a od mladih lavova niko još nije dorastao Novaku. Nikada nije bolje izgledao na terenu, nikada nije bio toliko dominantan, toliko samouveren, toliko elastičan, brz i moćan. Ove godine, sve što bude hteo da uzme, osvojiće! Sva četiri Gren Slema i Sinsinati, ali da žrtvuje Montreal. Toliko, pozdrav!

Brejk u petom

pre 9 godina

Za iskrene navijace Novaka: Prvo skoci pa reci hop! Ne treba forsirati nikakve dalekosezne ciljeve, vec mec po mec, turnir po turnir, a ne zec na raznju, zec u sumi!

Zahvalan

pre 9 godina

Bravo za SO, bravo i za sve ostale teniske analitičare koji ovde u svojim komentarima iznose neprocenjive uvide u tenisku nauku!
Eh, kad se samo (pomalo posramljen!) setim da sam nekada (do 2011. godine) tenis smatrao dokonom zabavom prebacivanja loptice preko mreže razmažene bogataške dece...
No dobro: čovek se uči dok je živ, zar ne?

ni klot, ni frket

pre 9 godina

@Pariski kejovi

Prognoza ti je previse realna (jedini rizik - opklada na Nishikorija), toliko realna da se sigurno nece obistiniti. Mozda "neprikosnoveni Nole", od koga bi se, objektivno, zaista moralo ocekivati da u nastupajucoj godini osvoji bar 2 GS-a, iz nje izadje kao Kralj Bez Zemlje. Mozda Cilic iscili. Mozda Borna osvoji Wimbledon i udje medju prva 4. A mozda Wimbledon osvoji i Nadal, nakon sto ispadne u drugom kolu RG-a od Troickog. Mozda povratak Del Potra bude toliko uspesan, da on uzme 2 GS-a. Mozda si od svega pogodio samo za Nishikorija. S tim sto ce na prvom mestu biti Wawrinka.

duduk

pre 9 godina

1.Novak neće osvojiti sve masterse i GS.
2.Nadal će osvojiti jedan GS(ne RG)
3.Federer neće osvojiti RG.
4.Velika trojka neće osvojiti sve GS.
5.Srbija će izbaciti Hrvatsku iz DC.
6.Novak će biti br1. i sledeće godine.
7.Ferer i Federer će najaviti povlačenje.
8.Nadal će se revanširati Borni za poraz.
9.Ni jedan hrvatski teniser neće osvojiti ni masters ni GS:
10.Novak će preskočiti bar dva mesta na večnoj listi.

Observer

pre 9 godina

Novak ima veliku prednost u svakom od vaznih kriterijuma. Da li je to za njega dobro? Mislim da jeste posto je sazrro i naucio da se nosi sa raznim vrstama pritisaka. Njegova motivacija je sazrela i ukoliko ga mimoidju povrede mislim da ce biti neprikosnoven. Kao da se profilise Novakova epoha od dve-tri godine za druge neprijatne dominacije, za nas njegove navijace i postovaoce ne, za nas samo slika necega sto smo slutili da se se dogoditi. Od rivala vidim kao opasnog Nisikorija koji ima puno "stofa" i u glavi ali ima nedtabilan servis bez kojeg se ne moze nista ozbiljnije. Coric zaista podseca na Novaka ali mi se cini da je vruce glave bez obzira sto mi se jako dopada i na neki skriveni nacin bih voleo da bude Noletov naslednik, da primat ostane "u kraju" bez obzira na nase tragicne surevnjivosti i krvave budalstine. Sportisti su ipak po pravilu ambasadori normalnosti, pogotovo Novak koji je postavio nove standsrde ljudskosti u jednom zapravo neljudskom sistemu. najkrace - male su sanse da ovo ne bude Novakova, sve je pripremljeno i slozena za tako nesto.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Očekujem da će budućnost tenisa biti Kirijos, Borna, Tim, Zverev i ta ekipa. Vidi se da ti momci grizu i imaju talenta. Dimitrov, Raonić, Nišikori, Tomik (ne voli da ga zovu Tomić) i Čilić su tu da popune rupe, nisu najeći kalibar. O njima se pričalo jer nije imalo o kom drugom, a da nije prva trojka (ili četvorka, kako ko voli. Za mene su tri i po). Nekako očekujem dominaciju Noleta ove godine, batrganje Federera, dobru Nadalovu sezonu na šljaci i pauzu posle Vimbldona (povreda ili šta već) i poneki bljesak Mareja. Od onih nadolazećih klinaca očekujem da počnu ozbiljno da ugrožavaju Noleta od 2016. Posebno ako izdominira ovu sezonu, što vuče na to, često sleduje pad nakon velike dominacije. Tako da će ova sezona, prema mom mišljenju, biti dosadna i predvidiva i služiće novajlijama da malo više pokažu zube a Noletu da pokuša uzme te RG i Sinsinati.

goggo

pre 9 godina

,,Đokovićevoj psihi i formi ne može ući u trag, a kamoli nešto pouzdano predvideti``...pa o cemu ti to pricas,moj Sasa..Kakva godina neizvesnosti kada je Nole podigao nivo svog tenisa na dve klase iznad svih.Po meni,pitanje je samo hoce li osvojiti tri ili cetiri GS,ostalima mrvice.Predvidjam DOMINACIJU vecu od one 2011,jer put do NAJVECEG svih vremena je samo taj..

Jorgebarabahosa

pre 9 godina

Ja sad potpisujem neka Nole osvoji Garos i Sinsinati i sasvim dovoljno za ovu godinu! Mada, ipak, lepo bi bilo vratiti krunu u Melburnu...

zoran

pre 9 godina

Sašine analize čitam ODMAH dva puta. Odlične su, nepristrasne i na srpskom jeziku definitivno nema boljih.
Saša, sam si rekao da te podsetimo. Zaboravio si Davida Ferera, neprikosnovenog fajtera, možda i najvećeg svih vremena. Šteta je što taj Španac nije osvojio više tokom svoje karijere, ali je i danas, u svojim teniski poznim godinama, ozbiljna prepreka svakom ko stane sa druge strane mreže i niko, pa ni oni najbolji kada ga vide na svojoj strani žreba ne kažu Wow, nego, gde baš on... "Vadio je on mast" svima redom. I Đokoviću i Federeru i Nadalu a o "sitnoj boraniji" da ne pričamo!

Jova

pre 9 godina

Nikad ne treba zamjeniti želju za izvjesnost.

Zato neću iznositi želje, koje su u Novakovom slučaju, realno, najviše moguće.


PS:jedva čekam da sezona valjano počne i nadam se da će Novak igrati kako zna i umije. Uvjek iznova uhvatim sebe kako se naivno nadam da je tenis ono što vidimo, samo igra. Igra koju naš Novak, samo kad hoće/može, igra najbolje.

Pozdrav svima

Predo

pre 9 godina

Kao i obično, tekst na nivou Tenis Magazina, ono što nama nedostaje - analitičko, a ne tabloidno novinarstvo.
Jeste, ima mnogo otvorenih pitanja i nepoznanica. Recimo, Nadal i Federer. Nadal će izgleda sve baciti opet na sezonu šljake i Rolan Garos. Nema opravdanja za ono što je danas pokazao, bez obzira na pauzu. Federer teško da može biti bolji nego prošle godine, ali sigurno će osvojiti poneki manji turnir. Mislim da će se Vavrinka vratiti gde je godinama bio. Osvojio je GS i Masters, zaradio novac. Da bi to ponovio, mora da trenira kao lud, ne verujem da je toliko motivisan. Čiliću su se poklopile kockice na jednom turniru. Mislim da on i Ivanišević nemaju formulu, jednostavno se desilo i oni ne znaju kako da to ponove. Nišikori je strašan igrač, ali nema snage za veliki turnir. Raonić je jednostran i prekrupan i nikad neće biti na nivou Del Potra, koji je veliki kapacitet, ali ga ubiše povrede. Dimitrov nema konstantnost i teži atraktivnosti. Marej je napravio glupost sa angažovanjem Morezmo. Sigurno je da mu ona može objasniti kako da pobedi Serenu Vilijams, ali to on može i bez trenera.
Đoković još uvek napreduje i sve je bolji igrač i sve će zavisiti od toga koliko je "gladan" uspeha. Puno zavisi od Australije.
Napokon imamo mlade igrače, ali još ni jedan od njih nije u stanju da osvoji GS ili bude top 5 igrač. Biće zanimljivo gledati koji od njih če se nametnuti kao predvodnik. Imam osećaj da će Kirgios jednom osvojiti Vimbldon

Pariski kejovi

pre 9 godina

Nišikori će najviše napredovati i popeće se do druge pozicije. prvomesto će biti rezervisano za neprikosnovenog Noleta, koji ove sezone uzima sve što može da se uzme i tako preskače na večnoj istoriskog tabeli po broju osvojenih "gren slemova" redom Agasija, Lendla i Džimi Konorsa i dostiže Borga, s kojim će pdeliti četvro mesto besmrtnih. Automatski ulazi i u krug onih igrača koji dele četvrtu poziciju po broju godina provedenih kao broj jedan, a to su Lendl, Mekinro i Nadal, iza Samprasa, Federera i Konorsa. U finansijskom smislu ostaje biće među prvom trojicom najplaćenijih igrača svih vremena. Jednostavno, sazreo je u poptunosti, i njegov raskošan talenat će se u potpunosti razviti i dokazati. Ostali će varirarti. Nadal gubi bitku sa svojim načinom treninga i ukupnim konceptom bavlje ja ovim sportom, a Federer sa biologijom, odnosno vremenom. Marej će se podići, ali samo do trećeg mesta. Ferer će se držati još neko vreme, a definitivan prodor u vrh i borbu za četvrto mesto će voditi Raonić i Marin Čilić. Borna će se ubrzano razvijati i napraviti par sjajnih rezultata, Dimitrov će napredovati, ali još uvek lagano. Očekuje se i uspešan povratak Del Potra. Sve u svemu, živi bili pa videli.

ja

pre 9 godina

Od 2011.pa na ovamo Novak je ubedljivo najkonstantniji igrac od svih(izuzetak je mozda prosla godina gde je zacudjujuce(s obzirom na godine)to bio Federer,ali je Djokovic uprkos tome bio br 1 na kraju 2014) i to od njega ocekujem i ove godine.To je ono sto mu donosi broj jedan i mislim da niko ne moze prvo mesto da mu ugrozi bar na kraju godine.Federeru naravno naklon do poda pre svega za 2014.gde su titule izostale(kad se uzme br finala u obzir),ali konatantnost koju je pokazao je za divljenje.Ne verujem da ce to bas ponoviti 2015 ali mislim da ce otici korak dalje(do titule) na nekom GS(najverovatnije Vimbldonu).Sto se Nadala tice on ce se sigurno vratiti e sad kakvoj formi pre svega na betonu i travi to je druga stvar.Pogotovu sto ni on vise nije bas mlad-ove godine puni 29.Za ocekivati je da na sljaci bude usesan,mada se nadam da Novak ove godine moze do RG jer mislim da tu niko sem Novaka(Soderlinga nekada)ne moze da ga ugrozi.Nadam se mnogo boljoj igri ove godine od Mareja i Del Potra(kad se bude vratio),jer osim njih mislim da niko ne moze da ugrozi vodeci trio(bar ne na vise od par turnira).I mislim da Varinka nece ponoviti 2014.ali da definitivno zasluzuje da bude u vrhu jer igra prelep tenis(za razliku od "mladih nada"(drvoseca) Raonica i Cilica)i kad igra na svom maksimumu moze da pobedi bilo koga,tako da bi moglo da se desi da mozda osvoji jos jedan GS.Od ovih mladih nada ne ocekujem previse,mozda Nisikori ako ga zaobidju povrede.

sasa jokic

pre 9 godina

Noleta su prosle godine "uzdrmavali" dogadjaji van terena. Ove godine ulazi mnogo stabilnijim i sa manje tema za razmisljanje. Mnogo ocekumem od njega u ovoj godini.
Rodja je bljesnuo prosle godine, videcemo kako ce biti ove, sigurnomje da je povratio autoritet koji je 2012 i 2013 izgubio, i da ga mladji teze pobedjuju.
Rafa ko Rafa, ne bi se slozio da je najuporniji sportista, jer mu pauze traju neprihvatljivo dugo, toliko dugo, da sve vise i vise izaziva sumnje u regularnost.
Endi standardno bije bitku sam sa sobom, i tesko je predvideti sta ce da uradi.
Ostali su tu da bljesnu na ponekom turniru, i nikada se ne zna ko ce kada iskociti, ali nikomnije ni blizu prvoj trojki. Moguce je da Kei uradi nesto vise, ako ga ne sprece povrede.

Civokvi

pre 9 godina

Pokušavam da predvidim šampione na grend slem turnirima u 2015, ali mi baš ne polazi za rukom. Najpredvidljiviji je svakako Rolan Garos, gde ne verujem da neko sem Rafe i Novaka ima velike šanse. Novak svakako ne bi trebalo da se previše opterećuje tom titulom. Pa i da je nikada ne osvoji, nije taj turnir vredan propuštanja većeg dela ostatka sezone da bi se dobro spremio za njega, kao što to radi Nadal. Mnogo mi je milija Noletova konstantnost. Što se tiče Vimbldona, ne verujem da Nole može da odbrani tu titulu, jer na travi i dalje nema toliko "pokriće", kao na preostale dve podloge. Tu bi Federer mogao da ima lepu šansu, mada slabiju nego prošle godine, kao i Mari, ako bude u formi, i Dimitrov. Grend slemovi na tvrdim podlogama su uvek sadržali najviše iznenađenja, tako da tu najpre treba očekivati proboj Raonića i Nišikorija. Biću vrlo iznenađn ako nijedan od njih dvojice ne stigne bar do jednog finala. U Australiji i Americi je Novak najveći favorit, ali manji nego Nadal u Parizu. I ne očekujem da Vavrinka i Čilić odbrane svoje titule.

SUMP

pre 9 godina

Federer u godinama, Nadal vise povreden nego sto je na terenu, Mari nije pokazao nista posebno u protekloj godini. Nema ko da izade Noletu na crtu na pravi nacin. Ocekujem najmanje dve gren-slem titule, a ako uspe da osvoji ROlan Garos zaista ce biti kralj.

danilo

pre 9 godina

Opet odličan tekst ali možda malo više hrabrosti u prognozama bi dalo više "šmeka".
A kod prognoza kiksnu i najveći stručnjaci na svetu, oprašta se to.
I mislim da je preterao kada je napisao da je Rafa najuporniji i najposvećeniji sportista u istoriji jer svi vrhunski igrači, u svim sportovima jesu posvećeni i uporni da više ne može.
Sećam se kada su Lendla pitali zašto nema devojku a čovek im lepo rekao da nema vremena jer trenira 8 sati, spava 8 sati i razmišlja o tenisu 8 sati.
Moja prognoza je da će Nole imati sjajnu godinu, da će Fedex imati jedan ili dva bleska a od mladih najviše izgleda ipak dajem Raoniću, jer ima bar jedan segment igre koji nema niko drugi.
Mislim da Dimitrovu nedostaje onaj šampionski gen.
Rafu i Endija jednostavno nije moguće prognozirati jer zavisi jako mnogo od stanja njihovih tela i duša.
Nišikori i Čilić teško mogu da ponove igru sa US Opena a jedino sa tom igrom mogu do slave.
Čini mi se da je Nišikori za nijansu bliži.
Od klinaca ne vidim nikoga ni blizu prvoj desetorici.
Znači, čekamo Noleta da eksplodira u ovoj godini!

danilo

pre 9 godina

Opet odličan tekst ali možda malo više hrabrosti u prognozama bi dalo više "šmeka".
A kod prognoza kiksnu i najveći stručnjaci na svetu, oprašta se to.
I mislim da je preterao kada je napisao da je Rafa najuporniji i najposvećeniji sportista u istoriji jer svi vrhunski igrači, u svim sportovima jesu posvećeni i uporni da više ne može.
Sećam se kada su Lendla pitali zašto nema devojku a čovek im lepo rekao da nema vremena jer trenira 8 sati, spava 8 sati i razmišlja o tenisu 8 sati.
Moja prognoza je da će Nole imati sjajnu godinu, da će Fedex imati jedan ili dva bleska a od mladih najviše izgleda ipak dajem Raoniću, jer ima bar jedan segment igre koji nema niko drugi.
Mislim da Dimitrovu nedostaje onaj šampionski gen.
Rafu i Endija jednostavno nije moguće prognozirati jer zavisi jako mnogo od stanja njihovih tela i duša.
Nišikori i Čilić teško mogu da ponove igru sa US Opena a jedino sa tom igrom mogu do slave.
Čini mi se da je Nišikori za nijansu bliži.
Od klinaca ne vidim nikoga ni blizu prvoj desetorici.
Znači, čekamo Noleta da eksplodira u ovoj godini!

Predo

pre 9 godina

Kao i obično, tekst na nivou Tenis Magazina, ono što nama nedostaje - analitičko, a ne tabloidno novinarstvo.
Jeste, ima mnogo otvorenih pitanja i nepoznanica. Recimo, Nadal i Federer. Nadal će izgleda sve baciti opet na sezonu šljake i Rolan Garos. Nema opravdanja za ono što je danas pokazao, bez obzira na pauzu. Federer teško da može biti bolji nego prošle godine, ali sigurno će osvojiti poneki manji turnir. Mislim da će se Vavrinka vratiti gde je godinama bio. Osvojio je GS i Masters, zaradio novac. Da bi to ponovio, mora da trenira kao lud, ne verujem da je toliko motivisan. Čiliću su se poklopile kockice na jednom turniru. Mislim da on i Ivanišević nemaju formulu, jednostavno se desilo i oni ne znaju kako da to ponove. Nišikori je strašan igrač, ali nema snage za veliki turnir. Raonić je jednostran i prekrupan i nikad neće biti na nivou Del Potra, koji je veliki kapacitet, ali ga ubiše povrede. Dimitrov nema konstantnost i teži atraktivnosti. Marej je napravio glupost sa angažovanjem Morezmo. Sigurno je da mu ona može objasniti kako da pobedi Serenu Vilijams, ali to on može i bez trenera.
Đoković još uvek napreduje i sve je bolji igrač i sve će zavisiti od toga koliko je "gladan" uspeha. Puno zavisi od Australije.
Napokon imamo mlade igrače, ali još ni jedan od njih nije u stanju da osvoji GS ili bude top 5 igrač. Biće zanimljivo gledati koji od njih če se nametnuti kao predvodnik. Imam osećaj da će Kirgios jednom osvojiti Vimbldon

SUMP

pre 9 godina

Federer u godinama, Nadal vise povreden nego sto je na terenu, Mari nije pokazao nista posebno u protekloj godini. Nema ko da izade Noletu na crtu na pravi nacin. Ocekujem najmanje dve gren-slem titule, a ako uspe da osvoji ROlan Garos zaista ce biti kralj.

Civokvi

pre 9 godina

Pokušavam da predvidim šampione na grend slem turnirima u 2015, ali mi baš ne polazi za rukom. Najpredvidljiviji je svakako Rolan Garos, gde ne verujem da neko sem Rafe i Novaka ima velike šanse. Novak svakako ne bi trebalo da se previše opterećuje tom titulom. Pa i da je nikada ne osvoji, nije taj turnir vredan propuštanja većeg dela ostatka sezone da bi se dobro spremio za njega, kao što to radi Nadal. Mnogo mi je milija Noletova konstantnost. Što se tiče Vimbldona, ne verujem da Nole može da odbrani tu titulu, jer na travi i dalje nema toliko "pokriće", kao na preostale dve podloge. Tu bi Federer mogao da ima lepu šansu, mada slabiju nego prošle godine, kao i Mari, ako bude u formi, i Dimitrov. Grend slemovi na tvrdim podlogama su uvek sadržali najviše iznenađenja, tako da tu najpre treba očekivati proboj Raonića i Nišikorija. Biću vrlo iznenađn ako nijedan od njih dvojice ne stigne bar do jednog finala. U Australiji i Americi je Novak najveći favorit, ali manji nego Nadal u Parizu. I ne očekujem da Vavrinka i Čilić odbrane svoje titule.

sasa jokic

pre 9 godina

Noleta su prosle godine "uzdrmavali" dogadjaji van terena. Ove godine ulazi mnogo stabilnijim i sa manje tema za razmisljanje. Mnogo ocekumem od njega u ovoj godini.
Rodja je bljesnuo prosle godine, videcemo kako ce biti ove, sigurnomje da je povratio autoritet koji je 2012 i 2013 izgubio, i da ga mladji teze pobedjuju.
Rafa ko Rafa, ne bi se slozio da je najuporniji sportista, jer mu pauze traju neprihvatljivo dugo, toliko dugo, da sve vise i vise izaziva sumnje u regularnost.
Endi standardno bije bitku sam sa sobom, i tesko je predvideti sta ce da uradi.
Ostali su tu da bljesnu na ponekom turniru, i nikada se ne zna ko ce kada iskociti, ali nikomnije ni blizu prvoj trojki. Moguce je da Kei uradi nesto vise, ako ga ne sprece povrede.

Pariski kejovi

pre 9 godina

Nišikori će najviše napredovati i popeće se do druge pozicije. prvomesto će biti rezervisano za neprikosnovenog Noleta, koji ove sezone uzima sve što može da se uzme i tako preskače na večnoj istoriskog tabeli po broju osvojenih "gren slemova" redom Agasija, Lendla i Džimi Konorsa i dostiže Borga, s kojim će pdeliti četvro mesto besmrtnih. Automatski ulazi i u krug onih igrača koji dele četvrtu poziciju po broju godina provedenih kao broj jedan, a to su Lendl, Mekinro i Nadal, iza Samprasa, Federera i Konorsa. U finansijskom smislu ostaje biće među prvom trojicom najplaćenijih igrača svih vremena. Jednostavno, sazreo je u poptunosti, i njegov raskošan talenat će se u potpunosti razviti i dokazati. Ostali će varirarti. Nadal gubi bitku sa svojim načinom treninga i ukupnim konceptom bavlje ja ovim sportom, a Federer sa biologijom, odnosno vremenom. Marej će se podići, ali samo do trećeg mesta. Ferer će se držati još neko vreme, a definitivan prodor u vrh i borbu za četvrto mesto će voditi Raonić i Marin Čilić. Borna će se ubrzano razvijati i napraviti par sjajnih rezultata, Dimitrov će napredovati, ali još uvek lagano. Očekuje se i uspešan povratak Del Potra. Sve u svemu, živi bili pa videli.

Brejk u petom

pre 9 godina

Za iskrene navijace Novaka: Prvo skoci pa reci hop! Ne treba forsirati nikakve dalekosezne ciljeve, vec mec po mec, turnir po turnir, a ne zec na raznju, zec u sumi!

Dorćolac

pre 9 godina

Sve više sam ubeđenja da je naš novinar Saša malo pregrub u ocenama Novaka, a sve u težnji da bude objektivan. Jer staviti naslov da je 2015 godina neizvesna, onda kad nikada nije bila izvesnija je mali kiks. Neko dole napisa kako je trebalo malo više hrabrosti u prognozama-tačno!
Sve se skockalo u 2015 godini da terazije prevagnu u Srbiju. Nema više napumpane velike četvorke, Velika trojka je okrnjena a od mladih lavova niko još nije dorastao Novaku. Nikada nije bolje izgledao na terenu, nikada nije bio toliko dominantan, toliko samouveren, toliko elastičan, brz i moćan. Ove godine, sve što bude hteo da uzme, osvojiće! Sva četiri Gren Slema i Sinsinati, ali da žrtvuje Montreal. Toliko, pozdrav!

Milos

pre 9 godina

Kada Novak igra svoj najbolji tenis, nijedan, ni Rafa, ni Rodja a ni ostali sa svojim najboljim tenisom mu nisu blizu... Prognoza je da ce tokom 2015.-e Nole igrati najbolji tenis, a ostali neka skupljaju tanjire...

Spiridon

pre 9 godina

Voleo bih da Nole osvoji ove godine sva četiti GS, ali juče sam, prvi put, u drugom setu, kod rezultata 3:0, za Noleta, uzašao da prošetam i nisam se, uz put, u kafeima, zanimao za rezultat. I pre sam odlazio u šetnje, ali od muke, kod neizvoesnih rezultata....Hoću da kažem, da bih voleo da Nole prestigne i Federera po broju GS, ali tenisa tada neće biti zanimljiv, ukolko svoje protivnike bude razvaljivao kao juče Vavrinku. I još jednom ponavljam voleo bih da ih sve razvaljuje, ali to onda neće biti zanimljivo za gledanje....

duduk

pre 9 godina

1.Novak neće osvojiti sve masterse i GS.
2.Nadal će osvojiti jedan GS(ne RG)
3.Federer neće osvojiti RG.
4.Velika trojka neće osvojiti sve GS.
5.Srbija će izbaciti Hrvatsku iz DC.
6.Novak će biti br1. i sledeće godine.
7.Ferer i Federer će najaviti povlačenje.
8.Nadal će se revanširati Borni za poraz.
9.Ni jedan hrvatski teniser neće osvojiti ni masters ni GS:
10.Novak će preskočiti bar dva mesta na večnoj listi.

Observer

pre 9 godina

Novak ima veliku prednost u svakom od vaznih kriterijuma. Da li je to za njega dobro? Mislim da jeste posto je sazrro i naucio da se nosi sa raznim vrstama pritisaka. Njegova motivacija je sazrela i ukoliko ga mimoidju povrede mislim da ce biti neprikosnoven. Kao da se profilise Novakova epoha od dve-tri godine za druge neprijatne dominacije, za nas njegove navijace i postovaoce ne, za nas samo slika necega sto smo slutili da se se dogoditi. Od rivala vidim kao opasnog Nisikorija koji ima puno "stofa" i u glavi ali ima nedtabilan servis bez kojeg se ne moze nista ozbiljnije. Coric zaista podseca na Novaka ali mi se cini da je vruce glave bez obzira sto mi se jako dopada i na neki skriveni nacin bih voleo da bude Noletov naslednik, da primat ostane "u kraju" bez obzira na nase tragicne surevnjivosti i krvave budalstine. Sportisti su ipak po pravilu ambasadori normalnosti, pogotovo Novak koji je postavio nove standsrde ljudskosti u jednom zapravo neljudskom sistemu. najkrace - male su sanse da ovo ne bude Novakova, sve je pripremljeno i slozena za tako nesto.

Jorgebarabahosa

pre 9 godina

Ja sad potpisujem neka Nole osvoji Garos i Sinsinati i sasvim dovoljno za ovu godinu! Mada, ipak, lepo bi bilo vratiti krunu u Melburnu...

Jova

pre 9 godina

Nikad ne treba zamjeniti želju za izvjesnost.

Zato neću iznositi želje, koje su u Novakovom slučaju, realno, najviše moguće.


PS:jedva čekam da sezona valjano počne i nadam se da će Novak igrati kako zna i umije. Uvjek iznova uhvatim sebe kako se naivno nadam da je tenis ono što vidimo, samo igra. Igra koju naš Novak, samo kad hoće/može, igra najbolje.

Pozdrav svima

Zahvalan

pre 9 godina

Bravo za SO, bravo i za sve ostale teniske analitičare koji ovde u svojim komentarima iznose neprocenjive uvide u tenisku nauku!
Eh, kad se samo (pomalo posramljen!) setim da sam nekada (do 2011. godine) tenis smatrao dokonom zabavom prebacivanja loptice preko mreže razmažene bogataške dece...
No dobro: čovek se uči dok je živ, zar ne?

jack

pre 9 godina

Ništa bitno novo ne vidim pred početak nove sezone tako da je jedino pitanje da li će i koliko dugo Nadal i Federer moći da drže Novakov tempo.
Od novih snaga nema ništa, jedino neprijatan za Novaka može biti Nišikori ali najviše zbog svog stila igre koji je dosta sličan njegovom. Novak mora da poradi na brzom menjanju ritma igre što je prošle i pretprošle sezone dosta zapustio, upravo radi Nišikorija. Takodje, vidim da je mnogo napredovao Raonić i očekujem da će biti ove godine još bolji mada ni on ni Japanac nisu ni blizu Nadalu u Novaku koji će uzeti sve GS-ove. Federer će i dalje biti na vrhu ali je počeo previše da se plaši Novaka, ako uspe da iskontroliše taj strah možda će još jednom uspeti da ga pobedi na nekom od mastersa ali ne i na GS-u.
Happy New Year!

zoran

pre 9 godina

Sašine analize čitam ODMAH dva puta. Odlične su, nepristrasne i na srpskom jeziku definitivno nema boljih.
Saša, sam si rekao da te podsetimo. Zaboravio si Davida Ferera, neprikosnovenog fajtera, možda i najvećeg svih vremena. Šteta je što taj Španac nije osvojio više tokom svoje karijere, ali je i danas, u svojim teniski poznim godinama, ozbiljna prepreka svakom ko stane sa druge strane mreže i niko, pa ni oni najbolji kada ga vide na svojoj strani žreba ne kažu Wow, nego, gde baš on... "Vadio je on mast" svima redom. I Đokoviću i Federeru i Nadalu a o "sitnoj boraniji" da ne pričamo!

Kico

pre 9 godina

Sve ispod 2 grand slema i 4-5 mastersa ce biti neuspeh za Djokovica.
Bilo bi dobro da kompletira i karijerni slem i masters krune.
Kao sto je Federer uspeo da iskoristi svoj nalet i dve godine za red osvajao po 3 slema, tako treba i Djokovic ukoliko zeli da bude u konkurenciji za top 3 tenisera ikad.

Nadal i Federer su zauzeli svoja mesta i cekaju Novaka.

goggo

pre 9 godina

,,Đokovićevoj psihi i formi ne može ući u trag, a kamoli nešto pouzdano predvideti``...pa o cemu ti to pricas,moj Sasa..Kakva godina neizvesnosti kada je Nole podigao nivo svog tenisa na dve klase iznad svih.Po meni,pitanje je samo hoce li osvojiti tri ili cetiri GS,ostalima mrvice.Predvidjam DOMINACIJU vecu od one 2011,jer put do NAJVECEG svih vremena je samo taj..

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Očekujem da će budućnost tenisa biti Kirijos, Borna, Tim, Zverev i ta ekipa. Vidi se da ti momci grizu i imaju talenta. Dimitrov, Raonić, Nišikori, Tomik (ne voli da ga zovu Tomić) i Čilić su tu da popune rupe, nisu najeći kalibar. O njima se pričalo jer nije imalo o kom drugom, a da nije prva trojka (ili četvorka, kako ko voli. Za mene su tri i po). Nekako očekujem dominaciju Noleta ove godine, batrganje Federera, dobru Nadalovu sezonu na šljaci i pauzu posle Vimbldona (povreda ili šta već) i poneki bljesak Mareja. Od onih nadolazećih klinaca očekujem da počnu ozbiljno da ugrožavaju Noleta od 2016. Posebno ako izdominira ovu sezonu, što vuče na to, često sleduje pad nakon velike dominacije. Tako da će ova sezona, prema mom mišljenju, biti dosadna i predvidiva i služiće novajlijama da malo više pokažu zube a Noletu da pokuša uzme te RG i Sinsinati.

deki

pre 9 godina

Mislim da Novak igra previse turnira u godini I nekako pred svaki GS psihicki ispuse. Federer vise nije u stanju da osvoji bilo sta vec dugi niz godina I vodjen je jedino svojim egom I sponzorima.

drago

pre 9 godina

Teska godina za procjenu. Jedino je Novak konstanta (zdrav i u najboljim godinama), Federer je u godinama a Murray i Nadal imaju probleme sa ozlijedama.
Nishikori, Dimitrov i Raonic bi se trebali nastaviti razvijati. Cilic i Borna takodjer.

ni klot, ni frket

pre 9 godina

@Pariski kejovi

Prognoza ti je previse realna (jedini rizik - opklada na Nishikorija), toliko realna da se sigurno nece obistiniti. Mozda "neprikosnoveni Nole", od koga bi se, objektivno, zaista moralo ocekivati da u nastupajucoj godini osvoji bar 2 GS-a, iz nje izadje kao Kralj Bez Zemlje. Mozda Cilic iscili. Mozda Borna osvoji Wimbledon i udje medju prva 4. A mozda Wimbledon osvoji i Nadal, nakon sto ispadne u drugom kolu RG-a od Troickog. Mozda povratak Del Potra bude toliko uspesan, da on uzme 2 GS-a. Mozda si od svega pogodio samo za Nishikorija. S tim sto ce na prvom mestu biti Wawrinka.

Bruguera

pre 9 godina

Voleo bih da gledamo mecheve Djokovica i Nishikorija kad su obojica i zdravi i bar u solidnoj formi jer to obecava u svakom smislu! Nadam se da ce i Marej podici nivo pre svega fizicke spreme a onda je sve moguce, jer onaj forhend sa US opena bas protiv Djokovica je nesto cemu se moramo pokloniti, kad krene da ga udara to su projektili! Naravno najvise ocekujem od Novaka, Beker je postao deo uigranog tima, osvojili su GS zajedno, na privatnom planu nema vise turbulencija (koje su verujem bile jedan od glavnih razloga ipak neuspeha na US openu)! Mislim da ovo moze biti godina apsolutne dominacije jednog coveka u tenisu, kako je Novak posvecen i motivisan znamo svi, ako osvoji Australiju i da sebi vetar u ledja onda ni 2011.nece biti reper!

ja

pre 9 godina

Od 2011.pa na ovamo Novak je ubedljivo najkonstantniji igrac od svih(izuzetak je mozda prosla godina gde je zacudjujuce(s obzirom na godine)to bio Federer,ali je Djokovic uprkos tome bio br 1 na kraju 2014) i to od njega ocekujem i ove godine.To je ono sto mu donosi broj jedan i mislim da niko ne moze prvo mesto da mu ugrozi bar na kraju godine.Federeru naravno naklon do poda pre svega za 2014.gde su titule izostale(kad se uzme br finala u obzir),ali konatantnost koju je pokazao je za divljenje.Ne verujem da ce to bas ponoviti 2015 ali mislim da ce otici korak dalje(do titule) na nekom GS(najverovatnije Vimbldonu).Sto se Nadala tice on ce se sigurno vratiti e sad kakvoj formi pre svega na betonu i travi to je druga stvar.Pogotovu sto ni on vise nije bas mlad-ove godine puni 29.Za ocekivati je da na sljaci bude usesan,mada se nadam da Novak ove godine moze do RG jer mislim da tu niko sem Novaka(Soderlinga nekada)ne moze da ga ugrozi.Nadam se mnogo boljoj igri ove godine od Mareja i Del Potra(kad se bude vratio),jer osim njih mislim da niko ne moze da ugrozi vodeci trio(bar ne na vise od par turnira).I mislim da Varinka nece ponoviti 2014.ali da definitivno zasluzuje da bude u vrhu jer igra prelep tenis(za razliku od "mladih nada"(drvoseca) Raonica i Cilica)i kad igra na svom maksimumu moze da pobedi bilo koga,tako da bi moglo da se desi da mozda osvoji jos jedan GS.Od ovih mladih nada ne ocekujem previse,mozda Nisikori ako ga zaobidju povrede.

Joca 011

pre 9 godina

@… i cela prethodna sezona adekvatno pokazuje koliko se Đokovićevoj psihi i formi ne može ući u trag …

Ne radi se o Noletovoj nepostojanosti, jer je on najkonstantniji i najspremniji, niti o psihi, jer je po njoj on najjači, a i po formi je takođe naj... Sezona pokazuje samo da sve stoji ’’do prilike i do zgode’’, kako je već uobičajeno u tenis turu, a naročito s Noletom u vezi, pa će tako biti, cenim, i ove godine, i zato predviđanje treba izbegavati.
.

gordan

pre 9 godina

izvanredan novogodisnji poklon od Sase, njegova vec uobicajna, izvanredna analiza i komentar, hvala mu na pravom uvodu u novu tenisku sezonu. Sta ce u njoj biti, zaista je tesko predvideti, kao sto je neko vec prokomentarisao, vec 2-3 godine smo proglasavali Noleta apsolutno dominantnim (sto dobrim delom i jeste bio), i glavnim kandidatom za sva 4 GS, ali smo se morali zadovoljavati sa po jednim po sezoni, sto je po svim objektivnim kriterijumima neuspeh. nadam se da ce ova biti drugacija, ali... sto se ostalih tice, slazem se da Fed vise nece osvojiti GS, kada to nije uspeo na US Open prosle godine, ne vidim da ce ove godine biti bolji. Nadal vec godinama igra pametno, fokusira se na sezonu na sljaci, jos malo gura do US Open i onda digne ruke (koliko se secam, od 2008 ili cak 2006 je osvojio samo jedan turnir posle US Open), tako da ce biti tesko osvojiti RG. Ostali, narocito ovakvi GS sampioni kao Vavrinka i Cilic, koji su to osvojili sticajem okolnosti (mada su na tim turnirima igrali dobro), ne verujem da mogu ni priblizno tako dobro. Malo me cude komentari da je Vav imao super sezonu, osim AU Open i Monaka, ostalo je bilo poprilicno prosecno. Od nabrojanih mladih ne vidim nikoga ko ima GS "materijal", Nishikori je svakako najbolji medju njima, ali ne verujem da ce odjednom postati imun na povrede. Bice interesantno, i ne sumnjam da cemo svi potrositi dosta nerava i na tenis...

Banezi

pre 9 godina

Djoković osvaja Australijen open i Us open, Nadal ili Djoković Rolan Garos a Federer Vimbldon. Masterse će podeliti Djoković, Nadal, Federer i Marej. Možda Federer kratko prestigne Djokovića na prvom mestu atp liste ali teško. Na kraju godine 95 posto će Djoković biti prvi.

DMD

pre 9 godina

Ovo je ljudi stvarno neverovatno (Ozmin tekst, naravno, odličan), ali komentar...strašno. Sve same prognoze. Tri godine slušam, od kraj 2011. da će Nole osvojiti sva kalendarski slem ili bar tri, a on je za te tri godine osvojio 3 slema, jedan po godina, dok je Nadal sa svim onim pauzama za isti period osvojio četri! Od kraja 2011. Nadala šaljete u penziju i tri gode. sanjate da će Nole osvojiti RG. I to je bolna tačka. ne verujem da će ga osvojiti ni ove, osvojiće Nadal. Ništa se neće znati posle AO, znaće se posle USO. Ne znam koliko će Nole slemova osvojiti, a koliko Nadal. Pretpostavljam da će njih dvojica voditi glavnu reč i da će im Marej opasno pretiti. Ako igra kao protiv Nadala koji doduše juče nije ni mogao biti u top formi. Federer neće osvojiti slem, jedino to mogu 99 posto da tvrdim,i mislim da će Nole i Nadal osvojiti bar 1 slem i da će neko od njih osvojiti dva slema, al nemam pojma ko.

strpljenje je vrlina

pre 9 godina

Kada bi smo znali ko ce pobediti ne bi smo gledali meceve. A dao Bog da svi ostanu zdravi i da gledamo dobre meceve kao sto smo imali prilike prethodnih 5-6 godina. Razmislite, sledecih nekoliko decenija ce se pricati kako su ovo bile najbolje godine muskog tenisa ikada a mi imamo prilike da ih gledamo uzivo!
Nadam se da ce ove godine Nole dominirati i da ce sezona biti jako dosadno svima osim njegovim navijacima.

Ivan Joksimovic

pre 9 godina

Nezahvalno je bilo sta prognozirati u tenisu, a narocito kada su u pitanju slemovi. No ipak, mislim da su ove godine sve karte na Novakovoj strani. Daj boze da ostane fokusiran i da ga zaobidju povrede jer od svih on je u ovom trenutku najkonstantniji, ili bar izgleda tako. Zbog toga moja ocekivanja su da Novak uzme Australiju i Roland i to bez Rafe u finalu u Parizu. Ta titula bi mogla prilicno da mu iscrpi emocije pa ocekujem kiks na Vimbldonu ali i senzaciju u vidu neke neke nove zvezde koja bi mogla da ga osvoji. A nakon toga verujem da ce se novak u Americi okititi i trecim slemom u sezoni.

Sto se drugih turnira tice, ocekujem napad na Rim i Monte Karlo kao uvertiru za Francusku, Majami nece smeti da propusti i prilicno se nadam Sinsinatiju.

Pariski kejovi

pre 9 godina

Nišikori će najviše napredovati i popeće se do druge pozicije. prvomesto će biti rezervisano za neprikosnovenog Noleta, koji ove sezone uzima sve što može da se uzme i tako preskače na večnoj istoriskog tabeli po broju osvojenih "gren slemova" redom Agasija, Lendla i Džimi Konorsa i dostiže Borga, s kojim će pdeliti četvro mesto besmrtnih. Automatski ulazi i u krug onih igrača koji dele četvrtu poziciju po broju godina provedenih kao broj jedan, a to su Lendl, Mekinro i Nadal, iza Samprasa, Federera i Konorsa. U finansijskom smislu ostaje biće među prvom trojicom najplaćenijih igrača svih vremena. Jednostavno, sazreo je u poptunosti, i njegov raskošan talenat će se u potpunosti razviti i dokazati. Ostali će varirarti. Nadal gubi bitku sa svojim načinom treninga i ukupnim konceptom bavlje ja ovim sportom, a Federer sa biologijom, odnosno vremenom. Marej će se podići, ali samo do trećeg mesta. Ferer će se držati još neko vreme, a definitivan prodor u vrh i borbu za četvrto mesto će voditi Raonić i Marin Čilić. Borna će se ubrzano razvijati i napraviti par sjajnih rezultata, Dimitrov će napredovati, ali još uvek lagano. Očekuje se i uspešan povratak Del Potra. Sve u svemu, živi bili pa videli.

Milos

pre 9 godina

Kada Novak igra svoj najbolji tenis, nijedan, ni Rafa, ni Rodja a ni ostali sa svojim najboljim tenisom mu nisu blizu... Prognoza je da ce tokom 2015.-e Nole igrati najbolji tenis, a ostali neka skupljaju tanjire...

ni klot, ni frket

pre 9 godina

@Pariski kejovi

Prognoza ti je previse realna (jedini rizik - opklada na Nishikorija), toliko realna da se sigurno nece obistiniti. Mozda "neprikosnoveni Nole", od koga bi se, objektivno, zaista moralo ocekivati da u nastupajucoj godini osvoji bar 2 GS-a, iz nje izadje kao Kralj Bez Zemlje. Mozda Cilic iscili. Mozda Borna osvoji Wimbledon i udje medju prva 4. A mozda Wimbledon osvoji i Nadal, nakon sto ispadne u drugom kolu RG-a od Troickog. Mozda povratak Del Potra bude toliko uspesan, da on uzme 2 GS-a. Mozda si od svega pogodio samo za Nishikorija. S tim sto ce na prvom mestu biti Wawrinka.

deki

pre 9 godina

Mislim da Novak igra previse turnira u godini I nekako pred svaki GS psihicki ispuse. Federer vise nije u stanju da osvoji bilo sta vec dugi niz godina I vodjen je jedino svojim egom I sponzorima.

Dorćolac

pre 9 godina

Sve više sam ubeđenja da je naš novinar Saša malo pregrub u ocenama Novaka, a sve u težnji da bude objektivan. Jer staviti naslov da je 2015 godina neizvesna, onda kad nikada nije bila izvesnija je mali kiks. Neko dole napisa kako je trebalo malo više hrabrosti u prognozama-tačno!
Sve se skockalo u 2015 godini da terazije prevagnu u Srbiju. Nema više napumpane velike četvorke, Velika trojka je okrnjena a od mladih lavova niko još nije dorastao Novaku. Nikada nije bolje izgledao na terenu, nikada nije bio toliko dominantan, toliko samouveren, toliko elastičan, brz i moćan. Ove godine, sve što bude hteo da uzme, osvojiće! Sva četiri Gren Slema i Sinsinati, ali da žrtvuje Montreal. Toliko, pozdrav!

Banezi

pre 9 godina

Djoković osvaja Australijen open i Us open, Nadal ili Djoković Rolan Garos a Federer Vimbldon. Masterse će podeliti Djoković, Nadal, Federer i Marej. Možda Federer kratko prestigne Djokovića na prvom mestu atp liste ali teško. Na kraju godine 95 posto će Djoković biti prvi.

danilo

pre 9 godina

Opet odličan tekst ali možda malo više hrabrosti u prognozama bi dalo više "šmeka".
A kod prognoza kiksnu i najveći stručnjaci na svetu, oprašta se to.
I mislim da je preterao kada je napisao da je Rafa najuporniji i najposvećeniji sportista u istoriji jer svi vrhunski igrači, u svim sportovima jesu posvećeni i uporni da više ne može.
Sećam se kada su Lendla pitali zašto nema devojku a čovek im lepo rekao da nema vremena jer trenira 8 sati, spava 8 sati i razmišlja o tenisu 8 sati.
Moja prognoza je da će Nole imati sjajnu godinu, da će Fedex imati jedan ili dva bleska a od mladih najviše izgleda ipak dajem Raoniću, jer ima bar jedan segment igre koji nema niko drugi.
Mislim da Dimitrovu nedostaje onaj šampionski gen.
Rafu i Endija jednostavno nije moguće prognozirati jer zavisi jako mnogo od stanja njihovih tela i duša.
Nišikori i Čilić teško mogu da ponove igru sa US Opena a jedino sa tom igrom mogu do slave.
Čini mi se da je Nišikori za nijansu bliži.
Od klinaca ne vidim nikoga ni blizu prvoj desetorici.
Znači, čekamo Noleta da eksplodira u ovoj godini!

SUMP

pre 9 godina

Federer u godinama, Nadal vise povreden nego sto je na terenu, Mari nije pokazao nista posebno u protekloj godini. Nema ko da izade Noletu na crtu na pravi nacin. Ocekujem najmanje dve gren-slem titule, a ako uspe da osvoji ROlan Garos zaista ce biti kralj.

Predo

pre 9 godina

Kao i obično, tekst na nivou Tenis Magazina, ono što nama nedostaje - analitičko, a ne tabloidno novinarstvo.
Jeste, ima mnogo otvorenih pitanja i nepoznanica. Recimo, Nadal i Federer. Nadal će izgleda sve baciti opet na sezonu šljake i Rolan Garos. Nema opravdanja za ono što je danas pokazao, bez obzira na pauzu. Federer teško da može biti bolji nego prošle godine, ali sigurno će osvojiti poneki manji turnir. Mislim da će se Vavrinka vratiti gde je godinama bio. Osvojio je GS i Masters, zaradio novac. Da bi to ponovio, mora da trenira kao lud, ne verujem da je toliko motivisan. Čiliću su se poklopile kockice na jednom turniru. Mislim da on i Ivanišević nemaju formulu, jednostavno se desilo i oni ne znaju kako da to ponove. Nišikori je strašan igrač, ali nema snage za veliki turnir. Raonić je jednostran i prekrupan i nikad neće biti na nivou Del Potra, koji je veliki kapacitet, ali ga ubiše povrede. Dimitrov nema konstantnost i teži atraktivnosti. Marej je napravio glupost sa angažovanjem Morezmo. Sigurno je da mu ona može objasniti kako da pobedi Serenu Vilijams, ali to on može i bez trenera.
Đoković još uvek napreduje i sve je bolji igrač i sve će zavisiti od toga koliko je "gladan" uspeha. Puno zavisi od Australije.
Napokon imamo mlade igrače, ali još ni jedan od njih nije u stanju da osvoji GS ili bude top 5 igrač. Biće zanimljivo gledati koji od njih če se nametnuti kao predvodnik. Imam osećaj da će Kirgios jednom osvojiti Vimbldon

goggo

pre 9 godina

,,Đokovićevoj psihi i formi ne može ući u trag, a kamoli nešto pouzdano predvideti``...pa o cemu ti to pricas,moj Sasa..Kakva godina neizvesnosti kada je Nole podigao nivo svog tenisa na dve klase iznad svih.Po meni,pitanje je samo hoce li osvojiti tri ili cetiri GS,ostalima mrvice.Predvidjam DOMINACIJU vecu od one 2011,jer put do NAJVECEG svih vremena je samo taj..

duduk

pre 9 godina

1.Novak neće osvojiti sve masterse i GS.
2.Nadal će osvojiti jedan GS(ne RG)
3.Federer neće osvojiti RG.
4.Velika trojka neće osvojiti sve GS.
5.Srbija će izbaciti Hrvatsku iz DC.
6.Novak će biti br1. i sledeće godine.
7.Ferer i Federer će najaviti povlačenje.
8.Nadal će se revanširati Borni za poraz.
9.Ni jedan hrvatski teniser neće osvojiti ni masters ni GS:
10.Novak će preskočiti bar dva mesta na večnoj listi.

jack

pre 9 godina

Ništa bitno novo ne vidim pred početak nove sezone tako da je jedino pitanje da li će i koliko dugo Nadal i Federer moći da drže Novakov tempo.
Od novih snaga nema ništa, jedino neprijatan za Novaka može biti Nišikori ali najviše zbog svog stila igre koji je dosta sličan njegovom. Novak mora da poradi na brzom menjanju ritma igre što je prošle i pretprošle sezone dosta zapustio, upravo radi Nišikorija. Takodje, vidim da je mnogo napredovao Raonić i očekujem da će biti ove godine još bolji mada ni on ni Japanac nisu ni blizu Nadalu u Novaku koji će uzeti sve GS-ove. Federer će i dalje biti na vrhu ali je počeo previše da se plaši Novaka, ako uspe da iskontroliše taj strah možda će još jednom uspeti da ga pobedi na nekom od mastersa ali ne i na GS-u.
Happy New Year!

Civokvi

pre 9 godina

Pokušavam da predvidim šampione na grend slem turnirima u 2015, ali mi baš ne polazi za rukom. Najpredvidljiviji je svakako Rolan Garos, gde ne verujem da neko sem Rafe i Novaka ima velike šanse. Novak svakako ne bi trebalo da se previše opterećuje tom titulom. Pa i da je nikada ne osvoji, nije taj turnir vredan propuštanja većeg dela ostatka sezone da bi se dobro spremio za njega, kao što to radi Nadal. Mnogo mi je milija Noletova konstantnost. Što se tiče Vimbldona, ne verujem da Nole može da odbrani tu titulu, jer na travi i dalje nema toliko "pokriće", kao na preostale dve podloge. Tu bi Federer mogao da ima lepu šansu, mada slabiju nego prošle godine, kao i Mari, ako bude u formi, i Dimitrov. Grend slemovi na tvrdim podlogama su uvek sadržali najviše iznenađenja, tako da tu najpre treba očekivati proboj Raonića i Nišikorija. Biću vrlo iznenađn ako nijedan od njih dvojice ne stigne bar do jednog finala. U Australiji i Americi je Novak najveći favorit, ali manji nego Nadal u Parizu. I ne očekujem da Vavrinka i Čilić odbrane svoje titule.

Spiridon

pre 9 godina

Voleo bih da Nole osvoji ove godine sva četiti GS, ali juče sam, prvi put, u drugom setu, kod rezultata 3:0, za Noleta, uzašao da prošetam i nisam se, uz put, u kafeima, zanimao za rezultat. I pre sam odlazio u šetnje, ali od muke, kod neizvoesnih rezultata....Hoću da kažem, da bih voleo da Nole prestigne i Federera po broju GS, ali tenisa tada neće biti zanimljiv, ukolko svoje protivnike bude razvaljivao kao juče Vavrinku. I još jednom ponavljam voleo bih da ih sve razvaljuje, ali to onda neće biti zanimljivo za gledanje....

sasa jokic

pre 9 godina

Noleta su prosle godine "uzdrmavali" dogadjaji van terena. Ove godine ulazi mnogo stabilnijim i sa manje tema za razmisljanje. Mnogo ocekumem od njega u ovoj godini.
Rodja je bljesnuo prosle godine, videcemo kako ce biti ove, sigurnomje da je povratio autoritet koji je 2012 i 2013 izgubio, i da ga mladji teze pobedjuju.
Rafa ko Rafa, ne bi se slozio da je najuporniji sportista, jer mu pauze traju neprihvatljivo dugo, toliko dugo, da sve vise i vise izaziva sumnje u regularnost.
Endi standardno bije bitku sam sa sobom, i tesko je predvideti sta ce da uradi.
Ostali su tu da bljesnu na ponekom turniru, i nikada se ne zna ko ce kada iskociti, ali nikomnije ni blizu prvoj trojki. Moguce je da Kei uradi nesto vise, ako ga ne sprece povrede.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Očekujem da će budućnost tenisa biti Kirijos, Borna, Tim, Zverev i ta ekipa. Vidi se da ti momci grizu i imaju talenta. Dimitrov, Raonić, Nišikori, Tomik (ne voli da ga zovu Tomić) i Čilić su tu da popune rupe, nisu najeći kalibar. O njima se pričalo jer nije imalo o kom drugom, a da nije prva trojka (ili četvorka, kako ko voli. Za mene su tri i po). Nekako očekujem dominaciju Noleta ove godine, batrganje Federera, dobru Nadalovu sezonu na šljaci i pauzu posle Vimbldona (povreda ili šta već) i poneki bljesak Mareja. Od onih nadolazećih klinaca očekujem da počnu ozbiljno da ugrožavaju Noleta od 2016. Posebno ako izdominira ovu sezonu, što vuče na to, često sleduje pad nakon velike dominacije. Tako da će ova sezona, prema mom mišljenju, biti dosadna i predvidiva i služiće novajlijama da malo više pokažu zube a Noletu da pokuša uzme te RG i Sinsinati.

Zahvalan

pre 9 godina

Bravo za SO, bravo i za sve ostale teniske analitičare koji ovde u svojim komentarima iznose neprocenjive uvide u tenisku nauku!
Eh, kad se samo (pomalo posramljen!) setim da sam nekada (do 2011. godine) tenis smatrao dokonom zabavom prebacivanja loptice preko mreže razmažene bogataške dece...
No dobro: čovek se uči dok je živ, zar ne?

Joca 011

pre 9 godina

@… i cela prethodna sezona adekvatno pokazuje koliko se Đokovićevoj psihi i formi ne može ući u trag …

Ne radi se o Noletovoj nepostojanosti, jer je on najkonstantniji i najspremniji, niti o psihi, jer je po njoj on najjači, a i po formi je takođe naj... Sezona pokazuje samo da sve stoji ’’do prilike i do zgode’’, kako je već uobičajeno u tenis turu, a naročito s Noletom u vezi, pa će tako biti, cenim, i ove godine, i zato predviđanje treba izbegavati.
.

Jorgebarabahosa

pre 9 godina

Ja sad potpisujem neka Nole osvoji Garos i Sinsinati i sasvim dovoljno za ovu godinu! Mada, ipak, lepo bi bilo vratiti krunu u Melburnu...

zoran

pre 9 godina

Sašine analize čitam ODMAH dva puta. Odlične su, nepristrasne i na srpskom jeziku definitivno nema boljih.
Saša, sam si rekao da te podsetimo. Zaboravio si Davida Ferera, neprikosnovenog fajtera, možda i najvećeg svih vremena. Šteta je što taj Španac nije osvojio više tokom svoje karijere, ali je i danas, u svojim teniski poznim godinama, ozbiljna prepreka svakom ko stane sa druge strane mreže i niko, pa ni oni najbolji kada ga vide na svojoj strani žreba ne kažu Wow, nego, gde baš on... "Vadio je on mast" svima redom. I Đokoviću i Federeru i Nadalu a o "sitnoj boraniji" da ne pričamo!

Ivan Joksimovic

pre 9 godina

Nezahvalno je bilo sta prognozirati u tenisu, a narocito kada su u pitanju slemovi. No ipak, mislim da su ove godine sve karte na Novakovoj strani. Daj boze da ostane fokusiran i da ga zaobidju povrede jer od svih on je u ovom trenutku najkonstantniji, ili bar izgleda tako. Zbog toga moja ocekivanja su da Novak uzme Australiju i Roland i to bez Rafe u finalu u Parizu. Ta titula bi mogla prilicno da mu iscrpi emocije pa ocekujem kiks na Vimbldonu ali i senzaciju u vidu neke neke nove zvezde koja bi mogla da ga osvoji. A nakon toga verujem da ce se novak u Americi okititi i trecim slemom u sezoni.

Sto se drugih turnira tice, ocekujem napad na Rim i Monte Karlo kao uvertiru za Francusku, Majami nece smeti da propusti i prilicno se nadam Sinsinatiju.

DMD

pre 9 godina

Ovo je ljudi stvarno neverovatno (Ozmin tekst, naravno, odličan), ali komentar...strašno. Sve same prognoze. Tri godine slušam, od kraj 2011. da će Nole osvojiti sva kalendarski slem ili bar tri, a on je za te tri godine osvojio 3 slema, jedan po godina, dok je Nadal sa svim onim pauzama za isti period osvojio četri! Od kraja 2011. Nadala šaljete u penziju i tri gode. sanjate da će Nole osvojiti RG. I to je bolna tačka. ne verujem da će ga osvojiti ni ove, osvojiće Nadal. Ništa se neće znati posle AO, znaće se posle USO. Ne znam koliko će Nole slemova osvojiti, a koliko Nadal. Pretpostavljam da će njih dvojica voditi glavnu reč i da će im Marej opasno pretiti. Ako igra kao protiv Nadala koji doduše juče nije ni mogao biti u top formi. Federer neće osvojiti slem, jedino to mogu 99 posto da tvrdim,i mislim da će Nole i Nadal osvojiti bar 1 slem i da će neko od njih osvojiti dva slema, al nemam pojma ko.

Jova

pre 9 godina

Nikad ne treba zamjeniti želju za izvjesnost.

Zato neću iznositi želje, koje su u Novakovom slučaju, realno, najviše moguće.


PS:jedva čekam da sezona valjano počne i nadam se da će Novak igrati kako zna i umije. Uvjek iznova uhvatim sebe kako se naivno nadam da je tenis ono što vidimo, samo igra. Igra koju naš Novak, samo kad hoće/može, igra najbolje.

Pozdrav svima

Observer

pre 9 godina

Novak ima veliku prednost u svakom od vaznih kriterijuma. Da li je to za njega dobro? Mislim da jeste posto je sazrro i naucio da se nosi sa raznim vrstama pritisaka. Njegova motivacija je sazrela i ukoliko ga mimoidju povrede mislim da ce biti neprikosnoven. Kao da se profilise Novakova epoha od dve-tri godine za druge neprijatne dominacije, za nas njegove navijace i postovaoce ne, za nas samo slika necega sto smo slutili da se se dogoditi. Od rivala vidim kao opasnog Nisikorija koji ima puno "stofa" i u glavi ali ima nedtabilan servis bez kojeg se ne moze nista ozbiljnije. Coric zaista podseca na Novaka ali mi se cini da je vruce glave bez obzira sto mi se jako dopada i na neki skriveni nacin bih voleo da bude Noletov naslednik, da primat ostane "u kraju" bez obzira na nase tragicne surevnjivosti i krvave budalstine. Sportisti su ipak po pravilu ambasadori normalnosti, pogotovo Novak koji je postavio nove standsrde ljudskosti u jednom zapravo neljudskom sistemu. najkrace - male su sanse da ovo ne bude Novakova, sve je pripremljeno i slozena za tako nesto.

Kico

pre 9 godina

Sve ispod 2 grand slema i 4-5 mastersa ce biti neuspeh za Djokovica.
Bilo bi dobro da kompletira i karijerni slem i masters krune.
Kao sto je Federer uspeo da iskoristi svoj nalet i dve godine za red osvajao po 3 slema, tako treba i Djokovic ukoliko zeli da bude u konkurenciji za top 3 tenisera ikad.

Nadal i Federer su zauzeli svoja mesta i cekaju Novaka.

ja

pre 9 godina

Od 2011.pa na ovamo Novak je ubedljivo najkonstantniji igrac od svih(izuzetak je mozda prosla godina gde je zacudjujuce(s obzirom na godine)to bio Federer,ali je Djokovic uprkos tome bio br 1 na kraju 2014) i to od njega ocekujem i ove godine.To je ono sto mu donosi broj jedan i mislim da niko ne moze prvo mesto da mu ugrozi bar na kraju godine.Federeru naravno naklon do poda pre svega za 2014.gde su titule izostale(kad se uzme br finala u obzir),ali konatantnost koju je pokazao je za divljenje.Ne verujem da ce to bas ponoviti 2015 ali mislim da ce otici korak dalje(do titule) na nekom GS(najverovatnije Vimbldonu).Sto se Nadala tice on ce se sigurno vratiti e sad kakvoj formi pre svega na betonu i travi to je druga stvar.Pogotovu sto ni on vise nije bas mlad-ove godine puni 29.Za ocekivati je da na sljaci bude usesan,mada se nadam da Novak ove godine moze do RG jer mislim da tu niko sem Novaka(Soderlinga nekada)ne moze da ga ugrozi.Nadam se mnogo boljoj igri ove godine od Mareja i Del Potra(kad se bude vratio),jer osim njih mislim da niko ne moze da ugrozi vodeci trio(bar ne na vise od par turnira).I mislim da Varinka nece ponoviti 2014.ali da definitivno zasluzuje da bude u vrhu jer igra prelep tenis(za razliku od "mladih nada"(drvoseca) Raonica i Cilica)i kad igra na svom maksimumu moze da pobedi bilo koga,tako da bi moglo da se desi da mozda osvoji jos jedan GS.Od ovih mladih nada ne ocekujem previse,mozda Nisikori ako ga zaobidju povrede.

drago

pre 9 godina

Teska godina za procjenu. Jedino je Novak konstanta (zdrav i u najboljim godinama), Federer je u godinama a Murray i Nadal imaju probleme sa ozlijedama.
Nishikori, Dimitrov i Raonic bi se trebali nastaviti razvijati. Cilic i Borna takodjer.

Brejk u petom

pre 9 godina

Za iskrene navijace Novaka: Prvo skoci pa reci hop! Ne treba forsirati nikakve dalekosezne ciljeve, vec mec po mec, turnir po turnir, a ne zec na raznju, zec u sumi!

Bruguera

pre 9 godina

Voleo bih da gledamo mecheve Djokovica i Nishikorija kad su obojica i zdravi i bar u solidnoj formi jer to obecava u svakom smislu! Nadam se da ce i Marej podici nivo pre svega fizicke spreme a onda je sve moguce, jer onaj forhend sa US opena bas protiv Djokovica je nesto cemu se moramo pokloniti, kad krene da ga udara to su projektili! Naravno najvise ocekujem od Novaka, Beker je postao deo uigranog tima, osvojili su GS zajedno, na privatnom planu nema vise turbulencija (koje su verujem bile jedan od glavnih razloga ipak neuspeha na US openu)! Mislim da ovo moze biti godina apsolutne dominacije jednog coveka u tenisu, kako je Novak posvecen i motivisan znamo svi, ako osvoji Australiju i da sebi vetar u ledja onda ni 2011.nece biti reper!

gordan

pre 9 godina

izvanredan novogodisnji poklon od Sase, njegova vec uobicajna, izvanredna analiza i komentar, hvala mu na pravom uvodu u novu tenisku sezonu. Sta ce u njoj biti, zaista je tesko predvideti, kao sto je neko vec prokomentarisao, vec 2-3 godine smo proglasavali Noleta apsolutno dominantnim (sto dobrim delom i jeste bio), i glavnim kandidatom za sva 4 GS, ali smo se morali zadovoljavati sa po jednim po sezoni, sto je po svim objektivnim kriterijumima neuspeh. nadam se da ce ova biti drugacija, ali... sto se ostalih tice, slazem se da Fed vise nece osvojiti GS, kada to nije uspeo na US Open prosle godine, ne vidim da ce ove godine biti bolji. Nadal vec godinama igra pametno, fokusira se na sezonu na sljaci, jos malo gura do US Open i onda digne ruke (koliko se secam, od 2008 ili cak 2006 je osvojio samo jedan turnir posle US Open), tako da ce biti tesko osvojiti RG. Ostali, narocito ovakvi GS sampioni kao Vavrinka i Cilic, koji su to osvojili sticajem okolnosti (mada su na tim turnirima igrali dobro), ne verujem da mogu ni priblizno tako dobro. Malo me cude komentari da je Vav imao super sezonu, osim AU Open i Monaka, ostalo je bilo poprilicno prosecno. Od nabrojanih mladih ne vidim nikoga ko ima GS "materijal", Nishikori je svakako najbolji medju njima, ali ne verujem da ce odjednom postati imun na povrede. Bice interesantno, i ne sumnjam da cemo svi potrositi dosta nerava i na tenis...

strpljenje je vrlina

pre 9 godina

Kada bi smo znali ko ce pobediti ne bi smo gledali meceve. A dao Bog da svi ostanu zdravi i da gledamo dobre meceve kao sto smo imali prilike prethodnih 5-6 godina. Razmislite, sledecih nekoliko decenija ce se pricati kako su ovo bile najbolje godine muskog tenisa ikada a mi imamo prilike da ih gledamo uzivo!
Nadam se da ce ove godine Nole dominirati i da ce sezona biti jako dosadno svima osim njegovim navijacima.