Četvrtak, 18.12.2014.

10:13

"Rodžerov tenis balet, Rafin bitka"

Nekadašnji američki teniser Džim Kurijer smatra da Rafael Nadal neće imati karijeru dugu kao Rodžer Federer.

Izvor: SO

"Rodžerov tenis balet, Rafin bitka" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

aleksandar

pre 9 godina

Naravno da volim i navijam za naseg Noleta, ali treba biti objektivan i reći da kada je rafa upotpunosti zdrav nikoga pobijediti ne može..to je pokazao sve ove protekle godine, pravi razbijač na terenu i jedino ko mu moze da parira to je nas NOVAK....

Teodosije

pre 9 godina

"Ne kaže se 'u biCi', nego 'u biTCi', prevodioče!
(Pera, 18. decembar 2014 16:15)"

Netacno! Nauci srpski jezik citaoce! Strasno je koliko polupismenog naroda imamo. Veoma dostupan internet ih je razotkrio.

tek da se zna

pre 9 godina

Davno su svjetski mediji Federera uporedili sa Mocartom i kazalida što je Amadaus u ozbiljnoj muzici ,to je Rodžer u tenisu i bez potrebe Novakovi navijači upetljaju ovdje nešto svog miljenika.Svrstavati ga u trojicu najboljih tenisera u istoriji ovog sporta je čista glupost,jer on nije ni blizu takvih teniskih veličina kao što su Sampras i Borg ,ali očito je da to rade oni koji tenis prate poslednje 4 godine.

Illmatic '94

pre 9 godina

Uz svo postovanje Djokovicu ali on je prvi sad jer konkurencija nije jaka kao pre. Secate se pre 7 godina, Davidenko,Blejk,Verdasko,Rodik,Ferer,Gaske. Tad he bili zeznuto igrati protiv njih i svi su obi mogli svakoga da izbace. Danas Conga,Cilic,Mari,Janovic,Raonic itd. Oni su svi talentovani ali ni u pola kao Davidenko i ostali iz top forme.

Nisam Tarabić, gledam kako jeste

pre 9 godina

@Bojan
Novak je zaista veliki teniski as, ali neće još pet godina biti u vrhu. Novak u 34. gosini neće igrati tenis. Jednostavno, jedini koji je to uspeo dosad jeste Federer, ali to se zasad samo jednom desilo u istoriji tenisa.

realno

pre 9 godina

@nik To je stvar ukusa, meni je Nadalov tenis fantastican, udarati top spin nije lako, a on je u stanju da to radi satima. Federer mi je dosadan, i kao pojava, i na terenu. Nole je sjajan miks ove dvojice. A Kurijer je nerealan, veliki je fan Federera, Novaka je odavno otpisao, a Rafu prosto ne voli. Nek pogleda svoje meceve, nije ni on bio neki umetnik, ne bi tom istom Nadalu uzeo ni dva gema.

dečko koji je obećavao

pre 9 godina

Eto ko je bitan. Federer i Rafael, a Novak je slučajno u vrhu jer je loptica prešla u protivničko polje kad je zakačila mrežu. To je puka slučajnost. A ova dvojica stvarno dobro igraju ovaj sport. Pravi šampioni.

Goran

pre 9 godina

Mislim da se na teniskim terenima vise nece pojaviti igrac kao sto je Novak, sa toliko elasticnosti, sa zivcima ko celicne sajle, koji je uveo najvise novih vrsta udarca i tehnike... sto su zatim redom svi koji su to mogli "poskidali".
S druge strane isto tako mislim da se nece pojaviti igrac koji igra sa takvom lakocom Kao Rodzer Federer. Ipak mislim da su sponzori ucinili dosta da on nastavi karijeru...dok ce Djokovic igrati sve dotle dok mu tenis pretstavlja zadovoljsvo.

Bojan

pre 9 godina

(Nikola, 18. decembar 2014 12:22)
ali nije stvar samo u godinama, vec i u odigranim mecevima, Federer je odigrao 1223 meca, Ferer 896, od toga onih fizicki najzahtevnijih slemova Federer preko 300, Ferer 160.
Znaci, realno, Federer jeste nesto posebno sto se tice trajanja, i ne vidim mogucnost da ga bilo ko osim mozda Novaka dostigne po tom pitanju. Federer je u top 10 13 godina (u prvih 5 11) i dobio je preko 1000 meceva, Nole je u top 10 i 5 isti broj godina 8 i na 600 pobeda je, jos 5 godina u vrhu i bice blizu.

js

pre 9 godina

Stalno kruzi prica da se Nadal dopinguje.On malo,malo,pa povredjen.Tenis je,ako ne najzahtjevniji,onda jedan od najzaht. sportova.Dje i zanoktice mogu da uticu na mec:).A jel se iko zapita kako to da Federer nikad ne vuce neku povredu.Ovi "znalci" ce reci da je to zbog njegovog nacina igre...

lukaimba

pre 9 godina

jeste balet, ali 23-10 odnos pobeda i poraza kaze nesto, a to je dominacija nadala, da se ne lazemo rafa kad igra najbolji tenis 3 federera ne mogu da ga dobiju i samo pita: koliko gemova hoces da te pustim, rodjo?

улично васпитање

pre 9 godina

Ma koji Federer ? Da li treska i lomi reket? Ne! Da li zna da imitira ?Ne! Da li se bije u grudi i arlauče kao Tarzan ?Ne! A da li voli Cecu i Miroslava Iliča Brajko moj ? Ne ! Pa sta trazi onda u tenisu ?
(parkinson, 18. decembar 2014 11:13)

Грешиш пуно. Не болујеш ти од Паркинсона. Твоја бољка се зове - недостатак кућног васпитања.

Mr. Bojangles

pre 9 godina

@gogo, 18. decembar 2014 11:19
Pa... kada bismo ovde govorili o boksu ti bi, verovatno, bio u pravu. Međutim, ovde je ipak reč o tenisu.

Novak nabija komplekse

pre 9 godina

Novaku je svejedno, jer...paaa...zna se ko vlada i ko će da vlada. A Rafa je streptomicin za Federera. Uvek bio. Fed može do finala jedino ako je Rafa u drugom delu žreba.

milan

pre 9 godina

Da, ali bi mnogi prije platili da gledaju Alija, Holifilda ili Tajsona nego Labudovo jezero.
(gogo, 18. decembar 2014 11:19) Tačno, ali to su velikani boksa, a ne tenisa.Mešaš "babe i žabe".

Garo Tz

pre 9 godina

Meni lično se puno više svidja tenis od Rafaela koji zbog svog specifičnog agesivnog načina udaranja loptice uništava i umara protivnika koji sa terena ako ga pobjedi izadje ko mrtav konj i nema ga na mapi i na turu po cijelu sezonu,igrač kao što je Nadal koji je osvojio jedan gren slem 9 puta nikada se više neće pojaviti dok je ove gravitacije. Šta sam mislio da kažem pa ako igraš protiv Nadala nema baleta moraš se njemu prilagodit i umorit se isto kao i on tu prestaje balet pozz svima

Cvele 1993 CZBG

pre 9 godina

nesto se ne vidi da Rodzerov najbolji balet ima bilo kakve sanse sa Nadalovom teskom konjicom. Siguran sam ce Nadal na kraju karijere imati vise GS od Federera. Jedini pravi rival Nadalu vec par godina unazad je ,jedini covek koji moze da ga pobedi i kad Rafa igra svoj najbolji tenis, je Novak Djokovic

jedan je rodzer

pre 9 godina

Sacekajte jos malo da pocne naredna godina tek cete videti koliko moze Federer , ako ga zdravlje posluzi svi zajedno na celu sa Novakom i Nadalom gledace Rodzeru u ledja na atp listi. zivi bili pa videli.

Kimi Haikonen

pre 9 godina

Roger je jak njegova igra tehnika kretanje to je savršenstvo i dobro je kurijer rekao kao balet ali Roger je u svojoj karijeri samo 1 jedini puta osvojio Rolangaros na podlozi koju obožavam i smatram da je ona najzahtjevnija od svih

NOLKICA

pre 9 godina

MENI SU NOLE RAFA I FEDER NA SVOJ NACIN OBELEZILE OVU ERU TENISA, NE BIH POREDILA STA JE BOLJE ILI LEPSE, U NARODU SE KAZE : NE VOLI SE ONO STE JE LEPO ,NEGO JE LEPO ONO STO SE VOLI:, JA VOLIM NOLA!

Oskar

pre 9 godina

@@@@@@BY 3.0)] (nik., 18. decembar 2014 11:23)

Da je tačno ovo što pišeš, tenis bi igrali bodibilderi a mršavi Ronaldo bi bio Elvir Katona.

Smith&Wesson

pre 9 godina

Ne zato sto je nas ali Novak je igrac koji se nalazi izmedju njih sudeci po opisu. Ima snagu a ima i tehniku, slobodno mogu da kazem da ima i jednu prednost, atletski je sposobniji u odnosu na njih.
Svaka cast na svim onim proklizavanjima bez obzira na podlogu, odnosno na sve one spage koje je nacinio vrativsi nemoguce udarce. Nikada to u svom zivotu nisam video, a pratim tenis od ranih devedesetih.
Rodzer je najbolji, sudeci po trofejima, u ovim trenucima nakon njega Nadal. Naravno, govorim o aktivnim igracima.
Poredeci ih sa onim starijim, Rodzer, Novak i Rafa su medju pet najboljih tenisera u istoriji, dok su Novak i Nadal promenili tok kojim se tenis kao sport krece, barem dok su oni aktivni kao igraci.

sasa jokic

pre 9 godina

Rodzer je No.2 jer nema Rafe DelPa a i Marej je operisao ledja, i to je jedini razlog. Kapa dole za rezultate do 2010 (mada je bila ocajna konkurencija, sto je i ove godine bilo zbog odsustva pomenutih).
Od 2010, Federer je po igri No.4-5, sto govori i osvajanje samo jedne GS titule. Stil mu je sjajan, tu nema zamerke.

js

pre 9 godina

Federerova igra je balet kad igra protiv Rodika,Hjuita,Kuertena...A tek protiv Nadala je prava balerina.Vise vrijede Nadalovi mastersi i Djokovicevi gren slemovi od Rodzerovih 17 trofeja.Vecinu je osvoio kad je bio u naponu snage i to protiv osrednjih tenisera.Da je od pocetka karijere imao za konkurenciju Rafu i Novaka ne bi imao 5 trofeja.Tehnicki gledano on je vjerovatno najsavrseniji (onaj savrseni skolski tenis),al sta mu to vrijedi protiv Rafinog stila koji je originalan i koji se u tenis u jos nije vidio.Prica o Federeru mi je kao ona "Carevo novo ruho" svi vide da je car go al cute jer ce im ovi "strucnjaci" reci da su budale ako to vide.Federer je u samom vrhu istorije tenisa,al da je najbolji teniser svih vremena...Nidje veze...

dukaduka

pre 9 godina

Ako želimo da budemo potpuno iskreni i ostavimo sa strane subjektivni osecaj prema Novaku, svaki poznavalac tenisa mora priznati da je RF najveći koji se beli imao

Nikola

pre 9 godina

Glupa naklapanja, Ferer koji je podjednako mator ko Federer daje u mečevima sebe možda i više od Rafe pa je i dalje među najboljima.

šetač

pre 9 godina

Dobro je ovo Rekao Džimi. Nole je zaista negde između ove dvojice po stilu igre. Nole zna da udari ali zna i da odigra maštovito, lepo. Daleko od toga da je Rođa ne udara, samo je ravniji sa dosta spina i baš lepo za oko. Više volim da gledam Noleta i Rođu nego Noleta i Rafu, al se ne žalim i kada se desi RafoNole ;). Zlatna era tenisa, baš smo srećno što živimo u njoj. Jednako sam srećan kao kada je Zvezda harala Evropom a ja sve to video.

Umetnicko klizanje

pre 9 godina

Jeste lepo videti eleganciju pokreta, promišljenost, tehniku, umetnost... i ko želi da u tome uživa ima bolji izbor u umetničkom klizanju. Tamo se pored izvođenja ocenjuje, pa i pobeđuje, i umetničkim utiskom.
Ali se tenis igra zbog poslednjeg poena. Lepota igre koja ne može da zada poslednji poen ispostavlja se kontraproduktivnom. Možda je ovo surovo, a možda i nije, jer se pravila ove igre unapred znaju.
.

cofi008

pre 9 godina

ja licno mislim i da ce rafa moci da izdrzi do 33 u visokom ritmu..pod uslovom da do tad ne prestigne rogera..jer mu je to glavni motiv sigurno..mislim da se vek sportista dosta produzio...medicina je haos napredovala..pa tako imamo i sumnivi tretman maticnih celija..
jeste rog stil tenisa takav da se malo trosi,ali mora i on dobro da se potrosi inace ne bi mogao da drzi korak sa ovakvim atletama

Dott

pre 9 godina

Svakim stilom mozete pobediti ukoliko ulozite potreban intenzitet. Nadal svojim stilom igre nesumljivo mora biti na najvisem intenzitetu svojih mogucnosti i sigurno da je toga svestan. Time i zrtvuje povecanu mogucnost povredjivanja i to je njegov izbor. Izabrao je da zrtvuje duzinu karijere zarad rezultata i mislim da tu ne gresi, jer postigao je rezultate vredne divljenja.
Verujem da Novak moze igrati tenis jos 5 godina i uz malo srece i mnogo rada priblizi se rezultatima pomenute dvojice, dok Nadal ukoliko nastavi na isti nacin igrati, nije nemoguce i da karijeru zavrsi pre Rodzera koji je na turu 4 godine duze od Nadala.

parkinson

pre 9 godina

Ma koji Federer ? Da li treska i lomi reket? Ne! Da li zna da imitira ?Ne! Da li se bije u grudi i arlauče kao Tarzan ?Ne! A da li voli Cecu i Miroslava Iliča Brajko moj ? Ne ! Pa sta trazi onda u tenisu ?

Boban

pre 9 godina

Kurijer ne govori realno, a mnogo favorizuje Federera. Rafa nije zaslužio da tako komentariše, a slično je tako opleo po Noletu kad je sa nepunih 18 godina izgubio u prvom kolu Australije od Safina. Kurijer je bio voditelj i posle meča upitao je Safina kako si mogao to da uradiš ovom jadnom dečku, osetila se doza malicioznosti u tom njegovom pitanju. Posle, svi znamo šta je Novak uradio. A vidimo da ni danas ništa nije nije naučio, za par godina će opet vrteti drugu ploču jer je Rafa izuzetan sportista. Zato je Sampras za njega gospodin, odmeren u izjavama i zna čovek šta govori.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Treba sacekati jos 5-6 god pa da vidimo kako ce Novak i Rafa da igraju sa 32-33 godine. Moje misljenje je da oni nece biti daleko od sadanjeg nivoa, narocito Novak, jer je priprema sportista napredovala eksponencijalno proteklih 7-8 god. Svedoci smo da recimo u jednom od najzahtevnijih sportova kosarci-gde se trazi bukvalno sve, preciznost, kondicija, snaga, brzina, koncentracija igraci najbolje partije pruzaju posle 30. Pogledajte Kristijana Ronalda. cini se da je svake godine sve bolji i bolji. Rafa deluje malo sirovo zbog vece mase misica u odnosu na Rodzera, kada uporedite ruke, deluje da Federer ima dve cackalice bukvalno. Njegov nacin tenisa mu omogucava tenisku dugovecnost, ali bez GS titula, jer nema vise snage da se nosi sa Novakom. Raafa ce sa druge strane biti opasniji sa 33 sto se tice mogucnosti da osvoji neki GS. Ocekujem da Rafa do kraja karijere osvoji toliko zeljenu 18. GS titulu.

Za Novaka je kljucna sledeca godina. On tu bukvalno mora da osvoji minimum 2 GS titule, kao i 2016. Ovo kazem jer su se nekako poklopile stvari, namestile okolnosti. Po meni on bi trebao da oproba Rafin Recept i da se sprema za Australiju kao glavni cilj, i onda pauza pa dril za Vimbldon, a na ostala dva GS da ide bez nekog opterecenja pa sta bude, a obicno u takvim okolnostima se iz opustenosti dese lepe stvari. Imam osecaj da Novak svakom GS pristupa jednako sto je fizicki nemoguce. Treba da postavi prioritete i da napada po 2 GS do kraja karijere. Taj RR ce doci jednom...

Predo

pre 9 godina

Marketing Rodžerovih sponzora se potrudio da prikaže kako Rodžer ne trenira mnogo, da je to čisti talenat i umetnost. U stvarnosti Rodžer radi jako mnogo. Ne mora to biti uvek izraženo u satima. Vi možete šest sati prebacivati i udarati, a ne napraviti mnogo, a možete se par sati koncentrisati na ono što želite da postignete. Rodžer uvežbava čak i banalne udarce poput tweener-a, vraćanje lopte kroz noge itd.
Druga stvar je genetika. Ne prelazi Del Potro toliku kilometražu koliku Nadal, pa je stalno povređen. Nadal je visok nekih 185, 186 cm., težak preko 85 kg., a nosi patike broj 42 otprilike. To je veliko opterećenje na stopala i tetive, pa i koljena, kakav god tenis igrate. Igrao je Santoro tenis zasnovan na trčanju, pa je napustio tenis kao veteran.
Da je Federer čudotvorac pokazao je ove godine kada se nije mogao pomaknuti od bola u leđima i nije mogao igrati finale WTF, a onda je nakon samo par dana odigrao tri meča u tri seta dan za danom.

nik.

pre 9 godina

Iskreno individualno Rafa je u medjusobnim duelima bolji ali je Roger uspesniji gledano celu karijeru i igra mnogo lepsi tenis od Rafe. On protivnike dobija na tehniku, Rafa na snagu. Kada bismo ih fudbalski poredili Roger bi bio Messi a Rafa Ronaldo.

neccko

pre 9 godina

Rodžerov tenis je stvarno kao balet.
Svaki njegov meč može da se tretira kao škola tenisa.
Sve je na svom mestu, svaki udarac, svaki pokret... sve, sve
Prava elegancija... to je i bila zamisao tenisa kada je postajao polularan među aristrokatijom....
P.S. Ali navijam svim srcem za Noleta....

Nebojša

pre 9 godina

Verovatno je u pravu ali Nadal ni ne mora da traje kao Federer sve što treba da uradi je da osvoji tri grenslema i biće najbolji u istoriji a ja kao navijač Novaka Djokovica poštujem obojicu i neizmerno sam srećan kada ih Novak pocepa a gde ćeš veće sreće i uspeha ako bude imao kada se sve ovo završi pozitivan bilans sa obojicom najboljih u istoriji a verujem da će uspeti to da ostvari

nik.

pre 9 godina

Iskreno individualno Rafa je u medjusobnim duelima bolji ali je Roger uspesniji gledano celu karijeru i igra mnogo lepsi tenis od Rafe. On protivnike dobija na tehniku, Rafa na snagu. Kada bismo ih fudbalski poredili Roger bi bio Messi a Rafa Ronaldo.

Predo

pre 9 godina

Marketing Rodžerovih sponzora se potrudio da prikaže kako Rodžer ne trenira mnogo, da je to čisti talenat i umetnost. U stvarnosti Rodžer radi jako mnogo. Ne mora to biti uvek izraženo u satima. Vi možete šest sati prebacivati i udarati, a ne napraviti mnogo, a možete se par sati koncentrisati na ono što želite da postignete. Rodžer uvežbava čak i banalne udarce poput tweener-a, vraćanje lopte kroz noge itd.
Druga stvar je genetika. Ne prelazi Del Potro toliku kilometražu koliku Nadal, pa je stalno povređen. Nadal je visok nekih 185, 186 cm., težak preko 85 kg., a nosi patike broj 42 otprilike. To je veliko opterećenje na stopala i tetive, pa i koljena, kakav god tenis igrate. Igrao je Santoro tenis zasnovan na trčanju, pa je napustio tenis kao veteran.
Da je Federer čudotvorac pokazao je ove godine kada se nije mogao pomaknuti od bola u leđima i nije mogao igrati finale WTF, a onda je nakon samo par dana odigrao tri meča u tri seta dan za danom.

parkinson

pre 9 godina

Ma koji Federer ? Da li treska i lomi reket? Ne! Da li zna da imitira ?Ne! Da li se bije u grudi i arlauče kao Tarzan ?Ne! A da li voli Cecu i Miroslava Iliča Brajko moj ? Ne ! Pa sta trazi onda u tenisu ?

lukaimba

pre 9 godina

jeste balet, ali 23-10 odnos pobeda i poraza kaze nesto, a to je dominacija nadala, da se ne lazemo rafa kad igra najbolji tenis 3 federera ne mogu da ga dobiju i samo pita: koliko gemova hoces da te pustim, rodjo?

улично васпитање

pre 9 godina

Ma koji Federer ? Da li treska i lomi reket? Ne! Da li zna da imitira ?Ne! Da li se bije u grudi i arlauče kao Tarzan ?Ne! A da li voli Cecu i Miroslava Iliča Brajko moj ? Ne ! Pa sta trazi onda u tenisu ?
(parkinson, 18. decembar 2014 11:13)

Грешиш пуно. Не болујеш ти од Паркинсона. Твоја бољка се зове - недостатак кућног васпитања.

Goran

pre 9 godina

Mislim da se na teniskim terenima vise nece pojaviti igrac kao sto je Novak, sa toliko elasticnosti, sa zivcima ko celicne sajle, koji je uveo najvise novih vrsta udarca i tehnike... sto su zatim redom svi koji su to mogli "poskidali".
S druge strane isto tako mislim da se nece pojaviti igrac koji igra sa takvom lakocom Kao Rodzer Federer. Ipak mislim da su sponzori ucinili dosta da on nastavi karijeru...dok ce Djokovic igrati sve dotle dok mu tenis pretstavlja zadovoljsvo.

realno

pre 9 godina

@nik To je stvar ukusa, meni je Nadalov tenis fantastican, udarati top spin nije lako, a on je u stanju da to radi satima. Federer mi je dosadan, i kao pojava, i na terenu. Nole je sjajan miks ove dvojice. A Kurijer je nerealan, veliki je fan Federera, Novaka je odavno otpisao, a Rafu prosto ne voli. Nek pogleda svoje meceve, nije ni on bio neki umetnik, ne bi tom istom Nadalu uzeo ni dva gema.

js

pre 9 godina

Federerova igra je balet kad igra protiv Rodika,Hjuita,Kuertena...A tek protiv Nadala je prava balerina.Vise vrijede Nadalovi mastersi i Djokovicevi gren slemovi od Rodzerovih 17 trofeja.Vecinu je osvoio kad je bio u naponu snage i to protiv osrednjih tenisera.Da je od pocetka karijere imao za konkurenciju Rafu i Novaka ne bi imao 5 trofeja.Tehnicki gledano on je vjerovatno najsavrseniji (onaj savrseni skolski tenis),al sta mu to vrijedi protiv Rafinog stila koji je originalan i koji se u tenis u jos nije vidio.Prica o Federeru mi je kao ona "Carevo novo ruho" svi vide da je car go al cute jer ce im ovi "strucnjaci" reci da su budale ako to vide.Federer je u samom vrhu istorije tenisa,al da je najbolji teniser svih vremena...Nidje veze...

Cvele 1993 CZBG

pre 9 godina

nesto se ne vidi da Rodzerov najbolji balet ima bilo kakve sanse sa Nadalovom teskom konjicom. Siguran sam ce Nadal na kraju karijere imati vise GS od Federera. Jedini pravi rival Nadalu vec par godina unazad je ,jedini covek koji moze da ga pobedi i kad Rafa igra svoj najbolji tenis, je Novak Djokovic

Garo Tz

pre 9 godina

Meni lično se puno više svidja tenis od Rafaela koji zbog svog specifičnog agesivnog načina udaranja loptice uništava i umara protivnika koji sa terena ako ga pobjedi izadje ko mrtav konj i nema ga na mapi i na turu po cijelu sezonu,igrač kao što je Nadal koji je osvojio jedan gren slem 9 puta nikada se više neće pojaviti dok je ove gravitacije. Šta sam mislio da kažem pa ako igraš protiv Nadala nema baleta moraš se njemu prilagodit i umorit se isto kao i on tu prestaje balet pozz svima

milan

pre 9 godina

Da, ali bi mnogi prije platili da gledaju Alija, Holifilda ili Tajsona nego Labudovo jezero.
(gogo, 18. decembar 2014 11:19) Tačno, ali to su velikani boksa, a ne tenisa.Mešaš "babe i žabe".

jedan je rodzer

pre 9 godina

Sacekajte jos malo da pocne naredna godina tek cete videti koliko moze Federer , ako ga zdravlje posluzi svi zajedno na celu sa Novakom i Nadalom gledace Rodzeru u ledja na atp listi. zivi bili pa videli.

tek da se zna

pre 9 godina

Davno su svjetski mediji Federera uporedili sa Mocartom i kazalida što je Amadaus u ozbiljnoj muzici ,to je Rodžer u tenisu i bez potrebe Novakovi navijači upetljaju ovdje nešto svog miljenika.Svrstavati ga u trojicu najboljih tenisera u istoriji ovog sporta je čista glupost,jer on nije ni blizu takvih teniskih veličina kao što su Sampras i Borg ,ali očito je da to rade oni koji tenis prate poslednje 4 godine.

šetač

pre 9 godina

Dobro je ovo Rekao Džimi. Nole je zaista negde između ove dvojice po stilu igre. Nole zna da udari ali zna i da odigra maštovito, lepo. Daleko od toga da je Rođa ne udara, samo je ravniji sa dosta spina i baš lepo za oko. Više volim da gledam Noleta i Rođu nego Noleta i Rafu, al se ne žalim i kada se desi RafoNole ;). Zlatna era tenisa, baš smo srećno što živimo u njoj. Jednako sam srećan kao kada je Zvezda harala Evropom a ja sve to video.

NOLKICA

pre 9 godina

MENI SU NOLE RAFA I FEDER NA SVOJ NACIN OBELEZILE OVU ERU TENISA, NE BIH POREDILA STA JE BOLJE ILI LEPSE, U NARODU SE KAZE : NE VOLI SE ONO STE JE LEPO ,NEGO JE LEPO ONO STO SE VOLI:, JA VOLIM NOLA!

Boban

pre 9 godina

Kurijer ne govori realno, a mnogo favorizuje Federera. Rafa nije zaslužio da tako komentariše, a slično je tako opleo po Noletu kad je sa nepunih 18 godina izgubio u prvom kolu Australije od Safina. Kurijer je bio voditelj i posle meča upitao je Safina kako si mogao to da uradiš ovom jadnom dečku, osetila se doza malicioznosti u tom njegovom pitanju. Posle, svi znamo šta je Novak uradio. A vidimo da ni danas ništa nije nije naučio, za par godina će opet vrteti drugu ploču jer je Rafa izuzetan sportista. Zato je Sampras za njega gospodin, odmeren u izjavama i zna čovek šta govori.

Illmatic '94

pre 9 godina

Uz svo postovanje Djokovicu ali on je prvi sad jer konkurencija nije jaka kao pre. Secate se pre 7 godina, Davidenko,Blejk,Verdasko,Rodik,Ferer,Gaske. Tad he bili zeznuto igrati protiv njih i svi su obi mogli svakoga da izbace. Danas Conga,Cilic,Mari,Janovic,Raonic itd. Oni su svi talentovani ali ni u pola kao Davidenko i ostali iz top forme.

dukaduka

pre 9 godina

Ako želimo da budemo potpuno iskreni i ostavimo sa strane subjektivni osecaj prema Novaku, svaki poznavalac tenisa mora priznati da je RF najveći koji se beli imao

Nebojša

pre 9 godina

Verovatno je u pravu ali Nadal ni ne mora da traje kao Federer sve što treba da uradi je da osvoji tri grenslema i biće najbolji u istoriji a ja kao navijač Novaka Djokovica poštujem obojicu i neizmerno sam srećan kada ih Novak pocepa a gde ćeš veće sreće i uspeha ako bude imao kada se sve ovo završi pozitivan bilans sa obojicom najboljih u istoriji a verujem da će uspeti to da ostvari

Novak nabija komplekse

pre 9 godina

Novaku je svejedno, jer...paaa...zna se ko vlada i ko će da vlada. A Rafa je streptomicin za Federera. Uvek bio. Fed može do finala jedino ako je Rafa u drugom delu žreba.

Mr. Bojangles

pre 9 godina

@gogo, 18. decembar 2014 11:19
Pa... kada bismo ovde govorili o boksu ti bi, verovatno, bio u pravu. Međutim, ovde je ipak reč o tenisu.

Bojan

pre 9 godina

(Nikola, 18. decembar 2014 12:22)
ali nije stvar samo u godinama, vec i u odigranim mecevima, Federer je odigrao 1223 meca, Ferer 896, od toga onih fizicki najzahtevnijih slemova Federer preko 300, Ferer 160.
Znaci, realno, Federer jeste nesto posebno sto se tice trajanja, i ne vidim mogucnost da ga bilo ko osim mozda Novaka dostigne po tom pitanju. Federer je u top 10 13 godina (u prvih 5 11) i dobio je preko 1000 meceva, Nole je u top 10 i 5 isti broj godina 8 i na 600 pobeda je, jos 5 godina u vrhu i bice blizu.

Nisam Tarabić, gledam kako jeste

pre 9 godina

@Bojan
Novak je zaista veliki teniski as, ali neće još pet godina biti u vrhu. Novak u 34. gosini neće igrati tenis. Jednostavno, jedini koji je to uspeo dosad jeste Federer, ali to se zasad samo jednom desilo u istoriji tenisa.

neccko

pre 9 godina

Rodžerov tenis je stvarno kao balet.
Svaki njegov meč može da se tretira kao škola tenisa.
Sve je na svom mestu, svaki udarac, svaki pokret... sve, sve
Prava elegancija... to je i bila zamisao tenisa kada je postajao polularan među aristrokatijom....
P.S. Ali navijam svim srcem za Noleta....

Novosadjanin.

pre 9 godina

Treba sacekati jos 5-6 god pa da vidimo kako ce Novak i Rafa da igraju sa 32-33 godine. Moje misljenje je da oni nece biti daleko od sadanjeg nivoa, narocito Novak, jer je priprema sportista napredovala eksponencijalno proteklih 7-8 god. Svedoci smo da recimo u jednom od najzahtevnijih sportova kosarci-gde se trazi bukvalno sve, preciznost, kondicija, snaga, brzina, koncentracija igraci najbolje partije pruzaju posle 30. Pogledajte Kristijana Ronalda. cini se da je svake godine sve bolji i bolji. Rafa deluje malo sirovo zbog vece mase misica u odnosu na Rodzera, kada uporedite ruke, deluje da Federer ima dve cackalice bukvalno. Njegov nacin tenisa mu omogucava tenisku dugovecnost, ali bez GS titula, jer nema vise snage da se nosi sa Novakom. Raafa ce sa druge strane biti opasniji sa 33 sto se tice mogucnosti da osvoji neki GS. Ocekujem da Rafa do kraja karijere osvoji toliko zeljenu 18. GS titulu.

Za Novaka je kljucna sledeca godina. On tu bukvalno mora da osvoji minimum 2 GS titule, kao i 2016. Ovo kazem jer su se nekako poklopile stvari, namestile okolnosti. Po meni on bi trebao da oproba Rafin Recept i da se sprema za Australiju kao glavni cilj, i onda pauza pa dril za Vimbldon, a na ostala dva GS da ide bez nekog opterecenja pa sta bude, a obicno u takvim okolnostima se iz opustenosti dese lepe stvari. Imam osecaj da Novak svakom GS pristupa jednako sto je fizicki nemoguce. Treba da postavi prioritete i da napada po 2 GS do kraja karijere. Taj RR ce doci jednom...

Umetnicko klizanje

pre 9 godina

Jeste lepo videti eleganciju pokreta, promišljenost, tehniku, umetnost... i ko želi da u tome uživa ima bolji izbor u umetničkom klizanju. Tamo se pored izvođenja ocenjuje, pa i pobeđuje, i umetničkim utiskom.
Ali se tenis igra zbog poslednjeg poena. Lepota igre koja ne može da zada poslednji poen ispostavlja se kontraproduktivnom. Možda je ovo surovo, a možda i nije, jer se pravila ove igre unapred znaju.
.

Nikola

pre 9 godina

Glupa naklapanja, Ferer koji je podjednako mator ko Federer daje u mečevima sebe možda i više od Rafe pa je i dalje među najboljima.

Dott

pre 9 godina

Svakim stilom mozete pobediti ukoliko ulozite potreban intenzitet. Nadal svojim stilom igre nesumljivo mora biti na najvisem intenzitetu svojih mogucnosti i sigurno da je toga svestan. Time i zrtvuje povecanu mogucnost povredjivanja i to je njegov izbor. Izabrao je da zrtvuje duzinu karijere zarad rezultata i mislim da tu ne gresi, jer postigao je rezultate vredne divljenja.
Verujem da Novak moze igrati tenis jos 5 godina i uz malo srece i mnogo rada priblizi se rezultatima pomenute dvojice, dok Nadal ukoliko nastavi na isti nacin igrati, nije nemoguce i da karijeru zavrsi pre Rodzera koji je na turu 4 godine duze od Nadala.

Smith&Wesson

pre 9 godina

Ne zato sto je nas ali Novak je igrac koji se nalazi izmedju njih sudeci po opisu. Ima snagu a ima i tehniku, slobodno mogu da kazem da ima i jednu prednost, atletski je sposobniji u odnosu na njih.
Svaka cast na svim onim proklizavanjima bez obzira na podlogu, odnosno na sve one spage koje je nacinio vrativsi nemoguce udarce. Nikada to u svom zivotu nisam video, a pratim tenis od ranih devedesetih.
Rodzer je najbolji, sudeci po trofejima, u ovim trenucima nakon njega Nadal. Naravno, govorim o aktivnim igracima.
Poredeci ih sa onim starijim, Rodzer, Novak i Rafa su medju pet najboljih tenisera u istoriji, dok su Novak i Nadal promenili tok kojim se tenis kao sport krece, barem dok su oni aktivni kao igraci.

sasa jokic

pre 9 godina

Rodzer je No.2 jer nema Rafe DelPa a i Marej je operisao ledja, i to je jedini razlog. Kapa dole za rezultate do 2010 (mada je bila ocajna konkurencija, sto je i ove godine bilo zbog odsustva pomenutih).
Od 2010, Federer je po igri No.4-5, sto govori i osvajanje samo jedne GS titule. Stil mu je sjajan, tu nema zamerke.

dečko koji je obećavao

pre 9 godina

Eto ko je bitan. Federer i Rafael, a Novak je slučajno u vrhu jer je loptica prešla u protivničko polje kad je zakačila mrežu. To je puka slučajnost. A ova dvojica stvarno dobro igraju ovaj sport. Pravi šampioni.

js

pre 9 godina

Stalno kruzi prica da se Nadal dopinguje.On malo,malo,pa povredjen.Tenis je,ako ne najzahtjevniji,onda jedan od najzaht. sportova.Dje i zanoktice mogu da uticu na mec:).A jel se iko zapita kako to da Federer nikad ne vuce neku povredu.Ovi "znalci" ce reci da je to zbog njegovog nacina igre...

Kimi Haikonen

pre 9 godina

Roger je jak njegova igra tehnika kretanje to je savršenstvo i dobro je kurijer rekao kao balet ali Roger je u svojoj karijeri samo 1 jedini puta osvojio Rolangaros na podlozi koju obožavam i smatram da je ona najzahtjevnija od svih

cofi008

pre 9 godina

ja licno mislim i da ce rafa moci da izdrzi do 33 u visokom ritmu..pod uslovom da do tad ne prestigne rogera..jer mu je to glavni motiv sigurno..mislim da se vek sportista dosta produzio...medicina je haos napredovala..pa tako imamo i sumnivi tretman maticnih celija..
jeste rog stil tenisa takav da se malo trosi,ali mora i on dobro da se potrosi inace ne bi mogao da drzi korak sa ovakvim atletama

Teodosije

pre 9 godina

"Ne kaže se 'u biCi', nego 'u biTCi', prevodioče!
(Pera, 18. decembar 2014 16:15)"

Netacno! Nauci srpski jezik citaoce! Strasno je koliko polupismenog naroda imamo. Veoma dostupan internet ih je razotkrio.

Oskar

pre 9 godina

@@@@@@BY 3.0)] (nik., 18. decembar 2014 11:23)

Da je tačno ovo što pišeš, tenis bi igrali bodibilderi a mršavi Ronaldo bi bio Elvir Katona.

aleksandar

pre 9 godina

Naravno da volim i navijam za naseg Noleta, ali treba biti objektivan i reći da kada je rafa upotpunosti zdrav nikoga pobijediti ne može..to je pokazao sve ove protekle godine, pravi razbijač na terenu i jedino ko mu moze da parira to je nas NOVAK....

parkinson

pre 9 godina

Ma koji Federer ? Da li treska i lomi reket? Ne! Da li zna da imitira ?Ne! Da li se bije u grudi i arlauče kao Tarzan ?Ne! A da li voli Cecu i Miroslava Iliča Brajko moj ? Ne ! Pa sta trazi onda u tenisu ?

jedan je rodzer

pre 9 godina

Sacekajte jos malo da pocne naredna godina tek cete videti koliko moze Federer , ako ga zdravlje posluzi svi zajedno na celu sa Novakom i Nadalom gledace Rodzeru u ledja na atp listi. zivi bili pa videli.

js

pre 9 godina

Federerova igra je balet kad igra protiv Rodika,Hjuita,Kuertena...A tek protiv Nadala je prava balerina.Vise vrijede Nadalovi mastersi i Djokovicevi gren slemovi od Rodzerovih 17 trofeja.Vecinu je osvoio kad je bio u naponu snage i to protiv osrednjih tenisera.Da je od pocetka karijere imao za konkurenciju Rafu i Novaka ne bi imao 5 trofeja.Tehnicki gledano on je vjerovatno najsavrseniji (onaj savrseni skolski tenis),al sta mu to vrijedi protiv Rafinog stila koji je originalan i koji se u tenis u jos nije vidio.Prica o Federeru mi je kao ona "Carevo novo ruho" svi vide da je car go al cute jer ce im ovi "strucnjaci" reci da su budale ako to vide.Federer je u samom vrhu istorije tenisa,al da je najbolji teniser svih vremena...Nidje veze...

lukaimba

pre 9 godina

jeste balet, ali 23-10 odnos pobeda i poraza kaze nesto, a to je dominacija nadala, da se ne lazemo rafa kad igra najbolji tenis 3 federera ne mogu da ga dobiju i samo pita: koliko gemova hoces da te pustim, rodjo?

nik.

pre 9 godina

Iskreno individualno Rafa je u medjusobnim duelima bolji ali je Roger uspesniji gledano celu karijeru i igra mnogo lepsi tenis od Rafe. On protivnike dobija na tehniku, Rafa na snagu. Kada bismo ih fudbalski poredili Roger bi bio Messi a Rafa Ronaldo.

Illmatic '94

pre 9 godina

Uz svo postovanje Djokovicu ali on je prvi sad jer konkurencija nije jaka kao pre. Secate se pre 7 godina, Davidenko,Blejk,Verdasko,Rodik,Ferer,Gaske. Tad he bili zeznuto igrati protiv njih i svi su obi mogli svakoga da izbace. Danas Conga,Cilic,Mari,Janovic,Raonic itd. Oni su svi talentovani ali ni u pola kao Davidenko i ostali iz top forme.

dečko koji je obećavao

pre 9 godina

Eto ko je bitan. Federer i Rafael, a Novak je slučajno u vrhu jer je loptica prešla u protivničko polje kad je zakačila mrežu. To je puka slučajnost. A ova dvojica stvarno dobro igraju ovaj sport. Pravi šampioni.

tek da se zna

pre 9 godina

Davno su svjetski mediji Federera uporedili sa Mocartom i kazalida što je Amadaus u ozbiljnoj muzici ,to je Rodžer u tenisu i bez potrebe Novakovi navijači upetljaju ovdje nešto svog miljenika.Svrstavati ga u trojicu najboljih tenisera u istoriji ovog sporta je čista glupost,jer on nije ni blizu takvih teniskih veličina kao što su Sampras i Borg ,ali očito je da to rade oni koji tenis prate poslednje 4 godine.

Predo

pre 9 godina

Marketing Rodžerovih sponzora se potrudio da prikaže kako Rodžer ne trenira mnogo, da je to čisti talenat i umetnost. U stvarnosti Rodžer radi jako mnogo. Ne mora to biti uvek izraženo u satima. Vi možete šest sati prebacivati i udarati, a ne napraviti mnogo, a možete se par sati koncentrisati na ono što želite da postignete. Rodžer uvežbava čak i banalne udarce poput tweener-a, vraćanje lopte kroz noge itd.
Druga stvar je genetika. Ne prelazi Del Potro toliku kilometražu koliku Nadal, pa je stalno povređen. Nadal je visok nekih 185, 186 cm., težak preko 85 kg., a nosi patike broj 42 otprilike. To je veliko opterećenje na stopala i tetive, pa i koljena, kakav god tenis igrate. Igrao je Santoro tenis zasnovan na trčanju, pa je napustio tenis kao veteran.
Da je Federer čudotvorac pokazao je ove godine kada se nije mogao pomaknuti od bola u leđima i nije mogao igrati finale WTF, a onda je nakon samo par dana odigrao tri meča u tri seta dan za danom.

Nisam Tarabić, gledam kako jeste

pre 9 godina

@Bojan
Novak je zaista veliki teniski as, ali neće još pet godina biti u vrhu. Novak u 34. gosini neće igrati tenis. Jednostavno, jedini koji je to uspeo dosad jeste Federer, ali to se zasad samo jednom desilo u istoriji tenisa.

Goran

pre 9 godina

Mislim da se na teniskim terenima vise nece pojaviti igrac kao sto je Novak, sa toliko elasticnosti, sa zivcima ko celicne sajle, koji je uveo najvise novih vrsta udarca i tehnike... sto su zatim redom svi koji su to mogli "poskidali".
S druge strane isto tako mislim da se nece pojaviti igrac koji igra sa takvom lakocom Kao Rodzer Federer. Ipak mislim da su sponzori ucinili dosta da on nastavi karijeru...dok ce Djokovic igrati sve dotle dok mu tenis pretstavlja zadovoljsvo.

js

pre 9 godina

Stalno kruzi prica da se Nadal dopinguje.On malo,malo,pa povredjen.Tenis je,ako ne najzahtjevniji,onda jedan od najzaht. sportova.Dje i zanoktice mogu da uticu na mec:).A jel se iko zapita kako to da Federer nikad ne vuce neku povredu.Ovi "znalci" ce reci da je to zbog njegovog nacina igre...

Cvele 1993 CZBG

pre 9 godina

nesto se ne vidi da Rodzerov najbolji balet ima bilo kakve sanse sa Nadalovom teskom konjicom. Siguran sam ce Nadal na kraju karijere imati vise GS od Federera. Jedini pravi rival Nadalu vec par godina unazad je ,jedini covek koji moze da ga pobedi i kad Rafa igra svoj najbolji tenis, je Novak Djokovic

realno

pre 9 godina

@nik To je stvar ukusa, meni je Nadalov tenis fantastican, udarati top spin nije lako, a on je u stanju da to radi satima. Federer mi je dosadan, i kao pojava, i na terenu. Nole je sjajan miks ove dvojice. A Kurijer je nerealan, veliki je fan Federera, Novaka je odavno otpisao, a Rafu prosto ne voli. Nek pogleda svoje meceve, nije ni on bio neki umetnik, ne bi tom istom Nadalu uzeo ni dva gema.

sasa jokic

pre 9 godina

Rodzer je No.2 jer nema Rafe DelPa a i Marej je operisao ledja, i to je jedini razlog. Kapa dole za rezultate do 2010 (mada je bila ocajna konkurencija, sto je i ove godine bilo zbog odsustva pomenutih).
Od 2010, Federer je po igri No.4-5, sto govori i osvajanje samo jedne GS titule. Stil mu je sjajan, tu nema zamerke.

Novak nabija komplekse

pre 9 godina

Novaku je svejedno, jer...paaa...zna se ko vlada i ko će da vlada. A Rafa je streptomicin za Federera. Uvek bio. Fed može do finala jedino ako je Rafa u drugom delu žreba.

улично васпитање

pre 9 godina

Ma koji Federer ? Da li treska i lomi reket? Ne! Da li zna da imitira ?Ne! Da li se bije u grudi i arlauče kao Tarzan ?Ne! A da li voli Cecu i Miroslava Iliča Brajko moj ? Ne ! Pa sta trazi onda u tenisu ?
(parkinson, 18. decembar 2014 11:13)

Грешиш пуно. Не болујеш ти од Паркинсона. Твоја бољка се зове - недостатак кућног васпитања.

Garo Tz

pre 9 godina

Meni lično se puno više svidja tenis od Rafaela koji zbog svog specifičnog agesivnog načina udaranja loptice uništava i umara protivnika koji sa terena ako ga pobjedi izadje ko mrtav konj i nema ga na mapi i na turu po cijelu sezonu,igrač kao što je Nadal koji je osvojio jedan gren slem 9 puta nikada se više neće pojaviti dok je ove gravitacije. Šta sam mislio da kažem pa ako igraš protiv Nadala nema baleta moraš se njemu prilagodit i umorit se isto kao i on tu prestaje balet pozz svima

dukaduka

pre 9 godina

Ako želimo da budemo potpuno iskreni i ostavimo sa strane subjektivni osecaj prema Novaku, svaki poznavalac tenisa mora priznati da je RF najveći koji se beli imao

Smith&Wesson

pre 9 godina

Ne zato sto je nas ali Novak je igrac koji se nalazi izmedju njih sudeci po opisu. Ima snagu a ima i tehniku, slobodno mogu da kazem da ima i jednu prednost, atletski je sposobniji u odnosu na njih.
Svaka cast na svim onim proklizavanjima bez obzira na podlogu, odnosno na sve one spage koje je nacinio vrativsi nemoguce udarce. Nikada to u svom zivotu nisam video, a pratim tenis od ranih devedesetih.
Rodzer je najbolji, sudeci po trofejima, u ovim trenucima nakon njega Nadal. Naravno, govorim o aktivnim igracima.
Poredeci ih sa onim starijim, Rodzer, Novak i Rafa su medju pet najboljih tenisera u istoriji, dok su Novak i Nadal promenili tok kojim se tenis kao sport krece, barem dok su oni aktivni kao igraci.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Treba sacekati jos 5-6 god pa da vidimo kako ce Novak i Rafa da igraju sa 32-33 godine. Moje misljenje je da oni nece biti daleko od sadanjeg nivoa, narocito Novak, jer je priprema sportista napredovala eksponencijalno proteklih 7-8 god. Svedoci smo da recimo u jednom od najzahtevnijih sportova kosarci-gde se trazi bukvalno sve, preciznost, kondicija, snaga, brzina, koncentracija igraci najbolje partije pruzaju posle 30. Pogledajte Kristijana Ronalda. cini se da je svake godine sve bolji i bolji. Rafa deluje malo sirovo zbog vece mase misica u odnosu na Rodzera, kada uporedite ruke, deluje da Federer ima dve cackalice bukvalno. Njegov nacin tenisa mu omogucava tenisku dugovecnost, ali bez GS titula, jer nema vise snage da se nosi sa Novakom. Raafa ce sa druge strane biti opasniji sa 33 sto se tice mogucnosti da osvoji neki GS. Ocekujem da Rafa do kraja karijere osvoji toliko zeljenu 18. GS titulu.

Za Novaka je kljucna sledeca godina. On tu bukvalno mora da osvoji minimum 2 GS titule, kao i 2016. Ovo kazem jer su se nekako poklopile stvari, namestile okolnosti. Po meni on bi trebao da oproba Rafin Recept i da se sprema za Australiju kao glavni cilj, i onda pauza pa dril za Vimbldon, a na ostala dva GS da ide bez nekog opterecenja pa sta bude, a obicno u takvim okolnostima se iz opustenosti dese lepe stvari. Imam osecaj da Novak svakom GS pristupa jednako sto je fizicki nemoguce. Treba da postavi prioritete i da napada po 2 GS do kraja karijere. Taj RR ce doci jednom...

milan

pre 9 godina

Da, ali bi mnogi prije platili da gledaju Alija, Holifilda ili Tajsona nego Labudovo jezero.
(gogo, 18. decembar 2014 11:19) Tačno, ali to su velikani boksa, a ne tenisa.Mešaš "babe i žabe".

aleksandar

pre 9 godina

Naravno da volim i navijam za naseg Noleta, ali treba biti objektivan i reći da kada je rafa upotpunosti zdrav nikoga pobijediti ne može..to je pokazao sve ove protekle godine, pravi razbijač na terenu i jedino ko mu moze da parira to je nas NOVAK....

Kimi Haikonen

pre 9 godina

Roger je jak njegova igra tehnika kretanje to je savršenstvo i dobro je kurijer rekao kao balet ali Roger je u svojoj karijeri samo 1 jedini puta osvojio Rolangaros na podlozi koju obožavam i smatram da je ona najzahtjevnija od svih

Nebojša

pre 9 godina

Verovatno je u pravu ali Nadal ni ne mora da traje kao Federer sve što treba da uradi je da osvoji tri grenslema i biće najbolji u istoriji a ja kao navijač Novaka Djokovica poštujem obojicu i neizmerno sam srećan kada ih Novak pocepa a gde ćeš veće sreće i uspeha ako bude imao kada se sve ovo završi pozitivan bilans sa obojicom najboljih u istoriji a verujem da će uspeti to da ostvari

Boban

pre 9 godina

Kurijer ne govori realno, a mnogo favorizuje Federera. Rafa nije zaslužio da tako komentariše, a slično je tako opleo po Noletu kad je sa nepunih 18 godina izgubio u prvom kolu Australije od Safina. Kurijer je bio voditelj i posle meča upitao je Safina kako si mogao to da uradiš ovom jadnom dečku, osetila se doza malicioznosti u tom njegovom pitanju. Posle, svi znamo šta je Novak uradio. A vidimo da ni danas ništa nije nije naučio, za par godina će opet vrteti drugu ploču jer je Rafa izuzetan sportista. Zato je Sampras za njega gospodin, odmeren u izjavama i zna čovek šta govori.

Umetnicko klizanje

pre 9 godina

Jeste lepo videti eleganciju pokreta, promišljenost, tehniku, umetnost... i ko želi da u tome uživa ima bolji izbor u umetničkom klizanju. Tamo se pored izvođenja ocenjuje, pa i pobeđuje, i umetničkim utiskom.
Ali se tenis igra zbog poslednjeg poena. Lepota igre koja ne može da zada poslednji poen ispostavlja se kontraproduktivnom. Možda je ovo surovo, a možda i nije, jer se pravila ove igre unapred znaju.
.

Nikola

pre 9 godina

Glupa naklapanja, Ferer koji je podjednako mator ko Federer daje u mečevima sebe možda i više od Rafe pa je i dalje među najboljima.

NOLKICA

pre 9 godina

MENI SU NOLE RAFA I FEDER NA SVOJ NACIN OBELEZILE OVU ERU TENISA, NE BIH POREDILA STA JE BOLJE ILI LEPSE, U NARODU SE KAZE : NE VOLI SE ONO STE JE LEPO ,NEGO JE LEPO ONO STO SE VOLI:, JA VOLIM NOLA!

neccko

pre 9 godina

Rodžerov tenis je stvarno kao balet.
Svaki njegov meč može da se tretira kao škola tenisa.
Sve je na svom mestu, svaki udarac, svaki pokret... sve, sve
Prava elegancija... to je i bila zamisao tenisa kada je postajao polularan među aristrokatijom....
P.S. Ali navijam svim srcem za Noleta....

Bojan

pre 9 godina

(Nikola, 18. decembar 2014 12:22)
ali nije stvar samo u godinama, vec i u odigranim mecevima, Federer je odigrao 1223 meca, Ferer 896, od toga onih fizicki najzahtevnijih slemova Federer preko 300, Ferer 160.
Znaci, realno, Federer jeste nesto posebno sto se tice trajanja, i ne vidim mogucnost da ga bilo ko osim mozda Novaka dostigne po tom pitanju. Federer je u top 10 13 godina (u prvih 5 11) i dobio je preko 1000 meceva, Nole je u top 10 i 5 isti broj godina 8 i na 600 pobeda je, jos 5 godina u vrhu i bice blizu.

cofi008

pre 9 godina

ja licno mislim i da ce rafa moci da izdrzi do 33 u visokom ritmu..pod uslovom da do tad ne prestigne rogera..jer mu je to glavni motiv sigurno..mislim da se vek sportista dosta produzio...medicina je haos napredovala..pa tako imamo i sumnivi tretman maticnih celija..
jeste rog stil tenisa takav da se malo trosi,ali mora i on dobro da se potrosi inace ne bi mogao da drzi korak sa ovakvim atletama

šetač

pre 9 godina

Dobro je ovo Rekao Džimi. Nole je zaista negde između ove dvojice po stilu igre. Nole zna da udari ali zna i da odigra maštovito, lepo. Daleko od toga da je Rođa ne udara, samo je ravniji sa dosta spina i baš lepo za oko. Više volim da gledam Noleta i Rođu nego Noleta i Rafu, al se ne žalim i kada se desi RafoNole ;). Zlatna era tenisa, baš smo srećno što živimo u njoj. Jednako sam srećan kao kada je Zvezda harala Evropom a ja sve to video.

Mr. Bojangles

pre 9 godina

@gogo, 18. decembar 2014 11:19
Pa... kada bismo ovde govorili o boksu ti bi, verovatno, bio u pravu. Međutim, ovde je ipak reč o tenisu.

Dott

pre 9 godina

Svakim stilom mozete pobediti ukoliko ulozite potreban intenzitet. Nadal svojim stilom igre nesumljivo mora biti na najvisem intenzitetu svojih mogucnosti i sigurno da je toga svestan. Time i zrtvuje povecanu mogucnost povredjivanja i to je njegov izbor. Izabrao je da zrtvuje duzinu karijere zarad rezultata i mislim da tu ne gresi, jer postigao je rezultate vredne divljenja.
Verujem da Novak moze igrati tenis jos 5 godina i uz malo srece i mnogo rada priblizi se rezultatima pomenute dvojice, dok Nadal ukoliko nastavi na isti nacin igrati, nije nemoguce i da karijeru zavrsi pre Rodzera koji je na turu 4 godine duze od Nadala.

Oskar

pre 9 godina

@@@@@@BY 3.0)] (nik., 18. decembar 2014 11:23)

Da je tačno ovo što pišeš, tenis bi igrali bodibilderi a mršavi Ronaldo bi bio Elvir Katona.

Teodosije

pre 9 godina

"Ne kaže se 'u biCi', nego 'u biTCi', prevodioče!
(Pera, 18. decembar 2014 16:15)"

Netacno! Nauci srpski jezik citaoce! Strasno je koliko polupismenog naroda imamo. Veoma dostupan internet ih je razotkrio.